АТИС одобри пътна карта за зона за свободна търговия

http://www.vesti.bg/novini/atis-odobri-pytna-karta-za-zona-za-svobodna-tyrgoviia-6027156

Срещата на върха на лидерите от Азиатско-Тихоокеанския регион одобри подкрепено от Пекин предложение за широка зона на свободна търговия в региона, съобщи китайският президент Си Цзинпин, който е домакин на срещата.

Петима са пострадали при взрив в автомобилен сервиз в Айтос

http://www.mediapool.bg/petima-sa-postradali-pri-vzriv-v-avtomobilen-serviz-v-aitos-news227048.html

Петима души са пострадали при взрив в ремонтна работилница в Айтос, съобщиха от полицията в Бургас. Инцидентът е станал в понеделник около 20 часа.   Пострадалите са получили изгаряния в областта на ръцете и лицето, но са без опасност за живота. Всички са прегледани и освободени за домашно лечение.   Работилницата е собственост на 54 годишния С.К. В нея 30-годишният И.К. е извършвал ремонт на автомобила си "Ауди" А 8. По време на ремонта е пламнала газова бутилка и се е взривила. Огънят е потушен от собственика на ремонтираната лека кола.   Пострадалите са приятели на 30-годишния мъж.

Реформаторите ще бъдат претопени, коалицията с ГЕРБ е обречена

http://www.bnews.bg/article-121481

Участва се в създаването на някакъв нов фермент - от мръсните чорапи на ГЕРБ трябва да се извари ракия и да се изпие от Реформаторите, каза скулпторът и допълни, че предпочита да вдигне наздравица с лимонада.

Окончателни резултати от изборите в Украйна: Печели Блокът на Порошенко

http://www.moreto.net/novini.php?n=270311

Блокът на Петро Порошенко печели вота в Украйна. Това показват резултатите от обработените на 100% бюлетини. Пропрезидентската формация ще има 132 от 450 места в парламента, съобщават от ЦИК. Резултатите показват, че Блокът на Петро Порошенко ще има 63 депутати по пропорционалната система и други 69 по мажоритарния вот.

Цигарите поскъпват

http://www.cross.bg/-a-finansovoto-ministerstvo-1439181.html

/КРОСС/Акцизът на цигарите ще започне да поскъпва от 2016-а година. Това става ясно от внесени промени в Закона за ДДС от финансовото министерство, съобщава БНР. Въпреки очакванията увеличението да започне от догодина от финансовото министерство предлагат това да стане чак от 2016-а година и да приключи през 2018-а година, когато ставката не трябва да бъде по-малка от 177 лева за 1000 къса.  

Видео: Новините в 100 секунди

http://www.dnevnik.bg/video/2014/11/11/2416984_video_novinite_v_100_sekundi/?ref=rss


Рубриката на БНТ "Новините в 100 секунди" можете да гледате и на "Дневник.бг". Емисията се подготвя специално за интернет.

Акцентите от новините в 12 часа:

Растеж на икономиката през 2015 година, но не в желаните размери. Това прогнозира в студиото на "Денят започва" финансовият министър Владислав Горанов. 

Правителството се събра на първо заседание. 

Тефтерчето на Филип Златанов с указания как да се действа срещу определени политици, бизнесмени и...

Куче хипнотизира десетки хора с поглед

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4419908

Кристина Ленън твърди, че кучето ? Принцес от порода немски шпиц може да хипнотизира хора само като ги гледа в очите, съобщи в. Кристина Ленън твърди, че кучето ? Принцес от порода немски шпиц може да хипнотизира хора само като ги гледа в очите, съобщи в. "Дейли мейл". Тя обяснява това умение на любимката си с вродената способност на кучетата да хипнотизират жертвите си. Не всички кучета обаче могат да доведат човек до транс. Необходима е специална дарба.

Лиляна Павлова очаква големи загуби по "Регионално развитие"

http://www.dnevnik.bg/biznes/2014/11/11/2416912_liliana_pavlova_ochakva_golemi_zagubi_po_regionalno/?ref=rss


По спряната от Брюксел Оперативна програма "Регионално развитие" ще има големи загуби, обяви в интервю пред "Стандарт" министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова, като допълва, че "цифрите са плашещи". От Министерството щели да се вземат мерки да се минимизират загубите като проекти, които няма  да станат бъдат заменени с други.

Павлова посочва, че от 1.5 година нищо не е правено по програмата за енергийна ефективност и така санирането е било поставено на трупчета за този...

Цигара предизвикала експлозията в сервиза в Айтос

http://frognews.bg/news_79994/

Младежите, ранени при експлозията на газ сервиза в Айтос, са поправяли колата на сина на собственика в извън работно време, обясниха очевидци. Шестимата се събрали в помещението на приятелска среща. Едното от момчетата запалило цигара, което възпламенило газта, изтичаща от автомобила. Днес бащата на Иван Ковачев разчистваше последиците от експлозията.

Автомобил помете 25-годишна пешеходка във Варна

http://pik.bg/автомобил-помете-25-годишна-пешеходка-във-варна-news248376.html

Автомобил помете 25-годишна пешеходка във Варна

25-годишна жена е била блъсната на пешеходна пътека от „Сеат“ с варненска регистрация, съобщиха от пресцентъра на полицията.

Сигнал за инцидента е подаден в 11,10 часа. Жената пресичала на пешеходната пътека на кръстовището на ул. „Пирин“ и „Македония“.

В момента движението е затруднено в този участък в посока бул. „Цар Освободител“, съобщава „Петел.бг”.

Въпреки че местопроизшествието в момента е заградено с полицейски конуси, на мястото има екип униформени, които изясняват обстоятелствата, довели до инцидента.

Пометената пешеходка след удара е била контактна, но е отведена с линейка в Спешния център на МБАЛ „Св. Анна“, където се уточнят травмите.

По данни на полицията сеатът е бил управляван от 51-годишен варненец. Дали жената не се е огледала както трябва, или пък шофьорът е допуснал нарушение, тепърва ще се изяснява. 


 

Повече от 18 часа лекари се борят за живота на родилка

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/4TpWQIa6KtE/

24-годишната жена е приета с най-тежкото усложнение в акушерството и гинекологията

24-годишна жена от Средец е постъпила по спешност на 10 ноември в МБАЛ „Черноморска – Бургас” с най-тежкото усложнение в акушерството и гинекологията – пълно преждевременно отлепване на плацентата и  фундроянтно развитие на ДИК синдром.

Тази сутрин в болницата в „Меден рудник” са пристигнали републикански консултанти по Акушерство, Гинекология и Анестезиология и интензивно лечение от МФ на Тракийския университет в Стара Загора и от УМБАЛ „Ст. Киркович”.

На пациентката е извършено оперативно родоразрешение по спешност. Преляти са й 16 сака прясно замразена плазма. Количествата кръв в Бургас, Сливен и Ямбол от постъпването й в болницата до сега вече са изчерпани, а тази сутрин са доставени последните 10 сака кръв от Стара Загора. Всеки желаещ да помогне като дари кръв може да го направи в Кръвния център в Бургас. Родилката е с кръвна група АВ положителен резус фактор.

Усилията на лекарските екипи да спасят живота на родилката продължават вече повече от 18 часа. Въпреки това състоянието на родилката продължава да бъде критично.

Куче хипнотизира десетки хора само с поглед

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4419893

Кристина Ленън твърди, че кучето ? Принцес от порода немски шпиц може да хипнотизира хора само като ги гледа в очите, съобщи в. "Дейли мейл".
Тя обяснява това умение на любимката си с вродената способност на кучетата да хипнотизират жертвите си. Не всички кучета обаче могат да доведат човек до транс. Необходима е специална дарба. Кристина Ленън твърди, че кучето ? Принцес от порода немски шпиц може да хипнотизира хора само като ги гледа в очите, съобщи в. "Дейли мейл". Тя обяснява това умение на любимката си с вродената способност на кучетата да хипнотизират жертвите си. Не всички кучета обаче могат да доведат човек до транс. Необходима е специална дарба.

Чуждестранни медии напускат Русия

http://www.investor.bg/medii/455/a/chujdestranni-medii-napuskat-rusiia-183557/

CNN напуска страната до края на годината, а норвежката инвестиционна група Skagen продава дела си в CTC Media

Nikkei прехвърли 17 000 пункта за първи път от 2007 г.

http://www.investor.bg/aziia/336/a/nikkei-prehvyrli-17-000-punkta-za-pyrvi-pyt-ot-2007-g-183559/

Капитализацията на Hyundai Motor се покачи с 6% след новината за обратно изкупуване на стойност 413 млн. долара

Китайци плащат астрономически суми за късчета от метеорити

http://cosmos.actualno.com/Kitajci-plashtat-astronomicheski-sumi-za-kyscheta-ot-meteoriti-news_59708.html

Богати китайци са готови да похарчат цяло състояние за парче от метеорит, съобщава Франс прес. Новопоявилата се мания предизвика скок в цените и сътресение на световния пазар на метеорити. Петдесетгод...

Деница Николова и Иван Аспарухов ще бъдат зам.-министри в МРРБ

http://politics.actualno.com/Denica-Nikolova-i-Ivan-Asparuhov-shte-bydat-zam-ministri-v-MRRB-news_59709.html

Деница Николова и Иван Аспарухов ще бъдат заместник-министри в Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Пав...

Видинчанин нападна полицай с вила

http://crime.actualno.com/Vidinchanin-napadna-policaj-s-vila--news_59710.html

Жител на Видин е бил задържан вчера за срок от 24 часа. Срещу него е образувано досъдебно производство за хулиганство. Около 16.30 часа по пътя Видин-Новоселци мъжът, във видимо нетрезво състояние, ...

Съдът размрази обществената поръчка за третия лъч на метрото

http://society.actualno.com/Sydyt-razmrazi-obshtestvenata-porychka-za-tretija-lych-na-metroto-news_59712.html

Обществената поръчка за избор на изпълнители на централния участък от 3-ия лъч на метрото е размразена. Тя беше атакувана във Върховния административен съд (ВАС) от фирма, която оспорва метода за...

В спецсъда започна разпит на серийния убиец Сиси

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4419897

В спецсъда започна разпит на серийния убиец Сиси

В спецсъда започна разпита на серийния убиец Станислав Ангелов-Сиси, осъден за три екзекуции. Той бе доведен при засилени мерки за сигурност като свидетел по делото срещу бандата за мокри поръчки от Перник, известна като Килърите 3. 
Преди него показания в препълнената зала 5 даде еди.... В спецсъда започна разпит на серийния убиец Сиси В спецсъда започна разпита на серийния убиец Станислав Ангелов-Сиси, осъден за три екзекуции. Той бе доведен при засилени мерки за сигурност като свидетел по делото срещу бандата за мокри поръчки от Перник, известна като Килърите 3. Преди него показания в препълнената зала 5 даде еди....

Бос от Формула 1 се сгоди за спайс Гери Халиуел

http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2014/11/11/2416906_bos_ot_formula_1_se_sgodi_za_spais_geri_haliuel/?ref=rss





Бившата певица от британската поп група "Спайс Гърлс" Гери Халиуел се е сгодила за боса от Формула 1 Кристиян Хорнър, съобщи британската преса.

Новината бе открита на страниците за кратки обяви за семейни събития в лондонския "Таймс". В текста се казва, че 42-годишната Халиуел се е сгодила за 40-годишния директор на екипа на "Ред Бул", но не е посочена дата.

Двамата са приятели от 2009г., а от март тази година започнаха публично да се появяват като...

Горя апартамент във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=270339

Апартамент, намиращ се в ж.к. Вл. Варненчик, е горял през изминалото денонощие, съобщиха от полицията за Moreto.net. Сигнал за инцидента е подаден на 10 ноември, около 20:55 часа. Причината за пожара е неправилно използване на нагревателен уред.

„Бургас около мен“ търси посланието на твоята фотография

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/9yKAQMauMM4/

За четвърти пореден път инициативата “Бургас около мен” събира в изложба снимки на любители и професионални фотографи от Бургас и региона.  По традиция тя ще бъде експонирана в КЦ “Морско Казино” на 5-ти декември от 18.00 часа.

Срокът за изпращане на фотографиите е 20-ти ноември. Регистрация и изпращане на кадрите се случва на адрес:

http://factor.bg/Burgas_exhib_20141205.php

За участие се допускат  фотографии от всякакъв вид – портрети, пейзажи, репортажи и други – важно е изображението да разказва интересна за бургазлии история, да показва лична гледна точна към специфични или важни за Бургас места, хора или събития.

Участието няма конкурсен характер. Единствената селекция, която ще бъде направена, е да се отсеят фотографиите, които не покриват техническите критерии за печат в размер А3+ (33/48 см), фотографиите, които не отговарят на идеята на изложбата или не са подходящи за показване пред аудитория от всички възрасти. Селекцията ще бъде направена от представители на Бургаска фотографска общност.

Всеки участник може да изпрати до три снимки. Фотографиите от официалната селекция за изложбата ще бъдат отпечатани в Esstetic Studio на принтер Epson Stylus Pro 9900 с пигментни мастила UltraChrome HDR, на артистични медии Hahnemuehle – гаранция за най-високо възможно качество и дълготрайност на изображенията. По време на официалното откриването, на всеки участник в изложбата ще бъде връчено и по едно копие на фотографията му, попаднала в официалната селекция, което ще бъде отпечатано по същия начин, както и копието за изложбата, като знак на благодарност от страна на организаторите, за Вашата подкрепа.

Събитието се радва на голям интерес, а за всички реализирани изложби важи правилото броят на участниците тенденциозно да нараства. Така първото издание на изложбата участват през 2010 година събира 53 фотографи, а през изминалата 2013 година броят на желаещите да видят свои кадър в селекцията на изложбата достига 94 бургаски творци.

* Всеки, желаещ да участва, може да получи безплатна консултация относно подготовката на кадрите за печат от Естетик Студио – гр. Бургас, ул. Патриарх Евтимий 1, тел.: 0896 679 121

Костов вижда поне пет риска пред новия кабинет

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/11/11/2416929_kostov_vijda_pone_pet_riska_pred_noviia_kabinet/?ref=rss


Бившият премиер и бивш лидер на ДСБ Иван Костов описа поне пет риска пред новия кабинет на срещна с жители на Монтана, съобщи БТА. Според него първият подводен камък е евентуалното приемане на ДПС за скрит или спящ партньор.

Друг риск е недоверието на някои от партиите, участващи в правителството, към неговия премиер Бойко Борисов. Следващ риск според бившия премиер е способността на правителството да направи необходимите реформи.

"Секторите, в които има най-голяма нужда...

Иван Костов: За правителството ще е голям риск, ако приеме, че ДПС е скрит партньор

http://www.mediapool.bg/ivan-kostov-za-pravitelstvoto-shte-e-golyam-risk-ako-prieme-che-dps-e-skrit-partnyor-news227047.html

Новото правителство е изправено пред няколко риска, които трябва да преодолее, за да има успешно управление, коментира бившият премиер и бивш лидер на ДСБ Иван Костов. "Първият риск е това да приеме, че ДПС е скрит или спящ партньор", каза Костов по време на посещение в Монтана. Според него в момента в българското общество има голямо недоверие към ДПС и ако то разпознае някакво участие на ДПС във властта, то това няма да е добре за правителството. Друг риск е недоверието на някои от партиите, участващи в правителството, към неговия премиер Бойко Борисов. Ако Борисов даде поводи за недоверие в него, каквито е давал в миналото, това пак няма да е добре за кабинета, коментира Костов, цитиран от БТА. Следващ риск според бившия премиер е способността на правителството да направи необходимите реформи. Секторите, в които има най-голяма нужда от реформи - здравеопазване, образование и съдебна система, са в ръцете на реформаторите. Защо изявените фигури на ГЕРБ не се наеха да застанат начело на тези министерства, попита риторично Костов. Следващи рискове за правителството са усложнената външна обстановка - двете войни в близост до нашата граница и бежанците. Риск е и тежкото наследство от предишните управляващи, обяви бившият премиер. Той коментира, че обстановката пред новото правителство е сложна и то трябва да се справи, за да оправдае направения компромис при сформирането си.

Иван Костов: За правителството ще е голям риск, ако приеме,че ДПС е скрит партньор

http://www.mediapool.bg/ivan-kostov-za-pravitelstvoto-shte-e-golyam-risk-ako-priemeche-dps-e-skrit-partnyor-news227047.html

Новото правителство е изправено пред няколко риска, които трябва да преодолее, за да има успешно управление, коментира бившият премиер и бивш лидер на ДСБ Иван Костов.   "Първият риск е това да приеме, че ДПС е скрит или спящ партньор", каза Костов по време на посещение в Монтана.   Според него в момента в българското общество има голямо недоверие към ДПС и ако то разпознае някакво участие на ДПС във властта, то това няма да е добре за правителството.   Друг риск е недоверието на някои от партиите, участващи в правителството, към неговия премиер Бойко Борисов.   Ако Борисов даде поводи за недоверие в него, каквито е давал в миналото, това пак няма да е добре за кабинета, коментира Костов, цитиран от БТА.   Следващ риск според бившия премиер е способността на правителството да направи необходимите реформи.   Секторите, в които има най-голяма нужда от реформи - здравеопазване, образование и съдебна система, са в ръцете на реформаторите. Защо изявените фигури на ГЕРБ не се наеха да застанат начело на тези министерства, попита риторично Костов. Следващи рискове за правителството са усложнената външна обстановка - двете войни в близост до нашата граница и бежанците. Риск е и тежкото наследство от предишните управляващи, обяви бившият премиер.   Той коментира, че обстановката пред новото правителство е сложна и то трябва да се справи, за да оправдае направения компромис при сформирането си.

Спадът в цените на Гърция продължава

http://www.vesti.bg/novini/spadyt-v-cenite-na-gyrciia-prodylzhava-6027154

Потребителските цени в Гърция през октомври са спаднали с 1,7% спрямо септемврийското намаление от 0,8%, показва гръцката статистика.

Канадска компания подготвя мисия до Марс

http://www.vesti.bg/tehnologii/nauka-i-tehnika/kanadska-kompaniia-podgotvia-misiia-do-mars-6027150

Главната цел на мисията е да продължи усилията на "Кюриосити", "Спирит" и "Опортюнити", които са изследвали само няколко места на Марс

Актуализация на бюджета - трети опит

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4418968

Каквито и политически аргументи да се предлагат срещу евентуалната актуализация на държавния бюджет за тази година, едно е ясно - тя просто трябва да се случи.
Тепърва ще се търсят причините държавата да стигне до сегашното положение, но пари няма за важни сектори, а не просто за глезотии и разкош.

Това впрочем е третият опит да се поправи бюдж Каквито и политически аргументи да се предлагат срещу евентуалната актуализация на държавния бюджет за тази година, едно е ясно - тя просто трябва да се случи. Тепърва ще се търсят причините държавата да стигне до сегашното положение, но пари няма за важни сектори, а не просто за глезотии и разкош. Това впрочем е третият опит да се поправи бюдж

След дъждовете: Свлачище спря влакове, пускат ги след дни

http://www.bnews.bg/article-121478

За цялостно решение на проблема, с оглед на предстоящите дъждове, ще бъде извършено контролирано сваляне на скално-земна маса, надвиснала над участъка и опасна за движението.

Божинов още отчайва в Тернана, игра само 16 минути

http://www.bnews.bg/article-121477

Бившият нападател на Левски остана само 16 минути на терена, въпреки че влезе като резерва половин час преди края на срещата.

Джоли подари на Брад Пит пишещата машина на Хемингуей

http://www.cross.bg/mashina-dzholi-hemingyeii-1439180.html

/КРОСС/Анджелина Джоли купи пишещата машина на Хемингуей.  Популярната актриса плати 250 000 долар за „Underwood" на писателя и я подари като сватбен подарък на съпруга си Брад Пит, съобщи tmz.com. Първоначално Джоли искала да вземе тази на Тенеси Уилям, но тя вече била продадена. Това е последната машина, на която е работил големият писател Ърнест Хемингуей. Той писал на нея в края на 30-те години и именно на нея е създал един от най-добрите му романи „За кого бие камбаната", който е бил публикуван през 1940-та. Скъпата вещ бе собственост на колекционера Стивън Собороф, който притежава пишещите машини на Джон Ленън, Мерилин Монро, Джери Сийгъл и много други знаменитости.  

Екшън! Тютюнопроизводители се биха за безплатни чулове в село Дебрен

http://pik.bg/екшън-тютюнопроизводители-се-биха-за-безплатни-чулове-в-село-дебрен-news248375.html

Екшън! Тютюнопроизводители се биха за безплатни чулове в село Дебрен

Истински екшън се разигра в центъра на село Дебрен, съобщи struma.bg.

Причината бе стартиралото раздаване на безплатни чулове за консервирането на скалъпения тютюн от тазгодишната реколта.

В селото се появи товарна кола, която изхвърли на площада едно количество чулове, като обяви, че фирмата е решила да дава по 7 чула на декар за реколтата за тази година на дебренските производители.

Моментално след това колата на фирмата си тръгна и на площада с чуловете остана да се разправя кметът на Дебрен Изер Чаушев. Той обяви процедурата по раздаването - по азбучен ред на регистрираните тютюнопроизводители.

Оттам започна и екшънът - много от чакащите направо си взеха чулове, без да чакат ред, напъхваха ги в колите си и въобще не се интересуваха от призивите на кмета. Чаушев заплаши, че ще извика полиция, но това въобще не притесни решените на крайност със сила да си вземат чулове.

Над 200 тютюнджии чакаха да получат необходимия амбалаж, но не всички успяха. Все пак производителите на Дебрен са доволни, че тази година изкупната кампания е започнала в началото на този месец, за разлика от миналата година, когато тя стартира чак през втората половина на декември.

Свлачище спря движението на влаковете между Плачковци и Кръстец

http://www.cross.bg/dvizhenieto-krustetz-ekipi-1439179.html

/КРОСС/Свлачище спря движението на влаковете между гарите Плачковци и Кръстец. От 8 ч. Тази сутрин композициите не се движат по това направление, съобщиха от Национална компания железопътна инфраструктура (НКЖИ). Аварийни екипи разчистват релсите. За цялостно решение на проблема, с оглед на предстоящите дъждове, ще бъде извършено контролирано сваляне (обрушване) на скално-земна маса, надвиснала над участъка и опасна за движението, посочват още от НКЖИ. Очаква се работата на възстановителните екипи да приключи до два дни.  

Търсят нотариуси за Перник и Трън

http://www.zapernik.com/pernik/tursyat-notariusi-za-pernik-i-trun_35598/

Перник и Трън ще участват в конкурса за нови нотариуси, който министърът на правосъдието Христо Иванов насрочи за 19 април 2015 година. Изпитът ще се проведе в 10:00ч.

Вакантните места в нашия регион са : за Перник - едно, а за Трън - две места.

Общо свободните места за нови нотариуси са 111 от 60 съдебни района. Желаещите да участват в конкурса за нотариуси трябва да предадат документите си в едномесечен срок, като заплатят и такса 50 лева. Кандидатите трябва да се представят...

Продължава

„Магистралата” – новият сингъл на „Диана Експрес”/аудио/

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/FLzR_bDXw6U/

Новият радиосингъл на група „Диана Експрес”, озаглавен „Магистралата”, излезе преди броени дни. Това е втори такъв през юбилейната 2014 г., когато легендарната формация празнува своята 40-годишнина на сцената. Идеята за това заглавие е на основателя Митко Щерев, който е композитор и аранжор на песента. Автор на стиховете е златното перо на родния рок Александър Петров. Двамата се познават повече 20 години. Освен че са добри приятели, те създават над 30 песни, предимно за млади изпълнители. Творческия тандем Щерев- Петров продължава да работи и сега. Най-популярната песен, която свързва Александър Петров с „Диана Експрес”, е „Пиано за сам”, записана в албум на групата през 1991 г. – продуциран от „Балкантон” и по финансови причини не издаден. Преди година баладата бе един от гвоздеите в юбилейния концерт на Александър Петров по случай 60-годишнината му.

По случай 40-годишния си юбилей „Диана Експрес“ има натоварена концертна програма, която, освен участията по клубове, включва най-малко два концерта на месец. От март т.г. до сега групата е изнесла над 20 рецитала. През октомври Митко Щерев, Илия Ангелов, Бисер Йосифов, Живко Топалов и Александър Георгиев концертираха в Габрово, Велико Търново, Севлиево и Лондон, а през ноември ще изнесат концерти в Благоевград – на 20-и и в Ямбол – на 27-и. „Длъжни сме да посетим всеки град в България, който има салон над 400 места”, коментира филмовият композитор на столетието Митко Щерев. „Един път заради юбилея и втори път заради това, че особено младите фенове обичат музиката ни, но не ни познават по лица”. До края на тази година в програмата на групата влиза издаването на диск „10 златни хита – 40 години „Диана Експрес” и голям концерт в София.

Задаръжаха 11 сирийци в Бургас

http://www.cross.bg/byrgas-raiiona-grazhdani-1439178.html

/КРОСС/11 сирийци са задържани в центъра на Бургас тази сутрин. Акцията бе потвърдена пред БНР от Областната дирекция на МВР Георги Костов. Имаме група от сирийски граждани, незаконно пребиваващи в страната. Установени са в района на централна градска част на Бургас, в района около операта. В момента колегите работят с тях. В момента в процес на изясняване е статутът им. Не мога да кажа дали всички 11 са незаконно пребиваващи, обясни Костов.  Близо час група граждани бяха разпитвани и проверявани от гранични полицаи в близост до пристанище Бургас. Кола със старозагорски номер също беше обискирана, допълни той.   

Арестуваха мъж, обявен за издирване

http://pik.bg/арестуваха-мъж-обявен-за-издирване-news248369.html

Арестуваха мъж, обявен за издирване

Мъж на 34 години, обявен за общодържавно издирване, е бил установен в Момчилград вчера, съобщават от ОД на МВР - Кърджали.

Задържаният е бил приведен в следствения арест в Кърджали. Р.Д. е бил подсъдим по наказателно дело и не се явил в съда, уточняват от дирекцията.

Балчик ще инвестира 1.16 млн. лева в туризма догодина

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/11/11/2416914_balchik_shte_investira_116_mln_leva_v_turizma_dogodina/?ref=rss


Община Балчик ще вложи 1 160 000 лева в програмата за развитие на туризма през 2015 година, съобщиха от кметската управа, цитирани от БТА. С част от финансовия ресурс ще бъдат подкрепени международни фестивали, които привличат туристи и популяризират крайморския град.

Балчик и догодина ще бъде сцена на "Дни на класиката" с изяви на именити музиканти от цял свят. В афиша за туристическия сезон са записани и международният фестивал на късометражното кино "В Двореца", международният...

БНТ ще излъчи поредица за жертвите на комунизма

http://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/bnt-shte-izlychi-poredica-za-zhertvite-na-komunizma-6027149

Поредицата е посветена на всички майки, бащи, синове, дъщери и семейства, преживели репресии по времето на режима на БКП 1944-1989 г., казва сценаристът й - разследващият журналист Христо Христов

Неграмотни учат, за да вземат стипендии и шофьорски книжки

http://www.moreto.net/novini.php?n=270335

Недоучили девненци искат да завършат основното си образование, за да вземат шофьорска книжка. Други неграмотни влизат в клас, за да си осигурят елементарна прехрана с дневната стипендия от 8 лв. Това показва междинен отчет за изпълнението на европроекта ИНТЕГРА, финансиран с 1,75 млн.

Производители на тютюн се биха за безплатни чулове в село Дебрен

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4419881

Истински екшън се разигра в центъра на село Дебрен, съобщи struma.bg. Причината бе стартиралото раздаване на безплатни чулове за консервирането на скалъпения тютюн от тазгодишната реколта.
В селото се появи товарна кола, която изхвърли на площада едно количество чулове, като обяви, че фирмата е решила да дава по 7 чула на декар за реколтата за Истински екшън се разигра в центъра на село Дебрен, съобщи struma.bg. Причината бе стартиралото раздаване на безплатни чулове за консервирането на скалъпения тютюн от тазгодишната реколта. В селото се появи товарна кола, която изхвърли на площада едно количество чулове, като обяви, че фирмата е решила да дава по 7 чула на декар за реколтата за

Нов успех: Излекуваха доктор от Ню Йорк, болен от ебола!

http://www.bnews.bg/article-121476

Докторът членува в организацията "Лекари без граници" и по нейна линия лекувал пациенти в Гвинея.

Задържаха 11 сирийци в центъра на Бургас

http://www.vesti.bg/novini/zadyrzhaha-11-sirijci-v-centyra-na-burgas-6027151

11 сирийци са задържани в центъра на Бургас тази сутрин. Акцията бе потвърдена от областната дирекция на МВР Георги Костов.

Драма! Двама братя се биха и клаха след скандал в Брезник

http://pik.bg/драма-двама-братя-се-биха-и-клаха-след-скандал-в-брезник-news248370.html

Драма! Двама братя се биха и клаха след скандал в Брезник

Двама братя се биха и клаха след скандал в Брезник. Семейната драма се е разиграла на 8 ноември. Братята се скарали и се хванали за гушите около 22:10 часа, съобщава zapernik.com.

51-годишният В.С. се скарал с пияния си брат - 49-годишния П.С.Словесната престрелка преминала във физически бой, при който братята си разменили по няколко юмрука. Най-вероятно за да се защити, В.С. взел нож и нанесъл порезна рана в областта на корема на брат си.

Раненият е транспортиран незабавно в МБАЛ „Р. Ангелова” – Перник, където е обработен и оставен под наблюдение без опасност за живота.

Полицията работи по случая.

Тютюнопроизводители се биха за безплатни чулове в село Дебрен

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4419873

Истински екшън се разигра в центъра на село Дебрен, съобщи struma.bg. Причината бе стартиралото раздаване на безплатни чулове за консервирането на скалъпения тютюн от тазгодишната реколта.
В селото се появи товарна кола, която изхвърли на площада едно количество чулове, като обяви, че фирмата е решила да дава по 7 чула на декар за реколтата за Истински екшън се разигра в центъра на село Дебрен, съобщи struma.bg. Причината бе стартиралото раздаване на безплатни чулове за консервирането на скалъпения тютюн от тазгодишната реколта. В селото се появи товарна кола, която изхвърли на площада едно количество чулове, като обяви, че фирмата е решила да дава по 7 чула на декар за реколтата за

Мъж наръга по-малкия си брат при семейна свада

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4419874

Семейна драма се е разиграла в Брезник на 8 ноември. 51-годишния В.С. се скарал с пияния си брат - 49-годишния П.С. Словесната престрелка обаче преминала във физически бой. По-големият брат взел нож и наръгал по-малкия в областта на корема, съобщи zapernik.com.
Раненият е транспортиран незабавно в МБАЛ „Р. Семейна драма се е разиграла в Брезник на 8 ноември. 51-годишния В.С. се скарал с пияния си брат - 49-годишния П.С. Словесната престрелка обаче преминала във физически бой. По-големият брат взел нож и наръгал по-малкия в областта на корема, съобщи zapernik.com. Раненият е транспортиран незабавно в МБАЛ „Р.

Кои са големите печеливши след напускането на Pimco от Бил Грос?

http://www.investor.bg/sasht/337/a/koi-sa-golemite-pechelivshi-sled-napuskaneto-na-pimco-ot-bil-gros-183556/

Оказва се, че ходът на Грос носи повече вложения на големите играчи на пазара, отколкото на новата му компания Janus Capital Group

Кристалина Георгиева предлага спешни поправки в общия бюджет на ЕС

http://www.euinside.eu/bg/news/kristalina-georgieva-mff-uk-budget-contribution

Възможно е още тази седмица Европейската комисия да предложи промени в регламента за общите ресурси, с който да реши проблема, възникнал по време на октомврийския Европейски съвет с корекциите на вноските на някои страни-членки в общия европейски бюджет. В края на всяка година ЕК прави преизчисл ...

Взрив в сервиз за газови уредби в Айтос, има ранени

http://www.cross.bg/aiitos-bytilka-vuzniknal-1439177.html

/КРОСС/Газова бутилка гръмна в автосервиз в Айтос и рани шестима души, съобщиха от ОДМВР-Бургас. Инцидентът е станал снощи, в полицията на Айтос е било получено съобщение за инцидент с газова бутилка, възникнал в сервиз за монтаж, собственост на 54-годишен мъж от същия град. Установено е, че в сервиза 30-годишен човек е извършвал ремонт на собствения си лек автомобил, като по време на ремонтните действия се възпламенила газовата бутилка и възникнал пожар. Огънят е бил потушен, но в следствие на взривната вълна са пострадали петима души, които били в сервиза по време на ремонта. Пострадалите са получили леки изгаряния в областта на ръцете и лицата, но са без опасност за живота. Прегледани са и освободени за домашно лечение.  

Семейна драма в Брезник, мъж наръга по-малкия си брат

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4419860

Семейна драма се е разиграла в Брезник на 8 ноември. 51-годишния В.С. се скарал с пияния си брат - 49-годишния П.С. Словесната престрелка обаче преминала във физически бой. По-големият брат взел нож и наръгал по-малкия в областта на корема, съобщи zapernik.com.
Раненият е транспортиран незабавно в МБАЛ „Р. Семейна драма се е разиграла в Брезник на 8 ноември. 51-годишния В.С. се скарал с пияния си брат - 49-годишния П.С. Словесната престрелка обаче преминала във физически бой. По-големият брат взел нож и наръгал по-малкия в областта на корема, съобщи zapernik.com. Раненият е транспортиран незабавно в МБАЛ „Р.

Гласувайте "за" или "против" държавите членки сами да забраняват отглеждането на ГМО

http://www.dnevnik.bg/evropa/evropeiski_parlament/stani_evrodeputat/2014/11/11/2416903_glasuvaite_za_ili_protiv_durjavite_chlenki_sami_da/?ref=rss



Участвайте в играта "Стани евродепутат!", за да научите повече за важните решения на Европейския парламент, които засягат ежедневния ни живот.

Прочетете повече за въпроса, гласуван в онлайн пленарната ни зала, и дайте позицията си "за", "против" и "въздържал се". Всеки месец ще избираме по два въпроса от решенията, гласувани в ЕП, като в края на месеца ще сравняваме тук резултатите между виртуалния и реалния вот в парламента.

Трябва ли държавите членки на ЕС...

Цитат на деня: В определени случаи е вредно министрите да са експерти

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/citat_na_deniia/2014/11/11/2416910_citat_na_denia_v_opredeleni_sluchai_e_vredno/?ref=rss


Министрите са политици. Те не трябва да са експерти, даже в определени случаи е вредно да са експерти".
Вицепремиерът по коалиционните политики и държавна администрация Румяна Бъчварова коментира пред Би Ти Ви експертизата на част от министрите в кабинета "Борисов"

"Експертът върви по една линия, която следва логиката на определения сектор за развитие. Политикът е този, който трябва да определи дали това е вярната посока, за да се следва общественият интерес. Министрите трябва...

Хип-хопът помага при депресия и психични болести

http://www.vesti.bg/novini/hip-hopyt-pomaga-pri-depresiia-i-psihichni-bolesti-6027152

Предвид войните между отделните банди, наркотиците и уличните престрелки, хип-хопът никога не е смятан за полезен за здравето.

И през септември нощувките намаляват, но приходите от тях растат

http://www.dnevnik.bg/biznes/turizam/2014/11/11/2416897_i_prez_septemvri_noshtuvkite_namaliavat_no_prihodite/?ref=rss


Продължава тенденцията от началото на лятото на спад в броя на нощувките в хотелите и другите места за настаняване и на увеличаване на приходите от тях.

Данните на Националния статистически институт показват, че през септември броят на нощувките намаляват с 6.1 на сто спрямо същия месец на предходната година като най-голямо намаление на нощувките (с 12.4%) се наблюдава в местата за настаняване с 3 звезди.

Повечето от нощувките са били в хотели с 4 и 5 звезди - 66.8% от...

Брюксел ще одобрява зам.-министрите на Борисов

http://www.cross.bg/borisov-hranite-post-1439175.html

/КРОСС/Премиерът Бойко Борисов назначи вчера първите 13 зам.-министри, които му бяха предложени от ресорните министри. Своите постове запазват заместниците във Външно Катя Тодорова, Валентин Порязов и Румен Александров, на финансите Кирил Ананиев, на земеделието и храните Георги Костов и на младежта и спорта Калин Каменов. Както писа „Труд" министърът на земеделието и храните в служебния кабинет Васил Грудев става зам.-министър. Екипът в МЗХ ще бъде попълнен и с Цветан Димитров, заемал същия пост в първия кабинет „Борисов". Заместници в транспорта стават Антон Гинев и Валери Борисов, които са изпълнявали длъжността и в предишни правителства. Павел Гуджаров е зам.-министър на околната среда и водите. Зам.-министър на вътрешните работи ще бъде депутатът Красимир Ципов, пише "Труд". Зам.-министрите от ведомствата, които боравят със средства по европейски програми, ще трябва да получат одобрение директно от Брюксел. Това е обяснил вчера премиерът Борисов, който в 9 часа събра кабинета. Единствено с 20 минути закъсня правосъдният министър Христо Иванов. Той имал да разрешава семейни дела. Петър Москов обясни, че вече е направил своите предложения за заместници. По информация на „Труд" освен Бойко Пенков, в екипа му е поканен и Христо Хинков, който се занимава с психичното здраве на българите

Стената падна, но ние оставаме зад нея

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4419090

Новината, че 42 на сто от младите българи не знаят отговора на въпроса „Падането на коя стена е свързано с края на комунизма в Източна Европа - Берлинската стена, Софийската или Великата китайска", събуди доста възмущение в обществото. Чуха се много клетви. Ето ги, тези не стават за нищо - казват едни. Демокрацията е провал Новината, че 42 на сто от младите българи не знаят отговора на въпроса „Падането на коя стена е свързано с края на комунизма в Източна Европа - Берлинската стена, Софийската или Великата китайска", събуди доста възмущение в обществото. Чуха се много клетви. Ето ги, тези не стават за нищо - казват едни. Демокрацията е провал

Алекс Раева за Дончо: Оженихме се и си правихме бебе!

http://www.bnews.bg/article-121475

Певицата Алекс Раева ошашави Гала с обясненията си как се е омъжила за Дончо.

Костов предупреди за няколко риска новото правителство

http://frognews.bg/news_79991/

Според бившия премиер Иван Костов новото правителство е изправено пред няколко риска, които трябва да преодолее.

ЕК глоби България за туристическото лого

http://www.cross.bg/logo-brand-proekta-1439174.html

/КРОСС/България е санкционирана от Европейската комисия със 160 000 лева за проекта за туристическо лого и бранд на страната, които така и не бяха приети. Предложенията вече почти две години не се ползват. Санкцията е в размер на 10% от средствата, платени за проекта за туристическото лого и бранд на страната, които така и не бяха приети и вече почти две години не се ползват, съобщи в. "24 часа", като цитира отлично информирани източници. Поръчката за изработване на туристически бранд България бе спечелена през януари 2013 г. от "Обединение за бранд България". Цената бе 1,6 млн. лв. с ДДС. Финансирането е от Оперативна програма "Регионално развитие". Консорциумът създаде лого, в което има слънце, море, чадър, но то не бе харесано от обществеността и от Съюза на българските художници и така и не задейства. Други пък видяха в логото прилика с това на Киргизстан. Експертите от Министерството на регионалното развитие са направили одит на проекта и са предложили първоначално 5% финансова корекция. След одита на Европейската комисия обаче поисканата от техните специалисти финансова санкция е станала 10% от стойността на проекта, съобщиха източниците. Сумата трябва да бъде платена от Министерство на икономиката, енергетиката и туризма, което е организирало търга. Сега обаче, след разделянето на ведомството на три, вероятно санкцията ще бъде прехвърлена към Министерство на туризма

Малмьо ще има образователен морски център

http://www.dnevnik.bg/live/gradska_sreda/2014/11/11/2415947_malmyo_shte_ima_obrazovatelen_morski_centur/?ref=rss


Датското студио NORD Architects представи проекта си за нов морски образователен център в шведския град Малмьо. Бъдещият комплекс има за цел да образова младите и да предостави на хората по-добра информация за морската флора и фауна и обвързаността им с човешката среда.  

Комплексът ще има посетителски център с площ 700 кв.м и външна зона от 3000 кв. м, където ще има малки езера и зелени площи от различни екосистеми. Посетителите ще разполагат с мини плаващи лаборатории, които ще им...

Канадска компания подготвя мисия до Марс

http://cosmos.actualno.com/Kanadska-kompanija-podgotvja-misija-do-Mars-news_59707.html

Първата канадска мисия до Марс може да бъде изстреляна само след три години, ако компанията "Тот текнолъджи" успее да събере необходимите средства, съобщи "Юнивърс тудей". Проектът...

Роботизирани делфини събират данни за топенето на антарктическия лед

http://interest.actualno.com/Robotizirani-delfini--sybirat-danni-za-topeneto-na-antarkticheskija-led-news_59706.html

Роботи с размерите на делфини събират данни за топенето на антарктическия лед, демонстрирайки как технологията революционизира изследванията в отдалечените полярни райони, предаде Ройтерс, позовавайки...

Шумен е готов да се справя при евентуални снеговалежи

http://shumen.actualno.com/Shumen-e-gotov-da-se-spravja-pri-eventualni-snegovaleji-news_59699.html

"Разполагаме с достатъчно инертни материали и техника за зимното почистване на Шумен". Това заяви управителят на "Титан-БКС" Христо Николов.  Дружеството има задължение д...

Гърция вече не е съгласна с име, съдържащо "Македония"

http://balkani.actualno.com/Gyrcija-veche-ne-e-syglasna-s-ime-sydyrjashto-Makedonija-news_59701.html

Радикализира се гръцката позиция за решаване на спора за името на Македония, коментира македонското електронно издание Net Press. Според изданието официалната гръцка червена линия за сложно име с гео...

Педофил всява паника в смолянски квартал

http://smolyan.actualno.com/Pedofil-vsjava-panika-v-smoljanski-kvartal-news_59703.html

Цял квартал в Смолян е в паника, след като млад мъж преследвал и нападал малки момичета, като им отправял сексуални закани. Полицията работи по случая. Уплашени родители подали два сигнала на тел 112...

Лекари разкритикуваха предложение на шефа на БАН

http://healthy.actualno.com/Lekari-razkritikuvaha-predlojenie-na-shefa-na-BAN--news_59705.html

Позиция на председателя на БАН акад. Стефан Воденичаров, според която студентите по медицина трябва на практика да бъдат задължавани да останат да работят в България, бе посрещната критично от предста...

Проектът за реформа в сектор "Сигурност" влиза в парламента утре

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/11/11/2416905_proektut_za_reforma_v_sektor_sigurnost_vliza_v/?ref=rss


Проектът за реформа в сектор "Сигурност" ще бъде внесен в Народнорто събрание утре, съобщи зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, цитиран от "Фокус".

Промените предвиждат връщане на правомощията на държавния глава да назначава главния секретар на МВР. Освен това се предвижда връщането на Главната дирекция за борба с организираната престъпност (ГДБОП) във вътрешното ведомство. В момента дирекцията е част от ДАНС. Дирекция "Миграция" пък ще бъде извадена от "Гранична полиция",...

Намериха наркотици в непълнолетно момче във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=270336

На 9 ноември около 17:00 часа, в гр. Варна, на ул. "Овчо поле" е извършена полицейска проверка на непълнолетно момче от гр. Девня. У него са намерени и иззети: 1 найлоново пакетче, съдържащо суха тревиста маса, установена като марихуана с тегло от 0,39 гр.

Немците искат да върнат Берлинската стена

http://www.cross.bg/berlinskata-stena-germaniya-1439176.html

/КРОСС/ Според проучването на института за изследвания на общественото мнение на ФРГ Insa-Consulere по поръчка на немския таблоид Thüringer Landes Zeitung, всеки 6-ти немец е за възстановяването на Берлинската стена, цитира изданието ТАСС. Съгласно резултатите от анкетата, 16% от анкетираните са за възстановяването на Берлинската стена, разделяща някога Източна и Западна Германия. От гледната точка на партийната принадлежност, за възстановяването на стената между изтока и запада са 16% привърженици на Социалдемократическата партия на Германия и 15% «леви» привърженици (на Лявата партия). Сред избирателите на Християндемократическия съюз на Ангела Меркел и «зелени» такива общо 11%. Най-често за връщането на Берлинската стена се изказва партията на евроскептиците «Алтернатива за Германия» - 20%. В проучването, проведено по случай 25-годишнината от деня на падането на Берлинската стена, са участвали 2020 души от цяла Германия. Напомняме, че на 9 ноември в Германия се проведоха празнични мероприятия по случай 25-годишнината от падането на Берлинската стена. Като кулминацията на празника е пускането в небето на «светеща стена» от 8 хиляди балони по маршрута на границата между Източна Германия и Западен Берлин

Има опасност служителите на МВР да останат без заплати, предупреди Цветанов

http://www.cross.bg/tzvetanov-gerb-predishnoto-1439173.html

/КРОСС/Утре ще бъдат внесени за обсъждане в парламента проектите за реформа в сектор "Сигурност", съобщи във Велико Търново зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов. По думите му промените ще бъдат подкрепени от Реформаторите и се очаква да станат факт до края на годината. Според промените в закона за МВР ще бъдат възстановени правомощията на държавния глава, едно от които е да назначава главния секретар на МВР. ГДБОП пък ще бъде извадена от ДАНС, където бе преместена от предишното управление, и се връща отново в МВР, посочи Цветан Цветанов. Друга реформа ще засегне дирекция "Миграция", която ще бъде извадена от Главна дирекция "Гранична полиция", понеже периметърът на последната покрива едва 30 км от границите. Така на практика в момента върху миграционните процеси нямало достатъчно засилен контрол. За да е по-ефективна, дирекцията отива в МВР, обясни Цветанов. По думите му трябва да се направи и закон за Националната разузнавателна служба, като вече име има предложение от ген. Атанас Атанасов от Реформаторския блок и от ГЕРБ са готови да го обсъдят. Идеята на генерала е да има само една Държавна агенция за разузнаване, но това било въпрос на дебат. Според Цветанов всички предложения ще бъдат обсъдени и във всички случаи ще има промени в законите. Натрупаният дефицит във вътрешното министерство и миграционният поток са двата сериозни проблема, които стоят на дневен ред, допълни още зам.-шефът на ГЕРБ

Задава се третата част на "Игрите на глада"

http://www.vesti.bg/razvlechenia/kultura/zadava-se-tretata-chast-na-igrite-na-glada-6027081

На 21 ноември ще бъде българската премиера на световното филмово събитие на годината - "Игрите на глада" - "Сойка присмехулка“- част I

ЦСКА иска допинг контрол за мача с Лудогорец

http://www.bnews.bg/article-121474

"Червените" искат да са сигурни, че предвидената допинг проверка за срещата с Лудогорец ще бъде направена.

Милчо Петров-Чироса пред съда: Сиси застреля съученичката си, докато я целуваше

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4419854

Сиси застреля своя съученичка, докато я целуваше. С тези думи започна показанията си пред магистратите подсъдимият от "Килърите 3" Милчо Петров-Чироса, съобщава Блиц.
Стартира делото срещу бандата за мокри поръчки, която стана известна като Пернишките килъри или Килърите 3. Съдебната зала се оказа тясна, за да побере всички присъстващи - подсъдими, Сиси застреля своя съученичка, докато я целуваше. С тези думи започна показанията си пред магистратите подсъдимият от "Килърите 3" Милчо Петров-Чироса, съобщава Блиц. Стартира делото срещу бандата за мокри поръчки, която стана известна като Пернишките килъри или Килърите 3. Съдебната зала се оказа тясна, за да побере всички присъстващи - подсъдими,

Парното в част от кв. Изток спира заради авария

http://www.zapernik.com/pernik/parnoto-v-chast-ot-kv-iztok-spira-zaradi-avariya_35597/

Поради възникнала авария на магистрален топлопровод захранващ кв.”Изток”- Южен клон, се налага прекратяване на топлоподаването от 8.30 часа на 11.11.2014г. на жилищните и обществени сгради в кв.”Изток” находящи се между ул.”Ю.Гагарин” и ж.п. линията Перник-София, съобщиха от Топлофикация Перник.

Ще се работи се до отстраняване на аварията и възстановяване на нормалното топлоподаване.

Ръководството на „Топлофикация- Перник” АД се извинява на гражданите за причиненото...

Продължава

Силата на човешкия дух в битка с болката в "Сървайвър"

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4419850

Утре вечер от 21:30 часа в Survivor по bTV Кхмер ще трябва да проверят какво е теглото им след едномесечния престой в Камбоджа. Който познае с точност колко килограма е свалил ще получи награда, а резултатите ще бъдат използвани в предстоящата игра за имунитет.
Изгнаниците от Острова ще се срещнат в дуел, Утре вечер от 21:30 часа в Survivor по bTV Кхмер ще трябва да проверят какво е теглото им след едномесечния престой в Камбоджа. Който познае с точност колко килограма е свалил ще получи награда, а резултатите ще бъдат използвани в предстоящата игра за имунитет. Изгнаниците от Острова ще се срещнат в дуел,

Силата на човешкия дух в битка с болката в "Сървайвър"

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4419839

Утре вечер от 21:30 часа в Survivor по bTV Кхмер ще трябва да проверят какво е теглото им след едномесечния престой в Камбоджа. Който познае с точност колко килограма е свалил ще получи награда, а резултатите ще бъдат използвани в предстоящата игра за имунитет.
Изгнаниците от Острова ще се срещнат в дуел, Утре вечер от 21:30 часа в Survivor по bTV Кхмер ще трябва да проверят какво е теглото им след едномесечния престой в Камбоджа. Който познае с точност колко килограма е свалил ще получи награда, а резултатите ще бъдат използвани в предстоящата игра за имунитет. Изгнаниците от Острова ще се срещнат в дуел,

Петима пострадаха при взрив на газова бутилка в Айтос

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4419845

Петима са пострадали при взрив на газова бутилка в Айтос, съобщиха от полицията в Бургас. Инцидентът е станал вчера около 20,00 ч., когато е получено съобщение за инцидент с газова бутилка, възникнал в сервиз за монтаж на айтоската улица „Тодор Мангъров”, собственост на 54-годишния мъж от Айтос.
Установено е, Петима са пострадали при взрив на газова бутилка в Айтос, съобщиха от полицията в Бургас. Инцидентът е станал вчера около 20,00 ч., когато е получено съобщение за инцидент с газова бутилка, възникнал в сервиз за монтаж на айтоската улица „Тодор Мангъров”, собственост на 54-годишния мъж от Айтос. Установено е,

Ръст на приходите от нощувки през септември

http://econ.bg/Новини/Ръст-на-приходите-от-нощувки-през-септември_l.a_i.604422_at.1.html

Реализираните приходи от нощувки през септември достигат 102,4 млн. лв. Това е с 5,6% повече в сравнение със същия месец на миналата година....

Горбачов след среща с Меркел: Трябва помирение между Русия и ЕС

http://www.mediapool.bg/gorbachov-sled-sreshta-s-merkel-tryabva-pomirenie-mezhdu-rusiya-i-es-news227046.html

Бившият съветски ръководител Михаил Горбачов отправи призив за помирение между Русия и Европейския съюз след разговор вчера с германския канцлер Ангела Меркел, съобщи ДПА.   "Не можем да допуснем да се стигне до появата на нова Стена", каза той след 40-минутен разговор с Меркел, посветен на сегашното напрежение около кризата в Украйна.   Според него всички трябва да положат усилия и да преодолеят съществуващите пропасти. Според правителствен говорител по време на разговора Меркел от своя страна е изтъкнала голямото значение на германско-руските отношения в дългосрочен план, въпреки всичките различия.   Осемдесет и три годишният Горбачов участва в края на миналата седмица в празненствата в германската столица по повод 25-годишнината от падането на Берлинската стена. Там той отправи силни упреци към Запада, както и предупреждение за нова студена война в контекста на конфликта в Украйна.   Горбачов се срещна вчера и с бившия канцлер на Германия Хелмут Кол, когото похвали, че е "уникална личност" с "невероятна воля". Някогашният съветски ръководител също така бе удостоен от пенсионерската организация на партията на Меркел с почетен медал за заслуги за помирението и разбирателството между народите. Председателят на германския парламент Норберт Ламерт на свой ред призова Горбачов в празнична реч да прояви разбиране към позицията на Германия по отношение на кризата в Украйна.  

Министър Вучков научил от "Труд" за кражбата на тефтерите на Златанов

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4419812

Вътрешният министър Веселин Вучков разбрал за кражбата на тефтерите на Филип Златанов от публикацията на "Труд" снощи.
Това стана ясно от интервюто на министъра пред Нова тв тази сутрин.
Вестник "Труд" първи съобщи, че са изчезнали двете тефтерчета с указания кой да бъде "ударен" и кой "оправен" на Филип Златанов - бившия шеф на Комисията за Вътрешният министър Веселин Вучков разбрал за кражбата на тефтерите на Филип Златанов от публикацията на "Труд" снощи. Това стана ясно от интервюто на министъра пред Нова тв тази сутрин. Вестник "Труд" първи съобщи, че са изчезнали двете тефтерчета с указания кой да бъде "ударен" и кой "оправен" на Филип Златанов - бившия шеф на Комисията за

САЩ и Китай се споразумяха за отпадане на мита при технологични стоки

http://www.investor.bg/harduer/459/a/sasht-i-kitai-se-sporazumiaha-za-otpadane-na-mita-pri-tehnologichni-stoki-183555/

Мярката, която може да се оцени на над 1 трлн. долара годишно, е окуражаваща новина за американско-китайските отношения изобщо

Сиси застреля своя съученичка, докато я целуваше

http://www.zapernik.com/pernik/sisi-zastrelya-svoya-suuchenichka-dokato-ya-celuvashe_35596/

Сиси застреля своя съученичка, докато я целуваше. С тези думи започна показанията си пред магистратите подсъдимият от "Килърите 3" Милчо Петров-Чироса.

С размествания и поне 15 минути за реорганизация на седящите в залата, стартира делото срещу бандата за мокри поръчки, добила известност като Пернишките килъри или Килърите 3. Съдебната зала се оказа тясна, за да побере всички присъстващи - подсъдими, защитници, журналисти, както и 15 младши прокурори, които бяха дошли да...

Продължава

Гуардиола: Няма да се върна в „Барса”

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4419844

„Никога нявма да стана отново треньор на „Барселона”, каза Хосеп Гуардиола пред каталунския в. „Ара”. Пеп напусна „Камп ноу” през 2012-а, а от миналата година води „Байерн”. Обаче все се появяват прогнози за завръщане, след като „синьо-червените” така и не успяват да си намерят силен треньор.
„В живота има цикли и моят като треньор в „Ба„Никога ня „Никога нявма да стана отново треньор на „Барселона”, каза Хосеп Гуардиола пред каталунския в. „Ара”. Пеп напусна „Камп ноу” през 2012-а, а от миналата година води „Байерн”. Обаче все се появяват прогнози за завръщане, след като „синьо-червените” така и не успяват да си намерят силен треньор. „В живота има цикли и моят като треньор в „Ба„Никога ня

Официално: Петима са с леки изгаряния след взрива на газово устройство в Айтос

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4419824

Пострадалите от инцидента с газово устройство в сервиз за монтаж в Айтос са петима, съобщиха от ОДМВР-Бургас.
Както „24 часа” съобщи по-рано по време на ремонтни дейности снощи ссе е възпламенила бутилка. По данни на местната администрация елки изгаряния са получили две момичета.
От ОДМВР уточниха, че инцидентът е станал в сервиз на айтоската Пострадалите от инцидента с газово устройство в сервиз за монтаж в Айтос са петима, съобщиха от ОДМВР-Бургас. Както „24 часа” съобщи по-рано по време на ремонтни дейности снощи ссе е възпламенила бутилка. По данни на местната администрация елки изгаряния са получили две момичета. От ОДМВР уточниха, че инцидентът е станал в сервиз на айтоската

9-годишният Кирил от Казанлък с признание от УНИЦЕФ

http://www.cross.bg/kiril-ynitzef-kazanluk-1439172.html

/КРОСС/9-годишният Кирил Димов, който е един от участниците в клуб "Светлини сред сенките" при ОДК "Иван Рилски" в Казанлък, спечели две национални награди. Първата е за написването на разказ за цветно училище, в което освен общоприетите часове, да се изучават бойни изкуства, танци, театър и различни стилове рисуване, както и да се гледат образователни филми в междучасията. Другата награда ще тиражира в хиляди бройки рисунка на Кико. Тя ще е част от сборник, който ще се продава с благотворителна цел от УНИЦЕФ, в помощ на деца, нямащи достъп до образование. Рисунката на Кирил отделно ще бъде отпечатана като картичка за благотворителен конкурс.  

"Карфур" и "Пикадили" ще се обединят в България

http://www.vesti.bg/pari/biznes/karfur-i-pikadili-shte-se-obediniat-v-bylgariia-6027147

Двамата партньори ще запазят равно участие в новия джойнтвенчър, който ще оперира мрежа от 75 магазина в България с над 3000 служители

Владислав Горанов: Не съм се виждал с Пеевски от 2010 г.

http://www.moreto.net/novini.php?n=270333

Наследството в бюджета е след едно лошо управление на БСП и ДПС. Близо 1 млрд. и 100 млн. лева по-малко от предвиденото е приходна част. Това заяви в студиото на “Денят започва” финансовият министър Владислав Горанов. Сегашното общество живее за сметка на следващото, коментира той.

Бийбър на курс за потискане на гнева

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4419836

Съдът постанови Джъстин Бийбър да заплати глоба от 81 хил. долара и да премина терапевтичен курс за потискане на гнева, пише светският сайт TMZ.
Глобата се явява компенсация за щетите, нанесени от Бийбър, замерял с яйца през януари т.г. къщата на свой съсед. Терапията за потискане на гнева се налага и заради по-раншните му изцепки - опит за Съдът постанови Джъстин Бийбър да заплати глоба от 81 хил. долара и да премина терапевтичен курс за потискане на гнева, пише светският сайт TMZ. Глобата се явява компенсация за щетите, нанесени от Бийбър, замерял с яйца през януари т.г. къщата на свой съсед. Терапията за потискане на гнева се налага и заради по-раншните му изцепки - опит за

Задържаха 11 сирийци в центъра на Бургас

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4419829

11 сирийски граждани са задържани в центъра на Бургас, съобщи директорът на полицията в Бургас комисар Георги Костов пред Фокус.
Те са задържани тази сутрин в района на Операта в Бургас.
„Но колко от тях са незаконно пребиваващи, ще стане ясно след като колегите приключат работа по случая. Съществува хипотеза някой от тях да е законно пребиваващ. 11 сирийски граждани са задържани в центъра на Бургас, съобщи директорът на полицията в Бургас комисар Георги Костов пред Фокус. Те са задържани тази сутрин в района на Операта в Бургас. „Но колко от тях са незаконно пребиваващи, ще стане ясно след като колегите приключат работа по случая. Съществува хипотеза някой от тях да е законно пребиваващ.

Германците овладяха най-много кабинети в комисията "Юнкер"

http://www.dnevnik.bg/evropa/2014/11/11/2416884_germancite_ovladiaha_nai-mnogo_kabineti_v_komisiiata/?ref=rss


Германците на високи позиции в структурата на новата Европейската комисия са повече от служителите от всички други държави членки. Това показва анализ на ръководните позиции в кабинетите на европейските комисари, цитиран от European Voice.

Заедно с висшите позиции в администрацията на Европейския парламент, това са изключително влиятелни постове в йерархията на Европейския съюз. Началниците на кабинети често присъстват на срещите на еврокомисарите, определят дневния им ред и какво да...

Нови правила ще сложат край на спасяването на големи банки с бюджетни средства

http://www.dnevnik.bg/biznes/2014/11/11/2416898_novi_pravila_shte_slojat_krai_na_spasiavaneto_na/?ref=rss


Банките може да се окажат принудени да снижат дивидентите и намалят бонусите ако нарушат нови правила, разработени с цел предотвратяване на сценарий, в който данъкоплатците, а не кредиторите на банките поемат щетите в случай, че те фалират, пише "Ройтерс".

Според гуверньора на централната банка на Англия Марк Карни новите правила маркират желанието на много държави да прекратят спасяването на банки, смятани за "прекалено големи, за да фалират" с парите на данъкоплатците.
...

Бийбър на терапевтичен курс за потискане на гнева

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4419818

Съдът постанови Джъстин Бийбър да заплати глоба от 81 хил. долара и да премина терапевтичен курс за потискане на гнева, пише светският сайт TMZ.
Глобата се явява компенсация за щетите, нанесени от Бийбър, замерял с яйца през януари т.г. къщата на свой съсед. Терапията за потискане на гнева се налага и заради по-раншните му изцепки - опит за Съдът постанови Джъстин Бийбър да заплати глоба от 81 хил. долара и да премина терапевтичен курс за потискане на гнева, пише светският сайт TMZ. Глобата се явява компенсация за щетите, нанесени от Бийбър, замерял с яйца през януари т.г. къщата на свой съсед. Терапията за потискане на гнева се налага и заради по-раншните му изцепки - опит за

„Булгаргаз“ иска увеличение на цената на газа с 2%

http://offnews.bg/news/n_1/n_415694.html

„Булгаргаз“ ще поиска цената на природния газ да се увеличи с 2,07% от януари 2015 г., съобщиха от компанията. По закон „Булгаргаз“ трябва да оповести намерението си, месец преди да внесе предложението си в Държавната комисия за енергийно и водно регулиране. Общественият доставчик ще поиска цената на газа да стане 615,92 лева за 1000 кубични метра без акциз и ДДС. Това е увеличение с 12,48 лева на 1000 кубични метра в сравнение с цената за четвъртото тримесечие на годината. Прогнозната цена отчита тенденциите в съотношението лев/долар, цените на алтернативните на природния газ горива на международните пазари и изискванията на нормативните актове за регулиране на цените, обясниха от „Булгаргаз“. Предложението за увеличаване на цената на газа за първото тримесечие на 2015 г. ще бъде внесено в ДКЕВР на 11 декември. Тогава ще стане ясна и точното предложение за цена, което може да претърпи промени дотогава.

Арестуваха 24-годишен дилър на дрога

http://pik.bg/арестуваха-24-годишен-дилър-на-дрога-news248360.html

Арестуваха 24-годишен дилър на дрога

В гр. Бяла Слатина задържаха млад мъж за разпространение на наркотици. 

При претърсване на междустълбищно помещение в жилищен блок са намерени  и иззети 12 сгъвки, съдържащи суха листна маса с общо тегло около 20 грама и 3 полиетиленови пликчета с прахообразно вещество, наподобяващо амфетамин с общо тегло около 8 грама. Задържано  е лицето Ц.П./24г./ от гр. Бяла Слатина.

Образувано  е досъдебно производство.

11 сирийци задържани в центъра на Бургас

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4419819

11 сирийски граждани са задържани в центъра на Бургас, съобщи директорът на полицията в Бургас комисар Георги Костов пред Фокус.
Те са задържани тази сутрин в района на Операта в Бургас.
„Но колко от тях са незаконно пребиваващи, ще стане ясно след като колегите приключат работа по случая. Съществува хипотеза някой от тях да е законно пребиваващ. 11 сирийски граждани са задържани в центъра на Бургас, съобщи директорът на полицията в Бургас комисар Георги Костов пред Фокус. Те са задържани тази сутрин в района на Операта в Бургас. „Но колко от тях са незаконно пребиваващи, ще стане ясно след като колегите приключат работа по случая. Съществува хипотеза някой от тях да е законно пребиваващ.

Кола се заби в камион за боклук, шофьорът ѝ загина на място!

http://www.bnews.bg/article-121473

Кола се забива в задната част на боклукчийски камион, шофьорът ѝ загина на място.

Газова бутилка гръмна в сервиз в Айтос и рани шестима

http://www.vesti.bg/bulgaria/incidenti/gazova-butilka-grymna-v-serviz-v-ajtos-i-rani-shestima-6027145

Потърпевшите получили леки изгаряния в областта на ръцете и лицата, но са без опасност за живота

Джокович: Григор e българин и си има Шарапова, за какво още да мечтае?

http://www.cross.bg/grigor-dimitrov-dzhokovich-1439171.html

/КРОСС/Световният №1 в мъжкия тенис Новак Джокович направи любопитно изказване по адрес на своя приятел Григор Димитров. Сърбинът играе на финалния "Мастърс" в Лондон, където снощи срази с 6:1, 6:1 Марин Чилич (Хърватия) за рекордно кратките в турнира 56 минути. Сега му предстои мач срещу Стан Вавринка (Швейцария). На брифинга след погрома над хърватина Ноле доказа, че освен голям играч си остава и шоумен. "Не се чувствам ветеран, но сега, след като станах баща явно трябва да се наричам старец. Надявах се, че това няма да стане на толкова ранен етап от кариерата ми, но считайте, че сме се договорили", пошегува се Джокович. На въпрос коя от срещите на корта с Григор Димитров си спомня най-добре, той отново прояви чувство за хумор: "През миналата година, когато си свалихме фланелките на демонстративен мач преди "Уимбълдън". Тогава беше много весело (през юни 2013-а, бел. ред.)." Вече по-сериозен, първата ракета в света каза, че Григор е много класен играч, който вече е готов да се пребори за титла от Големия шлем и е показал това на последния "Уимбълдън", където двамата играха повече от три часа на полуфинал, а победата взе сърбинът. За финал Ноле отново развесели журналистите: "Димитров е много талантлив, красив, добре говори английски. Има си приятелка - Мария Шарапова. За какво още може да мечтае? И е българин."  

Дънкан, Паркър и Джинобили постигнаха победа №500 като трио

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/11/11/2416885_dunkan_parkur_i_djinobili_postignaha_pobeda_500_kato/?ref=rss


Голямото трио на "Сан Антонио спърс" Тим Дънкан, Тони Паркър и Ману Джинобили постигна 500-та си съвместна победа, след като "шпорите" измъкнаха драматичен успех с 89:85 при гостуването на "Лос Анджелис клипърс". 

Те станаха второто трио в цялата история на Националната баскетболна асоциация (НБА), което достига границата от 500 точки. Преди тях това бяха правили единствено легендите Лари Бърд, Кевин МакХейл и Робърт Периш, които имат 540 победи заедно в "Бостън селтикс". 
...

НСИ: 5.6% повече приходи от нощувки през септември 2014 г.

http://www.vesti.bg/novini/nsi-5.6-poveche-prihodi-ot-noshtuvki-prez-septemvri-2014-g-6027148

През септември 2014 г. в страната са функционирали 2 529 места за настаняване с над 10 легла - хотели, мотели, къмпинги, хижи и други места за краткосрочно настаняване, съобщиха от Националния статистически институт.

Мозъчен тръст: Франция не се нуждае от силен президент

http://www.vesti.bg/sviat/evropa/mozychen-tryst-franciia-ne-se-nuzhdae-ot-silen-prezident-6027144

Необходимо е политическата система във Франция да се преработи, а това предполага прекратяване на полупрезидентската система и прекомерното съсредоточаване на правомощия в Елисейския дворец, посочва Институтът за световна икономика „Питърсън“

Мойс стана треньор в Испания

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4419822

Дейвид Мойс стана треньор на „Реал Сосиедад”. Шотландецът подписа договор до юни 2016-а и трябва да започне работа днес. Мойс замени Хакоба Арасате, с когото баските се смъкнаха до 15-о място в класирането. Миналия сезон Мойс смени Алекс Фъргюсън в „Манчестър Юнайтед”, но разочарова тотално и бе уволнен след 10 месеца работа. А „червените” дяволи

Съветничка иска оставката на ръководителката на проекта за интегриран градски транспорт във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=270331

Оставката на ръководителката на проекта за интегриран градски транспорт Биляна Якова поиска на днешното 36-то заседание на местния парламент независимата общинска съветничка Марина Карапетян, предаде репортер на Moreto.net. Варненската депутатка посочи, че липсват отчети за това как се движи проектът, което за нея означава, че на практика няма какво да се отчете.

Продадоха „Краставицата“ в Лондон

http://www.klassa.bg/News/Read/article/246701_%D0%9F%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%B0%D0%B4%D0%BE%D1%85%D0%B0+%E2%80%9E%D0%9A%D1%80%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D1%86%D0%B0%D1%82%D0%B0%E2%80%9C+%D0%B2+%D0%9B%D0%BE%D0%BD%D0%B4%D0%BE%D0%BD

 Финансовата група „Safra Group“ на бразилския милиардер Джоузеф Сафра е купила най-известния небостъргач в Лондон „Мери Екс“.

Небостъргачът, известен още като „Краставицата“, беше продаден за 726 милиона паунда (1,5 милиарда долара), съобщи „Файненшъл Таймс“.

40-етажната кула с височина 180 метра е построена от известния британски архитект Норман Фостър през 2004 година. Формата наподобява краставица, откъдето идва и прякорът й. / ТАСС

Лондон / Великобритания

Цветан Василев купувал депозити от КТБ

http://www.cross.bg/depoziti-vasilev-tzvetan-1439170.html

/КРОСС/Банкерът Цветан Василев, който чака екстрадиция в България в белградски хотел, е един от активните купувачи на депозити в КТБ чрез свои компании. Това твърдят пред Клуб Z вложители в банката с депозити, надвишаващи защитените от закона 196 000 лева. Според тях компанията "Гипс" АД, която е индиректно свързана с Василев и на която КТБ е кредитор, е сключила договори за цесии за 10 милиона лева. Една от сделките е с компанията "Профон" на Саня Армутлиева, която държеше непотърсените от изпълнителите пари за авторски права на депозит в КТБ. Според неофициална информация част от депозита на компанията е договорен с издателя Петьо Блъсков, който в момента е главен редактор на вестник "Труд". Твърди се, че той е договорил 1,5 милиона евро срещу плащането на 55% от стойността на депозита веднага. Според слухове освен Цветан Василев, много активно цесии за депозити в КТБ са сключвали и бизнесмените Гриша Ганчев и Богомил Манчев, както и известна варненска групировка. По официални данни на БНБ сключените договори за цесии с депозити в КТБ са на стойност около 1,2 млрд. лева към края на октомври. Лицензът на банката бе отнет на 6 ноември, което означава, че вероятно сумата е нараснала още през следващите дни. Вероятно част от договорите за цесии ще бъдат обжалвани в съда от квесторите на банката, категорични са източници от финансовите среди

Само в ПИК! Катастрофа на околовръстния път в столицата затапи движението (снимки)

http://pik.bg/само-в-пик-катастрофа-на-околовръстния-път-в-столицата-затапи-движението-снимки-news248359.html

Само в ПИК! Катастрофа на околовръстния път в столицата затапи движението (снимки)

Катастрофа на околовръстният път между столичните квартали "Симеоново" и "Драгалевци" е станала тази сутрин, научи ПИК.

Инцидентът вероятно е предизвикан от гъстата мъгла, която затисна столицата днес. Движението на мястото се извършваше трудно.

"Фолксваген Джета" се удря в друг автомобил на околовръстния път, като при удара фолксвагенът остава без предница.

За щастие няма пострадали хора.

Случаят се изяснява!

Показва се „image-69feef56c120ee922279da9958dde56204e4bd0d0a3fe089ae3cdc0b1f17333e-V.jpg“

 

Показва се „image-6435559388866467f6a0f68764469a7bd80964ed50a507e0000a8d4e16957d5a-V.jpg“

 

 

 

Имейл маркетинг конференция ще се проведе за първи път в България

http://www.klassa.bg/News/Read/article/246700_+%D0%98%D0%BC%D0%B5%D0%B9%D0%BB+%D0%BC%D0%B0%D1%80%D0%BA%D0%B5%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%B3+%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%84%D0%B5%D1%80%D0%B5%D0%BD%D1%86%D0%B8%D1%8F+%D1%89%D0%B5+%D1%81%D0%B5+%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%B

Имейл маркетингът е най-ефективният похват в онлайн маркетинга тогава, когато се прилага ефективно.

Данните в световен мащаб показват, че 95% от онлайн потребителите използват имейл. А 91 % от онлайн потребителите проверяват имейла си всеки ден.

Това са цифри, които безкомпромисно показват, че имейлът е особено силен канал за комуникация с потребителите. За да се използва за маркетинг цели, обаче, трябва да се познава Закона за защита на потребителите, а за да се използва ефективно и да води до желаните резултати – има още специфики.

Затова и Георги Христулев (основател на Web Direct и на Игрите на успеха) организира първата за България Имейл маркетинг конференция, която ще се проведе на 28 ноември 2014 г. Темата е Директни продажби възможни чрез E-mail, а лекторите са експерти в сферата, както и представители на Комисия за защита на потребителите и на неправителствена медиаторска организация.

 

Основните теми, които са включени в програмата са:

- Как работи E-mail маркетинга – демонстрация
- Непоискани съобщения
- Поискани съобщения
- Защитени софтуер и сървъри
- Изпълнение на E-mail маркетинг кампании и измерване на ROI
- Защита на личните данни – криптиране
- Начини за събиране на e-mail контакти
- Правила за писане на продажбени текстове и как думите се превръщат в левове

Експерт от КЗП ще се включи с темата „Договори извън търговския обект и договори от разстояние. Изменение в Закона за защита на потребителите от 25.07.2014 г.  (Всеки, който продава онлайн ще бъде засегнат)

А представител на неправителствена медиаторска организация ще говори по темата Решаване на извън съдебни спорове при постъпили жалби от потребители

Ще бъдат анализирани резулати чрез конкретни данни от предварително пусната специално за целта благотворителна имейл маркетинг кампания за WishBox,  уеб платформа в помощ на избора и подготовката на младите хора за висше образование и кариера.

Имейл маркетинг конференцията подкрепя каузата на WishBox и като дарява 10 лв. от стойността на всеки закупен билет за техния проект.

Конференцията ще се проведе на 28 ноември 2014 г. (петък) в Кемпински Хотел Зографски, Зала София (бул. „Джеймс Баучер“ 100).

 

А повече информация има на уебсайта: http://email-conference.com/

--

Информация за лекторите:

 

Георги Христулев

Водещ експерт в сферата на E-mail маркетинга в България.

Реализирал е над 3000 успешни кампании за над 400 клиента.
Сред компаниите, които са му се доверили, са GFK , SOLVEX, ANDREWS FASHION, ORIFLAME, SKODA BULGARIA, FORD, ИЗИ КРЕДИТ, Access MBA и много други.

 Георги Христулев е натрупал експертизата си по трудния, но и най-ефективен начин – чрез опита си. Компании ползват услугите му още от 2009 г. насам, защото резултатите говорят безкомпромисно сами за себе си и отличават успешно реализирания E-mail маркетинг като най-ефективния похват в онлайн маркетинга.

 Освен основател и управител на маркетинговата компания Уеб Дайрект, той е и организаторът на Игрите на успеха (обучения и събития с фокус да помагат за успеха в бизнеса и в живота).

Невяна Коева 

Невяна Коева е маркетинг специалист и основател на българския софтуер за E-mail маркетинг за бизнеса - Emailinvest.com. 

Emailinvest.com е сред десетте най-добри софтуерни продукти за E-mail маркетинг в целия свят, а чрез него са изпратени над 19 000 успешни кампании в 6 държави.

Фокусът в работата на Невяна Коева е не само в привличането, но и в задържането на клиенти.

Тя е обучител с богат опит в сферата на интернет маркетинга с редица обучения, които имат за цел да подпомогнат развитието на бизнеса и да стимулират онлайн комуникацията както с потенциалните, така и с вече съществуващите клиенти.

Участва в множество проекти за редица европейски страни - Германия, Белгия, Холандия.

 

Алекс Попов

Първият българин, завършил най-високата степен в НЛП - НЛП треньор, лично при д-р Ричард Бандлър (съосновател на НЛП).

Вече повече от 14 години продава най-различни продукти на принципа на директните продажби. От куфари, козметика и застрахователни продукти до уеб дизайн и изделия от злато.

Алекс Попов е помогнал на повече от 20 бизнеса с общо над 800 служители да увеличат печалбите си с между 7 и 49 %.

С много богат опит и като обучител, и в директните продажби, той знае значението на всяка дума в продажбения процес, особено когато продажбата трябва да стане по e-mail.

 

Обмисляли да вземат и НСО от президента

http://offnews.bg/news/n_1/n_415693.html

Девоенизирането на Националната служба за охрана (НСО) и преминаването ѝ като специализирана структура към Охранителна полиция при МВР е една от идеите за промени в работата на службата. Темата е била на дневен ред, след като законопроектът, внесен в първото правителство на ГЕРБ, беше подложен на редакция. Към момента все още не е ясно дали подобна редакция ще залегне в законопроекта. Вариант обаче е обсъден през лятото от експерти в НСО. Със заповед на началника на службата в края на юли 2014 г. е създадена работна група за изготвяне на Концепция за дейността ѝ, която да послужи за редакции в законопроекта за НСО. Групата се ръководи от двамата зам.-началници на НСО и вътрешни експерти, като в нея освен вариантът за запазване на военизирания характер на службата е предложен и този за девоенизирането ѝ. „Ръководният състав посочва, че този въпрос е извън кръга на неговата професионалната компетентност“, се казва в отговор на началника на държавните гардове Ангел Антонов , изпратен до  OFFNews . От него става ясно, че има нагласи при промяна на статута на службата, офицерите и сержантите на НСО да запазят размера на възнагражденията, социалните си придобивки, обезщетенията и условията за пенсиониране. Девоенизирането на НСО на практика означава началникът на службата повече да не се назначава с указ от президента. Подобен беше случаят с шефа на военното разузнаване - постът му беше изваден от списъка с длъжности и звания от Въоръжените сили, които се назначават с президентски указ. По този начин за първи път Служба „Военна информация“ беше оглавена от цивилен, назначен от военния министър. Ако същото се случи и с НСО, това означава началникът на службата да се назначава от вътрешния министър. Правителството на Пламен Орешарски вече отне възможността на президента да назначава главния секретар на МВР, след като прие нов закон за работата на ведомството. Идеята за преминаването на службата за охрана към полицията е свързана най-вече с характера на дейността ѝ и по информация на OFFNews зад нея стоял бившият вътрешен министър Цветан Цветанов. Президентът Росен Плевнелиев е запознат с проекта на Концепцията за развитие на НСО, която е пратена в Съвета за външна политика, отбрана и сигурност при държавния глава. Документът трябва да бъде внесен и представен в Народно събрание. Настоящият началник на държавните гардове Ангел Антонов отговаря на профила в дискутираните промени. Той идва от структурите на МВР, където по времето на Цветан Цветанов оглавяваше разформированата Главна дирекция „Национална полиция“, към която беше и охранителната полиция. Това означава, че нагласянето на нормативни актове спрямо назначения шеф на НСО от изключение ще се превърне в практика. Заради това, че четири месеца след назначението му той не отговаряше на изискванията за военно звание, одобрени с президентски указ, се наложи служебното правителство да предложи на държавния глава редакция в текстовете. Така се стигна до промяна в президентския указ в частта касаеща званието на шефа на НСО.  В същото време Антонов е сочен и за приближен до бившия вътрешен министър Цветан Цветанов. В неговия мандат той стигна едно от най-високите нива в МВР като оглави "Национална полиция". Той беше отстранен от вътрешния министър в кабинета "Орешарски" Цветлин Йовчев, защото допусна сблъсъци между полиция и протестиращи през лятото на 2013 година и т.нар. "нощ на белия автобус". Законопроектът за НСО, който не стигна до второ четене в парламента и не е претърпявал редакции на второ четене, към момента предвижда службата да запази военизирания си характер и началникът на службата да бъде назначаван от президента. Засега не е ясно дали този закон ще бъде приоритет за новото правителство.  Групата на ГЕРБ в парламента обаче вече е подготвила серия от промени в законите от сектор „Сигурност“. По спешност ще бъдат направени първо промени в Закона за МВР, предвиждащи да се върне старото положение, при което президентът назначава главния секретар на МВР. Това означава вероятно, че действащият в момента главсек Светлозар Лазаров ще бъде отстранен. 

Две картини на Марк Ротко бяха продадени за $76,5 млн.

http://www.vesti.bg/razvlechenia/kultura/dve-kartini-na-mark-rotko-biaha-prodadeni-za-765-mln-6027142

Първата картина, "Без име (Жълто, оранжево, жълто, светлооранжево)", нарисувана през 1955 година, е купена за 36,6 милиона долара

Цветан Цветанов: Част от пакета промени в МВР влиза утре в парламента

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4419813

Част от пакета промени, касаещ предимно системата на сигурността и МВР, още утре ще бъдат внесени в деловодството на парламента. Това заяви пред журналисти във Велико Търново заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.
По думите му, нищо от предвиденото и обещаното преди изборите не е претърпяло никаква промяна. Част от пакета промени, касаещ предимно системата на сигурността и МВР, още утре ще бъдат внесени в деловодството на парламента. Това заяви пред журналисти във Велико Търново заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов. По думите му, нищо от предвиденото и обещаното преди изборите не е претърпяло никаква промяна.

Цветанов:Има реална опасност МВР да остане без заплати

http://politics.actualno.com/CvetanovIma-realna-opasnost-MVR-da-ostane-bez-zaplati-news_59696.html

Има реална опасност служителите от МВР да останат без заплати. Това каза пред журналисти във Велико Търново Цветан Цветанов, заместник-председател на ПП ГЕРБ, предаде „Фокус”. Цве...

Премиерът на Япония: С Китай се нуждаем "един от друг"

http://asia.actualno.com/Premieryt-na-Japonija-S-Kitaj-se-nujdaem-edin-ot-drug-news_59697.html

Китай и Япония "се нуждаят един от друг", заяви японският премиер Шиндзо Абе. Той призова азиатските си съседи да продължат с опитите си да оставят враждебността в миналаото. "Япония и...

Путин и Обама обсъдили обстановката в Украйна

http://www.mediapool.bg/putin-i-obama-obsadili-obstanovkata-v-ukraina-news227045.html

Президентите на Русия и на САЩ Владимир Путин и Барак Обама разговаряха няколко пъти в кулоарите на срещата на върха на страните от Азиатско-Тихоокеанското икономическо сътрудничество /АТИС/, съобщи прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС. "Путин и Обама можаха няколко пъти да използват паузите в работа на срещата, за да поговорят. Те засегнаха въпроси от двустранните отношения, обстановката около Украйна, Сирия, Иран", каза Песков.   "Възможностите за срещи бяха повече от две. Това бяха кратки разговори", добави той.

Експлозия в сервиз за газови уредби рани петима!

http://www.bnews.bg/article-121472

Собственикът Иван Ковачев е бил целият в пламъци, но се отъркалял в земята, за да се загаси, след което грабнал пожарогасител и започнал да пръска с него приятелите си.

Джокович за Димитров: Има талант, излиза с Шарапова - какво повече му трябва

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/11/11/2416899_djokovich_za_dimitrov_ima_talant_izliza_s_sharapova_-/?ref=rss


Водачът в световната ранглиста по тенис Новак Джокович се изказа ласкаво за Григор Димитров. Сърбинът го похвали след победата си срещу Марин Чилич във финалите на АТП в Лондон.

"Той има голям талант, изглежда добре, говори добре английски. Мария Шарапова му е гадже. Какво повече може да иска", заяви Джокович в своя стил.

Сръбският тенисит е в добри отношения с Димитров. Той дори прекъсна една от пресконференциите на българина, за да го попита за бонбоните на Шарапова....

Цветан Цветанов: Част от пакета промени в МВР влиза утре в парламента

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4419803

Част от пакета промени, касаещ предимно системата на сигурността и МВР, още утре ще бъдат внесени в деловодството на парламента. Това заяви пред журналисти във Велико Търново заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.
По думите му, нищо от предвиденото и обещаното преди изборите не е претърпяло никаква промяна. Част от пакета промени, касаещ предимно системата на сигурността и МВР, още утре ще бъдат внесени в деловодството на парламента. Това заяви пред журналисти във Велико Търново заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов. По думите му, нищо от предвиденото и обещаното преди изборите не е претърпяло никаква промяна.

Microsoft представи първия си смартфон без бранда на Nokia

http://www.dnevnik.bg/tehnologii/2014/11/11/2416879_microsoft_predstavi_purviia_si_smartfon_bez_branda_na/?ref=rss


Microsoft представи първия си смартфон, който не използва бранда на Nokia. Той се казва Lumia 535 и е насочен към бюджетния клас.

Устройството  не е по-различно от познатите си събратя под бранда на Nokia. Вместо името на финландската компания обаче, логата са заменени с това на Microsoft. Корпусът е пластмасов с ярки цветове.

Телефонът разполага с 4-ядрен процесор Qualcomm Snapdragon 200, 1GB оперативна памет и 5-инчов екран. Резолюцията на дисплея е 960х540 пиксела. На...

Сърчаджиева праща щерка си в чужбина, иска още едно дете

http://www.bnews.bg/article-121405

Сърчаджиева и Ласкин са категорични, че не искат да видят дъщеря си София по техните стъпки и по-скоро й пожелават развитие извън България.

„Булгаргаз“ поиска минимално увеличение на природния газ от Нова година

http://econ.bg/Новини/-Булгаргаз-поиска-минимално-увеличение-на-природния-газ-от-Нова-година_l.a_i.604397_at.1.html

На фона на поевтиняването на петрола в световен мащаб държавната „Булгаргаз“ е поискала увеличение на цената на природения газ от Нова година. От...

„Булгаргаз“ поиска минимално увеличение на природния газ от Нова година

http://econ.bg/Новини/-Булгаргаз-поиска-минимално-увеличение-на-цената-на-природния-газ-от-Нова-година_l.a_i.604397_at.1.html

На фона на поевтиняването на петрола в световен мащаб държавната „Булгаргаз“ е поискала увеличение на цената на природения газ от Нова година. От...

Борисов не сменя Банкя за Бояна

http://frognews.bg/news_79989/

Няма да се местя в резиденция „Бояна". Забранил съм да се правят всякакви ремонти на вилата на улица „Секвоя", за да не се харчат излишни пари.Това казва премиерът Бойко Борисов по повод информацията от Националната служба за охрана, че ще организират обновяването и освежаването на къщата, която в службата водят като обект 1000.

Експлозия в Айтос, шестима са в болница

http://frognews.bg/news_79990/

Сервиз за газови уредби се е взривил в Айтос, шестима души са ранени, сред които е и собственикът – 30-годишният Иван Ковачев, съобщава „Флагман.бг”, като се позовава на очевидци.

Алекс Раева призна: С Дончо се оженихме

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4419800

С Дончо се оженихме, но сватбата не я мислим. Това заяви Алекс Раева при Гала в Нова телевизия. Тя показа и снимки от гмуркания - нейното любимо хоби.
Алекс и приятелят й Дончо са заедно от няколко години и живеят под един покрив.
Раева обясни, че Дончо я попитал дали иска да се оженим и после си правили бебе. "В съзнанието си ние сме женени. С Дончо се оженихме, но сватбата не я мислим. Това заяви Алекс Раева при Гала в Нова телевизия. Тя показа и снимки от гмуркания - нейното любимо хоби. Алекс и приятелят й Дончо са заедно от няколко години и живеят под един покрив. Раева обясни, че Дончо я попитал дали иска да се оженим и после си правили бебе. "В съзнанието си ние сме женени.

Volvo FH се изправя срещу един от най-бързите спортни автомобили в света – Koenigsegg One:1

http://www.cross.bg/volvo-trucks-clutch-1439169.html

/КРОСС/В най-новия филм на Volvo Trucks - „Volvo Trucks vs Koenigsegg" мотоциклетният състезател Тиф Нийдъл се изправя срещу един от най-бързите спортни автомобили в света - Koenigsegg One:1, шофирайки осемтонен Volvo FH. Целта на надпреварата е да се подложи на последна проверка скоростната кутия I-Shift Dual Clutch, базирана на технологията, която се използва при спортните автомобили. Уникалната скоростна кутия I-Shift Dual Clutch на Volvo Trucks е подложена на тест в най-новия филм „Volvo Trucks vs Koenigsegg". Във видеото Volvo FH се изправя срещу Koenigsegg One:1, чиито конски сили са равни на килограмите му (1360) и това го прави първия в света мегаавтомобил. За да се изравнят шансовете, Volvo FH получава малко предимство - да изминава по една обиколка, докато Koenigsegg прави по две. Зад волана на товарния автомобил застава мотоциклетният състезател Тиф Нийдъл, а резултатът е непредсказуем. Двата автомобила се изправят един срещу друг на състезателната писта Кнутсторп в Южна Швеция, известна с хълмистия си терен и остри завои. „I-Shift Dual Clutch е направо невероятна и това се забелязва най-вече при движение по наклон. Камионът не намалява скоростта, а се движи плавно, без да се усеща смяната на скоростите. Когато натиснеш спирачката, той спира много гладко и комфортно. Този камион определено носи сърце на спортен автомобил", споделя Тиф Нийдъл

Алекс Раева: С Дончо се оженихме

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4419797

С Дончо се оженихме, но сватбата не я мислим. Това заяви Алекс Раева при Гала в Нова телевизия. Тя показа и снимки от гмуркания - нейното любимо хоби.
Алекс и приятелят й Дончо са заедно от няколко години и живеят под един покрив.
Раева обясни, че Дончо я попитал дали иска да се оженим и после си правили бебе. С Дончо се оженихме, но сватбата не я мислим. Това заяви Алекс Раева при Гала в Нова телевизия. Тя показа и снимки от гмуркания - нейното любимо хоби. Алекс и приятелят й Дончо са заедно от няколко години и живеят под един покрив. Раева обясни, че Дончо я попитал дали иска да се оженим и после си правили бебе. "В съзнанието си ние сме женени.

Сигнал за бомба в училище в Стара Загора

http://pik.bg/сигнал-за-бомба-в-училище-в-стара-загора-news248357.html

Сигнал за бомба в училище в Стара Загора

Сигнал за бомба в СОУ "Васил Вески"  в Стара Загора е получен на телефон 112 вчера, съобщиха от пресцентъра на полицията.

Сигналът за поставеното взривно устройство е подаден около 10,00 часа от неизвестно лице.

На мястото незабавно са изпратени екипи, които обхождат сградата.

Взривно устройство обаче не е открито. По случая е образувано досъдебно производство, съобщават още от полицията.


В. "Файненшъл таймс": Русия е по-голям проблем за Обама от "Ислямска държава"

http://www.mediapool.bg/v-fainenshal-taims-rusiya-e-po-golyam-problem-za-obama-ot-islyamska-darzhava-news227044.html

Разполагаща с ядрено оръжие Москва, решена да предизвиква САЩ, крие рискове, които едва започваме да осъзнаваме, пише в коментарна статия британският в. "Файненшъл таймс". Този уикенд Америка обяви, че изпраща още войници в Ирак. Русия, както се твърди, е изпратила още войски в Украйна, а американският президент Барак Обама замина за Пекин.   Като цяло във Вашингтон като че ли има единодушие, че от двете непосредствени кризи тази в Близкия изток е по-спешна е от украинската. Представител на американската национална сигурност, който отговаря едновременно за Русия и за Близкия изток, каза, че без съмнение Близкият изток е по-важен, отбелязва авторът Гидиън Рахман. Аргументите за приоритета на Близкия изток са три. Там се води война, като САЩ участват в ежедневни въздушни удари. Освен това американците виждат много по-непосредствена заплаха за националната сигурност и за цивилното население в лицето на джихадисткия тероризъм, отколкото от страна на Русия. И накрая, американците смятат, че целият регионален ред в Близкия изток се преобръща с главата надолу, а установяването на нов може да отнеме десетилетия, докато редът в Европа запада само в периферията й. Някои дори се безпокоят, че загрижеността на Америка спрямо Русия отклоняват вниманието й от Ирак и Сирия в жизненоважен момент. Явлението политически лидери да гледат в погрешната посока със сигурност не е непознато за историята. Месеца преди избухването на Първата световна война преди 100 години британското правителството посветило много повече време да обсъжда изгледите за граждански конфликт в Ирландия, отколкото опасността от война в Европа. За онези, което се тревожат най-много от Русия на Владимир Путин, обаче именно Близкият изток представлява опасно отклоняване на вниманието. Застъпниците на тезата, че Русия трябва да е приоритет са повече във Варшава и Берлин, отколкото във Вашингтон. Те се безпокоят, че САЩ отново са въвлечени във "войната срещу тероризма" и конфликтите в Близкия изток, докато опасностите в Европа се увеличават. САЩ все още не признават радикалността на предизвикателството, отправено от Русия. Има опасения, че анексирането на Крим и набезите в Източна Украйна са само началото. В определен момент Русия може да застраши и други части на Украйна, а дори и Балтийските страни, допуска Рахман.   Самият факт, че Америка отхвърли възможността за военни действия във връзка с Украйна (което създава впечатление, че тази криза изглежда по-малко спешна за Вашингтон) непреднамерено повишиха опасността. Както каза висш европейски дипломат, Путин знае, че винаги може да стигне до места, където ние няма да отидем, посочва анализаторът.   Най-мрачният, обсъждан при закрити врата сценарий, предполага Русия да стигне дотам да използва тактическо ядрено оръжие. Ако това стане, то би било най-голямата международна криза със сигурността от десетилетия - много по-сериозна и опасна от поредния цикъл от 25-годишното воюване в Ирак.   Повечето експерти все още изключват ядрените сценарии като пресилени. По-често се тревожим, че г-н Путин може да предприеме пълномащабна конвенционална война в Украйна - или да насърчи бунтове на рускоезичното население в Балтийските държави, членуващи в НАТО. Ако Русия се намеси в Балтийските страни, а НАТО не отвърне, Кремъл ще е показал, че западният военен съюз е безопасен, подчертава Рахман. Някои се надяват, че засилващият се натиск върху руската икономика и рублата може да разубедят Кремъл да ескалира напрежението. Но една икономическа криза може да направи поведението на Русия по-непредсказуемо и дръзко, предупреждава той. При всичките тези тревоги президентът Обама отпътува за среща на върха в Китай. За хората, които вярват в преориентацията на Америка към Азия, най-голямото предизвикателство за могъществото на САЩ остава набиращ мощ Китай, а не толкова Русия или раздробяващия се Близък изток. Те смятат, че колкото повече САЩ биват засмуквани от моментните кризи, толкова по-лесно Китай ще получи надмощие в Източна Азия - район, който все повече се очертава като ядро на световната икономика. Историците ще отсъдят дали правителството на Обама е определило правилно стратегическите си приоритети или е изразходвало сили в погрешната посока в ключов момент.   Според мен, казва Рахман, Русия сега е по-важното предизвикателство. Възходът на Китай е от огромно значение, но за момента то изглежда като продължителен процес без непосредствена опасност за конфликт със САЩ.   Разпадащите се държави в Близкия изток и опасността от тероризъм също са голям риск, но гневна, ядрена Русия, възнамеряваща да оспорва американското могъщество, крие опасности, които едва започваме да осъзнаваме. Мирът в Европа може да зависи от това Вашингтон да постигне правилния баланс между възпиране и дипломация.   По БТА

Закопчаха пиян шофьор

http://pik.bg/закопчаха-пиян-шофьор-news248355.html

Закопчаха пиян шофьор

34-годишен мъж е задържан за шофиране на мотопед в нетрезво състояние.

Той е спрян за проверка на входа на село Стaрчево, община Петрич, като тестът с дрегер е показал, че П.Д. шофира с 2,50 промила алкохол в издишания въздух.

Мъжът е арестуван със заповед за задържане до 24 часа. 

"Булгаргаз" поиска с 2% по-висока цена на газа от Нова година

http://www.investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/bulgargaz-poiska-s-2-po-visoka-cena-na-gaza-ot-nova-godina-183554/

От дружеството отчитат тенденциите на валутните пазари и цената на алтернативните на природния газ горива

„Еврофутбол": Турция пада от Бразилия в приятелска среща

http://www.cross.bg/live -leva-evrofytbol-1439168.html

/КРОСС/Турция ще падне от Бразилия в приятелска среща, която ще се играе на 12.11.2014 г. - това сочат коефициентите на „Еврофутбол". След позорното отпадане на Селесао на родна земя това лято на Световното първенство по футбол, момчетата на Карлос Дунга ще възстановят поне част от имиджа си с категорична победа срещу южните ни съседи - „оценката" за това е 1.53 срещу 4.28 за домакините от Анкара и 3.18 за равенство. Повече информация за различните видове залози, предлагани за мача утре, можете да намерите тук. Ето още от акцентите в програмата на „Еврофутбол" за идните дни:Унив. Тарту - Лукойл Академик, баскетбол Сингъл, Live „1"- 2.12 „Х"- 10.00 „2"- 1.48Израел (19) - България (19) Сингъл „1"- 2.24 „Х"- 2.86 „2"- 2.48Холандия - Мексико Сингъл, Live „1"- 1.65 „Х"- 3.06 „2"- 3.75Аржентина - Хърватска Сингъл, Live „1"- 1.14 „Х"- 4.46 „2"- 10.50Ривър Плейт - Естудиантес Сингъл, Live „1"- 1.53 „Х"- 3.22 „2"- 4.25Атл. Минейро - Крузейро Сингъл, Live „1"- 2.18 „Х"- 2.86 „2"- 2.55 Участници в хасковския букмейкърски пункт в ж.к

Газова бутилка гръмна в сервиз в Айтос и рани 6-ма

http://www.vesti.bg/novini/gazova-butilka-grymna-v-serviz-v-ajtos-i-rani-6-ma-6027146

Газова бутилка гръмна в автосервиз в Айтос и рани шестима души, съобщиха от ОДМВР-Бургас.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване