Лиза Цанкова: Бомбената заплаха на летището в Бургас бе очаквана, терорът няма граници

http://pik.bg/лиза-цанкова-бомбената-заплаха-на-летището-в-бургас-бе-очаквана-терорът-няма-граници-news437847.html

Лиза Цанкова: Бомбената заплаха на летището в Бургас бе очаквана, терорът няма граници

Бомбената заплаха, заради която бе приземен самолет на летището в Бургас тази сутрин, бе очаквана. Това каза в интервю за бТВ Лиза Цанкова, която живее в Израел от близо 15 години, а атентатът в Бургас на 18 юли 2012 е четвъртият, който преживява.

Жената, която я е помагала на израелските граждани, загубили свои близки на летището в Сарафово, заяви, че терорът няма граници и затова трябва да сме постоянно нащрек.

„Преди три години камикадзето се взриви извън автобуса, но ако трябва да сравняваме това, което се случи тогава, с това, което стана във Франция, мога да кажа, че няма нищо общо.

В Бургас загинаха чужди граждани и това си бе антисемитски акт, а убитите в Париж са си французи. Последните събития на летището в Бургас бяха очаквани“, добавя Лиза.

„В Израел не винаги са адекватни мерките за сигурност, които се вземат. Много често се вдига гюрултия, след като е станала трагедията. Сега ние плачем за 130 жертви в Париж, а не искаме да знаем, че в Израел се случват много атентати, но се мълчи“, каза още Цанкова.

Днес четат присъдата на стрелеца от Лясковец

http://www.cross.bg/savov-kostov-oruzhie-1488691.html

/КРОСС/Доживотен затвор без право на замяна - това е наказанието, което искат прокуратурата, частните обвинители и гражданските ищци за стрелеца от Лясковец Петко Савов. Днес Окръжният съд във Велико Търново трябва да се произнесе по присъдата на Савов, след като през последните дни приключиха пледоариите по делото на всички засегнати страни. Той е обвинен в опит за предумишлено убийство на шестима полицейски служители, както и в притежание на огнестрелно оръжие без нужните разрешителни затова. През март миналата година Савов уби полицай и рани друг служител на дома, след като се беше барикадирал в дома си, припомня БТВ.  Адвокатът на Савов Виктор Костов посочи, че иска оправдателна присъда защото клиентът му е бил нападнат и е действал при самоотбрана. Според него обаче превесът е в полза на прокуратурата - заради разбирането в обществото, че „когато МВР прави нещо, то е законно". „Стои важният въпрос - когато органите на реда действат без законово основание, дали те действат като органи на реда", запита той. По думите му полицията, след 2 години бездействие по отношение на разрешителното за оръжие на Петков, е минала към крайни действия. Според адвоката, при „по-плавно ескалираща процедура" вероятно е нямало да се стигне до стрелбата. „Той няма проблем с никого, освен със съседите си и с децата, които хвърляли камъни, а той им хвърлял буркани", каза Костов.  

Борисов пристигна в Дупница да открие обновена спортна зала

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5122507

Премиерът Бойко Борисов пристигна в Дупница, за да открие обновената спортна зала, съобщи Фокус. На откриването присъстват министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, министърът на младежта и спорта Красен Кралев, кметът на Дупница инж. Методи Чимев, народни представители.
Премиерът Бойко Борисов пристигна в Дупница, за да открие обновената спортна зала, съобщи Фокус. На откриването присъстват министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, министърът на младежта и спорта Красен Кралев, кметът на Дупница инж. Методи Чимев, народни представители.

Ето я терористката, която се взриви в Сен Дени

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5122543

Белгийската медия DH.be разпространи евентуална снимка на Асна Аитбулахен, която се взриви вчера по време на полицейската акция по залавянето на съпричастни с атентатите в Париж в предградието Сен Дени.
Тя е от марокански произход, но има френско гражданство. Тя е на 26 години, родила се е в Париж и е работила в строителна компания и до 2012
Белгийската медия DH.be разпространи евентуална снимка на Асна Аитбулахен, която се взриви вчера по време на полицейската акция по залавянето на съпричастни с атентатите в Париж в предградието Сен Дени. Тя е от марокански произход, но има френско гражданство. Тя е на 26 години, родила се е в Париж и е работила в строителна компания и до 2012

Русия с удари срещу петрола на "Ислямска държава"

http://www.vesti.bg/rusiia-s-udari-sreshtu-petrola-na-isliamska-dyrzhava-6045718

И Русия, и коалицията на САЩ са засилили въздушните си удари срещу позиции на ИД в Сирия

Овчарката Дизел стана герой във фейсбук, хаштаг #JeSuisChien

http://offnews.bg/news/n_1/n_594092.html

Френското полицейско куче Дизел, което бе убито в спецакцията в парижкия квартал Сен Дени вчера, стана герой в социалните мрежи.  Много хора от цял свят се възхищават на 7-годишната белгийска овчарка и споделят снимки на кучето-герой на Франция. Споделянията на снимки и информации за Дизел във фейсбук са придружени с хаштаг #JeSuisChien (Аз съм куче). Сърцето ми е разбито, пише потребител. Моята красива героиня, прости на хората, които се самоунищожават, коментира друг на Je suis un chien.️   Кучето, обучено да търси експлозиви, влезе първо в апартамента на терористите. То загина, когато жена-камикадзе се взриви, и така защити своите колеги в екипа за специално операции. 

Сагата на летището в Бургас продължава. Ето какво се случва сега

http://petel.bg/Sagata-na-letishheto-v-Burgas-prodalzhava--Eto-kakvo-se-sluchva-sega__134537

Снимка: Булфото Авиокомпанията „Смол планет“ е изпратила втори самолет, който да транспортира пътниците от приземения полет на Летище...

The Guardian: Българи източили 1 млн. долара от банкомати в Австралия

http://petel.bg/-The-Guardian--Balgari-iztochili-1-mln--dolara-ot-bankomati-v-Avstraliya__134538

Илюстрация: Булфото Българска банда е координирала кражбата на над 1 милион долара от банкомати в Австралия, пише британското издание...

България може да получи европейско финансиране за газов хъб

http://www.cross.bg/gazov-proekti-polychi-1488690.html

/КРОСС/България може да получи европейско финансиране за изграждането на т.нар. "газов хъб" на своя територия. Това стана ясно, след като Европейската комисия одобри списък от общо 195 енергийни проекти, които са определени като ключови за ЕС. Изграждането на газов разпределителен център в България беше предложено от премиера Бойко Борисов след спирането на проекта "Южен поток", информира БНР.  Страната ни вероятно ще може да разчита на европейска финансова подкрепа за реализацията на 12 от големите си проекти в енергетиката. Еврокомисията определя като приоритетно за общността изграждането на газовите интерконектори с Гърция, Сърбия, Турция и Румъния, разширяването на капацитета на хранилището в Чирен, както и модернизацията на северната част от вътрешната ни газопреносна мрежа. Общо 5,35 млрд. евро ще бъдат отделени за финансирането на ключовите инфраструктурни проекти в Европа до 2020 г.  

Бюджет 2016 - на първо четене в НС

http://www.cross.bg/chetene-purvo-mlrd-1488689.html

/КРОСС/Държавният бюджет за 2016 г. ще бъде гласуван на първо четене в пленарната зала. С него се променя и тазгодишната финансова рамка, за да се отпуснат повече пари за МВР и отбрана. Догодина икономиката на страната ни ще отбележи ръст от 2,1 на сто, движен основно от вътрешното потребление. Инфлацията ще бъде минимална - половин процент. На базата на тези икономически показатели е пресметната финансовата рамка за следващата година. Въпреки че държавата ще направи усилие за намаляване на дефицита, дупката в хазната ще остане 1,8 млрд. лева. Това прави 2 % от прогнозния брутен вътрешен продукт. Дефицитът ще бъде финансиран с дълг. За догодина се очаква новият дълг да бъде до 5,3 млрд. лева, по-голямата част от който от външните пазари. След приемането на бюджета на първо четене, има обещание за оттеглянето на спорните текстове за социалните придобивки на военните и полицаите, които предизвикаха масови протести. Вече работна група коментира как да се реформират секторите, за да може парите да остават в системата и да помогнат за по-доброто й функциониране. Именно основно заради МВР и Министерството на отбраната се налага и актуализация на тазгодишния бюджет. България ще завърши 2015-а с дефицит от 3,3 на сто.  

Паси иска радикална реформа в НАТО

http://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/pasi-iska-radikalna-reforma-v-nato-6045729

Паси е категоричен, че за сектор сигурност в България се дават достатъчно пари, но те не се харчат както трябва

Франция подготвя собствен проект за резолюция за съвместна борба с ИД

http://www.cross.bg/parizh-durzhava-frantziya-1488688.html

/КРОСС/Франция подготвя собствен проект за резолюция за съвместна борба с терористичната организация „Ислямска държава". Това съобщи пред журналисти постоянният представител на страната в ООН Франсоа Делатр, коментирайки внесения в Съвета за сигурност от Русия обновен проект за резолюция, предаде ТАСС. „Ние работим над наш текст. Ние активно подготвяме текст, който ще бъде кратък, силен и съсредоточен върху борбата с „Ислямска държава", каза дипломатът. По думите му, документът ще има единствено задачата „международната общност най-накрая да се обедини в борбата с „Ислямска държава". Франция въведе нови изисквания, според които всички европейски граждани ще бъдат изправени пред много по-строги и систематични проверки на личните документи при напускане или влизане в свободната за пътуване Шенгенска зона в Европа от 26 държави. Ако бъдат приети от европейските министри на вътрешните работи при срещата им в петък, френските искания значително ще засегнат британците, пътуващи към и от континента, защото мерките ще се прилагат не за вътрешните, а за външните граници на Шенген, от който Великобритания не е част

Борис Велчев: Балансьорът

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5121851

Дипломатичен, деликатен, харизматичен интелектуалец и балансьор. Така хората, работили през годините с бившия главен прокурор и настоящ председател на Конституционния съд (КС) Борис Велчев го определят. Критиците му обаче осъждат това поведение. Смятат, че на Велчев му липсват остри реакции и го слагат в графата на прекалено предпазливите,
Дипломатичен, деликатен, харизматичен интелектуалец и балансьор. Така хората, работили през годините с бившия главен прокурор и настоящ председател на Конституционния съд (КС) Борис Велчев го определят. Критиците му обаче осъждат това поведение. Смятат, че на Велчев му липсват остри реакции и го слагат в графата на прекалено предпазливите,

Мълния уби футболист по време на мач в Боливия

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5122495

Футболист загина по време на футболен мач от мълния, съобщават световните агенции, позовавайки се на боливийското министерство на правосъдието.
Инцидентът е станал по време на мач близо до границата с Аржентина, обясни прокурорът Антонио Ленис.
Според местни медии още осем играчи са пострадали от мълнията,
Футболист загина по време на футболен мач от мълния, съобщават световните агенции, позовавайки се на боливийското министерство на правосъдието. Инцидентът е станал по време на мач близо до границата с Аржентина, обясни прокурорът Антонио Ленис. Според местни медии още осем играчи са пострадали от мълнията,

БСП и АБВ vs Плевнелиев! Президентът е неадекватен и застрашава националната сигурност!

http://www.bnews.bg/article-143937

На фона на заплахите за сигурността по света, нашите служби са хронично недофинансирани, заяви Атанас Мерджанов.

Менда Стоянова: Щом имате пари за бензин, ще имате и за по-скъпа винетка

http://offnews.bg/news/n_1/n_594090.html

"Всяко удоволствие, всяка добра услуга трябва да бъде заплатена. Имаме нови пътища, искаме да останат такива. Повечето хора, които притежават автомобили, както имат пари да сипят бензин в колата си, така трябва да заделят пари и пътят, по който се движат, да бъде добър. Този, който ползва услуга, трябва да я плаща. Бабата и дядото на село, които нямат кола, не ползват пътища, не е нужно да поемат част от издръжката на тези пътища за сметка на тези, които ги ползват." Това заяви председателят на бюджетната комисия Менда Стоянова в коментар пред bTV по повод приетото решение за увеличаване на цената на винетката от 67 на 97 лева. "За да се случват определени неща, трябва да има финансов източник за това. Единственият финансов източник на държавата са данъците, таксите. И в случая винетката е вид такса. Всички искаме да пътуваме по магистрали, по първокласни, второкласни пътища, които да бъдат поддържани". Тя подчерта, че пътищата били "гордостта на ГЕРБ" и допълни, че 8 г. цената не е била променяна, затова и протестите срещу решението "не са правилни".

Рецидивистът Иван Ръчичката, пуснат предсрочно, катастрофира пиян и без книжка

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5122267


Затворник с повече от 10 присъди, който наскоро бе пуснат условно предсрочно, отново е на път да се върне зад решетките, научи
Затворник с повече от 10 присъди, който наскоро бе пуснат условно предсрочно, отново е на път да се върне зад решетките, научи "24 часа". Иван Златев, известен с прякора Ръчичката, е катастрофирал пиян и без книжка на територията на община Руен. Инцидентът е станал на 7 ноември. Случаят е поет от прокуратурата.

Rifles Used in Paris Attacks Were Reportedly Manufactured in Bulgaria

http://www.klassa.bg/News/Read/article/260567_Rifles+Used+in+Paris+Attacks+Were+Reportedly+Manufactured+in+Bulgaria

The AK-47 assault rifles used in the attacks in Paris last week had reportedly been manufactured in Bulgaria.

The weapons were manufactured in the country in the 1980s, but it is unclear whether the attackers acquired them from Bulgaria or somewhere else.

It is highly likely that the rifles were acquired from another country, a well informed source within the Bulgarian security services reported for the Bulgarian National Television (BNT).

An intensive exchange of information between Bulgarian and foreign security services is taking place.

Gun and bomb attacks at six sites across the French capital claimed the lives of 129 people and left hundreds injured on November 13.

Как ДС се готви за последния сезон на „Златни пясъци” преди 10 ноември

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5122462

133 агенти на Държавна сигурност са работили във варненските курорти „Златни пясъци” и „Св. св. Константин и Елена” през лятото на 1989 г. Други 71 сътрудници пък са заемали различни позиции в „Албена”, става ясно от доклад за подготовката на ДС в морския град за последния активен сезон преди промените в България, показва
133 агенти на Държавна сигурност са работили във варненските курорти „Златни пясъци” и „Св. св. Константин и Елена” през лятото на 1989 г. Други 71 сътрудници пък са заемали различни позиции в „Албена”, става ясно от доклад за подготовката на ДС в морския град за последния активен сезон преди промените в България, показва "Дарик".

Битка с бъбречните заболявания с топ лекари и цялостен подход в лечението в Александровска болница

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5121958

В модерната Клиника по нефрология и трансплантация на УМБАЛ „Александровска“
В Клиниката по нефрология и трансплантация в столичната университетска Александровска болница се приемат болни със заболявания на бъбреците и пикочните пътища от всички райони на страната. Прилагат се всички съвременни методи за лабораторна, образна,
В модерната Клиника по нефрология и трансплантация на УМБАЛ „Александровска“ В Клиниката по нефрология и трансплантация в столичната университетска Александровска болница се приемат болни със заболявания на бъбреците и пикочните пътища от всички райони на страната. Прилагат се всички съвременни методи за лабораторна, образна,

Vitosha Blvd in Bulgaria’s Sofia Ranks World's 54th Most Expensive Retail Location

http://www.klassa.bg/News/Read/article/260566_Vitosha+Blvd+in+Bulgaria%E2%80%99s+Sofia+Ranks+World%27s+54th+Most+Expensive+Retail+Location+

Vitosha Boulevard in Bulgaria’s capital Sofia ranks 54th among the 65 most expensive retail locations in the world, according to Cushman & Wakefield’s 2015/2016 report Main Streets Across the World.

With its EUR 528 per square meter (sq.m.) annual rent, Vitosha Boulevard goes down two positions compared to the 2014/2015 edition of the report.

Obchodna Ulica in Slovakia’s capital Bratislava is at par with Sofia, ranking 53rd in terms of annual rent per square meter.

Magheru Boulevard in Romania’s capital Bucharest is 52nd   with rents of EUR 540/sq.m per year.

For a second consecutive year, New York’s Upper 5th Avenue scores first, with yearly rent of retail stores EUR 33,812/sq.m.

The second most expensive on the list is Hong Kong’s Causeway Bay where rents per square meter are worth EUR 23,178 a year.

With its third place in the global ranking Avenue des Champs Elysees in Paris remains the most expensive main street in Europe, Africa and the Middle East. The average rent of retail property there is EUR 13,255/sq.m.

Владислав Горанов: Бюджет 2016 е пример за стабилност и резултати

http://pik.bg/владислав-горанов-бюджет-2016-е-пример-за-стабилност-и-резултати-news437843.html

Владислав Горанов: Бюджет 2016 е пример за стабилност и резултати

Министър Горанов откри днешното пленарно заседание с реч в защита на бюджет 2016, който днес ще бъде подложен на обсъждане. Финансовият министър защити парите за идната година с това, е колкото и скращения да има, това се прави единствено за да бъде държавата финансово стабилна. "Икономическият растеж е в основата на растежа на всяка страна. По данни на националната статистика брутния вътрешен продукт е нараснал 9,9 на 100. БНБ разчита с 1,9 на 100, но дори и при тези резултати има още какво да се иска. Без необходимите реформи няма как да постигнем необходимите резултати. С направените през тази година промени и ръководството на БНБ сме взели всички мерки за устойчив и стабилен финансов сектор. В края на миналата година обещахме да се разплатим с всички оперативни програми, както и направихме. Факт е, че актуализацията на бюджета е необходима, но бяха необходими някой съкращения в определени сектори, за да може да се подобри работа в определени сектори. Бюджета е съобразен с реалността, за социална закрила, за сферата в отбраната и сигурността както и за стабилност на бизнеса. Нивото на безработица ще спадне до 9 процента на сто, а инфлацията 0,5 на сто", каза още Горанов. 

 

Задължават аптеките в големите градове да работят денонощно

http://www.moreto.net/novini.php?n=306871

Денонощният режим на работа става задължителен за аптеките в големите градове. В областните центрове, където има недостиг на нонстоп работещи аптеки, фармацевтите ще трябва да осигуряват 24-часови дежурства по график, предвиждат промени в закона за лекарствата.

Мълния уби футболист по време на мач в Боливия

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5122490

Футболист загина по време на футболен мач от мълния, съобщават световните агенции, позовавайки се на боливийското министерство на правосъдието.
Инцидентът е станал по време на мач близо до границата с Аржентина, обясни прокурорът Антонио Ленис.
Според местни медии още осем играчи са пострадали от мълнията,
Футболист загина по време на футболен мач от мълния, съобщават световните агенции, позовавайки се на боливийското министерство на правосъдието. Инцидентът е станал по време на мач близо до границата с Аржентина, обясни прокурорът Антонио Ленис. Според местни медии още осем играчи са пострадали от мълнията,

Press Freedom NGO Urges Bulgaria PM to Stop 'Harassment of Journalists'

http://www.klassa.bg/News/Read/article/260565_Press+Freedom+NGO+Urges+Bulgaria+PM+to+Stop+%27Harassment+of+Journalists%27

An international press freedom organization has sought to raise Bulgarian PM Boyko Borisov's awareness of instances of harassment of journalists working with an independent investigative website.

Addressed to Borisov, a letter by the Committee to Protect Journalists is voicing its concern over intimidation of reporters at Bivol, the biggest investigative reporting network of Bulgaria, and incidents related to a reporter who "in recent weeks... was followed and his home was broken into."

Bivol is the Bulgarian partner of WikiLeaks and also works with the Organized Crime and Corruption Reporting Project.

CPJ suggests the incidents are related to Bivol's claims of involvement of a Bulgarian bank, the First Investment Bank, in an EU funding scam investigated by the EU anti-fraud service, OLAF.

A FIBank official is quoted as telling CPJ the investigation is targeting "a corporate client" and not the bank itself.

The international press freedom organization is also warning of a harassment campaign against being led by several of media outlets in Bulgaria, namely "the daily newspapers Monitor and Telegraf, the weekly Politika, and Kanal 3 television", which are part of the media group of controversial MP Delyan Peevski and his mother, Irena Krasteva.

It also informs of an unannounced visit by Kanal 3 crew to the Paris apartment rented by Atanas Tchobanov, a Bivol reporter and editor, at a time he was traveling.

A copy of the letter, signed by CPJ Executive director Joel Simon, has also been sent to a number of Bulgarian and EU officials. These include Bulgarian President Rosen Plevneliev, Bulgaria's Ambassador to the US Elena Poptodorova, European Council President Donald Tusk, and the EU foreign policy chief Federica Mogherini.

"We ask that you use the authority of your office to ensure that the threats against Bivol are fully investigated and to guarantee the safety of its journalists," the letter also reads.

ОЧАКВАЙТЕ СЕНЗАЦИОННИ СНИМКИ в ПИК - министър със известна съдийка!

http://pik.bg/очаквайте-сензационни-снимки-в-пик---министър-със-известна-съдийка-news437841.html

ОЧАКВАЙТЕ СЕНЗАЦИОННИ СНИМКИ в ПИК - министър със известна съдийка!

Пикантнти снимки разкриващи задкулисни отношения в политико-съдебната власт ще излязат на показ благодарение на Агенция ПИК.

Кадрите показват как се командва съдебната власт и кое стои в основата на знакови решения.

Очаквайте след минути в агенция №1 в България.

Депутатите гледат Бюджет 2016 на първо четене

http://econ.bg/Новини/Депутатите-гледат-Бюджет-2016-на-първо-четене_l.a_i.704308_at.1.html

Депутатите ще гласуват бюджета за 2016 година на първо четене в пленарна зала. В него са заложени повече средства за МВР и отбрана. Според...

АПИ оценява изпълнените проекти, финансирани по ОП „Транспорт” 2007-2013

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5120389

Членството на България в ЕС даде възможност да се финансира развитието на пътната инфраструктура по Транс-европейските и основните национални транспортни оси чрез Оперативна програма „Транспорт” 2007-2013. Този процес се управлява от Агенция „Пътна инфраструктура” (АПИ), чиято основна дейност е свързана с проектиране и изграждане на
Членството на България в ЕС даде възможност да се финансира развитието на пътната инфраструктура по Транс-европейските и основните национални транспортни оси чрез Оперативна програма „Транспорт” 2007-2013. Този процес се управлява от Агенция „Пътна инфраструктура” (АПИ), чиято основна дейност е свързана с проектиране и изграждане на

Задържаха служители на "Автомобилна администрация" за подкупи

http://haskovo.actualno.com/zadyrjaha-slujiteli-na-avtomobilna-administracija-za-podkupi-news_508480.html

Окръжна прокуратура - Хасково ръководи разследване за това, че в гр. Свиленград в качеството си на длъжностно лице - служител на Областен отдел „Автомобилна администрация“ (ОО“АА“) – Хасково е поискал и приел дар, който не му се следва, за да не извърши действие по служба. Производството е образувано въз основа на данни, съдържащи се в справка на Териториална дирекция „Национална сигурност" - Хасково, образувана по сигнали за извършвана корупционна дейност о

Опозицията отказа подкрепа за Бюджет 2016

http://business.actualno.com/opozicijata-otkaza-podkrepa-za-budjet-2016--news_508483.html

След ДПС, и БСП обяви, че няма да подкрепи проекта за бюджет за 2016 г., стана ясно по време на парламентарния контрол днес. "Ще бъдем последователна опозиция. БСП няма да подкрепи бюджет 2016 г. и ще продължим да предлагаме други предложения за друго бъдеще на България", заяви председателят на левицата Михаил Миков. Той допълни, че Бюджет 2016 е "бюджет на задълбочаващите се неравенства". „Неусетно в този бюджет е включена и актуализацията. След 25 октомври все повече невидими резултати

Доживотен затвор за убиеца от Лясковец

http://society.actualno.com/dojivoten-zatvor-za-ubieca-ot-ljaskovec-news_508487.html

Окръжният съд във Велико Търново даде доживотна присъда на стрелеца от Лясковец Петко Петков, предаде БГНЕС. Присъдата е за убийството на спецполицая Емил Шарков при миналогодишната стрелба в Лясковец. Екипът от спецполицаи щурмува дома на Петков, за да отнеме незаконно притежавани оръжия. Мъжът обаче се барикадира и стреля по униформените. Осъденият ще трябва и да плати по 100 000 лева кръвнина на съпругата, дъщерята и майката на Шарков и още 80 000 лева - на бащата. Доживотен затвор без п

Гел премахва зъбобола и възстановява емайла

http://health.actualno.com/gel-premahva-zybobola-i-vyzstanovjava-emajla-news_508432.html

Учените създадоха необичаен начин за възстановяване на разрушения от кариес емайл и създадоха гел на неговата основа, възстановяващ покритието на зъбите. Този гел премахва зъбобола, става ясно от статия, публикувана в сп. Biomaterials. "Белтъкът MMP-20 се отделя на най-ранните стадии от формирането на емайла. Той "разфасова" другите белтъци по време на кристализацията на емайла, което заедно с действието на други ензими изчиства кристалите и отделя повече от този биоминерал – най-твърдата

Броят на полицаите в София ще бъде увеличен чувствително

http://society.actualno.com/brojat-na-policaite-v-sofija-shte-byde-uvelichen-chuvstvitelno-news_508490.html

Чувствително ще бъде увеличен броят на полицаите в столицата. Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова, предаде БГНЕС. В понеделник след обяд е имало срещи с МВР като е обсъдена темата за сигурността в столицата, включително и по въпроси за сигурността в кв. Овча купел. Фандъкова е получила уверение, че броят на полицаите през следващите месеци ще бъде увеличен и то значително. Столичния кмет посочи също, че инвестициите в сектор сигурност ще бъдат увеличени. Това ще влезе и проекта

Рецепта на деня: Картофи по мексикански

http://recipes.actualno.com/recepta-na-denja-kartofi-po-meksikanski-news_508484.html

Необходими продукти: 1 кг. картофи 2 бр.яйца 30 гр.масло 250 мл. краве прясно мляко 1 ск.чесън стар Начин на приготвяне 1. Натрийте дъното на огнеупорен съд с чесън и намажете после с масло 2. Поставете половината от сиренето 3. Обелете, измийте и нарежете картофите на тънки филийки 4. Наредете първият пласт в огнеупорния сьд 5. Посолете с черен пипер и сол на вкус 6. Разбийте яйцата с млякото 7. Към тях прибавете табаско на вкус, мащерка и останалата част отсиренето 8. Залейте кар

Мерджанов: БСП ще се включи в инициатива за импийчмънт на президента, ако има такава

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5122483

На фона на заплахите за сигурността по света, нашите служби са хронично недофинансирани. Парадоксалното е, че има увеличение на бюджета само на една служба – НСО. Това заяви в сутрешния блок на bTV депутатът от БСП Атанас Мерджанов, който е и член на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред в парламента.
На фона на заплахите за сигурността по света, нашите служби са хронично недофинансирани. Парадоксалното е, че има увеличение на бюджета само на една служба – НСО. Това заяви в сутрешния блок на bTV депутатът от БСП Атанас Мерджанов, който е и член на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред в парламента.

Мерджанов: БСП ще се включи в инициатива за импийчмънт на президента, ако има такава

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5122475

На фона на заплахите за сигурността по света, нашите служби са хронично недофинансирани. Парадоксалното е, че има увеличение на бюджета само на една служба – НСО. Това заяви в сутрешния блок на bTV депутатът от БСП Атанас Мерджанов, който е и член на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред в парламента.
На фона на заплахите за сигурността по света, нашите служби са хронично недофинансирани. Парадоксалното е, че има увеличение на бюджета само на една служба – НСО. Това заяви в сутрешния блок на bTV депутатът от БСП Атанас Мерджанов, който е и член на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред в парламента.

Няма заплаха за Ню Йорк, обяви кметът на града

http://www.dnevnik.bg/sviat/2015/11/19/2652249_niama_zaplaha_za_nju_iork_obiavi_kmetut_na_grada/?ref=rss


Няма данни за непосредствена терористична заплаха срещу Ню Йорк въпреки предупреждението, което отправи в ново видео "Ислямска държава", че най-населеният град на САЩ е потенциална мишена на нападения като в Париж, заяви кметът Бил де Блазио в четъртък, предаде БТА.

Полицейски комисар Уилям Братън потвърди думите на кмета на обща пресконференция и допълни, че няма нищо ново във видеото, което по думите му е "набързо скалъпено".

"Няма конкретна заплаха срещу Ню Йорк", каза...

Украински медии: Две години след „Майдана“ нито едно от исканията не е изпълнено

http://www.cross.bg/ykraiina-iskaniyata-vesti-1488685.html

/КРОСС/ Перспективите на Украйна две години след „Майдана“ дават малко поводи за оптимизъм: нито едно от исканията, с които хората излязоха на протест, не е изпълнено, пише украинското издание „Вести“, цитирано от ТАСС. „Страната е влошила позициите си в класацията за икономическа свобода с 2,4 точки (според данни на фондация Heritage в момента Украйна е на 162-ро място – между Боливия и Бирма) и ние продължаваме да се намираме на ниво „автократични“ държави по свобода на бизнеса, търговията, защитата на инвестициите и правата за собственост“, отбелязва изданието. Нивото на корупцията в бизнеса, според „Вести“, е довело Украйна „на седмо място. От края“. При това украинските бизнесмени считат, че ситуацията по никакъв начин не се е подобрила от времето на управлението на Янукович. Според украинския стратегически институт, корупцията в правоохранителните органи и съдебната система се е увеличила в сравнение с времето, когато президентският пост е заемал Янукович от 18,6 % на 18,7%, а в медицината и образованието – от 12 на 14%. „Колкото повече време минава от революцията на достойнството (така в Украйна наричат събитията в Киев през периода 2013-2014 г. – бел. ТАСС), толкова по-зле е ситуацията с очакванията на населението

Проф. Любен Тотев е преизбран за ректор на МГУ „Св. Иван Рилски"

http://www.cross.bg/rilski-ivan-obychenie-1488686.html

/КРОСС/Проф. Любен Тотев бе преизбран за Ректор на Минно-геоложкия университет „Св. Иван Рилски" за нов четиригодишен мандат. Това се случи на Общото събрание на минно-геоложката Алма Матер в понеделник вечер. Проф. Тотев получи висока оценка за свършеното в Мандат 2011-2015 г. и прие гласуваното му доверие от академичната общност на университета за нов мандат. „Благодаря на всички колеги, преподаватели, студенти и служители за тяхната подкрепа и доверие. Успехът от предишните 4 години е споделен с всички, защото ние заедно работим за повишаване качеството и стандарта на обучение в МГУ „Св. Иван Рилски". През следващите четири години нашите приоритети са: изграждане на адекватна на изискванията образователна система; изграждане на модерни научни инфраструктури; ефективно насочване и привличане на финансиране; приоритизиране на научното познание по области. Не на последно място - искам да превърнем МГУ „Св. Иван Рилски" в желан от младите модерен университет в България."- каза проф. Любен Тотев при представяне на своята визия и платформа за управление. В програмата на проф. Тотев за мандат 2015-2019 г. основен момент е превръщането на МГУ „Св. Иван Рилски" от специализиран университет в елитен изследователски университет. Тази стратегическа цел ще доведе до повишено развитие на научна дейност и по-голямо финансиране

Не може да си хем от български, хем от чужд произход

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5121689

“Патриотично” недомислие поставя под въпрос резултатите от българо-турските изселнически спогодби
Д-р Спас Ташев

Макар и като цяло добросъседски, отношенията между България и Турция винаги са били пречупвани през максимата „имай едно наум“. От българска гледна точка в миналото тези съображения са произтичали от патерналистичната турска политика
“Патриотично” недомислие поставя под въпрос резултатите от българо-турските изселнически спогодби Д-р Спас Ташев Макар и като цяло добросъседски, отношенията между България и Турция винаги са били пречупвани през максимата „имай едно наум“. От българска гледна точка в миналото тези съображения са произтичали от патерналистичната турска политика

Руснак се ожени за пица - щяла да му остане вярна до гроб (Снимки)

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5122466

22-годишен руснак се ожени за пица. Причините - много я обича и е сигурен, че ще му остане вярна за цял живот. Това съобщи в. "Метро".
Сватбата се състояла в пицария в град Томск. „Булката" била тънка, хрупката и забулена с бял воал.
Руснакът призна, че се е отказал от конвенционалния брак между мъж и жена,
22-годишен руснак се ожени за пица. Причините - много я обича и е сигурен, че ще му остане вярна за цял живот. Това съобщи в. "Метро". Сватбата се състояла в пицария в град Томск. „Булката" била тънка, хрупката и забулена с бял воал. Руснакът призна, че се е отказал от конвенционалния брак между мъж и жена,

Руснак се ожени за пица - щяла да му остане вярна до гроб (Снимки)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5122456

22-годишен руснак се ожени за пица. Причините - много я обича и е сигурен, че ще му остане вярна за цял живот. Това съобщи в.
22-годишен руснак се ожени за пица. Причините - много я обича и е сигурен, че ще му остане вярна за цял живот. Това съобщи в. "Метро". Сватбата се състояла в пицария в град Томск. „Булката" била тънка, хрупката и забулена с бял воал. Руснакът призна, че се е отказал от конвенционалния брак между мъж и жена,

Controversial Bulgarian Judge Summoned for 2nd Indictment

http://www.klassa.bg/News/Read/article/260564_Controversial+Bulgarian+Judge+Summoned+for+2nd+Indictment

Rumyana Chenalova, a controversial judge charged with malfeasance and document fraud, is to be handed a second indictment on Wednesday, Bulgarian media outlets report.

Chenalova has been summoned to the Bulgarian security agency DANS, according to the Bulgarian National Radio which cites its own sources.

"Unofficial information" also suggests the Supreme Judicial Council (VSS), widely thought to be a self-styled "government of the judiciary", is to decide on Thursday whether to dismiss Chenalova.

In January, she was temporarily removed from office after disciplinary proceedings were launched against her. Three months later a nationwide search resulted in her detention after authorities had repeatedly failed to find her at any of her addresses. 

The judge also emerged into the spotlight late last year, when she was accused by French Ambassador to Bulgaria Xavier Lapeyre de Cabanes of mishandling the bankruptcy case against the two subsidiaries of the French Belvedere Group.

Преглед на варненския печат - 19 ноември

http://www.moreto.net/novini.php?n=306869

Правят център за спасяване по вода и въздух, съобщава от първа страница вестник Черно море. По тази причина намалява щатът на "Морска администрация" за сметка на "Гражданска въздухоплавателна администрация". VI-ти американски флот запазва стабилно присъствие в Черно море, четем още в изданието.

Платини: Кампанията ми беше забавена умишлено

http://www.dnevnik.bg/sport/2015/11/19/2652246_platini_kampaniiata_mi_beshe_zabavena_umishleno/?ref=rss


Наказаният президент на УЕФА Мишел Платини ще обжалва в Спортния арбитражен съд (КАС) в Лозана, след като Атпелативната комисия на ФИФА потвърди наказанието му. Той и президентът на международната федерация Сеп Блатер са отстранени за по 90 дни от постовете си заради воденто срещу тях разследване.

Платини твърди, че е забавян умишлено в подготовката си за изборите във ФИФА. Той иска да участва в президентските избори, макар засега да е извън официално обявените кандидати.
...

ФБР предупреждава за терористична опасност в Рим и Милано

http://www.moreto.net/novini.php?n=306866

Държавният департамент на САЩ предупреждава, че базиликата "Свети Петър" в Рим, катедралата в Милано и оперният театър "Ла Скала" са потенциални цели на терористични нападения, съобщи Асошиейтед прес. Италия засили мерките за сигурност около исторически паметници, посочени като потенциални мишени на джихадистки атаки.

Bulgaria to subsidize repair of St Boris the Baptizer temple in Berlin

http://www.klassa.bg/News/Read/article/260563_Bulgaria+to+subsidize+repair+of+St+Boris+the+Baptizer+temple+in+Berlin

Bulgaria is to pay EUR 150,000 for the repair of the St Boris the Baptizer temple of the Eparchy of Western and Central Europe in Berlin. Thus, the capacity of the temple to accommodate Bulgarians in need will be increased. The financing was approved after last week’s meeting between Premier Boyko Borissov, the National Ombudsman Maya Manolova and the Metropolitan of Western and Central Europe Antonii. Currently the temple provides temporary asylum and food to some 400-500 Bulgarians per year. It will be able to help up to 1,500 Bulgarians after the repair.

Галентин Грозев: Полицаите не са подготвени да се борят с тероризма

http://www.cross.bg/grozev-politzaite-slyzhitelite-1488684.html

/КРОСС/Полицаите нямат подготовката да разпознават кой от пристигащите в страната мигранти е по-радикален и кой не. Това заяви в студиото на "Свободна зона" по ТВ+ Галентин Грозев от полицейския синдикат Алианс "Сигурност". Въпреки мотивацията на органите на реда да се борят с тероризма, се оказва, че те са неподготвени за това. Няма я подготовката. Ти не можеш, незнаейки нищо за една голяма група кой е по-радикалния и кой по-малко. Всички изглеждат горе-долу еднакви на външен вид - еднакво облечени, еднакво поведение. И вече едно елементарно познаване на това кой какъв е и какво отношение трябва да имаш към него е задължително, а го няма, коментира Грозев.  Когато си задаваме въпроса дали сме готови, първо трябва да кажем „Сарафово". Така че състоянието на сектор „Сигурност" е съответно на състоянието на цялата държава и няма как да е по-различно, коментира бившият вътрешен министър Емануил Йорданов. Според него точно в този момент държавата не може да влиза в конфликт със служителите от сектор "Сигурност". Конфликтът между ръководството на МВР и служителите демотивира полицаите, това може да се окаже опасно, коментира той.  До края на февруари ще стане ясно как точно да бъдат променени социалните придобивки на полицаите. Идеята, която се обсъжда с ръководството на МВР и с депутати за реформа в сектор „Сигурност", ще влезе в сила от средата на годината, уточни Грозев

19 тежки катастрофи са станали за денонощие

http://pik.bg/19-тежки-катастрофи-са-станали-за-денонощие-news437838.html

19 тежки катастрофи са станали за денонощие

През изминалото денонощие на територията на страната са станали 19 тежки катастрофи.

При тях са ранени 33-ма души. Двама от пострадалите се борят за живота си.

За района на София са станали 127 леки и 4 тежки ПТП с петима ранени.

 

European Commission criticizes Bulgaria’s power engineering

http://www.klassa.bg/News/Read/article/260562_European+Commission+criticizes+Bulgaria%E2%80%99s+power+engineering

The European Commission strongly criticized Bulgaria’s power engineering sector in its first annual report about the state of the so-called Energy Union. Bulgaria remains vulnerable to possible interruptions of gas supplies, the document reads. The import of gas and nuclear fuel depend fully on Russia and Bulgaria has limited alternatives to store liquid gas, the document further reads. The construction of key infrastructure projects which would modernize the gas transferring networks and enhance the gas interconnections with neighboring countries such as Greece, Romania, Serbia and Turkey is delayed due to regulatory and financial difficulties, the EC notes. It also accentuated on other shortcomings in the country’s power engineering such as the expansion of renewable power plants which use generous subsidies to sell wind and solar electricity, the long-term contracts with power plants at fixed prices and the politically dependent energy regulator.

Bulgaria’s Minister of Justice Hristo Ivanov meets with Dutch counterpart Klaas Dijhoff

http://www.klassa.bg/News/Read/article/260561_Bulgaria%E2%80%99s+Minister+of+Justice+Hristo+Ivanov+meets+with+Dutch+counterpart+Klaas+Dijhoff

Justice Minister Hristo Ivanov met with the State Secretary of Security and Justice and Minister for Immigration of the Netherlands Klaas Dijhoff. One of the topics during the discussion regarded the forthcoming Dutch Presidency of the EU, which is to start in January, 2016, as well as the priorities related to this presidency. The Ambassador of the Netherlands to Sofia Tom van Oorschot also attended the meeting. The counterparts also discussed the measures of the EU member states related to the recent terrorist attacks in Paris on November 13, as well as topics of the forthcoming extraordinary Council on Justice and Homeland Affairs. Minister Ivanov assured Klaas Dijhoff that being an external border of the EU Bulgaria would work together with the other member states to boost security along the union’s external borders.

Sofia hosts conference held under Presidency of Salzburg Forum

http://www.klassa.bg/News/Read/article/260560_Sofia+hosts+conference+held+under+Presidency+of+Salzburg+Forum

Bulgaria’s Minister of Interior Rumiana Bachvarova opened a two-day conference within the frameworks of the Bulgarian Presidency of the Salzburg Forum. In Minister Bachvarova’s view, the Salzburg Forum is a regional format which is extremely productive and useful when it comes to European policies, taking into account the interests of given countries and regions and defending the common European stands during the European debate. The recent events in Europe outline the problems we are all facing in this extremely difficult moment, Minister Bachvarova went on to say. She voiced the opinion that the meeting in this crisis moment proves that the Salzburg Forum is a good platform for exchange of ideas and information, where the countries can send important messages to their EU partners and to those outside the EU.

Това ще ви разплаче! Мъжът на една от убитите в "Батаклан" с писмо до терористите!

http://www.bnews.bg/article-143936

Разбира се, че болката ме съсипва, признавам ви тази малка победа, но тя ще бъде кратка, пише в писмото си опечаленият съпруг.

Bulgaria alleviates work permit regime for foreigners

http://www.klassa.bg/News/Read/article/260559_Bulgaria+alleviates+work+permit+regime+for+foreigners

Bulgaria’s Ministry of Economy announced that the authorities are planning to make legislative amendments aimed at alleviating the issuance of permits for long term residence of foreign experts in Bulgaria with the so-called blue card. The purpose of the idea is to speed up the issue of permits of highly qualified foreigners from non-EU countries. The measure refers to experts whose shortage in Bulgaria is obvious, especially in the IT and the machine-building spheres.

Minister Angelkova: All accommodation sites to be linked with Interior Ministry and Revenue Agency

http://www.klassa.bg/News/Read/article/260558_Minister+Angelkova%3A+All+accommodation+sites+to+be+linked+with+Interior+Ministry+and+Revenue+Agency

From the end of next year all sites providing accommodation will be connected with the Ministry of the Interior and the National Revenue Agency, announced Minister of Tourism Nikolina Angelkova. This is an element related to security, but also to the will for bringing to the light the revenues of such sites. The regulation is to cover all places offering accommodation. The necessary software is currently under preparation. The Ministry is working on the amendments to the law that would encompass these recommendations, Minister Angelkova explained. She further specified that the system would require full information, which hotels would have to register, like: names, where people come from, address, purpose of coming to this country; whether they are alone of bringing their family.

Бащата на Чарли Шийн: Възхищавам се на смелостта му

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5122454

Бащата на Чарли Шийн - актьорът Мартин Шийн, си пожела да бъде смел колкото сина си. Това заяви самият той часове след като синът му се появи в ефир и призна, че е ХИВ-позитивен, съобщи Асошиейтед прес.
Чарли Шийн се готвел от месеци готвел да направи това изявление, обясни баща му и допълни, че семейството го подкрепя.
Бащата на Чарли Шийн - актьорът Мартин Шийн, си пожела да бъде смел колкото сина си. Това заяви самият той часове след като синът му се появи в ефир и призна, че е ХИВ-позитивен, съобщи Асошиейтед прес. Чарли Шийн се готвел от месеци готвел да направи това изявление, обясни баща му и допълни, че семейството го подкрепя.

Бащата на Чарли Шийн: Възхищавам се на смелостта му

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5122442

Бащата на Чарли Шийн - актьорът Мартин Шийн, си пожела да бъде смел колкото сина си. Това заяви самият той часове след като синът му се появи в ефир и призна, че е ХИВ-позитивен, съобщи Асошиейтед прес.
Чарли Шийн се готвел от месеци готвел да направи това изявление, обясни баща му и допълни, че семейството го подкрепя.
Бащата на Чарли Шийн - актьорът Мартин Шийн, си пожела да бъде смел колкото сина си. Това заяви самият той часове след като синът му се появи в ефир и призна, че е ХИВ-позитивен, съобщи Асошиейтед прес. Чарли Шийн се готвел от месеци готвел да направи това изявление, обясни баща му и допълни, че семейството го подкрепя.

Русия и Китай подписаха договор за доставка на Су-35

http://www.cross.bg/kitaii-sy-dogovor-1488672.html

/КРОСС/ Русия и Китай подписаха договор за купуването на 24 многофункционални изтребители Су-35, като сумата на сделката се оценява на 2 млрд. долара, пише в. „Коммерсант“ в четвъртък, предаде РИА Новости. Информацията за сделката потвърди генералният директор на „Ростех“ Сергей Чемезов. „Дългите преговори за доставките на Су-35 в Китай приключиха, ние подписахме договора“, заяви той. Според договора ВВС на Китай ще получат 24 изтребителя на обща стойност 2 млрд. долара, пише изданието, позовавайки се на източници в сферата на военно-техническото сътрудничество. „Китай официално се превърна в първия чужд поръчител на Су-35, това е безпрецедентен договор в историята на доставките на бойни самолети“, съобщи още събеседникът на изданието. В сряда на заседание на междуправителствената комисия по ВТС Русия и Китай определиха основните направления във военно-техническото сътрудничество, в частност страните заявиха заинтересоваността си в бъдещото разширяване на сътрудничеството в областта на авиационните двигатели.

Сигнал за бомба приземи самолет на летището в Бургас

http://www.moreto.net/novini.php?n=306867

Пътнически самолет беше приземен принудително на летището в Бургас заради бомбена заплаха тази сутрин. Инцидентът затвори аерогарата. Това съобщи за Нова кметът на морския град Димитър Николов. Сигналът за поставено взривно устройство бил подаден от пасажер – 64-годишен мъж, който вече е изведен от властите и се установява самоличността му.

Видео: Новините в 100 секунди

http://www.dnevnik.bg/video/2015/11/19/2652027_video_novinite_v_100_sekundi/?ref=rss


Рубриката на БНТ "Новините в 100 секунди" можете да гледате и на "Дневник.бг". Емисията се подготвя специално за интернет.


Мерджанов: Постоянно неадекватни коментари от страна на президента

http://frognews.bg/news_102192/Merdjanov-Postoianno-neadekvatni-komentari-ot-strana-na-prezidenta/

След като френските служби имат трудности, какво остава за нашите, заяви по БТВ Атанас Мерджанов от БСП. Той определи случилото се на 13 т.м. като пробив в сигурността. Заплахите трябва да се предотвратяват в зародиш.

Всички полети на летището в Бургас са отменени заради сигнала за бомба

http://pik.bg/всички-полети-на-летището-в-бургас-са-отменени-заради-сигнала-за-бомба-news437834.html

Всички полети на летището в Бургас са отменени заради сигнала за бомба

Всички полети на летище Бургас са отменени заради сигнала за бомба в аварийно-кацналия самолет Варшава-Хургада. Това съобщиха от пресцентъра на Летище Бургас.

В момента пътниците извънредно приземения самолет се намират на терминала.

От летището обясниха, че се спазват всички стандартни процедури в случай на сигнал за бомба.

В момента се чака групата от София, която да провери багажите на пътниците. 

Терорът е инструмент, не цел. Търсете целта

http://bulgarski.pogled.info/news/69354/Terorat-e-instrument-ne-tsel-Tarsete-tselta

/Поглед.инфо/ Днес всички цитират Асад за Путин като “единствената и надежна защита на християнската цивилизация”, част от която е и Сирия, а беше някога и Близкият Изток, чиято дехристиянизация започна с арменския геноцид от младотурските власти. Времената обаче не са на Екатерина Велика, когато руската имперска външнополитическа доктрина се идентифицира като закрилник на поробените християни в Османската империя, впрочем и сега конфликтите са пак по някогашните османските земи, труден е имперският разпад.

Обама ще наложи вето, ако се предложи закон срещу приемането на сирийски бежанци

http://www.dnevnik.bg/sviat/2015/11/19/2652240_obama_shte_naloji_veto_ako_se_predloji_zakon_sreshtu/?ref=rss


Президентът на САЩ Барак Обама ще наложи вето на предложение на контролираният от републиканците законодатели в Камарата на представителите на страната за допълнителен контрол на бежанци от Сирия или Ирак, заявиха представители на Белия дом, предаде "Ройтерс".

"Човешки животи са заложени на карта и САЩ имат важна роля в уреждането на кризата със сирийските бежанци в очите на партньорите ни в Близкия изток и Европа", съобщи Белият дом.

Камарата на представителите се очаква да гласува днес проектозакон, който допълнително ще затрудни приема на бежанци от Сирия и Ирак. Съгласно този проектозакон, за да бъде допуснато лице от тези две страни на територията на САЩ, директорът на ФБР, министърът на вътрешната сигурност и директорът на Националното разузнаване ще трябва да гарантират, че то не представлява заплаха за националната сигурност.

Правителството на Обама заяви, че сирийските бежанци са защитени от конституцията на САЩ и са свободни да се придвижват в цялата страна, веднъж щом им бъде разрешено да пребивават на нейна територия. "Нека бъде ясно - програмата за пренастаняване се ръководи от федералното правителство", каза говорителят на Държавния департамент Марк Тонър.

Правителството реагира остро на решението на 31 губернатори да не позволяват сирийски бежанци да се заселват в техните щати, взето след терористичните атаки в Париж миналата седмица.

Властите в Хондурас са задържали шестима сирийци, пътуващи с фалшиви гръцки паспорти през последната седмица, предаде "Ройтерс". Петима души са задържани във вторник в столицата Тегусигалпа при пристигането им от Коста Рика. Те планирали да стигнат до Съединените щати, съобщи полицията. Шести сириец е бил заловен миналата седмица и върнат обратно със самолет в Ел Салвадор

Експерти: Нека хората да бъдат подозрителни, действията на спецслужбите не са достатъчни

http://pik.bg/експерти-нека-хората-да-бъдат-подозрителни-действията-на-спецслужбите-не-са-достатъчни-news437833.html

Експерти: Нека хората да бъдат подозрителни, действията на спецслужбите не са достатъчни

По-добре хората да слязат от самолета и да изгубят половин ден, отколкото наистина да се случи терористичен акт. По този начин коментира в ефира на Би Ти Ви спецът по сигурността Николай Радулов случая с кацналия аварийно самолет в Бургас.

"Така хората научават, че се извършват проверки, т.е., ако някога пътуват в превозно средство, където има терористично устройство, те ще знаят какво да правят. Нека хората са подозрителни, защото действията на спецслужбите не са достатъчни", допълни той.

"Равенство между бежанците и терористите е грешно да се прави", заяви от своя страна Йордан Божилов и допълни: "Нямаме култура на сигурност. Бих заложил на повече мерки за сигурност, по-добра комуникация. Тези терористи са минали през редица държави преди да стигнат до крайната си цел, т.е. има липса на комуникация между държавите."

"Хората трябва да знаят, че сигурността е техен собствен въпрос и тяхна собствена грижа. Те сами трябва да комуникират със службите за сигурност", заключи от своя страна Максим Бенвенисти, председател на ОЕБ „Шалом“.

Жена загина в катастрофа в София

http://sofia.actualno.com/jena-zagina-v-katastrofa-v-sofija-news_508464.html

Възрастна жена е починала при тежката катастрофа на бул. „Габрово” в столицата. Жената е пътувала в автомобил Ситроен. Няколко души са ранени, все още не е ясно състоянието им. В 9.15 ч. днес три автомобила катастрофираха на ул. „Щросмайер” и бул. „Габрово” в София, съобщиха от МВР. На място има полицейски екипи. Изясняват се причините за инцидента.

ДПС няма да подкрепи бюджет 2016 г.

http://politics.actualno.com/dps-njama-da-podkrepi-budjet-2016-g-news_508468.html

ДПС няма да подкрепи проекта за бюджет 2016 г. Това съобщи от трибуната на парламента депутатът от ДПС Йордан Цонев, предаде БГНЕС. Движението няма да подкрепи бюджета, защото има несъгласие с философията му. „Още в първия абзац правителството казва, че основен приоритет е запазване на стабилността на публичните финанси. Правителството вижда основен инструмент във фискалната консолидация. Според нас тя е необходимо условие, но не и достатъчно за запазване на финансовата стабилност.

Авторът на НВО сериала True Detective с криминален роман в България

http://books.actualno.com/avtoryt-na-nvo-seriala-true-detective-s-kriminalen-roman-v-bylgarija-news_508467.html

Галвестън  – островът на злочестата съдба. Никой не си тръгва оттук, без да е платил. Никой не идва тук, без да знае цената. Докато се тормози от изневерите на своята приятелка с шефа си, животът на наемника Рой Кейди взема неочакван обрат, когато една сутрин научава, че е болен от рак. Но Рой не знае, че в ход вече има и друга фатална игра, която ще го забърка с младата проститутка Роки. Той трябва да се отърве от момичето... Но дали тя е готова... И историята сигурно щеше да си ост

Белгия изпрати ДНК проби на Абаауд в Париж

http://europe.actualno.com/belgija-izprati-dnk-probi-na-abaaud-v-parij-news_508469.html

Белгийската полиция е изпратила на френските си колеги ДНК проби на предполагаемия организатор на атентатите в Париж Абделхамид Абаауд, съобщи телевизия „BFM”. Според вестник "Вашингтон пост” Абаауд е бил убит по време на мащабна операция, проведена вчера от френските служби за сигурност в парижкото предградие Сен-Дени. Полицията трябва да използва ДНК анализ, за да идентифицира телата на двамата терористи, които бяха убити в сградата, в която се укриваха. В същото време от

Китай потвърди смъртта на свой гражданин, отвлечен от "Ислямска държава"

http://asia.actualno.com/kitaj-potvyrdi-smyrtta-na-svoj-grajdanin-otvlechen-ot-isljamska-dyrjava-news_508473.html

Китай потвърди смъртта на свой гражданин, отвлечен от "Ислямска държава". Президентът на Китай Си Дзинпин строго осъди убийството на китайски заложник на „Ислямска държава", като заяви, че терористичната групировка е „враг на човечеството", предаде Xinhua. Китайското външно министерство обеща да изправи извършителите пред съда. Жертвата е 50-годишен мъж. Китайското правителство категорично осъжда този нечовешки акт и ще настоява за правосъдие, заявиха от министерството. Китайско

ЦСКА остава извън Европа за 2 години

http://bgfootball.actualno.com/cska-ostava-izvyn-evropa-za-2-godini-news_508478.html

ЦСКА няма право да участват в Европа през следващите два сезона, това обявиха от УЕФА в официално съобщение. "Червените" имат право до 10 дни да обжалват решението пред Арбитражния спортен съд в Лозана. Наказанието означава, че ако ЦСКА спечелят купата през настоящия сезон, то те ще остаант извън Европа. "УЕФА наказа ЦСКА със забрана за участие в турнирите на УЕФА през следващите 2 сезона (2016/17 и 2017/18). Сега вече наистина УЕФА ще следи изкъсо процесите в ЦСКА и няма как да допусне Литекс

Лавров: Убийството на руските граждани на борда на А321 е равносилно на нападение срещу страната

http://www.cross.bg/lavrov-napadenie-informatziya-1488670.html

/КРОСС/ Убийството на руските граждани при терористичния акт, довел до катастрофата на самолет А321 над Синайския полуостров, е равносилно на нападение срещу Русия, Москва ще задейства всички мерки за защитата си, заяви в сряда руският външен министър Сергей Лавров, предаде РИА Новости. „Относно действията ни (за откриване и наказване на виновните за терористичния акт), както подчерта президентът Путин, те ще се основават на чл. 51 от Устава на ООН, който предполага правото на всяка държава на индивидуална или колективна самоотбрана в случай на нападение срещу нея. Терористичният акт над Синайския полуостров е именно нападение срещу руските граждани, което е равносилно на нападение срещу държавата“, подчерта Лавров на пресконференция след срещата си с външния министър на Ливан Джебран Басил. Лавров добави, че „правото на самоотбрана ще се реализира с всички достъпни средства – и политически, и военни, и по линия на специалните служби, разузнаването и така нататък“. Някои страни по линия на спецслужбите вече откликнаха на молбата ни да помогнат в откриването на извършителите на терористичния акт на А321, заяви Лавров

ЕК одобри интерконекторните връзки между България и съседните страни

http://offnews.bg/news/n_1/n_594077.html

Интерконекторните връзки на България с Румъния, Сърбия, Гърция и Турция са част от енергийните инфраструктурни проекти, одобрени като ключови от Европейската комисия, съобщи БНР. Брюксел е утвърдил списък от общо 195 проекта, които трябва да помогнат за укрепването на Европейския енергиен съюз и да диверсифицират енергийните източници, както и транспортните маршрути, по които суровините стигат до Европа. В списъка с одобрени за приоритетно финансиране проекти са още разширяването на инфраструктурата, което да позволи на България да изгради газов хъб, както и изграждането на газопровод от България до Словакия. Общо 5,35 млрд. евро ще бъдат отделени за финансирането на ключовите инфраструктурни проекти в Европа до 2020 г.

Русия въвежда санкции срещу Украйна

http://svetoven.pogled.info/news/69353/Rusiya-vavezhda-sanktsii-sreshtu-Ukraina

/Поглед.инфо/ Руското правителство е взело решение от 1 януари 2016 г. да въведе хранително ембарго срещу Украйна. Това заяви в сряда (18 ноември) руският министър на икономическото развитие Алексей Улюкаев, цитиран от ТАСС.

Честваме Международния ден на тоалетната (Видео)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5122436

Днес  отбелязваме Международния ден на тоалетната. Целта на честванията е да насочат вниманието на обществото към факта, че близо 2,5 млрд. души по света нямат осигурени елементарни хигиенни условия, информира Нова тв.  По данни на фондация “We are water” това струва на най-бедните страни почти 260 млрд. долара годишно.

Обучителен семинар за борба с нефтените разливи ще се проведе днес във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=306863

Обучителен семинар за борба с нефтените разливи ще се проведе днес, от 9.30 часа във Военноморското училище "Н. Й. Вапцаров"-Варна. Това съобщиха оттам за Moreto.net. Семинарът ще е в зала 11 на ВУЗ-а. Ще бъде представена дейността по управлението на кризи в организациите от петролната и газовата индустрия от ранга на френската компания „Тотал”.

"Ислямска държава" е екзекутирала двама чуждестранни заложници

http://www.mediapool.bg/islyamska-darzhava-e-ekzekutirala-dvama-chuzhdestranni-zalozhnitsi-news241994.html

"Ислямска държава" обяви, че е екзекутирала китайски и норвежки заложник. Това става два месеца след като групировката поиска откуп за двамата.  Фотографии на телата бяха публикувани в англоезичното списание на организацията "Дабик". Норвежкият премиер обяви, че Осло все още проверява информацията за екзекуцията.

Бивш френски президент призова за отмяна на антируските санкции

http://svetoven.pogled.info/news/69352/Bivsh-frenski-prezident-prizova-za-otmyana-na-antiruskite-sanktsii

/Поглед.инфо/ Бившият премиер на Франция Франсоа Фийон в сряда (18 ноември) се обърна към настоящия президент на страната Франсоа Оланд с предложение да се отменят наказателните ограничения, въведени от ЕС срещу Русия, предаде РИА „Новости“. Според него отмяната на санкциите ще помогне да се създаде глобална коалиция за борба срещу „Ислямска държава“ (ИД).

Подалият сигнал за бомба в самолета бил пиян

http://pik.bg/подалият-сигнал-за-бомба-в-самолета-бил-пиян-news437831.html

Подалият сигнал за бомба в самолета бил пиян

Пасажерът, който е съобщил за бомба на борда на самолета, приземен извънредно в Бургас, е прекалил с алкохола, каза в студиото на Нова телевизия депутатът от Реформаторския блок Атанас Атанасов.

Според него, страхът от атентати след случилото се в Париж в петък, 13-и ноември,е много силен, заради това такива случаи ще зачестят.

„Дори най-малкото съмнение води до предприемане на специални мерки и това е нормално след случилото се във Франция”, смята депутатът.

Ексклузивни кадри! Ето го полякът, заради когото приземиха самолета в Бургас (Видео)

http://petel.bg/Ekskluzivni-kadri--Eto-go-polyakat--zaradi-kogoto-prizemiha-samoleta-v-Burgas--Video-__134535

В полските медии се появи видео, на което се вижда евакуацията на пътниците от самолета, който беше приземен извънредно на летището в...

Съдът реши: Доживотен затвор за убиеца от Лясковец

http://petel.bg/Sadat-reshi--Dozhivoten-zatvor-za-ubietsa-ot-Lyaskovets__134536

Съдът във Велико Търново осъди на доживотен затвор без право на замяна мъжа, убил командос при спецакция в Лясковец през март миналата...

"Интерпол" има досиета само за 5800 бойци, присъединили се към джихадисти

http://www.mediapool.bg/interpol-ima-dosieta-samo-za-5800-boitsi-prisaedinili-se-kam-dzhihadisti-news241993.html

"Интерпол" е идентифицирал само 5800 чужди ислямистки бойци от около 50 държави сред 25-те хиляди души, за които се смята, че са се присъединили към джихадистки групировки в зони на конфликти като Сирия и Ирак. Това заяви ръководителят на международната полицейска организация Юрген Щок в четвъртък. "Според някои оценки, броят на чуждестранните терористи е повече от 25 000. Това означава значителна празнина между броя на онези екстремистки бойци, които сме идентифицирали и тези, за които се смята, че са стигнали до зоните на конфликти", коментира шефът на "Интерпол".

Чавдар Георгиев: БСП не е искала импийчмънт на президента

http://www.cross.bg/georgiev-chavdar-enchev-1488682.html

/КРОСС/Очевидно е, че при тази обстановка нямаме спокойствие и не може да имаме спокойствие. Това, което е направено по отношение на законодателната рамка е направено до този момент. Друг е въпросът дали изпълнителната власт осигурява необходимите мерки, каза той, визирайки действията и на вътрешния министър и на правителството по отношение на бежанците. Така депутатът от БСП - лява България Чавдар Георгиев коментира в ефира на ТВ7 обстановката у нас след атентатите в Париж. Имаме вътрешен министър, който е абсолютно некомпетентен. Г-жа Бъчварова е чуждо тяло и не мога да бъда спокоен, добави събеседникът му -  независимият депутат Велизар Енчев. Енчев призна, че е по-обезпокоен и това какви са корените на проблема, а именно агресията срещу Ирак, която започна през 2003 година, когато България застана на страната на лошите. Затова на призива на Оланд за широка коалиция срещу Сирия Енчев каза: Благодаря, г-н Оланд, но вашият предшественик забърка кашата с Либия. Д-р Нено Димов, председател на Института за дясна политика, не се съгласи с критиките на Велизар Енчев към министъра на вътрешните работи и му каза, че не познава добре принципите на демокрацията. Една система се реформира отвън, не отвътре, посочи той. Що се отнася до това какво прави правителството, Нено Димов посочи, че България е най-малко засегната страна от мигрантите

Чавдар Георгиев: БСП не е искала импийчмънт на президента

http://www.cross.bg/georgiev-enchev-chavdar-1488682.html

/КРОСС/Очевидно е, че при тази обстановка нямаме спокойствие и не може да имаме спокойствие. Това, което е направено по отношение на законодателната рамка е направено до този момент. Друг е въпросът дали изпълнителната власт осигурява необходимите мерки, каза той, визирайки действията и на вътрешния министър и на правителството по отношение на бежанците. Така депутатът от БСП - лява България Чавдар Георгиев коментира в ефира на ТВ7 обстановката у нас след атентатите в Париж. Имаме вътрешен министър, който е абсолютно некомпетентен. Г-жа Бъчварова е чуждо тяло и не мога да бъда спокоен, добави събеседникът му -  независимият депутат Велизар Енчев. Енчев призна, че е по-обезпокоен и това какви са корените на проблема, а именно агресията срещу Ирак, която започна през 2003 година, когато България застана на страната на лошите. Затова на призива на Оланд за широка коалиция срещу Сирия Енчев каза: Благодаря, г-н Оланд, но вашият предшественик забърка кашата с Либия. Д-р Нено Димов, председател на Института за дясна политика, не се съгласи с критиките на Велизар Енчев към министъра на вътрешните работи и му каза, че не познава добре принципите на демокрацията. Една система се реформира отвън, не отвътре, посочи той. Що се отнася до това какво прави правителството, Нено Димов посочи, че България е най-малко засегната страна от мигрантите

Елена Йончева: Политиците не отговарят на един важен въпрос - дали наше оръжие се изнася към Сирия

http://www.cross.bg/chykov-iioncheva-siriya-1488683.html

/КРОСС/ Една държава има механизъм да предприеме мерки срещу появата на радикален ислям . Но когато атакуваме исляма без аргументи, това може само да радикализира обществото. Тоест трябва да се търси баланса. Това каза в интервю за ТВ7 журналистът Елена Йончева. Според нея най-добрият ход на България е да бъдем неутрални. Но, допълни тя - струва ми се, че ние не сме неутрални и не се говори достатъчно за това в нашето общество. Ние всички сме се вторачили само в последствията, а никой не говори за това, което породи тези атаки, никой не говори за това как се появи „Ислямска държава", посочи Йончева. Ние нямаме диагностиката, подкрепи мнението й арабистът Боян Чуков. Защо се стигна до това - никой не иска да говори, допълни той. Нашите политици не отговарят на един важен въпрос - дали наше оръжие се изнася към Сирия. Не случайно американците казаха, че такова оръжие отива за опозицията в Сирия, припомни Йончева. Оръжието е произведено в България, но то бива продавано на американски компании, които го дават на опозицията в Сирия, която реже глави и яде дробове, категоричен е Чуков. Според проф. Чуков виновно за случилото се в Париж е френското правителство, което се подчинява сляпо на политиката на САЩ, които си съюзничат със Саудитска Арабия. Френски експерт, седмица преди събитията, каза, че всеки момент се очаква да се случи терористичен акт в Париж, каза още Боян Чуков. Проф

Мария Габриел: Нужни са единни и категорични действия на всички страни в ЕС за справяне с терористичните заплахи и бежанската криза

http://pik.bg/мария-габриел-нужни-са-единни-и-категорични-действия-на-всички-страни-в-ес-за-справяне-с-т-news437829.html

Мария Габриел: Нужни са единни и категорични действия на всички страни в ЕС за справяне с терористичните заплахи и бежанската криза

Европа много отговорно трябва да защитава и да повиши контрола на своите външни граници. Това заяви евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Мария Габриел, цитирана от "Фокус". Според нея са необходими единни и категорични действия на всички страни в ЕС за справяне с терористичните заплахи и бежанската криза.

„Много важно е, когато говорим за тероризъм, ясно да разграничим това, което засяга бежанците, защото тези хора бягат от същия този ужас. От друга страна трябва много отговорно да призовем за мерки, които да не позволяват покрай солидарността към бежанците да бъдат използвани слабите страни в системата за сигурност“, каза Мария Габриел.

Според нея е необходимо да се установят пропуските, които биха могли да нанесат негативно въздействие върху всички нас. „Много важно е да защитаваме свободата на движение на стоки, хора и капитали, затова е важно да не поставяме под съмнение ролята на Шенген. Поставим ли под съмнение Шенген, ще дадем предимство на тези, които визират в атаките си нас и нашия начин на живот. Не трябва да се подаваме на такъв тип натиск“, категорична е Габриел.

По думите й всеки един бежанец трябва да бъде регистриран и да се разграничат бежанците от икономическите мигранти. Бежанската криза не бива да поставя под съмнение принципите на Европа и Шенген, категорична е Мария Габриел.

Самолет бе приземен на летището в Бургас заради сигнал за бомба

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/11/19/2652237_samolet_be_prizemen_na_letishteto_v_burgas_zaradi/?ref=rss


Пътнически самолет бе приземен на летище "Сарафово" в Бургас след като пасажер на борда е подал сигнал, че е забелязал взривно устройство.

По информация на бТВ в момента пътникът се разпитва, а всички пътуващи са били изведени от самолета.

След като пасажерът е подал сигнала капитанът на полета е решил да приземи самолета.

Самолетът е изпълнявал полет от Варшава до египетския курорт Хургада.

Ситуацията на летището е спокойна и нормална, е заявил кметът на Бургас Димитър Николов пред агенция "Фокус".

Според първоначалната информация причината е бил буйстващ пасажер, който се развикал, че на борда има бомба при опита на стюардите да го успокоят.

Веднага е задействана антитерористичната тревога и летището временно е затворено от полицията. Всички пътници от чартърния полет са евакуирани, а 64-годишният мъж, подал сигнала за бомба е отведен от униформените.

Мерджанов: Намираме се в премиерска република с все по-затихващи функции на президента

http://pik.bg/мерджанов-намираме-се-в-премиерска-република-с-все-по-затихващи-функции-на-президента-news437828.html

Мерджанов: Намираме се в премиерска република с все по-затихващи функции на президента

"Ние се намираме в една премиерска република и все повече анализатори трябва да си дават сметка за това. Ние се превръщаме в премиерска република с все по-затихващи функции на президента. Това заяви в сутрешния блок на бТВ Атанас Мерджанов от БСП.

Импийчмънтът на президента е една възможна процедура, на мнение е депутатът от левицата. „Президентът на ГЕРБ застрашава националната сигурност. Изказванията му могат да послужат на външен интерес“, изтъкна Атанас Мерджанов. Нашите специални служби са хронично недофинансирани, алармира социалистът.

Парадоксално е, по думите му, че имаме увеличение на бюджета само на една служба и това е Националната служба за охрана. „Ако на това управляващите му викат реформа, здраве му кажи“, възмути се Мерджанов.

„Управляващите не вземат отношение в дискусията. За тях е по-важно да се претупа дискусията и да се гласува, защото си имат сигурно мнозинство“, допълни той.

 

Черноморският флот получи най-новите ракетоносци-невидимки

http://svetoven.pogled.info/russia/news/69351/CHernomorskiyat-flot-poluchi-nai-novite-raketonostsi-nevidimki

/Поглед.инфо/ Малки ракетни кораби „Серпухов“ и „Зеленый Дол“ от най-ново поколение пристигнаха в гр. Севастопол. Това съобщи в сряда (18 ноември) началникът на информационния отдел на Черноморския флот Вячеслав Трухачев, цитиран от Вести.ру.

Соломон Паси: Нужна е радикална реформа в НАТО

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5122417

Нужна е радикална реформа в НАТО. Това коментира пред Нова телевизия бившият външен министър Соломон Паси.
„Това, което ни трябва като защитна сила е реформа в НАТО. В НАТО в момента няма отделна разузнавателна служба”, каза още
Нужна е радикална реформа в НАТО. Това коментира пред Нова телевизия бившият външен министър Соломон Паси. „Това, което ни трябва като защитна сила е реформа в НАТО. В НАТО в момента няма отделна разузнавателна служба”, каза още

Пламна гората над Асеновград

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5122411

Голям горски пожар е избухнал тази сутрин над Асеновград.   Според дежурните огнеборци пламъците са обхванали терен от десетки декари между селата Яворово и Лясково.   В момента на място са противопожарни екипи и лесничеи, които се опитват да ограничат огъня, за да не стигне до Лясково. Пожарът е на около 2 км от селото.
Голям горски пожар е избухнал тази сутрин над Асеновград. Според дежурните огнеборци пламъците са обхванали терен от десетки декари между селата Яворово и Лясково. В момента на място са противопожарни екипи и лесничеи, които се опитват да ограничат огъня, за да не стигне до Лясково. Пожарът е на около 2 км от селото.

Висшият съдебен съвет ще проведе редовното си заседание

http://pik.bg/висшият-съдебен-съвет-ще-проведе-редовното-си-заседание-news437827.html

Висшият съдебен съвет ще проведе редовното си заседание

 Висшият съдебен съвет ще проведе редовното си заседание от 9.30 часа. Като първа точка в дневния ред на магистратите е записан изборът на Административен ръководител – военно-окръжен прокурор на Военно-окръжна прокуратура гр. София. Кандидат са поста е Емил Ангелов – военен прокурор във Военно-окръжна прокуратура гр. Пловдив.

Ще бъде избран и Административен ръководител – районен прокурор на Районна прокуратура гр. Казанлък. Единствения кандидат е Таня Димитрова – изпълняващ функцията административен ръководител и районен прокурор в Районна прокуратура гр. Казанлък.

Ще бъде гласуван и Административен ръководител на Районна прокуратура гр. Попово. Кандидат за поста е Пламен Илиев – прокурор в районната прокуратура. Освен изборът на административни ръководители на органи на съдебната на власт, магистратите ще обсъждат произнасяне по решение на дисциплинарния състав по две дисциплинарни дела.

Ще бъде разгледан и Проект на решение за командироване на участници в среща на проектния екип на ЕМСС по Проект „Независимост и отчетност на съдебната власт”, която ще се проведе в периода 3-4 декември 2015 г., в гр. Брюксел, Белгия.

„Майчин дом” става на 112 години

http://pik.bg/„майчин-дом”-става-на-112-години-news437826.html

„Майчин дом” става на 112 години

Университетската АГ болница "Майчин дом" отбелязва 112 години от създаването си, съобщиха от лечебното заведение.

На тази дата преди 112 години цар Фердинанд прерязва лентата на днешния "Майчин дом". Според историческите бележки построяването ѝ става възможно благодарение на княгиня Мария Луиза. Затова дълги години болницата носи нейното име.

В знак на почит през 2015 година болницата валидира пощенска марка с лика на княгинята.

В рамките на новоизградената сграда тогава има три отделения с общо 40 легла. Днес "Майчин дом" разполага с 390 легла, като 110 от тях са за новородените.

Последните няколко години Майчин дом е абсолютен първенец по брой новородени в България. През 2014 година болницата дори счупи собствения си рекорд от последните 15 години с 4133 бебета.

В навечерието на годишнината според справка в електронния регистър на ражданията, УАГБ „Майчин дом” държи отново първенството.

От началото на 2015 година досега родените бебета в най-старата АГ болница в страната са 3517. Отново превес имат момчетата, които са 1849, а момичета са 1668. Родените двойки близнаци са 127.

„Добрите традиции имат пряко отношение и към днешния ден, защото екипът ни и до днес следва принципите на класическата „Майчиндомска акушеро-гинекологична школа” – всеотдайност, безотказност, разумен „консерватизъм” и своевременно въвеждане на новите тенденции в развитието на специалността. За нас няма по-важна и по-реална оценка от това, че семействата ни гласуват доверие животът на техните деца да започне под нашите грижи.”, заяви по повод празника изп. директор на „Майчин дом” проф. Виктор Златков, който само преди дни получи наградата „Мениджър на 2015 година”.

РФ внесе в Съвета за сигурност на ООН проект на резолюция за съвместна борба с тероризма

http://www.cross.bg/suveta-sigyrnost-proekt-1488671.html

/КРОСС/ Русия внесе в Съвета за сигурност на ООН обновен проект на резолюция за координиране на усилията в борбата с тероризма, съобщи постоянният представител на РФ в ООН Виталий Чуркин, предаде РИА Новости. „Това е обновеният проект на резолюция“, съобщи той пред журналисти. По думите му, документът е изготвен на фона на последните събития, като „голям акцент е поставен върху борбата с ИДИЛ и върху необходимостта от съвместни усилия“. В документа „ясно е формулирана концепцията за самоотбрана и чл. 51 (от Устава на ООН – бел. ред.)“, посочи Чуркин. „Някои положения са въз основа на заявлението, прието от „двадесетката“ в Анталия“, уточни руският представител. Той отбеляза, че документът включва разпоредби за съвместна координация и дейност за залавянето и наказването на извършителите на терористични атаки. На 30 септември Русия внесе в Съвета за сигурност проект на резолюция за създаване на антитерористична коалиция. Документът призовава към широкото координиране на усилията в борбата с тероризма. Предвижда се, че такива действия могат да се осъществяват само със съгласието на властите на държавата, на чиято територия ще се провежда операцията. Сред членовете на Съвета за сигурност не бе постигнато единство относно руското предложение. „Имаше известна съпротива

САЩ предупредиха Италия, че Рим и Милано могат да станат мишени на атентати

http://www.mediapool.bg/sasht-preduprediha-italiya-che-rim-i-milano-mogat-da-stanat-misheni-na-atentati-news241992.html

Властите в Италия са получили информация за петима предполагаеми терористи, които е възможно да са планирали нападения срещу известни италиански забележителности, съобщи ДПА, житирана от БТА в четвъртък. Федералната служба за разузнаване на САЩ е предоставила информация за заподозрените на италианските правоохранителни органи. Петимата души са с арабски имена. Държавният департамент на САЩ предупреди, че потенциални цели на терористични нападения са базиликата "Свети Петър" в Рим, катедралата в Милано и оперният театър "Ла Скала", предаде Асошиейтед прес. Американското посолство в Рим предупреди днес гражданите на САЩ, че "терористични групи може да прибягнат до подобни методи на тези, използвани в нападенията в Париж".

Британец влезе в книгата с рекордите на Гинес с уникално паркиране (Видео)

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5122414

Британският състезател каскадьор Алистър Мофат постави нов рекорд по успоредно паркиране на заден ход. Той успя да паркира между две коли с общо разстояние от 34 см, което е по-малко със сантиметър от предишния рекорд. Жителят на графство Глостършър Алистър Мофат не за първи път записва името си в прочутата книга.

Българската енергийна борса стартира на 8 декември

http://www.moreto.net/novini.php?n=306856

На 8 декември т.г. регистрираната през 2014 г. Българска независима енергийна борса, която е 100 процента собственост на БЕХ, ще проведе първата си сесия в реални участници. Количествата електричество са гарантирани от държавните производители НЕК, АЕЦ и ТЕЦ "Марица изток 2".

САЩ: Рим и Милано са възможни мишени на терористи

http://www.vesti.bg/sviat/evropa/sasht-rim-i-milano-sa-vyzmozhni-misheni-na-teroristi-6045726

Властите в Италия са получили информация за петима предполагаеми терористи, които е възможно да са планирали нападения срещу исторически забележителности

Британец влезе в книгата с рекордите на Гинес с уникално паркиране (Видео)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5122405

Британският състезател каскадьор Алистър Мофат постави нов рекорд по успоредно паркиране на заден ход. Той успя да паркира между две коли с общо разстояние от 34 см, което е по-малко със сантиметър от предишния рекорд. Жителят на графство Глостършър Алистър Мофат не за първи път записва името си в прочутата книга.

Руската авиация нанесе втори масиран удар по обекти на ИД в Сирия

http://svetoven.pogled.info/news/69350/Ruskata-aviatsiya-nanese-vtori-masiran-udar-po-obekti-na-ID-v-Siriya

/Поглед.инфо/ Ескадрила от далечни бомбардировачи Ту-22М3 нанесе удари по шест обекта на „Ислямска държава“ в провинциите Ракка и Дейр-Ез-Зор в сряда (18 ноември). По обекти на терористите в провинциите Алепо и Идлиб ракетоносците Ту-160 изстреляха 12 крилати ракети от територията на Русия.

В Ботсвана откриха втория най-голям диамант в историята

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5122406

Малка канадска компания обяви откриването на втория най-голям диамант в историята, съобщава Daily Telegraph, цитиран от "Фокус".  Компанията „Лукара“ съобщава, че 1111-каратов скъпоценен камък е намерен в мината ѝ „Карове“ в Ботсвана. Забележителният скъпоценен камък е от тип IIa и има размери 65х56х40 мм.
Малка канадска компания обяви откриването на втория най-голям диамант в историята, съобщава Daily Telegraph, цитиран от "Фокус". Компанията „Лукара“ съобщава, че 1111-каратов скъпоценен камък е намерен в мината ѝ „Карове“ в Ботсвана. Забележителният скъпоценен камък е от тип IIa и има размери 65х56х40 мм.

Извънредно: ФБР предупреди за терористични атаки в Италия!

http://www.bnews.bg/article-143932

Сред мишените са храмове, театри, хотели, ресторанти и други в Рим, Милано и други градове

Mazda представи CX-9 с нов турбо двигател

http://cars.actualno.com/mazda-predstavi-cx-9-s-nov-turbo-dvigatel-news_508455.html

Премиерата на модела се състоя по време на автомобилния салон в Лос Анджелис. От пръв поглед си личи, че моделът има нужното, за да се превърне в един от най-атрактивните в сегмента. Той отново разчита на дизайнерския език KODO с „горда“ предна маска, в която се откроява огромната радиаторна решетка и стандартни LED фарове. Изключително ми допада динамичната странична линия, която, заедно с тънките стопове и съединяващата ги хромирана лайсна създават впечатление за стил. Иначе отпред

Ципрас ще подкрепи Турция за ЕС?

http://europe.actualno.com/cipras-shte-podkrepi-turcija-za-es-news_508457.html

По време на посещението на гръцкият премиер Алексис Ципрас в Анкара е бил обсъждан и въпросът за членството на Турция в Европейския съюз, съобщи „Хюриет”. Цитирано е мнението на премиера на страната Ахмед Давутоглу, че ще има урегулиране на въпроса за Северен Кипър. Турция вярва, че Атина ще подкрепи кандидатурата й за членство в Европейския съюз, като се позовава на позитивната оценка на Ципрас за това. Двете страни обсъдиха и въпросът за ограничаване на бежанския поток от Близкия

Израел: Няма да позволим антисемитизмът да се развихри отново

http://asia.actualno.com/izrael-njama-da-pozvolim-antisemitizmyt-da-se-razvihri-otnovo-news_508465.html

„Ние никога няма да позволим антисемитизмът да изгрее отново“, заяви представителят на Израел в ООН Дани Данон по време на събитие по откриването на мемориал, посветен на „Кристалната нощ“, предаде Arutz Sheva. „Кристалната нощ“ (Kristallnacht) е погром срещу евреите в нацистки Германия и Австрия на 9 и 10 ноември 1938 година. Името идва от звуците на чупене на стъкло, огласяли улиците, след разбиването на витрините на притежаваните от евреи магазини, сгради

Атанас Атанасов: Пътник на самолета в Бургас е прекалил с алкохола

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5122400

Пасажерът, който е заплашил самолета с бомба е прекалил с алкохола, обяви бившият шеф на НСС, сега депутат от Реформаторския блок Атанас Атанасов пред Нова тв.
Пасажерът, който е заплашил самолета с бомба е прекалил с алкохола, обяви бившият шеф на НСС, сега депутат от Реформаторския блок Атанас Атанасов пред Нова тв. "Това всъщност е един от ефектите на терора, всява страх в нашия свята", каза още той. Атанасов, призова за отказ от граждански права и засилени права на службите да следят в интернет.

Атанасов: Хора в службите работят и за Догано-Пеевските сараи

http://frognews.bg/news_102191/Atanasov-Hora-v-slujbite-rabotiat-i-za-Dogano-Peevskite-sarai/

Пасажерът, заплашил летателния състав, е прекалил с алкохола, заяви по НТВ ген. Атанас Атанасов по темата за приземения принудително самолет. Това показва, че един от ефектите на терора - всясаване на страх - е постигнат.

Менда Стоянова за по-скъпите винетки: Имаме нови пътища, искаме да останат такива

http://www.mediapool.bg/menda-stoyanova-za-po-skapite-vinetki-imame-novi-patishta-iskame-da-ostanat-takiva-news241991.html

"Всеки един трябва да знае, че малко или много всяко удоволствие, всяка добра услуга трябва да бъде заплатена. Имаме нови пътища, искаме да останат такива. Повечето хора, които притежават автомобили, както имат пари да сипят бензин в колата си, така трябва да заделят пари и пътят, по който се движат, да бъде добър. Този, който ползва услуга, трябва да я плаща. Бабата и дядото на село, които нямат кола, не ползват пътища, не е нужно да поемат част от издръжката на тези пътища за сметка на тези, които ги ползват." Това коментира председателят на бюджетната комисия в парламента Менда Стоянова в четвъртък пред бТВ по повод решението на правителството от следващата година да вдигна цената на годишната винетка на 97 лева. По думите на депутатката от ГЕРБ "за да се случват определени неща трябва да има финансов източник за това – единственият финансов източник на държавата са данъците, таксите и в случая винетката е вид такса. Всички искаме да пътуваме по магистрали, по първокласни, второкласни пътища, които да бъдат поддържани". "В последните години, благодарение на европейската солидарност, имаме значителен напредък в пътищата. Това е гордостта на ГЕРБ. Но трябва да мислим и за това, че тези пътища - един път построени, трябва да се поддържат. Мисля, че е по-правилно тези, които ползват дадена услуга, в случая – карат колите си по пътищата, да плащат за тези пътища, а не от общия размер на данъците, които всички останали плащат. Като прибавим това, че осем години цената на винетката не е повишавана, мисля че тези протести не са правилни", каза още Менда Стоянова.

161 пътници е превозвал самолетът - Варшава-Хургада, чакат спецгрупа от София за проверка на машината

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5122383

161 пътници, които са били на борда на самолета, извършващ полет от Варшава до Хургада, в момента са настанени в една от залите на бургаското летище в изчакване на проверката, която трябва да бъде извършена на летателната машина. Това съобщи за 24 часа кметът на Бургас Димитър Николов, който е на летището.   Сигналът е получен в 5:45 ч.
161 пътници, които са били на борда на самолета, извършващ полет от Варшава до Хургада, в момента са настанени в една от залите на бургаското летище в изчакване на проверката, която трябва да бъде извършена на летателната машина. Това съобщи за 24 часа кметът на Бургас Димитър Николов, който е на летището. Сигналът е получен в 5:45 ч.

Соломон Паси: В Европа няма лидери, които да вземат важни решения

http://pik.bg/соломон-паси-в-европа-няма-лидери-които-да-вземат-важни-решения-news437821.html

Соломон Паси: В Европа няма лидери, които да вземат важни решения

Проблемите в Европа идват от това ,че няма лидери, които да вземат важни решения в трудни ситуации. Това каза в студиото на Нова телевизия Соломон Паси.

Той смята, че неправилно се слага знак за равенство между бежанци и терористи, което пречи да се реши този въпрос успешно.

Паси поиска реформа на НАТО, като основната цел на Алианса трябва да е общо разузнаване и предотвратяване на терористични актове.

„Фатално е, че не се обменя достатъчно разузнавателна информация между отделните държави. Ние в Европа плащаме висок данък на личните права и съхраняване на личните данни, но мирът и свободата си имат цена”, каза още бившият ни външен министър.

Той препоръча да се подслушват много повече хора, за да се хванат терористите и тяхната комуникация и посъветва да не се впечатляваме от нарушаване на някои свободи, с които вече сме свързани.

Докато ЕС се намъдрува

http://www.cross.bg/evropa-parizh-migranti-1488674.html

/КРОСС/ Земя, която не може да се заграби с оръжие, се превзема чрез демография. Така, като замениха последната дума с известен циничен жест, албанците получиха надмощие в Косово и го отделиха от Сърбия, тази философия прилагат вече в Македония. По подобни причини и България ще се затрие след около 35 години, казва Световната банка. Ислямът също се гласи да отслаби и да завладее Европа с терор и нашествие на мигранти. Улеснен от глупостта и разединението на тези, които в момента я управляват. Бежанската вълна започна да се надига след Арабската пролет през 2011 г. И касапницата в Париж не е нито първият, нито ще е последният удар на ислямските терористи. Но европейските лидери още си заравят главата в пясъка с някаква тъпа надежда, че опасността ще премине от само себе си. Даже нещо повече. Меркел сътвори гигантския гаф с политиката на “отворените врати”, която докара тук огромни агресивни тълпи от Близкия изток и Африка, но още ни баламосва с приказки за “горките бежанци”. Ами да си ги държи! Вместо да настоява Европа да си подели отговорността за тяхното обгрижване. Главите на ЕС все мътят някакви “общи адекватни мерки” за справяне с кризата, но положението се влошава. Шефът на ЕК Юнкер тия дни се оплака, че ако планът му бежанците да се разселват по квоти в държавите се движи със сегашните темпове, щял да приключи чак към 2101 г. И добре, че е така, щото тоя план не решава, а задълбочава проблемите

Св. прор. Авдий. Св. мчк Варлаам. Преп. Порфирий Кавсокалеви

http://www.cross.bg/iliya-avdiii-sveti-1488681.html

/КРОСС/  Житие на свети пророк Авдий Светият пророк Авдий бил родом от селището Витарама, близо до Сихем. Той служил при двора на израилските царе и бил домоуправител на цар Ахав. От младини бил твърде богобоязлив и когато целият Израил отстъпил от Бога и започнал да се покланя на скверния Ваал, той тайно служел на Единия Истински Бог на Отците си, Който спасил Израиля от Египет и го превел през Червеното море като по суша. Когато беззаконната Иезавел изтребвала пророците Господни, Авдий взел сто пророка и ги скрил в две пещери по петдесет човека. Там ги хранил с хляб и вода по време на глада в дните на пророк Илия. Веднъж Ахав повикал свети Авдий и му рекъл: - Тръгни по земята, по всички водни извори и по всички потоци по земята, дано нейде намерим трева, за да си прехраним конете и мъските и да се не лишим от добитъка. И те разделили помежду си земята, за да я обходят: Ахав тръгнал отделно по един път, а Авдий тръгнал отделно по друг път. Когато Авдий вървял по пътя, ето насреща му идел свети Илия. Той го познал, паднал ничком и казал: - Ти ли си, господарю мой, Илия? Оня му отговорил: - Аз съм. Иди кажи на господаря си: "Илия е тук". Той казал: - Какво съм виновен, че предаваш своя раб в ръцете на Ахава, за да ме убие? Жив Господ, Бог твой! Няма нито един народ и царство, където да не е пращал господаря ми да те търси; и когато му казваха, че те няма, той вземаше клетва от онова царство и народ, че не са могли да те намерят

Корнелия Нинова: През 2016 г. хората ще продължат да обедняват

http://pik.bg/корнелия-нинова-през-2016-г-хората-ще-продължат-да-обедняват-news437820.html

Корнелия Нинова: През 2016 г. хората ще продължат да обедняват

Бюджетите на една държава не правят реформи. Те създават предпоставки за това. Това не е най-оптималния бюджет и ние разбираме това, но действителността е такава. Критиките срещу бюджета са неоправдани. Определено има увеличаване на средствата в няколко сектора.

Това каза пред камерите на БНТ депутатът от ГЕРБ Диана Йорданова. Заедно с нея гости бяха колегите й Корнелия Нинова от БСП-Лява България и Димитър Танев от Реформаторския блок.

Те коментираха темата за Бюджет 2016. Пенсионната реформа започва да работи и това ще спомогне за увеличаването на доходите на пенсионерите. Сега отпускаме и коледни добавки на най-бедните възрастни хора. Бюджет 2016 ще доведе до стабилност на страната, каза още Йорданова.

Пенсионната реформа не дава резултат и положителен ефект, опонира й Нинова. Ние оценяваме тази реформа като негативна и нереална. С Бюджет 2016 хората ще продължат да обедняват.

Това се дължи на новите данъци, поскъпването на винетките, по-високите осигуровки, замразяването на доходите, дефицитът е над 2%, държавата има нов дълг от 5 млрд. Народът ще обеднява и ще го разбера още през февруари месец догодина, категорична беше тя. Бюджет 2016 е бюджет на стабилност и на растеж, каза Танев.

Икономиката започва да изсветлява постепенно и то без да се увеличават основните данъци. Изключително важно е ние да харчим толкова, колкото изкарваме. Първата стъпка за това ще бъде направена през 2016 година, обясни той.

 

Определят присъдата на Петко Петков - стрелеца от Лясковец

http://pik.bg/определят-присъдата-на-петко-петков---стрелеца-от-лясковец-news437819.html

Определят присъдата на Петко Петков - стрелеца от Лясковец

Днес ще стане ясна присъдата на Петко Петков от Лясковец, информира Нова тв.

Той е обвинен в умишленото убийство на командоса Емил Шарков и опит за убийство на още петима спецполицаи. Всичко това - извършено с незаконно притежавано оръжие.

На 14 март 2014 г. баретите щурмуваха дома на окупиралия се Петков, за да изземат незаконното му оръжие. След престрелка в къщата му обаче, един командос загина, а други петима бяха ранени.

Пред съда подсъдимият Петков заяви, че няма вина за случилото се и че цялата отговорност трябва да бъде поета от ръководството на МВР.

Прокуратурата пък поиска той да бъде осъден на доживотен затвор без право на замяна при строг режим.

Сигнал за бомба приземи самолет на летището в Бургас

http://news.ibox.bg/news/id_2064211611

Самолетът е бил приземен в 5:48 сутринта, а пътниците са изведени. Задействана е антитерористична тревога. 64-годишният пасажер, подал сигнала за поставено взривно устройство, е изведен от властите

ИД публикува снимка на предполагаемата бомба на борда на A321

http://svetoven.pogled.info/news/69349/ID-publikuva-snimka-na-predpolagaemata-bomba-na-borda-na-A321

/Поглед.инфо/ Снимката, която публикува терористичната групировка „Ислямска държава“, представлява метална кутийка от безалкохолна напитка, както и предполагаемия детонатор.

Хондурас залови сирийци с откраднати гръцки паспорти

http://www.grreporter.info/khonduras-zalovi-siriitsi-s-otkradnati-grtski-pasporti/18231

Според представител на местната полиция не са били установени никакви улики, че петимата заловени сирийци имат някаква връзка с терористичните нападения в Париж

прочети повече

Преглед на печата - 19 ноември

http://www.moreto.net/novini.php?n=306862

Оръжие. "Сега": Терористите в Париж са използвали наши автомати Автоматите "Калашников", използвани от терористите, атакували заведения и концертна зала в Париж в петък, са българско производство. Това съобщи БНТ, като се позова на информация от своя източници.

Парламентът гледа Бюджет 2016 на първо четене

http://www.mediapool.bg/parlamentat-gleda-byudzhet-2016-na-parvo-chetene-news241990.html

Парламентът гледа в четвъртък законопроекта за Бюджет 2016 на първо четене в пленарната зала. Той предвижда ръст от 2.1 на 100, движен основно от вътрешното потребление. Инфлацията ще бъде минимална – половин процент. На базата на тези икономически показатели е пресметната финансовата рамка за следващата година. Въпреки че държавата ще направи усилие за намаляване на дефицита, дупката в хазната ще остане 1.8 млрд. лева. Това прави 2 % от прогнозния брутен вътрешен продукт. Дефицитът ще бъде финансиран с дълг. За догодина се очаква новият дълг да бъде до 5.3 млрд. лева, по-голямата част от който от външните пазари.  След приемането на бюджета на първо четене, има обещание за оттеглянето на спорните текстове за социалните придобивки на военните и полицаите, които предизвикаха масови протести. Вече работна група коментира как да се реформират секторите, за да може парите да остават в системата и да помогнат за по-доброто й функциониране. Именно основно заради МВР и Министерството на отбраната се налага и актуализация на тазгодишния бюджет. България ще завърши 2015 г. с дефицит от 3.3 на сто. 

Генералният щаб на РФ организира съвместна дейност с ВМС на Франция за борба с тероризма в Сирия

http://www.cross.bg/siriya-deiistviya-frantziya-1488669.html

/КРОСС/ Руската армия организира съвместна бойна дейност с военноморските сили на Франция за борба с терористите в Сирия. Това заяви началникът на Главното оперативно управление на Генералния щаб на Въоръжените сили на РФ генерал-полковник Андрей Картаполов, предаде ТАСС. „В съответствие с искането на президента на Руската федерация Генералният щаб разработва предложения за съвместни действия с ВМС на Франция срещу терористите. С пристигането на самолетоносача „Шарл дьо Гол“ до бреговете на Сирия ще бъде организирана съвместна бойна дейност“, заяви Картаполов на брифинг за журналисти. По-рано Владимир Путин възложи на командването на крайцера „Москва“, намиращ се в Средиземно море, да си сътрудничи с френските военни. „В близко бъдеще в района на вашите действия ще пристигне френска военноморска група, водена от самолетоносач. Трябва да установите пряк контакт с французите и да работите с тях като съюзници“, каза руският президент. „Началникът на Генералния щаб и министърът на отбраната получиха съответните указания“, каза още той. „Трябва заедно с тях да се разработи план за съвместни действия както по море, така и във въздуха“, подчерта Путин

Тероризмът започва там, където образованието се е провалило

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5121940

Мечтая политиците да се поучат повече от мениджърите
ДНЕС броят на кризите е рекордно висок, проблемите са много, но и възможностите не са по-малко.
Задаваме си много въпроси, търсим отговорите и знаем, че за да погледнем напред, трябва да осмислим миналото. Ще споделя с вас една китайска мъдрост, която ще ни помогне да отговорим на някои от
Мечтая политиците да се поучат повече от мениджърите ДНЕС броят на кризите е рекордно висок, проблемите са много, но и възможностите не са по-малко. Задаваме си много въпроси, търсим отговорите и знаем, че за да погледнем напред, трябва да осмислим миналото. Ще споделя с вас една китайска мъдрост, която ще ни помогне да отговорим на някои от

ШОК! Автоматите на атентаторите в Париж са българско производство!

http://www.bnews.bg/article-143930

В момента тече интензивен обмен на информация между българските и партньорските спецслужби.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване