Баскетболисти от Варна се изявиха в чужбина

http://www.moreto.net/novini.php?n=266540

Васил Кьосев остави силно впечатление с дебюта си в Румъния. 196-сантиметровият гард на варненския клуб “Черно море” и неговият “Университатя” (Клуж) загубиха от вицешампиона “Орадея” с 81:108 като гости в мач от 1-ви кръг в първенството по баскетбол на северната ни съседка.

Осъдиха 46 бежанци, хванати на Дунав мост

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4353261

Една година условно и 300 лв. глоба постанови Русенският районен съд за 46 сирийски бежанци. Те са част от група от общо 53 нелегални имигранти, които миналия петък опитаха да преминат през Дунав мост в турски ТИР. Бежанците получиха по-леки присъди, защото се споразумяха с прокуратурата. Сред тях има 7 непълнолетни, включително момче под ... Една година условно и 300 лв. глоба постанови Русенският районен съд за 46 сирийски бежанци. Те са част от група от общо 53 нелегални имигранти, които миналия петък опитаха да преминат през Дунав мост в турски ТИР. Бежанците получиха по-леки присъди, защото се споразумяха с прокуратурата. Сред тях има 7 непълнолетни, включително момче под ...

Имотите с леко поскъпване от началото на 2014 г.

http://econ.bg/Новини/Имотите-с-леко-поскъпване-от-началото-на-2014-г-_l.a_i.574204_at.1.html

Намаляващата тенденция на стойността на имотите на пазара у нас се обърна. За първата половина на годината се забелязва леко увеличение на цените,...

Любо Пенев с различен подход към Хърватия и Норвегия

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4353481

Различен подход към двата предстоящи мача от европейските квалификации обеща старши треньорът на националния отбор Любослав Пенев на пресконференция в Правец вчера.
Българите приемат Хърватия в петък и гостуват на Норвегия три дни по-късно като част от програмата в групата. В нея са още Италия, Малта и Азербайджан. Различен подход към двата предстоящи мача от европейските квалификации обеща старши треньорът на националния отбор Любослав Пенев на пресконференция в Правец вчера. Българите приемат Хърватия в петък и гостуват на Норвегия три дни по-късно като част от програмата в групата. В нея са още Италия, Малта и Азербайджан.

Издават смъртни актове на загиналите в Горни Лом

http://www.cross.bg/zaginalite-aktove-vzriva-1433738.html

/КРОСС/ Смъртните актове на загиналите при взрива в завода за утилизация на боеприпаси ще бъдат издадени в най-скоро време, съобщи кметът на Горни Лом Илиян Михайлов. „Община Чупрене е внесла списъка с имената на загиналите хора и имаме уверение, че ще бъде издадено съдебно постановление, на база на което ще бъде издаден смъртен акт на всеки от загиналите", обясни Михайлов. Не е уточнено само дали смъртните актове ще бъдат издадени от кметството в Горни Лом, община Чупрене, където е станал инцидентът, или от администрациите по постоянен адрес на изчезналите при взрива хора. Едва след издаването на смъртните актове администрациите ще спрат да водят загиналите за безследно изчезнали. Вчера огледите и разследването на място във взривения завод бяха подновени. Основната версия на 15-те следователи разглежда взрива в завод „Миджур" като резултат от смесване на тротил със силно избухливия хексоген. Фирмата-собственик на „Миджур" - „Видекс" на професора по взривно дело Валери Митков, бе сключила договор за утилизация на 1,6 милиона американски и немски мини от Гърция. Видинската света митрополия организира събиране на средства за подпомагане на пострадалите при инцидента семейства.  

Депутатите ще вземат най-малко по 4430 лева на месец

http://offnews.bg/news/n_1/n_399777.html

Заплатите на депутатите в бъдещия парламент ще бъдат от най-малко 4430 лева. В тази сума влиза основната заплата на депутатите от 2658 лева, образувана от средната заплата на анетите в обществения сектор за второто тримесечие, умножен по три. Към това се прибавят и парите за сътрудници, кафета, цветя и костюми – 2/3 от стартовата депутатска заплата, или 1772 лева допълнително, съобщи „Труд“. Ако новите депутати решат да замразят заплатите си, каквато беше практиката до януари тази година, те ще получават по 4080 лева месечно – 2448 лева основна заплата и 1632 лева безотчетни пари. Към стартовата депутатска заплата се прибавят пари за клас и надбавки между 10% и 15% за степен „доктор“ или „доктор на науките“. Освен това депутатите имат право на пари за дневни разходи и разходи за хотел и път при посещения в района, от който са избрани, независимо от това дали имат жилище там, или не. Депутатите от провинцията, които не притежават жилище в София, имат право да използват безплатен апартамент, който е предварително обзаведен и ремонтиран. Дори и да не присъстват на заседанията на Народното събрание, депутатите получават 1/3 от основната депутатска заплата, или 886 лева, като към това се прибавят 590 лева безотчетни пари. Депутатите имат право да спират личните си автомобили на паркинга пред парламента, който се заплаща с държавни пари. Те могат и да пътуват безплатно в градския транспорт и в метрото в столицата, а животът им е застрахован за сметка на държавата.

Еврократка: "Южен поток" е алтернатива, но да е по европейските правила

http://www.vesti.bg/novini/evrokratka-iuzhen-potok-e-alternativa-no-da-e-po-evropejskite-pravila-6024128

"Южен поток" е "алтернативен транзитен маршрут на газ за Европа", но той трябва да действа според "единните европейски норми".

Европейски дни на птиците – среща с природата и доброволчески инициативи с над 500 участници

http://www.moreto.net/novini.php?n=266547

Този уикенд в България и в още 39 страни от Европа и Централна Азия се проведе 21-то издание на Европейските дни на птиците, което се организира от BirdLife International. У нас събитието се координира от Българското дружество за защита на птиците (БДЗП).

Евродепутатите отхвърлиха кандидатурата на унгареца Тибор Наврачич за комисар по културата

http://www.dnevnik.bg/evropa/novini_ot_es/2014/10/06/2395199_evrodeputatite_othvurliha_kandidaturata_na_ungareca/?ref=rss


Комисията по въпросите на културата в Европейския парламент отвърли номинацията на Унгария на Тибор Наврачич за еврокомисар по образованието, културата, младежта и въпросите на гражданството, съобщи "Ройтерс". Евродепутатите обаче заявиха, че биха приели той да е част от новата еврокомисия, но с друг ресор.

"Първо поражение за Юнкер", написа в Twitter испанският евродепутат от партията на Зелените Ернест Марагал. Според него вотът 14 на 12 срещу Наврачич може да провали...

Вложители спасяват турска банка от опитите на правителството да я съсипе

http://econ.bg/Новини/Вложители-спасяват-турска-банка-от-опитите-на-правителството-да-я-съсипе_l.a_i.574419_at.1.html

Вложители в турската банка „Асия“ разпродават всичко свидно, за да спасят институцията от, както те твърдят, усилията на правителството да я провали....

Спорна експертиза бави делото срещу Масларова

http://www.cross.bg/litza-ekspertiza-termini-1433737.html

/КРОСС/ Изслушването на спорна експертиза забави началото на пледоариите по делото срещу бившия социален министър Емилия Масларова. Няколко часа състав на Софийския градски съд, прокурори и адвокати обсъждаха проблемната експертиза. Четири вещи лица бяха натоварени със задачата да изготвят комплексно строително-техническо заключение. Основната им задача бе да сравнят цените за труд и материали, дадени за ремонт и обновяване на социалния дом в Стара Загора, с пазарните цени в града през 2007-2009 година. През този период са присвоени 11 млн. лв., твърди прокуратурата. Според адвокатите обаче заключението било неточно и непълно, а експертите - предубедени. Защитниците твърдят и че вещите лица са си позволили да боравят с термини като „официален документ с невярно съдържание", „нанесена щета на Министерството на труда и социалната политика", „извършени нарушения" и др. Адвокатите реагираха остро и изтъкнаха, че подобни изводи не може да бъдат направени от експерти, а само от съда при постановяване на присъдата. „Вещите лица произнасят присъди и боравят с правни термини, за които не са компетентни", категорични са адвокатите. Въпреки това съдът реши да изслуша четиримата експерти, а едва след това да преценява дали да възложи същите задачи и на други вещи лица.  

Близнашки: Паметта за цар Самуил по-скоро ни свързва, отколкото да ни разделя с нашите съседи

http://pik.bg/близнашки-паметта-за-цар-самуил-по-скоро-ни-свързва-отколкото-да-ни-разделя-с-нашите-съсед-news234447.html

Близнашки: Паметта за цар Самуил по-скоро ни свързва, отколкото да ни разделя с нашите съседи

"Днес паметта за цар Самуил по-скоро ни свързва, отколкото да ни разделя с нашите съседи". Това каза служебният министър-председател за отбелязване на 1000 години от смъртта на цар Самуил Български -  проф. Георги Близнашки на възпоменателна вечер за отбелязване на годишнината в Аулата на Софийския университет „Св. Климент Охридски”, предаде  „Фокус”.

„Общото членство на България и Гърция в Европейския съюз помага двете страни да разбират по-добре чувствителността на другата”, посочи премиерът.

Той добави, че времената се менят, а националната идентичност се основава на жертвите, направени в миналото за достойното бъдеще.

Профилът на избирателите според Галъп (пълните данни)

http://offnews.bg/news/n_1/n_399755.html

„Галъп интернешънъл” публикува подробните демографски профили на гласувалите на парламентарните избори. Данните са базирани на екзитпола на социологическата агенция, реализиран в неделя. Структура на групи гласоподаватели според вота за различни партии - хоризонтален профил. Структура на електоратите на основните партии, сравнена със структурата на националния вот - сборовете по вертикали дават 100%

Стилиян Петров завършва лечението си след 3 месеца

http://offnews.bg/news/n_1/n_399767.html

Бившият български национал Стилиян Петров обяви, че завършва лечението си след три месеца. 35-годишният Петров беше диагностициран с остра форма на левкимия в края на март 2012 година, а на 9 май следващата година той обяви и края на състезателната си кариера. Бившият капитан на Астън Вила премина успешно лечение, което вече е към края си. "Да чукна на дърво, всичко е наред. Още три месеца ще взимам таблетки и приключвам. Ще бъда на стероиди до януари", коментира Стенли за "Бирмингам Мейл", цитиран от БТА. Българинът се завърна на терена през миналия месец Уайчъл Уондърърс в елитната дивизия на аматьорската неделна футболна лига на Централен Уоруикшър за играчи над 35 години. Тимът заема шеста позиция от 12 отбора с две победи и две загуби от началото на сезона. Той записа три победи в три мача със синята фланелка с номер 10 на новия си отбор и дори се разписа при успеха с 5:3 като гост над Спаркхил Синиърс в мач за купата WH Richards преди две седмици. "Голяма забава е. Мачовете са много оспорвани и конкурентни. Прекрасно отново да излезеш на терена и да участваш в нормален мач. Вече мога да играя пълни 90 минути. Физическото ми състояние става все по-добро, но трябва още малко търпение", коментира още Петров. "Отново ще бъда на линия за следващата неделя, но не ме питайте с кого ще играем", допълни той с усмивка. Българинът за пореден път благодари на всички запалянковци за подкрепата в периода на лечение от коварното заболяване. "Често ми искат автографи и снимки след мачовете. Срещам се с много фенове на Вила и е приятно да си говоря с тях. Запалянковците се държаха страхотно към мен и винаги съм чувствал тяхната подкрепа и положително отношение", добави Стилиян Петров.

Бившият шеф на "Булгаргаз" оглавява "Южен поток България"

http://business.actualno.com/Bivshijat-shef-na-Bulgargaz-oglavjava-Ujen-potok-Bylgarija-news_53460.html

Компанията "Южен поток България", която изгражда едноименния газопровод на българска територия, вече има нов изпълнителен директор. На мястото на досегашния Владимир Инков застава бившият...

"Туин Пийкс" се завръща с 9 нови епизода през 2016 г.

http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2014/10/06/2395193_tuin_piiks_se_zavrushta_s_9_novi_epizoda_prez_2016_g/?ref=rss


"Туин Пийкс" - сериалът на Дейвид Линч и Марк Фрост от началото на 90-те години, често наричан революция в създаването на телевизионни поредици, ще се завърне през 2016 г. в програмата на "Шоутайм", съобщава "Холивуд Рипортър", позовавайки се на телевизионния канал.

Създателите на сериала работят над сценария за нови девет епизода, които трябва да бъдат режисирани от Линч и ще излязат в началото на 2016, за да съвпаднат с 25-годишнината от излъчването на последния епизод от...

Сериалът "Туин Пийкс" се завръща през 2016 г.

http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2014/10/06/2395193_serialut_tuin_piiks_se_zavrushta_prez_2016_g/?ref=rss


"Туин Пийкс" - сериалът на Дейвид Линч и Марк Фрост от началото на 90-те години, често наричан революция в създаването на телевизионни поредици, ще се завърне през 2016 г. в програмата на "Шоутайм", съобщава "Холивуд Рипортър", позовавайки се на телевизионния канал.

Създателите на сериала над сценария за нови девет епизода, които трябва да бъдат режисирани от Линч и ще излязат в началото на 2016, за да съвпаднат с 25-годишнината от излъчването на последния епизод от поредицата....

ЦИК обяви окончателните резултати от изборите

http://www.cross.bg/tzik-obyavi-okonchatelnite-rezyltati-ot-izborite-1433736.html

/КРОСС/ Централната избирателна комисия обяви резултатите от извънредните парламентарни избори при обработени 100% избирателни протоколи на СИК в РИК. След първото преброяване на 100% от изборните книжа, ГЕРБ получава 32,66% от гласовете на избирателите, БСП - 15,41% от вота, ДПС - 14,83%, Реформаторският блок - 8,88%. Коалиция „Патриотичен фронт - НФСБ - ВМРО" печели 7,28%, „България без цензура" - 5,70%, партия „Атака" - 4,52%. АБВ минава бариерата с 4,15% от подадените бюлетини.  

Новият състав на ЕК може да започне работа със закъснение

http://www.moreto.net/novini.php?n=266562

Новата Европейска комисия може да започне работа по-късно от планираното. Причината е неудовлетворението на евродепутатите от представянето на 2-ма кандидати за еврокомисари по време на изслушванията им поред ЕП. От прес службата на Европарламента обясниха на кореспондент на ТАСС, че фактически са замразени назначенията на испанеца Мигеле Каньете за еврокомисар по енергетика, на французина Пиер Московиси за еврокомисар по икономиката и финансовите въпроси, на британеца Джонатан Хил по финансовата стабилност, финансовите услуги и пазарите на ценни книжа, на чехкинята Вера Юрова по въпросите на правосъдието, правата на потребителите и равенството на половете и на унгареца Тибор Наврачич за еврокомисар по въпросите на културата.

Утре ни очакват облаци и превалявания, максималните температури - от 15° до 20°

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4353467

През следващото денонощие ще преобладава облачно време с превалявания, главно в Западна и Северна България. По-значителни валежи се очакват тази нощ в северозападните райони на страната. В Източна България ще духа слаб източен вятър. Сутрешните температури ще са между 7° и 12°, по морския бряг - до 16°. През следващото денонощие ще преобладава облачно време с превалявания, главно в Западна и Северна България. По-значителни валежи се очакват тази нощ в северозападните райони на страната. В Източна България ще духа слаб източен вятър. Сутрешните температури ще са между 7° и 12°, по морския бряг - до 16°.

Облачно с превалявания утре, температурите - от 15° до 20°

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4353462

През следващото денонощие ще преобладава облачно време с превалявания, главно в Западна и Северна България. По-значителни валежи се очакват тази нощ в северозападните райони на страната. В Източна България ще духа слаб източен вятър. Сутрешните температури ще са между 7° и 12°, по морския бряг - до 16°. През следващото денонощие ще преобладава облачно време с превалявания, главно в Западна и Северна България. По-значителни валежи се очакват тази нощ в северозападните райони на страната. В Източна България ще духа слаб източен вятър. Сутрешните температури ще са между 7° и 12°, по морския бряг - до 16°.

кв.Тева пак без улично осветление

http://www.zapernik.com/obshtestvo/kv-teva-pak-bez-ulichno-osvetlenie_34773/

Навън е мрак,защо не светят уличните лампи нито на колелото ,нито около нашите блокове с номера от 65 до 78 ???

Кой къде печели на изборите в България

http://www.moreto.net/novini.php?n=266560

БСП не печели в нито един район в страната. ДПС в пет района – Кърджали Шумен, Разград, Търговище и Силистра. В останалите райони печелят ГЕРБ. София Разпределението на гласовете в проценти в 23 МИР е както следва: за ГЕРБ – 35.

Т. Стойчев пред Фрог: Всички ще се опитат да се договорят с ДПС

http://frognews.bg/news_77731/

По всяка вероятност скоро няма да се стигне до политически консенсус. Хората показаха на тези избори, че не харесват достатъчно нито една от партиите и не искат да дадат на нито една от тях приоритет. Много трудно ще се създаде правителство. Ако все пак има такова, то вероятно няма да има стабилно управление на държавата. Това предположи експертът по национална сигурност Тихомир Стойчев пред Фрог нюз.

Черно море тества холандски полузащитник

http://www.moreto.net/novini.php?n=266555

Холандският халф Марк Клок започна тренировки с Черно море. Той направи днес първо занимание с тима от „Тича”. Футболистът е започнал кариерата си в Утрехт, а после е играл и за шотландския Рос Каунти. Има мачове за различните юношески гарнитури на страната си.

Рекорд: Повече от 188 хиляди недействителни бюлетини

http://www.cross.bg/byuletini-nedeiistvitelnite-mir-sofiya-1433735.html

Вчерашният вот, който отчете най-ниската избирателна активност в последните 25 години, отбелязва рекорд и по отношение на броя недействителни бюлетини - 188 414, сочат данните от отчетите на протоколи в Централната избирателна комисия от първото преброяване на вота. Към 18 ч. на 6 октомври липсва информация за 100% обработени протоколи от Перник, 24 МИР-София и София-област. В Бургас недействителните бюлетини са 15 468, а действителните - 175 483. Във Велико Търново недействителни са 6 280 и 108 519 - действителни. Във Видин недействителните бюлетини са 2 121, в Добрич - 4 592, в Пловдив област - 12 727, в Кърджали - 4 539, в Ловеч - 3 465, в Пазарджик - 10 241, в Хасково - 8 117, в Русе - 5 411. В Пловдив-град недействителните бюлетини са 9 811, във Варненска област - 16 073, в Сливен - 3 734, в Благоевград - 11 621, в Габрово - 1 984, в Разград - 3 129, в Силистра - 2 900, в Смолян - 2 620. В 23 МИР-София недействителните бюлетини са 10 579, в 25 МИР-София - 10 815. Информация за 24 МИР-София все още няма. В Стара Загора - 12 461, в Шумен - 4 435, в Ямбол - 2 779, в Кюстендил - 2 741, в Търговище - 2 458, в Плевен - 8 424, във Враца - 4 950, в Монтана - 3 939. Окончателните резултати от изборите за нов парламент ще бъдат официално обявени от Централната избирателна комисия след приключване на повторното преброяване на изборните книжа.

Би Би Кинг отмени серия от концерти заради болест

http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2014/10/06/2395175_bi_bi_king_otmeni_seriia_ot_koncerti_zaradi_bolest/?ref=rss


Известният блус китарист Би Би Кинг е отменил оставащата част от концерти от настоящото му турне, след като се е разболял на сцената по време на изпълнение в Чикаго, съобщи "Ройтерс", позовавайки се на неговия сайт.

89-годишният музикант е имал участие в петък вечер в House of Blues, когато се е почувствал зле.

В официалната му страница се казва, че той моментално е бил прегледан от доктор, който е определил като причина за неразположението му дехидратация и умора. Заради...

Медицинска сестра вероятно се е заразила с ебола в Испания

http://europe.actualno.com/Medicinska-sestra-verojatno-se-e-zarazila-s-ebola-v-Ispanija-news_53459.html

В Испания медицинска сестра, лекувала свой сънародник свещеник от ебола, вероятно също се е заразила с вируса. Това съобщиха световните агенции, цитирани от Нова телевизия. Сестрата е била част от ...

Стоматолози и зъботехници излязоха на протест

http://pik.bg/стоматолози-и-зъботехници-излязоха-на-протест-news234441.html

Стоматолози и зъботехници излязоха на протест

Стоматолози и зъботехници излязоха на протест пред общинската администрация против продажбата на сградата на бившата стоматология.

Те издигнаха плакати с надписи: "Долу ръцете от стоматологията", "Не ни вземайте хляба", "Не продавайте стоматологията". Причината за недоволството им е, че кметът на община Ловеч Минчо Казанджиев е внесъл в комисията "Приватизация и следприватизационен контрол" предложение за продажбата на сградата, тъй като до общината е постъпило инвестиционно предложение за изграждане на частно здравно заведение.

По думите на Казанджиев общината не разполага с достатъчно средства, за да я поддържа във вид, отговарящ на всички технически норми. "Другият проблем е, че ние държим нашият град да има добро здравно заведение.

Това е и изискването, което ще заложим в процедурата за продажбата на сградата", добави кметът.


Полицията предотврати конфликт между ромски фамилии в Ихтиман

http://www.mediapool.bg/politsiyata-predotvrati-konflikt-mezhdu-romski-familii-v-ihtiman-news225669.html

Полицията в Ихтиман предотврати конфликт между две ромски фамилии в града, съобщи БНР в понеделник.   Причината за ескалиралото напрежение е стара вражда между двата рода. Представители на двете фамилии са се сбили този следобед.   Впоследствие на мястото са изпратени допълнителни полицейски екипи, които са задържали някои от участниците в сбиването.

Правят нов кадастър на Черноморието

http://www.monitor.bg/article?id=445721

Новите кадастрални карти и регистри на всички общини по Черноморието трябва да бъдат готови преди началото на 2016 г., съобщиха за „Монитор” от Агенцията по геодезия, картография и кадастър (АГКК).

Трудно е да усмихнеш

http://www.dnevnik.bg/analizi/2014/10/06/2395140_trudno_e_da_usmihnesh/?ref=rss


Не ми е добре. В събота вечерта ми извадиха нож на площад "Гарибалди". Прибирах се от концерт и за зла участ ми бяха свършили цигарите. Видях две момчета, едното от които пушеше. Приближих се до тях и попитах момчето дали би ми дал една цигара. Той извади кутията и каза, че няма нужда да се притеснявам. В следващия момент другото момче извади нож и го насочи към корема ми. Попита ме дали искам да умра. Аз му отговорих, че искам цигара.

Попита ме още няколко пъти дали искам да умра....

"Синдромът Момчил Неков" ще пренареди листата на ГЕРБ в Плевен

http://www.bnews.bg/article-118408

Очаква се да има пренареждане на кандидат-депутатите на ГЕРБ в Плевенско.

Трагедия! Старица бере душа след пожар, с 90% изгаряния е

http://pik.bg/трагедия-старица-бере-душа-след-пожар-с-90-изгаряния-е-news234439.html

Трагедия! Старица бере душа след пожар, с 90% изгаряния е

76-годишна жена е постъпила в бургаската болница в изключително тежко състояние с изгаряния от трета степен като е засегната 90% от кожата.

Инцидентът е станал днес следобед на улица "Самуил".

По първоначални данни се е запалил апартамента, в който жената е живеела със съпруга си. Мъжът е с обгазяване и затруднено дишане, но в стабилно състояние.

Обгорялата жена ще бъде транспортирана спешно в специализирана клиника във Варна, информира "24 часа".

Клиентите на КТБ трябва да имат достъп до парите си

http://www.monitor.bg/article?id=445717

Депозантите на КТБ трябва да имат достъп до парите си. Това пише Европейската комисия в специално писмо до Комитета за защита на финансовата и банковата стабилност в България. Позицията на ЕК идва в отговор на писмото на Комитета за защита на финансовата и банковата стабилност до Брюксел, изпратено преди малко повече от месец. Комитетът бе учреден от вложители в КТБ през август с цел бързо разрешаване на проблема с банката.

Виж резултатите от ЦИК при 100% обработени протоколи

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4353438

При обработени 100% протоколи на СИК и РИК резултатите от предсрочните парламентарни избори са следните:
ГЕРБ: 32.66%
БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ: 15.41%
ДПС – Движение за права и свободи: 14.83%
РЕФОРМАТОРСКИ БЛОК – БЗНС, ДБГ, ДСБ, НПСД, СДС: 8.88%
ПАТРИОТИЧЕН ФРОНТ – НФСБ И ВМРО: 7.28%
КП БЪЛГАРИЯ БЕЗ ЦЕНЗУРА: 5.70%
АТАКА: 4. При обработени 100% протоколи на СИК и РИК резултатите от предсрочните парламентарни избори са следните: ГЕРБ: 32.66% БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ: 15.41% ДПС – Движение за права и свободи: 14.83% РЕФОРМАТОРСКИ БЛОК – БЗНС, ДБГ, ДСБ, НПСД, СДС: 8.88% ПАТРИОТИЧЕН ФРОНТ – НФСБ И ВМРО: 7.28% КП БЪЛГАРИЯ БЕЗ ЦЕНЗУРА: 5.70% АТАКА: 4.

Виж резултатите от ЦИК при 100% обработени протоколи

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4353429

При обработени 100% протоколи на СИК и РИК резултатите от предсрочните парламентарни избори са следните:
ГЕРБ: 32.66%
БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ: 15.41%
ДПС – Движение за права и свободи: 14.83%
РЕФОРМАТОРСКИ БЛОК – БЗНС, ДБГ, ДСБ, НПСД, СДС: 8.88%
ПАТРИОТИЧЕН ФРОНТ – НФСБ И ВМРО: 7.28%
КП БЪЛГАРИЯ БЕЗ ЦЕНЗУРА: 5.70%
АТАКА: 4. При обработени 100% протоколи на СИК и РИК резултатите от предсрочните парламентарни избори са следните: ГЕРБ: 32.66% БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ: 15.41% ДПС – Движение за права и свободи: 14.83% РЕФОРМАТОРСКИ БЛОК – БЗНС, ДБГ, ДСБ, НПСД, СДС: 8.88% ПАТРИОТИЧЕН ФРОНТ – НФСБ И ВМРО: 7.28% КП БЪЛГАРИЯ БЕЗ ЦЕНЗУРА: 5.70% АТАКА: 4.

България с медал от Европейското първенство за състезатели до 21 г.

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4353450

България с медал от Европейското първенство за състезатели  до 21 г.

На провелото се Европейско първенство по Таекуондо WTF в края на месец септември  в град Инсбрук , Австрия – Българската Таекуондо федерация участва с 6 състезатели, от които бронзов медал завоюва  Никол Чорбанова в категория до 53 кг.

 Възспитанчиката на треньора Димитър България с медал от Европейското първенство за състезатели до 21 г. На провелото се Европейско първенство по Таекуондо WTF в края на месец септември в град Инсбрук , Австрия – Българската Таекуондо федерация участва с 6 състезатели, от които бронзов медал завоюва Никол Чорбанова в категория до 53 кг. Възспитанчиката на треньора Димитър

Евростат: 1% от живеещите в София са чужденци

http://pik.bg/евростат-1-от-живеещите-в-софия-са-чужденци-news234438.html

Евростат: 1% от живеещите в София са чужденци

Европейската статистическа служба Евростат публикува резултати от проучване за дела на чужденците сред населението в европейските столици. Според данните делът на живеещите в София чужденци възлиза на 1 процент от населението, съобщава "Сега". 

Австрийската агенция АПА изтъква, че на първо място по този показател е Люксембург с 63,8 процента дял на чужденците сред населението.

В "столицата на ЕС" Брюксел този дял възлиза на 33,8 процента. Следват латвийската столица Рига с 26 процента, британската Лондон с 21,6 процента, естонската Талин с 21,1 процента и ирландската Дъблин с 20,3 процента.

Делът на чужденците в австрийската столица Виена е 20,3 процента.

В шест столици делът на чуждите граждани е под 5 процента.

Той е най-малък в полската столица Варшава, където те са едва 0,6 процента от населението. По този начин тя остава след българската столица София, където чужденците са 1 процент.

В тази група са още литовската столица Вилнюс с 1,4 процента чужденци, столицата на Словакия Братислава с 3,1 процента, унгарската столица Будапеща с 3,3 процента и тази на Малта, Валета, с 4,1 процента, посочва АПА.

Агенцията представя данни и за класация на туристическите региони в Европа, като първото място се заема от Канарските острови с отчетени 89,8 милиона нощувки през миналата година.

ЕНП поиска дясноцентристко правителство начело с Бойко Борисов

http://www.mediapool.bg/enp-poiska-dyasnotsentristko-pravitelstvo-nachelo-s-boiko-borisov-news225668.html

"Само правителство от ЕНП, ръководено от ГЕРБ и Бойко Борисов, може да предприеме необходимите реформи, за да донесе на България политическата стабилност, която е необходима, за да се определят условията за икономически растеж и просперитет за гражданите", се казва в прессъобщение на председателя на Европейската народна партия (ЕНП) Жозеф Дол, цитирано от ГЕРБ. Дол изразява своята увереност, че Борисов ще успее да сформира десноцентристко коалиционно правителство, което ще бъде в състояние да отговори на тези предизвикателства.   "Българският народ се довери на ГЕРБ и нейния лидер Бойко Борисов, и го постави начело на страната. Бих искал да поздравя сърдечно моя добър приятел Бойко Борисов за голямата победа над социалистите. Очаквам с нетърпение да продължим да работим с Бойко Борисов и лично да го поздравя по време на следващата Среща на върха на ЕНП на 23 октомври“, коментира председателят на ЕНП. Жозеф Дол поздрави и Реформаторския блок, по-специално партиите-членки на ЕНП - СДС и ДСБ, които взеха участие и постигнаха добър резултат.

Първата частна мисия до Луната е планирана за 2018 г.

http://www.moreto.net/novini.php?n=266554

Компанията "Спейс адвенчърс" подготвя първата в света частна мисия до Луната, съобщава в. "Дейли телеграф". През 2018 г. двама пътници и един руски космонавт ще пътуват около земния спътник и обратно. Те ще достигнат до около 100 км от повърхността на Луната и ще станат свидетели на появата на Земята на хоризонта.

Менда Стоянова: Трябва да сме реалисти! Не може Реформаторският блок да ни поставя условия за премиерския пост

http://pik.bg/менда-стоянова-трябва-да-сме-реалисти-не-може-реформаторският-блок-да-ни-поставя-условия-з-news234436.html

Менда Стоянова: Трябва да сме реалисти! Не може Реформаторският блок да ни поставя условия за премиерския пост

Страната ни трябва да върви напред, затова ще има правителство. Трябва да сме реалисти, но 8 партии в парламента си е прецедент. Това смята Менда Стоянова от ГЕРБ.

Ние не можем да пренебрегнем вота на нашите избиратели и да подменим политиката, която сме обещали да водим. Някои от нещата, които предвиждаме, ще бъдат болезнени. Защото за година и половина ние излязохме за малко от Европа. Най-малкото – останахме в изолация. И трябва да се върнем отново в европейското семейство”, коментира Стоянова в ефира на БНТ.

Според нея най-естественият партньор на ГЕРБ е Реформаторският блок. „За съжаление там се появяват коментари, които ме карат да бъда по-малко оптимист. От Реформаторския блок не може да ни поставят условия кой ще бъде министър-председател и кой няма да бъде. ГЕРБ е най-голямата печеливша партия и е редно лидерът й да бъде излъчен за министър-председател”, допълни Менда Стоянова. 

Тя посочи, че коалиция с БСП е невъзможна поради факта, че „имат платформа, диаметрално противоположна на ГЕРБ". "Те имат да лекуват рани. И аз продължавам да не съм оптимист за подобна конфигурация”, заяви Менда Стоянова.

Пожар в Бургас; жена с 90% изгаряния

http://frognews.bg/news_77728/

76-годишна жена е постъпила в бургаската болница в изключително тежко състояние с изгаряния от трета степен като е засегната 90% от кожата. Инцидентът е станал днес следобед на улица "Самуил".

Отхвърлена изгора отвлече съперницата си

http://www.monitor.bg/article?id=445712

37-годишна жена от село Раданово бе арестувана и ще бъде съдена за отвличане, след като отвлече съперницата си. Екшънът се разиграл в деня на вота в Полски Тръмбеш. В неделя вечерта в местния полицейски участък бил получен сигнал от мъж от града.

Кличко е напълно излекуван и започна подготовка за мача с Пулев (видео)

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/10/06/2395170_klichko_e_napulno_izlekuvan_i_zapochna_podgotovka_za/?ref=rss


Световният шампион Владимир Кличко започна днес подготовката си за двубоя за световната титла в свръхтежка категория срещу българския боксьор Кубрат Пулев, който ще се състои на 15 ноември в Хамбург, Германия.

38-годишният украинец обяви, че вече е напълно възстановен от контузията, която доведе до отлагането на срещата. Първоначално мачът трябваше да се проведе на 6 септември, но Кличко скъса мускул в левия бицепс в края на август. 

Днес световният шампион публикува в...

При 100% обработени протоколи: 8 партии в парламента, БСП - втора

http://offnews.bg/news/n_1/n_399745.html

ЦИК обяви резултатите от предсрочните парламентарни избори на база 100% обработени протоколи. Резултатите от чужбина вижте най-долу. Според последните данни БСП остава на второ място с 15,41%, а ДПС е на трето място с разлика все пак по-малко от процент - 14,83%. Ето и резултатите от преброяването на 100% от протоколите: ГЕРБ – 32,66% БСП – 15,41% ДПС – 14,83% РБ - 8.88% ПФ - 7.28% ББЦ - 5.70% Атака - 4.52% АБВ - 4.15% ВОТЪТ В ЧУЖБИНА 1. ДПС - 43,82% 2. ГЕРБ - 27,94% 3. РБ - 11,19% 4. ПФ - 3,69% 5. БСП - 2,59%

Профилът на избирателите според Алфа рисърч (пълните данни от екзитпола)

http://offnews.bg/news/n_1/n_399739.html

Агенция "Алфа рисърч" публикува  данните си за социално-демографския профил на гласувалите на парламентарните избори. Данните са базирани на окончателните резултати от екзитпола на "Алфа рисърч", реализиран в неделя.

Ердоган и Исаков поздравиха Борисов

http://www.cross.bg/borisov-erdogan-bulgariya-1433734.html

/КРОСС/ „Уверен съм, че ти си този лидер, който ще направи много за успешното развитие на България, процъфтяването на братския български народ и за развитието на сътрудничеството между нашите страни", се казва в поздравлението на посланика на Руската федерация в България Юрий Исаков до председателя на ГЕРБ Бойко Борисов. Поздравления за изборния резултат и пожелания за успех при съставянето на правителство е отправил в телефонен разговор с Борисов президентът на Турция Реджеп Ердоган, съобщава пресцентърът на партията.  

Храмове пускат безплатни курсове по математика

http://www.monitor.bg/article?id=445709

Храмове във Варненската и Великопреславската митрополия започват да подготвят безплатно ученици по математика за кандидатстване в математическите и езиковите гимназии. Засега такива курсове ще има в църквата „Свети Атанасий” и в Духовния център при храма „Свети Николай Чудотворец”.

Вложители в КТБ предупредиха, че Цветан Василев иска да продаде завода си в Сърбия

http://pik.bg/вложители-в-ктб-предупредиха-че-цветан-василев-иска-да-продаде-завода-си-в-сърбия-news234435.html

Вложители в КТБ предупредиха, че Цветан Василев иска да продаде завода си в Сърбия

Мажоритарният собственик на Корпоративна търговска банка Цветан Василев възнамерява да продаде стъкларския си завод в сръбския град Парачин, твърдят от Комитета на вложителите в банката.

Те са изпратили сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров, до премиера Георги Близнашки и до омбудсмана Константин Пенчев.

От Комитета на вложителите казват още, че са получили неофициална информация, според която е започнала разпродажба на активи на КТБ.

Освен това в сигнала до прокуратурата се посочва, че незаконната разпродажба на активи се извършва чрез адвоката на Цветан Василев - Лазар Карадалиев, бизнесменът Веселин Бушев и Валери Димитров.

Вложителите обвиняват още Цветан Василев, че престоят му в Сърбия е бил с цел да се замаскират незаконни действия, целящи да се продадат на нови собственици активи, които са придобити с кредити от поставената под особен надзор КТБ.

Полицията предотврати меле между две ромски фамилии

http://pik.bg/полицията-предотврати-меле-между-две-ромски-фамилии-news234433.html

Полицията предотврати меле между две ромски фамилии

Незабавни действия на служители на ОДМВР-София в следобедните часове са предотвратили конфликт между две ромски фамилии в Ихтиман, съобщиха  от пресцентъра на ОДМВР-София, информира "Фокус".

За целта са били използвани допълнителни сили на служители от МВР. Причината за конфликта е стара вражда между двете ромски фамилии. Ситуацията е овладяна и не е допуснато ескалиране на напрежението. Към момента обстановката в града е спокойна.

Полицията разследва случая. 

Нико Ковач: Българите са силни, мачът в София е ключов

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4353419



Селекционерът на хърватския национален отбор Нико Ковач определи като ключов предстоящия мач с България от европейските квалификации. Двубоят от пресевките за шампионата през 2016 г. във Франция е в петък на “Васил Левски”.
Според Ковач българският тим е изключително сериозен и амбициран за успех, Селекционерът на хърватския национален отбор Нико Ковач определи като ключов предстоящия мач с България от европейските квалификации. Двубоят от пресевките за шампионата през 2016 г. във Франция е в петък на “Васил Левски”. Според Ковач българският тим е изключително сериозен и амбициран за успех,

Вдигат паметник на цар Самуил след месец

http://www.monitor.bg/article?id=445704

София ще има паметник на цар Самуил през следващия месец. Премиерът Георги Близнашки и президентът Росен Плевнелиев вчера положиха основния камък на бъдещия монумент пред църквата „Св. София” по случай 1000 години от смъртта на българския владетел.

ЦИК обяви изборните резултати на 100 %

http://www.moreto.net/novini.php?n=266561

Станаха ясни окончателните резултати от преброяването на бюлетините за парламентарните избори на 5 октомври, при обработени 100% от протоколите в страната, съобщиха от ЦИК. Резултатите за страната са по данни от първичното въвеждане на протоколите на СИК в РИК.

Стилиян Петров се върна на терена

http://www.moreto.net/novini.php?n=266542

Легендата на Селтик Стилиян Петров се върна на терена, като освен това разкри, че му остават само три месеца до края на лечението. "Да чукам на дърво всичко със здравето ми е наред. Остават ми само още три месеца на хапчета и след това спирам с терапията.

Край на "принудителните" харесвания във Фейсбук

http://www.mediapool.bg/krai-na-prinuditelnite-haresvaniya-vav-feisbuk-news225667.html

Интернет сайтове вече няма да може да принуждават своите посетители да "харесват" тяхното съдържание като условие да го видят или като изискване за участие в игра в социалната мрежа Фейсбук. Така отново ще се върне фокусът върху качественото съдържание и оригиналността в интернет и сайтове, които разчитат на лошите практики за привличане на фенове, ще трябва да измислят наистина интересни начини за привличане на последователи и привърженици. С въвеждането на нови правила на Фейсбук вече се реже възможността за отчитане на висок ръст на посещенията, от която досега се възползваха много уебсайтове – както медийни, така и фирмени, за постигане на търговски цели. Ударът е не срещу възможността да се печелят фенове и да се получават "харесвания“ на постингите, а по-скоро срещу начините, по които това се прави автоматизирано или тайно от потребителя. "Промяната е от голямо значение, тъй като ще върне фокуса върху това, което винаги е имало значение в интернет – качественото съдържание, креативната визия и високата добавена стойност", коментира  Георги Костов, креативен директор в българската дигитална агенция eDesign. По думите му, през последните години определени проекти чрез принудителното харесване преди дори да бъде видяно или чрез автоматично отчитане на глас, без такъв да е даден, са успели да  изградят нереална аудитория, а интернет като цяло се пълни с множество уебсайтове с безсмислено съдържание, които разчитат единствено на лошите практики за привличане на фенове. "Напоследък се стигна до там, че потребителите на практика губят ориентация, от къде могат да достъпват качествено съдържание и авторитетът на цялата глобална мрежа страда“, смята Костов. Една от промените е свързана с премахването на практиката "Like-Baiting“ - постинги, които изискват от потребителите да харесат дадено съдържание, без в резултат последните да получават някаква добавена стойност. Този тип постинги рядко са стойностни за читателите, но въпреки това получават много повече "харесвания“ от редица важни и интересни новини. На прицел попадат също и практики като публикуването на подвеждащи линкове, а освен това ще бъде ограничен броят на уеб меметата/мемите (web meme), за сметка на качественото новинарско съдържание. Тепърва се очаква да бъде прекратен и методът "Fan – Gating“, който предполага потребителите да харесат дадено приложение, за да могат да го използват. Досега той най-често се използваше за привличане на „харесвания“ срещу участие в дадена социална игра, обясняват от компанията. "През последните години "харесванията“ в социалните мрежи сериозно се обезцениха. От тук нататък акцентът ще бъде върху качественото уеб съдържание, креативните кампании и дизайнерски решения. Това означава, че за да изградят и запазят своите аудитории компаниите ще трябва да забравят досегашните лесни и бързи решения, и да инвестират усилия в предоставянето на реална добавена стойност за своите потребители. А добрата новина е, че по този начин те ще създадат много по-качествена аудитория около своите марки, отколкото с досегашните недобросъвестни практики за привличане на фенове“ - казва още Георги Костов от eDesign.

Индексите на БФБ се оцветиха в червено в първия ден след изборите

http://econ.bg/Новини/Индексите-на-БФБ-се-оцветиха-в-червено-в-първия-ден-след-изборите_l.a_i.574410_at.1.html

Индексите на Българската фондова борса се оцветиха в червено при сесията си в понеделник.  Така SOFIX приключи сесията с 1% понижение след...

Румяна Бъчварова, ГЕРБ: На практика Реформаторите ни предлагат отново модела "Орешарски"

http://www.dnevnik.bg/izbori2014/2014/10/06/2395004_rumiana_buchvarova_gerb_na_praktika_reformatorite_ni/?ref=rss


Публикуваме пълния текст на първата изява на партия ГЕРБ след обявяването на прогнозните резултати от парламентарните избори вчера.

Цветан Цветанов: 
- По принцип не беше предвидено да бъде правена пресконференция, но поради това, че има сериозен журналистически интерес към днешната изпълнителна комисия и колеги, които присъстваха, затова взехме принципното решение да можем да ви запознаем с основни параметри от разговорите, които водихме днес в Изпълнителната комисия....

Букурещ спря рафинерия на "Лукойл"

http://www.vesti.bg/novini/bukuresht-spria-rafineriia-na-lukojl-6024126

Румънските власти настояват да бъде спряна работата на рафинерия, принадлежаща на руската компания "Лукойл", което застрашава цялата производствена дейност на компанията в страната.

Лозанов за изборите: Скучна предизборна кампания и много нарушения

http://offnews.bg/news/n_1/n_399738.html

Предизборната кампания беше една от най-скучните във формите на агитация и със скандално много нарушения. Това заяви в интервю за БТА председателят на Съвета за електронни медии (СЕМ) Георги Лозанов. Партиите са осъзнали, че агитационните форми не могат да дадат никакъв резултат и престъпват закона, за да направят впечатление. Платените форми са без реално въздействие, станали са по-досадни и от рекламите, коментира Лозанов. Според него при неплатените форми е имало известно раздвижване. Основната битка в предизборната кампания беше в предизборните дебати в редица телевизии, като в битката победиха малките партии, подчерта той. Сигналите на СЕМ към Централната избирателна комисия за нарушаване на изборния процес предизвика недоволство от страна на участници в предизборната битка. Членове на партията на Боян Расате „Български национален съюз – Нова демокрация“ окупираха за една нощ ЦИК, след като техен клип беше спрян заради кадър с дете, което държи националния флаг. От партията поискаха свалянето на предизборен клип на ДПС, в който участва дете на предизборен митинг.

Жерар Депардийо призна, че е бил момче на повикване

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4353402

Жерар Депардийо е бил ''момче на повикване''. Това призна самият актьор в своята автобиография, където изнесе и други тъмни факти от миналото си, пише "Дейли Мейл". Французинът имал атрактивен външен вид на младини и то не само за противоположния пол, твърди той. За да се спаси от мизерията, на моменти той бил готов да продаде тялото си. Жерар Депардийо е бил ''момче на повикване''. Това призна самият актьор в своята автобиография, където изнесе и други тъмни факти от миналото си, пише "Дейли Мейл". Французинът имал атрактивен външен вид на младини и то не само за противоположния пол, твърди той. За да се спаси от мизерията, на моменти той бил готов да продаде тялото си.

ГЕРБ печели вота в 26 избирателни района, БСП – в нито един

http://www.cross.bg/glasovete-pozitziya-raiion-1433733.html

/КРОСС/ ГЕРБ печели вота в 26 от общо 31 избирателни района на територията на България, както и в чужбина, и остава на втора позиция в областите, където отстъпва първенството. БСП за първи път няма нито един спечелен район. Социалистите държат втора позиция в 19 района, а в още 11 са трети. ДПС надделява в предизборната надпревара в пет района - Кърджали, Разград, Силистра, Търговище и Шумен, и остава непосредствено зад победителя в още пет. Движението е на първо място по гласове от чужбина с 43,9%. „Реформаторският блок" може да се похвали с две втори места - в столичните 23-ти и 24-ти район, и с изненадващо силни резултати в Монтана и Хасково. Традиционно има добри резултати при гласуващите в чужбина, където е трета сила с 11,21%. Това показва анализ на предварителните данни на Централната избирателна комисия (ЦИК) при обработени 99,95% от протоколите на секционните комисии. В районите, където не печели вота, ГЕРБ остава веднага след победителя ДПС. Партията е втора в Кърджали (14,1%), Разград (17%), Силистра (26,6%), Търговище (19,6%) и Шумен (26,1%). На трета позиция там е БСП. В два от районите - Разград и Търговище, реформаторите са на четвърто място със съответно 5 и 5,5 процента от гласовете. В Кърджали, Силистра и Шумен са изместени от „Патриотичен фронт". При гласовете от чужбина ГЕРБ също е подгласник на ДПС - с 27,8% от гласовете

Уличен скандал прати 60-годишен перничанин в моргата

http://www.bnews.bg/article-118400

Криминалисти от полицията в Перник разследват смъртта на 60-годишен човек.

Възрастна жена с 90% изгаряния след пожар в Бургас

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4353396

76-годишна жена е постъпила в бургаската болница в изключително тежко състояние с изгаряния от трета степен като е засегната 90% от кожата. Инцидентът е станал днес следобед на улица 76-годишна жена е постъпила в бургаската болница в изключително тежко състояние с изгаряния от трета степен като е засегната 90% от кожата. Инцидентът е станал днес следобед на улица "Самуил". По първоначални данни се е запалил апартамента, в който жената е живеела със съпруга си. Мъжът е с обгазяване и затруднено дишане, но в стабилно състояние.

Жерар Депардийо бил жиголо, крадял коли, портфейли и часовници

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4353372

Жерар Депардийо е бил ''момче на повикване''. Това призна самият актьор в своята автобиография, където изнесе и други тъмни факти от миналото си, пише Жерар Депардийо е бил ''момче на повикване''. Това призна самият актьор в своята автобиография, където изнесе и други тъмни факти от миналото си, пише "Дейли Мейл". Французинът имал атрактивен външен вид на младини и то не само за противоположния пол, твърди той. За да се спаси от мизерията, на моменти той бил готов да продаде тялото си.

Преференциалният вот може да изпрати Георги Кадиев в парламента

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4353391

18.27% от гласувалите за БСП в 23 МИР-София са избрали преференциално Георги Кадиев и така той се премества от девето на второ място в листата и е много вероятно да влезе в парламента. Новината съобщи самият столичен социалист в профила си във фейсбук, като цитира неокончателни данни от РИК.
От тях става ясно още, 18.27% от гласувалите за БСП в 23 МИР-София са избрали преференциално Георги Кадиев и така той се премества от девето на второ място в листата и е много вероятно да влезе в парламента. Новината съобщи самият столичен социалист в профила си във фейсбук, като цитира неокончателни данни от РИК. От тях става ясно още,

Преференциалният вот може да изпрати Георги Кадиев в парламента

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4353364

18.27% от гласувалите за БСП в 23 МИР-София са избрали преференциално Георги Кадиев и така той се премества от девето на второ място в листата и е много вероятно да влезе в парламента. Новината съобщи самият столичен социалист в профила си във фейсбук, като цитира неокончателни данни от РИК.
От тях става ясно още, 18.27% от гласувалите за БСП в 23 МИР-София са избрали преференциално Георги Кадиев и така той се премества от девето на второ място в листата и е много вероятно да влезе в парламента. Новината съобщи самият столичен социалист в профила си във фейсбук, като цитира неокончателни данни от РИК. От тях става ясно още,

Избори 2014: лумпенизация, разпад и тържество на "Корпорацията"

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/10/06/2394688_izbori_2014_lumpenizaciia_razpad_i_turjestvo_na/?ref=rss


(По повод заглавието: дори всички български телевизии, радиа и вестници да спрат в пълен сговор да споменават името на реалния политико-икономически субект в България днес - "Корпорацията "Пеевски", винаги ще има един луд, който ще продължи да говори за въжето в къщата на обесения, сочейки с пръст реалния печеливш на тези избори. Дори всички сутрешни блокове да посочват в хор интригата на тези избори в изравнените позиции на БСП и ДПС и да молят за коментар на "резила на БСП", винаги ще има...

14 катастрофи са регистрирани във Варна и региона от началото на деня

http://www.moreto.net/novini.php?n=266556

14 пътнотранспортни произшествия са регистрирани във Варна и региона от началото на деня. Това съобщи за Радио „Фокус” – Варна дежурният от КАТ – Варна. В едно от произшествията има и един пострадал пешеходец, който е без опасност за живота, с контузии.

Волейболистките 11-и на световното

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4353379


Националният ни отбор по волейбол завърши 11-и на световното първенство за жени, което се провежда в Италия. В последния си мач избраничките на Владимир Кузюткин отстъпиха с 1:3 пред Холандия и не успяха да намерят място в десетката.
С края на участието ни приключва и ангажиментът на руския специалист, който пое тима преди 6 месеца. Националният ни отбор по волейбол завърши 11-и на световното първенство за жени, което се провежда в Италия. В последния си мач избраничките на Владимир Кузюткин отстъпиха с 1:3 пред Холандия и не успяха да намерят място в десетката. С края на участието ни приключва и ангажиментът на руския специалист, който пое тима преди 6 месеца.

БСП с два пъти по-малко депутати от Варна, Гуцанов аут от парламента

http://www.moreto.net/novini.php?n=266557

Шестима депутати се очаква да вкара в парламента от Варна ГЕРБ, за която гласуваха 69 580 от избирателите във Варна и региона. Така партията намалява с един депутатските си мандати спрямо парламентарните избори миналата година. 188 948 са действителните бюлетини във Варненския район, който излъчва 15 мандата.

Резултатите от преференциите ще станат официално ясни най-късно на 9 октомври

http://izbori2014.actualno.com/Rezultatite-ot-preferenciite-shte-stanat-oficialno-jasni-naj-kysno-na-9-oktomvri-news_53457.html

Окончателните резултати от преференциите ще станат ясни най-късно на 9 октомври. Възможно е още утре да има яснота по въпроса, но това не зависи толкова от ЦИК, колкото от темпото, с което се движат п...

Приближен до двама министри бе назначен в ръководството на "Пристанище Бургас"

http://society.actualno.com/Priblijen-do-dvama-ministri-be-naznachen-v-rykovodstvoto-na-Pristanishte-Burgas-news_53458.html

Съветът на директорите на "Пристанище Бургас" си има нов член - Иван Капитанов. Това съобщиха от транспортното министерство тази вечер. Знае се, че Капитанов е приближен до служебните минист...

Изборите в Бразилия: Ромарио стана сенатор

http://www.vesti.bg/sviat/amerika/izborite-v-braziliia-romario-stana-senator-6024125

Клоунът Тиририка, който преди четири години трябваше да се научи да пише, за да стане депутат, беше преизбран с 1 млн. гласа

Вложители се опитват да спасят банка "Асия" от Ердоган

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/10/06/2395158_vlojiteli_se_opitvat_da_spasiat_banka_asiia_ot_erdogan/?ref=rss


Вложители, разпродаващи цялата си собственост - от дивани до брачни халки, се опитват да спасят турската банка "Асия" от, както те твърдят, усилията на правителството да я провалят, пише агенция Ройтерс.

Банк Асия, която има над един милион вложители и 282 клона, попадна в центъра на борбата за власт между президента Реджеп Тайип Ердоган и ислямския проповедник Фетхуллах Гюлен, чиито поддръжници са основали банката.

Ердоган (който преди да стане президент през август беше...

Европейската комисия: Депозантите в КТБ да имат достъп до парите си

http://frognews.bg/news_77726/

Депозантите в Корпоративна търговска банка (КТБ) трябва да имат достъп до парите си. Това потвърди за пореден път Европейската комисия (ЕК) в свое писмо в отговор на запитване от страна на Комитета за защита на финансовата и банковата стабилност в България.

Започна седмото издание на националния ученически конкурс „Проектът на нашия клас – за живот без тютюн”

http://www.moreto.net/novini.php?n=266545

През учебната 2014/2015 г., за седма поредна година ученици от 1 до 12-ти клас отново ще могат да участват в Националния ученически конкурс „Проектът на нашия клас – за живот без тютюн”. До този момент в конкурса са участвали над 17 800 ученика от 630 паралелки от 1 до 12 клас от цялата страна, които подкрепиха здравословния начин на живот без зависимост от тютюневите изделия.

"168 часа": "Манекенщината" носи луди пари на Кристиано Роналдо

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4345409

Да започнем с един стряскащ факт от миналата седмица: преди гола срещу Да започнем с един стряскащ факт от миналата седмица: преди гола срещу "Виляреал" Кристиано сам - забележете, сам - имаше повече вкарани голове средно на мач (2,25) от 92 от 98-те клуба в Топ 5-първенствата на Европа. Осмислете това отново, за да си дадете сметка за историческия миг, в който мнозина от вас са успели да видят на живо този истински

Бузек: Интересът на ЕС към "Южен поток" е много нисък

http://www.investor.bg/evropa/334/a/buzek-interesyt-na-es-kym-iujen-potok-e-mnogo-nisyk,181366/

Вносът на втечнен газ от Катар е сред възможностите за диверсификация на доставките на природен газ

До седмица чакат смъртните актове на загиналите в Горни Лом

http://pik.bg/до-седмица-чакат-смъртните-актове-на-загиналите-в-горни-лом-news234425.html

До седмица чакат смъртните актове на загиналите в Горни Лом

Социалните работници очакват до седмица съдът да се произнесе и да бъдат издадени смъртни актове на 15-те загинали при взрива в Горни Лом.

Документите се чакат, за да бъдат отпуснати пенсии на непълнолетните деца, чиито родители станаха жертва на адския взрив. 

Това съобщи пред "Труд" шефът на Регионалната дирекция за социално подпомагане във Видин Венци Пасков. Той поясни, че на семействата на загиналите ще се дадат и еднократни помощи по закона за социално подпомагане.

Социалните вече са издали и административна заповед за настаняване на 5-годишното дете от село Средогрив, което остана сирак, при пълнолетния му брат. Пасков обясни, че предстои да бъде поискано от съда детето да бъде настанено за постоянно с при батко си.

Общ мемориален гроб да бъде направен за 15-те жертви, предлага Видинската митрополия. По думите на директора на Пожарната комисар Николай Николов там не е останала и "частичка от човек".

Междувременно окръжният прокурор на Видин Маруся Илиева каза, че продължават интензивните действия по разследване на инцидента в Горни Лом. Нови огледи в неделя не са извършвани заради изборите.

Столтенберг отбеляза ролята на Русия за нормализирането на ситуацията в Украйна

http://www.cross.bg/stoltenberg-ykraiina-sityatziyata-1433732.html

/КРОСС/ Важната роля на Русия за нормализирането на ситуацията в Украйна бе отбелязана от генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг по време на посещение във Варшава, предаде РИА „Новости". „Русия използва своето влияние за да гарантира, че прекратяването на огъня се спазва от сепаратистите. Това е много важно", посочи Столтенберг.  

Жельо Бойчев: Бъдещето на БСП е заложено на карта

http://offnews.bg/news/n_1/n_399721.html

"Дълго време редица въпроси в БСП бяха отлагани, а това показва, че на карта е заложено бъдещето на БСП и на левицата", заяви водачът на листата на „БСП – Лява България“ за 23 МИР - София Жельо Бойчев.  Той бе категоричен, че с голямата загубата на изборите БСП плаща цената за начина, по който беше съставено правителството на Пламен Орешарски, за грешките и компромисите, и за прекратения мандат на кабинета. "Причините са комплексни, но част от тях се дължат именно на участието на БСП в управлението" заяви социалистът. Бойчев допълни, че лошите резултатите се дължат и на очакванията, които е имало към тях и до голяма степен на невъзможността да отговорят на тези очаквания, както и невъзможността за радикална промяна, която се очаквала от гражданите. "Сред причините за ниския резултат е и невъзможността на БСП да скъса с определени с политики, в които прозират определени корпоративни и групови интереси и не на последно място, невъзможността на БСП да реализира обещанията, които даде през 2013 година", отчете Жельо Бойчев. "Тепърва в БСП ще бъде направен анализ на всички нива в партията, който ще отчете обективните и субективните причина за загубата", каза той.

Резултатите от изборите при 100 % обработени протоколи

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/3otRCOw0Avw/

Осем партии влизат окончателно в 43-тото Народно събрание. При обработени 100% протоколи на СИК резултатите от предсрочните парламентарни избори са следните:

ГЕРБ – 32,67% – 84 мандата в парламента
БСП – 15,40% – 39 мандата
ДПС - 14,84% – 38 мандата
Реформаторски блок – 8,89% – 23 мандата
Патриотичен фронт – 7,28% – 19 мандата
България без цензура – 5,6% – 15 мандата
Атака – 4,52% – 11 мандата
АБВ - 4,15% – 11 мандата

Посочените мандати са приблизителни и може да претърпят промени.

В момента тече и повторно въвеждане на данните от протоколите от секционните избирателни комисии и чак след това Централната избирателна комисия ще обяви официално окончателните резултати и разпределението на мандатите по райони.

ЕВН с подарък за всеки свой клиент, платил онлайн шест поредни сметки

http://www.mediapool.bg/evn-s-podarak-za-vseki-svoi-klient-platil-onlain-shest-poredni-smetki-news225666.html

Всеки клиент на ЕВН, който в периода октомври 2014 г. – април 2015 г. заплати онлайн шест поредни сметки за ток, ще получи автоматично като подарък  8 GB USB флаш памет, съобщиха от доставчика в понеделник. Плащането обаче трябва да е извършено през платформата "EVN Онлайн плюс“, където клиентът да е регистриран и сметките да са шест поредни за един и същ абонат в периода октомври 2014 – април 2015 г. В началото на юни всеки, който е спазил условията на промоцията, ще получи по пощата своя подарък. Досега над 210 000 клиенти на компанията са регистрирани в “ЕVN Онлайн плюс”, който позволява незабавно и сигурно онлайн плащане на консумирана електрическа и топлинна енергия с кредитна или дебитна карта, оторизирана за интернет разплащания, чрез системата на БОРИКА – БАНКСЕРВИЗ. Няма допълнителни такси за клиентите, данните са защитени и може да се плащат и стари задължения за до пет клиенти номера, от които може да се вадят и прибавят номера. Платформата може да се ползва след еднократна регистрация, която става с клиентския номер, номер на фактура (без значение актуална или по-стара), издадена за този клиентски номер, и актуален имейл адрес.

Перник събира пари за църква

http://www.zapernik.com/obshtestvo/pernik-subira-pari-za-curkva_34772/

Легендарният спортист и меценат Боян Радев е дал съгласието си да помага

Християните в Перник събират пари за православна църква в най-младия квартал на града - "Тева".

Там живеят над 10 000 души, които искат да построят с общи усилия и средства храм, в който да посрещат заедно църковните празници и да кръщават децата си. Това съобщава вестник "България Днес"

"Градът ни преживява тежки моменти, много хора губят вярата си в доброто заради несгодите" - казва Валентин Бонев, секретар на църковното настоятелство. - Вярвам, че изграждането на едно такова...

Продължава

КФН предупреди инвеститорите за възможни загуби заради КТБ

http://www.dnevnik.bg/biznes/2014/10/06/2395152_kfn_predupredi_investitorite_za_vuzmojni_zagubi_zaradi/?ref=rss


Над три месеца след като Корпоративна търговска банка (КТБ) беше поставена под специален надзор, Комисията за финансов надзор (КФН) предупреди, че взаимни фондове, пенсионни компании и застрахователни дружества могат да понесат загуби от инвестициите си в банката. Потенциалният негативен ефект се изчислява на 42.9 млн. лв. за капиталовия пазар, 41.1 млн. лв. за застрахователния пазар и 19 млн. лв. за пенсионните компании. Според финансовия регулатор това е долната граница на възможните загуби...

Турция спасила заложниците си, връщайки 180 бойци на ИД

http://www.vesti.bg/sviat/balkani/turciia-spasila-zalozhnicite-si-vryshtajki-180-bojci-na-id-6024124

Сред тях имало двама британци, трима френски граждани, един швед, двама македонци, швейцарец и един белгиец

Държавата отпуска по 10 000 лв. на близките на загиналите в Горни Лом

http://www.moreto.net/novini.php?n=266551

Семействата на загиналите при взрива в Горни Лом ще получат по 10 000 лева помощ от държавата. Това ще стане с постановление на Министерския съвет, уточни в селото зам.-министърът на труда и социалната политика Спаска Петрова. Отделно от това вече са задвижени документите на близките на жертвите и във вторник те ще получат от социалните служби по 325 лева еднократна помощ.

ГЕРБ първи в Смолянско, спечелиха Доспат за сефте

http://pik.bg/герб-първи-в-смолянско-спечелиха-доспат-за-сефте-news234421.html

ГЕРБ първи в Смолянско, спечелиха Доспат за сефте

ГЕРБ измести от първото място БСП в Смолянска област спрямо парламентарните избори от 2013 г. На изборите миналата година БСП бяха първи, втори бяха ГЕРБ, а ДПС бяха трети. Сега ГЕРБ са първи, ДПС - втори, а БСП е на трето място.

Сметките на местните политици показват, че три от четирите мандата на региона са сигурни за ГЕРБ, ДПС и БСП. Те са за досегашните депутати д-р Даниела Дариткова /ГЕРБ/, Мустафа Карадайъ/ДПС/ и Дора Янкова/БСП/. Интригата кой ще вземе последния от четирите мандата остава и ще е ясно чак след разпределяне на остатъците в национален мащаб.

Отличава се силното преференциално гласуване, сочат данните на РИК. С повече преференции са вторите в листите и на трите големи партии- ГЕРБ, ДПС и БСП , които получават повече гласове от водачите.

При ГЕРБ първи по брой преференции е втория в листата Недялко Славов - 2554, следван от седмия в листата д-р Красимир Събев - 1870, а трета е д-р Даниела Дариткова - 1827. При ДПС първи по преференции е отново вторият в листата Хайри Садъков, следван от водача Мустафа Карадайъ - 434. При БСП първи по преференции е вторият в листата Емил Хумчев - 1581, втора е Дора Янкова - 987.

ГЕРБ печели за първи път парламентарни избори в община Доспат и измести ДПС от първото място.

Гласуването по райони: ГЕРБ печели 26, ДПС - 5, БСП без победа, Реформаторите изненадват в Хасково и Монтана

http://www.dnevnik.bg/izbori2014/2014/10/06/2394976_glasuvaneto_po_raioni_gerb_pecheli_26_dps_-_5_bsp_bez/?ref=rss


ГЕРБ печели вота в 26 от общо 31 избирателни района на територията на България, както и в чужбина, и остава на втора позиция в областите, където отстъпва първенството.

БСП за първи път няма нито един спечелен район. Социалистите държат втора позиция в 19 района, а в още 11 са трети. 

ДПС надделява в предизборната надпревара в пет района - Кърджали, Разград, Силистра, Търговище и Шумен, и остава непосредствено зад победителя в още пет. Движението е на първо място по гласове...

Последно предупреждение за мудния Домовчийски

http://www.bnews.bg/article-118391

За 10 мача в "А" група той е отбелязал само 3 попадения - срещу Локомотив (Пловдив), Берое и Хасково. Този му актив е крайно разочароващ.

Русия обмисля квоти за вносни стоки в магазините

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/10/06/2395139_rusiia_obmislia_kvoti_za_vnosni_stoki_v_magazinite/?ref=rss


Московската областна Дума внесе в руския парламент законопроект, с който се въвеждат тавани на чуждестранните стоки в руските магазини, съобщи РБК. Идеята на законопроекта е във всяка продуктова категория в магазините да има не повече от 50% вносни стоки. РБК отбелязва, че от въвеждането на тази мярка ще пострадат всички търговци.

Зад закона застават представители на руския млекопреработвателен и зеленчуков бизнес, които твърдят, че големите търговски вериги ги дискриминират....

Акциите на казината в Макао поскъпват

http://www.investor.bg/novini/346/a/akciite-na-kazinata-v-makao-poskypvat,181363/

Приходите на Макао от хазартната индустрия съвпадат с прогнозите на правителството, но отбелязват спад четвърти пореден месец

Дол с надежда за десноцентристка коалиция

http://frognews.bg/news_77725/

Само правителство от ЕНП, ръководено от ГЕРБ и Бойко Борисов, може да предприеме необходимите реформи, за да донесе на България политическата стабилност, която е необходима, за да се определят условията за икономически растеж и просперитет за гражданите. Това заявява председателят на Европейската народна партия Жозеф Дол в прессъобщение, публикувано на официалния сайт на ЕНП.

Борсата реагира с частични разпродажби на изборните резултати

http://www.investor.bg/novini-i-analizi/339/a/borsata-reagira-s-chastichni-razprodajbi-na-izbornite-rezultati,181365/

Политическите еквилибристики в идните дни може да предизвикат волатилна търговия, смята Гено Тонев от УД Юг Маркет

Плевнелиев увери, че новото НС ще бъде свикано в срок

http://politics.actualno.com/Plevneliev-uveri-che-novoto-NS-shte-byde-svikano-v-srok--news_53449.html

Държавният глава Росен Плевнелиев обеща, че сроковете за свикването на ново Народно събрание, разписани в Конституцията, ще бъдат спазени. "Има Конституция, в нея са разписани ясни срокове. Тез...

Заможните шведи ще плащат по-високи данъци

http://europe.actualno.com/Zamojnite-shvedi-shte-plashtat-po-visoki-danyci--news_53453.html

Ръст на данъците за богатите - такава мярка смята да наложи новото шведско правителство на левите и зелените. Това стана ясно от изказване на финансовата министърка Магдалена Андерсон, предаде БГНЕС. ...

ГЕРБ първи в Смолянско, спечелиха Доспат за сефте на парламентарни избори

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4353265

ГЕРБ измести от първото място БСП в Смолянска област спрямо парламентарните избори от 2013 г. На изборите миналата година БСП бяха първи, втори бяха ГЕРБ, а ДПС бяха трети. Сега ГЕРБ са първи, ДПС - втори, а БСП е на трето място.
Сметките на местните политици показват, че три от четирите мандата на региона са сигурни за ГЕРБ, ДПС и БСП. ГЕРБ измести от първото място БСП в Смолянска област спрямо парламентарните избори от 2013 г. На изборите миналата година БСП бяха първи, втори бяха ГЕРБ, а ДПС бяха трети. Сега ГЕРБ са първи, ДПС - втори, а БСП е на трето място. Сметките на местните политици показват, че три от четирите мандата на региона са сигурни за ГЕРБ, ДПС и БСП.

Себастиан Фетел е подписал за 3 години с "Ферари"

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/10/06/2395066_sebastian_fetel_e_podpisal_za_3_godini_s_ferari/?ref=rss


Четирикратният световен шампион във Формула 1 Себастиан Фетел е подписал тригодишен договор с "Ферари" с възможност за продължаване с още две години, съобщиха германските и италиански медии. 

Договорът на 27-годишния германски пилот влиза в сила през януари 2015 г.

В полския град Ленкница ГЕРБ мина ДПС на изборите

http://www.dnevnik.bg/izbori2014/2014/10/06/2395022_v_polskiia_grad_lenknica_gerb_mina_dps_na_izborite/?ref=rss


В избирателната секция в полския град Ленкница най-много гласове е получила ГЕРБ, следвана от ДПС. На евроизборите през май секцията направи впечатление, че всички 231 подадени бюлетини са все за партията на Лютви Местан.

Сега 75 са действителните бюлетини, от които 41 са гласовете за ГЕРБ, за ДПС - 30, "Зелените" - 2, и с по един глас "Атака" и БСП.

На евровота в телевизионни репортажи жители на полския град, който се намира в близост до германската граница, разказаха, че...

Вложители: Цветан Василев иска да продаде завода си в Сърбия

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4353283


Мажоритарният собственик на Корпоративна търговска банка Цветан Василев възнамерява да продаде стъкларския си завод в сръбския град Парачин, твърдят от Комитета на вложителите в банката.
Те са изпратили сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров, до премиера Георги Близнашки и до омбудсмана Константин Пенчев. Мажоритарният собственик на Корпоративна търговска банка Цветан Василев възнамерява да продаде стъкларския си завод в сръбския град Парачин, твърдят от Комитета на вложителите в банката. Те са изпратили сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров, до премиера Георги Близнашки и до омбудсмана Константин Пенчев.

Любослав Пенев: Няма да съм доволен на равен с Хърватия

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/10/06/2395052_ljuboslav_penev_niama_da_sum_dovolen_na_raven_s/?ref=rss


Селекционерът на българския национален отбор по футбол Любослав Пенев заяви, че равенство в предстоящата европейска квалификация срещу Хърватия няма да бъде прието от него като положителен резултат. 

Двата отбора се срещат на 10 октомври на Националния стадион "Васил Левски". Българският отбор започна с трудна победа с 2:1 при гостуването на Азербайджан, а Хърватия спечели с 2:0 у дома срещу аутсайдера Малта. 

"Пред мен винаги като цел стоят трите точки. Аз не съм много...

До седмица чакат смъртните актове на загиналите в Горни Лом

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4353276

Социалните работници очакват до седмица съдът да се произнесе и да бъдат издадени смъртни актове на 15-те загинали при взрива в Горни Лом. Документите се чакат, за да бъдат отпуснати пенсии на непълнолетните деца, чиито родители станаха жертва на адския взрив. 
Това съобщи пред "Труд" шефът на Регионалната дирекция за социално подпомагане във Социалните работници очакват до седмица съдът да се произнесе и да бъдат издадени смъртни актове на 15-те загинали при взрива в Горни Лом. Документите се чакат, за да бъдат отпуснати пенсии на непълнолетните деца, чиито родители станаха жертва на адския взрив. Това съобщи пред "Труд" шефът на Регионалната дирекция за социално подпомагане във

Ако е необходимо, НАТО ще защити Турция от ИД

http://www.vesti.bg/sviat/balkani/ako-e-neobhodimo-nato-shte-zashtiti-turciia-ot-id-6024115

Това заяви новият генерален секретар на Алианса – Йенс Столтенберг; по-рано думите му бяха цитирани неправилно, че НАТО може да прати сухопътни войски в Турция

Анализатори прогнозират слаб ръст на икономиката в еврозоната

http://econ.bg/Новини/Анализатори-прогнозират-слаб-ръст-на-икономиката-в-еврозоната_l.a_i.574401_at.1.html

Икономиката на еврозоната вероятно ще нарасне с 0,2% през третото и четвъртото тримесечие на настоящата година. Тенденцията ще продължи и през...

Григор с лека победа над Истомин в Шанхай

http://www.moreto.net/novini.php?n=266548

Григор Димитров преодоля първия си съперник на „Мастърс” турнира по тенис в китайския град Шанхай. Българинът надделя с 6:3; 6:3 над узбека Денис Истомин за 64 минути игра. Григор Димитров започна по блестящ начин участието си на силния турнир "Shanghai Rolex Masters", който е с награден фонд 6 521 695 долара.

Иво Инджев: БСП ще трябва да целунат ръката на Борисов

http://pik.bg/иво-инджев-бсп-ще-трябва-да-целунат-ръката-на-борисов-news234418.html

Иво Инджев: БСП ще трябва да целунат ръката на Борисов

"Това са с парламентарните избори в най-нисък резултат, но с най-висок брой партии. От тези 8 партии всички са губещи спрямо предишни резултати". Това коментира журналистът Иво Инджев по Би Ти Ви.

Нещата отиват към голяма коалиция между ГЕРБ и социалистическата партия, смята той. Борисов нагнетява напрежението, за да може да се яви като спасител на тези ужаси.

Победата му е спад спрямо предишните му победи. БСП ще трябва да се примерят с едно условия – да целунат ръката на дон Борисов.

Няма никакъв проблем да се съюзът с Борисов, с когото до вчера са се джавкали и даже ще ги похвалят от чужбина, сподели мнението си журналистът.


Григор Димитров започна с победа на „Мастърс” в Шанхай

http://www.cross.bg/dimitrov-shanhaii-pobeda-1433731.html

/КРОСС/ Григор Димитров започна с победа тенис турнира от сериите „Мастърс" в Шанхай (Китай, 6,5 млн. долара награден фонд) - 6:3, 6:3 за малко повече от час срещу Денис Истомин от Узбекистан. Успехът донесе на Димитров 45 точки за ранглистата. В опит да се класира за първи път в кариерата си на 1/8-финал на този турнир, в сряда той ще играе с победителя от мача между Жулиен Бенето от Франция и Дзе Джън от Китай, които ще се срещнат утре.

Теди Москов: Дано разумът надделее над псевдосъперничеството

http://frognews.bg/news_77724/

Не съм народен водач, за да давам отговори какъв да бъде политическия модел на управление на страната.Но знам, че ни трябват наистина умни хора, които безплатно да спасят България, без да искат хонорари за тази си дейност.

Окончателни резултати от изборите във Врачанска област и община Враца

http://pik.bg/окончателни-резултати-от-изборите-във-врачанска-област-и-община-враца-news234415.html

Окончателни резултати от изборите във Врачанска област и община Враца

Излязоха резултатите след 100% преброяване на бюлетини в 6 многомандатен Врачански регион. Те бяха съобщени преди минути от говорителя на районната избирателна комисия Владислава Лакова.

Окончателните резултати бяха забавени и излязоха по-късно от очакваното. Причината е, че в 4 секции е имало проблеми – в Роман, Бяла Слатина, белослатинското село Галиче и оряховското Галово, където 50% от протоколите са били с грешки. Неточностите вече са отстранени. 

В област Враца е имало 86 720 избиратели, които пуснали 81 770 действителни бюлетини и 4950 недействителни. Ето окончателните резултати за областта:

ГЕРБ - 26.28% - 21 486 гласа
БСП - 20.57% - 16 818 гласа
ДПС - 12.99% - 10 626 гласа
ББЦ - 10.68% - 8 729 гласа
Патриотичен фронт - НФСБ и ВМРО - 6.75% - 5 521 гласа
АБВ- 6 .74% - 5 514 гласа
„Атака“ - 6.16% - 5 039 гласа
Реформаторски блок - 4.53% - 3 705 гласа

Резултатите от преброяването на бюлетините в община Враца:
ГЕРБ - 29.49% - 9 161 гласа
БСП - 16.93% - 5 260 гласа
ББЦ - 10.83% - 3 383 гласа
Патриотичен фронт - 8.87% - 2 756 гласа
Реформаторски блок - 7.31% - 2 270 гласа
АБВ - 7.20% - 2 235 гласа
„Атака“ - 7.16% - 2 223 гласа
ДПС - 5.46% - 1 697 гласа

- See more at: http://tribali.info/bg/okonchatelni-rezultati-ot-izborite-vav-vrachanska-oblast-i-obshtina-vratsa/#.VDKrmWd_vSk

Трима учени с нобелова награда за медицина (обновена)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4353260

Трима учени: британско-американският изследовател Джон О'Кийфи, задно с двамата норвежци Мей-Брит и Едвард Мозер, получават Нобеловата награда за медицина, за откриването на „вътрешна навигационна система”, която позволява на мозъка да води движението, съобщава AFP.
Тримата учени спечелиха високоценената награда, за това, Трима учени: британско-американският изследовател Джон О'Кийфи, задно с двамата норвежци Мей-Брит и Едвард Мозер, получават Нобеловата награда за медицина, за откриването на „вътрешна навигационна система”, която позволява на мозъка да води движението, съобщава AFP. Тримата учени спечелиха високоценената награда, за това,

Нобелова награда за откривателите на "вътрешния джипиес"

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4353273

Трима учени: британско-американският изследовател Джон О'Кийфи, задно с двамата норвежци Мей-Брит и Едвард Мозер, получават Нобеловата награда за медицина, за откриването на „вътрешна навигационна система”, която позволява на мозъка да води движението, съобщава AFP.
Тримата учени спечелиха високоценената награда, за това, Трима учени: британско-американският изследовател Джон О'Кийфи, задно с двамата норвежци Мей-Брит и Едвард Мозер, получават Нобеловата награда за медицина, за откриването на „вътрешна навигационна система”, която позволява на мозъка да води движението, съобщава AFP. Тримата учени спечелиха високоценената награда, за това,

Иззеха близо 12 кг канабис при акция на ДАНС в Петрич

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4353272

Голямо количество канабис е иззето при операция на ДАНС в района на Петрич, съобщиха от ДАНС.
На 2 октомври на територията на община Петрич служители на Държавна агенция "Национална сигурност" под ръководството и надзора на Районна прокуратура-Петрич са провели специализирана операция за пресичане на производство и разпространение на наркотични Голямо количество канабис е иззето при операция на ДАНС в района на Петрич, съобщиха от ДАНС. На 2 октомври на територията на община Петрич служители на Държавна агенция "Национална сигурност" под ръководството и надзора на Районна прокуратура-Петрич са провели специализирана операция за пресичане на производство и разпространение на наркотични

Близо 12 кг канабис иззеха в Петрич при акция на ДАНС

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4353268

Голямо количество канабис е иззето при операция на ДАНС в района на Петрич, съобщиха от ДАНС.
На 2 октомври на територията на община Петрич служители на Държавна агенция Голямо количество канабис е иззето при операция на ДАНС в района на Петрич, съобщиха от ДАНС. На 2 октомври на територията на община Петрич служители на Държавна агенция "Национална сигурност" под ръководството и надзора на Районна прокуратура-Петрич са провели специализирана операция за пресичане на производство и разпространение на наркотични

Банков скандал разтърси Испания

http://www.investor.bg/evropa/334/a/bankov-skandal-raztyrsi-ispaniia,181362/

Ръководители на финансовата група Bankia са похарчили над 15 млн. евро чрез служебните си кредитни карти

КТ „Подкрепа” раздава ваучери за безплатна трудова консултация във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=266549

За седми пореден път, датата 7 октомври се отбелязва от синдикалните организации по цял свят като Световен ден за достоен труд. Достойният труд е работа, която осигурява достойно съществуване на наетия работник и неговото семейство.

Световната банка намали прогнозирания икономически растеж на Китай до 2016 г.

http://econ.bg/Новини/Световната-банка-намали-прогнозирания-икономически-растеж-на-Китай-до-2016-г-_l.a_i.574397_at.1.html

Световната банка намали прогнозата си за икономическия растеж на Китай за следващите три години, докато в момента страната е изправена пред...

Румяна Бъчварова: Кабинет на малцинството е единственият компромис, на който сме готови

http://www.cross.bg/buchvarova-rymyana-politicheski-1433730.html

/КРОСС/ Трябва да изпълним своя ангажимент към избирателите и да съставим правителство. Съзнаваме, че това ще бъде правителство на малцинството, заяви Румяна Бъчварова, член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ. Ще започнем преговорите, когато имаме окончателните резултати. Ще проведем разговори при нас и ще представим позициите си публично. Ще започнем от най-голямата партия и ще стигнем до последната, уточни Бъчварова. Единственият компромис, на който сме готови, е усилието да съставим , обяви на пресконференция Румяна Бъчварова. „Ще направим всички възможни усилия да се разберем по принципни политически въпроси с останалите партии в парламента. Няма да отстъпим от своите основни политически възгледи за управлението в страната и ще работим за това страната да върви в правилна посока. Ако това не се случи, отговорността се разпределя между останалите партии в парламента и останалите политически сили", посочи Бъчварова. „Поведението на Реформаторския блок по време на кампанията и условията, които те поставят към нас, са абсолютно неприемливи, защото се опитват да предрешават нашето решение за това кой да бъде следващият министър-председател. Това е предложение за възстановяване на задкулисието в политическия живот. Те ни предлагат кандидатура за министър-председател, което означава възпроизвеждане на модела на управление на Орешарски. Това е недопустимо

Спипаха убиеца на пияния колоездач от Трънско

http://www.bnews.bg/article-118403

54-годишен мъж е сгазил пияния колоездач от трънското село Филиповци.

Румъния затваря завод на "Лукойл", разследва го за укриване на данъци

http://www.mediapool.bg/rumaniya-zatvarya-zavod-na-lukoil-razsledva-go-za-ukrivane-na-danatsi-news225665.html

Властите в Румъния са наредили спирането на работата на нефтопреработвателен завод на руската компания "Лукойл", предаде РИА Новости, цитирайки изявление до пресата на посланика на Русия в Букурещ Олег Малгинов. В него той изразява притесненията си от спирането на работата на завода "Петротел", което е част от провеждано следствие, стартирало с обиски миналия четвъртък в предприятието по подозрения за избягване на плащане на данъци и укриване на доходи. "Спирането на производството заплашва цялата производствена верига на компаниите на "Лукойл" в Румъния", посочва Малгинов. На 2 октомври генералният директор на рафинерията "Петротел Лукойл" Андрей Богданов бе изслушан в прокуратурата на Апелативния съд в град Плоещ по дело за укриване на данъци и пране на пари, с което нанесените щети на държавата са за 230 млн. евро. Десетки прокурори, полицаи и митнически инспектори извършиха обиски в 23 румънски обекта на "Лукойл" като се появиха дори информации, че се търсят доказателства не само за укриване на данъци и пране на пари, но и за трафик на оръжия и експлозиви, с аромат на шпионаж. Според прокуратурата към Апелативния съд в Плоещ 112 милиона евро представляват нанесените щети от укриване на данъци, а други 118 милиона евро са били "изпрани". Източници, близки до разследването, са заявили, че ще бъдат изслушани всички отговорни лица от замесените фирми, като не е изключено да има задържани. "Лукойл" държи 97.1 процента от акциите на рафинерията "Петротел", която купи през 1998 г. Руската компания притежава в Румъния мрежа от 300 бензиностанции и контролира 20-процентен дял от местния пазар на петролни продукти. Укриването на данъци и прането на пари от порядъка на милиарди евро годишно не могат да се случват без политически и институционални съучастници, отбелязаха румънски медии миналата седмица. Според в. "Ромъния либера" "Лукойл" притежава цистерни, притежава складове за горива, има мрежи в близост до нашите граници, откъдето може да внася чрез фирми фантоми петролни продукти.

Култовият „Туин Пийкс” се завръща през 2016

http://cinema.actualno.com/Kultovijat-Tuin-Pijks-se-zavryshta-prez-2016-news_53447.html

Хитовият сериал от началото на 90-те „Туин Пийкс” ще се завърне на малкия екран през 2016 г. Нови 9 епизода ще бъдат заснети и излъчени по телевизия Showtime, съобщиха днес в Twitt...

Най-много недействителни гласове - 767 са за ДПС във Варненска област

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/10/06/2395073_nai-mnogo_nedeistvitelni_glasove_-_767_sa_za_dps_vuv/?ref=rss


С 767 невалидни бюлетини Движението за права и свободи е лидер във Варненска област по недейдествителни гласове, подадени на вчерашните извънредни парламентарни избори. Следва го ГЕРБ с 546 невалидни гласа. Трета е БСП с 265 недействителни бюлетини в областта. Това показват данните, оповестени от Районната избирателна комисия, на базата на 100% обработени протоколи.
Окончателните резултати от преброяването на гласовете потвърждава обявеното по-рано подреждане на партиите и коалициите:...

Григор Димитров победи Истомин и продължава напред в Шанхай

http://www.mediapool.bg/grigor-dimitrov-pobedi-istomin-i-prodalzhava-napred-v-shanhai-news225664.html

Григор Димитров записа сравнително лесна победа в първия кръг на турнира от серията "Мастърс" в Шанхай. Той надделя над Денис Истомин (Узбекистан) с 6:3, 6:3.   Първият сет започна много силно за българина, който успя да пробие два пъти своя съперник в първите четири гейма. При резултат 4:0 в неговата полза Истомин влезе в мача и взе подаването си. Последва класическо отпускане за Димитров, който позволи да бъде пробит. Истомин успя да запише и трети гейм на своя сметка, намалявайки резултатът до 4:3. Българинът обаче запази спокойствие и спечели на нула своето подаване, повеждайки с 5:3. Последва нов пробив в негова полза и затваряне на сета с 6:3.   При 2:2 във втория сет имаше критичен момент, в който Димитров допусна Истомин да стигне до две точки за пробив, но успя да стабилизира играта си и да се измъкне. Веднага след това българинът проби своя съперник и след това затвърди пробива си, правейки резултата 5:2 в своя полза. Истомин намали до 5:3, но с бърз гейм Димитров сложи на спора.   С преодоляването на първия кръг той си заработи 45 точки за световната ранглиста и 27 435 долара. Във втория кръг българинът ще играе с победителя от двубоя между Жулиен Бенето (Франция) и участващия с "уайлд кард" китаец Зе Жан.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване