Гришо на 1/4-финал в Бризбейн след мъжка игра и обрат срещу Троицки

http://frognews.bg/news_104887/Grisho-na-1/4-final-v-Brizbein-sled-majka-igra-i-obrat-sreshtu-Troitski/

Григор Димитров продължи победната си серия от началото на сезон 2016, след като в мач от втория кръг на сингъл на турнира в Бризбейн постигна много труден, но сладък обрат срещу 22-ия в световната ранглиста Виктор Троицки - 5:7, 7:6(6), 6:2.

Гришо на 1/4-финал в Бризбън след мъжка игра и обрат срещу Троицки

http://frognews.bg/news_104887/Grisho-na-1/4-final-v-Brizban-sled-majka-igra-i-obrat-sreshtu-Troitski/

Григор Димитров продължи победната си серия от началото на сезон 2016, след като в мач от втория кръг на сингъл на турнира в Бризбейн постигна много труден, но сладък обрат срещу 22-ия в световната ранглиста Виктор Троицки - 5:7, 7:6(6), 6:2.

Очилата за виртуална реалност Oculus Rift ще струват 700 евро

http://www.dnevnik.bg/tehnologii/2016/01/07/2681144_ochilata_za_virtualna_realnost_oculus_rift_shte/?ref=rss


След близо четири години разработка, очилата за виртуална реалност Oculus Rift започват да се продават за обикновени потребители. Компанията Oculus VR вече приема предварителни поръчки за устройството, което ще струва 700 евро в Европа.

Цените на комплекта варират според региона. Най-евтин ще е в САЩ - 599 долара. Доставките започват пред април т.г., макар че някои потребители са били уведомени, че ще трябва да почакат дори до май и след това. Не е ясно дали причината е ограничена...

Феим Чаушев: Местан е проводник на турските интереси у нас

http://pik.bg/феим-чаушев-местан-е-проводник-на-турските-интереси-у-нас-news463733.html

Феим Чаушев: Местан е проводник на турските интереси у нас

Лютви Местан е проводник на турските интереси у нас, а в същото време Ахмед Доган винаги е бил неудобен за управляващите в Анкара, в качеството му на като лидер на ДПС. Доган не се поддаваше на натиск от Турция. Той гледаше на ДПС като на своя рожба, каза Феим Чаушев в студиото на Би Ти Ви.

„ДПС вероятно трябва да бъде овладяна и под контрол на управляващите в Турция, за да може те да изпълняват геополитическите си виждания за района. Електоратът на ДПС трябва да е под влиянието на управляващите в Турция. Това е целта на Анкара. Цели се ислямизация у нас, а такъв процес вече върви в Турция. В този смисъл Местан е проводник на турските интереси у нас”, каза Чаушев.

Той смята, че днес на пресконференцията си Лютви Местан ще говори с клишета за евроатлантическите ценности и нищо няма да каже.

„Ако е вярно това, че Местан се готви да прави партия, то Турция е зад него. Почва у нас няма за такава партия, но ако част от мюсюлманите в България се радикализират, няма да е добре. Пак ще кажа, че според мен няма почва за такава партия у нас, но ще се правят опити. Като лидер на ДПС Местан бе заобиколен от хора, подкрепени от Анкара, за да прокарва турски интереси”, каза още Чаушев.

Никола Саркози: Шенген е мъртъв

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1541884

Бившият френски президент Никола Саркози заяви, че Шенген е мъртъв. Саркози говори пред форум в Антверпен на най-голямата белгийска партия - Нов фламандски алианс (НФА). Според Саркози, преди Шенгенското споразумение да бъде подписано, е било необходимо обособяването на общоевропейска политика по въпросите на миграцията. По неговите думи досега европейската миграционна политика е твърди наивна. Саркози призова за замразяване на Шенгенското споразумение Саркози е ко...

ИЗВЪНРЕДНО! Жестока катастрофа в Бургас! 24-годишен размаза тузарското си БМВ в Отсечката на смъртта (потресаващи снимки)

http://pik.bg/извънредно-жестока-катастрофа-в-бургас-24-годишен-размаза-тузарското-си-бмв-в-отсечката-на-news463735.html

ИЗВЪНРЕДНО! Жестока катастрофа в Бургас! 24-годишен размаза тузарското си БМВ в Отсечката на смъртта (потресаващи снимки)

Млад шофьор с култовото БМВ 5-а серия катастрофира зрелищно в ж.к. "Меден рудник", до бензиностанция "Петрол", съобщава Флагман.бг.

Немският автомобил е буквално размазан след жестоката катастрофа. Двигателят на колата е изхвръкнал на метри от возилото, предницата е смазана до неузнаваемост, а ударът е бил от страната на шофьора.

Цяло чудо е, че водачът - 24-годишният Валентин З., е останал жив. Той е приет по спешност в МБАЛ-Бургас с комоцио и множество контузии.

Въпреки лошото време, безразсъдният шофьор е карал с бясна скорост. Според експерти - с най-малко 120 км.ч.
След катастрофата е станал и друг лек инцидент между лек автомобил Субару и джип, който не е успял да спре и се забил в задницата на леката кола.

Участъкът, в който е станало произшествието, е известен сред жителите на "Меден рудник" като Отсечката на смъртта. Трагични инциденти в този район са отнели десетки животи.

Дара Екимова за баща си Дими: След толкова години, той е поводът да се боря и да вярвам

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5217523

Дара Екимова написа във фейсбук профила си послание за баща си Дими от Сленг, по случай рождения му ден. Вчера Дими щеше да навърши 46 години.
Дара Екимова написа във фейсбук профила си послание за баща си Дими от Сленг, по случай рождения му ден. Вчера Дими щеше да навърши 46 години. "Думите доста често не стигат да опишеш липсващото в сърцето си... Обръщайки се към теб всяка вечер си дадох сметка, че раздялата е чисто физическа, а духът ти никога няма да си тръгне.

Увеличават се затворените училища заради лошото време

http://www.dnevnik.bg/detski_dnevnik/2016/01/07/2681234_uvelichavat_se_zatvorenite_uchilishta_zaradi_loshoto/?ref=rss


Нараства броят на училищата с преустановен учебен процес заради влошените метеорологични условия и пътна обстановка в страната.

Общо 85 учебни заведения ще са затворени на 7 януари, най-много от тях - 33, във Враца, съобщи Министерството на образованието и науката.

Затворени училища днес има и в областите Добрич (4), Монтана (7), Плевен (4), Разград (8), Силистра (16), Търговище (7) и едно в Кърджали.

Ремонти на отоплителните инсталации се налагат в 4 училища -...

Кмет накара общинарите да чистят сняг

http://pik.bg/кмет-накара-общинарите-да-чистят-сняг-news463734.html

Кмет накара общинарите да чистят сняг

Кметът на Враца Калин Каменов реши да изкара на улицата цялата администрация на общината, за да чисти снега. 

"С фирмата, която снегопочиства и снегоизвозва, явно няма да се справим, защото те не успяват да отговорят на тежката ситуация в града. Разполагат едва с 64 ръчно почистващи работници, които не успяват да се справят със ситуацията и затова решихме с моите колеги в обедната почивка вместо да обядваме, да излезем и да почистим някои заледени улици, които са изключително заледени, опасни за минаване", заяви Каменов, съобщава Нова телевизия. 

Част от гражданите обаче дори не можеха да разпознаят кмета и експертите. Други пък смятаха, че общинарите  просто можеха да наложат глоби на тези, които не чистят пред домовете си... глоби, които да влязат в общинската хазна.
 
Късно снощи новият кмет на Враца обяви неучебен ден заради поледиците и тежките метеорологични условия. 

Задържаха двама крадци, на портфейл и завивки

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1541883

Кюстендилски полицаи са установили извършителя на джебчийска кражба на 550 лв. 29-годишен мъж, с прякор „Кошпай", преди Бъдни вечер е отнел на 71-годишен мъж портфейла с парите. Установен е вчера, срещу него е започнато досъдебно производство. Той е известен на полицията с противозаконни деяния, осъждан е. 40- годишен мъж от кв. „Изток" в Кюстендил е извършителят на кражба на килими и завивки от къща на негови съседи. Кражбата е заявена в полицията в последните дни на миналата година. Криминалистите са установили мъжа и откраднатите вещи. По...

Около 370 хил. туристи са посетили зимните курорти по празниците

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2016/01/07/2681235_okolo_370_hil_turisti_sa_posetili_zimnite_kurorti_po/?ref=rss


Министърът на туризма Николина Ангелкова отчете ръст на туристите в ски курортите по Коледа и Нова година и заяви, че очаква успешен зимен сезон тази година.

"Очакваме един добър зимен сезон", заяви министърът пред БНТ. По думите ѝ по предварителни данни около 370 хил. туристи са посетили зимните курорти по празниците, което е с 3% повече в сравнение с миналата година. "Приходите само от нощувки са 37 млн. лв.", съобщи още тя.

Прогнозите си за добър зимен сезон Ангелкова...

Ексклузивно! Читател: Пълно е с полиция в квартал "Виница" във Варна в момента

http://petel.bg/Ekskluzivno--CHitatel--Palno-e-s-politsiya-v-kvartal-Vinitsa-vav-Varna-v-momenta__140362

В момента на улица "Албатрос" и "Черно море" е пълно с полиция, съобщи наш читател. Засега не е ясна каква е причината. Припомняме, че...

Потвърдиха 10-годишна присъда на помагач за държане на чист кокаин, струвал повече от милион лева

http://petel.bg/Potvardiha-10-godishna-prisada-na-pomagach-za-darzhane-na-chist-kokain--struval-poveche-ot-milion-leva__140364

Снимка: Булфото Варненския апелативен съд потвърди 10 годишна присъда на Окръжен съд Добрич (ДОС), произнесена задочно спрямо Ж. Ж.,...

Новогодишният ужас в Кьолн! Жертва: Мислех, че никога няма да се измъкна, че изобщо ще оживея

http://petel.bg/Novogodishniyat-uzhas-v-Koln--ZHertva--Misleh--che-nikoga-nyama-da-se-izmakna--che-izobshho-shhe-ozhiveya__140363

Кадър: Нова тв Нападнати жени от фаталната новогодишна нощ в Кьолн разказаха, че са били физически малтретирани, но в същото време не е...

"Всеки ден": Пълен обрат във версиите за тройното убийство в Пловдив? Може Благой да не е убиецът

http://petel.bg/Vseki-den--Palen-obrat-vav-versiite-za-troynoto-ubiystvo-v-Plovdiv--Mozhe-Blagoy-da-ne-e-ubietsat__140365

Прокурорите най-вероятно ще започнат да разследват случая с тройното убийство на семейство Сапунджиеви в Пловдив под нов аспект....

Ангелкова отчете 3% ръст на туристите по празниците

http://econ.bg/Новини/Ангелкова-отчете-3-ръст-на-туристите-по-празниците_l.a_i.711714_at.1.html

С 3% - до 370 000 души, са се увеличили туристите в българските курорти по празниците около Коледа и Нова година спрямо година по-рано....

Богдана Карадочева се върна от черква с Богоявленска вода на имения си ден

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5216639

Богдана Карадочева се черкува на имения си ден в църквата “Покров Богородичен”. “Веднага след гостуването ми при Гала по Нова тв отидох в храма, който е един от най-хубавите в София. Разбира се, че си взех и шишенце със светена Богоявленска вода - за здраве и сила, както повелява традицията”, каза певицата.
Богдана Карадочева се черкува на имения си ден в църквата “Покров Богородичен”. “Веднага след гостуването ми при Гала по Нова тв отидох в храма, който е един от най-хубавите в София. Разбира се, че си взех и шишенце със светена Богоявленска вода - за здраве и сила, както повелява традицията”, каза певицата.

Димитър Митовски: В първите секунди на 5-ия сезон ще бъде убит един от главните герои на “Под прикритие”

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5216593

Интернет сериали и продукция, която да тествам на световния пазар - с това се занимавам в момента, казва известният продуцент и режисьор

- Коя е сцената, с която ще започне новият сезон на “Под прикритие”, г-н Митовски? Нали в момента режисирате първия епизод на сериала, сигурно вече сте избрали началото.
Интернет сериали и продукция, която да тествам на световния пазар - с това се занимавам в момента, казва известният продуцент и режисьор - Коя е сцената, с която ще започне новият сезон на “Под прикритие”, г-н Митовски? Нали в момента режисирате първия епизод на сериала, сигурно вече сте избрали началото.

Отложиха гледането на мярката продавача на ракията-убиец, забравили да го конвоират

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1541885

Софийският апелативен съд отложи мярката на Тайфи Мекльов, продавача на алкохола-убиец в „черната” Коледа в Якоруда, за 12 януари. Метилов спирт с есенция убил мъжете в Якоруда Оказа се, че днес Мекльов не е бил конвоиран до София. Съдът посочи, че първоначално гледането на мярката на втората инстанция е била насрочена за 1 януари, след което за 7 януари (днес) и заради това е възможно да не е бил уведомен съответния началник на следствения арест. Освен това адвокатът на Мекльов ...

Десетки училища в страната остават затворени заради снега

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1541880

Днес  в 85 училища в страната е преустановен учебният процес. Поради влошена пътна обстановка е преустановен учебният процес в 77 училища в следните области: във Враца - 31 учебни заведения, област Добрич - 4, област Монтана - 7, област Плевен - 4, област Разград - 8, област Силистра - 16, област Търговище - 7. Поради лоши метеорологични условия в 4 училища днешният ден е неучебен - в 3 в област Враца и 1 в област Кърджали. Поради непредвиден ремонт на отоплителната инсталация и изпълнение на ремонтни дейности е преустановен учебният процес в 4...

Нов зам.-кмет във Враца

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1541882

Кметът на Община Враца Клани Каменов назначи втори зам.-кмет и това е Петя Долапчиева. Тя ще отговаря за образованието, здравеопазването и социланите дейности в общината. До сега Петя Долапчиева бе директор на ОДЗ „Славейче". През 2007-11 г. е била на длъжност главен експрет „предучилищно възпитание" в общинската администрация във Враца....

Григор Димитров достигна четвъртфинала на турнира в Бризбейн

http://www.mediapool.bg/grigor-dimitrov-dostigna-chetvartfinala-na-turnira-v-brizbein-news243904.html

Григор Димитров постигна нова победа на турнира в Бризбейн, Австралия, като отстрани сърбина Виктор Троицки с 5:7, 7:6(6), 6:2. В миналия кръг българинът постигна първа победа от пет срещи над неудобния си съперник Жил Симон от Франция. На четвъртфинала Григор ще се изправи най-вероятно срещу Роджър Федерер, който предстои да играе срещу Тобиас Камке от Германия. Димитров продължава напред и на турнира по двойки, където, заедно с Кей Нишикори от Япония достигна до полуфинала.

Григор Димитров с втора победа на турнира в Бризбейн

http://www.mediapool.bg/grigor-dimitrov-s-vtora-pobeda-na-turnira-v-brizbein-news243904.html

Григор Димитров постигна нова победа на турнира в Бризбейн, Австралия, като отстрани сърбина Виктор Троицки с 5:7, 7:6(6), 6:2. В миналия кръг българинът постигна първа победа от пет срещи над неудобния си съперник Жил Симон от Франция. На четвъртфинала Григор ще се изправи най-вероятно срещу Роджър Федерер, който предстои да играе срещу Тобиас Камке от Германия. Димитров продължава напред и на турнира по двойки, където, заедно с Кей Нишикори от Япония достигна до полуфинала.

Цените на зърното и маслодайните и тази година остават под натиск

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5217524

Алма Давидова
Цените на зърнените и маслодайните култури у нас следват развитието на международния пазар.
А световният зърнен баланс като цяло показва, че площите, засети с тези култури, не трябва да се увеличават, а дори да намаляват през следващите няколко години, поради стагнацията в търсенето, обобщават международните експерти от
Алма Давидова Цените на зърнените и маслодайните култури у нас следват развитието на международния пазар. А световният зърнен баланс като цяло показва, че площите, засети с тези култури, не трябва да се увеличават, а дори да намаляват през следващите няколко години, поради стагнацията в търсенето, обобщават международните експерти от

Все повече граждани осиновяват кучета от общинския приют в Стара Загора

http://pik.bg/все-повече-граждани-осиновяват-кучета-от-общинския-приют-в-стара-загора-news463732.html

Все повече граждани осиновяват кучета от общинския приют в Стара Загора

През 2015 г. в общинския приют за безстопанствени животни в Стара Загора са осиновени 259 кучета от общо 401 питомци.

Това съобщават от пресцентъра на общината. Осиновяването на повече от 60 на сто от настанените в приюта през годината животни е показател за ефективната дейност на звеното и успешното изпълнение на програмата за овладяване на популацията, посочват от общината. "През новата 2016 г. очакваме да постигнем по-висок процент на осиновяване при кучетата, което би довело до намиране на грижовни стопани и отглеждане на животните в домашна обстановка", е казал управителят на приюта Калоян Косев, цитиран в съобщението.

За популяризирането на тази цел ще бъдат организирани информационни кампании, които да запознаят местните жители с възможностите и предимствата на осиновяването на пребиваващи в приюта четириноги, допълват от пресцентъра на общината.

 

Два района на Варна без вода

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1541881

Част от кв. "Аспарухово" ще е без вода. На сухо до 15,00 часа ще районът около ул. "Костур", предупреждават от ВиК-Варна. Без вода до 16,00 часа ще е и районът около ул. "Фьодор Успенски"....

Разбиха група, теглила милиони евро от банки

http://society.actualno.com/razbiha-grupa-teglila-milioni-evro-ot-banki-news_516961.html

Окръжна прокуратура-Пловдив провежда разследване за извършено тежко умишлено престъпление против финансовата система – изпиране на пари в особено големи размери. От доказателствата по делото, до момента, е установено, че в страната ни е действала мащабна схема за изпиране на пари, като от клонове на различни банки са били изтеглени в брой суми в особено големи размери - над 2 милиона евро, съобщиха от прокуратурата. Тези суми са били преведени от чужбина по сметки на български тъ

Лукарски: При неизпълнение на проектите по ОПИК, ще налагам финансови корекции

http://politics.actualno.com/lukarski-pri-neizpylnenie-na-proektite-po-opik-shte-nalagam-finansovi-korekcii--news_516965.html

При неизпълнение на проектите по ОПИК, ще налагам финансови корекции. Това каза министърът на икономиката Божидар Лукарски по време на официалната церемония по връчването на подписаните в първия краен срок договори по процедура „Подобряване на производствения капацитет в МСП“ на Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020 г. (ОПИК), предаде „Фокус”. „Имаше много песимистични прогнози. Ние в министерството сме изключително доволни от

Германският вътрешен министър: Нарушаващите закона бежанци трябва да бъдат депортирани

http://europe.actualno.com/germanskijat-vytreshen-ministyr-narushavashtite-zakona-bejanci-trjabva-da-bydat-deportirani-news_516968.html

Нарушаващите закона бежанци трябва да бъдат незабавно депортирани от Германия, дори ако молбите им за получаване на бежански статут все още се разглеждат. Това казва вътрешният министър на страната Томас де Мезиер в интервю за вестник Die Welt. „Този, който извършва сериозни престъпления, независимо от статута му, трябва да очаква депортиране от Германия“, казва той. В момента законите в Германия предвиждат, че при извършване на престъпление бежанец може да получи до 3 години затво

Бъчварова: Взимаме дарения само от държавни организации и фирми

http://politics.actualno.com/bychvarova-vzimame-darenija-samo-ot-dyrjavni-organizacii-i-firmi-news_516969.html

МВР взима дарения само от държавни организации и фирми, заяви вътрешният министър Румяна Бъчварова след като откри център на Обединените сили за противодействие на трафика на наркотици. Досега МВР е взело и 2,4 млн. лева от чуждестранни организации, като част от тези пари е и финансирането на центъра, който ще функционира в сградата на ГДБОП, предаде Стандарт нюз. Новият център бе открит с тържествен водосвет в присъствието на и. д. посланикът на САЩ в София Мартина Стронг и Кайл Уилямсън, рег

Клуб Yalta стартира годината с нова посока и поглед в бъдещето

http://www.cross.bg/yalta-club-subitiya-1493775.html

/КРОСС/Предстоящата 2016 година поставя началото на нов етап в развитието на YALTA CLUB. Основната цел през новата година на най-добрия клуб у нас ще бъде да запознае публиката с нови имена, с родни и чуждестранни диджеи, които са бъдещето на електронната музика. Домакин на това разнообразие от събития и стилове ще бъде ъндърграунд залата на YALTA CLUB, която премина няколко успешни теста в последните 2 месеца. Индустриален интериор, допълнен с големи видеоекрани, много звук и най-актуалните имена в света на електронната музика очакват клубните фенове. Извън клуба YALTA ще продължи надграждането на вече превърналите се в емблема SОLAR събития - SOLAR Easter Trinity, SOLAR Summer, SOLAR Christmas и Halloween. Начало на всички тези промени ще даде на 15-и януари идващият за първи път в България RICARDO VILLALOBOS. След тази дата всички партита се пренасят в новата зала, която оттук нататък ще бъде сърцето на YALTA CLUB. Откриването ще бъде с диджеите на клуба на 22.01., а на 23.01. гостуват GUY J, GUY MANTZUR, както и диджеите на TAKEOVER. Краят на месеца ще завърши отново с вечер, споделена с диджеите на YALTA (29 януари), а на следващия 30-и януари клубът посреща SUBB-AN. YALTA CLUB промени и политиката си за допускане в клуба. Билети за всички клубни събития се продават само на вход, където всеки е посрещан от фейсконтрол. През 2016 се очаква въвеждането и на YALTA CLUB Cards, като това ще бъде единственият начин за достъп до клуба

Ивановден е!

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1541878

Днес е Ивановден - денят, в който Българската православна църква почита паметта на Свети Йоан Кръстител, кръстил Исус Христос в река Йордан. Светецът предрича идването на сина Божи на земята и подготвя неговия път с проповедите си. По традиция обредното къпане за здраве продължава и на Ивановден, като в случая ритуалът е за младоженците. Ивановден е празник на кумството и побратимството. Народните обичаи повеляват кумовете или деверът да „къпят", пръскайки публично с вода младоженците, които са сключили брак преди една година. Младото семейство...

Нов Жоро Павето дебне в тъмното

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5217501

Психопатът напада жертвите си в гръб
Имитатор на прославилия се през 60-те години на миналия век сериен изнасилвач Жоро Павето броди из софийските улици, научи
Психопатът напада жертвите си в гръб Имитатор на прославилия се през 60-те години на миналия век сериен изнасилвач Жоро Павето броди из софийските улици, научи "България Днес". През последните седмици жертви на изрода са станали няколко млади момичета от столичния квартал "Дървеница". При част от случаите подобно на зловещия си предшественик

Меркел е за "разумен пакет от мерки", който да задържи Великобритания в ЕС

http://www.mediapool.bg/merkel-e-za-razumen-paket-ot-merki-koito-da-zadarzhi-velikobritaniya-v-es-news243903.html

Германският канцлер Ангела Меркел се обяви за постигането на "разумен пакет от мерки", който да задържи Великобритания в рамките на Европейския съюз (ЕС), предаде Ройтерс. Това изявление тя направи преди вечеря с британския премиер Дейвид Камерън в Германия в сряда вечерта. "През тези следващи седмици е особено важно ние да вземем решения в наш собствен интерес, за да се постигне разумен пакет, който ще позволи на Великобритания да остане част от Европейския съюз", заяви Меркел, добавяйки, че "в крайна сметка, това е, разбира се, решението на британските граждани". От думите й стана ясно още, че лидерите на ЕС са дали на длъжностните лица срок до февруари да определят детайлите по сделката. Социологическо проучване миналия месец показа, че подкрепата на британците "за оставане в ЕС" ще намалее значително, ако Камерън не успее да договори сигурни мерки за ограничаването на социалните помощи за пристигащите, които търсят работа и да се гарантира, че финансова доминация на Лондон няма да бъде застрашена от по-тясната интеграция с еврозоната, на която Великобритания не е член.

Меркел се обяви за "разумен пакет от мерки", който да задържи Великобритания в ЕС

http://www.mediapool.bg/merkel-se-obyavi-za-razumen-paket-ot-merki-koito-da-zadarzhi-velikobritaniya-v-es-news243903.html

Германският канцлер Ангела Меркел се обяви за постигането на "разумен пакет от мерки", който да задържи Великобритания в рамките на Европейския съюз (ЕС), предаде Ройтерс. Това изявление тя направи преди вечеря с британския премиер Дейвид Камерън в Германия в сряда вечерта. "През тези следващи седмици е особено важно ние да вземем решения в наш собствен интерес, за да се постигне разумен пакет, който ще позволи на Великобритания да остане част от Европейския съюз", заяви Меркел, добавяйки, че "в крайна сметка, това е, разбира се, решението на британските граждани". От думите й стана ясно още, че лидерите на ЕС са дали на длъжностните лица срок до февруари да определят детайлите по сделката. Социологическо проучване миналия месец показа, че подкрепата на британците "за оставане в ЕС" ще намалее значително, ако Камерън не успее да договори сигурни мерки за ограничаването на социалните помощи за пристигащите, които търсят работа и да се гарантира, че финансова доминация на Лондон няма да бъде застрашена от по-тясната интеграция с еврозоната, на която Великобритания не е член.

Идентифицираха шофьорите бегълци, убили възрастна жена в Бургас

http://offnews.bg/news/n_1/n_617030.html

Идентифицирани са шофьорите, прегазили възрастна жена в Бургас на 27 ноември, съобщават от МВР. На въпросната дата, след опит за неправилно пресичане на бургаската улица Христо Ботев, жена на 89-годишна възраст бива блъсната от лек автомобил Пежо, вследствие на което тялото ѝ попада в насрещното платно, където е ударена от Джип Опел.  Двамата водачи напускат мястото на инцидента и след повече от месец издирване, шофьорите са идентифицирани. Лекият автомобил е бил оправляван от 72 годишен бургазлия, а немски гражданин, пребиваващ в България е шофирал джипа. По случая е образувано досъдебно производство.

77 училища затворени заради пътната обстановка, други 8 - заради ремонт и отопление

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5217499

В 85 училища в страната е преустановен учебният процес , съобщиха от пресцентъра на Министерство на образованието и науката.
Поради влошена пътна обстановка е преустановен учебният процес в 77 училища в следните области: област Враца - 31, област Добрич – 4, област Монтана – 7, област Плевен – 4, област Разград – 8, област Силистра – 16,
В 85 училища в страната е преустановен учебният процес , съобщиха от пресцентъра на Министерство на образованието и науката. Поради влошена пътна обстановка е преустановен учебният процес в 77 училища в следните области: област Враца - 31, област Добрич – 4, област Монтана – 7, област Плевен – 4, област Разград – 8, област Силистра – 16,

Велосипеден тунел ще свърже Люлин с центъра на София

http://pik.bg/велосипеден-тунел-ще-свърже-люлин-с-центъра-на-софия-news463723.html

Велосипеден тунел ще свърже Люлин с центъра на София

Специален тунел за велосипедисти ще строи Столична община от район „Люлин“ до централната част на София, съобщава столичният заместник кмет по транспорта Любомир Христов, цитиран от „Сега“.

Начертаното велотрасе по протежението на бул. „Тодор Александров“ между метростанция „Вардар“ и бул. „Мария Луиза“ ще бъде продължено в посока „Люлин“, защото велоалеята свършва при метростанция „Вардар“ и оттам колоездачите се включват в общото движение през автомобилен тунел. Според Л. Христов изграждането на тунел под жп линията в „Люлин“ е единственият вариант за велосипедно трасе в района.

„Над автомобилния тунел през Западен парк минава жп линия, която сега беше реконструирана. Между автомобилния тунел и жп линията ще бъде направен велосипеден тунел с рампи, по които могат да се качат велосипедите, да минат през тунела и да слязат от другата страна на кръстовището на бул. „Царица Йоана“ и бул. „Петър Дертлиев“, казва той.

Първоначалните проекти на съоръжението трябва да бъдат представени в началото на тази година. Според параметрите на Столична община велотрасето в „Люлин“ ще е около 800 м. През тунела трябва да могат да преминават и пешеходци. Предполагаемата стойност на проекта е между 150 и 200 хил. лв.

Старица хариза 4000 лв. за измислена операция на дъщеря си в Русе

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5217517

79-годишна русенка хариза 4000 лв. за измислена операция на дъщеря си в София.
Поредната телефонна измама е станала около 11 ч. на Йордановден, съобщиха от полицията в крайдунавския град. След като дала парите, старица отишла да види дъщеря си на работа и разбрала, че са я излъгали.
Пенсионерката разказала,
79-годишна русенка хариза 4000 лв. за измислена операция на дъщеря си в София. Поредната телефонна измама е станала около 11 ч. на Йордановден, съобщиха от полицията в крайдунавския град. След като дала парите, старица отишла да види дъщеря си на работа и разбрала, че са я излъгали. Пенсионерката разказала,

Саркози: Шенген е мъртъв

http://www.investor.bg/evropa/334/a/sarkozi-shengen-e-myrtyv-209015/

Ислямският екстремизъм е най-голямата заплаха пред Европа от края на Студената война, заяви бившият френски президент

Откриват „Галерия на българските владетели"

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1541708

„Галерия на българските владетели" ще бъде открита в 13:00 часа в ОУ „Кирил Христов" в Стара Загора. „Галерията" включва 13 стенописа, изрисувани безвъзмездно от преподавателя по изобразително изкуство Пламен Михалев. Гост на тържеството ще бъде директорът на Националния исторически музей проф. д-р Божидар Димитров. Той ще гостува в училището по специална покана от неговото ръководство и в знак на благодарност за съпричастността на учениците и учителите в дарителската кампания за възстановяването на Голямата базилика в Плиска. Ще присъстват още...

Няма прелели реки и язовири в Бургаско

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1541877

Обстановката в региона е спокойна По информация на Басейнова дирекция - Бургас към настоящия момент състоянието на реките и язовирите в областта е в рамките на нормалното. Не се наблюдава повишаване в нивото на водите. Язовирите за питейно водоснабдяване са със следните свободни обеми - „Камчия" - 20 %, „Ясна поляна"-40% и „Ново Паничарево" - 70%. Няма предпоставки същите да доведат до извънредни ситуации. Не се очаква аварийно покачване на нивата им. „Напоителни системи" ЕАД - Клон Черно Море стопанисва 9 язовира на територията на област Б...

Големите чаши водят до напиване

http://www.vesti.bg/razvlechenia/lyubopitno/golemite-chashi-vodiat-do-napivane-6048115

Големите чаши създават впечатлението, че не са пълни докрай, това кара хората да си доливат, съответно и да се напиват

Лошото време затвори 85 училища в страната

http://pik.bg/лошото-време-затвори-85-училища-в-страната-news463728.html

Лошото време затвори 85 училища в страната

 В 85 училища в страната е преустановен учебният процес поради влошена пътна обстановка, съобщиха от пресцентъра на Министерство на образованието и науката.

Поради влошена пътна обстановка е преустановен учебният процес в 77 училища в следните области: област Враца - 31, област Добрич – 4, област Монтана – 7, област Плевен – 4, област Разград – 8, област Силистра – 16, област Търговище – 7.

Поради лоши метеорологични условия в 4 училища днешният ден е неучебен – в 3 в област Враца и 1 в област Кърджали.. Поради непредвиден ремонт на отоплителната инсталация и изпълнение на ремонтни дейности е преустановен учебният процес в 4 училища: в област Ловеч - 1, в област Плевен - 1 , в област Пловдив – 1 и в София-област – 1.

Съдът решава за свободата на продавача на ракията убиец на 12 януари

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5217494

САС отложи за 12 януари делото срещу Тайфи Мекльов от Якоруда, който в дните около Коледа продаде ракия с метилов алкохол и от нея починаха пет човека.
Тайфи е обвинен за търговия с опасни за здравето храни. Причината делото, на което да се реши дали той да бъде освободен, да е на 12 януари, е, че съдията е насрочил първо процесът за 5 януари,
САС отложи за 12 януари делото срещу Тайфи Мекльов от Якоруда, който в дните около Коледа продаде ракия с метилов алкохол и от нея починаха пет човека. Тайфи е обвинен за търговия с опасни за здравето храни. Причината делото, на което да се реши дали той да бъде освободен, да е на 12 януари, е, че съдията е насрочил първо процесът за 5 януари,

100 кв м покривна конструкция и 20 животни са изгорели при пожар край Търговище

http://pik.bg/100-кв-м-покривна-конструкция-и-20-животни-са-изгорели-при-пожар-край-търговище-news463726.html

100 кв м покривна конструкция и 20 животни са изгорели при пожар край Търговище

100 кв м покривна конструкция и 20 животни са изгорели при пожар тази сутрин в стопанска постройка в село Братово, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-Търговище. Служители на РС “ПБЗН”-Търговище са реагирали на получен тази сутрин, в 00.28 часа сигнал за възникнал пожар в стопанска постройка в село Братово, община Търговище. В резултат на инцидента са унищожени 100 кв м покривна конструкция и 60 кв м разгърната площ от сградата. Загинали са 20 животни - овце. Инцидентът е предизвикан от късо съединение в ел. инсталацията. Спасени от огъня са 10 животни и намиращата се в близост къща. 

Експерт: Реално няма да има ръст на пенсиите тази година

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5217498

На практика ръст на пенсиите тази година няма да има, а промените, които бяха направени през изминалата година в социалната сфера не са реформиране, твърди бившият социален министър Иван Нейков пред БНТ.
По думите му през тази година практически ще има замразяване на пенсиите. Ще се запазят същите стойности,
На практика ръст на пенсиите тази година няма да има, а промените, които бяха направени през изминалата година в социалната сфера не са реформиране, твърди бившият социален министър Иван Нейков пред БНТ. По думите му през тази година практически ще има замразяване на пенсиите. Ще се запазят същите стойности,

Заради студа: В 85 училища не учат, затварят пътища

http://www.vesti.bg/bulgaria/zaradi-studa-v-85-uchilishta-ne-uchat-zatvariat-pytishta-6048117

Студ и поледици сковаха Северозападна България през последните дни. В ломските села Добри дол и Сливата са без електричество

Заради студа: 85 училища не учат, затварят пътища

http://www.vesti.bg/bulgaria/zaradi-studa-85-uchilishta-ne-uchat-zatvariat-pytishta-6048117

Студ и поледици сковаха Северозападна България през последните дни. В ломските села Добри дол и Сливата са без електричество

Спряха движението от Разград до Търговище и до Попово

http://www.vesti.bg/bulgaria/spriaha-dvizhenieto-ot-razgrad-do-tyrgovishte-i-do-popovo-6048117

Свлачище блокира частично пък пътя Своге-Нови Искър, в района на Луково, съобщава Пътната агенция

Камион се обърна на пътя край Аксаковска панорама

http://www.moreto.net/novini.php?n=310508

Камион се е обърнал по пътя Варна-Добрич в района на Аксаковска панорама тази нощ. Сигнал за произшествието е подаден около 03.30 часа. При инцидента няма пострадали хора. Движението в района не е спряно и се осъществява нормално, съобщиха за Moreto.

Страхотен обрат и четвъртфинал за Григор в Бризбейн

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1541875

Григор Димитров продължи победната си серия от началото на сезон 2016, след като в мач от втория кръг на сингъл на турнира в Бризбейн постигна много труден, но сладък обрат срещу 22-ия в световната ранглиста Виктор Троицки - 5:7, 7:6(6), 6:2.Това бе четвърта победа за Гришо от четири мача в Бризбейн на сингъл и двойки, а с победата най-добрият български тенисист си осигури място на четвъртфинал, където по всяка вероятност ще срещне Роджър Федерер, който преди това трябва да се справи с Тобиас Камке. Ка...

Младежкото ДПС призова Местан и петимата последвали го депутати да напуснат парламента

http://www.cross.bg/napysnat-bulgarskiya-parlament-1493774.html

/КРОСС/ Младежите от ДПС призовават в декларация изключения бивш лидер на партията Лютви Местан и последвалите го петима депутати Айдоан Али, Венцислав Каймаканов, Мариана Георгиева, Хюсеин Хафъзов и Шабанали Дурмуш, да напуснат парламента още в първото заседание на Народното събрание на 13 януари. В декларация младежкото ДПС остро осъжда решението на 6-мата отцепници от ДПС да останат в българския парламент. "Чрез това собствено решение 6-мата избрани с листите на ДПС народни представители на практика подменят вота на избирателите на ДПС. Ние, младежите на ДПС, настояваме напусналите парламентарната група на ДПС да напуснат българския парламент, така че Парламентарната група на ДПС да отстоява интересите на тези, които са ги избрали", се казва в документа. Младежите настояват автентични партийни представители от структурите на ДПС (от които мнозинството от отцепниците никога не са били част) да заемат своите места в пленарна зала и да продължат да отстояват политиките на Движението за права и свободи. "Ние, младежите на ДПС, категорично се противопоставяме на всяко друго решение на отстъпниците освен напускане на българския парламент. Това ще бъде опит за подмяна на истинските приоритети и политики на ДПС и на нейните избиратели. В крайна сметка това ще бъде против националния интерес на България", пише още в декларацията, разпространена от пресцентъра на ДПС.  

Експерт: В следващите 5-6 години пенсиите няма да нараснат осезаемо

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1541876

"Числата означават, че тази година ще има замразяване на пенсиите - предвиденото увеличение на пенсиите е почти равно на инфлацията", коментира бившият социален министър Иван Нейков пред БНТ. По думите му това значи, че ще имаме същите възможности, същата покупателна способност, същия стандарт на живот: "В най-добрия случай - такъв, какъвто го имахме в 2015-а!". Иван Нейков: 2016-а вече сме я изживели от гледна точка на социалната сфера Председателят на Балканския ...

40-годишен явор падна в центъра на Плевен

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1541879

40-годишен явор е паднал тази нощ в централната градска част на Плевен. Огромното дърво се намира в района на Дома на книгата, срещу храм „Св. Николай" и буквално е изкоренено. Тази сутрин работници на общинската фирма „Паркстрой" разчистваха района. От "Паркстрой" споделиха, че е голям късмет, че дървото е паднало през нощта, когато няма преминаващи хора в района. От фирмата обясниха, че кореновата система на явора е била много плитка и повредена от сградата, и това е причината сега при студа дървото да не издържи. "Опитваме се от години да об...

Продажбите на нови коли в САЩ стигнаха рекордни нива

http://www.dnevnik.bg/skorost/2016/01/07/2681233_prodajbite_na_novi_koli_v_sasht_stignaha_rekordni_niva/?ref=rss


Продажбите на нови автомобили в САЩ през миналата година са най-високите в историята на страната, като са достигнали 17.47 милиона, написа "Лос Анджелис таймс". Предишното най-добро постижение е от 2000-та година и е 17.35 млн. Анализаторите обясняват рекорда със силната икономика и рекордно ниските лихви по кредитите.

Продажбите на нови автомобили в САЩ вървят нагоре шеста поредна година. Очакванията са тенденцията да се запази, като през 2016-та сделките ще са между 17.5 и 18...

Откриха тяло на мъж до кръстовище в кв. „Виница“

http://www.moreto.net/novini.php?n=310507

Мъж на възраст около 65 години е открит починал близо до кръстовище в квартал „Виница“ вчера следобяд. Сигнал в полицията е подаден около 17.30 часа. Това съобщиха за Moreto.net от пресцентъра на ОД на МВР-Варна. Мъжът е открит близо до кръстовище на улиците „Черно море” и „Евксиноград”.

Разследващите предполагат, че трагедията в Пловдив е заради предстоящ развод

http://www.mediapool.bg/razsledvashtite-predpolagat-che-tragediyata-v-plovdiv-e-zaradi-predstoyasht-razvod-news243902.html

Трагедията в Пловдив, при която 35-годишен шофьор на камион уби съпругата и 5-годишната си дъщеричка и след това се самоуби, най-вероятно е провокирана от предстоящ развод. Това е основната версия на разследващите, пише в четвърък в. "24 часа". Предполага се, че малко преди Благой Сапунджиев да открие стрелба по жена си Йорданка и малката Петя, съпрузите са водели пореден разговор за бъдещето на брака си. Все още обаче не е ясно дали мъжът е бил под влияние на алкохол или наркотици в нощта срещу 4 януари, когато се разиграла трагедията в квартирата им на ул. "Асен Христофоров" в Пловдив. "Той много я обичаше, но Йорданка не му отвръщаше със същите чувства", коментира пред изданието братът на убиеца – Иван Сапунджиев. По думите му Петя била отгледана от баба й по бащина линия. Майката на Йорданка нямала голямо участие в грижата за момиченцето, а баща й Тодор, който живее в Съединение, дори не отишъл на сватбата на дъщеря си. Допреди година младото семейство живеело в кв. "Беломорски", където е къщата на възрастните Сапунджиеви. После решили да се изнесат под наем, за да бъдат самостоятелни. Според брата на Благой още тогава се усещало напрежение между тях и конфликтите им се задълбочили, след като се отделили. Иван Сапунджиев е категоричен, че не са имали финансови проблеми. Получавали добри заплати, нямали банкови заеми. Той не е забелязал някакви тревожни промени в държанието на брат си. Няма представа и как се е снабдил със стария армейски пистолет "Валтер P38", с който е избил семейството си.

Триумвиратът на ДПС е в Разград днес

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1541873

Председателският съвет на ДПС е в Разград днес – съобщи областният лидер на политическата сила Ахмед Ахмедов. Това ще е първо посещение на Мустафа Карадайъ, Четин Казак и Рушен Риза в Лудогорието след избора им за временни лидери на ДПС в края на миналата година. Тримата ще участват в разширено заседание на Областния съвет на ДПС-Разград....

Ръст на инвестициите у нас през 2015 г.

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5217481

За периода януари - октомври 2015 година размерът на инвестициите в България е над 1 млрд. 370 млн. евро, което в сравнение със същия период на 2014 година показва увеличение с 37.5%. Това отчете изпълнителният директор на Българската агенция за инвестиции - Стамен Янев пред БНР.
Все още не са готови окончателните данни за последната година,
За периода януари - октомври 2015 година размерът на инвестициите в България е над 1 млрд. 370 млн. евро, което в сравнение със същия период на 2014 година показва увеличение с 37.5%. Това отчете изпълнителният директор на Българската агенция за инвестиции - Стамен Янев пред БНР. Все още не са готови окончателните данни за последната година,

Врачанско в леден капан, хората да не излизат

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5217250

Кметът на Враца обяви днешния 7 януари за неучебен в цялата община.
Учениците са уведомени своевременно да си останат у дома. Причина за извънредната дървена ваканция е тежката зимна обстановка и заледените улици, които са предпоставка за възникване на инциденти.
Късно снощи е било взето още едно решение - тролейбусите в града да не се движат до
Кметът на Враца обяви днешния 7 януари за неучебен в цялата община. Учениците са уведомени своевременно да си останат у дома. Причина за извънредната дървена ваканция е тежката зимна обстановка и заледените улици, които са предпоставка за възникване на инциденти. Късно снощи е било взето още едно решение - тролейбусите в града да не се движат до

Намериха пост на Христо Иванов

http://www.moreto.net/novini.php?n=310506

Представители на съсловните организации на съдии, прокурори, следователи, на изпълнителната власт и на неправителствените организации да влязат в постоянно действащ съвет за съдебната реформа. Това предлага правосъдният министър Екатерина Захариева.

Почина Сол Полански, посланик на САЩ в България от 1987 до 1990 г.

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5217468

Почина Сол Полански, посланик на САЩ в България от 1987 до 1990 г., съобщи БНР. В дипломатическата си кариера той е работил още в Русия, Полша, Източен Берлин и Австрия. Бил е член на бордовете на директорите на Американския колеж и на Американския университет в Благоевград.
В последните години Сол Полански беше президент на Българо-американското
Почина Сол Полански, посланик на САЩ в България от 1987 до 1990 г., съобщи БНР. В дипломатическата си кариера той е работил още в Русия, Полша, Източен Берлин и Австрия. Бил е член на бордовете на директорите на Американския колеж и на Американския университет в Благоевград. В последните години Сол Полански беше президент на Българо-американското

Цената на петрола се срина под 33 долара за барел

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5217469

Цените на петрола на световните борси паднаха под 33 долара. Февруарските фючърси на лекия петрол сорт WTI на Нюйоркската стокова борса поевтиняха с 3,80%, достигайки до 32,68 долара за барел.
На Лондонската борса ICE Futures фючърсите на петрола от сорта Brent с доставка за февруари падна с 4%, до 32,86 долара за барел.
Цените на петрола на световните борси паднаха под 33 долара. Февруарските фючърси на лекия петрол сорт WTI на Нюйоркската стокова борса поевтиняха с 3,80%, достигайки до 32,68 долара за барел. На Лондонската борса ICE Futures фючърсите на петрола от сорта Brent с доставка за февруари падна с 4%, до 32,86 долара за барел.

Награждават най-добрите спортисти на 2015 г.

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1541874

Община Русе ще бъде домакин на церемония по награждаване на 10-те най-добри спортисти на нашия град през 2015 година. За тринадесета поредна година ще бъдат връчени и статуетки „Спортен Олимп“ от името на председателя на Българската федерация по борба Валентин Йорданов. Те са за Най-добър спортист, Най-добър треньор и Най-добър отбор на годината. Церемонията ще се състои на 11 януари, от 13 часа, в зала "Европа" на Доходното здание. По традиция, кметът Пламен Стоилов, народни представители, ръководството на вестник „Утро“, както и представители...

12 000 абонати на ЧЕЗ са без електричество в Монтана, Враца, Ловеч и Плевен, над 30 населени места са без ток

http://pik.bg/12-000-абонати-на-чез-са-без-електричество-в-монтана-враца-ловеч-и-плевен-над-30-населени--news463716.html

12 000 абонати на ЧЕЗ са без електричество в Монтана, Враца, Ловеч и Плевен, над 30 населени места са без ток

12 000 абонати на ЧЕЗ са без електричество в Монтана, Враца, Ловеч и Плевен, над 30 населени места са без ток .Това каза говорителят на ЧЕЗ Борислава Луканова, цитирана от Фокус.

„Проблеми с електроразпределителната система има в Монтана, Враца, Ловеч и Плевен”, каза тя. По думите й, проблемите са заради обледявания, счупени стълбове, скъсани проводници и счупени изолатори. „12 000 са абонатите останали без електричество. Работи се по възстановяването на повредените съоръжения”, заяви тя.

Луканова обясни, че населените места без електричество са над 30. „Община Плевен - село Горталово и село Ралево. Община Червен бряг- село Сухаче, Лепица, Горник и село Бресте. Община Троян- село Чифлик и с. Бели Осъм”, обясни тя. Луканова каза още, че в Община Монтана населените места без електричество са Крапчене, Липен, Николово, Стубел, Сумер, Трифоново. „Община Лом- Добри Дол и село Сливата. Община Берковица-село Гаганица. В Община Бяла Слатина селата без електричество са Бъркачево, Враняк, Габаре, Попица, Соколаре и Комарево. Община Враца- село Баница, с. Върбица, Голяма Пищане, село Мало Пещене, село Обходен. Община Криводол са селата . Краводер, с. Пудрия, Уровене и село Големо Бабино”, посочи Борислава Луканова от ЧЕЗ. 

Разширява се обхвата на програмата, която финансира санирането на жилища

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1541871

Предстои да бъдат одобрени промени в правилата за включване в Националната програма за енергийна ефективност, допускащи безплатно саниране на тухлени сгради и блокове с по-малко от 36 апартамента. Това съобщават от Община Габрово. Подготвен е проект на Постановление за изменение и допълнение на Постановление № 18 на Министерския съвет от 2015 г. за приемане на Национална програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради, за условията и реда за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по програм...

Фандъкова глобява изпълнители по проект заради НДК

http://www.bnews.bg/article-145947

Ремонтът на НДК е най-мащабният проект до момента и гълта оргомни средства.

Дания заплаши с глоби превозвачите заради миграционната криза

http://www.investor.bg/evropa/334/a/daniia-zaplashi-s-globi-prevozvachite-zaradi-migracionnata-kriza-209012/

Швеция от тази седмица въведе подобни правила, известни като "отговорност на превозвача" и предизвикващи спорове в целия ЕС

В България се рециклират 29% от изхвърлените отпадъци

http://www.investor.bg/evroproekti/264/a/v-bylgariia-se-reciklirat-29-ot-izhvyrlenite-otpadyci-209005/

Общините могат да кандидатстват за 560 млн. лева в програма "Околна среда" за подобряване на системите за рециклиране

Второ издание на арт салона "Любов и вино" в Русе

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1541870

Второто издание на Арт салон „Любов и вино“ ще започне на 28 януари, четвъртък. Негови организатори са Община Русе, ОП „Русе арт“, ДТ „Сaва Огнянов“, Общинският младежки дом и Фондация „Русе – град на свободния дух”. И тази година програмата на салона е богата и разнообразна. В нея са предвидени изложби, театрални представления, прожекции на филми и представяния на книги. Част от събитията са с вход свободен и са съпроводени с дегустация на вина на производители от русенския регион.

Наводнени къщи на Кралевски път, пожарникари работят цяла нощ, кметът на кв. Църква прати багер

http://www.zapernik.com/obshtestvo/navodneni-kushti-na-kralevski-put-pojarnikari-rabotyat-cyala-nosht-kmetut_41077/

 

Поради силните валежи , топенето на снега лошата и запушена канализация при всеки обилен валеж положението е такова. Всички къщи от ул.Бор се пълнят с вода.
Сърдечно благодаря на бързата намеса на момчетата от пожарната ,които пристигнаха много...

Продължава

Вижте кой е смартфонът с най-красивия дизайн

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1541872

Nexus 6P е дело на Huawei и се отличава със страхотна визия, отличен дисплей и батерия, която издържа над 2 дни. За 2015 година това е един от смартфоните с най-красивия дизайн. Изработен е от метал, с перфектна сглобка и супер качество. Не е много лек, но това е голям телефон и не е за хора, свикнали да работят с iPhone, а за тези, които обичат да усещат нещо по-голямо в ръцете си. Причината Nexus 6P да е голям е и дисплеят. Той е 5.7-инчов AMOLED с 2K резолюция и Gorilla Glass 4 покритие. Може да се каже, че е в ТОП 5, когато говорим за качес...

Гришо надви Троицки в инфарктен мач

http://www.cross.bg/troitzki-dimitrov-servis-1493773.html

/КРОСС/ Първата ни ракета Григор Димитров победи Виктор Троицки в инфарктен мач в Бризбън( 5:7, 7:6(6), 6:2). Така нашето момче продължава победната си серия от началото на сезон 2016. Виктор Троицки е 22-и в световната ранглиста. В първия сет Григор започна уверено като спечели без никакви проблеми първите си два сервис гейма. В четвъртия гейм Димитров успя да стигне на два пъти до равенство, но сърбинът все пак се измъкна и взе гейма за 2:2. Сърбинът обаче показа, че става все по-уверен в играта си и главно благодарение на отличен сервис спечели геймове. Две топки от бекхенд в мрежата обаче доведоха до 6:5 за сърбина, който не срещна затруднения при своя сервис гейм и затвори сета със 7:5. Във втория сет Григор пренесе грешките и на старта на втория сет, което доведе до бърз пробив на Троицки. Сърбинът имаше възможност за това при 30:40, но два силни сервиса на Димитров му дадоха предимство. Все пак българската гордост имаше повод за радост, след като при 7:6 Троицки изпрати топката в аут и така Димитров спечели тайбрек с 8:6 и изравни резултата в сетовете. Решителната трета част стартира с маратонски сервис гейм на Троицки, в който Григор пет пъти стигаше до равенство, но така и не си осигури точка за пробив. Концентрацията на българина обаче бе на нужното ниво и той се измъкна от ситуацията, за да поведе с 4:2. До този момент Димитров и Троицки имат един мач помежду си - през 2012 в Базел, когато до победата стигна българинът след 6:3, 6:2

Ало-измамниците отново в действие! Баба плати 4 хиляди за "операция" на дъщеря си

http://pik.bg/ало-измамниците-отново-в-действие-баба-плати-4-хиляди-за-операция-на-дъщеря-си-news463713.html

Ало-измамниците отново в действие! Баба плати 4 хиляди за "операция" на дъщеря си

Поредна възрастна жена изгоря с 4 хиляди лева, след като е платила сумата на ало-измамници, съобщиха от МВР-Русе. Около обяд на домашния телефон на пенсионерката се обадил непознат мъж, който й заявил, че дъщеря й е пострадала вследствие на късо съединение и трябва да я транспортират до София, където да и направят спешна операция на долните крайници.За целта била необходима сумата от 10 000 лева.

Жената заявила, че разполага с 4000 лв. Около 20 минути по късно на вратата позвънил мъж на 30-40 години, с черна шапка и черно яке. Непознатият, без да се представя, заявил, че трябва да вземе пари, които тя е трябвало да приготви. 


След като дала парите и непознатият мъж си тръгнал, възрастната жена отишла на мястото, където работи дъщеря й и като я видяла здрава разбрала, че са я измамили. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 209, ал. 1 от Наказателния кодекс.

Градската мобилност закопча 120 коли за ЧНГ

http://www.cross.bg/koli-skobi-mobilnost-1493772.html

/КРОСС/120 автомобила са били закопчани със скоби за ЧНГ на 2 януари в София. Тогава синята зоната работеше от 8 до 14 часа, въпреки че събота беше почивна за повечето столичани. Броят им обаче е по-малко от другите съботи на годината, когато имало повече заскобени коли в синя зона. Оставих си колата за малко на ул. "Шишман", защото не знаех, че в почивния ден ще има платена зона. Само за половин час колите по улицата вече бяха със скоби, оплака се читател на всекидневника. От Центъра за градска мобилност бяха обявили почивните дни за зоната седмица преди Коледа. Така софиянци и гостите на града паркираха без пари в центъра на 24, 25, 26, 31 декември 2015 г. и 1 януари 2016 г. На 30 декември пък паяците са шетали и въдворявали ред около моловете в града. Само за ден репатраците са отнесли 36 коли, които са били спрели неправилно и са пречили на движението около търговските обекти в столицата. За първите девет месеца на миналата година софиянци са изпратили над 6,9 млн. SMS-а. За същия период са били закопчани със скоби 103 523. Откопчаването им пък е донесло над 3,1 млн. лв на ЦГМ. До края на септември паяците са отнесли на двата общински наказателни паркинга - до театър "София" и зад гара "Подуяне", общо 14 521 коли - средно по 60 на ден. Те са вкарали в хазната 871 260 лв. 10 паяка пък ще купи в следващите пет години Центърът за градска мобилност. За тях ще се платят до 2,5 млн. лв

Китайци правят първа копка на нов фуражен завод в Добрич

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1541868

Първа копка на нов фуражен завод в Добрич ще се състои от 13.00 ч. в Западната крайградска зона на града. Инвеститор е българо-китайското дружество „България Тионшинонг Фийд Ко"ООД.Първоначалната инвестиция в обекта ще бъде в размер на 5 млн. лева.  В първия етап на проекта ще бъдат изградени два силоза и една поточна линия, а в бъдеще фабриката ще се разширява, докато се достигне планираният максимален капацитет от 300 000 тона фураж на година, обявиха от дружеството. Първоначално във фабриката ще бъдат разкрити 50 работни места. Суровината за...

Измамиха 79-годишна русенка

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1541869

79-годишна русенка даде на ало-измамници 4 хил. лв. на Богоявление. Около 11 часа на домашния  й телефон се обадил непознат мъж, който казал, че дъщеря й е пострадала вследствие на късо съединение и трябва да я транспортират до София, където да я оперират по спешност. За целта била необходима сумата от 10 хил. лева. Жената обяснила, че разполага със сумата от 4000 лева. Около 20 минути по късно се позвънило на  входната й врата от мъж на 30-40 години, с черна шапка и черно яке. Непознатия без да се представя заявил, че трябва да вземе пари, кои...

Ексклузивно! При спецоперация: Задържаха 9-ма, изтеглили над 2 милиона евро от български банки

http://petel.bg/Ekskluzivno--Pri-spetsoperatsiya--Zadarzhaha-9-ma--izteglili-nad-2-miliona-evro-ot-balgarski-banki__140361

Илюстрация: Булфото Прокуратурата провежда мащабна специализирана операция срещу изпиране на пари. Задържаните до момента 9 лица са...

Един район във Варна остава без вода

http://www.moreto.net/novini.php?n=310505

Един район ще е без вода днес във Варна поради авария, съобщиха от ВиК-дружеството за Moreto.net На сухо до 15 часа ще са абонатите в кв.Аспарухово около ул. "Костур".

Цената на петрола спадна до 32 долара за барел

http://econ.bg/Новини/Цената-на-петрола-спадна-до-32-долара-за-барел_l.a_i.711712_at.1.html

Бенчмарковите сортове петрол Brent и американски лек поевтиняха до най-ниските си стойности от 2004 г. досега, спадайки до цени от съответно 32,88 и...

Каквото повикала Меркел, такова и дошло

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5216685



Които не искат да възприемат
правилата на европейския дом -
да не влизат в него

Били се събрали около 1000 мъже около гарата в Кьолн и обарвали, подвиквали и въобще издевателствали върху около 100-тина несвикнали на такова отношение жени. Една изнасилили. Защо? Големи групи от “бежанци” редовно се млатят около Халите и Лъвов мост.
Които не искат да възприемат правилата на европейския дом - да не влизат в него Били се събрали около 1000 мъже около гарата в Кьолн и обарвали, подвиквали и въобще издевателствали върху около 100-тина несвикнали на такова отношение жени. Една изнасилили. Защо? Големи групи от “бежанци” редовно се млатят около Халите и Лъвов мост.

Още едно училище във ваканция в Лудогорието

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1541865

Общо 8 са днес училищата, в които е преустановен учебният процес – съобщават от РИО на МОН-Разград. Към седемте учебни заведения в община Лозница, които няма да учат до края на седмицата, се присъединява и СОУ“Св.св. Кирил и Методий“-Самуил. Заповедта на общинския кмет на Самуил е само за днес – 7 януари, а причината за неочакваната ваканция – ниските температури и заледената пътна обстановка. В останалите учебни заведения в област Разград учебните занятия продължават според учебната програма – допълват от просветното ведомство....

31 катастрофи са регистрирани във Варненско през изминалото денонощие

http://www.moreto.net/novini.php?n=310502

31 катастрофи са регистрирани на територията на Варна през изминалото денонощие. Това съобщиха за Радио „Фокус” – Варна от „Пътна полиция”. При инцидентите няма пострадали граждани, нанесени са материални щети по автомобилите, допълниха от полицията.

Улица „Хан Тервел” остава затворена до края на месеца

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1541706

До края на месеца ще бъде затворена за движение отсечка от ул. „Хан Тервел", заради строително-монтажни работи по изпълнение на проект на Община Стара Загора, за реконструкция и разширение на канализационната и водопроводна мрежа на кв. "Самара 3". До 30.01.2016г. ще бъде спряно движението на всички видове транспорт по ул. „Хан Тервел" в отсечката северно от ул. „Христина Морфова". Движението ще се осъществява по обходен маршрут:• за движещите се посока север - юг: ул. „Христина Морфова" - бул. „Крайречен" - бул. „Цар Симеон Велики" и об...

Ребърцата с кисело зеле са хит на Ивановден

http://frognews.bg/news_104886/Rebartsata-s-kiselo-zele-sa-hit-na-Ivanovden/

Ивановден е сред най-празнуваните именни ден в България. А един празник не може и без вкусни гозби.

Младежкото ДПС призова Местан и петимата последвали го депутати да напуснат парламента

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2016/01/07/2681230_mladejkoto_dps_prizova_mestan_i_petimata_posledvali_go/?ref=rss


Младежите от ДПС призовават в декларация изключения бивш лидер на партията Лютви Местан и последвалите го петима депутати Айдоан Али, Венцислав Каймаканов, Мариана Георгиева, Хюсеин Хафъзов и Шабанали Дурмуш, да напуснат парламента още в първото заседание на Народното събрание на 13 януари. В декларация младежкото ДПС остро осъжда решението на 6-мата отцепници от ДПС да останат в българския парламент.

"Чрез това собствено решение 6-мата избрани с листите на ДПС народни представители на практика подменят вота на избирателите на ДПС. Ние, младежите на ДПС, настояваме напусналите парламентарната група на ДПС да напуснат българския парламент, така че Парламентарната група на ДПС да отстоява интересите на тези, които са ги избрали", се казва в документа.

Младежите настояват автентични партийни представители от структурите на ДПС (от които мнозинството от отцепниците никога не са били част) да заемат своите места в пленарна зала и да продължат да отстояват политиките на Движението за права и свободи.

"Ние, младежите на ДПС, категорично се противопоставяме на всяко друго решение на отстъпниците освен напускане на българския парламент. Това ще бъде опит за подмяна на истинските приоритети и политики на ДПС и на нейните избиратели. В крайна сметка това ще бъде против националния интерес на България", пише още в декларацията, разпространена от пресцентъра на ДПС.
 

Терористите от „Ислямска държава“ екзекутирали четиригодишно дете

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5217456

Терористите от „Ислямска държава“ са екзекутирали четиригодишно момченце седмица, след като екзекутираха баща му, съобщава британският вестник
Терористите от „Ислямска държава“ са екзекутирали четиригодишно момченце седмица, след като екзекутираха баща му, съобщава британският вестник "Мирър". „Детето е било облечено с пояс от експлозиви, който е бил взривен с дистанционно управление“, разказа иракският офицер Джабар ел Маамури. „Терористите от „Ислямска държава“ екзекутираха баща му

Камион с талпи се обърна по пътя Варна - Добрич

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1541864

Камион се е обърнал по пътя Варна - Добрич в района на Аксаковска панорама. Инцидентът е станал около 3,00 часа тази нощ, съобщиха за Дарик от Пътна полиция. При инцидента няма пострадали. Камионът е с молдовска регистрация. Бил е натоварен с талпи, които са се разпиляли при обръщането. Работи се по изправяне на превозното средство и преместване на товара. Движението в участъка не е спряно, но трябва да се осъществява с повишено внимание заради мъглата в района....

Ислямската дъга на Анкара е заплаха за България

http://bulgarski.pogled.info/news/70560/Islyamskata-daga-na-Ankara-e-zaplaha-za-Balgariya

/Поглед.инфо/ С Местан Ердоган за втори път се опита да отстрани Доган от ДПС, казва исткорикът академик Георги Марков.

Новият мост при с. Рибник се пропука

http://pik.bg/новият-мост-при-с-рибник-се-пропука-news463710.html

Новият мост при с. Рибник се пропука

Сериозна пукнатина в новия мост над река Струма при петричкото село Рибник откриха вчера специалисти, съобщава "Струма". Техният оглед продължи повече от 5 часа. Участваха служители на АПИ, Гражданска защита, Противопожарна безопасност и защита на населението. Главният инженер на община Петрич Николай Попов и кметът на общината Димитър Бръчков.

Няма опасност от падане на моста, но трябва да се вземат спешни мерки, е изводът на инспектиращите. Кметът Бръчков проведе няколко разговора с различни институции и получи уверение, че веднага ще се пристъпи към отстраняването на пукнатината и укрепването на моста.

Меркел иска "разумен пакет" мерки да запази Великобритания в ЕС

http://www.dnevnik.bg/evropa/2016/01/07/2681222_merkel_iska_razumen_paket_merki_da_zapazi/?ref=rss


Германският канцлер Ангела Меркел заяви в сряда, че иска преговорите за предоговаряне на условията на членството на Великобритания в Европейския съюз да произведат "разумен пакет" от мерки, който ще запази Великобритания в блока, предаде "Ройтерс".

Лидерите на ЕС са дали на длъжностните лица до февруари да определят детайлите по сделката.

"През тези следващи седмици е особено важно ние да вземем решения в наш собствен интерес, за да се постигне разумен пакет, който ще позволи на Великобритания да остане част от Европейския съюз", каза Меркел преди вечеря с британския премиер Дейвид Камерън в южната част на Германия.

"Но в крайна сметка, това е, разбира се, решението на британските граждани", добави тя.

В реч пред германските законодатели миналия месец Меркел нарече Великобритания "естествен съюзник", подчерта значението на страната за вътрешния свободен пазар на Европа и във външната политика. Тя каза, че е "уверена" ще бъде намерено решение.

Камерън обеща да осигури по-добри условия за Великобритания преди провеждането на референдум за членството. Миналия месец той даде силни знаци, че референдумът ще се проведе още тази година.

Социологическо проучване миналия месец показа, че подкрепата на британците "за оставане в ЕС" ще намалее значително, ако той не успее да договори сигурни мерки за ограничаването на социалните помощи за пристигащите, които търсят работа и да се гарантира, че финансова доминация на Лондон няма да бъде застрашена от по-тясната интеграция с еврозоната, на която Великобритания не е член.

Достъпът до електричество - една от пречките пред инвеститорите у нас

http://www.investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/dostypyt-do-elektrichestvo-edna-ot-prechkite-pred-investitorite-u-nas-209011/

Ниската данъчна ставка е предпоставка за привличане на инвеститори, но липсва предвидимост, което плаши бизнеса, смята директорът на БАИ

Григор Димитров на 1/4-финал в Бризбейн след 3-часова битка с Троицки

http://offnews.bg/news/n_1/n_617023.html

Много трудна победа постигна първата ни ракета в мъжкия тенис Григор Димитров на 1/8-финала в Бризбейн, Австралия. Въпреки очакванията за лесен мач българинът се наложи над 22-рия в света Виктор Троицки в трисетов двубой, продължил близо 3 часа - точно 2 часа 47 минути и 43 секунди. Първият сет беше спечелен от сърбина със 7:5. Много трудно Григор обърна мача във втория. Стигна се до тайбрек, в който 24-годишният хасковлия в крайна сметка се наложи с резултат 7:6(6). В третия вече доминираше Григор, който даде само два гейма на опонента си. Мачът в турнира от категорията ATP 250 се игра на корт №1 и започна две минути преди 7 ч сутринта българско време. Той беше вторият между двамата тенисисти и вторият спечелен от българина. В първия кръг на турнира Григор Димитров отстрани поставения под №5 в основната схема Жил Симон (№15 в света). Това беше първата победа на 24-годишния хасковлия над французина от петте им двубоя. На 1/4-финала в Бризбейн Григор Димитров вероятно ще се изправи срещу швейцарската легенда Роджър Федерер. Миналата година Григор Димитров достигна до полуфиналите на турнира в Бризбейн, където беше отстранен именно от Федерер. В турнира на двойки Григор Димитров и Кей Нишикори достигнаха до 1/2-финал, след като отстраниха водачите в основната схема Пиер-Юг Ербер и Никола Маю от Франция.

Александър Томов-Лупи се ожени тайно и вече чака наследник. Живее със скромната си съпруга в палата в Студена

http://www.zapernik.com/obshtestvo/aleksandur-tomov-lupi-se-ojeni-taino-i-veche-chaka-naslednik-jivee_41079/

На 62 години Александър Томов-Лупи се ожени и вече чака наследник. Бившият шеф на ЦСКА е подписал на скромна церемония с приятелката си Калина Кръстева още в начало на миналата година.

Двамата скоро ще имат и дете, но упорито пазят личния си живот в тайна, пише „България днес”. Самият Томов не вдига мобилните си телефони. Близки до двойката обаче споделят подробности за живота им.

Избраницата на Лупи никак не е случайна. Калина Богданова Кръстева от години е...

Продължава

Северна Корея може да е взривила хибридна бомба, а не водородна

http://www.dnevnik.bg/sviat/2016/01/07/2681223_severna_koreia_moje_da_e_vzrivila_hibridna_bomba_a_ne/?ref=rss


Между 48 и 72 часа ще са нужни в най-добрия случай, за да се получи първата независима информация за това дали наистина Северна Корея е направила изпитание на водородна бомба или блъфира.
  Засега няма съмнения, че това е бил ядрен взрив, но се множат съмненията на експерти, че Пхенян действително е направил технологичен пробив към водородно оръжие.
Ласина Зербо, който ръководи международната комисия за мониторинг на ядрените тестове, обясни, че станции на базираната във Виена организация могат да засекат в следващите три дни в района и предимно в Япония и Русия частици на радиоизотопи, изхвърлени след подземния взрив. Анализът им ще покаже за какво по-точно става дума.
Преди това обаче американски самолети най-вероятно ще вземат проби (ако не са го и направили вече), както постъпиха при предишните тестове от 2009 г. и 2013 г.
През 2013г. за събиране на частици бяха нужни 50 дни, но този път се очаква срокът да е много по-кратък, тъй като по оценка на американския геофизичен институт експлозията е станала много по-близо до повърхността.
По данни на Зербо взривът от сряда е бил по-слаба от тази през 2013 г., а предизвиканият от нея трус е бил с магнитуд от 4.8.  Преди три години бе изчислено, че мощността на взривеното ядрено устройство е била под 10 килотона.
Брус Бенет от Rand Corporation е един от първите, усъмнил се в твърденията на Пхенян. "Експлозията би трябвало да е 10 пъти по-мощна в сравнение с това, което те съобщават. Така че Ким Чен Ун или лъже за водородна бомба и просто са взривили малко по-мощно атомно устройство, или тестът не е протекъл според първоначалните планове", казва той, цитиран от Би Би Си.
Ду Венлонг, китайски оръжеен анализатор, казва пред националната телевизия CCTV, че "данните не потвърждават хипотезата за водородна бомба".
Дейвид Олбрайт, ръководител на вашингтонския Institute for Science and International Security, казва, че "общо взето, не вярваме, че Северна Корея е взривила устройство със структурата на водородна бомба". Според него, дори при допускане, че Пхенян е ограничил мощността на взрива, за да намали опасността от радиоактивно замърсяване, пак би трябвало експлозията да е много по-голяма.

"Създаването на термоядрено оръжие е сериозно предизвикателство и се смята, че на този етап то е отвъд капацитета на Северна Корея", допълва той, цитиран от "Гардиън".
Олбрайт, както и други анализатори, не изключват да е взривено хибридно устройство - по-мощно от обикновена атомна бомба, но все пак по-слабо и технологично по-несъвършено от водородна. "Но и при този вариант, пак би трябвало експлозията да е по-силна", добавя той.

Нейков: През 2016-та пенсиите ще бъдат замразени

http://www.cross.bg/neiikov-tryda-pensionnata-1493771.html

/КРОСС/ Винаги, когато става някаква промяна, е важно какво целиш, какво искаш да постигнеш, заяви по БНТ председателят на Управителния съвет на Балканския институт по труда и социалната политика и бивш социален министър Иван Нейков за пенсионната реформа. Като основни цели на тази реформа бяха обявени ръст на пенсиите и да бъде постигната финансова стабилност на Националния осигурителен институт, тъй като вече повече от 50% от парите за пенсии не идват от осигуровки, а от данъци. Със стъпките, които са направени в пенсионната реформа, са били изпратени разнопосочни сигнали. Иначе пътят с увеличаване на пенсионната възраст е верен, подчерта бившият министър на труда и социалната политика. Ако погледнем заложените параметри в бюджета и показателите за инфлацията, може да се прогнозира, че през тази година покупателната ни способност няма да нарасне, а пенсиите ще бъдат замразени, каза Нейков. Няма доказателства, че нарастването на минималната работна заплата води до увеличаване на заетостта, но няма и доказателства, че намаляването й увеличава безработицата. Много работодатели приемат увеличаването на заплатата като административна мярка, а не като оценяване на труда на хората. Големият проблем у нас е, че все още няма адекватна връзка между квалификацията и цената на труда. Затова и хората не виждат смисъл да повишават квалификацията си. Това трябва да се промени и тогава и работодателите ще разберат защо плащат повече, защото получават по-качествен труд, каза още Нейков

Победа за Григор Димитров срещу Троицки, отива на четвъртфинал в Бризбейн

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5217455

Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на сингъл на тенис турнира в Бризбън с награден фонд 461 330 долара. Българинът изигра тежък, маратонски мач срещу 22-ия в световната ранглиста Виктор Троицки (Сърбия), но след обрат успя да го елиминира с 5:7, 7:6(6), 6:2.
Димитров откри мача с ас и с лекота взе първия гейм.
Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на сингъл на тенис турнира в Бризбън с награден фонд 461 330 долара. Българинът изигра тежък, маратонски мач срещу 22-ия в световната ранглиста Виктор Троицки (Сърбия), но след обрат успя да го елиминира с 5:7, 7:6(6), 6:2. Димитров откри мача с ас и с лекота взе първия гейм.

Извънредно положение в Калифорния заради изтичане на метан

http://www.cross.bg/polozhenie-gradcheto-andzhelis-1493770.html

/КРОСС/Губернаторът на американския щат Калифорния Джери Браун обяви извънредно положение заради продължаващо от края на ноември изтичане на газ метан от подземно хранилище близо до Лос Анджелис, съобщиха осведомителните агенции. Изтичането е открито на 23 ноември. Компанията оператор на хранилището Алисо Кениън в градчето Портър Ранч край Лос Анджелис не е могла сама да се справи с причината за аварията - повредена тръба. Затова по настояване на жителите на градчето и на местните власти и загрижен за здравето на хората, губернаторът е решил да се намеси и да координира действията на местно, щатско и национално ниво. Населението на засегнатия район се оплаква от постоянно главоболие, кръвотечение от носа и дихателни проблеми. Много хора са били принудени да напуснат временно домовете си, за неопределено време са отменени занятията в две училища.    

Село иска да изгони нагъл крадец (видео)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5217443

Село иска да изгони крадец. Жителите на Полянци знаят кой ги ограбва, но полицията и прокуратурата години наред не намират доказателства, за да осъдят обирджията, съобщи Нова тв.
В село Полянци живеят близо 200 души. Повечето от хората ползват къщите си за вили и не ги обитават постоянно. Възрастните хора, които живеят постоянно в Полянци,
Село иска да изгони крадец. Жителите на Полянци знаят кой ги ограбва, но полицията и прокуратурата години наред не намират доказателства, за да осъдят обирджията, съобщи Нова тв. В село Полянци живеят близо 200 души. Повечето от хората ползват къщите си за вили и не ги обитават постоянно. Възрастните хора, които живеят постоянно в Полянци,

Атаките в Кьолн може да са провокация

http://svetoven.pogled.info/evropa/news/70559/Atakite-v-Koln-mozhe-da-sa-provokatsiya

/Поглед.инфо/ Бившият директор на разузнаването генерал Бриго Аспарухов допуска възможност нападенията в Кьолн да са организирана провокация.

Подсъдим от делото за мнимата буря осъди прокуратурата заради незаконно обвинение

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1541863

Подсъдим от делото за мнимата буря, уж нанесла щети на религиозни храмове в Разградско, ще получи обезщетение от 10 000 лева от прокуратурата заради незаконно обвинение. Бейхан Касимов бе подсъдим заедно с още 7 служители в Областна администрация – Разград и изпълнители на ремонтите на църквии джамии през 2009 г. по дело за неправомерно разходване на държавни средства - 512 671 лева. Като контрольор той е участват в комисията, приела ремонтираните обекти. Процесът на първа инстанция в Окръжен съд-Търговище завърши с оправдателна присъда за Каси...

Нейков: През 2016-та пенсиите ще бъдат замразени

http://frognews.bg/news_104885/Neikov-Prez-2016-ta-pensiite-shte-badat-zamrazeni/

Винаги, когато става някаква промяна, е важно какво целиш, какво искаш да постигнеш, заяви по БНТ председателят на Управителния съвет на Балканския институт по труда и социалната политика и бивш социален министър Иван Нейков за пенсионната реформа.

Втори ден Северозападът е скован от лед

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1541866

И днес остава жълтият код за опасни поледици в областитие Видин, Враца и Монтана. Към момента всички пътища са проходими при зимни условия, няма затворени участъци, настилките са обработени и продължават да се поддържат срещу заледяване. Все пак шофьорите да пътуват с повишено внимание, съобразена скорост и да спазват дистанция, съветват органите на реда. Във Враца продължава борбата с леда. Заради ниските температури и продължилите и през нощта валежи от дъжд леденото покритие се е увеличило. Пешеходните зони се обработват и почистват от служи...

Депутат, общински съветник и журналист, кръстени на дядовците си, празнуват днес във В. Търново

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1541867

Над 370 000 българи празнуват имен ден днес, като от тях 338 650 са мъже, а жените са 132 432. На Ивановден повод да почерпят имат хората, които носят имената Иван, Йоан, Калоян, Иво, Ивайло, Йовко, Ваня, Ваньо, Йоана, Йовка, Ивайла, Ивона, Жан, Жанa и Яна. На Ивановден  празнуват редица популярни и обичани личности във Велико Търново и региона. Сред тях са директорът на Регионалния исторически музей Иван Църов, директорът на Народната библиотека “Петко Р. Славейков” Иван Александров, търновските артисти Иван Митев и Иван Евстатиев, университет...

Григор Димитров сломи Троицки в мач на характерите, очаква Федерер

http://www.dnevnik.bg/sport/2016/01/07/2681158_grigor_dimitrov_slomi_troicki_v_mach_na_harakterite/?ref=rss


Българският тенисист Григор Димитров се класира за четвъртфиналите от турнира в Бризбейн. Той постигна обрат за 5:7, 7:6 (6), 6:2 срещу Виктор Троицки в маратонски мач, продължил 2.48 часа.

Следващият му съперник ще е рекордьорът по титли в Големия шлем Роджър Федерер или квалификантът Тобиас Камке от Германия.

Двубоят с Троицки предложи зрелище за публиката. В мача имаше красиви разигравания, обрати, напрежение и оспорване на съдийските решения. Димитров прояви характер и...

Кмет впрегна общинарите да чистят улиците

http://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/kmet-vpregna-obshtinarite-da-chistiat-ulicite-6048114

Кметът на Враца Калин Каменов признава, че е прибягнал до това необичайно решение, тъй като не могат да се справят със снегопочистващата фирма в града

Местан проговаря днес

http://bulgarski.pogled.info/news/70558/Mestan-progovarya-dnes

/Поглед.инфо/ Изключеният от ДПС доскорошен лидер Лютви Местан ще говори пред медиите днес за първи път след десетдневно мълчание. Очаква се на пресконференцията си в София да обяви намеренията си след заявката му от 26 декември в Момчилград, че политическата му съдба "зависи от моя диалог с избирателите, а разговорите ми сега започват".

Кмет накара общинарите си да ринат сняг

http://frognews.bg/news_104884/Kmet-nakara-obshtinarite-si-da-rinat-sniag/

Кметът на Враца Калин Каменов реши да изкара на улицата цялата администрация на общината, за да чисти снега, предаде НТВ. "С фирмата, която снегопочиства и снегоизвозва, явно няма да се справим, защото те не успяват да отговорят на тежката ситуация в града. Разполагат едва с 64 ръчно почистващи работници, които не успяват да се справят със ситуацията и затова решихме с моите колеги в обедната почивка вместо да обядваме, да излезем и да почистим някои заледени улици, които са изключително заледени, опасни за минаване", заяви Каменов.

Николай Цонев си търси 70 хил. лв. от прокуратурата

http://www.cross.bg/leva-tzonev-delo-1493768.html

/КРОСС/Бившият военен министър Николай Цонев трябва да получи обезщетения за над 70 000 лв., след като осъдил прокуратурата на две съдебни инстанции, съобщава "Правен свят". Предстои по тях окончателно да се произнесе и Върховният касационен съд (ВКС). Делата, които Цонев заведе, са в резултат на пълното му оправдаване по три дела. Първото е от 2002 г., в което той отговаряше пред съда нанесени имуществени вреди на Министерството на отбраната с четири сделки. Разследването беше прекратено и възобновено отново през 2009 година. По това дело Цонев е оправдан на три инстанции. По тази причина той завежда дело срещу прокуратурата, в което претендира за 50 000 лв. обезщетение за неимуществени вреди. На първа инстанция градският съд му присъдил 30 000 лева, но Софийският апелативен съд намалил обезщетението на 15 000 лева. Прокуратурата ще трябва да плати и 1100 лева разноски. Второто спечелено на две инстанции дело от Цонев е за неправомерно увеличаване на капитала на държавното предприятие "Терем" с 38 млн. лева, като по този начин парите останали в дружеството, вместо държавата да получи дивидент от 19 млн. лева. След окончателното му оправдаване Цонев завел дело и на първа инстанция съдът му отредил обезщетение от 10 000 лева за неимуществени вреди и още 2000 лева за имуществени вреди. На втора инстанция апелативният съд завишил двойно обезщетението на 20 000 лева, а имущественото обезщетение е увеличено до 2400 лева

Измамиха по телефона с 4000 лв. 79-годишна жена в Русе

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5217442

79-годишна жена е измамена по телефона със сумата от 4000 лева, съобщават от пресцентъра на ОД на МВР-Русе, цитирани от Фокус. Вчера, около 11.00 часа, на домашния телефон на 79-годишна жена от град Русе, се обадил непознат мъж, който й заявил, че дъщеря й е пострадала вследствие на късо съединение и трябва да я транспортират до град София,

Василев източил 5 664 715 146 лева от КТБ

http://www.moreto.net/novini.php?n=310495

Главозамайващите 5 664 715 146 лева е източил от КТБ банкерът-беглец Цветан Василев. Точният размер на дупката, отворена от мажоритарния собственик на фалираната банка лъсна от списък на необезпечените кредити, раздадени от трезора под негово управление.

В "Градски транспорт" нямало забрана за сайта с разписанието на варненските автобуси

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1541755

Ръководството на „Градски транспорт" ще потърси разговори с авторите на Varnatraffic.com, които се заканиха да прекратят поддържането на сайта, на който може да бъде проверено разписанието на автобусите на градския транспорт в морската столица. Това заяви за Дарик прокуристът на общинската фирма Максим Тодоров. Той призна, че дружеството не плаща нищо на сайта, но приложението е полезно за ползващите градския транспорт. „Градски транспорт" няма договорни отношения със сайта. Общинското дружество обаче предоставя информация на операторите на Var...

Роми от Столипиново обират наред мазетата, тарашат за туршии

http://pik.bg/роми-от-столипиново-обират-наред-мазетата-тарашат-за-туршии-news463708.html

Роми от Столипиново обират наред мазетата, тарашат за туршии

Банди обират наред Столипиново и част от кв. "Изгрев", като основната им цел е зимнинаната на хората. Обирджийте са разпледелени в 4 области, едната за желязо, друга за зимнина, трета за авто части, а последната е съсредоточена в обирането на предмети за дома, съобщава "Марица". 

Всяка седмица има по 1-2 спявки на крадците, на които се спускат „задачите”, съобщава „Марица”.За да са в готовност да доставят поръчаната стока обаче, междувременно те тарашат изби и гаражи. По този начин оглеждат и набелязват какво къде има. Когато пристигне заявка за стари гуми, акумулатор или покъщнина, удрят наново вече на точен адрес. 


Миналия ден крадци влезли в жилищен блок на бул. „Цариградско шосе”, като претършували всички изби, които успели да отворят. На някои помещения вратите са извадени заедно с касите. Собствениците заварили пръснати из коридора вещите, които са съхранявали в мазетата. Учудило ги, че почти нищо не липсва. 

Крадците, например, са подминали стар, но работещ хладилник. Не са взели нито детска проходилка, нито бебешко столче за кола, които биха могли да изтъргуват. Не е пипната и пружина за легло, която може да докара някой лев от пункт за старо желязо. 

Разхвърляни, но налице, са и летни гуми за автомобил. Затова пострадалите семейства допуснали, че са търсени буркани с туршии и компоти, които обаче те предвидливо съхраняват в жилищата си. Понеже почти нищо не е отмъкнато, хората от блока не подали сигнал в полицията. Тъкмо подредили всичко обратно по мазетата, и на следващия ден последвал нов удар. Чак тогава дошли униформените и открили следи от стъпки по козирката над входа и разбрали, че оттам крадците са скочили и избягали.

The New York Times: Ердоган пресече поредната граница

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5217411

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган пресече миналата седмица поредната граница. На въпрос относно стремежа му да увеличи собствените си изпълнителни правомощия той отговори пред репортери, че вече е имало такъв прецедент в „Хитлеристка Германия“, коментира The New York Times, цитиран от
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган пресече миналата седмица поредната граница. На въпрос относно стремежа му да увеличи собствените си изпълнителни правомощия той отговори пред репортери, че вече е имало такъв прецедент в „Хитлеристка Германия“, коментира The New York Times, цитиран от "Фокус".

Автомобил блъсна трима пешеходци на тротоар в София

http://www.cross.bg/peshehodtzi-blusnal-trotoar-1493767.html

/КРОСС/Лек автомобил е блъснал трима пешеходци на тротоар късно снощи, предаде bTV. Състоянието на пострадалите е тежко. Те са настанени в болница. Вероятните причини за инцидента са мократа настилка и несъобразена скорост. Катастрофата станала, когато автомобилът се ударил в друг на кръстовището на булевард „Константин Величков" и улица „Цар Симеон", излязъл от пътя и се забил в дърво, като преди това е блъснал пешеходци на тротоара.  

Лютви Местан е проводник на геополитическите амбиции на Турция за България

http://bulgarski.pogled.info/news/70557/Lyutvi-Mestan-e-provodnik-na-geopoliticheskite-ambitsii-na-Turtsiya-za-Balgariya

/Поглед.инфо/ Лютви Местан е използван за проводник на амбициите на Турция в България. Това заяви бившият зам.-министър на външните работи Феим Чаушев пред бТВ по повод предстоящата пресконференция на вече бившия председател на движението у нас. По думите му властта в Анкара най-вероятно ще застане зад Местан.

Две кражби за денонощие в Сливенско

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1541860

Две кражби са регистрирани през последното денонощие в Сливенско, съобщиха от полицията. За времето от 17,15 до 23,05 часа на 6 януари неизвестен извършител е проникнал в магазин в новозагорския квартала „Шести", след като е взломил входната врата. От магазина са откраднати дамски кожени палта, якета и други дрехи. Стойността на щетата е в процес на установяване. През нощта на 5 срещу 6 януари неизвестен извършител е проникнал в дома на 70-годишен мъж в Сливен през незаключена входна врата. Откраднати са два мобилни телефона и цифров фотоапар...

Кметът на Враца накара общинарите да ринат сняг, фирмите не се справяли сами (Видео)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5217422

Кметът на Враца Калин Каменов реши да изкара на улицата цялата администрация на общината, за да чисти сняг, съобщи Нова тв.
Кметът на Враца Калин Каменов реши да изкара на улицата цялата администрация на общината, за да чисти сняг, съобщи Нова тв. "С фирмата, която снегопочиства и снегоизвозва, явно няма да се справим, защото те не успяват да отговорят на тежката ситуация в града. Разполагат едва с 64 ръчно почистващи работници,

София избухва в дъга от цветове отново на 25 юни 2016 г. Тази година цветната палитра ще се обогати със златно и сребристо

http://curious.actualno.com/sofija-izbuhva-v-dyga-ot-cvetove-otnovo-na-25-uni-2016-g-tazi-godina-cvetnata-palitra-shte-se-obogati-sys-zlatno-i-srebristo-news_516944.html

София ще се оцвети в ярките цветове на Холи традицията за трета поредна година. Фестивал на цветовете ще се проведе на 25 юни 2016 г. в столицата. За предстоящото издание организаторът Коко ейджънси готви нови изненади за младежката публика и почитателите на една от най-старите индийски традиции. Цветната еуфория тази година ще бъде още по-интензивна, придружена от магични експлозии от цветове, създадени от майсторите на специалните ефекти от Boyana Studio Film. Организаторите са планирали и п

Предизвикателство за 10 дни, което ще промени живота ви

http://curious.actualno.com/predizvikatelstvo-za-10-dni-koeto-shte-promeni-jivota-vi-news_516946.html

Животът си тече и ако съзнателно не излезете от зоната си на комфорт, ще си стоите на едно място години наред. В случай, че това не ви изглежда като привлекателна перспектива, пише Lifehack, пробвайте да направите тези 10 неща в следващите 10 дни: Ден 1: Запознайте се/сприятелете се с нов човек. Ден 2: Легнете си преди 23 часа. Ден 3: Почетете книга поне за час. Ден 4: Направете списък с най-големите си страхове и начините, по които можете да ги преодолеете. Ден 5: Опишете се с 10 думи и сл

Какво точно се случи в Кьолн? Докладът на полицаите за новогодишната нощ

http://europe.actualno.com/kakvo-tochno-se-sluchi-v-kioln-dokladyt-na-policaite-za-novogodishnata-nosht-news_516948.html

Скандалът около събитията в Кьолн, случили се в новогодишната нощ, се сдоби с нови подробности. Немският в. Bild е публикувал доклада на полицията, в който подробно се описва какво именно се е случило на площада пред Кьолнската катедрала и в сградата на градската гара. Както стана известно по-рано, около хиляда млади хора, предимно с "арабски и северноафрикански произход", се разделили на групи и извършили нападения над жени. Към момента само от Кьолн в полицията са постъпили повече от сто опл

Започва четвърто изследване за брузелоза в района на град Рила

http://society.actualno.com/zapochva-chetvyrto-izsledvane-za-bruzeloza-v-rajona-na-grad-rila-news_516954.html

Започва четвърто изследване срещу бруцелоза на стадата в град Рила и района, съобщиха ветеринарните специалисти от екипите, които работят на терена на огнощето на заболяването от края на юли миналата година, когато бяха установени първите случаи. Ще се вземат проби от над 800 животни от стадата в Рила и близките села Смочево, Падала и Мурсалево. Така ще бъдат изпълнени наредбите, според които едно животно се счита за здраво само при две поредни отрицателни проби, взети през 6 месеца, т.е. след

Отложиха мярката на продавача на ракията-убиец

http://crime.actualno.com/otlojiha-mjarkata-na-prodavacha-na-rakijata-ubiec-news_516955.html

Апелативният софийски съд отложи мярката на Тайфи Мекльов, който продаде ракията-убиец на Коледа в Якоруда, за 12 януари, предаде БГНЕС. Причината за отлагането е, че Мекльов не е бил транспортиран до София. Първоначално гледането на мярката е било насрочено за 1 януари, след което за 7 януари. Възможно е съответния началник на следствения арест да не е бил уведомен. Също така адвокатът на Мекльов е подал молба за отлагане на заседанието заради заболяване. Тайфи Мекльов е обвинен за търговия

Реформи няма да има, но "исторически" компромиси - бол

http://www.bnews.bg/article-145942

Всички замислени инициативи в предстоящите шест месеца ще бъдат изцяло подчинени на предизборна логика и борба.

Ангелкова: Работим за облекчаване на визовия режим за руснаци, това е важен пазар

http://www.cross.bg/angelkova-tyristi-rezhim-1493766.html

/КРОСС/И от трите ни големи курорта - Боровец, Пампорово и Банско, казват че са имали много успешни празници. Отбелязва се интерес от туристи от Великобритания, Турция, Русия, Израел, Молдова и други държави. Това каза в сутрешния блок на БНТ министърът на туризма Николина Ангелкова. Също така данните от летищата показват ръст на заявените полети, което също е предпоставка за повече туристи. Всичко това ни дава основания да смятаме, че предстоящият зимен сезон ще бъде добър, заяви тя. Ангелкова съобщи, че по Коледа и Нова година българите и чужденците в курортите ни са били в съотношение 50/50. Министърът на туризма каза, че се работи усилено за облекчаване на визовия режим за руснаци. За нас Русия е много важен пазар. Според информацията, която получихме от руски туристически фирми, напълно реалистично е броят на руските туристи да се увеличи с 30%, заяви Ангелкова. Изследвания на чужди компании показват, че ние сме изключително конкурентоспособна дестинация по компонентите цена-качество, каза още Николина Ангелкова.  

Stars and Stripes: САЩ усилват военното си присъствие заради „всекидневните молби” на Европа

http://www.cross.bg/evropa-briiidlav-stars-1493733.html

/КРОСС/ Командващият силите на САЩ и обединените Въоръжени сили на НАТО в Европа генерал Филип Брийдлав обеща да работи за по-нататъшно усилване на военното присъствие на САЩ в региона, пише изданието на американската армия в Европа Stars and Stripes. „През последната година Брийдлав успя да издейства увеличение на сухопътните, въздушните и морските сили, и то за сметка на разширената ротация на войски от САЩ”, пише изданието. Въпросът за разполагане на системи за наблюдение и рекогносцировка сега се разглеждали. Изданието цитира думите на един от американските военни чиновници, който твърди, че европейските лидери „всеки ден” молят за увеличаване на военното присъствие на САЩ. От времето на Студената война броят на американските войски в Европа е намалено от 300 хиляди на 70 хиляди. Според думите на Брийдлав рязко е намалял броят на военните експерти и анализатори, специалисти по Русия. Според Stars and Stripes, е малко вероятно Пентагонът да се съгласи да бъде увеличен постоянният контингент.

Продавачът на ракията-убиец иска да излезе на свобода

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1541862

Търговецът, продал ракията-менте в Якоруда, иска да излезе на свобода, съобщава Нова телевизия. Той обжалва задържането си под стража, което бе постановено в края на миналата година от окръжния съд в Благоевград. Той твърди, че не само не е знаел, че ракията е смъртоносна, н...

Министерството на туризма работи усилено за ръст на посещенията от Русия

http://www.mediapool.bg/ministerstvoto-na-turizma-raboti-usileno-za-rast-na-poseshteniyata-ot-rusiya-news243901.html

Министерството на туризма работи усилено за облекчаване на визовия режим за руснаците, който да доведе до ръст на посещенията им в България. Това стана ясно от думите на министър Николина Ангелкова в четвъртък пред БНТ. "За нас Русия е много важен пазар. Според информацията, която получихме от руски туристически фирми, напълно реалистично е броят на руските туристи да се увеличи с 30%", заяви още тя. По данни на ведомството й по Коледа и Нова година българите и чужденците в курортите ни са били в съотношение 50/50. "Отбелязва се интерес от туристи от Великобритания, Турция, Русия, Израел, Молдова и други държави", добави Ангелкова. Наред с това данните от летищата показват ръст на заявените полети, което също е предпоставка за повече туристи. По тази причина министърът прогнозира, че предстоящият зимен сезон ще бъде добър.

Осем футболисти на Черно море минаха медицински прегледи

http://petel.bg/Osem-futbolisti-na-CHerno-more-minaha-meditsinski-pregledi__140358

Осем футболисти на Черно море минаха задължителните медицински и функционални изследвания днес. Това са Георги Китанов, Андреас Васев,...

Вкусни палачинки с газирана вода

http://petel.bg/Vkusni-palachinki-s-gazirana-voda__140314

Необходими продукти : яйца - 4 бр. сол - 1 к.л. захар - 3 к.л. олио - 2 с.л. газирана вода - 1 л брашно - 20 с.л.(сместа трябва да е по-рядко от...

Момчета, ровещи по кофите: Вадим между 15 и 100 лв. на ден от цветни метали

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5217376

Събираме само цветни метали от кофите за боклук, от това се изкарват различни
Събираме само цветни метали от кофите за боклук, от това се изкарват различни "надници" - между 15 и 100 лв. на ден. Това разказаха пред Нова телевизия две момчета, които се препитават основно по този начин в столичния квартал "Лозенец". Те коментират намерението дейността им да се санкционира с глоби до 1000 лв. като неефективна.

В. Чуков: Пет от командирите на "Ислямска държава" са в Германия

http://www.cross.bg/chykov-durzhava-komandirite-1493765.html

/КРОСС/Събитията в Кьолн няма как да не насочат погледа ни към това, което се случва в Близкия Изток, каза в сутрешния блок на БНТ арабистът проф. Владимир Чуков. Той заяви, че има изнесени данни, че пет от командирите на "Ислямска държава" са в Германия. "Зад този над 1 милион бежанци няма как да не се промушат такъв тип елементи. Това е един процес, който не само трябва да се наблюдава, а да му се противодейства, тъй като това са престъпници, терористи", заяви експертът. Ако погледнем историята на миграционните вълни в Европа, тази в момента е безпрецедентна. Тя не е предизвикана, а и общественото настроение не е настроено позитивно към преместване на подобна маса хора. Резонансът ще бъде с години напред, коментира проф. Чуков. По думите му, при противопоставянето на Иран и Саудитска Арабия е въпрос на вековна борба. Сблъсъкът между сунити и шиити е сблъсък на две форми на държавност, посочи проф. Владимир Чуков.  

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване