Финално: Орязаха 50,8 млн. лв. от разходите на министерствата

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4420013

С 50,8 млн. лв. са намалени разходите на министерствата с актуализацията на бюджета, която днес одобри правителството, спрямо вариантът, предлаган от служебния кабинет. 
Най-много пари от актуализацията ще получи МВР - 125,7 млн. лв. 
Като цяло разходите са увеличени с 278,9 млн. лв. Дефицитът по консолидираната програма ще е в размер на 3, С 50,8 млн. лв. са намалени разходите на министерствата с актуализацията на бюджета, която днес одобри правителството, спрямо вариантът, предлаган от служебния кабинет.  Най-много пари от актуализацията ще получи МВР - 125,7 млн. лв.  Като цяло разходите са увеличени с 278,9 млн. лв. Дефицитът по консолидираната програма ще е в размер на 3,

Изпепелиха Фолксваген пасат в кв. Димова махала

http://www.zapernik.com/pernik/izpepeliha-folksvagen-pasat-v-kv-dimova-mahala_35607/

Лек автомобил е горял в Перник.

Инцидентът е станал тази нощ, около 04, 20 ч. в пернишкия кв. „Димова махала”. На тел. 112 бил подаден сигнал, че гори „Фолксваген пасат”, собственост на 41-годишна жена. До пристигането на пожарната, колата била изпепелена. Причината не е установена, една от предполагаемите версии е умисъл.

Започнато е досъдебно производство.

Откраднаха и нарязаха за скрап железен казан от кв. Лалова махала

http://www.zapernik.com/pernik/otkradnaha-i-naryazaha-za-skrap-jelezen-kazan-ot-kv-lalova_35606/

Пернишки полицаи задържаха двама рецидивисти за кражба.

На 06 ноември в полицията бил подаден сигнал, че от навес в „Лалова махала” на областния град е откраднат меден казан. Органите на реда предприели разследване и много бързо белезниците щракнали около ръцете на извършителите – криминално проявените В.И./36 г./ и връстникът му К.Г.

Двамата натрошили казана и се опитали да го предадат в пункт за вторични суровини. Мъжете са задържани за срок от 72 часа с...

Продължава

Открадваха и нарязаха за скрап железен казан от кв. Лалова махала

http://www.zapernik.com/pernik/otkradvaha-i-naryazaha-za-skrap-jelezen-kazan-ot-kv-lalova_35606/

Пернишки полицаи задържаха двама рецидивисти за кражба.

На 06 ноември в полицията бил подаден сигнал, че от навес в „Лалова махала” на областния град е откраднат меден казан. Органите на реда предприели разследване и много бързо белезниците щракнали около ръцете на извършителите – криминално проявените В.И./36 г./ и връстникът му К.Г.

Двамата натрошили казана и се опитали да го предадат в пункт за вторични суровини. Мъжете са задържани за срок от 72 часа с прокурорско...

Продължава

Говорителят на ДПС Кристиян Коев е освободен от работата си в администрацията на София-област

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/11/11/2416996_govoriteliat_na_dps_kristiian_koev_e_osvoboden_ot/?ref=rss


Кристиян Коев, който е говорител на ДПС и музикант, е бил освободен от работата си в администрацията на София-област в понеделник. Гражданският му договор за консултантската му работа по европроектите на институцията е бил прекратен в понеделник - според Коев той е жертва на партийна чистка, според пресцентъра на областната администрация Коев си е вършил добре работата, но не иска да бъде назначен на пълен работен ден.

Договорът на Коев е бил за работа по четири европейски проекта,...

Млад мъж е заплашвал да се запозапали пред сградата на Община Перник

http://www.zapernik.com/pernik/mlad-muj-e-zaplashval-da-se-zapozapali-pred-sgradata-na_35605/

Млад мъж e заплашвал да се запозапали пред сградата на Община Перник. научи zaPernik.com.

Служители на Община Перник са позванили на номер 112 и само бързата намеса на органите на реда е преодвратила фаталната сцена.

Полицаите са отвели мъжа в участъка на за разговор с психолог. Според свидетели мъжа е изглеждал депресиран.

Обама и Путин обсъдиха Иран, Сирия и Украйна

http://econ.bg/Новини/Обама-и-Путин-обсъдиха-Иран-Сирия-и-Украйна_l.a_i.604491_at.1.html

Президентите на САЩ и Русия Барак Обама и Владимир Путин нямаше как да избегнат срещата помежду си по време на събитие на страните от Тихоокеанското...

Безработните имигранти в ЕС могат да бъдат лишени от социални помощи

http://www.investor.bg/evropa/334/a/bezrabotnite-imigranti-v-es-mogat-da-bydat-lisheni-ot-socialni-pomoshti-183568/

Произнасянето на съда на ЕС е по искане на Германия, където двама румънци водят дело, за да получават помощи, без да са работили нито там, нито в Румъния

Съдът пусна третия лъч на метрото

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4420028

Обществената поръчка за избор на изпълнители на централния участък от 3-ия лъч на метрото е размразена. Тя беше атакувана във ВАС от фирма, която оспорва метода за строителство на тунелите, но преди дни съдът е отхвърлил жалбата.  
Кандидатите да строят 7-километровия подземен участък със 7 станции имат срок до 15 януари да подадат оферти. Обществената поръчка за избор на изпълнители на централния участък от 3-ия лъч на метрото е размразена. Тя беше атакувана във ВАС от фирма, която оспорва метода за строителство на тунелите, но преди дни съдът е отхвърлил жалбата.   Кандидатите да строят 7-километровия подземен участък със 7 станции имат срок до 15 януари да подадат оферти.

Обама и Путин обсъдиха Иран, Сирия и Украйна

http://econ.bg/Новини/Обама-и-Путин-обсъдили-Иран-Сирия-и-Украйна_l.a_i.604491_at.1.html

Президентите на САЩ и Русия Барак Обама и Владимир Путин нямаше как да избегнат срещата помежду си по време на събитие на страните от Тихоокеанското...

Дупки в бюджета ни вкарват в процедура на свръхдефицит

http://frognews.bg/news_79998/

Бюджетът беше планиран с огромно напрежение в приходната част. Най-голямо влияние има неизпълнението на ДДС и по-конкретно от внос. По отношение на акцизите очакваното неизпълнение е с около 318 милиона. От корпоративните данъци също се очаква голяма дупка. Това каза министърът на финансите Владислав Горанов след днешното заседание на Министерски съвет.

Розенгрен: Фед още не трябва да вдига лихвите

http://www.investor.bg/sasht/337/a/rozengren-fed-oshte-ne-triabva-da-vdiga-lihvite-183563/

Инфлацията ще остане доста под желаното ниво от 2% за известно време, смята шефът на клона в Бостън

Владислав Горанов: Болниците са като фотаволтаиците

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4420001

"Механизмът за болниците е същият като този за фотаволтаиците. Някой плаща и всички строят и се вреждат в системата. Приемането на национална здравна карта е задължително, за да се спре това", обяви финансовият министър Владислав Горанов след заседанието на Министерски съвет, на което бе разгледан бюджетът.

Откриха паметник на Георги Марков в столицата (снимки)

http://offnews.bg/news/n_1/n_415748.html

На столичния площад “Журналист” бе открит паметник на писателя Георги Марков "Словото на Георги Марков освобождаваше духовно българите още преди рухването на комунистическия режим", каза президентът Росен Плевнелиев при откриването на паметника. „За мен е огромна чест да присъствам на откриването, на закъснял за времето си, паметник - с него почитаме делото на един от най-талантливите български писатели, работили по времето на комунистическата диктатура. Със своето остро перо и мощен глас Георги Марков се превърна в най-яркия пример за избора между свободата и примирението. Годините, когато тоталитарната власт беше лишила българските граждани от основни човешки права и достойнство”, обясни Плевнелиев. Според държавния глава днес, когато отбелязваме 25 години от началото на демократичните промени може да се обърнем към духовното наследство завещано в паметните думи на писателя. "Единственият критерий за свобода, който историята е утвърдила до ден днешен са правата или свободите, на които се радва отделният обикновен човек. Свободните общества и държави са свободни само дотолкова, доколкото са осигурили свободата на своите отделни граждани”, коментира държавният глава. Тази година се навършват 85 години от рождението на писателя. Инициативата е на комитета "Памет за Георги Марков". Финансирането е осигурено от американската фондация "Сейнт Джордж фаундейшън", създадена от политическия емигрант д-р Георги Лазаров . Идейният проект на паметника е на скулптора Данко Данков.

Колко важна е онлайн рекламата

http://www.vesti.bg/tehnologii/kompyutri-i-djadji/kolko-vazhna-e-onlajn-reklamata-6027162

Българите за пореден път е сред най-активните нации в онлайн пространството, сочи проучване на „Гугъл“

Изпитът за нови нотариуси ще е на 19 април 2015 г.

http://www.cross.bg/zapovedta-notariysi-mesta-1439193.html

/КРОСС/Изпитът за нови нотариуси ще е на 19 април 2015 г. Това следва от заповедта на министъра на правосъдието Христо Иванов. Броят на свободните места остава 111 - колкото бяха посочени в огласения преди повече от месец проект на документа. Това ще е първото попълнение в гилдията от 2008 г. и е дългоочаквано от юристите, уточнява "Правен свят". Най-много бройки са обявени за Сливен и Шумен - по 6. Пет са местата в Пазарджик, 4 в Горна Оряховица. Има три свободни места за Пловдив и две за Бургас. Предстои заповедта да бъде публикувана в Държавен вестник. Това ще стане след две седмици, след като изтече срокът за обжалване и ако няма възражения. Засега е предвидено писменият изпит да се проведе от 10 часа в сградата на Министерството на правосъдието на ул. "Славянска" № 1. Ако има много желаещи, мястото ще бъде променено. Кандидатите за нотариуси ще имат един месец след обнародването на заповедта, за да подадат документи за участие в конкурса. Те ще трябва да платят и такса от 50 лв. Още не е ясно колко дни след писмения изпит ще е устният. До него ще бъдат допуснати само издържалите писменото препитване с оценка не по-малко от Добър 4. От заповедта става ясно, че четирима нотариуси са отправили сигнали, предложения и възражения срещу нея. Становище е изпратило и ръководството на камарата

Година затвор за джигита, който причини катастрофи в гонка с полицаи в Пловдив

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4420030

Една година затвор и година и половина без книжка - това е наказанието, което Окръжният съд наложи на Орхан Яшаров, след като той подписа споразумение с прокуратурата, съобщи "Марица". Признавам напълно вината си, каза той в съда.
Орхан Яшаров е 26-годишният шофьор на „Мерцедес”-а, който преследваха на 19 октомври пловдивските полицаи. Една година затвор и година и половина без книжка - това е наказанието, което Окръжният съд наложи на Орхан Яшаров, след като той подписа споразумение с прокуратурата, съобщи "Марица". Признавам напълно вината си, каза той в съда. Орхан Яшаров е 26-годишният шофьор на „Мерцедес”-а, който преследваха на 19 октомври пловдивските полицаи.

Десните се събраха във Варна за дебат за демократичните промени

http://www.moreto.net/novini.php?n=270351

Емоционален дебат провокира лекцията „25 години демокрация – грешки и надежди” на проф. Евгений Дайнов. Политологът гостува в морската столица по покана на община Варна и клуб „Отворено общество“ по повод годишнината на събитията от 10-ти ноември 1989 г.

Поправка в закон ограничава гарантираните депозити в КТБ

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4420020

Правителството предлага поправка в закона за гарантиране на влоговете, която би трябвало да намали бройката и сумата на депозитите на фалиралата КТБ, които ще бъдат възстановени от фонда. 
Досегашният текст предвижда, че не подлежат на възстановяване депозити, които са с преференциална лихва към деня на отнемане на лиценза на банката. Правителството предлага поправка в закона за гарантиране на влоговете, която би трябвало да намали бройката и сумата на депозитите на фалиралата КТБ, които ще бъдат възстановени от фонда.  Досегашният текст предвижда, че не подлежат на възстановяване депозити, които са с преференциална лихва към деня на отнемане на лиценза на банката.

Турбуленция на "Позитано" 20! Гергов и Дъбов ще бутат Миков от шефския пост! Новият тандем лансира Илияна Йотова за шеф на БСП!

http://www.zapernik.com/politika/turbulenciya-na-pozitano-20-gergov-i-dubov-shte-butat-mikov_35604/

Нова вътрешнопартийна опозиция в лицето на знаковите фигури Георги Гергов и Димитър Дъбов се оформя в БСП, съобщи ПИК.

Двамата влиятелни социалисти са изпаднали в немилост пред Михаил Миков и всячески ще се опитат да го съборят от председателския престол.

Дългогодишният партиен кадър Димитър Дъбов не можел да се примири, че новото ръководство на партията го превърна в символ на предизборния провал, а след това го отстрани от Изпълнителното бюро, показвайки че едва ли не само той...

Продължава

Здравната каса получи нови 100 млн. лева за закърпване на бюджета си

http://econ.bg/Новини/Здравната-каса-получи-нови-100-млн-лева-за-закърпване-на-бюджета-си_l.a_i.604488_at.1.html

Правителството е решило да отпусне още 43,6 млн. лева за бюджета на здравното министерство. Това заяви след  заседанието на кабинета здравния...

Поморие без вода на 12.11.2014г., поради авария на главния водопровод

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/9zNrbCpphBE/

От ВиК Поморие съобщиха, че утре (12.11.2014 г.), от 7.00 ч. до 18.00 ч.,  няма да има вода на територията на град Поморие, поради авария на главния довеждащ водопровод.

От ВиК дружеството се извиняват за причиненото неудобство.

Костов за рисковете пред правителството

http://www.vesti.bg/analizi-i-komentari/komentari/kostov-za-riskovete-pred-pravitelstvoto-6027159

Бившият премиер смята, че първият препини камък пред новия кабинет е евентуалното приемане на ДПС за скрит партньор

ЕС препоръчва българин за съдия в Съда на публичната служба на ЕС

http://www.cross.bg/suvetut-sudii-pyblichnata-1439192.html

/КРОСС/Доц. д-р Александър Корнезов е сред кандидатите, спечелили конкурс за съдия в Съда на публичната служба на ЕС, съобщи люксембургският вестник "Le Jeudi", цитиран от "Правен свят". В конкурса за назначаване на двама съдии са участвали 79 юристи от целия Европейски съюз. Кандидатите се оценяват от 7-членна комисия, съставена от юристи с призната компетентност, сред които бивши съдии и генерални адвокати в Съда на ЕС и в Общия съд, които преценяват познанията на кандидатите в областта на правото на ЕС, техните професионален опит и квалификация, езиковата им подготовка и т.н. На базата на проведения конкурс комисията изготвя списък с най-добрите кандидати, сред които е и Корнезов като заключава, че той притежава изисквания професионален опит на високо ниво, подходящ за изпълнението на функциите на съдия в Съда на публичната служба. Съдът на публичната служба на ЕС е единственият специализиран съд на ЕС. Той се състои от 7 съдии, които се избират на конкурсно начало от целия Европейски съюз. Предстои Съветът да избере с единодушие двама от препоръчаните от комисията кандидати. Според "Le Jeudi" с най-големи шансове за двете овакантени поста са именно Корнезов и кандидат от Португалия, тъй като до този момент Съветът по принцип отказва да подновява мандатите на досегашните съдии в този съд. Освен това, съгласно Договорът за функциониране на ЕС, Съветът трябва да осигури географски баланс в състава на съда

Година строг затвор за бандит, помлял 5 коли в Пловдив

http://pik.bg/година-строг-затвор-за-бандит-помлял-5-коли-в-пловдив-news248391.html

Година строг затвор за бандит, помлял 5 коли в Пловдив

26-годишният Орхан Яшаров, който на 19 октомври предизвика автомеле в Пловдив с 5 коли при гонка с полицията, призна вината си и се отърва с леко наказание. Той се яви с трима адвокати в залата, които сключиха споразумение с прокуратурата, пише "24 часа".

В резултат  Пловдивският окръжен съд му даде 1 г. затвор при първоначален строг режим. Решението влиза в сила и не подлежи на обжалване.

Майката на подсъдимия Кадрие Яшарова вдигна невероятна олелия в съда и се наложи охраната да я усмирява. "Пущам писмо в СтАрбург. Няма да оставя работата така. Стреляли са по детето ми. Той психически не е добре", крещеше Кадрие. Тя понечи да помилва по бузата полицайка, която й направи забележка, но служителката на реда светкавично я хвана за ръката. "Така можеш да пипаш само мъжа си. Ще те изгоня от сградата, нарушаваш реда", скара й се бившата джудистка.

Делото срещу Орхан влезе в съда за рекордно кратък срок. На 19 октомври той предизвика гонка по централните улици на Пловдив с управлявания от него мерцедес. Докато органите на реда го преследваха, Яшаров профуча с бясна скорост и мина на червено през 4 възлови кръстовища в града.

По чудо нямаше жертви. По пътя Орхан помете полицейска патрулка и рани двама униформени. За да го заловят, те стреляха по гумите на мерцедеса и той се блъсна в дърво, но преди това удари още два автомобила.

При залавянето нарушителят оказал съпротива. Подсъдимият се призна за виновен, в резултат на което бе сключено споразумение между него и прокуратурата, а съдът го одобри.

Автомобил се сблъска с боклукчийска кола, 45 годишен шофьор е загинал

http://www.zapernik.com/krimi/avtomobil-se-sbluska-s-boklukchiiska-kola-45-godishen-shofior-e_35603/

Автомобил се сблъска с боклукчийска кола в Бургас. Катастрофата е взела една жертва, съобщава местният сайт "Флагман". Инцидентът е станал сутринта на Околовръстното в посока ж. к. „Меден рудник" малко преди бизнес център „Вая". Загинал е шофьорът на Алфа Ромеото - около 45-годишен мъж.

Камионът се движел в посока ж. к. „Меден рудник", когато водачът на лекия автомобил загубил контрол, колата се завъртяла по средата на платното и се блъснала в задната част на камиона. В инцидента е...

Продължава

"Паякът" във Варна ще има различни цени

http://varna.actualno.com/Pajakyt-vyv-Varna-shte-ima-razlichni-ceni-news_59722.html

Глобата за репатриране на неправилно паркирали автомобили във Варна се увеличава. Решението беше взето от местния общински съвет. Новото в случая е въвеждането на различни санкции за отделните райони...

Как танцуват бактериите

http://interest.actualno.com/Kak-tancuvat-bakteriite-news_59726.html

Учени от Холандия и Южна Корея накараха бактерии да танцуват с помощта на магнитно поле. Физиците използвали способността на някои видове бактерии към магнитотаксис – двигателна реакция на ...

Световната премиера на ИГРИТЕ НА ГЛАДА: СОЙКА-ПРИСМЕХУЛКА – ЧАСТ I в Лондон събра всички звезди от филма на червения килим

http://cinema.actualno.com/Svetovnata-premiera-na-IGRITE-NA-GLADA-SOJKA-PRISMEHULKA--ChAST-I-v-London-sybra-vsichki-zvezdi-ot-filma-na-chervenija-kilim-news_59724.html

Прелестната носителка на Оскар Дженифър Лорънс събра погледите на световната премиера на ИГРИТЕ НА ГЛАДА: СОЙКА-ПРИСМЕХУЛКА – ЧАСТ I в Лондон снощи. Екранната Катнис Евърдийн мина по червен...

Приключва аварийното изкърпване на улиците в Шумен

http://shumen.actualno.com/Prikluchva-avarijnoto-izkyrpvane-na-ulicite-v-Shumen-news_59725.html

Приключва аварийното изкърпване на дупките по шуменските улици. То се извършва от общинското предприятие "Паркинги, гаражи и благоустрояване". То е използвало над 45 тона асфалт, съобщи упра...

21 нарушители заловени след акция на МВР в Смолян

http://smolyan.actualno.com/21-narushiteli-zaloveni-sled-akcija-na-MVR-v-Smoljan-news_59729.html

От  01.10.2014 г. до 31.10.2014 г. във всички Районни управления от областта и сектор “Пътна полиция” при ОДМВР - Смолян се проведе полицейска акция “Безопасност...

Европейският съд потвърди правото на страните-членки да отказват някои социални помощи

http://europe.actualno.com/Evropejskijat-syd-potvyrdi-pravoto-na-stranite-chlenki-da-otkazvat-njakoi-socialni-pomoshti-news_59727.html

Европейският съд излезе с тълкуване, което потвърждава правото на страните-членки да отказват някои социални помощи на граждани на други държави от Евросъюза. Решението е взето по повод дело, заведено...

Някой гъделичка непознати нощем в Бостън*

http://curious.actualno.com/Njakoj-gydelichka-nepoznati-noshtem-v-Bostyn-news_59730.html

Сериен "гъделичкар" се издирва от полицията в американския град Бостън, съобщи в. "Метро". За неизвестния извършител, проникнал безнаказано в множество домове, е известно, че дейс...

Жестока разпра пламти по високите етажи на властта в „Левски"! Гонзо и Батков се счепкаха

http://www.zapernik.com/sport/jestoka-razpra-plamti-po-visokite-etaji-na-vlastta-v-levski_35602/

Жестока разпра пламти по високите етажи на властта в „Левски"! Вечерта след поредния безобразен мач в първенството, загубен 0:1 от „Берое" насред „Герена", собственикът Тодор Батков и треньорът с шефски функции Георги Иванов - Гонзо си вдигнали свиреп скандал по телефона, научи „Всеки ден" от източник, близък до „сините". Кавгата започнала заради реплика на адвоката след поредния провал, от която бившата деветка се засегнал. „Питайте Гонзо", отсече Батков при въпроса защо „Левски" я докара...

Продължава

Кабинетът прие актуализацията на бюджета

http://www.cross.bg/durzhavniya-razhodite-byudzhet-1439191.html

/КРОСС/ Правителството одобри проект на закон за изменение и допълнение на Закона за държавния бюджет на Република България за 2014 г. и реши да бъде оттеглен внесеният от служебното правителство в парламента законопроект за актуализация на Бюджет `2014 г. Новият проект е израз на стремежа и усилията за ограничаване негативните ефекти върху бюджетната позиция и постигане на допълнителни консолидиращи мерки в разходите по държавния бюджет за 2014 година.Оттеглянето на законопроекта не е израз на промяна във фискалните и икономическите фактори и показатели, налагащи незабавна актуализация на бюджетната рамка за 2014 година, а първата стъпка от стратегията на новото правителство за стабилизиране на публичните финанси. Като следваща стъпка в изпълнение на тази стратегия новоизбраното правителство изготви и одобри нов проект на ЗИД на ЗДБРБ за 2014 г., който надгражда оттегления предишен проект в две основни направления - предлага се стъпка за фискална консолидация по държавния бюджет и допълнителни законодателни промени в контекста на отнетия лиценз на „Корпоративна търговска банка" АД.Анализът на параметрите по изпълнението на приходите и разходите и към момента потвърждава очертаните проблеми в законопроекта на служебното правителство, като на тази база влошаването на бюджетната позиция е обективно невъзможно да бъде приведено в рамките на изискванията на националните фискални правила съгласно Закона за публичните финанси

1 г. строг затвор за джигит, помлял 5 коли в Пловдив

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4420015

26-годишният Орхан Яшаров, който на 19 октомври предизвика автомеле в Пловдив с 5 коли при гонка с полицията, призна вината си и се отърва с леко наказание. Той се яви с трима адвокати в залата, които сключиха споразумение с прокуратурата. В резултат Пловдивският окръжен съд му даде 1 г. затвор при първоначален строг режим. 26-годишният Орхан Яшаров, който на 19 октомври предизвика автомеле в Пловдив с 5 коли при гонка с полицията, призна вината си и се отърва с леко наказание. Той се яви с трима адвокати в залата, които сключиха споразумение с прокуратурата. В резултат Пловдивският окръжен съд му даде 1 г. затвор при първоначален строг режим.

Кабинетът прие актуализацията на бюджета

http://www.cross.bg/yslygi-goranov-otnoshenie-1439191.html

/КРОСС/Законът за изменение и допълнение на Закона за ДДС с включени в него изменения и в останалите материални и процесуални данъчни закони, както и Законът за изменение и допълнение на Закона за държавния бюджет на 2014 г.* бяха одобрени и ще бъдат предложени на НС за приемане. Информацията съобщи министърът на финансите Владислав Горанов на брифинг след първото заседание на Министерския съвет. По отношение на данъчните закони има две основи групи промени. Едната е свързана с необходимостта от въвеждане в националното данъчно законодателство на част от достиженията на европейското такова. За закона за ДДС се предвижда изменение, което да регламентира режим по отношение на мястото на доставката на далекосъобщителни услуги и услуги за радио и телевизионно излъчване и услуги, извършвани по електронен път. Предвижда се тези услуги да се облагат от държавата, където получателят има постоянен адрес или пребиваване. Простото обяснение, според Горанов е, когато доставчик на далекосъобщителни услуги, извършвани по електронен път, какъвто би могъл да бъде един интернет доставчик, е позициониран на територията на държава-членка, но извършва доставки за териториите на други държави-членки, ДДС-то, което той събира да бъде декларирано и представено в администрацията на държавата-членка, в която той е ситуиран като седалище

Педофил напада деца край автогарата в Смолян

http://frognews.bg/news_79997/

Облечен в черно и с черна качулка педофил плаши децата край автогарата в Смолян. Мъжът се навъртал около няколко детски площадки, съобщи Нова телевизия.

Йената потъна до ново 7-годишно дъно спрямо долара

http://www.investor.bg/analizi/9/a/ienata-potyna-do-novo-7-godishno-dyno-spriamo-dolara-183566/

Доларът се завърна към печалбите на фона на оптимизма около икономическия растеж в Щатите

Горанов: Приехме предложението за актуализация на бюджета за 2014 г.

http://pik.bg/горанов-приехме-предложението-за-актуализация-на-бюджета-за-2014-г-news248390.html

Горанов: Приехме предложението за актуализация на бюджета за 2014 г.

От 1 януари 2018 г. държавите-членки трябва да установят акциз върху тютюна не по-нисък от 90 евро за хиляда къса. Това каза министърът на финансите Владислав Горанов на пресконференция след извънредно заседание на Министерски съвет, съобщи "Фокус".

„На извънредно заседание на Министерски съвет бяха одобрени и ще бъдат предложени на Народното събрание за приемане Закона за изменение и допълнение на Закона за ДДС с включени в него изменения и в останалите материални и процесуални данъчни закони, както и Закона за изменение и допълнение на Закона за държавния бюджет на 2014 г.”, заяви Горанов.

По отношение на акцизите и данъчните складове промените са свързани основно с включване на графика в закона за достигане на минималните акцизни ставки за тютюна. „От 1 януари 2018 г. държавите-членки трябва да установят акциз върху тютюна не по-нисък от 90 евро за хиляда къса.

Предлагаме в България това да стане на 3 стъпки – от 1 януари 2016 г., от 1 януари 2017 г. и от 1 януари 2018 г.”, уточни министърът. „Това няма да стане от 2015 г., защото има проблеми с увеличаваща се контрабанда, като ще бъдат вложени усилия за подобряване на работата на приходните администрации за намаляването и. Не смятам, че е удачно преди овладяването на контрабандата да се направи тази промяна”, поясни Владислав Горанов.

По отношение на данъчните закони една от групите промени е свързана с необходимостта от въвеждане в националното данъчно законодателство на част от достиженията на европейското такова. „За Закона за ДДС се предвижда изменение, което да регламентира режим по отношение на мястото на доставката на далекосъобщителни услуги и услуги за радио и телевизионно излъчване и услуги, извършвани по електронен път.

Предвижда се тези услуги да се облагат от държавата, където получателят има постоянен адрес или пребиваване. Когато доставчик на далекосъобщителни услуги или услуги за радио и телевизионно излъчване и услуги, извършвани по електронен път, какъвто би могъл да бъде един интернет доставчик е позициониран на територията на държава-членка, но извършва доставки за териториите на други държави-членки, ДДС-то, който той събира да бъде деклариран и представен в администрацията на държавата-членка, в която той е ситуиран като седалище”, обясни Горанов.

Министърът поясни, че впоследствие държавата-членка и приходната й администрация има ангажимент да разпредели в полза на други държави-членки пропорционално на обема на доставките, извършени в общността събрани от него ДДС

"Булгаргаз" прогнозира поскъпване с 2% на газа от януари

http://www.mediapool.bg/bulgargaz-prognozira-poskapvane-s-2-na-gaza-ot-yanuari-news227052.html

Общественият доставчик на природен газ "Булгаргаз" изчисли във вторник, че цената на синьото гориво у нас от януари 2015 г . трябва да се повиши с 2.07 на сто. Компанията обяви прогнозата си, съгласно законовите задължения да направи това месец преди да внесе в Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) за одобрение окончателното си заявление за новата тарифа през следващото тримесечие.  Според сметките на държавното дружество природният газ трябва да струва 615.92 лв за 1000 куб. м (без акциз и ДДС), което е с 12.48 лв. повече спрямо сегашната цена. Прогнозната цена отчита тенденциите в съотношението лев/долар, цените на алтернативните на природния газ горива на международните пазари и изискванията на нормативните актове за регулиране на цените, обясняват от "Булгаргаз". Окончателното предложение на доставчика за цената на природния газ за първото тримесечие на 2015 г. ще бъде обявена 11 декември, когато ще бъде внесено заявлението в ДКЕВР.

Свиха 7 бона от жилище в Димитровград

http://pik.bg/свиха-7-бона-от-жилище-в-димитровград-news248387.html

Свиха 7 бона от жилище в Димитровград

За кражба на пари от жилище в Димитровград, съобщиха от регионалния пресцентър на МВР.

Неизвестен извършител, след като отключил врата с подбран или подправен ключ, е проникнал в жилище на улица „Захари Зограф” в града и откраднал 7 000 лева, оставени в една от стаите.

По случая е образувано досъдебно производство.

Отложиха делото срещу Килърите 3

http://pik.bg/отложиха-делото-срещу-килърите-3-news248388.html

Отложиха делото срещу Килърите 3

Спецсъдът отложи делото срещу Килърите 3, защото се оказа, че един и същи адвокат е защитавал Станислав Ангелов-Сиси и сега защитава Калоян Томов-Рокера, един от подсъдимите от групата за мокри поръчки.

Адвокат Колев се отведе от делото по тази причина.

Янина Танева, Empatheast: Източна Европа е идеално място за новата промяна

http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2014/11/11/2416384_ianina_taneva_empatheast_iztochna_evropa_e_idealno/?ref=rss


Янина Танева е гостувала на страниците на "Дневник" и като автор, и с различните културни и социални инициативи, на които е била мотор и съорганизатор. Тя беше сред основните движещи сили на кампанията "Да спасим Иракли", с която започнаха новите природозащитни протести през 2007 г., работила е като копирайтър, създател на събития и пиар в известни софийски фирми и културни организации, а за блога, който води като доброволец в наводнения през 2012 г. град Харманли, е носител на наградата за...

Акцизът за цигарите да не се покачва през 2015 г., предлага Министерството на финансите

http://www.dnevnik.bg/biznes/finansi/2014/11/11/2416959_akcizut_za_cigarite_da_ne_se_pokachva_prez_2015_g/?ref=rss


Акцизите на цигарите няма да се повишават през следващата година, но това ще започне през 2016 г. и следващите я две. Това предвижда Министерството на финансите с промени в Закона за ДДС, оповестени на страницата на ведомството снощи.

От текстовете се вижда, че специфичният акциз от 2016 г. ще е 101 лв. на 1000 къса (но не по-малко от 161 лв.), а пропорционалният, който се налага върху продажната цена - 25 на сто. В момента специфичният акциз е в същия размер, а пропорционалният - 23...

Куче хипнотизира хора (видео)

http://www.vesti.bg/razvlechenia/lyubopitno/kuche-hipnotizira-hora-video-6027160

Животинчето, което се казва Принцеса, е на четири години. От две години тя дава представления заедно със собственичката си, която е квалифициран хипнотизатор

Регионалните различия в България се задълбочават

http://econ.bg/Новини/Регионалните-различия-в-България-се-задълбочават_l.a_i.604476_at.1.html

Вместо да има по-добра интеграция и уеднаквяване на условията на живот в различните градове и региони у нас, различията между регионите се...

Затварят вратичката за хората с индивидуални лихви в КТБ

http://www.bnews.bg/article-121465

Кой депозит в КТБ е с индивидуално договорена лихва ще се определя не по датата на отнемане на лиценза на КТБ, а по датата на влизане на квесторите в нея. Това обясни след днешното заседание на кабинета финансовият министър Владислав Горанов.

СКАНДАЛНО! 15 000 цигани в джамия на Ислямска държава в Пазарджик

http://www.zapernik.com/obshtestvo/skandalno-15-000-cigani-v-djamiya-na-islyamska-durjava-v_35601/

„15 000 цигани в ислямистката джамия на ислямиста Муса Ахмед. С любезното съдействие на ДПС, БХК и Ислямска държава.“ Това написа в личния си профил във Фейсбук Ангел Джамбазки.

Насочваме вниманието ви към един плашещ факт - името на новопостроената джамия в кв. Изток в ромската махала в Пазарджик, която беше изградена, за да задоволи новите духовни търсения на бившите цигани и сегашни поданици на пророка Мохамед, носи името на халифа на самопровъзгласилата се Ислямска...

Продължава

Ненков: Болниците да спрат да възприемат пациента като торба с пари

http://www.moreto.net/novini.php?n=270348

Болниците трябва да спрат да функционират като търговски дружества. Това е единственият път към повишаване качеството на здравеопазването у нас. Това мнение изрази в "Добро утро, България!" бившия служебен министър д-р Мирослав Ненков.

За това Борисов трябва най-вече да внимава

http://www.mediapool.bg/za-tova-borisov-tryabva-nai-veche-da-vnimava-news227051.html

Икономиката, банките и Русия - това са основните предизвикателства пред второто правителство на Бойко Борисов. Но най-трудната му задача ще бъде как да оцелее, твърдят международни анализатори.   "Това ще бъде петият кабинет в България за последните две години, така че стабилността на правителството ще бъде основната на грижа за новия премиер,“ казва Отила Данд, вицепрезидент на мозъчния тръст Teneo Intelligence. Коалицията между ГЕРБ и Реформаторския блок няма нужната подкрепа в парламента и затова трябва да разчита на още две партии – Патриотичния фронт (ПФ) и АБВ на бившия президент Георги Първанов. Това, според Economist Intelligence Unit, анализаторското звено на списание Economist, е рецепта за нестабилност и ще затрудни работата на новото правителство.   От Oxford Analytica, друг британски мозъчен тръст, добавят, че искрата на протеста от изминалите две години може да пламне отново – нещо, което накара миналото правителство на Борисов да подаде оставка. Освен че застрашава оцеляването на самия кабинет, широката коалиция ще възпрепятства и способността на правителството да приложи непопулярни структурни реформи, казва Лора Чакърова, политически наблюдател в американското анализаторско звено IHS. Според нея, Борисов ще трябва да направи твърде много компромиси и отстъпки към неофициалните коалиционни партньори от АБВ и ПФ, за да си гарантира тяхната подкрепа. Въпреки че започва работа в подобна политически нестабилна обстановка, новият кабинет има няколко неотложни задачи от самото начало, според международните наблюдатели. На първо място това е стагниращата икономика. Една от най-бавно съвземащите се в Европа "Прогнозите за икономическия растеж за следващите две години изглеждат, най-меко казано, анемични и подобряването на икономиката ще бъде сред основните предизвикателства пред новото правителството,“ казва Отила Данд. Миналата седмица Европейската комисия (ЕК) понижи оценката си за икономическия растеж на България до 1.2 процента за тази година - от 1.7 на сто в предишната си прогноза от пролетта. Особено силно е занижена прогнозата за догодина – от 2 процента на 0,6 на сто, а през 2016 година България ще отбележи ръст от само 1 процент, предвижда Европейската комисия.   Причината за слабия икономически растеж, според комисията, е слабото външно и вътрешно потребление. Но докато прогнозите сочат, че външната среда ще започне да се подобрява догодина, което ще увеличи и търсенето на български стоки навън, то активността на българските потребители ще остане ниска на фона на стагниращия пазар на труда, четем още в прогнозата на ЕК. Така през следващите две години България, която е най-бедната страна в Европейския съюз, ще бъде и сред най-бавно растящите икономики в Европа.   Тежкото наследство "КТБ"   Международните анализатори коментират и друга актуална тема, която ще бъде сред първите предизвикателства за Бойко Борисов – фалитът на КТБ. Макар от миналата седмица банката вече да е без лиценз и изплащането на депозитите да започва от следващия месец, банковите сътресения ще имат по-дълготраен ефект върху България. Според Лора Чакърова, новото правителство "ще трябва да върне доверието на инвеститорите в банковата система и в независимостта на надзорните органи.“ Това е от голямо значение за икономиката, тъй като разклатеното доверие в България задържа на ниски нива чуждестранните инвестиции. Затова новото правителство трябва да постави акцент върху подобряването на бизнес средата в България чрез осигуряването на регулаторна стабилност и привличането на инвестиции.   В геополитически план, вторият кабинет на Борисов ще трябва да работи в още по-напрегната обстановка, особено що се отнася до отношенията с Русия. Според Oxford Analytica, влошените отношения между Русия и ЕС вредят особено много на България. Така съдбата на газопровода "Южен поток", който в момента е заложник на геополитически битки, ще бъде едно от големите главоболия за новото правителство, пишат от Oxford Analytica. Като цяло обаче, "новият кабинет ще се стреми да върне България обратно в ориентацията ѝ към ЕС и да ограничи лобистките интереси на Русия".

Митничари заловиха украинец със зареден пистолет и наркотици

http://www.cross.bg/mitnicheski-byrgas-grazhdanin-1439190.html

/КРОСС/Зареден револвер с два изстреляни патрона, наркотични вещества, украински паспорт и кутия с 50 броя 9-мм патрони откриха митническите служители на митнически пункт Малко Търново в тайници на лек автомобил.Колата с украинска регистрация е пътувала в посока към Турция. Автомобилът е управлявал украински гражданин. При напускане на територията на България, на митнически пункт Малко Търново той е заявил, че не пренася нищо за деклариране, след което е проявил агресивно поведение при селектирането на автомобила за щателна митническа проверка. При извършената митническа проверка, митническите инспектори откриват в различни тайници по колата няколко вида наркотични вещества с общо тегло 200 грама, револвер Taurus 4 mm Flobert с 9 патрона в барабана, от които 2 изстреляни (гилзи), укрит под обвивката на скоростния лост на колата украински паспорт на името на друг гражданин, както и укрита в багажника кутия с 50 броя 9-мм патрони.Шофьорът на автомобила -украински гражданин с инициали L.S е задържан. Срещу него е образувано досъдебно производство по чл. 242, ал.1 и ал.2 от НК по описа на Митница Бургас, което се провежда от разследващ митнически инспектор от Митница Бургас. Работата послучая продължава под надзора на Окръжна прокуратура Бургас.

Отиваме към свръхдефицит, но не сме виновни, обяви Горанов

http://news.ibox.bg/news/id_761361824

Правителството на Бойко Борисов поиска от Народното събрание да приеме актуализация на държавния бюджет за настоящата година, като осигури допълнителни близо 4,5 млрд. лева. „Може да бъде стартирана процедура по свръхдефицит срещу България", предупреди Владислав Горанов.

Патриарх Кирил призова руския народ да запази единството си в условията на днешния натиск

http://www.cross.bg/razbirane-istoriya-edinstvoto-1439189.html

/КРОСС/ Трагичната ситуация, в която се намира днес Украйна, е свързана преди всичко с това, че украинският народ е изгубил общото разбиране на своята история. Това заяви Московският патриарх и на цяла Русия Кирил по време на заседание на Всемирния руски народен събор, основната тема на който е „Единството на историята, единството на Русия, единството на народа”. „Народът, разделил се в разбирането на своята история, се превърна в неспособен да съхрани единството си. Единството и традицията като сила, предаваща в това число и ценностите, и културния код на нацията, са непременно условие за това, обществото да запази своята цялост и единство във всеки исторически период. Такова трагично разделение, което се случва тогава, когато хората изгубят общото разбиране на своята история, и което води до разкол и провокира граждански конфликти, ние наблюдаваме днес в Украйна”, подчерта патриарх Кирил. Според него, разпадането на постсъветското пространство е свързан с това, че то „не е изработило устойчив ред, основан на взаимното разбиране и взаимното уважение на хората, принадлежащи  към различни култури и цивилизации”. „Тези, които смятат себе си за победители в Студената война, внушават на всички останали, че определяният от тях път за развитие е правилния, дори повече, той е единственият възможен за човечеството

Спецсъдът отложи делото срещу Килърите 3

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4420009

Спецсъдът отложи делото срещу Килърите 3, защото се оказа, че един и същи адвокат е защитавал Станислав Ангелов-Сиси и сега защитава Калоян Томов-Рокера, един от подсъдимите от групата за мокри поръчки.
Адвокат Колев се отведе от делото по тази Спецсъдът отложи делото срещу Килърите 3, защото се оказа, че един и същи адвокат е защитавал Станислав Ангелов-Сиси и сега защитава Калоян Томов-Рокера, един от подсъдимите от групата за мокри поръчки. Адвокат Колев се отведе от делото по тази

Костов съветва новия кабинет да се пази от ДПС

http://www.cross.bg/kostov-premier-reformi-1439188.html

/КРОСС/Бившият премиер и бивш лидер на ДСБ Иван Костов описа поне пет риска пред новия кабинет на срещна с жители на Монтана, съобщи "Дневник". Според него първият подводен камък е евентуалното приемане на ДПС за скрит или спящ партньор. Друг риск според Костов е недоверието на някои от партиите, участващи в правителството, към неговия премиер Бойко Борисов. Той постави под съмнение и способността на правителството да прави реформи. "Секторите, в които има най-голяма нужда от реформи - здравеопазване, образование и съдебна система, са в ръцете на реформаторите. Защо изявените фигури на ГЕРБ не се наеха да застанат начело на тези министерства", попита риторично Костов. Бившият премиер изтъкна и някои рискове, свързани с обективни фактори - двете войни в близост до нашата граница и бежанците, тежкото наследство от предишните управляващи. Костов коментира, че обстановката пред новото правителство е сложна и то трябва да се справи, за да оправдае направения компромис при сформирането си.  

Правителството отпусна още 143 млн. лева за здравеопазването

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4420003

Кабинетът актуализира бюджета на Министерството на здравеопазването с 43,6 млн. лв., а на НЗОК - със 100 млн. лв.
Това каза министърът на здравеопазването Петър Москов, който напусна преди малко Министерския съвет.
Заседанието на кабинета, в което участваше и министър Москов, Кабинетът актуализира бюджета на Министерството на здравеопазването с 43,6 млн. лв., а на НЗОК - със 100 млн. лв. Това каза министърът на здравеопазването Петър Москов, който напусна преди малко Министерския съвет. Заседанието на кабинета, в което участваше и министър Москов,

Съдът даде ход на делото срещу Стоянович заради Класическата гимназия

http://www.mediapool.bg/sadat-dade-hod-na-deloto-sreshtu-stoyanovich-zaradi-klasicheskata-gimnaziya-news227050.html

Даден е ход на делото, заведено от 13 родители на деца, учещи в Националната гимназия за древни езици и култури "Константин Кирил Философ" (НГДЕК) в София, срещу заповедта на бившия министър на културата Петър Стоянович, с която гимназистите в началото на тази година бяха оставени да участ в сградата на бившото 13-то училище до Женския пазар в столицата, вместо да бъдат върнати в ремонтираната им с европари града в модерно предградие. Обжалването на тази заповед и завеждането на искове в размер на 2 хил. лв. от родителите заради нанесени морални щети стана през април, но първоначално те бяха отхвърлени от тричленен състав на Върховния административен съд (ВАС) с мотива, че ищците нямат правен интерес. В началото на октомври обаче петчленка върна делото на по-низшестоящия състав за разглеждане на жалбата и исковете и на заседание в понеделник бе решено да се даде ход на делото. На заседанието са докладвани и нови шестима присъединили се родители към жалбите на досегашните 13 души. Сега съдът признава, че те също имат правен интерес по казуса. На новоприсъединилите се съдът даде възможност да вземат отношение към жалбата и исковете и да посочат и поискат събиране на доказателства по случая с двете сгради на НГДЕК. Очаква се към делото да се присъединят още родители на деца от Класическата гимназия, потърпевши от решението на Стоянович да останат да учат в сградата на Женския пазар, която имаше тогава редица проблеми с покрива, с носещи конструкции, електрическата инсталация. Бившият министър на културата отмени през февруари предходна своя заповед за връщането на НГДЕК в ремонтираната сграда с над 2 млн. лв. от еврофондовете в Модерно предградие. Гимназистите бяха временно настанени в бившото 13-о училище заради забавения ремонт на тяхната сграда. След приключването му обаче директорът на училището Мариела Папазова и част от училищното настоятелство започнаха кампания за оставането на Класическата гимназия в центъра на София, което по-подхождало, според тях, на такова елитно училище. След силно противопоставяне на двата лагера за оставянето в старата и в лошо състояние сграда на Женския пазар и за връщането в ремонтираното здание в крайния квартал на София, в което бе вкаран и мотив за наличие на азбест в ремонтираната сграда, Стоянович би отбой и остави гимназията на Женския пазар.  След което бяха заведени жалбите и исковете, а през това лято бе ремонтиран покривът на 13-о училище с пари на Столичната община, която всъщност е негов собственик, но го даде за безвъзмездно ползване на Министерството на културата за десет години. На заседанието в понеделник представителят на Министерството на културата е поискал по делото да бъдат конституирани и Столичната община и Регионалната инспекция по образованието в София, но това е била отхвърлено от съдебния състав, разказаха пред Mediapool родители, присъствали на даването на ход на делото. Министерството на културата е било задължено да представи доказателства за това дали е правило проверка на състоянието на сградата на 13-то ОУ на ул.” Св. Св. Кирил и Методий” на Женския пазар, преди Стоянович да издаде оспорваната заповед. Следващото заседание на съда е насрочено за 19 януари 2015 г. Дотогава обаче Министерството на културата има възможност да върне Класическата гимназия в ремонтираната сграда, което мое да стане през зимната ваканция, както бе заявил през септември тогавашният зам.-министър на културата Боил Банов, който се очаква да запази поста си  и в новия състав на ръководството на ведомството.

Искат оставката на Юнкер заради съмнение в участие в схеми за избягване на данъци

http://offnews.bg/news/n_1/n_415734.html

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер е подложен на натиск да подаде оставка заради твърдения, според които той е помагал на големи компании да избягват плащането на данъци. Става въпрос за създадената от мултинационални компании, работещи в Люксембург, сложна организация за избягване на плащане на данъци в размер на милиарди евро, докато Юнкер е бил премиер на Люксембург, съобщи агенция „Блумбърг“. Финансовите министри на Франция, Германия и Холандия и председателката на Комисията по държавни сметки в британския парламент поискаха Юнкер да обясни какво е знаел за тези данъчни споразумения. Освен това според британските консерватори на Дейвид Камерън ще му бъде трудно да преговаря с Юнкер за отношенията на Великобритания и ЕС преди референдума за оставането в Съюза през 2017 г., тъй като председателят на ЕК вярва във „все по-близкия“ ЕС. Камерън се противопостави на избора на Жан-Клод Юнкер за председател на ЕК, но загуби гласуването. Позицията на Юнкер като председател на органа, разследващ данъчните практики, които е наблюдавал като премиер, е явен конфликт на интереси. Възможно е Комисията да не открие нищо нередно в данъчния рай в Люксембург – ЕС позволява на правителствата на страните членки голяма свобода на действие в облагането на компаниите, ако те не облагодетелстват едни за сметка на други. Но с Юнкер начело на Комисията подобно освобождаване няма да получи обществено доверие, пише изданието. Юнкер не е направил нищо незаконно и няма опасност да бъде отстранен, но за ЕС ще бъде най-добре, ако той се оттегли, допълва агенцията.

Повишаване на сигурността в един все по-несигурен свят

http://www.mediapool.bg/povishavane-na-sigurnostta-v-edin-vse-po-nesiguren-svyat-news227049.html

Европа е заобиколена от "дъга на нестабилност”, по думите на британския министър на външните работи Филип Хамънд. България, която носи отговорност за една от ключовите външни граници на ЕС и през която преминава пътят за Сирия по суша, има ключова позиция. Жизнено важно е като съюзници на България да засилим своята подкрепа. Също толкова важно е страната да запази и засили способността си за действие. Въпреки че съществуват много проблеми, които са повод за загриженост – от незаконните действия на Русия в Украйна до миграционния натиск през Средиземно море, най-сериозният въпрос във външнополитическия дневен ред на всяка държава е възходът на Ислямска държава и ситуацията в Сирия и Ирак. Макар и да представлява заплаха за мира и стабилността в целия Близък Изток, това не е проблем само на външната политика. Обликът на Ислямска държава и по-конкретно притегателната й сила за чуждестранни бойци от страни-членки на ЕС (включително и от България), представлява голяма и непосредствена заплаха за националната ни сигурност, за всички нас. Справянето с тази заплаха изисква действия на три нива. Необходимо е още по-тясно сътрудничество на международно ниво. Трябва да обменяме информация за Ислямска държава и за тези, които се бият на тяхна страна, както и за рисковете за страните ни. Трябва да си помагаме за преодоляване на пропуските в способностите ни и да споделяме добри практики, не само по отношение на борбата с тероризма, но и за предотвратяване на радикализацията. По-специално необходимо е да обменяме информация за хора, пътуващи между страни-членки на ЕС. На национално ниво трябва да направим всичко възможно да създадем негостоприемна среда в страните си за терористи и чуждестранни бойци. Това означава да тълкуваме правилно правилата на ЕС за свободно придвижване, които ясно посочват, че е законно да бъдат разпитвани граждани на ЕС и да им бъде отказван достъп, ако съществува риск влизането им в дадена държава да е с цел придвижване към Сирия или към други места, за да участват в терористични действия. Това означава да имаме действащи закони, които определят като противозаконни тероризма и престъпните му прояви, включително подобно придвижване и радикализиране на хора, и да предоставят на властите необходимите способи, за да ги спират. На местно ниво трябва да проявяваме бдителност и да докладваме за подозрителни действия. Всички ние имаме отговорност да противодействаме на радикализацията и да не позволяваме на тези, които биха се възползвали от разделението в обществото ни, да го направят. Великобритания работи в тясно сътрудничество с България по редица въпроси в областта на правоприлагането и по-конкретно в борбата срещу организираната престъпност и тероризма. Ценим високо сътрудничеството ни с българските агенции по сигурността (например ДАНС и неговите служители), като в миналото сме се радвали на значителни успехи. Но имаше и големи предизвикателства – през 2013 г. беше извършена съществена реорганизация в сектора за сигурност без никакви консултации или подготовка. При тази реорганизация дълго време енергията беше насочена по-скоро навътре към структурните промени, отколкото навън към борбата с престъпността. Разбира се, всяка страна има право да решава как да организира своите органи за сигурност. Но във времена, когато България е изправена пред големи предизвикателства по отношение на организираната престъпност и корупцията, нов период на радикални промени би намалил ефективността на нашето партньорство. Надяваме се всяка промяна ще бъде съгласувана, внимателно планирана и внедрена постепенно и търпеливо. Великобритания е готова да помогне на България във време, когато тя е на фронтовата линия на ЕС срещу терористичната заплаха от Сирия и Ислямска държава. Ние разчитаме правоприлагащите органи и съдебните власти да разполагат с необходимите инструменти за реакция, за да може нашето партньорство да даде резултати. Единствената реакция спрямо "дъгата на нестабилност” е стабилност, солидарност и единство.

Орешарски проговори: Част от успехите на служебния кабинет се дължат на мен

http://offnews.bg/news/n_1/n_415715.html

Бившият министър-председател Пламен Орешарски смята, че споразумението на страната ни за партньорство с Европейската комисия, което влезе в сила по време на служебното правителство, е успех на кабинета "Орешарски". Това стана ясно от публикация на самия Пламен Орешарски във Фейсбук, написана по повод  отчета за работата на служебното правителство, който беше представен вчера. "Сред успехите на служебния кабинет президентът Росен Плевнелиев отбеляза финализирането и влизането в сила на Споразумението за партньорство с ЕК за 2014-2020. Ще припомня, че Споразумението бе потвърдено на 7 август от ЕК, а до 6 август действаше оглавяваното от мен правителство", пише бившият премиер. Орешарски дори благодари за "обективната оценка за работата" на ръководеното от него птавителство: "Документът беше разработен в диалог и с широкото участие на всички партньори - държавната администрация, регионалните и местни власти, социално-икономическите партньори, академичната общност, редица неправителствени организации, медии и други". Той припомня, че неговото правителство е оставило нивото на фискалните резерви над 8,5 млрд.лева, което гарантира "не само успешното превъртане на стари правителствени дългове до края на тази и началото на следващата година, а и по-спокойното управление на ликвидността на публичните финанси". "И още един факт – ускорихме усвояването на европейските фондове в съответствие с реалните предизвикателства на закъсненията и късите срокове. Само за година разплатихме близо 20 % при под 40 % за предишните шест години. Зинаида Златанова и ресорните министри с техните екипи заслужават поздравления ", пише още Орешарски. Ето какво точно написа премиерът по време на управлението на БСП Пламен Орешарски: // Публикувай by Пламен Орешарски .

Правителството дава още 143 млн. лева за здравеопазването

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4419998

Кабинетът актуализира бюджета на Министерството на здравеопазването с 43,6 млн. лв., а на НЗОК - със 100 млн. лв.
Това каза министърът на здравеопазването Петър Москов, който напусна преди малко Министерския съвет.
Заседанието на кабинета, в което участваше и министър Москов, Кабинетът актуализира бюджета на Министерството на здравеопазването с 43,6 млн. лв., а на НЗОК - със 100 млн. лв. Това каза министърът на здравеопазването Петър Москов, който напусна преди малко Министерския съвет. Заседанието на кабинета, в което участваше и министър Москов,

Разликата между София и регионите се задълбочава

http://www.cross.bg/stranata-ganev-sofiya-1439187.html

/КРОСС/Вече трета година си остава разделението между столица и всички останали и дори се задълбочава, коментира Петър Ганев от Института за пазарна икономика пред БНР. Институтът изготви свое изследване за развитието на регионите в страната. Според него, има разлика в инвестициите в южната част на страната и в северната: Тези, които се справят добре, са близо един до друг и по един или друг начин се усилват - София, Пловдив, Стара Загора, Бургас. Докато, ако погледнем на север, там трудно можем да посочим силен икономически център, който да е активен източник на инвестиции. Варна е такъв център, но тя не може да повлияе на целия север. Също така в южната част на страната има и повече инфраструктурни проекти и повече университети. "Едно от нещата, които предлагаме, е смяна на посоката на провеждане на регионална политика, която към момента е централизирана в София", посочи като решение Ганев. Според експерта, тази фискална децентрализация, за която толкова се говори, трябва най-накрая да започне и то още от следващата година с преотстъпване на 1/5 от приходите от подоходни данъци към самите общини, т.е. да се даде стимул на общините да привличат инвестиции, да създават условия за работни места и да получават ресурс, свързан с икономическия растеж. Това е много по-добър вариант от алтернативата да създадем регионален фонд, който министърът на финансите да раздава на своите приятели в страната, както в общия случай се случи в последната година

Капитанът на потъналия ферибот "Севол" осъден на 36 години затвор

http://offnews.bg/news/n_1/n_415716.html

Капитанът на южнокорейския ферибот, който потъна през април, е признат за виновен по обвинение в груба небрежност и осъден на 36 години затвор, съобщава BBC . Капитанът Лий Йон-сеок е сред 15-те членове на екипажа, срещу които беше заведен процес след потъването на ферибота, една от най-големите морски трагедии в Южна Корея. Прокуратурата повдигна обвинение в убийство на загиналите при инцидента и призова за смъртното наказание, но съдиите оправдаха Лий по това обвинение. Тричленен съдебен състав постанови, че прокуратурата не е успяла да докаже най-тежкото обвинение – „убийство чрез предумишлено нехайство”. Лий, който е на 69 години, най-вероятно ще прекара остатъка от живота си в затвора. Видеокадри показаха, че екипажът изоставил кораба, след като дал указания на пътниците повечето тийнейджъри да останат по кабините си. Това предизвика възмущение в цяла Южна Корея, както и призиви за тежки наказания. Съдът призна всички останали 14 оцелели членове на екипажа за виновни по различни обвинения, включително и за небрежност. Те получиха различни присъди, вариращи от 5 до 20 години затвор. Само 172 от 476 пътници и екипаж на ферибота бяха спасени. 304 от тях са загинали или все още са в неизвестност. 250 от тях ученици.

Блъснаха 25-годишна пешеходка във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=270349

Тежка катастрофа е станала на кръстовището на ул. "Пирин" и бул. "Македония", съобщиха от пресцентъра на полицията за Moreto.net. 25-годишна жена е била блъсната на пешеходната пътека. Движението по улицата е спряно.

Правителството реши: 143 млн. лв. отиват за здраве

http://pik.bg/правителството-реши-143-млн-лв-отиват-за-здраве-news248386.html

Правителството реши: 143 млн. лв. отиват за здраве

Кабинетът актуализира бюджета на Министерството на здравеопазването с 43,6 млн. лв., а на НЗОК - със 100 млн. лв., заяви министърът на здравеопазването Петър Москов пред журналисти.

Заседанието на кабинета продължава и в момента в сградата на Министерския съвет.

Очаквайте подробности! 

Важните екологични теми липсват в програмата на новия кабинет, твърдят експерти

http://www.dnevnik.bg/zelen/2014/11/11/2416954_vajnite_ekologichni_temi_lipsvat_v_programata_na/?ref=rss


Ключовите теми, свързани с опазване на околната среда в България липсват в програмната декларация на новия коалиционен кабинет. Този извод правят експертите от платформата "Зелени закони", които констатират още, че важните екологични проблеми са заместени от "общи неясни формулировки, зад които само може да се гадае какво имат предвид политиците".

"Надяваме се, че в програмите на ресорните министри тепърва ще бъдат заложени стратегически разписани мерки, но тезите в първоначалната...

Паника в Смолян: Педофил, облечен в черно, плаши момиченца

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4419992

Цял квартал в Смолян е в паника, след като млад мъж преследвал и нападал малки момичета, като им отправял сексуални закани, съобщава Нова тв. 
Уплашени родители подали два сигнала на тел 112. „Сигналът е срещу неизвестен извършител, който плаши деца в района на автогарата в Смолян. Бутнал е дете от колелото му и с външният си вид от подадените Цял квартал в Смолян е в паника, след като млад мъж преследвал и нападал малки момичета, като им отправял сексуални закани, съобщава Нова тв.  Уплашени родители подали два сигнала на тел 112. „Сигналът е срещу неизвестен извършител, който плаши деца в района на автогарата в Смолян. Бутнал е дете от колелото му и с външният си вид от подадените

Кличко: Дано не остана сам на ринга в събота

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/11/11/2416979_klichko_dano_ne_ostana_sam_na_ringa_v_subota/?ref=rss


Световният шампион по бокс за професионалисти в тежка категория Владимир Кличко се възползва от скандала около пресконференцията преди мача с Кубрат Пулев и се заяде със съперника си.

"Дано да не остана сам на ринга в събота. Пулев ще се появи - той ще получи 1.4 млн. долара", каза Кличко, цитиран от "Билд".

Българският боксьор отказа да се яви на пресконференцията преди мача. Той обясни, че промотърската компания на украинеца K2 Promotions, която държи правата за двубоя,...

Педофил, облечен в черно, преследва и напада момиченца в Смолян

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4419984

Цял квартал в Смолян е в паника, след като млад мъж преследвал и нападал малки момичета, като им отправял сексуални закани, съобщава Нова тв. 
Уплашени родители подали два сигнала на тел 112. „Сигналът е срещу неизвестен извършител, който плаши деца в района на автогарата в Смолян. Бутнал е дете от колелото му и с външният си вид от подадените Цял квартал в Смолян е в паника, след като млад мъж преследвал и нападал малки момичета, като им отправял сексуални закани, съобщава Нова тв.  Уплашени родители подали два сигнала на тел 112. „Сигналът е срещу неизвестен извършител, който плаши деца в района на автогарата в Смолян. Бутнал е дете от колелото му и с външният си вид от подадените

Горанов: Приехме предложението за актуализация на държавния бюджет

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4419988

От 1 януари 2018 г. държавите-членки трябва да установят акциз върху тютюна не по-нисък от 90 евро за хиляда къса. Това каза министърът на финансите Владислав Горанов на пресконференция след извънредно заседание на Министерски съвет, съобщи Фокус.
„На извънредно заседание на Министерски съвет бяха одобрени и ще бъдат предложени на Народното От 1 януари 2018 г. държавите-членки трябва да установят акциз върху тютюна не по-нисък от 90 евро за хиляда къса. Това каза министърът на финансите Владислав Горанов на пресконференция след извънредно заседание на Министерски съвет, съобщи Фокус. „На извънредно заседание на Министерски съвет бяха одобрени и ще бъдат предложени на Народното

Смолян в паника! Педофил преследва и тормози деца

http://pik.bg/смолян-в-паника-педофил-преследва-и-тормози-деца-news248383.html

Смолян в паника! Педофил преследва и тормози деца

Смолян е в паника заради педофил, който преследва и плаши деца в града, съобщи Нова телевизия.

Облечен в черно и с черна качулка мъжът се навъртал около няколко детски площадки.

„Бутнал е дете на един мост”, разказаха хора от квартала, живеещи наблизо.

Близо до една от градинките има заведение, а мъже, които са били вътре преди ден, разказват, че се чули писъци на дете и се впуснали да помагат. 

Когато отишли при хлапето, то им казало, че непознат мъж искал да го отвлече.

Родители на деца от близките блокове твърдят, че вече изпращат и посрещат децата си, а преди хлапетата са се прибирали сами от училище.

Горанов: Приехме предложението за актуализация на бюджета за 2014г.

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4419966

От 1 януари 2018 г. държавите-членки трябва да установят акциз върху тютюна не по-нисък от 90 евро за хиляда къса. Това каза министърът на финансите Владислав Горанов на пресконференция след извънредно заседание на Министерски съвет, съобщи Фокус.
„На извънредно заседание на Министерски съвет бяха одобрени и ще бъдат предложени на Народното От 1 януари 2018 г. държавите-членки трябва да установят акциз върху тютюна не по-нисък от 90 евро за хиляда къса. Това каза министърът на финансите Владислав Горанов на пресконференция след извънредно заседание на Министерски съвет, съобщи Фокус. „На извънредно заседание на Министерски съвет бяха одобрени и ще бъдат предложени на Народното

Лавата от Килауеа разруши първи дом в Хавай

http://www.vesti.bg/sviat/amerika/lavata-ot-kilauea-razrushi-pyrvi-dom-v-havaj-6027158

Лавата от седмици пълзи към селището Пахоа, информираха от гражданска защита на Хавай

Още продължава огледът на катастрофата в Бургас, загинал е шофьор

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4419967

Все още продължава огледа на тежката катастрофа, станала на околовръстното в Бургас, в посока Меден рудник тази сутрин.
Има един загинал, чиято самоличност е в процес на установяване. Жертвата е на възраст между 40 и 45 г. Бил е зад волана на лек автомобил Все още продължава огледа на тежката катастрофа, станала на околовръстното в Бургас, в посока Меден рудник тази сутрин. Има един загинал, чиято самоличност е в процес на установяване. Жертвата е на възраст между 40 и 45 г. Бил е зад волана на лек автомобил "Алфа Ромео". Не е ясен и точният механизъм на катастрофата,

Камион "Волво" предизвиква Koenigsegg One:1 на състезателна писта (видео)

http://www.dnevnik.bg/skorost/2014/11/11/2416972_kamion_volvo_predizvikva_koenigsegg_one1_na/?ref=rss


Камион "Волво" FH се състезава с един от най-бързите спортни автомобили в света – Koenigsegg One:1 в най-новия рекламен клип на марката. Зад волана на товарния автомобил е бившият мотоциклетният състезател и водещ на предаването "Пета предавка" Тиф Нийдъл.

Целта на надпреварата е да се подложи на проверка скоростната кутия I-Shift Dual Clutch, базирана на технологията, която се използва при спортните автомобили. За да бъдат равнопоставени тежащият осем тона камион и колата с 1360...

Качеството на виното ще бъде лошо тази година

http://econ.bg/Новини/Качеството-на-виното-ще-бъде-лошо-тази-година_l.a_i.604465_at.1.html

Градушки и болести съсипаха реколтата от грозде в цялата страна. В някои райони, като Родопската яка край Пловдив, стопаните набраха със 70-85%...

Обвиниха момиче за смъртта на 2 деца, отровени с течност за чистачки в с. Падеш

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4419865

22-годишната Даяна Калайджийска от благоевградското с. Падеш застава пред съда за смъртта на двама свои приятели. На 10 февруари м. г. тя поканила шест момчета и момичета от селото на гости у дома си. От мазето извадила две бутилки с розова течност, които помислила за вишновка и ги почерпила. Те разреждали 22-годишната Даяна Калайджийска от благоевградското с. Падеш застава пред съда за смъртта на двама свои приятели. На 10 февруари м. г. тя поканила шест момчета и момичета от селото на гости у дома си. От мазето извадила две бутилки с розова течност, които помислила за вишновка и ги почерпила. Те разреждали "алкохола" със сок.

Прекъснато е движението на влаковете между Плачковци и Кръстец

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/11/11/2416968_prekusnato_e_dvijenieto_na_vlakovete_mejdu_plachkovci/?ref=rss


Малко след 8 часа тази сутрин е прекъснато движението на влаковете между гарите Плачковци и Кръстец заради паднали скали, информираха от пресцентъра на национална компания "Железопътна инфраструктура". Аварийни екипи работят по разчистването, очаква се работата на възстановителните екипи да приключи до два дни. Ще бъде извършено контролирано сваляне на скална маса, надвиснала над участъка и опасна за движението. 

Създадена е организация за превоз с автобуси между Дъбово и Трявна за...

В България вече има регистрирани над 100 хил. домейна

http://www.dnevnik.bg/tehnologii/2014/11/11/2416953_v_bulgariia_veche_ima_registrirani_nad_100_hil_domeina/?ref=rss


В България вече има регистрирани над 100 хил. домейна. Броят на регистрациите през последните три години се е увеличил с над 35%, посочват данни на сайта hosterstats.com, разпространени от българската компания СуперХостинг.БГ.

Данните посочват, че компанията е хост на 44.78% от домейните в България към 1 октомври т.г. Това прави 44 882 интернет адреса. На втора позиция е Host.Bg с 18.40% дял, следван от ICN.Bg с 14.99%. Данните са потвърдени и от сайта dailychanges.com, който е част...

Частен парк представя величието на България

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4419937

Хилядолетното величие на България - от неолита до падането под турско робство, ще бъде възкресено и показано в достъпен вид на едно място - върху 130 дка на километър от магистрала "Хемус", в землището на ветринското с. Неофит Рилски. Проектът "Исторически парк" е изцяло частен и е в предфинална подготовка. Хилядолетното величие на България - от неолита до падането под турско робство, ще бъде възкресено и показано в достъпен вид на едно място - върху 130 дка на километър от магистрала "Хемус", в землището на ветринското с. Неофит Рилски. Проектът "Исторически парк" е изцяло частен и е в предфинална подготовка.

Окошариха пироман в Асеновград

http://pik.bg/окошариха-пироман-в-асеновград-news248379.html

Окошариха пироман в Асеновград

Криминално проявен мъж от Асеновград е заподозрян за палеж, съобщават от полицията в града.

На 7 ноември в РУП Асеновград е било получено съобщение за възникнал пожар в таванско помещение, собственост на 39-годишна жена от града. Няма пострадали хора, нанесени са били само материални щети.

За палежа е задържан 50-годишен осъждан асеновградчанин. Материалите са докладвани на прокуратурата.

Продадоха на търг за 250 бона яке на Мадона

http://www.bnews.bg/article-121483

Сред останалите принадлежности на звездата, продадени за високи суми на търга, са роклята и пелерината от клипа към хита й Material Girl” (73 125 долара), рокля, носена от Мадона на турнето й Who’s That Girl (50 000 долара), бейзболната й униформа от филма ”Тяхната собствена лига” (1992) (31 250 долара), рокля от филмовия мюзикъл ”Евита” (1996) (15 000 долара).

Кейти Пери обмисляла да се самоубие

http://showbusiness.actualno.com/Kejti-Peri-obmisljala-da-se-samoubie--news_59714.html

Изпълнителката Кейти Пери била толкова депресирана след развода си с актьора Ръсел Бранд, че обмисляла да сложи край на живота си. 30-годишната певица се омъжи за комика през октомври 2010, но през...

Още на местните избори може да бъде въведено задължителното гласуване

http://politics.actualno.com/Oshte-na-mestnite-izbori-moje-da-byde-vyvedeno-zadyljitelnoto-glasuvane-news_59716.html

Има възможност задължителното гласуване да бъде въведено още на местните избори, които трябва да се проведат през следващата година. Това каза пред журналисти във Велико Търново Цветан Цветанов, замес...

Стартират процедура за свръхдефицит срещу България?

http://business.actualno.com/Startirat-procedura-za-svryhdeficit-sreshtu-Bylgarija-news_59715.html

Нямаме никаква вина за грешно съставения бюджет за 2014 г., но не искаме да прехвърляме неблагополучията от него в следващата година. Затова осъзнаваме, че е възможно да бъде стартирана процедура срещ...

Няколко района във Варна са без вода

http://varna.actualno.com/Njakolko-rajona-vyv-Varna-sa-bez-voda-news_59717.html

Няколко района са без вода във Варна. Информацията съобщиха от местното ВиК дружество.  Поради възникнали аварии са с нарушено водоподаване абонатите около Колхозен пазар и бившото кино Прос...

Зимата няма да изненада Видин и областта

http://society.actualno.com/Zimata-njama-da-iznenada-Vidin-i-oblastta--news_59718.html

Населените места във Видинско са готови за посрещането на зимата. Това стана ясно на заседание на Щаба за изпълнение на областния план за защита при бедствия и взаимодействие с националния щаб, пров...

Нова порция проливни дъждове в Италия, двама изчезнаха

http://europe.actualno.com/Nova-porcija-prolivni-dyjdove-v-Italija-dvama-izcheznaha-news_59719.html

Нова вълна от бури връхлетя от снощи Северна Италия. В резултат двама души изчезнаха в областта Лигурия, където армията изпрати войници, за да помогнат на спасителите и пожарникарите. "Паднаха 2...

Франция няма да може да продаде корабите «Мистрал» на трети страни

http://www.cross.bg/mistral-frantziya-rysiya-1439185.html

/КРОСС/ Русия е готова към всякакви варианти на развитие в ситуацията с хеликоптероносачите «Мистрал», предаде ТАСС, позовавайки се на източник от руското ведомство за военно-техническо сътрудничество. «Откровено казано, Русия има готовност към всякакъв сценарий в ситуацията с корабите «Мистрал». Ако условията по договора ще се изпълнят, то няма за какво да повдигаме темата, но при обратния вариант със сигурност ще последват юридически претенции в рамките на подписания договор за изработка между двете страни», поясни източникът от руското ведомство. Той отбеляза, че Франция не е изпращала на руската страна официално уведомление за отказ от изпълняването на поръчката или за отлагане на договорената дата (14 ноември). «Доколкото ни е известно, засега Франция не се е отказвала от датата», заяви източникът. Напомняме, че в края на октомври министърът на финансите на Франция Мишел Сапен заяви, че условията за предоставянето на първия кораб «Мистрал» на Русия «засега не се удачни». Париж многократно е обявявал условията, при които ще бъдат доставени поръчаните от Русия кораби, а те са били - при спазване на минските договорености и урегулиране на ситуацията в Украйна. При всичко това, договорът за «Мистрал» е подписан между Русия и Франция през 2011 година. Първият от тях «Владивосток» излезе от производство през 2013 г

Арестуван митничар си купил земя на морето за 10 пъти по-ниска цена

http://www.cross.bg/leva-kolev-mitnicharyat-1439186.html

/КРОСС/Миналата седмица станахме свидетели как прокуратурата и ДАНС хванаха началници в митниците с големи суми пари, за които не могат да докажат откъде са. Един от тях - шефът на пункт „Лесово" Димитър Колев беше заловен с плик с 10 000 лева по данни на прокуратурата. А в дома му бяха намерени 82 000 лева, за които неговият адвокат твърди, че са декларирани пред НАП. Екип на Нова телевизия провери - заплатата на един митнически началник в „Лесово" е 1600-1700 лева. При имотите на Димитър Колев пък се натъкват на интересни факти - той си е купил земя и апартамент на морето в пъти по-евтини от пазарните цени. Това сочат документите. Дали е имал късмет с евтини имоти или е прикрита истинската стойност, за да не се набива на очи откъде митничарят разполага с толкова пари? Възможно ли е апартамент в Бургас от 100 квадрата да струва 10 хиляди лева, а декар земя на първа линия в Созопол - 20 хиляди? Ако вярваме на нотариалните актове, които има началникът на митница „Лесово" Димитър Колев - да. Срещу тези скромни суми той се сдобива с тези имоти през 2002 и 2007 година. Последната сделка на Колев е терен от декар и сто квадратни метра на брега на морето в местността Буджака в Созопол. За него митничарят плаща 20 000 лева на петима възрастни съсобственици. Това пише в нотариалния акт, който се пази в Агенцията по вписванията. Интересна е и данъчната оценка - 13 лева и 80 стотинки

Руската централна банка поема местния добив на злато

http://www.investor.bg/centralna-i-iztochna-evropa/335/a/ruskata-centralna-banka-poema-mestniia-dobiv-na-zlato-183562/

Западните санкции карат чуждите банки да се въздържат от сделки с руските си контрагенти, посочват източници на Ройтерс

БСП пред фалит, Миков реже разходите и щата

http://www.bnews.bg/article-121482

Изпълнително бюро на партията ще трябва да приеме план за свиване на щата и за намаляване на партийните разходи. Необходимостта от тази стъпка идва след провала на парламентарните избори на 5 октомври.

Глобяват ни със 160 000 лв. заради туристическото лого

http://www.moreto.net/novini.php?n=270347

България ще бъде санкционирана със 160 хил. лв - 10% от средствата, платени за проекта за туристическото лого и бранд на страната, които така и не бяха приети и вече почти две години не се ползват. Това съобщиха за “24 часа” отлично информирани източници.

CNN спира излъчването в Русия

http://econ.bg/Новини/CNN-спира-излъчването-в-Русия_l.a_i.604463_at.1.html

CNN ще прекрати кабелното си излъчване в Русия от 31 декември 2014 година, става ясно от съобщение на компанията – собственик на телевизията Turner...

Плевнелиев: Словото на Георги Марков освобождаваше духовно българите

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4419959

Словото на Георги Марков освобождаваше духовно българите още преди рухването на комунистическия режим. Това каза президентът Росен Плевнелиев, при откриването на паметник на писателя Георги Марков, цитиран от Фокус.
„За мен е огромна чест да присъствам на откриването, на закъснял за времето си, паметник - с него почитаме делото на един от Словото на Георги Марков освобождаваше духовно българите още преди рухването на комунистическия режим. Това каза президентът Росен Плевнелиев, при откриването на паметник на писателя Георги Марков, цитиран от Фокус. „За мен е огромна чест да присъствам на откриването, на закъснял за времето си, паметник - с него почитаме делото на един от

Откраднаха сребро за 6300 лева в Пловдив

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4419934

Сребърни бижута за 6300 лева изчезнаха от магазин в центъра на Пловдив. Според 56-годишния собственик на търговския обект, който се намира на ул. Сребърни бижута за 6300 лева изчезнаха от магазин в центъра на Пловдив. Според 56-годишния собственик на търговския обект, който се намира на ул. "Стефан и Обрейко Обрейкови", ударът вероятно е извършен за времето от 17 ч. в неделя до 8, 20 ч. в понеделник. Полицията е започнала разследване по случая. Иззети са записи от охранителни камери.

Заловиха подпалвач на асеновградчанка

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4419953

50-годишен асеновградчанин е заподозрян в палеж на таван, съобщиха от полицията. Мъжът е криминално проявен и осъждан. Събраните доказателства сочат, че именно той е драснал клечката на таванско помещение, собственост на негова съгражданка, на 39 г. Пожарът е избухнал на 7 ноември т.г. и е причинил материални щети. Пострадали хора няма. 50-годишен асеновградчанин е заподозрян в палеж на таван, съобщиха от полицията. Мъжът е криминално проявен и осъждан. Събраните доказателства сочат, че именно той е драснал клечката на таванско помещение, собственост на негова съгражданка, на 39 г. Пожарът е избухнал на 7 ноември т.г. и е причинил материални щети. Пострадали хора няма.

Спасиха като по чудо самоубиец, искал да се метне от хирургията в Монтана

http://pik.bg/спасиха-като-по-чудо-самоубиец-искал-да-се-метне-от-хирургията-в-монтана-news248380.html

Спасиха като по чудо самоубиец, искал да се метне от хирургията в Монтана

Психолози успяха да убедят кандидат-самоубиеца Ивайло да слезе от сградата на недостроената хирургия в Монтана в 10.35 ч. тази сутрин, съобщи сайтът Новините от Монтана.

"Крайно отчаяние" е мотивът на младия мъж да се качи на покрива на недовършената сграда.Той сам подал сигнал на телефон 112 за отчаяната си постъпка.

Настанен е в болница, след прегледи ще му бъде назначено лечение, казаха от пресслужбата на полицията. Ивайло И. е на 32 години, живее на ул. "Огоста" в Монтана, в семейството има 14 деца, живеят в крайна бедност.

Младият мъж престоя около час на ръба на 8-етажната сграда. Полицаи охраняваха мястото и не допуснаха никого до сградата, докато психолозите преговаряха с него. Заради безопасността на Ивайло полицията не допусна и журналисти.

Предполага се, че мъжът е брат на младеж, който преди 10-ина години също престоя на ръба на сградата няколко часа. Тогава той бе убеден да слезе от кмета Златко Живков. 

СГС ще се самопроверява за липсата на протокола за разпределението на делото за КТБ

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/11/11/2416967_sgs_shte_se_samoproveriava_za_lipsata_na_protokola_za/?ref=rss


Софийският градски съд прави проверка, защо протоколът от разпределението на делото за несъстоятелността на КТБ, липсва от системата на ВСС, това съобщиха за "Дневник" от съда. Вчера стана известно, че делото за фалита на банката се е паднало на командирован съдия - Калинка Илиева.

Протоколът от това разпределение липсваше от страницата на ВСС. Резултатите от проверката ще станат ясни по-късно днес.

Парадоксалното в случая е, че на сайта са качени дела с номера преди и...

Трима президенти откриха паметник на Георги Марков в София

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4419927

Тримата президенти Росен Плевенлиев и предшествениците му Петър Стоянов и Жельо Желев откриха паметника на писателя-журналист Георги Марков в София. 
Бронзовата фигура беше поставена на площад Тримата президенти Росен Плевенлиев и предшествениците му Петър Стоянов и Жельо Желев откриха паметника на писателя-журналист Георги Марков в София.  Бронзовата фигура беше поставена на площад "Журналист". Специално за откриването у нас пристигна съпругата на Марков Анабел.  "За мен е огромна чест да присъствам на откриването на този много

Трима президенти откриха паметник на Георги Марков

http://frognews.bg/news_79995/

На столичния площад “Журналист” бе открит паметник на Георги Марков. Според писателя Димитър Бочев това “историческо закъснение” при откриването на паметника го прави още по-актуален.

Вдигат акциза на цигарите след 2015 г. на три стъпки

http://offnews.bg/news/n_1/n_415717.html

Акцизът на цигарите ще започне да расте от 2016-а година, като това ще стане на три стъпки - от 1 януари 2016 г., от 1 януари 2017 г. и от 1 януари 2018 г. Това каза министърът на финансите Владислав Горанов след извънредното заседание на Министерски съвет днес, на което беше разгледана актуализацията на бюджета за 2014 година. Увеличението няма да стане от 2015 г., защото има растеж в контрабандата. "Не смятам, че е удачно преди овладяването на контрабандата да се направи тази промяна”, поясни Владислав Горанов.   Обсъдените промени в данъчните закони касаят изменение в услугите по далекосъобщенията и услугите за радио и телевизия. "Предвижда се тези услуги да се облагат от държавата, където получателят има постоянен адрес или пребиваване. Когато доставчик на далекосъобщителни услуги или услуги за радио и телевизионно излъчване и услуги, извършвани по електронен път, какъвто би могъл да бъде един интернет доставчик е позициониран на територията на държава-членка, но извършва доставки за териториите на други държави-членки, ДДС-то, който той събира да бъде деклариран и представен в администрацията на държавата-членка, в която той е ситуиран като седалище”, обясни Горанов.  Вариантът на актуализация на бюджета, предложен от новия финансов министър Владислав Горанов, се отличава основно в решаването на казуса с Корпоративна търговска банка. Докато предшественикът му Румен Порожанов бе предвидил няколко варианта за дофинансиране на Фонда за гарантиране на влоговете, текстовете на Горанов дават категоричното решение Фондът да получи държавен заем от 2 млрд. лева, за да започне плащанията на 4-ти декември, съобщава БНР. Парите на държавните предприятия в КТБ, чийто лиценз бе отнет миналата седмица, ще се превърнат във вземания на финансовото министерство. Актуализацията предвижда дефицитът в хазната да нарасне до 3,7 на сто, което ще вкара страната ни в процедура по свръхдефицит. Оперативните данни на финансовото министерство за края на октомври сочат, че вече дупката е близо 1,8 млрд. лева, което прави дефицит от 2,2 на сто. Новопоетият дълг до края на годината ще бъде още 4,5 млрд. лева. 

Капитанът на потъналия южнокорейски кораб беше осъден на 36 години затвор

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/11/11/2416956_kapitanut_na_potunaliia_jujnokoreiski_korab_beshe/?ref=rss


Капитанът на южнокорейският кораб "Севол" Ли Джон-сок, който потъна през април беше осъден на 36 години затвор за престъпно нехайство, съобщи "Ройтерс". Искането на прокуратурата той да бъде съден за убийството на 304-те загинали в инцидента, което щеше да му донесе смъртна присъда обаче беше отказано.

Главният инженер на кораба беше осъден за убийство, тъй като е отказал да помогне на двама ранени членове на екипажа. Той ще е единственият от четиримата, обвинени в убийство който ще...

ИПИ: Разривът между Северна и Южна България се задълбочава

http://www.investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/ipi-razrivyt-mejdu-severna-i-iujna-bylgariia-se-zadylbochava-183561/

Необходими са таргетиращи политики за отделните региони, които да отчитат различията в развитието, препоръчват от Института

Капитанът на потъналия южнокорейски кораб бе осъден на 36 години затвор

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/11/11/2416956_kapitanut_na_potunaliia_jujnokoreiski_korab_be_osuden/?ref=rss


Капитанът на южнокорейският кораб "Севол" Ли Джон-сок, който потъна през април беше осъден на 36 години затвор за престъпно нехайство, съобщи "Ройтерс". Искането на прокуратурата той да бъде съден за убийството на 304-те загинали в инцидента, което щеше да му донесе смъртна присъда обаче беше отказано.

Главният инженер на кораба беше осъден за убийство, тъй като е отказал да помогне на двама ранени членове на екипажа. Той ще е единственият от четиримата, обвинени в убийство който ще...

Отчаян млад мъж заплаши да скочи от покрива на хирургията в Монтана

http://www.zapernik.com/obshtestvo/otchayan-mlad-muj-zaplashi-da-skochi-ot-pokriva-na-hirurgiyata_35600/

Психолози успяха да убедят кандидат-самоубиеца Ивайло да слезе от сградата на недостроената хирургия в Монтана в 10.35 ч. тази сутрин, съобщи сайтът Новините от Монтана. "Крайно отчаяние" е мотивът на младия мъж да се качи на покрива на недовършената сграда.

Той сам подал сигнал на телефон 112 за отчаяната си постъпка. Настанен е в болница, след прегледи ще му бъде назначено лечение, казаха от пресслужбата на полицията. Ивайло И. е на 32 години, живее на ул. "Огоста" в Монтана., в...

Продължава

Промени в бюджета и в данъчните закони обсъжда правителството на първото си заседание

http://www.cross.bg/goranov-ministerstvo-finansovoto-1439184.html

/КРОСС/Актуализацията на Бюджет 2014 и промените в данъчните закони разглеждат министрите на първото си заседание. Въпреки че текстовете предварително трябваше да бъдат съгласувани със социалните партньори в рамките на Съвета за тристранно сътрудничество, новият кабинет заседава без тази процедура. Формално новият състав на тристранния съвет още не е сформиран. Представители на работодателски и синдикални организации ще бъдат запознати с актуализацията на бюджета във финансовото министерство. Домакин на срещата е заместник финансовият министър Кирил Ананиев и тя се провежда паралелно със заседанието на Министерския съвет, на което се обсъждат същите текстове. Работодателите и синдикатите могат да направят бележки по актуализацията на бюджета между първо и второ четене в парламента, заяви финансовият министър Владислав Горанов. Владислав Горанов и изпълнителният председател на БСК Божидар Данев се срещнаха случайно пред финансовото министерство и отговориха на въпроси на журналисти: Самото НСТС още не е конструирано, но ние предпочетохме да ги поканим, за да започнем с една добра комуникация със социалните партньори, но заради кратките срокове за приемане на актуализацията ще се наложи още днес тя да бъде внесена в Народното събрание, иначе графикът на парламента няма да позволи навреме, каза Горанов и допълни, че комуникацията между първо, второ гласуване се запазва

Мъж заплаши да скочи от покрив на хирургия в Монтана

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4419944

Психолози успяха да убедят кандидат-самоубиец да слезе от сградата на недостроената хирургия в Монтана тази сутрин, съобщи сайтът Новините от Монтана.
Ивайло се качил на покрива на недовършената сграда и заплашил да скочи заради крайно отчаяние.
Младият мъж стоя около час на ръба на 8-етажната сграда на хирургическия блок в Монтана. Психолози успяха да убедят кандидат-самоубиец да слезе от сградата на недостроената хирургия в Монтана тази сутрин, съобщи сайтът Новините от Монтана. Ивайло се качил на покрива на недовършената сграда и заплашил да скочи заради крайно отчаяние. Младият мъж стоя около час на ръба на 8-етажната сграда на хирургическия блок в Монтана.

"Сименс" дарява оборудване на ТУ-Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=270346

Утре - 12 ноември от 11.00ч., в Технически университет – Варна, ще бъде открита Модернизирана лаборатория „Проектиране на системи за автоматизация” към катедра „Автоматизация на производството” – зала 529 НУК, съобщиха от учебното заведение за Moreto.

Спасиха млад мъж, заплашил да скочи от покрив на хирургия в Монтана

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4419933

Психолози успяха да убедят кандидат-самоубиец да слезе от сградата на недостроената хирургия в Монтана тази сутрин, съобщи сайтът Новините от Монтана.
Ивайло се качил на покрива на недовършената сграда и заплашил да скочи заради крайно отчаяние.
Младият мъж стоя около час на ръба на 8-етажната сграда на хирургическия блок в Монтана. Психолози успяха да убедят кандидат-самоубиец да слезе от сградата на недостроената хирургия в Монтана тази сутрин, съобщи сайтът Новините от Монтана. Ивайло се качил на покрива на недовършената сграда и заплашил да скочи заради крайно отчаяние. Младият мъж стоя около час на ръба на 8-етажната сграда на хирургическия блок в Монтана.

Лидерът на Килърите 3: Сиси уби съученичка, докато я целуваше!

http://www.bnews.bg/article-121479

Станислав Ангелов - Сиси се занимавал с лихварство, с черно тото, а после разбрали, че е убиец.

Ген. Цанков за Фрог: Вербовани агенти искат сливане на военното и цивилно разузнаване

http://frognews.bg/news_79993/

Искат да ликвидират и останалите критични възможности на венното разузнаване, така може да характеризирам най-кратко новия напън за сливане на военното и цивилното разузнаване. Измежду тези хора има вербовани агенти на чужди разузнавания и те си имат задачи, които ги изпълняват. Не мога да го докажа, но нали в Бибилията е записано, че по делата ще ги познаете. Това каза специално за Фрог нюз бившият аташе по отбраната на България във Великобритания и САЩ генерал Валентин Цанков.

Новата стена на Европа

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/11/11/2416847_novata_stena_na_evropa/?ref=rss


25 години след падането на Берлинската стена, България отново е оградена. Близо до стария кльон, пазил държавата от лошия Запад и възпрепятстващ всеки, който иска да напусне рая на Източния блок, сега се издига ограда (30 километрова). Нейната цел също е да спира хора, повечето от които бягат от война.

Преди 25 години България е била само отправна точка по пътя към свободата, сега е цел, пристан, видение (от началото на годината над 30 хил. души са се опитали да влязат в България)...

Кола помете млада жена на пешеходна пътека във Варна

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4419938

25-годишна жена е била блъсната на пешеходна пътека от кола с варненска регистрация, съобщиха от пресцентъра на полицията. Сигнал за инцидента е подаден в 11,10 часа.
Жената пресичала на пешеходната пътека на кръстовището на ул. „Пирин“ и „Македония“. В момента движението е затруднено в този участък в посока бул. „Цар Освободител“, съобщава petel. 25-годишна жена е била блъсната на пешеходна пътека от кола с варненска регистрация, съобщиха от пресцентъра на полицията. Сигнал за инцидента е подаден в 11,10 часа. Жената пресичала на пешеходната пътека на кръстовището на ул. „Пирин“ и „Македония“. В момента движението е затруднено в този участък в посока бул. „Цар Освободител“, съобщава petel.

Цеца Величкович: Нямам нищо против българска снаха!

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4419928

Сръбската фолкфурия Цеца Величкович заяви, че жените на Балканите са едни от най-красивите и темпераментните и затова тя няма нищо против, ако нейна снаха стане българка. Това съобщи Balkanika Music Television, която взе интервю със звездата от съседна Сърбия.
Според Цеца изборът е изцяло на нейния син и най-важното е той и съпругата му да са Сръбската фолкфурия Цеца Величкович заяви, че жените на Балканите са едни от най-красивите и темпераментните и затова тя няма нищо против, ако нейна снаха стане българка. Това съобщи Balkanika Music Television, която взе интервю със звездата от съседна Сърбия. Според Цеца изборът е изцяло на нейния син и най-важното е той и съпругата му да са

Кола блъсна млада жена на пешеходна пътека във Варна

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4419913

25-годишна жена е била блъсната на пешеходна пътека от кола с варненска регистрация, съобщиха от пресцентъра на полицията. Сигнал за инцидента е подаден в 11,10 часа.
Жената пресичала на пешеходната пътека на кръстовището на ул. „Пирин“ и „Македония“. В момента движението е затруднено в този участък в посока бул. „Цар Освободител“, съобщава petel. 25-годишна жена е била блъсната на пешеходна пътека от кола с варненска регистрация, съобщиха от пресцентъра на полицията. Сигнал за инцидента е подаден в 11,10 часа. Жената пресичала на пешеходната пътека на кръстовището на ул. „Пирин“ и „Македония“. В момента движението е затруднено в този участък в посока бул. „Цар Освободител“, съобщава petel.

Новият смарт часовник Samsung Gear S вече е в магазините на VIVACOM

http://econ.bg/Новини/Новият-смарт-часовник-Samsung-Gear-S-вече-е-в-магазините-на-VIVACOM_l.a_i.604453_at.1.html

Най-новото и усъвършенствано попълнение в хай-тек серията часовници на Samsung - Gear S – вече е в търговската мрежа на VIVACOM. Смарт устройството...

Цеца Величкович: Нямам нищо против българска снаха!

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4419914

Сръбската фолкфурия Цеца Величкович заяви, че жените на Балканите са едни от най-красивите и темпераментните и затова тя няма нищо против, ако нейна снаха стане българка. Това съобщи Balkanika Music Television, която взе интервю със звездата от съседна Сърбия.
Според Цеца изборът е изцяло на нейния син и най-важното е той и съпругата му да са Сръбската фолкфурия Цеца Величкович заяви, че жените на Балканите са едни от най-красивите и темпераментните и затова тя няма нищо против, ако нейна снаха стане българка. Това съобщи Balkanika Music Television, която взе интервю със звездата от съседна Сърбия. Според Цеца изборът е изцяло на нейния син и най-важното е той и съпругата му да са

Близо една трета от министрите в новия индийски кабинет са с повдигнати обвинения

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/11/11/2416952_blizo_edna_treta_ot_ministrite_v_noviia_indiiski/?ref=rss


Опит за убийство, заговор срещу държавата, сплашване, измами. Това са част от обвиненията срещу някои министри от кабинета за индийския премиер Нарендра Моди, назначени в неделя, съобщи "Ройтерс" и допълва, че така на практика той нарушава обещанието си да "изчисти" политиката в страната.

Седем от всички 21 нови министри и зам.-министри са заплашени от разследване. Най-малко петима души в новия кабинет са обвинени в сериозни престъпления като изнасилване и провокиране на безредици....

Норвежките власти отнеха двете деца на руска гражданка

http://www.cross.bg/detza-norvegiya-deteto-1439182.html

/КРОСС/ Властите в Норвегия отнеха двете деца на руската гражданка Елена Кузнецова, съобщи пред ТАСС ръководителят на движението „Руски майки” Ирина Бергсет. По думите й, двете деца – 11-годишният Ерик и 13-годишната Мария, както и майката са с руско гражданство. Кузнецова живее и работи в Норвегия вече 15 години, отбелязва още Бергсет. Тя е инженер-хидролог, има работа и семейство и дом в страната. Ръководителят на „Руски майки” подчерта, че „жената на брата на мъжа на Елена, който е норвежец, като лекар, който е задължен да докладва за нередности в „Барневарн” (службата за защита на детето), е съобщила, че майката на двете деца „не се справя със задълженията си, а самата тя като приемна майка би се грижила по-добре за тях”. От „Бернаверн” веднага отнели децата от Елена и ги отвели в дома на снахата-норвежка”, допълни Бергсет. „На Елена й позволиха да вижда децата си само седем пъти в годината, и то в присъствието на надзиратели от „Барневарн”. Снахата ще вземе двете деца, както и издръжка за отглеждането им като приемна майка в двоен размер (за двете деца)”

Петър Кънев: Най-належащите реформи са в здравеопазването

http://www.cross.bg/energetikata-ikonomikata-pravitelstvoto-1439183.html

/КРОСС/Петър Кънев, депутат в 43-тото Народно събрание от гражданската квота в БСП Добра новина ли е сформирането на правителство, г-н Кънев? - Отговорът ми е еднозначен - да, добра новина е. За да тръгне бизнесът, политическата обстановка трябва да се успокои. Но аз искам да съобщя една още по-добра новина. Миналата седмица бях в Истанбул в качеството си на вицепрезидент на Парламентарната асамблея на Черноморското икономическо сътрудничество (ПАЧИС). Бях изключително впечатлен от това, което правят нашите сънародници там - в много напреднал стадий е ремонтът на Желязната църква, очаква се да приключи догодина, приключила е отвътре реконструкцията на Метоха и той се оформя като втори исторически център за посещение на българите в Истанбул, страхотен ремонт върви и в Екзархията, ще бъде готов до Коледа. Изключително много е направено благодарение и на турското, и на българското правителство. Така се оформят много интересни обекти за православен туризъм към Истанбул. - Ако се върнем в София, за какво говори конструкцията на правителството - то е дясно с ляво крило и "патриотична" подкрепа?- След три избора в рамките на година и половина българският бизнес беше дотолкова омалял да чака нормално, работещо правителство, така че не бих желал да коментирам какво е правителството - ляво, дясно, отгоре или отдолу. В правителството има доста познати лица от предишната изпълнителна власт на ГЕРБ, нови лица от останалите политически сили

Сагата с кмета продължава! Янакиева назначила Никифорова за кмет с някаква заповед

http://www.zapernik.com/pernik/sagata-s-kmeta-produljava-yanakieva-naznachila-nikiforova-za-kmet-s_35599/

Продължава сагата с избирането на кмет на Перник, след като досегашния Росица Янакиева напусна поста преждевременно и отиде в Народното събрание, като депутат. Днес, председателя на Общинския съвет Милан Миланов свика нова извънредна сесия с една точка - упълномощаване председателя на Общинския съвет да поиска от съда предварително изпълнение на решението, с което Иван Иванов бе избран за кмет.

Председателят на ОбС Милан Миланов прочете ново - второ писмо от Централната избирателна...

Продължава

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване