Евтини храни и пари от Русия принудиха Румъния да свали лихвите

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/08/05/2356706_evtini_hrani_i_pari_ot_rusiia_prinudiha_rumuniia_da/?ref=rss


Румънската централна банка понижи основния лихвен процент до рекордно ниските 3.25% в понеделник и изпрати сигнал, че може да го свали още по-ниско на фона на намаляващите цени на храните.

Страната започна за сваля лихвите от началото на тази година, но, изглежда, реколтата тази година ще се окаже необичайно добра, а инфлацията слезе до рекордно ниските 0.7% през юни.

Инвеститорите се подготвят за още по-нисък основен лихвен процент, макар че те следят ефекта от действията...

Три зеленчука, които хидратират тялото ви по-добре от вода

http://www.vesti.bg/novini/tri-zelenchuka-koito-hidratirat-tialoto-vi-po-dobre-ot-voda-6019169

Хидратацията е много важно, особено през лятото. Поради честото изпотяване тялото се нуждае от повече течности.

Япония готова да модернизира украинските ТЕЦ-ве

http://www.vesti.bg/novini/iaponiia-gotova-da-modernizira-ukrainskite-tec-ve-6019166

Япония е готова да подкрепи Украйна в повишаване ефективността на нейните топлоцентрали.

Британските ВВС съпровождат пасажерски лайнер заради бомбена заплаха

http://www.cross.bg/borda-ystroiistvo-podozritelno-1424046.html

/КРОСС/ Самолети на Кралските военновъздушни сили на Великобритания ескортират пътнически самолет заради информация за подозрително устройство на борда му, съобщи „Ройтерс". Пилотите на въздухоплавателното средство, собственост на Qatar Airways, са съобщили, че на борда на самолета има подозрително устройство. Военните самолети съпровождат машината до летището на Манчестър, където вече са пристигнали представители на специалните служби. В момента се изясняват всички обстоятелства около произшествието.

Медведев предложи повишаване на някои данъци заради санкциите

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/08/05/2356694_medvedev_predloji_povishavane_na_niakoi_danuci_zaradi/?ref=rss


Руският премиер Дмитрий Медведев е предложил на правителството да помисли за повишаване на данъчната тежест като една от мерките за мобилизация на доходите в бюджета. Това е станало по време на днешното обсъждане на проектобюджетите за периода 2015–2017 г., информира руският бизнес портал РБК.

Все пак Медведев е отбелязал, че "към увеличаване на данъците трябва да се прибягва само в краен случай". Кабинетът си е поставил за цел до средата на септември да стигне до реалистичен и...

БФС ще иска минимум шестима българи да са титуляри от следващия сезон

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/08/05/2356675_bfs_shte_iska_minimum_shestima_bulgari_da_sa_tituliari/?ref=rss


Президентът на БФС Борислав Михайлов ще внесе искане от следващия сезон във всеки един мач от А група да има минимум шестима български футболисти в стартовия състав.

Според него една от главните причина за слабото представяне на отборите в европейските клубни турнири е именно наличието на прекалено голям брой чуждестранни играчи.

"Естествено, че не можем да забраним на чужденците да играят, но клубовете трябва да разберат, че е важно да има основа от свои кадри и местни...

Водата в Мизия е спаднала едва с 10 сантиметра

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4230897

Само с 10 см е спаднала през днешния ден водата в Мизия, каза кметът Виолин Крушовенски, съобщи Фокус.
Той посочи, че вчера е имало спад от около 60-70 см , днес е спаднала само 10 см. Все още остава критично положението - водата все още не се оттегля. „Това се вижда по бързото течение на водата, което означава, Само с 10 см е спаднала през днешния ден водата в Мизия, каза кметът Виолин Крушовенски, съобщи Фокус. Той посочи, че вчера е имало спад от около 60-70 см , днес е спаднала само 10 см. Все още остава критично положението - водата все още не се оттегля. „Това се вижда по бързото течение на водата, което означава,

Внимание! Нивото на реките пак се покачва

http://frognews.bg/news_74206/

От НИМХ при БАН алармират, че нивото на реките у нас пак ще се покачва. Оттам разпространиха списък на местата, където могат да възникнат проблеми.

Днес водата в Мизия е спаднала само с 10 см

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4230889

Само с 10 см е спаднала през днешния ден водата в Мизия, каза кметът Виолин Крушовенски, съобщи Фокус.
Той посочи, че вчера е имало спад от около 60-70 см , днес е спаднала само 10 см. Все още остава критично положението - водата все още не се оттегля. „Това се вижда по бързото течение на водата, което означава, Само с 10 см е спаднала през днешния ден водата в Мизия, каза кметът Виолин Крушовенски, съобщи Фокус. Той посочи, че вчера е имало спад от около 60-70 см , днес е спаднала само 10 см. Все още остава критично положението - водата все още не се оттегля. „Това се вижда по бързото течение на водата, което означава,

БФС спря правата на трима футболисти

http://www.cross.bg/grigorov-petkov-stivun-1424045.html

София /КРОСС/ Дисциплинарната комисия към БФС спря правата на футболистите Даниел Гяуров, Стивън Петков и Григор Григоров. Причината е скандалът с "черно тото" в юношеския национален отбор. Ето пълното решение на ДК: Във връзка с образувано досъдебно производство по чл. 307 В от НК на основани чл. 46, ал.2 ДК спира състезателните права на футболистите Стивън Валентинов Петков, Григор Иванов Григоров и Даниел Филипов Гяуров до произнасяне от компетентните органи по случая.  

Задържани са крадени луксозни коли за 1 млн. евро

http://www.vesti.bg/bulgaria/incidenti/zadyrzhani-sa-kradeni-luksozni-koli-za-1-mln.-evro-6019164

Задържаните от българските граничари луксозни лимузини са с френски, германски, белгийски и италиански регистрационни номера

Батановчанин отнесе акт за притежание на контрабандни цигари и алкохол

http://www.zapernik.com/krimi/batanovchanin-otnese-akt-za-pritejanie-na-kontrabandni-cigari-i-alkohol_33506/

Пернишки криминалисти от сектор "Противодействие на икономическата престъпност" установиха и иззеха 400 къса цигари и 9 литра алкохол без акцизен бандерол, съобщиха от ОДМВР - Перник за ZaPernik.com.

Днес, около обяд служители на ОДМВР Перник, съвместно с техни колеги от митница Столична са извършили проверка на лек автомобил с пернишка регистрация, собственост на 40 – годишният перничанин Р. С. в град Батановци. Намерени и иззети по...

Продължава

"Лятно кино в Квартала" с безплатна прожекция тази вечер в "Чайка"

http://www.moreto.net/novini.php?n=260263

Варна доказа, че любовта към лятното кино е жива. Стотици почитатели на филмовата емоция под звездите продължават да се включват в атрактивния проект „Лятно кино в квартала“, който започна на 1.08 с прожекция на „Непобедимите II“ в кв.

Кметът на Ловеч разкрива защо убиха Алонсо

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4230882

В разпространено днес изявление кметът на Ловеч разкрива своята версия за драматичната смърт на ягуара Алонсо.
Според него служителите му не са имали избор и затова са стреляли. В рамките на няколко часа те се опитвали да го примамят обратно в клетката, но не успели.
Ето и изявлението на ловешкия кмет пред lovechtoday.eu:
„Около 9. В разпространено днес изявление кметът на Ловеч разкрива своята версия за драматичната смърт на ягуара Алонсо. Според него служителите му не са имали избор и затова са стреляли. В рамките на няколко часа те се опитвали да го примамят обратно в клетката, но не успели. Ето и изявлението на ловешкия кмет пред lovechtoday.eu: „Около 9.

Борисов: Реформаторите са единственият ни партньор

http://www.cross.bg/borisov-gerb-liderut-1424044.html

София /КРОСС/ Винаги съм казвал за Реформаторите, че те са единственият наш партньор, че им желая успех, че винаги съм се надявал да постигнат по-добри резултати и всеки, който е искал да ме чуе или да ме види, винаги е имал тази възможност". Това каза за Нова телевизия лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. „Нямам навика да си коментирам срещите, така че важното е, че пожелавам максимален брой депутати на Реформаторския блок и най-малко ние от ГЕРБ имаме нужда те да не бъдат слаби. Напротив - да имаме възможно най-силен, прогнозируем партньор в тяхно лице", допълни Борисов.Реформаторският блок няма да се разпадне - това гарантира в сутрешния блок на Нова лидерът на ДСБ Радан Кънев, който в понеделник подаде оставка като говорител на Блока.По думите му политическият елит е с нагласата, че резултатът от изборите е ясен и всичко е въпрос на договорки. Според Кънев лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов води разговори поотделно с представители на Блока, с което вероятно цели отслабване на изборните резултати.

МИЕ: Преодоляхме тенденцията за спад на БВП

http://www.vesti.bg/novini/mie-preodoliahme-tendenciiata-za-spad-na-bvp-6019165

Основната задача на министерството на икономиката и енергетиката по време на кабинета "Орешарски" бе възстановяването на икономическото развитие на страната и полагането на основите на устойчивия икономически растеж. Това се казва в отчет за работата на МИЕ през изминалата малко повече от година, в която то беше ръководено от министър Драгомир Стойнев.

Почивката у нас излиза на германците с над 50% по-евтино, от колкото в родината им

http://pik.bg/почивката-у-нас-излиза-на-германците-с-над-50-по-евтино-от-колкото-в-родината-им-news210638.html

Почивката у нас излиза на германците с над 50% по-евтино, от колкото в родината им

Според проучване на германската статистическа служба, цитирана от френският вестник Le Figaro, България предлага най-евтината възможност за лятна ваканция на жителите на ФРГ, пише infotourism.net.

Според германската статистическа служба, намираща се в град Висбаден /известен балнеоложки център/, най-скъпо за германците е летуването в Дания, където цените на хотелите и ресторантите са с 53% по-високи от тези в Германия. Следващите по скъпотия дестинации са Швеция (+50%), Франция (+14%), Италия (+13%) и Великобритания (+10%).

Обратно, почивката на германците в Испания и Гърция може да им излезе съответно със 7 и 10% по-малко отколкото в Германия.

Най-евтините дестинации обаче са на изток: Полша, където разходите са с 23% по-ниски, Унгария и Румъния, където може да се спестят до 46% от парите, които германците биха похарчили за почивка в собствената си страна. Над всички обаче е България - плажовете по българското Черноморие предлагат на немските туристи летуване с 52% по-евтино, отколкото по крайбрежието на Балтийско море в родината им.

Русия може да забрани полети над Сибир за авиокомпании от ЕС

http://offnews.bg/news/n_1/n_372489.html

Русия обмисля да наложи ограничения или да забрани напълно на европейските авиолинии да летят през транссибирските коридори, съобщава "Ведомости" . Ако това се случи, цената на полетите на европейските авиопревозвачи до Азия ще поскъпне. Обмислянето на забраната идва в отговор на все по-тежките санкции на Запада срещу Русия. Поводът за обмисляните санкции е забраната, която Украйна наложи миналата седмица на руската нискотарифна авиокомпания "Доброльот", подразделение на държавната "Аерофлот", за изпълняване на полети до Крим. Освен това на "Доброльот" беше наложена глоба от 8,6 млн. долара за изпълнените полети до Крим. Санкцията обаче може да се окаже нож с две остриета, тъй като "Аерофлот" събира такси от компаниите, които използват транссибирските въздушни коридори - най-краткият път от Европа до Азия, пише изданието. Официално предложение за налагане на подобни забрани обаче не е получавано в администрацията на правителството, коментира говорителката на руския премиер Дмитрий Медведев Наталия Тимакова. През 70-те години чуждестранните авиокомпании били готови на всичко, за да получат позволение от СССР да летят над Сибир към Азия, казва директорът на руската агенция по въздушен транспорт Александър Нерадко. По този начин те можели да съкратят маршрута си с около 4000 километра и да спестят до 30 000 долара на полет. Така чуждестранните превозвачи сами предложили да плащат, за да може да ползват този маршрут, посочва Нерадко. След краха на Съветския съюз договорката за плащане се запазила. Приходите от нея някога били 500 милиона долара годишно, повечето от които отивали за нуждите на гражданската авиация. Днес те достигат най-много 300 милиона на година, твърди източник, близък до съвета на директорите на "Аерофлот". Най-големите платци на "Аерофлот" са "Луфтханза", Британските авиолинии и "Еър Франс".

Кметът на Ловеч разказва защо убиха ягуара Алонсо

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4230878

В разпространено днес изявление кметът на Ловеч разкрива своята версия за драматичната смърт на ягуара Алонсо.
Според него служителите му не са имали избор и затова са стреляли. В рамките на няколко часа те се опитвали да го примамят обратно в клетката, но не успели.
Ето и изявлението на ловешкия кмет пред lovechtoday.eu:
„Около 9. В разпространено днес изявление кметът на Ловеч разкрива своята версия за драматичната смърт на ягуара Алонсо. Според него служителите му не са имали избор и затова са стреляли. В рамките на няколко часа те се опитвали да го примамят обратно в клетката, но не успели. Ето и изявлението на ловешкия кмет пред lovechtoday.eu: „Около 9.

Порочни практики в строителния контрол при пускането на обекти

http://www.mediapool.bg/porochni-praktiki-v-stroitelniya-kontrol-pri-puskaneto-na-obekti-news223366.html

Порочни практики и нередности при пускането на строителни обекти в експлоатация е установил началникът на Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) арх. Николай Христов.   В случая са замесени трима служители на ДНСК, които са отговорни за издаването на документи с невярно съдържание. Въпреки че това е подсъдно според Наказателния кодекс, виновните все още не са предадени на прокуратурата. Вместо това двама от замесените са пенсионирани, "за да приключат работата си в ДНСК по един достоен начин", каза арх. Христов във вторник.   Третият участник в схемата - началникът на отдел "Строителен контрол" Васил Кралев - дори все още е без наказание заради излизането му в дълъг болничен.   Началникът на ДНСК обеща, че ще предостави събраните материали по случая на прокуратурата.   Нередностите са установени през последните три месеци, а арх. Николай Христов решил да ги огласи едва днес, след като разбрал, че предстои да бъде сменен и отговорността за това да бъде прехвърлена на него.   Последовател на Левски, но с користни подбуди   Случаите с констатираните нередности по въвеждането на обектите в експлоатация са от тази година и са извършени през март и април. Според представените документи инж. Бонка Вачкова е била председател на държавна приемателна комисия, като в един и същи ден е успявала да пусне в експлоатация между 14 и 17 обекта във всички краища на страната, като в някои от случаите официално е била в отпуск и извън страната.   Така на 27 март 2014 г. инж. Вачкова е подписала 14 разрешения за ползване на различни строителни обекти в градовете София, Хисаря, Пловдив, Асеновград, село Ветрен и Бургас. Същото се случва и на следващия ден – 28 март 2014 г., когато инж. Вачкова като шеф на приемателната комисия смогва да обиколи, за да пусне в експлоатация, обекти в София, Бургас, Каварна, село Котларци (община Тервел), село Долно Осеново (община Симитли), Варна, Ямбол, Чепеларе, село Кортен (община Нова Загора).   За тези дати на инж. Вачкова не е издавана заповед за командировка, от което следва логичният извод, че местата не са посещавани и държавната приемателна комисия е проведена в кабинета на служителя, смята арх. Христов. Той посочи, че работният ден на държавния служител е 8 часа, за приемането и въвеждането на един обекти необходимо най-малко 30 минути при проведени 14 държавно-приемателни комисии в един ден, с разстояние от между 400-500 км на обектите едни от друг.   Вачкова надминава тези свои постижения през април. На 22 април 2014 г. тя е председателствала 17 държавно-приемателни комисии и е подписала т. нар. акт 16 на обекти в София, Перник, село Дивотино (Пернишко), Елин Пелин, Стара Загора, Никопол, Велико Търново, Септември. Сред приетите обекти има и силози, които са опасно съоръжение, според нормативните документи и пускането им в експлоатация изисква по-голямо внимание, посочи арх. Христов.   На 23 април 2014 г. инж. Вачкова също предприема рейд за пускането в експлоатация на 17 обекта в село Белозем (община Раковски), село Лесово (община Елхово), село Мърчево (област Монтана), Варна, село Радомирци (област Плевен), Пловдив, Добрич, село Кутово (община Видин).   На 3 юни 2014 г. по време на платения си годишен отпуск инж. Бонка Вачкова също не спира да приема обекти в страната, въпреки че по същото време е в чужбина, но е пуснала в експлоатация три обекта, сочат документите на ДНСК.   Изложените факти водят най-малко до заключението, че е физически невъзможно коректно да бъде свършена работата от участниците в приемателните комисии.   Пенсия за достойни старини, вместо изправяне пред съда   Шефът на ДНСК разкрива нередностите случайно. Това става след като трябва да поеме функциите на заместника си инж. Георги Даракчиев, който отговаря за тази дейност, но излязъл в отпуск, обясни арх. Николай Христов.   По думите му като административен ръководител е трябвало да предприеме мерки след установяването на нередностите, защото в противен случай е щял да се превърне в съучастник на закононарушения.   Така взел решение да пенсионира две служителки на ДНСК, председателката на комисията и още един от членовете. От две години те били навършили годините за пенсиониране, но продължавали да работят в ДНСК неясно по какви причини.   По този начин преустанових незабавно извършването на нередности, като в същото време няма риск от съдебно оспорване на решението ми, каза арх. Николай Христов. Той уточни, че при дисциплинарно уволнение обикновено ДНСК губела делата, показвала практиката досега.   "Все пак се дава възможност на дългогодишни служители на дирекцията да приключат работата си в нея по един достоен начин", коментира шефът на ДНСК.   Въпреки че описаните нарушения от арх. Николай Христов – издаване на документи с невярно съдържание, попада под ударите на Наказателния кодекс, шефът на ДНСК все още не е предал документите в прокуратурата, но обеща, че ще го направи.   Според чл. 308 от Наказателния кодекс, който изготви документ с невярно съдържание се наказва с лишаване от свобода до 3 години.   Пълна каша с фалшивите документи   От обясненията на шефа на ДНСК не стана ясно какви последици ще има това за въведените в експлоатация обекти, които, по думите му, би трябвало да са с "невярно съдържание".   Според арх. Христов на ход е прокуратурата, която трябва да установи дали има извършено престъпление и дали документите са фалшиви.   Разкритията идват, след като до шефа на ДНСК дошла информация, че го обвиняват за пенсионирането на двете служителки и връщането на бившата шефка на строителния контрол Милка Гечева отново на поста.   След отстраняването на инж. Гечева от министъра на инвестиционното проектиране Иван Данов миналото лято, тя е била управител на фирма "К2 Консултинг", собственост на Борислав Бориславов. На 1 август 2014 г. е освободена от заеманата длъжност, сочи справка в Търговския регистър.

Скандалът "БЕС" изял €708 млн. на "Креди Агрикол"

http://www.vesti.bg/pari/biznes/skandalyt-bes-izial-708-mln.-na-kredi-agrikol-6019163

"Креди Агрикол" продаде българския си клон на КТБ, която бе поставена под специален надзор дни след финализирането на сделката и също се разследва за нередности.

Утре над Черноморието ще има временни увеличения на облачността

http://www.moreto.net/novini.php?n=260257

През нощта, над по-голямата част от страната, ще бъде ясно. Над крайните западни райони ще има временни увеличения на облачността и на отделни места там ще превали краткотрайно. Утре, още преди обяд, над Западна България, а по-късно и на изток ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност.

На изпроводяк МВР награди Петър Чобанов и Боян Радев

http://frognews.bg/news_74205/

На изпроводяк МВР награди финансовия министър Петър Чобанов и двукратния олимпийски шампион по борба Боян Радев.

Изплащат пенсиите в Мизия по-рано

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4230871

Националният осигурителен институт и “Български пощи” ЕАД са създали необходимата организация за бързо изплащане на пенсиите на всички пенсионери от общините Мизия и Бяла Слатина, съобщиха от НОИ.
Жителите на бедстващите райони, получаващи пенсиите си чрез пощенска станция, ще имат достъп до средствата си по-рано от обикновено, Националният осигурителен институт и “Български пощи” ЕАД са създали необходимата организация за бързо изплащане на пенсиите на всички пенсионери от общините Мизия и Бяла Слатина, съобщиха от НОИ. Жителите на бедстващите райони, получаващи пенсиите си чрез пощенска станция, ще имат достъп до средствата си по-рано от обикновено,

Умъртвяват животни, болни от "син език” в Ямболско

http://www.cross.bg/zhivotni-bolni-selo-1424043.html

Ямбол /КРОСС/ Два екипа от ветеринарната служба започнаха да умъртвяват болни животни от болестта „Син език" в община Елхово, съобщиха от Областна дирекция по храните в Ямбол. По предварителни разчети на ден ямболските ветеринари ще могат да евранизират животни в до четири села.Акцията по хуманно умъртвяване ще продължи две седмици. Утре екипите ще работят в останалите села на общината, а в четвъртък и петък - в община Болярово. Ветеринарите са придружени от екип на полицията. Умъртвените болни животни ще бъдат транспортирани в екарисажа във Варна, а стопаните ще бъдат обезщетени по пазарни цени.В ямболско има две регистрирани огнища на заболяването „син език"- в тунджанското село Межда и боляровското село Малко Шарково. Съмнение за болни животни има в още 18 села от ямболска област.

СДС застана твърдо зад Реформаторския блок

http://www.cross.bg/blok-bulgariya-reformatorskiya-1424042.html

София /КРОСС/ Националният изпълнителен съвет на СДС категорично заявява, че членовете и ръководството на партията са твърдо решени да отстоявят единството на Реформаторския блок. Това се посочва в декларация, приета на заседание на НИС на сините.Членовете на Националното ръководство на СДС са за продължаване на действията свързани със създаването на единен политически субект и в този смисъл стриктно ще се придържат към заложените в Учредителното споразумение принципи. За нас ползотворната ни съвместна работа е гаранция, че чрез ефективната си политика Реформаторският блок ще може да продължи важните за България реформи с оглед да се отговори на очакванията на демократичната общност. Ние вярваме, че Реформаторския блок ще бъде ефективен гарант за недопускане на лоши практики при управлението на страната. НИС на СДС пожелава успешна работа на назначеното от президента днес служебно правителство преди всичко в поетия ангажимент за осигуряване на честни и прозрачни избори. Важни приоритети за работата на служебния кабинет за нас са подписването на Споразумението с ЕС за периода 2014 -2020 г,присъединяването към единния банков надзорен механизъм на ЕС като първа стъпка за присъединяване на България към Европейския банков съюз,стартиране на преговори за присъединяване към единния валутен съюз / IERM - 2/, включването на България сред страните учредителки на единния енергиен съюз в Европа.

Цветлин Йовчев награди Петър Чобанов за заслуги към МВР

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/08/05/2356672_cvetlin_iovchev_nagradi_petur_chobanov_za_zaslugi_kum/?ref=rss


Министърът на финансите в оставка Петър Чобанов беше награден днес с почетното отличие на МВР "За доблест и заслуга" - Първа степен, от вицепремиера и министър на вътрешните работи в оставка Цветлин Йовчев, съобщиха от Министерството на финансите.

Чобанов е получил отличието "за съществени заслуги, свързани с укрепването на сътрудничеството между двете министерства, както и за оказването на съдействие и конкретна помощ за финансовото обезпечаване на МВР при приемането, настаняването...

Бареков: Яне е кукла на конци на олигархията

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4230868

Следното съобщение бе разпространено от пресцентъра на "България без цезура във връзка с изказване на Яне Янев, че Николай Бареков е получавал по 150 хиляди на седмица (вижте го ТУК):
"В компроматната война г-н Борисов и неговата говорителка Яне извадиха слаб коз. И понеже г-н Борисов обича картите в компанията на котараци, Следното съобщение бе разпространено от пресцентъра на "България без цезура във връзка с изказване на Яне Янев, че Николай Бареков е получавал по 150 хиляди на седмица (вижте го ТУК): "В компроматната война г-н Борисов и неговата говорителка Яне извадиха слаб коз. И понеже г-н Борисов обича картите в компанията на котараци,

До края на ноември ще бъдат изградени основните сгради на завода за отпадъци в София

http://www.cross.bg/otpadutzi-programa-sreda-1424041.html

София /КРОСС/ До края на ноември ще бъдат изградени основните пет сгради на завода за преработка на отпадъци в София. Той ще започне работа през есента на следващата година. Очаква се заводът да преработва 410 000 тона отпадъци годишно. Кметът Йорданка Фандъкова посочи, че спешно трябва да бъде възстановено плащането по оперативна програма "Околна среда", за да завърши в срок изпълнението на обекта. Заводът за преработка на отпадъци се изгражда с над 84-процентно безвъзмездно европейско финансиране.„Стойността е 213 милиона лева. Средствата в по-голямата си част, над 84 процента, са осигурени по оперативна програма "Околна среда", която за съжаление в момента е блокирана, т.е. не се одобряват разходи. Столичната община със своите средства, с аванса, който беше преведен от Министерство на околната среда и водите в началото на годината и със средства, осигурени от Европейската инвестиционна банка можем да гарантираме, че до края на годината ще можем да се разплащаме за извършените дейности и искрено се надявам, това е много важно, част по-скоро да бъдат възстановени плащанията по Оперативна програма "Околна среда". Мисля, че задачата на служебните министри ще бъде нито ден да не се загуби в усилията да се възстановят плащанията по оперативната програма", каза Фандъкова, цитирана от БНР.

Пенсиите в Мизия ще бъдат изплатени по-рано

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4230863

Националният осигурителен институт и “Български пощи” ЕАД са създали необходимата организация за бързо изплащане на пенсиите на всички пенсионери от общините Мизия и Бяла Слатина, съобщиха от НОИ.
Жителите на бедстващите райони, получаващи пенсиите си чрез пощенска станция, ще имат достъп до средствата си по-рано от обикновено, Националният осигурителен институт и “Български пощи” ЕАД са създали необходимата организация за бързо изплащане на пенсиите на всички пенсионери от общините Мизия и Бяла Слатина, съобщиха от НОИ. Жителите на бедстващите райони, получаващи пенсиите си чрез пощенска станция, ще имат достъп до средствата си по-рано от обикновено,

Отмениха обществена поръчка на АЕЦ „Козлодуй“

http://econ.bg/Новини/Отмениха-обществена-поръчка-на-АЕЦ-Козлодуй-_l.a_i.560303_at.1.html

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) отмени обществена поръчка на АЕЦ „Козлодуй“. Предмета на тази поръчка е свързан с избор на изпълнител за...

М. Миланов: Работещите в Профилакториума да се въоръжат с още търпение

http://www.zapernik.com/obshtestvo/m-milanov-raboteshtite-v-profilaktoriuma-da-se-vuorujat-s-oshte_33505/

Работещите в Профилакториума в Перник да се въоръжат с още малко търпение. Това каза пред ZaPernik.com председателят на общинския съвет в Перник Милан Миланов.

Специалистите, които работят в здравното заведение не получават нормално своите възнаграждения от 2 години. Понякога те получават пълна заплата, но това се случва рядко. В повечето случаи хората, които работят в Профилакториума взимат части от заплатите си. Около 40 специалисти са работещите в...

Продължава

Политолог: Кабинетът показва израстване на Плевнелиев

http://www.vesti.bg/analizi-i-komentari/komentari/politolog-kabinetyt-pokazva-izrastvane-na-plevneliev-6019162

Доц. Александър Маринов коментира, че проф. Георги Близнашки е доказал, че може да бъде обединяващ фактор.

Измамиха украинка със стари пари във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=260223

На 04.08. т.г., е била измамена украинска гражданска с валута, научи Moreto.net от полицията. Тя е подала сигнал, че на бул. «Владислав Варненчик», при извършване на нерегламентирана сделка за обмяна на валута, неизвестно лице е извършило измама.

Бареков: Яне е кукла на конци на олигархията

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4230857

Следното съобщение бе разпространено от пресцентъра на Следното съобщение бе разпространено от пресцентъра на "България без цезура във връзка с изказване на Яне Янев, че Николай Бареков е получавал по 150 хиляди на седмица (вижте го ТУК): "В компроматната война г-н Борисов и неговата говорителка Яне извадиха слаб коз. И понеже г-н Борисов обича картите в компанията на котараци,

Мирослав Ненков: Постът за мен е дълг, а не мечта (видео)

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/08/05/2356639_miroslav_nenkov_postut_za_men_e_dulg_a_ne_mechta_video/?ref=rss


"Както и предишния път - изпълнявам дълг, така го приемам, не е моя професионална или лична мечта", заяви пред журналисти служебният министър на здравеопазването Мирослав Ненков, цитиран от БТА. В служебния кабинет на Марин Райков д-р Ненков беше зам.-министър на здравеопазването.

Попитан за предстоящи проверки по ведомствата, Ненков отбеляза, че всеки от служебните министри влиза в министерство, чието състояние не познава в детайли. В крайна сметка в следващите два месеца трябва да...

Мирослав Ненков: Постът за мен е дълг, а не мечта

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/08/05/2356639_miroslav_nenkov_postut_za_men_e_dulg_a_ne_mechta/?ref=rss


"Както и предишния път - изпълнявам дълг, така го приемам, не е моя професионална или лична мечта", заяви пред журналисти служебният министър на здравеопазването Мирослав Ненков, цитиран от БТА. В служебния кабинет на Марин Райков д-р Ненков беше зам.-министър на здравеопазването.

Попитан за предстоящи проверки по ведомствата, Ненков отбеляза, че всеки от служебните министри влиза в министерство, чието състояние не познава в детайли. В крайна сметка в следващите два месеца трябва да...

Бареков: Яне Янев е кукла на конци на олигархията

http://pik.bg/бареков-яне-янев-е-кукла-на-конци-на-олигархията-news210629.html

Бареков: Яне Янев е кукла на конци на олигархията

В компроматната война г-н Борисов и неговата говорителка Яне извадиха слаб коз. И понеже г-н Борисов обича картите в компанията на котараци, знае че слабият коз означава сигурна загуба. Така наречените „сигнали" на един политически труп, който беше шоково възкресен, за да залива редица партии с помия, са годни не за следствените органи на Република България, а за психиатричния отдел на диспансера за душевно болни в с. Курило, съобщиха от пресцентъра на "България без цензура".

Поръчката на Янето цели да вкара в обяснителен режим тези, които вадят на показ истинската корупция и крадливите постъпки на политиците, ограбващи народа през последните години. За разлика от тях, аз никога не съм бил във властта и не търсете мен и новата партия „България без цензура“ като виновник за ограбването на българския народ.

Ето и голите факти, които днес бяха подменени и опорочени с лъжливи квалификации от въпросния маргинал Янев. През 2011 г. станах директор на „Новини и актуални предавания“ на ТВ 7. От лятото на 2012 г. съм изпълнителен директор и председател борда на директорите на телевизия ББТ, която в последствие превърнах в НЮЗ 7. Малко по-късно станах изпълнителен директор и член на борда на директорите на ТВ 7, като тогава за изпълнителен директор по финансовите въпроси беше определена г-жа Десислава Тошева. Собственик на фирмите, които управлявахме беше английският инвестиционен фонд „Алегро кепитъл“.

В края на октомври 2013 г. бяха прекратени петгодишните ми договорите за управление на ТВ 7 и НЮЗ 7. Три месеца по-късно, на 24.01.2014 г., ми бяха изплатени обезщетения по тези договори. Заради предсрочното им прекратяване ми беше преведена цялата компенсационна сума по договора. Решението бе взето от борда на директорите, в състав от пет души – българи и чужденци, за което имам документи. За тази сума платихме незабавно необходимите данъци, които са публично оповестени и декларирани пред НАП.

Сумата която съм получил е обявена пред съответните власти, включително и в качеството ми на евродепутат. Част от сумата, както е публично известно, дарих на Гражданско сдружение „България без цензура“. С тези пари е развивана благотворителна дейност със социална насоченост.

В последствие, 5 месеца по-късно Политическа партия „България без цензура“ беше официално регистрирана на 27 март 2014 г. Всички разходи за нейното четири месечно съществуване до момента са декларирани надлежно от нас в Сметната палата.

Държа да отбележа, че в качеството ми на физическо лице никога не съм имал каквито е да взаимоотношения с Рекламна агенция „Пиеро“. Комуникирал съм с тях докато бях изпълнителен директор на телевизиите, които управлявах и имам впечатления, че са коректен партньор, както на ТВ 7 и НЮЗ 7, така и на други големи медии. От Рекламна агенция „Пиеро“ никога не съм получил нито един лев!

С днешна дата, в качеството ми на политик, декларирам, че не съм имал никакви други взаимоотношения с ТВ 7 и НЮЗ 7, освен в качеството ми на журналист и висш мениджър. Аз самият бях коректен професионалист и като директор на телевизиите, и като журналист.

От тяхна страна също срещах коректност в качеството ми на управляващ. Задавам логичния въпрос, кому е нужно и чии интереси защитава един забравен от обществото клеветник и защо тази зависима от олигархията кукла на конци хвърля всекидневно лъжи върху единствената партия, застрашаваща комфортното завръщане на един от създателите на СИК във властта.

Бивша шефка на фонд "Земеделие": Ужас! Изплуваха трупове на прасета, кучета и кокошки в Крушовица

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4230851

Изплуваха трупове на прасета и кокошки в Крушовица. Това е второто най-пострадало населено място в община Мизия. Бившата шефка на териториалното звено на фонд „Земеделие“ във Враца Мариана Петкова разказа пред „Конкурент“ за ужасът, изпитан по време на бедствието. Тя сподели потресаващи истории за първите часове на стихията. Изплуваха трупове на прасета и кокошки в Крушовица. Това е второто най-пострадало населено място в община Мизия. Бившата шефка на териториалното звено на фонд „Земеделие“ във Враца Мариана Петкова разказа пред „Конкурент“ за ужасът, изпитан по време на бедствието. Тя сподели потресаващи истории за първите часове на стихията.

Задържаха 8 крадени коли на ГКПП Калотина

http://frognews.bg/news_74204/

Осем крадени коли за 1 млн. евро са били задържани от гранична полиция. Возилата са прихванати на влизане през ГКПП-Калотина в продължени на един месец.

Русия заплаши със закриване редакцията на BBC в страната

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4230848

Русия заплаши да забрани достъпа до руската редакция на Би Би Си след публикуването на интервю със сибирски активист, който призова към участие в непозволена демонстрация, съобщиха международните агенции.
В интервюто артистът и активист Артьом Лостуков призова руснаците да участват в демонстрация в подкрепа на по-голямата автономия на Сибир в Русия заплаши да забрани достъпа до руската редакция на Би Би Си след публикуването на интервю със сибирски активист, който призова към участие в непозволена демонстрация, съобщиха международните агенции. В интервюто артистът и активист Артьом Лостуков призова руснаците да участват в демонстрация в подкрепа на по-голямата автономия на Сибир в

Русия заплаши да закрие редакцията на BBC в страната

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4230846

Русия заплаши да забрани достъпа до руската редакция на Би Би Си след публикуването на интервю със сибирски активист, който призова към участие в непозволена демонстрация, съобщиха международните агенции.
В интервюто артистът и активист Артьом Лостуков призова руснаците да участват в демонстрация в подкрепа на по-голямата автономия на Сибир в Русия заплаши да забрани достъпа до руската редакция на Би Би Си след публикуването на интервю със сибирски активист, който призова към участие в непозволена демонстрация, съобщиха международните агенции. В интервюто артистът и активист Артьом Лостуков призова руснаците да участват в демонстрация в подкрепа на по-голямата автономия на Сибир в

Д-р Кунчев: Само добрата организация ще предотврати епидемия в Мизия

http://www.cross.bg/vodata-golemi-kynchev-1424040.html

София /КРОСС/ Както след другите наводнения в страна и в Мизия има риск от епидемия. Това заяви за Дарик шефът на Отдел „Надзор на заразните болести" към Министерството на здравеопазването д-р Ангел Кунчев. По думите му в случая всичко е въпрос на организация, за да бъдат наложени навреме необходимите мерки.Това е поредното голямо наводнение у нас за последните две-три години и до момента не е допуснато възникването на епидемия, допълни Кунчев. Той призова големите производители да помогнат за набавянето на дезинфекциращи препарати, тъй като след отдръпването на водата ще започне мащабно почистване, а засегнатите площи са много големи.„Действително риск има и той се обуславя от няколко неща. Първо са засегнати големи площи. Второ, в населеното място малка част е канализирана, голяма част от имотите са с помийни ями и това крие допълнителни рискове. Има удавени животни, все още има разпръснати трупове, тъй като не се е изтеглила водата. Високи са температурите", обобщи д-р Кунчев.„Веднага след оттегляне на водата започва най-бавния, мъчителен и труден процеса на изчистване на наноси, на всичко, което водата е донесла като повърхностно замърсяване, както по домовете, така и по улиците. Едва след това идва моментът за активно почистване с вода. ние ще разрешим ползване точно за хигиенни нужди, а за питейни нужди и готвене ще бъде доставяна бутилирана минерална или водоноски. След това механично почистване идва ред на дезинфекцията

Момиченце на година и половина се издирва в София

http://society.actualno.com/Momichence-na-godina-i-polovina-se-izdirva-v-Sofija--news_43494.html

Полицията в столицата издирва Мария Сашева Стефанова на година и шест месеца от София. За последен път момиченцето е забелязано на 3 август т.г. в района на Центъра за настаняване от семеен тип в...

По груби сметки ще са нужни над 10 млн.лв за възстановяването на Мизия

http://society.actualno.com/Po-grubi-smetki-shte-sa-nujni-nad-10-mlnlv-za-vyzstanovjavaneto-na-Mizija-news_43493.html

Водното бедствие в град Мизия е причинило щети за повече от 10 млн.лв. Това показват първите, най-груби изчисления. Освен домовете си много хора загубиха и прехраната си. Десетки ниви са наводнени, ре...

Пенсиите в Мизия и Бяла Слатина ще бъдат изплатени по-рано

http://www.cross.bg/bulgarski-slatina-miziya-1424039.html

/КРОСС/ „Български пощи" ЕАД и Националния осигурителен институт създадоха необходимата организация, изплащането на пенсии в пощенските станции в Мизия и Бяла Слатина да започне на 6 август 2014 година.  Министерството на вътрешните работи има готовност при необходимост да окаже съдействие, като предостави високопроходима техника, съобщава пресцентърът на „Български пощи".  

Президентът към служебния кабинет: Те ще разкрият истината!

http://www.moreto.net/novini.php?n=260254

Президентът Росен Плевнелиев назначи второто служебно правителство за двете години от началото на своя мандат. Това е знак за политическа нестабилност, обяви държавният глава и призова временното правителство да внесе така нужното спокойствие в страната.

Ексшефка на фонд "Земеделие": Ужас! Изплуваха трупове на прасета, кучета и кокошки в Крушовица

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4230821

Изплуваха трупове на прасета и кокошки в Крушовица. Това е второто най-пострадало населено място в община Мизия. Бившата шефка на териториалното звено на фонд „Земеделие“ във Враца Мариана Петкова разказа пред „Конкурент“ за ужасът, изпитан по време на бедствието. Тя сподели потресаващи истории за първите часове на стихията. Изплуваха трупове на прасета и кокошки в Крушовица. Това е второто най-пострадало населено място в община Мизия. Бившата шефка на териториалното звено на фонд „Земеделие“ във Враца Мариана Петкова разказа пред „Конкурент“ за ужасът, изпитан по време на бедствието. Тя сподели потресаващи истории за първите часове на стихията.

Прокуратурата не обжалва мярката на руския дисидент Николай Кобляков

http://www.mediapool.bg/prokuraturata-ne-obzhalva-myarkata-na-ruskiya-disident-nikolai-koblyakov-news223365.html

Мярката за неотклонение на руския предприемач и дисидент Николай Кобляков не е обжалвана в срок от българската прокуратура. Така той остава на свобода с мярка "Подписка" и може да подготви защитата си по делото за екстрадиция по искане на Русия, съобщи сайтът за разследваща журналистика "Биволъ" във вторник.   По-принцип обвинението обжалва всички по-леки мерки от искания постоянен арест. В случая изглежда е преценено, че това не е целесъобразно, след като българския съд постанови най-леката мярка и дори прецени, че в българското законодателство няма текст, съответстващ на руското обвинение срещу Кобляков и той няма как да бъде екстрадиран.   Кобляков беше арестуван на летище София по заповед от Интерпол на 29.07.2014. Задържането му предизвика остра обществена реакция заради съмнения за политически мотивирано задържане. Кобляков, който има руско и френско гражданство, е основател на френската неправителствена организация "Свободна Русия" (Russie-Liberté), която от години организира протести срещу путинския режим и в подкрепа на руски опозиционери и политически затворници, репресирани от Кремъл.   В деня на ареста на Кобляков прокуратурата изпрати противоречиви послания до медиите. Официалният отговор беше, че "такъв случай няма". Факт е обаче, че след задържането на Кобляков на летището случаят е бил докладван в международния отдел на прокуратурата и оттам са поискали допълнителна информация от Москва, преди да внесат постановление за 72 часово задържане.   "Биволъ" напомня, че продължава да се занимава със заповедта на московското бюро на Интерпол, издадена на 01 април 2014. Според сайта тя вероятно не е изпратена до Франция и партньорските служби, тъй като през последните месеци Кобляков безпрепятствено е летял в няколко европейски страни и в САЩ.   Руският правозащитник е споделил пред "Биволъ", че заповедта от Интерпол е получена в деня, в който той се качва на самолета за България.

Михайлов: Няма да има никакви проблеми с излъчването на А група

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/08/05/2356636_mihailov_niama_da_ima_nikakvi_problemi_s_izluchvaneto/?ref=rss


Президентът на БФС Борислав Михайлов заяви, че няма да има никакви проблеми с излъчването на двубоите от А група през този сезон. Първият транш от 2 милиона лева вече е преведен на клубовете от посредника "Футбол Про Медиа".

В момента от А група се излъчват по два мача на седмица. Това е компромисен вариант, тъй като заради ситуацията около Корпоративна търговска банка (КТБ) и мажоритарния й собственик Цветан Василев от ТВ СЕДЕМ ЕАД, която купи правата преди година, не са платили...

Русия започна големи учения на войсковото разузнаване

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/08/05/2356632_rusiia_zapochna_golemi_ucheniia_na_voiskovoto/?ref=rss


Поредните "мащабни полеви лагерни сборове" на руската армия започнаха във вторник, като този път те засягат поделенията на войсковото разузнаване, съобщи агенция "Интерфакс".

По план те ще продължат почти до края на месеца – до 27 август, и покриват Южния военен окръг, който граничи с Украйна и обвхаща анексираната територия на полуостров Крим.

Близо 1300 военни и 300 единици специална разузнавателна техника ще бъдат изкарани в Астраханска и Волгоградска области, Адигея,...

Учредява се нова коалиция "Десните"

http://frognews.bg/news_74203/

Политическите формации Синьо единство, Български демократически форум и Единна народна партия на Мария Капон, както и знакови лица на ДСБ учредяват в сряда нова коалиция "Десните".

Намерена е още една жертва на наводнението в Мизия

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/08/05/2356633_namerena_e_oshte_edna_jertva_na_navodnenieto_v_miziia/?ref=rss


Намерена е още една жертва на наводнението в Мизия, съобщиха от полицията във Враца. Мъжът е на видима възраст над 50 години. По случая е образувано досъдебно производство. 

Това е втората жертвите на наводнението от миналия уикенд в Мизия. В неделя мъже се загина в наводнения град. Жена е в неизвестност.

Прокуратурата вече работи по изясняването на причините за настъпилото наводнение. Към момента нивото на водата е спаднало с 60 сантиметра спрямо вчера. Все още има места,...

Директорът на Профилакториума: 50 000 лева за болницата стоят при частен съдебен изпълнител

http://www.zapernik.com/obshtestvo/direktorut-na-profilaktoriuma-50-000-leva-za-bolnicata-stoyat-pri_33504/

50 хиляди лева предназначени за Профилакториума в Перник стоят при частен съдебен изпълнител. Това каза пред ZaPernik.com директорът на болничното заведение доктор Александрова.

"Не сме взимали заплати от много дълго време и проблемът ескалира. Това все пак е болница, която трябва да работи. Но и колегите, които работят тука вече в продължение на повече от 2 години не се взимат заплати редовно също не могат да продължават. По принцип ние не взимаме никакви пари...

Продължава

Голяма част от Варна остава без вода през нощта

http://www.moreto.net/novini.php?n=260259

От ВиК-Варна съобщиха за Moreto.net, че поради авария на магистрален водопровод, без водоподаване от 22 ч. на 5 август, до 8,00 ч. на 6 август ще останат абонатите от стадион "Варна", местност Св. Никола, кв. "Виница", вилните и курортни зони до Златни пясъци.

Разкриха афера с крадени коли за 1 млн. евро

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4230822

Луксозни автомобили на стойност около 1 млн. евро са установени от гранични полицаи само за месец, съобщиха от пресцентъра на МВР. Осем противозаконно отнети лимузини са задържани за месец на ГКПП – Калотина.  Те са задържани от служители на Главна дирекция „Гранична полиция" в хода на проверките за крадени коли от Западна Европа. Луксозни автомобили на стойност около 1 млн. евро са установени от гранични полицаи само за месец, съобщиха от пресцентъра на МВР. Осем противозаконно отнети лимузини са задържани за месец на ГКПП – Калотина. Те са задържани от служители на Главна дирекция „Гранична полиция" в хода на проверките за крадени коли от Западна Европа.

Разкриха афера с крадени коли за 1 млн. евро

http://www.cross.bg/ystanoveni-avtomobilite-hoda-1424038.html

/КРОСС/ Осем противозаконно отнети лимузини са задържани от служители на ГД „Гранична полиция" в хода на проверките за противодействие на противозаконното отнемане на автомобили в страните от Западна Европа. Само за месец /юли - август 2014 г./ на ГКПП-Калотина са установени осем автомобила, чиято обща стойност възлиза на около 1 милион евро. Сред задържаните от граничари луксозни лимузини са „Audi Q5", „BMW X3", ,,BMW X70", ,,Audi Q7 S Line", „Audi S5", ,,Land Rover Discovery" и два „Mercedes"-а. Те са били с френски, германски, белгийски и италиански регистрационни номера. Част от автомобилите били обявени за издирване чрез Шенгенската информационна система от страни от ЕС и Интерпол. При други от случаите в хода на граничните проверки са установени интервенции по рамата на автомобилите, неистински типови стикери и неотговаряща на установените стандарти рама.

Хитове на Международния филмов фестивал „Любовта е лудост” ще се завъртят във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=260256

От 29 август - последния петък на август, до 7 септември 2014 г. в зала „Европа” на Фестивалния и конгресен център – Варна, ценителите на седмото изкуство ще могат да видят 22 филма, обединени в панорамата „Хитове на Международния филмов фестивал „Любовта е лудост”.

Взети са мерки във връзка с очакваните валежи

http://www.cross.bg/ochakvanite-bezopasnost-rekite-1424037.html

София /КРОСС/ Служителите на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението" предприемат превантивни действия във връзка с очакваните валежи и повишаване на нивото на реките. Създадени са екипи за наблюдение на водното ниво, критичните участъци и състоянието на хидротехническите съоръжения по поречието на реките съвместно с компетентните структури на Министерството на околната среда и водите, Министерството на земеделието и храните и кметовете на общини. Предприети са действия за отстраняване на предмети, препречващи водните течения, както и за определяне на местата, които трябва да бъдат укрепени с инертни материали и чували с пясък. Създадена е нужната организация за извършване на аварийни дейности по елементи на хидротехнически съоръжения, като отваряне или затваряне на изпускатели и технически улеи, удълбочаване на преливници, тампониране, прорязване и др.От ГД „Пожарна безопасност и защита на населението" са изпратени предупреждения за очакваните високи води до общинските съвети за сигурност и диспечерските пунктове на електроразпределителните и ВиК дружества.    

"Ди Велт": На Балканите не обичат да плащат сметки

http://www.vesti.bg/pari/biznes/di-velt-na-balkanite-ne-obichat-da-plashtat-smetki-6019161

Резултатите от ново проучване показват, че поведението на европейските длъжници като цяло не е на ниво

МВР разкри афера с крадени луксозни коли за 1 млн. евро

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4230804

Луксозни автомобили на стойност около 1 млн. евро са установени от гранични полицаи само за месец, съобщиха от пресцентъра на МВР. Осем противозаконно отнети лимузини са задържани за месец на ГКПП – Калотина.  Те са задържани от служители на Главна дирекция „Гранична полиция Луксозни автомобили на стойност около 1 млн. евро са установени от гранични полицаи само за месец, съобщиха от пресцентъра на МВР. Осем противозаконно отнети лимузини са задържани за месец на ГКПП – Калотина. Те са задържани от служители на Главна дирекция „Гранична полиция" в хода на проверките за крадени коли от Западна Европа.

Предупреждения за рязко покачване на реки и поройни наводнения

http://www.mediapool.bg/preduprezhdeniya-za-ryazko-pokachvane-na-reki-i-poroini-navodneniya-news223364.html

Метеоролозите от НИМХ при БАН обявяват за утре, сряда, жълт код за дъжд и гръмотевична активност.   Предвид динамичната метеорологична обстановка на отделни места се очакват значителни повишения на водните нива в басейните на следните реки и техните притоци: Дунавски водосбор: реките Тополовец, Войнишка, Арчар, Скомля, Лом, Цибрица, Огоста, Нишава, Ерма, Искър, Вит, Осъм, Янтра (Студена река, Елийска, Росица); Марица в горното течение и съответстващите леви притоци (Тополница, Стряма);   Западнобеломорски водосбори: Места в горното течение, Струма в горното течение и съответстващите притоци. Утре на много места в Западна и Централна, а по-късно през деня и в отделни райони на Източна България, ще паднат краткотрайни валежи, придружени с гръмотевични бури и временно усилване на вятъра. По-голяма е вероятността за интензивни валежи в Западната и Централната част на страната. Очакваните количества ще бъдат между 10 и 15 л/кв. м, на изолирани места, главно в Северозападна България - до 25-35 л/кв. м.

Арман Бабикян пред Фрог: Радан Кънев като каза „А”, да каже и „Б”

http://frognews.bg/news_74202/

Радан Кънев като каза „А” да каже и „Б”. Той сам заяви, че е хвърлил камъка в блатото. Вички хора , които ще го последват трябва да знаят на къде ще ги води. Това все още Кънев не е показал и като лидер на ДСБ ще му се наложи да покаже, за да бъде истински водач на партията, а не просто говорител на нещо, което изпълнява функция на присъдружна организация на ГЕРБ.

Цветан Василев: Не е далече времето, в което ще мога да бъда полезен на "Ботев Пловдив"

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4230792

Цветан Василев се обърна към привържениците на „Ботев Пловдив“ чрез сайта си.
Ето какво написа Василев:
Цветан Василев се обърна към привържениците на „Ботев Пловдив“ чрез сайта си. Ето какво написа Василев: "Скъпи привърженици на ФК „Ботев Пловдив“, Поздравявам ви с представянето на „Ботев“ в настоящото първенство в „А“ група, което е повече от достойно. Това за пореден път доказва, че когато отбор и фенове са едно цяло, успехите са налице.

Цветан Василев към феновете на „Ботев“: Опитите на криминално-политически кръгове няма да унищожат това, което изграждаме

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4230801

Цветан Василев се обърна към привържениците на „Ботев Пловдив“ чрез сайта си.
Ето какво написа Василев:
"Скъпи привърженици на ФК „Ботев Пловдив“,
Поздравявам ви с представянето на „Ботев“ в настоящото първенство в „А“ група, което е повече от достойно. Това за пореден път доказва, че когато отбор и фенове са едно цяло, успехите са налице. Цветан Василев се обърна към привържениците на „Ботев Пловдив“ чрез сайта си. Ето какво написа Василев: "Скъпи привърженици на ФК „Ботев Пловдив“, Поздравявам ви с представянето на „Ботев“ в настоящото първенство в „А“ група, което е повече от достойно. Това за пореден път доказва, че когато отбор и фенове са едно цяло, успехите са налице.

Българин загина при инцидент на кораб във Франция

http://www.cross.bg/zagina-korab-intzident-1424036.html

/КРОСС/ Българин загина при инцидент на кораб във френското пристанище "Монтоар", съобщава Ouest France. Инцидентът е станал в събота следобед. Според първоначалната информация мъжът е вдишал газ и е загубил съзнание, докато се е намирал на стълба.Спасителните екипи са констатирали смъртта му.

Израелските войски напуснаха палестинските територии

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4230796

Израел изтегли всичките си сили от ивицата Газа, завършвайки сухопътната операция, започнала на 17 юли, потвърди говорител на армията, съобщи АФП.
"Имаше известен брой сили вътре, но всички напуснаха палестинската територия", заяви генерал Моти Алмоз. Изтеглянето на войските, което започна в събота, Израел изтегли всичките си сили от ивицата Газа, завършвайки сухопътната операция, започнала на 17 юли, потвърди говорител на армията, съобщи АФП. "Имаше известен брой сили вътре, но всички напуснаха палестинската територия", заяви генерал Моти Алмоз. Изтеглянето на войските, което започна в събота,

Част от Околовръстното без осветление заради ремонти

http://society.actualno.com/Chast-ot-Okolovrystnoto-bez-osvetlenie-zaradi-remonti--news_43491.html

Част от Околовръстния път на София ще бъде временно неосветена заради ремонти. Това съобщиха от Столична община. Във връзка с реконструкция на електрозахранването, извършвана от Агенция „...

Окосиха храстите на кръстовището на улиците "Софийско шосе" и "Пирин"

http://www.zapernik.com/obshtestvo/okosiha-hrastite-na-krustovishteto-na-ulicite-sofiisko-shose-i-pirin_33503/

Храстите на кръстовището на улиците "Пирин" и "Софийско шосе" са окосени, засне обективът на ZaPernik.com.

Днес работници са окосили храсталаците в района, които се бяха превърнали в змиярник. На шофьорите, които се движат по улица "Пирин" също им прави впечатление новата гледка на кръстовището.

Остатъците от храстите и тревата все още не са събрани, но вероятно и това ще се случи. Живущите в района също са учудени от окосяването...

Продължава

Четирима военни от НАТО загинаха при стрелба в Кабул

http://www.cross.bg/strelbata-afganistan-stanal-1424035.html

/КРОСС/ Най-малко четирима войници от Международните сили за подпомагане на сигурността в Афганистан (ISAF) са загинали при стрлба в Кабул. Новината бе съобщена от представител на ISAF в афганистанската столица. По думите му, инцидентът е станал в британската военна академия, когато войник от националната армия на Афганистан е открил огън по свои колеги от коалиционните войски. От Министерството на отбраната на Великобритания от своя страна съобщават, че са получили съобщение за стрелбата, разследват инцидента, но засега ще се въздържат от по-нататъшен коментар. Според представители на ведомството в инцидента е участвал един афганистански войник, афганистански командир е бил ранен, има и чуждестранни жертви. Според непотвърдена информация, причината за стрелбата е станал спор между афганистанците в базата.

Израел изтегли войските си от Газа

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4230793

Израел изтегли всичките си сили от ивицата Газа, завършвайки сухопътната операция, започнала на 17 юли, потвърди говорител на армията, съобщи АФП.
Израел изтегли всичките си сили от ивицата Газа, завършвайки сухопътната операция, започнала на 17 юли, потвърди говорител на армията, съобщи АФП. "Имаше известен брой сили вътре, но всички напуснаха палестинската територия", заяви генерал Моти Алмоз. Изтеглянето на войските, което започна в събота,

НОИ продължава да приема заявления за промяна на платеца

http://www.moreto.net/novini.php?n=260255

Националният осигурителен институт (НОИ) информира, че продължава да приема заявления за промяна на платеца за всички свои клиенти, които имат представени в НОИ сметки за изплащане на пенсии и обезщетения за болест, майчинство и безработица по банкова сметка в „Корпоративна търговска банка” АД и „Креди Агрикол България” ЕАД.

За Нетаняху е време да постигне мир в ивицата Газа

http://e-vestnik.bg/21077/za-netanyahu-e-vreme-da-postigne-mir-v-ivitsata-gaza/

Нетаняху и Обама в Белия дом. Снимка: Белия дом

Сега е ред на израелския премиер Бенямин Нетаняху да покаже, че има визията и управленските умения да постигне трайно примирие, което може да засили позициите на умерените палестинци и да започне да гради път за излизане от ада на земята, наречен
ивицата Газа.

Мнозина, включително аз, остро разкритикуваха държавния секретар на САЩ Джон Кери преди седмица за стремежа му да постигне прекратяване на огъня в ивицата Газа, което щеше да укрепи Хамас и съюзниците му Катар и Турция. Хамас не оказа съдействие, боевете се възобновиха и се стигна до подкопаване на позициите на умерения палестински президент Махмуд Абас. Кери бе критикуван отвсякъде, особено в Израел.

Кери обаче не е проблемът днес. През изминалата седмица той изготвяше план за примирие, чиято цел е да се стабилизира ивицата Газа под ръководството на Абас и умерената Палестинска автономна власт.

Идеята бе след първоначално примирие преговарящите да се съберат в Египет, където да обсъдят бъдещето на ивицата Газа. Абас избира членовете на палестинската делегация, а Палестинската автономна власт (с подкрепата на международната общност) отговаря за възстановяването на ивицата Газа.

Палестинската делегация вече е в Кайро в очакване да започнат преговорите. Тя се ръководи от Азам ал Ахмад, един от лидерите на движението Фатах на Абас, който договори помирението между Фатах и Хамас през април.

Израел иска спокойствие в Газа, но изглежда се колебае дали иска да договаря по-обхватно мирно споразумение. Вчера израелците се съгласиха на прекратяване на огъня, последвано от допълнително 72-часово примирие от днес. Твърди се обаче, че кабинетът през уикенда е решил да не участва в преговорите в Кайро. Да се надяваме, че Нетаняху ще се стреми към постигане на по-обхватно споразумение, което може да намали вероятността от бъдещ конфликт.

Целта на новия план на Кери е да използва договореното единство на Хамас с Фатах и обещанието на движението да прехвърли властта в ивицата Газа на Палестинската автономия.

Като първа стъпка Палестинската автономна власт и обучаваните от САЩ служби за сигурност ще поемат охраната на граничния пункт Рафах между ивицата Газа и Египет, както и на пропускателните към Израел. Това е важно, защото би дало на Маджид Фарадж, шефа на службите за сигурност на Абас, контрол над най-стратегическите райони в ивицата Газа.

Палестинската автономия ще започне да плаща заплатите на палестинските чиновници в ивицата Газа, стига да се договорят подробностите. Споразумението може да обхване и разоръжаването на всички терористични групировки в ивицата Газа, използвайки обещание на Хамас от план за единство от 2011 г., че службите за сигурност на Палестинската автономия ще са единствените въоръжени сили в ивицата Газа. Това би утвърдило и настояването на Абас за “едно правителство, един закон, едно оръжие.”

С всичко това Кери сега се движи в правилната посока – далеч от укрепването на Хамас и към затвърждаване позициите на умерените, в които са надеждите за по-стабилна и сигурна ивица Газа.

Въпросът е дали Нетаняху има смелостта и политическото влияние да се придвижи в същата посока, към нова рамка за Газа вместо да се върне към досегашното статукво с продължаващо управление на Хамас и редовно избухващите войни, които някои израелци описват като “окосяване на ливадата”.

За израелския лидер ще е трудно да прегърне тази нова визия за Газа, защото ще му се наложи да се откаже от досегашното си противопоставяне на споразумението за помирение между Фатах и Хамас, което той окачестви като възприемане от Абас на терористичната идеология на Хамас. Нетаняху ще трябва да е готов и наистина да отвори ивицата Газа за свободно движение на хора и стоки в замяна на разоръжаването на терористичните групировки.

Нетаняху е изправен пред истинска управленска дилема. Той взе превес над Хамас ...

Екоминистерството предупреждава за вероятно рязко повишаване на речните нива

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/08/05/2356623_ekoministerstvoto_preduprejdava_za_veroiatno_riazko/?ref=rss


Има вероятност от рязко повишение на речните нива и внезапни поройни наводнения заради метереологичната обстановка в страната, съобщиха от пресцентъра на МОСВ. В шест области за утре от Националния институт по метеорология и хидрология обявяват жълт код заради очаквани поройни дъждове и гръмотевична активност.

За областите Видин, Монтана, Враца, Ловеч и Плевен се очакват валежи с количества между 10 и 20 л/кв.м, като на места те могат да достигнат и до 35-40 л/кв.м за денонощие. Не...

Малайзийски самолет се приземи аварийно на тайландски остров

http://www.cross.bg/malaiiziiiski-samolet-se-prizemi-avariiino-na-taiilandski-ostrov-1424034.html

/КРОСС/ Самолет на малайзийската нискотарифна авиокомпания AirAsia се е приземил аварийно на летището на тайландския остров Пукет, заради повреда в двигателя, предаде ИТАР-ТАСС. На борда е имало 153-ма пътници. Пострадали няма. Самолетът е летял от провинция Након си Тамарат за Банкок.Смята се, че причина за повредата е птица, попаднала в турбината.

Перничани превърнаха парапет на ЖП мост в простор за килими

http://www.zapernik.com/obshtestvo/pernichani-prevurnaha-parapet-na-jp-most-v-prostor-za-kilimi_33502/

Парапетът на ЖП моста при пернишкия квартал "Хумни дол" се превърна в простор, засне обективът на ZaPernik.com.

Живущи в близките блокове са простряли току - що изпраните си килими на парапета. Те не се притесняват от факта, че го прането им изсъхва на ЖП мост, по който всекидневно минават влакове с пътници от други градове и виждат гледката. Нито се притесняват, че автомобилите, които минават под моста могат да замърсят прането им с прах и вредни...

Продължава

Янев: Бареков е получавал по 150 хиляди на седмица, внасям сигналът до всички парламентарни групи в ЕС

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4230783

"Политическият съвет на РЗС на 25-ти миналия месец обсъди и реши да внесе сигнал до главния прокурор относно данни за извършено нарушение от страна на лидера на ББЦ Николай Бареков. В България след нашия сигнал не се случи нищо. Днес до края на деня всички председатели на парламентарни групи в ЕС ще получат същия сигнал, "Политическият съвет на РЗС на 25-ти миналия месец обсъди и реши да внесе сигнал до главния прокурор относно данни за извършено нарушение от страна на лидера на ББЦ Николай Бареков. В България след нашия сигнал не се случи нищо. Днес до края на деня всички председатели на парламентарни групи в ЕС ще получат същия сигнал,

Шефове в КТБ и близките им изтеглили близо 2 млн. лв. дни преди затварянето

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4230779

Около 2 млн. лв. са изтеглили членове на ръководните органи на Корпоративна търговска банка, висши мениджъри в нея и техни роднини в последните дни преди затварянето на финансовата институция, пише capital.bg.
Единият изпълнителен директор, Александър Панталеев, е успял да изтегли около 100 хил. лв. Около 2 млн. лв. са изтеглили членове на ръководните органи на Корпоративна търговска банка, висши мениджъри в нея и техни роднини в последните дни преди затварянето на финансовата институция, пише capital.bg. Единият изпълнителен директор, Александър Панталеев, е успял да изтегли около 100 хил. лв.

Сандра Бълок измества Джоли като най-добре платена актриса според "Форбс"

http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2014/08/05/2356563_sandra_bulok_izmestva_djoli_kato_nai-dobre_platena/?ref=rss


Носителката на "Оскар" Сандра Бълок е новата най-високо платена актриса на Холивуд според новата класация на списание "Форбс", излязла вчера. С 51 милиона долара актрисата, която скоро навърши 50 години, скача от седмо на първо място по приходи между 2013 и 2014 г. и измества миналогодишната победителка Анджелина Джоли. След нея са колежките й Дженифър Лоурънс и Дженифър Анистън.

През изминалата година Бълок направи голям хит с космическият трилър "Гравитация", който спечели 7...

14 производители се включват в летния фестивал на меда във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=260241

Летният фестивал на меда във Варна и това лято ще стартира на 12-август. Изложението на мед и пчелни продукти ще продължи до 22-ри август. Търговските маси и шатри ще бъдат разположени по бул.“Сливница“ в района на хотел „Черно море“, предаде репортер на Moreto.

Шефове в КТБ и техни близки изтеглили близо 2 млн. лв. дни преди затварянето

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4230760

Около 2 млн. лв. са изтеглили членове на ръководните органи на Корпоративна търговска банка, висши мениджъри в нея и техни роднини в последните дни преди затварянето на финансовата институция, пише capital.bg.
Единият изпълнителен директор, Александър Панталеев, е успял да изтегли около 100 хил. лв. Около 2 млн. лв. са изтеглили членове на ръководните органи на Корпоративна търговска банка, висши мениджъри в нея и техни роднини в последните дни преди затварянето на финансовата институция, пише capital.bg. Единият изпълнителен директор, Александър Панталеев, е успял да изтегли около 100 хил. лв.

Янев: Бареков е получавал по 150 хиляди на седмица

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4230770

"Политическият съвет на РЗС на 25-ти миналия месец обсъди и реши да внесе сигнал до главния прокурор относно данни за извършено нарушение от страна на лидера на ББЦ Николай Бареков. В България след нашия сигнал не се случи нищо. Днес до края на деня всички председатели на парламентарни групи в ЕС ще получат същия сигнал,

ДНСК с нов шеф до края на седмицата?

http://www.cross.bg/hristov-dnsk-obekti-1424033.html

София /КРОСС/ Очаквам до края на седмицата да ми поискат оставката. Това заяви на нарочен брифинг шефът на ДНСК арх. Николай Христов. Подготвен за рокадите, в понеделник Христов сам е занесъл оставката си при министъра на инвестиционното проектиране Иван Данов, който обаче я върнал. Според шефа на ДНСК, най-вероятно в стола му ще седне върне бившата началничка на дирекцията инж. Милка Гечева, оглавявала я по времето на ГЕРБ. „От вчера е постъпило искане от една фирма, на която управител е инж. Гечева, да бъде изведена от списъка на участниците във фирмата и като управител. Т.е. това е подготовка за подмяна на ръководството", каза арх. Христов.По думите на Христов целта на подмяната е да се прикрият законовите нарушения в ДНСК, които той е установил преди няколко седмици. Оказва се, че експерти на дирекцията за строителен контрол са разписвали протоколи за строителни обекти без дори да присъстват на място в комисиите. Стотици обекти са получили незаконни разрешения за ползване, тъй като експерти от ДНСК са подписвали документите без дори да присъстват в комисиите. Става дума за жилищни сгради, базови станции, силози и други обекти от 1, 2 и 3 категория, коментира архитект Христов.„Констатирах случаи, при които едно и също лице е участвало на няколко приемателни комисии в един и същи ден, като приеманите обекти се намират на значително разстояние помежду си, дори в различни градове

Българин загина при инцидент на кораб във френско пристанище

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4230767

Български гражданин е загинал при инцидент на кораб във френското пристанище Монтоар, близо до Сен Назер, предаде Ouest France.
Опитният 52-годишен е работил на борда на малтийски кораб "Стара планина".
Инцидентът е станал в събота следобед. Според първоначалната информация на разследването мъжът е вдишал газ и е загубил съзнание, Български гражданин е загинал при инцидент на кораб във френското пристанище Монтоар, близо до Сен Назер, предаде Ouest France. Опитният 52-годишен е работил на борда на малтийски кораб "Стара планина". Инцидентът е станал в събота следобед. Според първоначалната информация на разследването мъжът е вдишал газ и е загубил съзнание,

Яне „гръмна" по Бареков

http://news.ibox.bg/news/id_664557735

Сезирал Цацаров, че Цветан Василев финансирал Бареков

Учредяват коалиция „Десните"

http://www.cross.bg/predsedatel-koalitziya-desnite-1424032.html

/КРОСС/Партиите "Български демократически форум", "Единната народна партия" (ЕНП) на Мария Капон, "Синьо единство" и известни публични фигури и експерти като д-р Илко Семерджиев, Деница Сачева, Юлиан Войнов и Бойко Станкушев учредяват десен политически съюз - Коалиция „Десните". Коалиция "Десните" се създава като траен и отворен съюз на политически субекти с десни идеи, граждани - демократи, антикомунисти и свободни българи, готови да работят за развитието на страната ни, се казва в съобщение до медиите на учредителите му. Коалицията ще бъде защитник на правата и свободите на гражданите, на неприкосновеността на частната собственост, на бизнеса и предприемачеството. Коалиция "Десните" се създава, за да бъде компетентна алтернатива на популизма, псевдонационализма и за да върне почтеността в политиката, добавят учредителите му. Те ще дадат пресконференция на 6 август в БТА, от 13 часа, която ще бъде излъчена в интернет. В нея ще участва д-р Илко Семерджиев, Деница Сачева, Юлиан Войнов, Бойко Станкушев - от гражданската квота в коалицията, Жаклин Толева, председател на "Български демократически форум", Христо Панчугов, председател на "Синьо единство" и Мария Капон, председател на "Единна народна партия".

Перничани: Само ни обграждат с магнитни полета, настанаха размирни времена

http://www.zapernik.com/obshtestvo/pernichani-samo-ni-obgrajdat-s-magnitni-poleta-nastanaha-razmirni-vremena_33501/

Перничани от улица "Волгоград" се оплакаха от служители на фирма, която разкопава улицата им, за да полага кабел под земята.

В ранния следобед работници започнали да режат асфалт на улицата, която се намира в пернишкия квартал "Изток". Живущите се оплакали, тъй като машината им издавала силен шум и не могли да си почиват в горещия следобед, когато е времето за почивка и шума е забранен.

"Толкова силно беше все едно е линейка.",...

Продължава

Българин загина, вдишвайки газ на кораб във френско пристанище

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4230728

Български гражданин е загинал при инцидент на кораб във френското пристанище Монтоар, близо до Сен Назер, предаде Ouest France.
Опитният 52-годишен е работил на борда на малтийски кораб Български гражданин е загинал при инцидент на кораб във френското пристанище Монтоар, близо до Сен Назер, предаде Ouest France. Опитният 52-годишен е работил на борда на малтийски кораб "Стара планина".  Инцидентът е станал в събота следобед. Според първоначалната информация на разследването мъжът е вдишал газ и е загубил съзнание,

МОСВ: Има вероятност от рязко повишение на речните нива и наводнения

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4230756

Има вероятност от рязко повишение на речните нива и внезапни поройни наводнения. В шест области за утре НИМХ е обявил жълт код за дъжд и гръмотевична активност, съобщиха от Министерството на околната среда и водите.
Предвид динамичната метеорологична обстановка на отделни места се очакват значителни повишения на водните нива в басейните на Има вероятност от рязко повишение на речните нива и внезапни поройни наводнения. В шест области за утре НИМХ е обявил жълт код за дъжд и гръмотевична активност, съобщиха от Министерството на околната среда и водите. Предвид динамичната метеорологична обстановка на отделни места се очакват значителни повишения на водните нива в басейните на

КЗК спря поръчка заради исканата гаранция от банка с добра репутация

http://www.dnevnik.bg/biznes/finansi/2014/08/05/2356596_kzk_spria_poruchka_zaradi_iskanata_garanciia_ot_banka/?ref=rss


Комисията за защита на конкуренцията отмени като незаконосъобразно решение за откриване на обществена поръчка за модернизация на път I-8 "Калотина - СОП", като една от причините е изискване банковата гаранция да бъде издадена от банка с "добра репутация", съобщиха от ведомството, цитирани от Би Ти Ви. Това "добра" ли е дадената финансова институция се преценявало от възложителя на етап избран за изпълнител участник.

Изискването е определено от КЗК като неясно. От комисията смятат за...

Йовчев награди на изпроводяк Петър Чобанов за заслуги към МВР

http://www.mediapool.bg/yovchev-nagradi-na-izprovodyak-petar-chobanov-za-zaslugi-kam-mvr-news223363.html

Вече бившият финансов министър Петър Чобанов е получил почетното отличие на МВР "За доблест и заслуга" – първа степен от доскорошния си вътрешен колега Цветлин Йовчев, съобщиха във вторник от финансовото ведомство.   Официалния мотив за наградата е "укрепването на сътрудничеството между двете министерства, както и оказването на съдействие и конкретна помощ за финансовото обезпечаване на МВР при приемането, настаняването и интегрирането на бежанците на територията на страната".   Друга сериозна заслуга на Чобанов към МВР бе, че въпреки първоначалното си негативно отношение към идеята на кабинета "Орешарски" да увеличи доходите на полицаите, това все пак бе включено в скоростно приетия Закон за МВР.

Счупиха предното стъкло на товарен автомобил, за да извършат кражба

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/y96kA8zDGMU/

На 04.08.т.г. около 18.00 ч. в Районно управление «Полиция» – Поморие е получено съобщение от 44- годишен мъж от с. Козичено за това,  че два часа по-рано от управлявания от него товарен автомобил «Фиат Дукато», с бургаска регистрация, паркиран на ул. «Европа» в Поморие, в близост до плажната ивица, чрез счупване на предното ляво стъкло, е извършена кражба на чанта, съдържаща лични документи, сумата от 130 лв. и четири дебитни карти. Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» – Поморие.

Сандра Бълок е най-добре печелещата актриса

http://rss.investor.bg/c/33288/f/564907/s/3d3518a0/l/0L0Sinvestor0Bbg0Cnovini0C3460Ca0Csandra0Ebylok0Ee0Enai0Edobre0Epecheleshtata0Eaktrisa0E0H1775590C/story01.htm

Въпреки невероятния успех на Бълок обаче жените все още печелят по-малко от мъжете в Холивуд, става ясно от класацията на Forbes


МОСВ: Има вероятност от рязко повишение на речните нива и наводнения

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4230737

Има вероятност от рязко повишение на речните нива и внезапни поройни наводнения. В шест области за утре НИМХ е обявил жълт код за дъжд и гръмотевична активност, съобщиха от Министерството на околната среда и водите.
Предвид динамичната метеорологична обстановка на отделни места се очакват значителни повишения на водните нива в басейните на Има вероятност от рязко повишение на речните нива и внезапни поройни наводнения. В шест области за утре НИМХ е обявил жълт код за дъжд и гръмотевична активност, съобщиха от Министерството на околната среда и водите. Предвид динамичната метеорологична обстановка на отделни места се очакват значителни повишения на водните нива в басейните на

Цветан Василев: Не е далеч времето, в което ще бъда полезен на "Ботев"

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/08/05/2356602_cvetan_vasilev_ne_e_dalech_vremeto_v_koeto_shte_buda/?ref=rss


Собственикът на "Ботев" (Пловдив) Цветан Василев изрази увереност, че съвсем скоро ще може да помогне на изпадналия в криза отбор.

Банкерът за първи път говори за клуба след блокирането на сметките в "Корпоративна търговска банка", която засегна сериозно и жълто-черните.

Ръководството на "канарчетата" беше принудено да продаде голяма част от играчите си, да разтрогне с други, а най-големият проблем беше спирането на строежа на стадиона.

"Смятам, че не е далеч...

Гамбит "Кънев"

http://www.dnevnik.bg/analizi/2014/08/05/2356389_gambit_kunev/?ref=rss


В шахмата е допустимо да жертваш материал (пешка или фигура) за по-силна позиция, особено в началото на играта. Радан Кънев вчера опита този похват – подаде оставка като "говорител" на Реформаторския блок (РБ) с надеждата този ход да предизвика консолидация на редиците и превръщането на блока в по-единна и централизирана формация. По-конкретно, Кънев с този ход прави заявка да стане лидер (председател) на един РБ, който е в състояние да говори по-добре на един глас. Тези намерения сами по себе...

Авиокомпаниите и смъртоносният вирус Ебола

http://europe.actualno.com/Aviokompaniite-i-smyrtonosnijat-virus-Ebola-news_43488.html

С разрастването на епидемията, предизвикана от смъртоносния вирус Ебола в Западна Африка, авиокомпаниите по света следят отблизо ситуацията, но все още не са предприели някакви драстични промени, отбе...

Във Великобритания арестуваха пасажер заради фалшив сигнал за бомба

http://europe.actualno.com/Vyv-Velikobritanija-arestuvaha-pasajer-zaradi-falshiv-signal-za-bomba-news_43489.html

Полицията в британския град Манчестър обяви, че пътник на самолет на катарските авиолинии, който бе ескортиран до местното летище заради подозрителен предмет на борда, е бил задържан, предаде ВВС. ...

Агенция ПИК заведе иск за клевета срещу Петър Москов

http://crime.actualno.com/Agencija-PIK-zavede-isk-za-kleveta-sreshtu-Petyr-Moskov-news_43490.html

Едно от най-известните лица на Реформаторския блок – Петър Москов, ще бъде съдено за клевета от Агенция ПИК, като искът е на стойност 50 хил. лева. Причината – думите на Москов от ...

Пожарът в хотела в Слънчев бряг тръгнал от кухнята и обхванал двете коли

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4230731

Пожарът в хотел в Слънчев бряг е тръгнал от кухнята и постепенно е обхванал две от паркираните наблизо коли. От високата температура газовите бутилки на автомобилите са гръмнали, съобщи sunny-beach.info
По данни на очевидци, пожарът е започнал в складовите помещения до самата кухня на хотела.
В помещението има хладилнци и климатици. Пожарът в хотел в Слънчев бряг е тръгнал от кухнята и постепенно е обхванал две от паркираните наблизо коли. От високата температура газовите бутилки на автомобилите са гръмнали, съобщи sunny-beach.info По данни на очевидци, пожарът е започнал в складовите помещения до самата кухня на хотела. В помещението има хладилнци и климатици.

Бареков: В ББЦ нещата следват естествения си ход

http://offnews.bg/news/n_1/n_372536.html

В партията нещата следват естествения си ход, обяви лидерът на България без цензура (ББЦ) Николай Бареков в интервю за "Фокус". Към формацията във времето след изборите са се записали още 15 000 членове, предстои тя да направи свои структури и по селата, а всичките шестима депутати, напуснали своите парламентарни групи през последните месеци, избраха да работят за ББЦ, уточниха от партията. "При нас никой не е дошъл за постове и власт, защото знаят, че сме в тежка конфронтация с Борисов. Двамата депутати, които напуснаха "Атака" през последните дни, дойдоха при нас, точно с ясното съзнание, че искат да участват в политическа формация, която ясно заявява, че ще се противопостави на завръщането на ДПС и ГЕРБ във властта", твърди лидерът на ББЦ. ББЦ е единствената партия, която е алтернатива на ГЕРБ и ДПС, повтори Бареков.  Според него казаното вчера от Радан Кънев е доказателство, че Реформаторският блок е под контрола на Борисов. "Това означава, че освен нас, няма друга опозиция на ГЕРБ и ДПС. След като ръководителят на реформаторите излиза и се оплаква, че техният блок се управлява от Борисов, ситуацията е трагична", коментира Бареков. Той заключи, че единственото по-страшно нещо от това ДПС и ГЕРБ да са във властта е да управляват заедно", коментира Бареков. По думите му оценката на новоназначения служебен кабинет може да бъде дадена след изборите и най-важното то да организира честни избори, за да не се повтори случаят "Костинброд".

Анелия Клисарова даде отчет за работата си като министър на образованието и науката

http://www.moreto.net/novini.php?n=260253

Отчет за свършеното през годината на управление даде вече бившият министър на образованието и науката Анелия Клисарова. Като успех тя посочи изготвянето на стратегията за висшето образование, работата по фонд „Научни изследвания” и други.

Наводнението в община Родопи е нанесло щети за милион и половина

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/08/05/2356522_navodnenieto_v_obshtina_rodopi_e_naneslo_shteti_za/?ref=rss


На близо 1.5 млн. лева възлизат щетите, които бедствието нанесе в седемте села в община Родопи, съобщи "Нова телевизия". Най-големи са пораженията по инфраструктурата в Храбрино, където два моста бяха отнесени от петметровата приливна вълна, минала през селото.

Основният път, който е пропаднал, се нуждае от цялостен ремонт. Спешно трябва да се изгради и нова 10-метрова подпорна стена на реката, която също беше отнесена от стихията.

ЕК: Новак и Йотингер ще се срещнат на 29 август

http://www.cross.bg/evropeiiskata-komisiya-energetikata-1424030.html

/КРОСС/ Двустранна среща между заместник-председателя на Европейската комисия Гюнтер Йотингер, който отговаря за енергетиката, и руския министър на енергетиката Александър Новак по газовите въпроси е насрочена за 29 август. Това бе потвърдено от пресслужбата на Европейската комисия. По-рано от руското министерство съобщиха, че срещата ще се проведе в Москва.

Цветан Василев обещава пак да е полезен на Ботев (Пд)

http://www.mediapool.bg/tsvetan-vasilev-obeshtava-pak-da-e-polezen-na-botev-pd-news223362.html

Мажоритарният собственик на поставената по особен надзор КТБ Цветан Василев обяви, че "не е далече времето, в което ще мога да бъда полезен на любимия Ботев". КТБ бе основен спонсор на пловдивския футболен клуб, който е един от тимовете с най-много привърженици в България. Василев излезе с обръщение към тях, в което ги поздравява с представянето на отбора от началото на новото първенство. "Убеден съм, че опитите на криминално-политически кръгове да унищожат това, което изграждаме, няма да успеят. Тези, които ме познават, би следвало да знаят, че моите корени са здрави, а принципите ми – устойчиви. По света се уважават хората, които създават, а не които рушат. Дълбоко вярвам, че истината е на наша страна! Аз ще продължа да се боря заедно с моите колеги за това!", посочва Василев.

Откриха кой е младият мъж, намерен в Дупница

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4230723

Криминалисти от ОДМВР - Кюстендил, установиха самоличността на младия мъж, открит в Дупница.
Младият мъж е на 22 години, от с. Нови хан е. Бил е в неизвестност от 31.7. 2014 г, бе открит в Дупница на 1 август. Днес семейството му ще си го Криминалисти от ОДМВР - Кюстендил, установиха самоличността на младия мъж, открит в Дупница. Младият мъж е на 22 години, от с. Нови хан е. Бил е в неизвестност от 31.7. 2014 г, бе открит в Дупница на 1 август. Днес семейството му ще си го

ЕК трябва да одобри Споразумението за партньорство с България до края на седмицата

http://frognews.bg/news_74200/

Очаква се до края на тази седмица Европейската комисия да одобри Споразумението за партньорство с България, като най-вероятно това ще стане в четвъртък.

МИЕ отчита ръст на туристите и приходите от туризъм за полугодието

http://rss.investor.bg/c/33288/f/564907/s/3d35147f/l/0L0Sinvestor0Bbg0Cikonomika0Ei0Epolitika0C3320Ca0Cmie0Eotchita0Eryst0Ena0Eturistite0Ei0Eprihodite0Eot0Eturizym0Eza0Epolugodieto0H177560A0C/story01.htm

По данни на Световната организация по туризма туристическата индустрия в България генерира 13,6 на сто от БВП на страната ни, посочва министерството в отчета си


Откриха кой е младият мъж, намерен в Дупница

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4230714

Криминалисти от ОДМВР - Кюстендил, установиха самоличността на младия мъж, открит в Дупница.
Младият мъж е на 22 години, от с. Нови хан е. Бил е в неизвестност от 31.7. 2014 г, бе открит в Дупница на 1 август. Днес семейството му ще си го вземе.
Той е намерен в градинката „Левски” в Дупница в края на миналата седмица. Не е бил комуникативен. Криминалисти от ОДМВР - Кюстендил, установиха самоличността на младия мъж, открит в Дупница. Младият мъж е на 22 години, от с. Нови хан е. Бил е в неизвестност от 31.7. 2014 г, бе открит в Дупница на 1 август. Днес семейството му ще си го вземе. Той е намерен в градинката „Левски” в Дупница в края на миналата седмица. Не е бил комуникативен.

Пожарът в хотела в Слънчев бряг тръгнал от кухнята

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4230717

Пожарът в хотел в Слънчев бряг е тръгнал от кухнята и постепенно е обхванал две от паркираните наблизо коли. От високата температура газовите бутилки на автомобилите са гръмнали, съобщи sunny-beach.info
По данни на очевидци, пожарът е започнал в складовите помещения до самата кухня на хотела.
В помещението има хладилнци и климатици. Пожарът в хотел в Слънчев бряг е тръгнал от кухнята и постепенно е обхванал две от паркираните наблизо коли. От високата температура газовите бутилки на автомобилите са гръмнали, съобщи sunny-beach.info По данни на очевидци, пожарът е започнал в складовите помещения до самата кухня на хотела. В помещението има хладилнци и климатици.

Германско проучване: В Южна Европа отлагат задълженията си

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4230718

В България и Румъния не повече от 70% от сметките се плащат навреме, пише германският вестник "Ди Велт", позовавайки се на данни от изследване.
Резултатите от проучването "Европейските особености при плащането на дългове", проведено от колекторската фирма EOS, трябва да ни накарат да се замислим: поведението на европейските длъжници не е на ниво. В България и Румъния не повече от 70% от сметките се плащат навреме, пише германският вестник "Ди Велт", позовавайки се на данни от изследване. Резултатите от проучването "Европейските особености при плащането на дългове", проведено от колекторската фирма EOS, трябва да ни накарат да се замислим: поведението на европейските длъжници не е на ниво.

Озвучаването на паметника Шипка е почти завършено

http://pik.bg/озвучаването-на-паметника-шипка-е-почти-завършено-news210584.html

Озвучаването на паметника Шипка е почти завършено

Озвучаването на паметника Шипка е почти завършено, информираха от Сдружението на работодателите и индустриалците в Габрово, пише gabrovonews.bg.

Една от инициативите, които Сдружението осъществява във връзка с честването на 137 години от боевете на връх Шипка бе свързана с поставянето на озвучителна система, около паметника и чрез нея на определен период от време да звучи поемата на Вазов “Опълченците на Шипка” в невероятното изпълнение на Константин Кисимов.

Идеята на един от учредителите на СРИГ и известен габровски индустриалец г-н Пейо Пеев е посредством изграждането на тази система да се озвучи не само района на паметника, но звукът да достига и до паркинга в подножието на върха и до паметника на Александър II.

Сдружението на работодателите и индустриалците в Габрово активно подкрепя всички инициативи, свързани с предстоящото национално честване на Шипченската епопея, което е и един от основните приоритети в дейността на СРИГ

На този етап монтажните дейности на озвучителната система вече са извършени и предстои да бъдат направени проби.

Втори труп в Мизия

http://offnews.bg/news/n_1/n_372560.html

Тяло на мъж е открито в Мизия, съобщи за OFFNews окръжният прокурор на Враца Силвия Миленкова. Към момента причините за смъртта не са изяснени – прави се аутопсия на тялото, която трябва да установи от какво е умрял човекът. За момента не може да се твърди, че той е жертва на наводнението във врачанския град. „Трупът е открит днес и е образувано досъдебно производство, като аутопсията още не е извършена и не може да се каже дали смъртта е настъпила вследствие на наводнението“, каза прокурор Миленкова. Тя поясни, че разследването е образувано по чл. 115 от Наказателния кодекс, който е за умишлено убийство. От наводнението в Мизия официално е потвърдена смъртта на един мъж, а една жена остава в неизвестност. След потопа вече има образувани три досъдебни производства. Две от тях са свързани със смъртта на двамата мъже. Третото разследване е за установяване на причините за наводнението и то беше образувано след като Районната прокуратура в Оряхово се самосезира и назначи предварителна проверка. Все още обаче не са направени необходимите огледи на коритото на река Скът и язовирите около Мизия. Това разследване е възложено на Окръжен следствен отдел във Враца като предстои да бъдат изготвени нужните експертизи. По него предстои да бъдат проведени и разпити от длъжностни лица, а от Напоителни системи, Басейнова дирекция по управление на водите в Плевен и филиала на НИМХ ще бъде изискана информация, нужна за разследването. Положението в Мизия остава бедствено. Междувременно в намиращото се наблизо до града село Крушовица, което също пострада тежко от наводнението, е започнало отводняване. Нивото на река Скът е намаляло с 20 сантиметра. И тази нощ жандармерията охранява къщите от мародери. Сформиран е и отряд от доброволци - местни жители, които помагат на силите на реда. Спасителните екипи ще продължат огледа си и днес през деня, за да определят нанесените щети от водната стихия. Социални работници ще помагат на потърпевшите от потопа да попълнят молби за еднократна финансова помощ от 325 лв. Българския червен кръст е организирал четири пункта за раздаване на минерална вода, суха храна и одеяла. В спасителните дейности активно се включиха и военни от поделението в Плевен. 22 военнослужещи, включително готвачи, организират пункт за топла храна. Групата е снабдена с необходимата техника. Днес трябва да бъдат разположени две полеви кухни и ще бъдат оборудвани три палатки с 16 маси и походни столове за обслужване на пострадалите жители на града. 

Пожарът в хотел "Кокиче" тръгнал от кухнята

http://frognews.bg/news_74199/

Пожарът в хотел "Кокиче" е тръгнал от кухнята на комплекса в Слънчев бряг и постепенно е обхванал две от паркираните наблизо коли. От високата температура газовите бутилки на автомобилите са гръмнали, съобщи sunny-beach.info

Всеки втори българин би се отказал от демокрацията в името на реда и сигурността

http://offnews.bg/news/n_1/n_372521.html

Почти всеки втори българин би се отказал от част от демократичните си права и свободи, за да ги замени за ред и сигурност в името на страната. Смущаващият извод е от актуално национално представително изследване на социалните нагласи, проведено от Института "Отворено общество" в периода юни-началото на юли 2014 година. На въпрос „Ще се съгласите ли да се ограничат за кратко време някои от демократичните права и свободи, за да се въведе ред и сигурност и да се стабилизира икономиката?“ цели 23% отговарят с "Да, напълно" а други 24% - с "По-скоро да". Към тях могат да се прибавят и още 18 на сто от анкетираните, които нямат мнение по въпроса дали предпочитат реда пред демократичните си права. Едва 35% на сто от интервюираните отговарят категорично не или по-скоро не.  При сравнение на отговорите на същия въпрос при предходни изследвания, през 2013 г. и 2014 г., все пак се наблюдава повишаване на дела на хората, които по-скоро не са съгласни да се откажат от демократичните си права, дори и това да е с цел стабилизиране на положението в страната. Най-склонни да се откажат от правата си са хората над 60 г. възраст (55%), а най-малко склонни са тези между 18-30 г. (37%). 45% от висшистите не биха се отказали от демократичните си права и само 25% от онези с начално или по-ниско образование не биха се отказали от правата си.  "Не" на еврото, "да" на валутния борд Две-трети от българските граждани са скептични по отношение на въвеждането на еврото като парична единица, показва актуално проучване на социалните нагласи, проведено от Института "Отворено общество" в периода юни-юли 2014 г. 65% от респондентите не одобряват въвеждането на единната европейска валута. Най-силна е подкрепата сред жителите на столицата, където еврото има 22% одобрение. Най-малка е подкрепата в селата - 14%. Висшистите подкрепят промяната в най-голяма степен (18%), а почти същият е делът от респондентите със средно образование, които казват „да” на еврото (17%). В същото време подкрепата за валутния борд остава традиционно висока, макар че в сравнение с юли 2013 г. се наблюдава известен спад. Към момента на проучването тя е била 47%, а година по-рано - 56%. Проучването разкри и смущаващи данни за бедността в страната. Цели 19% от българските домакинства живеят под линията на бедността* от 218 лева месечно към месец юни. 81 на сто от домакинствата имат доходи над линията на бедност. Средният доход на човек от домакинството през втората половина на юни 2014 г. е 434 лв. Сред жителите на столицата делът на хората с най-ниски доходи (месечен доход до 250 лв. на човек) е най-нисък - 10%, показва още проучването. Безработица Към момента на изследването 45% от интервюираните заявяват, че имат работа, а самоопределилите се като безработни са 14%. Около 35% от анкетираните са пенсионери, като 4% споделят, че работят, а 31% не работят.  Най-нисък е делът на определящите се като безработни в София (6%). В селата този процент е 19%. В малките градове безработните са 15%, а в областните центрове около 11%. Най-висок е процентът безработни във възрастовия интервал от 31 до 45 години (24%). Сред най-младата група 18-30 г., както и сред групата 46-60 г. този дял е близък до средната за страната (17%). Най-нисък е процентът на определящите се като безработни (6%) и съответно най-висок на заетите (63%) сред хората с висше образование. *Линията на бедност е пресметната като 60% от медианата на доходите. В изследването е зададен въпрос „Какъв е общият чист месечен доход на Вашето домакинство?“. За пресмятане на дохода на човек от домакинството е използвана методология на ЕВРОСТАТ, който при определяне на броя членове на домакинството дава различни тегла на различните членове на домакинството в зависимост от възрастта им.

Неизвестен майстор на графитите връща перничани в 90-те години с уличното си изкуството в квартал Изток

http://www.zapernik.com/obshtestvo/neizvesten-maistor-na-grafitite-vrushta-pernichani-v-90-te-godini-s_33500/

Майстор на спрейовете за рисуване превърна електрически табла в касетофон и аудио касетка, засне обективът на ZaPernik.com.

Уличното изкуство може да бъде видяно на електрически табла на търговски обект зад магазин "Т-маркет" в пернишкия квартал "Изток".

Живущите в района на "Албените" не знаят кой е сътворил изкуството, което връща повечето в 90-те години на миналия век. В онези години касетофоните и аудио касетите бяха нещо...

Продължава

Шефове в КТБ и техни близки са изтеглили около 2 млн. лева дни преди затварянето на банката

http://www.dnevnik.bg/biznes/finansi/2014/08/05/2356518_shefove_v_ktb_i_tehni_blizki_sa_izteglili_okolo_2_mln/?ref=rss


Членове на ръководните органи на Корпоративна търговска банка, висши мениджъри в нея и техни близки роднини са изтеглили поне около 2 млн. лв. в последните дни преди затварянето на финансовата институция, пише в днешния си брой вестник "Капитал Daily". Изданието посочва, че единият изпълнителен директор, Александър Панталеев, е успял да изтегли около 100 хил. лв. в последните дни, а на 19 юни е заличена договорната му ипотека към банката.

Другият изпълнителен директор Георги Христов...

Ромски бунт с кофи и метли на площада в Асеновград

http://www.cross.bg/firma-asenovgrad-rabota-1424029.html

/КРОСС/ Въоръжени с кофи и метли, над 30 жени от асеновградския филиал на фирма „Комунал" протестираха, защото остават без работа. Какво да правим, хвърлиха ни на улицата, наеха други хора, щото вече друга фирма щяла да чисти, обяснява Пенка Йорданова. Ядосаните ромки търсеха финансовия вицекмет Мюмюн Алиджик,за да се оплачат от дереджето, но си тръгнаха, след като стана ясно, че той е в платен отпуск. Знам, че една сериозна част от 60-те работещи в комуналната заетост са с прекратени договори от вторник. Те са съкратени, така че, който отговаря на условията, ще получава обещетение от Бюрото по труда, коментира Сейяр Айнур от дружеството по заетост към общината.Факт е, че договорът за градско сметосъбиране с фирма „Комунал" ООД официално вече е прекратен, а от броени дни община Асеновград има договор с нов изпълнител. След спечелен конкурс дейността се поема от фирма КМД ЕООД- Пловдив. В момента тече и акция по смяна на контейнерите- старата фирма си извозва своите, а новата вече зарежда улиците със свои. Никой обаче не поема директен ангажимент да наеме същите комунални работници, които са почти изцяло от ромската общност на Асеновград. Знам, че новата фирма е наела хора от Болярци, но и една част от досега работещите също се останат, допълни още Айнур.Извън договора с фирмата- изпълнител на градското сметосъбиране, общината има още петдесетина човека на щат по временна заетост от социални програми

Учени реконструират звуци чрез вибрациите в пакет чипс (видео)

http://www.dnevnik.bg/tehnologii/2014/08/05/2356446_ucheni_rekonstruirat_zvuci_chrez_vibraciite_v_paket/?ref=rss


Всеки предмет около вас "чува" какво говорите. Ако е записан на видео, чрез подходящ софтуер той може да "повтори" казаното от човек. Това не е плод на научната фантастика, а съвсем реален и функциониращ научен проект на специалисти от Масачузетския технологичен институт (MIT).

Проектът е разработен в сътрудничество с Microsoft и Adobe, казват от института в официалния си сайт. Учените са базирали разработката си на идеята, че всеки звук предава вибрации на околните обекти....

Цветан Василев пак ще помага на Ботев

http://www.cross.bg/botev-vasilev-izgrazhdame-1424028.html

Пловдив /КРОСС/ Доскорошният благодетел на Ботев Пд Цветан Василев заяви, че има намерение да се завърне начело на жълто-черния клуб. В емоционално обръщение към феновете на канарчетата той им благодари за подкрепата и изразява убедеността си, че „опитите на криминално-политически кръгове да унищожат това, което изграждаме, няма да успеят". Ето и пълния текст на писмото, публикувано в bultras.com: Скъпи привърженици на ФК „Ботев Пловдив",Поздравявам ви с представянето на „Ботев" в настоящото първенство в „А" група, което е повече от достойно. Това за пореден път доказва, че когато отбор и фенове са едно цяло, успехите са налице.Обръщам се към вас с огромно уважение и преклонение пред верността ви към „Ботев Пловдив". Гордея се, че в тези тежки времена вие не унивате и продължавате да оказвате вашата безрезервна подкрепа. Благодарен съм, че цените това, което успяхме заедно да постигнем.Убеден съм, че опитите на криминално-политически кръгове да унищожат това, което изграждаме, няма да успеят. Тези, които ме познават, би следвало да знаят, че моите корени са здрави, а принципите ми - устойчиви. По света се уважават хората, които създават, а не които рушат. Дълбоко вярвам, че истината е на наша страна!Аз ще продължа да се боря заедно с моите колеги за това! Смятам, че не е далече времето, в което ще мога да бъда полезен на любимия БОТЕВ.Благодаря ви!Цветан Василев

Буболечки нападнаха Кауфланд в центъра на града.

http://www.zapernik.com/obshtestvo/bubolechki-napadnaha-kaufland-v-centura-na-grada_33499/

Буболечки нападнаха Кауфланд в центъра на града. Служители ходят нахапани-целите на петна. Ако смеете, пазарувайте от там.

Възрастна варненка измами телефонен измамник

http://www.moreto.net/novini.php?n=260216

Вчера възрастна жена на 74 години е подала сигнал в полиция, че не известно лице се опитва да я измами. Около 14:30 часа, на телефона в дома й е позвънил неизвестен мъж, който се представил за лекар и е обяснил, че дъщеря й има нужда от лечение, за което е нужна голяма сума пари.

Заради дъждовете пчелите мислят, че е май

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4230707

Обилните дъждове това лято се оказаха изключително плодотворни за пчеларите, съобщи БГНЕС.
От седем години те не помнят по това време на лятото природата да е била дотолкова свежа- миналата година имаше суша,а сега пчелите мислят, че е май или дори април. Всичко е свежо, цъфти, те има къде да събират цветен прашец, Обилните дъждове това лято се оказаха изключително плодотворни за пчеларите, съобщи БГНЕС. От седем години те не помнят по това време на лятото природата да е била дотолкова свежа- миналата година имаше суша,а сега пчелите мислят, че е май или дори април. Всичко е свежо, цъфти, те има къде да събират цветен прашец,

Трима играчи са със спрени права заради опит за уреждане на мачове на юношите

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/08/05/2356506_trima_igrachi_sa_sus_spreni_prava_zaradi_opit_za/?ref=rss


Трима футболисти са със спрени права заради съмнения за опит за манипулиране на мачове на юношеския национален отбор до 19 години от европейското първенство в Унгария, обяви дисциплинарната комисия към БФС.

Това са Стивън Петков, Даниел Гяуров и Григор Григоров. Петков, който през това лято премина от "Левски" в "Лудогорец" беше включен в състава за Унгария, но в навечерието на шампионата беше изгонен от треньора Александър Димитров. 20-годишният Гяуров, който е бившият вратар на...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване