Внимавайте през лятото! Обират ни през отворените прозорци в жегата

http://petel.bg/Vnimavayte-prez-lyatoto--Obirat-ni-prez-otvorenite-prozortsi-v-zhegata__123524

Снимка: Булфото архив Крадци се възползват от отворени прозорци и балкони в жегата и обират домове на непредпазливи собственици. Само...

12-те най-гъсто населени страни и територии на Земята

http://europe.actualno.com/12-te-naj-gysto-naseleni-strani-i-teritorii-na-Zemjata-news_490348.html

България е сред страните в света, където хората живеем сравнително по-нашироко. Гъстотата на населението у нас е под 70 души на квадратен километър, докато на други места много повече хора обитават по-малки територии. Toва нарежда страната ни на 140. място в класацията. Най-гъсто населената територия на Земята е Макао. Там живеят 18 534 души на всеки квадратен километър. От 1999 г. насам Макао е район с особен статут в рамките на Китайската народна република. Представлява бивша португалска кол

Дончев: Не можем половин година преди местните избори да превръщаме всичко в избори

http://pik.bg/дончев-не-можем-половин-година-преди-местните-избори-да-превръщаме-всичко-в-избори-news383550.html

Дончев: Не можем половин година преди местните избори да превръщаме всичко в избори

Предизборната кампания все още не е започнала и ние не можем половин година преди местните избори да превръщаме всичко в избори. Това каза Томислав Дончев, вицепремиер и министър по европейските фондове в ефира на „Преди всички” по БНР, във връзка с предизборната кампанията за предстоящите местни избори и ще има ли участие в селекцията на кандидатите на ГЕРБ.

На въпрос във връзка с посещението на министър – председателя във Варна и коментарите в някои медии, че това може да се определи като предизборна кампания Дончев заяви: „Има много поводи за посещението на отделни места в страната – или оглед на обекти, или срещи с хора, или решаване на различни местни предизвикателства. Това, че има местни избори не е повод три или шест месеца преди тях никой да не пътува никъде”.

По отношение на това, дали той ще вземе някакво участие в селектирането на кандидатите за кмет на ГЕРБ, Томислав Дончев обясни, че предвид коалиционния характер на това правителство, би се получило неловко или грозно, ако един или двама министри на различни политически сили се озоват в един и същи град, агитирайки или подкрепяйки различни кандидат.

По думите му, това звучи нелепо, въпреки, че подобно нещо се е случвало и преди по време на тройната коалиция.

„Позиция на правителството е да се ограничи максимално посещението и прякото ангажиране на министри от кабинета, по време на предизборната кампания”, каза той и добави, че тази позиция е продиктувана от многото предстояща работа на кабинета.

Пиян моторист падна, блъсна колега на събор

http://offnews.bg/news/n_1/n_546871.html

Пиян моторист падна, а продължилата движението си машина е блъснала и негов колега на две колела на мотосъбор край крепостта "Баба Вида", съобщи МВР-Видин. Инцидентът е станал в събота през нощта. Г.Д. /56г./, движейки се с несъобразено скорост на територията на събора, губи контрол над мотора и блъска друг участник, стоящ до мотора си. Пострадалият е с два счупени крака.  По случая е образувано досъдебно производство.

Младежи върнаха живота в четири родопски села

http://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/mladezhi-vyrnaha-zhivota-v-chetiri-rodopski-sela-6041160

Макар и временно, макар и по специален проект, наречен „Резиденция Баба”, селските улици буквално оживяха, а децата на града обещаха, че ще се върнат отново

В Музея на религиите откриват изложба, посветена на цар Самуил

http://www.cross.bg/samyil-stara-myzeii-1477325.html

Стара Загора /КРОСС/ Изложбата "Ненадминат по сила и ненадминат по храброст - българският цар Самуил", посветена на българския владетел, ще бъде открита тази вечер в 17,30 ч. в Архитектурен комплекс „Музей на религиите" в Стара Загора.Изложбата е част от националната програма за почитане на 1000-годишнината от битката при Ключ (29 юли 1014 г.) и от смъртта на цар Самуил (997-1014) на 6 октомври 1014 г. Подготвена е съвместно от Националният археологически институт с музей при БАН и Центъра за славяно-византийски проучвания „Проф. Иван Дуйчев" при СУ „Св. Климент Охридски". Тя ще остане до края на октомври."Изложбата има за цел да разкаже, в образи и кратки текстове на български и на английски език, за времето, в което живее и управлява цар Самуил, за неговото семейство и за историческия спомен за него, за силата и мъдростта на едно управление, за победите, грешките и пораженията.Средновековни миниатюри, текстове на хронисти, каменни надписи, археологически материали, карти, реконструкции и съвременни фотографии на паметници и места, където е протичал животът на българите, и където достойно се е отстоявала независимостта на Българското царство разкриват драматизма на тази петдесет годишна българо-византийска епопея (968-1018)", заявиха от Регионалния исторически музей в Стара Загора.

Свлачище блокира пътя Благоевград-Кулата

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4927727

Паднали камъни блокираха пътя в района на Кресненското дефиле. Това заяви дежурният в Областно пътно управление-Благоевград. Движението по път I-1 Благоевград - Кулата, след малкия тунел, в посока София е временно ограничено, посочват от пресцнетъра на Агенция
Паднали камъни блокираха пътя в района на Кресненското дефиле. Това заяви дежурният в Областно пътно управление-Благоевград. Движението по път I-1 Благоевград - Кулата, след малкия тунел, в посока София е временно ограничено, посочват от пресцнетъра на Агенция "Пътна инфраструктура.  Скалната маса се е срутила в дясното платно между големия и

Ромка с "висше" и арогантен богаташ влизат в "Биг Брадър"

http://frognews.bg/news_96297/Romka-s-visshe-i-aroganten-bogatash-vlizat-v-Big-Bradar/

Имало няколко участници, които били не само татуирани, но дори и претатуирани, но все пак изборът не бил по този тренд. Основно били търсени хора, които са сравнително успели.

Два самолета се сблъскаха над Калифорния

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4927733

Два малки самолета  се сблъскаха във въздуха близо до летището на град Браун Фийлд на 15 км от Сан Диего, Калифорния, съобщи АП. Загинали са петима души, които са били в машините. Двата самолета са били двумоторен
Два малки самолета  се сблъскаха във въздуха близо до летището на град Браун Фийлд на 15 км от Сан Диего, Калифорния, съобщи АП. Загинали са петима души, които са били в машините. Двата самолета са били двумоторен "Сейбърлайнър" и едномоторен "Чесна" 172. Няма информация за жертви на земята. След сблъсъка самолетите са паднали в земеделски район.

Слънца ще рисуват слънца днес във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=298769

Дечица ще рисуват слънца днес следобед във Варна, научи Moreto.net. Инициативата е част от Международния панаир на занаятите и изкуствата, който се провежда в морската столица и привлича интереса на много варненци и туристи. Основна цел на проекта е да събере на едно място и да приобщи чрез детската рисунка деца от варненските детски градини, деца с увреждания и деца лишени от родителска грижа.

Лавров се среща с иранския си колега

http://www.cross.bg/rysiya-moskva-iran-1477324.html

/КРОСС/ Министрите на външните работи на Русия и Иран Сергей Лавров и Мохамед Джавад Зарифще се срещнат днес в Москва. В съобщенията от руското външно ведомство и официалната агенция ТАСС се акцентира върху икономическата тематика на срещата и върху ключовото значение на Русия за реализацията на споразумението за ограничаване на иранската ядрена програма. На Москва се пада да изнесе от Иран нискообогатения уран и да помогне на иранските власти да преоборудват реактора в Арак и завода за стабилни изотопи във Фордо.

Лавров се среща с иранския си колега

http://www.cross.bg/iran-rysiya-moskva-1477324.html

/КРОСС/ Министрите на външните работи на Русия и Иран Сергей Лавров и Мохамед Джавад Зариф ще се срещнат днес в Москва. В съобщенията от руското външно ведомство и официалната агенция ТАСС се акцентира върху икономическата тематика на срещата и върху ключовото значение на Русия за реализацията на споразумението за ограничаване на иранската ядрена програма. На Москва се пада да изнесе от Иран нискообогатения уран и да помогне на иранските власти да преоборудват реактора в Арак и завода за стабилни изотопи във Фордо.

Режат 20-те заплати при пенсия на военни и полицаи

http://bulgarski.pogled.info/news/66886/Rezhat-20-te-zaplati-pri-pensiya-na-voenni-i-politsai

/Поглед.инфо/ Броят на заплатите, които получават военни и полицаи при пенсиониране, ще бъде намалени, научи „Труд". В момента служителите на МВР, Министерство на отбраната, НСО, затворите и разузнавачите получават до 20 заплати при напускане на системата.

Президентът на Беларус събра 70 чували с картофи

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4927728

Президентът на Беларус Александър Лукашенко заедно с по-малкия си син Николай е събрал 70 чувала картофи, съобщиха местни медии. Събирането на реколтата е станала на полето към официалната резиденция на президента  Двамата обработили 180 кв. м. за час и половина и събрали 70 чувала картофи. В двора на резиденцията е започнало събирането и на дини,
Президентът на Беларус Александър Лукашенко заедно с по-малкия си син Николай е събрал 70 чувала картофи, съобщиха местни медии. Събирането на реколтата е станала на полето към официалната резиденция на президента  Двамата обработили 180 кв. м. за час и половина и събрали 70 чувала картофи. В двора на резиденцията е започнало събирането и на дини,

България се топи като след три войни

http://www.bnews.bg/article-140208

Най-оптимистичната прогноза е да останем 5,5 милиона пред 2060 г.

Откриха още мъртви души в изборните списъци във Видинско

http://pik.bg/откриха-още-мъртви-души-в-изборните-списъци-във-видинско-news383546.html

Откриха още мъртви души в изборните списъци във Видинско

Екип на Нова откри още мъртви души в изборните списъци във Видинско. След като в Грамада мъртвец се подписа на жалба, в Киреево изборни туристи са регистрирани на несъществуващ адрес.

В едно дере по документи живеят осем души, регистрирани от Пенка Петрова. Нейният дом обаче се намира на номер 37. Новодомците са записани на номер 39, но такъв адрес в Киреево не съществува. Пенка Петрова твърди, че не е виждала хората, които би трябвало да живеят на нейната улица. „Дъщеря ми каза, че ще направил услуга на кмета", обясни тя.

Кметът на Киреево Герго Гергов пък твърди, че е станала грешка. Той вече има два акта за изборни регистрации, но все още новодомците, не са отписани от списъците.

Филми на открито ще гледат казанлъчани

http://pik.bg/филми-на-открито-ще-гледат-казанлъчани-news383545.html

Филми на открито ще гледат казанлъчани

Пилотното издание на "София филм Фест" се открива за първи път в Шипковата къща в Казанлък тази вечер.

Афишът на изданието включва 12 заглавия от специална селекция филми от българското и световно кино, отличени с престижни награди на световни филмови форуми.

Сред заглавията, които публиката ще може да види са: българските "Урок", "Досието Петров" и "Буферна зона", чуждоезичните "Левиатан" на Андрей Звягинцев, "Чудесата" с Моника Белучи, "Раната", "Солта на земята" , Диви истории" и други.

Пилотното издание на "София филм Фест" ще бъде представено лично от неговия директор Стефан Китанов. Всички филми ще могат да бъдат гледани от днес, през ден, до 11 септември.

Началото на прожекциите е на открито, от 21 часа, в двора на къщата.


Синдикалисти настояват за отстраняване на сегашното ръководство на БДЖ

http://econ.bg/Новини/Синдикалисти-настояват-за-отстраняване-на-сегашното-ръководство-на-БДЖ_l.a_i.691422_at.1.html

От Първи частен синдикат настояват сегашното ръководство на БДЖ да бъде отстранено. От организацията са изпратили писмо до транспортното...

Международният фолклорен фестивал в Бургас бе открит от фолклорна група от с.Козичино

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/sFbyarf_3Tg/

С изпълнение на фолклорната група от село Козичино, община Поморие бе дадено началото на седмицата на Международния фолклорен фестивал в Бургас . Официалното откриване с традиционното дефиле по централните бургаски улици е от 18.00 часа днес. 43-то издание на  Международния фолклорен фестивал ще се проведе в дните между 17-и и 21-ви август. Участие в него ще вземат състави от България, Албания, Виетнам, Естония, Италия, Словакия, Сърбия, Турция, Украйна, Унгария, Грузия. За носител на награда “Нестинарка” е избран фолклорен ансамбъл “Атанас Манчев”, който празнува и 70 години от създаването си.

Великобритания ще изхарчи $3 милиарда за кибервойни с Русия и Китай

http://svetoven.pogled.info/news/66885/Velikobritaniya-shte-izharchi-3-miliarda-za-kibervoini-s-Rusiya-i-Kitai

/Поглед.инфо/По препоръка на военните правителството на Великобритания е готово да увеличи десет пъти средствата за воденето на войни в киберпространството, за да се „противопостави на заплахата от страна на Русия и Китай“, съобщи вестник „Сънди таймс“. Общият годишен бюджет на секретната програма ще бъде над 600 милиона долара.

Община Бургас почиства превантивно речни корита, дерета и отводнителни канали

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/pIpabOd33WI/

Община Бургас набляга на превенцията преди есенните дъждове. Със свои сили и с помощта на затворници в момента тя извършва по график ръчно почистване на речни корита, дерета и отводнителни канали. Почистване с тежка техника бе извършено още напролет, като на места се наложи машинно удълбаване. Уточняваме, че Община Бургас извършва тези дейности в границите на населените места, а извън тях това лято активно действа Областна управа.

Вече приключи почистването в селата Рудник, Черно море, Брястовец, Братово, Равнец, Извор, Драганово, Изворище, в град Българово, в кварталите Банево, Ветрен и Лозово. В самия град Бургас са обработени отводнителен канал в к-с “Изгрев” и водостоците в местностите “Отманли”, “Черниците” и “Ченгене скеле”. В момента се работи в село Димчево, а графикът продължава със селата Миролюбово, Маринка и Твърдица, с кварталите Долно Езерово, Сарафово и Крайморие, както и с две локации в Бургас – водосток в парк “Езеро”, под к-с “Зорница”, и около километър отводнителни канали в самия к-с “Зорница”.

Събраните клони и различни отпадъци се изваждат, струпват се на купчини по бреговете и се чака да изсъхнат. След това се извозват с техника до сметище.

Още мъртви души в изборните списъци във Видинско

http://www.cross.bg/kireevo-adres-registrirani-1477321.html

София /КРОСС/ Екип на Нова откри още мъртви души в изборните списъци във Видинско. След като в Грамада мъртвец се подписа на жалба, в Киреево екипът ни се натъкна на друг абсурд - изборни туристи, регистрирани на несъществуващ адрес. В едно дере по документи живеят осем души, регистрирани от Пенка Петрова. Нейният дом обаче се намира на номер 37. Новодомците са записани на номер 39, но такъв адрес в Киреево не съществува. Пенка Петрова твърди, че не е виждала хората, които би трябвало да живеят на нейната улица. „Дъщеря ми каза, че ще направил услуга на кмета", обясни тя.Кметът на Киреево Герго Гергов пък твърди, че е станала грешка. Той вече има два акта за изборни регистрации, но все още новодомците, не са отписани от списъците.

Засилени проверки за скоростта на пътя

http://pik.bg/засилени-проверки-за-скоростта-на-пътя-news383544.html

Засилени проверки за скоростта на пътя

Специализирана операция за контрол на максималната скорост на пътя стартира днес в цялата страна, съобщават от Главна дирекция "Национална полиция" /ГДНП/.

Акцията се провежда на територията на всички европейски държави членки на европейската мрежа на службите на Пътна полиция- ТИСПОЛ и ще продължи до 23 август т.г.

Нарушенията, свързани с превишаване на разрешената скорост за движение, се отчитат като често срещано нарушение във всички европейски държави и са признати като най-сериозната причина за възникването на тежки пътно-транспортни произшествия и смърт по пътищата в Европа.

Статистиката сочи, че през 2014 г. в България превишената и несъобразена скорост продължава да е заема най-голям дял в пътно-транспортните инциденти по вина на водачите. Поради тази причина са настъпили 2566 (38%) от тежките ПТП, при които са загинали 318 (52%) и са ранени 3293 (39%) човека. По този показател данните за страната са над средното ниво в сравнение с държавите-членки на Европейския съюз.

По време на проверките, освен за превишаване на разрешената скорост за движение, ще се извършват проверки и за валидна задължителна застраховка "Гражданска отговорност" на автомобилистите. 

Кървави саморазправи в енергетиката предвижда Яне Янев

http://www.moreto.net/novini.php?n=298768

Българската енергийна мафия е силно притеснена и това, което се случва не е случаен процес. Би следвало да се вземат превантивни мерки, защото в определен период от време може да се очаква всичко, включително и крайности. Това заяви в студиото на „Тази сутрин” председателят на РЗС Яне Янев.

Египет с яки глоби за журналисти, ако не пиша "правилно" за тероризма

http://offnews.bg/news/n_1/n_546855.html

Президентът на Египет Абдел Фатах ас Сиси ратифицира закон за борба с тероризма, който предвижда огромни глоби за журналисти, публикували информация, противоречаща на официалните съобщения при атентати, съобщава агенция "Франс прес".  Става въпрос за огромни глоби, които могат да достигнат 58 000 евро. Президентът обеща да наложи по-сурови мерки да справяне с тероризма, след като на 29 юни беше убит главният прокурор на Египет  Хишам Баракат. Спорният закон първоначално предвиждаше и затвор за журналистите, но след бурно недоволство от тяхна страна, този текст беше премахнат. Ратифицираният закон предвижда затвор от пет години до осъждане на смъртна присъда за създаване, ръководство или финансиране на терористична организация. След като свали от власт президента Мохамед Морси през юли 2013 г., Сиси подложи неговите привърженици на кървави репресии, при които бяха убити 1400 души.

Ваня Нушева: Най-същественият дефицит е спазването на законодателството от страна на ЦИК

http://www.cross.bg/chyzhbina-protzes-nysheva-1477323.html

София /КРОСС/ Програмният директор на "Прозрачност без граници" Ваня Нушева предупреди, че все още не е започнала подготовката, от страна на ЦИК, на референдума. Според нея, всички усилия, на този етап, трябва да се фокусират върху добрата подготовка за предстоящия вот, защото най-големият проблем в изборния процес е спазването на законодателството.Законът има дефицити, но мисля, че най-същественият дефицит е спазване на законодателството от страна на ЦИК и опитите на политическите партии да използват включително и незаконни практики като купуването на гласове, като корпоративен вот, като фамилен вот, за да получат по-голямо предимство и по-добър изборен резултат.А най-големите дефицити , които може да се очертаят в рамките на изборния процес, всъщност са свързани с добрата подготовка на избирателните комисии. Друга тема, върху която бих искала да обърна внимание, е съставянето на избирателните списъци. И не на последно място, бих искала да отбележа факта, че в момента ние се намираме в ситуация, в която, на практика, предстои подготовката на два типа избори - на изборите за местни органи на властта и на референдума. Предстои образуването на секционни избирателни комисии в чужбина. Предстои съставяне на списъци, включващи гражданите, които желаят да гласуват в чужбина. В този процес роля има и Министерство на външните работи

Резултати от участия в детски турнири по футбол

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/0kbXEV3UjJo/

За първи път участие на детски турнир “Футбол 7″ в Бургас взе Подготвителна Група на ОФК “Поморие” на деца, родени през 2005/2006 , ръководени от треньора Красимир Пчеларов.
Те играха три срещи, резулттите от които са :
– ОФК “Поморие” – ФК “Вихър” Айтос – 4:3;
– ОФК “Поморие” – ДФШ “Звездичка” – 1:4
– ОФК “Поморие” – ФШ “Чилибонов” – 2:2 и след изпълнение на дузпи крайният резултат е 3:2.Така децата заeха III-то място във турнира.
Отборът на ОФК “Поморие” на деца, родени през 2004г. постигна голям успех на международния турнир в гр. Созопол.На финала възпитаниците на Лъчезар Данев се представиха повече от достойно срещу силния отбор на “Зенит” Санкт Петербург и загубиха с 2:0. По този начин младите футболисти на Поморие заслужено заеха II-ро място.

Деца “Б” на ОФК “Поморие” игра приятелска среща със силния отбор на “Дит” София на стадион Поморие на 15.08. /събота/.Отборът на “Дит” София се наложи над ОФК “Поморие” с 4:0.

Най-после откриха къде на изток свършва Европа

http://petel.bg/Nay-posle-otkriha-kade-na-iztok-svarshva-Evropa__123523

Ямалската експедиция стигна до крайната източна географска точка на Европа. Тя се намира в Полярен Урал, на границата между полуостров...

Режат 20-те заплати накуп на полицаи и военни

http://petel.bg/Rezhat-20-te-zaplati-nakup-na-politsai-i-voenni__123522

Броят на заплатите, които получават военни и полицаи при пенсиониране, ще бъде намален. В момента служителите на МВР, Министерство на...

Иван Найденов пое старшата на Спартак 1918

http://petel.bg/Ivan-Naydenov-poe-starshata-na-Spartak-1918__123521

Иван Найденов ще е треньор на юношите старша възраст на Спартак 1918 през новия сезон в зона „Варна“. Това съобщи за petel.bg шефът на УС на...

Божидар Димитров „Търгашеското отношение към наследството” е главната причина за исканата ми оставка

http://web.barometar.net/81355/

Становище на проф. д-р Божидар Димитров, изпратено до Агенция „Фокус” по повод подписката за неговото отстраняване, както и тази в негова защита като директор на Националния исторически музей (НИМ): До мен достигна вестта, че проф. Ивайло Дичев е започнал подписка за моето пенсиониране. В същото време две неправителствени организации – фондациите „Приморско” и „Тангра – […]

Синдкат поиска уволнение за шефовете на БДЖ

http://www.bnews.bg/article-140207

Ръководството умишлено увеличава дълговете на железниците, се казва в мотивите.

Какво да правим за добър метаболизъм

http://pik.bg/какво-да-правим-за-добър-метаболизъм-news383539.html

Какво да правим за добър метаболизъм

Има много различни теории затова как да подобрим нашия метаболизъм. Това е естествен процес, който се случва в тялото ни, така че да ни запази живи и здрави. Той се влияе от редица фактори като възраст, пол, телесен състав, физическа активност и цялостен начин на живот. Метаболизмът е скоростта, с която тялото ни изгаря енергия, за да функционира.

Храните са основния фактор, за да го поддържаме в добро ниво. Foodpanda, подбра някой съвети, върху които можем да се съсредоточим, за да се чувстваме добре. Например, пикантните храни и кофеинът имат стимулиращ ефект. Какво да подобрим в начина ни на живот? Пийте по 3 литра вода всеки ден. Яжте зеленчуци в големи количества. Това ще даде тласък на обработката на хранителните вещества в организма. Намалете приема на захар, брашно, пакетирани храни и бързи закуски.

Поне веднъж в седмицата яжте бобови растения. Всеки ден, консумирайте ядки, семена, зехтин и кокосово масло. Наблюдавайте размера на порциите. Здравословно тегло е важно за здравословния метаболизъм. Консумирайте храни, богати на селен, защото той е важен за правилното функциониране на щитовидната жлеза- омари, бразилски орех, гъби, раци и др.

Прекарвайте 10-15 минути на слънчева светлина за витамин D. Спортувайте! Упражненията помагат да се засили вашия метаболизъм, да управлявате вашето тегло и да намалите риска от цял набор здравни проблеми. 

Два инцидента с туристи в района на Рила

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4927718

Два инцидента с туристи в планините са регистрирани през изминалото денонощие. Това съобщиха за Фокус от Планинската спасителна служба (ПСС) към Българския червен кръст (БЧК).
И двата инцидента са станали в района на Рила, като единият е в близост до Седемте рилски езера, а другият до хижа „Мусала”.
Два инцидента с туристи в планините са регистрирани през изминалото денонощие. Това съобщиха за Фокус от Планинската спасителна служба (ПСС) към Българския червен кръст (БЧК). И двата инцидента са станали в района на Рила, като единият е в близост до Седемте рилски езера, а другият до хижа „Мусала”.

Египет глобява журналисти, публикували неофициална информация за атентати

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4927691

Египетският президент Абдел Фатах ал Сиси ратифицира в неделя антитерористичен закон, който предвижда големи глоби за журналисти, които публикуват информация, противоречаща на официалните изявления в случай на атентати.
Спорният закон налага глоба от 200 хиляди и 500 хиляди египетски лири (между 23 хиляди и 58 хиляди евро) за всеки,
Египетският президент Абдел Фатах ал Сиси ратифицира в неделя антитерористичен закон, който предвижда големи глоби за журналисти, които публикуват информация, противоречаща на официалните изявления в случай на атентати. Спорният закон налага глоба от 200 хиляди и 500 хиляди египетски лири (между 23 хиляди и 58 хиляди евро) за всеки,

Животните наистина лекуват – вижте кои и как!

http://health.actualno.com/Jivotnite-naistina-lekuvat--vijte-koi-i-kak-news_490387.html

Международен екип медици са съставили списък на животните, които са способни да лекуват човека. В Топ 5 на лечителите от животинския свят влизат котки, кучета, коне, пчели и змии, съобщава HeadInsider. Те могат да избавят човека от такива страшни болести като диабет, Паркинсон и слабоумие. Лидери по лечебни качества са котките. Неслучайно хората не могат да устоят пред меката козина – поглаждането на котките стимулира акупунктурни точки на дланите. А мъркането, което засяга долния диапаз

Жители на Кресна заплашват с блокада на E-79

http://blagoevgrad.actualno.com/Jiteli-na-Kresna-zaplashvat-s-blokada-na-E-79-news_490390.html

Ако не бъдат изпълнени исканията ни за поставянето на камери на кръстовището на главен път E-79 в района на град Кресна, ще започнем да спираме ежедневно движението за по час – два. Това каза пред Радио „Фокус“ - Пирин Николай Георгиев, член на инициативен комитет за събиране на подписка за поставяне на огледала, камери и светофари Кресна. По думите му, след проведените разговори между представители на гражданското сдружение и отговорните институции има надежда, че проблемът щ

Политолог: Интригата на местния вот ще е преференцията

http://www.cross.bg/izborite-preferentziyata-partii-1477322.html

София /КРОСС/ Интригата на местния вот ще бъде преференцията. Това коментира пред ТВ7 политологът Димитър Димитров. Според него на изборите на есен няма да има големи сътресения. "По-интересно е как ще проработи преференцията при избирането на общински съветници", посочи той. Според Борислав Цеков на изборите няма да има изненади. "При трите големи партии (ГЕРБ, БСП и ДПС) няма има сътресения. Малките партии ще се борят да спечелят някой друг съветник. Картата след изборите ще е шарена с преобладаване на ГЕРБ, ако мога да се изкажа като синоптик", коментира политотогът.

Феротон – 100% усвоимо желязо от естествен източник

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4923616

Недостигът на желязо е един от най-често срещаните хранителни дефицити и обикновено се наблюдава при жени. В Европа 75% от жените между 16 и 64-годишна възраст не приемат препоръчителната дневна доза от желязо. В резултат на това 1/3 от всички жени и 2 от 5 жени под 34 години приемат минимално количество желязо, което се отразява на здравето.
Недостигът на желязо е един от най-често срещаните хранителни дефицити и обикновено се наблюдава при жени. В Европа 75% от жените между 16 и 64-годишна възраст не приемат препоръчителната дневна доза от желязо. В резултат на това 1/3 от всички жени и 2 от 5 жени под 34 години приемат минимално количество желязо, което се отразява на здравето.

Бриз овладява симптомите на увеличената простата

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4923714

Намалява честотата на уриниране още през първия месец
Споделено за Бриз: “Здравето на простата е решаващо за увереността и самочувствието на мъжа. Често силният пол изпада в тежки депресии в хода на хормоналните промени, настъпващи в тялото с напредването на възрастта. Баща ми е на 61 г. и живее с нас след прекарано заболяване.
Намалява честотата на уриниране още през първия месец Споделено за Бриз: “Здравето на простата е решаващо за увереността и самочувствието на мъжа. Често силният пол изпада в тежки депресии в хода на хормоналните промени, настъпващи в тялото с напредването на възрастта. Баща ми е на 61 г. и живее с нас след прекарано заболяване.

Фемарел облекчава симптомите на менопаузата и подобрява костната плътност

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4923919

Благодарение на натуралната добавка Фемарел 57-годишната начална учителка Аня Динчева от Бусманци успя да преодолее предизвикателствата на менопаузата и да си върне обратно ежедневния комфорт, въпреки настъпващите физиологични промени.
„Съвсем случайно разбрах за добавката Фемарел, която облекчава симптомите на менопаузата.
Благодарение на натуралната добавка Фемарел 57-годишната начална учителка Аня Динчева от Бусманци успя да преодолее предизвикателствата на менопаузата и да си върне обратно ежедневния комфорт, въпреки настъпващите физиологични промени. „Съвсем случайно разбрах за добавката Фемарел, която облекчава симптомите на менопаузата.

Благословено от Ватикана билково масло помага при трудно зарастващи рани

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4923981

Лечебната билкова смес стимулира епителизацията на кожата
Проблемът с лечението на трудно зарастващите рани е изключително сложен и болезнен. Някои от тях се появяват бързо, а терапията е трудна и продължителна. В такива случаи тежестта и болката са не само за пациента, а и за близките около него. Освен това много хора не подхождат сериозно към
Лечебната билкова смес стимулира епителизацията на кожата Проблемът с лечението на трудно зарастващите рани е изключително сложен и болезнен. Някои от тях се появяват бързо, а терапията е трудна и продължителна. В такива случаи тежестта и болката са не само за пациента, а и за близките около него. Освен това много хора не подхождат сериозно към

IBM пуска мейнфрейм системата LinuxONE

http://www.investor.bg/harduer/459/a/ibm-puska-meinfreim-sistemata-linuxone-200626/

Компанията представи сървъри, насочени към големите компании и средния бизнес

Коли газят зелени площи на Цариградско шосе, за да не чакат в задръствания

http://offnews.bg/news/n_1/n_546858.html

Шофьори масово преминават през зелена площ на столичното „Цариградско шосе”, за да избегнат задръстване и да съкратят пътя си, пише Нова телевизия. Гледката е типична за пиковите часове на деня, когато задръстванията изнервят стотици шофьори по столичния булевард. Колите газят зелените площи, за да минат в локалната улица и да спестят чакане и път.

Внукът на Георги Димитров "живеел" в хангар край Лобош, комисия анулира адресната му регистрация

http://www.zapernik.com/pernik/vnukut-na-georgi-dimitrov-jiveel-v-hangar-krai-lobosh-komisiya_39627/

Внукът на комунистическия вожд Георги Димиторв - Георги Бойков Димитров живее в хангар край село Лобош. Или поне така показва адресната му регистрация. Оказало се, че още двама души са записани на същия адрес.

От Комисията по проверка на адресните регистрации по настоящ и постоянен адрес са анулирали общо 12 адресни регистрации в Ковачевци, една от които е и на Георги Бойков Димиторв. Проверката уставила, че липсват необходимите документи по чл. 92, ал. 2 от закона.

Анулирани...

Продължава

Цените по морето падат през септември

http://www.moreto.net/novini.php?n=298753

Евтин отдих на море обещават собствениците на български хотели през септември. Цените започват да падат още в края на този месец, съобщава руското електронно издание Turizm.ru. А освен изгодните за туристите цени, решилите да почиват на море през септември ще получат по-чисто и спокойно море, без „мъртво вълнение“ и вятър.

Двама мъже са се удавили в неделния ден

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/RsQVfGGaKO8/

Двама мъже са се удавили във вчерашния ден. Единият мъж е руски гражданин на 56 год. и е намерен на плажната ивица в Слънчев бряг, а другият мъж е 45-годишен българин и е открит в района на залив Ахтото, край Ахтопол.

Съобщението от пресцентъра на полицията гласи, че на 16.08.т.г.  в морето край плажната ивица в района на казино «Платинум» в Слънчев бряг е открит удавен руския турист Л.Л., 56- годишен, отседнал в хотел «Леон» в курортния комплекс. Тялото на Л.Л. е откарано за аутопсия в Катедра «Съдебна медицина» при МБАЛ – Бургас. Работата по случая продължава от служители на Районно управление – Несебър.
На 16.08.т.г. около 19.00 ч. в Районно управление – Царево е получено съобщение за това, че в района на залив «Ахтото», разположен край Ахтопол, е забелязано тялото на удавен мъж . Установено е, че това е  54- годишният П.Я. от Казанлък. Предвид труднодостъпния терен на местността, където е открито тялото на П.Я., трупът е изваден от Граничен полицейски кораб – 511 при Регионална дирекция «Гранична полиция» – Бургас и откаран за аутопсия в Катедра «Съдебна медицина» при МБАЛ – Бургас. Работата по случая продължава от служители на Районно управление – Царево.

САЩ изтеглят "Пейтриът" от Турция, но са готови да я пазят

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4927690

Американските системи за противовъздушна отбрана (ПВО)
Американските системи за противовъздушна отбрана (ПВО) "Пейтриът" ще бъдат изтеглени от Турция след края на октомври т.г., съобщи в неделя турското МВнР, цитирано от БГНЕС. Тази операция на американската армия на територията на Турция няма да бъде удължавана. "САЩ информираха турското правителство, че завършващата през октомври текуща мисия на

Яне Янев: Енергийната мафия готви саморазправи

http://offnews.bg/news/n_1/n_546856.html

Кървави саморазправи се очакват в енергетиката, българската енергийна мафия е силно притеснена. Те са готови да се поръчват един друг. Това заяви лидерът на РЗС Яне Янев по бТВ. Според него "всички правителства малко или много бяха притискани и рекетирани от енергийната мафия. Бившото правителството на Борисов беше свалено от енергийната мафия. Сега тя отново иска да нанесе своя удар и да успее да просъществува до следващия период. Мафията иска да се самосъхрани и е готова до крайности".  „Дефиницията за енергийна мафия е много сложна, защото става въпрос за най-силната мафия в България, а може би и на Балканите. Тя има огромен неограничен имунитет и е защитавана от всички власти”, каза още Янев.  По думите му за първи път за последните 25 години министърът не е назначен от енергийната мафия. Теменужка Петкова много професионално започна да бърка в схемите на енергийната мафия. Тъй като е чуждо тяло вътре в тази система, тя си позволява да реже връзки в тази мафия, допълни Янев. Според него в енергийната мафия има тежки размествания, което може да доведе до крайности - определени фракции да се поръчват и да се избиват. Прокуратурата и съдът трябва по-стриктно да си вършат работата докрай, каза още Янев. По думите му енергийната мафия минава в нов етап на развитие – или по точно в нов етап на преразпределение, защото няма същите покровители в Русия, нито има същото лоби във властта. Това е натрупано, систематизирано и обобщено в съответните документи, огромна част от които се намират в прокуратурата и съда.

Името на варненския кмет действително е било изписано с лазер върху кораб

http://web.barometar.net/81353/

Името на варненския кмет Иван Портних действително е било изписано по време на празника на града върху кораб, акостирал в пристанище Варна. Информацията, разпространена в интернет късно снощи, беше потвърдена за „Дневник“ от зам.-кмета на Пламена Маринова. Според общинския пресцентър във Варна именно тя се е занимавала с организацията на събитията за Деня на Варна […]

Кметът на Карлово: Бързат да ме арестуват преди местния вот

http://www.cross.bg/gradonachalnikut-kmetut-arestyvat-1477320.html

София /КРОСС/ Кметът на Карлово Емил Кабаиванов видя политически заговор в повдигнатите срещу него обвинения. В ефира на Нова телевизия градоначалникът заяви, че „бързат" да го арестуват, за намалят шансовете му за победа на предстоящия местен вот през октомври.Кабаиванов е разследван за престъпление, извършено през периода от април 2013 г. - април 2015 г. Според събраните доказателства градоначалникът не е положил достатъчно грижи за ръководенето, управлението и стопанисването на повереното му имущество. Така на общината били причинени щети за 22 849 лева.Кметът е призован да яви на разпит в понеделник. Той смята, че даването на показания ще завърши с поставянето на белезници на ръцете му.Кабаиванов обаче отказа да посочи конкретни имена на хора, които искат той да бъде арестуван.    

Доналд Тръмп: Нелегалните имигранти да си вървят

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4927692

Милионите нелегални имигранти, които живеят в САЩ, трябва да си ходят, заяви в неделя пред NBC американският милиардер Доналд Тръмп, като разкри своята програма за имиграцията, съобщава БГНЕС.
Тръмп се бори за номинацията на републиканците за президентските избори догодина.
Самият Тръмп е син и внук на имигранти.
Милионите нелегални имигранти, които живеят в САЩ, трябва да си ходят, заяви в неделя пред NBC американският милиардер Доналд Тръмп, като разкри своята програма за имиграцията, съобщава БГНЕС. Тръмп се бори за номинацията на републиканците за президентските избори догодина. Самият Тръмп е син и внук на имигранти.

Голяма катастрофа край Ахелой

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/RxuOGVtJrGM/

На 14.08.т.г. около 11.30 ч. на около 3 км. от Ахелой, л.а. «Форд Фокус», с плевенска регистрация, управляван от 38- годишния И.М. от Кнежа, поради движение с несъобразена скорост, застига и блъска отзад спрелия пред него в колона от автомобили л.а. «Рено Меган Сценик», със старозагорска регистрация, управляван от 38- годишния Г.Б. от Стара Загора, съобщиха от пресцентъра на полицията. От удара «Форд»-ът навлиза в лентата за насрещно движение и се блъска в насрещно движещия се л.а. «Дачия Лоджи», с бургаска регистрация /такси/, управляван от 26- годишния И.Б. от Несебър. От сблъсъка л.а. «Дачия» е изместен вдясно и се блъска странично в крайпътна мантинела. От ПТП пострадали : пътуващата на предната дясна седалка в л.а. «Форд» – А.М., 33- годишна от Кнежа /съпруга на водача, която е настанена в МБАЛ – Бургас с контузия на главата, без опасност за живота/ и пътуващата на задната дясна седалка в л.а. «Дачия» жена – М.П., 64 -годишна от Пловдив / прегледана в МБАЛ – Бургас с фрактура на шийката на бедрена кост, без опасност за живота, отказала лечение и отпътувала за болница в Пловдив/.

Доналд Тръмп: Ако трябва, ще похарча един милиард долара за кампанията

http://svetoven.pogled.info/amerika/news/66884/Donald-Tramp-Ako-tryabva-shte-poharcha-edin-miliard-dolara-za-kampaniyata

/Поглед.инфо/Кандидатът от републиканската партия Доналд Тръмп е готов да даде 1 милиард долара. Той заяви, че няма нужда да се тревожи за удовлетворяването на лобистите, както другите кандидати, защото той сам финансира предизборната си кампания.

"Реал" (Мадрид) привлича втори хърватски полузащитник

http://www.dnevnik.bg/sport/2015/08/17/2592009_real_madrid_privlicha_vtori_hurvatski_poluzashtitnik/?ref=rss


"Реал" (Мадрид) привлича втори хърватски полузащитник. След Лука Модрич в състава идва и Матео Ковачич, съобщава "Гадзета дело спорт".

Според информацията трансферът трябва да бъде обявен днес.

"Реал" ще плати 30 млн. евро за Ковачич. Треньорът на "нерадзурите" Роберто Манчини потвърди информацията. "Има правила за финансовия феърплей, с които трябва да се съобразяваме. Съжаляваме", заяви специалистът.

21-годишният полузащитник зае седмото място в класацията на...

Оранжев код за бури в Централна и Североизточна България

http://www.mediapool.bg/oranzhev-kod-za-buri-v-tsentralna-i-severoiztochna-bulgaria-news238045.html

Оранжев код бе обявен за понеделник заради силни гръмотевични бури в 5 области на Централна и Североизточна България. Кодът е в сила за Габровска, Великотърновска, Русенска, Търговищка и Разградска област. Очакват се интензивни валежи, гръмотевични бури и градушки. Очакваните сумарни количества дъжд са до 30-35 л/кв. м. В 12 области пък е обявен жълт код за гръмотевични бури и порои - Софийска, Врачанска, Ловешка, Плевенска, Пазарджишка, Пловдивска, Старозагорска, Хасковска, Кърджалийска, Сливенска, Шуменска и Силистренска. В тези области също ще има краткотрайни интензивни валежи и гръмотевични бури. Ще има условия и за градушки. Очакваните сумарни количества са до 20-25 л/кв.м. На места ще има краткотрайни повишения на речните нива, съобщиха от пресцентъра на Министерство на околната среда и водите (МОСВ).

Интернет телевизията на Apple се отлага за 2016-а

http://www.cross.bg/apple-kompaniyata-paket-1477318.html

/КРОСС/ Apple отлага старта на услугата интернет телевизия за следващата година, съобщи Блумбърг. Причината за подобно решение е, че компанията все още не е приключила процеса за получаване на лицензи от CBS, Fox и NBC.Освен това Apple не притежава необходимата мощна компютърна мрежа, за да обезпечи безпроблемна работа на новата ТВ услуга. Очакваше се компанията да пусне дългоочакваната интернет телевизия тази есен с пакет от 25 канала, в партньорство с HBO.Проектът на Apple предвижда възможност за потребители на iOS устройства и Apple TV да купуват съдържание чрез приложение, разработено съвместно с HBO. Цената на стандартния пакет с най-популярните канали като ABC, CBS, ESPN и FX пък ще струва 30-40 долара на месец, съобщава technews.bg.

Обраха парите на руски турист

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/T2OrsTUEG6c/

На 16.08.т.г. около 19.20 ч. в Районно управление – Поморие е получено съобщение от 64-годишен руски турист, отседнал в апартамент, разположен на поморийската улица «Княз Александър Батенберг», откъдето е извършена кражба на сумата от 500 щатски долара, 200 евро, 3 000 руски рубли и два златни дамски пръстена. Работата по случая продължава от служители на Районно управление – Поморие.

Цената на петрола падна до 6-годишното си дъно

http://econ.bg/Новини/Цената-на-петрола-падна-до-6-годишното-си-дъно_l.a_i.691418_at.1.html

Цената на петрола падна до 6-годишното си дъно в понеделник (17 август), след като японската икономика отчете спад, а производителите от САЩ планират...

Днес обявяват списъка с кредиторите на КТБ

http://www.moreto.net/novini.php?n=298763

Списъкът с кредиторите на Корпоративна търговска банка трябва да бъде готов днес. Синдиците Лазар Илиев и Росен Ангелчев поискаха на два пъти удължаване на срока за приемане на молбите за признати вземания. Списъкът трябва да бъде обявен в Търговския регистър.

Влади Въргала призна истината за „Биг Брадър“

http://web.barometar.net/81351/

Часове преди старта на „Биг Брадър“ един от победителите – Влади Въргала призна за трайните последствия, „нанесени“ му от формата. Актьорът, чието име е Владимир Карамфилов, призна, че участието му в риалити предаването е единственото нещо в живота му, което го е накарало да преосмисли много неща. Извлечените поуки са все още актуални за него. […]

Това са плановете за Audi Q6

http://www.cross.bg/kola-tipa-avtomobil-1477317.html

/КРОСС/ Tesla постигна със своя Model S много. Електрическа кола, която ускорява като спортна и има пробег като автомобил с двигател с вътрешно горене и не струва много повече от германската конкуренция. Това не го е имало преди. Като цяло не бихме могли да си представим, че за такава кола ще има достатъчно клиенти. Но има. Само през миналата година в Америка се продадоха над 25 хиляди електрически лимузини. Много по-важно е, че този автомобил, всъщност „новак", се причислява към графата на „напредналите чрез техника". А Audi? Още дълго ще са в шок. Разстоянието трябва да е над 500 км През септември по време на IAA компанията от Инголщат най-накрая ще покаже как си представя бъдещето без вредни емисии. И как ще се справят по-добре от конкуренцията. „Това значи, че от една страна, автомобилът трябва да ускорява от 0 до 100 км/ч за по-малко от 4 секунди, а от друга, че може да измине повече от 500 км без презареждане. И това да не е само на хартия, а и в действителност" - заяви инженерът Улрих Хакенберг. Проектът, който осъществява това начинание, се нарича AU516. По света се говори и за C-BEV, електрическа кола от типа на A6. Автомобилът съчетава и елементи от Q5. Независимото окачване, спирачките, електромеханичното сервоуправление и асистиращите системи са от концерна VW. Платформата и двигателят също ще са нови. Това важи и за акумулаторите, които са от корейски доставчик

Кметът на Карлово смята, че ще бъде арестуван, за да бъде отстранен от изборите

http://www.mediapool.bg/kmetat-na-karlovo-smyata-che-shte-bade-arestuvan-za-da-bade-otstranen-ot-izborite-news238044.html

Кметът на Карлово Емил Кабаиванов (СДС) предположи, че ще бъде арестуван, за да бъде отстранен от изборите. Бившият лидер на СДС трябва да се яви в прокуратурата в понеделник, за да бъде обвинен в безстопанственост, която е довела до щети за близо 23 000 лева на общината. Прокуратурата смята, че той е наел трима души, които да работят по проекта за нов воден цикъл на града, но те не са вършили нищо, а само са си получавали заплатите. Кабаиванов на свой ред очаква да бъде издигнат за трети мандат за кмет на Карлово с подкрепата на Реформаторския блок. Той се оплаква от полицейски и прокурорски произвол.

Кметът на Карлово с обвинение за умишлена безстопанственост

http://www.mediapool.bg/kmetat-na-karlovo-s-obvinenie-za-umishlena-bezstopanstvenost-news238044.html

След като четири пъти е бил призоваван, в понеделник кметът на Карлово Емил Кабаиванов вече е с обвинение за умишлена безстопанственост, съобщиха от прокуратурата.   Кабаиванов е обвинен, че в периода 24 април 2013 г. - април 2014 г., умишлено не е положил достатъчно грижи по силата на договор от преди три години между МОСВ и общината за доизграждане и модернизация на канализационна мрежа в града. Щетата според прокуратурата е за близо 23 000 лева - плащания по невъзникнали трудови правоотношения с трима негови близки познати, които лично той е поканил да се водят на работа и да получават средства по проекта, без реално да извършват каквато и да било дейност. Подобна е ситуацията и с още петима служители, като разследването в тази насока продължава, твърдят от прокуратурата.   Въпреки че е бил редовно призован и е имал възможност да организира защитата си, Емил Кабаиванов отново се е явил без защитник, разчитайки да предотврати привличането си в качеството на обвиняем. Адвокатът, който до момента се е афиширал като негов защитник, е депозирал молба в прокуратурата, според която, поради ползване на отпуск не може да се яви на 12 август, за когато е било предходното насрочване на повдигането на обвинение, но ще може да го стори днес. Тъй като защитата му не е задължителна според закона днес привличането е било извършено, макар адвокатът да не се е явил. Обвиняемият е отказал да подпише протоколите, което е удостоверено от свидетели.   Кметът е с парична гаранция от 5 000 лева.   Прокурaтурата твърди, че всички разпитани по делото са заявили, че действително са получавали пари без основание, за което той е бил наясно. Някои от свидетелите са били разпитани и пред съдия, които разпити са били проведени в съда и при провеждането им не са присъствали служители на ДАНС. В хода на производството, част от разпитаните свидетели са се отрекли от първоначално дадените от тях, под давление на общинското ръководство, лъжливи показания, се казва в съобщението на прокуратурата. Посочили са и че са били изготвени фалшиви документи, които да удостоверят невярното обстоятелство, че членовете на звеното за управление на проекта са посещавали работните си места. Тези документи са приобщени по делото в оригинал. Разследването се е водило в продължение на една година и три месеца. Нямало и здравословна пречка обвиняемият да участва в наказателното производство и това не крие риск за неговите здраве и живот, сочи експертиза, след като Кабаиванов казвал, че е болен. Той престоял в лечебно заведение три пъти по-дълго от обичайното, като показателите, изследвани при престоя му са нормални, което е рядкост при наличие на твърдените от него заболявания, за които категорични обективни данни няма, твърди прокуратурата.   Версията на кмета   Тази сутрин пред бТВ Емил Кабаиванов за пореден път представи съвършено друга картина по случая и предположи, че ще бъде арестуван, за да бъде отстранен от изборите. Кабаиванов ред очаква да бъде издигнат за трети мандат за кмет на Карлово с подкрепата на Реформаторския блок. Той отново се оплака от полицейски и прокурорски произвол.   Сутринта, преди да влезе в сградата на окръжната прокуратура в Пловдив, пред Нова телевизия Кабаиванов отказа да посочи кого подозира като инициатор на акцията срещу себе си.   "Два месеца преди местните избори на 25 октомври предизборната борба в Карлово, а вероятно и на други места в страната, започна. Започна по един непочтен и недемократичен и незаконен начин", написа Кабаиванов в съобщение до медиите в петък.   Днес той каза, че очаква да бъде арестуван в понеделник, въпреки че имал забрана от лекуващите го лекари да участва в следствени действия. Той добави, че ще му "бъде повдигнато смехотворно обвинение", а целта била да бъде арестуван зрелищно и в последствие да бъде поискано от окръжния съд отстраняването му от длъжност.   Кметът отново разказа, че репресията срещу него е започнала през май: "...когато един районен прокурор от Карлово, братовчед на един от кандидатите за кмет, ме обвини в злоупотреба с доверие за мои действия, по които Окръжна прокуратура отдавна вече се е произнесла, че не са престъпления". Сега този прокурор е отведен от делото и очаквам обвинението срещу мен да бъде оттеглено, каза кметът.   "След като този опит за сплашване не постигна целения резултат, т.е. не успяха да ме "убедят" да се откажа от участие в изборите, последва "втора серия", обясни кметът в петъчното писмо до медиите.   Той разказва, че тримата души, които са работили по водния проект и заради които е обвинен, също са били подложени на репресия. Единият от тях е дългогодишният кадър на СДС Милко Стрехин, който бе арестуван от ДАНС преди два месеца и после пуснат, без да му се повдигнат обвинения.   "В началото на юни бе задържан абсолютно неправомерно г-н Милко Стрехин, след обиск, продължил цял ден, за да търсят разследващите заповед, за която знаеха, че се намира в деловодството на Община Карлово. Един почтен възрастен /63 г./ мъж беше обискиран и държан без основание цяла нощ в ареста, като целта е била да го сплашат и да го привлекат като свидетел на обвинението", разказва Кабаиванов.   По подобен начин разследващите органи са подходили и към други служители във "водния" проект – Цветина Захарлиева и Яни Вангелов.   "Жертва на полицейщината беше и секретарят на община Карлово г-н Стефан Стефанов, който също беше призован и разпитван пред съдия – посред нощ и без да му бъде дадено право на адвокат", добавя карловският кмет.   Той обяснява, че на 30 юли е постъпил на лечение в карловската болница, а от 10 август е в болнични с режим домашно лечение. Болничният му лист бил представен надлежно на разследващите органи от адвокатите му. "Въпреки това вече два пъти, в нарушение на закона …. получавам призовки, за дати, за които се знае, че съм в болница, за да ми бъде предявено обвинението. Защо се бърза? Очевидно целта е да бъда дискредитиран, а съдебния процес да бъде превърнат в политически фарс", пише Кабаиванов.   Той казва, че въпреки това ще се яви на 17 август в прокуратурата, макар че законът му позволява и да не ходи там.   "Ще се явя, защото не искам да дам възможност на хора, в чиято добросъвестност се съмнявам, да устроят цирк с участието на полиция и съдебна охрана – както в случая с ареста на г-н Стрехин. По този начин щадя и самоуважението на българските полицаи, които, уверен съм, се срамуват, когато се налага да изпълняват подобни политически поръчки", заяви кметът.   Той иска главният прокурор, Висшият съдебен съвет и съдебният инспекторат да проверят дали предприетите срещу него действия са законосъобразни.

Светкавица уби на място двама мъже в Априлци

http://petel.bg/Svetkavitsa-ubi-na-myasto-dvama-mazhe-v-Apriltsi__123519

Снимка: Булфото архив На големия християнски празник Успение Богородично, 15 август, в 15.30 ч в полицейското управление в Троян е получен...

Младежи върнаха живота в изоставени родопски села (видео)

http://petel.bg/Mladezhi-varnaha-zhivota-v-izostaveni-rodopski-sela--video-__123518

Младежи върнаха живота в 4 изоставени родопски села.  В рамките на месец заедно с възрастните хора там заживяха 18 момчета и момичета от...

Ние сме седмият експеримент! Римски император с директно предупреждение към българите днес!

http://petel.bg/Nie-sme-sedmiyat-eksperiment--Rimski-imperator-s-direktno-preduprezhdenie-kam-balgarite-dnes-__123517

bradva.bg Освен ако не сте експерт по историята на древен Рим, едва ли сте чували за император Юлиан Апостат. Младият войн управлявал...

Уникално! Въжен лифт ще свързва крепостта Царевец и Арбанаси

http://pik.bg/уникално-въжен-лифт-ще-свързва-крепостта-царевец-и-арбанаси-news383531.html

Уникално! Въжен лифт ще свързва крепостта Царевец и Арбанаси

Община Велико Търново работи по проект за въжен лифт, който да стига от крепостта Царевец до Арбанаси през местността Ксилифор. Това каза пред Радио ''Фокус'' – Велико Търново зам.-кметът на Община Велико Търново Ганчо Карабаджаков. 

Той уточни, че все още няма започнати реални действия по изграждането му. Според него, това е все още идея, за която се търсят средства. "Там, където ще стъпят колоните за лифта са направени археологически сондажи, да не би там да има някаква археология. Така, че се работи'', допълни зам.-кметът. 

По думите му, при тези проучвания е установено, че теренът е подходящ и не крие някакви историческо наследство. Ганчо Карабаджаков уточни още, че това се прави, защото Законът го изисква. Той добави, че все още е рано да се даде информация кога проектът ще бъде готов и ще започне изграждането на лифта. Освен това припомни, че до края на тази година частично социализиране на хълма ''Трапезица'' във Велико Търново. То ще бъде извършено със средства, отпуснати от фондация, която се ръководи от първата дама на Азербейджан.

Информационната война на САЩ в Прибалтика

http://svetoven.pogled.info/news/66883/Informatsionnata-voina-na-SASHT-v-Pribaltika

/Поглед.инфо/САЩ започва информационна война с Русия в региона, като обяви отпускането на 500,000 долара за създаването на програма, която ще обучава журналисти в Прибалтийските държави. Съобщението от американското посолство в Литва твърди, че медиите в Литва, Латвия и Естония трябва да придобият умения, за да контрират руската „деизинформация“ с „фактологични, достоверни новини“.

Иззеха алкохол от три търговски обекта в Поморие след проверка

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/r59BxyCtNJc/

На 14.08.т.г. служители от «Икономическа полиция» при Районно управление – Поморие съвместно със служители на Бургаската митница извършени проверки на пет търговски обекта в Поморие. В павилион с прилежащо складово помещение, разположен на ул. «Републиканска» е открита 10-литрова пластмасова туба, съдържаща около 9 литра кафява течност с мирис на етилов алкохол. В магазин със складово помещение,разположен на ул. «Манастирска» е открита 20-литрова пластмасова туба, съдържаща около 17 литра жълта прозрачна течност с мирис на етилов алкохол, а в заведение на Източния поморийски плаж са открити пет запечатани бутилки с етикети на ликьори със стари бандероли от 2009 година. За извършените проверки от митническите служители са съставени протоколи, а посочените количества алкохол са иззети, съобщиха от пресцентъра на полицията.

Ирина Христова: Юпитата ни бягат в Азия

http://www.cross.bg/spetzialnosti-ychat-vrushtat-1477316.html

Увеличава се броят на българските абитуриенти, които заминават да учат в чужбина. Тази година над 9000 зрелостници са легализирали дипломите си за средно образование, което най-често означава кандидатстване в чужд университет. За това какви са тенденциите при приема навън и колко от изтеклите ни мозъци се завръщат след дипломирането, "Стандарт" попита Ирина Христова, съсобственик и управител на консултантската фирма за образование в чужбина "Интеграл".   - Г-жо Христова, на какъв етап са в момента кандидатстудентските кампании за чужди университети? - В момента всички кандидат-студенти във Великобритания са получили резултатите от своите матури и става ясно дали са приети в университетите, в които искат да отидат. Това за повечето българи не е от съществено значение, защото те вече са приети. Но ако се окаже, че някой британски ученик не е постигнал искания резултат от матурата и не е приет в топуниверситет, а има българин с по-високи резултати, това е шанс за него. Той може да откаже местата, на които е приет до момента, и да подаде документите си за този университет. За всички други държави тече моментът на финално потвърждаване на местата, за Германия сега се получават отговорите дали си приет. - Какви са тенденциите при кандидатите, за къде има засилен интерес? - Има засилен интерес към кандидатстването в Германия. Ще видим тепърва колко ще бъдат приети, защото там кандидатстват много ученици от други държави, включително САЩ

Туристите ще се успокоят за Черноморието, ама друг път

http://actualno.actualno.com/Turistite-shte-se-uspokojat-za-Chernomorieto-ama-drug-pyt-news_490388.html

Проблемите на българския туризъм и конкретно на Слънчев бряг са отдавна известни – нощната тишина, разбитият път, нелегалните таксите, нелоялните лекари, сергиите, които трябва да се изринат през тази зима. Това заяви в неделния сутрешен блок на Нова телевизия хотелиерът Венелин Ташев, който е и общински съветник в Несебър, и част от Съюза на собствениците на хотели в Слънчев бряг. И призова: „Най-важното е – стига сме правили реклама на Гърция”. Направи го, докато минист

Собственик на клуб в Златни пясъци бе задържан за трафик на хора

http://crime.actualno.com/Sobstvenik-na-klub-v-Zlatni-pjasyci-be-zadyrjan-za-trafik-na-hora-news_490382.html

Под ръководството на Варненската районна прокуратура в почивните дни бе успешно реализирана операция срещу трафика на хора в курорта Златни пясъци. Образувано е досъдебно производство срещу две лица, които са приемали отделни лица с цел да бъдат използвани за развратни действия, съобщават от прокуратурата. Собственикът на плейбойклуб "Калигула" 41-годишният Д.Б. и барманката в заведението 22-годишната П.И., която е от Варна, са задържани за срок до 72 часа. Установени са и пет жени, жерт

Синдикати предупреждават за вълна от протести през есента

http://www.cross.bg/sektori-protesti-dimitrov-1477315.html

София /КРОСС/ Не само заради цените на тока, но и заради нерешени въпроси в цели сектори в културата, земеделието, здравеопазването са готови за протести през есента, заяви пред БНТ лидерът на КНСБ Пламен Димитров. Към тях той добави и Агенцията за борба с градушките, където 75% от специалистите, работещи с американски ракети против градушки, получават минимална работна заплата. Подобно било положението и в Напоителни системи, музеите, библиотеките и читалищата. По думите на Димитров, в тези сектори има опасност парите да не достигнат за заплати през ноември и декември.Той добави, че е предупредил премиера Бойко Борисов и финансовия министър, че ако финансовите проблеми в тези сектори не бъдат решени, септември ще се окаже горещ месец в социалната сфера, защото хората ще излязат на улицата да протестират.

Фалитите не са срамни и у нас трябва да се улеснят, обяви Кристалина Георгиева

http://news.ibox.bg/news/id_538390870

Фалитът е една от добрите мерки, за да не се вади предприемаческият дух от полето на икономиката, смята еврокомисарката. В дори САЩ имало фонд „Втори шанс". В България има области, в които полето за инвестиции е сравнително голямо, подчерта Георгиева.

Крисия имала само час, за да избере песен в Крим

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4927663

Талантливата Крисия, която спечели второ място в конкурса
Талантливата Крисия, която спечели второ място в конкурса "Нова Вълна" в Крим, до последно е била спъвана от организационни проблеми. Това каза в студиото на bTV на живо от Разград майката на момиченцето Ангелина. Най-напред хлапето и семейството му пристигнали чак на 6 август, а останалите малки певци били в Крим още на 1 август.

Вадят днес списъка с кредиторите на КТБ

http://www.bnews.bg/article-140205

Синдиците на два пъти искаха удължаване на срока за молбите за признати вземания.

Велополиция патрулира в парковете

http://www.cross.bg/sledyat-sigyrnostta-kolela-1477314.html

София /КРОСС/ Велопатрули следят за сигурността в столични паркове за трета година. Униформени на две колела следят за сигурността в в Борисовата градина и Южния парк. Правомощията им не са по-различни от тези на другите полицаи. Единствената разлика е, че са с къси панталони и на колела.Полицаите на колела патрулират по 12 часа - от 8 сутринта до 8 вечерта, в периода от април до октомври. Основните им задължения са да следят за спазването на обществения ред на територията на парка.Най-често обаче полицаите откликват на сигнали за кражби и апели за помощ от притеснени родители.За щастие до момента велопатрулите не са регистрирали тежки нарушения и споделят, че напоследък хората все по-често ги търсят за помощ.Съветът на велополицаите към всички граждани е да не се притесняват да потърсят помощта им, съобщава ТВ7.

Обявяват списъка с кредиторите на КТБ днес

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4927654

Списъкът с кредиторите на Корпоративна търговска банка трябва да бъде готов днес. Синдиците Лазар Илиев и Росен Ангелчев поискаха на два пъти удължаване на срока за приемане на молбите за признати вземания, съобщава БНР.
Списъкът трябва да бъде обявен в Търговския регистър. Така всеки ще има право да се запознае с него и ще се улесни процесът по
Списъкът с кредиторите на Корпоративна търговска банка трябва да бъде готов днес. Синдиците Лазар Илиев и Росен Ангелчев поискаха на два пъти удължаване на срока за приемане на молбите за признати вземания, съобщава БНР. Списъкът трябва да бъде обявен в Търговския регистър. Така всеки ще има право да се запознае с него и ще се улесни процесът по

Догодина започват сондажите за газ и нефт край българскя бряг на Черно море

http://www.cross.bg/bulgariya-avstriiiskiya-durzhavi-1477313.html

/КРОСС/ Проучвателното сондиране на българското черноморско крайбрежие, където се предполага, че има големи залежи на нефт и газ, ще започне през февруари следващата година. Това заяви премиерът на България Бойко Борисов, пише австрийският вестник Der Kurier.Проектът на консорциума на австрийския петролен и газов производител "ОМВ", испанската "Рапсол" и френската група "Тотал" е в очакване на зелена светлина за изпълнение от 2012 г. Той е бил оставен на заден план от правителството на социалистите, тъй като ще намали енергийната обвързаност на България с Русия, обясни Борисов.Добивите на газ от Черно море са изключително важни за австрийския концерн ОМВ, тъй като ще намалят зависимостта му от резервите в политически рискови държави като Либия и Йемен. Компанията се интересува и от трансфер на природен газ през територията на България и Румъния, съобщиха наскоро от "Булгартрансгаз". Двете съседни държави следва да свържат мрежите си за пренос при Русе и Гюргево, съобщава "Фокус".

Златото се върна на зелена територия

http://www.investor.bg/surovini/365/a/zlatoto-se-vyrna-na-zelena-teritoriia-200617/

Седмичният ръст беше насърчен от данните, които показаха, че през юли цените на производител в САЩ се повишават за трети пореден месец

Клиенти се оплакват от мизерен 5-звезден хотел

http://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/klienti-se-oplakvat-ot-mizeren-5-zvezden-hotel-6041158

„В кошчето имаше боклук, по чаршафите имаше петна, мивката беше в окаяно състояние...“

Край "Траката" вода ще има чак следобед

http://www.moreto.net/novini.php?n=298762

Аварията в частите над магистралата от местност "Траката" до курортен комплекс "Чайка" се оказа по-сериозна и вода там ще има чак след 15 часа. Това съобщиха за Moreto.net от ВиК-Варна. Припомняме, че още вчера живущите в района останаха без вода.

Туристи се оплакват от мизерия в 5-звезден хотел в Слънчев бряг

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4927656

Мизерия в 5-звезден хотел в Слънчев бряг - затова сигнализира зрителка на Нова тв.
„Стаята, в която ни настаниха в 5-звездния хотел, не беше почистена от предишните туристи, чакахме 2 часа във фоайето. В 14.00 часа ни настаниха в стаята, но в кошчето имаше боклук, по чаршафите имаше петна, мивката беше в окаяно състояние,
Мизерия в 5-звезден хотел в Слънчев бряг - затова сигнализира зрителка на Нова тв. „Стаята, в която ни настаниха в 5-звездния хотел, не беше почистена от предишните туристи, чакахме 2 часа във фоайето. В 14.00 часа ни настаниха в стаята, но в кошчето имаше боклук, по чаршафите имаше петна, мивката беше в окаяно състояние,

Юджийн Стайнберг: Русия се насочва към африканския континент

http://bulgarski.pogled.info/news/66882/YUdzhiin-Stainberg-Rusiya-se-nasochva-kam-afrikanskiya-kontinent

/Поглед.инфо/От 1961 година до 1992 година един от най-престижните московски университети носи името Патрик Лумумба /кръстен на конгоански борец за независимост и лидер на движението/, подкрепян от Съветския съюз, но брутално убит през 1961 година.

Искат камери на местата с незаконни гонки, перничани се пистят не само в кв. Изток, но и по площадите на Владая

http://www.zapernik.com/krimi/iskat-kameri-na-mestata-s-nezakonni-gonki-pernichani-se-pistyat_39626/

Полицията не е безсилна по отношение на противодействието на организираните гонки с автомобили и мотори. Там, където има информация, че се осъществяват такъв вид скоростни състезания, трябва да бъдат поставени камери. Участниците в тези гонки се страхуват от камерите и те разреждат събитията си.

Това заяви пред БНР Любка Маринова, която е член на Асоциацията на пострадалите при катастрофи.

По думите й превенцията на пътната полиция трябва да осъществи с поставянето на голям...

Продължава

Кристалина Георгиева: Страхът от фалит спъва предприемаческия дух на българина

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/08/17/2592012_kristalina_georgieva_strahut_ot_falit_spuva/?ref=rss


"След 7 години на тежка криза, инвеститорите са притеснени от това да извадят своите пари и да ги влагат в реалната икономика", коментира зам.-председателят на Европейската комисия Кристалина Георгиева пред БНТ. По думите ѝ планът "Юнкер" цели именно решаването на този проблем в европейската икономика.

В България има няколко области, където полето за инвестиции е сравнително голямо, каза Георгиева и изброи сфери като енергийната ефективност, и екологичното земеделие. "България има много ликвидност във финансовата система, а парите спят и не работят за българската икономика", коментира еврокомисарят. Според нея в страната има прекалено големи опасения от рисковете.

"У нас фалитът е срамно нещо и той на практика вади предприемаческия дух на българина извън полето на икономиката", коментира тя. Кристалина Георгиева даде пример със САЩ, където има фонд "Втори шанс" и където по думите й фалитът е една от добрите мерки. Според зам.-председателя на ЕК страната може да направи законодателни промени, свързани със сроковете на отговорност след фалит, така че процедурите да бъдат улеснени, а тези предприемачи да може отново да се включат в икономиката.

Георгиева посочи, че през новия програмен период България ще получи 32 млрд. Евро, което прави страната най-големият нетен бенефициент в Европейския съюз. "Много се радвам, че може от европейския бюджет да работи българската икономика, но почти изцяло растежът, който имаме днес, идва от там, а не от частни инвестиции", допълни Георгиева. Според нея е важно да се види какво пречи на парите да тръгнат към икономиката и как да се премахнат пречките. Един от пшроблемите според нея е мудното законодателство.

Тя коментира и средствата, които ЕК отпуска на различните европейски страни за справяне с бежанската криза. България ще получи 72 млн. Евро.

"Аз лично смятам, че България има нужда от повече финансиране и трябва много внимателно да прецени момента да кандидатства за още средства", каза Кристалина Георгиева. По думите й е много важно страната да усвои максимално добре средствата.

В коментар на днешна публикация във в. "Сега", че над 5600 бежанци може да бъдат върнати Европейския съюз в България, Георгиева уточни, че това са случаи, които тепърва могат да бъдат разглеждани. "Това не означава, че над 5 хил. души са си стегнали куфарите. Много от тези 5 600 души вероятно в момента мислят за това какви причини да зитъкнат, за да не бъдат върнати в България", каза зам.-председателят на ЕК. Според нея в момента Европа е в най-тежката ситуация по отношение на имигрантската вълна след Втората световна война. 

Шофьори масово преминават през зелена площ на Цариградско

http://www.cross.bg/zadrustvane-shofyori-zelena-1477312.html

София /КРОСС/ Шофьори масово преминават през зелена площ на столичното „Цариградско шосе", за да избегнат задръстване и да съкратят пътя си. За това алармира потребителят на NovaNews.bg Данаил Вълков, който изпрати и два видеоклипа, запечатали нарушенията.„В дните, в които се получава задръстване в посока изхода на София, това е типична гледка. Колите правят всякакви нарушения. В тази част никога не присъстват полицейски автомобили и се е превърнало в практика да се кара така, както шофьорът сметне за добре. Един от нарушителите дори спря да ми направи забележка, че го снимам, без да има никакво извинение за направеното от него нарушение", пише Вълков.Друг зрител пък изпраща снимка от алеята пред Националния исторически музей, на която ясно се виждат следите от гуми от продължаващите, според потребителя, гонки на мястото.

Крисия: Нямам търпение да видя кой ще ни представя на детската Евровизия

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4927650

Нямам търпение да видя децата, които ще щандидатстват да представят България в детската Евровизия. Това възкликна Крисия, благодарение на чието представяне на конкурса миналата година България получи домакинството на големия музикален форум. Кастингите започват тази вечер по Би Ти Ви. Слави Трифонов,
Нямам търпение да видя децата, които ще щандидатстват да представят България в детската Евровизия. Това възкликна Крисия, благодарение на чието представяне на конкурса миналата година България получи домакинството на големия музикален форум. Кастингите започват тази вечер по Би Ти Ви. Слави Трифонов,

Преглед на печата, понеделник, 17 август

http://econ.bg/Новини/Преглед-на-печата-понеделник-17-август_l.a_i.691415_at.1.html

"Булгартабак" стартира втора кампания срещу контрабандата От днес "Булгартабак" стартира втора вълна на национална информационна кампания,...

Вижте какво обяснение даде управителят на 5-звездния хотел в Слънчев бряг за мизерията и мръсотията в стаите

http://pik.bg/вижте-какво-обяснение-даде-управителят-на-5-звездния-хотел-в-слънчев-бряг-за-мизерията-и-м-news383527.html

Вижте какво обяснение даде управителят на 5-звездния хотел в Слънчев бряг за мизерията и мръсотията в стаите

 

Управителят на 5-звездния хотел в Слънчев бряг Атанас Лазаров обясни причините за мръсотията и изпочупеното оборудване в стаите. За ужасяващата екскурзия разказа тази сутрин пред Нова тв Йорданка Кърджева, която отишла със семейството си в луксозен комплекс. Младата жена обаче останала потресена от условията, на които се натъкнала, след като заедно със съпруга си и дете им били настанени в стаята.

Мизерията беше огромна, разказва Йорданка Кърджева. По думите ѝ стаята не била почистена, а сред "5 звездния лукс" били изпочупени плочки, брави и оборудване. Дори спалното бельо на леглата не било сменено. "Платихме по 287 лева на нощувка за тази почивка", коментира тя.

В предаването взе участие и Атанас Лазаров, управител на хотела в Слънчев бряг. "Във всеки хотел туристите освобождават стаите до 12.00 часа, а следващите се настаняват след 14.00 часа. В конкретния случай тези летовници са пристигнали твърде рано, веднага след като предишните са освободили стаята и са се настанали в 12.30 часа", информира Лазаров.

По думите му веднага, след като семейството се настанило, отишла камериерка, която да почисти стаята и да смени спалното бельо на леглата.

На американците им е омръзнало да бъдат управлявани от фамилиите Буш и Клинтън

http://www.cross.bg/trump-sandurs-klintun-1477311.html

София /КРОСС/ На американския народ му е омръзнало да бъде управляван от фамилиите Буш и Клинтън. Официалните кандидати на републиканците и демократите ще бъдат определени на т.нар. "конгреси", които ще бъдат през лятото на 2016 година. Това каза за БНР преподавателят в Калифорнийския университет Христофор Караджов по повод предстоящите президентски избори в САЩ:Кандидатът за президент на САЩ Бърни Сандърс вълнува много от младите хора. Доналд Тръмп излезе невероятен като кандидат. Много често, когато един кандидат започне да набира сила, другите кандидати се отказват от надпреварата и започват да ги подкрепят.Той обясни, че Доналд Тръмп е много опитен в преговорите:Републиканците заслужават напълно някой като Тръмп заради заиграването им с политическия популизъм - заиграването с фобиите към имигранти и опростенческото тълкуване на външната политика. Демократите пък заслужават някой като Бърни Сандърс, защото те загубиха компаса си, гръбнака си и принципите, които Демократическата партия би трябвало да отстоява. Те се размиха от времето на Клинтън.Инерцията и при Сандърс, и при Тръмп е много сериозна. Тръмп не може да извади милиард долара, макар че състоянието му се оценява между 4-8 млрд. Ликвидните му средства са може би около 100 млн. Това е абсолютно недостатъчно за една съвременна кампания в САЩ. Хилари Клинтън и демократите планират да съберат 2-2,5 млрд. и това със сигурност ще бъде най-скъпата кампания

Кметът на Карлово: Срещу мен има политически заговор

http://www.vesti.bg/kmetyt-na-karlovo-sreshtu-men-ima-politicheski-zagovor-6041157

Емил Кабаиванов е призован да яви на разпит. Той смята, че даването на показания ще завърши с поставянето на белезници на ръцете му

420 хил. евро превозвал разбилият се малайзийски самолет

http://offnews.bg/news/n_1/n_546851.html

6,5 милиарда рупии в брой или около 420 000 евро е превозвал разбилият се вчера индонезийски самолет.  Самолетът с 54 души на борда изчезна от радарите в планински район на Индонезия. Парите, които са транспортирани с него, е трябвало да бъдат разпределени между бедни семейства в провинция Папуа, съобщи за Франс прес началникът на пощата в Джаяпура. Четирима от неговите служители придружавали парите, опаковани в четири чувала. Все още не е ясна съдбата на пътниците на борда на машината "АТR 42", която извършвала вътрешен полет между столицата на провинцията Джаяпура и град Оксибил. От транспортното министерство на Индонезия все още нямат информация какво точно се е случило със самолета. От там заявиха само, че издирването на машината ще започне днес. Останки от самолета бяха намерени вчера. 

Гърция се отказа от 26% данък за сделки с България

http://www.moreto.net/novini.php?n=298756

Гърция ще премахне данъка от 26% за сделки със страни с привилегирован данъчен режим като Кипър и България, съобщи Nova ТВ. Това е част от пакета мерки, включени в трета спасителна програма, която беше гласуванa от гръцкия парламент.

Догодина започват сондажите за газ и нефт по българското Черноморие

http://pik.bg/догодина-започват-сондажите-за-газ-и-нефт-по-българското-черноморие-news383525.html

Догодина започват сондажите за газ и нефт по българското Черноморие

Проучвателното сондиране на българското черноморско крайбрежие, където се предполага, че има големи залежи на нефт и газ, ще започне през февруари следващата година. Това заяви премиерът на България Бойко Борисов, пише австрийският вестник Der Kurier, цитиран от "Фокус".

Проектът на консорциума на австрийския петролен и газов производител "ОМВ", испанската "Рапсол" и френската група "Тотал" е в очакване на зелена светлина за изпълнение от 2012 г. Той е бил оставен на заден план от правителството на социалистите, тъй като ще намали енергийната обвързаност на България с Русия, обясни Борисов. 

Добивите на газ от Черно море са изключително важни за австрийския концерн ОМВ, тъй като ще намалят зависимостта му от резервите в политически рискови държави като Либия и Йемен. Компанията се интересува и от трансфер на природен газ през територията на България и Румъния, съобщиха наскоро от "Булгартрансгаз". Двете съседни държави следва да свържат мрежите си за пренос при Русе и Гюргево.

Дончев: Кандидат-кметовете на ГЕРБ ще бъдат селектирани от местните организации

http://www.cross.bg/kmetove-gerb-avtopark-1477309.html

София /КРОСС/ Водещият принцип при селекцията на кметове на ГЕРБ ще бъде изборът на местната организация - кой е кандидатът, който се ползва с най-голямо доверие. Това каза за БНР вицепремиерът Томислав Дончев.Има позиция на правителството да се ограничи максимално прякото ангажиране на министри от кабинета по време на предизборната кампания. Това се налага заради многото работа в Министерския съвет и заради коалиционния модел на правителството.Според него безспорен е фактът, че парите, които държавата отделя за общински пътища и за републиканската пътна мрежа, са недостатъчни:В нормална ситуация това е по-скоро фактор да се управляват моторните превозни средства с ниска, а не с висока скорост. При всички случи недоброто състояние на пътната инфраструктура на места, въпреки че се полагат усилия тя да се подобрява, се комбинира с безсъвестното и безсрамно шофиране.Той заяви, че твърде много се фокусира общественото внимание върху луксозния служебен паркинг на някои български кметове:Вече е сезирана Агенцията за държавна финансова инспекция и тя работи по случая. Малко патологично се фокусираме върху служебния автопарк на кметовете. За мен много по-голям проблем би бил, ако те разполагат с подобен луксозен личен автопарк.

Догодина започват сондажите за газ и нефт край българскя бряг на Черно море

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4927632

Проучвателното сондиране на българското черноморско крайбрежие, където се предполага, че има големи залежи на нефт и газ, ще започне през февруари следващата година. Това заяви премиерът на България Бойко Борисов, пише австрийският вестник Der Kurier, цитиран от
Проучвателното сондиране на българското черноморско крайбрежие, където се предполага, че има големи залежи на нефт и газ, ще започне през февруари следващата година. Това заяви премиерът на България Бойко Борисов, пише австрийският вестник Der Kurier, цитиран от "Фокус". Проектът на консорциума на австрийския петролен и газов производител "ОМВ",

Тръгват масови проверки за висока скорост у нас

http://petel.bg/Tragvat-masovi-proverki-za-visoka-skorost-u-nas__123516

Снимка: Булфото архив Специализираната операция за контрол на максималната скорост стартира от понеделник и ще продължи до 23 август,...

34-годишна рускиня загина на главен път Е-79

http://petel.bg/34-godishna-ruskinya-zagina-na-glaven-pat-E-79__123515

Снимка: Булфото архив 34-годишна руска гражданка загина при пътен инцидент на Главен път Е-79, в района на село Студена. Това съобщиха за...

Юноша на Черно море дебютира с гол за Калиакра

http://petel.bg/YUnosha-na-CHerno-more-debyutira-s-gol-za-Kaliakra__123514

Юношата на Черно море – Александър Попов, дебютира с гол за Калиакра при успеха с 2:0 над Тича 1948 (Долни Чифлик) на стадион „Младост“ във...

Мечтан старт за Суворово – 5:1 срещу Химик. И старата пушка Антон Димитров не помогна на новака

http://petel.bg/Mechtan-start-za-Suvorovo-----5-1-sreshhu-Himik--I-starata-pushka-Anton-Dimitrov-ne-pomogna-na-novaka__123513

Отборът на Суворово започна с мечтан старт новия сезон в Североизточна „В“ група. Тимът на играещия наставник Венци Желев спечели...

Балчик бие на 38 градуса. Къса се от пропуски след почивката

http://petel.bg/Balchik-bie-na-38-gradusa--Kasa-se-ot-propuski-sled-pochivkata__123512

Вторият в Североизточна „В“ група – Черноморец (Балчик), тръгна с победа в новото първенство. Воденият от варненския специалист Георги...

Служителите на ЕС изхарчили 133 млн. долара за хотели и храна за година

http://petel.bg/Sluzhitelite-na-ES-izharchili-133-mln--dolara-za-hoteli-i-hrana-za-godina__123511

Около 13 000 служители на ЕС са изхарчили средно по 6 600 долара всеки за хотели и храна по време на пътувания по работа през 2013 година, съобщи...

На днешния ден през 986 г. се е състояла една от най-великите битки в българската история

http://petel.bg/Na-dneshniya-den-prez-986-g--se-e-sastoyala-edna-ot-nay-velikite-bitki-v-balgarskata-istoriya__123510

Снимка: Булфото архив На днешния ден през 986 г. близо до София, между Ихтиман и Костенец, където се намира крепостта Траянови врата, се е...

Близо 700 костенурки от защитен вид пуснаха на територията на Перник и Кюстендил, три бебета-орлета спасиха пернишките еколози

http://www.zapernik.com/obshtestvo/blizo-700-kostenurki-ot-zashtiten-vid-pusnaha-na-teritoriyata-na_39625/

Близо 700 костенурки, задържани при опит за нелегалното им изнасяне извън Европа, са пуснати на територията на областите Перник и Кюстендил.

Пратката е спряна на границата с Унгария. Освободените костенурки са 686 на брой, съобщиха от РИОСВ- Перник. Те не са били уловени на наша територия. Събирани са в района на Балканския полуостров, предимно в Македония и Сърбия, но са предадени на българските власти, тъй като у нас видът е на изчезване, обясни шефът на екоинспекцията Пламен...

Продължава

Георгиева: Справянето с бежанците е основен проблем за ЕС

http://www.cross.bg/bulgariya-vurnati-georgieva-1477308.html

София /КРОСС/ България в челната една трета страни от Европейския съюз по усвояване на средства от европейските фондове. Това заяви пред БНТ заместник-председателят на Европейската комисия Кристалина Геогиева. 32 милиарда лева може да влязат в страната ни през новия програмен период. Георгиева допълни, че един от основните проблеми на Европейския съюз остава справянето с бежанската вълна. 5600 бежанци, които са преминали през България и в последствие са се настанили в Западна Европа, може да бъдат върнати у нас. Случаите им се в момента се разглеждат."Това са 5600 случая, които могат да имат основание, някакво основание да бъдат разглеждани в контекста на отговорност на страната ни като страна на първо влизане. Това не означава, че 5600 души са си опаковали багажите и са по влакове, самолети, автобуси да идват в България. Процесът, по който се оценява дали това връщане трябва да стане, дали България ще го приеме - то е, така, доста сложен процес. И много от тези 5600 души вероятно мислят за това какви причини да извадят за това да не бъдат върнати в България. Но това, че Европа се намира в изключително тежка ситуация - най-тежката след Втората световна война от гледна точка на миграционен поток, е факт. И ние не можем да си заравяме главата в пясъка и да казваме "а пък по някакъв начин на нас този проблем ще ни се размине"", каза още зам.-председателят на ЕК.

Крият под лъскавата опаковка калпавите ремонти в София

http://www.bnews.bg/article-140204

Когато нещата са гнили отвътре, дори и да бъдат представени в лъскава опаковка, рано или късно дефектите се появяват.

Повдигнаха обвинение на кмета на Карлово

http://crime.actualno.com/Povdignaha-obvinenie-na-kmeta-na-Karlovo-news_490375.html

Кметът на Карлово и бивша ръководна фигура в СДС Емил Кабаиванов бе привлечен към наказателна отговорност за умишлена безстопанственост, наложена му е мярка - "парична гаранция" от 5000 лв. Това съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата. Обвинението срещу Караиванов е за присвояване на над 20 000 лв. Той бе привлечен за обвиняем след четвъртото му призоваване за това, че в периода 24.04.2013 г. – м. април 2014 г., като длъжностно лице – кмет на Община – Карлово, умишлено не

Авария на Водния цикъл остави хиляди без вода в Кърджали

http://kardjali.actualno.com/Avarija-na-Vodnija-cikyl-ostavi-hiljadi-bez-voda-v-Kyrdjali--news_490381.html

Нова авария по магистралния водопровод остави два големи квартала на Кърджали и 12 близки села със сухи чешми, съобщи БГНЕС. Малко преди 1 ч. тази нощ се е скъсала тръба и водата е изригнала като гейзер с височина до 7 метра в района до шлюзите на Водното огледало. Водопроводът е реконструиран и е част от мега-проекта за интегрирания воден цикъл на града, изпълнен от столичната фирма "Калистратов груп", инвестицията е в размер на 70 млн.лева от оперативна програма "Околна среда". Последна

След 55 години може да останат толкова българи, колкото след Първата световна война

http://society.actualno.com/Sled-55-godini-moje-da-ostanat-tolkova-bylgari-kolkoto-sled-Pyrvata-svetovna-vojna-news_490379.html

След малко повече от половин век населението на България може да остане под 5 млн. души, ако се запази сегашната посока на развитие и има влошаване на икономическите и социални условия за живот. Това сочи актуалната възможно най-песимистична прогноза на Националния статистически институт (НСИ). Съгласно прогнозата след 55 години българите ще наброяват 4,9 млн. души. Това ще е със само 100 000 души повече, отколкото през 1920 година – след три преживени войни за едно десетилетие (Балканска

Заплатите ускоряват ръста си

http://www.cross.bg/zaplatite-mesta-rabotni-1477307.html

Брутните заплати на наетите в българската икономика ускоряват своя растеж тази година. Това показват данните на националната статистика за заплатите за първите две тримесечия на годината. Докато през последните 4 години заплатите растяха с по 6-7% на година, тази година ръстът им достига близо 8% на годишна база. Има няколко причини зад това ускорение: 1. По-убедителното възстановяване на трудовия пазар в България от 2014 г. насам вече се отразява и на заплатите. В периода на кризата и трудните за пазара на труда 2010-2012 г. заплатите растяха основно по административни причини - продължаващото вдигане на минималните осигурителни доходи и минималната заплата. Масовото съкращаване на най-нискоквалифицираните и нископлатени служители в този период също повишаваше средната заплата на тези, които оставаха на работа. От 2013 г. обаче трудовият пазар все по-сигурно преодолява последствията от кризата, като от началото на 2014 г. създава и значителен брой нови работни места. През 2014 г. броят на заетите нарасна с 46 500 души, а през 2015 г. новите работни места вече са 55 700. 2. Продължаващият ръст на минималната заплата и минималните осигурителни прагове, както и увеличението на максималния осигурителен доход през 2015 г. От началото на 2015 г. минималната заплата нарасна с близо 6% (от 340 на 360 лева), минималните прагове - средно с 4,4%, а максималният осигурителен доход - с 8,3% (от 2400 на 2600 лева)

Стават ясни имената на кредиторите в КТБ

http://econ.bg/Новини/Стават-ясни-имената-на-кредиторите-в-КТБ_l.a_i.691413_at.1.html

Очаква се имената на кредиторите на Корпоративна търговска банка (КТБ) да станат ясни днес (17 август). Синдиците на финансовата институция Лазар...

Лятната ваканция на парламентарната шефка

http://www.grreporter.info/lyatnata-vakantsiya-na-parlamentarnata-shefka/17749

Фотообективът на вестник „Прото тема” засече Зои Констандопулу и съпруга ѝ Апостолос Мандис да се наслаждават на слънцето и морето на безлюден плаж в северната част на остров Евия

прочети повече

Оповестяват списъка с кредиторите на КТБ

http://offnews.bg/news/n_1/n_546846.html

Списъкът с кредиторите на Корпоративна търговска банка (КТБ) трябва да бъде готов днес, съобщи БНР. Синдиците Лазар Илиев и Росен Ангелчев поискаха на два пъти удължаване на срока за приемане на молбите за признати вземания. Списъкът трябва да бъде обявен в Търговския регистър. Така всеки ще има право да се запозане с него и ще се улесни процесът по обжалване на решението на синдиците, ако такова се наложи. Срокът за обжалване е 14-дневен, а след това синдиците имат още 7 дни да се произнесат по жалбата.

Янев: Енергийната мафия минава в нов етап на развитие

http://www.cross.bg/mafiya-energiiinata-yanev-1477305.html

София /КРОСС/ Българската енергийна мафия е силно притеснена и това, което се случва не е случаен процес. Би следвало да се вземат превантивни мерки, защото в определен период от време може да се очаква всичко, включително и крайности. Това заяви в студиото на БТВ лидерът на РЗС Яне Янев. Дефиницията за енергийна мафия е много сложна, защото става въпрос за най-силната мафия в България, а може би и на Балканите. Тя има огромен неограничен имунитет и е защитавана от всички власти. По отношение на министъра на енергетиката Теменужка Петкова, Янев каза, че за първи път за последните 25 години министърът не е назначен от енергийната мафия. Тя много професионално започна да бърка в схемите на енергийната мафия. Тъй като е чуждо тяло вътре в тази система, тя си позволява да реже връзки в тази мафия, допълни Янев. Според него в енергийната мафия има тежки размествания, което може да доведе до крайности - определени фракции да се поръчват и да се избиват. Прокуратурата и съдът трябва по-стриктно да си вършат работата докрай, каза още Янев. По думите му енергийната мафия минава в нов етап на развитие - или по точно в нов етап на преразпределение, защото няма същите покровители в Русия, нито има същото лоби във властта. Това е натрупано, систематизирано и обобщено в съответните документи, огромна част от които се намират в прокуратурата и съда. Те са готови да се поръчват един друг

Инцидентите с дронове и други летателни средства се учетворяват

http://www.dnevnik.bg/tehnologii/2015/08/17/2591969_incidentite_s_dronove_i_drugi_letatelni_sredstva_se/?ref=rss


Инцидентите между дронове и самолети или хеликоптери са на път да се учетворят до края на годината. Американската Федерална администрация на авиацията (FAA) съобщава, че вече е регистрирала 650 инцидента, като те са на път да прехвърлят 1000 до края на годината.

Един от последните инциденти е свързан с медицински хеликоптер, който е трябвало да предприеме спасителни маневри, за да избегне сблъсък с дрон, който е летял на 300 метра височина близо до Фресно, Калифорния, съобщава...

Километрично задръстване затапи входа на Бургас

http://pik.bg/километрично-задръстване-затапи-входа-на-бургас-news383522.html

Километрично задръстване затапи входа на Бургас

Километрично задръстване се е образувало на АМ "Тракия" преди входа на Бургас, предаде Агенция „Фокус”. Интензивен е трафикът в областта, а пътните настилките са сухи.

Яне Янев: Енергийната мафия почва да се поръчва, ще има показни разстрели в центъра на София

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4927627

Показни разстрели в центъра на София прогнозира премиерският съветник Яне Янев. Така енергийната мафия щяла да пази статуквото.
Показни разстрели в центъра на София прогнозира премиерският съветник Яне Янев. Така енергийната мафия щяла да пази статуквото. "Готови са да се поръчват и зрелищно да се избиват", обясни Янев пред Би Ти Ви. Причината - минава в нов етап на преразпределение, защото няма вече същите покровители нито в Русия, нито във властта у нас,

Как се спестява задръстване на „Цариградско шосе”

http://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/kak-se-spestiava-zadrystvane-na-carigradsko-shose-6041156

Колите правят всякакви нарушения. В тази част на булеварда никога не присъстват полицейски автомобили и се е превърнало в практика да се кара така, както шофьорът сметне за добре, пише в сигнал до Нова ТВ

Два самолета се сблъскаха във въздуха в Калифорния

http://www.mediapool.bg/dva-samoleta-se-sblaskaha-vav-vazduha-v-kaliforniya-news238043.html

Два малки самолета са се сблъскали във въздуха близо до летището на град Браун Фийлд на 15 км от Сан Диего, Калифорния, съобщи АП. Загинали са петима души, които са били в машините. Двата самолета са били двумоторен "Сейбърлайнър" и едномоторен "Чесна" 172. Няма информация за жертви на земята. След сблъсъка самолетите са паднали в земеделски район. Възникнал е пожар, но пожарникарите са успели да изгасили пламналите сухи храсти.

Проблемът с бежанците в Гърция става все по-сериозен

http://www.cross.bg/gurtziya-problemut-atina-1477304.html

/КРОСС/ Проблемът с бежанската вълна в Гърция се задълбочава. Властите в Атина започнаха късно снощи да местят стотици мигранти, разпънали палатки в парк в центъра на столицата.Имигрантите, повечето от които от Афганистан, бяха извозени през нощта в специално устроено "селище" от 90 контейнера в квартал на Атина. Всеки контейнер може да приюти шест до осем души и има климатик, течаща вода и тоалетна. От началото на 2015 година в Гърция са пристигнали над 130 хиляди бежанци. Стотици нелегални имигранти пристигат всеки ден от Турция на остров Кос и съседни гръцки острови в източната част на Егейско море, съобщава БНТ.

Св. мъченик Мирон Презвитер

http://www.cross.bg/miron-muchenik-antipatur-1477303.html

Житие на св. мъченик Мирон Презвитер Св. мъченик Мирон бил свещеник в някое място в Ахаия. Той бил от богат и знатен род. Отличавал се със своя благ характер. Бил кротък, боголюбив и човеколюбив. Във времето на Деций на самия ден Рождество Христово езичници се втурнали в храма. В своя гняв те го хвърлили в силно нагорещена пещ, но Мирон излязъл невредим. Това чудо не вразумило мъчителите, а ги довело до още по-голяма ярост. Особено разгневен бил съдията Антипатър. Той заповядал да одерат на ремъци кожата на Мирон от главата до нозете. Мъченикът доловил един такъв ремък от своята кожа и с него ударил по лицето съдията - мъчител. Съдията изпаднал в ужас, взел меча и се самоубил. Най-после св. Мирон бил отведен в гр. Кизик и там го посекли с меч. Това станало в 250 година. В памет на свети мъченик Мирон Свети Мирон бил презвитер в Ахая по време на царуването на нечестивия цар Деций (царувал от 249 г. до 251 г.). Игемон на тази страна бил Антипатър. Светецът произхождал от знатен и богат род. Имал много кротък нрав. В сърцето си винаги питаел топла любов към Бога и хората и прекарвал живота си богоугодно.Веднъж, на празника Рождество Христово, игемонът Антипатър влязъл в християнския храм, за да улови християните, събрани на молитва, и да ги предаде на мъчения. Като видял това, свети Мирон се преизпълнил с ревност, със сила изобличил игемона и го укротил

От днес пускаме заявления за детските градини във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=298752

Заявления за прием в детските градини във Варна се приемат от днес до 21 август, съобщиха от Община Варна за Moreto.net. Резултатите от класирането ще бъдат обявени още на 21-ви след 19 часа, а записването ще става от 24 до 28 август.

Кметът на Карлово: Ще бъда арестуван днес, за да ме отстранят от местните избори

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/08/17/2591999_kmetut_na_karlovo_shte_buda_arestuvan_dnes_za_da_me/?ref=rss


Кметът на Карлово Емил Кабаиванов (СДС), който най-вероятно ще бъде издигнат от Реформаторския блок за нов мандат, се оплака от полицейски и прокурорски произвол срещу него и служители на общината.

По думите му днес той ще бъде арестуван след поредица от неоснователни акции срещу него, каза той минути преди да влезе в сградата на окръжната прокуратура в Пловдив даде интервю за Нова телевизия. Според него разследването имало връзка с местните избори, като целта е той да бъде отстранен, но отказа да посочи кого подозира за инициатор, защото нямал документи и факти.

"Два месеца преди местните избори на 25 октомври предизборната борба в Карлово, а вероятно и на други места в страната, започна. Започна по един непочтен и недемократичен и незаконен начин", написа Кабаиванов в съобщение до медиите в петък. Той посочи, че очаква да бъде арестуван в понеделник въпреки забраната от лекуващите го лекари да участвам в следствени действия, "за да ми бъде повдигнато смехотворно обвинение, да бъда арестуван зрелищно и в последствие да бъде поискано от окръжния съд отстраняването ми от длъжност."

Според разказаното от него случаят започнал през май, когато районен прокурор от Карлово, братовчед на един от кандидатите за кмет, го обвинил в злоупотреба с доверие за действия, по които окръжната прокуратура отдавна вече се била произнесла, че не са престъпления. Става въпрос за няколко служители, назначени от него, които да участват в проект по европрограма. Подозренията са те не са явявали на работното си място. "Не следя кой кога идва и си тръгва от работа", заяви Кабаиванов днес и попита дали кметът на София Йорданка Фандъкова следи лично дали всички нейни служители ходят на работа.

След този случай последвал друг - през юни беше задържан Милко Стрехин след обиск, продължил цял ден, за да се търси заповед, която разследващите били знаели, че се намира в деловодството на община Карлово. "Един почтен възрастен /63 г./ мъж беше обискиран и държан без основание цяла нощ в ареста, като целта е била да го сплашат и да го привлекат като свидетел на обвинението. По подобен начин разследващите органи са подходили и към други служители във "водния" проект – г-жа Цветина Захарлиева и г-н Яни Вангелов. Жертва на полицейщината беше и секретарят на община Карлово г-н Стефан Стефанов, който също беше призован и разпитван пред съдия – посред нощ и без да му бъде дадено право на адвокат", смята още Емил Кабаиванов.

В резултат било повдигнато "смехотворно обвинение, според което съм допуснал разхищаване на над 20 хиляди лева от проекта за водния цикъл на Карлово. Това обвинение, което най-вероятно няма и да влезе в съда, все още не ми е връчено."

Кметът на Карлово твърди, че от 30 юли е постъпил за лечение в карловската болница, но призовките не спрели да идват. Въпреки това, днес той решил да отиде в прокуратурата.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване