Плевнелиев пред "Индипендънт": Путин може да дестабилизира Европа през Балканите

http://www.dnevnik.bg/analizi/2015/11/15/2649651_plevneliev_pred_indipendunt_putin_moje_da/?ref=rss


"Русия тренира на Балканите започването на "хибридна война", целяща дестабилизиране на цяла Европа, предупреждава българският президент. Той настоява ЕС и НАТО да направят повече, за да контрират растящата заплаха от руска агресия."

Така Лори Холмс започва разказа си в неделния брой на британския в. "Индипендънт" за интервюто в София с Росен Плевнелиев. Българският държавен глава не е цитиран директно да казва, че Москва стои зад масираните кибератаки срещу български институции, но...

Тревога и в Пловдив: Полицаи преминали през специален инструктаж за евентуален атентат!

http://pik.bg/тревога-и-в-пловдив-полицаи-преминали-през-специален-инструктаж-за-евентуален-атентат-news435706.html

Тревога и в Пловдив: Полицаи преминали през специален инструктаж за евентуален атентат!

През специален инструктаж преминаха служителите на Транспортна полиция, които охраняват Централна жп гара в Пловдив. Преговорени са били и плановете за действие при евентуален атентат.

Патрулиращите служители на реда трябва да бъдат със засилено внимание към оставени безстопанствени багажи, съмнителни лица и към кошчетата за боклук, разказаха запознати, цитирани от „Марица”.

Дори чистачките са инструктирани да почистват периодично кошчетата за боклук. Те трябва да бъдат празни, така че при оставен съмнителен предмет, това да се вижда от разстояние.

Засилени са и проверките по влаковете. Оглеждат се тайни места и ъгли по всички пристигащи и потеглящи композиции. Заедно с началник гара и кондуктора униформените оглеждат ъгли и скрити места, където може евентуално да бъдат поставени взривове.

Мерките са част от рутинната работа на екипите, но след атентатите в Париж те са призовани да заострят вниманието и наблюдението.

За момента не е увеличен съставът на патрулиращите полицаи, но при нужда има готовност да се реагира веднага с подкрепление.

Обама и Ердоган обещаха да унищожат "Ислямска държава"

http://www.cross.bg/obama-durzhava-erdogan-1488179.html

/КРОСС/Президентът на САЩ Барак Обама обеща да „удвои" усилията срещу „Ислямска държава", цитиран от световни агенции. След среща с турския президент Реджеп Ердоган, преди да започне двудневният форум на Г-20 в Анталия, Обама разкри, че двамата лидери са постигнали съгласие да покажат солидарност с Франция в преследването на извършителите на атаките. Ердоган и Обама също са се съгласили да засилят кампанията за „унищожаване" на „Ислямска държава". Според американския лидер координираните атаки във Франция са удар срещу „цивилизования свят". „Убийството на невинни хора, базирано на засукана идеология, е атака не само срещу Франция, не само срещу Турция, но и атака срещу цивилизования свят", каза той в Анкара. „Небето е помрачено" от инцидентите в петък, добави Барак Обама и обеща по-голям натиск върху „Ислямска държава". Президентът на САЩ също обеща повече усилия за „политически преход" в Сирия. Ердоган каза от своя страна, че ще има „силно послание" за борба срещу тероризма на предстоящия форум.  

Жена от Стара Загора иска да е мъж, съдът не разреши

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5111020

За адвокат Гергана Маджарова клиентът ѝ твърдо е мъж и тя говори за него в мъжки род.
За районния съд в Стара Загора същият човек е жена. В решението, с което съдът отказва да промени трите му имена от женски в мъжки, се говори за него като за “молителката”.
Случаят нашумя в Стара Загора, когато съдът публикува решението си по гражданско дело
За адвокат Гергана Маджарова клиентът ѝ твърдо е мъж и тя говори за него в мъжки род. За районния съд в Стара Загора същият човек е жена. В решението, с което съдът отказва да промени трите му имена от женски в мъжки, се говори за него като за “молителката”. Случаят нашумя в Стара Загора, когато съдът публикува решението си по гражданско дело

Засилени мерки за сигурност при връчване на почетните награди "Оскар"

http://www.cross.bg/oskar-nagrada-spaiik-1488178.html

/KРОСС/На бляскава церемония за Наградите на губернатора, която се състоя в Лос Анджелис при засилени мерки за сигурност след терористичните атаки в Париж, режисьорът Спайк Лий, актрисите Джина Роуландс и Деби Рейнолдс получиха почетни награди "Оскар", предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс. Спайк Лий и Джина Роуландс бяха удостоени от Академията за кинематографично изкуство и наука с почетен "Оскар" за принос към киното. Деби Рейнолдс бе отличена с хуманитарната награда "Джийн Хершолт". Спайк Лий и Джина Роуландс имат по две номинации за наградите "Оскар". Спайк Лий, който е на 58 години, от 30 години е сред големите имена на американското независимо кино. Неговите филми често са за расизма и трудностите пред афроамериканците. Номинациите му за награда "Оскар" са за сценарий на "Постъпи, както трябва" (1989 г.) и за документалния филм "4 малки момичета" (1997). На церемонията Спайк Лий говори за етническото и културно равенство, както и за равенството между половете. Той каза, че в наши дни е по-лесно чернокож да стане президент на Съединените щати, отколкото шеф на киностудио. Режисьорът похвали Академията за кинематографично изкуство и наука и нейния президент Черил Бун Айзъкс за усилията, които полагат. Легендарната Джина Роуландс, която е на 85 години, е известна преди всичко с филмите, които снима със съпруга си, покойния режисьор Джон Касавитис

Белгия: Във война сме с Ислямска държава

http://www.moreto.net/novini.php?n=306567

Във война сме с "Ислямска държава", заяви белгийският вицепремиер и министър на вътрешните работи Ян Ямбон в интервю за телевизия Ве Те Ем. Той добави, че се заема "лично да разчисти" квартал "Моленбек" в Брюксел, известен като свърталище на джихадисти.

Начало на Коледния пост

http://www.bnews.bg/article-143747

Олио и вино може да се употребява без сряда и петък.

Белгийската следа на терористичните атентати в Париж; потвърди се арестът на петима в Брюксел

http://europe.actualno.com/belgijskata-sleda-na-teroristichnite-atentati-v-parij-potvyrdi-se-arestyt-na-petima-v-bruksel-news_507689.html

Петима души са арестувани в събота в брюкселската община Моленбек-Сен-Жан във връзка с атентатите в Париж в петък вечерта, 13 ноември. Това потвърди кметът на брюкселския район Франсоаз Шепманс, цитиран от AFP. "Можем да смятаме, че това е терористична мрежа", заяви кметът по време на телевизионно изявление. В този квартал с предимно имигрантско население са живели извършителите на редица джихадистки атентати, включително Мехди Немуш, който през май 2014 година откри стрелба пред еврейски

Ще има извънредна среща на вътрешните министри на ЕС

http://europe.actualno.com/shte-ima-izvynredna-sreshta-na-vytreshnite-ministri-na-es-news_507695.html

Люксембургското председателство на ЕС днес реши да свика за петък, 20 ноември, извънредна среща на министрите на вътрешните работи и на правосъдието във връзка с атентатите в Париж, предаде AFP. Срещата ще се проведе в петък в Брюксел. Целта да се обсъдят мерките за сигурност в Европа в контекста на последните събития. Това става по искане на Франция, която настоя за свикване на извънредно съвещание на вътрешните министри на 20 ноември в Брюксел. Борбата срещу тероризма трябва да се поведе още

Задържаха 37-годишен мъж за извършени множество кражби

http://pik.bg/задържаха-37-годишен-мъж-за-извършени-множество-кражби-news435699.html

Задържаха 37-годишен мъж за извършени множество кражби

37-годишен рецидивист е задържан във Второ Районно управление след извършен пореден грабеж, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Работа по случая започнала през месец септември, когато 69-годишна жена заявила в полицията, че предишния ден около обяд, в района на ул. „Свети Никола Нови” непознат мъж издърпал от врата й златен синджир с висулка и избягал.

По случая било образувано досъдебно производство.

След проведени издирвателни действия било установено, че извършител на деянието е криминално проявеният и осъждан за кражби и грабежи С.Д. на 37 години от София.

Мъжът бил задържан във Второ РУ с полицейска мярка до 24 часа, а материалите докладвани в Софийска градска прокуратура. С.Д. бил привлечен като обвиняем за извършено престъпление по чл.199 от Наказателния кодекси му била наложена мярка за неотклонение „задържане под стража” за срок от 72 часа, която с определение на Софийски градски съд била изменена в постоянна.

Пастир преби до смърт мъж с тухла заради ревност

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5114118

52-годишен мъж от шуменското село Сини вир е бил пребит до смърт с тухла от свой съселянин вечерта в събота. След 21,30 часа Юксел М. бил докаран в болницата в Шумен, а след два-три часа издъхнал. Имал травми по главата и гръдния кош, бил със счупен череп и премазан гръден кош, съобщи
52-годишен мъж от шуменското село Сини вир е бил пребит до смърт с тухла от свой съселянин вечерта в събота. След 21,30 часа Юксел М. бил докаран в болницата в Шумен, а след два-три часа издъхнал. Имал травми по главата и гръдния кош, бил със счупен череп и премазан гръден кош, съобщи "Труд". В ареста за убийството е задържан Осман/52г.

Пастир уби с тухла мъж от ревност

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5114116

52-годишен мъж от шуменското село Сини вир е бил пребит до смърт с тухла от свой съселянин вечерта в събота. След 21,30 часа Юксел М. бил докаран в болницата в Шумен, а след два-три часа издъхнал. Имал травми по главата и гръдния кош, бил със счупен череп и премазан гръден кош.
В ареста за убийството е задържан Осман/52г.
52-годишен мъж от шуменското село Сини вир е бил пребит до смърт с тухла от свой съселянин вечерта в събота. След 21,30 часа Юксел М. бил докаран в болницата в Шумен, а след два-три часа издъхнал. Имал травми по главата и гръдния кош, бил със счупен череп и премазан гръден кош. В ареста за убийството е задържан Осман/52г.

Пряко от Париж: животът продължава!

http://www.dnevnik.bg/sviat/2015/11/15/2649646_priako_ot_parij_jivotut_produljava/?ref=rss


След удара срещу "Шарли Ебдо" кварталът около "Площадът на републиката" за втори път тази година стана прицел на терористична атака. Хладната жестокост на атентаторите шокира Франция, пише Б. Везел в репортаж от Париж. Репротажът е публикуван в "Дойче веле".

На ъгъла на "Рю Оберкампф" и булевард "Ришар Леноар" парижани се натъкват на шокиращо дежа-вю. От едната страна - полицейски заграждения, автомобили със сигнални лампи, въоръжени до зъби антитерористи, а от другата – подвижни...

5 млн. души са съобщили чрез Фейсбук, че не са пострадали при атентатите

http://petel.bg/5-mln--dushi-sa-saobshhili-chrez-Feysbuk--che-ne-sa-postradali-pri-atentatite__134108

илюстрация: Фейсбук   Повече от 5 милиона души са съобщили чрез "Фейсбук" на близките си, че не са пострадали при атентатите в Париж. Те...

Спартак разби Бозвелийско с 4:0. Иван Добрев вкара унииален гол от корнер!

http://petel.bg/Spartak-razbi-Bozveliysko-s-4-0--Ivan-Dobrev-vkara-uniialen-gol-ot-korner--__134099

Снимка: petel.bg, архив Отборът на Спартак разби Бозвелийско с 4:0 в мач от X кръг на "А" областна група на втория терен в Суворово. Варненци...

100 декара гора в пламъци до Габрово

http://offnews.bg/news/n_1/n_591825.html

Пожар гори на територията на Горско стопанство - Габрово, 30 души се борят с пламъците, които са обхванали около 100 декара.   Според директора на стопанство Тоня Тодорова пожарът е възникнал в участък „Тодорчета” над язовир „Христо Смирненски”. Гори широколистна стара букова и иглолистна гора, огънят се разпалва от силния вятър. По думите й е невъзможно да се стигне с автомобил до пожара и гасенето се осъществява под наклон 35 градуса. Обезопасяват се селата в района и местностите "Люляците" и "Връбците", каза още Тодорова, цитирана от Фокус. Тя допълни, че около 15 см слой от паднали листи допълнително затруднява работата на огнеборците, както и падналите горящи сухи дървета. 

Румен Гечев: Правителствтото харчи пари, които никой не му е разрешил

http://www.cross.bg/gechev-mlrd-byudzheta-1488177.html

/КРОСС/„По това кой как гласува за бюджета се прави извод кой е с управляващите и кой е в опозиция". Това заяви в ефира на БНР народният представител от ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ и зам.-председател на Комисията по бюджет и финанси Румен Гечев. Той бе категоричен, че бюджетът за 2016 не е добър. Като първа причина за това той посочи, че за първи път в стопанската история на България след ВСВ се предлага в пакет актуализация на сегашния бюджет с новия бюджет. „Управляващите искат да не се вдига шум около актуализацията. От 1 октомври тази година обаче работим само на дългове", обясни Гечев и поясни, че разходите по бюджет 2015г., вместо да стигнат до 31 декември, са изразходвани до края на лятото. Той определи като балон твърденията на управляващите до 26 октомври, че има много приходи и бюджетът е добре. Гечев допълни, че се иска близо милион, което е грандиозен гаф. „Правителството харчи пари, които никой не му е разрешил, защото актуализацията на бюджета не е гласувана", категоричен бе той. Депутатът от левицата заяви, че в бюджета за 2016 г. няма приоритети, няма мисъл и връзка с реалната икономика, а само няколко повече или по-малко тук и там. Гечев обясни, че сравненията в международен мащаб и за стараната се правят в относителни величини и основните въпроси са как се изменя БВП и какви са приоритетите в него. „В областта на отбраната се предвижда намаление на разходите в БВП от 3,7% на 3,5%

Ген. Илия Илиев сам арестува бригада афганистанци на българо-турската граница

http://pik.bg/ген-илия-илиев-сам-арестува-бригада-афганистанци-на-българо-турската-граница-news435695.html

Ген. Илия Илиев сам арестува бригада афганистанци на българо-турската граница

Бившият главен секретар на МВР от правителството на Тройната коалиция ген. Илия Илиев, който е и запален ловец, по-рано днес сам е респектирал и повалил на земята бригада от над 30 добре организирани афганистанци, пресекли българо-турската граница, съобщи "Флагман".

Генералът е бил сам за прасета в ловното поле Осман баир, когато се натъкнал на десетките нелегално преминали границата ни чужденци. Той реагирал изключително адекватно и успял да ги застави да стоят неподвижно на земята.

Към момента за Осман баир пътуват гранични полицаи, съобщиха  от кметството в Голямо Буково. Районът ври от нелегални имигранти през последните дни и полицията не насмогва да залови всичките.

КАТ: Няма да глобяваме за летни гуми, а за грайфери под минимума

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5114101

Няма да санкционираме водач, който е с летни гуми, а този, на когото грайферът е под необходимия минимум. Това каза пред журналисти комисар Тенчо Тенев, началник отдел „Пътна полиция“ – СДВР, цитиран от „Фокус“ .
В отговор на въпрос кога очаква шофирането със зимни гуми да бъде задължително със закон и може ли да помогне, комисар Тенев каза : „Да,
Няма да санкционираме водач, който е с летни гуми, а този, на когото грайферът е под необходимия минимум. Това каза пред журналисти комисар Тенчо Тенев, началник отдел „Пътна полиция“ – СДВР, цитиран от „Фокус“ . В отговор на въпрос кога очаква шофирането със зимни гуми да бъде задължително със закон и може ли да помогне, комисар Тенев каза : „Да,

КАТ: Ще глобяваме за грайфери под минимума, не за летни гуми

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5114110

Няма да санкционираме водач, който е с летни гуми, а този, на когото грайферът е под необходимия минимум. Това каза пред журналисти комисар Тенчо Тенев, началник отдел „Пътна полиция“ – СДВР, цитиран от „Фокус“ .
В отговор на въпрос кога очаква шофирането със зимни гуми да бъде задължително със закон и може ли да помогне, комисар Тенев каза : „Да,
Няма да санкционираме водач, който е с летни гуми, а този, на когото грайферът е под необходимия минимум. Това каза пред журналисти комисар Тенчо Тенев, началник отдел „Пътна полиция“ – СДВР, цитиран от „Фокус“ . В отговор на въпрос кога очаква шофирането със зимни гуми да бъде задължително със закон и може ли да помогне, комисар Тенев каза : „Да,

Откриха 20 нелегални в селска съборетина, двама каналджии са арестувани

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5114104

20 нелегални емигранти бяха открити при акция на ДАНС и полицията в харманлийското село Остър камък. "По случая са арестувани и двама местни каналджии. Срещу тях ще бъдат повдигнати обвинения", казаха източници от ОДМВР-Хасково.
Чужденците, настанени в порутена къща, са афганистанци. Цялата група е само от мъже. Те били държани под ключ.
20 нелегални емигранти бяха открити при акция на ДАНС и полицията в харманлийското село Остър камък. "По случая са арестувани и двама местни каналджии. Срещу тях ще бъдат повдигнати обвинения", казаха източници от ОДМВР-Хасково. Чужденците, настанени в порутена къща, са афганистанци. Цялата група е само от мъже. Те били държани под ключ.

Леката атлетика може да бъде изключена от олимпиадата в Рио

http://www.dnevnik.bg/sport/2015/11/15/2649645_lekata_atletika_moje_da_bude_izkljuchena_ot/?ref=rss


Леката атлетика може да бъде изключена от програмата на олимпийските игри в Рио де Жанейро през 2016 г. Това обяви един от членовете на независимата комисия към Световната антидопингова агенция (WADA) професор Ричард Макларън.

В понеделник агенцията публикува първата част от доклада си за проведеното разследване за систематично прикриване на положителни допинг проби в руската атлетика. По искане на WADA лекоатлетическата федерация на Русия беше отстранена временно от международните...

Багдад: САЩ и Иран са заплашени от терористични атаки

http://offnews.bg/news/n_1/n_591820.html

САЩ и Иран, освен Франция, са застрашени от терористични атаки.  Това обяви иракският външен министър Ибрахим ал Джафари, разузнаването на страната е разпространило тази информация, съобщи Ройтерс.  Изявлението е направено след атентата в Париж, като Джафари уточнява, че засегнатите страни са информирани. Той не конкретизира дали заплахата идва от „Ислямска държава“, но подчерта, че след атаките в Египет, Ливан и Франция светът трябва да се изправи срещу джихадистката групировка. 

Най–често във Варненска област сметища се образуват в градските дерета и около депата

http://www.moreto.net/novini.php?n=306565

Най–често във Варненска област сметища се образуват в градските дерета и около депата. Това съобщиха за Радио „Фокус” - Варна РИОСВ – Варна. През 2015 г. при осъществяване на плановия контрол в област Варна са извършени проверки на речните легла в близост до депата за неопасни отпадъци в общините Суворово, Вълчи дол и Долни чифлик, където не е констатирано замърсяване.

Паргов: Оставката ми като член на ИБ на НС е продължение на решенията на Градския съвет

http://frognews.bg/news_101968/Pargov-Ostavkata-mi-kato-chlen-na-IB-na-NS-e-prodaljenie-na-resheniiata-na-Gradskiia-savet/

Оставката ми като член на Изпълнителното бюро на Националния съвет е естествено продължение на решенията, които взе Градския съвет на БСП - София. Това бе мое морално задължение. Ние носим нашата отговорност пред членовете и симпатизантите на партията и си даваме ясна сметка, какво показват резултатите от изборите и в София и в страната, заяви Калоян Паргов.

Паргов: Моята оставка е естествено продължение на решенията на Градския съвет

http://www.cross.bg/suvet-partiyata-sofiya-1488176.html

/КРОСС/Оставката ми, като член на Изпълнителното бюро на Националния съвет, е естествено продължение на решенията, които взе Градския съвет на БСП - София. Това бе мое морално задължение. Ние носим нашата отговорност пред членовете и симпатизантите на партията и си даваме ясна сметка, какво показват резултатите от изборите и в София и в страната.Като председател на софийската организация на БСП ще изпълня своите задължения и заедно с колегите от Градския съвет ще организираме пълния цикъл отчети и избори в столичната организация, като част от отчетно-изборната кампания, която стартира в партията и ще завърши през пролетта с редовния 49-ти конгрес.Най-важното сега е да дадем ясен знак към обществото, че БСП има жизнените сили, които ще доведат до обновяването на партията, позиционирането й в лявото политическо пространство, запазването на вярата в нас на тези, които гласуваха за кандидатите на БСП и спечелването на доверието на левите избиратели, които не ни припознаха като изразител на техните интереси.Като председател на БСП - София и член на Националния съвет на БСП няма да пожаля сили и време за постигането на тези цели.

Опашка от камиони на "Капитан Андреево" заради засиления граничен контрол

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/11/15/2649644_opashka_ot_kamioni_na_kapitan_andreevo_zaradi/?ref=rss


Заради изключително засиленият контрол на "Капитан Андреево" има 10-километрова опашка от ТИР-ове, предаде БНТ. Камионите чакат от българска страна за преминаване към Турция. Всеки товарен автомобил преминава 100-процентов граничен контрол, което отнема от 10 до 15 минути, информира телевизията.

От вчера в България бяха въведени засилени мерки за сигурност и сериозни гранични проверки заради атентатите в Париж. Още вчера от "Гранична полиция" предупредиха, че се очакват опашки по...

Силни характери срещу железни стратегии в Big Brother All Stars

http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-vip-brother/silni-harakteri-sreshtu-zhelezni-strategii-v-big-brother-all-stars-6045480

Двама бъдещи Съквартиранти говорят откровено за нуждата от предварителна стратегия и удоволствието от втория шанс

Паргов: Моята оставка, като член на ИБ на НС на БСП, е естествено продължение на решенията на Градския съвет

http://pik.bg/паргов-моята-оставка-като-член-на-иб-на-нс-на-бсп-е-естествено-продължение-на-решенията-на-news435684.html

Паргов: Моята оставка, като член на ИБ на НС на БСП, е естествено продължение на решенията на Градския съвет

Оставката ми, като член на Изпълнителното бюро на Националния съвет, е естествено продължение на решенията, които взе Градския съвет на БСП - София. Това бе мое морално задължение. Ние носим нашата отговорност пред членовете и симпатизантите на партията и си даваме ясна сметка, какво показват резултатите от изборите и в София и в страната, заявява Калоян Паргов, съобщиха от ГС на БСП-София.

Като председател на софийската организация на БСП ще изпълня своите задължения и заедно с колегите от Градския съвет ще организираме пълния цикъл отчети и избори в столичната организация, като част от отчетно-изборната кампания, която стартира в партията и ще завърши през пролетта с редовния 49-ти конгрес.

Най-важното сега е да дадем ясен знак към обществото, че БСП има жизнените сили, които ще доведат до обновяването на партията, позиционирането й в лявото политическо пространство, запазването на вярата в нас на тези, които гласуваха за кандидатите на БСП и спечелването на доверието на левите избиратели, които не ни припознаха като изразител на техните интереси. Като председател на БСП – София и член на Националния съвет на БСП няма да пожаля сили и време за постигането на тези цели, добавя Паргов.

Огнена стихия бушува в Габрово

http://pik.bg/огнена-стихия-бушува-в-габрово-news435685.html

Огнена стихия бушува в Габрово

Около 30 души гасят пожар на територията на Горско стопанство – Габрово. Това съобщи директорът на горското стопанство Тоня Тодорова, пише "Фокус".

Тя поясни, че пожарът е възникнал на територията на горско-стопански участък „Тодорчета” над язовир „Христо Смирненски” и е с площ над 100 дка. Гори широколистна стара букова и иглолистна гора. Тоня Тодорова посочи, че пожарът е започнал от четвъртък и е локализиран в петък, но в събота през нощта поради силен вятър по билото се е възобновил.

„Сутринта от 7:30 часа сме на терен с колеги от Горско стопанство – Габрово, Лъгът, Плачковци и пожарната в Габрово”, каза тя. По думите й, е невъзможно да се стигне с автомобил до пожара и гасенето се осъществява под наклон 35 градуса. „Опитваме са да го загасим и ограничим. Правим всичко по силите си. Повече от 30 души сме. Опасно е, много силен вятър духа и падат дървета.

Силният вятър успява да пробие минерализованите ивици, които правим. На самия фронт с лопати правим тези ивици, махаме листата, тъй като има около 15 см слой листа. Чистим до почва и като стигнем до почвата - пожарът спира.

Обаче при падане на сухо дърво отново се възобновява”, каза тя. Тя увери, че в момента се обезопасяват селата в околността и местностите „Люляците” и „Връбците” .

Евакуираха 400 души в мол в Санкт Петербург заради бомба

http://europe.actualno.com/evakuiraha-400-dushi-v-mol-v-sankt-peterburg-zaradi-bomba-news_507692.html

400 човека бяха евакуирани от търговски център в Санкт Петербург в Русия, заради за заплаха за поставена бомба, информира БНР.  Анонимно обаждане е станало повод полицията да евакуира посетителите и работещите в мола "Бисерна плаза".  В момента в търговския център има сапьори и полицай с кучета, които извършват проверка на обекта.  

602-ма са загинали по пътищата тази година, призоваха живите да бъдат по-разумни

http://society.actualno.com/602-ma-sa-zaginali-po-pytishtata-tazi-godina-prizovaha-jivite-da-bydat-po-razumni-news_507693.html

Въпреки че от началото на годината са загинали 602 души, има негативна тенденция за увеличаване на броя на катастрофите. Трябва да направим така, че да намалеят катастрофите. Това заяви Владимир Тодоров от Българска асоциация на пострадалите при катастрофи, цитиран от БГНЕС.  Във връзка със световния ден за споменаване на жертвите в катастрофи няколко партньорски организации, заедно с Българския червен кръст, Съюза на българските автомобилисти, Пътна полиция и Асоциация на пострадалите при

Софийска чалготека „се моли за Париж" с гюбеци и разголени мадами

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5114091

Популярна столична чалготека си навлече гнева на потребителите във Фейсбук заради решението й да изрази по свой начин съпричастността си пострадалите от терористичните атаки в Париж. Всички снимки от петъчно-съботните купони бяха подпечатани със знака на заведението, но в цветовете на френското знаме,
Популярна столична чалготека си навлече гнева на потребителите във Фейсбук заради решението й да изрази по свой начин съпричастността си пострадалите от терористичните атаки в Париж. Всички снимки от петъчно-съботните купони бяха подпечатани със знака на заведението, но в цветовете на френското знаме,

Софийска чалготека с "принос" в молитвите за парижани - снимки с гюбеци и разголени мадами

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5114096

Популярна столична чалготека си навлече гнева на потребителите във Фейсбук заради решението й да изрази по свой начин съпричастността си пострадалите от терористичните атаки в Париж. Всички снимки от петъчно-съботните купони бяха подпечатани със знака на заведението, но в цветовете на френското знаме,
Популярна столична чалготека си навлече гнева на потребителите във Фейсбук заради решението й да изрази по свой начин съпричастността си пострадалите от терористичните атаки в Париж. Всички снимки от петъчно-съботните купони бяха подпечатани със знака на заведението, но в цветовете на френското знаме,

Поскъпването на винетките и отказът от промени в сектор "Сигурност" - най-коментираното в "Дневник"

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/11/15/2649449_poskupvaneto_na_vinetkite_i_otkazut_ot_promeni_v/?ref=rss


Планираното поскъпване на винетките от догодина и отказът на правителството да ореже социалните придобивки в сектор "Сигурност" са сред най-коментираните теми през изтеклата седмица в "Дневник".

Ето класацията на десетте най-коментирани статии (справката е направена към 19 часа на 14 ноември):

1. Руски телевизии неволно показаха свръхсекретен военен ядрен проект - 505 коментара

2. Кабинетът се отказа от предложенията си за промени в сектор "Сигурност" - 386...

Патриарх Неофит: Господ ни е оставил своя мир

http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-parizh-okyrvaven/patriarh-neofit-gospod-ni-e-ostavil-svoia-mir-6045479

"Ние винаги ще бъдем миротворци и ще се стараем да живее в мир, защото това е най-доброто благо”, каза той

Само в BNews: Ексклузивни кадри от арестите в Брюксел (ВИДЕО)

http://www.bnews.bg/article-143745

Министърът на правосъдието на Белгия каза, че "няколко" ареста са извършени в Брюксел във връзка с атентатите в Париж.

След 10 ч. е овладян пожарът над Габрово, заради вятъра опасността остава (обновена)

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/11/15/2649638_sled_10_ch_e_ovladian_pojarut_nad_gabrovo_zaradi/?ref=rss


Големият горски пожар в района на Габрово е овладян. Остават обаче горящи дървета, които при силен вятър има опасност да го възобновят, съобщи директорът на Държавното горско стопанство в Габрово - инж. Тони Тодорова, цитирана от БТА.

Пожарникарите и горските служители се изтеглят от територията, на която горя пожарът, обхванал около 500 дка широколистни и иглолистни гори.

10 часа продължи потушаването на огъня в местностите Тодорчетата, Паничарка и Люляци. В овладяването му участваха повече от 50 пожарникари и горски служители от Габрово и съседни райони.

Включиха се и доброволци - ловци и хора от фирми за дърводобив. Гасенето на огъня в пресечените терени с голям наклон беше изключително трудно, и заради силния вятър и невъзможността до мястото да достигне техника.

Съществува опасност от възобновяване на пожара, затова патрули ще дежурят на терен. Все още причината за възникването на огъня се изяснява. Предполагаемата е - небрежност от страна на туристи.

Над Габрово пожар е обхванал 100 дка гора

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/11/15/2649638_nad_gabrovo_pojar_e_obhvanal_100_dka_gora/?ref=rss


Около 30 души гасят пожар на територията на Горско стопанство – Габрово, съобщи директорът на горското стопанство Тоня Тодорова, цитирана от агенция "Фокус".

Тя поясни, че пожарът е възникнал на територията на горско-стопански участък "Тодорчета" над язовир "Христо Смирненски" и е с площ над 100 дка. Гори широколистна стара букова и иглолистна гора.

Тоня Тодорова посочи, че пожарът е започнал от четвъртък и е локализиран в петък, но в събота през нощта поради силен вятър...

Куркова с втори син

http://www.cross.bg/maiika-kyrkova-prizna-1488175.html

/КРОСС/Каролина Куркова, бившият модел на "Виктория Сикрет", стана майка за втори път. Чешката красавица и съпругът й се радват на здраво и красиво момченце, а 6-годишният им син е въодушевен, че вече е батко. 31-годишната моделка се омъжи през 2009 година и наскоро призна, че майчинството напълно я е променило. "Нещо вътре в теб се превключва и се превръщаш в тази силна майка, която може да се справи с всичко и да направи всичко. Никога не сядам. Постоянно тичам наоколо. Сигурна съм, че и другите майки се чувстват по същия начин", призна тя.  

Гечев: Правителството харчи пари, които никой не му е разрешил

http://frognews.bg/news_101967/Gechev-Pravitelstvoto-harchi-pari-koito-nikoi-ne-mu-e-razreshil/

„По това кой как гласува за бюджета се прави извод кой е с управляващите и кой е в опозиция”. Това заяви в ефира на БНР народният представител от ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ и зам.-председател на Комисията по бюджет и финанси Румен Гечев.

Край Габрово гори над 100 декара гора

http://petel.bg/Kray-Gabrovo-gori-nad-100-dekara-gora__134106

илюстрация: Булфото   Над 100 дка широколистна и иглостна гора гори в местността „Тодорчета“ в района на Габрово. На място са повече от...

Въпреки засилените мерки за сигурност: Сватбари огласиха ЖП гара - Варна (фото)

http://petel.bg/Vapreki-zasilenite-merki-za-sigurnost--Svatbari-oglasiha-ZHP-gara---Varna--foto--__134107

Извънредните мерки за сигурност на ЖП гарата във Варна не попречиха на десетки сватбари да извият кръшно хоро точно пред централния вход....

Второ полувреме: Спартак - Бозвелийско 4:0. Уникален гол на Иван Добрев от корнер (на живо)

http://petel.bg/Vtoro-poluvreme--Spartak---Bozveliysko-4-0--Unikalen-gol-na-Ivan-Dobrev-ot-korner--na-zhivo--__134099

Снимка: petel.bg, архив Отборът на Спартак води на Бозвелийско с 4:0 през второто полувреме на мача от X кръг на "А" областна група на втория...

Папа Франциск за атентатите: Третата световна война започна

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5114082

Международната реторика след атентатите в Париж става все по-войнствена. Най-драматичните думи избра папа Франциск, който определи трагедията като
Международната реторика след атентатите в Париж става все по-войнствена. Най-драматичните думи избра папа Франциск, който определи трагедията като "част от Трета световна война", пише германският вестник Der Berliner Kurier. "Няма оправдание за подобни действия. Това не е човешко", заяви римският предстоятел на епископална конференция в събота.

Папа Франциск: Атентатите в Париж са част от Третата световна война

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5114087

Международната реторика след атентатите в Париж става все по-войнствена. Най-драматичните думи избра папа Франциск, който определи трагедията като "част от Трета световна война", пише германският вестник Der Berliner Kurier.
"Няма оправдание за подобни действия. Това не е човешко", заяви римският предстоятел на епископална конференция в събота.
Международната реторика след атентатите в Париж става все по-войнствена. Най-драматичните думи избра папа Франциск, който определи трагедията като "част от Трета световна война", пише германският вестник Der Berliner Kurier. "Няма оправдание за подобни действия. Това не е човешко", заяви римският предстоятел на епископална конференция в събота.

Европа с израелски мерки за сигурност - това ли е бъдещето след атентатите

http://www.dnevnik.bg/analizi/2015/11/15/2649637_evropa_s_izraelski_merki_za_sigurnost_-_tova_li_e/?ref=rss


"Сега много неща зависят от мащаба и времето, в което ще се извърши следващият кървав атентат в Европа. Животът си има начин доста бързо да се връща в нормалното русло. Но ако европейските спецслужби, вършили в миналото достатъчно добра работа в защитата на гражданите си, не успеят да пресекат редовната поява на подобни нападения, просто няма вариант да я караме по принципа "запазете спокойствие и продължавайте напред".

Това пише сп."Икономист" в една от първите си реакции на...

Повече загинали при по-малко катастрофи, отчитат от "Пътна полиция" за тази година

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/11/15/2649634_poveche_zaginali_pri_po-malko_katastrofi_otchitat_ot/?ref=rss


В сравнение със статистиката за миналата година има повече жертви на пътя, с 220 е намалял броят на пътнотранспортни произшествия, а са ранени с 200 човека по-малко. Това каза пред журналисти комисар Тенчо Тенев, началник отдел "Пътна полиция" – СДВР, цитиран от "Фокус".

По думите му, произшествията са по-тежки и за това има повече загинали при по-малко катастрофи. Той не даде точни данни за цялата страна, но отбеляза, че например за територията на София са загинали 6 души повече в сравнение с миналата година.

Тенев участва при откриването на инсталация под наслов "Ти избираш начина. Бъди отговорен на пътя!" пред храм-паметника "Св. Александър Невски". В инсталация са представени автомобили със специално предназначение: линейка, такси, катафалка, автомобили на полицията, на пътна помощ, на Drink & Drive, с което  се визуализира призива.

75 джипита не достигат в Търновско

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5114077


Недостиг на общопрактикуващи лекари има във всички общини на област Велико Търново през миналата година, сочи последната статистика. При 183 практики в региона има регистрирани 105 джипита в индивидуални практики и 43 в групови. Осем от общопрактикуващите лекари не работят с РЗОК, поясни д-р Евгения Недева - директор на Районната здравна
Недостиг на общопрактикуващи лекари има във всички общини на област Велико Търново през миналата година, сочи последната статистика. При 183 практики в региона има регистрирани 105 джипита в индивидуални практики и 43 в групови. Осем от общопрактикуващите лекари не работят с РЗОК, поясни д-р Евгения Недева - директор на Районната здравна

602 души са загинали при катастрофи от началото 2015 г.

http://www.moreto.net/novini.php?n=306562

602 души са загинали при катастрофи от началото на годината, като има негативна тенденция за увеличаване на броя на катастрофите. Това обяви Владимир Тодоров от Българската асоциация на застраховани и пострадали при катастрофи. Във връзка със Световния ден за възпоменание на жертвите при катастрофи, съвместно с БЧК, СБА и "Пътна полиция", асоциацията организира демонстрация до храм-паметник „Александър Невски", която показва как може да завърши една вечер.

ИЗВЪНРЕДНО в ПИК! Жестоко убийство разтърси шуменско село

http://pik.bg/извънредно-в-пик-жестоко-убийство-разтърси-шуменско-село-news435669.html

ИЗВЪНРЕДНО в ПИК! Жестоко убийство разтърси шуменско село

Жестоко убийство заради жена разтърси снощи шуменското село Сини вир.

Трагедията се е разиграла на кръстовище между две улици, където възникнал скандал между двама мъже, които преди това се забавлявали на банкет.

Вижте какво е довело до фаталния край:

Осман причакал съселянина си Юксел, нанесъл му удари с тухла в областта на гръдния кош и главата, съобщиха местни медии.

Знаело се, че 52-годишният Юксел често посещава 51-годишната Веска Гошева. Жената преди време се прибрала от гурбет в Чехия. Преди това Веска живеела на семейни начала с Осман, но след прибирането си от чужбина се настанила в друго жилище.

След като се почерпил на банкета Юксел решил да посети Веска. За това обаче разбрал Осман, който също тръгнал от празненството и само на 50 метра от банкетната зала причакал Юксел и започнал да му нанася ударите с тухла. Пострадалият паднал на земята, а уплашеният Осман се скрил в дома на зет си.

Юксел бил открит от двама минувачи, които извикали бърза помощ. Пострадалият е откаран в Многопрофилната болница в Шумен около 21.30 ч., където обаче след около два часа починал от тежките наранявания.

Аутопсия ще установи точните причини за смъртта на 52-годишния мъж.

Полицията продължава да работи по случая.

И Македония вдига огради по границите си

http://frognews.bg/news_101966/I-Makedoniia-vdiga-ogradi-po-granitsite-si/

Армията на Република Македония веднага започва подготовката за поставяне на ограда по границите си, включително и разчистването на терена на местата, където ще има ограда. Това е основното решение от заседанието на Съвета по национална сигурност, който се проведе при президента Георге Иванов.

Арт рекорди: Сексът продава - Модиляни и Пикасо начело в класация с актове на любовници

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5111175

Отровен от абсент, замаян от хашиш, разбит от туберкулоза, Амедео Модиляни няма пукната пара, когато през 1917 г. рисува “Легналата гола”, която е продадена през седмицата за 107,4 млн. долара на търг на „Кристис“ в Ню Йорк. С тази рекордна цена картината се нареди на второ място в световната класация на най-скъпите творби.
Отровен от абсент, замаян от хашиш, разбит от туберкулоза, Амедео Модиляни няма пукната пара, когато през 1917 г. рисува “Легналата гола”, която е продадена през седмицата за 107,4 млн. долара на търг на „Кристис“ в Ню Йорк. С тази рекордна цена картината се нареди на второ място в световната класация на най-скъпите творби.

Как да се справим с есенната меланхолия

http://www.cross.bg/otdavna-momentut-moment-1488174.html

/КРОСС/Есен, есен, умиращ сезон. Кратка песен, тъга, полутон. Това гласеше припевът на известната песен на "Диана Експрес", която после претърпя чудесен кавър в ръцете на Мери Бойс Бенд. Денят се скъсява, часовниците върнаха зимното време, текат последните дни на циганското лято, а предупреждението Winter is coming (Зимата идва) от "Игра на тронове" е валидно и извън сериала. Есенно-зимната депресия обаче се преодолява лесно с няколко топ правила. Ето кои са те. 1. Ставайте рано Една от основните причини за депресиите отдавна е установена - липсата на слънчева светлина. Когато дните започнат да накъсяват, не е добра идея човек да се излежава до късно. Вместо това посрещайте изгрева с кафе и използвайте всеки възможен момент да прекарвате деня на естествена светлина вместо на лампа. 2. По-малко телевизия През този сезон хората масово се капсулират на топло вкъщи и само пред телевизора. Това обаче допълнително изтощава и напряга тялото. Не е задължително да разбирате какво ще стане между Гъмов и Преслава, как фермерите точно ще градят колибата си и колко жертви има днес в криминалните хроники по новините. Това няма да ви направи нито по-щастливи, нито по заредени с енергия. 3. Четете книги Студените дни са идеални за преобръщането на големия куп книги, които отдавна сте подредили на нощното ви шкафче, но така и не ви остава време

Шофьори с камери дебнат за джигити, КАТ налага глоби

http://www.bnews.bg/article-143744

Имаме над 600-700 клипа изпратени и над 100 санкционирани от КАТ, каза Тодоров.

Кипър депортира 10 европейци за връзки с ИД

http://offnews.bg/news/n_1/n_591812.html

10 европейци са депортирани от Кипър по подозрения за връзки с "Ислямска държава". Те са се опитвали да преминат през Кипър незаконно, пътувайки за или от Сирия, съобщи външният министър на страната Йоанис Касулидис. Чужденците са били арестувани в райони около буферната зона между свободните и окупираните територии на страната. Те не са дали задоволителни обяснения за целта на тяхното пътуване и, поради липса на достатъчно данни за представяне пред съда, са депортирани, обясни Касулидис, цитиран от БНР. Той не посочи националността им, но по неофициална информация сред тях има френски и британски граждани. По протежение на разделителната “зелена линия” и пропускателните пунктове през нея са взети допълнителни мерки за сигурност след терористичните атаки в Париж в петък, съобщиха от полицията на Кипър. Страната, която е най-крайната точка на Европейския съюз до Близкия изток, може да бъде използвана като транзитен пункт за нелегално преминаване на наемници с крайна дестинация в Ирак и Сирия. В края на октомври британският вестник “Мирър” съобщи, че джихадисти от западните страни и специално от Великобритания се присъединяват към “Ислямска държава”, преминавайки през Кипър. Те пристигат законно като туристи с международни полети в Република Кипър, след което преминават през разделителната “зелена линия” в окупираните територии на Северен Кипър, където са каналджиите. Преходът им през Средиземно море до сирийското крайбрежие струва 1200 евро. Според “Мирър” до 60 британци са пътували към Сирия, използвайки този нов маршрут. След атентатите в Париж в повишена готовност са поставени всички сили за сигурност и компетентни органи на Кипър. 

Варна отбеляза Световния ден за възпоменание на жертвите по пътищата

http://pik.bg/варна-отбеляза-световния-ден-за-възпоменание-на-жертвите-по-пътищата-news435671.html

Варна отбеляза Световния ден за възпоменание на жертвите по пътищата

Община Варна включи в проявите по повод отбелязване на Световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия.

Пред Катедралния храм Св. Успение Богородично“ се проведе демонстрация по спасяване на пострадал при пътнотранспортно произшествие. Инициативата е съвместна между Община Варна, Областна дирекция на МВР и Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.

Откриха "Калашници" в изоставена кола в Париж, терористи успели да се измъкнат

http://offnews.bg/news/n_1/n_591809.html

Полицията в Париж откри няколко автомата "Калашников" в изоставена кола, за която се смята, че е използвана при атентатите във френската столица, съобщава Би Би Си. Автомобилът с марка "Сеат" бе открит в източното предградие Монтреюл рано тази сутрин и е доказателство, че вероятно някои от участвалите в кръвопролитията са успели да се измъкнат. Припомняме, че по-рано днес беше оповестена самоличността на първия от 7-те мъртви нападатели - Исмаил Мостефай. Властите вече задържаха шестима души, приближени до атентатора. Днес ще се проведе специална служба, за семействата на жертвите, 350-те ранени и оцелелите при атаките, в парижката катедрала Нотр Дам. 

Детски рисунки в Симеоновград напомнят за жертвите на автокатастрофи

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5114069

850 рисунки на деца от цялата страна бяха ескпонирани в Сименоновград срещу Световния ден на възпоминание на жертвите на пътни произшествия 15 ноември. Той бе отбелязан и с поклонение пред паметника
850 рисунки на деца от цялата страна бяха ескпонирани в Сименоновград срещу Световния ден на възпоминание на жертвите на пътни произшествия 15 ноември. Той бе отбелязан и с поклонение пред паметника "Шестте великденски ангела": мемориала на загиналите тийнеджъри при зверска катастрофа, причинена от пиян шофьор катастрофа навръх Великден през

Саркози: Имаме нужда от всички, включително от Русия

http://europe.actualno.com/sarkozi-imame-nujda-ot-vsichki-vkluchitelno-ot-rusija-news_507687.html

Ние имаме нужда от всички, включително и от Русия. Европа трябва да се съвземе. Ние сме във война. Това заяви бившият президент на Франция Никола Саркози след срещата си с настоящия френски държавен глава Франсоа Оланд. "Обявиха ни война и има реална опасност от повторение на подочни събития", подчерта Саркози. "Направих моите предложения на Оланд, които ще изложа и пред французите. Ние обаче трябва да си направим изводите от пропуските и да адаптираме и насочим всички наши сили към тези

Белгийската следа на терористичните атентати в Париж; потвърди се ареста на петима в Брюксел

http://europe.actualno.com/belgijskata-sleda-na-teroristichnite-atentati-v-parij-potvyrdi-se-aresta-na-petima-v-bruksel-news_507689.html

Петима души са арестувани в събота в брюкселската община Моленбек-Сен-Жан във връзка с атентатите в Париж в петък вечерта, 13 ноември. Това потвърди кметът на брюкселския район Франсоаз Шепманс, цитиран от AFP. "Можем да смятаме, че това е терористична мрежа", заяви кметът по време на телевизионно изявление. В този квартал с предимно имигрантско население са живели извършителите на редица джихадистки атентати, включително Мехди Немуш, който през май 2014 година откри стрелба пред еврейски

Епископ Тихон: Глупостта пътува по шосетата на талази и няма спиране

http://frognews.bg/news_101965/Episkop-Tihon-Glupostta-patuva-po-shosetata-na-talazi-i-niama-spirane/

Глупостта пътува по шосетата на талази и няма спиране. Това заяви Тивериополският епископ Тихон в словото си по повод Световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия.

Баба вдигна по тревога пожарникари заради изчезнал гъбар

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5114065

80-годишна жена от великотърновското село Беляковец вдигнала по тревога спасители, защото съпругът и отишъл за гъби и не се върнал. Около 8 часа в неделя притеснената жена се обадила на тел.112 и разказала, че предния ден мъжът и отишъл да бере гъби и така и не се прибрал цяла нощ.
Екип от огнеборци тръгнал да издирва 84-годишния Йордан С.
80-годишна жена от великотърновското село Беляковец вдигнала по тревога спасители, защото съпругът и отишъл за гъби и не се върнал. Около 8 часа в неделя притеснената жена се обадила на тел.112 и разказала, че предния ден мъжът и отишъл да бере гъби и така и не се прибрал цяла нощ. Екип от огнеборци тръгнал да издирва 84-годишния Йордан С.

Френската полиция откри оръжие в една от колите, използвани от терористите

http://www.cross.bg/oruzhie-parizh-politziya-1488173.html

/КРОСС/Френската полиция е открила оръжие в конфискувания „Сеат", използван от терористите в серията трагични атаки в столицата Париж, съобщава германският вестник "Ди Велт", позовавайки се на информация от телевизионния канал BFMTV. Детайли за намереното оръжие към момента не са известни.По данни на френските служби с автомобила вероятно се е придвижвала една от терористичните групи, отговорна за нападението в Париж.

Кофите за смет в Бела вода изчезнаха, хората питат къде да си изхвърлят боклука

http://www.zapernik.com/obshtestvo/kofite-za-smet-v-bela-voda-izcheznaha-horata-pitat-kude_40584/

Здравейте, искам да ви съобщя за липсващи контейнери в кв.Бела вода, пише до читателите на ZaPernik.com  жител на квартала:

От 11.11.2015г. няма нито един контейнер за отпадъци на ул. Детелина. Искам само да задам въпрос към кмета Давидков, къде да си хвърляме отпадъците?

Панихида за жертвите на катастрофите беше отслужена в Монтана

http://pik.bg/панихида-за-жертвите-на-катастрофите-беше-отслужена-в-монтана-news435659.html

Панихида за жертвите на катастрофите беше отслужена в Монтана

Панихида за жертвите на пътно-транспортни произшествия беше отслужена в храма "Свети Свети Кирил и Методи" в Монтана по повод днешния световен ден за възпоменание на жертвите на ПТП.

Гости на службата бяха много граждани, пътни полицаи от местната дирекция и областният управител на Монтана Ивайло Петров, по чиято инициатива е панихидата.

При инциденти по пътищата на региона през последните години в Монтанско загиват средно по 7-8 души, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

От днес 40 дни се пречистваме в пост и молитва за раждането на Спасителя

http://petel.bg/Ot-dnes-40-dni-se-prechistvame-v-post-i-molitva-za-razhdaneto-na-Spasitelya__134103

илюстрация: Булфото Tази неделя е началото на 40-дневния Рождественски пост. Нарича се още Коледен, а също и Филипов, тъй като започва...

Откриха оръжия в кола, използвана за атентатите

http://petel.bg/Otkriha-orazhiya-v-kola--izpolzvana-za-atentatite__134104

Три автомата "Калашников" са открити в един от автомобилите, използвани при атентатите в Париж, съобщава  "Lе Figaro". Колата е изоставена в...

Второ полувреме: Спартак - Бозвелийско 1:0. Уникален гол на Иван Добрев от корнер (на живо)

http://petel.bg/Vtoro-poluvreme--Spartak---Bozveliysko-1-0--Unikalen-gol-na-Ivan-Dobrev-ot-korner--na-zhivo--__134099

Отборът на Спартак води на Бозвелийско с 1:0 през второто полувреме на мача от X кръг на "А" областна група на втория терен в Суворово....

Мъж падна в изкоп в Банско

http://pik.bg/мъж-падна-в-изкоп-в-банско-news435658.html

 Мъж падна в изкоп в Банско

Мъж падна в изкоп в Банско по време на работа. Инцидентът стана малко преди обяд днес.

След като паднал мъжът бил затрупан със земна маса. Той бил изваден веднага от колегите му.

В момента мъжът се транспортира в разложката болница.

Все още не е ясно какво е състоянието на мъжа.

Атанас Тасев: Изключен е сценарий, в който да се стигне до режим на тока през зимата

http://www.moreto.net/novini.php?n=306559

„Мини Марица-изток“ е в критично състояние, но не до такава степен, че да прогнозираме катастрофични сценарии. Това каза в интервю за Агенция „Фокус” енергийният експерт проф. Атанас Тасев във връзка със състоянието на „Мини Марица-изток“ и предупрежденията на синдикалната организация на КТ „Подкрепа” в мините, че може да се стигне до режим на тока.

ЕС призова за дела, а не думи след атаките в Париж

http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-parizh-okyrvaven/es-prizova-za-dela-a-ne-dumi-sled-atakite-v-parizh-6045478

"Това не може да бъде просто поредната среща на върха", каза европейският ръководител и добави, че "думите не са достатъчни, сега е време да се действа"

Разследват палеж на кола на гурбетчия в Елена

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5114062

Криминалисти от Велико Търново разследват палеж на лек автомобил Алфа "Ромео" в Елена. возилото е собственост на мъж, който е на гурбет в чужбина и от месеци стои паркирано пред дома му на ул."Иван Момчилов" в балканското градче.
В нощта срещу неделя злосторници залели колата със запалителна течност и я запалили.
Криминалисти от Велико Търново разследват палеж на лек автомобил Алфа "Ромео" в Елена. возилото е собственост на мъж, който е на гурбет в чужбина и от месеци стои паркирано пред дома му на ул."Иван Момчилов" в балканското градче. В нощта срещу неделя злосторници залели колата със запалителна течност и я запалили.

Путин: Да се обединим срещу терористичната заплаха

http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-parizh-okyrvaven/putin-da-se-obedinim-sreshtu-teroristichnata-zaplaha-6045478

Двудневната среща на върха на лидерите на групата Г-20 на най-големите икономики в света, която обикновено се фокусира върху икономически въпроси, този път е с приоритет борбата с тероризм

Арестуваха 20 нелегални и двама каналджии в харманлийското село Остър камък

http://www.cross.bg/kamuk-kanaldzhii-nelegalni-1488172.html

/КРОСС/20 нелегални имигранти от Афганистан и 2-ма предполагаеми каналджии бяха задържани при акция на ДАНС и полицията в харманлийското село Остър камък, съобщиха от ОД на МВР - Хасково. Бегълците стояли заключени в изоставена къща в селото в очакване да бъдат транспортирани към западната ни граница и Европа. Всички те са мъже. След разпита в местното РПУ те са били отведени в транзитния център в Елхово. Междувременно заради засилените мерки за сигурност и тоталния контрол на ГКПП Капитан Андреево след атентатите в Париж трафикът през пункта е затруднен. "Опашката в момента е към 10 километра в посока Турция", съобщиха в неделя преди обяд от ГПУ - Свиленград.  

И Белгия обяви война на ИД

http://frognews.bg/news_101964/I-Belgiia-obiavi-voina-na-ID/

Във война сме с "Ислямска държава", заяви белгийският вицепремиер и министър на вътрешните работи Ян Ямбон в интервю за телевизия Ве Те Ем. Вчера такова обявление направи френският премиер Манюел Валс.

Горещо в парламента: Шефът на етичната комисия съди колега, иска Цачева да го отстрани

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5114051

Председателят на комисията за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика Валентин Николов (Патриотичен фронт) завежда дело за обида срещу колегата си от ДПС Мустафа Карадайъ.
Както съобщи само
Председателят на комисията за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика Валентин Николов (Патриотичен фронт) завежда дело за обида срещу колегата си от ДПС Мустафа Карадайъ. Както съобщи само "24 часа", в петък народни представители от всякакви цветове си преразказваха шепнешком срамна сцена,

10-километрова опашка от камиони на „Капитан Андреево”

http://pik.bg/10-километрова-опашка-от-камиони-на-„капитан-андреево”-news435652.html

10-километрова опашка от камиони на „Капитан Андреево”

Опашката от камиони на „Капитан Андреево” вече е 10 км и продължава да се увеличава. Продължават засиления контрол и превантивните мерки за сигурност по границата с Турция.

Междувременно МВР и ДАНС започнаха мащабна операция срещу нелегални мигранти и каналджии на бежанци в Югоизточна, Централна и Северозападна България.

На фона на засилените мерки на пътя преди пункта цари транспортен хаос. Второ денонощие магистрала „Марица” прилича на паркинг – има тирове в аварийната лента и в скоростното платно.

Чакането с часове изнервя шофьорите и в опит да изпреварят колоната някой предприемат забранени маневри . Това води до допълнително задръстване.

Заради засиления граничен контрол и по-бавното обработване на документи от службите препоръчват на българските граждани да не пътуват зад граница, ако не е спешно.

Ходжсън: Мачът с Франция е повод да покажем обединение срещу тези зверства

http://www.dnevnik.bg/sport/2015/11/15/2649631_hodjsun_machut_s_franciia_e_povod_da_pokajem/?ref=rss


Селекционерът на Англия Рой Ходжсън приветства решението приятелската футболна среща срещу Франция да се проведе по план във вторник въпреки терористичните атаки, които разтърсиха Париж в петък и отнеха живота на 129 души. 

Вчера футболните федерации на двете страни потвърдиха, че мачът няма да бъде отменен. Според треньора на английския отбор контролата ще даде възможност да се покаже подкрепата на футболния свят към засегнатите от трагедията и обединението му срещу терористичните...

Арестуваха 20 нелегални и двама каналджии в харманлийското село Остър камък

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5114045

20 нелегални имигранти от Афганистан и 2-ма предполагаеми каналджии бяха задържани при акция на ДАНС и полицията в харманлийското село Остър камък, съобщиха от ОД на МВР - Хасково. Бегълците стояли заключени в изоставена къща в селото в очакване да бъдат транспортирани към западната ни граница и Европа. Всички те са мъже.
20 нелегални имигранти от Афганистан и 2-ма предполагаеми каналджии бяха задържани при акция на ДАНС и полицията в харманлийското село Остър камък, съобщиха от ОД на МВР - Хасково. Бегълците стояли заключени в изоставена къща в селото в очакване да бъдат транспортирани към западната ни граница и Европа. Всички те са мъже.

602 души са загинали при катастрофи от началото 2015 г.

http://www.cross.bg/katastrofi-gymi-avtomobila-1488171.html

/КРОСС/602 души са загинали при катастрофи от началото на годината, като има негативна тенденция за увеличаване на броя на катастрофите. Това обяви Владимир Тодоров от Българската асоциация на застраховани и пострадали при катастрофи. Във връзка със Световния ден за възпоменание на жертвите при катастрофи, съвместно с БЧК, СБА и "Пътна полиция", асоциацията организира демонстрация до храм-паметник „Александър Невски", която показва как може да завърши една вечер. Мотото на инициативата е „Ти избираш начина, по който да се прибереш". Вариантите са с шест автомобила, а именно: полицейски, линейка, такси, пътна помощ, автомобил на така наречената услуга „Drink and Drive" и катафалка. Тодоров изтъкна, че е по-безопасно да се обадиш на приятел или да използваш такси, или услугата „Drink and Drive". Идеята на флашмоба е хората да видят опасностите и да бъдат разумни, спазвайки правилата. Пред news.bg той разказа, че от кампанията им "Шофирай с камера" са получили над 600-700 клипа на водачи, които са заснели нарушителите, докато шофират. Над 100 недобросъвестни шофьори вече са санкционирани от "Пътна полиция". Тодоров призова за повече камери в автомобилите ни, така че за нарушителите да няма спокойствие

Пожар над Габрово, 30 души го гасят

http://gabrovo.actualno.com/pojar-nad-gabrovo-30-dushi-go-gasjat--news_507685.html

Около 30 души гасят пожар на територията на Горско стопанство – Габрово, съобщи  директорът на горското стопанство Тоня Тодорова, предаде "Фокус". Тя поясни, че пожарът е възникнал на територията на горско-стопански участък „Тодорчета” над язовир „Христо Смирненски” и е с площ над 100 дка. Гори широколистна стара букова и иглолистна гора. Тоня Тодорова посочи, че пожарът е започнал от четвъртък и е локализиран в петък, но в събота през нощта поради силен вятъ

Кметът на Велико Търново Даниел Панов изказа съболезнования към френския народ и близките на загиналите от терора

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5114039


Кметът на община Велико Търново Даниел Панов изказа съболезнования към френския народ и близките на загиналите от кървавия терор в Париж. Още в събота той изпрати нота до посланика на Франция в България Ксавие Лапер дьо Кабан.
Кметът на община Велико Търново Даниел Панов изказа съболезнования към френския народ и близките на загиналите от кървавия терор в Париж. Още в събота той изпрати нота до посланика на Франция в България Ксавие Лапер дьо Кабан. "Цялата европейска демократична общност е шокирана от терористичната атака в любимия на милиони хора по света град Париж.

Варна почете жертвите на ПТП с демонстрации (снимки)

http://www.moreto.net/novini.php?n=306558

Вой на полицейски сирени прозвуча в центъра на Варна точно в 12.00 в знак на съпричастност към Световния ден на за възпоменание на жертвите при пътнотранспортни произшествия, предаде репортер на Moreto.net. С съдействието на Община Варна и служители на МВР пред събралите се стотина варненци на площада пред Катедралата бе направена демонстрация по вадене на пострадал от автомобил,претърпял катастрофа.

Неофит: Господ ни е оставил своя мир

http://www.cross.bg/neofit-zhertvite-pamet-1488170.html

/КРОСС/Патриарх Неофит се помоли загиналите в Париж в църквата "Света Неделя. „Господ ни е оставил своя мир. Ние винаги ще бъдем миротворци и ще се стараем да живее в мир, защото това е най-доброто благо", каза той. С възпоменателна панихида в памет на жертвите от катастрофи и молебен за здраве на живите в Храм-паметник "Александър Невски" бе отбелязан и Световният ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия - 15 ноември. В храмовете на Българската православна църква по време на светата литургия беше отправена молитва в памет на загиналите участници в движението по пътищата на страната.  

Путин: Само с общи усилия ще победим тероризма

http://www.cross.bg/ysiliya-pytin-obshti-1488169.html

/КРОСС/Справянето с терористичната заплаха и подпомагането на бежанците е възможно единствено с общи усилия, заявява президентът на Русия Владимир Путин, цитиран от "RT". Изказването е направено по време на неформална среща между лидерите на БРИКС (Бразилия, Русия, Индия, Китай, Южна Африка) в Анталия, преди началото на официалната среща на Г-20. "Всички отлично разбираме, че справянето с терористичната заплаха и подпомагането на милионите хора, загубили своя дом, е възможно само чрез общи усилия на цялата световна общност", категоричен бе руският държавен глава. Путин подчерта още, че страната му съчувства на пострадалите от ужаса в Париж хора.  

Тайнствените великани на Патагония

http://www.vesti.bg/razvlechenia/lyubopitno/tajnstvenite-velikani-na-patagoniia-6045387

Една от най-любопитните истории за тях е свързана с името на легендарния португалски мореплавател Фернандо Магелан

За поредна година в Бургас ще има „Топъл обяд в училище“

http://pik.bg/за-поредна-година-в-бургас-ще-има-„топъл-обяд-в-училище“-news435648.html

За поредна година в Бургас ще има „Топъл обяд в училище“

БЧК-Бургас реализира за поредна година социалната програма „Топъл обяд в училище“. Това каза пред Радио „Фокус” – Бургас Виолета Радева, директор на БЧК-Бургас.

Тя сподели, че това е национална фондонабирателна кампания, а анчалото ще бъде дадено на 23 ноември. Средствата за този социален проект се събират чрез дарения, с подкрепата на корпоративния сектор. „Всеки учебен ден, деца от две училища ще получават обяд. Едното училище е в с.Зидарово, Община Созопол, а другото училище е в кв. Горно Езерово, където общо 60 деца в рамките на 90 дни ще получават топла храна в училище“, допълни Радева. По думите й, изборът на тези училища е направен въз основа на информацията, предоставена от Регионалния инспекторат по образованието, кои са рисковите училища с най-голям процент деца, отпаднали от училищния процес.

„Последните анализи сочат, че една от причините децата да не посещават училище, е социалният статус на семействата. Идеята е да се подпомогнат бюджетите на тези семейства и най-вече децата да получат необходимото образование, да посещават училище“, допълни Радева. Тя обясни, че изготвеното меню е изцяло съобразено със съответните нормативни изисквания за предоставяне на храна в училищните столове.

В него са включени супа, основно ястие, хляб и десерт. Директорът на БЧК-Бургас информира, че обществената трапезария в града вече работи, а броят на хората, които получават ежедневно топла храна е над 100 души.

„В момента предоставяме топъл обяд на 78 човека. Това е по проектите, които реализира БЧК съгласно подписан договор с Министерството на труда и социалната политика, фонд „Социална закрила“ и Община Бургас. В социалната трапезария храна получават и допълнителен брой хора, които са по проект на общината, която също работи с Министерството на труда и социалната храна.политика“, добави Радева. По думите й, целевата група на тази програма са предимно възрастни хора, над 65 години, с нисък доход, самотно живеещи с трайно нарушен здравен статус, самотни майки и безработни.

Спилбърг отмени премиерата на "Мостът на шпионите" в Париж

http://frognews.bg/news_101963/Spilbarg-otmeni-premierata-na-Mostat-na-shpionite-v-Parij/

Премиерата на новия филм на Стивън Спилбърг "Мостът на шпионите", предвидена за днес в Париж, е отменена заради терористичните атаки, съобщи "Холивуд рипортър". Режисьорът е пътувал от Берлин за Париж в момента на трагедията, разиграла се във френската столица.

Георги Манев: Канал за трафик на имигранти минава през Осман баир, пратете граничен патрул!

http://petel.bg/Georgi-Manev--Kanal-za-trafik-na-imigranti-minava-prez-Osman-bair--pratete-granichen-patrul-__134102

flagman.bg илюстрация: Булфото Това са цели орди наркомани и не знаеш какво могат да ти направят, обясни той„От една година предупреждавам...

Откриха оръжие в една от колите, използвани от терористите в Париж

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5114029

Френската полиция е открила оръжие в конфискувания „Сеат”, използван от терористите в серията трагични атаки в столицата Париж, съобщава германският вестник
Френската полиция е открила оръжие в конфискувания „Сеат”, използван от терористите в серията трагични атаки в столицата Париж, съобщава германският вестник "Ди Велт", позовавайки се на информация от телевизионния канал BFMTV. Детайли за намереното оръжие към момента не са известни. По данни на френските служби с автомобила вероятно се е

Френската полиция откри оръжие в една от колите, използвани от терористите

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5114034

Френската полиция е открила оръжие в конфискувания „Сеат”, използван от терористите в серията трагични атаки в столицата Париж, съобщава германският вестник "Ди Велт", позовавайки се на информация от телевизионния канал BFMTV. Детайли за намереното оръжие към момента не са известни.
По данни на френските служби с автомобила вероятно се е
Френската полиция е открила оръжие в конфискувания „Сеат”, използван от терористите в серията трагични атаки в столицата Париж, съобщава германският вестник "Ди Велт", позовавайки се на информация от телевизионния канал BFMTV. Детайли за намереното оръжие към момента не са известни. По данни на френските служби с автомобила вероятно се е

Филм предсказва кървавия петък в Париж, премиерата отменена

http://offnews.bg/news/n_1/n_591802.html

Зловещ предвестник на ужаса в Париж се оказва френски филм, който е трябвало да излезе на екран на 18 ноември. Продукция "Made in France" се рекламирала из цяла Франция с провокативен плакат на Айфеловата кула, очертана с "Калашников".  Събитията обаче изпревариха филма, чиято премиера е отменена, а плакатите свалени, пише писателката Филипа Хаукър в smh.com, цитирана от "Стандарт".  "Made In France" е в съавторство от френския режисьор Никола Букриев, бивш журналист и продуцент, режисирал редица трилъри, включително Le Convoyeur и Cortex. Сюжетната линия на филма е за мюсюлманска журналистка, Сам, която под прикритие се опитва да проникне в джихадистки групировки в парижките предградия. Тя се сближава с група от четирима млади мъже, които се планирали да създадат хаос в сърцето на френската столица. "Made In France" имаше проблеми с премиерата си тази година, след нападенията над Charlie Hebdo през януари.

Организаторите на Евро 2016: Отмяна на първенството ще е победа за терористите

http://www.cross.bg/provede-teroristite-evro-1488168.html

/КРОСС/Организаторите на европейското първенство по футбол във Франция през 2016 г. се обявиха против евентуална отмяна на шампионата. Те отчетоха, че рискът от терористични атаки в страната се увеличава, но според тях подобен ход би бил голяма победа за терористите. През последните часове се появиха много коментари дали Евро 2016 трябва да се проведе във Франция, след като 129 души загинаха, а още 352-ма бяха ранени в петък при жестоките терористични атаки в Париж. "Да се чудим дали европейското първенство трябва да се проведе означава да започнем да играем играта, която искат терористите", каза председателят на организационния комитет Жак Ламбер пред радио RTL. По думите му ще бъде гарантирана максимална сигурност по време на шампионата, който трябва да се проведе между 10 юни и 10 юли. "Рискът се покачи с едно ниво през януари (след атаката над "Шарли Ебдо"), а сега е още по-висок. Ние обаче ще направим всичко необходимо, за да гарантираме, че Евро 2016 ще се проведе при най-добрите условия за сигурност", каза още Ламбер. "Сигурността по стадионите и в момента е много добра. Рискът е повече по улиците, на спонтанните събирания", допълни шефът на организационния комитет.  

Ето защо Драгомир Стойнев подаде оставката си като член на ръководството на БСП

http://pik.bg/ето-защо-драгомир-стойнев-подаде-оставката-си-като-член-на-ръководството-на-бсп-news435645.html

Ето защо Драгомир Стойнев подаде оставката си като член на ръководството на БСП

Вижте защо Драгомир Стойнев подаде оставката си като член на ръководството на БСП днес....

1. Това е най-нормалната форма да се носи отговорност. Не е често практикувана обаче. Аз съм отговорен пред хората на БСП за провеждането и за резултатите от предизборната кампания. Няма значение кой как е работил, кой колко е дал, и на кой какво му е пречело – резултатът е факт. Преди да се размие в колективна, отговорността е лична. 
2. Няма как да искаме от местните ни структури да са отговорни и да се променят, ако ръководството не даде знак. Още повече - предстои пълен цикъл отчети и избори. 
3. Дълго употребяваната формула: „Сега не е време за оставки и промяна, защото ни предстоят важни неща”, не донесе добро на БСП през годините. Единственото важно нещо за БСП сега е промяната на самата БСП и състоянието на левия политически спектър. 
Лявото се свива и това е лошо не за шепа хора, а за цялото общество. Моята цел е обезценяването на лявото да бъде пресечено. А това ще стане не с лидерски битки и вадене на миналото на показ (справка – десните преди години), а с нова политика, и с нови предложения към няколкото поколения българи, които са активни сега, но БСП трудно намира път към тях. 
Аз съм член на БСП по личен избор и ще продължа да работя за партията и за лявото.

Паси: НАТО трябва да се реформира заради тероризма

http://www.moreto.net/novini.php?n=306557

"Трябва да се реформира системата за сигурност, като се започне от НАТО. НАТО все още е готова да се противопоставя в класическата ситуация: война на държава срещу държава. Непосредствената заплаха обаче е асиметричена – терористи срещу държава", коментира бившият външен министър Соломон Паси в студиото на bTV.

Откъс от "Територията на моята любов" от Никита Михалков

http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2015/11/15/2649524_otkus_ot_teritoriiata_na_moiata_ljubov_ot_nikita/?ref=rss


В рубриката "Четиво" публикуваме откъс от автобиографията на известния руски режисьор Никита Михалков "Територията на моята любов", която излиза в специалната поредица на издателство "Колибри" "Амаркорд". Преводът е на проф. Владимир Игнатовски.

Никога не съм губил чувството за произход. Дори тогава, когато не съм съзнавал, че то съществува. Усещах го като шума на жизнените сокове в дърво. Сякаш са някакви устремени сокове, чийто извор е през девет планини.
Майка ми, баща ми,...

Гергов ще подава оставки като областен и градски лидер

http://www.cross.bg/gergov-lider-rukovodstvo-1488167.html

/КРОСС/Бизнесменът и лидер на БСП в Пловдив и областта Георги Гергов ще подава оставките си като градски и областен лидер на партията в града. Това е станало по време на провелия се вчера Национален съвет на партията, където Гергов е призовал цялото национално ръководство да подаде оставка, както планира да направи и той. Информацията бе потвърдена от пресцентъра на БСП в Пловдив. Според партийния устав, ако оставките на Гергов бъдат приети, той няма да има право да се кандидатира за постовете, които напуска в продължение на 1 година. Без значение от крайното решение бизнесменът ще остане начело на областното и градско ръководство поне до провеждането на следваща Градска конференция и Областен съвет, което се очаква да се случи в началото на 2016-та година.  

Залятата с киселина Даря е транспортирана за лечение в Делхи

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5114023

Българската туристка, която бе залята с киселина в индийския град Варанаси, в събота е била транспортирана за лечение в Делхи, съобщава вестник The Times of India, цитиран от
Българската туристка, която бе залята с киселина в индийския град Варанаси, в събота е била транспортирана за лечение в Делхи, съобщава вестник The Times of India, цитиран от "Фокус". 23-годишната Даря получи 40% изгаряния, след като нейният приятел Сидхарта Шривастава я заля с киселина в петък сутринта. Момичето има руско и българско гражданство.

Даря, която бе залята с киселина, транспортирана за лечение в Делхи

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5114027

Българската туристка, която бе залята с киселина в индийския град Варанаси, в събота е била транспортирана за лечение в Делхи, съобщава вестник The Times of India, цитиран от "Фокус".
23-годишната Даря получи 40% изгаряния, след като нейният приятел Сидхарта Шривастава я заля с киселина в петък сутринта.
Момичето има руско и българско гражданство.
Българската туристка, която бе залята с киселина в индийския град Варанаси, в събота е била транспортирана за лечение в Делхи, съобщава вестник The Times of India, цитиран от "Фокус". 23-годишната Даря получи 40% изгаряния, след като нейният приятел Сидхарта Шривастава я заля с киселина в петък сутринта. Момичето има руско и българско гражданство.

Путин: Само с общи усилия ще победим тероризма

http://offnews.bg/news/n_1/n_591793.html

Справянето с терористичната заплаха и подпомагането на бежанците е възможно единствено с общи усилия, заявява президентът на Русия Владимир Путин, цитиран от "RT". Изказването е направено по време на неформална среща между лидерите на БРИКС (Бразилия, Русия, Индия, Китай, Южна Африка) в Анталия, преди началото на официалната среща на Г-20. "Всички отлично разбираме, че справянето с терористичната заплаха и подпомагането на милионите хора, загубили своя дом, е възможно само чрез общи усилия на цялата световна общност", категоричен бе руският държавен глава. Путин подчерта още, че страната му съчувства на пострадалите от ужаса в Париж хора. 

Жандармерия и полиция обсадиха варненската гара

http://pik.bg/жандармерия-и-полиция-обсадиха-варненската-гара-news435641.html

Жандармерия и полиция обсадиха варненската гара

Жандармерия и полицаи са разположени на всички входове и изходи на централната ЖП гара във Варна.

В района има засилено полицейско присъствие.Полицаите оглеждат всички хора, които се качват във влака, стоят плътно до пероните, съобщава Нова Варна. Не е забелязано нещо нередно до момента. 

Междувременно, позовавайки се на полицията в морската столица, „Фокус” съобщи, че във връзка с терористичните атаки в Париж в районите на стратегически важни обекти в града мерките за сигурност са засилени. 

103 от жертвите на атентатите в Париж са идентифицирани

http://europe.actualno.com/103-ot-jertvite-na-atentatite-v-parij-sa-identificirani-news_507682.html

103-ма от загиналите при терористичните атаки в петък вечерта в Париж бяха идентифицирани, но между 20 и 30 още не са разпознати, предаде АФП, като цитира премиера на Франция Мануел Валс. Очаква се идентификацията да приключи през следващите часове, уточнил той на среща със семействата на загиналите. Както вече бе съобщено, при атентатите загинаха 129 души и повече от 350 бяха ранени, около 60 са в критично състояние, пише БГНЕС. Днес беше идентифициран и единият от терористите. Става д

Пуснаха трейлър на филма, предсказал кървавия петък 13-и в Париж

http://www.cross.bg/made-france-filma-1488166.html

/КРОСС/Зловещ предвестник на атентата се оказва френски филм, който е трябвало да излезе на екран идната сряда, съобщи bTV. Продукция "Made in France" (Произведено във Франция) се рекламирала из цяла Франция с провокативен плакат на Айфеловата кула, очертана с "Калашников". Събитията обаче изпревариха филма, чиято премиера е отменена, а плакатите свалени. "Made In France" е в съавторство от френския режисьор Никола Букриев, бивш журналист и продуцент, режисирал редица трилъри, включително Le Convoyeur и Cortex. Сюжетната линия на филма е за мюсюлманска журналистка, Сам, която под прикритие се опитва да проникне в джихадистки групировки в парижките предградия. Тя се сближава с група от четирима млади мъже, които се планирали да създадат хаос в сърцето на френската столица. "Made In France" имаше проблеми с премиерата си тази година, след нападенията над Charlie Hebdo през януари. video:https://www.youtube.com/watch?v=fkqjUkma08g

Йън Лесър: Белгия е водещ износител на джихадисти по брой на глава от населението

http://frognews.bg/news_101962/Ian-Lesar-Belgiia-e-vodesht-iznositel-na-djihadisti-po-broi-na-glava-ot-naselenieto/

Белгия и Франция са част от едно общо стратегическо пространство и споделят общ риск. Ако се окаже вярно, че има белгийска връзка, това изобщо не би ме изненадало. Това каза за БНР доктор Йън Лесър, изпълнителен директор на Трансатлантическият център в Брюксел на Германският фонд Маршал по повод слуховете за белгийско участие в Парижките атентати.

Седем са терористите, окървавили Париж

http://www.bnews.bg/article-143740

Камикадзетата са били разделени на три екипа, вероятно и други са участвали в координирането на ударите..

Тома Спространов разпродава стената си от грамофонни плочи

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5111642

За юбилея му догодина издават колекцията
 “Стоте най-любими български песни на Томата” 
с книга за приключенията му в музиката
Мъж с грамофонни плочи върви в Пловдив. Спъва се и вместо да падне на ръце, ги вдига нагоре и забива лице в калта. Носът е разбит, но плочите - опазени, и той е щастлив.
За него в Пловдив навремето върви лафът,
За юбилея му догодина издават колекцията “Стоте най-любими български песни на Томата” с книга за приключенията му в музиката Мъж с грамофонни плочи върви в Пловдив. Спъва се и вместо да падне на ръце, ги вдига нагоре и забива лице в калта. Носът е разбит, но плочите - опазени, и той е щастлив. За него в Пловдив навремето върви лафът,

Първо полувреме: Спартак - Бозвелийско 1:0. Уникален гол на Иван Добрев от корнер (на живо)

http://petel.bg/Parvo-poluvreme--Spartak---Bozveliysko-1-0--Unikalen-gol-na-Ivan-Dobrev-ot-korner--na-zhivo--__134099

Отборите на Спартак водзи на Бозвелийско с 1:0 през първото полувреме на мача от X кръг на "А" областна група на втория терен в Суворово....

Тревога и в Пловдив: Полицаи преминали през специален инструктаж за евентуален атентат!

http://petel.bg/Trevoga-i-v-Plovdiv--Politsai-preminali-prez-spetsialen-instruktazh-za-eventualen-atentat-__134100

Кадър Булфото През специален инструктаж преминаха служителите на Транспортна полиция, които охраняват Централна жп гара в Пловдив....

Страната с най-много джихадисти в Европа Белгия призна: Във война сме!

http://petel.bg/Stranata-s-nay-mnogo-dzhihadisti-v-Evropa-Belgiya-prizna--Vav-voyna-sme--__134101

Във война сме с "Ислямска държава", заяви белгийският вицепремиер и министър на вътрешните работи Ян Ямбон в интервю за телевизия Ве Те Ем,...

Фил Колинс: Аха да умра от къркане, но сега се завръщам на бял кон!

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5113347

Приседнал в голямата спалня на имението си в Маями бийч, Фил Колинс е все още слаб - само пет дни са минали от сложната операция на гръбначния стълб, която той претърпя. Видно е, че непрекъснато изпитва болка, но когато става въпрос предстоящото издание „Моят живот в 15 песни”, 64-годишният музикант изведнъж се оживява и говори с вълнение.
Приседнал в голямата спалня на имението си в Маями бийч, Фил Колинс е все още слаб - само пет дни са минали от сложната операция на гръбначния стълб, която той претърпя. Видно е, че непрекъснато изпитва болка, но когато става въпрос предстоящото издание „Моят живот в 15 песни”, 64-годишният музикант изведнъж се оживява и говори с вълнение.

Foreign Policy: Време е за отговор от НАТО

http://www.investor.bg/analizi/91/a/foreign-policy-vreme-e-za-otgovor-ot-nato-206067/

Отговорност на Алианса е да признае, че времената на меката сила минаха и че сега е нужна адекватна ответна реакция, твърди анализатор

Един от терористите в Париж минал през Сърбия (снимка)

http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-parizh-okyrvaven/edin-ot-teroristite-v-parizh-minal-prez-syrbiia-snimka-6045477

Френските служби за сигурност са поискали помощ от колегите си от Сърбия, тъй като знаят, че те регистрират всички мигранти, които влизат в Сърбия и имат най-пълната база данни за мигрантите на балканския път

Атанас Тасев: Изключен е сценарий, в който да се стигне до режим на тока

http://www.cross.bg/tasev-maritza-iztok-miliona-1488165.html

/КРОСС/„Мини Марица-изток" са в критично състояние, но не до такава степен, че да прогнозираме катастрофични сценарии. Това каза енергийният експерт проф. Атанас Тасев във връзка със състоянието на „Мини Марица-изток" и предупрежденията на синдикалната организация на КТ „Подкрепа" в мините, че може да се стигне до режим на тока. „Профсъюзите са в правото си да правят различни прогнози, но официалното становище е на ръководството. Енергетиката е особен отрасъл. Той пряко кореспондира със сигурността на държавата, така че катастрофични сценарии от рода на този просто се изключват", коментира проф. Тасев. Той категорично изключи сценарий, при който, заради липса на пари, да се спре добивът на въглища, а от там и производството на електроенергия. „Факт е и това беше докладвано преди около два месеца, че има проблеми с разкривките, именно поради това, че „Мини Марица-изток" са непрекъснато недофинансирани. Но тяхното недофинансиране не означава, че те работят лошо", отбеляза експертът. По думите му, мините в момента са в оптимума си и стигат до оптималната си годишна производителност, която е от 30 милиона тона добив. „Проблемът е в това, че те имат много вземания. Те са в началото на веригата, подават въглища, централите произвеждат ток, продават го, НЕК не плаща и ето къде се къса веригата", посочи проф. Тасев. Той допълни, че тази задача все пак има своето решение

Д-р Даниел Денев, ОДБХ – Варна: Епизоотичната обстановка в областта към настоящия момент е спокойна

http://www.moreto.net/novini.php?n=306556

Епизоотичната обстановка в област Варна към настоящия момент може да се определи като спокойна. Това заяви в интервю за Радио „Фокус” - Варна д-р Даниел Денев, временно изпълняващ длъжността директор на Областната дирекция по безопасност на храните във Варна.

Близо 300 незаконно пребиваващи вече са заловени от полицията

http://pik.bg/близо-300-незаконно-пребиваващи-вече-са-заловени-от-полицията-news435630.html

Близо 300 незаконно пребиваващи вече са заловени от полицията

От снощи до сега полицията е заловила 280 незаконно пребиваващи чужденци у нас, информира МВР.

В хода на полицейските действия, провеждани съвместно със служители на ДАНС, към 11 часа проверените обекти са 620, 7114 са проверените лица, 3231 - превозните средства.

Задържани са 10 човека, обявени за общодържавно издирване. Установени са 11 съпричастни към каналджийска дейност. За 24 часа са задържани 287 лица. Съставени са 135 акта за установени административни нарушения. Издадени са 38 предупредителни протокола , образувани са осем наказателни производства.

Цените на цитрусовите плодове на едро спадат през седмицата

http://www.dnevnik.bg/biznes/potrebiteli/2015/11/15/2649614_cenite_na_citrusovite_plodove_na_edro_spadat_prez/?ref=rss


Индексът на тържищните цени, който отразява цените на хранителните стоки на едро, се повишава тази седмица с 0.45 на сто до 1.362 пункта. От края на септември индексът е сравнително стабилен и се повишава само с 1.3 но сто, отчита Държавната комисия по стоковите борси и тържищата.

През седмицата видимо поевтиняват цените на едро на цитрусовите плодове, които навлизат в сезона, традиционен за тяхната продажба. Спад има и при краставиците, които дори и през лятото се продаваха на...

Олимпиадата в Рио може да остане без лека атлетика

http://offnews.bg/news/n_1/n_591794.html

Леката атлетика може да бъде изключена от програмата на олимпийските игри в Рио де Жанейро догодина. Това обяви един от авторите на доклада на независимата комисия на Световната антидопингова агенция (УАДА) професор Ричард Макларън, съобщи бТВ.  В понеделник комисията на УАДА публикува доклад, в който има доказателства, че руската антидопингова лаборатория манипулира резултати и крие положителни проби на местни състезатели, а федерация по лека атлетика на Русия беше отстранена временно от ИААФ. Така лекоатлетите от страната нямат право да участват в международни състезания. "Дейността на ИААФ може да бъде преустановена след публикуването на втората част на доклада в края на годината. Ние не сме разкрили изводите си по отношение на Международната федерация заради продължаващото разследване. Но ще направим това в следващия доклад", казва още Макларън. 

Потвърдено: поне един от терористите е влязъл в Европа като бежанец

http://www.mediapool.bg/potvardeno-pone-edin-ot-teroristite-e-vlyazal-v-evropa-kato-bezhanets-news241821.html

Най-лошият кошмар на Европа се сбъдна, след като бе потвърдено, че най-малко един от терористите, атакували цивилни в Париж, е влязъл в Европейския съюз с бежанската вълна от Турция в Гърция. Един от атентаторите, които се самовзривиха до голям парижки стадион в петък вечерта, е пристигнал на 3 октомври на гръцкия остров Лерос заедно с много други сирийски бежанци, съобщи в неделя френски депутат, информиран от вътрешното министерство.   Пръстовите му отпечатъци съвпадат с тези, взети от гръцките власти в Лерос, където е регистриран.   Преди това гръцката медия “Прото тема“ публикува фериботните билети с имената на двама сирийци, единият от които е взривилият се до стадиона. Журналистическо разследване посочва пътя на терористите. Пристигат с лодка с бежанци на остров Лерос, вероятно в опит да не се регистрират, но лодката се разбива и властите извършват спасителна операция. Така двамата дават отпечатъци при регистрация. Прехвърлят се на остров Калимнос и от там на 5 октомври с ферибота за бежанци достигат до Пирея.   Идентифицирания сириец Ахмад Алмохамад е пътувал заедно с друг сънародник - Алмахмуд. Това са имената, с които са пристигнали в Гърция.   Според източник от гръцката полиция притежателят на паспорта е бил млад мъж, пристигнал на остров Лерос с плавателен съд от Турция заедно с група от 69 бежанци и отпечатъците му са били снети от гръцките власти.   Сръбският в. "Блиц" публикува в неделя снимка на паспорта на 25-годишния Ахмад Алмохамад. "Въз основа на този паспорт френските служби за сигурност поискаха помощ от колегите си в Сърбия, защото знаят, че нашите служби регистрират всички, които влизат в Сърбия, и имат най-пълната база данни за мигрантите от балканския маршрут", пише "Блиц". Алмохамад е влязъл в Сърбия на 7 октомври край Миратовац от Македония. По време на краткото му пребиваване в Сърбия той не е бил въоръжен, тъй като е бил подложен на проверка. Регистриран е в центъра в Прешево, където е поискал убежище. Той бързо напуснал Сърбия и преминал в Хърватия, а оттам в Австрия, пише "Блиц".   Загребският вестник "Вечерни лист", цитиран от БТА, съобщи, че същият човек е влязъл в Хърватия от Сърбия и се е регистрирал в центъра Опатовац на 8 октомври. Неговото име не предизвикало тревога, което означава, че за него е нямало международни данни, че е заподозрян.   Гръцкият министър на отбраната Панос Каменос коментира в неделя, че броят на мигрантите е толкова голям, че е невъзможно да се извърши проверка на всички.   Другите двама атентатори самоубийци, атакували стадиона, са носили фалшиви турски паспорти.   Европейски представители смятат, че вече има нов ешелон изключително професионални терористи, които се прикриват като бежанци.   След атентатите в Париж някои европейски политически лидери побързаха да поискат да се спре потока от бежанци и мигранти от Близкия изток и Африка. Полша каза, че не може да приеме мигранти съгласно квотите на ЕС, без да има гаранции за сигурността. След като се потвърди, че един от терористите е дошъл в Европа сред пристигащите мигранти, политическите дебати за бежанците и подхода към тях може да се променят.   Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер призова в неделя срещу прибързани реакции. Той каза, че атентаторът от Париж е престъпник, а не бежанец или търсещ убежище.   По време на пресконференция на срещата лидерите на Г-20 в Анталия Юнкер се обърна към онези, които искат промени във възприетата от ЕС миграционна политика, напомняйки им да се отнасят сериозно към темата и да не се поддават на първосигнални реакции.   Въпреки това баварският Хирстиянсоциален съюз, коалиционният партньор на партията на канцлера Ангела Меркел, засили натиска да се ревизира политиката на отворени врата към бежанците и поиска по-засилени мерки срещу мигрантския поток.

Потвърдено: единият от парижките атентатори е влязъл в Европа като бежанец

http://www.mediapool.bg/potvardeno-ediniyat-ot-parizhkite-atentatori-e-vlyazal-v-evropa-kato-bezhanets-news241821.html

Най-лошият кошмар на Европа се сбъдна, след като бе потвърдено, че най-малко един от терористите, атакували цивилни в Париж, е влязъл в Европейския съюз с бежанската вълна от Турция в Гърция. Един от атентаторите, които се самовзривиха до голям парижки стадион в петък вечерта, е пристигнал на 3 октомври на гръцкия остров Лерос заедно с много други сирийски бежанци, съобщи в неделя френски депутат, информиран от вътрешното министерство.   Пръстовите му отпечатъци съвпадат с тези, взети от гръцките власти в Лерос, където е регистриран.   Преди това гръцката медия “Прото тема“ публикува фериботните билети с имената на двама сирийци, единият от които е взривилият се до стадиона. Журналистическо разследване посочва пътя на терористите. Пристигат с лодка с бежанци на остров Лерос, вероятно в опит да не се регистрират, но лодката се разбива и властите извършват спасителна операция. Така двамата дават отпечатъци при регистрация. Прехвърлят се на остров Калимнос и от там на 5 октомври с ферибота за бежанци достигат до Пирея.   Идентифицирания сириец Ахмад Алмохамад е пътувал заедно с друг сънародник - Алмахмуд. Това са имената, с които са пристигнали в Гърция.   Според източник от гръцката полиция притежателят на паспорта е бил млад мъж, пристигнал на остров Лерос с плавателен съд от Турция заедно с група от 69 бежанци и отпечатъците му са били снети от гръцките власти.   Сръбският в. "Блиц" публикува в неделя снимка на паспорта на 25-годишния Ахмад Алмохамад. "Въз основа на този паспорт френските служби за сигурност поискаха помощ от колегите си в Сърбия, защото знаят, че нашите служби регистрират всички, които влизат в Сърбия, и имат най-пълната база данни за мигрантите от балканския маршрут", пише "Блиц". Алмохамад е влязъл в Сърбия на 7 октомври край Миратовац от Македония. По време на краткото му пребиваване в Сърбия той не е бил въоръжен, тъй като е бил подложен на проверка. Регистриран е в центъра в Прешево, където е поискал убежище. Той бързо напуснал Сърбия и преминал в Хърватия, а оттам в Австрия, пише "Блиц".   Загребският вестник "Вечерни лист", цитиран от БТА, съобщи, че същият човек е влязъл в Хърватия от Сърбия и се е регистрирал в центъра Опатовац на 8 октомври. Неговото име не предизвикало тревога, което означава, че за него е нямало международни данни, че е заподозрян.   Гръцкият министър на отбраната Панос Каменос коментира в неделя, че броят на мигрантите е толкова голям, че е невъзможно да се извърши проверка на всички.   Другите двама атентатори самоубийци, атакували стадиона, са носили фалшиви турски паспорти.   Европейски представители смятат, че вече има нов ешелон изключително професионални терористи, които се прикриват като бежанци.   След атентатите в Париж някои европейски политически лидери побързаха да поискат да се спре потока от бежанци и мигранти от Близкия изток и Африка. Полша каза, че не може да приеме мигранти съгласно квотите на ЕС, без да има гаранции за сигурността. След като се потвърди, че един от терористите е дошъл в Европа сред пристигащите мигранти, политическите дебати за бежанците и подхода към тях може да се променят.   Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер призова в неделя срещу прибързани реакции. Той каза, че атентаторът от Париж е престъпник, а не бежанец или търсещ убежище.   По време на пресконференция на срещата лидерите на Г-20 в Анталия Юнкер се обърна към онези, които искат промени във възприетата от ЕС миграционна политика, напомняйки им да се отнасят сериозно към темата и да не се поддават на първосигнални реакции.   Въпреки това баварският Хирстиянсоциален съюз, коалиционният партньор на партията на канцлера Ангела Меркел, засили натиска да се ревизира политиката на отворени врата към бежанците и поиска по-засилени мерки срещу мигрантския поток.

Вероятно и втори от парижките атентатори е преминал през Гърция

http://www.mediapool.bg/veroyatno-i-vtori-ot-parizhkite-atentatori-e-preminal-prez-gartsiya-news241821.html

Втори заподозрян за нападенията в Париж вероятно е влязъл в Европа през Гърция, заявиха гръцки правителствени източници, цитирани от Ройтерс. По думите им все още се води разследване.   Ще е нужно да се установи дали евентуално открити документи за самоличност и данни за пръстови отпечатъци съвпадат с тези на атентаторите, за да може да се каже дали те са минали през Гърция, представяйки се за бежанци, или вероятно са купили или откраднали паспорти по пътя. По-рано гръцкото вътрешно министерство каза, че един от заподозрените за терористичните нападения в Париж може да е влязъл в Европа като бежанец. Гръцкият втори министър за защита на гражданите Никос Тоскас заяви, че притежателят на сирийския паспорт, намерен до трупа на един от атентаторите, е преминал през Гърция през октомври.   Според източник от гръцката полиция притежателят на паспорта е бил млад мъж, пристигнал на остров Лерос с плавателен съд от Турция заедно с група от 69 бежанци и отпечатъците му са били снети от гръцките власти.   Тоскас каза, че не разполага с информация дали паспортът е бил проверяван в други държави, през които притежателят му може да е минал на път за Франция.   Медиите в Гърция публикуваха фериботните билети на терористите и пътя им през Гърция.   По непотвърдена още официално информация, френските власти за изпратили запитване и за още двама заподозрени за атентатите в Париж.   Гръцката медия “Прото тема“ публикува фериботните билети с имената на двама сирийци, единият от които е взривилият се до стадиона. Журналистическо разследване посочва пътя на терористите. Пристигат с лодка с бежанци на остров Лерос, вероятно в опит да не се регистрират, но лодката се разбива и властите извършват спасителна операция. Така двамата дават отпечатъци при регистрация. Прехвърлят се на остров Калимнос и от там на 5 октомври с ферибота за бежанци достигат до Пирея. Идентифицирания сириец Ахмад Алмохамад е пътуват заедно с друг сънародник - Алмахмуд. Това са имената, с които са пристигнали в Гърция. "Ясно е, че заедно с жертвите на ислямо-фашизма, каквито са бежанците, пристигат и екстремистки елементи в Европа. Поставих този въпрос преди време пред НАТО“, коментира министърът на отбраната Панос Каменос в неделя. Той допълни, че броят на мигрантите е толкова голям, че е невъзможно да се извърши проверка на всички.   Сръбският в. "Блиц" публикува снимка на паспорта на този мъж, за когото се смята че е влязъл през Гърция, но минал и през Сърбия. Името му е Ахмад Алмохамад и е на 25 години.   "Въз основа на този паспорт френските служби за сигурност поискаха помощ от колегите си в Сърбия, защото знаят, че нашите служби регистрират всички, които влизат в Сърбия, и имат най-пълната база данни за мигрантите от балканския маршрут", пише "Блиц".   Вестникът не посочва източника на снимката на паспорта, но пише, че Алмохамад бил регистриран от гръцките власти при влизането му на територията на Гърция на 3 октомври.   Той влязъл на територията на Сърбия на 7 октомври край Миратовац от Македония. По време на краткото му пребиваване в Сърбия той не е бил въоръжен, тъй като е бил подложен на проверка. Регистриран е в центъра в Прешево, където е поискал убежище. Той бързо напуснал Сърбия и преминал в Хърватия, а оттам в Австрия, пише "Блиц". Загребският вестник "Вечерни лист", цитиран от БТА, съобщи, че същият човек е влязъл в Хърватия от Сърбия и се е регистрирал в центъра Опатовац на 8 октомври. Неговото име не предизвикало тревога, което означава, че за него е нямало международни данни, че е заподозрян, пише изданието. Сърбия и Хърватия са част от балканския миграционен път, по който към Западна Европа преминават стотици хиляди души, много от които са бежанци от войните в Близкия изток.   След атентатите в Париж някои европейски политически лидери побързаха да поискат да се спре потока от бежанци и мигранти от Близкия изток и Африка.   Полша каза, че не може да приеме мигранти съгласно квотите на ЕС, без да има гаранции за сигурността. Ако се окаже, че един или повече от терористите са дошли в Европа сред пристигащите мигранти, това може да промени политическите дебати за бежанците и подхода към тях.

Единият от парижките атентаторите е минал през Балканите, според сръбски вестник

http://www.mediapool.bg/ediniyat-ot-parizhkite-atentatorite-e-minal-prez-balkanite-spored-srabski-vestnik-news241821.html

Един от терористите, извършили атентатите в Париж в петък, е преминал целия балкански миграционен път със сирийски паспорт на името на 25-годишния Ахмад Алмохамад, съобщава в неделя белградският вестник "Блиц", който публикува снимка на паспорта му, предаде ДПА.   Вестникът не посочва източника на снимката на паспорта, но отбелязва, че френските служби за сигурност са поискали помощ от колегите си от Сърбия, тъй като знаят, че те регистрират всички мигранти, които влизат в Сърбия и имат най-пълната база данни за мигрантите на балканския път. Според вестника Алмохамад бил регистриран от гръцките власти при влизането му на територията на Гърция на 3 октомври. Той влязъл на територията на Сърбия на 7 октомври край Миратовац от Македония. По време на краткото му пребиваване в Сърбия той не е бил въоръжен, тъй като е бил подложен на проверка. Регистриран е в центъра в Прешево, където е поискал убежище. Той бързо напуснал Сърбия и преминал в Хърватия, а оттам в Австрия, пише "Блиц". Загребският вестник "Вечерни лист", цитиран от ДПА, съобщи, че същият човек е влязъл в Хърватия от Сърбия и се е регистрирал в центъра Опатовац на 8 октомври. Неговото име не предизвикало тревога, което означава, че за него е нямало международни данни, че е заподозрян, пише изданието. Сърбия и Хърватия са част от балканския миграционен път, по който към Западна Европа преминават стотици хиляди души, много от които са бежанци от войните в Близкия изток.

Ето трейлъра на филма, който предсказа кървавия петък 13-и в Париж

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5114013

Зловещ предвестник на атентата се оказва френски филм, който е трябвало да излезе на екран идната сряда, съобщи bTV. Продукция "Made in France" (Произведено във Франция) се рекламирала из цяла Франция с провокативен плакат на Айфеловата кула, очертана с "Калашников". Събитията обаче изпревариха филма, чиято премиера е отменена, а плакатите свалени.

Виж трейлъра на филма, предсказал кървавия петък 13-и в Париж

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5114009

Зловещ предвестник на атентата се оказва френски филм, който е трябвало да излезе на екран идната сряда, съобщи bTV. Продукция "Made in France" (Произведено във Франция) се рекламирала из цяла Франция с провокативен плакат на Айфеловата кула, очертана с "Калашников". Събитията обаче изпревариха филма, чиято премиера е отменена, а плакатите свалени.

Прокуратурата: Атентаторите са 7 души, били са разделени на три екипа

http://www.cross.bg/parizh-prokyratyrata-vreme-1488164.html

/КРОСС/Парижката прокуратура обяви, че атентаторите самоубийци в Париж са били седем души, но не е изключено в координираните атаки да са участвали още хора, съобщи Франс прес. Седем камикадзета са се самовзривили с коланите с експлозиви, които са носили - трима са загинали в концертната зала „Батаклан", трима пред „Стад дьо Франс" и още един на булевард „Волтер" в Източен Париж. По време на атаката на стадиона е имало 80 хиляди зрители. Прокуратурата заяви, че нападателите са били разделени на три екипа. По време на стрелбите те са изстреляли стотици куршуми.  

Обама: Ще удвоим усилията си в борбата с "Ислямска държава"

http://america.actualno.com/obama-shte-udvoim-usilijata-si-v-borbata-s-isljamska-dyrjava-news_507678.html

Aмериканският президент Барак Обама отново изрази солидарност с Франция и френския народ след терористичните нападения в Париж в петък. Избиването на невинни хора в името на изкривена идеология е нападение не само срещу Франция и Турция, а срещу целия цивилизован свят. Обама разговаря с турския президент Реджеп Ердоган преди началото на срещата на Г-20. Двамата са обсъдили мерки за засилване контрола по границата на Турция със Сирия и тежестта от бежанския поток. Потвърдихме, че ще удвоим уси

Във Facebook над 5 млн. души са успокоили близките си, че са добре след атентатите

http://europe.actualno.com/vyv-facebook-nad-5-mln-dushi-sa-uspokoili-blizkite-si-che-sa-dobre-sled-atentatite-news_507680.html

Повече от 5 милиона души са използвали в петък бутона за спешни съобщения, активиран специално от Фейсбук след атентатите в Париж. Чрез него се даде възможност на хората в Парижкия регион да успокоят своите близки за съдбата си, съобщи АФП, като се позовава на комюнике на социалната мрежа. Общо 5,4 милиона души са използвали "Safety Check Up", който позволява с един клик да изпратиш посланието „Аз съм добре“ на всички познати и да успокоиш семейството и приятелите, че си

7 души са задържани в Белгия заради атаките в Париж, фокусът е върху трима братя (на живо)

http://www.dnevnik.bg/sviat/2015/11/15/2649618_7_dushi_sa_zadurjani_v_belgiia_zaradi_atakite_v_parij/?ref=rss


На втория ден след терористичните атаки в Париж, в които загинаха 129 души, фокусът е върху разследването на атентатите.

Официално беше съобщено, че един от нападателите е Омар Исмаил Мостефай, 29-годишен мъж от алжирски произход, израстнал във Франция. Открити са и автомобили, за които френските власти смятат, че са свързани с нападеният 

В Брюксел бяха задържани седем души.

В целия свят продължават и бденията в памет на жертвите. 

Екипът на...

Седем души са задържани в Белгия заради атаките в Париж (на живо)

http://www.dnevnik.bg/sviat/2015/11/15/2649618_sedem_dushi_sa_zadurjani_v_belgiia_zaradi_atakite_v/?ref=rss


На втория ден след терористичните атаки в Париж, в които загинаха 129 души, фокусът е върху разследването на атентатите.

Официално беше съобщено, че един от нападателите е Омар Исмаил Мостефай, 29-годишен мъж от алжирски произход, израстнал във Франция. Открити са и автомобили, за които френските власти смятат, че са свързани с нападеният 

В Брюксел бяха задържани седем души.

В целия свят продължават и бденията в памет на жертвите. 

Екипът на...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване