Безработицата през септември е 10.55 процента

http://www.mediapool.bg/bezrabotitsata-prez-septemvri-e-1055-protsenta-news225823.html

През септември регистрираните в бюрата по труда безработни са били 10.55 процента, съобщи в петък Агенцията по заетостта. Това е с 0.1% повече от август, но с 0.3% по-малко от нивото през септември миналата година. Агенцията обяснява нарастването на безработицата за последния месец с началото на кампаниите "Старт в кариерата" и "Младежка заетост", които са подтикнали много младежи да се регистрират в бюрата по труда. Над една трета от новорегистрираните безработни през месеца са на възраст до 29 години. В бюрата по труда са регистрирани общо 345 375 безработни, което с 2872 повече спрямо август. В същото време регистрираните безработни са 9188 по-малко в сравнение със септември преди година Заявените от реалния сектор свободни работни места през месеца са 16500, с 2371 повече, отколкото предходния месец. Започналите работа на първичния пазар безработни са 17 696 - с 4950 повече от август 2014 г. Година по-рано постъпилите на работа на първичния пазар са били с 2267 по-малко.

Михаил Горбачов е приет в болница

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/10/10/2397398_mihail_gorbachov_e_priet_v_bolnica/?ref=rss


Бившият президент на СССР и лауреат на Нобелова награда за мир Михаил Горбачов е приет в болница, съобщи "Интерфакс", цитирана от БТА. Информацията бе съобщена от самия Горбачов, който заяви, че състоянието му се е влошило в сряда.

"Да, хоспитализираха ме, но вие познавате характера ми, той е настроен за борба, за живот", заяви бившият съветски лидер, който призна, че влошаването на здравословното му състояние му е попречило да следи седмицата на Нобеловите награди.
...

Закон за лустрацията в Украйна може да засегне до 1 млн. държавни служители

http://www.bnews.bg/article-118680

Президентът на Украйна Петро Порошенко подписа закон за лустрацията на държавни служители.

Вярващи с видео в подкрепа на пастора, който купува гласове

http://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/viarvashti-s-video-v-podkrepa-na-pastora-kojto-kupuva-glasove-6024477

"Пастор Салчо, в желанието си да подобри някои придобивки на църквите, попадна в капана на нечестивия", заявява мъж в пуснатото в мрежата видео

Еколози излизат на протест заради Кара дере

http://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/ekolozi-izlizat-na-protest-zaradi-kara-dere-6024476

Съпредседателят на "Зелените" Андрей Ковачев каза пред БНР, че решението на РИОСВ Бургас от 6-и октомври, което дава път на строителството на нов луксозен къмпинг, ще бъде обжалвано

Днес е Ден на траур в Американския университет в България

http://www.cross.bg/boris-tzentur-bulgariya-1434362.html

/КРОСС/Повече от 400 студенти, преподаватели и служители на Американския университет в България скърбяха за загубата на член от своята общност по време на панихида в университетския комплекс „Скаптопара" снощи. Борис Кодиков, първокурсник от Пловдив, загина трагично при падане от тераса на Студентския център „Америка за България" вчера следобед. Кевин Аспегрен, президент на АУБ, каза: „Студентите трябва да бъдат сплотени като семейство в този скръбен момент". Беше тежък ден за всички нас. Беше трагичен ден за семейството на Борис. ... И ни предстоят трудни дни. Но тази вечер ние сме тук, за да почетем паметта на Борис". Президентът на Студентското правителство Марио Граченов сподели пред състудентите си: „Огромна е загубата, която ни сполетя днес. Сега трябва да бъдем като семейство". Професор Уилям Кларк говори от името на преподавателите и прикани студентите да „обичат живота, да го славят". Отец Андон Шавулев от Благоевград отслужи заупокойна молитва, стоейки сред най-близките приятели на Борис. След това присъстващите коленичиха в едноминутно мълчание. Двама от приятелите на Кодиков изпяха част от песента „Клетва" на „Щурците" - песен, посветена на дълбоката привързаност между приятели. В памет на Борис говориха и други негови приятели по време на емоционалната панихида под светлината на стотици свещи

Турция остава основен търговски партньор на България извън ЕС

http://econ.bg/Новини/Турция-остава-основен-търговски-партньор-на-България-извън-ЕС_l.a_i.575638_at.1.html

Турция продължава да бъде основния ни търговски партньор извън Европейския съюз, въпреки че износът ни към страната за първите 8 месеца на годината...

Ирен Кривошиева: Съжалявам ги участниците от "ВИП Брадър", не знаят какво предстои след предаването

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4360246

Като гледам сега хората, които са във ВИП брадър, съжалявам ги ,че не знаят колко сериозни последици ще има това тяхно участие за съдбата им в следващите години и до края на живота им. Това каза Ирен Кривошиева пред Нова тв.  Тя сподели, че две години след нейното и на сина й участие в риалити формата, тя все още не е забравила случилото се. Като гледам сега хората, които са във ВИП брадър, съжалявам ги ,че не знаят колко сериозни последици ще има това тяхно участие за съдбата им в следващите години и до края на живота им. Това каза Ирен Кривошиева пред Нова тв. Тя сподели, че две години след нейното и на сина й участие в риалити формата, тя все още не е забравила случилото се.

Партия на протеста ДЕОС получи съдебна регистрация

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/10/10/2397390_partiia_na_protesta_deos_poluchi_sudebna_registraciia/?ref=rss


Движение за европейско обединение и солидарност (ДЕОС) получи съдебна регистрация и вече официално е партия, съобщиха от формацията. Решението на Софийския градски съд е от 26 септември.

ДЕОС обединява протестиращи срещу кабинета на Пламен Орешарски. Един от основателите е блогърът и преподавател в Нов Български университет Жюстин Томс, която е част и от "Протестна мрежа".

Партията започна действия по регистрацията си на 9 март, когато се събра инициативен комитет за...

Турция остава основен търговски партньор на България извън ЕС

http://econ.bg/Новини/Турция-остава-основния-ни-търговски-партньор-извън-ЕС_l.a_i.575638_at.1.html

Турция продължава да бъде основния ни търговски партньор извън Европейския съюз, въпреки че износът ни към страната за първите 8 месеца на годината...

ГЕРБ ще предложи Цецка Цачева за председател на парламента

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/10/10/2397394_gerb_shte_predloji_cecka_cacheva_za_predsedatel_na/?ref=rss


Председателят на 41-ия парламент Цецка Цачева ще бъде предложена за този пост и в новото Народно събрание, съобщи на пресконференция днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Цачева беше водач на листата на ГЕРБ в Плевен, където партията спечели 32 542 гласа, или 28.4%. Тя ще бъде за трети път депутат от този избирателен район, като през 2009 г. тя беше избрана мажоритарно.

Ако бъде избрана, тя ще оглави за втори път Народното събрание. Тя заемаше поста от 14 юли 2009 до 14 март...

Партията на протеста ДЕОС получи съдебна регистрация

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/10/10/2397390_partiiata_na_protesta_deos_poluchi_sudebna_registraciia/?ref=rss


Движение за европейско обединение и солидарност (ДЕОС) получи съдебна регистрация и вече официално е партия, съобщиха от формацията. Решението на Софийския градски съд е от 26 септември.

ДЕОС обединява протестиращи срещу кабинета на Пламен Орешарски. Един от основателите е блогърът и преподавател в Нов Български университет Жюстин Томс, която е част и от "Протестна мрежа".

Партията започна действия по регистрацията си на 9 март, когато се събра инициативен комитет за...

Борисов: Безотговорно ще е да не се състави правителство

http://www.moreto.net/novini.php?n=266912

Безотговорно ще е да не се състави правителство сега. Това обяви на пресконференция лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той подчерта, че не е нормално най-голямата дясна партия да има повече от два пъти повече гласове от лявата и именно този дисбаланс изключва възможността от сформиране на широка коалиция по европейски модел.

Генералът закла Шаламанов за нов изтребител

http://frognews.bg/news_77968/

Българите са за добри отношения с Русия. Ако спорят, че трябва да купим самолет втора употреба съм против, ако трябва да купим една бракма от Гърция, един Фантом. НАТО може да ни подари една ескадрила в момент , когато Порожанов казва, че няма пари за здравната каса. Така Бойко Борисов коментира искрите между военния министър Велизар Шаламанов и руския дипломат Дмитрий Рогозин.

Бойко: ГЕРБ няма да управляват с ДПС

http://offnews.bg/news/n_1/n_401525.html

ГЕРБ няма да управлява с ДПС. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на първата си официална пресконференция след предсрочните парламентарни избори на 5 октомври. Той не даде повече яснота с кого би преговарял за нов кабинет. Само повтори, че "с 84 депутата няма как да на правим правителство на малцинството" и че "и с Реформаторския блок не можем да направим такова правителство", защото и техните мандати не са достатъчни, за да осигурят мнозинство в парламента. Борисов обяви още, че ще предложи председателят на 43-то Народно събрание да е Цецка Цачева. Цветан Цветанов няма да бъде вътрешен министър, обяви още лидерът на ГЕРБ. Очаквайте подробности!

В Киев руската стока ще се продава със специални етикети

http://www.cross.bg/stoki-etiketi-rysiya-1434360.html

/КРОСС/ В киевските магазини руската стока ще се предлага със специални етикети и ще стои на отделни щандове, предаде РИА Новости.Градският съвет на Киев въведе задължителна маркировка на стоки от Русия. Сега в магазините на украинската столица руските стоки ще се предлагат на отделни щандове със специални етикети. В Градския съвет за това решение са гласували 76 депутата от 120. Депутат от партия «Свобода» Руслан Андрейко заяви, че по този въпрос вече са проведени предварителни преговори с представителите на бизнеса и търговията. При това, повечето от тях са подкрепили инициативата за въвеждане на специалната маркировка на стоките от Русия. По-рано Киев представи списък с артикули на руски стоки, които може да се забранят на територията на Украйна. Министерството на икономическото развитие на Украйна нарече тази инициатива «ответни мерки» на забраната от Русия на някои украински стоки.  

Закопчаха сериен крадец

http://pik.bg/закопчаха-сериен-крадец-news235881.html

Закопчаха сериен крадец

Служители на ОДМВР-Разград разкриха извършителя на серия кражби в Разград и Исперих.

На 4 октомври в Исперих от частен дом бяха задигнати 600 лева. На 5 октомври бе счупен стъклопакет в жилището на 55-годишен мъж в Разград и бе откраднат анцуг „АРLХ”. На 7 октомври след взлом през прозорец на тераса бе отмъкнато златно колие с тегло 7 грама, а на 6 октомври през строшен прозорец от павилион на Кооперативния пазар бяха задигнати 10 кутии цигари от различни марки. Автор на всички тези деяния е криминално проявеният, осъждан многократно за кражби Н.Ш.А. от село Яким Груево, на 46 години.

По случаите се водят досъдебни производства.

Ирен Кривошиева: Във "ВИП Брадър" не подозират каква съдба ги чака

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4360230

Като гледам сега хората, които са във ВИП брадър, съжалявам ги ,че не знаят колко сериозни последици ще има това тяхно участие за съдбата им в следващите години и до края на живота им. Това каза Ирен Кривошиева пред Нова тв.  Тя сподели, че две години след нейното и на сина й участие в риалити формата, тя все още не е забравила случилото се. Като гледам сега хората, които са във ВИП брадър, съжалявам ги ,че не знаят колко сериозни последици ще има това тяхно участие за съдбата им в следващите години и до края на живота им. Това каза Ирен Кривошиева пред Нова тв. Тя сподели, че две години след нейното и на сина й участие в риалити формата, тя все още не е забравила случилото се.

Федерика Могерини - тя е!

http://www.euinside.eu/bg/analyses/federica-mogherini-hearing-she-means-it

Покрай избора на нов върховен представител на ЕС за външната политика и сигурността се наложи мисълта, че на този пост се утвърждава традиция да бъде поставян човек без никакъв външнополитически опит. Така беше с първия върховен представител след въвеждането на този пост с Лисабонския договор 20 ...

Фермер сложи памперси на кравите си

http://europe.actualno.com/Fermer-sloji-pampersi-na-kravite-si-news_54169.html

Фермер сложи памперси на кравите си, за да протестира срещу европейска директива, която забранява наторяването на склоновете с наклон над 15%, съобщи в."Дейли телеграф". Памперсите са домаш...

Конна йога: Или какво прави този мъж с този кон?

http://curious.actualno.com/Konna-joga-Ili-kakvo-pravi-tozi-myj-s-tozi-kon-news_54172.html

Преди време училище за животни в Аржентина се прочу с кадрите на полугол мъж, заемащ сложни пози с кон. Мнозина тогава решиха, че това е някакво ново течение в йогата - "конна йога".Оказва с...

Нарушения за над 100 000 лв. в министерствата

http://business.actualno.com/Narushenija-za-nad-100-000-lv-v-ministerstvata--news_54170.html

Различни нарушения на министерствата са през третото тримесечие на годината са коствали над 100 000 лв. Това показват данни на Агенцията за държавна финансова инспекция на база направени 173 инспекции...

Варненското БСП с нов-стар лидер

http://politics.actualno.com/Varnenskoto-BSP-s-nov-star-lider-news_54173.html

Борислав Гуцанов е новият-стар шеф на варненската организация на БСП. До това положение се стигна, след като досегашният шеф доц. Лидия Петкова подаде оставка на заседание на Градския съвет на партият...

Кънчев: ДПС не е грабнала гласовете на ромите

http://politics.actualno.com/Kynchev-DPS-ne-e-grabnala-glasovete-na-romite-news_54176.html

"Желанието на ГЕРБ да състави коалиционен кабинет на споделената отговорност е „разумно", защото националните интереси трябва да стоят пред тяснопартийните. А колко е искрено това ...

Над 900 души чакат за трансплантация на орган

http://healthy.actualno.com/Nad-900-dushi-chakat-za-transplantacija-na-organ-news_54171.html

Българите, чакащи за трансплантация на орган са 943, като всяка година не се намира донор за 200 от тях. Това съобщиха от Изпълнителната агенция по трансплантация /ИАТ/. В Европейския съюз над 61 00...

Уволнения последваха инцидент на жп прелез в София

http://society.actualno.com/Uvolnenija-posledvaha-incident-na-jp-prelez-v-Sofija--news_54177.html

Лицата, отговорни за вчерашния инцидент на жп прелез в столичния квартал "Обеля", ще бъдат уволнени. Това става ясно от съобщение на транспортното министерство. Служебният министър на транс...

Дебел си, не те качват в линейката във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=266900

Спешните медици няма да качват дебели хора в линейките, колкото и да им е зле. Причината е, че реанимобилите на Спешната помощ не могат да возят пациенти над 80 кг, тъй като носилките са калпави и се чупят. Това съобщиха шофьори от спешния център във Варна.

Фандъкова: Имаме ясна номинация за премиер - Бойко Борисов

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4360223

Имаме ясна номинация за министър-председател и това е лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов. Това отговори пред журналисти Йорданка Фандъкова, кмет на Столична община на въпрос как ще коментира намесеното й име от страна на някои от членовеновете на Реформаторския блок, които биха я подкрепили за премиер и дали би участвала в това, предаде  „Фокус”. Имаме ясна номинация за министър-председател и това е лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов. Това отговори пред журналисти Йорданка Фандъкова, кмет на Столична община на въпрос как ще коментира намесеното й име от страна на някои от членовеновете на Реформаторския блок, които биха я подкрепили за премиер и дали би участвала в това, предаде  „Фокус”.

Пълна мистерия около смъртта на Борис

http://www.cross.bg/boris-protiv-bobi-1434359.html

/КРОСС/Младеж на 21 години от Пловдив, завършил  Английската гимназия, загина трагично в Благоевград вчера. Инцидентът стана около 12,30 ч. в новия корпус на Американския университет в града, където е следвал Борис Кодиков. Той и негови състуденти били в столовата на вуза, която се намира на третия етаж в студентския център на университетски комплекс "Скаптопара". Пловдивчанинът е паднал от тераса от 10 метра височина, твърдят разследващите органи. Точно отдолу имало маси на кафене, върху които се строполило момчето. Присъстващи на драмата веднага позвънили за помощ на тел. 112. Негови приятели пък се опитали да му помогнат с изкуствено дишане, но не успели. Линейката пристигнала след 20 минути и откарала тежко пострадалия Борис в отделението по реанимация на МБАЛ - Благоевград. Въпреки усилията на лекарите младежът издъхнал. По информация от лечебното заведение той е бил докаран с множество фрактури и тежка черепно-мозъчна травма и не е имал никакъв шанс да оцелее. Пълна мистерия обви вчера трагичния случай. Ръководството на АБУ забрани на студентите да изнасят каквато и да е информация за случилото се. Появиха се обаче две версии за начина, по който е станало нещастието, пише "Марица". Според първата, докато обядвал, Борис излязъл на терасата, която била с нисък парапет, за да подиша чист въздух. Там по невнимание се навел напред и полетял от третия етаж

Ебола се приближава към родните ширини - готова ли е страната за опасността?

http://pik.bg/ебола-се-приближава-към-родните-ширини---готова-ли-е-страната-за-опасността-news235875.html

Ебола се приближава към родните ширини - готова ли е страната за опасността?

Съмнения за първи смъртен случай от ебола в съседна Макeдония вдигна накрак целия Балкански полустров. Властите проверяват причините за смъртта на британеца, който е починал, след заболяване със симптомите на опасния вирус.

Изпратени са резултати до Франкфурт, от които трябва да стане ясно дали смъртта е настъпила в следствие на вируса. В същото време сръбското министерство на здравеопазването съобщава, че над 700 души са поставени под наблюдение със съмнения за ебола.

Според министерството няма данни за случай на болестта, но се следвали предписанията на световната здравна организация, съобщи Нова телевизия. "Чакаме сертифицирана носилка за ебола, въпреки че нямаме нужда от такава", заяви проф. Тодор Кантарджиев, директор на Центъра по заразни и паразитни болести. По думите му България не трябва да се притеснява заради починалия в Македония британец. 

"Становище на тяхното здравно министерство казва, че не е сигурно, че случаят е ебола. Изпратени са материалите за изследване в Германия", обясни проф. Кантарджиев.  Той обясни, че за да бъде изследван един човек за ебола, трябва да има много голяма вероятност да се е заразил, тоест да е бил в Централна Африка, да е имал пряк контакт с трупове или да е лекувал болни.

"Заразяването с ебола става само ако имаш рана по тялото и тя е в контакт с кръвта на умиращ. Опасно е също болен от ебола да повърне върху теб", подчерта проф. Кантарджиев. 

Според държавния инспектор д-р Ангел Кунчев заплахата ебола е абсолютно реална за целия свят, но това не значи, че България е пряко заплашена. "Ние засега сме защитени поради сравнително слабите ни връзки със засегнатите страни", уточни той пред БНТ. Той обясни, че няма да бъде вярно, ако каже, че здравните ни власти са напълно готови да посрещнат епидемията.

"Знаете в какво състояние е здравната система, но мерките срещу ебола са ефективни, когато системата може рано да определи и намери огнището. Стремим се да подготвим държавните работници винаги да имат едно наум и да се прави пълна епидемична анкета на всички, които пристигат от третите страни", каза още здравният инспектор.

Кунчев поясни, че симптомите на ебола са подобни на тези на грипа. Според него обаче не трябва да има паника сред гражданите. "Освен тези симптоми, човекът трябва да е бил и в заразените райони. Нека не се изпада в паника, ако някой вдигне температура за ден-два", поясни той.

Здравният инспектор заяви, че Военна болница ще приема евентуални случаи със заразени от ебола, защото само там има условия. "Фактът, че африкански страни успяха да локализират вируса и да го поставят под контрол е положителен. Днес ще се чуя с колегите от Македония, за да видя какво се случва там", каза още Кунчев.

Източник: inews.bg

"Независимая газета": Българските МиГ-ове ще бъдат пратени на Украйна

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/10/10/2397385_nezavisimaia_gazeta_bulgarskite_mig-ove_shte_budat/?ref=rss


Българските самолети МиГ-29 и Су-25, които ще бъдат заменени с американски F-16 ще бъдат изпратени на Украйна, коментира руски военен експерт пред "Независимая газета". Вашингтон има готовност да въоръжи Киев - Украйна ще получи бойни кораби, самолети и прецизни боеприпаси от складовете на НАТО и на бивши страни от Варшавския договор, пише вестникът.
 
Руският вестник се позовава на помощника на министъра на отбраната на САЩ за международната сигурност Дерек Чолет: "Да Порошенко ни...

Шофьор пострада при пътен инцидент на Е-79

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4360217

Мъж пострада при катастрофа на главен път Е-79 между село Генерал Тодоров и село Марикостиново. Пътният инцидент стана снощи около 20.30 часа. Лек автомобил „Фиат Брава”, управляван от 48-годишен мъж от село Марикостиново, при заобикаляне на друг лек автомобил, навлиза в лентата за насрещно движение и се блъска в движещата се по нея каруца, Мъж пострада при катастрофа на главен път Е-79 между село Генерал Тодоров и село Марикостиново. Пътният инцидент стана снощи около 20.30 часа. Лек автомобил „Фиат Брава”, управляван от 48-годишен мъж от село Марикостиново, при заобикаляне на друг лек автомобил, навлиза в лентата за насрещно движение и се блъска в движещата се по нея каруца,

Отиде си дипломатът Димитър Романов

http://frognews.bg/news_77967/

Почина дипломатът д-р Димитър Романов. Той си отиде от този свят, след като не можа да преживее неочаквана смърт на съпругата си, която се спомина преди четири месеца.

Мъж пострада при катастрофа с каруца на Е-79

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4360203

Мъж пострада при катастрофа на главен път Е-79 между село Генерал Тодоров и село Марикостиново. Пътният инцидент стана снощи около 20.30 часа. Лек автомобил „Фиат Брава”, управляван от 48-годишен мъж от село Марикостиново, при заобикаляне на друг лек автомобил, навлиза в лентата за насрещно движение и се блъска в движещата се по нея каруца, Мъж пострада при катастрофа на главен път Е-79 между село Генерал Тодоров и село Марикостиново. Пътният инцидент стана снощи около 20.30 часа. Лек автомобил „Фиат Брава”, управляван от 48-годишен мъж от село Марикостиново, при заобикаляне на друг лек автомобил, навлиза в лентата за насрещно движение и се блъска в движещата се по нея каруца,

Борисов: Да потърсим първо това, което ни обединява. Ще дам министри на всички. Цветанов няма да е в кабинета

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4360211

"ГЕРБ ще загуби от тези консултации. Правим компромис, като отидем на преговори. Очаквам и от другите партии същото. Само парламентарна подкрепа, без участие с министри, не бихме приели." Това заяви преди минути лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на първата си пресконференция след вота. Запитан от "24 часа" коя ще е най-стабилната база за

Фандъкова: Министър-председател ще бъде лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4360212

Имаме ясна номинация за министър-председател и това е лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов. Това отговори пред журналисти Йорданка Фандъкова, кмет на Столична община на въпрос как ще коментира намесеното й име от страна на някои от членовеновете на Реформаторския блок, които биха я подкрепили за премиер и дали би участвала в това, предаде  „Фокус”. Имаме ясна номинация за министър-председател и това е лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов. Това отговори пред журналисти Йорданка Фандъкова, кмет на Столична община на въпрос как ще коментира намесеното й име от страна на някои от членовеновете на Реформаторския блок, които биха я подкрепили за премиер и дали би участвала в това, предаде  „Фокус”.

Бернанке защити решението на САЩ да спаси AIG

http://www.investor.bg/sasht/337/a/bernanke-zashtiti-reshenieto-na-sasht-da-spasi-aig-181631/

Застрахователната компания нямаше представа колко пари ще са им необходими и как ще ги платят, заяви бившият председател на Фед

Почина дипломатът д-р Димитър Романов

http://pik.bg/почина-дипломатът-д-р-димитър-романов-news235878.html

Почина дипломатът д-р Димитър Романов

След кратко, но мъчително боледуване почина дипломатът д-р Димитър Романов. Той си отиде от този свят, след като не можа да преживее неочаквана смърт на съпругата си, която се спомина преди четири месеца.

Д-р Димитър Романов работи в системата на външно министерство, преминавайки цялата йерархия от аташе до посланик. Заема постове в мисиите ни в Танзания, Етиопия, Индия и Замбия. Преподава различни дисциплини от областта на дипломацията и международните отношения в СУ, НБУ и Пловдивския университет. Съавтор е на новоиздадената „Дипломатическа енциклопедия”, която бе официално представена в София на 20 март т.г.

Започват разкопки на римската вила в Сарафово

http://www.cross.bg/vagalinski-prichina-paraklis-1434358.html

/КРОСС/Екипът на директора на Националния археологически институт с музей при БАН доцент д-р Людмил Вагалински днес отново започва работа на разкопките край Сарафово. През 2012г. там беше открит късно античен параклис. Църквата е била сравнително малка, но с богата украса. Открита е цветна керамика, в пет цвята, и стенописи. Установено е, че църквата е била разрушена през 11-12 век, веднъж е поправяна и опожарена. По-късно в основите на храма бликна и лековита вода. Вероятно точно аязмото е било причина на това място да се издигне църква. "Едната причина да бъде избрано това място е, че тук вероятно е имало езическо светилище. Втората възможност е мястото да е свързано с гибелта на християнски мъченик", каза Вагалински, цитиран о burgasnews.com. По време на разкопките беше открито и едно погребение. Скелетът е с височина около 1.75, което според учените е с почти исполински за времето си размери. На терасата над параклиса обаче беше открита и римска сграда и останки от добре изградена канализация от 2-3 в. През 2012г. екипът на д-р Вагалински е имал за цел да проучи параклиса, а тази сграда е била само маркирана. Сега общината иска тя да бъде социализирана, за да може двата обекта да се превърнат в една туристическа атракция. Според археолога това ще бъде шанс този параклис да се спаси, тъй като той не е в добро състояние. Пред него е издигната буна, висока 2,5м., но опасенията му са, че ако има една голяма морска буря, параклисът може да се разруши

Безработицата през септември е 10.5%

http://www.dnevnik.bg/biznes/companii/2014/10/10/2397387_bezraboticata_prez_septemvri_e_105/?ref=rss


По данни на Агенцията по заетостта безработицата през септември е 10.55, с 0.1 процентни пункта над августовското равнище и с 0.3 пункта по-ниско, отколкото преди година. 

Агенцията обяснява нарастването на показателя с началото на кампаниите "Старт в кариерата" и "Младежка заетост", подтикнали много младежи да се регистрират в бюрата по труда. Над една трета от новорегистрираните безработни през месеца са на възраст до 29 години. 

В бюрата по труда са регистрирани общо...

Tesla разбули тайната на "D"

http://www.investor.bg/premieri/445/a/tesla-razbuli-tainata-na-d-181628/

Американската компания разкри оборудвания с AWD система Model S P85D

Борисов: ГЕРБ няма да прави кабинет с подкрепата на ДПС

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4360207

"ГЕРБ с подкрепа на ДПС няма да управлява и няма да прави правителство. По-ясно от това не виждам как да го кажа. Ако БСП си беше взела вота, който традиционно си печели, първо, избирателната активност щеше да е по-голяма и нямаше да влязат толкова малки партии". Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на пресконференция по повод "ГЕРБ с подкрепа на ДПС няма да управлява и няма да прави правителство. По-ясно от това не виждам как да го кажа. Ако БСП си беше взела вота, който традиционно си печели, първо, избирателната активност щеше да е по-голяма и нямаше да влязат толкова малки партии". Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на пресконференция по повод

Ученици и преподаватели от пет държави на екосреща в Бургас

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4360136

Партньори от пет държави събра бургаската гимназия за романски езици Партньори от пет държави събра бургаската гимназия за романски езици "Г.С.Раковски", за да продължат работата по европейски образователен проект "Да спасим водата на планетата" /"SOS Water"/. От 8 до 12 октомври в гимназията се провежда работна среща, в която участват представители на няколко държави.

Крисия ще ни представя на детската "Евровизия" (видео)

http://www.moreto.net/novini.php?n=266905

Младият музикален талант Крисия Тодорова и близнаците-пианисти Хасан и Ибрахим Игнатови ще вземат участие в музикалния конкурс „Детска Евровизия" 2014 в Малта с помощта на БНТ и бТВ. Двете медии обединиха усилията си, за да може България да има свои представители в надпреварата, която събира най-талантливите деца на Европа.

Проф. Вучков : Кънев е гумено човече, Бареков е предател

http://frognews.bg/news_77966/

Аз съм добре - държавата е много зле. Това се дължи на 25-годишният престъпен преход, който се извърши в страната. Единствено Бойко Борисов е в състояние да управлява в момента. Но екипът му няма интелектуален капацитет. Това заяви проф. Юлиян Вучков в сутрешния блок на bTV.

ЕК изпраща екип за проверка по ОП "Околна среда"

http://pik.bg/ек-изпраща-екип-за-проверка-по-оп-околна-среда-news235876.html

ЕК изпраща екип за проверка по ОП "Околна среда"

Екип на Европейската комисия пристига в България, за да провери системите за контрол при разплащането на средства по ОП "Околна среда". Очакванията след визитата плащанията по нея да бъдат възстановени.

Това съобщава заместник-министърът на околната среда и водите Атанаска Николова пред БТА. Това е последната проверка, преди да се вземе решение, поясни заместник-министърът.

"Нашата оценка е, че в резултат на усилената работа през последните два месеца, рискът за загуба на средства по програмата е значително намален", каза Атанаска Николова. Според нея е преодолян рискът от провал при голяма част от тежките инвестиционни проекти. В момента се прави пълен анализ на рисковите проекти по програмата. Той ще се представи на специален комитет за наблюдение на програмата, който ще се състои в края на октомври. Положените усилия през последните два месеца бяха взети предвид от партньорите ни в ЕК и постепенно оценката към програмата се променя. Това ни дава основание да вярваме, че ще успеем да постигнем целта ни - да освободим средствата до края на октомври, заяви Николова.

Тя отбеляза, че е постигната пълна мобилизация на Управляващия орган и ръководството му е много компетентно и експертно. В много добро партньорство сме и с Министерството на финансите, ежеседмично подаваме искания за средства и те се разплащат на бенефициентите, каза Николова. До този момент са разплатени над 340 млн. лева, зад които стоят над 170 обработени искания за средства по различни договори и проекти, добави тя.

Заместник-министърът припомни, че всички строителни дейности по проектите трябва да приключат до края на октомври 2015 г. Призовавам общините максимално бързо да подготвят исканията си за средства към нас, защото октомври и ноември са от огромна важност за намаляване на риска от автоматична загуба на средства по ОПОС, каза още Николова.

Калфин: Най-лошият сценарий е политическите сили да не се разберат

http://www.cross.bg/sila-kalfin-politicheska-1434357.html

/КРОСС/ "АБВ постигна изключителен успех на предсрочните парламентарни избори. Ние вече сме парламентарна сила", заяви в предаването "Още нещо" по NEWS7 Ивайло Калфин от АБВ. Той подчерта, че амбицията на неговата политическа сила е не само да се сменят лицата, но и политиката, която се води у нас. Едно от първите неща, които АБВ възнамерява да предложи, са промени в Избирателния кодекс. Следващата неделя най-малката парламентарна сила ще отиде на преговори с ГЕРБ. Надяваме се на едно стабилно мнозинство, допълни Калфин. Според него най-голяма стабилност ще имаме при коалиция между първата и втората политическа сила. Най-лошият сценарий е политическите сили да не се разберат помежду си.  

Намушкаха мъж с нож при свада, нападателят е в ареста

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4360195

34-годишен мъж е в сливенския полицейски арест за причиняване на телесна повреда. На 9 октомври, около 21:00 часа, в квартал “Дружба” в Сливен, в района на жилищен блок №6, е възникнал скандал между двама мъже на 41 години и трети, криминално проявен, на 34 години.
Тримата са от град Сливен и живеят в същия квартал. 34-годишен мъж е в сливенския полицейски арест за причиняване на телесна повреда. На 9 октомври, около 21:00 часа, в квартал “Дружба” в Сливен, в района на жилищен блок №6, е възникнал скандал между двама мъже на 41 години и трети, криминално проявен, на 34 години. Тримата са от град Сливен и живеят в същия квартал.

Борисов: ГЕРБ с подкрепа на ДПС няма да управлява и няма да прави правителство (Обновена)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4360201

"ГЕРБ с подкрепа на ДПС няма да управлява и няма да прави правителство. По-ясно от това не виждам как да го кажа. Ако БСП си беше взела вота, който традиционно си печели, първо, избирателната активност щеше да е по-голяма и нямаше да влязат толкова малки партии". Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на пресконференция по повод

Цитат на деня: Радан ми предлага да съм водач на задкулисието

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/10/10/2397382_citat_na_denia_radan_mi_predlaga_da_sum_vodach_na/?ref=rss


"Радан (Кънев - бел. ред) ми предлага да съм водач на задкулисието"  - това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов днес в коментар за настояването на ДПС и нейния водач Радан Кънев евентуално правителство, подкрепено от "Реформаторския блок", да не бъде водено от Борисов. 

Борисов повтори, че ако състави кабинет, трябва да е ясно кой носи отговорността за него. "Президентът може да им даде третия мандат (на "Реформаторския блок" - бел. ред.). Ще съм в парламента, ще подкрепям всичките...

Намушкаха мъж с нож при свада, нападателят е в ареста

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4360197

34-годишен мъж е в сливенския полицейски арест за причиняване на телесна повреда. На 9 октомври, около 21:00 часа, в квартал “Дружба” в Сливен, в района на жилищен блок №6, е възникнал скандал между двама мъже на 41 години и трети, криминално проявен, на 34 години.
Тримата са от град Сливен и живеят в същия квартал. 34-годишен мъж е в сливенския полицейски арест за причиняване на телесна повреда. На 9 октомври, около 21:00 часа, в квартал “Дружба” в Сливен, в района на жилищен блок №6, е възникнал скандал между двама мъже на 41 години и трети, криминално проявен, на 34 години. Тримата са от град Сливен и живеят в същия квартал.

Кола навлезе в насрещното и се удари в каруца

http://pik.bg/кола-навлезе-в-насрещното-и-се-удари-в-каруца-news235873.html

Кола навлезе в насрещното и се удари в каруца

Автомобил се удари в каруца на пътя към петричкото село Марикостиново.

Инцидентът е регистриран към 21.00 часа снощи, информираха от полицейския пресцентър.

"Фиат", утравляван от 48-годишен мъж от същото село при, заобикаляне на друг автомобил на пътя, навлязъл в лентата за насрещно движение и се блъснал в каруцата.

Шофьорът получил леки контузно-разкъсни рани по главата. Получил медицинска помощ в петричката болница, след което е освободен за домашно лечение.

Вярващи защитават пастор, купуващ гласове на изборите

http://www.cross.bg/vota-izborite-glasove-1434356.html

/КРОСС/В интернет се появи видеообръщение от вярващи, продължаватщи да държат на пастора, който беше заловен да търгува с гласове за изборите, съобщава Нова телевизия. Екип на Нова разкри схемата четири дни преди вота. Представяйки се за партиен функционер, репортер влезе в една от най-големите евангелистки църкви у нас и получи оферта за платена пропаганда. Евангелската църква, в която беше прочетена скандалната проповед от разследването на Нова, в деня на вота остана заключена. „Пастор Салчо в желанието си да подобри някои придобивки на църквите попадна в капана на нечестивия", заявява мъж в пуснатото в мрежата видео. „Братя и сестри, не търсете на Земята безгрешни пастори".  

ДПС да внимават с търпимостта на българите, предупреди Борисов

http://news.ibox.bg/news/id_430641282

„Над 1 млн. български граждани затвърждават позицията, че при ГЕРБ е било най-добре". С това се похвали лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на официалната пресконференция на партията за изминалите парламентарни избори.

Родители излизат на протест след случая в IV помощно училище

http://offnews.bg/news/n_1/n_401519.html

Родители излизат на протест пред Министерството на образованието заради случая в IV помощно училище в София. Майка на дете там сигнализира, че дъщеря й е станала жертва на сексуално посегателство в училището. МОН започнаха проверка по случая чак когато скандалът стана публичен, в началото на седмицата, въпреки че сигналът на жената е от 29 септември. На пресконференция пък от МОН заявиха, че детето (което е с аутизъм) имало склонност да "се разголва" - реплика, която накара бащата на момиченцето да заяви, че се срамува от зам.-министъра на образованието Ваня Кастрева, която водеше пресконференцията. На следващия ден Кастрева се извини, но това не спря родителите да организират протест, който започва в 11 ч. днес пред сградата на МОН в центъра на София. Днес се очаква да бъдат обявени и резултатите от проверката по случая. Родителите негодуват и срещу опитите на министерството да прикрият вината на директорката на училището, която дори не е сигнализирала отговорните за закрилата на детето институции - ДАЗД, МВР и Дирекция "Социално подпомагане", а вместо това излязла в отпуск по болест. "Протестираме срещу опитите за протекционизъм от страна на МОН към директора и служителите на 4-то помощно училище и настояваме за реално разследване на случая с тормоза на Ана-Мария - ученичка от това училище!", заявиха организаторите на протеста в социалната мрежа. Освен в София ще има демонстрации и в Сливен и Пловдив.

Symantec се разделя на две компании

http://www.investor.bg/softuer/458/a/symantec-se-razdelia-na-dve-kompanii-181622/

В едната ще бъде обособен основният бизнес със софтуера по сигурността, а в другата – услугите за съхранение на данни

Съдът оправда Бареков за обидата към Борисов

http://politics.actualno.com/Sydyt-opravda-Barekov-za-obidata-kym-Borisov-news_54164.html

Софийският районен съд (СРС) оправда Николай Бареков по дело за обида, заведено от Бойко Борисов за това, че го нарекъл "тъп", предаде БГНЕС. В частната тъжба Бойко Борисов съди Николай ...

Само една болница в България е напълно способна да поеме болни от ебола

http://healthy.actualno.com/Samo-edna-bolnica-v-Bylgarija-e-napylno-sposobna-da-poeme-bolni-ot-ebola-news_54143.html

В България само Инфекциозната клиника на ВМА е приспособена за лечение на ебола. Това призна главният държавен инспектор д-р Ангел Кунчев пред Actualno.com. Клиниката отговаря на всички изисквания за...

София е готова да се справи с 4 големи снеговалежа до края на 2014 г.

http://sofia.actualno.com/Sofija-e-gotova-da-se-spravi-s-4-golemi-snegovaleja-do-kraja-na-2014-g-news_54158.html

София може да се справи с 4 големи снеговалежа до края на годината. За целта са предвидени 4 млн. лв. Това стана ясно при проверка за готовността на фирмите за зимата. Основното почистване струва 1 ...

Акушерските способности на маймуните

http://interest.actualno.com/Akusherskite-sposobnosti-na-majmunite-news_54166.html

Китайски учени са документирали детайлно изключително рядко събитие - как женска маймуна лангур доброволно помага на друга да роди бебето си, съобщи Би Би Си. Акушерската практика се смята за уникалн...

Ремонтират спешно подлеза на бул. "България" в Пловдив

http://plovdiv.actualno.com/Remontirat-speshno-podleza-na-bul-Bylgarija-v-Plovdiv-news_54168.html

Спешен ремонт се извършва на подлез на бул. „България”, в отсечката между ул. „Васил Левски” и бул. „Цар Борис Трети Обединител” в Пловдив. ...

В Пловдив свързват кв. "Прослав" и "Коматевско шосе"

http://society.actualno.com/V-Plovdiv-svyrzvat-kv-Proslav-i-Komatevsko-shose-news_54167.html

"Коматевско шосе" и квартал "Прослав" в Пловдив може да бъдат свързани чрез пътна артерия. Тя ще дублира вътрешния ринг на Пловдив, съобщава сайтът Plovdiv24.bg "Това означа...

Утре организират нова среща с кучетата от общинския приют в Каменар

http://www.moreto.net/novini.php?n=266904

Община Варна продължава кампанията „Осинови куче – намери верен приятел”. Запознаване с част от обитателите на „Общински приют за безстопанствени кучета” в с. Каменар се организира за пореден път утре - 11.10.2014 г., от 10.00 ч. до 13.

Учат рибари на мениджмънт и маркетинг

http://www.bnews.bg/article-118566

800 безплатни наръчника бяха раздадени на рибарите в Бяла, Долни чифлик и Аврен

В Естония узакониха еднополовите бракове

http://www.cross.bg/estoniya-ednopolovite-brakove-1434355.html

/КРОСС/ Правителството на Естония прие закон, разрешаващ еднополовите бракове, съобщи ТАСС. По време на гласуването в Парламента на Естония за брачните съюзи, решаващи са се оказали два гласа „За". По този начин в Естония вече е узаконено съвместното съжителство и официалната регистрация между лица от един пол. Защитниците на този закон смятат, че това решение „ще направи обществото по-здраво и търпимо", а противниците твърдят, че това „ще разруши моралните устои на обществото". Ако президентът на Естония приеме изменението, прието вече от парламента, в закона, то той ще влезе в сила от 2016 година.Естонската партия Съюз на родината и Републиката предложиха да се проведе референдум по този въпрос, но депутатите го отхвърлиха.    

Тома Белев: Не са изпълнени изискванията за застрояване на Карадере

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4360187

„Предвижда се да се изгради вилно селище в Карадере”, заяви пред Нова телевизия Тома Белев от „Зелени Балкани”.
„Това строителство не е предвидено в общия устройствен план на община Бяла. През 2005 година общината приема подробен устройствен план на тази територия, в която се предвижда застрояването й. „Предвижда се да се изгради вилно селище в Карадере”, заяви пред Нова телевизия Тома Белев от „Зелени Балкани”. „Това строителство не е предвидено в общия устройствен план на община Бяла. През 2005 година общината приема подробен устройствен план на тази територия, в която се предвижда застрояването й.

„Еврофутбол“ подкрепя националите ни срещу Хърватска

http://www.cross.bg/evrofytbol-natzionalite-podkrepya-1434354.html

/КРОСС/ „Еврофутбол" подкрепя националите ни срещу Хърватска в предстоящата среща от група Н в Евроквалификациите довечера. Букмейкърската къща подписа договор за финансиране с БФС и момчетата на Любо Пенев в началото на септември. Логото на компанията стои на тренировъчните екипи на футболистите, а самите те ще бъдат и лица на част от благотворителните й инициативи. „Еврофутбол" пожелава на всички почитатели на българския футбол много щастливи моменти, а на „лъвовете" - много успехи!

Криминално проявен намушка мъж при свада

http://pik.bg/криминално-проявен-намушка-мъж-при-свада-news235870.html

Криминално проявен намушка мъж при свада

34-годишен мъж е в сливенския полицейски арест за причиняване на телесна повреда. На 9 октомври, около 21,00 часа, в квартал “Дружба” в Сливен, в района на жилищен блок №6, е възникнал скандал между двама мъже на 41 години и трети, криминално проявен, на 34 години.

Тримата са от град Сливен и живеят в същия квартал. По време на скандала криминално проявеният наръгал един от участниците в свадата с нож в областта на корема. Пострадалият е откаран в МБАЛ "Д-р Ив. Селимински", без опасност за живота.

Нападателят е задържан и остава в ареста за 24 часа. Срещу него е образувано досъдебно производство.

Протестът срещу разпределението на мандатите се разраства

http://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/protestyt-sreshtu-razpredelenieto-na-mandatite-se-razrastva-6024471

След Дупница и Кюстендил днес в Ямбол над 500 души протестираха срещу разпределението на мандатите в района. Протестът беше свикан от ГЕРБ пред Областната управа на града

"Амазон" с първи "офлайн" магазин

http://www.vesti.bg/novini/amazon-s-pyrvi-oflajn-magazin-6024474

Един от лидерите онлайн търговията в света "Амазон" обяви откриването на първия си "офлайн" магазин, съобщава "Уолстрийт Джърнъл" .

Борисов: Резултатите от изборите показаха, че при ГЕРБ е било най-добре

http://www.cross.bg/gerb-borisov-partiya-1434353.html

/КРОСС/ „Когато цифрите говорят, коментарите са сравнително лесни. Видно е , че ГЕРБ спечели повече от сбора на втората и трета политическа сила. При такъв резултат е нормално да благодариш на тези, които са гласували, на структурите, на всички. За мен това е най-важната оценка - хората за кого са гласували. С този резултат олекват всякакви твърдения, че някой го е било страх или че е бил мачкан. Тези резултати потвърждават позицията, че при ГЕРБ е било най-добре." Това заяви на пресконференция лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. „От това, което чувам БСП са си извели поуки и се надявам на следващи избори да имат традиционно добрия си резултат, който постигат. Не е нормално най-голямата дясна партия да има два пъти повече от лявата - има дисбаланс така. Ако имахме над 100 депутати, а те 80 хипотезата за едно стабилно управление щеше да съществува. Нашата партия се поставя в една ситуация, че сме виновни за това, че сме били по-добри от другите. Техният слаб резултат води до нестабилност, а България има нужда не само от силна дясна, но и от силна лява партия. Пожелавам им успех", коментира още Борисов. По отношение на ДПС Борисов бе категоричен, че в неговата партия няма нито една организация, която да иска да работи с ДПС. „ГЕРБ с подкрепа на ДПС няма да управлява. Оттук нататък всичко е в ръцете на ДПС как ще ориентира своята партия", изрично подчерта той

Борисов категоричен: ГЕРБ няма да прави правителство с ДПС

http://frognews.bg/news_77965/

ГЕРБ с подкрепа на ДПС няма да управлява и да прави правителство. За пореден път казвам - няма нито една организация в ГЕРБ, която би подкрепила подобно решение и това изчерпва всякакъв друг коментар. Какво ще прави ДПС, тя ще си прецени. Това каза на пресконференция днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Ако БСП имаше повече депутати, щеше да има стабилно управление, обяви Борисов

http://www.dnevnik.bg/izbori2014/2014/10/10/2397366_ako_bsp_imashe_poveche_deputati_shteshe_da_ima/?ref=rss


Ако БСП бяха спечелили поне 80 места в следващия парламент, а ГЕРБ имаше 100, тогава хипотезата за стабилно управление можеше да съществува. А сега сборът е 123. Това обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на пресконференция на партията в анализ на изборните резултати.

Той посочи и че ако БСП си беше взела традиционния вот, избирателната активност щеше да е по-голяма и нямаше да влязат толкова малки партии. Виждам, че са си извадили поуки и се надявам в следващи избори да имат...

Един загинал при наводнения в Генуа

http://www.vesti.bg/novini/edin-zaginal-pri-navodneniia-v-genua-6024475

Центърът и крайната част на Генуа, Северна Италия, бяха засегнати от наводнения тази нощ, при които загина един човек и бяха причинени сериозни материални щети, съобщават местните медии.

Северна Корея отбеляза годишнина от създаването на Компартията без Ким Чен Ун

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/10/10/2397377_severna_koreia_otbeliaza_godishnina_ot_suzdavaneto_na/?ref=rss


Севернокорейският лидер Ким Чен Ун изглежда не е спазил традицията и не е посетил мавзолея на предшествениците си днес, когато се чества 69-ата годишнина от основаването на Корейската трудова партия. Това засили спекулациите за влошеното му здравословно състояние, предаде южнокорейската агенция "Йонхап", цитирана от БТА.

Ким, който е на около 30 години, предишни години е посещавал гроба на баща си Ким Чен Ир и на дядо си - основателя на Корейската народнодемократична република Ким Ир...

Кола се преобърна в крайпътна нива, шофьорът загина

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4360181

51-годишен мъж е загинал при пътнотранспортно произшествие вчера в района на село Грънчарово, съобщиха от ОД на МВР-Силистра за "Фокус".
Той шофирал лек автомобил „Крайслер” с несъобразена скорост, загубил контрол над управлението и колата се преобърнала в земеделска нива.
Водачът, който е бил сам в автомобила, загинал на място. 51-годишен мъж е загинал при пътнотранспортно произшествие вчера в района на село Грънчарово, съобщиха от ОД на МВР-Силистра за "Фокус". Той шофирал лек автомобил „Крайслер” с несъобразена скорост, загубил контрол над управлението и колата се преобърнала в земеделска нива. Водачът, който е бил сам в автомобила, загинал на място.

Преговори какво ще работи кабинетът са ключът към стабилност

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4359531

Условията кой да бъде или да не бъде премиер са признак на лошо възпитание
Избирателите не вкараха 8 формации в парламента, защото вярват на една партия и искат тя да състави самостоятелно правителство.
Това е толкова очевидно, че неспособността на ГЕРБ да го разбере и осмисли политически е трогателно наивна. Условията кой да бъде или да не бъде премиер са признак на лошо възпитание Избирателите не вкараха 8 формации в парламента, защото вярват на една партия и искат тя да състави самостоятелно правителство. Това е толкова очевидно, че неспособността на ГЕРБ да го разбере и осмисли политически е трогателно наивна.

Тома Белев: Карадере ще стане вилно селище, не са изпълнени изискванията за застрояване

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4360166

„Предвижда се да се изгради вилно селище в Карадере”, заяви пред Нова телевизия Тома Белев от „Зелени Балкани”.
„Това строителство не е предвидено в общия устройствен план на община Бяла. През 2005 година общината приема подробен устройствен план на тази територия, в която се предвижда застрояването й. „Предвижда се да се изгради вилно селище в Карадере”, заяви пред Нова телевизия Тома Белев от „Зелени Балкани”. „Това строителство не е предвидено в общия устройствен план на община Бяла. През 2005 година общината приема подробен устройствен план на тази територия, в която се предвижда застрояването й.

Внук разведе баба си и дядо си, без да знае

http://pik.bg/внук-разведе-баба-си-и-дядо-си-без-да-знае-news235869.html

Внук разведе баба си и дядо си, без да знае

Съдът раздели съпрузи от Шумен след 33 години брак, а една от причините да се влошат отношенията им е името на внука. Единият от синовете на фамилията не се съобразил с желанието на Ивалин Л. бебето да носи неговото име. Дядото обвинил бабата, че не е оказала натиск. Така от две години отношенията между съпрузите с дълъг стаж се пропукали и влошили, започнали спорове. Въпреки че се настанили да живеят в ново жилище, в началото на миналата година мъжът се изнесъл, пише "Труд".

Съпругата подала молба в съда бракът да бъде прекратен като непоправимо разстроен, като не желаела магистратите да се произнасят кой крив, кой прав. Освен това настояла да запази фамилията на съпруга си. Трима свидетели, во главе с тъщата на сина, потвърдили в съда влошените отношения в семейството и факта, че имали противоречия около бебешкото име. Накрая станало ясно, че мъжът има любовница.

В становище до съда той се противопоставил съпругата му да продължи да носи неговата фамилия. Магистратите обаче постановиха, че прекратяват гражданския брак, но уважават искането на жената да запази името, придобито след брака. Ако има недоволни, могат да обжалват. Разводите след десетилетия брак вече не са рядкост. Миналата година в Шуменско са се разделили три двойки, женени от над 40 години. А девет семейства са "устискали" само една година и са се развели, сочи статистиката.

Продължава битката за Кобани, Турция се въздържа от намеса

http://www.moreto.net/novini.php?n=266884

Джихадистите от "Ислямска държава" продължават да превземат нови квартали на населения предимно с кюрди сирийски град Кобани. Макар населеното място да се намира на около 100 километра от турската граница, Анкара все още не предприема действия по защитата на населението от обстрела на ислямистите.

Борисов изключи широка коалиция или коалиция с ДПС

http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/borisov-izkliuchi-shiroka-koaliciia-ili-koaliciia-s-dps-6024472

Сега математическият сбор между първия и втория е 123, което го прави нестабилно мнозинство, каза лидерът на ГЕРБ

"Маруся" ще е с един болид в Сочи от уважение към Бианки

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/10/10/2397371_marusia_shte_e_s_edin_bolid_v_sochi_ot_uvajenie_kum/?ref=rss


"Маруся" обяви, че ще участва само с един болид в Гран при на Русия. От клуба обясниха, че решението е взето в знак на уважение към Жул Бианки.

Френският пилот катастрофира тежко в Япония преди седмица. Той остава в критично, но стабилно състояние.

От "Маруся" са информирали стюардите, че оттеглят втория си автомобил. На пистата в Сочи ще кара единствено Макс Чилтън, макар да се обсъждаше варианта с включването на резервата Александър Роси.

"Смятаме, че това е...

И част от кв. "Левски" остана без вода

http://www.moreto.net/novini.php?n=266906

От ВиК-дружеството във Варна съобщиха за Moreto.net, че поради аварии днес без вода ще останат абонатите в следните райони: - кв."Левски" абонатите между ул."Ген.Георги Попов" , ул."Студентска" , ул."Дубровник" и бул.

Лекарите притеснени - може да им се наложи да носят пациенти с наднормено тегло на ръце

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4360171

Лекарите и сестрите от Спешна помощ са в шок, че може да им се наложи да носят пациенти с наднормено тегло на ръце. Вчера стана ясно, че линейките може да возят болни само до 80 килограма, а носилките също не издържат и често се чупят или огъват. "Как ще се справяме. Представете си двуметров мъж, който тежи 120 кг. Лекарите и сестрите от Спешна помощ са в шок, че може да им се наложи да носят пациенти с наднормено тегло на ръце. Вчера стана ясно, че линейките може да возят болни само до 80 килограма, а носилките също не издържат и често се чупят или огъват. "Как ще се справяме. Представете си двуметров мъж, който тежи 120 кг.

Дърво премаза такси и затвори част от улица

http://pik.bg/дърво-премаза-такси-и-затвори-част-от-улица-news235867.html

Дърво премаза такси и затвори част от улица

Дърво падна върху таксиметров автомобил в Благоевград, смаза купето му и затвори за час улица "Даме Груев"-32, съобщи БГНЕС.

Инцидентът станал малко преди 7 часа тази сутрин, поради ранния час за щастие няма пострадали хора. Дървото е паднало върху паркиран до тротоара шевролет-такси. На него му е смазано купето и счупено предното стъкло. Инцидентът става при съвсем тихо време без какъвто и да е вятър.

На място към 7.30 часа пристигна полиция и Гражданска защита. Служителите на специализираната служба за 20-на минути нарязаха падналото дърво и освободиха за движение улицата. Клоните му са засегнало леко още един автомобил - рено "Еспейс", паркирано на отсрещната страна на улицата. За късмет на собственика му, купето не е пострадало.

Главният и дебел корен на дървото е отрязан при прокопаване на канал по тротоара за полагане на кабел. Така дървото е останало да се държи само на хоризонталната и слаба коренова система.

"Всички дървета по улицата ще паднат, това е безумие, кой им дава право да режат така безразборно корените, ами ако имаше деца или хора на улицата, какво щеше да стане", коментираха възмутените обитатели на блоковете по "Даме Груев". От месец насам, живущите по-надолу по улицата се оплакват, че тротоарите пред гаражите са разкопани и не могат да си извадят автомобилите.

Шофьор загина, след като преобърна колата си в крайпътна нива

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4360168

51-годишен мъж е загинал при пътнотранспортно произшествие вчера в района на село Грънчарово, съобщиха от ОД на МВР-Силистра за 51-годишен мъж е загинал при пътнотранспортно произшествие вчера в района на село Грънчарово, съобщиха от ОД на МВР-Силистра за "Фокус". Той шофирал лек автомобил „Крайслер” с несъобразена скорост, загубил контрол над управлението и колата се преобърнала в земеделска нива. Водачът, който е бил сам в автомобила, загинал на място.

Хулигани пребиха хърватски фенове в Борисовата градина

http://offnews.bg/news/n_1/n_401518.html

Футболни хулигани са пребили хърватски фенове в Борисовата градина, пише "Меридиан мач". Инцидентът е станал на 9 октомври, след началото на тренировката на „шахматистите" на стадион Васил Левски". Част от пострадалите хървати са били откарани с линейки в болница. Нападателите са отнели и знамената на гостите, след което са се снимали с тях пред стадиона на ЦСКА в Борисовата градина.  Според изданието става въпрос за привърженици на ЦСКА, които имат кръвна вражда с хърватските ултраси от 2003 година, когато България гостува в Загреб в евроквалификация, а фенове на Динамо (3агреб) пребиват с метални тръби група червени ултраси. Напрежението у нас се покачи и след публикации в хърватски медии, които определиха футболистите от българския отбор като "анонимни" и напълно непознати. Официалният щаб на хърватския отбор обаче подходи по съвсем друг начин. Представителите му заявиха, че трябва да се подходи сериозно към двубоя и да не се подценява играта на българите. Националите ни очакват мощна подкрепа от трибуните, а до момента са продадени над 20 000 билета. Очакват се и над 2000 привърженици на Хърватия. Над 800 полицаи ще са ангажирани с опазването на реда. Периметърът около стадиона отново ще бъде блокиран.

Б. Борисов : Никой не е бил мачкан от нас, показаха изборите

http://frognews.bg/news_77964/

„С този резултат олекват всякакви твърдения, че някой го било страх, някой бил мачкан”, каза Борисов на първата си прсконференция след изборите и изтъкна цифрите, изнесени от председателя на предизборния щаб, че ГЕРБ се е утвърдила като партия с над 1 млн. избиратели.

Носилките на спешна помощ не издържат хора над 80 кг, лекарите в шок

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4360150

Лекарите и сестрите от Спешна помощ са в шок, че може да им се наложи да носят пациенти с наднормено тегло на ръце. Вчера стана ясно, че линейките може да возят болни само до 80 килограма, а носилките също не издържат и често се чупят или огъват. Лекарите и сестрите от Спешна помощ са в шок, че може да им се наложи да носят пациенти с наднормено тегло на ръце. Вчера стана ясно, че линейките може да возят болни само до 80 килограма, а носилките също не издържат и често се чупят или огъват. "Как ще се справяме. Представете си двуметров мъж, който тежи 120 кг.

2,5 милиона гърци без здравни осигуровки

http://www.grreporter.info/25_miliona_grci_bez_zdravni_osigurovki/16223

Според официалните данни на министерството на здравеопазването, от януари до юли тази година разходите за болнично лечение на социално слаби граждани във всички държавни здравни заведения в страната възлизат на 65,8 милиона евро

прочети повече

ГЕРБ отсвири ДПС - не ги искат за партньор

http://www.bnews.bg/article-118694

ГЕРБ с подкрепа ДПС няма да управлява и няма да направим правителство. Това обяви нескромно и видимо улеснен лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на първата официална пресконференция след изборите на 5 октомври. Преди началото журналистите бяха подложени на тотална проверка с детектори, тараш на чантите - мерки за сигурност предвид присъствието на първия човек в партията.

ГЕРБ се обяви за коалиционен кабинет на споделената отговорност без БСП и ДПС

http://www.mediapool.bg/gerb-se-obyavi-za-koalitsionen-kabinet-na-spodelenata-otgovornost-bez-bsp-i-dps-news225822.html

Коалиционен кабинет на споделената отговорност, без БСП и ДПС, с ясно подписано споразумение. Такива компромисни преговори ще водят тройка дами от ГЕРБ в опит да бъде съставено стабилно правителство. Това обяви лидерът на партията Бойко Борисов на първата си пресконференция след победата на парламентарните избори. Борисов не е готов на компромис да не е премиер в бъдещия кабинет, но заместникът му Цветан Цветанов няма да бъде вътрешен министър. Правителство на споделената отговорност означава бъдещият коалиционен партньор да има свои министри в кабинета, обясни Борисов. Той е дал пълни права на Цецка Цачева, Румяна Бъчварова и Менда Стоянова да водят компромисни преговори за съставянето на новия кабинет. Спрял се на тях, защото трите били най-умерените и опитните в изпълнителната комисия на ГЕРБ. „Дал съм им пълните права да вземат решения на място“, каза Борисов. Без БСП и ДПС в новия кабинет ГЕРБ няма да прави правителство с БСП и ДПС, стана ясно още от обясненията на Борисов. Лидерът на ГЕРБ използва на няколко пъти математиката, за да обясни защо това е невъзможно. Причината да не може да бъде съставен кабинет с БСП е слабия резултат на левицата на изборите. Математическият сбор показва, че ГЕРБ и БСП имат 123 депутати, което не е стабилно правителство, обясни Борисов.  По думите му ако левицата е имала 80 депутати, а ГЕРБ – около 100, то тогава е бил възможен кабинет по германски модел. Така че „техният слаб резултат води до нестабилност“, каза Борисов. С ДПС няма да правим кабинет, каза Борисов. Той предупреди партията на Ахмед Доган, че ако не си вземе поука и продължи да се заиграва с националистическия вот никой няма да иска да управлява с тях. Реформаторският блок пък трябва да знае, че има граници, докъдето може да се стигне с компромисите, посочи Борисов. Урок от германския канцлер Лидерът на ГЕРБ се е консултирал с германския канцлер Ангела Меркел как се водят преговори при съставяне на коалиционен кабинет. Меркел обяснила на Борисов, че първо се преговаря по темите, по които има разбирателство между партиите. Въпросите, по които имат различия се оставят за последно, каза Борисов. Той не пожела да коментира евентуален състав на бъдещ кабинет. Резултатите от изборите – при ГЕРБ е най-добре Резултатите от парламентарните избори показват, че „при ГЕРБ е било най-добре, а пък който каквото ще да си говори“ – така Борисов разчете изборната победа на партията му, която обаче не успя да му донесе абсолютно мнозинство в парламента. „Видно е, че ГЕРБ е спечелил повече от втория и третия взети заедно ... Категорично няма избори в Европа да са спечелени с по-добър резултат“, каза Борисов. Очаквайте подробности

ГЕРБ настоява за споделена отговорност в управлението

http://www.mediapool.bg/gerb-nastoyava-za-spodelena-otgovornost-v-upravlenieto-news225822.html

Споделяне на отговорността в бъдещото управление – това е компромисът, с който ГЕРБ отива на преговори за съставяне на стабилно правителство, заяви лидерът на партията Бойко Борисов на първата си пресконференция след победата на парламентарните избори. По думите му споделената отговорност означава бъдещият коалиционен партньор да има свои министри в правителството. Преговорите ще се водят на светло в парламента пред очите на обществото, каза Борисов. Той е дал пълни права на Цецка Цачева, Румяна Бъчварова и Менда Стоянова да водят преговорите за съставянето на новия кабинет. Спрял се на тях, защото трите били най-умерените и опитните в изпълнителната комисия на ГЕРБ. "Дал съм им пълните права да вземат решения на място", каза Борисов. ГЕРБ няма да прави правителство с БСП и ДПС, стана ясно още от обясненията на Борисов. Лидерът на ГЕРБ използва на няколко пъти математиката, за да обясни защо това е невъзможно. Причината да не може да бъде съставен кабинет с БСП е слабия резултат на левицата на изборите. Математическият сбор показва, че ГЕРБ и БСП имат 123 депутати, което не е стабилно правителство, обясни Борисов.  По думите му ако левицата е имала 80 депутати, а ГЕРБ – около 100, то тогава е бил възможен кабинет по германски модел. С ДПС няма да правим кабинет, каза Борисов. Той предупреди партията на Ахмед доган, че ако не си вземе поука и продължи да се заиграва с националистическия вот никой няма да иска да управлява с тях. Реформаторският блок пък трябва да знае, че има граници, докъдето може да се стигне с компромисите, посочи Борисов. Очаквайте подробности

ГЕРБ няма да прави кабинет с БСП и ДПС

http://www.mediapool.bg/gerb-nyama-da-pravi-kabinet-s-bsp-i-dps-news225822.html

ГЕРБ няма да прави правителство с БСП и ДПС. Това стана ясно от думите на лидера на партията Бойко Борисов, който в момента дава първата си пресконференция след спечелването на парламентарните избори. При ГЕРБ е било най-добре – това показват резултатите от изборите, заяви още Борисов. Очаквайте подробности

Майката на Ана-Мария: Подадох молба за преглед при гинеколог, днес започваме работа с психолог

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4360161

Подадох молба да бъде извършен гинекологичен преглед на Ана-Мария и да се установи дали е имало сексуално насилие или не. Това каза пред Нова телевизия майката на 13-годишното момиче Радосвета Симеонова.
Според нея държавните институции бездействат. „Има 9 стъпки, които трябва да бъдат направени по закон от няколко държавни институции, Подадох молба да бъде извършен гинекологичен преглед на Ана-Мария и да се установи дали е имало сексуално насилие или не. Това каза пред Нова телевизия майката на 13-годишното момиче Радосвета Симеонова. Според нея държавните институции бездействат. „Има 9 стъпки, които трябва да бъдат направени по закон от няколко държавни институции,

Нова спортна зала изниква във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=266902

Нова, модерна спортна зала може да има Варна в следващите няколко години. Планът е комплексното съоръжение да се построи на мястото на сегашния комплекс Черно море, в който са зала "Христо Борисов" и зала "Владислав".

Опълченците превземат летището в Донецк, в ЕС са гневни и нервни

http://www.cross.bg/letishteto-donetzk-opulchentzite-1434351.html

/КРОСС/ Може да се смята, че опълченците от Донецката народна република вече са завършили активната фаза на операцията по установяване контрол над летището в Донецк, съобщиха от МО на ДНР за агенция „Интерфакс". Първият вицепремиер на републиката Андрей Пургин уточни, че за пълен контрол ще може да се говори, едва след като украинските военни бъдат изтласкани най-малко на 15 км от летището. В Донецк предполагат, че това може да стане до края на седмицата. Независимо от обявеното примирие и споразумението, което изисква създаване на буферна зона и изтегляне на тежката артилерия, украинските военни през последната седмица засилиха военното присъствие на летището, както с военна техника и боеприпаси, така и с жива сила. Въпреки многократните предложения на опълченците за спиране на огъня, за да се предотврати излишното кръвопролитие, наказателните отряди, в които се сражават известните със своята жестокост бандеровци от „Десния сектор", така и полски наемници, отказаха. В четвъртък следобед боевете се ожесточиха и на летището избухнаха два големи пожара - в склад с горивно-смазочни материали, и бензиностанция. В Брюксел реагираха гневно и нервно на боевете за стратегическия обект. „ЕС ще въведе допълнителни санкции срещу Русия, ако силите на ДНР превземат летището в Донецк или Мариупол", съобщи Bloomberg

Кийра Найтли и Бенедикт Къмбърбач блеснаха на премиерата на ИГРА НА КОДОВЕ в Лондон

http://cinema.actualno.com/Kijra-Najtli-i-Benedikt-Kymbyrbach-blesnaha-na-premierata-na-IGRA-NA-KODOVE-v--London-news_54159.html

58-то издание на един от най-престижните филмови фестивали – този в Лондон, беше открито от едно от най-дългоочакваните заглавия на годината – "Игра на кодове". Най-впеч...

Бареков остава евродепутат

http://politics.actualno.com/Barekov-ostava-evrodeputat-news_54161.html

Председателят на България без цензура Николай Бареков се отказа да става депутат в Народното събрание и ще остане евродепутат. Централната избирателна комисия е одобрила днес заявленията му, с които и...

Докога институциите ще прикриват насилието над деца - подробности

http://society.actualno.com/Dokoga-instituciite-shte-prikrivat-nasilieto-nad-deca---podrobnosti--news_54163.html

Десетки души, включително и родители на деца с аутизъм, се събраха на протест днес пред сградата на МОН днес в подкрепа на Ана-Мария и за правата на всички деца в България. Протестът е мирен. Няма ви...

Строят нова автогара в Търговище

http://targovishte.actualno.com/Strojat-nova-avtogara-v-Tyrgovishte-news_54162.html

Втора автогара ще бъде построена в Търговище. Тя ще се намира на улица „Скопие” близо да битака и работническия стадион. Решението беше взето на редовната сесия на Общинския съве...

Съдър оправда Бареков за обидата към Борисов

http://politics.actualno.com/Sydyr-opravda-Barekov-za-obidata-kym-Borisov-news_54164.html

Софийският районен съд (СРС) оправда Николай Бареков по дело за обида, заведено от Бойко Борисов за това, че го нарекъл "тъп", предаде БГНЕС. В частната тъжба Бойко Борисов съди Николай ...

Велосипедистът пострадал в катастрофа бере душа, шофьорът бил пиян

http://pik.bg/велосипедистът-пострадал-в-катастрофа-бере-душа-шофьорът-бил-пиян-news235864.html

Велосипедистът пострадал в катастрофа бере душа, шофьорът бил пиян

81-годишен дядо и пострадалият велосипедист при ПТП, при село Ябълково, за което Ви информирахме вчера. Той отнел предимство на лек автомобил "Фолксваген". 

Тестът за употреба на алкохол на водача на фолксвагена е отчел резултат 1.27 промила алкохол в издишаните пари, информират от ОД МВР- Кюстендил. 

Велосипедистът е настанен в кюстендилската болница с множество наранявания и с опасност за живота. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Кюстендил.

Пиян шофьор удари дядо с велосипед

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4360155

81-годишен дядо на велосипед е пострадал сериозно при катастрофа до кюстендилското село Ябълково, съобщи Дарик. Той отнел предимство на лек автомобил "Фолксваген".
Тестът за употреба на алкохол на водача на автомобила е отчел 1.27 промила.
Велосипедистът е настанен в кюстендилската болница с множество наранявания и с опасност за живота. 81-годишен дядо на велосипед е пострадал сериозно при катастрофа до кюстендилското село Ябълково, съобщи Дарик. Той отнел предимство на лек автомобил "Фолксваген". Тестът за употреба на алкохол на водача на автомобила е отчел 1.27 промила. Велосипедистът е настанен в кюстендилската болница с множество наранявания и с опасност за живота.

Майката на Ана-Мария: Подадох молба за гинекологичен преглед

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4360141

Подадох молба да бъде извършен гинекологичен преглед на Ана-Мария и да се установи дали е имало сексуално насилие или не. Това каза пред Нова телевизия майката на 13-годишното момиче Радосвета Симеонова.
Според нея държавните институции бездействат. „Има 9 стъпки, които трябва да бъдат направени по закон от няколко държавни институции, Подадох молба да бъде извършен гинекологичен преглед на Ана-Мария и да се установи дали е имало сексуално насилие или не. Това каза пред Нова телевизия майката на 13-годишното момиче Радосвета Симеонова. Според нея държавните институции бездействат. „Има 9 стъпки, които трябва да бъдат направени по закон от няколко държавни институции,

Пиян шофьор удари дядо с велосипед

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4360152

81-годишен дядо на велосипед е пострадал сериозно при катастрофа до кюстендилското село Ябълково, съобщи Дарик. Той отнел предимство на лек автомобил 81-годишен дядо на велосипед е пострадал сериозно при катастрофа до кюстендилското село Ябълково, съобщи Дарик. Той отнел предимство на лек автомобил "Фолксваген". Тестът за употреба на алкохол на водача на автомобила е отчел 1.27 промила. Велосипедистът е настанен в кюстендилската болница с множество наранявания и с опасност за живота.

Кадиев пита. И хората му отговарят... във Фейсбук

http://www.cross.bg/gerb-koalitziya-opozitziya-1434352.html

/КРОСС/Съгласни ли сте БСП да започне коалиционни преговори с ГЕРБ и ако се стигне до коалиционно споразумение то да бъде подложено на вътрешнопартиен референдум? Този въпрос постави Георги Кадиев в социалната мрежа Фейсбук. Отговорите са два възможни: ДА и НЕ. Към 10.20 тази сутрин резултатът е: 40 гласа "Не" и 256 гласа "Да". Дори и да не сте от БСП, но се интересувате какво става вляво, гласувайте. Вашето мнение е единственото важно в момента, приканва в профила си Кадиев.  Освен да гласуват потребителите на мрежата имат възможност да коментират посочените от тях отговори: Основанията на тези, които са "Категорично "ПРОТИВ"!" преговори на БСП с ГЕРБ са следните: Не! С мутри не се преговаря. Категорично не! Това ще убие и малкото останал авторитет на партията след коалицията с ДПС! Не бсп са се доказа ли като коалиция без кулгура. Не. Нямате нито дисциплината на SPD нито крайно лявото на Die Linke. Партията ви ще се обезличи при такава коалиция. Коалицията с герб ще ви погуби окончателно като партия. Винаги негативите ги отнася бсп. Вътрешно партийно преустройство и конструктивна опозиция ви е нужна. Свежи глави и умове. Никакви преговори с мутрите! Пак ли харакири, както с ДПС. И все пак, ако "мъдрите" глави отидат на жертвоприношение, да се направи Реферундум! И дума да не става! Мястото на БСП е в опозиция - там, където я пратиха избирателите й

И Деница Гаджева от "Атака" отказа да е депутат

http://frognews.bg/news_77962/

Атакистката Деница Гаджева от "Атака", която бе до Волен Сидеров в 42-ото Народно събрание, се отказва от депутатско място в новия парламент.

Емил Хърсев: По-евтино ще е КТБ да бъде спасена

http://econ.bg/Новини/Емил-Хърсев-По-евтино-ще-е-КТБ-да-бъде-спасена_l.a_i.575622_at.1.html

Все още е по-евтино както за държавата, така и за данъкоплатците, КТБ АД да бъде спасена, а не да се обяви в несъстоятелност. Това заяви в ефира на...

Мистър България избухна: Влюбен съм в Коприна!

http://www.bnews.bg/article-118693

Мистър България 2009 Мартин Мартинов се похвали с ново гадже и е силно влюбен в нея, два дни след като го изхвърлиха от "ВИП Брадър".

М. Радева за Фрог: ДПС стана символ на недъзите на прехода

http://frognews.bg/news_77963/

Тези дни в интервю казах, че политическата ни система е пред фалит и не очаквах, че до края на деня ще получа преки доказателства за това. Съгласна съм, че резултатите от изборите трябва да се приемат, а не да бързаме да ги оспорваме на следващия ден. Обаче, когато ти не си убеден, че тези народни представители са избрани честно и, че те наистина са твоите представители, как да подкрепиш резултатът, коментира пред Фрогнюз социологът Мира Радева народното недоволство от възможността Александър Методиев – Бат Сали от ДПС да стане депутат и в следващото Народно събрание.

Дилам Русеф изостава в допитванията преди балотажа в Бразилия

http://offnews.bg/news/n_1/n_401493.html

Президентът на Бразилия Дилма Русеф изостава след конкурента си Аесио Невеш в последните социологически допитвания преди президентските избори на 26 октомври, съобщават бразилски медии, цитирани от световния печат.  Невеш, който преобърна прогнозите елиминирайки еколога и бивш главен претендент Марина Силва при гласуването на първия кръг в неделя, получава 46% подкрепа срещу 44% за Русеф, според проучванията на две социологически агенции за телевизия Globo и вестник Estado de Sao Paulo. Разликата от 2%, колкото е и възможната грешка в данните, поставя двамата кандидати в ситуация в равни резултати. 6% от избирателите са заявили в допитванията, че няма да гласуват, а четири процента все още не са решили за кого да дадат своя глас. На президентския вот в Бразилия на 5 октомври Дилма Русеф спечели доверието на 41.4% от гласувалите, докато нейният подгласник Аесио Невес от социалдемократическата партия получи 33,7% подкрепа. Балотажът на президентския вот ще се проведе на 26 октомври.

Венета Райкова влиза в голо шоу?

http://web.barometar.net/65409/

Кръшната Венета Райкова се готви за поредния си завой в кариерата на малкия екран. Наскоро блондинката е получила съблазнителна оферта да води голо шоу по голяма национална телевизия. В момента миньончето от Попово се изявява като баш „Голямата уста“ – коментарното предаване, което тече паралелно с „ВИП Брадър“, пише “Всеки ден“. За нейно съжаление обаче [...]

Заловен е един от най-големите наркобосове в Mексико

http://www.cross.bg/fyentes-meksiko-arestyvan-1434350.html

/КРОСС/ Висенте Карийо Фуентес, лидерът на мексиканския наркокартел Хуарес, една от най-силните престъпни организации в страната, е нил арестуван, съобщиха от правителството на Мексико, предава BBC. Фуентес, известен като Вицекралят, е бил задържан вчера в северния мексикански щат Коауила. Арестът е последният от серията задържани наркобосове в Мексико тази година. Висенте Карийо Фуентес пое работата от брат си Амадо Фуентес, който загина при загадъчни обстоятелства през 1997 година по време на пластична операция. Хуарес води война с картела Синалоа за контрол на артериите за трафик до САЩ. ФБР на САЩ бе обявило награда от 5 милиона долара за информация, която би довела до залавянето на наркобоса. На 16 август 2000 година съд в щата Тексас повдигна срещу престъпника 46 обвинения в трафик на наркотици, пране на пари и организиране на убийства. На 2 октомври в Мексико бе арестуван лидерът на друг водещ наркокартел в страната - "Белтран Лейва" - Хектор Белтран.  

Правят ефектно осветление на големите Римски терми във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=266898

Ефектно осветление ще озарява нощем големите Римски терми във Варна. То ще представлява система от монтирани по различен начин прожектори, като управлението им ще се осъществява от три нови електрически табла с изградена към тях площадкова мрежа от кабели за захранване на прожекторните групи, обясняват от ОП „Инвестиционна политика”.

Кредитополучателите променят нагласите си

http://www.investor.bg/bylgariia/451/a/kreditopoluchatelite-promeniat-naglasite-si-181625/

Те са все по-добре запознати с предлаганите условия и търсят продукти с добавена стойност, констатират от Пощенска банка

Закопчаха двама, свили 570 лева от къща

http://pik.bg/закопчаха-двама-свили-570-лева-от-къща-news235860.html

Закопчаха двама, свили 570 лева от къща

Двама мъже от с. Яхиново са задържани от служители на РУ Дупница за извършена кражба на пари от къщата на жител на Тополница. По данни на заявителя отнетата сума е 570 лв.

Служителите на реда установили извършителите за по-малко от час след подаването на сигнала. Те са на 24 и 25 години, били в заведение в съседно село. Ще останат в полицейския арест 24 часа. Работата по случая продължава РУ Дупница.

Георги Кадиев поиска оставки в ръководството на БСП,били задължителни

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4360143

"Оставката на Изпълнителното бюро на БСП вече не е достатъчна, тя е задължителна. Нужно е да се направят промени – има тежка загуба, не може да се минава с тривиални мерки, трябват радикални решения, да се изчиства до костта, докато се стигне до дъното". Това каза Георги Кадиев от БСП в предаването „Здравей, България” на Нова телевизия. "Оставката на Изпълнителното бюро на БСП вече не е достатъчна, тя е задължителна. Нужно е да се направят промени – има тежка загуба, не може да се минава с тривиални мерки, трябват радикални решения, да се изчиства до костта, докато се стигне до дъното". Това каза Георги Кадиев от БСП в предаването „Здравей, България” на Нова телевизия.

Родители протестират срещу насилието над деца

http://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/roditeli-protestirat-sreshtu-nasilieto-nad-deca-6024469

Целта е да се изрази недоволството на родителите от подценяването на проблемите на техните деца

Проф. Кантарджиев : Няма опасност от Ебола от Македония

http://frognews.bg/news_77961/

В България не трябва да се притесняваме заради починалия в Македония, за който има съмнения, че е бил болен именно от Ебола. Това каза в студиото на Нова телевизия Тодор Кантарджиев, шеф на Центъра по заразни и паразитни болести.

Ало измамници изпържиха баба с 1000 лева и дядо с 1600 лева

http://pik.bg/ало-измамници-изпържиха-баба-с-1000-лева-и-дядо-с-1600-лева-news235858.html

Ало измамници изпържиха баба с 1000 лева и дядо с 1600 лева

85-годишна баба от Дупница е станала жертва на телефонна измама. По телефона й съобщили, че снаха й се нуждае от незабавна сложна операция и са нужни 12 хил. лв. Жената събрала 1000 и ги изпратила по непознат човек.

73-годишен мъж от с. Червен брег предал 1600 лв., след като получил обаждане по телефона със същия сюжет. Започнати са досъдебни производства по двата случая в РУ Дупница.

От МВР напомнят - Ако някой ви иска пари по телефона - за каквото и да било, бъдете сигурни, че ви мамят! Не си давайте спестяванията, събирани с много труд и лишения на измамници. Опитайте да се свържете с близките си хора, за които ви съобщават, че са в беда. Звънете незабавно на тел. 112.

Георги Кадиев: Оставката на ръководството на БСП вече е задължителна

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4360134

"Оставката на Изпълнителното бюро на БСП вече не е достатъчна, тя е задължителна. Нужно е да се направят промени – има тежка загуба, не може да се минава с тривиални мерки, трябват радикални решения, да се изчиства до костта, докато се стигне до дъното". Това каза Георги Кадиев от БСП в предаването „Здравей, България” на Нова телевизия.

Защо никой не гласува в село Долни Цибър

http://www.dnevnik.bg/izbori2014/2014/10/10/2397288_zashto_nikoi_ne_glasuva_v_selo_dolni_cibur/?ref=rss


Вторник, 30 септември петима охранители от "Делта Гард" (фирмата охранява част от земите в района) спират няколко души от село Долни Цибър на моста, близо до селото. След проверка на съдържанието в каруцата им, започва да бият, стига се до стрелба и трима ранени. Причината - според охранителите спрените мъже са откраднали царевица. Те твърдят, че са носели цимент.

Пристига и полиция, но по думите на жителите на село Долни Цибър, гардовете дори стреляли по тях и по кмета, който...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване