Бомба избухна в ръцете на млада жена в Австралия

http://offnews.bg/news/n_1/n_651295.html

Бомба, скрита в баскетболна топка, избухна в ръцете на млада жена в австралийският град Мелбърн. Момичето има рани по лицето, главата и ръцете. По информация на разследващите екипи, момичето се е разхождало по плажната ивица, когато е видяло в пясъка оставената топка. 21-годишната жена е приета в болница, за момента извършителите и техните мотиви не са изяснени.

Дръзка кражба на 100-килограмова златна монета в Берлин

http://www.clubz.bg/52153-dryzka_krajba_na_100_kilogramova_zlatna_moneta_v_berlin

Все още няма и следа от открадната от берлинския музей “Боде” 100-килограмова монета. Тя е изработена от най-висока проба злато при диаметър от 53 сантиметра и дебелина 3 см. Номиналната цена е от 1 милион долара, но реалната възлиза на 3,7 милиона евро, вписана е в Книгата за рекордите на Гинес.

На едната страна на монетата Big Maple Leaf („Голям кленов лист“) е изобразена кралица Елизабет Втора, посочена е и годината на изработката – 2007.

Най-дръзката кражба от германски музей беше осъществена в нощта срещу понеделник.

По данни на берлинската полиция най-малко двама престъпници са проникнали с преносима стълба в музея, който се намира на известния “Музеен остров” в центъра на Берлин и е опасан от река Шпрее.

Бандитите са използвали като естествена платформа жп линията на градската железница в непосредствена близост до обрания музей. Те са проникнали през прозорец, намиращ се на 4 метра над трасето. Стълбата беше намерена върху жп линията.

Според говорителя на берлинската полиция Винфрид Венцел престъпниците са осъществили кражбата между 3,20 и 3,45 ч. в нощта срещу понеделник.

Първият влак от градската железница минава край музея “Боде” и намиращия се наблизо “Пергамон” в 4,13 ч. Венцел е категоричен, че крадците не са се качили на влака. Това станало ясно от видеонаблюдението по трасето.

Полицията е била алармирана в 4 ч. призори в понеделник от служител по сигурността към музея. Все още не е ясно как бандитите са преодолели алармената система на музея.

Силите на реда призоваха свидетели на кражбата да подадат сведения в полицията, но до този момент такива не са се появили.
Златната монета се смята за непродаваема на пазара за ценности и произведения на изкуството. Явно това не е била целта на престъпниците, а количеството злато. То може да бъде продадено след претопяването на уникалното съкровище.

Музеят “Боде” разполага с раздел “Монети”, където са изложени 540 000 експоната. Монетата Big Maple Leaf, предоставена от Канада, е в музея от декември 2010 г.

Музеят “Боде” е открит през 1904 г. Сред експонатите е колекция от скулптури, има и раздел “Византийско изкуство”.

Едвин ван дер Сар на вратата в отбора на Бербатов на 14 юни!

https://www.24chasa.bg/sport/article/6140893

Едвин ван дер Сар на вратата в отбора на Бербатов на 14 юни!Великият холандски вратар Едвин ван дер Сар е поредното попълнение в отбора на "Юнайтед Старс" на Димитър Бербатов, който ще се изправи на 14 юни на стадион "Васил Левски" в София срещу тим на световни звезди, воден от Луиш Фиго. Ето как самият Бербатов представи новото си попълнение: "Той винаги имаше какво да каже на отбора.

Парламентът без Цецка е все едно шопска салата без сирене!

http://pogled.info/bulgarski/parlamentat-bez-tsetska-e-vse-edno-shopska-salata-bez-sirene.84116

/Поглед.инфо/ Борисов, какво направи с мамата? Имам предвид с мамата на България, както я наричаше преди масовия народен вот да й тегли една мама по чирпански на президентските избори!

Все повече българи попадат в капана на депресията

http://www.moreto.net/novini.php?n=347401

Все повече българи попадат в капана на депресията. По неофициални данни у нас около 1 милион българи страдат от различни форми на депресивни състояния. Увеличава се броят на младите хора, засегнати от симптомите, сочи анализ на Евростат.

Шестте зодии, които нямат бъдеще заедно

https://vesti.bg/lyubopitno/sveji/shestte-zodii-koito-niamat-bydeshte-zaedno-6067201

Защо Телец и Скорпион няма да се разберат и какви са непреодолимите различия между Лъв и Козирог

Българските изслелници, неуспели да гласуват, могат да подадат жалби

http://www.cross.bg/glasyvat-tyrtziya-podadat-1538805.html

/КРОСС/Българските изселници, които не са успели да гласуват, са призовани да подадат жалби, съобщи БТВ. На изборите в Турция е била създадена много добра организация и са били командировани по двама представители от България в секция. С решението да се попълват лично декларациите отпадна нуждата от преди избори някой друг да им я чете и попълва. Предишни години по време на въвеждането на данните гласоподавателите бяха и агитирани за кого да гласуват. И сега има вариант да се подаде заявление онлайн - 20 хил. души са го напарвали за това в Турция и са пропуснали нуждата да пишат декларации пред секционната комисия.  

Канада подготвя легализиране на марихуаната

https://www.24chasa.bg/novini/article/6140885

Канада подготвя легализиране на марихуанатаКанадците ще могат да пушат легално трева, със или без медицинско основание, от 1 юли 2018 година, заяви в понеделник представител от канадския парламент, цитира БНР. Проектозаконът за легализацията дори е планиран за гласуване на 10 април, като от правителството на Джъстин Трудо се надяват той да се превърне в официален закон до юли другата

Тръмп заложи много на здравната реформа и загуби

http://www.dnevnik.bg/sviat/2017/03/28/2942974_trump_zaloji_mnogo_na_zdravnata_reforma_i_zagubi/?ref=rss


Президентът на САЩ Доналд Тръмп и републиканците дойдоха във Вашингтон с обещанието да премахнат знаковото законодателство за здравеопазването на Барак Обама. В петък този план пропадна по зрелищен начин.

В най-рискованата си политическа игра, откакто встъпи в длъжност, президентът на САЩ Доналд Тръмп сложи всичките си жетони на масата. Тръмп пренебрегна предупредителните знаци, че законопроектът (подготвян от контролираната от републиканците Камара на представителите) е...

Преглед на икономическите теми в печата, 28 март

http://econ.bg/Новини/Преглед-на-икономическите-теми-в-печата-28-март_l.a_i.739736_at.1.html

"3 099 лeвa зaплaтa зa нoвитe дeпyтaти" 3 099 лeвa щe e зaплaтaтa нa вceĸи eдин дeпyтaт в бъдeщия 44-тия пapлaмeнт. Toвa oбaчe нe e oĸoнчaтeлнoтo...

За Марешки, белите мишки и опасните Е-та

http://www.barometar.net/88205/

Повече от десет години Веселин Марешки тестваше в политиката поразяващия ефект на агресивното си поведение в бизнеса. Последният продукт на този експеримент – партията му „Воля“, скоро ще е част от четиридесет и четвъртото Народно събрание, пише Спас Спасов за dnevnik.bg И защото „човекът, това е стилът“ още в първия ден след изборите собственикът на […]

България се класира за Евро 2017

http://www.cross.bg/georgi-fytbol-hristov-1538804.html

/КРОСС/Българският национален отбор до 19 години извърши истински подвиг и се класира за Евро 2017. Възпитаниците на Ангел Стойков надвиха в директен спор за визата за Грузия това лято Босна и Херцеговина с 3:1. По този начин „лъвовете" извоюваха първото място в групата със 7 точки от 3 мача. Талантът на „Славия" Калоян Кръстев реализира две попадения за победата на България, а едно добави Георги Русев. След почивката Демирович върна едно попадение за Босна и Херцеговина, за да фиксира крайния резултат. „Честитя на момчетата, защото постигнаха това, което трябваше да го постигнем много отдавна - още като домакини на Европейското за 17-годишните - призна отговорникът по детско-юношеския футбол у нас Павел Панов в интервю за Bulgaria on Air. - Това поколение е доста креативно като характер. Това са момчета, които искат да играят футбол, и то добър футбол. Доста тактически грамотни са, като изпълниха задачите, които треньорите им поставиха". БЪЛГАРИЯ: Даниел Наумов, Андреа Христов, Ангел Лясков, Петър Генчев, Ивайло Найденов (32-Ковачев), Георги Янев, Тонислав Йорданов (80-Добрев), Георги Русев, Петко Христов, Калоян Кръстев, Асен Чандъров (57-Климентов)  

Унгария започна да задържа всички нелегални мигранти

https://www.actualno.com/europe/ungarija-zapochna-da-zadyrja-vsichki-nelegalni-migranti-news_602191.html

От тази нощ унгарските власти започнаха да прилагат новия закон предвиждащ задържане на всеки нелегален мигрант. Целта на новите мерки е да не се позволява на мигранти с неясен статут да се движат свободно в страната и на територията на Европейския съюз /ЕС/. Тези, които и

Делфини бяха спасени по крайбрежието на Масачузетс (Видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/6140846

Делфини бяха спасени по крайбрежието на Масачузетс (Видео)Близо дузина делфини бяха спасени в крайбрежния град Плимут, щата Масачузетс, предаде БНТ. Спасителният екип на аквариума на Нова Англия е получил сигнал за делфин, изхвърлен на брега. След като са се отзовали на сигнала, спасителите са намерили още животни, нуждаещи се от помощ. Аквариумът заяви, че изхвърлените делфини успешно са върнати обратно

Балообразуването за прием след 7-ми клас – с различни предмети за всяка паралелка

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/2ErrgWKi-Jo/

Училищата могат да изберат различни учебни предмети при образуването на бала за прием след седми клас за всяка отделна паралелка. Разлика може да има дори между две паралелки с един и същи профил в едно и също училище. Става дума само за избора на двата предмета от свидетелството за завършено основно образование, които участват в балообразуването, съобщават от Министерството на образованието.

Така например в дадена гимназия една от паралелките с профил „чужди езици“ може да класира кандидатите с оценките по български език и литература и по чужд език, а друга – с тези по български език и литература и по философия.

Оценките от свидетелството за основно образование се преобразуват в точки по определена скала. При нея отличен /6/ се приравнява на 50 точки, много добър /5/ – на 39 точки, добър /4/ – на 26 точки, а среден /3/ е равен на 15 точки. Един кандидат-гимназист може да участва в класирането с максимум 500 точки.

Останалата част от бала се образува от точките, получени на националното външно оценяване. Те могат да се използват по три начина. Според първия може да се удвоят резултатите от изпитите по български език и литература и по математика. При втория се удвоява или резултатът по български, или този по математика, а резултатът от другия предмет се включва само веднъж. Към получения бал се добавя и резултатът от олимпиада или състезание, включено в календара на МОН. Третият вариант е единият от резултатите от националното външно оценяване да бъде утроен, а другият да се използва само веднъж. Когато един ученик не се е явил на някой от изпитите от националното външно оценяване, в класирането този предмет участва с нула точки.

Балът по профил „Чужди езици“ например може да бъде формиран чрез удвояване на двата резултата от външното оценяване плюс точките по два предмета от свидетелството за основно образование. Може обаче балът да се образува чрез утрояване на единия резултат от изпита плюс резултата от втория изпит и точките за два предмета от свидетелството за основно образование.

Държавният план-прием се утвърждава по области до 30 март. До 10 април на интернет страниците на регионалните управления на образованието се публикува утвърденият план-прием за всички училища в съответната област. Той се обявява и на интернет страницата на съответното училище.

Изпитът по български език и литература е на 19 май 2017 г., а по математика – на 22 май 2017 г. Датите за провеждане на изпитите за проверка на способностите са: по изобразително изкуство – 02.06.2017 г., по музика – 05.06.2017 г. и по физическо възпитание и спорт – 31.05-01.06.2017 г.

Документи за прием се подават между 16 и 22 юни 2017 г.

Учениците могат да кандидатстват за профилирано обучение по чужди езици, хуманитарни науки, обществени науки, икономическо развитие, софтуерни и хардуерни науки, предприемачески, математически, природни науки, изобразително изкуство, музика и физическо възпитание и спорт.

Кметът на Ню Йорк разреши "Безстрашното момиче" да остане още година

https://www.24chasa.bg/novini/article/6140863

Кметът на Ню Йорк разреши "Безстрашното момиче" да остане още годинаКметът на Ню Йорк Бил де Блазио разреши прочулата се статуя на безстрашното малко момиче, което се опълчва срещу бика на Уолстрийт, да остане там до февруари 2018 г., предаде Асошиейтед прес, цитирана от Ройтерс. Високото около 1,2 метра момиченце с коса, вързана на опашка и развята от вятъра рокля е издигнато върху терен,

Тайфунът "Ел Ниньо"-ва не се състоя!

https://www.actualno.com/viewpoint/tajfunyt-el-ninio-va-ne-se-systoja-news_602177.html

Оказа се буря в чаша вода - ако читателите са го разпознали - става дума за пенявенето на Корнелия Нин(ьо)ова, която в предизборните си гадости надмина и Гьобелс, по-точно неговата прословута стратегия за масова манипулация и промиване на мозъци, синтезирана в едно изречение

Манол Генов - шампион по преференции в БСП

http://www.cross.bg/genov-manol-preferentzii-1538803.html

/КРОСС/ С 5584 индивидуални харесвания Манол Генов влиза в Народното събрание като шампион по преференции в БСП в национален мащаб. С 4264 преференциални гласа и щастливото съвпадение 10/10 депутат става и Димитър Георгиев от коалиционния партньор на БСП Земеделски съюз Александър Стамболийски Освен тях влизат водача Георги Търновалийски и Димитър Георгиев от ЗНС Александър Стамболийски, който с щастливото число 10/10 излести Галин Дурев /БСП/. От 17-и МИР влизат и Борислав Ячев /Обединени патриоти/, Джевдет Чакъров /ДПС/ и Елена Аксиева /ВОЛЯ/. Рекордният брой преференции на Манол Генов в Пловдив област го нареждат в ТОП 3 на кандидатите на БСП в цялата страна, събрали подобни индивидуални харесвания.    

Неимунизираните деца - на роми и майки интелектуалки

https://www.actualno.com/healthy/neimuniziranite-deca-na-romi-i-majki-intelektualki-news_602184.html

Лабораторно доказани - 7 случая, вероятни - 10 случая. За съжаление, има деца, които не са имунизирани. Това заяви проф. Тодор Кантарджиев, директор на Националния център по заразни и паразитни болести във връзка с доказаните случаи на морбили в ромската махала на Пловдив. Май

Прекратиха дело срещу заместник на Цацаров - действал неморално, но има имунитет

http://offnews.bg/news/n_1/n_651293.html

Софийският апелативен съд (САС) е прекратил делото срещу заместник главния прокурор Борислав Сарафов . В края на февруари следователят от Национална следствена служба (НСлС) Страхил Каменички подаде граждански иск за 26 хил. лева срещу заместника на Цацаров, след като опитал да окаже натиск по разследването на инцидента на гара Хитрино . По искането на следователя втората съдебна инстанция е потвърдила разпореждането на съдия Любомир Василев от градския съд, с което делото се прекратява, показа справка на "Правен свят". Причината е функционалният имунитет на Сарафов. Според съдията искът срещу Сарафов е недопустим, защото дори и действията му да са били неморални и неправомерни, те са извършени по служба и в качеството му на прокурор, за което има имунитет. В определението на САС не са обсъждани обидните квалификации, които следователят Каменички твърди, че Сарафов е отправял към него. Апелативните съдии (Иво Димитров - председател и докладчик, Десислава Добрева и Николай Метанов) приемат само, че Сарафов е присъствал на срещата в кабинета на окръжния прокурор на Шумен в качеството си на зам. главен прокурор, а то му позволява не само да е там, но и да се разпорежда, включително и да изгони присъстващите, както твърди в молбата си Каменички. Срещата продължила само 10 минути, а в кабинета били наблюдаващият прокурор, шестима следователи и трима експерти, като Сарафов разпоредил да останат само прокурора и един от следователите. В същото време Сарафов подаде сигнал във ВСС срещу следователите по разследването на инцидента в Хитрино. Причината е, че наблюдаващият прокурор по делото Маргарита Георгиева  се оплаквала постоянно от командированите следователи, които често отсъствали не осигурявали "ритмичност" при огледите, събирането на доказателства, разпитите на свидетели и други неотложни действия.  В сигнала се посочва още, че Сарафов останал с впечатлението, че заместник-директорът на националното следствие Лъчезар Пенев бил в "извънпроцесуални и нерегламентирани отношения" с управителя на дружеството "Булмаркет" Станко Станков, което е собственик на дерайлиралия влак.

"Ню Йорк таймс": За първи път протестите в Русия придобиха младежки облик

https://www.24chasa.bg/novini/article/6140812

"Ню Йорк таймс": За първи път протестите в Русия придобиха младежки обликАмериканският всекидневник "Ню Йорк таймс" се спира в днешния си брой на вчерашните опозиционни протести в Москва и близо още 100 големи руски градове и смята, че те очевидно са разтревожили Кремъл, който се е оказал неподготвен за техния мащаб и очевидна спонтанност, предава БТА. Но вероятно най-голямата изненада,

Христо Иванов ще лекува разделенията. Със смирение

http://www.clubz.bg/52152-hristo_ivanov_shte_lekuva_razdeleniqta_sys_smirenie

"Ние считаме, че този резултат е важен. Той за нас е важен с това, че показва, че това, което започнахме, е жизнено, че то се припознава от избирателите и има перспективата да се превърне в реална алтернатива на мафията."

Това каза на пресконференция лидерът на движение "Да, България" Христо Иванов. Той отбеляза още, че резултатът е постигнат за 10 седмици, без регистрация, без субсидия, "поставени под изключителна медийна атака, ние стигнахме от 0 до 100 000 гласа". 

Иванов добави, че под 1/3 от гласоподавателите им са бивши избиратели на Реформаторския блок. 

"Обвинението, че сме бракониерствали в нечий двор, са неоснователни", заяви той.

Днес 15%-те процента напълно нови избиратели, "които ние печелим за демокрацията", както обяви Иванов вчера, станаха на 20%.

"Ключовият ресурс, който не ни достигна, беше време", каза Иванов.

Той заяви готовност сега да се търси обединение в дясното пространство. 

"Ще продължим да работим по същия начин, за нас кампанията не е свършила. Ще търсим да излекуваме разделенията, ще го правим с необходимото смирение", отбелаза лидерът на "Да, България".

На въпрос дали ще последва примера на Радан Кънев да подаде оставка, Иванов каза:

"Дал съм достатъчно доказателства, че когато се изчерпа възможносттта да свърша някаква работа, не оставам нито секунда повече на една длъжност."

Той обаче заяви, че ръководството на партията ще търси вот на доверие на бъдеща национална конференция. 

Иванов изказа мнение и за 44-тото народно събрание:

"В този парламемнт няма никой друг освен Пеевски. Този парламент може да представлява само Пеевски."

И се обърна директно към лидера на ГЕРБ Бойко Борисов:

"Г-н Борисов, не ставайте премиер, вие сте доказали, че сте вреден за българската демокрация. Представител сте на онова поколение, влязло в политиката в 90-те, което трябва да слезе от сцената моментално."

Според нето "този парламент трябва да има кратък живот" - да се направи нова избирателна система и да се разпусне. Иванов подчерта, че "Да, България" не подкрепят въпросите на референдума буквално и вместо това заяви нужда от "повече мажоритарност".

Иванов заяви, че партията ще разчита отново на дарителите си за финансиране, а и на Делян Пеевски, "защото ще водим много дела" срещу фирмите на депутата от ДПС.

"Здравословно междучасие" проведоха в търновско училище

//dariknews.bg/regioni/veliko-tyrnovo/zdravoslovno-mezhduchasie-provedoha-v-tyrnovsko-uchilishte-2013552

Акция "Здравословно междучасие" проведоха на  24 март 2017 г. в ОУ „Св. Патриарх Евтимий”  във Велико Търново.

Учениците от 3 г клас, техните майки и баби приготвиха богата трапеза от различни видове билков чай и здравословни храни  - медени трюфели, леки ореховки, морковени бисквитк

69 са приемните семейства в Добрич

//dariknews.bg/regioni/dobrich/69-sa-priemnite-semejstva-v-dobrich-2013553

Общият брой на вписаните в регистъра на утвърдените приемни семейства е 69, а настанените при тях деца са 56, съобщиха от Дирекцията за социално подпомагане в Добрич. През 2016 година са вписани 13 семейства, заличените са 4. За първите три месеца на 2017 година са вписани 9 семейс

Народните представители от Сливен трябва да бъдат посланици на Общината в централната власт, заяви кмета

//dariknews.bg/regioni/sliven/narodnite-predstaviteli-ot-sliven-triabva-da-bydat-poslanici-na-obshtinata-v-centralnata-vlast-zaiavi-kmeta-2013554

"Всеки от народните представители от Сливен трябва да бъде наш посланик на всякакво ниво в държавното управление и централната власт. Ако всички работят в интерес на града ни, би било много добре", коментира кметът на общината Стефан Радев.

На въпрос за какво разчита на новоизбраните

Започна седемдневният срок за премахване на агитационните материали  

//dariknews.bg/regioni/sliven/zapochna-sedemdnevniiat-srok-za-premahvane-na-agitacionnite-materiali--2013555

Тече седемдневният срок за премахване на агитационните материали. Според заповед, издадена от кмет на община Сливен Стефан Радев, в този период партиите, и  коалициите следва сами да отстранят материалите от местата, където са разположени.

Индивидуалният административен акт е издаден

Студентка от ЮЗУ с литературно отличие

//dariknews.bg/regioni/blagoevgrad/studentka-ot-iuzu-s-literaturno-otlichie-2013558

Студентката Цветелина Митова, ІІІ курс, специалност „Българска филология“, е победителката в конкурса за есе под наслов "Пътят на водата".

Литературният конкурс е организиран по повод 60-годишния юбилей на дружество "Водоснабдяване и канализация" ЕООД, гр. Благоевград.

NASA ще използва енджин от видео игри, за да обучава астронавти

http://www.moreto.net/novini.php?n=347387

От NASA винаги са използвали развитието на технологиите за визуализация, дори когато те изглеждат разработени за далеч по-несериозни развлекателни цели. Американската космическа агенция ще си партнира с Epic Games, за да използва техния графичен енджин Unreal Engine за създаването на специален симулатор за обучение на астронавти.

Слави Трифонов срещу bTV: Това е цензура

http://www.clubz.bg/52151-slavi_trifonov_sreshtu_btv_tova_e_cenzura

"Това е цензура."

Тези думи повтори няколко пъти Слави Трифонов по повод решението на бТВ да спре вчера излъчването на "Шоуто на Слави" и вместо това да пусне повторение.

Той разкри, че вчера диктор е прочел писмото, което самият той публикува по-рано и в което поставя ултиматум и точен срок на новия парламент, в който депутатите да променят изборния закон и да въведат мажоритарно гласуване, партийна субсидия от 1 лев на глас и задължително гласуване.

"Не става дума за нещо различно освен това, което се случва на мен и моите колеги вече от много години. Правили сме различни предавания и от време на време се случва нещо подобно. Но в този формат лети времето, вече за 17 години за пръв път се случва. Това е цензура", описа Трифонов.

"Снощи в телевизионното предаване то беше изчетено, не от мен, от диктор, след изчитането на писмото имаше изпълнение на химна от зрителите, които присъстваха на нашия концерт в Лондон, което беше доста впечатляващо."

Предаването било спряно с писмо на бТВ към него, което било "по-скоро информативно". 

Трифонов подчерта, че в договора на неговата продуцентска компания "Седем осми" и бТВ предаването не е описано само като "развлекателно" и че той никога не би подписал такъв договор.

"В моя договор пише много ясно, че аз трябва в моите отношения с бТВ да спазвам конституцията и договора с бТВ. Там не пише - "водещият Слави Трифонов не може да има свое мнение", заяви той.

На въпрос как ще процедира сега, Трифонов отговори:

"Ние имаме договор и по смисъла на този договор, като свърши тази пресконференция, ще произведа телевизионно предаване по смисъла на договора и бТВ ще видим дали ще го излъчи."

И заяви, че отново ще прочете писмото, заради което явно бе спряно вчерашното предаване.

Той изказа отново тезата си, че не може да се игнорира вотът на над 2,5 млн. българи, гласували на референдума. И отказа да е давал "ултиматум" на депутатите, просто е заявил гражданската си позиция.

Трифонов коментира и критиките и глобите на Съвета за електронни медии към неговото шоу:

"СЕМ е една група хора, която държават са назначили, за да пазят свободата на словото, но тя ги ощетява. СЕМ е орган, назначен от политическата класа, и те основно съблюдават интересите на политиците, не интересите на свободата на словото."

На въпрос дали цензурата ще е причина да е по-близко до политиката, той отговори така:

"Логично изглежда... но пак ви казвам, не съм нарушил никакъв договор с моите колеги от бТВ. бТВ не е една абревиатура, зад която стои мениджърско ръководство, зад нея стоят зрителите. Те са най-важни."

Той добави, че ако се наложи, ще направи и концерт пред парламента, щом изтекат сроковете, които е дал на парламента.

"Това са средства, това не е цел. Ако трябва концерт, ако трябва каквото е необходимо."

Слави Трифонов: Това е цензура

http://www.clubz.bg/52151-slavi_trifonov_tova_e_cenzura

"Това е цензура."

Тези думи повтори няколко пъти Слави Трифонов по повод решението на бТВ да спре вчера излъчването на "Шоуто на Слави" и вместо това да пусне повторение.

Той разкри, че вчера диктор е прочел писмото, което самият той публикува по-рано, и в което поставя ултиматум и точен срок на новия парламент, в който депутатите да променят изборния закон и да въведат мажоритарно гласуване, партийна субсидия от 1 лев на глас и задължително гласуване.

"Не става дума за нещо различно, освен това, което се случва на мен и моите колеги вече от много години. Правили сме различни предавания, и от време на време се случва нещо подобно. Но в този формат лети времето, вече за 17 години за пръв път се случва. Това е цензура", описа Трифонов.

"Снощи в телевизионното предаване то беше изчетено, не от мен, от диктор, след изчитането на писмото имаше изпълнение на химна от зрителите, които присъстваха на нашия концерт в Лондон, което беше доста впечатляващо."

Предаването било спряно с писмо на бТВ към него, което било "по-скоро информативно". 

Трифонов подчерта, че в договорd на неговата продуцентска компания "Седем Осми" и бТВ предаването не е описано само като "развлекателно" и че той никога не би подписал такъв договор.

"В моя договор пише много ясно, че аз трябва в моите отношения с бТВ да спазвам Конституцията и договора с бТВ. Там не пише - "водещият Слави Трифонов не може да има свое мнение"", заяви той.

На въпрос как ще процедира сега, Трифонов отговори:

"Ние имаме договор и по смисъла на този договор, като свърши тази пресконференция, ще произведа телевизионно предаване по смисъла на договора и БТВ ще видим дали ще го излъчи."
 

Той изказа отново тезата си, че не може да се игнорира вота на над 2,5 млн. българи, гласували на референдума. И отказа да е давал "ултиматум" на депутатите, просто е заявил гражданската си позиция.

Ивел Йорданов с покана за NEW YORK FASHION WEEK 2018

http://www.cross.bg/ivel-iiordanov-fashion-1538802.html

/КРОСС/Българският модел Ивел Йорданов веднага след финала на най-мащабното модно събитие в България - Sofia Fashion Week SS 2017, организирано от Hotel Marinela Sofia и българската модна телевизия Code Fashion TV, получи официално покана за участие в Модната седмица следващата година в Ню Йорк. Новината потвърдиха и от ПРофайл. Лицата на Седмицата на модата бяха Ивел Йорданов и казакстанския модел и водещ Екатерина Краснова.За финалната вечер видяхме Ивел Йорданов в последната модна колекция на Carducci - луксозната марка на турския дизайнер Осман Узун. Името на Ивел изгря на сцената на престижния конкурс за мъже модели Мистър София, продуциран от Атанас Лазаров. Следват покани за световни конкурси в Анталия, Португалия, призови места, статуетки и награди. Сега Ивел Йорданов ще стяга куфарите си за Ню Йорк, където е поканен да бъде лице на Модната седмица. "Изключително съм развълнуван и щастлив от поканата. Обещавам да представя по най-добрия начин името на страната ни и благодаря лично на Петя Димитрова и Виолета Донкова за възможността да имам под ръка най-стилните костюми при дефилетата ми тук в България и зад всички модни надпревари в чужбина. Бих искал да благодаря лично и на Маринела Арабаджиева, Мария Бонева и Атанас Лазаров за подкрепата през годините. Изстрелването ми в New York Fashion week е голямо призвание за мен и голяма гордост

Връчиха театралните награди "Икар"

http://www.mediapool.bg/vrachiha-teatralnite-nagradi-ikar-news261939.html

Актьорите Филип Аврамов и Валери Йорданов спечелиха наградата "Икар-2017" на Съюза на артистите в България (САБ) за водеща мъжка роля. Статуетката те получиха в понеделник вечер за изпълненията си в "Ничия земя" по филмовия сценарий на Данис Танович, сценична адаптация и режисура на Стоян Радев в Народния театър "Иван Вазов". Празничният спектакъл бе под купола на цирк "Балкански". Тази година отличията бяха посветени на 95 години от създаването на САБ и 120 години българско цирково изкуство. Статуетката за водеща женска роля заслужи Албена Чобанова за Малама във "Вампир" от Антон Страшимиров на Маргарита Мачева в Благоевградския театър. Николай Поляков е най-добрият режисьор за годината според САБ - за спектакъла "Анна Каренина" от Лев Толстой в Театър "София". За музиката в постановката беше награден Христо Йоцов, отличен и за работата си в друг спектакъл на трупата - "Роня, дъщерята на разбойника" от Астрид Линдгрен на Катя Петрова. "Икар-2017" за най-добро представление беше присъден на "Името" от Матийо Делапорт и Александър дьо Ла Пателиер на проф. Здравко Митков в Сатиричния театър "Алеко Константинов". Трупата беше отличена от министъра на културата Рашко Младенов за най-успешен сезон и театрален мениджмънт. В Сатирата отиде и наградата за дебют - на Александра Петрова за режисурата на "Хамелин" от Хуан Майорга. Наградата на Министерството на културата за успешен сезон и театрален мениджмънт сред куклените театри получи пловдивската трупа. Театърът взе и "Икар-2017" за индивидуално постижение в кукленото изкуство - на Веселка Кунчева за режисурата на "Дама Пика" по Пушкин. В поддържащите роли победители са Гергана Плетньова за Дорина в "Тартюф" от Молиер на Красимир Спасов в Театър "Българска армия" и Ивайло Христов за Лебедев в "Иванов" от Чехов на Стефан Мавродиев в Младежкия театър "Николай Бинев". С наградата за популяризиране на българското куклено изкуство посмъртно беше удостоен режисьорът доц. Петър Пашов, отишъл си внезапно и преждевременно. Получиха я съпругата му Жени Пашова и синът им. Почетна награда беше връчена и на сина на друг именит артист - джазмена Васил Пармаков, който също ни напусна. "Икар" за майсторско техническо осъществяване получи "Жулиета" от Андраш Вишки на Боян Иванов в Русенския театър, за сценография - Свила Величкова за "Малката морска сирена" от Катрин Ан по приказката "Малката русалка" от Андерсен на Василена Радева в Театър "София", за вариететно изкуство - Стефан Видев - Чеди за постижения в атракционното сценично изкуство, за цирково изкуство - Кристина Костова за приноса й към цирковото изкуство в жанра еквилибристика. Тя взе статуетката, след като обра овациите с изпълнението си, което рядко се прави от жени, по думите на Александър Балкански. За съвременна българска музика бяха наградени Dobule Voice и Светлин Къслев (автор) за "До края", за съвременен танц и пърформанс - "Дерида денс център" за "Sinner" на Живко Желязков, за критически текст - Николай Йорданов за "Театърът в България: 1989 - 2015" на Института за изследване на изкуствата, за куклен спектакъл - "Джелсомино в страната на лъжците" по Джани Родари на Елица Петкова в Старозагорския куклен театър. "Златен глас" - за дублаж, получиха Татяна Захова за Джил Каргман в "Майка бунтар" и Стефан Сърчаджиев-Съра за Ам Гъл в "Хобит".

Експосланик: Няма как да има възраждане в дясно, без да се мине през чистилище

https://www.24chasa.bg/novini/article/6140807

Експосланик: Няма как да има възраждане в дясно, без да се мине през чистилище„В дългосрочен аспект всички сме оптимисти. Няма как да има възраждане в дясно, без да се мине през това чистилище. В известен смисъл е добре, че всички са извън борда. Никой не може да каже, че неговата стратегия е била успешна”, коментира в студиото на Нова бившият ни посланик в Москва Илиян Василев отпадането на десните партии от следващото

Илиян Василев: Пеевски е едва ли не нашият Стив Джобс

https://vesti.bg/bulgaria/iliian-vasilev-peevski-e-edva-li-ne-nashiiat-stiv-dzhobs-6067200

Според бившия ни посланик в Москва целта е кой ще разпределя парите в следващите 4 години

Иранският президент на среща с Путин

https://www.actualno.com/asia/iranskijat-prezident-na-sreshta-s-putin-news_602180.html

Днес, 28 март, иранският президент Хасад Роухани ще посети Русия, като се очаква основната тема на разговорите да бъдат икономическите отношения и конфликта в Сирия. Роухани вече се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев, като обяви, че се надява визитата му да е знак за &bdq

Два района във Варна остават без вода

http://www.moreto.net/novini.php?n=347398

От ВиК-Варна съобщиха, че без вода ще останат абонатите в два варненски района. Причината за това е авария. Ето кои да засегнатите райони: - част от к. к. "Чайка" до около 17 часа; - района между улиците "Острава"; "Мадара"; "Мир" и бул.

Ще пазят Айфеловата кула с бронирано стъкло

https://vesti.bg/lyubopitno/lyubopitno/shte-paziat-ajfelovata-kula-s-bronirano-styklo-6067202

Съветът на Париж гласува единодушно проекта за защита на най-разпознаваемия символ на Париж

Скок на ранните записвания на руски туристи за почивка в България

http://econ.bg/Новини/Скок-на-ранните-записвания-на-руски-туристи-за-почивка-в-България_l.a_i.739733_at.1.html

Руският туристически пазар отчита сериозен ръст на ранните записвания за почивка в България. Увеличението спрямо същия период на миналата година е от...

Юноши старша възраст на Поморие гостуват на ФК „Созопол”

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/Wfy3BZtaBH8/

Юноши старша възраст гостуват на ФК”Созопол” в следващия кръг от новия полусезон на първенството. Двата тима ще играят на 29.03.2017 г. /сряда/ от 15:30 часа на стадиона в гр. Созопол.

Изложба в чест на проф. Васил Йончев се открива днес във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=347384

В чест на 100-годишнината от рождението на проф. Васил Йончев (1916 – 1985) ще се открие изложба, научи Moreto.net. Проф. Васил Йончев е основоположник на академичното образование по шрифт и калиграфия у нас. Изложбата е посветена и на българската художествена школа в шрифтовото изкуство.

Българите не обичат крайностите в политиката

http://offnews.bg/news/n_1/n_651291.html

Българите не са привърженици на крайностите и се изплашиха от лозунгите на БСП и патриотите. Предсрочните избори показаха, че те не искат промяна на евроатлантическата ориентация на страната.  Това коментираха Иван Гарелов и Емил Кошлуков по бТВ. Левицата сега ще бъде силна опозиция, което ще е добре за управлението. БСП реабилитира лявото. Вече да кажеш, че си от БСП не е толкова срамно, колкото беше преди изборите. Ролята на президента също нараства като гарант на стабилност, заяви Гарелов. Кошлуков допълни, че Борисов е използвал изборите, за да си спечели по-добри партньори, а условията, които патриотите поставят сега, ще бъдат смекчени, защото при нови избори те няма да имат същия успех. Ролята на ДПС в новия парламент ще бъде по-скоро подкрепяща, но ще има промяна в образа им. Заради разделението и ДОСТ ще има изменение в политиката на ДПС, смята Кошлуков.  Българите няма да понесат нов вот, категоричен бе Гарелов. Според Кошлуков изборите за Европарламент през 2019 г. ще са възможност отново да се премерят силите на политическите формации.

На плаца се изправят двама генерали

http://www.dnevnik.bg/analizi/2017/03/28/2942989_na_placa_se_izpraviat_dvama_generali/?ref=rss


Как тълкуват изборните резултати? "Дневник" потърси мнението на политолози и социолози часове след като резултатите са извести. Коментарът е на политолога Петър Чолаков.

Какво показаха изборите – къде е България?

- Очертаха се няколко тенденции. ГЕРБ успява да се задържи на върха. Партията има пред себе си възможност за третии кабинет с един и същ министър-председател. Това е съобразен нов рекорд в най-новата ни история. Предишният отново...

Ваня Нушева: Трябва да се промени начина на посочване на членовете на избирателни комисии

https://www.24chasa.bg/novini/article/6140793

Ваня Нушева: Трябва да се промени начина на посочване на членовете на избирателни комисииСравнителният анализ на данните от наблюдението през последните осем години показва ясно, че натискът върху избирателите, изразяващ се в контролиран вот, купуване на гласове, се увеличава по време на местни и парламентарни избори. Това заяви пред БНР Ваня Нушева, програмен директор на Асоциацията "Прозрачност без граници" по повод смените в

Президентът на Иран ще се срещне с Путин

http://www.cross.bg/royhani-prezident-sreshtne-1538801.html

/КРОСС/Иранският президент Хасан Роухани ще посети Русия, като се очаква основната тема на разговорите да бъдат икономическите отношения и конфликта в Сирия, предава ABC News. Във вторник Роухани ще се срещне с руския президент Владимир Путин. В понеделник Роухани разговарял с руския министър-председател Дмитрий Медведев и заявил, че двустранното сътрудничество ще помогне за „засилване на мира и стабилността в региона и в целия свят".

Методи Лалов се самономинира, за "да извадим непочтените и некадърните от ВСС"

http://www.clubz.bg/52150-metodi_lalov_se_samonominira_za_da_izvadim_nepochtenite_i_nekadyrnite_ot_vss

Бившият председател на Софийския районен съд (СРС) Методи Лалов, който подаде оставка в знак на несъгласие с политиката на действащия Висш съдебен съвет (ВСС), се кандидатира за член на новия състав на кадровия орган. Това съобщава "Правен свят", като допълва, че за разлика от всички останали претенденти Лалов е решил сам да издигне кандидатурата си.

"Издигам номинацията си сам 10 дни след като придобих изискуемия се по чл. 130, ал. 2 от Конституцията на Република България юридически стаж не защото нямам подкрепата на колеги от СРС и от страната, а именно заради тях и за да заявя осъзнатата необходимост и решимост да бъда представител на всеки един съдия независимо от апелативния район, в който работи (разбира се, това виждане по никакъв начин не отрича и не омаловажава ценността на предложенията и качествата на кандидатите, издигнати от други колеги) - това пише Лалов в писмото си до бъдещото общо събрание на съдиите. - 

Вярвам, че както в дейността си съдиите следва да се подчиняват на закона и на вътрешното си убеждение, така и изборът на членове на ВСС следва и ще бъде направен единствено въз основа на личните, професионалните и нравствените качества на кандидатите и на техните концепции за дейността на ВСС, без значение от броя и местоработата на предложилите ги съдии."

Лалов посочва, че добрите практики в отделни съдилища се възприемат от обществото като тяхно достижение, а проблемите на някои места се възприемат като такива на цялата система.

В предложението си до съдиите от цялата страна той изразява надежда, че при този пръв пряк избор на членове на ВСС в кадровия орган (съдиите вече гласуват на принципа "един магистрат - един глас", а не чрез делегати, б.р.) ще влязат "хора, които могат да бъдат проводници на надигащата се енергия сред съдиите за промяна в управлението на съдебната система".

"Време е да извадим непочтените и некадърните от ВСС. Да кажем, че във ВСС нямат място тези, които не познават или нямат желание и капацитет да вникнат в професионалните ни проблеми. Да заявим, че не искаме отново членове, чийто професионален път в преобладаващата си част е преминал на административни постове или които са излъчени явно или тайно от така наречената съдебна номенклатура", заявява Лалов.  

Той излага опита си в системата и казва, че работата му е дала "възможност да придобие сензитивност към цялата гама от проблеми".

"Помогна ми да затвърдя моралната си устойчивост пред заобикалящата ни несправедливост, да изградя необходимите професионални качества и компетентност", пише Лалов, който неотдавна сериозно ядоса ВСС.

На два пъти като председател той извежда първо съдиите и администрацията а втория път - само магистратите на протест пред ВСС. Резултатът беше, че оставката му бе приета мълниеносно, а в Софийския районен съд като и.д. шеф бе пратен Стефан Милев - доскорошен прокурор и говорител на Районната прокуратура.

И обещава на колегите си:

"Ако ми гласувате доверие, безапелационно ще осигурявам и отстоявам върховенството на закона и независимостта на съдебната власт и в частност на съдилищата - от политически и икономически интереси, включително от посегателствата на други органи на съдебната власт, както винаги съм правил и досега. Способен съм да отдам цялата си енергия, за да преустановим тенденцията към израждане на ВСС в репресивен орган, в превръщането му на заложник на междуличностни противопоставяния и задкулисни интереси."

Лалов отправя следното послание:

"Сега съдбата на съдебната система, а в голяма степен и на обществото, е в ръцете на свободните съдии. Само свободните могат да бъдат справедливи. Ние сме призвани да бъдем такива. А свободата и справедливостта се постигат с активност. Бъдете свободни! Бъдете справедливи! Каквото и да решите."

 

Какво става в Русия?

https://www.actualno.com/analysis/kakvo-stava-v-rusija-news_602181.html

Вчера по време на неразрешения митинг в Москва бяха задържани рекорден брой хора. Само за ден Русия се върна във времената на протестите от 2011-2013. Какво е това: политическа дестабилизация или топене на ледовете? Коментар на Олег Кашин: Почти едновременните протестн

Цитат на деня: Правителството ще има безрезервната подкрепа на Ахмед Доган

http://www.dnevnik.bg/citat_na_deniia/2017/03/28/2943267_citat_na_denia_pravitelstvoto_shte_ima_bezrezervnata/?ref=rss


Правителството ще има безрезервната подкрепа на Ахемд Доган и неговите представители в парламента.

Това заяви бившият депутат от ДПС и бивш земеделски министър Мехмед Дикме. Той не е член на движението от 2007 г. Според него управляващите винаги говорят неща, които избирателите им искат да чуят, но в крайна сметка почти винаги получават подкрепата на ДПС във важни моменти.

"Най-големият проблем на малцинствата в България е Ахмед Доган. Неговото...

Станишев с три ръце на снимка от Рим

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6140795

Станишев с три ръце на снимка от РимПрезидентът на Партията на европейските социалисти се появи с три ръце на снимка в профила си във фейсбук. Кадрите са от петък, когато Станишев участва в марш по случай 60-годишнината на ЕС в Рим. Публикувани са в събота, но привлякоха вниманието едва в понеделник късно вечерта. Оттогава и в социалните мрежи тече майтап със Станишев.

Баскетболна топка избухна и рани жена в Австралия

https://www.24chasa.bg/novini/article/6140784

Баскетболна топка избухна и рани жена в Австралия

Баскетболна топка избухна и рани жена на плажа Блек Рок в Австралия. Според полицията в Мелбърн, пострадалата жена се е разхождала по плажа, когато е видяла оставената топка, предава БНТ.  При опит да я вдигне обаче топката избухва. Жената е в болница с изгаряния. Според очевидци, група мъже са подхвърлили топката към жената,

Само на 9 г., това момче вече е минало през ада

https://vesti.bg/sviat/blizak-iztok-i-afrika/samo-na-9-g.-tova-momche-veche-e-minalo-prez-ada-6067185

Едва 6-годишен язидското момче е отвлечено от бойци на "Ислямска държава". Чак три години по-късно го освобождават срещу откуп

За Марешки, белите мишки и опасните Е-та

http://www.dnevnik.bg/analizi/2017/03/28/2942679_za_mareshki_belite_mishki_i_opasnite_e-ta/?ref=rss


Повече от десет години Веселин Марешки тестваше в политиката поразяващия ефект на агресивното си поведение в бизнеса. Последният продукт на този експеримент - партията му "Воля", скоро ще е част от четиридесет и четвъртото Народно събрание.

И защото "човекът, това е стилът" още на първия ден след изборите собственикът на едноименните вериги от аптеки и бензиностанции видя като най-подходящ пост за себе си - премиерският.

Той е само на 9, а вече е минал през ада

https://vesti.bg/sviat/blizak-iztok-i-afrika/toj-e-samo-na-9-a-veche-e-minal-prez-ada-6067185

Едва 6-годишен язидското момче е отвлечено от бойци на "Ислямска държава". Чак три години по-късно го освобождават срещу откуп

Методи Андреев: Третият кабинет на Борисов ще е катастрофа

http://www.mediapool.bg/metodi-andreev-tretiyat-kabinet-na-borisov-shte-e-katastrofa-news261938.html

Третият кабинет на Бойко Борисов ще е катастрофа. Това обяви пред бТВ във вторник Методи Андреев, който беше депутат от ГЕРБ в предишния парламент, но на предсрочните парламентарни избори се яви като кандидат на “Нова република”. “Хората реагираха прагматично – запазиха статуквото срещу това да не управлява БСП. Попаднаха обаче в клопката на Борисов”. смята бившият депутат от ГЕРБ. На въпроса защо е бил част от партията на Бойко Борисов той уточни, че в началото на втория мандат е имало надежда за реформи, но след първата година е останал разочарован. “Сам напуснах ГЕРБ, никой не ме е гонил”, уточни Андреев. Според него формално няма значение дали ГЕРБ или БСП управлява, защото накрая всичко опира до това кой ще взима комисионните. Моделът не е „Кой”, а „Кои”, смята бившият депутат от ГЕРБ.

Хулигани прекратиха Сенегал - Кот д'Ивоар в Париж (видео)

http://offnews.bg/news/n_1/n_651290.html

Предварително планирана акция на фенове прекрати контролата между Сенегал и Кот д'Ивоар на стадион "Шарлети", който се намира в предградията на Париж. Африканските емигранти нахлуха на терена в 88-ата минута при резултат 1:1. Според разпространената информация хулиганите са се били събрали край стадиона с цел да създават проблеми и са влезли без билети. Изборът на Франция за място на срещата не е случаен, тъй като в страната е пълно с граждани от двете страни. Един от нахлулите събори с типичен прийом от ръгбито Ламин Гасама от Сенегал. При вида на задаващата се идиотщина реферът Тони Шапрон призова играчите да се прибират.  Хулиганите запалиха моторите и на хора от трибуните. Те започнаха да прескачат загражденията и да нахлуват на терена. Стюардите бяха безпомощни да се справят с пъргавите африканци, които не им даваха никакъв шанс да ги догонят. Иначе преди двубоят да бъде прекратен Садио Мане откри за Сенегал в 68-ата минута, но само три по-късно Сириак изравни.

Проф. Кантарджиев: Случаите с морбили в Пловдив са един ограничен взрив

https://www.24chasa.bg/zdrave/article/6140775

Проф. Кантарджиев: Случаите с морбили в Пловдив са един ограничен взривСлучаите с морбили в Пловдив са един ограничен взрив. Това заяви пред БНТ професор Тодор Кантарджиев. Той заяви, че със заповед на министър Семерджиев е създадена една координационна комисия по морбили, която днес в 15,00 ще заседава. Трябва да представят решение за справяне с вируса пред министъра.

Нов кръвен тест улеснява диагностицирането на туберкулоза

http://www.cross.bg/test-tyberkyloza-vsichki-1538800.html

/КРОСС/Американски учени изготвиха кръвен тест, който да може да ускори поставянето на диагноза и лечението на туберкулоза. Този тест е по-добър от всички, които в момента са на пазара и дава резултат за няколко часа, изтъкват създателите му. Той е първият, който може да измери степента на белодробната инфекция, засичайки два протеина в кръвта (CFP-10 и ESAT-6), които се отделят в активната фаза на болестта от бактерията причинител. Тестът се основава на технология, която се използва обичайните клинични инструменти, които се намират във всички болници, уточни един от създателите и учен в университета в Аризона. Тестът може да засече туберкулоза в около 92% от случаите, включително и в случаите, когато са заразени с вируса на придобитата имунна недостатъчност, отговорен за СПИН. В този случай обаче техниките за откриване могат да бъдат по-комплексни. Новият тест все още не може да бъде намерен на пазара и цената му не е уточнена. Според Световната здравна организация около 10 млн. души по света развиват туберкулоза всяка година. Смъртните случаи в резултат на заболяването са близо 2 млн. Експерти считат, че близо една трета от населението на света може да имат латентна инфекция.  

София готви експресен ремонт на бул. България за над 15 млн. лева

http://www.investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/sofiia-gotvi-ekspresen-remont-na-bul-bylgariia-za-nad-15-mln-leva--236486/

Ще бъдат извършени строително-ремонтни дейности по цялата пътна отсечка от НДК до Бояна заради председателството на ЕС

Ръст на ранни записвания на руски туристи за почивка в България

https://www.24chasa.bg/novini/article/6140777

Ръст на ранни записвания на руски туристи за почивка в БългарияРуският туристически пазар отчита сериозен ръст на ранните записвания за почивка в България, предаде БНР. Увеличението спрямо същия период на миналата година е от 10 до 20 на сто, а периодът на резервациите достига чак до септември. Данните са на Руската асоциация на туроператорите, които цитира агенция Интерфакс.

Постигнато е споразумение за по-високи заплати на персонала на летищата в Берлин

https://www.24chasa.bg/novini/article/6140776

Постигнато е споразумение за по-високи заплати на персонала на летищата в БерлинПрофсъюзът „Верди“ е договорил тригодишно споразумение относно заплащането на 2 хил. души от наземния персонал на берлинските летища, които той представлява, предава Ройтерс, цитирана от Фокус.  Тази сделка слага край на опасността от нова стачка на работниците, след като последната такава доведе до отмяната на близо 2 хил.

Не са открити доказателства, че нападателят от Лондон е свързан с "Ислямска държава"

https://www.actualno.com/europe/ne-sa-otkriti-dokazatelstva-che-napadateljat-ot-london-e-svyrzan-s-isljamska-dyrjava-news_602167.html

Британската полиция заяви, че не е намерила доказателства Халид Масуд, който уби четирима души в нападение над британския парламент миналата седмица, да е бил свързан с "Ислямска държава" или "Ал Кайда", но добави, че той очевидно се е интересувал от джихада, съобщи bTV. Коорди

Пролетни празници започват в Свищов

//dariknews.bg/regioni/veliko-tyrnovo/proletni-praznici-zapochvat-v-svishtov-2013545

В рамките им е включен Маратон на четене „Четяща България – Четящ Свищов“

Отстраниха от длъжност шуменски съдебен изпълнител, разследван за присвояване

//dariknews.bg/regioni/shumen/otstraniha-ot-dlyzhnost-shumenski-sydeben-izpylnitel-razsledvan-za-prisvoiavane-2013546

Апелативният съд във Варна уважи частния протест на Окръжна прокуратура Шумен и отстрани от длъжност частния съдебен изпълнител (ЧСИ) Асен Тонев, обвиняем за длъжностно присвояване в особено големи размери. Втората съдебна инстанция отмени определение на Окръжен съ

Шести ученически театрален фестивал „Арлекин" Нова Загора 2017

//dariknews.bg/regioni/sliven/shesti-uchenicheski-teatralen-festival-arlekin-nova-zagora-2017-2013547

Шести ученически театрален фестивал „Арлекин"  ще се проведе в Нова Загора. Театралното вълшебство, организирано за поредна година от Община Нова Загора и СУ „Христо Ботев” ще се проведе от 29 до 31 март в театър „Минко Балкански”.

 На сцената ще играят театрали от Правец, Карнобат,

Осъдиха двама силистренци на 20 и 15 години затвор за жестоко убийство

//dariknews.bg/regioni/dobrich/osydiha-dvama-silistrenci-na-20-i-15-godini-zatvor-za-zhestoko-ubijstvo-2013548

Предадените на съда от Окръжната прокуратура в Силистра Любомир К. и Станислав Вл. за убийство, извършено по особено мъчителен начин за убития и с особена жестокост, бяха признати за виновни от състав на Силистренския окръжен съд.

25-годишният Любомир К. ще изтърпи н

Сбогуваме се с Иван Абаджиев в четвъртък

//dariknews.bg/novini/bylgariia/sboguvame-se-s-ivan-abadzhiev-v-chetvyrtyk-2013473

Българската общественост ще отдаде последна почит на големия треньор Иван Абаджиев в четвъртък, 30 март.

Поклонението ще започне в 10.30 ч. във входната зала на националния стадион "Васил Левски". Това съобщиха от Министерството на м

Връщат километражите на колите по 2 пъти

http://www.moreto.net/novini.php?n=347393

Километражите на част от докарваните у нас употребявани леки коли са превъртани по 2 пъти. Това съобщи за „Монитор” Емил Панчев, председател на Съюза на българските автомобилисти (СБА). По думите му веднъж това се прави, преди возилата да влязат в България, а след това и в автокъщите.

Сериозен ръст на ранни записвания на руски туристи за почивка в България

http://www.cross.bg/bulgariya-pochivka-zapisvaniya-1538799.html

/КРОСС/Руският туристически пазар отчита сериозен ръст на ранните записвания за почивка в България. Увеличението спрямо същия период на миналата година е от 10 до 20 на сто, а периодът на резервациите достига чак до септември. Данните са на Руската асоциация на туроператорите, които цитира агенция Интерфакс.  

Бизнесът очаква от новото правителство стъпки към еврозоната и ключови реформи

http://econ.bg/Новини/Бизнесът-очаква-от-новото-правителство-стъпки-към-еврозоната-и-ключови-реформи_l.a_i.739731_at.1.html

Ускоряване на влизането на България в еврозоната и провеждането на ключови реформи - това са очакванията на бизнеса от новия кабинет. Работодателите...

Прозрачност без граници: Нужна е промяна в модела на изборната администрация

http://www.mediapool.bg/prozrachnost-bez-granitsi-nuzhna-e-promyana-v-modela-na-izbornata-administratsiya-news261937.html

Необходима е промяна в начина на назначаване на изборната администрация у нас. Такъв извод направи във вторник пред БНР програният директор на Асоциация “Прозрачност без граници” по повод множеството смени в последния момент на членове на Секционните избирателни комисии. “Съществува въздействие на членове на секционни избирателни комисии върху изборния процес, не само въздействието на застъпници, на представители на политически партии, но и на представители на местната власт.Това, което видяхме този път е,че всъщност част от организационните нередности се дължат и на опитите на политическите партии да въздействат върху работата на членовете на секционните комисии”, отбеляза експертът като извод от наблюдението върху вота. “Имаме една политически назначаема и до голяма степен политически зависима изборна администрация. Необходимо е въвеждането на професионален елемент в дейността на изборната администрация, както чрез по-дълготрайно обучение, така и чрез включване на членове, които не е задължително да са членове на политическите партии”, казва още тя. Нушева изтъкна, че смяната на членове на секционни избирателни комисии в последния момент е нещо, което обезсмисля целия цикъл на подготовка, който ЦИК и РИК правят преди изборите. “Сравнителният анализ на данните от наблюдението през последните осем години показва ясно, че натискът върху избирателите, изразяващ се в контролиран вот, купуване на гласове, се увеличава по време на местни и парламентарни избори”, каза още програмният дитектор на Асоцияция “Прозрачност без граници”. “Там, където интересът от достъп до властта или до материални ресурси на местно ниво, е много по-ясно установим, може много по-ясно да се открои. Съответно това води до по-интензивен натиск, по-интензивни опити на участниците в изборния процес за въздействие върху избирателите. Най-често този опит за въздействие се случва в малки населени места в близост до Благоевград, Враца, Монтана, Добрич, Плевен, Разград, Стара Загора, Кърджали, Хасково”, твърди тя.   

Прозрачност без граници: Нужна е промяна в модела на изборната администрацията

http://www.mediapool.bg/prozrachnost-bez-granitsi-nuzhna-e-promyana-v-modela-na-izbornata-administratsiyata-news261937.html

Необходима е промяна в начина на назначаване на изборната администрация у нас. Такъв извод направи във вторник пред БНР програният директор на Асоцияция “Прозрачност без граници” по повод множеството смени в последния момент на членове на Секционните избирателни комисии. “Съществува въздействие на членове на секционни избирателни комисии върху изборния процес, не само въздействието на застъпници, на представители на политически партии, но и на представители на местната власт.Това, което видяхме този път е,че всъщност част от организационните нередности се дължат и на опитите на политическите партии да въздействат върху работата на членовете на секционните комисии”, отбеляза експертът като извод от наблюдението върху вота. “Имаме една политически назначаема и до голяма степен политически зависима изборна администрация. Необходимо е въвеждането на професионален елемент в дейността на изборната администрация, както чрез по-дълготрайно обучение, така и чрез включване на членове, които не е задължително да са членове на политическите партии”, казва още тя. Нушева изтъкна, че смяната на членове на секционни избирателни комисии в последния момент е нещо, което обезсмисля целия цикъл на подготовка, който ЦИК и РИК правят преди изборите. “Сравнителният анализ на данните от наблюдението през последните осем години показва ясно, че натискът върху избирателите, изразяващ се в контролиран вот, купуване на гласове, се увеличава по време на местни и парламентарни избори”, каза още програмният дитектор на Асоцияция “Прозрачност без граници”. “Там, където интересът от достъп до властта или до материални ресурси на местно ниво, е много по-ясно установим, може много по-ясно да се открои. Съответно това води до по-интензивен натиск, по-интензивни опити на участниците в изборния процес за въздействие върху избирателите. Най-често този опит за въздействие се случва в малки населени места в близост до Благоевград, Враца, Монтана, Добрич, Плевен, Разград, Стара Загора, Кърджали, Хасково”, твърди тя.   

"Газпром" и "Лукойл" с интерес към газови и петролни полета в Иран

http://www.investor.bg/evropa/334/a/gazprom-i-lukoil-s-interes-kym-gazovi-i-petrolni-poleta-v-iran-236488/

Иранският президент Хасан Рухани ще разговаря с руския си колега Владимир Путин по-късно днес

Федерер и Вавринка продължават напред в Маями

http://www.dnevnik.bg/sport/2017/03/28/2943241_federer_i_vavrinka_produljavat_napred_v_maiami/?ref=rss


Рекордьорът по титли от Големия шлем Роджър Федерер се класира за 1/8-финалите на турнира от сериите "Мастърс 1000" в Маями след безупречна победа над аржентинеца Хуан Мартин дел Потро. 35-годишният швейцарец спечели с 6:3, 6:4 за 82 минути и записа 15-а победа в 16-ия си мач през 2017 г.

Федерер показаха страхотна ефективност и спаси всяка една от петте възможности за пробив, които се откриха пред Дел Потро. В същото време швейцарецът реализира две от своите...

Доларът достигна четиримесечно дъно

http://www.cross.bg/spryamo-vruh-dolara-1538798.html

/КРОСС/Щатският долар се понижава към двумесечно дъно спрямо кошницата от останалите водещи валути, след като американският президент Доналд Тръмп не успя да прокара в Конгреса на САЩ законопроект за здравна реформа на мястото на досегашната "Обамакеър", предаде БНР. Това засили инвеститорските опасения, че той може да не успее да осъществи поетите в предизборната кампания обещания за данъчни реформи (намаляване на данъчната тежест) и ангажиментите за огромни по размер инвестиции в инфраструктура, които да допринесат за ускоряване на растежа на водещата световна икономика. Индексът на долара спрямо останалите шест основни валути се понижава в началото на днешната търговия с 0,2% към двумесечно дъно от 99,16 долара - най-ниско негово ниво от 2-ри февруари, след като в началото на януари доларовият индекс нарасна до 14-годишен от близо 104,00 пункта с оглед на очакванията за значителни стимулиращи икономиката на САЩ мерки по време на управлението на Тръмп. Съмненията относно успеха на бъдещата икономическа политика на президента на САЩ спомогнаха и за понижение на американските фондови индекси в края на петъчната търговия към шест седмични дъни, отстъпвайки от рекордните върхове, достигнати в началото на март

Три трамвая с променен маршрут през уикенда заради ремонт

http://offnews.bg/news/n_1/n_651289.html

Ремонт на релсите спира трамваи № 4, 5 и 11 през този уикенд, мотрисите няма да се движат в събота и неделя от 4,30 до 16 часа от трамвайно ухо „Бъкстон“ до спирка ул.“Райска градина“.  Трамвай №4 ще се движи от “Орландовци“ до ж.к.“Бъкстон“, № 5 ще вози от Съдебната палата до трамвайно ухо „Бъкстон”, № 11 - от „Илиянци” до трамвайно ухо „Овча купел”.  Разкрива се временна автобусна линия № 5-ТМ с маршрут: кв. „Княжево” (начална и крайна спирки на автобусни линии № 58 и 59), бул. „Цар Борис ІІІ”, надясно по бул. „Братя Бъкстон”, надясно по ул. „Тодор Каблешков” и наляво по бул. „Цар Борис ІІІ” по маршрута двупосочно. Автобусите ще спират на съществуващите автобусни спирки кв. „Павлово”, бул. „Цар Борис ІІІ”, кв. „Овча купел” и бул. „Братя Бъкстон” и на временни спирки в района на трамвайните спирки ул. „Райска градина”, ул. „Планинец” и бул. „Никола Петков” в посока кв. „Княжево”.  След 16 часа и през двата дни движението на трамвайни линии № 4, 5 и 11 ще се възстановява по постоянните маршрути.

Методи Андреев: Третото правителство на Борисов ще е катастрофа

http://www.cross.bg/borisov-andreev-gerb-1538797.html

/КРОСС/ "На тези избори хората търсиха изход и не получиха решение на своето желание". Това каза бившият депутат от ГЕРБ Методи Андреев, който на тези избори играеше за Нова република, в ефира на БТВ. „Най-голямата загуба заради невлизането на десните в парламента, е че хора като Мартин Димитров и Петър Славов няма да са в него", посочи той. В миналия парламент Андреев имаше много съвместни инициативи с двамата посочени депутати. "Фактът, че аз не останах в ГЕРБ, защото ако първото правителство на Борисов беше надежда, второто беше разочарование, а третото ще е катастрофа", прогнозира той, имайки предвид правителствата на ГЕРБ. "Хората реагираха прагматично. Попаднаха обаче в клопката на Борисов: Аз съм прост и вие сте прости", коментира той резултатите от изборите. „Ако Бойко Борисов следва пътя на своя морал трябва да си направи правителство и да си носи кръста. То ще е катастрофа за дясноцентристките ценности, за които гласуваха хората. Най-лошо е да скочиш в пропаст на два скока - ние го правим на три скока", каза Андреев.    

Мощен циклон удари бреговете на Австралия, 25 000 са евакуирани

http://offnews.bg/news/n_1/n_651288.html

Мощен циклон с ветрове до 263 км/ч удари щата Куинсланд, Австралия. Циклонът Деби, от четвърта степен, остави най-малко 45 000 домове без електричество и разруши сгради. Все още не може да се каже колко са те. Карта: Би Би Си Премиерът Малкълм Търнбул обяви пред парламента, че е задействал плана за бедствия. Повече от 25 000 души бяха принудени да се евакуират. Циклонът е най-разрушителният от 2011 година насам.

Северна Корея е извършила в петък поредно изпитание на ракетен двигател

https://www.24chasa.bg/novini/article/6140761

Северна Корея е извършила в петък поредно изпитание на ракетен двигателСеверна Корея е извършила в петък, 24 март, поредно изпитание на ракетен двигател, който може да бъде използван в междуконтинентална балистична ракета, съобщиха Ройтерс и ТАСС, като се позоваха на официални американски източници, пожелали анонимност. Това е третият подобен тест през последната седмица, отбелязва телевизионният канал Си Ен Ен,

Канадците ще могат да пушат легално трева през 2018 г.

https://www.actualno.com/america/kanadcite-shte-mogat-da-pushat-legalno-treva-prez-2018-g-news_602162.html

Канадците ще могат да пушат легално трева, със или без медицинско основание, от 1 юли 2018 година, заяви в понеделник представител от канадския парламент. Проектозаконът за легализацията дори е планиран за гласуване на 10 април, като от правителството на Джъстин Трюдо се надяв

Председателят на Бундестага: Ердоган превръща демократичния ред в авторитарен

http://www.cross.bg/erdogan-tyrtziya-byndestaga-1538796.html

/КРОСС/ След като на територията на Германия започна гласуването за референдума по конституционната реформа в Турция, председателят на бундестага Норберт Ламерт обвини Анкара в посегателство срещу демокрацията, предаде Дойче веле. По думите му това, което смятат да направят турският президент Реджеп Тайип Ердоган и неговото правителство, е "превръщане на крехкия демократичен ред в авторитарна система". Ламерт коментира, че след неуспешния опит за преврат в Турция Ердоган системно атакува политическата система на страната, с което подкопава конституционния ред. Той акцентира и върху нелогичното съгласие на депутатите да бъдат ограничени правомощията на парламента. "Това е безпрецедентно събитие в най-новата история", смята председателят на бундестага. Гласуването в Германия, което започна вчера, ще продължи до 9 април.    

ЦИК обработва повторно изборните протоколи

http://www.mediapool.bg/tsik-obrabotva-povtorno-izbornite-protokoli-news261936.html

В Централната избирателна комисия (ЦИК) вече тече повторна обработка на протоколите. До обяд във вторник се очакват и последните данни от две регионални комисии и повторното въвеждане на протоколите ще приключи. Пред бТВ Камелия Нейкова посочи, че няма съществени грешки или поправки в протоколите и не се очакват значителни промени в изборните резултати. В изборния ден едната група нарушения беше за агитация, а друга свързана с работата на секционните комисии. Бяха взети мерки и бяха дадени указания, посочи Нейкова и даде пример с с две секции в Турция, където се е наложило прекъсване на гласуването докато се възстанови реда. Недействителните гласове са около 169 хил., което е по-малко от предните избори.

Бронирано стъкло ще пази Айфеловата кула

http://www.cross.bg/zashtita-kyla-strani-1538795.html

/КРОСС/ Айфеловата кула ще бъде снабдена със защитно съоръжение, представляващо стена от бронирано стъкло. Целта е защита при евентуална терористична атака. Това решиха с гласуване градските власти на френската столица. Съветът на Париж гласува единодушно проекта за защита на най-разпознаваемия символ на Париж, която ще струва около 30 млн. евро. Работата по изграждането на защитното съоръжение ще приключи през второто тримесечие на 2018г.. Проектът предвижда стъклена стена от двете страни - срещу Сена и откъм Марсово поле. Другите две страни, откъдето ще се влиза, ще бъдат осигурени с метални ограждения в стила на самата Айфелова кула. Там ще бъдат поставени и множество контролни пунктове. Помислено е и за защита и срещу атаки на коли, както и видеонаблюдение.

Празнуваме Гергьовден за 50 лв. на Златни пясъци

http://www.moreto.net/novini.php?n=347392

Срещу 50 лв. може да посрещнем Гергьовден край морето, показва проверка на „Монитор“. Любителите на Северното Черноморие могат да се възползват от оферти в курорта Златни пясъци. Срещу 45 лв. на ден за един човек се предлага настаняване в 3-звезден хотел с включен ол инклузив.

Фарел Уилямс ще продуцира мюзикъл за собствения си живот

http://www.cross.bg/farel-yilyams-detstvoto-1538794.html

/КРОСС/ 43-годишният музикант Фарел Уилямс ще превърне детството си в мюзикъл, който ще бъде режисиран от бродуейския режисьор Майкъл Майър. Според сп. "Холивуд репортър" дори музикалното оформление ще е дело на популярния певец. Проектът, който е озаглавен "Атлантида" ще представлява история в стил "Ромео и Жулиета", базирана на детството на Фарел. По информация на таблоида, от "Фокс" вече са се добрали до авторските права за излъчването му и още миналата седмица са подписали с Уилямс договор. Това не е първи продуцентски опит за Фарел във филмовата индустрия. Той е продуцент и на номинирания за три "Оскар"-а тази година хит - "Скрити числа".  

Могат ли полетите на дълги разстояния да бъдат нискотарифни

http://www.dnevnik.bg/na_put/2017/03/28/2942672_mogat_li_poletite_na_dulgi_razstoianiia_da_budat/?ref=rss


Нискотарифните авиокомпании преобразиха пътуванията със самолет през последните две десетилетия, като направиха полетите евтини почти колкото междуградски автобус. Може ли обаче това да се случи и при по-дългите маршрути?

Любовната ни афера с нискотарифните авиокомпании продължава и не показва признаци на "охлаждане".

Ryanair, ирландският превозвач, когото пътниците отдавна обичат да мразят, миналата година изпревари Lufthansa и стана...

Ненаситните френски политици

http://www.investor.bg/analizi/91/a/nenasitnite-frenski-politici-236487/

Много представители на политическия елит във Франция показват, че са лишени от всякакво чувство за правда и неправда, коментира Клаус-Дитер Франкенбергер

ЦИК: Няма съществени грешки в протоколите и не се очакват значителни промени в изборните резултати

http://www.cross.bg/protokolite-ochakvat-komisii-1538793.html

/КРОСС/ В Централната избирателна комисия (ЦИК) вече тече повторна обработка на протоколите. До обяд днес се очакват и последните данни от две регионални комисии и повторното въвеждане на протоколите ще приключи. Говорителят на ЦИК Камелия Нейкова посочи пред БТВ, че няма съществени грешки или поправки в протоколите и не се очакват значителни промени в изборните резултати. В изборния ден едната група нарушения беше за агитация, а друга свързана с работата на секционните комисии. Бяха взети мерки и бяха дадени указания, посочи Нейкова и даде пример с две секции в Турция, където се е наложило прекъсване на гласуването докато се възстанови реда. Недействителните гласове са около 169 хил., което е по-малко от предните избори. Единствената непредставена парламентарно партия, която ще получи държавна субсидия е „Възраждане".    

"Амнести интернешънъл" обвини коалицията на САЩ в Ирак за въздушни удари в Мосул

https://www.24chasa.bg/novini/article/6140740

"Амнести интернешънъл" обвини коалицията на САЩ в Ирак за въздушни удари в Мосул"Амнести интернешънъл" обвини днес предвожданата от САЩ коалиция в Ирак, че нанася въздушни удари в зони на град Мосул, за които би трябвало да е информирана, че там има цивилни семейства, укрили се по домовете си, предаде ДПА, цитирана от БНР. Правозащитната организация заяви, че стотици цивилни са били убити в северен Ирак през последните месеци,

Алчно ненаситните френски политици

http://www.investor.bg/analizi/91/a/alchno-nenasitnite-frenski-politici-236487/

Много представители на политическия елит във Франция показват, че са лишени от всякакво чувство за неправда, коментира Клаус-Дитер Франкенбергер

Голям холандец ще пази вратата на Бербатов

http://www.clubz.bg/52148-golqm_holandec_shte_pazi_vratata_na_berbatov

Димитър Бербатов вече си има и вратар за благотворителния мач срещу сборен тим на Луиш Фиго на 14 юни в София. Това е големият и като ръст, и като визитка и качества холандец Едвин ван дер Саар, бивш страж на "Ювентус" и "Манчестър Юнайтед".

Ван дер Саар се присъединява към бившите си съотборници от "Манчестър Юнайтед" Гари Невил, Неманя Видич, Пол Скоулс и Райън Гигс.

Ето какво написа Бербатов във фейсбук за бившия си съекипник:

"Той винаги имаше какво да каже на отбора. И може да се каже, че всеки се допитваше до неговото мнение. Вдъхваше на всички ни спокойствие и увереност! Обикновено седяхме един до друг в рейса при безкрайните ни пътувания и всеки път ми беше приятно да бъда в неговата компания.

Той е сред най-добрите вратари в света. Той е рекордьорът по най-много мачове за националния отбор на Холандия. Той е и най-възрастният играч, печелил шампионската титла на Англия – на 40 г. и 205 дни. Той е сред малцината играчи, печелили Шампионската лига с два различни отбора - „Аякс“ и „Манчестър Юнайтед“. С холандския гранд печели и Купата на УЕФА, и Суперкупата на УЕФА. 

Интертото - с „Ювентус“ и с „Фулъм“. Той е вторият най-титулуван вратар в историята на футбола с общо 25 спечелени купи. 4 пъти е шампион на Холандия и 4 пъти шампион на Англия. През сезон 2008/2009 не пуска попадение в 14 поредни мача и в общо 1311 минути за „Манчестър Юнайтед“. 3 пъти е избиран в идеалния отбор на английската Висша лига. Първият вратар, записал 50 „сухи мрежи“ в Шампионската лига. Играч на мача при спечеления от „Манчестър Юнайтед“ трофей в Шампионската лига през 2008 г.

Едвин ван дер Сар. Очакваме го в София!"

Зетят на Тръмп говорил с шефа на санкционирана от САЩ руска държавна банка

http://www.mediapool.bg/zetyat-na-tramp-govoril-s-shefa-na-sanktsionirana-ot-sasht-ruska-darzhavna-banka-news261935.html

Руска държавна банка, която е подложена на санкции от САЩ заради нахлуването на Русия в Украйна, разкри в понеделник, че нейни изпълнителни директори са имали разговори през декември с Джаред Къшнър, зет на президента на САЩ Доналд Тръмп и негов старши съветник. Това предаде агенция Ройтерс, като се позова на изявление на банката "Внешекономбанк". Тридесет и шестгодишният Къшнър, който е женен за дъщерята на Тръмп Иванка, прие доброволно да отговори на въпроси пред Комисията по разузнаването към Сената, разследваща предполагаемата намеса на Русия в изборите в САЩ през 2016 г. "Като част от подготовката на нова стратегия, изпълнителни директори на "Внешекономбанк" са се срещали многократно през 2016 г. с представители на водещи финансови институции в Европа, Азия и Америка", се посочва в изявление на банката, изпратено по електронна поща. В него се отбелязва, че са осъществени срещи с редица представители на най-големите банки и бизнес представителства в САЩ, включително с Джаред Къшнър, ръководител на компаниите Къшнър. Руската държавна банка "Внешекономбанк" отказа да посочи къде и кога са се състояли срещите. Ройтерс посочва, че Джаред Къшнър не е коментирал още това изявление. Официални американски представители потвърдиха, че Къшнър е участвал в среща с руския посланик в САЩ Сергей Кисляк през декември, на която е присъствал и бившият съветник по националната сигурност на Тръмп Майкъл Флин, който бе принуден да подаде оставка през февруари. По-късно през декември Къшнър се е срещнал с изпълнителния директор на "Внешекономбанк" Сергей Горков. Говорител на Белия дом потвърди тези срещи, посочва Ройтерс. Белият дом отбеляза, че през цялата президентска кампания и през преходния период Джаред Къшнър е служил като основно лице за контактите с чужди правителства и техни представители. Говорителят на Кремъл каза, че срещите между Джарет Къшнър и представители на Внешекономбанк са били рутинни бизнес срещи. "Имало е десетки срещи и една от тях е била с представители на компанията на Къшнър и с него самия. Това е обичайна бизнес практика", каза говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Зетят на Тръмп е водил преговори с руската държавна банка

http://www.mediapool.bg/zetyat-na-tramp-e-vodil-pregovori-s-ruskata-darzhavna-banka-news261935.html

Руска държавна банка, която е подложена на санкции от САЩ заради нахлуването на Русия в Украйна, разкри в понеделник, че нейни изпълнителни директори са имали разговори през декември с Джаред Къшнър, зет на президента на САЩ Доналд Тръмп и негов старши съветник. Това предаде агенция "Ройтерс”, като се позова на изявление на банката "Внешекономбанк". 36-годишният Къшнър, който е женен за дъщерята на Тръмп - Иванка, прие доброволно да отговори на въпроси пред Комисията по разузнаването към Сената, разследваща предполагаемата намеса на Русия в изборите в САЩ през 2016 г. "Като част от подготовката на нова стратегия, изпълнителни директори на "Внешекономбанк" са се срещали многократно през 2016 г. с представители на водещи финансови институции в Европа, Азия и Америка", се посочва в изявление на банката, изпратено по електронна поща. В него се отбелязва, че са осъществени срещи с редица представители на най-големите банки и бизнес представителства в САЩ, включително с Джаред Къшнър, ръководител на компаниите "Къшнър”. Ройтерс посочва, че Джаред Къшнър не е коментирал още това изявление. Руската държавна банка "Внешекономбанк" отказа да посочи къде и кога са се състояли срещите. Официални американски представители потвърдиха, че Къшнър е участвал в среща с руския посланик в САЩ Сергей Кисляк през декември, на която е присъствал и бившият съветник по националната сигурност на Тръмп - Майкъл Флин, който бе принуден да подаде оставка през февруари. По-късно през декември Къшнър се е срещнал с изпълнителния директор на "Внешекономбанк" Сергей Горков. Говорител на Белия дом потвърди тези срещи, посочва "Ройтерс”. От администрацията на американския президент отбелязват, че през цялата президентска кампания и през преходния период Джаред Къшнър е служил като основно лице за контактите с чужди правителства и техни представители.

Сбогуваме се с Иван Абаджиев в четвъртък на стадион "Васил Левски"

https://www.24chasa.bg/sport/article/6140746

Сбогуваме се с Иван Абаджиев в четвъртък на стадион "Васил Левски"Българската общественост ще отдаде последна почит на големия треньор Иван Абаджиев в четвъртък, 30 март. Поклонението ще започне в 10,30 часа във входната зала на националния стадион „Васил Левски”. Това съобщиха от министерството на младежта и спорта. Иван Абаджиев напусна този свят на 85-годишна възраст.

Затвор за нападение и удар по полицай в Русенско

https://www.24chasa.bg/novini/article/6140749

Затвор за нападение и удар по полицай в РусенскоМъж от Русенско бе осъден на 9 месеца затвор и обществено порицание за нанасяне на телесна повреда на полицай и за хулиганство. След внесен обвинителен акт и постигнато в съдебна фаза споразумение с Районна прокуратура – Русе, 34-годишният Васил П. получи от Темида 9 месеца лишаване от свобода при общ режим и обществено порицание.

Парното и топлата вода ще поскъпнат до 37 процента през април

http://econ.bg/Новини/Парното-и-топлата-вода-ще-поскъпнат-до-37-процента-през-април_l.a_i.739730_at.1.html

Поскъпването на природния газ с 29,63 на сто от април ще бъде обсъдено на открито заседание в енергийния регулатор.  Токът също поскъпва с 1...

ЕК обмисля отказ на визи за африкански лекари заради бежанските проблеми

http://www.mediapool.bg/ek-obmislya-otkaz-na-vizi-za-afrikanski-lekari-zaradi-bezhanskite-problemi-news261934.html

Европейският съюз трябва да помисли за ограничаване на визите за високопоставени представители на африкански и други държави, които отказват да приемат обратно нелегални имигранти от Европа. Това обяви германският министър на вътрешните работи Томас де Мезиер по време на среща с колегите си от другите държави членки.  "Ако дадена страна не е готова да приеме обратно своите граждани, тя трябва да разбере, че политиките за издаване на визи, които позволяват пътуване в Европа, няма да са толкова щедри, колкото са били, може би дори за ръководството на страната", коментира де Мезиер. По-късно той обяви пред журналисти, че ЕС трябва да използва всички средства за оказване на натиск, за да накара страните да сътрудничат на Европа в усилията за депортиране на онези, които не отговарят на условията за получаване на бежански статут. Европейските правителства стават все по-гневни заради отказите на някои африкански и азиатски държави да приемат обратно хората, които не отговарят на условията за получаване на бежански статут, но унищожават документите си, за да направят по-трудно депортирането им обратно. Стотици хиляди мигранти пристигат всяка година в Европа, напомня Ройтерс.  

Веднага след изборите Русе атакува кърлежи и комари

https://www.24chasa.bg/region/article/6140739

Веднага след изборите Русе атакува кърлежи и комариВеднага след изборите, във времевия период от 28 март до 8 април включително, Община Русе се вдига на война срещу комари и кърлежи. Навременното третиране на досадните твари трябва да подсигури комфорта на русенци през идващото лято. Предстоят обработки на зелените площи в Русе - паркове, градини и междублокови пространства,

Два автомобила изгоряха в Пиринско

//dariknews.bg/regioni/blagoevgrad/dva-avtomobila-izgoriaha-v-pirinsko-2013536

Два автомобила изгоряха в Пиринско - единият заради техническа неизправност, а за другия причините все още се изясняват.

На 26 март около 21:03 часа е получен сигнал за пожар в лек автомобил на главен път Е-79 в района на Благоевград. Погасен от екип на РСПБЗН-Благоевград. Пламъците

Ученици участваха в симулативен съдебен процес в Елена

//dariknews.bg/regioni/veliko-tyrnovo/uchenici-uchastvaha-v-simulativen-sydeben-proces-v-elena-2013539

За поредна година Районният съд в град Елена проведе Ден на отворените врати по проект на Висшия съдебен съвет, инициатива, която добива все по-голяма популярност и се реализира в повечето съдебни структури у нас.

Този ден дава възможност на гражданите да се запознаят с работата в Ел

Изправят пред съда престъпна група за търговия с бебета

//dariknews.bg/regioni/varna/izpraviat-pred-syda-prestypna-grupa-za-tyrgoviia-s-bebeta-2013537

Окръжната прокуратура във Варна предаде на съд 11-членна организирана престъпна група за търговия с новородени в съседна Гърция. Престъпната дейност била ръководена от 43-годишния  Александър Т. от Ямбол и 43-годишната Светла Ж. от Варна. 

Александър Т. пребивавал в град Ламия в Гърц

Електронната декларация пести данъци

//dariknews.bg/regioni/sliven/elektronnata-deklaraciia-pesti-danyci-2013448

80 % от подадените корпоративни формуляри в офиса на НАП в Сливен са по интернет

Хванаха пенсионер за втора алоизмама

//dariknews.bg/regioni/haskovo/hvanaha-pensioner-za-vtora-aloizmama-2013540

Задържаният преди дни 70-годишен алоизмамник от Сливен е признал пред криминалистите за още една измама, станала на 8-ми март. Тогава мъжът въвел в заблуждение 65-годишна димитровградчанка по схемата „съдействие на полицията за залавяне на алоизмамници” и я подмамил да хвърли през балкона на жил

Сребърни медали за танцова двойка от КСТ „Туида” Сливен

//dariknews.bg/regioni/sliven/srebyrni-medali-za-tancova-dvojka-ot-kst-tuida-sliven-2013543

Танцовата двойка Калоян Драгиев и Белослава Златева спечелиха сребърни медали в майсторския клас "А" латиноамерикански танци на Открития турнир по спортни танци във Велинград. Това съобщи треньорът на спортен клуб "Сливен" Йовита Пенчева.

Състезанието се проведе на 25 март и е органи

Защо спряха „Шоуто на Слави“?

//dariknews.bg/novini/bylgariia/zashto-spriaha-shouto-na-slavi-2013538

bTV спря епизода от "Шоуто на Слави", планиран за понеделник вечерта. Това стана известно от надпис, който се появи на екрана, докато тече повторение на старо предаване.

В писмо до медиите, изпратено от пресслужбата на телевизията бе съобщено, че планираният епизод н

БСП-Лондон и Петър Курумбашев организират среща с българската общност в Лондон

http://pogled.info/european-parliament/bsp-london-i-petar-kurumbashev-organizirat-sreshta-s-balgarskata-obshtnost-v-london.84115

/Поглед.инфо/ Евродепутатът от Групата на социалистите и демократите в ЕП Петър Курумбашев и БСП-Лондон организират среща с българската общност в града, която ще се проведе на 01.04.2017 г. (събота) от 15.00 часа в Yellow Pavilion, Engineers Way, Wembley, London, HA9 OEG.

Двама души са загинали в катастрофи в страната за денонощие

https://www.24chasa.bg/novini/article/6140736

Двама души са загинали в катастрофи
в страната за денонощие Двама души са загинали, а 21 са били ранени в 17 тежки катастрофи в страната през последното денонощие, съобщиха от пресцентъра на МВР. В София са станали 5 тежки и 198 леки пътнотранспортни произшествия. Ранени са били шестима

Ердоган: Турските съдилища са по-независими от германските

https://www.actualno.com/asia/erdogan-turskite-sydilishta-sa-po-nezavisimi-ot-germanskite-news_602160.html

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган заяви в понеделник, че турските съдилища имат по-голяма независимост от германските, предава EBL News. Освен това държавният глава отново обвини Берлин във финансиране на терористи, съобщи още агенция Фокус. „Те са приели хиляди терористи в собствената си страна, давайки им финансови ресурси“, подчерта Ердоган, имайки предвид намиращите се в Германия активисти, които той настоява да бъдат екстрадирани в Турция.

Всички нелегални мигранти в Унгария ще бъдат задържани

http://www.moreto.net/novini.php?n=347394

От тази нощ унгарските власти започнаха да прилагат новият закон предвиждащ задържане на всеки нелегален мигрант. Целта на новите мерки е да не се позволява на хората с неясен статут да се движат свободно в страната и на територията на Европейския съюз.

Ръководството на руска санкционирана банка призна за разговори със зетя на Тръмп

http://www.dnevnik.bg/biznes/finansi/2017/03/28/2943243_rukovodstvoto_na_ruska_sankcionirana_banka_prizna_za/?ref=rss


Руската държавна банка "Внешекономбанк", която е подложена на санкции от САЩ заради нахлуването на Русия в Украйна, разкри в понеделник, че нейни изпълнителни директори са имали разговори през декември с Джаред Къшнър, зет на президента на САЩ Доналд Тръмп и негов старши съветник, предаде агенция Ройтерс. Тридесет и шестгодишният Къшнър, който е женен за дъщерята на Тръмп - Иванка, прие доброволно да отговори на въпроси пред Комисията по разузнаването към Сената, разследваща...

Мощен циклон връхлетя Австралия (Видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/6140733

Мощен циклон връхлетя Австралия (Видео)Мощен циклон връхлетя днес острови, повреди покриви и прекъсна електрозахранването по североизточното крайбрежие на Австралия, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА. Бурята Деби е от четвърта категория и донесе проливни дъждове на островите Уитсъндей, които са популярна туристическа дестинация. Силата на вятъра достига 250 км/ч.

Ръководството на руска държавна банка призна за разговори със зетя на Тръмп

http://www.dnevnik.bg/biznes/finansi/2017/03/28/2943243_rukovodstvoto_na_ruska_durjavna_banka_prizna_za/?ref=rss


Руската държавна банка "Внешекономбанк", която е подложена на санкции от САЩ заради нахлуването на Русия в Украйна, разкри в понеделник, че нейни изпълнителни директори са имали разговори през декември с Джаред Къшнър, зет на президента на САЩ Доналд Тръмп и негов старши съветник, предаде агенция Ройтерс. Тридесет и шестгодишният Къшнър, който е женен за дъщерята на Тръмп - Иванка, прие доброволно да отговори на въпроси пред Комисията по разузнаването към Сената, разследваща...

Илиян Василев: Пеевски е едва ли не българският Стийв Джобс, абсурдно е

http://offnews.bg/news/n_1/n_651286.html

Следващото правителство не може да роди истинските реформи, защото те са непопулярни. Този, който ще прекара реформите, ще изчезне за 3 години. Това е саможертва. Но за тези 3 години той ще придвижи страната от точка А до точка Б. Големите хора не се управлявали по 10 години.  Това коментира бившият ни посланик в Москва Илиян Василев по Нова тв. Според него реалната битка между политическите сили в момента е кой ще разпределя парите в държавата през следващите четири години. При нас се формира една абсурдна пътечка за професионална квалификация. Делян Пеевски едва ли не е българският Стийв Джобс. В партиите е сигурно, че след 5-10 години, ако си близо до тези, които разпределят, ще станеш милионер. Затова надежда и мечта на някои е да попаднат в корпорацията партия, която ще ги изтегли и ще ги направи министри на 30 години без грам опит", коментира още Василев. 

Ако първото управление на ГЕРБ беше надежда, второто – разочарование, третото ще бъде катастрофа

https://www.actualno.com/cite/ako-pyrvoto-upravlenie-na-gerb-beshe-nadejda-vtoroto-razocharovanie-tretoto-shte-byde-katastrofa-news_602168.html

Ако първото управление на ГЕРБ беше надежда, второто – разочарование, третото ще бъде катастрофа. Така коментира настоящата политическа ситуация бившият депутат от ГЕРБ Методи Андреев в студиото на bTV.

"Файненшъл таймс": Борисов спечели трети мандат, но ще трябва да управлява с неустойчива коалиция

https://www.24chasa.bg/novini/article/6140728

"Файненшъл таймс": Борисов спечели трети мандат, но ще трябва да управлява с неустойчива коалицияАвторитетният лондонски всекидневник "Файненшъл таймс" коментира днес резултатите от парламентарните избори в България, като посочва, че въпреки спечеления "безпрецедентен трети мандат" за власт, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов няма мнозинство, за да управлява сам, предаде БТА. След като отбелязва, че лидерката на Социалистическата партия Корнелия

Холандия срещу Италия след българския шамар

http://offnews.bg/news/n_1/n_651284.html

Само един мач от мъжкия футбол предлага ефирът днес. Но той е  вълнуващ, макар и контролен. Холандия излиза срещу Италия броени дни след шамарите, които отнесе от Спас Делев. Футбол 19:00 Германия (мл.) – Португалия (мл.) Eurosport 1 21:45 Холандия – Италия RAI 1 Спорт 09:00 Снукър, открито първенство на Китай Eurosport 1 14:30 Снукър, открито първенство на Китай Eurosport 2 15:00 Колоездене, „3 дни на Пан” Eurosport 1 18:00 Тенис, турнир за мъже в Маями Mtel sport 1 18:30 Баскетбол, Берое - Теодо БНТ HD 20:00 Тенис, турнир за жени в Маями F+/Sport+ HD 21:30 Баскетбол, еврокупа, Валенсия – Уникаха Eurosport 2 02:30 Тенис, турнир за жени в Маями F+/Sport+ HD

Компания на Мъск ще прави изкуствен интелект за мозъка

https://vesti.bg/tehnologii/kompaniia-na-mysk-shte-pravi-izkustven-intelekt-za-mozyka-6067196

Чиповете на Neuralink ще се имплантират в мозъка и ще помагат на човека да не изостава от напредъка на машините

Наблюдаваме връщане към биполярния модел в политиката

http://www.cross.bg/partii-specheli-edni-1538792.html

/КРОСС/ "Наблюдаваме връщане към биполярния модел. Очевидно малките партии не предат. Хората се ориентираха към големите партии. Залагат на по-сигурното, не искат гласовете им да изгорят". Това коментира за БНТ журналистът Мира Баджева."ГЕРБ спечели, но и за губи. Както и БСП. При ГЕРБ загубата беше, че имаха предсказуем, опитомен коалиционен партньор, едно доста добре сработено правителство, едни послушни министри от съюзника, а сега им предстои да опитомяват едни диви коне в лицето на патриотите, при които и трите партии имат почти противоположни възгледи. Втория проблем е, че се задава една доста сериозен протестен потенциал", обясни тя. Проф. Антоанета Христова коментира от своя страна: "Изключително силен мач си дадоха лявото и дясното. Това дава шанс да се върне дебатът на нормална принципна основа, която да лежи на ценности, на механизми на управление и да научи гражданите да разграничават това, което говорят партиите. Ситуацията дава изключителен шанс на ГЕРБ и БСП. БСП спечели много силен лидер, според мен те ще оценят това което им липсва, за да може постепенно във времето да отидем към нормализация на политическата структура в България. Не очаквах толкова бързо да тръгнем към тази нормализация. Много бързо се изчистиха малките партии. Ако "Воля" не с слее някъде, не би могла да има дълъг живот. Политическите партии трябва да се научат да играят в своето поле."      

Социолози: Без Патриотите не може да се състави правителство

https://www.24chasa.bg/novini/article/6140724

Социолози: Без Патриотите не може да се състави правителствоПравителство без участието на "Обединените патриоти" няма как да се състави. Политически възможен е само един вариант и той е коалиция между ГЕРБ и Патриотите. Това заявиха социолозите Кольо Колев и Димитър Ганев в студиото на Нова тв. „ДПС е неприемлив партньор и за двете основни политически партии заради общественото мнение от една страна.

Намериха най-големия отпечатък от динозавър в света в Австралия

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6140725

Намериха най-големия отпечатък от динозавър в света в АвстралияВ Австралия е намерен най-големият отпечатък от динозавър в света, като това поставя страната на палеонтологическата карта, пише Deutsche Welle, цитиран от Фокус. Отпечатъкът е от стегозавър, който е бил с височина 1,7 метра. Това обаче е само един от общо 21 различни вида отпечатъци от динозаври, намерени на полуострова Дампир,

РИОСВ – Варна засилва контрола във връзка с началото на пожароопасния сезон

http://www.moreto.net/novini.php?n=347370

РИОСВ – Варна засилва контрола за недопускане на пожари в защитени територии, съобщиха от инспекцията за Moreto.net. Със заповед на министъра на околната среда и водите, периодът от 1 април до 31 октомври е определен за пожароопасен сезон.

Около 8% от българите страдат от различна на депресия

http://www.mediapool.bg/okolo-8-ot-balgarite-stradat-ot-razlichna-na-depresiya-news261933.html

Около 8% от пълнолетните българи страдат от различни форми на депресивни симптоми. Това сочи анализ на Евростат за проявите на депресия в страните от Европейския съюз през 2015 г., съобщава БТА. По честота на посочените симптоми българите са над средноевропейското равнище. По неофициални данни у нас около 1 милион българи страдат от различни форми на депресия. От Националния център по обществено здраве и анализи (НЦОЗА) отчитат, че у нас през 2014 г. са били официално регистрирани малко над 132 000 пациенти с психични разстройства, а през 2015 г. техният брой е спаднал до около 127 хиляди. Най-често срещаните депресивни симптоми са подтиснато настроение, липса на удоволствие от преживявания, намалена енергия, понижена концентрация, забавена мисъл, нерешителност. Много често един от първите симптоми е безсъние, а вероятна причина за подобен проблем е и промяната на часовото време. В нашите географски ширини сезонните депресии най-често се проявяват пролет и есен. През тези два преходни сезона има изостряне на съществуващи депресии или поява на нови депресивни състояния, коментират експерти. Средно 6.5% от европейците страдат от депресивни синдроми, обобщава изследването на Евростат. При половината от тях симптомите на депресия са сериозни. Сред държавите с най-голям дял на депресивни симптоми в населението са Унгария (10.5%), Португалия (10%), Швеция (9%), Германия и Великобритания - и в двете страни малко над 8 процента. Симптоми на депресия са най-рядко срещани в Чехия и Словакия. Жените са по-засегнати от мъжете в депресивните разстройства. В страните от ЕС около 8 на сто от жените, изпитват депресивни симптоми срещу 5.5% при мъжете.

Енергийният регулатор ще обсъжда поскъпването на парното и топлата вода с до 38%

http://www.dnevnik.bg/biznes/2017/03/28/2943240_energiiniiat_regulator_shte_obsujda_poskupvaneto_na/?ref=rss


Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) ще обсъди на свое открито заседание поскъпването на природния газ с почти 30% от 1 април. Изчисленията показват, че цената на газа трябва да скочи от 300 до 363 лв. за 1000 кубични метра.

Първоначално от обществения доставчик "Булгаргаз" искаха синьото гориво да поскъпне с близо 32.5%. Според тях това се налагало заради очакваната по-висока доставна цена на природния газ от "Газпром Експорт". Последва...

Шотландският парламент ще гласува дали да има нов референдум за независимост

https://www.24chasa.bg/novini/article/6140669

Шотландският парламент ще гласува дали да има нов референдум за независимостНа референдума през 2014 шотландците отхвърлиха независимостта. Въпреки това, много от хората са твърдо "за" отделяне от Великобритания. Отношението към независимостта може да се промени след решението на Англия и Уелс за излизане от ЕС. Желанието за нов референдум, заявено, докато тече процедурата по Брекзит,

Почина най-малката сестра на Фидел Кастро

http://offnews.bg/news/n_1/n_651285.html

Агустина дел Кармен Кастро Рус - най-малката сестра на Фидел и Раул Кастро, е починала в Куба на 78-годишна възраст.  Тя е издъхнала в болница в Хаван, където е била оперирана след счупване на таза. Августина Кастро Рус е била в лошо лошо здравословно състояние повече от година, съобщи друга сестра от фамилията Хуанита. Агустина бе най-малката сред седемте деца Кастро, сред които Фидел и Раул. Тя никога не е заемала пост в кубинското правителство и стоеше в сянка, за разлика от нейните братя, които колективно управляват страната от близо 60 години. Хуанита пък е изтъкнат член на Кубинско-американска активистка организация в Южна Флорида, посочва АП, цитирана от Дарик.  Фидел Кастро почина през ноември на 90-годишна възраст. 

Кой измести Цецка Цачева от парламента

https://vesti.bg/izbori2017/kandidati/koj-izmesti-cecka-cacheva-ot-parlamenta-6067197

Владислав Николов и Пламен Тачев са категорични, че не биха отстъпили мястото си на госпожа Цачева

Вокална група „Слънчев ритъм” с втора награда на Международния конкурс „ ABANICO”

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/S72ATFQm3oQ/

17619035_1371997812836790_888754807_n

Снимки: Маргарита Динкова

Вокална група „Слънчев ритъм” към читалище „Светлина 1939” гр. Поморие, с вокален педагог Рада Джафарова се класира на второ място в своята възрастова група , а трето място зае дуетът Виктория Димова и Стефания Кусева на Международния конкурс „ ABANICO”, който се проведе от 24 до 26 март 2017 г. в София.

17618943_1371997682836803_1724459743_n 17578079_1371997516170153_520210280_n

17553854_1249841625053687_8374878447757051946_n

17522586_1249841838386999_6552609243074668662_n

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване