ООН остро осъди последните ракетни изпитания на Пхенян

//dariknews.bg/novini/sviat/oon-ostro-osydi-poslednite-raketni-izpitaniia-na-phenian-2003254

Съветът за сигурност на ООН осъди решително последните извършени от Пхенян ракетни изпитания в неделя, и поиска от Северна Корея да се въздържа от нарушаване на резолюциите на ООН. Членовете на СС на ООН заплашиха севернокорейското ръководство с по-нататъшни сериозни мерки, ако подобни действия бъд

На Трифон Зарезан колкото по-пиян е „царят“, толкова по-голямо ще е плодородието

//dariknews.bg/regioni/gabrovo/na-trifon-zarezan-kolkoto-po-piian-e-cariat-tolkova-po-goliamo-shte-e-plodorodieto-2003257

14 февруари - празникът Трифон Зарезан, ще бъде отбелязан в ЕМО „Етър“. От 11:30 часа фолклорната група при читалище „Отец Паисий-1922“ от село Богатово ще представи традиционна обредност, свързана с Трифон Зарезан.
 
За този ден ЕМО „Етър“ има обявен ВХОД СВОБОДЕН.
 
Пр

Регионалната библиотека почита с 2 събития Васил Левски

//dariknews.bg/regioni/kiustendil/regionalnata-biblioteka-pochita-s-2-sybitiia-vasil-levski-2003190

Отдел „Изкуство” на Регионална библиотека „Ем. Попдимитров”- Кюстендил (в читалище „Братство”) организира две събития, посветени на Васил Левски. Поканата е за 16 февруари 2017 г., от 10.30 ч.
„Лъвът – българският национален символ през епохата на Възраждането” – пътуваща изложба на Народна

Съдийка, пуснала от ареста Ценко Чоков, кандидатства за председател на наказателен съд

//dariknews.bg/novini/bylgariia/sydijka-pusnala-ot-aresta-cenko-chokov-kandidatstva-za-predsedatel-na-nakazatelen-syd-2003256

Председателят на тричленния съдебен състав на Апелативния специализиран наказателен съд (АСНС) Даниела Росенова Иванова, който вчера пусна от ареста кмета на с. Галиче Ценко Чоков, днес ще се яви пред съдийската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) като кандидат з

Москва разкри плана си за Украйна

http://pogled.info/svetoven/moskva-razkri-plana-si-za-ukraina.82683

/Поглед.инфо/ В интервю за един от федералните телевизионни канали Сергей Лавров неочаквано даде отговор на широк спектър от въпроси по външнополитически теми. Едни от „най-горещите” въпроси към Лавров бяха във връзка с украинската криза и бойните действия в Донбас.

Марк Чемпиън: Путин може да преподава на Тръмп уроци по изкуството на "държавност"

http://pogled.info/svetoven/mark-chempian-putin-mozhe-da-prepodava-na-tramp-urotsi-po-izkustvoto-na-darzhavnost.82684

/Поглед.инфо/ Така наречените активни мероприятия бяха широко разпространени по време на Студената война, когато Съединените щати и Съветският съюз с еднакво упорство искаха да обединят или да разкъсат Европа. Изглежда, че тази тактика днес се завръща под знака на цифровата ера, а президент Владимир Путин в допълнение приема на въоръжение и древната традиция на "държавност" в руската външна политика.

САЩ признават бесполезността на антируските санкции

http://pogled.info/svetoven/sasht-priznavat-bespoleznostta-na-antiruskite-sanktsii.82685

/Поглед.инфо/ Експерти на Държавния департамент на САЩ смятат, че санкциите срещу Русия не са оказали мащабно влияние върху руската икономика като цяло. Цялостното въздействие върху икономиката на Русия се оценява на 1% от БВП, а на икономиката на ЕС - 0,13% от БВП, се съобщава в публикация на интернет страницата на Държавния департамент.

На 14 февруари е Свети Валентин, денят на влюбените и Свети Трифон по стар стил - денят на лозата и виното

http://www.klassa.bg/News/Read/article/277002_%D0%9D%D0%B0+14+%D1%84%D0%B5%D0%B2%D1%80%D1%83%D0%B0%D1%80%D0%B8+%D0%B5+%D0%A1%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B8+%D0%92%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B8%D0%BD%2C+%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D1%8F%D1%82+%D0%BD%D0%B0+%D0%B2%D0%

 Празникът на виното и любовта Има за символи светиите Трифон и Валентин. Има много общо между тях. И двамата загиват млади за христовата вяра. И двамата са били лечители. И двамата излекували млади девойки от неизлечими болести: свети Трифон – душевната болест на дъщерята на императора, а свети Валентин – сляпата дъщеря на пазача на затвора. Свети Трифон произхождал от лозарски район на Мала Азия, а свети Валентин използвал сладкото вино за да подобрява вкуса на горчивите цярове.

Приятно прекарване на всички – независимо кой - кой празник си избира да чества. Много любов, късмет и спокойствие на всички. 

И за настроение - 2 вица:

На 15-ти февруари, две приятелки си говорят:
- Как изкара вчера?
- Ами странно...
- Защо?
- Защо ли? Моят ме покани на ресторант. Чак на четвъртата бутилка вино разбрах, че не празнуваме Свети Валентин, а Трифон Зарезан...

Съобщение до всички служители във фирмата:
Всички, които ще празнуват по стар български обичай Трифон Зарезан да не закъсняват за работа на 15.02. А тези, които ще празнуват Свети Валентин да вземат предпазни мерки. Весел празник!



Красивата история на католическия свети Валентин

Свeти ВалентинВ древeн Рим живял някога лекар, наречен Валентин. Той винаги се грижел лекарствата, които предписвал на болните, да имат приятен вкус. За целта смесвал горчивите сиропи с вино, мед, или мляко. Раните промивал с вино и облекчавал болките с билки. Валентин бил и проповедник – макар че в онези времена в Рим преследвали християните, той станал свещеник. Император по това време бил Клавдий Втори, който водел множество войни. И когато броят на новите войници в армията започнал да намалява, Клавдий решил, че причината е в привързаността на войниците към дом и семейство и отменил всички сватби и годежи. Но Валентин продължавал тайно да венчава влюбените двойки.

Веднъж затворническият надзирател почукал на вратата на Валентин. За ръка водел сляпата си дъщеря. Чул за лечителските му способности, той го умолявал да излекува дъщеря му от слепотата. Валентин разбирал, че този недъг е практически нелечим, но момичето било толкова красиво, че той се влюбил и дал дума, че ще направи всичко възможно. Дал на момичето мехлем и поръчал да дойдат отново. Минали седмици, но зрението на девойката не се връщало. Мъжът и дъщеря му обаче не се съмнявали в лекаря и продължавали лечението.

Един ден римските войници нахлули в дома на Валентин, унищожили лекарствата му и го арестували заради нарушаването на заповедта на Клавдий за венчавките. Бащата на сляпото момиче научил за ареста, но бил безпомощен да помогне. Валентин знаел, че скоро ще изпълнят смъртната му присъда, но не спирал да мисли за сляпото момиче. Написал му прощално любовно писмо и на същия ден, 14 февруари 270 година, изпълнили присъдата. Когато бащата се върнал у дома, го посрещнала дъщеря му. Девойката отворила писмото и намерила вътре жълт шафран /минзухар/. Писмото било подписано: от твоя Валентин. Девойката взела върху дланта си шафрана и станало чудо: зрението й се възстановило и тя видяла блестящия цвят на цветето.

Когато през 496 г. римският папа Хеласиус забранил веселите празници в чест на бог Пан, обявил 14 февруари за Ден на свети Валентин. И до днес хората показват своята привързаност и любов един към друг, като изпращат на този ден картички и цветя на своите любими.

Свeти Валентин розиВ народния календар денят на Свети Валентин е празника на влюбените. На този ден се спазват редица обичаи и традиции в чест на Св. Валентин. Най-важната от тях е да се правят подаръци на любимите. Празникът не присъства в православната традиция, но неговият красив смисъл напоследък го наложи и у нас.

Първата традиция е: мъжът да подарява цветя. 
Втората традиция е: цветята да са обагрени в червено. Този цвят е всепризнат символ на любовта. Класическата емблема на този ден са червените рози. Те, според легендата, са се появили, когато Афродита, бързайки към своя любим Адонис, стъпила върху розов храст и кръвта й обагрила листенцата им в червено. Ако пък вашият подарък не е цветя, то той трябва да е с червена опаковка.
Третата традиция е: подаръкът да бъде сладък. Така, че към цветята обикновено се прибавя кутия бонбони, или шоколад.
Четвъртата традиция е: подаръкът да е с формата на сърце. Може и просто да се залепи изрязано от червена хартия сърце. Притежателите на по-богата фантазия приготвят и "валентинки” с любовно признание. Едно от най-разпространените пожелания е: 'Нека всеки ден от годината бъде за вас ден на влюбените!'

 

 

bizimi.com

Кой е Свети Валентин?

http://www.klassa.bg/News/Read/article/277001_%D0%9A%D0%BE%D0%B9+%D0%B5+%D0%A1%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B8+%D0%92%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B8%D0%BD%3F

 Свети Валентин е роден в Италия и е бил християнски епископ. Живял е по времето на император Марк Аврелий Клавдий Втори.
Когато императорът забранил на войниците си да се женят с идеята, че като нямат семейство, ще са по-самопожертвователни в битките, войниците християни тайно били венчавани от епископ Валентин. Заради това впоследствие той е обявен за закрилник на влюбените. Обезглавен е през 270 г. заради непреклонната си вяра в Бога, а много скоро след това е канонизиран.

Празникът 14 февруари, посветен на Свети Валентин, започва да се чества през 14-ти век. На този ден влюбените изразяват любовта си един към друг, като си изпращат поздравителни картички и бонбони във формата на сърце. Обичайно е да се подаряват и цветя.

Проверяваме грантовете, усвоени от Прокопиев

http://www.klassa.bg/News/Read/article/277000_%D0%9F%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D1%80%D1%8F%D0%B2%D0%B0%D0%BC%D0%B5+%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%BD%D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B5%2C+%D1%83%D1%81%D0%B2%D0%BE%D0%B5%D0%BD%D0%B8+%D0%BE%D1%82+%D0%9F%D1%80%D0%BE%D0%

 

Делото срещу Цветан Василев още не е тръгнало в съда

Г-н Георгиев, в края на миналата година и началото на тази прокуратурата повдигна обвинения на редица бивши министри, след което ви сезира и вие започнахте проверки на тяхното имущество. Докъде стигнаха проверките срещу Румен Овчаров, Симеон Дянков, Трайчо Трайков, Николай Ненчев, Петър Димитров, Петър Москов и Делян Добрев?

Всички тези проверки вече са стартирали в комисията, дошли са уведомленията от прокуратурата за повдигнатите обвинения. За част от тези бивши министри проверките търсят несъответствие между имущество и доход повече от 250 000 лв., но от началото на годината има промяна в Закона за отнемане на незаконно придобито имущество, според която несъответствието, което се проверява, вече е 150 000 лв., периодът си остава 10 години назад. При Румен Овчаров проверките са две, тъй като едното обвинение е от миналата година и по него се търси несъответствие повече от 250 000 лв., по другата проверка търсим над 150 000 лв., защото обвинението е от тази година, когато вече вече е в сила изменението. Двете проверки се извършват от един екип, тъй като няма смисъл два пъти да се събират едни и същи документи. През януари дойдоха уведомленията за Трайчо Трайков и за Симеон Дянков и за тях търсим несъответствие, по-голямо от 150 000 лв. За останалите, които изброихте, уведомленията от прокуратурата дойдоха преди Нова година и там проверките са за над 250 000 лв., както е по досегашния ред. При някои от тях има интересни и скъпи покупки, но това са хора, които са имали сериозни доходи. Тепърва ще установяваме дали има несъответствие между имущество и доход, но сме констатирали вече покупка на скъпи, луксозни имоти на висока стойност. В детайли по никакъв начин не мога да навляза.

Колко време ще продължат проверките?

По закон срокът е до една година, като може да бъде продължен с още 6 месеца. С оглед на обществените очаквания се надявам да приключим за година. Почти съм сигурен, че няма да се наложи да увеличаваме сроковете, независимо че проверките са доста обемисти.

- Комисията беше сезирана и след като Иво Прокопиев също беше подведен под наказателна отговорност. Започна ли проверката срещу него?

В началото на тази година дойде уведомление и започна проверка на имуществото му за 10 години назад. И в този случай търсим несъответствие повече от 150 000 лв.

Ще се проверяват ли грантовете, от които той е получавал пари?

Да, всичко ще се проверява. Когато се прави финансов профил на едно лице, се проверява абсолютно всичко, включително, така както задавате въпроса, и грантове.

А какво се случва с делото срещу Цветан Василев?

Делото срещу Цветан Василев отдавна е внесено в съда, на 29 февруари 2016 г., но все още не е насрочено първото съдебното заседание, защото се разменят книжа. Там има 27 ответници и след като те са получили нашата искова молба, имат право на отговор. Вероятно, без да имам официална информация, някои от тези ответници са поискали удължаване на срока за отговор - това е процедура, която предвижда законът. Делото е изключително обемисто, така че е нормално да им е необходимо повече време да се запознаят с материалите.

Вече няколко години тече дело за конфискацията на имуществото на Братя Галеви на първа инстанция. Какво се случва с този процес?

То е на първа инстанция в кюстендилския окръжен съд. Там реално сме на финалната права. Вече са изслушани всички свидетели. Чака се най-важната - съдебно-икономическата експертиза, която сме поискали още с внасянето на иска в съда. Тя трябва да каже има ли несъответствие в доходите и имуществото на Ангел Христов и Пламен Галев. Ако се докаже, че разходите надвишават значително приходите, което е нашето твърдение, съдът ще трябва да установи и дали доходите на тези лица са от престъпна дейност. Тогава вече имуществото ще може да бъде отнето. Следващото заседание е на 10 април, на което ще се изслушва тази експертиза. Обезпеченото имущество, което комисията претендира за отнемане, е 4,3 млн. лв. - имението в Ресилово, автомобили и дялове от фирми. Обичайната практика е следващите две инстанции да вземат по-бързо решения.

Според вас има ли нужда от други законодателни промени за работата на комисията освен тези, които вече са факт?

Никога не съм бил привърженик на многото законодателни промени, защото това води до правна несигурност. Типичен пример за това е Наказателният кодекс, който е променян десетки пъти. Нашият закон имаше нужда от ревизия - каза го Европейската комисия в докладите си, констатираха го и много неправителствени организации, които правиха проучвания. Направените промени бяха навременни и се радвам, че беше поискано нашето становище, за което благодаря на депутатите от 43-тото Народно събрание. Няма нищо по-добро от това да се чуят експертите, защото много пъти се правят промени в законите, без да се питат тези, които ги прилагат. Тук ние бяхме чути. Това бяха наистина необходими промени и според мен на този етап вече законът работи добре. Единствено може би трябваше да ни се върне възможността да извършваме претърсване и изземване.

С какъв аргумент законодателят ви отне тази възможност?

Че това е правомощие на прокуратурата. Докато тази възможност е съществувала, за 10 години инспекторите на комисията реално са направили не повече от 2-3 претърсвания. Идеята е това да се прилага по големи знакови случаи, когато търсим връзка на проверяваното лице с различни фирми. Единият вариант за установяване е с показания на свидетели пред нас, а другият е точно този – да открием документи. Ние искахме тази възможност, разбира се, под контрола и с разрешението на съд и със съдействието на полицията. Така или иначе, това правомощие ни се взе, но пък ни се даде възможността да снемаме обяснения от лица. До януари тази година нямахме право, което ни затрудняваше при установяването на свързаност с фирми и особено с офшорни компании, където идеята е да се прикрие действителният собственик.

И как ставаше преди?

Ние намерихме начин – чрез съвместните екипи с прокуратурата, както беше при проверката на Цветан Василев. В този случай ползвахме показанията на свидетелите по наказателното производство, но буквално зависехме от добрата воля на прокуратурата. Но не по всички случаи имаме съвместни екипи. Така че е добре, че вече можем да снемаме обяснения на лица, което е изключително важно за работата ни. Част от хората, за които ме попитахте в началото, вероятно също ще бъдат поканени за обяснение.

Защо не всички? Не е ли правилно всеки проверяван да бъде извикан от проверяващия?

И да, и не. Ако ние не установим несъответствие между доходи и имущество, ако доходите са законни, защо да викаме човека? Ако видим, че всичко е наред, ние прекратяваме проверката. Но когато нещо не ни е ясно, когато например проверяваното лице продава свои фирми на свързани лица и у нас възниква съмнение, че е с цел да прикрие нещо, го викаме за снемане на обяснения. Тоест обяснения се снемат, ако има някаква причина. Има хиляди хора в нашата страна, които са проверявани от комисията, защото са им повдигнати обвинения, но които никога не разбират за това. И не е и необходимо. Защо да нарушаваме комфорта на човек със законни доходи?! Нашите проверки са с гриф „За служебно ползване“, т.е. те са класифицирана информация и всеки инспектор в комисията е проверен от ДАНС и е получил достъп до класифицирана информация.

Какви са резултатите от работата на комисията през 2016 г.?

2016 г. беше най-успешна в историята на комисията. Това беше оценено и в последния мониторингов доклад на Европейската комисия, където се посочва, че нашата институция показва трайни положителни резултати и няма нито една критика. Единствено се отбелязва, че трябва да се приемат промените в закона, които от Нова година са факт. Отнетото в полза на държавата имущество през 2016 г. е на стойност 18 698 574 лв. и това е абсолютен рекорд в досегашната ни работа. Тези над 18 милиона лева са от спечелени общо 36 дела по новия и по отменения закон. Едно от тях е за отнемане на стойност 5 391 000 лв., което засега е най-големият спечелен иск от комисията. Отнехме дискотека с кафене и механа в Обзор с цялото оборудване, ферма за щрауси в Петрич с цялото оборудване и др. Това е случаят срещу Иван Солаков. Той е в затвора, не е обжалвал отнемането и решението вече е в сила.

 

ВИЗИТКА:

Пламен Георгиев е завършил право и международната магистърска програма "Право на Европейския съюз" в СУ "Св. Климент Охридски"

Работил е като следовател в Столичната следствена служба, като прокурор в Софийската районна и в Софийската градска прокуратура, като прокурор и ръководител на екип във ВКП

Зам.-министър на правосъдието през 2012 г.

През 2013 г. бе избран за председател на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество


Мария Кадийска-Автор



МАРИЯ КАДИЙСКА

Съставиха списък на най-сексуалните градове

http://www.klassa.bg/News/Read/article/276999_%D0%A1%D1%8A%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D1%85%D0%B0+%D1%81%D0%BF%D0%B8%D1%81%D1%8A%D0%BA+%D0%BD%D0%B0+%D0%BD%D0%B0%D0%B9-%D1%81%D0%B5%D0%BA%D1%81%D1%83%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5+%D0%B3%D1%80%D0%B0

 Преди Деня на влюбените - Свети Валентин, британският вестник "Индипендънт" публикува списъка на най-сексуалните градове в света, като първо място в класацията заема бразилският Рио де Жанейро.

Тук живеят най красивите хора на планетата, които често се подвизават по улиците по изключително оскъдно облекло. Изданието напомня, че тук се провежда и най-пищният карнавал в света, който неминуемо подтиква и към сексуални преживявания.

Американският град Бостън заема втора позиция в класацията, тъй като 70 процента от жителите му загърбват брака. Освен това местните жители са дружелюбни и общителни и винаги са склонни към любовни авантюри. На трето място в хитпарада е поставена аржентинската столица Буенос Айрес, която се свързва със страстното танго. На четвърто място в класацията фигурира Ню Йорк, градът който никога не спи и купонът тече нон стоп 24 часа в денонощието. Колумбийският град Меделин попадна в списъка благодарение на многобройните красиви представители на академичната младеж, които следват в местните ВУЗ-ове. Китай пък се представя в класацията със своя мегаполис Ченду. В подреждането на "Индипендънт" тази година попаднаха също Виена, Кейптаун,Сидни, Мадрид, Монако и други градове.

Сексът е в опасност

http://www.klassa.bg/News/Read/article/276998_%D0%A1%D0%B5%D0%BA%D1%81%D1%8A%D1%82+%D0%B5+%D0%B2+%D0%BE%D0%BF%D0%B0%D1%81%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%82

 Сексът е в опасност заради негативното влияние на телевизионните сериали, твърдят учени от Кеймбридж. Според специалиста в областта Дейвид Шпигелхалтер през последните 30 години сексуалната активност силно е намаляла, а една от най-важните причини е любовта на жените към филмовите поредици по телевизията. Според учения въпросните сериали изкривяват реалността и карат дамите да мислят в съвсем друга посока. Ако нещата не се променят, след 10-15 години сексът ще престане да съществува изобощо. Това ще докара безплодие и негативно ще се отрази на раждаемостта, а това, както твърдят учените е сериозна причина за безпокойство.

„Скайнюз”: Българската полиция помага на трафикантите

http://pogled.info/bulgarski/skainyuz-balgarskata-politsiya-pomaga-na-trafikantite.82678

/Поглед.инфо/ Според репортаж на телевизия „Скайнюз” българската полиция системно оказва помощ при трафика на бежанци от българските планини към сръбската граница.

Тръмп се зарече да даде силен отговор на Пхенян

http://pogled.info/svetoven/tramp-se-zareche-da-dade-silen-otgovor-na-phenyan.82679

/Поглед.инфо/ Доналд Тръмп се зарече, че ще даде силен отговор на Северна Корея, която тества нова балистична ракета. „Северна Корея, разбира се, е един голям, голям проблем. Ние ще се заемем сериозно с него“, каза Тръмп на пресконференция в Белия дом заедно с канадския премиер Джъстин Трюдо.

Младеж и 16-годишно момиче са планирали атентат на Айфеловата кула

http://pogled.info/svetoven/evropa/mladezh-i-16-godishno-momiche-sa-planirali-atentat-na-aifelovata-kula.82680

Младеж и момиче на 16 години, които бяха задържани на 10 февруари в град Монпелие, са планирали атентат на Айфеловата кула и на други туристически обекти във Франция, съобщи вестник „Експрес“.

Тръмп: Ще изграждаме мостове в търговията с Канада

http://pogled.info/svetoven/tramp-shte-izgrazhdame-mostove-v-targoviyata-s-kanada.82681

/Поглед.инфо/ Ние поддържаме изключителни търговски отношения с Канада. Ще ги напаснем. Ще направим някои неща, от които ще се възползват и двете страни“, каза Тръмп на съвместна пресконференция с премиера на Канада Джъстин Трюдо в Белия дом.

Организми оцеляват при апокалипсис

http://www.klassa.bg/News/Read/article/276997_%D0%9E%D1%80%D0%B3%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%B7%D0%BC%D0%B8+%D0%BE%D1%86%D0%B5%D0%BB%D1%8F%D0%B2%D0%B0%D1%82+%D0%BF%D1%80%D0%B8+%D0%B0%D0%BF%D0%BE%D0%BA%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D0%BF%D1%81%D0%B8%D1%81

 Учени от Китай и Великобритания установиха, че морските гъби Porifera са преживели апокалипсис - девонското масово измиране, без на практика да настъпи намаляване на разнообразието от видове сред тях.

Палеонтолози в югоизточната китайска провинция Чжъцзян изследвали тънък пласт аргилити (съставени от глинени частици седиментни скали) и открили останки - меки тъкани и скелети, от над 100 вида древни морски гъби. По преценка на учените, откритите образци са преживели периода на девонското масово измиране.

Палеонтолозите са на мнение, че морските гъби са успели да оцелеят поради голямата си приспособимост към понижаването на температурите. Тези организми се чувстват много добре в бедна на кислород водна среда, а освен това девонското масово измиране предизвикало рязко увеличаване на източниците за храна за Porifera.

Девонското масово измиране преди 445 милиона години било съпроводено от 85-процентно намаляване на видовете. Като причина за него се сочат резки климатични промени глобално застудяване, последвано от внезапно затопляне, които предизвикали изменения в химическия състав на древната хидросфера и атмосфера.

Междувременно стана известно, че два щама водорасли успяха да оцелеят в условията на открития космос. Експериментът, разработен от учени от института по клетъчна терапия и имунология "Фраунхофер" в Германия, бе извършен на борда на Международната космическа станция (МКС).

В рамките на 18-годишни проучвания бе установено, че зелените водорасли Sphaerocystis от Норвегия и синьозелените Nostoc от Антарктида могат да оцелеят в екстремални условия, възпроизведени в наземни лаборатории. Учените обаче не успели да създадат модел на влиянието на открития космос с неговия вакуум и силното му йонизиращо лъчение.

Този път било решено да се извършат експерименти с криофилни (студенолюбиви) водорасли на борда на МКС. Организмите били малко обезводнени и доставени на станцията на 23 юли 2014 г., където ги поставили в специални съдове и в разстояние на 450 дни ги подложили на въздействието на космическата среда. След връщането им на Земята, всички образци водорасли, с изключение на един, успели да дадат потомство.

В бъдеще учените искат да изяснят какви механизми ползват водораслите, за да оцелеят. Това ще допринесе да се създадат нови стратегии за защита на астронавтите от лъчението по време на продължителни космически мисии.

Слънчево време по Черноморието

//dariknews.bg/regioni/varna/slynchevo-vreme-po-chernomorieto-2003115

Слънчево време ще преобладава по Черноморието. Временни увеличения на облачността ще има главно в часовете преди обяд. Ще духа до умерен северозападен вятър.

Максималните температури ще са около 3–4°. Вълнението на морето е 2 бала. Температурата на морската вода е 2–4°.

Студенти по медицина ще раздават валентинки и презервативи

//dariknews.bg/regioni/varna/studenti-po-medicina-shte-razdavat-valentinki-i-prezervativi-2003127

Информационна АнтиСПИН кампания ще се проведе по инициатива на асоциациите на студенти от различни медицински специалности.
В духа на мотото „Пазя себе си, пазя и теб!“ ще се раздават валентинки и презервативи. Кампанията ще се проведе от 10:00 до 13:00 часа във фоайето на сградата на Ректор

Правят историческа викторина в чест на Васил Левски

//dariknews.bg/regioni/varna/praviat-istoricheska-viktorina-v-chest-na-vasil-levski-2003112

Младежката организация на ВМРО организира историческа викторина в чест на Васил Левски. Тя ще се проведе на 18 февруари, а темата е „Живот и дело на Апостола на свободата“.

В турнира могат да вземат участие младежи от 16 до 30 години. Записването продължава до 16 февруари на тел. 088

Стартира Национална АНТИСПИН кампания

//dariknews.bg/regioni/sofiia/startira-nacionalna-antispin-kampaniia-2003250

По повод 14 февруари здравното министерство за 14-а поредна година обявява Национална АНТИСПИН кампания. Безплатни и анонимни изследвания за ХИВ и СПИН ще има във всички големи градове в страната.
 
В столицата желаещите да се изследват ще могат да го

Българската полиция помага на трафикантите

//dariknews.bg/novini/sviat/bylgarskata-policiia-pomaga-na-trafikantite-2003251

Според репортаж на телевизия "Скайнюз" българската полиция системно оказва помощ при трафика на бежанци от българските планини към сръбската граница.
 

Мъжката Библия "Плейбой" връща голите снимки

//dariknews.bg/novini/liubopitno/myzhkata-bibliia-plejboj-vryshta-golite-snimki-2003252

След година "въздържание" най-известното мъжко списание в света "Плейбой" връща голотата на корицата си, а с нея и идентичността си. Това обяви синът на Хю Хефнър - 25-годишният Купър Хефнър, който е художествен директор на списанието в момента.

Всеки трети вече е планирал лятната почивка у нас

http://www.klassa.bg/News/Read/article/276996_%D0%92%D1%81%D0%B5%D0%BA%D0%B8+%D1%82%D1%80%D0%B5%D1%82%D0%B8+%D0%B2%D0%B5%D1%87%D0%B5+%D0%B5+%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BB+%D0%BB%D1%8F%D1%82%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0+%D0%BF%D0%BE%D1%87%D0%B

 

Наплив за чужбина все още няма

Всеки трети, или 34% от българите, вече знае къде ще прекара лятната си отпуска у нас. Това съобщи за „Монитор“ Румен Драганов, директор на Института за анализи и оценки в туризма. Той поясни, че 14% от сънародниците ни вече са резервирали местата си на родното Черноморие, а около 20 на сто разполагат с втори дом край плажа или имат близки и познати, които ще ги приютят за няколко дни през лятото.

Близо 6% пък са потенциалните клиенти, които ще се възползват от различни промоционални програми. Това са най-често възрастни хора и семейства с деца.

Драганов бе категоричен, че и тази година

родните ни курорти ще привличат българите

въпреки спекулациите за качеството на обслужване. По думите му през миналата година над 3,5 млн. българи са отскочили до някои от морските ни плажове, докато в Гърция са отишли в пъти по-малко туристи. Той е на мнение, че тази година тенденцията ще продължи и повечето наши сънародници отново ще предпочетат да се пекат на родна земя.

Анализите показват, че родните хотелиери в момента предлагат с 30% по-ниски цени, ако предплатим още сега. Това обаче важи най-вече за месеците май, юни и септември. Различно е положението обаче за периода юли и август, тъй като доста от местата вече са резервирани още преди месеци.

Записванията за чужбина обаче

са в пъти по-малко

от тези за родното Черноморие. За началото на лятото през май и юни едва 1-2% от българите вече са направили своите резервации или са предплатили почивките си. Драганов поясни, че за разлика от нас 32 на сто от немците още от сега са наясно къде ще пътуват в чужбина по време на годишната си отпуска.

Директорът на института сподели още, че в Гърция туроператорите предлагат отстъпки в размер на до 25% за ранно записалите се. Така например дори за едни от най-скъпите острови като Санторини в момента се намират

изключително примамливи предложения

В активния летен сезон в средата на август можем да отседнем в хотел с 2 звезди срещу 467 лева за 5 нощувки за двама. 489 лева пък е цената на стая с изглед към басейн. Друг домакин пък ни предлага и закуска, цената за 5 нощи прекарани на Санторини, обаче скача на 665 лева.

В Халкидики, където повечето българи летуват, цените в момента също са доста ниски. 390 лв. ще ни струват 5 нощувки за двама с включени обилни закуски.

Директорът на института бе категоричен, че

Турция все още е атрактивна дестинация

за сънародниците ни и хората, които са запознати с този продукт, отново ще посетят южната ни съседка и това лято. Ако решим да запазим в момента, крайната цена ще ни бъде с около 30 на сто по-ниска спрямо сумата, която ще трябва да извадим, ако резервираме в последния момент.

Експертите обаче съветват да внимаваме, когато още през зимата или пролетта правим резервациите си, тъй като в някои случаи, ако се откажем няма да ни възстановят парите.

Борисов: 2 години ГЕРБ беше гръмоотвод - партията загуби, държавата спечели

http://www.klassa.bg/News/Read/article/276995_%D0%91%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%81%D0%BE%D0%B2%3A+2+%D0%B3%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D0%BD%D0%B8+%D0%93%D0%95%D0%A0%D0%91+%D0%B1%D0%B5%D1%88%D0%B5+%D0%B3%D1%80%D1%8A%D0%BC%D0%BE%D0%BE%D1%82%D0%B2%D0%BE%D0%B4+-+%D0%BF%D0%B

 „В рамките на коалиционното управление две години правихме много компромиси. Като теглим чертата, партията загуби, държавата спечели.” Тази равносметка направи експремиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов пред актива на партията в столичните райони. По думите му през този период формацията му влязла в ролята на гръмоотвод и приемала всички негативи и в отбраната, и в образованието и икономиката. Все сектори, които в кабинета „Борисов” 2 бяха поверени на представители на РБ. Той подчерта и липсата на подкрепа в НС. „Имахме партньори по-голяма опозиция от истинската опозиция. Имахме по-големи проблеми с подписали коалиционното споразумение”, разказа Борисов. В същото време той подчерта, че ГЕРБ е готова да се развива и подобри. „Можем да се поправим и имаме желание”, посочи Борисов. Той обяви обаче, че ГЕРБ е единствената партия, в която няма олигарси. „Ние сме 100% независима партия, всичко си зависи от нас”, категоричен бе Борисов. Той изрази и недоволство от начина, по който ГЕРБ и той самият са отразявани в медиите. „Ще дойде ден, ще си говорим и с тях”, закани се Борисов. По думите му обаче станало ясно, че ГЕРБ няма вмешателство в медиите, нито пък притежава такава.

Хайки за децата на гурбетчии тръгват по училища и градини

http://www.klassa.bg/News/Read/article/276994_%D0%A5%D0%B0%D0%B9%D0%BA%D0%B8+%D0%B7%D0%B0+%D0%B4%D0%B5%D1%86%D0%B0%D1%82%D0%B0+%D0%BD%D0%B0+%D0%B3%D1%83%D1%80%D0%B1%D0%B5%D1%82%D1%87%D0%B8%D0%B8+%D1%82%D1%80%D1%8A%D0%B3%D0%B2%D0%B0%D1%82+%D0%BF%D0%BE+%D1%

 Хайки от социални служители, психолози и общинари тръгват през март по училища и детски градини, за да броят децата на гурбетчиите. Целта е да се изясни колко хлапета живеят при баби и дядовци или при роднини, докато родителите им работят в чужбина.

„Ще обследваме и при какви условия се отглеждат тези деца и от какво се нуждаят семействата им.“, обясниха от Държавна агенция за закрила на детето (ДАЗД). Социалните са категорични, че хлапетата на гурбетчиите попадат в графата „деца в риск“.

„Факт е, че има общи характеристики между тях – понижават успеха си в училище и дори напускат образователната система“, твърдят експерти от отдел „Закрила на детето“. По данни на фондация „Партньори - България“ над 267 000 деца са поверени на грижите на баби и роднини, докато майките и бащите им се трудят зад граница.

Детско рали организира Сдружение SOS-ПТП

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/QkFxJyaXUT4/

Над 110 деца от Бургас и региона се включиха в детското рали, което беше  организирано от Сдружение SOS-ПТП. Събитието се проведе в Мол Галерия-Бургас и бе в чест на 5-тия рожден ден на сдружението. Инспектор Хитами  също присъства на ралито, като зорко следеше дали децата карат по правилата.
Децата бяха разпределени на две групи – до 4 години и над  5години.. Стартовете на директна елиминация стартираха с най-малките, като битката за медалите продължи повече от час. След драматичните стартове на най-малките,  каките и батковците също се включиха в битка за „Купата на Хитами“. Те бяха доста повече и близо три часа се бориха свирепо за призовите места. В крайна сметка и в двете възрасти най-бързите деца се поздравиха с победата и спечелиха купи и медали, които бяха изработени специално за събитието. Изненадата за децата бе, че всяко едно от тях получи награда, независимо от мястото, което зае в крайното класиране. В края на ралито всички участници, както и техните родители си разделиха прекрасната
торта, която беше осигурена от Сдружение SOS-ПТП.„Получи се един уникален празник за всички деца, а това беше главната цел. Интересът бе огромен и със сигурност ще направим това рали традиционно“,   заявиха от Сдружение SOS-ПТП.

Пуснаха в продажба първата летяща кола в света

http://pogled.info/svetoven/pusnaha-v-prodazhba-parvata-letyashta-kola-v-sveta.82673

/Поглед.инфо/ За 400 000 долара най-вероятно ще можете да си закупите мощен и елегантен "Ролс Ройс". А може и да изберете нещо, което не е толкова лъскаво, но пък определено бие по функционалност - летяща кола.

Германия задълбочава военните си взаимоотношения с Франция и други страни

http://pogled.info/svetoven/evropa/germaniya-zadalbochava-voennite-si-vzaimootnosheniya-s-frantsiya-i-drugi-strani.82674

/Поглед.инфо/ Германия планира да създаде обща флотилия от военно-транспортни самолети C-130J с Франция и от самолети-танкери А330 с Холандия, съобщиха източници на германското Министерство на отбраната.

Американският сенат утвърди Стивън Мнучин за министър на финансите на САЩ

http://pogled.info/svetoven/amerika/amerikanskiyat-senat-utvardi-stivan-mnuchin-za-ministar-na-finansite-na-sasht.82675

/Поглед.инфо/ Американският сенат утвърди Стивън Мнучин за министър на финансите на САЩ. За неговото назначаване гласуваха 53 сенатори, а против – 47.

Партията на Татяна Дончева се разпада

http://pogled.info/bulgarski/partiyata-na-tatyana-doncheva-se-razpada.82676

/Поглед.инфо/ След като в края на януари зам.-председателят на ПП "Движение 21" Симеон Славчев подаде оставка и напусна партията, вчера и друг член на ръководството подаде оставката си. Става дума за общинската съветничка в Благоевград и областен координатор на "Движение 21" Албина Анева.

Тръмп и Трюдо с много различни позиции за бежанците

http://pogled.info/svetoven/amerika/tramp-i-tryudo-s-mnogo-razlichni-pozitsii-za-bezhantsite.82677

/Поглед.инфо/ Американският президент Доналд Тръм и канадският премиер Джъстин Трюдо изразиха различията в позициите си по отношение на имиграцията и бежанците.

Атрактивни снимки за влюбени

//dariknews.bg/regioni/vraca/atraktivni-snimki-za-vliubeni-2003207

Младежи и Жени ГЕРБ – Враца канят всички жители и гости на града да отбележат заедно празника на "Виното и любовта". Инициативите ще се проведат на 14 февруари, от 11.30 часа, пред Сувенирната палата и в новооткрития офис на партията, който се намира на търговската улица към парка в ж.к. „Дъбника”.

Три легенди за Свети Валентин

//dariknews.bg/novini/liubopitno/tri-legendi-za-sveti-valentin-2003223

Историята разказва, че името на празника идва от християнски мъченици на име Валентин. В ранните списъци на светците фигурират поне трима светци и мъченици с името Валентин, чествани на 14 февруари.

Денят на Свети Валентин обаче най-често се свързва с римския свещеник Валентин, обезг

Съветникът на Тръмп Майкъл Флин подаде оставка

http://pogled.info/svetoven/amerika/savetnikat-na-tramp-maikal-flin-podade-ostavka.82670

/Поглед.инфо/ Съветникът по националната сигурност на президента Доналд Тръмп Майкъл Флин подаде оставка.

Китай се бори срещу корупцията

http://pogled.info/svetoven/kitai-se-bori-sreshtu-koruptsiyata.82671

/Поглед.инфо/ Снимки на заспали чиновници бяха публикувани на сайта kmzscc.com и станаха причина за бурни дебати в китайските социални мрежи.

Япония протестира срещу решението на Русия да наименова 5 от Курилските острови

http://pogled.info/svetoven/yaponiya-protestira-sreshtu-reshenieto-na-rusiya-da-naimenova-5-ot-kurilskite-ostrovi.82672

/Поглед.инфо/ Правителството на Япония протестира във връзка с присвоените от Русия названия на петте Курилски острова. За това съобщи днес на пресконференция главният секретар на кабинета на японския премиер Есихиде Суга.

Затварят за движение ул. „Капитан Райчо“, 9 и 93 променят маршрута си

//dariknews.bg/regioni/plovdiv/zatvariat-za-dvizhenie-ul.-kapitan-rajcho-9-i-93-promeniat-marshruta-si-2003188

Поради авариен ремонт на водопровод днес, 14.02.2017 г. /вторник/, от 09:00 ч. до 16:00 ч. се спира движението на пътни превозни средства по ул. „Капитан Райчо“  в отсечката между ул. „Петко Д. Петков“ и ул. „Леонардо да Винчи“.

От ОП „Организация и контрол на транспорта“ съобщават,

Откриха статуя на кралица, изчезнала преди век от британския парламент

//dariknews.bg/novini/liubopitno/otkriha-statuia-na-kralica-izcheznala-predi-vek-ot-britanskiia-parlament-2003248

Изчезналата от парламента на Великобритания каменна скулптура на кралица Виктория бе намерена след сто години, съобщи вестник „Дейли телеграф“.

Високата 168 см статуя в готически стил някога се е намирала в британския парламент, но по време на

Халваджиян осъди Сидеров

//dariknews.bg/novini/bylgariia/halvadzhiian-osydi-siderov-2003246

Тв продуцентът осъди партийния лидер за клевета и уронване на престижа

Змиите не са първите гръбначни животни, произвеждали отрова

//dariknews.bg/novini/liubopitno/zmiite-ne-sa-pyrvite-grybnachni-zhivotni-proizvezhdali-otrova-2003247

Първите животни, които са произвеждали отрова, не са змиите, а кучеподобни влечуги, които са я използвали за лов и защита, съобщи ДПА.
 

Защо българи успяват, но не в България

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6055631

Защо българи успяват, но не в България Номинациите ни за оскари - като кокичета, избили под снега ОСКАРЪТ на Владимир Койлазов, който той спечели за цялостен принос в категорията “Научни и инженерни технологии”, а също и номинацията на филма “Сляпата Вайша” на Тео Ушев, са повод за огромна радост, но и за тъга. Защо? Радост, защото, от една страна, с тези награди доказваме,

Обещават ни слънце

//dariknews.bg/regioni/shumen/obeshtavat-ni-slynce-2003233

Днес ще преобладава предимно слънчево, показва прогнозата на НИМХ към БАН. Временни увеличения на облачността ще има над Източна България, а в сутрешните часове на места, главно в Дунавската равнина, ще има ниска облачност или мъгла. През деня ще се появи слаб, в източните и северните райони до

14 февруари: празник на влюбените за хора по целия свят

//dariknews.bg/novini/obshtestvo/14-fevruari-praznik-na-vliubenite-za-hora-po-celiia-sviat-2003249

На 14 февруари хора по цял свят отбелязват Деня на свети Валентин - празника на влюбените. Като цяло романтичната традиция води началото си от предания и легенди и е характерна за Великобритания и католически страни, но в последните десетилетия се разпростира все по-далеч и макар по различни начини

В цяла България се отбелязва Денят на лозаря Трифон Зарезан

//dariknews.bg/regioni/shumen/v-ciala-bylgariia-se-otbeliazva-deniat-na-lozaria-trifon-zarezan-2003231

На 14 февруари празнуваме Трифон Зарезан или Деня на лозаря - традиционен български народен празник в чест на Свети Трифон.

Чества се от лозарите, соколарите, градинарите и кръчмарите на 14 февруари (по григорианския календар). Празн

Дългият път на Руми към прохождането (видео и снимки)

https://www.24chasa.bg/novini/article/6044457

Дългият път на Руми към прохождането (видео и снимки)Руми живее с тежката диагноза детска церебрална парализа. Претърпяла е 20 операции, за да може да проходи. Болката и борбата за живот стават част от ежедневието й. Всички прогнози на лекарите са, че тя никога няма да проходи. Жаждата за живот и силният дух побеждават парализата. На 22 г. с 95% инвалидност, тя вече прави опити да се придвижва сама.

Конгресмен от САЩ повярва, че руският президент е назначил Охболи в Лимпопо

http://www.cross.bg/ykraiina-yoturs-rysiya-1534582.html

/КРОСС/ От името на министър-председателя на Украйна Владимир Гройсман, телефонните шегаджии Вован и Лексус от Русия, се обадили  на Максин Уотърс, член на Камарата на представителите на САЩ, пише lenta.ru. Видеото бе публикувано в YouTube на 13 февруари. Говорели си за санкциите срещу Русия. Според Уотърс, тя не знаела точно за плановете на американския президент Доналд Тръмп за премахването на ограниченията, но казала, че Тръмп е готов да отстъпи по този въпрос. Шегаджията в телефонният разговор обяснил на Максин Уотърс, че темата за санкциите е от значение поради факта, че в Украйна има ескалация на конфликта: “Русия окупира Донецк и Лвов.” Когато той пояснил, че Лвов е град в западната част на страната, Уотърс задала уточняващ въпрос: “Редовните войски на Путин вече са на изток и на запад?” Освен това, добавил “Гройсман”, в Украйна смятат, че Вашингтон и Киев трябва да наложат нови ограничения по отношение на Русия, тъй като тя се намеси във вътрешната политика на Лимпопо – там руските хакери атакували сървърите по време на изборите. “Хакнали са системата за гласуване в Лимпопо и са установили режим на президента-марионетка Айболит.  Президентът на Лимпопо иска да се премести в Украйна, защото се страхува “да не му направят нещо”, казал по телефона шегаджията. По време на разговора, конгресменът активно задавала уточняващи въпроси

Конгресмен от САЩ повярва, че руският президент е назначил д-р Охболи в Лимпопо

http://www.cross.bg/yoturs-ykraiina-limpopo-1534582.html

/КРОСС/ От името на министър-председателя на Украйна Владимир Гройсман, телефонните шегаджии Вован и Лексус от Русия, се обадили  на Максин Уотърс, член на Камарата на представителите на САЩ, пише lenta.ru. Видеото бе публикувано в YouTube на 13 февруари. Говорели си за санкциите срещу Русия. Според Уотърс, тя не знаела точно за плановете на американския президент Доналд Тръмп за премахването на ограниченията, но казала, че Тръмп е готов да отстъпи по този въпрос. Шегаджията в телефонният разговор обяснил на Максин Уотърс, че темата за санкциите е от значение поради факта, че в Украйна има ескалация на конфликта: “Русия окупира Донецк и Лвов.” Когато той пояснил, че Лвов е град в западната част на страната, Уотърс задала уточняващ въпрос: “Редовните войски на Путин вече са на изток и на запад?” Освен това, добавил “Гройсман”, в Украйна смятат, че Вашингтон и Киев трябва да наложат нови ограничения по отношение на Русия, тъй като тя се намеси във вътрешната политика на Лимпопо – там руските хакери атакували сървърите по време на изборите. “Хакнали са системата за гласуване в Лимпопо и са установили режим на президента-марионетка Айболит.  Президентът на Лимпопо иска да се премести в Украйна, защото се страхува “да не му направят нещо”, казал по телефона шегаджията. По време на разговора, конгресменът активно задавала уточняващи въпроси

Конгресмен от САЩ повярва, че руския президент назначи Охболи в Лимпопо

http://www.cross.bg/ykraiina-yoturs-limpopo-1534582.html

/КРОСС/ От името на министър-председателя на Украйна Владимир Гройсман, телефонните шегаджии Вован и Лексус от Русия, се обадили  на Максин Уотърс, член на Камарата на представителите на САЩ, пише lenta.ru. Видеото  бе публикувано в YouTube на 13  февруари. Говорели си за санкциите срещу Русия. Според Уотърс, тя не знаела точно за плановете на американския президент Доналд Тръмп за премахването на ограниченията, но казала, че Тръмп е готов да отстъпи по този въпрос. Шегаджията в телефонният разговор обяснил на Максин Уотърс, че темата за санкциите е от значение поради факта, че в Украйна  има ескалация на конфликта: “Русия окупира Донецк и Лвов.” Когато той пояснил, че Лвов е град в западната част на страната, Уотърс задала уточняващ въпрос: “Редовните войски на Путин  вече са на изток и на запад?” Освен това, добавил “Гройсман”, в Украйна смятат, че Вашингтон и Киев трябва да наложат нови ограничения по отношение на Русия, тъй като тя се намеси във вътрешната политика на Лимпопо – там руските хакери атакували сървърите по време на изборите. “Хакнали са системата за гласуване в Лимпопо и са установили режим на  президента-марионетка  Айболит.  Президентът на Лимпопо иска да се премести в Украйна, защото се страхува “да не му направят нещо”, казал по телефона шегаджията

Конгресмен от САЩ повярва, че руския президент назначи Айболит в Лимпопо

http://www.cross.bg/yoturs-ykraiina-rysiya-1534582.html

  /КРОСС/От името на министър-председателя на Украйна Владимир Гройсман, телефонните шегаджии Вован и Лексус от Русия, се обадили  на Максин Уотърс, член на Камарата на представителите на САЩ, пише lenta.ru. Видеото  бе публикувано в YouTube на 13  февруари. Говорели си за санкциите срещу Русия. Според Уотърс, тя не знае точно за плановете на американския президент Доналд Тръмп за премахването на ограниченията, но каза, че Тръмп е готов да отстъпи по този въпрос. Шегаджията в телефонният разговор обясни на Максин Уотърс, че темата за санкциите е от значение поради факта, че в Украйна  има ескалация на конфликта: "Русия окупира Донецк и Лвов." Когато той поясни, че Лвов е град в западната част на страната, Уотърс зададе уточняващ въпрос: "Редовните войски на Путин  вече са на изток и на запад?" Освен това, добави "Гройсман", в Украйна смятат, че Вашингтон и Киев трябва да наложат нови ограничения по отношение на Русия, тъй като тя се намеси във вътрешната политика на Лимпопо - там руските хакери атакували сървърите по време на изборите. "Хакнали са системата за гласуване в Лимпопо и са установили режим на  президента-марионетка  Айболит.  Президентът на Лимпопо иска да се премести в Украйна, защото се страхува "да не му направят нещо", каза по телефона шегаджията. По време на разговора, конгресменът активно задавала уточняващи въпроси

Милан и Лацио зарадваха Ювентус

http://offnews.bg/news/n_1/n_647090.html

Лацио и Милан завършиха 1:1 в дербито на 24-ия кръг на Серия А и с равенството си зарадваха лидера Ювентус, чийто аванс на върха не беше застрашен. “Росонерите” имаха огромен шанс в този мач, в който почти през цялото време се защитаваха, но въпреки това успяха да се доберат поне до точка. Лукас Билия даде преднина на “орлите” в 45-ата минута от дузпа, но Сусо възстанови равенството в 85-ата минута. Огромен принос за това реми има и вратарят на гостите Джанлуиджи Донарума, който направи куп спасявания и обезкуражи нападателите на домакините. "Яд ме е. В пореден мач губим точки", заяви треньорът на домакините Симоне Индзаги. Колегата му Винченцо Монтела пък похвали характера на играчите си, които в миналия кръг стигнаха до победа с 9 души на терена. В класирането Лацио остана шести с 44 точки, докато Милан има 41 е върви седми. Ювентус е на върха с 60, а най-близкият му преследвач е Рома с 53.

Годеницата на Левски

https://www.24chasa.bg/novini/article/6050449

Годеницата на ЛевскиОбичал ли е Васил Левски? Изпитвал ли е любов като нормален мъж? Този въпрос е най-кощунственият от всички. Кой знае защо? Сякаш има забранени въпроси, когато стане дума за Апостола. Сякаш любовта е нещо срамно и недостойно за човек, обрекъл себе си на свободата. Сякаш любовта го омърсява. Защото какво ще си кажат хората?

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване