Черно море фаворит в днешния мач срещу столичните железничари

http://www.moreto.net/novini.php?n=265670

Локомотив (София) гостува на Черно море в мач от Х кръг на българската „А“ група. Двубоят е днес от 17 ч. на стадион „Тича“ във Варна. Настроението в лагера на "моряците" обаче е по-добро заради скорошните резултати в "А" група и за Купата на България.

В омагьосания кръг на субсидираната заетост

http://www.investor.bg/analizi/85/a/v-omagiosaniia-kryg-na-subsidiranata-zaetost,180803/

Социалните програми в ЕС акцентират върху пасивна политика, която създава умения и знания у безработните, за да се реализират впоследствие

Варненци с бронз на международен турнир по баскетбол в инвалидни колички

http://www.moreto.net/novini.php?n=265666

Турция спечели титлата в 3-ото издание на международния турнир по баскетбол в инвалидни колички, който се проведе в новата спортна зала на СОУ „Елин Пелин” във Варна. Въпреки по-малкия брой участници тази година, надпреварата предложи страхотни емоции за състезатели и зрители, а битките бяха коя от коя по-оспорвани.

Първият сняг ще падне на 19 октомври, месецът ще е хладен

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4336589

Въпреки, че началото на седмицата ще започне със слънце, то студът ще се завърне с пълна сила още на 1 октомври. Тогава ще започне понижаване на температурите и на 19 октомви се очаква да падне първия сняг. Това стана ясно от прогнозата на Националния институт по метерология и хидрология към БАН. 
През октомври ще бъде хладно. Въпреки, че началото на седмицата ще започне със слънце, то студът ще се завърне с пълна сила още на 1 октомври. Тогава ще започне понижаване на температурите и на 19 октомви се очаква да падне първия сняг. Това стана ясно от прогнозата на Националния институт по метерология и хидрология към БАН.  През октомври ще бъде хладно.

Съдът гледа делото "Костинброд"

http://politics.actualno.com/Sydyt-gleda-deloto-Kostinbrod-news_52069.html

Софийски градски съд (СГС) ще заседава по делото срещу бившия главен секретар на министерски съвет Росен Желязков. Делото за скандала с бюлетините в Костинброд, предаде БГНЕС. То започна на 11 юни ...

Арменската църква във Варна отпразнува 170 години

http://pik.bg/арменската-църква-във-варна-отпразнува-170-години-news230912.html

Арменската църква във Варна отпразнува 170 години

С тържествена служба Варненската арменска Апостолическа Православна Света Църква „Св. Саркис“ отпразнува 170 години от създаването си. Гост на тържествената литургия беше и кметът на Варна Иван Портних. Той поздрави миряните, като сподели, че по време на службата се е молил за здравето и благоденствието на всички представители на арменската общност, които са неразделна част от варненската общественост. По време на разговорите с хората в храма бе поставен и проблемът, свързан с арменските гробища, като кметът пое ангажимент за неговото разрешаване.

Домакини на събитието бяха председателят на църковното настоятелство на „Св. Саркис“ – г-н Масис Багдатян и Бардухимеос Акобян – свещеник.

Арменската църква „Св. Саркис“ е една от десетте арменски църкви в България. Съграждането й започва по инициатива на тогавашния народен първенец на Варненската арменска колония – Хаджи Саркис Хайрабедян. През 2002 г. по инициатива на църковното настоятелство, с помощта на бизнес, организации и частни лица храмът бива обновен. Вече 170 години в църквата се извършват литургии, ритуали и звучи красива арменска църковна музика.

Вложители в КТБ: Отворете банката, че избори може и да няма!

http://pik.bg/вложители-в-ктб-отворете-банката-че-избори-може-и-да-няма-news230913.html

Вложители в КТБ: Отворете банката, че избори може и да няма!

Вложители на Корпоративна търговска банка утре ще излязат отново на протест.

„Излизаме да протестираме, опъваме палатките, избори може и да няма”, заяви пред журналисти Божидар Томалевски, член на на Facebook групата „КТБalive“ и лидер на „Другата България“.

„Елате и ни подкрепете. Задръжте хората в България, парите също”, призоваха вложителите.

Уличният натиск е единственият възможен начин да се справим с престъпното принудително бездействие на БНБ по случая с Корпоративна търговска банка отчете и председателят на КТ „Подкрепа“ Константин Тренчев, който днес се присъедини към пресконференцията организирана от групата на протестиращите. Синдикалният лидер обяви, че

„Подкрепа” ще разпрати писма с апел за протест до всички фирми, чиито пари са свързани с КТБ.

По думите му, БНБ бездейства принудително.

Тя знае какво трябва да се направи, но не ѝ се позволява да го стори. Константин Тренчев съобщи, че има и уволнен шеф на правния отдел в банката, заради което КТ „Подкрепа“ ще търси среща с квесторите и ще изпрати писмо до БНБ, като синдикатът е готов „да извади всичките си оръжия, включително международни“.

Междувременно вложителите в КТБ са на мнение, че банката може да функционира нормално и в момента с наличните и 1,5 милиарда лева кеш, стига да се наложи ограничение за големите вложители.

„Ако обаче отварянето на КТБ не стане до две седмици, ще настъпи технически фалит”категорични са вложителите и настояват още да бъдат ограничени всички възможности за разпродаване на активите на КТБ и банка „Виктория”. Според тях в момента има апетит това да се прави на ниски цени.

Явно Европейската комисия реагира по-бързо от родните институции, възмути се Томалевски. Той отново заяви, че управителят на БНБ Иван Искров лъже, че законодателството ни не е синхронизирано с европейското, заради което започна и наказателната процедура на ЕК срещу нас. Според вложителите втората причина за процедурата е нарушаване правото на свободно движение на капиталите, което е по-тежко провинение.

От „КТБalive" съобщиха пред журналистите, че разполагат с данни и снимки, че Иван Искров е бил на почивка в Анталия „с нашите пари”.

Те настояват в първия ден от живота на новото Народно събрание да се поиска оставката на Искров. Според Константин Тренчев пък има потенциален вариант парламентът да отстрани целият Управителен съвет на БНБ, пише Bnews.bg.

Ограничено разпространение на агитационни материали на „Нова алтернатива" в следствения арест в София

http://www.cross.bg/materiali-lazarov-alternativa-1432307.html

/КРОСС/ Суматоха сред служителите в следствения арест в София предизвика опитът на водачът на листата на партия „Нова алтернатива" за 25 МИР София, Валентин Лазаров да остави агитационни материали след посещението му при близо 600 задържани там.  Цел на продължилото по-малко от час (10-10.45 ч.) посещение е била задържаните да бъдат запознати с програмата на партията и най-вече с предвижданите реформи в съдебната система и прекратяването на необосновани арести и репресии. Служителите отправили запитване към директора на ГД „Изпълнение на наказанията" Митко Димитров, в резултат на което от агитационните материали са били допуснати само по два екземпляра, посочва пресцентърът на партията. „Съгласно българското законодателство тези задържани имат право на глас, но технически нямат никакъв достъп до медии и няма как да се запознаят с политическите платформи на партиите", коментира Лазаров. Поради тази причина той пожелал да остави от рекламните материали на партията -календарчета и листовката „Стига толкова! Не на страха". „Тези действия са неправомерни, тъй като тези хора имат право на глас и това е единственият начин да изберат за кого да гласуват", категоричен е Лазаров. Той уточнява, че разполага с информация, че в следствения арест предизборните материали на други партии са разпространявани свободно

Фолк певец злоупотребява с името на Кучкова

http://www.bnews.bg/article-117554

Очевидно Александър доста злоупотребява с името на Елена Кучкова...

Камерън мислел да подаде оставка, ако шотландците гласуват за независимостта

http://www.mediapool.bg/kameran-mislel-da-podade-ostavka-ako-shotlandtsite-glasuvat-za-nezavisimostta-news225343.html

Британският премиер Дейвид Камерън призна, че е мислел да подаде оставка, ако шотландците се бяха обявили за независимост на референдума на 18 септември, предаде Франс прес, като се позова на в. "Сън".   В интервю за британския таблоид Камерън казва: "Мислех за възможността да подам оставка, защото дълбоко се вълнувам от този въпрос. Ако Шотландия беше взела решение да напусне Обединеното кралство, сърцето ми щеше да е разбито".   "Мислех си какво е уместно да се направи в случай на независимост на Шотландия и реших, че най-простото би било да кажа: "Сърцето ми е разбито и да си отида", споделя Камерън.   Той обаче добавя, че в крайна сметка сигурно е щял да остане на поста си, воден от чувството за дълг, за да не задълбочи политическата и институционалната криза, която би причинило излизането на Шотландия от съюза с Англия.   На референдума противниците на независимостта спечелиха с 55,30 процента, а привържениците получиха 44,70 процента.

Учени: Санирането крие опасност от рак

http://pik.bg/учени-санирането-крие-опасност-от-рак-news230906.html

Учени: Санирането крие опасност от рак

Енергоспестяващите технологии в строителството могат да причинят рак, тъй като вдигат равнището на радон, пише специализираният здравен портал framar.bg.

Радонът е вторият причинител на рак на белите дробове след тютюна.

"Енергоспестяващите сгради увеличават концентрацията на радона до 56,6 на сто. Това означава 278 случая на преждевременна смърт или загуба на 4700 години живот годишно само във Великобритания", показват данни от изследване.

Радонът се натрупва в енергоспестяващите сгради заради измененията в стандартната схема на обмяна на вътрешния и външния въздух.

При строителството всичко е насочено към херметизиране на помещението.

В такива сгради е по-висок и рискът от образуване на мухъл и гъбички. В такава среда хората изпитват умора, дразнене на дробовете и сълзене.

Пилотите в Ер Франс прекратиха стачката си

http://www.mediapool.bg/pilotite-v-er-frans-prekratiha-stachkata-si-news225342.html

Най-големият синдикат на пилотите в авиокомпания Ер Франс Ес Ен Пе Ел /съкращение от френското Национален синдикат на пилотите/, обяви, че прекратява стачката, засегнала авиопревозвача от две седмици и превърнала се в най-продължителната в историята му, предаде Франс прес.   Синдикатът пояснява, че е взел решението, след като ръководството на компанията не е удовлетворило исканията на синдиката.   "Условията за социален диалог няма и ние решихме да поемем нашата отговорност, като прекратим стачните действия", каза говорителят на синдиката Гийом Шмид.   Той добави, че пилотите искат да продължат разговорите с ръководството при по-ведър климат.   Над половината от пилотите на Ер Франс започнаха стачка на 15 септември в знак на протест срещу плановете на авиокомпанията да развива нискобюджетното си подразделение Трансавиа (Transavia).

Швейцарците отказаха въвеждане на единна държавна система за здравно осигуряване

http://www.mediapool.bg/shveitsartsite-otkazaha-vavezhdane-na-edinna-darzhavna-sistema-za-zdravno-osiguryavane-news225341.html

Швейцарците се обявиха против отмяна на сегашната система за здравно осигуряване на референдум, организиран по искане на левицата, предаде Франс прес.   Мнозинство от 64 на сто е отхвърлило предложението да се въведе единна държавна здравна каса, показват прогнозните резултати за гласуването на социологическия институт Gfs.   Единната здравна каса, според инициативата, трябваше да замени сегашните 61 частни застрахователни каси, които според вносителите струват твърде скъпо. Според сегашната система всички швейцарци са задължени да имат базова здравна застраховка в една от тези застрахователни компании.   При средна работна заплата от 4950 швейцарски франка (4100 евро) месечната здравна осигуровка е около 400 франка на човек, посочва АФП.

Нощта ще е ясна, утре - предимно слънчево

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4336581

През нощта ще е ясно, утре предимно слънчево. Почти тихо. Минимални температури между 6° и 11°, максимални между 17° и 22°. В София минимална 8°, максимална около 19°. Над Черноморието ще е предимно слънчево. Вятърът ще отслабне и ще се ориентира от изток. Максимални температури на въздуха ще са между 19°-20°. През нощта ще е ясно, утре предимно слънчево. Почти тихо. Минимални температури между 6° и 11°, максимални между 17° и 22°. В София минимална 8°, максимална около 19°. Над Черноморието ще е предимно слънчево. Вятърът ще отслабне и ще се ориентира от изток. Максимални температури на въздуха ще са между 19°-20°.

Икономисти: Трябва да се преразгледат разходите в новата актуализация на бюджета

http://www.moreto.net/novini.php?n=265654

Трябва да се преразгледат разходите в новата актуализация на бюджета. Това коментира в сутрешния блок на ТВ "Европа" икономистът Калоян Стайков. Според него държавата ни няма нужда от теглене на нов заем, какъвто е предвиден в новия проект на бюджета, подготвен от служебното правителство.

Москва зове за нов „рестарт” в отношенията с Вашингтон

http://www.mediapool.bg/moskva-zove-za-nov-restart-v-otnosheniyata-s-vashington-news225340.html

Москва призова за нов "рестарт" в отношенията с Вашингтон, изтъквайки, че ситуацията в Украйна, довела до западни санкции срещу Русия, се подобрява благодарение на мирната инициатива на Кремъл, предаде Ройтерс в неделя, позовавайки се на интервю на руския външен министър Сергей Лавров за руския Пети телевизионен канал. Той посочи още, че страната му няма желание да продължи войната на санкциите. Същевременно обаче Лавров придружи тези помирителни нотки в интервюто си с остри критики към подхода на Съединените щати и Европейския съюз към кризата в Украйна, ситуацията в Сирия и Ирак, борбата с тероризма и за това, че „не са преодолели начина на мислене от епохата на Студената война”. Рестарт 2.0 Вашингтон и Брюксел обвиняват Москва, че подкрепя проруското въстание в Източна Украйна и й наложиха санкции, които бяха неколкократно затягани след анексирането на Крим. Конфликтът доведе отношенията между Москва и Запада до най-ниската точка след края на Студената война. Президентът на САЩ Барак Обама заяви миналата седмица, че санкциите може да бъдат отменени, ако Русия поеме по пътя на мира и дипломацията. В интервюто си в неделя руският външен министър заяви, че е време да се повтори "рестартът" - дума, използвана по-рано от Вашингтон да опише политиката на размразяване на руско-американските отношения. "Сега отношенията ни със САЩ се нуждаят от това, което американците биха нарекли "рестарт no2" или "рестарт 2.0", посочи той. Лавров отчете, че диалог между страните в Украйна има и има резултати от изпълнението на минските договорености. "Установи се прекратяване на огъня, естествено не без проблеми. Внедрява се механизъм за контролирането на това прекратяване на огъня. Започнаха преговори по линията Русия-ЕС-Украйна, възобновяват се газовите преговори", посочи Лавров. "Ако бяхме проявили всички аналогична добра воля, според мен отдавна щяхме да излезем от този ненормален период", подчерта руският външен министър, цитиран от ИТАР-ТАСС. Той припомни, че решението, взето от ЕС и Украйна да не влиза в действие до края на 2015 г. споразумението за асоцииране на Украйна в онези му части, които създават риск за руската икономика, е същото, за което е настоявал и Виктор Янукович, когато е искал да отложи подписването на споразумението през ноември на 2013 г. "Стигнахме до аналогичен резултат 10 месеца по-късно, но с огромната цена на човешки животи", каза Лавров. Русия няма никакво желание да продължи войната на санкциите "Не сме заинтересовани настоящият период да се проточва до безкрай. Ние нямаме никакво желание да продължим войната на санкциите, размяната на удари. Ние няма да продължим да налагаме санкции само, за да дразним някого, както се случва с нашите партньори, когато те приемат по отношение на нас принудителни мерки. Както заяви руският президент Владимир Путин, ние ще мислим за защитата на нашите икономически и други интереси", подчерта Лавров. Русия не чувства никаква изолация, но и не иска да се отказва от сътрудничеството с Европа и САЩ, посочи той. "Убеден съм, че случващото се сега е временно. Европа и САЩ също печелят доста от сътрудничеството с Русия", каза Лавров. Дипломат номер едно на Москва каза, че според анализи обединените усилия на Русия и ЕС и създаването по предложение на Путин на единно икономическо и хуманитарно пространство от Атлантическия до Тихия океан съществено ще увеличи глобалната конкуретноспособност на Русия и на ЕС. Дипломатът обвърза настоящото отношение на Запада към Русия с дефицит на западни специалисти по руските въпроси. Лавров разкритикува западните партньори на Русия, че така и не са успели да преодолеят начина на мислене от епохата на Студената война и преди украинската криза са се опитвали да постигнат договорености с Русия не на основата на равноправието, а въз основа на едностранната изгода. Като пример Лавров посочи едностранното излизане на САЩ от Договора за противоракетна отбрана, което е заставило Русия да доказва, че тази американска стъпка се прави с цел САЩ да укрепят способността си да доминират във военно-стратегически план. Като друг пример Лавров посочи и преговорите с ЕС, когато по различни поводи Брюксел не искал да продължи работата по нови базови споразумения и искал отстъпки от Русия, а после "замотал" нещата с въпроса за безвизовия режим. Министърът изброи упреците отправяни към Русия във връзка със ситуацията около Едуард Сноудън, отказа на Москва да поддържа проекти на резолюции за Сирия, насочени срещу правителството на Башар Асад или във връзка с олимпийските игри в Сочи, представени от западните партьори като апотеоз на стремежите на някакъв си авторитарен режим да укрепи позициите си. Същевременно НАТО продължи да се разширява на изток и военната инфраструктура на алианса да се приближава към руските граници, въпреки дадените на Русия обещания, припомни Лавров. Накрая Лавров каза, че Русия отдавна и без каквато и да е коалиция се опитва да помогне на Ирак и на Сирия да се противопоставят на тероризма, като им доставят съвременни оръжия. Той добави, че в борбата с терористите трябва да има общи критерии, а не да се смята, че има добри и лоши терористи и добри да са онези, които помагат за свалянето на лидери, които не се нравят лично на някого, а лошите да са онези, които убиват американци. "С терористите трябва да се борим с всички сили, но защо американците не видяха по-рано тази заплаха", каза Лавров и посочи, че американците са видели заплахата едва след показването на отвратителните екзекуции на двама американски журналисти.

Сергей Лавров: Русия няма желание да продължи войната на санкциите

http://www.mediapool.bg/sergei-lavrov-rusiya-nyama-zhelanie-da-prodalzhi-voinata-na-sanktsiite-news225340.html

Русия няма никакво желание да продължи войната на санкциите, заяви руският министър на външните работи Сергей Лавров в интервю за руския Пети телевизионен канал, цитирано от ИТАР-ТАСС.   "Не сме заинтересовани настоящият период да се проточва до безкрай. Ние нямаме никакво желание да продължим войната на санкциите, размяната на удари. Ние няма да продължим да налагаме санкции само, за да дразним някого, както се случва с нашите партньори, когато те приемат по отношение на нас принудителни мерки. Както заяви руският президент Владимир Путин, ние ще мислим за защитата на нашите икономически и други интереси", подчерта Лавров.   Лавров отчете, че диалог между страните в Украйна има и има резултати от изпълнението на минските договорености. "Установи се прекратяване на огъня, естествено не без проблеми. Внедрява се механизъм за контролирането на това прекратяване на огъня. Започнаха преговори по линията Русия-ЕС-Украйна, възобновяват се газовите преговори", посочи Лавров.   "Ако бяхме проявили всички аналогична добра воля, според мен отдавна щяхме да излезем от този ненормален период", подчерта руският външен министър.   Той припомни, че решението, взето от ЕС и Украйна да не влиза в действие до края на 2015 г. споразумението за асоцииране на Украйна в онези му части, които създават риск за руската икономика, е същото, за което е настоявал и Виктор Янукович, когато е искал да отложи подписването на споразумението през ноември на 2013 г.   "Стигнахме до аналогичен резултат 10 месеца по-късно, но с огромната цена на човешки животи", каза Лавров.   Русия не чувства никаква изолация, но и не иска да се отказва от сътрудничеството с Европа и САЩ, посочи той. "Убеден съм, че случващото се сега е временно. Европа и САЩ също печелят доста от сътрудничеството с Русия", каза Лавров.   Дипломат номер едно на Москва каза, че според анализи обединените усилия на Русия и ЕС и създаването по предложение на Путин на единно икономическо и хуманитарно пространство от Атлантическия до Тихия океан съществено ще увеличи глобалната конкуретноспособност на Русия и на ЕС.   Дипломатът обвърза настоящото отношение на Запада към Русия с дефицит на западни специалисти по руските въпроси.   Лавров разкритикува западните партньори на Русия, че така и не са успели да преодолеят начина на мислене от епохата на Студената война и преди украинската криза са се опитвали да постигнат договорености с Русия не на основата на равноправието, а въз основа на едностранната изгода. Като пример Лавров посочи едностранното излизане на САЩ от Договора за противоракетна отбрана, което е заставило Русия да доказва, че тази американска стъпка се прави с цел САЩ да укрепят способността си да доминират във военно-стратегически план. Като друг пример Лавров посочи и преговорите с ЕС, когато по различни поводи Брюксел не искал да продължи работата по нови базови споразумения и искал отстъпки от Русия, а после "замотал" нещата с въпроса за безвизовия режим.   Министърът изброи упреците отправяни към Русия във връзка със ситуацията около Едуард Сноудън, отказа на Москва да поддържа проекти на резолюции за Сирия, насочени срещу правителството на Башар Асад или във връзка с олимпийските игри в Сочи, представени от западните партьори като апотеоз на стремежите на някакъв си авторитарен режим да укрепи позициите си.   Същевременно НАТО продължи да се разширява на изток и военната инфраструктура на алианса да се приближава към руските граници, въпреки дадените на Русия обещания, припомни Лавров.   Накрая Лавров каза, че Русия отдавна и без каквато и да е коалиция се опитва да помогне на Ирак и на Сирия да се противопоставят на тероризма, като им доставят съвременни оръжия.   Той добави, че в борбата с терористите трябва да има общи критерии, а не да се смята, че има добри и лоши терористи и добри да са онези, които помагат за свалянето на лидери, които не се нравят лично на някого, а лошите да са онези, които убиват американци   "С терористите трябва да се борим с всички сили, но защо американците не видяха по-рано тази заплаха", каза Лавров и посочи, че американците са видели заплахата едва след показването на отвратителните екзекуции на двама американски журналисти.

Лавров: Русия не иска войната на санкциите

http://www.vesti.bg/sviat/evropa/lavrov-rusiia-ne-iska-vojnata-na-sankciite-6023438

Руският външен министър смята, че отношенията на страната му със САЩ имат нуждата от втори „рестарт“

Руски командир захлупи с тялото си граната, спаси свой подчинен

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4336577

Командирът на военно поделение в град Лесное полковник Серик Султангабиев е закрил с тялото си граната и е спасил свой подчинен. Това стана ясно след съобщение на представителят на Уралското регионално командване на вътрешните войски на РФ Алла Авдеева, цитирана от РИА Новости. Той обясни, че здравословното състояние на командира се подобрява. Командирът на военно поделение в град Лесное полковник Серик Султангабиев е закрил с тялото си граната и е спасил свой подчинен. Това стана ясно след съобщение на представителят на Уралското регионално командване на вътрешните войски на РФ Алла Авдеева, цитирана от РИА Новости. Той обясни, че здравословното състояние на командира се подобрява.

Брашно от рожков - най-старият подсладител, сега модерен като годжи бери

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4335605

Казват, че всички модерни супер храни си имат български еквиваленти. На годжи берито например, което удължавало живота, били рожковите. Това разказва актьорът Ивайло Захариев, който се старае да се храни здравословно и чете много литература по въпроса.
Рожковът е бобово растение. Не е широко разпространено у нас - среща се по Черноморието и в няко Казват, че всички модерни супер храни си имат български еквиваленти. На годжи берито например, което удължавало живота, били рожковите. Това разказва актьорът Ивайло Захариев, който се старае да се храни здравословно и чете много литература по въпроса. Рожковът е бобово растение. Не е широко разпространено у нас - среща се по Черноморието и в няко

Япония потвърди първите четирима загинали при изригването на вулкана Онтаке

http://asia.actualno.com/Japonija-potvyrdi-pyrvite-chetirima-zaginali-pri-izrigvaneto-na-vulkana-Ontake-news_52066.html

Потвърдени бяха първите смъртни случаи от над 30-те планинари, смятани за загинали край върха на японския вулкан, който изригна без предупреждение, изхвърляйки пепел, скали и пара. Спасителите, борещи...

Защо актуализация на бюджета не трябва да се прави така, както я предлага кабинетът

http://offnews.bg/news/n_1/n_394719.html

Актуализацията на Бюджет 2014 г. – по-високи разходи и драстично увеличение на държавния дълг. Пътят към спасяване на КТБ с държавни средства е открит. Още с приемането на Закона за държавния бюджет (ЗДБ) за 2014 г. имаше достатъчно аргументи в полза на тезата, че в него има прекалено оптимистично заложени приходи, които е невъзможно да бъдат изпълнени. След проваления опит за актуализация на бюджета от правителството на Пламен Орешарски, служебното правителство в съботния ден на 27 септември предложи своя версия за актуализация. В предложеия документ и в мотивите към него правят впечатление два основни момента: - вместо сериозен опит за консолидиране (намаляване) на неефективните разходи, бюджетните разходи са увеличени - създадена е предпоставка за спасяване на КТБ с изцяло държавни средства, включително на пълния размер на намиращите се в банката средства по депозити и разплащателни сметки, като е предвидено двукратно увеличение на размера държавния дълг спрямо заложения в първоначалния бюджет, а именно с още 4.5 млрд лв. до 8.9 млрд. лв. за годината И двете характеристики на предложението на Министрески съвет, респективно Министреството на финансите са притеснителни и де факто отговарят на неотдавна лансираната теза на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че за справяне с трудната икономическа и финансова ситуация в страната държавата трябва да изтегли допълнителен дълг в размер на 4.5 млрд. лв., за да покрие натрупаните дефицити в НЕК, НЗОК и за спасяване на КТБ. Коалиция ДЕСНИТЕ вече изрази своето неодобрение за подобна визия за разрешаване на кризата в страната в своя публична позиция, но настоящата актуализация, предложена от служебното правителство, изисква още веднъж да се изрази категорично несъгласие с подобен подход. Заложеното намаление на актуализираните приходи е 1.1. млрд. лв., което е свързано с неизпълнението на приходите от ДДС и акцизи във връзка с дефлационните процеси, както в страната, така и на световните пазари, по-слабото от очакваното възстановяване на вътрешното търсене и намаления внос. И ако това намаление на приходите е обяснимо и разбираемо, то не така стоят нещата с решението за увеличение на разходите в актуализацията на бюджета с 448.5 млн. лв. Това, което е притеснително в случая е, че почти не е направен опит за оптимизиране или редуциране на разходите, а върху заложените в настоящия бюджет са прибавени нови. Обяснението за този подход според мотивите към актуализацията на бюджета са поетите вече ангажименти за разходи в редица разпоредители с бюджетни средства. В случая правителството приема, че след като има такива поети ангажименти, съответните разходи трябва да бъдат направени. Единствената редукция на разходи се дължи на неусвоените и недоговорени средства от инвестиционната програма “Растеж и устойчиво развитие на регионите” в размер на 130 млн. лв. Следва да се отбележи, че посочените 448.5 млн. лв. са записани не по различните видове пера в бюджета, а в точката “Резерв за непредвидени и/или неотложни разходи”, което де факто дава пълна свобода на министъра на финансите да използва тези средства по свое усмотрение, въпреки че в мотивите към проектозакона фигурират конкретни нужди по различни програми и за конкретни държави структури. Част от средствата в размер на 100 млн. лв. ще бъдат насочени за актуализиране бюджета на НЗОК, който вече беше веднъж увеличен с 225 млн. лв., въпреки разкритите напоследък случаи на сериозно източване на Здравната каса с десетки милиони лева. Трябва да бъде посочено също така, че в актуализацията на бюджета не са отчетени наличните буфери от неизпълнение на някои разходи, които ще оставят допълнителен ресурс на разположение на министъра на финансите за преразпределение. Такъв е случаят например с капиталовите разходи, чието изпълнение към края на юли е в размер на 24.7% от заложените в бюджета. Това е перото, което всяка година търпи сериозно неизпълнение и най-вероятно през настоящата няма да има разлика в това отношение. Ако все пак се допусне, че до края на годината ще има някакво наваксване на посочените разходи, то е съвсем реалистично да се очаква неизпълнение на тези разходи от порядъка на 30%, което означава спестени средства в размер на около 315 млн. лв. Най-вероятно този размер ще бъде по-голям. Така се оказва, че въпреки критиките към разходната част на бюджета от страна на служебното правителство, вместо сериозна редукция в актуализирания бюджет всъщност е заложено тяхното увеличение и то не за конкретни цели, а по усмотрение на правителството. Ясно е, че при подобен подход бюджетният дефицит ще надхвърли сериозно не само предварително заложения, но и границата от 3%, над която срещу България ще бъде задействана процедурата за свръхдефицит на Европейската комисия със съответните бъдещи фискални ограничения и санкции. Заложеният дефицит в актуализираният вариант на бюджета е 4% или 3.15 млрд лв. Подобен подход за решаване на фискалните проблеми на страната неминуемо водят и до увеличение на държавия дълг. За съжаление заложеното увеличение на държавния дълг не е само с по-големия размер на бюджетния дефицит, спрямо предварително заложения. Актуализираните параметри на бюджета водят до допълнителен дефицит от 1.5 млрд. лв., който заедно с първоначално заложения в размер на 1.47 млрд. лв. достига 2.9 млрд. Държавният дълг в случая би следвало да се увеличи само с още 1.5 млрд. лв., докато всъщност правителството предлага увеличение с допълнителни 4.5 млрд. лв. Разликата от 2.9 млрд. лв. всъщност е предвидено да се използва като директна подкрепа за банките в рамките на одобрената от ЕК държавна помощ , като в същата рамка е разрешено на Фонда за гарантиране на влоговете в банките (ФГВБ) да получи заем в размер на 700 млн. лв. Ако не се прибегне до държавна помощ, а само до варианта на заем за фонда от 700 млн. лв. най-вероятно ще се върви към фалит на КТБ и изплащане само на гарантираните депозити, чийто размер най-вероятно е намалял в сравнение с първоначалната информация и затова необходимата сума на Фонда е по-малка от очакваната. При варианта на допълнителни 2.9 млрд. лв. държавна помощ явно ще се търси спасяване на банката с държавни средства, включително на пълния размер на депозитите, като разбира се тези пари могат да бъдат използвани и за стабилизиране на банковата система при необходимост. Възможен е и комбиниран вариант, включващ заем за Фонда от 700 млн. лв. и държавна помощ в размер на 2.2 млрд. лв. Ако се тръгне към цялостно спасяване на КТБ, това със сигурност ще изисква приемането на специален закон от новия парламент. В предложението за актуализация на бюджета е заложено и поемането на държавни гаранции в полза на ФГВБ, което дава възможност на фонда да изтегли заем в размер на допълнителни 2 млрд. лв. В този случай най-вероятно се допуска възможността спасяването на КТБ и на възможни допълнителни проблеми в банковата система да се покрие единствено със заеми от Фонда. Комбинираният ресурс в случая – държавна помощ и държавно гарантиран заем за ФГВБ достига 4.9 млрд. лв. Не трябва да се забравя в случая, че във Фонда има на разположение още 2.1 млрд. лв., което прави общата сума на разположение 7 млрд. лв. Това е повече от достатъчен ресурс за цялостно спасяване на КТБ, ако новото правителство реши да предприеме подобен ход. От всичко казано до тук ясно се вижда, че актуализацията на бюджета всъщност не предполага някакви реформи или обуздаване на нереалистично планираните разходи. Напротив разходите, заложени в бюджета от правителството на Пламен Орешарски са запазени почти без изменение, с козметични корекции и всъщност върху тях са добавени нови. Този подход води до драстично увеличение на държавния дълг на България, като общото увеличение за 2014 г. може да достигне 8.9 млрд. лв. или общо 22.5 млрд. лв. (28.4% от БВП на страната). Този подход обаче предвещава бъдещи санкции и фискални ограничения, включително свързани с процедурите на ЕС, което най-вероятно ще влоши допълнително икономическата среда в България и ще задълбочи очертаващата се стагнация. На този фон обещанията за увеличение на данъците и бъдещите държавни разходи започват да изглеждат плашещи и подтискащи не само икономическото развитие на страна, но и изпращат негативни сигнали към външните инвеститори. Предстоящото управление на ГЕРБ само ще задълбочи наслоените вече проблеми, тъй като в своята същност предлаганата актуализация се вписва в цялостната визия на тази партия за решаване на проблемите в България. Ние от Коалиция Десните изразяваме категорично несъгласие с подобно развитие, което ще доведе единствено до бъдещото влошаване на икономическата ситуация в страната и превръщането на настоящата фискална и финансова криза в перманентна. ----------- Авторът е водач в МИР 24 - София на листата на Коалиция “Десните” , които се явяват с номер 17 на парламентарните избори.

Край на дъжда - утре ще е предимно слънчево

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4336569

През нощта ще е ясно, утре предимно слънчево. Почти тихо. Минимални температури между 6° и 11°, максимални между 17° и 22°. В София минимална 8°, максимална около 19°. Над Черноморието ще е предимно слънчево. Вятърът ще отслабне и ще се ориентира от изток. Максимални температури на въздуха ще са между 19°-20°. През нощта ще е ясно, утре предимно слънчево. Почти тихо. Минимални температури между 6° и 11°, максимални между 17° и 22°. В София минимална 8°, максимална около 19°. Над Черноморието ще е предимно слънчево. Вятърът ще отслабне и ще се ориентира от изток. Максимални температури на въздуха ще са между 19°-20°.

Десетки хиляди демонстрират за демокрация в Хонконг

http://www.mediapool.bg/desetki-hilyadi-demonstrirat-za-demokratsiya-v-honkong-news225339.html

Полицията в Хонконг използва сълзотворен газ в опит да разгони десетки хиляди продемократични демонстранти, искащи да получат от Пекин повече политически свободи, съобщи Франс прес в неделя.   Полицията използва сълзотворни гранати срещу тълпата, след като удържаше в продължение на часове напора на демонстрантите, отбеляза Асошиейтед прес. Демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон около сградите на правителството и законодателния съвет на Хонконг, пред които протестиращи лагеруват от няколко дни. Полицията издигна барикади, за да не даде възможност на нови хора да се присъединят към лагеруващите демонстранти.   Протестиращите блокираха днес голяма пътна артерия и парализираха част от центъра на града в знак на протест срещу решението на Пекин да ограничи всеобщото избирателно право в бившата британска колония, минала под китайско опекунство. По-рано главният администратор на Хонконг призова хората да не участват в незаконни протести, съобщи Ройтерс.   Това бе първото обръщение на Лян Чжънин към протестиращите, откакто студенти започнаха миналата седмица демонстрация, в която призовават за повече демокрация и настояват той да се срещне с тях да обсъдят изборни реформи.   Хиляди демонстранти се събраха вчера вечерта пред централата на местната изпълнителна власт в отговор на призивите на студентски активисти. По изчисления на агенция Франс прес в протеста са участвали повече от 10 000 души, а организаторите му съобщават за 60 000.   До момента са арестувани общо 74 души, съобщи полицията, цитирана от АФП.   Продемократично движение "Окупирай центъра" предвиждаше да започне окупацията на финансовия и бизнес център на града в сряда, но заради студентската мобилизация изтеглиха по-рано началото на акцията си.

Анди Мъри измести Димитров по пътя за финалите в Лондон

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/09/28/2388828_andi_muri_izmesti_dimitrov_po_putia_za_finalite_v/?ref=rss


Олимпийският шампион Анди Мъри отрази пет мачбола, за да спечели турнира по тенис на твърди кортове в китайския град Шънчжън с награден фонд 656 хиляди долара.

Поставеният под номер 2 Мъри наниза 10 аса при успеха над четвъртия поставен Томи Робредо (Испания) с 5:7, 7:6(9), 6:1 след два часа и половина игра.

С победата днес той измести Григор Димитров от 10-ото място в ранглистата за годината, от която се определят участниците във финалния турнир на АТП от 9 до 16 ноември...

Швейцарците се отказаха от промяна в здравното осигуряване

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/09/28/2388843_shveicarcite_se_otkazaha_ot_promiana_v_zdravnoto/?ref=rss


Швейцарците се обявиха днес против отмяна на сегашната система за здравно осигуряване на референдум, организиран по искане на левицата, предаде Франс прес.

Мнозинство от 64 на сто е отхвърлило предложението да се въведе единна държавна здравна каса, показват прогнозните резултати за гласуването на социологическия институт Gfs.

Единната здравна каса, според инициативата, трябваше да замени сегашните 61 частни застрахователни каси, които според вносителите струват твърде...

Нормативната уредба на страната разполага с всички инструменти, за да реши казуса "КТБ"

http://www.mediapool.bg/normativnata-uredba-na-stranata-razpolaga-s-vsichki-instrumenti-za-da-reshi-kazusa-ktb-news225338.html

Към момента нормативната ни система разполага с всички инструменти, за да реши казуса "КТБ". Това каза лидерът на КТ "Подкрепа" Константин Тренчев на пресконференция в неделя, организирана от фейсбук инициативата "КТБalive".   Той припомни, че още преди месец и половина експертен съвет на работодатели и синдикати е предложил план за оздравяване. В близките дни експерти като Красимир Ангарски, Емил Хърсев, Валери Димитров ще представят своите анализи по темата. Много ясно и категорично се доказва, че твърденията на Иван Искров, че трябва специално законодателство и че трябва да се изчака парламент, който да гласува специални закони, не е правилно, заяви Тренчев.   Той се обърна към хората, които работят в компании, засегнати от кризата в КТБ: "Престъпната група, която причини проблема, иска да върви до край, и единственият начин да се спре е чрез уличен организиран протестен натиск".

Зеленчуците поскъпват, плодовете поевтиняват през септември

http://www.investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/zelenchucite-poskypvat-plodovete-poevtiniavat-prez-septemvri,180802/

Лошото време и руското ембарго на селскостопански стоки са причина цените на голяма част от тях да останат на по-високи нива спрямо миналата година

Гуцанов: Поемаме ангажимент за начало на проектиране на втори мост над канала

http://www.moreto.net/novini.php?n=265665

Още в началото на работата на 43-ото НС ще внеса промени в Закона и наредбите за рибарските селища, заяви кандидатът за народен представител от "БСП Лява България", Борислав Гуцанов, на среща с жители на местността „Орехчето” край Варна, където живеят предимно рибари.

Украйна ще плати 2 млрд. долара от своя дълг към Русия до края на октомври

http://econ.bg/Новини/Украйна-ще-плати-2-млрд-долара-от-своя-дълг-към-Русия-до-края-на-октомври_l.a_i.570638_at.1.html

Украйна ще плати 2 млрд. долара от от своя дълг за доставките на природен газ до края на октомври. До края на годината страната ще изплати още 1,1...

Михаил Миков пусна 100 червени балона за 100 години БСП-Любимец

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4336559

Вековният юбилей доказва само едно, че социалистическата идея в България е безсмъртна. Това заяви пред стотици симпатизанти Михаил Миков, председател на БСП, по време на тържественото мероприятие в Любимец по повод 100 години от местната партийна организация, съобщиха от пресцентъра на партията.
Той подчерта, Вековният юбилей доказва само едно, че социалистическата идея в България е безсмъртна. Това заяви пред стотици симпатизанти Михаил Миков, председател на БСП, по време на тържественото мероприятие в Любимец по повод 100 години от местната партийна организация, съобщиха от пресцентъра на партията. Той подчерта,

Украйна ще плати 2 млрд. долара от своя дълг към Русия до края на октомври

http://econ.bg/Новини/Украйна-ще-плати-2-млрд-долара-от-своят-дълг-към-Русия-до-края-на-октомври_l.a_i.570638_at.1.html

Украйна ще плати 2 млрд. долара от от своя дълг за доставките на природен газ до края на октомври. До края на годината страната ще изплати още 1,1...

„Ал Кайда” потвърди смъртта на лидера на групировката „Хорасан”

http://www.cross.bg/kaiida-organizatziyata-horasan-1432306.html

/КРОСС/ Екстремисти от терористичната организация „Ал Кайда" са потвърдили информацията, че лидерът на групировката „Хорасан" Мухсин ал Фадли е загинал в резултат на въздушните удари на САЩ и коалиционните сили в Сирия, предаде Reuters, позовавайки се на мониторинговата организация SITE.   По данни на организацията, следяща активността на ислямистите в интернет, на 27 септември представител на „Ал Кайда" е изрази съболезнования във връзка със смъртта на лидера на „Хорасан" Мухсин ал Фадли. Според организацията терористът е ликвидиран при въздушни удари, проведени на 23 септември от американски и арабски военни самолети.

Руски командир се хвърли върху граната, за да спаси свой подчинен

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4336558

Командирът на военно поделение в град Лесное полковник Серик Султангабиев е закрил с тялото си граната и е спасил свой подчинен. Това стана ясно след съобщение на представителят на Уралското регионално командване на вътрешните войски на РФ Алла Авдеева, цитирана от РИА Новости. Той обясни, че здравословното състояние на командира се подобрява. Командирът на военно поделение в град Лесное полковник Серик Султангабиев е закрил с тялото си граната и е спасил свой подчинен. Това стана ясно след съобщение на представителят на Уралското регионално командване на вътрешните войски на РФ Алла Авдеева, цитирана от РИА Новости. Той обясни, че здравословното състояние на командира се подобрява.

Михаил Миков пусна 100 червени балона за 100 години БСП-Любимец

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4336550

Вековният юбилей доказва само едно, че социалистическата идея в България е безсмъртна. Това заяви пред стотици симпатизанти Михаил Миков, председател на БСП, по време на тържественото мероприятие в Любимец по повод 100 години от местната партийна организация, съобщиха от пресцентъра на партията.
Той подчерта, Вековният юбилей доказва само едно, че социалистическата идея в България е безсмъртна. Това заяви пред стотици симпатизанти Михаил Миков, председател на БСП, по време на тържественото мероприятие в Любимец по повод 100 години от местната партийна организация, съобщиха от пресцентъра на партията. Той подчерта,

Мъж задигна дамската чанта на жена във Враца

http://pik.bg/мъж-задигна-дамската-чанта-на-жена-във-враца-news230897.html

Мъж задигна дамската чанта на жена във Враца

Полицията във Враца издирва извършител на грабеж, станал в събота около 22.15 ч. в областния град.

Жената е била нападната от непознат мъж, който със сила отнел дамската й чанта, в която имало дебитна карта и пропуск, след което е избягал в неизвестна посока.

По случая е образувано досъдебно производство, казаха от полицията.

София бе домакин на празника на религиите "Толерантни в разнообразието"

http://www.mediapool.bg/sofiya-be-domakin-na-praznika-na-religiite-tolerantni-v-raznoobrazieto-news225337.html

През вековете страната ни е доказала, че спокойното съжителство между българи с различни религии може да се случва. Днешният празник на религиите е възможност да отправим благодарност към поколенията преди нас, които са ни оставали такова прекрасно наследство изтъкано от търпимост, цивилизованост и приятелство. Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова, която приветства гостите на празника на религиите "Толерантни в разнообразието - европейско измерение за модерна столица", организиран от Националния съвет на религиозните общности в България и Столичната община в неделя.   Сред присъстващите бяха представители на шестте основни вероизповедания у нас, посланиците на Израел и на САЩ - Шаул Камиса Раз и Марси Рийс.   През годините сме давали пример на цяла Европа за истинскатолерантност и човеколюбие, посочи кметът. По думите й мястото на това събитие е емблематично - т.нар. триъгълник на толерантността, където едни до други се молят представители на почти всички религиозни деноминации в България. Тук са една от най-старите църкви в София - "Света Петка Самарджийска", православният храм "Света Неделя", джамията "Баня Баши", най-голямата сефарадска синагога в Европа. Наоколо са католическата катедрала "Свети Йосиф", Арменската апостолическа православна църква "Света Богородица", храмове на протестантската общност, подчерта столичният кмет.   Председателят на Националния съвет на религиозните общности проф. Рупен Крикорян заяви в своето слово, че днешният празник дава послания за мир, любов и светлина, които са философията на всяка една религия.

Цветан Цветанов в Пиргово: ГЕРБ провежда политика за развитието на всички региони

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4336553

Призовавам ви на 5 октомври да отделите по 9 минути и да агитирате по 9 човека да гласуват с номер 9. Това заяви заместник-председателят на ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов при посещението си в русенското село Пиргово, община Иваново, съобщиха от пресцентъра на партията. Призовавам ви на 5 октомври да отделите по 9 минути и да агитирате по 9 човека да гласуват с номер 9. Това заяви заместник-председателят на ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов при посещението си в русенското село Пиргово, община Иваново, съобщиха от пресцентъра на партията.

Цветан Цветанов в Пиргово: ГЕРБ провежда политика за развитието на всички региони

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4336549

Призовавам ви на 5 октомври да отделите по 9 минути и да агитирате по 9 човека да гласуват с номер 9. Това заяви заместник-председателят на ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов при посещението си в русенското село Пиргово, община Иваново, съобщиха от пресцентъра на партията. Призовавам ви на 5 октомври да отделите по 9 минути и да агитирате по 9 човека да гласуват с номер 9. Това заяви заместник-председателят на ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов при посещението си в русенското село Пиргово, община Иваново, съобщиха от пресцентъра на партията.

Убиха водача на групировката „Хорасан“

http://www.bnews.bg/article-117532

Според постове в интернет пространството става ясно, че предполагаемият водач на групировката "Хорасан" Мухсин ал Фазли е бил убит при въздушните удари на САЩ.

Прокуратурата получи антинаграда за "цялостна и задълбочаваща се непрозрачност"

http://offnews.bg/news/n_1/n_394718.html

Прокуратурата получи антинаградата "Катинар" на Програма "Достъп до информация" заради "отрицателен принос в развитието на достъпа до обществена информация в България", изразяващ се в "цялостна и задълбочаваща се непрозрачност". Наградите бяха връчени на 28 септември - Международният ден на правото да знам. Тази година номинираните бяха 40, те се състезаваха в шест категории - четири награди „Златен ключ” и две антинагради – „Катинар” и „Вързан ключ”. От ПДИ аргументират антинаградата за Прокуратурата с конкретни примери. "Конкретни примери за това са отказите да се разкриват имената на наблюдаващите прокурори по знакови дела, да се предоставят отчетните доклади за последните 10 години на основание служебна тайна (макар един от тях да е публикуван в интернет), отказите да се предоставят докладите относно злоупотреби със специални разузнавателни средства с необосновано позоваване на служебна тайна. Заслужават отбелязване още отказите на Софийската градска прокуратура да предостави данни относно постановени оправдателни присъди и върнати от съда дела с мотива, че исканата информация не е свързана с обществения живот в страната, както и относно броя на преписките, по които е работил като следовател Делян Пеевски." Социалното министерств о получи антинаградата "Вързан ключ" за практиката им, когато предоставят информация по електронна поща да искат от заявителите да се явят на място в министерството, за да подпишат протокол, и едва след това да получат информацията по мейл. "Призът" "Срамота" бе връчен на 107 мълчаливи институции заради липсата на какъвто и да било отговор на електронно заявление за достъп до информация, подадено в рамките на проучването на ПДИ на активното публикуване на информация в интернет страниците на 535 институции, проведено през периода 3 февруари – 3 март 2014. Ето и останалите наградени: 1. Категория Гражданин, най-активно използвал правото си на информация Награда „Златен ключ” се присъжда на: Борис Рангелов , студент в СУ – За систематично и последователно упражняване на правото на достъп до информация от висок обществен интерес. През годината, благодарение на търсенето на Рангелов бяха разкрити данни относно разходите направени от Министерство на вътрешните работи по опазване на обществения ред по време на гражданските протести в периода юни 2013 – юли 2014. Почетна грамота получава: Карен Кузуян – за активното използване на Закона за достъп до обществена информация по повод разрешаването на проблема с безстопанствените кучета в Силистра. 2. Категория Неправителствена организация, най-активно упражнявала правото си на достъп до информация Награда „Златен ключ” се присъжда на: Сдружение с нестопанска цел „Национален съюз единство” – за упоритото им и последователно търсене на информация свързана с проекта „Южен Поток“. С помощта на ПДИ Сдружението заведе съдебно дело срещу Министерство на икономиката и енергетиката заради отказа му да предостави документите, свързани с проекта. В следствие на широкия обществен отзвук на делото и обществения интерес по темата на 04 септември 2014 година Министерство на икономиката и енергетиката публикува на своята интернет страница документи по проекта "Южен поток". Почетна грамота получава: WWF Дунавско–Карпатска програма – за изготвянето и стартиране на интернет-базирана ГИС-платформа за реките на България (http://gis.wwf.bg/rivers/), която предоставя възможност на всички граждани да получат детайлна он-лайн информация за местоположението и състоянието на всяка една река в България. Базата данни е изготвена въз основа на информация, събрана с помощта на ЗДОИ. 3. Категория Най–добра журналистическа кампания, свързана с правото на достъп до информация Награда „Златен ключ” се присъжда на: Светла Василева, в. „Дума” – за системно и целенасочено търсене на информация по обществено значими теми, водене на дела и отразяването на всеки етап от случаите в публикации. През последната година журналистката използва ЗДОИ за да получи информация от различни институции – Държавно предприятие „Ръководство на въздушното движение“, от Столична община и др. Почетни грамоти получава: Спас Спасов , кореспондент на в. „Дневник” и „Капитал” за Варна – Спасов подкрепя повечето си разследвания с официални документи и не се притеснява да защитава правото си на достъп до информация в съда. Журналистът е отличен за разследванията си: „Проект за прахосване на 1 милион“ и „Колко струва загубата на Варна в конкурса за Столица на културата 2019“. 4. Категория Институция, най-добре организирала предоставянето на информация за граждани Награда ”Златен ключ” се присъжда на: Община Банско – за демонстрираното желание на общината да подобрява прозрачността в работата си и да улеснява достъпа до информация за граждани. Почетна грамота получава: Община Алфатар – за подобряване на системата за прозрачност, за бързите отговори на заявления, доказателство за което са резултатите в Рейтинга на ПДИ на активната прозрачност на институциите. Министерството на вътрешните работи при служебното правителство – Само за няколко седмици МВР под ръководството на служебния министър направи сериозни стъпки за подобряване прозрачността на министерството. В интернет страницата на министерството беше качена цялата полицейска статистика за регистрирана и разкрита престъпност от 2000 година назад, отчетни доклади, стратегически документи.

Големи фирми разследвани за мащабна измама с европари за земеделие

http://www.investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/golemi-firmi-razsledvani-za-mashtabna-izmama-s-evropari-za-zemedelie,180801/

Терени, собственост на десетки жители от село Баня, се оказват обработени, без да са били сключвани договори за това

Гей парадът в Белград завърши без инциденти

http://balkani.actualno.com/Gej-paradyt-v-Belgrad-zavyrshi-bez-incidenti-news_52065.html

Стотици хора участваха днес в първия от четири години Гей Прайд в Белград. Шествието, което бе охранявано от многочислена полиция, завърши без инциденти, предаде АФП. Събитието бе наблюдавано отбли...

Миков: Няма да участваме в срещи за актуализацията на бюджета

http://www.cross.bg/byudzheta-mikov-chast-1432305.html

/КРОСС/ „Няма да участваме в такава среща, защото служебното правителство, което няма политическа подкрепа, не би трябвало да решава такива въпроси. Това е част от създаването на предизборна обстановка за критики към бюджета на републиката. Служебното правителство има едно задължение и то е изпълнението на служебния бюджет, приходната му част. Служебният кабинет не се справя и предлага вкарване на страната в свръхдефицит. Това е допустимо, защото критериите от Маастрихт са категорични: 3% дефицит, като възможност отнесено към БВП", каза председателят на БСП Михаил Миков в коментар на поканата от министъра на финансите за обсъждане на актуализацията на бюджета, съобщава пресцентърът на партията. Намеците са част от предизборната кампания, каза Миков в коментар на възможното участие на БСП в анонсираната от Бойко Борисов широка следизборна коалиция. „Такива въпроси не са коментирани между политическите сили нито официално, нито неофициално, поне от страна на „БСП лява България". Нека да приключат изборите. Те ще определят и отговорностите, и възможностите за управленски конфигурации", каза той.  

Писател интервюира писател - Мирослав Пенков и Майкъл Ондатджи

http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2014/09/28/2388815_pisatel_intervjuira_pisatel_-_miroslav_penkov_i_maikul/?ref=rss


В петък писателят и поет Майкъл Ондадтжи, носител на престижната награда "Букър" за романа си "Английският пациент" (1992 г.) гостува в България заедно с българския си колега Мирослав Пенков. Двамата са част от едногодишна менторска програма, в която известният канадски автор от цейлонски произход напътства живеещия в САЩ българин за написването на първия му роман "Именник на българските ханове". На срещата Пенков, чиито кратки разкази, издадени в сборника "На изток от Запада" (Сиела, 2011), са...

Бомбен атентат с 10-ки жертви е бил предотвратен в Пловдив

http://www.bnews.bg/article-117552

Атентат с десетки жертви е бил предотвратен на 19 април, пише „Марица“.

"Ал Кайда" потвърди смъртта на лидера на групировката „Хорасан” в Сирия

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4336539

Екстремисти от терористичната организация „Ал Кайда” са потвърдили информацията, че лидерът на групировката „Хорасан” Мухсин ал Фадли е загинал при въздушните удари на САЩ и коалиционните сили в Сирия, предаде Reuters като се позова на мониторинговата организация SITE.
На 27 септември представител на „Ал Кайда” е изразил съболезнованията си във Екстремисти от терористичната организация „Ал Кайда” са потвърдили информацията, че лидерът на групировката „Хорасан” Мухсин ал Фадли е загинал при въздушните удари на САЩ и коалиционните сили в Сирия, предаде Reuters като се позова на мониторинговата организация SITE. На 27 септември представител на „Ал Кайда” е изразил съболезнованията си във

Станислав Манолев вкара първи гол за "Динамо" (Москва)

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/09/28/2388825_stanislav_manolev_vkara_purvi_gol_za_dinamo_moskva/?ref=rss


Станислав Манолев вкара втория гол за "Динамо" (Москва) при равенството 2:2 с "Кубан" (Краснодар) в деветия кръг на руското първенство. Манолев и Ивелин Попов започнаха като титуляри в българското дерби.

С тази точка "Динамо" събра 19 и се нарежда на трето място, на шест точки от лидера "Зенит" и на две от втория ЦСКА. Също с 19 точки, но по-лоша голова разлика е "Кубан", който остана четвърти....

Кениец постави нов световен рекорд на маратона в Берлин

http://www.moreto.net/novini.php?n=265660

Кениецът Денис Кимето спечели лекоатлетическия маратон на Берлин с нов световен рекорд. 30-годишният Кимето преодоля разстоянието от 42,195 километра по улиците на германската столица за 2:02.57 часа. Така той стана първият човек, който преодолява дистанцията за време под 2:03 часа, като подобри старото върхово постижение в дисциплината на сънародника си Уилсън Кипсанг от 2:03.

Ген. Кирчо Киров: България е потенциална цел на джихадистите

http://offnews.bg/news/n_1/n_394689.html

"Ислямска държава" не е пряка заплаха, но България е потенциална цел на джихадистите, заяви пред БНР ген. Кирчо Киров . Според бившия шеф на Националната разузнавателна служба е необходимо специалните служби да работят на предела на своите възможности и да започне кампания за възпитание на населението ни. Той даде пример с Израел, която е най-големият потърпевш от терористи, според него, но населението е подготвено, защото държавата е постоянно в състояние на война. Киров бе категоричен, че не цели да създава излишна паника, а да сигнализира, че трябва да се живее "с повишено внимание". Според него няма как всички събития, които се случват около нас, да не засегнат и нашата държава, като посочи и проблема с бежанците. Генералът допълни, че ние сме фактически във война, макар и това да не е официално, защото сме обвързани с НАТО.

„Ал Кайда” потвърди: Лидерът на групировката „Хорасан” е загинал в Сирия

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4336525

Екстремисти от терористичната организация „Ал Кайда” са потвърдили информацията, че лидерът на групировката „Хорасан” Мухсин ал Фадли е загинал при въздушните удари на САЩ и коалиционните сили в Сирия, предаде Reuters като се позова на мониторинговата организация SITE.
На 27 септември представител на „Ал Кайда” е изразил съболезнованията си във Екстремисти от терористичната организация „Ал Кайда” са потвърдили информацията, че лидерът на групировката „Хорасан” Мухсин ал Фадли е загинал при въздушните удари на САЩ и коалиционните сили в Сирия, предаде Reuters като се позова на мониторинговата организация SITE. На 27 септември представител на „Ал Кайда” е изразил съболезнованията си във

Кипърската църква започва мащабен туристически проект

http://www.dnevnik.bg/biznes/turizam/2014/09/28/2388823_kipurskata_curkva_zapochva_mashtaben_turisticheski/?ref=rss

Архиепископът на кипърската църква Хризостом обеща хиляди работни места в рамките на туристическа инвестиция на стойност 7.5 млрд. евро, която църквата стартира до края на годината в района на пристанищния град Пафос, съобщава в. "Филелефтерос".

Кипърският архиепископ каза, че се очаква до края на годината да бъдат одобрени разрешителните за планираните строежи, които ще дадат възможност да бъдат създадени хиляди работни места.

Правителството в Никозия наскоро обяви, че...

Пилотите от „Еър Франс“ спряха стачката

http://frognews.bg/news_77080/

Пилотите от френската авиокомпания „Еър Франс” обявиха, че прекратяват продължаващата от две седмици стачка. Те се решиха на тази стъпка, въпреки че управата не е удовлетворила исканията на профсъюза, съобщава АП.

Пилотите от Air France прекратиха стачката си

http://econ.bg/Новини/Пилотите-от-Air-France-прекратиха-стачката-си_l.a_i.570632_at.1.html

Пилотите от Air France взеха решение да прекратят стачката си, която продължи две седмици. Недоволството на служителите в компанията дойде след като...

Корнелия Нинова: Културата е основата на националното самочувствие

http://www.cross.bg/ninova-bulgariya-oblast-1432304.html

/КРОСС/ Във всяка проява на кандидати от листата на „БСП лява България" в София област участват самодейни състави от читалищата в общините. Това е нашата подкрепа към тези средища на българщината. Подкрепете ги и вие, за да предадем традициите на поколенията и младите да знаят род и отечество, призова в Сливница водачът на листата на „БСП лява България" за София област Корнелия Нинова. Кандидатите за народни представители от левицата дариха на Ансамбъл „България" към читалище „Съзнание" в Сливница 1000 лв., 500 лв. получи като дарение читалище „Светлина" в с. Алдомировци, а 200 лв. са за читалището в с. Бържолница. „Ще работим за културата и духовността в България, които са крепители на националното ни самочувствие", заяви Нинова.  

Предимно слънчево ще е времето по Черноморието в първия ден от седмицата

http://www.moreto.net/novini.php?n=265662

През нощта ще е ясно, утре предимно слънчево. Почти тихо. Минимални температури между 6° и 11°, максимални между 17° и 22°. В София минимална 8°, максимална около 19°. Атмосферното налягане е по-високо от средното за септември. Над Черноморието ще е предимно слънчево.

Президентът и служебният премиер защитиха проекта за актуализация на бюджета

http://www.moreto.net/novini.php?n=265663

Президентът Росен Плевнелиев и служебният премиер Георги Близнашки защитиха проекта на финансовото министерство за ревизия на бюджета за тази година. Без да влизат в детайли, двамата обявиха, че временният кабинет е изпълнил дълга си като е казал истината за състоянието на хазната.

Милиардерите държат огромни запаси в пари в брой

http://www.investor.bg/drugi/338/a/miliarderite-dyrjat-ogromni-zapasi-v-pari-v-broi,180511/

Високата ликвидност показва, че богатите държат парите си настрана и изчакват подходящото време за инвестиции, сочи изследване

Ето къде ще спре водата в София във вторник

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4336511

„Софийска вода” временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на столицата, съобщиха от пресцентъра на дружеството. На 30 септември 2014 г. (вторник), във връзка с подмяна на сградно водопроводно отклонение на ул. „Калина” с. Горни Лозен , се налага спиране на водоподаването от 9.00 до 21.00 часа на клиентите на „Софийска вода”, „Софийска вода” временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на столицата, съобщиха от пресцентъра на дружеството. На 30 септември 2014 г. (вторник), във връзка с подмяна на сградно водопроводно отклонение на ул. „Калина” с. Горни Лозен , се налага спиране на водоподаването от 9.00 до 21.00 часа на клиентите на „Софийска вода”,

Вижте къде ще спре водата в София във вторник

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4336503

„Софийска вода” временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на столицата, съобщиха от пресцентъра на дружеството. На 30 септември 2014 г. (вторник), във връзка с подмяна на сградно водопроводно отклонение на ул. „Калина” с. Горни Лозен , се налага спиране на водоподаването от 9.00 до 21.00 часа на клиентите на „Софийска вода”, „Софийска вода” временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на столицата, съобщиха от пресцентъра на дружеството. На 30 септември 2014 г. (вторник), във връзка с подмяна на сградно водопроводно отклонение на ул. „Калина” с. Горни Лозен , се налага спиране на водоподаването от 9.00 до 21.00 часа на клиентите на „Софийска вода”,

Предложението на ДКЕВР кърпи дупки, но трябва цялостна стратегия

http://offnews.bg/news/n_1/n_394731.html

Анализът на Калоян Стайков е публикуван от Института за пазарна икономика Дългоочакваното предложение за увеличение на крайните цени на електроенергията най-после е тук и веднага възникнаха редица въпроси около него: може ли да си го позволи населението и икономиката; достатъчно ли е, за да стабилизира сектора; колко още увеличения ще има; с колко общо трябва да се увеличават цените и т.н. Както писахме миналата седмица, повечето от тези въпроси нямат отговор, тъй като все още има редица неизвестни фактори. Въпреки това в предложената промяна на цените, колкото и постно разписана, се открояват някои добри и лоши черти. Едно наистина добро предложение, което се надяваме да не е техническа грешка, е, че се предлага увеличение на крайната цена само за домакинствата, което предполага, че цената за небитовите потребители на електроенергия ниско напрежение ще остане непроменена. Това е добра новина, тъй като традиционно съществува кръстосано субсидиране, въпреки че то е забранено със Закона за електроенергетиката, и реално небитовите потребители плащат по-висока цена в сравнение с битовите потребители за една и съща услуга. С ценовото решение от юли 2014 г. битовите потребители плащат с между 45,43 лв. и 51,45 лв. за един мегаватчас потребена електроенергия през деня повече в сравнение с небитовите потребители и с между 14,76 лв. и 21,02 лв. за един мегаватчас потребена електроенергия през нощта. Лошото е, че в предложението са дадени общите цени, които крайните потребители на електроенергия плащат, както и средното увеличение на разходите за мрежови услуги. Това не позволява да се изчисли с колко ще се намали кръстосаното субсидиране между двете групи, ако предложението бъде прието в този му вид. С настоящото предложение ДКЕВР предвижда цената за задължения към обществото[1] да се увеличи от 17,37 лв./МВтч на 18,93 лв./МВтч. Подобно увеличение обаче е недостатъчно да се покриват годишните разходи, свързани с преференциалното изкупуване на електроенергия, което означава трупане на нови дефицити. През ценовия период юли 2012 – юни 2013 г. цената за задължения към обществото е 18,31 лв./МВтч, а в същия период се натрупва дефицит от преференциалното изкупуване на електроенергия в размер на 410,6 млн. лв. Този дефицит е натрупан при положение, че износителите на електроенергия също заплащаха цената за задължения към обществото, която беше отменена от юли 2013 година. С други думи лекото повишаване на цената за задължения към обществото с 0,62 лв./МВтч, при положение, че тази цена вече не се плаща от износителите, няма да е достатъчно и ще трупа нови дефицити. Те могат частично да се компенсират с постъпленията от търговия с квоти за емисии на парникови газове, но само частично. Няма никаква информация относно евентуална промяна на цените за достъп и пренос до мрежата на високо напрежение, които отиват в бюджета на ЕСО. Компанията е в изключително тежко състояние след неколкократните намаления и на двете цени през 2013 г., които бяха само леко компенсирани с ценовото решение от 30 юни 2014 г. и са близо 50% по-ниски в сравнение с 2012 година. Подобно намаление на разходите за достъп и пренос може да е резултат единствено на много щедра инвестиционна програма, която да повиши ефективността на експлоатация на мрежата двойно. ДКЕВР обаче традиционно подтиска инвестициите, за да не се увеличават крайните цени и подобно повишаване на ефективността не е възможно. Същото се отнася и за цените за достъп до и пренос през разпределителната мрежа, които трите ЕРД получават. Настоящото предложение е средната цена за достъп и пренос да се увеличи от 24,11 лв./МВтч до 26,25 лв./МВтч, което е стъпка в правилната посока. Въпреки това тя е крайно недостатъчна на фона на средна цена за тези услуги от 36,06 лв./МВтч към март 2013 година. Това се дължи на непризнаването на реалното ниво на технологични разходи на трите компании. Отчетените технологични разходи през 2012 г. варират между 11,46% и 14,14%, а с решението си от март 2013 г. ДКЕВР понижава признатото им ниво до 12%. С решението си от края на юли 2013 г. комисията допълнително понижава признатото ниво на технологични разходи до 10%, а заедно с това не признава нито 1 лев нови инвестиции в мрежата на трите разпределителни дружества. Без инвестиции няма как да се повишава ефективността на експлоатация на разпределителната мрежа, а оттам – да се намаляват технологичните разходи, но въпреки това ДКЕВР допълнително намалява признатия им размер от началото на 2014 г. до 8%. С други думи, за да се възстанови нормалната работа на тези дружества, признатите технологични разходи трябва да достигнат поне до нивата си от март 2013 г., което означава средната цена за достъп и пренос да се увеличи поне до 36,06 лв., т.е. допълнително увеличение над предложеното от 9,81 лв./МВтч. Новината за увеличение на крайните цени на електроенергията със сигурност е добра за сектора, а и за цялата икономика, но това е само първата стъпка в посока оздравяването на електроенергийния сектор, при това не особено убедителна. Стремежът към покриване на част от дефицита на НЕК е нормален, но той не представлява пълният дефицит в този сектор. Като че ли не се обръща достатъчно внимание на мрежовите компании – трите електроразпределителни дружества и ЕСО, което може да доведе до проблеми при експлоатацията на преносната и разпределителните мрежи. Представете си абсурда да има излишък на електроенергия, но да няма надеждни доставки до потребителите. Другият много важен въпрос е НЕК да започне да се разплаща коректно с всички компании, а не да го прави избирателно. В противен случай намалението на дефицита в НЕК няма да доведе до стабилизиране на сектора като цяло, а само на отделни компании. Сегашното предложение за увеличение на цените на електроенергията изглежда като закърпване на една от дупките в системата. Това е нормално, тъй като не може да се очаква проблеми, трупани с години, да се решат от раз за няколко месеца. Именно това налага изготвянето на цялостна стратегия за покриването на недостига на финансов ресурс в електроенергетиката и осигуряване на предвидима и стабилна среда, в която секторът да работи нормално. Да се надяваме в следващите месеци да видим и цялостен план за излизане от сегашната ситуация. [1] до юли 2013 г. тук се включват мрежовите добавки за зелена електроенергия, високоефективна когенерация на топлинна и електрическа енергия и невъзстановяемите разходи, свързани с ТЕЦ Марица изток 1 и 3

Вложители в КТБ: Отворете банката, че избори може и да няма!

http://www.bnews.bg/article-117551

Уличният натиск е единственият възможен начин да се справим с престъпното принудително бездействие на БНБ по случая с Корпоративна търговска банка, твърди председателят на КТ "Подкрепа" Константин Тренчев.

Стрийтбол турнирът „Честна игра с № 22” става ежегоден

http://www.cross.bg/igra-turnovaliiiski-chestna-1432303.html

/КРОСС/ Турнирът по стрийтбол да се провежда всяка година на 6 септември - Денят на Съединението и на Пловдив, ангажира се водачът на пловдивската листа на „БСП лява България" Георги Търновалийски пред участници, организатори и публика в зала „Олимпиада" в район Южен.  В турнира под мотото „Честна игра с № 22" се включиха 14 отбора от Пловдив, София и Раковски. Наградите бяха връчени от Георги Търновалийски. Златото и купата „Честна игра с № 22" спечели отборът с номер 13, в състав Мартин Пенев, Илиян Ставрев и Василий Петлешков. Тройката Юлиян Спасов, Милен Иванчев и Иван Друмчийски - отбор 12 от Раковски, се окичи със сребърните медали. Трети останаха тримата от отбор 2 - Владислав Петров, Веселин Чолаков и Никола Мирчев. Да сте здрави, с висок дух, за да спортувате с радост - пожела на състезателите Търновалийски, - а ние, политиците, да съдействаме масовият спорт да се развива в модерни бази. Щастлив съм, че стрийтбол турнирът „Честна игра с № 22" зарадва толкова много спортисти и фенове, а догодина - да продължим още по-успешно започнатото - каза Ивайло Димов, дългогодишен състезател по баскетбол, организатор на състезанието, 16-ти в листата на „БСП лява България" от гражданската квота.  

В Созопол стартира Трети световен форум за културно наследство

http://pik.bg/в-созопол-стартира-трети-световен-форум-за-културно-наследство-news230832.html

В Созопол стартира Трети световен форум за културно наследство

Ролята на младежта за опазване на материалното и нематериалното културно наследство е темата на Третия световен форум на неправителствените организации - официални партньори на ЮНЕСК. Той се провежда от днес до 30 септември в столицата и в Созопол, под патронажа на президента на Република България, Министерството на културата на РБ и кмета на община Созопол.

Основен организатор и домакин от българска страна, избран от ЮНЕСКО, е Фондация „Созопол" - първата българска НПО с консултативен статут към ЮНЕСКО.

След официалното откриване в София, лекторите и участниците във Форума от цял свят ще продължат своята работа във вилно селище Дюни. Успоредно с работата в пленарни сесии и работни групи участниците ще имат възможност да се запознаят с част от материалното и нематериалното наследство на страната ни в Пловдив и Созопол, ще се насладят на изпълненията на Камерен ансамбъл „Йоан Кукузел Ангелогласния", на Бистришките баби, на нестинарски ритуал, на детската изложба „Символи на българската идентичност", организирана от Сдружение "Духовно огледало" и Фондация „Созопол".Ролята на младежта за опазване на материалното и нематериалното културно наследство е темата на Третия световен форум на неправителствените организации - официални партньори на ЮНЕСК. Той се провежда от днес до 30 септември в столицата и в Созопол, под патронажа на президента на Република България, Министерството на културата на РБ и кмета на община Созопол.

Основен организатор и домакин от българска страна, избран от ЮНЕСКО, е Фондация „Созопол" - първата българска НПО с консултативен статут към ЮНЕСКО.

След официалното откриване в София, лекторите и участниците във Форума от цял свят ще продължат своята работа във вилно селище Дюни. Успоредно с работата в пленарни сесии и работни групи участниците ще имат възможност да се запознаят с част от материалното и нематериалното наследство на страната ни в Пловдив и Созопол, ще се насладят на изпълненията на Камерен ансамбъл „Йоан Кукузел Ангелогласния", на Бистришките баби, на нестинарски ритуал, на детската изложба „Символи на българската идентичност", организирана от Сдружение "Духовно огледало" и Фондация „Созопол".

Мъж загина, врязал се с камионa си в паркиран автомобил

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4336500

Мъж от врачанското село Згорисрад почина след тежка катастрофа в Оряхово, съобщиха от полицията, предаде tribali.info.
Пътният инцидент е станал в събота сутринта, към 5 часа. Товарен камион „Щаер“, управляван от П.М. от село Згориград, е блъснал отзад паркиран плевенски „МАН“ с прикачено полуремарке.
След сблъсъка мъжът е бил в тежко състояние. Мъж от врачанското село Згорисрад почина след тежка катастрофа в Оряхово, съобщиха от полицията, предаде tribali.info. Пътният инцидент е станал в събота сутринта, към 5 часа. Товарен камион „Щаер“, управляван от П.М. от село Згориград, е блъснал отзад паркиран плевенски „МАН“ с прикачено полуремарке. След сблъсъка мъжът е бил в тежко състояние.

Отбелазаха 170 години Арменска Апостолическа църква във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=265659

С тържествена служба, Арменската Апостолическа Православна Света Църква „Св. Саркис“ във Варна отпразнува 170 години от създаването си. За да отбележи светлата дата с голяма част от арменската общност в морската столица, гост на тържествената литургия беше и кметът на града Иван Портних, съобщиха за Moreto.

Вижте кои столични квартали остават без вода във вторник

http://pik.bg/вижте-кои-столични-квартали-остават-без-вода-във-вторник-news230829.html

Вижте кои столични квартали остават без вода във вторник

„Софийска вода” временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на столицата, съобщиха от пресцентъра на дружеството. На 30 септември 2014 г. (вторник), във връзка с подмяна на сградно водопроводно отклонение на ул. „Калина” с. Горни Лозен , се налага спиране на водоподаването от 9.00 до 21.00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на:

ул. „Калина” 
При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул. „Калина” до църквата.
След възстановяване на водоснабдяването е възможно временно повишаване мътността на водата.

На 30 септември 2014 г. (вторник), във връзка с подмяна на сградно водопроводно отклонение на ул. 22 с. Обеля, се налага спиране на водоподаването от 10:00 до 16:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на:
ул. 4, ул. 25, ул. 24, ул. 21 

При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул. 4 ъгъла с ул. 23.
След възстановяване на водоснабдяването е възможно временно повишаване мътността на водата.

На 30 септември 2014 г. (вторник), във връзка с направа на връзки на новоизграден уличен водопровод на ул. „София” гр. Банкя , се налага спиране на водоподаването от 9:00 до 21:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района :

Лавров: Русия няма желание да продължи войната на санкциите

http://www.moreto.net/novini.php?n=265653

Отношенията между Русия и САЩ се нуждаят от второ „рестартиране”, заяви руският външен министър Сергей Лавров в интервю за Пети канал на руската телевизия. По-рано първият руски дипломат говори и пред Общото събрание на ООН. Русия е заинтересована от нормализирането на отношенията със САЩ, но сегашното американско правителство руши значително създадената структура на сътрудничество, заяви министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров в интервю за Пети канал на руската телевизия.

Синдикатите прекратиха стачката в Air France

http://www.cross.bg/sindikatite-prekratiha-stachkata-v-air-france-1432302.html

/КРОСС/ Синдикатът на пилотите във френската авиокомпания Air France обяви, че прекратява продължилата две седмици стачка, въпреки че управата не е удовлетворила исканията на профсъюза, предаде AFP. „Днес няма условия за социален диалог. Решихме да поемем отговорностите си, като прекъснем стачното движение", заяви говорителят на синдиката, като обясни, че иска преговорите да продължат в по-ведра атмосфера. От 15 септември досега най-дългата стачка в историята на компанията остави на земята около половината от самолетите на Air France.

Линейка катастрофира на "Орлов мост"

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4336418

Катастрофа между линейка и лек автомобил „Рено” е станала на „Орлов мост”, предаде  „Фокус”. Движението в района се осъществява Катастрофа между линейка и лек автомобил „Рено” е станала на „Орлов мост”, предаде  „Фокус”. Движението в района се осъществява

Мъж загина след като се вряза в паркиран автомобил

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4336415

Мъж от врачанското село Згорисрад почина след тежка катастрофа в Оряхово, съобщиха от полицията, предаде tribali.info.
Пътният инцидент е станал в събота сутринта, към 5 часа. Товарен камион „Щаер“, управляван от П.М. от село Згориград, е блъснал отзад паркиран плевенски „МАН“ с прикачено полуремарке.
След сблъсъка мъжът е бил в тежко състояние. Мъж от врачанското село Згорисрад почина след тежка катастрофа в Оряхово, съобщиха от полицията, предаде tribali.info. Пътният инцидент е станал в събота сутринта, към 5 часа. Товарен камион „Щаер“, управляван от П.М. от село Згориград, е блъснал отзад паркиран плевенски „МАН“ с прикачено полуремарке. След сблъсъка мъжът е бил в тежко състояние.

Пилотите на "Ер Франс" прекратиха 13-дневната си стачка

http://www.dnevnik.bg/biznes/2014/09/28/2388817_pilotite_na_er_frans_prekratiha_13-dnevnata_si_stachka/?ref=rss


Най-големият синдикат на пилотите в авиокомпания Ер Франс (Air France) обяви, че прекратява стачката, която продължи 13 дни и се превърна в най-дългата в историята на авиопревозвача, предаде Франс прес.

Синдикатът пояснява, че е взел решението, след като ръководството на компанията не е удовлетворило исканията на синдиката.

"Условията за социален диалог няма и ние решихме да поемем нашата отговорност, като прекратим стачните действия", каза говорителят на синдиката Гийом...

Уилям и Кейт кръщават детето си Даяна, ако е момиче?

http://europe.actualno.com/Uiljam-i-Kejt-kryshtavat-deteto-si-Dajana-ako-e-momiche-news_52062.html

Авторът на биографията на принцеса Даяна Андрю Мортън заяви, че принц Уилям и съпругата му Катрин обсъждали да кръстят второто си дете Даяна, ако е момиче. Според Мортън компромисен вариант би било и...

Местан: България е благословена, че ни има

http://politics.actualno.com/Mestan-Bylgarija-e-blagoslovena-che-ni-ima-news_52064.html

"България е благословена, че ни има, няма друго малцинство в Европа, което да е преминало през "възродителен процес" и да е толкова толерантно, без да поеме към реваншизма. Ние искаме...

Пак расизъм в Сектор Б! Левски - ЦСКА остава без публика? (СНИМКА)

http://bgfootball.actualno.com/Pak-rasizym-v-Sektor-B-Levski---CSKA-ostava-bez-publika-SNIMKA-news_52068.html

Функционира ли изобщо БФС? Ако отговорът е положителен, то Левски би трябвало да посрещне ЦСКА минимум пред празен сектор Б на 25 октомври на "Васил Левски". "Сините" фенове вдигна...

Ураган блокира Финикс и евакуира диспечери

http://www.bnews.bg/article-117527

Ветрове с пориви до 100 км в час събориха дървета и скъсаха въздушни линии на електропроводи в американския щат Аризона. Заради непреставащият дъжд в няколко райони на град Финикс станаха наводнения

Полицейски синдикат иска оставката на социалния министързаради възрастта за пенсиониране

http://www.mediapool.bg/politseiski-sindikat-iska-ostavkata-na-sotsialniya-ministarzaradi-vazrastta-za-pensionirane-news225336.html

В декларация Управителният съвет на Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) настоя в неделя за оставката на министъра на труда и социалната политика Йордан Христосков. Повод за искането е "разпространената от медиите информация за обсъждани и подготвяни от служебното правителство мерки за ограничаване на социални права на заетите в сектор "Сигурност". Става дума за идеята за въвеждане на минимална изисквана възраст за пенсиониране на служущите в БВР и армията. В декларацията се заявява, че обсъжданията на темата и вземането на решения по нея са се състояли не само без участието на професионалните организации на служителите в сектора, но и без те да бъдат информирани. От синдиката заявяват, че ще се противопоставят на всякакви опити да бъдат ограничени социалните права на негови членове. Те се ангажират при липса на бърза и адекватна реакция да преминат в протестна готовност. По повод идеята военните и полицаите да се пенсионират при навършване на определена възраст, обсъждана от служебното правителство, премиерът Георги Близнашки каза в неделя, че кабинетът нищо не въвежда в момента. Това са препоръки, които отдавна се отправят към България, и при размяната на мнения в Министерския съвет стигнахме до заключението, че е време да се съобразим с тях, коментира Близнашки. Той подчерта, че това са препоръки, които трябва да бъдат въведени в нашето законодателство вероятно през следващата година.

Близнашки за пенсионирането на военни и полицаи: Време е за отдавна отлагани реформи

http://offnews.bg/news/n_1/n_394696.html

"Време е да се съобразим с отдавна отправяни препоръки към страната ни. Смятаме, че те трябва да бъдат въведени в нашето законодателство. Не става дума за решение от днес за утре." Това заяви служебният премиер проф. Георги Близнашки по повод решението на Министерски съвет да премахне ранното пенсиониране за полицаи и военнослужещи чрез промяна в Кодекса за социално осигуряване. Предвижда се сегашната формула, която позволява пенсионирането им само при определен брой години стаж (27 г., от които 2/3 да са в системата) ще бъде заменена със стандартните изисквания за пенсиониране, при които са необходими както години стаж, така и навършена определена възраст. Промяната ще засегне още служителите в ДАНС. Проф. Близнашки беше категоричен, че е необходимо след изборите да бъде сформирано силно политическо правителство, което да извърши "дълго отлаганите реформи". "Не можем да си позволим още една година размотаване под формата на квази-експертни правителства. Имаме нужда от правителство, което ще ускори реформите, защото в противен случай ще продължим да тънем в посткомунистическото блато", коментира още проф. Близнашки. Служебното правителство не може да извърши тези реформи поради липса на действащо Народно събрание, което трябва да ги одобри. "Затова моят призив към всички е в деня на изборите всеки да изпълни своя граждански дълг и да гласува", апелира проф. Георги Близнашки. Друга промяна, която служебният кабинет ще подготви за следващото правителство е актуализацията на държавния бюджет и на бюджета на Националната здравноосигурителна каса. Тя трябва да бъде обсъдена на 29 септември със синдикатите и работодателите на заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество. "Служебното правителство е подготвило един законопроект, по който ще се произнесе следващото Народно събрание. Това беше наш дълг и ние го изпълнихме, колкото и да е неприятно да съобщаваш лоша новина на обществеността", каза премиерът. Последната дума по актуализацията на бюджета ще бъде на следващото Народно събрание. "Ние предлагаме една основа, по която разговорите тепърва предстоят", допълни проф. Близнашки.

"168 часа": Защо загиват шампиони с харпуни?

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4330462

Слави Ангелов
Когато слага трите харпуна в състезателната лодка в 10,15 часа, Александър Лютаков не знае, че 12 септември е черен ден за българския риболовен спорт.
Не само защото 46-ото републиканско първенство ще приключи фатално за него часове по-късно само на 2 км по въздух от старта, а защото на същата дата, но 32 години по-рано, Слави Ангелов Когато слага трите харпуна в състезателната лодка в 10,15 часа, Александър Лютаков не знае, че 12 септември е черен ден за българския риболовен спорт. Не само защото 46-ото републиканско първенство ще приключи фатално за него часове по-късно само на 2 км по въздух от старта, а защото на същата дата, но 32 години по-рано,

Синдикатът на МВР плаши с протести, ако орежат социалните им права

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4336404

Синдикалната федерация на служителите в МВР се обявява категорично срещу всички опити за ограничаване на техните социални права. Тя заплаши с ефективни протестни действия, ако не се прекратят тези опити. За нарушаването на социалния мир от Синдикалната федерация ще държат отговорни президента Росен Плевнелиев и назначеното от него служебно Синдикалната федерация на служителите в МВР се обявява категорично срещу всички опити за ограничаване на техните социални права. Тя заплаши с ефективни протестни действия, ако не се прекратят тези опити. За нарушаването на социалния мир от Синдикалната федерация ще държат отговорни президента Росен Плевнелиев и назначеното от него служебно

13 въпроса за рока. Отговорите на Васил Катинчаров

http://offnews.bg/news/n_1/n_394685.html

Тези дни сайтът WeRock.bg става на 13 г. Първите 12 ги изживя под името Metal Katehizis . Но сега с името WeRock.bg вече е част от OFFMedia , в която влизат още OFFNews.bg и форумът OFFRoad-Bulgaria.com . Ние изпратихме 13 въпроса за рока на 13 известни личности, за които знаем, че са посветени в магията на рока. Предишните интервюта бяха с Евгений Дайнов , Димитър Манолов , Светльо Витков , Александър Сано и  Захари Бахаров . За Васил Катинчаров, водещ на предаването "Фрактура", е измислен анекдота, че най-важната причина, поради която рокзвездите идват в България, е да се снимат с него. Днес ви предлагаме отговорите му на нашите 13 въпроса за рока: 1. Коя беше първата рок касетка/диск/плоча, която сте си купили? Първата ми касетка беше една презаписана Hitachi с “Master of Puppets” на Metallica. За да я взема трябваше да дам цялата си колекция от картинки с коли от дъвките Turbo. Първата ми оригинална касетка, която си купих, беше “And Justice For All” на Metallica, издание на Universal Турция. Първата ми плоча беше “Beneath the Remains” на Sepultura от Лазаров Рекърдс в София. Взех си я, за да се уча да правя скречове на грамофона у нас. Метъл скречове с метъл плоча. 2. Първият концерт на рок група, който сте посетили? Първият ми истински рок концерт беше на Sodom на стадион Академик през 1991 г. На следващият ден беше първият учебен ден, закъснях с гордото обяснение, че съм бил на траш концерт, при което класната ми каза: “Тогава, ще отидеш сега при тези Sodom те да ти дадат учебници”. 3. Първата рок тениска? Като дете много обичах конструкторите Лего и баща ми ми ги носеше от чужбина. Първата ми тениска беше оригинална синя на “The Number of the Beast” на Iron Maiden. За нея дадох цяло “летище” от Лего. Баща ми щеше да ме убие, ако беше разбрал тогава. 4. Любима рок банда? Нямам такава, защото слушам музика според настроението си. Различни групи са били важни за мен в различни периоди живота ми, но все пак най-постоянните ми пристрастия са към Metallica. 5. Любима рок песен? “Return to Serenity” на Testament 6. Последният рок концерт, който сте посетили? Акустичното шоу на Gus G и Mats Leven 7. Последната рок песен, която слушахте? “There’s No Tomorrow” на Mnemic 8. Любим спомен, свързан с рока? Обичам баладите на Scorpions, защото на тях танцувахме блус с момичетата като деца. Тези песни бяха повод да се натискаме с тях и асоциациите ми сега са адски приятни. 9. С кой рок музикант бихте искали да си пиете бирата? С James Hetfield. Той винаги ми е бил на един специален пиедестал и имам голям респект към личността му. 10. Ако можехте да свирите в рок група, коя щеше да бъде тя и на каква позиция? Свирил съм на китара почти 15 години, но се отказах в един момент. Би ми харесало да съм китарист в Sepultura от началото на 90-те. 11. Песента, която знам наизуст и мога да изпея най-добре, е... “For Whom the Bell Tolls” на Metallica 12. Най-хубавият концерт, на който съм бил, е.... Категорично “The Wall” на Roger Waters, който си беше спектакъл. 13. Продължете изречението: Когато слушам рок... ... се зареждам с енергия, която ме кара да се чувствам жив.

Катастрофа между линейка и лек автомобил е станала на „Орлов мост”

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4336408

Катастрофа между линейка и лек автомобил „Рено” е станала на „Орлов мост”, предаде  „Фокус”. Движението в района се осъществява Катастрофа между линейка и лек автомобил „Рено” е станала на „Орлов мост”, предаде  „Фокус”. Движението в района се осъществява

Бареков: Евгений Михайлов се превърна в слуга на мафията

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4336406

„Омерзен съм от старите седесари и ченгета, като Методи Андреев, Евгений Михайлов и Георги Марков, които се превърнаха в слуги на мафията и подлоги на силните на деня. Това каза лидерът на „България без цензура“ Николай Бареков по повод обвиненията и клеветите, които изсипа по негов адрес Евгений Михайлов в сутрешния блок на Нова телевизия. „Омерзен съм от старите седесари и ченгета, като Методи Андреев, Евгений Михайлов и Георги Марков, които се превърнаха в слуги на мафията и подлоги на силните на деня. Това каза лидерът на „България без цензура“ Николай Бареков по повод обвиненията и клеветите, които изсипа по негов адрес Евгений Михайлов в сутрешния блок на Нова телевизия.

Патриотичен фронт: Да изринем продажниците от властта

http://www.cross.bg/front-nfsb-hora-1432301.html

/КРОСС/ „Долу ДПС", „Турски мекерета", „Мафия" скандираха участниците в организирания от „Патриотичен фронт - НФСБ и ВМРО" протест срещу решението на ЦИК за разкриването на изборни секции в Република Турция, съобщава пресцентърът на НФСБ. „Ние не сме срещу това нашите сънародници в чужбина да гласуват, а против тези хора да гласуват в разрез със закона. Нашият протест е срещу произвола на институциите. Те показаха, че не са независими и обслужват турски интереси", заяви съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов. Тази комисия показа, че не е орган, който ще се грижи за честността на изборите, а напротив - готви тяхното фалшифициране, заяви съпредседателят на коалицията Красимир Каракачанов. На хората им омръзна да слушат как ДПС защитава правата и свободите. Всъщност тази противоконституционна партия защитава единствено „правото" си да краде, допълни той. Да изметем от политическата сцена всички тези политици, които 25 години обслужваха чужди интереси, призовава той. Не може хора, които не са платили и един лев данък в България, не говорят български език, не се чувстват българи, да определят бъдещето на нашата страна, заяви евродепутатът Ангел Джамбазки. „Патриотичен фронт - НФСБ и ВМРО" призовава съмишлениците си да подкрепят протеста срещу поредното увеличаване на цената на тока, който ще се проведе пред ДКЕВР от 12 ч. на 1 октомври (сряда).  

Близнашки: Не можем да си позволим още една година размотаване

http://www.mediapool.bg/bliznashki-ne-mozhem-da-si-pozvolim-oshte-edna-godina-razmotavane-news225335.html

Призивът ми към всички е в деня на изборите всеки да изпълни своя граждански дълг и да гласува. Бюлетините са отпечатани и са разпратени по избирателни райони. Това каза министър-председателят проф. Георги Близнашки, койтов неделя участва в инициативата "Чети с мен"в Борисовата градина в София. По думите на премиера остава само да бъдат изпратени бюлетините в София-град и София-област, което ще стане утре и вдругиден. Организацията е в пълен ход, създават се всички нормални условия за едни спокойни избори, каза Близнашки. По неговите думи след изборите трябва да има силно политическо правителство, защото необходимите реформи се отлагат твърде дълго време. Не можем да си позволим още една година размотаване под формата на квазиекспертни правителства. В противен случай ще продължим да тънем в посткомунистическото блато, каза премиерът. Според него е крайно време да приключим с прехода и да навлезем в ритъм на устойчиво развитие. Преди това обаче трябва да минем през още един болезнен цикъл от промени, които трябва да започнем по-скоро, отбеляза Близнашки. Той каза, че служебното правителство върши много неща, но не може да направи необходимите големи реформи. По повод идеята военните и полицаите да се пенсионират при навършване на определена възраст, обсъждана от служебното правителство, премиерът Близнашки каза, че кабинетът нищо не въвежда в момента. Това са препоръки, които отдавна се отправят към България, и при размяната на мнения в Министерския съвет стигнахме до заключението, че е време да се съобразим с тях, коментира Близнашки, цитиран от БТА. Той подчерта, че това са препоръки, които трябва да бъдат въведени в нашето законодателство вероятно през следващата година.

18-та среща на Съюза Европейските лесовъди ще се проведе в Несебър

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/MDyCG-MxaGg/

За втори път България ще бъде домакин на Годишната конференция на Съюза на европейските лесовъди, съобщават от ЕКОПАН.

От 9 до 12 октомври 2014 г. за 18-ти път Европейските лесовъди ще се съберат в гр. Несебър, за да отчетат своята дейност през изминалия период и да обсъдят предстоящите събития в областта на горското стопанство на европейско ниво. Изборът на България и Несебър е заслуга на Съюза на българските лесовъди, който за втори път през последните десетилетия приема традиционната европейска проява.

Домакини на срещата са Съюзът на лесовъдите в България и Булпрофор. За организирането на събитието съдействие и подкрепа оказват Министерството на земеделието и храните и Югоизточното държавно предприятие – Сливен в тясно сътрудничество с Изпълнителна агенция по горите, РДГ – Бургас, Община Несебър, Опитна станция по дъбовите гори – Бургас и Дирекция на природен парк Странджа.

В програмата на годишната конференция на Съюза на европейските лесовъди ще се проведе и семинар на тема „Устойчиво управление и стопанисване на горите при различни форми на собственост“. Лесовъди от Франция, Германия, Полша и други европейски страни ще споделят своя опит при управлението на горите в своите страни, а от българска страна ще бъде представен националния опит в устойчивото управление и стопанисване на държавните, общинските и частните гори.

Европейските гости ще имат възможност да се насладят на богатото културно и историческо наследство на Старинен Несебър и региона. Освен досега с хилядолетната история на древния Несебър, в рамките на срещата, един ден е посветен на запознаване със съществуващите дендрариуми, защитени територии, културни и природни забележителности в границите на Природния парк „Странджа”.

 

 

Синдикатът на МВР иска оставката на Христосков

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4336395

Синдикалната федерация на служителите в МВР се обявява категорично срещу всички опити за ограничаване на техните социални права. Тя заплаши с ефективни протестни действия, ако не се прекратят тези опити. За нарушаването на социалния мир от Синдикалната федерация ще държат отговорни президента Росен Плевнелиев и назначеното от него служебно Синдикалната федерация на служителите в МВР се обявява категорично срещу всички опити за ограничаване на техните социални права. Тя заплаши с ефективни протестни действия, ако не се прекратят тези опити. За нарушаването на социалния мир от Синдикалната федерация ще държат отговорни президента Росен Плевнелиев и назначеното от него служебно

Неделчо Михайлов: На хората от съборените коптори няма как да им дадем гарсониери

http://www.moreto.net/novini.php?n=265656

Повечето от жителите в циганската махала във варненския квартал „Владиславово” имат нотариални актове за къщите си или отстъпено право на строеж и там няма проблем с незаконно строителство. Това са показали направените проверки на администрацията, заяви за Дарик кметът на района Неделчо Михайлов.

Намериха удавен мъжа, издирван за убийството на съпругата му

http://offnews.bg/news/n_1/n_394688.html

38-годишният Радко Мечов бе открит удавен в микроязовир над село Боримечково от пловдивски водолази, съобщиха от пазарджишката полиция, предаде Дарик. Мъжът е единственият заподозрян за убийството на съпругата му. Тялото й бе намерено в събота. 29-годишната жена е била убита по особено жесток начин с моторен трион в местност край Боримечково. Двамата излезли за дърва в петък и след като не се върнали, близки на семейството са подали сигнал в полицията. Семейството е от ромски произход, с две деца.

Пилотите на "Ер Франс": Прекратяваме стачката си

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4336389

Синдикатът на пилотите във френската авиокомпания „Ер Франс” обяви, че прекратява стачката си, въпреки че управата не е удовлетворила исканията на профсъюза, предаде AFP.
„Днес няма условия за социален диалог. Решихме да поемем отговорностите си, като прекъснем стачното движение”, заяви говорителят на синдиката. Синдикатът на пилотите във френската авиокомпания „Ер Франс” обяви, че прекратява стачката си, въпреки че управата не е удовлетворила исканията на профсъюза, предаде AFP. „Днес няма условия за социален диалог. Решихме да поемем отговорностите си, като прекъснем стачното движение”, заяви говорителят на синдиката.

Кола и линейка се удариха леко на "Орлов мост"

http://pik.bg/кола-и-линейка-се-удариха-леко-на-орлов-мост-news230824.html

Кола и линейка се удариха леко на "Орлов мост"

Лек автомобил е блъснал линейка преди минути в София, казаха от Пресцентъра на МВР за ПИК.

Инцидентът е станал на "Орлов мост". При сблъсъка няма пострадали или загинали, нанесени са само материални щети, категорични са от МВР.

На мястото на инцидента е пристигнала друга линейка, която е взела пациентите - майка и дете, за да ги откара до най-близката болница.

Полицията е констатирала нарушението и на мястото на инцидента вече всичко е спокойно. Движението е нормално.

Браво на кмета на кв.Църква

http://www.zapernik.com/obshtestvo/bravo-na-kmeta-na-kv-curkva_34573/

Браво на кмета на кв.Църква РУМЕН ПЕТРОВ ! Няма трева по градинките ,няма несветещи лампи ,а вече няма и боклук.Как може по което и време да му се обадиш на личния телефон да ти обърне необходимото внимание .Не човек ,а злато.Вече втори мандат ни е кмет и направи толкова много неща -ВИДИМИ.Асфалтира улици,правят се нови водопроводи ,запълват се дупки и още и още ,,,.Браво Румка -продължавай все така!Нека и другите кметове се поогледат и да вземат пример от него -особено кметицата на Перник...

Продължава

Браво кмете !

http://www.zapernik.com/obshtestvo/bravo-kmete_34573/

Браво на кмета на кв.Църква РУМЕН ПЕТРОВ ! Няма трева по градинките ,няма несветещи лампи ,а вече няма и боклук.Как може по което и време да му се обадиш на личния телефон да ти обърне необходимото внимание .Не човек ,а злато.Вече втори мандат ни е кмет и направи толкова много неща -ВИДИМИ.Асфалтира улици,правят се нови водопроводи ,запълват се дупки и още и още ,,,.Браво Румка -продължавай все така!Нека и другите кметове се поогледат и да вземат пример от него -особено кметицата на Перник...

Продължава

Миков: Няма да участваме в среща за актуализация на бюджета

http://politics.actualno.com/Mikov-Njama-da-uchastvame-v-sreshta-za-aktualizacija-na-budjeta-news_52060.html

„Няма да участваме в такава среща, защото служебното правителство, което няма политическа подкрепа, не би трябвало да решава такива въпроси. Това е част от създаването на предизборна обстано...

Международната коалиция разруши три рафинерии под контрола на "Ислямска държава”

http://www.mediapool.bg/mezhdunarodnata-koalitsiya-razrushi-tri-rafinerii-pod-kontrola-na-islyamska-darzhava-news225334.html

Въздушни удари, осъществени от международната коалиция срещу групировката „Ислямска държава”, са разрушили три петролни рафинерии, контролирани от джихадистите в северната част на Сирия по границата с Турция, предаде Франс прес, като се позова на Сирийския център за наблюдение на правата на човека. Коалицията срещу радикалните ислямисти вече унищожи най-малко 12 рафинерии под контрола на екстремистите в четвъртък и петък в петролната провинция Дейр аз Зур. Новите рафинерии са унищожени в района на Тал Абияд, северно от град Ракка, основен бастион на джихадистите, който е мишена на ударите от 23 септември. Групировката „Ислямска държава” е продавала петрола от тези рафинерии на турски търговци, посочва директорът на Центъра за наблюдение на правата на човека Рами Абдел Рахман. Експерти смятат, че джихадистите контролират седем петролни полета и две рафинерии в Северен Ирак и десет петролни полета основно в Дейр аз Зур. От началото на ударите джихадистите преустановиха дейността в петролните обекти. „Ислямска държава” произвеждаше повече петрол от сирийското правителство и според оценки на режима в Дамаск можеше да извлече 80 000 барела петрол на ден, докато правителството извличаше едва 17 000 барела петрол на ден.

Семейство с деца обра магазин от глад

http://frognews.bg/news_77079/

Баба, татко и две дечица обраха хранителен магазин в Лом посред бял ден и под носа на продавачката. Вчера четиримата - 50-годишната баба Р.Н., синът й 28-годишният Н.Д. и двете му хлапета - В.Д. на 13 години и тригодишният Д.Д. влезли в магазина.

Пилотите на "Ер Франс" прекратиха стачката си

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4336381

Синдикатът на пилотите във френската авиокомпания „Ер Франс” обяви, че прекратява стачката си, въпреки че управата не е удовлетворила исканията на профсъюза, предаде AFP.
„Днес няма условия за социален диалог. Решихме да поемем отговорностите си, като прекъснем стачното движение”, заяви говорителят на синдиката. Синдикатът на пилотите във френската авиокомпания „Ер Франс” обяви, че прекратява стачката си, въпреки че управата не е удовлетворила исканията на профсъюза, предаде AFP. „Днес няма условия за социален диалог. Решихме да поемем отговорностите си, като прекъснем стачното движение”, заяви говорителят на синдиката.

България стана шампион по скуош на Балканите

http://offnews.bg/news/n_1/n_394648.html

Българските национали по скуош станаха балкански шампиони след победа над Хърватия на Балканските игри, проведени в Букурещ. Българският отбор бе в състав Стелиан Станков, Николай Ангелов, Стоил Жилев и Костадин Симеонов. Мъжкият ни скуош отбор печели за първи път шампионската титла от турнира. Дамският ни отбор заслужи сребърните медали, което е първо отличие за тях от турнирите на полуострова. На финала при мъжете националите се справиха с Хърватия с 2-0 победи, за да триумфират. Държавният първенец Стелиан Станков записа победа с категоричното 3:0 гейма. След него Николай Ангелов донесе крайния успех. В много оспорван двубой хасковлията надделя с 3:2 гейма. Останалите двама българи в състава бяха Стоил Жилев и Костадин Симеонов. Дамите от своя страна играха мач за второто място срещу домакините от Румъния. В решителния двубой националките се наложиха с 3-0. Чисти победи записаха държавната шампионка Бистра Манева, Деница Кирилова и Йоана Краева . Четвъртата участничка в отбора беше Анелия Дукова.   "Много сме щастливи от успехите в Букурещ! Организацията на Балканиадата беше отлична", заяви Бистра Манева пред сайта racketi.com.

Мъж удари на камък, след като опита да подкупи ченге със 105 лева

http://pik.bg/мъж-удари-на-камък-след-като-опита-да-подкупи-ченге-със-105-лева-news230820.html

Мъж удари на камък, след като опита да подкупи ченге със 105 лева

48-годишен пловдивчанин е задържан в ареста, след като направи опит да подкупи двама полицаи със 105 лева. Случката се разиграва вчера към 17 часа, на бул. “Цар Борис ІІІ Обединител”.

След като полицейски автопатрул спира за рутинна проверка на лек автомобил „Инфинити” установява, че водачът е извършил нарушение и предприема действия за съставянето на акт по Закона за движение по пътищата.

Виждайки това, шофьорът се опитва да ги спре, като им предлага подкуп в размер на 105 лева. Двамата полицаи действали незабавно и задържали пловдивчанина. По случая е образувано бързо производство.

КНДР иска обединение с Южна Корея

http://econ.bg/Новини/КНДР-иска-обединение-с-Южна-Корея_l.a_i.570615_at.1.html

Северна Корея предлага на Южна Корея да се обединят под формата на конфедерация. Това потвърди външният министър на страната И Су-йон по време на...

Откъс от "Котешката маса" на Майкъл Ондатджи

http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2014/09/28/2388814_otkus_ot_koteshkata_masa_na_maikul_ondatdji/?ref=rss


Тази неделя в рубриката "Четиво" на "Дневник" ви предлагаме началния откъс от излизащия след две седмици в България роман на канадския писател от цейлонски произход Майкъл Ондатджи, любезно предоставен от издателство "Лъчезар Минчев". В петък Майкъл Ондатджи гостува в София, където раздаде автографи върху известната си книга "Английският пациент" и проведе разговор за писането с българския автор Мирослав Пенков, чийто "ментор" се явява в международна програма за млади таланти. Очаквайте...

Когато един бюджет е сбъркан изначално, той трябва да бъде актуализиран

http://www.mediapool.bg/kogato-edin-byudzhet-e-sbarkan-iznachalno-toi-tryabva-da-bade-aktualiziran-news225333.html

Когато един бюджет е сбъркан изначално, той трябва да бъде актуализиран, коментира президентът Росен Плевнелиев в неделя. По думите му бюджетът е сбъркан изначално и нарочно, което прави неговата актуализация още по-необходима, защото истината за цифрите в държавата не е била казана в началото на годината, а те са били сгрешени съзнателно. Според него днес не се прави нищо повече, освен да се каже истината на народа - истината за приходите, които съзнателно са били планирани 2 милиарда повече, но не е имало как да се случат, истината за разходите, които съзнателно, на база на високите приходи, са били планирани с 2 милиарда отгоре и са се случили. Удобно си планирате повече приходи, за да може удобно да похарчите повече разходи, обобщи държавният глава. В началото на годината се прави законът за МВР, излизат и обещават на 60 хиляди служители в МВР по-големи заплати и допълнителни бонуси, това струва 160 милиона лева, а няма един лев в бюджета, даде пример Росен Плевнелиев, цитиран от БТА. Кой е честен с българския народ, попита реторично той. Няма как да приемем факта, че ноември и декември служителите на МВР ще останат без заплати, следователно бюджетът трябва да се актуализира, посочи държавният глава. Същото се отнася и за еврофондовете. Няма как да спрете през февруари да разплащате 900 милиона до един милиард по еврофондовете, знаейки, че сме длъжни да ги усвояваме, да изпълняваме тези проекти. Следователно някой е трябвало да предвиди в бюджета възможността да се разплащат, отбеляза Плевнелиев. Цифрите и фактите са такива, каквито са, парламентът ще вземе своето достойно решение, посочи той. Дебатът за дълга ще се случи в парламента, всяка от партиите ще има своите конкретни аргументи. За мен е важно, когато държавата е нестабилна, когато има сериозни предпоставки след изборите да има допълнителни турбуленции, което не си го пожелавам, но съм длъжен да го предвидя, да имаме достатъчно резерв, да можем да преведем държавата в труден и непредсказуем момент по разумен начин, посочи президентът. Пожелавам си много бързо да заработи НС, още по-бързо да се сглоби правителство и тогава ще чуем парламента, който ще вземе своето отговорно решение, отбеляза той. Надявам се избраното правителство от парламента да има крайната дума, но не бива да се бавим и да оставяме държавата без бюджет и без конкретна перспектива, каза още държавният глава. Служебното правителство не може да чака и само да прави избори тогава, когато бюджетът е сбъркан още в началото нагодината и когато има финансова нестабилност. Това, което трябва да се направи, е служебното правителство да подготви, да бъде навреме в парламента и в съответните комисии с неговото предложение. Крайната дума не е на служебното правителство, тя е на парламента и на правителството, посочи президентът. От мен очаквайте две ясни и категорични неща, обеща държавният глава. Едното е истината - служебното правителство трябва да каже истината за цифрите, за дефицита. От мен очаквайте да дам всичко от себе си, за да имаме много бързо работещ парламент и правителство, това е много важно за България. Надявам се новоизбраното правителство да има своята крайна дума и да носи своята отговорност за това, коментира той. Подготвили сме проект за актуализация на бюджета, по който ще се произнесе следващото Народно събрание, това беше наш дълг и ние го изпълнихме. Предлагаме една основа за разговори, които тепърва предстоят, каза от своя страна министър-председателят Георги Близташки в неделя. По повод предвиденото за понеделник извънредно заседание на НСТС Георги Близнашки изрази надежда работодателите и синдикатите да се запознаят с подготвения от кабинета проект за актуализация на бюджета и да седнат на една маса. На едно от първите заседания на тристранния съвет се стигна до консенсус, че актуализацията на бюджета е неизбежна, каза премиерът. Според него големият въпрос е какви ще бъдат конкретните й параметри. Плевнелиев и Близнашки се включиха в неделя в Борисовата градина в кампанията "Чети с мен", която е под патронажа на президента.

Тъпчат децата в Пловдив със стари закуски и замразени Е-та

http://www.bnews.bg/article-117549

Стари закуски, румънски пици, бъкани с Е-та, подсладени сокове - с това се хранят пловдивските ученици.

Радан Кънев се поклони пред паметта на Илко Ескенази

http://www.moreto.net/novini.php?n=265655

Водачът на варненската листа на Реформаторския блок Радан Кънев положи цветя на паметната плоча и се поклони пред паметта на трагично загиналия на днешния ден преди 20 г. Илко Ескенази, съобщиха от пресценъра на Реформаторски блок.

Челси Клинтън показа бебето си в Туитър

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4336376

Челси Клинтън, която роди първата си рожба, не се стърпя и сподели щастието си със своите приятели в Twitter. Първата снимка на младото семейство и тяхната малка дъщеричка беше публикувана в профила на Челси в с текст "В 7,30 на 26 септември най-после се появи Шарлът. Влюбени сме!".  Дъщерята на президента Бил Клинтън е променила информацията за Челси Клинтън, която роди първата си рожба, не се стърпя и сподели щастието си със своите приятели в Twitter. Първата снимка на младото семейство и тяхната малка дъщеричка беше публикувана в профила на Челси в с текст "В 7,30 на 26 септември най-после се появи Шарлът. Влюбени сме!". Дъщерята на президента Бил Клинтън е променила информацията за

Българи опитаха да пуснат 6 000 фалшиви евро в Гърция

http://offnews.bg/news/n_1/n_394672.html

Гръцката полиция спря опит на българи да пуснат в обращение фалшиви 6 хил. евро при акция в Солун, предаде БНР . Полицаите следели единия от българите, за когото имали подозрение, че участва в канал за фалшива валута, като с него са свързани още 3-ма българи, влезли същия ден в Гърция. Униформените са спрели двете коли с българска регистрация под предлог, че е извършено пътно нарушение. След направената проверка установили, че в автомобилите не се пренася нищо, забранено от закона. Полицаите обискирали българите и открили фалшивите банкноти в специално пришит джоб на дреха. Общият им брой е бил 299 от по 20 и 50 евро. Гръцките власти са очаквали поредната пратка фалшиви пари, която да се пласира на черния пазар в Солун. Разследването по случая продължава, за да се разкрие целия канал.    

Шефът на азиатския футбол подкрепи Блатер за пети мандат

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/09/28/2388781_shefut_na_aziatskiia_futbol_podkrepi_blater_za_peti/?ref=rss


Президентът на Азиатската футболна конфедерация подкрепи подкрепи Сеп Блатер в амбициите му да оглави ФИФА за пети пореден мандат.

78-годишният Блатер потвърди тази седмица пред колегите си от изпълнителния комитет, че през май отново ще се бори за преизбиране.

"Господин Блатер има опит от десетилетия в управлението на световния футбол и затова аз съм абсолютно убеден, че ще продължи да играе важна роля в развитието му", заяви шейх Салман бин Ебрахим ал Халифа от...

Николай Цонев: Кабинетът нагнетява напрежение сред военните и полицаите

http://offnews.bg/news/n_1/n_394636.html

С решението за въвеждане на възраст за пенсиониране на военните и полицаите служебното правителство нагнетява напрежение. Това се казва в декларация на партия "Нова алтернатива" на военния министър по времето на тройната коалиция Николай Цонев във връзка с приетите промени в Кодекса за социално осигуряване (КСО), които правителството на Георги Близнашки прие на едно от последните си заседания. Сега служителите в Министерството на отбраната, ДАНС и полицията се пенсионират при определен брой години стаж. Кабинетът реши режимът да се промени и уеднакви със стандартните условия за пенсиониране, тоест при навършена възраст и осигурителен стаж. За да се влезе в сила, тази промяна трябва да бъде одобрена и от бъдещото Народно събрание. От партията на Цонев декларират, че са готови да подкрепят всяка форма на протест срещу това решение.  "Партия „Нова алтернатива” категорично се противопоставя срещу отнемането на социалните права на военнослужещите, полицаите, надзирателите в местата за лишаване от свобода, служителите на ДАНС и други категории служители, пряко ангажирани с опазване на националната сигурност", се казва в декларацията на партията. Според текста приетите от служебното правителство изменения на КСО създават несигурност и демотивират хората, отговорни за опазването на реда и сигурността в страната да изпълняват служебния си дълг. "В момента страната ни е изправена пред сериозни предизвикателства за националната сигурност - и външни, и вътрешни, и гражданите с право са загрижени за безопасността си. Неприемливо е в такъв момент да се предприемат действия, които засягат професионалната и социалната сигурност на хората, чийто дълг е да бранят и опазват сигурността на страната", се казва в декларацията. Според партията на Цонев служебното правителство превишава правомощията си , "като взема по административен път решения, за които трябва да има ясна политическа воля и консенсус". "По този начин кабинетът върши мръсната работа на бъдещото правителство на ГЕРБ и безотговорно нагнетява напрежение сред българските военнослужещи и полицаи. Подкрепяме и ще подкрепим всички форми на протест срещу това безотговорно и опасно решение на служебния кабинет", се казва още в текста на декларацията. От днес партия „Нова алтернатива” организира в столицата и областните градове подписка срещу решението на Министерски съвет. 

Наркодилър продава на метри от Двореца на децата в София

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4336367

Наркодилъри, необезспокоявани от никого, продават дрога на оживени места в центъра на София. Скритата камера на Нова телевизия хвана няколко покупки на синтетичен наркотик и хероин на метри от Двореца на децата на столичния булевард „Константин Величков”.
Ексклузивните кадри показват мъж, който съвсем спокойно предлага амфети и "кафяво" на своя Наркодилъри, необезспокоявани от никого, продават дрога на оживени места в центъра на София. Скритата камера на Нова телевизия хвана няколко покупки на синтетичен наркотик и хероин на метри от Двореца на децата на столичния булевард „Константин Величков”. Ексклузивните кадри показват мъж, който съвсем спокойно предлага амфети и "кафяво" на своя

Прокуратурата с антинаграда заради отрицателен принос в развитието на информацията

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/09/28/2388749_prokuraturata_s_antinagrada_zaradi_otricatelen_prinos/?ref=rss


Прокуратурата получи антинаградата "Катинар" на ежегодната церемония на Програма Достъп до информация по повод на международния ден на правото да знам. Държавното обвинение е отличено за това, че има отрицателен принос в развитието на достъпа до обществена информация в България. 

"Призът" на държавното обвинение мотивиран с "цялостна и задълбочаваща се непрозрачност" на работата му. "Конкретни примери за това са отказите да се разкриват имената на наблюдаващите прокурори по знакови...

Големи фирми разследвани за мащабна измама с европари за земеделие

http://www.mediapool.bg/golemi-firmi-razsledvani-za-mashtabna-izmama-s-evropari-za-zemedelie-news225331.html

Мащабна измама с европари разследва Окръжната прокуратура в Благоевград. Под удара са големи фирми, за които има сигнали, че ползват земеделски земи неправомерно, съобщи бТВ в неделя. Обвинението отказва да съобщи подробности, но проверка на телевизията е установила, че до момента са разпитани 150 жители на село Баня заради съмнения, че подписите им в договорите за наем на земя са фалшифицирани. Десетки жители на селото са повикани в следствената служба за справка дали знаят кой обработва земите им. Оказва се, че те не са давалипод наем терените, които са изорани и дори засети - неизвестно от кого. "Интересното е, че има фирми, които хората не са ги и чували, не са и виждали никой от тях, самонастанили са се”, коментира кметът на Баня Николай Драговчев. Иван Котопанов има 10 декара в два отделни имота. Не мислил да ги обработва, поне засега, но докато бил в чужбина, разбрал, че някой е изорал нивите му. Затова мъжът не е получил нито пари, нито рента, но пък подписът му фигурира в договор за наем. За момента от прокуратурата мълчат кои са фирмите-нарушители. Проверка на bTVпоказала, че това са две юридически лица с адрес в село Горно Драглище. Собствениците им отказали коментар с мотив, че това може да попречи на разследването.

Дилъри продават дрога на метри от Двореца на децата в София

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4336342

Наркодилъри, необезспокоявани от никого, продават дрога на оживени места в центъра на София. Скритата камера на Нова телевизия хвана няколко покупки на синтетичен наркотик и хероин на метри от Двореца на децата на столичния булевард „Константин Величков”.
Ексклузивните кадри показват мъж, който съвсем спокойно предлага амфети и Наркодилъри, необезспокоявани от никого, продават дрога на оживени места в центъра на София. Скритата камера на Нова телевизия хвана няколко покупки на синтетичен наркотик и хероин на метри от Двореца на децата на столичния булевард „Константин Величков”. Ексклузивните кадри показват мъж, който съвсем спокойно предлага амфети и "кафяво" на своя

Вредни храни и нарушения са разкрити в пловдивски училища

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4336354

Вредни храни, съдържащи много Е-та, сокове с подсладители и сандвичи с изтекъл срок на годност консумират децата в училищните лавки. Това констатира в Пловдив проверка на Нова телевизия и инспекторите от Агенцията по безопасност на храните.
Спонтанната проверка започва от училищната лавка в една от гимназиите в центъра на Пловдив – „Паисий Вредни храни, съдържащи много Е-та, сокове с подсладители и сандвичи с изтекъл срок на годност консумират децата в училищните лавки. Това констатира в Пловдив проверка на Нова телевизия и инспекторите от Агенцията по безопасност на храните. Спонтанната проверка започва от училищната лавка в една от гимназиите в центъра на Пловдив – „Паисий

Премиерът очаква работодатели и синдикати да уточнят позициите си по актуализацията на бюджета

http://www.cross.bg/bliznashki-pravitelstvo-narodno-1432300.html

/КРОСС/ Министър-председателят проф. Георги Близнашки очаква работодателските и синдикалните организации в Националния съвет за тристранно сътрудничество заедно да уточнят позициите си по предложения за обсъждане Законопроект за изменение и допълнение на Закона за държавния бюджет за 2014 г. и на бюджета на Националната здравноосигурителна каса. „Служебното правителство е подготвило законопроект, по който ще се произнесе следващото Народно събрание. Това беше наш дълг и ние го изпълнихме, колкото и неприятно да е да съобщаваш лоша новина на обществеността", каза премиерът, съобщава правителственият пресцентър В отговор на журналистически въпрос министър-председателят напомни, че последната дума по параметрите на предлаганата актуализация ще бъде на бъдещото Народно събрание. „Ние предлагаме една основа, разговорите по която предстоят", допълни проф. Близнашки. По отношение на възрастта за пенсиониране на служители по законите за МВР и за отбраната и въоръжените сили, премиерът припомни, че това са отдавна отправяни препоръки към страната ни. „Време е да се съобразим с тях и смятаме, че трябва да бъдат въведени в нашето законодателство. Не става дума за решение от днес за утре", коментира проф. Георги Близнашки. Той е категоричен за необходимостта от силно правителство, което да бъде сформирано след изборите и да извърши дълго отлаганите реформи

Премиерът очаква работодатели и синдикати да уточнят позициите си по предложената актуализация на бюджета

http://www.cross.bg/pravitelstvo-bliznashki-narodno-1432300.html

/КРОСС/ Министър-председателят проф. Георги Близнашки очаква работодателските и синдикалните организации в Националния съвет за тристранно сътрудничество заедно да уточнят позициите си по предложения за обсъждане Законопроект за изменение и допълнение на Закона за държавния бюджет за 2014 г. и на бюджета на Националната здравноосигурителна каса. „Служебното правителство е подготвило законопроект, по който ще се произнесе следващото Народно събрание. Това беше наш дълг и ние го изпълнихме, колкото и неприятно да е да съобщаваш лоша новина на обществеността", каза премиерът, съобщава правителственият пресцентър В отговор на журналистически въпрос министър-председателят напомни, че последната дума по параметрите на предлаганата актуализация ще бъде на бъдещото Народно събрание. „Ние предлагаме една основа, разговорите по която предстоят", допълни проф. Близнашки. По отношение на възрастта за пенсиониране на служители по законите за МВР и за отбраната и въоръжените сили, премиерът припомни, че това са отдавна отправяни препоръки към страната ни. „Време е да се съобразим с тях и смятаме, че трябва да бъдат въведени в нашето законодателство. Не става дума за решение от днес за утре", коментира проф. Георги Близнашки. Той е категоричен за необходимостта от силно правителство, което да бъде сформирано след изборите и да извърши дълго отлаганите реформи

Г-н Кмете на кв.Изток бурените вече са по 1,5м!!!До кога ще чакаме да се окоси?!?

http://www.zapernik.com/obshtestvo/g-n-kmete-na-kv-iztok-burenite-veche-sa-po-1-5m-do-koga_34572/

Уважаеми Г-н Кмет,

градинката между улиците Волгоград и Воронеж започва да придобива вид на Виетнамска джунгла!Бурените там са с височина 1,5м и нагоре!!В това пространство е пълно с малки деца, които си играят там!!! Моля вземете най-накрая мерки, освен ако нямате намерение децата да се подготвят за "Сървайвър-Камбоджа"!!!!

С уважение: гражданин

Швейцарците не пожелаха частната им здравна система да стане държавна

http://europe.actualno.com/Shvejcarcite-ne-pojelaha-chastnata-im-zdravna-sistema-da-stane-dyrjavna-news_52056.html

Швейцарските избиратели в неделя отхвърлиха план за отказа от изцяло частната здравна система на страната и създаването на управлявана от държавата схема, показват екзит-полс, предаде AFP. Около 64% ...

Части от София остават без ток. Вижте кога и къде!

http://pik.bg/части-от-софия-остават-без-ток-вижте-кога-и-къде-news230815.html

Части от София остават без ток. Вижте кога и къде!

В периода 29 септември - 3 октомври ЧЕЗ ще прекъсва периодично подаването на електричество в някои райони на София заради изпълнение на програмата си за планови ремонти. Дружеството обяви графика на дните и часовете, в които ще има временни изключвания на тока:

Понеделник:

08:00 - 11:00 ч - Света Троица Вълчо Иванов: БЛ. 132
08:00 - 16:00 ч - Младост 4: бл. 428 , вх.5
08:00 - 16:30 ч - кв. Овча Купел 2 бл.22 вх.А
08:30 - 16:30 ч - ж.к. Люлин 8: БЛ. 802 ВХ. А, ВХ. Б, ВХ. В
08:45 - 11:00 ч - ул. Невестина скала №1, 1А ул. Родопски извор №50, 52, 56, 56А
09:00 - 16:00 ч - Красна Поляна II Част: БЛ. 9 ВХ.В, Г, БЛ. 5 ВХ.А, Б
09:00 - 16:00 ч - Ломско Шосе: 100, 102, 104, 106, 106-А, 108, 110, 114, 118, 12, 120, 122, 124, 126, 128, 130, 132, 134, 136, 138, 140, 142, 144
09:00 - 16:00 ч - Хаджи Димитър: БЛ. 183, 184, 185, 186
09:00 - 16:00 ч - Дървеница: БЛ. 16, вх. А, вх. Б, вх. В, вх. Г
09:00 - 16:00 ч - Дървеница: БЛ. 17, вх. А, вх. Б, вх. В, вх. Г, вх. Д, вх. Е
09:00 - 16:00 ч - Дървеница: БЛ. 13, вх. А, вх.Б, вх. В, вх. Д, вх.Е
09:00 - 16:00 ч - Дървеница: БЛ. 12, вх. Б
09:00 - 16:00 ч - Дървеница: БЛ. 15, вх.А, вх. Б, вх. В, вх. Г, вх. Д
09:00 - 16:30 ч - жк Стрелбище, ул.Дедеагач №2, 19, 21ул.Мила родина №11, бл.11, 12, сграда до трафопоста, ул.Йордан Йовков бл.8
09:15 - 16:15 ч - Георги Пеячевич: 53, 54, 56, 58, 67, 67а, 69, 69-3, бл. 14, 15, 5, 54, гаар33, гар 88, гар 99, гар.1212, гар.1313, гар.55, гар.7, гар11, гар1111, гар1212, гар22, гар33, гар44, гар55, гар66, гар77, гар88, гар99, кафе Аперитив, маг.2, офис 1б; Петър Богдан: 42, 46, бл. Ателие, гар.11, гар.22, гар.3, гар.33, гар.4, гар.44, гар.5, гар.6, гар55, гар66, гар77, магазин
09:15 - 16:30 ч - Овча Купел: 39; Овча Купел: бл. 409, 410; Овча Купел 1: бл. 406, 407, 407а, 409, 410, 412, ул.765 №39-кафе, бл. 408, 412, 421, До; Промишлена: бл. 408
09:30 - 12:00 ч - Надежда 5: бл. 523, 524
09:30 - 12:00 ч - Ж.к. Младост, бл.460А
09:30 - 13:00 ч - Клек 618616: 5; Радин Дол: 2, 4, 53, 6, 8; Студен Кладенец: 26, 27, 29, 30, 31, 32, 32А, 34, 42, 44, 46, 48, 48А, 58, 64
09:30 - 15:00 ч - Надежда 2: бл. 216 ВХ.В
09:45 - 13:00 ч - Бъкстон: Бл. 26, 27, 28, 29, 30; Пирин: 17; Юнашка Песен: 24, 30
10:00 - 12:00 ч - Парково осветление в Борисова градина + р-нт Веселото село
10:00 - 13:00 ч - Илинден: бл. 131А; Разсадника: БЛ. 129-130, 131А, 131Б, 131В; Света Троица Вълчо Иванов: БЛ. 131А, 131Б, 131В
10:00 - 15:00 ч – магазин за мебели Айко
11:00 - 14:00 ч - Дружба 1: бл. 37
11:00 - 16:00 ч - Илинден: 129; Света Троица Вълчо Иванов: БЛ. 129-130
11:30 - 13:00 ч - Околовръстен път (ф. Хофман консулт)
12:00 - 14:00 ч - община Връбница - Дет. ясли, кв. Обеля
12:00 - 16:00 ч - Света Троица Вълчо Иванов: БЛ. 129-130
12:30 - 15:00 ч - ж.к.Красно село бл.219, ул. Родопски извор 59 ул. Света Марина №52ул. Ястребец №38
12:45 - 15:30 ч - Къпалня Мария Луиза и подлез под алея яворов
13:00 - 16:30 ч - Житница: 23, БЛ. ТП; Коломан: 2, 4, БЛ. 46 ЗАД; Маестро КъневВ. Марков: 11, 11А, 4, 5, 7, 9; Момина Баня: 10, 10 А, 2, 3, 3 А, 5, 6, 6 А, 7, 7 А, 8, 8 А; Момкова Баня: 1, 11, 3, 4, 5, 5 А, 5 Б, 6, 7, 7 А, 7А, 9, 9 А; Народен Герой: 9; Овча Купел: 14, 18, 22, 24, 26, 26А, 28, 51А, 70, 8
14:00 - 16:00 ч - община Връбница - ул. 3та, ул. 5та, ул. 7ма
14:30 - 16:30 ч - Иван Йончев: 3, 5 А

Вторник:

08:00 - 11:00 ч - Илинден: БЛ. 146; Сава Михайлов: 23; Света Троица Вълчо Иванов: БЛ. 135, 138, 146, 147, 297, ДО, О; Сливница: 127, 133, 133-143, 143, 64, 65, ДО, БЛ. 146, 146 МАГ128, 3, МАГ.24, МАГ.СИЛУЕТ М, МАГАЗИН 1.27, ОРЯХОВО, ПРЕД 146, ПРЕД БЛ.146, ТК УЕСТ ПАРК МАГ.16, ТЦ ИЛИНДЕН, ТЪРГ. КОМПЛЕКС, ТЪРГ. КОМПЛЕКС КАФЕ-СКАЙЛАЙН, ТЪРГ. КОМПЛЕКС УЕСТ ПАРК
08:00 - 16:00 ч - Младост 4: БЛ. 491, вх. 1
08:00 - 16:30 ч - кв. Овча Купел 2 бл.22 вх.Б
08:00 - 17:41 ч - 183-та кв. Мал. Долина Младост: 7; Дружба 2: бл. 257, 257тп, 258, 266, 267, бл. 265, 269, 270, 273, 274, До
08:30 - 13:00 ч - община Младост - Кауфланд, Младост 3
08:30 - 16:00 ч - Дунав: 61, 73, 79а, 80, 81, 90; Константин Стоилов: 43; Панагюрище: 16, 20, 22, 23, 24, 25, 26, 28, 29, 3, 38, 40, 42, 44, 46, 47, 48, 51, 53, 55; Родопи: 13, 31, 5, 43, 46, 47, 50, 52, 56, 57, 58, 60; Тимокваска Ненчева: 1, 10, 11, 11б, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 1а, 20, 21, 23, 24, 25, 3, 30, 31, 33, 36, 38, 39-41, 4, 40, 42, 43, 45, 46, 47, 49, 51, 53, 55, 57, 6, 61, 65, 67, 69, 6а, 8, бл. Аптека, кантора, къща
08:30 - 16:30 ч - ж.к. Люлин 8: БЛ. 802 ВХ. Г, ВХ. Д, ВХ. Е
08:30 - 16:30 ч - Княз Борис I: 187; Листопад: 1, 10, 12, 14, 16, 3, 4, 5, 7, 8, 9; Сливница: 203, 205, 207, 211, 213, 215, 217, 219, 221, 223, 225, 227; Цар Самуил: 108, 153, 155, 157
08:45 - 11:00 ч - ж.к. Красно село бл.195, ул. 656 №1, 1А, 3, 5, 7, 2, 2А, 4, 4А, 6, 8, ЧДГ "101 защо", ул. Хубча №16 медицински център
09:00 - 15:00 ч - Надежда 2: БЛ. 216 ВХ.Г
09:00 - 16:00 ч - община Връбница - Околовръстен път Южна дъга - търговски център Айко
09:00 - 16:00 ч - Ташкови Ливади Батул. битка:№ 2, № 4, №6, №8, №10, №16, №18, №22, №24, №26
09:00 - 16:00 ч - Красна Поляна II Част: БЛ. 5 ВХ.В, Г, БЛ. 6 ВХ.А, Б
09:00 - 16:00 ч - Ломско Шосе: 2, 4, 6, 8, 12, 14, 16, 18, 20, 22, 24, 26, 28, 30, 32, 36, 38, 46, 450, 54, 56, 58, 60, 64, 68, 70, 74, 76, 80, 84, 86, 88, 90, 92, 94, 98
09:00 - 16:00 ч - Хаджи Димитър: БЛ. 181, 182, 187
09:00 - 16:00 ч - Ген. Паренсов: 16 А, 22 Б, 24 А, 28, 29, 31, 33; Граф Игнатиев: 47а, 47б; Любен Каравелов: 10, 11, 12, 14, 16, 17а, 17б, 18, 19, 21, 28; Юри Венелин: 22, 26, 30а, 30б, 32, 34, 36
09:00 - 16:00 ч - Дървеница: БЛ. 45, вх. А, вх. Б, вх. В, вх. 1А
09:00 - 16:00 ч - Дървеница: БЛ. 42, вх. Б, вх. В
09:15 - 16:00 ч - Люлин 2: бл. 205, 206, бл. 211, 213, 217, 218, 219, 226, 290, до 217, бл. 212, 215, 216, 217, До; Панчо Владигеров: бл. 290, 290 Маг.4
09:15 - 16:15 ч - Едисон: 10, 10а, 11, 12, 12а, 13, 13, , 14а, 14б, 16, 18, 30, 4, 4-6, 5, 5-11, 6, 7, 8, 8а, 9, 22, 24, 26-а, 28, 36, 39, 41, 43-45, 44, 46, 48, 50, у, бл. 1, 2, 3, бл. 1, 47-47б; Манастирска Васил Воденичар: 1, 1-3, 1-а, 11, 13, 13-б, 15, 21, 2в, 3, 5, 7, 8, 9, 21-а, бл. 00, 1; Симеонов Век: 22, 26, 28, 2б; Съединение: 5; Трудолюбие: 11, 14, 16, 8, 9, бл. Маг.1, маг.2; Христо Максимов: 35, 35а; Чаталджа: 44
09:15 - 16:30 ч - Овча Купел: бл. 409 - А бл. Б, 409а; Овча Купел 1: бл. 409, 409а
09:15 - 16:30 ч - жк Стрелбище бл.10, 11, 14 тото пункт , ул.Мидия №2, 3, 10, 15ул.Йордан Йовков №13, бл.13, ул.Йордан Йовков №52ул.Траянова врата бл.55, 53, 57 №65 ресторант "Регал", бл.9, Sushi Bar ул.Йордан Йовков №15, 19
09:30 - 12:00 ч - Брянска Гора: 1, 1 А, 2, 3, 3 А, 4, 5, 6, 6 А, 7, 8; Обединение: 2, 3, 4, 4 А, 5, 5А, 6, 7, 7 А; Ростов: 1, 10, 11, 12 А, 13, 14, 15, 16, 17, 17 А, 18, 19, 19 А, 20, 21, 23, 23 А, 25, 26, 28, 28 А, 3, 3 А, 30, 30 А, 4, 6, 7, 8, БЛ. КЪЩА
09:30 - 13:00 ч - Ген. Кутузов: 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 18 А, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 24А, 25, 26, 27, 28, 29, 3, 30, 31, 31А, 32, 32А, 33, 34, 34А, 35, 35А, 36, 37, 39, 39А, 40, 41, 42, 42А, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 5, 50, 51, 53, 53А, 55, 57, 59, 61, 7, 8, 9, БЛ. 1, 2, 3; Грамос: 10, 2, 3, 4, 6, 7, 8; Дрян643-та: 11; Местност Гърдова Глава: БЛ. УПИ Х-458 КВ.16; Планинец: 11; Преки Път Димитър Монов: 81, 86, 94; Прохлада: 30А
09:30 - 15:00 ч - Младост 4: бл. 495
09:30 - 16:15 ч - Алфред Нобел: бл. 125; Гео Милев: 71; Едисон: 13, 32, 34, 35, 37, 38-42, 7, бл. 1, 2, ателие, гар.1, гар.1а, гар.2, гар.3, гар.4, гар.5, гар.6, гар.7, гар.8, гар.9, гараж 1, гараж 4, гараж 5, гараж 7, гараж 8, гараж 9, под Гараж 1; Елисавета БагрянаКал. Веско: 1, 2, 2а, 4, бл. 127, 2а; Коста Лулчев Асен Велчев: 128, бл. 128; Кочани: 2 А; МанастирскаВасил Воденичар: 26, 31, 33, 42-48, 45, 49, бл. 16, 29, 31, ат.1, ат.2, ателие 1, гар., гар.1, гар.4, гар.9, гараж, таван, църква "св.троица"; Христо Максимов: 35, 41, 43, 43а, 45, 45а; Цариградско Шосе Тракия: бл. 125
09:45-10:00 ч - София; Люлин 8 - бл. 883
09:45 - 12:01 ч - Елемаг: бл. 304; Изток: 2; Константин Кисимов: 2, 2а, бл. 303, 304; Фредерик Жолио Кюри: 20, 21, бл. 302, 303
09:45 - 13:00 ч - Кипарис726-та: 6
09:45 - 15:00 ч - 12-ти Април, Горубляне: 1, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 19, 2, 21, 23, 3, 3 А, 4, 5, 8, 8 А; 3-ти Май Горубляне: 1, 10, 10 А, 12, 12 А, 14, 16, 17, 18, 1а, 2, 20, 22, 22а, 24, 24 А, 26, 3, 5, 5 А, 6, 7, 8, 9; Васил Пешев кв. Горубляне: 1, 14 А, 14а, 2, 4а; Витоша Горубляне: 20; Горубляне: 7, 7 А, 8, 9; Музейна Горубляне: 1, 10, 11, 14, 16, 18, 2, 20, 3, 3 А, 4, 5, 6, 6 А, 7, 8, 9; Пети Ноември Горубляне: 1, 10, 11, 11 А, 12, 13, 15, 17, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, бл. Строителство; Пионерска: 1, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 16 А, 16 В, 16б, 17, 18, 19, 19 А, 2, 20, 22, 24, 26, 28, 3, 30, 32, 34, 38, 4, 4а, 5, 6, 7, 7 А, 8, 9, 9 А, бл. Магазин; Самоковско Шосе: 10, 12, 14, 16, 18, 18а, 2, 20, 22, 24, 28, 30, 32, 4, 6, 8, 20, 24, 26, 32, 34, 36, 40, бл. Упи VІІІ-372 Кв 40; Синчец: 1, 2; Синчец Горубляне: 2; Урвишка Крепост: 1, 10, 12, 14, 15, 18, 2, 20, 21, 22, 3, 4, 4 А, 5, 5 А, 6, 7, 7 А, 8, 9; Царичина Поляна: 4; Цветна Градина Горубляне: 1, 10, 11, 12, 13, 15, 16, 17, 18, 19, 2, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 25а, 26, 27, 28, 29, 2а, 3, 31, 33, 35, 4, 4а, 5, 6, 7, 8, 9, №14, бл. Ресторант, упихІ328кв46
09:45 - 16:30 ч - Свобода: БЛ. 4, 4 А, 4А, 6, УЛ.ГЕН. ЖЕКОВ ДО БЛ.12,
10:00 - 12:00 ч - Любляна Й. Вишевградски: 43, 45, 47, 49, 52, 53, 54, 54А, 56, 56А, 57, 58, 58В, 59, 60, 60Б, 61, 62, 62А, 65, 66А, 68, 70, 72, 74, 76, 78, 80, БЛ. 1-ТЯЛО, 2-ТЯЛО, 3-ТЯЛО, 4-ТЯЛО, 5-ТЯЛО, 6-ТЯЛО, ГАР.4, Р-Н ОВЧЕ КУПЕР, ТЯЛО 6, ТЯЛО-1, УПИ XXVII - 272 КВ 42
10:00 - 12:00 ч - КАТ резервно захранване, Министерство на труда, ;ДСО Монтажи-бараки.
10:00 - 13:00 ч - Илинден: БЛ. 118; Света Троица Вълчо Иванов: БЛ. 118
10:30 - 13:00 ч - ул. Княгиня Клементина №34, ул. Завалска китка №12
12:00 - 16:00 ч - Илинден: БЛ. 119; Света Троица Вълчо Иванов: БЛ. 119, 1191
12:16-12:30 ч - София; Люлин 8, бл. 883
12:30 - 15:00 ч - ЖК БОРОВО БЛ. 14, сервиз акомулатори
12:30 - 16:30 ч - Връбница: 10, 11, 12, 16, 17, 18, 20А, 22, 23, 25, 27, 27А, 28, 29, 3, 30, 31, 32, 33, 35, 35А, 37, 38, 39, 4, 41, 42, 43, 45, 47, 47А, 48, 48А, 49, 50, 51, 52, 53, 53А, 54, 55, 56, 8, №27А; 361-ва Връбница: 1, 10, 2, 4, 6; 362-ра Връбница: 10, 12, 17, 23, 25; 363-таВръбница: 1; 374-та Връбница: 1, 2, 3, 5, 6, 6А, 6Б, 7, 7А, 9; 375-та Връбница: 1, 2, 3, 5; 376-та Връбница: 1, 10, 2, 3, 8; 378-ма Връбница: 10, 11, 11А, 12, 13, 14, 15, 16, 19, 20А, 21, 22, 24, 25, 26, 27, 28, 28А, 29, 3, 30, 31, 31Б, 32, 33, 34, 35, 37, 38, 4, 45, 5, 53А, 55, 6, 8, 8А, 9, 9А, БЛ. ЪГЪЛА С УЛ. ЦВЕТНИЦА; Връх Манчо: 7А; Иван Дим. Ненов: 1, 10Б, 12, 14; Кутловица Михайловград: 6; Надежда: 1, 10, 11, 2, 3, 3А, 4, 5, 6, 7, 8; Подкрепа: 12; Светла: 1, 1 А, 10, 11, 2, 3, 4, 5, 7, 8, 9; Стефан Дуньовседми Конгрес: 22, 24, 29, 30, 31, 33, 33А, 35, 35А, 37, 39, 41, 45, 47, 48, 48А, 49, 49А, 49Б, 50, 51, 51А, 55, 59, 6, 60, 61, БЛ. И УЛ. СВЕТЛА
13:00 - 16:30 ч - Белмекен: 14, 15, 16, 20; Бъкстон: БЛ. 36, 36-37, 38, ДО БЛ.38; Мусала: 1, 2, 4, 6, 7; Пирин: 1, 13
14:30 - 16:30 ч - Невестина Скала: 18

Сряда:
08:00 - 16:00 ч - Младост 1: БЛ. 30, вх. А и вх. Б
08:00 - 16:30 ч - кв. Овча Купел 2 бл.22 вх.В
08:15 - 15:15 ч - Дружба 2, бл. 281, 281а
08:15 - 16:15 ч - община Искър - Дружба бл.280
08:30 - 16:00 ч - бул.Янко Сакъзов: Кафе, парк Оборище До Тенис Корт
08:30 - 16:30 ч - Ж.К. Модерно предградие ул. БРАТЯ СТАНИСЛАВОВИ: № 3, № 5, № 13, № 15, № 17, № 47, № 61, № 63, № 65, № 70
08:30 - 16:30 ч - Ж.К. Модерно предградие ул. ВИТКОВА ЛИВАДА: № 2, № 4, № 8, № 8A, № 12, № 15, № 22, № 36, № 38, № 40
08:30 - 16:30 ч - ж.к. Люлин 8: БЛ. 803 ВХ. А
08:30 - 16:30 ч - ж.к. Люлин 8: БЛ. 806 ВХ. А, ВХ. Б, ВХ. В, ВХ. Г, ВХ. Д, ВХ. Е
08:30 - 16:30 ч - Екзарх Йосиф: 115, 121, 127, бл. В Двора; Христо Ковачев: 38, 42, 44, 46, бл. Ателие 1, кафе-клуб, магазин 1, офис 2, офис2, с Гараж
08:45 - 11:00 ч - ж.к. Бели брези бл.1, 2, 3, 4, 5ресторант Лакубанита ул.Гребенец 10, ул. Битоля №2, 4
09:00 - 12:30 ч - Ген. Георги Вазовиван Пенев: 13, 13а, 15, 15 А, 17, 20а, 21, 22, 22 А, 23, 24, 25, 27, 28, 30, 30а, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38
09:00 - 16:00 ч - Враил: 1, 3, 4, 5, 6, 10, 11, 12, 13, 14; Атанас Лозанчев 2, 4, 6, 15; Възрожденска 75, 77, 79, 83; Демир Капия 40, 46, 54, 56, 60, 61, 63, 65; Бъдник 2, 4, 6, 9, 14; 280-та 2, 4, 6; 222-ра 2, 8, 10, 12; 229-та 3, 4, 5, 6; 278-ма 2, 3, 6, 8, 10
09:00 - 16:00 ч - Хаджи Димитър: БЛ. 91, 90 ВХ. В
09:00 - 16:00 ч - Дървеница: БЛ. 43, вх. Б, ; бл. 44, вх.А, вх.Б, вх.В
09:00 - 16:30 ч - жк. Стрелбище - ул. Доспейски проход бл. 8, 7, №18, къща су бл.7 ул. Нишава 163 вх.Б, 35Детска ясла "Вълшебство", бл.6 , 7 ул.Нишава №155, 157, 159, 165, 167, 171 (Аванти , пица Сицилиана , мебели, кафе , фризьорски салон) , ул.Нишава №153(Пикадили, М-тел, книжарница, кулинарен магазин )
09:15 - 16:00 ч - Екзарх Йосиф: 121; Христо Ковачев: 38, 42, 44, 46, бл. Гараж 1, гараж 2, гараж 3, мезон., мезон.11, с Гараж; Чаталджа: 57
09:15 - 16:15 ч - Герлово: 1, 11, 13, 15, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 9; Евлоги И Христо Георгиеви: 145, 151, 153, 155, 157, 159, бл. 151; Оборище: 36а, 38а; Проф.асен Златаров: 15, 15б, 17, 17 А, 17а, 19, 24
09:15 - 16:30 ч - Овча Купел 1: бл. Паркинг До бл. 42; Овча Купел 2: ", бл. 40, 41, 41а, 41б, 42, су бл. 42-стр.табло
09:30 - 10:00 ч – Буная Никола Ботушев: 23, 27, 30, 32, 34, 38, 4, 6, 8, БЛ. 17; Каймакчалан: 1, 11, 13, 3-5, 7, 9, БЛ. А; Лисец Христо Атанасов: 6, 7; Оборище: 100, 102, 105, 106, 107, 111, 113, 113-115, 72, 72Б, 72В, 72Г, 74-76, 78, 80, 82-84, 86, 92, 94, 98, БЛ. -ЧЕРКОВНА, МАГ.2, МАГАЗИН; Русалка: 30; Черковна Паун Грозданов: 25, 31, 33, 35, 41, 51, 57, 59, 61, 63, 72, 72А, 72Б, 76, 78, 80, 82, 84, БЛ. МАГ.1, ПОДУЯНЕ-ЦЕНТЪР, АТЕЛИЕ
09:30 - 13:00 ч - Княжевска Валентин Андреев: 10, 11, 12, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 33А, 35А, 36, 38, 39; Кореняцитедим.пъшков: 52, 54, 55, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 62А, 64, 65, 65А, 67, 67А, 69; Полк. Стойно Бачийски Филип: 23, 25, 27, 28, 30, 30А, 31, 32, 32А, 34, 36, 38, 4, 40, 42, 48, 52, БЛ. А
09:30 - 15:00 ч - Надежда 2: 263 ВХ.В
09:31 - 13:30 ч - Младост 2: бл. 262, 262 секция Б, 262 секция В, О
10:00 - 10:30 ч - Веслец: 25, 27, 31, 32, 34, 35, 38, 40, 42, 44, 46, 48, 50, 52, 52-А, 52-Б, 52-В, 56; Св.св.кирил И Методий: 37, 39, 40, 41, 43, 45, 49, 50, 51, 68, 68 ПАРТЕР, №70
10:00 - 14:00 ч - 157-ма: 5; Г.м.димитров: 58; Дианабад: бл. 32, 33, 33 А
10:01 - 10:30 ч - Бистрица, Общ. Столична 101-ва: 1;Герман; Вилна Зона Враня: 1, 11, 1а, 2, 5, бл. Вила, вила В ул. 11 20, водна Помпа, кв.20 Упи 14-400, строеж На Ограда, строителство, строителство На Жилищна Сграда, ул. 8 № 1; Вилна Зона Шамако: 573, бл. Вила, п-л 86; Герман: бл. Су Мтп; Грамадетов.з.врана-герман: , ; Дзуката Барата: бл. Пи 2628; Местност Зимника: бл. Бетонов Възел, вила, къща, пи 241; Местност Кръста: бл. Мр 003006; Патриарх Герман9 Септември: 108, 110, 112, 112а, 116, 144;Лозен, Общ. Столична; Стар Лозенски Път: 55;гр. София -; Горубляне: бл. 36 И Му Бл 3, автосервиза, до Автосервиза Автосервиза, имот 2492, кв.9 бл. 20а, До, к 4, му; Гродно: 1, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9; Камчия: 1; Минзухар: 1, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 2, 20, 4, 5, 8, 9; Младост 1а: бл. 554; Обреща: 1, 11, 13, 15, 3, 5, 7, 9, бл. Горубляне; Околовръстен Път: 371; Павел Красов Горубляне: 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 2, 20, 21, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 3, 30, 31, 34, 35, 36, 4, 40, 5, 5а, 6, 7, 8, 9; Поручик Мороз: 1, 1 А, 10, 11, 12, 2, 2 А, 3, 4, 5, 6, 8, 9; Преслав Горубляне: 1, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 2, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 3, 30, 4, 5, 6, 7, 8, 9; Пролет Горубляне: 1, 10, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 19 А, 2, 21, 23, 25, 27, 29, 3, 31, 4, 5, 6, 7, 8, 9; Ремсиста: 1, 11, 13, 15, 2, 3, 5, 7, 9; Рилав.з.врана-лозен-триъгълника: 16; Роса горубляне: 1, 1 А, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 2, 20, 21, 22, 23, 25, 26, 27, 28, 3, 30, 32, 34, 36, 38, 4, 40, 42, 42 А, 44, 46, 48, 5, 50, 6, 7, 8, 9; Самоковско Шосе: 1, 17, 19, 23, 3, 42, 46, 13, бл. 1, 2, 3, бл. 1, аптека, фургон; Симеоновско Шосевол.шосе: 1; Ханчето: 1, 10, 12, 2, 3, 4, 6, 8; Цариградско Шосетракия: 34; Шиндра: 1, 10, 12, 12 А, 2, 4, 4 А, 6, 8, бл. ул. Шиндра ул.камчия
10:30 - 13:00 ч - ул. Царево село №2, 4 ул. Ворино №11
11:00 - 11:30 ч - Бански: БЛ. СУ ЕКЗ.ЙОСИФ 31; Екзарх Йосиф: 29; Княгиня Мария Луизаг.дим.: 16
11:30 - 14:30 ч - Младост 2: бл. 290, до Ктп бл. 290
12:00 - 12:30 ч - Цар Симеон: 49, 51, 53А, 55, 57, 82; бул. М. Луиза 22
12:30 - 15:00 ч - Белите Брези: 1
12:30 - 16:30 ч - 14-та Враждебна: 20; 15-та Враждебна: 1, 10, 2, 29, 2а, 2б, 3, 5, 6, 7, 8, 9; 16-таВраждебна: 1, 10, 11, 12, 14, 15, 16, 18, 19, 2, 20, 21, 22, 22а, 25, 27, 29, 3, 31, 35, 37, 39, 5, 6, 8, 9; 17-та кв. Враждебна: 35; 17-та273: 1, 1а, 2, 3, 4, 5, 6; 18-та кв. Враждебна: 1; 19-такв. Враждебна: 6; 29-та кв. Враждебна: 1, 12, 13, 14, 16, 16а, 17, 18, 19, 2, 20, 21, 3, 4, 5, 6, 7; 30-такв. Враждебна: 10, 12, 14, 16, 2, 25, 35, 36, 38, 41, 42, 44, 58, 60, 62, 64, 66, 68, 70; 35-такв. Враждебна: 1, 10, 11, 11а, 15, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9; 36-такв. Враждебна: 1, 10, 12, 14, 1а, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9; 37-макв. Враждебна: 1, 10, 11, 12, 3, 4, 5, 6, 8; 40-такв. Враждебна: 21, 23, 25, 27, 29, 30, 30а, 31, 31б, 32, 33; 62-ракв. Враждебна: 2, 3
13:00 - 16:30 ч - Белмекен: 3; Бъкстон: БЛ. 24; Пирин: 10, 12А, 14, 27, №14, БЛ. ГАРАЖ №1, МАГАЗИН №1; Юнашка Песен: БЛ. 24, ДО
14:00 - 14:31 ч - Бистрица, Общ. Столична 101-ва: 1;Герман; Вилна Зона Враня: 1, 11, 1а, 2, 5, бл. Вила, вила В ул. 11 20, водна Помпа, кв. 20 Упи 14-400, строеж на Ограда, строителство, строителство На Жилищна Сграда, ул. 8 № 1; Вилна Зона Шамако: 573, бл. Вила, п-л 86; Герман: бл. Су Мтп; Грамадетов.з.врана-герман: , ; Дзуката Барата: бл. Пи 2628; Местност Зимника: бл. Бетонов Възел, вила, къща, пи 241; Местност Кръста: бл. Мр 003006; Патриарх Герман9 Септември: 108, 110, 112, 112а, 116, 144;Лозен, Общ. Столична; Стар Лозенски Път: 55;гр. София -; Горубляне: бл. 36 И Му Бл 3, автосервиза, до Автосервиза Автосервиза, имот 2492, кв.9 бл. 20а, До, к 4, му; Гродно: 1, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9; Камчия: 1; Минзухар: 1, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 2, 20, 4, 5, 8, 9; Младост 1а: бл. 554; Обреща: 1, 11, 13, 15, 3, 5, 7, 9, бл. Горубляне; Околовръстен Път: 371; Павел Красов Горубляне: 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 2, 20, 21, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 3, 30, 31, 34, 35, 36, 4, 40, 5, 5а, 6, 7, 8, 9; Поручик Мороз: 1, 1 А, 10, 11, 12, 2, 2 А, 3, 4, 5, 6, 8, 9; Преслав Горубляне: 1, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 2, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 3, 30, 4, 5, 6, 7, 8, 9; Пролет Горубляне: 1, 10, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 19 А, 2, 21, 23, 25, 27, 29, 3, 31, 4, 5, 6, 7, 8, 9; Ремсиста: 1, 11, 13, 15, 2, 3, 5, 7, 9; Рилав.з.врана-лозен-триъгълника: 16; Роса горубляне: 1, 1 А, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 2, 20, 21, 22, 23, 25, 26, 27, 28, 3, 30, 32, 34, 36, 38, 4, 40, 42, 42 А, 44, 46, 48, 5, 50, 6, 7, 8, 9; Самоковско Шосе: 1, 17, 19, 23, 3, 42, 46, 13, бл. 1, 2, 3, бл. 1, аптека, фургон; Симеоновско ШосеВол.шосе: 1; Ханчето: 1, 10, 12, 2, 3, 4, 6, 8; Цариградско ШосеТракия: 34; Шиндра: 1, 10, 12, 12 А, 2, 4, 4 А, 6, 8, бл. ул. Шиндра ул. Камчия
14:30 - 16:30 ч - бул. Г. Делчев №61, 63, ресторант ул. Битоля ул. Г. Делчев, ул. Ворино 49, 51, 53, 55, 57, 59, 61, 52, 54, 56, 68

Четвъртък:
08:00 - 16:00 ч - Младост 1: БЛ. 30, вх. А и вх. Б
08:00 - 16:30 ч - кв. Овча Купел 2 бл.23 вх.А
08:30 - 16:00 ч - Враня: 57-59, 67, 67а; Козлодуй: 114; Яворова Чука: 1, 10, 10а, 14, 16, 3а, 5, 7, 8
08:30 - 16:30 ч - Ж.К. Модерно предградие ул. МЕТ0ДИ МАКЕДОНСКИ: № 3, № 5, № 5A, № 7, № 35, № 40, № 42
08:30 - 16:30 ч - Ж.К. Модерно предградие ул. ВЪЛЧО ГЕОРГИЕВ: № 2, № 2A , № 3 , № 3A , № 4 , № 9 , № 11 , № 13 , № 15 , № 18
08:30 - 16:30 ч - ж.к. Люлин 8: БЛ. 803 ВХ. Б, ВХ. В, ВХ. Г
09:00 - 11:00 ч - Дойран: 29
09:00 - 12:30 ч - 12-таВраждебна: 1, 10, 11, 12, 12а, 13, 14, 16, 18, 2, 3, 4, 5, 5а, 6, 7, 8, 9; 13-та Враждебна: 1, 10, 11, 14, 15, 2, 2а, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 8а, 9; 14-та Враждебна: 1, 10, 11, 12, 14, 15, 16, 18, 2, 22, 24, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, бл. Лят.кухня; 29-та Враждебна: 15, 15а, 19, 5, 8, 9; 30-та Враждебна: 17; 31-ва Враждебна: 4; 62-ра Враждебна: 1, 2, 3; 8-ма Враждебна: 26, 26в, 26а, 28, 30а, 32, 37, 45, 46, 57, бл. Поща; 9-та Враждебна: 1, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 17, 17а, 19, 1а, 2, 21, 23, 27, 2а, 2б, 2в, 3, 4, 5, 5а, 6, 7, 8, 9
09:00 - 16:00 ч - Жорж Дантонфр.революция: 5, 6, 10, 35, 39, 45, 50, 52; Илинденско Въстание: 6, 8, 15, 19, 32, 34, 67; Ломско Шосе: 77, 79, 81, 83, 85, 87, 89, 97, 99, 101, 131, 132, 137, 139, 141, 143, 145; Кумановски бой 1, 3, 5, 7, 11, 15, 17, 18
09:00 - 16:00 ч - Хаджи Димитър: БЛ. 90 ВХ. Г , Е
09:00 - 16:00 ч - Дървеница: БЛ. 42А, вх. А, вх.Г;; БЛ.43, вх. А, вх. В
09:00 - 16:00 ч - Дървеница: БЛ. 33, вх. А, ; БЛ. 18, вх. А, вх. Б, вх. В, ; БЛ. 18А, вх. А
09:00 - 16:30 ч - жк Стрелбище бл.4, 5Южен парк павилиони срещу бл.5 , ул.Костенски водопад №8, 10, 12, 14ул.Бадемова гора №3 ул.Костина №1, 6
09:15 - 16:30 ч - Овча Купел 1: бл. 422, тц До бл. 422; Президент Линкълн: 62, 66; Промишлена: бл. Кв.3а
09:15 - 17:15 ч - Дружба: бл. 523; Дружба 2: бл. 523, 524, 526, ул. Обиколна Упи-ІІ-1268, бл. 527, 528
09:30 - 13:00 ч - Ардино: 2; Кавак Цвета Юрукова: 1, 11, 2, 4, 5, 6А, 7, 9; Лъвчето: 1, 11, 13, 3, 5, 7, 8, 9; Медвен Маргарита Георгиева: 4, 5, 8, 9; Преслав: 3; Проф. Николай Державин: 2
09:30 - 15:00 ч - Надежда 2: 263 ВХ.Г
09:30 - 15:00 ч - Бистрица, Общ. Столична 101-ва: 1; гр. София - Горубляне: бл. 36 И Му Бл 3, автосервиза, до Автосервиза Автосервиза, имот 2492, кв.9 бл. 20а, До, к 4, му; Гродно: 1, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9; Камчия: 1; Минзухар: 1, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 2, 20, 4, 5, 8, 9; Обреща: 1, 11, 13, 15, 3, 5, 7, 9, бл. Горубляне; Павел Красов Горубляне: 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 2, 20, 21, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 3, 30, 31, 34, 35, 36, 4, 40, 5, 5а, 6, 7, 8, 9; Поручик Мороз: 1, 1 А, 10, 11, 12, 2, 2 А, 3, 4, 5, 6, 8, 9; Преслав Горубляне: 1, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 2, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 3, 30, 4, 5, 6, 7, 8, 9; Пролет Горубляне: 1, 10, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 19 А, 2, 21, 23, 25, 27, 29, 3, 31, 4, 5, 6, 7, 8, 9; Ремсиста: 1, 11, 13, 15, 2, 3, 5, 7, 9; Роса горубляне: 1, 1 А, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 2, 20, 21, 22, 23, 25, 26, 27, 28, 3, 30, 32, 34, 36, 38, 4, 40, 42, 42 А, 44, 46, 48, 5, 50, 6, 7, 8, 9; Самоковско Шосе: 1, 17, 19, 23, 3, 42, 46, 13, бл. 1, 2, 3, бл. 1, аптека, фургон; Симеоновско Шосевол.шосе: 1; Ханчето: 1, 10, 12, 2, 3, 4, 6, 8; Цариградско Шосетракия: 34; Шиндра: 1, 10, 12, 12 А, 2, 4, 4 А, 6, 8, бл. ул. Шиндра ул. Камчия
09:30 - 16:00 ч - Люлин: бл. 014, 14; Люлин 1: 1, бл. 013, 024, 025, 23, 24а, бл. 014, 026
09:30 - 16:00 ч - Враня: 35, 37, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 48, 49, 51, 53, 75, 79-83, бл. Апартамент, ат.1, ат.2, гар.1, гар.2, гар.3, гар.4, парт.; Габрово: 6-8; Калофер: 10, 12, 13, 2, 4, 5, 6, 7, 8, 9; Карлово: 11-13, 2, 3, 4, 5, 6, 6, 8, 6, 8, , 6-10, 6-8, 6-8 Б, 6-8б, 8-10, бл. 6-8-10, гараж 2, гараж 5, маг.4; Козлодуй: 132, 141, 146, 148, 149, 151, 153, 155, 157, 159, 163, 165, 167, бл. 148; СвищовВенко Рашков Китов: 10, 12, 14, 18, 3, 4, 5, 7, 8; Сливница: 127, 133, 135, 137, 139, 147, 151, 153, 155, 157; Яворова Чука: 10а, 3
09:45 - 13:00 ч - Буземска: 13, 15, 20, 22, 24, 26, 28, 30, 30А, 32, 34, 36, 38, 40, 42, 44, БЛ. 1, 2, 3, ДО БЛ.1
09:45 - 16:15 ч - Беласица: бл. 57; Круша ПланинаАнушка Драгие: 3, бл. 56; Странджа: 121; Харалампи Карастоянов: бл. 57, 58
10:00 - 14:00 ч - Дианабад: бл. 42, 43, 43-44, 44, 45, 45-46, 46; Драган Цанков: 46, бл. 1
10:30 - 13:00 ч - ул. Лерин № 39, 41 ул. Дойран № 9, 15
11:00 - 14:00 ч - Младост 2: бл. 282; Свети Киприянк.каприелов: бл. 282
12:30 - 15:00 ч - ул.Ворино №3, 5 ул.Царево село №13
12:30 - 16:30 ч - 1-ва кв. Враждебна: 11, 13, 15, 17, 19, 21, 24, 26, 28, 42, 46, 48, 50, 52, 54, 56, 58; 2-ра кв. Враждебна: 10, 11, 12, 13, 15, 16, 16а, 17а, 18, 19, 19а, 2, 20, 20а, 21, 22, 23, 23а, 24, 25, 25а, 25б, 26, 26а, 27, 28, 29, 30, 31, 33, 33а, 35, 37, 38, 38 А, 39, 40, 43, 43а, 44, 45, 46, 47, 49, 51, 53, 55, 7, 8, 9, бл. Друг Вид Сграда За Обитаване; 3-та кв. Враждебна: 1, 11, 12, 13, 15, 16, 17, 17а, 18, 20, 21, 22, 23, 23а, 24, 25, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 35, 36, 38, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 5, 6, 7, 9, №42; 4-та кв. Враждебна: 10, 11, 12, 12а, 12б, 13, 13а, 14, 15, 16, 17, 17а, 18, 18а, 19, 20, 21, 21а, 23, 24, 24а, 25, 26, 27, 28, 29, 3, 30, 31, 32, 33, 34, 34а, 35, 37, 39, 41а, 41б, 43, 43а, 45, 47, 5, 7, 8, 8а, 9; 7кв. Враждебна: 10, 2, 4, 6, 8; Враждебна: 2, 4, бл. ул. 7-ма
13:00 - 16:30 ч - 713-та витоша: 10, 4, 7, 8; Жеравна Кикола Парапунов: 1, 10, 11, 12, 13, 15, 17, 19, 1А, 21, 3, 4, 5, 6, 7, 9; Изгрев: 1, 10, 11, 12, 14, 16, 20, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9; Искра: 10, 11, 12, 13, 14, 16, 18, 4, 4А, 5, 6, 7, 7А, 9; Калинка: 13, 14, 15, 16, 20А, 7А, БЛ. КВ. 70; Марта: 11, 8
13:00 - 16:30 ч - Манастирски Ливади: КВ.5; Мур: №35А; Пирин: 77, 79; Синанишко Езеро: 13, БЛ. 12
14:30 - 16:30 ч - бул. Цар Борис III №93-95 ул. Хайдушка гора №2

Петък:
08:00 - 16:00 ч - Младост 1: БЛ. 30, вх. А и вх. Б
08:00 - 16:30 ч - кв. Овча Купел 2 бл.23 вх.Б
08:30 - 12:30 ч - КАУФЛАНД - Овча Купел
08:30 - 16:30 ч - Ж.К. Модерно предградие ул. СПРАВЕДЛИВОСТ: № 1, № 3, № 5, № 7, № 8, № 10, № 11, № 12, № 13, № 26, № 38, № 39, № 41, № 43, № 44, № 73, № 84
08:30 - 16:30 ч - Ж.К. Модерно предградие ул.СТЕФАН ДУНЬОВ: № 6, № 22, № 24, № 30, № 33, № 37, № 39, № 41, № 49
08:30 - 16:30 ч - ж.к. Люлин 8: БЛ. 803 ВХ. Д
08:30 - 16:30 ч - ж.к. Люлин 8: БЛ. 810 ВХ. А, ВХ. Б, ВХ. В, ВХ. Г, ВХ. Д
08:30 - 16:30 ч - ж.к. Люлин 8: БЛ. 802П
09:00 - 11:00 ч - Цветна градина бл.63, №56, 56А58, 67, 69, 71, 71Аул. Бунтовник №52, ул.Кожух планина №1, 1А
09:00 - 16:00 ч - община Искър - ф-ма Салвис
09:00 - 16:00 ч - Парижка Комуна: 22, 27, 29, 31, 33, 39, 41, 43; Ръжанатри Уши: 14, 16, 17, 18, 19, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 3134, 35, 36, 37; Христо Силяновбородински Б: 72-А, 72-Б, 72-В, 72-Г, 67, 69, 71, 73, 75, 83, 85, 87, 93
09:00 - 16:00 ч - Хаджи Димитър: БЛ. 97 ВХ.А , Б
09:00 - 16:00 ч - Дървеница: БЛ. 33, вх. Б, вх. В; БЛ. 34, вх.Б, вх.А; БЛ. 18, вх.Г, вх. Д, вх. Е
09:00 - 16:30 ч - 1-ва Нова Враждебна: 14, 14а, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 21а, 22, бл. П-л 22; 2-ра Нова Враждебна: 31, 45; 3-та Нова Враждебна: 1, 10, 11, 13, 2, 3, 4, 44, 44а, 5, 6, 7, 8, 9, бл. Водна Помпа; Враждебна: 3, бл. Пи 165052, ул.3-та
09:15 - 16:00 ч - Люлин 1: 1, бл. 015, 028, 029, бл. 027, табло За Интернет, бл. 029, 030, 031, 31; Люлин 2: бл. 015, ул. Ген.в.кутинчев - Крш 2402
09:15 - 16:30 ч - жк Овча купел бл. 37, 38, 39; ул. Промишлена 27
09:30 - 13:00 ч - 718-та Витоша: 2; 719-та Витоша: 1, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 17А, 20, 21, 22, 3, 32, 33, 35, 36, 4, 5, 58, 6, 7, 9; 722-ра витоша: 1, 2, БЛ. КНЯЖЕВО; 776-та: 1, 10, 12, 14, 2, 3, 3А, 4, 5, 7, 8, 9; Безименна: БЛ. ВИЛА; Витошко Цвете Княжево: 6; Детелина: БЛ. ВИЛА; Полско Цвете: 1, 107, 10А, 12, 13, 14, 15, 16, 16А, 17, 18, 2, 21, 24А, 28, 29А, 3, 34, 38, 5, 53, 61, 7, 78, 8, 9, 95, БЛ. ВИЛА; Утринна Роса: 10; Църквище: 10, 13, 14, 15, 16, 16А, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 25, 27, 29, 30, 31, 33, 35, №31
09:30 - 15:00 ч - Надежда 2: 263 ВХ.Д
09:30 - 16:00 ч - община Панчарево - Обект на ВиК
09:45 - 13:00 ч - ул. Пирин 29
10:00 - 14:00 ч - Драган Цанков: 59-63, до, су, бл. 5*-9-6, 59-63, павилион; Константин Игнатов: 1а
11:00 - 13:30 ч - ул.Бунтовник №51, 53, 55, 57, 59, 61, 55А, 58, 60, 62, 64, 63-65ул.Богатица №30
11:31 - 15:30 ч - Димитър Моллов акад. Е. Павло: 24; Младост 1: бл. 26, мл 1 Подеза Ок Б Ца, младост 1 - Подлеза На Окръжна, младост 1 Подлез Окр.болница, ок.б-ца, окр.б-ца, подлез До Окръжна Болница, До, пав, подл, подл., су, сп, сп.; Цариградско Шосетракия: 111а, 113б, бл. Кафе Хавана Сп.гр. София - Прес, кафе-хавана Соф.прес, ок.б-ца
13:00 - 16:30 ч - Детелина: 10, БЛ. ВИЛА; Детелина Княжево: 3, БЛ. В.З.КИЛИЙТЕ, М. КИЛИИТЕ; Люти Дол: 1, 10, 10А, 10Б, 12, 13, 13А, 4, 41, 5, 7, 7А, 8, 9, БЛ. ВИЛА; Полско Цвете: 101, 107, 20, 21, 22, 24, 25, 26, 26Б, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 40, 43, 44, 45, 46, 48, 48A, 50, 50А, 52, 54, 62, 63, 65, 66, 67, 68, 70, 71, 73, 75, 76, 78, 9, БЛ. ВИЛА; Утринна Роса: 12
13:00 - 16:30 ч - Боряна: 37-39, 39
14:00 - 16:30 ч - ул.Хайдушка гора № 8, 9, 11ул.Кюстендил №55, 65
09:31 - 13:00 ч - Младост 1: бл. 54 А, 54а
От ЧЕЗ обясниха, че прекъсвания на тока ще има и в други области на страната

Вижте бебето на Челси Клинтън

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4336343

Челси Клинтън, която роди първата си рожба, не се стърпя и сподели щастието си със своите приятели в Twitter. Първата снимка на младото семейство и тяхната малка дъщеричка беше публикувана в профила на Челси в с текст Челси Клинтън, която роди първата си рожба, не се стърпя и сподели щастието си със своите приятели в Twitter. Първата снимка на младото семейство и тяхната малка дъщеричка беше публикувана в профила на Челси в с текст "В 7,30 на 26 септември най-после се появи Шарлът. Влюбени сме!". Дъщерята на президента Бил Клинтън е променила информацията за

Г-н Кмете на кв.Изток бурените вече са по 1,5м!!!До кога ще чакаме да се окоси?!?

http://www.zapernik.com/obshtestvo/g-n-kmete-na-kv-iztok-burenite-veche-sa-po-1-5m-do-koga_34571/

Уважаеми Г-н Кмет,

градинката между улиците Волгоград и Воронеж започва да придобива вид на Виетнамска джунгла!Бурените там са с височина 1,5м и нагоре!!В това пространство е пълно с малки деца, които си играят там!!! Моля вземете най-накрая мерки, освен ако нямате намерение децата да се подготвят за "Сървайвър-Камбоджа"!!!!

С уважение: гражданин

Г-н Кмете на кв.Изток бурените вече са по 1,5м!!!До кога ще чакаме да се окоси?!?

http://www.zapernik.com/obshtestvo/g-n-kmete-na-kv-iztok-burenite-veche-sa-po-1-5m-do-koga_34570/

Уважаеми Г-н Кмет,

градинката между улиците Волгоград и Воронеж започва да придобива вид на Виетнамска джунгла!Бурените там са с височина 1,5м и нагоре!!В това пространство е пълно с малки деца, които си играят там!!! Моля вземете най-накрая мерки, освен ако нямате намерение децата да се подготвят за "Сървайвър-Камбоджа"!!!!

С уважение: гражданин

Опасни храни и нарушения са открити в училищните лавки

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4336339

Вредни храни, съдържащи много Е-та, сокове с подсладители и сандвичи с изтекъл срок на годност консумират децата в училищните лавки. Това констатира в Пловдив проверка на Нова телевизия и инспекторите от Агенцията по безопасност на храните.
Спонтанната проверка започва от училищната лавка в една от гимназиите в центъра на Пловдив – „Паисий Вредни храни, съдържащи много Е-та, сокове с подсладители и сандвичи с изтекъл срок на годност консумират децата в училищните лавки. Това констатира в Пловдив проверка на Нова телевизия и инспекторите от Агенцията по безопасност на храните. Спонтанната проверка започва от училищната лавка в една от гимназиите в центъра на Пловдив – „Паисий

Шофьор опита да даде 105 лв. на полицаи, арестуваха го

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4336330

Мъж се озова с белезници в ареста, след като опита да подкупи двама полицаи със 105 лева, пише "marica.bg".
Случката се разиграла вчера около 17 часа на бул. “Цар Борис ІІІ Обединител”, съобщиха от полицията. Автопатрул спрял за рутинна проверка лек автомобил . Зад волана бил 48-годишен пловдивчанин. Мъж се озова с белезници в ареста, след като опита да подкупи двама полицаи със 105 лева, пише "marica.bg". Случката се разиграла вчера около 17 часа на бул. “Цар Борис ІІІ Обединител”, съобщиха от полицията. Автопатрул спрял за рутинна проверка лек автомобил . Зад волана бил 48-годишен пловдивчанин.

Земеделските министри в ЕС се събират на неформално заседание в Милано

http://econ.bg/Новини/Земеделските-министри-в-ЕС-се-събират-на-неформално-заседание-в-Милано_l.a_i.570608_at.1.html

Земеделските министри на страните-членки от Европейския съюз (ЕС) ще се съберат на неформално заседание на Съвета на ЕС по земеделие в Милано....

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване