70 г. „студена война“: знаменитата реч на Чърчил, която постави началото

http://svetoven.pogled.info/news/72066/70-g-studena-voina-znamenitata-rech-na-CHarchil-koyato-postavi-nachaloto

/Поглед.инфо/ Точно преди 70 години, на 5 март 1946 г., английският политик и бивш премиер на Великобритания Уинстън Чърчил заявява в реч в американския град Фултън, че Великобритания и САЩ имат особена отговорност да възпрат СССР и комунизма. Въпросната реч се смята за един от ключовите моменти, от които започва т. нар. „студена война“, пише РИА „Новости“.

"Индипендънт": Турските граничари пребиват сирийските бежанци

https://www.24chasa.bg/Article/5344971

"Индипендънт": Турските граничари пребиват сирийските бежанциТурските граничари постоянно нападат сирийските бежанци, които се опитват незаконно да преминат сирийско-турската граница, пише британският вестник "Индипендънт", позовавайки се на разкази на мигранти и на активисти за защита на човешките права и цитиран от Фокус. Сирийските семейства, които неотдавна са напуснали Алепо,

ПИК ТV: Хиляди почетоха близките си в Месопустна задушница

http://pik.bg/пик-тv-хиляди-почетоха-близките-си-в-месопустна-задушница-news496818.html

ПИК ТV: Хиляди почетоха близките си в Месопустна задушница

Православната традиция е отредила съботата преди началото на Великденските пости да се отдава почит на починалите - това е Месопустна задушница или наричана още Вселенска задушница.

“Задушницата датира много преди християнството. Знаете, че още древните траки, в пределите на Балканския полуостров, са почитали своите мъртъвци. Чрез култа към мъртъвците ние запомняме живота и дейността на тези, които са били преди нас“, заяви свещеник Михаил Милушев.

Хиляди хора се стекоха на Централните софийски гробища, за да почетат паметта на своите починали близки и приятели. Повечето от тях бяха възрастни, но имаше и достатъчно млади, които да поддържат гробовете на своите близки. Неудобство създаваше единствено оскъдно пропусканите автомобили по алеите на гробищата, които минаваха край вървящите баби и дядовци. Полиция регулираше наплива от желаещи да отидат до гробовете с колите си.

Все по-млади българи правят опит за самоубийство

http://www.moreto.net/novini.php?n=315028

Всеки четвърти българин е изпадал в депресия, 20% веднъж или повече пъти в живота си са преживели психично разстройство, а около 12 на сто от хората страдат от тревожност, сочат данните от Международно изследване на честите психични разстройства, цитирано от epicenter.

Меркел към бежанците: Спазвайте нашите закони

http://www.cross.bg/merkel-zakoni-zhivot-1500531.html

/КРОСС/Германският канцлер Ангела Меркел смята, че пристигащите в страната й бежанци трябва да уважават местния начин на живот, да спазват местните закони и да посещават курсове за интеграция. „От хората, които искат от нас защита и убежище, аз очаквам откритост към нашата страна и нашия начин на живот, очаквам зачитане на нашите закони. Този, който има перспектива да остане, има право да посещава интеграционен курс, който включва 600 часа езикови уроци. Това също трябва да се има предвид", подчерта Меркел в интервю за „Билд ам зонтаг". В същото време тя остро критикува партията „Алтернатива за Германия", която се обявява срещу мигрантската политика на Меркел. „Това не е партия, която сплотява обществото или предлага подходящи решения на сегашните проблеми, тя сее предразсъдъци и разделя", подчерта тя.  

Църквата отбелязва Месни заговезни

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1556942

Днес е църковният празник Неделя Месопустна, наричан още Месни заговезни. Месни заговезни е винаги в неделя - осем седмици преди Великден. Празникът получава названието си от традиционната вечеря с месни ястия, след която е забранено да се яде месо до края на Великия /Великденския/ пост. Думата "заговезни" идва от заговявам, започвам да постя. В съботата преди Месни заговезни е Задушница, когато се прави помен за мъртвите. Седмицата между Месни и Сирни заговезни се нарича Сирница, защото е подготовка за Великия пост. До Сирни заговезни трябва д...

Екс-премиер на Украйна: клептоманите Порошенко и Яценюк опустошиха страната

http://svetoven.pogled.info/news/72065/Eks-premier-na-Ukraina-kleptomanite-Poroshenko-i-YAtsenyuk-opustoshiha-stranata

/Поглед.инфо/ Бившият премиер на Украйна и един от инициаторите на „Комитета за спасение на Украйна“ Николай Азаров разказа в интервю за германското издание „Дер Щандарт“ (Der Standard) за събитията, които според него са довели до преврата в страната и сегашното ѝ тежко положение, съобщава RT в събота (5 февруари).

По-ниски цени за АГ-прегледите по случай 8-ми март

http://pik.bg/по-ниски-цени-за-аг-прегледите-по-случай-8-ми-март-news496817.html

По-ниски цени за АГ-прегледите по случай 8-ми март

Специален промоционален пакет за дамите подготви ръководството на поликлиниката във Велико Търново. Поводът е Международния ден на жената 8-ми март. Неговата насоченост е в областта на акушерството и гинекологията, заради нарастването на общата гинекологична заболеваемост и честота на раковите заболявания на женските полови органи.

Пакетът съдържа АГ-консултация, преглед, а при необходимост и изследване – цитонамазка, на преференциална цена с до 50% отстъпка, при д-р Ела Бонева и д-р Дарина Маринова на 8 март /вторник/ 2016 г. Стойността на така предложените медицински услуги е 15 лв. за преглед и 6 лв. за цитонамазка (PAP test), при реална цена от 30 лв. за първичен преглед при специалист и 10 лв. за изследването. Единственото условие е пациентките да запишат предварително час на тел. 062/62 19 60.

Всяка решена да обърне внимание на здравето си дама ще може да избира, кога да посети АГ-специалиста. Д-р Ела Бонева ще приема жените от 8:30 ч. до 12:00 ч., а д-р Дарина Маринова от 13:00 ч. до 16:00 ч.

Медицинската статистика сочи, че жените живеят по-дълго от мъжете, но пък боледуват по-често от тях. Затова целта на лечебното заведение е и да привлече общественото внимание към медикосоциалните проблеми на дамите, както и да провокира личната им отговорност към опазване и укрепване на гинекологичното здраве през всички периоди от живота им. 

Каролев: Журналисти от БТВ получават пари от зелени НПО, знае ли за това Венелин Петков?

http://web.barometar.net/83929/

Икономистът Владимир Каролев коментира политиката на телевизия БТВ с типичния си откровен тон: „Битивиту хвърлиха Векилска в откровено жалък опит да оправдаят журналистите си, които взимат пари от зелените НПО и след това правят репортажи срещу развитието на зимния и летния туризъм в България. Освен че журналистът Цветков не отрече, че е взел хиляди левове […]

Боян Радев за старта си като колекционер: Дечко Узунов изкомандва, за седмица имах 15 картини от най-големите художници

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5344955

Сред картини на един от най-големите български художници, известния колекционер и двукратен олимпийски шампион по борба Боян Радев разказа пред Би Ти Ви за живота си от каруцата, през рудника до тепиха.
Собственик е на солидна колекция произведения на изкуството. Един от големите дарители на музеи и галерии.
Сред картини на един от най-големите български художници, известния колекционер и двукратен олимпийски шампион по борба Боян Радев разказа пред Би Ти Ви за живота си от каруцата, през рудника до тепиха. Собственик е на солидна колекция произведения на изкуството. Един от големите дарители на музеи и галерии.

Сирийската опозиция моли руските военни да я защитят от ИД

http://svetoven.pogled.info/news/72064/Siriiskata-opozitsiya-moli-ruskite-voenni-da-ya-zashtityat-ot-ID

/Поглед.инфо/ Руският Център за примирие между враждуващите страни в Сирия отбелязва "съществени промени" в преговорите с представителите на различните сирийски опозиционни формирования, заяви в събота (5 март) началникът на центъра Сергей Кураленко, предаде RNS.

Ограничават движението на камиони над 12 т заради засиления трафик

http://www.cross.bg/putnata-dvizhenieto-dvizhenie-1500530.html

/КРОСС/Заради очакванията за засилен трафик днес се ограничава движението на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоварените пътища в страната, съобщиха от АПИ. Ограничението ще бъде в сила от 14:00 до 20:00 часа. Целта е да се намали рискът от пътни произшествия и да се увеличи пропускателната способност на пътната инфраструктура. Очаква се интензивно движение на входовете на София, по автомагистралите „Тракия", „Хемус" и „Струма", както и по път I-1 (Е-79) София - Кулата. Необходимо е шофьорите да карат внимателно и със скорост, съобразена с метеорологичните условия, да спазват въведените ограничения, пътната сигнализация и указанията на пътната полиция, която следи и предприема необходимите действия за организацията на движението, предупреждават още от АПИ. Ограничението важи за следните участъци от републиканската пътна мрежа:• Всички автомагистрали• път I-1 Видин-Ботевград• път I-1 Благоевград-ГКПП „Кулата"• път I-4 п. в

Видео: Учени представиха Каспър - призрачен и вероятно нов вид октопод

http://www.dnevnik.bg/zelen/2016/03/06/2717418_video_ucheni_predstaviha_kaspur_-_prizrachen_i/?ref=rss


Учени заснеха подводни кадри на полупрозрачен, подобен на призрак октопод, който "почти сигурно е нов вид". Октоподът е заснет на дъното на Тихия океан - на дълбочина над 4 200 метра, на около 3 км от Хаваите, а видеокадрите бяха разпространени от американската национална служба по океаните и въздуха (NOOA) на 27 февруари.

Скоро след разпространяването на новината млченобялото, полупрозрачно същество бе наречено от потребителите в "Туитър" Каспър заради приликата му с героя от...

Първанов: Срастването на политическа и икономическа власт e на върха на "Дондуков" 1

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2016/03/06/2717576_purvanov_srastvaneto_na_politicheska_i_ikonomicheska/?ref=rss


"На върха на "Дондуков" 1 се вижда най-добре срастването (на икономическа и политическа власт – бел.ред.), защото там се реализира цялата икономическа политика." Това заяви президентът от 2002 до 2012 г. и лидер на АБВ Георги Първанов пред Би Ти Ви. Първанов направи коментара на въпрос дали познава олигарсите, след като обясни, че олигархията свързва икономическата с политическата власт, а "Вие сами може да направите връзката къде това се реализира". Президентът, който и да е той, по никакъв...

НАТО отрече агресивни амбиции спрямо Русия

http://svetoven.pogled.info/news/72063/NATO-otreche-agresivni-ambitsii-spryamo-Rusiya

/Поглед.инфо/ Заместник-главнокомандващият на силите на Северноатлантическия пакт в Европа, британският генерал Ейдриън Брадшоу заяви, че НАТО няма агресивни амбиции спрямо Москва, предаде в събота (5 март) "Взгляд".

Какво прави днес 8-милионният българин (видео)

http://offnews.bg/news/n_1/n_625241.html

През 1962 г. в Пловдив се ражда 8-милионният гражданин на България. Емил Хаджиев днес все още живее в града под тепетата и е адвокат. Хаджиев е роден на 2 април и негови снимки от родилното обиколили българския печат. „Доскоро пазех и телеграма от Хрушчов, в която поздравява България, и родителите ми 8-милионния гражданин”, разказа Емил Хаджиев пред Нова телевизия. Години по-късно Съветският съюз отново проявява интерес към личността на бъдещия адвокат. Предлагат му да се обучава във външнополитически връзки на държавна издръжка. Родителите му обаче, отказват. Социалистически дарове от държавата като апартамент или луксозен съветски автомобил, семейството на Емил не получава. Получава обаче, колело тип триколка, а синът им е обявен за почетен гражданин на Пловдив.

Паргов: БСП трябва ясно да заяви, че иска властта

http://www.cross.bg/pargov-kaloyan-vodesht-1500559.html

/КРОСС/Калоян Паргов гостува в предаването на Канал 3, „Факторът Кошлуков" и съвсем открито говори за критиките на БСП към Бюджет 2016. Водещ: При нас вече е Калоян Паргов. Добър вечер, казвам, добре дошли. Калоян Паргов: Добър вечер, на Вас и на Вашите зрители. Водещ: През миналия месец поискахте оставката на Бойко Борисов. Казахте, че е трудно да се мъчите със стабилната коалиция. Като че ли чуваме подобно потвърждение от самия него, с оглед на последните разговори с реформаторите, последните коментари. Какво предлагате Вие обаче, каква конфигурация виждате в този парламент? Калоян Паргов: Вижте, това, което го казах, макар и някои да го смятат, че е шега, се оказа истина, защото никога не съм се шегувал в това, което казах в една неделя. И то е свързано с видимата неспособност на това правителство да решава проблемите на хората, а занимава хората единствено и само със собствените си скандали, със SMS-и, кой на кого се обадил, кой срещу кого е, кой какви порции разпределя в държавата, кой какво не му се е паднало, пък какво иска. Това не е реалният дневен ред. Водещ: Което, в същото време звучи като усвояемост на фондовете, растеж на икономиката. Казват, че управлението върви добре

Сингапур ще бъде застроен с напечатани къщи

http://sciencelogy.actualno.com/singapur-shte-byde-zastroen-s-napechatani-kyshti-news_526783.html

Технологията за печат на сгради на 3D принтер печели все по-голяма популярност в света. За възможностите на нейното приложение са се замислили и в Сингапур, където планират да раздадат такива жилища на възрастни граждани. Печатането на къщи на 3D принтер има множество преимущества в сравнение с традиционното строителство. На първо място те са значително по-евтини – икономията е от материали, срокове и минимална необходимост от работни ръце. Основният аргумент срещу такъв начин на строит

За картелите и зелника

http://viewpoint.actualno.com/za-kartelite-i-zelnika-news_527099.html

Какъв всъщност е проблемът с цените на дизела и бензина. От години на всеки българин му е ясно как действат големите вериги. Досега обаче нито едно българско правителство не се просвети по този прост въпрос. Картелът е едно от най-тежките нарушения на правилата за ефективна пазарна конкуренция. Негова основна цел е завишаване на цените посредством намаляване или премахване на конкуренцията, което непосредствено уврежда потребителите на стоки и услуги. Картелите увреждат и икономиката като цяло,

Откриха октопод, приличащ на призрак (СНИМКА)

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1556941

Уред за подводно изследване е заснел "приличащ на призрак" октопод, който принадлежи към непознат досега вид. Октоподът е открит на дъното на Тихия океан, близо до Хавай, предаде Reuters. Млечнобялото същество, което бе кръстено от потребителите на социалните мрежи „добрия дух Каспър", е било заснето от камерите на подводен изследователски апарат на дълбочина 4290 метра. Scientists discover 'ghostlike' octopus off Hawaii https://t.co/eei6XN07xW pic.twitter.com/hDZQGPcIqi — FRANCE 2...

Георги Първанов: Президентската република ще е по-ефективна

https://www.24chasa.bg/Article/5344959

Георги Първанов: Президентската република ще е по-ефективнаПрезидентската република ще е по-ефективна за България. Отговорността ще е ясна и чиста". Това каза пред Би Ти Ви лидерът на АБВ и президент на България от 2002 до 2012 г. Причините били поне две – държавният глава се избира мажоритарно и има доверието на милионите, гласували за него. Освен това по традиция българинът иска да вижда в един човек

Горчилка и четвърто място за Мария Матева на международен турнир

http://web.barometar.net/83927/

Мария Матева участва в първото си международно състезание, след като беше освободена от националния отбор по художествена гимнастика. На турнир в Загреб Мария се класира изненадващо четвърта в многобоя, като определено заслужаваше второто място. Победителка очаквано и заслужено е рускинята Екатерина Селезнева, пише Блиц. Родната красавица е видимо над обичайното си тегло и игра композициите […]

Трудна задача за трима лекари: След 8 години трябва да кажат какво уби родилката Полина Димова

http://petel.bg/Trudna-zadacha-za-trima-lekari--Sled-8-godini-tryabva-da-kazhat-kakvo-ubi-rodilkata-Polina-Dimova__147808

Диана Саватева, 24 часа Акушер-гинеколог, коремен хирург и съдебен лекар са натоварени с огромни очаквания както от съда, така и от страни...

Още с раждането си той е белязан със славата да бъде 8-милионният българин! Ето как живее днес

http://petel.bg/Oshhe-s-razhdaneto-si-toy-e-belyazan-sas-slavata-da-bade-8-milionniyat-balgarin--Eto-kak-zhivee-dnes-__147807

Кадър Нова тв Емил Хаджиев се ражда през 1962 година и веднага става сензация   На фона на мрачните статистики от последните години, пре...

Организират състезание по спортни танци днес за купата на Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=315025

Днес във Варна ще се проведе национално състезание по спортни танци за купа "Варна". Множество танцови двойки от цялата стана са се регистрирали за участие, съобщиха организаторите за Moreto.net. Организатор на събитието е клубът по спортни танци - „Одесос Денс 1975".

Защо Кадиров публикува „изобличаващия“ го доклад на опозицията

http://svetoven.pogled.info/russia/news/72062/Zashto-Kadirov-publikuva-izoblichavashtiya-go-doklad-na-opozitsiyata

/Поглед.инфо/ Ръководителят на Чечения Рамзан Кадиров сам публикува в мрежата доклада, в който той е обвиняван в създаването на квазиислямска държава вътре в Русия и в неспазване на руските закони.

Осеммилионният българин отказал да учи безплатно в СССР, днес е адвокат

https://www.24chasa.bg/Article/5344947

Осеммилионният българин отказал да учи безплатно в СССР, днес е адвокатПрез 60-е години на всеки девет минути в България се раждало по едно бебе. Прости сметки показали, че през 1962 година страната ни ще се сдобие с 8-милионния си гражданин. Бебето се родило на 2 април и в продължение на 24 часа фотографи не спрели да снимат него и майка му. Най-известното българско бебе на миналия век,

Днес е Неделя месопустна - Месни заговезни

http://www.cross.bg/mesni-zagovezni-meso-1500529.html

/КРОСС/Днес е Месни заговезни или още Неделя месопустна - последният ден, в който се яде месо преди Великденските пости. Датата на празника се мени и винаги е в неделя - осем седмици преди Великден. Името на празника идва от това, че се заговява /пости/ с месни ястия. На трапезата днес за последен път преди Възкресение се слагат ястия, приготвени от месо. Яде се кокошка или свинско месо, приготвя се и баница, в която има животинска мазнина. От Месни заговезни започва 40-дневният Великденски пост, през който не може да се консумират храни от животински произход и да се пие алкохол. По традиция малко преди вечеря на Месни заговезни младите посещават кръстника и родителите на булката. Носят им дарове: варена кокошка, обреден хляб и вино, днес най-често торта. На празника, цялото семейство се събира на масата и заговява за последно с богата на месни продукти трапеза. Седмицата след Месни Заговезни се нарича Сирница. През нея до следващата неделя, когато е Сирна Заговезни, може да се яде сирене, мляко, масло - всякакви млечни продукти и яйца. Това е и последната седмица, в която младите могат да се събират на хорището, да пеят и играят хора, защото след това те са строго забранени. До Великден /Пасха/ следват хранителни и духовни пости. В храмовете се четат откъси от Светото писание, които говорят за Страшния съд. Така Църквата припомня за трагичните последици от греха и призовава всички към служба на ближния и към добродетелност.  

Георги Първанов: От страна на Турция има политическо инженерство

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5344948

Има политическо инженерство от страна на Турция. Това каза Георги Първанов, лидер на АБВ и президент на България (2002-2012), пред Би Ти Ви.
По отношение на временната парламентарна комисия, която трябва да реши дали има намеса на Турция и Русия във вътрешните работи на страната ни, той припомни, че АБВ са гласували „против” създаването й.
Има политическо инженерство от страна на Турция. Това каза Георги Първанов, лидер на АБВ и президент на България (2002-2012), пред Би Ти Ви. По отношение на временната парламентарна комисия, която трябва да реши дали има намеса на Турция и Русия във вътрешните работи на страната ни, той припомни, че АБВ са гласували „против” създаването й.

Как живее 8-милионният българин?

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1556943

На фона на мрачните статистики от последните години, през 60-те години на всеки 9 минути в България се раждало по едно бебе. Прости сметки показали, че през 1962 година страната ни ще се сдобие с 8-милионния си гражданин. Бебето се родило на 2 април и в продължение на 24 часа фотографи не спрели да снимат него и майка му. Най-известното българско бебе на миналия век, днес е 54-годишен пловдивски адвокат. Когато  Емил Хаджиев се родил, радостта в семейството му била огромна, но не защото в ръцете си държат бебето-гордост на социалистическа Бълга...

Мечтано пътуване до Бора-Бора от „Лотария България“

https://www.24chasa.bg/Article/5338058

Мечтано пътуване до Бора-Бора от „Лотария България“39 000 лева зарадваха таксиметров шофьор И тази събота тв шоуто „Лотария България“ остави без дъх 60 щастливци от цялата страна. Златко Златков от София е името на поредния късметлия. Таксиметровият шофьор си спечели 39 000 лева от шоуто „Лотария България“. Той беше изтеглен да играе в играта „24 КАРАТА“,

България трябва да привлече с цени средната класа руснаци

http://svetoven.pogled.info/russia/news/72061/Balgariya-tryabva-da-privleche-s-tseni-srednata-klasa-rusnatsi

/Поглед.инфо/ Интервю с Майя Ломидзе, изпълнителен директор на Асоциация на туроператорите в Русия.

Зам.-министър на образованието: 120 български произведения са заложени в учебните планове

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5344940

Има три момента, в които „История славянобългарска” ще се учи. Това заяви заместник-министърът на образованието и науката Диян Стаматов пред Нова тв.
„История славянобългарска” я има проектите по български език и литература за шести клас, има я в девети клас, има я и в учебниците по история в гимназиалния етап”, обясни той.
Има три момента, в които „История славянобългарска” ще се учи. Това заяви заместник-министърът на образованието и науката Диян Стаматов пред Нова тв. „История славянобългарска” я има проектите по български език и литература за шести клас, има я в девети клас, има я и в учебниците по история в гимназиалния етап”, обясни той.

Споразумения в авио и водния транспорт бяха подписани от Антон Гинев в Китай

http://www.cross.bg/ginev-letishte-kompaniya-1500528.html

/КРОСС/В присъствието на заместник-министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Антон Гинев бе подписан договор между летище София и китайска компания. Българското дружество ще получи софтуерен продукт - система за управление на човешките ресурси при обслужване на въздухоплавателни средства. Това се случи по време на посещението на заместник-министър Гинев в градовете Шанхай и Джънджоу в Китайската народна република в периода 2 - 6 март 2016 г. Продуктът ще спести време при осъществяването на комуникация, като целта е да се подобри ефективността на работата и да се намалят разходите на аеропорта. Ще бъдат улеснени преноса на данни и информация в рамките на столичното летище. Внедряването и поддръжката на продукта на първото летище в страна от Европейския съюз, ще бъдат безплатни в рамките на 5 години. Софтуерният продукт функционира на третото по-големина летище в Шанхай, Китай. В рамките на визитата, заместник-министър Гинев посети столицата на провинция Хенан - град Джънджоу, който се явява основният транспортен хъб в Централен Китай и проведе срещи с представители на Zhengzhou International Hub Development and Construction Co., Ltd. (ZIH), държавна китайска компания, оперираща в областта на транспорта и логистиката. Представители на компанията вече са посетили българските работещи пристанища, за да се запознаят с техническото им състояние

Откъс от "Свободата да учиш" на Питър Грей

http://www.dnevnik.bg/detski_dnevnik/2016/03/06/2698695_otkus_ot_svobodata_da_uchish_na_pitur_grei/?ref=rss


Този уикенд в поредицата "Четиво" "Детски Дневник" представя откъс от "Свободата да учиш" на Питър Грей, предоставен любезно от издателство "Изток-Запад". Преводът е на Гаяне Минасян.

Питър Грей е професор по биопсихология, докато една случка не променя изцяло живота му. Той и съпругата му са извикани в кабинета на училищния директор след оплаквания от деветгодишния им син. Малкото момче се бунтува срещу наложените правила и отказва да следва "образцовата" образователна система....

Има ли живот за Лада?

http://features.actualno.com/ima-li-jivot-za-lada-news_527098.html

Незадоволителни продажби, силна конкуренция, принудителни съкращения - бъдещето на руския автомобилен концерн АвтоВАЗ не изглежда никак розово. Ще оцелее ли марката Лада, до неотдавна много популярна и в България? На 15 февруари, ден след пускането в официална продажба на новия модел "Ladа XRay", концернът "АвтоВАЗ" премина на четиридневен режим на работа и съкрати заплатите на всички работници с 20 процента. Финансовото положение на руския автомобилостроителен концерн отдавна буди загриженост

Населението на Китай застарява

http://www.moreto.net/novini.php?n=315033

Китай планира увеличение на населението си с 45 милиона до 2020 година, когато би трябвало да има "около 1 милиард 420 млн. жители", сочат прогнозите в 13-ия петгодишен план. Той беше представен при откриването на сесията на китайския парламент, който ратифицира отмяната на спорната политика "едно семейство, едно дете".

Путин тества дали може да свали Меркел, твърди експерт от НАТО

http://www.dnevnik.bg/sviat/2016/03/06/2717567_putin_testva_dali_moje_da_svali_merkel_tvurdi_ekspert/?ref=rss


Русия се опитва да свали от власт германския канцлер Ангела Меркел чрез информационна война, целяща за раздухва силно недоволство в Германия по въпроса за имигрантите и бежанците. 
  Известно е, че от години Москва финансира екстремистки структури в Европа, но сега има свидетелства, че това се прави умишлено срещу Меркел в собствената ѝ страна.
Това твърди най-високопоставеният специалист на НАТО по стратегически комуникации - термин с множество значения, но в сектора на отбраната с...

Наши и чужденци акцентират на масаж и релакс в Родопите

https://www.24chasa.bg/Article/5344936

Наши и чужденци акцентират на масаж и релакс в РодопитеТурци, гърци и българи съчетават спа процедурите с екскурзии и местни специалитети Българи и чужденци масово акцентират напоследък на релакс, различните видове масажи, осцилацията на лице и детоксикацията в Родопите. Това са и най-предпочитаните възстановителни процедури в СПА-комплексите, разказва рехабилитаторът Симеон Костов.

Какво убива либидото?

http://www.vesti.bg/lyubopitno/kakvo-ubiva-libidoto-6050924

Стресът, нервността, безпокойството и недоволството изтощават не само психически

Вежди Рашидов за бохемите, болниците и страха

http://www.bnews.bg/article-149485

"Не е лесна битката със смъртта. Не е лесно да се бориш с мисълта, че може да умреш."

Зам.-министър: Три пъти ще се учи „История славянобългарска” вече

http://petel.bg/Zam--ministar--Tri-pati-shhe-se-uchi----Istoriya-slavyanobalgarska----veche__147803

Кадър Нова тв Заместник-министърът на образованието коментира промените в учебните планове  Има три моменти, в които „История слав...

Първанов проговори за последните събития в държавата: Президентът не трябва да подпомага олигарсите, а "Дондуков 2" да не раздава поръчки!

http://pik.bg/първанов-проговори-за-последните-събития-в-държавата-президентът-не-трябва-да-подпомага-ол-news496800.html

Първанов проговори за последните събития в държавата: Президентът не трябва да подпомага олигарсите, а "Дондуков 2" да не раздава поръчки!

Лидерът на АБВ и президент на Републиката на България в периода 2002 – 2012 година Георги Първанов коментира парламентарната комисия, която разследва дали Москва и Анкара се месят във вътрешните работи на България.

В студиото на „тази неделя“ по БТВ той припомни, че АБВ са били против създаването на такава комисия. Георги Първанов не пожела да отговори защо премиерът Бойко Борисов е спрял толкова много обществени поръчки.

Той посъветва, въпросът да се зададе на самия премиер, независимо че той вече е загатнал някои неща по темата.

Според него сега е редно да се направи парламентарна комисия, която да разследва случая със спрените обществените поръчки. Първанов е на мнение, че точно тя може да разбере къде и как има корупция. На въпрос кои са олигарсите в България, Георги Първанов отговори с въпрос:

„Какво означава олигарх?“.„Олигархията е връзката между политическата и икономическата власт“, поясни той и добави, че президентът, който и да е няма лостове да подпомага олигархите. „Срастването се вижда много добре от върха на „Дондуков 2“, но президентството не раздава поръчки“, каза Първанов и попита: „Как си мислите, че един президент може да въздейства на един премиер?“.

 

Днес е църковният празник Неделя Месопустна, наричан още Месни заговезни

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1556939

Днес е църковният празник Неделя Месопустна, наричан още Месни заговезни. Месни заговезни е винаги в неделя - осем седмици преди Великден. Празникът получава названието си от традиционната вечеря с месни ястия, след която е забранено да се яде месо до края на Великия /Великденския/ пост. Думата "заговезни" идва от заговявам, започвам да постя. В съботата преди Месни заговезни е Задушница, когато се прави помен за мъртвите. Седмицата между Месни и Сирни заговезни се нарича Сирница, защото е подготовка за Великия пост. До Сирни заговезни трябва д...

Няколко университета се включват във форума "Вагнер за студенти" (Снимки)

https://www.24chasa.bg/Article/5344919

Няколко университета се включват във форума "Вагнер за студенти" (Снимки)На 7 март, понеделник, от 18:00 ч. в Кинозалата на НАТФИЗ ще се открие първото събитие от поредицата „Вагнер за студенти”. Инициатор за него е Софийска опера и балет. В него ще се включат няколко столични университета като: „Св. Климент Охридски”, „Нов български университет” и Националната академия за театрално и филмово изкуство „Кръстьо Сарафов”.

Предстоящи събития в страната за утре, 6 март

http://www.cross.bg/zagovezni-lokomotiv-provede-1500527.html

/КРОСС/Православната църква отбелязва неделята преди Сирни заговезни като Неделя месопустна или Месни заговезни. ***Бургас.В Експозиционен център „Флора" ще се проведе последният ден на Национален дебатьорски форум. ***Горна Оряховица.От 14.00 часа на Стадион „Локомотив" ще се проведе среща от Държавно първенство по футбол Елитна юношеска група U19 - ОФК „Локомотив" - ФК „Нефтохимик" Бургас. ***Смолян/с. Широка лъка.От 11.00 часа ще бъде открит кукерският фестивал Песпонеделник, след което програмата ще продължи с народно веселие.  

Клинтън и Тръмп с победи в Луизиана

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1556938

Доналд Тръмп спечели доверието на своята Републиканска партия в щата Кентъки, предадоха световните агенции. Във вчерашния ден Тръмп и Тед Круз, основният му конкурент за спечелването на кандидат-президентската номинация на републиканците, си поделиха по две победи. Тръмп - в Луизиана и Кентъки, а Круз - в Канзас и Мейн. В генералното класиране при набирането на делегатски гласове за националната партийна конференция води Тръмп с най-малко 375 гласа, следван от Круз с минимум 291. Марко Рубио засега разполага със 123 делегатски гласа. За спечелв...

Подписахме споразумения в авио и водния транспорт в Китай

http://pik.bg/подписахме-споразумения-в-авио-и-водния-транспорт-в-китай-news496803.html

Подписахме споразумения в авио и водния транспорт в Китай

В присъствието на заместник-министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Антон Гинев бе подписан договор между летище София и китайска компания. Българското дружество ще получи софтуерен продукт – система за управление на човешките ресурси при обслужване на въздухоплавателни средства.

Това се случи по време на посещението на заместник-министър Гинев в градовете Шанхай и Джънджоу в Китайската народна република в периода 2 – 6 март 2016 г., съобщиха от МТИТС. Продуктът ще спести време при осъществяването на комуникация, като целта е да се подобри ефективността на работата и да се намалят разходите на аеропорта. Ще бъдат улеснени преноса на данни и информация в рамките на столичното летище.

Внедряването и поддръжката на продукта на първото летище в страна от Европейския съюз, ще бъдат безплатни в рамките на 5 години. Софтуерният продукт функционира на третото по-големина летище в Шанхай, Китай. В рамките на визитата, заместник-министър Гинев посети столицата на провинция Хенан – град Джънджоу, който се явява основният транспортен хъб в Централен Китай и проведе срещи с представители на Zhengzhou International Hub Development and Construction Co., Ltd. (ZIH), държавна китайска компания, оперираща в областта на транспорта и логистиката. Представители на компанията вече са посетили българските работещи пристанища, за да се запознаят с техническото им състояние.

В присъствието на Антон Гинев, между българска компания и китайската ZIH бе подписано споразумение за сътрудничество. Документът е с обхват – сътрудничество, коопериране и съвместно опериране на линията Джънджоу – Бургас, вкл. с български ферибот, като основна част от новия „Път на коприната", при който Бургас ще бъде входна врата за Европа и първа европейска дестинация. В морския град контейнерите ще бъдат натоварени на блок влак към Хамбург. Маршрутът на товарите, превозвани с ферибот е от китайската провинция Хенан-Казахстан-Каспийско море-Баку-Грузия-Черно море през Бургас и продължава с блок влак към Западна Европа. 

"Фолксваген" обяснява в медиите защо изтегля 2,5 милиона автомобила

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5344916

За да си върне доверието на клиентите, "Фолксваген" даде ход на печатна кампания в регионални и национални германски вестници във връзка с масовото изтегляне на дизелови автомобили за преинсталиране на софтуера за вредните емисии, съобщава БНР.
Германският производител започна да изтегля около 2 и половина милиона дизелови коли в края на януари,
За да си върне доверието на клиентите, "Фолксваген" даде ход на печатна кампания в регионални и национални германски вестници във връзка с масовото изтегляне на дизелови автомобили за преинсталиране на софтуера за вредните емисии, съобщава БНР. Германският производител започна да изтегля около 2 и половина милиона дизелови коли в края на януари,

Стартира кампанията "Дари коса"

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1556882

От 6 март до 6 май в Стара Загора ще се проведе кампания под надслов „Дари коса", която е в подкрепа на инициативата на казанлъшкия коафьор Станимир Нанчев-Стенли „Надеждата е красива". Дарената коса ще бъде използвана за изработването на перуки на жени, болни от рак на гърдата, разказа пред Дарик организаторът на проявата Даниела Лекина. Много жени от Стара Загора вече са проявили интерес и са заявили готовност да се включат в благородната инициатива. Самата Лекина призна, че тя също ще дари част от косата си в името на онкоболните жени, с цел...

Взрив по време на ски състезание в Япония

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1556937

По време на международни ски състезания в японския град Сапоро е имало експлозия. Няма пострадали при инцидента, съобщи агенция Киодо. Полицията разпитва мъж, който бил видян да държи тръба на мястото на инцидента. Принцеса Акико, най-голямата дъщеря на покойния принц Томохито, който е братовчед на император Акихито, държала реч на церемонията по откриването на състезанията, малко преди експлозията. Състезанията не били засегнати от инцидента, заявява полицията. Източник: БТА  ...

ЕС попари Турция за насилието срещу редакцията на вестник „Заман“

http://www.moreto.net/novini.php?n=315032

Европейският съюз призова Турция да уважава свободата на медиите, след като полицията в страната наложи контрол над опозиционния вестник „Земан“, предава AFP. „ЕС няколкократно подчерта, че Турция – като държава-кандидат (на ЕС), трябва да уважава и насърчава високите демократични стандарти и практики, включително свободата на медиите“, се казва в официално изявление от Брюксел.

Вулканът Тунгурахуа в Еквадор изригва като фойерверка (Снимки)

https://www.24chasa.bg/Article/5344908

Вулканът Тунгурахуа в Еквадор изригва като фойерверка (Снимки)Вулканът Тунгурахуа в Еквадор изригна като изхвърли големи количества пепел и пушек. На кадрите на Ройтерс ясно се вижда активизиралия се вулкан.  От няколко месеца страната се бори с активизиралите се вулкани на територията си, след като най-големият от тях - Котопахи, се събуди след повече от 100 години.

Теми и гости в ефира

http://www.cross.bg/temi-i-gosti-v-efira-1500515.html

/КРОСС/"Събуди се", Нова ТВ Тема: Господин Президент, виждали ли сте как изгрява луната от морето на Иракли? 13-годишната Калина с писмо до президента!Тема:Телевизионни истории... Очаквайте Ани Салич и Николай Дойнов.Тема:Колко трябва да получават висшистите? - коментират бизнесдамата Ваня Червенкова и икономистът Лъчезар Богданов.Тема:За първи път в „Събуди се" - кой е 8 милионният българин?Тема:Българските наследници на американските милиони - Мария Йотова в аванс преди "Темата на Нова".Тема:Старата реформа на нов глас - зам.-министърът на образованието Диан Стаматов отговаря на вашите въпроси.Тема:Ученици помагат на жени, жертви на домашно насилие.Тема:Готови за голямото начало Орлин Павлов, Прея и Джулия Бочева и Геро -преди старта на "Като 2 капки вода".Тема:Електронните спортове - забавление и бизнес за милиони.

Independent: Турските граничари пребиват сирийските бежанци

http://asia.actualno.com/independent-turskite-granichari-prebivat-sirijskite-bejanci-news_527093.html

Турските граничари постоянно нападат сирийските бежанци, които се опитват незаконно да преминат сирийско-турската граница, пише британският вестник The Independent, позовавайки се на разкази на мигранти и на активисти за защита на човешките права. Сирийските семейства, които неотдавна са напуснали Алепо, където се води ожесточена борба между правителствените сили и бунтовниците, разказват, че турските граничари откривали огън всеки път, когато бежанците се опитвали да преминат границата. А тези

Зам.-министърът на образованието: В училище ще се учат 120 български произведения

http://education.actualno.com/zam-ministyryt-na-obrazovanieto-v-uchilishte-shte-se-uchat-120-bylgarski-proizvedenija-news_527094.html

Има три моменти, в които „История славянобългарска” ще се учи. Това заяви заместник-министърът на образованието и науката Диян Стаматов. „История славянобългарска” я има в проектите по български език и литература за шести клас, има я в девети клас, има я и в учебниците по история в гимназиалния етап”, обясни той. Стаматов уточни, че до началото на август ще се правят подготовките за промени в учебните планове, предаде Нова тв. „В момента са заложени около 1

Виенски "Стандарт": ЕС закрива "Балканския маршрут" за мигрантите

http://europe.actualno.com/vienski-standart-es-zakriva-balkanskija-marshrut-za-migrantite-news_527097.html

Европейският съюз планира драматични промени с цел разрешаване на мигрантската криза, сред тях е и пълното закриване на т. нар. "Балкански мигрантски маршрут". Това пише в днешния си брой австрийското издание "Стандарт". Вестникът се е добрал до документа, който ще бъде обсъден на утрешната среща на Върха в Брюксел. Документът предвижда Гърция веднага да създаде 50 хиляди места за потенциални търсещи убежище - срещу това Атина ще получи помощ от ЕС. Мигрантите, които нямат шанс да получат убеж

300 000 военни се включват в най-голямото учение на САЩ и Южна Корея

http://offnews.bg/news/n_1/n_625240.html

Южна Корея и Съединените щати в понеделник ще започнат най-мащабното в историята съвместно учение, предаде информационна агенция Yonhap, позовавайки се на изявление на говорителя на Министерството на отбраната на Република Корея. „Ученията ще се проведат 7 март до 30 април“, гласи изявлението, цитирано от "Фокус".  Очаква се, че по време на ученията САЩ да прехвърлят на Корейския полуостров бомбардировачи В-2 Northrop, B-2 Spirit и други видове стратегически оръжия. Учението ще включва над 15 000 американски войници и 300 000 южнокорейски военни.

Вицеканцлерът на Германия: Тръмп е заплаха за мира и просперитета

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5344907

Германският вицеканцлер Зигмар Габриел разкритикува водещия кандидат за президент на САЩ от Републиканската партия Доналд Тръмп като десен популист, чиито политически възгледи представляват заплаха за мира и просперитета, пише германският вестник "Велт ам зонтаг", цитиран от Фокус.
Коментарите на министъра на икономиката и лидер на
Германският вицеканцлер Зигмар Габриел разкритикува водещия кандидат за президент на САЩ от Републиканската партия Доналд Тръмп като десен популист, чиито политически възгледи представляват заплаха за мира и просперитета, пише германският вестник "Велт ам зонтаг", цитиран от Фокус. Коментарите на министъра на икономиката и лидер на

Екшън в мол в София! Разказ на една жена: Блъсна ме лъскаво БМВ, полицаите застанаха на негова страна

http://petel.bg/Ekshan-v-mol-v-Sofiya--Razkaz-na-edna-zhena--Blasna-me-laskavo-BMV--politsaite-zastanaha-na-negova-strana__147802

Кадри "Пик" Екшън в столичен мол. Транспортен инцидент и некадърна преценка предизвикаха възмущение в будни граждани! Разочарована шоф...

Извънредно! Тежка катастрофа в момента на пътя Русе - Плевен! Ето какво се случва

http://petel.bg/Izvanredno--Tezhka-katastrofa-v-momenta-na-patya-Ruse---Pleven--Eto-kakvo-se-sluchva__147804

Тежка катастрофа е станала в участъка между селата Гривица и Славяново, на пътя Русе-Плевен. Това съобщиха за Фокус от ОДМВР-Плевен. Из...

Любен Дилов син за "България търси талант" тази вечер: Търсим хора с ясна кауза, не неуверени

http://petel.bg/Lyuben-Dilov-sin-za-Balgariya-tarsi-talant-tazi-vecher--Tarsim-hora-s-yasna-kauza--ne-neuvereni__147801

Тази вечер от 20 часа е стартът на петия юбилеен сезон на "България търси талант". Нова енергия в българския ефир ще донесат участниците - ле...

Жертва на насилие в България разказва

http://www.vesti.bg/bulgaria/incidenti/zhertva-na-nasilie-v-bylgariia-razkazva-6050923

Данните показват, че всяка четвърта жена в България е била жертва на насилие

Какво убива либидото

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1556936

Престанали сте да искате да правите секс? Това е тревожен сигнал, а липсата на желание невинаги е свързано със здравето. Ето някои установени от специалистите фактори, които убиват либидото. Ако успеете да ги отстраните, е много вероятно да възвърнете желанието си за секс. Стресът, нервността, безпокойството и недоволството изтощават не само психически. В такова състояние никога няма да се съгласите да правите секс. Учете се да изключвате външните дразнители. Недостигът на сън предизвиква умора, раздразнителност, намалява нивото на тестостерона...

Защо борбата с наркотиците е неефективна и какво може да се направи

http://www.dnevnik.bg/zdrave/2016/03/06/2717479_zashto_borbata_s_narkoticite_e_neefektivna_i_kakvo/?ref=rss


Свят без наркотици е утопична идея. Десетилетия на борба със зависимостите и наркотичните вещества са доказали това. Строгите мерки срещу притежанието и разпространението им, които действат и в момента в голяма част от света включително в България, също не дават резултат. Видимо е, че трябва да се смени подходът. Ако фокусът се постави върху превенцията и предпазването от вредите на наркотиците, картината може да се промени.

Това е посланието на редица неправителствени организации,...

Фондация "Анимус": Всяка четвърта жена в България е жертва на насилие

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5344901

Всяка четвърта жена в България е била жертва на насилие, сочат данните на фондация "Анимус". Само от началото на тази година има 4 смъртни случая в следствие на домашно насилие.
Млада жена среща бившия си съпруг 4 години преди да се оженят. Повярвала, че открила мъжа на живота си. После всичко рухнало. Днес разводът вече е факт.
Всяка четвърта жена в България е била жертва на насилие, сочат данните на фондация "Анимус". Само от началото на тази година има 4 смъртни случая в следствие на домашно насилие. Млада жена среща бившия си съпруг 4 години преди да се оженят. Повярвала, че открила мъжа на живота си. После всичко рухнало. Днес разводът вече е факт.

Рождениците днес

http://www.cross.bg/rozhdenitzite-dnes-1500513.html

/КРОСС/Днес да почерпят: Атанасиос Куцопулос - банкер Моньо Христов - секретар на БЗНС-НС Александър Бръзицов - композитор проф. Николай Доганов - директор на УАГБ "Майчин дом" ген. Леонид Кацамунски - бивш началник на ГСУ Ивайло Диманов - журналист, поет, писател доц. Диана Терзийска - икономист проф. Васил Колевски - литературовед проф. Александър Федотов - директор на ЦИЕК Роза Боянова - поетеса  

Фондация: Всяка четвърта жена жертва на насилие, 4 са починали от началото на 2016 г.

https://www.24chasa.bg/Article/5344882

Фондация: Всяка четвърта жена жертва на насилие, 4 са починали от началото на 2016 г.Млада жена среща бившия си съпруг 4 години преди да се оженят. Повярвала, че открила мъжа на живота си. После всичко рухнало. Днес разводът вече е факт. Мъжът има ограничителна заповед и не може да я доближава. По думите на жената обаче, това не му пречи да я заплашва, да търси мъст и да я кара все още да живее в страх, макар да е свободна,

6 март в историята

http://www.cross.bg/sistema-subranie-natzionalna-1500512.html

/КРОСС/ 1521 г. - Фернандо Магелан открива островите Гуам и Рота. 1810 г. - Илинойс става първият щат на САЩ, в които е въведена задължителна ваксинация на населението.1834 г. - В Канада град Йорк е преименуван на Торонто.1837 г. - Руският император Николай I възстановява на Зографския манастир имотите му в Бесарабия дава компенсация от руското правителство в размер на 400 хил. рубли.1853 г. - Във Венеция се състои премиерата на операта „Травиата" на Джузепе Верди.1869 г. - Дмитрий Менделеев представя първата Периодична система на елементите.1888 г. - Експедицията на унгарския граф Шамуел Телеки открива езерото Рудолф (Басо Нарок) в Африка.1899 г. - Немският химик Феликс Хофман получава патент за аспирина.1902 г. - Основан е футболен клуб „Реал Мадрид".1911 г. - Българското книжовно дружество е преименувано в Българска академия на науките.1913 г. - В Сан Франциско за първи път започва да се използва думата джаз за определяне на музикален стил.1933 г. - Американските банки са затворени за осем дни поради финансова криза в банковата система на САЩ.1938 г. - Започват изборите за XXIV Народно събрание в България. За пръв път в тях гласуват и жените.1945 г. - Втората световна война: Българската армия започва Дравската операция.1948 г. - Народното събрание приема закон за национализация на горите в България.1951 г. - В САЩ започва процесът срещу съпрузите Джулиус и Етел Розенберг по обвинение в шпионаж в полза на СССР.1953 г

23 катастрофи са регистрирани на територията на Варна през последното денонощие

http://www.moreto.net/novini.php?n=315029

23 катастрофи са регистрирани на територията на Варна през последното денонощие. Това съобщиха за Радио „Фокус” – Варна от „Пътна полиция”. При един от инцидентите е пострадал водач, който е с контузии, но без опасност за живота. Произшествието е станало по пътя между Акасаково и Игнатиево.

Ще спаси ли виртуалната реалност новите телефони на Samsung?

http://www.investor.bg/analizi/262/a/shte-spasi-li-virtualnata-realnost-novite-telefoni-na-samsung-212119/

Според Quartz компанията не изненадва с нищо ново, затова е решила да заложи на тази технология, която да я отличи

Неделя Месопустна (Месни заговезни)

http://www.cross.bg/boga-gnyav-zhivot-1500511.html

/КРОСС/Неделята на Страшния Съд е третата неделя от триседмичния период преди започването на Великия пост. През това време богослужението започва да включва песнопения от Триода - литургическа книга, която съдържа богослужбите от Неделя на митаря и фарисея, десета преди Пасха (Великден), до Велика и Свята Събота. На този ден Църквата напомня Съда на всички хора, които ще застанат пред Божия трон в деня, когато Христос отново ще се върне в славата Си. "Храната не ни приближава към Бога, защото, нито ако ядем, печелим, нито ако не ядем, губим. Пазете се обаче, да не би някак тая ваша свобода стане съблазън за немощните. Защото, ако някой види, че ти, който разбираш, седиш на трапеза в капище, то неговата съвест, като на немощен, не ще ли го насърчи да яде идолски жертви? И при твоето разбиране ще загине немощният брат, за когото е умрял Христос. А като грешите тъй против братята и биете немощната им съвест, вие грешите против Христа.Затова, щом храната съблазнява брата ми, няма да ям месо никога, за да не съблазня брата си. Не съм ли апостол? Не съм ли свободен? Не съм ли видял Иисуса Христа, Господа нашего? Не сте ли вие мое дело в Господа? Ако на други не съм апостол, на вас обаче съм; защото печатът на моето апостолство вие сте в Господа." 1Кор

Насилието от първо лице: Да живееш в страх, дори и след развода

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1556940

Тя среща бившия си съпруг 4 години преди да се оженят. Повярвала, че открила мъжа на живота си. После всичко рухнало. Днес разводът вече е факт. Мъжът има ограничителна заповед и не може да я доближава. По думите на жената обаче, това не му пречи да я заплашва, да търси мъст и да я кара все още да живее в страх, макар да е свободна. "Търпях до момента, в който се стреснах за физическото си оцеляване. Той буквално ме доведе до безпомощно състояние", сподели тя. Данните показват, че всяка четвърта жена в България е била жертва на насилие. Според ...

Виж видео от сватбата на Рупърт Мърдок и бившата съпруга на Мик Джагър

https://www.24chasa.bg/Article/5344883

Виж видео от сватбата на Рупърт Мърдок и бившата съпруга на Мик ДжагърМедийният магнат Рупърт Мърдок се ожени за модела Джери Хол в Лондон. Двамата сключиха брак в имение в централната част на Лондон. Младоженците сключиха и църковен брак в събота. Модната икона, която в момента е на 59 години, вече официално е четвъртата госпожа Мърдок. Двойката обяви годежа си през януари.

Първанов: Има политическо инженерство от страна на Турция

http://politics.actualno.com/pyrvanov-ima-politichesko-injenerstvo-ot-strana-na-turcija-news_527085.html

Има политическо инженерство от страна на Турция. Това каза Георги Първанов, лидер на ПП АБВ и президент на Р България в периода (2002-2012). По отношение на временната парламентарна комисия, която трябва да реши дали има намеса на Турция и Русия във вътрешните работи на страната ни, той припомни, че АБВ са гласували „против” създаването на Комисия. „Изразихме своето несъгласие с този подход. Това е тежък обществен дебат, който може да ни създаде допълнително напрежение със със

Кунева: Законът за антикорупцията е тест за нормален политически живот

http://politics.actualno.com/kuneva-zakonyt-za-antikorupcijata-e-test-za-normalen-politicheski-jivot-news_527089.html

Не можем да стоим наполовина вътре, наполовина вън от ЕС, защото все повече ЕС ще се разделя на по-бърза и по-бавна скорост. Ще има група страни, които ще вървят все по-плътно заедно. Тази прогноза направи вицепремиерът и министър на образованието и науката Меглена Кунева. Трябва да изпълним няколко условия, за да можем уверено да влезем в сърцевината на ЕС, която има определящо значение за стабилизацията на нашия регион, заяви тя, цитирана от БНР. Кунева нарече проектозакона за антикорупцията

Меркел към бежанците: Спазвайте нашите закони

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1556933

Германският канцлер Ангела Меркел смята, че пристигащите в страната й бежанци трябва да уважават местния начин на живот, да спазват местните закони и да посещават курсове за интеграция. „От хората, които искат от нас защита и убежище, аз очаквам откритост към нашата страна и нашия начин на живот, очаквам зачитане на нашите закони. Този, който има перспектива да остане, има право да посещава интеграционен курс, който включва 600 часа езикови уроци. Това също трябва да се има предвид", подчерта Меркел в интервю за „Билд ам зонтаг".

Черно море-Монтана или сблъсъкът на двете нули

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1556934

Неделната програма на 24-ия кръг в А група стартира с двубоя на стадион „Тича“ между Черно море и гостуващия Монтана. Сблъсъкът, който ще даде своето отражение върху класирането в долната половина на таблицата, стартира от 14 часа и ще бъде предаван пряко на онлайн платформата Gong Play, в ефира на телевизия Diema Sport 2 и на честотите на Дарик Радио.

Тръмп, мултикултурализмът и "мълчаливото мнозинство"

http://www.dnevnik.bg/analizi/2016/03/06/2717385_trump_multikulturalizmut_i_mulchalivoto_mnozinstvo/?ref=rss


Редакцията препечатва анализа на Даниел Смилов от портал "Култура"

Поводът за този текст е двоен: импровизираният дебат за мултикултурализма, който се получи между Огнян Минчев и мен, както и решителната стъпка, която Доналд Тръмп направи към кандидатурата за президент на републиканците по време на "супер вторника". Дума да няма, вторият факт е много по-важен, но за да си отговорим на въпроса "защо точно Тръмп" (все пак една доста одиозна личност!) дискусията за мултикултурализма ще...

Тръмп, мулти-културализмът и "мълчаливото мнозинство"

http://www.dnevnik.bg/analizi/2016/03/06/2717385_trump_multi-kulturalizmut_i_mulchalivoto_mnozinstvo/?ref=rss


Редакцията препечатва анализа на Даниел Смилов от портал "Култура"

Поводът за този текст е двоен: импровизираният дебат за мултикултурализма, който се получи между Огнян Минчев и мен, както и решителната стъпка, която Доналд Тръмп направи към кандидатурата за президент на републиканците по време на "супер вторника". Дума да няма, вторият факт е много по-важен, но за да си отговорим на въпроса "защо точно Тръмп" (все пак една доста одиозна личност!) дискусията за мултикултурализма ще...

Растеж над 5 процента и подобряване на бизнес климата в прогнозите за Иран

http://www.dnevnik.bg/biznes/2016/03/06/2717501_rastej_nad_5_procenta_i_podobriavane_na_biznes_klimata/?ref=rss


Иран очаква икономически растеж над 5 процента през 2016 година след вдигането на санкциите срещу страната, каза централният банкер Валиула Сейф, цитиран от БТА по съобщения на световни агенции.

"Икономическият растеж на Иран се забави през 2015 година, но и вътрешните, и международните прогнози сочат, че през 2016 година растежът ще бъде над 5 процента", е обявил Сейф.

Страната излезе от години на икономическа изолация през януари, когато световните сили, начело със САЩ и...

Дни на отворените врати на Русенския университет

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1556931

Русенският университет ще проведе на 15 и 17 март Информационни дни в Силистра и Разград, а на 16 март в Русе обявява Ден на отворените врати. Факултетите и филиалите на висшето училище ще се представят със свои информационни щандове, а кандидат-студенти, родители и учители ще могат да посетят още учебните зали и лабораториите, както и да се запознаят с възможностите за обучение в университета. За средношколците ръководството на Русенския университет е подготвило атрактивни награди. <...

Варненка алармира: Помощ! Деца играят в изоставена сграда във Варна

http://petel.bg/Varnenka-alarmira--Pomoshh--Detsa-igrayat-v-izostavena-sgrada-vav-Varna__147796

Изоставена сграда в квартал "Възраждане" във Варна е станала ежедневно място за игра на децата от квартала. Съседи са забелязали опас...

За патриотизма няма възраст! Мария от Котел е на 3 г. и гордо рецитира „Обесването на Васил Левски“

http://petel.bg/Za-patriotizma-nyama-vazrast--Mariya-ot-Kotel-e-na-3-g--i-gordo-retsitira----Obesvaneto-na-Vasil-Levski---__147800

Малката Мария Градешлиева вече прави уверено своите първи крачки по пътя на патриотизма. В деня на националния празник на Република Б...

Морган Фрийман пред БТВ: Гледам пчели, защото в Щатите те драстично изчезват

http://petel.bg/Morgan-Friyman-pred-BTV--Gledam-pcheli--zashhoto-v-SHHatite-te-drastichno-izchezvat__147799

"Снимах в България "Договорът" и "кодът" преди години. Студио "Бояна" още не беше завършено. Имахте ужасна зима, но нямахме проблеми със сним...

Екшън в мол в София! Блъсна ме лъскаво БМВ, полицаите застанаха на негова страна

http://petel.bg/Ekshan-v-mol-v-Sofiya--Blasna-me-laskavo-BMV--politsaite-zastanaha-na-negova-strana__147802

Кадри "Пик" Екшън в столичен мол. Транспортен инцидент и некадърна преценка предизвикаха възмущение в будни граждани! Разочарована шоф...

Фестивал на маскарадните игри в Стара Загора

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1552751

XVIII Фестивал на маскарадните игри събира 21 групи и над 800 участника, за да превърне площада в центъра на Стара Загора в жива кукерска сцена. От 10.30 ч. ще тръгне пъстрото празнично дефиле на участниците, което ще премине по главната пешеходна алея, за да се открият официално маскарадните игри на площада пред Общината. До 16.00 ч. ще продължи атрактивната програма, изпълнена с многообразие на ритуални маски и костюми, и звън на чанове и хлопки. „Най-голямата група е от Перник - 110 участника. Заявилите присъствие са 816 души. Костюмите, кои...

Днес са Месни заговезни, хапнете мръвки на корем

http://www.bnews.bg/article-149481

Цялото семейство се събира на масата и заговява за последно с богата на месни продукти трапеза.

Ози Озбърн кръшкал с детегледачки

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1556930

Британската рок легендата Ози Озбърн е бил хващан в леглото с две детегледачки от половинката си Шарън. Това разкри 63-годишната му съпруга в неотдавнашно интервю, в което напада представителките на тази професия. „Казвам ви, детегледачките са истинско проклятие. Те всички искат да станат знаменитости. Всички иска пари... Аз спипах две детегледачки в леглото с Ози", разкрива Шарън, която е и негов мениджър. Ози Озбърн си криел дрогата в печката Не е тайна, че...

Спорт по тв днес - мачове на ЦСКА, "Ливърпул", "Барса" и "Юнайтед", дерби за Ивелин, световно по биатлон, сноуборд, ски и тото

https://www.24chasa.bg/Article/5341823

Спорт по тв днес - мачове на ЦСКА, "Ливърпул", "Барса" и "Юнайтед", дерби за Ивелин, световно по биатлон, сноуборд, ски и тото                                                                                                                                                                                                                                                                                                            

Кой е най-добрият град за живеене у нас - гласувайте тук

https://www.24chasa.bg/Article/5344878

Кой е най-добрият град за живеене у нас - гласувайте тук- Започва новата класация за най-добър град за живеене у нас - “24 часа” и “Дарик” оценяват 27 града по 31 критерия, Oт днес стартира новото издание на националното проучване “Най-добрият град за живеене в България” на “24 часа” и “Дарик”. За девета поредна година двете медии оценяват 27-те областни града у нас с помощта на кореспондентите си.

Взрив посреща японска принцеса по време на ски състезание Сапоро

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5344877

Експлозия избухна на ски състезание в японския град Сапоро, няма ранени, съобщи агенция Киодо, цитирана от Фокус.
Местната полиция е задържала мъж, който държал в ръце стоманена тръба. В момента мъжът бива разпитван.
Експлозията прогърмяла веднага след като участниците в състезанието и зрителите посрещнали принцеса Акико – най-голямата дъщеря на
Експлозия избухна на ски състезание в японския град Сапоро, няма ранени, съобщи агенция Киодо, цитирана от Фокус. Местната полиция е задържала мъж, който държал в ръце стоманена тръба. В момента мъжът бива разпитван. Експлозията прогърмяла веднага след като участниците в състезанието и зрителите посрещнали принцеса Акико – най-голямата дъщеря на

Днес е Месни Заговезни

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5344873

Днес е църковният празник Неделя Месопустна, наричан още Месни Заговезни.
Месни Заговезни е винаги в неделя - осем седмици преди Великден. Празникът получава названието си от традиционната вечеря с месни ястия, след която е забранено да се яде месо до края на Великия /Великденския/ пост. Думата &quot;заговезни&quot; идва от заговявам, започвам да постя.
Днес е църковният празник Неделя Месопустна, наричан още Месни Заговезни. Месни Заговезни е винаги в неделя - осем седмици преди Великден. Празникът получава названието си от традиционната вечеря с месни ястия, след която е забранено да се яде месо до края на Великия /Великденския/ пост. Думата "заговезни" идва от заговявам, започвам да постя.

Ограничава се движението на камионите над 12 тона по най-натоваренитe пътища

https://www.24chasa.bg/Article/5344872

Ограничава се движението на камионите над 12 тона по най-натоваренитe пътищаДнес между 14 ч. и 20 ч., ще бъде ограничено движението на тежкотоварните превозни средства над 12 тона по автомагистралите и най-натоваренитe пътни направления. Целта е повишаване на безопасността при пътуване и увеличаване на пропускателната способност на пътната инфраструктура. Очаква се интензивно движение на входовете на София,

Организират училище за родители във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=315024

Полезна информация за настоящи и бъдещи майки ще предложи инициативата „Училище за родители”, организирана от народните представители от ГЕРБ- Варна Нели Петрова и Даниела Панайотова. Това съобщиха от пресцентъра на партията за Moreto.

Плевнелиев продължава политическите консултации

http://pik.bg/плевнелиев-продължава-политическите-консултации-news496779.html

Плевнелиев продължава политическите консултации

Следващата седмица президентът Росен Плевнелиев ще продължи традиционните политически консултации за приоритетите на парламентарно представените партии за 2016 г. Той подлага на обсъждане актуалната политическа обстановка, актуални мерки за продължаване на реформите в правосъдието, борбата с корупцията и други въпроси.

В понеделник и вторник държавният глава се срещна с ръководството на партиите АБВ, "Атака" и Български демократичен център. От АБВ критикуваха работата на вицепремиера Меглена Кунева, защото тя и екипът ѝ, според партията, не са готови да представят реални текстове за антикорупционна законодателна дейност. Партия "Атака" настоя България да сезира съда на Европейския съюз в Люксембург заради щетите от блокадите по българо-гръцката граница, от БДЦ информираха, че ще предложат, между първо и второ четене на промените в Изборния кодекс, удължаване на предизборната кампания за президент и ще поискат по-ранно обявяване на кандидатурите за държавен глава за предстоящите избори тази есен.

В понеделник Росен Плевнелиев ще разговаря с депутати от Патриотичния фронт и Реформаторския блок.

Най-зловещите екзекуции

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5342061

Причиняване на болезнена и унизителна смърт на друго човешко същество - последните 1000 години от историята изобилстват на примери в тази област. Изобретателността при методите за умъртвяване е толкова голяма, че резонно трябва да си зададем въпроса дали злото не е наистина водещото начало в човека.
Причиняване на болезнена и унизителна смърт на друго човешко същество - последните 1000 години от историята изобилстват на примери в тази област. Изобретателността при методите за умъртвяване е толкова голяма, че резонно трябва да си зададем въпроса дали злото не е наистина водещото начало в човека.

Над 70% от българите, които живеят в градове, ходят на планина

http://pik.bg/над-70-от-българите-които-живеят-в-градове-ходят-на-планина-news496777.html

Над 70% от българите, които живеят в градове, ходят на планина

74 процента от българите, които живеят в градовете, ходят на планина, показват данни на "Екзакта рисърч груп" за градското население. Най-често те отиват на разходка или на излет сред природата.

Пешеходният и познавателният туризъм по-често се практикува от млади и образовани жители на столицата със стандарт около и над средния, докато брането на гъби, горски плодове и билки е най-често занимание на жителите на малките градове.

Жителите на градовете, които посещават планините, се обединяват около становището, че трябва да се отдели най-много внимание на изграждането на познавателни, екологични и здравни пътеки и алеи. Акцент се поставя и на строителството на нови заслони.

Тръмп иска битка само срещу Тед Круз, призова другите републиканци да се оттеглят

http://offnews.bg/news/n_1/n_625239.html

Кандидатът за президент на Републиканската партия Доналд Тръмп призова всички свои конкуренти, освен Тед Круз, да се оттеглят от надпреварата. Тед Круз също смята, че реалната битка при Републиканците е именно между него и Тръмп. "Ще ми е приятно да се боря срещу Тед Круз едно в едно. Рубио имаше тежка вечер и лично смятам, че е време той да напусне надпреварата", сподели Тръмп на пресконференция в Луизина, цитиран от Би Би Си.  На първичните избори в събота Круз и Тръмп си поделиха броя победи - всеки спечели по два щата. При Демократическата партия Бърни Сандърс също взе два щата, но Клинтън бе по-доволна с победата си във важния щат Луизиана.

Великобритания се задъхва: Не можем да приемем повече имигранти

http://www.klassa.bg/News/Read/article/265030_%D0%92%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%B1%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%8F+%D1%81%D0%B5+%D0%B7%D0%B0%D0%B4%D1%8A%D1%85%D0%B2%D0%B0%3A+%D0%9D%D0%B5+%D0%BC%D0%BE%D0%B6%D0%B5%D0%BC+%D0%B4%D0%B0+%D0%BF%D

 Великобритания повече не може да приема мигранти, защото социалната система на страната се „пръска по шевовете. Това заяви в интервю за в. „Дейли Телеграф” министърът на културата, информацията и спорта Джон Уитингдейл.
Министърът подкрепя излизането на Обединеното кралство от Европейския съюз след провеждането на референдума това лято.

„Великобритания е малка страна, която не може в бъдеще да се справя с безконтролния поток от мигранти”, каза Уитингдейл. Той не изключва в Обединеното кралство да има повече мигранти, отколкото е известно на властите.

„Днешните цифри и без това предизвикват тревога, а ако вземем предвид, че те могат да са занижени, това създава още по-голям проблем", добави министърът.

Едно от основните предизборни обещания на Дейвид Камерън, което той даде още през 2010 г., бе намаляване на ежегодния миграционен поток под 100 000 души.
 

Турция иска да воюва с Иран срещу тероризма

http://svetoven.pogled.info/news/72059/Turtsiya-iska-da-voyuva-s-Iran-sreshtu-terorizma

/Поглед.инфо/ Турция е напълно открита за сътрудничество с Иран в борбата срещу терористичните групировки в района, заяви премиерът Ахмет Давутоглу в Техеран, цитиран от ТАСС.

Църквата отбелязва Месни заговезни

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1556928

  Днес е църковният празник Неделя Месопустна, наричан още Месни заговезни. Месни заговезни е винаги в неделя - осем седмици преди Великден. Празникът получава названието си от традиционната вечеря с месни ястия, след която е забранено да се яде месо до края на Великия /Великденския/ пост. Думата "заговезни" идва от заговявам, започвам да постя. В съботата преди Месни заговезни е Задушница, когато се прави помен за мъртвите. Седмицата между Месни и Сирни заговезни се нарича Сирница, защото е подготовка за Великия пост. До Сирни заговезни трябва...

България ще има национален домейн на кирилица - ".бг"

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1556927

Заявката на България на нов национален домейн ".бг" е била одобрена. Процедурата по оценка на заявката е завършена и следващ етап ще е делегирането на домейна. България подаде молбата за национален интернет-домейн на кирилица още преди шест години - след като корпорацията утвърди стандарти за оценка на заявките на интернационализирани домейни, припомня "Монитор". Две са кандидатурите за създаване на регистър на домейните на кирилица „.бг"

Мизерия в БДЖ: Смрад и мръсотия в стаите за почивка на машинистите

http://www.klassa.bg/News/Read/article/265029_%D0%9C%D0%B8%D0%B7%D0%B5%D1%80%D0%B8%D1%8F+%D0%B2+%D0%91%D0%94%D0%96%3A+%D0%A1%D0%BC%D1%80%D0%B0%D0%B4+%D0%B8+%D0%BC%D1%80%D1%8A%D1%81%D0%BE%D1%82%D0%B8%D1%8F+%D0%B2+%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B8%D1%82%D0%B5+%D0%B7

 Локомотивен машинист в "БДЖ Пътнически превози" разказа в ефира на Нова телевизия за мизерните условия, при които са принудени да нощуват той и неговите колеги, ако замръкнат в Пловдив. Човекът изпрати и снимки за рубриката "Моята новина", които разкриват меко казано гадните битови условия в помещението за почивка.
"Аз съм от София и когато карам влак до Пловдив, както е в случая се налага да пренощувам в мизерия. В стаята за "почивка" чаршафите са два. Те видимо не са прани от доста време, няма калъфки на възглавниците и те са почернели.

Има един радиатор, който не би могъл да затопли толкова голяма стая! Искам да попитам това нормално ли е? Ние возим хора, отговаряме за живота им тънем в мизерия. Заплатите са ни ниски от доста години насам, но нека поне условията за почивка да ни осигурят, след като не могат да ни осигурят условия за работа", гневи се жепеецът./БЛИЦ 
 

Мизерия в БДЖ: Смрад и мръсотия в стаите за почивка на машинистите (снимки)

http://pik.bg/мизерия-в-бдж-смрад-и-мръсотия-в-стаите-за-почивка-на-машинистите-снимки-news496775.html

Мизерия в БДЖ: Смрад и мръсотия в стаите за почивка на машинистите (снимки)

Локомотивен машинист в "БДЖ Пътнически превози" разказа в ефира на Нова телевизия за мизерните условия, при които са принудени да нощуват той и неговите колеги, ако замръкнат в Пловдив. Човекът изпрати и снимки за рубриката "Моята новина", които разкриват меко казано гадните битови условия в помещението за почивка.

"Аз съм от София и когато карам влак до Пловдив, както е в случая се налага да пренощувам в мизерия. В стаята за "почивка" чаршафите са два. Те видимо не са прани от доста време, няма калъфки на възглавниците и те са почернели.

Има един радиатор, който не би могъл да затопли толкова голяма стая! Искам да попитам това нормално ли е? Ние возим хора, отговаряме за живота им тънем в мизерия. Заплатите са ни ниски от доста години насам, но нека поне условията за почивка да ни осигурят, след като не могат да ни осигурят условия за работа", гневи се жепеецът.
 

Внимание! Извънредни мерки по пътищата заради очакваните големи задръствания днес

http://www.klassa.bg/News/Read/article/265028_%D0%92%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%B5%21+%D0%98%D0%B7%D0%B2%D1%8A%D0%BD%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D0%B8+%D0%BC%D0%B5%D1%80%D0%BA%D0%B8+%D0%BF%D0%BE+%D0%BF%D1%8A%D1%82%D0%B8%D1%89%D0%B0%D1%82%D0%B0+%D0

 От 14 ч. до 20 ч. ще бъде ограничено движението на тежкотоварните превозни средства над 12 тона по автомагистралите и най-натоваренитe пътни направления. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура"(АПИ). Целта е повишаване на безопасността при пътуване и увеличаване на пропускателната способност на пътната инфраструктура в последния празничен ден.
Очаква се интензивно движениена входовете на София, по автомагистралите „Тракия“, „Хемус“ и „Струма“ и път I-1 (Е-79) София - Кулата. Необходимо е шофьорите да карат внимателно и със скорост, съобразена с метеорологичните условия, да спазват въведените ограничения, пътната сигнализация и указанията на „Пътна полиция“, която следи и предприема необходимите действия за организацията на движението.

Ограничението е за следните участъци от републиканската пътна мрежа:
• Автомагистралите;
• път I-1 Видин – Ботевград;
• път I-1 Благоевград – ГКПП „Кулата“;
• път I-4 п. в. „Коритна“ – Велико Търново – Шумен;
• път I-5 Русе - Велико Търново;
• път I-8 ГКПП „Калотина“ – ГКПП „Капитан Андреево“;
• път I-9 Дуранкулак – Варна - Бургас;
• път II-18 Околовръстен път София;
• път II-19 Симитли - Гоце Делчев;
• път II-86 Пловдив - Смолян;
• път II-99 Бургас - Царево.

Забраната не важи за МПС, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари (ADR).

За улеснение на трафика през Владая и повишаване на пътната безопасност от 10:00 ч. до 16:30 ч., ще има две ленти за движение в посока Перник - София на път I-1 (Е-79). По този начин пристигащите в столицата шофьори ще могат да пътуват по-удобно и безопасно. 

При благоприятни метеорологични условия временната организация ще е от км 278+910 до 282+038 и от пътен възел „Даскалово“ до кръстовище „Драгичево“ от км 285+660 /кръстовището за Рударци/ до км 286+847 /бензиностанция „Петрол“/.

Алтернативен маршрут на първокласния път през Владая е АМ „Люлин“.

Взрив избухна по време на ски състезание в Япония

https://www.24chasa.bg/Article/5344866

Взрив избухна по време на ски състезание в ЯпонияПри експлозия, която е избухнала на ски състезание в японския град Сапоро, няма ранени, съобщи информационна агенция Kyodo, цитирана от Фокус. Местната полиция е задържала за разпит мъж, който държал в ръце стоманена тръба.  Експлозията прогърмяла веднага след като участниците в състезанието и зрителите посрещнали принцеса Акико – най-голямата

Пролетната диета на Катя от “Ритон”

http://www.klassa.bg/News/Read/article/265027_%D0%9F%D1%80%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D1%82%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0+%D0%B4%D0%B8%D0%B5%D1%82%D0%B0+%D0%BD%D0%B0+%D0%9A%D0%B0%D1%82%D1%8F+%D0%BE%D1%82+%E2%80%9C%D0%A0%D0%B8%D1%82%D0%BE%D0%BD%E2%80%9D

 Вече 30 години всяка сутрин

певицата пие на гладно по една

чаша топла вода с половин лимон.

Сега добавя и годжи бери

 

Деветдесет дни Катя от “Ритон” ще яде само месо, сирене, яйца, млечни продукти, соя и зеленчуци. Приготвя си малки порции по пет пъти на ден и добавя годжи бери преди всяко ядене. Не смесва храните и никакъв алкохол. Всяка сутрин пие топла вода с лимон.

Певицата започна пролетна диета заради концерта, който ѝ предстои на 6 април в НДК. Тогава силуетът ѝ ще е най-малката новина, защото двамата с мъжа си и партньор в дуета - Здравко, ще изнесат съвсем нов репертоар. По-точно ще изпеят старите си песни по друг начин - като латино парчета.

Спектакълът им е наречен “В ритъма латино” и освен хитовете в него са включени мултимедия, танцьори и допълнителни ефекти.

Концертът е една

от причините за

отслабването

на Катя. Всъщност подобно пречистване на организма тя прави всяка пролет. Изпълнителката внимава какво яде целогодишно. Храната си разпределя по дни и следва стъпките на деветдесетдневната диета.

Дует “Ритон” влизат в тв шоуто “Биг Брадър” по червения килим.

 

“Всяка пролет си правя пролетно прочистване на организма, което се базира на разделното хранене. Аз се опитвам целогодишно да се храня разделно, но когато дойде пролетта, се подлагам на 90-дневна диета. Тази диета е много известна и разпространена, но аз добавих и нещо ново!”, разказва Катя.

Новото, което певицата сама е включила към нея, е, че яде годжи бери. Плодът засилва метаболизма и съдържа много витамини, антиоксиданти, минерали - всичко необходимо за организма. Според Катя в периода след зимата е много полезно да се яде годжи бери, защото плодът засилва имунитета. Тя разказва, че вече повече от 30 години всяка сутрин пие на гладно една чаша топла вода с половин лимон, а сега добавя и залято с вряла вода 50 грама годжи бери. Преди всяко хранене пие от тази вода и яде малко от плодчетата. “По възможност гледам да се храня по-малко и на често - около 5 пъти дневно.”

Според нея Здравко няма нужда от такива диети, защото

когато намали

месото и алкохола,

веднага отслабва

Катя твърди, че обикновено при Здравко излишните килограми са до 3-4 и той за седмица влиза във форма. Бързият метаболизъм му помага, за което човек само може да му завиди. Певицата добавя: “Няма никакви проблеми за разлика от мен, аз свалям 4 килограма много по-трудно и по-бавно.”

Идеята за концерта се поражда от техни стари хитове, аранжирани в стил латино. Както и от разговорите с десетки техни приятели, които често им казвали как свързват дуета с латино музиката и този стил им пасва най-много. “Сред тях няма чужди песни, всички са български”, казва Катя. Такива са “Дон Кихот и Дулсинея”, “Как си, амиго”, “Музика и любов”,“Джалма”, “Сто пъти”. Имат и много нови песни, написани специално за концерта, които ще бъдат представени на сцената в зала 1 на НДК. Например една от тях се казва “Живот като на кино”.

“Ритон” ще представи и някои от най-големите си хитове, но преаранжирани отново в латино. Така “Някога, но не сега”, “Прегърни ме”, “Замълчи, замълчи”, “Накъдето ми видят очите”, “Спор” ще зазвучат по съвсем различен начин.

За всички промени в познатите хитове и създаването на нови се грижи човекът, с когото дуетът работи през последните 4 години - аранжорът Алекс Нушев. Той свири на бас китара в техния бенд. Различното в състава ще са новите музиканти, защото Здравко и Катя са взели решение да увеличат бенда.

“От 4 години работим с едни и същи хора, но до този момент бендът ни беше от шестима музиканти и три вокалистки. Сега ще имаме девет души музиканти плюс три вокалистки. Песните стават уникално добре, вече имахме репетиции и с нетърпение чакаме да дойде концертът, за да ги представим и на публиката”, разказва певицата.

На сцената ще има две танцови формации плюс латино танцьори. Част от шоуто ще бъдат и специалните гости, които певицата пази като изненада, но разкри, че те не са певци. Всъщност по сценарий на всяко парче на сцената ще има поне по 10 души.

"Ритон" на сцената, Катя изглежда перфектно - поне от 10-ина години тя поддържа стройния си силует с пролетното прочистване на организма.

 

В момента се работи върху мултимедията и осветлението на концерта. Очакванията на дуета са, че

залата ще бъде

препълнена,

както на всички техни концерти до момента. Катя се радва и на факта, че продажбата на билетите върви много добре.

Някои от музикалните проекти на “Ритон” за кратко бяха спрени, когато дуетът влезе в риалити шоуто “Биг Брадър”. Вече е факт обаче новият им албум - “Пътят към твоето сърце”, който се появи на пазара в две версии, едната като CD, а другата - по-луксозно издание като книга. В нея има два диска. Освен диска с песните има и автобиографичен филм, който се казва “Брак по любов”. Всеки момент Катя и Здравко чакат от Италия да пристигне и виниловата им плоча на същия този албум. Тя не е в типичното черно, а грее в яркочервено. Произведена е в бутиков тираж само за ценители.

Различният цвят очевидно допада на “Ритон”, тъй като вече са поръчали нова винилова плоча - нито черна, нито червена. Тя ще съдържа съвсем нов албум, който на практика ще бъде представен на предстоящия им концерт. Тъй като новите песни, написани за концерта, са точно колкото един албум, двойката реши да ги пусне на CD и на грамофонна плоча.

Volkswagen с кампания за масово изтегляне на дизелови автомобили

http://europe.actualno.com/volkswagen-s-kampanija-za-masovo-iztegljane-na-dizelovi-avtomobili-news_527087.html

За да си върне доверието на клиентите, Volkswagen даде ход на печатна кампания в регионални и национални германски вестници във връзка с масовото изтегляне на дизелови автомобили за преинсталиране на софтуера за вредните емисии. Германският производител започна да изтегля около 2,5 милиона дизелови коли в края на януари, след като призна, че 11 милиона автомобили по света са оборудвани със софтуер, който променя показателите за емисиите. Скандалът избухна през септември, когато Агенцията

Виртуалната реалност помага при тревога

http://curious.actualno.com/virtualnata-realnost-pomaga-pri-trevoga-news_526771.html

Психолози от Лондонския университетски колеж са установили, че терапията с прилагане на виртуална реалност се отразява положително на хора, страдащи от депресия и тревожност, снижавайки нивото на самокритичност. Изследването на учените е публикувано в сп. British Journal of Psychiatry Open, съобщава RNS. В изследването участвали 15 пациенти на възраст от 23 до 61 години, страдащи от депресия. Участниците поставяли специален шлем за виртуална реалност, след което наблюдавали своето въплъщение въ

Днес е голямото пътуване, ограничават движението на тежкотоварните автомобили

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5344864

В последния почивен ден се ограничава движението на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоваренитe пътища в страната от 14.00 до 20.00 часа, съобщиха от Агенция &quot;Пътна инфраструктура&quot;, цитирана от БНТ.
Целта на ограничението е повишаване на безопасността при пътуване и увеличаване на пропускателната способност на пътната
В последния почивен ден се ограничава движението на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоваренитe пътища в страната от 14.00 до 20.00 часа, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура", цитирана от БНТ. Целта на ограничението е повишаване на безопасността при пътуване и увеличаване на пропускателната способност на пътната

Ани Салич ексклузивно с молба към всички момичета в България: "Направете нещо, Ники Дойнов е..."

http://petel.bg/Ani-Salich-ekskluzivno-s-molba-kam-vsichki-momicheta-v-Balgariya--Napravete-neshho--Niki-Doynov-e---__147798

„Ники Дойнов продължава да е един от най-желаните ергени. Момичета, направете нещо да го спечелите”, апелира от екрана на Нова телевизия ...

Отбелязваме Месни Заговезни

http://offnews.bg/news/n_1/n_625238.html

Днес отбелязваме Месни Заговезни. Празнува се осем седмици преди Великден. Това е последният ден, в който може да се яде месо преди началото на Великденските пости. Цялото семейство се събира на празничната трапеза, на която се нареждат основно месни ястия – варена кокошка, свинско с кисело зеле, сарми, баница с месо, за да може всички да заговеят за последно преди постите. По традиция на Месни Заговезни младите посещават кумовете си и родителите на младоженката. Те задължително носят дарове, сред които варена кокошка, обредна пита и вино. Неделята след Месни Заговезни се нарича Сирница – Сирни Заговезни. На този ден се заговява с храни, приготвени с млечни продукти и яйца. По традиция по-младите искат прошка на по-старите. След Сирни Заговезни започват Великите пости – най-дългите през годината.

Франция издирва ислямизирали се ученички

http://svetoven.pogled.info/evropa/news/72057/Frantsiya-izdirva-islyamizirali-se-uchenichki

/Поглед.инфо/ Френските власти издирват две ученички, решили да заминат за джихад в Сирия, съобщи националната полиция.

Днес е Неделя месопустна

https://www.24chasa.bg/Article/5344839

Днес е Неделя месопустнаПравославната църква отбелязва неделята преди Сирни заговезни като Неделя месопустна или Месни заговезни. Неделята на Страшния Съд е третата неделя от триседмичния период преди започването на Великия пост. През това време богослужението започва да включва песнопения от Триода - литургическа книга, която съдържа богослужбите от Неделя на митаря и

Хляб с домати и маслини

http://www.dnevnik.bg/detski_dnevnik/2016/03/06/2716115_hliab_s_domati_i_maslini/?ref=rss


В края на дългия уикенд "Детски Дневник" припомня тази лесна рецепта за хляб, с която децата могат да си поиграят, а семейството ще се наслади на дъхав и вкусен хляб.

Дайте на едно дете топка тесто и буквално можете да наблюдавате как вдъхновено ще се забавлява с него минимум един час. Удоволствието, с което дори и най-малките малчугани месят, е вдъхновяваща гледка, а хлябът или питките, които се получават след това, са още по-вкусни заради вложената радост.

Установих...

Вижте къде няма да има утре вода в София

http://pik.bg/вижте-къде-няма-да-има-утре-вода-в-софия-news496770.html

Вижте къде няма да има утре вода в София

На 7 март 2016 г. (понеделник), във връзка с подмяна на сградно водопроводно отклонение на ул. „Киевска" кв. „Овча купел" , се налага спиране на водоподаването от 10:00 до 18:00 часа на клиентите на „Софийска вода", живеещи в района на: по ул. „Киевска" от ул. „Любляна" до ул. „Никола Петков" по ул. „Ангелов връх" от ул. „Народен герой" до ул. „Петко Тодоров" При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода" ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул. „Киевска" ъгъла с ул. „Ново село".

На 7 март 2016 г. (понеделник), във връзка с подмяна на сградно водопроводно отклонение на ул. „Княжевска" кв. „Княжево" , се налага спиране на водоподаването от 10:00 до 22:00 часа на клиентите на „Софийска вода", живеещи в района на: по ул. „Княжевска" от ул. „Стефан Пешев" до пл. „Сред село", пл. „Сред село" по ул. „Евлия Челеби" от ул. „Княжевска" до ул. „Лозарополе" по ул. „Кореняците" от ул. „Княжевска" до ул. „Звездица", ул. „Звездица", ул. „Войводина могила" №56А, 56, 54 При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода" ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес:

площад „Сред село". На 7 март 2016 г. (понеделник), във връзка с подмяна на сградно водопроводно отклонение на ул. „Христо Белчев" Център , се налага спиране на водоподаването от 9:00 до 17:00 часа на клиентите на „Софийска вода", живеещи в района на: по ул. „Христо Белчев" от бул. „Патриарх Евтимий" до ул. „Гладстон" При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода" ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: бул. „Патриарх Евтимий" ъгъла с ул. „Гладстон". Ремонтните дейности ще осигурят по-добро управление на водопроводната мрежа като максимално се ограничат зоните на евентуални бъдещи нарушения на водоснабдяването.

Църквата отбелязва Месни заговезни

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1556924

Днес е църковният празник Неделя Месопустна, наричан още Месни заговезни. Месни заговезни е винаги в неделя - осем седмици преди Великден. Празникът получава названието си от традиционната вечеря с месни ястия, след която е забранено да се яде месо до края на Великия /Великденския/ пост. Думата "заговезни" идва от заговявам, започвам да постя. В съботата преди Месни заговезни е Задушница, когато се прави помен за мъртвите. Седмицата между Месни и Сирни заговезни се нарича Сирница, защото е подготовка за Великия пост. До Сирни заговезни трябва д...

Предизборната надпревара в САЩ навлезе в сексуалните дебри

http://svetoven.pogled.info/amerika/news/72056/Predizbornata-nadprevara-v-SASHT-navleze-v-seksualnite-debri

/Поглед.инфо/ Това стана по време на дебат между претендентите за кандидат президента на Републиканската партия.

Без ТИР-ове по магистралите за прибирането от празниците

http://offnews.bg/news/n_1/n_625237.html

От 14 ч. до 20 ч. ще бъде ограничено движението на тежкотоварните превозни средства над 12 тона по автомагистралите и най-натоваренитe пътни направления. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура"(АПИ). Целта е повишаване на безопасността при пътуване и увеличаване на пропускателната способност на пътната инфраструктура. Очаква се интензивно движение на входовете на София, по автомагистралите „Тракия“, „Хемус“ и „Струма“ и път I-1 (Е-79) София - Кулата. Необходимо е шофьорите да карат внимателно и със скорост, съобразена с метеорологичните условия, да спазват въведените ограничения, пътната сигнализация и указанията на „Пътна полиция“, която следи и предприема необходимите действия за организацията на движението. Ограничението е за следните участъци от републиканската пътна мрежа: • Автомагистралите; • път I-1 Видин – Ботевград; • път I-1 Благоевград – ГКПП „Кулата“; • път I-4 п. в. „Коритна“ – Велико Търново – Шумен; • път I-5 Русе - Велико Търново; • път I-8 ГКПП „Калотина“ – ГКПП „Капитан Андреево“; • път I-9 Дуранкулак – Варна - Бургас; • път II-18 Околовръстен път София; • път II-19 Симитли - Гоце Делчев; • път II-86 Пловдив - Смолян; • път II-99 Бургас - Царево. Забраната не важи за МПС, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари (ADR). За улеснение на трафика през Владая и повишаване на пътната безопасност от 10:00 ч. до 16:30 ч., ще има две ленти за движение в посока Перник - София на път I-1 (Е-79). По този начин пристигащите в столицата шофьори ще могат да пътуват по-удобно и безопасно.  Алтернативен маршрут на първокласния път през Владая е АМ „Люлин“. Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от безплатното мобилно приложение LIMA, интернет страницата на АПИ – www.api.bg, lima.api.bg и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.

Извънземните от Болшьой Московски цирк, които си струва да срещнете

http://pik.bg/извънземните-от-болшьой-московски-цирк-които-си-струва-да-срещнете-news496760.html

Извънземните от Болшьой Московски цирк, които си струва да срещнете

Все още помня първата си среща с Болшьой Московски цирк, която беше под формата на картички, купени от Руската книжарница. Не спирах да ги подреждам около себе си винаги в някаква класация - най-красива снимка, най-опасен номер, но никога не го бях гледала на живо.

Тази вечер присъствах на един спектакъл, който беше нещо средно между зрелищен филм и цирк. Наличието на сюжет се превърна през последните години в ноу-хау на това старо изкуство и тук бе изпълнено блестящо. Това, което е характерно за цирковите спектакли на “Цирк дьо Солей”, в спектакъла на Московския цирк бе разиграно с руска артистичност и класическа руска лудост в цирковите номера.

Руснаците разполагаха с внушителен декор, който пресъздаваше летящ космически кораб, а музиката буквално се запечатва в съзнанието и създава необходимото напрежение, за да се посрещне подобаващо предстоящият “напрегнат” номер. Историята, която започва с невинен пикник на един средно смотан младеж, преминава в появата на летяща чиния, която го отвлича и преминаването му в място, населено с извънземни, роботи и цяла плеяда странни същества, които или правят опасни номера на въже във въздуха или жонглират на земята и във въздуха или правят невиждана въздушна акробатика.

Допълнително усещане за това, че спектакълът е направен като филм, бе и фактът, че всички изпълнители бяха чудесни актьори, които не спряха да танцуват и да правят с лекота фигури във въздуха, или на земята, или изобщо, където си пожелаят. Нереално ефирни изпълнения на въже от русалка, излязла току що от водата, която пръска вода с рибешката си опашка. Акробатични номера, които неволно те карат да се притесняваш за изпълнителя и да му стискаш палци да не падне или да не изтърве партньора си.

Разбира се, всички елементи на цирка присъстваха в спектакъла, но разиграни така, че стават част от общата история, клоуните са смешни непохватни санитари и робот, който междувременно заснемаше всичко към което се обърне на огромна видеостена. Главният герой влизаше в ролята ту на комедиант, ту на акробат, ту се заиграваше с публиката или играеше пред снимащите го камери. Болшьой Московски цирк създаде един зрелищен спектакъл, който определено заслужава да се гледа, защото съчетава в себе си различни изкуства, пресъздадени по един истински красив начин, който "храни" очите и радва ума и сърцето.

На 6 март се почитат Св. 42-ма мъченици в Амория

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1556903

Днес църквата почита мъченическата смърт на четиридесет и двама християни военачалници, приели смъртта през 840 година в град Амория, когато бил завзет от мохамеданите. Част от жителите му и войниците били избити или отведени в робство, а главните военачалници били подложени на тежки изпитания. Победителите поискали от тях да се отрекат от вярата си и да признаят Мохамед. Военачалниците християни отказали и приели с достойнство смъртта. Град Амория, който се намирал в малоазийската област Фригия бил дълго време обсаждан от мохамеданите през ІХ ...

Времето на 6 март: Температурите се повишават

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1556922

В неделя над Източна България ще има променлива облачност, често намаляваща до слънчево време. Максималните температури ще са от 13 до 18 градуса, за Варна - около 14. Ще духа до умерен южен вятър, по Северното Черноморие следобед - от юг-югоизток. – Вълнението на морето ще е 1-2 бала, а температурата на морската вода - между 7 и 9 градуса....

Министрите на околната среда на ЕС призоваха за бързо ратифициране на Парижкото споразумение за климата

http://www.moreto.net/novini.php?n=315000

Министрите на околната среда на ЕС призоваха за бързо ратифициране на Парижкото споразумение за климата. Това стана на Заседание на Съвета в Брюксел, на което бяха обсъдени последващите мерки както от страна на ЕС, така и от страна на останалите държави, подписали споразумението.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване