Шофьори си спретнаха гонка с над 150 км/ч край Ямбол! Ето какво последва (видео)

http://petel.bg/SHofori-si-spretnaha-gonka-s-nad-150-km-ch-kray-YAmbol--Eto-kakvo-posledva--video-__147044

Кадър: Нова Тв За поредното безумие на пътя сигнализира очевидец от Ямбол. Две коли си спретнаха гонка с над 150 км/ч по междуградски път, а...

Свекърва брани снаха си за гледане на канабис

http://petel.bg/Svekarva-brani-snaha-si-za-gledane-na-kanabis__147045

Снимка: Булфото, архив Свекърва влезе в съдебна зала на РС Петрич с пълната нагласа да се жертва в полза на снаха си, която е обвиняема за ...

Производители на ток от малки ВЕИ централи се срещнаха с Владислав Николов

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1555581

Малките фотоволтаични централи са на ръба на оцеляването, заради намалените изкупни цени на произвежданата чрез тях електроенергия. С този проблем за помощ се обърнаха производители на електрическа енергия от възобновяеми източници на територията на Плевенска област към народния представител от ГЕРБ Владислав Николов в приемния му ден днес. За изграждането на тези централи са използвали средства от европейска схема за финансиране. Ангажиментът им срещу това е 5 години устойчивост и 10 години икономическа рентабилност на обекта. По думите на пр...

9,8 млн. лeвa от ОП "Околна среда" за управлението на отпадъците

https://www.24chasa.bg/Article/5333772

9,8 млн. лeвa от ОП "Околна среда" за управлението на отпадъцитеМОСВ ще работи за формиране на общество с нулеви отпадъци “Европа е заложила амбициозни цели до 2030 г. да се рециклират 65% от битовите и 75% от отпадъците от опаковки. Предвижда се и забрана за депонирането на разделно събраните отпадъци”. Това заяви екоминистърът Ивелина Василева на конференция за кръговата икономика,

Политико нарече България "ад" и "най-враждебния европейски вход"

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1555578

Под водещите заглавия "Най-враждебният вход за Европа" и "Адът, наречен България" европейската редакция на авторитетното американско издание "Политико" представя два репортажа, свързани с преминаването на мигрантите през нашата страна. Репортажите са писани в сръбския Димитровград, където авторите са се срещнали с преминали през България мигранти. За някои Димитровград е мястото, където кошмарът приключва, пише специалният пратеник Ендрю Конъли. По неговите думи всекидневно иракчани, афганистанци и сирийци съобщават в местното пол...

Въвеждането на затвор за превишена скорост среща отпор

http://frognews.bg/news_107741/Vavejdaneto-na-zatvor-za-previshena-skorost-sreshta-otpor/

Идеята на парламентарното мнозинство да се дават 3 години затвор за движение по пътя със скорост, надхвърляща позволената с повече от 60 км/ч, среща силен отпор от страна на прокуратурата, Върховния касационен съд и Висшия адвокатски съвет.

Битките на Ваньо Танов

http://www.investor.bg/analizi/85/a/bitkite-na-vanio-tanov-212232/

Починалият директор на Агенция "Митници" не успя да се справи с нелегалната търговия с цигари

Меле в "Столипиново", раниха жена

https://www.24chasa.bg/Article/5333752

Меле в "Столипиново", раниха жена52-годишна ромка от пловдивския квартал "Столипиново" е пострадала при меле снощи около 21, 40 ч. До него се стигнало след скарване на представители на три цигански фамилии. Кавгата преминала в бой с дървени колове и камъни. Жената била ударена с твърд предмет по главата и се наложило да бъде прегледана в болница.

Бабаити пребиха старец в София

http://pik.bg/бабаити-пребиха-старец-в-софия-news493756.html

Бабаити пребиха старец в София

Пореден мутренски побой се е случил в София, само в рамките на няколко дни. 60-годишен мъж е бил пребит, а колата му изпочупена от двама млади мъже, слезли от стар Мерцедес S-клас. Грозната сцена се разиграла в центъра на София преди време, съобщана "Телеграф". Страничното стъкло на потърпевшия Васко е било счупено с голи ръце, след което започнало преследване, а близо до Театър „София” мъжът е бил пребит.

За ужасния инцидент разказва синът на пострадалия – Любо, който предостави копие отмедицинското, издадено на баща му, удостоверение за ПТП и обяснение, писано от татко му в полицията. 

„Баща ми живее втори живот, ударили са неговата малка „Тойта” , която е с газова уредба, със 100 км в час, докато той се е опитвал да им избяга. Подът в багажника на тойотата е огънат на две”, разказва Любо. 

Сцената се разиграла около 5 часа сутринта. Васко от 1991 година разкарвал вестници и в ранния час се връщал от обект, карайки по бул. „Симеоновско шосе”. На кръстовището с бул. „Никола Габровски” S-класа, идваща от „Студентски град”, влязла с висока скорост в десния завой и се завъртяла. Малко след нея идвал Васко. Той спрял зад нея известно време, почакал, присветнал с фарове, заобиколил я и продължил към Семинарията. 

На следващия светофар спрял и пушел на отворен прозорец. Миг по-късно пред него заковал спирачки мерцедесът. От него изскочил млад мъж, доближил се до него и с голи ръце хванал и счупил отворения леко страничен прозорец. 

Изплашен, Васил включил задна и тръгнал да бяга по бул. „Пейо Яворов”, а мерцедесът след него. Около Телевизионната кула преследвачът го настигнал и го ударил отзад. 60-годишният мъж много се паникьосал, почнал да звъни на 112, минавайки с превишена скорост покрай стационарна камера. 

„Преследват ме и ме ударят, на „Ситняково” съм, какво да правя”, попитал мъжът. „Това в София ли е?”, попитал диспечерът. 

Мъжът решил, че ще тръгне по тесните улички около „Оборище”, защото колата му е по-малка и маневрена. Живеел в този квартал и искал да се прибере към дома си. Гонитбата обаче продължила и при излизане от ул. „Васил Друмев” на бул. „Мадрид” го удрят пак, мерцедесът губи контрол и забърсва спряло такси. 

Без да му мисли Васко продължил, но го настигнали на Театър „София”, където го принудили да спре. „Чакайте бе, момчета, какво правите, защо ме удряте, какво съм ви направил?”, попитал човекът. С изцъклен поглед хилав млад мъж започнал да го налага. От близкото казино изскочили очевидци, които подвикнали на биячите от другия тротоар, но не се приближили. По едно време той спрял, качил се на колата и избягал. На мястото дошли две патрулки. Едната написала протоколо за ПТО, а другата тръгнала в посоката на мерцедеса.

Скандал! Мутрите от Околовръстното нападнали Бирмата и Сашо Майонезата

http://pik.bg/скандал-мутрите-от-околовръстното-нападнали-бирмата-и-сашо-майонезата-news493760.html

Скандал! Мутрите от Околовръстното нападнали Бирмата и Сашо Майонезата

Охранителите, които премазаха от бой лекоатлета Васко Наумов и половинката му след свада на Околовръстното шосе, не за първи път вилнеят с палки и бухалки на обществени места, като досега винаги са се разминавали безнаказано.

Само 20 дни преди да демонстрират мутренска агресия на пътя, двама от гавазите на Златомир Иванов – боксьорите Христо Христов и Георги Близнаков, са били главни действащи лица в свирепо гангстерско меле в заведението „Марионет“. Тогава възникна сблъсък между големия син на Златко Баретата – Алекс и Георги Станоев – Малката Бирма, в който дейно се включиха и охранителите им. 

Въпреки че гардовете на Малката Бирма били с числено превъзходство – четирима, двамата биячи от Околовръстното надделели в боя именно защото извадили металните палки.

Историята бе разказана преди 2 седмици, но въпреки това полицията не направи проверка, пише седмичник.

„Боят беше жесток, ля се много кръв. След мелето двама от бодигардовете на Малката Бирмабяха настанени в болница – единият в „Пирогов“, а другият във ВМА с пукнати глави и тежки охлузни рани по телата. Дойдоха ченгета от 4-то РПУ, но собственикът на заведението Мартин Нестеров – Мартинелито отказа да предостави записи от видеокамерите. 

Излъга, че фирмата му била регистрирана във Варна и че там се помещавал софтуерът, където се пазели записите. Ако сега се направи проверка и се изземат записите от камерите, ще се види, че същите мутри не за първи път вилнеят безнаказано“, разказва очевидец на кървавата мутренска свада.

Преди 3-4 месеца същите гавази нападнали милионера Сашо Майонезата и охранителя му в заведение в центъра на София. Сашо Майонезата се отървал без поражения, но бодигардът му, който е бивш командос, бил буквално натрошен с палки пред десетки сащисани очевидци. Причината за наказателната акция била, че ексцентричният милионер си позволил да флиртува с момиче, което имало отношения със сина на Златко Баретата.

Над 7 млн. души ще загубят работата си до 5 години заради технологиите

http://www.cross.bg/digitalkidz-stem-razvitie-1499971.html

/КРОСС/ Светът се променя прекалено бързо и според някои изследвания по кариерно развитие 60% от най-търсените професии през следващите 10 години все още не съществуват. Как да помогнем на децата си да бъдат подготвени за тези предизвикателства на пазара на труда и дали социалните или професионалните компетенции следва да вземат превес в образователната система е една от топ-темите, които ще бъдат разисквани в рамките на четвъртото поредно издание на инициативата DigitalKidZ: Наука. Образование. Технологии. Светът на бъдещето, която ще се състои на 19 март 2016 в зали 8 и 9 на НДК. Според изследването "The Future of Jobs", представено в Давос преди няколко седмици, до 2020г роботите ще изземат работните места, които изискват рутинни, чиновнически умения, както и обработване на големи количества данни. "Над 7 милиона души ще загубят работата си вследствие на развитието на технологиите" коментира Гергана Раковска, консултант по въпросите на образованието към МОН и лектор на DigitalKidZ." Генетиката, изкуственият интелект, роботиката, нанотехнологиите, триизмерният печат и биотехнологиите са само част от областите, които ще претърпят огромно развитие и ще положат основите на една революция, каквато не сме виждали. Промените ще засегнат по-силно жените, тъй като по-малък брой от тях се реализират в STEM областите (наука, технологии, инженерство и математика)", допълва тя

Резервният играч Джани Инфантино

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5333751

Някои мачове се печелят от резервните играчи. Джани Инфантино е такъв. Той не е добър футболист, но... излезе играч. Има силен отбор и е роден с късмета на Димитър Пенев. Стечението на тези обстоятелства във футбола означава едно - победа! И за него тя стана факт на извънредния конгрес на ФИФА. Докато двамата най-влиятелни мъже в световния футбол
Някои мачове се печелят от резервните играчи. Джани Инфантино е такъв. Той не е добър футболист, но... излезе играч. Има силен отбор и е роден с късмета на Димитър Пенев. Стечението на тези обстоятелства във футбола означава едно - победа! И за него тя стана факт на извънредния конгрес на ФИФА. Докато двамата най-влиятелни мъже в световния футбол

Маскирани задигнаха 400 лв. от магазин в Пловдив

https://www.24chasa.bg/Article/5333728

Маскирани задигнаха 400 лв. от магазин в ПловдивДвама маскирани апаши, единият от които с пистолет, са извършили грабеж на денонощен магазин за алкохол и цигари в Пловдив, съобщиха от полицията. Около 2 ч. през нощта бандитите влезли в обекта. Те се възползвали от краткото отсъствие на 26-годишния продавач, който бил по това време в склада, и задигнали 400 лева от касата.

Само във Фрог: Пак опитаха да убият с брадва свидетел по делото „Октопода”

http://frognews.bg/news_107740/Samo-vav-Frog-Pak-opitaha-da-ubiiat-s-bradva-svidetel-po-deloto-Oktopoda/

Свидетелят по делото „Октопод” Пламен Устинов за втори път е нападнат с брадва, с цел да бъде убит. За това алармира пред Фрог нюз съпругата му Ангелинка. Тя е категорична, че това е станало по заръка на основния подсъдим по делото Алексей Петров.

Един мъж с поглед в бъдещето - Никола Тесла (видео)

http://www.vesti.bg/lyubopitno/sveji/edin-myzh-s-pogled-v-bydeshteto-nikola-tesla-video-6050713

Бащата на електричеството често е описван като човекът, който „разпростря светлина върху лицето на Земята“

Един финансист е имало в комисията, определила концесионната такса за стадиона

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1555577

Шестчленна е била комисията, определила стойността на концесионната такса за стадион „Лудогорец Арена” – това стана ясно по време на дебата по докладната на кмета д-р Валентин Василев. Документацията е изготвена от предишния мандат, промени не сме внасяли преди докладната да бъде гледана на комисии – обясни кметът д-р Валентин Василев. Комисията не е одобрила финансовата експертиза на варненската фирма, изготвила анализа, според който не е имало предвидено концесионно възнаграждение и е изготвила повторен анализ във финансовата част на проекта....

Откраднаха ваучери за 5 бона и над 4 000 лв. от магазин в Хасково

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1555574

За кражба от магазин в Хасково на 26-и съобщават от полицията. След изкъртване на входна врата е проникнато в офиса на магазина на булевард „Съединение” и са откраднати 4 160 лева и ваучери на стойност 4 875 лева. Обектът се е охранявал от СОД. Също след разбиване патрон на входна врата е проникнато и в къща в село Великан. От гардероб са откраднати 2 000 лева и 4 златни медальона. По случаите са образувани досъдебни производства....

Най-добрите модни попадения и гафове на "Оскар"-ите

http://www.vesti.bg/lyubopitno/shoubiznes/naj-dobrite-modni-popadeniia-i-gafove-na-oskar-ite-6050719

Специалистите определиха като моден гаф бледовиолетовия тоалет на супермодела Хайди Клум. Според сп. "Инстайл" той приличал на "експлозия от конфети"

Дете на 4 години получи комоцио след пътен инцидент

http://pik.bg/дете-на-4-години-получи-комоцио-след-пътен-инцидент-news493755.html

Дете на 4 години получи комоцио след пътен инцидент

Четиригодишно дете се озова в болницата с комоцио, след като изскочи внезапно на пътното платно и се удари в правилно движещ се автомобил. За случая информираха от ОДМВР – Плевен.

Инцидентът е станал на 28 феврари, около 11:00 часа, на кръстовище в село Аспарухово. Детето е настанено в Детска клиника със съмнение за комоцио.

Водачът е изпробван за употреба на алкохол с техническо средство "Алкотест-дрегер 7510" като пробата е отрицателна. Местопроизшествието е посетено от разследващ полицай, автоконтрольори и автоексперти. Уведомен е прокурор в РП - Левски.

Блъснаха внезапно излязло на пътя 4-годишно момче

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1555575

На 28 февруари 2016 година около 10.55 часа в село Аспарухово на кръстовище, образувано от улица "Васил Левски" и улица "Хаджи Димитър", четиригодишно момче от село Александрово -област Ловеч, внезапно излиза на пътното платно и се удря в преден десен калник на правилно движещия се лек автомобил "Фолксваген Голф", управляван от 34-годишен от село Българене. Детето е настанено в Детска клиника със съмнение за комоцио. Водачът е изпробван за употреба на алкохол с техническо средство "Алкотест-дрегер 7510" като пробата е отрицателна. Местопроизшес...

Жена обикаля с отрязана детска глава в Москва

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5333708

Метростанция в Москва е била затворена заради жена, обикаляща спирката, държейки отрязана детска глава. Тя заплашвала, че ще се самовзриви и крещяла „Аз съм терорист“, предава Russia Today. Според LifeNews жертвата е момиченце, разпознато като Настя М. След убийството заподозряната отишла до метростанцията, където е спряна от полицай.

Жена, размахваща отрязана детска глава, заплаши да се взриви в московското метро

http://www.cross.bg/zhenata-glava-detska-1499970.html

/КРОСС/ Истински ужас преживяха тази сутрин пътниците на московското метро на станция "Октябрское поле". Жена, облечена цялата в черно и размахваща отрязана детска глава, заплаши да се взриви, съобщава „Московский комсомолец". Тя е крещяла „Аллах акбар". По свидетелства на очевидци жената се разхождала доста дълго време преди полицай да я повали на земята и да я обезвреди. На видео, качено в интернет се вижда как към нея се хвърля сътрудник на органите на реда, поваля я на земята и след това с помощта на свои колеги я арестува. Арестът бе потвърден от официален представител на столичния отдел на руския следствен комитет. video:https://www.youtube.com/watch?v=2_OzmluvF2o По-късно стана ясно, че жената е 38-годишната Гюлчехра Бобокулова, родом от Узбекистан, а отрязаната детска глава е 4-годишно дете, за което тя е трябвало да се грижи. Жената е родена през 1977 г. Тя е била наета да гледа момиченцето, но днес е изчакала родителите му да тръгнат на работа, убила го е, подпалила апартамента и тръгнала към метрото. В жилището вече е намерено обезглавеното тяло на детето. Вече е назначена е съдебно-медицинска експертиза, за да се установи дали задържаната има психични отклонения. Според лекари жената жената се намирала под въздействието на психотропни вещества.  

Седем "високосни" бебета проплакаха във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=314618

Три "високосни" момиченца проплакаха в Специализираната АГ болница - СБАГАЛ „Проф. д-р Д. Стаматов” във Варна, до обяд днес, съобщиха от лечебното заведение за Moreto.net. Първото е родено в 0,30 часа, тежи 3160 г. и е 50 см.

Двама маскирани и въоръжени обраха магазин в „Столипиново“

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1555570

Двама маскирани мъже, единият от които и въоръжен, ограбиха денонощен магазин в пловдивския квартал „Столипиново“. По данни на полицията, към 2 часа вчера, те нахлули в магазина и възползвайки се от краткото отсъствие на 26-годишния продавач, който бил в складовото помещение, взели 400 лева от касата и избягали. По случая е образувано досъдебно производство и са предприети активни действия за установяване на извършителите....

Защо академията предпочете "Спотлайт" пред "Завръщането"

http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2016/02/29/2714327_zashto_akademiiata_predpochete_spotlait_pred/?ref=rss


Типично по холивудски най-голямата изненада на оскарите 2016 дойде накрая. "Завръщането" спечели в две от най-важните категории през изминалата вечер – за най-добър актьор (Леонардо ди Каприо) и режисьор (Алехандро Иняриту). За всички изглеждаше сякаш екипът на филма се подготвя да излезе на сцената и да държи благодарствена реч още веднъж за най-важната категория - за най-добър филм. И тогава наградата изненадващо отиде при "Спотлайт", пише Андрю Пулвър в коментар за "Гардиън".

И...

80-годишна димитровградчанка стана жертва на телефонни измамници

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1555573

80-годишна жена е поредната жертва на телефонни измамници в региона. Около 10 часа на 27 февруари, на домашния й телефон в Димитровград позвънила жена, която се представила за сестрата на потърпевшата. Поискала заем, за да плати капаро за закупуване на радиатори от магазин. Възрастната жена дала 1 000 лева на двама непознати мъже пред блока си на улица „Хр. Смирненски”. На другия ден като усетила, че е измамена, позвънила в полицейското управление. Работата по случая продължава, информират от областна дирекция „Полиция”....

Марешки иска три бензиностанции в Пловдив

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5333754

Веселин Марешки иска да отвори поне 3 бензиностанции в Пловдив. Това заяви кметът на града Иван Тотев, цитиран от Дарик. Кметът утре ще посети Варна за среща с бизнесмена. По думите на Тотев идеята на Марешки е да закупи или наеме готова бензиностанция, като първоначално започне само с една с минимум 4 колонки, а последствие да отвори още 2.
Веселин Марешки иска да отвори поне 3 бензиностанции в Пловдив. Това заяви кметът на града Иван Тотев, цитиран от Дарик. Кметът утре ще посети Варна за среща с бизнесмена. По думите на Тотев идеята на Марешки е да закупи или наеме готова бензиностанция, като първоначално започне само с една с минимум 4 колонки, а последствие да отвори още 2.

Горан Брегович идва с голям концерт във Варна

http://web.barometar.net/83876/

Велик момент за варненските фенове на Горан Брегович настъпва тази година – на 14 ноември балканската мега звезда ще дойде в морската столица с цялата мощ на своя Оркестър за сватби и погребения. Организаторите на концерта от Loud Concerts и Елит Мюзик са готови да изпитат пълните възможности на обновената Зала Конгресна на Двореца на […]

След публикация на OFFNews: Врачански адвокат премества фондация на нов адрес

http://offnews.bg/news/n_1/n_624992.html

По повод материала "Адвокатът на Митьо Очите и кралят на ротативките ще ни учат на отговорен хазарт срещу 1,5 млн. лв" , публикуван в OFFNews на 24 февруари, в редакцията получихме право на отговор от адвокат Владимир Ценов Чернев, член на Адвокатска колегия - Враца. Публикуваме текста без редакторска намеса: Уважаеми госпожи и господа, Във връзка с изнесената от Вашият сайт информация за евентуално мое участие във Фондация „Проджекта“ гр. Враца и нейната дейност, категорично завявам, че нямам нищо общо с описаното в публикуваната статия, не познавам хората, които са учредители на тази фондация и не желая името ми да бъде свързано по никакъв начин с тези лица и тяхната дейност. Не ми е известно с какво конкретно се занимават. Ще бъдат предприети незабавни действия за преместването на адреса на фондацията, тъй като не желая да бъда свързван с каквото и да било около дейността на лица, които не познавам и, с които нямам нищо общо. адв. Владимир Чернев

В кухнята на „Мис Плеймейт” 2015 Ася Капчикова

http://www.klassa.bg/News/Read/article/264723_%D0%92+%D0%BA%D1%83%D1%85%D0%BD%D1%8F%D1%82%D0%B0+%D0%BD%D0%B0+%E2%80%9E%D0%9C%D0%B8%D1%81+%D0%9F%D0%BB%D0%B5%D0%B9%D0%BC%D0%B5%D0%B9%D1%82%E2%80%9D+2015+%D0%90%D1%81%D1%8F+%D0%9A%D0%B0%D0%BF%D1%87%D0%B8%D0%BA

 Днес в „Черешката на тортата” „Мис Плеймейт” Ася Капчикова ще демонстрира кулинарни способности. Ася се заканва да готви само по престилка, а дали ще го изпълни ще разберем съвсем скоро, както и дали е спечелила сърцето на Криско с легендарната си мусака и каква изненада е подготвила на своите гости.

Днес в 20 ч. по Нова!

 

Гозбите на Ася ще оценяват финалистката в последния сезон на X Factor Александрина Макенджиева, музикантите Константин Марков и Красимир Аврамов, както и модният фотограф Велислава Каймаканова.

 

 

 

За Playmate of the Year

От 2004 г. Playboy България организира конкурса Playmate of the Year. Всяка година чрез кастинг биват избрани 12 момичета, които да се борят за титлата. На финала жури и онлайн вот избират носителката на титлата Playmate of the Year.

Пребиха 33-годишен мъж във Велики Преслав

http://pik.bg/пребиха-33-годишен-мъж-във-велики-преслав-news493750.html

Пребиха 33-годишен мъж във Велики Преслав

Трима мъже от Смядово пребиха 33-годишен във Велики Преслав. Срещу тях е започнало досъдебно производство за хулиганство, съобщават от ОД на МВР-Шумен.

Инцидентът е станал около 5:00 часа на 28 февруари на кръстовището на ул."Александър Стамболийски" с ул."Цар Калоян" във Велики Преслав.

Пострадалият мъж е със счупен нос и мозъчно сътресение. Той е оставен за лечение в болничното заведение. При проведените издирвателни действия извършителите са задържани. Това са А. А. на 21 г., Б. Б. на 18г., А. И. на 21г. Те са задържани за срок до 24 часа в полицейското управление.

Работата по досъдебното производство продължава.

 

Задържаха трима за 11 кражби в Димитровград и двама 14-годишни за две в Хасково

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1555568

Трима димитровградчани са задържани за серия кражби от автомобили на територията на Димитровград. Мъжете, на възраст 18, 20 и 26 години, са уличени за 11 кражби от коли, осъществени в периода от началото на ноември миналата година до момента. Тримата са счупили стъклата на 9 леки и 1 товарен автомобил и са откраднали 4 акумулатора, 2 бензинови помпи, 5 CD-та, 100 литра дизелово гориво, кора на автомобил, 6 тонколони и са скъсали винетния стикер на ВАЗ. Направили са пълни самопризнания пред разследващите. При последвалите множество действия по р...

Гръцките фермери изтеглят тракторите си от границата

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1555569

След 40 дни на блокади и контраблокади от страна на българските превозвачи, гръцките трактори напуснаха ГКПП Промахон, където над 500 земеделски машини бяха паркирани в началото на януари, съобщава БГНЕС. Изтича срокът, даден на гръцките фермери да вдигнат блокадата По обяд днес на етапи фермерите се изнесоха към Серес. Изтеглянето на тракторите започна още в петък, когато към 15-на фермери си тръгнаха, за да си вършат полската работа. През...

Ваньо Танов от ДС до "Ало, Ваньо"

http://www.bnews.bg/article-149128

Най-шумният скандал разкри как под нареждане от премиера Бойко Борисов Танов спира проверка на агенция „Митници“ в пивоварна „Леденика ММ“.

Иван Тотев във Варна за втора среща с Марешки, пускат евтино гориво в Пловдив

https://www.24chasa.bg/Article/5333700

Иван Тотев във Варна за втора среща с Марешки, пускат евтино гориво в ПловдивКметът на Пловдив Иван Тотев пътува утре за Варна, където ще се запознае с внедрената система за информационно обслужване на общината в морската столица. Градоначалникът ще се срещне и с бизнесмена Веселин Марешки, с когото вече проведоха разговор за разкриване на бензиностанции в Пловдив с евтино гориво.

Горан Брегович идва с голям концерт във Варна

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1555567

Велик момент за варненските фенове на Горан Брегович настъпва тази година - на 14 ноември балканската мега звезда ще дойде в морската столица с цялата мощ на своя Оркестър за сватби и погребения. Организаторите на концерта от Loud Concerts и Елит Мюзик са готови да изпитат пълните възможности на обновената Зала Конгресна на Двореца на културата и спорта и да съберат над 5000 души на големия концерт. Тоталните хитове на Горан Брегович от неговата музика за филми и от албумите му - „Месечина", „Едерлези", „In the Deathcar" със сигурност ще вдигна...

Любимец и Ивайловград със съвместен проект по Програмата за развитие на селските райони

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1555566

С обучения на екипа на „Местна инициативна група - Любимец“, партньорите по проекта и местни лидери, стартира изпълнението на проект за подготвителни дейности по Програмата за развитие на селските райони за периода  2014 - 2020г. На 25 февруари града се проведе първата среща на екипа на сдружение „Местна инициативна група“ и Местно партньорство Ивайловград. Поводът за срещата бе обучение на екипа на МИГ и партньорите по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014 – 2020г. Обученията са една от основните дейности по проекта. На 26 ...

Гърция пред извънредно положение заради бежанската криза

http://www.cross.bg/bezhantzi-evropeiiski-hilyadi-1499969.html

/КРОСС/ Гърция е блокирана от бежанци. Очаква се в някои райони да бъде обявено извънредно положение заради бежанската криза. Атина обмисля да наложи вето при липса на единно споразумение за разпределение на бежанците по квоти между всички европейски. Не спира притокът към гръцките острови, където фрегати на НАТО поеха контрола. Вече оставят част от бежанците на островите, а други се прехвърлят в Пирея, Кавала и Солун. Местните власти предоставят временни лагери за настаняване в закрити спортни зали и бивши военни поделения. Над 6 хиляди бежанци и мигранти са на палатки в граничния пункт Идомени, на границата с Македония, в очакване да преминат. На ден се пропускат между 300 и 500 души. Разчита се предимно на доброволци, които оказват помощ в палатковия лагер. Общият брой на блокираните в страната е 25 хиляди, а до месец се очаква да достигнат 70 хиляди души. Министърът по миграцията Янис Музалас заяви, че при затваряне на границите от другите европейски страни, мигрантите ще се настаняват за неопределено време в цялата страна. Музалас допълни, че Гърция е поставена на колене. От опозиционната Нова Демокрация настояват бежанските лагери да са от затворен тип без право на мигрантите да ги напускат. Неизвестни лица запалиха лагер за бежанци в град Гяница. Министърът на вътрешните работи провежда извънредно съвещание за промяна в мерките към мигранти и бежанци. Премиерът Ципрас отправи за пореден път критика към едностранното затваряне на граници от европейски страни

14-годишен в болница с алкохолно натравяне, не помни какво и колко е пил

http://pik.bg/14-годишен-в-болница-с-алкохолно-натравяне-не-помни-какво-и-колко-е-пил-news493746.html

14-годишен в болница с алкохолно натравяне, не помни какво и колко е пил

14-годишен тийнейджър с тежка алкохолна интоксикация е обслужен от спешните медици тази нощ в Благоевград. Отровеното момче е транспортирано до благоевградската болница с личен превоз, придружавано от майка си. Инцидентът станал около 04:30 часа, пише Struma.bg.

Тийнейджърът бил с приятели на купон, погълнал е високи дози алкохол и изпаднал в нестабилно състояние. Не можел да съобщи точно какво и колко е изпил. Силно притеснена, майката потърсила лекарска помощ, дежурните медици в спешно отделение предприели реанимационни действия и след 3 часа момчето е изведено от тежкото състояние, интоксикацията на организма е овладяна.

Това е вторият случай с изпаднал в тежко състояние след употреба на алкохол 14-годишен тийнейджър само за седмица в Благоевград. 14-годишна девойка, както вестник „Струма“ писа, бе открита от съседката си припаднала на улицата след употреба на алкохол и веднага с такси е закарана до болницата. Тогава за инцидента бяха информирани и Агенция за закрила на детето, а бащата прибра дъщеря си у дома.

12 непълнолетни момичета и момчета са установени при полицейска акция само за изминалата нощ в питейни заведение в региона.

От ОД на МВР - Благоевград съобщиха, че са проверени 19 заведения в Пиринско.

"Звук и светлина" в Трявна за 3 март

http://gabrovo.actualno.com/zvuk-i-svetlina-v-trjavna-za-3-mart-news_526292.html

По случай националния празник на България 3 март, Трявна ще предостави на своите жители и гости възможността да се насладят на аудио-визуалния спектакъл "Звук и светлина". Програма по отбелязването на 138 години от Освобождението на България в Трявна 3 март 2016 г. 11.00 часа - Изпълнения на родолюбиви и патриотични песни 11.20 часа Приемане на строя на почетна формация на РК „Капитан дядо Никола" от кмета на общината Издигане на националното знаме 11.25 часа - Приветствие от г-н До

Ново дело срещу нацист от Аушвиц - 95-годишен ще отговаря и за убийството на Ане Франк

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5333487

Бивш нацистки санитар от SS, който е работил в „Аушвиц“ по време, когато Ане Франк е пристигнала там, е изправен пред съда за съучастие в убийство на над 3000 затворници в лагера, предава "Indipendant".
Хубер Зафке, 95-годишен, е третият човек, работил в Аушвиц, който отива на съд в Германия за последната година.
Бивш нацистки санитар от SS, който е работил в „Аушвиц“ по време, когато Ане Франк е пристигнала там, е изправен пред съда за съучастие в убийство на над 3000 затворници в лагера, предава "Indipendant". Хубер Зафке, 95-годишен, е третият човек, работил в Аушвиц, който отива на съд в Германия за последната година.

Стоянка Мутафова в едно откровено интервю (ВИДЕО)

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1555571

На 94 години тя има зад гърба са над 50 години на сцената и все още играе, а скоро звездата на българския театър беше на турне в Германия, където изправи на крака българите в няколко града. Екипът на „Комбина" по Нова телевизия гостува на великата Стоянка Мутафова и дъщеря й Мария - също актриса, в дома им в София, където са ...

Анализатори: Трудно е да се каже кой е РБ, Радан Кънев изгуби битката

http://www.klassa.bg/News/Read/article/264722_%D0%90%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D0%B7%D0%B0%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B8%3A+%D0%A2%D1%80%D1%83%D0%B4%D0%BD%D0%BE+%D0%B5+%D0%B4%D0%B0+%D1%81%D0%B5+%D0%BA%D0%B0%D0%B6%D0%B5+%D0%BA%D0%BE%D0%B9+%D0%B5+%D0%A0%D0%91%2C+%D

 Проблемите в Реформаторския блок се задълбочават и очевидно времето за решаване на тези проблеми отдавна е изтекло, смята председателят на Института за дясна политика Нено Димов пред медиите.
"Самият Реформаторски блок има толкова разделителни линии, че е трудно да се каже кой е Реформаторският блок в момента. Като цяло това споразумение беше съвсем излишно, според нас, от гледна точка на това, че управленската формула продължава да съществува макар и не с пълната подкрепа на Реформаторския блок. Това споразумение не даде нищо ново, освен да задълбочи вътре разделението в Реформаторския блок. Проблемите в Реформаторския блок се задълбочават и очевидно времето за решаване на тези проблеми отдавна е изтекло и изборът ще бъде един - те вероятно няма да се явят в този вид на следващите парламентарни избори. До тогава ще се крепят някъде заради правилника на парламента", коментира още Димов.

"Спорът в Реформаторския блок кой е лидер - Меглена Кунева или Радан Кънев, завърши с това, че и двамата са лидери, само че на едни парчета. 13 депутати ще останат с Кунева и 10 ще останат с Радан Кънев. Правилникът на парламента обаче е такъв, че те не могат да се разделят на две парламентарни групи. Ако г-н Кънев имаше 14 депутата, а другите 9, бъдете сигурни, че групата вече щеше да е напуснала, но тук г-н Кънев не може да обяви бунт по силата на простия факт, че резултатът от бунта вече е предизвестен и той ще изгуби думата. Той няма да има думата и ще трябва де е независим депутат, което е неизгодно и бунтът няма да се състои", коментира и социологът Андрей Райчев. 

"Съдбата на реформаторите ще се реши на избори - тук е въпросът - ще могат ли да влязат, а второ - ако говорим за г-н Кънев - трябва да спечели цялото дясно като обяви и опозиционност, т.е. да се окаже дясната опозиция на Борисов", заяви той. 

Местят Музея на авиацията от Крумово в Пловдив

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1555564

Музеят на авиацията вероятно ще бъде преместен от Крумово в Пловдив. Това съобщи кметът Иван Тотев, който уточни, че през следващата седмица местната администрация ще се срещне с представители на Министерството на отбраната и на музея. По думите му експонатите ще бъдат изложени в бившия корпус на авиацията, който се намира срещу Мебелна къща в район „Тракия“. Иван Тотев припомни още, че идеята музеят да се премести от Крумово в Пловдив била на президента Росен Плевнелиев от преди няколко години. ...

Присъдата срещу Борислав Сандов е удар срещу свободното слово, смятат "Зелените"

http://www.dnevnik.bg/zelen/2016/02/29/2714326_prisudata_sreshtu_borislav_sandov_e_udar_sreshtu/?ref=rss


"Зелените" определят решението на съда в Панагюрище да осъди за обида Борислав Сандов заради остра критика, изказана в лична публикация във Фейсбук (статус от 02.10.2014 г.) като удар срещу свободното слово и опозиционната критика в България. Това обявяват от партията в съобщение до медиите.

Сандов е бивш съпредседател и настоящ член на Националния съвет на ПП "Зелените", от където го определят като "един от най-изявените активисти на природозащитното движение".

Причината...

Пловдивчани с две деца избраха 29-и за сватба, любовта им щяла да е по-млада

https://www.24chasa.bg/Article/5333676

Пловдивчани с две деца избраха 29-и за сватба, любовта им щяла да е по-млада29 февруари избраха за сватбата си пловдивчаните Зорница Христова и Георги Юруков, които живеят заедно от 18 г. Имат двама синове на 3, 5 и 11 г. "Решихме да се вречем точно на тази дата, защото ще празнуваме по-рядко годишнини и любовта ни ще е по-млада", заявиха младоженците. След като сключиха граждански брак,

Гръцките фермери вдигнаха палатките и скарите си от границата

https://www.24chasa.bg/Article/5333738

Гръцките фермери вдигнаха палатките и скарите си от границатаКъм момента няма блокада на българо-гръцката граница. Това каза за Фокус Йордан Арабаджиев от Българската асоциация на сдруженията в автомобилния транспорт (БАСАТ). Той уточни, че са вдигнати всички съоръжения на гръцките фермери като палатки, барбекюта, скари и т.н. По думите му, земеделската техника е почти изведена и продължава напускането й.

Citibank е разследвана заради корупционния скандал във ФИФА

http://www.dnevnik.bg/sport/2016/02/29/2714324_citibank_e_razsledvana_zaradi_korupcionniia_skandal/?ref=rss


Citigroup стана първата американска банкова група, която е разследвана във връзка със скандала за корупция във ФИФА. Тя потвърди пред регулаторите за получена призовка от федералната прокуратура на САЩ.

Призовката е получена късно в петък вечерта, а от Citibank са обявили, че са готови да сътрудничат на правораздавателните органи. Разследването не означава задължително повдигане на обвинения.

В съобщение до медиите и инвеститорите от банката коментираха, че прокуратурата е...

Снимка на деня: Един лесен начин за спокоен учебен час

http://www.dnevnik.bg/detski_dnevnik/2016/02/29/2714334_snimka_na_denia_edin_lesen_nachin_za_spokoen_ucheben/?ref=rss


"Един много лесен начин за спокоен час!" С тези думи и снимка, публикувана в профила си във "Фейсбук", заместник-министърът на образованието и науката Диян Стаматов даде идея на българските учители как да накарат учениците да се концентрират в учебното време и да не се разсейват с мобилните си устройства.

В коментарите под снимката, която е от столичното 119 СОУ, където Стаматов е директор от повече от десетилетие, учители хвалят идеята, но някои наричат нередно и крайно изземането...

Димитровград отново с три гигантски мартеници

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1555563

За четвърта поредна година от Община Димитровград поздравяват за Баба Марта гражданите и гостите с гигантски мартеници върху три знакови сгради- кметството, спортната зала и читалище „Хр. Ботев”. Днес дългите 7 метра Пижо и Пенда бяха монтирани върху сградата на общинската администрация. Те бяха изработени от Социалното предприятие в Димитровград миналата година, като тази са направени някои подобрения, коментира началникът на отдел „Хуманитарни дейности” Антоанета Шаркова. Чуйте я в приложения файл. Великанските мартеници от миналата година мо...

Проф. Камелия Касабова: Бързо и без такси решаваме спорове между банки и клиенти

https://www.24chasa.bg/Article/5333744

Проф. Камелия Касабова: Бързо и без такси решаваме спорове между банки и клиенти Търсят ни и за неоснователно обогатяване и за морални щети, но ние не сме “другарски съд” и не можем да се произнасяме по тях, казва Проф. Камелия Касабова, председател на Помирителната комисия за платежни спорове. - Представете комисията, която оглавявате, проф. Касабова. Кой може да се обърне към нея и за какво?

Полицаите започват протести заради промените в Закона за МВР

http://www.cross.bg/federatziya-obyasniha-sindikalnata-1499968.html

/КРОСС/ Полицаите започват протести заради промените в Закона за МВР, предложени от кабинета. От синдикалната федерация на служителите на министерството обясниха, че още от днес в цялата страна може да започнат предупредителни действия на служителите на министерството. Между първо и второ четене на закона ще бъде организиран голям национален протест в София. От синдикалната федерация на служителите в МВР обясниха, че на 8-и януари тази година ръководството на МВР им е предоставило друг проект за изменение в закона за МВР, в който имало съществени разлики с приетия по-късно от МС. Синдикатите са недоволни и от липсата на диалог по приетия от МС и предложен на парламента проект за изменение в закона за МВР. Според Валентин Попов, председател на синдиката, този проект е бил обсъден със синдикатите един ден, преди той да бъде приет от правителството, информира БНР.  Другото срещу, което полицаите протестират, са планираното намаляване на обезщетенията при пенсиониране от 20 на 12 заплати, намаляването на отпуските и създаването на агенция "Пожарна безопасност и защита на населението". Илия Кузманов заяви, че няма обяснение как министерството смята, чрез децентрализацията на пожарната, да подобри нейната ефективност. От синдикалната федерация на служителите на МВР обясниха, че те не искат за момента оставката на вътрешния министър Румяна Бъчварова, но обясниха, че това е работа на началника й

Мъж осъди прокуратурата на 12 хил. лв. след 7-годишна съдебна сага

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5333736

Мъж от Разлог осъди прокуратурата, след като съдът го оневини за присвояване на пари в качеството му на длъжностно лице.
Срещу З. Б., бивш служител на "Топливо", са повдигани няколко обвинения. По преписка още от 2002 г. в прокуратурата в Разлог е образувано предварително производство за престъпление по чл.
Мъж от Разлог осъди прокуратурата, след като съдът го оневини за присвояване на пари в качеството му на длъжностно лице. Срещу З. Б., бивш служител на "Топливо", са повдигани няколко обвинения. По преписка още от 2002 г. в прокуратурата в Разлог е образувано предварително производство за престъпление по чл.

Две фирми са фаворити за боклука на Варна! Важна подробност - не се конкурират помежду си!

http://petel.bg/Dve-firmi-sa-favoriti-za-bokluka-na-Varna--Vazhna-podrobnost---ne-se-konkurirat-pomezhdu-si-__147040

Веселин Златков Две дружества са фаворити в процедурата за обществената поръчка за събиране и извозване на битовата смет във Варна и по...

БДЖ с 14 000 допълнителни места за празничните дни около 3-ти март

http://petel.bg/BDZH-s-14-000-dopalnitelni-mesta-za-praznichnite-dni-okolo-3-ti-mart__147041

Снимка: Булфото БДЖ ще увеличи с допълнителни вагони съставите на някои влакове, които пътуват по основните направления в страната, съо...

Турция е предотвратила 18 атентата от началото на 2016 г.

http://frognews.bg/news_107725/Turtsiia-e-predotvratila-18-atentata-ot-nachaloto-na-2016-g/

Турските сили за сигурност са предотвратили 18 самоубийствени атентата от началото на годината. В три от случаите е ставало дума за коли, натоварени с експлозиви. Това заяви турският министър на вътрешните работи Ефкан Ала в интервю за турска телевизия.

ООН: Хиляди хора в Сирия може да са умрели от глад по време на обсадите

https://www.24chasa.bg/Article/5333732

ООН: Хиляди хора в Сирия може да са умрели от глад по време на обсадитеООН предупреди, че хиляди хора в Сирия може да са умрели от глад по време на обсадите, под които са живели около половин милион души, съобщи АФП.. „Преднамереното подлагане на глад е забранено категорично като оръжие във войната. В по-общ смисъл, такива са и обсадите, които лишават мирните граждани от основни продукти като храна“,

Варненски депутат: Мигрантската криза е сериозна и трябва да се използва потенциала на българската армия

http://www.moreto.net/novini.php?n=314604

Армията трябва да се включи в охраната на границата. Това заяви в сутрешния блок „Добро утро, България“ на Радио „Фокус“ адмирал Пламен Манушев, народен представител от ГЕРБ, член на Парламентарната комисия по отбрана. Той коментира, че мигрантската криза е много сериозна и е наложително да се използва потенциала на българската армия.

Полицаите стягат нов протест за промените в закона

http://frognews.bg/news_107739/Politsaite-stiagat-nov-protest-za-promenite-v-zakona/

Полицаите отново излизат на протест. Това съобщиха от Синдикалната федерация на служителите в МВР по повод новите промени, които предстои да бъдат направени в закона. Проектозаконът за МВР е дискриминационен, заяви синдикален лидер.

1500 кутии цигари откриха в пика,управляван от 21-годишен

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1555562

На 26 февруари 2016 година около 18:10 часа на пътна отсечка град Червен бряг - град Луковит в индустриална зона, служители на РУМВР - Червен бряг и сектор „Противодействие на икономическата престъпност" при ОД на МВР - Плевен спират лек автомобил "Рено Канго", управляван от 21-годишен от Червен бряг. В багажното отделение на автомобила са намерени три кашона, съдържащи 1500 кутии с цигари без бандерол с марка "Pine". По случая е образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 234, ал. 1 от НК, с нанесена щета на републикан...

4% повече българи са пътували в чужбина през януари 2016-а спрямо януари 2015-а

https://www.24chasa.bg/Article/5333690

4% повече българи са пътували в чужбина през януари 2016-а спрямо януари 2015-аПътуванията на български граждани в чужбина през януари 2016 г. са 306.9 хил., или с 4.0% над регистрираните през януари 2015 година. Това сочи статистиката, съобщиха от пресцентъра на Националния статистически институт. Увеличение на пътуванията на български граждани в сравнение със същия месец на предходната година е отчетено към Испания - с 48.

Иняриту, Любецки, ди Каприо спечелиха „Оскари“

http://web.barometar.net/83874/

Тържествената церемония по връчването на тазгодишните престижни награди „Оскар” протече в Лос Анджелис с много блясък и малко хумор. „Добре дошли на церемонията на „Оскар”-ите, известна още и като наградата на белите хора” – с тези думи тъмнокожият изпълнител Крис Рок откри 88-ата церемония и добави: „Ако номинираха и водещите на вечерта, нямаше да получа и […]

Вълка и кардиохирург са новите собственици на летището в Г. Оряховица

http://www.bnews.bg/article-149126

Летището в Горна Оряховица има писта с три стоянки за самолети, оборудване и сграден фонд.

Жена в черно с отрязана детска глава в ръцете крещи „Аллах акбар” в Москва (видео)

https://www.24chasa.bg/Article/5333696

Жена в черно с отрязана детска глава в ръцете крещи „Аллах акбар” в Москва (видео)Видеоклип, показващ жена в черно, носеща детска глава и крещяща „Аллах акбар”, шокира интернет потребителите.  Дамата е заснета пред метростанция в Москва и заплашвала да се самовзриви, пише изданието mk.ru, позовавайки се на съобщения от очевидци в Туитър. Изданието уточнява, че жената била бавачка на детето, с чиято глава се разхождала.

Подплашен кон атакува двора на Митница-Югозападна и потроши 3 коли

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5333727

Кон се подплаши и атакува двора на Митница Югозападна в Благоевград. Добичето тичало хаотично, а зад него се влачела каруца. Тя така се мятала,че изпотрошила 3 коли паркирани в двора на митницата. Митничарите нищо не могли да направят нищо, за да предотвратят инцидента.
Случката се разиграла посред бял ден, към 11,10 часа в петък.
Кон се подплаши и атакува двора на Митница Югозападна в Благоевград. Добичето тичало хаотично, а зад него се влачела каруца. Тя така се мятала,че изпотрошила 3 коли паркирани в двора на митницата. Митничарите нищо не могли да направят нищо, за да предотвратят инцидента. Случката се разиграла посред бял ден, към 11,10 часа в петък.

Какво време ще ни донесе март?

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1555565

Най-ниските температури у нас през март ще бъдат между минус 7 и минус 2 градуса, а най-високите - между 20 и 25 градуса, съобщи Красимир Стоев - синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология при БАН, цитиран от БТА. По думите му през март се очаква средната месечна температура да бъде около нормата, която в Северна България и по високите полета е между 5 и 7 градуса, по Черноморието и в Южна България - между 6 и 9 градуса, а в планините - между минус 7 и минус 2 градуса Месечната сума на валежите ще бъде над нормата, която в рав...

Американски студент арестуван в Северна Корея за кражба на лозунг

http://offnews.bg/news/n_1/n_624988.html

Арестуваният в Северна Корея през януари американски студент Ото Уормбиър е признал вината си за  извършени "тежки престъпления" срещу режима на КНДР под формата на кражба на лозунг от хотел, предава Корейската централна новинарска агенция (КЦНА). 21-годишният студент бе задържан по време на 5-дневна екскурзия в комунистическата страна в началото на януари, малко преди да се качи на борда на полета си към Китай, но тогава не бе посочена точната причина за ареста.  "Моето престъпление и много тежко и предварително планирано", заявява американецът, цитиран от КЦНА, добавяйки, че е впечатлен от хуманното отношение към тежки престъпници като него.  В публикуван в Туитър видеоклип се вижда как младежът се моли да бъде оневинен с думите "Направих най-голямата грешка в живота си, но моля, спасете ме". Според думите на Уормбиър жена, представител на Приятелската обединена методистка църква в щата Охайо, му обещала използван автомобил за 10 хил. долара, ако успее да донесе лозунг като трофей от Северна Корея. Уверила го, че ще изплатят 200 хил. долара на майка му, ако бъде задържан и не се прибере в Щатите. Представител на църквата отрече твърдението, че студентът е член, както и съществуването на посочената от него жена. Друго обяснение на арестанта е, че е бил окуражаван от елитната филантропска организация към университета във Вирджиния, наречена Общност Z.  И други западни граждани са били задържани и са признавали вината си за престъпления в Северна Корея, Пхенян са използвали арестувани американски граждани за да оказват натиск и провокират посещения на представители на Щатите.    

Китай ще съкрати 1,8 милиона миньори

http://econ.bg/Новини/Китай-ще-съкрати-1-8-милиона-миньори_l.a_i.715742_at.1.html

Китай обяви, че страната ще съкрати 1,8 милиона миньори (15% от всички работещи в отрасъла в страната), заети във въгледобива и стоманодобива, като...

"Ауди" удари патрулка, двама полицаи пострадаха

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1555560

Полицейски "Опел" бе ударен от лека кола "Ауди" при катастрофа, станала снощи около 20,00 часа на кръстовището на булевардите "Република" и "Сливница". При инцидента са пострадали двама полицаи, съобщиха от варненската дирекция на МВР. Зад волана на „Ауди"-то бил 27-годишен от добричкото село Оброчище. При маневра за ляв завой в посока дом "Младост", на зелен сигнал на светофарната уредба, той отнел предимството и блъснал патрулката, която се движела в права посока, също на зелен сигнал на светофара. При сблъсъка са пострадали двамата полицаи...

Блокадата на границата падна

http://frognews.bg/news_107738/Blokadata-na-granitsata-padna/

Край на блокадите по границата с Гърция. Преди час гръцките фермери започнаха да изтеглят тракторите си от пункта „Кулата–Промахон”.

Майстори в традиционни носии продават мартеници във Велико Търново

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5333726


Майстори, изработващи мартеници, изненадаха днес гражданите и гостите на Велико Търново. Производителите на червено- белите символи се облякоха в народни носии и така предлагаха традиционните си изделия.
Идеята се породила още миналата година, споделиха Найден и Петя Райчеви, които вече десети сезон радват търновци и гостите на града със своите
Майстори, изработващи мартеници, изненадаха днес гражданите и гостите на Велико Търново. Производителите на червено- белите символи се облякоха в народни носии и така предлагаха традиционните си изделия. Идеята се породила още миналата година, споделиха Найден и Петя Райчеви, които вече десети сезон радват търновци и гостите на града със своите

33-годишен мъж с фрактура и мозъчно сътресение след побой във Велики Преслав

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1555559

Досъдебно производство за хулиганство е започнато срещу трима от Смядово, съобщават от ОД на МВР-Шумен. Около 05:00 часа на 28 февруари на кръстовището на ул."Александър Стамболийски" с ул."Цар Калоян" във Велики Преслав неизвестни нанесли удари в областта на лицето на 33-годишен местен жител. След преглед в шуменската болница е установено, че мъжът е със счупен нос и мозъчно сътресение и е оставен за лечение в болничното заведение. При проведените издирвателни действия извършителите са установени- А.А./21г./, Б.Б./18г./, А.И./21г./ и задържа...

Булките през пролетта - 3D цветя и свеж сексапил

http://www.vesti.bg/lyubopitno/sveji/bulkite-prez-proletta-3d-cvetia-i-svezh-seksapil-6050721

Водещите тенденции за булките през пролетта на 2016 г. са дълбокото V-образно деколте, роклите с открити рамене, 3D цветята и нежният розов нюанс по роклите

Бизнес климатът в страната се подобрява за втори пореден месец

http://www.investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/biznes-klimatyt-v-stranata-se-podobriava-za-vtori-poreden-mesec-212230/

Очакванията на мениджърите в промишлеността, търговията на дребно и сектора на услугите са по-позитивни за дейността им в следващите три месеца

Тейлър Суифт дари 250 000 долара на Кеша, която загуби дело за сексуален тормоз

https://www.24chasa.bg/Article/5329269

Тейлър Суифт дари 250 000 долара на Кеша, която загуби дело за сексуален тормозИскам да отделя секунда, за да благодаря на моя мениджър и на звукозаписната компания, която ме продуцира, затова, че приемат факта, че съм жена и че поощряват това. Също така искам да използвам момента, за да подкрепя публично Кеша”, бяха последните думи от речта на Адел, когато получаваше една от статуетките си на тазгодишните британски

"Нисан" пуска специални версии на "Кашкай" и X-Trail

http://www.dnevnik.bg/skorost/2016/02/29/2713804_nisan_puska_specialni_versii_na_kashkai_i_x-trail/?ref=rss


"Нисан" ще представи две специални версии на най-продаваните си кросоувъри – "Кашкай" и X-Trail. Дебютът на моделите ще се състои на автомобилно изложение в Женева (1 - 13 март).

"Кашкай Премиум концепт" и "X-Trail Премиум концепт", както са кръстени двата автомобила, се отличават със специфични цветове и използваните материали в салона.
 
При "Кашкай" основният цвят е черен мат, като са добавени златисто-медени акценти по колесните арки, около линията на прозорците, в...

Над 7 млн. души ще загубят работата си до 5 години заради технологиите

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1555561

Светът се променя прекалено бързо и според някои изследвания по кариерно развитие 60% от най-търсените професии през следващите 10 години все още не съществуват. Как да помогнем на децата си да бъдат подготвени за тези предизвикателства на пазара на труда и дали социалните или професионалните компетенции следва да вземат превес в образователната система е една от топ-темите, които ще бъдат разисквани в рамките на четвъртото поредно издание на инициативата

Местят авиомузея от Крумово в Пловдив

https://www.24chasa.bg/Article/5333682

Местят авиомузея от Крумово в ПловдивМузеят на авиацията ще бъде пребазиран от с. Крумово в бившия корпус "Тактическа авиация" в Пловдив, съобщи кметът Иван Тотев. Той смята, че по този начин експозицията ще бъде повече посетена. Идеята за преместването било на президента Росен Плевнелиев. "Надявам се за празника на Пловдив - 6 септември, музеят да е на новото място", каза Тотев.

Три високосни момиченца проплакаха в АГ болницата във Варна

http://pik.bg/три-високосни-момиченца-проплакаха-в-аг-болницата-във-варна-news493739.html

Три високосни момиченца проплакаха в АГ болницата във Варна

Три високосни момиченца проплакаха в Специализираната АГ болница - СБАГАЛ „Проф. д-р Д. Стаматов” във Варна, до обяд на 29 февруари.

Първото е родено в 0,30 часа, тежи 3160 г. и е 50 см. Второто е поело първата си глътка въздух в 8,45 часа, тежи 2750 г. и е 50 см. Третото е проплакало в 11,30 часа, тежи 3800 г. и е 51 см.

Малките госпожици са доносени, с идеални мерки и заедно с майките си се чувстват добре. До края на деня се очакват още няколко раждания за радост на целия екип на здравното заведение, съобщи управителят доц. д-р Емил Ковачев.

Инж. Венелин Радков: Създадени са достатъчно защити, за да няма безогледна сеч

https://www.24chasa.bg/Article/5332987

Инж. Венелин Радков: Създадени са достатъчно защити, за да няма безогледна сечГоляма част от сигналите са некоректни, твърди директора на Регионална дирекция на горите в Бургас Венелин Радков е роден 1962 г. в Лясковец, Великотърновска област. Завършил ЛТУ през 1987 г. Работил в Агролеспроект – 11 г. и в Държвно горско стопанство Кости – 15 г. През есента на 2014 г. спечелва конкурс за директор при РДГ – Бургас.

Ваньо Танов - топченгето, което ужили контрабандата по митниците

https://www.24chasa.bg/Article/5333678

Ваньо Танов - топченгето, което ужили контрабандата по митницитеПодслушваха го, пречиха му, но никога не опетни името си. Дори скандалът "Мишо Бирата" го подмина Директорът на "Агенция Митници" Ваньо Танов почина внезапно на 58 г. Неслучайно е за втори път на този пост по личното настояване на Бойко Борисов. Статистиката показва, че под негово управление митниците реализират най-големи приходи в бюджета.

Пожарникари плашат с протест срещу реформите в МВР

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5333677

Пожарникарите от синдикат "Огнеборец" са готови за протести, заради липсата на диалог с ръководството на МВР относно реформата в министерството, предаде Дарик.
Служителите са против планираното намаляване на платения отпуск от 30 на 25 дни, както и против орязването на броя заплати при напускане на системата от началото на 2017 година.
Пожарникарите от синдикат "Огнеборец" са готови за протести, заради липсата на диалог с ръководството на МВР относно реформата в министерството, предаде Дарик. Служителите са против планираното намаляване на платения отпуск от 30 на 25 дни, както и против орязването на броя заплати при напускане на системата от началото на 2017 година.

Лютфи Елван: Синът на Ердоган никога не е изпращал пари в България

http://www.cross.bg/erdogan-bulgariya-bilyal-1499967.html

/КРОСС/ Синът на турския президент Реджеп Таип Ердоган - Билял Ердоган, никога не е изпращал под каквато и да е било форма пари в България, не е финансирал каквато и да е формация в България, както и не е бил свързан с такава. Това заяви турският вицепремиер Лютфи Елван, цитиран от БНР. Той окачестви като клевета и лъжа твърденията в някои медии, че Билял Ердоган финансирал протурска партия в България. По думите му, разпространяваните информации, в които името на Билял Ердоган се свързва с България, служи като средство за очерняне на президента и на правителството. Информации с твърдения за финансиране от страна на Билял Ердоган на новата партия ДОСТ на Лютви Местан се бяха появили във вестника на турската опозиция "Джумхуриет" и свързаните с него "Газете порт", "Сьозджю" и други издания. Вестниците писаха, че Билял Ердоган финансирал с 1 млн. турски лири партията на Лютви Местан. По време на дебатите в турския парламент по обсъждането на бюджета Лютфи Елван направи отчет и за средствата, изразходвани за новия президентски дворец Бештепе в Анкара. Той заяви, че са били изразходвани средства в размер на 500 млн. турски лири. По-голямата част от тях са били покрити от безотчетния президентски фонд.  

Мъж се опита да запали денонощен магазин в Шумен

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1555558

Криминалисти от полицейското управление в Шумен изясняват опит за палеж, информират от пресцентъра на полицията. Около 01:20 часа на 26 февруари неизвестен с кърпа на лицето влязъл в денонощен магазин на ул."Марица" в града с две бутилки със запалителна течност, хвърлил ги на земята и побягнал. Извършен е оглед, за престъпление по чл. 330 от НК е започнато досъдебно производство.  ...

30 000 клиенти посетиха платформата за сключване на онлайн договори на ЕНЕРГО-ПРО kupitok.bg през първия месец

http://www.cross.bg/platformata-klienti-dogovor-1499966.html

/КРОСС/ На 26.01.2016 за първи път в България стана възможно сключването на договор за доставка на електрическа енергия през Интернет. Чрез портала на ЕНЕРГО-ПРО Енергийни Услуги - kupitok.bg, само за броени минути всеки потребител, независимо в коя точка на страната се намира, може да стане клиент на компанията и да се възползва от предимствата на свободния пазар. За първия месец от своето съществуване, платформата вече е регистрирала около 30 000 посещения от клиенти. Най-голям интерес има от големите български градове, като първенец е София с над една трета от общия брой посещения. Следват градовете: Варна, Пловдив, Русе, Бургас, Велико Търново, Стара Загора и Плевен. Първите сключени договори през онлайн платформата вече са факт и доставката на електроенергия на свободния пазар на тези клиенти ще започне от 1 март. Процедурата по сключване на договора е изключително опростена. Попълването на необходимите данни става за няколко минути, като единственото, което е нужно на клиента, е компютър или мобилно устройство с достъп до Интернет. Функционалният дизайн и съвместимостта на платформата с мобилни устройства, я прави удобна за ползване от таблети и телефони. За да гарантира удобството на своите клиенти, ЕНЕРГО-ПРО Енергийни Услуги предлага да води вместо тях процедурите по излизане на свободен пазар пред мрежовите оператори

Група варненци ще отбележат пред Община Варна 3 години от смъртта на Пламен Горанов

http://www.moreto.net/novini.php?n=314617

Група варненци от Национално движение „Грамада" СНЦ ще отбележат 3 години от кончината на Пламен Горанов със свещи и цветя пред сградата на Община Варна, където младият мъж се самозапали на 20-ти февруари 2013 година. Събитието е насрочено за 17.

Варненската прокуратура иска задържане под стража за наркоразпространител

http://web.barometar.net/83872/

Окръжната прокуратура във Варна внесе искане за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо 41-годишния И.К., който е задържан на улицата с амфетамини. Спрямо варненеца е повдигнато обвинение за извършено престъпление по член 354а, ал. 1 от Наказателния кодекс. На 27февруари 2016 год. около 22,15 часа мъжът е задържан при полицейска операция на […]

Меркел: Няма план Б за справяне с бежанската криза (видео)

https://www.24chasa.bg/Article/5333684

Меркел: Няма план Б за справяне с бежанската криза (видео)Германският канцлер Ангела Меркел ще продължи да отстоява политиката си за решаване на бежанската криза по досегашния начин и за пореден път призова партньорите си от ЕС за намиране на общо решение. Тя не вижда причина да променя политиката си и няма план Б, призна тя във вечерното неделно токшоу на водещата Ане Вил по германската тв ARD.

Неволите на Златинови или обичам те, животно

https://www.24chasa.bg/Article/5333693

Неволите на Златинови или обичам те, животноАко имате деца, вече знаете, че рано или късно се стига до онзи критичен момент, в който започват да ви врънкат за домашен любимец. Врънкат досадно, упорито и изнервящо като мухи преди дъжд и отказват да приемат „не” за отговор и тамагочи като алтернатива. Не помагат нито възраженията на тате, че няма да храни още едно гърло,

Hurriyet: Падението на Турция е неизбежно

http://www.cross.bg/tyrtziya-ambitzii-rysiya-1499965.html

/КРОСС/ Турция продължава да пропада в пропастта, макар че само преди няколко години в западната преса се появиха заглавия от сорта на „Турция се развива“, а държавните дейци и експерти на САЩ и Европейския съюз характеризираха турските власти като „модерни, демократични, ориентирани към реформи проевропейски мюсюлмани“, смята анализаторът на Hurriyet Daily Бурак Бекдил, цитиран от РИА Новости. По-рано на Запад смятаха, че Турция може да се превърне в образец за по-недемократично настроените мюсюлмани от страните в Близкия изток. Обаче вече стана ясно, че нещата стоят по съвсем друг начин. Сега турците трябва да плащат високата цена за ревизионистичните амбиции и погрешното стратегическо мислене на своите лидери, пише Бурак Бекдил в статията си за аналитичния център Gatestone Institute (САЩ). Във вътрешната политика на Турция цари хаос. Само за седем месеца 170 души станаха жертва на терористични актове в различни градове на страната, без да се броят стотиците, убити по време на сблъсъците между турските силови структури и кюрдите. „Извън границите си Турция също плува в море от хаос. Страната води все по-опасна непряка война срещу шиитите и правителствата в Дамаск, Багдад и Техеран, както и с Русия, която ги подкрепя. Освен това, за Турция с нейните неоимперски амбиции вражески държави са и Ливан, Либия, Израел и Египет“, се казва в статията

Във Видин правят проверка във връзка с изнесено обучение на Сдружение „Видински общински фонд „Читалища“

http://pik.bg/във-видин-правят-проверка-във-връзка-с-изнесено-обучение-на-сдружение-„видински-общински-ф-news493734.html

Във Видин правят проверка във връзка с изнесено обучение на Сдружение „Видински общински фонд „Читалища“

След получени редица сигнали в Община Видин за участие на общински служители в проведено изнесено обучение на 21-23.02.2016 г., организирано от Сдружение „Видински общински фонд „Читалища“ и изразени съмнения за неправомерно изразходване на общински средства, кметът Огнян Ценков разпореди проверка. Това съобщиха от пресцентъра на Общината.

Резултатите от нея показват, че работният семинар, проведен в с. Чифлика, Община Троян е заплатен със средства на Сдружението, за което е представена фактура. Една от основните задачи на Управителния съвет на Фонда още от създаването му през 2012 г., е да се предоставят условия и възможности за повишаване на капацитета на неговите членове и подобряване на работата в мрежа.

В тази връзка поне веднъж годишно, в зависимост от средствата, с които разполага, се организират изнесени обучения/работни семинари за членовете на Фонда. Колективни членове на Сдружение „Видински общински фонд „Читалища“ са 17 читалища от Община Видин, а също редица физически лица, притежаващи различен опит и експертност, в това число и служители на Общинска администрация, както и на Регионален експертно- консултантски и информационен център (РЕКИЦ) - Видин. Фондът набира средства чрез регламентираните в Закона като членски внос, дарения, проекти и др. Членският внос за юридическите лица, членове на Фонда е 200 лв., а за физическите лица - 10 лв. 
За дните от 21 до 23 февруари, когато се провежда изнесеното обучение, общинските служители-членове на Фонда са ползвали платен годишен отпуск.

Европейската комисия с ужасяващ доклад за България

http://www.bnews.bg/article-149123

Европейската комисия фиксира недобрата среда за предприемачество и смята, че и това е пречка за инвестициите, които са далеч от нивото при влизането ни в ЕС преди близо 10 години.

Марешки иска да отваря 3 бензиностанции в Пловдив

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1555555

Веселин Марешки иска да отвори поне 3 бензиностанции в Пловдив. Това заяви кметът на града Иван Тотев, който утре ще посети Варна за среща с бизнесменът. По думите на Тотев идеята на Марешки е да закупи или наеме готова бензиностанция, като първоначално започне само с една с минимум 4 колонки, а последствие да отвори още 2.   Пловдивският кмет обясни още, че това ще бъде втора среща между него и безнесмена и, че за момента е изключен вариантът, при който общината да продаде земя на Марешки за строеж на нова бензиностанция, защото това би отнел...

Актьорите Валентин Танев и Тончо Токмакчиев: Искащите оставката на Христо Мутафчиев ще бъдат използвани

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5332334

Смехът не убива, убиват песимизмът и безразличието

Миналия вторник в Драматичен театър-Ловеч при пълен салон се игра премиерно постановката "Търся си нов съпруг" от хърватския писател Миро Гавран. Режисьор на спектакъла е Валентин Танев, Николай Нинов - сценограф, а сред актьорския състав са имената на Валентин Танев,
Смехът не убива, убиват песимизмът и безразличието Миналия вторник в Драматичен театър-Ловеч при пълен салон се игра премиерно постановката "Търся си нов съпруг" от хърватския писател Миро Гавран. Режисьор на спектакъла е Валентин Танев, Николай Нинов - сценограф, а сред актьорския състав са имената на Валентин Танев,

Камен Донев и звезден екип посвещават спектакъл на рождения ден на своя учител Крикор Азарян

https://www.24chasa.bg/Article/5332307

Камен Донев и звезден екип посвещават спектакъл на рождения ден на своя учител Крикор АзарянБезсмъртните завети на големия творец ще оживеят в “Азарян и електрическата крушка”  в театъра на негово име в НДК Със спектакъла “Азарян и електрическата крушка” театър "Азарян" и Националният дворец на културата (НДК) ще отбележат рождението на големия ни режисьор на 14 март (понеделник) от 19,30 ч.

Шофьорът, който уби двама край Горна Оряховица, изпреварвал друга кола

https://www.24chasa.bg/Article/5333665

Шофьорът, който уби двама край 
Горна Оряховица, изпреварвал друга колаКървавото меле, при което в неделя загинаха двама мъже в Рено Еспейс край Горна Оряховица, е станало при изпреварване на друга кола, съобщиха от полицията в Търново. Както "24 часа" първи съобщи, тежкият инцидент стана в неделя по обед на пътя между Г. Оряховица и лясковското с. Козаревец. По първоначална информация "Рено Еспейс",

Украйна ще поиска да екстрадираме един от биячите от Околовръстното

http://crime.actualno.com/ukrajna-shte-poiska-da-ekstradirame-edin-ot-bijachite-ot-okolovrystnoto-news_526285.html

Украйна ще поиска от България да екстрадира гражданина Георги Близнаков. Това съобщи Антон Герашченко, съветник на вътрешния министър на страната Арсен Аваков, пред Club Z. "Молбата ще бъде изпратена още тази седмица", допълни той. Герашченко потвърди информацията, разпространена първо от украинския сайт "Миротворец". Според нея нашият сънародник е издирван за това, че е бил наемник в проруски батальон в самообявилата се Донецка народна република (ДНР), участвал е в убийства на украински гражд

БДЖ пуска допълнителни места във влаковете за почивните дни около 3 март

http://society.actualno.com/bdj-puska-dopylnitelni-mesta-vyv-vlakovete-za-pochivnite-dni-okolo-3-mart-news_526286.html

„БДЖ – Пътнически превози” ЕООД ще увеличи с допълнителни вагони съставите на някои влакове, които пътуват по основните направления в страната. Това съобщиха от пресцентъра на БДЖ. Увеличението на съставите на влаковете се прави с цел да бъде осигурено удобното придвижване на клиентите по време на празничните дни по повод националния празник на РБългария – 3 март. От 2 до 7 март включително, националният железопътен превозвач ще предостави около 14 000 допълнителни мест

Предсрочно започна ремонтът на улиците в Плевен

http://pleven.actualno.com/predsrochno-zapochna-remontyt-na-ulicite-v-pleven-news_526288.html

Ремонтът на уличната настилка в Плевен започна предсрочно. Служители на общинска фирма „Инжстрой“ вече запълват дупките на някои от най-проблемните улици и ще продължат, докато времето позволи. Припомняме, че спешните ремонтни дейности бяха планирани по нареждане на кмета Георг Спартански и според първоначалния план трябваше да започнат след средата на март. Екип експерти от администрацията състави списък с проблемните места и сметкоплан. Община Плевен отпусна 1 милион и 90 хиляди

10 качества, които правят зодия Овен златна

http://curious.actualno.com/10-kachestva-koito-pravjat-zodija-oven-zlatna--news_526237.html

Овните са едни от най-обсъжданит зодии, а често и най-набедяваните. Не можело да се разчита на тях, били инатливи, ревнували и често лъжели половинките си. Никой не може да има толкова отрицателни качества и ние смятаме, че всички са митове. Това са 10 прекрасни качества на Овните, които ги правят добри партньори и приятели. Доверете им се, има защо! 1. Те са авантюристи Ако не знаете какво да правите по време на уикенд само се обадете на Овена и той ще ви предложи нещо ново, откачено и прикл

"Книга за Уна" - роман изповед за болката и силата на "прегазеното поколение"

http://books.actualno.com/kniga-za-una---roman-izpoved-za-bolkata-i-silata-na-pregazenoto-pokolenie-news_526213.html

„Книга за Уна” е роман изповед за травмата, причинена от войната в Босна, но и роман за паметта и непокварените спомени от детството. Фарук Шехич умело слита двете нишки на книгата и противопоставя ужасите и абсурдът на войната на невинността и мирния живот „преди”. Тези два свята са взаимно изключващи се по стил, теми и най-вече идеология. Главният герой се опитва да започне наново живота си в разрушената страна след края на войната. Но подобно на текста той е раздвоен

73 сливналии родени на 29 февруари

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1555550

73-ма сливналии са родени на 29 февруари, съобщи за Дарик Димитринка Душева, началник отдел „Административно обслужване и ЕСГРАОН" - Общинска администрация - Община Сливен. Справката от 1960 година сочи, че мъжете, рожденници са 39, а жените - 34. Годината с най-много новородени на 29 февруари е 1988- 6 момичета, следва 1984-та - 5 момчета.  ...

Илиан Илиев: Ако срещу "Лудогорец" стоим и гледаме отблизо, ще имаме проблеми

http://www.dnevnik.bg/sport/2016/02/29/2714276_ilian_iliev_ako_sreshtu_ludogorec_stoim_i_gledame/?ref=rss


Треньорът на "Локомотив" (Пловдив) Илиан Илиев се надява отборът му да играе агресивно срещу "Лудогорец". Специалистът ще дебютира начело на черно-белите във вторник при гостуването на шампиона.

По думите му "Локомотив" трябва да започне да изгражда своя стил. "Както се казва, дори да не познаваш отбора, трябва да знаеш, че има някакъв стил на игра, с който да противодейства на съперника", заяви Илиев пред сайта на клуба.

Той е доволен от голямото желание и себераздаване...

Жена слага маскировката за финал на първи сезон на „Шеф под прикритие"

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1555553

Риалити формата приключва с тридневен маратон от понеделник до сряда Финалът на първия сезон на риалити формата „Шеф под прикритие" в сряда, 2 март ще бъде поставен от осми епизод, в който зрителите на Нова ще видят единствената жена шеф във формата, дръзнала да сложи маскировката и да се внедри в собствената си компания. Хитовото предване на Нова телевизия приключва с тридневен маратон, който ще зарадва феновете с финалните три епизода за сезона (6, 7 и 8 епизод), които зрителите ще могат да гледат на 29 февруари, 1 и 2 март. В последния осми ...

Петър Чернокожев спечели втора награда и сребърен медал в Националния конкурс "Музикални награди"

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1555551

От 26 до 28 февруари СОУ,,Екзарх Антим I" - Казанлък бе домакин на седмото издание на Националния конкурс "Музикални награди". В него участваха 250 ученици от I до XII клас от 15 области в страната, разпределени в три раздела: Българска народна музика, Класическа музика и Забавна музика, и в три възрастови групи. Осмокласникът от ПМГ,,Академик Иван Гюзелев" - Габрово Петър Чернокожев, спечели втора награда и сребърен медал в раздела Класическа музика - пиано, във втора възрастова група 5-8 клас. Конкурсната му програма включи: "Алеманда" из,, Ф...

Три високосни момиченца проплакаха в АГ болница

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1555549

Три високосни момиченца проплакаха в специализираната АГ болница във Варна до обяд на днешния 29 февруари. Първото е родено в 0,30 часа, тежи 3160 г. и е 50 см. Второто е поело първата си глътка въздух в 8,45 часа, тежи 2750 г. и е 50 см. Третото е проплакало в 11,30 часа, тежи 3800 г. и е 51 см. Бум на близнаци във Варна Малките госпожици са доносени, с идеални мерки и заедно с майките си се чувстват добре. До края на деня се очакват още няколко раждания за радост на целия екип на здравното заведение, съо...

Заловиха 27 мигранти на жп гарата в Капичан

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1555548

27 чужди граждани без документи са установени малко преди 22:30 часа на 28 февруари във вагон на товарен влак на жп гара Каспичан, информират от ОД на МВР-Шумен. Проверката във влака, който пътувал транзитно от Турция за Австрия, е предприета след получен сигнал. В групата има 11 жени, 7 деца и 9 мъже. По техни данни са от Ирак. Започнато е досъдебно производство за престъпление по чл. 279 ал. 1 от НК. Работата с тях продължава със служители от дирекция "Миграция".  ...

Янис Варуфакис ще е съветник на британската Лейбъристка партия

https://www.24chasa.bg/Article/5333679

Янис Варуфакис ще е съветник на британската Лейбъристка партияБившият гръцки финансов министър Янис Варуфакис ще бъде съветник на опозиционната британска Лейбъристка партия, съобщи Reuters. Според лидера на Лейбъристите Джеръми Корбин, който има намерения да засили лявата идеология на партията, Варуфакис ще съветва битанската опозиция заради опита си във взаимоотношенията си с ЕС.

Ваньо Танов е приет в болница в клинична смърт

http://petel.bg/Vano-Tanov-e-priet-v-bolnitsa-v-klinichna-smart__147038

Снимка: Булфото Ваньо Танов е бил докаран в столичната болница "Токуда" в състояние на клинична смърт, пише "24 часа", позовавайки се на св...

"Сузуки" аварира, "БМВ" го блъсна по пътя за Златните

http://petel.bg/Suzuki-avarira--BMV-go-blasna-po-patya-za-Zlatnite__147024

Илюстрация Булфото Около 11:15 часа вчера малко преди кръговото кръстовище на пътя от курорта "Златни пясъци" за Варна, 35-годишният К.А., уп...

Горан Брегович идва с голям концерт във Варна

http://petel.bg/Goran-Bregovich-idva-s-golyam-kontsert-vav-Varna-__147032

Живата икона на съвременната балканска музика обещава да вдигне на крака Зала Конгресна на Двореца на културата и спорта със своя Оркест...

Ули Хьонес излезе от затвора предсрочно

http://www.dnevnik.bg/sport/2016/02/29/2714268_uli_hyones_izleze_ot_zatvora_predsrochno/?ref=rss


Бившият президент на "Байерн" (Мюнхен) Ули Хьонес беше освободен от затвора предсрочно, след като излежа половината от присъдата от три години и половина за данъчни нарушения. 

Бившият германски национал и световен шампион от 1974 г. беше осъден през март 2014 г. за нарушения за 28.5 милиона евро. Той се оттегли от поста си в "Байерн", когато започна да излежава присъдата си през юни 2014 г. Хьонес прекара там точно 21 месеца.

От началото на 2015 г. той можеше да напуска...

Съдия №1 Лозан Панов с нова порция интриги

http://pik.bg/съдия-№1-лозан-панов-с-нова-порция-интриги-news493730.html

Съдия №1 Лозан Панов с нова порция интриги

Днес се проведе научна конференция в СУ, посветена на 120 години от приемането на Наказателния закон от 1896 година. Тя обаче не се размина без скандални подмятания и най-вече от страна на съдия №1 Лозан Панов, който за пореден път се опита да захапе министър председателят Бойко Борисов и главният прокурор Сотир Цацаров.

Председателят на ВКС  се опита да всее поредната интрига и да предизвика Цацаров. Панов коментира мониторинга на ЕК върху съдебната ни система и според него това наблюдение е заради невъзможността ни да се справим с реформата в правораздаването. Той недоумява защо в обществените и политически коментари не е намерила място идеята за единна европейска прокуратура, а в същото време се подкрепя външното наблюдение върху прокуратурата.

Лозан Панов захапа и премиера Бойко Борисов, заявявайки че тезата „ние ги хващаме – те ги пускат”, според него ще ни наложи външен съдебен борд.

На тези критики отвърна главният прокурор Сотир Цацаров, който настоя за по-внимателни изказвания от представители на съдебната власт, които смятали да влизат в политическия живот на страната. Вече почти за никого не е тайна, че Лозан Панов иска да се кандидатира за президент.

„Сегашните времена са бурни", посочи обвинител №1. И той не пропусна темата за съдебната реформа, изтъквайки, че едни са сочени за поддръжници на статуквото, други зоват за реформа, а трети направо за революция.

Той настоява за разумни изменения в наказателното законодателство, за да се намира баланс между „конюнктурата и хард настроенията в обществото”. „Съдебната реформа не е единият член на прокурорската колегия”, изтъкна главният прокурор. „Това не е панацеята”, подчерта той.

„Трябва да спрем това изкуствено противопоставяне”, настоя още Сотир Цацаров и допълни: „Това касае както съд, така и прокуратура." Цацаров настоява също така да се спре с лансирането на тезата за незнаещата и не-можещата прокуратура и за всезнаещия съд.

„Аз камък по съдия няма да хвърля”, подчерта той и припомни дългогодишния си стаж като съдия. Цацаров сподели още, че е свикнал с калта и не се притеснява от нападките срещу държавното обвинение в последно време. 

Ангела Меркел: EС не може да остави Гърция на произвола на съдбата

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5333618

Европейският съюз не може да си позволи да остави Гърция на произвола на съдбата и да изпадне в хаос заради проблема с бежанския наплив, заяви в неделя вечерта канцлерката Ангела Меркел пред телевизионния канал ARD, предаде ТАСС.
Меркел заяви, че европейските нации не са се борили за оставането на Гърция в еврозоната,
Европейският съюз не може да си позволи да остави Гърция на произвола на съдбата и да изпадне в хаос заради проблема с бежанския наплив, заяви в неделя вечерта канцлерката Ангела Меркел пред телевизионния канал ARD, предаде ТАСС. Меркел заяви, че европейските нации не са се борили за оставането на Гърция в еврозоната,

EVN България иска по-високи цени на тока за битови клиенти

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1555547

С 1, 23 лева увеличение на сметката за ток за клиентите на ЕВН предлагат от дружеството, което обслужва Югоизточна България. Това съобщиха от ЕРП-то, което оповести ценовите си намерения за следващия регулаторен период юли 2016 г. - юни 2017 г. По-евтин газ може да свали цената на тока Според предложението стойността на фактурата на домакинство в Югоизточна България със средна месечна консумация от 200 кВтч. дневна енергия и 70 кВтч. нощна енергия би се променила с 1,23 лв. Така сто...

Б. Велчев: Съдебната реформа трябва да тръгне от МВР

http://frognews.bg/news_107737/B-Velchev-Sadebnata-reforma-triabva-da-tragne-ot-MVR/

Според председателят на Конституционния съд и бивш главен прокурор Борис Велчев, съдебната реформа трябва да тръгне първо от реформа в МВР.

Виктор Орбан е наредил изграждането на ограда по границата с Румъния

https://www.24chasa.bg/Article/5333669

Виктор Орбан е наредил изграждането на ограда по границата с РумънияУнгарският премиер Виктор Орбан заяви, че е наредил на министрите на вътрешните работи и отбраната да започнат да подготвят заграждения по границата с Румъния, за да попречат на мигрантите да влизат, предаде АП. „Ако е необходимо, ще защитим себе си по целия път от Словения до Украйна”, обяви Орбан по време на реч в Будапеща,

ЕВН България иска по-високи цени на тока за битови клиенти

http://pik.bg/евн-българия-иска-по-високи-цени-на-тока-за-битови-клиенти-news493732.html

ЕВН България иска по-високи цени на тока за битови клиенти

Повишение на цената на тока за битови клиенти за дневна тарифа с 2.3% и за нощна- с 3.5% гласи предложението на EVN България.

Ако бъде одобрено от регулатора, повишението ще влезе в сила за периода юли 2016- юни 2017 година, предаде БГНЕС.

От дружеството дават пример какво означава това за едно домакинство, чиято средна месечна консумация включва 200 кВтч дневна енергия и 70 кВтч нощна- увеличение на сметката с 1.23 лв. с включен 20% ДДС или иначе казано- от 49.13 лв. в момента, тя ще стане 50.36 лв.

Дружеството обосновава поскъпването с необходимост от средства за развитие и поддръжка на електроразпределителната мрежа в Югоизточна България, както и разходите за обслужване на над 1.5 млн. битови клиенти.

Полицаите отново излизат на протест

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1555546

Полицаите отново излизат на протест. Това съобщиха от Синдикалната федерация на служителите в МВР по повод новите промени, които предстои да бъдат направени в закона. Проектозаконът за МВР е дискриминационен, заяви синдикален лидер "Не сме съгласни с около 30% от текстовете, които предлага екипът на Румяна Бъчварова", каза председателят на синдиката Валентин Попов. Той беше категоричен, че преди първото четене на закона в Народното събрание организацията ще проведе серия от предупредителни протести в страната. ...

Спецакция констатира 230 нарушения на пътя в Шуменско

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1555544

Четири специализирани полицейски операции са извършени на територията на ОДМВР- Шумен съгласно разпореждането за засилени проверки на главния секретар на МВР главен комисар Георги Костов. Поводът са зачестилите случаи в страната, при които водачите извършват рискови маневри и създават непосредствена опасност за останалите участници в движението, както и явното присъствие на лица, ползващи демонстративно охрана и ескортиращи автомобили. Проверени са 361 души и 310 моторни превозни средства. Констатираните нарушения са 230. Съставени са 49 акта з...

Михаил Миков вижда "значително активизирано присъствие" на Турция у нас

http://www.moreto.net/novini.php?n=314597

България е поле на едно значително активизирано присъствие на Турция. Очевидно става въпрос за една политика, която днешната турска държава провежда към съседите. Това коментира в студиото на „Тази сутрин” лидерът на БСП Михаил Миков.

Пожарникари готвят протести

http://pik.bg/пожарникари-готвят-протести-news493729.html

Пожарникари готвят протести

Пожарникарите от синдикат "Огнеборец" обявиха готовност за протести заради липсата на диалог с ръководството на МВР. Те не са доволни от темповете, с които се прави реформата в министерството.

Служителите на пожарната са против планираното намаляване на платения отпуск от 30 на 25 дни, както и против орязването на броя заплати при напускане на системата от началото на 2017 година предава Дарик.

От синдиката са притеснени от бъдещото преобразуване на пожарната в Агенция, което според тях ще увеличи администрацията, на фона на недостигащия персонал, който работи на терен.

От "Огнеборец" настояват за преразглеждане на приетия от Министерски съвет законопроект в тристранния съвет и изслушване на всички позиции.

 

Глобиха с 200 лева фен, опитал да влезе на „Тича” с палка

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1555543

Футболен запалянко е бил задържан при опит да отиде на мач с метална палка. Предметът е забранен за внасяне на футболна среща и е нарушение на обществения ред, съобщиха от варненската полиция. Инцидентът е станал в събота около 13,00 часа, когато на стадион „Тича" се игра мачът между варненския „Черно море" и софийския „Левски". "Черно море" падна от "Левски" Задържаният е 41-годишен от Балчик. След заседание на Варненския районен съд му е била наложена глоба в размер на 200 лв. Същото наказание от...

Майстори, нагиздени в народни носии, продаваха мартеници във В. Търново (СНИМКИ)

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1555542

Майстори, изработващи мартеници, изненадаха днес гражданите и гостите на Велико Търново. Производителите на червено- белите символи се облякоха в народни носии и така предлагаха традиционните си изделия. Идеята се породила още миналата година, споделиха Найден и Петя Райчеви, които вече десети сезон радват търновци и гостите на града със своите мартенички. “Решихме, че е редно да си припомним, да се обърнем към традициите си”, обясни Найден, който бе облечен в носията на дядо си. Той сподели, че да носиш българска носия е истинска отговорност. ...

Шофьорът на мутрите от Околовръстното: Не видях никакъв побой

http://offnews.bg/news/n_1/n_624991.html

Мартин Марков - шофьорът на мутрите на Ториното, които пребиха мъж и жена на Околовръстното, не е видял нищо от побоя и дори не разбрал какво се е случило. Това сподели самият Марков в интервю за Нова телевизия. Според него палката, с която във скандалното видео се нанасят множество удари, е на момчето, което бива пребито. Марков е на изпитателен срок от един месец и подписал договор лично с шефа си Ивайло Борисов - Ториното. Според версията на Марков той е бил засечен многократно и е спрял, за да предотврати произшествие. Никой от колегите му не е носил оръжие, а палките били рядкост, твърди шофьора. Първоначално той беше задържан, а по-късно освободен, тъй като не е участвал в побоя, а само стоял в колата. Не е криминално проявен като останалите си колеги, като сподели, че е завършил Семинарията.

Най-добре облечените дами на наградите Оскар (СНИМКИ)

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1555541

Модните специалисти дадоха своята оценка за най-елегантните звезди на червения килим за 88-те Оскар - и. Сред най-добре облечените тази година безспорно изпъкват имената на Шарлийз Терон и Кейт Бланшет, докато с моден гаф се отличи топмоделът Хайди Клум, предава агенция Ройтерс. Величествената червена рокля на Шарлийз Терон бе много високо оценена от Андреа Лавитал от модния отдела на сп."Пийпъл". "Тя изглеждаше божествено в червения тоалет "Диор" с дълбоко деколте. Шарлийз бе хитът на вечерта!".На същото мнение бе и Рики де Соле от изданието...

Откриха канабис в автомобил, задържаха шофьора

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1555540

Полиетиленово пликче със суха тревна маса с тегло 0,5 гр., реагиращо на канабис, са открили при проверка на автомобил служители на Първо РУ Добрич, съобщават от полицията. Проверката е извършена на 28 февруари, около 21.00 часа в Добрич, а проверената кола е била „Опел”. Пакетчето е било открито до седалката на шофьора. 21-годишният водач е задържан с полицейска мярка за срок от 24 часа в ареста.   ...

Този експеримент показва как изглежда на живо поведението ни в социалните мрежи

https://www.24chasa.bg/Article/5333573

Този експеримент показва как изглежда на живо поведението ни в социалните мрежиСоциалните мрежи са неизменна част от живота и ежедневието ни. Свикнали сме с правилата, порядките и елементите им до такава степен, че нищо не ни изненадва. Какво ще стане обаче, ако пренесем тези порядки и елементи в реалния ни живот? Вижте във видеото

25-годишен шофьор е в кома след удар в бетонна ограда

https://www.24chasa.bg/Article/5333623

25-годишен шофьор е в кома след удар в бетонна ограда25-годишен мъж е изпаднал в кома, след като е катастрофирал в бетонна стена. Това съобщиха от ОД МВР-Монтана. Около 02.50 ч. вчера в ОДЧ на РУ Берковица е получен сигнал за пътнотранспортно произшествие в с. Бокиловци, ул. „Втора” пред дом № 21. На място е изпратен дежурен служител от „Пътен контрол”.

Десет кандидати за главен архитект на София представиха идеите си за града

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1555539

Десет кандидати за поста главен архитект на София се явиха на публичното представяне на визиите им за устройствено развитие на града. Претендентите разполагат с 15 минути, в които да изложат идеите си. Представянето и дебатите се излъчват онлайн на сайта на Столична община. След 13:00 ч. кандидатите ще отговарят и на въпроси на граждани. Само трима от 13-те кандидати за нов главен архитект не се явиха на публичното обсъждане, което не е задължително за тях. Пръв представянето си започна арх. Николай Пърпов, който предлага да се направи триизмер...

До 20% по-малко гръцки туристи в Банско заради блокадата

http://offnews.bg/news/n_1/n_624990.html

Гръцките туристи в Банско са с 15 до 20% по-малко през последния месец спрямо предходния по предварителни данни. Причината е гръцката блокада по границата с България, съобщи кметът на курорта Георги Икономов, съобщи агенция "Фокус". За сметка на това, има увеличение на българските, руските и турските туристи, отбеляза кметът. Същата била тенденцията и при почиващите в Банско граждани на Македония.

Орбан: Санкциите на ЕС срещу Русия няма да бъдат автоматично удължавани

http://www.cross.bg/rysiya-sanktziite-orban-1499964.html

/КРОСС/ Автоматично удължаване на санкциите на Европейския съюз срещу Русия няма да има. Това заяви унгарският премиер Виктор Орбан, предаде Ройтерс, цитиран от РИА Новости. Орбан добави, че е необходимо спокойно да бъде обсъден въпросът за изпълняването на Минските споразумения за разрешаване на ситуацията в Украйна. „В края на първата половина от годината може да се очаква сериозен дебат в ЕС за изпълнението на споразумението. С други думи, няма да има автоматично удължение на санкциите срещу Русия и каквото и решение да вземем, то ще бъде предхождано от спокоен и обективен анализ на Минските договорености”, заяви Орбан. По-рано през февруари стана известно, че унгарските власти възнамеряват да обсъдят възможната отмяна на санкциите срещу Русия. През декември италиански медии, позоваващи се на източници в Брюксел, съобщиха, че Италия също не одобрява „автоматичното“ удължаване на санкциите и се е обърнала към Люксембург, за да бъде обсъдена тази тема в рамките на дебатите.

Само във Фрог: Столичния кв.„Лозенец” пламна от крадци

http://frognews.bg/news_107736/Samo-vav-Frog-Stolichniia-kv-Lozenets-plamna-ot-kradtsi/

Столичния квартал „Лозенец” пламна от крадци. Това алармираха пред Фрог нюз потърпевши. Твърденията им за нарастваща несигурност са в противоречие с тези на шефа на МВР Румяна Бъчварова, която преди няколко дни заяви, че разкритите престъпления се увеличават, а извършените намаляват.

Ръст в пътуванията на българите към чужбина

http://www.moreto.net/novini.php?n=314609

Ръст в пътуванията на българи в чужбина през януари отчетоха от Националния статистически институт (НСИ), научи Moreto.net. Над 306 000 нашенци са били в странство през първия месец на годината, което е ръст от 4 % спрямо същия период на 2015 година, твърдят от националната статистика.

Търговците очакват по-големи обороти през пролетта

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5333666

Бизнес климатът у нас се подобрява през февруари с 0,5 пункта спрямо януари, отчита националната статистика.
Основна заслуга имат очакванията на търговците на дребно. Бизнес климат в търговията на дребно нараства с 2.8 пункта спрямо януари, което се дължи на оптимистичните очаквания на търговците на дребно за бизнес състоянието на предприятията
Бизнес климатът у нас се подобрява през февруари с 0,5 пункта спрямо януари, отчита националната статистика. Основна заслуга имат очакванията на търговците на дребно. Бизнес климат в търговията на дребно нараства с 2.8 пункта спрямо януари, което се дължи на оптимистичните очаквания на търговците на дребно за бизнес състоянието на предприятията

Йената поскъпна след срещата на Г-20 в Шанхай

http://www.investor.bg/analizi/9/a/ienata-poskypna-sled-sreshtata-na-g-20-v-shanhai-212229/

Британският паунд беше подложен на разпродажби, достигайки ново най-ниско ниво при 1.3840 долара

Шофьор с фалшива гръцка книжка е хванат в Трявна

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1555537

В Трявна полицейски екип спрял за проверка л.а. „Рено Меган", управляван от 35-годишен мъж от Шивачево. Водачът представил гръцко свидетелство за управление на МПС. Последвалата проверка установила, че документът е неистински. Случаят е докладван в РП-Трявна, образувано е досъдебно производство. Мъжът е привлечен в качеството на обвиняем и му е взета мярка за неотклонение „подписка"....

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване