Сайт за запознанства само за гении

http://www.cross.bg/zapoznanstva-mensa-inteligentnost-1419044.html

/КРОСС/Американският сайт за запознанства Match.com се преориентира в нова ниша - този път ще намира половинки за хора с над средното ниво на интелигентност, пише "USA Today". Проектът има за цел да сватосва само изключително умни хора и е осъществен съвместно с MENSA - организацията, събираща на едно място гении от цял свят. В платформата за запознанства обаче ще бъдат включени само хора, покриващи теста за интелигентност на MENSA с повече от 98 т. Само американската версия на MENSA има повече от 57 000 членове, сочат данни на организацията. Шансът да срещнеш умен и забавен партньор, който да споделя подобни интереси без помощта на сайт за запознанства е много-малък, поясняват още членове на MENSA. Интелектът е сред най-търсените качества в сайтовете за запознанства в целия свят, казват специалистите от Match.com. Обикновено той се асоциира с по-високи доходи, креативност и чувство за хумор, споделя Хелън Фишер от сайта за запознанства. Платформата MENSA е отворена за нови кандидати до 6 юли, като полагането на теста за интелигентност струва $1.  

Ген. Атанасов: Минират държавата с "калинки" за следващото управление

http://www.klassa.bg/News/Read/article/243442_%D0%93%D0%B5%D0%BD.+%D0%90%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D1%81%D0%BE%D0%B2%3A+%D0%9C%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D1%80%D0%B0%D1%82+%D0%B4%D1%8A%D1%80%D0%B6%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%B0+%D1%81+%22%D0%BA%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D0%B

 "Банковата криза е поредната димка, която се пуска в публичното пространство или политическа дъвка", заяви пред bTV бившият шеф на НСО ген. Атанас Атанасов по повод създалата се ситуация около банките.

„В това положение наемникът Орешарски стискаше да не подаде оставка в последния момент. Когато една войска е загубила битката и тръгне на отстъпление, на полето излизат нейните сапьори, за да минират полетата. Така днешните управляващи искат да минират цялата държава със своите "калинки" за следващото управление. Това, което се прави в МВР, цели особено работата на служителите“, категоричен бе Атанасов.

"Няма банкова криза, всичко това е измислена история", подчерта той. Според него всичко това е вследствие на политическата криза.

Атанасов се обърна лично към главния прокурор Сотир Цацаров. „Какво стана, г-н прокурор, когато ваш подчинен образува дело срещу държавния глава? В друга държава главният прокурор е трябвало да подаде оставка досега, щом позволява негов служител да действа по такъв начин“, отбеляза генералът.

96 на сто от солунските търговци не искат да работят в неделя

http://www.grreporter.info/96_na_sto_ot_solunskite_trgovci_ne_iskat_da_rabotyat_v_nedelya/15758

В същото време кметът на града Янис Бутарис се обяви за увеличение в броя на неделните дни, в които магазините са отворени от 7 на 14.

прочети повече

Местан: По-актуален може да бъде не въпросът кой ще пожелае ДПС, а кого ДПС ще реши да подкрепи

http://www.cross.bg/partii-mestan-partiya-1419043.html

/КРОСС/Ние сме в положение на подкрепяща партия и след изборите може да е по-актуален не въпросът кой ще пожелае ДПС, а може да се окаже вярна обратната посока - кого ДПС ще реши да подкрепи с оглед интересите на България, на гражданското общество и на базовите ценности на българската демокрация. Това заяви лидерът на ДПС Лютви Местан пред журналисти в парламента и поясни:. „Т.е. малките партии подкрепят", допълни той. „Кой е казал, че ДПС и БСП са обречени завинаги в друг или един за друг? Кой е казал, че са скачени и не е възможен диалогът с лявото. Ние сме една центристка партия, която затова е центристка и това е съдбата на центристките партии по света", коментира Местан. „Именно защото сме центристка партия, сме отворени за диалог с партиите от демократичния спектър. Понеже напоследък сме свидетели на една много мила надпревара, надпревара на заклинанията, кой по-силно се разграничава от ДПС, кой по-яростно ще изрече заклинанието: „Никога с ДПС". Как ще ги разпознаем тези партии. Те изглежда нямат друг признак на идентичност освен разграничението от ДПС", посочи той. Местан обясни, че ако само една партия е твърдяла това, това би била партията анти-ДПС, но подобни заклинания са се чували и от ляво, и от дясно. „Никога с ДПС и в един миг човек би могъл да си помисли, че някой вижда ДПС в положението на една застаряваща селска мома, която чака да бъде пожелана

Певицата Кети Гарби укрила доходи за 1 милион евро

http://www.grreporter.info/Pevicata_Keti_Garbi_ukrila_dohodi_za_1_milion_evro/15757

Това означава, че според Службата за борба с икономическите престъпления тя ще трябва да плати глоби и данъци в размер на 600 000 евро

прочети повече

Един район във Варна без вода

http://www.moreto.net/novini.php?n=256895

От ВиК-Варна съобщиха за Moreto.net, че поради възникнали аварии, без вода ще останат абонатите между ул."Оборище", булевард "Сливница" , ул."Генерал Колев" и булевард " Владислав Варненчик" Водоподаването в района ще бъде възстановено до 16 часа, уточняват от водоснабдителното дружество.

Овчаров: Не изпълнявам поръчки на Първанов, Пеевски и ДПС

http://frognews.bg/news_72574/

Става нещо нормално в една партия, която все още има някакъв инстинкт за самосъхранение. Ако БСП е слаба и бъде за пореден път победена от Бойко Борисов на следващите парламентарни избори, то ние ще го върнем за дълго на власт. Освен това няма да има никаква опозиция, заяви в „Здравей, България” Румен Овчаров.

Овчаров: Очаквам утре Станишев да покаже, че знае как се носи отговорност

http://www.klassa.bg/News/Read/article/243441_+%D0%9E%D0%B2%D1%87%D0%B0%D1%80%D0%BE%D0%B2%3A+%D0%9E%D1%87%D0%B0%D0%BA%D0%B2%D0%B0%D0%BC+%D1%83%D1%82%D1%80%D0%B5+%D0%A1%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%88%D0%B5%D0%B2+%D0%B4%D0%B0+%D0%BF%D0%BE%D0%BA%D0%B0%D0%B6%D

 „Става нещо нормално в една партия, която все още има някакъв инстинкт за самосъхранение. Ако БСП е слаба и бъде за пореден път победена от Бойко Борисов на следващите парламентарни избори, то ние ще го върнем за дълго на власт. Освен това няма да има никаква опозиция.”

Това заяви пред Нова телевизия членът на Националния съвет на БСП Румен Овчаров в отговор на въпроса драматично решение ли предстои да се вземе на пленума на БСП на 5-и юли и посочи, че той и хора около него са загрижени за бъдещето на партията, а и за това на държавата.

Румен Овчаров отрече да изпълнява поръчка на Георги Първанов, Делян Пеевски и на ДПС и допълни: „Не съм предлагал аз Делян Пеевски за шеф на ДАНС”.

Той отправи критики към Сергей Станишев, Димитър Дъбов и останалите членове на тясното ръководство и подчерта, че БСП няма да бъде минало, но ще бъде в много тежко положение, ако промените не се направят сега.

„БСП една година слугува на една икономическа групировка. Подобно падение не се е случвало никога”, категоричен бе Румен Овчаров и посочи: „Кой назначи Георги Христозов да управлява енергетиката? Той е човекът на Цветан Василев. Той беше сложен там, за да изпълнява неговите поръчки.”

По думите на Овчаров, мотивът бил прост - обслужване на корпоративните интереси и „договорки с ръководството на Корпоративна търговка банка и Делян Пеевски, които да разположат техни хора на определени места”.

„Станишев се заигра с тези хора и сега трябва да понесе своята отговорност”, обобщи Румен Овчаров и допълни: „Утре очаквам разумът да надделее и Сергей Станишев да ни покаже, че знае как се носи отговорност, което на думи казва десетки пъти, но на действия – не”.

По думите на бившия енергиен министър нямало проблем с това кой ще дойде след Сергей Станишев.

НС пак не работи, играта на консултации продължава

http://www.mediapool.bg/ns-pak-ne-raboti-igrata-na-konsultatsii-prodalzhava-news222254.html

Вместо да работят, парламентарните партии продължават играта на консултации, на които да съгласуват какво е важно да приеме Народното събрание (НС) до разпускането си на 6 август. Досегашните консултации не дадоха резултат и в петък парламентът се оказа напълно парализиран, след като ГЕРБ изпълниха заканата си от предния ден да бойкотират заседанията, а депутатите на ГЕРБ окончателно напускаха НС още в началото на седмицата. "Днес няма да има заседание. Следващото заседание ще бъде в сряда. Не изпълнихме дневния ред, въпреки че беше приет от всички парламентарни групи. Ще си позволя да направя специално обръщение по повод работата на НС", заяви председателят Михаил Миков в петък, след като поради липса на кворум пропадна парламентарният контрол. ДПС "иззе" инициативата на БСП и "организира" консултации Докато БСП и ГЕРБ си разменят взаимни обвинения за създалото се положение, лидерът на ДПС Лютви Местан се зае с посредничество за провеждане на консултации идния вторник, на които парламентарните партии да решат с какво ще се занимават до разпускането на НС. Според Местан само така политиците ще дадат ясен знак, че могат да се справят в условия на парламентарна криза. Сходен тип разговори се водиха вече три пъти, но трайността на постигнатите договорки до момента не е надхвърляла 24 часа. Инициатор на консултациите досега беше БСП, водещата партия в управляващата коалиция. На въпрос за отношенията между ДПС и БСП, Местан коментира, че не се е случило "Бог знае какво". Лидерът на ДПС беше предпазлив за бъдеща съвместна работа с левицата в следващия парламент. Борисов: Да кажат само формата и участваме Минути по-късно лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че партията му ще участва в консултации във вторник за законодателната програма до края на мандата. "Да кажат само в какъв формат. За мен е по-добре да участват експерти - Цецка Цачева, Димитър Главчев, които познават по-добре законодателството. Ако кажат, ще отида и аз", добави Борисов, чието отсъствие от консултациите би му оставило вратичка за маневри и отмятане от договорките. По думите му ГЕРБ ще настоява в дневния ред да влязат само закони, които имат значение за следващите два месеца - ако има закон за банките, ако трябва да се мине през закон за дълга, да се махнат всичките тези обществени поръчки, защото те предварително блокират работата на регионалното министерство. "Ето сега да внесат, ако има закон за банките, такъв, какъвто БНБ предложи, ако внесат за актуализация на бюджета. Винаги съм бил против, но от това, което чувам от докторите, от Генчо Начев до Тонев, всичките са ми се обадили и казаха фалит. Ще влезем, ще ги подкрепим", заяви още Борисов. Той каза, че е готов да оттегли и поправките в Наказателния кодекс, премахващи давността за престъпления на комунистическия режим, включително т.нар. "Възродителен процес". Внесената от ГЕРБ промяна има подкрепата на ДПС, но БСП са против и провалят обсъждането в пленарна зала. Готов съм да го оттегля, каза Борисов, но напомни на социалистите как Станишев се извиняваше на Орлов мост на Местан за "възродителния процес". "Нали се целуваха тогава, признали са "възродителния процес", не знам от какво се плашат", коментира той. "Това е точно като вълка в овча кожа, говорят за консенсус, хайде пак да се съберем, и в същото време виждате какви назначения правят. Те блокират всякакъв консенсус с действията си и въпреки всичко ще отидем", каза още лидерът на ГЕРБ. Президентът свърши много хубава работа в неделя, съумя да ни обедини всички партии и да подкрепим банковата система. Сега той е тревожен, защото в следващите два месеца негова ще е отговорността за служебното правителство, каза още Борисов. Ако ме пита, бих държал ГЕРБ далече от служебното правителство, защото то си е негова отговорност, добави той. БСП: Призиви сме отправяли ние по-рано от ДПС Реакцията на БСП спрямо консултациите пък бе леко резервирана. Изтъквайки, че те много по-отрано са отправяли призиви за обединение и разбирателство, председателят на групата на социалистите в парламента Атанас Мерджанов обясни, че "консултациите няма да имат никаква стойност ако дори една парламентарна група отсъства". Изявлението му отсега предрешава съдбата на поредните преговори, тъй като БСП умело се възползват от "Атака", които заявиха, че няма да влязат в НС до края на мандата му. "Призивите сме ги отправили много по-отрано ние, били сме инициатори, но става така, че ние се събираме, договаряме се и ГЕРБ отсъства. Този призив не е само на ДПС, той е перманентно отправен и от нас", каза Мерджанов. Веднага след това БСП отново обвини ГЕРБ, че всъщност те са причината НС да не работи. Едновременно с това народните представители от опозицията ползвали привилегиите, които им предоставят постовете. "Ползват служебните автомобили, жилищата, получават командировъчни и всички онези екстри, които се полагат на работещи народни представители", заяви Мерджанов. "Атакуват се решения на правителството за списъци на нови обществени поръчки, но се отказва да се присъства в пленарна зала, за да се осъществява парламентарен контрол. Кой има интерес от този хаос", попита още той. Помолен да коментира поведението на БСП, която в сряда и петък провали заседанията на парламента, като напусна залата, Мерджанов обвини ГЕРБ, че въпреки договорената седмична програма, ГЕРБ "най-нахално се възползваха от правото си и предложиха закон, който не е коментиран на консултациите във вторник". "Пределно ясна беше позицията на Коалиция за България за промените в Наказателния кодекс, свързани с "възродителния процес". Не случайно миналия петък, когато бяха първите консултации горе, стана скандал в Народното събрание. Позицията ни е ясно и категорично против приемането на този законопроект", заяви Мерджанов.

ГЕРБ пак не осигури кворум и провали парламентарния контрол

http://www.mediapool.bg/gerb-pak-ne-osiguri-kvorum-i-provali-parlamentarniya-kontrol-news222254.html

Депутатите от ГЕРБ изпълниха заканата на лидера си Бойко Борисов отпреди ден да се регистрират единствено за гласуването на оставката на кабинета "Орешарски" и в петък отново не осигуриха кворум за заседанието на Народното събрание (НС). Така бе провален традиционният парламентарен контрол. До тази ситуация се стигна след поредния завой в поведението на ПГ на "Атака", от която тази седмица обявиха, че спират да участват в работата на народните представители. "Днес няма да има заседание. Следващото заседание ще бъде в сряда. Не изпълнихме дневния ред, въпреки че беше приет от всички парламентарни групи. Ще си позволя да направя специално обръщение по повод работата на Народното събрание", обяви председателят Михаил Миков. В пленарната зала се регистрираха само 106 депутати, като групата на ГЕРБ не влезе вътре, въпреки че част от нея се намираше в сградата на парламента, както увери в четвъртък Борисов. Очаквайте подробности.

На изборите да не гласуваме като футболни запалянковци - ние сме за Левски, а ние пък за ЦСКА

http://www.cross.bg/chavdarite-tzska-levski-1419042.html

/КРОСС/Ние сме като по времето на великия априлски пленум. Той си беше борба между 2 групи - на чавдарите и на Антон Иванов. Накрая чавдарите победиха, другите пратиха на кино, коментира журналистът Петьо Блъсков в сутрешния блок на бТВ и добавя: На изборите да не гласуваме като футболни запалянковци - ние сме за Левски, а ние пък за ЦСКА.

Защитник на "Ботев": Има напрежение заради намалението на бюджета

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/07/04/2336829_zashtitnik_na_botev_ima_naprejenie_zaradi_namalenieto/?ref=rss


Защитникът на "Ботев" (Пловдив) Веселин Минев разбиране към чужденците, които пожелаха да напуснат отбора заради намаляването на бюджета за заплати.

"Намаляването на бюджета е факт. Повечето са чужденци, за които е трудно. Чужденците са тук най-вече за пари. След като има намаляване на бюджета, всеки сам си преценява. Не може да им се сърдим. Има напрежение в клуба, положението е трудно",...

Русия сменя строителя на "Южен поток" у нас

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4172388

Русия може да смени строителя на “Южен поток” в България, твърди в. “Ведомости”. Възможно било дъщерното дружеството на “Газпром” - “Центргаз”, да замени “Стройтрансгаз”. Имало две схеми - “Центргаз” да се включи като изпълнител в избрания консорциум или да бъде обявен нов търг.
От българското икономическо министерство заявиха пред “Труд”, че не м Русия може да смени строителя на “Южен поток” в България, твърди в. “Ведомости”. Възможно било дъщерното дружеството на “Газпром” - “Центргаз”, да замени “Стройтрансгаз”. Имало две схеми - “Центргаз” да се включи като изпълнител в избрания консорциум или да бъде обявен нов търг. От българското икономическо министерство заявиха пред “Труд”, че не м

И днес парламентът няма да заседава

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4172723

Парламентът няма да заседава и днес заради липса на кворум.
В пленарна зала се регистрираха 106 народни представители – от ПГ на Коалиция за България и ПГ на ДПС.
„Днес няма да има заседание. Следващото заседание ще бъде в сряда. Не изпълнихме дневния ред, въпреки че беше приет от всички парламентарни групи. Парламентът няма да заседава и днес заради липса на кворум. В пленарна зала се регистрираха 106 народни представители – от ПГ на Коалиция за България и ПГ на ДПС. „Днес няма да има заседание. Следващото заседание ще бъде в сряда. Не изпълнихме дневния ред, въпреки че беше приет от всички парламентарни групи.

Цветанов: Цацаров е манипулиран от хора под него

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4172721

"ГЕРБ няма да допусне да има кворум, защото БСП са излъгали и не са спазили това, което са обещали", заяви пред Нова телевизия бившият министър на вътрешните работи Цветан Цветанов.
"Имаше натиск над съдията срещу мен. Лошото е, че това нещо излиза като информация и в чужбина. Те гледат на това като на виц за прокуратурата", каза Цветанов. "ГЕРБ няма да допусне да има кворум, защото БСП са излъгали и не са спазили това, което са обещали", заяви пред Нова телевизия бившият министър на вътрешните работи Цветан Цветанов. "Имаше натиск над съдията срещу мен. Лошото е, че това нещо излиза като информация и в чужбина. Те гледат на това като на виц за прокуратурата", каза Цветанов.

2000 на ден се връзват на солените SMS-и

http://www.moreto.net/novini.php?n=256887

По 2000 души на ден са се връзвали на новата измама, при която потребителят получава SMS с текст “спешно е, обади се на този номер”. Първите подобни съобщения в България са регистрирани през март, но три месеца по-късно потребители от различни краища на страната продължават да ги получават.

Цветанов: Цацаров е манипулиран от хора под него

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4172705

"ГЕРБ няма да допусне да има кворум, защото БСП са излъгали и не са спазили това, което са обещали", заяви пред Нова телевизия бившият министър на вътрешните работи Цветан Цветанов. "Имаше натиск над съдията срещу мен. Лошото е, че това нещо излиза като информация и в чужбина. Те гледат на това като на виц за прокуратурата", каза Цветанов.

Дянков: Няма да съм част от следващото правителство

http://www.klassa.bg/News/Read/article/243440_%D0%94%D1%8F%D0%BD%D0%BA%D0%BE%D0%B2%3A+%D0%9D%D1%8F%D0%BC%D0%B0+%D0%B4%D0%B0+%D1%81%D1%8A%D0%BC+%D1%87%D0%B0%D1%81%D1%82+%D0%BE%D1%82+%D1%81%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%B2%D0%B0%D1%89%D0%BE%D1%82%D0%BE+%D0%BF%D1%80%

 Няма да съм част от следващото правителство. Това заяви бившият вицепремиер и министър на финансите в кабинета на ГЕРБ Симеон Дянков пред БНТ.

"Имам други планове", заяви той.

"В България няма банкова криза, имаше краткосрочна криза на доверието. Но не толкова в банковата система, а в политическата класа. Политици си разменяха тайни и не толкова тайни удари. За съжаление, както винаги, се удря и там където не очакваш - в случая банковата система", коментира Дянков.

"Официалната позиция на ВТБ излезе много бързо - тя се занимава с инвестиционно банкиране и няма клонове. Няма интерес да купува КТБ", категоричен беше финансистът.

"Жан-Клод Юнкер е грижовен, внимателен и разбира от финанси. Той, според мен, е най-важният представител на това поколение и е важно той да е председател на Еврокомисията", каза Дянков.

Чобанов: акционерите на КТБ са защитени

http://www.vesti.bg/novini/chobanov-akcionerite-na-ktb-sa-zashtiteni-6016441

Притежателите на доларови ценни книжа, издадени от Корпоративната търговска банка, ще бъдат защитени и не се изисква да допринесат за спасяването й, заяви финансовият ни министър Петър Чобанов в интервю по телефона за Ройтерс.

Мерджанов пита: Защо ГЕРБ не влиза в пленарна зала, а по комисите работи и гласува?

http://politics.actualno.com/Merdjanov-pita-Zashto-GERB-ne-vliza-v-plenarna-zala-a-po-komisite-raboti-i-glasuva-news_37741.html

Днес беше поредният блокаж в работата на Народното събрание и причината за това е отсъствието на ГЕРБ в зала. Това заяви на брифинг в парламент председателят на парламентарната група на Коалиция за Бъ...

Според финландския премиер Apple нанесъл жесток удар на страната

http://europe.actualno.com/Spored-finlandskija-premier-Apple-nanesyl-jestok-udar-na-stranata-news_37742.html

Финландския премиер Александер Стуб заяви днес, че основателят на технологичния гигант Apple Стив Джобс е нанесъл жесток удар на заетостта в неговата страна с иновациите, които сварили неподготвени фи...

Витсел се изцепи: Срещу Аржентина ще ни бъде лесно

http://worldcup2014.actualno.com/Vitsel-se-izcepi-Sreshtu-Arjentina-shte-ni-byde-lesno-news_37745.html

Полузащитникът на Белгия Аксел Витсел сподели интересно мнение. Според него, четвъртфиналният мач срещу Аржентина в бразилската столица може да бъде дори по-лесен от досегашните на Световното. Той см...

Дянков: Няма да бъда част от новото правителство, имам други планове

http://www.cross.bg/dyankov-chast-bulgariya-1419040.html

/КРОСС/Трябва нова структура на ЕК, за да може да се реагира по-бързо при криза. Европа си е научила урока и съм убеден, че бъдещето ще е добро. Жан-Клод Юнкер ще е много добър председател на ЕК. Това заяви бившият финансов министър Симеон Дянков в интервю за БНТ. В България няма банкова криза. Банковата система от години е стабилна и продължава да бъде такава. Според мен имаше краткосрочен срив на доверие, но това се дължеше на политически борби. Банковата ни система е стабилна, политическата ни не е. ВТБ има официална позиция и тя е, че няма никакви намерения да закупува КТБ, заяви Дянков. Той говори и за политическите събития в страната от последните седмици. "Южен поток" не свали правителството. То се свали само заради популистки обещания, които не могат да бъдат изпълнени. Те обещаваха много във всички сфери и не успяха да изпълнят почти нищо. "Южен поток" е част от тази недалновидна политика, заяви Дянков. България изпусна възможността да влезе в еврозоната. Сега ще се необходими още 5-6 години, за да достигнем нивата за преговори. Няма да бъда част от следващото правителство. Имам други планове, категоричен беше Дянков.

В кауфланд псуват на ред

http://www.zapernik.com/obshtestvo/v-kaufland-psuvat-na-red_32848/

Здравеите,искам да ви разкажа какво ми се случи преди няколко дни.Живея в центъра на Перник,но ми се наложи да отида до квартал изток.Свърших си работатаи понеже трябваше да пазсрувам реших да го направя в Кауфланд в изток.

Всичко вървеше нормално докато в един момент служител на магазина незапочна да крещи и псува.Едни от най-звучните му думи бяха:БОЛИ МЕ КУ..,ВСИЧКИ ЩЕ МИ ДУХАТЕ.Останах краино възмутен.В магазина бях със седемгодишния си внук,който не спря да ме пита дядо какво...

Продължава

Парламентът отново няма да работи

http://news.ibox.bg/news/id_1789534326

Миков не направи опит за събиране на необходимите 121 народни избраници

Парламентът няма да заседава и днес

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4172715

Парламентът няма да заседава и днес заради липса на кворум.
В пленарна зала се регистрираха 106 народни представители – от ПГ на Коалиция за България и ПГ на ДПС.
„Днес няма да има заседание. Следващото заседание ще бъде в сряда. Не изпълнихме дневния ред, въпреки че беше приет от всички парламентарни групи. Парламентът няма да заседава и днес заради липса на кворум. В пленарна зала се регистрираха 106 народни представители – от ПГ на Коалиция за България и ПГ на ДПС. „Днес няма да има заседание. Следващото заседание ще бъде в сряда. Не изпълнихме дневния ред, въпреки че беше приет от всички парламентарни групи.

Дянков: Няма да бъда част от новото правителство, имам други планове

http://frognews.bg/news_72573/

Трябва нова структура на ЕК, за да може да се реагира по-бързо при криза. Европа си е научила урока и съм убеден, че бъдещето ще е добро. Жан-Клод Юнкер ще е много добър председател на ЕК. Това заяви бившият финансов министър Симеон Дянков.

ГЕРБ изпълни заканата си и не осигури кворум

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/07/04/2336826_gerb_izpulni_zakanata_si_i_ne_osiguri_kvorum/?ref=rss


ГЕРБ отново бойкотира работата на парламента. Заради липса на кворум и днешното заседание се провали. В 9 ч. в пленарната зала се регистрираха 106 депутати от БСП и ДПС.

Председателят на парламента Михаил Миков се отказа да прави нова регистрация по-късно и обяви, че следващото заседание ще е на 9 юли в сряда.

Вчера от ГЕРБ заявиха, че ще влязат в залата едва за подаването на оставката на кабинета "Орешарски". Депутатите на Бойко Борисов засега изпълниха в заканата си....

Ураганът Артър настъпва към североизточното крайбрежие на САЩ

http://www.mediapool.bg/uraganat-artar-nastapva-kam-severoiztochnoto-kraibrezhie-na-sasht-news222253.html

Цялото североизточно крайбрежие на САЩ е вдигнато под тревога заради настъпващата тропическа буря Артър, която вече прерасна в ураган от втора степен, съобщават световните информационни агенциия в петък. Издадени са предупреждения за вероятна опасност чак до Бостън, щата Масачузетс. Артър се насочва към Южна и Северна Каролина, като заплашва да причини сериозни поражения и хаос точно на националния празник на страната. Вече са евакуирани жителите и гостите на Хатерас, който е популярна туристическа дестинация. Ураганът достигна на около 90 километра североизрочно от Кейп Феър, Северна Каролина, и напредва с пориви на вятъра до 160 км/ч.

Петък - ден на майстора за парламента

http://www.cross.bg/gerb-parlamenta-zala-1419039.html

/КРОСС/Парламентът няма да заседава и днес. Липса на кворум отново превърна в неработен петъка за депутатите. В пленарна зала се регистрираха 106 народни представители - от ПГ на Коалиция за България и ПГ на ДПС. Следващото заседание ще бъде в сряда, съобщи председателят на Народното събрание Михаил Миков. Не изпълнихме дневния ред, въпреки че беше приет от всички парламентарни групи. Ще си позволя да направя специално обръщение по повод работата на Народното събрание, каза още той. Тази седмица ГЕРБ и "Атака" решиха да не участват в заседания и напуснаха парламента. По-рано днес в интервю за Нова телевизия зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов обясни, че групата му ще решаава ден за ден дали ще влиза в зала. Когато има диалог, когато има спазване на обещанията, разбира се, че ние искаме да участваме активно, каза той без да даде ясен отговор на въпроса ще влязат ли депутатите от ГЕРБ в НС или няма да се появят в зало до официалното разпускане на парламента.  Имаше договорка при президента важните закони да бъдат приети. Успокоените на държавата може да мине именно през приемането на закони. Но няма спазено обещание от политическите формации, които участват в управлението, каза Цветанов, визирайки приемането на Закона за МВР. От своя страна БСП обвини ГЕРБ, че се отмята от договореното при президента Росен Плевнелиев.  Видя се, че без „Атака" това правителство не е могло да работи една година

Петък - ден на майстора за парламента

http://www.cross.bg/parlamenta-gerb-zala-1419039.html

/КРОСС/Парламентът няма да заседава и днес. Липса на кворум отново превърна в неработен петъка за депутатите. В пленарна зала се регистрираха 106 народни представители - от ПГ на Коалиция за България и ПГ на ДПС. Следващото заседание ще бъде в сряда, съобщи председателят на Народното събрание Михаил Миков. Не изпълнихме дневния ред, въпреки че беше приет от всички парламентарни групи. Ще си позволя да направя специално обръщение по повод работата на Народното събрание, каза още той. Тази седмица ГЕРБ и "Атака" решиха да не участват в заседания и напуснаха парламента. По-рано днес в интервю за Нова телевизия зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов обясни, че групата му ще решаава ден за ден дали ще влиза в зала. Когато има диалог, когато има спазване на обещанията, разбира се, че ние искаме да участваме активно, каза той без да даде ясен отговор на въпроса ще влязат ли депутатите от ГЕРБ в НС или няма да се появят в зало до официалното разпускане на парламента.  Имаше договорка при президента важните закони да бъдат приети. Успокоените на държавата може да мине именно през приемането на закони. Но няма спазено обещание от политическите формации, които участват в управлението, каза Цветанов, визирайки приемането на Закона за МВР. Видя се, че без „Атака" това правителство не е могло да работи една година

Петък - ден на майстора за парламента

http://www.cross.bg/gerb-parlamenta-subranie-1419039.html

/КРОСС/Парламентът няма да заседава и днес. Липса на кворум отново превърна в неработен петъка за депутатите. В пленарна зала се регистрираха 106 народни представители - от ПГ на Коалиция за България и ПГ на ДПС. Следващото заседание ще бъде в сряда, съобщи председателят на Народното събрание Михаил Миков. Не изпълнихме дневния ред, въпреки че беше приет от всички парламентарни групи. Ще си позволя да направя специално обръщение по повод работата на Народното събрание, каза още той. Тази седмица ГЕРБ и "Атака" решиха да не участват в заседания и напуснаха парламента. По-рано днес в интервю за Нова телевизия зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов обясни, че групата му ще решаава ден за ден дали ще влиза в зала. Когато има диалог, когато има спазване на обещанията, разбира се, че ние искаме да участваме активно, каза той без да даде ясен отговор на въпроса ще влязат ли депутатите от ГЕРБ в НС или няма да се появят в зало до официалното разпускане на парламента.  Имаше договорка при президента важните закони да бъдат приети. Успокоените на държавата може да мине именно през приемането на закони. Но няма спазено обещание от политическите формации, които участват в управлението, каза Цветанов, визирайки приемането на Закона за МВР.

Магнетичен дует от Русия с концерт във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=256843

Магнетичен дует от Русия ще конкурира старта на четвъртфиналите от световното първенство по футбол с изпълнения на живо в Концертното студио на Радио Варна. На 4 юли, петък, от 18 часа Марлена Мош (сопрано) и Александър Малкус (пиано) ще представят безплатно за варненци най-доброто от своите “Древноарменски песнопения“ - концерт, с който двамата са гастролирали на три континента, научи Moreto.

Симеон Дянков: Няма да съм част от следващото правителство

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4172702

Няма да съм част от следващото правителство. Това заяви бившият вицепремиер и министър на финансите в кабинета на ГЕРБ Симеон Дянков пред БНТ.
"Имам други планове", заяви той.
"В България няма банкова криза, имаше краткосрочна криза на доверието. Но не толкова в банковата система, а в политическата класа. Няма да съм част от следващото правителство. Това заяви бившият вицепремиер и министър на финансите в кабинета на ГЕРБ Симеон Дянков пред БНТ. "Имам други планове", заяви той. "В България няма банкова криза, имаше краткосрочна криза на доверието. Но не толкова в банковата система, а в политическата класа.

Забраниха на бразилците да плачат преди 1/4-финала с Колумбия

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4172699

Забрана да плачат преди, по време и след мач са получили бразилските национали. В проливането на сълзи при изпълнението на химна най-активен е голмайсторът Неймар. Всички футболисти пеят много емоционално заедно с публиката. Голямото напрежение от задължителното спечелване на световната титла на родна земя избива в сълзи и това се отразява после Забрана да плачат преди, по време и след мач са получили бразилските национали. В проливането на сълзи при изпълнението на химна най-активен е голмайсторът Неймар. Всички футболисти пеят много емоционално заедно с публиката. Голямото напрежение от задължителното спечелване на световната титла на родна земя избива в сълзи и това се отразява после

Григор Димитров излиза днес срещу Джокович

http://www.moreto.net/novini.php?n=256892

Място във финала на най-престижния тенис турнир в света и шанс да се бори за първата си титла от Големия Шлем. Цел, която Григор ясно заяви в серията си от интервюта на Уимбълдън и мечта, която с всеки изминал ден изглежда все по-близо, но препятствията по пътя стават все по-сериозни.

Дянков: Няма да съм част от следващото правителство

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4172693

Няма да съм част от следващото правителство. Това заяви бившият вицепремиер и министър на финансите в кабинета на ГЕРБ Симеон Дянков пред БНТ.
Няма да съм част от следващото правителство. Това заяви бившият вицепремиер и министър на финансите в кабинета на ГЕРБ Симеон Дянков пред БНТ. "Имам други планове", заяви той. "В България няма банкова криза, имаше краткосрочна криза на доверието. Но не толкова в банковата система, а в политическата класа.

Пенсионната възраст за миньорите замръзва до 2018 г.

http://www.moreto.net/novini.php?n=256886

Пенсионната възраст за работниците от първа и втора категория труд да бъде замразена до 2018 г. Такава промяна в Кодекса за социално осигуряване предлагат зам.-шефът на НС Мая Манолова и колегата є от БСП Страхил Ангелов. Според сега действащия закон пенсионната възраст за всички категории трябва да бъде увеличена от 1 януари догодина.

Овчаров: БСП 1 г. слугува на икономическа групировка

http://www.vesti.bg/bulgaria/politika/ovcharov-bsp-1-g.-sluguva-na-ikonomicheska-grupirovka-6016427

"Станишев се заигра с тези хора и сега трябва да понесе своята отговорност", категоричен бе бившият енергиен министър

Ваня Добрева очаква в новото ръководството на БСП да види Паскалев и Добрев

http://www.cross.bg/dobreva-vanya-byuro-1419038.html

/КРОСС/Сериозен анализ на изминалата една година от управлението на кабинета и нов състав на Изпълнителното бюро на БСП очаква от утрешният пленум на БСП Ваня Добрева - депутат от „Коалиция за България" и член на Националния съвет на левицата. На пленума на БСП утре очаквам да се направи анализ по всички онези тези, които ни разделят. Би трябвало да направим анализ върху изминалата една година от управлението на правителството. Защото се наблюдават различни гледни точки. Едни смятат, че част от лошите резултати, които получихме на изборите, би трябвало да се коментират от гледна точка на политиката на парламента. Другата гледна точка предполага сгрешената политика на кабинета. Очаквам, че няма да си спестим нелицеприятните разговори, няма да си мълчим. Напротив, всички въпроси, които напират в нас и не са намерили отговор, утре е форумът, на който трябва да ги поставим, сподели пред БНР Ваня Добрева. Тя очаква още да бъде представен обновен състав на Изпълнително бюро. Бюро, което да отразява всички възможни сериозни гледни точки, които може би не се харесват на настоящото ръководство, но тях ги има в партията и тези гласове са силни. Надявам се, че бюрото няма да бъде козметично променено. Надявам се там да немери място един Костадин Паскалев, един Кирил Добрев, каза още тя.  Ваня Добрева заяви, че трябва да се свика извънреден конгрес, който да се занимае с устава на партията, както и да определи нова норма за избор на Изпълнително бюро

Мост се срути и уби човек в Бело Оризонте

http://www.vesti.bg/novini/most-se-sruti-i-ubi-chovek-v-belo-orizonte-6016429

Един човек загина и поне 10 са ранени при срутването на недовършен мост в бразилския гр. Бело Оризонте, предаде АФП.

Румен Овчаров: Очаквам утре Станишев да покаже, че знае как се носи отговорност

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4172690

„Става нещо нормално в една партия, която все още има някакъв инстинкт за самосъхранение. Ако БСП е слаба и бъде за пореден път победена от Бойко Борисов на следващите парламентарни избори, то ние ще го върнем за дълго на власт. Освен това няма да има никаква опозиция.”
Това заяви пред Нова телевизия членът на Националния съвет на БСП Румен „Става нещо нормално в една партия, която все още има някакъв инстинкт за самосъхранение. Ако БСП е слаба и бъде за пореден път победена от Бойко Борисов на следващите парламентарни избори, то ние ще го върнем за дълго на власт. Освен това няма да има никаква опозиция.” Това заяви пред Нова телевизия членът на Националния съвет на БСП Румен

“Гуантанамо” за крадците на лични данни

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4172191


ГОЛЯМО объркване настана в нашата родина с есемесите. Вярно, преди десетина-петнайсет години, когато джиесемите минаваха за лукс, бяхме още по-зле с познанията си относно невербалната комуникация. Познавам сериозен човек, който навремето прати твърде игриво съобщение на друг номер, вместо на гаджето си, ГОЛЯМО объркване настана в нашата родина с есемесите. Вярно, преди десетина-петнайсет години, когато джиесемите минаваха за лукс, бяхме още по-зле с познанията си относно невербалната комуникация. Познавам сериозен човек, който навремето прати твърде игриво съобщение на друг номер, вместо на гаджето си,

Ген. Атанасов: Минират държавата с "калинки" за следващото управление

http://www.cross.bg/atanasov-kriza-prokyror-1419037.html

/КРОСС/"Банковата криза е поредната димка, която се пуска в публичното пространство или политическа дъвка", заяви пред bTV бившият шеф на НСО ген. Атанас Атанасов по повод създалата се ситуация около банките. „В това положение наемникът Орешарски стискаше да не подаде оставка в последния момент. Когато една войска е загубила битката и тръгне на отстъпление, на полето излизат нейните сапьори, за да минират полетата. Така днешните управляващи искат да минират цялата държава със своите "калинки" за следващото управление. Това, което се прави в МВР, цели особено работата на служителите", категоричен бе Атанасов. "Няма банкова криза, всичко това е измислена история", подчерта той. Според него всичко това е вследствие на политическата криза. Атанасов се обърна лично към главния прокурор Сотир Цацаров. „Какво стана, г-н прокурор, когато ваш подчинен образува дело срещу държавния глава? В друга държава главният прокурор е трябвало да подаде оставка досега, щом позволява негов служител да действа по такъв начин", отбеляза генералът.  

Атанасов: Орешарски не подава оставка, за да минира държавата с "калинки"

http://frognews.bg/news_72572/

Банковата криза е поредната политическа дъвка, която се пуска в публичното пространство. Това заяви ген. Атанас Атанасов.

Чобанов пред "Ройтерс": Събитията около банките няма да се отразят на растежа и доверието

http://www.dnevnik.bg/biznes/finansi/2014/07/04/2336819_chobanov_pred_roiters_subitiiata_okolo_bankite_niama/?ref=rss


Банковата система в България е с висока капиталова адекватност и ликвидност, е заявил министърът на финансите Петър Чобанов в интервю за "Ройтерс", съобщиха от Министерството на финансите. Част от интервюто е публикувано на страницата на министерство, но все още не може да се намери на сайта на агенцията.

"Подкрепата за ликвидността на банковата система ще бъде използвана само ако се наложи. Буферът е налице, но той няма да се отрази на разходите на правителството", е посочил Чобанов...

6 детски градини в Смолянско няма да работят през юли и август

http://smolyan.actualno.com/6-detski-gradini-v-Smoljansko-njama-da-rabotjat-prez-uli-i-avgust-news_37735.html

6 детски заведения в община Смолян са поискали съгласие за преустановяване на учебния процес през месеците юли или август. Това каза за „Фокус” Ангел Добриков – главен ек...

Илюзия се оказаха две екзопланети, за които се смяташе, че са сходни със Земята

http://cosmos.actualno.com/Iluzija-se-okazaha-dve-ekzoplaneti-za-koito-se-smjatashe-che-sa-shodni-sys-Zemjata-news_37736.html

Две екзопланети, за които някои астрономи смятаха, че е възможно да са обитаеми, се оказаха илюзия, предизвикана от активността на звезда, сочат резултатите от американско изследване, цитирани от Асош...

Аржентина ще е домакин в 1/4-финала срещу Белгия

http://worldcup2014.actualno.com/Arjentina-shte-e-domakin-v-14-finala-sreshtu-Belgija-news_37737.html

Близо 100 000 аржентинци се очаква да пристигнат в столицата Бразилия за четвъртфиналния мач от световното първенство срещу Белгия в събота. Първоначално местните власти бяха подготвени за 20-30 хиляд...

Илия Раев беше преизбран за директор на Драматичния театър в Шумен

http://shumen.actualno.com/Ilija-Raev-beshe-preizbran-za-direktor-na-Dramatichnija-teatyr-v-Shumen-news_37738.html

Илия Раев отново е избран за директор на Драматично-куклен театър "Васил Друмев" Шумен. съобщиха от тетъра. След проведен конкурс на 30.06.2014 г. в София, Министерството на културата обяв...

Германските национали победиха коварен вирус

http://worldcup2014.actualno.com/Germanskite-nacionali-pobediha-kovaren-virus-news_37740.html

Футболистите от националния отбор на Германия, които се  разболяха от грип, вече са по-добре и тренират пълноценно преди четвъртфиналния мач на световното първенство срещу Франция, съобщи сел...

Няма индикации за провал на летния сезон

http://rss.investor.bg/c/33288/f/564907/s/3c2ae6f5/l/0L0Sinvestor0Bbg0Cikonomika0Ei0Epolitika0C3320Ca0Cniama0Eindikacii0Eza0Eproval0Ena0Eletniia0Esezon0H1755980C/story01.htm

Въпрос на държавна политика е адекватната реакция в случай на неблагоприятни климатични условия, смятат от туристическия бранш


Експерти: Няма индикации за провал на летния сезон

http://rss.investor.bg/c/33288/f/564907/s/3c2ae6f5/l/0L0Sinvestor0Bbg0Cikonomika0Ei0Epolitika0C3320Ca0Ceksperti0Eniama0Eindikacii0Eza0Eproval0Ena0Eletniia0Esezon0H1755980C/story01.htm

Въпрос на държавна политика е адекватната реакция в случай на неблагоприятни климатични условия, смятат от туристическия бранш


Румен Овчаров: Очаквам утре Станишев да покаже, че знае как се носи отговорност

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4172685

„Става нещо нормално в една партия, която все още има някакъв инстинкт за самосъхранение. Ако БСП е слаба и бъде за пореден път победена от Бойко Борисов на следващите парламентарни избори, то ние ще го върнем за дълго на власт. Освен това няма да има никаква опозиция.”
Това заяви пред Нова телевизия членът на Националния съвет на БСП Румен „Става нещо нормално в една партия, която все още има някакъв инстинкт за самосъхранение. Ако БСП е слаба и бъде за пореден път победена от Бойко Борисов на следващите парламентарни избори, то ние ще го върнем за дълго на власт. Освен това няма да има никаква опозиция.” Това заяви пред Нова телевизия членът на Националния съвет на БСП Румен

Близо 2 млн. лева ни струват игричките за кворума само през юли

http://www.cross.bg/depytatite-leva-byudzheta-1419036.html

/КРОСС/1 948 895 лева. Толкова ще струва на данъкоплатеца инатът на депутатите, които ще провалят работата на парламента до края на юли. Очаква се кворум да има само за оставката на кабинета, но дотогава парламентът ще харчи пари. Депутатите, които се регистрират в залата, получават надница за деня дори заседанието да се провали поради липса на кворум, пише "Труд". Вчера Бойко Борисов обяви, че депутатите от ГЕРБ няма да участват в заседанията. Ден преди това подобно решение взе и парламентарната група от Атака. Един пленарен ден на парламента струва на бюджета 149 915 лв., изчислява изданието на база разходите за 2013 г. Дори да се приспаднат надниците на депутатите-бегълци, има твърди разходи за размножаване на документи, заплати на чиновници и др. Тъй като до края на юли има 13 пленарни дни, които са в сряда, четвъртък и петък, разходите за тях стават 1 948 895 лева. Непленарен, но работен за администрацията ден, ни вкарва в 86 746 лв. разходи. До края на месеца има 8 непленарни работни дни. Администрацията работи от понеделник до петък независимо от това събират ли се депутатите или не. По правилник парламентът е във ваканция през август. Така на бюджета поне ще бъдат спестени пари за 2 пленарни дни до 6 август, за когато президентът Росен Плевнелиев е планирал да разпусне депутатите.    

Вижте къде спират водата в София днес

http://pik.bg/вижте-къде-спират-водата-в-софия-днес-news198553.html

Вижте къде спират водата в София днес

„Софийска вода” временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на столицата, съобщиха от пресцентъра на компанията.

Във връзка с подмяна на сградно водопроводно отклонение в Център район „Средец” се налага спиране на водоподаването от 9:00 до 16:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района: по ул. „Шейново” от ул. „Мургаш” до ул. „Сан Стефано”.При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул. „Мургаш” ъгъла с ул. „Шейново”. След възстановяване на водоснабдяването е възможно временно повишаване мътността на водата.

Във връзка с подмяна на сградно водопроводно отклонение в на ул. „Еужен Поатие” кв. „Изток”, се налага спиране на водоподаването от 10:00 до 20:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на:
ул. „Еужен Поатие” №9, №15
ул. „Тинтява” бл. 20

При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул. „Еужен Поатие” ъгъла с ул. „Самоков”. След възстановяване на водоснабдяването е възможно временно повишаване мътността на водата.

Във връзка с подмяна на сградно водопроводно отклонение до бл. 224 жк „Младост“ 2, се налага спиране на водоподаването от 10:00 до 14:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района :
по ул. „Проф. Васил Златарски” от бл. 221 до ул. „Свети Киприян”

При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: пред магазин „Макс” до бл. 221.

След възстановяване на водоснабдяването е възможно временно повишаване мътността на водата.
Във връзка с реконструкция на уличен водопровод и подмяна на сградни водопроводни отклонения на ул. „Петко Д. Петков“ кв. „Кубратово“, се налага спиране на водоподаването от 10:00 до 20:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на:
ул. „Стефан Стамболов”, ул. „София”, ул. „Иван Вазов”, ул. „Железопътна”, ул. „Кирил Христов”

При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул. „Петко Д. Петков“ ъгъла с ул. „Христо Ботев”.
След възстановяване на водоснабдяването е възможно временно повишаване мътността на водата.

Във връзка с текущ ремонт на уличен водопровод на ул. „Христо Ботев“ с. Кътина, се налага спиране на водоподаването от 9:00 до 21:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района между:
ул. „Сливница”, ул. „Пирамидите”, ул. „Сини вир”, ул. „Кокиче”, ул. „Хайдути”, ул. „Бор”, ул. „Здравец”, ул. „Здравчи камък”

През периода на спиране на водата ще бъде осигурена водоноска на площада пред кметството.
При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноски на адрес: ул. „Сливница“ ъгъла с ул. „Христо Ботев“ пред кметството.
След възстановяване на водоснабдяването е възможно временно повишаване мътността на водата.

Във връзка с откриване на авария на уличен водопровод в кв. „Враждебна“, се налага спиране на водоподаването от 00:00 до 06:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на:
Япаджа махала
местност „Батареята”
по бул. „Ботевградско шосе” от Източна тангента до с. Долни Богров
по бул. „Челопешко шосе” от бул. „Ботевградско шосе” до кв. „Челопечене”

При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: кв. „Враждебна” пред кметството.

След възстановяване на водоснабдяването е възможно временно повишаване мътността на водата.
На 4 юли 2014 г. (петък), във връзка с реконструкция на уличен водопровод по ул. „Стефан Стамболов” кв. „Бистрица” , се налага спиране на водоподаването от 9:00 до 15:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на :
ул. „Шоплук”, ул. „Беликата”, ул. „Васил Левски”, ул. „Гъбешница”

При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул. „Ивайло” ъгъла с ул. „Стефан Стамболов”.

След възстановяване на водоснабдяването е възможно временно повишаване мътността на водата.
На 4 юли 2014 г. (петък), във връзка с реконструкция на уличен водопровод по ул. „Своге” жк. „Люлин” 8 , се налага спиране на водоподаването от 9:00 до 18:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на :
ул. „Своге” от №7 до ул. „Годеч”

При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул. „Своге” ъгъла с ул. „Годеч”. 

Днес започва военноморското учение с международно участие "Бриз 2014"

http://www.moreto.net/novini.php?n=256881

Започва военноморското учение с международно участие „Бриз 2014”, което ще се проведе от днес - 4 до 13 юли в западната част на Черно море, научи Moreto.net. В учението ще участват кораби от военноморските сили на България, Гърция, Румъния, Турция, Съединените американски щати, самолети от патрулната авиация на САЩ и Турция, както и четири кораба от Втора постоянна група противоминни кораби на НАТО.

Обявяват второ класиране за гимназиите

http://www.cross.bg/klasirane-vtoroto-gimnaziite-1419035.html

/КРОСС/Днес Министерството на образованието и науката трябва да обяви второто класиране за прием в гимназиите. Резултатите ще бъдат публикувани в интернет на сайта на министерството и на регионалните инспекторати, а до 18 ч. списъците ще бъдат разлепени в училищата. Документи за второто класиране се подаваха от 27 юни до 1 юли, след като първото излезе на 26 юни. Желанията не могат да се пренареждат, приемът може да върви само нагоре по списъка, подаден първоначално от кандидатите. Записването след второ класиране е от 7 до 9 юли. Необходимите документи са: заявление по образец, удостоверение за завършен седми клас и медицинско свидетелство, когато специалността го изисква. Ако не се запълнят всички места, ще бъде обявено и трето класиране.  

Банките – стабилни, политическата класа – не, отсече Дянков

http://news.ibox.bg/news/id_1053414337

Банковата ни система дълго време беше стабилна и продължава да е стабилна. Това обяви в специално интервю за БНТ Симеон Дянков, финансист номер 1 в кабинета на Бойко Борисов и настоящ член на Надзорния съвет на руската банка ВТБ. Той е категоричен, че банкова криза няма. Според него е имало краткосрочна криза на доверие, но не в банковите институции, а в политическите среди. Симеон Дянков обяви, че няма да е част от следващото правителство.

Продължава събарянето на незаконни къщи в ромските квартали във Варна

http://www.mediapool.bg/prodalzhava-sabaryaneto-na-nezakonni-kashti-v-romskite-kvartali-vav-varna-news222252.html

В петък продължава събарянето на незаконните постройки в трите ромски квартала във Варна. Акцията бе предприета след като поройните дъждове на 19 юни отнеха живота на 13 души в "Аспарухово". Като една от възможните причини за големия брой жертви беше посочено именно незаконното зострояване на отводнителните дерета в квартала. След като във вторник бе дадено началото на разчистването на незаконно построените къщи в т.нар. "Гъбена махала" в кв. "Владиславово", напрежението там рязко нарасна. На събаряне в махалата подлежаха 15 незаконни постройки, но стотина роми препречиха пътя на строителните машини, а собствениците на къщите се барикадираха в тях. Така първият ден от акцията по събарянето бе провален. Дошлите на помощ полицаи бяха посрещнати с камъни и викове "Гладни сме". До момента заповеди за доброволно събаряне на незаконните си постройки са получили и 54 семейства във варненския квартал "Максуда". Повечето от постройките са разположени край ул. "Георги Пеячевич" – над отводнителното дере, както и по склоновете му. Техните собственици са получили срок от две седмици, за да премахнат доброволно къщите си. След това районната администрация ще събори постройките принудително.

Атанасова: Орешарски показа, че може да срине държавата за 1 година

http://pik.bg/атанасова-орешарски-показа-че-може-да-срине-държавата-за-1-година-news198546.html

Атанасова: Орешарски показа, че може да срине държавата за 1 година

Псевдоекспертът Пламен Орешарски показа, че може да срине държавата за една година. Помогнаха му БСП, ДПС и "Атака", които сега се правят на опозиция, но подкрепяха това правителство. Това каза пред камерите на БНТ Десислава Атанасова, депутат от ГЕРБ и бивш здравен министър.

Управляващите могат да съберат кворум. БСП, ДПС и независимите правят 123 и имат кворум. Да се съберат и да работят. Ние показахме толерантност. Всеки ден ще бъдем в пленарна зала, но ще влезем само за гласуването на оставката на Орешарски. Поздравления, че най-накрая каза кога ще си подаде оставката. Това го чакаме вече една година. Всички сектори са в тотална криза.

Последните седмици се взимат безумни решения и се правят още по-безумни назначения. Залагат се бомби пред следващото управление, категорична беше Атанасова. Тя коментира и темата здравеопазване. Ситуацията в здравеопазването излиза извън контрол. Това не е констатация от днес или от последните седмици. Ние призоваваме от една година да има диалог по темата.

В момента има над половин милиард задължения към болниците и още половин милиард дефицит в НЗОК. Финансовият министър и заместника му показват шизофренно поведение. Не знам защо медиите не търсят Румяна Тодорова, която ще остане в историята с рекордния дефицит на касата и с това, че е сестра на един евродепутат. Таня Андреева е в отпуск и не виждам за какво да правя обръщение към човек, който в момента е на плаж, завърши Атанасова.

Американец грабна джакпот от $ 260 млн., ще помага на театрални и танцови студия

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4172680

Жителят на американския град Ноксвил, щата Тенеси, Рой Кокръм удари джакпота в лотарията "Powerball", в размер на 259,8 милиона долара.
В четвъртък Кокръм отишъл за спечелените си пари - няколко седмици, след като научил, че неговият билет е печелившият. Преди това се обърнал за съвет към специалист по финансови въпроси. Жителят на американския град Ноксвил, щата Тенеси, Рой Кокръм удари джакпота в лотарията "Powerball", в размер на 259,8 милиона долара. В четвъртък Кокръм отишъл за спечелените си пари - няколко седмици, след като научил, че неговият билет е печелившият. Преди това се обърнал за съвет към специалист по финансови въпроси.

"168 часа": Как СССР унищожи българския търговски флот

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4171891

В началото на демократичните промени в България тогавашната Главна прокуратура поде инициативата да бъдат разсекретени делата на така наречения Народен съд, да бъдат преразгледани и по тези от тях, по които има невинно осъдени, да бъдат внасяни предложения във Върховния съд за отмяна на присъдите. Това беше не толкова политически акт, В началото на демократичните промени в България тогавашната Главна прокуратура поде инициативата да бъдат разсекретени делата на така наречения Народен съд, да бъдат преразгледани и по тези от тях, по които има невинно осъдени, да бъдат внасяни предложения във Върховния съд за отмяна на присъдите. Това беше не толкова политически акт,

Един разбит мит: Всъщност от секса не се отслабва

http://www.vesti.bg/razvlechenia/lyubopitno/edin-razbit-mit-vsyshtnost-ot-seksa-ne-se-otslabva-6016426

Сексът изгаря само около 5 калории на минута. Повечето хора правят секс между 10 и 15 минути. Това значи, че при един полов акт изгаряме едва между 50 и 75 калории - точно толкова, колкото като изкачим няколко стъпала

Атанас Атанасов: ДПС никога не е кадрувало толкова нагло в службите

http://www.mediapool.bg/atanas-atanasov-dps-nikoga-ne-e-kadruvalo-tolkova-naglo-v-sluzhbite-news222251.html

ДПС никога не е кадрувало толкова нагло в службите за сигурност, а новият Закона за МВР се прие в толкова спешен порядък, за да обслужи движението по време на предстоящите предсрочни избори. Това коментира бившият шеф на контраразузнаването Атанас Атанасов пред бТВ в петък, добавяйки, че назначенията в ДАНС, например, са под всякаква критика. По думите му има задкулисен кадрови център между сараите на Ахмед Доган и Библиотекарския университет. Председателят на Ректорския съвет е Димитър Иванов-Гестапото. Именно там щели да се завърнат като преподаватели мнозина от управляващите в момента, прогнозира Атанасов. Подобен коментар направи и Красимир Ципов преди време. По повод банковата криза, причинена от сътресенията в Първа инвестиционна банка, Атанасов заяви, че това е поредната политическа дъвка, която се пуска в публичното пространство. „Когато една войска е загубила битката и тръгне на отстъпление, на полето излизат нейните сапьори, за да минират полетата”, допълни той. По думите му „наемникът Орешарски” не подава оставка, за да може в последния момент да се направят назначения, които да минират цялата държава с „калинки”.

Румен Овчаров: БСП слугува на една икономическа групировка

http://www.cross.bg/ovcharov-rymen-stanishev-1419034.html

/КРОСС/Румен Овчаров за пореден път настоя за смяна на лидера на БСП. Колкото по-скоро има нов председател, толкова по-друга ще бъде дискусията за БСП, категоричен бе той в студиото на Нова телевизия. Очаквам утре разумът да надделее, Сергей Станишев наистина да покаже как се носи отговорност. Много пъти го е казвал, сега да го покаже, добави Овчаров и потвърди, че той няма да се кандидатира за лидер на партията. Ако утре Станишев не слезе от върха в БСП, според Овчаров ще последва искане за пленум. Валят искания за промяна, подкрепи думите си той. Според социалиста БСП няма да бъде минало, но ще бъде в много тежко положение и ще преживее още един разгром на предстоящите предсрочни избори, ако промените не се направят сега. В следващия парламент партията няма да бъде незаобиколим фактор. Ако БСП е слаба и бъде за пореден път победена от Бойко Борисов на следващите парламентарни избори, то ние ще го върнем за дълго на власт. Освен това няма да има никаква опозиция, каза още Овчаров.Това че няколко човека ще се уредят с депутатски места е много малко утешение. На хората се обещават или места в листите или в ръководството, допълни той. Според Овчаров част политиците, които сега са в ръководството на БСП, са там с активното си съгласие, а други - с мълчаливото си съгласие, просто за да са във властта

Американец грабна джакпот от $ 260 млн.

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4172669

Жителят на американския град Ноксвил, щата Тенеси, Рой Кокръм удари джакпота в лотарията Жителят на американския град Ноксвил, щата Тенеси, Рой Кокръм удари джакпота в лотарията "Powerball", в размер на 259,8 милиона долара. В четвъртък Кокръм отишъл за спечелените си пари - няколко седмици, след като научил, че неговият билет е печелившият. Преди това се обърнал за съвет към специалист по финансови въпроси.

Блъсков: Разграбиха мандрата на народа

http://frognews.bg/news_72571/

Сегашното правителство направи много скандални назначения. Такова е например на главния секретар на МВР Светлозар Лазаров, който блесна със своя интелект. Това пролича особено в случая в Лясковец, коментира журналистът Огнян Стефанов в „Тази сутрин”.

Бундестагът одобри национална минимална почасова заплата в Германия

http://www.moreto.net/novini.php?n=256882

Законопроектът за въвеждане на законно регламентирана минимална работа заплата в Германия бе приет от Бундестага с голямо мнозинство. През следващата седмица текстът трябва да премине и през Бундесрата (горната камара на Парламента).

Даскали и майки зоват за връщане на шамарите в клас

http://pik.bg/даскали-и-майки-зоват-за-връщане-на-шамарите-в-клас-news198538.html

Даскали и майки зоват за връщане на шамарите в клас

Учители и родители предлагат непослушните деца да бъдат подлагани на физическо насилие. Зад идеята са застанали 0,2% от всички 8724 майки и преподаватели, участвали в онлайн анкетата за Закона за училищното образование на МОН, пише в. "Монитор".

Всеки пети участник в допитването пък е категоричен, че при нарушения на реда децата трябва да бъдат изключвани от училище. 16,3% смятат, че проявилите се като хулигани ученици трябва да полагат обществено полезен труд, а за 13 на сто решението е глоба за родителите. „Участниците са дали повече от един отговор и обикновено е от рода на „Ако това не помогне, може да се приложи тази мярка”, отчете просветният министър проф. Анелия Клисарова. Общественото допитване не дава отговор на въпроса кога да се завършва основно образование.

По равен брой са подкрепящите идеята диплома да се дава след 7-и и след 8-и клас. „Младите до 29 години са на мнение, че основното образование трябва да е до 7-и клас”, заяви Клисарова. Младите майки са тези, които са против идеята децата в начален курс да повтарят класа при условие, че не са усвоили материала. 68,8% от семействата и преподавателите обаче са категорични, че не трябва да се преминава автоматично от един клас в друг независимо от резултатите.

Сега децата, които не показват добри резултати, посещават летни часове, за да наваксат пропуските. От МОН обаче признават, че има семейства, които не изпращат децата си на тези курсове. „Може би ако има санкции за тези родители, това ще е един стимул”, счита образователният министър. В същото време половината от учителите, участвалите в общественото обсъждане, са на мнение, че миниматурите трябва да отпаднат. Основната причина за недоволството им е, че външното оценяване мери уменията на самите учители, твърдят от МОН. Всеки трети участник в анкетата иска атестация на учителите да се прави всяка година.

От МОН обаче са на мнение, че трябва да бъдат изработени стандарти за оценка на преподавателите, които да важат за всички. Изучаването на английски език да бъде задължително за всички ученици още от 1-ви клас. Това е едно от предложенията на граждани, постъпили на пощата на МОН. Друга идея е в езиковите гимназии да се въведат допълнителни часове, които да дават професионална подготовка на учениците.

Предложението е децата да получават квалификация за екскурзоводи или преподаватели по чужд език, която да им помогне за по-лесното адаптиране на пазара на труда.

Родителите настояват и за повече часове по български език и литература, както и за по-малко помагала. Учителите от своя страна искат промяна в механизма на делегираните бюджети. Те настояват парите да се дават според качеството на образованието, а не според броя на записаните в клас деца.


В Царево гледат 3D кино под открито небе

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4172174

Първото лятно 3D кино по Черноморието заработи в Царево и за 24 часа се превърна в летния хит за туристите.

То е в центъра на курортното градче, с 300 места, разположени амфитеатрално.
Лятното кино разполага с открити барове, салони за пуканки, достъпно е и за хора с двигателни проблеми.

Първото лятно 3D кино по Черноморието заработи в Царево и за 24 часа се превърна в летния хит за туристите. То е в центъра на курортното градче, с 300 места, разположени амфитеатрално. Лятното кино разполага с открити барове, салони за пуканки, достъпно е и за хора с двигателни проблеми. "Освен очила на зрителите се предлагат и слушалки с

Поне двама загинаха и над 20 бяха ранени при срутване на надлез в Бразилия

http://www.mediapool.bg/pone-dvama-zaginaha-i-nad-20-byaha-raneni-pri-srutvane-na-nadlez-v-braziliya-news222250.html

Двама души загинаха, а над 20 пострадаха при срутване на надлез, част от пътна естакада в бразилския град Бело Оризонте, където ще се състои полуфинал на Световното първенство по футбол, съобщиха световните агенции. Според първоначалната информация бетонната конструкция е поддала в момент, когато под нея е преминавал автобус и напълно е затрупала кола. При срутването е загинала жената, шофирала автобуса. Трагичният инцидент е станал само на пет километра от стадион "Минейрао", на който на 8 юли ще се играе единият от полуфиналите на Мондиала. По данни на властите причината за срутването е изключително натовареният трафик по надлеза.

Windows 8 губи популярност за сметка на предшественика си

http://www.dnevnik.bg/tehnologii/2014/07/04/2336406_windows_8_gubi_populiarnost_za_smetka_na/?ref=rss


Потреблението на Windows 8 и всичките му вариации през юни т.г. се е понижило спрямо предходния месец. Данните са на анализаторската компания Net Applications, цитирани от онлайн изданието ZDNet.

Спадът е минимален, с 0.1% до 12.5% дял за Windows 8 и Windows 8.1 взети заедно. Безапелационен лидер е Windows 7, който се използва на 50.55% от компютрите по света, като това е четвъртият пореден месец, в който тази версия на платформата отбелязва ръст. На второ място е Windows XP, който...

Каква е историята на осъдения до живот мъж, убил сина си

http://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/kakva-e-istoriiata-na-osydeniia-do-zhivot-myzh-ubil-sina-si-6016425

Стефан Фердинандов решава да се защитава сам в съда. И прави така, че делото да не тръгне над 20 пъти

Световно в облаците

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4172143

Ако някои са се съмнявали, че футболът е религия в Бразилия, то мондиалът вече ги е убедил.

Мачове се гледат навсякъде - от налягали по улицата хора с телевизори от времето, когато още Зико играеше, до луксозни барове и ресторанти с най-модерни плазми. По фавелите за бедните до Копакабана, където дори най-малкото барче предлага свой екран.

Но Ако някои са се съмнявали, че футболът е религия в Бразилия, то мондиалът вече ги е убедил. Мачове се гледат навсякъде - от налягали по улицата хора с телевизори от времето, когато още Зико играеше, до луксозни барове и ресторанти с най-модерни плазми. По фавелите за бедните до Копакабана, където дори най-малкото барче предлага свой екран. Но

Дешан: Бием Германия заради себе си, семействата си и френския народ

http://worldcup2014.actualno.com/Deshan-Biem-Germanija-zaradi-sebe-si-semejstvata-si-i-frenskija-narod-news_37733.html

Германия има повече опит в големи мачове и това може да им даде голямо предимство, смята селекционерът на Франция Дидие Дешан. "Германците са свикнали да играят такива мачове. Опитът е на тяхна ...

Манчестър Юнайтед вади 50 млн. евро за аржентински национал

http://football.actualno.com/Manchestyr-Unajted-vadi-50-mln-evro-za-arjentinski-nacional-news_37734.html

Полузащитникът на Реал (Мадрид) Анхел Ди Мария е трансферна цел на Манчестър Юнайтед, съобщава El Confidencial. Аржентинският национал вече изрази желание да напусне испанския клуб, а англичаните са ...

Търсят спонсор за нов жилищен комплекс в Аспарухово

http://www.moreto.net/novini.php?n=256890

Във варненската структура на Българския червен кръст (БЧК) се обмисля идея за изграждане на сглобяеми къщи от панели тип "сандвич" за пострадалите от наводнението в квартал Аспарухово. Водят се преговори с различни структури и едва когато има постигната договореност, тогава предложението ще бъде представено в детайли, каза за Topnovini.

Ураганът "Артър" връхлетя американското крайбрежие при Северна Каролина

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/07/04/2336812_uraganut_artur_vruhletia_amerikanskoto_kraibrejie_pri/?ref=rss


Първият за сезона в Атлантическия океан ураган "Артър" връхлетя крайбрежието на американски щат Северна Каролина, след като силата му нарасна до 2 категория по 5-степенната скала на Сафир-Симпсън, съобщи "Асошиейтед прес".

Националният център на САЩ за ураганите съобщи, че не се очаква ураганът да промени силата си и че ще започне да отслабва в петък през нощта, превръщайки се в посттропически циклон.

Ураганът прекоси крайбрежието при Кейп Лукаут в най-южния край на...

Дмитрий Рогозин: НАТО изпраща оръжия в Украйна от страни от Източна Европа

http://www.cross.bg/rogozin-strani-evropa-1419033.html

/КРОСС/НАТО изпраща на Украйна оръжие и военно оборудване от страни от Източна Европа, защото голяма част от техниката на украинската армия е дефектна. Това съобщи в Twitter профила си руският вицепремиер Дмитрий Рогозин, цитиран от РИА Новости. Според Рогозин става въпрос за замяна оръжията, произведени в СССР.

Дядо от Габрово брои рекордната сума от 500 лв. за пакетче носни кърпи

http://pik.bg/дядо-от-габрово-брои-рекордната-сума-от-500-лв-за-пакетче-носни-кърпи-news198534.html

Дядо от Габрово брои рекордната сума от 500 лв. за пакетче носни кърпи

Старец от Габрово брои рекордната сума от 500 лв. за пакетче най-обикновени носни кърпи, пише "Телеграф".

85-годишният мъж бил спрян в центъра на града от млад мъж, който угрижен споделил, че негов близък е с влошено здравословно състояние и му предстои спешна операция, за която трябва да плати 1000 лв.

Непоз­натият разполагал с необходимата сума, но във валута, която нямал възможност да обмени. Показал пачка чуждестранни банкноти и помолил стареца да му заеме временно парите.

Услужливият габровец му дал 500 лв., които носел в себе си, а като залог получил мъжка чантичка, в която непознатият пред него сложил пачката валута и я затворил. После двамата се разделили.

Половин час по-късно като се прибрал вкъщи дядото установил, че неизвестно кога и как парите са били ловко подменени и в чантичката имало само пакетче носни кърпички.

По случая в габровската полиция е образувано досъдебно производство.

Наглият измамник се издирва.

Видео: Новините в 100 секунди

http://www.dnevnik.bg/video/2014/07/04/2336614_video_novinite_v_100_sekundi/?ref=rss

Рубриката на БНТ "Новините в 100 секунди" можете да гледате и на "Дневник.бг". Емисията се подготвя специално за интернет.

Ето темите, които днес ще следи обществената телевизия:

Греков със сигнал до прокуратурата за ДФ" Земеделие"

http://econ.bg/Новини/Греков-със-сигнал-до-прокуратурата-за-ДФ-Земеделие-_l.a_i.553928_at.1.html

Сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров е бил подаден от министъра на земеделието и храните Димитър Греков. Причината е неправомерно одобрени...

Бареков превзема TV7

http://news.ibox.bg/news/id_2011415140

Медията смята, че това действие е продължение на рейдърската кампания

Гледаме телевизия от поне два приемника вкъщи

http://www.moreto.net/novini.php?n=256888

Българите имат средно по два телевизора и половина в къщата си, а 85% от домовете са обзаведени с повече от един приемник, става ясно от проучване на социологическата агенция BluePo!nt, публикувано вчера. Анализът показва, че 78% от българите гледат телевизия всеки ден, а само 4% се заглеждат в синия екран по-рядко от един път седмично.

Дянков: Няма да съм част от следващото правителство

http://pik.bg/дянков-няма-да-съм-част-от-следващото-правителство-news198533.html

Дянков: Няма да съм част от следващото правителство

Няма да съм част от следващото правителство. Това заяви бившият вицепремиер на ГЕРБ Симеон Дянков пред БНТ. "Имам други планове", отсече финансовият министър от кабинета на Бойко Борисов."

В България няма банкова криза, имаше краткросрочна криза на доверието. Но не толкова в банковата система, а в политическата класа.

Политици си разменяха тайни и не толкова тайни удари. За съжаление, както винаги, се удря и там където не очакваш - в случая банковата система", заяви още Дянков. 

Симеон Дянков коментира и слуховете, че руската ВТБ ще купи КТБ. "Официалната позиция на ВТБ излезе много бързо - тя се занимава с инвестиционно банкиране и няма клонове. Няма интерес към такава сделка", категоричен беше финансистът.

"Жан-Клод Юнкер е грижовен, внимателен и разбира от финанси. Той според мен е най-важният представител на това поколение и е важно той да е председател на Еврокомисията", коментира новите назначение в Брюксел Дянков.

Купете си вестник "24 часа" - вече и със sms

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4172641

В MediaMall.bg вече може да закупите вестник В MediaMall.bg вече може да закупите вестник "24 часа" в PDF формат - като изпратите sms на стойност 1,20 лева. Също така от MediaMall.bg може да се закупуват архивни броеве на вестника до 3 месеца назад. При поискване е възможно да се закупуват и архивни броеве в PDF формат до 2002 г. включително - за целта пишете с конкретното си искане на

Личен асистент на четири лапи

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4172240

Мишо е само на 2 години, но вече е пръв помощник в домакинството. Вади мокрите дрехи от пералната машина и ги пуска в панера за пране. След това отваря хладилника и взема необходимите продукти за обяд. Върши всички домашни задължения, без да хленчи или да тропа ядно с крак.
И през цялото време не спира да маха с опашка. Мишо е само на 2 години, но вече е пръв помощник в домакинството. Вади мокрите дрехи от пералната машина и ги пуска в панера за пране. След това отваря хладилника и взема необходимите продукти за обяд. Върши всички домашни задължения, без да хленчи или да тропа ядно с крак. И през цялото време не спира да маха с опашка.

Данъчните издирват русенска проститутка с рекореден дълг

http://pik.bg/данъчните-издирват-русенска-проститутка-с-рекореден-дълг-news198531.html

Данъчните издирват русенска проститутка с рекореден дълг

Данъчните издирват русенска проститутка, която им дължи рекордните 42 000 лв. глоби от актове. Секструженичките по входно-изходните магистрали от Русе за София и Варна не са я виждали от близо 2 години, информира „Труд“.

“Коя беше тази... Май Мерито. Сигурно е отпрашила за чужбина”, вдигат рамене момичета по булевард “България”. Съдбата на колежката им не ги интересува особено много. Те се радват даже, че е изчезнала - така е намаляла конкуренцията за оределите клиенти.

Името на борчлийката е сред тези на длъжниците на Националната агенция за приходите (НАП) в крайдунавския град.

От там обаче не разкриват самоличността на жената, защото ще нарушат данъчната тайна. Дългът на проститутката към държавата е натрупан за 4 години.


Ген. Атанас Атанасов: Минират държавата с "калинки" за следващото управление

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4172638

"Банковата криза е поредната димка, която се пуска в публичното пространство или политическа дъвка", заяви пред bTV бившият шеф на НСО ген. Атанас Атанасов по повод създалата се ситуация около банките.
„В това положение наемникът Орешарски стискаше да не подаде оставка в последния момент. Когато една войска е загубила битката и тръгне на "Банковата криза е поредната димка, която се пуска в публичното пространство или политическа дъвка", заяви пред bTV бившият шеф на НСО ген. Атанас Атанасов по повод създалата се ситуация около банките. „В това положение наемникът Орешарски стискаше да не подаде оставка в последния момент. Когато една войска е загубила битката и тръгне на

Малко повече от 42 200 българи удрят тавана на пенсиите от 840 лева

http://pik.bg/малко-повече-от-42-200-българи-удрят-тавана-на-пенсиите-от-840-лева-news198530.html

Малко повече от 42 200 българи удрят тавана на пенсиите от 840 лева

Малко над 42 000 възрастни българи вече ще получават по 840 лева на месец, след като бе вдигнат тавана на пенсиите, съобщиха от НОИ, пише в. "Телеграф”.

Досега максимално възможната сума бе 770 лева на месец. Промяната е в резултат от влизането в сила на така нареченото „швейцарско правило”. Чрез него формулата, по която се смятат новите равнища на парите за старост е половината от инфлацията и половината от ръста на осигурителния доход.

Въпреки увеличението, повечето от тези 42 200 щастливци продължават да са ощетени, защото имат изчислени доста по- високи суми, но не могат да си ги получат. На другия полюс обаче хората са 10 пъти повече – 400 000 българи взимат минималната пенсия от 154.50 лева.

При тях увеличението е 4 лева на месец. Други 54 328 нашенци на възраст са със социална пенсия за старост или с доход от 113 лева, с 3 лева повече от досегашните 110 лева.

Новите пенсии, отпуснати от НОИ през първите три месеца на годината пък са 13 210, при 12 883 година по – рано.


Преглед на печата, петък, 4 юли

http://econ.bg/Новини/Преглед-на-печата-петък-4-юли_l.a_i.553927_at.1.html

СТАНДАРТ: БДЖ със загуба от 21 млн. лв. Загубата на Холдинг БДЖ за първата половина на 2014 г. е 21,28 млн. лв. 2013 г. холдингът е завършил...

Ген. Атанасов: Минират държавата с "калинки" за следващото управление

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4172633

"Банковата криза е поредната димка, която се пуска в публичното пространство или политическа дъвка", заяви пред bTV бившият шеф на НСО ген. Атанас Атанасов по повод създалата се ситуация около банките. „В това положение наемникът Орешарски стискаше да не подаде оставка в последния момент. Когато една войска е загубила битката и тръгне на

Правителството на Словения предизборно спря приватизацията

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/07/04/2336668_pravitelstvoto_na_sloveniia_predizborno_spria/?ref=rss


Словения спира всички процедури по приватизацията докато не се формира правителство след предсрочните избори на 13 юли, съобщи "Ройтерс", позовавайки се на премиера Аленка Братушек. Мярката предизвика остра реакция от страна на финансовия министър.

Агенцията коментира, че ходът по всяка вероятност има за цел да увеличи популярността на Братушек сред населението, което като цяло е против продажбата на местни компании. Финансовият министър Урош Чуфер определи решението като част от...

Цецка Цачева: По-добре е ГЕРБ да има партньор в управлението

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4172419

Зам.-председателят на ГЕРБ ЦЕЦКА ЦАЧЕВА разговаря с Лилия Калинова 

- Г-жо Цачева, започнахте мандата на 42-рото НС с бойкот, така го и приключвате. Защо напускате, след като лидерът ви г-н Борисов се бе съгласил парламентът да работи по консенсусни законопроекти след консултации при президента?

- Това Народно събрание през май 2013 г. започн Зам.-председателят на ГЕРБ ЦЕЦКА ЦАЧЕВА разговаря с Лилия Калинова - Г-жо Цачева, започнахте мандата на 42-рото НС с бойкот, така го и приключвате. Защо напускате, след като лидерът ви г-н Борисов се бе съгласил парламентът да работи по консенсусни законопроекти след консултации при президента? - Това Народно събрание през май 2013 г. започн

Изтича срокът за прием на документи за стипендиантската програма на Варненския свободен университет

http://www.moreto.net/novini.php?n=256880

За шеста поредна година стипендиантската програма на Варненския свободен университет дава възможност на зрелостници с отличен успех да участват в конкурс за есе на тема "Аз ще уча и ще успея в България". Първите 20 от тях могат да започнат обучението си в избраната специалност със стипендия, покриваща 100 % от годишната такса за първи курс, съобщиха от учебното заведение за Moreto.

Григор Димитров ще спечели над 2 млн. лева ако победи Новак Джокович

http://tennis.actualno.com/Grigor-Dimitrov-shte-specheli-nad-2-mln-leva-ako-pobedi-Novak-Djokovich-news_37722.html

Григор Димитров ще спечели близо 2.2 млн лева, или 880 000 британски паунда, при успех над Новак Джокович днес. Толкова са гарантираните пари за финалиста при мъжете на турнира. Ако спечели "Уимб...

Пепе Рейна няма да играе в Наполи през новия сезон

http://football.actualno.com/Pepe-Rejna-njama-da-igrae-v-Napoli-prez-novija-sezon-news_37724.html

Вратарят Пепе Рейна ще проведе следващия сезон в състава на Ливърпул, съобщи неговият агент. Испанецът е собственост на мърсисайдския клуб, но миналият сезон игра в Наполи под наем. 31-годишният Рейн...

Ген. Атанасов: Орешарски "минира" държавата с "калинки"

http://izbori2014.actualno.com/Gen-Atanasov-Oresharski-minira-dyrjavata-s-kalinki-news_37725.html

Банковата криза е поредната политическа дъвка, която се пуска в публичното пространство. Това заяви пред bTV ген. Атанас Атанасов. „Когато една войска е загубила битката и тръгне на отстъпл...

България без Нася Димитрова срещу Турция за Европейската лига

http://volleyball.actualno.com/Bylgarija-bez--Nasja-Dimitrova-sreshtu-Turcija-za-Evropejskata-liga-news_37726.html

Без центъра Нася Димитрова женският Б-национален отбор по волейбол замина за Турция. Там селекцията на Иван Петков излиза срещу Турция в Европейската лига. След двата мача, в събота и неделя, българки...

МФКК „В Двореца- между игралното, документалното и експерименталното кино

http://cinema.actualno.com/MFKK-V-Dvoreca--mejdu-igralnoto-dokumentalnoto-i-eksperimentalnoto-kino-news_37728.html

В Каменна зала се осъществяват прожекциите на конкурсните филми, селектирани в няколко панела. Прожекциите приключват около 20.30 ч., След като конкурсната програма е изгледана, кино маратонът се прем...

Неста: Един от защитниците на Бразилия е най-добрият в света

http://worldcup2014.actualno.com/Nesta-Edin-ot-zashtitnicite-na-Brazilija-e-naj-dobrijat-v-sveta-news_37729.html

Бившият защитник на италианския национален отбор Алесандро Неста похвали бразилския национал Тиаго Силва. Той смята, че бранителят е най-добрият играч в света на своя пост. „Тиаго Силва е н...

Господин ГАЗпутин

http://features.actualno.com/Gospodin-GAZputin-news_37730.html

Който има газ, има и власт. Шефът на "Газпром" Алексей Милер знае това много добре. Цели държави треперят пред него - заради огромните количества газ, които са под негов контрол. Кризата в У...

Джулия Терзийска отпадна на девическия Уимбълдън

http://tennis.actualno.com/Djulija-Terzijska-otpadna-na-devicheskija-Uimbyldyn-news_37731.html

Джулия Терзийска и партньорката й Хелън Плоскина от Украйна отпаднаха във втория кръг от турнира на двойки при момичетата на Уимбълдън. Българката и украинката бяха победени от поставените под №4 в с...

Ван Буйтен: Аржентина не е само Меси

http://worldcup2014.actualno.com/Van-Bujten-Arjentina-ne-e-samo-Mesi-news_37732.html

Белгийският защитник Даниел ван Буйтен подчерта преди четвъртфиналния мач от Световното първенство с Аржентина, че не трябва да се обръща внимание единствено на Лионел Меси. Бранителят смята, че съотб...

Ген. Атанасов: Паниката около банките е поредната политическа дъвка

http://pik.bg/ген-атанасов-паниката-около-банките-е-поредната-политическа-дъвка-news198528.html

Ген. Атанасов: Паниката около банките е поредната политическа дъвка

Това е поредната димка, която се пуска в публичното пространство или политическа дъвка. Така ген. Атанас Атанасов коментира създалата се паника около банките в ефира на Би Ти Ви.

„В това положение наемникът Орешарски стискаше да не подаде оставка в последния момент“, категоричен бе той. Атанасов направи интересна метафора по въпроса: „Когато една войска е загубила битката и тръгне на отстъпление, на полето излизат нейните сапьори, за да минират полетата. Така днешните управляващи искат да минират цялата държава със своите калинки.

Това, което се прави в МВР, цели особено работата на служителите“. Няма банкова криза, всичко това е измислена история, подчерта той, според когото всичко това е вследствие на политическата криза. Атанасов се обърна лично към главния прокурор Сотир Цацаров. „Какво стана, г-н прокурор, когато ваш подчинен образува дело срещу държавния глава?

В друга държава главният прокурор е трябвало да подаде оставка досега, щом позволява негов служител да действа по такъв начин“, отбеляза генералът.


След мен

http://www.klassa.bg/News/Read/article/240252_%D0%A1%D0%BB%D0%B5%D0%B4+%D0%BC%D0%B5%D0%BD






 След мен

 

Аз ще запомня утрото бяло –

с цъфнали вишни и морна роса,

когато в детство неизживяно,

тръгнах да търся път към света.

 

По прашните друми дълго се скитах.

Разбрах много истини, и лъжи преживях.

В болка и в радост любов аз изпитах.

Предателства тежки и мъка видях.

 

Аз ще запомня и залеза тъжен –

със вятър студен, с пожълтели листа,

със облаци мрачни в навъсена есен,

със слънце изстинало, с пожълтяла трева...

 

Сега съм готов да си тръгна със вятъра –

без сълзи, без да страда никой за мен.

И само скръбен спомен в децата ми

ще запази моя дух окрилен!



Ангел Симеонов  



    



  На 29 Април 2014 год. в Арт хотел Анел ,  в София бе представена книгата " 20 дни от Февруари" на поета Ангел Симеонов, известен като меценат и колекционер на съвременно българско изкуство. 
 
     Стихосбирката бе представена от проф. Валери Стефанов и Вежди Рашидов.   
 
    "Приятелски" прочит на стиховете е направен от проф. Андрей Пантев, проф. Валери Стефанов, Гиньо Ганев и акад. Стефан Воденичаров. Портрета на автора в книгата е от Светлин Русев, илюстрациите са от Вежди Рашидов, дизайна на корицата на Николай Янакиев. Книгата е издадена от ТАНГРА  ТанНакРа  ИК.
 
     Гости на тържеството бяха н.в. Симеон Втори, Антон Дончев, Емил Стойчев проф. Валентин Старчев, Митко Димитров, Александър Томов, Румен Овчаров, Кристина Иванова,  Кристина Патрашкова, Иво Димитров и др.



                                                           20 дни от Февруари



УЛИЦАТА

УЛИЦА
Прашната улица бавно заспива
под хиляди стъпки вече отминали.
А колко съдби с тях си отиват –
някои се срещнали, други разминали?

И в скучната вечер те се прибират
след хиляди празни думи изречени,
които много от тях не разбират...
Прибират се тъжни, самотни, обречени.

Такъв е животът на градската улица –
тук няма романтика, тук няма поезия.
И срещат се само прашните делници,
тайно откраднали нечие щастие.

ПРЕХОДЪТ
Поколение на кръстопът

Във чашата с вино поглед се дави
и мислите в мрачни простори летят.
Спомени, болки и чувства забравил,
след четвърт век отново съм на кръстопът.

Виновен ли бях, че толкова дълго им вярвах,
че не въстанах, когато бях по-силен и млад,
че в лъжата голяма до днес аз останах
и в „пътя“ им наивно тъй дълго вървях?

Виновен ли бях, че вече дори не ги мразя,
че от безсмислени спорове останах без глас,
че свойто достойнство и чест не опазих,
че децата след нас пак без път ще вървят?

Виновен ли бях...?

 

k_4 

ТЪЛПАТА

Спомен за февруари 2013 г.

Под стъпките на хилядна тълпа
площадът пее тъжна песен.
Ние, лудите, сме тук сега,
а политиците къде са?

И с леден мрак се спуска вечерта,
и крачим във премръзнали редици,
а тез, които ни превърнаха в тълпа,
се крият в богаташките чифлици.

 

 

МЕЧТАТА НА СКИТНИКА

Премръзнал в студената вечер стои
и протяга ръка към забързани хора.
А вятър в оголени клони свисти
и къса лист подир лист без умора.

Той няма любима, семейство и дом,
а носи душа на мечтател –
мечтае за малко храна и подслон
и за чаша със някой приятел.

Мечтае да свърши дългата нощ
и вятърът леден да стихне.
Не иска служби, пари и разкош,
а само жив да осъмне.

 

k_7

 

МЕЧТАТА НА ДЕПУТАТА

Със скъп часовник и с пура в устата –
това е депутатът, днешният герой.
И само сделки се въртят в главата
и в милиони мисли той.

Мечтае си за още няколко мандата;
да е министър с привилегии безброй;
а после – посланик, някъде извън страната,
с пари в офшорки и във брой.

И в черква ходи, свещи пали,
и пред олтара се кълне,
но в Бог да вярва той – едва ли,
ние, вярващите, сме овце...

Нашият герой е депутат все пак,
а ние – ... прост електорат.

 

 

СЪДБАТА НА АРТИСТА

Какъв живот съдбата му избра –
да гледа на света с очи различни,
и с цвят, и с музика, и с образи пластични
да сътвори неземни чудеса!

Божествен дар или участ зла –
с таланта, с младостта – в нерадост...
И примирен да чака жалка старост
с угнетена и потисната душа...

А щом приключи пътят му земен –
слова и речи, почести безкрайни...
Къде бяхте вие – знайни и незнайни,
докато живя самотен, беден!?

 

k_2

БЕЗСЪННА НОЩ

В безсънната нощ прозорците бавно заспиват
и тихо, на пръсти сънят се промъква страхливо.
Но в мисли безкрайни пристан при нас не намира
и в тягостни спомени той без следа си отива.

Минава нощта, звездите изстинали гаснат.
Последни секунди отмерват часовете лениво.
И в мрака на утрото две светлини ще се срещнат,
и от съседни прозорци ще си намигнат свенливо.

 

 

РАЗДЯЛА

В сълзите на разплакано момиче
една любов обречена потъва.
Мечтите се завръщат отдалече,
сърцата в скръб дълбока плуват!

И спомени, и чувства раздвоени –
за миналите месеци, години,
за делниците най-обикновени,
за срещите, изречените думи...

И тръгват двамата във две посоки –
по неизвестни пътища, по прашни друми.
И всеки пак ще търси дълго другия
и любовта във сълзите потънала.

 

 

k_1 

 

ЖИВОТ

Животът бавно и полека отминава
като отдалечаваща се лодка от брега.
И само спомени назад остават,
напред води дълбоки предстоят.

А край брега са бистри, плитки и лазурни,
навътре – тъмни, мрачни стават те.
И няма бряг, водите стават бурни,
накрая – само въздух и небе.

И в лодката се качват разни хора,
и слизат, други са наред.
А ти се взираш в бъдещето без умора,
накрая – продължаваш сам напред...

 

 

БРЕГЪТ

ИЗГРЕВ

Усмихната утрин над залив вълшебен
повдига завеса от тънка мъгла.
И изгревът ален, зад облак надвесен,
изпраща към морската шир светлина.

Събудени птици без път, без посока,
политат над златни вълни надалеч.
Като ангели бели кръжат в небосвода
и се завръщат самотни по здрач.

 

k_4

 

БРЯГ ЗА ДВАМА

Когато с бавни стъпки над морето
нощта се спусне тихо с лунен мрак;
когато птица, закъсняла отдалеко,
потърси с крясък път към роден бряг;

когато морски бриз от изток тръгне
и стигне до брега в среднощен час;
когато падаща звезда в небето пламне
и изгори самотна някъде над нас,

ще разбереш, че на брега сме само двама –
останали сме ти и аз!

САМОТНАТА СКАЛА

Една скала – самотна сред морето,
събудена във утринна мъгла,
стои далече от брега прокудена,
изправила гранитена снага нагоре към небето.

Тя чака слънчев лъч от синевата
да я помилва с нежна топлина
и уморени от полет крила
да я прегърнат в тишината.

Тя чака влюбен взор да я открие
и две протегнати с копнеж ръце,
едно сърце по-бързо да забие
с мечтите на пораснало дете.

 

k_5

 МЕЧТИ КРАЙ МОРЕТО

Когато в звездна вечер край морето
от безпътица на кръстопът се спреш,
тръгни по лунната пътека надалеко
и себе си в света ще разбереш.

Мечтите на този бряг са безкрайни.
Те нямат граници, ни път, ни хоризонт.
Започват с поглед или срещи случайни,
минават през времето и се ражда любов.

 

 

ЕСЕННА ТЪГА

Помниш ли, помниш ли морския бряг –
с небето от яростни бури разкъсано?
Помниш ли вятъра – луд северняк,
подгонил вълните в морето навъсено?

А белокрилите тъжни ята,
над скали и бездни безумно политнали?
Помниш ли колко печал и тъга –
с тях отлетяха мечтите несбъднати!

 

k_6

 

 ЗАЛЕЗ

Над Странджа бавно залез крие
последни слънчеви лъчи
и лодките събират мрежи
да тръгнат към созополски води.

А в мрака рибните пасажи
сребреят в лунна светлина
и губят се зад Агалина
по дългия си път в нощта.

И много залези ще минат –
години, зими и лета...
А аз ще си остана все така –
безумно влюбен в онзи залез!

 

 

„КРИТИЧЕН“ ПРИЯТЕЛСКИ ПРОЧИТ

Проф. Андрей Пантев
Нашите конвенционални представи за състоятелен бизнесмен включват черти на малко агресия, леко снизхождение към околните, демонстративно покровителство и скривано безразличие към дейност, която наричаме духовност. Ако някой от тях посегне към перото или четката, ние сме склонни да обясним това като суетна тръпка на капризен мегаломан. Но отворили стихосбирката на Ангел Симеонов, ние разбираме, че не с всички е така. Едва тогава се досещаме, че той не е само колекционер и меценат, а тънък познавач на изобразителното изкуство, уверили се в това необичайно за професията му качество от не едно слово, изнесено от него на изложби и премиери.
Ние държим в ръцете си едно творение, което носи всички белези на един поривист дебют, дори и на начална неопитност, ако щете, но дарбата, топлотата, съмнението, тъгата и размислите ни впечатляват много повече от това. Малко ли е това за начинаещ поет? Защото наред с прозаичните, понякога жестоки условия, противоречивата среда, монотонните стопански ангажименти и инициативи не са успели да отклонят една емоционална възвишеност, която се е изляла в тази малка книга. Когато носиш дарба, рано или късно преодоляваш природна стеснителност. Затова четем автора като изповед и осмисляне на нашия собствен живот.
Естествено авторът е така завладян от библейското търсене на смисъла на човешкия живот, че е преодолял разбираема стеснителност, за да поднесе като детски хвърчила интимни преживявания, за които знаят малцина. В тези стихове усещаме вътрешен мир, който рязко контрастира с делничната проза на един живот, реализиран с толкова друг тип усилия и способности. Не само литературните критици имат право на оценка и осмисляне на една поезия, особено ако тя не излиза от професионален литератор. Защото има поети и поетични хора. Първите пишат за вторите, а вторите са много повече. Без читатели поезия е малко смислена. Затова ви препоръчвам тази малка стихосбирка – от нея ще почувствате импресия и спомени, които ще ги възприемете като ваши.

Проф. Валери Стефанов
„Думи и скици от една маса“ е нарекъл Ангел Симеонов своите стихотворни опити. Това скромно название до голяма степен уточнява не само обстоятелствата на създаването, но и параметрите на общуването.
Скиците са не само графичните изображения на Вежди Рашидов, те са и словесните изображения, създадени от Ангел Симеонов.
Думите изразяват емоции, носят експресия. Но сами по себе си те не стигат, за да създадат цялостно внушение за преживяното. Скиците са точно това – опит да се подредят думите, да се композират емоциите. Те са творческо усилие да се създаде образ на едно или друго преживяване, отношение, подстъп към света...
Масата, освен място от битовия свят, е хилядолетен символ на общуването. Думите и скиците в тази книжка са се родили именно от предизвикателството на общуването. От необходимостта да се споделя. От радостта да се импровизира. От неизтощимата сила на творческата искра. От виденията, които искаме да опазим, да им продължим живота.
Масата е всекидневното битово бърборене, но тя може да бъде и съкровено споделяне, подкана за колективно творческо усърдие. Точно това се е случило и това е родило творческите импровизации.
Думите и скиците са възможност един февруари да бъде запомнен.
Да бъде записан като емоционален формат. Да се види не само безкрая на морето, но и дълбочината на неговия поглед. Да се усети диханието на природата. Да се надзърне в безсънието на нощта.
Да се залуташ из лабиринтите на душата. Да осъмнеш с тревогата от крайността на живота. Да въздъхнеш от посредствеността на човеците.
Веднъж записан и нарисуван, февруари престава да бъде месец от календара. Той става знак, паметна бележка – нещо, към което можеш да се връщаш. И да разгръщаш.
Ангел и Вежди са ни написали и нарисували своя февруари.
Подарили са ни своя малък емоционален календар. Погледнат откъм март, февруари още не си е отишъл.

Март 2014

 

 

Гиньо Ганев
Изправен, но всъщност седнал пред масата на човешкото взаимодействие, тези стихотворения на Ангел Симеонов извикват у мен идеи от по-общ морален ред.
Истинското предприемачество и неговият дух – единствено то ще изведе страната ни от трудностите, които изживява и които понякога приемат контурите и дълбочината на криза. И то в българските икономически реалности, основани уж на свободната стопанска инициатива.
Успешното предприемачество, за каквото дава доказателства авторът Симеонов като собственик на хотелския комплекс „Анел“, лежи върху съзидаващите ръце и върху интелектуалния капацитет на притежателя.
Време е да се подчертае, че това предприемачество е част от духовния слой на нацията. Той не може да се съставлява само от писатели, артисти, художници, композитори и ловки акробати. В неговите редици е мястото и на добрия предприемач. За- щото не иде реч само за подобряване на ландшафта и на нивото на урбанизацията, а за култивиране на начина на живот на хората и за развитие на критериите за възприемането и участието в заобикалящия ни свят.
Не съм съгласен, че делата са най-добрите думи и че думите са излишни, тъй като материалните достояния, които се създават, говорят сами за себе си. Това не е достатъчно.
Въпросът е друг. Когато предприемачът пропише, ние сме особено взискателни към това какво пише и какво излъчват текстовете му. Затова искам да оценяваме стиховете на добрия предприемач Ангел Симеонов от определена гледна точка. И твърдя, че е много добре това, че те не са затворени в себе си, тоест между морето и брега с неговите приливи и отливи.
Прочитам „вятър леден да стихне“, но разчитам посланията за човешката сговорчивост и толерантност в общия ни живот. Авторът не се занимава с обществените процеси, но отхвърля ксенофобията и неприязънта. Разбира добродетелите на самотата, но не пледира за самотността в човешките отношения. Настоява за улично и душевно спокойствие, за разбирателство и мир, които да продължават по- вече от двадесетдневната отсечка на преживяванията в неговата стихосбирка. И да останат завинаги.
Така да бъде!

 

 

Акад. Стефан Воденичаров
Появата на тази малка стихосбирка с 15 стихотворения представлява едно Откровение от страна на автора си Ангел Симеонов, пълно с болка, тъга, копнеж по загубени духовни стойности. Понякога през думите се прокрадва иронията и негодуванието от несправедливостите и живеенето за сметка на другите.
Герои са самият живот, артистът, скитникът, депутатът, тълпата, улицата, морето с лунната пътека, залезите, бреговете и скалите, които лирическият герой съзерцава. В някои случаи отстрани, друг път със съпричастие към техните те

Димитров срещу Джокович - в 15.00 часа българско време

http://www.cross.bg/dimitrov-dzhokovich-tenisist-1419032.html

/КРОСС/Двубоя от полуфиналите на тенис-турнира Уимбълдън между Григор Димитров и Новак Джокович ще бъде излъчен пряко от 15:00 часа по Нова телевизия. Най-добрият ни тенисист излиза в исторически мач срещу сърбина, след като отстрани миналогодишния шампион Анди Мъри с 3:0 сета. Цяла България ликува след успеха на Гришо. Победата му донесе най-много гордост в родния му град Хасково и във Варна, където е тренирал в началото на кариерата си. Той е възпитаник на варненския клуб "Черно море". На кротовете в морската ни столица се гордеят и с интерес следят неговите успехи. Не по-малка е еуфорията и в родния град на Гришо - Хасково. Мачът между Димитров и Джокович е първи в програмата за петък и ще бъде на Централния корт в лондонския "Ол Ингланд Клъб". Веднага след него започва и другият полуфинал, който противопоставя носителя на седем титли от изданието Роджър Федерер (Швейцария) и Милош Раонич (Канада). Община Бургас ще постави голям екран на фасадата на сградата от страната на Часовника, за да могат бургазлии да гледат двубоя между българския тенисист Григор Димитров и сръбския тенисист Новак Джокович, съобщиха от пресцентъра на общината. Това ще се случи 15.00 часа, когато започва тенис-турнира.

Купете си вестник "Труд"- вече и със sms

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4172644

В MediaMall.bg вече може да закупите вестник "Труд" в PDF формат - като изпратите sms на стойност 1,20 лева.
Също така от MediaMall.bg може да се закупуват архивни броеве на вестника до 3 месеца назад.
При поискване е възможно да се закупуват и архивни броеве в PDF формат до 2002 г. включително - за целта пишете с конкретното си искане на В MediaMall.bg вече може да закупите вестник "Труд" в PDF формат - като изпратите sms на стойност 1,20 лева. Също така от MediaMall.bg може да се закупуват архивни броеве на вестника до 3 месеца назад. При поискване е възможно да се закупуват и архивни броеве в PDF формат до 2002 г. включително - за целта пишете с конкретното си искане на

Димитров срещу Джокович - в 15.00 часа българско време

http://www.cross.bg/dimitrov-dzhokovich-haskovo-1419032.html

/КРОСС/Двубоя от полуфиналите на тенис-турнира Уимбълдън между Григор Димитров и Новак Джокович ще бъде излъчен пряко от 15:00 часа по Нова телевизия. Най-добрият ни тенисист излиза в исторически мач срещу сърбина, след като отстрани миналогодишния шампион Анди Мъри с 3:0 сета. Цяла България ликува след успеха на Гришо. Победата му донесе най-много гордост в родния му град Хасково и във Варна, където е тренирал в началото на кариерата си. Той е възпитаник на варненския клуб "Черно море". На кротовете в морската ни столица се гордеят и с интерес следят неговите успехи. Не по-малка е еуфорията и в родния град на Гришо - Хасково. Мачът между Димитров и Джокович е първи в програмата за петък и ще бъде на Централния корт в лондонския "Ол Ингланд Клъб". Веднага след него започва и другият полуфинал, който противопоставя носителя на седем титли от изданието Роджър Федерер (Швейцария) и Милош Раонич (Канада).  

Михаела Филева и Васил Петров пеят на сцена пред Народния театър

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4172255

Двамата ще се включат в музикалния фестивал, който Българското национално радио организира на открита сцена пред Народния театър Двамата ще се включат в музикалния фестивал, който Българското национално радио организира на открита сцена пред Народния театър "Иван Вазов". Концертите започват днес с изпълнения на симфоничния оркестър на радиото на класически произведения. Утре Янка Рупкина, Володя Стоянов и Валерия Момчилова ще пеят с оркестъра за народна музика, а в неделя

Ураганът Артър връхлетя Северна Каролина

http://www.vesti.bg/sviat/amerika/uraganyt-artyr-vryhletia-severna-karolina-6016424

Артър принуди хиляди отпускари в Северна Каролина да изоставят плановете си за празнуване на Деня на независимостта

Франция е готова да приватизира

http://rss.investor.bg/c/33288/f/564907/s/3c2a77e8/l/0L0Sinvestor0Bbg0Cevropa0C3340Ca0Cfranciia0Ee0Egotova0Eda0Eprivatizira0H1755880C/story01.htm

Целта е страната да намали дълговете и бюджетния си дефицит, както и да инвестира в сектори като енергетика и жилищно строителство


Летовниците ни избират кал и луга вместо СПА

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4172629

Стотици летовници в Бургас замениха плажа с бани с кал и луга. Според познавачи, лековитите процедури са достойна конкуренция дори на най-скъпите спа центрове.
Все повече хора се доверяват на древния метод за лечение и подмладяване на тялото, използван още по времето на египетските фараони. Според възползвалите се, Стотици летовници в Бургас замениха плажа с бани с кал и луга. Според познавачи, лековитите процедури са достойна конкуренция дори на най-скъпите спа центрове. Все повече хора се доверяват на древния метод за лечение и подмладяване на тялото, използван още по времето на египетските фараони. Според възползвалите се,

Летовниците ни избират кал и луга вместо СПА

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4172626

Стотици летовници в Бургас замениха плажа с бани с кал и луга. Според познавачи, лековитите процедури са достойна конкуренция дори на най-скъпите спа центрове.
Все повече хора се доверяват на древния метод за лечение и подмладяване на тялото, използван още по времето на египетските фараони. Според възползвалите се, Стотици летовници в Бургас замениха плажа с бани с кал и луга. Според познавачи, лековитите процедури са достойна конкуренция дори на най-скъпите спа центрове. Все повече хора се доверяват на древния метод за лечение и подмладяване на тялото, използван още по времето на египетските фараони. Според възползвалите се,

Затвориха Офицерския плаж във Варна заради ешерихия коли и чревни ентерококи

http://www.cross.bg/plazh-plazha-varna-1419031.html

/КРОСС/Офицерският плаж във Варна бе затворен, след като от здравната инспекция откриха изключително високи нива на ешерихия коли и чревни ентерококи. Вероятна причина за това са тежките порои, които предизвикаха хаос в града. Водоскок на плажа е разрушен след наводненията, пред него се е образувала и пясъчна коса, а водата е довлачила на пясъка много отпадъци, дървета и камъни. „Предпоследната проба беше взета на 30 юни. Сега бяха взети проби от 4 плажа и единствено на Офицерския плаж бяха открити значително завишени проби на два вида бактерии, затова се наложи да забраним къпането там. Вчера пак беше взета проба, същото ще стане в понеделник, за да видим дали явлението е краткотрайно или продължава във времето. При две проби, които отговарят на нормите, ще разрешим отново къпането", казва д-р Веселина Божилова от Регионалната здравна инспекция - Варна, цитирана от Нова тв. „При всички положения наводнението е създало условия за наличието на бактериите, защото канала на плажа хваща водите от много дерета. Възможно е нерегламентирано включване или преливници на дъждовни води да са прелели. Може да са се вдигнали утайките в деретата. Това е локален проблем, който не е от вчера. Просто сега решихме да предприемем тази превантивна мярка. По-добре да пресилим нещата и да поемем риск, отколкото да не направим нищо", допълва тя.

Луд тормози съседите си в Пловдив

http://pik.bg/луд-тормози-съседите-си-в-пловдив-news198525.html

Луд тормози съседите си в Пловдив

Апартаментът му е с изкъртена врата, опасно е да се минава покрай нея, казаха съседи от блока в Пловдив пред Нова телевизия.

Бившият военен от години преследва децата, пръска ги със спрей, потвърдиха потърпевши.

Повече от 200 души са направили подписка да бъде изселен, но нищо не е направено по нея.Затова хората от блока в Пловдив са убедени, че прокуратурата не си върши работата и искат това да се промени.

Васил Александров живее на 15- ия етаж и не контактува с непознати. Вместо това, хвърля от балкона си различни предмети по хора, намиращи се в двора на блока. Пред телевизията той твърди, че не живее в блока, макар че бе намерен в апартамента си.

Бившата му съпруга също се е подписала да бъде изселен, защото Александров й оказва тормоз, нападал е и сина си, разказа жената. Няма гаранция, че ще си пие лекарствата, той живее сам, потвърди тя.

Бандите за “София Рокс” започват да идват в събота

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4172192

Сцената, на която ще забият участниците в Сцената, на която ще забият участниците в "София Рокс", вече е почти готова. Музикалният фестивал ще бъде на 6 юли на столичния стадион "Академик". Съоръжението е с дължина 40 метра, а в неговото изграждане освен българи участват и германци. "Ще бъдат поставени два огромни екрана, така че всички фенове да виждат еднакво добре, без значение

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване