Корнелия Нинова: Няма да участваме в коалиция с ГЕРБ

http://www.klassa.bg/News/Read/article/278331_%D0%9A%D0%BE%D1%80%D0%BD%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D1%8F+%D0%9D%D0%B8%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B0%3A+%D0%9D%D1%8F%D0%BC%D0%B0+%D0%B4%D0%B0+%D1%83%D1%87%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B0%D0%BC%D0%B5+%D0%B2+%D0%BA%D0%BE%D0%B0%D

 Близо милион българи повярваха, че ние сме промяната, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на кратък брифинг без въпроси след края на изборите.

Увеличили сме двойно подкрепата си от парламентарните избори през 2014 г. Почти три пъти се е увеличила подкрепата за година. Това показва, че сме на прав път и продължаваме да работим за промяната в България, изтъкна тя.

Събрахме се Изпълнителното бюро и решихме 2 неща.

Първо, ако бъдем поканени от ГЕРБ за широка коалиция, няма да се съгласим на такава. Програмите ни са различни и би било безпринципно да влезем в такава коалиция. Голяма коалиция с нас е невъзможна.

Второ, ако ГЕРБ не успеят да съставят правителство, ние ще поемем отговорността и ще съставим правителство в името на България, обяви Нинова.

Защо руснаците наричат Москва "Третия Рим"?

http://pogled.info/svetoven/russia/zashto-rusnatsite-narichat-moskva-tretiya-rim.84071

/Поглед.инфо/ "Как водката…", "Защо Путин…". Събрахме най-популярните въпроси на потребителите, които са свързани с Русия. В серията публикации "Защо Русия" отговаряме подробно на всеки въпрос. Днес ще разкажем защо сравняват столицата на Русия с Рим.

Русия е готова да участва във възстановяването на нефтодобива в Сирия

http://pogled.info/svetoven/rusiya-e-gotova-da-uchastva-vav-vazstanovyavaneto-na-neftodobiva-v-siriya.84072

/Поглед.инфо/ Русия няма нищо против да участва със свои компании във възстановяването на нефтодобивината инфраструктура в Сирия. Това заяви в неделя (26 март) руският министър на енергетиката Александър Новак, цитиран от "Взгляд".

ЕС призна непоправимите си грешки

http://pogled.info/svetoven/evropa/es-prizna-nepopravimite-si-greshki.84073

/Поглед.инфо/ На фона на подписването на Римска декларация за бъдещето на общността без Великобритания в събота (25 март), лидерите на ЕС признаха грешките си и показаха, че Европа не може да се справя с критични ситуации. Това е мнението на руския политолог и директор на Международния институт за най-нови държави Алексей Мартинов, цитиран от "Взгляд".

Забравеният руски сталинист измислил Европа

http://pogled.info/svetoven/zabraveniyat-ruski-stalinist-izmislil-evropa.84074

/Поглед.инфо/ Руският аристократ, професор по философия, високопоставен френски държавен служител и вероятно шпионин, Александър Кожев, е един от ранните, най-малко известните създатели на Евросъюза. Той е вдъхновител на цяло поколение интелектуалци и от висотата на длъжността си на влиятелен чиновник във френското Министерство на икономиката е бил наставник на ред политици, някои от които по-късно стават френски и европейски лидери.

"Да, България" победи РБ, ДОСТ не влиза в парламента

http://offnews.bg/news/n_1/n_651173.html

Две неща са сигурни при обявените от ЦИК данни към 05:00 ч.: "Да, България" изпреварва Реформаторския блок и ДОСТ категорично не влиза в парламента. При обработени 68.56% от секционните протоколи "Да, България" получава 3.34% и се класира на шесто място, а РБ са седми с 3.08%. Подобен резултат опроверга социологическите проучвания от последната седмица, които поставяха РБ като формация, която е на границата да влезе в парламента. Оказва се, че РБ не само няма шанс да влезе в следващото Народно събрание, но и търпи поражение от коалицията, водена от Христо Иванов. Вероятно процентът на "Да, България" ще се повиши още малко, тъй като остават секциите в САЩ и Канада, където резултатът й е много над средното на национално ниво. "Да, България" има изключително силно представяне във Великобритания, Германия и САЩ, като в множество секции е втора след ГЕРБ при вота в Европа и САЩ.  От чужбина "Да, България" набира 10%, докато РБ едва 2,8%. Вече е ясно, че ДОСТ със сигурност остава извън парламента. Към 5 часа ДОСТ събира 2,71% (65 363 гласа), а от Турция се чакат резултатите едва от 3 секции, от които няма как да дойдат повече от 2000 гласа. Най-много още 15 000 са възможните гласове от България, така че партията на Местан едва ли ще прехвърли и 3%. "Воля" на Марешки продължава да е на кантар и влизането й ще е под въпрос до последния момент. В продължение на цялата нощ резултатите й падаха. Към 5 часа "Воля" получава едва 4,08%. 

Да си купиш власт

http://www.klassa.bg/News/Read/article/278330_%D0%94%D0%B0+%D1%81%D0%B8+%D0%BA%D1%83%D0%BF%D0%B8%D1%88+%D0%B2%D0%BB%D0%B0%D1%81%D1%82

 Поредните купени избори. Може и да не ви се иска, но е така. И не защото години наред гледаме един и същи сценарий, а защото и фактите го показват. Сигналите за предизборна търговия са два пъти повече в сравнение с предишния вот, обяви главният прокурор Сотир Цацаров в началото на изборния ден.
Когато се появи информация, че на проведените през октомври 2014 г. парламентарни избори са били купени над половин милион гласа, изглеждаше невероятно. Е, може и още. Колко и докога?
Не че в последните години не ни свикнаха с купен, фалшифициран или продаден вот. Пипането по изборния закон в последния момент и торбичките с хранителни продукти с партийно лого са част от сюжета. Там е и наддаването в ромските квартали, което и вчера набра скорост в следобедните часове.
Неяснотата в изборната надпревара през целия ден и напрежението около изравнените сили вдигнаха мизата. И показаха кой дроби попарата. В "Столипиново" чакали до следобед оферти. Казват, минали 200 лв. на глас. Сигурно така е било и другаде. Притесниха се, изнервиха се, изпуснаха се "големите" победители.
А нас ни овъртолваха с блокирани граници и опашки пред секциите в Бурса. С приказки как вотът в чужбина бил решаващ.
Редяха дитирамби, че всичко било заложено със смяната на главния секретар на МВР и на областните управители. Разправяйте ги тези на "умните" и "красивите" - ще ви се вържат. Обяснявайте ги на собствениците на малки фирми, които тръпнеха как ще гласуват те, членовете на техните семейства и работниците им, за да имат пак обществени поръчки и евросредства. От "своите" кметове, които всъщност са Негови. Да, така стоят нещата. И не в големите градове, а в малките населени места и в махалите, където хората се оглеждат и ослушват, вървеше наддаването. Където избирателите не решават сами как и за кого да гласуват. Където никакви нови лица не пробиват, а окупиралите властта в последните години мачкат. Защото и утре е ден, и трябва да се живее. А уж корпоративният, или както щете го наречете, вот бил трудно доказуем. Не им стиска да го докажат.
Е, пак са на път да го направят. Да си купят власт, след като два пъти не успяват да изиграят хорото докрай. При това със замах и приветствано от прозореца на "Мерцедес", година 1968-а. И с ретро колата ще тръгне обиколката по кръстовища и магистрали за до болка познатите, оплюти, охулвани, подигравани и осмивани министри.
Нищо ново под слънцето. Ще върнат отпечатъците в болниците. Ако не тях, нещо по-извратено ще измислят. Ще долетят калинките в бордовете, министерствата и агенциите. Ще заорат комбайните по самолетните писти. Ще възродят милиционерщината в държавата. Ще седнат ортаците и котараците по масите. Ще се прегърнат аверите, ще се целунат, ще изпият по кафе и ще продължат да далаверосват. И ще бъдат дваж по-нагли и триж по-безцеремонни. Ще смятат, ще изчисляват, ще карат във властта, докато им отърва. После пак ще се обърнат към изборите и търговията. Защото знаят, че може.
Така де, за тях политиката е като футбола. Най-много да се скарат с някого... без да има смисъл. Затова гледат далаверата. Карат го през просото. Докъдето стигнат, после пак отново.




ГЕРБ спечелиха изборите

http://www.klassa.bg/News/Read/article/278329_%D0%93%D0%95%D0%A0%D0%91+%D1%81%D0%BF%D0%B5%D1%87%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D1%85%D0%B0+%D0%B8%D0%B7%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B5

 Според резултати от 100 процента от паралелното преброяване на предсрочните парламентарни избори ГЕРБ получава 33,2 процента, показват данните на "Алфа рисърч". За коалицията "БСП за България" са гласували 27,9 процента, за ДПС - 10,6 процента, за "Обединени патриоти - НФСБ, "Атака" и ВМРО" - 8,9 процента, а за партията "ВОЛЯ" - 4,8 процента.

Данните от 100% от паралелното преброяване на "Галъп интернешънъл" показват: ГЕРБ - 32,9%, БСП - 28,1%, Обединени патриоти - 9,5%, ДПС - 9,3%, ВОЛЯ - 4,1 на сто.

Коалицията "Реформаторски блок - Глас народен" е с 3,8 процента. Под 4-процентната бариера остават също "Движение Да България" (Зелените, ДЕОС) - 3,6 процента, "Обединение ДОСТ" - 2,8 на сто, коалиция "АБВ - Движение 21" - с 2,6 процента.

Има предпоставки избирателната активност да надхвърли тази на президентския вот, прогнозираха от ЦИК. Такава тенденция вече се очертава, коментираха от Комисията.

Борисов: ГЕРБ е длъжен да направи правителство

"Този резултат препотвърди категорично, че ГЕРБ трябва да бъде водеща партия в управлението", коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти след края на изборния ден. Той благодари на всички българи, участвали във вота, и отделно на основния си опонент - Левицата, но отказа да съобщи с кои партии ще преговаря за управление и с кои - не. Той обяви, че още в понеделник ще свика заседание на Изпълнителната комисия в разширен състав, на което това ще бъде тема. Лидерът на ГЕРБ не пропусна да отбележи, че за пореден път Десницата в България, формациите-членки на ЕНП, категорично са победили Левицата.

"ВОЛЯ" и аз бяхме най-атакуваните с черен пиар и фалшиви новини през цялата кампания, се посочва в изявление на лидера на "ВОЛЯ" Веселин Марешки, изпратено до медиите. Според него това е демотивирало много от избирателите да отидат да гласуват. Ако сме в опозиция - ще осветляваме проблемите, грабежите, беззаконията във всички сфери. Ако участваме в коалиция - ще изпълним програмата си - борба с картелите, подпомагане на малкия и средния бизнес, задържане на младите хора в България, декларира Марешки.

Най-вероятно петпартиен парламент

Прогнозните данни дават приблизително следното разпределение на местата в следващото Народно събрание, ако в него влязат пет партии: най-много депутати ще има ГЕРБ - 95 народни представители, коалицията "БСП за България" - 83-ма, коалиция "Обединени патриоти - НФСБ, "Атака" и ВМРО" с 26 народни представители, ДПС - 23-има депутати, а партия "Воля" - 13 депутати.

При шестпартиен парламент ГЕРБ би получил 86-88 мандата, а БСП - между 75 и 77 мандата.

 

(Последна актуализация в 23:30 часа)

  • Автор Емилиян Лилов (БТА, БНТ)
  •  


При обработени 66 % протоколи: ГЕРБ води във Варна с 9%

//dariknews.bg/regioni/varna/pri-obraboteni-66-protokoli-gerb-vodi-vyv-varna-s-9-2013207

ГЕРБ има преднината от близо 9 % пред БСП във Варненска област при обработени 66.20 % от протоколите на СИК

За ГЕРБ са гласували 33,38 %, а за социалистическата партия – 24,59 %. 

На трето място е формацията на Весел

Резултатите: ДПС с голямо отстъпление, БСП – двоен ръст, ГЕРБ – също нагоре

//dariknews.bg/regioni/razgrad/rezultatite-dps-s-goliamo-otstyplenie-bsp-dvoen-ryst-gerb-syshto-nagore-2013206

Според окончателните резултати от обработката на секционните протоколи в област Разград ДПС бележи значително отстъпление спрямо предишните парламентарни избори от 2014 г., БСП почти двойно е увеличила резултата си, ръст около 50% има при ГЕРБ. Цифрите са изчислени от РИК-Разград в 4,20 ч., носа из

ГЕРБ- 37, 14%, пред БСП- 35,06% в регион Кюстендил, при обработени близо 70% от протоколите

//dariknews.bg/regioni/kiustendil/gerb-37-14-pred-bsp-3506-v-region-kiustendil-pri-obraboteni-blizo-70-ot-protokolite-2013208

ГЕРБ води пред БСП За България в Кюстендилски избирателен район, сочат междинните резултати, при обработени близо 69% от протоколите. ГЕРБ получава 37, 14% или 15 815 гласа срещу 35, 06% или 14 929 гласа.

Трета сила в областта е коалицията Обединени патриоти

Седмицата започва със слънчево време

//dariknews.bg/regioni/varna/sedmicata-zapochva-sys-slynchevo-vreme-2013210

В понеделник сутринта над Източна България ще има разкъсана и променлива облачност, която бързо ще намалее до слънчево време.

Вятърът ще е от умерен от север-северозапад, но следобед ще се ориентира от запад-северозапад и ще отслабва.

Максималните температури ще са меж

БСП води на ГЕРБ в Добричко

//dariknews.bg/regioni/dobrich/bsp-vodi-na-gerb-v-dobrichko-2013211

Коалиция „БСП за България“ води в резултатите на предсрочните парламентарни избори в Добричка област. Обработени са 100% от протоколите от СИК в РИК.

Коалиция „БСП за България“ получава 30.23%, за тях са гласували 24 976 добруджанци. Втора политическа сила е ПП ГЕРБ

ДПС с два мандата в Търговище, ГЕРБ и БСП взимат по един

//dariknews.bg/regioni/shumen/dps-s-dva-mandata-v-tyrgovishte-gerb-i-bsp-vzimat-po-edin-2013212

При обработени 98,85% от протоколите в Търговищка област най-много гласове получава Движението за права и свободи – за тях са гласували 33% от избирателите. Втора политическа сила в региона е ГЕРБ с 21,50%. За БСП са гласували 21,17%  от гласоподавателите, а за Обединени патриоти 6,69%.  За Обедине

Те ще ни представляват в 44-ото Народно събрание

//dariknews.bg/regioni/razgrad/te-shte-ni-predstavliavat-v-44-oto-narodno-sybranie-2013213

От РИК-Разград все още не са обявили разпределението на мандатите за 44-ия парламент в региона, тъй като все още не е ясно на национално ниво кои политически сили влизат в Народното събрание, Дарик-Разград обаче направи свои прогнозни изчисления, които не счита за меродавни, но отчитат реалността.<

При 90% обработени протоколи: ГЕРБ – 32,58%, БСП – 26,82%

//dariknews.bg/novini/izbori2017/pri-90-obraboteni-protokoli-gerb-3258-bsp-2682-2013209

На изборите към момента води партия ГЕРБ с 32.58%, следва я БСП с 26.82%. Това са данните към 07:00 ч. при обработени 89.73% от протоколите, въведени в Районните избирателни комисии, съобщи за Дарик говорителят на Централната избирателна комисия Ал

ЦИК при 61.52% обработени протоколи: ГЕРБ води с 6,19% на БСП, Воля влиза с 4.14%

https://www.24chasa.bg/novini/article/6138401

ЦИК при 61.52% обработени протоколи:  ГЕРБ води с 6,19% на БСП, Воля влиза с 4.14%ЦИК оповести данни към 00:00 часа на 27.03.2017 година. Те са от обработени 16.79% СИК протоколи в РИК. Според тях резултатите са следните: ГЕРБ – 33,18% БСП – 27,45% Обединени патриоти – 9,66% ДПС – 6,40% ВОЛЯ– 4,09% Движение Да България – 3,63% Реформаторски блок – Глас народен – 3,15% Нова република – 3,09% ДОСТ– 2,01% Не подкрепям никого – 2,

За БСП загубата е вече с цели 6%

http://pogled.info/bulgarski/za-bsp-zagubata-e-veche-s-tseli-6.84070

/Поглед.инфо/ При над 80% преброени протоколи, картината е следната - ГЕРБ пак са единствените с над 1 млн. гласа, за БСП загубата е вече цели 6%.

Резултати в Бургаска област, според 53,13% обработени протоколи

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/IzCHhIbKt0g/

Междинните резултати при 53,13 % обработени протоколи от СИК са следните: 41 694 души от област Бургас са гласували за ГЕРБ, за БСП – 25 680, според 53,13% обработени протоколи към 6.00 часа. Това съобщиха от РИК-Бургас, които продължават да обработват данните от протоколите на СИК. 11 619 души са дали своя глас за „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА, ВМРО“. 7 128 души са гласували за ДПС и 4411 за Воля. Следват ДОСТ с 3542 гласа; „Реформаторски блок – Глас народен“-3034 гласа; Движение „Да, България“-2090; Нова Република – 1907 и 1618 гласа за Коалиция „АБВ-Движение 21“.

ГЕРБ спечели Пловдив с 12,72% пред БСП

//dariknews.bg/regioni/plovdiv/gerb-specheli-plovdiv-s-1272-pred-bsp-2013205

ГЕРБ е първа политическа сила в Пловдив. При обработени почти 100% от протоколите, за партията на Бойко Борисов са гласували 38,66% от имащите право на вот пловдивчани, съобщи за Дарик говорителят на 16 РИК Гергана Костадинова.

Втори

Възможно ли е да се спаси Европа?

http://pogled.info/svetoven/evropa/vazmozhno-li-e-da-se-spasi-evropa.84063

/Поглед.инфо/ Преди 60 години шест европейски държави създадоха международен клуб. Европейският съюз достигна до такъв успех, за който неговите създатели не са и помисляли: той стана не само основа за мира в Европа; благодарение на него, възникна единен пазар и единна валута; този клуб върна под крилото си държави, след краха на техните диктатури.

Bloomberg: Ердоган провокира Европа

http://pogled.info/svetoven/Bloomberg-erdogan-provokira-evropa.84064

/Поглед.инфо/ "Заселвайте се в най-престижните квартали. Купувайте най-добрите автомобили. Живейте в най-хубавите къщи. Трябва да раждате не по три, а по пет деца. Защото вие сте бъдещето на Европа. Това ще е най-достойният отговор на несправедливостите, които понасяте." Това каза Ердоган по време на митинг в Ескишехир миналата седмица.

Двайсетте големи европейски банки декларират печалби в данъчни убежища

http://pogled.info/svetoven/evropa/dvaisette-golemi-evropeiski-banki-deklarirat-pechalbi-v-danachni-ubezhishta.84065

/Поглед.инфо/ Двайсетте най-големи европейски банки декларират една четвърт от печалбите си в известните като „данъчен рай” зони с предпочитания към Люксембург, Хонконг и Ирландия. Това сочи изследване на британската неправителствена организация Оксфрам (Oxfam), публикувано в понеделник и цитирано от АФП.

Данни на ЦИК за изборите след обработка на 62% от протоколите

http://pogled.info/bulgarski/danni-na-tsik-za-izborite-sled-obrabotka-na-62-ot-protokolite.84066

/Поглед.инфо/ ЦИК публикува данни към 04:00 часа на 27 март при обработени в районните избирателни комисии 61,52% от протоколите в секционните избирателни комисии.

Турция официално вдига митата за руска селскостопанска продукция

http://pogled.info/svetoven/turtsiya-ofitsialno-vdiga-mitata-za-ruska-selskostopanska-produktsiya.84067

/Поглед.инфо/ Министерството на земеделието на Русия получи официална информация за въвеждането от страна на Турция на вносни мита за руски продукти, пише в понеделник вестник "Известия". Изданието отбелязва, че за пшеница и царевица митото е 130%, а, например, за олиото е 36%.

ТАСС: „БСП не признава поражението си"

http://pogled.info/svetoven/russia/tass-bsp-ne-priznava-porazhenieto-si.84068

/Поглед.инфо/ Българската социалистическа партия не признава поражението си на предсрочните парламентарни избори, предаде ТАСС като се позова на изявление на главния "специалист по броене на бюлетини" Кирил Добрев по телевизия bTV.

АФП: Борисов ще търси коалиция с националистите

http://pogled.info/bulgarski/afp-borisov-shte-tarsi-koalitsiya-s-natsionalistite.84069

/Поглед.инфо/ Консервативната партия на екс премиера Бойко Борисов се класира първа на предсрочните парламентарни избори, изпреварвайки Социалистическата партия, която се застъпва за сближаване с Русия, предаде АФП, позовавайки се на екзит пол.

ГЕРБ води с близо 3% на БСП в областта, патриотите засега са трети

//dariknews.bg/regioni/plovdiv/gerb-vodi-s-blizo-3-na-bsp-v-oblastta-patriotite-zasega-sa-treti-2013203

33,11% от гласовете в Пловдив-област са за ГЕРБ, следвани от БСП, които печелят 30,58 на сто, съобщиха за Дарик от 17-та Районна избирателна комисия. Резултатите са актуални към 05.30 часа на база преброени бюлетини от 370 от общо 535 СИК.
 
Трета политическа сила засега остават „Обед

Междинно: ГЕРБ води

//dariknews.bg/regioni/burgas/mezhdinno-gerb-vodi-2013202

ГЕРБ води пред останалите партии с 44,21% при преброени 10% от гласовете в Бургаска област. БСП печели 25,32%, а Обединените патриоти са на трето място с 10.74%.

ВОЛЯ на Веселин Марешки има 3.91%, а коалицията „Реформаторски блок – Глас Народен“ – 3.02%. ДПС засега печели 4.18%. Конкур

Започва масова обработка срещу комари в Пловдив

//dariknews.bg/regioni/plovdiv/zapochva-masova-obrabotka-sreshtu-komari-v-plovdiv-2012493

При благоприятни метеорологични условия днес ще стартира първата за 2017 г. масова акция по дезинсекция срещу възрастните форми на комари в Пловдив, съобщиха от Община Пловдив.

Служителите на специализираното Общинско предприятие „Дезинфекционна станция” ще работят с аерозолен генера

Затварят част от южното платно на бул. „Санкт Петербург“ до края на април

//dariknews.bg/regioni/plovdiv/zatvariat-chast-ot-iuzhnoto-platno-na-bul.-sankt-peterburg-do-kraia-na-april-2012579

Поради извършване на строително-монтажни работи от днес до 30.04.2017 г. се затваря за движение южното платно на бул. „Санкт Петербург” в участъка от ул. „Лев Толстой“ до кръстовището с бул. „Освобождение“, съобщиха от Община Пловдив .

ОП „Организация и контрол на транспорта“ съобщав

ГЕРБ печели и в Старозагорско

//dariknews.bg/regioni/stara-zagora/gerb-pecheli-i-v-starozagorsko-2013201

Политическа партия ГЕРБ печели изборите в Старозагорска област с 34.63%. На второ място се нарежда БСП с 30.91%. Данните са на база 83% обработени протоколи.

10.05% от гласовете на избирателите са за Коалиция "Обединени патриоти". Четвърта политическа сила е ДПС с 6.93%, а пета остав

Възстановяват работата по ремонта на Коматевско шосе

//dariknews.bg/regioni/plovdiv/vyzstanoviavat-rabotata-po-remonta-na-komatevsko-shose-2012588

От днес работата по „Коматевско шосе“ се възстановява. Това съобщи в края на миналата седмица кметът на Пловдив Иван Тотев. От Министерство на културата са изпратили разрешение за премахването на паважа в отворения участък, където миналата година се разкри голяма цялостна археологическа структура,

Кризата в Македония: Битка за бъдещето на Балканите

http://pogled.info/svetoven/balkani/krizata-v-makedoniya-bitka-za-badeshteto-na-balkanite.84062

/Поглед.инфо/ Рядко се случва на такова малко географско пространство да се струпат толкова много открити въпроси, както става днес в Македония. През последните години турският геостратег и политик Ахмет Давутоглу открито обяви, че Македония е ключова държава на Балканите, а казват, че и Пашич по същия начин е гледал на тази територия.

Облачността ще се разкъса

//dariknews.bg/regioni/shumen/oblachnostta-shte-se-razkysa-2013197

Днес облачността ще се разкъса, в северозападните райони и ще намалее. По-значителна ще остане в Южна България, където на отделни места е възможно да превали слабо. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще отслабне. Максималните температури ще са между 9° и 14°.

Атмосферн

Почина известната преводачка Бояна Петрова, дъщеря на Валери Петров

http://offnews.bg/news/n_1/n_651172.html

Почина известната преводачка Бояна Петрова, съобщи пред БТА съпругът й Иво Хаджимишев. Тя е починала снощи на 69-годишна възраст след едногодишна борба с тежко заболяване. Бояна Петрова е дъщеря на големия български поет, сценарист, драматург и преводач Валери Петров. Сбогуването с нея ще бъде на 30 април от 12.00 ч. в Ритуалната зала на Централните софийски гробища.

Изборът в Шуменско: ГЕРБ е първа политическа сила

//dariknews.bg/regioni/shumen/izboryt-v-shumensko-gerb-e-pyrva-politicheska-sila-2013200

ГЕРБ е политическата сила с най-висок изборен процент в област Шумен, показват резултатите на РИК при 100% обработени протоколи. 

24 294 избиратели са подкрепили партията на Борисов и така тя получава получава 28% от вота, следвана е от БСП

ЦИК при 35% обработени протоколи: ГЕРБ има 6% преднина пред БСП

http://www.dnevnik.bg/politika/2017/03/27/2942462_cik_pri_35_obraboteni_protokoli_gerb_ima_6_prednina/?ref=rss


Към 2:00 часа, при 35.32% обработени протоколи Централната избирателна комисия (ЦИК) отчита, че ГЕРБ получава 33.13% от гласовете, следвана от БСП с 26.93 на сто. Коалицията "Обединени патриоти" получава 9.49%, ДПС - 6.85%, а "Воля" - 4.28 на сто.

Под прага за влизане в Народното събрание остават коалициите "Движение Да, България" с 3.72%, "Реформаторски блок – Глас народен" с 3.17% и "Нова република" с 2.99%....

ЦИК при 35% обработени протоколи: ГЕРБ има 8% преднина пред БСП

http://www.dnevnik.bg/politika/2017/03/27/2942462_cik_pri_35_obraboteni_protokoli_gerb_ima_8_prednina/?ref=rss


Към 2:00 часа, при 35.32% обработени протоколи Централната избирателна комисия (ЦИК) отчита, че ГЕРБ получава 33.13% от гласовете, следвана от БСП с 26.93 на сто.

Коалицията "Обединени патриоти" получава 9.49%, ДПС - 6.85%, а "Воля" - 4.28 на сто.

Под прага за влизане в Народното събрание остават коалициите "Движение Да, България" с 3.72%, "Реформаторски блок – Глас народен" с 3.17% и "Нова...

Да, България стигна 3,72% по данни от 02 часа

http://offnews.bg/news/n_1/n_651171.html

"Да, България" достигна 3,72% според данните към 02 часа на 27 март при преброени 35,32% от секционните протоколи. Все още повечето от тях обаче са от градовете, а далеч по-малко са от селата. От чужбина са преброени 69% от протоколите, но липсват голяма част от секциите в Турция. Според тях "Да, България" събира 12,17% от гласовете на сънародниците ни зад граница и на трето място в чужбина. Според обработените към този момент данни резултатите са следните: ГЕРБ 33,13 БСП 26,93 Обединени патриоти 9,49 ДПС 6,95 Воля 4,28 Да, България 3,72 Реформаторски блок - Глас Народен 3,17 Нова република 2,99 ДОСТ 2,20

Още една партия с шанс да вземе субсидия

http://offnews.bg/news/n_1/n_651169.html

Една партия, за която нито веднъж не стана дума в коментарите около изборите и която нито един социолог не включи в прогнозите си, е на път да мине 1% и да вземе субсидия. Според данните от 01 часа на 27.03. при преброени 25,91% от протоколите, ПП Възраждане събира 1,23% и доближава АБВ, което към този час има 1,67%. Най-висок процент изненадващо ПП Възраждане получава в чужбина. При обработени 61% от секциите извън страната, Възраждане получава 2,61%, изпреварвайки двойно АБВ и доближавайки резултата на Марешки. "Възраждане" е партия на бившия активист на ВМРО, после общински съветник от Атака във Варна, а сега директор на музея в Добрич Костадин Костадинов. Той се прочу с написания от него учебник по Родинознание от първи до четвърти клас. Другите известни лица в партията са Минчо Христов и Стела Банкова. В кампанията за парламентарния вот ПП “Възраждане” се залагаше за "ревизия на всички приватизационни и концесионни сделки и наказателна отговорност за виновните лица", "премахване на държавната субсидия за политическа партия", "прекратяване на участието на България във военни мисии в чужбина и пренасочване на средствата за подобряване на спешната медицинска помощ", както и "отмяна на Постановление №208 за трайно настаняване на бежанци". "Възраждане" събираше голям брой гласове във всички онлайн анкети, а в анкетата на OFFNews имаше 6%. Мнозина смятаха, че това се дължи на компютърни трикове, но въпреки огромното внимание с което следяхме гласовете за тази партия в анкетата ни, не открихме манипулации.

ГЕРБ и БСП засмукаха гласовете и потопиха малките

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6138054

ГЕРБ и БСП засмукаха гласовете и потопиха малкитеГласовете на турците тук се разпределят 3:1 в полза на ДПС, “Воля” и патриотите се представиха под очакванията ИЗБИРАТЕЛЯТ разбра, че от него има смисъля и гласува. Двете големи партии засмукаха гласовете и потопиха по-малките. След като цялата кампания беше превърната в двубой на двете големи, останалите поизчезнаха от полезрението.

Радан Кънев: Не се получи, политическите последици - утре

http://www.dnevnik.bg/politika/2017/03/27/2942461_radan_kunev_ne_se_poluchi_politicheskite_posledici_-/?ref=rss


"Не се получи. Политическите последици - утре. Анализите - през идните седмици", написа лидерът на "Нова република" Радан Кънев във "Фейсбук". Според данните на "Алфа Рисърч" от паралелното преброяване на всички гласове "Нова република" получава 2.5% - по-малко от "Да, България" и Реформаторския блок.

В съобщението си сега Кънев благодари на щаба си, както и на "всички, които не се предадоха и не се...

След Шекспир и Грим се появи на футболния хоризонт

http://offnews.bg/news/n_1/n_651168.html

След заменилия Клаудио Раниери начело на Лестър Крейг Шекспир, още един футболен треньор с литературно име се появи на хоризонта. Става въпрос за холандеца Фред Грим, който ще води временно "лалетата" след очакваното уволнение на Дани Блинд. В събота вечерта България победи с 2:0 "оранжевите" в София в мач от квалификационна група "А" за Мондиал 2018. Решението беше взето на среща между Блинд и ръководителите на холандския футбол. Фред Грим ще бъде временен треньор на Холандия. Бронзовите медалисти от Мондиал 2014 ще бъдат водени от 51-годишния Грим по време на приятелската среща с Италия на "Амстердам Арена" на 28 март. Фред Грим е селекционер на младежкия национален отбор на Холандия до 21 години, играл е като вратар, а най-големият му успех е спечелването на Шампионската лига през 1994 година с отбора на Аякс. Холандският отбор заема четвъртото място в квалификационна група "А" за Мондиал 2018.

Резултатите към 01 ч. при обработени 26% от протоколите

http://offnews.bg/news/n_1/n_651167.html

ГЕРБ печели изборите с 33,09 процента по данни към 01.00 ч. днес при обработени 25.91% протоколи в РИК, съобщава Централната избирателна комисия на сайта си. На второ място е "БСП за България" с 27,23 процента, а на трето - "Обединени патриоти", които получават 9,60%. Четвърти са ДПС с 6.94%, следвани от "Воля" - с 4.29%. При обработени 25.91% протоколи ДВИЖЕНИЕ ДА БЪЛГАРИЯ (Зелените, ДЕОС) изпреварва РЕФОРМАТОРСКИ БЛОК – ГЛАС НАРОДЕН: 3.35% за ДА БЪЛГАРИЯ срещу 3.17% за РБ-ГН.

Ограбиха бижутерия в Монако

https://www.24chasa.bg/novini/article/6137851

Ограбиха  бижутерия  в МонакоМаскирани ограбиха магазин на “Картие” в центъра на Монако, съобщи Ройтерс. Обирът бил извършен на известния площад “Казино”. На мястото на инцидента пристигнали 20-ина полицаи, които успели да задържат един от грабителите, другите обаче се измъкнали. Според очевидци по време на престъплението са се чули изстрели, но няма данни за пострадали.

Паралелно преброяване: ГЕРБ побеждава БСП

//dariknews.bg/novini/bylgariia/paralelno-prebroiavane-gerb-pobezhdava-bsp-2013131

ГЕРБ е първа политическа сила на предсрочните парламентарни избори.

В новия парламент ще влязат пет политически формации, показват данните на социологическите агенции "Галъп" и "Алфа рисърч" след паралелно преброяване при 100-процент

Гласовете в чужбина при 37% обработени протоколи: ГЕРБ 31 процента, БСП - под 19

https://www.24chasa.bg/novini/article/6138314

Гласовете в чужбина при 37% обработени протоколи: ГЕРБ 31 процента, БСП - под 19ЦИК оповести данни към 00:00 часа на 27.03.2017 г. за гласовете, попадени в чужбина при обработени 37,47 СИК

ЦИК при 25.91% обработени протоколи: Пет партии влизат в парламента, Воля - на прага (графика)

http://www.dnevnik.bg/politika/2017/03/27/2942457_cik_pri_2591_obraboteni_protokoli_pet_partii_vlizat_v/?ref=rss


Пет партии влизат в 44-ия парламент, като "Воля" на Веселин Марешки е съвсем малко над 4-процентната бариера. Това показват данни на Централната избирателна комисия (ЦИК) при 16.79% обработени протоколи от секционните комисии.

ГЕРБ е първа политическа сила с 33.09% от гласовете, следвана от БСП с 27.23 на сто. "Обединени патриоти" са трети с 9.60%. Следват ДПС с 6.94% и "Воля" с 4.29%.

Под прага за влизане в Народното...

ЦИК при 16% обработени протоколи: ГЕРБ води с близо 6% на БСП, Воля влиза в парламента

https://www.24chasa.bg/novini/article/6138309

ЦИК при 16% обработени протоколи:  ГЕРБ води с близо 6% на БСП, Воля влиза в парламентаЦИК оповести данни към 00:00 часа на 27.03.2017 година. Те са от обработени 16.79% СИК протоколи в РИК. Според тях резултатите са следните: ГЕРБ – 33,18% БСП – 27,45% Обединени патриоти – 9,66% ДПС – 6,40% ВОЛЯ– 4,09% Движение Да България – 3,63% Реформаторски блок – Глас народен – 3,15% Нова република – 3,09% ДОСТ– 2,01% Не подкрепям никого – 2,

Официално в Бургас от първите 45 протокола: ГЕРБ води с 43,11 % срещу 25,73 % за БСП

https://www.24chasa.bg/region/article/6138243

Официално в Бургас от първите 45 протокола: ГЕРБ води с 43,11 % срещу 25,73 % за БСПМинути след полунощ РИК Бургас оповести данни от първите обработени 45 протокола, данните са за Бургас.  ГЕРБ води с  43,11 % срещу БСП – 25,73 %. Патриотите са с 11,44 %, Марешки - 3,80 %, а Реформаторския блок - 3,06 %. Тези резултати обаче са твърде малка извадка, като се има предвид, че протоколите са общо 730, коментират от РИК Бургас.

Иван Юруков си говори с кукувица в нов моноспектакъл

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6137650

Иван Юруков си говори с кукувица в нов моноспектакълЗвездата на Народния театър, наскоро блеснал в ролята на майстор Найден в “Майстори”, влиза в образа на странен и неразбран нощен пазач, който говори на езика на птиците, в новия си моноспектакъл “Пилето, което казва ку”. Играе се на сцената на Нов театър - НДК. Сценарият е на драматурга Александър Урумов, а Юруков е и режисьор на представлението.

Паралелно преброяване: ГЕРБ победи БСП, 5 формации влизат в НС

//dariknews.bg/novini/bylgariia/paralelno-prebroiavane-gerb-pobedi-bsp-5-formacii-vlizat-v-ns-2013131

ГЕРБ е първа политическа сила на предсрочните парламентарни избори.

В новия парламент ще влязат пет политически формации, показват данните на социологическите агенции "Галъп" и "Алфа рисърч" след паралелно преброяване при 100-процент

Манфред Вебер поздрави Борисов с победата на български в Туитър

https://www.24chasa.bg/novini/article/6138239

Манфред Вебер поздрави Борисов с победата на български в Туитър„Поздравления за @BoykoBorissov и ГЕРБ! Победа на #Избори2017! Европейският път на #България продължава.“ Това написа в официалния си туитър акаунт председателят на Групата на ЕНП в Европейския парламент Манфред Вебер. Пожеланието му е на български език. Вебер беше в България преди няколко дни, за да подкрепи ГЕРБ по време на предизборната

Марешки: Ние ще вкараме мъдростта и красотата в парламента

http://econ.bg/Новини/Марешки-Ние-ще-вкараме-мъдростта-и-красотата-в-парламента_l.a_i.739615_at.1.html

"Нашите депутатите не могат да бъдат купени или изплашение. Всички ще станат свидетели как ние ще вкараме мъдростта и красотата в парламента". ...

Още Борисов, но упражнението си струваше

http://www.dnevnik.bg/analizi/2017/03/27/2942363_oshte_borisov_no_uprajnenieto_si_struvashe/?ref=rss


И защо беше нужно това упражнение, запита съпредседателят на "Патриотичния фронт" Валери Симеонов минути след обявяване на прогнозните числа и победата на ГЕРБ.

Наистина - защо?

Моделът #Кой остава без парламентарна опозиция

Борисов вероятно пак ще управлява с подкрепата на същата политическа сила - "Патриотичия фронт" (разширен с "Атака"), евентуално с новия политически играч Марешки, който...

В Кърджали: ДПС е с 45,8 процента, ДОСТ - с 22%

https://www.24chasa.bg/novini/article/6138236

В Кърджали: ДПС е с 45,8 процента, ДОСТ - с 22%Резултати Кърджали в проценти:                                                                                                                                                  ДПС 45,8 ДОСТ 22 ГЕРБ 16,6 БСП 9.8 ПФ

ГЕРБ води при първата извадка за Шумен от 13 % от преброените протоколи, „Воля” е 4-та, а 5-ти ДПС

https://www.24chasa.bg/novini/article/6138233

ГЕРБ води при първата извадка за Шумен от 13 % от преброените протоколи, „Воля” е 4-та, а 5-ти ДПС Първата официални извадка на РИК за междинните данни от преброяването в 30-ти МИР - Шумен излезе малко след 23 часа. Преброените секционни протоколи са едва 13%, т.е. 40 от общо 310. Това са предимно т.н градски секции и то от централната част на Шумен , не са дошли от общините с предимно смесено население. 48.25 % е била изборната активност.

Иновации за чиста вода на изложение ВОДА СОФИЯ 2017

http://www.dnevnik.bg/pr_sfera/2017/03/27/2941036_inovacii_za_chista_voda_na_izlojenie_voda_sofiia_2017/?ref=rss


По-ефективно пречистване, по-лесен достъп на водата до дома и бизнеса, водни технологии с нисък разход на енергия ще бъдат представени на единственото изложение за водния сектор у нас ВОДА СОФИЯ. От 4 до 6 април в Интер Експо Център над 50 фирми, представители и дистрибутори на световни производители показват изключителни възможности за пестене на водата и опазване на водните ресурси. Повече от 40% е делът на новите компании, участващи в изложението. Бизнесът ще намери иновативни продукти на...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване