Човешка небрежност подпали житен блок в хасковско село

http://pik.bg/човешка-небрежност-подпали-житен-блок-в-хасковско-село-news198605.html

Човешка небрежност подпали житен блок в хасковско село

Небрежност при боравене с открит огън предизвика пожар в житен блок в хасковското село Долно Големанци, съобщиха от Областната противопожарна служба.

Изгорял е един ар пшеница. Притеклите се на мястото два огнеборски екипа са успели да спасят 40 декара от посевите.

Вчера вечерта група „Спасителна дейност“ към Областната пожарна е премахвала паднал на пътното платно електрически стълб на ул. „Любен Каравелов“ в димитровградското село Крепост и е помогнала на жена, заседнала в асансьор на ул. „Христо Смирненски“ в Димитровград.

Запалиха колата на пловдивски адвокат след преговори с Коко Динев

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4172907

Колата на известния пловдивски адвокат Диян Колев, водач на опозицията срещу Коко Динев, бе опожарена тази нощ в Пловдив, съобщи Марица.бг.
Луксозният джип „Ауди Q7” е изгорял напълно.
Вчера по обед Колев, заедно с още фенове, бе на преговори с Константин Динев в ресторант „Кошарите”. Късно вечерта бе оповестено, Колата на известния пловдивски адвокат Диян Колев, водач на опозицията срещу Коко Динев, бе опожарена тази нощ в Пловдив, съобщи Марица.бг. Луксозният джип „Ауди Q7” е изгорял напълно. Вчера по обед Колев, заедно с още фенове, бе на преговори с Константин Динев в ресторант „Кошарите”. Късно вечерта бе оповестено,

Снаряд удари редакция на вестник в Краматорск

http://www.cross.bg/kramatorsk-vestnikut-ydari-1419058.html

/КРОСС/ При обстрела на Краматорск на 3 юни, снаряд удари редакцията на местния вестник «Технополис», съобщи телевизионния канал ТСН. Снарядът се взривил буквално в едно от помещенията на редакцията. «За щастие няма пострадали. Дори може да се каже, че е някакво чудо. В този ден счетоводителя тъкмо планираше да изпраща отчет в данъчната служба, но спряха тока», поясни ТСН. От редакционния екип съобщиха, че засега вестникът няма да се печата по разбираеми причини. Тук е моментът да споменем, че вестникът е последното печатно издание в града, който все още се печаташе до вчера.  

Борисов тества нови депутати

http://www.cross.bg/borisov-partiyata-listi-1419059.html

Кастинг за нови депутати започва от днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той тръгва на ударна обиколка из структурите в страната, съобщава "Стандарт", позовавайки се на високопоставени източници от централата на партията. Борисов започва проверката на местните организации днес от Русе. А през уикенда се очаква да направи и "изненадващи" визити в Североизточна България. Целта на Генерала е да огледа лично своите за водачи на бъдещите листи за предсрочните парламентарни избори. "По места има добри експерти, хора, които са утвърдени местни лидери, и ги искам в следващия парламент", отсякъл Борисов. Така дал да се разбере, че някои от сегашните водачи на листи няма да попаднат на предна позиция. Там, където партията има незадоволителни резултати обаче, Борисов предупредил, че "водачът може и да е спуснат от София". "Ако искаме да управляваме самостоятелно, трябва да имаме пълно мнозинство", обобщил Борисов. Лидерът на ГЕРБ започва обиколката си от областите отличници, каквато според вътрешните анализи на партията е област Русе, коментираха неофициално от партията. Именно това посещение пък било сигурен знак, че най-проблемните региони Генерала ще остави за накрая. Борисов не искал да спуска хора в областните структури, защото се опасявал от недоволство. Именно заради това той е поискал и справки за хората си по места и за техните постижения за изминалата година

Изгоря колата на пловдивски адвокат, водил преговори с Коко Динев

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4172911

Колата на известния пловдивски адвокат Диян Колев, водач на опозицията срещу Коко Динев, бе опожарена тази нощ в Пловдив, съобщи Марица.бг.
Луксозният джип „Ауди Q7” е изгорял напълно.
Вчера по обед Колев, заедно с още фенове, бе на преговори с Константин Динев в ресторант „Кошарите”. Късно вечерта бе оповестено, Колата на известния пловдивски адвокат Диян Колев, водач на опозицията срещу Коко Динев, бе опожарена тази нощ в Пловдив, съобщи Марица.бг. Луксозният джип „Ауди Q7” е изгорял напълно. Вчера по обед Колев, заедно с още фенове, бе на преговори с Константин Динев в ресторант „Кошарите”. Късно вечерта бе оповестено,

Алгафари към Саръиванов: БСП ще вземе 700 000 гласа, хващаме се на бас

http://pik.bg/алгафари-към-саръиванов-бсп-ще-вземе-700-000-гласа-хващаме-се-на-бас-news198604.html

Алгафари към Саръиванов: БСП ще вземе 700 000 гласа, хващаме се на бас

Бас в ефир хванаха водещият на "Добро утро, България" по Тв7 Витомир Саръиванов и Нидал Алгафари.

"БСП ще вземе минимум 700 000 гласа, хващаме се на бас. Може да казвате, че ще бъдат под 400 000 гласа, но аз твърдя, че ще са 700 000", отсече Алгафари.

Той гостува в студиото заедно с бившия БСП депутат Георги Близнашки.

Според Алгафари ключът към решаването на проблемите в БСП е в сближаването между Станишев и Бойко.

"Трябва да преглътнат егото си двамата. Има знаци за сближаване. Проблемът между БСП и ГЕРБ не е в идеологията, а между Сергей и Бойко. Като "Левски" и ЦСКА са. Иначе биха могли да управляват заедно", заяви Нидал Алгафари. 

"Гласовете на БСП ще бъдат много по-малко от тези на политическите опоненти. Нямам нищо против голяма коалиция. Не може на политиката да се гледа като на бойно поле. Важното е, че Бойко и Станишев започнаха да си говорят. Все пак трябва да се намери някаква друга работа на Сергей Станишев. Очевидно е, че и в Брюксел не го искат", каза пък Георги Близнашки.

Последното изказване накара Нидал Алгафари да скочи срещу Близнашки и да му поиска обяснение за думите, но рекламите прекъснаха словесния двубой. 

Кобрата и Тервел наследиха Ван Дам във Volvo

http://www.bnews.bg/article-110193

Братята Кубрат и Тервел Пулеви участват в новата реклама на камионите Volvo. В истинска сензация се превърна предишна реклама на камионите – с участието на Жан Клод ван Дам.

Дори и кафеджиите в Apple с компютърни умения

http://econ.bg/Новини/Дори-и-кафеджиите-в-Apple-с-компютърни-умения_l.a_i.553946_at.1.html

Вероятно си мислите, че Apple назначава единствено топ специалисти от всяка една област на компютърните науки. Е, оказва се, че това не е напълно...

Защитете данните си където и да сте: Нови решения от Dell за сигурността на данните на крайните потребители

http://www.cross.bg/dell-dropbox-sigyrnost-1419057.html

/КРОСС/Dell обяви нови проактивни решения за сигурност. Те са създадени да предоставят на различните по мащаб организации защита за техните важни данни, които са застрашени от нови и увеличаващи сложността си заплахи. Същевременно технологичният гигант продължава да посреща очакванията на служителите за продуктивност и достъп до данните по всяко време и навсякъде. Dell повишава сигурността заедно с Dell Data Protection| Cloud Edition и Dropbox for Business, заедно с компютъра с най-високото ниво на сигурност в индустрията, както и първото в света FIPS-140 Level 3 сертифициране за комерсиални РС-та с Hardware Crypto Accelerator. „Все повече потребители искат едно готово решение, за да си осигурят надеждна кибер защита на устройствата си. Сигурността не е вече единствено грижа на големите корпорации. Малки, среди и големи организации също значително се фокусират върху инфраструктурата си за кибер сигурност", каза Брет Хансен, изпълнителен директор, софтуерни клиентски решения в Dell. " Dell предлага комплексно решение, включващо инструменти за сигурност за крайните потребители с криптиране на файлово ниво и пълно дисково криптиране. В допълнение е налице и многофакторна автентификация, която предоставя проактивна защита срещу ежедневните заплахи от зловреден код. Това е едно истинско решение и недостижимо за конкуренцията

Майки се сбиха на детска площадка след разпра между децата им

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4172888

Майки се скараха и сбиха на детска площадка в Сандански след разпра между децата им, съобщава struma.com.
Агресията между майките добила такива размери, че дори съседите се уплашили.
Обиди от сорта "не си никаква майка, щом не можеш да си възпиташ детето, скитницо, мръсницо и куп други "прилични" думички, Майки се скараха и сбиха на детска площадка в Сандански след разпра между децата им, съобщава struma.com. Агресията между майките добила такива размери, че дори съседите се уплашили. Обиди от сорта "не си никаква майка, щом не можеш да си възпиташ детето, скитницо, мръсницо и куп други "прилични" думички,

Блокираните в КТБ пари на "Виваком" се оказаха 71 млн. евро

http://www.dnevnik.bg/biznes/companii/2014/07/04/2336873_blokiranite_v_ktb_pari_na_vivakom_se_okazaha_71_mln/?ref=rss


"Виваком" има блокирани в поставената под специалния надзор на БНБ Корпоративна търговска банка 71 млн. евро, а не както беше съобщено на 23 юни 6.5 млн. евро, се разбира от информация на "Блумбърг".

Компанията информира, че някои от нейните плащания не са били извършени поради спирането на операциите на банката. Телекомът уверява обаче, че има достатъчно пари в брой. 

В съобщение на компанията до инвеститорите на Ирландската фондова борса на 23 юни тя беше обявила за...

Местан иска консултации за законодателна промяна на НС

http://frognews.bg/news_72581/

На извънредно свикана трибунка в парламента лидерът на ДПС Лютви Местан направи официално изявление от името на парламентарната си група и поиска във вторник при председателя на НС да бъдат проведени нови консултации на политическите партии за законодателна промяна на НС до края на мандата на 42-то НС.

Как Флоор Найдекен ни предизвиква да се сплотим

http://www.vesti.bg/tehnologii/kompyutri-i-djadji/kak-floor-najdeken-ni-predizvikva-da-se-splotim-6016438

Холандският дизайнер Флоор Найдекен иска да предизвика хората да шият и бродират заедно. Той представи своя инсталация, вдъхновена от идеята му, в Пловдив по време на шестото издание на One Design Week

Варна на трето място по новородени от началото на годината

http://www.moreto.net/novini.php?n=256905

Варненска област е на трето място по новородени в страната според данни на Здравното министерство. Броят на родените бебета в областта от началото на година е 2270, научи Moreto.net. Преди Варна се нареждат, на първо място, София с 7740 новородени деца следвана от Пловдив с 3428.

Писмо пристигна при получателя си с 83 години закъснение

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4172783

Писмо, изпратено през 1931 г., е било доставено с 83 години закъснение. 
Наскоро пощенските служители в Питсфийлд открили сред сутрешната кореспонденция необичаен плик, съобщава Асошиейтед прес. Закъснялата кореспонденция била от дъщеря към майка й от града Холтън, щата Мейн до Питсфийлд, Масачузетс. Писмо, изпратено през 1931 г., е било доставено с 83 години закъснение.  Наскоро пощенските служители в Питсфийлд открили сред сутрешната кореспонденция необичаен плик, съобщава Асошиейтед прес. Закъснялата кореспонденция била от дъщеря към майка й от града Холтън, щата Мейн до Питсфийлд, Масачузетс.

ДПС предложи консултации в НС във вторник. ГЕРБ се съгласи (обновена)

http://www.cross.bg/gerb-mestan-razgovori-1419056.html

/КРОСС/От ДПС предложиха във вторник политическите сили да се съберат в парламента и да уточнят дневния ред на институцията до края на мандата. Стъпката идва, след като работата на депутатите е блокирана заради отказа на „Атака" и ГЕРБ да влязат в пленарната зала. Лидерът на ДПС Лютви Местан уточни още, че движението няма да излъчва кандидат за еврокомисар. Парламентът няма да заседава и днес заради липса на кворум.  Оставката на кабинета "Орешарски" ще бъде гласувана от Народното събрание на 23-ти или 24-ти юли, заяви лидерът на ДПС. Лютви Местан добави, че партията му има готовност за нови разговори с ГЕРБ и останалите парламентарни групи още във вторник за доуточняване на програмата на парламента за следващата седмица. Аз не бих възразил да водим още разговори, но се надявам, ако не днес, то за следващата сряда вече в дневния ред на парламента наистина да бъдат предложени само законопроекти, които са по територията на съгласието. Парламентът да намери сили в себе си да работи още две седмици до вече сакралната дата на оставката. Лидерът на ДПС добави, че няма да участва в преговорите за номиниране на български еврокомисар. Лютви Местан коментира, че след изборите през есента много важно ще бъде към коя политическа сила ДПС ще окаже подкрепа. Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че ще уважи консултациите. Той обаче е критичен към успеха на консултациите

ДПС предложи консултации в НС във вторник

http://www.cross.bg/razgovori-gerb-parlamentarni-1419056.html

/КРОСС/От ДПС предложиха във вторник политическите сили да се съберат в парламента и да уточнят дневния ред на институцията до края на мандата. Стъпката идва, след като работата на депутатите е блокирана заради отказа на „Атака" и ГЕРБ да влязат в пленарната зала. Лидерът на ДПС Лютви Местан уточни още, че движението няма да излъчва кандидат за еврокомисар. Парламентът няма да заседава и днес заради липса на кворум.  Оставката на кабинета "Орешарски" ще бъде гласувана от Народното събрание на 23-ти или 24-ти юли, заяви лидерът на ДПС. Лютви Местан добави, че партията му има готовност за нови разговори с ГЕРБ и останалите парламентарни групи още във вторник за доуточняване на програмата на парламента за следващата седмица. Аз не бих възразил да водим още разговори, но се надявам, ако не днес, то за следващата сряда вече в дневния ред на парламента наистина да бъдат предложени само законопроекти, които са по територията на съгласието. Парламентът да намери сили в себе си да работи още две седмици до вече сакралната дата на оставката. Лидерът на ДПС добави, че няма да участва в преговорите за номиниране на български еврокомисар. Лютви Местан коментира, че след изборите през есента много важно ще бъде към коя политическа сила ДПС ще окаже подкрепа. БСП пък обвини ГЕРБ, че се отмята от договореното при президента Росен Плевнелиев

ДПС предложи консултации в НС във вторник

http://www.cross.bg/parlamenta-mestan-lyutvi-1419056.html

/КРОСС/От ДПС предложиха във вторник политическите сили да се съберат в парламента и да уточнят дневния ред на институцията до края на мандата. Стъпката идва, след като работата на депутатите е блокирана заради отказа на „Атака" и ГЕРБ да влязат в пленарната зала. Лидерът на ДПС Лютви Местан уточни още, че движението няма да излъчва кандидат за еврокомисар. Парламентът няма да заседава и днес заради липса на кворум.  Оставката на кабинета "Орешарски" ще бъде гласувана от Народното събрание на 23-ти или 24-ти юли, заяви лидерът на ДПС. Лютви Местан добави, че партията му има готовност за нови разговори с ГЕРБ и останалите парламентарни групи още във вторник за доуточняване на програмата на парламента за следващата седмица. Аз не бих възразил да водим още разговори, но се надявам, ако не днес, то за следващата сряда вече в дневния ред на парламента наистина да бъдат предложени само законопроекти, които са по територията на съгласието. Парламентът да намери сили в себе си да работи още две седмици до вече сакралната дата на оставката. Лидерът на ДПС добави, че няма да участва в преговорите за номиниране на български еврокомисар. Лютви Местан коментира, че след изборите през есента много важно ще бъде към коя политическа сила ДПС ще окаже подкрепа.  

И Франция затегна мерките за сигурност при полетите към САЩ

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/07/04/2336883_i_franciia_zategna_merkite_za_sigurnost_pri_poletite/?ref=rss


По искане на американските власти Франция последва примера на Великобритания и засили проверките на пътуващите за САЩ от нейните летища през летния период, предаде "Франс прес". В сряда Вашингтон обяви, че затяга мерките за сигурност на чуждестранни летища с директни полети до САЩ.

В съобщение на френската Генерална дирекция за гражданска авиация се посочва, че допълнителните мерки за сигурност ще бъдат приложени с възможно най-малко неудобство за пътниците, но те трябва да имат...

Симеон Дянков: Банковата ни система продължава да бъде стабилна

http://econ.bg/Новини/Симеон-Дянков-Банковата-ни-система-продължава-да-бъде-стабилна_l.a_i.553945_at.1.html

Не смятам, че има банкова криза. Банковата ни система дълги години е била стабилна и продължава да бъде стабилна. Това заяви пред БНТ Симеон Дянков,...

Майки се сбиха на площадка след разпра между децата им

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4172826

Майки се скараха и сбиха на детска площадка в Сандански след разпра между децата им, съобщава struma.com.
Агресията между майките добила такива размери, че дори съседите се уплашили.
Обиди от сорта Майки се скараха и сбиха на детска площадка в Сандански след разпра между децата им, съобщава struma.com. Агресията между майките добила такива размери, че дори съседите се уплашили. Обиди от сорта "не си никаква майка, щом не можеш да си възпиташ детето, скитницо, мръсницо и куп други "прилични" думички,

Пенсиите в Гърция са паднали, 80% от пенсионерите получават до 1000 евро

http://www.dnevnik.bg/evropa/novini_ot_es/2014/07/04/2336871_pensiite_v_gurciia_sa_padnali_80_ot_pensionerite/?ref=rss


Пенсиите на гърците са паднали до 40 на сто заради кризата и взетите от страната заеми. Осем от десет гърци получават основна пенсия под 1000 евро, а пенсиите на четирима от десет са до 500 евро, според представено в парламента изследване на федерацията на работещите в пенсионните фондове, цитирано от вестник "Вима".

Данните показват още, че пенсиите на 76.5 на сто от гърците са под хиляда евро, а допълнителните пенсии на 99 на сто от тях са под 500 евро, около 190 евро. Средно...

Местан: ДПС не е селска мома, която чака да я пожелаят

http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-predsrochni-izbori/mestan-dps-ne-e-selska-moma-koiato-chaka-da-ia-pozhelaiat-6016437

България не трябва да се връща към отречени форми на управление и към проблематични коалиции, а сегашната коалиция е в някаква степен проблематична, каза лидерът на ДПС в парламента

Не идват на работа, ама ползват депутатските екстри!

http://www.bnews.bg/article-110192

Не се участва в работата, но се ползват служебните коли, жилища, екстри, и командировъчни, които се полагат на едно работещо Народно събрание, възмути се пред медиите в парламента червеният депутат Атанас Мерджанов. Коментарът му е за поведението на ГЕРБ, които и днес бойкотираха работата на НС и отказаха да се регистрират, като така провалиха заседанието. Атака също отказали да се върнат.

Може ли НЕК да фалира?

http://rss.investor.bg/c/33288/f/564907/s/3c2bcc9f/l/0L0Sinvestor0Bbg0Canalizi0C850Ca0Cmoje0Eli0Enek0Eda0Efalira0H1756110C/story01.htm

Чисто юридически фалитът на държавната компания трябва да бъде уреден чрез специален закон, който обаче липсва в правния ни свят


Нидал Алгафари: Оставка на Станишев преди изборите ще разсипе партията

http://www.cross.bg/partiyata-algafari-belezhki-1419055.html

/КРОСС/Сергей Станишев няма да подаде оставка на утрешния пленум на партията, заяви Нидал Алгафари. Да направиш това малко преди избори е абсурдно и ще разсипе партията, смята политическият PR.  В сутрешния блок на ТВ7 той прогнозира, че на пленума ще се търсят други варианти за промени в ръководството, които ще са свързани с рокади в Изпълнителното бюро на БСП.  „Ще представят от много места едни бележки, че шест или седем области в България са „за" смяната на ръководството. Ръководството пък ще представи 10, 20 или 30 други такива бележки. Дали теченията на Георги Първанов чрез неговите хора - Добрев, Страхил, Шаренкова, и хората на Овчаров чрез Жельо Бойчев ще се обединят и ще успеят да направят нещо - най-вероятно не, но ще се опитат", заяви Алгафари.Той бе категоричен, че какъвто и да е резултатът от пленума, не може да се очаква разпад на левицата. Алгафари заяви, че коалиция между БСП и ГЕРБ в момента изглежда невъзможна само заради враждата между лидерите на двете партии.

Болните в отбора на Германия вече са добре

http://www.dnevnik.bg/sport/svetovno2014/2014/07/04/2336865_bolnite_v_otbora_na_germaniia_veche_sa_dobre/?ref=rss


Германските национали, които се оплакваха от симптоми на грип, вече са по-добре и тренират наравно с останалите преди четвъртфиналния мач на световното първенство срещу Франция, съобщи селекционерът Йоахим Льов.

Общо седем играчи на Германия бяха повалени от вирус с температура и болки в гърлото, което сериозно притесни щаба на Бундестима преди очаквания с голям интерес сблъсък.

Излезе второто класиране за гимназиите. Вижте го!

http://www.bnews.bg/article-110191

Второто класиране за гимназиите вече е обявано на страницата на МОН.

Vbox7.com подписа договор с Facing The Sun

http://www.vesti.bg/tehnologii/kompyutri-i-djadji/vbox7.com-podpisa-dogovor-s-facing-the-sun-6016435

Facing The Sun е най-голямата българска мрежа за управление на авторски права в интернет, която представлява и организира участията на едни от най-известните български изпълнители и DJ-и

Лудогорец наказа Хартс пред 100 българи в Англия

http://www.bnews.bg/article-110188

Пред 100 българи в английския град Лей шампионите надиграха категорично шотландския Хартс и спечелиха с 2:0.

Руският премиер Медведев предвижда мащабна газова криза през есента

http://www.moreto.net/novini.php?n=256900

Украйна предвижда въвеждане на извънредно положение в енергийния си сектор. Това стана ясно от изявление на временния премиер на страната Арсений Яценюк. Същевременно неговият руски колега Дмитрий Медведев намекна, че заради неразрешения спор между Москва и Киев през есента може да се случи „мащабна газова криза”, която да засегне европейските потребители.

Маги Джанаварова - перфектна за една и малко повече минути

http://interview.actualno.com/Magi-Djanavarova---perfektna-za-edna-i-malko-poveche-minuti-news_37758.html

В България може и да нямаме кадърни управници, но пък няма как да се оплачем от лиспа на талантливи творци. Такъв е и младата българска певица Маги Джанаварова. Тя изобщо не си губи времето - участва ...

Новата книга на Паулу Коелю - "Изневяра"

http://books.actualno.com/Novata-kniga-na-Paulu-Koelu----Iznevjara-news_37757.html

Авторът на „Алхимикът”, „Единайсет минути” и „Захир” доказва още веднъж, че е вещ познавач на женската душа. Очаквайте „Изневяра...

Франция засилва контрола на полетите до САЩ

http://europe.actualno.com/Francija-zasilva-kontrola-na-poletite-do-SASht-news_37764.html

Франция ще засили проверките на полетите до САЩ по искане на американските власти във връзка с опасенията от нови терористични заплахи. От днес пътниците за северноамериканската държава ще минават пре...

Дзакерони: Няма шанс да поема Италия

http://worldcup2014.actualno.com/Dzakeroni-Njama-shans-da-poema-Italija-news_37765.html

Бившият наставник на Япония Алберто Дзакерони отрече твърденията, че ще се кандидатира за поста селекционер на Италия. "Мога да повторя това, което казах миналата година след Купата на Конфедера...

Арсен Венгер: Бековете на Германия са слаби

http://worldcup2014.actualno.com/Arsen-Venger-Bekovete-na-Germanija-sa-slabi-news_37766.html

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер коментира пред немското издание Sport1, че в отбора на Германия на световното първенство има проблем с крайните бранители, като се вижда, че селекционерът Йоахим Льо...

ГЕРБ настоява за незабавна актуализация на бюджета на Здравната каса

http://www.cross.bg/aktyalizatziya-suvet-byudzheta-1419054.html

/КРОСС/ГЕРБ настоява за незабавна актуализация на бюджета на Здравната каса. За това настоя Бойко Борисов в изказване пред журналисти в парламента.  В кулоарите на Народното събрание депутатът Десислава Атанасова обясни: Трябва да има спешна актуализация иначе ситуацията наистина е драматична. През септември и началото на октомври нещата тотално ще се влошат. От 1 октомври ще бъде увеличен и токът за пореден път. Няма да има нито заплати за лекарите, няма да има пари за медицински изделия, консумативи, лекарства. Задълженията ще продължават да растат към доставчиците. Доколкото чувам, вече има и опасност да се върнем в онези, когато отново ни управляваше БСП, когато си носехме не само лекарствата от къщи, но включително и чаршафите. По думите на бившия здравен министър Десислава Атанасова, задълженията на болниците възлизат на над половин милиард лева: Още повече, че ситуацията е представена не от нас, опозицията, и от лекарите, а от самия Надзорен съвет на НЗОК. В Надзорния съвет на касата влизат представители на държавата. Председател на Надзорния съвет е зам. министърът на здравеопазването д-р Бойко Пенков. Те дори и внесоха искане към министъра на здравеопазването за актуализация на бюджета, коментира тя.   

Изнасилвач и убиец на сина си блокира делото си 20 пъти

http://frognews.bg/news_72579/

Детеубиецът Стефан Фердинандов възпрепятства делото срещу себе си над 20 пъти. Занимава магистратите и свидетелите със своите 8-часови пледоарии. Последните продължават осем работни дни. Абсолютен прецедент, срещу който се оказва, че съдът е безсилен. Развръзката – доживотен затвор с право на замяна.

Ирена Соколова:ПП ГЕРБ отказва да осигурява кворума на един бутафорен парламент и да удължава живота на паразитното правителство на БСП и ДПС

http://www.zapernik.com/politika/irena-sokolova-pp-gerb-otkazva-da-osiguryava-kvoruma-na-edin-butaforen_32850/

“ПП ГЕРБ отказва да осигурява кворума на един бутафорен парламент и да удължава живота на паразитното правителство на БСП и ДПС." Това заяви народният представител Ирена Соколова по повод изявлението на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че депутатите от неговата партия няма да не участват в пленарни заседания и комисии до оставката на правителството.

Според Соколова 42-то Народно събрание вече е в историята и е крайно време да се спре неговата агония....

Продължава

Разглеждането на Facebook профили в роуминг вече ни струва около лев

http://econ.bg/Новини/Разглеждането-на-Facebook-профили-в-роуминг-вече-ни-струва-около-лев_l.a_i.553943_at.1.html

С влизането в сила на новите тарифи за роуминг, въведени от началото на месец юли, ползването на „Facebook“ ще ни струва около лев. Поевтиняването на...

ЦСКА привлече още един защитник от Холандия

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/07/04/2336862_cska_privleche_oshte_edin_zashtitnik_ot_holandiia/?ref=rss


Холандският защитник Кристиан Супусета вече е играч на ЦСКА, съобщиха от клуба.

25-годишният юноша на "Аякс" подписа договор за една година, като в него има опция за удължаването му с още един сезон. 

Месечното възнаграждение на игралия четири сезона в елитния холандски "АДО Ден Хааг" бранител е 10 500 лева.

Това е вторият защитник, който е силно свързан с Холандия в...

Психично болен напада съседи в Пловдив

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4172802

Жителите на 22-етажен блок в Пловдив отново се оплакват от 57-годишен мъж с психично заболяване, който ги тормози постоянно. След двумесечно принудително лечение в психиатричната клиника в града, Васил се върнал да живее в сградата. Хората от блока са в шок и настояват той да бъде незабавно изселен, съобщи Нова тв. Жителите на 22-етажен блок в Пловдив отново се оплакват от 57-годишен мъж с психично заболяване, който ги тормози постоянно. След двумесечно принудително лечение в психиатричната клиника в града, Васил се върнал да живее в сградата. Хората от блока са в шок и настояват той да бъде незабавно изселен, съобщи Нова тв.

Четирима души са пострадали при катастрофи във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=256898

Четирима души са пострадали при катастрофи във Варна през изминалото денонощие. Това съобщи за Радио „Фокус” – Варна дежурният от "Пътна полиция" – Варна. Пострадалите са с различни наранявания и контузии, без опасност за живота.

Трябват сериозни санкции за атаката срещу банките

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4172248


Aз съм противник на промените “на барабан” - с оглед на конкретен случай моментално да се реагира с промени в законодателството.
Но ако коментираме случая с предлаганата поправка в Наказателния кодекс - чл. 252а, трябва да кажем, че за няколко дни действително се получи сериозно напрежение, имаше опасност от срив в банковата система и, слава богу, Aз съм противник на промените “на барабан” - с оглед на конкретен случай моментално да се реагира с промени в законодателството. Но ако коментираме случая с предлаганата поправка в Наказателния кодекс - чл. 252а, трябва да кажем, че за няколко дни действително се получи сериозно напрежение, имаше опасност от срив в банковата система и, слава богу,

Новият украински министър на отбраната се закани да върне Крим

http://www.cross.bg/ministur-dluzhnost-ykraiina-1419053.html

/КРОСС/ Както стана известно, от вчера Украйна има нов министър на отбраната в лицето на генерал-полковник Валери Гелетей. Той стана известен почти веднага след полагане на клетва, когато медиите разпространиха снимката, на която се вижда, как той симулира подписване на заповед за стъпване в длъжност на министър. Веднага след така нареченото „встъпване в длъжност", от трибуната във Върховната рада, Гелетей заяви, че ще върне Крим на Украйна и се закани да поведе парад на Победата в Севастопол, предаде RT.

И Франция затяга мерките за сигурност при полетите към САЩ

http://econ.bg/Новини/И-Франция-затяга-мерките-за-сигурност-при-полетите-към-САЩ_l.a_i.553941_at.1.html

Франция също затегна мерките за сигурност при полетите към САЩ по искане на американските власти, предаде „Франс прес“. В съобщение на френската...

САЩ и Германия няма да подписват споразумение за нешпионаж

http://econ.bg/Новини/САЩ-и-Германия-няма-да-подписват-споразумение-за-нешпионаж_l.a_i.553940_at.1.html

САЩ няма да подпишат споразумение за нешпионаж с Германия. Това заяви представител на Белия дом пред германската агенция ДПА. „Нямаме подобни...

Доц. Лозанов: Текстът за говоренето срещу банките трябва да се прецизира

http://www.cross.bg/informatziya-bankite-mediite-1419052.html

/КРОСС/След банковата криза от Българската народна банка поискаха включването на нов текст в Наказателния кодекс, който предвижда затвор от две до пет години за разпространението на заблуждаваща или невярна информация за банки или финансови институции, които могат да доведат до паника сред населението. Срещу формулировката на текста вече реагираха правозащитници и журналисти. Те предупреждават, че в опита да се наложи тежко наказание за разпространяване на информация за банките може да се окаже, че единствената жертва е свободното слово. Съдии, пък дадоха своята гледна точка как може да се прецизира текста така, че журналистите да се чувстват свободни да анализират и коментират случващото се в банковата система При разглеждането в комисия на предложената промяна в Наказателния кодекс депутатите от БСП гласуваха с „въздържал се", докато от ДПС и ГЕРБ бяха готови да предложат в парламента един доста рестриктивен текст. От СЕМ призоваха преди дни тестът на предлаганата законодателна промяна да се прецизира. Ние искаме текстът да се отнася само до онези, от които тръгва невярната информация, а не просто анонимното разпространение да бъде обект на санкция. Тогава това е само база за автоцензура, коментира пред БНР председателят на СЕМ доц. Георги Лозанов. Според него е грешна надежда, че ако се затвори възможността медиите да говорят по една тема и се остави тя да се върти като слух от уста на уста, е по-малко опасно за банките

Психично болен тормози съседи в Пловдив

http://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/psihichno-bolen-tormozi-sysedi-v-plovdiv-6016432

Самият Васил отказва да застане пред камера, но признава, че не се чувства добре. Бившата му съпруга му също настоява той да бъде изселен от блока

Местан за коалиция с Борисов: Кафето не е равно на целувка

http://pik.bg/местан-за-коалиция-с-борисов-кафето-не-е-равно-на-целувка-news198588.html

Местан за коалиция с Борисов: Кафето не е равно на целувка

Стои въпросът не е кого би подкрепило ДПС, независимо дали влиза или не в управлението, не коя политическа сила, а какъв моделът на властта. Това заяви лидерът на ДПС Лютви Местан пред журналисти в парламента.

„Две неща са ясни: България не трябва да се връща към отречени модели на управление, към проблематични коалиции и да приемем, че и тази е проблематична – нещо, което твърдяхте година и нещо, до някаква степен съм съгласен с това, но това беше вотът на избирателите. Но България също така няма нужда да се връща към авторитарни модели на управление. Въпросът не е кои политически сили влизат или формират едно управление, а каква е политиката, която биха водили. България няма нужда да се връща към отречени от избирателите модели на власт и на управление”, допълни той.

Попитан, дали могат да се очакват „целувки” с Борисов, Местан коментира, че кафето не е равно на прегръдка или на целувка. „Когато говорим за подкрепа, ние в онзи четвъртък дадохме своя принос да се ускори процесът към вярното решение на политическата ситуация”, посочи той.

Местан посочи, че от вчера има тотална яснота за дата за подаване на оставка на кабинета „Орешарски”, а тезата на ДПС, че страната се нуждае от избори до края на годината, не означава негативна оценка за кабинета „Орешарски”.

„Напротив, приемете, че това е друго разбиране за политическата отговорност, че трябва един малко по-различен кредит на доверие и малко по-ясен формат на властта, за да може управлението да бъде управление не на оцеляването, а на реформи. В този смисъл ние направихме това в името на още по-голямата политическа стабилност”, каза още Лютви Местан.

Местан обаче бе категоричен: „ДПС обаче не може да бъде поставена в положението на застаряваща селска мома, която чака да бъде пожелана. ДПС знае своята стойност, идентичност, ДПС знае от кои ценности не може да отстъпи“.

Махат охраната на Станишев

http://frognews.bg/news_72578/

Държавната охрана на Сергей Станишев ще бъде свалена. В момента за него се грижат двама офицери от НСО. Причината за тази промяна е свързана с правилника на службата, в който не се предвижда евродепутати да имат право на обгрижване от НСО. Въпреки това поради заплахи за живота му лидерът на БСП пътува все още под охрана.

Киев готви алтернативни пътища за внос на газ

http://www.vesti.bg/novini/kiev-gotvi-alternativni-pytishta-za-vnos-na-gaz-6016439

Украинското министерство на финансите е разработило съвместно със заинтересуваните ведомства предложения за заместване на вноса на природен газ и по-специално от Русия, предаде РИА Новости.

Борисов: Номинират Станишев за еврокомисар по имиграция

http://www.vesti.bg/bulgaria/politika/borisov-nominirat-stanishev-za-evrokomisar-po-imigraciia-6016434

Парламентарната група на ГЕРБ не се регистрира в пленарна зала и заседанието на парламента се провали отново

Борисов: Ще номинират Станишев за еврокомисар

http://www.vesti.bg/bulgaria/politika/borisov-shte-nominirat-stanishev-za-evrokomisar-6016434

Парламентарната група на ГЕРБ не се регистрира в пленарна зала и заседанието на парламента се провали отново

Борисов: Сега разбирам, че ще номинират Станишев за еврокомисар

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4172811

Сега разбирам, че ще номинират Сергей Станишев за еврокомисар по имиграцията в следващите дни. Искате ли да се обзаложим, запита журналистите в парламента председателят на ГЕРБ Бойко Борисов.
На въпрос, дали от ПГ на ГЕРБ биха влезли в пленарна зала за гласуване на важни закони, Бойко Борисов каза: „Аз вече два пъти участвам в разговори, Сега разбирам, че ще номинират Сергей Станишев за еврокомисар по имиграцията в следващите дни. Искате ли да се обзаложим, запита журналистите в парламента председателят на ГЕРБ Бойко Борисов. На въпрос, дали от ПГ на ГЕРБ биха влезли в пленарна зала за гласуване на важни закони, Бойко Борисов каза: „Аз вече два пъти участвам в разговори,

Списание Business Lady организира Първи годишни награди за благотворителност "Златно сърце"

http://society.actualno.com/Spisanie-Business-Lady-organizira-Pyrvi-godishni-nagradi-za-blagotvoritelnost-Zlatno-syrce-news_37756.html

На 9 юли ще се проведе първото издание на Годишните награди за благотворителност и корпоративна социална отговорност на списание Business Lady. Домакин на събитието е избран столичният хотел "Бал...

Интересни факти преди Бразилия - Колумбия

http://worldcup2014.actualno.com/Interesni-fakti-predi-Brazilija---Kolumbija-news_37759.html

Днес от 23:00ч. българско време, домакинът на Световното Бразилия се изправя срещу една от сензациите на турнира - отборът на Колумбия. Ето някои любопитни факти преди двубоя: - Атаката на Бразилия е...

Пробойна на Международната космическа станция?

http://cosmos.actualno.com/Probojna-na-Mejdunarodnata-kosmicheska-stancija-news_37761.html

НАСА не изключва възможността за извънпланово излизане на астронавти в открития космос, ако се потвърди информацията за причинена от космически боклук пробойна в американския сегмент на МКС, предаде И...

Въпросът с изтребителите няма да бъде решаван от този кабинет

http://politics.actualno.com/Vyprosyt-s--iztrebitelite-njama-da-byde-reshavan-ot-tozi-kabinet-news_37762.html

Ситуацията около евентуалната поръчка нови изтребители за нуждите на Военновъздушните сили или ремонт на сегашните машини няма да бъде разрешена и от това правителство. Това стана ясно днес от думите ...

В Белгия: Аржентина има Меси, а ние имаме Азар

http://worldcup2014.actualno.com/V-Belgija-Arjentina-ima-Mesi-a-nie-imame-Azar-news_37763.html

Според крилото на белгийския национален отбор Кевин Миралас неговият съотборник Еден Азар може да бъде ключовият футболист на Белгия, който ще осигури победата в четвъртфиналния мач от световното първ...

Борисов: Ще номинират Станишев за еврокомисар в следващите дни

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4172796

Сега разбирам, че ще номинират Сергей Станишев за еврокомисар по имиграцията в следващите дни. Искате ли да се обзаложим, запита журналистите в парламента председателят на ГЕРБ Бойко Борисов.
Те и това ако направят, вече ще отговорят докрай на всичките ми пророкувания, които една година правех – че една година всичко това се търпя, Сега разбирам, че ще номинират Сергей Станишев за еврокомисар по имиграцията в следващите дни. Искате ли да се обзаложим, запита журналистите в парламента председателят на ГЕРБ Бойко Борисов. Те и това ако направят, вече ще отговорят докрай на всичките ми пророкувания, които една година правех – че една година всичко това се търпя,

Овчаров: БСП слугува на икономическа групировка

http://www.moreto.net/novini.php?n=256899

„Става нещо нормално в една партия, която все още има някакъв инстинкт за самосъхранение. Ако БСП е слаба и бъде за пореден път победена от Бойко Борисов на следващите парламентарни избори, то ние ще го върнем за дълго на власт. Освен това няма да има никаква опозиция.

Психично болен напада съседи в Пловдив

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4172798

Жителите на 22-етажен блок в Пловдив отново се оплакват от 57-годишен мъж с психично заболяване, който ги тормози постоянно. След двумесечно принудително лечение в психиатричната клиника в града, Васил се върнал да живее в сградата. Хората от блока са в шок и настояват той да бъде незабавно изселен, съобщи Нова тв. Жителите на 22-етажен блок в Пловдив отново се оплакват от 57-годишен мъж с психично заболяване, който ги тормози постоянно. След двумесечно принудително лечение в психиатричната клиника в града, Васил се върнал да живее в сградата. Хората от блока са в шок и настояват той да бъде незабавно изселен, съобщи Нова тв.

Борисов пророкува: До дни ще номинират Станишев за еврокомисар по имиграцията

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/07/04/2336863_borisov_prorokuva_do_dni_shte_nominirat_stanishev_za/?ref=rss


Сега разбирам, че ще номинират Сергей Станишев за еврокомисар в следващите дни. Това каза пред журналисти в парламента председателят на ГЕРБ Бойко Борисов.

Попитан дали това е истина и откъде знае, Борисов отвърна: "Искате ли да се обзаложим, искате ли?" По думите му ресорът, който се готви за Станишев, е по въпросите на имиграцията.

На въпрос как ГЕРБ ще се противопостави на кандидатурата на Станишев за еврокомисар, лидерът на партията каза: "Те и това ако направят, ще...

Трайков: Токът трябва да се увеличи още 10 пъти, за да се погасят задълженията

http://frognews.bg/news_72577/

С това увеличение с 14% на цената на тока на НЕК се компенсират около 10% от общите му задължения. Трябва още десет пъти по толкова да се увеличава цената на тока, за да се погасят тези задължения, заяви бившият енергиен министър Трайчо Трайков.

Станишев ще е еврокомисар по въпросите на имиграцията, твърди Борисов

http://www.cross.bg/evrokomisar-borisov-stanishev-1419051.html

/КРОСС/Лидерът на БСП Сергей Станишев ще стане еврокомисар по въпросите на имиграцията, обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Вчера световните медии обявиха, че ЕК обмисля за пръв път да създаде пост на еврокомисар, който да работи по въпросите за имиграцията. На въпроса откъде има тази информация, Борисов отговори: "Искате ли да се обзаложим?" "Те и това ако направят, ще отговорят докрай на всичките ми пророкувания, че една година всичко се търпя, за да стане Станишев еврокомисар", каза Борисов. По негова информация подготвян за поста е именно Сергей Станишев. В сряда министър-председателят Пламен Орешарски обяви, че кабинетът ще подаде оставка в края на месеца, защото преди това иска да предложи българската кандидатура за еврокомисар. Председателят на ГЕРБ предупреди, че парламентът подготвя и кандидатури на бивши членове на Държавна сигурност за дипломатически постове.  

Човек на ФИФА е заподозрян в черна борса в Рио

http://www.dnevnik.bg/sport/svetovno2014/2014/07/04/2336845_chovek_na_fifa_e_zapodozrian_v_cherna_borsa_v_rio/?ref=rss


Полицията в Рио де Жанейро обяви, че е установила представител на ФИФА, който е съдействал на черноборсаджии на билети за световното първенство по футбол.

По време на разследване по-рано през седмицата, което доведе до ареста на 11 предполагаеми черноборсаджии полицията е установила първото име на представител на ФИФА от телефонните разговори.

Предполагаемият служител е имал достъп до множество структури в организацията и оттам до билети, включително и такива,...

Григор Димитров загуби от Джокович в равностоен и драматичен мач

http://www.mediapool.bg/grigor-dimitrov-zagubi-ot-dzhokovich-v-ravnostoen-i-dramatichen-mach-news222255.html

Най-добрият български тенисист Григор Димитров загуби с 1:3 сета от сърбина Новак Джокович в един изключително равностоен и драматичен мач на полуфинала на най-стария тенис турнир в света "Уимбълдън". След като загуби първия сет с 4:6, той успя да направи прелом в играта си и в резултата и спечели втория сет с 6:3. Но загуби третия и четвъртия с по 6:7 след тайбрек.   В първия сет мачът вървеше равностойно гейм за гейм до 2:2. В петия гейм обаче настъпи неочакван срив в качеството на сервиса на българина и той допусна пробив без да спечели нито една точка.   Последва нова размяна на геймове без Димитров да успее да затрудни сериозно съперника си и да успее да върне пробива.   Така Джокович спечели сета с 6:4 за по-малко от половин час. За отбелязване е, че сърбинът не сбърка нито един от първите си 19 първи сервиси.   Вторият сет започна зле за българина, като ключова роля за това имаше слабия му първи сервис. При 1:1 той допусна нов пробив в подаването си – 1:2 за Джокович.   Тук някъде започна видимо подобряване в играта на българина. Тай разнообрази ударите си и зачести с излизанията на мрежата, с което наруши ритъма на сърбина. Така в следващия гейм стигна до точка за пробив, но не можа да се възползва от нея и загуби гейма – 1:3.   Димитров обаче не пропусна следващата възможност да изравни резултата. В шестия гейм той стигна до две точки за пробив и завърши успешно втората от тях – 3:3.   После българинът спечели на нула гейма, в който подаваше за 4:3.   Възходът в играта му продължи и в следващия гейм, в който той отново стигна до две точки за пробив и оползотвори още първата – 5:3. Последва бързо спечелен гейм-сервис и 6:3 за Димитров във втория сет.   В третия сет се завърза равностойна битка, в която всеки от двамата тенисисти успяваше да печели подаванията си до 6:6.   Григор Димитров пропусна шанса да пробие сервиса на Джокович в седмия гейм, когато стигна до брейкпойнт, но го пропусна.   В тайбрека българинът направи няколко грешки, включително една двойна грешка и загуби категорично с 2:7 играта и сета с 6:7 за 52 минути.   При 1:1 в четвъртия сет Димитров подари гейма, в който подаваше, като направи три последователни двойни грешки.   Българинът обаче успя бързо да възстанови психологическото си равновесие и да върне пробива още в следващия гейм – 2:2.   В следващата игра Димитров на два пъти спаси точки за пробив на съперника си и поведе – 3:2.   Последва продължителен гейм, в който българинът на три пъти стигна до точки за пробив, но така и не успя да ги превърна в победа.   След два бързи разменени геймове до подобна ситуация се стигна и в десетия гейм при 5:4 за Григор Димитров. Резултатът бе на няколко пъти изравняван, като в един момент нашият тенисист имаше и сетбол, но отново не успя да реализира предимството си – 5:5.   Последваха два нови бързи разменени геймове на нула, за да се стигне отново до тайбрек.   Той този път започна много добре за Димитров, който доведе резултата до три поредни сетбола за него при 6:3. Настъпи обаче срив в играта му и българинът най-напред загуби 4 точки подред (една от които от двойна грешка), а след това и тайбрека със 7:9.

Григор Димитров губи с 1:2 сета срещу Джокович в полуфинала на "Уимбълдън"

http://www.mediapool.bg/grigor-dimitrov-gubi-s-12-seta-sreshtu-dzhokovich-v-polufinala-na-uimbaldan-news222255.html

Григор Димитров губи с 1:2 сета полуфиналния си мач на "Уимбълдън" срещу поставения под №1 в схемата на най-стария тенис турнир в света Новак Джокович. След като загуби първия с 4:6, той успя да направи прелом в играта си и в резултата и спечели втория сет с 6:3. Но загуби третия със 6:7 след тайбрек.   В първия сет мачът вървеше равностойно гейм за гейм до 2:2. В петия гейм обаче настъпи неочакван срив в качеството на сервиса на българина и той допусна пробив без на спечели нито една точка.   Последва нова размяна на геймове без Димитров да успее да затрудни сериозно съперника си и да успее да върне пробива.   Така Джокович спечели сета с 6:4 за по-малко от половин час. За отбелязване е, че сърбинът не сбърка нито един от първите си 19 първи сервиси.   Вторият сет започна зле за българина, като ключова роля за това имаше слабия му първи сервис. При 1:1 той допусна нов пробив в подаването си – 1:2 за Джокович.   Тук някъде започна видимо подобряване в играта на българина. Тай разнообрази ударите си и зачести с излизанията на мрежата, с което наруши ритъма на сърбина. Така в следващия гейм стигна до точка за пробив, но не можа да се възползва от нея и загуби гейма – 1:3.   Димитров обаче не пропусна следващата възможност да изравни резултата. В шестия гейм той стигна до две точки за пробив и завърши успешно втората от тях – 3:3.   После българинът спечели на нула гейма, в който подаваше за 4:3.   Възходът в играта му продължи и в следващия гейм, в който той отново стигна до две точки за пробив и оползотвори още първата – 5:3. Последва бързо спечелен гейм-сервис и 6:3 за Димитров във втория сет.   В третия сет се завърза равностойна битка, в която всеки от двамата тенисисти успяваше да печели подаванията си до 6:6.   Григор Димитров пропусна шанса да пробие сервиса на Джокович в седмия гейм, когато стигна до брейкпойнт, но го пропусна.   В тайбрека българинът направи няколко грешки, включително една двойна грешка и загуби категорично с 2:7.   До момента Димитров и Джокович са играли 4 пъти един срещу друг, като сърбинът води с 3:1 победи. Единственият успех на българина бе на турнира в Мадрид миналата година, на клей кортове. През този сезон Григор няма загуба на трева, като спечели турнира в "Куинс" (4 победи) и стигне до 1/2-финал на "Уимбълдън" (5 победи). В "Ол ингланд клъб" българинът е загубил само два сета - в петсетовия мач с Александър Долгополов (Укр) в третия кръг. Джокович е отстъпил три части - една срещу Радек Щепанек (Чех) във втория кръг и две срещу Марин Чилич (Хър) на 1/4-финалите, когато дори губеше с 1:2 сета. Мачът може да бъде проследен онлайн тук. Очаквайте подробности.

Григор Димитров изравни срещу Джокович след 6:3 във втория сет

http://www.mediapool.bg/grigor-dimitrov-izravni-sreshtu-dzhokovich-sled-63-vav-vtoriya-set-news222255.html

Григор Димитров изравни сетовете в полуфиналния си мач на "Уимбълдън" срещу поставения под №1 в схемата на най-стария тенис турнир в света Новак Джокович. След като загуби първия с 4:6, той успя да направи прелом в играта си и в резултата и спечели втория сет с 6:3.   Мачът вървеше равностойно гейм за гейм до 2:2. В петия гейм обаче настъпи неочакван срив в качеството на сервиса на българина и той допусна пробив без на спечели нито една точка.   Последва нова размяна на геймове без Димитров да успее да затрудни сериозно съперника си и да успее да върне пробива.   Така Джокович спечели сета с 6:4 за по-малко от половин час. За отбелязване е, че сърбинът не сбърки нито един от първите си 19 първи сервиси.   Вторият сет започна зле за българина, като ключова роля за това имаше слабия му първи сервис. При 1:1 той допусна нов пробив в подаването си – 1:2 за Джокович.   Тук някъде започна видимо подобряване в играта на българина. Тай разнообрази ударите си и зачести с излизанията на мрежата, с което наруши ритъма на сърбина. Така в следващия гейм стигна до точка за пробив, но не можа да се възползва от нея и загуби гейма – 1:3.   Димитров обаче не пропусна следващата възможност да изравни резултата. В шестия гейм той стигна до две точки за пробив и завърши успешно втората от тях – 3:3.   После българинът спечели на нула гейма, в който подаваше за 4:3.   Възходът в играта му продължи и в следващия гейм, в който той отново стигна до две точки за пробив и оползотвори още първата – 5:3. Последва бързо спечелен гейм-сервис и 6:3 за Димитров във втория сет, продължил 42 минути.   До момента Димитров и Джокович са играли 4 пъти един срещу друг, като сърбинът води с 3:1 победи. Единственият успех на българина бе на турнира в Мадрид миналата година, на клей кортове. През този сезон Григор няма загуба на трева, като спечели турнира в "Куинс" (4 победи) и стигне до 1/2-финал на "Уимбълдън" (5 победи). В "Ол ингланд клъб" българинът е загубил само два сета - в петсетовия мач с Александър Долгополов (Укр) в третия кръг. Джокович е отстъпил три части - една срещу Радек Щепанек (Чех) във втория кръг и две срещу Марин Чилич (Хър) на 1/4-финалите, когато дори губеше с 1:2 сета. Мачът може да бъде проследен онлайн тук. Очаквайте подробности.

Григор Димитров загуби първия сет срещу Джокович с 4:6

http://www.mediapool.bg/grigor-dimitrov-zagubi-parviya-set-sreshtu-dzhokovich-s-46-news222255.html

Григор Димитров загуби първи сет от полуфиналния си мач на "Уимбълдън" срещу поставения под №1 в схемата на най-стария тенис турнир в света Новак Джокович с 4:6.   Мачът вървеше равностойно гейм за гейм до 2:2. В петия гейм обаче настъпи неочакван срив в качеството на сервиса на българина и той допусна пробив без на спечели нито една точка.   Последва нова размяна на геймове без Димитров да затрудни сериозно съперника си и да успее да върне пробива.   Така Джокович спечели сета с 6:4 за по-малко от половин час. За отбелязване е, че сърбинът не сбърки нито един от първите си 19 първи сервиси. До момента Димитров и Джокович са играли 4 пъти един срещу друг, като сърбинът води с 3:1 победи. Единственият успех на българина бе на турнира в Мадрид миналата година, на клей кортове. През този сезон Григор няма загуба на трева, като спечели турнира в "Куинс" (4 победи) и стигне до 1/2-финал на "Уимбълдън" (5 победи). В "Ол ингланд клъб" българинът е загубил само два сета - в петсетовия мач с Александър Долгополов (Укр) в третия кръг. Джокович е отстъпил три части - една срещу Радек Щепанек (Чех) във втория кръг и две срещу Марин Чилич (Хър) на 1/4-финалите, когато дори губеше с 1:2 сета. Мачът може да бъде проследен онлайн тук. Очаквайте подробности.

Григор Димитров излезе срещу Джокович в спор за място на финала на "Уимбълдън"

http://www.mediapool.bg/grigor-dimitrov-izleze-sreshtu-dzhokovich-v-spor-za-myasto-na-finala-na-uimbaldan-news222255.html

Григор Димитров излезе срещу поставения под №1 в схемата Новак Джокович в 15.00 часа на Централния корт на най-стария тенис турнир в света - "Уимбълдън". До момента Димитров и Джокович са играли 4 пъти един срещу друг, като сърбинът води с 3:1 победи. Единственият успех на българина бе на турнира в Мадрид миналата година, на клей кортове. През този сезон Григор няма загуба на трева, като спечели турнира в "Куинс" (4 победи) и стигне до 1/2-финал на "Уимбълдън" (5 победи). В "Ол ингланд клъб" българинът е загубил само два сета - в петсетовия мач с Александър Долгополов (Укр) в третия кръг. Джокович е отстъпил три части - една срещу Радек Щепанек (Чех) във втория кръг и две срещу Марин Чилич (Хър) на 1/4-финалите, когато дори губеше с 1:2 сета. Мачът може да бъде проследен онлайн тук. Очаквайте подробности.

Григор Димитров излиза срещу Джокович в спор за място на финала на "Уимбълдън"

http://www.mediapool.bg/grigor-dimitrov-izliza-sreshtu-dzhokovich-v-spor-za-myasto-na-finala-na-uimbaldan-news222255.html

Григор Димитров ще излезе срещу поставения под №1 в схемата Новак Джокович в 15.00 часа на Централния корт на най-стария тенис турнир в света - "Уимбълдън". Веднага след този двубой е другият полуфинал между 7-кратния шампион Роджър Федерер и канадецът Милош Раонич. До момента Димитров и Джокович са играли 4 пъти един срещу друг, като сърбинът води с 3:1 победи. Единственият успех на българина бе на турнира в Мадрид миналата година, на клей кортове. През този сезон Григор няма загуба на трева, като спечели турнира в "Куинс" (4 победи) и стигне до 1/2-финал на "Уимбълдън" (5 победи). В "Ол ингланд клъб" българинът е загубил само два сета - в петсетовия мач с Александър Долгополов (Укр) в третия кръг. Джокович е отстъпил три части - една срещу Радек Щепанек (Чех) във втория кръг и две срещу Марин Чилич (Хър) на 1/4-финалите, когато дори губеше с 1:2 сета.

Бивш гард на братя Галеви се облизва за работа в ДАНС

http://pik.bg/бивш-гард-на-братя-галеви-се-облизва-за-работа-в-данс-news198587.html

Бивш гард на братя Галеви се облизва за работа в ДАНС

Бившият охранител при братя Галеви Рангел Машкодански от Дупница завърши с отличен успех магистратура във Великотърновския университет, специалност „Политология, дипломация и национална сигурност”, пише „Струма”.Преди това 25- годишният мъж има завършена бакалавърска степен в ЮЗУ в Благоевград. Сега мечтата му е да стане офицер в ДАНС. 

Машкодански занимава за 9 месеца в школата на МВР в Пазаджик, откъдето ще излезе офицер и възнамерява след това да подаде документи за работа именно в агенцията, която се грижи за националната ни сигурност.

Той твърди, че иска да покаже на хората, че работилите за известните и издирвани в момента от Интерпол местни олигарси не са само мутри, а има и достойни хора сред тях.

„Не съм набил или тормозил някого, работих при братя Галеви, за да си изкарвам хляба”, пояснява Машкодански. Според него, не е престъпление да си охранител, стига да си честен човек. 

Цветанов: Светлозар Лазаров може да бъде само един добър помагач в пресцентъра на МВР

http://www.cross.bg/tzvetanov-partiyata-lazarov-1419050.html

/КРОСС/Светлозар Лазаров може единствено да бъде само един добър помагач в пресцентъра на МВР, заяви зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов по повод решението Лазаров да остане главен секретар на МВР за следващите пет години. Цветанов прогнозира, че последствията от назначенията, които управляващите правят сега, ще имат тежки последици. „След Консултативния съвет при президента имаше една договорка между лидерите на политическите формации важните закони, които не генерират политическо напрежение, да бъдат приети. Това вече го няма, защото няма спазено обещание от страна на тези партии, които участват в управлението", уточни Цветанов пред Нова телевизия. Той посочи, че ГЕРБ се стреми да получи 121 депутати в следващото Народно събрание, за да провежда своята политика в държавата в следващите години. „Но дори и да имаме мнозинство, ще направим коалиционно правителство", допълни заместник- председателят на партията и шеф на предизборния щаб. Според Цветанов, вероятни партньори ще са политически формации в център-дясно на политическата сцена, като Реформаторския блок и партията на Едвин Сугарев и Евгени Михайлов „22 септември", но не и партията на Бареков, която, по думите му, няма идентичност.  

ДПС иска консултации за законодателната програма на парламента до края на мандата

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/07/04/2336858_dps_iska_konsultacii_za_zakonodatelnata_programa_na/?ref=rss


ДПС покани парламентарните групи на консултации във вторник по законодателната програма на Народното събрание до края на мандата. Поканата беше отправена от лидера на движението Лютви Местан след като и днешното заседание на парламента беше провалено.

Според Местан само така политиците ще дадат ясен знак към българските граждани, че може да се справят в условия на парламентарна криза.

На въпрос за отношенията между ДПС и БСП, Местан коментира, че не се е случило "Бог знае...

Златото се задържа под 3-месечен връх

http://econ.bg/Новини/Златото-се-задържа-под-3-месечен-връх_l.a_i.553936_at.1.html

Златото продължава да се задържа под 3-месечен връх. Металът за незабавна доставка се търгуваше на цена от 1 320,86 долара за тройунция спрямо...

Лекуват ни, пък после съдят касата да плати

http://www.bnews.bg/article-110187

Болниците може да ни лекуват срещу залог. Те обмислят да въведат запис на заповед, с която да могат да си търсят парите по съдебен ред.

Княз Александър Трубецкой: За да носиш титла, трябва постоянно да я заслужаваш

http://www.cross.bg/rysiya-ykraiina-sityatziya-1419049.html

/КРОСС/ Александър Трубецкой е потомък на известната руска фамилия аристократи Трубецкие. Той е роден във Франция, където бягат родителите му след 1917 г. Председател е на Сдружението за френско-руски отношения, а от 30 юни до 4 юли в Шипка е участник в церемонията по откриването на преместения от Стара Загора паметник-кръст на донските казаци, погребани в Града на липите в периода 1921-1927 г. Княз Трубецкой присъства на тържествата в качеството си на председател на Обществото за опазване паметта на Имперската гвардия в Русия. Негово благородие бе любезен да отговори на въпросите ни: - Александър Александрович, за първи път ли идвате в България? - Имам приятели тук. Посещавам страната ви от 15 години вече. Идвам не само на гости, но и по повод разни културни и обществени мероприятия. Посещавал съм София, Плевен, Банско и други български градове. На Шипка съм се изкачвал посред зима. Бяхме дошли с нашата руска делегация от Париж. Тогава на паметника отслужиха панихида за загиналите воини. Така че съм идвал и през лятото, и през зимата, но все още не съм имал повод да стигна до вашето Черно море. - Дали се е запазила духовната връзка между Русия и България? Има ли я? - Знаете ли, според мен тази връзка винаги ще я има, защото именно от тези земи е дошло православието и писмеността в Русия. А това няма как да не се помни. Двете страни винаги са имали приятелска, братска дружба, забележете, във всички периоди, та дори и в най-трудните

ГЕРБ дойде в НС, но не се регистрира

http://www.klassa.bg/News/Read/article/243443_%D0%93%D0%95%D0%A0%D0%91+%D0%B4%D0%BE%D0%B9%D0%B4%D0%B5+%D0%B2+%D0%9D%D0%A1%2C+%D0%BD%D0%BE+%D0%BD%D0%B5+%D1%81%D0%B5+%D1%80%D0%B5%D0%B3%D0%B8%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B8%D1%80%D0%B0

 В 9.05 часа тази сутрин в Народното събрание се регистрираха едва 106 народни представители и заседанието пропадна, предаде репортер на БГНЕС.

В зала бяха само депутатите от Коалиция за България и ДПС. Групата на ГЕРБ не се регистрира в пленарна зала. "Атака", както вече стана ясно, не участват в работата на парламента. Групата на Борисов се заканиха, че ще са в НС, но няма да осигуряват кворум и ще се регистрират единствено, за да гласуват оставката на правителството.

Така следващото заседание ще бъде в сряда, 9 юли, обяви председателят на парламента Михаил Миков. Днес няма да има и парламентарен контрол. /БГНЕС

„Морски звездички” събира таланти във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=256879

Деветият Международен конкурс за вокално изкуство „Морски звездички”- Варна ще се проведе от 4 до 6 юли 2014г. в салона на читалище «П.Р.Славейков 1928» в район "Вл.Варненчик", съобщиха организаторите за Moreto.net. Конкурсът се реализира с финансовата подкрепа на Община Варна чрез фонд „Култура” и в подкрепа на кандидатурата на Варна за европейска столица на културата през 2019.

Овчаров: БСП една година слугува на икономическа групировка, трябва ни нов председател

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/07/04/2336857_ovcharov_bsp_edna_godina_sluguva_na_ikonomicheska/?ref=rss


На Бузлуджа трябва да сме с нов председател. Колкото по-скоро има такъв председател, толкова съвсем друга ще бъде дискусията за БСП в тези студия, в които ние участваме. Сергей Станишев трябва да понесе отговорност. Това заяви в сутрешния блок на "Нова телевизия" Румен Овчаров, бивш министър на енергетиката и дългогодишен зам.-председател на БСП. По думите му БСП една година слугува на една икономическа групировка.

Според него Станишев трябва да понесе отговорност за това, че...

Взлом в къща в с.Лъка, откраднати 600 лева

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/8Mub0x5pSqg/

На 03.07.т.г. около 12.30 ч. в Районно управление «Полиция» – Поморие е получено съобщение от 64- годишна женаВзломена за това,  че от дома на майка й, разположен в с. Лъка, чрез взломяване на входната врата е извършена кражба на сумата от 600 лв., съхранявана в къщата. Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» – Поморие.

Доларът се насочи към седмична печалба след силните новини от САЩ

http://rss.investor.bg/c/33288/f/564907/s/3c2b502b/l/0L0Sinvestor0Bbg0Canalizi0C90Ca0Cdolaryt0Ese0Enasochi0Ekym0Esedmichna0Epechalba0Esled0Esilnite0Enovini0Eot0Esasht0H17560A80C/story01.htm

Новините провокираха сериозни спекулации, че засилването на икономическия растеж ще даде на Фед възможност да покачи по-скоро лихвите


Местан: След изборите ще е актуален въпросът кого ДПС ще реши да подкрепи, а не кой ще пожелае ДПС

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4172780

Лидерът на ДПС Лютви Местан заяви, че движението и БСП не са скачени. Той отказа да каже конкретно възможна ли е коалиция с ГЕРБ.
„Кой е казал, че БСП и ДПС са обречени завинаги един за друг, кой е казал, че са скачени съдове и не е възможен диалогът с Лявото. Ние сме една центристка партия, която затова е центристка и това е съдбата на Лидерът на ДПС Лютви Местан заяви, че движението и БСП не са скачени. Той отказа да каже конкретно възможна ли е коалиция с ГЕРБ. „Кой е казал, че БСП и ДПС са обречени завинаги един за друг, кой е казал, че са скачени съдове и не е възможен диалогът с Лявото. Ние сме една центристка партия, която затова е центристка и това е съдбата на

Цветанов: Светлозар Лазаров може да бъде само един добър помагач в пресцентъра на МВР

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/4pttirGSl78/

Светлозар Лазаров може единствено да бъде само един добър помагач в пресцентъра на МВР, заяви зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов по повод решението Лазаров да остане главен секретар на МВР за следващите пет години.

Цветанов прогнозира, че последствията от назначенията, които управляващите правят сега, ще имат тежки последици.

„След Консултативния съвет при президента имаше една договорка между лидерите на политическите формации важните закони, които не генерират политическо напрежение, да бъдат приети. Това вече го няма, защото няма спазено обещание от страна на тези партии, които участват в управлението”, уточни Цветанов пред Нова телевизия.

Той посочи, че ГЕРБ се стреми да получи 121 депутати в следващото Народно събрание, за да провежда своята политика в държавата в следващите години. „Но дори и да имаме мнозинство, ще направим коалиционно правителство”, допълни заместник- председателят на партията и шеф на предизборния щаб.

Според Цветанов, вероятни партньори ще са политически формации в център-дясно на политическата сцена, като Реформаторския блок и партията на Едвин Сугарев и Евгени Михайлов „22 септември”, но не и партията на Бареков, която, по думите му, няма идентично./КРОСС/

Писмо пристигна при получателя си с 83 години закъснение

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4172736

Писмо, изпратено през 1931 г., е било доставено с 83 години закъснение. 
Наскоро пощенските служители в Питсфийлд открили сред сутрешната кореспонденция необичаен плик, съобщава Асошиейтед прес. Закъснялата кореспонденция била от дъщеря към майка й от града Холтън, щата Мейн до Питсфийлд, Масачузетс. Писмо, изпратено през 1931 г., е било доставено с 83 години закъснение.  Наскоро пощенските служители в Питсфийлд открили сред сутрешната кореспонденция необичаен плик, съобщава Асошиейтед прес. Закъснялата кореспонденция била от дъщеря към майка й от града Холтън, щата Мейн до Питсфийлд, Масачузетс.

Мъж, убил и изнасилил сина си, разиграва съда вече 5 години

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4172749

През 2009-та година Стефан Фердинандов убива сина си, като има съмнения, че преди това го е изнасилил. И този човек е вменяем според психиатрите, които са го изследвали, съобщи Нова тв.
През май 2009 г. година Стефан бяга от Варненския затвор, където излежава поредна присъда за изнасилване. Отива в дома на бившата си съпруга Маргарет и моли да спи През 2009-та година Стефан Фердинандов убива сина си, като има съмнения, че преди това го е изнасилил. И този човек е вменяем според психиатрите, които са го изследвали, съобщи Нова тв. През май 2009 г. година Стефан бяга от Варненския затвор, където излежава поредна присъда за изнасилване. Отива в дома на бившата си съпруга Маргарет и моли да спи

Местан: Не кой ще пожелае ДПС, а кого ДПС ще реши да подкрепи след изборите, ще е актуалният въпрос

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4172764

Лидерът на ДПС Лютви Местан заяви, че движението и БСП не са скачени. Той отказа да каже конкретно възможна ли е коалиция с ГЕРБ.
„Кой е казал, че БСП и ДПС са обречени завинаги един за друг, кой е казал, че са скачени съдове и не е възможен диалогът с Лявото. Ние сме една центристка партия, която затова е центристка и това е съдбата на Лидерът на ДПС Лютви Местан заяви, че движението и БСП не са скачени. Той отказа да каже конкретно възможна ли е коалиция с ГЕРБ. „Кой е казал, че БСП и ДПС са обречени завинаги един за друг, кой е казал, че са скачени съдове и не е възможен диалогът с Лявото. Ние сме една центристка партия, която затова е центристка и това е съдбата на

Георгиева: Политиците да са единни за реформи както за банките

http://www.cross.bg/bulgariya-horata-evropa-1419048.html

/КРОСС/Българският еврокомисар Кристалина Георгиева - Госпожо комисар, миналата седмица България беше застигната не от природна, а от изкуствено създадена банкова криза. Как гледате вие на тази ситуация? - Банковата система на България е стабилна. В този смисъл ме учуди, че се появи такава паника. От друга страна обаче, в България имаме лош опит от края на 90-те години, този спомен си стои, така че ги разбирам хората, които се поддават на паника. В този случай две неща са много положителни. Първо, че системата е много стабилна и се радвам, че малко и аз допринесох за това. През 2011 г., когато в Европа се приемаха правила за капитализиране на банковата система, много от колегите ми в ЕК бяха на мнение, че трябва да се хармонизират тези изисквания. Тогава бяхме единици в тази дискусия, които казахме "Нека да поставим изисквания за всички за минимум капиталова адекватност. Обаче ако някои страни имат убеждението, че на тях им трябва по-високо ниво, нека да им дадем възможност да го направят". България се възползва от това. Много по-значителни равнища на защита имат българските банки, отколкото средно в Европа. Вторият положителен момент е, че политиците се обединиха. Застанаха рамо до рамо и казаха, че системата е стабилна. Аз прекарах уикенда в контакти с България и с моя колега Хоакин Алмуния

Бойкот на ГЕРБ и „Атака” в парламента, отлагат заседанието за 9 юли

http://frognews.bg/news_72576/

В Народното събрание се регистрираха 106 народни представители. Това не бе достатъчно, за да се събере кворум и заседанието пропадна.

САЩ са шпионирали и сървъри на Tor

http://rss.investor.bg/c/33288/f/564907/s/3c2b5cb6/l/0L0Sinvestor0Bbg0Cweb0C4560Ca0Csasht0Esa0Eshpionirali0Ei0Esyrvyri0Ena0Etor0H17560A30C/story01.htm

Считаната за една от най-сигурните за прикриване на следите в мрежата програма е дискредитирана


Цената на тока трябва да скочи още 10 пъти

http://www.cross.bg/toka-tzenata-reshenie-1419046.html

/КРОСС/"С това увеличение от 14 на сто на цената на тока на НЕК се компенсират около 10% от общите му задължения. Трябва да се вдигне цената още десет пъти, за да се погасят старите задължения". Това сподели днес в ефира на бТВ бившият енергиен министър Трайчо Трайков. Той определи като "магия на Астор всяко решение на ДКЕВР от последната година". "Въпросът е, че всъщност ЕРП-тата, които ще дадат на хората по-високи сметки, всъщност ще получат намаление на своите цени, т.е. парите за мрежата средно и ниско напрежение намалява, маржът на ЕРП-тата се намалява", допълни още експертът. Според него вдигането цената на тока не е решение. Трябва да се проведат разговори, трябва да се оптимизира работата на държавните предприятия, в което се включва преговори със синдикатите. Трябва да се промени начина на работа на Държавния регулатор.  

Разкриха кой е отмъкнал седемте пчелни кошера на мъж от Каблешково

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/nIpytVWjdTk/

В резултат на полицейските действия на служители от Районно управление «Полиция» – Поморие по отношение кражбата на седем пчелни кошера, заявена на 09.06.т.г. от 70- годишен мъж от Каблешково, осъществена за периода февруари/март 2014 г. от землището на Каблешково, е установен извършителят на деянието. Това е 46- годишният С.Т. от с. Каменар, който направил пълни самопризнания. Вещите – предмет на престъплението са върнати на собственика. Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» – Поморие.

Софиянец откри на неохраняем плаж до Синеморец удавник

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/S1L2Ab1JvWE/

На 03.07.т.г. в Районно управление «Полиция» – Царево е получено съобщение от 30 годишен софиянец, за това че в местността «Липите» в землището на с. Синеморец, общ. Царево, на неохраняван плаж намерил удавилия се на 30.06.т.г. около 20.15 ч. Д.П., 39 годишен от Велико Търново. Трупът на Д.П. е откаран за аутопсия в МБАЛ – Бургас. По случая е образувано досъдебно производство.

Чилийски абордаж спря купона на "Маракана"

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4172209

Около 200 чилийци събраха погледите на света с атаката си на пресцентъра на "Маракана" преди знаменитата победа на любимците им над Испания с 2:0. По време на инцидента 85 души бяха арестувани и депортирани. Но "червената" атака с опит за попадане на арената без билети провокира драконови мерки за сигурност, които убиха купона около най-митичния ст Около 200 чилийци събраха погледите на света с атаката си на пресцентъра на "Маракана" преди знаменитата победа на любимците им над Испания с 2:0. По време на инцидента 85 души бяха арестувани и депортирани. Но "червената" атака с опит за попадане на арената без билети провокира драконови мерки за сигурност, които убиха купона около най-митичния ст

Петролът върви към второ седмично поевтиняване

http://econ.bg/Новини/Петролът-върви-към-второ-седмично-поевтиняване_l.a_i.553935_at.1.html

Лекият суров петрол West Texas Intermediate и Brent се насочиха към второ седмично поевтиняване на фона на очакванията, че напрежението в Ирак няма...

Готви ли се цензура заради банките

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4172345

Заради банковата истерия през миналата седмица БНБ предложи нов текст в Наказателния кодекс:
Чл. 252 а. (1) Който разпространява заблуждаваща или невярна информация или други сведения за банка или финансова институция, които могат да доведат до всяване на паника у населението, се наказва с лишаване от свобода от две до пет години.
(2) Когато с Заради банковата истерия през миналата седмица БНБ предложи нов текст в Наказателния кодекс: Чл. 252 а. (1) Който разпространява заблуждаваща или невярна информация или други сведения за банка или финансова институция, които могат да доведат до всяване на паника у населението, се наказва с лишаване от свобода от две до пет години. (2) Когато с

Цитат на деня: ДПС не е застаряваща селска мома, която чака да бъде пожелана

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/07/04/2336847_citat_na_denia_dps_ne_e_zastariavashta_selska_moma/?ref=rss


ДПС не може да бъде поставена в положението на застаряваща селска мома, която чака да бъде пожелана. Това заяви лидерът на движението Лютви Местан пред журналисти в кулоарите на парламента.

"ДПС знае своята стойност, знае своята идентичност, знае от кои ценности не може да отстъпи. И понеже е трета политическа сила, либерална, тя, ДПС, носи учестта на всички либерални партии - те да бъдат подкрепящи партии. И ви казвам, че след изборите може да е по-актуален не въпросът кой ще...

Морската вода по Добруджанското крайбрежие е добра за къпане

http://society.actualno.com/Morskata-voda-po-Dobrudjanskoto-krajbrejie-e-dobra-za-kypane--news_37748.html

Морската вода по Добруджанското крайбрежие е добра за къпане, това съобщават от Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ в Добрич за резултатите от проби, взети след наводненията от проливните дъждове в р...

ДПС няма да номинира еврокомисар

http://izbori2014.actualno.com/DPS-njama-da-nominira-evrokomisar-news_37746.html

Нямаме своя номинация за еврокомисар и няма да поставим своя на консултациите. Това заяви на брифинг НС лидерът на ДПС Лютви Местан, предаде БГНЕС. С Местан разговори за български еврокомисар и с ник...

Луис Пинто: Робен е перфектен - истински кошмар за всяка защита

http://worldcup2014.actualno.com/Luis-Pinto-Roben-e-perfekten---istinski-koshmar-za-vsjaka-zashtita-news_37747.html

Селекционерът на Коста Рика Хорхе Луис Пинто е сигурен в това, че крилото на Холандия Ариен Робен е истински кошмар за всяка защита. Двата тима ще играят четвъртфинал на Световното първенство. "...

ГЕРБ за Закона за МВР: И Чобанов не е предвидил пари, да го отложим

http://politics.actualno.com/GERB-za-Zakona-za-MVR-I-Chobanov-ne-e-predvidil-pari-da-go-otlojim-news_37750.html

Най-голямата парламентарна партия в лицето на ГЕРБ вкара в действие нов лост за извиване на ръцете на все по-отслабващата БСП. Става въпрос за внесена специално законодателна поправка на новия Закон з...

С нов закон Украйна покани западни инвеститори в газовия си сектор

http://europe.actualno.com/S-nov-zakon-Ukrajna-pokani-zapadni-investitori-v-gazovija-si-sektor--news_37751.html

Украинският парламент прие на първо четене закон, чрез който се позволява създаването на оператор на газотранспортната система (ГТС) на страната. 49% от този оператор могат да станат притежание на ин...

Нидал Алгафари убеден: БСП ще вземе минимум 700 хил. гласа

http://politics.actualno.com/Nidal-Algafari-ubeden-BSP-shte-vzeme-minimum-700-hil-glasa-news_37752.html

Бас в ефир хванаха водещият на "Добро утро, България" по Тв7 Витомир Саръиванов и Нидал Алгафари. "БСП ще вземе минимум 700 000 гласа, хващаме се на бас. Може да казвате, че ще бъдат по...

Белгия излиза със своя лидер срещу Аржентина

http://worldcup2014.actualno.com/Belgija-izliza-sys-svoja-lider-sreshtu-Arjentina-news_37753.html

Белгийският капитан Венсан Компани ще бъде напълно възстановен от травмата си за четвъртфиналната среща от Световното първенство срещу Аржентина. Защитникът беше с контузия в слабините, заради която п...

Дисциплината в училище е нерешим проблем

http://education.actualno.com/Disciplinata-v-uchilishte-e-nereshim-problem-news_37754.html

Дисциплината е нерешим проблем за МОН дори след проведената онлайн анкета, която целеше експертите от министерството да се запознаят с общественото мнение по спорни въпроси около образователните рефор...

Льов: Чуждениците във Висшата лига съсипват националния отбор на Англия

http://worldcup2014.actualno.com/Liov-Chujdenicite-vyv-Visshata-liga-sysipvat-nacionalnija-otbor-na-Anglija-news_37755.html

Селекционерът на Германия Йоахим Льов е поредният, според когото, най-значимата причина за слабите резултати на английския национален отбор е присъствието на твърде много чужденци във Висшата лига. ...

ДОБРА НОВИНА! Станката уреди цялостно обновяване на пътя Драгичево - Рударци - Кладница

http://www.zapernik.com/politika/dobra-novina-stankata-uredi-cyalostno-obnovyavane-na-putya-dragichevo_32849/

Пътят свързващ селата Драгичево - Рударци - Кладница се нуждаеше от много години от основен ремонт. На този пътен участък загинаха и не малко хора. Отдавна политици обещаваха да бъде ремонтирана пътния участък. По време на миналия мандат ГЕРБ имаха надежда, че ремонта ще бъде реализиран, защото един от народните им представители живееше в Кладница, но и тогава пътя остана без ремонт.

След проведена среща между народният представител от Коалиция за България Станислав Владимиров -...

Продължава

Украинската армия окупира село Николаевка

http://www.cross.bg/nikolaevka-slavyansk-zhilishtni-1419047.html

/КРОСС/ Украинска военна бронирана техника влезе в с. Николаевка до Славянск и откри мощен артилерийски обстрел, предаде ИТАР-ТАСС. С танкове и военна авиация Киев се опитва да прекърши съпротивлението на опълченците и да затвори блокадния пръстен на Славянск. През Николаевка минава единствения път, свързващ Славянск с външния свят. Очевидци съобщават, че се обстрелват жилищни сгради. Разрушени са 5 многоетажни жилищни блока, а също местната ТЕЦ, снарядите са ударили училище, детска градина. Над местността непрекъснато кръжат военни самолети, а да се излезе от Николаевка е абсолютно невъзможно, тъй като е блокирана изцяло от националната гвардия на Украйна. Има загинали сред местно население. Мирното население не може да се евакуира, хората се крият в мазетата и в домовете си. Реално след тази атака, те са останали не само без работа, но и без дом. Главнокомандващият на ДНР Игор Стрелков съобщи, че Киев е закупил около 20 различни самолети съветско производство от страните членки на НАТО - Румъния и Унгария. Изкупват се съветски танкове и друга бронирана техника. Стрелков заяви, че през целия ден в четвъртък в Николаевка и Семьоновка е имало ожесточени сражения между бойците на движението и украинските сили.  

"Мандо Диао" за чудесата на съветската техника и коя е бунтарката Аелита

http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2014/07/04/2336718_mando_diao_za_chudesata_na_suvetskata_tehnika_i_koia_e/?ref=rss


Шведската инди рок банда "Мандо Диао" (Mando Diao) ще излезе на сцената на стадион "Академик" на 6 юли в програмата на най-големия софийски музикален фестивал "София Рокс". Техният гиг ще около 19 ч. - точно преди американските пънкари The Offspring групата на Джаред Лето 30 Seconds to Mars и след музикантите от Skillet, Alcest и OSSSY.

В България шведите ще представят седмия си студиен албум "Аелита", който бележи поредна промяна в музикалната им посока. Пред "Дневник" квартетът...

Чужденци не могат да осиновят българче, без да се срещнат лично с него

http://www.cross.bg/osinovyavane-pravosudieto-ysloviyata-1419045.html

/КРОСС/Проект на нова Наредба за определяне на условията и реда за даване на съгласие за международно осиновяване и за воденето на регистрите на международните осиновявания, изработи експертна група на Министерство на правосъдието. Новите текстове предвиждат молбата за осиновяване на дете от чужди граждани да се изготвя от осиновяващия. Проекторазпоредбата следва разбирането, че кандидат-родителите трябва лично да изразят желанието и мотивацията си, както и да посочат характеристиките на детето. В момента тази възможност е предоставена и на акредитираните организации за посредничество при международни осиновявания и на централните органи. С оглед защита правото на детето и осигуряване на неговата информираност и подготовка, се изключва възможността процедурата по осиновяване да се извърши без осъществяване на личен контакт между осиновяващия и детето, което се допуска в сегашната наредба. Опитът от изминалите години доведе до установяване на работеща процедура, чрез която за периода 2011-2013 г. министърът на правосъдието е дал съгласие за осиновяване на 406 деца, които не можеха да намерят семейство по общия ред. Тази добра практика е регламентирана подробно в проекта в Глава трета, по която се осъществяват специалните мерки за осиновяване на по чл.112, ал.6 СК на деца със особености в здравословното състояние, на по-висока възраст, както и на братчета и сестричета

Порошенко е готов за ново прекратяване на огъня в Източна Украйна при определени условия

http://www.moreto.net/novini.php?n=256885

В Украйна продължава да се стреля и засега шансовете за реално действащо примирие изглеждат илюзорни. Сепаратистите и армията са водили сражения в отделни източни региони на страната, като в Краматорск и Славянск има и човешки жертви.

Цветанов: Лазаров може да бъде само добър помагач в пресцентъра на МВР

http://frognews.bg/news_72575/

Светлозар Лазаров може единствено да бъде само един добър помагач в пресцентъра на МВР, заяви зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов. Коментарът на бившия вътрешен министър дойде малко, след като стана ясно, че Лазаров е "бетониран" като главен секретар на МВР за следващите 5 години.

Установени извършители на кражби в Каблешково

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/3tjAtov-uf4/

В резултат на полицейските действия на служители от Районно управление «Полиция» – Поморие по отношение кражбата на седем пчелни кошера, заявена на 09.06.т.г. от 70 годишен мъж от Каблешково, осъществена за периода февруари – март 2014 г. от землището на Каблешково, е установен извършителят на деянието, съобщиха от пресцентъра на полицията.  Това е 46 год. С.Т. от с. Каменар, който направил пълни самопризнания. Вещите, предмет на престъплението, са върнати на собственика. Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» – Поморие.

На 03.07.т.г. около 12.00 ч. в Районно управление «Полиция» – Поморие е получено съобщение за извършена кражба на сумата от 60 лв., собственост на 24 годишна ямболийка, осъществена от сергия на общинския пазар в Каблешково. В резултат на бързите полицейски действия е установен извършителя на деянието. Това е  61 годишния Г.Г. от Каблешково, предал парите с протокол за доброволно предаване. Г.Г. е задържан със заповед за срок от 24 часа. Работата по случая продължава.

 

От сергия на пазара в Каблешково откраднаха пари

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/7tdALXTIpCI/

На 03.07.т.г. около 12.00 ч. в Районно управление «Полиция» – Поморие е получено съобщение за извършена кражба. Открадната е  сумата от 60 лв., собственост на 24- годишна жена от Ямбол, осъществена от сергия на общинския пазар в Каблешково. В резултат на бързите полицейски действия е установен извършителя на деянието . Това е 61 -годишният Г.Г. от Каблешково, предал парите с протокол за доброволно предаване. Г.Г. е задържан със заповед за срок от 24 часа. Работата по случая продължава.

Износът на САЩ към Русия не се влияе от санкциите

http://www.vesti.bg/novini/iznosyt-na-sasht-kym-rusiia-ne-se-vliiae-ot-sankciite-6016440

Опитите на САЩ да оказват натиск на Русия чрез икономически санкции са непродуктивни и не оказват влияние на износа на американска продукция, съобщава в. "Уолстрийт джърнъл", цитирайки данни, публикувани от американското министерство на търговията.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване