Калпава работа провали дарение за Пловдив

http://pik.bg/калпава-работа-провали-дарение-за-пловдив-news417212.html

Калпава работа провали дарение за Пловдив

Красив часовник, изработен от известния столичен майстор Георги Милчев и закачен на подходящ дизайнерски уличен стълб трябваше от утре да краси площад "Стефан Стамболов" в Пловдив и да напомня на пловдивчани, че времето тече.

Часовникът е дарение от Клуб Оптимист - Пловдив Интернешънъл. При монтажа му, обаче, стълбът падна и по чудо няма засегнати. Часовникът също оцеля, а откриването се отлага за близките дни.

Инцидентът поставя някои въпроси, защото извади на бял свят калпавата работа по поставянето на стълбовете за осветление - оказа се, че са поставени много плитко. Вместо на 60 см дълбочина, падналият стълб, който е метален и съответно доста тежък, е бил сложен на не повече от 35-40 см. 

Д-р Красимир Гълъбов: Необходим е по-сериозен последващ контрол на строителството в столицата

http://pik.bg/д-р-красимир-гълъбов-необходим-е-по-сериозен-последващ-контрол-на-строителството-в-столица-news417208.html

Д-р Красимир Гълъбов: Необходим е по-сериозен последващ контрол на строителството в столицата

Усвояването на европейските пари е факт. Този процес е движещата сила в страната. Когато обиколите София обаче установявате, че има много усвоени средства, но явно това е станало прибързано и некачествено. Това заяви д-р Красимир Гълъбов, кандидат за общински съветник за София от Реформаторския блок.

Европейските пари за съжаление се използваха за финансирането на много проекти, които впоследствие се оказаха доста некачествено направени. “Виждаме, че се усвояват едни европейски средства. Бърза ли се, какво се прави, не е важно, но след това ремонтът, например се оказва некачествен”, заяви доктор Гълъбов. Столична община в момента отделя 90 млн. лв. за ново строителство и още почти толкова се отделят за ремонти и за ремонти на ремонти, добави той. “Когато ръководството на Софийска община иска мандат, когато иска да управлява за трети мандат, ние можем да кажем с чисто сърце, че когато управляващ за първи мандат можеш да поправяш грешки на предишните, когато управляващ втори мандат - трябва да градиш, но когато искаш доверието на хората за трети мандат трябва да покажеш цялостната визия за развитието на този град”, категоричен е доктор Гълъбов.

Днес, 15 октомври е международният ден на белия бастун, в столицата обаче няма достъпна среда за хората със зрителни увреждания, както и за майките с малки деца. Красимир Гълъбов ще инициира пилотен проект през следващия мандат на Общинския съвет. Този проект предвижда да се избере чрез широко обществено обсъждане район на София, например един парк, където иновативно да се реши проблемът с достъпната среда заедно с всички възможности - градски транспорт, паркоместа, метро.

В метрото пък е необходимо да се подобри възможността за майките с детски колички да преминават през стръмните подлези. Според д-р Гълъбов е необходимо да се подобри и състоянието на тротоарите, защото към момента те са почти непроходими от майките с колички. Трябва да се намери и решение за велосипедистите, които да имат достатъчно велоалеи в града и да може спокойно и по-важното безопасно да карат колело в столицата. Не можем да си затворим очите за нещо, което е добре направено, каза д-р Гълъбов, визирайки метрото, но според него е необходимо да се улесни достъпът до тази услуга. 

Пламен Константинов: Победата над Германия е за големия мъж Ники Пенчев!

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5047652


"Изиграхме още един мач като отбор. Изиграхме го най-вече заради големия мъж на игрището - Ники Пенчев. Това ни обедини допълнително, целият отбор игра и заради него. Той намери сили да играе и да изнесе тежестта на мача. Тази победа е основно за него!" Това заяви селекционерът на България Пламен Константинов след феноменалното представяне на

Протест срещу отменена присъда за катастрофа в Пловдив

http://pik.bg/протест-срещу-отменена-присъда-за-катастрофа-в-пловдив-news417205.html

Протест срещу отменена присъда за катастрофа в Пловдив

Ако съм съдия, ще си хвърля оставката и няма да съдя по такъв закон. Така коментира един от участниците в гражданския протест пред Съдебната палата в Пловдив правната възможност човек, причинил тежка катастрофа и наранил невинно момиче, да се отърве с глоба.

Казусът с алинея 78 А от Наказателния кодекс, която дава възможност да се избегне наказателна отговорност срещу глоба, става все по- обсъждана тема в Пловдив.

На разрешения от общината протест тази вечер пред съда дойдоха около 50 души - познати на семейството на Катерина Матеева, пометена на автобусна спирка от гръцкия студент Христос Боскос, и съвсем непознати, които изразяват съпричастност и несъгласие със съдебното решение. Трябва да се инициира поправка в закона, обсъждаха хората, не може така безнаказано да се нарушават правилата и оттам да не следва адекватно наказание.

Информация за феновете за полуфинала България - Франция

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5047649

Полуфиналът на Европейското първенство по волейбол за мъже България – Франция ще се играе в събота (17 октомври) от 20,45 часа в зала „Арена Армеец” в София. По предварителна програма програма срещата бе записана от 17,45 часа с уговорката, че са възможни промени заради телевизионното излъчване. Именно поради тази причина от Европейската
Полуфиналът на Европейското първенство по волейбол за мъже България – Франция ще се играе в събота (17 октомври) от 20,45 часа в зала „Арена Армеец” в София. По предварителна програма програма срещата бе записана от 17,45 часа с уговорката, че са възможни промени заради телевизионното излъчване. Именно поради тази причина от Европейската

Директорът на 125 СОУ Ир. Атанасова: Преходът разби образователната ни система

http://frognews.bg/news_99572/Direktorat-na-125-SOU-Ir-Atanasova-Prehodat-razbi-obrazovatelnata-ni-sistema/

Заради политически заигравания и политически интереси грубо и последователно се разбиваше образователната система – променяха се некомпетентно учебни планове и програми, учебно съдържание. Философията на закона за образованието не решава проблемите му. Друго трябва да е отношението към българския учител. Това казва Ирена Атанасова, директор на 125-то СОУ "Проф. Боян Пенев".

Работодатели и КЕВР не се разбраха за тока, бизнесът готов за нови протести

http://pik.bg/работодатели-и-кевр-не-се-разбраха-за-тока-бизнесът-готов-за-нови-протести-news417202.html

Работодатели и КЕВР не се разбраха за тока, бизнесът готов за нови протести

Работодателските организации не постигнаха съгласие с Комисията за енергийно и водно регулиране за намаляване тока за индустрията, стана ясно след продължилата повече от два часа среща с членовете на регулатора. От бизнеса заплашиха с нови протести, ако не бъдат приети предложенията им. Резерви, чрез които може да бъде намален токът за индустрията, и нов метод за ценообразуването на електричеството са предложили работодателските организации на среща с КЕВР, съобщи БНТ.

“Да се промени подходът, да се оценява разходът за единица енергия и който може да се вмести в този разход на базата на бенч марк той да продава, който не може – ясно е, трябва да напусне пазара”, заяви Камен Колев, зам.-председател на БСК. “Резервите са в намаляване цената на природния газ. Резервите са с включване на износа, в поемане на част от задълженията към обществото”, смята Васил Велев, председател на АИКБ.

“Това, което научаваме, е че цената за такса задължения към обществото – стойността й ще се запази. Тази сума, когато пазарът се либерализира и за населението, също ще бъде добавена към сметките на хората. Аз това разбрах от тази среща – така че 38 лв. на мегават”, обяви Кирил Домусчиев, президент на КРИБ.

Председателят на КЕВР Иван Иванов обеща, че регулаторът ще разгледа предложените от бизнеса възможности за намаляване цената на тока. “Това, което към момента имаме като основание, за да се проведе ново изискване за цената е намалението на цената на природния газ. Други резерви към момента нито от страна на работодателските организации, нито от страна на правителството бяха разкрити”, заяви Иванов. Дали регулаторът ще намери резерви за понижаване цената на тока трябва да стане ясно до 1 ноември.

Ники Пенчев загубил баща си, но разгроми Германия

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5047637

Българският волейбол показа, че е една класа над обществото си. След победата над Германия Теодор Салпаров разплака залата, като обяви, че съотборникът му Ники Пенчев е загубил баща си, но въпреки това играе в решителния мач, който класира нашите в четровката на европа.
Националите постевиха победата над наглите немци точно на Ники Пенчев.
Българският волейбол показа, че е една класа над обществото си. След победата над Германия Теодор Салпаров разплака залата, като обяви, че съотборникът му Ники Пенчев е загубил баща си, но въпреки това играе в решителния мач, който класира нашите в четровката на европа. Националите постевиха победата над наглите немци точно на Ники Пенчев.

Какво ни чака след края на „американския мир“?

http://svetoven.pogled.info/news/68465/Kakvo-ni-chaka-sled-kraya-na-amerikanskiya-mir

/Поглед.инфо/ Краят на американския глобален военен хегемонизъм, установил се след разпадането на СССР и заявил открито претенциите си чрез рупора на неоконсервативната десница през миналото десетилетие, беше очакван от знаещите. Но не тъй бързо и не точно по този начин!

В Турция заловиха "AnotolyTodorov", който предупреди в Туитър за касапницата

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5047627

урската полиция е задържала потребители в Туитър, които в събота са написали в интернет, че в Анкара ще има атентат. Арестуваните са предполагаеми членове на забранената в Турция Кюрдска работническа партия. Имената на профилите са следните: “AnotolyTodorov” и “GoranMetasyan”, съобщава БНТ. Възможно е и ПКК,
урската полиция е задържала потребители в Туитър, които в събота са написали в интернет, че в Анкара ще има атентат. Арестуваните са предполагаеми членове на забранената в Турция Кюрдска работническа партия. Имената на профилите са следните: “AnotolyTodorov” и “GoranMetasyan”, съобщава БНТ. Възможно е и ПКК,

В Турция заловиха "AnotolyTodorov", който предупреди в Туитър за касапницата

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5047634

Турската полиция е задържала потребители в Туитър, които в събота са написали в интернет, че в Анкара ще има атентат. Арестуваните са предполагаеми членове на забранената в Турция Кюрдска работническа партия. Имената на профилите са следните: “AnotolyTodorov” и “GoranMetasyan”, съобщава БНТ. Възможно е и ПКК
Турската полиция е задържала потребители в Туитър, които в събота са написали в интернет, че в Анкара ще има атентат. Арестуваните са предполагаеми членове на забранената в Турция Кюрдска работническа партия. Имената на профилите са следните: “AnotolyTodorov” и “GoranMetasyan”, съобщава БНТ. Възможно е и ПКК

Кремъл изрази съжаление във връзка с отказа на САЩ от диалог за Сирия

http://svetoven.pogled.info/russia/news/68464/Kremal-izrazi-sazhalenie-vav-vrazka-s-otkaza-na-SASHT-ot-dialog-za-Siriya

/Поглед.инфо/ В Кремъл съжаляват за отказа на САЩ от диалога с Русия по въпроса за разрешаване на конфликта в Сирия, съобщи говорителят на президента на Русия Дмитрий Песков.

Всеки трети българин не мие достатъчно често ръцете си

http://pik.bg/всеки-трети-българин-не-мие-достатъчно-често-ръцете-си-news417199.html

Всеки трети българин не мие достатъчно често ръцете си

Над половината българи твърдят, че мият ръцете си 5 и повече пъти на ден. Това сочaт данните от национално представително проучване на GfK и Фортекс Нутрасютикалс по повод Световния ден на минето на ръцете – 15 Октомври.

Изледването е проведено сред представителна за българското население извадка от 1 000 души над 15-годишна възраст от градовете и по-малките населени места в цялата страна. 68% от анкетираните заявяват, че мият ръцете си повече от 5 пъти на ден. Останалите 32% българи мият по-малко от 2 пъти, като има и малцина, които са казали, че изобщо не мият ръцете си.

„Ръцете трябва да се мият с антибактериален сапун или гел около 10 пъти на ден, особено ако често в ежедневието имате директен контакт с пари, клавиатури, телефони и мобилни апарати, обществен транспорт и др. Задължително ръцете се измиват след всяко посещение в тоалетната, след всяка смяна на памперси, преди всяко хранене, след всеки контакт с болнични и лечебни заведения, след пребиваване на място с много хора, често ръкостискане или др.

Световната здравна общност алармира, че синдромът на мръсните ръце, отслабеният имунитет, вирусните епидемии, неправилното хранене, приемът на алкохол и антибиотици са сред основните причини за високата заболеваемост от стомашно-чревни разстройства. Затова не бива да се подценява профилактиката“. Това предупреждава д-р Анжелина Георгиева, която е ръководител на медицинския екип във Фортекс Нутрасютикалс - най-голямата българска компания за производство на хранителни добавки. Всеки втори българин е страдал поне веднъж през годината от стомашно-чревно разстройство (диария, колит, запек, дисбактериоза след антибиотично лечение и др.), като близо половината от боледувалите, са страдали от стомашно-чревно разтройство повече от 2 пъти. Този извод се потвърждава от данните в изследването, според които 27% от анкетираните са страдали поне веднъж, а 22% - повече от 2 пъти от стомашно-чревно разстройство през изминалата година. 6% от анкетираните са с хронично стомашно-чревно заболяване.

ОДКС е обезпокоена от увеличаването на военната мощ на НАТО до Русия

http://svetoven.pogled.info/news/68463/ODKS-e-obezpokoena-ot-uvelichavaneto-na-voennata-mosht-na-NATO-do-Rusiya

/Поглед.инфо/ Страните-членки на Организацията на Договора за колективна сигурност заявиха, че сериозно безпокойство предизвикват действията на НАТО в непосредствена близост до границите на РФ и Беларус, както и разполагането на войски на страните от Пакта в балтийските страни и Източна Европа. Безпокойство предизвиква и увеличеният брой мащабни военни учения на НАТО.

Днес да почерпят

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5046089

Анахид Тачева, една от легендите тв говорителки на БНТ.
Белчо Горанов, генерален секретар на БОК, 53 г.
Д-р Иван Чомаков, бивш кмет на Пловдив, 62 г.
Иво Ангелов, световен и европейски шампион по класическа борба, 31 г
Кирил Добрев, депутат от ГЕРБ в 43 НС, 55 г.
Мариус Куркински, актьор и режисьор, 46 г.
Анахид Тачева, една от легендите тв говорителки на БНТ. Белчо Горанов, генерален секретар на БОК, 53 г. Д-р Иван Чомаков, бивш кмет на Пловдив, 62 г. Иво Ангелов, световен и европейски шампион по класическа борба, 31 г Кирил Добрев, депутат от ГЕРБ в 43 НС, 55 г. Мариус Куркински, актьор и режисьор, 46 г.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване