Слави Трифонов: Не ми спират предаването за първи път

http://econ.bg/Новини/Слави-Трифонов-Не-ми-спират-предаването-за-първи-път_l.a_i.739773_at.1.html

Не ми спират предаването за първи път, но в този формат за първи път се случва нещо подобно. Това е цензура. Това заяви Слави Трифонов на...

Австрия забрани носенето на бурка на публични места

https://www.24chasa.bg/novini/article/6141783

Австрия забрани носенето на бурка на публични местаПравителството на Австрия забрани носенето на бурки от жени на обществени места на територията на страната, предава немското издание "Frankfurter Allgemeine Zeitung". Решението за тази нова забрана е част от новата интеграционна на Австрия.  Правителството на държавата стартира тази нова програма през януари,

"Левски" и Мъри Стоилов започнаха война

http://www.clubz.bg/52173-levski_i_myri_stoilov_zapochnaha_vojna

Станимир Стоилов. Снимка "Астана"

"Левски" и клубната легенда Станимир Стоилов практически почнаха война. Днес стана ясно, че "сините" са завели дело срещу Мъри заради иска му до БФС на "Левски" да не бъде даден лиценз за следващия сезон заради дълг от 70 000 лева към треньора.

След това Стоилов, който е начело на казахстанския "Астана", отговори с изявление до медиите.

Вижте първо изложението на "Левски":

"Фактите по случая "Станимир Стоилов"

Уважаеми привърженици,

На 27.03.2017 г. вестник „Тема Спорт“ публикува статия със заглавие „Лош ли е Стоилов и защо“ с автор Желю Станков. В нея свободно се интерпретира различна информация от неизвестни източници. Една от констатациите в тази статия е, че „… в Левски явно има двойно счетоводство, или както там наричат непоказаните на бял свят пари от баланса на клуба.“

Тъй като в ПФК Левски АД не се прилага двойно счетоводство, клубът е длъжен да направи следните фактически уточнения.

На 24.03.2017 г. в 13:04 часа по електронна поща лицензионният мениджър на Българския футболен съюз (БФС) ни уведоми, че в БФС е постъпила жалба от страна на г-н Станимир Стоилов, свързана с неизплатени суми по трудовия договор на г-н Стоилов с ПФК Левски, прекратен на 15.05.2008 година. Жалбата на г-н Стоилов е придружена от споразумение, подписано между него и ПФК Левски на 26.05.2016 г. В това споразумение е посочено, че е дължима сума от 70 000 (седемдесет хиляди) лева, като сумата е разсрочена на равни вноски за периода от септември 2016 г. до юни 2017 г. БФС дава срок на ПФК Левски до 31.3.2017 г. да изплати на г-н Стоилов сумата от 28 000 (двадесет и осем хиляди) лева, които според приложеното към жалбата споразумение са дължими за периода до 31.12.2016 г., или да предостави на БФС доказателства за липсата на задължения към г-н Стоилов. В противен случай, БФС ни уведомява, че лицензът на ПФК Левски за следващия сезон е под риск.

За пълното разбиране на ситуацията искаме да уточним, че между г-н Стоилов и клуба има подписан и консултантски договор с дата 01.06.2016 г. отново за сумата от 70 000 (седемдесет хиляди) лева и с идентичен срок за заплащане за периода от септември 2016 г. до юни 2017 г.

На 24.03.2017 г. също беше публикувана декларация по темата от бивши членове на Управителния съвет, към която трябва да направим следните фактически уточнения:

1.Няма решение на Управителния съвет на клуба в периода май-юни 2016 г. за сключване на договор (или договори) с г-н Стоилов.

2.С г-н Стоилов не е подписан един, а два договора за една и съща сума, в разстояние на пет дни.

3.Трудовият договор на г-н Стоилов с ПФК Левски е прекратен на 15.05.2008 г. и всички задължения  към него са били изплатени. След това, в счетоводството на клуба няма задължения към г-н Стоилов. Не е ясно на базата на какви документи през май 2016 година тогавашният Управителен съвет е обсъждал, че клубът има задължения към г-н Стоилов по прекратения му през май 2008 г. трудов договор.

Обръщаме вниманието Ви върху факта, че г-н Стоилов не е потърсил предполагаемите си права по законов път пред българския съд, а директно е отправил жалба към БФС с ясното съзнание, че заплашва клуба с лишаване от лиценз за следващия сезон. В условията за клубно лицензиране на УЕФА и БФС са залегнали изисквания за липса на просрочени задължения към футболисти и треньори по трудови договори. Задълженията по консултантски договори не се регулират от УЕФА и БФС.

Предвид гореизложеното, Управителният съвет на клуба реши и внесе в съда иск за установяване на нищожността и несъстоятелността на претенциите на г-н Станимир Стоилов към ПФК Левски АД. За предприетите от нас мерки сме уведомили БФС.

Позицията на клуба е, че претенциите на г-н Стоилов към ПФК Левски са неоснователни. За прекратяването на трудовия му договор през май 2008 г. клубът разполага с подписани от него документи, от които е видно, че всичко дължимо е било изплатено. Г-н Стоилов не е оказвал консултантски услуги на ПФК Левски след сключването на консултантски договор с него през юни 2016 година и съответно клубът няма никакви задължения по този договор.

С уважение,

Красимир Иванов и Диана Иванова,

Изпълнителни директори на „ПФК Левски“АД"

А ето и отговорът на Станимир Стоилов, който декларарира, че не иска да води съдебна битка с любимия си отбор:

"Уважаеми левскари!

По повод информацията, че ръководството на ПФК Левски е решило да ме покани в съда за решаване на 
казуса "Станимир Стоилов клати лиценза на Левски", заявявам следното:

През годините заради професията ми се е налагало да бъда спортен съперник на ПФК Левски. Но като привърженик на сините не мога да бъда противник в съда на ПФК Левски. Категорично декларирам, че нямам намерение лично да се явявам в съда. Не се чувствам виновен, че искам след повече от десет години честно и почтено заработени пари. Ако това е престъпление, признавам се за виновен. Нека бъдат оневинени тези, които за близо десетилетие фалираха ПФК Левски спортно-технически и финансово, плащайки добри комисионни и заплати. На практика ръководството на клуба ще съди себе си за документ издаден, подпечатан с печата и подписан от директор на клуба.

На фона на информацията и изявленията на отговорни фактори за тежкото финансово състояние в ПФК Левски, е странно, че ще бъдат изхарчени средства за водене на съдебно дело. Ще бъда доволен, ако ПФК Левски спечели. А решението беше много лесно, стига в многобройните разговори с ръководители на ПФК Левски по темата, да ми беше казано, че на този етап в клуба нямат възможности за решаване на проблема.

Ако съдът присъди делото в моя полза, средствата ще бъдат дадени за детски и левскарски каузи. Разбра се колко полезно е в ръководството на клуба да има представители на запалянковците на Левски. Те публично разказаха хронологията и категорично застанаха на страната на истината. По този начин дадоха възможност на многобройната левскарска общност да бъде информирана и да "прочете" много точно казуса.

В заключение, уважаеми левскари, дали някога ще се върна на Герена като професионалист никой не знае. Но като фен ще съм там и докато дишам ще бъда най-големият враг на всеки ръководител на ПФК Левски, който го управлява с лъжа, измама и манипулации. Не трябва да търпим това да се случва с клуба ни, носещ името на човека, който е символ за честност и безкористност."

Секс позите, които всяка ЗОДИЯ мрази

https://www.actualno.com/curious/seks-pozite-koito-vsjaka-zodija-mrazi-news_602264.html

Всеки има различни предпочитания в секса. Някои са екстравагантни експериментатори, други предпочитат традиционните комфортни пози, които доставят същото удоволствие. Ако сте се запознали на скоро с новата секси тръпка и все още опипвате терена в леглото, проучете нещата

15 стъпки до перфектния козунак

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/6141809

15 стъпки до перфектния козунакВсеивестно е, че приготвянето на козунаци не е проста работа – изискват се умения, търпение и опит. Все пак, дори и да не ги притежавате, опитайте този Великден да си направите домашен козунак. Има най-различни рецепти, при които продуктите и пропорциите варират, но независимо от това спазването на основните правила винаги е добра идея.

Тръмп масирано атакува плана на Обама в борбата с климатичните промени

http://www.cross.bg/trump-obama-borbata-1538856.html

/КРОСС/Президентът на САЩ Доналд Тръмп предприема голяма атака срещу постигнатото от Барак Обама в областта на борбата с климатичните изменения. Тръмп ще се подпише под серия от укази, които ще подкопаят ангажимента на САЩ за изпълнение на Парижкото споразумение за климата, пише "Гардиън". Днес държавният глава ще се подпише под укази и президентски меморандум за прекратяване, отмяна и преглед на няколко мерки, които са в основата на предприетите от Обама действия в борбата срещу глобалното затопляне. Тръмп ще нареди преглед на плана за чиста енергия, който ограничава емисиите на парникови газове от въглищните централи. Американският милиардер, който нарича глобалното затопляне "измислица", критикува правилата за ограничаване на емисиите от централите, тъй като са ненужна тежест, която пряко засяга американските работници и въгледобивната индустрия. САЩ се съгласиха да намалят емисиите на парникови газове с 26-28% до 2025 в сравнение с нивата от 2005 г. според Парижкото споразумение. Тръмп ще предприеме действие за заличаване на плана на Обама за действия в борбата с климатичните промени, който включва директива от 2013 г., очертаваща отговора на правителството. Указите също ще отменят 14-месечен мораториум за издаване на нови лицензи за въглища на федерална земя, докато регулациите за хидравлично разбиване ще бъдат преразгледани.  

ВАС окончателно отмени регистрацията с пръстов отпечатък в болниците

http://offnews.bg/news/n_1/n_651337.html

Върховният административен съд окончателно отмени регистрацията с пръстов отпечатък в болниците, съобщи Дарик.  Регистрацията с пръстов идентификатор в лечебните заведения беше въведена от бившия здравен министър Петър Москов.  Пръстовият идентификатор бе атакуван в съда от Центъра за защита на правата в здравеопазването, Федерация „Български пациентски форум” и Сдружението на частните болници. Съдът спря действието на наредбата, въвеждаща регистрацията с пръстов идентификатор в болниците, през ноември. Тогава министерството обжалва решението, но наредбата остана в сила, докато не бъде взето окончателно решение.  Взетото сега решение не подлежи на обжалване.  Решението трябва да бъде обнародвано до дни. Тогава ще станат ясни и мотивите на съда.  Регистрацията с пръстов идентификатор в болниците беше въведена на 1 ноември миналата година, като Москов уверяваше, че само за първия месец след въвеждането на новата система са спестени 15 млн. лева. Служебният здравен министър Илко Семерджиев обаче обяви, че въвеждането на пръстовия идентификатор в болниците се е доказало като икономически несъобразно и трябва да бъде заменено с електронна здравна карта. От Здравната каса признаха, че икономическият ефект от пръстовият идентификатор е нулев. Според управителя на НЗОК Глинка Комитов от пръстовата идентификация няма отрицателен ефект, но не се наблюдава и намаление в броя на хоспитализациите, каквато беше идеята на въвеждането на новата система - да се пребори източването на Касата чрез фалшиви хоспитализации.

НСИ образова населението за понятията в статистиката с тестета карти

http://www.moreto.net/novini.php?n=347477

Националният статистически институт използва нестандартен начин, за да запознае населението с основните термини в статистиката. Сред физически лица и фирми се разпространяват тестета с карти за игра, които на пръв поглед изглеждат съвсем нормални.

Москва: След изборите в България никой не говори за руска намеса

http://www.mediapool.bg/moskva-sled-izborite-v-bulgaria-nikoi-ne-govori-za-ruska-namesa-news261962.html

Темата за намеса на Русия в изборите в европейски страни е абсурдна, заяви руският заместник-външен министър Алексей Мешков, цитиран от ТАСС. "Тази тема за намеса на Русия в едни или други избори в европейски държави вече взе да втръсва. Ако нашите колеги смятат, че Русия се е месила и се е стремяла към конкретни резултати, тогава може да се каже, че които и да е избори в една или друга европейска страна, без значение как са завършили, са резултат от руска намеса", каза Мешков. Обаче когато подкрепящите сътрудничество с Москва партии претърпяват поражение, никой не говори за руска намеса, отбеляза той. "Прави впечатление, че след като преминаха изборите в Холандия и България, никой и една дума не продума за руска намеса", заяви руският заместник-външен министър.

"Литекс Моторс" пред несъстоятелност

http://www.investor.bg/novini/444/a/liteks-motors-pred-nesystoiatelnost-236534/

Единственият производител на автомобили в България подаде документи за фалит

Кметът на Лондон: След Брекзита градът ни ще е ключов партньор на ЕС

https://www.24chasa.bg/novini/article/6141775

Кметът на Лондон: След Брекзита градът ни ще е ключов партньор на ЕСЛондон ще остане отворен към Европа и ЕС дори и след Брекзита, заяви кметът на британската столица Садик Хан, който призова британското правителство да гарантира на живеещите във Великобритания граждани на ЕС, че ще могат да останат в страната, предаде Ройтерс, цитирана от БТА. "Истината е, че Лондон винаги ще остане ключов партньор за Брюксел и

Близо една пета от българите страдат от недостиг на витамин В12

//dariknews.bg/novini/obshtestvo/blizo-edna-peta-ot-bylgarite-stradat-ot-nedostig-na-vitamin-v12-2013704

Близо една пета от хората у нас страдат от недостиг на витамин В12. Най-вече това са веганите и вегетарианците, но и пациенти с гастроентерологични и автоимунни заболявания. Проблемът често остава скрит и се поставят грешни диагнози като множествен

Откриха на Слънцето вълни на Росби, досега наблюдавани само на Земята

//dariknews.bg/novini/liubopitno/otkriha-na-slynceto-vylni-na-rosbi-dosega-nabliudavani-samo-na-zemiata-2013703

Американски астрофизици откриха на Слънцето вълни на Росби, които досега са наблюдавани само на Земята, съобщи Лента.

Вълните на Росби се образуват в атмосферата на умерените географски ширини и над океаните. Те представляват периоди

Разкриват 64 работни места в Шуменско по Регионална програма за заетост и обучение

//dariknews.bg/regioni/shumen/razkrivat-64-rabotni-mesta-v-shumensko-po-regionalna-programa-za-zaetost-i-obuchenie-2013705

Регионална програма за заетост и обучение за 2017 година одобри на свое заседание Постоянната комисия по заетостта в област Шумен, съобщиха от Областна администрация.

Основната цел на програмата е осигуряване на достъп до работни места на безработ

БСУ привлича все повече чужди студенти

//dariknews.bg/regioni/burgas/bsu-privlicha-vse-poveche-chuzhdi-studenti-2013706

На 30 март ще се проведе националният кръг на Конференцията с международно участие за студентско научно творчество в БСУ . Научните направления са: Право и политика; Администрация и управление; Финанси и счетоводна отчетност; Маркетинг и мениджмънт; Международни икономически отношения; Обществени к

Знае ли партия ДОСТ къде е роден Местан

http://offnews.bg/news/n_1/n_651338.html

Партия ДОСТ разпространи опровержение до всички медии на публикацията на OFFNews "ДПС победи ДОСТ и в родното село на Местан" , в която преброихме изборните резултати в село Чорбаджийско, община Кирково.  То е със следния текст: "Здравейте колеги, във връзка с публикация в сайта offnews.bg, че ДПС бие ДОСТ в родното село на г-н Местан - Островец, Ви информирам, че тази информация е НЕВЯРНА. По данни на ЦИК в село Островец за ДОСТ са гласували 147 жители, а за ДПС едва 62-ма! ДОСТ печели убедително! Пресцентър ПП ДОСТ" Думата НЕВЯРНА умишлено е написана с главни букви явно, за да подчертае колко е фалшива новината ни, в която няма и ред за гласуването в Островец. А ние не сме броили бюлетините във въпросното село, тъй като на сайта на самата партия ДОСТ е публикувана биографична справка за Местан, която започва със следния текст: "Лютви Местан е роден на 24 декември 1960 година в село Чорбаджийско, Кърджалийско. По време на Възродителния процес името му е променено на Владимир Зидаров." Където и да е роден Местан, екипът ни му честити изборния успех в село Островец!

Русия: Корабите на САЩ в Черно море са заплаха

http://www.moreto.net/novini.php?n=347464

Генералният щаб на руските въоръжени сили нарече заплаха американските кораби в Черно море, предаде РИА Новости. Съобщението гласи: „Патрулирането на САЩ в акваторията на Черно море представлява потенциална опасност за сигурността на Руската федерация, тъй като не е ясно какви ракети се намират на корабите“.

От Германия обвиниха Турция в шпионаж

http://www.cross.bg/germaniya-ministur-shpionazh-1538855.html

/КРОСС/ Изострянето на отношенията между Германия и Турция продължават на всякакви нива. Вътрешният министър на провинция Северен Рейн-Вестфалия Борис Пистоурис обвини Турция в извършването на „неприемлив" шпионаж. Той бил насочен срещу предполагаеми симпатизанти на движението на турския проповедник Фетхулах Гюлен, сочен от Анкара за организатор на неуспешния опит за преврат от миналото лято. „Забележително е с каква интензивност и безпощадност хората, живеещи в чужбина, са разследвани", заяви Борис Писториус, цитиран от ДПА. Той също така заяви, че Анкара е поискала властите в Германия да й помогне в шпионирането на 300 предполагаеми гюленисти. „Това е нетърпимо и неприемливо", допълни вътрешният министър на най-голямата германска провинция. Федералният вътрешен министър Томас де Мезиер потвърди твърдението за шпионаж и беше още по-краен в изказването си.  „Шпионската активност на германска земя е наказуема и няма да бъде толериран от нас“, обяви Де Мезиер. По данни на баварския вестник "Зюддойче Цайтунг" директорът на спецслужните на Анкара (МИТ) е предал списък с имената на хиляди живеещи в Германия привърженици на Гюлен на ръководителя на германското външно разузнаване. Това се е случило в кулоарите на Конференцията по сигурността, която се проведе в Мюнхен по-рано тази година

Гледането на порно при мъжете е свързано с незадоволеност във връзката им

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6141767

Гледането на порно при мъжете е свързано с незадоволеност във връзката имИзследване доказва, че мъжете, които гледат често порно е по-вероятно да се почувстват нещастни и незадоволени във връзките си. Това обаче, не важи за жените, пише БГНЕС. Учените са провели мета-анализ на 50 проучвания, изследващи връзката между афинитета към порнография и задоволеността на човека. Те обхващат 50 000 души от 10 страни по света и

От Германия обвиниха Турция в шпионаж

http://www.cross.bg/germaniya-tyrtziya-provintziya-1538855.html

/КРОСС/ Изострянето на отношенията между Германия и Турция продължават на всякакви нива. Вътрешният министър на провинция Северен Рейн-Вестфалия Борис Пистоурис обвини Турция в извършването на „неприемлив" шпионаж. Той бил насочен срещу предполагаеми симпатизанти на движението на турския проповедник Фетхулах Гюлен, сочен от Анкара за организатор на неуспешния опит за преврат от миналото лято. „Забележително е с каква интензивност и безпощадност хората, живеещи в чужбина, са разследвани", заяви Борис Писториус, цитиран от ДПА. Той също така заяви, че Анкара е поискала властите в Германия да й помогне в шпионирането на 300 предполагаеми гюленисти. „Това е нетърпимо и неприемливо", допълни вътрешният министър на най-голямата германска провинция.  

Би Ти Ви: Слави Трифонов се опита да употреби ефира за лична кампания

http://econ.bg/Новини/Би-Ти-Ви-Слави-Трифонов-се-опита-да-употреби-ефира-за-лична-кампания_l.a_i.739771_at.1.html

Успехът на Би Ти Ви е изграден върху здравата основа на безпристрастно и обективно отразяване на политическите процеси както в публицистичните...

Австрия не желае да й бъдат пращани повече мигранти

https://vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-bezhancite-ot-siriia/avstriia-ne-zhelae-da-j-bydat-prashtani-poveche-migranti-6067234

Виена ще поиска излизане от плана за реадмисия, защото вече е приела достатъчно голям брой хора

Циклонът Деби предизвика хаос в Австралия

http://www.mediapool.bg/tsiklonat-debi-predizvika-haos-v-avstraliya-news261961.html

Придвижващият се бавно циклон Деби предизвика хаос в крайбрежните райони на Североизточна Австралия, след като по-рано във вторник бурята от четвърта степен връхлетя сушата, предаде ДПА. Деби се появи над континентална Австралия между градовете Прозърпайн и Боуен, близо до южния край на Големия бариерен риф. След това се насочи на югозапад и оттогава понижи силата си на буря от трета категория. В най-тежкия момент от връхлитането на циклона ветровете му достигаха 175 км/ч, а поривите на вятъра до 260 км/ч. В социалните мрежи се появиха огромен брой видеоматериали за опустошителния вятър, валежи и наводнения. На тях се виждат отнесени покриви, изпочупени прозорци и изкоренени дървета, а някои жилищни райони са под заплаха от наводнение. Засега няма данни за загинали. Поради бавното си придвижване циклонът предизвика голям и продължителен хаос. Водещи туристически дестинации като островите Еърли Бийч, Уитсънди и Хамилтън бяха сред населените места, които пострадаха от стихията. "Все едно че на покрива ми беше паркирал джъмбо джет", каза представителят в регионалния съвет на Уитсънди Джон Колинс. Властите в щата Куинсланд предупредиха хората да имат готовност за сериозни щети, ранени и дори за загинали. Премиерът на щата Анастасия Палашчук заяви, че над 48 хиляди домове са без електричество, като по първоначални данни има сериозни имуществени щети в Прозърпайн. По думите й такъв циклон има "веднъж на сто години". Комисар Иън Стюарт от полицията заяви, че неуточнен брой населени места са откъснати от света заради бурята и поради тази причина засега не е ясно колко тежки са пораженията в крайбрежните градове. Той призова хората да не излизат с автомобилите си. Циклонът Деби ще продължи да оказва влияние на обстановката в следващите три дни, каза Палашчук пред репортери. Метеоролозите предупредиха, че са възможни сериозни наводнения, както и високи приливни вълни заради силните дъждове. В много райони спешните екипи не могат да достигат до хората. Австралийският премиер Малкълм Търнбул каза в парламента, че планът за реакция на австралийската държава при бедствия ще позволи по-бързо да се обработват молбите за нефинансова помощ. Бригаден генерал Крис Филд заяви пред репортери в Таунсвил, че екипи и техника за ликвидиране на последиците от бедствието ще влязат в засегнатите райони утре сутрин. Застрахователите в Австралия официално обявиха циклона Деби за катастрофа, което значи, че ще се създаде специална експертна група и ще бъде открита гореща телефонна линия. По техни сметки застрахователните щети ще възлязат на над милиард долара. Правителството на Куинсланд обяви 600-километрова зона на опасност. Десетки хиляди са евакуирани. Около 400 училища и центрове за детски грижи са затворени, а около 2000 работници на спешните служби са разположени в района.

Иран заяви, че Русия може да използва военните му бази за удари в Сирия

http://www.mediapool.bg/iran-zayavi-che-rusiya-mozhe-da-izpolzva-voennite-mu-bazi-za-udari-v-siriya-news261960.html

Иранският министър на външните работи Мохамад Джавад Зариф заяви, че Русия може да използва военните бази на страната му за въздушни удари срещу екстремистите в Сирия, като "всеки случай ще се разглежда поотделно", предаде Ройтерс. Русия и Иран са съюзници от ключово значение за сирийския президент Башар Асад и изиграха решаваща роля през последните 18 месеца за обрата във военния конфликт в Сирия в негова полза. Руската бойна авиация използваше база в Иран, за да нанася удари в Сирия миналото лято. Това бе първия път, в който чужда сила използва иранска база след Втората световна война. Руското присъствие в базата обаче приключи внезапно, след като някои от депутатите в иранския парламент го обявиха за нарушение на конституцията, която забранява разполагане на чужди военни. Иранският министър на отбраната от своя страна разкритикува Москва за това, че е огласила двустранното споразумение за обекта. "Русия няма военна база (в Иран), имаме добро сътрудничество и когато е необходимо на руснаците да използват ирански обекти за борба с тероризма, ние ще вземаме решение, разглеждайки всеки случай поотделно", каза Зариф. Той е част от официална делегация на Техеран, водена от президента Хасан Рохани, която пристигна вчера в Москва. Зариф заяви, че регионални въпроси, включително темата за Сирия, ще бъдат обсъдени на срещата в Кремъл с руския президент Владимир Путин.

"Възраждане" се отказва от субсидията си

http://www.cross.bg/vuzrazhdane-sybsidiya-sybsidiyata-1538854.html

/КРОСС/ Няма да ползваме субсидията, определена от закона, и която смятаме, че не трябва да бъде ползвана от нито една партия. Тези субсидии не трябва да бъдат ползвани от политическите партии, затова ще изпратим писмо до Сметната палата, тази субсидия да бъде пренасочена към благотворителни каузи, за които държавата не смята, че са приоритет. Това заяви лидерът на ПП "Възраждане" Костадин Костадинов, пред Фрог нюз. "Възраждане" няма да вземе и стотинка от тези грешни народни пари, добави той. Той съобщи, че тяхната кампания струвала около 5000 лв. „Нямахме билборд или плакат, не бяхме показвани от големите телевизии. Основно агитацията ни беше съсредоточена в социалните мрежи", обясни Костадинов. Аз винаги съм бил против партийната субсидия, заяви Минчо Христов от партия "Възраждане". В 40-тото Народно събрание заедно със Стела Банкова се отказахме от тази субсидия, внесохме Закон за премахването на субсидията. Това е най-високата партийна субсидия в света. Аз направих справки и се оказа, че е десет пъти по-голяма от германската, от гръцката, от италианската. От "Възраждане" призовават партиите, които ще бъдат част от новия парламент, също да се откажат от субсидията. ПП "Възраждане" е единствената непредставена парламентарно партия, която получава субсидия по право за вот, по-висок от 1%

Повечето от варненчетата без ваксина срещу морбили живеят в чужбина

http://www.moreto.net/novini.php?n=347479

Голяма част от децата и младежите до 18-годишна възраст във Варненско, които нямат задължителната имунизация срещу морбили, живеят в чужбина, научи Moreto.net. Това показва анализът на Регионалната здравна инспекция (РЗИ). Припомняме, че през изминалата седмица здравните власти изискаха данни за точния брой на неимунизираните от личните лекари.

Засилиха охраната около замъка Уиндзор след атентата в Лондон

https://www.24chasa.bg/novini/article/6141733

Засилиха охраната около замъка Уиндзор
след атентата в ЛондонПолицията издигна нови прегради около замъка Уиндзор на кралица Елизабет Втора, за да подобри мерките за сигурност седмица след като атентатор уби четирима души в нападение близо до парламента в центъра на Лондон, предаде Ройтерс, цитирана от БТА. Допълнителните мерки са предприети след преразглеждане на сигурността в Уиндзор,

Окончателно отмениха пръстовия отпечатък в болниците

https://www.24chasa.bg/zdrave/article/6141736

Окончателно отмениха пръстовия отпечатък в болницитеПетчленен състав на Върховния административен съд е отменил окончателно текста, с който беше въведен пръстовият отпечатък при прием и изписване в болница, съобщи "Капитал". В момента решението се обработва и мотивите за него все още не са публично оповестени. Заседанието на ВАС беше на 16 март. През ноември тричленният състав на ВАС обяви за

И Австрия забрани бурките

http://www.clubz.bg/52172-i_avstriq_zabrani_burkite

И Австрия забранява мюсюлманското облекло за жени, което покрива лицето -  бурка, никаб и роба, които покриват тялото в цял ръст и лицето, съобщи "Ди Велт". Мярката е част от новата програма за интеграция на мигрантите, приета от правителството днес. След мерките е още въвеждането на задължителни курсове по немски език. Мигрантите, които са подали документи за получаване на бежански статут, ще имат право да започнат работа три месеца, след като са подали молбата си. Досега правото на работа се е получавало след получаването на статута.

Федералният министър на изкуството, културата, защитата на конституцията и медиите Томас Дрозда е съобщил, че прилагането на програмата за интеграция ще струва на Австрия по 100 млн. евро годишно.

Алпийската страна е поредната в Европа, която забранява облекло, покриващо лицето, на обществени места. В България поправката в законодателството бе приета през 2016 г. Преди това местните власти в няколко града у нас записаха, че въпросното облекло е недопустимо на публични места в наредбите си за опазване на обществения ред. Такива примери са Пазарджик и Стара Загора. Пловдив обаче отказа да гласува подобна разпоредба.

Забрани бяха гласувани още във Франция и в Белгия. В Швейцария обаче горната камара на парламента се обяви против въвеждането на мярката преди няколко седмици. Неотдавна и германската канцлерка Ангела Меркел също заяви, че "бурките трябва да се забранят там, където е възможно по правен път".

В средата на март пък Европейският съд за правата на човека обяви, че работодателите в ЕС имат правото да забраняват на своите служители "видимо да носят всякакви политически, философски и религиозни знаци", което включва и на хиджаби и бурки, които покриват главата. Решението е по дело в Белгия, където служителка бе уволнена от компанията G4S, защото носи хиджаб.

Австрия обяви още, че ще поиска да бъде изключена от общата европейска програма за квотно приемане на бежанци, съобщи федералният канцлер Кристиян Керн. Той ще напише писмо до Европейската комисия с искането. Страната се е ангажирала да приеме от Гърция и Италия почти 2000 мигранти. Властите обаче смятат, че държавата вече е преизпълнила тази норма заради потока от нелегални мигранти. 

Говорител на Европейската комисия, цитиран от "Ройтерс", обаче е категоричен, че Австрия трябва да започне да изпълнява ангажиментите си по европейската програма за релокация на мигранти. Той е двугодишен и предвижда разпределението на 160 000 мигранти от Италия и Гърция в други страни членки на съюза по квоти. До момента програмата е обхванала общо 15 000 мигранти, припомня агенцията.

5 причини да кажете "Да" на връзката от разстояние

https://www.actualno.com/curious/5-prichini-da-kajete-da-na-vryzkata-ot-razstojanie-news_602296.html

 Връзките от разстояние не са подходящи за всички двойки. Ако едни подсилват любовта си с отдалечаването на километрите, то други я губят завинаги, но не могат да си го признаят. Ясно е, че разстоянието си има своите предимства и доста връзки болезнено се нуждаят от това, н

Peugeot превръща "Автомобила на 2017 г." в мощен хибрид

https://www.actualno.com/cars/peugeot-prevryshta-avtomobila-na-2017-g-v-moshten-hibrid-news_602327.html

Компанията Peugeot анонсира предстоящото пускане на пазара на най-мощния кросоувър в своята история. Това ще бъде хибридна версия на модела 3008, който в началото на март тази година беше избран за "Автомобил на 2017 г. в Европа". Според продуктовия инженер на френската марка Лоран

Австрия иска да бъде изключена от плана на ЕС за разселване на мигранти

http://www.mediapool.bg/avstriya-iska-da-bade-izklyuchena-ot-plana-na-es-za-razselvane-na-migranti-news261959.html

Австрия обяви, че ще поиска да се направи изключение за нея и да не приема повече кандидати за убежище според плана на ЕС за разселване на мигранти. Според тезата на Виена тя вече е приела справедлив дял от тях по време на миграционната криза в Европа, предаде Ройтерс. "Смятаме, че е необходимо да се направи изключение за Австрия на основание, че тя вече е изпълнила задълженията си. Ще го обсъдим с Европейската комисия", заяви пред репортери канцлерът Кристиан Керн след редовно правителствено заседание. "Ще изпратим писмо възможно най-скоро и после ще започнем обсъждания." Виена бе поела задължението да приеме около 2000 мигранти от Италия и Гърция, които да кандидатстват за бежански статут. Това е нов удар по системата за разселване, която обхваща само част от пристигналите в ЕС мигранти и почти не се прилага поради съпротива от страни от Източна Европа, сред които Полша и Унгария, отбелязва Ройтерс. По-късно във вторник Европейската комисия предупреди Австрия да изпълнява квотите за разселването на мигранти. Комисията добави, че не желае да бъде част от вътрешнополитическия дебат в страната по тази тема. Държавите от ЕС не могат едностранно да решават да не изпълняват европейското законодателство. Ако го направят, ще бъде жалко и ще има последици, заяви говорител на комисията, цитиран от БТА. Срокът за изключение за Австрия изтече, посочи говорителят по повод временната отсрочка Австрия да не приема мигранти, разселени от Италия и Гърция. ЕК отчете, че в последните години Австрия е приела значителен брой мигранти. Според комисията, въведените квоти за разселване са част от европейското законодателство и то следва да бъде изпълнявано.

Скарлет Йохансон си пада по кулинари

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6141690

Скарлет Йохансон си пада по кулинариНаскоро разведената Скарлет Йохансон разкри, че в момента си пада тайно по двама световно известни кулинари. Актрисата сподели в интервю по радиото, че е луда по Гордън Рамзи и Антъни Бордейн, цитира БГНЕС. Таблоидите вече дори пресметнаха, че ако се опита, Йохансон има реални шансове да спечели сърцето на Бордейн.

Изселническа организация в Турция ще съди България в Страсбург заради условията на вота

https://www.24chasa.bg/novini/article/6141721

Изселническа организация в Турция ще съди България в Страсбург заради условията на вотаНай-влиятелната в Турция изселническа организация Балгьоч обяви решението си да заведе дело в България и в Европейския съд за правата на човека заради дискриминационните и антидемократични условия на изборите, с които се сблъскаха двойните граждани, съобщи БГНЕС. В изявлението, разпространено до турските медии,

Дълбоко учене: крачка отвъд машинното учене

https://vesti.bg/tehnologii/nauka-i-tehnika/dylboko-uchene-krachka-otvyd-mashinnoto-uchene-6067230

Регионалният директор на глобалната технологична компания RTB House е един от лекторите на IAB Forum 2017

Почина изпълнителният директор на "Автомагистрали" ЕАД Валентин Николов

https://www.actualno.com/society/pochina-izpylnitelnijat-direktor-na-avtomagistrali-ead-valentin-nikolov-news_602330.html

Изпълнителният директор на "Автомагистрали" ЕАД Валентин Николов е починал внезапно. Николов оглави държавната компания след инцидента в тунел "Ечемишка". Валентин Николов е доктор по право от СУ „Св. Климент Охридски“. Има дълъг стаж в държавния и частни сектор, а от 2009 до 2012 г. е бил председател на съвета на директорите на „Автомагистрали“ ЕАД.  

Нинова призна: Имаше грешки в кампанията

https://vesti.bg/bulgaria/politika/ninova-prizna-imashe-greshki-v-kampaniiata-6067231

Нинова повтори, че коалиция ГЕРБ - БСП е невъзможна и призна, че е направила и грешки в кампанията

Доказаха: Kъсната бременност е предимство за децата

https://www.actualno.com/curious/dokazaha-kysnata-bremennost-e-predimstvo-za-decata-news_602274.html

Всички говорят за ранната бременност и за предимствата, които тя носи. Как младите тела са много по-подходящи за раждане на здрави бебета, които рядко имат вродени болести. Как майката, която ражда в ранна възраст, много по-бързо успява да се върне във форма и да се подготви з

8 процента от българите страдат от депресия

http://www.cross.bg/simptomi-depresiya-stradat-1538853.html

/КРОСС/ Около 8 процента от българите на възраст 18 и повече години страдат от различни форми на депресия. Това показва анализ на Евростат за страните членки на ЕС през 2015 година, цитиран от „Труд". По неофициални данни у нас около 1 млн. българи страдат от различни форми на депресия. Средно 6,5 на сто от европейците страдат от депресивни синдроми. Сред държавите с най-голям дял на отчитане на депресивни симптоми на населението са Унгария, Португалия, Швеция, Германия и Великобритания. Симптоми на депресия са най-рядко срещани в Чехия и Словакия. Жените са по-засегнати от мъжете от депресивните разстройства - около 8% от жените, според анализа на Евростат, изпитват депресивни симптоми. При мъжете процентът е 5,5. По-високите нива на образование са свързани с по-ниски темпове на депресивни симптоми, отчита анализът. Най-често срещаните симптоми са потиснато настроение, липса на удоволствие от преживявания, намалена енергия, понижена концентрация, забавена мисъл и нерешителност. Много често един от първите симптоми е безсъние, като вероятна причина за подобен проблем е промяната на часовото време.    

Окончателно: Без пръстов отпечатък в болниците

http://www.moreto.net/novini.php?n=347468

Върховният административен съд окончателно отмени пръстовия отпечатък, който бе въведен от бившия здравен министър Петър Москов като метод за регистрация в болниците, научи Дарик. Съдът спря действието на въпросната система още през ноември, но тогава здравното министерство, здравната каса и Министерският съвет обжалваха становището на съда.

ДОСТ иска касиране на изборите

http://econ.bg/Новини/ДОСТ-иска-касиране-на-изборите_l.a_i.739770_at.1.html

След обявяване на резултатите от ЦИК ще искаме касиране на изборите, заяви лидерът на ДОСТ Лютви Местан.  "Партия ДОСТ не признава...

Решетников: За Русия БСП и ГЕРБ са "горе-долу еднакви"

http://www.mediapool.bg/reshetnikov-za-rusiya-bsp-i-gerb-sa-gore-dolu-ednakvi-news261958.html

За Русия "е от значение да не разглежда изборния резултат в рамките на старата схема, според която социалистите са проруска партия, а ГЕРБ е против Русия", предупреждава бившият шеф на руското външно разузнаване, после ръководител на руския "Институт за стратегически изследвания", а сега представящ се като политолог, ген. Леонид Решетников пред руската телезивия "Царьград". "Това не е така. В това отношение двете са горе-долу еднакви. И социалистите, по-точно партийното ръководство, не е много различно от ръководството на партията ГЕРБ. И едното, и другото много силно зависят от Брюксел", заявява той. БСП "все говори за развитие на отношенията с Русия, но веднага щом дойде на власт, прави всичко, за да не се подобряват реално тези отношения", казва Решетников. "По принцип социалистите обещават предизборно завой към Русия, а после остават на предишните си позиции", обяснява той. Електоратът и на двете партии според него симпатизира на днешна Русия горе-долу в еднаква степен. Но привържениците и членовете на БСП са "по-скоро съветофили", а избирателите на ГЕРБ - "класически русофили. Сиреч хора, симпатизиращи не на Съветския съюз, а на историческа Русия". [div class='right_orange']Москва: След изборите в България никой не говори за руска намеса Темата за намеса на Русия в изборите в европейски страни е абсурдна, заяви руският заместник-външен министър Алексей Мешков, цитиран от ТАСС. "Тази тема за намеса на Русия в едни или други избори в европейски държави вече взе да втръсва. Ако нашите колеги смятат, че Русия се е месила и се е стремяла към конкретни резултати, тогава може да се каже, че които и да е избори в една или друга европейска страна, без значение как са завършили, са резултат от руска намеса", каза Мешков.   Още[class='right_orange' div] "И в този смисъл ръководителите на ГЕРБ са даже по-предсказуеми. По-ясно е как да правиш бизнес с тях", констатира Решетников. Той отбелязва, че трета сила след изборите, макар и с "незначително количество гласове" е станала "партията на патриотите". Според него тази партия е "праобраз на консервативните движения, които покълват в Европа". "Изборите показаха, че избирателната маса е за сътрудничество с Русия", заявява разузнавачът-политолог, като не е ясно на какво базира твърдението си. Според него обаче, "в ръководството на страната засега ще бъдат представени хора, които зависят от Евросъюза, от Брюксел". "И тази зависимост струва два милиарда. Ако България не получи тези пари, ще загине. Всичко в България се държи на туризма от Русия и на тези 2 милиарда", заключава Решетников без да е ясно за какво точно говори.. След президентските избори у нас през миналата година бившият генерал от КГБ се похвали, че лидерът на БСП Корнелия Нинова е споделила с него в аванс намеренията си да издигне Румен Радев за президент. Тя отрече твърдението му и го определи като "компрометиран руснак, изгонен от Кремъл за корупция и конфликт на интереси". Дни по-късно, след като скандалът се разрасна, Нинова призна, че се е видяла с руския генерал, но уж случайно и сред други хора, като въобще не са обсъждали Радев, а общата политическа обстановка.

Условна присъда за румънката, блъснала на магистрала алпиниста Боян Петров

//dariknews.bg/novini/bylgariia/uslovna-prisyda-za-rumynkata-blysnala-na-magistrala-alpinista-boian-petrov-2013699

Румънката, която блъсна с кола алпиниста Боян Петров и еколога Андрей Ковачев на Кресненското дефиле, получи условна присъда.

Ана Фечея сключи споразумение с  прокуратурата, което бе одобрено от Районния съд в Благоевград. Тя бе осъд

Путин: Иран е добър съсед и надежден партньор на Русия

//dariknews.bg/novini/sviat/putin-iran-e-dobyr-sysed-i-nadezhden-partnior-na-rusiia-2013701

Руският президент Владимир Путин заяви, че Иран е добър съсед и надежден партньор на Русия, предаде ТАСС.

"Русия и Иран ги свързват много години, ако не и столетия, сътрудничество. Ние поддържаме дип

Хванаха двама с наркотици

//dariknews.bg/regioni/veliko-tyrnovo/hvanaha-dvama-s-narkotici-2013600

Водач, употребил наркотични вещества е установен в село  Мерданя.

Снощи в 20,45 ч. е извършена проверка на лек автомобил „БМВ”, управляван от 26-годишен мъж от Горна  Оряховица. В хода на проверката е установено, че водачът е седнал зад волана, след употреба на наркотични вещества. П

"Литекс моторс" фалира

https://www.actualno.com/business/liteks-motors-falira-news_602324.html

Единственият български автомобилен производител у нас фалира на шестата година от откриването на завода в ловешкото село Баховица. От "Литекс моторс" са поискали откриване на производство по несъстоятелност от Софийски градски съд на 23 февруари 2017 г., става ясно от Търгов

Пясъкът на дюните на луната Титан се наелектризира

https://www.24chasa.bg/novini/article/6141651

Пясъкът на дюните на луната Титан се наелектризираАмерикански учени доказаха, че появата на електрически заряд след триене причинява аномалната ориентация на повечето дюни на Титан, най-големият спътник на Сатурн, съобщи Лента. Изследването беше публикувано в сп. "Нейчър джиосайънс", цитирано от БТА. В екваториалните части на Титан има дюни, ориентирани срещу посоката на движение на

И Медведев си имал "Орион". Наемал 40 000 декара срещу... 0,63 евро

http://www.clubz.bg/52171-i_medvedev_si_imal_orion_naemal_40_000_dekara_sreshtu_063_evro

Фондация, свързана с руския премиер Дмитрий Медведев, е взела под аренда парцел с площ над 40 000 декара срещу едва 39 рубли и 32 копейки (0,63 евро) годишно, съобщи изданието "Собеседник".

Става дума за огромен терен в град Пльос на река Волга. Там, в историческото имение "Миловка", се намира предполагаема вила на Медведев. "Собеседник" доказва твърденията си, като публикува документи. Те са поискани и получени от депутати от Комунистическата партия на Руската федерация (КПРФ).

Земята е взета под аренда от фирма "Орион" (добре известно в България име на приятелски кръг по времето на премиера Жан Виденов - б.р.)

В миналото "Орион" е управлявала благотворителната фондация "Дар", реставрирала имението „Миловка“. То се простира на площ, която е три пъти колкото Кремъл и 30 пъти колкото Червения площад. За него още през септември 2016 г. съобщи Фондът за борба с корупцията (ФБК), оглавяван от опозиционера Алексей Навални. И тогава става ясно, че обектът се пази от Федералната служба за охрана (ФСО), а въздушното пространство над него е затворено.

В началото на този месец ФБК излезе с разследване и филм, според които Медведев е получил дарения на стойност над 1,1 милиард евро и с тези пари се е сдобил с несметни богатства и имоти. В тях също се говори за палата в Пльос, пред който дори акостират яхти.

Именно последните разкрития станаха причина през уикенда в различни градове в Русия да излязат хиляди хора. Те протестираха срещу корупцията и поискаха оставката на Медведев. Само в Москва бяха арестувани над 1000 души. А Навални бе осъден на 15 дни арест и глоба от 20 000 рубрли (323 евро).

От публикувания от "Собеседник" документ става ясно, че формално на територията, на която се простира имението, е върнат статутът на природен паметник. Това е кедрова гора на брега на Волга, която е оставена под аренда на "Орион". Компанията получила 41 080 декара под аренда в резултат на наддаване. А наемът е 39 рубли и 32 копейки годишно за цялата гора.

Главната сграда на имението "Миловка". Стопкадър YouTube

Само за сравнение - отдаването под аренда за 49 години на 10 декара в Ивановска област, където се намира Пльос, започва от 2 милиона рубли (32 283 евро). И по този начин парцелът на Медведев трябва да струва не по-малко от 8 милиарда рубли (129,1 милиона евро), или годишно по 165 милиона рубли (2,6 милиона евро).

"Орион" получила документ, наречен "Разрешение за поддържане и размножаване на ловни ресурси в полусвободни условия и изкуствено създадена среда за обитаване". В него се казва, че през 2014 г. по молба на тази компания администрацията на Ивановска област разрешила в имението да бъдат доставени 50 марала, сред които 20 възрастни мъжки екземпляра. Маралът е едър бозайник от семейство еленови.

Марали. Снимка Уикипедия

Животните били докарани с автомобилен транспорт от Алтай и ги настанили на специално подготвен зда тях терен с площ 1240 декара. По специално изготвен график започнали да ги пускат на свобода. 

ФБК разкри, че фондация "Дар" се оглавява от Иля Елисеев - състудент на Медведев по право в Ленинград (днес Санкт Петербург) и настоящ вицепрезидент на "Газпромбанк".

Двамата заедно направили първите си крачки в бизнеса. През 1990 г. те учредили малкото предприятие "Уран". И двамата били на по 25 години. 

През 1994 г. Медведев и Елисеев регистрирали консултантската компания "Балфорт".

В създаването на фондация "Дар" са участвали също премиершата Светлана Медведева и бизнесменът Леонид Михелсон.

От ФБК твърдят, че през 2014 г. "Дар" предала парцела с "Миловка" на фондацията с идеална цел "Градислава". Според Фонда на Навални това предаване е незаконно. И затова изпратили до Следствения комитет на Руската федерация (СКРФ) искане за дело по случая.

След разкритията през есента Наталия Тимакова - прессекретарката на Медведев, призна, че това място е посещавано от премиера, но отрече това да е негова вила или някой от семейството му да я притежава или наема.

Вера Мутафчиева в спомените на свои приятели

http://www.dnevnik.bg/kultura/2017/03/28/2943469_vera_mutafchieva_v_spomenite_na_svoi_priiateli/?ref=rss


Със серия интервюта с известни обществени фигури, приятели на известния османист и писател акад. Вера Мутафчиева, Нов български университет отбелязва днешната 88-годишнина от рождението й. Те са публикувани на официалния уеб сайт, който университетът поддържа за нея и нейното творчество - www.veramutafchieva.net, съобщават оттам.

Антонина Желязкова, Атанас Свиленов, Анета де ла Мар, Богдан Богданов, Веселин Методиев, Димитър Ненов, Димитър Тодоров, Евелина Келбечева,...

С 14% по-висока цена за клиентите на "Овергаз" от 1 април

http://www.cross.bg/stotinki-tzena-tzenata-1538852.html

/КРОСС/С приблизително 14% ще се увеличи цената на природния газ за битовите и индустриалните потребители на "Овергаз". Промяната в цената е свързана с увеличението на цената на доставчика "Булгаргаз", която представлява един от четирите компонента в крайната цена. Останалите три са цена за пренос по газовата инфраструктура, цените за разпределение и снабдяване, които оставят без промяна. От 1 април битовите потребители ще плащат 8,7 стотинки за киловатчас, а бизнесът - 7,3 стотинки за киловатчас. През първото тримесечие на 2017 г. домакинствата плащаха по 7.6 стотинки за киловатчас, а промишлеността - 6.2 стотинки. Промяната ще влезе в сила след решение на Комисията за енергийно и водно регулиране. Цената на газа се запазва ниска в сравнение с останалите енергоизточници въпреки покачването, отбелязват от компанията. Над 60 000 са газифицираните от „Овергаз Мрежи" домакинства. Икономията, която семействата реализират от замяната на електроенергията с по-евтиното синьо гориво, надвишава 1000 лева на година, като тук влизат отоплението, готвенето и топлата вода, посочват оттам.  

Изчислиха кой е нормалният размер на мъжкото достойнство

https://www.actualno.com/curious/izchisliha-koj-e-normalnijat-razmer-na-myjkoto-dostojnstvo-news_602237.html

Британско проучване, събрало данните от 20 изследвания на повече от 15 хил. мъже от цял свят, показа кой е средният размер на мъжкото достойнство. Средната дължина на мъжкото достойнство в състояние на възбуда е 13,12 см, показва , съобщава Би Би Си.Изследваните мъже са били на въ

Опасностите за децата във Facebook - мислете, преди да споделяте

https://www.actualno.com/interest/opasnostite-za-decata-vyv-facebook-mislete-predi-da-spodeljate-news_602284.html

Национално представително изследване на Центъра за безопасен интернет за онлайн поведението на българските деца от 2016 г. показа, че повече от 77% от малолетните и непълнолетните в страната използват Facebook. В същото време обаче профилите на 38% от тях са публични, а 40% заявяват,

Путин: Иран е добър съсед и надежден партньор на Русия

https://www.24chasa.bg/novini/article/6141645

Путин: Иран е добър съсед и надежден партньор на РусияРуският президент Владимир Путин заяви, че Иран е добър съсед и надежден партньор на Русия, предаде ТАСС, цитирана от БТА.  "Русия и Иран ги свързват много години, ако не и столетия, сътрудничество. Ние поддържаме дипломатически отношения вече от над 500 години", каза Путин в началото на срещата си с иранския президент Хасан Рохани.

Шефът на ООН призова арабските страни да се обединят по въпроса за Сирия

https://www.24chasa.bg/novini/article/6141649

Шефът на ООН призова арабските страни да се обединят по въпроса за СирияГенералният секретар на ООН Антониу Гутериш призова арабските страни да загърбят различията си и да помогнат за прекратяване на продължаващата от шест години сирийска гражданска война, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА. Гутериш отправи призива при посещение в лагера в Йордания за сирийски бежанци Заатари,

Дилемата на французите: да идеш за риба или да гласуваш с отвращение

http://www.dnevnik.bg/sviat/2017/03/28/2943486_dilemata_na_francuzite_da_idesh_za_riba_ili_da/?ref=rss


Към 9 часа сутринта в бара на градчето Ферте Сен-т-Обен Ерик Белуе без колебание огражда имената на любимите си коне. Като го питаме за кого ще гласува на президентските избори обаче, отвръща: "Честно да ви кажа, не знам."

"Аз съм по-скоро за десницата. Но Франсоа Фийон се провали", обобщава, промърморвайки, 59-годишният бивш търговец на погребални артикули с прошарена брада, жител на градчето с население от 7400 души в централна Франция.

В САЩ забраниха на семейство да кръсти детето си Аллах

http://offnews.bg/news/n_1/n_651336.html

Правозащитници в САЩ ще съдят щата Джорджия, след като властите там забраниха на семейство да даде името Аллах за фамилия на детето си, предаде Франс прес. Елизабет Хенди и Билял Уок искат да добавят към името на дъщеря им - Залиха Грейсфул Лорейна, фамилията Аллах, с доводите, че това е благородно име и няма общо с религиозни мотиви. Според законите на щата детето трябва да носи или фамилното име на бащата, на майката, или комбинация от двете имена. Местният клон на организацията Американски съюз за гражданските свободи внесе жалба срещу отказа на щатските власти. "Не е работа на правителството да казва на родителите как могат или не могат да кръщават детето си", заяви Андреа Йънг, изпълнителната директорка на организацията. Родителите се оплакват, че досега не са получили от местните власти свидетелство за раждането на детето, нито социално-осигурителен номер за него. Източник: БТА

Нинова няма да подава оставка като лидер на БСП

https://www.24chasa.bg/novini/article/6141617

Нинова няма да подава оставка като лидер на БСПКорнелия Нинова няма да подава оставка като лидер на БСП заради загубата на изборите. Това заяви самата тя след заседание на Изпълнителното бюро. Не виждам основания за оставка при тези резултати и постигнатото само за 10 месеца, категорична бе Нинова. Тя отчете тройно увеличение на подкрепата за БСП - от 10 на 28%.

Над 500 домакинства обхваща изследването за доходите и условията на живот във Варненско

http://www.moreto.net/novini.php?n=347462

Общо 525 домакинства от морската столица и други населени места в областта ще бъдат включени в изследването за доходите и условията на живот във Варненско. Анкетирането тече от 13 март и ще продължи до 21 май 2017 година. Това обяви Деян Славов- директор на Териториално статистическо бюро Североизток, предаде репортер на Moreto.

Елен Герджиков: Спортът да стане мода и начин на живот в София

https://www.24chasa.bg/sport/article/6141625

Елен Герджиков: Спортът да стане мода и начин на живот в СофияИнициативата „Европейска столица на спорта“ бе представена в Софийския университет Председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков и екипът на София 2018 представиха днес пред студентите и академичната общност на Софийски университет „Св. Климент Охридски“ инициативата „София – Европейска столица на спорта“, съобщи sofia2018.bg.

Еврокомисията отчете: 9% по-малко смъртни случаи на пътя у нас

https://www.24chasa.bg/novini/article/6141633

Еврокомисията отчете: 9% по-малко смъртни случаи на пътя у насОт 2010 г. до 2016 г. броят на смъртните случаи при произшествия на пътя в България е намалял с 9%. Това показват данни, представени днес от Европейската комисия, съобщи БТА.За този период средно за ЕС спадът е с 19 процента. Най-голям спад бележи Португалия – с 40 на сто, а най-зле се представя Малта с ръст от 69 процента.

Пламен Константинов с изключително постижение в Русия

http://www.cross.bg/sezon-redovniya-lokomotiv-1538850.html

/КРОСС/Селекционерът на мъжкия национален отбор на България Пламен Константинов и воденият от него тим Локомотив (Новосибирск) записаха изключително престижно постижение в Суперлигата на Русия. "Железничарите" победиха в предпоследния 25-и кръг от редовния сезон НОВА (Новокуйбишевск) с 3:2 и това бе 20-а победа от началото на сезона, с която си осигуриха и 3-ото място в редовния сезон. Любопитно е, че това бе 7-ми успех за Локомотив в 7-ми мач, който се решава с тайбрек.  

Нинова: Още не сме обсъждали програмно правителство

http://offnews.bg/news/n_1/n_651333.html

Резултатът на БСП на отминалите избори е най-добър от 2009 г досега. Имаме мандати на места, където досега сме нямали, например в Разград и Кърджали, а в София ръстът на БСП е 15% в сравнение с вота през 2014 г., отчете лидерът Корнелия Нинова.  10 на сто увеличение сред младите до 29 години. 15% повече висшисти са гласували за БСП. Пет пъти сме увеличили подкрепата си в чужбина, най-сериозен ръст в ЕС. Във Флоренция сме първа политическа сила, даде пример Нинова. Тя отново заяви, че в коалиция с ГЕРБ БСП няма да се включи, ако бъде поканена от победителите. Не сме обсъждали програмно правителство, каза още Нинова.  Няма да подавам оставка, отговори на въпрос Нинова.  Имаме 9 случая на 10/10 в листите, няма да призоваваме никой да се отказва от получените преференции, такъв е законът, каза в отговор на въпрос Нинова.  Слави Трифонов не е променил позицията си от няколко месеца, какво се промени сега след изборите, та предаването му да бъде свалено от ефир, попита Нинова. 

Съдът отмени окончателно пръстовия идентификатор

https://www.actualno.com/healthy/sydyt-otmeni-okonchatelno-prystovija-identifikator-news_602319.html

Върховният административен съд окончателно отмени пръстовия отпечатък, който бе въведен от бившия здравен министър Петър Москов като метод за регистрация в болниците. Съдът спря действието на въпросната система още през ноември, когато тричленният състав на ВАС обяви з

Приключи третият опит за завод за коли в България

http://www.mediapool.bg/priklyuchi-tretiyat-opit-za-zavod-za-koli-v-bulgaria-news261957.html

Приказката как най-големият китайски концерн за производството на автомобили "Great Wall" (Велика стена) ще атакува европейския пазар с производството на коли със завода си в ловешкото село Баховица приключи. Основният инвеститор в предприятието – българската компания "Литекс моторс", фалира на петата година от откриването на предприятието, чиято лента преряза тогавашният премиер Бойко Борисов. Фирмата на Гриша Ганчев инвестира в начинанието 72 млн. лв. От тях 66 млн. лв. бяха кредити от фалиралата "Корпоративна търговска банка" (КТБ). Ганчев спаси инвестицията си чрез прихващане на задълженията си към КТБ, но липсата на подкрепа от страна на китайския му партньор за налагане на марката на европейския пазар и проблемите с издаването на сертификати доведоха до неуспех на бизнес начинанието. Това е третият провал за производство на автомобили в България, след опита на "Рено" по времето на социализма през 1970-те години и на британската "Роувър" през 1990-те години във Варна заедно с "Дару кар".  В същото време в България през последните години процъфтява индустрията за производство на части за автомобили, предимно електроника. От "Литекс моторс" отказаха коментар и обещаха да изпратят по-късно официална позиция, но такава не беше получена в редакцията до 18 часа. Искането за фалит "Литекс моторс" са поискали откриване на производство по несъстоятелност от Софийския градски съд на 23 февруари 2017 г. Молбата е подадена от миноритарния акционер Илия Петров Терзиев, който държи 38.6% от капитала в "Литекс моторс" през дружеството "Терексим", става ясно от Търговския регистър. Останалите 61.4% от капитала на "Литекс моторс" са собственост на "Уотърсий България", което е дъщерно дружество на офшорката "Уотърсий Лимитид", регистрирана на Британските Вирджински острови. Неин краен собственик е Данаил Ганчев – син на Гриша Ганчев. Малко преди това на 3 февруари общото събрание на акционерите е взело решение за закриване на клона в Баховица, където се намира заводът за производство на автомобили. На 1 март застрахователната компания "Булстрад Виена иншурънс груп", която е един от кредиторите на "Литекс моторс", също иска да бъде открито производство по несъстоятелност на дружеството, сочи деловодната система на Софийския градски съд. По двете искови молби са образувани дела и предстои съдът да се произнесе по тях. Любопитна подробност е, че "Литекс моторс" всъщност е наемател на завода в Баховица, а седалището й, което до края на 2016 г. е било в Баховица, вече е в София.  Чий актив е заводът за автомобили не става ясно от документите в Търговския регистър. Авантюрата "Баховица" "Литекс моторс" беше основана през 2008 г. с цел да произвежда изцяло автомобили по лиценз на китайската компания "Great Wall". Идеята беше китайците да навлязат на европейския пазар от България. Те обаче не дадоха финансово рамо на начинанието, а единствено технологията за производството на колите. Така инвестицията дойде основно от КТБ, чийто мажоритарен акционер Цветан Василев отпусна два заема на Гриша Ганчев – инвестиционен и оборотен за общо 33 млн. евро. Самата КТБ първоначално държеше 8% от капитала. През 2009 г. тогавашният премиер Сергей Станишев направи първа копка на бъдещия завод в Баховица Заводът е проектиран от настоящия главен архитект на София Здравко Здравков. Предприятието бе пуснато в експлоатация през февруари 2012 г. При представянето му се говореше, че е с капацитет да произвежда по 50 000 автомобила годишно при работа на две смени, но реално са се произвеждали между 250 и 500 автомобила годишно. За периода от 2012 до 2015 г. пък "Литекс моторс" са продали около 3500 коли с марката Great Wall, предимно на вътрешния пазар, като около една трета от тях са произведени в завода край Ловеч. Основни купувачи са министерства, общини, ведомства и големи държавни и общински фирми. Сред тях са министерствата на вътрешните работи и на екологията, Столична община, ВиК дружества, "Мини Марица Изток" и "Булгартрансгаз". Частни фирми също са купували автомобили "Great Wall", като сред тях са строителната "Агромах", "Елаците мед", "Петрол Транс Експрес" и други, показват финансовите отчети на "Литекс моторс". Въпреки подкрепата от държавата автомобилите made in Bulgaria не успяха да се наложат на българския пазар и заемат 14-позиция по пазарен дял с около 2% за 2015 г. "Литекс моторс" не успя да изгради силна дистрибуторска мрежа на българския пазар. Открити бяха 11 точки за продажби в различни градове и един тестдрайв център в София. Две трети от продажбите на автомобили през последните години минават през собственото звено на компанията "Ключови клиенти". Експанзията на "Great Wall" в Европа също не беше сполучлива. "Литекс Моторс" не получи почти никаква подкрепа от китайците за налагане на бранда. Според финансовия отчет стратегията им е била да наложат марката първо в Източна Европа, а след това през Централна Европа да навлязат и в Западна Европа. Към момента обаче "Литекс моторс" продава продукцията си само на четири пазара - Италия, Македония, Сърбия и Румъния, и то незначителни количества – около 300 автомобила годишно. Плановете на "Литекс моторс" са били в началото на 2017 г. да стъпят на полския пазар, а като нови хоризонти са посочени още Гърция, Хърватска, Унгария, Чехия, Словакия, Словения и по-близките балкански страни – Черна гора, Албания и Босна и Херцеговина, става ясно от финансовия отчет на компанията. Надявали са се и на продажби в Северна Африка. Според експерти, освен неразпознаеваемостта на марката на българския и европейския пазар, други проблеми за налагането на автомобилите "Great Wall" са, че те са морално остарели, не отговарят на критериите за енергийна ефективност и отделяни вредни емисии, показателите им за безопасност са слаби. Така в началото на 2016 г. "Литекс моторс" обяви, че заводът временно е спрял работа. Като причина беше посочено настройването на поточните линии за производството на нови модели и достатъчната складова наличност. Плановете бяха за налагането на луксозната марка на китайската компания - кросоувъра Haval Н2 и пикапа "Стийд" 6. Работа на загуба Въпреки че през годините "Литекс моторс" увеличава приходите си от продажби на автомобили и през 2015 г. те надхвърлят 57 млн. лв., но за всичките тези години компанията не успява да излезе на печалба. Единствената отчетена такава от 7.2 млн. лв. е през 2014 г., но тя не се дължи на основната дейност на дружеството, а на положителна разлика, получена при извършване на прихващания по договори за цесии в КТБ, е посочено във финансовия отчет на "Литекс моторс". Така, воден от емоционалната си мечта за реиндустриализация на родния си край, Гриша Ганчев се препъна в начинанието. Според запознати през последната година той е водил преговори за продажба на предприятието, но след като не е успял с тази задача се е решил на стъпката да поиска обявяване на дружеството във фалит.

Единственият производител на автомобили у нас фалира

http://www.mediapool.bg/edinstveniyat-proizvoditel-na-avtomobili-u-nas-falira-news261957.html

Единственият български автомобилен производител у нас фалира на петата година от откриването на завода в ловешкото село Баховица. От "Литекс моторс" са поискали откриване на производство по несъстоятелност от Софийски градски съд на 23 февруари 2017 г., става ясно от Търговския регистър. На 1 март същото е поискала и застрахователната компания "Булстрад Виена иншурънс груп", сочи деловодната система на Софийския градски съд. "Булстрад" е един от кредиторите на "Литекс моторс". По двете искови молби са образувани дела. "Литекс моторс" беше основана през 2008 г. с цел да произвежда изцяло автомобили по лиценз на китайската компания "Great Wall". Четири години по-късно започна производството на колите в завода в Баховица, който през миналата година спря работа. Тогава бе обявено, че спирането е временно и се дължи на това, че фабриката е произвела планираните количества автомобили. Основен акционер в дружеството е бизнесменът Гриша Ганчев. Компанията имаше кредит и от фалиралата Корпоративна търговска банка (КТБ). Според Търговския регистър "Литекс моторс" е собственост на "Уотърсий България" (61.4%) и "Терексим" (38.6%). През 2015 г. компанията е произвела 251 автомобила, а е продала общо 821, сочи финансовият й отчет. Това е спад със 7 на сто спрямо година по-рано. Компанията отчита загуба от 5.4 млн. лв. за 2015 г. Година по-рано отчита печалба от 7.2 млн. лв., но тя не се дължи на основната дейност на дружеството – продажбата на автомобили, а на положителна разлика получена при извършване на прихващания по договори за цесии в КТБ, е посочено във финансовия отчет на "Литекс моторс". От компанията отказаха коментар и обещаха да изпратят по-късно официална позиция. Очаквайте подробности

Защото срещата ни може да те убие

https://www.actualno.com/books/zashtoto-sreshtata-ni-moje-da-te-ubie-news_602304.html

„Защото никога няма да се срещнем“ е загадъчното заглавие на епистоларния янг адълт роман, с който Лия Томас дебютира на книжния пазар. Не е изненада, че младата писателка завладя тийнейджърската аудитория с разказа си за едно от най-странните приятелства в съвременн

Борисов - "цар на завръщанията"

http://www.clubz.bg/52170-borisov_car_na_zavryshtaniqta

Парламентарните избори в България привлякоха необичайно голямо внимание в немскоезичните медии. Най-напред ще цитираме извадки от коментарните колони на вестниците.

Под заглавие "Всичко по старому" "Зюддойче Цайтунг" пише:

„Дали наистина нещата се връщат в изходно положение преди София да поеме председателството на ЕС в началото на 2018? Само на пръв поглед. Защото България определено ще стане по-националистическа и по-популистка. Неотложните реформи в най-бедната и най-корумпираната държава от ЕС занапред ще имат още по-малки шансове за осъществяване, отколкото през последните години под самодоволното управление на премиера Борисов.

Малката групичка истински реформатори се саморазпиля в три партии без реални шансове, нито една от които не влезе в парламента. Така реформаторите няма да имат представителство нито в парламента, нито в бъдещото правителство. А тъй като и ЕС отдавна се отказа от ефикасния допреди време натиск в борбата срещу корупцията, в България си остават старите проблеми. Решаването им изобщо не интересува нито националистите и популистите от „Обединени патриоти”, нито пък социалистите или четвъртата по сила партия ДПС. Всички те са известни с това, че пречат на реформите и поддържат съмнително тесни връзки с Кремъл. Така че: който и да управлява България занапред, гражданите на страната едва ли възлагат кой знае колко големи надежди на бъдещото си правителство.”

Ето и част от коментара в австрийския "Дер Щандарт":

„В палитрата има достатъчно тъмни бои за черна картина: България е най-бедната страна в ЕС, сегашното служебно правителство е вече шестото само за четири години, корупцията е вездесъщ проблем. И въпреки всичко: колкото и да са разочаровани от буксуващите реформи, хората не се поддадоха на изкушението да се откажат от силните си симпатии към ЕС. Това показват и допитванията, според които българите имат повече доверие в институциите на ЕС, отколкото в своите собствени. Тъкмо поради това резултатите от изборите не означават, че Борисов има картбланш за по-нататъшно протакане.

Ако реформите и борбата срещу корупцията не дадат скорошни резултати, неговата проевропейска ориентация може да се окаже изпразнена от съдържание опаковка. А това би дискредитирало надеждите, насочени към ЕС.”

Швейцарският "Нойе Цюрхер Цайтунг" публикува обширен анализ под заглавие „Победа, която не ощастливява”. Там между другото четем:

„Победата не ощастливява истински победителите от прозападно ориентираната партия ГЕРБ на бившия премиер Бойко Борисов. (…) Той изглеждаше всичко друго, но не и триумфиращ, когато говореше за „дълга” да сформира правителство. (…) Скептичността е основателна, защото възможностите на Борисов са ограничени. В сегашния отровен, поляризиран политически климат изобщо не може да се мисли за широка коалиция със социалистите. (…) В бурната предизборна битка двете големи партии взаимно се оплюваха като закрилници на корупцията и шуробаджанащината - с пълно право, впрочем. Но това едва ли стимулира конструктивното сътрудничество помежду им. (…)

За „Обединените патриоти” е налице сериозна алтернатива в лицето на социалистите, ако преговорите с ГЕРБ се провалят. В идеологическо отношение те дори биха били много по-близо до БСП, доколкото и едните, и другите защитават една доста по-еврокритична и проруска външна политика, в сравнение с политиката на досегашните правителства. Освен това те защитават ляво-популистка социална политика. (…)

На този фон няма много надежда за бързо възстановяване на политическата стабилност. А такава стабилност е спешно необходима, защото страната е най-корумпираната в ЕС, според „Трансперънси Интернешънъл”, а освен това сериозно изостава икономически. Към това се добавя и фактът, че България все повече се превръща в играчка в ръцете на двете си големи съседки: както Турция, така и Русия играят важна роля в икономиката и във вътрешната политика на страната. Освен ГЕРБ, всички партии, които влязоха в парламента, искат подобряване на отношенията с Русия. В средносрочен план това ще противопостави страната-членка на ЕС България срещу Европа и САЩ, особено на фона на набъбващия конфликт Изток-Запад. Първата проверка вече чука на вратата: на 1 януари 2018 година България поема председателството на ЕС.”

Германският "Франкфуртер Алгемайне Цайтунг" излиза с голяма публикация от Михаел Мартенс, който е отличен познавач на българската действителност. Заглавието гласи „Хубавите неща винаги са три”, а в подзаглавие редакцията изнася: „Борисов печели парламентарните избори в България, но изборът на възможни коалиционни партньори е ограничен. Сред губещите косвено е и Ердоган”.

В кореспонденцията си Михаел Мартенс описва политическото развитие в България през последните години, а в пасажа, посветен на БСП и на Корнелия Нинова, авторът между другото пише:

„Под нейно ръководство не може да става и дума за социалдемократическа, проевропейска ориентация на БСП. Точно обратното - новата ориентация на Нинова е пак да обвърже партията с нейните посткомунистически традиции”.

Михаел Мартенс се спира и на възможните правителствени коалиции. По повод ДПС авторът пише: „Борисов навремето излезе с обещанието, че ще изтласка вън от властта „турската партия”, която винаги участва ефикасно в „коронясването”. Доста сигурно е, че той и днес няма да я вземе в правителството. Така, чисто аритметически, но и политически, на Борисов му остава само една твърде гадна правителствена опция. Дали чрез пряко коалиционно споразумение или пък само косвено - чрез пасивна поддръжка на ново малцинствено правителство, той ще зависи от гласовете на „Обединените патриоти”: съюз от три партии, обединени от своя популизъм, расизъм и възхищение пред насилието”, пише Мартенс.

Отново във "Франкфуртер Алгемайне Цайтунг" е публикуван и икономически анализ на изборните резултати в България. Под заглавие „Победата на приятелите на ЕС в България радва борсите” авторът пише, че сигналът към икономиката е амбивалентен. След като отбелязва, че опозиционната БСП е ориентирана към Русия, авторът дава думата за коментари на Боряна Димитрова, Симеон Дянков и Владимир Вано, главен икономист на „Сбербанк” за Средна и Източна Европа: „През 2016 година българската икономика реално нарасна с 3,4%, а това е втората най-добра стойност в целия ЕС", отбелязва с похвала Вано. По неговите думи, борсата посрещнала положително победата на ГЕРБ, а сред купувачите на облигации се очертавала най-положителната оценка за рисковете от началото на финансовата криза насам. Вътрешното потребление си оставало най-важният мотор на ръста, като през 2017 съфинансираните от ЕС инвестиции щели да играят особено важна роля.

"Погледнато от тази страна, изборните резултати в България могат да се определят като добри за пазарите”, посочва Вано."

Отзиви за изборите в България публикуваха още редица международни медии, като акцентите в повечето случаи съвпадат с вече цитираните публикации. Агенция Франс прес извежда в заглавие „Борисов е късметлия за трети път” и обявява бившия премиер за „цар на завръщанията”. Агенция ДПА се спира на очакваното трудно сформиране на правителство, а в кореспонденция, публикувана на страниците на "Зюддойче Цайтунг", се казва, че "Борисов ще трябва да сформира коалиция, в която навярно ще влязат и верни на Москва политици".

Материалът е публикуван в "Дойче веле".

Христо Иванов: "Да, България" е жизнен проект – не ни достигна само време

http://www.mediapool.bg/hristo-ivanov-da-bulgaria-e-zhiznen-proekt-ne-ni-dostigna-samo-vreme-news261956.html

Христо Иванов определи изборния резултат от 2.88% на оглавяваната от него коалиция "Движение Да, България" като успех и потвърди, че остава ангажиран с проекта, който според него е бъдещето на българската политическа система. Той призова лидера на ГЕРБ Бойко Борисов да не става премиер, защото е вреден за българската демокрация, а новоизбраното Народно събрание окачестви като представляващо единствено Пеевски. Иванов, който бе правосъден министър в кабинета "Борисов-2", представи на пресконференция във вторник анализа на партията си за изборите, който до голяма степен адресира болния за десните избиратели въпрос за поредното разединение на десницата, в резултат на което те остават непредставени в новия парламент. Трите новосформирани коалиции – "Реформаторски блок-Глас народен", "Да, България" и "Нова Република" си поделиха по около 3% и остават не само без депутати, но и без субсидии. Христо Иванов заяви, че това, което се е случило, е "плащане на цената за коалиционния модел на Реформаторския блок". Той смята, че "Да, България" е жизненият проект, но ключовият ресурс, който не им достигнал, е време. Иванов потвърди, че няма да подава оставка като лидер на партията. Преди ден председателят на ДСБ и "Нова Република" Радан Кънев обяви оставката си и от двата поста заради изборната загуба. Вот на доверие от висшия партиен орган Лидерът на "Да, България" каза, че той и ръководството на партията му ще поискат вот на доверие от висшия партиен орган - националната конференция, която ще бъде свикана. През февруари, когато партията му отказа коалиция с "Нова Република", той заяви пред БНТ: "Да, България" ще влезе в следващия парламент, аз смятам това да се случи и съм поел отговорността". Макар че това не се случи, Христо Иванов и партийното ръководство се очаква да получат безапелационен вот на доверие – ако се съди по мненията на представителите на партията в социалните мрежи, новоучредената формация е постигнала изключителен успех и такъв политически феномен досега не е имало. "Смятаме, че този резултат е важен с това, че показва, че това, което започнахме с "Да, България" е жизнено, припознава се от избирателите, и има реална перспектива да се превърне в реална алтернатива на мафиотския модел на управление в България", каза Христо Иванов. Той изтъкна, че без съдебна регистрация, без субсидия и подложени на медийни атаки, коалицията между "Да, България", "Зелените" и ДЕОС е успяла да привлече над 100 000 гласа, което е голям успех. На въпрос дали ще последва примера на Радан Кънев да подаде оставка, Иванов каза: "Дал съм достатъчно доказателства, че когато се изчерпа възможността да свърша някаква работа, не оставам нито секунда повече на една длъжност". 20% от вота за "Да, България" е на негласували досега От формацията представиха анализ на структурата на подадените за тях гласове. "Първо – под една трета от нашите гласоподаватели са гласували на предходните избори за Трайчо Трайков или за Реформаторския блок. Опорката, че ние сме бракониерствали за гласове из нечий двор, абсолютно не издържа", каза Иванов в отговор на обвиненията, че е разбил десницата. Според данните "Да, България" е привлякла вот от 20 на сто от ГЕРБ, имало и съществен вот от други партии. Както обяви Христо Иванов, партията е привлякла и около 20 на сто от хора, които не са гласували. Доводът, че "Да, България" е привлекателен център за негласуващи или аполитични млади хора, които не биха приели коалиция с политици и партии от бившия РБ, бе изтъкван като основен за отказа от такъв съюз. "Над 60 на сто са между 18 и 40 години, над 70 на сто са с висше образование. Като добавите и гласовете от чужбина, "Да, България" е бъдещето на българската политическа система. Тези хора, които гласуват за нас, водят общественото мнение след себе си", убеден е Христо Иванов. Той изтъкна, че само 46 на сто от избирателите им са от София: "За нула време "Да, България" показа, че не е само софийски феномен и се превръща в национална партия". По думите му там, където формацията е провела срещи преди вота, посланията й са разбрани. "Това важи както за България, така и за чужбина. Това разрушава опорката, че ние сме един елитарен, софийски файтон хора", каза Иванов. "Ключовият ресурс, който не ни достигна, беше време", изтъкна той. "Ще търсим подкрепа и на останалите граждани от демократичната общност" "Разглеждаме потенциала си като ангажимент и огромна отговорност", допълни Иванов, според когото партията ще продължи да работи по същия начин, защото кампанията за тях все още не била приключила. "Ще търсим подкрепата и на останалите граждани от демократичната общност, съзнаваме своята отговорност спрямо тях. Ще търсим спечелване на тяхното доверие и ще търсим начини да излекуваме разделенията, които съществуват. Ще го правим с необходимото смирение, с необходимата оценка и ценене на усилията на предишните поколения, които са работили в тази общност", каза Иванов. "Да, България" и "приятелският огън" Без да назовава партии или конкретни политици, той отговори на критиките срещу "Да, България". "Ние успяхме да наложим дух на отказ в тази кампания да се влиза в приятелски огън и да отвръщаме на приятелския огън, защото такъв имаше". "Понеже се задават въпроси "какво щеше да бъде, ако". Аз искам да попитам "А какво щеше да бъде, ако този приятелски огън го нямаше", "какво щеше да бъде, ако тази огромна енергия, която беше насочена срещу нас, беше насочена в позитивна кампания". След което Христо Иванов декларира: "Ние не изгорихме нито един мост, ще ползваме тези мостове много активно". Коалиция на необременените от участие във властта и конюнктурни коалирания Той благодари на коалиционните си партньори от ДЕОС и Зелените, които им "подали ръка в труден момент". "Направихме коалиция с политическите сили, които не са обременени от участие във властта и конюнктурни коалирания и това сработи. Имаше дълбока каузална основна – били сме заедно в общи каузи", каза бившият правосъден министър. "За нас това е много важно – общите каузи, това за нас е важно за да изградим голямо демократично пространство, защото то не включва само десните – това е много важно да се чуе", продължи той. От "Да, България" ансонсираха и предстоящи срещи с с общности, с професионални общности и различни гилдии. Ние осъзнаваме отговорността да бъдем инструмент на тези хора, твърдят от партията. Цената на коалиционния модел на РБ Иванов представи и анализа на партията за ситуацията в страната след изборите. По думите му това, което се е случило в дясното пространство е "плащане на цената за коалиционния модел на Реформаторския блок". "Трябва да си даваме ясна сметка, че това е сметка от 2014 година. РБ възникна като резултат от вълната на най-голямо гражданско пробуждане от десетилетия. РБ не успя да обедини тази вълна и пребиваваше в опити да я премълчава, игнорира, а напоследък и да я отрича. РБ се превърна в нарицателно за неуспешен модел на коалиране. Не всяко коалиране отваря нови електорални нисши. РБ е пример за това", каза Иванов. "Коалиция на желаещите да влязат в джоба на Борисов" "Когато правиш коалиция на желаещите да влязат в джоба на Бойко Борисов като един Гъливер – това може да е добра тактика за влизане в Народното събрание, но не е добра тактика за изграждане на стабилна гражданска общност", убеден е Христо Иванов. Според него същият негативен опит се вижда и в ляво с коалицията между АБВ и Движение 21: "Те взеха по-малко като коалиция отколкото по отделно. В политиката две плюс две не е четири от гледна точка на гласове, равно е на четири само от гледна точка на мераклиите да влязат в листите". 44-то Народно събрание е само Пеевски – "последна цедка на статуквото" От "Да, България" настояват 44-я парламент да има кратък живот, а Бойко Борисов да не става министър-председател. "Парламентът е последна цедка на статуквото В него няма друг освен Пеевски. Той е единствено Пеевски", каза Иванов. И обясни, че до изборите се е стигнало, защото Бойко Борисов се е усетил, че започва преструктуриране на политическото поле. "Той успя, но това е тактическа победа, за която България и демокрацията ще платят висока цена. Нашият призив към Борисов е да не става премиер. Вие сте доказал, че сте вреден за демокрацията, не можете да проведете реформи", обърна се Иванов към лидера на ГЕРБ. След което обясни какво трябва да се случи в близко бъдеще, според партията му. "Този парламент трябва да има кратък живот. Единственото, което трябва да направи, е да отговори на желанието на гражданите за промяна на избирателната система. И после да се разпусне", казаха от формацията. Според тях обаче не трябва да се подкрепят буквално въпросите от референдума. "Подкрепяме духа и исканията за повече отговорност в политиката, за повече мажоритарност, но това не означава, че трябва да се следва буквално. Това е както да си поставен между избора Борисов или Корнелия Нинова - хората не гласуваха за Борисов, хората се уплашиха от Нинова. По същия начин поставен избора между една отвратителна политическа система и едни зле скроени въпроси за референдум", каза Иванов. Накрая лидерът на "Да, България" заяви, че партията ще разчита отново на дарителите си за финансиране, а и на Делян Пеевски, "защото ще водим много дела" срещу фирмите на депутата от ДПС.

Административният съд отмени окончателно регистрацията с пръстов отпечатък в болниците

http://www.dnevnik.bg/zdrave/2017/03/28/2943495_administrativniiat_sud_otmeni_okonchatelno/?ref=rss


Петчленен състав на Върховния административен съд е отменил окончателно текста, с който беше въведен пръстовият отпечатък при прием и изписване в болница, съобщи "Капитал", позовавайки се на свой източник от здравната каса. В момента решението се обработва и мотивите за него все още не са публично оповестени. Заседанието на ВАС беше на 16 март.

През ноември тричленният състав на ВАС обяви за нищожен текста в наредбата за достъп до медицинска помощ, според който...

Примамки с отрова убиват белоглави лешояди в Кресна

https://www.actualno.com/crime/primamki-s-otrova-ubivat-beloglavi-leshojadi-v-kresna-news_602318.html

Незаконно използване на отрови в Кресна опропастява 15 годишен труд за завръщането на белоглавия лешояд. Природозащитниците апелират към институциите и гражданите за спешни мерки, които да спасят колонията в пролома, съобщиха от Зелени Балкани. От 12.03.2017 г. екип - част отпр

Пламна стадиона на "Шанхай Шенхуа"

https://www.24chasa.bg/sport/article/6141618

Памна стадионът на който играе китайския шампион "Шанхай Шенхуа". Според полицията няма

Пълен резервоар с бензин или дизел без пари – новата схема за купуване на гласове в Добричко

https://www.24chasa.bg/novini/article/6141616

Пълен резервоар с бензин или дизел без пари – новата схема за купуване на гласове в ДобричкоПълнят ти колата догоре с бензин или дизел – около 50 литра, след това отиваш при касиерката на бензиностанцията и казваш парола, част от която е името на кандидат-депутат от определена партия и си ... тръгваш без плащане. Вместо касов бон, имената на „потребителите” се записвали в тетадка – тази нова схема за закупуване на гласове по време на

Банкери очакват ръст на лихвите по кредитите от втората половина на 2018 г.

http://econ.bg/Новини/Банкери-очакват-ръст-на-лихвите-по-кредитите-от-втората-половина-на-2018-г-_l.a_i.739769_at.1.html

Лихвите по кредитите ще започнат да растат през втората половина на следващата година, прогнозираха от една от водещите банки в България. При...

Равносметката на служебния премиер – първо в ефира на БНТ1

http://www.cross.bg/premier-slyzhebniyat-pyblitzistichnoto-1538849.html

/КРОСС/Служебният министър-председател проф. Огнян Герджиков ще направи равносметка на свършеното след двумесечния мандат в ефира на БНТ1. Утре (29 март) той ще бъде специален гост на публицистичното предаване „Още от деня", което започва в 18:35 часа. На живо пред водещата Поли Златарева служебният премиер ще говори за организацията на изборния процес, сигурността и изпитанията пред България. Проф. Герджиков пое управлението на страната със заявката оглавяваният от него кабинет да работи по подготовката на българското председателство на Съвета на Европейския съюз и да организира честни избори. Усети ли се заплаха за националната сигурност по време на изборите във връзка с изострената обстановка между ЕС и Турция? - На този и други въпроси, свързани с опита за намеса във вътрешните работи, ще отговори служебният премиер в сряда. И още: предприетите мерки във връзка с мигрантската вълна, важните решения и новите политически препятствия, кои от служебните министри се справиха най-добре с поставените задачи. Продуценти на публицистичното предаване „Още от деня" са Мариела Драголова, Теодора Каролеева и Орлин Джелепов.    

бТВ: Трифонов се опита да си прави лична политическа кампания в ефира ни

http://offnews.bg/news/n_1/n_651335.html

Слави Трифонов направи опит да използва ефира, за да си прави лична политическа кампания, затова отменихме излъчването на епизода на предаването "Шоуто на Слави". Това се казва в позиция на медията, разпространена след днешната пресконференцията на водещия, на която той обвини телевизията в цензура. Ето и пълния текст на позицията на бТВ: През последната предизборна кампания bTV за пореден път доказа, че е водещият източник на информация и новини с политическа тематика, на опит и на компетентност - след близо месец балансирани дебати в актуалните предавания, с интервютата на двамата водещи кандидати за премиерския пост и с мащабното отразяване на изборния процес на 26 март. Данните за гледаемостта показват, че това е широко припознато от българските зрители и ние им благодарим за продъжлаващата подкрепа. Този успех е изграден върху здравата основа на безпристрастно и обективно отразяване на политическите процеси както в публицистичните предавания, така и в новинарските емисии. bTV е решена да запази тези стандарти в програмата си. Затова вчера bTV отмени излъчването на епизод от предаването „Шоуто на Слави”, в който водещият направи опит да употреби ефира за целите на лична политическа кампания. Колкото и почтена да е неговата кауза, bTV не може и няма да приемe каквото и да е отклонение от своята политическа неутралност. Това е един от крайъгълните камъни на нашия успех като водеща медия в България. Разбира се, Слави Трифонов е свободен да изразява своето политическо мнение и да се ангажира с демократично политическо движение. Верни на принципите си, ние сме готови да му дадем възможност да изразява своите възгледи в нашите актуални предавания. В същото време в тях ще представяме и различните мнения на всички останали заинтересовани страни. bTV следва българските медийни закони и собствените си журналистически принципи. Това правило трябва да бъде прието от всички наши служители и партньори, без изключение.

Слави Трифонов: Спирането на предаването снощи беше цензура

http://www.moreto.net/novini.php?n=347467

Това беше цензура, каза Слави Трифонов, след като в понеделник вечерта Би Ти Ви излъчи повторение на негово предаване, а не пусна изданието, което водещият и екипът му записаха същия ден. "Предаването не беше по-различно от стандартното, което произвеждаме.

Ремонтират бул. "България" през лятото

https://www.24chasa.bg/novini/article/6141527

Ремонтират бул. "България" през лятотоОбявена е процедура за цялостен ремонт на пътните платна на бул. "България" от бул. "Черни връх" до Околовръстния път, съобщи пред журналисти днес заместник-кметът на София по транспорта Евгени Крусев, предаде БТА. Той провери текущ ремонт на локалното платно на бул. "Климент Охридски" в район "Студентски". Столичната община е предвидила 36 млн.

Британски военни самолети ще защитават въздушното пространство на Румъния

https://www.24chasa.bg/novini/article/6141594

Британски военни самолети ще защитават въздушното пространство на РумънияПодразделение на кралските военновъздушни сили на Великобритания от базата Конингби ще бъде разположено в периода 1 май-31 август тази година в румънската база Михаил Когълничану за изпълнение на задачи на въздушната полиция съвместно с военновъздушните сили на Румъния, съобщи румънското министерство на отбраната, цитирано от ТАСС.

С 10.1% повече са почивките на българи в чужбина през февруари

https://www.24chasa.bg/novini/article/6141596

С 10.1% повече са почивките на българи в чужбина през февруариПътуванията на българи в чужбина през февруари са 366.8 хил., или с 30.4% над регистрираните през февруари 2016 година, съобщи Националният статистически институт. В сравнение с февруари 2016 г. e регистрирано увеличение при пътуванията по всички наблюдавани цели: с други цели - с 37.4%, със служебна цел - с 33.

Окончателно: Без пръстов отпечатък в болниците

http://www.cross.bg/suda-okonchatelno-bolnitzite-1538847.html

/КРОСС/Върховният административен съд окончателно отмени пръстовия отпечатък, който бе въведен от бившия здравен министър Петър Москов като метод за регистрация в болниците, научи Дарик. Съдът спря действието на въпросната система още през ноември, но тогава здравното министерство, здравната каса и Министерският съвет обжалваха становището на съда. Днес обаче решението е окончателно и не подлежи на обжалване. Пръстовият идентификатор бе атакуван в съда от Центъра за защита на правата в здравеопазването, Федерация „Български пациентски форум" и Сдружението на частните болници.  

Турция въведе полицейски час в девет населени места

https://www.actualno.com/asia/turcija-vyvede-policejski-chas-v-devet-naseleni-mesta-news_602317.html

Турските власти от днес въведоха полицейски час в девет населени места в провинция Диарбекир, където все още продължава широкомащабната антитерористична кампания на властите срещу Кюрдската работническа партия (ПКК), съобщи Анадолската агенция. Забраната е в сила до вто

Повече от 300 цивилни са загинали от началото на операцията в Мосул

https://www.24chasa.bg/novini/article/6141591

Повече от 300 цивилни са загинали от началото на операцията в Мосул

Над 300 цивилни са загинали пред последния месец по време на подкрепяната от международната коалиция иракска правителствена офанзивата срещу „Ислямска държава“ в Западен Мосул, съгласно данни на Организацията на обединените нации, публикувани във вторник, предава АФП, цитирана от Фокус. От световната организация подчертават,

С 14% по-висока цена за клиентите на "Овергаз" от 1 април

http://offnews.bg/news/n_1/n_651330.html

С приблизително 14% ще се увеличи цената на природния газ за битовите и индустриалните потребители на "Овергаз". Промяната в цената е свързана с увеличението на цената на доставчика "Булгаргаз", която представлява един от четирите компонента в крайната цена. Останалите три са цена за пренос по газовата инфраструктура, цените за разпределение и снабдяване, които оставят без промяна. От 1 април битовите потребители ще плащат 8,7 стотинки за киловатчас, а бизнесът - 7,3 стотинки за киловатчас. През първото тримесечие на 2017 г. домакинствата плащаха по 7.6 стотинки за киловатчас, а промишлеността – 6.2 стотинки. Промяната ще влезе в сила след решение на Комисията за енергийно и водно регулиране. Цената на газа се запазва ниска в сравнение с останалите енергоизточници въпреки покачването, отбелязват от компанията.  Над 60 000 са газифицираните от „Овергаз Мрежи" домакинства. Икономията, която семействата реализират от замяната на електроенергията с по-евтиното синьо гориво, надвишава 1000 лева на година, като тук влизат отоплението, готвенето и топлата вода, посочват оттам.

Кмет от ДПС ще бъде съден за купуване на гласове

https://vesti.bg/bulgaria/politika/kmet-ot-dps-shte-byde-syden-za-kupuvane-na-glasove-6067229

Ахмед Идриз е търгувал с гласове, след което бил хванат да шофира пиян, обобщават от прокуратурата

Кметът на варненското село Снежина остава в ареста за купуване на гласове

http://www.moreto.net/novini.php?n=347461

Искането на Районната прокуратура в Провадия да бъде задържан под стража кметът на село Снежина Ахмед И. бе уважено днес, 28 март 2017 г., от състав на Провадийския районен съд. Ахмед И. е привлечен като обвиняем за купуване на гласове на парламентарните избори по член 167, ал.

Търсен за убийство в Турция иска политическо убежище у нас

http://www.cross.bg/politichesko-grazhdanin-chinar-1538846.html

/КРОСС/Турски гражданин, издирван за убийство в родината си, иска политическо убежище в България. Метин Чинар бе задържан на 23 март край пазарджишкото село Алеко Константиново при рутинна проверка на автомобил с турска регистрация. Той е показал документ с фалшива самоличност, а справка показала, че турският гражданин е издирван от Интерпол - Анкара заради убийство на територията на южната ни съседка. Във вторник Пазарджишкият районен съд реши Чинар да остане в ареста, предаде БНР. Незаконно пребиваващият у нас турски гражданин твърди, че обвиненията срещу него са манипулирани и че е подложен на политическо преследване в Турция.35-годишният Метин Чинар от Истанбул е женен с три деца. Той е поискал политическо убежище. Адвокатите му вече са подали молба до Агенцията за бежанците у нас с искане на статут за пребиваване в страната ни. Съдебното решение за постоянен арест подлежи на обжалване.  

Пребиха мъж в автобус в София (обновена)

https://www.24chasa.bg/novini/article/6141432

Пребиха мъж в автобус в София (обновена)Мъж е бил нападнат и пребит в автобус от градския транспорт в столичния кв. "Люлин" снощи, съобщиха от СДВР. До побоя се стигнало след възникнал спор, прераснал в скандал. По първоначални данни 34-годишният мъж бил пребит от двама души, които не познавал. Те веднага избягали и в момента се издирват. Мъжът е в "Пирогов" с опасност за живота.

4-те зодии, които ще останат без партньор през АПРИЛ

https://www.actualno.com/curious/4-te-zodii-koito-shte-ostanat-bez-partnior-prez-april-news_602218.html

Никога не знаеш какви изненади ще ти поднесе всеки следващ месец. Правиш си планове, но накрая изненадите сами решават кога и къде да се появят. Тази зима ще е много динамична в любовен план и някои от зодиите ще загубят стара любов, но е много вероятно да срещнат нова. Ето к

В СЕМ предлагат да отпадне забраната за съобщаване на резултати в изборния ден

https://www.actualno.com/politics/v-sem-predlagat-da-otpadne-zabranata-za-syobshtavane-na-rezultati-v-izbornija-den-news_602313.html

Да отпадне оповестяването на социологически проучвания в изборния ден. Тази идея вече циркулира в Съвета за електронни медии (СЕМ). Членът на Съвета Иво Атанасов повдигна въпроса на днешното заседание. Той дори призова СЕМ да инициира законодателна промяна в тази насока.

Нинова: Препотвърждаваме позицията си, няма да се включим в голяма коалиция с ГЕРБ

http://www.cross.bg/ninova-izborite-pravitelstvo-1538844.html

/КРОСС/ „Въпреки загубата отчитаме голям успех за „БСП за България". Другите леви партии имат значително по-малък процент и БСП се яви като основен представител в лявото пространство", каза лидерът на левицата на пресконференция след ИБ Корнелия Нинова. „Тревожно е, че голяма част от дясно мислещите хора остават непредставени парламентарно, каза Нинова и подчерта, че съотношение на силите в НС е сложно и ще са необходими сериозни преговори, за да се състави правителство. „Препотвърждаваме позицията си от нощта на изборите. Ако бъдем поканени от ГЕРБ, няма да се включим в голяма коалиция", подчерта лидерът на социалистите. „Нека създадем спокойствие на ГЕРБ да използват конституционното си право да опитат да създадат правителство. Важни са ни и председателството на ЕС, и сигурността по границите, така че е важно да има правителство", посочи Нинова. "Най-добрият резултат на парламентарни избори от 2009 година, тогава имаме 17 процента, 2013 - 13 процента, сега имаме 27, 2 процента. Въпреки загубите на изборите това е голям успех за БСП. Удвоихме депутатите от предишния парламент", така лидерът на БСП видя резултатите от изборите в неделя. „Удвоили сме депутатите в сравнение в предишните избори – от 39 на 80“, посочи председателката на БСП

Нов претендент за шестия мандат има във Враца

https://www.24chasa.bg/novini/article/6141533

Нов претендент за шестия мандат има във ВрацаШестият депутат от 6-я МИ, обхващащ Врачанска област, още не е сигурен. Първоначалната информация, че шестият мандат отива за водача на листата на ДПС бившият финансов министър Петър Чобанов бе опровергана от познавачи на изборната ни система и самата ЦИК. Д-р Цветан Ралчовски от Роман бе 10-и в листата на БСП за Врачанско и е втори по преференции

Най-мощният парен локомотив в Европа тръгва към Черепиш

https://www.24chasa.bg/novini/article/6141526

Най-мощният парен локомотив в Европа тръгва към ЧерепишПарният локомотив ”Баба Меца” ще пътува за Лазаровден и Цветница, като ще предложи две атракционни пътувания на 8-ми и 9-ти април 2017 г., по маршрут от София до Кюстендил и обратно и до Черепишки манастир. Инициативата е на Холдинг "Български държавни железници” ЕАД и Министерството на туризма, съобщава БНТ.

Нинова: Препотвърждаваме позицията си, няма да се включим в голяма коалиция с ГЕРБ

http://www.cross.bg/ninova-gerb-pravitelstvo-1538844.html

/КРОСС/ „Въпреки загубата отчитаме голям успех за „БСП за България". Другите леви партии имат значително по-малък процент и БСП се яви като основен представител в лявото пространство", каза лидерът на левицата на пресконференция след ИБ Корнелия Нинова. „Тревожно е, че голяма част от дясно мислещите хора остават непредставени парламентарно, каза Нинова и подчерта, че съотношение на силите в НС е сложно и ще са необходими сериозни преговори, за да се състави правителство. „Препотвърждаваме позицията си от нощта на изборите. Ако бъдем поканени от ГЕРБ, няма да се включим в голяма коалиция", подчерта лидерът на социалистите. „Нека създадем спокойствие на ГЕРБ да използват конституционното си право да опитат да създадат правителство. Важни са ни и председателството на ЕС, и сигурността по границите, така че е важно да има правителство", посочи Нинова. Тя отчете няколкократно повишение в гласовете и на младите и високообразованите, както и петкратно увеличение на гласовете за БСП от чужбина.    

Silver Star Motors e новият генерален представител на Mercedes за България

https://www.24chasa.bg/avto/article/6141530

Silver Star Motors e новият генерален представител на Mercedes за БългарияГерманският автомобилен гигант Daimler определи компанията Silver Star Motors за новия генерален представител на Mercedes-Benz за България. Новият генерален представител ще е със седалище в София и ще отговаря за продажбите на марките Mercedes, Setra и Fuso. Планирано е разкриването на първо време на дистрибуторски центрове в София,

Единствените с право на субсидия извън НС се отказаха от нея

http://www.moreto.net/novini.php?n=347463

Единствената партия извън парламента ПП“Възраждане“, спечелила полагащата й се по закон субсидия за изборни резултати над 1 %, ще я дари на фондации. Това обяви за „Труд“ нейният учредител и председател Костадин Костадинов от Варна.

6 ерогенни зони, с които ТЯ ще достигне до оргазъм

https://www.actualno.com/curious/6-erogenni-zoni-s-koito-tja-shte-dostigne-do-orgazym-news_602232.html

Мъжете все пропускат местата, които подлудяват жените. Карат направо към същинската част и не осъзнават какво огромно влияние имат другите части от тялото на жената върху силата на оргазма и удоволствието от секса. Това са 6 от най-чувстителните части по тялото на жената, к

Почина шефът на "Автомагистрали" ЕАД Валентин Николов

https://www.24chasa.bg/novini/article/6141506

Почина шефът на "Автомагистрали" ЕАД Валентин НиколовВнезапно почина изпълнителният директор на "Автомагистрали" ЕАД Валентин Николов. Николов оглави държавната компания след инцидента в тунел "Ечемишка", преди това - от 2012, е бил председател на борда на директорите на компанията. Светла му

360 градуса панорама на вилата

https://www.24chasa.bg/idealendom/article/6141514

360 градуса панорама на вилатаСобственик на тази къща е семейна двойка с две кучета. Интересната постройка се намира на голям участък земя в Холандия и е направена по проект на местното 123DV. Вилата е наречена "360" заради панорамата, която осигурява благодарение на стъклените си стени. Площта й е 85 кв. м, а формата е кръгла, като вътрешното пространство е разделено с

Безплатна прожекция на филма "Светителят хирург" в Бургас

http://www.cross.bg/lyka-sveti-filma-1538842.html

/КРОСС/Сливенската Света митрополия и община Бургас с любезното съдействие на Пловдивската Света митрополия, и Пловдивската Православна телевизия ви канят на безплатната прожекция на филма „Светителят хирург", разказващ за живота и великите открития в медицината на свети Лука Кримски. Автор, оператор и режисьор на лентата е водещият на новините на Тв Европа Ангел Бончев, който почти 2 години работи върху "Светителят хирург". Филмът ще бъде прожектиран на 2 април от 18.30 часа в голямата зала на "Дома на нефтохимика" в центъра на града на площад "Тройката" 1. Православният филм „Светителят хирург" запознава широката общественост с житието на един от най-великите светци просияли през 20-и век - свети Лука Войно-Ясенецки, Архиепископ Кримски и Симферополски. Св. Лука посвещава своя живот в служение на Бога и страдащите хора. Той е сред водещите хирурзи на миналия век благодарение на откритията и разработките му в сферата на местната упойка (т. нар. регионална анестезия) и гнойно-тъканните процеси. Заради ширещата се бедност и огромната му любов към страдащия, както той нарича своите пациенти, свети Лука Кримски всеки ден по един час безплатно е преглеждал пациентите без средства и никога не е отпращал нуждаещ се. Разтърсващи са историите и преживяванията на познавалите го лично и почувствалите помощта му. Те споделят своите емоции именно във филма "Светителят хирург"

Изнесено обучение се проведе в Сливо поле

//dariknews.bg/regioni/ruse/izneseno-obuchenie-se-provede-v-slivo-pole-2013695

Съвместен екип от Областна администрация Русе и Младежко консултантския информационен център Русе проведоха изнесено обучение в гр. Сливо поле. Преобладаващата част от участващите ученици бяха от 7 и 8 клас на местното училище „Паисий Хилендарски“.

Кметът на община Сливо поле, г-н Ва

Русе е домакин на национално състезание за най-добър млад автомонтьор и водач на МПС

//dariknews.bg/regioni/ruse/ruse-e-domakin-na-nacionalno-systezanie-za-naj-dobyr-mlad-avtomontior-i-vodach-na-mps-2013696

Професионална гимназия по транспорт съвместно с Регионално управление на образованието – гр. Русе са домакини на Националното състезание „Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС“ – Национален кръг, което ще се проведе в Русе от 31 март до 01 април 2017 г. и е част от официалния календар на МОН Уч

Условна присъда за румънката, която помете алпиниста Боян Петров на Е-79

//dariknews.bg/regioni/blagoevgrad/uslovna-prisyda-za-rumynkata-koiato-pomete-alpinista-boian-petrov-na-e-79-2013697

Румънката, която помете алпиниста Боян Петров и еколога Андрей Ковачев на Кресненското дефиле, получи условна присъда. Ана Фечея счключи споразумение с  прокуратурата, което бе одобрено от Районния съд в Благоевград. Тя бе осъдена на една година лишаване от свобода с тригодишен изпитателен срок, ка

Започна пролетното почистване на града

//dariknews.bg/regioni/ruse/zapochna-proletnoto-pochistvane-na-grada-2013698

Ангажираните почистващи фирми, с които Община Русе има сключен договор, започнаха почистването на улиците в градската мрежа. Миенето ще се извършва по график както през деня, така и през нощта.

Дейностите днес стартираха с улица „Чипровци“. За утрешния ден е предвидена за почистване

От днес Унгария започва да задържа търсещите убежище в лагери

http://www.dnevnik.bg/sviat/2017/03/28/2943458_ot_dnes_ungariia_zapochva_da_zadurja_turseshtite/?ref=rss


От днес в Унгария влиза в сила спорният закон, който създава центрове за задържане на всички имигранти в крайгранични лагери.

Според него всички кандидати за убежище, включително и непълнолетни над 14-годишна възраст, ще бъдат държани в два лагера край унгарската граница със Сърбия. Онези от тях, на които е отказана закрила, ще бъдат насилствено връщани на сръбските власти.

Законът бе приет в началото на този месец и предизвика остри критики от...

Искат постоянна мярка задържане под стража за трафиканта на хероин

https://www.24chasa.bg/novini/article/6141505

Искат постоянна мярка задържане под стража за трафиканта на хероинЗаради голямото количество дрога, българинът е заплашен от 15 д 20 години затвор Окръжна прокуратура внесе във вторник в Окръжен съд – Русе искане за вземане на мярка за постоянна неотклонение „задържане под стража“, по отношение на българския гражданин М. М. Ч. Той е обвинен в опит за контрабандно пренасяне през ГКПП „Дунав мост“ на 16 кг.

Вижте какво отговори Слави на въпрос защо сега референдум, а преди - с Доган и Борисов?

https://www.actualno.com/society/vijte-kakvo-otgovori-slavi-na-vypros-zashto-sega-referendum-a-predi-s-dogan-i-borisov-news_602315.html

През годините си спомням, че сте бил приятел с Бойко Борисов, след това направихте положителен коментар за Ахмед Доган, четири години по-късно пуснахте песента „Време да изхвърлим боклука“, после подкрепихте Меглена Кунева за президент, сега иницирате подписка за реф

Кметът на Лондон: ЕС ще загуби, ако притиска Великобритания

http://www.cross.bg/london-velikobritaniya-kmetut-1538843.html

/КРОСС/ Кметът на Лондон Садик Кан предупреди Европейския съюз да не притиска Великобритания на преговорите за Брекзит, подчертавайки, че всички ще пострадат от последствията, предава "Франс прес". По време на посещение в Брюксел ден преди Обединеното кралство официално да задейства процедурата за напускане на ЕС Кан призова премиера Тереза Мей да гарантира правата на гражданите на ЕС на Острова. "Не е нужно ЕС да изпраща послание или да всява страх чрез оказване на натиск на Великобритания", каза той пред вестник "Политико". "Лошо споразумение за Брекзит, което вреди на Лондон, ще навреди и на ЕС", добави той преди да се срещне с шефа на Европейския парламент Антонио Таяни. Кметът на Лондон също предупреди, че ако бизнесът се изнесе от Лондон - водещият световен финансов център, той "ще напусне Европа и ще се прехвърли в Ню Йорк или Сингапур". Лош Брекзит наистина е ситуация, при която всички губят, смята той. Лондонският кмет призова Мей бързо да се съгласи за защита на правата на три милиона граждани на ЕС, които живеят във Великобритания, включително 1 милион в Лондон. Непоколебимото гарантиране на правата им да останат във Великобритания би било перфектен жест на добра воля, смята той. След срещата Таяни заяви, че ще работи здраво за постигане на справедлива и порядъчна раздяла между ЕС и Обединеното кралство.  

Новата ни анкета: Одобрявате ли спирането на Шоуто на Слави?

http://offnews.bg/news/n_1/n_651332.html

В новата анкета на OFFNews Ви питаме: Одобрявате ли спирането на Шоуто на Слави? bTV не излъчи вчерашното предаване на Слави Трифонов, а вместо новия епизод излъчи повторение на стар. От съобщение на сайта на медията се разбира, че телевизията вече смята, че политическите пристрастия на водещия се отразяват на работата му за медията и че той е нает, за да прави развлекателно, а не политическо предаване. Възможните отговори, които можете да дадете в допитването, са: - Да - Не - Нямам мнение  Може да гласувате в анкетата ни в долната дясна част на сайта. Очакваме вашите мнения и коментари! 

Продължава ремонтът на варненския Вълнолом

http://www.moreto.net/novini.php?n=347460

Стартира вторият етап от ремонтно–възстановителните и укрепителни работи по варненския Вълнолом, научи Moreto.net. От Държавното предприятие „Пристанищна инфраструктура“ публикуваха решението за обществената поръчка, проект за договор, количествена сметка и методика за оценка.

Вижте възможните съперници на юношите ни на Евро 2017

https://www.actualno.com/bgfootball/vijte-vyzmojnite-sypernici-na-unoshite-ni-na-evro-2017-news_602314.html

Юношеските ни национали до 19 години победиха в решителната европейската квалификация срещу Босна и Херцеговина с 3:1 и се класираха на Европейското първенство догодина. Домакинът Грузия, Англия и Чехия са сред потенциалните съперници на юношеските ни национали на Евро 2017 до 19 години. Кога ще се проведе първенството в Грузия - четете в Sportlive.bg!

ЕС и Австрия се сблъскаха заради мигрантите

http://offnews.bg/news/n_1/n_651328.html

Европейската комисия предупреди днес Австрия да изпълнява квотите за разселване на мигранти, след като Виена обяви, че ще поиска да се направи изключение за нея и да не приема повече кандидати за убежище според плана на ЕС. Според тезата на Австрия тя вече е приела справедлив дял по време на миграционната криза в Европа, предаде Ройтерс, цитирана от БТА. "Смятаме, че е необходимо да се направи изключение за Австрия на основание, че тя вече е изпълнила задълженията си. Ще го обсъдим с Европейската комисия", заяви пред репортери канцлерът Кристиан Керн след редовно правителствено заседание. "Ще изпратим писмо възможно най-скоро и после ще започнем обсъждания." Това е нов удар по системата за разселване, която обхваща само част от пристигналите в ЕС мигранти и почти не се прилага поради съпротива от страни от Източна Европа, сред които Полша и Унгария, отбелязва Ройтерс. ЕК контрира, че държавите от ЕС не могат едностранно да решават да не изпълняват европейското законодателство. Ако го направят, ще бъде жалко и ще има последици, заяви говорител на комисията. Срокът за изключение за Австрия изтече, посочи говорителят по повод временната отсрочка Австрия да не приема мигранти, разселени от Италия и Гърция. Комисията отчете днес, че в последните години Австрия е приела значителен брой мигранти. Според ЕК въведените квоти за разселване са част от европейското законодателство и то следва да бъде изпълнявано. Въпросът бе поставен след съобщенията, че Виена възнамерява да се оттегли от изпълнението на квотите. Виена се задължи да приеме около 2000 мигранти от Италия и Гърция, които да кандидатстват за бежански статут.

Акциите на БФБ-София се движат разнопосочно

http://econ.bg/Новини/Акциите-на-БФБ-София-се-движат-разнопосочно_l.a_i.739767_at.1.html

Блокова сделка с книжата на ТК-ХОЛД АД формира над 90 процента от оборота на БФБ-София днес. По позицията минаха 590 150 книжа на цена от 1.500 лева...

Местан ще иска касиране на изборите

http://www.cross.bg/mestan-dost-bulgarskata-1538841.html

/КРОСС/ ДОСТ не признава проведените избори за честни и прозрачни. "Ще искаме касиране на резултатите от изборите за 44-то НС", заяви лидерът на ДОСТ Лютви Местан на пресконференция по повод изборните резултати. Припомняме, коалиция ДОСТ останаха извън парламента, спечелвайки 2.86% или 100 481 гласа на предсрочните парламентарни избори на 26 март. На пресконференцията стана ясно, че Местан смята да заведе дело срещу проф. Михаил Константинов заради твърдението му: "Тука се наляха милиони лева. Купуването на гласове е с чудовищни размери - до 100 евро на глас". "Всеки, който твърди подобно нещо, ще се срещне с мен в българския съд", каза Местан, като припомни, че вече е осъдил за точно 681 лв. Божидар Димитров заради твърдението му, че е турски шпионин. Лютви Местан е подготвил и сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров за случилото се по границата в навечерието на изборите. "Искам пълно разследване на онова, което не само българската общественост, но и много хора извън граница видяха чрез средствата за масова информация - грозната картина на българската граница, упражнено насилие с цел препятстване на конституционното право за упражняване на глас и признанието, че е образувана престъпна група", коментира Местан. Лидерът на ДОСТ настоя да бъдат снети имунитетите на Красимир Каракачанов и на Валери Симеонов, както и на други от БСП и ГЕРБ, които по думите му "участвали в престъпна група"

Брекзит: британската икономика се готви за първите трудности

https://www.24chasa.bg/novini/article/6141493

Брекзит: британската икономика се готви за първите трудностиБританската икономика опроверга апокалиптичните прогнози и показва дръзко здраве девет месеца след шока от референдума, но отварянето на преговорите по Брекзита бележи навлизането по същество в темата и може би на първите неприятности, съобщава БТА. Повечето икономисти го твърдяха преди историческия избор от 23 юни 2016 година: ако британците

Насрочиха среща между Русия и НАТО на 30 март в Брюксел

http://www.cross.bg/bryuksel-mart-suveta-1538840.html

/КРОСС/ Първото за тази година заседание на Съвета Русия-НАТО ще се състои на 30 март в Брюксел, предава ТАСС, като се позовава на генералния секретар на Алианса Йенс Столтенберг. „След консултации с членовете на Съвета Русия-НАТО аз ги поканих за среща на ниво посланици. Срещата ще бъде на 30 март в щабквартирата на НАТО в Брюксел", заяви той. От медията припомнят, че през миналата година в Брюксел бяха проведени три такива заседания на Съвета на ниво посланици. Темите, които бяха обсъдени тогава бяха три: въпросите на прозрачността в Европа, ситуацията в Афганистан и ситуацията в Украйна.  

Мъж е опасност за живота след побой в градския транспорт

https://www.actualno.com/crime/myj-e-opasnost-za-jivota-sled-poboj-v-gradskija-transport-news_602311.html

34-годишен мъж е настанен в болница и е с опасност за живота след бой в автобус на градския транспорт в София. Малко преди 21:30 часа снощи той е нападнат от двама непознати. Причината е възникнал спор, който прераснал в скандал, съобщи Нова телевизия. Образувано е досъдебно производство по случая, а извършителите се издирват. Снимка: архив

Би Ти Ви: Слави Трифонов се опита да употреби ефира за лична кампания

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/03/28/2943470_bi_ti_vi_slavi_trifonov_se_opita_da_upotrebi_efira_za/?ref=rss


"Успехът на Би Ти Ви е изграден върху здравата основа на безпристрастно и обективно отразяване на политическите процеси както в публицистичните предавания, така и в новинарските емисии, а във вчерашното си предаване Слави Трифонов е направил опит да употреби ефира за целите на лична политическа кампания". Това се казва в официално съобщение от пресслужбата на телевизията, по повод спирането снощи на "Шоуто на Слави".

От медиата посочват, че колкото и...

Христо Иванов: Ще лекуваме разделенията с доверие, не със сумиране

http://www.dnevnik.bg/politika/2017/03/28/2943457_hristo_ivanov_shte_lekuvame_razdeleniiata_s_doverie_ne/?ref=rss


"Ще търсим да лекуваме разделенията, но ще го правим с необходимото смирение. И ще се търсим доверие в демократичната общност не през сумиране". Това беше част от изявлението на председателя на "Да, България" Христо Иванов на пресконференция във връзка с изборните резултати.

Постигнатите 2.88 % Иванов нарече важен резултат, който е много отговорен и показва, че проектът, започнал през декември е жизнен и може да бъде алтернатива на мафиотското...

Мехмед Дикме: ДПС отдавна има проблем с електората си

http://www.mediapool.bg/mehmed-dikme-dps-otdavna-ima-problem-s-elektorata-si-news261955.html

Движението за права и свободи отдавна има проблем с електората си. За да го реши и за да компенсира загубата от мюсюлманските гласове, ръководството на движението е насочило усилията си към овладяване на ромските гласове. Това обясни във вторник бившият депутат и земеделски министър, напуснал ДПС през 2007 година, Мехмед Дикме. Пред Нова телевизия той определи като "неправилно" разпореждането на ЦИК декларациите за гласуване в Турция да се попълват само на кирилица, и попита защо българското правителство чрез посолствата не е създало училища в Турция, в които да се учи български език. "Когато търсим причина да попречим на някого да гласува, винаги можем да намерим много поводи и доводи", допълни Дикме. Според него не трябва да се прави разлика между българските граждани в Турция, Германия или която и да е друга страна. Затова Дикме осъди протестите на "Обединени патриоти", които блокираха границата с Турция, за да спрат изборния туризъм. "За първи път в Турция се питат дали има участие на българската държава в опорочаването на изборите. Картината с бутането на възрастната жена на границата създава лош имидж на държавата и ще бъде показана по всяка телевизия в Турция", каза Дикме, имайки предвид действията на лидера на НФСБ Валери Симеонов. Според бившият земеделски министър обаче по-показателно за проблема на ДПС с електората от загубата на гласове в Турция е отстъплението му в района на Кърджали. Там движението остава първа политическа сила, но със значително по-нисък резултат в сравнение с изборите през 2014-та. Според Дикме загубените гласове не са само за сметка на партията на Лютви Местан ДОСТ, което според него означава, че в Кърджали се е провел вот срещу статуквото. "Няма толкова етнически българи в района, колкото гласове има извън тези за ДПС и ДОСТ. Над 70 хиляди етнически гласове бяха срещу статуквото. В България живеят над 12% мюсюлмани и тези хора трябва да намерят своето представителство. Един-единствен човек се опитва да ги контролира и да се възползва от тях и това е Ахмед Доган", каза Дикме. Той посочи Андрей Луканов, Иван Костов и Ахмед Доган като виновници за „проваления преход в България“ и определи почетния лидер на ДПС, че с „обръчи от фирми“ е спечелил почти всички големи обществени поръчки, особено в строителството. "Ако ДАНС влезе в една къща в Бояна, ще намери много документи за проваления преход", уточни Дикме. "Най-големият проблем на малцинствата в България е Ахмед Доган. Неговото бъдеще, както и това на ДПС, зависи от референдума в Турция след две седмици. Не може ДПС да съществува, без да има пряка връзка със своите избиратели отвъд границата", каза Дикме.

Ревю на яхти, лодки, пушки и въдици в Пловдив

https://www.24chasa.bg/region/article/6141470

Ревю на яхти, лодки, пушки и въдици в ПловдивПролетни и летни дрехи показват социалните кооперации Маратон от атракции, свързани с лов, риболов, туризъм, цветарство, градинарство и кинология започва на 29-и в Пловдив и продължава до 2 април. Още в първия ден се откриват изложенията "Природа, Лов, Риболов" и "Цветна пролет". Кулинарно шоу с ястия от дивеч ще има от 13 часа в палата 3.

Единствената партия извън НС със субсидия се отказва от нея

https://www.actualno.com/politics/edinstvenata-partija-izvyn-ns-sys-subsidija-se-otkazva-ot-neja-news_602302.html

Партия "Възраждане", която не влиза в 44-то Народно събрание, но единствена ще получи партийна субсидия, се отказва от нея, заяви на пресконференция председателят на политическата формация Костадин Костадинов. Той уточни, че ще бъде изпратено писмо до Сметната палата, в коет

EК: Австрия ще понесе последици, ако не изпълни миграционните квоти

http://www.cross.bg/avstriya-migranti-viena-1538839.html

/КРОСС/Европейската комисия предупреди днес Австрия да изпълнява квотите за разселването на мигранти. Комисията добави, че не желае да взима част от вътрешнополитическия дебат в страната по тази тема. Държавите от ЕС не могат едностранно да решават да не изпълняват европейското законодателство. Ако го направят, ще бъде жалко и ще има последици, заяви говорител на комисията. Срокът за изключение за Австрия изтече, посочи говорителят по повод временната отсрочка Австрия да не приема мигранти, разселени от Италия и Гърция. ЕК отчете днес, че в последните години Австрия е приела значителен брой мигранти. Според комисията, въведените квоти за разселване са част от европейското законодателство и то следва да бъде изпълнявано. Въпросът бе поставен след съобщенията, че Виена възнамерява да се оттегли от изпълнението на квотите. Виена се задължи да приеме около 2000 мигранти от Италия и Гърция, които да кандидатстват за бежански статут.    

"АБВ-Движение 21": Изборният ни резултат е разочароващ и неочаквано слаб

https://www.24chasa.bg/novini/article/6141465

"АБВ-Движение 21": Изборният ни резултат е разочароващ и неочаквано слабРезултатът на коалиция "АБВ-Движение 21" е разочароващ и далеч под потенциала на двете формации. Това коментира на пресконференция председателят на АБВ Константин Проданов, предаде БТА. Той благодари на тези 55 хиляди души, които са гласували по съвест и са видели в коалицията надеждата за нещо автентично вляво-център.

7 тайни, които той няма да ти каже, дори да те обича

https://www.actualno.com/curious/7-tajni-koito-toj-njama-da-ti-kaje-dori-da-te-obicha-news_602246.html

Любовта не може да накара мъжете да говорят. Те винаги ще си имат своите тайни, дори ако се оженят за мечтаната жена. В природата им е да послъгват или да не казват цялата истина. Това са 7 неща, които той няма да ти каже, дори да те обича. 1. Бившите муНе очаквай да разбереш бройк

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване