Втори ден на протестите в Скопие

http://www.cross.bg/zaev-pravitelstvo-sustavi-1536162.html

/КРОСС/Очаква се и днес хиляди да излязат на улицата в Скопие с искане за нови предсрочни избори и с лозунга „Македония за македонците", съобщава bTV. Причината е опитът на лидера на СДСМ Зоран Заев да състави правителство с подкрепата на албанските партии. Вчера Заев внесе 67 подписа от 120 депутати, с което заяви желанието си да стане премиер. Македонците обаче се тревожат страната им да не стане двуезична. Те декларират, че ще защитават единството на държавата и езика си. След като вземе мандата днес или утре, Заев ще има 20 дни да опита да състави правителство с албанците.  

В Добрич отслужиха панихида за жертвите на влака-убиец „София-Кардам”

https://www.24chasa.bg/region/article/6084788

В Добрич отслужиха панихида за жертвите на влака-убиец „София-Кардам”Панихида в памет на жертвите от пожара във влака София-Кардам бе отслужена днес в Добрич а в храм „Свети Георги” по повод деветгодишнината от трагичния инцидент, при който загинаха 9 души, сред които и петима добруджанци - Валерия Желева, Антоанета Тодорова, Даниел Вичев, Калчо Стефанов и д-р Галя Иванова.

В 156 училищата в страната няма медицинско обслужване

https://www.24chasa.bg/novini/article/6084735

В 156 училищата в страната няма медицинско обслужванеСега в страната има общо 2473 училища. От тях 156 училища са без медицинско обслужване, 52 са училищата с лекар на пълен щат, 55 са училищата с лекар на непълен щат, в 294 училища има фелдшер на пълен щат, а с фелдшер на непълен щат са 158 училища. 923 са училищата с медицински сестри на пълен щат, а с медицински сестри на непълен щат са 664

Герджиков обеща на производителите на плодове и зеленчуци субсидии до 1 април

https://www.24chasa.bg/novini/article/6084779

Герджиков обеща на производителите на плодове и зеленчуци субсидии до 1 априлДържавен фонд „Земеделие“ ще направи всичко възможно да бъдат изплатени субсидиите за плодове, зеленчуци и оранжерийно производство в периода от 27 март до 1 април. Подпомагането е по линия на директните плащания за кампанията за 2016 година. Това стана ясно по време на организирана от министър-председателя Огнян Герджиков среща с представители на

Цветанов: ГЕРБ не се страхува от дебати с БСП, нашата програма е по-добра

https://www.24chasa.bg/novini/article/6084766

Цветанов: ГЕРБ не се страхува от дебати с БСП, нашата програма е по-добра„БСП залагат на популистки обещания пред избирателите. Нашите опоненти твърдят, че са част от промяната - това не отговаря на истината като се има предвид в какво състояние оставиха те България след управлението на Тройната коалиция и след управлението на Орешарски”. Това заяви пред актива на ГЕРБ в Пазарджик зам.

Паметникът на българските опълченци в Болград е станал обект на вандализъм

http://www.cross.bg/opulchentzi-bulgarskite-bolgrad-1536161.html

/КРОСС/ Паметникът на българските опълченци в Болград, Украйна е осъмнал, залят с боя и надписи. Снимки в местни медии показват, че паметникът на българските опълченци в бесарабския град е демонстративно надраскан с жълта и синя боя, а върху една от стените му стои надпис „Чемодан, вокзал, София" (Куфар, гара, София, бел.ред.). Надписът се появява в навечерието на честванията в града на 139-ата годишнина от Освобождението на България. В Болград има три символа на българщината - това са Спасо-Преображенската катедрала - духовен символ на вярата, Болградската гимназия "Г.С. Раковски" - символ на българската просвета и Мемориала на българските опълченци - символ на историческата памет. Мемориалът е открит на 20 октомври 2012. Той е в памет на българските опълченци, участници в руско-турската война от 1977-1878 година. Паметникът е бил издигнат по инициатива и със съдействието на Асоциацията на българите в Украйна и благодарение на средствата, събрани от българската общност в страната и с активното съдействие на местните власти в Болград.  

Австрия утежнява наказанията за мигранти, които отказват да напуснат страната

http://www.moreto.net/novini.php?n=345208

Австрия ще утежни наказанията за мигранти, чиито молби за убежище са отхвърлени и които отказват да напуснат страната, реши правителството днес, предаде ДПА. "Това е сигнал към трафикантите на хора", каза министърът на отбраната Ханс Петер Доскоцил пред репортери след срещата на кабинета.

С благотворително закупени мартенички се окичват най-малките пациенти на областната болница в Търново

https://www.24chasa.bg/region/article/6084672

С благотворително закупени мартенички се окичват най-малките пациенти на областната болница в ТърновоНай-малките пациенти във великотърновската областна болница ще получат утре благотворително закупени мартенички. Традиционните червено-бели символи са изработени от обитателите на Старческия дом в старата столица и от децата и младежите в Дневен Център за деца с увреждания във В. Търново. Мартеничките са произведени в ателиетата по арт терапия,

Съветничка на Тръмп, заснета в непринудена поза на диван в Овалния кабинет

http://www.mediapool.bg/savetnichka-na-tramp-zasneta-v-neprinudena-poza-na-divan-v-ovalniya-kabinet-news260748.html

Снимки на съветничка на Доналд Тръмп в непринудена поза на диван в Овалния кабинет на Белия дом породи полемика в социалните мрежи, съобщи Франс прес. На снимките, направени от фотограф на Франс прес, Келиан Конуей е седнала върху краката си на дивана, без да си свали обувките. През това време президентът позира за официална снимка с директори на училища и университети, в които по традиция преобладават цветнокожите. В даден момент Конуей е със събрани крака върху дивана и държи в скута си мобилен телефон. На друга снимка тя седи с леко разтворени колене и се взира в телефона си, а на трета снимка се накланя на дивана, за да заснеме президента и гостите му с мобилния си телефон. В Туитър мнозина се възмутиха от непринуденото поведение на съветничката на Тръмп и от това, че тя не показва уважение към мястото, където се намира, нито към президента. Според студент от Йейлския университет поведението на съветничката се вписва в липсата на респект, която проявяват мнозина от екипа на Тръмп. Други коментират, че поведението на Конуей е израз на пълно неуважение към най-престижните афроамерикански преподаватели, които са били по това време в Белия дом. Конуей вече бе разкритикувана остро, когато в интервю призова да се купуват продуктите от модната линия на Иванка Тръмп. Тя измисли и понятието "алтернативни факти" и допусна голяма грешка, когато в началото на февруари говори за клане в американски град, каквото изобщо не е имало.

Съветничка на Тръмп, заснета в непринудена поза на диван в Овалния кабинет, породи възмущение

http://www.mediapool.bg/savetnichka-na-tramp-zasneta-v-neprinudena-poza-na-divan-v-ovalniya-kabinet-porodi-vazmushtenie-news260748.html

Снимки на съветничка на Доналд Тръмп в непринудена поза на диван в Овалния кабинет на Белия дом породи полемика в социалните мрежи, предаде Франс прес. На снимките, направени от фотограф на Франс прес, Келиан Конуей е седнала върху краката си на дивана, без да си свали обувките. През това време президентът позира за официална снимка с директори на училища и университети, в които по традиция преобладават цветнокожите. В даден момент Конуей е със събрани крака върху дивана и държи в скута си мобилен телефон. На друга снимка тя седи с леко разтворени колене и се взира в телефона си, а на трета снимка се накланя на дивана, за да заснеме президента и гостите му с мобилния си телефон. В Туитър мнозина се възмутиха от непринуденото поведение на съветничката на Тръмп и от това, че тя не показва уважение към мястото, където се намира, нито към президента. Според студент от Йейлския университет поведението на съветничката се вписва в липсата на респект, която проявяват мнозина от екипа на Тръмп. Други коментират, че поведението на Конуей е израз на пълно неуважение към най-престижните афроамерикански преподаватели, които са били по това време в Белия дом. Конуей вече бе разкритикувана остро, когато в интервю призова да се купуват продуктите от модната линия на Иванка Тръмп. Тя измисли и понятието "алтернативни факти" и допусна голяма грешка, когато в началото на февруари говори за клане в американски град, каквото изобщо не е имало.

Данаилов: Никой не може да ме убеди, че Бургас е по-хубав от Варна

http://offnews.bg/news/n_1/n_648498.html

Трябва сериозно да се мисли за връщане на достойнството на Варна и на варненци. Никой не може да ме убеди, че Бургас е по-хубав град. Това заяви проф. Стефан Данаилов, водач на листата на „БСП за България“ във Варна, на пресконференция в града. „Това, което ми харесва тук е, че хората са открити и споделят“, допълни той. Проф. Данаилов е на мнение, че промяна е нужна и изключително важна. „За 27 години преход, ето каква е картината за България спрямо европейски показатели - 78-мо място в света по качество на управление, 93-то място по качество на правителствени разходи, 115-то място по защита правата на собственост, 118-то място по борба с организираната престъпност, 110-то място по независимост на съдебната система, 113-то място по свобода на медиите, 2 500 000 емигранти, най-бедните в Европа, най-корумпирани и с най-висока смъртност в ЕС“, посочи той. Проф. Стефан Данаилов е категоричен, че програмата за управление на „БСП за България“ е много добра и изпълнима. Според него трябва да се развива икономиката, за да може да има повишаване на заплати, пенсии и доходи. „БСП за България“ ще реди бюджета на България по нов начин, спрямо приоритетите“, подчерта той. „Смятам, че ние можем да имаме четирима депутати от Варна“, заяви водачът на листата и беше категоричен, че основният опонент на БСП е ГЕРБ. „Най-голямото ми удовлетворение ще бъде на 26 март БСП да бъде преди ГЕРБ, преди Лили Павлова“, допълни той.  Проф. Стефан Данаилов, заедно с кандидатите за народни представители проф. Анелия Клисарова и Георги Андреев, представиха пред медиите приоритети от управленската платформа на партията. 

Изминаха девет години от трагедията във влака София-Кардам

http://www.cross.bg/vlaka-zaginalite-valeriya-1536159.html

/КРОСС/В Добрич почетоха паметта на жертвите във влака София - Кардам, в който преди девет години загинаха 9 души, петима от тях от Добричко, съобщи БНТ. Семействата на загиналите, техни близки и граждани дойдоха в храм "Свети Георги" в Добрич, за да се поклонят пред паметта на Валерия Желева, Антоанета Тодорова, Даниел Вичев, Галя Георгиева и Калчо Стефанов. Във влака изгоряха и професор Рашо Рашев, Мая Машева, Стоян Ковачев, Елена Халачева. Въпреки че съдебният процес приключи, близките на загиналите във влака още не могат да приемат условните присъди, които получиха обвинените за трагедията. Цитирани от БНР, близки и роднини на загиналите смятат, че нищо в държавата не се е променило към по-добро. "Единствено наградата за дарителство на името на Евлоги и Христо Георгиеви донесе покой на душите ни с мисълта, че сме направили нещо добро в живота си. Иначе нищо не се е променило" - каза майката на студентката Валерия Желева. Преди две години родителите на Валерия дариха обезщетението от 200 000 лева за смъртта на дъщеря си на учебните заведения, в които е учило момичето - детска градина № 18, училище "Св. Климент Охридски", Хуманитарна гимназия "Св. Св. Кирил и Методий" и Софийския университет "Св. Климент Охридски".  

Смартфоните ментета струват на индустрията 45 млрд. евро загуби годишно

http://offnews.bg/news/n_1/n_648497.html

Загуби за над 45 млрд. евро годишно причинява продажбата на смартфони ментета в цял свят, сочи проучване на службата на Европейския съюз за интелектуална собственост и Международният съюз по телекомуникации. Проучването анализира броя на продадените смартфони в 90 държави, обхващащи всички региони на света, на базата проследяване на потребителските покупки от мястото на продажба. Изчислено е, че през 2015 г. пропуснатите ползи за индустрията възлизат на 12,9% от общия обем на законните продажби на смартфони в света, което се равнява на 45,3 млрд. евро. През 2015 г. в Европейския съюз са били продадени 150 млн. устройства, което представлява един смартфон на всеки трима граждани на ЕС. Любопитен факт е, че в изследването България и Румъния са сред първенците в негативната статистика. У нас продажбите на смартфони ментета са довели до 17% загуба в индустрията. За територията на ЕС единствено в Румъния е нанесена по-голяма щета и загуба - 19.6%. На територията на 28-те държави членки през 2015 г. са били продадени 14 млн. фалшиви бройки, което съответства на 8,3% от продажбите в сектора или 4,2 млрд. евро.

Карла Пейс благодари на министър Алексиев за предприетите мерки за поддържане на река Дунав

http://www.cross.bg/aleksiev-dynav-reka-1536160.html

/КРОСС/ Дългосрочните мерки за поддържане на корабоплавателния път по река Дунав обсъдиха министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Христо Алексиев и европейският координатор за коридор „Рейнско - Дунавски" Карла Пейс. Тя благодари на министър Алексиев за предприетите от него спешни мерки, свързани с поддържането на фарватера и с развитието на корабоплаването по река Дунав. Министър Алексиев информира г-жа Пейс, че подготовката на проекта за закупуване на драгажна техника е ускорена и предстои скоро апликационната форма да бъде подадена за одобрение от Управляващия орган на ОПТТИ 2014 - 2020. Основната му цел е доставка на драгажно съоръжение за рехабилитация на корабоплавателния път в поддържания от България участък от реката. Този проект е отдавна поет ангажимент на държавата пред Европейската Комисия. Христо Алексиев обясни още, че МТИТС стартира обществена поръчка за драгиране на общия българо-румънски участък на река Дунав. Поръчката предвижда извършване на удълбочаване в най-критичните участъци на реката, с цел възстановяване на проектните дълбочини по фарватера според препоръките на Дунавската комисия. Министърът изрази увереност, че до средата на годината ще има избран изпълнител. Двамата обсъдиха още възможностите, които предлага т. нар. финансов инженеринг. Той има за цел реализация на приоритетни инфраструктурни проекти, които са финансово ефективни за бизнеса и държавните институции

ВСС отказа дебат за избора на нови членове

https://www.24chasa.bg/novini/article/6084723

ВСС отказа дебат за избора на нови членовеСъдийската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) отказа дебат по въпроси, свързани с избора на нови съдебни кадровици и за независимостта на съда. Извънредните точки, които с 6 на 7 гласа не минаха, искаше да внесе Калин Калпакчиев. Първото му предложение гласи ВСС да възрази на предварителния сговор между съдиите по региони,

В Турция започна най-големият процес срещу превратаджиите

http://www.cross.bg/dyshi-opit-protzes-1536157.html

/КРОСС/В Турция започна най-големият съдебен процес срещу заподозрени за неуспешния опит за преврат през юли 2016 г., съобщава "Франс прес". Процесът се провежда в съдебна зала в специално за тази цел изградена сграда, която може да побере повече от 1 500 души. 330 души са изправени пред съда в Синджан до столицата Анкара. Ако бъдат признати за виновни, те могат да получат доживотни присъди. Над 240 от заподозрените са в ареста, отбелязва агенцията "Анадола". Заподозрените, много от тях са от ракетните подразделения в Анкара, са обвинени в убийство и в опит за убийство. Също така срещу тях са повдигнати обвинения за опит за държавен преврат. Случаят се води в затвора Синджан, където са приложени изключително засилени мерки за сигурност, включително камион с водно оръдие е спрян пред сградата, а безпилотен самолет кръжи на сградата. Допуснати са и семейства на изслушването. Сградата, която може да побере 1 558 души, е обградена от полицията. Първият заподозрян, кадетът Абдулкадир Кахраман, заяви пред съда, че в нощта на опита за пуч войниците са били информирани от командира им, че има терористична атака и са им раздали муниции. Други обвиняеми разкриха подобна информация, включително Ариф Озан Демир, който заяви пред съда, че командирът им ги предупредил, че има атака и те трябва да "се подготвят". Изслушването е едно от няколкото процеса, които започнаха в страната този месец

Лекоатлетическа щафета по повод 3 март в Сливен

//dariknews.bg/regioni/sliven/lekoatleticheska-shtafeta-po-povod-3-mart-v-sliven-2006691

Традиционна лекоатлетическа щафета ще се състои на 3 март в Сливен. Проявата се провежда за 53-ти път по случай Националния празник на Република България.

"Очаква се да вземат участие всички училища в една от най-масовите и дългогодишни лекоатлетически прояви в града", каза Силвия Ни

Национален детски конкурс „Фолклорна огърлица”

//dariknews.bg/regioni/sliven/nacionalen-detski-konkurs-folklorna-ogyrlica-2006692

За поредна година Котел ще е домакин на националния детски конкурс „Фолклорна огърлица" за певци, инструменталисти и танцьори. Той ще се проведе на 29 април 2017.

Организатори са община Котел и читалище „Съгласие Напредък 1870". Целта на проявата е да се приобщят децата към съкровищн

Артилеристи подпалиха военното стрелбище по време на учение

//dariknews.bg/regioni/shumen/artileristi-podpaliha-voennoto-strelbishte-po-vreme-na-uchenie-2006905

Пожар е възникнал днес по обяд в района на военното стрелбище в квартал „Дивдядово“, съобщиха от горското.

Сигналът до ТП ДГС-Шумен е получен в 12,20 часа чрез телефон 112. Служители на стопанството са установили, че горят сухи треви в смесени широколистни насаждения, по стръмните ск

ЕМО „Етър” бе присъединен към партньорската мрежа на фондация „Микеланджело”

//dariknews.bg/regioni/gabrovo/emo-etyr-be-prisyedinen-kym-partniorskata-mrezha-na-fondaciia-mikelandzhelo-2006906

Етнографски музей на открито „Етър” бе присъединен към партньорската мрежа на фондация за творчество и занаятчийство „Микеланджело”. Организацията е отворена за сътрудничество със съмишленици от всякакво естество, независимо дали става въпрос за организации или личности.
 

110 военни заминават за Афганистан

//dariknews.bg/regioni/stara-zagora/110-voenni-zaminavat-za-afganistan-2006889

За поредната международна мисия на НАТО в Афганистан ще заминат 110 военни – мъже и жени, основно от 61 Стрямска механизирана бригада. Те ще останат там 6 месеца. Ротата беше тържествено изпратена в Казанлък.
 
На церемонията по тържественото изпращане на 33-ия български военен контин

Турската „тука има-тука нема“

http://pogled.info/svetoven/turskata-tuka-ima-tuka-nema.83189

/Поглед.инфо/ На 9 – 10 март Ердоган отново отива в Москва. Това е второ официално посещение след 24 ноември 2015г, когато бе свален на сирийско-турската граница руския самолет СУ-24 и това предизвика дълбока криза в двустранните отношения. Нормално е да се предполага, че основна тема в разговорите между Путин и турския президент ще бъдат не само двустранните отношения с предимство на темите енергетика, търговия и туризъм, но и ситуацията в Сирия след споразуменията от Астана, Казахстан, Ирак и битката с „Ислямска държава“, ИД.

Март идва с чести превалявания и температури до 25 градуса

http://www.cross.bg/temperatyrite-minys-temperatyri-1536158.html

/КРОСС/ Тази година през март се очаква средната месечна температура да бъде около нормата, която в Северна България и високите полета е между 5 и 7°, по Черноморието и в Южна България - между 6 и 9°, а в планините - между минус 8 и минус 2°. Най-ниските температури през март ще бъдат между минус 7° и минус 2°, а най-високите - между 20° и 25°. Месечната сума на валежите ще бъде около и над нормата, която в равнините е между 40 и 60 л/кв.м, в планините - между 60 и 90 л/кв.м. В началото на март през страната ще премине бърз студен атмосферен фронт. Облачността ще се увеличи и на места от запад на изток ще превали дъжд, който през нощта срещу 2-ри в Предбалкана и по високите полета ще премине в сняг, но бързо ще спре. Ще е ветровито и температурите ще се понижат. От 3-ти ще започне затопляне, което ще продължи до 7-ти март. През този период ще бъде предимно слънчево и топло, в много райони максималните температури ще достигат до 20°. През последните дни от първото десетдневие динамиката на атмосферните процеси ще е повишена. Ще бъде предимно облачно, на много места с валежи от дъжд, които в края на десетдневието с понижението на температурите в Предбалкана и високите полета ще преминат в сняг. Температурите ще се доближат до климатичните норми. През второто десетдневие времето ще се задържи променливо, динамично, с температури близки и по-ниски от обичайните

Деца от „Талант“ подариха мартенички на малчуганите в „Карин дом“ във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=345152

За поредна година първокласници и деца в подготвителната група от Българо-американското училище „Талант“ във Варна изненадаха за Баба Марта малчуганите от Карин дом. Малките ученици подариха ръчно изработени картички и мартенички на своите връстници, предаде репортер на Moreto.

Ето го наследника на легендата Алпин

http://www.dnevnik.bg/skorost/avtopremiera/2017/02/28/2926451_eto_go_naslednika_na_legendata_alpin/?ref=rss


Днес френската компания "Алпин" показа първи изображения на новия си двуместен спортен автомобил, който ще бъде представен на автосалона в Женева. Колата е кръстена A110.

Автомобилът разполага с изцяло алуминиеви корпус и горни панели на купето, за да се олекоти максимално и да се постигне оптимална динамика и бързина на реакцията. Подробните технически спецификации ще разкрие управляващият директор на "Алпин" Майкъл ван дер Санде на 7 март на автосалона в Женева.
...

Ето го наследника на легендата Алпин

http://www.dnevnik.bg/skorost/2017/02/28/2926451_eto_go_naslednika_na_legendata_alpin/?ref=rss


Днес френската компания "Алпин" показа първи изображения на новия си двуместен спортен автомобил, който ще бъде представен на автосалона в Женева. Колата е кръстена A110.

Автомобилът разполага с изцяло алуминиеви корпус и горни панели на купето, за да се олекоти максимално и да се постигне оптимална динамика и бързина на реакцията. Подробните технически спецификации ще разкрие управляващият директор на "Алпин" Майкъл ван дер Санде на 7 март на автосалона в Женева.
...

ЦИК разпредели медийните пакети

http://www.cross.bg/dvizhenie-bulgariya-partiya-1536155.html

/КРОСС/ЦИК определи 7 партии, 8 коалиции и 9 инициативни комитета, които ще получат т.нар. медийни пакети за предизборна агитация, съобщиха от комисията. По 40 000 лв. ще получат партиите "Българско национално обединение", "Воля", "Възраждане", "Движение за равноправен обществен модел", "Движение за радикална промяна Българска пролет" "Движение Напред България" и "Партия на Зелените". Определените коалиции са "БСП за България", които ще получат 6667 лв., "Движение Да България" - 40 000 лв., "Коалиция на Недоволните" - БСД-Евролевица, Българска Социалдемократическа партия, Християн-Социален Съюз, също по 40 000 лв., "КОЙ - Българската левица и Зелена партия" (40 000 лв.), "Нова Република" (26 667 лв.), "Обединени патриоти - НФСБ, "Атака" и ВМРО" (16 000 лв.), "Обединение ДОСТ" (20 000 лв.), "Реформаторски блок - Глас Народен" (5714 лв.). Деветте инициативни комитета за издигане на независими кандидат-депутати ще получат по 5000 лв. Сред тях са Георги Кадиев и Димитър Байрактаров.  

Ето го наследника на легендата Alpine

http://www.dnevnik.bg/skorost/2017/02/28/2926451_eto_go_naslednika_na_legendata_alpine/?ref=rss


Днес френската компания "Алпин" показа първи изображения на новия си двуместен спортен автомобил, който ще бъде представен на автосалона в Женева. Колата е кръстена A110.

Автомобилът разполага с изцяло алуминиеви корпус и горни панели на купето, за да се олекоти максимално и да се постигне оптимална динамика и бързина на реакцията. Подробните технически спецификации ще разкрие управляващият директор на "Алпин" Майкъл ван дер Санде на 7 март на автосалона в Женева.
...

На вниманието на Благо Джизъса: футболист си татуира булката

http://offnews.bg/news/n_1/n_648496.html

Любовта е по-силна от всичко. Това явно е любимата максима на сръбския футболист Урош Витас, който шокира с новата си татуировка. 24-годишният играч на белгийския Мехелен е поръчал да му изрисуват лицето на съпругата му Снежана върху тялото. Засега резултатът е това, което се вижда на снимката, но в бъдеще може да се появи и коса, уши и други. Половинката на играча е останала много доволна от този израз на любов, защото публикува снимка в Инстаграм с проиведението и написа лиричен статус. "Ти беше ти, аз бях аз преди да те срещна. Но аз винаги съм била твоя, а ти мой", пише трогнатата Снежана. Сърбинът се оказва истински новатор и удря в земята известния с татусите си бивш български национал Благой Георгиев - Благо Джизъса. По неговото тяло вече няма място за нови рисунки и той се видя принуден да драска с монета върху Колизеума в Рим инициалите на себе си и съпругата си Есмер, но го хванаха и последва публичен скандал.

Експосланикът ни в САЩ арестувана за кражба от безмитен магазин (обновена)

http://www.cross.bg/poptodorova-letishteto-magazin-1536156.html

/КРОСС/ Бившият български посланик в САЩ Елена Поптодорова е била задържана на летището във Варшава заради кражба на козметика от безмитния магазин, съобщи местното частно радио Ер Ем Еф. Стойността на задигнатите продукти е 1600 злоти (около 400 долара). "Пътувах по спешност за България във връзка със сериозен проблем с майка ми", заяви Поптодорова по повод случая на летището във Варшава. "За да убия времето на летището, влязох в зоната на безмитния магазин и разглеждах някаква козметика. В този момент получих обаждане от България и потърсих по-тихо място, за да проведа разговора. С цялото ми внимание в разговора съм напуснала безмитната зона с продукта, който разглеждах", разказа тя. "Появиха се двама служители, които ме отделиха за разговор. Обясних, че съм допуснала неволна грешка, извиних се и заплатих полагаемата се глоба. Така случаят приключи", посочи Поптодорова. Тя се е легитимирала с дипломатическия си паспорт пред властите. "Недоумявам, че такъв нелеп инцидент, за който, разбира се, нося вина и безкрайно съжалявам, привлече толкова внимание и тежки интерпретации. Аз нямам проблем да си купувам сама козметиката, от която имам нужда, за да рискувам по този начин репутацията си", заяви дипломатът. Елена Поптодорова е дългогодишен служител на българското външно министерство. Тя е дипломат от кариерата.    

Експосланикът ни в САЩ арестувана за кражба от безмитен магазин

http://www.cross.bg/poptodorova-magazin-elena-1536156.html

/КРОСС/ Бившият български посланик в САЩ Елена Поптодорова е била задържана на летището във Варшава заради кражба на козметика от безмитния магазин, съобщи местното частно радио Ер Ем Еф. Стойността на задигнатите продукти е 1600 злоти (около 400 долара). Поптодорова, която притежава дипломатически паспорт, не е поискала да влезе в контакт с българското посолство в Полша. Тя оглавяваше мисията на страната ни в щатите между 2010 г. и 2016 г. Елена Поптодорова е дългогодишен служител на българското външно министерство. Тя е дипломат от кариерата. Оглавявала е няколко дирекции в МВнР, посочва в своя справка БГНЕС.    

"Лунна светлина" и още призьори идват на "София филм фест"

http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2017/02/28/2926425_lunna_svetlina_i_oshte_prizyori_idvat_na_sofiia_film/?ref=rss


"Лунна светлина" - филмът на Бари Дженкинс, който бе обявена за най-добър филм на церемонията по раздаването на оскарите и взе още статуетки за адаптиран сценарий и поддържаща роля на Махершала Али, ще бъде показана на "София филм фест", съобщават организаторите. Освен това на фестивала ще гостува и първият филм на режисьора, Medicine For Melancholy от 2008 г.

"Лунна светлина" проследява съзряването на беден младеж от афроамерикански произход, който открива своята хомосексуалност....

Цигани пребиха двама горски стражари край Панагюрище

https://www.24chasa.bg/region/article/6084724

Цигани пребиха двама горски стражари край ПанагюрищеДвама служители на горското стопанство в Панагюрище са били пребити от група цигани в землището на местното село Поибрене, съобщи за "24часа" говорителят на полицията Мирослав Стоянов. Веднага след инцидента пострадалите горски стражари Иван Д. и Петър Ш. са били настанени за лечение в болницата в Панагюрище. Състоянието на единия е тежко, т.к.

Гърция и кредиторите подновиха преговорите в Атина

http://www.cross.bg/gurtziya-atina-polychi-1536153.html

/КРОСС/Гърция и кредиторите подновиха преговорите в Атина след продължителна безизходица, съобщава Ройтерс. Кредиторите настояват Гърция да приеме нови реформи, за да получи транш от спасителната програма. Прегледът се влачи вече няколко месеца, като основната причина е спорът между Европейския съюз и Международния валутен фонд относно икономическото представяне на Гърция и фискалните цели за следващата година, както и какви мерки да се приемат след изтичането на настоящата спасителна програма. Преговорите между гръцки министри и технократи се провеждат в хотел в централната част на Атина. Членове на левия синдикат PAME обявиха, че са запланували протест пред хотела за тази вечер. "Днес ние ще разгледаме фискалната дупка и стъпките, които трябва да бъдат предприети след 2018 г.", каза представител на правителството. Несигурността около преговорите с Гърция поднови страховете от нова фискална криза в еврозоната. Освен това инвеститорите са неспокойни от непредсказуемите парламентарни избори в Холандия, Франция и Германия, които са отпуснали основна част от парите за Гърция. Гърция не се нуждае от заеми до третото тримесечие, но ако Атина не получи навреме пари от програмата, Гърция ще се изправи пред риск от фалит, тъй като през юли трябва да плати 7,5 милиарда евро. Според ЕС Атина е на път да изпълни целта през 2018 г. за 3,5% бюджетен излишък, който изключва разходите за обслужването на дълга

Литва осъди руски шпиони

http://offnews.bg/news/n_1/n_648493.html

Съд в Литва осъди двама мъже за шпионаж в полза на Русия. Руски гражданин получи десет и половина години затвор, а бивш литовски военен - пет години, предаде Франс прес, цитирана от БТА. Литовецът е бил капитан и е служил във военновъздушната база в Сиаулиай, Северна Литва. Той признал, че дал на руснака информация за отбраната на страната, въздушния контрол на района от НАТО и операциите в Афганистан, съобщи съдът. Руснакът пледира, че е невинен. Съдът в Сиаулиай уточни, че руснакът е дал пари на литовския си съучастник на тайни срещи. Имената на двамата обвиняеми не се съобщават. Напрежението между членуващата в ЕС и НАТО Литва и съседката й Русия се изостри, след като Русия анексира Крим през 2014 г., а Москва започна да подкрепя сепаратистите в Източна Украйна, отбелязва АФП. 

Бруклински полицаи взеха на служба котарак

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6084732

Бруклински полицаи взеха на служба 
котаракБруклински полицаи взеха на служба в своя участък котарака Мартин, който се превърна в добросъвестен блюстител на реда в сградата, пише агенция ЮПИ, цитирана от БТА.  Животинчето бродело няколко месеца около полицейското управление и чакало да го нахранят. Накрая полицаите се смилили над него и попитали началника си дали могат да приберат Мартин.

Жена е блъсната на жп линията Перник-София

http://www.cross.bg/sofiya-zhena-gara-1536154.html

/КРОСС/ Жена загина, след като бе блъсната от влак. При неправилно пресичане на жп прелез, жена с неустановена засега самоличност е загинала, тъй като се е оказала пред влака от Перник за София, съобщиха от БДЖ, цитирана от БГНЕС. Заради извършване на следствени действия, движението е спряно за два часа. Влакът, който трябвало да тръгне от София за Дупница в 14 часа от централна гара София е пренасочен през Волуяк и гара Разменна. Отменени са пътническите влаковете София-Перник и Перник-София, както и международните влакове между Солун и София в участъка от София до Владая. За пътниците се осигурява извозване с автобус.  

Домбровскис: Трябва единен подход за тестове на киберзащитите на банките в ЕС

http://www.investor.bg/evropa/334/a/dombrovskis-triabva-edinen-podhod-za-testove-na-kiberzashtitite-na-bankite-v-es-234806/

През последните години кибератаките срещу банките се увеличиха и усложниха, което повдигна въпроса за капацитета на кредиторите да защитят клиентите си

Елена Поптодорова задържана на летището във Варшава заради кражба на козметика (обновена)

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/r0CYuATDaa8/

elena-poptodorova-4Бившият български посланик в САЩ Елена Поптодорова е била задържана на летището във Варшава заради кражба на козметика от безмитния магазин, съобщи местното частно радио Ер Ем Еф, цитирано от КРОСС.

Стойността на задигнатите продукти е 1600 злоти (около 400 долара).

Поптодорова, която притежава дипломатически паспорт, не е поискала да влезе в контакт с българското посолство в Полша.

Тя оглавяваше мисията на страната ни в щатите между 2010 г. и 2016 г., съобщава КРОСС

Бившият български посланик в САЩ Елена Поптодорова е глобена на летището във Варшава за кражба на козметика от безмитен магазин на стойност 400 долара, съобщи Нова тв,.

Първоначалната информация, разпространена от местното радио RMF, беше, че ексдипломатът ни е арестувана.

След инцидента Поптодорова обяснила, че просто разглеждала един от кремовете във въпросния магазин. Тогава по телефона позвънила майка й. Без да си даде сметка, че помадата е все още в ръката й, бившият посланик излязла пред търговския обект, за да проведе разговора. Тя казала още, че веднага се отзовала на обаждането, защото майка й в момента имала здравословни проблеми, научи още NOVA.

При проверката на охранителите обаче Поптодорова се легитимирала с дипломатически паспорт, какъвто вече няма право да притежава, според наши източници.

Бившият ни посланик в САЩ е отказала връзка с посолството ни в Полша.

От българското външно министерство съобщиха за NOVA, че проверяват информацията.

От летището във Варшава пък отказаха коментар.

Елена Поптодорова е дипломат, политик и общественик. Активно участва в създаването на политиката на България, насочена към членство в Европейския съюз.

От 2010 до 2016 г. Елена Поптодорова беше посланик на България в САЩ. А между януари 2002 г. и август 2008 г. е извънреден и пълномощен посланик във Вашингтон.

Заемала е различни постове във външно министерство. Била е пълномощен министър на България в Рим и генерален консул в Сан Марино (1987-90).

Кариерата ѝ започва като преводач на Тодор Живков.

Най-новият фитнес в парк "Лаута" събра спортистите на Пловдив

https://www.24chasa.bg/region/article/6084737

Най-новият фитнес в парк "Лаута" събра спортистите на ПловдивБоксьори, кикбоксьори, състезатели по карате и таекуон-до от пловдивските спортни клубове откриха с тренировка най-новия фитнес на в парк "Лаута". Кметът на район "Тракия" Костадин Димитров, който е треньор по таекуон-до, също се пусна. "Щастлив съм, че успях да реализирам това съоръжение за любителите на бойните спортове,

Проф. Стефан Данаилов: Промяната е нужна, трябва да върнем достойнството на Варна

https://www.24chasa.bg/novini/article/6084731

Проф. Стефан Данаилов: Промяната е нужна, трябва да върнем достойнството на Варна„Трябва сериозно да се мисли за връщане на достойнството на Варна и на варненци. Никой не може да ме убеди, че Бургас е по-хубав град“, заяви проф. Стефан Данаилов, водач на листата на „БСП за България“ във Варна на пресконференция в града, предаде пресцентъра на БСП. „Това, което ми харесва тук е, че хората са открити и споделят“, допълни той.

Прогнозите на Бойко Величков за OFFNews: 100% успеваемост

http://offnews.bg/news/n_1/n_648492.html

След като две седмици не падаше под 75% успеваемост, коментаторът на OFFNews Бойко Величков удари направо джакпота в неделя. Той прогнозира 4 мача, като позна и четирите. Величков смело предвиди, че и двата съперника ще вкарат голове в мачовете Лестър - Ливърпул и Атлетико М - Барселона. Срещите завършиха съответно 3:1 и 1:2. Младият футболен треньор даде също така единица от хендикап 0:1 за мача Лудогорец - Верея. Шампионите биха 4:0. Добър коефициент предлагаше и чиста единица на Атлетик Билбао срещу Гранада. Баските биха 3:1 у дома. Мнозина ще кажат, че въпросните прогнози не са сложни. Но нека погледнем коефициентите. След преглед при няколко водещи букмейкъра OFFNews изчисли, че при скромен залог от 10 лева всеки, послушал Величков, би прибрал почти 100 лева. Доста добра сума! Очаквайте прогнозите на гост коментатора на "Диема спорт" и за следващия уикенд.

Барабанистът на Sabaton пропуска турнето в Европа, чака дете от Флоор Янсен

https://www.actualno.com/music/barabanistyt-na-sabaton-propuska-turneto-v-evropa-chaka-dete-ot-floor-jansen-news_596588.html

Барабанистът на шведската бойна машина Sabaton Ханес Ван Дал ще пропусне турнето на бандата в Европа, за да посрещне раждането на първото си дете, което чака от вокалистката на Nightwish Флоор Янсен. Sabaton ще минат и през България в подкрепа на „The Last Battle“, а в турнето им участват Accept и Twilight Force. Барабанистът на Twilight Force Даниел Сьогрен ще замени Ван Дал, докато той отделя време за семейството си.

Борисов: За мен не е проблем 26 март, а 27-и

http://www.dnevnik.bg/politika/2017/02/28/2926441_borisov_za_men_ne_e_problem_26_mart_a_27-i/?ref=rss


"За мен не е проблемът 26-и (март – б.а.), проблемът е след 26-и – на 27-и какво ще правим", заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на пресконференция на партията. На нея той подробно разказа за разговора си с лидера на БСП Корнелия Нинова по отношение на евентуалния телевизионен диспут, за който от дни двете формации не успяват да се разберат.

Той разказа как тази сутрин се обадил на Нинова и двамата говорили близо 10 минути за дебатите, като ѝ казал, че целта не била да направят...

Пострадалото в джакузи дете минава на самостоятелно дишане

http://www.moreto.net/novini.php?n=345197

Лекарите в МБАЛ „Св. Анна“ са откачили от апаратно дишане пострадалата в джакузи 4-годишна Изабела. Детето вече диша самостоятелно, но все още има опасност за живота му, казаха за Moreto.net от пресцентъра на болницата. Момиченцето е със стабилни жизнени показатели.

Чистотата на въздуха е основна тема в програмата на "Да, България"

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/02/28/2926436_chistotata_na_vuzduha_e_osnovna_tema_v_programata_na/?ref=rss


Качеството на въздуха и неговото подобряване е една от основните теми на предизборната програма "Природа" на "Движение Да, България". Нивото на здравния статус е обвързано с природата, качеството на въздуха и храната, каза Борислав Сандов, който е от коалиционния партньор "Зелените". Според него дишаме много мръсен въздух, като проблемите са създадени от безхаберие и корупция, а от това печелят определени лобита занимаващи се продажбата на фосилни и твърди горива. Необходимо е изготвянето на...

Иззети са 18 000 къса цигари без бандерол от лек автомобил в Пазарджик

https://www.24chasa.bg/novini/article/6084712

Иззети са 18 000 къса цигари без бандерол от лек автомобил в ПазарджикНад 18 000 къса цигари без бандерол откриха полицаи от сектор „Противодействие на криминалната престъпност” при ОДМВР - Пазарджик при проверка на лек автомобил. Това съобщиха от ОДМВР - Пазарджик, цитирани от "Фокус". Вчера екипи на сектора извършили проверка на лек автомобил „Ауди”, управляван от пазарджиклия на 46 години.

Със 7 млн. лв. държавата ще обучи 7000 спешни медици

http://www.dnevnik.bg/zdrave/2017/02/28/2926435_sus_7_mln_lv_durjavata_shte_obuchi_7000_speshni_medici/?ref=rss


Близо 7000 лекари в спешна помощ ще бъдат обучени с пари от оперативна програма "Развитие на човешките ресурси". Това заяви служебният социален министър Гълъб Донев при подписването на договор за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по процедура "Подобряване на условията за лечение на спешните състояния", съобщава БТА.

За обучението ще бъдат отделени около 7 млн. лв., което прави по 1000 лв. за обучение на един медик. Бенефициент по проекта е здравното министерство,...

Тръмп: Обвиненията, че съм расист, са чиста политика

https://www.24chasa.bg/novini/article/6084704

Тръмп: Обвиненията, че съм расист, са чиста политика

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че не приема лично обвиненията срещу него, че е расист, а ги смята за „чиста политика“, пише The Hill, цитирано от Фокус. „Изглежда, че отсрещната страна, когато губи лошо, винаги изважда расовата карта“, заяви Тръмп. „Виждал съм я и преди. Видях я и срещу Роналд Рейгън. Видях я и срещу други.

Затварят най-големия пазар за кучешко месо в Южна Корея

http://www.cross.bg/meso-kycheshko-kycheta-1536152.html

/КРОСС/Започна затварянето на най-големия пазар за кучешко месо в Южна Корея, тъй като азиатската държава се опитва да смекчи международната критика заради практиката да се убиват кучета за консумация от хората преди Зимната олимпиада през 2018 г., пише британското издание "Гардиън". Пазарът в Съннам продава повече от 80 000 кучета, живи или умъртвени, всяка година, което представлява около 1/3 от консумирането на кучешко месо в Южна Корея, според местни данни. Вчера властите и търговците започнаха да премахват кланиците и клетките, където са държани живите кучета преди да бъдат изклани. Решението да се затвори пазарът идва, след като защитници на животните алармираха, че кучетата са държани в крайно неблагоприятни условия, включително са използвани различни методи за избиването им - обесване, пребиване до смърт и умъртвяване с ток. Миризмата и шумът също са довели до оплакване от страна на живеещите в района. Обаче има и хора, които са против затварянето на пазара. Южнокорейска медия информира, че около 20 търговци на кучешко месо, които първоначално са се съгласили да се преместят в края на декември, сега са против. Те настояват да им бъдат изплатени компенсации за изгубения бизнес. Почти 80% от клиентите посещават магазините ни, за да си купят свежо кучешко месо, така че какво ще правят, ако не можем да им го предоставим. Правителството ще ни плати ли, каза един от засегнатите търговци пред Korea Herald

Кой колко получи от ЦИК за медийна агитация

http://www.moreto.net/novini.php?n=345201

ЦИК определи 7 партии, 8 коалиции и 9 инициативни комитета да получат медийни пакети за предизборна агитация. По 40 000 лв. ще получат партиите „Българско национално обединение”, „Воля”, „Възраждане”, „Движение за равноправен обществен модел”, „Движение за радикална промяна Българска пролет” „Движение Напред България”, „Партия на Зелените”.

Здравната каса и лекарите подписаха договор за 2017 г. с до 3% позволена надлимитна дейност

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/02/28/2926422_zdravnata_kasa_i_lekarite_podpisaha_dogovor_za_2017_g/?ref=rss


Буфер от 3% над месечния бюджет за болниците е записан в Новия национален рамков договор, който представители на Българския лекарски съюз, Националната здравноосигурителна каса и Министерството на здравеопазването подписаха официално днес. За пръв път от години се постигна съгласие между различните страни в здравеопазването и това е голям успех, похвалиха се те.

Здравният министър Илко Семерджиев нарече Националния рамков договор за 2017 г. "колосален труд" и "изключителен успех",...

Учениците от СУ “Ив. Вазов” представят: „Евангелие за българи“

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/eG_CRjmRKWA/

По случай 139 –годишнината  от Освобождението на България  от османско робство читалище  „Просвета 1888“и СУ“Иван Вазов“ гр. Поморие   организират   тържествен концерт спектакъл  под надслов „Евангелие за българи“. Организаторите   най-любезно Ви канят  да посетите тържеството, което ще се състои на  02.03.2017 от 18.30.ч.в залата на читалището.

 Нека заедно  да  осмислим уроците от миналото  и чрез слово , музика  и танц    да се поклоним пред  паметта на героите, които ни дадоха най-големия урок за любов към Отечеството .

С народни носии се премениха търговците на мартеници в Търново

https://www.24chasa.bg/region/article/6084660

С народни носии се премениха търговците на мартеници в ТърновоТърговци на мартеници, които предлагат своите ръкоделия за Баба Марта в централната част на Велико Търново, облякоха традиционни български носии. Днес и утре те ще посрещат жителите и гостите на старопрестолния град пременени с автентичните народни одежди. Кметът на Велико Търново Даниел Панов изказва благодарности на хората за красивия и

Бежанците предприемат по-опасни маршрути към Европа

http://www.cross.bg/evropa-godina-marshryt-1536151.html

/КРОСС/Нов доклад на ООН предупреждава, че бежанците и мигрантите предприемат по-разнообразни и по-опасни маршрути до Европа, след въвеждането на повишени ограничения по границите. Агенцията за бежанците на ООН проследява затварянето на западния балкански маршрут до Европа и спорната сделка между ЕС и Турция миналата година, съобщават информационните агенции. Агенцията регистрира драстичен спад в броя на хората, пътуващи за Гърция през Източно-средиземноморския маршрут. В резултат на това Централно-средиземноморският е станал основният маршрут за хората, опитващи да достигнат Европа. Според доклада 181 436 души са пристигнали в Италия през 2016 г. по море - преобладаващото мнозинство (90 %) са пътували с лодка от Либия. Има увеличение в броя на непридружените и отделените деца, опитващи да направят пътуването. Миналата година са пристигнали 25 000. Те представляват 14 % от пристигналите в Италия през 2016 година. Има двоен ръст в сравнение с 2015 година. Данните показват, че е има един смъртен случай на всеки 40 души, опитващи да пристигнат в Италия. 90 % от 5096 бежанци и мигранти са загинали или изчезнали в морето. Междувременно, силните сухоземни граници оказват голямо влияние върху онези, които пътуват от Афганистан, Ирак и Сирия. Агенцията за бежанците на ООН предполага, че много разчитат на трафиканти, предприемат големи рискове, които са завършили с няколко смъртни случая през 2016 година

7 идеи за къмпинг забавление, които не изискват Интернет

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6084678

7 идеи за къмпинг забавление, които не изискват ИнтернетИма месец до края на зимата, а до лятната почивка поне четири. Зимните празници свършиха, студът омръзва, снегът вече не е романтичен и с нетърпение чакаме слънчевите дни, в които ще зарежем работата за седмица и ще отидем на почивка. Както всяка година и през тази най-вероятно немалко нашенци ще предпочетат да отидат на къмпинг.

Влак от Перник за София прегази жена

https://www.24chasa.bg/novini/article/6084682

Влак от Перник за София прегази женаПри неправилно пресичане на жп прелез, жена с неустановена засега самоличност е загинала, тъй като се е оказала пред влака от Перник за София, съобщиха от пресцентъра на БДЖ, цитира "Фокус". Заради извършване на следствени действия, движението е спряно за два часа. Влакът, който трябвало да тръгне от София за Дупница в 14.

Как да разпознаем добрия ресторант

https://vesti.bg/lyubopitno/lyubopitno/kak-da-razpoznaem-dobriia-restorant-6066059

Готвачът на Тодор Живков превръща кулинарни дефекти в ефекти тази вечер от 21.00 ч. по NOVA

И тази година забрана за бране на мурсалски чай

https://www.24chasa.bg/region/article/6084686

И тази година забрана за бране на мурсалски чайИ през тази година мурсалският чай, известен още като пирински или алиботушки (Sideritis scardica Grisb.), е забранен за бране дори за лични нужди на територията на цялата страна. Забраната е в сила втора поредна година, за да се възстановят находищата му в природата. Ограничението е регламентирано със заповед на министъра на околната среда и

Външно проверява информация за арест на Елена Поптодорова за кражба

http://offnews.bg/news/n_1/n_648491.html

Полски медии съобщиха, че бившият ни посланик в САЩ Елена Поптодорова е задържана на летището във Варшава за кражба на козметика от безмитен магазин.  Информацията дойде от местното радио RMF, цитирано от РИА Новости.  По данни на медията става въпрос за открадната козметика на стойност около 400 долара. Поптодорова има дипломатически паспорт, но се е отказала от контакти с българското посолство. От Министерството на външните работи казаха за OFFNews, че проверяват информацията през посолството ни във Варшава.  Елена Поптодорова е дългогодишен служител на Министерството на външните работи, а преди промените от 1989 г. е личен преводач на Тодор Живков. 

Жена загина след неправилно пресичане на жп прелез

https://www.actualno.com/crime/jena-zagina-sled-nepravilno-presichane-na-jp-prelez-news_596584.html

Жена, с неустановена засега самоличност е загинала, при неправилно пресичане на ЖП прелез,съобщиха от БДЖ. Заради извършване на следствени действия, движението е спряно за два часа. Влакът, който трябвало да тръгне от София за Дупница в 14 ч. от Централна гара София е пренасо

Проф. Стефан Данаилов: Промяната е нужна, трябва да върнем достойнството на Варна

http://www.cross.bg/myasto-danailov-bulgariya-1536150.html

/КРОСС/„Трябва сериозно да се мисли за връщане на достойнството на Варна и на варненци. Никой не може да ме убеди, че Бургас е по-хубав град". Това заяви проф. Стефан Данаилов, водач на листата на „БСП за България" във Варна на пресконференция в града. „Това, което ми харесва тук е, че хората са открити и споделят", допълни той. Проф. Данаилов е на мнение, че промяна е нужна и изключително важна. „За 27 години преход, ето каква е картината за България спрямо европейски показатели - 78-мо място в света по качество на управление, 93-то място по качество на правителствени разходи, 115-то място по защита правата на собственост, 118-то място по борба с организираната престъпност, 110-то място по независимост на съдебната система, 113-то място по свобода на медиите, 2 500 000 емигранти, най-бедните в Европа, най-корумпирани и с най-висока смъртност в ЕС", посочи той. Проф. Стефан Данаилов е категоричен, че програмата за управление на „БСП за България" е много добра и изпълнима. Според него трябва да се развива икономиката, за да може да има повишаване на заплати, пенсии и доходи. „БСП за България" ще реди бюджета на България по нов начин, спрямо приоритетите", подчерта той. „Смятам, че ние можем да имаме четирима депутати от Варна", заяви водачът на листата и беше категоричен, че основният опонент на БСП е ГЕРБ

Расте броят на делата за дребно хулиганство във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=345185

Увеличение в броя на делата за дребно хулиганство е отчетено през изминалата година в Районен съд-Варна, сочи отчетът на съдебната институция, предаде репортер на Moreto.net. Внесените в съда преписки за подобни нарушения през 2016-та са 89 при 85 за предходната година и почти двойно повече спрямо 2014-та.

Легендите на "Барселона" и "Манчестър юнайтед" ще изиграят благотворителен мач

http://www.dnevnik.bg/sport/2017/02/28/2926420_legendite_na_barselona_i_manchestur_junaited_shte/?ref=rss


Легендите на "Барселона" и "Манчестър юнайтед" ще се изправят едни срещу други на 30 юни, съобщиха каталунците на официалния си сайт.

Двубоят ще се играе на стадион "Камп ноу", като всички приходи от срещата ще бъдат дарени на фондацията на испанския клуб. Билетите за спектакъла са на цена между 10 и 21 евро.

Срещата бе планирана още за юли миналата година, но провеждащото се по това време европейско първенство направи организирането й невъзможно.

Легендите на...

Австралийски дядо откри забравен лотариен билет и стана милионер

http://offnews.bg/news/n_1/n_648490.html

Австралийски дядо стана милионер, след като случайно намери забравен лотариен билет в колата си, докато чисти, предаде Би Би Си. Мъжът е закупил лотарийния билет миналия януари. Откривайки го в стара торба за пазар, той решава да провери числата онлайн и се оказва, че печели сумата от 1,020,496 долара.  Победителят се самоопредели като "леко глупав" за това, че е забравил билета за цели 414 дни.  "Не се притеснявам, че не получих парите преди година, важното е, че ги имам сега", заяви късметлията.  Той планира да помогне децата си и да плати за образованието на внуците си.

Заподозрян в убийството на баба си уби двама полицаи с кола в Германия

//dariknews.bg/novini/sviat/zapodozrian-v-ubijstvoto-na-baba-si-ubi-dvama-policai-s-kola-v-germaniia-2006891

Германец, който е заподозрян в убийството на 79-годишната си баба, уби двама полицаи като ги прегази с колата си, съобщи полицейски говорител, цитиран от ДПА.

Тялото на възрастната жена било открито от властите в източния германски град Мюлрозе по-рано днес. 24-годишният заподозрян п

БСП-Русе с жалба срещу плакатната война

//dariknews.bg/regioni/ruse/bsp-ruse-s-zhalba-sreshtu-plakatnata-vojna-2006894

БСП в Русе подадоха жалба заради плакатна война. Тя е изпратена до ЦИК, РИК – Русе, областния управител, кмета и до Районната прокуратура в града. Ето и пълния текст на жалбата: УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА, Обръщаме се към Вас, тъй като забелязахме ОТНОВО, ПРИ ПОРЕДНА ИЗБОРНА КАМПАНИЯ, грубо

Красимир Бойчев остава кмет на Тракиец, дадоха го на прокурор

//dariknews.bg/regioni/haskovo/krasimir-bojchev-ostava-kmet-na-trakiec-dadoha-go-na-prokuror-2006892

Красимир Бойчев остава кмет на хасковското село Тракиец. Това гласи решението на Върховния административен съд, който отхвърли решението на колегите си от Хасково. В областния град магистратите касираха изборите и постановиха, че изборите трябва да бъдат касирани.

Според ВАС решението

УМБАЛ "Пловдив" получи 25 болнични легла от най-висок клас

//dariknews.bg/regioni/plovdiv/umbal-plovdiv-poluchi-25-bolnichni-legla-ot-naj-visok-klas-2006896

УМБАЛ "Пловдив" получи 25 болнични легла от висок клас. Новината съобщиха днес директорът на здравното заведение доц. Георги Йорданов и доц. Димитър Шишков, началник на отделението по урология. Те са дарени от Малтийския кръст със съдействието на посланика ни в Швейцария Меглена Плугчиева. Общата с

Роми пребиха горски стражари край Панагюрище

//dariknews.bg/novini/bylgariia/romi-prebiha-gorski-strazhari-kraj-panagiurishte-2006893

Двама служители на горското стопанство в Панагюрище са били пребити от група роми в землището на местното село Поибрене, съобщи говорителят на полицията Мирослав Стоянов.
 
Веднага след инцидента пострадалите горски стражари са били настанени за лечен

Производствените цени нарастват рязко от началото на годината

http://econ.bg/Новини/Производствените-цени-нарастват-рязко-от-началото-на-годината_l.a_i.738120_at.1.html

Производствените цени в България се повишават през януари за трети пореден месец и бележат солиден ръст на годишна база, показват данни на...

Марешки настоя за дебат с ГЕРБ и БСП

https://www.actualno.com/politics/mareshki-nastoja-za-debat-s-gerb-i-bsp-news_596582.html

Масло в огъня на неразбирателството между ГЕРБ и БСП наля и едно от най-горещите политически имена в последно време - Веселин Марешки. Марешки определи като "фарс" евентуалният дебат само между ГЕРБ и БСП, "защото и двете формации са част от статуквото в политиката". Той приз

Над 500 ученици се включват в градските чествания в Бургас за 3 март

https://www.actualno.com/burgas/nad-500-uchenici-se-vkluchvat-v-gradskite-chestvanija-v-burgas-za-3-mart-news_596583.html

Близо 550 бургаски ученици от общо 14 училища в града ще вземат участие в официалните събития по повод 139-та годишнина от Освобождението на България. Децата, които ще почетат подвига и саможертвата на българските герои и борбата им за свободата на България, са от ПГТ "Проф. д-р

Пъзльо се скри зад Лъжльо

http://www.cross.bg/puzlyo-predi-luzhlyo-1536149.html

/КРОСС/Беше (ни) ясно; лидерски дебат няма да има. Изчаквахме обаче чинно - до последно. Заради протокола. Също - от кумова срама. А и за самата тръпка. Друго си е; тя е неописуема. Сега картите вече са свалени. Царят се оказа гол. За пореден път. И този път отново не успя да ни изненада. Жалко, тъжно и комично - едновременно. Глашатаите на бившия (двукратен) премиер Бойко Борисов сами ще (си) се надвикват по ТВ студията. Очаква ни висококачествен микс от евтина хвалба. Нещо като пълнене и празнене на огромни басейни в закачките за малчугани Много вода, много нещо. Никак не е случайно, че само преди дни - на Сирни заговезни - глашатаите на Борисов целуваха ръка на шефа си. Всъщност, по негов си обичай, той самият им я (САМО)предложи. Да ги изпробва и пре(О)цени. За пореден път. А може - и за последен. Понеже след като им е дал прошка, остава те сега да се по(О)трудят. Да си я (ОТ)работят. Нямат друг избор. До следващите Сирни заговезни. Остава обаче неприятен и (НЕ)скриваем привкус. Няма какво да си кривим душата. Примерно, като бившата министърка Лиляна Павлова на магистрала. Допуска се - и в тунел. Или като действащата кметица Данчево Фандъкова. С (ПРО)дупчено ново билет(ЧЕ) в ръка. Под зоркия поглед на двукратния бивш премиер. Накратко и обобщено: Пъзльо допълни и се скри зад Лъжльо. На народен език, специално за употреба преди избори: Шубето е голям страх. Понеже се получава пълна синергия между Лъжльо и Пъзльо. Синергия от типа магистрална, тунелна, Черноморска

Shell е много обнадеждена за "Силистар"

http://www.investor.bg/energetika/472/a/shell-e-mnogo-obnadejdena-za-silistar-234805/

Триизмерното сеизмично проучване е завършено с 11 дни по-рано от предвидения от компанията срок

Съд в Литва осъди двама души на затвор за шпионаж в полза на Русия

https://www.24chasa.bg/novini/article/6084662

Съд в Литва осъди двама души на затвор за шпионаж в полза на РусияСъд в Литва осъди двама мъже за шпионаж в полза на Русия. Руски гражданин получи десет и половина години затвор, а бивш литовски военен - пет години, предаде Франс прес, цитирана от БТА. Литовецът е бил капитан и е служил във военновъздушната база в Сиаулиай, Северна Литва. Той признал, че дал на руснака информация за отбраната на страната,

Служебният вицепремиер сменя контрола върху паричните потоци в отбраната

http://www.mediapool.bg/sluzhebniyat-vitsepremier-smenya-kontrola-varhu-parichnite-pototsi-v-otbranata-news260747.html

Вицепремиерът и военен министър Стефан Янев се е заел със смяната на шефовете на ключови дружества, агенции и дирекции в отбраната, през които годишно минават стотици милиони левове. В същото време в администрацията на министерството и Щаба на отбраната няма сериозни размествания, съобщиха източници на Меdiapool. Така вицепремиерът приоритетно прави рокади в звената, които разпределят големите парични потоци в сектора.  Кой разпределя парите? Oчаквано Янев ще смени шефовете на най-ресурсната дирекция в отбраната "Отбранителна аквизиция", през която преминават повечето обществени поръчки на МО. Мегаструктурата отново ще бъде разделена на две дирекции - "Отбранителна аквизиция" и "Инфраструктура на отбраната", които към момента се ръководят от досегашни шефове на отдели, но се очаква да бъдат назначени нови титуляри. Досегашният шеф на мегадирекцията Борислав Попов остава на работа в министерството, но не на този пост. Около двете дирекции има страшно много интереси, тъй като те отговарят за обществените поръчки, армейските имоти, големите инвестиционни проекти и други. Те са в центъра на вниманието на всяко политическо ръководство. Бившият военен министър Николай Ненчев реши да бъдат слети, като контролът им премина към смятания за сив кардинал на ведомството Венислав Цанов. Впоследствие той бе отстранен заради интереса на прокуратурата към някои поръчки на ведомството. Сега се връща стария Устройствен правилник, който предвижда да има две дирекции. Засега в другите дирекции няма сериозни рокади. Хотелите и клубовете Вече е освободен и шефът на т.нар. социална агенция към министерството "Военни клубове и военно-почивно дело" Петър Манолов. Временно изпълняващ длъжността директор вече е Мария Москова. Агенцията отговаря за почивните домове на армията, хотелите, военните клубове, детските градини в страната и различни социални програми, като през нея също минават поръчки за десетки милиони лева. Вече е сменен и шефът на Информационния център на МО, който отговаря за в. "Българска армия" и Военния телевизионен канал. На мястото на журналиста Владислав Прелезов е назначен Евгени Генов, който е дългогодишен репортер във военния ресор. Кой ще е продавачът? Шефът на търговското дружество "Снабдяване и търговия" Валентин Симеонов също вече е сменен. Новият директор е Александър Петков. Дружеството е емблематично за сектора, тъй като през него се продават ненужната техника, въоръжение и боеприпаси. През последните години никой не успя да се задържи начелото му поради различни интереси около продажбите. Заводите "Терем" Рокади има вече и в ръководството на холдинга "Терем", който отговаря за военноремонтните заводи на министерството. От пресцентъра на ведомството потвърдиха, че са сменени изпълнителният директор на холдинга Огнян Чалъков и шефът на борда Христин Петков. Те ще бъдат заместени от Христо Богданов и Станчо Петков. Засега не са сменени шефовете на отделните заводи. Дружеството от години има финансови проблеми, като на практика единственият завод, който генерира печалба, а не загуби е варненският "Флотски арсенал". Вече има смени и в дружеството "Интендантско обслужване", което отговаря за облеклото на армията и дава много сериозни поръчки към бизнеса. Всички тези рокади се обясняват с проверката и анализа за състоянието на сектора, които бяха извършени след идването на Стефан Янев. В момента тече и проверка във Военна болница, като Янев вече оспори добрите резултати, които представи наскоро ръководството на лечебното заведение.

Жени и деца мигранти търпят глад и изнасилвания в Либия

http://offnews.bg/news/n_1/n_648482.html

На глад, насилие и експлоатация са подложени хиляди мигранти в Либия, готвейки се за опасното пътуване през Средиземно море към Европа. Това разкрива доклад на УНИЦЕФ, цитиран от "Гардиън".  Само през миналата година в Италия от Либия са пристигнали над 181 000 имигранти и бежанци, сред които 25 800 деца без придружител.  Въоръжени групировки в северноафриканската страна държат голям брой хора в неофициални центрове, които организацията към ООН определя като лагери за насилствен труд и самоделни затвори. УНИФЕЦ твърди, че жени и деца са държани в тези центрове с месеци наред.  За условията в тези "адски дупки" свидетелстват интервюираните деца мигранти в Либия, три четвърти от които признават, че са става жертва на насилие от възрастен човек.  Жените от своя страна често стават жертви на сексуално посегателство, а все повече от тийнейджърките са принуждавани да приемат контрацептиви, за да не забременеят при изнасилване. Една трета от интервюираните жени деца обясняват, че насилниците им са носели военни униформи.  Някои от децата се намират в тези центрове като пленници, защото родителите им не са изплатили на трафикантите пълната сума, за която са се договорили. Докладът разкрива, че голяма част от жените и децата изплащат дълговете си към трафикантите в движение, което ги прави уязвими за насилие и отвличания.  "Тук ни третират като пилета. Бият ни, не ни дават добра вода и добра храна. Малтретират ни. Толкова много хора умират тук, умират от болести, от премръзване до смърт", разказва 15-годишно момче от Нигерия.  Според ООН в Либия има 34 центъра за задържане на мигранти, в които са държани между 4000 и 7000 души. 24 от съоръженията са управлявани от правителството. Представители на организацията са имали достъп до по-малко от половината от правителствените центрове, но разказват за случаи, в които до 20 човека са държани в килии с размер до 2 кв. метра.  През миналата година 1 от всеки 40, предприели опасното пътуване от Либия до Италия, е загивал , сочат данните. Само от 1 януари до 22 февруари загиналите са 326 души в сравнение с 97 души за същия период миналата година. 

Нови карти за пътуване в градския транспорт в Бургас от 01.03.2017 г.

http://www.cross.bg/paket-putyvaniya-karta-1536148.html

/КРОСС/От 1 март 2017 г. "Бургасбус" ще предостави на своите клиенти нови карти за пътуване в градския транспорт. На ученици и пенсионери ще бъде дадена възможността да изберат месечен абонамент на по-ниска цена, включващ по-малък брой пътувания: - за граждани над 65 години - 12.90 лв. /30 бр. пътувания/ - за граждани над 70 години - 10.50 лв. /30 бр. пътувания/ - за ученици и студенти редовно обучение - 13.80 лв. /60 бр. пътувания/. От 01.03.2017 г. се въвежда и нов пакет за редовните пътници - ВИП 30 на цена 30.00 лв. От него ще могат да се възползват гражданите, пътуващи основно в превозни средства необорудвани с валидатори (Т1, Т2, 6, 9, 9а) с хартиена карта за 20.00 лв. Досега този вид месечна карта се предлагаше като допълнение на пакет ВИП 50. Сега тя ще може да се издава срещу закупуване на пакет със заредени 30 пътувания в електронната карта.  

НА ЖИВО: Дунав (Русе) - "Левски"

https://www.actualno.com/bgfootball/na-jivo-dunav-ruse-levski-news_596581.html

На стадион "Лудогорец Арена" вторият в класирането на Първа лига - "Левски", ще се опита да запише първа победа през 2017 година, след като "сините" записаха поражение и равенство в първите си два мача. Възпитаниците на Елин Топузаков обаче няма да се изправят срещу шампионите, а гостуват на Дунав (Русе). Срещата е от 15:00 часа и ще може да я следите НА ЖИВО В SPORTLIVE.BG!

С 1,6 милиона лв. правят модерна индустриална зона в Горна Оряховица

https://www.24chasa.bg/region/article/6084586

С 1,6 милиона лв. правят модерна
индустриална зона в Горна ОряховицаАсфалтиране на ул. „Иван Момчилов” в източната промишлена зона на Горна Оряховица, изграждане на алеи и осветление предвижда нов проект на Общината, който е на стойност над 1,6 милиона лева, съобщи кметът инж. Добромир Добрев. Финансирането на проекта „Подобряване на условията за икономическо развитие” се осъществява по програмата „Региони в

РИА Новости: Задържаха Елена Поптодорова на летището във Варшава за кражба

https://www.24chasa.bg/novini/article/6084661

РИА Новости: Задържаха Елена Поптодорова на летището във Варшава за кражбаБившата българска посланичка в САЩ Елена Поптодорова (2010-2016) е била задържана на летището във Варшава. Това съобщи руската информационнна агенция РИА Новости. Причината е кражба на козметика от безмитен магазин. Стойността й около 400 долара. Очаквайте

НЗОК ще намалява цените на клинични пътеки при преразход в болниците

http://www.moreto.net/novini.php?n=345195

Предвижда се намаляване на цените на клинични пътеки, ако се достигне до преразход в бюджетите на болниците, каза пред журналисти управителят на НЗОК Глинка Комитов след подписване на Национален рамков договор с Българския лекарски съюз.

Енергийният омбудсман на ЧЕЗ отговаря на въпроси на петричани

http://www.cross.bg/ombydsman-bulgariya-klientite-1536147.html

/КРОСС/Енергийният омбудсман на ЧЕЗ Радослав Димитров преведе изнесена приемна в Петрич на 28 февруари. В продължение на два часа той отговаряше на въпроси на потребители и приемаше техни сигнали и предложения в сградата на Общината. „Инициативата е част от традиционната кампания на ЧЕЗ за активен диалог с клиентите. Опитът ми до момента показва, че по-добрата информираност на клиентите е от полза за тях и им помага да се възползват по-добре от услугите, които компаниите на ЧЕЗ предоставят", каза Радослав Димитров. Радослав Димитров е първият Енергиен омбудсман в България. Основната му функция е да разрешава спорове и да преразглежда решения, взети по клиентски въпроси, от някоя от компаниите на ЧЕЗ - „ЧЕЗ Електро България" АД и „ЧЕЗ Разпределение България" АД. Омбудсманът проверява всеки сигнал, независимо от предходните заключения по него. Той запазва неутралитет, както спрямо клиентите, така и спрямо дружествата от групата ЧЕЗ. Становището му е финално и не подлежи на обжалване в рамките на компаниите от групата на ЧЕЗ в България. Сигнали и предложения към енергий омбудсман могат да бъдат подавани в центровете за обслужване на клиенти, чрез интернет страницата на ЧЕЗ, с писмо на адрес гр. София 1784, бул. "Цариградско шосе" № 159, както и по факс (02) 895 97 70

Игрален филм за живота на Ердоган тръгва в Турция по време на кампанията за референдума

http://www.dnevnik.bg/sviat/2017/02/28/2926410_igralen_film_za_jivota_na_erdogan_trugva_v_turciia_po/?ref=rss


Игрален филм за живота на турския президент Реджеп Тайип Ердоган направи премиерата си в Турция навръх рождения му ден, 26 февруари. "Водач", сниман с бюджет от осем милиона долара, е дело на новосъздадената продуцентска къща "Кафкасьор филм академи" (Kafkasor Film Academy), за която на практика това е първият филм.

Галапрожекцията беше в голям развлекателен център в истанбулския квартал Маслак. От 3 март пък започва масовото му излъчване в кината - първата екранизирана биография на...

5% от населението страда от редки болести, но не се правят достатъчно инвестиции

https://www.actualno.com/healthy/5-ot-naselenieto-strada-ot-redki-bolesti-no-ne-se-pravjat-dostatychno-investicii-news_596570.html

"Специално у нас не се правят достатъчно инвестиции в научни разработки за редките болести. На световно ниво обаче се правят инвестиции и то изключително големи напоследък. Има инициативи, които са и в рамките на ЕС. Специално в нашата страна, по-скоро участваме като част от

Момчил Неков: Необходимо е ЕС да задели ресурси за професионалното развитие на учителите

http://pogled.info/european-parliament/momchil-nekov-neobhodimo-e-es-da-zadeli-resursi-za-profesionalnoto-razvitie-na-uchitelite.83185

/Поглед.инфо/ Трябва да се осигурят качествени стажове и възможности за чиракуване, които да гарантират достъп до социална закрила и справедливо заплащане

Как ще управлявате господа? Докато се огледате, войната ще свърши!

http://pogled.info/bulgarski/kak-shte-upravlyavate-gospoda-dokato-se-ogledate-voinata-shte-svarshi.83186

/Поглед.инфо/ Спорът, който възникна миналата седмица за това, дали министърът на отбраната е поел без мандат ангажименти на срещата на министрите на отбраната на НАТО по увеличаване на военното присъствие в Черно море, който повдигна отново въпроса за т.н. Черноморска флотилия, бе предизвикан от нарочно съвместно изявление на двама представители на досегашните управляващи с подчертано предизборен замисъл.

Назад към величието: защо Тръмп драстично увеличава разходите за отбрана

http://pogled.info/svetoven/nazad-kam-velichieto-zashto-tramp-drastichno-uvelichava-razhodite-za-otbrana.83187

/Поглед.инфо/ Федералните власти на САЩ получиха указание от президента Доналд Тръмп за мащабно увеличение на военния бюджет. Стотици милиарди долари ще бъдат изразходвани за съвременни кораби, самолети и укрепване на сухопътните войски.

Отпразнуваха руски празник в центъра на София

http://www.cross.bg/ryski-moskva-sofiya-1536146.html

/КРОСС/За пръв път в центъра на София, в градинката между Дома на Москва и Руската църква, се проведе най-веселият, пъстър и шумен руски празник - Масленица, информира ПРофайл. В края на Сирни Заговезни, в неделята на прошката на 13 март в столицата кънтеше от руски народни песни и танци. Веселие за стари и млади, за деца и техните родители, за баби и дядовци, за ветераните и техните внуци, за руснаци и българи, които обичат и ценят руския фолклор. Въпреки дъжда всички се веселяха като в приказка на Пушкин. Ярките народни носии и уханието на вкусните палачинки - символ на празника, привлякоха стотици софиянци. В градинката на Руската църква любезните домакини, облечени като "матрьошки", черпиха напълно безплатно всички гости с истински руски палачинки, пирожки и погача. От няколко самовара се разливаше горещ чай. Любимите на всяко дете руски бонбони "Альонка" бяха истинска радост за малчуганите. В празненството с огромно желание се включиха артистите на Руски камерен театър и Руски културно-информационен център. Празникът "Масленица" бе организиран от МКДЦ "Дом на Москва в София" и с любезната подкрепа на Департамента на външноикономическите и международни връзки на правителството на Москва и Московския център за международно сътрудничество, допълват още от ПРофайл.  

Куман поиска Рууни обратно в Евертън

http://offnews.bg/news/n_1/n_648488.html

Евертън поиска официално своя юноша Уейн Рууни от лятото. Мениджърът на "карамелите" Роналд Куман остана възхитен от възможността да подсили тима си с 31-годишния нападател.   Рууни все по-рядко намира място в Манчестър Юнайтед при Жозе Моуриньо. Той беше пред трансфер в Китай тези дни, но отказа мегаоферти. Според Куман това е правилно решение .  "Пред Уейн има още 2-3 години на голям футбол, после може да мисли за Азия. Естествено, ме го искам в Евертън. С него ще станем много по-силни", заяви холандският специалист. Футболният директор на "карамелите" Стив Уолш го подкрепи. "Уен Рууни е един от най-великите английски играчи на нашето време, така че ще е голяма грешка, ако не се интересуваме от възможността да го привлечем. Със сигурност това ще предизвика еуфория сред нашите фенове. Ще продадем много екипи", пресметна шефът. Уейн е от "синя" ливърпулска махала. Едва 9-годишен се записва в академията на Евертън. Дебютира за първия тим на 16 години. Седмици по-късно става най-младият голмайстор в историята на клуба, като мушва два на Рексъм за купата на Лигата. Две дни по-късно повтаря упражнението за шампионата срещу Арсенал. Той наказва силния лондонски тим с гол в последните секунди за победата на Евертън - точно 5 дни преди да навърши 17.  Сър Алекс няма как да изпусне бижуто от съседния град и привлича 18-годишния Уейн в Манчестър Юнайтед срещу 26 милиона лири.

Поптодорова за задържането й: Нелеп инцидент

https://vesti.bg/bulgaria/poptodorova-za-zadyrzhaneto-j-nelep-incident-6066066

Елена Поптодорова е била задържана на летището във Варшава за предполагаема кражба на козметика на стойност 400 долара

Поптодорова задържана във Варшава за кражба

https://vesti.bg/bulgaria/poptodorova-zadyrzhana-vyv-varshava-za-krazhba-6066066

Елена Поптодорова е задържана на летището във Варшава за предполагаема кражба на козметика на стойност 400 долара

Версия: Бившият ни посланик в САЩ прибрала козметиката погрешка

https://vesti.bg/bulgaria/versiia-bivshiiat-ni-poslanik-v-sasht-pribrala-kozmetikata-pogreshka-6066066

Елена Поптодорова е задържана на летището във Варшава за кражба на козметика на стойност 400 долара

Прогнозите на Sportlive за Първа лига

https://www.actualno.com/bgfootball/prognozite-na-sportlive-za-pyrva-liga-news_596578.html

В продължение на три дни ще се изиграе междинният 22 кръг в Първа лига. Sportlive.bg ще ви представи прогнозите на нашия специалист за седемте мача. Дунав - Левски, вторник 15.00 часа Управленската криза в състава на "сините" се прехвърли и на терена. Само една точка от мачовете срещу

Брифинг на председателя на Апелативен съд – Бургас

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/jaTQWQeTleo/

На извънреден брифинг пред журналисти председателят на Апелативен съд – Бургас Деница Вълкова разясни мотивите на апелативните съдии за номинирането на съдия Илияна Балтова за член на ВСС от професионалната квота на съдиите. Кандидатурата на съдия Балтова беше официално обявена в късния следобед на 27.02.2017 г – в първия работен ден след като процедурата за избор на членове на новия Висш съдебен съвет беше открита.

По думите на съдия Вълкова номинацията е на достоен кандидат, почтен съдия с високи професионални и нравствени качества. Съдия Балтова е редови съдия, не е била началник на нито едно от нивата, на които е работила и на всяко тези нива е класирана с конкурс.

„Това е единственият съдия от Апелативен район Бургас, които повече от две години работи като юрист в съда в Страсбург. Тесен специалист по европейско право и в областта на правата на човека. Дългогодишен преподавател в Националния институт на правосъдието. Това ни дава основание да считаме, че предлагаме разпознаваема кандидатура, позната не само в района, но и сред цялата съдийска общност в страната“, каза председателят на Апелативен съд – Бургас.

Съдия Вълкова обясни, че е важна консолидацията около една номинация, но по закон всеки един съдия и всеки административен ръководител може да номинира както себе си, така и свой колега. Бургаският апелативен район няма представител в последните три състава на Висшия съдебен съвет. Предвид тежките реформи в съдебната система, много от които ще засегнат съдилищата и конкретни съдии в региона, е добре във върховния орган на системата да има представител от Бургас, посочи още административният ръководител на институцията.

„Издигаме кандидат с международен опит. Илияна Балтова е съдия с модерно правно мислене, който се е доказал в решаване на международни казуси в най-високопоставената правна институция в Европа – Европейския съд за правата на човека в Страсбург. Това е достатъчен атестат да стоим зад нея.“- каза в заключение председателят на Апелативен съд – Бургас и изрази надежда предложението да бъде подкрепено от всички съдии от окръжните и райони съдилища от Бургаския апелативен район.

Много обичам и уважавам жените, но по женски акъл не съм се водил никога

https://www.actualno.com/cite/mnogo-obicham-i-uvajavam-jenite-no-po-jenski-akyl-ne-sym-se-vodil-nikoga-news_596576.html

Много обичам и уважавам жените, но по женски акъл не съм се водил никога. Това заяви на брифинг експремиерът Бойко Борисов, на който представи позицията на ГЕРБ по отношение на лидерския дебат с Корнелия Нинова. Ние имахме 140 депутати в парламента и подадохме оставка, защот

Аз много обичам жените, но никога не съм се водил по женски акъл

https://www.actualno.com/cite/az-mnogo-obicham-jenite-no-nikoga-ne-sym-se-vodil-po-jenski-akyl-news_596576.html

Аз много обичам жените, но никога не съм се водил по женски акъл. Това заяви на брифинг експремиерът Бойко Борисов, на който представи позицията на ГЕРБ по отношение на лидерския дебат с Корнелия Нинова. Ние имахме 140 депутати в парламента и подадохме оставка, защото искахм

Преправиха за трети път кръговото кръстовище при Кочериново - прорязаха го през средата

https://www.actualno.com/society/prepraviha-za-treti-pyt-krygovoto-krystovishte-pri-kocherinovo-prorjazaha-go-prez-sredata-news_596574.html

Първото кръгово кръстовище в страната, прорязано през средата, вече е факт на магистрала "Струма" край град Кочериново. Кръговото кръстовище бе пуснато през есента на миналата година, като това е вторият му вариант. Преправянето му се наложи, тъй като в оригиналния си вид

Нинова: Готови сме да управляваме, но не с ДПС и ГЕРБ

http://www.klassa.bg/News/Read/article/277480_%D0%9D%D0%B8%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B0%3A+%D0%93%D0%BE%D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%B8+%D1%81%D0%BC%D0%B5+%D0%B4%D0%B0+%D1%83%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%BB%D1%8F%D0%B2%D0%B0%D0%BC%D0%B5%2C+%D0%BD%D0%BE+%D0%BD%D0%B5+%D1%

 Лидерката на БСП предлага бързо допитване какъв дебат иска народът. Борисов: по женски акъл не се водя

Готови сме за опозиция, но се готвим да управляваме. Това обяви в предаването „Тази сутрин” лидерът на БСП Корнелия Нинова. Последните социологически проучване показват почти равни резултати на ГЕРБ и БСП на парламентарните избори на 26 март и дори лека преднина за социалистите.
Нормално е лидерът на партията, която е спечелила, да е кандидат за премиер, отговори лидерът на въпроса дали се готви за поста министър-председател.
На въпроса с кого ще управлява БСП след изборите тя не даде конкретен отговор. Категорична беше, че няма да е с ДПС. С ГЕРБ пък имали големи различия.
На въпроса дали ще има дебат между двете най-големи партии тя уточни, че ще има, ако Бойко Борисов е готов на дебат с нея. Ние сме лидери и трябва да се срещнем очи в очи. Не се конферансиета на екипите си”, заяви тя.
„Лидерски сблъсък очевидно няма да се случи, защото Борисов не желае. Днес ще продължим да разговаряме. Ако има формат лидер-лидер и отделен екип-екип, дебат ще има”, уточни Нинова.
Тя обяви още, че една от основните разлики между БСП и ГЕРБ е в ролята на държавата.
Относно обвиненията на Бойко Борисов към членовете и кандидат –депутатите на БСП Нинова обяви: „Половината активисти на ГЕРБ са бивши членове на БКП” и припомни, че Борисов едно време е напуснал МВР, за да не напусне БСП заради деполитизацията.
Бойко Борисов показва как не трябва да се държим в предизборната кампания, каза още Нинова.
Според нея доскорошните управляващи са оставили младите българи да се оправят както могат. От БСП обаче не се отказват от идеята си, ако управляват, държавата да опрости лихвите за млади хора, които искат да си купят жилище или искат да стартират свой бизнес. По думите на Нинова левицата вече е прилагала тези мерки и посочи как това ще стане.
"Ще направим закон, с който частните банки ще трябва да се съобразяват. Не вярвам, че те ще изтеглят бизнеса си от България заради подобно нещо, защото през 2008 г. от БСП въведохме същите мерки", каза още Нинова.
Тя добави, че от левицата са готови да сложат таван на субсидиите, които се раздават в земеделието. Според нея 80% от европейските пари се разпределят между 20% от занимаващите се със земеделие.
"Ще има преразпределение на парите и разликата ще се дава на малките производители. Не може да оставим малкият бизнес да загива", заяви Нинова, като уточни, че всичко това преминава през разбиването на модела "Кой", от който тя никога не била част и който крадял 10 млрд. лв. годишно от народа.

В 10 ч. днес:
Разговарях с г-жа Нинова по телефона преди минути и тя за пореден път отказа всички форми на дебат, които трите национални телевизии, аз и моят екип предложихме, написа във ФБ Бойко Борисов току що. Очевидно г-жа Нинова има проблем да представи екипа си и държи дебат да не се състои. За пореден път заявявам, че приех в първата част на дебата, в отделен модул, да спорят екипите на Политическа Партия ГЕРБ и БСП. Съгласих се на пряк дебат между мен и г-жа Нинова във втора част, в абсолютно отделен модул. Г-жа Нинова отказва. Аз и екипът ми ще бъдем на 1 март 2017 г. в зала 6 на НДК, където сме поканени от трите национални телевизии в 19:30 часа.

В 11.30 днес:
Екипът на БСП предлага лидерският дебат между Корнелия Нинова и Бойко Борисов да бъде очи в очи. Това съобщиха от пресцентъра на Националния съвет на БСП. Неприемливо е за нас да се смесват формите - експерти и лидери заедно, защото хората заслужават да чуят от първо лице визията на всеки един лидер за бъдещето на България. Съгласие по това не беше постигнато между екипите на БСП и ГЕРБ и затова лидерският дебат не може да бъде осъществен.
Корнелия Нинова е готова и чака- когато ГЕРБ решат, че искат лидерски дебат очи в очи, да дебатира с Бойко Борисов по важните за страната и гражданите теми. 


В 13.45 днес:
Г-н Борисов ми предложи по телефона утре да направим дебат между нас двамата, заедно с екипи, като заяви, цитирам: „Да представим екипите, да направим встъпителни думи, ние двамата да се оттеглим, да си пием кафенцето и да ръкопляскаме”. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова, съобщиха от партията.
За разлика от него, ние приемаме политиката за сериозно занимание, а не за шоу програма. Затова оставаме на позиция, че го предизвиквам на лидерски дебат. Смятам, че той се страхува от това и се крие зад експерти.
Експертите не могат да носят политическа отговорност. Искам лидерски дебат и всеки да заяви визията си накъде ще води България, ако спечели изборите, отбеляза Нинова. За да спрем с размяната на реплики, имам едно предложение към ГЕРБ. Все се позоваваме на народа- какво иска той и какво ни е поръчал. Предлагам те да посочат една социологическа агенция и ние да посочим една, и да направим бърз сондаж, какво иска българският народ да види и да чуе – лидерски дебат или експертни разговори, и да се съобразим с желанието и волята на народа, каза още Нинова. 

В 14 ч. днес:
"Вижте, много обичам жените, но по женски акъл никога не съм се водил", коментира Борисов предложението за социологическите сондажи. Лидерът на ГЕРБ заяви, че утре той и екипът му ще се явят в НДК и ще използват безплатно представеното време да говорят.
 

Пътните полицаи без контакт с шофьорите, предвижда ГЕРБ

http://offnews.bg/news/n_1/n_648486.html

Премахване на контакта на пътния полицай с нарушителя на пътя и тотален видеоконтрол на превишението на скоростта, свързване на всички камери на пътя, за да се отчита осреднената скорост на автомобилите, както и дистанционно потвърждаване на нарушенията от оператор. Това са част от мерките, които ГЕРБ предвижда за борба с корупцията, съобщи заместник-председателят на партията и председател на Националния предизборен щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов в Пазарджик. Той и водачът на листата на ГЕРБ в Пазарджик Екатерина Захариева участваха в кръгла маса „Обществен ред, правосъдие и сигурност“. По време на форума Цветанов цитира данни на Центъра за изследване на демокрацията, които сочат, че най-големият корупционен натиск е било по времето на кабинета „Орешарски".  Зам.-председателят на ГЕРБ представи три основни акцента от предизборната програма на ГЕРБ: миграционната политика (връщане на незаконно преминаващи чужденци и ефективна охрана на границата), противодействие и превенция на конвенционалната престъпност (назначаване на 1000 служители т.г., за да се обезпечи полицейско присъствие; подмяна на целия автопарк, започнала през 2000 г., видеонаблюдение в общините с криминогенен фактор) и противодействие на тероризма, организираната престъпност и корупцията (ефективен обмен на данни за пътниците по въздух, засилване на сътрудничеството с партньорските служби, противодействие на телефонните измами). Цветан Цветанов акцентира и върху борбата с противозаконното отнемане на леки автомобили. Председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ подчерта, че освен Екатерина Захариева и останалите кандидат-депутати от ГЕРБ, на събитието, организирано от партията, присъства и първият в листата на БСП в района Славчо Велков. Цветанов посъветва Велков да уведоми номиниралата го партия БСП, че отдавна България разполага с централна система за пръстови отпечатъци, за да си коригират предизборната програма, в която са заложили изграждането на такава система.

Зам. главният прокурор лично се намесил в разследването "Хитрино"

http://offnews.bg/news/n_1/n_648489.html

Заместник главният прокурор Борислав Сарафов е оказал натиск за хода на разследването на инцидента на гара Хитрино. Следователят от Национална следствена служба Страхил Каменички е подал граждански иск за 26 хил. лева срещу заместника на Цацаров, съобщава "Капитал" , като се позовава на информационната система на Софийски градски съд (СГС). Преди време Каменички и негови колеги, които работили в екипа по разследването на катастрофата, подали сигнал до етичната комисия на Върховната касационна прокуратура (ВКП). Причината за сигнала било поведението на Сарафов по време на разследването. Той се появил на оперативна среща в Шумен, без да има отношение към разследването, и започнал да обижда следователите, като им казал, че цяла България знае, че те са безделници и мислят само за ишиас и лумбаго, твърди "Капитал". Сарафов се обърнал лично към Каменички и му казал, че има заешко сърце, защото не повдигнал обвинение на "двама убийци", визирайки машинистите на композицията. Той заявил на следователя, че "го е проучил" и че може да му образува дисциплинарно производство пред прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет.  Следователят възприел поведението на зам. главния прокурор като натиск.  Сарафов отказал да коментира случая. "Капитал" припомня, че това не е първият случай, при който Сарафов има подобно поведение. През май 2016 г. разследващият полицай от ГДБОП Любомила Ценова заведе две дела срещу него отново заради оказан натиск по разследване, обиди и заплахи. В отговор Сарафов разпространи своята версия на страницата на прокуратурата, като обвини дознателката в корупция.

Големият ЛЮБОВЕН хороскоп за март 2017 г.

https://www.actualno.com/curious/golemijat-luboven-horoskop-za-mart-2017-g-news_596488.html

Пролетта е съвсем близо, а знаем, че тя винаги носи със себе си много любов. Зодиите ще се радват на нови връзки, вълнуващи срещи и какво ли още не. Ето какво ни чака в любовта през март 2017 г. ОвенНай-накрая усещате, че наближава период от живота ви, в който ще се случат големи п

Елена Поптодорова е арестувана на летището във Варшава за кражба

http://www.klassa.bg/News/Read/article/277479_%D0%95%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%B0+%D0%9F%D0%BE%D0%BF%D1%82%D0%BE%D0%B4%D0%BE%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%B0+%D0%B5+%D0%B0%D1%80%D0%B5%D1%81%D1%82%D1%83%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B0+%D0%BD%D0%B0+%D0%BB%D0%B5%D1%82%D0%B8%D1%89

 Бившият посланик на България в САЩ Елена Поптодорова е задържана на летището във Варшава за кражба на козметика от безмитен магазин, съобщи местното радио RMF.

По негова информация, стойността на откраднатото е почти 400 долара. Поптодорова, която има дипломатически паспорт, се е отказала от контакти с българското посолство.


РУО-Варна: 27 март ще бъде неучебен ден

http://www.moreto.net/novini.php?n=345192

27 март ще бъде неучебен за всички ученици във Варна и областта, научи Moreto.net. Занятия няма да се провеждат и във всички останали училища в страната. Това става ясно от заповед на министъра на образованието, публикувана на сайта на Регионалното управление на образованието.

Един загинал и 5-ма ранени при катастрофа с наш автомобил в Турция

https://www.24chasa.bg/novini/article/6084514

Един загинал и 5-ма ранени при катастрофа с наш автомобил в Турция61-годишен мъж загина, а други четирима бяха ранени при тежка катастрофа с кърджалийски автомобил край турския град Ипсала. Инцидентът е станал снощи малко след 21 часа по пътя към граничния пункт между Турция и Търция. Автомобил с кърджалийска регистрация, управляван от 24-годишна жена се забил челно в кола от Одрин.

Берлин поставя под въпрос изграждането на бежански центрове извън ЕС

https://www.24chasa.bg/novini/article/6084510

Берлин поставя под въпрос изграждането на бежански центрове извън ЕС
Германия поставя под въпрос изграждането на бежански центрове извън ЕС, предава австрийската агенция АПА, цитирана от БНР. Споразумения с политически нестабилни държави, като Либия или Тунис, трудно могат да се спазват, заяви германският външен министър Зигмар Габриел след разговори с германския си колега Себастиан Курц във Виена.

Съдийската колегия отново без мотиви не избра председател на съд в Бургас

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/02/28/2926376_sudiiskata_kolegiia_otnovo_bez_motivi_ne_izbra/?ref=rss


Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) не стигна до избор на председател на Административния съд в Бургас, въпреки че имаше трима кандидати за поста. Това е честа практика в съвета преди разделянето му, а не за първи път се случва и в съдийската колегия, макар евромониторингът всяка година да подчертава, че в България трябва да се подобри процедурата по избор на административни ръководители на съдилищата.

Мотиви за липсата на предпочитание на нито един от кандидатите не...

Политическо затопляне в Русия? Помислете пак

http://www.klassa.bg/News/Read/article/277478_%D0%9F%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%82%D0%B8%D1%87%D0%B5%D1%81%D0%BA%D0%BE+%D0%B7%D0%B0%D1%82%D0%BE%D0%BF%D0%BB%D1%8F%D0%BD%D0%B5+%D0%B2+%D0%A0%D1%83%D1%81%D0%B8%D1%8F%3F+%D0%9F%D0%BE%D0%BC%D0%B8%D1%81%D0%BB%D0%B5%D1%

 Само преди дни се състоя шествие в памет на опозиционера Немцов, освободен бе активистът Дадин, опонентът на Кремъл Навални отвори пореден предизборен щаб. Нима започва политическо затопляне в Русия? Как ли пък не, пише Юрий Решето за Дойче веле.

Москва, Пушкинският площад, неделя, 26 февруари. В центъра на руската столица отеква с часове възгласът "Русия без Путин!". По време на шествието в памет на убития преди две години опозиционер Борис Немцов хиляди скандират и други лозунги - например "Долу ръцете от кримските татари!". Полицаите гледат, но не се месят. Подобни сцени се разиграват в Санкт Петербург, Нижни Новгород, Новосибирск. Няма "респектирани". Няма задържани.

Сибир, Барнаул, същия ден. Излиза на свобода Илдар Дадин. Първият активист с реална присъда - затвор за нееднократни нарушения на реда за провеждане на митинги, прекарал зад решетките повече от година. Незаслужено, признаха властите в крайна сметка. Той ще получи обезщетение за моралните и материалните вреди. И смята да продължи своята битка - ще се бори за правата на лишените от свобода, срещу изтезанията в затворите.

Екатеринбург, Урал, същия уикенд. Опозиционният политик Алексей Навални, повел избирателна кампания, открива третия си предизборен щаб в страната. Той нарича Кремъл "групичка мафиоти, които си живеят като шейхове и крале". Навални иска да им отнеме властта и да стане президент на Русия още догодина. Уверява, че никой не може да го спре.

 

В страната все така е мразовито

Съвпадение? Или през февруари 2017 г. в Русия внезапно е дошла политическа пролет? Не. Тук все още е студено и мразовито. На участниците във възпоменателното шествие за Немцов не бе разрешено да минат край мястото, където бе убит - по Големия Москворецки мост, водещ към Червения площад. Да ги пуснат толкова близо до Кремъл според чиновниците вече ще е прекалено. Вместо това униформени "прочистват" нощем импровизирания народен мемориал на мястото на убийството, където хората носят цветя.

Данин е освободен, защото правосъдните органи признават, че са сгрешили - но само формално. Грешката уж била в съдопроизводството, а не в закона. А законът си действа - нека жителите на Русия все тъй се страхуват да не осъмнат в затвора, ако протестират срещу путинската система.

Колкото до Навални, тепърва ще разберем какво пространство за маневри ще му оставят. Кремъл още не е заел категорична позиция спрямо опозиционера. Засега основателят на Фонда за борба с корупцията смята да се бори за конституционното си право да заема изборни длъжности, при все че е осъждан по делото "Кировлес". Засега. Защото е достатъчен и най-дребен, незначителен повод, за да пратиш човек зад решетките. Тогава избирателната кампания на Навални моментално ще приключи.

Да пазиш привидното благоприличие

За властта е далеч по-изгодно да позволи няколко хиляди души мирно да минат през центъра на Москва - нека да протестират срещу едно от най-дръзките политически убийства на съвремието. По-изгодно, отколкото да разпръсне със сила хилядите демонстранти, циментирайки своя имидж на жестока полицейска държава.

Далеч по-изгодно е да пусне на свобода един опозиционен активист - помнете, след година и нещо в лагер - човек, успял да привлече вниманието на световната общественост към своята съдба, човек, претърпял изтезания. По-изгодно, отколкото да продължи с мъченията, та светът да се ужасява колко е лошо, безчовечно и жестоко всичко в затворите на Русия.

По-изгодно е да запазва привидната демокрация, да търпи единствения истински опозиционер, претендиращ за президентския пост. По-изгодно, отколкото да го арестува. Поне засега.

/БТА/

По статията работи: Виктория Тошкова--investor.bg

Задържаха Елена Поптодорова на летището във Варшава за кражба на козметика

https://www.actualno.com/europe/zadyrjaha-elena-poptodorova-na-letishteto-vyv-varshava-za-krajba-na-kozmetika-news_596572.html

Бившият посланик на България в САЩ Елена Поптодорова е задържана на летището във Варшава за кражба на козметика от безмитен магазин, съобщи радио RMF според РИА Новости. По информация на радиото, стойността на откраднатото е 1,6 хиляди злоти (почти 400 долара). Поптодорова, коя

Разбери кой приятел гледа най-често Facebook профила ти

https://www.actualno.com/curious/razberi-koj-prijatel-gleda-naj-chesto-facebook-profila-ti-news_596542.html

Има начин, по който можеш да видиш кой е гледал профила ти последно. Как става това?1. Логни се в твоя профил2. Иди на твоя timeline и допиши в адреса - facebook.com/xyz3. Натисни десния бутон на мишката на timeline-a ти и избери View Page Source 4. Ще ти се отвори страница с много кодове5. Задръж CTRL+F (за да

Шампионът Стан Вавринка отпадна още на старта в Дубай

http://www.dnevnik.bg/sport/2017/02/28/2926404_shampionut_stan_vavrinka_otpadna_oshte_na_starta_v/?ref=rss


Първата голяма изненада на силния турнир от сериите АТП 500 в Дубай вече е факт, след като шампионът от миналата година Стан Вавринка отпадна още на старта на надпреварата.

Световният №3 бе загуби с 6:7 (4), 3:6 след само 73 минути игра от босненеца Дамир Джумхур.

Стартът на двубоя с нищо не предвещаваше поражението на фаворита и той поведе набързо с 3:0. В седмия гейм обаче световният №77 върна пробива и докара нещата до тайбрек. В него той направи само един минипробив,...

Би Би Си: Гърците настръхват срещу безкрайните мерки за икономии

https://www.24chasa.bg/novini/article/6084505

Би Би Си: Гърците настръхват срещу безкрайните мерки за икономииГърците са уморени от мерки за икономии. Настроението в страната остава мрачно въпреки плахите надежди. В нормални времена, в нормална страна, съдебните процедури за неизплатени ипотечни кредити няма да бъдат водещи новини. Това пише Кевин Коноли от Би Би Си, съобщава БТА. Сегашните времена обаче не са нормални в Гърция и по телевизията не спират

Бедственото положение в „Полимери“ ще продължи поне месец

http://web.barometar.net/87879/

Бедственото положение на територията на фалиралия завод „Полимери“ бе обявено в 16 часа днес. Това съобщи кметът на Община Девня Свилен Шитов, който посети площадката с неправилно съхраняваните тежки фракции заедно със зам.-областния управител на Варна Иван Иванов и експерти, ангажирани с подготовката на аварийния план. При всички случаи операцията по обезопасяването на промишлените количества […]

Задържаха трафикант на мигранти във Видин, хванали го с 14 афганистанци

https://www.24chasa.bg/novini/article/6084498

Задържаха трафикант на мигранти във Видин, хванали го с 14 афганистанциПравоохранителните органи в област Видин, България, задържаха шофьор на товарен автомобил, в който са се намирали 14 нелегални мигранти от Афганистан, съобщава кореспондент на агенция Укринформ. Осем от заловените мигранти са били без документи за самоличност. Сред тях е имало две деца на двегодишна възраст.

Водачът на листата на „БСП за България“ инж. Петър Кънев се срещна с областния управител на Бургас

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/WEQnXvT7LnY/

kynev5-1Водачът на листата на „БСП за България“ в Бургас, инж. Петър Кънев се срещна с областния управител на Бургаска област Вълчо Чолаков. Обсъдени бяха въпроси, свързани с предстоящото провеждане на предсрочни парламентарни избори.

„Получих уверението на г-н Чолаков, че в  Бургаска област ще бъдат предприети всички необходими мерки, за да бъде гарантирано нормалното и безпроблемно провеждане на изборите”, коментира след срещата инж. Кънев.

По време на разговорите бяха обсъдени и теми, касаещи бъдещите възможности за развитие на индустрията в Бургас и региона.

Само за около 200 от 7000 редки болести има лечение

http://www.moreto.net/novini.php?n=345182

С наредба на Министерство на здравеопазването се създава и поддържа регистър на пациентите с редки болести. Такъв регистър в момента се прави като данните идват от експертните центрове. Това заяви доц. Христо Хинков, директор на Националния център за обществено здраве.

Какво се случи през февруари (ВИДЕО)

//dariknews.bg/novini/obshtestvo/kakvo-se-sluchi-prez-fevruari-video-2006878

Ах, този февруари само 28 дни, а толкова неща се случиха – ново правителство, нови политически разпри и стари проблеми.

Ако януари беше месецът на Румен Радев, то февруари мина под знака на новия служебен премиер Огнян Герджиков.

Негов

Без вода на 1 март

//dariknews.bg/regioni/gabrovo/bez-voda-na-1-mart-2006877

За извършване на авариен ремонт се налага спиране на водоподаването на 1 март от 08:00 до 17:00 ч. на района от Гарата надолу до фирма "Подем", заедно с прилежащите улици.

Тръмп смята, че зад някои от протестите срещу републиканци стои Обама

//dariknews.bg/novini/sviat/trymp-smiata-che-zad-niakoi-ot-protestite-sreshtu-republikanci-stoi-obama-2006879

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че според него предшественикът му Барак Обама стои зад някои от протестите срещу републикански конгресмени из цялата страна, предаде Асошиейтед прес.

В излъчено днес интервю за телевизия "Фокс" на зададен му въп

Пиян нахлу в полицейското управление на Трявна и се опита да набие униформен

//dariknews.bg/regioni/gabrovo/piian-nahlu-v-policejskoto-upravlenie-na-triavna-i-se-opita-da-nabie-uniformen-2006883

Пиян нахлул в сградата на Районното управление в Трявна и се опитал да се сбие със служителите на МВР. Мъжът крещял обиди, псувал и разкъсал униформата на един от полицаите. 

Става въпрос за 47-годишен местен жител, уточниха от пресцентъра на ОДМВР-Габрово. От там информираха, че тоз

Кандидат-депутатите от ГЕРБ с директна онлайн връзка

//dariknews.bg/regioni/stara-zagora/kandidat-deputatite-ot-gerb-s-direktna-onlajn-vryzka-2006880

ГЕРБ – Стара Загора залага на нов подход в комуникацията си с избирателите за предстоящите парламентарни избори.
 
На www.gerb-starazagora.com всички кандидат-депутати от листата на партията са споделили както професионална, така и лична и

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване