Сайтът на ЦИК се срина

http://www.mediapool.bg/saitat-na-tsik-se-srina-news240930.html

Сайтът на ЦИК се срина в изборния ден, като това доведе до затруднения за гражданите, които няма как да проверят онлайн в кои секции ще гласуват. От изборната администрация пък обявиха, че са затруднени да обявяват междинните данни за избирателната активност. Директорът на държавната фирма "Информационно обслужване" Михаил Константинов коментира, че има масирана хакерска атака от "противници на електронното гласуване и ентусиазирани хакери" срещу сайта на ЦИК. "Информирани са службите за злонамерената атака", каза още Константинов, допълвайки, че сайтът търпи временни сривове, но очаква скоро да бъде стабилно включен. Малко по-рано обаче от самата комисия обясниха проблемите на сайта със засиления трафик към него. "В момента се прави необходимото сайтът да заработи, а страницата на фирмата вече е възстановена", заяви Константинов пред Дарик радио. "Това е масирана атака от България и чужбина, но тя е овладяна", каза Константинов. По думите му случаят няма отношение към изборния резултат, защото при обработката на резултатите от страна на "Информационно обслужване" не се използва интернет. "Дори интернет да изчезне, дори ако мине комета и отнесе целия интернет, ние пак ще обработим резултатите", каза той.  

Сайтовете на ЦИК, ГРАО и МВР се сринаха

http://www.mediapool.bg/saitovete-na-tsik-grao-i-mvr-se-srinaha-news240930.html

Сайтовете на ЦИК, ГРАО и МВР се сринаха в изборния ден, като това доведе до затруднения за гражданите, които няма как да проверят онлайн в кои секции ще гласуват. От изборната администрация пък обявиха, че са затруднени да обявяват междинните данни за избирателната активност. Директорът на държавната фирма "Информационно обслужване" Михаил Константинов каза, че има масирана хакерска атака от "противници на електронното гласуване и ентусиазирани хакери" срещу сайта на Централната избирателна комисия (ЦИК). Малко по-рано обаче от самата комисия обясниха проблемите на сайта със засиления трафик към него. "В момента се прави необходимото сайтът да заработи, а страницата на фирмата вече е възстановена", заяви Константинов пред Дарик радио. "Това е масирана атака от България и чужбина, но тя е овладяна", каза Константинов. По думите му случаят няма отношение към изборния резултат, защото при обработката на резултатите от страна на "Информационно обслужване" не се използва интернет. " Дори интернет да изчезне, дори ако мине комета и отнесе целия интернет, ние пак ще обработим резултатите", каза той. "Информирани са службите за злонамерената атака. Това са противници на електронното гласуване и ентусиазирани хакери", заяви още Константинов. Той допълни, че сайтът на ЦИК търпи временни сривове, но очаква скоро да бъде стабилно включен.

Сайтът на ЦИК блокира

http://www.mediapool.bg/saitat-na-tsik-blokira-news240930.html

Поради проблем с претоварване на сайта на ЦИК данните за избирателната активност значително се забявят, заяви говорителят на комисият Цветозар Томов. "Проблемът е в претоварването на сайта на ЦИК", каза Томов. Проблемите на сайта са затруднили и събирането на информация за избирателната активност в страната. "Беше предвидено да се събира чрез имейли. В ход е организирано допитване до общинските избирателни комисии, но не сме в състояние да обобщим резултатите“, каза той.

Сайтът на ЦИК блокира и няма междинни резултати за активността

http://www.mediapool.bg/saitat-na-tsik-blokira-i-nyama-mezhdinni-rezultati-za-aktivnostta-news240930.html

Поради проблем с претоварване на сайта на ЦИК все още няма данни за избирателната активност, заяви говорителят на комисият Цветозар Томов. "Проблемът е в претоварването на сайта на ЦИК", каза Томов. Проблемите на сайта са затруднили и събирането на информация за избирателната активност в страната. "Беше предвидено да се събира чрез имейли. В ход е организирано допитване до общинските избирателни комисии, но не сме в състояние да обобщим резултатите“, каза той.

Свалиха скришом транспарант на издирван кандидат-кмет в Русе

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5071177

Предизборният транспарант на обявения за национално издирване кандидаткмет на Русе - Венцислав Ангелов /Чикагото/, който се вееше досами централния вход на съдебната палата, изчезна тихомълком. За него напомня само останало парче сезал на близкото дърво, установи проверка на "Труд".
Главна прокуратура /ГП/ настоя още в петък да се премахнат и
Предизборният транспарант на обявения за национално издирване кандидаткмет на Русе - Венцислав Ангелов /Чикагото/, който се вееше досами централния вход на съдебната палата, изчезна тихомълком. За него напомня само останало парче сезал на близкото дърво, установи проверка на "Труд". Главна прокуратура /ГП/ настоя още в петък да се премахнат и

Задържаха мъж в Банско, снимал бюлетината с телефон

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5071174

Мъж в Банско бе задържан, след като снимал бюлетината си в тъмната стаичка с мобилен телефон. Докато гласоподавателят бил зад завесата, един от членовете на секционната комисия чул изщракване на мобилен телефон. Веднага се обадил на полицията, а мъжът бил помолен да изчака. Веднага са пристигнали полицаи, които отвели избирателя за обяснение.
Мъж в Банско бе задържан, след като снимал бюлетината си в тъмната стаичка с мобилен телефон. Докато гласоподавателят бил зад завесата, един от членовете на секционната комисия чул изщракване на мобилен телефон. Веднага се обадил на полицията, а мъжът бил помолен да изчака. Веднага са пристигнали полицаи, които отвели избирателя за обяснение.

Миков: Гласувах за промяна в София, очаквам да има проблеми при протичането на изборите

http://offnews.bg/news/n_1/n_579109.html

Гласувах за промяна в София, очаквам да има проблеми при протичането на изборния процес. Това каза лидерът на БСП Михаил Миков, който упражни правото си на глас в изборна секция 6 в столицата, в 41 СОУ "Патриарх Евтимий", съобщава Агенция "Фокус". "Гласувах за промяната - за една София, обърната към хората, а не само към обществените поръчки и усвояването на парите", допълни Миков. Той заяви, че очаква да има затруднения пред нормалното протичане на изборния процес, заради времето, което отнема самото гласуване и мнoгото бюлетини. "Още през март и след това през юли категорично предупредих за проблемите, които ще се създадат на тези избори, заради съчетаването им с референдума. Видя се, че хората не знаят за референдума", заяви Миков. Дори тези, които го подкрепят предпочетоха да го употребят за своята кампания за местните избори, а не да разясняват позиции в информационната кампания за него. Сега очаквам, че ще има проблеми при гласуването, преброяването и отчитането на резултатите.Всичко това беше направено нарочно, защото човек трябва да е доста далеч от действителността, за да не си представя за какво става въпрос. Законодателството и за референдума, и за местните избори показват всички тези затруднения. Трябваше просто да проверят колко време трябва на едни човек, за да се оправи в тази сложна бумащина", коментира Миков. Имам усещането, че това беше направено умишлено и някои хора, които нямат особено мотивация да не отидат да гласуват, а това да увеличи ролята на купените гласове", каза още той.

Кадиев констатира засилена изборна активност

http://www.cross.bg/kadiev-koalitziya-glasyval-1485564.html

/КРОСС/За промяна в София и за това столицата ни и България да станат по-хубаво място за живеене е гласувал кандидатът на коалиция „Сердика" за кмет на столичния град Георги Кадиев. След като упражни правото си на глас, той разказа пред журналисти, че е гласувал и за референдума. Кадиев разкри, че самият той е усетил висока избирателна активност, както и че от комисията в изборната секция също са споделили, че днес гласуването е много силно в сравнение с предишни избори. Самият Кадиев призна, че не се е затруднил от четирите бюлетини, но предположи, че гласуването би било по-трудно за хора, които не са от тази професия, или пък гласуват за първи път. „Призовавам хората да гласуват и за референдума", заключи кандидатът за кмет на коалиция „Сердика".    

Лютви Местан: Призивът ми е да се гласува по съвест

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5071164

Призивът ми е да се гласува по съвест. Това каза лидерът на ДПС Лютви Местан, който упражни правото си на глас в избирателна секция № 27 в столицата - ПГФК "Княгиня Евдокия", предаде "Фокус".
Наясно сме с ограниченията на изборния кодекс, затова ще се огранича само с това да кажа, че изборите са празник, тържество на демокрацията.
Призивът ми е да се гласува по съвест. Това каза лидерът на ДПС Лютви Местан, който упражни правото си на глас в избирателна секция № 27 в столицата - ПГФК "Княгиня Евдокия", предаде "Фокус". Наясно сме с ограниченията на изборния кодекс, затова ще се огранича само с това да кажа, че изборите са празник, тържество на демокрацията.

ЦИК ще разгледа казуса със скъсаната от Сидеров бюлетина за референдума

http://www.mediapool.bg/tsik-shte-razgleda-kazusa-sas-skasanata-ot-siderov-byuletina-za-referenduma-news240929.html

Съветът за електронни медии е сигнализирал Централната избирателна комисия заради скъсаната демонстративно от лидера на "Атака" Волен Сидеров бюлетина за националния референдум на електронно гласуване. Това съобщи говорителят на Централната избирателна комисия Камелия Нейкова пред журналисти в неделя. По-рано през деня стана ясно, че Сидеров е скъсал бюлетината си за референдума при гласуването си в Първа чиста математическа гимназия. Той стори това пред членовете на изборната комисия в училището с думите: "Росен Плевнелиев да си ги навре отзад", обиждайки президента, който е инициатор на допитването, съобщи news.bg. Нейкова съобщи още, че вече е постъпил материалът за премиера Бойко Борисов, във връзка с неговото изказване, с което е разкрил вота си във Фейсбук. "Не знам дали в момента е започнало заседанието. Ако не е започнало, то предстои да започне в следващите минути. Колегите ще разгледат и двата сигнала и ще излязат с решение дали има нарушение", посочи Камелия Нейкова, цитирана от "Фокус". Тя уточни, че комисията ще излезе с решение в рамките на днешния ден.

Кандидатът за кмет на община Перник от БСП Ерик Рангелов гласува заедно с родителите си: Гласувах за Перник, за умело, професионално и прозрачно управление

http://www.zapernik.com/politika/kandidatut-za-kmet-na-obshtina-pernik-ot-bsp-erik-rangelov_40360/

Дадох гласа си за бъдещето на Перник, за община, която да бъде управлявана умело, професионално и прозрачно. Общината ни се нуждае от това и се надявам да го получи. Това заяви кандидатът за кмет на община Перник от БСП Ерик Рангелов след като упражни правото си на вот.

В изборното помещение, в...

Продължава

Сидеров скъса бюлетината за референдума и обиди Плевнелиев

http://www.mediapool.bg/siderov-skasa-byuletinata-za-referenduma-i-obidi-plevneliev-news240929.html

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров упражни правото си на вот в Първа частна математическа гимназия. Сидеров дойде рано сутринта преди предварително обявения от партията му час, в който той трябваше да гласува. По план Сидеров трябваше да пусне своята бюлетина в 9:15 ч., но вместо това гласува в 8:40 ч. Най-демонстративно пред членовете на изборната комисия в училището, той скъса бюлетината за референдума със заклинанието: „Росен Плевнелиев да си ги навре отзад", съобщи news.bg. Това е пореденият скандал, който създава Сидеров от началото на изборната кампания след нахлуването му в павилион за цигари и атаката му срещу студенти от НАТФИЗ.

ЕС събира довечера балканските лидери заради бежанците

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5071151

Лидерите на 10 държави, сред които и България, са поканени днес привечер на минисреща на върха в Брюксел от председателя на Еврокомисията Жан-Клод Юнкер, за да обсъдят кризата с имигрантите.
Целта е да се договорят
Лидерите на 10 държави, сред които и България, са поканени днес привечер на минисреща на върха в Брюксел от председателя на Еврокомисията Жан-Клод Юнкер, за да обсъдят кризата с имигрантите. Целта е да се договорят "съвместни решения за действие, които незабавно да бъдат приложени", и поемане на ангажимент бежанци да не бъдат изпращани от една към

Лютви Местан: Призивът ми е да се гласува по съвест (Видео)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5071136

Призивът ми е да се гласува по съвест. Това каза лидерът на ДПС Лютви Местан, който упражни правото си на глас в избирателна секция № 27 в столицата - ПГФК "Княгиня Евдокия", предаде "Фокус". Наясно сме с ограниченията на изборния кодекс, затова ще се огранича само с това да кажа, че изборите са празник, тържество на демокрацията.

Иван Портних: Гласувах за бъдещето на Варна!

http://www.moreto.net/novini.php?n=304738

„Гласувах за бъдещето на Варна, за да направим града ни още по-добро място за живеене. Гласувах да продължим започнатото! Гласувах за морската столица на България!” Това заяви Иван Портних, кандидат за кмет на Варна от ПП ГЕРБ, след като упражни своето право на глас в ОУ „Васил Априлов”.

В секциите вече ще дават на хората всички бюлетини накуп

http://pik.bg/в-секциите-вече-ще-дават-на-хората-всички-бюлетини-накуп-news423603.html

В секциите вече ще дават на хората всички бюлетини накуп

Избирателите вече ще получават в изборните секции всички бюлетини накуп, обяви пред камерите на Нова телевизия говорителят на ЦИК Цветозар Томов.

Новината е изненадваща, тъй като по-рано ЦИК разпространи инструкция. В нея се посочваше, че избирателите, които ще гласуват за референдума, трябва да си поискат бюлетина, защото членовете на комисията нямат задължение да я предоставят още с влизане в секцията.

Томов поясни обаче,че вече няма да се третира като нарушение даването на един път на бюлетини и за кмет, и за местен вот и за Референдум.

"Броят на бюлетините ще намалее, само ако хората категорично кажат,че няма да гласуват за Референдума или за кмет и не се нуждаят от въпросната бюлетина", допълни Томов.

Дали обаче коренния обрат в технологията на гласуването не е завоалиран опит да се даде рамо на непопулярния референдум, иницииран от президента, след като актуално проучване на "Галъп" показа, че всеки трети гласоподавател не знае за провеждането му? Явно дали тази промяна с подаването на бюлетините тепърва е свързана единствено с намерение да се пести време при гласуването тепърва ще се анализира и оценява от експертите.

Иван Портних: Гласувах за промяната на Варна

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5071138

„Гласувах за промяната на Варна, за да направим града ни още по-добро място за живеене. Гласувах да продължим започнатото! Гласувах за морската столица на България!” Това заяви Иван Портних, кандидат за кмет на Варна от ПП ГЕРБ, след като упражни своето право на глас в ОУ „Васил Априлов”. Той бе със съпругата си Вилислава,
„Гласувах за промяната на Варна, за да направим града ни още по-добро място за живеене. Гласувах да продължим започнатото! Гласувах за морската столица на България!” Това заяви Иван Портних, кандидат за кмет на Варна от ПП ГЕРБ, след като упражни своето право на глас в ОУ „Васил Априлов”. Той бе със съпругата си Вилислава,

Димитър Николов половин час на опашка пред урните, след това - на разходка край морето (снимки)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5071146


Близо половин час прекара пред избирателната си секция кметът на Бургас през последните 8 г. и кандидат за нов мандат Димитър Николов.
Той пропусна пред себе си няколко възрастни избиратели.  Докато чакаше, разговаряше с хората около себе си. Николов пристигна в Гимназията по автотранспорт заедно със съпругата си Гергана.
Близо половин час прекара пред избирателната си секция кметът на Бургас през последните 8 г. и кандидат за нов мандат Димитър Николов. Той пропусна пред себе си няколко възрастни избиратели.  Докато чакаше, разговаряше с хората около себе си. Николов пристигна в Гимназията по автотранспорт заедно със съпругата си Гергана.

Иван Портних: Гласувах за промяната на Варна

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5071130

„Гласувах за промяната на Варна, за да направим града ни още по-добро място за живеене. Гласувах да продължим започнатото! Гласувах за морската столица на България!” Това заяви Иван Портних, кандидат за кмет на Варна от ПП ГЕРБ, след като упражни своето право на глас в ОУ „Васил Априлов”. Той бе със съпругата си Вилислава,
„Гласувах за промяната на Варна, за да направим града ни още по-добро място за живеене. Гласувах да продължим започнатото! Гласувах за морската столица на България!” Това заяви Иван Портних, кандидат за кмет на Варна от ПП ГЕРБ, след като упражни своето право на глас в ОУ „Васил Априлов”. Той бе със съпругата си Вилислава,

Спането без дрехи нощем забавя стареенето

http://www.cross.bg/drehi-goli-tyaloto-1485563.html

/КРОСС/Британски учени от университета на Уоруик препоръчват на хората нощно време да спят голи или с минимално количество дрехи. Това е полезно от гледна точка на терморегулацията. Липсата на дрехи я прави по-ефективна, което от своя страна подобрява съня. Когато човек заспи, температурата на тялото му пада, но дрехата може да попречи. Резултатът може да е безсъние. Освен това прекалено високата температура не дава възможност на организма да отделя хормона на растежа, важен за възстановяването на клетките. Вместо това се отделя повече кортизол (хормон на стреса), има прилив на инсулин. В такова положение организмът предпочита да се запасява с мазнини, а не да ги изгаря. Освен това някои специалисти са на мнение, че спането без дрехи нощем забавя процеса на стареенето. Причината отново е в хормона на растежа. С негова помощ се извършва "ремонт" на клетките, организмът по-успешно се преборва с някои кожни проблеми като петна и дори бръчки. Анкета на свой ред е показала, че 57 на сто от двойките, които спят голи, са доволни от връзката си. Със същото могат да се похвалят 47 на сто от тези, които спасят с дрехи. Тайната се крие в контакта с кожата на партньора. Той провокира отделянето на хормона на любовта окситоцин. Друг плюс е, че спането без дрехи позволява на тялото да "диша" и така вероятността от гъбични инфекции е много малка

Ердоган: Турция няма да допусне кюрдска автономия в северна Сирия

http://www.moreto.net/novini.php?n=304718

Турският президент Реджеп Ердоган обвини кюрдските групировки, че искат да завземат северна Сирия и посочи, че Анкара няма да позволи това да се случи, съобщиха британски медии. Той разкритикува включването на сирийския град Тел Абижад в обявената по-рано кюрдска автономия в северна Сирия.

35 % са вече гласувалите в Община Сърница, едва 10 % в Пазарджик

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5071095

Най-новата община в пазарджишка област – Сърница, отбелязва днес  най-висока избирателна активност. Към 12ч. З5% от жителите на общината вече са дали своя глас, съобщиха от местната избирателна комисия. Най-ниска активност е регистрирана към този час в Община Пазарджик, където само 10% от избирателите са упражнили правото си на вот.
Най-новата община в пазарджишка област – Сърница, отбелязва днес  най-висока избирателна активност. Към 12ч. З5% от жителите на общината вече са дали своя глас, съобщиха от местната избирателна комисия. Най-ниска активност е регистрирана към този час в Община Пазарджик, където само 10% от избирателите са упражнили правото си на вот.

15,54 % активност в Смолянска област към 10 часа

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5071117

15,54 % е избирателната активност в Смолянска област за местните избори. За националния референдум активността е 10,91 %.
В най-голямата община в областта- Смолян активността е съответно 11,7 за избор на кмет и 10,91 % за референдум. най-висока е избирателната активност в община борино- 25,85 % за кмет и съветници е едва 9,
15,54 % е избирателната активност в Смолянска област за местните избори. За националния референдум активността е 10,91 %. В най-голямата община в областта- Смолян активността е съответно 11,7 за избор на кмет и 10,91 % за референдум. най-висока е избирателната активност в община борино- 25,85 % за кмет и съветници е едва 9,

Ниска активност в страната сутринта

http://frognews.bg/news_100650/Niska-aktivnost-v-stranata-sutrinta/

Към 10 часа 7,33% от гражданите в Бургас са гласували на местния вот, а за националния референдум - 6,41% от избирателите.

Безредици между предизборни щабове избухнаха снощи в доспатско село

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/10/25/2635906_bezredici_mejdu_predizborni_shtabove_izbuhnaha_snoshti/?ref=rss


Безредици между кандидати за изборите избухнаха снощи в доспатското село Змеица, съобщава "Нова телевизия". В продължение на часове опоненти и техни привърженици са си разменяли обвинения за купен вот, депутат, кандидати за кмет и общински съвет в Доспат и дори служители на местната избирателната комисия са били блокирани между двете гневни тълпи.

Напрежението започнало около 21 ч. в деня на размисъл, когато единият кандидат за Змеица получил сигнал, че конкурентът му купува гласове...

Радан Кънев: Изборите никога не са предопределени

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5071107

„Не разчитам избирателната активност да е твърде висока, защото на много места изборите се смятат за предопределени. Това разбира се не е вярно. Изборите никога не са предопределени, но ако ние не гласуваме стават“. Това заяви съпредседателят на Реформаторския блок Радан Кънев, предаде БГНЕС.
„Гласувах за коренна промяна”,
„Не разчитам избирателната активност да е твърде висока, защото на много места изборите се смятат за предопределени. Това разбира се не е вярно. Изборите никога не са предопределени, но ако ние не гласуваме стават“. Това заяви съпредседателят на Реформаторския блок Радан Кънев, предаде БГНЕС. „Гласувах за коренна промяна”,

Сайтът на ЦИК се срина, няма официални данни за избирателната активност

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5071110

Поради проблем с претоварване на сайта на ЦИК все още няма данни за избирателната активност. Това каза Цветозар Томов, говорител на ЦИК по време на брифинг, предаде Фокус.
„Проблемът е в претоварването на сайта на ЦИК". Той коментира, че по отношение на данните за избирателната активността, проблемите на сайта са затруднили събирането на тази
Поради проблем с претоварване на сайта на ЦИК все още няма данни за избирателната активност. Това каза Цветозар Томов, говорител на ЦИК по време на брифинг, предаде Фокус. „Проблемът е в претоварването на сайта на ЦИК". Той коментира, че по отношение на данните за избирателната активността, проблемите на сайта са затруднили събирането на тази

Радан Кънев: Изборите никога не са предопределени (Видео)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5071076

„Не разчитам избирателната активност да е твърде висока, защото на много места изборите се смятат за предопределени. Това разбира се не е вярно. Изборите никога не са предопределени, но ако ние не гласуваме стават“. Това заяви съпредседателят на Реформаторския блок Радан Кънев, предаде БГНЕС. „Гласувах за коренна промяна”,

Варненци се оплакват, че не им предлагат бюлетини за референдума

http://www.moreto.net/novini.php?n=304741

Някои от членовете на Секционни избирателни комисии (СИК) във Варна не предлагат на гласоподавателите бюлетини за референдума. Това показа репортерска проверка на Moreto.net. От началото на изборния ден подобни случаи е имало в Професионалната гимназията по туризъм "Проф.

ЦИК: Давайте бюлетини и за референдума с другите за местния вот

http://www.bnews.bg/article-142939

Членове първо питали хората дали искат, за да не се хабят да ги търсят в списъците.

8% избирателна активност за страната към 9,30 часа

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5071057

Малко над 8 % е средната избирателна активност за страната към 9,30 часа по данни на социолози. Към този час активността за вота за референдум е 6,2%.
Още подробности - на фейсбук страницата на
Малко над 8 % е средната избирателна активност за страната към 9,30 часа по данни на социолози. Към този час активността за вота за референдум е 6,2%. Още подробности - на фейсбук страницата на "24

Бареков: Пращат ни 100 000 имигранти, България е пред невиждана хуманитарна катастрофа

http://www.cross.bg/bulgariya-barekov-goreshta-1485562.html

/КРОСС/До 6 месец в България ще има невиждана бежанска криза, след което очаквам предсрочни парламентарни избори. Българското правителство ще се наложи да понесе отговорността за нея. Това, което ще чуе Борисов днес в Брюксел от Жан Клод Юнкер е, че България ултимативно ще бъде превърната в „гореща точка" и след няколко седмици ще започнем да приемаме мигранти не само от Италия и Гърция, но и контролирано от Турция и Ердоган. За това предупреди евродепутатът и лидер на ББЦ Николай Бареков след проведени разговори с Брюксел. „На българския премиер „ще му набият канчето" и васалната ни политика спрямо Турция ще бъде ознаменувана с официално превръщане на България в „гореща точка". Ако някоя от държавите България, Унгария или Хърватска откаже, ще бъде задействано правилото за мажоритарно гласуване в Европейския съвет. Тогава по-богатите европейски държави ултимативно ще принудят българското правителство да признае България за „гореща точка"", посочи Бареков. „Очаквам близо 100 000 имигранти, които ще бъдат настанени в бежански лагери в България през следващите 9 месеца. Очертава се невиждана хуманитарна катастрофа. Реален е рискът да плъзнат вирусни инфекции и непознати болести от Афганистан, Пакистан и Централна Африка със затопляне на времето през пролетта", предупреди евродепуатът

Иван Тотев: Гласувах развитието на Пловдив да продължи

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5071091

Кандидатът за кмет на Пловдив инж. Иван Тотев гласува тази сутрин, придружен от съпругата си Деница.
„Гласувах за това развитието на Пловдив да продължи. Гласувах за видимите резултати за Пловдив – Европейската столица на културата през 2019 година. Гласувах за това нашият прекрасен град да е добро и предпочитано място за живот, за бизнес,
Кандидатът за кмет на Пловдив инж. Иван Тотев гласува тази сутрин, придружен от съпругата си Деница. „Гласувах за това развитието на Пловдив да продължи. Гласувах за видимите резултати за Пловдив – Европейската столица на културата през 2019 година. Гласувах за това нашият прекрасен град да е добро и предпочитано място за живот, за бизнес,

Сайтът на ЦИК се срина, бавят се данните за избирателната активност

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5071090

Сайтът на Централната избирателна комисия - www.cik.bg се срина в изборния ден. Интернет страницата на ЦИК не работи от сутринта днес. При опитите да се влезе в нея се зарежда стара версия, според която до изборите остава един ден. Сайтът е единствената възможност да се наблюдава работата на ЦИК и да се следят онлайн заседанията на комисията.
Сайтът на Централната избирателна комисия - www.cik.bg се срина в изборния ден. Интернет страницата на ЦИК не работи от сутринта днес. При опитите да се влезе в нея се зарежда стара версия, според която до изборите остава един ден. Сайтът е единствената възможност да се наблюдава работата на ЦИК и да се следят онлайн заседанията на комисията.

8,6% избирателна активност за местния вот към 10.00 часа

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5071089

По данни на "Алфа Рисърч" към 10.00 часа за кметове и общински съветници са дали гласа си 8,6% процента от българите, съобщи Нова тв.
За референдума, чийто въпрос е „Дали да се въведе в България дистанционно гласуване по електронен път?” - активността е 6,3%. За да е задължителен той, е необходимо активността да е по-висока от тази на последните
По данни на "Алфа Рисърч" към 10.00 часа за кметове и общински съветници са дали гласа си 8,6% процента от българите, съобщи Нова тв. За референдума, чийто въпрос е „Дали да се въведе в България дистанционно гласуване по електронен път?” - активността е 6,3%. За да е задължителен той, е необходимо активността да е по-висока от тази на последните

Лукарски: Гласувах за почтено и компетентно управление на столицата

http://politics.actualno.com/Lukarski-Glasuvah-za-pochteno-i-kompetentno-upravlenie-na-stolicata-news_503522.html

"Гласувах за това, София да бъде красив, чист и сигурен град, не само в центъра, но и в кварталите. Гласувах за почтено и компетентно управление на столицата". Това заяви Божидар Лукарски, след като даде своя глас в 119 СОУ в София. "Пожелавам успех на всички кандидати в страната, които са в надпреварата, за да променят своите общини към добро, а не за да упражняват власт, заради самата власт! Дано България да избере най-достойните си кметове и общински съветници! Призовавам хората да гласуват

В Аржентина избират нов президент и парламент

http://america.actualno.com/V-Arjentina-izbirat-nov-prezident-i-parlament-news_503524.html

Гласуването на президентските и парламентарни избори започна в Аржентина. Избирателните секции отвориха в 08:00 местно време, а гласуването ще продължи до 18:00 часа. Първите официални резултати ще бъдат обявени след 23 :00 часа местно време, а окончателните резултати могат да бъдат известни едва след една седмица, пише БГНЕС. Гражданите на Аржентина ще избират президент за следващите четири години между шестимата кандидати. Основната борба в изборите ще се разгърне между тримата кандидати Дан

Жалби за нарушения на изборния процес - всички се оплакват

http://izbori2015.actualno.com/Jalbi-za-narushenija-na-izbornija-proces---vsichki-se-oplakvat-news_503525.html

Измина повече от половината изборен ден, а сигналите за нарушения на изборния процес продължават да се трупат. Досега в ЦИК са получени 82 жалби, но от комисията уверяват, че сериозен сигнал няма. Въпреки това оплаквания има от всякакви цветове. А отделно сайтовете на ЦИК, на МВР, СДВР и ГРАО се зареждат много трудно. Затова и няма обобщена информация за избирателната активност. Има ясни данни за София - 18,5% за местните избори и 13,4% за референдума. Междувременно от ЦИК посочиха, че по казу

В избирателните списъци в Пазарджишко масово се дописват хора

http://pazardjik.actualno.com/-V-izbiratelnite-spisyci-v-Pazardjishko-masovo-se-dopisvat-hora-news_503527.html

В селата край Пазарджик - Мирянци, Росен и Овчеполци, масово се дописват хора в избирателните списъци. Само до този момент в село Овчеполци са дописани 150 души, в Мирянци – 70, а в Росен дописаните са 50, съобщава БНР. Сигналите се проверяват, но дописаните, които не са местни жители, притежават удостоверения за гласуване, издадено от Общината. От предизборните щабове алармират, че става дума за изборен туризъм. В Пазарджик изборният ден към момента минава при слаба избирателна активно

В Гърмен и в Хасково - ромите масово гласуват

http://blagoevgrad.actualno.com/V-Gyrmen-i-v-Haskovo---romite-masovo-glasuvat-news_503528.html

Масово струпване на роми от квартал "Кремиковци" имаше в Гърмен. Ромите дори настояваха да влизат по трима души, защото били неграмотни и щели да си помагат взаимно как да гласуват. Заради "ромската активност" много граждани се отказаха да гласуват, информира bTV. Най-активната част от гражданското общество в Хасково се оказаха жителите на ромския квартал „Република”, предаде и БГНЕС. Секциите в ОУ "Георги Раковски" на квартала се оказаха обсадени от ранни зори. Опашки се извиваха

Калоян Паргов: Гласувам да започнем борба срещу бедността

http://sofia.actualno.com/Kalojan-Pargov-Glasuvam-da-zapochnem-borba-sreshtu-bednostta-news_503530.html

Днес гласувам затова, да започнем борба срещу бедността. Не трябва да има бедни и богати квартали. Изобщо не трябва да има бедни квартали. Бедността е нещото, с което трябва да се преборим на първо място. Това каза водачът на листата за общински съветници на БСП Лява България Калоян Паргов, след като гласува в 61 ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в кв. Връбница. „Гласувам затова да намерим балансът между центъра и крайните квартали, затова да имаме справедливо разпределение на сред

Калоян Паргов: Днес гласувам затова, че трябва да започнем борба срещу бедността

http://pik.bg/калоян-паргов-днес-гласувам-затова-че-трябва-да-започнем-борба-срещу-бедността-news423597.html

Калоян Паргов: Днес гласувам затова, че трябва да започнем борба срещу бедността

Днес гласувам затова, че трябва да започнем борба срещу бедността. Това каза кандидатът за общински съветник на БСП Лява България Калоян Паргов, след като изрази правото си на глас, предаде „Фокус”.

„Тя е приоритет на всички политици и в нашата предизборна кампания е основна точка. Гласувам затова да упражним балансът между центъра и крайните квартали, затова да имаме справедливо разпределение на средствата в бюджета, на данъците и таксите на софиянци, затова София да има по-добро бъдеще, различно от това което ни предоставя досега тази синя върхушка”, заяви Калоян Паргов.

„Очаквам с вота си днес гражданите да разбият монопола на Столична община и на фирмите, за да може всички да почувстват, че се мисли за тях, че има резултати в населените места, в малките квартали, където общината все още не е стъпила 25 години”, уточни той.

На въпрос защо е важно българите на гласуват Паргов отговори , че „Гласът се търкаля в техните крака. Трябва да се наведат, да пуснат бюлетината, за да може през следващите 4 години да имат отговорност, че са избрали този, от когото ще имат очаквания да си свършат работата и разбира се да критикуват тези, които са избрали, че не са си свършили работата”.

„Не участието в гласуването означава, че те се отказват от своя избор и от това да изразят правото си на глас. Призивът ми към всички софиянци е да гласуват, за да могат след това 4 години да критикуват, а не само да се оплакват. С негласуването си те дават правото на едно малцинство да ги управлява, да разпределя парите от данъците и таксите и с техните пари да се разпореждат по начина, по които те си мислят, а не по начина, по който гражданите желаят.

Иван Тотев: Гласувах развитието на Пловдив да продължи

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5071082

Кандидатът за кмет на Пловдив инж. Иван Тотев гласува тази сутрин, придружен от съпругата си Деница.
„Гласувах за това развитието на Пловдив да продължи. Гласувах за видимите резултати за Пловдив – Европейската столица на културата през 2019 година. Гласувах за това нашият прекрасен град да е добро и предпочитано място за живот, за бизнес,
Кандидатът за кмет на Пловдив инж. Иван Тотев гласува тази сутрин, придружен от съпругата си Деница. „Гласувах за това развитието на Пловдив да продължи. Гласувах за видимите резултати за Пловдив – Европейската столица на културата през 2019 година. Гласувах за това нашият прекрасен град да е добро и предпочитано място за живот, за бизнес,

ГЕРБ сигнализира за системно транспортиране на гласоподаватели до секциите в с. Медовец

http://pik.bg/герб-сигнализира-за-системно-транспортиране-на-гласоподаватели-до-секциите-в-с-медовец-news423594.html

ГЕРБ сигнализира за системно транспортиране на гласоподаватели до секциите в с. Медовец

В сигнал до Общинската избирателна комисия ГЕРБ-Дългопол алармира за системно транспортиране на избиратели до секционните комисии в с. Медовец в общината.

Зелен автомобил Опел Астра е бил забелязан да извозва хора до СИК №20 и №21 в интервал от около 20 минути. В сигнала, който е писмено подаден до ОИК – Дългопол, се настоява компетентните органи да извършат незабавна проверка по случая.

ЦИК: Трябва да се дават всички бюлетини – и за референдума

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5071080

Когато влезнем в Секционната избирателна комисия, трябва да получим пълния набор от бюлетини, без да ни питат изрично дали ще гласуваме за референдум. Това обясни пред Нова телевизия говорителят на ЦИК Цветозар Томов.
Тази сутрин получихме многобройни сигнали, че членовете на избирателните комисии питат гражданите изрично дали ще гласуват на
Когато влезнем в Секционната избирателна комисия, трябва да получим пълния набор от бюлетини, без да ни питат изрично дали ще гласуваме за референдум. Това обясни пред Нова телевизия говорителят на ЦИК Цветозар Томов. Тази сутрин получихме многобройни сигнали, че членовете на избирателните комисии питат гражданите изрично дали ще гласуват на

Гласуваме за референдум, само ако поискаме бюлетина

http://www.vesti.bg/izbori2015/izboren-den/glasuvame-za-referendum-samo-ako-poiskame-biuletina-6044352

ЦИК разпореди избирателните комисии да дават бюлетините за референдума зедно с останалите

Местни избори и в Украйна, участват 132 партии

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5071077

Украинците гласуват днес на местни избори за кметове и общински съвети, които се смятат за тест за политиката на президента Петро Порошенко, предава АФП.
Местните избори няма да се състоят в териториите, контролирани от проруските сепаратисти, в които над 8000 души бяха убити за 18 месеца.
В изборите в Украйна участват 132 партии.
Украинците гласуват днес на местни избори за кметове и общински съвети, които се смятат за тест за политиката на президента Петро Порошенко, предава АФП. Местните избори няма да се състоят в териториите, контролирани от проруските сепаратисти, в които над 8000 души бяха убити за 18 месеца. В изборите в Украйна участват 132 партии.

Смениха 240 членове на секционни избирателни комисии в Пловдив

http://www.cross.bg/komisii-sektzionni-chlenove-1485561.html

/КРОСС/Към настоящия момент в Пловдив са сменени около 240 членове на секционни избирателни комисии, обяви шефката на общинската комисия Деница Чингарова. Според нея на фона на 4000 членове смените били незначителни. "Човешко е да има смени, може някои да са се разболели", каза тя. Попитана как ще коментира слуховете, че цели секционни комисии се купуват за 3000 лв., Чингарова отговри: Не мога да коментирам слухове. До нас не са достигнали такива данни. Не е нормално да се вярва на подобни твърдения.  

Кандидат за кмет се сби с член на СИК

http://petel.bg/Kandidat-za-kmet-se-sbi-s-chlen-na-SIK__131673

Снимка: Булфото Кандидат за кмет на община Антоново се е сбил с член на избирателната комисия в село Трескавец, съобщава Дарик.  ...

Уникална система на Дънов за лечение на всяка болест

http://petel.bg/Unikalna-sistema-na-Danov-za-lechenie-na-vsyaka-bolest__131674

Болестите се лекуват с мисъл. Мисълта може да изпъди всяка болест от човешкия организъм, пише "За жената".   Ако знаеше законите,...

ЦИК: Трябва да се дават всички бюлетини – и за референдума

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5071070

Когато влезнем в Секционната избирателна комисия, трябва да получим пълния набор от бюлетини, без да ни питат изрично дали ще гласуваме за референдум. Това обясни пред Нова телевизия говорителят на ЦИК Цветозар Томов.
Тази сутрин получихме многобройни сигнали, че членовете на избирателните комисии питат гражданите изрично дали ще гласуват на
Когато влезнем в Секционната избирателна комисия, трябва да получим пълния набор от бюлетини, без да ни питат изрично дали ще гласуваме за референдум. Това обясни пред Нова телевизия говорителят на ЦИК Цветозар Томов. Тази сутрин получихме многобройни сигнали, че членовете на избирателните комисии питат гражданите изрично дали ще гласуват на

Стоичков помага на болни деца в САЩ

http://www.klassa.bg/News/Read/article/259316_%D0%A1%D1%82%D0%BE%D0%B8%D1%87%D0%BA%D0%BE%D0%B2+%D0%BF%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D0%B3%D0%B0+%D0%BD%D0%B0+%D0%B1%D0%BE%D0%BB%D0%BD%D0%B8+%D0%B4%D0%B5%D1%86%D0%B0+%D0%B2+%D0%A1%D0%90%D0%A9

 Христо Стоичков демонстрира голямото си сърце, като се съгласи да се включи в благотворителна инициатива с цел събиране на пари за бъбречно болни в Хондурас. Камата ще играе в благотворителен мач в Маями заедно със звезди от попмузиката и шоубизнеса, а парите ще отидат за две специализирани клиники в Сан Педро Сула и столицата Тегусигалпа.

На терна в Маями в неделя вечерта ще е сборен отбор от хондураски знаменитости, а организатор е фондацията "Алпар". Мачът ще се играе на "Тед Хендрикс Стейдиъм", пише "24 часа".

Благотворителната инициатива е тясно свързана с канала, в който вече две години работи Христо Стоичков. "Унивисион Депортес" е спортна телевизия, базирана в Маями и ориентирана към испаноговорещите американци.

Билетите за благотворителния мач са по 20 долара, като именно Стоичков е магнитът, на който организаторите се надяват да привлече повече зрители. Камата е изключително популярен в Латинска Америка, а в Хондурас е направо идол, след като уважи бенефиса на легендата Карлос Павон.

 

В Германия се гласува в 21 секции в общо 17 града

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5071067

Българите в Германия за втори път ще имат право да гласуват в цели 21 секции. До преди последните избори вот се подаваше само в дипломатиеските представителства в 6 германски града. След дългогодишна битка на българите в чужбина, възможностите са тройно повече. В 17 германски града днес има изборни секции, отворени от 6 до 19 часа.
Българите в Германия за втори път ще имат право да гласуват в цели 21 секции. До преди последните избори вот се подаваше само в дипломатиеските представителства в 6 германски града. След дългогодишна битка на българите в чужбина, възможностите са тройно повече. В 17 германски града днес има изборни секции, отворени от 6 до 19 часа.

14,8 процента е избирателната активност в Кърджали

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5071059

14,8 процента е избирателната активност за местния вот в община Кърджали към 10,30 часа, обяви председателят на общинската избирателна комисия Даниела Петрова. 8 838 души са гласували за кмет и общински съветници. По-слаба е активността на референдума в Кърджали. В него са се включили 5213 избиратели или 5,26 процента от имащите право на глас.
14,8 процента е избирателната активност за местния вот в община Кърджали към 10,30 часа, обяви председателят на общинската избирателна комисия Даниела Петрова. 8 838 души са гласували за кмет и общински съветници. По-слаба е активността на референдума в Кърджали. В него са се включили 5213 избиратели или 5,26 процента от имащите право на глас.

Дани Каназирева: Дано Пловдив запази нивото си

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5071040

С черен тоалет, придружена от кандидата за кмет на район
С черен тоалет, придружена от кандидата за кмет на район "Източен" Веселин Чавдаров претендентката за кмет от "Съюз за Пловдив" Дани Каназирева гласува в професионалната гимназия по автотранспорт "Гоце Делчев". На излизане от секционната комисия тя се засече на стълбите с депутата от ГЕРБ Петър Петров.

Президент и премиер агитират в изборния ден!

http://www.klassa.bg/News/Read/article/259315_%D0%9F%D1%80%D0%B5%D0%B7%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D1%82+%D0%B8+%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%B8%D0%B5%D1%80+%D0%B0%D0%B3%D0%B8%D1%82%D0%B8%D1%80%D0%B0%D1%82+%D0%B2+%D0%B8%D0%B7%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%BD%D0%B8%D1%8F

 Въпреки забраните за агитация, в днешния изборен ден президентът Росен Плевнелиев и премиерът Бойко Борисов агитираха за кого и какво да се гласува.

Първи премиерът говори пред медиите и наруши тайната на вота. Той обяви за кого е гласувал за кмет на град и район.

По-късно и Плевнелиев с гръмки думи агитираше народът да отиде и да каже „да” или „не” на въпроса за референдума.

Възмутени от този факт, видни личности на българския спорт коментираха в ефира на ТВ7, че щом те могат – всички останали могат също да агитират за кого да гласуват.

„Никой не ме възбужда”, каза пък ексцентричният Евгени Минчев.

Чавдар Трифонов: Гласувам за силна Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=304733

Гласувам за силна, нова Варна! А силна Варна означава силна икономика, силни работещи институции, горди варненци, които избират да живеят достоен живот във Варна. Това заяви кандидатът за кмет Чавдар Трифонов, след като упражни правото си на вот в 10-та секция в СОУ "Климент Охридски”, заедно със съпругата си.

Ивайло Иванов гласува в кв. Изток: Гласувах за хора със сърце и кураж в управлението на Перник

http://www.zapernik.com/pernik/ivailo-ivanov-glasuva-v-kv-iztok-glasuvah-za-hora-sus_40359/

Кандидат-кметът на кв. Изток Ивайло Иванов гласува в 11-то училище, видя "За Перник".

"Гласувах за хора със сърце и кураж в управлението на Перник", каза Ивайло Иванов на излизане от избирателната кабинка.

3939 гласували до 10 ч. в Габрово

http://www.cross.bg/gabrovo-glasyvali-glasyvaneto-1485560.html

/КРОСС/3939 избиратели са пуснали бюлетина за местна власт до 10 ч. в Габрово, съобщиха от ОИК. За национален референдум са гласували 3792. За референдума право на глас имат 60 637 души, а кметове и общински съветници могат да избират 58 010 в общината. Изборният ден преминава нормално, жалби няма, но се работи със СИК-овете, казаха от комисията. За около десетина минути е било спряно гласуването в секция номер 26, където гласоподавателка забелязала, че членове на комисията късат цялата бюлетина от кочана, заедно с номера, по който трябва да направят сравнението. След няколко минутно спиране на гласуването ОИК - Габрово разреши бюлетините, откъснати по този начин, да бъдат смятани за валидни.  

Премиерът: Европа не отговаря кой иска бежанците

http://www.klassa.bg/News/Read/article/259314_%D0%9F%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%B8%D0%B5%D1%80%D1%8A%D1%82%3A+%D0%95%D0%B2%D1%80%D0%BE%D0%BF%D0%B0+%D0%BD%D0%B5+%D0%BE%D1%82%D0%B3%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D1%80%D1%8F+%D0%BA%D0%BE%D0%B9+%D0%B8%D1%81%D0%BA%D0%B0+%D0%B1%D

 "В Европа никой не отговаря на въпроса кой иска бежанците? Това е основният въпрос, а отговор няма. Днес мога само да кажа, че за пореден път ще заявим много твърдата си позиция в Брюксел по въпроса с бежанците". Това обяви премиерът Бойко Борисов, след като гласува на местния вот и за референдум в Банкя.

Българският министър-председател размаха пръст на холандския премиер Марк Рюте, след изказването му в събота, че бежанците трябва да остават в страните от Източна Европа заради големите западни инвестиции там.
„Да не забравя, че ми дължи много на мен“, обърна се Борисов към Рюте.
„За да отговорим на техните условия затворихме химическата си индустрия, тецовете, четири блока в Козлодуй“, каза още Борисов.
"Европа трябва да каже колко бежанци може да приеме и на ден по колко могат да влизат", поиска Борисов. Според него обаче и извънреднтата лидерска среща в Брюксел в неделя вечерта нямало да даде резултат.
„За 10 дни вече три пъти се събираме – в Брюксел, в Мадрид и сега пак в Брюксел. Събираме се и си говорим, но не даваме отговор на основните въпроси: Колко бежанци може Европа да поема? Кой ги иска? Или как да ги спрем? Трябва да се реши как да се въдвори ред в цялата тази бежанска вълна. В Европа вече се вижда как доста страни започнаха да се спасяват от бежанците и да ги прехвърлят на други. Ако всички решат да ги връщат, само ние с Турция няма къде да ги пратим. А това вече е сериозен проблем”, обясни премиерът.

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер покани днес привечер на минисреща на върха в Брюксел лидерите на 10 държави, сред които и България, да обсъдят продължаващата криза с имигрантите.
Целта е да се договорят "съвместни решения за действие, които незабавно да бъдат приложени". Според германската преса Юнкер ще представи нов план пред премиерите на Австрия, България, Хърватия, Македония, Германия, Гърция, Унгария, Румъния, Сърбия и Словения. Част от него е ангажимент имигранти да не бъдат изпращани към друга държава без предварителното ѝ съгласие.
Броени часове преди разговорите в белгийската столица в района звучаха заплахи и се отправяха обвинения. В същото време хиляди имигранти и бежанци продължават да рискуват живота си в Егейско море или са блокирани във влошаващото се време по полетата и пътищата на Балканите.
След тристранна среща в София премиерът Бойко Борисов каза в събота, че България, Сърбия и Румъния са готови да затворят границите си, ако това направят Австрия и Германия - основни цели на мнозина имигранти - за да не се превърнат трите балкански страни в буферна зона.
Словения заяви в петък, че обмисля издигане на ограда по границата си с Хърватия, ако днес не бъде намерено решение на проблема. ЕС трябва да намали бремето на най-силно изложените на имигрантския поток държави, настояват от Любляна.
Холандският премиер Марк Рюте е на друго мнение - в събота той изрази разобарованието си, че Западът бил инвестирал толкова много в новите членове на ЕС на изток, а сега те не спират имигрантите, устремили се към богатите западно- и северноевропейски държави. Основното притеснение на западните политици е, че масовата имиграция ще засили подкрепата за ксенофобската крайна десница в страните им.
Призивите за "по-справедливо разпределение на бежанците между страните от ЕС", се посрещат с категорично несъгласие от източноевропейците, включително защото бежанците могат да се окажат преселени в страна, в която не желаят и това ще създаде проблеми с интегрирането им. Между самите бивши комунистически страни има разногласие - унгарският премиер Виктор Орбан вдигна ограда по южната си граница, с което практически прехвърли проблема с имигрантите на съседите си Сърбия, Хърватия и Словения.

Работници по команда гласуват

http://frognews.bg/news_100649/Rabotnitsi-po-komanda-glasuvat/

Напрегнато е от сутринта в Обзор. Големи опашки се извиват пред изборните секции. Работници по команда са отишли да дадат своя вот. 400 души са регистрирани по настоящ адрес, това са хора, външни за града.

Защо ЦИК потъна в мълчание в 12 ч., когато трябваше да обяви активността

http://offnews.bg/news/n_1/n_579175.html

Нарушенията в изборния ден, по-сериозни по отношение провеждането на референдума, бяха съпътствани и с технически проблеми в Цетралната избирателна комисия, която не успя да съобщи каква е била избирателната активност в 12 ч. Възникнал е проблем със сайта на Комисията, който е попречил за отчитането на активността, обясниха от ЦИК. Официалните данни на ЦИК са само към 10:00 и то само за София. Тогава , когато активността в София за местните избори е била 11,24%, а за референдума - 9,67%. Все още не е ясна активността за останалата част на страната, защото сайтът на ЦИК се срина от претоварване и комисията получава данните по-бавно, обясни говорителят на ЦИК Камелия Нейкова пред журналисти. Припомняме, че по-рано през деня бяха получени редица сигнали, че изборните комисии не дават бюлетините за референдума заедно с останалите, а питат хората дали ги искат. Това наложи ЦИК да излезе със специално съобщение до комисиите, с което разпорежда всички бюлетини да се дават заедно. То обаче е публикувано в неработещия сайт на Комисията. След това обаче бяха получени сигнали, че членове на комисии се опитват да задължат хората да заявят писмено, че не искат бюлетина за референдума. От ЦИК обясниха, че това не е редно и ако човек не иска бюлетина, той не би трябвало да е в списъка за референдума. Към средата на изборния ден жалбите в ЦИК вече надхвърлят 80, сигналите са 64, а жалбите за нарушения на секционни избирателни комисии са 26. 6 363 761 души имат право да гласуват в днешните местни избори, в които се провежда и референдум с въпрос "Подкрепяте ли да може да се гласува и дистанционно по електронен път при провеждане на изборите и референдумите?" и възможни отговори "Да" и "Не". В някои секции обаче на избирателите не се даваше и бюлетина за референдума, освен ако човек не си поискаше такава. Във Варна имаше и по-драстичен случай - отказ на избирател да гласува в референдума в тъмната стаичка, в резултат на който се наложи избирателят да отбележи отговора си пред комисията в нарушение на изискването за тайна на вота. В отговор на нарушенията ЦИК изпрати указание до секционните комисии да предоставят на избирателите всички бюлетини - за кмет, за общински съветници, за районни кметове и за референдума.

Мъж вилня в заведение, потроши оборудване за 3500 лв.

http://pik.bg/мъж-вилня-в-заведение-потроши-оборудване-за-3500-лв-news423586.html

Мъж вилня в заведение, потроши оборудване за 3500 лв.

35-годишният И.К. потроши заведение в Петрич, пише "Струма бг".

Сигнал за инцидента е подаден около 3.40 часа този нощ.  

След издирване виновникът за вандалската проява е задържан.

След първоначалния оглед е установено, че 35-годишният петричанин е потрошил оборудване за 3500 лева.

Волен Сидеров скъса бюлетината за референдума, обиди и Плевнелиев

http://www.klassa.bg/News/Read/article/259313_%D0%92%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%BD+%D0%A1%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D1%80%D0%BE%D0%B2+%D1%81%D0%BA%D1%8A%D1%81%D0%B0+%D0%B1%D1%8E%D0%BB%D0%B5%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0+%D0%B7%D0%B0+%D1%80%D0%B5%D1%84%D0%B5%D1%80

 Лидерът на „Атака" Волен Сидеров пусна своя вот в Първа частна математическа гимназия.

Сидеров дойде рано сутринта преди обявения от партията му час, в който той трябваше да гласува.

По план Сидеров трябваше да пусне своята бюлетина в 9:15 ч., но вместо това гласува в 8:40 ч.

Най-демонстративно пред членовете на изборната комисия в училището, той скъса бюлетината за референдума със заклинанието: „Росен Плевнелиев да си ги навре отзад", съобщава news.bg.

Патриотите се жалят, че кметски наместник агитирал за ГЕРБ

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5071056

Жалба за неправомерна агитация в избирателно помещение внесоха в ОИК Велико Търново от предизборния щаб на Местна коалиция
Жалба за неправомерна агитация в избирателно помещение внесоха в ОИК Велико Търново от предизборния щаб на Местна коалиция "Патриотите-ВМРО". Сигналът е, че в изборното помещение на секция 133 в село Велчево, са раздавани предизборни материали на ПП ГЕРБ. В същото време в непосредствена близост с изборното помещение има разлепени агитационни

Над 1/3 от българите не знаят, че се провежда и референдум

http://www.klassa.bg/News/Read/article/259312_%D0%9D%D0%B0%D0%B4+13+%D0%BE%D1%82+%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B5+%D0%BD%D0%B5+%D0%B7%D0%BD%D0%B0%D1%8F%D1%82%2C+%D1%87%D0%B5+%D1%81%D0%B5+%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D0%B6%D0%B4%D0%

 Над една трета от българите не знаят, че освен местни избори, тази неделя се провежда и референдум. Това показват данните от национално представително проучване на „Галъп” за обществените нагласи към местния вот и националното допитване, направено по поръчка на Нова телевизия и Българската национална телевизия.

91% от анкетираните посочват, че на 25 октомври се избират местни органи на властта, докато едва 64% знаят, че ще се гласува и на референдум. Близо 10 на сто от запитаните изобщо не знаят за какво се гласува.

81% от анкетираните са заявили, че кампанията за референдума не им е повлияла. Едва 1/10 от хората твърдят обратното, а 5% коментират, че изобщо не е имало кампания. „Опитът от такива изследвания показва, че около 30% от хората вземат решения по време на кампанията”, коментира в студиото на „Събуди се” Първан Симеонов, директор на „Галъп интернешънъл болкан“. „Все пак този референдум трябва да има по-висока активност от референдума за АЕЦ „Белене”, защото той съвпада с изборите. Така гласи логиката”, каза още той.

Освен това близо 10 на сто от запитаните твърдят, че през последните дни на тях, или на техни близки са били предложени пари, за да продадат гласа си.

Сайтът на Централната избирателна комисия се срина

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/10/25/2635910_saitut_na_centralnata_izbiratelna_komisiia_se_srina/?ref=rss


Сайтът на Централната избирателна комисия се срина и в момента (12.10 часа) не е достъпен. При опит за достъп до интернет страницата излиза кеширана версия от вчерашния ден с надпис, че сайтът в момента е офлайн.

И през вчерашния ден на моменти имаше проблеми със зареждането на страницата, на която ЦИК трябва да обявява решенията и съобщенията си, свързани с изборите за местна власт и референдума. Някои потребители въобще не успяваха да влязат в сайта, при други той се зареждаше...

Стефания Колева: Тъжно е, че хората свикнаха с леки забави!

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5068660

Актрисата Стефания Колева спечели сърцата на родната публика с появата си на малкия екран в сериалите „Тя и той“ и „Клиника на третия етаж“. Почитателите на Мелпомена обаче я познават и от редицата й успешни превъплъщения на театралната ни сцена, в известни постановки като „Майстора и Маргарита“, „Домът на Бернарда Алба“, „Животът е прекрасен“,
Актрисата Стефания Колева спечели сърцата на родната публика с появата си на малкия екран в сериалите „Тя и той“ и „Клиника на третия етаж“. Почитателите на Мелпомена обаче я познават и от редицата й успешни превъплъщения на театралната ни сцена, в известни постановки като „Майстора и Маргарита“, „Домът на Бернарда Алба“, „Животът е прекрасен“,

ЦИК проверява изказване на Борисов, който разкри тайната на вота си

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/10/25/2635909_cik_proveriava_izkazvane_na_borisov_koito_razkri/?ref=rss


Централната избирателна комисия (ЦИК) проверява разкриване на тайната на вота от страна на премиера Бойко Борисов.    Малко след като гласува, днес премиерът обяви за кого е подал бюлетина. После стори това и през социалните мрежи - в официалния си профил във "Фейсбук".   Въпросът дали Борисов е нарушил тайната на вота ще бъде разгледан на заседание на ЦИК днес.    "Въз основа на сигнал от медиите ще бъде изискан видеоматериал, за да може комисията да се запознае с него, да бъде докладван на...

Хиляди протестираха против правителството на Черна гора и НАТО

http://offnews.bg/news/n_1/n_579045.html

Снощи на централния площад в черногорската столица Подгорица хиляди са протестирали срещу управлението на премиера Мило Джуканович. Организатор на протеста е опозиционната партия "Демократичен фронт", а хората излязоха на площада за 20-ти ден. Освен срещу сегашното управление, ДФ се обявява и против присъединяването на Черна гора към НАТО. Опозицията даде срок до вчера на Джуканович да подаде оставка и в страната да бъдат организирани предсрочни парламентарни избори. Министър-председателят обаче съобщи, че правителството след сериозно разглеждане на исканията на опозицията, е решило, че няма основания да подаде оставка и има легитимно право да продължи работата си. Противниците на правителството го обвиняват в авторитарно управление и използване на натиск срещу опоненти. Хората скандираха "Мило е крадец". Според Би Би Си полицията е използвала сълзотворен газ срещу протестиращите. Те от своя страна хвърляли бомбички.

Първи данни за изборите

http://www.klassa.bg/News/Read/article/259311_%D0%9F%D1%8A%D1%80%D0%B2%D0%B8+%D0%B4%D0%B0%D0%BD%D0%BD%D0%B8+%D0%B7%D0%B0+%D0%B8%D0%B7%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B5

 Към 10 часа 7,33% от гласоподавателите в Бургас са гласували на местния вот, а за националния референдум - 6,41% от избирателите.

В Сливен активността за местния вот е била 9,12% към 10.00 часа, а за националния референдум - 8,49%.

В Община Стара Загора активността за местните избори е била 9,36%, а за референдума – 7,48%.

11.09% е избирателната активност към 10 часа на местния вот в община Благоевград. 7,92% от имащите право на глас на референдума са гласували.

Пак към 10 часа избирателната активност в община Каварна е била 13,26%. Кам същия час активността за местния вот в община Кочериново е била 14,71 %, а в община Аврен - 16,05%.

Руски депутат: Асад е готов да се яви на избори в Сирия

http://www.cross.bg/siriya-izbori-asad-1485559.html

/КРОСС/Сирийският президент Башар Асад е заявил готовност да организира президентски избори в Сирия, на които да участва, съобщи руски депутат, който в момента е в Дамаск, цитиран от "Франс прес" и "Ройтерс". "Той е готов да организира избори с участието на всички политически сили, които искат Сирия да просперира", е заявил по телефона Александър Юшченко след среща със сирийския президент. Според него Асад е казал, че е "готов да обсъди внасянето на изменения в конституцията, да организира избори за парламент и ако народът на Сирия счете за нужно, то той е готов за президентски избори", разказа депутатът от Комунистическата партия на Руската федерация, който е в региона на хуманитарна мисия, отбеляза ТАСС. По думите на Юшченко Асад е "абсолютно уверен в своите сили", ако се яви на президентски избори. Освен Юшченко в Сирия са още няколко руски депутати и сенатори. Един от тях - сенаторът Дмитрий Саблин, пък каза по телефона за ТАСС, че Башар Асад е казал на руските парламентаристи, че ефективността на действията на руските въздушно-космически войски в Сирия са превишили очакванията на сирийската страна, но също така и на американската страна. Сирийският президент е казал пред руските депутати, че е разчитал на високото качество на участието на руската авиация в борбата с тероризма, но нито сирийските власти, нито американците са очаквали, че руската бойна авиация ще работи толкова ефективно.  

8,6% избирателна активност за местния вот към 10.00 часа

http://pik.bg/86-избирателна-активност-за-местния-вот-към-1000-часа-news423580.html

8,6% избирателна активност за местния вот към 10.00 часа

Към 10.00 часа за кметове и общински съветници са дали гласа си 8,6% процента от българите.

За референдума, чийто въпрос е „Дали да се въведе в България дистанционно гласуване по електронен път?” - активността е 6,3%. За да е задължителен той, е необходимо активността да е по-висока от тази на последните парламентарни избори.

Ако за него гласуват над 20%, парламентът трябва задължително да разгледа въпроса.

3939 гласували до 10 ч. в Габрово

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5071050

3939 избиратели са пуснали бюлетина за местна власт до 10 ч. в Габрово, съобщиха от ОИК. За национален референдум са гласували 3792. За референдума право на глас имат 60 637 души, а кметове и общински съветници могат да избират 58 010 в общината. Изборният ден преминава нормално, жалби няма, но се работи със СИК-овете, казаха от комисията.
3939 избиратели са пуснали бюлетина за местна власт до 10 ч. в Габрово, съобщиха от ОИК. За национален референдум са гласували 3792. За референдума право на глас имат 60 637 души, а кметове и общински съветници могат да избират 58 010 в общината. Изборният ден преминава нормално, жалби няма, но се работи със СИК-овете, казаха от комисията.

ГЕРБ с жалби за нарушения в Хисаря, Панагюрище, Монтана и Силистра

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5071054

Жалби за нарушения в Хисаря, Панагюрище, Монтана и Силистра в изборния ден подаде ГЕРБ, съобщиха от пресцентъра на партията. 
ГЕРБ-Хисаря сезира ОИК за нарушение, свързано с изискванията за членове на СИК
Общинският ръководител на ГЕРБ - Хисаря Бойко Цветанов Гавраилов подаде жалба до ОИК-Хисаря относно нарушение на Изборния кодекс във връзка с
Жалби за нарушения в Хисаря, Панагюрище, Монтана и Силистра в изборния ден подаде ГЕРБ, съобщиха от пресцентъра на партията.  ГЕРБ-Хисаря сезира ОИК за нарушение, свързано с изискванията за членове на СИК Общинският ръководител на ГЕРБ - Хисаря Бойко Цветанов Гавраилов подаде жалба до ОИК-Хисаря относно нарушение на Изборния кодекс във връзка с

Премиерът Борисов гласува за 2 минути и 42 секунди и се издаде за кого

http://www.klassa.bg/News/Read/article/259310_%D0%9F%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%B8%D0%B5%D1%80%D1%8A%D1%82+%D0%91%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%81%D0%BE%D0%B2+%D0%B3%D0%BB%D0%B0%D1%81%D1%83%D0%B2%D0%B0+%D0%B7%D0%B0+2+%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D1%83%D1%82%D0%B8+%D0%B8+42+%D1%81

 Премиерът Бойко Борисов гласува точно за 2:42 минути на днешните местни избори, преди да отлети за Брюксел на екстрено съвещание по проблемите с бежанците. Той пусна и бюлетина и в допитването за референдум.
„Гласувах за кмета на София. Фандъкова направи много неща, за районния кмет на Банкя. Да продължим да виждаме видимите резултати. Да продължи София да се развива. 

Толкова е видимо това, което се прави, че няма какво да коментира. Гласувах и за референдума. Призовавам хората да гласуват”, обяви премиерът. 

Ще гласуваш ли?

http://www.moreto.net/novini.php?n=304737

Да гласувам или да не гласувам? Вероятно и ти си сред хората, които си мислят, че няма смисъл да отидат до урната. Истината обаче е друга - ако не гласуваш, даваш по-голям шанс на купените гласове. Не ти се вярва? На последните местни избори във Варна вота си дадоха едва 25% от имащите право на глас, или иначе казано гласуваха само 73 хиляди души.

Халеп загуби само три гейма срещу Пенета на старта на финалния турнир на WTA

http://www.dnevnik.bg/sport/2015/10/25/2635899_halep_zagubi_samo_tri_geima_sreshtu_peneta_na_starta/?ref=rss


Симона Халеп стартира с убедителна победа в "червената група" на финалния турнир на WТА в Сингапур с награден фонд 7 милиона дорапа.

Миналогодишната вицешампионка и №1 в основната схема румънка отнесе Флавия Пенета с 6:0, 6:3 и взе реванш за загубата си от италианката на полуфиналите на US Open през септември.

Румънката спечели първия сет само за 25 минути, а във втората част реализира единствения пробив в осмия гейм, след което затвори мача при собствен сервис след общо...

Местан: Изборите са празник на демокрацията

http://www.cross.bg/glasyva-demokratziyata-mestan-1485558.html

/КРОСС/„Изборите са празник и тържество на демокрацията. Изборите имат смисъл, само ако се гласува. Затова призивът ми е да се гласува по съвест". Това заяви лидерът на ДПС Лютви Местан, след като упражни правото си на вот. „Само глас, който е израз на свободната воля на българския гражданин, може да бъде лечение на недъзите на демокрацията. Затова призивът е да се гласува по съвест и гласът ни да бъде призив на свободната ни воля", заяви Местан.  

Валери Симеонов: Не гласувайте заради зависимости, а с разума си

http://www.klassa.bg/News/Read/article/259309_%D0%92%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D1%80%D0%B8+%D0%A1%D0%B8%D0%BC%D0%B5%D0%BE%D0%BD%D0%BE%D0%B2%3A+%D0%9D%D0%B5+%D0%B3%D0%BB%D0%B0%D1%81%D1%83%D0%B2%D0%B0%D0%B9%D1%82%D0%B5+%D0%B7%D0%B0%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B8+%D0%B7%D0

 Валери Симеонов пръв сред лидерите на партии в Бургас прекрачи прага на секционната си комисия, за да даде своя глас в 09.30 часа тази сутрин. Симеонов пристигна сам в училище „Найден Геров“ в ж.к. „Меден рудник“, където е регистриран и живее повече от 30 години, съобщава „Флагман”.
„Опасявам се, че ще има много затруднени хора, забелязах, че на един избирател са му необходими между 2 и 3 минути в тъмната стая, за да се справи с всички бюлетини. Това може да създаде напрежение“, каза Симеонов, коментирайки средностатистическия гласоподавател. 

Самият той засякъл, че се справил за 25 секунди, но не посегнал изобщо към бюлетината за референдума.

„Задрасках в две бюлетини две еднакви числа и бях готов“, каза Валери Симеонов. Той направи следното послание: „Не гласувайте заради зависимости, а с разума си. Нека Бургас бъде управляван от патриоти, а не от мошеническа шайка, която е подготвила платените избиратели – събрани от мегаломанските им обекти и гетата, заключи Симеонов.

Има получени 82 жалби и сигнали към ЦИК

http://society.actualno.com/-Ima-polucheni-82-jalbi-i-signali-kym-CIK-news_503517.html

Секционната избирателна комисия трябва да дава на избирателите всички бюлетини (за местни избори и за референдум), освен ако някой от гласоподавателите не откаже. От ЦИК заявиха също, че заради проблеми със сайта на комисията не може да се посочи каква е избирателната активност към момента. Към момента има получени 82 жалби и сигнали към ЦИК. Сред тях са за нарушения на изборния процес от страна на секционни комисии, за нарушения на правата на гласуване, пускали са ги в две различни кабини, не

Бедоя: Знаем, че сме Левски и нашата история е по-голяма от тази на другите отбори в България

http://bgfootball.actualno.com/Bedoja-Znaem-che-sme-Levski-i-nashata-istorija-e-po-goljama-ot-tazi-na-drugite-otbori-v-Bylgarija-news_503518.html

Халфът на "Левски" Мигел Бедоя вярва в шансовете на тима да спечели титлата в България. "Сините" продължават да са начело на "А" група, след успеха си над Черно море в последния кръг, като вече са едноличен лидер в класирането. “Имаме всички шансове да станем шампиони. Не виждам в момента отбор, който да е по-добър от нас. Атмосферта в нашата съблекалня е страхотна. Няма причина да не можем. Но първенството е много дълго”, коментира испанецът пред "Меридиан мач". “Знаем, че с

Разкрива се тайната на вота в село Александрово

http://starazagora.actualno.com/Razkriva-se-tajnata-na-vota-v-selo-Aleksandrovo-news_503521.html

3680 души са гласували за местните избори и 2038 за националния референдум в община Павел баня към 13.00 часа, съобщи председателят на Общинската избирателна комисия (ОИК), Цанка Христова. До този момент няма подадени нови жалби за нарушения на изборния закон в общината. Вотът протича спокойно в 13-те населени места с изключение на село Александрово, съобщи сайтът Pavelbanya.eu. Стана ясно, че там масово се разкрива тайната на вота след като гласоподавателите си пуснат бюлетините в прозрачната

Башар Асад готов да се яви на избори в Сирия

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5071047

Башар Асад е заявил готовност да организира президентски избори в Сирия, на които да участва, съобщи руски депутат, който е в Дамаск.
Башар Асад е заявил готовност да организира президентски избори в Сирия, на които да участва, съобщи руски депутат, който е в Дамаск. "Той е готов да организира избори с участието на всички политически сили, които искат Сирия да просперира", заявил Александър Юшченко след среща със сирийския президент, цитиран от Ройтерс.

Обрат: Башар Асад готов за предсрочни президентски и парламентарни избори в Сирия

http://www.klassa.bg/News/Read/article/259308_%D0%9E%D0%B1%D1%80%D0%B0%D1%82%3A+%D0%91%D0%B0%D1%88%D0%B0%D1%80+%D0%90%D1%81%D0%B0%D0%B4+%D0%B3%D0%BE%D1%82%D0%BE%D0%B2+%D0%B7%D0%B0+%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D1%81%D1%80%D0%BE%D1%87%D0%BD%D0%B8+%D0%BF%D1%80%D

 Президентът на Сирия Башар Асад е заявил на среща с руски парламентаристи в Дамаск, че е готов при необходивост да бъдат проведени предсрочни президентски избори в страната. Това съобщава РИА Новости като се позовава на един от членовете на делегацията депутата Александър Ющенко.
"На нашата среща господин Асад изрази готовност да обсъжда промени в Конституцията на Сирия, а също така да проведе свободни парламентарни избори с участието на всички политически сили, работещи за процъфтяването на Сирия", казва депутатът АлександърЮщенко.

Асад е отбелязъл още, че ако сирийският народ сметне за необходимо, то лидерът на Сирия е "готов да проведе предсрочни президентски избори по всяко време". 

8237 избиратели са гласували до 13.00 часа в община Поморие

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/H6uzrBUotYQ/

До 13.00 часа на територията на община Поморие за местния вот са гласували 8237. Общият брой гласоподаватели е 22 392.

За националния референдум на територията на общината са гласували 6363 от 23 137 гласоподаватели.

До този момент в ОИК – Поморие няма постъпили жалби за нарушения в изборния ден.

Георги Гергов сезира Цацаров за скандално гласуване в Пловдив

http://www.klassa.bg/News/Read/article/259306_%D0%93%D0%B5%D0%BE%D1%80%D0%B3%D0%B8+%D0%93%D0%B5%D1%80%D0%B3%D0%BE%D0%B2+%D1%81%D0%B5%D0%B7%D0%B8%D1%80%D0%B0+%D0%A6%D0%B0%D1%86%D0%B0%D1%80%D0%BE%D0%B2+%D0%B7%D0%B0+%D1%81%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B0%D0%BB

 Скандал избухна в една от секциите в СОУ "Черноризец Храбър" в пловдивския район "Тракия", съобщи Марица.бг. На избирателите са предлагани сгънати бюлетини с попълнен номер на партията.
Гласоподавателка изригнала, когато разтворила бюлетината и поискала нова. Гафът станал неудържим, когато и следващата бюлетина, която й подали, също била маркирана видимо, а резултатът - номерът на същата партия. Жената веднага подала сигнал в един от щабовете, сезирана е и районната прокуратура, която ще разпита свидетелката.

Областният лидер на БСП в Пловдив и кандидат за кмет на града Георги Гергов е сезирал главния прокурор Сотир Цацаров, МВР и дежурните в Районната прокуратура за раздаване на попълнени бюлетини в пловдивския квартал "Тракия"

Странно поведение! Дават бюлетини само за местните избори, за референдума - питат изрично

http://petel.bg/Stranno-povedenie--Davat-byuletini-samo-za-mestnite-izbori--za-referenduma---pitat-izrichno__131669

Снимка: Румен Сарандев Когато влезем в Секционната избирателна комисия, трябва да получим пълния набор от бюлетини, без да ни питат...

Крадец от Китай отмъква дамско бельо с въдица, откриха 285 сутиена в багажника на колата му

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5070869

Полицията арестува в източния китайски град Лоян крадец на дамско бельо, който „ловял“ сутиени и бикини с помощта на самоделно устройство, приличащо на въдица, съобщава theguardian.com. 32-годишният престъпник бил арестуван по време на рутинна проверка на неговия микробус на магистрала в източната част на Китай.
Полицията арестува в източния китайски град Лоян крадец на дамско бельо, който „ловял“ сутиени и бикини с помощта на самоделно устройство, приличащо на въдица, съобщава theguardian.com. 32-годишният престъпник бил арестуван по време на рутинна проверка на неговия микробус на магистрала в източната част на Китай.

Президентът Росен Плевнелиев: Всеки референдум е път напред за България

http://www.klassa.bg/News/Read/article/259305_%D0%9F%D1%80%D0%B5%D0%B7%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D1%82%D1%8A%D1%82+%D0%A0%D0%BE%D1%81%D0%B5%D0%BD+%D0%9F%D0%BB%D0%B5%D0%B2%D0%BD%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D0%B5%D0%B2%3A+%D0%92%D1%81%D0%B5%D0%BA%D0%B8+%D1%80%D0%B5%D1%

 Всеки референдум е път напред за България. Това каза пред журналисти президентът на България Росен Плевнелиев, след като упражни правото си на глас в изборите за кметове и общински съветници и на националния референдум за въвеждане на електронно дистанционно гласуване, предаде репортер на Агенция "Фокус". "Призовавам всички граждани да излязат и да гласуват. Днес е исторически ден. Зависи от милионите гласоподаватели да направят, така че референдумите в България да се случат - не само този, а и тези за в бъдещи", заяви президентът. Той призовава милионите българи да излязат и да гласуват, защото това е техният референдум. "Ако вие искате оттук нататък да имате тежката дума, ако вие искате да бъдете питани, да изисквате от политиците, да променяте курса, в който държавата върви, да бъдете питани по най-важните въпроси - излезте и гласувайте", каза Плевнелиев. По думите му, ако хората не излязат масово да гласуват днес, този референдум така или иначе ще продължи по своя конституционен ред, той ще отиде в Народното събрание и там народните представители ще направят своите отговорни дебати и ще вземат своите решения. "Всеки референдум е успех за българската демокрация. Ще се радвам, ако българите днес го подкрепят масово", добави той.

ЦИК разпореди: Комисиите да дават бюлетините за референдума с останалите

http://offnews.bg/news/n_1/n_579003.html

Изборните комисии да дават на гласоподавателя всички бюлетини - и тези за референдум и тези за местните избори, освен ако някой изрично не откаже някоя от тях. Това решение е взела Централната избирателна комисия (ЦИК) преди броени минути да публикува разяснително съобщение до секционните комисии, стана ясно на правата за деня пресконференция на говорителите на комисията. Съобщението е публикувано на сайта на ЦИК, в който обаче не може да се влезе, защото е претоварен. Очаква се и този проблем да бъде решен скоро, но решението гласи следното: "Секционните избирателни комисии следва да предоставят на избирателя/гласоподавателя всички бюлетини за гласуване в днешния ден, освен ако някой изрично не откаже гласуване на някой вид избор. В кабината за гласуване се влиза само един път". Решението идва след като цял ден се получават сигнали от различни точки на страната , че членовете на секционните комисии питат хората дали искат да гласуват на националния референдум и едва тогава дават бюлетината за него. До момента са подаден 82 жалби и сигнали за нарушения. Един от интересните случаи в днешния ден е бил в кърджалийското село Поточница, където на бюлетините не било отпечатано името на единия от двамата кандидати за кмет. От ЦИК обясниха, че вече са отпечатани нови бюлетини, които пътуват към селото.

Бареков предупреди: Пращат ни 100 000 имигранти, България е пред невиждана хуманитарна катастрофа

http://www.bnews.bg/article-142937

Юнкер съобщава днес на Борисов, че България ултимативно ще бъде превърната в „гореща точка“, обяви евродепутатът.

В Нова Загора 11% избирателната активност

http://www.cross.bg/v-nova-zagora-izbiratelnata-aktivnost-1485556.html

/КРОСС/3 778 от имащите право на вот 33 193 души в община Нова Загора са гласували на местния вот до 10.00 часа, което е 11%. 2 925 или 8 на сто са гласували в националния референдум. До този час няма постъпили жалби и сигнали за сериозни нарушения в ОИК - Нова Загора.  

Премиерът Бойко Борисов: Гласувах да продължат видимите резултати

http://www.klassa.bg/News/Read/article/259304_%D0%9F%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%B8%D0%B5%D1%80%D1%8A%D1%82+%D0%91%D0%BE%D0%B9%D0%BA%D0%BE+%D0%91%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%81%D0%BE%D0%B2%3A+%D0%93%D0%BB%D0%B0%D1%81%D1%83%D0%B2%D0%B0%D1%85+%D0%B4%D0%B0+%D0%BF%D1%80%D0

 Гласувах за кмета на София – Йорданка Фандъкова мисля, че направи много неща, за районния кмет на Банкя и за общински съветници. Това каза премиерът Бойко Борисов, след като упражни правото си на глас в училището в Банкя, предаде репортер на Агенция "Фокус". По думите на Борисов, трябва да продължат усилията, за да изглежда всичко около София така както е. "Всеки, който е живял преди в този град знае какъв е бил преди и какъв е сега. Резултатите са толкова видими, че няма какво да ги коментирам", категоричен бе премиерът Борисов.
Той заяви, че е гласувал за референдума и призова всички да си дадат вота, независимо какъв ще бъде той. На въпрос как е изглеждала София, когато той се е кандидатирал за кмет на столицата, Борисов отговори, че бул. „Витоша” е бил като "битпазар", а пред общината "са висели гащи и сутиени". "Подземните паркинги бяха мечта, заводът за боклук също, както и метрото и новите тролейбуси", посочи Борисов. 
По думите му, най-младите автобуси тогава са били на неговата възраст, а сега всичко е ново – трамваи, тролеи, автобуси. "Има нови паркове, градини, цветя и фонтани" - така описа ситуацията в София премиерът Бойко Борисов преди да стане кмет. „Синьо-червената мъгла беше помела всичко”, каза още Бойко Борисов. 

2 жалби за нарушения в Плевен

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5071038

ГЕРБ в Плевен е внесла жалба в ОИК за нарушение на изборния кодекс в село Ясен. Причината е, че член на секционна избирателна комисия в селото е Илияна Кръстева, съпруга на Георги Кръстев, кандидат за общински съветник от коалиция
ГЕРБ в Плевен е внесла жалба в ОИК за нарушение на изборния кодекс в село Ясен. Причината е, че член на секционна избирателна комисия в селото е Илияна Кръстева, съпруга на Георги Кръстев, кандидат за общински съветник от коалиция "Народен глас". ГЕРБ в Плевен е поискала отзоваването на Кръстева като член на секционната избирателна комисия.

ЦИК проверява изказването на Борисов

http://frognews.bg/news_100648/TSIK-proveriava-izkazvaneto-na-Borisov/

ЦИК проверява изказването на премиера Бойко Борисов и след това ще прецени дали да се самосезира. Министър-председателят каза, че е гласувал, за да продължат видимите резултати.

Бързо производство срещу шофьор, седнал зад волана с 2,9 в кръвта

http://www.cross.bg/pleven-ylitza-proizvodstvo-1485555.html

/КРОСС/На 24 октомври 2015 година в Първо РУ на МВР Плевен е започнато бързо полицейско производство срещу 43-годишен от Плевен. Същия ден в 08;40 часа в град Плевен на кръстовището на улица "Г.С.Раковски" с улица "Д. Константинов" мъжът е спрян за проверка и е установено, че управлява лек автомобил "Форд Фокус" с концентрация на алкохол - 2.90 промила. Пробата е взета с техническо средство "Дрегер". Уведомен е прокурор от РП Плевен за престъпление по чл. 343 „б" ал.1 от НК. Продължава работа разследващ полицай.  

Сайтът на ГРАО се срина, SMS системата също не работи

http://www.moreto.net/novini.php?n=304734

Сайтът на ГРАО, който дава информация къде ни е избирателната секция се срина. Това установи репортерска проверка на Moreto.net. На grao.bg/elections би следвало да можем да получим информация за номера на избирателната секция и мястото на гласуване за избори за общински съветници и кметове и национален референдум.

Сирийският план на Кисинджър

http://svetoven.pogled.info/news/68714/Siriiskiyat-plan-na-Kisindzhar

/Поглед.инфо/ Имам много публикации, посветени на странната връзка на бившия държавен секретар на САЩ и Путин. /Рус. ез./

Местните избори с по-голяма активност от референдума във Врачанско

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5070993

Почти навсякъде във Врачанско отчитат по-висока активност при гласуването за кметове и общински съветници и по-ниска за референдума. Изключение прави Козлодуй, където до 10 ч. са гласували 14 на сто от избирателите и на местните избори и за рефендума.
Във Врачанска община към 10 ч. за кметове и съветници са дали вота си 10,
Почти навсякъде във Врачанско отчитат по-висока активност при гласуването за кметове и общински съветници и по-ниска за референдума. Изключение прави Козлодуй, където до 10 ч. са гласували 14 на сто от избирателите и на местните избори и за рефендума. Във Врачанска община към 10 ч. за кметове и съветници са дали вота си 10,

Слаб интерес към машинното гласуване в София

http://pik.bg/слаб-интерес-към-машинното-гласуване-в-софия-news423569.html

Слаб интерес към машинното гласуване в София

Слаб e интересът към машинното гласуване към този час. 50 секции в София предлагат тази възможност. Повечето гласоподаватели обаче предпочитат  бюлетините.

Тази година машинното гласуване се отчита, за разлика от миналата година при евроизборите когато беше експериментално. В първите часове на днешния изборния ден обаче интересът към него е малък.

„Мисля, че това е за по-младите хора тов амашинно гласуване, възрастните все пак на години сме и малко трудничко ни се струва”, каза Мария Манолова пред избирателната секция.

Машинно гласуване има в 50 секции в София. То е само за избор на общински съветници. „Машинното гласуване като че ли създава психологическа бариера за гласуващия без значение от пол, възраст и социално положение, хората с алеко респектирани от техниката”, смята Анелия Райчева, член на СИК.

Анелия, която е член на изборната комисия е първият гласоподавател престрашил се да избере машинате пред хартиената бюлетина. И на машината, както и на хартиената бюлетина, от ляво са партиите, а от дясно кандидатите. При грешка, маркирате наново изборът си, като грешният атоматично се отмаркира. След като се потвърди вота, машината разпечатва хартиена бележка, която се пуска в бяла непрозрачна урна.

„На мен ми отне не повече от 30 секунди, не беше трудно, текста е ясно изписан на български, добре се виждат разделителни линии, всичко се вижда прекрасно”, каза Анелия.

До 9 часа Анелия остана единственият гласоподавател предпочел машинното гласуване.

11,84 % е избирателната активност в Хасково

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5071024

11,84 % е избирателната активност в Хасково към 10,30 часа сутринта, съобщи ОИК. За референдума пусналите бюлетини са 4 пункта по-малко. Изборният процес започна нормално в 151-те секции на територията на общината. 82 520 избиратели имат право на глас. Активността е сравнително висока, но съизмерима с предишни местни вотове.
11,84 % е избирателната активност в Хасково към 10,30 часа сутринта, съобщи ОИК. За референдума пусналите бюлетини са 4 пункта по-малко. Изборният процес започна нормално в 151-те секции на територията на общината. 82 520 избиратели имат право на глас. Активността е сравнително висока, но съизмерима с предишни местни вотове.

5,06% е избирателната активност в Пловдив към 10 часа

http://www.cross.bg/aktivnost-izbiratelnata-dyshi-1485554.html

/КРОСС/5,06% е избирателната активност за местните избори в Пловдив към 10 часа, съобщиха от ОИК. За националния референдум са гласували 4,46%. Най-голяма е избирателната активност в район „Северен" - 5,80% към 10 часа или 2 396 души. 5,58% е избирателната активност в район „Централен" 3 474 души. В „Южен" - 5,25% (3 293 души), в „Тракия" активност към 10 часа е 4,91%, или гласували 2 244 души. В „Западен" и „Източен" активността е най-ниска - съответно 4,86% (1 494 души) и 3,69% (1 636 души). 30 жалби има към 10 часа в ОИК- Пловдив. По-голямата част от тях са неоснователни и касаят работатат на СИК-овете. Основно става въпрос за недопускане на застъпници и политически наблюдатели и грубо отношение към трети лица. Има и една жалба за автомобил пред бившия ТЕТ - Ленин, брандиран с агитационни материали. Вероятно ще се наложи глоба от 2 до 5 хиляди лв. ако се докаже , че сигналът е основателен. Сменени са около 240 членове на СИК днес.  

Опашки пред СИК в Пловдив, активност - 5,06%

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5071014

Опашки се вият пред секционните комисии в Пловдив, установи
Опашки се вият пред секционните комисии в Пловдив, установи "24 часа". Гласуването е бавно, защото се пускат 4 бюлетини в града на тепетата. Към 10 часа правото на вот за местни избори са упражнили 14 537 пловдивчани от общо 286 995, обяви шефката на общинската избирателна комисия Деница Чингарова. Тя увери,

Първи данни за изборите

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5070996

Към 10 часа 7,33% от гласоподавателите в Бургас са гласували на местния вот, а за националния референдум - 6,41% от избирателите.
В Сливен активността за местния вот е била 9,12% към 10.00 часа, а за националния референдум - 8,49%.
В Община Стара Загора активността за местните избори е била 9,36%, а за референдума – 7,48%.
11.
Към 10 часа 7,33% от гласоподавателите в Бургас са гласували на местния вот, а за националния референдум - 6,41% от избирателите. В Сливен активността за местния вот е била 9,12% към 10.00 часа, а за националния референдум - 8,49%. В Община Стара Загора активността за местните избори е била 9,36%, а за референдума – 7,48%. 11.

Десислава Танева: Днес Сливен е изправен пред цивилизационен избор

http://pik.bg/десислава-танева-днес-сливен-е-изправен-пред-цивилизационен-избор-news423568.html

Десислава Танева: Днес Сливен е изправен пред цивилизационен избор

Министърът на земеделието и храните Десислава Танева упражни правото си на вот в I училище „Хаджи Мина Пашов" в Сливен. Тя заяви, че днес Сливен е изправен пред цивилизационен избор.

„Днес ще си проличи дали гражданското общество ще има значение, дали Сливен ще го управляват разумът, откритият диалог, публичността и прозрачността. Гласувах да върнем цивилизацията, да върнем екипността, диалога и най-вече гласът на хората да има значение, да върнем гордостта и достойнството на сливналии", каза министър Танева.

Според нея е най-важното е да упражним правото си на глас, като по този начин да изразим своята позиция и грижата за съдбата на Сливен. Тя призова всеки, който иска общината да върви по пътя на развитието, да отиде до избирателните секции.

Димитър Здравков: Ще продължа бъда човекът, който решава проблемите на хората

http://www.cross.bg/horata-zdravkov-obshtinata-1485553.html

/КРОСС/Димитър Здравков, кандидат за кмет на община Садово от БСП за втори мандат гласува в ранната утрин в с. Катуница. Уверен съм, че жителите на община Садово ще гласуват разумно и ще имаме възможността да продължим да работим за общината, за по-добър и достоен живот, каза Здравков. През изминалият мандат успяхме да реализираме част от приоритетите, които ни поставиха хората в населените места. Показахме, че общината, при добро управление може да отговори на потребностите на хората. Успяхме да реализираме различни проекти на територията на общината. Целта ни е не само да градим, но и да надграждаме. Смятам, че с действията си съм доказал социалното си мислене. Ще продължавам да бъда близко до хората, без значение дали са в неравностойно положение, от малцинствата или просто имат нужда от нашата подкрепа. Ще продължа бъда техния говорител и човекът, който решава проблемите им, категоричен бе Димитър Здравков. 

Премиерът нахока холандския си колега: Да не забравя, че ми дължи много

http://www.mediapool.bg/premierat-nahoka-holandskiya-si-kolega-da-ne-zabravya-che-mi-dalzhi-mnogo-news240928.html

Да не забравя, че ми дължи много на мен. Така премиерът Бойко Борисов се обърна към холандския министър-председател Марк Рюте. В събота Рюте заяви, че "Западът е инвестирал огромни суми в Източна Европа, а държавите от региона не полагат усилия да спрат бежанския поток" и поиска по-справедливо разпределение на търсещите убежище между 28-те страни-членки. "За да отговорим на техните условия затворихме химическата си индустрия, тецовете, четири блока в Козлодуй", каза още Борисов. Европа трябва да каже колко бежанци може да приеме и на ден по колко могат да влизат, поиска Борисов. Според него обаче и извънреднтата лидерска среща в Брюксел в неделя вечерта нямало да даде резултат. По-късно в неделя Борисов ще участва в Брюксел в свиканата от председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер спешна среща на лидерите на балканските страни, които са изправени пред засилен миграционен натиск. "Позицията ни, както винаги ще бъде много твърда", заяви Борисов. На въпрос дали очаква този път срещата да постигне по-значими резултати, Борисов обясни, че не очаква. "За 10 дни три пъти се събираме-Брюксел, Мадрид, Брюксел и всъщност не се отговаря на основния въпрос-колко може Европа да поеме и кой ги иска. Сега е пълен хаос и страните започват една по една да се спасяват, да прехвърлят на другите. Ние, където сме на самата граница, сме изложени на огромен риск, ако всички започнат да ги връщат обратно. Не сме слепи, виждаме”, коментира Борисов. "Позицията ни е ясна - който иска да приеме, колкото желае. Иначе, ние като Европа трябва да кажем - можем да поемем 100 000, 200 000, 2 млн., 5 млн., 20 млн., но начина на приемане ще стане по 10 000 на седмица, месец или на година. От това имаме нужда или тези могат да дойдат, защото вече те са икономически имигранти”, посочи Борисов. Той запита, ако Австрия, Германия и Унгария започнат да затварят границите си, къде ще отидат мигрантите. Преди ден Сърбия, България и Румъния предупредиха на среща в София, че ще затворят границите си за мигрантите, ако държави като Германия затворят своите. В срещата в Брюксел ще участват десет страни от ЕС (Австрия, България, Хърватия, Германия, Гърция, Унгария, Румъния, Холандия, Словения и Швеция), а също Македония, Албания и Сърбия.

Бoрисов нахока холандския премиер: Да не забравя, че ми дължи много

http://www.mediapool.bg/borisov-nahoka-holandskiya-premier-da-ne-zabravya-che-mi-dalzhi-mnogo-news240928.html

Да не забравя, че ми дължи много на мен. Така премиерът Бойко Борисов се обърна към холандския министър-председател Марк Рюте. В събота Рюте заяви, че "Западът е инвестирал огромни суми в Източна Европа, а държавите от региона не полагат усилия да спрат бежанския поток" и поиска по-справедливо разпределение на търсещите убежище между 28-те страни-членки. "За да отговорим на техните условия затворихме химическата си индустрия, тецовете, четири блока в Козлодуй", каза още Борисов. Европа трябва да каже колко бежанци може да приеме и на ден по колко могат да влизат, поиска Борисов. Според него обаче и извънреднтата лидерска среща в Брюксел в неделя вечерта нямало да даде резултат. По-късно в неделя Борисов ще участва в Брюксел в свиканата от председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер спешна среща на лидерите на балканските страни, които са изправени пред засилен миграционен натиск. "Позицията ни, както винаги ще бъде много твърда", заяви Борисов. На въпрос дали очаква този път срещата да постигне по-значими резултати, Борисов обясни, че не очаква. "За 10 дни три пъти се събираме-Брюксел, Мадрид, Брюксел и всъщност не се отговаря на основния въпрос-колко може Европа да поеме и кой ги иска. Сега е пълен хаос и страните започват една по една да се спасяват, да прехвърлят на другите. Ние, където сме на самата граница, сме изложени на огромен риск, ако всички започнат да ги връщат обратно. Не сме слепи, виждаме”, коментира Борисов. "Позицията ни е ясна - който иска да приеме, колкото желае. Иначе, ние като Европа трябва да кажем - можем да поемем 100 000, 200 000, 2 млн., 5 млн., 20 млн., но начина на приемане ще стане по 10 000 на седмица, месец или на година. От това имаме нужда или тези могат да дойдат, защото вече те са икономически имигранти”, посочи Борисов. Той запита, ако Австрия, Германия и Унгария започнат да затварят границите си, къде ще отидат мигрантите. Преди ден Сърбия, България и Румъния предупредиха на среща в София, че ще затворят границите си за мигрантите, ако държави като Германия затворят своите. В срещата в Брюксел ще участват десет страни от ЕС (Австрия, България, Хърватия, Германия, Гърция, Унгария, Румъния, Холандия, Словения и Швеция), а също Македония, Албания и Сърбия.

"Съдилището" на Стефан Командарев с награда в САЩ

http://offnews.bg/news/n_1/n_579031.html

Филмът на режисьора  Стефан Командарев - "Съдилището" , получи голямата награда на кинофестивала Heartland в Индианаполис, САЩ. С това се похвали във Фейсбук лично Командарев, чиято творба е и тазгодишното българско предложение за "Оскар" за чуждоезичен филм. "Съдилището" е съпродукция на България, Германия, Хърватия и Македония. Сценарият е на Марин Дамянов, Емил Спахийски, Стефан Командарев. Оператор е Красимир Андонов. Музиката е на Стефан Вълдобрев. В ролите са Асен Блатечки, Мики Манойлович, Ованес Торосян, Ина Николова, Васил Василев-Зуека, Параскева Джукелова, Христо Мутафчиев. Това е втори филм на Командарев, който ще представя България в съревнованието за чуждоезичен "Оскар" след "Светът е голям и спасение дебне отвсякъде" , който през 2009 г. беше избран и достигна до краткия списък с деветте най-добри чуждоезични филма.

Георги Гергов сезира Цацаров за скандално гласуване в Пловдив

http://pik.bg/георги-гергов-сезира-цацаров-за-скандално-гласуване-в-пловдив-news423567.html

Георги Гергов сезира Цацаров за скандално гласуване в Пловдив

Скандал избухна в една от секциите в СОУ "Черноризец Храбър" в пловдивския район "Тракия", съобщи Марица.бг.

На избирателите са предлагани сгънати бюлетини с попълнен номер на партията.
Гласоподавателка изригнала, когато разтворила бюлетината и поискала нова.

Гафът станал неудържим, когато и следващата бюлетина, която й подали, също била маркирана видимо, а резултатът - номерът на същата партия. Жената веднага подала сигнал в един от щабовете, сезирана е и районната прокуратура, която ще разпита свидетелката.

Областният лидер на БСП в Пловдив и кандидат за кмет на града Георги Гергов е сезирал главния прокурор Сотир Цацаров, МВР и дежурните в Районната прокуратура за раздаване на попълнени бюлетини в пловдивския квартал "Тракия"

100 % избирателна активност в бургаския затвор за местните избори

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5071013

Всички 8 обитатели на бургаския затвор, имащи право на глас за избор на кмет и общински съветници, са упражнили своя вот, продължава гласуването за референдума, научи 24 часа.
Общо 84 арестанти могат да участват в него, тъй като няма ограничение по адресна регистрация.
До 11 ч. това бяха направили 40 човека, каза инспектор Николай Стоянов.
Всички 8 обитатели на бургаския затвор, имащи право на глас за избор на кмет и общински съветници, са упражнили своя вот, продължава гласуването за референдума, научи 24 часа. Общо 84 арестанти могат да участват в него, тъй като няма ограничение по адресна регистрация. До 11 ч. това бяха направили 40 човека, каза инспектор Николай Стоянов.

Гергов: Машинациите започнаха от рано сутринта

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5070999


"Гласувах за победа, промяна, за Пловдив, за децата и за всички българи. Надявам се, че ще има разум и довечера ще се поздравим с добри резултати. Но все пак - глас народен, глас божи. Каквото решат хората". Това заяви кандидатът за кмет на БСП в Пловдив Георги Гергов. Той изрази тревога, че изборният ден под тепетата е започнал по думите му "с

Куентин Тарантино протестира против полицейското насилие (видео)

http://offnews.bg/news/n_1/n_579014.html

Американският сценарист и режисьор Куентин Тарантино се присъедини към протестен митинг срещу полицейското насилие на площад "Таймс Скуеър" в Ню Йорк. Около 40 пострадали семейства пропътуваха страната, за да се присъединят към митинга "RiseUpOctober". Носителят на Оскар се присъедини към писатели, духовни лица, интелектуалци и актьори в изчитането на имената на 250 човека, загинали от ръцете на американската полиция. В проявата участва и американският философ, писател и борец за граждански права Корнел Уест. "Аз съм съвестен човек. Ако видиш как се извършва убийство, трябва да се изправиш и да се противопоставиш на това. Тук съм, за да кажа, че съм на страната на жертвите", каза Тарантино. Няколко демонстранти са били арестувани по време на митинга. В социалните мрежи се появиха снимки и видеа, показващи напрежение между тълпата и полицията.

Над 1/3 от българите не знаят, че се провежда и референдум

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5070997

Над една трета от българите не знаят, че освен местни избори, тази неделя се провежда и референдум. Това показват данните от национално представително проучване на „Галъп” за обществените нагласи към местния вот и националното допитване, направено по поръчка на Нова телевизия и Българската национална телевизия.
Над една трета от българите не знаят, че освен местни избори, тази неделя се провежда и референдум. Това показват данните от национално представително проучване на „Галъп” за обществените нагласи към местния вот и националното допитване, направено по поръчка на Нова телевизия и Българската национална телевизия.

Руско-украинският конфликт се превръща в частен въпрос

http://svetoven.pogled.info/news/68713/Rusko-ukrainskiyat-konflikt-se-prevrashta-v-chasten-vapros

/Поглед.инфо/ Експерти от Русия и САЩ предлагат посреднически план за неговото регулиране /Рус. ез./

Венци Гечев на 70: Ако се родя втори път, пак бих избрал баскетбола

http://petel.bg/Ventsi-Gechev-na-70--Ako-se-rodya-vtori-pat--pak-bih-izbral-basketbola__131667

Венцеслав Гечев. Първото име, с което свързваме варненския женски баскетбол в последните 20 години, пише специлиазирания сайт BGbasket.com. От...

Путин стана рекламно лице на новата "Лада"

http://petel.bg/Putin-stana-reklamno-litse-na-novata-Lada-__131668

Президентът на Русия, Владимир Путин, стана рекламно лице на автомобил. И то не какъв да е автомобил, а „Лада“, предаде "Вести". Ако...

Граждани алармират: Не се дават бюлетини за референдума

http://frognews.bg/news_100647/Grajdani-alarmirat-Ne-se-davat-biuletini-za-referenduma/

Множество хора сигнализират, че членове на секционните избирателни комисии (СИК) в страната питат избирателно граждани дали искат бюлетина за референдума за електронно гласуване.

Два града в Донецка област искат отлагане на днешните местни избори в Украйна

http://www.dnevnik.bg/sviat/2015/10/25/2635883_dva_grada_v_donecka_oblast_iskat_otlagane_na_dneshnite/?ref=rss


Общо 237 избирателни секции в Донецка област не отвориха за местния вот в Украйна днес, съобщава ТАСС, цитирана от БТА. Териториалните избирателни комисии в градовете Мариупол и Красноармейск поискаха отлагане заради установени грешки в избирателните бюлетини, липса на достатъчно тъмни стаички за гласуване, незапечатани урни и други нарушения.

"Избирателните секции в Мариупол не отвориха, защото не са получили бюлетини за гласуване. Трябва да се отложи датата на изборите заради...

Задържаха двама купувачи на гласове във Видин

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5070976

Двама мъже, които са подготвяли купуване на гласове в изборния ден, са били задържани в събота вечерта, около 18 ч., съобщиха от Областната дирекция на МВР във Видин.
Сигналът с конкретен адрес в града и имена е бил подаден след журналистическо разследване и при проверката двете лица са били установени на посоченото място.
Двама мъже, които са подготвяли купуване на гласове в изборния ден, са били задържани в събота вечерта, около 18 ч., съобщиха от Областната дирекция на МВР във Видин. Сигналът с конкретен адрес в града и имена е бил подаден след журналистическо разследване и при проверката двете лица са били установени на посоченото място.

Над 1/3 от българите не знаят, че се провежда и референдум

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5070984

Над една трета от българите не знаят, че освен местни избори, тази неделя се провежда и референдум. Това показват данните от национално представително проучване на „Галъп” за обществените нагласи към местния вот и националното допитване, направено по поръчка на Нова телевизия и Българската национална телевизия.
Над една трета от българите не знаят, че освен местни избори, тази неделя се провежда и референдум. Това показват данните от национално представително проучване на „Галъп” за обществените нагласи към местния вот и националното допитване, направено по поръчка на Нова телевизия и Българската национална телевизия.

До 5 год. затвор грозят Александър Найденов, собственик на майонеза Олинеза?

http://www.klassa.bg/News/Read/article/259303_%D0%94%D0%BE+5+%D0%B3%D0%BE%D0%B4.+%D0%B7%D0%B0%D1%82%D0%B2%D0%BE%D1%80+%D0%B3%D1%80%D0%BE%D0%B7%D1%8F%D1%82+%D0%90%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%81%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D1%8A%D1%80+%D0%9D%D0%B0%D0%B9%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D0

 

      Скандалният бизнесмен Александър Найденов, нашумял с редовните си пиянски скандали, побои и аморално обществено поведение /виж пр. Линкове/, за пореден път предизвика свада - в луксозен столичен ресторант. Този път бизнесменът който управлява активи за стотина милиона лева, както сам твърди пред 24 Часа, застраши на публично място живота на невинни граждани, като в нетрезво и неадекватно състояние заплашил гостите с пистолет. В това заведение, на рояла се изпълняват творби на Моцарт, Вивалди и Чайковски ..., произведенията на изкуството по естетическа стойност са равни на тези в музеите, а гостите обикновено са от цял свят. Имено там, Найденов е размахвал пистолет показно над главата си, сипел обиди, псувни и закани. Цяло чудо е, че не е възпроизвел изстрел с оръжието! За подобно хулиганско, безотговорно и опасно за здравето и живота на гражданите поведение, Наказателния кодекс предвижда до 5 години лишаване от свобода. /виж пр. Видео/



majoneza


Кой е Александър Найденов, известен като Сашо Майонезата? Нека погледнем назад във врмето:

 

Андрей Луканов беше мой учител

 

     Така Александър Найденов сам се определя като протеже на Андрей Луканов. Той го вкарва в международния отдел на М-во на Външната търговия, още по времето на социализма /на 22 годишна възраст/. За него Найденов казва: Андрей Луканов беше мой учител, той ми вярваше – инвестираше в мен

    Щом „Учител“ и инвеститор, е Андрей Луканов, може да се вярва на Найденов, че наистина управлява активи за стотитна милиона лева. Как ги управлява? Отговора намираме на страниците на сайта блиц:

    ...Управителят на фирма „Олинеза“ - собственост на Александър Найденов, пребива 17 работника. Побоят се превърнал в извращение, защото биячите съблекли жертвите голи, обгаряли със запалени вестници половите им органи и гасили фасове по телата им. Гаврата продължава 48 часа...И всичко това за не доказана кражба на няколко буркана майонеза! Извършителите получават по 5 години ефективна присъда и парична глоба от по 5 000 лева, но в последствие присъдата е обжалвана и заменена с условна, а глобата намалена! http://www.blitz.bg/news/article/358938

Очевидно ученика надминава учителя! Управлява с твърда ръка!

Светски живот

     Александър Найденов води активен светски живот. Дълго време захранва жълтите медии с горещи истории свързани с актрисата Елен Колева. Попаднал в любовния многоъгълник на Елен, рогоносеца се изяви като пълен злобар и антиджентълмен. Ще цитирам само някои заглавия в медиите,. Ако Ви се видят любопитни, чрез линковете по-долу може да стигнете до самите публикации:

    Искаш ли да ти навра главата в задника?! - обръщение на Найденов към младеж искащ автограф от актрисата.

Аз поръчах Иво Аръков!И не само него – арогантно интервю по повод обвиненията, че той е пратил мутрите пребили светския младеж, любовник на Елен Колева.

И т. н. ...........

След раздялата с актрисата Найденов започва истинска медийна война с бившата си любима. Моралното падение на Майонезата е тотално. Той вади подробности от интимния живот на актрисата на показ. Заглавията и темите са от сорта на:

- Елен изклати цял футболен отбор, заедно с резервите

- Правила е а..лен секс на 12 години, в градинка

Майонезата заплашва актрисата, че ако реши може да подкрепи думите си с документи???

В плен на алкохола

Раздялата се отразява тежко на именития бизнисмен. Въпреки големия избор от красиви жени около него, той не се впечатлява от нито една. Даже намираме затлавие като:

- „Александър Найденов преби гаджето си насред София“ - в публикацията става въпрос за момиче с което е вечерял в столична пицария и по средата на вечерята Найденов му разбива носа...

Пиянските свади и побои предизвикани от Майонезата стават негова запазена марка. Въпреки охраната, с която ходи не са редки случаите когато и самият той изяжда доста бой:

- „Бизнесменът Александър Найденов се появи пребит от бой, с насинено око и куцащ в столичен ресторант...“ публикация в медиите от началото на тази година.

       В едно интервю Найденов не крие, че ходи с пистолет  защото е опасно.

    За случая от миналата седмица, когато с пистолет е застрашил живота на много хора, Найденов цинично заявява:

     Непоносимо щастлив съм в любовта.

     "Не съм пребиван, нито гонен от ресторант за непристойно поведение, както се твърди в последните няколко дни.Да, бях в това заведение-празнувахме рожден ден на мой приятел. Всичко приключи мирно и тихо". Това казва пред "България днес" бизнесменът.

Този случай задава въпроси:

  • Как може на човек като Александър Найденов да не му бъде потърсена отговорност за това, че застрашява редовно живота и здравето на граждани на обществено място?

  • Как може човек като Александър Найденов до има разрешение да притежава оръжие?

  • Как може да няма поне обществена присъда за аморалното и цинично поведение на Александър Найденов?

Отговор на тези въпроси дава старата градса песен:

За милиони няма закони“


 

Следват линкове към публикации в медиите, източник на информацията на това интернет журналистическо разследване:
..................................................................................................................http://www.blitz.bg/news/article/293968

http://www.blitz.bg/news/article/358938

http://www.blitz.bg/news/article/293968

http://www.blitz.bg/news/article/178600

http://www.blitz.bg/article/22785

http://skandalno.net/%D1%81%D0%B0%D1%88%D0%BE-%D0%BC%D0%B0%D0%B9%D0%BE%D0%BD%D0%B5%D0%B7%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BD-%D0%B8%D0%B7%D0%BA%D0%BB%D0%B0%D1%82%D0%B8-%D1%86%D1%8F%D0%BB-%D1%84%D1%83%D1%82%D0%B1-162105/

http://hotnews.bg/n/prebiha-aleksandur-najdenov-snimki.95293.html


http://hotnews.bg/n/prebiha-aleksandur-najdenov-snimki.95293.html

 

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4288355
 

http://www.razkritia.com/456858/%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%81%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D1%8A%D1%80-%D0%BD%D0%B0%D0%B9%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D0%BE%D0%B2-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B1%D0%B8-%D0%B3%D0%B0%D0%B4%D0%B6%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D1%81%D0%B8/

http://www.blitz.bg/news/article/292315

http://www.blitz.bg/news/article/293152

http://www.blitz.bg/news/article/293968


 


 


 

Кой е Александър Найденов, известен като Сашо Майонезата? Нека погледнем назад във врмето:

 

Андрей Луканов беше мой учител

 

Така Александър Найденов сам се определя като протеже на Андрей Луканов. Той го вкарва в международния отдел на М-во на Външната търговия, още по времето на социализма /на 22 годишна възраст/. За него Найденов казва: Андрей Луканов беше мой учител, той ми вярваше – инвестираше в мен.

 

Щом „Учител“ и инвеститор, е Андрей Луканов, може да се вярва на Найденов, че наистина управлява активи за стотитна милиона лева. Как ги управлява? Отговора намираме на страниците на сайта блиц:

 

...Управителят на фирма „Олинеза“ - собственост на Александър Найденов, пребива 17 работника. Побоят се превърнал в извращение, защото биячите съблекли жертвите голи, обгаряли със запалени вестници половите им органи и гасили фасове по телата им. Гаврата продължава 48 часа...И всичко това за не доказана кражба на няколко буркана майонеза! Извършителите получават по 5 години ефективна присъда и парична глоба от по 5 000 лева, но в последствие присъдата е обжалвана и заменена с условна, а глобата намалена! http://www.blitz.bg/news/article/358938

 

Очевидно ученика надминава учителя! Управлява с твърда ръка!

 

 

Светски живот

 

 

Александър Найденов води активен светски живот. Дълго време захранва жълтите медии с горещи истории свързани с актрисата Елен Колева. Попаднал в любовния многоъгълник на Елен, рогоносеца се изяви като пълен злобар и антиджентълмен. Ще цитирам само някои заглавия в медиите,. Ако Ви се видят любопитни, чрез линковете по-долу може да стигнете до самите публикации:

Искаш ли да ти навра главата в задника?! - обръщение на Найденов към младеж искащ автограф от актрисата.

Аз поръчах Иво Аръков!И не само него – арогантно интервю по повод обвиненията, че той е пратил мутрите пребили светския младеж, любовник на Елен Колева.

И т. н. ...........

След раздялата с актрисата Найденов започва истинска медийна война с бившата си любима. Моралното падение на Майонезата е тотално. Той вади подробности от интимния живот на актрисата на показ. Заглавията и темите са от сорта на:

- Елен изклати цял футболен отбор, заедно с резервите

- Правила е а..лен секс на 12 години, в градинка

Майонезата заплашва актрисата, че ако реши може да подкрепи думите си с документи???


 

В плен на алкохола

Раздялата се отразява тежко на именития бизнисмен. Въпреки големия избор от красиви жени около него, той не се впечатлява от нито една. Даже намираме затлавие като:

- „Александър Найденов преби гаджето си насред София“ - в публикацията става въпрос за момиче с което е вечерял в столична пицария и по средата на вечерята Найденов му разбива носа...

Пиянските свади и побои предизвикани от Майонезата стават негова запазена марка. Въпреки охраната, с която ходи не са редки случаите когато и самият той изяжда доста бой:


 

- „Бизнесменът Александър Найденов се появи пребит от бой, с насинено око и куцащ в столичен ресторант...“ публикация в медиите от началото на тази година.

В едно интервю Найденов не крие, че ходи с пистолет защото е опасно.


 

За случая от миналата седмица, когато с пистолет е застрашил живота на много хора, Найденов цинично заявява:


 

Непоносимо щастлив съм в любовта.

"Не съм пребиван, нито гонен от ресторант за непристойно поведение, както се твърди в последните няколко дни.Да, бях в това заведение-празнувахме рожден ден на мой приятел. Всичко приключи мирно и тихо". Това казва пред "България днес" бизнесменът.


 

Този случай задава въпроси:

 

  • Как може на човек като Александър Найденов да не му бъде потърсена отговорност за това, че застрашява редовно живота и здравето на граждани на обществено място?

 

 

  • Как може човек като Александър Найденов до има разрешение да притежава оръжие?

 

  • Как може да няма поне обществена присъда за аморалното и цинично поведение на Александър Найденов?

 

 

Отговор на тези въпроси дава старата градса песен:

 

За милиони няма закони“

 

 

 

 

 

 


 

Следват линкове към публикации в медиите, източник на информацията на това интернет журналистическо разследване:


 

..................................................................................................................http://www.blitz.bg/news/article/293968


 

http://www.blitz.bg/news/article/358938

 

http://www.blitz.bg/news/article/293968

 

http://www.blitz.bg/news/article/178600

 

http://www.blitz.bg/article/22785

http://skandalno.net/%D1%81%D0%B0%D1%88%D0%BE-%D0%BC%D0%B0%D0%B9%D0%BE%D0%BD%D0%B5%D0%B7%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BD-%D0%B8%D0%B7%D0%BA%D0%BB%D0%B0%D1%82%D0%B8-%D1%86%D1%8F%D0%BB-%D1%84%D1%83%D1%82%D0%B1-162105/

http://hotnews.bg/n/prebiha-aleksandur-najdenov-snimki.95293.html


http://hotnews.bg/n/prebiha-aleksandur-najdenov-snimki.95293.html


 

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4288355


 

http://www.razkritia.com/456858/%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%81%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D1%8A%D1%80-%D0%BD%D0%B0%D0%B9%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D0%BE%D0%B2-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B1%D0%B8-%D0%B3%D0%B0%D0%B4%D0%B6%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D1%81%D0%B8/

http://www.blitz.bg/news/article/292315

http://www.blitz.bg/news/article/293152

http://www.blitz.bg/news/article/293968


 


 


 


 

 


Гуинет Полтроу с опасна рецепта против грип

http://web.barometar.net/82283/

Актрисата Гуинет Полтроу постна в социалната мрежа инстаграм фотос, на който е без грим и се наслаждава на СПА процедури. Под снимката Полтроу написа: „Да разкараме всички зарази,“ видя BIG5.BG. Холивудската звезда лекува настинките със сауна. Но според лекарите това е опасен съвет към почитателите на актрисата и може да донесе много главоболия и усложнения […]

Нови жертви - бежанци край гръцкия остров Лесбос

http://europe.actualno.com/Novi-jertvi---bejanci-kraj-gryckija-ostrov-Lesbos-news_503513.html

Нови жертви-бежанци край гръцкия остров Лесбос. Жена и две деца са се удавили. Издирват се още поне 12 души души. Спасителната акция продължава, съобщи БНР. Малка лодка с поне 60 бежанци се разби в подводни скали в близост до остров Лесбос. Трафикантите са се опитали да приближат острова, като избегнат централното пристанище, за да вкарат нелегално бежанците. Плавателният съд се е разбил върху скали. До този момент 45 от мигрантите са спасени, жервите са една жена и две малки деца, а поне още 1

Първанов: Надявам се хората да гласуват с разума си

http://politics.actualno.com/Pyrvanov-Nadjavam-se-horata-da-glasuvat-s-razuma-si-news_503514.html

Гласувах за това да имаме силни кметове, добре подготвени професионалисти, хора с характер и воля, с опит и, в крайна сметка, добри управленци. Защото хората ни имат нужда точно от това. Това заяви Георги Първанов, след като гласува. Пред медиите той коментира, че очаква да бъдат представени успешно онези формации, които са водили разумна, балансирана кампания на аргументите, а не агресивна кампания на омразата. „Надявам се хората да гласуват с разума си, а не само с емоцията си”,

ГЕРБ с жалби за нарушения в Хисаря, Панагюрище, Монтана и Силистра

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5070977

Жалби за нарушения в Хисаря, Панагюрище, Монтана и Силистра в изборния ден подаде ГЕРБ, съобщиха от пресцентъра на партията. 
ГЕРБ-Хисаря сезира ОИК за нарушение, свързано с изискванията за членове на СИК
Общинският ръководител на ГЕРБ - Хисаря Бойко Цветанов Гавраилов подаде жалба до ОИК-Хисаря относно нарушение на Изборния кодекс във връзка с
Жалби за нарушения в Хисаря, Панагюрище, Монтана и Силистра в изборния ден подаде ГЕРБ, съобщиха от пресцентъра на партията.  ГЕРБ-Хисаря сезира ОИК за нарушение, свързано с изискванията за членове на СИК Общинският ръководител на ГЕРБ - Хисаря Бойко Цветанов Гавраилов подаде жалба до ОИК-Хисаря относно нарушение на Изборния кодекс във връзка с

Извадиха полужив шофьор от ламарините на размазан камион

http://pik.bg/извадиха-полужив-шофьор-от-ламарините-на-размазан-камион-news423560.html

Извадиха полужив шофьор от ламарините на размазан камион

Тежка катастрофа е станала на пътя между селата Здравец и Аврен, пише "Петел".

Инцидентът е станал вчера вечерта.

Шофьорът на товарен автомобил „Ивеко” изгубил управлението на автомобила и се ударил в крайпътно дърво.

Наложило се е екипи на Гражданска защита да режат автомобила, за да изкарат шофьора. Той е откаран в болница с опасност за живота.

Екипи на Пътна помощ са се опитвали през нощта да махнат автомобила от дървото.

7,3 процента е избирателната активност във Варна към 10 часа

http://www.moreto.net/novini.php?n=304735

Към 10 часа избирателната активност на местните избори във Варна е била 7,34 %. Това съобщи председателят на Общинската избирателна комисия (ОКИ), Велин Жеков, предаде репортер на Moreto.net. По думите му до урните в морската столица са излезли приблизително 21 000 от имащите право на глас.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване