Слънчево ще е утре по Черноморието

http://www.moreto.net/novini.php?n=305898

През следващото денонощие облачността над страната ще е променлива, през деня в много райони намаляваща до предимно слънчево време. Ще се усили вятърът от северозапад, в Дунавската равнина и източните райони ще е умерен, временно и силен.

Две нападения срещу евреи на Западния бряг

http://www.mediapool.bg/dve-napadeniya-sreshtu-evrei-na-zapadniya-bryag-news241544.html

Четирима израелци, включително бременна жена, бяха ранени днес, когато палестинец блъсна колата си в тях на автобусна спирка на Западния бряг. Двама мъже, на 22 и 21 години, са в тежко състояние. Другите двама, включително бременната жена, са леко ранени. Нападателят, който беше застрелян от израелската гранична полиция, е идентифициран като 22-годишен мъж от Ал Бирех близо до Рамала, предаде ДПА, като цитира палестински източници. По-малко от час по-късно, 22-годишна палестинка от село край Витлеем беше застреляна, след като намушка с нож охранител на входа на еврейското селище Бейтар Илит южно от Ерусалим.

8 кметове се кълнат в един ден в Пловдивско

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5099714

Избраните кметове в общините Стамболийски, Хисаря, Кричим, Перущица, Асеновград, Сопот, Калояново и
Избраните кметове в общините Стамболийски, Хисаря, Кричим, Перущица, Асеновград, Сопот, Калояново и "Марица" ще положат клетва утре. Най-ранна ще е сесията в Стамболийски - в 9:00 ч. На емблематичната дата 10 ноември пък ще са първите заседания на общинските съвети на "Родопи" и Карлово. И двете започват в 10 часа.

90% сигурно е, че бомба е свалила руския самолет

http://www.vesti.bg/sviat/blizak-iztok-i-afrika/90-sigurno-e-che-bomba-e-svalila-ruskiia-samolet-6045080

Египетските власти казват, че проучват всички възможни сценарии за причините за трагедията, но предупредиха да не се правят прибързани заключения

Moody's повиши перспективата пред кредитния рейтинг на Унгария

http://www.investor.bg/centralna-i-iztochna-evropa/335/a/moodys-povishi-perspektivata-pred-kreditniia-reiting-na-ungariia-205627/

Страната е една стъпка по-близо да отвоюва обратно инвестиционния си рейтинг, който изгуби преди четири години

Бежанците от Сирия отново скараха коалиционните партньори в Германия

http://www.mediapool.bg/bezhantsite-ot-siriya-otnovo-skaraha-koalitsionnite-partnyori-v-germaniya-news241543.html

Едва успели да решат спора как да се ускори депортирането на кандити за убежище с малък шанс за одобряване, партиите от управляващата коалиция в Германия влязоха в нов спор - дали да бъдат ограничени правата на бежанците от Сирия, предаде Ройтерс. Правителството беше принудено в петък да обясни, че политиката за предоставяне на убежище за бежанците от Сирия остава непроменена, след като министърът на вътрешните работи бе заявил в радиоинтервю, че те трябва да получат ограничен бежански статут, без право за членове на семействата им да се присъединяват към тях. Коментарите на Томас де Мезиер отвориха нов разрив между християндемократите на канцлера Ангела Меркел, баварската им сестринска партия - Христянсоциалния съюз и коалиционните им партньори - социалдемократите. Заместник-председателят на СДП Ралф Щегнер обвини ХДС, че прави недомислени предложения, вместо да прилага решенията, договорени в коалицията. Ограничаването на правото на събиране на семействата ще означава само, че повече жени и деца ще предприемат опасното пътуване от Сирия за Европа, каза той, подчертавайки, че СДП е против идеята. "Това е изключено, що се отнася до нас. Няма да го приемем и ХДС отлично го знае", каза той по германското радио. Но депутати от ХСС, който управлява провинция Бавария, където е най-големият приток на бежанци, подкрепиха предложението на Де Мезиер. "Стотици хиляди сирийци намират защита тук, но това трябва да бъде само субсидиарна закрила, което означава за ограничен период и без право на събиране със семействата", заяви за "Билд ам Зонтаг" Андреас Шойер, генерален секретар на Християнсоциалния съюз. Субсидиарната форма на закрила означава, че кандидатите за убежище не получават статут на бежанци и правата им са ограничени. Не за първи път Де Мезиер е атакуван за подхода към мигрантската криза. "Билд" тази седмица го порица, задето си е взел кратка ваканция на Майорка, докато правителството се пържи в огъня. Миналия месец Меркел назначи началника на кабинета си Петер Алтмайер да надзирава справянето с кризата, което масово бе възприето като шамар за Де Мезиер. Опозиционни депутати продължиха натиска над министъра и вчера, когато Ренате Кюнаст от Зелените го нарече "наеуправляем" (loose canon), а Ула Йелпке от Левите заяви, че "в това правителство лявата ръка не знае какво прави дясната".

12-годишната Нургюл от Крепча е световната шампионка по шахмат

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5099710

12-годишната Нюргюл Селимова от село Крепча, област Търговище, спечели златния медал на Световното първенство по шахмат за деца и юноши, което се проведе в Порто Карас, Гърция, съобщи bTV.
8-годишната Диляна Иванова спечели бронзов медал за страната ни.
Нюргюл е започнала да мести черно-белите фигурите покрай дядо си още като съвсем малка,
12-годишната Нюргюл Селимова от село Крепча, област Търговище, спечели златния медал на Световното първенство по шахмат за деца и юноши, което се проведе в Порто Карас, Гърция, съобщи bTV. 8-годишната Диляна Иванова спечели бронзов медал за страната ни. Нюргюл е започнала да мести черно-белите фигурите покрай дядо си още като съвсем малка,

Министър Петкова ще участва във форум за енергийна инфраструктура в Копенхаген

http://www.cross.bg/infrastryktyra-forym-petkova-1487300.html

/КРОСС/ Министърът на енергетиката Теменужка Петкова ще участва във форум за енергийна инфраструктура на 9 и 10 ноември 2015 г., в Копенхаген, Дания. По време на международната конференция ще бъдат обсъдени темите: газ, електричество, регионално сътрудничество и финансиране. В рамките на енергийния форум министър Петкова ще се включи в панела „Газова инфраструктура на ЕС: подходяща за целта". Ще бъде предоставена платформа за обсъждане на напредъка по важни инфраструктурни проекти между държавите, групите за регионално сътрудничество и институциите на Европейския съюз. Предвижда се участието на повече от 200 представители на национални и европейски институции, мрежови оператори и индустрията.  

Убиецът от Сливен е изписан от болницата и е в ареста

http://www.mediapool.bg/ubietsat-ot-sliven-e-izpisan-ot-bolnitsata-i-e-v-aresta-news241542.html

28-годишният мъж, обвинен в убийството на 15-годишна ученичка от Сливен, тази сутрин е бил  изписан от болница и сега се намира в следствения арест, съобщи БНР в неделя. Очаква се прокуратурата да поиска постоянното му задържане под стража. Той е обвинен в убийство с особена жестокост, както и опит за убийство на повече от един човек. На 6 ноември мъжът нападна с нож 15-годишно момиче, психолог и още един мъж в двора на 12-о училище в Сливен, след което се простреля с газов пистолет.

Петима роми, изтезавали до смърт ветеринар в Плевен, застават пред съда

http://www.cross.bg/pleven-tzakov-veterinar-1487299.html

/КРОСС/ Петима роми, изтезавали до смърт ветеринар във вилната зона Нежовец край Плевен, за да каже къде крие парите си, се изправят пред Апелативния съд във Велико Търново в понеделник, съобщава „24 часа". Бандата изверги на възраст между 28 и 45 години получи от Окръжния съд в Плевен три доживотни присъди и две наказания от 20 и 18 години затвор. Мирослав Й., Кольо Й., Мехмед С., Ибрахим С. и Юсеин А. трябва да платят солидарно помежду си по 50 хил. лв. обезщетение за причинени неимуществени вреди на частните обвинители и граждански ищци заедно със законната лихва. Делото на втора инстанция е по протест на прокуратурата и жалби на осъдените. 63-годишният Любомир Цаков е убит през 2011 г., но едва през 2014 г. криминалистите успяват да убедят съседа му, станал очевидец на потресаващите мъчения, да проговори и стигат до бандата от петима садисти. В нощта на 17 срещу 18 февруари 2011 г. нападателите се вмъкнали незабелязано в къщата на ветеринарния лекар Любомир Цаков, който отглежда животни и живее в почти изоставената вилна зона Нежовец край Плевен. Нападат го в гръб, докато наглежда за последно животните си, и го повалят с няколко удара. Циганите завързват Цаков за един стол и започват да го бият с метални пръчки, най-вече по краката, за да боли много, но да не издъхне бързо. Изтезанието според разследващите продължило поне три часа, за да каже жертвата къде има скрити пари

Следващ протест на полицията - в четвъртък

http://offnews.bg/news/n_1/n_588151.html

Протестиращите против орязването на полицейските обезщетения са получили официално разрешение да протестират отново в четвъртък - 12 ноември, когато ще бъдат гласувани на първо четене промените в бюджета. Следващият полицейски протест ще се проведе отново пред сградата на Народното събрание от 13:00 до 20:00 часа.

12-годишната Нургюл от Крепча е световната шампионка по шахмат

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5099705

12-годишната Нюргюл Селимова от село Крепча, област Търговище, спечели златния медал на Световното първенство по шахмат за деца и юноши, което се проведе в Порто Карас, Гърция, съобщи bTV.
Нюргюл е започнала да мести черно-белите фигурите покрай дядо си още като съвсем малка, разказа баща й Илхан Ибрямов, който също играе шах.
12-годишната Нюргюл Селимова от село Крепча, област Търговище, спечели златния медал на Световното първенство по шахмат за деца и юноши, което се проведе в Порто Карас, Гърция, съобщи bTV. Нюргюл е започнала да мести черно-белите фигурите покрай дядо си още като съвсем малка, разказа баща й Илхан Ибрямов, който също играе шах.

"Интер" записа трета поредна победа и чака грешка на "Фиорентина"

http://www.dnevnik.bg/sport/2015/11/08/2645132_inter_zapisa_treta_poredna_pobeda_i_chaka_greshka_na/?ref=rss


"Интер" записа третата си поредна и общо осма поредна победа от началото на сезона в Серия А и така отново излезе на върха в класирането.

"Нерадзурите" се наложиха с 1:0 в гостуването си на "Торино" и събраха 27 точки, с три повече от "Фиорентина", който тази вечер играе със "Сампдория" в Генуа.

Единственото попадение за "Интер" вкара Жофри Кондогбия в 31-ата минута. Това бе първо попадение за французина в италианското първенство, след като пристигна на "Сан Сиро" през...

Експерт: Протестът на служителите в сектор „Сигурност” е тежък социален конфликт, породен от опита за въвеждане на промени тихомълком

http://pik.bg/експерт-протестът-на-служителите-в-сектор-„сигурност”-е-тежък-социален-конфликт-породен-от-news431794.html

Експерт: Протестът на служителите в сектор „Сигурност” е тежък социален конфликт, породен от опита за въвеждане на промени тихомълком

Протестът на служителите в Сектор „Сигурност” е тежък социален конфликт, породен от опита за въвеждане на промени тихомълком. Това каза за „Фокус” проф. Вихрен Бузов, експерт по кризи на сигурността. Според него основната причина за недоволство в силовите ведомства е орязването на социалните придобивки на работещите в тях. Той припомни, че предложението на Правителството за това е било прието напълно неочаквано.

„Най-вероятно този протест е породен и от това, че не се вижда възможност да се постигне споразумение чрез преговори, какъвто е нормалният път при такива социални протести”, допълни експертът. Според него намирането на компромис е в общ интерес, както на управляващите, така и на работещите в Сектора.

„Тези протести освен, че затрудняват движението в София и пречат на гражданите да стигнат до своите домове, всъщност са и предизвикателство, защото става дума за Сектор „Сигурност” и за служители, които имат определени функции – да охраняват, да носят отговорност. Така, че трябва да очакваме да седнат на масата на преговорите, тъй като със силови решения нищо не може да бъде постигнато”, посочи още проф. Бузов.

Той е на мнение, че заплахите за уволнения от страна на управляващите и ескалацията на публични прояви от страна протестиращите не са правилния подход. По думите му, правилното решение може да бъде взето чрез преговори и компромис. 

Приключиха историческите избори в Мианма

http://www.vesti.bg/sviat/azia/prikliuchiha-istoricheskite-izbori-v-mianma-6045079

Опозиционерката Аун Сан Су Чжи е сочена за фаворит след години дисидентска дейност

Над 100 държавни лидери на среща за климатичните промени в Париж

http://www.moreto.net/novini.php?n=305896

Президентът на Русия Владимир Путин ще присъства на 30 ноември на срещата на високо равнище на ООН в Париж, посветена на промените в климата, съобщи АФП. „Повече от 100 държавни и правителствени глави са потвърдили присъствието си, в това число и президентите на САЩ и Русия, както и министър-председателят на Китай Ли Къцян“, съобщи френският външен министър Лоран Фабиюс.

Татяна Дончева в ефир: Полицейските протести може да са дирижирани

http://petel.bg/Tatyana-Doncheva-v-efir--Politseyskite-protesti-mozhe-da-sa-dirizhirani__133327

Снимка: Булфото "Възможно е полицейските протести да са дирижирани". Това заяви за "Комбина" по Нова телевизия лидерът на „Движение 21”...

Туск зове Германия към повече твърдост с бежанците

http://www.cross.bg/germaniya-tysk-granitzi-1487297.html

/КРОСС/ Германия трябва да е с по-твърда позиция в бежанската криза и да спомага повече за укрепването на външните граници на ЕС, заяви председателят на Европейския съвет Доналд Туск пред германския вестник Die Welt в навечерието на срещата си с германския канцлер Ангела Меркел.  Туск похвали лидерската роля на Германия, която днес се откроява и като най-либералната и най-толерантната в европейската история. Но същевременно той призова Берлин да прави повече, за контрола над проблема с бежанците. Отговорността на лидера означава също гарантирането на по-сигурни външни граници на Европа заедно с останалите членки на общността, подчерта Туск и добави: „Разбирам историческите причини, поради които Германия се притеснява да налага строг режим по границите си, но за Германия европейското лидерство и отговорност означава също при нужда енергично да се прилага контрол на външните европейски граници на нашия общ съюз".Туск ще вечеря с Меркел тази вечер в Берлин. Двамата ще обсъдят подготовката за срещата на върха между ЕС и страните от Африка, която ще се състои в сряда в Ла Валета, и извънредната среща на върха на ЕС по бежанската криза, насрочена за четвъртък.

Шофьор обърна бус заради оса

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5099701

Пловдивски шофьор предзивика уникално пътно произшествие след като обърна натоваренс с риба бус заради оса. Инцидентът с водача Дичо Говедаров стана следобяд в неделя на бул.
Пловдивски шофьор предзивика уникално пътно произшествие след като обърна натоваренс с риба бус заради оса. Инцидентът с водача Дичо Говедаров стана следобяд в неделя на бул. "Освобождение" в Хасково, съобщиха очевидци. "Пътувах от Кърджали за Повдив. При влизането си в Хасково нахалното жилещо насекомо ме атакува.

ДАНС и "Национална полиция" са арестували 10 души за подготвяни провокации на протеста

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/11/08/2645129_dans_i_nacionalna_policiia_sa_arestuvali_10_dushi_za/?ref=rss


Във връзка с постъпила информация от ДАНС в ГД "Национална полиция" за подготвяни провокации по време на националния протест на служителите от МВР, се провеждат съвместни мероприятия от двете структури на територията на София и областите Варна, Бургас и Пловдив, съобщи пресцентърът на МВР.

По информацията на министерството вече са задържани 10 лица, за които има данни, че са съпричастни към подготовката на провокативни действия. Работата по изясняване и документиране на случая...

ДАНС и "Национална полиция" са арестували 10 лица за подготвяни провокации на протеста

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/11/08/2645129_dans_i_nacionalna_policiia_sa_arestuvali_10_lica_za/?ref=rss


Във връзка с постъпила информация от ДАНС в ГД "Национална полиция" за подготвяни провокации по време на националния протест на служителите от МВР, се провеждат съвместни мероприятия от двете структури на територията на София и областите Варна, Бургас и Пловдив, съобщи пресцентърът на МВР.

По информацията на министерството вече са задържани 10 лица, за които има данни, че са съпричастни към подготовката на провокативни действия. Работата по изясняване и документиране на случая...

Великобритания: Русия вече е заплаха от по-високо ниво

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5099699

Великобритания е готова да признае Русия за заплаха от по-високо ниво в новата си стратегия за национална сигурност, която министър-председателят ще представи на 23 ноември, съобщава The Times.
Сред другите заплахи от същото ниво са нестабилността, свързана с притока на имигранти към Европа, както и тероризмът,
Великобритания е готова да признае Русия за заплаха от по-високо ниво в новата си стратегия за национална сигурност, която министър-председателят ще представи на 23 ноември, съобщава The Times. Сред другите заплахи от същото ниво са нестабилността, свързана с притока на имигранти към Европа, както и тероризмът,

Оса катурна камионетка с риба

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5099694

Атрактивно катастрофира в неделя след обяд шофьор на камионетка с риба, докато се опитваше да изпъди оса от кабината си.
40-годишният Дичо Говедаров идвал от Кърджали в Хасково на път за родния си град. Докато лекотоварното возило се движело по бул. "Освобождение", през отворения му прозорец влетяло жилещото насекомо. Дичо бил алергичен.
Атрактивно катастрофира в неделя след обяд шофьор на камионетка с риба, докато се опитваше да изпъди оса от кабината си. 40-годишният Дичо Говедаров идвал от Кърджали в Хасково на път за родния си град. Докато лекотоварното возило се движело по бул. "Освобождение", през отворения му прозорец влетяло жилещото насекомо. Дичо бил алергичен.

Ченгетата се опънаха: Нов национален протест в четвъртък

http://frognews.bg/news_101548/CHengetata-se-opanaha-Nov-natsionalen-protest-v-chetvartak/

Ще има още един голям национален протест на полицаите - в четвъртък. Митингът ще започне в 13 часа пред сградата на парламента, стана ясно по време на днешния протест на служителите в системата на МВР.

Обвиненият в убийството на 15-годишната ученичка в Сливен вече е в ареста

http://www.cross.bg/sliven-ybiiistvo-obvinen-1487296.html

/КРОСС/ 9 ноември е Ден на траур в община Сливен 28-годишният мъж, обвинен в убийството на 15-годишна ученичка от Сливен, тази сутрин е бил изписан от болница и сега се намира в следствения арест. Очаква се прокуратурата да поиска постоянното му задържане под стража. Той е обвинен в убийство с особена жестокост и опит за убийство на повече от един човек. На 6 ноември мъжът нападна с нож 15-годишно момиче, психолог и още един мъж в двора на XII Основно училище в Сливен, след което се простреля с газов пистолет. 9 ноември, понеделник, е обявен за Ден на траур в община Сливен заради трагичната смърт на 15-годишната Симона, убита в двора на Професионалната гимназия по икономика в града на 6 ноември. Траурът отменя всички тържествени събития, насрочени за 9 ноември, когато новоизбраният кмет на Сливен Стефан Радев трябваше да встъпи в длъжност а общинските съветници да положат клетва. Областният управител Димитър Сяров насрочи събитията за вторник - 10 ноември, в 10.30 часа.

Обвиненият в убийството на 15-годишната ученичка в Сливен вече е в ареста

http://www.cross.bg/sliven-obvinen-ychenichka-1487296.html

/КРОСС/ 28-годишният мъж, обвинен в убийството на 15-годишна ученичка от Сливен, тази сутрин е бил изписан от болница и сега се намира в следствения арест. Очаква се прокуратурата да поиска постоянното му задържане под стража. Той е обвинен в убийство с особена жестокост и опит за убийство на повече от един човек. На 6 ноември мъжът нападна с нож 15-годишно момиче, психолог и още един мъж в двора на XII Основно училище в Сливен, след което се простреля с газов пистолет.

Изписаха от болницата и арестуваха убиеца на 15-годишната Симона

http://offnews.bg/news/n_1/n_588136.html

28-годишният Димитър Иванов, който уби 15-годишната Симона в Сливен, тази сутрин е бил изписан от болницата и е задържан в следствения арест, съобщи говорителят на Окръжната прокуратура Руси Русев, цитиран от "Дарик". Припомняме, че на 6 ноември около 13:30 часа Иванов нахлу в училището, където учеше Симона и наръга с нож в гърба 28-годишния Красимир, а след това - и 15-годишната Симона. След това Иванов направи и неуспешен опит да се самоубие. Ранена в областта на корема и гърба беше и 40-годишна учителка. На Иванов е наложена 72-часова мярка "задържане под стража", а след изтичането ѝ - в понеделник или вторник, ще бъде поискана постоянна мярка за задържане под стража. Прокуратурата в Сливен е повдигнала срещу него обвинения за предумишлено убийство и опит за убийство.

Великобритания: Русия вече е заплаха от по-високо ниво

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5099692

Великобритания е готова да признае Русия за заплаха от по-високо ниво в новата си стратегия за национална сигурност, която министър-председателят ще представи на 23 ноември, съобщава The Times.
Сред другите заплахи от същото ниво са нестабилността, свързана с притока на имигранти към Европа, както и тероризмът,
Великобритания е готова да признае Русия за заплаха от по-високо ниво в новата си стратегия за национална сигурност, която министър-председателят ще представи на 23 ноември, съобщава The Times. Сред другите заплахи от същото ниво са нестабилността, свързана с притока на имигранти към Европа, както и тероризмът,

Приключи протестът на полицаите пред парламента

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5099682

Приключи националният протест на сектор „Сигурност” в столицата, движението по бул. „Цар Освободител” все още е затворено, съобщи "Фокус”. В Деня на професионалния празник на полицията у нас, на площада се събраха няколко хиляди от работещите в сектора. Агенция „Фокус” припомня: След свиканото тази сутрин извънредно заседание на Съвета за социално

Приключи протестът на полицаите пред парламента

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5099688

Приключи националният протест на сектор „Сигурност” в столицата, движението по бул. „Цар Освободител” все още е затворено, съобщи "Фокус”. В Деня на професионалния празник на полицията у нас, на площада се събраха няколко хиляди от работещите в сектора. Агенция „Фокус” припомня: След свиканото тази сутрин извънредно заседание на Съвета за социално

Рекордно поскъпване на храните в Гърция

http://www.grreporter.info/rekordno-poskpvane-na-khranite-v-grtsiya/18169

Цените на основни продукти като хляб, тестени изделия и мляко са претърпели най-голямо увеличение в целия ЕС

прочети повече

Структурите на ГЕРБ чистят всички агитационни материали на партията по разпореждане на Б. Борисов

http://www.cross.bg/gerb-materiali-borisov-1487295.html

/КРОСС/ По разпореждане на председателя на ГЕРБ Бойко Борисов структурите на партията в цялата страна започват незабавно отстраняване на всички агитационни плакати и материали. Разпореждането на Борисов е в съответствие със законодателството, според което всички агитационни материали трябва да бъдат премахнат в установен срок след приключване на изборите. Срокът, който е поставен на всички общински и областни структури на ГЕРБ, е до края на 9 ноември (понеделник). До структурите са изпратени и указания за почистване на местата, на които са били поставяни или лепени материали на ГЕРБ, съобщава партийният пресцентър.  

Ловец простреля колега на излет за глигани

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5099680

Мъж от ловна дружинка в Монтанско простреля свой другар по оръжие на излет за диви прасета. Пострадалият е в болница, съобщава
Мъж от ловна дружинка в Монтанско простреля свой другар по оръжие на излет за диви прасета. Пострадалият е в болница, съобщава "Труд". Поредният нещастен случай сред авджийските редици стана в събота в полите на Пъстрина планина. Дружинката от село Крапчене излязла на лов за диви прасета и навлязла в шубраците между селото и съседното село Стубел.

И спонтанните протести са организирани

http://cite.actualno.com/I-spontannite-protesti-sa-organizirani-news_506303.html

Така лидерът на Движение 21 Татяна Дончева коментира темата с полицейските протести пред Нова телевизия. Бившият депутат на БСП коментира, че в България сме много нетърпеливи и искаме всичко да стане за една нощ. Глутница маймуни тръгва на някъде, но не знае накъде и защо, обобщи политикът. Според Дончева полицейският протест ще свърши като всяка една работа - с едно държавно управление, което има хоризонт "от мен до вас, водещите". Тя беше категорична, че Бойко Борисов умира от страх да прави

Първанов е много доволен от местния вот, взе да се стяга за президентски избори

http://izbori2015.actualno.com/Pyrvanov-e-mnogo-dovolen-ot-mestnija-vot-vze-da-se-stjaga-za-prezidentski-izbori-news_506304.html

В равносметката си за местните избори лидерът на АБВ Георги Първанов даде положителна оценка. "Над 40 общински кметове, над 120 кметове на населени места и над 150 общински съветници, избрани с прякото ни участие", каза Първанов в рамките на Националния съвет на АБВ в НДК. Бившият президент бързо-бързо впери поглед в предстоящия догодина президентски вот и уверено заяви, че АБВ има голям потенциал за "убедителен резултат". "Търсим взаимодействие не само в лявото, но и в центристкото политическ

„Ранобудните студенти” срещу протеста на полицаите

http://www.cross.bg/politzaite-stydenti-protesta-1487294.html

/КРОСС/ Десетина души са се събрали в градинката до Министерството на вътрешните работи на контрапротест срещу протеста на полицаите. Повечето от тях са бивши членове на „Ранобудните студенти", които по време на антиправителствените протести преди две години окупираха Софийския университет.Групата се охранява от полицаи.

Актрисата и режисьор Нина Димитрова: Воюваме за любов в свят, миришещ на хилядарки

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5097061

- Нина, замисляш „Дневникът на един луд” преди повече от 10 г., а спектакълът взе, че се появи точно сега - май няма случайни неща?
- Поредицата от случайности винаги е закономерност. Това, че спектакълът се появи за 50-ата годишнина на Театър 199, не е случайно. То е закономерна последица от раздели и най-вече срещи през последните три години.
- Нина, замисляш „Дневникът на един луд” преди повече от 10 г., а спектакълът взе, че се появи точно сега - май няма случайни неща? - Поредицата от случайности винаги е закономерност. Това, че спектакълът се появи за 50-ата годишнина на Театър 199, не е случайно. То е закономерна последица от раздели и най-вече срещи през последните три години.

Започват да санкционират за непочистени предизборни плакати във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=305897

Днес изтича 7-дневният срок, даден на участниците в местните избори да почистят агитационните си материали. От утре Община Варна започва да санкционира. Това съобщи за Дарик заместник-кметът по сигурността и опазване на обществения ред Тодор Иванов.

Приключи протестът на служителите от сектор „Сигурност” (снимки)

http://pik.bg/приключи-протестът-на-служителите-от-сектор-„сигурност”-снимки-news431796.html

Приключи протестът на служителите от сектор „Сигурност” (снимки)

Приключи протестът на служителите на МВР, които започнаха да си тръгват от площада на Народното събрание. Демонстрацията, която започна в 13:00 днес, бе една от най-масовите до момента.

Припомняме, че протестът ще продължи на 12 ноември (четвъртък), когато се очаква на първо четене да бъде приет законопроектът на бюджета за 2016 г. Той ще се проведе от 13 до 20 часа отново пред сградата на Народното събрание. 

Вартоломей: Христос спасява и благославя с богати дарове православна България

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5099673

Православният български народ е от първите, които са приели вестта за спасението в Христос, и се е покръстил масово, при съдействието на Божията благодат, изразена видимо чрез просветната политика на Светия цар Борис и на Вселенския патриарх Фотий. Като и двамата станали на дело и на теория родоначалници на християнска България,
Православният български народ е от първите, които са приели вестта за спасението в Христос, и се е покръстил масово, при съдействието на Божията благодат, изразена видимо чрез просветната политика на Светия цар Борис и на Вселенския патриарх Фотий. Като и двамата станали на дело и на теория родоначалници на християнска България,

Вартоломей: Христос спасява и благославя с богати дарове православна България

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5099663

Православният български народ е от първите, които са приели вестта за спасението в Христос, и се е покръстил масово, при съдействието на Божията благодат, изразена видимо чрез просветната политика на Светия цар Борис и на Вселенския патриарх Фотий. Като и двамата станали на дело и на теория родоначалници на християнска България,
Православният български народ е от първите, които са приели вестта за спасението в Христос, и се е покръстил масово, при съдействието на Божията благодат, изразена видимо чрез просветната политика на Светия цар Борис и на Вселенския патриарх Фотий. Като и двамата станали на дело и на теория родоначалници на християнска България,

Следващият протест на сектор „Сигурност” ще бъде в четвъртък

http://www.cross.bg/protest-sektor-slyzhitelite-1487293.html

/КРОСС/ Въпреки обявеното от правителството намерение да оттегли текстовете в проектобюджета, свързани със социалния пакет на служителите в сектор „Сигурност", полицаи и надзиратели от цялата страна се събраха на национален протест в София. Демонстрацията започна в спокойна обстановка, но площадът пред Народното събрание и голяма част от центъра на столицата бяха блокирани за движение.  Днес бе решено следващият протест на служителите в сектор Сигурност да се проведе от 13 до 20 ч. в четвъртък пред сградата на Народното събрание, когато се очаква проектът за бюджет да бъде разглеждан на първо четене в ресорната комисия. Представители на синдикатите се обърнаха към събралите се протестиращи служители на МВР, че ще застанат зад всеки наказан заради участието в този законно организиран протест. По-рано синдикатите обясниха, че въпреки постигнатите договорености, остават в готовност за масови протести, тъй като според тях те трябва да бъдат убедени, че това, което е обещано от ръководството на Министерството на вътрешните работи, на практика ще се случи. Те обясниха, че неведнъж досега служителите на МВР са били лъгани от ръководството на министерството. Днес е и професионалният празник на полицията.

Контрапротест срещу протеста на полицаите

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5099664

10-ина души са се събрали в градинката до Министерството на вътрешните работи на контрапротест срещу протеста на полицаите.
Повечето от тях са бивши членове на
10-ина души са се събрали в градинката до Министерството на вътрешните работи на контрапротест срещу протеста на полицаите. Повечето от тях са бивши членове на "Ранобудните студенти", които по време на антиправителствените протести преди две години окупираха Софийския университет. Групата се охранява от 7-8 полицаи.

Видео показва как търсените от Сидеров актьори се разправят с "Атака"

http://offnews.bg/news/n_1/n_588135.html

Видео, заснето от партийната телевизия Алфа, показва как актьорите Анатоли Лазаров и Евгени Будинов са се спречкали с Волен Сидеров и неговата клика пред НАТФИЗ. Записа бе предоставен на bTV от депутата на "Атака" Магдалена Ташева. В него се вижда как един от двамата актьори перва очилата на Десислав Чуколов и иска обяснение от Сидеров за неговото поведение в НАТФИЗ. Това било причината след няколко дни атакистите да се върнат пак пред НАТФИЗ в нощта на местния вот и да търсят актьорите. Не съм ударил никого, категоричен беше актьорът Анатоли Лазаров, който също беше в студиото на bTV.

Пророчеството на тибетските монаси: Ето кой ще ни спаси от самоунищожение

http://petel.bg/Prorochestvoto-na-tibetskite-monasi--Eto-koy-shhe-ni-spasi-ot-samounishhozhenie__133325

Снимка: Уикипедия От години е известно, че тибетската култура е особена, че тя използва духовната власт за своето оцеляване и развитие и...

ЕС дава 2 милиарда долара на Африка, за да приеме обратно стотици хиляди мигранти

http://petel.bg/ES-dava-2-miliarda-dolara-na-Afrika--za-da-prieme-obratno-stotitsi-hilyadi-migranti__133326

Снимка: Булфото Европейският съюз се готви да представи план, при които африканските държави ще получат финансова помощ от до 2 млрд....

Корупция подкопавала сигурността на летището в Шарм аш-Шейх

http://www.cross.bg/letishteto-ryski-svidetelstva-1487292.html

/КРОСС/ Мерките за сигурност на летището в египетския курорт Шрам-аш Шейх, откъдето е излетял катастрофиралият на Синайския полуостров на 31 октомври руски самолет, са били сериозно подкопани от корупцията на служителите. За това свидетелства проучване, извършено от агенция Associated Press, за което съобщават и други световни медии.  Сътрудници на летището в Шарм-аш Шейх с около 10-годишен трудов стаж там са разказали пред представители на АР, че служебни лица, отговарящи за сигурността и проверката на багажа, често вземали по 10 евро подкуп, за да пропуснат чанти и куфари със забранено съдържание, включително с наркотици и оръжие. Освен това скенерите за багажа нерядко били просто изключвани за икономия на ток. Нещата се променяли и правилата бързо започвали да се спазват само когато идвала информация, че предстои проверка, особено когато инспекциите били с чуждо участие. Нарушения са били допускани и при контрола на товарните камиони, които докарват на летището гориво за самолетите и храна за пътниците. Често пазачите пускали колите без проверки, защото вече се познавали с шофоьорите. АР сочи, че след катастрофата проверките и мерките за сигурност в Шарм аш-Шейх и в другите египетски летища са били рязко затегнати. Руски медии публикуват свидетелства на руски туристи, които сега масово се извозват от египетските курорти, че контролът е много строг и се извършва от египетски армейски части

Петима роми, изтезавали до смърт ветеринар в Плевен, застават пред съда

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5099662

Петима роми, изтезавали до смърт ветеринар във вилната зона
Петима роми, изтезавали до смърт ветеринар във вилната зона "Нежовец" край Плевен, за да каже къде крие парите си, се изправят пред Апелативния съд във Велико Търново в понеделник. Бандата изверги на възраст между 28 и 45 години получи от Окръжния съд в Плевен три доживотни присъди и две наказания от 20 и 18 години затвор. Мирослав Й., Кольо Й.

Фрог око: Бъчварова ли свърши работата на Ненчев? Ха-ха...

http://frognews.bg/news_101547/Frog-oko-Bachvarova-li-svarshi-rabotata-na-Nenchev-Ha-ha/

Предложенията за законодателни промени, касаещи социалния пакет на служителите от МВР, ще се осъществява след обсъждане със синдикатите в МВР, което ще започне още в началото на следващата седмица. Г-жа Стоянова и г-н Главчев потвърдиха, че същият подход ще бъде приложен и за останалите структури в сектор „Сигурност”.” Това каза министър Румяна Бъчварова, която май свърши работата и на Николай Ненчев.

С батмобил по улиците на Дубай (видео)

http://www.vesti.bg/tehnologii/avtomobili/s-batmobil-po-ulicite-na-dubaj-video-6044803

Репликата, произведена през 2012 г., е навъртяла едва 250 км досега. Тя се продава от GTR motors за 947 849 долара

Уилямс: Вдигането на лихвените проценти ще бъде позитивен знак за икономиката

http://www.investor.bg/sasht/337/a/uiliams-vdiganeto-na-lihvenite-procenti-shte-byde-pozitiven-znak-za-ikonomikata-205626/

Това е следващата стъпка след доближаването на пълна заетост и прогнозите за ръст на инфлацията до целевото ниво, коментира президентът на Фед в Сан Франциско

Полицаите остават недоволни, протестират и за военните

http://www.moreto.net/novini.php?n=305895

Закриването на МВР ще доведе до закриване на цялата държава, обявиха синдикати пред хиляден протест на сектор "Сигурност". Стотици полицаи, пожарникари и други заети в структурите на вътрешното ведомство извикаха дружно, че не са доволни от чутото днес от министър Румяна Бъчварова.

Имах брак №1. После ти се появи

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5099232

Едва ли има жена, която не е отправяла празен тийнейджърски поглед в тавана и не си е представяла сватбата, роклята, брака и щастието, с което е облицован романтичният й дом. С бяла фасада, безкраен кухненски плот и гледка към езеро. Да не забравяме закуската в леглото, поднесена от любимия човек, и веселия детски смях в задния двор.
Едва ли има жена, която не е отправяла празен тийнейджърски поглед в тавана и не си е представяла сватбата, роклята, брака и щастието, с което е облицован романтичният й дом. С бяла фасада, безкраен кухненски плот и гледка към езеро. Да не забравяме закуската в леглото, поднесена от любимия човек, и веселия детски смях в задния двор.

6 странни употреби на яйчените черупки

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5098773

Яйцата, консумирани с мярка, са много полезни за сърцето, за кръвното налягане и за стройната фигура. Днешните яйца са дори още по-здравословни от произвежданите преди около 30 години. Това се дължи на новите храни, с които се хранят домашните птици. В резултат на това белтъкът и жълтъкът съдържат с 20% по-малко мазнини и 70% повече витамин D.
Яйцата, консумирани с мярка, са много полезни за сърцето, за кръвното налягане и за стройната фигура. Днешните яйца са дори още по-здравословни от произвежданите преди около 30 години. Това се дължи на новите храни, с които се хранят домашните птици. В резултат на това белтъкът и жълтъкът съдържат с 20% по-малко мазнини и 70% повече витамин D.

Най-красивата българка в САЩ майстори гривни

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5099639

Велинградчанката Ива Коева, която от няколко години живее в Чикаго, се окичи с титлата „Мис Българка в САЩ 2015”. Тя бе най-високо оценена от авторитетното жури сред 16-те финалистки с български корени, дошли от всички краища на САЩ. Освен короната Ива получи и парична награда от 7000 долара, осигурени от спонсорите на събитието братята Християн и
Велинградчанката Ива Коева, която от няколко години живее в Чикаго, се окичи с титлата „Мис Българка в САЩ 2015”. Тя бе най-високо оценена от авторитетното жури сред 16-те финалистки с български корени, дошли от всички краища на САЩ. Освен короната Ива получи и парична награда от 7000 долара, осигурени от спонсорите на събитието братята Християн и

Най-красивата българка в САЩ майстори гривни

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5099649

Велинградчанката Ива Коева, която от няколко години живее в Чикаго, се окичи с титлата „Мис Българка в САЩ 2015”. Тя бе най-високо оценена от авторитетното жури сред 16-те финалистки с български корени, дошли от всички краища на САЩ. Освен короната Ива получи и парична награда от 7000 долара, осигурени от спонсорите на събитието братята Християн и
Велинградчанката Ива Коева, която от няколко години живее в Чикаго, се окичи с титлата „Мис Българка в САЩ 2015”. Тя бе най-високо оценена от авторитетното жури сред 16-те финалистки с български корени, дошли от всички краища на САЩ. Освен короната Ива получи и парична награда от 7000 долара, осигурени от спонсорите на събитието братята Християн и

Берлускони пак се облизва за властта, тръгна на антиправителствени протести

http://europe.actualno.com/Berluskoni-pak-se-oblizva-za-vlastta-trygna-na-antipravitelstveni-protesti-news_506301.html

Бившият италиански премиер Силвио Берлускони участва в антиправителствена демонстрация в Болоня заедно с лидера на Северната Лига Матео Салвини, предаде БГНЕС. Заедно ще победим на бъдещите избори, заяви Берлускони пред демонстрантите и посочи, че съюзът между неговата партия „Напред Италия“ със Северната лига и партията „Италиански братя“ ще им позволи да съберат 40% от гласовете на избирателите. Седемдесет и девет годишният Берлускони разкритикува Европейския съюз и п

ЕС може да плаща на Африка, за да си вземе обратно мигрантите?

http://europe.actualno.com/ES-moje-da-plashta-na-Afrika-za-da-si-vzeme-obratno-migrantite-news_506302.html

Европейският съюз се готви да представи план, според който на африканските страни ще бъде оказана значителна материална помощ в замяна на връщането на десетките хиляди мигранти, наводнили Европа. Това пише в. Sunday Times, позовавайки се на собствени източници в Брюксел, информира БГНЕС. Министрите на държавите членки на ЕС са разработили радикален план за урегулиране на сегашната миграционна криза, отбелязва изданието. В Евросъюза са готови на значителни финансови и други отстъпки само и само

ГЕРБ чисти всички агитационни плакати и материали от изборите

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5099645

По разпореждане на председателя на ГЕРБ Бойко Борисов структурите на партията в цялата страна започват незабавно отстраняване на всички агитационни плакати и материали, съобщиха от пресцентъра на партията.
Разпореждането на Борисов е в съответствие със законодателството, според което всички агитационни материали трябва да бъдат премахнат в
По разпореждане на председателя на ГЕРБ Бойко Борисов структурите на партията в цялата страна започват незабавно отстраняване на всички агитационни плакати и материали, съобщиха от пресцентъра на партията. Разпореждането на Борисов е в съответствие със законодателството, според което всички агитационни материали трябва да бъдат премахнат в

ГЕРБ чисти всички агитационни плакати и материали от изборите

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5099637

По разпореждане на председателя на ГЕРБ Бойко Борисов структурите на партията в цялата страна започват незабавно отстраняване на всички агитационни плакати и материали, съобщиха от пресцентъра на партията.
Разпореждането на Борисов е в съответствие със законодателството, според което всички агитационни материали трябва да бъдат премахнат в
По разпореждане на председателя на ГЕРБ Бойко Борисов структурите на партията в цялата страна започват незабавно отстраняване на всички агитационни плакати и материали, съобщиха от пресцентъра на партията. Разпореждането на Борисов е в съответствие със законодателството, според което всички агитационни материали трябва да бъдат премахнат в

По разпореждане на Борисов се чистят всички агитационни материали на ГЕРБ

http://pik.bg/по-разпореждане-на-борисов-се-чистят-всички-агитационни-материали-на-герб-news431789.html

По разпореждане на Борисов се чистят всички агитационни материали на ГЕРБ

По разпореждане на председателя на ГЕРБ Бойко Борисов структурите на партията в цялата страна започват незабавно отстраняване на всички агитационни плакати и материали. Разпореждането на Борисов е в съответствие със законодателството, според което всички агитационни материали трябва да бъдат премахнат в установен срок след приключване на изборите. Срокът, който е поставен на всички общински и областни структури на ГЕРБ е до края на деня на 9.11.2015 г. (понеделник). До структурите са изпратени и указания освен да бъдат премахнати агитационните плакати, да бъдат и почистени местата, на които са били поставяни или лепени материали на ПП ГЕРБ.

Старшата на Черно море падна от Славия под Аспаруховия мост

http://petel.bg/Starshata-na-CHerno-more-padna-ot-Slaviya-pod-Asparuhoviya-most__133322

Юношите старша възраст на Черно море загубиха домакинството си на Славия с 0:2 в среща от 12-ия кръг на Елитната ни група до 19 години. Двубоят...

Локомотив спечели варненското хандбално дерби

http://petel.bg/Lokomotiv-specheli-varnenskoto-handbalno-derbi__133323

Локомотив (Варна) спечели градското дерби срещу Спартак с 35:15. Това бе втори успех за „железничарите“ в първенството. Мачът се игра в комплекса „Спортпалас“ под тоталната доминация на „червено-черните“.  

И утре ще е слънчево, температурите скачат още

http://petel.bg/I-utre-shhe-e-slanchevo--temperaturite-skachat-oshhe__133324

През следващото денонощие облачността над страната ще е променлива, през деня в много райони намаляваща до предимно слънчево време. Ще се...

АБВ се прицели в президентската институция

http://frognews.bg/news_101549/ABV-se-pritseli-v-prezidentskata-institutsiia/

„На президентските избори АБВ отива за победа”, каза още Първанов. „Имаме потенциала да покажем един убедителен резултат. Търсим взаимодействие не само в лявото но и в центристкото, защото България има нужда от уважаван президент. АБВ трябва да стане носител на институцията“, заяви Георги Първанов на Националния съвет на АБВ.

Варненският отец Дончо Александров: Милостта и молитвата са тези, които спасяват

http://www.moreto.net/novini.php?n=305892

На 8 ноември православната църква отбелязва деня на Свети Архангел Михаил. Пред Радио „Фокус” – Варна протойерей Дончо Александров, говорител на Варненската и Великопреславска Света митрополия, посочи, че първата събота преди Архангеловден се отбелязва Архангелова задушница и тази година тя е била на 7 ноември.

Първо в ПИК! В четвъртък продължават полицейските протести (обновена и снимки)

http://pik.bg/първо-в-пик-в-четвъртък-продължават-полицейските-протести-обновена-и-снимки-news431784.html

Първо в ПИК! В четвъртък продължават полицейските протести (обновена и снимки)

Мирният протест пред сградата на Народното събрание продължава и в четвъртък, предаде репортер на ПИК.

Протестиращите са категорични, че няма да клекнат на властта и ще си отстояват позициите докрай. Няма да се примирят с поредното замазване на очите от страна на управляващите.

В момента в парламента тече среща между представители на Патриотичния фронт и синдикати.

Междувременно част служителите на МВР се хванаха и заиграха Дунавско хоро, приканвайки всички да се присъединят.

Очаквайте подробности!

Ловец простреля колега на излет за глигани

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5099624

Мъж от ловна дружинка в Монтанско простреля свой другар по оръжие на излет за диви прасета. Пострадалият е в болница. Поредният нещастен случай сред авджийските редици стана в събота в полите на Пъстрина планина.
Дружинката от село Крапчене излязла на лов за диви прасета и навлязла в шубраците между селото и съседното село Стубел.
Мъж от ловна дружинка в Монтанско простреля свой другар по оръжие на излет за диви прасета. Пострадалият е в болница. Поредният нещастен случай сред авджийските редици стана в събота в полите на Пъстрина планина. Дружинката от село Крапчене излязла на лов за диви прасета и навлязла в шубраците между селото и съседното село Стубел.

10 пожарникари от Велико Търново участваха в изваждането на затрупаните туристи

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5099623

Десет огнеборци от Велико Търново в продължение на три дни са участвали в акцията по изваждането на телата на затрупаните туристи край Крушунските водопади.
В петък жена на 45 г. и мъж на 57 г. от Лондон бяха затиснати от сринати близо 200 кубика отломки, докато се наслаждават на природния феномен.Тяхна приятелка, спасила се по чудо,
Десет огнеборци от Велико Търново в продължение на три дни са участвали в акцията по изваждането на телата на затрупаните туристи край Крушунските водопади. В петък жена на 45 г. и мъж на 57 г. от Лондон бяха затиснати от сринати близо 200 кубика отломки, докато се наслаждават на природния феномен.Тяхна приятелка, спасила се по чудо,

Тайната на полицейския бунт, или втора крачка към авторитарния режим

http://www.dnevnik.bg/analizi/2015/11/08/2645093_tainata_na_policeiskiia_bunt_ili_vtora_krachka_kum/?ref=rss


Още след първия тур на изборите честно предупредих: с единия крак сме в авторитарен режим. Личи си по това, че докато властта стремително се събира на едно място, в същото време надолу по веригата държавният ред се разпада. Това е тайната на авторитарните режими: колкото повече власт отива в едни ръце – толкова по-голям хаос настъпва в реалния живот на хората. Тайна е, защото не личи от пръв поглед. Както от пръв поглед не личи, че колкото ти е по-голям джипът, толкова ти е по-малко едно друго...

Само във Фрог: Полицай застреля жена си, гръмна се в слепоочието

http://frognews.bg/news_101565/Samo-vav-Frog-Politsai-zastrelia-jena-si-gramna-se-v-slepoochieto/

Полицай от Костинброд застреля жена си със служебното си оръжие. След това насочи пистолета към слепоочието си и натиста спусъка. Мъжът е в критично състояние и бере душа в Пирогов. Това съобщиха за Фрог нюз местни полицаи. Новината беше потвърдена от високопоставени полицейски източници.

От ВМРО зоват БПЦ да не се поддава на исканията на патриарх Вартоломей

http://news.ibox.bg/news/id_1769465968

Вселенският патриарх е добре дошъл, но не и искането му да се служи на гръцки, пишат от ВМРО

Берое се наложи категорично над Ботев насред Пловдив

http://bgfootball.actualno.com/Beroe-se-naloji-kategorichno-nad-Botev-nasred-Plovdiv-news_506300.html

Отборът на Берое взе ценен успех с 3:1 при гостуването на Ботев Пловдив в един от най-интересните мачове от 15-ия кръг на А група, предаде БГНЕС. Победата бе втора поредна за възпитаниците на Петър Хубчев, които със спечелените три точки събраха 26, измествайки Лудогорец от третата позиция в класирането. Тимът на Ботев пък инкасира нова загуба и остава на осмото място с 15 точки. Георги Андонов даде преднина на Берое в 42-ата минута след отлично изпълнение на пряк свободен удар. След почивката

Среща в парламента между Патриотичния фронт и синдикатите на МВР

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5099620

В Народното събрание се провежда среща между представители на Патриотичния фронт и на синдикатите на служителите от системата на МВР, съобщи „Фокус”.
Стана ясно, че още когато e бил обявен протестът, всички парламентарни групи са били поканени на среща в парламента, която да се провежда по време на протестните действия,
В Народното събрание се провежда среща между представители на Патриотичния фронт и на синдикатите на служителите от системата на МВР, съобщи „Фокус”. Стана ясно, че още когато e бил обявен протестът, всички парламентарни групи са били поканени на среща в парламента, която да се провежда по време на протестните действия,

Най-големият папагал в света на изложба в Пловдив

http://offnews.bg/news/n_1/n_588117.html

Уникален представител на вида Хиацинтова ара може да се види в Пловдив на изложбата на екзотични папагали, съобщиха организаторите. Папагалът се казва Рио, защото идва от Южна Америка. Той е на по-малко от година, но откликва на вниманието, което му се оказва. Хиацинтовата ара е най-големият папагал в света, достига до 1 метър. Освен това е и дълголетник – живее повече от 100 години.Типичното за него е искрящото синьо оперение, което на крилата е по-тъмно, а на гърдите и главата е по-светло. Около очите при повечето индивиди има малко жълто петно, което присъства и до долната част на клюна. Изложбата представя над 20 вида екзотични големи папагали от три континента. Те са свободно поставени, без клетки и заграждения. Декорът наподобява на джунгла, където е и естественият дом на птиците. Всеки посетител може да се снима с тях, дори да ги докосне. Изложбата ще продължи до 15 ноември в търговски комплекс в жилищен комплекс Тракия в Пловдив.

Среща в парламента между Патриотичния фронт и синдикатите на МВР

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5099616

В Народното събрание се провежда среща между представители на Патриотичния фронт и на синдикатите на служителите от системата на МВР, съобщи „Фокус”.
Стана ясно, че още когато e бил обявен протестът, всички парламентарни групи са били поканени на среща в парламента, която да се провежда по време на протестните действия,
В Народното събрание се провежда среща между представители на Патриотичния фронт и на синдикатите на служителите от системата на МВР, съобщи „Фокус”. Стана ясно, че още когато e бил обявен протестът, всички парламентарни групи са били поканени на среща в парламента, която да се провежда по време на протестните действия,

Защо високотехнологична Япония все още използва касетофони и факсове

http://www.dnevnik.bg/analizi/2015/11/08/2643890_zashto_visokotehnologichna_iaponiia_vse_oshte_izpolzva/?ref=rss

Япония има славата на държава, обсебена от роботи и технологични джаджи. Нацията  е на челните места по производство на новаторски продукти. Картинката в много от офисите в страната обаче е доста различна, разказва Майкъл Фицпатрик, репортер на Би Би Си.

Япония е държава, в която все още хората вършат работата на светофарите, а използването на софтуер на 10 и повече години е в реда на нещата за много от големите компании. В магазините за офис оборудване може да намерите дори касети и...

Туск поиска Германия да работи са укрепване границите на ЕС

http://www.moreto.net/novini.php?n=305894

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск призова Германия да участва по-активно в решаването на проблемите с бежанската вълна и освен това да вземе по-активно участие при защита на външните граници на Евросъюза. Призива си Туск отправи преди срещата си с германския канцлер Ангела Меркел днес, пише BBC.

Над 100 държавни лидери на среща за климатичните промени в Париж

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5099614

Президентът на Русия Владимир Путин ще присъства на 30 ноември на срещата на високо равнище на ООН в Париж, посветена на промените в климата, съобщи АФП.
„Повече от 100 държавни и правителствени глави са потвърдили присъствието си, в това число и президентите на САЩ и Русия, както и министър-председателят на Китай Ли Къцян“,
Президентът на Русия Владимир Путин ще присъства на 30 ноември на срещата на високо равнище на ООН в Париж, посветена на промените в климата, съобщи АФП. „Повече от 100 държавни и правителствени глави са потвърдили присъствието си, в това число и президентите на САЩ и Русия, както и министър-председателят на Китай Ли Къцян“,

Бургаски полицаи почетоха празника с минута мълчание

http://offnews.bg/news/n_1/n_588108.html

С минута мълчание и поднасяне на цветя пред паметната плоча на загиналите служители на МВР, 20-ина бургаски полицаи почетоха днешния празник. Те коментираха, че не вярват на обещанията и докато не видят черно на бяло, че спорните промени в закона за държавния бюджет са оттеглени, не смятат въпроса за приключен. Време е да се говори за реални реформи – структурни, административни, смята Генади Тенев, председател на бургаската структура на синдиката на МВР. Той е категоричен, че в обсъждането на тези реформи, трябва да се включи и гражданското общество, за да заяви какво очаква от полицията. Тенев подчерта, че когато се говори и за съкращения в администрацията, трябва ясно да се посочи каква администрация е необходима и каква – не, в МВР и да се изготви сериозен анализ. Бургаски полицаи коментираха, че при едни бъдещи реформи, трябва да се мисли и за техническата обезпеченост. Вчера бях наряд на границата, двата джипа не запалиха, извозваха ни с един раздрънкан ЗИЛ, разказа граничар. Според тях, има големи и необосновани харчове в МВР, особено по границата – принтери за 3000 лв., неразумни командировки на полицаи от страната, купуване на дърва за огрев на 80 лв./кубик от Велико Търново, при условие, че в Странджа се търгуват по 30 лв. Няколко граждани също бяха дошли да изразят съпричастност с проблемите на полицаите. Стоян Иванов от военната прокуратура коментира, че не е редно хората да се противопоставят на гилдии, особено когато се говори за запазване на доходите им.

Над 100 държавни лидери на среща за климатичните промени в Париж

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5099604

Президентът на Русия Владимир Путин ще присъства на 30 ноември на срещата на високо равнище на ООН в Париж, посветена на промените в климата, съобщи АФП.
„Повече от 100 държавни и правителствени глави са потвърдили присъствието си, в това число и президентите на САЩ и Русия, както и министър-председателят на Китай Ли Къцян“,
Президентът на Русия Владимир Путин ще присъства на 30 ноември на срещата на високо равнище на ООН в Париж, посветена на промените в климата, съобщи АФП. „Повече от 100 държавни и правителствени глави са потвърдили присъствието си, в това число и президентите на САЩ и Русия, както и министър-председателят на Китай Ли Къцян“,

Най-коментираното в "Дневник": Падането на руския самолет над Египет

http://www.dnevnik.bg/istorii_na_denia/2015/11/08/2645099_nai-komentiranoto_v_dnevnik_padaneto_na_ruskiia/?ref=rss


Новината за падналия над Египет руски самолет е предизвикала най-много коментари във форума на "Дневник" за миналата седмица. Сред останалите теми, генерирали най-много отзиви от читателите, са полицейските протести и резултатите от балотажа на местните избори в Плевен.

Ето класацията на десетте най-коментирани статии (справката е направена към 19 часа на 7 ноември):

1. Москва обвини "Шарли ебдо" в кощунство заради карикатури за руския самолет - 404 коментара

2....

Методи Андреев: Реформа трябва да има

http://pik.bg/методи-андреев-реформа-трябва-да-има-news431775.html

Методи Андреев: Реформа трябва да има

„Реформа трябва да има. Всички български граждани очакват да има реформа. Истината е, че тази полиция, която ни пази, е сред най-неефективните в Европа.

Има най-висок ръст на престъпност и най-нисък процент на разкриваемост на престъпленията”, коментира в извънредното студио на Нова телевизия Методи Андреев от ГЕРБ, предаде Нова тв.

Той поиска полицаите да минават два пъти в годината през тест за интегритет, за психо-физическа пригодност.

„Нека на тези, които издържат, да им дадат и 30 заплати. Тези хора действително са откъснати от своите семейства. Те нямат нормален живот, но нека и те да имат съответните отговорности и ние да ги чувстваме”, призова депутатът Методи Андреев.

„Реформите болят. Трябва да се направи разяснителна кампания”, добави още депутатът от ГЕРБ.

Полицаите получиха международна подкрепа

http://pik.bg/полицаите-получиха-международна-подкрепа-news431774.html

Полицаите получиха международна подкрепа

Международна подкрепа получиха полицаите. Представител на Синдиката на полицаите в Сърбия застана на трибуната пред Народното събрание и подкрепи недоволството на служителите в МВР.

Валентин Попов от Синдикалната федерация на служителите в МВР отбеляза, че не е вярвал, че полицаите ще се борят за права, които те са се надявали да бъдат увеличени.

„Всички хора в България знаят, че полицаите купуват хартия и различни други консумативи за работата си. А сега искат да вземат парите от тях, за да може държавата вече да ги купува официално", заяви Валентин Попов от Синдикалната федерация на служителите в МВР.

От синдикатитте казват, че са в протестна готовност, защото не вярват, че държавата ще спази обещанията си да оттегли финансовата част от предложенията в законопроекта. Затова те ще настояват целия социален пакет да оставе във вида, който е в момента.

И очакват да видят дали депутатите ще оттеглят между първо и второ четене предложенията на министър Владислав Горанов.

Има заговор за потулване на кражбата КТБ

http://www.mediapool.bg/ima-zagovor-za-potulvane-na-krazhbata-ktb-news241541.html

Фондът за гарантиране на влоговете пусна първите списъци с привилегированите вложители във фалиралата КТБ. В същото време обаче докладът на "АликсПартнърс" (Alix Partners Services UK LLP) за това в чии "джобове" са потънали милиардите от фалиралата банка по всичко личи ще остане секретен. Какво е вашето обяснение? Законът изисква да се публикуват всички вложители към определена дата, както и всички заявени цесии. С огромна бързина тази информация беше интерпретирана в посока: “Ето ги лошите вложители”. Най-важното обаче е да разберем кой обра банката, а това се случи чрез мащабна схема за фалшиво, фиктивно кредитиране. Истината няма да излезе наяве докато не разкрием #КОЙ стои зад всички тези кредити. Те са отпускани на офшорни компании, на такива, чиито собственици трудно може да бъдат открити, или без каквито и да е обезпечения. Ето защо сега държавата не може да си върне никакви суми или имущество. Нека обърнем внимание не на това, което се изявява – списъкът и последвалите го коментари, а това, което се премълчава. От министъра на финансите разбрахме, че няма да получим достъп до доклада на международната компания "АликсПартнърс", която е наета да разследва къде са изтекли парите, защото бил конфиденциален. А тази фирма наистина има богат опит в поредица от успешни разкрития по международни финансови измами. Най-големите са разкриването на аферите "Енрон" и “Бърни Мадоф”, които засегнаха цялата финансова система на САЩ. И в двата случая фирмата се добра до десетки милиарди долари чрез издирване на истинските собственици на фиктивните фирми. За съжаление "АликсПартнърс" бе наета с непростимо закъснение. Още през юли 2014 г. Реформаторският блок поиска от БНБ да наеме разследваща финансови измами фирма, която да излезе с доклад в рамките на до три месеца. Така по “горещи следи” още в началото на този парламент щяхме да научим къде са отишли откраднатите пари от КТБ. Съответно много по-висок процент от тях щяхме да имаме шанс да си върнем. Сега, от краткото изявление на министъра на финансите, разбираме, че докладът е тайна за обществото. Оставам с убеждението, че определена група влиятелни и днес политици, които са участвали в създаването на пирамидата КТБ, все още намират начини и инструменти, за да пречат на бързото и ефективно разследване на аферата за потъналите милиарди от банката. Коя е тази група политици, която бави разследването срещу КТБ? От доклада на временната комисия в парламента ясно се вижда, че КТБ е структура от типа “пирамида”, които добре познаваме от 90-те години на миналия век. А именно – взимат се пари от вложители, плащат им се високи лихви, това привлича нови и нови вложители, паралелно с политически средства се склоняват определени държавни структури да държат крупни суми в банката като БЕХ, НЕК, РВД, БДЖ, болници, агенции, фондове и др. В един момент масата на парите нараства значително, но и плащанията по лихви и "данък политически чадър" стават толкова големи, че организаторите на схемата бързо евакуират всички пари в подставени фирми и лица и тогава капана щраква – банката фалира. Последва плащане на сметката от Фонда за гарантиране на влоговете в банките и от държавния бюджет, и загуба на милиарди от хилядите вложители, които изобщо не получиха парите си, защото бяха над гарантирания максимум. Ако се върнем назад във времето ще видим, че строителите на уникалната схема за кражба на 6 млрд. лв. са от небезисвестните "обръчи на фирми" на ДПС. Ето защо са основателни подозренията ни, че част от кредитите са отишли към политици от тези среди. Точно за тях очакваме доказателства от доклада на "АликсПартнърс". Трябва да е ясно, че международната разследваща финансови измами фирма е последният останал ни инструмент да научим истината за краха на КТБ и да си върнем поне част от заграбените милиарди. Тревожното сега е, че резултатите от нейната дейност се бавят и потулват. Докладът отдавна трябваше да е предаден на прокуратурата и следствените органи, които да използва показанията на експертите от "АликсПартнърс" в подготовката на обвинителния акт на бъдещия съдебен процес. Така се стигна до връщането на парите в горецитираните афери в САЩ – защо да не се получи и в нашия случай. Как ще коментирате действията на синдиците по възстановяването на част от имуществото на банката? Мисля, че в момента започва вторият епизод от сагата КТБ – крадене по линия на продажбите от масата на несъстоятелността. Знаем, че синдиците са продали имущество за 27 млн. лв. за един месец, но не знаем дали това е много или малко, защото няма конкретна информация за сделките. Ако знаем какво и на кого са продали, може да направим оценка евтино или скъпо продават синдиците. Нещо повече, може да открием връзки между тези, които купуват и бивши кредитополучатели на КТБ – т.е., да преценим дали тези, които построиха пирамидата КТБ, сега не си купуват обратно "здравите ябълки" на многократнократно по-ниски цени, а оставят за държавния бюджет и за Фонда за гарантиране на влоговете само "гнилите ябълки". Това е кражба върху кражбата. Живеем в тежко информационно затъмнение по случая КТБ. От една страна, за да докажем измама, ни трябват доказателства. От друга страна, събирането на тези доказателства е умело забавено от компетентните длъжностни лица. Например, защо в договора между синдиците и "АликсПартнърс" няма клауза, че тяхното възнаграждение е процент от намерените и възстановени на бюджета средства? В САЩ те върнаха десетки милиарди долари срещу 9% от възстановената сума. Дали предварително някой не се е постарал да дезинтересира фирмата от сериозно разследване? Дадена им е твърда сума, за да си напишат доклада. Но на нас не ни трябва само доклада, а реалните действия на "АликсПартнърс" на терен и годни материални доказателства пред българския съд, включително и свидетелските им показания, като заклети експерти. Сигурно всичко това се прави с цел да се осребрят остатъците от КТБ? Ако от "АликсПартнърс" получим списък с реалните получатели на фиктивните кредити, с които са източили КТБ, между тях ще лъснат и имената на публичните фигури, участвали в обира. Точно затова, въпреки клаузата за конфиденциалност в договора, ще продължа да настоявам да бъдат разсекретени и публикувани всички конкретни данни за публични фигури, получили необезпечени кредити чрез подставени фирми и лица. Не може да има конфиденциалност за тези, които са злоупотребили с доверието на хората! Сметната палата се произнесе, че банковият надзор на БНБ не е бил достатъчно ефективен. Излезе с 13 препоръки, но БНБ не ги приема изцяло. Как новото управление на БНБ се справя с реформата в банковия надзор и подготвени ли са банките за предстоящите стрес тестове? Повече ме безпокои фактът, че новият управител на БНБ сам не знае какви мерки да предприеме за укрепване на управление "Банков надзор". Или поне досега не е оповестил своя план. Това, което прави впечатление в одиторския доклад на Сметната палата, са констатациите за липса на организация, за липса на правила, за липса на структура, за липса на документация, за липса на капацитет, за субективно планиране на тематични инспекции с ограничен обхват и др. Тоест липсва каквато и да е систематичност и организираност в управление "Банков надзор". Изводът, който прави Сметната палата е, че "банковият надзор не е достатъчно ефективен за поддържане на банковата система и за защита на интересите на вложителите, поради невъзможността му своевременно да установи проблемите в кредитните институции, както и да предприеме адекватни мерки, за тяхното предотвратяване". Това не е просто констатация. Това е присъда! Присъда, че живеем в илюзия на банкова сигурност и банкова стабилност. Присъда за накърнена национална сигурност. Този доклад отдавна трябваше да е дело от най-висока важност за шефа на ДАНС и преписка под надзора лично на главния прокурор. Те трябва да разследват как липсата на качествен и ефективен контрол от страна на БНБ е застрашила и продължава да застрашава националната ни сигурност. Не случайно призовах и прокурорските органи, защото зад всичко това не може да стои колективна безотговорност. Винаги има лична отговорност. Те същите хора сега управляват БНБ, както и по времето на КТБ, само гуверньорът е сменен. При избора на управител на БНБ Реформаторският блок гласува против неговото избиране, защото като част от своето представяне той не пожела да заяви, че ще освободи екипа проспал банковия обир на века. Не представи екипа, с който ще работи, нито каза какви структурни промени ще направи в управление "Банков надзор". Това беше ясна индикация за нас, че промяната на гуверньора е по-скоро козметична. Виждате резултата шест месеца по-късно. Същите тези хора не приемат констатациите и препоръките за своята работа на Сметната палата, а са склонни да продължат със старите механизми на работа, рискувайки отново да допъснат банков крах като този през 2014 г. Очакваме от управителя на БНБ лично да представи в парламента своята позиция по отношение доклада на Сметната палата и мерките, които ще предприеме за укрепване на управление "Банков надзор". За съжаление в Конституцията и Правилника за организацията и дейността на Народното събрание липсва възможност да го накараме да даде публични разяснения по горните въпроси. Какво става с държавната Българска банка за развитие? Появиха се информации, че сега тя е заместила КТБ и финансира фирми, свързани с депутата от ДПС Делян Пеевски. Тази информация е крайно обезпокоителна от няколко посоки. От една страна, защото банката е създадена за малкия и среден бизнес, а излиза, че в нарушение на целите си тя обслужва привилегировани големи фирми. Оказва се, че кредити и банкови гаранции за участие в обществени поръчки се дават с предимство на фирми, свързани отново с обръча от фирми около ДПС. Имената бяха обявени в пресата. Второ, това е същият кръг лица, които в миналото получаваха най-лесно кредити и банкови гаранции от КТБ. Цялата тази структура, след като се разклати пирамидата КТБ, мигрира към държавната ББР. Виждам риск още една банка да бъде разклатена по модела на КТБ. Затова ще настоявам за публична информация по отношение на финансовата политика, кредитните обезпечения и контрола над тази институция. Има ли как да се получи публична информация за кредитите, отпуснати от ББР през последните три години, да кажем? За съжаление не, защото тя е търговско дружество и се оказва, че е защитена. В същото време неин принципал е министърът на финансите. Той е политическо лице и поне в частта, в която не се разкрива търговска тайна на банката, е възможно да бъде най-малкото отречено или потвърдено, изнесеното в пресата. Очаквам той да носи отговорност за това дали в ББР има лоши практики, като тези довели до катастрофата на КТБ. И да вземе мерки, за да спаси ББР, ако констатира, че изнесеното в пресата е истина.

Убиецът от Сливен е изписан от болницата и вкаран в ареста

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/11/08/2645094_ubiecut_ot_sliven_e_izpisan_ot_bolnicata_i_vkaran_v/?ref=rss


28-годишният Димитър от Сливен, който в петък пред свидетели наръга и уби на място 15-годишно момиче и след това се простреля с газов пистолет в устата, вече е в следствения арест, съобщи наблюдаващият прокурор и говорител на Окръжна прокуратура в Сливен Руси Русев, цитиран от Агенция "Фокус". След инцидента нападателят беше приет в болница заради самонараняването си, но вече е стабилен и може да бъде задържан.

Срещу Димитър вчера бяха повдигнати две обвинения - за предумишленото...

Калфин: Работим по нов закон за отделяне на социалните плащания от социалните услуги

http://pik.bg/калфин-работим-по-нов-закон-за-отделяне-на-социалните-плащания-от-социалните-услуги-news431773.html

Калфин: Работим по нов закон за отделяне на социалните плащания от социалните услуги

Работим по нов закон за отделяне на социалните плащания от социалните услуги. Това каза вицепремиерът и министър на социалната политика Ивайло Калфин по време на Националния съвет на ПП АБВ, ПГ на ПП АБВ.

Министър Калфин уточни, че това, което се случва като социална политика е израз на случващото се в държавата. Вицепремиерът посочи, че АБВ иска да види в бюджетните цели за следващата година заложени политики за намаляваме на неравенствата в качествата на живот. По думите му, са започнати така необходимите промени в социалните системи. За пример вицепремиерът посочи пенсионната система, където промените вече са се случили.

„Една от тежките теми е свързана с хората с увреждания и това е проблем на много от общините в България. Там идеята е да преструктурираме ресурса до тези, които имат най-голяма нужда. Работим по нов закон за отделяне на социалните плащания от социалните услуги“, каза още той. 

След 830 години от въстанието Асеневци оживяха под Царевец

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5099591

Братята боляри Петър и Асен оживяха в историческата църква
Братята боляри Петър и Асен оживяха в историческата църква "Св.Димитър Солунски" и отново вдигнаха народа си на въстание срещу Византия. Мащабната театрална възстановка на събитията от Димитровден 1185 г. бе кулминацията на националните чествания за 830 години от възобновяването на българската държава.

Безплатен психологичен семинар се провежда днес във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=305870

За трета поредна година клуб „Психология“ към областната структура в град Варна на национално сдружение „Младежки глас“ открива кампания „Психологично здраве“, научи Moreto.net. Събитието стартира днес от от 16.30 в зала 17 на Младежкия дом.

Пощенска банка купи Алфабанк в България

http://www.cross.bg/banka-alfabank-poshtenska-1487291.html

/КРОСС/ Пощенска банка вече официално е собственик на гръцката Алфабанк в България, съобщиха съвместно Алфа банк А.Е. и Юробанк Ергасиас С.А. Операциите и клоновата мрежа на гръцката Алфабанк се придобиват от българското дружество Юробанк България АД (Пощенска банка), се посочва в съобщението. Предварителното споразумение за сделката бе подписано през юли.Бизнесът на Алфабанк, който придобива Пощенска банка, включва активи за 464 млн. евро, от които 307 млн. евро са нетните кредити. Освен това към „Пощенска" преминават и 261 млн. евро депозити на клиенти на Алфабанк, както и 82-та клона на гръцката банка в България.„Придобиването на клона от „Юробанк" представлява стъпка напред за Пощенска банка в затвърждаването на нейната позиция в българския банков сектор и ще разшири клиентската база в сегментите банкиране на дребно и корпоративно банкиране", се посочва в съобщението.След сделката Пощенска банка ще бъде четвъртата по големина българска банка според размера на депозитната и кредитната база.Приключването на сделката подлежи на необходимите одобрения от съответните компетентни регулаторни и надзорни органи и се очаква да приключи през първото тримесечие на 2016 година.

Полицаите остават недоволни, протестират и за военните

http://news.ibox.bg/news/id_1079872985

Стотици полицаи, пожарникари и други заети в структурите на вътрешното ведомство извикаха дружно, че не са доволни от чутото днес от министър Румяна Бъчварова

Белослав победи Спартак Варна с 1:0

http://petel.bg/Beloslav-pobedi-Spartak-Varna-s-1-0__133312

Белослав победи Спартак Варна с 1:0 в двубой от деветия кръг на "А" областна група. На трибуните имаше над 100 зрители, по-голямата част от...

Великобритания: Русия вече е заплаха от по-високо ниво

http://petel.bg/Velikobritaniya--Rusiya-veche-e-zaplaha-ot-po-visoko-nivo__133320

Великобритания е готова да признае Русия за заплаха от по-високо ниво в новата си стратегия за национална сигурност, която...

Хиляди служители от сектор „Сигурност“ протестираха пред НС*

http://www.investor.bg/bulgaria-on-air/462/a/hiliadi-slujiteli-ot-sektor-sigurnost-protestiraha-pred-ns-205624/

Униформените ще са пак пред парламента на 12 ноември, когато Бюджет 2016 ще се гледа на първо четене в съвместно заседание на бюджетна и икономическа комисия

Близо 10 хил. служители от сектор „Сигурност“ протестираха пред НС*

http://www.investor.bg/bulgaria-on-air/462/a/blizo-10-hil-slujiteli-ot-sektor-sigurnost-protestiraha-pred-ns-205624/

Униформените ще са пак пред парламента на 12 ноември, когато Бюджет 2016 ще се гледа на първо четене в съвместно заседание на бюджетна и икономическа комисия

Константинов: Програмата на националите в Берлин е пълен идиотизъм

http://www.dnevnik.bg/sport/2015/11/08/2645097_konstantinov_programata_na_nacionalite_v_berlin_e/?ref=rss


Селекционерът на мъжкия национален отбор по волейбол Пламен Константинов остана изключително недоволен от програмата на тима за предстоящата олимпийска квалификация в Берлин.

Тимът ни е в една група с Русия, Франция и Финландия, а надпреварата ще се проведе между 5 и 10 януари в германската столица.

В другата група ще са домакините, Полша, Сърбия и Белгия, като първите два отбора от всяка група продължават на полуфиналите, а единствено победителят ще получи квота за...

АБВ – готова на компромиси в търсене на взаимодействие в лявото пространство

http://www.cross.bg/vzaimodeiistvie-lyavoto-purvanov-1487290.html

/КРОСС/ АБВ отива на президентските избори за победа, каза председателят на АБВ Георги Първанов по време на заседанието на Националния съвет на партията. „Имаме потенциал да покажем един убедителен резултат. Търсим взаимодействие не само в лявото, но и в центристкото, защото България има нужда от уважаван президент. АБВ трябва да стане носител на институцията", заяви Първанов. „Повече от 40 от кметовете бяха във формула от партии от българската левица и голяма част от тези коалиции бяха успешни. АБВ подава ръка за взаимодействие в лявото пространство и го правим с идеята това да бъде дългосрочно. Политическият живот не може да се развива без силна левица и убедително представяне в лявото", подчерта той. По думите му, АБВ са готови на компромиси в рамките на едно равнопоставено взаимодействие. „Няма да приемем високомерното отношение и менторския тон", заяви лидерът на АБВ. Взето е решение за създаване на съвет към Националния съвет на АВБ. „Да реализираме всичко, което сме поели като ангажимент на изборите. АБВ се наложи като носител на една модерна култура в парламента", допълни Първанов.

Извънредно! Патриотичният фронт разговаря с протестиращи в парламента

http://pik.bg/извънредно-патриотичният-фронт-разговаря-с-протестиращи-в-парламента-news431771.html

Извънредно! Патриотичният фронт разговаря с протестиращи в парламента

В момента тече извънредна среща в сградата на Народното събрание на част от протестиращите с партия Патриотичен фронт, предаде репортер на ПИК.

Полицаите са поканили всички партии, за да разговорят с тях, но единствените, които са откликнали, са тези от Патриотичен фронт.

Очаквайте подробности в ПИК!

Как се целуват зодиите?

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5099230

ОВЕН
Като гръм от ясно небе
Целувката с Овен идва като гръм от ясно небе - неочаквана и разтърсваща. И също толкова продължителна. Понеже са под влиянието на планетата Марс, умеят да канализират огромната си сексуална енергия в един наситен момент. Те са страстни и импулсивни и умеят да разпалят пожар.
За първия път не му мислете много.
ОВЕН Като гръм от ясно небе Целувката с Овен идва като гръм от ясно небе - неочаквана и разтърсваща. И също толкова продължителна. Понеже са под влиянието на планетата Марс, умеят да канализират огромната си сексуална енергия в един наситен момент. Те са страстни и импулсивни и умеят да разпалят пожар. За първия път не му мислете много.

1940 г. - Немецът ни бръсне с „Късмет“

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5097312

БОРИСЛАВ КОСТОВ

Легенди се носят за мъжките бради и мустаци. Помните ли оная героиня на Бранислав Нушич, която на тъмно припознала чужд мъж за своя и го пуснала в стаята. Станало хубавото и жената се сетила: "Йоване, къде са ти мустаците?" Щастливецът отговорил, че никога не е имал мустаци и не се е казвал Йован.
БОРИСЛАВ КОСТОВ Легенди се носят за мъжките бради и мустаци. Помните ли оная героиня на Бранислав Нушич, която на тъмно припознала чужд мъж за своя и го пуснала в стаята. Станало хубавото и жената се сетила: "Йоване, къде са ти мустаците?" Щастливецът отговорил, че никога не е имал мустаци и не се е казвал Йован.

Станимир Стоилов стана шампион на Казахстан с Астана

http://offnews.bg/news/n_1/n_588099.html

Българският специалист Станимир Стоилов изведе своя тим Астана до втора поредна шампионска титла на Казахстан. Това обаче стана по възможно най-драматичния начин в последния кръг на надпреварата, пише Гонг.  Воденият от Мъри състав имаше нужда от задължителна домакинска победа над играещия без напрежение тим на Актобе. И тя дойде с доста емоции в последната минута на двубоя. В герой за Астана се превърна влезлият като резерва Жуниор Кабананга. Той се появи на терена в 72-та минута, а 16 минути след това се разписа за 1:0. Но до тази радост можеше и въобще да не се стигне. Първо в 78-та минута попадение на Актобе беше отменено заради засада. В 85-та минута играч на този тим, който е воден от бившия наставник на ЦСКА Йоан Андоне, беше изгонен и малко след това се стигна до попадението на Кабананга, което донесе и титлата на Астана. Това е втори трофей на страната за този тим в цялата му история. Интересното е, че и двете титли са спечелени под ръководството на Станимир Стоилов. Сезонът за Астана обаче далеч не е свършил. На 22 ноември предстои финал за Купата на Казахстан срещу Кайрат, който остана втори този сезон. Освен това тимът има и два двубоя от Шампионската лига.

Туск поиска Германия да работи са укрепване границите на ЕС

http://news.ibox.bg/news/id_1539890292

Председателят изразява признателност на Германия, че е поела ролята на лидер в ЕС

Читатели на ПИК: ГОНГ се скапа! Платеният сайт дава черен екран срещу 3 лева! Ще алармираме СЕМ и Икономическа полиция!

http://pik.bg/читатели-на-пик-гонг-се-скапа-платеният-сайт-дава-черен-екран-срещу-3-лева-ще-алармираме-с-news431767.html

Читатели на ПИК: ГОНГ се скапа! Платеният сайт дава черен екран срещу 3 лева! Ще алармираме СЕМ и Икономическа полиция!

Спортният сайт "Гонг плей" се скапа, оплакаха се пред ПИК читатели.

Те споделиха, че са пуснали SMS-и с цена 3 лева, за да гледат мача "Ботев" - "Берое", но единственото, което получават е черен екран.

Зрителите се надяват чрез медията ни да накарат служителите на Томислав Русев да се размърдат и да оправят конфузната ситуация, която им къса нервите!

Възмутените футболни фенове се заканиха да пуснат жалби до СЕМ и до Икономическа полиция към СДВР!

В крайна сметка около десетата минута на мача ситуацията се оправи и картината тръгна.

Все повече данни сочат, че ИД се опитва да дестабилизира Балканите

http://www.moreto.net/novini.php?n=305891

Все повече и повече разузнавателни данни сочат, че групировката „Ислямска държава" се опитва да дестабилизира Балканите, пише американският вестник The Washington Post. Поредното предупреждение за засилване на джихадистките аспирации на Балканите е дошло от неназован от вестника висш дипломат от региона.

Шест месеца затвор за редицивисти, задигнали 2 ярета

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5099574

Двама рецидивисти ще лежат по 6 месеца в затвора за кражба на две ярета, постанови районният съд в Петрич.
На 10 септември около 23 ч Димитър К. и приятелят му Иван А. разбили катинар на дървена врата на кошара край южния град. Откраднали 2 ярета по 20 кг и избягали. Ден по-късно обаче двамата били заловени от полицията.
Двама рецидивисти ще лежат по 6 месеца в затвора за кражба на две ярета, постанови районният съд в Петрич. На 10 септември около 23 ч Димитър К. и приятелят му Иван А. разбили катинар на дървена врата на кошара край южния град. Откраднали 2 ярета по 20 кг и избягали. Ден по-късно обаче двамата били заловени от полицията.

Полицаите на протеста: "Политиците погребаха държавата!"

http://www.bnews.bg/article-143437

С черешово топче около 5 хиляди служители на МВР митингуват пред парламента.

Кръстовище на две нива или задръстване на две нива?

http://sofia.actualno.com/Krystovishte-na-dve-niva-ili-zadrystvane-na-dve-niva-news_506296.html

Кръстовището на две нива на столичнити булеварди "Акад. Ив. Евстатиев Гешов" и "България" ще се превърне в задръстване на две нива. Тези опасения изразиха неправителствени организации, оглавявани от "Спаси София", по време на протест днес (8 ноември). Проектът е от 2009 година и вече не отговаря на реалностите в столичното движение. Освен това, според протестиращите, единствената идея на кръстовището е да освободи автомобилния трафик. Не е помислено за велосипедистите, които са все повече, нито

Путин ще участва в голяма международна среща за климатичните промени

http://europe.actualno.com/Putin-shte-uchastva-v-goljama-mejdunarodna-sreshta-za-klimatichnite-promeni-news_506298.html

Руският президент Владимир Путин ще присъства в Париж на срещата на високо равнище, в която от 30 ноември ще участват повече от сто държавни и правителствени ръководители. Това съобщи френският министър на външните работи Лоран Фабиюс, предаде БГНЕС. Първият ден ще бъде запазен за държавните и правителствените ръководители. Вече получихме повече от сто положителни отговора. Ще говорят президентите на САЩ, Китай, на Русия, премиерът на Индия и генералният секретар на ООН, както и френският прези

Полицейските протести нямат край - следващият национален е на 12 ноември

http://society.actualno.com/Policejskite-protesti-njamat-kraj---sledvashtijat-nacionalen-e-na-12-noemvri-news_506297.html

Следващият протест на служителите в сектор Сигурност ще се проведе в четвъртък, 12 ноември, от 13:00 часа до 20:00 часа пред сградата на Народното събрание, когато се очаква проектът за бюджет да бъде разглеждан на първо четене в ресорната комисия, предаде БГНЕС. Представители на синдикатите се обърнаха към събралите се протестиращи служители на МВР, че ако някой от тях бъде наказан заради участието си в този законно организиран протест, те стоят зад гърба им. А доказателство за това било присъ

Убиецът на Симона вече е в ареста

http://pik.bg/убиецът-на-симона-вече-е-в-ареста-news431766.html

Убиецът на Симона вече е в ареста

28-годишният Димитър Иванов е изписан от болницата в Сливен, съобщиха от полицията..

Лекарите са преценили, че състоянието му е стабилно и той е преместен в следствения арест.

Димитър вече е обвинен за убийство, извършено с особена жестокост, както и за опит за убийство на повече от едно лице.

Предстои в понеделник или най-късно във вторник прокуратурата да поиска за него постоянен арест.

 

Българи с европейска награда за семеен бизнес

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5099573

Българските предприемачи Васил и Александра Мирчеви, собственици на „ВМ Финанс Груп”, взеха голямата награда за „Най-добър семеен бизнес в Централна и Източна Европа“ на австрийската банка „Гутман”. Те получиха и още два приза на банката – „За благотворителност в Централна и Източна Европа” и за „Най-добър семеен бизнес в България”.
Българските предприемачи Васил и Александра Мирчеви, собственици на „ВМ Финанс Груп”, взеха голямата награда за „Най-добър семеен бизнес в Централна и Източна Европа“ на австрийската банка „Гутман”. Те получиха и още два приза на банката – „За благотворителност в Централна и Източна Европа” и за „Най-добър семеен бизнес в България”.

Кучето на Линдзи Вон я нахапа

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5099571

Линдзи Вон се е нуждаела от медицинска помощ, след като е била нахапана от кучетата си, разкри самата скиорка пред медиите в САЩ. Вон публикува снимка в профила си в "Туитър", на която се вижда окървавената й дясна ръка. Раната тя е получила, след като се опитала да разтърве двамата си любимци. "Историята е,

Жертвите на трагедията в Букурещ станаха 43

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5099567

Още двама души от пострадалите в инцидента в букурещката дискотека „Колектив” са починали от раните си. Така общият брой на загиналите в ужасяващата трагедия става 43, съобщиха от болница „Флореаска”, цитирани от АФП.
Последните две жертви са млада румънка и турист. Само преди ден починаха още 9 души, като сред тях имаше и двама,
Още двама души от пострадалите в инцидента в букурещката дискотека „Колектив” са починали от раните си. Така общият брой на загиналите в ужасяващата трагедия става 43, съобщиха от болница „Флореаска”, цитирани от АФП. Последните две жертви са млада румънка и турист. Само преди ден починаха още 9 души, като сред тях имаше и двама,

Porsche представи новия Macan

http://www.investor.bg/novini/444/a/porsche-predstavi-noviia-macan-205575/

Всъдеходът е получил подобрена мултимедийна система и адаптивни светлини

Жертвите на трагедията в Букурещ станаха 43

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5099560

Още двама души от пострадалите в инцидента в букурещката дискотека „Колектив” са починали от раните си. Така общият брой на загиналите в ужасяващата трагедия става 43, съобщиха от болница „Флореаска”, цитирани от АФП.
Последните две жертви са млада румънка и турист. Само преди ден починаха още 9 души, като сред тях имаше и двама,
Още двама души от пострадалите в инцидента в букурещката дискотека „Колектив” са починали от раните си. Така общият брой на загиналите в ужасяващата трагедия става 43, съобщиха от болница „Флореаска”, цитирани от АФП. Последните две жертви са млада румънка и турист. Само преди ден починаха още 9 души, като сред тях имаше и двама,

Линдзи Вон нахапана от кучетата си

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5099559

Топскиорката Линдзи Вон за пореден път пострада, преди да е започнала сезона. След като контузи глезена си, сега американката е нахапана по ръката от собствените си кучета. Те се сбили за фризби. Когато се опитала да ги разтърве получила ухапвания на дясната ръка. Тя е зашита от д-р Виола. Линдзи обещава още утре да бъде на тренировки,
Топскиорката Линдзи Вон за пореден път пострада, преди да е започнала сезона. След като контузи глезена си, сега американката е нахапана по ръката от собствените си кучета. Те се сбили за фризби. Когато се опитала да ги разтърве получила ухапвания на дясната ръка. Тя е зашита от д-р Виола. Линдзи обещава още утре да бъде на тренировки,

Верижна катастрофа затруднява движението пред варненска болница

http://pik.bg/верижна-катастрофа-затруднява-движението-пред-варненска-болница-news431764.html

Верижна катастрофа затруднява движението пред варненска болница

Верижна катастрофа затруднява движението на бул. "Цар Освободител" във Варна, пише Topnovini.bg.

Пътното произшествие е станало пред входа на МБАЛ "Света Анна” малко след 13 часа. 

До него се стига, след като 29-годишна варненка зад волана на лек автомобил "Мерцедес” блъска движещото се пред нея "Ауди”, което от своя страна удря "Опел”. Виновна за катастрофата е 29-годишната водачка, тъй като е шофирала без да спазва дистанция, съобщиха от пресслужбата на варненската полиция.  

При инцидента няма пострадали. Причинилата катастрофата шофьорка се е оплакала от болки в ръката, поради което е отведена на преглед в близката болница. По автомобилите са нанесени материални щети.

Една година

http://offnews.bg/news/n_1/n_588087.html

Днешното правителство бе създадено преди една година. Последвалите събития замъглиха част от обстоятелствата и емоциите, съпътствали създаването на сложната коалиция, която подкрепя кабинета. В началото имаше удовлетвореност от това, че е постигнато съгласие, основано на диалог между различни политически субекти. Процесът на преговорите за съставянето на правителство и за изграждането на парламентарно мнозинство, което да го подкрепя бе съпроводен с много критики и коментари, но завърши с успех. Останаха и много съмнения в ефективността и устойчивостта на постигнатото съгласие. Всъщност, ядрото на коалицията, споразумението за съвместно управление между ГЕРБ и Реформаторския блок, няма мнозинство в Народното събрание. Присъединяването на предизборната коалиция АБВ и декларацията за парламентарна подкрепа от страна на Патриотичния фронт, формира мнозинството, с което започна работата си сегашното управление на България. Продължаващата дълбока трансформация в партийната политическа система на страната ни доведе до формирането на парламент с осем партийни фракции. Четири от тях участват в управлението или декларираха подкрепа за управленската програма на правителството. Мнозина смятаха, че тази сложна коалиция е нетрайна и няма да изпълни декларираните си цели. Други смятаха, че не може да бъде намерен баланс между стабилност и реформи. Но, всъщност правителствената програма се казва „Програма на правителството за стабилно управление на Република България”. Политическият хоризонт на постигнатото съгласие се основава на разбирането, че реформите трябва да осигурят стабилност, а не обратното. В процеса на създаване на правителството, за първи път в българския политически живот бе заявено желание за водене на активни преговори. Този подход, постепенно бе изоставен, както поради динамиката на управлението, така и поради дълбокото недоверие на партньорите в ефективността на подобна политика. Формулата на активни и почти публични преговори, постепенно бе изоставена за сметка на оперативно договаряне, което все по-ясно очертава границите на компромис, които могат да бъдат постигнати и удържани от коалиционните партньори. На пръв поглед неочаквано, в условията на силно фрагментиран парламент, (който продължава да се фрагментира) управляващите успяха да постигнат на няколко пъти конституционно мнозинство. Всъщност, то може да бъде постигано по-лесно именно при по-висока фрагментация, отколкото при по-малък брой относително консолидирани партийни фракции. Бързото разпадане на парламентарната група на ББЦ, съпроводено с изключване на депутати от други групи, създава пространство за маневриране. Но, динамиката на този процес се определя и от единството на самото управляващо мнозинство. Разколебаването на мнозинството е резултат от разнопосочните очаквания на ГЕРБ и Реформаторския блок. Те биват насърчавани и задълбочавани, както от партньорите в управлението в лицето на АБВ и Патриотичния фронт, така и от опозицията и търсещите мястото си във властта корпоративни интереси. Стабилността на управлението не зависи от тежестта на проблемите, които то би трябвало да решава и дори не толкова от наличието на устойчиво парламентарно мнозинство, колкото от отношенията между ГЕРБ и РБ. На свой ред, те са функция от качеството и динамиката на отношенията вътре в самия РБ. Блокът не успява да отговори на собствената си заявка за политическа и организационна иновация. Той все така не успява да прерасне в коалиция, въпреки множеството уверения и декларации. Една от причините за това е в липсата на достатъчно отчетлив самостоятелен облик на петте партии, които го изграждат. Колкото и парадоксално да изглежда подобно твърдение, ефективното взаимодействие може да бъде постигнато по-лесно, ако отделните субекти имат ясен политически профил и осезаемо присъствие. Резултатите от местните избори потвърдиха, че партиите и коалициите, изграждащи управляващото мнозинство продължават да се ползват с необходимата политическа подкрепа, а срещу тях не се изгражда ефективна алтернатива. Това е важен политически знак, както за българското общество, така и във външнополитически план. Но, доколко това, само по себе си, е достатъчно за успешно управление? Риковете пред ГЕРБ са свързани с липсата на политическа алтернатива и засилването на клиентелисткия натиск към партията. До известна степен това са стандартни рискове, съпътстващи всяка управляваща партия в България. Доминиращата политическа култура от поданически тип у нас насърчава отношението към властта като към плячка, като нещо което трябва да бъде консумирано. Степента, в която ГЕРБ са готови да отговорят на подобни очаквания ще продължи да определя системните рискове пред управлението. Реформаторите са изправени пред различен тип рискове. Преди всичко, става въпрос за манталитета на политическия провинциализъм и парвенющина. Загубата на чувство за реалност и за собствено значение е пряко свързана с рефлексите на политическия провинциализъм. Опитите за налагане на дневен ред предполага самостоятелна политическа инициатива, а не само изисквания към останалите партньори. Често политици от РБ смятат, че е достатъчно да изискват, без да са започнали сами онова, което смятат, че трябва да се случи. Това прави позициите им слаби, а резултатите от инициативите ми – неубедителни. Същественият въпрос е в това доколко партиите в РБ са способни да променят начина на участието си във властта чрез процеса на вземане на решения. Опитите за остра политическа конкуренция с ГЕРБ, съчетани с изисквания към доминиращата партия, предполагат много по-убедително реализиране на възможностите за правене на политика, с които разполагат партиите от Блока. Ако подобна промяна и преосмисляне не настъпят, РБ ще продължава да бъде използван като мишена през която да бъде атакувано управляващото мнозинство. Неубедителната позиция на РБ позволява, както на АБВ и ПФ, така и на ДПС да оказват несъразмерно на собственото си значение влияние върху политиката на управляващото мнозинство. ГЕРБ следва релефа на политическата конюнктура и продължава да реализира на практика формулата за политиката като изкуство на възможното. Те са готови да направят стъпка встрани или назад, при всяка ситуация, в която все още не може да бъде постигнато съгласие. Този подход дава резултат, още повече в българските условия. Въпросът е доколко той гарантира стабилност, която може да създаде среда за реформи. Полицейските протести в края на първата година на правителството изглеждат като най-сериозното предизвикателство срещу управляващото мнозинство. Всъщност, това не е така. Полицейският протест е надценен, както от онези, които го подкрепят и разчитат на повторение на събитията от началото на 2013 година, така и онези, които активно му се противопоставят. Истинските рискове пред управлението са свързани с външни фактори и с дизайна на взаимодействието между партиите от управляващата коалиция. Външни фактори търсят пространства за разширяване на вътрешнополитическия натиск върху управлението. За съжаление, в българската политика има достатъчно субекти, които с готовност се включват в подобна стратегия. Собствената им слабост ги прави още по-удобни и готови да бъдат проводници на чуждестранно политическо влияние. Страната ни е обект на нарастващ натиск, който е част от променящата се регионална и международна среда за сигурност. Именно затова, устойчивостта на управлението във все по-голяма степен ще зависи от способността за паралелно противодействие на външно и вътрешнополитическо равнище. А подобна стратегия изисква консолидиране на управляващото мнозинство и полагане на всички необходими усилия за разширяване на гражданската подкрепа за държавните институции.

Историята на българско семейство успяло в чужбина, но решило да се върне у дома (видео)

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5099557

Tова не е урок по патриотизъм или родолюбие, а история за избора. Изборът да се върнеш в България, в родината, от която стотици хиляди вече избягаха. Това е историята на Иван и Мони от Пазарджик. През 2008-ма година двамата заминават за Англия, съобщава Нова телевизия. "Странно се получи. Тогава жена ми работеше като адвокат,

Няма нищо по-хубаво от случайната среща (видео)

http://www.vesti.bg/razvlechenia/shoubiznes/niama-nishto-po-hubavo-ot-sluchajnata-sreshta-video-6044938

Дали всичко опира до лицемерието в общуването или това е просто един театър, копиращ истински сцени от живота?

Първанов: АБВ постигна добър резултат

http://pik.bg/първанов-абв-постигна-добър-резултат-news431763.html

Първанов: АБВ постигна добър резултат

АБВ постигна добър резултат – над 40 обшински кметове, над 120 кметове на населени места и над 150 общински съветници избрани с прякото ни участие. Това каза председателят на ПП АБВ Георги Първанов по време на Националния съвет на ПП АБВ, ПГ на ПП АБВ.

Първанов честити на избраните кметове и общински съветници и им пожела успешен мандат. „Това е първото по рода си подобно съвещание и смятам,, че то е належащо и необходимо“, посочи Първанов. По думите му, неговата оценка за представянето на АБВ на тези избори е положителна. „Ако каним избраните кметове, то е заради ангажимента. Навсякъде поемахме съвместно ангажименти и аз съм се явявал като гарант не само на изборите, но и на управлението“, поясни той. 

По думите му, в Благоевград на местните избори се е водила една мръсна и агресивна кампания, която няма нищо общо с представата за демокрация. „Ако така я караме просто не знам къде ще завършим. АБВ трябва да постави този въпрос с цялата му острота. Където имаме случаи оспорваме резултатите. Въпросът е в тенденцията”, заяви Първанов.

По думите му, по време на заседанието на НС на АБВ е обсъден доста широк кръг от въпроси. „Обсъдихме и актуалните дейности на парламента”, посочи той.

Гърция търси сделка с ЕС и България, за да отвори границата с Турция

http://www.cross.bg/tyrtziya-toskas-evropa-1487289.html

/КРОСС/ Гръцкото правителство може да обсъди отваряне на оградата, издигната по границата с Турция при река Еврос (Марица), за да се осигури през зимата безпроблемно преминаване на имигрантите от Близкия Изток и Афганистан. За това обаче е необходимо споразумение с Турция, България и Европейския съюз, заяви министърът за гражданска защита Никос Тоскас пред гръцката агенция AMNA. „Не може да отворим всичко, когато има опасност в Европа да затворят всичко", заяви Тоскас в коментар на телените заграждения по границите на държави в Централна Европа. Думите му потвърждават позицията на Атина, че страната е готова да облекчи преминаването на имигрантите по сухопътни трасета с влошаването на времето в морето, но е нужно общо споразумение с държавите по цялото трасе до Германия и Северна Европа, за да не се окажат влезлите блокирани на гръцка територия.Министрите на вътрешните работи и правосъдието на страните от ЕС се събират следващата седмица на редовния си съвет. В сряда в Малта ще се проведе важна среща на върха на ЕС с лидерите от Северна Африка в търсене на решение за стотиците хиляди африканци, изчакващи в страни като Мароко и Либия да потеглят за Италия и Испания. Тоскас отхвърли инициативата за съвместни морски патрули в Егейско море с Турция, за да бъде пресечен трафикът на хора: „Тази тема е приключена. Няма шанс за такива патрули

Историята на българско семейство успяло в чужбина, но решило да се върне у дома (видео)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5099547

Tова не е урок по патриотизъм или родолюбие, а история за избора. Изборът да се върнеш в България, в родината, от която стотици хиляди вече избягаха. Това е историята на Иван и Мони от Пазарджик. През 2008-ма година двамата заминават за Англия, съобщава Нова телевизия. "Странно се получи. Тогава жена ми работеше като адвокат,

С шествие, възстановки и поклонически лагер пресъздадоха делото на Асеневци преди 830 г

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5099546

Преди 830 години болярите Петър и Асен поставят началото на Втората българса държава. Двамата смели и достойни мъже, превърнали се в държавници, слагат край на владичеството на Византийската империя. Това заяви в словото си кметът на Велико Търново Даниел Панов на кулминационното честване на историческата годишнина в неделя в църквата на "Св.
Преди 830 години болярите Петър и Асен поставят началото на Втората българса държава. Двамата смели и достойни мъже, превърнали се в държавници, слагат край на владичеството на Византийската империя. Това заяви в словото си кметът на Велико Търново Даниел Панов на кулминационното честване на историческата годишнина в неделя в църквата на "Св.

Полицаите не отстъпват: Стягат нов национален протест

http://petel.bg/Politsaite-ne-otstapvat--Styagat-nov-natsionalen-protest__133319

Снимка: Булфото Следващият голям национален протест на полицаите ще се проведе в четвъртък. Митингът ще започне в 13 часа пред сградата...

Рибарите скъсаха заргана

http://www.moreto.net/novini.php?n=305888

Рибарите на юг от Бургас скъсаха заргана. Той се лови нощем, след като се загражда с мрежи. На вечер изкарваме по 20- 50 силограма през последната седмица, похвалиха се вчера морските вълци. Някои влизат с лодките и през деня и ловят на въдица, но хващат не повече от 3 кила, обясниха риболовци на кея в Царево.

Вселенският патриарх Вартоломей и патриарх Неофит отслужиха съборна света литургия

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/11/08/2645091_vselenskiiat_patriarh_vartolomei_i_patriarh_neofit/?ref=rss


Десетки християни се събраха в патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски", за да посрещнат Вселенския патриарх Вартоломей и Българския патриарх Неофит тази сутрин. Двамата отслужиха съборна света литургия по повод християнския празник на свети Архангел Михаил.

Вселенският патриарх Вартоломей І е на четридневно официално посещение в България по покана на патриарх Неофит и митрополитите от Светия синод. Първият ден на неговата визита съвпадна с деня, в който българската...

HMS Duncan с ракети Tomahawk на борда навлезе в Черно море

http://www.cross.bg/cherno-more-flot-1487288.html

/КРОСС/ Ракетният ескадрен миноносец на Кралския военноморски флот на Великобритания „Дънкън" е навлязъл във водите на Черно море в събота през нощта. Британският кораб, снабден с крилати ракети „Томахоук", се е отправил към румънското пристанище Констанца. Очаква се, че днес той ще проведе съвместни учения с румънския боен флот в териториалните води на страната, предаде „Интерфакс".  Според международното право бойните кораби на страните, които нямат излаз на Черно море, могат да престоят в акваторията му не повече от 21 денонощия.

Кой за какво ни помага от воините на небето

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5099317

Всеки архангел
за какво отговаря
и на кого какво
да искаме 

в молитвата
Днес, 8 ноември, е Архангеловден - празникът на цялото небесно войнство. Църквата почита седем архангели, които ни помагат чрез молитвите на светиите пред Бога. Нека на Архангеловден да се поразходим из цялата Небесна църква, която Господ е създал.
Всеки архангел за какво отговаря и на кого какво да искаме в молитвата Днес, 8 ноември, е Архангеловден - празникът на цялото небесно войнство. Църквата почита седем архангели, които ни помагат чрез молитвите на светиите пред Бога. Нека на Архангеловден да се поразходим из цялата Небесна църква, която Господ е създал.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване