Премии за Божинов и Бандата след загубата от Звезда

http://petel.bg/Premii-za-Bozhinov-i-Bandata-sled-zagubata-ot-Zvezda-__147108

Ръководството на Партизан раздаде премии на своите играчи въпреки поражението с 1:2 от Цървена звезда в дербито на Сърбия от 24-ия кръг на...

Анкета сред гръцки фенове: Бербатов е трансферна издънка №1

https://www.24chasa.bg/Article/5334687

Анкета сред гръцки фенове: Бербатов е трансферна издънка №1Играчите на ПАОК и Панатинайкос - Димитър Бербатов и Микаел Есиен, са трансферните издънки в Гърция през този сезон. Това е мнението на футболните фенове от южната ни съседка, които чрез своя вот определиха двамата за най-големите разочарования през годината. "Те дойдоха в Гърция през лятото, за да станат лидери на своите отбори.

На 9,2 млрд. лв. се равнява фискалният резерв към края на януари

http://business.actualno.com/na-92-mlrd-lv-se-ravnjava-fiskalnijat-rezerv-kym-kraja-na-januari--news_526365.html

Размерът на фискалния резерв към 31.01.2016 г. е 9,2 млрд. лв., в т.ч. 7,2 млрд. лв. депозити на фискалния резерв в БНБ и банки и 1,95 млрд. лв. вземания от фондовете на Европейския съюз за сертифицирани разходи, аванси и други. Това съобщиха от Министерство на финансите, оповестявайки данните за изпълнението на Консолидираната фискална програма към 31 януари тази година. По данни от месечните отчети на първостепенните разпоредители с бюджет салдото по консолидираната фискална програма (К

Ди Каприо показа среден пръст на журито на Оскарите

http://cinema.actualno.com/di-kaprio-pokaza-sreden-pryst-na-jurito-na-oskarite-news_526368.html

Истерията около спечеления първи Оскар в кариерата на Леонардо Ди Каприо не спира.  След като в интернет се появиха множество клипчета с интересни и направо истерични реакции на феновете му, сега в социалните мрежи се върти снимка на актьора от речта му след обявяването на наградата. На снимката ясно се вижда как Леонардо Ди Каприо нескрито и уж случайно показва среден пръст. Той така е хванал плик, който държи заедно със статуетката, че неприличният жест се хваща от камерите. Според анал

Даниел Асенов със златен медал от турнира "Странджата"

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1555713

Даниел Асенов спечели заслужен златен медал от 67-то издание на международния боксов турнир „Странджата", който се проведе в зала „Универсиада". Златото на Даниел, с което той записа името си в историята на най-стария боксов турнир у нас, потвърждава, че тунджанският клуб „Априлец" е сериозна школа и успехите на неговите възпитаници в голяма степен се дължат на добрата организация и треньорско майсторство в клуба. До успеха Асенов достигна след като разгроми представителя на Китай - Ху Джингуаин, във финала в категория до 52 килограма.    ...

$ 5 млн. от държавата за световното по волейбол

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5334688

Правителството реши да подпомогне финансово организирането и провеждането на световното първенство по волейбол за мъже в България през 2018 г. Кабинетът отпуска 5 милиона долара (8,98 млн. лв.) за домакинството на страната ни, което ще е съвместно с Италия.
 Предвижда се мачове от първенството да се играят София, Варна, Русе и Пловдив.
Правителството реши да подпомогне финансово организирането и провеждането на световното първенство по волейбол за мъже в България през 2018 г. Кабинетът отпуска 5 милиона долара (8,98 млн. лв.) за домакинството на страната ни, което ще е съвместно с Италия. Предвижда се мачове от първенството да се играят София, Варна, Русе и Пловдив.

Съдът потвърди картел между туроператори за самолетни билети за чиновниците

http://www.mediapool.bg/sadat-potvardi-kartel-mezhdu-turoperatori-za-samoletni-bileti-za-chinovnitsite-news246214.html

Върховният административен съд (ВАС) е потвърдил окончателно потвърди решение на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) за разкриване на картелно споразумение при доставката на самолетни билети за държавната администрация, съобщиха от антимонополния орган. Потвърдени са наложените през 2012 г. санкции на "Бългериан ВИП Травъл” ООД от 47 280 лв. и на "Хорнит” ООД от 48 480 лв. Най-голямата глоба тогава от над 2.8 млн. лв. бе за фирмата "Юпитър Травел" АД ("Астрал Холидейз”АД), но проверката на съда е установила, че сходствата в нейната ценова оферта с тези на останалите не са достатъчни за установяване на участие на това дружество в картел с другите двама туроператори. Първото решение на КЗК по казуса е от 2012 година, с което се установява картел между участници в обществена поръчка или т. нар. нарушение тръжна манипулация. Обществената поръчка с възложител Министъра на финансите е за сключване на рамков договор с шест дружества за доставката на самолетни билети за служебни пътувания в страната и чужбина. Прогнозната стойност на поръчката е 30 милиона лева. Анализът на ценовите предложения установил по отношение на трима от участниците, че ценовите им оферти в голямата им част се напълно идентични (до третия знак след десетичната запетая). И тримата получават винаги еднакъв брой точки за класиране до третия знак след десетичната запетая.

Леонардо ди Каприо най-после спечели "Оскар"

http://www.klassa.bg/News/Read/article/264734_%D0%9B%D0%B5%D0%BE%D0%BD%D0%B0%D1%80%D0%B4%D0%BE+%D0%B4%D0%B8+%D0%9A%D0%B0%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%BE+%D0%BD%D0%B0%D0%B9-%D0%BF%D0%BE%D1%81%D0%BB%D0%B5+%D1%81%D0%BF%D0%B5%D1%87%D0%B5%D0%BB%D0%B8+%22%D0%9E%D1%81%D

 Най-после се случи! След четири номинации за "Оскар", Леонардо ди Каприо спечели мечтаната престижна статуетка за най-добра мъжка роля за филма "Завръщането" на режисьора Алехандро Гонсалес Иняриту. Това е петата номинация в 25-годишната блестяща кариера на актьора, предаде "Индипендънт".

Главната награда на Американската киноакадемия обаче не беше за "Завръщането", който все пак спечели три "Оскар"-а, а за "Спотлайт", получил и приз за най-добър сценарии. Филмът е основан на реални събития и разказва за сексуалните посегателства в Католическата църква в Бостън.

Награда за най-добра женска роля получи Бри Ларсън за участието си в драмата на ирландския режисьор Леонардо Ейбрахамсън във филма "Стая". 26-годишната актриса изигра незабравима главна роля в лентата – на жена, отвлечена още като малко момиче и живееща в продължение на години в малка стаичка със сина си. Това е първият "Оскар" за Ларсън.

Филмът "Лудият Макс – Пътят на яростта" също триумфира, като грабна цели шест "Оскар"-а при общо десет номинации.

Алисия Викандер е най-добра актриса в поддържаща роля за филма "Момичето от Дания". Призът за най-добър актьор в поддържаща роля отиде при Марк Райлънс за участието му в "Мостът на шпионите".

Унгарският филм "Синът на Саул" на режисьора Ласло Немеш получи „Оскар“ за най-добър чуждоезичен филм. Филмът с най-добри визуални ефекти е "Ex Machina: Бог от машината", а най-добрата анимация на 2015 г. е "Отвътре навън".

"Момиче в реката: цената на прошката" спечели "Оскар" за най-добър късометражен документален филм, а лентата за Ейми Уайнхаус - "Ейми", получи приз за най-добър документален филм, макар че по-рано беше разкритикувана от родителите на певицата, която почина през 2011 г. Най-добър късометражен игрален филм е "Пелтекът".

Несъмнено най-големият триумф на наградите беше този на Лео ди Каприо, който от години се разминава със статуетката, макар да е изиграл едни от най-запомнящите се роли в историята на киното. В незабравимия момент, когато обявиха името му като победител, неговите колеги изразиха радостта си с бурни и шумни аплодисменти. Това е триумф не просто за филма "Завръщането", но и за цялата шеметна кариера на актьора.

Радарите за превишена скорост утре - 1 март, във Варна и областта

http://www.moreto.net/novini.php?n=314635

Служители на пътната полиция ще следят утре - 1 март, за превишена скорост във Варна и областта, научи Moreto.net. Ето и пълният списък с радарите: 15:00ч.-16:00ч. Бизнес парк б-я Петрол Извън Варна: 09.00-10.00 път ІІІ-208,разклон за с.

М. Попова: Само заедно можем да подобрим живота на сънародниците ни зад граница

http://www.cross.bg/popova-zaedno-granitza-1500032.html

/КРОСС/В Деня на мартеницата сме заедно, защото сме едно цяло - и когато празнуваме, и когато имаме проблеми. И само заедно и единни можем да продължаваме напред. Това каза вицепрезидентът Попова, която бе гост на българите в с. Звонци, Република Сърбия. Тържеството е организирано от Културно-информационния център на българското малцинство „Цариброд"-гр. Димитровград и Звонския културен център „Дерекул". „В Звонци се усеща българският дух, но трябва да работим за това да подобрим живота на хората тук. За да се случи това са необходими обединени усилия на българските институции, на културните центрове зад граница, каза вицепрезидентът Попова пред събралите се хора в Основно училище „Братство". По думите й, само когато сме заедно, усилията за подобряване на живота на сънародниците ни зад граница ще дадат резултат. „Трябва да бъдем упорити и да не оставяме днешния разговор за утре, защото направим ли така, то утре всичко ще бъде история, особено в тези трудни и динамични дни, в които живеем", посочи Маргарита Попова. Вицепрезидентът Маргарита Попова поднесе цветя пред паметника на Васил Левски в сръбския град Димитровград.

Попова: Само заедно можем да подобрим живота на сънародниците ни зад граница

http://pik.bg/попова-само-заедно-можем-да-подобрим-живота-на-сънародниците-ни-зад-граница-news493989.html

Попова: Само заедно можем да подобрим живота на сънародниците ни зад граница

В Деня на мартеницата сме заедно, защото сме едно цяло – и когато празнуваме, и когато имаме проблеми. И само заедно и единни можем да продължаваме напред. Това каза вицепрезидентът Маргарита Попова, която бе гост на българите в сръбското село Звонци.

Тържеството е организирано от Културно-информационния център на българското малцинство „Цариброд”-гр. Димитровград и Звонския културен център „Дерекул”, съобщиха от „Дондуков” 2. „В Звонци се усеща българският дух, но трябва да работим за това да подобрим живота на хората тук. За да се случи това са необходими обединени усилия на българските институции, на културните центрове зад граница, каза вицепрезидентът Попова пред събралите се хора в Основно училище „Братство“.

По думите й, само когато сме заедно, усилията за подобряване на живота на сънародниците ни зад граница ще дадат резултат. „Трябва да бъдем упорити и да не оставяме днешния разговор за утре, защото направим ли така, то утре всичко ще бъде история, особено в тези трудни и динамични дни, в които живеем“, посочи Маргарита Попова. Вицепрезидентът Маргарита Попова поднесе цветя пред паметника на Васил Левски в сръбския град Димитровград. 

"Опел Астра" е новият автомобил на годината за Европа

http://www.dnevnik.bg/skorost/2016/02/29/2714719_opel_astra_e_noviiat_avtomobil_na_godinata_za_evropa/?ref=rss


"Опел Астра" е новият автомобил на годината в Европа, стана ясно днес следобед на церемония в Женева. Автомобилът получи 309 точки, срещу 294 за подгласника "Волво" ХС 90. "Мазда" МХ-5 е трета с 202 точки.
 
В подреждането следват "Ауди" А4 (189 точки), "Ягуар" XE (163), "Шкода Супърб"(147) и БМВ Серия 7 (143).
 
Седемте финалисти бяха избрани след общо 61 модела излезли на пазара през тази година. Победителят в конкурса беше определен от 58 автомобилни журналисти, членове...

Маскиран се опита да запали с коктейл „Молотов” денонощен магазин в Шумен

https://www.24chasa.bg/Article/5334669

Маскиран се опита да запали с коктейл „Молотов” денонощен магазин в ШуменМаскиран мъж се е опитал да запали с коктейл „Молотов” денонощния магазин на ул. „Марица” в Шумен малко след полунощ в края на миналата седмица. По данни на полицията от днес около 1.20 часа неизвестен с кърпа на лицето влязъл в помещението и запратил на пода две бутилки със запалителна течност с вече запален фитил. Хвърлил ги и избягнал.

Президентът чака пробив за подобряване на съдебната система

http://frognews.bg/news_107774/Prezidentat-chaka-probiv-za-podobriavane-na-sadebnata-sistema/

През 2016 г. може да бъде реализиран сериозен пробив за подобряване на съдебната система. И това трябва да стане не защото Брюксел го изисква от България, а заради българските граждани, заяви държавният глава Росен Плевнелиев на среща с представители на Парламентарната група на Политическа партия „Атака“, която се проведе в рамките на традиционния месец на политическите консултации на държавния глава с парламентарно представените политически сили, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

4-годишната Настя е детето, чиято глава разнасяла жената, крещяща "Аллах акбар" в Москва

https://www.24chasa.bg/Article/5334666

4-годишната Настя е детето, чиято глава разнасяла жената, крещяща "Аллах акбар" в Москва4-годишно момиченце на име Настя М. е убитото от узбекистанката Гюлчехра Бобокулова, която беше заловена да носи главата му до станция на московското метро, съобщава lifenews.ru, цитиран от "Блиц". 38-годишната гражданка на Узбекистан е работила в Москва нелегално, обясни говорител на Федералната миграционна служба на Русия.

Работна група ще гледа промени в наредбата за автобусни карти във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=314663

Да се създаде работна група, която ще прави промени в наредбата за пътуване на преференциални цени в обществения транспорт във Варна. Това реши социалната комисия към местния парламент на днешното си заседание, предаде репортер на Moreto.

Мъж в мозъчна смърт на 57 години стана донор за трима души

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2016/02/29/2714694_muj_v_mozuchna_smurt_na_57_godini_stana_donor_za_trima/?ref=rss


Човек на 57 години с хеморагичен инсулт е изпаднал в мозъчна смърт на 25 февруари в болница "Пирогов". Въпреки тежката загубата, близките вземат хуманното решение да дарят органите и така да бъде спасен животът на тежко болни пациенти, съобщава пресцентърът на Министерството на здравеопазването. 

Направени са три успешни трансплантации. Черният дроб е трансплантиран във Военномедицинска академия (ВМА), а двете бъбречни трансплантации са извършени в "Александровска".

От...

Мая Манолова подари лаптоп на момче с болна майка от Сливен (Видео, снимки)

https://www.24chasa.bg/Article/5334634

Мая Манолова подари лаптоп на момче с болна майка от Сливен (Видео, снимки)Общественият защитник подари лаптоп на 12-годишния Дейвид, който й писа по имейла Омбудсманът Мая Манолова подари лаптоп на Дейвид Дечев - дванадесет годишен ученик от Хуманитарна гимназия "Дамян Дамянов“ - Сливен. Така общественият защитник постави началото на Националната кампания за подпомагане на умни и талантливи деца от социално слаби

Министър Кунева възложи до 1 юни да се изготви оценка на промените в Закона за висшето образование

http://www.cross.bg/obrazovanie-rektorite-kyneva-1500031.html

/КРОСС/Министърът на образованието и наука Меглена Кунева възложи до 1 юни зам.-министър Николай Денков да изработи критерии и да се изготви оценка на въздействието на промените в Закона за висшето образование за всяко отделно висше училище. Това стана ясно на среща на ръководния екип на МОН с ректорите на висшите училища, на която проф. Николай Денков представи измененията и допълненията на закона. Целта е след сигнали от ректорите за евентуални отрицателни аспекти при прилагането на закона да се вземат мерки за отстраняването им.Всички работим в една посока и трябва да работим заедно, защото българските умове заслужават повече, каза министър Кунева пред ректорите. Ще се боря за всеки лев за българското образование и наука, допълни Кунева и заяви, че ще направи необходимото за увеличаване на средствата за висше образование. Но са нужни и резултати, за да покажем, че парите няма да потънат в пясъка, допълни тя. Намаляването на броя на студентите заради демографския срив, финансирането на висшите училища, което да е обвързано с качество на обучението, разделянето на управлението на академична и административно-стопанска част, бяха сред най-обсъжданите въпроси на срещата с ректорите. Проф. Денков представи статистика за намаляващия брой завършващи ученици и аргументира необходимостта от намаляване на общия обем на приема в университетите. Заместник-министърът показа и критерии, по които висшите училища могат да приемат допълнително студенти срещу заплащане

Държавата одобри 5 млн. долара за световното по волейбол

http://www.dnevnik.bg/sport/2016/02/29/2714679_durjavata_odobri_5_mln_dolara_za_svetovnoto_po_voleibol/?ref=rss


Министерският съвет одобри отпускането на 5 милиона долара за организирането и провеждането на световното първенство по волейбол за мъже в България през 2018 г., съобщиха от правителствената пресслужба. 

България и Италия получиха домакинството в началото на декември. През миналата година двете страни организираха съвместно европейското първенство.

България ще плати такса от 5 млн. евро за домакинството, заяви през декември спортният министър Красен Кралев за...

"Лудогорец" остава в Разград поне до следващото заседание на ОС

http://www.cross.bg/lydogoretz-obshtinata-sledvashtoto-1500033.html

/КРОСС/„Лудогорец" остава в Разград поне до следващото гледане на концесията в Общинския съвет. На днешното бурно и продължило пет часа обсъждане на предлаганата процедура за концесия на стадион „Лудогорец арена" местните парламентаристи решиха с 20 гласа „за", 1 „против" и 8 „въздържал се", че отлагат произнасянето си по проекта за следващото си заседание, а постоянните комисии по управление на общинската собственост и по законност да обсъдят всички въпроси и предложения от днешната сесия, да ги обобщят и да ги предложат за включване в документа, който пък предизвика истинска буря не само сред разградчани, но и в страната. В публичното пространство проблемът се появи отчетливо миналия четвъртък. Тогава на специална пресконференция ръководството на ПФК „Лудогорец" обяви, че няма да участва в процедурата за концесия на стадиона, ако докладната записка на кмета Валентин Василев бъде гласувана от Общинския съвет в този й вид. Кметът отвърна, че докладната е законосъобразна и ще влезе за обсъждане без промени. Днес обаче детайлизира предложението концесионната такса да бъде процент само от продажбата на билети и наеми за рекламни табла и други рекламни материали. До днешното решение се стигна трудно, че и много шумно

Криминално проявен блъсна умишлено полицай във Враца

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5334593

Криминално проявен 24-годишен младеж блъсна умишлено, във Враца, пътен полицай, който се опитал да го спре, съобщиха от МВР, предаде бТВ.
Престъплението е извършено малко след 15ч. в района на Източната промишлена зона в града.
Патрулът, който е бил от трима служители, се опитал да спе автомобил „Ауди А4“.
Криминално проявен 24-годишен младеж блъсна умишлено, във Враца, пътен полицай, който се опитал да го спре, съобщиха от МВР, предаде бТВ. Престъплението е извършено малко след 15ч. в района на Източната промишлена зона в града. Патрулът, който е бил от трима служители, се опитал да спе автомобил „Ауди А4“.

Подсъдими цигани и турци, се съвкупляват с невръстните девойки

http://www.klassa.bg/News/Read/article/264733_%D0%9F%D0%BE%D0%B4%D1%81%D1%8A%D0%B4%D0%B8%D0%BC%D0%B8++%D1%86%D0%B8%D0%B3%D0%B0%D0%BD%D0%B8+%D0%B8+%D1%82%D1%83%D1%80%D1%86%D0%B8%2C++%D1%81%D0%B5+%D1%81%D1%8A%D0%B2%D0%BA%D1%83%D0%BF%D0%BB%D1%8F%D0%B2%D0%B0%

 Поредна присъда над пълнолетен ерген, живял с малолетна девойка, издаде през изминалата седмица Айтоския районен съд, пише областният всекидневник "Бургас днес и утре". Изданието проследява няколко съдебни решения и практиките на магистратите в тази посока.
Първото е на мъж с инициали А.С.Г., който е без образование и безработен. Магистратите го определиха за виновен в това, че през октомври 2014 година в село Раклиново, община Аайтос, като пълнолетен, без да е сключил брак, заживял съпружески с лице от женски пол, ненавършило 14 години. Към момента на заживяване девойката - Л.М.Г. е била на 13 години. Съдът е установил, че в началото на зимния сезон през 2014 година обвиняемият и Л.М.Г. се преместили да живеят в с. Дъскотна, община Руен. По силата на постигнато споразумение между прокуратурата и обвиняемия, А.С.Г. е осъден на условна присъда от 4 месеца.

През изминалата 2015 година Айтоският районен съд призна за виновен подсъдимия Г.В.Г. за секс с малолетна. Според съда в периода от 28.07.2013 г. до 19.12.2013 г., в Айтос, в дома на родителите му и в дома на родителите на непълнолетната П.Т.А. в условията на продължавано престъпление, се съвкупявал с нея. П.Т.А. към онзи момент била на 14-годишна възраст. Айтоският районен съд осъди Г.Г. на 5 месеца условно.

Магистратите признаха и непълнолетния С.И.М. за виновен, че правил любов с 14 -годишната си приятелка. От съдебното решение става ясно, че на 08.10.2014 г., около 22,30 - 23,00 ч. в Айтос, в дома си С.И.М. като непълнолетен, който е могъл да разбира свойството и значението на деянието и да ръководи постъпките си, се съвъкупил с лице от женски пол, ненавършило 14 - годишна възраст, а именно малолетната З.А.С. Тъй като и двамата са били непълнолетни Айтоският районен съд наказа С.И.М. с обществено порицание, което да се осъществи чрез прочитане на присъдата по радиовъзел Айтос.

В началото на февруари 2016 година Бургаският окръжен съд наложи наказания от общо 55 години „лишаване от свобода“ на петима мъже, изнасилили 13-годишно момиче. За целта те използвали сила и заплахи, съобщиха от пресцентъра на Окръжна прокуратура-Бургас. Те са осъдени за две престъпления - блудство и изнасилване. Престъпленията са извършени на 9 юли 2005 г. в руенското с. Просеник. Най-много за по 12 години в затвора ще лежат Осман Сюлейман и Костадин Неделчев. Исмаил Али ще прекара зад решетките 11 години. Орхан Хюсеин и Азис Хюсеин ще търкат наровете 10 години. Наказанията трябва да бъдат изтърпени при първоначален „строг“ режим в затвора.

Странното е, че случаят е отпреди 11 години. Процесът се е точил толкова дълго, защото обвиняемите непрекъснато представяли документи, че са болни. Освен това делото било върнато отначало поради това, че починал един от съдебните заседатели.

През изминалата 2015 година Айтоският районен съд наказа с лишаване от свобода за срок от две години и шест месец, с отложено наказание под формата на изпитателен срок от 5 години други двама изнасилвачи.

От съдебното дело става ясно че Х.Ш.М и Х.И.Х. са опитали да насилят непълнолетната М.И.А. Деянието се е случило на 18.04.2013 година, около 22.30 часа – 23.00 часа в Руен в дома на пострадалата. Установено е, че е имало и трети съучастник с инициали Ю. И. Според магистратите Х.Ш.М се е опитал да се съвкупи с М.И.А., принуждавайки я към това със сила. Той й запушил устата, за да не вика и държал ръцете й докато съучастника му Х.Х. събул панталоните (тип шалвари) и бельото и отваряйки краката й противно на волята й опитал да се съвкупи с нея. След това агресорът се сменили с Х.Х., като последният запушил устата на девойката, докато Х.М., застанал зад нея, разтваряйки й краката, противно на волята й опитвайки се да проникне в нея и изхвърлил семенна течност по одеалото на леглото. Опитът останал недовършен, благодарение на пристигането брата на пострадалата, който прекъснал изнасилването.

Освен с отложената присъда Айтоският районен съд наказва Х.Ш.М. и Х.И.Х. солидарно да заплатят на пострадалата М.И.А. сумата от 20 000 лв.

Съдът в Айтос призна през миналата година за виновен и В.Ю.Ч. за сводничество, който на неустановена точно дата в началото на месец юли 2013 г. в Руенско е склонил към проституция непълнолетната тогава Н.В.Й. Мъжът е убедил девойката да прави секс с конкретно лице срещу заплащане. Айтоският районен съд наложи на В.Ю.Ч. условна присъда от две години.

Магистратите признаха за виновен и С.И.С. за сводничество на две жени, с цел проституция, едната от които била непълнолетна.
Според съда в периода от началото на юни 2012 г. до края на декември 2012 г. в Айтос С.И.С. склонил към проституция и многократно свождал към съвкупление лицето М.М.Г. Сводничеството се е изразявало в набиране на клиенти – мъже и създаване на условия за съвкупления. С.И.С. предоставял на жената помещение в дома си в Айтос и други подходящи места в района. Отвеждал жрицата на любовта до домовете и автомобилите на клиентите. Съдът приема, че деянията са извършени с користна цел – набавяне на парични средства. Същевременно през периода от началото на октомври 2012 г. до 10.01.2013 г. отново в Айтос С.И.С. склонил към проституция непълнолетната Я.К.И. Според съда С.И.С. при условията на продължавано престъпление, многократно свождал към съвкупление и блудствени действия непълнолетната Я.К.И., като това се е изразявало в набиране на клиенти – мъже. Той предоставял и на нея помещение в дома си за обслужване на клиентите.

За първото провинение Темида му определи наказание лишаване от свобода в срок от 8 месеца.

Съдът постанови С.И.С. да лежи при първоначален „Строг“ режим в затвор или Затворническо общежитие от закрит тип.
При второто провинение става въпрос за склоняване към проституция на лице ненавършило 18 години – поради което законът е предвидил наказание „Лишаване от свобода“ за срок от 1 година. 

Сирия може да стане федерална държава, смята Москва

http://www.dnevnik.bg/sviat/2016/02/29/2714692_siriia_moje_da_stane_federalna_durjava_smiata_moskva/?ref=rss


Сирия може да стане федерална държава, заяви зам.-външният министър на Русия Сергей Рябков, цитиран от агенция "Ройтерс".

"Ако в резултат на преговорите, консултациите и дискусиите за бъдещия държавен ред в Сирия се реши, че именно федералният модел ще послужи на задачата да я запази като обединена, светска, независима и суверенна нация, тогава кой би възразил?", каза Рябков.

Той заяви, че Москва не е против и всеки друг модел за Сирия, "стига той да не е създаден под...

МО има готовност да изпрати 500 военни на границата

http://www.moreto.net/novini.php?n=314647

На този етап имаме готовност да изпратим около 500 военнослужещи. Това каза министърът на отбраната Николай Ненчев за готовността на армията за съвместните действия с МВР по охрана на границата, предаде репортер на БГНЕС. Военният министър обяви, че в охраната на границата ще участват Сухопътно войски, Съвместното командване на силите, Служба "Военна информация", "Военна полиция", ВВС и ВМА.

Мароко обеща да приема свои депортирани граждани от Германия

http://www.dnevnik.bg/evropa/novini_ot_es/2016/02/29/2714689_maroko_obeshta_da_priema_svoi_deportirani_grajdani_ot/?ref=rss


Мароко гарантира пред Германия, че ще приеме обратно гражданите си, които не са получили бежански статут в европейската държава по време на среща на вътрешните министри на двете страни, предаде ДПА.

Първи в списъка на депортираните ще бъдат мароканците, представили фалшиви паспорти, за да преминават границите заедно с бежанците от Сирия, заяви марокански ят министър Мохамед Хасад след срещата с германския си колега Томас де Мезиер.

Идентификацията на имигрантите ще се...

Президентът: През 2016 г. може да бъде подобрена съдебната система

http://www.cross.bg/glava-ataka-prezidentut-1500030.html

/КРОСС/През 2016 г. може да бъде реализиран сериозен пробив за подобряване на съдебната система. И това трябва да стане не защото Брюксел го изисква от България, а заради българските граждани. Това заяви държавният глава Росен Плевнелиев на среща с представители на Парламентарната група на Политическа партия „Атака", която се проведе в рамките на традиционния Месец на политическите консултации на държавния глава с парламентарно представените политически сили. Президентът и представителите на партия „Атака" обмениха мнения по основните въпроси, поставени за обсъждане - актуална политическа ситуация в страната, мерки за осъществяване на реформите през 2016 г., изпълнението на стратегическите цели на НПР „България 2020" и подготовката на програмата „България 2030". Основни акценти в разговора бяха промените в Конституцията, предстоящата реформа в съдебната система, миграционната криза и защитата на българските граници, проблемът с трафика на хора, блокадите на българската граница с Гърция. Президентът и представителите на „Атака" бяха на обща позиция, че българските граждани очакват справедливост и затова реформата в съдебната система трябва да бъде продължена. Държавният глава подчерта, че промените в законодателството трябва да бъдат реализирани след широки обществени дебати, ако те са принципни и водят към прогрес, а не за да се пригоди системата към един или друг човек

Илияна Йотова с конференция "Бежанската криза - гласове от Балканите”

http://european-parliament.pogled.info/news/71937/Iliyana-Iotova-s-konferentsiya-Bezhanskata-kriza-glasove-ot-Balkanite

/Поглед.инфо/ Бежанската криза се развива от няколко години, но през последните месеци прие заплашителни размери и засегна особено силно Балканския полуостров. Европейските институции приеха редица общоевропейски мерки, които или не се прилагат от държавите членки, или не водят до очакваното решение на проблемите.

Паяци със своя версия на "50 нюанса сиво"

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5334535

"50 нюанса сиво" не подмина и паяците. Мъжките екземпляри от някои видове паяци практикуват собствена версия на случките във филма, но не защото иначе сексуалният им живот би бил скучен. Причината, поради която го правят, е за да оцелеят, пише в американско проучване, цитирано от в."Сънди експрес".
Черната вдовица и други видове паяци са известни
"50 нюанса сиво" не подмина и паяците. Мъжките екземпляри от някои видове паяци практикуват собствена версия на случките във филма, но не защото иначе сексуалният им живот би бил скучен. Причината, поради която го правят, е за да оцелеят, пише в американско проучване, цитирано от в."Сънди експрес". Черната вдовица и други видове паяци са известни

Без пожарогасител е бил автобусът, който пламна в Пловдив

https://www.24chasa.bg/Article/5334572

Без пожарогасител е бил автобусът, който пламна в ПловдивКой пусна автобус без пожарогасител да вози хора? Пламналият стар градски автобус „Мерцедес” по линия 37 на фирма „Хебросбус” е возел хора без пожарогасител. Това призна пред marica.bg изплашената кондукторка. Тя първа забелязала опасния пушек в задната част на рейса. Това станало точно на спирката на бул. „Копривщица” преди прелеза на бул.

Цацаров скастри Лозан Панов и го уличи в спекула и политически амбиции

http://www.klassa.bg/News/Read/article/264732_%D0%A6%D0%B0%D1%86%D0%B0%D1%80%D0%BE%D0%B2+%D1%81%D0%BA%D0%B0%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B8+%D0%9B%D0%BE%D0%B7%D0%B0%D0%BD+%D0%9F%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%B2+%D0%B8+%D0%B3%D0%BE+%D1%83%D0%BB%D0%B8%D1%87%D0%B8+%D0%B2+%D1

 Нито една разработка за корупция по високите етажи на власта не е реализирана от ГДБОП. Това обяви главният прокурор Сотир Цацаров на конференция, посветена на 120 години от приемането на Наказателния закон от 1896 г. По думите на Цацаров антимафиотите са стигнали максимум до ниво председател на агенция.
"Убеждението, че в прокуратурата е една библиотека и в нея има папки, папки, папки и главният прокурор ги натиска да не влязат в съда е много лъжовно", категоричен бе Цацаров. 

Думите му бяха подкрепени и от предшественика му Борис Велчев. Двамата се обединиха около мнението, че съдебната реформа трябва да започне от МВР. Според тях вътрешното министерство е основният виновник за липсата на добри резултати в борбата с корупцията, за което за пореден път Европейската комисия ни критикува в доклада си по Механизма за сътрудничество.

Цацаров отбеляза, че българската демокрация отдавна е навършила пълнолетие и трябва да покажем, че "можем да се справяме сами във връзка с продължаващия мониторинг, чиято полза за нас е спорна". 

Шефът на ВКС Лозан Панов пък контрира, че България е под мониторинг заради "неслучилата се съдебна реформа и нуждата от промяна в прокуратурата". Думите на Панов станаха повод главният прокурор да говори "малко встрани" от предварително подготвеното си слово. "Спекулата със случилата се или неслучилата се съдебна реформа е оправдание за бъдещи планове на хора, които кроят криви сметки", каза Цацаров, визирайки думите на Панов. 

Обвинител номер 1 заподозря съдия номер 1 в политически амбиции. "Съдебната реформа не е брой на членове на прокурорската колегия. Ако това е политически аспект на съдебната реформа - моите уважения, политик не се става в рамките на мандат в съдебната система", категоричен бе Цацаров. 

"Независимо от всички искрени и режисирани пропагандни слова, съдебната реформа или ключът към нея не е единият член на прокурорската колегия. Ако това спасяваше всичко, което се случва или беше панацеята на всичко, тогава да ги бяха взели всички, не единия, само и само да има спасение. Трябва да спрем с това изкуствено противопоставяне, всеки трябва да си носи отговорността. Това касае както съда, така и прокуратурата", заяви главният прокурор. После остро разкритикува и Европейската комисия. Той самият имал повече доверие към препоръките на хората, които практикуват в СУ, отколкото към тези, които практикуват чиновничество в Брюксел.

"МСП отдавна се превърна в механизъм за проверка. Сътрудничеството го няма, то се прояви за първи път едва в този доклад. И понеже се е превърнал в такъв, МСП стана удобен политически инструмент. По мое скромно мнение, зная, че звучи еретично, в този си вид МСП не е полезен за България, не дава никаква помощ на страната, той дава само умозрителни оценки, резултатът от които е подхранване на вътрешни политически войни. А това е вредно за тази страна. Колкото е вредно съд или прокуратурата и техните ръководители да се изживяват като бъдещи участници и играчи в политическата сцена", заключи Цацаров, цитиран от standartnews.com.

От БДЖ: Блъснатият от влака край гара Рупци мъж е седял на жп линията

http://petel.bg/Ot-BDZH--Blasnatiyat-ot-vlaka-kray-gara-Ruptsi-mazh-e-sedyal-na-zhp-liniyata__147101

Снимка: Булфото, архив Мъж е блъснатият човек преди гара Рупци и той е загинал на място, обясниха от БДЖ пред наш репортер и потвърдиха ин...

Край на блокадата на българо-гръцката граница!

http://petel.bg/Kray-na-blokadata-na-balgaro-gratskata-granitsa-__147102

Кадър: БТВ След 39 дни блокада на границата в последния ден от февруари над 450 трактора се отдръпнаха от "Промахон". Равносметката е напреж...

4 по Рихтер удари Македония на 25 км от Петричко, усетиха го и у нас

http://petel.bg/4-po-Rihter-udari-Makedoniya-na-25-km-ot-Petrichko--usetiha-go-i-u-nas__147103

Трус с магнитуд 4 по скалата на Рихтер удари Югоизточна Македония по-рано днес. Огнището на земетресението се намира в Струмишката котлов...

Али и Ахмед пред "Политико": България е ад за бежанците!

http://petel.bg/Ali-i-Ahmed-pred-Politiko--Balgariya-e-ad-za-bezhantsite-__147104

Снимка: Булфото, архив Под заглавия “Най-враждебният вход за Европа” и “Адът, наречен България” европейската редакция на американско...

Премахват част от бежанския лагер в Кале

http://offnews.bg/news/n_1/n_625013.html

Френските власти разчистват част от разположения до град Кале бежански лагер след решение на съда, предава Ройтерс. За целта е мобилизирана полиция, а един човек е арестуван при опит да възпрепятства работата на властите. Към настоящия момент близо 3000 души пребивават в лагера. Според вътрешния министър изселените ще бъдат настанени в близък парк - в пригодени за целта транспортни контейнери, или в центрове за настаняване из страната.  Голям брой мигранти тръгват от френския град към Великобритания, като се опитват да преминат през тунела под Ламашна. Присъствието им води и до напрежение сред местните и постоянно полицейско присъствие.    

Депутати в Турция осъдиха изявлението на Ердоган по случая с освободените журналисти

http://asia.actualno.com/deputati-v-turcija-osydiha-izjavlenieto-na-erdogan-po-sluchaja-s-osvobodenite-jurnalisti--news_526364.html

Турските депутати от опозиционните партии осъдиха изявлението на Ердоган, който вчера заяви, че не приема решението на Конституционния съд на страната, с което бяха освободени двамата журналисти от вестник "Джумхуриет". Изявлението на Ердоган предизвика остър дебат в турския парламент, който едва не доведе до сбиване между депутати от управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР) и опозиционните партии. "Ако кажете, че няма да се съобразявате с решението на съда, то вие с

Панов и Цацаров в словесен двубой

http://www.vesti.bg/bulgaria/sad/panov-i-cacarov-v-slovesen-dvuboj-6050743

Темата за „прехвърлянето на топката между съд и прокуратура“ нажежи страстите между двамата

УЖАС! Мутра прегази полицай! Шофьорът не спрял на проверка и минал през униформения (снимки)

http://pik.bg/ужас-мутра-прегази-полицай-шофьорът-не-спрял-на-проверка-и-минал-през-униформения-снимки-news493921.html

УЖАС! Мутра прегази полицай! Шофьорът не спрял на проверка и минал през униформения (снимки)

Полицай е бил прегазен по време на работа днес във Враца, съобщава "Трибали". Инцидентът станал към 15 часа до складова база „Орловец“ в индустриалната зона на града.

Служител на реда се опитал да спре за проверка лъскаво „Ауди“, шофирано от мъж на видима възраст около 35 години. Вместо да спре обаче водачът подал газ и подминал полицая, разказват свидетели на истинския екшън. След секунди решил да се върне назад, но помел униформения.

Извършителят на престъплението бил заловен веднага след това от другия полицай. Пострадалото ченге е откарано в спешния център със съмнения за счупен крак и други травми. Все още не е ясно какво точно е състоянието му и дали има опасност за живота. 

Индексите със слабо повишение при последната сесия за февруари

http://econ.bg/Новини/Индексите-със-слабо-повишение-при-последната-сесия-за-февруари_l.a_i.715784_at.1.html

Българските индекси приключиха последната сесия за февруари със слабо повишение. Търговията на Българската фондова борса (БФБ) се концентрира около...

Март започва с топло, но динамично време, утре ще превалява краткотраен дъжд

https://www.24chasa.bg/Article/5334625

Март започва с топло, но динамично време, утре ще превалява краткотраен дъждМарт ще започне с топло, но динамично време. През по-голямата част от следващото денонощие облачността над страната ще е значителна, намаляваща утре след обяд от югозапад до слънчево време. През нощта на места, главно в западната половина от страната ще превали дъжд, а в източната – ще продължи да духа умерен южен вятър.

TLC представя новата поредица „Създател на миски“, която разкрива как се печелят конкурси за красота

http://www.klassa.bg/News/Read/article/264731_TLC+%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B2%D1%8F+%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%B0+%D0%BF%D0%BE%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D1%86%D0%B0+%E2%80%9E%D0%A1%D1%8A%D0%B7%D0%B4%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%BB+%D0%BD

 Създател на миски“ е комедийна поредица с участието на симпатичния, но саркастичен Бил Алверсън. Той е най-желаният консултант по конкурсите за красота в САЩ и е отговорен за превръщането на победителките в състезанията в едни от най-разпознаваемите лица в страната. TLC отива в малкия град Андалусия, Алабама, за да покаже как Бил умело съчетава своя забавен семеен живот и интензивните си професионални ангажименти като успешен адвокат и консултант по конкурси за красота. Първият епизода на „Създател на миски“ започва на 7-и март, понеделник, по TLC с два поредни епизода от 21:00 часа.

 

Поредицата „Създател на миски“ следва Бил Алверсън докато се среща с претендентките и ги консултира коя е правилната рокля за тях, как да произнесат перфектната реч, как да покажат талантите си и да се разходят пред журито в изискан тоалет. Не всичко обаче се крие във външния вид. Бил дава експертните си съвети, за да подготви претендентките за интервюто, което е най-важната част от състезанието. В предаването ще видим как Бил превръща както менталната, така и физическата подготовката на момичетата в своя мисия.

 

Поредицата ще ни запознае и със семейството на Бил и ще ни позволи да надникнем в личния му живот. Децата му са източник на постоянно забавление: Уилям има обективно мнение за баща си, Бланш си мисли, че баща ѝ мирише на изкуствен тен, а „принцеса“ Стела расте бързо и подлудява баща си. Всичко това обаче се случва само в дома му, защото когато влезе в студиото, критичният, директен и забавен Бил изисква най-добрите резултати от своите потенциални звезди на конкурсите за красота.

 

Сидеров пак иска от президента да преименува връх Мусала на св. Иван Рилски

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2016/02/29/2714685_siderov_pak_iska_ot_prezidenta_da_preimenuva_vruh/?ref=rss


През 2016 г. може да бъде реализиран сериозен пробив за подобряване на съдебната система. И това трябва да стане не защото Брюксел го изисква от България, а заради българските граждани. Това заяви държавният глава Росен Плевнелиев, цитиран от прессекретариата си, на среща с представители на "Атака" по време на традиционния месец на политическите консултации на държавния глава с парламентарните сили.

Президентът и представителите на партия "Атака" обмениха мнения по основните въпроси,...

Садисти застреляха кучето на Салма Хайек

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5334573

Кучето на Салма Хайек бе застреляно смъртоносно, съобщава "Ен Би Си" Ню Йорк.
Актрисата скърби за кучето си, което бе намерено в ранчото й с огнестрелна рана в главата.
Хайек призова полицията да си свърши работата и да намери убийците на кучето й Моцарт.
"Надявам се, че властите в щата Вашингтон ще бъдат справедливи към това куче,
Кучето на Салма Хайек бе застреляно смъртоносно, съобщава "Ен Би Си" Ню Йорк. Актрисата скърби за кучето си, което бе намерено в ранчото й с огнестрелна рана в главата. Хайек призова полицията да си свърши работата и да намери убийците на кучето й Моцарт. "Надявам се, че властите в щата Вашингтон ще бъдат справедливи към това куче,

Енио Мориконе отдаде почит към съперника си за Оскар Джон Уилямс

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1555707

Италианският композитор Енио Мориконе, спечелил Оскар за най-добра оригинална музика за "Омразната осморка", е автор на над 500 композиции за филми, но сътрудничеството му с режисьора на спагети уестърни Серджо Леоне го направи световноизвестен, предаде Франс прес . На церемонията за Оскар-ите в театър "Долби" Мориконе отдаде почит към Джон Уилямс, автора на музиката към "Междузвездни войни: Силата се пробужда", който бе негов съперник за отличието, и към режисьора на "Омразната осморка" Куентин Тарантино. 87-годиш...

Цацаров заподозря Панов: Политик не се става докато си в съдебната система

http://www.bnews.bg/article-149155

Лъжа е, че прокуратурата е една библиотека и в нея има папки, папки, папки и главният прокурор ги натиска да не влязат в съда, заяви обвинител №1

Фестивалът за електронна музика - HORIZON с пълна програма

http://www.cross.bg/mart-horizon-stzena-1500029.html

/КРОСС/Ясна е пълната фестивална ПРОГРАМА по дни на един от най-интересните европейски фестивали за електронна музика - HORIZON. Музикалното събитие ще се проведе за четвърта поредна година от 12-и до 18-и март на 15 локации в Банско с участието на 120 артисти от цял свят. В рамките на една седмица и повече от 30 партита ще чуем артисти като Âme, Nina Kraviz, KiNK, Levon Vincent, Goldie, John Talabot, Lady Leshurr, Congo Natty и още много други имена от световната електронна сцена. За да се подготвим за силния старт на HORIZON, на 11 март ще се проведе пре-парти с хаус легендата Terrence Parker заедно с Merachka и много други. Aкцент в първия ден от фестивалната програмата (12 март) е участието на най-успешния български артист от електронната сцена KiNK. Освен това, същата вечер, ще чуем британската легенда MJ Cole, който ще взриви геридж сцената. Неделя (13 март) ще имаме удоволствието да посрещнем още една звезда от световната електронна сцена, а именно John Talabot. За дръм енд бейс феновете на съседна сцена пък ще звучат Hybrid Minds и артистите на Spearhead Records. Стартът на новата седмица (14 март) ще започне подобаващо с британския диджей и продуцент Subb An през деня, а вечерта, сцената ще превземе американската легенда Levon Vincent. Същата нощ задължителна спирка в програмата ще бъде грайм-шоукейса на Butterz, начело с Flava D, Flowdan и Swindle

Цацаров: В ГДБОП няма нито една разработка за корупция по високите етажи на властта

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5334609

Нито една разработка за корупция по високите етажи на властта не е реализирана от ГДБОП. Това обяви главният прокурор Сотир Цацаров на конференция, посветена на 120 години от приемането на Наказателния закон от 1896 г. По думите на Цацаров антимафиотите са стигнали максимум до ниво председател на агенция.
Нито една разработка за корупция по високите етажи на властта не е реализирана от ГДБОП. Това обяви главният прокурор Сотир Цацаров на конференция, посветена на 120 години от приемането на Наказателния закон от 1896 г. По думите на Цацаров антимафиотите са стигнали максимум до ниво председател на агенция.

Светът е голям и надежда дебне отвсякъде...

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1555708

Възрастна дама, работила дълги години като фотограф, казва, че действителността ни не е за снимане. За пътя от фотографското студио до тротоара на скъпа улица, за трудните избори или липсата на избор и какво е десетки гълъби да са ти верни другари. Утре можете да я видите, покрита с красиви птици, и да се запитате каква е историята й. Гълъбите, казват, били символ на надеждата и мира... Когато на Бъдни вечер нямаш една троха на масата, на Коледа тихо, с огромен срам в душата сядаш на плочките на скъпа улица и слагаш паничка пред себе си. И ти о...

Без ток утре във Варна и областта ще са...

http://www.moreto.net/novini.php?n=314652

Поради извършване на обслужване на съоръженията за доставка на електроенергия, утре - 1 март са възможни смущения на електрозахранването в няколко района на Варна и областта, научи Moreto.net. Ето и пълният списък: - От 08:30 ч.

Мутра прегази полицай във Враца

http://www.cross.bg/vratza-avtomobil-signal-1500028.html

/КРОСС/Полицаите във Враца задържаха мъж, блъснал умишлено с автомобила си техен колега, съобщиха от МВР. Инцидентът е станал днес, минути след 15:00 часа, в района на Източна промишлена зона във Враца. Патрул с трима служители подал сигнал със стоп-палка на лек автомобил "Ауди А4". Водачът не изпълнил полицейското разпореждане и продължил движението си. При предприетото преследване лекият автомобил бил засечен в улица без изход. Шофьорът пренебрегнал подадения му отново от униформените сигнал. С висока скорост подкарал автомобила към тях и блъснал единия от полицаите. Пострадалият служител е откаран в болницата в града. Арестуван е водачът на лекия автомобил - 24-годишният И.С. от Враца, който е криминално проявен и осъждан. Работата по случая продължава.  

През 2015 г. Испания е преживяла най-големия отлив на капитали от 3 години

http://www.investor.bg/evropa/334/a/prez-2015-g-ispaniia-e-prejiviala-nai-golemiia-otliv-na-kapitali-ot-3-godini-212269/

Инвеститорите са изтеглили от страната 70 милиарда евро, след като в продължение на две поредни години притокът на средства се увеличаваше

Започват антидъмпингови процедури срещу Пекин

http://www.bnews.bg/article-149145

Поради огромното свръхпроизводство Китай планира да съкрати 1,8 млн. работни места.

Търговията с човешки органи замества петролния бизнес на джихадистите

http://www.moreto.net/novini.php?n=314653

Търговията с човешки органи се превърна в един от най-проспериращи бизнеси за Ислямска държава. Това съобщава испанския вестник "Мундо", който се позовава на свидетелства, разкриващи как ИД принуждава затворниците и военнопленниците да даряват кръв, а осъдените на смърт изпраща в специални клиники, където им се вадят органите.

Пилотно: С 35 км/ч по кварталните улички в Бургас

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1555704

Идеята за ограничението е на местната администрация и ще бъде пилотно въведено в районите с концентрация на пътни инциденти. До мярката се стигнало след множество жалби на граждани, директори на училища, детски градини, обяви кметът на Бургас, Димитър Николов. „Много от бургазлии са недоволни от високата скорост на движение в някои участъци, особено в междублоковите пространства. Предстои поставянето на необходимата сигнализация, която да указва новата позволена максимална скорост от 35 км/ч. Надяваме се, че ще успеем да намалим значително ...

Починът актьорът Георги Гайтаников!

http://pik.bg/починът-актьорът-георги-гайтаников-news493984.html

Починът актьорът Георги Гайтаников!

Само осем дни след като навърши 78 години, почина артистът Георги Гайтаников. Той е завършил актьорско майсторство при проф. Кръстьо Мирски през 1961 г.

Творческият му път преминава на сцените на няколко български театъра: Бургаския, Народния и "Сълза и смях". Бил е директор на Пернишкия театър.

Гайтаников беше от поколението на Стефан Гецов, Андрей Чапразов и др. които пълнеха сцената с осанка и мощен глас. Най-големите му роли са: Разколников в "Престъпление и наказание" по Достоевски, Дебелият в "Посещение на страха" - на К. Хоински, Сидни в "Добрата стара Англия на Съмърсет Моъм, Боздугански, Македонски в "Службогонци", "Хъшове" по Иван Вазов, Пери във "Всичко в градината" на Едуард Олби, Стефан Савски в ""Сборен пункт" на Душан Ковачев и др.

 

Кондуктор спаси шофьор с гърч и пътниците му

http://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/konduktor-spasi-shofior-s-gyrch-i-pytnicite-mu-6050740

Смелият мъж изключил от скорост и помогнал на водача. Това станало в ранния следобед в Пловдив

Индексите на Wall Street изпитват затруднения да запишат ръстове*

http://www.investor.bg/aziia/336/a/indeksite-na-wall-street-izpitvat-zatrudneniia-da-zapishat-rystove-212272/

Чикагският индекс на мениджърите по поръчките (PMI) се понижи до 47,6 пункта през февруари, което е под очакванията и далеч под резултатите предния месец

Лекарският съюз: Не подписахме рамковия договор с НЗОК заради недоизбработени наредби

https://www.24chasa.bg/Article/5334589

Лекарският съюз: Не подписахме рамковия договор с НЗОК заради недоизбработени наредбиПръстовият идентификатор не е единствената причина, поради която Българския лекарски съюз не подписа Националния рамков договор с НЗОК. Това каза в предаването „Нещо повече“ д-р Венцислав Грозев - председател на Българския лекарски съюз. "Наредбите, които бяха обсъждани, ние бяхме давали становище по тях.

Млад продавач на билети спасил пътниците в бус в Пловдив, шофьорът получил гърч

https://www.24chasa.bg/Article/5334596

Млад продавач на билети спасил пътниците в бус в Пловдив, шофьорът получил гърчИстински екшън се разигра днес по линия 99 на градския транспорт в Пловдив. Шофьор на автобус получил гърч, а кракът му започнал да натиска газта. Само бързата намеса на млад продавач на билети спасил пътниците, а и пресичащите пешеходна пътека, от фатален инцидент, съобщи plovdivglas.bg. Около 60-годишен шофьор на автобус от градския транспорт по

Пламна рейс на метри от бензиностанция в Пловдив

http://www.cross.bg/pozharogasitel-avtobys-plovdiv-1500027.html

/КРОСС/Стар градски автобус пламна в Пловдив. Рейсът "Мерцедес" по линия 37 на фирма "Хебросбус" е возел хора без пожарогасител, пише "Марица". Кондукторката първа забелязала опасния пушек в задната част на рейса. Това станало на 5-6 метра от бензиностанцията на "Газпром". Вратите били отворени и жената казала на пътниците в рейса веднага да слязат. След това грабнала пластмасово шише с вода и започнала да полива горящия двигателен отсек. "Това е оборотна кола, пускат я по линиите, когато някоя от другите се развали. Откъде да знам, че няма пожарогасител", разказа притеснената кондукторка. Докато се мъчела да пръска с шишето, спрял друг автобус, шофьорът му донесъл пожарогасител. От близката бензиностанция притичали работници, които донесли още два пожарогасителя. С общи усилия огънят бил спрян. Шофьорът разказа пред пожарникарите, че резервоарът му за метан бил пълен догоре. "Истински късмет е, че огънят не е стигнал до метановата уредба, иначе щеше да стане голяма беля. Можеше и бензиностанцията да избухне, ако рейсът беше пламнал", коментират свидетели. Най-вероятната причина за пожара е пламнал от неизгорели газове въздушен филтър. Малко по-рано отново в Пловдив шофьор на градски автобус по линия 99 получи гърч по време на движение. Бързата реакция на кондуктора спаси пътниците, съобщи БГНЕС.  

Любимец и Люлебергаз подписаха партньорски споразумения

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1555703

Кметът на община Любимец Анастас Анастасов, заедно с екип от експерти, бе на официално еднодневно посещение в община Люлебургаз, Турция. Повод за визитата бе подписване на  Партньорски споразумения за сътрудничество с турската община – първа стъпка за работа по нови трансгранични проекти по Програма „Интеррег - ТГС България-Турция 2014-2020“.  Срещата се състоя на 26 февруари в една от конферентните зали на общината и след кратка презентация на същността на програмата, екипите представиха заложените дейности по двата проекта, по които  се очакв...

Германски съд глоби Facebook

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5334517

Германски съд глоби Facebook да плати 100 000 евро за отказ да следва заповедта адекватно да информира потребителите си за това как използва личните им данни, предаде Reuters.
В Германия нараства антипатията към най-голямата в света социална медийна мрежа, предизвикана от страха за слаба защита над персоналните данни на потребителите в мрежата.
Германски съд глоби Facebook да плати 100 000 евро за отказ да следва заповедта адекватно да информира потребителите си за това как използва личните им данни, предаде Reuters. В Германия нараства антипатията към най-голямата в света социална медийна мрежа, предизвикана от страха за слаба защита над персоналните данни на потребителите в мрежата.

Влак блъсна човек

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1555705

Бърз влак от Варна за София е блъснал човек в близост до гара Червен бряг. Инцидентът между гарите Хумата и Рупци е станал около 16.21 часа в понеделник. По думите на машиниста, човекът е седял на релсите и е вдигнал ръка преди катастрофата. Подаден е звуков сигнал от влака, но тъй като мястото на инцидента е веднага след десен завой, не е имало как сблъсъкът да бъде предотвратен. В композицията пътуват 140 пътници, четири от тях за са международния експрес към Истанбул. Влакът и всички пътници ще останат на мястото на инцидента, докато не прик...

Създадоха мозъчен имплант, с който парализирани местят с мисълта си екзоскелет

https://www.24chasa.bg/Article/5334582

Създадоха мозъчен имплант, с който парализирани местят с мисълта си екзоскелетАвстралийски учени създадоха мозъчен имплант, който позволява на парализирани хора да местят с мисълта си екзоскелет, съобщава списание "Сианс е авнир", съобщи bTV. Това е една от многото иновации, които са разработени, за да помогнат на парализирани хора да възобновят контрола над движенията си. Имплантът,

Трима набиха четвърти на улица във Велики Преслав, те са в ареста, той - в болницата

http://petel.bg/Trima-nabiha-chetvarti-na-ulitsa-vav-Veliki-Preslav--te-sa-v-aresta--toy---v-bolnitsata__147096

Снимка: Булфото, архив Трима млади мъже между 18 и 21 години от Смядово бяха прибрани в ареста за 24 часа след като набиха 33-годишен от Велик...

Посрещнаха Ули Хьонес от затвора с духова музика

http://petel.bg/Posreshhnaha-Uli-Hones-ot-zatvora-s-duhova-muzika__147097

Скандалният бивш президент на "Байерн" Ули Хьонес вече официално е на свобода. Днес рано сутринта, малко след като Леонардо Ди Каприо взе "...

"Посейдон" възражда "Южен поток"! Чака се политическо решение за бъдещето на газовия проект

http://petel.bg/Poseydon-vazrazhda-YUzhen-potok--CHaka-se-politichesko-reshenie-za-badeshheto-na-gazoviya-proekt__147099

Подписаният на 24 февруари в Рим меморандум за изграждане на газопровода "Посейдон" е "голяма стъпка" към възраждането на проекта "Южен пот...

Саудитска Арабия имала атомна бомба

http://petel.bg/Sauditska-Arabiya-imala-atomna-bomba__147100

Снимка: Уикипедия Саудитска Арабия има атомна бомба от 2 г. и може да проведе изпитания с нея до седмици. Това каза саудитският политичес...

Продават мартеници за болно дете

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1555706

В навечерието на един от най-българските и обичани народни празници – 1 март, в читалището в Банско се откри традиционната работилница за мартеници. Деца от общината, организирани от класните си ръководители, изработиха мартеници, които ще бъдат продадени с благотворителна цел на предстоящия концерт за празника на самодееца. Всички реализирани средства ще бъдат предадени на родителите на малката Ива, детето от Банско, за чиято животоспасяваща терапия бяха реализирани вече редица мероприятия....

Решението на мигрантската криза е в укрепването на границите на Македония и България с Гърция, заяви чешкият премиер

http://balkani.actualno.com/-reshenieto-na-migrantskata-kriza-e-v-ukrepvaneto-na-granicite-na-makedonija-i-bylgarija-s-gyrcija-zajavi-cheshkijat-premier-news_526363.html

Без укрепването на границите на Македония и България с Гърция миграционната криза няма да бъде решена. Това заяви чешкият премиер Бохуслав Соботка. Създаването на ефективна линия на защита срещу проникването на нелегалните мигранти в държавите от Западните Балкани ще стане изключително актуално, ако Турция не изпълни своите ангажименти към Европейския съюз, смята чешкият министър-председател. „Европейското решение на проблема с мигрантите трябва да включва регулиране на мигрантски

СКАНДАЛ! Депутатски син в ареста заради дрога!

http://www.bnews.bg/article-149154

Със заповед за задържане са арестувани Иван Б. на 27 години и 36-годишният депутатски син, чието име не се споменава

Без ток на 1 март

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1555701

На 01.03.2016 от 08:30 ч. до 10:00 ч. и от 15:00 ч. до 16:30 ч., поради извършване на обслужване на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: гр. Мартен, ТП1, ТП2, ТП7, ТП10, ТП11, ТП12, ТП13 обхващащи улиците "Кирил и Методий", "Витоша", "Ю. Гагарин", "Сърнена Гора", "Рига", "Средна Гора", "Славянска Първа", "Славянска Втора", "Славянска Трета", "Хр. Ботев", "Александровска", "Ильо Войвода", "Хан Аспарух", "Хан Кубрат", "Тулча", &q uot;Чавдар Войвода", "Отец Паисий", "Страхил Войвода", "Буз...

Еврика! Москов откри рецепта за "внезапна смърт" на мошеници

http://frognews.bg/news_107773/Evrika!-Moskov-otkri-retsepta-za-vnezapna-smart-na-moshenitsi/

Не съм аз човекът, който да даде отговор на въпроса за фирмата, спечелила конкурса за пръстовите отпечатъци, заяви по БТВ министърът на здравеопазването Петър Москов по повод това, че фирмата дала най-скъпа оферта за пръстовите отпечатъци, е спечелила.

Топалов с едно място нагоре в ранглистата

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5334586

Веселин Топалов се изкачи с едно място в ранглистата и вече е 8-и на планетата с ЕЛО 2780. Миналия месец 19-ият световен шампион нямаше турнири и запази актива си, но има размествания при останалите шахматисти. Вишванатан Ананд (Индия), който бе 8-и, сега е 12-и. Двамата се подготвят за Турнира на претендентите в Москва, който започва от 10 март.

Гръцката икономика се представя по-добре от очакваното през 2015 г.

http://www.investor.bg/evropa/334/a/gryckata-ikonomika-se-predstavia-po-dobre-ot-ochakvanoto-prez-2015-g-212270/

Според последните, но още предварителни данни на Elstat, през четвъртото тримесечие БВП на страната расте с 0,1%

ОУ”Иван Вазов” участва в състезанието Spelling Bee 2016

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1555700

Андреа Иванова се класира на първо място в училищния кръг на Шестото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee, което се проведе днес в ОУ”Иван Вазов”, гр. Русе. Андреа Иванова спелува правилно думата under и победи Николай Николов, който се класира на второ място. И двамата ученици продължават напред в регионалното състезание, което ще се проведе на 26 март в Разград. Националният кръг на състезанието ще се проведе на 23 април в София. Spelling Bee е състеза...

Влизаме безплатно във Военноморския музей за националния празник

http://www.moreto.net/novini.php?n=314643

При вход свободен ще влизат всички посетители на Военноморския музей във Варна за националния празник - 3 март. Това съобщиха от музея за Moreto.net. Ден по-рано, в зала "Морско сговор4 се открива изложбата "Освободителната война - лица и картини".

Гърция спря достъпа за журналисти до всичките си бежански лагери

http://www.dnevnik.bg/evropa/novini_ot_es/2016/02/29/2714667_gurciia_spria_dostupa_za_jurnalisti_do_vsichkite_si/?ref=rss


Гръцките власи забраниха достъпа за журналисти до всички бежански лагери в страната с аргумента, че центровете за настаняване и регистрация са пренаселени, предаде Ekathimerini.

Министерството на имиграционната политика обяви, че спира издаването на пропуски за представители на медиите до местата за настаняване на бежанци "до второ нареждане", съобщи институцията в съобщение.

Според министерството решението се дължи на големия брой бежанци и имигранти в препълнените...

В открито писмо БОК подкрепи туризма и зимните спортове

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5334583

Българският олимпийски комитет подкрепи развитието на туризма и на зимните спортове у нас с открито писмо.
 „Заставаме зад инициативите за модернизиране на инфраструктурата в туристическите и планинските региони - обявиха от БОК. - Остарелите съоръжения, пренатоварените лифтове и писти са опасни, но и пречат на развитието на спорта и на желанието
Българският олимпийски комитет подкрепи развитието на туризма и на зимните спортове у нас с открито писмо. „Заставаме зад инициативите за модернизиране на инфраструктурата в туристическите и планинските региони - обявиха от БОК. - Остарелите съоръжения, пренатоварените лифтове и писти са опасни, но и пречат на развитието на спорта и на желанието

Мъж почина при пожар в селска къща

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1555702

След сигнал за пожар в къща в село Лом Черковна, община Бяла, област Русе е намерен починал мъж до печка на твърдо гориво, съобщиха от полицията в Русе. За инцидента е съобщено в 12:40 часа на телефона на пожарната. На място е изпратен спасителен екип. При гасенето на пожара огнеборците откриват в къщата обгорен труп на мъж. На местопроизшествието има дежурна оперативна група на полицията, за да извърши оглед. По данни на съседи в имота е живеел трудноподвижен 75-годишен мъж. Предстои да бъде изяснено дали починалият е собственикът на дома, как...

Пропуснаха да почетат Джефри Луис и Ейб Вигода на Оскарите

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1555697

Актрисата Джулиет Луис използва страницата си в Twitter, за да изрази разочарованието си, че баща й, актьорът Джефри Луис, не е почетен на церемонията за наградите Оскар, съобщи Контактмюзик. Носителите на награда Оскар през последните 25 години Наградното шоу включва сегмент "In Memoriam", с който се отдава почит към звезди на развлекателната индустрия, починали през изминалата година. На тазгодишната церемония беше почетена паметта на Алън Рикман...

Владо Николов казва край на кариерата си с бенефис

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5334579

Дългогодишният капитан на националния ни отбор Владимир Николов ще сложи край на състезателната си кариера с бенефисен мач, който ще е под наслов „Моята игра”. На 8 май в „Арена Армеец” именитият волейболист ще изиграе последния си мач. Тогава „Тимът на звездите” ще излезе срещу представителния ни тим, водени от селекционера Пламен Константинов.
Дългогодишният капитан на националния ни отбор Владимир Николов ще сложи край на състезателната си кариера с бенефисен мач, който ще е под наслов „Моята игра”. На 8 май в „Арена Армеец” именитият волейболист ще изиграе последния си мач. Тогава „Тимът на звездите” ще излезе срещу представителния ни тим, водени от селекционера Пламен Константинов.

НЗОК избра оферта за системвата за пръстова идентификация

http://www.cross.bg/sistemata-leva-firma-1500026.html

/КРОСС/Над 400 000 лева вероятно ще струва на здравната каса системата за пръстова идентификация, с която предстои да влизаме в болници. Това е ценовата оферта на фирмата, спечелила обществената поръчка за внедряването на софтуера. За сравнение, загубилата поръчката фирма, бе предложила цена от 88 000 лева, което е над 4 пъти по-малко. От касата обаче обясниха за Дарик, че по-скъпата система предоставя повече сигурност относно съхранението на данните. Фирмата, която предлага по-високата цена, е спечелила обществената поръчка за създаване на софтуера за пръстов идентификатор. Офертата за внедряване на системата е на стойност от 398 000 лева без ДДС, а цената, предложена за четците, които предстои да идентифицират нашите пръсти, е 239 лв. за бройка, отново без Данък добавена стойност. Другата фирма, която също предложи своята оферта за внедряване на системата, е определила цена от 88 000 лева без ДДС и 190 лв. за четец. Тя обаче е загубила обществената поръчка. От здравната каса обясниха, че системата, която предлага спечелилата поръчката фирма, има по-добри технически параметри. От институцията са категорични, че по-скъпият софтуер е с по-висока степен на защита на личните данни, които ще се обработват. От друга страна, платформата давала възможност за надграждане, което значи, че след време към системата ще могат да се интегрират и друг тип електронни услуги

14-хилядна зала посреща борците ни за Евро 2016

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5334576

14-хилядната зала „Арена Рига” ще посрещне борците ни за европейското следващата седмица. Схватките ще са на 3 тепиха. В свободния стил при мъжете България ще бъде с пълен състав, а при жените след отказа на Станка Златева вакантна ще е само тежката категория. „Имаме едно момиче, което готвим при 75-килограмовите - заяви старши треньорът Серафим
14-хилядната зала „Арена Рига” ще посрещне борците ни за европейското следващата седмица. Схватките ще са на 3 тепиха. В свободния стил при мъжете България ще бъде с пълен състав, а при жените след отказа на Станка Златева вакантна ще е само тежката категория. „Имаме едно момиче, което готвим при 75-килограмовите - заяви старши треньорът Серафим

Изскубаха 120 кипариса от новоизградена детска площадка

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5334556


120 кипариса, засадени през есента на м.г. на новоизградената детска площадка в кюстендилското с. Пиперков чифлик, са били изскубнии, съобщиха от полицията.
Кметът на селото, което е само на 2 километра от областния град, Стефан Котев каза, че крадците, опустошили парковата площадка от 1 декар, са действали посред нощ.
120 кипариса, засадени през есента на м.г. на новоизградената детска площадка в кюстендилското с. Пиперков чифлик, са били изскубнии, съобщиха от полицията. Кметът на селото, което е само на 2 километра от областния град, Стефан Котев каза, че крадците, опустошили парковата площадка от 1 декар, са действали посред нощ.

Идването на Баба Марта отпразнуваха в Дома за стари хора в Шумен

http://pik.bg/идването-на-баба-марта-отпразнуваха-в-дома-за-стари-хора-в-шумен-news493887.html

Идването на Баба Марта отпразнуваха в Дома за стари хора в Шумен

Ученици от II в клас на Начално училище „Илия Р. Блъсков” посетиха в навечерието на празника Баба Марта възрастните хора от Дома за стари хора „Д-р Стефан Смядовски” – Шумен, съобщиха от институцията.

Инициативата е на малчуганите и техните родители и тяхното желание да внесат топлина и радост в живота на потребителите на социални услуги от дома.

Баба Марта  от дома върза мартенички на ръчичките на малките палавници. Тя им разказа легенда за мартеницата, за хубавата българска традиция да се изработва и носи мартеница в различните области на страната и за обичаите, свързани с празника.

Със своите изпълнения малките ученици развълнуваха Баба Марта и възрастните хора.  Бабите заедно с малчуганите  пяха пролетни песни и се веселиха. Всички заедно се хванаха на традиционното българско хоро и си пожелаха да има и други вълнуващи срещи между млади и стари.

Близо 1 700 мартеници изработиха бабите от Дом за стари хора „Д-р Стефан Смядовски” – Шумен в часовете по трудотерапия. С пожелания за здраве, сила, дълъг живот и берекет старите хора ще закичат кмета на община Шумен Любомир Христов и общинското ръководство. Мартеници ще получат и социалните институции в града.

Комисия от Палестина разследва смъртта на Омар Зайед

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1555699

В София пристигна комисия, натоварена от палестинския президент Махмуд Аббас да проучи обстоятелствата, свързани със смъртта на Омар Зайед. Комисията се ръководи от Тайсир Фарахат - зам.-министър на външните работи на Палестина. Мъж, издирван от Израел, е открит мъртъв в посолството на Палестина в София Издирваният от Израел 51-годишен палестинец Омар Зайед беше намерен мъртъв в посолството на Палестина в София на 26 февруари. Предполага се, че Зай...

Задържаха шофьор, блъснал полицай във Враца

http://offnews.bg/news/n_1/n_625015.html

Задържаха мъж, блъснал умишлено с колата си полицай във Враца. Инцидентът е станал днес, минути след 15.00 часа, в района на Източна промишлена зона във Враца. Тогава патрулка с трима служители спряла „Ауди А4”. Шофьорът обаче не изпълнил полицейското разпореждане и продължил. Полицаите започнали да го преследват и го засекли в улица без изход. Тогава униформените пак подали сигнал отново, но той отново не спрял. С висока скорост шофьора подкарал колата към полицаите и блъснал единия от полицаите. Пострадалият служител е транспортиран в болницата в града за оказване на медицинска помощ. Шофьорът на „Ауди"-то е криминално проявен и осъждан. Той е задържан. Работата по случая продължава.

Учени създадоха мозъчен имплант, с който парализирани могат да местят с мисълта си екзоскелет

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5334374

Австралийски учени създадоха мозъчен имплант, който позволява на парализирани хора да местят с мисълта си екзоскелет, съобщава списание "Сианс е авнир", предаде бТВ.
Това е една от многото иновации, които са разработени, за да помогнат на парализирани хора да възобновят контрола над движенията си. 
Имплантът,
Австралийски учени създадоха мозъчен имплант, който позволява на парализирани хора да местят с мисълта си екзоскелет, съобщава списание "Сианс е авнир", предаде бТВ. Това е една от многото иновации, които са разработени, за да помогнат на парализирани хора да възобновят контрола над движенията си.  Имплантът,

Камерън към Борисов: Скъпи Бойко, изпращам ти "Ленд Роувър"-и за границата. Твой, Дейвид

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5334541

Британският премиер Дейвид Камерън е благодарил на българския си колега Бойко Борисов с писмо за подкрепата по време на последното заседание на Европейския съвет, на което беше обсъждан статута на Великобритания в ЕС. 
"Добре разбирам, че исканията ни бяха трудни; наясно съм и че Европа понастоящем е изправена пред много други сериозни
Британският премиер Дейвид Камерън е благодарил на българския си колега Бойко Борисов с писмо за подкрепата по време на последното заседание на Европейския съвет, на което беше обсъждан статута на Великобритания в ЕС.  "Добре разбирам, че исканията ни бяха трудни; наясно съм и че Европа понастоящем е изправена пред много други сериозни

Първа успешна операция за "човек дърво" от Бангладеш (видео)

https://www.24chasa.bg/Article/5334539

„Човекът дърво”, наречен така заради подобните на кора на дърво израстъци по ръцете и ходилата си, претърпя успешнo първата си операция, съобщи Франс Прес. Екип, състоящ се от деветима специалисти, е  извършил тричасовата процедура за отстраняването на огромните израстъци от дясната ръка на Абул Баджандар от Бангладеш.

УЖАС! Откриха обгорял труп до печка!

http://www.bnews.bg/article-149152

В къща е открит паднал до печка на твърдо гориво, обгорен и починал мъж

5 жертви на мощна буря в Италия

http://www.moreto.net/novini.php?n=314615

Петима души загинаха в Италия заради бурния вятър и проливните дъждове, съобщават италианските медии. Първата жертва е 51-годишен мъж, застигнат от бурята в южната област Калабрия. Върху автомобила му е паднало дърво. Три от жертвите са били в автомобилите си, когато изтръгнати от вятъра дървета са се стоварили върху тях.

Две пожарни спасиха бензиностанция от взрив

http://pik.bg/две-пожарни-спасиха-бензиностанция-от-взрив-news493973.html

Две пожарни спасиха бензиностанция от взрив

Два екипа огнеборци загасиха горящия автобус номер 37 в Пловдив, съобщи говорителят на пожарната Цвятко Дешев, цитиран от "Блиц".

Запалилият се рейс наистина е бил на метан, но хората не са запознати, той трудно може да избухне, защото с цел безопасност бутилките са монтирани отгоре. Паниката е настъпила от това, че запалилото се возило е горяло в близост до бензиностанция, обясни Дешев.

Припомняме, че сигналът е бил подаден в 15.50 часа, веднага на място са изпратени пожарникари.

Най-вероятната причина е техническа неизправност, изгоряла е задната част на автобуса-двигателния отсег, обясни още Дешев. 

Страшен екшън! Вижте подробности от зверското меле в Столипиново! Деца са удряни с бутилки, жени са с разцепени глави! (снимки)

http://pik.bg/страшен-екшън-вижте-подробности-от-зверското-меле-в-столипиново-деца-са-удряни-с-бутилки-ж-news493936.html

Страшен екшън! Вижте подробности от зверското меле в Столипиново! Деца са удряни с бутилки, жени са с разцепени глави! (снимки)

Ударени с бутилки деца, жени с разцепени глави и натрошени мъже – това е резултатът от адското меле снощи в Столипиново. „Страдалите” са десетки, а тепърва предстои и голямото кърваво отмъщение, предаде Марица.бг.

„Война беше, война. Всичко вреше – 60-70 човека бяха, въоръжени кой с каквото намери – лопати, колове, камъни, бухалки, ножове, шишета. И не само мъже, и деца и жени имаше. Те даже страдаха най-много. Половината блок е с различни рани. Най-малко 20 човека са страдали,” разказа Гошето, който е пряк свидетел на мелето. Той като по чудо се е отървал без наранявания, но не същото може да се каже за Алито. Веждата му е разцепена, а лявото око – почти затворено. Именно скандал между него и друг обитател на блока слага началото на касапницата.

„Всичко стана към 10 часа вечерта. Седяхме долу пред блока на мохабет. Бяхме много хора, децата и те тичаха и си играеха. Изведнъж Васко изскочи на терасата на седмия етаж и почна да мята бутилки от бира и каквото друго му попадне. Направих му забележка да престане, защото ще удари някое дете. Ама то пиян човек разбира ли от дума?! Накрая ме уцели по крака с едно шише. Аз се ядосах, започнахме да се псуваме и от там нататък стана страшно”, разказа Али.

Съседите разкриха, че във въргала са участвали много повече от обявените от полицията три фамилии. „Какви три фамилии, то почти целият блок участва. Хвърчаха камъни, святкаха ножове, фучаха колове... Ужас! На над 10 човека са им спукани главите, има строшени крака и ръце, сцепени джуки, подути очи... Все едно война имаше. На Али му разцепиха веждата и окото с един дървен кол, майка му е още по-зле, душа бере. Много деца също пострадаха между шамарите”, с ужас разказват живеещите на ул. „Сокол”.

Самият Али не е разбрал с какво точно са го шибнали, но е сигурен, че ударът е нанесен от пияния му комшия. Той обаче много добре помни какво е сполетяло майка му: „Още ми е пред очите - някой замахна и я удари с лопата по главата. Буквално и я разцепи, навсякъде рукна кръв. Не можах обаче в цялата тази тълпа да видя кой нанесе удара. Утре отиваме в полицията да пускаме жалба,” каза той.

 Цялата патаклама продължила около двайсетина минути. Бързо намясто идват няколко патрулки и линейки. „Дойдоха полицаи от няколко РПУ-та, маскирани, БОП-аджии... Много хора се изсипаха. Линейките фучаха една след друга, не успяваха да насмогнат. Качваха страдалите, караха ги в болницата и се връщаха за нов курс. Полицията уж арестува виновниците, ама одеве ги пусна, не ги задържа даже и за 24 часа. Бива ли такова нещо, целият квартал сега да треперяме. Съвсем скоро ще има отмъщение, само да се пооправят малко и ще се почнат. Гаранция!”, жалват се наплашените хорица. 

Министърът не отбраната спира поръчка за коли и джипове

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1555696

Военният министър Николай Ненчев обяви, че ще спре обществената поръчка за новия автопарк на Министерство на отбраната, която е за 1,5 млн. лева. Поръчката за пустинните котки обаче няма да бъде ревизирана. Армията има готовност да изпрати 500 войници по границата с инструкции кога да използват оръжие срещу нелегалните мигранти. Обществената поръчка на Министерство на отбраната за шест нови леки коли и девет джипа, която е на стойност 1,5 млн. лева ще бъде спряна, съобщи на министър Ненчев. "Ще спра обществената поръчка за купуване на автомоби...

ВАС потвърди за картел при доставка на самолетни билети за държавната администрация

http://frognews.bg/news_107772/VAS-potvardi-za-kartel-pri-dostavka-na-samoletni-bileti-za-darjavnata-administratsiia/

ВАС потвърди окончателно решение на КЗК за разкриване на картелно споразумение при доставката на самолетни билети за държавната администрация.

Мистериозен пакет върху радиатор опразни гимназия в Монтана

https://www.24chasa.bg/Article/5334533

Мистериозен пакет върху радиатор опразни гимназия в МонтанаМистериозен пакет, който наподобява взривно устройство, бе открит в Техническата гимназия в Монтана. Заради сигурността на ученици и учители школото бе евакуирано. Преди полицията да отцепи района обаче съмнителната пратка престояла половин ден, захвърлена в контейнер от пазач на училището, пише Труд.

Летище "София" ще плаща и на чистачките, и на фирма един месец

http://www.mediapool.bg/letishte-sofiya-shte-plashta-i-na-chistachkite-i-na-firma-edin-mesets-news246213.html

Летище "София" ще се чисти двойно през март и ще плати два пъти за тази дейност – веднъж на външната фирма, с която сключи договор, и втори път на чистачките, за които се застъпи лично премиерът Бойко Борисов. Това съобщиха от държавното дружество в понеделник. Летище "София" е прекратило едностранно сключения договор за почистване с външната фирма, съобщи операторът. Това стана по разпореждане на премиера от Брюксел, който проведе телефонен разговор с една от чистачките на летището. Договорът с компанията "Аеропорт клийн" е прекратен с едномесечно предизвестие, издадено на 19 февруари и връчено на изпълнителя на 22 февруари. Оттогава започва да тече и едномесечният срок. "В този период почистването ще се извършва и от външната фирма, и от служителите по чистотата на летището. Всички те запазват работата си и ще продължат да изпълняват служебните си задължения", е посочено в съобщението на летището. Няма официално изявление от "Аеропорт клийн" дали ще обжалват едностранното прекратяване на договора. Не е ясно и дали ще са дължими неустойки за едностранното прекратяване на контракта. Обединението спечели обществената поръчка да чисти летището през следващите четири години срещу 13 млн. лв. В него влизат фирмите "Скавас Контрол", "Василка София" и "Сканклийн". Процедурата беше обявена още по времето на първия мандат на Борисов – в кроя на 2012 г. Договорът беше подписан в навечерието на Коледа 2015 г. Това стана след произнасяне на Върховния административен съд, защото изборът на изпълнител беше обжалван. Съдът реши, че няма нарушения. В петък министърът на транспорта Ивайло Московски заяви, че е редно поръчката да бъде прекратена заради предстоящата концесия на летището, защото "е по-коректно бъдещият концесионер да взема важните решения".

Майката на самоубилия се съдия: Синът ми беше подложен на нечовешки натиск от Калоян Топалов

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5334540

Ако напуснеш, никога няма да видиш кариерно развитие, плашел шефът на СГС самоубилия се съдия
Майката на самоубилия се съдия Цветан Ценов разкри, че дни преди смъртта си той е бил подложен на прекомерно претоварване и психически тормоз от страна на ръководството на Софийския градски съд в лицето на председателя Калоян Топалов и на заместничката му
Ако напуснеш, никога няма да видиш кариерно развитие, плашел шефът на СГС самоубилия се съдия Майката на самоубилия се съдия Цветан Ценов разкри, че дни преди смъртта си той е бил подложен на прекомерно претоварване и психически тормоз от страна на ръководството на Софийския градски съд в лицето на председателя Калоян Топалов и на заместничката му

Саудитска Арабия посочи, че ще работи за намаляване на волатилността на пазара

http://econ.bg/Новини/Саудитска-Арабия-посочи-че-ще-работи-за-намаляване-на-волатилността-на-пазара_l.a_i.715779_at.1.html

Цената на петрола сорт брент се покачи по време на следобедната търговия, след като инвеститорите предположиха, че дъното на цените е достигнато и в...

Защо хората не обичат еднополови бракове

http://interest.actualno.com/zashto-horata-ne-obichat-ednopolovi-brakove-news_526290.html

Психолози от Калифорния са разкрили една от възможните причини много хора да се отнасят негативно към еднополовите бракове – те смятат, че гейовете и лесбийките водят по-активен полов живот и по този начин застрашават благополучието на собствените им семейства, се казва в статия, публикувана в сп. Psychological Science. "Много хора, които се обявяват против еднополовите бракове, изпитват изключителен дискомфорт при мисълта за случаен секс и не се чувстват в безопасност, когато мислят за п

От СГС отричат да са притискали самоубилия се съдия

http://crime.actualno.com/ot-sgs-otrichat-da-sa-pritiskali-samoubilija-se-sydija-news_526358.html

Съдия Цветан Ценов никога не е бил притискан, нито да остане в Софийски градски съд, нито да се върне в СРС. Решението му е било изцяло личен избор, с който ръководството на СГС се е съобразило. Това се казва в съобщение на Софийски градски съд във връзка с журналистически въпроси след интервю на майката на съдия Ценов. Съдия Цветан Ценов бе командирован в СГС, тъй като е отговарял на всички критерии, бил е поред в списъка за командироване и се е представил отлично на последните конкурси

Брутален и адски бърз: Bugatti Chiron

http://cars.actualno.com/brutalen-i-adski-byrz-bugatti-chiron-news_526362.html

Това без съмнение е най-ярката звезда на салона в Женева. Изгрява с невероятни показатели. Без повече уговорки. Bugatti Chiron бе разкрит! И изглежда брутално. Доближава се в голяма степен до Vision Gran Turismo concept, но въобще няма да си правя труда да обяснявам визията му. Тя крещи сама за себе си. А параметрите му сякаш са излезли от подземното царство. Инженерите решиха да заложат на добре познато решени, вместо да тръгнат по по-радикален път. Монтираха по-големи турбини (както досега &n

Общинският съвет в Разград отложи решението за "Лудогорец арена"

http://www.dnevnik.bg/sport/2016/02/29/2714654_obshtinskiiat_suvet_v_razgrad_otloji_reshenieto_za/?ref=rss


Общинският съвет в Разград отложи за следващото си заседание произнасянето по проекта за предоставяне на концесия на стадион "Лудогорец Арена".

Докладната записка ще бъде преработена и ще бъде гласувана след около месец.

Решението е по предложение на Стоян Димитров от БСП. За отлагане гласуваха 20 общински съветници, осем се въздържаха, а само един беше против. 

Беше възложено на постоянните комисии по управление на общинската собственост и по законност да...

Емил Радев кичи 751 евродепутати с мартеници

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5334536

Българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев подарява мартеници на своите колеги в Европейския парламент по повод предстоящия 1 март.
Всички 751 евродепутати ще се запознаят с тази българска традицията, като получат мартеници с Пижо и Пенда. Членовете на ЕП ще имат възможността и да научат повече за историята на празника.
Българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев подарява мартеници на своите колеги в Европейския парламент по повод предстоящия 1 март. Всички 751 евродепутати ще се запознаят с тази българска традицията, като получат мартеници с Пижо и Пенда. Членовете на ЕП ще имат възможността и да научат повече за историята на празника.

Правителството осигурява 5 милиона щатски долара за Световното по волейбол в България

http://www.cross.bg/voleiibol-bulgariya-svetovnoto-1500025.html

/КРОСС/Министерският съвет прие решение да подкрепи и подпомогне финансово организирането и провеждането на Световното първенство по волейбол за мъже в България през 2018г. Отпускат се средства в размер на 5 милиона щатски долара за домакинството на страната ни в световния шампионат по волейбол. На 9 декември 2015г. беше подписан договор между Българската федерация по волейбол и Международната волейболна федерация, съгласно който провеждането на шампионата по волейбол през 2018 година ще бъде под домакинството на две държави-България и Италия, което се случва за първи път в историята на събитието. Планира се състезанията на най-силните отбори по волейбол да се провеждат в София, Варна, Русе и Пловдив. България е била домакин на Световното първенство по волейбол последно през 1970г.  

КРЪВ НА РЕЛСИТЕ! Влак блъсна човек!

http://www.bnews.bg/article-149151

Информацията, която пасажерите са получили е, че влакът ще остане на едно място за неопределено време

Поскъпване на тока за бита средно с 2.5% иска ЕВН

http://www.mediapool.bg/poskapvane-na-toka-za-bita-sredno-s-25-iska-evn-news246212.html

Електроразпределителните и електроснабдителните дружества на ЧЕЗ, ЕВН и "Енерго-Про" оповестиха предложенията си за промяна на цените на електроенергията за битовите потребители от 1 юли. Само от ЕВН обаче обявиха конкретни стойности на исканото от тях поскъпване на дневната и нощната тарифа макар и изчислени при запазване на досегашните цени на останалите дружества по веригата надолу от производители и обществен доставчик. От "Енерго-Про" посочват, че искат новите цени да отразяват инфлацията в периода, да им се признаят реалните технологични разходи за преноса на енергията, както и разходите за енергийна ефективност и балансиране на системата. Трите дружества втора година претендират, че Комисията за енергийно и водно регулиране им признава в цените по-ниски от действителните технологични загуби. ЧЕЗ пък обяви само искания размер на признатите разходи за разпределителното и снабдителното дружества, но как ще се отрази това върху крайните цени за домакинствата не е ясно, тъй като зависи как енергийният регулатор ще промени останалите тарифи, участващи в ценообразуването. За живеещите в Югоизточна България от ЕВН изчисляват поскъпване на дневната тарифа с 2.3 на сто от сегашните 0.17077 лв./кВтч. на 0.17471 лв./кВтч. (без ДДС) и повишение на нощната тарифа с 3.5% от 0.09699 лв./кВтч на 0.10041 лв./кВтч. (без ДДС). При консумация на 200 тКвтч дневна и 70 кВтч нощна енергия промяната в средномесечната фактура ще е 1.23 лв., т.е. от 49.,3 лв. на 50.36 лв. в ДДС Калкулациите са направени при действащата средна цена от 106 лв за МВтч, на която "ЕВН България Електроснабдяване" продава енергията на своите битови клиенти. Така средната продажна цена за битови клиенти, с включени надбавки и цени за мрежови услуги, без включени разходи за балансиране, без акциз и без ДДС, която се формира в предложението за промяна от 1 юли би се повишила с 2.5%. От "Енерго-Про" посочват, че в заявленията си за утвърждаване на цени двете дружества ще предложат на КЕВР да признае икономически обоснованите разходи за осъществяване на лицензионната дейност и предоставяне на качествена услуга на своите клиенти. Не се посочва конкретно изменение в тарифите. Предвижда се коригиране на признатите необходими приходи с размера на инфлацията за 2015 г. и признаване на размера на актуалните технологични разходи. От ЧЕЗ посочват, че електроснабдителната им фирма ще поиска одобряване на необходими годишни приходи за периода от юли 2016 до края на юни 2017 г. в размер на 610.349 млн. лв. Компанията оставя на енергийния регулатор да определи крайните й цени. “ЧЕЗ Разпределение България“ ще заяви за признаване в цените му извършените в последните 12 месеца реални оперативни разходи за лицензионната дейност, които са били над 122 млн. лв. корекция на признатия технологичен разход до реалното му ниво в размер на 11.69%, действителния размер на амортизации от 65.167 млн. лв. и балансова стойност на активите в размер на 518 млн. лв. Дружествот иска да му се признаят извършени през миналата година инвестиции от 96.409 млн. лв.

Мъж умишлено блъснал полицай с колата си във Враца

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2016/02/29/2714655_muj_umishleno_blusnal_policai_s_kolata_si_vuv_vraca/?ref=rss


Служители на областната дирекция на МВР във Враца са задържали мъж, блъснал умишлено с колата си полицай, съобщи МВР. 

Инцидентът е станал малко след 15.00 часа днес в района на източната промишлена зона на Враца. Патрул с трима служители подал сигнал със стоп палка на лек автомобил "Ауди А4", но шофьорът не спрял.

Последвало преследване и лекият автомобил бил засечен в улица без изход, като шофьорът отново пренебрегнал подадения му от униформените сигнал. С висока скорост...

Масаж със змии и вана с вино срещу стреса. Вижте най-екстремните СПА процедури в света

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5334531

В стремежа за релаксация, красота, а все по-често за силни и нестандартни усещания по света се появяват все повече и все по-шантави СПА процедури. Някои дестинации дори са предпочитани от туристите именно заради странните емоции, които могат да им предложат.
В Япония, например, хит е ваната с традиционната напитка саке.
В стремежа за релаксация, красота, а все по-често за силни и нестандартни усещания по света се появяват все повече и все по-шантави СПА процедури. Някои дестинации дори са предпочитани от туристите именно заради странните емоции, които могат да им предложат. В Япония, например, хит е ваната с традиционната напитка саке.

52 граждани на трети страни са установени при опит за незаконно преминаване на границата охранявана от РДГП- Кюстендил през 2015 г.

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1555692

52 граждани на трети страни са установени при подготовка и опит за незаконно преминаване на границата, която е охранявана от РД „Гранична полиция"- Кюстендил, показва отчетът на дирекцията за 2015 г.Това е намаление с 64% (или 145 лица) в сравнение с 2014 година. През 2015 година присъствието на лица от страните от Близкия и Среден Изток и Африка в зоната за отговорност на РДГП Кюстендил е намалял с 2,8 пъти.В Кюстендил се състоя среща, на която бе представен доклад за дейността на РДГП Кюстендил през изминалата 2015 година. По покана на директ...

НЗОК избра оферта за системвата за пръстова идентификация

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1555695

Над 400 000 лева вероятно ще струва на здравната каса системата за пръстова идентификация, с която предстои да влизаме в болници. Това е ценовата оферта на фирмата, спечелила обществената поръчка за внедряването на софтуера. За сравнение, загубилата поръчката фирма, бе предложила цена от 88 000 лева, което е над 4 пъти по-малко. От касата обаче обясниха за Дарик, че по-скъпата система предоставя повече сигурност относно съхранението на данните. Лекарите категорично против пръстовият отпечатък да е вход за болниците

Да имаш рожден ден веднъж на четири години! Мария разказва какво е да се родиш на 29-и февруари

http://petel.bg/Da-imash-rozhden-den-vednazh-na-chetiri-godini--Mariya-razkazva-kakvo-e-da-se-rodish-na-29-i-fevruari__147090

Кадър: Нова Тв По последни данни близо 5 млн. души са родени в последния ден на февруари през високосна година. Мария Младенова е една от ...

Току-що в ефира! Москов се оплете за лекарствата - в аптеките ни чака голямо дърво... на свързаност!

http://petel.bg/Toku-shho-v-efira--Moskov-se-oplete-za-lekarstvata---v-aptekite-ni-chaka-golyamo-darvo----na-svarzanost-__147093

Кадър: btv Министър Петър Москов пак се оплете като пиле в кълчища и не можа да обясни смислено как точно ще си пазаруваме лекарства от ап...

Приятелката на Тодор от Враца подарява ключодържатели с лика му

http://petel.bg/Priyatelkata-na-Todor-ot-Vratsa-podaryava-klyuchodarzhateli-s-lika-mu__147094

Снимка: Konkurent.bg Спомен за Тодор раздава на приятелите и съучениците му неговата приятелка Грета. В неутешимата си скръб момичето е поръч...

От Софийския градски съд отричат да са тормозили самоубилия се съдия Цветан Ценов

http://petel.bg/Ot-Sofiyskiya-gradski-sad-otrichat-da-sa-tormozili-samoubiliya-se-sadiya-TSvetan-TSenov__147095

Снимка: Булфото, архив Съдия  никога не е бил притискан, нито да остане в Софийски градски съд (СГС), нито да се върне в Софийския районен ...

Правителството дава 5 милиона долара за световното по волейбол в България. Част от мачовете са във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=314654

Министерският съвет прие решение да подкрепи и подпомогне финансово организирането и провеждането на Световното първенство по волейбол за мъже в България през 2018 г, съобщиха от кабинета за Moreto.net. Отпускат се средства в размер на 5 милиона щатски долара за домакинството на страната ни в световния шампионат по волейбол.

Осъждан мъж блъсна полицай във Враца

https://www.24chasa.bg/Article/5334494

Осъждан мъж блъсна полицай във ВрацаКриминално проявен мъж блъсна с колата си полицай във Враца. Това съобщиха от пресцентъра на община Враца пред "Фокус". В 15.05 часа днес полицейски патрул с трима служители подал сигнал със стоп-палка на лек автомобил „Ауди А4”. Водачът, обаче не спрял и продължил да кара. Униформените го настигнали в задънена улица.

Кабинетът осигури 5 млн. долара за световното първенство по волейбол

https://www.24chasa.bg/Article/5334525

Кабинетът осигури 5 млн. долара за световното първенство по волейболМинистерският съвет прие решение да подкрепи и подпомогне финансово организирането и провеждането на световното първенство по волейбол за мъже в България през 2018 г., съобщиха от правителствения пресцентър. Отпускат се 5 милиона щатски долара за домакинството на страната ни. На 9 декември 2015 г. беше подписан договор между Българската федерация

Чарли Шийн сред гостите на партито на Елтън Джон след Оскарите

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1555691

Холивудският елит имаше възможност да избира между няколко бляскави партита след церемонията по връчването на наградите Оскар, независимо дали е присъствал на нея или не, съобщи Асошиейтед прес. След няколко часа на червения килим и продължилата три часа и половина наградна церемония, гостите й бяха готови да похапнат. За много от тях първият избор бе Балът на губернатора - официалното парти, което се провежда един етаж над залата, в която се организира церемонията. Сред присъстващите на партито бе Бенисио дел Торо, който похапна пица.

Украйна иска екстрадиране на един от биячите на околовръстното в София

http://www.cross.bg/ykraiina-gerashchenko-grazhdani-1500024.html

/КРОСС/Украйна е изпратила искане да бъде екстрадиран българският гражданин Георги Близнаков, който бе задържан с още трима души миналата седмица след нанасянето на побой на Околовръстното шосе в София. Това съобщи БНР, цитирайки съветника на министъра на вътрешните работи Антон Герашченко: "Днес отправих искането до нашите украински държавни структури и посолството на Украйна в България. Мисля, че искането ще стигне до България в рамките на закона". Герашченко уточни, че Близнаков се издирва за участие в проруски батальон и мъчения на украински граждани:"Като лице, което незаконно е преминавало границата на Украйна, участвало е в незаконни въоръжени формирования и е воювало срещу Украйна. Ако се докаже, че непосредствено е участвал в убийства и мъчения на наши граждани, то той може да бъде осъден на лишаване от свобода".

Син на депутат арестуван в автомобил с марихуана край Гоце Делчев

https://www.24chasa.bg/Article/5334498

Син на депутат арестуван в автомобил с марихуана край Гоце ДелчевСинът на депутат от Пиринско е арестуван в лек автомобил, в който е превозвана марихуана, съобщава struma.com. Арестът е станал завчера в района на Гоце Делчев. В лек автомобил, в който пътувал депутатският син, полицаите открили и иззели чанта с голямо количество марихуана. Със заповед за задържане са арестувани Иван Б.

Хванати в крачка варненски джебчийки връщат откраднати пари

http://www.moreto.net/novini.php?n=314651

Близо десет месеца след кражба във варненски магазин, джебчийки ще върнат парите на жертвата си. Днес Румяна Хр. и Станка Д., които бяха заснети от охранителни камери, докато обират 60-годишна жена от Силистра, получиха условни присъди от Районния съд, предаде репортер на Moreto.

Прокурор Гугушев положи клетва в Прокуратурата в присъствието на членове на ВСС

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1555690

Прокурор Николай Гугушев положи днес клетва и официално встъпи в длъжност в Окръжна прокуратура - Хасково. На тържествената церемония присъстваха членове на  Висшия съдебен съвет, съдии, прокурори и следователи. Прокурор Николай Гугушев е на 39 години, завършил е право в СУ „Св. Климент Охридски". От януари 2009 г. досега е бил прокурорски помощник в Софийска градска прокуратура. Преди това е работил като дознател в полицейско управление в София и старши-експерт в Министерството на правосъдието. Той бе представен пред новите си колеги от окръжн...

"Левски", Марица и Славия се класираха за финали за девойки до 19 г.

http://pik.bg/левски-марица-и-славия-се-класираха-за-финали-за-девойки-до-19-г-news493880.html

"Левски", Марица и Славия се класираха за финали за девойки до 19 г.

Отборът на Левски София за девойки старша възраст спечели първото място в редовния сезон на група 1 в предварителната фаза от шампионата по волейбол на България и се класира директно за държавните финали.

Първа група обхваща софийските клубове плюс „Марица“ (Пловдив) и в нея е най-оспорвана надпревара при девойките. Затова говори и факта, че първите три тима завършиха с еднакъв актив от девет победи и три загуби. По тази причина в този поток са предвидени три директни квоти за държавните финали. Така, заедно с първенеца „Левски“, на финалите отиват и втория – „Марица“ (Пловдив), както и третия в класирането - „Славия“ (София). Съставите, заели четвърто, пето и шесто място в крайното класиране пък отиват на допълнителни квалификации.

В последния кръг на първа група младите волейболистките на "сините" записаха убедителна победа срещу „Славия“ 3:0 (25:9, 25:17, 25:17) в столичната зала "Сиконко". Така те завършиха с актив от 9 успеха и 28 точки заеха първото място.

Със същия актив - 9 победи и 28 точки завърши и отборът на „Марица“, който спечели домакинството на „Звезди 94“ (София) след 3:0 (25:12, 25:16, 25:14) в пловдивската зала "Лаута". Представителките на Пловдив остават на втората позиция заради по-лошото си геймово съотношение от това на „Левски“ - 32:14 срещу 30:11.

В последния мач от този кръг тимът на ЦСКА (София) победи "Хектор" (София) с 3:0 (25:5, 25:10, 25:15).

Червените обаче завършиха на четвърто място със седем победи, пет загуби 20 точки и отиват на допълнителна квалификация за държавните финали. Така шампионките от миналия сезон ще търсят втора възможност за достигане до борбата за титлата.

На пето място остана състава на „Звезди 94“, а шести е "Локомотив 1929" (София). Тези два отбора също продължават борбата за достигане до финали на допълнителни квалификации. Последният в крайното класиране "Хектор" (София) отпада от по-нататъшна надпревара.

ООН: Примирието в Сирия се спазва в общи линии

http://www.cross.bg/siriya-primirieto-primirie-1500023.html

/КРОСС/Генералният секретар на ООН Бан Ки-мун обяви, че крехкото примирие в Сирия се спазва в „общи линии", въпреки регистрираните спорадични боеве в страната и увеличаващите се обвинения за нарушения, които заплашват целия процес, цитиран от АП. Пред журналисти в Женева Бан потвърди, че е получил писмо от Върховния комитет за преговори на сирийската опозиция, в което опозицията се оплаква от продължаващи атаки, извършвани от сирийското правителство, руските въздушни сили и ирански групи. Писмото е изпратено в неделя и в него опозицията призовава ООН да помогне да посочи конкретно територията, която влиза в споразумението за примирие с цел спиране на боевете. Договореното с помощта на САЩ и Русия споразумение за примирие в Сирия влезе в сила в събота в полунощ, но то изключва ДАЕШ („Ислямска държава") и групировки, свързани с „Ал Кайда". Бан поясни, че иска удължаване на примирието от първоначално запланувания период от 2 седмици. ООН планира да достави хуманитарна помощ на около 154 хиляди души в обсадени райони в Сирия през следващите пет дни. Червеният полумесец съобщи, че 10 камиона с хуманитарна помощ, предоставени от ООН, са навлезли в контролиран от бунтовниците град, намиращ се югозападно от столицата Дамаск. Това е първата доставка от началото на примирието. Други 41 камиона се очаква да влязат в града днес

Фиксинг на БНБ, понеделник, 29 февруари

http://econ.bg/Новини/Фиксинг-на-БНБ-понеделник-29-февруари_l.a_i.715778_at.1.html

Валутните курсове на БНБ за понеделник, 29 февруари, в сила от 16:00 ч. днес до 16:00 ч. на следващия ден, са: за ...

Делхи се готви да признае ромите за "синове на Индия"

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5334449

Правителството на Индия е готово да признае 20-милионната общност на ромите за потомци на техните съотечественици, предаде ТАСС.
Ромите, живеещи в 30 държави по света, са „част от индийската диаспора“, заяви външния министър на страната Сушма Сварадж. 
„Вие сте синове на Индия, които сте мигрирали и живели в трудни условия в чужди краища в
Правителството на Индия е готово да признае 20-милионната общност на ромите за потомци на техните съотечественици, предаде ТАСС. Ромите, живеещи в 30 държави по света, са „част от индийската диаспора“, заяви външния министър на страната Сушма Сварадж.  „Вие сте синове на Индия, които сте мигрирали и живели в трудни условия в чужди краища в

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване