Проф. Близнашки е служебният премиер

http://www.cross.bg/bliznashki-subranie-georgi-1423982.html

/КРОСС/Служебното правителство е формирано и при работата си ще спазва стриктно принципите на експертност и надпартийност, заяви президентът Росен Плевнелиев. Той посочи, че служебното правителство е възможност за реализиране на важни държавни политики, сред които са подписването на споразумението за партньорство с ЕК за периода 2014 - 2020 година, стартиране на процедурата за влизане в Единния банков надзорен механизъм на ЕС като първа стъпка за влизане в Европейския банков съюз, както и програмата "България в НАТО - 2020". Държавният глава посочи за служебен министър-председател професора по конституционно право Георги Близнашки. Властта се връща при своя суверен, заяви проф. Близнашки в изказването си.  Проф. Георги Петков Близнашки е роден на 4 октомври 1956 г. в с. Скравена, Софийска област. Възпитаник е на Английската езикова гимназия и на Юридическия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски", специалност „Право". От 1983 до 1987 г. е асистент, до 1990 г. е старши асистент, а от 1988 г. е доктор по конституционно право с тема на дисертацията „Правно положение на постоянните комисии в Народното събрание". От 1990 г. до 2004 г. е главен асистент по Конституционно право на Република България, Катедра „Конституционноправни науки" на Юридически факултет на СУ. От 2009 г. е професор по конституционно право на Република България. Проф

Проф. Близнашки е служебният премиер

http://www.cross.bg/ministur-bankov-pravitelstvo-1423982.html

/КРОСС/Служебното правителство е формирано и при работата си ще спазва стриктно принципите на експертност и надпартийност, заяви президентът Росен Плевнелиев. Той посочи, че служебното правителство е възможност за реализиране на важни държавни политики, сред които са подписването на споразумението за партньорство с ЕК за периода 2014 - 2020 година, стартиране на процедурата за влизане в Единния банков надзорен механизъм на ЕС като първа стъпка за влизане в Европейския банков съюз, както и програмата "България в НАТО - 2020". Държавният глава посочи за служебен министър-председател професора по конституционно право Георги Близнашки. Вицепремиери ще са тримама министри:  Вицепремиер и министър на икономиката - Екатерина ЗахариеваВицепремиер и министър на труда и социалната политика - Йордан ХристосковВицепремиер и министър на правосъдието - Христо Иванов.

Проф. Георги Близнашки, служебен министър-председател

http://offnews.bg/news/n_1/n_372254.html

Проф. Георги Близнашки, служебен министър-председател на Република България Проф. Георги Петков Близнашки е роден на 4 октомври 1956 г. в с. Скравена, Софийска област. Възпитаник е на Английската езикова гимназия и на Юридическия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“, специалност „Право“. От 1983 до 1987 г. е асистент, до 1990 г. е старши асистент, а от 1988 г. е доктор по конституционно право с тема на дисертацията „Правно положение на постоянните комисии в Народното събрание“. От 1990 г. до 2004 г. е главен асистент по Конституционно право на Република България, Катедра „Конституционноправни науки” на Юридически факултет на СУ. От 2009 г. е професор по конституционно право на Република България. Проф. Георги Близнашки развива богата академична дейност. От 2011 г. е член на Факултетния съвет на Юридическия факултет на СУ. Преподава дисциплини в бакалавърски и магистърски програми на СУ, ЮЗУ „Неофит Рилски“-Благоевград, ВСУ „Черноризец Храбър“ и Нов български университет. През първата половина на 90-те години Георги Близнашки е бил експерт към Националната кръгла маса, експерт към Конституционната комисия на Великото народно събрание и народен представител в 36-то Народно събрание. През 2004-2005 г. е експерт към Комисията за изменения и допълнения в Конституцията на Република България, образувана от 39-то Народно събрание. През 2005-2006 г. е наблюдател в Европейския парламент, а през 2007 г. депутат в ЕП, член на Конституционната комисия и на Комисията по вътрешния пазар и защита на потребителите. В периода 2005-2009 г. е народен представител в 40-то Народно събрание, член на Комисиите по образование и наука и по европейските въпроси. През февруари 2014 г. оглавява Инициативния комитет за произвеждане на референдум за изборна реформа. Автора е на повече от 70 научни трудове на конституционно-правна тематика – монографии, студии и статии.

Проф. Георги Близнашки е новият служебен премиер

http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-predsrochni-izbori/prof.-georgi-bliznashki-e-noviiat-sluzheben-premier-6019137

Георги Близнашки е професор по конституционно право, бивш депутат от БСП, активен участник в протестите срещу кабинета "Орешарски и подръжник на студентската окупация на Софийския университет

Проф. Георги Близнашки е новият служебен премиер

http://www.vesti.bg/bulgaria/politika/prof.-georgi-bliznashki-e-noviiat-sluzheben-premier-6019137

Георги Близнашки е професор по конституционно право, бивш член на БСП и подръжник на студентската окупация на Софийския университет

Той ще каже истината, обяви Плевнелиев, сочейки служебния кабинет

http://news.ibox.bg/news/id_257979717

Точно в 11 и 2 минути президентът Росен Плевнелиев въведе в Гербовата зала на Дондуков 2 новият служебен премиер, професора от СУ „Св. Климент Охридски" Георги Близнашки.

Служебният премиер е проф. Георги Близнашки

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4230261

Президентът Росен Плевнелиев обяви състава на служебния кабинет. Очаквано, проф. Георги Близнашки е служебен министър-председател.
Съставът на служебното правителство, назначено от президента Росен Плевнелиев, е:
Проф. Георги Близнашки, служебен министър-председател
Екатерина Захариева, служебен вицепремиер по икономическа политика и министър на Президентът Росен Плевнелиев обяви състава на служебния кабинет. Очаквано, проф. Георги Близнашки е служебен министър-председател. Съставът на служебното правителство, назначено от президента Росен Плевнелиев, е: Проф. Георги Близнашки, служебен министър-председател Екатерина Захариева, служебен вицепремиер по икономическа политика и министър на

Кой е новият премиер - проф. Георги Близнашки

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/08/05/2355023_koi_e_noviiat_premier_-_prof_georgi_bliznashki/?ref=rss


"Опасен комунист, но добър българин", казва навремето покойният бивш председател на Народното събрание Стефан Савов за Георги Близнашки. Професорът по конституционно право и бивш депутат от БСП в 36-ото и 40-ото Народно събрание Георги Близнашки днес беше назначен за служебен премиер с указ на президента Росен Плевнелиев. При обявяването държавният глава го представи като "виден конституционалист".

Роденият в ботевградското село Скравена преди 57 години Близнашки е вторият професор...

Китай разследва двойка канадци по подозрения в шпионаж

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/08/05/2356334_kitai_razsledva_dvoika_kanadci_po_podozreniia_v/?ref=rss


Китайските власти разследват двойка канадци по подозрения в шпионаж, съобщи Би Би Си. Предполага се, че Кевин и Джулия Гарат, собственици на кафене в град Дандон, непосредствено до границата със Северна Корея, са крадели държавни тайни в сферата на отбраната, пише китайската информационна агенция "Синхуа". Държавната служба за сигурност разследва случая.

Синът на двойката Саймиън казва, че обвиненията срещу родителите му са "абсурдни и нямат никакъв смисъл".

Кевин и Джулия...

Радан Кънев: Реформаторският блок категорично няма да се разпадне

http://www.moreto.net/novini.php?n=260197

„Реформаторският блок категорично няма да се разпадне", заяви в предаването „Здравей, България" по Нова телевизия Радан Кънев, който изненадващо подаде оставка като говорител на Блока. Лидерът на ДСБ отправи критики вчера, че целият български политически елит се бори „за доверието на Борисов и за подхвърлен от него къшей власт".

Георги Близнашки е служебният премиер на България

http://econ.bg/Новини/Георги-Близнашки-е-служебният-премиер-на-България_l.a_i.560240_at.1.html

Проф. Георги Близнашки ще оглави служебното правителство, формирано от президента Росен Плевнелиев. Това обяви самият държавен глава в...

Няма повредени язовирни стени в района на Мизия

http://pik.bg/няма-повредени-язовирни-стени-в-района-на-мизия-news210493.html

Няма повредени язовирни стени в района на Мизия

Язовирите в района на Мездра са собственост на местната власт, нито един от тях не е пострадал, няма повредени стени или преливници. Това заяви пред БНР инж. Валентин Славов, главен инженер в държавното предприятие "Напоителни системи".

По поречието на река Скът има 41 водни обекта. От тях 38 са язовири, два изравнителя и един рибарник.

"Ние успяхме да посетим 11 язовира - най-големите язовири, които, по наше мнение, оказват най-голямо въздействие върху оттока на реката. Първо искам да кажа, че всички язовири са собственост на съответната община - община Хайредин, община Мизия, община Бяла Слатина. Няма нито един язовир, който да е собственост на "Напоителни системи-ЕАД". Значи от тези язовири нито един не е скъсан в момента или да е прорязана стената. Има значителни повреди по четири язовира от тези, които видяхме, които при един следващ валеж ще бъдат фатални за тях", заяви Славов.

Кой влиза в новия служебен кабинет

http://offnews.bg/news/n_1/n_372199.html

Съставът на новото служебно правителство бе обявен на страницата на президенството минути преди началото на официалната церемония на "Дондуков" 2. Както предварително стана известно, кабинета ще оглави професорът по конституционно право Георги Близнашки. Служебният министър-председател ще има четирима вицепремиери: Екатерина Захариева  е става вицепремиер с ресор икономиката и министът на регионално развитие и инвестиционно проектиране Илияна Цанова също ще е вицепремиер с ресор еврофондове. Цанова е съветник на президента. Вицепремиер по социална политика и социален министър е бившият шеф на Националния осигурителен институт  Йордан Христосков . Христо Иванов е вицепремиер по правосъдието, вътрешен ред и сигурност и министър на правосъдието. Той е юрист, програмен директор на Български институт за правни инициативи (БИПИ).  Румен Порожанов става финансов министър. Порожанов е бивш председател на Държавен фонд "Земеделие". Йордан Бакалов става министър на вътрешните работи. Велизар Шаламанов поема отбраната.  Служебен министър на здравеопазването отново ще е анестезиологът от ВМА д-р Мирослав Ненков . Политологът Румяна Коларова ще е министър на образованието. Министър на външните работи става Даниел Митов .  Васил Щонов става министър на икономиката и енергетиката. Васил Грудев оглавява Министерството на земеделието и храните. Министърът на транспорта ще е Николина Ангелкова (Николова)  - бивш зам.-министър от кабинета "Борисов". За екологията ще отговаря  Светлана Жекова . Мартин Иванов  е министър на културата. Министър на спорта е Евгения Раданова . Очаквайте подробности.

Асошиейтед Прес: Луганск умира от спецоперацията на военните

http://www.cross.bg/grada-lygansk-lekarstva-1423981.html

/КРОСС/ Луганск умира. В града няма електричество и водоснабдяване, рафтовете в магазините бързо се изпразват, в болниците вече няма лекарства, и докторите са принудени да изпращат болните вкъщи, пише Асошиейтед Прес. Луганск е обстрелван ежедневно, при което са поразявани напълно случайни цели, смята АП. Така, през изминалите почивни дни в резултат от обстрела са разрушени няколко жилищни сгради, училище и магазин. Въпреки че украинската армия обвинява опълченците в обстрела на мирни граждани, то подобни твърдения предизвикват съмнения у организации като Human Rights Watch. Цените на най-необходимото в града растат много бързо, от което страдат най-вече възрастните хора, които вече не получават пенсии. В града вече почти няма бензин, и жителите, които са решили да напуснат града, не могат да го сторят заради липсата на гориво. Тези, които са решили да останат, се оказват в безизходица, пише още АП. „Докторите могат само да плачат. Всеки ден при нас пристигат ранени, а ние не можем да им помогнем <…> Това е истински кошмар. Ние не само, че не разполагаме с най-необходимите лекарства, но нямаме дори вода и продукти“, споделя доктор от Луганската областна болница, цитиран от АП.

Служебният кабинет - ето кои са новите министри!

http://www.bnews.bg/article-112985

Вижте кои са избраниците на президента Росен Плевнелиев за членове на служебното правителство!

Проф. Георги Близнашки е служебният премиер

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4230254

Президентът Росен Плевнелиев обяви състава на служебния кабинет. Очаквано, проф. Георги Близнашки е служебен министър-председател.
 Съставът на служебното правителство, назначено от президента Росен Плевнелиев, е:
Проф. Георги Близнашки, служебен министър-председател
Екатерина Захариева, служебен вицепремиер по икономическа политика и министър на Президентът Росен Плевнелиев обяви състава на служебния кабинет. Очаквано, проф. Георги Близнашки е служебен министър-председател.  Съставът на служебното правителство, назначено от президента Росен Плевнелиев, е: Проф. Георги Близнашки, служебен министър-председател Екатерина Захариева, служебен вицепремиер по икономическа политика и министър на

Красимир Янков е новият председател на Областния съвет на БСП-Варна

http://www.cross.bg/suvet-tzonev-bsp-varna-1423980.html

/КРОСС/Областният съвет на БСП-Варна единодушно прие оставката на председателя Цонко Цонев. На проведеното късно вчера заседание Цонев заяви, че мотивите за решението му са лични. С почти пълно мнозинство и четирима „въздържали се", членовете на Областния съвет избраха за нов председател единствената предложена кандидатура - на организационния секретар на БСП Красимир Янков. Той беше областен лидер на левицата във Варна до избирането му за депутат в 42-то Народно събрание, защото уставът на БСП не допуска съвместяването на двете позиции.

ПОТРЕС! Дори нас ни е срам да сложим в заглавие какво се пише в националната преса за директорката на Металургията!

http://www.zapernik.com/obshtestvo/potres-dori-nas-ni-e-sram-da-slojim-v-zaglavie_33488/

Направо сме потресени от това, което се пише в Интернет за директорката на Металургията Недялка Илиева. Когато напишете името й в Гугъл излизат потресаващи статии в националната преса за нея, и то цитирани от брат й - светската личност Денди.

Статии за Недялка са публикувани в страниците на национален вестник, като "Всеки ден", като дори препратка е изведена на първата страница, статии има в национална информационна агенция "Пик", която е може би най-четената в...

Продължава

Кои са министрите в служебния кабинет

http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-predsrochni-izbori/koi-sa-ministrite-v-sluzhebniia-kabinet-6019142

Държавният глава обяви имената на министрите в кабинета, който ще управлява до съставянето на парламентарно мнозинство след изборите на пети октомври

Яма се отвори до канализационна шахта на улица "Протожерица" - СНИМКИ

http://www.zapernik.com/obshtestvo/yama-se-otvori-do-kanalizacionna-shahta-na-ulica-protojerica_33489/

Яма се отвори до канализационна шахта на улица "Протожерица" в Перник, засне обективът на ZaPernik.com.

Дупката е с дълбочина около 40 сантиметра и широчина около половин метър. Пътното препятствие е сигнализирано от бдителни граждани с клонки от храсти.

Ямата се е отворила на кръстовището на улиците "Протожерица", "Бузлуджа", "Рила" и "Родопи". Не се знае каква е причината за пропадането на земята. От...

Продължава

Репортери: Служебният кабинет - без политически заигравки

http://www.vesti.bg/analizi-i-komentari/interviu/reporteri-sluzhebniiat-kabinet-bez-politicheski-zaigravki-6019138

Марина Стоименова и Калина Влайкова отговарят на въпроса кои са възможните сценарии за управляваща коалиция след изборите, как Михаил Миков ще промени БСП, с какво ще запомним кабинета "Орешарски" в интервю за Vesti.bg

Репортери: Да не се превърнем в злобни хейтъри

http://www.vesti.bg/analizi-i-komentari/interviu/reporteri-da-ne-se-prevyrnem-v-zlobni-hejtyri-6019138

Марина Стоименова и Калина Влайкова отговарят на въпроса кои са възможните сценарии за управляваща коалиция след изборите, как Михаил Миков ще промени БСП, с какво ще запомним кабинета "Орешарски" в интервю за Vesti.bg

Млада режисьорка представя филма "Вяра, любов и уиски" в Лятното кино в Перник

http://www.zapernik.com/obshtestvo/mlada-rejisiorka-predstavya-filma-vyara-lyubov-i-uiski-v-lyatnoto_33487/

Киноманите в Перник ще могат да видят филма на младата режисьорка Кристина Николова "Вяра, надежда и уиски". Българският филм бе представен в конкурсната програма на 16-ия София Филм Фест и събра много почитатели сред младите зрители на фестивала, съобщиха от Двореца на културата за ZaPernik.com.

Лентата разказва за млада българка, която се отказва от прекрасния си живот в Америка, за да се върне у дома при приятеля си със саморазрушителни...

Продължава

Нови услуги за семействата предлагат БАН и Институтът за семейна политика

http://society.actualno.com/Novi-uslugi-za-semejstvata-predlagat-BAN-i-Institutyt-za-semejna-politika-news_43428.html

Институтът за семейна политика (ИСП) започва нов проект за подобряване на политиката за подкрепа на семействата на територията на Столична община, съобщиха от института. Проектът "Състоянието ...

Буря е разрушила част от покрива на читалище в Смядово

http://shumen.actualno.com/Burja-e-razrushila-chast-ot-pokriva-na-chitalishte-v-Smjadovo--news_43427.html

Силна буря вчера следобед е разрушила част от покрива на читалището в центъра на Смядово, съобщи на БТА кметът на града Иванка Петрова. По думите й бурята била с продължителност около пет минути, при...

Има опасност от епидемия в Мизия

http://society.actualno.com/Ima-opasnost-ot-epidemija-v-Mizija--news_43430.html

Има опасност от епидемия в Мизия, това каза в интервю за Агенция &bdquo;Фокус&rdquo; д-р Ангел Кунчев, началник на Отдел &bdquo;Надзор на заразните болести&rdquo; към Министерството...

Мария Капон счита служебното правителство за предвестник на широк кабинет

http://politics.actualno.com/Marija-Kapon-schita-slujebnoto-pravitelstvo-za-predvestnik-na-shirok-kabinet-news_43431.html

Като смес от демократи и комунисти описа новото служебно правителство лидерът на Единната народна партия (ЕНП) Мария Капон в коментарното студио на Нова телевизия. Според Капон кабинетът не бил съста...

Седем варненци в националния за Евролигата по плажен футбол

http://www.moreto.net/novini.php?n=260195

Седем варненски състезатели попаднаха в националния отбор за участието на България в дивизия “Б” на Евролигата по плажен футбол в Унгария. Вратарите Добромир Господинов и Костадин Иванов, както и полевите играчи Иван Мартинов, Георги Минков, Калоян Цветков, Мартин Великов и Георги Филипов ще опитат заедно с останалите си трима съотборници да заемат едно от първите две места в групата, където съперници ще им бъдат Турция, Норвегия и Австрия, който в последния момент замени Израел.

Лятото на пернишкото конте стана мечта за доста перничани

http://www.zapernik.com/hailaif/lyatoto-na-pernishkoto-konte-stana-mechta-za-dosta-pernichani_33483/

Брадъра след като беше половината сезон на родното черноморие и имаше време да размисли с какво да се занимава а именно с политика явно не е размислил да се върне при бременната му приятелка.А е решил да се върне при бивше гадже което ще го води в...

Продължава

Втори болен от Ебола пътува за Щатите

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4230243

Втори американски хуманитарен работник, заразил се с вируса Ебола в Западна Африка, се очаква да пристигне днес в САЩ в тежко състояние, съобщи Ройтерс.
Нюйоркска болница вече изследва мъж със симптоми на смъртоносната болест.
Мъжът, който дошъл в спешното отделение със силна треска и стомашни болки, Втори американски хуманитарен работник, заразил се с вируса Ебола в Западна Африка, се очаква да пристигне днес в САЩ в тежко състояние, съобщи Ройтерс. Нюйоркска болница вече изследва мъж със симптоми на смъртоносната болест. Мъжът, който дошъл в спешното отделение със силна треска и стомашни болки,

В Пазарджик събират дарения за пострадалите от наводнението в Мизия

http://pik.bg/в-пазарджик-събират-дарения-за-пострадалите-от-наводнението-в-мизия-news210479.html

В Пазарджик събират дарения за пострадалите от наводнението в Мизия

Пазарджик започват да събират дарения за пострадалите от бедствието в град Мизия, съобщава за „Фокус” Пазарджик Гергана Николова от Движението на българските майки, по чиято инициатива бе разкрит пункт за дарения.

Пунктът се намира в Младежкия, страничния вход, който е срещу входа на Ритуалната зала. „Досега са оставени предимно дрехи, но много хора се обадиха, че ще успеят и очакваме да има по-голямо посещение на желаещи да дарят”, добави Николова. Тя каза още, че на пострадалите при бедствието в Мизия на първо време са необходими дрехи, обувки, завивки, трайни хранителни продукти, лекарства, бебешки пюрета и санитарни принадлежности.

„От областната администрация в Пазарджик ще ни помогнат с транспорт, който е осигурен чрез туристическо дружество от Ракитово. Отново чрез тях за Мизия заминава камион с минерална вода и хляб, осигурени от местни производители, а утре ще изпратим и събраните при нас дарения”, уточни Гергана Николова.

Британското външно: Пазете се от крадци и нападения по българските морски курорти

http://www.cross.bg/slunchev-bryag-vunshno-1423979.html

/КРОСС/Пазете се от крадци и нападения по българските морски курорти, предупреждават от британското външно министерство. "Туристите са обект на крадци и джебчии в Слънчев бряг и други курорти. Не носете ценни предмети на плажа и внимавайте по тъмните улици в курорта през нощта. Винаги заключвайте стаята си (включително прозорците и вратите на балконите) и съхранявайте ценностите си в сейф. Не обменяйте пари по улиците в Слънчев бряг, а само в лицензирани обменни бюра, банки или хотели", гласи предупреждението на Форин офис. Най-голeмият черноморски курорт на България винаги се е радвал на особено внимание на Острова, но през миналите години той често беше споменаван като място за безкрайни алкохолни купони. Този сезон по мнението на всички Слънчев бряг е необичайно тихо място и то не заради липсата на британски туристи. Както и преди те идват на любимото си място, но този път местните власти са се постарали да ограничат шума само около централните и крайбрежните алеи, така че да не се пречи на туристите с деца, които също почиват на Слънчев бряг. След като властите почти се справиха с шума, сега трябва да ликвидират и джебчиите, които явно са плъзнали из курорта. Допълнителна информация туристите могат да получат на сайта на британското външно министерство. Посочва се и спешният телефон 112 в случай на извънредни ситуации или за контакт с полицията.  

Само в ZaPernik.com! Главният човек без когото Профилакториумът в Перник не може да работи си подаде оставката - ВИДЕО

http://www.zapernik.com/obshtestvo/samo-v-zapernik-com-glavniyat-chovek-bez-kogoto-profilaktoriumut-v-pernik_33486/

Докторът, който е единственият служител без когото Профилакториумът не може да функционира подаде оставка, предаде човек на ZaPernik.com.

Доктор Стоилов е подал оставката си тази сутрин. Той все още чака окончателен отговор от ръководството на болничното заведение. Засега управителят на Профилакториума доктор Александрова не приема оставката на служителя, тъй като той е физиотерапевт, а профила на заведението е именно такъв. Ако той напусне това означава болницата да...

Продължава

Брюксел разпуска тройката за Гърция

http://www.grreporter.info/Bryuksel_razpuska_troykata_za_Grciya/15909

В замяна страната трябва да поеме ангажимент за изпълнението на шестгодишна програма за реформи, по време на която постигането на целите ще бъде награждавано с мерки за облекчаване на дълга, предаде Ройтерс

прочети повече

Втори болен от ебола пътува за Щатите

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4230235

Втори американски хуманитарен работник, заразил се с вируса ебола в Западна Африка, се очаква да пристигне днес в САЩ в тежко състояние, съобщи Ройтерс.
Нюйоркска болница вече изследва мъж със симптоми на смъртоносната болест.
Мъжът, който дошъл в спешното отделение със силна треска и стомашни болки, Втори американски хуманитарен работник, заразил се с вируса ебола в Западна Африка, се очаква да пристигне днес в САЩ в тежко състояние, съобщи Ройтерс. Нюйоркска болница вече изследва мъж със симптоми на смъртоносната болест. Мъжът, който дошъл в спешното отделение със силна треска и стомашни болки,

Хан Аспарух на мястото на монумента „1300 години България"

http://www.cross.bg/bulgariya-proekt-asparyh-1423978.html

/КРОСС/Нежеланият монумент „1300 години България" пред НДК си отива. На мястото на Петоъгълника - това е най-любезното му име, дадено от столичани - ще бъде издигната нова скулптурна композиция, която ще бъде избрана измежду девет проекта. Хан Аспарух е един от вариантите, които имат огромен шанс да заемат ключовото място в центъра на София. Друго предложение е възстановяване на Мемориала на загиналите от Първи и Шести софийски пехотен полк, който ще включва подземен музей, в който ще бъде поставено бронзово копие на статуята „Майка" на Иван Лазаров. На входа ще бъде поставен лъв, който държи карта на Санстефанска България. Друг от проектите предлага паметните плочи с имената на над 3000 войници да бъдат поставени в самата градина. Има предложение части от паметника на Валентин Старчев да бъдат използвани в нова композиция. Но пак да има кула, на чийто връх нощем да свети националният ни трикольор. До него ще се стига с асансьор, а под земята ще се простира музей с уголемено копие на розетата от Плиска. Предвидена е и открита сцена. Следващ проект също запазва творбата на Старчев като я опакова в стъкло и диодни панели, които да светят в бяло, зелено, червено на националните празници. От върха му ще пада водна завеса. Този проект също включва открита сцена. Жури, назначено от Общината, ще посочи победителя. Но Столичният общински съвет ще има крайната дума.  

Бакалов и Шаламанов - първите сигурни министри

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4230226

Пръв при президента Росен Плевнелиев от министрите на служебния кабинет влезе в 10:05 бъдещият министър на вътрешните работи Йордан Бакалов. 
Очевидно министър на отбраната ще бъде Велизар Шаламанов, който също е в президенството. Димитър Митков също се предполага, че ще е министър на външните работи. Пръв при президента Росен Плевнелиев от министрите на служебния кабинет влезе в 10:05 бъдещият министър на вътрешните работи Йордан Бакалов.  Очевидно министър на отбраната ще бъде Велизар Шаламанов, който също е в президенството. Димитър Митков също се предполага, че ще е министър на външните работи.

АТП отмени първия си турнир в Израел след 1996 г.

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/08/05/2356323_atp_otmeni_purviia_si_turnir_v_izrael_sled_1996_g/?ref=rss


Асоциацията на професионалните тенисисти (АТП) обяви официално отмяната на турнира в израелския град Тел Авив заради военния конфликт в региона.

Надпреварата от сериите АТП 250 трябваше да дебютира в календара на организацията и да е първата в страната след 1996 г.

Състезанието, което до миналата година бе домакинствано от Санкт Петербург, трябваше да се проведе между 15 и 21 септември.

"За съжаление не можем да продължим с плановете си за турнира поради...

Треньорът на Лудогорец: Ще преодолеем Партизан

http://www.bnews.bg/article-112990

Очаквам да преодолеем Партизан. Подготвени сме за всичко – и за продължения, и за дузпи", каза новият старши треньор на Лудогорец Георги Дерменджиев при заминаването за Белград.

Ню Йорк издирва притежателите на 13 млрд. долара в стари банкови сметки

http://www.cross.bg/dolara-smetki-pari-1423977.html

/КРОСС/Американският щат Ню Йорк издирва притежателите на общо 13 милиарда долара в стари банкови сметки. Само миналата година забравените пари са били 700 милиона. Издирват се 31 милиона граждани, сред които Мадона, Хилари Клинтън, Далай лама и Ана Уинтър. Така например Мадона е пропуснала да си потърси два хонорари, изплатени от компаниите Уорнър Брос и Уолт Дисни. Най - много пари има в сметка, чийто притежател все още не е намерен. Той не е потърсил своите 1милион и 700 хиляди долара. В повечето случаи в личните сметки стоят забравени до около 100-ина долара.  

Свлачище отне живота на един човек и откъсна хиляди от света в Калифорния

http://www.moreto.net/novini.php?n=260196

Един човек загина, а хиляди се оказаха отрязани от външния свят при свличане на земна маса след наводнения в Калифорния. Стихията е засегнала градове, разположени в региона Сан Бернардино. Силните дъждове са довели до разрушаване на пътища и наводняване на жилищни сгради.

Русия обмисля ответни санкции срещу Европейския съюз

http://econ.bg/Новини/Русия-обмисля-ответни-санкции-срещу-Европейския-съюз_l.a_i.560241_at.1.html

Русия готви ответни санкции срещу Европейския съюз. Възможно е страната да забрани транссибирските полети от Европа до Азия. Това действие е пряк...

Робот-стопаджия вдига палец в Канада

http://www.cross.bg/stolitza-horata-robota-1423976.html

/КРОСС/Робот-стопаджия, наречен Хич Бот вдига палец край канадските пътища подобно на всеки друг любител на този тип пътуване. Това, че е робот, изглежда успокоява водачите, които с удоволствие го качват в автомобилите си. Според една от създателките на робота в университета Риерсън в Торонто, целта е да се проучи дали хората имат доверие на роботите в ежедневието, както и обратното - дали роботите могат да се доверяват на хората? За да намерят отговор на тези въпроси, учени от различни дисциплини от този канадски университет решават да създадат робота и да го пуснат по пътищата. Това е и повод да бъдат тествани новите технологии в областта на изкуствения интелект. Потеглил на 27 юли от Халифакс, крайбрежен град и столица на провинция Нова Скотия, Хич Бот ще измине на автостоп повече от 6000 километра, стигайки до Виктория, столица на Британска Колумбия.  

Пиян дядо откри стрелба в заведение в Благоевград

http://pik.bg/пиян-дядо-откри-стрелба-в-заведение-в-благоевград-news210475.html

Пиян дядо откри стрелба в заведение в Благоевград

Полицията в Благоевград арестува пиян мъж, стрелял с незаконно притежаван газов пистолет, съобщават от МВР. Около 22:05 часа вчера в Първо Районно управление „Полиция”-Благоевград е получен сигнал за възпроизведен изстрел в питейно заведение на ул.”Тодор Александров” в град Благоевград.

Пристигналите на мястото на инцидента полицейски служители задържан 73-годишният А.С./73г./ от гр.Благоевград. Вследствие на стрелбата няма пострадали хора и не са нанесени материални щети.

Пробата с техническо средство за наличие на алкохол в кръвта на А.С. е отчела наличие на 1,29 промила. Лицето е задържано със заповед за задържане до 24 часа. Работата по случая продължава.


Служебният кабинет вече се събира на "Дондуков"

http://offnews.bg/news/n_1/n_372219.html

Членовете на бъдещото служебно правителство вече се събират в сградата на президентството на "Дондуков". В президентството са вече Мирослав Ненков (вероятният здравен министър), Румен Порожанов, Йордан Бакалов (вътрешни работи), Даниел Митов (външни работи), Йордан Христосков (социална политика) Малко след 9.30 пристигна и кортежът на държавния глава. Съставът на второто служебно правителство на Росен Плевнелиев ще бъде обявен в 11 ч. Кои са вероятните му членове вижте ТУК . Очаквайте подробности.

Куклен театър – Бургас празнува 60-годишен юбилей

http://www.cross.bg/kyklen-teatur-byrgas-1423975.html

Бургас/КРОСС/Театър на краката с импровизирани кукли, спектакъл на сенките, живи истории от каменни фигури и воден куклен спектакъл , пренесен от делтата на Червената река - Виетнам са само малка част от събитията с които бургаския Куклен Театър ще отпразнува своя 60-годишен юбилей. В продължение на седмица, от 10 - ти до 17 - ти август градът ни ще се превърне в открита сцена на куклено-театралното изкуство, а бургаската публика ще стане част от първия по рода си Фестивал на Кукления театър, организиран от Община Бургас и Куклен театър - Бургас. Колоритната програма събира на едно място творци от четири държави - Русия, Италия, Франция, Испания. Предвидени са 15 арт изяви. Сред тях са спектакли за възрастни и за най-малките зрители - „Тумба Лумба", „Мечо Пух", „Приказки за Цар Салтан", „Вълшебния файтон", „Кукли и клоуни", „Кратки истории без думи", „Етюди" , „Райската птица" „Камък по камък" и др. За ценителите на изкуството ще бъде предоставена възможност да се включат в атрактивни творчески работилници и интерактивни игри на „Не се сърди човече" всеки ден от 17.30 часа

САЩ са притеснени от военните учения в Русия

http://www.cross.bg/ycheniya-rysiya-psaki-1423973.html

/КРОСС/ Вашингтон изрази притесненията си във връзка със започнатите в понеделник учения на руските ВВС, заяви на брифинг пред журналисти представителят на Държавния департамент Дженифър Псаки, предаде РИА Новости. В понеделник пресслужбата на руското министерство на отбраната обяви началото на военни учения с участието на ВВС на Русия, които ще се проведат в Западен и Централен окръг. От ведомството уточниха, че ученията ще се протекат в съответствие с утвърдения през миналата година план за бойна подготовка за 2014 г. „Ние сме силно притеснени от плановете на Русия за мащабни въздушни учения в близост до украинската граница. Подобни действия са провокативни и водят единствено до ескалация на напрежението“, заяви Псаки. Представителят на Държавния департамент на САЩ не пропусна да отбележи отново, че Русия може да въоръжи опълченците с „по-тежки ракетни устонавки“. Псаки не успя да потвърди думите си с доказателства. „Когато имаме повече сведения, които да можем да публикуваме, ние ще го направим“, допълни още тя.

Отец Иван: Ако станем по-добри, няма да има такива наводнения

http://www.cross.bg/navodneniya-stanem-ivan-1423974.html

/КРОСС/40 души от наводнена Мизия могат да бъдат настанени в осем бунгала в Якимово, каза пред БНТ отец Иван. „Мизия прилича на море. Полетата са заляти. На слънчогледите им се виждат само питите. Всичко плува във вода. Трябва да приемем тези бедствия като знак от Бог, че нещо трябва да се промени. Не е имало такива катаклизми преди. В България народът не беше толкова озлобен. Ние не заключвахме къщите си преди години. Сега масови кражби и убийства стават. Народът е толкова зъл, че не се понася. Хората гледат да си пречат, вместо да си помагат. Затова Бог ще ни понакаже, за да не стоим мирно и спокойно и да безчинстваме.Изгубихме вярата си, а тя е много важна. Малко хора се молят, а мнозинството въобще не се сеща за Бог. Църквите са празни, рушат се", каза свещникът. Според него, негативната енергия, която се натрупва върху нас, е причината за бедствията.Ако станем по-добри, няма да има такива наводнения, заяви отецът. Той настоява да се въведе вероучението по-скоро. „В Румъния има 28 семинарии, а ние нямаме. Народ без вяра е загубен. Нужна е промяна", подчерта свещеникът.

Никой не спира туристите от опасния Офицерски плаж!

http://www.bnews.bg/article-112983

Нито една информационна табела не предупреждава варненци и гостите на града, че водата пред Офицерския плаж е опасна за плицикане и плуване

Издирват мъж от сливнишко село

http://pik.bg/издирват-мъж-от-сливнишко-село-news210473.html

Издирват мъж от сливнишко село

Полицията от София издирва 38-годишния Симеон Елинчов Симеонов, съобщиха от МВР.

Мъжът е напуснал дома си в с. Алдомировци, общ. Сливница, на 28-и юли около 8 часа и оттогава е в неизвестност.

Носил е сини дънки, горнище на анцуг и джапанки; висок е около 174 см., с нормално телосложение и кафяви очи.

Умоляват се гражданите, които разполагат с информация за издирвания, да се обадят на тел. 112, тел. 0727/ 4-27-77 или в най- близкото поделение на МВР.

Бежанците от Източна Украйна наближават 300 000

http://europe.actualno.com/Bejancite-ot-Iztochna-Ukrajna-nablijavat-300-000-news_43421.html

Броят на бежанците от бойните действия в Източна Украйна наближава 300 хиляди души, сочат последните данни на Върховния комисарят за бежанците към ООН. Около 117 хиляди души са избягали от Донецка и...

"Приказки с оркестър" развива въображението на децата

http://scene.actualno.com/Prikazki-s-orkestyr-razviva-vyobrajenieto-na-decata-news_43422.html

Имало едно време&hellip; така започва всяка приказка, предавана от уста на уста през вековете до днешни времена, дори и в приказките, разказвани в 3D и 4D анимации. Именно фаворизирането на така п...

Venom F5 ще ускорява до 300 км/ч за под 13,6 секунди

http://cars.actualno.com/Venom-F5-shte-uskorjava-do-300-kmch-za-pod-136-sekundi-news_43424.html

След като вчера TopGear пръв публикува новината за новия Venom F5, сега Hennessey разпространи и официалните данни за тупалката си F5, целта пред коята е да разбие на пух и прах рекорда на Veyron SS. ...

Спорният "протокол Ханибал"

http://asia.actualno.com/Spornijat-protokol-Hanibal-news_43426.html

Въздушни удари, артилерийски обстрели, изстрели от танкове &ndash; на 1 август върху Рафа, в южната част на Ивицата Газа, се изсипа истински огнен порой. Израелската армия не скри, че концентрир...

Задържаха пиян дядо, стрелял в заведение в Благоевград

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4230219

Полицията задържа пиян мъж, стрелял с незаконно притежаван газов пистолет в Благоевград, съобщиха от ОД на МВР-Благоевград.
Около 22:05 часа вчера е получен сигнал за изстрели в питейно заведение на ул.”Тодор Александров” в Благоевград.
Пристигналите на място полицейски служители задържали А.С. (73 г. Полицията задържа пиян мъж, стрелял с незаконно притежаван газов пистолет в Благоевград, съобщиха от ОД на МВР-Благоевград. Около 22:05 часа вчера е получен сигнал за изстрели в питейно заведение на ул.”Тодор Александров” в Благоевград. Пристигналите на място полицейски служители задържали А.С. (73 г.

Пиян дядо стреля в заведение в Благоевград

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4230211

Полицията задържа пиян мъж, стрелял с незаконно притежаван газов пистолет в Благоевград, съобщиха от ОД на МВР-Благоевград.
Около 22:05 часа вчера е получен сигнал за изстрели в питейно заведение на ул.”Тодор Александров” в Благоевград.
Пристигналите на място полицейски служители задържали А.С. (73 г. Полицията задържа пиян мъж, стрелял с незаконно притежаван газов пистолет в Благоевград, съобщиха от ОД на МВР-Благоевград. Около 22:05 часа вчера е получен сигнал за изстрели в питейно заведение на ул.”Тодор Александров” в Благоевград. Пристигналите на място полицейски служители задържали А.С. (73 г.

Отчитаме 13,8% повече турски туристи

http://www.moreto.net/novini.php?n=260184

За турските туристи страната ни е желана дестинация, тъй като цели семейства търсят по-европейски начин на живот, включващ игри на хазарт, вечеря на открито, плаж по двоен бански за жените и забавления по нашите курорти. Това съобщи при последното си гостуване във Варна зам.

Няма повредени язовири около Мизия

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4230208

Язовирите в района на Мездра са собственост на местната власт, нито един от тях не е пострадал, няма повредени стени или преливници. Това заяви пред БНР инж. Валентин Славов, главен инженер в държавното предприятие "Напоителни системи".
По поречието на река Скът има 41 водни обекта. От тях 38 са язовири, два изравнителя и един рибарник. Язовирите в района на Мездра са собственост на местната власт, нито един от тях не е пострадал, няма повредени стени или преливници. Това заяви пред БНР инж. Валентин Славов, главен инженер в държавното предприятие "Напоителни системи". По поречието на река Скът има 41 водни обекта. От тях 38 са язовири, два изравнителя и един рибарник.

Хванаха в Бобов дол Мутата, обявен за издирване от Италия

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4230207

Вчера бобовдолски полицаи са установили и задържали 46-годишния Р.Д. – Мутата, който е обявен за издирване от Република Италия чрез Шенгенската информационна система. Това съобщиха от ОД на МВР-Кюстендил.
Задържаният е известен на полицията с разнообразие от противозаконни деяния, осъждан е. Предстои процедура по предаването му на италианските Вчера бобовдолски полицаи са установили и задържали 46-годишния Р.Д. – Мутата, който е обявен за издирване от Република Италия чрез Шенгенската информационна система. Това съобщиха от ОД на МВР-Кюстендил. Задържаният е известен на полицията с разнообразие от противозаконни деяния, осъждан е. Предстои процедура по предаването му на италианските

Андреа лъсна на сцената полугола, отнася глоба (снимки)

http://www.bnews.bg/article-112987

Андреа и този път не се съобрази със заповедите на шефа си Митко Димитров, който разпореди на турнето певиците да не пеят по бельо и полуголи.

Няма повредени язовири в района на Мизия

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4230205

Язовирите в района на Мездра са собственост на местната власт, нито един от тях не е пострадал, няма повредени стени или преливници. Това заяви пред БНР инж. Валентин Славов, главен инженер в държавното предприятие Язовирите в района на Мездра са собственост на местната власт, нито един от тях не е пострадал, няма повредени стени или преливници. Това заяви пред БНР инж. Валентин Славов, главен инженер в държавното предприятие "Напоителни системи". По поречието на река Скът има 41 водни обекта. От тях 38 са язовири, два изравнителя и един рибарник.

Водата в Мизия се оттегля, тонове кал покриват града

http://pik.bg/водата-в-мизия-се-оттегля-тонове-кал-покриват-града-news210471.html

Водата в Мизия се оттегля, тонове кал покриват града

Тонове кал и тиня покриха Мизия, след като се оттегли водата, съобщава БНТ, като се позовава на кметът д-р Виолин Крушовенски. Остава бедственото положение в града, а в близкото село Крушовица започва отводняване. 

Първоначалният оглед на щетите от поражението започна. Създадена е организация за подаване на заявления за еднократни помощи, за което на засегнатите семейства ще помагат социални работници.

Засега данните са за над 100 рухнали къщигаражи, стопански постройки

Жандармерията охранява наводнените домове, защото сред местните се появиха притеснения за мародерства.

Четири пункта са организирани от Българския червен кръст за раздаване на минерална вода, суха храна и одеяла. тващите райони в страната. В тяхната инициатива се включи и куриерска компания, която ще транспортира безплатно  в следващите три дни помощи и стоки от първа необходимост за пострадалите от наводнението в Мизия, пише Дарик.

Пратките ще бъдат транспортирани до Враца, а оттам военни автомобили ще ги превозват до пострадалия град Мизия. Условията на куриерите са пратките да са с максимален размер 50/50/50 см, да не съдържат развалящи се стоки, а трайни продукти, санитарни и хигиенни материали. Друго условие за безплатен транспорт на помощите е пакетите да съдържат опис на съдържание и количество на изпращаното дарение

Междувременно в Мизия дойде и добра новина. Роди се първото бебе след бедствието. Родителите му сасемейство с наводнена къща, съобщи БГНЕС. Момиченцето на име Никол е третото дете в семейството и се появи на бял свят вчера вечерта. Семейството вече търси квартира, защото не може да се прибере с новороденото в наводнения си дом.

 

Радан Кънев: Реформаторите няма да са патерица, а тояга

http://www.cross.bg/kunev-radan-gerb-1423972.html

/КРОСС/"Нашата цел е да имаме по 40 депутати в новия парламент, това по мои сметки няма да бъде патерица на ГЕРБ, а тояга. Иска ли Борисов коалиция с нас или просто е уплашен?", заяви лидерът на ДСБ Радан Кънев в сутрешния блок на Нова телевизия. "В България се работи на принципа "Разделяй и владей". Всички български политици се държат по унизителен начин. Един лидер има право да унижава себе си, но не и своите избиратели", каза Кънев по повод оставката си като говорител на Реформаторския блок. Той допълни още, че неговият ход е насочен към трайното единство на Блока. "Това ще бъде гаранция за единна парламентарна група", увери Кънев. Лидерът на ДСБ сподели, че е провел личен разговор с Борисов, в който му е казал да престане да разговаря с Блока по отделно. "Видяхме се и за да изчистим нещата в център дясно, да се постигнат съгласия и несъгласия. И най-важното - да се започне остра конкурента битка с ГЕРБ, за да се види кой каква част от десните избиратели има", заяви Кънев.  

За първи път Android надмина iOS

http://econ.bg/Новини/За-първи-път-Android-надмина-iOS_l.a_i.560239_at.1.html

По последни данни използването на Android е по-голямо от iOS, операционната система за iPhone и iPad, предаде „Бизнес Инсайдър“. Проучването на...

Алонсо ще стане музеен експона

http://www.cross.bg/alonso-zooparka-lovech-1423971.html

/КРОСС/"Два дни не съм спал, със сълзи на очи ви казвам - съжалявам. Толкова ми е мъчно, но какво можеше да направя. Съжалявам безкрайно". Това каза ловецът Денко Цанков от Ловеч, който уби ягуара Алонсо, след като животното избяга от зоопарка, цитиран от Нова телевизия. По думите на директора на зоопарка и ловеца не е имало възможност ягуарът да бъде упоен, тъй като дълго време се е крил в храсти, а уповайщите стрели лесно се отклоняват от листа и дори вятър. До застрелването на Алонсо с ловна пушка се стигнало, след като всички опити ягуарът Алоно да бъде упоен са се провалили. Кметът на града Минчо Казанджиев сподели, че загубата на Алонсо е било като да загуби близък човек. "Осинових го, когато беше на годинка. Имаме сантиментална връзка с него. Този негов край беше нежелан от моя страна, но тогава, когато трябва да бъде съхранен живота на хората, трябва да се вземе такова решение", каза Казанджиев. Служителят на зоопарка, който е оставил клетката отворена, ще понесе своите последствия, увери зам.-кметът на Ловеч. Сега тялото на убития Алонсо ще стане музеен експонат по желание на директора на ловешкия зоопарк д-р Феодор Вацов.  

Първата жена треньор във Франция дебютира със загуба

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/08/05/2356309_purvata_jena_trenyor_vuv_franciia_debjutira_sus_zaguba/?ref=rss


Новият старши треньор на френския "Клермон фут" Корин Диакр дебютира със загуба от "Брест" с 1:2 в първия кръг от новия сезон на Лига 2.

Французойката е първата жена, която води професионален отбор в официален мач от петте най-силни първенства в Европа.

Тя беше назначена на поста през юни на мястото на друга дама – Елена Коща, която напусна само след месец работа заради "пълно аматьорство и липса на уважение" от страна на клуба.

Диакр е бивша защитничка и...

Летните бури спряха помпите на ВиК и оставиха радомирци на сухо

http://www.zapernik.com/obshtestvo/letnite-buri-spryaha-pompite-na-vik-i-ostaviha-radomirci-na_33485/

Въпреки проливните дъждове радомирци жадни ходят

Бури спряха помпите на ВиК и оставиха част от жителите на Радомир без вода. Това съобщи управителят на ВиК дружеството Камен Каменов.

Вече близо седмица радомирци, живеещи във високите части на градчето страдат от липса на вода. На места налягането е много слабо и водата тече ева-едва, на други - чешмите напълно са пресъхнали.

Проблемът не е авария във водопровода, а в електрозахранването, уточняват от ВиК Перник. Водните помпи, които трябва да доставят вода на радомирци са...

Продължава

Печалбата на AIG надхвърли очакванията

http://rss.investor.bg/c/33288/f/564907/s/3d3246d3/l/0L0Sinvestor0Bbg0Csasht0C3370Ca0Cpechalbata0Ena0Eaig0Enadhvyrli0Eochakvaniiata0H1775270C/story01.htm

Силно представяне в основните бизнеси и продажбата на поделението за авиационен лизинг подкрепиха резултата на застрахователя


САЩ ни гостуват за контрола в чест на американското лято

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4229504

БФС е в напреднали преговори с шефовете на футболната федерация на САЩ за контрола с янките, а мачът ще е в чест на 20-годишнината от българското американско лято. Почти е уреден двубой, в който тимът на Юрген Клинсман ще ни гостува на националния стадион "Васил Левски" на 13 ноември.

Преди 20 г. именно в САЩ българският футбол написа своята зла БФС е в напреднали преговори с шефовете на футболната федерация на САЩ за контрола с янките, а мачът ще е в чест на 20-годишнината от българското американско лято. Почти е уреден двубой, в който тимът на Юрген Клинсман ще ни гостува на националния стадион "Васил Левски" на 13 ноември. Преди 20 г. именно в САЩ българският футбол написа своята зла

Остава бедственото положение в Мизия, прокуратурата разпореди проверка за потопа

http://www.moreto.net/novini.php?n=260194

Продължава бедственото положение в град Мизия, който през нощта в неделя беше залят от придошлата река Скът. Водата се оттича вече трето денонощие, но все още на доста места е с дълбочина повече от метър, а голяма част от улиците на града са залети от половин метър вода, което затруднява придвижването.

Задържаха в Бобов дол Мутата, обявен за издирване от Италия

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4230185

Вчера бобовдолски полицаи са установили и задържали 46-годишния Р.Д. – Мутата, който е обявен за издирване от Република Италия чрез Шенгенската информационна система. Това съобщиха от ОД на МВР-Кюстендил.
Задържаният е известен на полицията с разнообразие от противозаконни деяния, осъждан е. Предстои процедура по предаването му на италианските Вчера бобовдолски полицаи са установили и задържали 46-годишния Р.Д. – Мутата, който е обявен за издирване от Република Италия чрез Шенгенската информационна система. Това съобщиха от ОД на МВР-Кюстендил. Задържаният е известен на полицията с разнообразие от противозаконни деяния, осъждан е. Предстои процедура по предаването му на италианските

Аржентина не успя да постигне отстраняване на посредника в спора с кредиторите

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/08/05/2356307_arjentina_ne_uspia_da_postigne_otstraniavane_na/?ref=rss


Съдия от САЩ не прие искането на правителството на Аржентина да бъде отстранен назначения от съда посредник в спора с кредиторите, който доведе до дефолт на страната миналата седмица, предаде "Асошиейтед прес".

Съдията Томас Гриеса отхвърли оплакванията на Аржентина, че Даниел Полак не е безпристрастен посредник в нейната битка с инвеститорите, които отказаха да приемат преструктуриране на дълга след последния дефолт на страната през 2001 г.

Според Гриеса Полак се справя...

Два труса с магнитуд 2.8 и 2.0 в Черно море и Благоевградско

http://offnews.bg/news/n_1/n_372214.html

Две земетресения на територията на България регистрира Геофизичният институт на БАН на 5 август. В 9.49 е регистриран трус в Черно море, близо до Слънчев бряг, с магнитуд 2.8 по скалата на Рихтер. Той е с епицентър с координати 42.86 с.ш. и 28.26 и.д. и дълбочина 24.9 км. В 7.21 ч. слаб трус е регистриран в област Благоевград, с епицентър северно от Градево. Магнитудът му е бил 2 по Рихтер, а дълбочината - 3.1 км.

Издирват 38-годишния Симеон Симеонов, изчезнал на 28 юли

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4230189

Столичната полиция издирва 38-годишния Симеон Елинчов Симеонов, съобщиха от МВР.
Мъжът е напуснал дома си в с. Алдомировци, общ. Сливница, на 28 юли около 8 часа и оттогава е в неизвестност.
Носил е сини дънки, горнище на анцуг и джапанки. Висок е около 174 см, с нормално телосложение и кафяви очи.
Умоляват се гражданите, Столичната полиция издирва 38-годишния Симеон Елинчов Симеонов, съобщиха от МВР. Мъжът е напуснал дома си в с. Алдомировци, общ. Сливница, на 28 юли около 8 часа и оттогава е в неизвестност. Носил е сини дънки, горнище на анцуг и джапанки. Висок е около 174 см, с нормално телосложение и кафяви очи. Умоляват се гражданите,

Търсят 38-годишен мъж, изчезнал на 28 юли от Алдомировци

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4230199

Столичната полиция издирва 38-годишния Симеон Елинчов Симеонов, съобщиха от МВР.
Мъжът е напуснал дома си в с. Алдомировци, общ. Сливница, на 28 юли около 8 часа и оттогава е в неизвестност.
Носил е сини дънки, горнище на анцуг и джапанки. Висок е около 174 см, с нормално телосложение и кафяви очи.
Умоляват се гражданите, Столичната полиция издирва 38-годишния Симеон Елинчов Симеонов, съобщиха от МВР. Мъжът е напуснал дома си в с. Алдомировци, общ. Сливница, на 28 юли около 8 часа и оттогава е в неизвестност. Носил е сини дънки, горнище на анцуг и джапанки. Висок е около 174 см, с нормално телосложение и кафяви очи. Умоляват се гражданите,

Премиерната поредица „На печалба” по Discovery Channel разкрива тайните на изгодното пазаруване

http://www.cross.bg/dzheiisun-pechalba-razkriva-1423970.html

/КРОСС/Новото предаване „На печалба" по Discovery Channel е забавна и динамична програма, която представя приключенията на Джейсън Смит и Браян Гудман докато пазаруват. На 7 август, четвъртък, от 21:00 ч. премиерната поредица разкрива как двамата приятели са превърнали спестовността не само в хоби, а в модерно търсене на съкровища. Джейсън и Браян са съвсем обикновени мъже, но находките им са необикновени. Тяхното шесто чувство за добра сделка ги отвежда в света на онлайн търговете, където правят първокласна печалба от стоки втора употреба. Водещият Джейсън Смит е израснал в малко градче извън Кливланд, Охайо. Като дете той ходи по градските пазари, гаражни разпродажби и антикварни магазини с баба си, майка си и лелите си. В продължение на много години работи в музикални магазини и продава излишната стока в eBay вместо собствениците. По-късно Джейсън започва да купува и продава за себе си, за да изкара допълнително пари. Впоследствие, той напуска работата си и решава да развива свой бизнес, като превръща търговията в своя професия. В премиерния епизод на поредицата, озаглавен „Viva Las Vintage", Джейсън и Браян се отправят към Лас Вегас в търсене на скрити съкровища втора ръка. След дълго време прекарано в магазините, търговците се натъкват на пътническа чанта във формата на табелата на известния „Път 66" в САЩ и на стара пишеща машина „Смит Корона"

Свещеник бе убит при обстрел в Югоизточна Украйна

http://www.cross.bg/ykraiina-ybit-zaginal-1423968.html

/КРОСС/ При обстрел в Югоизточна Украйна бе убит свещеникът от Северодонецката епархия – клирик от Св. Петропавловския храм в гр. Первомайск йерей Георгий Никишов, съобщи ИТАР-ТАСС. Това е третият свещеник, загинал в Украйна в резултат от военните действия на киевските власти. Отец Георгий Никишов е загинал на 28 юли, а на 31 юли е убит клирикът от Георгиевския храм протойерей Владимир Креслянский. На 9 май в Донецка област бе застрелян свещеникът Певел Жученко. През последния месец местоблюстителят на Киевската митрополитска катедра митрополит Черновицкий и Буковинский Онуфрий два пъти се обърна към украинския президент Петро Порошенко с  молба да бъдат прекратени нападенията на свещеници и храмове от страна на военните, подконтролни на киевските власти. От началото на годината в Украйна са известни 62 случая на нападение от страна на украинските военни на храмове и свещеници от Украинската православна църква-Московската патриаршия.

Посланиците на Китай и Казахстан – гости на откриването на селскостопанското изложение

http://dobrudjatv.net/%d0%bf%d0%be%d1%81%d0%bb%d0%b0%d0%bd%d0%b8%d1%86%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d0%bd%d0%b0-%d0%ba%d0%b8%d1%82%d0%b0%d0%b9-%d0%b8-%d0%ba%d0%b0%d0%b7%d0%b0%d1%85%d1%81%d1%82%d0%b0%d0%bd-%d0%b3%d0%be%d1%81%d1%82/

В присъствието на посланиците на Китай – Уей Дзинхуа и на Казахстан – Темиртай Избастин, днес беше открито 22-то Международно изложение „Сeлското стопанство и всичко за него“, което ще продължи до събота – 9 август.

Бобева: Дано няма икономически протести зимата

http://www.vesti.bg/bulgaria/bobeva-dano-niama-ikonomicheski-protesti-zimata-6019139

"Ние имахме само политически протести. Ние нямахме сериозни икономически проблеми и протести по улиците", каза вицепремиерът воставка

Военно-полева кухня се откри в Мизия

http://society.actualno.com/Voenno-poleva-kuhnja-se-otkri-v-Mizija-news_43412.html

Днес в Мизия се разкрива военно-полева кухня, работата на която ще се обезпечава от Министерство на отбраната и от Българския Червен кръст. За да започне приготвянето на топла храна за пострадалото на...

Засилен миграционен натиск на турската граница

http://society.actualno.com/Zasilen-migracionen-natisk-na-turskata-granica-news_43413.html

За периода 4-5 август на вход на държавната граница на България са задържани 38 лица, от които 36 на зелена българо-турска граница и две - на ГКПП на българо-турска граница. Информацията е на Национал...

Кой кой е в новото служебно правителство

http://politics.actualno.com/Koj-koj-e-v-novoto-slujebno-pravitelstvo-news_43396.html

Четвъртият служебен кабинет на България от 1990 година насам и втори в рамките на две години вече е факт. В него има както добре познати имена, така и такива, които не говорят много на широката общест...

Хлапета се борят за кметски пост в щата Минесота

http://www.cross.bg/erik-kmet-bobi-1423969.html

/КРОСС/В малко градче в американския щат Минесота две хлапета се бориха за кметския пост. Град Дорсет се намира в северната част на щата, на 150 мили от Минеаполис, като броят на жителите му варира от 9 до 28. Градчето има свое неформално правителство, което се избира ежегодно на местен фестивал. На тазгодишните избори за трети пореден мандат се кандидатира 5-годишния Боби Тафтс, който обаче загуби от 16-годишния Ерик Мюлер. Боби за пръв път става кмет през 2013 г., когато е 3-годишен. Първият му акт като градоначалник бе да обяви сладоледа за връх в хранителната верига. Новият кмет Ерик, с оглед на възрастта си, е доста по-зрял в решенията си. Но и той обожава сладолед. Всъщност Ерик реши да постави кандидатурата си, след като изяде 5 сладоледа - и победи от раз, без балотаж.  

Какви за задачите на служебния кабинет

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/yYOp7omtu9I/

Партиите в 42-то Народно събрание не успяха да формират мнозинство, което да състави устойчиво правителство. С указ утре ще разпусна Народното събрание, ще насроча парламентарни избори и ще съставя служебно правителство, каза пред журналисти в Гербовата зала на президентството президентът Росен Плевнелиев.

Служебното правителство ще спазва стриктно принципите на експертност и надпартийност. То е възможност да се реализират важни държавни приоритети, добави той.

Истинският герой във времето на криза беше българското гражданско общество, което разви безпогрешна чувствителност към всичко нечестно, посочи Плевнелиев.

Служебният кабинет ще организира парламентарните избори и ще набележи мерки в икономически и социален план, ще работи в подкрепа на върховенството на закона, усвояването на парите от ЕС и за взаимодействие с гражданското общество. Ще бъде изготвен анализ на изпълнението на бюджета и прогноза за неговото изпълнение до края на годината. Правителството ще изнесе истината за състоянието на финансите, раздутите разходи и неизплатените сметки. Икономисаните пари ще бъдат пренасочени към бедстващите граждани и за изпълнение на европрограми, каза Плевнелиев. Ще се работи за размразяване на спрените европрограми, допълни той.

Служебното правителство ще подпише договора за партньорство с ЕК и ще излъчи еврокомисар, който ще бъде Кристалина Георгиева, добави президентът.

Служебният кабинет ще работи за повече стабилност, диалог и прозрачност в управлението

Политическите партии постигнаха споразумение за предсрочни парламентарни избори на 5 октомври, а парламентарната криза прерасна в правителствена, каза в Президентството Георги Близнашки, предложен от президента Росен Плевнелиев за премиер на служебния кабинет.

Във време на остро политическо противопоставяне ние ще работим за повече стабилност, диалог и прозрачност в управлението, каза служебният премиер Георги Близнашки. Това изисква да се придържаме към Конституцията и законите на страната, подчерта той.

Няма съмнение, че правителството трябва да осигури администрация, отзивчива към нуждите на обществото и на отделните граждани, да внеси стабилност, да подобри образа на България в ЕС и в НАТО, както и да продължи реформите.

Независимо от крайно ограничените ресурси, с които ще разполага правителството, ние няма да останем слепи и глухи към болките на нашите сънародници, пострадали от природните бедствия и ще направим всичко възможно да им помогнем, заяви той.

Организирането на свободни и честни избори може и трябва да стане открито и прозрачно, каза служебният премиер. То ще се противопостави на всякакви опити за опорочаване на народния вот, каза Близнашки.

Властта се връща при своя суверен, да докажем, че сме мъдър и горд народ, който е в състояние сам да решава своята съдба, подчерта служебният премиер.

Какви са правомощията на служебния кабинет?

Служебното правителство, назначено от президента, разполага с пълния обем от правомощия, които Конституцията и законите предвиждат за Министерски съвет, излъчен от Народно събрание, но с ограничения в неговите правомощия, които произтичат от невъзможността на този кабинет да предприема действия, за които е необходим акт на парламента.

Служебното правителство не може да променя Закона за държавния бюджет на Република България, както и данъчната политика. Ако не е налице предварително съгласие, дадено от настоящото Народното събрание, служебното правителство не може да взема държавни заеми.

Служебният кабинет не може да изпраща български въоръжени сили извън страната или да разрешава пребиваването на чужди на българска територия, тъй като това е от компетентността на Народното събрание. Правителството, назначено от държавния глава, не може да сключва също така международни договори или да денонсира сключени договори, за които чл. 85 от Конституцията изисква ратификация./КРОСС/

 

 

 

Потвърдено! Витомир Саръиванов отива в Нова ТВ

http://econ.bg/Новини/Потвърдено-Витомир-Саръиванов-отива-в-Нова-ТВ_l.a_i.560238_at.1.html

Наскоро се заговори, че някогашният спортен журналист и телевизионен водещ по настоящем Витомир Саръиванов вече няма да е част от екипа на TV7....

НАСА тества двигател без гориво

http://www.cross.bg/tyaga-cannae-drive-1423967.html

/КРОСС/Изследователи от центъра "Джонсън" на американската Национална космическа агенция (NASA) в Хюстън, са открили, че микровълнова двигателна система, функционираща без гориво, може да генерира задвижваща тяга, пише Space.com. Ако технологията се развие, това ще означава по-бързи и по-евтини космически полети и ще даде възможност за по-дълбоко проучване на Космоса. В основата на експериментите на агенцията са разработките на британския учен Роджър Шоер, който твърди, че двигателят му "EmDrive" генерира при „бомбардирането" на микровълни в затворено пространство. Гориво не е необходимо, тъй като слънчевата енергия може да се използва за произвеждане на микровълни. Шоер посочва, че компанията му Satellite Propulsion Research успешно е тествала експериментална версия на двигателя. Много учени обаче отхвърлят подобни твърдения, обяснявайки, че принципа на ускорителната система противоречи на законите на физиката. През 2012 година екип от китайски изследователи създаде собствена версия на системата и установи, че тя наистина функционира, генерирайки достатъчно тяга за потенциалното захранване на сателит. По-късно американският учен Гуидо Фета конструира собствено устройство, наречено "Cannae Drive" и убеди NASA да го тества. Екипът на агенцията е установил, че "Cannae Drive" произвежда от 30 до 50 микронютона тяга, което е по-малко от резултата на китайките учени, но показва, че технологията функционира.  

Британското външно министерство предупреждава: Пазете се от крадци в Слънчев бряг

http://www.moreto.net/novini.php?n=260183

Пазете се от крадци и нападения в курорта Слънчев бряг, предупреждават от британското външно министерство, съобщи БГНЕС. „Туристите са обект на крадци и джебчии в Слънчев бряг и други курорти. Не носете ценни предмети на плажа и внимавайте по тъмните улици в курорта през нощта.

Васко Василев и Албена Денкова Летния театър във Велико Търново

http://www.cross.bg/turnovo-veliko-vasko-1423966.html

/КРОСС/Световноизвестният цигулар Васко Василев ще свири в Летния театър във Велико Търново на 30 август. Концертът на виртуозния музикант е част от националното му турне, което ще обиколи шест български града. Той е избрал да включи в концертната си програма за "Cinema Concertos" само филмова музика. Освен Васко Василев на сцената ще излезе и световната шампионка на леда Албена Денкова. Тя ще танцува „Либертанго" (Танго на свободата), докато цигуларят свири култовата пиеса на Астор Пиацола. Победителката в „Денсинг старс" ще покаже пред публиката най-доброто, което е научила в шоуто. Концертмайсторът на лондонската опера „Ковънт гардън" стартира на 25 август обиколката си из летните театри на България. Първата му спирка е в Сандански на 25 август. Следват концерти в Пловдив на 27 август, в Бургас на 28-и, във Варна на 29-и. Във Велико Търново е на 30-и август, а на финала е Русе - 31- ви.  

Програма на Летните музикални празници „Емил Чакъров” през август

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/TcV211YNkzk/

Летните музикални празници „Емил Чакъров” през месец август ще предложат богати преживявания на жители и гости на Бургас.На 5 август, в 20:30 часа, на сцената на Летния театър ще излязат певицата и актриса Милица Гладнишка и сопраното Еделина Кънева. Те ще зарадват почитателите си с песни на Бийтълс, сюити от Гершуин и американски спиричуъли. Талантливите дами ще си партнират с тромпетиста Венцислав Благоев и композитора Любомир Денев, който ще е на рояла. Участие в концерта ще вземат още оркестърът и хорът на Държавна опера – Бургас. Цените на билетите са 8, 10 и 12 лева, а за учащи и пенсионери – 6 лева.

През август програмата на Летни музикални празници „Емил Чакъров” продължава с редица силни заглавия, сред които: „Тоска”, „Любовен Еликсир”, „Отело”, „Трубадур” и „Пепеляшка”. Специални адмирации заслужава и последното представление от афиша за месец юли – операта „Турандот”.

ПРОГРАМА:

05.08.14 год. – 21.00 часа

Бургаски музикални празници “Емил Чакъров”

Симфо-джаз концерт с гост Милица Главнишка

08.08.14 год. – 21.00 часа

“Тоска” – опера от Джакомо Пучини

12.08.14 год – 21.00 часа

“Травиата” опера от Джузепе Верди

23.08.14 год. – 21.00 часа

“Отело” – опера от Джузепе Верди

26.08.14 год. – 21.00 часа

“Трубадур” опера от Джузепе Верди

31.08.14 год. – 21.00 часа

“Пепеляшка” – балет от Сергей Прокофиев

 

Златка Димитрова ражда със секцио

http://www.bnews.bg/article-112896

Заради проблеми със сърцето, Злати Димитрова ще роди със секцио.

Шефът на софийския зоопарк: Няма бърза упойка, която за 1-2 минути да упои ягуар

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4230182

Няма бърза упойка, която за 1 – 2 минути да упои такова животно като ягуар. Това заяви за Фокус директорът на столичния зоопарк Иван Иванов във връзка с убития 9-годишен ягуар, който бе избягал от зоопарка. Иванов обясни, че залавянето на такъв хищник не е лесно и зависи от много неща: „От точната стрелба, от упойката, която ще се приложи. Няма бърза упойка, която за 1 – 2 минути да упои такова животно като ягуар. Това заяви за Фокус директорът на столичния зоопарк Иван Иванов във връзка с убития 9-годишен ягуар, който бе избягал от зоопарка. Иванов обясни, че залавянето на такъв хищник не е лесно и зависи от много неща: „От точната стрелба, от упойката, която ще се приложи.

"Юнайтед" с трофей, победа над "Ливърпул" и чек за $1 млн.

http://www.cross.bg/livurpyl-yunaiited-minyta-1423965.html

/КРОСС/Манчестър Юнайтед победи Ливърпул с 3:1 на финала на силния международен турнир Intermational Champions Cup в САЩ. Мачът се игра на "Сън Лайт Стейдиъм" в Маями, Флорида. Резултатът бе открит в 13-ата минута от Стивън Джерард, изпълнил точно дузпа, отсъдена заради нарушение на Фил Джоунс срещу Рахийм Стърлинг: 1:0 за Ливърпул. До края на полувремето мърсисайдци доминираха, но не успяха да реализират повторно. През втората част настъпи пълен обрат, макар и тя да започна с натиск на Ливърпул. В 55-ата минута капитанът на Юнайтед Уейн Рууни изравни, а две минути по-късно Хуан Мата със силен шут от границата на наказателното даде преднина на Червените дяволи: 2:1. В 64-та минута бе отменен втори гол на Рууни, но попадението на съотборника му Лингард в 88-ата минута бе зачетено: 3:1 за Юнайтед. Спечеленият трофей, придружен от чек на стойност 1 млн. долара, е първи за новия мениджър на "червените дяволи" Луис Ван Гаал, извел Холандия до бронзовите медали на завършилия неотдавна Мондиал в Бразилия. Победата на Юнайтед срещу Ливърпул бе само черешката на тортата. Фантастичното представяне на отбора на турнето в Северна Америка стартира с разгромното 7:0 срещу Лос Анджелис Галакси, продължи с 3:2 срещу Рома, победа над Интер след дузпи и още една, особено сладка - 3:1 срещу Реал Мадрид. video:http://www.youtube.com/watch?v=PFTykv12sbE  

В разгара на сезона Пощенска банка отчита 50% ръст на агро кредитирането

http://econ.bg/Новини/В-разгара-на-сезона-Пощенска-банка-отчита-50-ръст-на-агро-кредитирането_l.a_i.560237_at.1.html

В разгара на активния земеделски сезон Пощенска банка отчита 50% ръст на усвоените кредити за земеделски стопанства на годишна база към юни...

Над 300 украински военни са се озовали на руска територия, Москва и Киев продължават с взаимните обвинения

http://www.moreto.net/novini.php?n=260193

311 украински военни са се озовали на руска територия, след като са предприели отстъпление заради обстрел от страна на проруските сепаратисти. Те са прекосили границата при ГКПП „Гуково”, предаде Би Би Си. За инцидента съобщи ръководителят на пресцентъра на украинската служба за сигурност Андрей Лисенко.

Кошмарът на женското обрязване

http://www.grreporter.info/Koshmart_na_zhenskoto_obryazvane/15908

Във филма „Обрязване” младата режисьорка Вики Велопулу представя жестокия ритуал, тежките му последствия върху телата и душите на момичетата и жените и дълбоките му корени в културата на кенийците.

прочети повече

200 къщи са под вода в Бяла Слатина

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4230170

Около 200 къщи, основно около река Скът, са наводнени в Бяла Слатина, съобщи Нова телевизия.
Приливната вълна е заляла първите етажи. Няколко от къщите са полуразрушени.
Вълната от петък е дошла и заляла всичко само за пет минути. Хората не са били предупредени и не са имали време да реагират.
В Бяла Слатина пострадалите също са открили риби в Около 200 къщи, основно около река Скът, са наводнени в Бяла Слатина, съобщи Нова телевизия. Приливната вълна е заляла първите етажи. Няколко от къщите са полуразрушени. Вълната от петък е дошла и заляла всичко само за пет минути. Хората не са били предупредени и не са имали време да реагират. В Бяла Слатина пострадалите също са открили риби в

200 къщи са наводнени в Бяла Слатина

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4230178

Около 200 къщи, основно около река Скът, са наводнени в Бяла Слатина, съобщи Нова телевизия.
Приливната вълна е заляла първите етажи. Няколко от къщите са полуразрушени.
Вълната от петък е дошла и заляла всичко само за пет минути. Хората не са били предупредени и не са имали време да реагират.
В Бяла Слатина пострадалите също са открили риби в Около 200 къщи, основно около река Скът, са наводнени в Бяла Слатина, съобщи Нова телевизия. Приливната вълна е заляла първите етажи. Няколко от къщите са полуразрушени. Вълната от петък е дошла и заляла всичко само за пет минути. Хората не са били предупредени и не са имали време да реагират. В Бяла Слатина пострадалите също са открили риби в

Япония с нови санкции срещу Русия

http://econ.bg/Новини/Япония-с-нови-санкции-срещу-Русия_l.a_i.560236_at.1.html

Япония одобри въвеждането на нови санкции срещу Русия във връзка със ситуацията в Украйна. Това е трети пакет от мерки, предприети от правителството...

Миризма на трупове се носи в Мизия

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4230171

Трета безсънна нощ прекараха жителите на наводнена Мизия. Възрастно семейство от Мизия спи в автомобила си, показа репортаж на bTV. Двамата пенсионери са сред малцината, успели да спасят част от животните си. Още щом видели, че приижда водата, двамата извели козата, прасетата и взели документи от дома си. Трета безсънна нощ прекараха жителите на наводнена Мизия. Възрастно семейство от Мизия спи в автомобила си, показа репортаж на bTV. Двамата пенсионери са сред малцината, успели да спасят част от животните си. Още щом видели, че приижда водата, двамата извели козата, прасетата и взели документи от дома си.

Изводът на Волгин за новия кабинет: Ако искате да успеете, бъдете предатели

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/BoU81exU3NQ/

Президентът Росен Плевнелиев обяви структурата и състава на служебния кабинет. Начело на новото правителство застава проф. Георги Близнашки.

Честит ни служебен премиер! Отново ни показаха, че качеството, което най-много се цени в България, е ренегатството. Изводът – ако искате да успеете, ако искате да растете в кариерата, бъдете предатели. Е, докато това статукво продължава, всичко в нашата мила държава ще си остане скапано! Сами сме си виновни, че допускаме такива работи да се случват. Вярвам, че все някога ще намерим сили да го променим, побърза с коментара си в социалната мрежа Фейсбук журналистът Петър Волгин.

Служебният кабинет е съставен на принципа “протестър до протестъра, мила мой майно льо”. Ако някой се е надявал, че ще стане министър, пък са го подминали, значи не е крещял до пресипване “Червени боклуци!” Ако не друго, то поне ни е ясен критерият за избиране на мининстри, допълва Волгин, цитира Кросс.

 

 

Срещу какво се изправя служебният кабинет?

http://rss.investor.bg/c/33288/f/564907/s/3d327853/l/0L0Sinvestor0Bbg0Cikonomika0Ei0Epolitika0C3320Ca0Csreshtu0Ekakvo0Ese0Eizpravia0Eslujebniiat0Ekabinet0H17750A80C/story01.htm

Служебните министри трябва да се борят с бюджетен недостиг, орязване на разходи и спрените евросредства, смятат експерти


Миризма на трупове се носи в Мизия

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4230163

Трета безсънна нощ прекараха жителите на наводнена Мизия. Възрастно семейство от Мизия спи в автомобила си, показа репортаж на bTV. Двамата пенсионери са сред малцината, успели да спасят част от животните си. Още щом видели, че приижда водата, двамата извели козата, прасетата и взели документи от дома си. Трета безсънна нощ прекараха жителите на наводнена Мизия. Възрастно семейство от Мизия спи в автомобила си, показа репортаж на bTV. Двамата пенсионери са сред малцината, успели да спасят част от животните си. Още щом видели, че приижда водата, двамата извели козата, прасетата и взели документи от дома си.

Би Ти Ви, Хоризонт и "24 часа" - лидери по доверие

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4229659

“24 часа” е лидер по доверие сред всички национални всекидневници, показва проучване на Институт “Отворено общество” от началото на юли. 
За 17,5% от населението той е най-предпочитан източник на информация за положението в страната, на който имат доверие. “Труд” и “Телеграф” си поделят второто място, но с двойно по-слаб резултат - с по 8,6% “24 часа” е лидер по доверие сред всички национални всекидневници, показва проучване на Институт “Отворено общество” от началото на юли. За 17,5% от населението той е най-предпочитан източник на информация за положението в страната, на който имат доверие. “Труд” и “Телеграф” си поделят второто място, но с двойно по-слаб резултат - с по 8,6%

Египет ще строи нов Суецки канал

http://africa.actualno.com/Egipet-shte-stroi-nov-Suecki-kanal-news_43405.html

Египет обяви, че ще строи нов канал по протежението на Суецкия канал. Председателят на организацията, експлоатираща Суецкия канал, Мохаб Мамиш обяви грандиозния проект на пресконференция в пристанищ...

Директорът на столичния зоопарк: Няма бърза упойка, която за 1-2 минути да упои ягуар

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4230164

Няма бърза упойка, която за 1 – 2 минути да упои такова животно като ягуар. Това заяви за Фокус директорът на столичния зоопарк Иван Иванов във връзка с убития 9-годишен ягуар, който бе избягал от зоопарка. Иванов обясни, че залавянето на такъв хищник не е лесно и зависи от много неща: „От точната стрелба, от упойката, която ще се приложи. Няма бърза упойка, която за 1 – 2 минути да упои такова животно като ягуар. Това заяви за Фокус директорът на столичния зоопарк Иван Иванов във връзка с убития 9-годишен ягуар, който бе избягал от зоопарка. Иванов обясни, че залавянето на такъв хищник не е лесно и зависи от много неща: „От точната стрелба, от упойката, която ще се приложи.

Археолози започват разкопки край нос Калиакра

http://pik.bg/археолози-започват-разкопки-край-нос-калиакра-news210467.html

Археолози започват разкопки край нос Калиакра

Екип археолози начело със заместник-директора на Националния археологически институт при БАН доц. д-р Бони Петрунова започва разкопки в района на нос Калиакра, пише novini.bg.

И тази година община Каварна отдели 20 000 лева от бюджета си за археологическите разкопки на нос Калиакра, в които ще се включат докторанти от Националния археологически институт при БАН и местни хора от ромския квартал на Каварна. Успоредно с разкопките започна и реализацията на трансграничен проект за подводно археологическо проучване на района между Каварна и румънския град Констанца. Вече са направени първите гмуркания в румънски води.

На морското дъно между Калиакра и Констанца има потънали кораби, пристанища и сгради от 4-5-и век пр.н.е. Предвижда се и обучение на подводни екскурзоводи.

Висш политически ешелон ще посети Крим

http://www.cross.bg/krim-politicheski-sustava-1423964.html

/КРОСС/Руското ръководство в пълен състав ще посети идната седмица Крим, бивша автономна република в състава на Украйна, а след анексирането й - република в състава на Руската федерация. За Крим на 12 август ще отпътуват целият висш политически ешелон - президентът Владимир Путин, премиерът Дмитрий Медведев, министри, депутати от Държавната дума, крупни руски предприемачи, както и известни спортисти. По време на посещението руският политически елит ще се срещне с ръководството на Крим. Освен официалните срещи са планирани и събеседвания с обикновени жители на полуострова, с цел да бъдат чути техните жалби и предложения. През същия ден Думата ще се събере в пълен състав в Ялта за среща с Путин и Медведев. "Идеята е на жителите на Крим да бъде внушена увереност в бъдещето и лоялност към тях от страна на Москва. Цели се и привличането на вътрешни инвеститори, тъй като външни няма, а властта да покаже, че не се бои от санкциите на Запада", коментира политологът Константин Калачьов.  

Обявяването на новия служебен кабинет (хронология и видео)

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/08/05/2355927_obiaviavaneto_na_noviia_slujeben_kabinet_hronologiia_i/?ref=rss


Президентът Росен Плевнелиев обяви днес структурата, състава и приоритетите на служебното правителство, което поема управлението на страната след оставката на кабинета "Орешарски" и трябва да проведе предсрочните парламентарни избори на 5 октомври.

Начело на новия Министерски съвет е професорът по конституционно право Георги Близнашки. Той ще има четирима вицепремиери - Екатерина Захариева, Йордан Христосков, Христо Иванов и Илияна Цанова. В списъка на обявените днес министри имаше...

Обявяването на новия служебен кабинет (хронология)

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/08/05/2355927_obiaviavaneto_na_noviia_slujeben_kabinet_hronologiia/?ref=rss


Президентът Росен Плевнелиев обяви днес структурата, състава и приоритетите на служебното правителство, което поема управлението на страната след оставката на кабинета "Орешарски" и трябва да проведе предсрочните парламентарни избори на 5 октомври. Начело на новия Министерски съвет е професорът по конституционно право Георги Близнашки. 

"Дневник" проследи в реално време последните размествания в списъка с министрите, изявлението на президента, както и официалното оповестяване на...

НА ЖИВО: Най-вероятният състав на новия служебен кабинет

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/08/05/2355927_na_jivo_nai-veroiatniiat_sustav_na_noviia_slujeben/?ref=rss


В 11ч. днес президентът Росен Плевнелиев ще обяви официално структурата, състава и приоритетите на служебното правителство, което поема управлението на страната след оставката на кабинета "Орешарски" и трябва да проведе предсрочните парламентарни избори на 5 октомври. Очаква се начело на новия Министерски съвет да бъде професора по конституционно право Георги Близнашки. 

"Дневник" ще проследи в реално време изявлението на президента, както и оповестяването на имената на...

НА ЖИВО: Обявяването на новия служебен кабинет

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/08/05/2355927_na_jivo_obiaviavaneto_na_noviia_slujeben_kabinet/?ref=rss


В 11ч. днес президентът Росен Плевнелиев ще обяви официално структурата, състава и приоритетите на служебното правителство, което поема управлението на страната след оставката на кабинета "Орешарски" и трябва да проведе предсрочните парламентарни избори на 5 октомври. Очаква се начело на новия Министерски съвет да бъде професора по конституционно право Георги Близнашки. 

"Дневник" ще проследи в реално време изявлението на президента, както и оповестяването на имената на...

Снежина Маджарова и Ивелина Василева за проблема с имотите на тракийските бежанци

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/Ob8TyTuDUBs/

Министърът на външните работи Кристиан Вигенин признава за застой по отношение на намиране на решение на проблема с имотите на бежанците от Източна Тракия и Мала Азия. По време на мандата си е разпоредил преглед, с участие на юристи и други експерти, на Ангорския договор, като цената на услугите им остава тайна. Резултатите от работата също.

Това става ясно от писмен отговор на въпрос зададен от народните представители от ПП ГЕРБ-Бургас Снежина Маджарова и Ивелина Василева.

„Въпросът за уреждането на имуществените претенции за наследниците на бежанците от Източна Тракия и Мала Азия от дълги години вълнува много наши съграждани. Липсва каквато и да е била публична информация относно предприетите от вашето правителство действия по този казус”, пише в мотивите на питането на депутатите от Бургас.

„Многократно в приемните ни дни сме се срещали с представители на Тракийските дружества, които са поставяли проблемите си пред нас. Тъй като повече от година има пълна неяснота около действията на Министерството на външните работи ние зададохме конкретни въпроси за работата на министъра по темата. За съжаление очевидно няма никакво движение по казуса, но за сметка на това вероятно са раздадени хонорари за външни експерти, чиято работа или е секретна или изобщо не е свършена”, коментира народният представител Снежина Маджарова. Тя вече предостави в оригинал отговора на министър Вигенин на няколко от Тракийските дружества, които потърсиха контакт с нея.

 

Световната банка дава $200 млн. за борбата с ебола

http://www.bnews.bg/article-112978

Световната банка дава 200 милиона долара на страни от Западна Африка за борба с ебола. Вирусът уби вече близо 900 души.

Monty Python Live (mostly) на екран във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=260180

Животът често ни предлага изненади, но малко от тях са толкова прекрасни като едно събиране на групата „Монти Пайтън”. Ерик Айдъл, Джон Клийз, Майкъл Пейлин, Тери Джоунс и Тери Гилиъм излязоха отново заедно на сцената на O2 Arena в Лондон вчера – 33 години след легендарното им шоу в „Холивуд Боул” в Лос Анджелис.

Златото се доближи до 1300 долара

http://econ.bg/Новини/Златото-се-доближи-до-1300-долара_l.a_i.560234_at.1.html

Златото се доближи до цена от 1300 долара за тройунция, след като индекс, измерващ състоянието на сектора на услугите в Китай падна до рекорден...

Зеленогорски:50 на сто от избирателите ни не искат съюз с ГЕРБ

http://frognews.bg/news_74180/

Всеки има право да изложи своите мотиви и да вземе лично решение. Важното е че всички партии, включително ДСБ, потвърдиха, че остават в Реформаторския блок, каза заместник-председателят на движение „България на гражданите" Найден Зеленогорски по повод оттеглянето на Радан Кънев от поста говорител на Реформаторския блок.

Има ли климатично оръжие

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4229774

Напоследък покрай жестоките природни аномалии се заговори за феномена ХААРП. Твърди се, че това е климатично оръжие за налагане на нов световен ред или че е нова система за контрол върху времето. 
Според учения Христо Смоленов въздействието върху климатичните процеси е само страничен аспект от действието на това съоръжение, базирано в Аляска, САЩ. Напоследък покрай жестоките природни аномалии се заговори за феномена ХААРП. Твърди се, че това е климатично оръжие за налагане на нов световен ред или че е нова система за контрол върху времето. Според учения Христо Смоленов въздействието върху климатичните процеси е само страничен аспект от действието на това съоръжение, базирано в Аляска, САЩ.

Сурогацията - морал, надежда и много пари

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4229750

ЕВЕЛИНА СЛАВКОВА

Не знам дали знаете превода на “Мater    semper - certa est”? От латински преведено това означава “майката е винаги ясна”. Да, но в днешно време оказва се това не е точно така. Пример за това е, разбира се, сурогатното майчинство.
Преди дни светът полудя след новината за драмата на една тайландска сурогатна майка. 21-годишната ЕВЕЛИНА СЛАВКОВА Не знам дали знаете превода на “Мater semper - certa est”? От латински преведено това означава “майката е винаги ясна”. Да, но в днешно време оказва се това не е точно така. Пример за това е, разбира се, сурогатното майчинство. Преди дни светът полудя след новината за драмата на една тайландска сурогатна майка. 21-годишната

Номинации за депутати ще издигне БСП – Бургас на 16 -ти август

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/wTbwfVqqo4o/

На 16.08.2014 /събота/, от 10.00 часа, в залата на театър „Адриана Будевска” в Бургас, ще се състои XIX –та общинска конференция на БСП – Бургас. В дневния ред на форума са включени: анализ на политическата обстановка и обсъждане на задачите пред партийната организация, обсъждане отчета на народните представители от 2 – ри МИР Бургас от ПГ на Коалиция за България в 42 -то Народно събрание, издигане на номинации за кандидати за народни представители.

Русия тревожи САЩ с въздушни маневри край Украйна

http://www.bnews.bg/article-112979

Държавният департамент на САЩ нарече "провокация" руските учения край украинската граница. По-рано говорителят на руските ВВС полковник Игор Климов заяви, че това е един от етапите в подобряването на взаимодействието на военновъздушните части за 2014 г.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване