И Апелативният съд иска 4 г. затвор за убиеца на малкия Петьо

http://frognews.bg/news_102221/I-Apelativniiat-sad-iska-4-g-zatvor-za-ubietsa-na-malkiia-Petjo/

Пловдивският Апелативен съд потвърди издадената от Пазарджишкия окръжен съд присъда от 4 години затвор на Цветан Пъков, който на 14 април тази година прегази и уби на пътя 6-годишния Петьо в Панагюрище, съобщава БГНЕС.

И Апелативният съд иска 4 г. за убиеца на малкия Петьо

http://frognews.bg/news_102221/I-Apelativniiat-sad-iska-4-g-za-ubietsa-na-malkiia-Petjo/

Пловдивският Апелативен съд потвърди издадената от Пазарджишкия окръжен съд присъда от 4 години затвор на Цветан Пъков, който на 14 април тази година прегази и уби на пътя 6-годишния Петьо в Панагюрище, съобщава БГНЕС.

Свободни работни места по Програма “Младежка заетост” за стажуване

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/oLgF2W4gW-g/

Дирекция „Бюро по труда”-Поморие обявява свободни работни места по Програма “Младежка заетост” за стажуване.
Право на участие в проекта имат лица:
1. Регистрирани в дирекции „Бюро по труда” (ДБТ);
2. На възраст до 29 г. включително;
3. Да не участват в никаква форма на заетост;
4. Да не участват в никакви форми на образование или обучение, вкл. редовни, вечерни, задочни и дистанционни форми на образование, както и всякакви видове професионални обучения и ключови компетентности

Потвърдиха 4-годишната присъда на убиеца на Петьо – бизнесмена Пъков

http://www.bnews.bg/article-143967

В жалбата Пъков молеше от 4, присъдата му да бъде намалена на 3 години затвор, но тя остава в пълния си размер.

Мъж нахлу с нож в сградата на руска телевизия в Тел Авив, двама са убити

http://offnews.bg/news/n_1/n_594428.html

Неизвестен мъж е влязъл с нож в сградата на руската телевизия RT в Тел Авив. Двама са убити и поне двама са ранени. От RT съобщиха, че служители на телевизията не са пострадали. „Бяхме в офиса, когато чухме викове. Веднага излязохме. През първите 10-15 минути цареше пълен хаос и беше трудно да се определи какво точно се случва. Пристигна полиция и служители на службите за безопасност“, обясниха от RT. Един човек е убит, а поне трима са ранени, като по-късно един от ранените е починал. Според телевизията нападателят все още не е задържан, полицията го издирва. Засега не са ясни причините за нападението.

Слънчево и топло време ни очаква утре по Черноморието

http://www.moreto.net/novini.php?n=306929

През нощта ще е ясно и почти тихо. Минималните температури в повечето места ще са между 2° и 7°, по Черноморието до 10°-12°, в София 4°. Утре ще преобладава слънчево време. От север, северозапад ще започне увеличение на облачността- предимно висока.

Ангелкова благодари на Бандерас, че рекламира България

http://offnews.bg/news/n_1/n_594365.html

Министърът на туризма Николина Ангелкова се срещна с холивудската звезда Антонио Бандерас и му благодари, че е участвал в  рекламния клип за България . Ангелкова и Бандерас са се видели вчера в "Ню Бояна филмс", където актьорът снима нов филм. Двамата са говорили за впечатленията му от страната ни и интереса към рекламния клип, в който той участва, заедно с други звезди. "Благодарих на Антонио Бандерас, че участва в рекламния клип за България и той отново подчерта колко много харесва страната ни и че е било удоволствие да го сподели", написа министърът на туризма във фейсбук страницата си. Преди повече от месец Антонио Бандерас, както и Салма Хайек, Силвестър Сталоун, Джейсън Стейтъм и Ейдриън Броуди, се снимаха във видео, което има за цел да полуляризира страната ни като дестинация за кино туризъм. Рекламата обаче претърпя сериозни критики. Една от най-критикуваните части от видеото са кадрите, в които Сталоун казва, че "България е мястото", а зад него се виждат стари складове, фабрика и комини. Беше изразено и мнението, че това всъщност не е реклама на България, а на "Ню Бояна филмс". От туристическото министерство подчертаха, че за това видео не са давани държавни пари и то е "примери за публично-частно партньорство". Вижте и самото видео:

ВКС потвърди присъда от три години затвор за Вальо Топлото

http://www.cross.bg/zatvor-dimitrov-toplofikatziya-1488785.html

/КРОСС/ Върховният касационен съд потвърди присъдата от три години затвор на Апелативния съд на София по делото с подсъдим бившият изпълнителен директор на „Топлофикация София", Валентин Димитров (Вальо Топлото), съобщи БГНЕС. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване. Това дело срещу Вальо Топлото стана известно с разкритите екзотични „представителни разходи" в дружеството, сред които джет и джакузи.  Срещу Димитров има още няколко дела - за валутно престъпление, пране на пари и длъжностно присвояване. По последното ексшефът на „Топлофикация" получи 14 години затвор на първа инстанция, но след няколко съдебни лупинга процесът започна наново в Софийски градски съд.

Трансформация на Земята: Площта на Сингапур не стига (галерия)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5123212

Дни преди срещата на високо равнище на ООН в Париж, посветена на промените в климата, Ройтерс публикува снимки от островния град-държава в Югоизточна Азия Сингапур.
В поредицата
Дни преди срещата на високо равнище на ООН в Париж, посветена на промените в климата, Ройтерс публикува снимки от островния град-държава в Югоизточна Азия Сингапур. В поредицата "Земни следи" агенцията илюстрира човешкото въздействие върху ландшафта и трансформацията на планетата. Всяка история е придружавана от сателитни снимки на НАСА.

„Бюро по труда” ще информира как да се кандидатства по схема „Младежка заетост”

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/9EFiXwLGbp8/

Дирекция „Бюро по труда” – гр. Поморие отправя покана до всички работодатели за участие в информационни ден за разясняване на възможностите за кандидатстване по схема „Младежка заетост” по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси 2014 – 2020”.
Информационните дни ще бъдат:

–  в Поморие на 25.11.2015 г. в сградата на Дирекция „Бюро по труда”-Поморие от 14,00 часа

-в Несебър на 26.11.2015 г. в сградата на Община Несебър от 14,00 часа

ТЕЦ "Марица изток 1" е готова да удължи срока на споразумението с НЕК

http://www.dnevnik.bg/biznes/companii/2015/11/19/2652760_tec_marica_iztok_1_e_gotova_da_udulji_sroka_na/?ref=rss


Компанията "Ей И Ес 3С Марица изток 1" е готова да удължи срока за приключване на споразумението с държавната Национална електрическа компания, според което ще намали цената за разполагаемост, ако получи просрочените си вземания от НЕК.

На пресконференция представители на ръководството на дружеството, заявиха, че виждат шанс до края на годината да получат средствата, които НЕК им дължи, съобщи БТА.
 
В подписаното споразумение беше предвидено нЕК да изплати дължимото до 30...

Мъж скочи от Аспаруховия мост, почина

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5123606

Мъж скочи от Аспаруховия мост във Варна, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Варна, цитирани от "Фокус".
Сигнал за човек, който се намира на перилата на моста, е подаден в полицията в 14.55 часа. Незабавно сигналът е проверен, установено е, че има мъж, който е починал на сушата.
От полицията съобщиха,
Мъж скочи от Аспаруховия мост във Варна, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Варна, цитирани от "Фокус". Сигнал за човек, който се намира на перилата на моста, е подаден в полицията в 14.55 часа. Незабавно сигналът е проверен, установено е, че има мъж, който е починал на сушата. От полицията съобщиха,

Мъж скочи от Аспаруховия мост, загина

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5123599

Мъж скочи от Аспаруховия мост във Варна, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Варна, цитирани от
Мъж скочи от Аспаруховия мост във Варна, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Варна, цитирани от "Фокус". Сигнал за човек, който се намира на перилата на моста, е подаден в полицията в 14.55 часа. Незабавно сигналът е проверен, установено е, че има мъж, който е починал на сушата. От полицията съобщиха,

Вальо Топлото ще лежи 3 години зад решетките

http://frognews.bg/news_102220/Valjo-Toploto-shte-leji-3-godini-zad-reshetkite/

Върховният касационен съд (ВКС) потвърди присъдата от 3 години затвор на Апелативния съд на София по делото с подсъдим Валентин Димитров – Вальо Топлото, бивш изпълнителен директор на „Топлофикация София”, съобщи БГНЕС.

10 града в страната дишат много мръсен въздух

http://www.cross.bg/grada-norma-maritza-1488784.html

/КРОСС/В 10 града в страната вчера е измерено наднормено запрашаване на въздуха. В Благоевград, Бургас, Горна Оряховица, Видин, Перник, Плевен, Пловдив, Смолян, София, Кърджали са регистрирани фини прахови частици извън нормата, показват данните на сайта на Изпълнителната агенция по околна среда. Най-замърсен е бил въздухът на една от станциите за контрол в Пловдив - 2.47 пъти над нормата, като и в другата част на града е измерено превишение от 1.81. Стойностите в София стигат до 2.17 пъти над средноденонощната норма, като най-високи са на столичната измервателна станция "Хиподрума", а при останалите падат до 1.35, 1.72, .178 и под. Значително замърсен е бил въздухът във Враца и Благоевград. Причина за превишенията на средноденонощната норма на ФПЧ10 е масово използване на твърдо гориво в битовия, обществения сектор и емисии от автомобилния транспорт, съчетано с неблагоприятни метеорологични условия, заявяват от Изпълнителната агенция. Припомняме, миналата седмица отново беше измерен силно замърсен въздух и то в 18 града на страната. На 7 ноември, събота, в Гълъбово са измерени наднормени стойности на серен диоксид във въздуха. Регистрираните стойности са 2.12 пъти над средночасовата норма и 1.01 пъти над средноденонощната норма. Това се е получило в следствие от едновременната работа на мощностите в "Брикел", "ТЕЦ Марица изток 2", ТЕЦ "Ей и Ес - 3С Марица изток 1" и ТЕЦ "КонтурГлобъл Марица изток 3"

Венгер иска по-строг допинг контрол във футбола и въвеждане на кръвни тестове

http://www.dnevnik.bg/sport/2015/11/19/2652757_venger_iska_po-strog_doping_kontrol_vuv_futbola_i/?ref=rss


Мениджърът на "Арсенал" Арсен Венгер призова за много по-строг допинг контрол във футбола. Според него е време да бъдат въведени кръвни тестове, тъй като тестовете за урина отнемат повече време и са по-неефикасни.

"В днешно време, когато гостуваш в Шампионската лига, повечето пъти губиш по два часа в местата за допинг контрол, защото хората не могат да изпълнят тестовете за урина. Кръвните тестове отнемат минута и освен това с тях може да те проверят за много повече неща", каза...

ИЗВЪНРЕДНО в ПИК! Земеделци сезираха министър Танева за опасно източване на информация от бивш държавен служител! ДАНС захапва случая!

http://pik.bg/извънредно-в-пик-земеделци-сезираха-министър-танева-за-опасно-източване-на-информация-от-б-news438118.html

ИЗВЪНРЕДНО в ПИК! Земеделци сезираха министър Танева за опасно източване на информация от бивш държавен служител! ДАНС захапва случая!

Националната асоциация на зърнопроизводителите е сезирала министър Десислава Танева за опасно източване на регистър с лични данни. Според тях престъпното деяние е било извършено от лицето Александър Атанасов.

Същият е бил експерт в Дирекция Развитие на селските райони.

Според зърнопроизводителите, Атанасов се е добрал неправомерно до масива с данни, които касаят бенефициентите по направление Въвеждане на сеитбообращение за опазване на почвите и водите.

Членовете на НАЗ се оплакват, че са били подложени на системен тормоз от Атанасов, който неотдавна свика протести пред сградата на агроведомството. По време на същите тези шествия членовете на протеста не знаеха за какво всъщност са се събрали, което подхрани съмнението, че са били платени.

От НАЗ настояват Министерството на земеделието да зачити неприкостовеността на личните им данни.

Случаят вече е обект на проверка и от ДАНС. Служителите на родното ФБР със сигурност ще спомогнат да установяване на злоупотребите и наказване на виновниците.

 

 

 

 

 

 

 

 

Неков: С органична храна да се снабдяват учебните заведения

http://frognews.bg/news_102219/Nekov-S-organichna-hrana-da-se-snabdiavat-uchebnite-zavedeniia/

За първи път на високо научно ниво се проведе в Европейския парламент семинар посветен на връзката между човешкото здраве и органичната храна. Организатори на събитието бяха българският евродепутат Момчил Неков и Отдела за оценка на научно-технологичните възможности (STOA) към Европейския парламент. В него се включиха като лектори учени от Полша, България, Дания, Швеция, Италия, Холандия и Германия.

В регистъра на градския съд има СРС-та срещу посолства

http://www.mediapool.bg/v-registara-na-gradskiya-sad-ima-srs-ta-sreshtu-posolstva-news242019.html

Петият запис от "Яневагейт" даде неочакван обрат на аферата, тъй като от него стана ясно, че в регистъра за специалните разузнавателни средства (СРС) в Софийския градски съд (СГС) има такива и срещу посолства. Това става ясно от поредна порция изтекли разговори между бившата шефка на СГС Владимира Янева и търговския съдия от същото съдилище Румяна Ченалова, публикувани в четвъртък в "Биволъ". В тях Янева обяснява на Ченалова какво се е случило, след като научила за предстоящото й "опраскване" от страна на прокуратурата по заръка на премиера. Става дума за момента, в който тя явно вече е знаела, че прокуратурата я разследва за незаконно разрешаване на специални разузнавателни средства по разработката "Червей". Тогава Владимира Янева е отишла веднага при градския прокурор на София Христо Динев, за да го пита "какво е положението". Той не й казва нищо конкретно, но я моли да предоставя цялата искана информация от регистъра за СРС към градския съд. Янева му отговаря, че се притеснява да му го даде защото "там има (очевидно СРС- бел.ред.) за посолства, за това за онова и така нататъка информация…“ "Да, да, да", се чува да казва съдия Румяна Ченалова. Your browser does not support the audio element. Ето и стенограма на записа: Владимира Янева: Идва пресаташето и ми казва: От сигурен източник от "Правен свят" към мене изтече информацията, че ще те привличат като обвиняема, ще ти повдигат обвинение и ще ти искат отстраняването от прокуратурата. Аз фърча в петъка при Ицо Димов (става дума за Христо Динев – бел.ред.). И му казвам: Ицоо. Преписката е при вас. Кажи ми кво е положението? Ицо Динев (вторият път му казва името правилно-бел.ред.) казва: Влади, такива данни няма и в тази посока не работим. Само те моля информацията, която ви искаме да ни я давате, щот имаше един спор, че те искаха регистъра за 6 месеца, а аз им казах, вие си искайте регистъра само СРС-та, които ви интересуват, защо ми искате целия регистър? И казвам аз се притеснявам да ви го дам, щото там има за посолства, за това за онова и така нататъка информация… Ченалова: Да, да, да… Владимира Янева: Те обаче казаха, не, прати го за 6 месеца и той казва: Пращай ми информацията, която ти я искам. Владимира Янева беше три години председател на Софийския градски съд и за това време е разписала над 15000 искания от службите за СРС. Всяко поискано СРС се вписва в специален регистър в съда. Това е секретен документ, съхраняван и контролиран по реда на Закона за защита на класифицираната информация. До него имат достъп служителят по сигурността на информацията и определени със заповед на председателя на съда лица. Контролът на воденето и съхраняването на този регистър се изпълнява от Националното бюро за контрол на СРС. Всичко това, извън дипломатическите проблеми, води и до въпроса дали Янева не е издала на Ченалова класифицирана информация, споделяйки, че в регистъра има заведени и СРС срещу посолства. Аферата "Яневагейт" до тук В изтеклите на порции записи се говори за тежка търговия с влияние между изпълнителна и съдебната власт. "Биволъ" публикува записите на порции от три седмици. Те са направени през февруари т.г., когато тогавашната председателка на Софийския градски съд (СГС) Владимира Янева, обвинена за незаконни разрешения за подслушване по разработката "Червей", се опитва да си уреди по-щадяща санкция от Висшия съдебен съвет (ВСС). Тя разказва подробно на Румяна Ченалова (търговски съдия от СГС) как председателят на Върховния административен съд Георги Колев се е опитвал да звъни на Борисов по нейния случай, но той не му вдигнал. В следващия запис Янева разказва как премиерът наредил на главния прокурор да я "опраска". После се чува как Янева пускала есемеси на Борисов, докато той бил на посещение в Брюксел, за да му обяснява, че не била нарушила закона и няма нужда да бъде отстранявана от съдебната система. След есемеса на Янева се обадил "човекът на Борисов" във ВСС Димитър Узунов да й каже, че "човекът от Брюксел" й казвал да не се притеснява, че всичко било само за пред медиите. В крайна сметка в сагата се намесва шефът на Етичната комисия на ВСС Ясен Тодоров, който се видял лично с Янева. Съдийката разказва: "Виждаме се с Ясен. Ясен каза: "Бойко ми прати един от неговите най-близки хора да ми каже по никакъв начин тебе да не те закачаме!" Шефът на Върховния касационен съд Лозан Панов призова съдебната власт към проверка по същество на разговорите, но прокуратурата да търси кой ги е направил. Владимира Янева обясни пред ВСС, че не помни да е говорила такива нещата, докато Румяна Ченалова каза, че помни. Вероятно като резултат от своята памет Ченалова бе уволнена от съдебната система и се сдоби с второ обвинение. Коментарът на Бойко Борисов бе ироничен. Той обясни, че става дума за “две каки”, които си говорят и ги сравни с жени при фризьорка или при маникюристка. Премиерът пропусна да отбележи, че към момента на записа Владимира Янева беше шеф на може би най-важния съд в държавата – Софийския градски съд, а Румяна Ченалова бе много влиятелна съдийка пак там.      

В регистъра на градския съд има СРС-а срещу посолства

http://www.mediapool.bg/v-registara-na-gradskiya-sad-ima-srs-a-sreshtu-posolstva-news242019.html

Петият запис от "Яневагейт" даде неочакван обрат на аферата, тъй като от него стана ясно, че в регистъра за специалните разузнавателни средства (СРС) в Софийския градски съд (СГС) има такива и срещу посолства. Това става ясно от поредна порция изтекли разговори между бившата шефка на СГС Владимира Янева и търговския съдия от същото съдилище Румяна Ченалова, публикувани в четвъртък в "Биволъ". В тях Янева обяснява на Ченалова какво се е случило, след като научила за предстоящото й "опраскване" от страна на прокуратурата по заръка на премиера. Става дума за момента, в който тя явно вече е знаела, че прокуратурата я разследва за незаконно разрешаване на специални разузнавателни средства по разработката "Червей". Тогава Владимира Янева е отишла веднага при градския прокурор на София Христо Динев, за да го пита "какво е положението". Той не й казва нищо конкретно, но я моли да предоставя цялата искана информация от регистъра за СРС към градския съд. Янева му отговаря, че се притеснява да му го даде защото "там има (очевидно СРС- бел.ред.) за посолства, за това за онова и така нататъка информация…“ "Да, да, да", се чува да казва съдия Румяна Ченалова. Your browser does not support the audio element. Ето и стенограма на записа: Владимира Янева: Идва пресаташето и ми казва: От сигурен източник от "Правен свят" към мене изтече информацията, че ще те привличат като обвиняема, ще ти повдигат обвинение и ще ти искат отстраняването от прокуратурата. Аз фърча в петъка при Ицо Димов (става дума за Христо Динев – бел.ред.). И му казвам: Ицоо. Преписката е при вас. Кажи ми кво е положението? Ицо Динев (вторият път му казва името правилно-бел.ред.) казва: Влади, такива данни няма и в тази посока не работим. Само те моля информацията, която ви искаме да ни я давате, щот имаше един спор, че те искаха регистъра за 6 месеца, а аз им казах, вие си искайте регистъра само СРС-та, които ви интересуват, защото ми искате целия регистър? И казвам аз се притеснявам да ви го дам, щото там има за посолства, за това за онова и така нататъка информация… Ченалова: Да, да, да… Владимира Янева: Те обаче казаха, не, прати го за 6 месеца и той казва: Пращай ми информацията, която ти я искам. Владимира Янева беше три години председател на Софийския градски съд и за това време е разписала над 15000 искания от службите за СРС. Всяко поискано СРС се вписва в специален регистър в съда. Това е секретен документ, съхраняван и контролиран по реда на Закона за защита на класифицираната информация. До него имат достъп служителят по сигурността на информацията и определени със заповед на председателя на съда лица. Контролът на воденето и съхраняването на този регистър се изпълнява от Националното бюро за контрол на СРС. Всичко това, извън дипломатическите проблеми, води и до въпроса дали Янева не е издала на Ченалова класифицирана информация, споделяйки, че в регистъра има заведени и СРС срещу посолства.

Организаторът на атентатите в Париж е убит

http://www.moreto.net/novini.php?n=306941

Соченият за организатор на атентатите в петък в Париж Абделхамид Абаауд е сред загиналите при вчерашните полицейски акции в столицата, съобщиха от прокуратурата в страната. На 13 ноември група от терористи ислямисти извършиха серия от кървави атентати в Париж, при които загинаха 129 мирни граждани от различни националности, а стотици бяха ранени.

Христо Мутафчиев и Станимир Гъмов играят "За теб" в театър "Азарян"

http://www.cross.bg/hristo-stanimir-mytafchiev-1488781.html

/КРОСС/На 29 ноември от 19:30 часа в театър "Азарян" към НДК ще бъде представен спектакъла „За теб" на Яна Борисова, дело на Петър Кауков и с участието на Христо Мутафчиев и Станимир Гъмов. Представленията на Борисова показват, че да говориш за чувствата си не е срамно, дори напротив - споделянето е двигателят на всяко събитие, а понякога е по-важно и от самото него. „За теб" е пример за това, защото се случва между приятели - Яна пише ролите специално за Христо Мутафчиев и Станимир Гъмов, като неусетно събира парчета от живота им и ги подрежда в пъзел от реални преживявания, изказани думи и доверени тайни. Между тъмното и страшното посред нощ, двамата братя Емил и Виктор успяват да изрекат онези неща, които всички ние някога сме искали да кажем на близките си, но сме премълчавали от липса на смелост или на точните думи. Изплашени от едно нещастие, влюбени в едно и също момиче и изгубили смисъла на живеенето, братята се преоткриват един друг, преминавайки през емоционални тресавища и океани. Режисьор на постановката е Петър Кауков, който успява да преведе актьорите през нелекия текст и да ги мотивира да бъдат напълно откровени. Те, от своя страна, показват класа и смелост - смелостта да жонглираш с човешките страхове, слабости и болки и от тях да произведеш материя, която вълнува. Пиесата има номинация за Икар за драматургичен и номинация за Аскеер за съвременна българска драматургия

Енерго-Про Мрежи подменя електрически съоръжения в Русе, за да осигури по-надеждно електрозахранване

http://www.cross.bg/energo-pro-raiiona-mrezhi-1488782.html

/КРОСС/ Екипите на Енерго-Про Мрежи от Русе продължават да обновяват електрически съоръжения на територията града и областта. Подмяната има за цел да бъде поето нарастващото потребление като се монтират съоръжения, които са по-устойчиви на механични и атмосферни влияния. Електромонтьори на дружеството подмениха 10-киловолтов кабел между два трафопоста в кварталите „Здравец - Север 1" и „Цветница". Старият маслен кабел беше подменен с нов от съвременен тип. По този начин се осигури надеждно захранване на още 10 трафопоста в района с голям брой стопански и битови клиенти. На площад „Свобода", в близост до сградата на Театъра, служители на Енерго-Про Мрежи монтираха нова разпределителна касета и подмениха кабелни линии ниско напрежение. Новата касета е пластмасова, с възможност за селективно изключване на обекти. Това позволява непредвидени аварии в района да се локализират по-бързо и при отстраняването им да се спира електричеството на по-малък брой потребители. С направените реконструкции и ремонти се повишава надеждността и качеството на доставяната електроенергия. Дружеството продължава да инвестира в развитие и обновяване на електрическата мрежа, за да гарантира стабилност на електрозахранването в района.

Първо във Фрог: Джон Джихадиста е жив, твърдят арабски медии

http://frognews.bg/news_102218/Parvo-vav-Frog-Djon-Djihadista-e-jiv-tvardiat-arabski-medii/

Терористът Мохамед Емуази, известен с прозвището Джон Джихадиста, е жив и здрав. Това предадоха арабските медии, опровергавайки информацията от преди седмица, че той е бил ликвидиран по време на военна атака на американските сили.

Испански тв канал обвини принцеса Лея в тероризъм

http://offnews.bg/news/n_1/n_594351.html

Испански тв канал представи логото на бунтовниците от сагата Star Wars като символ на терористите от Ал-Каида. Объркването е станало по време на журналистически коментар относно френските бомбардировки над град Рака - бастионът на "Ислямска държава". Комичната грешка вероятно е допусната от някой стажант, на когото са казали да намери лого на Ал-Каида в интернет и не е могъл да се орентира, пише британският "Телеграф". Журналистът, станал жертва на телевизионния гаф, се извини с изявление в Twitter.

Мъж с нож уби двама и рани трима в офиса на руската телевизия RT в Тел Авив

http://www.cross.bg/aviv-sgradata-dvama-1488780.html

/КРОСС/Мъж, въоръжен с нож, е нападнал офиса на руската англоезична телевизия RT в израелската столица Тел Авив. Персоналът на канала се намира в безопасност, но поне двама души са били убити, а други трима са ранени. Полицейски екипи в момента са на мястото, както и медицински, които оказват помощ на ранените. Според някои съобщения нападателят все още е на свобода в офис сградата. Екипът на телевизията се е барикадирал в сградата.  

Mazda разкри новия CX-9

http://www.investor.bg/novini/444/a/mazda-razkri-noviia-cx-9--206332/

Японците се надяват да продават по 50 хил. бройки от кросовъра на година

Кипърката Християна Лоизу показа първа страница на “24 часа” в “Х Фактор”

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5121757

Християна Лоизу - момичето от Кипър в “Х Фактор”, показа съботния брой на в. “24 часа” във визитката си по време на музикалното шоу във вторник вечерта. Тя посочи пред камерата първата страница, както и материала за нея, който вестникът публикува в събота със заглавието: “Християна Лоизу от Кипър пее в “Х Фактор”,
Християна Лоизу - момичето от Кипър в “Х Фактор”, показа съботния брой на в. “24 часа” във визитката си по време на музикалното шоу във вторник вечерта. Тя посочи пред камерата първата страница, както и материала за нея, който вестникът публикува в събота със заглавието: “Християна Лоизу от Кипър пее в “Х Фактор”,

Нов сценарий: Телефонни измамници се представят за полицаи

http://www.cross.bg/politziyata-izmamnitzi-horata-1488778.html

/КРОСС/В обръщение е вкаран още един сценарий за измама. Измамниците се представят за полицейски служители, най-вече за криминалисти, съобщиха от пресцентъра на полицията в Шумен. По телефона обясняват, че са засекли телефонни измамници и настояват за съдействие. Призовават хората да съдействат на полицията и да предадат на ало измамниците исканата сума, като обещават, че те ще бъдат наблизо и ще ги задържат. Необходимо е да се знае, че убеждават хората да се обадят на несъществуващ телефон с номер 054 166, за да са сигурни, че говорят с полицай. Не прекъсват разговора и когато хората избират този номер отново говорят с измамници. Уточняваме, че телефонът чрез които се осъществява връзка с полицията е 112. Ако имате съмнения, че се опитват да ви измамят се обадете за съвет на дежурните в полицията. Телефоните са 054 877-221 и 054 854-510. До момента измами от този вид не са регистрирани.

ВКС окончателно: Вальо Топлото за 3 г. в затвора

http://offnews.bg/news/n_1/n_594399.html

Бившият изпълнителен директор на "Топлофикация София" Валентин Димитров е осъден окончателно на 3 г. затвор. ВКС потвърди решението на САС по делото срещу Вальо Топлото.  Решението е окончателно и не подлежи на обжалване, съобщиха от ВКС. С потвърдения акт на САС е изменена присъдата на Софийския градски съд от 14 декември 2010 г., с която Валентин Димитров е осъден по две от повдигнатите му обвинения за безстопанственост в особено големи размери, представляваща особено тежък случай, за които му е наложено общо наказание „лишаване от свобода” за срок от 3 години, лишен е от право да заема ръководна длъжност в държавно предприятие за срок от 3 години и е осъден да заплати в полза на гражданския ищец обезщетение за причинени имуществени вреди, се казва още в съобщението на ВКС.  В решението на САС се казваше, че Димитров заслужава по-тежка присъда за извършеното престъпление, но с по-малкото наказание той е компенсиран за проточилото се дело срещу него, тъй като през последните 9 години е бил с ограничени граждански права. Така приключва първото от серията дела срещу Димитров, които започнаха с ареста му през 2006 г. Сред разходите са покупки на джет, джакузи, захарни изделия, скъпи сирена, алкохол, различни аксесоари, лекарства, хранителни добавки и др.  Срещу Димитров има още 3 висящи дела за присвояване на 6 млн. лева, за пране на пари и за валутно престъпление.

"Ислямска държава" успя отново да отвори свои канали в Telegram

http://www.investor.bg/web/456/a/isliamska-dyrjava-uspia-otnovo-da-otvori-svoi-kanali-v-telegram-206349/

Мобилната услуга изтри каналите на организацията, но тя откри начини да продължи да ползва платформата

АПРП БГ ФИШ благодари за министър Танева за постигнатия резултат с Програмата за морско дело и рибарство

http://pik.bg/апрп-бг-фиш-благодари-за-министър-танева-за-постигнатия-резултат-с-програмата-за-морско-де-news438116.html

АПРП БГ ФИШ благодари за министър Танева за постигнатия резултат с Програмата за морско дело и рибарство

Асоциация на производителите на рибни продукти БГ ФИШ /АПРП БГ ФИШ/ изразява своята голяма удовлетвореност от одобрението на „Програма за морско дело и рибарство 2014-2020” /ПМДР”, съобщават от асоциацията.

„Ние благодарим за постигнатият резултат на Вас и на екипът Ви успял в много кратки срокове да свърши толкова голям обем работа. Приемете нашити поздрави. С помоща на средствата по програмата ние ще можем да повишим още повече нивото на сектора и ще доразвием един печеливш, екологочно съобразен и устойчив отрасъл на българската икономика”, посочват от АПРП БГ ФИШ.

„Очакваме в кратки срокове да издадете заповед за отваряне на приема па проекти най-вече в насоките, които касаят производството, преработката, риболовът и търговията с риба и други водни животни”, съобщават още от АПРП БГ ФИШ.

Център за борба с нефтените разливи ще работи във Варна от април 2016 година

http://www.moreto.net/novini.php?n=306936

Център за борба с нефтени разливи, чрез прогнозиране на движението им ще бъде създаден до април следващата година във Висшето военноморско училище във Варна. Това съобщи капитан първи ранг Калин Калинов - заместник-ректор на училището по учебната част.

Асоциацията на производителите на рибни продукти БГ ФИШ благодари на МЗХ

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5123564

Асоциацията на производителите на рибни продукти БГ ФИШ/ АПРП БГ ФИШ/ благоадри на Министерството на земеделието и храните за одобряването на "Програма за морско дело и рибарство 2014-2020 г." 
"Ние благодарим за постигнатия резултат на Вас и на екипа Ви, успял в много кратки срокове да свърши толкова голям обем работа",
Асоциацията на производителите на рибни продукти БГ ФИШ/ АПРП БГ ФИШ/ благоадри на Министерството на земеделието и храните за одобряването на "Програма за морско дело и рибарство 2014-2020 г."  "Ние благодарим за постигнатия резултат на Вас и на екипа Ви, успял в много кратки срокове да свърши толкова голям обем работа",

Асоциацията на производителите на рибни продукти БГ ФИШ благодари на МЗХ

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5123541

Асоциацията на производителите на рибни продукти БГ ФИШ/ АПРП БГ ФИШ/ благоадри на Министерството на земеделието и храните за одобряването на
Асоциацията на производителите на рибни продукти БГ ФИШ/ АПРП БГ ФИШ/ благоадри на Министерството на земеделието и храните за одобряването на "Програма за морско дело и рибарство 2014-2020 г."  "Ние благодарим за постигнатия резултат на Вас и на екипа Ви, успял в много кратки срокове да свърши толкова голям обем работа",

Въпреки хубавото време община Варна е готова за зимните условия

http://petel.bg/Vapreki-hubavoto-vreme-obshhina-Varna-e-gotova-za-zimnite-usloviya__134591

Община Варна е в готовност да посрещне зимните условия за периода 2015- 2016 г. Фирмите по поддръжка на улиците и пътищата на територията на...

Утре ще е предимно слънчево, но ни чакат облаци, вятър, студ и дъжд до понеделник

http://petel.bg/Utre-shhe-e-predimno-slanchevo--no-ni-chakat-oblatsi--vyatar--stud-i-dazhd-do-ponedelnik__134592

Илюстрация Булфото Утре ще е предимно слънчево, но привечер от северозапад облачността ще започне да се увеличава. Вятърът ще е до...

Разкриха истината за клипа с бягащите хора на летище "Пловдив"

http://petel.bg/Razkriha-istinata-za-klipa-s-byagashhite-hora-na-letishhe-Plovdiv__134593

Видео, разпространило се скоростно във Фейсбук, допълнително засили страха от евентуални терористични нападения. На кадрите от...

В Париж стана евтино за празниците, но никой вече не иска да ходи там

http://petel.bg/V-Parizh-stana-evtino-za-praznitsite--no-nikoy-veche-ne-iska-da-hodi-tam-__134594

Илюстрация Уикипедия В повечето европейски страни е регистрирано намаление на интереса към пътувания за предстоящите празници между 20...

Столичен седмичник: Президентът стяга бягство в чужбина!

http://petel.bg/Stolichen-sedmichnik--Prezidentat-styaga-byagstvo-v-chuzhbina-__134595

Снимка Булфото Президентът получил обещанията на Борисов, че ще подпише назначението му за посланик в Германия Росен Плевнелиев няма...

20 евро "такса спокойствие" за чужд тираджия

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5123297

ДА СЕ ПУСНЕ ВЕДНАГА
Чужди тираджии се откупват с по 20 евро, за да избегнат проверките на Държавната автомобилна инспекция. Толкова е била тарифата на позициониран на аутобана Марица патрул на проверяващия орган, съобщи официално Хасковската окръжна прокуратура след задържането на четирима инспектори по обвинение в системно взимане на рушвети от
ДА СЕ ПУСНЕ ВЕДНАГА Чужди тираджии се откупват с по 20 евро, за да избегнат проверките на Държавната автомобилна инспекция. Толкова е била тарифата на позициониран на аутобана Марица патрул на проверяващия орган, съобщи официално Хасковската окръжна прокуратура след задържането на четирима инспектори по обвинение в системно взимане на рушвети от

REFAN отново завладя с уханията си BIG BROTHER ALL STARS

http://frognews.bg/news_102217/REFAN-otnovo-zavladia-s-uhaniiata-si-BIG-BROTHER-ALL-STARS/

Участниците отново ще се радват на арт свещите на REFAN, които се отличават с изискан стил, неподправен аристократизъм и ухания, спиращи дъха. Отново присъстват известните аксесоари на козметичната компания, пленили българските звезди от VIP BROTHER 2015.Поразяващ е аромата на парфюмите за дома с ратанови пръчици. Впечатляващи бутикови свещи ще създадат атмосферата на загадъчна романтика, а участниците ще бъдат очаровани от новите и екзотични аромати.

63-годишен в неизвестност от 4 дни

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5123539

63-годишен жител на Любимец е в неизвестност от 4 дни, алармираха близките му. Миналата неделя по обяд Атанас Димитров Славов поел с велосипеда си в посока селата Йерусалимово и Георги Добрево. Вместо по тази дестинация обаче бил забелязан за последно до димитровградското село Крепост.
Мъжът страдал от временни деменции, но досега не се бил губел.
63-годишен жител на Любимец е в неизвестност от 4 дни, алармираха близките му. Миналата неделя по обяд Атанас Димитров Славов поел с велосипеда си в посока селата Йерусалимово и Георги Добрево. Вместо по тази дестинация обаче бил забелязан за последно до димитровградското село Крепост. Мъжът страдал от временни деменции, но досега не се бил губел.

Окончателно: Вальо Топлото ще лежи 3 години в затвора

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5123558

Върховният касационен съд (ВКС) потвърди присъдата от 3 години затвор на Апелативния съд на София по делото с подсъдим Валентин Димитров – Вальо Топлото, бивш изпълнителен директор на „Топлофикация София”, съобщи БГНЕС.
Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.
Това дело срещу Вальо Топлото стана известно с разкритите екзотични
Върховният касационен съд (ВКС) потвърди присъдата от 3 години затвор на Апелативния съд на София по делото с подсъдим Валентин Димитров – Вальо Топлото, бивш изпълнителен директор на „Топлофикация София”, съобщи БГНЕС. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване. Това дело срещу Вальо Топлото стана известно с разкритите екзотични

Мюсюлманин в Париж: Вярвате ли ми? Прегърнете ме!

http://www.cross.bg/terorist-myusyulmanin-ybival-1488779.html

/КРОСС/Да поискаш да бъдеш прегърнат в знак на доверие, че не си терорист, макар да си мюсюлманин - това направи парижанин, докато стотици негови съграждани се бяха събрали да почетат паметта на загиналите в терористичните атаки, при които загинаха 129 души. С превръзка на очите и отворени ръце младият мъж стоеше до два изписани на ръка картона. На единия пишеше: "Аз съм мюсюлманин, а ми казват, че съм терорист", а на другия: "Аз ви вярвам, а вие? Ако да, прегърнете ме". Десетки го направиха, а стотици други стояха отстрани, някои от тях дори просълзени, съобщи бТВ.  След като свали превръзката от очите си младият мъж се обърна към събралите се хора с кратко, но силно послание. "Аз съм мюсюлманин, но това не ме прави терорист. Никога не съм убивал. Дори същия петък имах рожден ден, бях си вкъщи... Боли ме за хората, които станаха жертви на този атентат. Но мюсюлманин не означава терорист. Терористът е само терорист - някой, който убива другиго без причина. Един мюсюлмани не би убивал така, това религията ни го забранява." video:https://www.youtube.com/watch?v=xkM-SDNoI_8   Видеоклипът от акцията на младежа, чието име не се разкрива, е гледан над половин милион пъти в "Ютюб" и над 10 млн. пъти във "Фейсбук".  

Откриха скелет на "момиче вещица"

http://interest.actualno.com/otkriha-skelet-na-momiche-veshtica-news_508450.html

Италиански археолози откриха скелет на младо момиче, което е било изгорено и погребано в Средновековието като вещица. Находката е направена в община Сан Калоджеро в Южна Италия от екип учени под ръководството на Филип Пергола, професор по топография от Папската римска археологическа академия. Според учените характерът на находката говори, че погребалите я хора са направили всичко възможно, за "да не стане момичето от гроба". "Очакваме резултатите от радиовъглеродния анализ. В момента можем да

Обама и Оланд обсъдиха сирийската криза

http://europe.actualno.com/obama-i-oland-obsydiha-sirijskata-kriza-news_508618.html

Френският президент Франсоа Оланд е разговарял по телефона с американския си колега Барак Обама, съобщава AFP. Двамата са дискутирали напредъка в разследването на парижките атентати, както и сирийската криза. Лидерите са затвърдили военното сътрудничество между двете страни при операциите срещу „Ислямска държава” в Сирия и са обсъдили условията за „бързо разрешаване на въпроса” в близкоизточната страна. Следващия вторник Оланд ще посети Вашингтон, съобщават от Елисейски

Шутове и шамари кой където свари във Върховната рада (Видео)

http://europe.actualno.com/shutove-i-shamari-koj-kydeto-svari-vyv-vyrhovnata-rada-video-news_508619.html

Кой е направил повече, за да се стигне до Майдана? Заради този въпрос в украинската Върховна рада се стигна до бой, предаде телевизия 112 Украйна. Кавгата избухнала по време на заседание на Комисията за борба с корупцията на Радата. На него нервите на депутата Владимир Парасюк не издържали, след като заместник-председателят на Украинското главно управление за борба с коруцпията Василий Писной казал, че е направил повече, за да се случи и завърши успешно Майдана в Украйна от Парасюк. Парасюк оба

Камери заснели какво е станало на летището в Шарм ел-Шейх преди да взривят А321 (видео)

http://www.cross.bg/sharm-el-sheiih-letishteto-1488777.html

/КРОСС/Камерите за видеонаблюдение на летището в Шарм ел-Шейх не са заснели нищо подозрително в минутите преди излитането на катастрофиралия над Синай руски пътнически А 321, съобщава tvzvezda.ru, позовавайки се на египетския вестник „Ал Гумхурия". Това опровергава информацията, лансирана по-рано за забелязан подозрителен човек, който е предал на един от товарачите на багаж съмнителна чантичка. video:https://www.youtube.com/watch?v=FcDYiNlyoO

Кралев откри младежки център за 3 млн. лева в Пловдив

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5123553

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри в Пловдив чисто нов младежки център. На церемонията присъстваха областният управител на града под тепетата Здравко Димитров, кметът Иван Тотев и заместник-кметът по спорт и социални дейности Георги Титюков.
„Извинете ме за закъснението, но така е - когато кметовете на ГЕРБ работят,
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри в Пловдив чисто нов младежки център. На церемонията присъстваха областният управител на града под тепетата Здравко Димитров, кметът Иван Тотев и заместник-кметът по спорт и социални дейности Георги Титюков. „Извинете ме за закъснението, но така е - когато кметовете на ГЕРБ работят,

Четири часа вече в Лондон двама наддават за Виваком

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5123536

След час най-късно ще е ясно кой е новият собственик на най-големия ни телеком Виваком.

В момента двама кандидати наддават в Лондон за най-бързо развиващия се джиесем оператор. Търгът е започнал в 11 ч българско верме и от английската столица потвърдиха само, че 20-те милиона евро депозит до тази сутрин са платили само двама от кандидатите,
След час най-късно ще е ясно кой е новият собственик на най-големия ни телеком Виваком. В момента двама кандидати наддават в Лондон за най-бързо развиващия се джиесем оператор. Търгът е започнал в 11 ч българско верме и от английската столица потвърдиха само, че 20-те милиона евро депозит до тази сутрин са платили само двама от кандидатите,

Кога трябва да си направим колоноскопия

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5121914

Д-р Костадин Зарков: При неудовлетвореност от изхождането, при подуване на корема или често газообразуване, трябва да се изследвате
Застига ви необясним дискомфорт и отпадналост, усещате неудовлетвореност от изхождането, а в него откривате кръв и слуз. Установявате редуване на диарични състояния със запек,
Д-р Костадин Зарков: При неудовлетвореност от изхождането, при подуване на корема или често газообразуване, трябва да се изследвате Застига ви необясним дискомфорт и отпадналост, усещате неудовлетвореност от изхождането, а в него откривате кръв и слуз. Установявате редуване на диарични състояния със запек,

Димитър Николов: В Бургас стартира и пилотен проект за здравословно хранене в училищата

http://pik.bg/димитър-николов-в-бургас-стартира-и-пилотен-проект-за-здравословно-хранене-в-училищата-news438111.html

Димитър Николов: В Бургас стартира и пилотен проект за здравословно хранене в училищата

Балансирано меню от полезни храни, с гарантиран произход и приготвени по здравословен начин, ще се предлага на децата в бургаските ясли и градини. Това съобщиха от пресцентъра на Община Бургас.За да се гарантира максимално качеството на ястията, се разработва специална програма с изисквания, които трябва да се спазват както от доставчиците на продукти, така и от готвачите и служителите в детските заведения. Детайлите по прилагането на програмата обсъдиха на работна среща днес кметът Димитър Николов и водещият специалист по хранене, диетика и токсикология проф. Стефка Петрова.
„Там, където е необходимо, ще дооборудваме детските кухни. Към доставчиците ще бъдем много взискателни. Освен, че ще се следи за качеството на продуктите, ще проверяваме и как се опаковат доставките”, каза по време на срещата кметът Николов.
В Бургас стартира и пилотен проект за здравословно хранене в училищата. „Става въпрос за кардинална промяна - от ремонт на помещенията за хранене и готвене до здравословно меню, съобразено с вкусовете на подрастващите”, обясни кметът Николов.
От следващата година ще бъде въведен и мониторинг на теглото и ръста на децата и учениците според Индекс на телесната маса /ИТМ/, одобрен от Световната здравна организация.
Утре от 09:00 часа в експоцентър „Флора” водещият специалист по хранене, диетика и токсикология проф. д-р Стефка Петрова ще проведе в Бургас поредното обучение, посветено на здравословното хранене. Може да присъства всеки, който желае.

Москва отрича руски самолети да са нарушавали въздушното пространство на България

http://pik.bg/москва-отрича-руски-самолети-да-са-нарушавали-въздушното-пространство-на-българия-news438106.html

Москва отрича руски самолети да са нарушавали въздушното пространство на България

Руското външно министерство опроверга твърденията на България, че руски самолети са нарушавали българското въздушно пространство, предаде РИА Новости, цитирана от "Фокус".
„Средствата за обективен контрол не са регистрирали случаи на нарушаване на българските въздушни граници“, заявил е днес говорителят на руското външно министерство Мария Захарова.

Discovery Channel обяви излъчването на документалния филм „Докато не са изчезнали“

http://www.cross.bg/dokato-sveta-izcheznali-1488776.html

/КРОСС/Discovery Channel обяви излъчването на документалния филм „Докато не са изчезнали" на режисьора, носител на „Оскар", Луи Сайхойос, който ще бъде представен на зрители от цял свят, след премиерата му на филмовия фестивал Sundance. Discovery, световният лидер на пазара на платените телевизионни програми, ще излъчи документалната лента във всички 220 международни пазара, на които оперира, включително в България на 2-ри декември, след като по-рано тази година бе обявено придобиването на правата по излъчване на филма. Официалният трейлър на „Докато не са изчезнали" може да бъде гледан тук: https://www.youtube.com/watch?v=MwxyrLUdcss. „Докато не са изчезнали" е увлекателен филм с изключително значение, създаден от най-добрите разказвачи на истории.", коментира Рич Рос, президент на DiscoveryChannel U.S. „Надяваме се, че с премиерата му имаме възможността да увеличим световната осведоменост и да провокираме движение в защита на толкова много застрашени от изчезване видове.", допълни той. В разтърсващия документален филм „Докато не са изчезнали", режисьорът Луи Сайхойос и екипът зад филма „Заливът", отличен с „Оскар", събират екип от творци и активисти за нова операция под прикритие. Целта им е да разкрият тайния свят на застрашените видове и да победят в надпреварата за тяхното опазване от масово унищожение

Кралев откри младежки център за 3 млн. лева в Пловдив

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5123540

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри в Пловдив чисто нов младежки център. На церемонията присъстваха областният управител на града под тепетата Здравко Димитров, кметът Иван Тотев и заместник-кметът по спорт и социални дейности Георги Титюков.
„Извинете ме за закъснението, но така е - когато кметовете на ГЕРБ работят,
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри в Пловдив чисто нов младежки център. На церемонията присъстваха областният управител на града под тепетата Здравко Димитров, кметът Иван Тотев и заместник-кметът по спорт и социални дейности Георги Титюков. „Извинете ме за закъснението, но така е - когато кметовете на ГЕРБ работят,

Собствениците на AES Гълъбово са съгласни да бъде удължен срокът, в който НЕК трябва да им изплати дълга

http://www.cross.bg/minite-tzentralata-izklyuchitelno-1488775.html

/КРОСС/ Собствениците на ТЕЦ „AES Гълъбово Марица Изток 1" са съгласни срокът, в който НЕК трябва да им изплати дълга от около 600 млн. лв., да бъде удължен с още месец. Американската компания очаква това да стане до края на годината, за да може да влезе в сила споразумението с НЕК, което ще намали цените на тока от централата, съобщи изпълнителният директор на централата Оливие Маркет: „От началото на годината работим по това споразумение. Август беше изпълнено. И очевидно, и двете страни - и НЕК, и ние, искаме то да се изпълни, защото води до сериозни печалби и за двете страни. От наша страна бихме искали да нагодим нашата времева рамка към схемата за изплащане, и сме уверени, че ще успеем през следващите месец-два да изпълним тази транзакция". Централата дължи на Мини „Марица-Изток" 120 млн. лева. По повод притесненията, че мините ще спрат работа заради липсата на средства, търговският директор на централата Иван Цанков коментира, че зимният период е осигурен: „Наистина трябва да се обърне внимание, че мините имат нужда от паричен ресурс, за да могат да си осигурят инвестиционната програма, а за следващата година - тя се очаква да стартира март-април. Затова именно е също изключително важно тази сделка да се финализира максимално бързо, защото една доста съществена част от тези суми ще отидат именно към мините, което е изключително важно, за да може да се подсигури занапред нормалната експлоатация".

Апелативният съд потвърди 4-годишната присъда за мъжа, прегазил дете в Панагюрище

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/11/19/2652711_apelativniiat_sud_potvurdi_4-godishnata_prisuda_za/?ref=rss


Пловдивският апелативен съд потвърди 4-годишната ефективна присъда на Цветан Пъков, подсъдим за смъртта на 6-годишно момче в катастрофа в Панагюрище, съобщи БТА. Пъков е лишен и от правото да управлява моторно превозно средство за срок от 8 години.

Присъдата не е окончателна и подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Върховния касационен съд.

Пъков бе признат за виновен, че на 14 април 2015 г. в Панагюрище, шофирайки, е нарушил правилата за движение и по...

Доживотен затвор за стрелеца от Лясковец

http://www.moreto.net/novini.php?n=306925

Окръжният съд във Велико Търново даде доживотна присъда на стрелеца от Лясковец Петко Петков. Присъдата е за убийството на спецполицая Емил Шарков и опита за убийство на петима други негови колеги миналата година. Присъдата, както заседанията по делото, остана скрита от камерите.

Видео: "Гордостта и честта са в джихада", агитира убитият лидер на атентаторите

http://www.dnevnik.bg/video/2015/11/19/2652710_video_gordostta_i_chestta_sa_v_djihada_agitira/?ref=rss



Абделхамид Абаауд, човекът, когото медиите във Франция усилено представят като предполагаемия организатор и ръководител на атентатите в Париж, агитира във видеозапис мюсюлманите да се включат в свещена битка, защото само там има "гордост и чест".

Записът, разпространен в социалните мрежи, е направен преди нападенията във френската столица.

В четвъртък прокуратурата на Париж потвърди, че той е един от ликвидираните при сражението в квартала Сен Дени. В сградата се...

Камери са заснели какво е станало на летището в Шарм ел-Шейх преди да взривят руския еърбъс (видео)

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5123533

Камерите за видеонаблюдение на летището в Шарм ел-Шейх не са заснели нищо подозрително в минутите преди излитането на катастрофиралия над Синай руски пътнически А 321, съобщава tvzvezda.ru, позовавайки се на египетския вестник „Ал Гумхурия”. Това опровергава информацията, лансирана по-рано за забелязан подозрителен човек,

Камери са заснели какво е станало на летището в Шарм ел-Шейх преди да взривят А321 (видео)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5123518

Камерите за видеонаблюдение на летището в Шарм ел-Шейх не са заснели нищо подозрително в минутите преди излитането на катастрофиралия над Синай руски пътнически А 321, съобщава tvzvezda.ru, позовавайки се на египетския вестник „Ал Гумхурия”. Това опровергава информацията, лансирана по-рано за забелязан подозрителен човек,

Димитров: Операцията срещу ИД да е с кодово име "Свети цар Тервел Български"

http://www.cross.bg/bulgarski-tervel-sveti-1488774.html

/КРОСС/Вече е ясно - съюзна операция срещу „Ислямска държава" ще има. Всъщност основите на съюза вече са положени - Франция и Русия вече заедно бомбят джихадистите. Скоро към тях ще се присъединят и САЩ и Великобритания. А може би и ние. С какви сили не е ясно. Май все още летят няколко СУ-25 и МИГ-21. А и една 69 стрелкова бригада, май имаме и 30-40 танка Т-72. Това пише историкът Божидар Димитров в писмо до медиите. „Всяка операция от този род си има кодово име - „Пустинна буря" например. Тъй като тази операция е срещу „Халифат" - т.е. всесветска ислямска държава, време е чрез кодовото име на бъдещата операция да бъде „Свети цар Тервел Български" - победителят на първия Халифат" аргументира се историкът. Той припомня, че в 716 г., изпълнявайки волята на пророка Мохамед войските на Халифата нахлуват в Европа през двете и врати - Гибралския проток и Босфора. На запад, макар и с по-слаби сили, превземат цяла Испания и ще бъдат спрени едва в 734 г., във Франция при Поатие, 6000 французи ще разгромят 6000 арабски бойци. На изток нещата са далеч по страшни. Тук е главният удар. Двеста хиляди араби - джихадисти с 5000 кораби десантират пред Константинопол и атакуват града - столица в тази епоха на християнска Европа. Изнурените му защитници отбиват поредната атака, знаейки, че за следващата вече нямат хора и сили

В 10 града у нас дишат мръсен въздух

http://pik.bg/в-10-града-у-нас-дишат-мръсен-въздух-news438107.html

В 10 града у нас дишат мръсен въздух

Наднормено запрашаване на въздуха е измерено вчера в 10 града в страната, съобщи на сайта си Изпълнителната агенция по околната среда.

Фини прахови частици в повече са регистрирани в Благоевград, Бургас, Горна Оряховица, Видин, Перник, Плевен, Пловдив, Смолян, София и Кърджали. Стойностите са между 1,01 и 2,47 пъти над средноденонощната норма, като най-високи са в пловдивския квартал "Тракия".

Потвърдено: Мозъкът на парижките атентати е убит

http://www.bnews.bg/article-143965

Повече от 100 полицаи и войници щурмуваха сградата, в която се подвизаваха предполагаемите терористи.

Държавният департамент на САЩ поправи с червен химикал грешките в руски фалшификат

http://www.dnevnik.bg/sviat/2015/11/19/2652700_durjavniiat_departament_na_sasht_popravi_s_cherven/?ref=rss


Държавният департамент на САЩ показа, че руски вестник е фалшифицирал негово писмо като поправи правописните грешки с червен химикал.

Факсимиле от коригираното писмо беше публикувано във фейсбук страницата на американското посолство в Москва. 

В него администрацията на Обама кани журналистите от вестник "Известия" преди да използват фалшиви писма, да им ги изпращат за съгласуване. "Ще се радваме да помогнем да оправите грешките", се казва в обръщението, подписано по...

Работи, за да обедняваш

http://www.cross.bg/rabota-hora-danuk-1488773.html

/КРОСС/Наскоро дописник на агенция Франс прес посети страната ни, за да направи репортаж на тема какво значи да си работещ беден. На правилното място беше дошъл. Във Франция работещите бедни са 7%. У нас - около 18% (или 9% от населението в трудова възраст).Франция е изправена пред настойчиви призиви за „структурни реформи" и затова е наистина добре да види „човешкия лик" на числата. С тази цел журналистът е посетил семейство в Бухово. Тя - съкратен инженер-химик в Кремиковци, той - художник, работещ като охранител в читалище. За да вържат месечен доход от 950 лв.А с какви още хора би могъл да поговори! Отскоро всяка вечер минаваме покрай жена от квартала, която вечеря със сина си на една пейка. Познаваме я отпреди 30 години, когато се засичахме пред детската кухня. Нейното мъниче беше красиво, лъчезарно и майка му много се гордееше с него. А днес... Случайно забелязах през деня как двамата се отправят към близкия пункт за вторични суровини с кашони и хартиени отпадъци. Предполагам, че събират безплатно храна от кулинарните магазини. И очевидно нямат нормален подслон. Веднъж дочух отрасналият вече син да възкликва - "Какъв е смисълът на такъв живот!" А тя му подава храна: "Яж, яж... "Но да се върнем на числата. Оказва се, че бедността при работещите расте. Сега е 8%, през 2005 е била 4,6%. А при тези на непостоянна работа е над три пъти по-голяма - 28%, докато през 2005 г. е била само 15%

Разпространяването на страх се оказва ужасяващо изгодно

http://www.investor.bg/analizi/91/a/razprostraniavaneto-na-strah-se-okazva-ujasiavashto-izgodno-206340/

Едва 10 хил. долара е средната цена на атентат, а засега Западът не успява да спре финансирането на терористите

Разпространява- нето на страх се оказва ужасяващо изгодно

http://www.investor.bg/analizi/91/a/razprostraniava-neto-na-strah-se-okazva-ujasiavashto-izgodno-206340/

Едва 10 хил. долара е средната цена на атентат, а засега Западът не успява да спре финансирането на терористите

16-годишен щангист от Русе е сред мъжете на Световното в Хюстън

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5123525

16-годишен щангист от Русе ще защитава честта на България на стартиращото в петък Световно първенство по вдигане на тежести за мъже в Хюстън, САЩ, съобщиха от ТСК-Русе. Стилиян Гроздев е сред петимата наши тежкоатлети, които ще се борят за квоти за Олимпиадата в Рио догодина.
Многообещаващият спортист спечели сребърен медал в кат.
16-годишен щангист от Русе ще защитава честта на България на стартиращото в петък Световно първенство по вдигане на тежести за мъже в Хюстън, САЩ, съобщиха от ТСК-Русе. Стилиян Гроздев е сред петимата наши тежкоатлети, които ще се борят за квоти за Олимпиадата в Рио догодина. Многообещаващият спортист спечели сребърен медал в кат.

Нов сценарий: Телефонни измамници се представят за полицаи

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5123523

В обръщение е вкаран още един сценарий за измама. Измамниците се представят за полицейски служители, най-вече за криминалисти, съобщиха от пресцентъра на полицията в Шумен.
По телефона обясняват, че са засекли телефонни измамници и настояват за съдействие. Призовават хората да съдействат на полицията и да предадат на ало измамниците исканата сума,
В обръщение е вкаран още един сценарий за измама. Измамниците се представят за полицейски служители, най-вече за криминалисти, съобщиха от пресцентъра на полицията в Шумен. По телефона обясняват, че са засекли телефонни измамници и настояват за съдействие. Призовават хората да съдействат на полицията и да предадат на ало измамниците исканата сума,

Шофьор помете пешеходка в Благоевград, жената е в безсъзнание

http://pik.bg/шофьор-помете-пешеходка-в-благоевград-жената-е-в-безсъзнание-news438105.html

Шофьор помете пешеходка в Благоевград, жената е в безсъзнание

Шофьор помете пешеходка на ул. „Васил Левски” в Благоевград, предаде struma.bg. Жената е в безсъзнание. Линейки и полиция пътуват към мястото.

 

Социалисти: Нов скандален подарък от СО за 1 млн. лева на М. Столарски

http://frognews.bg/news_102216/Sotsialisti-Nov-skandalen-podarak-ot-SO-za-1-mln-leva-na-M-Stolarski/

Столичният общински съвет прие решение за удължаване с една година на пет договора за автобусни линии на скандално известната фирма КАРАТ С. Те още година ще возят на цени 2,88 лв. (по 4 от линиите) и на цена 2,90 лв. на км по петата линия. При положение че друга автобусна фирма вози на цена 2,57 лв. на км и вероятно също има печалба, а линиите на КАРАТ С не са най-натоварени и са по-леки и лесни за обслужване (защото са извънградски и избягват трафика в центъра), за това сигнализира Борис Цветков от ДКСМП.

Социалисти: Нов скандален подарък от СО за 1 млн. лева за М. Столарски

http://frognews.bg/news_102216/Sotsialisti-Nov-skandalen-podarak-ot-SO-za-1-mln-leva-za-M-Stolarski/

Столичният общински съвет прие решение за удължаване с една година на пет договора за автобусни линии на скандално известната фирма КАРАТ С. Те още година ще возят на цени 2,88 лв. (по 4 от линиите) и на цена 2,90 лв. на км по петата линия. При положение че друга автобусна фирма вози на цена 2,57 лв. на км и вероятно също има печалба, а линиите на КАРАТ С не са най-натоварени и са по-леки и лесни за обслужване (защото са извънградски и избягват трафика в центъра), за това сигнализира Борис Цветков от ДКСМП.

Мъж отвлече непълнолетно момиче

http://pik.bg/мъж-отвлече-непълнолетно-момиче-news438102.html

Мъж отвлече непълнолетно момиче

Непълнолетно момиче е било отвлечено от непознат мъж, който го отвел с лек автомобил. Това се случило около 22:30 часа във вторник, а сигнал в полицията е подаден на следващия ден.

Предприети са оперативно – издирвателни дейности, в хода на които е задържан 46-годишен мъж от Варна, неизвествен на МВР. Той е отведен в ареста за срок до 24 часа.

По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на дежурен прокурор при Окръжна прокуратура.

Корейски коли спечелиха във всички категории в конкурса "Международен автомобил на годината"

http://www.dnevnik.bg/skorost/2015/11/19/2652703_koreiski_koli_specheliha_vuv_vsichki_kategorii_v/?ref=rss


В пълен триумф на корейските модели се превърна двадесетото юбилейно издание на конкурса "Международен автомобил на годината". Той се организира от списанието Road&Travel Magazine и тази година и в трите категории спечелиха коли на концерна "Киа Хюндай".

За "Международен автомобил на годината" беше избрана новата "Киа Оптима". Това е пета поредна победа на модел на марката в най-престижната категория.

При SUV автомобилите спечели "Киа Соул". Най-добрата семейна кола пък е...

Нов сценарий: Телефонни измамници се представят за полицаи

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5123516

В обръщение е вкаран още един сценарий за измама. Измамниците се представят за полицейски служители, най-вече за криминалисти, съобщиха от пресцентъра на полицията в Шумен.
По телефона обясняват, че са засекли телефонни измамници и настояват за съдействие. Призовават хората да съдействат на полицията и да предадат на ало измамниците исканата сума,
В обръщение е вкаран още един сценарий за измама. Измамниците се представят за полицейски служители, най-вече за криминалисти, съобщиха от пресцентъра на полицията в Шумен. По телефона обясняват, че са засекли телефонни измамници и настояват за съдействие. Призовават хората да съдействат на полицията и да предадат на ало измамниците исканата сума,

"Къртица" копае 20 км трасе за нов водопровод в Павликени

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5123512

"Къртица" ще прокара над 20-километрово трасе за полагане на нови тръби от водопроводната мрежа в Павликени. Високотехнологичната сонда, която се използва за първи път във Великотърновска област, ще дълбае на 2 м дълбочина. Благодарение на нея в града няма да бъдат разкопавани траншеи.
Първата копка по проекта на общината бе направена в
"Къртица" ще прокара над 20-километрово трасе за полагане на нови тръби от водопроводната мрежа в Павликени. Високотехнологичната сонда, която се използва за първи път във Великотърновска област, ще дълбае на 2 м дълбочина. Благодарение на нея в града няма да бъдат разкопавани траншеи. Първата копка по проекта на общината бе направена в

Лесни трикове за ситост

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5122871

Да излъжеш себе си и глада, който те мъчи е едно от най-трудните неща. Но си има трикове, които вършат чудесна работа дори в тази игра със собствения стомах.
Освен че потиска апетита, растението гуарана подобрява работата на мозъка и ни носи несметни количества енергия. Продуктите, направени от гуарана, особено тези за отслабване,
Да излъжеш себе си и глада, който те мъчи е едно от най-трудните неща. Но си има трикове, които вършат чудесна работа дори в тази игра със собствения стомах. Освен че потиска апетита, растението гуарана подобрява работата на мозъка и ни носи несметни количества енергия. Продуктите, направени от гуарана, особено тези за отслабване,

Окончателно: Валентин Димитров влиза в затвора за 3 години

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5123509

Бившият шеф на столичната "Топлофикация" Валентин Димитров влиза в затвор за 3 години.
Решението на Върховния касационен съд. То е окончателно.
Очаквайте
Бившият шеф на столичната "Топлофикация" Валентин Димитров влиза в затвор за 3 години. Решението на Върховния касационен съд. То е окончателно. Очаквайте

БМВ-ист да се наричам, първа радост е за мене (снимки)

http://offnews.bg/news/n_1/n_594373.html

Къде може да паркира шофьор, който кара БМВ? Навсякъде. Поне такова впечатление остава от снимки, пратени от наш читател, на "баварец", паркирал на трамвайна спирка в столицата. "От повече от една седмица на спирката на трамвай номер 7 и 1, на кръстовището между бул.Витоша и бул.П.Славейков , съвсем необезпокоявано си паркира едно BWM , от сутрин до вечер", пише в сигнала си до редакцията нашият читател Иван Михов. --------------------------------- Вие също може да станете наш репортер като ползвате формата за изпращане на сигнали в дясната част на сайта или ни изпращате съобщения във Фейсбук. 

ВУМ-Варна бе домакин на дискусия за значението и силата на студентския глас

http://www.moreto.net/novini.php?n=306930

Дискусия на тема „Защо трябва да бъде чут гласът на студентите?" се проведе във Висше училище по мениджмънт (ВУМ) във Варна. Опит и мнения по отношение на това колко е важно студентското мнение и каква е ролята му при решаване на проблеми в учебните заведения споделиха от студентските съвети на ВУМ и партниращия му Cardiff Metropolitan University в Уелс.

Мъж се хвърли от Аспаруховия мост!

http://pik.bg/мъж-се-хвърли-от-аспаруховия-мост-news438100.html

Мъж се хвърли от Аспаруховия мост!

Мъж се е хвърлил от Аспаруховия мост, аларармира потресен очевидец, пише "Блиц".

Трагедията се е случила буквално преди 15-ина минути пред очите му.

Шест седмици до големия финал на „Ръкописът”

http://www.cross.bg/zritelite-suavtorite-antoniii-1488772.html

/КРОСС/ Изключително оспорвана надпревара и интригуващи предизвикателства изпратиха 12 ръкописа напред към финала на „Ръкописът". В рамките на 90 минути седмият епизод на литературното реалити на БНТ 1, което преобърна представите за реалити шоу и показа, че то може да бъде провокативно и интригуващо, поднесено с вкус и финес, предложи на зрителите неочаквани обрати и емоции. Шест седмици делят един от конкурентите до големия финал, който ще му осигури договор с издател за дебютния роман. В битката снощи влязоха шестимата победители от първите епизоди - Георги Бърдаров, Светозара Давидкова, проф. Любомир Халачев, Полина Велева, Ралица Стоянова и Васил Панайотов. Заедно с тях се включиха още 7 участника, отпаднали в предишните етапи, на които творческият борд на „Ръкописът" даде втори шанс: Денис Българанов, Любослава Трайкова, съавторите Благовест Владимиров и Антоний Диков, Дилиян Манолов, Антон Чикакчиев, Пламен Глогов и Николай Петков. Разделени на три групи, участниците се изправиха пред първите предизвикателства, с които трябваше да се справят в рамките на 30 минути. Четирима от тях се срещнаха с писателя Христо Карастоянов, който провокира въображението им с малко известни факти около биографията на Гео Милев. Втората група беше предизвикана да състави текст за песен за композитора и певец Стефан Вълдобрев. Интересното тук бе, че повечето от тях са писали повече в проза, и затова бе вълнуващо да пробват силите си с поезия

5,67 % е равнището на безработицата в района на дирекция „Бюро по труда”-Бургас за месец октомври

http://pik.bg/567--е-равнището-на-безработицата-в-района-на-дирекция-„бюро-по-труда”-бургас-за-месец-окт-news438098.html

5,67 % е равнището на безработицата в района на дирекция „Бюро по труда”-Бургас за месец октомври

Равнището на безработицата в района на дирекция „Бюро по труда”-Бургас за месец октомври е 5,67 %. 1011 души повече са регистрираните безработни в Бюрото по труда-Бургас. Това каза пред журналисти Живко Янакиев, директор на Бюрото по труда-Бургас, предаде "Фокус". Само в община Бургас безработните са 5047, като има увеличение с 1008 души. Равнището на безработицата в района на ДБТ за месец октомври е 5,67 %, което е увеличение с 0,88% спрямо предходния месец. За община Бургас показателят има стойност 4,74% увеличени спрямо септември с 0,95%. Входящият поток през месеца е 2094 безработни и има увеличение спрямо предходния месец с 827 души, от които 2039 новорегистрирани и 55 с възстановена регистрация. Новорегистрираните за община Бургас са 1850 души. Заявените свободни работни места на първичния трудов пазар в дирекция „Бюро по труда”-Бургас за месеца са 340. 101 лица са били професионално ориентирани и консултирани индивидуално, а 112 лица са участвали в групови мероприятия за професионално ориентиране. В програми за обучение и заетост включените лица са общо 138. 

Би Би Си: Д-р Юри Йорданов прегледа първите жертви на атентатите в Париж

http://www.cross.bg/iiordanov-kruv-rani-1488771.html

/КРОСС/Д-р Юри Йорданов е лекарят, който е посрещнал първите пострадали от атентатите в Париж, разказва Би Би Си.Д-р Йорданов работи в болница "Сен Антоан". На 13-ти вечерта той имал дежурство в спешното отделение. Очаквал обичайните пациенти - немощни стари хора или среднощни пияници. Болницата се намира близо до много известни барове и ресторанти, на около 200 м от едно от местата, станало обект на атаката на терористите, която шокира града. Някъде към третия час на дежурството си д-р Йорданов тъкмо преглеждал "една много мила и възрастна дама, която беше много болна". В този миг срещу него се затичал студент, който крещял нещо несвързано. Лекарят не разбрал нищо. Но тогава видял пациентите, които били докарани току-що. Първа била жена на около 30 г., имала три прострелни рани. "Никога по-рано не бях виждал нещо подобно - разказва д-р Йорданов. - Рамото й беше цялото в кръв и кости." Д-р Йорданов е на 35 г., по-рано никога не му се е налагало да обработва огнестрелни рани. Но като най-опитен лекар въпросната нощ в отделението той поел прегледа на ранените. Първите пациенти идвали на собствен ход въпреки раните или с помощта на приятели. С напредването на нощта започнали да пристигат и линейките, а с тях и по-тежко пострадалите. Не знам как някои хора бяха оцелели, казва д-р Йорданов. Една жена пристигнала с куршум между черепа и кожата. "Фактът, че тя бе тук, това бе чудо", казва медикът

Съд касира избора за кмет на с. Веселиново

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5123506

Административният съд в Ямбол касира избора на кмет на с. Веселиново, община Тунджа. На балотажа спечели Татяна Стоева от коалиция
Административният съд в Ямбол касира избора на кмет на с. Веселиново, община Тунджа. На балотажа спечели Татяна Стоева от коалиция "БСП-ЗС "Ал. Стамболийски" срещу кандидата на ГЕРБ Слав Славов. За Стоева бяха пуснати 286 бюлетини, а за опонента й - 284, и той подаде жалба в съда. В една от секциите четирима членове на комисиите са поставили

Манолова кани неправителствения сектор да й предложи заместници

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/11/19/2652694_manolova_kani_nepravitelstveniia_sektor_da_i_predloji/?ref=rss


Омбудсманът Мая Манолова кани неправителствени организации да предложат кандидати за заместник-омбудсман, съобщиха от кабинета й.

"Още при встъпването ми в длъжността омбудсман заявих, че в изпълнение на принципите на добро и прозрачно управление ще търся установяване на партньорски отношения с неправителствените организации и гражданите", се казва в поканата.

Според Манолова активното участие на неправителствени организации в процеса на номиниране на кандидати ще...

Медийният плурализъм в Европа ерозира, заявиха от "Репортери без граници"

http://www.dnevnik.bg/evropa/novini_ot_es/2015/11/19/2652706_mediiniiat_pluralizum_v_evropa_erozira_zaiaviha_ot/?ref=rss


България има най-лошия рейтинг за свободата на пресата от всички държави членки на Европейския съюз в класацията на "Репортери без граници", напомни ръководителят на новооткритото представителство на организацията в Брюксел Александра Жьонест по време на среща, организирана от Информационното бюро на Европейския парламент и Асоциацията на европейските журналисти (АЕЖ).

"Няма друга европейска държава с по-нисък рейтинг от България" и това се дължи на агресията срещу журналисти по...

Няма опасност за живота на четиримата пострадали при трудова злополука в Добрич

http://pik.bg/няма-опасност-за-живота-на-четиримата-пострадали-при-трудова-злополука-в-добрич-news438097.html

Няма опасност за живота на четиримата пострадали при трудова злополука в Добрич

Няма опасност за живота на четиримата работници, които пострадаха при трудова злополука в Добрич в сряда, съобщават от областната дирекция на МВР.

Установено е, че при преместване на метално скеле във фуражен завод е станал контакт с електропреносната мрежа. Вследствие на инцидента са пострадали четирима мъже на възраст 22, 30, 34 и 51 години от Силистра, от с. Калипетрово, Силистренско, както и от плевенските села Сомовец и Долни вит.

Те са настанени във Военноморската болница във Варна с частични обгаряния на крайниците.
Образувано е досъдебно производство.

Nickname-а на геймърите издава много за тях

http://curious.actualno.com/nickname-a-na-gejmyrite-izdava-mnogo-za-tjah-news_508441.html

Псевдонимите, или nickname на геймърите в игрите могат да разкажат много за психологията на поведение на техните притежатели, смятат учени, публикували статия в Computers in Human Behavior. Психолозите от университета на Йорк (Великобритания) са провели изследване на участниците в популярната компютърна игра League of Legends, в която участват около 70 млн. души по цял свят, и са стигнали до извода, че получените от тях данни могат да окажат реална помощ при диагностицирането на клинични разстр

Защо жените стават зли през зимата?

http://curious.actualno.com/zashto-jenite-stavat-zli-prez-zimata-news_508507.html

Късият ден през зимата прави жените по-агресивни, тъй като у тях се повишава изработването на хормона мелатонин. До този извод са стигнали учени, след като изучили поведението на женски сибирски хамстери. Изследователи от университета на Индиана са доказали връзката между късия ден през зимата и повишената агресия на женските хамстери. Експериментът бил провеждан със сибирски хамстери Phodopus sungorus, които имат аналогични на човешките надбъбречни жлези. Изследването е публикувано в сп. Proce

Властта срещу журналистиката в България: Поредна част

http://society.actualno.com/vlastta-sreshtu-jurnalistikata-v-bylgarija-poredna-chast-news_508603.html

Незавидното ниво на медийна свободна в България, падането в класацията на "Репортери без граница" по този показател и липсата на политическа воля за разкриването на собствеността на медиите у нас. Това бяха част от акцентите по време на дискусията "Рискове пред свободата на изразяване“, организирана от Представителството на Европейския парламент в България. От 2006 г. насам ситуацията със свободата на медиите в България се влошава спрямо критериите на международната организация "Репортери

Абаауд бил замесен в 4 от 6 предотвратени атентат във Франция

http://europe.actualno.com/abaaud-bil-zamesen-v-4-ot-6-predotvrateni-atentat-vyv-francija--news_508610.html

Белгийският джихадист Абделхамид Абаауд, който бе убит от френската полиция при операция в Париж, е участвал в четири от общо шест осуетени атентата във Франция тази година. Това предаде AFP, позовавайки се на френския вътрешен министър Бернар Казньов. „От пролетта на 2015 година френските служби са предотвратили шест атаки. Абаауд е участвал в четири от тях“, заяви министърът малко след като смъртта на джихадиста бе потвърдена от прокуратурата в Париж. Абаауд е смятан за нещо като

Френската и руската армии започнаха да си говорят

http://europe.actualno.com/frenskata-i-ruskata-armii-zapochnaha-da-si-govorjat-news_508611.html

Началникът на Генералния щаб на френската армия Пиер дьо Вилие е провел първия си разговор с руския си колега генерал Валери Герасимов, за да обсъдят координацията на военните операции в Сирия, предаде AFP, цитирана от "Фокус". "Разговорът продължи един час. Двамата размениха мнение за ситуацията в Сирия и обсъдиха как да бъде изпълнена мисията, която бе поставена от президентите на Русия и Франция с цел обединяване на силите в борбата с международния тероризъм“, заявиха от руското минист

Потвърдиха: 4 години затвор за Пъков, прегазил 6-годишния Петьо

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5123466

Пловдивският апелативен съд потвърди 4 г. затвор за Цветан Пъков, който прегази на 14 април в Панагюрище 6-годишния Петър Гевечанов. Магистратите оставиха в сила и наказанието, наложено от пазарджишките им колеги, с което лишиха шофьора да управлява кола 7 г.
Случаят, при който Пъков уби с джипа си Q7 детето, доби скандална известност.
Пловдивският апелативен съд потвърди 4 г. затвор за Цветан Пъков, който прегази на 14 април в Панагюрище 6-годишния Петър Гевечанов. Магистратите оставиха в сила и наказанието, наложено от пазарджишките им колеги, с което лишиха шофьора да управлява кола 7 г. Случаят, при който Пъков уби с джипа си Q7 детето, доби скандална известност.

Замислят "мини Шенген" без Гърция

http://www.grreporter.info/zamislyat-mini-shengen-bez-grtsiya/18233

Според плана заедно с Гърция зоната трябва да бъде напусната също от страните от Източна Европа, както и Италия и Испания. От Европейската комисия съобщиха, че засега не са получили официално предложение за създаването на такава зона

прочети повече

И тази вечер жители на Пазарджик излизат на протест срещу цените на винетките

http://pik.bg/и-тази-вечер-жители-на-пазарджик-излизат-на-протест-срещу-цените-на-винетките-news438092.html

И тази вечер жители на Пазарджик излизат на протест срещу цените на винетките

От 17.00 до 19.00 часа и днес ще бъде блокиран пътя Пазарджик-Пловдив на изхода на областния град при СБА заради обществен протест срещу повишаване цената на винетките, съобщи Евгения Каяджиева, организатор на протеста, цитирана от ''Фокус''.

Участъкът ще бъде отцепен, а трафикът към Пловдив ще се пренасочва по пътя през село Огняново от патрули на КАТ „Пътна полиция”. „За протестните действия на гражданите са уведомени община Пазарджик и Областната дирекция на МВР”, уточни Каяджиева. На вчерашния протест се събраха над 200 души, които изразиха недоволството си от повишаването на цената на винетните стикери за новата година.

Недоволните от новата винетна такса бяха облепили автомобилите си с надписи „Протест” и снимка на новата винетка с по-високата цена, както и надпис „не”. Много от протестиращите развяват българския трибагреник. Част от гражданите заявиха, че въпреки винетните стикери, които купуват всяка година, не виждат подобрение в състоянието на пътищата и не са наясно къде ще отидат постъпленията от новите цени.

Организаторът на атентатите в Париж е ликвидиран

http://www.mediapool.bg/organizatorat-na-atentatite-v-parizh-e-likvidiran-news242018.html

Смятаният за "мозък" на кървавите атентати в Париж Абделхамид Абауд е убит в полицейската операция в предградието Сен Ден от преди ден. Това потвърдиха от френската прокуратура в четвъртък. Американският вестник "Вашингтон" разпространи информацията още в сряда вечерта, но досега не бе потвърдена официално. Прокурорът на Париж Франсоа Моленс заяви, че тленните останки на Абауд са били идентифицирани след сравнение на пръстови отпечатъци. Първоначално разследващите смятаха, че 28-годишният белгийски гражданин е в Сирия, но получена информация от подслушани телефонни разговори, от наблюдение и от показания на свидетели са стигнали до апартамента в Сен Дени. След края на операцията там беше открит труп, който след идентификация се е оказал на терориста.   Очаквайте подробности.

Организаторът на атентатите в Париж е убит

http://www.mediapool.bg/organizatorat-na-atentatite-v-parizh-e-ubit-news242018.html

Смятаният за "мозък" на кървавите атентати в Париж Абделхамид Абауд е убит в полицейската операция в предградието Сен Ден от преди ден. Това потвърдиха от френската прокуратура в четвъртък. Американският вестник "Вашингтон" разпространи информацията още в сряда вечерта, но досега не бе потвърдена официално. Очаквайте подробности.

САЩ се подиграха на руски вестник заради публикувано фалшиво писмо

http://www.moreto.net/novini.php?n=306934

Държавният департамент уличи руския вестник "Известия" в публикуване на фалшиво писмо. Това съобщи в своя фейсбук профил американското посолство в Москва. Като доказателство дипломатическата мисия публикува фалшификата с нанесени поправки и ироничен коментар отдолу.

Русия разкритикува Плевнелиев (видео)

http://www.cross.bg/plevneliev-prostranstvo-chast-1488770.html

/КРОСС/ Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова разкритикува твърденията на президента Росен Плевнелиев, че руски самолети са нарушавали въздушното пространство на България. „По-старшите партньори", както ги нарича самият Р. Плевнелиев, би могло да му обяснят разликата между неутрално въздушно пространство над Черно море и въздушното пространство на България, което руските ВВС, разбира се, не са и нямат намерение да нарушават", заяви Захарова на брифинг в министерството. video:https://www.youtube.com/watch?v=j6sY1FYIsyA „Искаме да се надяваме, че занапред политикът, който сега се явява президент на страната, с която ни свързва многовековна дружба, ще се въздържи от гръмки обвинения без доказателства и че той няма да се опитва да зарази с параноя своите избиратели, които в голямата си част продължават да изпитват уважение към Русия", заключи тя. В събота президентът Росен Плевнелиев даде интервю за „Индипендънт", в което заяви, че „от кримската криза имаме 10 пъти повече нарушения от руски военни самолети" в зоната за сигурност над Черно море и те са част от хибридната война чрез директна и косвена агресия срещу западните държави.

Русия разкритикува Плевнелиев

http://www.cross.bg/plevneliev-prostranstvo-bulgariya-1488770.html

/КРОСС/ Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова разкритикува твърденията на президента Росен Плевнелиев, че руски самолети са нарушавали въздушното пространство на България. „По-старшите партньори", както ги нарича самият Р. Плевнелиев, би могло да му обяснят разликата между неутрално въздушно пространство над Черно море и въздушното пространство на България, което руските ВВС, разбира се, не са и нямат намерение да нарушават", заяви тя на брифинг в Москва. „Искаме да се надяваме, че занапред политикът, който сега се явява президент на страната, с която ни свързва многовековна дружба, ще се въздържи от гръмки обвинения без доказателства и че той няма да се опитва да зарази с параноя своите избиратели, които в голямата си част продължават да изпитват уважение към Русия", заключи тя. В събота президентът Росен Плевнелиев даде интервю за „Индипендънт", в което заяви, че „от кримската криза имаме 10 пъти повече нарушения от руски военни самолети" в зоната за сигурност над Черно море и те са част от хибридната война чрез директна и косвена агресия срещу западните държави.

Идентифицираха тялото на Абделхамид Абауд сред убитите в акцията в Сен-Дени

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5123486

Тялото на заподозрения организатор на атентатите в Париж, Абделхамид Абауд, е идентифицирано сред убитите при полицейската акция в сряда, съобщи френската прокуратура, цитирана от АФП.
„Абделхамид Абауд беше идентифициран. Той е бил убит по време на акцията в Сен-Дени“, се посочва в съобщение на прокуратурата.
Тялото на заподозрения организатор на атентатите в Париж, Абделхамид Абауд, е идентифицирано сред убитите при полицейската акция в сряда, съобщи френската прокуратура, цитирана от АФП. „Абделхамид Абауд беше идентифициран. Той е бил убит по време на акцията в Сен-Дени“, се посочва в съобщение на прокуратурата.

Хр. Иванов: Работата по НФМ ни позволи да провеждаме устойчиви политики

http://www.cross.bg/ivanov-pravosudieto-sudebnata-1488768.html

/КРОСС/ Работата по Норвежкия финансов механизъм (НФМ) ни позволи да развиваме и провеждаме устойчиви политики в областта на правосъдието, тя ни даде възможност да държим на фокус дългогодишни проблеми.  Това заяви министърът на правосъдието Христо Иванов пред посланици от Европейското икономическо пространство, Европейския съюз, Швейцария и САЩ при представянето на резултатите в областта на съдебна реформа, постигнати с подкрепата на Норвежкия финансов механизъм. На срещата в норвежкото посолство вчера, организирана от посланика на кралство Норвегия Н. Пр. Гюру Катарина Викьор, присъстваха още ръководителят на Представителството на Европейската комисия в България Огнян Златев и Марияна Кордова, ръководител на Националното координационно звено на НФМ. Министър Христо Иванов благодари за подкрепата на норвежките партньори при провеждането на устойчива политика в ключови сфери, в които България има дългогодишни проблеми - лошите условия и пренаселеността в затворите и развиване на националния капацитет за прилагане и спазване на стандартите на Европейската конвенция за правата на човека

Нов фестивал в Каварна: Дни на руската култура

http://offnews.bg/news/n_1/n_594336.html

Новата кметица на Каварна Нина Ставрева анонсира нов фестивал за лятото - "Дни на руската култура". Ставрева и президентът на „Общество за дружба и сътрудничество с балканските страни“ Андрей Иванович Галкин от руския град Подолск подписаха официално споразумение за сътрудничество в областта на културата, научаваме от сайта на общината. Като резултат от тази договореност през юни в Каварна ще се проведат „Дни на руската култура“. Събитието ще се проведе за първи път и ще включва изложби, концерти на танцови и музикални състави, както и модно дефиле на руски дизайнери. Подолск и Каварна са побратимени градове от 2006 година насам. В резултат на това от 10 години самодейни състави от Каварна се включват в културни мероприятия в Подолск. Организират се посещения на делегации, провеждат се срещи за обмяна на опит. Черноморският град също е домакинствал творци и театрали от Подолск, пише в прессъобщението. Миналата година по същото време беше Каварна рок фест. Макар кметицата да продължава да твърди, че няма да се откаже от рок фестивала и да вървят слухове, че промоутър преговаря с Black Sabbath за Каварна, датата на новия фестивал - точно преди Джулая, отново хвърля съмнения, че Каварна ще остане столица на рока в мандата на издигнатата от БСП и подкрепена от ГЕРБ кметица. Нина Ставрева вече отмени първият рок концерт - на Йорн Ланде на Нова година и го замени рок-звездата с фолклорен клуб "Мераклии". Само 2 дни по-късно Йорн Ланде беше поканен от община Пловдив и ще свири там на Нова година, заедно с групата на Николо Коцев "Кикимора".

Френската прокуратура: Абделхамид Абауд е сред убитите в акцията в Сен-Дени

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5123473

Тялото на заподозрения организатор на атентатите в Париж, Абделхамид Абауд, е идентифицирано сред убитите при полицейската акция в сряда, съобщи френската прокуратура, цитирана от АФП.
„Абделхамид Абауд беше идентифициран. Той е бил убит по време на акцията в Сен-Дени“, се посочва в съобщение на прокуратурата.
Тялото на заподозрения организатор на атентатите в Париж, Абделхамид Абауд, е идентифицирано сред убитите при полицейската акция в сряда, съобщи френската прокуратура, цитирана от АФП. „Абделхамид Абауд беше идентифициран. Той е бил убит по време на акцията в Сен-Дени“, се посочва в съобщение на прокуратурата.

Не са нужни допълнителни мерки за сигурност по летищата, смята транспортният министър

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/11/19/2652679_ne_sa_nujni_dopulnitelni_merki_za_sigurnost_po/?ref=rss


Към момента не са необходими допълнителни мерки за гарантиране безопасност и сигурност на всички летища и транспортна инфраструктура, след извънредно приземилия се самолет в Бургас, каза пред журналисти министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски, цитиран от агенция "Фокус".

По-рано днес беше съобщено, че полски самолет се е приземил в града извънредно, след сигнал от пътник, че на борда има бомба. Взривно вещество в машината не беше открито....

Френският парламент удължи на 3 месеца извънредното положение в страната

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5123471

Френските депутати одобриха удължаване на извънредното положение в страната за срок от три месеца - до края на февруари. Причината са терористичните нападения в Париж от 13 ноември, съобщи Франс прес.
Президентът Франсоа Оланд обяви извънредното положение на 14 ноември, часове след кървавите атаки, при които загинаха 129 души.
Френските депутати одобриха удължаване на извънредното положение в страната за срок от три месеца - до края на февруари. Причината са терористичните нападения в Париж от 13 ноември, съобщи Франс прес. Президентът Франсоа Оланд обяви извънредното положение на 14 ноември, часове след кървавите атаки, при които загинаха 129 души.

Удължиха на 3 месеца извънредното положение във Франция

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5123461

Френските депутати одобриха удължаване на извънредното положение в страната за срок от три месеца - до края на февруари. Причината са терористичните нападения в Париж от 13 ноември, съобщи Франс прес.
Президентът Франсоа Оланд обяви извънредното положение на 14 ноември, часове след кървавите атаки, при които загинаха 129 души.
Френските депутати одобриха удължаване на извънредното положение в страната за срок от три месеца - до края на февруари. Причината са терористичните нападения в Париж от 13 ноември, съобщи Франс прес. Президентът Франсоа Оланд обяви извънредното положение на 14 ноември, часове след кървавите атаки, при които загинаха 129 души.

Зам.-министър Валери Борисов открива зона за безплатен интернет в Златоград

http://www.cross.bg/zlatograd-valeri-borisov-1488767.html

/КРОСС/Заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Валери Борисов ще открие зона за безплатен безжичен интернет в центъра на Златоград. Достъпът до световната мрежа за жителите на родопския град се осигурява с дарение на Международния съюз по далекосъобщения. В осъществяването на проекта участва „Български пощи" ЕАД. Церемонията ще се състои на 20 ноември, петък от 11.00ч. в парка в центъра на Златоград. По-късно заместник-министър Валери Борисов ще връчи дарение от 20 компютъра на СОУ ''Св. княз Борис I" в Старцево. Техниката е осигурена от „Информационно обслужване" АД. Събитието ще се състои на 20 ноември, петък от 12.00 ч. в сградата на училището.  

Избухна война в "Биг Брадър"! Соня нарече Евгени и Къци с много обидни думи! Ето какво се случва

http://petel.bg/Izbuhna-voyna-v-Big-Bradar--Sonya-nareche-Evgeni-i-Katsi-s-mnogo-obidni-dumi--Eto-kakvo-se-sluchva-__134579

Съквартирантите в Big Brother All Stars не губят и минута и само след три дни в Къщата, напрежението вече започва да излиза наяве. В живото...

Това са 3-те зодии, които често остават сами!

http://petel.bg/Tova-sa-3-te-zodii--koito-chesto-ostavat-sami-__134582

Въпреки че всички искат да намерят перфектна личност за себе си и с нея да формират собствено семейство, обаче в действителност мнозина...

Автобус помете кола и микробус във Варна, шестима пострадаха

http://petel.bg/Avtobus-pomete-kola-i-mikrobus-vav-Varna--shestima-postradaha__134563

Автомеле с шестима пострадали станало в сряда в около 18,15 часа на бул. „Трети март“ във Варна. 34-годишен водач на автобус „Исузу“...

Ето го най-мощния естествен антибиотик от 2 съставки - Златен мед...

http://petel.bg/Eto-go-nay-moshhniya-estestven-antibiotik-ot-2-sastavki---Zlaten-med---__134583

Природата е най-добрият приятел на нашето тяло и затова трябва максимално да се възползваме, пише "За жената". Ако искате да се...

Официално: ЦСКА аут от Европа за 2 години

http://petel.bg/Ofitsialno--TSSKA-aut-ot-Evropa-za-2-godini__134584

Комисията за финансов феърплей към УЕФА наказа ЦСКА София с лишаване от право на участие в европейските клубни турнири в следващите два...

След ВИП Брадър: Джино бесен на Ники Кънчев, защото му казал...

http://petel.bg/Sled-VIP-Bradar--Dzhino-besen-na-Niki-Kanchev--zashhoto-mu-kazal---__134585

Hиĸи Kънчeв бил тpън в oчитe нa милиoнepcĸия cин. Poдeният пoд имeтo Гeopги бил бeзĸpaйнo paзoчapoвaн oт няĸoи ĸoмeнтapи, ĸoитo чyл зa ceбe cи oт cтpaнa нa Hиĸи. Toй...

Никога не правете това, ако не искате да останете без пукнат лев

http://petel.bg/Nikoga-ne-pravete-tova--ako-ne-iskate-da-ostanete-bez-puknat-lev__134586

Екстрасенсът Александър Шепс публикува на сайта си списък с навиците, които водят хората до бедността и не им позволяват да подобрят...

Българско село на нокти - 24 бежанци се крият в изоставена къща

http://petel.bg/Balgarsko-selo-na-nokti---24-bezhantsi-se-kriyat-v-izostavena-kashha__134587

Илюстрация Булфото Кметът докарал полиция и следово куче да търси трима от сирийците, които избягали в полето 24 нелегални мигранти, по...

"Мозъкът" на атентатите в Париж е ликвидиран, потвърди Франция

http://www.dnevnik.bg/sviat/2015/11/19/2652677_mozukut_na_atentatite_v_parij_e_likvidiran_potvurdi/?ref=rss


Абделхамид Абаауд, заподозрян като главен организатор на атентатите в Париж, е убит при вчерашната акция в квартал Сен Дени. Това гласи изявление на прокуратурата във френската столица, цитирана от "Ройтерс".

28-годишният мъж, роден в Белгия, който по собствените му думи стои зад няколко успешни и неуспешни опита за терористични атаки на територията на Европа, е обвинен в организирането на взривовете и престрелките в Париж от 13 ноември, при които загинаха най-малко 129 души.

Организаторът на атентатите в Париж е убит

http://offnews.bg/news/n_1/n_594343.html

Организаторът на атентатите в Париж от 13 ноември Абделхамид Абауд е убит, потвърдиха френски прокурори, цитирани от AP. В изявление от прокуратурата от четвъртък се казва, че тялото е било намерено в апартамента в Сен Дени, който беше обграден и атакуван от френската полиция на 18 ноември. То е било надупчено с куршуми. 27-годишният Абделхамид Абауд, който има белгийско гражданство, е бил идентифициран по пръстовите отпечатъци. При атентатите във френската столица ноември загинаха 129 души, стотици бяха ранени. 8 души бяха арестувани и най-малко двама – убити, при спецоперацията на френската полиция в северното парижко предградие Сен Дени. При нея тежко въоръжени полицаи щурмуваха сграда в предградието, където терористите наели апартамент. Жена камикадзе, за която се съобщава, че е братовчедка на Абауд, се взриви. Очаквайте подробности.

Варненци направиха филм за Кучешката дупка

http://www.moreto.net/novini.php?n=306927

Варненци направиха документален филм посветен на Кучешката дупка, обявиха в социалните мрежи авторите Александър Александров и Антони Иванов, видя репортер на Moreto.net. Филмът разказва за пещера "Мурговица", където от десетилетия местните хвърлят бездомни кучета.

Новото божоле пристигна

http://www.cross.bg/rekolta-leko-vino-1488766.html

/КРОСС/ Днес може да не е Трифон Зарезан, но е един от най-големите празници за почитателите на виното. Всяка година в третия четвъртък на ноември по целия свят започва продажбата на новата реколта Beaujolais nouveau - червено френско вино, произведено от сорта Gamay, във френския регион Божоле. Това е леко младо вино - пристига по лавиците само шест-осем седмици след гроздобера, като е предназначено за бърза консумация - в рамките на няколко седмици. Ако го оставите за догодина, вкусът му няма да стане по-добър. Затова и то се предлага само в този период на годината в магазините и заведенията. Божолето се поднася леко охладено - при температура около 13 градуса. Може да се пие както чисто, така и в комбинация с най-различни меса, тлъсти риби, сирена и китайска храна. Виното е налично и в българските магазини. Цените на бутилка (750 мл) от новата реколта започват около 13 лева.

Късове ужас

http://www.dnevnik.bg/analizi/2015/11/19/2650857_kusove_ujas/?ref=rss


Миналата седмица Деян Енев озаглави текста си в Портала Късове. Тогава и през ум не ми мина, че ще използвам тази негова дума от заглавието, но в страшен, много страшен контекст. Така започва текстът на Теодора Димова за атентатите в Париж в портал "Култура":

Няма да се опитвам да навлизам в анализи, да обобщавам, да предлагам, да правя догадки, да изказвам мнение. Социалните мрежи преливат от такива. Искам да проследя единствено пътя на ужаса, постепенното осъзнаване на мащаба на...

Френският парламент удължи извънредното положение до февруари догодина

http://frognews.bg/news_102215/Frenskiiat-parlament-udalji-izvanrednoto-polojenie-do-fevruari-dogodina/

Френският парламент днес одобри удължаването на извънредното положение, което бе въведено след атентата в Париж, предаде AFP.

Хванаха с подкуп четирима автомобилни инспектори в Хасково

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5123451

Четирима служители на автомобилната администрация в Хасково са задържани с подкуп при спецакция на прокуратурата, ДАНС и МВР. В уличените инспектори са намерени 300 евро, скрити в цигарена кутия, които се предполага, че са „заработени” за два часа и половина на магистралата близо до Свиленград, съобщи bTV.
Четирима служители на автомобилната администрация в Хасково са задържани с подкуп при спецакция на прокуратурата, ДАНС и МВР. В уличените инспектори са намерени 300 евро, скрити в цигарена кутия, които се предполага, че са „заработени” за два часа и половина на магистралата близо до Свиленград, съобщи bTV.

УЕФА извади ЦСКА за две години

http://www.cross.bg/tzska-yefa-chervenite-1488765.html

/КРОСС/Шефовете на европейския футбол извадиха отбора на ЦСКА от европейските клубни турнири за срок от две години, съобщи Sportal.bg. Съобщението на УЕФА е официално и е наложено от съдебния състав на Комисията за финансов контрол към централата. От официалното писмо от Нион става ясно, че "червените" са изключени от участие в клубните състезания под егидата на УЕФА за следващите два сезона. Това значи, че ако "армейците" спечелят Купата на България през настоящия сезон, ще останат извън Европа. С решението вече са уведомени ЦСКА и БФС. На "Българска армия" имат 10 дни да обжалват пред Арбитражния спортен съд в Лозана. Причината за санкцията е, че клубът от Борисовата градина не е спазил подписаното на 7 май т.г. споразумение да заплати в договорения срок глоба от 200 хиляди евро заради нарушаване на финансовите правила. Глобата е трябвало да бъде изплатена до 30 юни, но плащания не са постъпили и на 17 септември е започнала наказателна процедура срещу "червените". От Комисията обясняват, че са наясно, че ЦСКА се намира в процедура по несъстоятелност, но изтъкват, че това по никакъв начин не изключва налагането на дисциплинарни мерки.  

Хванаха четирима автомобилни инспектори в Хасково, "заработили" 300 евро за 2,5 часа на магистрала

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5123455

Четирима служители на автомобилната администрация в Хасково са задържани с подкуп при спецакция на прокуратурата, ДАНС и МВР. В уличените инспектори са намерени 300 евро, скрити в цигарена кутия, които се предполага, че са „заработени” за два часа и половина на магистралата близо до Свиленград, съобщи bTV.
Четирима служители на автомобилната администрация в Хасково са задържани с подкуп при спецакция на прокуратурата, ДАНС и МВР. В уличените инспектори са намерени 300 евро, скрити в цигарена кутия, които се предполага, че са „заработени” за два часа и половина на магистралата близо до Свиленград, съобщи bTV.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване