Бейзболната легенда Йоги Бера почина на 90 години

http://www.dnevnik.bg/v_pamet/2015/09/23/2614465_beizbolnata_legenda_iogi_bera_pochina_na_90_godini/?ref=rss


Американската бейзболна легенда Лорънс Питър Бера, по-известен като Йоги Бера, е починал през изминалата нощ на 90 години.

Бера е определян за един от най-великите кетчъри в историята на бейзбола. Той прекарва почти цялата си кариера в "Ню Йорк янкис" - между 1946 и 1963 г., като в този период печели десет пъти Световните серии, включително пет поредни.

С Бера, Мики Мантъл и Джо ди Маджо "янките" сформират един от най-доминиращите отбори в цялата история на лигата.

Високата скорост убива. Шофирай отговорно и толерантно

http://www.cross.bg/ranovski-zaginali-intzidenti-1481583.html

/КРОСС/Движението с висока скорост лишава шофьора от възможността да реагира адекватно в определена ситуация. Високата скорост убива. Това заяви в ефира на Нова телевизия бившият директор на КАТ-Пътна полиция Алекси Стратиев. Според него броят на жертвите и ранените в катастрофи отново започва да се покачва, защото „последните две години бяха загубени по темата за пътната безопасност - като визия, като контрол". „Най-важно е да се спазват правилата. Те са писани за хората. Важат навсякъде по света. Но у нас те не се зачитат", коментира още Стратиев. Той призова за въвеждането на по-сериозни санкции, особено за системни нарушители. "Пътна полиция" подкрепя всякакви инициативи насочени към подобряване на пътната обстановка, както и превантивни кампании, каза комисар Бойко Рановски, началник на отдел "Пътна полиция" в ГДНП. Днес започва кампанията „Шофирай отговорно и толерантно". Инициативата се провежда за от 2012 година насам и основната й цел е да понижи агресията по пътищата и да запази живота на децата. В рамките на акцията автомобилите ще бъдат проверявани по-често, а изрядните шофьори ще получават поощрителни награди - антистрес топки. Кампанията ще продължи до 25 септември и този път ще обхване София-област, София-град, Видин, Враца и Монтана

Запознайте се с Едуард Ножиците от Бразилия (видео)

http://www.vesti.bg/razvlechenia/lyubopitno/zapoznajte-se-s-eduard-nozhicite-ot-braziliia-video-6042858

Млад фризьор използва до 23 ножици, докато прави фризура и може да завърши една подстрижка за четири минути

Михаил Миков за конституционните промени: Абсурдни и на безпринципно мнозинство

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4999563

Лидерът на БСП Михаил Миков отново потвърди отказа на политическата си сила да не подкрепи промените и посочи мотивите си за това. Според него тези промени са "абсурдни и са на безпринципно мнозинство". Според него единствената им цел била да бъде сменен съставът на ВСС.
"Днес при тези разисквания отбелязваме около 40 дни от ритуалното погребение
Лидерът на БСП Михаил Миков отново потвърди отказа на политическата си сила да не подкрепи промените и посочи мотивите си за това. Според него тези промени са "абсурдни и са на безпринципно мнозинство". Според него единствената им цел била да бъде сменен съставът на ВСС. "Днес при тези разисквания отбелязваме около 40 дни от ритуалното погребение

Путин: Ситуацията в икономиката не е лесна, но не критична

http://www.cross.bg/pytin-ykrepvane-kritichna-1481582.html

/КРОСС/ Ситуацията в икономиката е сложна, но не критична, „имаме всичко" за нейното укрепване, заяви днес президентът на Русия Владимир Путин по време на съвещание в Ново-Огарьово, посветено на бюджета на страната, предаде ТАСС, цитира Поглед Инфо. „Знаем, че ситуацията в икономиката не е лесна, но тя не е критична. Трябва да вземем премерени решения, които имат за цел укрепване на икономическия потенциал на страната. За това разполагаме с всичко необходимо", каза Путин. Президентът на Русия посочи необходимите условия за укрепване на руската икономика. По-конкретно той отбеляза, че е необходимо да се гарантира устойчивост на държавните финанси, както и да се намали зависимостта от цените на петрола. „Необходимо е да се гарантира балансираност и устойчивост на държавните финанси, съществено да се намали зависимостта на бюджета от цените на петрола и котировките", каза Путин, съобщи РИА „Новости".  

Високата скорост убива. Шофирай отговорно и толерантно

http://www.cross.bg/ranovski-boiiko-politziya-1481583.html

/КРОСС/Движението с висока скорост лишава шофьора от възможността да реагира адекватно в определена ситуация. Високата скорост убива. Това заяви в ефира на Нова телевизия бившият директор на КАТ-Пътна полиция Алекси Стратиев. Според него броят на жертвите и ранените в катастрофи отново започва да се покачва, защото „последните две години бяха загубени по темата за пътната безопасност - като визия, като контрол". „Най-важно е да се спазват правилата. Те са писани за хората. Важат навсякъде по света. Но у нас те не се зачитат", коментира още Стратиев. Той призова за въвеждането на по-сериозни санкции, особено за системни нарушители. "Пътна полиция" подкрепя всякакви инициативи насочени към подобряване на пътната обстановка, както и превантивни кампании, каза комисар Бойко Рановски, началник на отдел "Пътна полиция" в ГДНП. Днес започва кампанията „Шофирай отговорно и толерантно". Инициативата се провежда за от 2012 година насам и основната й цел е да понижи агресията по пътищата и да запази живота на децата. В рамките на акцията автомобилите ще бъдат проверявани по-често, а изрядните шофьори ще получават поощрителни награди - антистрес топки. Кампанията ще продължи до 25 септември и този път ще обхване София-област, София-град, Видин, Враца и Монтана. Кампанията е насочена към младите хора между 18 - 25 години. За тази година има общо 5 245 тежки ПТП, 500 загинали, 6521 ранени

Бургазлия опожари собствения си автомобил

http://pik.bg/бургазлия-опожари-собствения-си-автомобил-news404251.html

Бургазлия опожари собствения си автомобил

Бургазлия е подпалил собствения си лек автомобил, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

На 20 септември в Пето Районно управление – Бургас е получено съобщение за горящ „ВАЗ 2105”, паркиран в района на жп кантон № 35. Отишлите на мястото на инцидента полицаи заварили старата „Лада” изгоряла напълно, като пламъците били засегнали частично и оградата на имота.

След кратко разследване станало ясно, че 68-годишният Н. Г. сам опожарил колата си около 09.30 часа сутринта. При разпита той отказал да назове причината, която го е подтикнала към това действие.

Бургазлията е задържан с полицейска заповед за срок до 24 часа. Работата по случая продължава от служители на Пето Районно управление – Бургас.

СЗО: Европейците пият и пушат твърде много, но преждевременната смъртност намалява

http://www.dnevnik.bg/evropa/novini_ot_es/2015/09/23/2614536_szo_evropeicite_piiat_i_pushat_tvurde_mnogo_no/?ref=rss


Европа отбелязва едни от най-високите нива на консумация на алкохол и тютюнопушене, а повече от половината европейци са с наднормено тегло, което ги поставя в рискова група от сърдечни заболявания, рак и други здравословни проблеми, предупреди Световната здравна организация (СЗО), предаде "Ройтерс".

В свой доклад за здравословното състояние на населението в европейския регион, СЗО заявява, че въпреки някои страни да са редуцирали рисковите фактори от преждевременна смърт, нивата на...

Мобилно приложение води борба със загубата на храни

http://www.cross.bg/prodykti-tzena-prilozhenie-1481581.html

/КРОСС/Съберете клиенти, които търсят добри сделки, добавете продавачи, които се надяват на минимални загуби, отправете им предложение, на което не могат да откажат и ... успехът няма да закъснее. Така поне се случи с мобилно приложение, което води борба със загубата на храни. Измислено е от французи. Целта им била да намалят количествата на стоките, които се бракуват като отпадък преди да бъдат купени и използвани. Приложението намерило кратък и ефективен път между ресторантьори, продавачи в хранителни магазини и клиенти, които търсят добри стоки на добри цени. "Когато се включи приложението, то локализира потребителя и му показва всички продукти, които се продават наблизо", обяснява Раодат Амину. На по-ниска цена в последната минута, на това залагат продавачите. Според правилата на приложението, минималното намаление на храните трябва да е 15%. Но обикновено се подава на цена 60% по-ниска от нормалната. Ние, продавачите на хранителни продукти, хлебарите, сладкарите постоянно имаме бързо развалящи се продукти. Всеки ден около 10-20 процента от храната отива в кофата. Това приложение ни помага да не изхвърляме толкова храна, а и трудът ни да не отива на вятъра. Не става въпрос само за пестене на пари и за търсене на евтини стоки, обясняват създателите на приложението. Тяхната голяма цел е да накарат хората да преосмислят начина, по който консумират храната. Защото само във Франция всяка година тонове хранителни продукти отиват на боклука

Босия с поредна доматена атака срещу депутатите

http://www.cross.bg/bosiya-s-poredna-domatena-ataka-sreshty-depytatite-1481584.html

/КРОСС/Николай Колев-Босия отново щурмува парламента с гнили домати. Полицията го помоли да напусне района пред Народното събрание и го предупреди, че ще му напише предупредителен протокол за хулиганско поведение. Писателят се възмущаваше, че българският народ не защитава правата си."Полицията изпълнява команди. Навсякъде по света е разрешено да се изразява недоволството. Само тук органите на реда пречат", негодуваше той.    

Отпаднаха авторските права върху текста на "Happy Birthday”

http://www.moreto.net/novini.php?n=301968

Съдия от федералния съд на САЩ постанови, че американският закон вече няма да защитава правата върху текста на песента "Happy Birthday to You", предадоха информационните агенции. Компанията „Warner/Chappell Music" претендира, че е придобила правата върху него през 1998 година.

Дори ортака на Каракачанов няма да гласува за Джамбазки

http://www.bnews.bg/article-141843

Кандидатурата на евродепутата е с цел да се разбие вота, а за всички е ясно, че Джамбазки няма шансове да стигне до балотаж.

Отпускат 188 000 лв. за изявени ученици

http://education.actualno.com/Otpuskat-188-000-lv-za-izjaveni-uchenici--news_497118.html

Над 188 хил. лв. са отпуснати за стимулиране на ученици с изявени дарби, съобщиха от правителствената информационна служба. Правителството одобри допълнителни разходи по бюджета на Министерството на образованието и науката и трансфери по бюджетите на общини в размер на 188 325 лв. Средствата са за изплащане на стипендии на учениците от държавните и общинските училища. Те са предвидени в централния бюджет като част от Програмата на мерките за закрила на деца с изявени дарби.

4 причини да четем повече

http://books.actualno.com/4-prichini-da-chetem-poveche-news_497076.html

Четенето е тайната към получаването на нови знания. То е портал към един друг, прекрасен свят. Но това не е всичко, което четенето може да ни даде. Има много други неща, които произтичат от любовта към литературата. 1. Физическо здраве Проучване проведено през 2010 година показва, че хора, които редовно четат книги са в много по-добро здравословно състояние, от тези, които не се отдават често на подобни занимания. 2. Съпричастие Изследване на университета в Йорк е открило положителна коре

Ключът за библиотеката на гръцкия парламент изчезна

http://balkani.actualno.com/Kluchyt-za-bibliotekata-na-gryckija-parlament-izchezna-news_497119.html

Треската по предсрочните парламентарни избори в Гърция вече затихва, но гръцките медии са все така изобретателни и изкарват на преден план интересни и доста куриозни аспекти от политическия живот в страната. Поредният забавен момент е кога ще бъде отворена библиотеката на местния парламент, която е под ключ от 24 август насам. Причината да бъдат спирани евентуалните жадни за знания гръцки депутати е крайно прозаична - ключът за стая 207 в тамошното Народно събрание, където се помещава библиотек

Рейтингът на Путин е 84%

http://asia.actualno.com/Rejtingyt-na-Putin-e-84-news_497121.html

Дейността на Владимир Путин като президент на Русия е оценена положително от 84% от руснаците, съобщава Интерфакс. Според направено през септември изследване на „Левада-Център“ недоволните от работата на държавния глава са 15% от анкетираните, което е с 2% по-малко в сравнение с август. През миналия месец рейтингът на Путин бе 83%, през юни – 89%, а през януари 85%. През септември дейността на премиера Дмитрий Медведев е получила отлична оценка от 65% от руските граждани, а н

Закриват 2 села в община Петрич

http://blagoevgrad.actualno.com/Zakrivat-2-sela-v-obshtina-Petrich-news_497124.html

Закриват се 2 села в община Петрич, съобщиха от правителствена информационна служба. Правителството прие решение за закриване на селата Занога и Гюргево в община Петрич. Двете населени места не отговарят на предвидените изисквания в Закона за административно-териториалното устройство на Република България за наличие на самостоятелно землище и постоянно живеещо население. За извършването на административно-териториалната промяна има прието решение на Общинския съвет на Петрич по предложение на

Нови книги от поредицата кино-романи на Борис Акунин

http://books.actualno.com/Novi-knigi-ot-poredicata-kino-romani-na-Boris-Akunin-news_497127.html

 “Странен човек” и “Победен гръм да се раздава!” срещат читателя със загадъчната и легендарна фигура на Распутин и го водят на пътешествие из лабиринтите на контраразузнаването „Акунин знае как да държи в напрежение” Бостън Глоуб „Ако Пушкин беше опитал да напише детективски роман, може би щеше да се получи нещо подобно” Ню Йорк Таймс   След успеха на предишните книги от поредицата кино-романи на Борис Акунин, писателят отново ни ср

Финалът на Купа Дейвис ще е в Гент

http://tennis.actualno.com/Finalyt-na-Kupa-Dejvis-shte-e-v-Gent-news_497129.html

Белгия ще приеме Великобритания във финала на Купа Дейвис в зала "Фландърс Експо" в Гент, съобщиха днес от местната тенис федерация. Очаквано, домакините са избрали решаващите мачове за титлата да се проведат на клей. Двубоят ще се проведе между 27 и 29 ноември, а 13 000 души ще имат възможността да наблюдават на живо мачовете. "Като третия най-голям град в Белгия, Гент има много опит в приемането на международни събития от най-високо ниво, като Тур дьо Фландърс, финала на Тур дьо Франс през 2

Прокурорски самоотвод по делото „Октопод”

http://pik.bg/прокурорски-самоотвод-по-делото-„октопод”-news404249.html

Прокурорски самоотвод по делото „Октопод”

Светлозар Костов - един от прокурорите по делото "Октопод", поиска самоотвод.

Причината – четири дисциплинарни производства, които се водят срещу него.

По думите му зад тях стои работата му срещу групата на Алексей Петров, подсъдими за рекет и побой, предаде Нова тв.

„Прокурор, който не се чувства безпристрастен, се оттегля. За всички е добре делото "Октопод" да стартира на чисто”, коментира Костов.

Самоотводът му става факт, след като от втори опит делото „Октопод” тръгна в спецсъда.

„Това е бягане пред вятъра”, коментира самоотвода Алексей Петров, но пожела Костов да остане прокурор по делото, тъй като би бил интересен обект на изследване.

Припомняме, че процесът бе разпределен на спецмагистратите, след като съдията-докладчик по него - Румяна Ченалова, беше отстранена заради водено срещу нея разследване.

Делото бе разпределено на друг съдия - Атанас Атанасов, който реши, че тъй като процесът е срещу организирана престъпна група трябва да се гледа от спецсъда, както предвижда законът.

Подсъдими по делото са Алексей Петров, Марчело Джотолов, Антон Петров-Хамстера, Янко Попов, Кирил Топалов и бившият прокурор Цеко Йорданов.

Първите петима са обвинени в участие в организирана престъпна група, а Алексей Петров се сочи за неин ръководител.

Съдебна равносметка на борбата с корупцията 2000-2015 г: Депутат и прокурор в затвора за корупция

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4998893

Принцип на съдебната реформа у нас е да не се променя нищо, но шумно. С тези думи един млад български юрист, завършил във Франция, обобщава наблюденията си върху несбъдващото се обещание на политическата класа да подобри правораздаването така, че то да смаже корупцията и престъпността.

Само едно доказателство – за 15 последните години от всички
Принцип на съдебната реформа у нас е да не се променя нищо, но шумно. С тези думи един млад български юрист, завършил във Франция, обобщава наблюденията си върху несбъдващото се обещание на политическата класа да подобри правораздаването така, че то да смаже корупцията и престъпността. Само едно доказателство – за 15 последните години от всички

Как се вкарват 5 гола за 9 минути (видео)

http://frognews.bg/news_98117/Kak-se-vkarvat-5-gola-za-9-minuti-video/

Полският нападател на Байерн Мюнхен Робърт Левандовски направи немислимото, реализирайки цели 5 гола в рамките на само 9 минути.

I am optimistic political parties will back constitutional amendments at 1st reading: Bulgarian PM

http://www.klassa.bg/News/Read/article/258015_I+am+optimistic+political+parties+will+back+constitutional+amendments+at+1st+reading%3A+Bulgarian+PM

 “I am optimistic all political parties understood how important that is and will back the law [the constitutional amendments] at first reading,” said Bulgarian Prime Minister Boyko Borisov, speaking with journalists at parliament after a Chairperson’s Council sitting was held.

Minister of Justice Hristo Ivanov stated some 160 MPs were certain to back the amendments, which were the required minimum for the process to continue.

“The matter is our receiving [support] from 180 lawmakers to ensure the process takes place fast with a view to having a result before the report in January [the Mechanism for Cooperation and Verification (CVM)],” Hristo Ivanov specified.

The minister admitted there were issues on which they had different stances, in particular the quotas splitting.

“What we discussed with our colleagues is that there are different ways of solving these problems. They have to be sought between the first and second reading,” Hristo Ivanov stated.

“I have the feeling we ended a constructive conversation,” he added.

Ан Хатауей е изненадана от професионалния си успех

http://www.vesti.bg/razvlechenia/shoubiznes/an-hatauej-e-iznenadana-ot-profesionalniia-si-uspeh-6042857

Звездата споделя, че ѝ е било много трудно да накара режисьорите да я приемат като сериозна актриса

Търново чества Китайската Нова година

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4999516


Велико Търново официално ще отбележи Китайската Нова година през февруари 2016 г с разнообразна и атрактивна програма. Това стана ясно след среща между заместник-кмета на старата столица Снежана Данева-Иванова и съветника по културните въпроси в Посолството на Китай у нас Ин Яли. Дискусията бе трета подред и очерта основните насоки на бъдещото
Велико Търново официално ще отбележи Китайската Нова година през февруари 2016 г с разнообразна и атрактивна програма. Това стана ясно след среща между заместник-кмета на старата столица Снежана Данева-Иванова и съветника по културните въпроси в Посолството на Китай у нас Ин Яли. Дискусията бе трета подред и очерта основните насоки на бъдещото

Закъснява реализацията на европроекти от новия програмен период

http://www.investor.bg/evroproekti/264/a/zakysniava-realizaciiata-na-evroproekti-ot-noviia-programen-period-202780/

Отворените програми със заявен интерес от бизнеса трябва да бъдат удовлетворени по-бързо, за да влязат свежи пари в икономиката, според консултант

Прокурор Светлозар Костов поиска самоотвод по делото "Октопод"

http://www.cross.bg/deloto-petrov-kostov-1481580.html

/КРОСС/Светлозар Костов - един от прокурорите по делото "Октопод", поиска самоотвод. Причината - четири дисциплинарни производства, които се водят срещу него. По думите му зад тях стои работата му срещу групата на Алексей Петров, подсъдими за рекет и побой. „Прокурор, който не се чувства безпристрастен, се оттегля. За всички е добре делото "Октопод" да стартира на чисто", коментира Костов, цитиран от Нова тв.  Самоотводът му става факт, след като от втори опит делото „Октопод" тръгна в спецсъда. „Това е бягане пред вятъра", коментира самоотвода Алексей Петров, но пожела Костов да остане прокурор по делото, тъй като би бил интересен обект на изследване. Припомняме, че процесът бе разпределен на спецмагистратите, след като съдията-докладчик по него - Румяна Ченалова, беше отстранена заради водено срещу нея разследване. Делото бе разпределено на друг съдия - Атанас Атанасов, който реши, че тъй като процесът е срещу организирана престъпна група трябва да се гледа от спецсъда, както предвижда законът. Подсъдими по делото са Алексей Петров, Марчело Джотолов, Антон Петров-Хамстера, Янко Попов, Кирил Топалов и бившият прокурор Цеко Йорданов. Първите петима са обвинени в участие в организирана престъпна група, а Алексей Петров се сочи за неин ръководител.

16-годишен изпадна в алкохолна кома на 3 водки

http://frognews.bg/news_98116/16-godishen-izpadna-v-alkoholna-koma-na-3-vodki/

16-годишен тийнейджър от Симитли изпадна в алкохолна кома, след като изпи три водки на рожден ден, пише „Струма”. Той е приет по спешност в интензивното отделение на благоевградската болница.

Повече от 700 000 жени са в затвора

http://news.ibox.bg/news/id_1675744920

Броят на жените-затворнички се е удвоил от 2000 година насам

Заковали полицейския шеф на Асеновград след доноси от оня свят!

http://pik.bg/заковали-полицейския-шеф-на-асеновград-след-доноси-от-оня-свят-news404245.html

Заковали полицейския шеф на Асеновград след доноси от оня свят!

Във вътрешното разследване, довело до ареста на полицейския шеф на Асеновград Димчо Темелков и няколко негови подчинени, са използвани сигнали от мъртви души. Един от доносите носи подписите на починали хора, пише "Марица".

Жалбата срещу служителите на реда е претърпяла няколко метаморфози. Първият вариант е написан на ръка, адресиран е до важна държавна институция, но не е подписан от никого. Анонимките обаче не вършат работа и се стигнало до пренаписването на сигнала.

Двете жалби си приличат по смисъл и видимо са инициирани от един човек. Под втория вариант обаче вече фигурират парафите на няколко души. При проверка на подписите се оказало, че двама от тях вече не са между живите. Става дума за жители на община Садово, които се жалват от бездействието на местната полиция.

След тази жалба стартираха и проверките, след които в средата на миналата седмица полицейският началник на РУ-Асеновград Димчо Темелков бе задържан. Часове след него бяха арестувани още двама служители на управлението - Владо Панайотов и Иван Бойчев.

В Асеновград и близките населени места от няколко дни цари хаос. След арестите служителите на реда са затруднени да изпълняват задълженията си. Няма как да се работи в името на реда и закона, след като никой не ни брои за живи, коментират местни полицаи. Дори търговци отказват да се подчиняват на разпореждания, алармират униформени след арестите. На обществото се внушава, че всички полицаи са маскари и ефектът от оклеветяващата кампания вече е налице, твърдят служители на реда.

Преди дни патрул бил изпратен на адрес на заведение, за да предупреди компанията и домакините да не нарушават тишината в нощните часове.

"Я си гледайте работата, вие сте престъпници, изпоарестуваха ви", арогантно реагирали в търговския обект и отказали да се подчинят.

Поне четирима служители на асеновградската полиция стягат рапорти за напускане. Те уточниха, че сами ще огласят решението си до дни, както и мотивите за раздялата с МВР. Срещу началника Темелков вече е започнала дисциплинарна проверка. Той е отстранен от длъжност за два месеца.

Край Варна ще се проведе екофестивал „Златна есен"

http://www.moreto.net/novini.php?n=301965

МОСВ и Дирекция на Природен парк „Златни пясъци” организират Национален екофестивал „Златна есен в ПП „Златни пясъци - 2015”, под мотото „Багрите на децата”, научи Moreto.net. В него ще участват с танцови и музикални изяви представители на учебни заведения от цялата страна, които работят по програмите „Екоучилища” и „Учим за гората”.

Борисов: Над 10 милиона емигранти се очаква да влязат в България

http://www.mediapool.bg/borisov-nad-10-miliona-emigranti-se-ochakva-da-vlyazat-v-bulgaria-news239533.html

"Над 10 милиона емигранти се очаква да влязат в България". Toва заяви премиерът Бойко Борисов, който пристигна за участие в извънредното заседание на Европейския съвет в Брюксел. Той се позова на писмо, което е получил от турския си колега Ахмед Давутоглу, според който се очаква още 7 млн. души да напуснат Сирия. Освен това на турска територия вече има 2 млн. души. Борисов заяви още, че България подкрепя идеята в Сирия да бъде създадена зона за сигурност и ще предложи преговори във формат ЕС-САЩ-Русия, за да се решат източниците на напрежението. Според него зоната за сигурност в Сирия трябва да бъде изградена без отлагане, за да може хората, останали без подслон в Европа, да имат лагери и човешки условия с финансите, които ЕС харчи и в момента, за да имат временни условия за живот, а след това да се върнат у дома си. "Без да се спре източникът на мигрантските вълни, следват вълна след вълна. Това са много милиони мигранти. Колкото по-здраво затваряме границите, толкова натискът върху тях се увеличава", каза Борисов. По думите му "без Америка и Русия да се разберат за Сирия и проблема там, няма да се реши нищо". Той посочи, че днешната среща на държавните лидери на Европейския съюз няма да доведе до решение на мигрантската криза. "Вътрешните министри не се разбраха, ще се похарчат отново много пари за този извънреден съвет, върви се по повърхността, търсят се такива решения, които в никакъв случай не решават проблема", коментира Борисов. Той съобщи, че в сряда е получил писмо от своя турски колега. "Времето се разваля, тези хора няма къде да се върнат обратно в Сирия и в другите държави, откъдето са тръгнали. Натискът върху границите ще стане огромен. С турския премиер разсъждаваме върху варианта в Сирия да бъде създадена зона за сигурност, където хората да бъдат близо до родните си места, да им се помага там, а и конфликтът да се прекрати час по-скоро". посочи Борисов. Премиерът определи отношението на турската страна към мигрантите като изключително хуманно и европейско и отбеляза, че Анкара досега е отделила за тази цел милиарди долари. По неговите думи за турската страна е все по-трудно да удържа мигрантите, които няма къде да се върнат и трябва да влязат в България, за да отидат някъде. Борисов заяви в отговор на въпрос, свързан с възможността за военна намеса в Сирия, че не е съгласен, че е задължително решаването на проблемите с военна операция. "Военна операция ще има срещу тези, които не разбират от добро", поясни той. Виждате, арабският свят не приема мюсюлмани, а ни дава пари да правим джамии в Европа - струва ми се малко подигравателно, коментира Борисов, цитиран от БТА. По повод трите наказателни процедури, заведени от Европейската комисия срещу нашата страна по въпроси, свързани с миграционното законодателство, той изрази очакването да не се стига до налагането на глоби. Условията за прием на бежанци у нас по неговите думи не са такива, каквито бихме искали, но същевременно има хиляди българи, които живеят в не по-добри условия. Имаме стотици хиляди роми, за които полагаме огромни грижи, милиарди от социалните фондове отиват всяка година, за да ги задържаме на територията на България, добави министър-председателят.

България иска зона за сигурност в Сирия и преговори ЕС-САЩ-Русия

http://www.mediapool.bg/bulgaria-iska-zona-za-sigurnost-v-siriya-i-pregovori-es-sasht-rusiya-news239533.html

България подкрепя идеята в Сирия да бъде създадена зона за сигурност и ще предложи преговори във формат ЕС-САЩ-Русия, за да се решат източниците на напрежението. Това съобщи пред български журналисти в Брюксел премиерът Бойко Борисов, който пристигна за участие в извънредното заседание на Европейския съвет. Според него зоната за сигурност в Сирия трябва да бъде изградена без отлагане, за да може хората, останали без подслон в Европа, да имат лагери и човешки условия с финансите, които ЕС харчи и в момента, за да имат временни условия за живот, а след това да се върнат у дома си. "Без да се спре източникът на мигрантските вълни, следват вълна след вълна. Това са много милиони мигранти. Колкото по-здраво затваряме границите, толкова натискът върху тях се увеличава", каза Борисов. По думите му "без Америка и Русия да се разберат за Сирия и проблема там, няма да се реши нищо". Той посочи, че днешната среща на държавните лидери на Европейския съюз няма да доведе до решение на мигрантската криза. "Вътрешните министри не се разбраха, ще се похарчат отново много пари за този извънреден съвет, върви се по повърхността, търсят се такива решения, които в никакъв случай не решават проблема", коментира Борисов. Той съобщи, че в сряда е получил писмо от своя турски колега. "Времето се разваля, тези хора няма къде да се върнат обратно в Сирия и в другите държави, откъдето са тръгнали. Натискът върху границите ще стане огромен. С турския премиер разсъждаваме върху варианта в Сирия да бъде създадена зона за сигурност, където хората да бъдат близо до родните си места, да им се помага там, а и конфликтът да се прекрати час по-скоро". посочи Борисов. Премиерът определи отношението на турската страна към мигрантите като изключително хуманно и европейско и отбеляза, че Анкара досега е отделила за тази цел милиарди долари. По неговите думи за турската страна е все по-трудно да удържа мигрантите, които няма къде да се върнат и трябва да влязат в България, за да отидат някъде. Борисов заяви в отговор на въпрос, свързан с възможността за военна намеса в Сирия, че не е съгласен, че е задължително решаването на проблемите с военна операция. "Военна операция ще има срещу тези, които не разбират от добро", поясни той. Виждате, арабският свят не приема мюсюлмани, а ни дава пари да правим джамии в Европа - струва ми се малко подигравателно, коментира Борисов, цитиран от БТА. По повод трите наказателни процедури, заведени от Европейската комисия срещу нашата страна по въпроси, свързани с миграционното законодателство, той изрази очакването да не се стига до налагането на глоби. Условията за прием на бежанци у нас по неговите думи не са такива, каквито бихме искали, но същевременно има хиляди българи, които живеят в не по-добри условия. Имаме стотици хиляди роми, за които полагаме огромни грижи, милиарди от социалните фондове отиват всяка година, за да ги задържаме на територията на България, добави министър-председателят.

Борисов: Без Америка и Русия да се разберат за Сирия, проблемът с бежанците няма да се реши

http://www.mediapool.bg/borisov-bez-amerika-i-rusiya-da-se-razberat-za-siriya-problemat-s-bezhantsite-nyama-da-se-reshi-news239533.html

Всички знаят, че без Америка и Русия да се разберат за Сирия и проблема там, няма да се реши нищо. Това коментира пред журналисти в парламента премиерът Бойко Борисов по повод извънредната среща на високо равнище на ЕС за кризата с мигрантите. Той посочи, днешната среща на държавните лидери на Европейския съюз няма да доведе до решение на мигрантската криза.   "Заминавам с неудоволствие. Вътрешните министри не се разбраха, ще се похарчат отново много пари за този извънреден съвет, върви се по повърхността, търсят се такива решения, които в никакъв случай не решават проблема", коментира Борисов.   Във вторник вечерта вътрешните министри на ЕС стигнаха до съгласие за квотното разпределение на бежанците в Европа, а в сряда вечерта лидерите на ЕС ще обсъдят още мерки, сред които засилване контрола по границите, изграждане на приемни центрове, ново преразпределение на мигрантите и други.   "Ние още първи заявихме: дайте ни 1200 души и приключваме с квотите, така няма да го решат, това е едно цунами в Африка, където вълна след вълна ще идват и това няма да го реши. И всички в Брюксел го знаят, но ни събират днес да си говорим за нещо, което пак всички знаем, че без Америка и Русия да се разберат за Сирия и за проблема там, няма да се реши нищо. И отивам с това неудоволствие да присъствам, да похарча пари и да кажа това, което казвам и на вас и да не се чуе", коментира Борисов.   Според постигнатата във вторник договорка България ще приеме незабавно 852 бежанци. Правителството вече обяви, че няма да позволи на българска територия да се изгради приемен център.

Борисов: Без Америка и Русия да се разберат за Сирия, проблемът няма да се реши

http://www.mediapool.bg/borisov-bez-amerika-i-rusiya-da-se-razberat-za-siriya-problemat-nyama-da-se-reshi-news239533.html

Всички знаят, че без Америка и Русия да се разберат за Сирия и проблема там, няма да се реши нищо. Това коментира пред журналисти в парламента премиерът Бойко Борисов по повод извънредната среща на високо равнище на ЕС за кризата с мигрантите. "Заминавам за Брюксел с неудоволствие, вътрешните министри не се разбраха, ще се похарчат отново много пари за този извънреден съвет, върви се по повърхността, търсят се такива решения, които в никакъв случай не решават проблема", обясни Борисов. "Ние заявихме - дайте ни 1200 души, приключваме с квотите, но те няма да го решат", допълни премиерът. По думите му, "това е едно цунами в Африка, откъдето вълна след вълна ще идват и няма да го решат." "Отивам да присъствам на съвета, да похарча пари и да кажа това, което казвам и нас вас и да не се чуе", допълни Борисов. 

McDonald's тества обслужване със сервитьори

http://www.investor.bg/novini/346/a/mcdonalds-testva-obslujvane-sys-servitiori-202776/

Засега новата услуга ще бъде предложена за седмица в 31 шведски филиала от общо 36 хил. ресторанта в света

Сигнал за бомба опразни белгийския парламент

http://offnews.bg/news/n_1/n_561707.html

Белгийският парламент в Брюксел е евакуиран след сигнал за бомба, съобщават местни медии, цитирани от Russia Today. Към момента районът на парламента в центъра на Брюксел е отцепен, а на място има огромен брой униформени. Всички хора в сградата са били изведени веднага след заплахата.

Имало шанс конституцията да събере и 180 гласа! Всичко зависи от Първанов

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4999505

АБВ няма единно решение за това дали да подкрепи на първо четене промените в конституцията, които ще бъдат гласувани от депутатите днес.
Това научи "24 часа" от присъствали на срещата на премиера Бойко Борисов с ръководството на Народното събрание тази сутрин.
Представителят на АБВ - лидерът на парламентарната група проф.
АБВ няма единно решение за това дали да подкрепи на първо четене промените в конституцията, които ще бъдат гласувани от депутатите днес. Това научи "24 часа" от присъствали на срещата на премиера Бойко Борисов с ръководството на Народното събрание тази сутрин. Представителят на АБВ - лидерът на парламентарната група проф.

Стотици тропаха на голямото търновско хоро

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4999497



Стотици жители и гости на старата столица се хванаха на голямото търновско хоро. То се изви по цялото протежение на централната улица "Независимост" в старата столица. Танцът продължи 22 минути под музикалния съпровод на фолклорна формация "Канарите".
Инициативата бе част от програмата от културни събития,
Стотици жители и гости на старата столица се хванаха на голямото търновско хоро. То се изви по цялото протежение на централната улица "Независимост" в старата столица. Танцът продължи 22 минути под музикалния съпровод на фолклорна формация "Канарите". Инициативата бе част от програмата от културни събития,

16-годишно момче от Симитли изпадна в алкохолна кома след 3 водки

http://www.cross.bg/koma-alkoholna-simitli-1481578.html

/КРОСС/16-годишен тийнейджър от Симитли изпадна в алкохолна кома, след като изпи три водки на рожден ден, пише вестник „Струма". Той е приет по спешност в интензивното отделение на благоевградската болница. Инцидентът станал по време на домашно парти за рожден ден. Момчето погълнало в еуфорията водките набързо, но след това пребледняло и загубило съзнание. Приятелите му веднага го закарали в Спешна помощ в Симитли, където констатирали алкохолна кома и липса на адекватни реакции. След като тийнейджърът бил транспортиран до Благоевград, нестабилното му състояние е овладяно. Предстои да се разбере дали алкохолната интоксикация няма да се отрази на стомаха и черния му дроб.  

Петата поправка на Конституцията е факт!

http://petel.bg/Petata-popravka-na-Konstitutsiyata-e-fakt-__127917

Снимка: Булфото, архив Петата поправка на конституцията е факт. 184 депутати гласуваха "за" промените и законопроектът мина още на първо...

Жребият във Варна отсъди : Вижте кой кандидат за кмет с кой номер бюлетина отива на изборите

http://petel.bg/ZHrebiyat-vav-Varna-otsadi---Vizhte-koy-kandidat-za-kmet-s-koy-nomer-byuletina-otiva-na-izborite__127915

Изтеглиха жребия с номера на бюлетини за всяка партия в предстоящите местни избори във Варна. Тегленето се проведе в зала Пленарна пред...

Д. Делчев: Измененията в Конституцията са само началото на съдебната реформа

http://www.cross.bg/delchev-nestabilnost-konstitytziyata-1481576.html

/КРОСС/В ситуация на нестабилност в Европа и кризата с бежанците да създаваме и вътрешна нестабилност е неприемливо, заяви Делчев. "Измененията в Конституцията, които ще гласуваме днес, са само началото на съдебната реформа. Тези промени не са достатъчни, а само базата, върху която трябва да се стъпи". Това каза пред БНР Димитър Делчев, секретар на Парламентарната група на Реформаторския блок, член на конституционната и правна комисии. "Всеки, подписал проекта трябва да гласува „за". Тези, които не са се подписали и не гласуват, ще трябва да обяснят на избирателите защо провалят съдебната реформа. В ситуация на нестабилност в Европа и кризата с бежанците да създаваме и вътрешна нестабилност е неприемливо", категоричен бе той. "Тези изменения не са достатъчни. Ако РБ имахме конституционно мнозинство в законопроекта, щеше да има повече материал, но при тези обстоятелства трябва да опитаме с всички сили да постигнем напредък", каза Делчев. Той настоя, че между четенията ще внесе предложение за явно гласуване във ВСС. Във ВСС трябва да е ясно кой носи отговорност, допълни депутатът. "Вече има забавяне на промените и ако не се съберат 180 гласа ще трябва да чакаме още 3 месеца - обществото не може да чака повече, България и Европа искат справедливост", категоричен бе депутатът. Относно позицията на АБВ, Делчев заяви, че очаква Парламентарната им група да вземе правилното решение и да не се блокират реформите

16-годишно момче от Симитли изпадна в алкохолна кома след 3 водки

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4999463

16-годишен тийнейджър от Симитли изпадна в алкохолна кома, след като изпи три водки на рожден ден, пише вестник „Струма”. Той е приет по спешност в интензивното отделение на благоевградската болница.
Инцидентът станал по време на домашно парти за рожден ден. Момчето погълнало в еуфорията водките набързо,
16-годишен тийнейджър от Симитли изпадна в алкохолна кома, след като изпи три водки на рожден ден, пише вестник „Струма”. Той е приет по спешност в интензивното отделение на благоевградската болница. Инцидентът станал по време на домашно парти за рожден ден. Момчето погълнало в еуфорията водките набързо,

16-годишно момче от Симитли изпадна в алкохолна кома след 3 водки

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4999500

16-годишен тийнейджър от Симитли изпадна в алкохолна кома, след като изпи три водки на рожден ден, пише вестник „Струма”. Той е приет по спешност в интензивното отделение на благоевградската болница.
Инцидентът станал по време на домашно парти за рожден ден. Момчето погълнало в еуфорията водките набързо,
16-годишен тийнейджър от Симитли изпадна в алкохолна кома, след като изпи три водки на рожден ден, пише вестник „Струма”. Той е приет по спешност в интензивното отделение на благоевградската болница. Инцидентът станал по време на домашно парти за рожден ден. Момчето погълнало в еуфорията водките набързо,

Парламента ще обсъди промените в Конституцията, засягащи реформирането на съдебната система

http://www.moreto.net/novini.php?n=301967

Народните представители ще обсъдят на първо четене Законопроекта за изменение и допълнение на Конституцията на Република България. Това предвижда проектопрограмата на парламента, която предстои да бъде гласувана днес. Законопроектът е внесен от председателя на Народното събрание Цецка Цачева и група народни представители.

Пиян мъж падна от втория етаж на блок в Перник

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4999443

Прекалил с алкохола мъж от Перник е паднал от втория етаж на блока, в който живеел и изпаднал в кома, твърдят съседи, пише struma.bg.
Инцидентът е станал през празничните дни, 31-годишният мъж от ромски произход се черпил в дома си, излязъл на терасата, но загубил равновесие и полетял надолу. Веднага е извикана Бърза помощ и пострадалият е закаран
Прекалил с алкохола мъж от Перник е паднал от втория етаж на блока, в който живеел и изпаднал в кома, твърдят съседи, пише struma.bg. Инцидентът е станал през празничните дни, 31-годишният мъж от ромски произход се черпил в дома си, излязъл на терасата, но загубил равновесие и полетял надолу. Веднага е извикана Бърза помощ и пострадалият е закаран

Създателите на робота Pepper забраниха да се прави секс с него (Видео)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4999439

Създателите на революционния като умения робот Pepper от SoftBank призовават купувачите на своето творение „да не се развиват никакви сексуални, неприлични или насилствени приложения или действия за Pepper". Призивът е обясним, защото роботът вече е станал обект на недопустимо модифициране. Един асексуален Pepper попаднал в ръцете на японски

Създателите на робота Pepper забраниха да се прави секс с него (Видео)

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4999495

Създателите на революционния като умения робот Pepper от SoftBank призовават купувачите на своето творение „да не се развиват никакви сексуални, неприлични или насилствени приложения или действия за Pepper". Призивът е обясним, защото роботът вече е станал обект на недопустимо модифициране. Един асексуален Pepper попаднал в ръцете на японски

Пиян мъж падна от втория етаж на блок в Перник

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4999491

Прекалил с алкохола мъж от Перник е паднал от втория етаж на блока, в който живеел и изпаднал в кома, твърдят съседи, пише struma.bg.
Инцидентът е станал през празничните дни, 31-годишният мъж от ромски произход се черпил в дома си, излязъл на терасата, но загубил равновесие и полетял надолу. Веднага е извикана Бърза помощ и пострадалият е закаран
Прекалил с алкохола мъж от Перник е паднал от втория етаж на блока, в който живеел и изпаднал в кома, твърдят съседи, пише struma.bg. Инцидентът е станал през празничните дни, 31-годишният мъж от ромски произход се черпил в дома си, излязъл на терасата, но загубил равновесие и полетял надолу. Веднага е извикана Бърза помощ и пострадалият е закаран

Оланд заплаши със санкции страните от Източна Европа

http://offnews.bg/news/n_1/n_561686.html

Френският президент Франсоа Оланд предлага на страните, които се съпротивляват на квотната система за разпределение на мигрантите, да бъдат наложени санкции, съобщава "Европейская Правда". Своята идея Оланд изразил пред френската телевизия BFM TV. "В Европейския съюз има правила.Когато не се спазват правилата за конкуренция или на пакта за стабилността, се налагат санкции. Така тези страни сами се поставят в положение, в което това, което получават от Европейския съюз, ще престане да е на разположение", каза президентът. Според Оланд не е възможно да се изисква подкрепа от Европа, но да се отказва солидарност с нея. "Когато влезем в ЕС, това носи не е само ползи, а и споделена отговорност". Френският президент също напомни, че Западна Европа по-рано е имала огромна подкрепа от страните от бившия социалистически лагер. "Тези страни - всички знаете кои са те - получаваха подкрепа от Евросъюза, когато излизаха от съветската система". Според Оланд няма значение, че някои държави не са гласували относно квотите, мнозинството ги е приело. "А тези, които гласуваха против, ще приемат бежанци", подчерта той.

“Фолксваген” търси виновник за скандала с газовите емисии

http://www.cross.bg/emisii-folksvagen-skandala-1481574.html

/КРОСС/Членовете на надзорния съвет на германския автомобилен гигант "Фолксваген" се събират на кризисно заседание днес във връзка със скандала с фалшифицираните тестове за газовите емисии. Акциите на Фолксваген се сринаха с повече от 20 на сто в началото на седмицата след като компанията обяви, че заделя 6,5 милиарда евро за справяне с последиците от скандала с манипулирани екотестове на дизеловите й модели в Съединените щати. Концернът обяви, че 11 милиона негови коли по света са оборудвани със софтуер, който само при тестове отчита по-ниски стойности на вредни емисии, отколкото в реални условия. Германското правителство разпореди задълбочени проверки от независими експерти на всички дизелови автомобили на "Фолксваген", а Лондон и Париж поискаха разследване и мерки на общоевропейско равнище.  

Парното поевтинява в 8 града, цената пада най-много в София

http://offnews.bg/news/n_1/n_561700.html

Парното ще поевтинее в 8 града, става ясно от доклад на енергийната комисия. Средно цената пада с 4 на сто, най-голямо ще е намалението за абонатите на "Топлофикация" - София - със 7,2%. По-малко ще плащат от 1 октомври още в Пловдив с 4.6%, в Плевен с 3.4%, в Бургас с 1.5%, във Варна с 1,7%, във Враца - 4.3%, както и за абонатите във Велико ТЪрново 3,5% и Разград 4,3%, съобщи бТВ. Поевтиняването е резултат от по-ниската цена на природния газ. Предвижда се синьото гориво да поевтинее с 14,26 на сто от 1 октомври. По правилo подобно намаление трябва да смъкне цената на парното и топлата вода с близо 10%.  С мотива, че не е ясно какво ще е движението на цената на петрола занапред, регулаторът е изчислил новите цени на парното на базата на по-малко поевтиняване на газа от 9,5%. Проектът предвижда още цената, на която НЕК изкупува електроенергията, произвеждана от топлофикационните дружества, да падне средно със 7 на сто. Окончателното решение на регулатора ще стане факт на 30 септември. 

Кристалина Георгиева ще съди вестник "Галерия"

http://politics.actualno.com/Kristalina-Georgieva-shte-sydi-vestnik-Galerija-news_497107.html

Българският еврокомисар и заместник-председател на Европейската комисия Кристалина Георгиева ще заведе дело за клевета срещу вестник "Галерия". "По мой адрес се разпространяват гнусни лъжи. Абсолютно никакво оправдание нямам за хората, които ги разпространяват. Поради позицията, която заемам като заместник-председател на Европейската комисия, се чувствам задължена да реагирам, ще ги дам под съд", заяви Георгиева пред сайта "Клуб Z". В публикация в последния си брой, озаглавена "Кристалина, ка

Партиите подписаха споразумение - да са добри в предизборната кампания

http://politics.actualno.com/Partiite-podpisaha-sporazumenie---da-sa-dobri-v-predizbornata-kampanija-news_497110.html

В парламента политическите сили подписаха Споразумение за предотвратяване на враждебна и дискриминационна реч в публичното пространство в хода на предизборната кампания, предаде "Фокус". Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов заяви, че е убеден, че подписвайки политиците, журналистите и медиите също ще се придържат към това, което подписват депутатите днес. "ПП ГЕРБ ще бъде изключително толерантна. Ако имаме партньорство от страна на другите политически опоненти, ще покажем едно друго лиц

Невероятно - конституционните промени събраха над 180 гласа, Атака също "за"

http://politics.actualno.com/Neverojatno---konstitucionnite-promeni-sybraha-nad-180-glasa-Ataka-syshto-za-news_497068.html

Доста неочаквано предвид предварителните нагласи, но в специално гласуване на първо четене промените в Конституцията събраха цели 184 гласа. 34 души бяха против, а 8 се въздържаха. Според очакванията всички присъстващи от ГЕРБ, Реформаторския блок, Патриотичния фронт и Българския демократичен център (БДЦ) подкрепиха промените. Крайно изненадващо обаче "Атака" също даде подкрепа - девет от девет гласували, без лидера на партията Волен Сидеров. Този факт не беше пропуснат от Валери Жаблянов от БС

Ясни са номерата на партиите и коалициите в бюлетините за местните избори в Бургас

http://burgas.actualno.com/Jasni-sa-nomerata-na-partiite-i-koaliciite-v-buletinite-za-mestnite-izbori-v-Burgas-news_497115.html

В Бургас бе теглен жребият за реда, по който партии, коалициите и инициативните комитети ще бъдат изписани върху бюлетината, предаде „Фокус”. Председателят на Общинската избирателна комисия Елка Стоянова избираше от урна имената на двама члена на комисията, които от своя страна едновременно избираха номер и кандидат от други две урни. С 27 е Коалиция” Народен съюз”, 10-Движение за радикална промяна „Българска пролет”, 7-БДЦ, 6-Движение „Демократично де

Двойно „непорочно зачатие“ наблюдаваха в САЩ

http://interest.actualno.com/Dvojno-neporochno-zachatie-nabludavaha-v-SASht-news_496985.html

Херпетолози от щата Мисури (САЩ) съобщиха за първия случай на повторно непорочно зачатие при жълтокоремна змия, съобщава Discovery News. Змията снасяла яйца през последните два летни сезона. Потомството от 2015 година не оцеляло, но две змии от яйцата, снесени миналата година, демонстрират добро здраве. Както отбелязват учените, те за първи път са наблюдавали при жълтокоремната змия партеногенеза ("непорочно зачатие" или "девствено размножение"). Наблюдаваната от херпетолозите женска особа се

Дирекция в МВР става Секретариат на Съвета АФКОС

http://politics.actualno.com/Direkcija-v-MVR-stava-Sekretariat-na-Syveta-AFKOS-news_497117.html

Дирекция в МВР ще бъде Секретариат на Съвета АФКОС, съобщиха от правителствената информационна служба. Правителството одобри промени в ПМС 18/2003 г., с което беше създаден Съвет за координация в борбата с правонарушенията, засягащи финансовите интереси на Европейския съюз. Първата част от промените е свързана с изменение в наименованието на Съвета – той вече ще бъде наричан Съвет АФКОС, с което се цели по-високата му разпознаваемост сред националните консултативни органи. Съветът щ

Съд: Happy Birthday to You е без запазени авторски права

http://www.vesti.bg/razvlechenia/lyubopitno/syd-happy-birthday-to-you-e-bez-zapazeni-avtorski-prava-6042856

Съдия Джордж Кинг постанови, че авторското право се отнася само до определени музикални аранжименти, а не върху самата песен

Парното поевтинява преди зимата

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4999431

Разчетите на енергийната комисия, която определя цените на тока и парното за бита, предвиждат топлото да поевтинее в общо 8 града, средно с 4 на сто, съобщи bTV. Според доклада на комисията най-голямо ще е намалението на цената на парното за абонатите на
Разчетите на енергийната комисия, която определя цените на тока и парното за бита, предвиждат топлото да поевтинее в общо 8 града, средно с 4 на сто, съобщи bTV. Според доклада на комисията най-голямо ще е намалението на цената на парното за абонатите на "Топлофикация" - София - 7,2%. Топлинната енергия ще поевтинее от 1 октомври също в Пловдив с

Парното поевтинява средно с 4 на сто преди зимата

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4999436

Разчетите на енергийната комисия, която определя цените на тока и парното за бита, предвиждат топлото да поевтинее в общо 8 града, средно с 4 на сто, съобщи bTV. Според доклада на комисията най-голямо ще е намалението на цената на парното за абонатите на "Топлофикация" - София - 7,2%.
Топлинната енергия ще поевтинее от 1 октомври също в Пловдив с
Разчетите на енергийната комисия, която определя цените на тока и парното за бита, предвиждат топлото да поевтинее в общо 8 града, средно с 4 на сто, съобщи bTV. Според доклада на комисията най-голямо ще е намалението на цената на парното за абонатите на "Топлофикация" - София - 7,2%. Топлинната енергия ще поевтинее от 1 октомври също в Пловдив с

Спектакъл представя на варненци японската култура

http://www.moreto.net/novini.php?n=301952

Уникален творчески пърформанс, наречен "Я", ще гостува днес във Варна, научи Moreto.net. Целта на заниманието е жителите на града ни да се срещнат отблизо с древната японска култура. Международната продукция „Я " (България, Япония) е интердисциплинарен творчески продукт, който съчетава традиционно японско изкуство и тракийски мотиви, като им придава едно съвременно светоусещане, казва критиката.

Най-интересните професии (видео)

http://www.vesti.bg/razvlechenia/lyubopitno/naj-interesnite-profesii-video-6042855

"Когато порасна искам да стана ... ", това е една от най-честите реплики на децата, а изборът им на професия се променя честичко

Семейство пенсионери от Нова Загора станаха жертва на телефонна измама

http://pik.bg/семейство-пенсионери-от-нова-загора-станаха-жертва-на-телефонна-измама-news404224.html

Семейство пенсионери от Нова Загора станаха жертва на телефонна измама

Семейство пенсионери от град Нова Загора са станали жертва на телефонна измама, съобщиха от пресцентъра на МВР – Сливен.

83-годишна жена и 87-годишен мъж са били въведени в заблуждение в телефонно обаждане, при което непознат мъж, който се е представил за служител в магазин за техника, е настоял да бъдат заплатени 6 климатика, поръчани от сина им.

В противен случай климатиците ще бъдат върнати. Исканата сума е 8000 лева.

Възрастните хора обяснили, че разполагат само с 3250 лева. Измамниците ги уверили, че това ще е достатъчно за капаро и малко по-късно те предали сумата на непознат мъж, който дошъл пред дома им.

"Бежанците са като цунами в Африка, идват вълна след вълна"

http://offnews.bg/news/n_1/n_561688.html

Премиерът Бойко Борисов заяви тази сутрин в парламента, че заминава с неудоволствие за Брюксел, където ще се проведе среща на лидерите на ЕС по проблема с бежанците. Той подчерта, че Европа върви по повърхността и се търсят решения, които в никакъв случай не решават проблема. Премиерът сравни бежанците с „цунами в Африка", идвали вълна след вълна. "Без Америка и Русия да се съберат за Сирия и за проблема там, няма да се реши нищо", категоричен беше той. „Отивам неудоволствие да присъствам, да похарча пари", изрази мнението си Борисов. Припомняме, че по-рано днес стана ясно, че България ще приеме още 852-ма бежанци, съгласно споразумението на страните от ЕС за разпределяне на 120 000 мигранти.

Кандидат-кметът на ББЦ за Перник Катя Иванова внесе листата за общински съветници, кметове на общини и кметства

http://www.bnews.bg/article-141841

Основните ни приоритети са подкрепа за местния бизнес, за да създаде повече работни места за гражданите на Перник, и в същото време ще работим за привличането на чуждестранни инвестиции, наливането на свежи пари ще допринесе общината по-бързо да се съвземе, каза адвокат Иванова

Лихвите по потребителските кредити са замръзнали от 7 години

http://www.cross.bg/lihvite-krediti-zaemi-1481573.html

/КРОСС/Въпреки информациите за непрекъснато намаляване на лихвите цената на кредитите за потребление в левове за последните 7 години остава на почти едно и също ниво. Това става ясно от данните на БНБ, показва справка на "Сега". Сериозното намаление е само за лихвите по депозитите. От юли 2008 до юли 2015 г. лихвата по потребителските кредити пада символично от 11.15 до 10.61%. За последните 7 г. най-високи са били лихвите по потребителските кредити през юни 2009 г., когато достигат 14.22%. Най-ниски от 2008 г. насам лихвите са били през юни 2015 г. - 10.39%. Не е вярно обаче твърдението, че през настоящата година лихвите са по-ниски от предкризисните. В 2007 и до средата на 2008 г. цената на кредитите е била по-ниска от сегашната. Например в края на 2007 г. лихвите по левовите заеми за потребление се движат от 9.5 до 9.9%. От тогава до сега лихвените нива не са падали под 10%. Малко повече са намалели лихвите по потребителските заеми в евро за последните 7 години - от 9.25% на 7.12%. Най-високите лихви за евровите кредити за потребление са били през май 2009 г., когато са достигнали 11.9%. В момента те са близо до нивата отпреди началото на финансовата криза - в началото на 2007 г. са се движили около 7.7%. В същото време жилищните кредити са поевтинели сериозно от 2008 г. насам. Лихвите по заемите за нов дом в левове падат от 9.07% през юли 2008 до 5.64% през юли тази година. Интересно е, че толкова ниски лихви не е имало от 9 години насам - през май 2006 г

Само в "Петел": Потресаващи разкрития за самоубийството на анаболния касапин Емил Скорчев от Варна

http://petel.bg/Samo-v-Petel--Potresavashhi-razkritiya-za-samoubiystvoto-na-anabolniya-kasapin-Emil-Skorchev-ot-Varna__127902

Убиецът от разклона за Тополи Емил Скорчев постоянно е правил опити за самоубийство зад решетките. „Когато един човек е решил да сложи...

Страните в ЕС ще могат да отхвърлят бежанци, считани за заплаха за сигурността

http://www.mediapool.bg/stranite-v-es-shte-mogat-da-othvarlyat-bezhantsi-schitani-za-zaplaha-za-sigurnostta-news239532.html

Държавите от ЕС ще имат правото да откажат да приемат мигранти, подлежащи на разселване, ако преценят, че те са заплаха за националната им сигурност, гласи пояснения на Европейската комисия по повод одобрените квоти за разселването на хиляди кандидати за убежище. Съветът на ЕС прие, че от схемата ще се възползват единствено Италия и Гърция, а разселваните ще бъдат граждани на Сирия, Ирак и Еритрея. Великобритания засега се възползва от правото си да не участва в разпределението. Унгария, която не прие да участва в предишна квотна схема, снощи се е съгласила да приеме 1 294 кандидати за статут. Държавите, които приемат разселени мигранти, ще получават по 6 000 евро на човек, като половината от тази сума ще бъде изплащана предварително. Италия и Гърция ще получат по 500 евро на разселен, за да покрият разходите по превозването му до приемащата държава. ЕК уточнява, че за целта са отделени 780 милиона евро предварително финансиране. Съветът на ЕС потвърди със снощното си решение предложението на ЕК за възможност, при извънредни обстоятелства, държава от ЕС временно да не прилага квотите, които е приела. Този временен период ще бъде до 12 месеца, в които съответната държава ще трябва да внесе в бюджета на ЕС сума, равна на 0.002 на сто от нейния брутен вътрешен продукт, за да спомогне финансово останалите страни от съюза, които приемат разселените мигранти. Италия и Гърция ще съставят списъци на кандидатите за разселване, след като първо мигрантите бъдат предупредени и след като бъде получено тяхното съгласие да се преместят. По тези списъци приемащите държави ще преценяват кого да подслонят. Приемащите държави могат да отхвърлят кандидат, когото имат основания да възприемат като заплаха за сигурността и обществения ред. Разселените ще имат правото да живеят единствено в държавата, в която са се съгласили да бъдат изпратени. Ако нарушат това изискване и бъдат арестувани, те ще бъдат връщани обратно там, където единствено имат правото да пребивават. Преди да бъдат разселени, всички мигранти ще бъдат регистрирани и от тях ще бъдат взети пръстови отпечатъци. Първата част от плана включва разселването на 50 400 мигранти от Гърция и 15 600 от Италия. По информация на БТА България ще приеме незабавно 852 бежанци. Тъй като Унгария отказа да участва в схемата, оставащата квота от 54 000 души ще бъде разпределена във втората част на плана. Унгарската квота става "резервна" и ще бъде използвана за преразпределяне на бежанци от Италия и Гърция, ако нито една друга страна не бъде изправена пред имигрантска криза в непосредствено бъдеще.

Свидетел разказва за катастрофата край Ловеч

http://www.vesti.bg/bulgaria/incidenti/svidetel-razkazva-za-katastrofata-kraj-lovech-6042854

БГНЕС се обръща с молба към всички от Ловеч или Плевен, готови да помогнат с даряване на кръв, за да спасят живота на колегите им Светломир Генев и Любомир Янев. Става дума за АБ положителна и А положителна

Шумахер се стопи до 45 килограма

http://www.moreto.net/novini.php?n=301964

Надеждата за чудо за Михаел Шумахер изчезва все повече, след като възстановяването му върви изключително бавно и в момента той тежи 45 килограма, не говори и не е в състояние да се изправи. Седемкратният световен шампион почти не разпознава и близките си.

Бойко Борисов: Надявам се да съберем 180 гласа за промените в Конституцията

http://www.cross.bg/premierut-bryuksel-konstitytziyata-1481570.html

/КРОСС/Надявам се да съберем 180 гласа за промените в Конституцията, заяви в парламента премиерът Боойко Борисов преди гласуването на първо четене на промените в Конституцията. Той пристигна неочаквано в НС и се включи в заседанието на председателския съвет. Той уточни, че 180 гласа не са сакрално число, но дават възможност това, за което имат съгласие, да тръгне по бързата писта. „Дойдохме с министър Иванов да помолим всички политически партии и депутати да го подкрепят, защото тази промяна е важна", каза премиерът. Според него това би било и добър знак за партньорите ни в Брюксел. Днес премиерът ще присъства на извънредна среща на лидерите на Европейсия съюз, на която ще се обсъжда бежанската криза в Европа. Сред основните теми се очаква да бъдат засилване контрола по границите, ново преразпределение на мигрантите и повишаване на помощите за съседите на Сирия, от където идват много имигранти. Борисов се изказа остро срещу политиката на Брюксел. Отивам в Брюксел с неудоволствие. Вътрешните министри на страните - членки на Еврпейския съюз не се разбраха и отново ще похарчим грешни пари за този извънреден съвет, каза той. Върви се се по повърхността, търсят се решения, които не решават проблема. Ние заявихме - дайте ни 1200 души и да приключваме с квотите. Лошото е, че няма да се приключи с тях. Това е едно цунами, вълна след вълна ще продължат да прииждат

45 000 полицаи пазят папата в Ню Йорк

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4999401

За безопасността на папа Франциск в Ню Йорк на 24-25 септември, където той ще говори на срещата на върха на ООН, ще се грижат 45 000 полицаи и охранители, предаде CNN.
Десет месеца преди посещението, лицата, отговарящи за сигурността, обмислили всички възможни варианти – от заплахата от стрелба до използването на отровни химикали и спиране на
За безопасността на папа Франциск в Ню Йорк на 24-25 септември, където той ще говори на срещата на върха на ООН, ще се грижат 45 000 полицаи и охранители, предаде CNN. Десет месеца преди посещението, лицата, отговарящи за сигурността, обмислили всички възможни варианти – от заплахата от стрелба до използването на отровни химикали и спиране на

Ципрас поверява финансите и дипломацията на предишните си министри

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4999399

Голяма част от министрите в предишния кабинет на гръцкия премиер Алексис Ципрас влизат и в оглавяваното от него ново правителство.
Евклидис Цакалотос пак става министър на финансите на Гърция, обяви правителственият говорител Олга Геровасили, цитиран от БГНЕС. Той заемаше поста в предишния коалиционен кабинет на СИРИЗА и
Голяма част от министрите в предишния кабинет на гръцкия премиер Алексис Ципрас влизат и в оглавяваното от него ново правителство. Евклидис Цакалотос пак става министър на финансите на Гърция, обяви правителственият говорител Олга Геровасили, цитиран от БГНЕС. Той заемаше поста в предишния коалиционен кабинет на СИРИЗА и "Независими гърци" /АНЕЛ/.

Ципрас поверява финансите и дипломацията на предишните си министри

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4999420

Голяма част от министрите в предишния кабинет на гръцкия премиер Алексис Ципрас влизат и в оглавяваното от него ново правителство.
Евклидис Цакалотос пак става министър на финансите на Гърция, обяви правителственият говорител Олга Геровасили, цитиран от БГНЕС. Той заемаше поста в предишния коалиционен кабинет на СИРИЗА и "Независими гърци" /АНЕЛ/.
Голяма част от министрите в предишния кабинет на гръцкия премиер Алексис Ципрас влизат и в оглавяваното от него ново правителство. Евклидис Цакалотос пак става министър на финансите на Гърция, обяви правителственият говорител Олга Геровасили, цитиран от БГНЕС. Той заемаше поста в предишния коалиционен кабинет на СИРИЗА и "Независими гърци" /АНЕЛ/.

45 000 полицаи пазят папата в Ню Йорк

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4999414

За безопасността на папа Франциск в Ню Йорк на 24-25 септември, където той ще говори на срещата на върха на ООН, ще се грижат 45 000 полицаи и охранители, предаде CNN.
Десет месеца преди посещението, лицата, отговарящи за сигурността, обмислили всички възможни варианти – от заплахата от стрелба до използването на отровни химикали и спиране на
За безопасността на папа Франциск в Ню Йорк на 24-25 септември, където той ще говори на срещата на върха на ООН, ще се грижат 45 000 полицаи и охранители, предаде CNN. Десет месеца преди посещението, лицата, отговарящи за сигурността, обмислили всички възможни варианти – от заплахата от стрелба до използването на отровни химикали и спиране на

Прокурорът по делото "Октопод" си направи отвод

http://society.actualno.com/Prokuroryt-po-deloto-Oktopod-si-napravi-otvod-news_497098.html

Прокурорът Светлозар Костов си направи отвод от мегаделото "Октопод" с аргумента, че не се чувства безпристрастен. Специализираният наказателен съд прие отвода му и прекрати, заради изтекла давност, едно от обвиненията срещу основния подсъдим в процеса Алексей Петров, предаде БНР. Костов, който се занимава с делото от първия му ден, обясни отвода си с разследване от юли срещу негов плевенски колега, обвинен, че се опитал да обърне показанията на основния свидетел на държавното обвинение срещ

Сърбия разреши откриване на избирателна секция в Босилеград за референдума

http://politics.actualno.com/Syrbija-razreshi-otkrivane-na-izbiratelna-sekcija-v-Bosilegrad-za-referenduma-news_497104.html

Сръбските власти са разрешили откриване на избирателна секция в Босилеград, където сънародниците ни от Западните покрайнини ще могат да гласуват на предстоящия референдум, съобщиха от екипа на Културно-информационния център в града. Изискването е да бъде събрана подписка от минимум 40 желаещи да се включат в гласуването. Стотици босилеградчани имат двойно гражданство и адресна регистрация в Кюстендил, София или в други градове и села, но не са спазили принципа за уседналост.

Матеус: В България не ми се получи, тъй като част от футболистите бяха с връзки

http://bgfootball.actualno.com/Mateus-V-Bylgarija-ne-mi-se-poluchi-tyj-kato-chast-ot-futbolistite-bjaha-s-vryzki-news_497105.html

Бившият треньор на националния отбор по футбол Лотар Матеус,  разкри причините за своя неуспех у нас. Според легендата нещата му не се получили заради връзкарството в отбора - голяма част от играчите били близки до шефа на БФС Борислав Михайлов. "В България не ми се получи, тъй като част от футболистите бяха с връзки. Един - син на президента на футболния съюз, друг - женен за дъщеря му, трети - с подобни неща. Постоянно чувствах намеса: вземи този, вземи друг. Така и не разбрах тази стран

Ранените журналисти се нуждаят от кръв! Отлага се транспортирането в Плевен – състоянието им е много тежко!

http://www.bnews.bg/article-141840

И двамата са на апартано дишане. Тази сутрин кръвното налягане и на двамата се поддържа медикаментозно. За днес бе планувано транспортирането им към Плевен, но състоянието им не позволява това.

Страните от ЕС ще могат да отхвърлят бежанци, считани за заплаха за националната сигурност

http://www.dnevnik.bg/evropa/novini_ot_es/2015/09/23/2614361_stranite_ot_es_shte_mogat_da_othvurliat_bejanci/?ref=rss


Държавите от ЕС ще имат правото да откажат да приемат мигранти, подлежащи на разселване, ако преценят, че те са заплаха за националната им сигурност, гласи пояснения на Европейската комисия по повод одобрените квоти за разселването на хиляди кандидати за убежище, предаде БТА.

Съветът на ЕС прие, че от схемата ще се възползват единствено Италия и Гърция, а разселваните ще бъдат граждани на Сирия, Ирак и Еритрея. Великобритания засега се възползва от правото си да не участва в...

Министър Ивелина Василева: Морето ни вече е по-чисто

http://www.moreto.net/novini.php?n=301963

Повече от 300 милиона са вложени за рехабилитация и изграждане на пречиствателни съоръжения. Много инвестиции бяха направени през последните няколко години. Само тази година бяха открити няколко мащабни и значими обекта по българското Черноморие.

Си Дзинпин: Пекин е ангажиран с финансовите реформи

http://www.investor.bg/aziia/336/a/si-dzinpin-pekin-e-angajiran-s-finansovite-reformi-202779/

Китайската икономика се движи все още към ръст от около 7 на сто, заяви президентът на Народната република

Си: Пекин е ангажиран с финансовите реформи

http://www.investor.bg/aziia/336/a/si-pekin-e-angajiran-s-finansovite-reformi-202779/

Китайската икономика се движи все още към ръст от около 7 на сто, заяви президентът на Народната република

Двойният убиец от Соло Илиян Тодоров подготвил бягството си веднага, щом излязал от затвора, засечен е в Англия, Естония и Германия, баща му - бившият общински съветник Венци Тодоров продал два имота, след като синът му бе обявен за издирване

http://www.zapernik.com/pernik/dvoiniyat-ubiec-ot-solo-iliyan-todorov-podgotvil-byagstvoto-si_39971/

Oколо 1700 осъдени престъпници, избягали от българското правосъдие в последните 20 години, се издирват и в момента в България и по света, сочат данни на прокуратурата. Това са убийци, рекетьори, наркобосове, похитители и други опасни бандити, които, вместо да изтърпяват наказанието си, се наслаждават на свободата си.

В много от случите тези подземни тартори харчат натрупани от престъпления милиони и тънат в лукс в най-екзотичните кътчета на земното кълбо, където и да ги заловят, няма...

Продължава

Надя Топалова си подари билет за театър за рождения ден

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4998632

Актрисата, която в петък навършва 80 години, или както тя се шегува - става на 40 евро, си подари билет за театър за рождения ден. “Ние, възрастните актьори, нямаме кой знае какви екстри или отстъпки, а така ни се ходи на театър”, възкликва Топалова, изиграла над 100 роли в Младежкия театър. Наричали са я “чаровницата на Младежкия”,
Актрисата, която в петък навършва 80 години, или както тя се шегува - става на 40 евро, си подари билет за театър за рождения ден. “Ние, възрастните актьори, нямаме кой знае какви екстри или отстъпки, а така ни се ходи на театър”, възкликва Топалова, изиграла над 100 роли в Младежкия театър. Наричали са я “чаровницата на Младежкия”,

Преглед на печата, сряда, 23 септември

http://econ.bg/Новини/Преглед-на-печата-сряда-23-септември_l.a_i.698371_at.1.html

Одитори във всички ведомства и общини с бюджет над 10 млн. лева Одитни комитети с 3 до 7 членове, които да следят за всички рискове при...

Светлин Русев: Приятелството ни с проф. Чирков е извън интригите

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4999400

В редакцията на 24 часа онлайн се получи писмо от прочутия ни художник Светлин Русев:В сайта „24 часа” онлайн на 20 септември т. г. е публикуван материал със заглавие „Драма с картина на Светлин Русев“. Същият е отпечатан и във вестник
В редакцията на 24 часа онлайн се получи писмо от прочутия ни художник Светлин Русев:В сайта „24 часа” онлайн на 20 септември т. г. е публикуван материал със заглавие „Драма с картина на Светлин Русев“. Същият е отпечатан и във вестник "България днес" на 21 септември. В материала се споменава мой обиден коментар за проф. Чирков.

Ще се съберат ли необходимите 180 гласа, за да минат промените в Конституцията на първо четене?

http://www.cross.bg/promeni-predlaganite-konstitytziyata-1481571.html

/КРОСС/Коментар по темата направиха депутатите Петър Славов от Реформаторския блок, Илия Илиев от ДПС и Чавдар Георгиев от БСП пред камерата на "Добро утро, България!". "Надявам се хората, които са подписали законопроекта за промени в конституцията, тези 180 човека и в зала да го подкрепят", коментира Славов. " "Имам списъка на всички подписали се в джоба и смятат да следя кой ще спази поетия от него ангажимент. Колегите от АБВ наистина имаха забележки относно предлаганите промени, но бяха заявили, че ще изчакат решението на КС. От миналата седмица то е факт и в него те призовават народните представители, че е време да поемат отговорността за предлаганите промени, включително и тези в конституцията и смятам, че днес трябва да направим точно това, а не да търсим отново оправдания", заяви Петър Славов. "БСП-Лява България имат ясна и принципна позиция а тя е, че предлаганите конституционни промени няма да отговорят на целите, които предварително се обявиха - нито съдебната система ще стане по-независима, нито ще стане по-ефективна. Следователно тези промени целят някакви други цели една от които най-вероятно е смяната на състава на сегашния ВСС и да назначат удобни на мнозинството хора". Това каза от своя страна Чавдар Георгиев от БСП-Лява България. "Убедени сме, че разделянето на ВСС на две колегии няма да доведе до взимането на по-добри кадрови решения и до по-независима съдебна власт", добави той

САЩ се стремят да контролират европейските елити чрез бежанската криза

http://www.cross.bg/bezhantzite-evropa-siriya-1481569.html

/КРОСС/ Интервю с Андрей Корибко за иранската агенция FARS, относно войната в Сирия, бежанците и интереса на САЩ да инфилтрира радикали в Европа Превод: Георги Христов, a-specto Какви са причините за хуманитарната криза в страните от Близкия изток, включително Сирия и Либия? Какви политики стоят зад такава криза? Началните моменти на тази криза могат лесно да се проследят до цветните революции, наречени Арабска пролет и американските войни срещу Либия и Сирия (едната открита, другата прикрита). Тези офанзиви се извършват с участието и на Обединеното кралство, Франция, Турция и монархиите от Персийския залив. Има няколко мотива, поради които те започнаха операциите си по смяна на режимите. САЩ си представяха как един транснационален елит от „Мюсюлмански братя" идва на власт от Алжир до Сирия, изпълнявайки ролята на нещо като арабска версия на интернационалната комунистическа партия от времето на Студената война. Чрез това се има предвид, че групата ще има тайни клетки из целия регион, ще се стреми към вземане на властта и ще бъде финансирана от значим международен покровител (САЩ, Катар и Турция в този случай), които ще я използват като контролираща сила

Бургаският мол “Странд” се продава заради дългове

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/SdkuS5aOoGI/

Година след като наемателите в бургаския мол “Странд” бяха помолени да напуснат, търговският център излиза за продажба на търг заради неплатени данъци към общината, а обявена минимална цена е 33.3 млн. лв. Продажбата от частен съдебен изпълнител е интересна, тъй като това е първият мол от отворен тип в България – концепцията напомня голяма търговска улица с магазини, заведения, обществени зони и забавления. Очакванията на инвеститорите обаче, че новият мол ще внесе разнообразие в търговските площи в града, не се оправдаха и той работи само една година при силната конкуренция в морския град. По различни оценки в центъра са вложени над 40 млн. евро, като част от тях бяха осигурени от КТБ. Именно фалитът й през миналото лято накара мениджмънта на “Странд” да помоли наемателите “временно” да освободят обектите.

Сега началната цена за близо 30 дка терен и сградата на мола е 33.3 млн. лв. Дългът към общината е много малък – само 448 082 лв., според обявление в регистъра на частните съдебни изпълнители, но имотът е ипотекиран в КТБ и ако продажбата е успешна, повечето пари ще отидат за погасяването на ипотеката. Длъжникът е акционерното дружество “Странд Бургас”. Според представители на пазара обаче трудно ще се намери купувач на тази цена.

От община Бургас обясниха, че натрупаният дълг са публични вземания от данък върху имоти и такса битови отпадъци на терена и сградата в града. Според обясненията на местната власт, след като дължимото е било забавено, още в началото от дружеството са поискали разсрочване на плащанията, но вноски не е имало. По тази причина от общината са предали събирането на неплатените данъци на съдебен изпълнител. След образуването на изпълнителното дело начинът на събиране на дълга и евентуално разсрочване се правят пред изпълнителя, добавиха от местните власти.

В документите за продажба няма информация колко точно е дългът към КТБ, такива данни няма и в партидата на дружеството в Търговския регистър, в Имотния също няма резултати за вписана ипотека от името на “Странд Бургас”. Пред “Капитал Daily” един от управляващите дружеството – Мариела Остенд, заяви, че няма да коментира нищо по повод продажбата на мола, цитира Кросс.

Борисов: Без Америка и Русия да се разберат за Сирия, няма да се реши нищо

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4999391


"Заминавам с неудоволствие, вътрешните министри не се разбраха, отново ще се похарчат много пари за този извънреден съвет". Това каза министър-председателят Бойко Борисов пред журналисти в парламента след проведения председателски съвет във връзка с извънредното заседание на Съвета по правосъдие и вътрешни работи на ЕС, предаде „Фокус”.

Борисов: Без Америка и Русия да се разберат за Сирия, няма да се реши нищо

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4999397

"Заминавам с неудоволствие, вътрешните министри не се разбраха, отново ще се похарчат много пари за този извънреден съвет". Това каза министър-председателят Бойко Борисов пред журналисти в парламента след проведения председателски съвет във връзка с извънредното заседание на Съвета по правосъдие и вътрешни работи на ЕС, предаде „Фокус”.
"Заминавам с неудоволствие, вътрешните министри не се разбраха, отново ще се похарчат много пари за този извънреден съвет". Това каза министър-председателят Бойко Борисов пред журналисти в парламента след проведения председателски съвет във връзка с извънредното заседание на Съвета по правосъдие и вътрешни работи на ЕС, предаде „Фокус”.

Битката срещу съдебната реформа: хванаха се за "квотите"

http://www.dnevnik.bg/analizi/2015/09/23/2613040_bitkata_sreshtu_sudebnata_reforma_hvanaha_se_za_kvotite/?ref=rss


Квотите във Висшия съдебен съвет! Какво ли ще е пък туй чудо, питат се хората пред телевизора...

Думата "квоти" дни наред насища ефира, изричана от паритйни водачи пред репортерските диктофони в контекста на съдебната реформа. След като Конституционният съд отказа да тълкува предварително проекта за промени на Конституцията, топката се върна в полето на парламента и противниците на промените на съдебната власт се хванаха за "квотите".

Знак че

поддръжници и...

Икономическите имигранти трябва да бъдат върнати обратно

http://pik.bg/икономическите-имигранти-трябва-да-бъдат-върнати-обратно-news404209.html

Икономическите имигранти трябва да бъдат върнати обратно

Приоритет на страните-членки трябва да бъде създаването на надеждна система за интервюиране и оценка на бежанците, които искат убежище в Европейския съюз, за да се разграничат ясно икономическите от търсещите закрила имигранти. Това заяви пред БНТ посланикът на Великобритания у нас Н. Пр. Ема Хопкинс.

Тя беше категорична, че всички хора, опитващи се да достигнат Европа по икономически причини, трябва да бъдат върнати в страните им на принадлежност. „По-големият риск за нас е да гарантираме, че тези потоци от хора не увличат чуждестранни бойци в Сирия, които представляват риск не само за България, но и за Европа. Това, от наша гледна точка е проблем и трябва да има много строги процеси на проверки, за да гарантираме, че имаме последователни положителни резултати. Не мисля, че има риск от престъпност, хората основно бягат и търсят убежище”, каза още посланикът на Великобритания у нас Н. Пр. Ема Хопкинс.

Парното поевтинява преди зимата

http://frognews.bg/news_98115/Parnoto-poevtiniava-predi-zimata/

Разчетите на енергийната комисия, която определя цените на тока и парното за бита, предвиждат топлото да поевтинее в общо 8 града, средно с 4 на сто. Според доклада на комисията най-голямо ще е намалението на цената на парното за абонатите на "Топлофикация" - София - 7,2%, информира БТВ.

България ще приеме още 852-ма бежанци

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/zmnxZwn7ejA/

България ще приеме още 852-ма бежанци, съгласно споразумението на страните от ЕС за разпределяне на 120 000 мигранти, предаде Кросс. С тях общият брой на разселените в България би следвало да достигне 1352-ма души.

При гласуването на извънредния Съвет на ЕС по правосъдие и вътрешни работи в Брюксел България подкрепи предложението, “против” са гласували Румъния, Словакия, Унгария и Чехия. Финландия е гласувала “въздържал се”.

Решението ще влезе в сила с обнародването му в официалния вестник на ЕС. Половината от 120-те хил. мигранти ще дойдат от Италия и Гърция. От Италия ще бъдат разселени 15 600 души, а от Гърция – 50 400.

Би Би Си разглежда позициите на Румъния, Словакия, Унгария и Чехия като знак, че единството на Европейския съюз е застрашено повече от всякога. Според Франс прес гласуването на вътрешните министри е влошило допълнително отношенията в съюза, вече обтегнати заради гръцките дългове. В същото време представител на ООН предупреди, че разпределянето на 120 хиляди души няма да е достатъчно за стабилизиране на ситуацията и че в скоро време това число ще трябва да бъде значително увеличено, предвид рекордния наплив от мигранти през Средиземно море.

Стоичков отпразнува Деня на независимостта с голф

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4999392

Макар и далеч от родината, Христо Стоичков не забравя българските празници.
Това става ясно от профила му в една от социалните мрежи. Той е публикувал снимки от игра на голф с трима приятели. Под фото, на което се е излегнал на грийна, Камата пише:
Макар и далеч от родината, Христо Стоичков не забравя българските празници. Това става ясно от профила му в една от социалните мрежи. Той е публикувал снимки от игра на голф с трима приятели. Под фото, на което се е излегнал на грийна, Камата пише: "Празненствата за Деня на независимостта продължават!

Първо в ПИК! Тръгна делото "Октопод" (обновена + снимки)

http://pik.bg/първо-в-пик-тръгна-делото-октопод-обновена--снимки-news404210.html

Първо в ПИК! Тръгна делото "Октопод" (обновена + снимки)

Специализираният наказателен съд започна да заседава по делото "Октопод". Мегапроцесът стартира от самото начало заради отстраняването на съдия Румяна Ченалова.

Преди броени минути Алексей Петров влезе в съдебната зала. Основният подсъдим предпочете да запази мълчание пред малцината репортери, които го очакваха.

Обвиняеми за организирана престъпна група за рекет освен Алексей Петров са Антон Петров, Кирил Топалов, Марчело Джотолов, Янко Попов и Цеко Йорданов .

Откриха извършителите на кражбата на топове изолационна хартия

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/GrauuKwN3bM/

Служители от Районно управление – Поморие установили извършителите на кражбата на три топа изолационна хартия, осъществена на 09.09.т.г. от два съседни частни двора в Каблешково, съобщиха от пресцентъра на полицията. Това са : 18 год. О.С. и 16 год. Д.Д., и двамата от Каблешково. Работата по случаите продължава.

Катуница почита паметта на убитите Ангел и Павел с шествие

http://pik.bg/катуница-почита-паметта-на-убитите-ангел-и-павел-с-шествие-news404208.html

Катуница почита паметта на убитите Ангел и Павел с шествие

Днес се навършват четири години от размириците в Катуница, които доведоха до нелепата смърт на Ангел и Павел. Паметта на двете момчета ще бъде почетена тази вечер с шествие до местата, където бяха убити, съобщава БНТ.

Преди 4 години, след заплахата на Кирил Рашков, че ще убие вуйчото на Ангел, напрежението в Катуница ескалира. Часове по-късно футболни фенове, рокери и хора от селото, унищожиха част от имуществото на цар Киро.

Събитията в Катуница отключиха протести в цялата страна. Днес за трагедията от 2011 г. напомнят паметниците на момчетата.

Мъката си е мъка и тя не отшумява, споделя майката на Павел – Райна Толева.

Близките на загиналите момчета са категорични, че въпреки протестите и подкрепата от хората от цялата страна, справедливостта липсва. Кирил Рашков е на свобода.

Шествие в Катуница ще има и утре вечер.

Български журналисти писаха на Порошенко: Отменете санкциите спрямо всички журналисти

http://www.cross.bg/zhyrnalisti-ykraiina-sanktziite-1481567.html

/КРНОСС/Международният редактор Къдринка Къдринова и журналисти от бившите "Тема" и "Преса" написаха писмо до президента на Украйна Петро Порошенко, с което настояват санкциите спрямо всички журналисти да бъдат отменени и Украйна да гарантира свободно упражняване на журналистическата професия. Миналата сряда президентът на Украйна Петро Порошенко подписа указ, с който забранява на десетки журналисти да влизат в страната, защото представляват заплаха за националната сигурност. Сред тях са депутатката от "Атака" Магдалена Ташева и журналистката на свободна практика Елена Йончева. Санкцията спрямо Йончева е заради поредицата от документални филми за Украйна. Така нареченият "черен списък" е разделен на няколко категории: наблюдатели на изборите, журналисти, културни дейци, сред които са включени писатели, артисти, академици и държавни чиновници. Журналистите са 43-ма души от Русия, Великобритания, Испания, Германия и България. До някаква степен бях изненадана да видя името си в този списък, защото съм отразявала достатъчно обективно процесите в Украйна, но вероятно това се счита за неприемливо от някои среди. Това е вторият "черен списък", в който попадам. Първият е на Северна Корея, след като направих документален филм в края на 2003 г

Надеждата за Шумахер чезне, стопил се до 45 кг

http://frognews.bg/news_98114/Nadejdata-za-SHumaher-chezne-stopil-se-do-45-kg/

Надеждата за чудо за Михаел Шумахер изчезва все повече, след като възстановяването му върви изключително бавно и в момента той тежи 45 килограма, не говори и не е в състояние да се изправи, съобщава БГНЕС.

Каракачанов: Кризата не е бежанска, а е европейска

http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-bezhancite-ot-siriia/karakachanov-krizata-ne-e-bezhanska-a-e-evropejska-6042853

"Приемането на нови бежанци и обявяването на война срещу трафикантите, създаването на хуманитарни коридори през Балканите, са временни решения", обясни журналистът Нидал Хлайф

Преглед на варненския печат - 23 септември

http://www.moreto.net/novini.php?n=301946

"Започна ремонтът на пътя Варна - „Златни пясъци“, като досега го отлагахме поради летния туристически сезон, е водещото заглавие в днешния брой на в. „Черно море” . Моментът обаче вече е подходящ, като предварително се извинявам на всички ползватели на пътните отсечки, че ще изпитат затруднения по време на ремонтите, но сега е моментът, тъй като зимата не може да се строи".

Дебнат с капани избягалата вълчица Лупи

http://pik.bg/дебнат-с-капани-избягалата-вълчица-лупи-news404206.html

Дебнат с капани избягалата вълчица Лупи

Четвърти ден не могат да открият 8-месечната вълчица Лупи. Животното е забелязано вчера следобед от служител на зоопарка, но все още не е заловено. 

Припомняме, в неделя животното избяга от клетката си в благоевградския зоопарк, докато паркът беше пълен с посетители. Екипи на полицията, пожарната и гражданска защита отцепиха района, а посетителите бяха евакуирани. Стигнахме до заключението, че теренът в зоопарка не позволява вълчицата да бъде обстреляна със стреличка и да бъде упоена. 

Решихме, че най-добрият вариант е да поставим капани, които са безобидни за самото животно и се надяваме, че ще дадат резултат, коментира пред бТВ шефът на „Общинска охрана“ в Благоевград Кирил Манов. „Това са животни, които търсят себеподобни. Навън то не знам как ще оцелее“, допълни още той.

Никой не иска да остане в България

http://www.cross.bg/dyado-byagat-bulgariya-1481566.html

/КРОСС/Понякога си мисля какво да мисля. И въобще дали да ги мисля бежанците, мигрантите, емигрантите, мюсюлманите между тях, християните, които бягат от мюсюлманите и мюсюлманите, които бягат от мюсюлманите. Трагедията във всички случаи е двойна - от една страна бежанците не бягат от добро, от друга страна въобще не носят добро на социалните системи на страните от Европейския съюз. Това е сега. Утре може да е още по-страшно. Те се обичат и ще ни превземат с любов. Любовта при хората води до репродуциране, до увеличаване на човешкия род. Човешкият род, който се увеличава до нечовешки размери. Достоевски бе казал, че „щастието на целия свят не си заслужава, ако за него е пролята и една единствена детска сълза".Аз вече не зная в какво се давят децата на бежанците - в морето, в собствените си сълзи или в сълзите на своите майки и бащи. Бащите-мюсюлмани навярно плачат така, както и мъжете християни, както и мъжете атеисти. Коренът ми е от Западните покрайнини. През 1945 година дядо ми си хваща семейството и бягат през границата в България, заради която си е давал живота. Децата му - в това число и майка ми - са били свидетели как сръбските граничари са извеждали дядо ми на разстрел. Баба ми Роса току-що била родила. Става и тръгва боса по снега след дядо ми. Плацентата е оставяла, влачейки се, кървава диря подире и. Баба ми застанала между пушките и дядо ми и рекла: „Прво пуцайте мене, после Андону"

Търсят алергени в храните в училища и градини

http://www.cross.bg/gradini-alergeni-hranite-1481568.html

/КРОСС/Инспектори тръгват на засилени проверки в училищните столове и кухните в детските градини. Освен качеството и безопасността на ястията те ще следят и дали в менюто са посочени алергените, които съдържат отделните храни, съобщава вестник "Монитор", позовавайки се на Българската агенцията по безопасност на храните (БАБХ). Проверките са провокирани от репортерска проверка, която показа, че в някои училища вече има изнесени списъци с алергени, в други обаче такива липсват. От агенцията отговориха, че училищата и детските градини, в които няма описаните алергени, били единици. В някои от тях дори столовете все още не са отворили врати. Освен проверки от БАБХ започват и обучения на директори за етикетирането на храните и изписването на алергените в менютата на школските столове. Глобата за неспазване на предписанието започва от 500 лв.    

Раева за Гришо: Нямаш право, трябва да бъдеш светлинка за българите

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4999378


"Много съм разочарована от Григор Димитров. Много!!! Когато си силен, когато си голям спортист, когато си радост за сънародниците си, когато си от малкото истински гордости на Родината си, не можеш да откажеш да се състезаваш за НЕЯ!". Това написа във фейсбук профила си председателят на федерацията по художествена гимнастика и една от най-големите

Левандовски "разби" Волфсбург с 5 гола за 9 минути и влезе в историята!

http://www.cross.bg/levandovski-baiiern-vkara-1481565.html

/КРОСС/ Нападателят на Байерн (Мюнхен) Роберт Левандовски сътвори истинско чудо в двубоя от шестия кръг на Бундеслигата срещу Волфсбург. Полският национал влезе в игра през второто полувреме и само за 9 минути вкара 5 гола. Сблъсъкът на "Алианц Арена " завърши при резултат 5:1. С тази впечатляваща победа Байерн се върна на върха в класирането с 18 точки. Вторият Борусия (Дортмунд) е с 15 и мач по-малко. На третата позиция е Волфсбург с 11. Баварците изостанаха с 0:1 до почивката, но след появата на Левандовски ситуацията драстично се промени. "Вълците" откриха с попадение на Даниел Калигури. Роберт Левандовски влезе в историята на Бундеслигата, като стана първият футболист, който влиза като резерва, и вкара пет гола. Нападателят стана и вторият чужденец в шампионата, който е вкарал толкова попадения - за последно това направи Атли Едвалдсон за Борусия Дюселдорф. Серията на Левандовски започна в 51-ата минута, като всяко от попаденията му бяха класно отиграни. Той можеше да вкара и шести, но Рикардо Родгирес изби негов удар от голлинията. Иначе "вълците" се надяваха да вземат първата си победа като гост на Байерн в първенството.  

Илиана Раева за Гришо: Разочарова ме! Нямаш право, трябва да бъдеш светлинка за българите

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4999386

"Много съм разочарована от Григор Димитров. Много!!! Когато си силен, когато си голям спортист, когато си радост за сънародниците си, когато си от малкото истински гордости на Родината си, не можеш да откажеш да се състезаваш за НЕЯ!". Това написа във фейсбук профила си председателят на федерацията по художествена гимнастика и една от най-големите
"Много съм разочарована от Григор Димитров. Много!!! Когато си силен, когато си голям спортист, когато си радост за сънародниците си, когато си от малкото истински гордости на Родината си, не можеш да откажеш да се състезаваш за НЕЯ!". Това написа във фейсбук профила си председателят на федерацията по художествена гимнастика и една от най-големите

Британският посланик у нас: Икономическите имигранти трябва да бъдат върнати обратно

http://offnews.bg/news/n_1/n_561674.html

Всички хора, опитващи се да достигнат Европа по икономически причини, трябва да бъдат върнати в страните им на принадлежност. Това мнение изрази пред БНТ посланикът на Великобритания у нас Ема Хопкинс . По думите ѝ приоритет на страните членки на ЕС трябва да бъде създаването на надеждна система за интервюиране и оценка на бежанците, които искат убежище, за да се разграничат ясно икономическите от търсещите закрила имигранти.  По-големия риск за нас е да гарантираме, че тези потоци от хора не увличат чуждестранни бойци в Сирия, които представляват риск не само за България, но и за Европа. Това, от наша гледна точка е проблем и трябва да има много строги процеси на проверки, за да гарантираме, че имаме последователни положителни резултати. Не мисля, че има риск от престъпност, хората основно бягат и търсят убежище, коментира тя.

Борисов: Заминавам с неудоволствие, квотите няма да решат нищо

http://frognews.bg/news_98113/Borisov-Zaminavam-s-neudovolstvie-kvotite-niama-da-reshat-nishto/

Надявам се да съберем 180 гласа за промените в Конституцията, заяви министър-председателят Бойко Борисов пред журналисти в парламента след проведения председателски съвет, цитиран от Фокус. Той уточни, че 180 гласа не са сакрално число, но дават възможност това, за което имат съгласие, да тръгне по бързата писта.

Борисов в парламента: Дойдох да моля за подкрепа за Конституцията

http://offnews.bg/news/n_1/n_561666.html

Надявам се да съберем 180 гласа за промените в Конституцията. Това заяви тази сутрин в Народното събрание премиерът Бойко Борисов след провелия се председателски съвет. Той обяви, че е в парламента, за да търси подкрепа за промените в конституцията. "Дойдохме с министър Иванов да помолим всички политически партии и депутати да ги подкрепят, защото тази промяна е важна", подчерта премиерът Борисов. По думите му това би било добър знак за партньорите на страната ни в Брюксел. Той изрази надежда, че ще бъдат събрани необходимите 180 гласа подкрепа. "Това не е сакрално число, а просто дава възможност съдебната реформа "да тръгне по бързата писта", категоричен беше той. Очаквайте подробности!

Possibility for greater support to constitutional amendments to be sought: Bulgaria’s PF official

http://www.klassa.bg/News/Read/article/258014_Possibility+for+greater+support+to+constitutional+amendments+to+be+sought%3A+Bulgaria%E2%80%99s+PF+official

“Possibility for greater support to pass the constitutional amendments will be sought at the Chairperson’s Council sitting,” said Valeri Simeonov, Chairperson of the Patriotic Front (PF) parliamentary group, speaking for TV7 on Wednesday before the regular sitting of the National Assembly.

As regards the meeting between mandate-holder Citizens for European Development of Bulgaria (CEDB) and the Alternative for Bulgarian Revival (ABV), Simeonov commented the ABV had a strange behaviour.

In his view, it would be logical for the ABV to back this project for constitutional amendments as the main principles in it are also contained in the stable government programme the formation signed.

Първа есенна „Флора”

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/-KpWL3YeBGo/

Близо 30 изложители ще представят своята продукция в есенното издание на „Флора Бургас“. То ще бъде открито на 25.09. /петък/ в 12.00 часа и ще бъде отворено за посетители всеки ден 10.00 до 19.00 часа до 30 септември.
В изложението ще се представят както производители и вносители на цветя, така и пчелари, кожари, производители на торфени смески, керамични саксии, препарати и други продукти, свързани тематично с изложението.
Фирмите, които ще изложат своя продукция във „Флора Есен“, са: „Стар НикиС“ ЕООД, „Агрософ“ ЕООД, ЗП Ангел Петков, ЕТ „Михайл Михайлов – Кактус“, ЗП Боян Димов, „Бургасцвет 90 –Танев“, „Оакплантс“ ЕООД, „Малина КС“ ЕООД, „Зеда“ ООД, „Криста Джи“ ЕООД, „Вадимелис – Ася“ ЕООД, д-р Добрина Станева, ЗП Василка Иванова, ДЗЗД „Снежи 71“, „Дени Лайтинг“ ООД, ОСП „Морски знаци“, производителите на мед и пчелни продукти: Стоян Стоянов, Пламен Иванов, Светльо Точев, Марин Георгиев, Христина Якофова, Георги Кръстев, „Руд Лифтинг и Екуипмънт България“ ЕООД.
За разлика от пролетното издание на „Флора“, в есенното ще отсъства чисто изложбената част и конкурсният характер на изложението. Търговските площи на цветния базар ще бъдат разположени във вътрешния двор на експоцентъра.
Всички посетители ще имат възможността да се срещнат директно с производители и вносители на цветя и сходни продукти, да се запознаят с тенденциите в озеленяването и актуалните грижи за цветята през есенно-зимния сезон.
За доброто настроение на присъстващите на 25.09. от 17.00 часа ще се погрижат ученици от ОУ „Любен Каравелов“.

За 15 години: Един депутат и един прокурор в затвора за корупция у нас

http://www.moreto.net/novini.php?n=301958

Принцип на съдебната реформа у нас е да не се променя нищо, но шумно. С тези думи един млад български юрист, завършил във Франция, обобщава наблюденията си върху несбъдващото се обещание на политическата класа да подобри правораздаването у нас така, че то да смаже корупцията и престъпността.

БСП разчита на партийния вот за местните избори

http://www.cross.bg/velikov-obshtini-mestnite-1481563.html

/КРОСС/БСП разчита на партийния вот за местните избори. Това стана ясно от думите на  заместник-председателят на БСП Бойко Великов. Преди Националното работно съвещание за местните избори за кметове и общински съветници в ефира на БНР той коментира, че стремежът на левицата е навсякъде да издигне хора, които са достатъчно авторитетни, които се ползват с доверие в обществото, и които могат да се справят с тежките проблеми в местната власт, които впо-голямата част от общините те действително са много сложни. Номинациите бяха труден период. Имаше напрежение, беше упражняван натиск върху наши кандидати, да се откажат, да не се кандидатират, натиск, който продължава и сега, каза Бойко Великов.  Поставили сме си цели да запазим позициите, които имаме в местната власт, и да ги разширим. Издигаме кандидати в общо 251 общини. Засега кметовете, които има БСП, са в над 70 общини, но трябва да се увеличи бройката им, каза още Великов и подчерта: Много е важен за нас партийният вот. Заместник-председателят на БСП посъветва да не се избързва с анализите и прогнозите. Политическото бракониерство и политическото номадство много се разшириха напоследък. Кандидатите на АБВ са политически опонент в изборите, но в 14 общини БСП ще бъде заедно с АБВ, коментира Великов като подчерта, че основен опонент е ГЕРБ. За кандидатурата на Красимир Костов в Шумен Великов каза: След отказа му ние заложихме на Иван Иванов

Първият кмет победител е с мандата на ББЦ и подкрепен от всички!

http://www.bnews.bg/article-141839

Апостолов обедини партии и коалиции, категорични опоненти, с принципни различия, с категорично нетърпими идеология и философия.

"Ливърпул" в преговори с Анчелоти

http://football.actualno.com/Livyrpul-v-pregovori-s-Ancheloti-news_497083.html

Ръководството на Ливърпул е осъществило контакт с италианския специалист Карло Анчелоти, съобщават британските медии. Според "Дейли мейл" бившият наставник на Реал Мадрид е първи избор да замени на поста настоящия треньор на мърсисайдци Брендън Роджърс, пише БГНЕС. От началото на сезона "червените" се представят много неубедително, което доведе до остри критики към Роджърс, както и съмнения относно бъдещето му на "Анфийлд". Откакто напусна Реал Мадрид през лятото, Анчелоти все още няма отбор.

В Бургас ще се проведе поредната осиновителска кампания за кучета

http://burgas.actualno.com/V-Burgas-shte-se-provede-porednata-osinovitelska-kampanija-za-kucheta-news_497088.html

В събота, 26 септември от 9:00 часа, ще се проведе поредната осиновителска кампания под наслов "Дом и за мен" в Бургас! Ще бъдат проведени няколко мероприятия на открито в кампания под мотото „Дом и за мен”, на която ще бъдат пресдтавени някои от кучетата под крилото на Фондацията и нуждата на Фондация „Приятели на животните – Бургас“ от СПАСИТЕЛЕН ЦЕНТЪР за животни в беда. Мястото на събитието е в „Приморски парк“ до „Пантеона“. По време

Археолог ще търси гробницата на Нефертити

http://interest.actualno.com/Arheolog-shte-tyrsi-grobnicata-na-Nefertiti-news_497019.html

Британският египтолог Николас Рийвс, които смята, че гробницата на Нефертити може да се намира в гробницата на Тутанкамон, започва първоначална проверка на своята хипотеза на място следващия вторник, съобщава РИА Новости. Работата ще включва оглеждане на стените на гробницата с радар, което ще позволи да се открият възможни кухини. Резултатите от първоначалните изследвания и бъдещите планове за работа в гробницата ще бъдат обявени на 1 октомври на специална пресконференция с участието на Рийвс

Предлагат по-висока глоба за превишена скорост с над 30 км.

http://society.actualno.com/Predlagat-po-visoka-globa-za-previshena-skorost-s-nad-30-km--news_497092.html

Предлагаме да се увеличи глобата за превишаване на скоростта с над 30 км. и нагоре – глобата трябва да е драстична и всеки трябва да знае, че като нарушава правилата ще трябва да си понесе и санкцията, която му се налага. Това каза началникът на отдел “Пътна полиция” при ГД “Национална полиция” комисар Байко Рановски, предаде БГНЕС. Има работна група за промените в законодателството – ще бъдат предложени промени, основно насочени към уязвимите и рисков

10 са кандидатите за кмет в Асеновград

http://plovdiv.actualno.com/10-sa-kandidatite-za-kmet-v-Asenovgrad-news_497091.html

10 кандидати се борят за кметското място на община Асеновград, това съобщи Дарина Тодорова, председател на ОИК Асеновград, предаде "Фокус". В кметската надпревара отново се впуска досегашният кмет д-р Емил Караиванов. Той е подкрепен от коалиция БСП – АБВ – Партия „Екоглас”. ГЕРБ издига кандидатурата на Силвия Хубенова, настоящ депутат. ДПС се явява на местния вот с кандидата си Серди Кадир, местна коалиция „Патриотичен фронт” издига кандидатурата на Милко Ми

IT специалистите в България са най-ниско платените в света

http://business.actualno.com/IT-specialistite-v-Bylgarija-sa-naj-nisko-platenite-v-sveta-news_497096.html

Швейцария е страната, която плаща най-добре на служителите в IT сектора, а специалистите в България са най-ниско заплатени в целия свят, съобщава изданието Ictjournal.ch, позовавайки се на скорошно проучване. Според изследването служителите в сектора на информационните технологии в Швейцария получават по 171 465 долара на година, което е най-добрата заплата за сектора в целия свят и 4 пъти повече от това, което получават в Индия на същия пост. В класацията на страните, които предлагат най-добр

Топката за баскетбол също стана смарт (ВИДЕО)

http://sciencelogy.actualno.com/Topkata-za-basketbol-syshto-stana-smart-VIDEO-news_497037.html

Ако обичате бескетбола и просто обожавате високите показатели, то тогава новата баскетболна топка Wilson X Connected Basketball е точно за вас. Американската компания производител на спортни стоки Wilson е решила да зарадва любителите на баскетбола и е представила смарт топката Wilson X Connected Basketball. Притежателят на такава топка ще бъде в час със своите успехи и дори ще може да обира аплодисментите при попадение в коша, пише Naked Science. Същината на "умната" баскетболна топка е в тов

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване