Проф. Емил Паскалев: Иска ми се бъбречните трансплантации да са всяка седмица

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5121935

- Проф. Паскалев, разкажете за вече обновената клиника по нефрология, която ръководите? Каква инвестиция бе направена в реновирането й и с какво ще се подобри лечението на българите с бъбречни заболявания? - Реновираната клиника вече е отворена и приема пациенти. Площта й бе увеличена с 60%, което даде възможност да създадем по-добри условия за
- Проф. Паскалев, разкажете за вече обновената клиника по нефрология, която ръководите? Каква инвестиция бе направена в реновирането й и с какво ще се подобри лечението на българите с бъбречни заболявания? - Реновираната клиника вече е отворена и приема пациенти. Площта й бе увеличена с 60%, което даде възможност да създадем по-добри условия за

Павлова: В новата ОП „Региони в растеж” 2014-2020 г. сме предвидили 43 млн. лв. инвестиции в Благоевград

http://pik.bg/павлова-в-новата-оп-„региони-в-растеж”-2014-2020-г-сме-предвидили-43-млн-лв-инвестиции-в-б-news437971.html

Павлова: В новата ОП „Региони в растеж” 2014-2020 г. сме предвидили 43 млн. лв. инвестиции в Благоевград

В новата ОП „Региони в растеж” 2014-2020 г. сме предвидили 43 млн. лв. инвестиции в Благоевград .Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройство Лиляна Павлова, при откриването на новия спортен комплекс в града, цитирана от „Фокус”. „Пожелавам ви с хъс и ентусиазъм да ползвате новата придобивка”, заяви Павлова.

„Спортът е здраве, нека тук да расте младо и здраво поколение, нека да спортува и да се забавлява. Искам да ви уверя, че Министерство на регионалното развитие и благоустройство ще продължи да подкрепя Благоевград”, заяви тя.

По думите ѝ началото е положено с откриването на ЛОТ 2 на АМ „Струма”, като в града няма нито едно несанирано училище и детско заведение, по програмата за регионално развитие. „В новата програма сме предвидили 43 млн. лв. инвестиции в Благоевград. С тях ще направим и обновим сградния фонд, публичните сгради, градска среда, транспорт – всичко това, което ще доразвие и ще направи града по-прекрасно място за живеене”, обясни тя. По думите ѝ, областният център е национален отличник по саниране на жилища, като 90% от сградите ще бъдат санирани през следващата година. 

„Благоевград става все по-атрактивно място за живеене, както и населеното място с най-много млади хора. Пожелавам ви да пазите придобивките. Благоевград да разцъфтява и да има повече работни места за жителите, а ние от своя страна ще ви подкрепяме и ще бъдем винаги до вас”, добави министърът на регионалното развитие и благоустройството.

В Силистренска община започват проверки за безстопанствени кучета

http://pik.bg/в-силистренска-община-започват-проверки-за-безстопанствени-кучета-news437969.html

В Силистренска община започват проверки за безстопанствени кучета

Силистренската община започва съвместни проверки с Българската агенция по безопасност на храните и полицията за безстопанствените кучета.

Според Общинската епизоотична комисия въпреки открития приют за безстопанствени животни броят им в Силистра се увеличава. Установено е, че гражданите хранят бездомните животни в междублоковите пространства на жилищните блокове. В покрайнините на града в стопански дворове на фирми и кооперации се използват за охрана нерегистрирани кучета.
Ще бъде направено предложение до Общинския съвет за промени в Наредбата за опазване на обществения ред и чистотата за забрана на храненето на безстопанствени животни. Ще се изисква информация и от Ветеринарните клиники в града за обгрижваните от тях животни и на база на тази информация ще се събира такса. За разходка на домашни любимци в Силистра се изграждат шест площадки.

Общинският приют за безстопанствени животни, който бе открит наскоро в Силистра, засега е с капацитет за 100 животни. Назначени са 7 души.

Приютът разполага със специализиран транспорт. След улавянето им животните ще бъдат преглеждани, обезпаразитявани, чипирани. На четириногите се правят паспорти. Не се предвижда евтаназия. Засега животните ще бъдат пускани в старите си местообитания - до началото на следващата година. Ако капацитетът на приюта бъде запълнен, ще се търсят възможности за работа по различни програми за бездомни животни. Предвижда се да бъдат сключени договори и с други общини за овладяване на популацията на бездомните животни.

Франция в паника! Премиерът Валс предупреди за терористични нападения с химични оръжия

http://petel.bg/Frantsiya-v-panika--Premierat-Vals-predupredi-za-teroristichni-napadeniya-s-himichni-orazhiya__134545

В реч пред Националното събрание на Франция във Версай премиерът Манюел Валс посочи, че терористите биха могли да използват химическо...

Лозан Панов за Яневагейт: Да се провери съдържанието на записите, а не само дали са законни

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/11/19/2652352_lozan_panov_za_ianevageit_da_se_proveri_sudurjanieto/?ref=rss


Председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов призова съдебната власт, а това значи в случая  прокуратурата, и Висшия съдебен съвет да извършат обективна и публична проверка на съдържанието на записаните разговори между съдиите Владимира Янева и Румяна Ченалова, а да не се съсредоточават само върху факта, че записите са незаконни.

 Същия призив отправи миналия четвъртък към ВСС министърът на правосъдието Христо Иванов, но замесените в разговорите фактори от управлението на...

Лозан Панов за Янева-гейт: Да се провери съдържанието на записите, а не само дали са законни

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/11/19/2652352_lozan_panov_za_ianeva-geit_da_se_proveri_sudurjanieto/?ref=rss


Председатеилят на Върховния касационен съд Лозан Панов призова съдебната власт, а това значи в случая  прокуратурата, и Висшия съдебен съвет да извършат обективна и публична проверка на съдържанието на записаните разговори между съдиите Владимира Янева и Румяна Ченалова, а да не се съсредоточават само върху факта, че записите са незаконни.

 Същия призив отправи миналия четвъртък към ВСС министърът на правосъдието Христо Иванов, но замесените в разговорите фактори от управлението на...

Колко топло трябва да е виното?

http://www.vesti.bg/razvlechenia/lyubopitno/kolko-toplo-triabva-da-e-vinoto-6045741

Експертите съветват каква да е температурата на виното, за да му се насладим максимално

Заловиха четирима хасковски даяджии за подкупи

http://news.ibox.bg/news/id_486349084

Суми в лева и чуждестранна валута, благородни метали и документи

Горанов разкри философията на Бюджет 2016

http://www.vesti.bg/bulgaria/goranov-razkri-filosofiiata-na-biudzhet-2016-6045745

Дефицит от 1.8 млрд. лв. предвижда законопроектът за държавния бюджет за 2016 г.,

Министър Танев ще участва в шестата национална дискусия „Да! На българската икономика”

http://www.cross.bg/kolezh-spetzialnosti-byrgas-1488721.html

/КРОСС/ Министърът на образованието и науката проф. Тодор Танев ще вземе участие в шестата национална дискусия „Да! На българската икономика", която ще се проведе днес в конферентната зала на Община Бургас.  В събитието ще вземат участие представители на централната и местната власт, водещи компании в туристическата индустрия, ректори, директори на училища, браншови организации, медии. Домакин на срещата е кметът на Бургас Димитър Николов. По време на форума ще бъде подписан меморандум за развитието на професионален интегрален колеж по туризъм в града. Новото учебно заведение ще дава възможност на колежаните да се обучават четири дни в седмицата във фирми, чиято дейност е свързана с изучаваните от тях специалности. Бизнесът ще определя колко кадри и от какви туристически специалности са му необходими, като ще участва и в разработването на учебните програми и планове на новия колеж.

Работи, за да обедняваш

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5121659

От 20 българи, търпели в детството си лишения, само един ще се изтръгне от блатото
 460 000 души, които са на минимална заплата или под нея, внасят 150 млн. лв. в бюджета за каузата на плоския данък

Чавдар Найденов
Наскоро дописник на агенция Франс прес посети страната ни, за да направи репортаж на тема какво значи да си работещ беден.
От 20 българи, търпели в детството си лишения, само един ще се изтръгне от блатото 460 000 души, които са на минимална заплата или под нея, внасят 150 млн. лв. в бюджета за каузата на плоския данък Чавдар Найденов Наскоро дописник на агенция Франс прес посети страната ни, за да направи репортаж на тема какво значи да си работещ беден.

Стоичков: Осмият гост и най-голяма звезда в юбилея ми е публиката

http://www.dnevnik.bg/sport/2015/11/19/2652371_stoichkov_osmiiat_gost_i_nai-goliama_zvezda_v_jubileia/?ref=rss


Осмият гост на юбилея на Христо Стоичков ще е публиката, обявиха организаторите на събитието. Бившият нападател на националния отбор използва символиката около номера, с който се състезаваше, за да изкаже признателност към зрителите.

"Най-важният участник и най-голямата звезда за моя празник е българската публика. Затова поставям публиката под номер 8 - това е моят номер, любимият ми номер, с него на гърба съм спечелил и всичките си трофеи, но винаги с помощта на публиката", каза...

Френският премиер предупреди, че терористите може да извършат нападения с химическо оръжие

http://www.cross.bg/himichesko-oruzhie-teroristite-1488720.html

/КРОСС/ При някой от следващите си опити за нападение терористите може да използват химическо или биологично оръжие, предупреди френският премиер. Манюел Валс потвърди, че правителството възнамерява да удължи извънредното положение във Франция с три месеца.

Около 7-8 души от извънредно кацналия самолет на Летище „Бургас“ са хронично болни

http://pik.bg/около-7-8-души-от-извънредно-кацналия-самолет-на-летище-„бургас“-са-хронично-болни-news437959.html

Около 7-8 души от извънредно кацналия самолет на Летище „Бургас“ са хронично болни

Около 7-8 души от извънредно кацналия самолет на Летище „Бургас“ са хронично болни. Това обяви пред журналисти д-р Георги Паздеров, директор на РЗИ-Бургас, предаде "Фокус". Д-р Паздеров допълни, че в това число влиза и 70-годишен диабетно болен човек. Той поясни че хората се нуждаят от медикаменти, но общото им здравословно състояние е стабилно. По думите на д-р Паздерски, екипът на Спешна медицинска помощ е изготвил списък с необходимите лекарства, които ще бъдат доставени до час-два. Те ще бъдат платени от авиокомпанията.
Междувременно започват да пристигат пътниците за полета до Лондон на обяд. Все още не се знае дали полетът ще бъде отменен.

КОМИТЕТЪТ ЗА НАБЛЮДЕНИЕ НА ОП „ДОБРО УПРАВЛЕНИЕ” ЩЕ ОБСЪДИ ВЪЗМОЖНОСТИТЕ ЗА ФИНАНСИРАНЕ ПРЕЗ 2016 Г.

http://www.klassa.bg/News/Read/article/260569_%D0%9A%D0%9E%D0%9C%D0%98%D0%A2%D0%95%D0%A2%D0%AA%D0%A2+%D0%97%D0%90+%D0%9D%D0%90%D0%91%D0%9B%D0%AE%D0%94%D0%95%D0%9D%D0%98%D0%95+%D0%9D%D0%90+%D0%9E%D0%9F+%E2%80%9E%D0%94%D0%9E%D0%91%D0%A0%D0%9E+%D0%A3%D0%9F%D

 На 20-ти ноември, петък, от 10.00 ч. в Гранитната зала на Министерския съвет ще се проведе второто официално заседание на Комитета за наблюдение на Оперативна програма „Добро управление” (ОПДУ). На него са поканени заместник министър-председателят по европейските фондове и икономическата политика Томислав Дончев и заместник министър-председателят по коалиционната политика и държавната администрация и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова. Ръководителят на трите оперативни програми – „Техническа помощ“, „Административен капацитет“ и „Добро управление” Ирена Първанова ще представи пред членовете на Комитета възможностите за финансиране съгласно предложената Индикативна годишна работна програма на ОПДУ за 2016 г., както и резултатите от проведената през ноември процедура за неприсъствено вземане на решение от КН на ОПДУ. На заседанието ще бъде обсъден също така напредъкът в изпълнението на програмите и планираните действия за комуникация през следващата година. На заседанието ще присъстват още Аурелио Сесилио, началник на отдел „Румъния, България, Малта” в Главна дирекция „Трудова заетост, социални въпроси и приобщаване” на Европейската комисия, и министърът на правосъдието Христо Иванов.

От ЧЕЗ започват планирани технически промени в информационната си система

http://news.ibox.bg/news/id_1943087458

Дружеството въведе шест начина за безкасово плащане и разработи близо 100 вида услуги

Ирина Бокова е удостоена със специална награда „Симон Визентал“ в Капитолия

http://www.moreto.net/novini.php?n=306881

Генералният директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова бе удостоена със специална награда на международната еврейската организация за човешките права „Симон Визентал” във Вашингтон. На 18 ноември тя присъства на откриването на изложбата „Народът, книгата, земята: 3500-годишната връзка между еврейския народ и Светата земя“, организирана в Конгреса на САЩ.

Изгоряха 40 декара ниска растителност край Асеновград, гората е спасена

http://pik.bg/изгоряха-40-декара-ниска-растителност-край-асеновград-гората-е-спасена-news437950.html

Изгоряха 40 декара ниска растителност край Асеновград, гората е спасена

Близо 40 декара ниска растителност изгоря край Асеновград след пожар, който е пламнал рано сутринта. Пожарът се намира между селата Яврово и Лясково. Това каза говорителят на противопожарната служба в Пловдив, предаде БТА.

Сигналът за бедствието е подаден на тел. 112 от случайно преминаващи хора около 6.30 часа. На мястото пожарникари уточниха, че няма нанесени поражения на гората - горели са ниска растителност и листа.

В потушаването на огъня са участвали около 15 души от горското стопанство, четири екипа на пожарната служба, от които два от Пловдив и два - от Асеновград. Пожарът е локализиран за около три часа. На мястото са оставени дежурен екип на пожарната и горски служители.

Мартин Шийн: Възхищавам се на куража на сина ми

http://web.barometar.net/82636/

Актьорът Мартин Шийн, заяви, че си пожелава да има смелостта на сина си Чарли Шийн, който наскоро разкри, че е серопозитивен. Мартин Шийн се изказа в рамките на събитие в комплекса „Риц-Карлтън“ в Нейпълс. Звездата от шедьовъра на Копола „Апокалипсис сега“ и сериала „Западното крило“ уточни, че от месеци 50-годишният му син се готвел да направи […]

Проектозакон предлага държавата да определя броя на аптеките и разстоянията между тях

http://www.dnevnik.bg/biznes/companii/2015/11/19/2652354_proektozakon_predlaga_durjavata_da_opredelia_broia_na/?ref=rss


Държавата ще определя колко аптеки да има по места, може ли да се открива нов обект, ще посочва кой да работи нощем. Това е записано в проектозакона за лекарствените продукти в хуманната медицина, който е предложен за обществено обсъждане на сайта на здравното министерство, пише "Капитал Daily" във водещия си материал днес.

Думата да има ли нов обект ще има и организацията на фармацевтите, които са собственици на една аптека и интересът им логично е да ограничат конкуренцията,...

Борците за родината не умират, тя ще остане единна

http://actualno.actualno.com/borcite-za-rodinata-ne-umirat-tja-shte-ostane-edinna-news_508539.html

"Sehitler olmez, vatan bolunmez". Това скандираха турски фенове по време на минутата мълчание на футболния мач между Турция и Гърция според официално обяснение на турски студент. Информацията беше потвърдена и от БНТ. Коментар на редактора Буквалният превод на фразата, дума по дума - в "нелична форма", е следният: 1. Sehit - загинал войник по време на служба, най-често в борба с ПКК т.е. с Кюрдската работническа партия 2. Olmez - не умират 3. Vatanimiz - родината ни, земята ни, страната ни

НАСА се съсредоточава върху кацането на Марс

http://cosmos.actualno.com/nasa-se-sysredotochava-vyrhu-kacaneto-na-mars-news_508462.html

В близките десетилетия НАСА ще се съсредоточи изцяло върху кацането на астронавти на Марс. В плана за усвояване на Космоса САЩ разчитат на частни компании при разбиране на запазването на важната роля на МКС до 2024 година. Такъв е основният лайтмотив от конференцията по въпросите на частното усвояване на Космоса, която се провежда в Хюстън, Тексас, пише ТАСС. Три етапа на програмата Тон на форума задал директорът на НАСА Чарлз Болдън, който запознал над 1500-те участници с главните фази на ко

Идеалното количество секс за идеални отношения е…

http://curious.actualno.com/idealnoto-kolichestvo-seks-za-idealni-otnoshenija-e-news_508428.html

Канадски психолози са изяснили, че за постигане на максимално ниво на щастие е достатъчно семейните двойки да правят секс само веднъж седмично, се казва в статия, публикувана в сп. Social Psychological and Personality Science. "И макар че по-честото правене на секс като цяло се асоциира с по-високо ниво на щастие, тази връзка не е била статистически значима за стойностите, превишаващи един път седмично. Получените от нас резултати показват, че "половинките" в семействата следва да поддържат инт

Асеновград си има нов заместник-кмет за общинските активи

http://asenovgrad.actualno.com/asenovgrad-si-ima-nov-zamestnik-kmet-za-obshtinskite-aktivi-news_508543.html

Инженер Петър Бояджиев е новият заместник-кмет на Асеновград. Той е назначен в началото на тази седмица, съобщи кметът на общината доктор Емил Караиванов. Новият ресорен заместник-кмет ще е ангажиран с въпросите по общинските активи и строителството в Асеновград. Инженер Петър Бояджиев е назначен на мястото на инженер Пламен Йончев, който в края на изминалия мандат сам взе решение да преустанови дейността си като заместник-кмет. Неговият заместник има богат административен опит. Бояджиев е бил

В Асеновград стартира конкурс за хумор и сатира на тема „О, времена, о, нрави“

http://asenovgrad.actualno.com/v-asenovgrad-startira-konkurs-za-humor-i-satira-na-tema-o-vremena-o-nravi-news_508544.html

Стартира Четвърти национален конкурс за хумор и сатира с международно участие „Голямата къща на мъдрите хора“ в Асеновград. Темата на поетичната надпревара този път е “О, темпора, о, морес” или “О, времена, о нрави“, съобщава кореспондентът на Actualno.com за града. Конкурсът е анонимен, като всеки участник следва да изпрати до три неподписани творби на хартиен носител. Екземплярите на произведението трябва да са в три броя, събрани в голям плик. В него се по

Задържаха за подкуп 4-ма служители на ДАИ в Хасково

http://www.vesti.bg/bulgaria/sad/zadyrzhaha-za-podkup-4-ma-sluzhiteli-na-dai-v-haskovo-6045742

При претърсване на автомобилите и домовете им са открити значителни суми в лева и чуждестранна валута, благородни метали и документи

Гръцките депутати орязаха заплатите си с 10%

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5122846

Гръцките депутати гласуваха „за” предложението заплатите им да бъдат намалени с 10% - от 5700 на 5130 евро, съобщава вестник „Kathimerini”, цитиран от „Фокус”.
Освен това, възнагражденията на народните представители бяха отделени от тези на съдиите. Това обвързване беше в сила от 1975 г. насам.
Общият размер на парламентарния бюджет за 2016 г.
Гръцките депутати гласуваха „за” предложението заплатите им да бъдат намалени с 10% - от 5700 на 5130 евро, съобщава вестник „Kathimerini”, цитиран от „Фокус”. Освен това, възнагражденията на народните представители бяха отделени от тези на съдиите. Това обвързване беше в сила от 1975 г. насам. Общият размер на парламентарния бюджет за 2016 г.

Гръцките депутати орязаха заплатите си с 10%

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5122861

Гръцките депутати гласуваха „за” предложението заплатите им да бъдат намалени с 10% - от 5700 на 5130 евро, съобщава вестник „Kathimerini”, цитиран от „Фокус”.
Освен това, възнагражденията на народните представители бяха отделени от тези на съдиите. Това обвързване беше в сила от 1975 г. насам.
Общият размер на парламентарния бюджет за 2016 г.
Гръцките депутати гласуваха „за” предложението заплатите им да бъдат намалени с 10% - от 5700 на 5130 евро, съобщава вестник „Kathimerini”, цитиран от „Фокус”. Освен това, възнагражденията на народните представители бяха отделени от тези на съдиите. Това обвързване беше в сила от 1975 г. насам. Общият размер на парламентарния бюджет за 2016 г.

ЕЦБ намали размера на спешната ликвидна подкрепа за гръцките банки с нови 300 млн. евро

http://www.cross.bg/banki-likvidna-grutzkite-1488718.html

/КРОСС/ Европейската централна банка намали за пореден път размера на спешната ликвидна подкрепа за гръцките банки по молба на Централната банка на Гърция с оглед на продължаващо постепенно подобрение на финансовите и ликвидни условия в страната. ЕЦБ взе решение да ограничи лимита на Механизма за спешна ликвидност за гръцките търговски банки (програмата ELA) до 85,7 млрд. евро, намалявайки подкрепата за банковия сектор в страната с 300 млн. евро. Това представлява поредно понижение на спешната ликвидна подкрепа за гръцките банки след одобрената през лятото трета спасителна програма за Гърция в размер до 86 млрд. евро и след като към края на август програмата ELA достигна малко над 91 млрд. евро.Редуцирането на тавана на помощта с 300 млн. евро беше по искане на Централната банка на Гърция и отразява подобрената ликвидна ситуация за гръцките банки на фона на намаляваща несигурност и на стабилизация на депозитните потоци на частния сектор, заяви.През последните десет месеца на настоящата година гръцките банки се осланят единствено на свежо финансиране по програмата ELA, след като през февруари ЕЦБ отряза финансовите институции на страната от предоставяната от нея ликвидност за търговските банки в еврозоната посредством провежданите редовни репо аукциони

Красотата на Калофер от дрон (видео)

http://www.vesti.bg/razvlechenia/puteshestvia/krasotata-na-kalofer-ot-dron-video-6045743

В градчето се намира Националният музей "Христо Ботев", част от Стоте национални туристически обекта на Българския туристически съюз

Киномания за малките

http://www.cross.bg/detza-kino-lyumier-1488719.html

/КРОСС/Тазгодишната Киномания ще зарадва най-малките си фенове и техните родители с 3 анимационни и 2 игрални филма от различни краища на света. Всички те са дублирани на български език. Родното предложение "Пук" на режисьора Анри Кулев е по обичаната от поколения деца приказка на Валери Петров. Малката Лили е на телефона, слушайки трепетно приказка. Историята е така пълна с обрати, че тя неусетно става неин герой. Телефонна кабина се превръща в подводница и Лили се гмурва в океанските дълбини. Това е само една от прелестните фантасмагории в анимационната екранизация. „Пук" е находчиво съчетание между анимация и игрално кино. Филмът е озвучен с гласовете на: Антон Радичев (Хрили), Христина Ибришимова (Лили), Петя Силянова (Мидата), Линда Русева (Медузата), Димитър Иванчев (Октоподът) и Веселин Ранков (Калканът). "Пук" може да видим в кино "Люмиер" на 22 ноември от 12:30 часа. Филмът е подходящ за деца между 4 и 11 години. Не по-малко интересна е канадската анимация "Шаманите на севера", режисирана от Нанси Савард. Тя разказва историята на едно пътуване на съзряването, което трима млади инуити предприемат в търсене на обетованата земя Сарила с надеждата да спасят своето племе. "Шаманите на севера" гледаме на Киномания на 22 ноември от 11:00 часа и на 29 ноември от 10:00 часа в кино "Люмиер". Подходящ е за деца от 9 до 12 години

Горанов: Събрахме с 1,7 млрд. лв. повече приходи за година

http://econ.bg/Новини/Горанов-Събрахме-с-1-7-млрд-лв-повече-приходи-за-година_l.a_i.704317_at.1.html

С 1,7 млрд. лв. повече са събрани към 17 ноември спрямо същия период на предходната година. Това заяви финансовият министър Владислав Горанов по...

Хората са най-щастливи на 20 и след 65 години

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5122850

Хората са най-щастливи на 20 години, когато са най-безгрижни. След като навършат 25 задоволството им от живота намалява, докато не станат на 65 години, съобщава в.
Хората са най-щастливи на 20 години, когато са най-безгрижни. След като навършат 25 задоволството им от живота намалява, докато не станат на 65 години, съобщава в. "Дейли мейл", позовавайки се на австралийско изследване. В университета на Нов Южен Уелс са установили, че щастието следва предвидима траектория.

Как се развива „интригата“ за предстоящите президентски избори през 2016 г.?

http://www.bnews.bg/article-143947

В групата на гротескните кандидатури той заслужено поставя тези на Волен Сидеров, Йоло Денев и Радан Кънев.

Шофьор без книжка нацели дърво, борят се за живота му

http://pik.bg/шофьор-без-книжка-нацели-дърво-борят-се-за-живота-му-news437944.html

Шофьор без книжка нацели дърво, борят се за живота му

Неправоспособен водач е с опасност за живота след удар в дърво. Катастрофата станала по пътя между селата Богданци и Хърсово вчера следобед, съобщиха от ОД на МВР в Разград.

25-годишният С.А. от село Голям извор управлявал с несъобразена скорост „Ауди А3”, в което се возел и 18-годишният Т.М. от Голям извор. На ляв завой мъжът без шофьорска книжка изгубил контрол над автомобила и се блъснал в крайпътно дърво.

При произшествието тежко пострадал водачът – със счупен гръбначен прешлен и съмнение за кръвоизлив в мозъка. Той е откаран в ОАИЛ на Разградската болница.

Возещият се отпред в колата Т.М. е без наранявания.

Истина или лъжа: Линейка в “Биг Брадър” заради Соня Колтуклиева

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5121768

Здpaвocлoвнoтo cъcтoяниe нa Coня Koлтyклиeвa сe влоши, писаха няколко жълти сайта в сряда, дни след старта на “Биг Брадър ол старс”. Журналистката, която е в къщата на предаването, имaла гoлeми пpoблeми c щитoвиднaтa жлeзa. Ето каква е истината.
Лъжа е, няма такова нещо. Всички в къщата са в отлично здраве и лекар не посещава никого от
Здpaвocлoвнoтo cъcтoяниe нa Coня Koлтyклиeвa сe влоши, писаха няколко жълти сайта в сряда, дни след старта на “Биг Брадър ол старс”. Журналистката, която е в къщата на предаването, имaла гoлeми пpoблeми c щитoвиднaтa жлeзa. Ето каква е истината. Лъжа е, няма такова нещо. Всички в къщата са в отлично здраве и лекар не посещава никого от

Зелена вълна на борсите в Азия

http://www.investor.bg/aziia/336/a/zelena-vylna-na-borsite-v-aziia-206325/

Фондовите пазари в региона намериха подкрепа в положителната сесия на Wall Street

Обрат в НС! ПФ май няма да подкрепи бюджета

http://frognews.bg/news_102201/Obrat-v-NS!-PF-mai-niama-da-podkrepi-biudjeta/

Председателят на ПГ на „Патриотичния фронт” Валери Симеонов заяви, че ще предложи на ПФ да не подкрепи бюджета, поради липсата на повечето министри в пленарна зала, предаде Фокус.

Младеж без книжка се заби в дърво край Разград, има опасност за живота му

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5122842

Младеж без книжка е с опасност за живота след катастрофа в дърво. Инцидентът е станал по пътя между селата Богданци и Хърсово вчера следобед, съобщиха от полицията в Разград.
25-годишният С.А. от село Голям извор управлявал с несъобразена скорост „Ауди А3”, в което се возел и 18-годишният Т.М. от Голям извор.
Младеж без книжка е с опасност за живота след катастрофа в дърво. Инцидентът е станал по пътя между селата Богданци и Хърсово вчера следобед, съобщиха от полицията в Разград. 25-годишният С.А. от село Голям извор управлявал с несъобразена скорост „Ауди А3”, в което се возел и 18-годишният Т.М. от Голям извор.

Овладян е пожарът над Асеновград

http://pik.bg/овладян-е-пожарът-над-асеновград-news437943.html

Овладян е пожарът над Асеновград

Овладян е пожарът в близост до асеновградския квартал „Горни Воден” и село Лясково. Това каза Цвятко Дешев, говорител на Пловдивската пожарна, цитиран от "Фокус". Четири екипа от Пловдивската пожарна реагираха на място в Асеновград, за да овладеят пламъците.

Сигналът за възникнал пожар между селата Руен и Лясково е получен в 06:37 часа на телефон 112. Пожарът възникна в ниска растителност. „Ситуацията е овладяна, няма никаква опасност за местните жители”, категоричен е Дешев. Засегната площ е около 15 декара. 

Братовчедка на жената камикадзе от Сен Дени неволно издала къде се крият терористите

http://offnews.bg/news/n_1/n_594162.html

Тя е първата жена камикадзе в историята на френския тероризъм. Френска гражданка, 26-годишната Хасна Етбулахсен е и първа братовчедка на Абделхамид Абауд, предполагаем координатор на атентатите в Париж. Това пише белгийското издание DH (Derniere Heure – Последен час). Самият Абауд е с двойно гражданство – белгийско и мароканско. В социалните мрежи тя е правила впечатление на жена, обсебена от джихада (ислямистката „свещена война”). На 11 юни т.г. Хасна е публикувала снимката, илюстрираща този текст. Към нея е бил приложен следният коментар (на френски, с много правописни грешки): „Скоро ще отида в Сирия, иншалах, скоро тръгвам за Турция”. Хасна Етбулахсен никога не е стъпила там. Затова пък предложила услугите си за извършване на атентати във Франция. Джихадистката не е крила възхищението си от Хаят Бумедиен, вдовица на Амеди Кулибали, автор на терористичното нападение в «Хипер Кашер». (Това е името на магазин за еврейски храни в източен район на Париж. Кулибали взе там заложници на 9 януари т.г., два дни след като неговите приятели братята Куачи окървавиха редакцията на „Шарли Ебдо”. Четирима души загинаха в магазина, без да се брои самият терорист, застрелян от полицията. Мнозина бяха ранени.) Това лято Хасна беше публикувала и снимка на своята героиня – там Хаят Бумедиен е в строго ислямско облекло, застрашително вдигнала пистолет. За живота на Хасна Етбулахсен не се знае много, личи от публикацията в DH. В социалните мрежи, тя уточнявала, че е следвала в университета «Пол Верлен» (в Мец, Източна Франция). Изглежда напоследък е управлявала фирма в ликвидация в областта на недвижимите имоти. В полезрението на полицията младата жена влязла покрай трафик на наркотици. Била е подслушвана, тъй като са допускали, че е възможно да укрива Абделхамид Абауд. По този начин, именно тя неволно е улеснила следователите да локализират тайната квартира на групата, разбита в сряда в Сен-Дени. Там терористите планирали да извършат нови атентати на френска земя. Според свидетел Хасна е умряла мигновено от взрива на своя експлозивен елек, докато снайперисти стреляли към нея. Чак до улицата се пръснали части от тяло, включително една парче от главата й, пише DH.

Сливенският квартал "Речица" е без вода заради аварии

http://pik.bg/сливенският-квартал-речица-е-без-вода-заради-аварии-news437942.html

Сливенският квартал "Речица" е без вода заради аварии

Сливенският квартал "Речица" е без вода заради авария, съобщиха от ВиК дружеството в града.
Поради извършване на авариен ремонт днес до 15 часа ще бъде прекъснато водоподаването в един от най-големите квартали на града.

След възстановяване на водоснабдяването е възможно временно повишаване мътността на водата, се казва още в съобщението.

Сърбия и Македония пропускат само сирийци, иракчани и афганистанци

http://www.dnevnik.bg/sviat/2015/11/19/2652350_surbiia_i_makedoniia_propuskat_samo_siriici_irakchani/?ref=rss


Властите в Македония и Сърбия са затворили границите си за всички имигранти с изключение на гражданите на Сирия, Ирак и Афганистан, съобщи Върховният комисариат на ООН за бежанците.

Говорителката на комисариата, цитирана от "Ройтерс", казва, че всички останали са връщани, поради което хора са блокирани под открито небе на границата.

От 18 часа снощи Сърбия започна да връща обратно в Македония всички с изключение на сирийци, иракчани и афганистанци", казва Мелита...

Младеж без книжка се заби в дърво край Разград, има опасност за живота му

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5122828

Младеж без книжка е с опасност за живота след катастрофа в дърво. Инцидентът е станал по пътя между селата Богданци и Хърсово вчера следобед, съобщиха от полицията в Разград.
25-годишният С.А. от село Голям извор управлявал с несъобразена скорост „Ауди А3”, в което се возел и 18-годишният Т.М. от Голям извор.
Младеж без книжка е с опасност за живота след катастрофа в дърво. Инцидентът е станал по пътя между селата Богданци и Хърсово вчера следобед, съобщиха от полицията в Разград. 25-годишният С.А. от село Голям извор управлявал с несъобразена скорост „Ауди А3”, в което се возел и 18-годишният Т.М. от Голям извор.

Велков: В Сирия и Ирак ползват оръжие, произведено в България

http://frognews.bg/news_102200/Velkov-V-Siriia-i-Irak-polzvat-orajie-proizvedeno-v-Balgariia/

В ислямистките групи и организации в цяла Сирия и в Ирак има оръжие, което е българско производство, заяви по НТВ експертът по сигурност и антитероризъм Славчо Велков.

Tencent набира 1 милиард долара за онлайн банка

http://econ.bg/Новини/Tencent-набира-1-милиард-долара-за-онлайн-банка_l.a_i.704316_at.1.html

Tencent, една от най-големите китайски онлайн компании, започва кампания за набиране на нов капитал за електронната банка WeBank, от която...

Ето това е жената-камикадзе, която се взриви в "Сен Дени"

http://petel.bg/Eto-tova-e-zhenata-kamikadze--koyato-se-vzrivi-v-Sen-Deni__134547

Белгийската медия DH.be публикува вероятна снимка на терористката ,която се взриви вчера по време на полицейската акция по залавянето на...

Борисов скочи срещу твърденията за използвани родни автомати при атентатите в Париж

http://petel.bg/Borisov-skochi-sreshhu-tvardeniyata-za-izpolzvani-rodni-avtomati-pri-atentatite-v-Parizh__134548

Снимка: Булфото "За това, че при атентатите в Париж е използван автомат "Калашников", произведен в България, се говорят много неща. За да...

Съдът във Велико Търново осъди на доживотен затвор стрелеца от Лясковец

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/11/19/2652351_sudut_vuv_veliko_turnovo_osudi_na_dojivoten_zatvor/?ref=rss


Окръжният съд във Велико Търново осъди на доживотен затвор без право на замяна Петко Петков за убийството на командоса Емил Шарков в Лясковец миналата година. Това съобщи прокуратурата, която настояваше за най-тежкото наказание.   Служителят на Специализирания отряд за борба с тероризма загина през март 2014 г. при акция по обезоръжаването на Петков. Мъжът се беше барикадирал в дома си в Лясковец и откри стрелба по командосите, като уби Емил Шарков и рани двама негови колеги. Петков е обвинен в...

Читател до zaPernik.com: Едното платно по пътя Калкас - Перник е неизползваемо, цялото е в дупки. Като плащаме данъци и винетки, няма ли кой да оправи платното към Перник?

http://www.zapernik.com/obshtestvo/chitatel-do-zapernik-com-ednoto-platno-po-putya-kalkas-pernik_40628/

Читател пише до zaPernik.com:

Здравейте, пиша ви за поредния проблем за хората и пътуващите от и за Калкас. Между другото само да вметна и да изкажа благодарности към вашия сайт за един проблем с течащата вода около КАТ, където след ваша публикация и апел към В и К беше отстранен теча.

Та на въпроса или проблема, а той се отнася за същото място около КАТ и въобще по целия път от САМИ-М до КАТ, едното платно посока Перник е неизползваемо, тъй като е цялото в дупки. Не ми се...

Продължава

Официално: Русе вече е европейски град на спорта

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5122829

Русе вече е определен официално за Европейски град на спорта, съобщиха от общинската управа. Церемонията се състоя на годишната среща на Асоциацията на европейските градове и столици на спорта - АСЕS Europe в Брюксел. Кметът на крайдунавския град Пламен Стоилов получи удостоверението лично от президента на ACES Europe Джан Франческо Лупатели.
Русе вече е определен официално за Европейски град на спорта, съобщиха от общинската управа. Церемонията се състоя на годишната среща на Асоциацията на европейските градове и столици на спорта - АСЕS Europe в Брюксел. Кметът на крайдунавския град Пламен Стоилов получи удостоверението лично от президента на ACES Europe Джан Франческо Лупатели.

47 катастрофи са станали във Варна през последното денонощие

http://www.moreto.net/novini.php?n=306884

47 пътни произшествия са станали във Варна през последното денонощие. Това съобщи за Радио „Фокус” – Варна дежурният от КАТ – Варна. При три от катастрофите са пострадали общо 9 души, които са с контузии и са без опасност за живота.

БСП – София избра ново Изпълнително бюро

http://www.cross.bg/predsedatel-nars-rsna-1488717.html

/КРОСС/ Вчера Градският съвет на БСП - София избра нов състав на Изпълнителното бюро на организацията. По предложение на лидера на БСП - София Калоян Паргов 24-те председатели на районни съвети бяха избрани за членове на Изпълнителното бюро на столичната организация. Предложението бе прието с 39 гласа „за", един „въздържал се", един „против" и един, който не е участвал в гласуването. „Приемам това гласуване като вот на доверие от страна на Градския съвет" - заяви Калоян Паргов след края на софийския пленум. Новоизбрани членове на Изпълнителното бюро и членове на Градския съвет коментираха решението. Борис Цветков, председател на район Искър и член на ИБ: Предложението е нестандартно. Самият факт, че беше прието с консенсус показа, че е добро и е навременно. Нестандартно, защото от много години в София, а и в други градове нямаше легитимиране на този орган - председателски съвет. Предстои ни кратък срок, в който да проведем отчетно-изборната кампания. Това решение има две основни задачи. Първо, в този труден момент, след тежката загуба да консолидира членовете и симпатизантите на БСП в София. Второто е да се търсят начини да се увеличи влиянието на БСП точно в този труден момент. Аз съм оптимист. Много млади и свестни хора са влизали в БСП точно в момент на трудност, а не когато е била на власт. Те идват заради каузата, не за някаква реализация. Арх

Доживотен затвор за лясковския "стрелец", убил баретата

http://news.ibox.bg/news/id_1124945826

Признат за виновен и за опит за убийство на 5 барети и незаконно притежание на оръжие

Арестуваха подпалвач в Сухозем

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5122739

Извършител на палеж е установен и задържан от служители на районното управление в Хисаря. Около 19 часа вчера там постъпил сигнал за пожар в частен имот в село Сухозем. Пламъците са погълнали складирани в двора 150 бали слама. За 24 часа в ареста е 33-годишен жител на селото. Образувано е досъдебно производство.
Извършител на палеж е установен и задържан от служители на районното управление в Хисаря. Около 19 часа вчера там постъпил сигнал за пожар в частен имот в село Сухозем. Пламъците са погълнали складирани в двора 150 бали слама. За 24 часа в ареста е 33-годишен жител на селото. Образувано е досъдебно производство.

Емил Ангелов е новият административен шеф на Военно-окръжна прокуратура-София

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5122821

Висшият съдебен съвет избра Емил Ангелов, военен прокурор във Военно-окръжна прокуратура гр. Пловдив, за административен ръководител – военно-окръжен прокурор на Военно-окръжна прокуратура гр. София, предаде "Фокус" .   От общо 22 гласували, той получи 18 гласа "За", 1 глас "Против", а 3-ма магистрати гласуваха с "Въздържал се".
Висшият съдебен съвет избра Емил Ангелов, военен прокурор във Военно-окръжна прокуратура гр. Пловдив, за административен ръководител – военно-окръжен прокурор на Военно-окръжна прокуратура гр. София, предаде "Фокус" . От общо 22 гласували, той получи 18 гласа "За", 1 глас "Против", а 3-ма магистрати гласуваха с "Въздържал се".

Община Варна влага до 120 млн. лева в строителство и поддръжка на пътища и съоръжения

http://web.barometar.net/82634/

През следващите 4 години Община Варна планира да вложи 120 млн. лева в пътища и други инфраструктурни елементи. Това става ясно от обявената обществена поръчка с предмет „Строителство, основен ремонт, реконструкция, рехабилитация и текущ ремонт на пътна и улична мрежа, пътни съоръжения, паркове и елементи на техническата инфраструктура за нуждите на Община Варна“. Инфраструктурните елементи, […]

Емил Ангелов е новият административен шеф на Военно-окръжна прокуратура-София

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5122799

Висшият съдебен съвет избра Емил Ангелов, военен прокурор във Военно-окръжна прокуратура гр. Пловдив, за административен ръководител – военно-окръжен прокурор на Военно-окръжна прокуратура гр. София, предаде
Висшият съдебен съвет избра Емил Ангелов, военен прокурор във Военно-окръжна прокуратура гр. Пловдив, за административен ръководител – военно-окръжен прокурор на Военно-окръжна прокуратура гр. София, предаде "Фокус" . От общо 22 гласували, той получи 18 гласа "За", 1 глас "Против", а 3-ма магистрати гласуваха с "Въздържал се".

ДПС и БСП няма да подкрепят Бюджет 2016

http://www.cross.bg/byudzhet-ministur-tzonev-1488716.html

/КРОСС/ДПС обявиха, че няма да подкрепят на първо четене Бюджет 2016. Основните забележки на движението са свързани със заложения икономическия растеж в проекта на бюджета на страната ни за следващата година. И БСП няма да подкрепи проекта за Закон за държавния бюджет за 2016 г., стана ясно по време на дебатите в парламента. Михаил Миков заяви, че партията ще бъде последователна опозиция. „Никаква стабилност не може да има без растеж", обяви от парламентарната трибуна народният представител от ДПС Йордан Цонев, който повтори, че в и областта на публичните финанси не може да има сериозен стабилитет без икономически растеж. „От 2008-ма година насам няколко правителства създават бюджети с дефицит. Няколко правителства оставят българската икономика да се вози на влака на европейската - ако тя е в депресия и нашата е в депресия", се възмути Цонев и призова за по-активна политика за насърчаване на икономически растеж и чрез бюджета. Недоволство в ДПС буди и бюджетният дефицит на страната ни за настоящата 2015-та година. „Бюджетният дефицит е близо до миналогодишния и се движи около 3,3%", посочи депутатът от движението. Все пак обаче третите по сила в парламента поискаха и да кажат една добра дума, която посветиха на финансовия министър и на приходните агенции за резултатите в приходната част на бюджета ни

Две коли се удариха край Сточна гара

http://pik.bg/две-коли-се-удариха-край-сточна-гара-news437933.html

Две коли се удариха край Сточна гара

Два леки автомобила са катастрофирали на бул. "Ген. Димитър Николаев" преди пл. "Сточна гара", предаде "Фокус".

Инцидентът затруднява движението в района.

Очаквайте подробности! 

Борисов в Благоевград: Обещавам повече пари за всичко, за да намалим безработицата

http://pik.bg/борисов-в-благоевград-обещавам-повече-пари-за-всичко-за-да-намалим-безработицата-news437931.html

Борисов в Благоевград: Обещавам повече пари за всичко, за да намалим безработицата

Бойко Борисов откри саниран блок в Благоевград на ул. „Братя Миладинови” 1, в Благоевград.

„Обещавам повече пари за здравеопазване, за градоустройство, за образование, за всичко, с цел да намалим безработицата”, заяви премиерът.

„Исках да видя това нещо с очите си, защото много пари се отпускат за саниране”, уточни той.

„Мисля, че няма по-голям подарък от този, които прави държавата към жителите – да благоустрои жилищата им, така се заплащат по-малки сметки за ток и да живеят по-добре”, поясни премиерът Бойко Борисов.

„Отпуснати са 55 млн. лева. Не знам какво могат да кажат нашите опоненти по тази тема”, добави премиерът.

Пернишката разведена булка Светлана продава магазинчето си за бельо, от фитнес печелила повече

http://www.zapernik.com/obshtestvo/pernishkata-razvedena-bulka-svetlana-prodava-magazincheto-si-za-belio-ot_40638/

Светлана, която стана популярна след участието й в „Женени от пръв поглед“, продава магазина си за бельо в Перник.

И макар злите езици да побързаха да се усъмнят, че явно мацката има финансови проблеми, оказа се, че като фитнес-инструктор Светла печелила по-добре, а и работата й била по-на сърце.„!!! ПРОДАВАМ !!! Работещият си магазин за бельо в центъра на гр. Перник. Защото е важно човек да следва пътят на сърцето си!“, сподели Светлана в личния си профил в...

Продължава

Шефът на ВКС призова за обективна проверка на записите по "Яневагейт"

http://offnews.bg/news/n_1/n_594156.html

По случая с изтеклите записи на разговор между Владимира Янева и Румяна Ченалова трябва да се направи обективна проверка на всички факти и обстоятелства. Това каза пред журналисти председателят на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов, според когото случаят е "петно" за съдебната система. "Това е петно върху цялата съдебна система. Тук не става дума за имиджа на определени личности, а за имиджа на съдебната система. Ето защо проверка трябва да бъде направена обективно", посочи Панов. По думите му, проверката трябва да бъде публична, за да може обществото да бъде информирано за развитието на случая. "Ако това не се направи публично, това означава, че някой се страхува от истината. Ето защо това не трябва да бъде допускано. Не става дума за репутацията на определени лица. Ако съдия Ченалова бъде отстранена и не се направи обективна проверка на изложеното в записите, това би означавало да се отстрани метастаза, но не и да се излекува тумора", обясни още Панов. Той обясни, че е изложил своето становище да се създаде специална комисия, която да занимава със случая, защото той е публичен. На въпрос дали трябва да бъде изслушан премиерът Бойко Борисов, той отговори: "Това ще прецени Етичната комисия".

Колко е добре да дариш по две!

http://curious.actualno.com/kolko-e-dobre-da-darish-po-dve-news_508528.html

ИКЕА провежда за тринадесета поредна година кампанията с добра кауза „Плюшени играчки в помощ на образованието“. Глобалното партньорство между Фондацията на ИКЕА, УНИЦЕФ и Save the Children всяка година помага на повече деца по света да получат достъп до образование и така да имат възможност за по-добър старт в живота. ИКЕА България участва в инициативата за трета поредна година, като удвоява дарението в подкрепа на локални проекти на УНИЦЕФ България за деца в най-уязвимите групи. Г

Борисов: Не сме изнасяли автомати като използваните в Париж в последните 15-20 години

http://politics.actualno.com/borisov-ne-sme-iznasjali-avtomati-kato-izpolzvanite-v-parij-v-poslednite-15-20-godini-news_508530.html

Много неща се говорят за това, че при атентатите в Париж е използван "Калашников", произведен в България. За да се каже, че е български, трябва да го изпратят тук и нашите експерти да го изследват. В последните 15-20 г. такъв автомат не е изнасян от България. Това заяви премиерът Бойко Борисов пред журналисти в Благоевград, предаде "24 часа".  Той допусна, че е възможно през 80-те години да е продаван и да е останал някъде, но това били само хипотези. "Не мога да потвърдя и да отрека нищо,

Автоматизирани тоалетни в парковете на столицата, а таксата - левче

http://sofia.actualno.com/avtomatizirani-toaletni-v-parkovete-na-stolicata-a-taksata---levche-news_508531.html

Столична община иска да изгради автоматизирани тоалетни в парковете и централната градска част, предаде БГНЕС. Заместник-кметът по Зелена система, екология и земеползване Мария Бояджийска заяви, че в момента в парка на НДК се поставят две автоматизирани тоалетни и се изгражда една нова тоалетна в парка Възраждане. “Имаме план да поставим автоматизирани тоалетни във всички паркове и централната градска част. Те ще са около 15 на брой. Това включва и градската градина”, обясни тя. Де

Подпалиха ветеринарната лечебница в Мадара

http://shumen.actualno.com/podpaliha-veterinarnata-lechebnica-v-madara-news_508533.html

Трима непълнолетни са задържани за пожар във ветеринарната лечебница в село Мадара, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Шумен. Пламъците лумнали около 5.08 часа вчера. Огънят е унищожил 150 квадратни метра покрив и мебели. Пожарът е потушен с 24 хиляди литра вода. Огледът показал, че става въпрос за умишлен палеж. В хода на разследването били разкрити и извършителите, които се оказали трите непълнолетни момчета. По случая е образувано досъдебно производство. Около 22.20 часа също вчера

Строяща се фирмена сграда се срути в Пловдив, няма пострадали

http://plovdiv.actualno.com/strojashta-se-firmena-sgrada-se-sruti-v-plovdiv-njama-postradali-news_508535.html

Сграда, строяща се в двора на фирма "Лаки 131" ООД в Южна промишлена зона в Пловдив, се срути. Обектът се намира на ул. "Асеновградско шосе" №1. Репортер на Topnovini.bg се свърза със служител в производственото предприятие, който потвърди за инцидента и това, че няма пострадали хора. Той заяви, че само управителят може да даде повече информация. Въпреки опитите ни обаче той не може да бъде открит за коментар. Основната дейност на фирмата е леене на детайли от алуминиеви и цамови сплави под

Ненчев: Ако Франция ни помоли, ще ѝ помогнем в Сирия

http://society.actualno.com/nenchev-ako-francija-ni-pomoli-shte--pomognem-v-sirija--news_508537.html

Ако Франция поиска помощ, ще се отзовем според възможностите си. Естествено, че имаме готовност да участваме в сухопътна операция в Сирия, имаме и задължение. Това заяви пред журналисти военният министър Николай Ненчев. „Ако ни бъде поискана помощ от Франция, тепърва ще обмислим това. До този момент Франция не е поискала конкретна помощ от нас, но ако поиска, ще се отзовем в рамките на възможностите, с които разполагаме. Не бих могъл да кажа какво точно очакват от нас”, каза Ненчев

Варна дава до 120 млн. лева за пътища и съоръжения

http://varna.actualno.com/varna-dava-do-120-mln-leva-za-pytishta-i-syoryjenija-news_508538.html

През следващите 4 години Община Варна планира да вложи 120 млн. лева в пътища и други инфраструктурни елементи. Това става ясно от обявената обществена поръчка с предмет „Строителство, основен ремонт, реконструкция, рехабилитация и текущ ремонт на пътна и улична мрежа, пътни съоръжения, паркове и елементи на техническата инфраструктура за нуждите на Община Варна", предаде Дарик. Инфраструктурните елементи, които ще се ремонтират по поръчката, са мостове, пасарелки, водостоци, пешех

Борисов в Благоевград: Обещавам повече пари за всичко, за да намалим безработицата

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5122774

Бойко Борисов откри саниран блок в Благоевград на ул. „Братя Миладинови” 1, в Благоевград, предаде „Фокус”.
„Обещавам повече пари за здравеопазване, за градоустройство, за образование, за всичко, с цел да намалим безработицата”, заяви премиерът.
„Исках да видя това нещо с очите си, защото много пари се отпускат за саниране”, уточни той.
Бойко Борисов откри саниран блок в Благоевград на ул. „Братя Миладинови” 1, в Благоевград, предаде „Фокус”. „Обещавам повече пари за здравеопазване, за градоустройство, за образование, за всичко, с цел да намалим безработицата”, заяви премиерът. „Исках да видя това нещо с очите си, защото много пари се отпускат за саниране”, уточни той.

Борисов в Благоевград: Обещавам повече пари за всичко, за да намалим безработицата

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5122810

Бойко Борисов откри саниран блок в Благоевград на ул. „Братя Миладинови” 1, в Благоевград, предаде „Фокус”.
„Обещавам повече пари за здравеопазване, за градоустройство, за образование, за всичко, с цел да намалим безработицата”, заяви премиерът.
„Исках да видя това нещо с очите си, защото много пари се отпускат за саниране”, уточни той.
Бойко Борисов откри саниран блок в Благоевград на ул. „Братя Миладинови” 1, в Благоевград, предаде „Фокус”. „Обещавам повече пари за здравеопазване, за градоустройство, за образование, за всичко, с цел да намалим безработицата”, заяви премиерът. „Исках да видя това нещо с очите си, защото много пари се отпускат за саниране”, уточни той.

Изпращат допълнителен самолет да превози пътниците до Египет

http://pik.bg/изпращат-допълнителен-самолет-да-превози-пътниците-до-египет-news437923.html

Изпращат допълнителен самолет да превози пътниците до Египет

Полската авиокомпания "Смол планет" изпраща допълнителен самолет да превози 161- те пътници до Египет. Това става, след като рано тази сутрин сигнал за бомба приземи самолет в Бургас.

Самолетът, излетял от полската столица Варшава и когато 62-годишен пътник подал сигнала, се намирал над България. Пилотите веднага подали сигнал, че искат разрешение за кацане в Бургас. На момента се е задействала системата "Антитероризъм". (Вижте подробности в Още по темата).

 

Сърбия и Македония вече пропускат само бежанци с документи

http://www.cross.bg/makedoniya-granitzata-dokymenti-1488714.html

/КРОСС/Сърбия и Македония вече пропускат през границите си само имигранти с документи, доказващи произхода им от Сирия, Ирак и Афганистан, съобщи Ройтерс, като цитира Върховния комисариат за бежанците. Първа ограничения е въвела Сърбия на границата си с Македония вчера вечерта. Македонските власти са сторили същото на границата си с Гърция в 3.00 часа тази нощ, оставяйки стотина души в ничията земя.  

На 43-то място сме в света по полово неравенство

http://pik.bg/на-43-то-място-сме-в-света-по-полово-неравенство-news437922.html

На 43-то място сме в света по полово неравенство

България е на 43 място в света по индекс за полово неравенство, съобщава Би Би Си.

Според годишния доклад по полово неравенство на Световния икономически форум, в който се измерва възможността на жените да участват пълноценно в политическия и икономически живот на страната, както и да имат равнопоставен достъп до образование и здравеопазване, половото неравенство в България е сравнително слабо.

Най-равнопоставени на мъжете са жените в Исландия, Норвегия и Финландия. Най-силно е половото неравенство в Йемен, Пакистан и Сирия.

Соломон Паси: Нужна е радикална реформа в НАТО

http://www.moreto.net/novini.php?n=306870

Нужна е радикална реформа в НАТО, коментира в студиото на „Здравей, България” бившият външен министър Соломон Паси. „Това, което ни трябва е реформа в НАТО, която да е ориентирана към разузнаването. В НАТО в момента нямаме обща разузнавателна служба, разчитаме на разузнавателните служби на всяка една страна-членка, но те не обменят достатъчно информация помежду си и си нямат достатъчно доверие и се притесняват, когато се подслушват едни други.

ВСС избра Емил Ангелов за административен ръководител на Военно-окръжна прокуратура - София

http://pik.bg/всс-избра-емил-ангелов-за-административен-ръководител-на-военно-окръжна-прокуратура---софи-news437916.html

ВСС избра Емил Ангелов за административен ръководител на Военно-окръжна прокуратура - София

Висшият съдебен съвет избра Емил Ангелов, военен прокурор във Военно-окръжна прокуратура гр. Пловдив, за административен ръководител – военно-окръжен прокурор на Военно-окръжна прокуратура гр. София, предаде  "Фокус" .

От общо 22 гласували, той получи 18 гласа "За", 1 глас "Против", а 3-ма магистрати гласуваха с "Въздържал се". 

И. Василев: Целта на нашите спецслужби е да ни вкарат в обяснителен режим

http://www.cross.bg/voiina-rezhim-vasilev-1488715.html

/КРОСС/ Проблемът с бежанците преминава в неустойчивата ситуация на хибридна война, каза бившият посланик в Москва Илиян Василев в интервю за БНР. „Хибридната война не е нищо друго освен вкарване на елементи на психологическа война в мирно време. Информацията от неназован източник, че в атентатите в Париж е използвано българско оръжие, е безумие. И това не е просто неумение, това е злонамерено. Заглавия като това в световните медии в контекста на тази обстановка няма как да не ни вкарат в обяснителен режим. Ако нашите спецслужби целят това, здраве му кажи, нямаме нужда от никакви врагове. Този източник от спецслужбите нарочно е използвал този канал. В обстановка на напрегнатост започнахме да се самоизяждаме. Премиерът обяснява, че президентът е ястреб. В Европа всичко е един политически тюрлюгювеч. Вчера ЕС еднозначно заяви, че санкциите към Русия няма да бъдат отслабени, независимо от това в какъв режим на сътрудничество попаднат Русия и Западът по отношение на Сирия", посочи Василев.  

Миков: Няма перспектива пред страната с този бюджет

http://frognews.bg/news_102199/Mikov-Niama-perspektiva-pred-stranata-s-tozi-biudjet/

Бюджетът се приема в отсъствието на премиера, който има по-важна работа.Неусетно в този бюджет е включена и актуализацията. След 25 октомври все повече невидими резултати от днешното управление се виждат, а гражданите е започнат да ги усещат все повече, каза от парламентарната трибуна председателят на БСП Михаил Миков по време на дебатите по първото обсъждане на Бюджет 2016, предаде Фокус.

Ислямът е в конфликт не с християнската цивилизация, а с демокрацията

http://www.cross.bg/durzhava-hora-svyat-1488713.html

/КРОСС/Европа е напълно грохнала, ако не успее да реагира безмилостно, казва проф. Цветан Теофанов пред "Стандарт" - Проф. Теофанов, очаквана ли бе трагедията в Париж? - Тя изненада и шокира дори властите въпреки предупрежденията за възможни атентати в Европа. Серията от нападения наистина постигнаха целта си - да поразят света с демонстративната си показност, жестокост и професионална "режисура". И едва сега западните политици осъзнаха ситуацията и се пробудиха за по-решителни действия. - Наистина ли става въпрос за сблъсък на цивилизациите, както пророкуваше Самюъл Хънтингтън? - По-скоро сме свидетели на сблъсък между цивилизация и варварство. Арабо-мюсюлманската цивилизация е оставила на човечеството безценни съкровища. Тя не носи вина за хора с мюсюлмански имена, чиито ръце са изцапани с кръв и на съвестта им тежат чудовищни престъпления. Самата идея за сблъсъка на цивилизациите и самият термин идват не от Хънтингтън, а от американския ориенталист историк проф. Бърнард Люис, който ги употребява още през 1957 г. след Суецката криза. Той се опитва да обясни близкоизточния конфликт в контекста на конкретните събития като сблъсък на цивилизации, а не на държави. На него принадлежи и въвеждането в САЩ на термина "ислямски фундаментализъм". Той смята, че самоубийствените бомбени атентати, извършвани от мюсюлмани, са продукт на ХХ в

Първи кадри от началото на атаките в Париж (видео)

http://offnews.bg/news/n_1/n_594154.html

Видео от охранителните камери показва ужасяващото начало на стрелбата в кафенето в Париж, с което започна и серията от атаки във френската столица, съобщава "Дейли Мейл".  На кадрите се вижда как мъж започва да стреля по кафенето, а хората се опитват да се скрият вътре. Видеото показва и как млада жена успява да се спаси и да избяга от насочения към нея калашник. Смъртоносните атаки в Париж на "Ислямска държава" убиха над 130 души, а стотици все още са в болница в тежко състояние. След нападенията Франция започна мащабна операция и атакува с изтребители цели на ИДИЛ в Сирия и нейната "столица" Рака. Видео:

Щатският долар се отдръпва от достигнатия 7-месечен връх спрямо еврото

http://www.investor.bg/analizi/9/a/shtatskiiat-dolar-se-otdrypva-ot-dostignatiia-7-mesechen-vryh-spriamo-evroto-206323/

Поскъпването през изминалия ден бе преди всичко заради коментарите на представители на Федералния резерв на САЩ от стенограмата

ЧЕЗ ще извърши планирани технически промени в информационната система за обслужване на клиенти

http://www.zapernik.com/biznes/chez-shte-izvurshi-planirani-tehnicheski-promeni-v-informacionnata-sistema-za_40637/

Компанията е създала необходимата организация, за да се запази нормалният ритъм на работа през този период ЧЕЗ стартира планирани технически променивинформационната си системаза обслужване на клиенти. Дейностите ще стартират на 20 ноември и ще продължат не повече от 5работни дни.

В този период ще се приемат заявления от всички клиенти, посетили центровете за обслужване на ЧЕЗ. Заявленията ще бъдат обработвани своевременно, като за тази част от тях, които ще бъдат приключвани след...

Продължава

АПЕК осъди тероризма на фона на сблъсъци в Манила

http://news.ibox.bg/news/id_249591671

Ежегодният форум Азиатско-тихоокеанско икономическо сътрудничество

Срам! Бивш зам.кмет на Сандански удари кола, отказа проба с дрегер (снимки)

http://pik.bg/срам-бивш-замкмет-на-сандански-удари-кола-отказа-проба-с-дрегер-снимки-news437909.html

Срам! Бивш зам.кмет на Сандански удари кола, отказа проба с дрегер (снимки)

Бившият заместник-кмет на Сандански Васил Бабалев удари снощи малко след 19.00 часа с личния си автомобил „Пежо” „Ауди“, паркирано зад Културния дом, и напусна местопроизшествието, предава struma.bg. Свидетели на инцидента обаче подали сигнал на тел. 112 и минути по-късно полицаите установили кой е извършителят.

Шофьорът на аудито Умут Соулу, който преди време работеше като масажист в хотел в Сандански, бе много ядосан и силно притеснен за това, че когато полицаите намерили В. Бабалев и му наредили да духа на дрегер, той отказал.

Малко преди приключване на редакционния брой бившият зам. кмет и Соулу влязоха в кантората на нотариус Бабалева. 

Ангел Баялцалиев надува свирката на Черно море - Ботев

http://petel.bg/Angel-Bayaltsaliev-naduva-svirkata-na-CHerno-more---Botev__134543

Софиянецът Ангел Баялцалиев ще свири неделния мач Черно море - Ботев на "Тича". Негови асистенти ще са Георги Георгиев и Ивайло Атанасов. ...

Европейски медии обявиха: Путин е новият лидер на света! Пред него западните политици са като деца

http://petel.bg/Evropeyski-medii-obyaviha--Putin-e-noviyat-lider-na-sveta--Pred-nego-zapadnite-polititsi-sa-kato-detsa__134544

Президентът на Русия изигра майсторски с помощта на Сирия лидерите на западните държави, които в играта изглеждат като любители. Освен...

Красивата Нина загуби битката с рака само на 29 години

http://petel.bg/Krasivata-Nina-zagubi-bitkata-s-raka-samo-na-29-godini__134546

Поклонението пред тленните й останки ще се състои утре (20.11.) от 10,00 ч. 29-годишната Нина Услийска угасна в жестоката битка с рака. Красивата...

Изпращат допълнителен самолет да превози пътниците до Египет

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5122733

Полската авиокомпания "Смол планет" изпраща допълнителен самолет да превози 161- те пътници до Египет. Това става след като рано тази сутрин сигнал за бомба приземи самолет в Бургас
сигнал за бомба приземи самолет, пътуващ за Египет, в Бургас. Самолетът излетял от полската столица Варшава и когато 62 годишен пътник подал сигнала,
Полската авиокомпания "Смол планет" изпраща допълнителен самолет да превози 161- те пътници до Египет. Това става след като рано тази сутрин сигнал за бомба приземи самолет в Бургас сигнал за бомба приземи самолет, пътуващ за Египет, в Бургас. Самолетът излетял от полската столица Варшава и когато 62 годишен пътник подал сигнала,

Фандъкова: Инвестициите в сигурност от Столична община ще продължават да бъдат сериозни

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5122727

Въпросите за сигурността са важна тема в момента. Това каза кметът на Столична община Йорданка Фандъкова по време на заседание на СОС, предаде "Фокус".
"Те стоят на вниманието на държавата, Европа и света. Целият общински съвет ясно заяви своята позиция и мисля, че е ясно за всички, че целият цивилизован свят е обединен срещу проявите на
Въпросите за сигурността са важна тема в момента. Това каза кметът на Столична община Йорданка Фандъкова по време на заседание на СОС, предаде "Фокус". "Те стоят на вниманието на държавата, Европа и света. Целият общински съвет ясно заяви своята позиция и мисля, че е ясно за всички, че целият цивилизован свят е обединен срещу проявите на

5 млн. долара за информация за джихадист вербовчик

http://www.vesti.bg/sviat/amerika/5-mln.-dolara-za-informaciia-za-dzhihadist-verbovchik-6045739

Президентът Обама смята да наложи вето, ако Конгресът приеме закон срещу приемането на сирийски бежанци в САЩ, съобщи Белият дом

Фандъкова: Въпросите за сигурността са важна тема в момента

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5122713

Въпросите за сигурността са важна тема в момента. Това каза кметът на Столична община Йорданка Фандъкова по време на заседание на СОС, предаде
Въпросите за сигурността са важна тема в момента. Това каза кметът на Столична община Йорданка Фандъкова по време на заседание на СОС, предаде "Фокус". "Те стоят на вниманието на държавата, Европа и света. Целият общински съвет ясно заяви своята позиция и мисля, че е ясно за всички, че целият цивилизован свят е обединен срещу проявите на

Пиян шофьор предизвика катастрофа в село Омарчево

http://pik.bg/пиян-шофьор-предизвика-катастрофа-в-село-омарчево-news437907.html

Пиян шофьор предизвика катастрофа в село Омарчево

Пиян шофьор предизвика катастрофа в село Омарчево, съобщиха от полицията в Сливен.

В 19.30 часа на 17 ноември 59-годишен водач от село Биково се е ударил в крайпътна мантинела с лек автомобил „Пежо106".

От произшествието няма пострадали. Причинени са материални щети по автомобила.

При проверката се оказва, че водачът е употребил алкохол - 2,32 промила. Мъжът е задържан в полицията в Нова Загора.

Срещу него е образувано бързо досъдебно производство.

 

Младата радомирка Жени Желязкова, която се прочу с изложбата си с портрети на известни български личности, откри изложба в Арт Салона в Перник и показа красотата на българската природа

http://www.zapernik.com/hailaif/mladata-radomirka-jeni-jelyazkova-koyato-se-prochu-s-izlojbata-si_40636/

Младата художничка се вдъхновява от красотата на родната природа и от героичната ни история. Гост на откриването на изложбата бе кметът на Община Радомир Пламен Алексиев.

Жени Желязкова откри самостоятелна изложба в галерия "Артсалон". Картините показват природата в различни нейни...

Продължава

Световен ден за борба с насилието над деца

http://www.cross.bg/nasilie-deteto-zakrila-1488712.html

/КРОСС/За нулева толерантност към насилието над деца призоваха от Националната мрежа за децата в Световния ден за борба с насилието над деца - 19 ноември: Насилието е изключително сериозен проблем, който има тежки последици върху детското развитие. Неоспоримо право на всяко дете е да израсне в спокойна и здравословна среда без насилие. Насилието се очертава като един от основните проблеми, с който се сблъскват децата в България. Статистиката сочи, че 95% от децата-насилници са били обект на насилие преди това, 80% от злоупотребяващите деца с психоактивни вещества също са малтретирани, 95 % от проституиращите в детството са били сексуално насилвани, а 78 % от настанените в затвора са преживявали като малки някаква форма на насилие. Не можем да помогнем на някого „да израсне и да се развие като пълноценен и отговорен възрастен" , ако подходът ни към него е унизителен и доминиращ. Насилието ражда насилие и не трябва да бъде толерирано под никаква форма! Редица изследвания показват, че насилието има негативен ефект върху детето. Стресът и насилието в ранното детство, включително неглижирането в семейството, могат да отключат трайни поведенчески проблеми за цял живот. Проучванията за развитието и функционирането на мозъка показват, че неглижирането, физическото и сексуалното насилие, на които малкото дете е изложено пряко, влияят върху развитието на мозъка и могат да причинят някои нарушения в неговата функционалност и структурна организация

Горанов: Към 17 ноември сме събрали с 1,7 млрд. лв. повече спрямо същия период на 2014 година

http://www.moreto.net/novini.php?n=306880

Към 17 ноември сме събрали с 1,7 млрд. лв. повече спрямо същия период на 2014 г. Това каза министърът на финансите Владислав Горанов по време на дебатите по първото гласуване на държавния бюджет за 2016 година, предаде репортер на Агенция „Фокус”.

Йордан Цонев: Реформаторите бламират реформите

http://www.bnews.bg/article-143946

Понятието бламирам идва от понятието блам, което означава сваляне от власт чрез гласуване, поясни той.

Стотици хиляди се заинтересуваха от лотарията на НАП с касови бележки

http://www.dnevnik.bg/biznes/lichni_finansi/2015/11/19/2652340_stotici_hiliadi_se_zainteresuvaha_ot_lotariiata_na_nap/?ref=rss


За три дни лотарията на НАП и Министерството на финансите предизвика интереса на стотици хиляди данъкоплатци. От понеделник, когато инициативата беше обявена, до днес сайтът на играта kasovbon.bg е посетен над 290 000 пъти, регистрирани са близо 100 000 касови бележки на обща стойност 1.6 млн. лв., съобщи пресслужбата на данъчната администрация.

Потребители в социалните мрежи масово споделят информация по темата, а на телефоните на НАП постъпват стотици телефонни обаждания всеки ден,...

Приета е стратегия за развитие на пътната инфраструктура в България до 2022 г.

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5120400

ПРОЕКТ BG161PO004-5.0.01-0078 „ТЕХНИЧЕСКА ПОМОЩ ЗА ПОДОБРЯВАНЕ НА ЕФЕКТИВНОСТТА НА ПЪТНИЯ СЕКТОР В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ”,ФИНАНСИРАН ПО ПРИОРИТЕТНА ОС 5 „ТЕХНИЧЕСКА ПОМОЩ” НА ОПЕРАТИВНА ПРОГРАМА „ТРАНСПОРТ” 2007-2013 г.
Правителството прие Стратегия за развитие на пътната инфраструктура в България до 2022 г.
ПРОЕКТ BG161PO004-5.0.01-0078 „ТЕХНИЧЕСКА ПОМОЩ ЗА ПОДОБРЯВАНЕ НА ЕФЕКТИВНОСТТА НА ПЪТНИЯ СЕКТОР В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ”,ФИНАНСИРАН ПО ПРИОРИТЕТНА ОС 5 „ТЕХНИЧЕСКА ПОМОЩ” НА ОПЕРАТИВНА ПРОГРАМА „ТРАНСПОРТ” 2007-2013 г. Правителството прие Стратегия за развитие на пътната инфраструктура в България до 2022 г.

Най-специалната гост-звезда в юбилейния мач на Камата ще бъде публиката

http://www.cross.bg/kamata-nomer-pyblikata-1488711.html

/КРОСС/Най-специалната гост-звезда в юбилейния мач по случай 50-годишнината на Камата ще бъде публиката. Това обяви Христо Стоичков по повод предстоящото събитие. Числото 8 има особена сантиментална стойност за него. „Осмицата" е знакова за гениалния футболист - той не само е роден на тази дата, но тя в последствие се превръща и в неговата запазена марка през годините на терена, съобщиха организаторите. „Най-важният участник и най-голямата звезда за моя празник е българската публика!", заявява Камата. „Затова поставям публиката под номер 8 - това е моят номер, любимият ми номер, с него на гърба съм спечелил и всичките си трофеи, но винаги с помощта на публиката", допълва феноменалната „осмица". По-рано стана ясно, че за 50-годишнината на Камата ще дойдат Диего Армандо Марадона, Карлос Валдерама, Джика Хаджи, Джика Попеску, както и вратарите Хорхе Кампос и Хосе Луис Чилаверт. Очаква се в голямото футболно шоу да се включат още много известни имена. Юбилеят на Стоичков под мотото „50 години номер 8" ще бъде отпразнуван на 20 май 2016 г. на Национален стадион „Васил Левски". Началото на събитието е 20:00 часа. Билети може да намерите в мрежата на Eventim- от 18,88 лв. до 88,88 лв.

Нейнски: Турция постоянно е в тревожност от атентати

http://pik.bg/нейнски-турция-постоянно-е-в-тревожност-от-атентати-news437903.html

Нейнски: Турция постоянно е в тревожност от атентати

Тероризмът е перманентен проблем, трябват постоянни и настойчиви мерки, каза посланикът ни в Турция

Турция живее в постоянно повишен фон на тревожност. Атентатите в Анкара напомниха за тероризма по сериозен начин. Това заяви в предаването „Тази сутрин” по bTV българският посланик в Турция Надежда Нейнски във връзка с реакциите в Турция във връзка с атентатите в Париж.

По думите й не се шуми много по отношение на взетите мерки, но има засилена охрана на посолствата.

Включването на Турция на страната на коалицията срещу „Ислямска държава” и последните изявления за възможни сухопътни операции, за прочистване на района около сирийско-турската граница допълнително нагнетява тревогата относно терористични актове, изтъкна Нейнски.

„Тук тезата е, че тероризмът е перманентен проблем, който може да бъде ограничен, но е трудно да бъде решен напълно и трябват постоянни и настойчиви мерки, както и че тероризмът трябва да се бори главно у дома, а не да се гледа на него като нещо, което идва отвън и може да бъде спряно на границата”, подчерта посланикът ни в Турция.

Тероризмът не познава граници, не се интересува от етноси и народности. Атаката на терористите е глобална - срещу начина, по който светът е устроен, посочи още Нейнски.

Фандъкова: Въпросите за сигурността са важна тема в момента, апелирам към отговорно отношение

http://pik.bg/фандъкова-въпросите-за-сигурността-са-важна-тема-в-момента-апелирам-към-отговорно-отношени-news437901.html

Фандъкова: Въпросите за сигурността са важна тема в момента, апелирам към отговорно отношение

Въпросите за сигурността са важна тема в момента. Това каза кметът на Столична община Йорданка Фандъкова по време на заседание на СОС, цитирана от "Фокус".

"Те стоят на вниманието на държавата, Европа и света. Целият общински съвет ясно заяви своята позиция и мисля, че е ясно за всички, че целият цивилизован свят е обединен срещу проявите на тероризъм", заяви Фандъкова.

Тя апелира към отговорно отношение към тази тема. Кметът на Столична община припомни за срещата с министъра на вътрешните работи, на която бе взето решение за увеличаване на броя на полицаите в столицата. Фандъкова обясни, че инвестициите в сигурност от Столична община ще продължават да бъдат сериозни.

"Ще предложим това и в проекта за бюджет за 2016 г. Това е нещо, за което са обединени всички и не е нужно да се поставя под въпрос", подчерта кметът на София. Тя припомни също, че предстои разширяване на видеонаблюдението в столицата, както и възможностите за надграждане и увеличаване на функционалностите на системата за контрол на трафика.

Какво ще движи пазарите през 2016 г.

http://www.investor.bg/investor-finance-forum/468/a/kakvo-shte-dviji-pazarite-prez-2016-g-206321/

Бисер Манолов, трейдърът Лекс ван Дам, банкерът Дончо Донев и Виктор Манев от Impetus Capital ще дават прогнози под ръководството на Манус Крани от Bloomberg

Медийна регулация от баничарницата

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5122712

Интересно предложение за съдбата на Съвета за електронни медии (СЕМ) се роди в главата на реформатора Иван Иванов. Той предложи СЕМ да регулира не само радиата и телевизиите, но и печатните медии, и интернет. Мотивите му – сайтове бълвали помия, а Етичният кодекс (те са вече всъщност цели два) не бил достатъчна гаранция за спазването на
Интересно предложение за съдбата на Съвета за електронни медии (СЕМ) се роди в главата на реформатора Иван Иванов. Той предложи СЕМ да регулира не само радиата и телевизиите, но и печатните медии, и интернет. Мотивите му – сайтове бълвали помия, а Етичният кодекс (те са вече всъщност цели два) не бил достатъчна гаранция за спазването на

ДПС няма да подкрепят проекто-бюджет 2016

http://news.ibox.bg/news/id_1714533312

Министрите от РБ били спирачка за оптимизиране на разходите

70-годишен поляк от спряния в Бургас самолет с диабетна криза, лекари от спешна помощ влизат при него

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5122692

70-годишен пътник от самолета, който рано тази сутрин, бе задържан на летище Бургас, заради сигнал за бомба, е получил диабетна криза, заради което е извикан екип на спешна помощ, научи
70-годишен пътник от самолета, който рано тази сутрин, бе задържан на летище Бургас, заради сигнал за бомба, е получил диабетна криза, заради което е извикан екип на спешна помощ, научи "24 часа".  "Става дума за 70-годишен поляк", който е на инсулин, но той е останал в багажа му. Състоянието му е добро и човекът ще си получи инсулина след като

Доживотен затвор без право на замяна получи стрелецът от Лясковец

http://www.cross.bg/petkov-leva-sharkov-1488710.html

/КРОСС/Съдът във Велико Търново осъди на доживотен затвор без право на замяна мъжа, убил командос при спецакция в Лясковец през март миналата година, информира Нова телевизия.  Петко Петков беше признат за виновен за смъртта на Емил Шарков и за това, че е ранил още трима негови колеги. Екипът от спецполицаи щурмува дома на Петков, за да отнеме незаконно притежавани оръжия. Мъжът обаче се барикадира и стреля по униформените. Осъденият ще трябва и да плати по 100 000 лева кръвнина на съпругата, дъщерята и майката на Шарков и още 80 000 лева - на бащата.  

Кой е мъжът в президентството? Президентът или вицето?

http://www.bnews.bg/article-143945

След Бойко Борисов, АБВ и вицепрезидента Маргарита Попова се разграничи от изказването на Плевнелиев.

Съдът реши: Доживотен затвор за убиеца от Лясковец

http://pik.bg/съдът-реши-доживотен-затвор-за-убиеца-от-лясковец-news437897.html

Съдът реши: Доживотен затвор за убиеца от Лясковец

Съдът във Велико Търново осъди на доживотен затвор без право на замяна мъжа, убил командос при спецакция в Лясковец през март миналата година.

Петко Петков беше признат за виновен за смъртта на Емил Шарков и за това, че е ранил още трима негови колеги.

Екипът от спецполицаи щурмува дома на Петков, за да отнеме незаконно притежавани оръжия. Мъжът обаче се барикадира и стреля по униформените.

Осъденият ще трябва и да плати по 100 000 лева кръвнина на съпругата, дъщерята и майката на Шарков и още 80 000 лева – на бащата, съобщава Нова тв.

В книжарниците вече е лимитираният тираж на биографията на АББА

http://books.actualno.com/v-knijarnicite-veche-e-limitiranijat-tiraj-na-biografijata-na-abba--news_508511.html

Биографичната книга „АББА. Любов, триумф, раздели” на Георги Тошев излезе в края на миналата година, когато светът честваше 40 години от създаването на легендарната шведска група. Година по-късно, точно след 70-ия рожден ден на Фрида от ABBA, ИК „Сиела” пуска лимитиран тираж на изданието, в което е включен и диск с филм на Георги Тошев, събрал най-вълнуващите моменти от срещите на журналиста с групата през последните 10 години. Историята в тази книга може да бъде &bdqu

Валс предупреди за опасност от химични и биологични атаки

http://europe.actualno.com/vals-predupredi-za-opasnost-ot-himichni-i-biologichni-ataki-news_508521.html

Френският премиер Манюел Валс предупреди относно опасността от терористични нападения с използването на химични оръжия, предаде AFP. „Не трябва да изключваме нищо. Също така съществува риск от използването на химични или биологични оръжия“, заяви Валс по време на обсъждането на мерките, които трябва да бъдат предприети след атентатите в Париж във френския парламент. Бойците на „Ислямска държава“ могат да се въоръжат с биологически и химически оръжия пи следващи терорис

“ТОНИКА СВ” – Специални гости на концерта на Ал Бано И Ромина

http://music.actualno.com/-tonika-sv--specialni-gosti-na-koncerta-na-al-bano-i-romina--news_508522.html

Оригиналният състав на “Тоника СВ” ще вземе специално участие в концерта на Ал Бано и Ромина Пауър на 16 декември в “Арена Армеец”. Обичаните от всички поколения изпълнители на неостаряващите хитове “Приятели” и “Един неразделен клас” са получили лична покана от италианските си колеги да се включат в грандиозното събитие в София. “С Ал Бано и Ромина Пауър ни свързва дългогодишно приятелство, за нас ще бъде чест отново да излезем на една сцен

Христо Стоичков: „8-ият участник в юбилея е българската публика!“

http://bgfootball.actualno.com/hristo-stoichkov-8-ijat-uchastnik-v-ubileja-e-bylgarskata-publika--news_508524.html

За никого не е тайна, че числото „8“ има особена сантиментална стойност за Христо Стоичков. „Осмицата“ е знакова за гениалния футболист – той не само е роден на тази дата, но тя в последствие се превръща и в неговата запазена марка през годините на терена. Затова и сега носителят на „Златната топка“ пожела лично да обяви кой ще бъде осмият участник в юбилейния мач „50 години номер 8“, който ще се проведе на 20 май 2016 г. на Националния стади

"Български пощи" чакат писмата до Дядо Коледа до 7 декември

http://society.actualno.com/bylgarski-poshti-chakat-pismata-do-djado-koleda-do-7-dekemvri-news_508523.html

Както през последните 20 години, така и тази "Български пощи" очаква писмата до Дядо Коледа, съобщиха от държавната компания. Срокът за участие в конкурса е до 7 декември, като най-красивите писма ще бъдат отличени с подаръци за малчуганите. Децата трябва да знаят, че на мястото на получателя трябва да напишат – "За Дядо Коледа", както и да залепят марка от 65 стотинки. Адресът на подателя също трябва да бъде посочен точно, за да може щедрия белобрад старец да ги изненада с подарък. В

Опасност: В България антибиотиците могат да действат все по-малко и по-малко

http://healthy.actualno.com/opasnost-v-bylgarija-antibioticite-mogat-da-dejstvat-vse-po-malko-i-po-malko-news_508526.html

700 000 души стават жертва на антибиотична резистентност всяка година в световен мащаб. По данни на The Review on Antimicrobial Resistance UK e възможно през 2050 г. броят на жертвите вследствие на инфекции с резистентни микроби да достигне 10 000 000 годишно – повече, отколкото са жертвите на рака всяка година сега. Това стана ясно на конференция, посветена на Световната седмица за отговорно прилагане на антибиотици. „България е на средноевропейско ниво по отношение

Жена загина при катастрофа на три коли в София

http://www.cross.bg/zhena-zagina-pri-katastrofa-na-tri-koli-v-sofiya-1488709.html

/КРОСС/Възрастна жена е загинала при катастрофа между три леки автомобила тази сутрин в столицата. Инцидентът е станал на кръстовището на булевардите "Йозеф Щросмайер" и "Габрово". Жената е била в средния автомобил. Полицаи регулират движението на мястото на катастрофата. Причините се изясняват.

Лозан Панов призова прокуратурата да провери “Яневагейт” по същество

http://www.mediapool.bg/lozan-panov-prizova-prokuraturata-da-proveri-yanevageit-po-sashtestvo-news241997.html

Председателят на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов призова в четвъртък прокуратурата да провери по същество аферата “Яневагейт”, която засегна тежко върховете на изпълнителната и съдебната власт.   “Необходима е публичност, защото, ако не се направи необходима проверка на всички факти и обстоятелства, ако се съсредоточим само върху това дали става дума за разговор между “две жени”, въпросите няма да получат своите отговори. А точно това иска от нас обществото”, призова Панов.   Той настоя цялата съдебна власт, в това число влизат Висшия съдебен съвет и прокуратурата, да не се съсредоточават само върху факта, че записите на Владимира Янева и Румяна Ченалова са незаконни. Панов поиска да се провери по същество изнесените твърдения.   “(Дали ще бъде разпитан Бойко Борисов) ще прецени Етичната комисия във ВСС. Етичната комисия трябва да свърши своята работа, (но ако не го направи) случаят може да се отнесе на много по-високо ниво. Трябва наистина да има обективна проверка, ако тя не се направи от съдебната система, въпросите няма да получат своите отговори”, каза председателят на ВКС.   Засега цялата съдебна власт прави точно обратното на това, за което призовава шефът на върховния съд. Прокуратурата води проверка за това кой е направил незаконния запис на разговорите между тогавашната шефка на Софийския градски съд Владимира Янева и съдийската Румяна Ченалова, но не и за търговия с влияние.   Етичната комисия във ВСС реши да проведе изслушването на Владимира Янева при закрити врата, а после запази пълно мълчание пред медиите. Шефът на Върховния административен съд Георги Колев, който бе набъркан в аферата, се опитва да омаловажава случая с тезата си, , че това са някакви “две жени”, които си говорят. За другия забъркан премиера Бойко Борисов това са “две каки”, които просто си бъбрят за него. Той сравни скандала по върховете на властта с женско бърборене във фризьорски салон.   Владимира Янева обяви преди ден, че не помни какво е говорила, а Румяна Ченалова казва, че помни. Вместо Ченалова да бъде използвана като прокурорски свидетел за разследване на скандала, върху нея се изсипаха нови обвинения от страна на прокуратурата.   В изтеклите записи се говори за тежка търговия с влияние между изпълнителна и съдебната власт. "Биволъ" публикува записите на порции от три седмици. Те са направени през февруари т.г., когато тогавашната председателка на Софийския градски съд (СГС) Владимира Янева, обвинена за незаконни разрешения за подслушване по разработката "Червей", се опитва да си уреди по-щадяща санкция от Висшия съдебен съвет (ВСС). Тя разказва подробно на Ченалова (търговски съдия от СГС) как председателят на Върховния административен съд Георги Колев се е опитвал да звъни на Борисов по нейния случай, но той не му вдигнал.   В следващия запис Янева разказва как премиерът наредил на главния прокурор да я "опраска". После се чува как Янева пускала есемеси на Борисов, докато той бил на посещение в Брюксел, за да му обяснява, че не била нарушила закона и няма нужда да бъде отстранявана от съдебната система. След есемеса на Янева се обадил "човекът на Борисов" във ВСС Димитър Узунов да й каже, че "човекът от Брюксел" й казвал да не се притеснява, че всичко било само за пред медиите. В крайна сметка в сагата се намесва шефът на Етичната комисия на ВСС Ясен Тодоров, който се видял лично с Янева. Съдийката разказва: "Виждаме се с Ясен. Ясен каза: "Бойко ми прати един от неговите най-близки хора да ми каже по никакъв начин тебе да не те закачаме!"

Доживотен затвор за убиеца от Лясковец

http://frognews.bg/news_102198/Dojivoten-zatvor-za-ubietsa-ot-Liaskovets/

Съдът във Велико Търново осъди на доживотен затвор без право на замяна мъжа, убил командос при спецакция в Лясковец през март миналата година, информира НТВ.

Доживотен затвор без замяна за Петко Стрелеца от Лясковец

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5122683

Доживотен затвор без замяна при специален режим постанови Окръжният съд Велико Търново за 54-годишния Петко Петков от Лясковец. Той бе признат за виновен, че на 14 март 2014 г. е застрелял баретата Емил Шарков и е направил опит да умъртви още петима полицаи, изпратени на акция в барикадираното му жилище, за да изземат незаконния му боен арсенал.
Доживотен затвор без замяна при специален режим постанови Окръжният съд Велико Търново за 54-годишния Петко Петков от Лясковец. Той бе признат за виновен, че на 14 март 2014 г. е застрелял баретата Емил Шарков и е направил опит да умъртви още петима полицаи, изпратени на акция в барикадираното му жилище, за да изземат незаконния му боен арсенал.

Румяна Ченалова е уволнена дисциплинарно

http://pik.bg/румяна-ченалова-е-уволнена-дисциплинарно-news437894.html

Румяна Ченалова е уволнена дисциплинарно

Румяна Ченалова е уволнена дисциплинарно.

Ченалова не се яви на изслушването й днес пред Етичната комисия на ВСС по повод изтеклите записи на разговорите й с Владимира Янева.

Вчера тя получи второ обвинение, този път по делото "Соло"

Очаквайте подробности!

Първото орхидеено общество за България основават във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=306872

Първият български професионален орхидист Крум Сотиров събира ценители на екзотичните растения в Първо орхидеено общество у нас, научи Moreto.net. Учредителната сбирка е на 27 ноември, петък от 18 часа в Арт-салона на Радио Варна.

Незаконно притежавани патрони откриха в жилище в Кърджали

http://pik.bg/незаконно-притежавани-патрони-откриха-в-жилище-в-кърджали-news437893.html

Незаконно притежавани патрони откриха в жилище в Кърджали

Осем незаконно притежавани патрони са били открити при проверка в жилището на 31-годишен мъж с инициали Х.Е. в Кърджали. Това съобщиха от ОД на МВР-Кърджали.

Полицаите са иззели боеприпасите, притежателят им е задържан и работата по изясняване на случая продължава.

Горанов: Актуализацията на бюджет 2015 се налага заради по-големите харчове на МВР и МО

http://www.cross.bg/goranov-ministur-leva-1488708.html

/КРОСС/Бюджет 2016 г. ще подкрепя образованието и инфраструктурата, обяви финансовият министър Владислав Горанов, представяйки финансовата рамка за следващата година пред депутатите в началото на дебата по първото четене на закона. Актуализацията на бюджета за тази година се налага, заради по-големите харчове на МВР и Министерството на отбраната, но те ще бъдат компенсирани, каза още Горанов. Знаете, че още от пролетта алармирах, че темповете, с които се правят тези промени, са незадоволителни. Поехме ангажимент обаче да не оставим служителите в системите без заплати за месеците ноември и декември по причина, че по една или друга причина реформите не са могли да се състоят. Стъпка напред е и осъзнаването, че такива промени трябва да има, за да могат да се подобрят условията на труд в тези системи и качеството на тяхната работа, заяви финансовият министър.  Догодина новият дълг ще бъде до 5,3 млрд. лева, по-голямата част от който ще бъде поет от външните пазари, допълни финансовият министър. Той подчерта, че дефицитът догодина ще бъде сведен до 2 % или 1,8 млрд. лева, макар че тази година се налага да се дадат повече от 380 млн. лева за нереформираните системи:Държавният бюджет за 2016 има основна цел да запази фискалната стабилност и да намали разликата между приходите и разходите , която се отвори след неблагополучията през 2014 - да намали размера на бюджетния дефицит. Това усилиe не е самоцел

Обама: ИДИЛ не може да се ликвидира без Асад да си иде от властта

http://frognews.bg/news_102197/Obama-IDIL-ne-moje-da-se-likvidira-bez-Asad-da-si-ide-ot-vlastta/

Президентът на САЩ Барак Обама заяви, че "Ислямска държава" не може да бъде ликвидирана, преди да се постигне политическо решение на конфликта в Сирия, а това ще отнеме време, съобщи Ройтерс.

Йордан Цонев: Министрите на РБ спират реформите

http://offnews.bg/news/n_1/n_594145.html

„Реформаторският блок управлява 6 министерства. Питам аз какво се направи в тези министерства, за да бъдат оптимизирани разходите? Какво точно? Отговорът е "нищо“, заяви депутатът от ДПС Йордан Цонев по време на дебатите в парламента по проектозакона за бюджет 2016. Според него министрите на РБ бламирали реформите, които министърът на финансите Владислав Горанов се опитвал да осъществи. Цонев обяви, че ДПС няма да подкрепи проектобюджета за 2016 г., защото нямало политики за насърчаване на икономическия растеж, не виждали и реформи - те били стопирани от шестимата министри на РБ, които вместо да правят реформи, овладявали кадрово отделните сектори.  "Симпатичните усилия и симпатичният ентусиазъм на министър Пепи Москов няма да дадат резултат. Не може да реформираш здравни услуги, без да пипаш финансиращата част", вметна Цонев. Депутатът от ДПС похвали само финансовия министър Владислав Горанов за усилията и постигнатото в приходната част.

Видео: Аз съм мюсюлманин, доверявате ли ми се

http://www.dnevnik.bg/video/2015/11/19/2652333_video_az_sum_mjusjulmanin_doveriavate_li_mi_se/?ref=rss


 

Мъж със завързани очи, представил се като мюсюлманин, предлагаше прегръдки на съпричастност в понеделник (16 ноември) за опечалените по време на бденията в Париж.

По информация на агенция "Ройтерс" човекът е носил надпис."Аз съм мюсюлманин и ми се казва, че съм терорист. Аз ви вярвам, вие вярвате ли ми? Ако ми вярвате, прегърнете ме."

Доживотен затвор за стрелеца от Лясковец

http://www.vesti.bg/bulgaria/sad/dozhivoten-zatvor-za-streleca-ot-liaskovec-6045737

Петко Петков беше признат за виновен за смъртта на командоса Емил Шарков и за това, че е ранил още трима негови колеги

Българска банда е координирала кражбата на над 1 милион долара от банкомати

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5122680

Българска банда е координирала кражбата на над 1 милион долара от банкомати в Австралия, пише вестник The Guardian, като се позовава на полицията в австралийския щат Куинсланд. Трима нейни съучастници ще бъдат изправени пред щатския съд, съобщи "Фокус".
49-годишен бивш инструктор по гмуркане вероятно е ръководил местна група,
Българска банда е координирала кражбата на над 1 милион долара от банкомати в Австралия, пише вестник The Guardian, като се позовава на полицията в австралийския щат Куинсланд. Трима нейни съучастници ще бъдат изправени пред щатския съд, съобщи "Фокус". 49-годишен бивш инструктор по гмуркане вероятно е ръководил местна група,

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване