Хакери пуснаха голи снимки на Нина Добрев

http://www.cross.bg/internet-snimki-goli-1433671.html

/КРОСС/ Четвърта серия от пикантни снимки на холивуски звезди е била качена от хакери в интернет, предаде "Дейли бест". Предполага се, че запасът от фотографии започва да се изчерпва, тъй като сред имената вече няма чак толкова много на известни лица, твърди изданието. Този път в интернет са качени голи снимки на Нина Добрев, на актрисите Уинона Райдър, Зои Казан и Ан-Лин Маккорд, на певицата Ингрид Майкълсън. В интернет са се появили и пикантни фотоси на модела на "Викторияс сикрет" и бивша приятелка на Леонардо ди Каприо Ерин Хийтъртън, пише btvnews. Това е четвърти подобен случай за последния над един месец. Единственият пострадал мъж засега е синът на актьора Хълк Хоган. Снимките са взети от акаунтите на звездите в iCloud.  

Информационни дни за ползите от компостирането на селскостопански и битови отпадъци

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/eslRgIw49w8/

sdrujenie

Сдружение „Европа и Ние” има удоволствието да покани ученици, учители, родители, представители на местната общност и широката общественост от гр. Поморие, гр. Каблешково, гр. Ахелой и останалите населени места на Община Поморие да вземат участие в предстоящите информационни дни за представяне ползите от компостирането на селскостопански и битови отпадъци.

Същите ще се проведат при следния график:

  • 07.10.2014 г., 13,30 ч. – в театралния салон на Народно читалище „Ат. Манчев” гр. Каблешково;
  • 09.10.2014 г., 16,30 ч. – в театралния салон на Народно читалище „Просвета 1888“, гр. Поморие;
  • 10.10.2014 г., 11,00 ч. – в театралния салон на Народно читалище „ Светлина 1934“, гр. Ахелой.

По време на информационните дни ще се популяризират инициативи за повишаване на екологосъобразното поведение, ще се представят ползите и ефекта от компостирането на биоразградими отпадъци, ще има игри и награди за участниците.

Надяваме се на интерес и активно участие от Ваша страна в информационните дни, с които да насърчим компостирането като екологосъобразно оползотворяване на биоразградимите отпадъци, борба със замърсяването на околната среда и въздействието на изменението на климата в нашия регион!

Информационните дни се организират в рамките на проект «Съвместна промоция на компостирането на селскостопански отпадъци – AGROCOMP», финансиран с помощта на Европейския Съюз чрез трансграничната програма по ИПП България – Турция CCI номер 2007CB16IPO008. Проектът се изпълнява от Сдружение „Европа и Ние” в партньорство със Селскостопанската камара на Пънархисар, Република Турция.

Заплашили мъж с побой пред избирателна секция, той подаде жалба

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4352322

46-годишен мъж е подал жалба в Районното управление „Полиция” – Исперих, че e бил заплашен с побой и саморазправа пред избирателната секция в исперихското село Подайва. Жалбата е срещу 26-годишен мъж с инициали С.Х. от селото.
Сигналът е подаден около 13:20 часа на 5 октомври, а случката се разиграла пет минути преди това в ОУ „Отец Паисий”, 46-годишен мъж е подал жалба в Районното управление „Полиция” – Исперих, че e бил заплашен с побой и саморазправа пред избирателната секция в исперихското село Подайва. Жалбата е срещу 26-годишен мъж с инициали С.Х. от селото. Сигналът е подаден около 13:20 часа на 5 октомври, а случката се разиграла пет минути преди това в ОУ „Отец Паисий”,

Столтенберг: НАТО може да разположи свои войски, където пожелае

http://www.mediapool.bg/stoltenberg-nato-mozhe-da-razpolozhi-svoi-voiski-kadeto-pozhelae-news225642.html

Новият генерален секретар на НАТО Йенс Столтенберг каза, че западният съюз е в състояние да разположи свои войски, където пожелае. На срещата на върха на НАТО преди месец лидерите на страните членки се споразумяха за създаването на ударни сили за бързо реагиране, които да могат да бъдат дислоцирани в кризисни зони в рамките на дни. Решено бе също в Източна Европа предварително да бъде складирано оборудване и екипировка за нуждите на евентуално пристигане на съюзнически войници. Но форумът в Уелс не удовлетвори настояването на някои източноевропейски членки, включително Полша, да бъдат създадени постоянни бази на НАТО по източния й фланг с хиляди войници, припомня Ройтерс. В неделя обаче в изявление за полска новинарска телевизия Столтенберг зае по-твърда позиция по този въпрос. "Следващата година, на министерската среща, ще вземем решения относно т.нар. ударни сили, но и преди те да бъдат създадени НАТО има все пак силна армия. Ние можем да я разположим където пожелаем", каза той в навечерието на посещението си в Полша. "Този потенциал вече съществува. Ние го имаме и ние можем да ги разположим войниците. А другото е само добавка към това, с което разполага алиансът". Бившият норвежки премиер Йенс Столтенберг пое миналата седмица поста на генерален секретар на НАТО. Посещението му в Полша цели да я увери, че НАТО ще й осигури желаната подкрепа във връзка със заплахата от Русия. През последните месеци Русия анексира украинската област Крим и Западът я обвинява, че изпраща войски и оборудване на проруските сепаратисти.

Мерлина става център на вниманието в Survivor

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4352316

Утре вечер в Survivor ветераните ще обсъждат противниците си от Нага. Но не само тяхната игра и стратегия, а и любовния триъгълник между Агонцеви и Мерлина. Според Антон бизнесдамата проявява нескрити симпатии, които предизвикват ревността на съпругата му. Дияна отрича да е забелязала подобно отношение, Утре вечер в Survivor ветераните ще обсъждат противниците си от Нага. Но не само тяхната игра и стратегия, а и любовния триъгълник между Агонцеви и Мерлина. Според Антон бизнесдамата проявява нескрити симпатии, които предизвикват ревността на съпругата му. Дияна отрича да е забелязала подобно отношение,

Порошенко: Задължителният език в училищата и вузовете в Украйна трябва да е английски, а не руски

http://www.cross.bg/ezik-statys-ryskiya-1433670.html

/КРОСС/ Украинският президент Петро Порошенко е против това, да се говори за особен статус на руския език в Украйна, и смята, че за втори официален език в страната трябва да бъде признат английският, предаде ИТАР-ТАСС. „Хайде да не говорим за особения статус на руския, а за особения статус на английския език – тази дискусия би била по-конструктивна и правилна”, заяви украинският президент по време на визита в Лвов. „Втори език, който да се изучава задължително в училищата и вузовете, трябва да бъде единствено английският, и в никакъв случай руският”, заяви държавният глава. Владеенето на английски език е задължително и за всички чиновници, счита още Порошенко. „Свободното владеене на английски език трябва да се превърне във втори критерий след лустрацията на изискванията към украинския държавен служител”, подчерта той. Киев отказа да признае на руския език дори статус на регионален, въпреки че болшинството от жителите в централните и източни райони на страната говорят на руски.

Световната банка прогнозира забавяне на растежа на Китай до 2016 г.

http://www.dnevnik.bg/biznes/2014/10/06/2394695_svetovnata_banka_prognozira_zabaviane_na_rasteja_na/?ref=rss


Световната банка намали прогнозите си за растежа на Източноазиатския регион и Китай, съобщи "Ройтерс". Банката предупреждава, че забавянето на растежа на Китай, причинено от политиките, насочени към стабилизирането на икономиката създава риск от прехвърляне на значителни капитали в Индонезия.

Банката намали очаква регионът да има растеж от 6.9% през 2014 и 2015 г. Предишната ѝ прогноза сочеше увеличение на БВП със 7.1%, леко намаление спрямо 7.2% през 203 г. Очакваният ръст за 2016...

Алгафари: Мишо, на теб се падна да измиеш срама

http://frognews.bg/news_77692/

Мишо, на теб се падна да измиеш срамът от лицата на социалистите! Направи го! Поискай оставките да кликата и нека си отидат там дето им е мястото! Имаме млади хора, дейни, честни и Социалисти по душа! Дай им път и те ще те подкрепят!

Мъж подаде жалба, бил заплашен с побой пред избирателна секция

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4352305

46-годишен мъж е подал жалба в Районното управление „Полиция” – Исперих, че e бил заплашен с побой и саморазправа пред избирателната секция в исперихското село Подайва. Жалбата е срещу 26-годишен мъж с инициали С.Х. от селото.
Сигналът е подаден около 13:20 часа на 5 октомври, а случката се разиграла пет минути преди това в ОУ „Отец Паисий”, 46-годишен мъж е подал жалба в Районното управление „Полиция” – Исперих, че e бил заплашен с побой и саморазправа пред избирателната секция в исперихското село Подайва. Жалбата е срещу 26-годишен мъж с инициали С.Х. от селото. Сигналът е подаден около 13:20 часа на 5 октомври, а случката се разиграла пет минути преди това в ОУ „Отец Паисий”,

Първанов: Не сме въодушевени от резултата

http://www.vesti.bg/bulgaria/politika/pyrvanov-ne-sme-vyodusheveni-ot-rezultata-6024083

Лидерът на партия АБВ поздрави ГЕРБ и посочи, че върху техните плещи стои висока отговорност

ЕК: Депозантите в КТБ трябва да имат достъп до парите си

http://econ.bg/Новини/ЕК-Депозантите-в-КТБ-трябва-да-имат-достъп-до-парите-си_l.a_i.574265_at.1.html

Депозантите в Корпоративна търговска банка (КТБ) трябва да имат достъп до парите си. Това потвърди за пореден път Европейската комисия (ЕК) в свое...

„Еврофутбол“: 2 752 лева от гонки в Пловдив

http://www.cross.bg/leva-nadbyagvane-gonka-1433669.html

/КРОСС/ Новините от „Еврофутбол" от изминалите дни звучат накратко така: Гонки, Гонки и пак Гонки! Списъкът с печелившите е дълъг и съдържателен: 2 752,50 лева ощастливиха участник от Пловдив, който позна 1-2 място с три кучета във вчерашното шесто надбягване в Ситингборн. Същият хиподрум зарадва и други двама - един от Плевен прибра 1 436,50 лева с талон за шест лева и прогноза за 1-3 място в гонка №3, а 1 393,30 лева отидоха при столичанин, който позна първите трима в третото надбягване. Неделята бе късметлийска и за друг пловдивчанин, който взе 1 175 лева за двете кучета, финиширали първи в деветата гонка в Пуул. Варненец влезе в списъка с „големите", след като получи 945 лева със залог за 100 лева и предвиждане за 1-2 място в 13-то надбягване в Перри Бар. Всъщност, щастливата серия за почитателите на хрътките започна още в петък, миналата седмица, когато сливенчани показаха истински майсторлък в познаването на гонките. Най-предпочитан бе хиподрумът в Суиндън - неговата 14-та гонка донесе 1 732,50 лева на участник в пункта в бл. 13, ж.к. „Дружба", който игра за 1-3 място с 50 лева. При същия букмейкър друг взе 1 350 лева за победителя в 10-то надбягване. Техен „колега" предпочете комбинацията от залози за 1-2 място и 1-3 място в 12-то надбягване в Хоув и така си докара 1 147 лева с талон за 40 лева.  

Мерлина става център на вниманието в Survivor

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4352299

Утре вечер в Survivor ветераните ще обсъждат противниците си от Нага. Но не само тяхната игра и стратегия, а и любовния триъгълник между Агонцеви и Мерлина. Според Антон бизнесдамата проявява нескрити симпатии, които предизвикват ревността на съпругата му. Дияна отрича да е забелязала подобно отношение, Утре вечер в Survivor ветераните ще обсъждат противниците си от Нага. Но не само тяхната игра и стратегия, а и любовния триъгълник между Агонцеви и Мерлина. Според Антон бизнесдамата проявява нескрити симпатии, които предизвикват ревността на съпругата му. Дияна отрича да е забелязала подобно отношение,

„Да раздвижим Поморие” ще се проведе на 8 октомври

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/JuehN9XZvl4/

Инициативата „Да раздвижим Поморие” ще се проведе на 08.10.2014 г. /сряда/, от 17:00 часа, на площад „Св. Св. Кирил и Методий” и пред манастир „Св. Георги”. Първоначалната дата на събитието – 03.10.2014 г., беше променена заради обявения ден на траур за жертвите от предприятието в Горни Лом.

„Да раздвижим Поморие” се организира от Община Поморие, в рамките на ежегодната седмица на физическата активност, провеждана в цяла Европа – MOVE Week. В инициативата могат да се включат всички желаещи без значение от възрастта. Участниците ще демонстрират флашмоб, под ръководството на професионалните танцьори от Поморие Никола Абрашев, Веселин Тодоров, Ивелина Джафарова, Звездомир Шутов, Владимир Данаилов и Лиляна Христова и треньорът по тае-бо Веселина Хрусафова.

Целта е да се популяризират спортът и физическата активност и да се припомни, че освен здраве, те носят и много забавление.

Зрелият фасул по-скъп от бройлера

http://www.moreto.net/novini.php?n=266496

За последната седмица зрелият фасул поскъпна на едро с 28 ст. за кило до 4,39 лв./кг и така надмина по цена замразените пилета. Това сочи статистиката на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата (ДКСБТ). При доста от останалите бакалски стоки също е отчетен ръст на цените на едро.

Изборите родиха нов феномен - 22/22

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4352304

Нов феномен 22/22 е на път да се роди в област Стара Загора, става ясно от обработката на 100% от протоколите на всичките 482 СИК, съобщава БНТ.
По данни, съобщени от председателя на РИК Таньо Брайков, от предадените протоколи става ясно, че кандидатът под номер 22 в листата на “БСП- лява България ” Диана Михалева – лидер на младежката организация Нов феномен 22/22 е на път да се роди в област Стара Загора, става ясно от обработката на 100% от протоколите на всичките 482 СИК, съобщава БНТ. По данни, съобщени от председателя на РИК Таньо Брайков, от предадените протоколи става ясно, че кандидатът под номер 22 в листата на “БСП- лява България ” Диана Михалева – лидер на младежката организация

Първанов поздравил Борисов със SMS, но нямало да му се самопредлагат

http://www.bnews.bg/article-118362

Ние няма да се самопредлагаме, отсече Първанов и подчерта, че има и сериозни различия между АБВ и ГЕРБ. Това заяви Георги Първанов по време на пресконференция в коментар за изборните резултати.

МБАЛ - Бургас получи международен сертификат

http://pik.bg/мбал---бургас-получи-международен-сертификат-news234238.html

МБАЛ - Бургас получи международен сертификат

МБАЛ Бургас АД вече притежава международно признат сертификат за управление на качеството ISO 9001:2008. Той е издаден след одит на лечебното заведение и гарантира, че то отговаря на всички европейски изисквания за оказване на медицинска помощ, обясни изпълнителният директор на МБАЛ Бургас д-р Бойко Миразчийски.

Бургаската болница е едно от малкото лечебни заведения в областта, които го притежават. Сертификатът се издава за срок от три години, като ежегодно се провежда поне един контролен одит, за да се удостовери, че системата се поддържа и развива. ISO 9001:2008 е международна система от правила за изграждането на добри управленски системи. Стандартът покрива широка гама от теми, чиято крайна цел е подобряване качеството на медицинските услуги, оказвани от лечебното заведение.

Кръв след автомеле край ЮЗУ, три жени потрошени

http://www.bnews.bg/article-118348

Според данните, хюндаят със софийска регистрация влиза в града откъм София, на зелен светофар прави ляв завой в посока ЮЗУ. Тогава следва челен удар с местната Хонда, която се движела насреща й, излизайки от града.

Посредниците, УД-та и фондовете имат 43 млн. лв. блокирани в групата КТБ

http://www.investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/posrednicite-ud-ta-i-fondovete-imat-43-mln-lv-blokirani-v-grupata-ktb,181324/

При фалит на групата загубите за застрахователния и осигурителния сектори ще надхвърлят 60 млн. лв., сочи обзор на КФН

Не знаят какво искат, но го искат с пълна сила и с пълна безотговорност

http://www.dnevnik.bg/izbori2014/2014/10/06/2394668_ne_znaiat_kakvo_iskat_no_go_iskat_s_pulna_sila_i_s/?ref=rss


Коментарът на Николай Слатински е публикуван във "Фейсбук". Заглавието е на редакцията

Прочетох: Глас народен - глас Божи.

Една от най-големите български самоизмами и илюзии. Толкова далеч от истината е, че по-далеч не може да бъде. Даже е цинизъм да се твърди подобен абсурд!

Народ ли сме населяващите тази западаща, пропадаща, разпадаща се територия?

Не, по-скоро сме инфантилна и сенилна, мрачна и мрънкаща, изживяваща се като жертва и самосъжаляваща...

Бареков преживя катарзис, залюби опонентите си Борисов, Сидеров и Местан

http://frognews.bg/news_77691/

Лидерът на ББЦ Николай Бареков даде пълен назад относно мнението му за опонентите си. Готов съм да преговарям с Борисов, Сидеров и Местан, каза той след като чу какви са резултатите от изборите.

Първанов предложи партньорство за излизане от кризата

http://www.cross.bg/purvanov-gerb-izlizane-1433668.html

/КРОСС/Още с първия опит АБВ намира място в българския парламент. Разбира се, не можем да бъдем въодушевени от резултата, потенциалът на АБВ е много голям, коментира изборните резултати Георги Първанов. На пресконференция днес лидерът на АБВ посочи: Готови сме за конструктивно партньорство с останалите партии. Той обаче отказа да коментира възможността за бъдеща коалиция, защото не са ясни намеренията на партията победител - ГЕРБ. „Намираме се в доста сложна ситуация за държавата, на този етап АБВ заявява своята готовност за конструктивно партньорство с парламентарните политически сили, преди всичко за излизане от кризата. Можем да приемем документ за излизане от кризата. Насоките са по бюджетната политика, по непосредствените проблеми на енергийният сектор. Готови сме да предложим бързи мерки за стимулиране на бизнеса, както и своя пакет от социални идеи.", добави Първанов. „Когато ГЕРБ заявят своите намерения, сме готови да се включим в обсъждане на параметрите, но имаме твърде много различния с този формат, който беше обявен - дясноцентриски. Ще трябват много усилия за преодоляване на различията ни", каза още той.  Георги Първанов поздрави ГЕРБ и заяви: Върху техните плещи стои висока отговорност. На този етап нямаме основание да твърдим, че изборите бяха честни и демократични. Има данни за мащабен процес на покупко-продажба в цели региони

Избори 2014: Кой?... С кого?

http://www.dnevnik.bg/izbori2014/2014/10/06/2394636_izbori_2014_koi_s_kogo/?ref=rss


С правителството на ГЕРБ от 2009 година се очерта нов минипериод в най-новата политическа история на България. Период, доминиран от неизпълнени докрай правителствени мандати, редувани от чести президентски правителства и значителна политическа нестабилност. По всичко изглежда, че вчерашните парламентарни избори за 43-ото Народно събрание не вещаят промяна на тази тенденция.

Миналата година Бойко Борисов се оплете в собствената си игра. Не разчете нито своите, нито противниковите...

Деца от SOS детски селища се учат на интернет грамотност в Мтел

http://www.cross.bg/internet-mtel-gramotnost-1433666.html

/КРОСС/ Шест деца от SOS семейството, осиновено от Мтел, преминаха обучение за интернет грамотност в телекома, като част от новата програма „Интернет за всички". Инициативата има за цел да помага на деца и младежи, като ги обучи в основните правила за безопасна работа с интернет. Лектори в рамките на програмата са специалисти от компанията, които обучават младежите безвъзмездно. По време на заниманията децата ще бъдат запознати с това колко важна е сигурността при работата в световната мрежа и как може интернет да ни бъде от полза, за да учим нови неща. Това е и основната тема на книгата „Първи стъпки в интернет", която Мтел издаде, за да може по лесен и достъпен начин подрастващите да осъзнаят колко е важно не само да могат да използват интернет, но и как да го правят по сигурен начин. През август тази година обучение за интернет грамотност в Мтел преминаха и 16 младежи от приемни семейства.

Георги Първанов: С първия опит АБВ намира място в българския парламент

http://www.cross.bg/purvanov-georgi-gerb-1433668.html

/КРОСС/Още с първия опит АБВ намира място в българския парламент. Разбира се, не можем да бъдем въодушевени от резултата, потенциалът на АБВ е много голям, коментира изборните резултати Георги Първанов. На пресконференция днес лидерът на АБВ посочи: Готови сме за конструктивно партньорство с останалите партии. Той обаче отказа да коментира възможността за бъдеща коалиция, защото не са ясни намеренията на партията победител - ГЕРБ. „Намираме се в доста сложна ситуация за държавата, на този етап АБВ заявява своята готовност за конструктивно партньорство с парламентарните политически сили, преди всичко за излизане от кризата. Можем да приемем документ за излизане от кризата. Насоките са по бюджетната политика, по непосредствените проблеми на енергийният сектор. Готови сме да предложим бързи мерки за стимулиране на бизнеса, както и своя пакет от социални идеи.", добави Първанов. „Когато ГЕРБ заявят своите намерения, сме готови да се включим в обсъждане на параметрите, но имаме твърде много различния с този формат, който беше обявен - дясноцентриски. Ще трябват много усилия за преодоляване на различията ни", каза още той.  Георги Първанов поздрави ГЕРБ и заяви: Върху техните плещи стои висока отговорност. На този етап нямаме основание да твърдим, че изборите бяха честни и демократични. Има данни за мащабен процес на покупко-продажба в цели региони

Ще оцелее 16-годишният шофьор на БМВ-то ковчег

http://www.bnews.bg/article-118350

В стабилно състояние е 16-годишният шофьор без книжка, който направи зверска катастрофа на Околовръстното шосе в Пловдив в неделя.

Избирателите си направиха жестока шега с политиците

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4352296


РЕЗУЛТАТЪТ от изборите показва, че българският народ си направи жестока жега със своите политици. На българския народ му писна големите да си подават топката един на друг и да го лъжат - това се случи.
Леви-десни, леви-десни.
И сега хората са си казали - дайте да дадем шанс на този, дайте да дадем шанс на онзи. РЕЗУЛТАТЪТ от изборите показва, че българският народ си направи жестока жега със своите политици. На българския народ му писна големите да си подават топката един на друг и да го лъжат - това се случи. Леви-десни, леви-десни. И сега хората са си казали - дайте да дадем шанс на този, дайте да дадем шанс на онзи.

Вотът зад граница: ДПС - 47,4%, ГЕРБ - 25,7%, РБ - 10,3%

http://www.cross.bg/glasovete-gerb-pecheli-1433667.html

/КРОСС/ПРи обработени близо 94% от протоколите за вота в чужбина най-много гласове печели ДПС - 47,49%, следвана от ГЕРБ с 25,72% и Реформаторския блок - 10,30%. При обработени 97.191% протоколи на СИК в РИК партия ГЕРБ печели 32.66% процента от гласовете, "БСП лява България" взема 15.34 на сто, а ДПС - 14.79 на сто, съобщиха от Централната избирателна комисия. Реформаторският блок според тази извадка получава 8.92 процента, Патриотичен фронт - 7.30 на сто от гласовете, "България без цензура" - 5.69 процента, "Атака" - 4.53 на сто и партия АБВ - 4.16 на сто. Останалите участници в изборите са с резултат под 4%. "Движение 21" печели 1.21 на сто от гласовете, а партия "Глас Народен" - 1.16 на сто, информират от ЦИК. В тези резултати не са включени гласовете от чужбина. Резултатите от гласуването в отделните райони на страната показват, че БСП няма преобладаваща подкрепа в нито един избирателен район. ДПС печели мнозинството от гласовете в пет района на страната - Кърджали, Търговище, Разград, Шумен, Силистра. В останалите избирателни райони ГЕРБ е първа политическа сила.    

Близнашки призова основните политически сили да поемат отговорност

http://econ.bg/Новини/Близнашки-призова-основните-политически-сили-да-поемат-отговорност_l.a_i.574264_at.1.html

Основните политически сили да поемат отговорност и да покажат добронамереност, защото са се натрупали тежки проблеми, които предполагат дългосрочни...

Българин е заподозрян за верижната катастрофа в Гърция

http://www.vesti.bg/novini/bylgarin-e-zapodozrian-za-verizhnata-katastrofa-v-gyrciia-6024084

Български гражданин е заподозрян за тежката верижна катастрофа, която се случи вчера в близост до Солун, съобщават гръцки медии.

Близнашки: Формирането на нов кабинет няма да е лесно

http://www.vesti.bg/bulgaria/politika/bliznashki-formiraneto-na-nov-kabinet-niama-da-e-lesno-6024081

Служебният премиер призовава политическите партии в рамките на 2-3 седмици да поемат отговорност за създаване на правителство, защото в момента не са достатъчни само експертни знания, но и политическа воля

Хакери пуснаха голи снимки и на Нина Добрев

http://offnews.bg/news/n_1/n_399457.html

Хакери пуснаха четвърта серия голи снимки на знаменитости в интернет, сред които и на актрисата с български произход Нина Добрев. Сред звездите, чиито голи снимки са пуснати в интернет, са още актрисите Уинона Райдър, Зои Казан и Аналин Маккорд, певицата Ингрид Майкълсън и модела на Victoria's Secret и бивше гадже на Леонардо ди Каприо Ерин Хийтъртън. Това е четвъртата серия от голи снимки на звезди, които се появяват за последния месец. Хакерите пуснаха голи снимки на Дженифър Лоурънс, Риана, Амбър Хърд, Хайдън Пенетиър, Хилари Дъф, Кейли Куоко, Кейт Ъптън, Джени Маккарти, Ким Кардашиян, Ана Кендрик, Селена Гомез, Кара Делавин и др. С пускане на голи снимки в мрежата беше заплашена и актрисата Ема Уотсън, ден след като произнесе реч за правата на жените в централата на ООН. Снимките на звездите са взети от акаунтите им в iCloud. ФБР започна разследване по въпроса. В същото време над десет холивудски знаменитости заплашиха да съдят търсачката „Гугъл“ за над 100 млн. долара, защото не е направила достатъчно, за да спре разпространението на снимките.

Атанасов: Ние помним много лоши практики от управлението на ГЕРБ

http://www.cross.bg/atanasov-gerb-atanas-1433665.html

/КРОСС/ Атанас Атанасов от „Реформаторския блок" призова да не се избързва, първо да се състави представителството на законодателната власт, Народното събрание и след това да се мисли за изпълнителната. "Този силно фрагментиран парламент изисква много компромиси за постигане на съгласие между отделните политически сили. Как ще се прокара линията между управляващи и опозиция също е много сложна задача. Но трябва да се подходи отговорно в тази ситуация, защото държавата е в много тежко състояние. Ако в този момент сръдните и личните взаимоотношения надделеят накрая всички ще станем непотребни", заяви той в ефира на БНР. За условията, поставени от „Реформаторския блок" към ГЕРБ да не повтарят мандатите си Борисов, Цветанов и Дянков, Атанас Атанасов коментира, че това не са празни думи: "Ние помним много лоши практики от управлението на ГЕРБ и не можем да се съгласим те да се възпроизведат с наше участие". Атанасов е категоричен, че министърът на вътрешните работи при едно съвместно управление между ГЕРБ и РБ не може да бъде посочен от ГЕРБ. За подозренията, че той самият може да стане вътрешен министър, отговори, че няма да се зарича, тъй като в политиката „никога не се казва никога." А танасов обясни, че той лично има сериозни забележки към служебния министър на вътрешните работи Йордан Бакалов, но отказа да ги посочи. Уточни само, че МВР не се е справило с практиките за купуването на гласове

2600 ученици ще се обучават в Общински детски комплекс - Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=266476

2600 деца ще се обучават през новата учебна година в Общинския детски комплекс (ОДК) във Варна. Малчуганите ще бъдат разпределени в 25 школи, в три направления: "Наука", "Изкуство" и "Спорт". Новата учебна година ще бъде тържествено открита днес от 17,30 ч.

Перник - бастион на АБВ, Първанов поздравил Борисов с SMS

http://frognews.bg/news_77690/

132 587 граждани са гласували за АБВ - близо 50% увеличение от евроизборите.В 17 района сме получили над 4%. Най-много са гласовете в Перник 9,15% Перник, 7,16 % Враца 6,14% Плевен, 6% в Монтана.

Първанов: Не сме въодушевени от резултата

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4352272

Още с първия опит АБВ намира място в българския парламент. Разбира се не можем да бъдем въодушевени от резултата, потенциалът на АБВ е много голям. Такава оценка на приключилите избори представи Георги Първанов, предаде БГНЕС.
Първанов отказа да коментира възможността за бъдеща коалиция, защото не са ясни намеренията на партията победител - ГЕРБ. Още с първия опит АБВ намира място в българския парламент. Разбира се не можем да бъдем въодушевени от резултата, потенциалът на АБВ е много голям. Такава оценка на приключилите избори представи Георги Първанов, предаде БГНЕС. Първанов отказа да коментира възможността за бъдеща коалиция, защото не са ясни намеренията на партията победител - ГЕРБ.

Първанов: Не можем да бъдем въодушевени от резултата

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4352285

Още с първия опит АБВ намира място в българския парламент. Разбира се не можем да бъдем въодушевени от резултата, потенциалът на АБВ е много голям. Такава оценка на приключилите избори представи Георги Първанов, предаде БГНЕС.
Първанов отказа да коментира възможността за бъдеща коалиция, защото не са ясни намеренията на партията победител - ГЕРБ. Още с първия опит АБВ намира място в българския парламент. Разбира се не можем да бъдем въодушевени от резултата, потенциалът на АБВ е много голям. Такава оценка на приключилите избори представи Георги Първанов, предаде БГНЕС. Първанов отказа да коментира възможността за бъдеща коалиция, защото не са ясни намеренията на партията победител - ГЕРБ.

Британка сключи брак със себе си - омръзнало й да е сама

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4352279

Британка сключи брак сама със себе си, пише "Мирър". Грейс Гелдър се омъжи за Грейс Гелдър в идилична ферма в графство Девън в крайните югозападни части на Великобритания, защото й омръзнало да бъде сама.
На сватбата присъстваха 50 души, а родителите на булката казаха, че я подкрепят и най-важното за тях е дъщеря им да бъде щастлива. Британка сключи брак сама със себе си, пише "Мирър". Грейс Гелдър се омъжи за Грейс Гелдър в идилична ферма в графство Девън в крайните югозападни части на Великобритания, защото й омръзнало да бъде сама. На сватбата присъстваха 50 души, а родителите на булката казаха, че я подкрепят и най-важното за тях е дъщеря им да бъде щастлива.

Британка се ожени за себе си, писнало й да е сама

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4352251

Британка сключи брак сама със себе си, пише Британка сключи брак сама със себе си, пише "mirror.uk". Грейс Гелдър се омъжи за Грейс Гелдър в идилична ферма в графство Девън в крайните югозападни части на Великобритания, защото й омръзнало да бъде сама. На сватбата присъстваха 50 души, а родителите на булката казаха, че я подкрепят и най-важното за тях е дъщеря им да бъде щастлива.

Американски журналист: Обама реши да не подкрепя новата украинска власт поради липса на пари

http://www.cross.bg/ykraiina-obama-iztochnata-1433664.html

/КРОСС/ Президентът на САЩ Барак Обама изгуби войната в Украйна. Това мнение изказа американският журналист Ерик Зесе на страниците на изданието OpEdNews. Той смята, че причината за това се корени далеч не само в политическата плоскост. Преследвайки икономическите си цели, Обама организира свалянето на законно избрания президент на Украйна и предприе стъпки по оказването на всестранна помощ и подкрепа на новата украинска власт, „особено по отношение на кампанията за етническото прочистване” в източната част на страната. „Ние трябваше да прочистим източноукраинските земи, за да предоставим възможност на нашите компании да започнат добива на украински газ по метода на фрекинга”, пише журналистът, като отбелязва, че най-голямата компания, която е готова да се занимава с фрекинг, принадлежи на украинския олигарх Игор Коломойски. А той, от своя страна, е подкрепян от сина на американския вицепрезидент Джо Байдън Хънтър Байдън. Въпреки това, пише Зесе, „украинското правителство изобщо не се справи с ликвидирането на достатъчно количество украинци”, пречещи  на реализирането на плановете на САЩ. Загубата на контрол над източната част на страната не само постави под удар интересите на американските компании в Украйна, но и повдигна въпроса за „значителното преразглеждане на кредитната програма” за тази страна

Нови голи снимки на звезди, този път и на Нина Добрев

http://www.vesti.bg/razvlechenia/shoubiznes/novi-goli-snimki-na-zvezdi-tozi-pyt-i-na-nina-dobrev-6024080

Този път в интернет са качени голи снимки на Нина Добрев, на актрисите Уинона Райдър, Зои Казан и Ан-Лин Маккорд, на певицата Ингрид Майкълсън

"Маруся" призова за търпение към информацията за Бианки

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/10/06/2394669_marusia_prizova_za_turpenie_kum_informaciiata_za_bianki/?ref=rss


Отборът от Формула 1 "Маруся" призова за търпение и разбиране по отношение на информацията за състоянието на пилота Жул Бианки, който катастрофира тежко на пистата "Сузука" и претърпя мозъчна операция.

25-годишният Бианки се удари тежко в репатриращата машина, която се опитваше да отмести заубера на Адриан Сутил, и получи тежки травми.

"Вследствие на инцидента с участието на Жул Бианки вчера по време на Гран при на Япония на пистата "Сузука" отборът на "Маруся" би искал да...

Статистика: Цигарите и кафето са най-евтини у нас

http://pik.bg/статистика-цигарите-и-кафето-са-най-евтини-у-нас-news234224.html

Статистика: Цигарите и кафето са най-евтини у нас

Чаша кафе и кутия с цигари са най-евтини в България от всички страни в ЕС, но захарта и билетите за кино са по-скъпи, отколкото в някои други европейски държави. Това показва сравнение на потребителските цени, направено от Евростат, пише "24 часа".

Цигарите у нас струват средно 2,45 евро. Най-скъпи са във Великобритания - над 9 евро. Разликата между най-ниската и най-високата цена в рамките на ЕС е 3,9 пъти. В 8 държави тютюневите изделия струват под 3 евро за кутия.

При чашата кафе в 6 страни цената е под 1 евро. По-данните на Евростат в България тя е средно 60 евроцента. Най-скъпото кафе пият в Швейцария, там струва 3,25 евро. В 5 страни от ЕС цената на чаша от ароматната напитка е под 2 евро.

Евростат дава данни и за бялата захар през 2013 г. Килограмът струва най-малко в Полша - 86 цента, а най-много в Ирландия - 1,35 евро. В България цената е около 1,07 евро за кг. Захарта е по-евтина, отколкото у нас в 9 европейски страни. Сред тях са Испания, Белгия, Германия и дори Швейцария.

Европейската статистическа служба публикува и сравнение на цените на билетите за кино през миналата година. Според него те са най-евтини в Хърватия - под 3,50 евро, а най-скъпи във Финландия - 11,26 евро. Билетите у нас са средно малко под 4 евро. Със сравнително ниски цени - под 6 евро, са 9 страни от ЕС - източноевропейските и Малта. Разликата между най-скъпите и най-евтините билети за кино в Европа е 3,3 пъти.

Статистиците на Евростат обясняват, че разликите в цените се дължат и на различната ставка за ДДС в Европа, валутните курсове, националното данъчно и митническо законодателство.

Близнашки не бил готов да е още няколко месеца премиер

http://www.mediapool.bg/bliznashki-ne-bil-gotov-da-e-oshte-nyakolko-mesetsa-premier-news225641.html

"Не съм готов на подобен експеримент - да остана още няколко месеца на премиерския пост", заяви служебният премиер Георги Близнашки в коментар на изборните резултати.   По думите му задачата за формиране на ново правителство няма да бъде никак лесна, но всичко зависи от "здравия разум и от добрата воля на основните политически сили".   "Страната има нужда от силно правителство, при което е ясно кой какви отговорности носи. Служебното правителство ще продължи да функционира и ще изпълнява своя дълг, докато се излъчи следващото правителство, но това трябва да стане в едни сравнително кратки срокове - в рамките на 2-3 седмици", каза Близнашки.   По думите му основните политически сили трябва да се ангажират с управлението на страната, независимо как ще си разпределят ролите - кой ще поеме отговорността за управлението и кой ще остане в опозиция.   Той коментира, че нещата не трябва да се разтягат във времето и призова основните политически сили да си "поемат отговорността и да покажат добронамереност, защото действително се натрупаха доста тежки проблеми".   Проблемите предполагат дългосрочни решения – такива, каквито едно служебно правителство не може да вземе, допълни той.   Близнашки заяви, че служебният кабинет е възстановил доверието във взаимоотношенията с Брюксел. Освен това е изпълнило и основната си задача - да създаде нормални условия за изборите.   "Отиде се към възстановяване на две от спрените програми, които са изключително важни за България. Става дума обаче за огромни средства и трябва да се вземат решения, които засягат твърде много интереси в страната. Всички знаем колко е тежко положението в една специфична банка, да не й споменавам името, както и в сферата на енергетиката и здравеопазването“, каза Близнашки.   Той посочи, че за тези решения не са достатъчни само експертните знания, нужна е политическа воля и широко обществено съгласие, а това могат да го направят само политическите партии, представени в българското Народно събрание.

Георги Близнашки: Не съм готов да остана още няколко месеца премиер

http://www.mediapool.bg/georgi-bliznashki-ne-sam-gotov-da-ostana-oshte-nyakolko-mesetsa-premier-news225641.html

"Не съм готов на подобен експеримент - да остана още няколко месеца на премиерския пост", заяви служебният премиер Георги Близнашки в коментар на изборните резултати.   По думите му задачата за формиране на ново правителство няма да бъде никак лесна, но всичко зависи от "здравия разум и от добрата воля на основните политически сили".   "Страната има нужда от силно правителство, при което е ясно кой какви отговорности носи. Служебното правителство ще продължи да функционира и ще изпълнява своя дълг, докато се излъчи следващото правителство, но това трябва да стане в едни сравнително кратки срокове - в рамките на 2-3 седмици", каза Близнашки.   По думите му основните политически сили трябва да се ангажират с управлението на страната, независимо как ще си разпределят ролите - кой ще поеме отговорността за управлението и кой ще остане в опозиция.   Той коментира, че нещата не трябва да се разтягат във времето и призова основните политически сили да си "поемат отговорността и да покажат добронамереност, защото действително се натрупаха доста тежки проблеми".   Проблемите предполагат дългосрочни решения – такива, каквито едно служебно правителство не може да вземе, допълни той.   Близнашки заяви, че служебният кабинет е възстановил доверието във взаимоотношенията с Брюксел. Освен това е изпълнило и основната си задача - да създаде нормални условия за изборите.   "Отиде се към възстановяване на две от спрените програми, които са изключително важни за България. Става дума обаче за огромни средства и трябва да се вземат решения, които засягат твърде много интереси в страната. Всички знаем колко е тежко положението в една специфична банка, да не й споменавам името, както и в сферата на енергетиката и здравеопазването“, каза Близнашки.   Той посочи, че за тези решения не са достатъчни само експертните знания, нужна е политическа воля и широко обществено съгласие, а това могат да го направят само политическите партии, представени в българското Народно събрание.

Акад. Васил Гюзелев: Ако не принудим българина да се образова, нацията ни няма бъдеще

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4350056

- Акад. Гюзелев, 6 октомври 1014 г. е тъжна дата в българската история. Ден, в който цар Самуил умира след инфаркта, сполетял го при вида на ослепените воини от своята армия. Защо й отдаваме толкова голямо значение?
- Да, датата е тъжна, но ние отбелязваме паметта на цар Самуил и на тези български воини от неговото време, които дават живота си... - Акад. Гюзелев, 6 октомври 1014 г. е тъжна дата в българската история. Ден, в който цар Самуил умира след инфаркта, сполетял го при вида на ослепените воини от своята армия. Защо й отдаваме толкова голямо значение? - Да, датата е тъжна, но ние отбелязваме паметта на цар Самуил и на тези български воини от неговото време, които дават живота си...

Франкфуртският панаир гони рекорди за събития

http://www.cross.bg/nagradata-evro-spetzialno-1433663.html

/КРОСС/Франкфуртският панаир на книгата, който се открива на 8 октомври, ще има 3 860 събития - премиери, филми, забави, изложби, дискусии, работилници, конференции, презентации и т.н., което се счита за абсолютен рекорд. Те ще бъдат на 8 езика - на немски, английски, финландски, френски, малайзийски, португалски, шведски и испански. Една от централните темите ще бъде образованието и проблемите на образователната политика в различните държави. Специално внимание ще се обърне и на детската и младежката книга. Ще бъдат дадени 43 награди в рамките на панаира, първата и най-голямата е наградата за германска книга. Миналата година паричният й еквивалент беше 25 хил. евро, а тази година е 37 500 евро. Тя ще бъде обявена утре, 6 октомври, вечерта. На финала на панаира ще се връчи и наградата за мир, която се дава от съюза на книжарите. Премията остава 25 хил. евро. Сред другите по-известни призове е наградата на ЕС за литература. Специално внимание ще се обърне на преводачите, като ще бъдат дадени няколко награди в бранша. Ще бъдат отличени и най-добрите дигитални книги. Очаква се и рекорден брой посетители. Миналата година те са били над 350 хиляди. На фокус ще бъде финландската литература.  

Намерен е труп на възрастна жена в язовир край Крумовград

http://www.mediapool.bg/nameren-e-trup-na-vazrastna-zhena-v-yazovir-krai-krumovgrad-news225638.html

Трупът на 62-годишна жена е бил намерен в неделя около обяд в микроязовир в землището на крумовградското с. Вранско, съобщават от полицията в Кърджали.   Тялото е било открито около 12.30 часа в неделя от местен жител, който съобщил веднага на кмета на селото.   Екип на пожарната е извадил тялото на брега. Дежурна оперативна група от местното РПУ е извършила оглед, при който не са открити следи от насилствена смърт. Трупът е закаран за аутопсия в кърджалийската болница.

Руски бизнесмен, приближен Навални, е поискал убежище във Великобритания

http://www.mediapool.bg/ruski-biznesmen-priblizhen-navalni-e-poiskal-ubezhishte-vav-velikobritaniya-news225639.html

Руски бизнесмен, близък до руския опозиционен блогър Алексей Навални, съобщи, че е поискал политическо убежище във Великобритания, съобщи Франс прес, цитирана от БТА.   Владимир Ашурков, изпълнителен директор на антикорупционния фонд на Навални, написа в акаунта си в Туитър, че е предприел този ход, тъй като бил подложен на политическо преследване от руските власти. Ашурков е помагал на Навални при набирането на средства за кампанията му на последните избори за кмет на Москва. Той е пристигнал във Великобритания с приятелката си, за да роди тя там. Междувременно руските власти са му повдигнали обвинения във връзка с криминален случай. През юни още неколцина от обкръжението на Навални бяха обвинени в Русия в измама и отклоняване на средства.

Радан Кънев остава против кабинет начело с Бойко Борисов

http://www.mediapool.bg/radan-kanev-ostava-protiv-kabinet-nachelo-s-boiko-borisov-news225640.html

Лидерът на ДСБ Радан Кънев обяви, че няма да подкрепи правителство с премиер Бойко Борисов, въпреки че от ГЕРБ съобщиха, че ще опитат да направят подобен кабинет. "Слагаме каруцата далеч пред коня. На база това разпределение на мандатите, е твърде вероятно кандидатът на ГЕРБ да не се казва Борисов", заяви Кънев пред Нова телевизия. Той обаче отказа да посочи името на успешен политик, когото ГЕРБ да припознае като следващия премиер на България. "ГЕРБ е пълен с успешни политици и на национално, и на местно ниво", добави Кънев. Той коментира, че предложението на Реформаторския блок за кратък мандат на следващото правителство е било посрещнато добре от българските избиратели. "Те изкараха парламент, който със сигурност не може да изкара мандат от четири години", каза Кънев. По думите му партията победител, както и по-малките партии, са чули гласа на гражданите – дълбоко недоверие към партиите. "Изходът от кризата минава през съгласие около кратък мандат с всички необходими компромиси и политически отговорни лица, които да изнесат тази програма до 2016-а г., което няма да е лека задача, но тя е на нашите плещи", обясни Кънев. Той отново акцентира върху това, че Реформаторският блок е увеличил резултата си двойно спрямо евровота.  

Близо три пъти е разликата между ГЕРБ и БСП във Варна

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/10/06/2394690_blizo_tri_puti_e_razlikata_mejdu_gerb_i_bsp_vuv_varna/?ref=rss


Избирателите във Варна ще имат 15 представители в 43-то Народно събрание. Това показват междинните резултати, обявени от районната избирателна комисия в града, обявени в 9.30ч. тази сутрин на база на обработените 99.683% от всички протоколи.

Обявените данни показват, че ГЕРБ печели във Варна 36.81% от гласовете, БСП 13.08%, Патриотичния фронт 9.30%, Реформаторския блок 9.21%, ДПС 8.37%, Бължгария без цензура 5.30%, АБВ 5.23% и Атака 4.68%. Движение 21 на Татяна Дончева е под изборния...

Йенс Столтенберг: НАТО може да разполага военни където поиска

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/10/06/2394679_iens_stoltenberg_nato_moje_da_razpolaga_voenni_kudeto/?ref=rss


Новият генерален секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви в неделя, че алиансът може да разполага военни където си поиска, съобщи "Ройтерс". Агенцията коментира, че по този начин новият шеф на северноатлантическия съюз поставя под въпроси договорките след края на студената война, които бяха компрометирани от руските действия в Крим и Източна Украйна. 

Столтенберг беше на първото си официално посещение в Полша в качеството си на генерален секретар на НАТО. При визитата си той...

На 23 октомври - "Спечели от интернет – бързо и лесно!"

http://sciencelogy.actualno.com/Na-23-oktomvri---Specheli-ot-internet--byrzo-i-lesno-news_53382.html

Интернет и мобилните технологии дадоха възможност да менажираме бизнеса си по всяко време и от всяко място, с което премахнаха всякакви ограничения за онлайн печалби. За тези, които уловиха тази тенде...

Лицето на Пловдив се променя по време на ONE ARCHITECTURE WEEK

http://plovdiv.actualno.com/Liceto-na-Plovdiv-se-promenja-po-vreme-na-ONE-ARCHITECTURE-WEEK--news_53387.html

На пресконференция в квартал Капана в Пловдив днес бяха представени акценти от програма на международния фестивал за архитектура ONE ARCHITECTURE WEEK, който ще се проведе от 10-ти до 19-ти октомври в...

Преференцията не обича много Манолова, Стойнев, Цонев и Цветанов

http://izbori2014.actualno.com/Preferencijata-ne-obicha-mnogo-Manolova-Stojnev-Conev-i-Cvetanov-news_53377.html

Както изглежда и на тези избори гласоподавателите са решили да се възползват от правото си да преподредят листите на партиите по време на вота вчера. На някои места вариантът "15/15" (когато...

Картоф покълна, след като бе използван за контрацептив

http://curious.actualno.com/Kartof-pokylna-sled-kato-be-izpolzvan-za-kontraceptiv--news_53390.html

Куриозен случай бе регистриран от лекарите в Колумбия. 22-годишна жена потърсила медицинска помощ , оплаквайки се от болки в корема. След прегледа докторите били шокирани, тъй като установили, че във ...

Георги Кадиев най-вероятно влиза в парламента с преференция

http://izbori2014.actualno.com/Georgi-Kadiev-naj-verojatno-vliza-v-parlamenta-s-preferencija-news_53389.html

Емблематичният Георги Кадиев най-вероятно ще успее да влезе в новия парламент с помощта на преференция. Според данните досега Кадиев получава около 15% преференции в 23-ти МИР и това директно го изка...

Ще има пренареждане на листите на ГЕРБ и БСП във Велико Търново

http://news.ibox.bg/news/id_12142120

Весела Лечева с най-много червени преференции, Клавдия Ганчева обира герберската любов

Hewlett-Packard се разделя на две?

http://www.investor.bg/harduer/459/a/hewlett-packard-se-razdelia-na-dve,181318/

Според WSJ компанията ще отдели бизнеса си с персонални компютри и принтери от услугите за корпоративни клиенти

Гърция с проектобюджет за растеж догодина

http://www.vesti.bg/novini/gyrciia-s-proektobiudzhet-za-rastezh-dogodina-6024082

Гърция трябва да постигне убедителен растеж следващата година след шест години рецесия, която й струваше една четвърт от икономиката.

Цвети се върна в ТОП 50, Шарапова вече е № 2

http://www.bnews.bg/article-118353

Въпреки за загубата в Пекин, Цветана Пиронкова се изкачи до 44-то място в обновеното издание на световната ранглиста на WTA. С упеха си на турнира в китайската столица Мария Шарапова вече е № 2.

Вдигат пчелините на кокили заради мечките

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4351179

Пчелари измислят всякакви хитрости, за да спасят кошерите си от нападения от мечки в Родопите. Най-често хората отливат бетонни постаменти и равна повърхност върху тях, където слагат кошерите. Така пчелините сякаш са стъпили на кокили. Кошерите на Комплексната опитна станция към БАН в Смолян са разположени в ремарке за ТИР с високи рамки отстрани Пчелари измислят всякакви хитрости, за да спасят кошерите си от нападения от мечки в Родопите. Най-често хората отливат бетонни постаменти и равна повърхност върху тях, където слагат кошерите. Така пчелините сякаш са стъпили на кокили. Кошерите на Комплексната опитна станция към БАН в Смолян са разположени в ремарке за ТИР с високи рамки отстрани

Бареков: Готов съм да преговарям с Борисов, Сидеров и Местан

http://www.cross.bg/barekov-liderut-grypa-1433662.html

/КРОСС/ „България без цензура" ще излъчи преговорен екип за съставяне на правителство. Това ще стане още днес на заседанието на Коалиционния ни съвет и на парламентарната ни група". Това заяви лидерът на ББЦ Николай Бареков преди първата сбирка на новата му парламентарна група. "ББЦ се очертава като сериозен фактор в следващия парламент. Ние сме за това да бъде направено възможно най-скоро управляващо мнозинство и правителство съобразно конституционните срокове и необходимата прозрачност", допълни Бареков. Той призова политиците да оставят на страна личното его и личните пристрастия. „Готов съм да седна с всеки на една маса, стига това да стане пред медиите. Готов съм да преговарям с Борисов, Сидеров и Местан", посочи лидерът на ББЦ. "Ние политическите лидери трябва да се смирим и да си сложим егото зад вратата. Трябва да направим крачка назад, за да направи народът две крачки напред. Този парламент отразява настроението в обществото такива каквито са те. Вижда се, че има повишена тревожност от страна на народа към случващото се в българската политика през последните две години", допълни Бареков. "Всички политически лидери трябва да направим крачка назад. Това ни бе подсказано по един категоричен начин от избирателите. Кабинетът трябва да има ясна политическа подкрепа на основа приоритетите на България като европейска държава и евроатлантически партньор

Близнашки призова партиите да съставят правителство до 10 дни

http://www.moreto.net/novini.php?n=266499

Mинистър-председателят проф. Георги Близнашки изрази съжаление, че не всички български граждани упражниха правото си на глас, но изрази удовлетворение от активността на сънародниците ни зад граница. Всички основни политически сили трябва да приемат резултатите от изборите, счита министър-председателят и изрази очакване до 10 дни новият парламент да бъде сформиран.

Шефът на летище София Христо Щерионов: Инвестираме, за да не закъсняват самолетите през зимата

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4349617

- Г-н Щерионов, каква беше досега 2014 г. за летище София? Какви са финансовите ви резултати? - Досега годината беше успешна. Но нека да обясня, че летището има три вида дейности. На първо място, то е летищен оператор и изпълнява т.нар. държавна функция по събиране на летищни такси. На второ място, то е търговец, който продава алкохол, - Г-н Щерионов, каква беше досега 2014 г. за летище София? Какви са финансовите ви резултати? - Досега годината беше успешна. Но нека да обясня, че летището има три вида дейности. На първо място, то е летищен оператор и изпълнява т.нар. държавна функция по събиране на летищни такси. На второ място, то е търговец, който продава алкохол,

Най-богатите в света обедняха с над 30 млрд. долара за седмица

http://econ.bg/Новини/Най-богатите-в-света-обедняха-с-над-30-млрд-долара-за-седмица_l.a_i.574257_at.1.html

Най-богатите хора в света обедняха с 31,9 млрд. долара за миналата седмица. Все пак от началото на годината нетните им авоари са се увеличили с 20,2...

Президентите Плевнелиев, Желев и Стоянов ще открият кампанията "25 години свободна България"

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/10/06/2394670_prezidentite_plevneliev_jelev_i_stoianov_shte_otkriiat/?ref=rss


Президентът Росен Плевнелиев и предшествениците му Петър Стоянов и Жельо Желев ще обявят утре началото на кампанията "25 години свободна България". Това съобщи прессекретариатът на държавния глава.

На събитието по повод годишнината от 10 ноември 1989 г. ще присъстват и членовете на инициативния комитет за отбелязването на годишнината. Негов председател е д-р Жельо Желев.

Инициативата "25 години свободна България" е под патронажа на президентската институция.
...

Първо в "24 часа": Делото за мелето в бургаския кв. „Победа” влезе в съда, насрочват го до дни

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4352239

Делото за масовия бой в бургаския квартал „Победа” в средата на септември, при който пострадаха и полицаи, е внесено в съда, очаква се да бъде насрочено до дни, научи „24 часа”.
Като обвиняеми са привлечени трима обитатели на махалата с преобладаващо ромско население. Всички те ще отговарят за тежко хулиганство и унищожаване на имущество, Делото за масовия бой в бургаския квартал „Победа” в средата на септември, при който пострадаха и полицаи, е внесено в съда, очаква се да бъде насрочено до дни, научи „24 часа”. Като обвиняеми са привлечени трима обитатели на махалата с преобладаващо ромско население. Всички те ще отговарят за тежко хулиганство и унищожаване на имущество,

S&P: Гърция може да фалира до 15 месеца

http://www.investor.bg/evropa/334/a/sp-gyrciia-moje-da-falira-do-15-meseca-,181317/

Страната няма да е в състояние да покрива текущите си финансови нужди, посочва аналзиатор на кредитната агенция

Мъжете в пенсия на 65 г., жените – на 64

http://www.cross.bg/zhenite-muzhete-vuzrast-1433661.html

/КРОСС/енсионната възраст на мъжете в България ще бъде 65 години, а на жените - 64 години. Тя ще бъде достигната съответно през 2018-а и 2025-а г. Вторият етап е повишаването й до 67-годишна възраст, като това ще стане плавно, след 2050-а. Това предвижда проект за промени в Кодекса за социално осигуряване (КСО), пише „Преса". Той е подготвен от Консултативния съвет по пенсионната реформа под ръководството на вицепремиера Йордан Христосков. Сега жените излизат в заслужен отдих на 60 години и 8 месеца, а мъжете - на 63 години и 8 месеца. Предвижда се повишаването на възрастта да започне от 1 януари 2015 г., като ежегодно това ще става с по 4 месеца. Предложената мярка охлабва финансовия натиск върху пенсионната система и се очаква да доведе до относителна устойчивост, коментираха експерти. Сметките сочат, че в резултат на вдигането на възрастта през 2015 г. разходът за пенсии ще се намали с 30 млн. лв., с около 40 млн. лв. за 2016 г. и с около 50 млн. лв. за 2017 г. Приходите от осигуровки ще се повишат средно с 10-15 млн. лв. годишно, а броят на пенсионерите ще бъде с 6-10 000 души по-малък. Проектът предвижда въвеждане на минимална възраст за излизане в заслужен отдих на военните, държавните служители по Закона за МВР, в ДАНС и др. Тя ще бъде 52, 55 и 58 г. според ранга на длъжностите. Мярката ще намали разходите за пенсии през 2015 г. с 4,1 млн. лв. Ще се въведе и пределна възраст от 52 г. за балерини и танцьори. До 2029 г

Шефът на ЕНП хвали Бойко Борисов

http://frognews.bg/news_77689/

Поздравления за българската партия ГЕРБ и за партиите-членки на ЕНП в Реформаторския блок. Добър резултат. Това написа в профила си в Туитър председателят на групата на Европейската народна партия (ЕНП) в Европейския парламент Манфред Вебер.

Дончева: Политическото задкулисие ще продължи

http://www.cross.bg/doncheva-tatyana-rezyltati-1433659.html

/КРОСС/ Две формации: "Глас народен" с лидер Светлозар Витков и "Движение 21" на Татяна Дончева, остават извън парламента, но печелят повече от един процент от гласа на избирателите, което означава, че ще имат партийни субсидии. В интервю за "Преди всички" Татяна Дончева обобщи, че на тези избори българите са заложили на патриотичните формации, сред които, обаче няма потенциал за правителство. "Има потенциал за надвикване, за боксов мач. Те ще видят много скоро, че дори да се направи правителство, нямат политически капацитет", на мнение е тя. "Това, което виждам, е продължаване на политическото задкулисие и то тежко", коментира още Дончева. "Проблемът на ГЕРБ и „Реформаторския блок" не е, че не могат да направят правителство. Правителство в други държави с други политици би могло да стане без никакъв вопъл. Факт, че Бойко Борисов един месец плаче като вдовица как не му дават абсолютно мнозинство и той няма какво да прави, ако няма абсолютно мнозинство, за какво ви говори. Те не са свикнали да играят мач срещу противници и при трудни условия. Там всичко е 3 министерства за мен, 2 за теб. Сега ще говорят едни напоителни работи как е важна програмата. Каква програма, какви 5 лева, като има три проблема на масата и като вие сте причина за тяхното създаване. Какво оттам нататък ще следва, че те ще решават проблеми? Нито имат капацитет да ги решават, нито имат интерес", категорична е тя

116 района са застрашени от потопи

http://www.cross.bg/zastrasheni-raiiona-direktziya-1433660.html

/КРОСС/116 района в страната са застрашени от потопи, сочат предварителни оценки, обобщени от екоминистерството. Под заплаха са населени места по протежение на най-големите ни реки - Дунав, Марица, Искър, както и на много по-малки водни басейни. Общата дължина на рисковите ивици е 3889 км, като в тях влизат 267 км, застрашени от морски наводнения, и 472 км от Дунав. В риск от водната стихия са 130 общини от общо 264 (49%), включително София. Информацията за тези зони е събрана от общините, от „Напоителни системи" и Гражданска защита, но тя е недостатъчна, за да се разработят мерки за превенция на риска, коментира проф. Славейко Господинов от Университета по архитектура, строителство и геодезия. Затова са необходими цифрови карти на застрашените райони. Причината за забавянето е, че обществената поръчка за заснемане на речните корита и изготвяне на цифров модел на релефа на районите се проваля за трети път. Въпросното заснемане трябва да се извърши със самолет чрез лазерно сканиране на територия от 14 000 до 19 000 кв. км и е задължение на Басейновата дирекция с център Плевен. Обществената поръчка обаче бе спряна два пъти от Комисията за защита на конкуренцията през 2013 г. - първия път по време на служебния кабинет на Марин Райков, а втория - при министър Искра Михайлова, заради обжалване на процедурата от фирма „Евросенс". Мотивът бе, че „не е определено ниво на достъп до класифицирана информация на кандидатите"

Бареков: Още днес сформираме преговорен екип

http://www.vesti.bg/bulgaria/politika/barekov-oshte-dnes-sformirame-pregovoren-ekip-6024078

"Готов съм да седна с всеки на една маса, стига това да стане пред медиите. Готов съм да преговарям с Борисов, Сидеров и Местан", каза лидерът на ББЦ

Кафе и цигари най-евтини у нас, захарта ни е скъпа

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4350139

Чаша кафе и кутия с цигари са най-евтини в България от всички страни в ЕС, но захарта и билетите за кино са по-скъпи, отколкото в някои други европейски държави. Това показва сравнение на потребителските цени, направено от Евростат.
Цигарите у нас струват средно 2,45 евро. Най-скъпи са във Великобритания - над 9 евро. Чаша кафе и кутия с цигари са най-евтини в България от всички страни в ЕС, но захарта и билетите за кино са по-скъпи, отколкото в някои други европейски държави. Това показва сравнение на потребителските цени, направено от Евростат. Цигарите у нас струват средно 2,45 евро. Най-скъпи са във Великобритания - над 9 евро.

Study in Italy: Италия е само на една крачка!

http://www.moreto.net/novini.php?n=266493

Ако имате желание да следвате в Италия, владеете английски или италиански език и искате да научите условията за кандидатстване в италианските университети, посетете специализираното изложение: „ДНИ НА ИТАЛИАНСКОТО ОБРАЗОВАНИЕ”. За регистрация тук.

VW Touareg V6 TDI свали разхода до 6,6 л

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4352144

Малки, големи и още по-големи коли блестят на автомобилното изложение в Париж. "Авто Труд" представя някои от най-интересните премиери.
Преминалият през фейслифт Volkswagen Touareg ще направи европейска премиера в Париж. Автомобилът е с променен дизайн в предната си част, решетката е с четири солидно хромирани ребра вместо досегашните две. Малки, големи и още по-големи коли блестят на автомобилното изложение в Париж. "Авто Труд" представя някои от най-интересните премиери. Преминалият през фейслифт Volkswagen Touareg ще направи европейска премиера в Париж. Автомобилът е с променен дизайн в предната си част, решетката е с четири солидно хромирани ребра вместо досегашните две.

Уъркшоп и две кръгли маса са част от съпътстващата програма на „Златна роза“

http://www.moreto.net/novini.php?n=266492

По-малко от седмица остава до откриването на най-значимото събитие за българското кино – Фестивалът на българския игрален филм „Златна роза“ и по-конкретно неговото 32-ро издание, което традиционно ще се проведе във Варна. Освен прожекции на филмите от конкурсната програма в категориите пълнометражен и късометражен игрален филм, любителите на киното ще имат шанс да станат част и от съпътстващата програма на фестивала, научи Moreto.

И част от "Виница" остана без вода

http://www.moreto.net/novini.php?n=266494

От ВиК-Варна съобщиха за Moreto.net, че поради възникнала авария без вода ще останат абонатите във високата част на кв."Виница". Водоподаването в района ще бъде възстановено до 14 часа, уточняват от ВиК. По-рано днес без вода останаха и следните райони: - кв.

Няма опасност за живота на тийнейджъра, убил трима при катастрофа

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4352206

16-годишният неправоспособен шофьор, който причини катастрофа в Пловдив, при която загинаха трима тийнейджъри, вече е в стабилно състояние и няма опасност за живота му. Това съобщиха за Дарик от Клиниката по анестезиология и активно лечение (КАИЛ) на Университетската болница "Свети Георги".
 Момчето бе прието в болница с контузия и рана на главата, 16-годишният неправоспособен шофьор, който причини катастрофа в Пловдив, при която загинаха трима тийнейджъри, вече е в стабилно състояние и няма опасност за живота му. Това съобщиха за Дарик от Клиниката по анестезиология и активно лечение (КАИЛ) на Университетската болница "Свети Георги". Момчето бе прието в болница с контузия и рана на главата,

Ужас на село: Две баби изгоряха живи в дома си!

http://www.bnews.bg/article-118356

Две жени - на 80 и 82 години, загинаха при пожар в частен дом във врачанското село Селановци.

Да построиш незабележим мост

http://www.dnevnik.bg/live/gradska_sreda/2014/10/06/2394179_da_postroish_nezabelejim_most/?ref=rss


Възможно най-малък и възможно най-незабележим. Тази цел са си поставили при проектирането на пешеходен мост в Любляна архитектите от словенското студио Arhitektura d.o.o., съобщи dezeen.com. 

Целта на специалистите е била новото съоръжение да не засенчва околната архитектура в историческия център на града.


Новият мост е дълъг 25 м и широк 3.4 м. Парапетите му са направени от трипластово стъкло в алуминиеви рамки, в които са вградени LED светлини. Построен е за...

Няма опасност за живота на 16-годишния шофьор, убил тримата си спътници

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4352192

16-годишният неправоспособен шофьор, който причини катастрофа в Пловдив, при която загинаха трима тийнейджъри, вече е в стабилно състояние и няма опасност за живота му. Това съобщиха за Дарик от Клиниката по анестезиология и активно лечение (КАИЛ) на Университетската болница 16-годишният неправоспособен шофьор, който причини катастрофа в Пловдив, при която загинаха трима тийнейджъри, вече е в стабилно състояние и няма опасност за живота му. Това съобщиха за Дарик от Клиниката по анестезиология и активно лечение (КАИЛ) на Университетската болница "Свети Георги". Момчето бе прието в болница с контузия и рана на главата,

Бареков: Готов съм да преговарям с Борисов, Сидеров и Местан

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4352197

„България без цензура“ ще излъчи преговорен екип за съставяне на правителство. Това ще стане още днес на заседанието на Коалиционния ни съвет и на парламентарната ни група „България без цензура“ ще излъчи преговорен екип за съставяне на правителство. Това ще стане още днес на заседанието на Коалиционния ни съвет и на парламентарната ни група". Това заяви лидерът на ББЦ Николай Бареков преди първата сбирка на новата му парламентарна група. "ББЦ се очертава като сериозен фактор в следващия парламент.

Бареков: Готов съм да преговарям с Борисов, Сидеров и Местан, стига да е пред медиите

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4352204

„България без цензура“ ще излъчи преговорен екип за съставяне на правителство. Това ще стане още днес на заседанието на Коалиционния ни съвет и на парламентарната ни група". Това заяви лидерът на ББЦ Николай Бареков преди първата сбирка на новата му парламентарна група. "ББЦ се очертава като сериозен фактор в следващия парламент. „България без цензура“ ще излъчи преговорен екип за съставяне на правителство. Това ще стане още днес на заседанието на Коалиционния ни съвет и на парламентарната ни група". Това заяви лидерът на ББЦ Николай Бареков преди първата сбирка на новата му парламентарна група. "ББЦ се очертава като сериозен фактор в следващия парламент.

Близнашки: Не съм готов да остана на премиерския пост

http://www.dnevnik.bg/izbori2014/2014/10/06/2394655_bliznashki_ne_sum_gotov_da_ostana_na_premierskiia_post/?ref=rss


Не съм готов на подобен експеримент - да остана още няколко месеца на премиерския пост. Това заяви пред журналисти в БАН служебният министър-председател проф. Георги Близнашки, предаде "Фокус".

"Служебното правителство ще продължи да функционира и ще изпълнява своя дълг, докато се излъчи следващото правителство, но това трябва да стане в едни сравнително кратки срокове в рамките на 2-3 седмици. Не трябва да се разтягат нещата във времето и затова подчертавам и призовавам основните...

Желю, Стоянов и Плевнелиев не канят Първанов за "25 г.свободна България"

http://frognews.bg/news_77688/

На 7 октомври 2014 г., от 11.00 часа, в Гербовата зала на „Дондуков“ 2 президентите Росен Плевнелиев, Петър Стоянов и Жельо Желев ще обявят началото на кампанията „ 25 години свободна България“, съобщиха от пресцентъра на държавния глава.

Увеличение на лошите кредити на бизнеса през август

http://econ.bg/Новини/Увеличение-на-лошите-кредити-на-бизнеса-през-август_l.a_i.574252_at.1.html

Лошите и преструктурирани банкови кредити, отпускани на бизнес клиенти, са нараснали с 43 млн. лв. през август. Те са достигнали размер от 9,67 млрд....

Безплатни прегледи на простата и бъбреци в София

http://healthy.actualno.com/Bezplatni-pregledi-na-prostata-i-bybreci-v-Sofija-news_53380.html

Безплатни прегледи на простата и бъбреци ще се извършват от 9 до 11 октомври в болница "Токуда", съобщиха от лечебното заведение. Специалистите ще извършват консултации на млади хора с уста...

Франция и Германия ще изпратят безпилотни самолети за наблюдаване на примирието в Украйна

http://www.mediapool.bg/frantsiya-i-germaniya-shte-izpratyat-bezpilotni-samoleti-za-nablyudavane-na-primirieto-v-ukraina-news225637.html

Франция и Германия ще изпратят в близките дни безпилотни самолети за наблюдаване на примирието в Източна Украйна, съобщи френският министър на отбраната Жан-Ив льо Дриан, цитиран от Франс прес. По думите на министъра прекратяването на огъня се спазва в Украйна, "освен в Донецк". "Трябва наистина да се направи всичко възможно, за да бъде спазвано прекратяването на огъня и на буферната зона", заяви той в предаването "Голямото жури" на радио Ер Те Ел - Ел Се И - в. "Фигаро". "В момента обсъждаме с германците как да засилим заедно наблюдението на прекратяването на огъня и буферната зона", обясни Жан-Ив льо Дриан. Той уточни, че Париж и Берлин се консултират с Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа, и в близките дни ще предоставят безпилотни самолети, за да помогнат за спазването на примирието.

Държавните служители в Хонконг се върнаха на работа

http://www.mediapool.bg/darzhavnite-sluzhiteli-v-honkong-se-varnaha-na-rabota-news225636.html

Държавните служители в Хонконг се завърнаха безпрепятствено на работа и училищата в китайския специален административен район отвориха днес, след като броят на демонстрантите по улиците намаля чувствително, съобщи ДПА. В неделя протестното движение се съгласи да вдигне блокадата на правителствения комплекс, за да избегне конфронтацията с властите. В събота главният администратор на Хонконг Лян Чунин даде на продемократичните демонстранти ултиматум да сложат край на блокадите на основни пътни артерии в китайския специален административен район до понеделник. В противен случай властите ще предприемат "всички необходими мерки, за да възстановят социалния ред", предупреди Лян във видеопослание. В същото време той обеща преговори с демонстрантите, ако те вдигнат блокадите поне на правителствените обекти.

Близнашки призова партиите да съставят правителство до 2-3 седмици

http://www.cross.bg/pravitelstvo-bliznashki-sedmitzi-1433657.html

/КРОСС/ "Истината е, че имаме един твърде разнороден парламент, който ще се събере до 10 дни." Това каза пред журналисти в БАН служебният министър-председател проф. Георги Близнашки. Според него страната се нуждае от силно правителство, а то трябва да бъде политическо, независимо кой ще бъде в управлението и кой ще бъде в опозиция. „Направихме едни честни и свободни избори и това не се оспорва от никого. Купуването и продаването на гласове бяха минимизирани и това личи от избирателната активност в редица райони. Може само да се съжалява, че далеч не всички наши сънародници упражниха своето право на глас, но за сметка на това пък други, които се намират зад граница показаха своя ентусиазъм и участваха в изборния ден", категоричен бе проф. Близнашки. "Няма да бъде никак лесно, но призовавам политическите партии в рамките на 2-3 седмици да поемат отговорност за създаване на правителство, защото в момента не са достатъчни само експертни знания, но и политическа воля", каза още служебният премиер. "Основните политически сили трябва да се ангажират с управлението на страната, независимо как ще си разпределят ролите", подчерта той. Същевременно той бе категоричен, че не е готов да остане още няколко месеца на премиерския пост

Блзнашки призова партиите да съставят правителство до 2-3 седмици

http://www.cross.bg/pravitelstvo-sedmitzi-bliznashki-1433657.html

/КРОСС/ "Истината е, че имаме един твърде разнороден парламент, който ще се събере до 10 дни." Това каза пред журналисти в БАН служебният министър-председател проф. Георги Близнашки. Според него страната се нуждае от силно правителство, а то трябва да бъде политическо, независимо кой ще бъде в управлението и кой ще бъде в опозиция. „Направихме едни честни и свободни избори и това не се оспорва от никого. Купуването и продаването на гласове бяха минимизирани и това личи от избирателната активност в редица райони. Може само да се съжалява, че далеч не всички наши сънародници упражниха своето право на глас, но за сметка на това пък други, които се намират зад граница показаха своя ентусиазъм и участваха в изборния ден", категоричен бе проф. Близнашки. "Няма да бъде никак лесно, но призовавам политическите партии в рамките на 2-3 седмици да поемат отговорност за създаване на правителство, защото в момента не са достатъчни само експертни знания, но и политическа воля", каза още служебният премиер. "Основните политически сили трябва да се ангажират с управлението на страната, независимо как ще си разпределят ролите", подчерта той. Същевременно той бе категоричен, че не е готов да остане още няколко месеца на премиерския пост

Евродепутатите питат Московиси за френския дефицит

http://www.vesti.bg/novini/evrodeputatite-pitat-moskovisi-za-frenskiia-deficit-6024079

Евродепутатите дадоха на номинирания за френски комисар Пиер Московиси краен срок до утре да отговори на допълнителни въпроси относно ангажимента му към фискалните правила на ЕС и как ще се отнася към собствената си страна на фона на информации в медиите, че Брюксел вероятно ще отхвърли последния бюджет на Франция, пише "ИЮ Обзървър".

Не протакайте съставянето на правителство

http://www.bnews.bg/article-118354

Служебният премиер иска бързо сформиране на правителсто, защото са се натрупали много проблеми, които неговият кабинет не може да реши

Бареков свика парламентарната група, готов е да преговаря с ГЕРБ, Атака и ДПС

http://www.dnevnik.bg/izbori2014/2014/10/06/2394649_barekov_svika_parlamentarnata_grupa_gotov_e_da/?ref=rss


Лидерът на "България без цензура" Николай Бареков е свикал днес заседание на парламентарната група на коалицията, се разбира от прессъобщение на политическата формация. Това става преди Централната избирателна комисия да е обявила окончателните резултати от вота, да е преброила преференциалното гласуване и имената на избраните депутати.

На днешното заседание ще бъде излъчен преговорен екип за съставяне на правителство, заяви лидерът на ББЦ, цитиран в прессъобщението.  Той призова...

Явор Дачков: "Кой" спечели изборите

http://www.cross.bg/dachkov-izborite-yavor-1433658.html

/КРОСС/"Кой" спечели изборите - пише във Фейсбук профила си журналистът Явор Дачков и с насмешка пита: Нещо вувузел, протести и прочие ще има ли? Тези избори окончателно разобличиха фалша на протестърите, които са големите губещи, смята журналистът.  Копирам думите на един приятел, уточнява Дачков в друг свой пост: Една добра новина... от 5 октомври 2014 г.: Независимо от черния ПР, милионите инвестиции в поръчкови медии - ТВ, уеб и печатни издания, задкулисните схеми, преливането на гласове на партии-патерици, контролираните гласоподаватели: през местната власт, общинските фирми и печелившите обществени поръчки частни компании, както и куклата-президент, службашкия кабинет, нареден в Банкя, хубавото е, че идва финале-гранде на Тиквата..., други ще трябва да си купуват билети за Сингапур, а може и за Северна Корея, а вувузелните протестъри... май е време да се скрият. Окончателно!  

Две коли се удариха челно в Благоевград, има пострадала

http://www.vesti.bg/bulgaria/incidenti/dve-koli-se-udariha-chelno-v-blagoevgrad-ima-postradala-6024077

26-годишна пострада при челен удар мужду два леки автомобила в Благоевград. Пътният инцидент стана на кръстовището пред Югозападния университет

“Грийнпийс” може да бъде глобен за действията срещу “Газпром”

http://www.moreto.net/novini.php?n=266491

Съдът на Амстердам заплаши “Грийнпийс” с глоба за действията срещу “Газпром”. “Грийнпийс” ще трябва да плати до 100 000 евро за всеки опит да попречи на преминаване, спиране в пристанище, разтоварване или отплаване на нефтени танкери.

Бареков перговаря с ГЕРБ, ДПС и "Атака" за правителство

http://offnews.bg/news/n_1/n_399428.html

„България без цензура“ ще излъчи преговорен екип за съставяне на правителство, съобщиха от пресцентъра на партията. На първото събиране на парламентарната група на партията лидерът на ББЦ Николай Бареков е заявил, че партията се очертава като сериозен фактор в следващия парламент. "Ние сме за това да бъде направено възможно най-скоро управляващо мнозинство и правителство съобразно конституционните срокове и необходимата прозрачност", допълни Бареков. Той призова политиците да оставят на страна личното его и личните пристрастия. „Готов съм да седна с всеки на една маса, стига това да стане пред медиите. Готов съм да преговарям с Борисов, Сидеров и Местан“, посочи лидерът на ББЦ. "Ние, политическите лидери трябва да се смирим и да си сложим егото зад вратата. Трябва да направим крачка назад, за да направи народът две крачки напред. Този парламент отразява настроението в обществото такива каквито са те. Вижда се, че има повишена тревожност от страна на народа към случващото се в българската политика през последните две години", допълни Бареков. "Всички политически лидери трябва да направим крачка назад. Това ни бе подсказано по един категоричен начин от избирателите. Кабинетът трябва да има ясна политическа подкрепа на основа приоритетите на България като европейска държава и евроатлантически партньор. Много са важни са и реформите в областта на икономиката, здравеопазването и енергетиката. Кабинетът трябва да бъде излъчен от парламента", категоричен е Бареков. Според него ниската избирателна активност се дължи на партиите, които са управлявали страната през последните няколко години.

Рижата изпусна нервите си пред следствието, може пак да го опандизят за хулиганство

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4352163

Много кратко време продължи примерното поведение на един от известните бургаски бандити – 27-годишният Симеон Стоянчов – Малката Рижа.
В края на седмицата той е предизвикал истински екшън пред входа на Следствената служба в Бургас, заливайки с обиди и псувни служителите. Вербалните опити да бъде усмирен се оказали нееефективни и се намесил Много кратко време продължи примерното поведение на един от известните бургаски бандити – 27-годишният Симеон Стоянчов – Малката Рижа. В края на седмицата той е предизвикал истински екшън пред входа на Следствената служба в Бургас, заливайки с обиди и псувни служителите. Вербалните опити да бъде усмирен се оказали нееефективни и се намесил

Теодосий Спасов реди "Жълтите павета"

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4349801

Първото издание на фестивала “Жълтите павета” (The Yellow Brick Road) предстои в София на 10 и 11 октомври.

Събитието, организирано от Теодосий Спасов и приятели, ще се състои в театър “Българска армия”, представяйки програма за ценители с участието на авангардни изпълнители, чието творчество е стъпило на традицията, но звученето му е от бъдещет Първото издание на фестивала “Жълтите павета” (The Yellow Brick Road) предстои в София на 10 и 11 октомври. Събитието, организирано от Теодосий Спасов и приятели, ще се състои в театър “Българска армия”, представяйки програма за ценители с участието на авангардни изпълнители, чието творчество е стъпило на традицията, но звученето му е от бъдещет

Бойко Борисов свика изпълнителната комисия на ГЕРБ

http://frognews.bg/news_77687/

Бойко Борисов свика Изпълнителната комисия на партията. Лидерът на ГЕРБ, който снощи даде заръка на всички да преспят с резултата, да си направят изводите и днес да постъпят отговорно, е решил да търси формула на управлението още преди обяд.

Григор Димитров запази позиции в световната ранглиста

http://www.cross.bg/tochki-david-dimitrov-1433655.html

/КРОСС/ Най-добрият български тенисист Григор Димитров запази десетото си място в световната ранглиста малко преди старта на Мастърса с награден фонд $6,521,695 в Шанхай. 23-годишният Димитров, който миналата седмица достигна до четвъртфиналите на турнира в Пекин, остана с актив от 3710 точки. Лидер в класацията на АТП продължава да бъде шампионът от "Уимбълдън" Новак Джокович (Сърбия) с 12150 точки. Втори победителят на "Ролан Гарос" Рафаел Надал (Испания) с 8455 точки. На трето място е Роджър Федерер (Швейцария) със 8170 точки. Стан Вавринка е четвърти, а Давид Ферер - пети. Челната десетка остава почти непроменена от миналата седмица. Единствено Кеи Нишикори и Томаш Бердих си размениха местата, като японецът е вече шести, а чехът заема №7. Милош Раонич и Марин Чилич са останалите двама, които допълват Топ 10 съответно на осмо и девето място. Кеи Нишикори е само на 60 точки зад Давид Ферер. Роджър Федерер пък се доближи на 285 зад Рафаел Надал. Кевин Андерсън се изкачи с три позиции и записа рекордното в кариерата си №16. Давид Гофен пък прави скок от четири места и от тази седмица е №27.  

Кадиев: Ако няма радикална промяна в БСП, заедно с ръководството, цялата партия ще си отиде

http://www.cross.bg/kadiev-rukovodstvoto-kandidat-1433656.html

/КРОСС/Когато правиш мимикрия на промени, обществото те наказва. Когато всяко действие е безнаказано, спират да ти вярват. Това написа Георги Кадиев, кандидат за депутат в 43-ото НС, във Фейсбук профила си, в коментар на ниския резултат за левицата на провелите се предсрочни парламентарни избори.  БСП загуби месеците от Станишев насам, за да започне промяната и резултатът е срамен. Треперим дали ДПС ще ни бие... В София през 2009 като мажоритарен кандидат бих Иван Костов, през 2011 бих Прошко Прошков с двоен резултат, а сега реформаторите ни смачкват... това какво ви говори? - пише Кадиев. Ако няма радикална промяна на ръководството на БСП, ако не си отидат абонирани за ръководни постове, ако пак се наведем с надежда "всяко чудо за три дни", ако не се спрат глупавите вътрешни интриги, ако не се подмладят средните нива, ако не се прави модерна, проевропейска политика- значи сме загубили имунната си система. И заедно с ръководството, цялата партия ще си отиде, категоричен е той.  По пътя, който вече изминаха СДС, НДСВ и много други. Затова следващите дни са ключови за БСП. Няма какво да преспиват, няма какво да се туткат. Организмът е сериозно болен- и му трябва операция до кокал. И няма какво са се оправдават с ДПС, Орешарски и т.н. - решението е само в самите нас, допълва Георги Кадиев.   

Григор Димитров остава на над 300 точки от последната квота за Лондон

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/10/06/2394634_grigor_dimitrov_ostava_na_nad_300_tochki_ot_poslednata/?ref=rss


Най-добрият български тенисист Григор Димитров остава в надпреварата за последните квоти за финалния турнир на АТП в Лондон, но е в най-неизгодна позиция от всички кандидати.

Хасковлията е на 11-о място в годишната надпревара с 3405 точки, а осмият за момента Милош Раонич е с 3740. Седмият Томаш Бердих има съвсем малко повече - 3765. 

Между Димитров и осмото място се намират още Анди Мъри, който се изкачи с една позиция нагоре и вече е девети с 3565. Испанецът Давид Ферер...

Индустрията е новият меценат на културата

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4351325

През 1501 г. Микеланджело получава 400 дуката за статуята си на Давид. Разноските се поемат от управлението на Флорентинската република, която идва след прогонването на Медичите. След като изрисува и тавана на Сикстинската капела, той прибира хонорар от 6000 дуката от поръчителя на фреските папа Юлий II. През 1501 г. Микеланджело получава 400 дуката за статуята си на Давид. Разноските се поемат от управлението на Флорентинската република, която идва след прогонването на Медичите. След като изрисува и тавана на Сикстинската капела, той прибира хонорар от 6000 дуката от поръчителя на фреските папа Юлий II.

Само в "24 часа": Бойко Борисов събра изпълнителната комисия на ГЕРБ

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4352146

Бойко Борисов свика Изпълнителната комисия на партията, научи ексклузивно Бойко Борисов свика Изпълнителната комисия на партията, научи ексклузивно "24 часа". Лидерът на ГЕРБ, който снощи даде заръка на всички да преспят с резултата, да си направят изводите и днес да постъпят отговорно, е решил да търси формула на управлението още преди обяд. И е насрочил заседанието за 11 ч.

ГЕРБ спечели вота в Горни Лом

http://offnews.bg/news/n_1/n_399420.html

ГЕРБ е победител в изборите и в почерненото от трагичния взрив видинско село Горни Лом, показват резултатите от вота. От общо 274 действителни гласа в двете секции в селото, ГЕРБ са взели 56.  НА второ място са БСП с 45 гласа, а на трето, плътно зад тях - ДПС с 43. На европейските избори през месец май тази година резултатът бе различен - победител в селото бе ДПС.

Верижна катастрофа с трима пострадали в Благоевград

http://frognews.bg/news_77686/

Три коли се удариха на кръстовището при Първи корпус на Югозападния университет в Благоевград. Ранена е 27-годишна жена, както и едно момче.

Другарски съд на ловци до семействата: Вашият мъж се напи!

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4352051

Вашият мъж се напи. Това "донесение" можело да получи писмено всяко семейство, което има ловец, в някогашното селище Устово, което сега е квартал на Смолян.Другарският съд на местните авджии пращал сигнали до семействата и за всички други лоши прояви на членовете си. Това разказват доайените на 100-годишнината на първото ловно дружество създадено о Вашият мъж се напи. Това "донесение" можело да получи писмено всяко семейство, което има ловец, в някогашното селище Устово, което сега е квартал на Смолян.Другарският съд на местните авджии пращал сигнали до семействата и за всички други лоши прояви на членовете си. Това разказват доайените на 100-годишнината на първото ловно дружество създадено о

Алгафари: Мишо, на теб се падна да измиеш срамът от лицата на социалистите!

http://www.cross.bg/izbori-bulgarskata-napravihte-1433654.html

/КРОСС/Вие, феодалите правещи се на „ръководители социалисти", ходихте и продължавате да го правите, по срещи с „електората" с лимузините си, скъпите си костюми и възмущението си, че бедните хора са вмирисани и се чудехте от избори на избори, защо все по- малко ви се доверят. Та сега се стигна до този катасрофален резил! Това пише Нидал Алгафари в отворено писмо до "Позитано". Ето пълния текст, публикуван в социалната мрежа Фейсбук: До феодалите на Позитано! Не написах до „ръководството" на Българската Социалистическа Партия, защото вие се самоизбирате многомандатно и доживотно с критерии, които никъде другаде в света не са условия за това, което сте вие! За мен вие сте ръководство на феодална клика, която си създадохте и се самовъзпроизвеждате!Не започнах и с „уважаеми", защото, какво уважение за вас докарали ни до това да тръпнем дали няма да сме трети в политическият живот, а пък и не искам да съм лицемер, а е време да спрем да се залъгваме.Няма да започна и с „другари", защото другар означава приятел, колега, побратим, събрат, сподвижник, съюзник, а вие не сте такива за мен и за по-голямата част от членуващите в Българската социалистическа партия. За думата другар някъде дават и следните синоними: компаньон, съдружник и съюзник...! Е, ние, членуващите в Българската социалистическа партия, не сме нито едното от трите с вас. Та затова започвам така

VIVACOM предлага застраховка на дома за своите клиенти

http://econ.bg/Новини/VIVACOM-предлага-застраховка-на-дома-за-своите-клиенти_l.a_i.574248_at.1.html

От тази есен българският мобилен оператор VIVACOM ще се грижи не само за домашния комфорт на своите абонати, но и за защитата на тяхното имущество....

Преференциите вадят две дами от "зоната на здрача" в Търново

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4352139

12-тата в листата на ГЕРБ в Търново Клавдия Ганчева влиза в парламента, след като получи най-много преференции на предсрочния вот. Дамата от Горна Оряховица се нарежда втора след водача Цветан Цветанов. Последната 16-та в листата на БСП - шампионката Весела Лечева, също се нарежда на второ място след водачката Мариана Бояджиева. 12-тата в листата на ГЕРБ в Търново Клавдия Ганчева влиза в парламента, след като получи най-много преференции на предсрочния вот. Дамата от Горна Оряховица се нарежда втора след водача Цветан Цветанов. Последната 16-та в листата на БСП - шампионката Весела Лечева, също се нарежда на второ място след водачката Мариана Бояджиева.

Временни резултати към 9:40 часа от Варна, страната и чужбина

http://www.moreto.net/novini.php?n=266489

Станаха ясни нови междинните резултати от преброяването на бюлетините за парламентарните избори на 5 октомври, актуални към 9:40 часа и при обработени над 97% от протоколите в страната, над 99% от протоколите във Варна и над 96% от тези в чужбина.

БЧК стартира раздаването на ваучери за пострадалите във Врачанско

http://pik.bg/бчк-стартира-раздаването-на-ваучери-за-пострадалите-във-врачанско-news234202.html

БЧК стартира раздаването на ваучери за пострадалите във Врачанско

От днес стартира раздаването на помощи на пострадалото от наводненията население в общините Враца, Борован, Бяла Слатина и Мизия. Областният съвет на Българския Червен кръст – Враца ще подпомага пострадалите в периода 6-15 октомври, съобщиха от пресцентъра на БЧК.

С финансовата помощ, предоставена на БЧК от Международната федерация на Червен кръст, са осигурени поименни ваучери за закупуване на строителни материали, дезинфектанти, почистващи средства и кухненска посуда. БЧК е сключил договори с магазини от четирите общини в областта, които предлагат посочените артикули.

Целта е пострадалите домакинства да могат да подготвят жилищата си за предсоящия зимен период. Ваучерите ще се раздават, както следва:

- 6 октомври – община Борован – от 12.00 часа в читалище "Цани Иванов" (музикална зала);
- 7-8 октомври – град Мизия – читалището – от 9.00 часа; В село Крушовица - в кметството – от 10.30 часа;
- 9-10 октомври – град Бяла Слатина – ресторант "Скът" – от 9.00 часа. В пострадалите села от община Бяла Слатина ваучери ще се раздават също в рамките на двата дни;
13,14 и 15 октомври – община Враца и прилежащите села.

Източник: standartnews.com

Бареков: Правителство трябва да има възможно най-скоро

http://www.bnews.bg/article-118352

„България без цензура“ ще излъчи преговорен екип за съставяне на правителство. Това заяви лидерът на ББЦ Николай Бареков преди първата сбирка на новата му парламентарна група.

Иво Христов: Местан направи най-наглото и взривоопасно изказване за целия преход

http://www.cross.bg/mestan-izkazvane-bulgari-1433653.html

/КРОСС/Местан направи най-наглото и взривоопасно изказване за целия преход. Бил "горд с ромския вот"/който партията ми купува/. Така освен някой лев, той дава на клетите хора и гордост. ДПС доволства от беззаконието, което практикува, лукаво пробутвайки го като борба за "правата на малкия човек". Представя аморалното като проява на морал. Това вещае трагедия. Думата не е пресилена. Това пише журналистът Иво Христов във Фейсбук в коментар на изказването на лидера на ДПС Лютви Местан в изборната нощ.  ДПС ще се разраства, в това число и в нетрадиционни райони, заяви Местан и добави: Горд съм с подкрепата на българските роми. Горд съм, че нашият глас ще бъде техният глас в 43-то НС, защото сме първа политическа сила по доверие на ромите. Това е така, защото поставихме в центъра на своите послания най-уязвимите български граждани. Ще расте подкрепата за ДПС и сред етническите българи, защото българските граждани се оказаха доста по-умни от продуцентите на митологемата за ДПС като етническа партия, защото те виждат листите на ДПС. В тях 15 са водачи - етнически българи, християни. Това е нашият модел, това е бъдещето на България. Той бе категоричен, че всяка партия трябва да обяснява успехите и провалите със собственото си можене и непригодност.    

Резултатите от ЦИК потвърждават трилъра в парламента ни

http://news.ibox.bg/news/id_1982639180

Според прогнозните резултати на „Алфа Рисърч” от снощи процентите от вота на практика биха означавали следния брой депутатски места: ГЕРБ: 85, БСП: 40, ДПС: 35, РБ: 23, ПФ: 19, ББЦ: 16, Атака: 11, АБВ: 11. Партиите с по-нисък резултат от ГЕРБ очакват окончателното решение на партията - победител в изборите.

5 километра на ден облекчават симптомите на артрит

http://www.cross.bg/kolenete-stavite-artrit-1433652.html

/КРОСС/ Възрастните хора, които чувстват болка в коленете и ставите, могат да бъдат по-активни, ако се разхождат редовно. Достатъчно е да правят по 6000 крачки на ден, съветват специалистите след двегодишно изследване, в което участвали 1800 мъже и жени с артрит или такива, които са предразположени към заболяването. Болката в коленете и ставите може да бъде много болезнена. Ежедневни дейности като обличане и къпане могат да се превърнат в истинско изпитание за възрастните хора. Участниците в проучването били на възраст между 50 и 79 години, които носели крачкомери, за да измерват стъпките, които правят всеки ден, пише TemaDaily.    

Свободните професии в България - далечната либерализация

http://www.investor.bg/analizi/85/a/svobodnite-profesii-v-bylgariia-dalechnata-liberalizaciia,181226/

Доклад на ЕК алармира за увличането на администрацията в регулирането на нормални пазарни отношения

HP ще се раздели на две компании

http://www.dnevnik.bg/tehnologii/2014/10/06/2394635_hp_shte_se_razdeli_na_dve_kompanii/?ref=rss


HP възражда старите си планове да се раздели на две компании. Производителят възнамерява да отдели бизнеса си с персонални компютри и принтери от бизнеса си за корпоративни клиенти и услуги, съобщава в. The Wall Street Journal.

Ако планът на HP се реализира, догодина тя ще се превърне в две публични компании всяка с над 50 млрд. долара годишни приходи. Надеждата на компанията е, че по-този начин ще може да управлява по-добре бизнесите си и да възвърне възходящата си тенденция....

Близнашки: До 10 дни ще имаме парламент

http://frognews.bg/news_77685/

Истината е, че имаме един твърде разнороден парламент, който ще се събере до 10 дни. Това каза пред журналисти в БАН служебният министър-председател проф. Георги Близнашки.

Труп на жена изплава от микроязовир в Кърждалийско

http://pik.bg/труп-на-жена-изплава-от-микроязовир-в-кърждалийско-news234201.html

Труп на жена изплава от микроязовир в Кърждалийско

Tялото на 62-годишна жена е било намерено в неделя в микроязовир в землището на кърджалийското село Вранско. Това съобщиха от ОД на МВР – Кърджали, предаде "Фокус".

Местен жител забелязал трупа в неделя около 12,30 часа и съобщил на кмета.

Екип на пожарната служба е извадил тялото на брега. Дежурна оперативна група от полицейското управление е извършила оглед. Не са били открити следи от насилствена смърт. Трупът е транспортиран за аутопсия в кърджалийската болница.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване