Семейство от Пловдив издирва участници в тежка катастрофа

http://pik.bg/семейство-от-пловдив-издирва-участници-в-тежка-катастрофа-news431760.html

Семейство от Пловдив издирва участници в тежка катастрофа

Семейството на жена, ранена тази седмица при тежка катастрофа на пътя Пловдив - Пазарджик, търси свидетели на инцидента.

41-годишната жена, която е шофирала, е в тежко състояние. Близките се опасяват, че случаят ще бъде потулен и търсят хора, които могат да помогнат с информация.

Цветана Николова е от Пазарджик. Във вторник на път за работа тя катастрофира в района на „9-ти километър” край Пловдив. Жената предприела изпреварване. В същия момент другият водач натиснал газта и блъснал колата на Цветана. При удара двата автомобила се отклонили и се забили в крайпътно дърво. Пострадалата е откарана в пловдивска болница.

В момента близките на Цветана търсят очевидци на катастрофата, защото се опасяват, че в обективното разследване на случая, тъй като няма други свидетели освен двамата участници в мелето.

„Нека всичко да бъде обективно и да се разбере кой е виновен и е причинил това нещо. Опасявам се, че може да се случи нещо с добри адвокати и връзки и невинния да стане виновен. И така да кажат, че жертвата сама е паднала и сама се е ударила”, обяснява Георги Ставрев, съпруг на Цветана.

В последната седмица са зачестили пътните инциденти в района на Пловдив и Пазарджик, при които са пострадали или загинали хора.

„Искам да призова шофьорите и всички граждани, които се движат по пътищата да шофират по-внимателно и да се грижат за собствения си живот и за този на другите участници в движението”, каза Александър Минков, служител на „Пътна полиция” – Пазарджик.

41-годишната Цветана Николова тепърва ще се възстановява от тежките травми, а в следващите 6 месеца потрошеният й крак ще бъде в гипс.

Вдовицата на командоса Шарков: Полицаите са жертва на управляващите

http://frognews.bg/news_101564/Vdovitsata-na-komandosa-SHarkov-Politsaite-sa-jertva-na-upravliavashtite/

Вдовицата на убития в Лясковец командос Емил Шарков коментира темата за полицейските протести по Нова телевизия. Категорично ги подкрепям. Всеки един полицай, който защитава гражданите и колегите си, трябва да се чувства сигурен. Тази сигурност може да му я даде държавата.

Вдовицата на командоса Шарков: Подкрепям полицейските протести

http://frognews.bg/news_101564/Vdovitsata-na-komandosa-SHarkov-Podkrepiam-politseiskite-protesti/

Вдовицата на убития в Лясковец командос Емил Шарков коментира темата за полицейските протести по Нова телевизия. Категорично ги подкрепям. Всеки един полицай, който защитава гражданите и колегите си, трябва да се чувства сигурен. Тази сигурност може да му я даде държавата.

Осмяха с пародия аферата "Валбуена", която повлече и Бензема (ВИДЕО)

http://football.actualno.com/Osmjaha-s-parodija-aferata-Valbuena-kojato-povleche-i-Benzema-VIDEO-news_506293.html

Френският национал Матьо Валбуена определено не изживява най-добрите си дни. Нисичкият атакуващ халф бе изнудван със секс запис, заради който в ареста попадна и звездата на Реал Мадрид Карим Бензема. Сега в интернет се появи пародия на секс скандала с Валбуена. В краткото клипче се акцентира върху ръста на играча (163 см), който прави безуспешни опити да се изкачи на леглото на жрица на любовта, информира БГНЕС. Бензема отрича да е участвал в схема за изнудване на колегата си от националния от

В Япония българка получи награда, давана на Елвис Пресли, Джеки Чан и Джон Кенеди

http://frognews.bg/news_101543/V-IAponiia-balgarka-poluchi-nagrada-davana-na-Elvis-Presli-Djeki-CHan-i-Djon-Kenedi/

На 7.11.2015 г. на официална церемония в Каназава, Япония, бяха връчени наградите в световния формат на Junior Chamber International - Ten Outstanding Young Persons of the World 2015 (JCI TOYP 2015). Сред десетте най-изявени млади личности в света, за пръв път в близо 80-годишната история на наградите, е отличен български гражданин.

HTC One A9 в магазините на Мтел от днес

http://www.cross.bg/mtel-smartfonut-pravi-1487282.html

/КРОСС/ От днес клиентите на Мтел ще могат да намерят дългоочаквания HTC One A9 в магазините на телекома в цялата страна. Цената на новия флагман започва от 37 лева на месец с абонаментния план Мтел безкрай 50. Условията важат при подписване на двугодишен договор. Може да видите всички опции за закупуване на смартфона, предлагани от Мтел, в таблицата по-долу. Дизайнът на HTC One A9 е силно повлиян от природата и включва изцяло метално тяло със заоблени краища. Смартфонът има дебелина от само 7,3 милиметра, което го прави най-тънкият телефон на HTC за всички времена. Теглото му е само 143 грама, което го прави изключително удобен за носене навсякъде. HTC One A9 предлага много добра производителност за цената си. Телефонът има осем-ядрен Snapdragon 617 процесор, 2GB RAM и 16GB памет, което го прави достатъчно мощен за всякакви приложения. Сигурността на личната информация на ползвателите е защитена със скенер за пръстови отпечатъци от ново поколение. Смартфонът разполага с 13 мегапикселова задна камера с оптична стабилизация и 4 мегапикселова предна камера с UltraPixel технология, която е перфектна за правене на селфита или провеждане на видеоразговори. Едно от основните предимства на HTC One A9 е, че той идва с най-новата версия на операционната система Android 6.0 Marshmallow. Тя има много подобрения от предишните версии като по-ефективно използване на батерията, възможност за плащане на услуги чрез пръстов отпечатък и по-лесно отваряне на интернет линкове от приложения

Как Грузия рестартира полицията си

http://www.dnevnik.bg/sviat/2015/11/08/2643837_kak_gruziia_restartira_policiiata_si/?ref=rss


Какво се прави с една необратимо корумпирана система? Тя се изкоренява и се замества с нова. Поне така действаха грузинските власти през 2005 г., когато уволниха практически цялата пътна полиция и рестартираха набирането и обучението на полицаи.

Примерът им е толкова впечатляващ, че Световната банка прави нарочен доклад за него, а правителството в Киев назначи тази седмица грузинка, участвала в реформите, за началник на украинската полиция.

Корупцията се е просмукала в...

Продажбите на роботи в Китай ще нараснат тройно до 2018 г.

http://www.investor.bg/novini/261/a/prodajbite-na-roboti-v-kitai-shte-narasnat-troino-do-2018-g-204276/

Пекин смята роботите за основна сфера на растеж на фона на недостига на работна ръка и бързото покачване на заплатите

Ключът към успеха е правилният избор

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5096344

Книгата на Йорданка Иванова „Изборът” се занимава живота на човека като биологично и социално същество, с проблемите на храненето, физическата активност, почивката, лечението и на избора ни на начин на живот, който ежедневно правим. И така, независимо кога, къде, как и за какво, нашият избор е борба за успех, за щастие.
Книгата на Йорданка Иванова „Изборът” се занимава живота на човека като биологично и социално същество, с проблемите на храненето, физическата активност, почивката, лечението и на избора ни на начин на живот, който ежедневно правим. И така, независимо кога, къде, как и за какво, нашият избор е борба за успех, за щастие.

Станимир Стоилов защити титлата в Казахстан

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5099538

Воденият от Станимир Стоилов
Воденият от Станимир Стоилов "Астана" стана за втори път шампион на Казахстан. В последния кръг тимът победи с 1:0 "Актобе", за да финишира на точка пред "Кайрат". Победния гол вкара Жуниор Кабананга от Конго в 88-ата мин. Само три преди това "Актобе" остана с човек по-малко заради червен картон на Хрижниченко.

Станимир Стоилов отново изведе "Астана" до титлата в Казахстан

http://www.dnevnik.bg/sport/2015/11/08/2645087_stanimir_stoilov_otnovo_izvede_astana_do_titlata_v/?ref=rss


Станимир Стоилов за втора поредна година изведе "Астана" до шампионската титла на Казахстан.

В мач от последния 32-и кръг на местното първенство тимът победи с 1:0 като домакин "Актобе" и завърши на първо място в крайното класиране с 46 точки. Драматичната и задължителна победа дойде чак в 89-ата минута, когато точен бе влезлият като резерва Жуниор Кабананга.

Основният конкурент на "Астана" - "Кайрат" (Алмати), трябва да се задоволи с втората позиция, въпреки че също...

САЩ с успешно изпитание на междуконтинентална балистична ракета

http://www.moreto.net/novini.php?n=305890

Военноморските сили на САЩ осъществиха в събота успешно изпитание на междуконтинентална балистична ракета „Трайдънт-2” край южните брегове на Калифорния. Това съобщи днес телевизия Ен Би Си, като цитира говорителя на американските ВМС Райън Пери, предаде ТАСС.

Полицаи протестираха пред парламента, ще продължат на 12 ноември (обновена в 15.40 часа)

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/11/08/2645088_policai_protestiraha_pred_parlamenta_shte_produljat_na/?ref=rss


Хиляди служители в сектор за сигурност се събраха пред Народното събрание на национален протест, чието начало беше дадено с националния химн, изпълнен от затворническа надзирателка, съобщи агенция Фокус".

Протестът се провежда въпреки оттеглените от правителството промени в проектобюджета за догодина, които засягат служителите на МВР и които предизвикаха полицейски протести в цялата страна.

В началото на протеста, който се провежда на професионалния празник на полицията, протестиращите служители отдадоха почит на загиналите си колеги като в продължение на минута стояха клекнали.

Движението по бул. "Цар Освободител" е блокирано. Продължават да пристигат автобуси от цялата страна с полицаи и надзиратели.


Преди началото на протеста беше обявено, че той е срещу политиката, съсипала и съсипваща националната сигурност в България през последните десетилетия и като отговор на атаките срещу служителите на МВР, чиито авторитет е бил свален до минимум. Протестиращите освиркаха финансовия министър Владислав Горанов.

Синдикатите обясниха, че ще бъдат отменени само планираните за следващата седмица прояви, но стачната готовност ще се запази - в зависимост от това дали ще бъдат спазени обещанията, поети от МВР и депутатите, участвали на извънредното заседание на Съвета за социално партньорство днес.

"Служим на народа на Република България и ще го правим въпреки нашите управници. Срам ме е, че се подиграват с нас така", заяви на протеста председателят на Синдиката на служителите в затворите в България (ССЗБ) Иван Петров, цитиран от агенция "Фокус".

"Ние не сме тарикати. Не можем да си ползваме отпуските, защото работим непрекъснато, поради недостиг на хора в системата", добави той пред присъстващите и обясни, че ако ще се правят реформи, трябва да се започне от Народното събрание.

Протестиращите полицейски служители скандират "Оставка" на правителството.

По време на протеста бе обявено, че 16 полицейски синдиката от Европа, сред които от Холандия, Австрия и Германия, подкрепят протеста на българските служители от сектор "Сигурност". Пред събралите се протестиращи бе прочетено писмо от полицейския синдикат в Сърбия, който също подкрепя протеста.

Полицаите, които са на работа и следят за реда, носят ленти с цветовете на българското знаме, на които е написано, че са солидарни с протеста на техните колеги. Обстановката е спокойна.

Малко след 15.30 часа приключи протестът, но движението по бул. "Цар Освободител" все още е затворено. На него беше взето решението той да продължи на 12 ноември, когато се очаква на първо четене да бъде приет законопроектът на бюджета за 2016 г. Тогава служителите на сектора за сигурност отново ще се съберат пред сградата на Народното събрание от 13 до 20 часа.

Полицаи от цялата страна протестират пред парламента

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/11/08/2645088_policai_ot_cialata_strana_protestirat_pred_parlamenta/?ref=rss


Хиляди служители в сектор за сигурност се събраха пред Народното събрание на национален протест, чието начало беше дадено с националния химн, изпълнен от затворническа надзирателка, съобщи агенция Фокус".

Протестът се провежда въпреки оттеглените от правителството промени в проектобюджета за догодина, които засягат служителите на МВР и които предизвикаха полицейски протести в цялата страна.

В началото на протеста, който се провежда на професионалния празник на полицията,...

Британски самолет избягал от ракета над Египет

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5099536

Самолет на британската авиокомпания Thomson Airways, излетяла от Лондон със 189 души на борда, замалко да е бил свален от ракета при приближаването на курорта Шалм ел Шейх, разкри вестник „Дейли мейл“, цитиран от БГНЕС.
По данни на вестника ракетата е била видяна от пилотите. „Пилотът рязко е обърнал наляво, за да избегне ракетата,
Самолет на британската авиокомпания Thomson Airways, излетяла от Лондон със 189 души на борда, замалко да е бил свален от ракета при приближаването на курорта Шалм ел Шейх, разкри вестник „Дейли мейл“, цитиран от БГНЕС. По данни на вестника ракетата е била видяна от пилотите. „Пилотът рязко е обърнал наляво, за да избегне ракетата,

Британски самолет избягал от ракета над Египет

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5099529

Самолет на британската авиокомпания Thomson Airways, излетяла от Лондон със 189 души на борда, замалко да е бил свален от ракета при приближаването на курорта Шалм ел Шейх, разкри вестник „Дейли мейл“, цитиран от БГНЕС.
По данни на вестника ракетата е била видяна от пилотите. „Пилотът рязко е обърнал наляво, за да избегне ракетата,
Самолет на британската авиокомпания Thomson Airways, излетяла от Лондон със 189 души на борда, замалко да е бил свален от ракета при приближаването на курорта Шалм ел Шейх, разкри вестник „Дейли мейл“, цитиран от БГНЕС. По данни на вестника ракетата е била видяна от пилотите. „Пилотът рязко е обърнал наляво, за да избегне ракетата,

ЕКСКЛУЗИВНО в ПИК! Протестиращите пред парламента полицаи паднаха на колене на песен на Слави Трифонов (обновена и снимки)

http://pik.bg/ексклузивно-в-пик-протестиращите-пред-парламента-полицаи-паднаха-на-колене-на-песен-на-сла-news431746.html

ЕКСКЛУЗИВНО в ПИК! Протестиращите пред парламента полицаи паднаха на колене на песен на Слави Трифонов (обновена и снимки)

Събралите се служители на реда пред сградата на Народното събрание започнаха протеста с тъжна нотка, видя репортер на ПИК.

Те се развълнуваха от песента на Слави Трифонов "Едно ченге", което посветиха на всичко свои колеги, загинали при изпълняване на служебния си дълг.

Към момента положението пред Народно събрание продължава да е спокойно. Главният говорител на събитието помоли всички да протестират мирно и културно.

На протеста присъстват и хора, които нямата общо със сектор "Сигурност". 

Най-важното, което искат всичко полицаи е не "орязване на заплатите, а увеличение". Те са категорични, че ще протестират, докато постигнат победа.

Ето и още снимки от мястото:

 

Очаквайте подробности в ПИК!

 

Полша отново ще търси нацисткият влак със злато

http://petel.bg/Polsha-otnovo-shhe-tarsi-natsistkiyat-vlak-sas-zlato__133317

Снимка: Булфото Полша започва нов етап в издирване на „златния влак“ от времето на националсоциализма, съобщава Stern, цитиран от Фокус. ...

Вижте кои са всички архангели и кой от какво ни пази

http://petel.bg/Vizhte-koi-sa-vsichki-arhangeli-i-koy-ot-kakvo-ni-pazi__133318

Днес е Архангеловден ‐ празникът на цялото небесно войнство. Църквата почита седем архангели, които ни помагат чрез молитвите на...

Гърция търси сделка с ЕС и България, за да отвори оградата по границата с Турция

http://www.dnevnik.bg/sviat/2015/11/08/2645084_gurciia_tursi_sdelka_s_es_i_bulgariia_za_da_otvori/?ref=rss


Гръцкото правителство може да обсъди отваряне на оградата, издигната по границата с Турция при река Еврос (Марица), за да се осигури през зимата безпроблемно преминаване на имигрантите, продължаващи да идват от Близкия изток и Афганистан. За това обаче ще е нужно споразумение с Турция, България и Европейския съюз.

Това заяви в събота пред гръцката агенция AMNA министърът за гражданска защита Никос Тоскас.

"Не можем да отворим всичко, когато има опасност из Европа да...

Хиляди полицаи излязоха на протест (обновява се)

http://offnews.bg/news/n_1/n_588066.html

Хиляди служители от системата на МВР са на площада пред Народното събрание. Над множеството се развяват български национални флагове и тук-там синьото знаме на Европейския съюз. Хора, пристигнали от цялата страна, участват в митинга, започнал – както беше предвидено - около обяд, въпреки че по-рано представители на синдикатите от сектор „Сигурност“ постигнаха договореност с управляващите. Към момента протестът е мирен и индикации за провокации няма.  Към 13:30 часа синдикални лидери се изказват в подкрепа на служителите на МВР. На протеста е и сръбски синдикален лидер, който също се изказа от трибуната пред НС. 

Втори боеприпас изкопаха работници в Силистра

http://news.ibox.bg/news/id_1642700153

Преди няколко дни бе намерена речна мина от Първата световна война

Полицаите ще протестират и в четвъртък

http://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/policaite-shte-protestirat-i-v-chetvyrtyk-6045077

Стотици униформени протестират заради орязани социални придобивки, въпреки че по-рано тази сутрин вътрешният министър Румяна Бъчварова обяви, че проектобюджетът в частта му за МВР се оттегля

Недоволство в униформа пред Народното събрание

http://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/nedovolstvo-v-uniforma-pred-narodnoto-sybranie-6045077

Стотици униформени протестират заради орязани социални придобивки, въпреки че по-рано тази сутрин вътрешният министър Румяна Бъчварова обяви, че проектобюджетът в частта му за МВР се оттегля

ЧЕЗ установила близо 5 хил. крабжи на ток за 9 месеца

http://www.dnevnik.bg/biznes/2015/11/08/2645083_chez_ustanovila_blizo_5_hil_krabji_na_tok_za_9_meseca/?ref=rss


От началото на годината до края на септември електроразпределителното дружество ЧЕЗ установи 4615 кражби на електроенергия, в резултат на които е дотаксувана 24 млн. киловатчаса електроенергия, съобщиха от "ЧЕЗ Разпределение България" АД.

От тях 1261 са засечени в София, 844 в областите Ловеч и Враца, 324 в Благоевград, 377 в Монтана и Видин, 724 в Перник и Кюстендил, 684 в Плевен и 403 в София област. От установените нарушения 14 % са на стопански потребители.

Най-често...

Германия няма да включва армията си в граничната охрана

http://europe.actualno.com/Germanija-njama-da-vkluchva-armijata-si-v-granichnata-ohrana-news_506291.html

Министерството на отбраната на ФРГ няма да задейства военнослужещи от въоръжените сили за охрана на външните граници на страната в условията на миграционната криза. Това заяви германският министър на отбраната Урсула фон дер Лайен в интервю за ДПА, предаде БГНЕС. Това влиза в задачите на полицията, а не на Бундесвера, добавя Фон дер Лайнен и напомня, че съгласно конституцията на Германия вътре в държавните граници армията може да оказва помощ от административен и логистичен характер, например п

Подпалиха кола в село Галиче

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5099523

Лумнал два часа след полунощ пожар изпепели
Лумнал два часа след полунощ пожар изпепели "Опел Астра" в ромската махала на врачанското с. Галиче. При полицейския оглед било установено, че колата е била залята обилно с горивна смес и подпалена умишлено. Немското возило все още се води на мъж от Хаджидимово, но е използвана от Валентин Георгиев от Борован.

Арестуваха 10 провокатори на протеста на МВР

http://www.bnews.bg/article-143436

Национална полиция и ДАНС в акция след сигнали за подготвяни провокации.

Вижте кои са гостите в предаването "Беновска пита"

http://pik.bg/вижте-кои-са-гостите-в-предаването-беновска-пита-news431747.html

Вижте кои са гостите в предаването "Беновска пита"

Интересни събеседници ще има Илиана Беновска този следобед в предаването "Беновска пита" по Канал 3.

17:00 – 17:30 Димитър Главчев, заместник-председател на 43 НС от ГЕРБ и председател на Временна комисия по исканията на Главния прокурор на Република България, за даване на разрешения за възбуждане на наказателни преследвания срещу Волен Сидеров и Десислав Чуколов, народни представители в 43-то Народно събрание

17:30 – 18:10 Меглена Кунева, вицепремиер по координация на европейските политики и институционалните въпроси, председател на ПП Движение България на гражданите от РБ и Йордан Йорданов, кмет на Добрич от РБ

18.00 – 18.20 Илияна Йотова, член на ЕП  от Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите  от БСП, член на ИБ на НС на БСП

18.20 – 18.40 - Румен Петков, зам-председател на ПП АБВ и председател на предизборния щаб на АБВ

18.40 – 19.00 Ивайло Крачунов, главен редактор на агенция ПИК

19.00 – 19.30 Ивелина Василева, министър на околната среда и водите от ГЕРБ

 

Интензивен е трафикът по пътищата в черноморската зона на Варненска област

http://www.moreto.net/novini.php?n=305886

Интензивен е трафикът по пътищата в черноморската зона на Варненска област. Това съобщиха от Областно пътно управление – Варна. Пътните настилки са преобладаващо сухи. Времето е ясно и слънчево. По-интензивно е движението на леки автомобили, но има и много автобуси и бусове.

Ако сте на диета, спазвайте и етикета

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5099228

Разговорите за отслабване обикновено започват с обсъждане на диети и системи за хранене. Интересува ни как да свалим килограми, без да ги наваксаме след това. И рядко обръщаме внимание на етикета за отслабващи. Наскоро екип от експерти състави негласни правила и норми, специално за хората, които се придържат към определен хранителен режим.
Разговорите за отслабване обикновено започват с обсъждане на диети и системи за хранене. Интересува ни как да свалим килограми, без да ги наваксаме след това. И рядко обръщаме внимание на етикета за отслабващи. Наскоро екип от експерти състави негласни правила и норми, специално за хората, които се придържат към определен хранителен режим.

Задържани са 10 души, готвили „провокации“ за протеста на служители на МВР

http://offnews.bg/news/n_1/n_588059.html

Провеждат се съвместни действия на ГД “Национална полиция” и ДАНС по пресичане на провокации по време на националния протест на служители на МВР, предаде агенция „Фокус“. Мерките са взети „във връзка с постъпила информация за подготвяни провокации“, съобщиха от пресцентъра на МВР. Полицията и ДАНС провеждат съвместни мероприятия на територията на София и областите Варна, Бургас и Пловдив. „Задържани са 10 лица, за които има данни, че са съпричастни към подготовката на провокативни действия“, се казва в съобщението на МВР. Сред задържаните няма служители на вътрешното министерство. Не се уточнява къде са били задържани десетимата, нито в какво се състоят подготвяните провокации. Работата по случая продължава под надзора на Върховна касационна прокуратура. МВР призовава служителите към отговорно, професионално поведение и бдителност по време на протеста.

Започна многохилядният протест на полицаите в София

http://frognews.bg/news_101563/Zapochna-mnogohiliadniiat-protest-na-politsaite-v-Sofiia/

Започна националният протест на полицаите на площад "Народно събрание" в София. Ченгетата спряха движението по бул. "Цар Освободител".Над 20 000 може да се съберат край Коня за протеста от цялата страна.

Официално: 10 са арестуваните провокатори преди протеста на полицаите

http://pik.bg/официално-10-са-арестуваните-провокатори-преди-протеста-на-полицаите-news431745.html

Официално: 10 са арестуваните провокатори преди протеста на полицаите

10 души, подготвящи се да извършат провокации по време на протеста на полицаите, са арестувани в операция, проведено по постъпила информация, съобщиха официално от МВР.

Сред задържаните няма служители на вътрешното министерство. 

Предотвратяването на провокациите е извършено от ДАНС и ГД „Национална полиция" на територията на София, Варна, Бургас и Пловдив.

Работата по изясняване и документиране на случая продължава под надзора на Върховна касационна прокуратура.

МВР призовава служителите към отговорно, професионално поведение и бдителност, с цел недопускане на провокации при провеждането на днешния протест. 

Белослав и Спартак Варна не можаха да си вкарат гол през първото полувреме

http://petel.bg/Beloslav-i-Spartak-Varna-ne-mozhaha-da-si-vkarat-gol-prez-parvoto-poluvreme__133312

Белослав и Спартак Варна не успяха да си вкарат гол през първите 45 минути на двубоя от деветия кръг на "А" областна група. Преди срещата...

Атлетка на Евър със сребро на крос

http://petel.bg/Atletka-na-Evar-sas-srebro-na-kros__133315

На 7 ноември се проведе националният шампионат по крос. Силвия Георгиева от варненският клуб по лека атлетика Евър се представи силно....

Индонезия също ще купува най-новите руски изтребители Су-35

http://petel.bg/Indoneziya-sashho-shhe-kupuva-nay-novite-ruski-iztrebiteli-Su-35__133316

Снимка: Уикипедия Индонезия е взела решение да купи най-новите руски изтребители Су-35. За това съобщи началникът на департамента за...

Линдзи Вон бе нахапана от кучетата си (видео)

http://www.dnevnik.bg/sport/2015/11/08/2645082_lindzi_von_be_nahapana_ot_kuchetata_si_video/?ref=rss


Линдзи Вон се е нуждаела от медицинска помощ, след като е била нахапана от кучетата си, разкри самата скиорка пред медиите в САЩ.

Вон публикува снимка в профила си в "Туитър", на която се вижда окървавената й дясна ръка. Раната тя е получила, след като се опитала да разтърве двамата си любимци. 

"Историята е, че кучетата ми се скараха за проклето фризби и аз се опитах да ги разтърва, но вместо това ме ухапаха. Забавен уикенд", разказа скиорката.

31-годишната...

Започва националният протест на сектор "Сигурност" пред парламента в столицата

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5099514

Започва националният протест на сектор „Сигурност” на пл. „Народно събрание” в столицата, предава Фокус.
В Деня на професионалния празник на полицията у нас, на площада са се събрали няколко хиляди от работещите в сектора. Те носят български знамена, а много от тях са дошли с децата си. Обстановката към момента е спокойна, а броят на хората,
Започва националният протест на сектор „Сигурност” на пл. „Народно събрание” в столицата, предава Фокус. В Деня на професионалния празник на полицията у нас, на площада са се събрали няколко хиляди от работещите в сектора. Те носят български знамена, а много от тях са дошли с децата си. Обстановката към момента е спокойна, а броят на хората,

Хърватия алармира: 30 хил. мигранти идват от Гърция

http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-bezhancite-ot-siriia/hyrvatiia-alarmira-30-hil.-migranti-idvat-ot-gyrciia-6045076

Правителствата в Загреб, Любляна, както и това на унгарския премиер Виктор Орбан многократно повтарят, че Гърция нарушава брутално шенгенското споразумение

Т. Ерменков: Основен фактор за лошия резултат за БСП е коалицията с ДПС от времето на Орешарски

http://www.cross.bg/ermenkov-levitzata-izborite-1487287.html

/КРОСС/ Резултатите от изборите за БСП не са добри, но от гледна точка на обществените процеси и коалицията с ДПС, в която левицата влезе по време на правителството на Пламен Орешарски, не са неочаквани. Това доведе до разочарование в избирателите, каза депутатът Таско Ерменков в интервю за предаването на БНР „Неделя 150": „Ние разочаровахме нашите избиратели с едни коалиции, особено в периода 2013-2014 г., когато увлечени от идеята да не допуснем ГЕРБ отново във властта и да прекараме колкото може повече социални придобивки. Нека да не преувеличаваме резултатите, защото, погледнато чисто аритметически, броят на гласувалите на изборите през 2015 г. не се различава от гласувалите 2014 година. Не казвам, че това е нещо добро, но е стабилизация на партията и това е дъното, от което тръгваме нагоре". Той подчерта, че става въпрос само за гласовете за БСП, тъй като особено в областните  и общинските градове АБВ, която претендира да е лява, е подкрепила ГЕРБ на балотажа. Като пример той даде Сливен, където депутатът от АБВ Иван Славов публично е обявил, че АБВ ще подкрепи кандидата на ГЕРБ там. „Хората със социално мислене виждат как действа АБВ и си правят изводите”, подчерта Ерменков. По думите му компромиси в дадена коалиция са възможни по тактиката, но не и по отношение на идеологията и социалното, грижата за трудовия човек, онеправданите, които са на първо място

Майкъл Джексън молил Марлон Брандо да му стане донор на сперма

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5099499

Шокиращи разкрития направи британският актьор Марк Лестър – най-добрият приятел на поп-краля Майкъл Джексън. По думите на Лестър, през 2004 година Джако молил холивудската легенда Марлон Брандо да му дари семенна течност за зачеване на бъдещите му деца, съобщава „Мирър”.
Кралят на попа отправил същата покана и към други знаменитости – Ури Гелър,
Шокиращи разкрития направи британският актьор Марк Лестър – най-добрият приятел на поп-краля Майкъл Джексън. По думите на Лестър, през 2004 година Джако молил холивудската легенда Марлон Брандо да му дари семенна течност за зачеване на бъдещите му деца, съобщава „Мирър”. Кралят на попа отправил същата покана и към други знаменитости – Ури Гелър,

МВР е арестувало десетина провокатори преди полицейския протест

http://crime.actualno.com/MVR-e-arestuvalo-desetina-provokatori-predi-policejskija-protest-news_506288.html

10 души, подготвящи се да извършат провокации по време на протеста на полицаите, са арестувани в операция, проведена по постъпила информация, съобщиха официално от МВР. Сред задържаните няма служители на вътрешното министерство. Предотвратяването на провокациите е извършено от ДАНС и ГД „Национална полиция" на територията на София, Варна, Бургас и Пловдив. Работата по изясняване и документиране на случая продължава под надзора на Върховна касационна прокуратура (ВКП). МВР призовава слу

Още двама души починаха след трагедията с пожара в румънска дискотека

http://balkani.actualno.com/Oshte-dvama-dushi-pochinaha-sled-tragedijata-s-pojara-v-rumynska-diskoteka-news_506289.html

Двама души, ранени по време на пожара на 30 октомври в нощен клуб в Букурещ, починаха тази сутрин. Така жертвите на трагедията вече са 43, предаде АФП, позовавайки се на румънски медицински източник, информира БГНЕС. За двата нови смъртни случая бе съобщено след „черната събота“, когато от раните си издъхнаха деветима пострадали – седем в румънската столица и двама в Холандия, където бяха транспортирани за лечение. Румънските медии обвиняват властите, че са се забавили при из

Акцията срещу провокатори в протестите - в 4 области

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5099498

10 души, за които има данни, че са съпричастни към подготовка на провокации в полицейските протести, са задържани при акцията на МВР, за която
10 души, за които има данни, че са съпричастни към подготовка на провокации в полицейските протести, са задържани при акцията на МВР, за която "24 часа" съобщи по-рано. Операцията се провежда по сигнал на ДАНС в София и още и областите на Варна, Бургас и Пловдив. От МВР потвърдиха, че сред заподозрените няма полицаи.

Честит празник на всички, носещи униформата с достойнство!

http://www.zapernik.com/krimi/chestit-praznik-na-vsichki-noseshti-uniformata-s-dostoinstvo_40527/

Архангеловден е!

Честит празник на Ангелите в нас, до нас, над нас!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ СЛУЖИТЕЛИ НА МВР! Честит празник на всички достойни ченгета…а такива все още ИМА! Бъдете здрави, момчета и момичета!

С уважение: Виолина Гигова

 

В. Енчев: Военното разузнаване – битката за информацията в миналото и сега

http://www.cross.bg/informatziya-razyznavane-bakalov-1487285.html

/КРОСС/ Множество експерти се изказаха, че шефът на военна информация би било добре да бъде военен специалист, каза зам.-председателят на Народното събрание Димитър Главчев (ГЕРБ) в коментар на предлаганите промени в Закона за военното разузнаване, според които директорът на институцията не може да бъде цивилен. Правителството търпи два провала в сектор „Сигурност", заяви независимият депутат Велизар Енчев: „Първият - отстъпва под натиска на синдикатите на МВР. Това е победа на цялото гражданско общество, а не само на полицаите. Вторият провал на правителството е отхвърлянето на ветото на държавния глава върху Закона за военната информация. Учудвам се на ината на Реформаторския блок да настояват за назначението на Йордан Бакалов за шеф на военното разузнаване и на непоследователното поведение на премиера Бойко Борисов, който до последно повтаряше, че Бакалов е негово предложение". Става въпрос за контрола върху подслушването и за досиетата, отбеляза той. „Става дума за това РБ, в лицето на г-н Бакалов, да овладее цялата информация на служба „Военна информация" с имената на нашите агенти в чужбина и да я предаде на Комисията по досиетата, в чиято читалня всеки може да преснима, каквото си иска. Битката е за информацията в миналото и в настоящия момент", каза В. Енчев в интервю за предаването на БНР „Неделя 150".

МВР: Десет арестувани провокатори преди протеста на полицаите в София, Варна, Бургас и Пловдив

http://www.cross.bg/politzaite-plovdiv-provokatzii-1487286.html

/КРОСС/ Десет души, подготвящи провокации по време на протеста на полицаите в София, Варна, Бургас и Пловдив, са арестувани в операция, проведено по постъпила информация, съобщава пресцентърът на МВР. Сред задържаните няма служители на вътрешното министерство. Предотвратяването на провокациите е извършено от ДАНС и ГД „Национална полиция". Работата по изясняване и документиране на случая продължава под надзора на Върховна касационна прокуратура. МВР призовава служителите към отговорно, професионално поведение и бдителност, с цел недопускане на провокации при провеждането на днешния протест. Няколко хиляди души се събраха на площад „Народно събрание", където в 13 ч. започва националният протест на полицаите. Движението по бул. „Цар Освободител" е блокирано.

Преговорите по проекта „Турски поток” да продължат, предлага Турция

http://www.moreto.net/novini.php?n=305889

Турция е предложила на „Газпром" да продължат обсъждането на техническите аспекти по реализацията на проекта за газопровода „Турски поток", съобщи турският министър на енергетиката и природните ресурси Али Ръза Алабоюн. По думите му това е направено с писмена покана до „Газпром".

Ген. Ч. Червенков: Темата на предстоящия КСНС при президента е твърде обща

http://www.cross.bg/problemi-chervenkov-ksns-1487284.html

/КРОСС/ Обявената тема за дискусия на Консултативен съвет по национална сигурност при президента - геостратегическите проблеми, е твърде широка. Би било добре да се занимаваме с по-близки до нас проблеми. Състоянието на повишена бойна готовност по отношение на бежанците не е отменено. На КСНС ще го отменяме, или ще повишаваме степента, ако стане дума за това?, коментира ген. Чавдар Червенков от Центъра за изследване на демокрацията в интервю за предаването на БНР „Неделя 150". Според него протестите на полицаите няма как да останат встрани от дебатите: „Предполагам, че по този въпрос ще има бурен дебат и той може да отклони вниманието от основния замисъл на президентът има по отношение на КСНС. Това е доста широк форум и е платформа за дебат за постигане на съгласие по определени проблеми между управляващи и опозиция". Ген. Червенков коментира, че по-голямата част от служителите в МВР са съвестни и мотивирани хора и минимален процент от тях не са такива: „За съжаление обаче, на преден план излизат те. Реформата се заключава в намиране на начини за намаляване на числеността на служителите в МВР. Битува мнение, че в тази система работят прекалено много хора. В последните години от време на време се пускат слухове за тези 20 заплати и няколко хиляди души подават молби за напускане. Така механично осъществяваме част от реформата - намаляваме числеността. Хората, които си тръгват, са тези с опит".

Убиецът на Симона е изведен от реанимацията, преместен е в следствения арест

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5099495

28-годишният Димитър Иванов е изписан от болницата в Сливен. Лекарите са преценили, че състоянието му е стабилно и той е преместен в следствения арест.
Димитър вече е обвинен за убийство, извършено с особена жестокост, както и за опит за убийство на повече от едно лице. Предстои в понеделник или най-късно във вторник прокуратурата да поиска за
28-годишният Димитър Иванов е изписан от болницата в Сливен. Лекарите са преценили, че състоянието му е стабилно и той е преместен в следствения арест. Димитър вече е обвинен за убийство, извършено с особена жестокост, както и за опит за убийство на повече от едно лице. Предстои в понеделник или най-късно във вторник прокуратурата да поиска за

Агенцията по храните ваксинира дивите хищници срещу бяс

http://www.dnevnik.bg/zelen/2015/11/08/2645080_agenciiata_po_hranite_vaksinira_divite_hishtnici/?ref=rss


Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) провежда втората за тази година ваксинация по въздух срещу бяс при дивите хищници. Кампанията ще протече в рамките на следващите три седмици, в зависимост от атмосферните условия, съобщиха от БАБХ.

Единадесет специално оборудвани самолета ще разпръснат от въздуха над 1 млн. ваксинални примамки на територията на областите София, София-област, Перник, Кюстендил, Видин, Монтана, Враца, Велико Търново, Плевен, Добрич, Силистра, Варна,...

Делото по жалбата на БСП София за касиране на изборите за общински съветници ще се гледа на 9 ноември

http://www.cross.bg/arena-obshtinski-sofiya-1487283.html

/КРОСС/ Делото по жалбата на БСП - София за касиране на изборите за общински съветници ще се гледа на 9 ноември (понеделник), в 13 ч., в Административния съд София-град. Съгласно действащото законодателство, заседанието е открито и публично. Жалбата за цялостно касиране на изборите за кмет на столицата и за общински съветници бе внесена в ОИК на 4 ноември от лидера на БСП в София и представляващ Местна коалиция „БСП Лява България" Калоян Паргов и проф. Михаил Мирчев. „Още след първия тур обявихме, че ще внесем жалба за цялостно касиране на изборите за кмет на София и за общински съветници. Основание за това ни дават близо 80% от протоколите, които са поправяни и преправяни в изборната нощ в ужаса на Арена „Армеец". Калоян Паргов обясни, че в много от протоколите има поставени под изискуемия минимум подписи, които удостоверяват направените корекции в числата в тях.„Целият този хаос в Арена „Армеец" беше умишлено създаден. Целта беше да се повтори 2011 г., когато някой с чувалено мнозинство донесе победата на управляващите. Целта на нарочно лошата организация, довела до хаоса и ужаса в Арена „Армеец", беше манипулирането на резултатите. Вотът на софиянци беше жестоко манипулиран. Демокрацията и демократичните устои са в упадък. Избирателната система е компрометирана. Това е видно и от ниската избирателна активност на балотажите

Апел към всички: Семейство от Пловдив издирва участници в тежка катастрофа (Видео)

http://petel.bg/Apel-kam-vsichki--Semeystvo-ot-Plovdiv-izdirva-uchastnitsi-v-tezhka-katastrofa--Video-__133314

Кадър: Нова тв Семейството на жена, ранена тази седмица при тежка катастрофа на пътя Пловдив - Пазарджик търси свидетели на инцидента....

Грък и японка спечелиха 33-ия класически маратон на Атина

http://www.grreporter.info/grk-i-yaponka-spechelikha-33-iya-klasicheski-maraton-na-atina/18168

43 000 бегачи се включиха в състезанието, което освен класическата дължина от 42 километра, включва и състезания на 5 и 10 километра

прочети повече

В. Енчев: "Борисов II" се провали два пъти в сектор "Сигурност"

http://frognews.bg/news_101544/V-Enchev-Borisov-II-se-provali-dva-pati-v-sektor-Sigurnost/

Първият провал на правителството е да отстъпва под натиска на синдикатите на МВР. Това обаче по думите на депутата Велизар Енчев пред БНР е победа на цялото гражданско общество, а не само на полицаите.Вторият провал на правителството е отхвърлянето на ветото на държавния глава върху Закона за военната информация.

Намерени са мъртви затрупаните при Крушунските водопади

http://frognews.bg/news_101562/Namereni-sa-martvi-zatrupanite-pri-Krushunskite-vodopadi/

Намерени са телата на затрупаните мъж и жена в района на Крушунските водопади, съобще бТВ. Денонощно на смени екипи на полицията, пожарната и гражданската защита разчистваха терена от свляклата се земна маса.

Намерени са мъртви затрупаните при Крушенските водопади

http://frognews.bg/news_101562/Namereni-sa-martvi-zatrupanite-pri-Krushenskite-vodopadi/

Намерени са телата на затрупаните мъж и жена в района на Крушунските водопади, съобще бТВ. Денонощно на смени екипи на полицията, пожарната и гражданската защита разчистваха терена от свляклата се земна маса.

Регистрирани са 343 случая на грип за седмица във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=305799

През изминалата седмица регистрираната в РЗИ - Варна остра заразна заболяемост се движи в характерните за сезона граници, отчитат здравните инспектори. Регистрирани са 28 случая на чревни инфекции срещу 24 случая от предходната седмица, като през настоящата седмица чревните инфекции са представени от 1 колиентерит, 24 ентероколита, 1 ротавирусен ентерит и 2 вирусни хепатита, научи Moreto.

Врачанин с 33-годишен стаж зад волана катастрофира на Е-79

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5099480

Лек автомобил с врачанска регистрация е катастрофирал на международния път Е-79 в участъка между Враца и Мездра. Возилото е с потрошено, а шофьорът е откаран за преглед в болница, съобщава konkurent.bg.
Инцидентът е станал около 15.10 ч. вчера, когато „Опел Вектра” удря два пътни знака и помита двойна разделителна мантинела, уточниха от ОД на МВР.
Лек автомобил с врачанска регистрация е катастрофирал на международния път Е-79 в участъка между Враца и Мездра. Возилото е с потрошено, а шофьорът е откаран за преглед в болница, съобщава konkurent.bg. Инцидентът е станал около 15.10 ч. вчера, когато „Опел Вектра” удря два пътни знака и помита двойна разделителна мантинела, уточниха от ОД на МВР.

Посрещнахме Вселенския патриарх

http://society.actualno.com/Posreshtnahme-Vselenskija-patriarh-news_506287.html

Християните в България посрещнаха Вселенския патриарх Вартоломей, чиято официална визита у нас започва днес, предаде БГНЕС. Посещението на Вселенския патриарх в страната ни ще продължи до 10 ноември включително. В 9 ч. тази сутрин той бе посрещнат в храм-паметника „Св. Ал. Невски” от българския патриарх Неофит. Много православни християни дойдоха, за да зърнат с очите си Вселенския патриарх и да измолят неговата благословия. Вартоломей е у нас по покана на патриарх Неофит. Малко по

Главчев: Промените в проектобюджета ще станат след обсъждане и между първо и второ четене

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/11/08/2645077_glavchev_promenite_v_proektobjudjeta_shte_stanat_sled/?ref=rss


Няма отказ от реформи в МВР, но те трябва да се случат в рамките на диалог. Неизбежни са реформите, но поправките са възможни между първо и второ четене. Ние гарантирахме с имената си и това ще се случи.

Това заяви зам.-председателят на Народното събрание Димитър Главчев пред БНР, който днес беше част от извънредната среща на Съвета за социално партньорсктво със синдиката на протестиращите полицаи, вътрешния министър Румяна Бъчварова и председателя на парламентарната комисия по бюджет и финанси Менда Стоянова.

По думите на Главчев, представителите на синдикатите са се съгласили, че има нужда от реформи, но след проведени разговори с тях. "Тонът, който беше зададен, беше положителен. Трябва да се постигне взаимен компромис, а ние отчетохме, че нашата грешка е по начина на оповестяване на проектите – от 9 до 16 параграф в преходните и заключителните разпоредби на проекта за Закон за държавен бюджет", отбеляза зам.-председателя на парламента.

Започва протестът на полицаите в София (Снимки)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5099466

Започва протестът на полицаите в София. Началото му бе обявено за 13 часа, но пред сградата на Народното събрание вече започнаха да се стичат служители на реда. Заради митинга е забранено паркирането в центъра на столицата. 

По-рано днес вицепремиерът Румяна Бъчварова и представители на полицейските синдикати се споразумяха за премахване на
Започва протестът на полицаите в София. Началото му бе обявено за 13 часа, но пред сградата на Народното събрание вече започнаха да се стичат служители на реда. Заради митинга е забранено паркирането в центъра на столицата.  По-рано днес вицепремиерът Румяна Бъчварова и представители на полицейските синдикати се споразумяха за премахване на

Д. Главчев: Реформите са неизбежни, но поправките между първо и второ четене са възможни

http://www.cross.bg/glavchev-purvo-byudzhet-1487281.html

/КРОСС/ Отказ от реформи в МВР няма, но те трябва да се случат в рамките на диалог. Реформите са неизбежни, но поправките между първо и второ четене са възможни. Ние гарантирахме с имената си и това ще се случи, каза зам.-председателят на Народното събрание Димитър Главчев (ГЕРБ) след срещата в МВР между представителите на синдикатите, председателя на парламентарната комисия по бюджет и финанси Менда Стоянова и министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова. Представителите на синдикати приеха, че има нужда от реформи, но след проведени разговори с тях. Тонът, който беше зададен, беше положителен. Трябва да се постигне взаимен компромис, а ние отчетохме, че нашата грешка е по начина на оповестяване на проектите - от 9 до 16 параграф в Преходните и заключителните разпоредби на проекта за Закон за държавен бюджет. Те се отнасят до целия сектор „Сигурност", каза Главчев в интервю за предаването на БНР „Неделя 150".

Баща на 10-месечно бебе спешно се нуждае от пари за лечение в чужбина

http://petel.bg/Bashha-na-10-mesechno-bebe-speshno-se-nuzhdae-ot-pari-za-lechenie-v-chuzhbina__133313

кадър: Би Ти Ви Баща на 10-месечно бебе спешно се нуждае от средства за животоспасяващо лечение в чужбина. Борбата на 25-годишния Шакир...

Намерени са телата на жертвите на свлачището при Крушунските водопади

http://www.mediapool.bg/namereni-sa-telata-na-zhertvite-na-svlachishteto-pri-krushunskite-vodopadi-news241540.html

Намерени са телата на затрупаните мъж и жена в района на Крушунските водопади, съобще бТВ в неделя. Денонощно на смени екипи на полицията, пожарната и гражданската защита разчистваха терена от свляклата се земна маса. На място текат огледи и процесуално-следствени действия.

Намерени са телата на жертвите на свлачището при Крушенските водопади

http://www.mediapool.bg/namereni-sa-telata-na-zhertvite-na-svlachishteto-pri-krushenskite-vodopadi-news241540.html

Намерени са телата на затрупаните мъж и жена в района на Крушунските водопади, съобще бТВ в неделя. Денонощно на смени екипи на полицията, пожарната и гражданската защита разчистваха терена от свляклата се земна маса. На място текат огледи и процесуално-следствени действия.

Brit Floyd направи почти тричасово шоу за ценители

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5098883

Най-популярната трибют банда на Pink Floyd направи шоу за ценители в петък вечерта в зала “Арена Армеец”. Те изпълниха парчета от албумите The Piper At The Gates Of Dawn, The Wall, The Final Cut, Wish You Were Here, Animals, The Dark Side Of The Moon, The Endless River. Шестимата музиканти и трите беквокалистки свириха над два часа и половина,
Най-популярната трибют банда на Pink Floyd направи шоу за ценители в петък вечерта в зала “Арена Армеец”. Те изпълниха парчета от албумите The Piper At The Gates Of Dawn, The Wall, The Final Cut, Wish You Were Here, Animals, The Dark Side Of The Moon, The Endless River. Шестимата музиканти и трите беквокалистки свириха над два часа и половина,

Полша отново ще търси нацисткия влак със злато

http://www.moreto.net/novini.php?n=305887

Полша започва нов етап в издирване на „златния влак“ от времето на националсоциализма, съобщава Stern. В понеделник на железопътната линия между Вроцлав и Валбжих в Долна Силезия ще започнат две нови кампании за намиране на мистериозната находка, резултатите от които ще бъдат оповестени най-рано в края на текущия месец ноември.

Врачанин се размаза на Е79

http://pik.bg/врачанин-се-размаза-на-е79-news431737.html

Врачанин се размаза на Е79

Лек автомобил с врачанска регистрация е катастрофирал на международния път Е-79 в участъка между Враца и Мездра.

Возилото е с потрошено, а шофьорът е откаран за преглед в болница, съобщава konkurent.bg.

Инцидентът е станал около 15.10 ч. вчера, когато „Опел Вектра” удря два пътни знака и помита двойна разделителна мантинела, уточниха от ОД на МВР. По данни на полицията зад волана на колата е С.С. от Враца, който има 33-годишен стаж зад волана.

Шофьорът е ранен. Получил е комоцио и оток на мозъка. Настанен е за лечение в реанимацията на врачанската болница. След това е транспортиран в „Пирогов” – София без опасност за живота.

Щетите по МПС-то са за 500 лв., а извън него за увредени 2 пътни знака и 20 м мантинела. Причината е несъобразена скорост от страна на шофьора, той не е изпробван за алкохол заради физическа невъзможност. Издаден му е талон за медицинско изследване, но е отказал да даде кръв. За случая е уведомен дежурен районен прокурор.

Мтел ще предлага първия в света смартфон с 4K дисплей на Sony – Xperia Z5 Premium

http://www.cross.bg/premium-xperia-smartfon-1487280.html

/КРОСС/ От следващата седмица клиентите на Мтел ще могат да намерят високотехнологичния смартфон Xperia Z5 Premium на Sony в магазините на телекома в цялата страна. Цената на телефона e 50 лева на месец или 1099 лева в брой с абонаментния план Мтел безкрай 50. Условията важат при подписване на двугодишен договор. Революцията в Xperia Z5 Premium е 4К дисплеят, който прави смартфона без аналог на пазара. Eкранът е 5.5-инчов и пресъздава снимки и видеа с резолюция от 3840 x 2160 пиксела1 и 806 ppi, което е 4 пъти повече от Full HD. Това прави всички изображения изключително ярки и контрастни. Наред с това Xperia Z5 Premium разполага и с уникална технология за upscaling, която подобрява качеството на снимките и видеата до 4K2 Ultra HD. Дизайнът също е впечатляващ и включва олекотена метална рамка и изящен стъклен гръб. Премиум смартфонът има дебелина от само 7,8 милиметра, а теглото му е 180 грама, което го прави изключително стилен и удобен за работа. Камерите на Xperia Z5 Premium са истинско произведение на изкуството. Задната е 23-мегапикселова и предлага най-бързия автоматичен фокус в смартфон с рекордна скорост от само 0.037 секунди - по-бързо дори от едно мигване на човешкото око. Комбинацията от широкия 23MP Exmor RS за мобилен сензор и най-модерния софтуер за обработка дава възможност за 5x ясно приближение на образа и минимална загуба на качество. Предната камера е 5

За Ангелите на Архангеловден

http://offnews.bg/news/n_1/n_588048.html

Църквата ги описва като „Архистртизи на небесните войнства” и на днешния ден се молим да оградят всички христини под крилата на тяхната „невеществена слава”, която ще съхрани всички, които се прекланят и прилежно се молят да бъдат избавени. Ако все още не сте се досетили, днес Църквата насочва нашето внимание към празника на Св. Ангели – Архангеловден. Всяка година този празник се отбелязва на 8 ноември, а в църковното календарче е записан като „Събор на св. Архангел Михаил”. Православната Църква вярва, че всеки човек има свой ангел–пазител, който се моли за него на Бога, съветва го да върши добри дела, внушава му благочестиви мисли и скърби за него, когато греши и забравя Божиите заповеди. Това вярване е основано на думите на Самия Христос, Който, посочвайки децата, казал на учениците Си: "Гледайте да не презрете едного от тия малките, защото, казвам ви, техните ангели на небесата винаги гледат лицето на Моя Отец небесен!" (Мат. 18:10). На Църквата Божия са известни имената на Седем първенствуващи ангели, които винаги стоят пред престола на Господа. Всеки от тях има свое особено служение. Словото Божие представя св. Архистратиг Михаил като вожд на небесните сили и борец против духовете не тъмнината. Поради това той се изобразява с копие в ръка, а с краката си тъпчещ дявола. Архангел Гавриил според Св. Писание е известител на тайните Божии; Рафаил – церител на недъзите; Уриил – просветител на душите; Салатиил – почита се като молител и застъпник пред Бога; Йехудиил – прославител на Господа; Варахиил – подател на Божиите благословения. Всички ангели се считат пазители на човеците и Църквата се обръща към тях с молитва – "Да ни ограждат с покрова на крилете на невеществената си слава и ни избавят от беди". Църквата в Трявна. В страната ни има доста църкви и манастири,посветени на св. Архангел Михаил, но днес сме решили да ви заведем до едноименната църква във възрожденското градче Трявна. Намираща се срещу прочутата пивница с местна жива бира, църквата, в сегашния си вид, е построена през 1819, след опожаряването от кърджалиите на средновековния храм, издигнат на това място през 12 век. Настоящият изглед на храма вероятно е същият или е много близък до този през 12 век, тъй като църквата, както пипше поп Йовчо, не изгаря напълно: "намерихме църквата опалена като пещ, но непаднала, защото беше кивгир/ каменна " (Из летописа на поп Йовчо). Иконостасът на храма е изработен в периода 1821-1823, като представлява шедьовър на възрожденското изкуство. В него се преплитат художествените идеи на ренесанса, барока и ампира, като в експозицията преобладават растителните декорации. Иконите от Царския ред на иконостаса са дело на фамилията Витановци. Но иконата "Богородица Скърбяща" представя наглед влиянието на западната, католическата живопис у нашите възрожденски зографи. Самата икона е рисувана от Йоанкий Папа Витанов по "Матер Долороса" на Гуидо Рени. Всяка година на 8-ми ноември се украсява празнично една друга икона - тази на св. архангел Михаил, зографисана също от фамилията Витановци през 20-те години на 19 в. Православната Църква, която се нуждае от помощта на ангелите, празнува Събора на всичките девет ангелски чинове със специално моление, както и подобава, в осмия ден на този месец ноември, тоест в деветия месец, защото всички тези девет ангелски чина ще се съберат в деня на Страшния съд, който ден се нарича от божествените учители на Църквата "ден осми Над всички девет небесни чинове на ангелите за чиноначалник и вожд е поставен от Бога светият Архистратиг Михаил, верният Божий служител. Нека той да пази нас и нашите семейства! Честит прадник! За още духовни слова посетете сайта "Добротолюбие" .

Гръмнал трафопост стресна Бургас

http://pik.bg/гръмнал-трафопост-стресна-бургас-news431734.html

Гръмнал трафопост стресна Бургас

Трафопост между бл. 41 и 42 в ж. к. „Славейков“  в Бургас гръмна днес сутринта. 

Хората от търговските обекти разказаха, че се е чул взрив и токът веднага спрял, пише "Флагман".

Районът около университет „Проф. д-р Асен Златаров“ е останал на тъмно за около час. Една пожарна веднага е пристигнала на мястото на инцидента, за да потуши пламъците.

Липсата на ток за кратко е създала паника сред бургазлии.

Заседнала в асансьор жена в един от близките блокове изпаднала в шок. На помощ обаче й се притекли съседи, които много бързо я извадили от съоръжението.

Няма сигнал от извънземните, но има надежда

http://interest.actualno.com/Njama-signal-ot-izvynzemnite-no-ima-nadejda-news_506285.html

Радиотелескопът Allen Telescope Array не е открил излъчване около звездата KIC 8462852, характерно за високоразвита извънземна цивилизация. Антенната решетка води наблюдения от две седмици, пише Мегавселена. Учените обаче не губят надежда да намерят обяснение на странното светене на небесното тяло с помощта на доста по-мощния радиотелескоп Грийн Банк, съобщава Popular Science. Поведението на звездата KIC 8462852 от съзвездие Лебед привлече вниманието на научната общественост през октомври 2015

Ферарио Спасов подаде оставка след петата поредна загуба на "Монтана"

http://www.dnevnik.bg/sport/2015/11/08/2645076_ferario_spasov_podade_ostavka_sled_petata_poredna/?ref=rss


Наставникът на "Монтана" Ферарио Спасов е подал оставка, съобщава "Гонг".

Треньорът заяви пред своите шефове, че няма да изпълнява повече задълженията си и няма да ръководи отбора в следващите му мачове.

Оставката му бе очаквана предвид последните резултати на тима, който е в серия от пет поредни загуби.

"Феро бе написал своята оставка още след мача с "Левски" (0:2), но тогава направих всичко възможно да го убедя да не го прави. Бях сигурен, че при неуспех срещу...

Откриха телата на двамата туристи, затрупани до Крушунските водопади

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/11/08/2645073_otkriha_telata_na_dvamata_turisti_zatrupani_do/?ref=rss


Около 10:30 ч. днес са били открити телата на двамата туристи, които в петък бяха затрупани от земна маса в района на Крушунските водопади, съобщи областната дирекция на МВР-Ловеч, цитирана от Агенция "Фокус". Загиналите са 56-годишен мъж от Англия и съпругата му - 45-годишна българка с двойно гражданство.

Акцията на Ловешката пожарна, Гражданска защита и Планинската спасителна служба продължи два дни почти без спиране. За разчистването на свлачището бяха използвани хидравлични крикове, за издирването на хората - следови кучета, но без шанс за спасяването им.

Установено е местонахождението на телата, но те все още не са извадени, уточни говорителят на Окръжната прокуратура в Ловеч Кирил Петров, цитиран от "Дарик". Има много вода в района и продължава разчистването. Към мястото пътува и съдебен лекар, и в момента на мястото текат огледи и процесуално-следствени действия.

В петък по обяд трима души са попаднали на мястото, където са се изсипали около 200 куб. м. земна маса. Пристигналите на място пожарни и спасителни екипи са успели да окажат първа помощ на една жена, която е транспортирана в болница. Тя е с наранени шийни прешлени, но без опасност за живота. Стабилизирана е, но заради травмите е обездвижена и остава под наблюдение в университетската клиника по неврохирургия в Плевен.

Съпругата на Емил Шарков: Как полицаите да са уверени в себе си, животът им е оценен на 11 000 лева

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5099455

Никой от системата на МВР не ми даде отговор защо се стигна до смъртта на Емил. Аз за себе си имам свои отговор на този въпрос. Това заяви пред Нова телевизия Милена - съпругата на убития командос Емил Шарков по време на спецоперацията в Лясковец. "Адекватното наказание за Петко Петков е най-тежкото,
Никой от системата на МВР не ми даде отговор защо се стигна до смъртта на Емил. Аз за себе си имам свои отговор на този въпрос. Това заяви пред Нова телевизия Милена - съпругата на убития командос Емил Шарков по време на спецоперацията в Лясковец. "Адекватното наказание за Петко Петков е най-тежкото,

Мистериозна светлина в небето стресна Калифорния

http://offnews.bg/news/n_1/n_588047.html

Нощес мистериозна ярка светлина уплаши калифорнийците, но минаването ѝ беше обяснено скоро след това, предаде Би Би Си. Светлината е летяла бързо над графство Ориндж и съседните му зони. Става дума за изпитание на ракета без заряд, извършено от военноморските сили, са пояснили властите. В петък Федералната авиационна администрация е предупредила, че при нощни полети до и от Лос Анжелис трябва да се избягва район над Тихия океан, разположен западно от голямото международно летище на града. Службата не разкрила конкретната причина за ограничението, но е споменала, че между петък и вторник там е предвидена военна активност. Медиите в Калифорния са потвърдили, че светлината идва от ракета „Трайдънт“ без бойна глава, изстреляна от подводницата „Кентъки“ В социалните мрежи обаче плъзнали развълнувани свидетелства: „Видяхте ли това?“. А телефоните в полицията прегрели от хората, които съобщавали за какво ли не „от пламък и комета до ядрена бомба“, пише излизащият в Сан Диего в. „Юниън трибюн“. Необичайната светлина е наблюдавана и от хора в щатовете Невада и Аризона.

Вл. Путин и А. Ф. Сиси разговаряха за разбилия се над Синайския полуостров руски самолет

http://www.cross.bg/ryski-pytin-sisi-1487279.html

/КРОСС/ Руският президент Владимир Путин и египетският президент Абдел Фатах Сиси разговаряха по телефона за ситуацията с разбилия се руски самолет над Синайския полуостров, при който загинаха 224 руски граждани. Разговорът между президентите на Русия и Египет беше свързан с обстановката около разследването на трагичния инцидент и нивото на сигурност за руските туристи в Египет. Вл. Путин е запознал Абдел Фатах Сиси с решението за изтегляне на руските туристи от Египет. Активното сътрудничество между специалните служби на Москва и Кайро ще продължи до изясняването на случая с катастрофилия руски самолет А321. Ще бъдат координирани и усилията на авиационните власти на двете страни. Руският и египетският президенти смятат, че разкриването на цялата истина по случая ще помогне за разширяването на сигурността и стабилността в тази част на света. Вл. Путин и А. Ф. Сиси изразиха надежда, че в скоро време ще бъдат създадени условия за възобновяване на туристическите отношения между двете страни.В същото време на посещение в Москва бе Главният мюфтия на Сирия Ахмед Хасун. По време на специална пресконференция той заяви, че страната му се нуждае от помощта на Русия за решаването на конфликта на територията й. Той се обърна с призив към руските мюсюлмани да не вярват на пропагандата, идваща от Саудитска Арабия и останалите държави от региона, които водят война срещу Сирия

Продадоха китара на Джон Ленън за 2,4 мнл. долара

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5099447

На търг в Бевърли Хилс, окръг Лос Анджелис, бе продадена акустична китара, принадлежала на Джон Ленън, за която дълго време се е смятало, че е загубена, съобщи БГНЕС.
При стартовата цена на инструмента, изчезнал по време на концерт в Лондон през декември 1963 г., от 300 000 долара, китарата достигна 2,41 милиона долара.
На търг в Бевърли Хилс, окръг Лос Анджелис, бе продадена акустична китара, принадлежала на Джон Ленън, за която дълго време се е смятало, че е загубена, съобщи БГНЕС. При стартовата цена на инструмента, изчезнал по време на концерт в Лондон през декември 1963 г., от 300 000 долара, китарата достигна 2,41 милиона долара.

Продадоха китара на Джон Ленън за 2,4 мнл. долара

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5099449

На търг в Бевърли Хилс, окръг Лос Анджелис, бе продадена акустична китара, принадлежала на Джон Ленън, за която дълго време се е смятало, че е загубена, съобщи БГНЕС.
При стартовата цена на инструмента, изчезнал по време на концерт в Лондон през декември 1963 г., от 300 000 долара, китарата достигна 2,41 милиона долара.
На търг в Бевърли Хилс, окръг Лос Анджелис, бе продадена акустична китара, принадлежала на Джон Ленън, за която дълго време се е смятало, че е загубена, съобщи БГНЕС. При стартовата цена на инструмента, изчезнал по време на концерт в Лондон през декември 1963 г., от 300 000 долара, китарата достигна 2,41 милиона долара.

Съпругата на Емил Шарков: Подкрепям категорично протеста на полицаите

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5099451

„Адеквантото наказание за убиеца на съпруга ми е най-тежкото, което позволява нашето законодателство. И това е доживотен затвор. Очаквам адекватна позиция и на българската правосъдна система”, заяви пред Нова телевизия Милена Шаркова, чийто мъж загина при изпълнение на служебния си дълг. Той бе застрелян при полицейска операция в Лясковец,
„Адеквантото наказание за убиеца на съпруга ми е най-тежкото, което позволява нашето законодателство. И това е доживотен затвор. Очаквам адекватна позиция и на българската правосъдна система”, заяви пред Нова телевизия Милена Шаркова, чийто мъж загина при изпълнение на служебния си дълг. Той бе застрелян при полицейска операция в Лясковец,

Искате да сте по-щастливи? Бъдете, де

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5099221

Време е да спре да ви пука толкова. Правилно прочетохте. Стига сте се опитвали да мъкнете на плещите си целия свят. Той и без това е неблагодарен, няма да го забележи. Докато всички не впрегнем да направим мястото, което обитаваме по-добро пространство за живеене, нищо няма да се промени. Само ние ще сме по-изнервени, по-стресирани, по-нещастни.
Време е да спре да ви пука толкова. Правилно прочетохте. Стига сте се опитвали да мъкнете на плещите си целия свят. Той и без това е неблагодарен, няма да го забележи. Докато всички не впрегнем да направим мястото, което обитаваме по-добро пространство за живеене, нищо няма да се промени. Само ние ще сме по-изнервени, по-стресирани, по-нещастни.

Преговорите по проекта „Турски поток” да продължат, предлага Турция

http://www.cross.bg/gazprom-namalenie-proekta-1487278.html

/КРОСС/ Турция е предложила на „Газпром" да продължат обсъждането на техническите аспекти по реализацията на проекта за газопровода „Турски поток", съобщи турският министър на енергетиката и природните ресурси Али Ръза Алабоюн. По думите му това е направено с писмена покана до „Газпром". Преговорите по проекта за „Турски поток" бяха замразени преди време поради неразбирателство между страните по редица аспекти. Един от тях е намаляването на цената на руския газ. Анкара иска намаление в размер на 10,25 на сто, което е фиксирано в подписаното споразумение. Руският енергиен министър Александър Новак бе заявил, че „Газпром" и турската компания „Боташ" са договорили за отстъпката. Страните трябваше да подпишат съответни споразумения, но подобни документи не бяха подписани и през миналия месец октомври турската страна внесе спора в международния арбитражен съд,завеждайки дело срещу „Газпром", в което оспорва цената на руския газ. Турският енергиен министър заяви по този повод,че ще искат от съда по съществено намаление от минималното 10,25 на сто: „Но минималното ни искане е 10,25 процента, тъй като за това има договорености. Ако Русия приеме условията за това намаление , въпросът ще бъде разрешен без арбитраж".

Вигенин в Белград: ЕС ще оцелее, но елитът му едва ли!

http://frognews.bg/news_101561/Vigenin-v-Belgrad-ES-shte-otselee-no-elitat-mu-edva-li!/

"Добрите времена са зад нас. ЕС е принуден да се справя с поредица от последователни и застъпващи се кризи от 2008 г. насам. Последната - кризата с бежанците - ни доведе до точката, в която или ще се изправим и ще победим заедно, или ще се срутим." Това заяви народният представител от БСП Кристиан Вигенин в заключителното изказване на Балканската конференция, организирана от Партията на европейските социалисти в Белград.

Читател: Само вижте тази варненска линейка! Страх ме е да се возя на нея! (снимки)

http://petel.bg/CHitatel--Samo-vizhte-tazi-varnenska-lineyka--Strah-me-e-da-se-vozya-na-neya---snimki--__133307

Зимната подготовка на линейките, които обслужват Варна, е на ход. Вече са заявени необходимите количества зимни гуми, които съвсем скоро...

Варненският плаж отново се напълни с хора. Вижте защо всички се скупчиха на крачка от морето! (Снимка)

http://petel.bg/Varnenskiyat-plazh-otnovo-se-napalni-s-hora--Vizhte-zashho-vsichki-se-skupchiha-na-krachka-ot-moreto---Snimka-__133311

Фото Румен Сарандев Температурите във Варна далеч не са като летните, пясъкът и морската вода са студени, но плажът отново гъмжи от хора....

Вижте съставите на Белослав и Спартак Варна

http://petel.bg/Vizhte-sastavite-na-Beloslav-i-Spartak-Varna__133312

Преди минути започна двубоя от деветия кръг на "А" областна група между отборите на Белослав и Спартак (Варна). Преди срещата домакините...

Първо в ПИК! Полицаи се събират пред парламента (снимки)

http://pik.bg/първо-в-пик-полицаи-се-събират-пред-парламента-снимки-news431729.html

Първо в ПИК! Полицаи се събират пред парламента (снимки)

Близо час преди обявеното начало на протеста на полицаите пред сградата на Народното събрание, част от тях вече се събират там.

Припомняме, че се очаква днес, от 13 часа, да се състои най-масовият полицейски протест.

Вижте какво се случва в момента на жълтите павета.

Очаквайте подробости в ПИК! 

Министър Танева: МЗХ реализира редица успешни политики за формиране на здравословни навици на хранене в подрастващо поколение

http://pik.bg/министър-танева-мзх-реализира-редица-успешни-политики-за-формиране-на-здравословни-навици--news431727.html

Министър Танева: МЗХ реализира редица успешни политики за формиране на здравословни навици на хранене в подрастващо поколение

МЗХ реализира редица успешни политики за формиране на здравословни навици на хранене в подрастващо поколение. Това каза министърът на земеделието и храните Десислава Танева в предаването „Агросвят” по Дарик.

Oтносно данък „Вредни храни“ и позицията на земеделско министерство, министър Танева обясни: „Бих посъветвала да говорим за данък „Обществено здраве“, защото употребявайки многократно „вредни храни“, ще оставим у потребителя усещането, че това, което се предлага в магазинната мрежа, е вредно”.

„А в крайна сметка има и европейски, и национален единен орган за контрол върху храните и не следва да причиняваме това, включително и като щета в доверието на потребителя, а и като оценка на всички производители, които предлагат произвежданите от тях храни”, заяви Десислава Танева. По думите й, Министерство на земеделието и храните не е участвало в работната група или в екипа на Министерството на здравеопазването, подготвил този законопроект, и представен вече за обществено обсъждане.

„Второ, Министерството на земеделието и храните напълно подкрепя философията, целта да мотивираме особено и младото, подрастващо поколение да формира у себе си здравословни начини и навици на хранене. В тази връзка, мога да цитирам политиките, които Министерството на земеделието и храните реализира: успешна програма „Училищен плод“, второ – програма „Училищно мляко“. От тази есен стартирахме програмата „Училищно мляко“”, уточни Танева.

„Трето – излязоха измененията на Наредба №9, касаещи качеството и стандартите на храните, които се предлагат в детските заведения и училищата. Всички те стават по Български държавен стандарт или браншови стандарт. Всичко се прави в посока за формиране на здравословни навици на хранене у младото поколение с превенция на различни заболявания, които могат да се получат”, обясни още земеделският министър.

Десислава Танева допълни, че МЗХ е готово заедно с Министерство на здравеопазването да подготви цяла стратегия в тази връзка и всичко, което могат да въведат чрез политики на храненето да бъде направено. 

Миков: Отнемането на социални права в сектор "Сигурност" са неприемливи за БСП

http://frognews.bg/news_101559/Mikov-Otnemaneto-na-sotsialni-prava-v-sektor-Sigurnost-sa-nepriemlivi-za-BSP/

„Отнемането и замразяването на редица социални права на служителите в сектор "Сигурност", но и на други големи групи от населението, залегнали в основата на предложения бюджет за 2016 г., са напълно неприемливи от гледна точка на нашата парламентарна група“. Това пише председателят на БСП Михаил Миков.

Лукарски донесъл на Борисов пури от Куба, за БГ - сметката

http://frognews.bg/news_101560/Lukarski-donesal-na-Borisov-puri-ot-Kuba-za-BG---smetkata/

Скъпи подаръци за съпругата си и пури за премиера Борисов купил министър Божидар Лукарски по време на посещението си в Куба. Няма дори предварителен договор за бизнес с Острова на свободата, камо ли нещо по-контретно, както той се похвали след връщането си в София.

Ден на траур в Сливен в понеделник, погребват Симона

http://pik.bg/ден-на-траур-в-сливен-в-понеделник-погребват-симона-news431724.html

Ден на траур в Сливен в понеделник, погребват Симона

Ден на траур бе обявен на 9 ноември в Сливен със заповед на изпълняващия длъжността кмет Румен Андонов - съобщиха от общината.

На тази дата ще е погребението на 15-годишната Симона Великова, която бе жестоко убита в двора на Професионалната гимназия по икономика.

Отлага се и церемонията за встъпване в длъжност на кмета на Сливен Стефан Радев, общинските съветници и кметовете на населените места, която бе предвидена в понеделник.

Тя ще се състои на 10 ноември.

4 млн. долара всеки ден губи Египет заради катастрофата на руския самолет

http://africa.actualno.com/4-mln-dolara-vseki-den-gubi-Egipet-zaradi-katastrofata-na-ruskija-samolet-news_506281.html

Загубите на Египет заради изтеглянето на руските и британските туристи възлизат ежедневно на 4 милиона долара. Данните от египетското министерство на туризма съобщи днес ТВ каналът Ал Джазира, предаде БГНЕС. Според министерството изтеглянето от курортните зони на гражданите от Русия и евакуирането на британските поданици носи ежедневно загуби на туристическия сектор на страната от 4 милиона долара. Само в курорта Шарм ел Шейх 50% от туристическата индустрия работи благодарение на руските турис

Полицаите освиркаха Горанов

http://society.actualno.com/Policaite-osvirkaha-Goranov-news_506283.html

Хиляди служители в сектор „Сигурност” се събраха на пл. „Народно събрание”. Движението по бул. „Цар Освободител” е блокирано, предаде Агенция „Фокус” . Началото на протеста бе дадено с националния химн в изпълнение на надзирателка от затворите. Протестиращите служители отдадоха почит на загиналите си колеги като в продължение на минута стояха клекнали. Преди началото на протеста беше обявено, че той е срещу политиката, съсипала и съсипваща национ

Убиецът на Симона от Сливен вече е в ареста

http://sliven.actualno.com/Ubiecyt-na-Simona-ot-Sliven-veche-e-v-aresta-news_506284.html

Убиецът на 15-годишната Симона от Сливен е изписан от болницата и е преместен в следствения арест, съобщи за Радио „Фокус”-Сливен наблюдаващият прокурор и говорител на Окръжна прокуратура Руси Русев. 28-годишният Димитър Иванов е изведен от лечебното заведение и откаран в ареста около 10:30 часа днес. Срещу него са повдигнати две обвинения. Иванов е обвинен за предумишлено убийство с особена жестокост и опит за убийство на други двама души. И двете обвинения са по член 116 от Наказа

"Спаси София" организира протест срещу инфраструктурен проект, иска оставката на Петър Диков

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/11/08/2645069_spasi_sofiia_organizira_protest_sreshtu/?ref=rss


Скоро една от инфарктните точки в югозападната част на столицата - кръстовище на булевардите "България" и "Акад. И. Е. Гешов" ще се превърне в строителна площадка, която ще погълне почти 25 милиона лева, за да се превърне в неефективно кръстовище на две нива. Това твърдят от неправителната организация "Спаси София".

С искане за спирането на проекта, за оставката на главния архитект Петър Диков и непреназначаването на зам.-кмета по транспорт Любомир Христов "Спаси София" организира протест на подлеза на бул. "България" и бул. "Акад. И.Е.Гешов" от 14 часа днес.

Редица граждански организации и живущите в района не са съгласни с представеното от Общината проектно решение за строежа на кръстовището на две нива. Изграждането му е необходимост, но трябва да бъде извършвано само след анализ на последствията върху всички засегнати страни, се казва в текста на разпратеното до медиите съобщение на "Спаси София".


Според неправителствената организация представеният проект не решава никакви проблеми: "светофарите се запазват, градският транспорт е напълно игнориран, а за пешеходци, велосипедисти, майки с бебешки колички и хора със затруднено придвижване дори не е помислено".

"Заради това, а и заради натрупаната поредица от вредни за София решения, оставки ще бъдат поискани и от двамата пряко отговорни общински служители - главния архитект Петър Диков и досегашния зам.-кмет по транспорта Любомир Христов. Тези две лица отдавна са се превърнали в символ на некомпетентност, грешни решения, лъжи, неспазени обещания и провалени проекти, некачествено строителство и липса на естетика на изпълняваните проекти, както и липса на диалог с гражданското общество", се казва в текста.

От "Спаси София" са поканили всички представени в Столичен общински съвет партии да ги подкрепят и да се ангажират с разрешаването на тези проблеми.

Протестът е подкрепен и от сдружение "Велоеволюция", сдружение "Път за бебешки колички в София", гражданска инициатива "Зелени релси" и фондация "Форум", както и от живущите в съседните квартали.

Ден на траур в Сливен в понеделник, погребват Симона

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5099435

Ден на траур бе обявен на 9 ноември в Сливен със заповед на изпълняващия длъжността кмет Румен Андонов - съобщиха от общината. На тази дата ще е погребението на 15-годишната Симона Великова, която бе жестоко убита в двора на Професионалната гимназия по икономика. Отлага се и церемонията за встъпване в длъжност на кмета на Сливен Стефан Радев,
Ден на траур бе обявен на 9 ноември в Сливен със заповед на изпълняващия длъжността кмет Румен Андонов - съобщиха от общината. На тази дата ще е погребението на 15-годишната Симона Великова, която бе жестоко убита в двора на Професионалната гимназия по икономика. Отлага се и церемонията за встъпване в длъжност на кмета на Сливен Стефан Радев,

Открити са телата на туристите, затрупани на Крушунските водопади

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/d4vhTfNangE/

Телата на двамата туристи, които бяха затрупани от срутила се скална маса в района на Крушунските водопади, са открити около 10.30 ч. днес, след около 45 часа издирвателни действия на служители на пожарната и планински спасители.

Инцидентът стана в петък по обяд, когато огромна скална маса се срути и затрупа 56-годишен англичанин и 45-годишна българка с британско гражданство. От скалната маса се спаси 42-годишна плевенчанка, която беше настанена с наранявания в болница.

Мястото на случая е такова, че човек може да отиде и да занесе онова, което ще се носи като техника с ръце и по същия начин да отнесе онова, което има да се премахва, т.е. не може да бъде използвана мощна техника, нито по въздуха, нито по земя. Така че това е твърде проблематично и във връзка с това е усложнено издирването, обясни кметът на община Летница Красимир Джонев, цитиран от Кросс. и допълни: „Свлачишни процеси в района никога не са наблюдавани. Размерът на свличането на Крушунските водопади е повече от 200 куб. м земна и скална маса. Върху скалния манастир, който е в близост, няма поражения. Все още се работи на ръка и това е недостатъчно. Беше повикана военна техника, за да бъде изместен големият скален къс”. Съоръженията, които представляват част от екопътеката на Крушунските водопади, са собственост на Общината и тя ги стопанисва. Правили сме това съвестно и коректно и по съоръженията и пътеката никога не е имало инцидент. В бъдеще ще направим пълно обследване и ще запазим Крушунските водопади като национален лесопарк и като атракция за туристи със съответните мерки, осигуряващи лимитиран достъп на туристи до места, които експертите биха сметнали за опасни.

Оцелелият в катастрофа Миролио вече не е в болница, двете жертви - с многобройни травми

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5099426

Италианският предприемач Едоардо Миролио, който оцеля след тежка катастрофа в магистрала Тракия в събота, е напуснал отделението по спешна помощ в МБАЛ-Ямбол часове след инцидента.
Той не е имал никакви наранявания, дори не са му направени кръвни проби, съобщиха осведомени.
С лек комоциум е бил другият италианец - 57-годишният Г. Л.
Италианският предприемач Едоардо Миролио, който оцеля след тежка катастрофа в магистрала Тракия в събота, е напуснал отделението по спешна помощ в МБАЛ-Ямбол часове след инцидента. Той не е имал никакви наранявания, дори не са му направени кръвни проби, съобщиха осведомени. С лек комоциум е бил другият италианец - 57-годишният Г. Л.

Идеята, че преструктурирането на МВР може да се договори със синдикатите, е абсурдна

http://www.cross.bg/dogovori-reforma-predsedatel-1487277.html

/КРОСС/ Реформи така са невъзможни. Идеята, че преструктурирането на МВР може да се договори със синдикатите, е абсурд. Движение на принципа „крачка напред - две назад", което бе типично за Борисов, със сигурност ще му спестят протести, но няма как да му спестят по-високи бюджетни дефицити. Тогава реформата ще се изроди, защото ще засегне само хора, които полицаите могат да бият по улиците.  Но и това не беше реформа - да се сведе тя до няколко пункта в преходни и заключителни разпоредби на бюджета е не само лоша, това е ужасна политика - тарикатлък на дребно. Може би умишлено, може би от неумение - но и в двата случая говори зле за инициаторите. Това, че този път „реформата" беше ужасно комуникирана, е факт. Но за пореден път премиерът показа отсъствие на характер. Трябваше просто да каже, реформа ще правим, това не е начинът, ще го направим пак. Сега „реформата" ще се договаря в парламента (!?), а не от министър Бъчварова. От една страна, е добре за нея, защото сега Менда Стоянова и най-вече Цветанов трябва да договарят компромиси, но от друга, там няма да се договори нищо. Бас. И пак разговорът не бе за качеството на услугата „Сигурност", която МВР оказва на обществото, а за властта и начините за нейната употреба и съхранение. За заплати, осигуровки - за дребното, а не за генералното и дългосрочното.     Илиян Василев - посланик на България в Русия (2000-2006)

Мартин Зайранов е най-харизматичния на международния конкурс във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=305884

Възпитаникът на Национално училище по изкуства” Добри Христов” във Варна Мартин Зайранов стана трети на Първия международен конкурс за цигулари „Варна”. Проявата се организира от световно известния ни цигулар Марио Хосен, с финансовата подкрепа на община Варна и фондация „Америка за България”.

Идеята, че преструктурирането на МВР може да се договори със синдикатите, е абсурд

http://www.cross.bg/dogovori-reforma-forym-1487277.html

/КРОСС/ Реформи така са невъзможни. Идеята, че преструктурирането на МВР може да се договори със синдикатите, е абсурд. Движение на принципа „крачка напред - две назад", което бе типично за Борисов, със сигурност ще му спестят протести, но няма как да му спестят по-високи бюджетни дефицити. Тогава реформата ще се изроди, защото ще засегне само хора, които полицаите могат да бият по улиците.  Но и това не беше реформа - да се сведе тя до няколко пункта в преходни и заключителни разпоредби на бюджета е не само лоша, това е ужасна политика - тарикатлък на дребно. Може би умишлено, може би от неумение - но и в двата случая говори зле за инициаторите. Това, че този път „реформата" беше ужасно комуникирана, е факт. Но за пореден път премиерът показа отсъствие на характер. Трябваше просто да каже, реформа ще правим, това не е начинът, ще го направим пак. Сега „реформата" ще се договаря в парламента (!?), а не от министър Бъчварова. От една страна, е добре за нея, защото сега Менда Стоянова и най-вече Цветанов трябва да договарят компромиси, но от друга, там няма да се договори нищо. Бас. И пак разговорът не бе за качеството на услугата „Сигурност", която МВР оказва на обществото, а за властта и начините за нейната употреба и съхранение. За заплати, осигуровки - за дребното, а не за генералното и дългосрочното.     Илиян Василев - посланик на България в Русия (2000-2006)

100 пожарникари са хвърлили оставки

http://pik.bg/100-пожарникари-са-хвърлили-оставки-news431718.html

100 пожарникари са хвърлили оставки

Над сто служители на пожарната са подали оставките си. Това съобщи директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” главен комисар Николай Николов пред БТА.

Той поясни, че се е постарал да ги вразуми, като е изпратил писмо до всички свои подчинени структури в България, в което ги моли да не действат прибързано.

По данни на МВР служителите в системата, които са подали рапорти за напускане, са 540, според синдикатите те са над 2000.

 

Бъчварова заложи нова бомба за МВР със задния ход

http://frognews.bg/news_101558/Bachvarova-zaloji-nova-bomba-za-MVR-sas-zadniia-hod/

Шефът на МВР Румяна Бъчварова заложи поредна бомба със задния ход, който даде тази сутрин относно орязването на привилегиите на полицаите. Изненадващо след седмичните протести тя заяви, че ще върне всичко в изходно положение за заплащанията.

Мтел ще предлага LG Bello II в магазините си от 9 ноември

http://www.cross.bg/bello-mtel-fynktzii-1487276.html

/КРОСС/ От 9 ноември (понеделник) клиентите на Мтел ще могат да намерят иновативния LG Bello II в магазините на телекома в цялата страна. Цената му е 1 лев в брой с абонаментния план Мтел безкрай 40. Условията важат при подписване на двугодишен договор. Смартфонът участва в специална промоция, свързана с партньорството на Мтел и Viber. Всеки потребител, който закупи LG Bello II от телекома до 31 януари 2016 година, ще получи и комплект с обемни стикери на Viber, които ще може да залепи на смартфона си, чантата или на друг аксесоар, който използва. Характеристиките на устройството не отстъпват по нищо на другите продукти в неговия сегмент. В допълнение към големия 5-инчов дисплей, LG Bello II има 5-мегапикселова задна и 2-мегапикселова предна Selfie камера. Освен това той разполага с най-добрата за класа си сменяема батерия от 2,540mAh, която осигурява достатъчно мощност, за да поддържа всички най-модерни функции на смартфона. LG Bello II прави заснемането на страхотни селфита много лесно чрез патентовани функции като Gesture Shot и Selfie Flash. Gesture Shot функцията позволява на потребителите да заснемат селфита без натискането на бутон, а просто чрез отваряне и затваряне на ръката пред камерата. Selfie Flash превръща дисплея на телефона в мека светкавица за заснемане на по-майсторски и прецизни портретни снимки. Всички тези функции са интегрирани в корпус с елегантен дизайн, за направата на който са използвани първокласни материали, добавящи стил и издръжливост

Черно море-БАСК с втора чиста победа във Висшата лига

http://petel.bg/CHerno-more-BASK-s-vtora-chista-pobeda-vav-Visshata-liga__133305

Варненският Черно море-БАСК се наложи с 3:0 (26:24, 25:15, 25:23) като гост на Дунав (Русе) в мач от втория кръг на Висшата лига на България по...

Астана на Мъри Стоилов стана шампион на Казахстан след уникална драма в последния мач

http://petel.bg/Astana-na-Mari-Stoilov-stana-shampion-na-Kazahstan-sled-unikalna-drama-v-posledniya-mach__133306

Станимир Стоилов за втора поредна година изведе Астана до шампионската титла на Казахстан. В мач от последния 32-и кръг на местното...

"Чиста бомба" може да е взривила А321

http://petel.bg/CHista-bomba-mozhe-da-e-vzrivila-A321__133308

Разследването около мерките за сигурност по летищата в Египет, красноречиво показват, че рухването на А321 на компанията "Когалимавио" над...

Треньорът на Монтана хвърли оставка след загубата с 0:4 от Черно море

http://petel.bg/Trenorat-na-Montana-hvarli-ostavka-sled-zagubata-s-0-4-ot-CHerno-more__133309

Старши треньорът на Монтана Ферарио Спасов си тръгва от стадион "Огоста", съобщава Sportal.bg. След домакинската загуба с 0:4 от Черно море...

Курьор: Беше ни трудно до първия гол. Чувствах се добре като нападател

http://petel.bg/Kuror--Beshe-ni-trudno-do-parviya-gol--CHuvstvah-se-dobre-kato-napadatel__133310

Снимка: Румен Сарандев, Petel.bg Играчът на Черно море Матия Курьор бе с основна заслуга за вчерашната победа с 4:0 над Монтана от 15-ия кръг с...

Кр. Вигенин: ЕС ще оцелее, но днешният европейски политически елит – едва ли

http://www.cross.bg/vigenin-politicheski-evropa-1487275.html

/КРОСС/ „Добрите времена са зад нас. ЕС е принуден да се справя с поредица от последователни и застъпващи се кризи от 2008 г. насам. Последната - кризата с бежанците - ни доведе до точката, в която или ще се изправим и ще победим заедно, или ще се срутим", заяви народният представител от БСП Кристиан Вигенин в заключителното изказване на Балканската конференция, организирана от Партията на европейските социалисти в Белград. „Европейският съюз ще оцелее, но днешният европейски политически елит - едва ли. Огромна грешка е в трудни времена да се търсят национални решения. Глобалните предизвикателства изискват глобална солидарност. Имаме нужда от повече Европа, но не от тази мързелива и бюрократична Европа, а от силна, активна и уверена в себе си Европа", допълни той и заяви готовността на Партията на европейските социалисти да поеме лидерската роля. Кристиан Вигенин, който ръководи Работната група на ПЕС за Западните Балкани, очерта необходимостта страните от региона да засилят сътрудничеството помежду си, да дефинират своя общ интерес и да създадат свой дневен ред, който да налагат в Брюксел, Вашингтон, Москва, Берлин и навсякъде, където е необходимо. „Точка първа от този дневен ред трябва да бъде присъединяване на Западните Балкани към Европейския съюз възможно най-скоро. Перспективата за европейска интеграция даде шанс да бъде сложен край на тази политика

Огнян Минчев: Няма граница между полицията и организираната престъпност

http://web.barometar.net/82480/

Политологът Огнян Минчев коментира темата с привилегиите на българските полицаи така: „А днес вече е известно, че промените в бюджета на МВР са напълно оттеглени. Аз не бих имал нищо против компенсации и привилегии за полицаите ако някой е в състояние да ми покаже границата между полицията (службите за сигурност) и организираната престъпност. Никой не […]

Днес отбелязваме професионалния празник на българската полиция

http://pik.bg/днес-отбелязваме-професионалния-празник-на-българската-полиция-news431712.html

Днес отбелязваме професионалния празник на българската полиция

На тази дата точно полицията, като институция грижеща се за реда, спокойствието, реда и законовите принципи в държавата, е призвана да чества деня на Архистратег Михаил, който олицетворява спазването на реда и дисциплината, царуване на истината, правдата и любовта. Това каза говорителят на ОД на МВР – Бургас Цветелина Рандева, пише "Фокус".

Тя допълни, че 8 ноември е денят, в който българската полиция прави равносметка за историята на дълга и себеотрицанието, летопис на подвизите, успехите, неуспехите, напрегнатите дни и безсънните нощи. „И днес хилядите мъже и жени избрали службата в МВР за своя съдба рискуват живота си и понасят лишения в името на дълга.

Себеотрицанието и всекидневните им усилия, често остават неоценени или незабелязани. Но те заслужават благодарност, признателност и насърчение, защото на техните плещи тежат отговорността за обикновените хора и защитата на обществените интереси, опазване на устоите на държавността и европейското бъдеще на страната ни”, каза още Рандева.

Преди дни в Бургас се проведоха официалните чествания по случай празника на българската полиция. На него бяха отличени заслужилите служители от ОД на МВР – Бургас за конкретен съществен принос и висок професионализъм при изпълнение на служебни задачи с изключително значение при борбата срещу престъпността и опазването на обществения ред и сигурността в Република България.

С полагане на цветя и венци бе отдадена почит и на загиналите при изпълнение на служебния си дълг служители на МВР.

ЧЕЗ: 4615 кражби на ток има през първите 9 месеца на 2015 г.

http://frognews.bg/news_101557/CHEZ-4615-krajbi-na-tok-ima-prez-parvite-9-mesetsa-na-2015-g/

4615 кражби на електроенергия установи ЧЕЗ от началото на 2015 г. до края на септември. От тях 1261 са за територията на столицата, 844 в областите Ловеч и Враца, 324 в Благоевград, 377 в Монтана и Видин, 724 в Перник и Кюстендил, 684 в Плевен и 403 в София област. В резултат на нарушенията е дотаксувана 24 млн. киловатчаса електроенергия. 14 % от установените нарушения са на стопански потребители.

Родители в Румъния се самоубиха, след като синът им почина от тумор

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5099404

В град Констанца бяха намерени труповете на цяло семейство - 9 годишно момче издъхнало от тумор и двамата му родители. Майката обесена близо до него, бащата обесен в кухнята.
Семейството оставило предсмъртно писмо от 13 страници, в което разказват за преживените мъки в продължение на 7 години, откакто детето им боледувало.
В град Констанца бяха намерени труповете на цяло семейство - 9 годишно момче издъхнало от тумор и двамата му родители. Майката обесена близо до него, бащата обесен в кухнята. Семейството оставило предсмъртно писмо от 13 страници, в което разказват за преживените мъки в продължение на 7 години, откакто детето им боледувало.

Родители в Румъния се самоубиха, след като синът им почина от тумор

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5099416

В град Констанца бяха намерени труповете на цяло семейство - 9 годишно момче издъхнало от тумор и двамата му родители. Майката обесена близо до него, бащата обесен в кухнята.
Семейството оставило предсмъртно писмо от 13 страници, в което разказват за преживените мъки в продължение на 7 години, откакто детето им боледувало.
В град Констанца бяха намерени труповете на цяло семейство - 9 годишно момче издъхнало от тумор и двамата му родители. Майката обесена близо до него, бащата обесен в кухнята. Семейството оставило предсмъртно писмо от 13 страници, в което разказват за преживените мъки в продължение на 7 години, откакто детето им боледувало.

Вместо да намаляват, хората с привилегии в МВР се увеличават

http://politics.actualno.com/Vmesto-da-namaljavat-horata-s-privilegii-v-MVR-se-uvelichavat-news_506279.html

В този час започва официално обявеният национален протест на служителите от МВР пред Народното събрание. Той стана факт заради предложените от финансовия министър Владислав Горанов промени – 10 заплати обезщетение при пенсиониране, вместо 20, както и намаляване на отпуската от 30 на 20 дни. Имаше и намаление на други социални придобивки. Рано сутринта днес (8 октомври) държавата, в лицето на вътрешния министър Румяна Бъчварова, зам.-председателя на Народното събрание Димитър Главчев и пре

Капиталовият контрол ограничи данъчните измами

http://www.grreporter.info/kapitaloviyat-kontrol-ogranichi-danchnite-izmami/18167

Плащанията с банкови карти са се увеличили със 130%, с 61% са нараснали приходите от ДДС в туризма

прочети повече

Арестувани са провокатори от протестите на МВР, не са полицаи

http://www.moreto.net/novini.php?n=305885

Между 6 и 10 човека са били арестувани преди часове, след като МВР и прокуратурата са провели почти денонощна акция по задържането им в цялата страна. Арестуваните не са полицаи, контактували са в затворени фейсбук групи, в които са организирали присъединяването си и подготовката на провокации в полицейските протести.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване