Раонич и Гаске също пропускат Мастърса в Монте Карло

http://www.moreto.net/novini.php?n=348884

Световният номер 6 в мъжкия тенис Милош Раонич ще пропусне предстоящия турнир от сериите Мастърс в Монте Карло. Канадецът продължава да се възстановява от контузията в коляното, която го мъчи от февруари насам. Заради травмата той не успя да излезе за своя финален мач в Делрей Бийч, както и за двубоя си от трети кръг на Мастърса в Маями.

"Уикилийкс" е враждебна разузнавателна служба, заяви шефът на ЦРУ

https://www.actualno.com/america/uikilijks-e-vrajdebna-razuznavatelna-slujba-zajavi-shefyt-na-cru-news_605905.html

Време е да наречем "Уикилийкс" с истинските думи - неправителствена, враждебна, разузнавателна служба, подтиквана от играчи като Русия. Това каза директорът на ЦРУ Майк Помпео в първата си публична реч като шеф на разузнаването, в Центъра за стратегически и международни изс

Северна Корея посочи кои американски обекти е готова да изпепели

http://www.cross.bg/bazi-severna-koreya-1540348.html

/КРОСС/ В случай на агресия от страна на Вашингтон Северна Корея ще атакува американските военни бази и президентската резиденция в южнокорейската столица Сеул, се казва в изявление на генералния щаб на Корейската народна армия, предава РИА Новости. В качеството на възможни обекти са посочени няколко военните бази на САЩ в няколко южнокорейски градове, както и президентската резиденция „Синия дом" в столицата Сеул, които генералният щаб заплашва „да изпепели за броени минути". Севернокорейските военни добавят, че ракетите на страната са насочени и към американски бази в Япония, както и към територията на САЩ. Обявена е и готовност за удар по американския самолетоносач „Карл Винсън", който се намира в близост до полуострова. „Колкото повече се приближават големите цели, включително атомния самолетоносач („Карл Винсън"), толкова по-ефективен ще бъде унищожителният удар, се казва в изявлението на генералния щаб.  

Няколко актриси изиграха най-добрите си роли бременни (СНИМКИ)

http://clubz.bg/52852-nqkolko_aktrisi_izigraha_naj_dobrite_si_roli_bremenni_snimki

Десетки са случаите, в които известни екранни любимки на зрителите са играли бременни. Но някои от тях са наистина впечатляващи, защото става въпрос за най-добрите им роли, независимо дали на големия екран или в тв сериали. А зрителите дори не са се досетили, че докато се вихрят пред камерата, техните любими актриси всъщност се готвят да станат майки. При това на някои от тях това се е случвало повече от веднъж.

Най-често бременността се крие благодарение на големия професионализъм на актрисите, невероятните умения на гримьорите и най-вече – безспорния талант на дизайнерите и стилистите. В някои случаи обаче очакваното отроче твърде много се набива на очи и се налага да се намесят сценаристите, които преправят сюжетната линия така, че главната героиня внезапно да се окаже бременна. Или се налага за някои сцени да се ползват дубльорки. А се е случвало и някой сериал да се окаже с по-малко епизоди от предвиденото. Предлагаме ви няколко такива примера, подбрани от Ranker.

Лина Хийди, „Игра на тронове“

Game of Thrones © HBO

Когато се снима финалът на 5-и сезон Лина Хийди, изпълнителка на ролята на жестоката Церсей, е бременна в петия месец. За да се получи една от най-драматичните сцени в сериала, се налага Лина да прибегне до услугите на дубльорка, която вместо нея да премине гола пътя на позора от затвора до кралския дворец. Тази сцена е снимана три дена, но зрителите така и не забелязаха подмяната, както и бременността на актрисата.

Джулия Робъртс, „Бандата на Оушън-2“

Ocean's Twelve © Warner Bros.

Джулия Робъртс е доста бременна по времето на снимките на втория филм от поредицата „Бандата на Оушън“. През 2004 г. тя ражда близнаците Финиъс и Хейзъл. Интересен момент по време на снимките е, че сценичната й героиня трябва да се престори на бременна, за да успее да заблуди охраната на музея, че е Джулия Робъртс. Е, тъй като играе себе си в тази сцена, съвсем не й се налага да имитира бременност, защото тя вече е факт.

Блейк Лайвли, „Вечната Аделайн“, „Опасни води“

The Age of Adaline © Lakeshore Entertainment

Блейк Лайвли играе във филми по време и на двете си бременности. Съпругата на Райън Рейнолдс не се отказва включително от рискованите каскади докато снима „Опасни води“ през 2016 г. Почти до самия край на филма актрисата прави всичко сама, като дубльорката й се появява само през последните две седмици на снимките.

При предишната си бременност по времето, когато снима „Вечната Аделайн“, Блейк Лайвли играе до самото раждане. Нейни колеги разказват, че тя е работила абсолютно наравно с останалите актьори, като не е искала никакви специални условия.

Кейт Уинслет, „Дивергенти“

Divergent © Summit Entertainment

Докато снима „Дивергенти“ Кейт Уинслет е в петия месец на бременността си. Положението спасяват тъмните дрехи и правилните ракурси. Актрисата трябвало да изпълни всичките си каскади без дубльор, затова се наложило след раждането, да бъдат заснети допълнително някои от по-сложните сцени.

Сара Джесика Паркър, „Сексът и градът“

Sex and the City © HBO 

Сара Джесика Паркър разбира, че е бременна в първите дни на снимките на 5-ия сезон. Стилистите на сериала правят всичко възможно, за да не разберат зрителите особеното положение на актрисата – обличат я с обемни дрехи, добавят ярки аксесоари, които да отвличат вниманието от корема й и пр. За съжаление никакви хитрости не успяват да скрият оформящото се кръгло коремче на Сара и се налага сезонът да бъде съкратен до 8 серии.

Хелена Бонам Картър, „Суини Тод: Бръснарят демон от Флийт Стрийт“

Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street © Warner Bros. 

Едва ли сте забелязали, че Хелена Бонам Картър очаква дете, когато сте гледали този филм. Все пак повечето кадри с нея са снимани в самото начало на бременността, а по-късно е използван корсет, който да покрива коремчето й. Една особеност обаче никой режисьор не би успял да скрие – с всеки изминал ден бюстът на актрисата се увеличавал.

Дрю Баримор, „Заедно по принуда“

Blended © Warner Bros.

Дрю Баримор разбира, че чака дете буквално няколко дни, след като подписва договора си за филма „Заедно по принуда“. На всичкото отгоре и стартът на продукцията се забавя, така че Дрю се появява в лентата с доста видимо коремче. Налага се стилистите да свършат огромна работа по костюмите, за да не разберат зрителите, че актрисата е бременна.

Скарлет Йохансон, „Отмъстителите: Ерата на Ултрон“

Avengers: Age of Ultron © Marvel Studios

Бременността на Скарлет Йохансон докато снима този филм променя работния график на цялата продукция. Всички епизоди с Черната вдовица тя успява да заснеме още в първите месеци, но нататък започнала да се уморява твърде бързо. А това сериозно притеснявало целия снимачен процес. Накрая се наложило актрисата да бъде заменена с дубльорка.

Анджелина Джоли, „Подмяната“

Changeling © Universal Studios

Снимките на изключително емоционалната драма „Подмяната“ въздействат тежко на Анджелина Джоли. Влизайки в ролята на своята героиня, която губи сина си, актрисата решава, че отново иска да стане майка. Към момента на снимките тя вече има три осиновени деца и едно свое. Желанието й се изпълнява само няколко месеца след края на снимките, когато Анджелина ражда близнаци.

Рийз Уидърспун, „Панаир на суетата“

Vanity Fair © Focus Features 

Стилистите избират най-добрия възможен способ, за да скрият положението, в което е Рийз Уидърспун по времето на снимките на „Панаир на суетата“. За актрисата шият пищни рокли в тъмни тонове, с високи талии  и разточително количество разкошни тъкани наоколо. Когато се налагало я снимали полуприкрита зад разни мебели. Всъщност през целия филм Рийз почти не е снимана в цял ръст. Вероятно затова зрителите въобще не успяват да разберат, че е бременна в петия месец.

Кортни Кокс, „Приятели“

Friends © NBC

Финалният сезон на супер успешния сериал „Приятели“ е сниман, докато Кортни Кокс е в петия месец на бременността си. Независимо от това, че носи свободни дрехи, няколко пъти тя не успява да скрие коремчето си. Интересното е, че сезонът всъщност завършва с това, че „не можещата да има деца“ Кортни се сдобива с две осиновени близначета в сериала.

Дженифър Гарнър, „Наричана още“

Alias © ABC 

И докато сме на темата за сериалите, ето още един пример – Дженифър Гарнър е в доста напреднала бременност с първата си дъщеря Вайълет Афлек, докато снима „Наричана още“ през 2005 г. За нейн късмет сценаристите включват предстоящото майчинство в сценария и героинята й Сидни Бристоу ражда момиченце в 5-ия сезон на сериала.

Емили Блънт, „Момичето от влака“, „Вдън горите“

Into the Woods © Walt Disney Pictures

Емили Блънт научава, че очаква дете в самото начало на снимките на филма „Момичето от влака“. Интересен момент е, че решава да запази това в тайна. По-късно актрисата разказва, че бременността само й е помогнала да изиграе своята емоционално неустойчива героиня, но играта й сериозно притеснила колегите й, които решили че тя твърде силно се вживява в ролята. За Блънт снимките на този филм в очакване на дете не са първата подобна ситуация. Във филма „Вдън горите“ тя също е бременна. Интересен факт е, че и в двете ленти ролите, които играе Емили са на жени, които отчаяно искат да имат деца, но не могат.

Дженюъри Джоунс, „Момчетата от Медисън авеню“

Mad Men © AMC

Стройната и крехка съпруга на Дон от сериала „Момчетата от Медисън авеню“ забременява и по времето на снимките на 5-ия сезон наддава на килограми. Това принуждава сценаристите да пренапишат сюжетната линия, като оправдават надебеляването на Дженюъри Джоунс със стреса вследствие на проблемите със съпруга й. Тъй като фината Дженюъри наддавала предимно на корем, а за целите на филма, трябвало да е дебела навсякъде, преди всички снимки се налагало да я гримират по 5-6 часа, като й добавят двойна брадичка, за да увеличат лицето й и допълнителна тъкан по ръцете и цялото тяло, скрита под дрехите.

Няколко актриси изиграха най-добрите си роли бременни (СНИМКИ)

http://www.clubz.bg/52852-nqkolko_aktrisi_izigraha_naj_dobrite_si_roli_bremenni_snimki

Десетки са случаите, в които известни екранни любимки на зрителите са играли бременни. Но някои от тях са наистина впечатляващи, защото става въпрос за най-добрите им роли, независимо дали на големия екран или в тв сериали. А зрителите дори не са се досетили, че докато се вихрят пред камерата, техните любими актриси всъщност се готвят да станат майки. При това на някои от тях това се е случвало повече от веднъж.

Най-често бременността се крие благодарение на големия професионализъм на актрисите, невероятните умения на гримьорите и най-вече – безспорния талант на дизайнерите и стилистите. В някои случаи обаче очакваното отроче твърде много се набива на очи и се налага да се намесят сценаристите, които преправят сюжетната линия така, че главната героиня внезапно да се окаже бременна. Или се налага за някои сцени да се ползват дубльорки. А се е случвало и някой сериал да се окаже с по-малко епизоди от предвиденото. Предлагаме ви няколко такива примера, подбрани от Ranker.

Лина Хийди, „Игра на тронове“

Game of Thrones © HBO

Когато се снима финалът на 5-и сезон Лина Хийди, изпълнителка на ролята на жестоката Церсей, е бременна в петия месец. За да се получи една от най-драматичните сцени в сериала, се налага Лина да прибегне до услугите на дубльорка, която вместо нея да премине гола пътя на позора от затвора до кралския дворец. Тази сцена е снимана три дена, но зрителите така и не забелязаха подмяната, както и бременността на актрисата.

Джулия Робъртс, „Бандата на Оушън-2“

Ocean's Twelve © Warner Bros.

Джулия Робъртс е доста бременна по времето на снимките на втория филм от поредицата „Бандата на Оушън“. През 2004 г. тя ражда близнаците Финиъс и Хейзъл. Интересен момент по време на снимките е, че сценичната й героиня трябва да се престори на бременна, за да успее да заблуди охраната на музея, че е Джулия Робъртс. Е, тъй като играе себе си в тази сцена, съвсем не й се налага да имитира бременност, защото тя вече е факт.

Блейк Лайвли, „Вечната Аделайн“, „Опасни води“

The Age of Adaline © Lakeshore Entertainment

Блейк Лайвли играе във филми по време и на двете си бременности. Съпругата на Райън Рейнолдс не се отказва включително от рискованите каскади докато снима „Опасни води“ през 2016 г. Почти до самия край на филма актрисата прави всичко сама, като дубльорката й се появява само през последните две седмици на снимките.

При предишната си бременност по времето, когато снима „Вечната Аделайн“, Блейк Лайвли играе до самото раждане. Нейни колеги разказват, че тя е работила абсолютно наравно с останалите актьори, като не е искала никакви специални условия.

Кейт Уинслет, „Дивергенти“

Divergent © Summit Entertainment

Докато снима „Дивергенти“ Кейт Уинслет е в петия месец на бременността си. Положението спасяват тъмните дрехи и правилните ракурси. Актрисата трябвало да изпълни всичките си каскади без дубльор, затова се наложило след раждането, да бъдат заснети допълнително някои от по-сложните сцени.

Сара Джесика Паркър, „Сексът и градът“

Sex and the City © HBO 

Сара Джесика Паркър разбира, че е бременна в първите дни на снимките на 5-ия сезон. Стилистите на сериала правят всичко възможно, за да не разберат зрителите особеното положение на актрисата – обличат я с обемни дрехи, добавят ярки аксесоари, които да отвличат вниманието от корема й и пр. За съжаление никакви хитрости не успяват да скрият оформящото се кръгло коремче на Сара и се налага сезонът да бъде съкратен до 8 серии.

Хелена Бонам Картър, „Суини Тод: Бръснарят демон от Флийт Стрийт“

Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street © Warner Bros. 

Едва ли сте забелязали, че Хелена Бонам Картър очаква дете, когато сте гледали този филм. Все пак повечето кадри с нея са снимани в самото начало на бременността, а по-късно е използван корсет, който да покрива коремчето й. Една особеност обаче никой режисьор не би успял да скрие – с всеки изминал ден бюстът на актрисата се увеличавал.

Дрю Баримор, „Заедно по принуда“

Blended © Warner Bros.

Дрю Баримор разбира, че чака дете буквално няколко дни, след като подписва договора си за филма „Заедно по принуда“. На всичкото отгоре и стартът на продукцията се забавя, така че Дрю се появява в лентата с доста видимо коремче. Налага се стилистите да свършат огромна работа по костюмите, за да не разберат зрителите, че актрисата е бременна.

Скарлет Йохансон, „Отмъстителите: Ерата на Ултрон“

Avengers: Age of Ultron © Marvel Studios

Бременността на Скарлет Йохансон докато снима този филм променя работния график на цялата продукция. Всички епизоди с Черната вдовица тя успява да заснеме още в първите месеци, но нататък започнала да се уморява твърде бързо. А това сериозно притеснявало целия снимачен процес. Накрая се наложило актрисата да бъде заменена с дубльорка.

Анджелина Джоли, „Подмяната“

Changeling © Universal Studios

Снимките на изключително емоционалната драма „Подмяната“ въздействат тежко на Анджелина Джоли. Влизайки в ролята на своята героиня, която губи сина си, актрисата решава, че отново иска да стане майка. Към момента на снимките тя вече има три осиновени деца и едно свое. Желанието й се изпълнява само няколко месеца след края на снимките, когато Анджелина ражда близнаци.

Рийз Уидърспун, „Панаир на суетата“

Vanity Fair © Focus Features 

Стилистите избират най-добрия възможен способ, за да скрият положението, в което е Рийз Уидърспун по времето на снимките на „Панаир на суетата“. За актрисата шият пищни рокли в тъмни тонове, с високи талии  и разточително количество разкошни тъкани наоколо. Когато се налагало я снимали полуприкрита зад разни мебели. Всъщност през целия филм Рийз почти не е снимана в цял ръст. Вероятно затова зрителите въобще не успяват да разберат, че е бременна в петия месец.

Кортни Кокс, „Приятели“

Friends © NBC

Финалният сезон на супер успешния сериал „Приятели“ е сниман, докато Кортни Кокс е в петия месец на бременността си. Независимо от това, че носи свободни дрехи, няколко пъти тя не успява да скрие коремчето си. Интересното е, че сезонът всъщност завършва с това, че „не можещата да има деца“ Кортни се сдобива с две осиновени близначета в сериала.

Дженифър Гарнър, „Наричана още“

Alias © ABC 

И докато сме на темата за сериалите, ето още един пример – Дженифър Гарнър е в доста напреднала бременност с първата си дъщеря Вайълет Афлек, докато снима „Наричана още“ през 2005 г. За нейн късмет сценаристите включват предстоящото майчинство в сценария и героинята й Сидни Бристоу ражда момиченце в 5-ия сезон на сериала.

Емили Блънт, „Момичето от влака“, „Вдън горите“

Into the Woods © Walt Disney Pictures

Емили Блънт научава, че очаква дете в самото начало на снимките на филма „Момичето от влака“. Интересен момент е, че решава да запази това в тайна. По-късно актрисата разказва, че бременността само й е помогнала да изиграе своята емоционално неустойчива героиня, но играта й сериозно притеснила колегите й, които решили че тя твърде силно се вживява в ролята. За Блънт снимките на този филм в очакване на дете не са първата подобна ситуация. Във филма „Вдън горите“ тя също е бременна. Интересен факт е, че и в двете ленти ролите, които играе Емили са на жени, които отчаяно искат да имат деца, но не могат.

Дженюъри Джоунс, „Момчетата от Медисън авеню“

Mad Men © AMC

Стройната и крехка съпруга на Дон от сериала „Момчетата от Медисън авеню“ забременява и по времето на снимките на 5-ия сезон наддава на килограми. Това принуждава сценаристите да пренапишат сюжетната линия, като оправдават надебеляването на Дженюъри Джоунс със стреса вследствие на проблемите със съпруга й. Тъй като фината Дженюъри наддавала предимно на корем, а за целите на филма, трябвало да е дебела навсякъде, преди всички снимки се налагало да я гримират по 5-6 часа, като й добавят двойна брадичка, за да увеличат лицето й и допълнителна тъкан по ръцете и цялото тяло, скрита под дрехите.

Представителката на Русия ще участва на Евровизия 2018

http://offnews.bg/news/n_1/n_652973.html

Представителката на Русия Юлия Самойлова, на която беше отказан достъп до Украйна, ще участва в "Евровизия – 2018" догодина, заяви генералният директор на Първи канал Константин Ернст, цитиран от ТАСС, предаде БТА. За участието е била постигната договореност с Европейския съюз за радио и телевизия /ЕСРТ/. Вчера Първи канал се отказа от излъчването на тазгодишния конкурс "Евровизия" заради отказа на украинските власти да допуснат до територията на страната руската участничка в песенната надпревара Юлия Самойлова. "Ние договорихме участието на Самойлова с Европейския съюз за радио и телевизия и техните представители знаят, че Русия ще участва на "Евровизия – 2018"с Юлия Самойлова", заяви Ернст.

АПИ: Няма паднали лампи в тунела "Витиня", а кабели и мазилка (снимки)

https://www.24chasa.bg/novini/article/6172599

АПИ: Няма паднали лампи в тунела "Витиня",   а кабели и мазилка (снимки)Няма паднали лампи в тунела "Витиня". Паднали са кабели и мазилка, закачени от извънгабаритен камион, информира АПИ, цитирана от БТА. Инцидентът е станал около 11.45 часа днес. Засегнатите проводници са паднали върху автобус, движещ се непосредствено след камиона. При движението си, след като е закачил кабелите,

Путин с доход от малко над 270 хиляди лева за 2016-а

http://www.cross.bg/pytin-rybli-dohod-1540347.html

/КРОСС/ Владимир Путин е спечелил 8 432 000 рубли (около 273 хил. лв.) през миналата година. Това са данните, съдържащи се в декларациите за доходите на президента на Русия, публикувани на официалната интернет страница на Кремъл, предава TACC. Средният месечен доход на Путин през 2016 г. е бил около 738 хил. рубли (23 хил. лв.) - с около 3 хиляди по-малко, отколкото през 2015 г. Недвижимата му собственост и автопаркът му остават непроменени. Съгласно данните от декларацията, руският президент живее в апартамент от 77 кв. м и е собственик на 1,5 кв. м земеделска земя. Путин притежава автомобил „Волга" ГАЗ М21, джип „Лада Нива" и едно ремарке. При все това агенцията припомня, че през 2013 г. Путин декларира доход от 3,6 млн. рубли (малко над 116 хил. лв.), а през 2014 г. - 7,6 млн. рубли (окол 246 хил. лв.), а през 2015 г. - около 8,9 млн. рубли (288 хил. лв.).    

Профсъюзът на футболистите поиска създаване на правилник за случаи като този в Дортмунд

http://www.dnevnik.bg/sport/2017/04/14/2953775_profsujuzut_na_futbolistite_poiska_suzdavane_na/?ref=rss


Организацията, защитаваща интересите на футболистите по света (FIFPro), иска да бъде съставен правилник за евентуални бъдещи случаи, подобни на този в Дортмунд.

Преди дни автобусът на "Борусия" беше атакуван на път за стадиона преди мача с "Монако" от четвъртфиналите в Шампионската лига. Двубоят беше отложен и се игра на следващия ден, но според FIFPro е трябвало да има повече време за възстановяване на футболистите.

Изиграването...

Утре - слънце до обяд, кратки валежи с гръмотевици по-късно

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/6172591

Утре - слънце до обяд, кратки валежи с гръмотевици по-късноПрез нощта и над южните райони облачността ще намалее и в по-голямата част от страната ще преобладава ясно и почти тихо време, съобщи БТА. Минималните температури ще са между 4 и 9 градуса. Утре през по-голямата част от деня ще бъде предимно слънчево. Ще се появи слаб вятър от югоизточната четвърт. След обяд ще се развива купеста и

Знаме с 6 титли поведе шествието на „Лудогорец“

//dariknews.bg/regioni/razgrad/zname-s-6-titli-povede-shestvieto-na-ludogorec-2017571

Знаме с надпис „Шампиони“ и изредени шест поредни години поведе шествието на феновете на „Лудогорец“ към стадиона в Разград за мача с втория в класирането „Левски“. В знамето като вече спечелена е включена и титлата за 2017-та година.
Шествието тръгна от градинката с Часовниковата кула, дока

В Италия арестуваха мафиотски бос, докато си приготвял скара

//dariknews.bg/novini/sviat/v-italiia-arestuvaha-mafiotski-bos-dokato-si-prigotvial-skara-2017572

Италианската полиция задържа един от най-известните мафиотски босове, който избяга от затвора миналата година.

56-годишният Кончето Бонакорси бил арестуван, докато приготвял скара заедно с жена си на терасата в дома си край Пистоя, в Тоскана<

Още издирват шофьора, убил жена на пешеходна пътека в Пловдив

//dariknews.bg/novini/bylgariia/oshte-izdirvat-shofiora-ubil-zhena-na-peshehodna-pyteka-v-plovdiv-2017570

Полицията в Пловдив продължава да издирва шофьора, който късно снощи е блъснал и убил на място жена на 61 години. Това съобщиха от пресцентъра на областната дирекция на МВР в града.

Тежкият пътен инцидент е станал минути преди 21.00 часа на пешеходната пътека на бул.

Разлики между католическия и православния Великден

https://vesti.bg/lyubopitno/lyubopitno/razliki-mezhdu-katolicheskiia-i-pravoslavniia-velikden-6052785

Любопитното е, че тази година дата на Великден за католици и православни християни съвпада

Слънчев бряг се оказа най-изгодната морска дестинация за британците

http://www.moreto.net/novini.php?n=348902

Слънчев бряг e най-изгодната дестинация за британците сред европейските морски курорти, показва проучване, предаде БНР. Българският Слънчев бряг бе определен като най-достъпния курорт в проучване на британските пощенски служби. Провелите проучването са установили, че еднодневна „кошница" продукти в черноморския курорт, включващ 10 неща - от обяд до вечеря и от напитки до слънцезащитен крем - струва 37 паунда, за разлика от Ибиза, най-скъпата дестинация в анкетата, където посетителят може да получи същото срещу 131 паунда.

Позабравените Балкани отново напомнят за себе си

http://www.investor.bg/analizi/91/a/pozabravenite-balkani-otnovo-napomniat-za-sebe-si-237392/

Младите сърби излязоха на протест срещу избора на президент на фона на спадащата подкрепа за ЕС, обвинения за корупция и натиск срещу медиите

Турски самолет кацна аварийно на парижко летище

https://www.24chasa.bg/novini/article/6172575

Турски самолет кацна аварийно на парижко летищеСамолет на турската авиокомпания "Пегасус" е кацнал принудително на летище Орли в Париж поради техническа повреда, съобщи БТА. Самолетът е изпълнявал полет от Париж за Истанбул. Скоро след излитането му е била установена техническа повреда и пилотът се е свързал с контролната кула, за да поиска разрешение да се върне на летище Орли.

Мъж уби 25-годишна британка на улицата в Йерусалим

http://offnews.bg/news/n_1/n_652972.html

Мъж наръга момиче, разхождащо се в Йерусалим. Момичето е било 25-годишна британка, която е била отведена веднага в болница.  Малко след нападението момичето е починало в болницата, съобщават световните агенции.  По данни на полицията нападателят е арестуван. Мъжът е 57-годишен и има психично заболяване.

Air China спира полетите до Северна Корея

https://www.actualno.com/asia/air-china-spira-poletite-do-severna-koreja-news_605902.html

Air China, националният превозвач на Китай, преустановява всички полети между Пекин и севернокорейската столица Пхенян, считано от понеделник, 17 април, предава AFP, като се позовава на държавната телевизия CCTV. Новината идва на фона на опасенията от извършването на ново, шесто по ред ядрено изпитание от севернокорейския режим. Предполага се, че изпитанието ще бъде проведено в чест на 105-та годишнина от рождението на Ким Ир Сен, основателят на Северна Корея.

Отново инцидент в тунел. Този път във "Витиня"

http://www.clubz.bg/52851-otnovo_incident_v_tunel_tozi_pyt_vyv_vitinq

Отново инцидент със съоръжения в тунел. Този път инцидентът е в тунел "Витиня" на автомагистрала "Хемус". Предишният случай бе в тунела "Ечемишка", когато жена загина в автомобила, след като паднаха лампите.

Осветителни тела са се срутили върху автобус на фирмата "Юнион Ивкони", съобщи днес управителят на компанията Георги Атанасов.

"За щастие няма пострадали пътници. Нанесени са единствено материални щети по транспортното средство. Своевременно сме осигурили резервен автобус, който превози пътниците", каза той.

По-късно от Агенция "Пътна инфраструктура" уточниха, че не става въпрос за лампи. Паднали са кабели и мазилка, изкъртени от стената на лявата тръба на тунел "Витиня" от камион с извънгабаритен товар. Инцидентът е станал около 11,45 часа.

Засегнатите проводници са паднали върху автобус, движещ се непросредствено след камиона. При движението си, след като е закачил кабелите, тирът е опрял и в стената на тунела, което е станало причина за откъртване на малки парчета от страничната облицовка.

Този инцидент е станал причина движението на АМ "Хемус" в района на тунела да бъде преустановено за кратко. Тръбата е почистена и падналият кабел – закрепен. Трафикът е възстановен около 13 часа.

От транспортната фирма все още не са решили дали ще имат претенции за нанесените щети. "Към момента не мога да кажа, в момента текат огледи. След като приберем автобуса в базата ни ще установим точно щетите", каза Атанасов.

"Проблемът е, че за пореден път се срутва част от конструкцията. Късмет е, че няма пострадали", допълни той.

"За щастие няма пострадали пътници. Нанесени са единствено материални щети по транспортното средство. Своевременно сме осигурили резервен автобус, който превози пътниците", каза управителят на "Юнион Ивкони".


 

    Една четвърт от посетителите на порно сайтове са жени

    https://www.24chasa.bg/novini/article/6172557

    Една четвърт от посетителите на порно сайтове са жениСпоред анкета, осъществена от един от най-големите портали за порнофилми - Youporn, една четвърт от посетителите на сайтовете за възрастни са жени, съобщи БТА. 75 на сто от посетителките на порносайтовете са на възраст между 18 и 34 години. 52 на сто от тях се считат за хетеросексуални, а 32 на сто - за бисексуални.

    Част от конструкцията на тунел "Витиня" падна върху автобус

    http://www.cross.bg/tynel-avtobys-atanasov-1540346.html

    /КРОСС/ Част от конструкцията на тунел „Витиня" - осветителните тела са се срутили върху наш автобус. Това съобщи пред „Фокус" Георги Атанасов, управител на „Юнион Ивкони", чиято собственост е автобусът. „За щастие няма пострадали пътници. Нанесени са единствено материални щети по транспортното средство. Своевременно сме осигурили резервен автобус, който превози пътниците", каза Атанасов. „Автобусът е преместен, но на място се извършват огледи от полицията", добави той. Атанасов уточни, че все още не може да каже дали транспортната фирма ще предяви претенции за нанесените щети. „Към момента не мога да кажа, в момента текат огледи. След като приберем автобуса в базата ни ще установим точно щетите. Проблемът е, че за пореден път се срутва част от конструкцията. Късмет е, че няма пострадали", допълни той. По-късно от Агенция "Пътна инфраструктура" излязоха с официално съобщение, в което опровергаха, че са паднали лампи. "Няма паднали лампи в тунел „Витиня". Паднали са кабели и мазилка, изкъртени от стената на лявата тръба на тунел "Витиня" от камион с извънгабаритен товар. Инцидентът е станал около 11.45 часа днес. Засегнатите проводници са паднали върху автобус, движещ се непросредствено след камиона

    Тина Ивайлова: Изплаших се само да не изпуснем извършителя

    https://vesti.bg/bulgaria/medii/tina-ivajlova-izplashih-se-samo-da-ne-izpusnem-izvyrshitelia-6067946

    Разследващият репортер споделя от първо лице как се печели доверието на телефонните измамници и какви са рисковете да влезеш в техните среди, за да помогнеш за разкриването на случай

    Тина Ивайлова: Изплаших се само да не изпуснем измамника

    https://vesti.bg/bulgaria/medii/tina-ivajlova-izplashih-se-samo-da-ne-izpusnem-izmamnika-6067946

    Разследващият репортер споделя от първо лице как се печели доверието на телефонните измамници и какви са рисковете да влезеш в техните среди, за да помогнеш за разкриването на случай

    Предимно слънчево утре по Черноморието

    http://www.moreto.net/novini.php?n=348901

    Утре над Черноморието времето ще е предимно слънчево. На места в сутрешните часове по южния бряг, видимостта ще е намалена от мъгла. Ще духа слаб вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са 15°-18°. Температурата на морската вода е 10-12°, вълнението на морето ще е 1-2 бала.

    Директорът на ЦРУ: "Уикилийкс" е враждебна разузнавателна служба, свързана с Русия

    http://www.dnevnik.bg/sviat/2017/04/14/2953779_direktorut_na_cru_uikiliiks_e_vrajdebna_razuznavatelna/?ref=rss


    Време е да наречем "Уикилийкс" с истинските думи - неправителствена, враждебна, разузнавателна служба, подтиквана от играчи като Русия. Това каза директорът на ЦРУ Майк Помпео в първата си публична реч, като шеф на разузнаването, в Центъра за стратегически и международни изследвания във Вашингтон в четвъртък, цитиран от "Ройтерс". В изказването си Помпео наречe основателят на "Уикилийкс" Джулиан Асанж "измамник" и "страхливец".

    Кабели и мазилка в тунел "Витиня" са паднали върху автобус (допълнена)

    http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/04/14/2953777_kabeli_i_mazilka_v_tunel_vitinia_sa_padnali_vurhu/?ref=rss


    За пореден път осветителни тела в тунел паднаха върху преминаващи автомобили. Този път инцидентът е в тунел "Витиня" на автомагистрала "Хемус". Предишният случай бе от тунела "Ечемишка" в началото на февруари, при което жена загина в автомобила, върху който паднаха лампите.

    Част от конструкцията на тунела – осветителните тела са се срутили върху автобус на фирмата "Юнион Ивкони". Това съобщи управителят на компанията Георги...

    Сноудън: САЩ бомбардираха в Афганистан тунели, построени с американски пари

    http://pogled.info/svetoven/snoudan-sasht-bombardiraha-v-afganistan-tuneli-postroeni-s-amerikanski-pari.84707

    /Поглед.инфо/ САЩ пуснаха свръхмощна бомба върху тунели на бунтовниците в Афганистан, чиито строителство те сами са финансирали по-рано, заяви бившият сътрудник на ЦРУ Едуард Сноудън, цитиран от "Взгляд" в петък (14 април).

    Паметник на Ердоган, който спира танк, бе издигнат в Турция

    https://www.24chasa.bg/novini/article/6172554

    Паметник на Ердоган, който спира танк, бе издигнат в ТурцияПаметник, пресъздаващ опита за преврат в Турция миналата година, бе издигнат в град Харан, окръг Шанлъурфа, предаде турската частна телевизия СиЕнЕн-Тюрк, цитирана от БТА. Монументът включва танк и фигури на хора около и върху него. Отсреща, изправен срещу дулото на танка стои турският президент Реджеп Тайип Ердоган,

    Лампи в тунел „Витиня“ се срутиха върху автобус

    http://offnews.bg/news/n_1/n_652971.html

    Лампи в  тунел „Витиня“ са се срутили върху автобус на „Юнион Ивкони“, съобщи пред агенция „Фокус“ Георги Атанасов, управител на фирмата. За щастие няма пострадали пътници. Нанесени са единствено материални щети по транспортното средство. Своевременно сме осигурили резервен автобус, който превози пътниците, каза Атанасов. Автобусът е преместен, но на място се извършват огледи от полицията, добави той. Проблемът е, че за пореден път се срутва част от конструкцията. Късмет е, че няма пострадали, каза Атанасов.

    Звездна раздяла: Бен Афлек и Дженифър Гарнър се развеждат

    //dariknews.bg/novini/liubopitno/zvezdna-razdiala-ben-aflek-i-dzhenifyr-garnyr-se-razvezhdat-2017569

    Американският актьор, сценарист и кинорежисьор Бен Афлек се развежда със съпругата си, актрисата Дженифър Гарнър, като и двамата са се отказали от претенции в съда за подялбата на съвместно придобитото имущество и ще имат общо попечителство над децата, съобщи сайтъ

    Русия: Юлия Самойлова ще участва в "Евровизия-2018"

    https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6172530

    Русия: Юлия Самойлова ще участва в "Евровизия-2018"Представителката на Русия, Юлия Самойлова, на която беше отказан достъп до Украйна, ще участва в "Евровизия-2018" догодина, заяви генералният директор на Първи канал Константин Ернст, съобщи БТА. За това участие е била постигната договореност с Европейския съюз за радио и телевизия /ЕСРТ/. Вчера Първи канал се отказа от излъчването на тазгодишния

    Кабели и мазилка паднаха върху автобус в тунел "Витиня"*

    https://www.actualno.com/society/kabeli-i-mazilka-padnaha-vyrhu-avtobus-v-tunel-vitinja-news_605898.html

    Част от конструкцията на тунел „Витиня“ – осветителните тела, са се срутили върху наш автобус. Това съобщи Георги Атанасов, управител на „Юнион Ивкони“, чиято собственост е автобусът. „За щастие няма пострадали пътници. Нанесени са единствено материални щ

    Дмитрий Песков: Кремъл призовава за „сдържаност“ на Корейския полуостров

    http://www.klassa.bg/News/Read/article/278925_%D0%94%D0%BC%D0%B8%D1%82%D1%80%D0%B8%D0%B9+%D0%9F%D0%B5%D1%81%D0%BA%D0%BE%D0%B2%3A+%D0%9A%D1%80%D0%B5%D0%BC%D1%8A%D0%BB+%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%B7%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D0%B2%D0%B0+%D0%B7%D0%B0+%E2%80%9E%D1%81%D0%B4

     Русия продължава да бъде поддръжник на политическите и дипломатическите средства за разрешаване на всички кризи, заяви говорителят на Путин


    Кремъл наблюдава с безпокойство ескалацията на напрежението на Корейския полуостров и призовава за въздържане от провокативни действия в региона. Това заяви говорителят Дмитрий Песков, предава РИА Новости.
    „В Москва с голямо безпокойство наблюдават ескалацията на напрежението на Корейския полуостров, призоваваме всички страни към сдържаност, предупреждаваме ги да се въздържат от всякакви действия, които може да бъдат провокативни стъпки“, заяви пред журналисти говорителят на Кремъл.
    На въпрос дали Москва трябва да се намеси в ситуацията на дипломатическо ниво, Песков коментира: „Разбира се, Русия има достатъчно последователна позиция… и продължава да бъде поддръжник на политическите и дипломатическите средства за разрешаване на всички кризи, включително и севернокорейската".

     

    По-рано днес министърът на външните работи на Китай Уанг И алармира, че във всеки един момент може да избухне конфликт заради Северна Корея. Той подчерта, че подобен развой няма да има победител, предава AFP, цитирана от "Фокус".
    „Диалогът е единственото възможно решение“, категоричен бе първият дипломат на Пекин, говорейки в рамките на пресконференция с френския си колега Жан-Марк Еро.

     

     

    http://epicenter.bg

    Турция пак плаши Европа с прекратяване на споразумението за мигрантите

    http://www.cross.bg/tyrtziya-migrantite-chavyshogly-1540345.html

    /КРОСС/ Турция за пореден път заплаши, че може да преразгледа или да преустанови всички договорки в рамките на по-широко споразумение с Европейския съюз за възпиране на мигрантите, ако Брюксел не даде положителен отговор за безвизово пътуване на турците. Това заяви турският министър на външните работи Мевлют Чавушоглу, цитиран от "Ройтерс". В интервю за телевизия „А Хабер" Чавушоглу каза, че споразуменията за мигрантите и визовата либерализация са пакет, добавяйки, че е право на Турция да преразгледа или да преустанови сделката, в случай че някой от елементите не е изпълнен. Чавушоглу каза също, че Турция сега няма проблеми с Русия и може да засили сътрудничеството с Москва за примирие и политическо решение в Сирия.

    Хиляди богомолци от цялата страна се стекоха в Бачковския манастир за Велики петък

    https://www.24chasa.bg/novini/article/6172528

    Хиляди богомолци от цялата страна се стекоха в Бачковския манастир за Велики петък Хиляди богомолци от цялата страна се стекоха днес за Велики петък, наричан още Разпети петък, към Бачковския манастир по повод на Великденските празници, съобщи БТА. През целия ден редицата от хора пред чудотворната икона на Света Богородица и "гроба" Христов не намаля нито за минутка. Миряните палеха свещ в трема,

    Политически борби на Балканите засенчват радостта от Великден

    http://www.klassa.bg/News/Read/article/278924_%D0%9F%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%82%D0%B8%D1%87%D0%B5%D1%81%D0%BA%D0%B8+%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%B1%D0%B8+%D0%BD%D0%B0+%D0%91%D0%B0%D0%BB%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5+%D0%B7%D0%B0%D1%81%D0%B5%D0%BD%D1%87%D0%B2%

     Великден заема специално място в сърцата на повечето хора на Балканите, предлагайки комбинация от харесвани традиции, радостни моменти със семейството и приятелите, почерпка и красиви гледки. В много балкански страни обаче спокойствието на християнския празник, който трябва да обедини хора от различни етноси и религии, е помрачен от комбинация от политически, социални и междуетнически напрежения, които европейският комисар по разширяването Йоханес Хан оприличава на „тиган, пълен с олио“, пише Balkan Insight, цитиран от агенция "Фокус".
    Докато балканските граждани знаят как да празнуват и със сигурност ще извлекат най-доброто от предстоящите празници, редица тревожни въпроси могат да накарат някои от тях да не спят през нощта.

    България – поредно правителство е близо до съставяне

    България изглежда е близо до има свое трето правителство за пет години – период, белязан от масови протести и политически сътресения.
    Водещата дясноцентристка партия ГЕРБ, която зае първо място в предсрочните парламентарни избори на 26 март, и националистическата коалиция „Обединени патриоти, която остана на трето място, постигнаха споразумение по програма за тяхно бъдещо коалиционно правителство.
    Документът е дълъг 21 страници, символ на отдадеността на коалицията да управлява страната за пълен четиригодишен мандат.
    Лидерът на ГЕРБ, Бойко Борисов, коментира, че министерските постове в кабинета, който той ще ръководи, ще бъдат определени в седмицата след великденските празници.


    Сърбия – разтърсена от улични протести

    Протести срещу правителството изведоха хиляди хора на улиците в Сърбия всяка вечер през последните две седмици, откакто министър-председателя в оставка Александър Вучич спечели президентските избори на 2 април.
    И докато студентите доминират предната линия на „Протеста срещу диктатурата“, други социални групи също се присъединиха. Тяхното основно искане е оставката на правителството. Реакцията на самия Вучич беше да заяви, че протестите са легитимни до момента, в който остават мирни.
    Участниците коментираха, че ще продължат своите митинги след Великден.
    Докато Вучич предстои да стане президент на Сърбия, остава неясно кой ще го замени като премиер. Местният всекидневник „Блиц“ коментира, че е почти сигурно, че той или тя няма да дойде от редиците на управляващата Сръбска прогресивна партия на Вучич. Въпреки това най-вероятно ще остане на поста за година, тъй като нови парламентарни избори вероятно ще бъдат насрочени през следващите два месеца.

    Македония – патовата ситуация поражда опасения за насилите

    Великденският празник в Македония идва насред дълбока криза, гравитираща около отказа на президента Георги Иванов и партия ВМРО-ДПМНЕ да признаят изборните резултати от декември и да позволят съставянето на правителство, оглавявано от опозиционната партия Социалдемократически съюз на Македония (СДСМ).
    На фона многократните призиви от страна на ВМРО-ДПМНЕ към хората да „защитават страната“ от предполагаемата опасност от сформирането на новото правителство, протести от поддръжници на партията разтърсиха столицата Скопие и градове в цялата страна.
    Протестиращите, както и нови „патриотични сдружения“ индиректно заплашиха с насилие, ако СДСМ опита да избере нов председател на парламента и ново правителство напук на държавния глава.

    Албания – бойкот на опозицията заплашва изборите

    От февруари насам опозицията бойкотира парламента и устрои улична демонстрация в Тирана в знак на протест срещу оглавяваното от Социалистическата партия на Албания правителство.
    Лидерът на опозиционната Демократическа партия на Албания, Лулзим Баша, настоя социалистическият министър-председател Еди Рама да се оттегли и да позволи съставянето на служебно правителство, което може да води страната към „свободни и честни избори“.
    Опозицията твърди, че парите, спечели от широко разпространеното отглеждане на канабис, може лесно да бъдат използвани от управляващите партии за манипулиране на изборите.
    В допълнение към кризата в понеделник 27 опозиционни партии отказаха да се регистрират за изборите на 18 юни. Сега не е ясно дали изборите могат да продължат.

    Косово – свежа натиск за изместване на премиера Иса Мустафа

    Косово започва почивката на фона на свежи опити на опозицията да свали правителството на министър-председателя Иса Мустафа.
    Опозиционната партия „Инициатива за Косово“ инициира нов вот на недоверие в коалиционното правителство на Мустафа, което беше подкрепяно от други две партии – „Самоопределяне“ и „Алианс за бъдещето на Косово“.
    Опозицията също така опитва да привлече депутати от управляващата „Демократическа партия на Косово“, за да се увери, че има достатъчно гласове да измести Мустафа.
    Същевременно партиите в правителството опитват да съберат необходимите гласове за ратифициране на спорно споразумение за демаркиране на границата с Черна гора.
    Парламентът все още не е ратифицирал споразумението, заради силна съпротива от страна на опозиционните партии, които твърдят, че страната предава част от територията си. Европейският съюз обаче направи приемането на споразумението основното условие за либерализация на визовия режим с Косово.

    Румъния – без почивка за управляващите Социалдемократи

    Румънското правителство, начело със Социалдемократическата партия, е подложено на огън, заради повишаване на заплатите и отмяна данъците върху доходите без направена оценка за въздействието върху държавния бюджет и икономиката, докато депутатите от управляващата партия и министри продължават да оказват натиск за отхлабване на антикорупционното законодателство в страната.
    Правителството в Букурещ реши да повиши заплатите на служителите в публичния сектор на етапи до 2022 г., въпреки предупреждения от страна на икономисти и на Централната банка, че икономиката на страната не разполага с капацитета да покрие такива повишения. Експерти предупредиха, че почти една трета от бюджета ще бъде изразходвана за заплати.
    Управляващите също така планират да понижат данъка върху доходите от 16 на 10%, както и до нула процента за тези, които печелят по-малко от две хиляди леи (450 евро) на месец. Икономически експерти предупреждават, че премахването на данъците върху доходите ще доведе до други разходи.
    Румънските министри също замислят истинска фискална революция: правителството планира да въведе нови данъци за домакинствата и с цел да работи това, държавата ще наеме 25 хил. фискални експерти, които да помогнат на румънците да попълнят отчети за доходите и да осигурят постъпления за всички приспаднати разходи.

    Босна – етническите борби се превръщат в междупартийни войни

    Трите членки на тристранното президентство на Босна и Херцеговина във вторник проведоха заседание след почти три месеца никакви срещи, въпреки че според правилата за длъжни да заседават най-малко веднъж в рамките на 14 дни.
    Причината за дългата пауза беше гневът на босненските сърби относно провалил се опит от страна на босненците в страната, водени от босненския член на президентството Бакир Изетбегович, да обжалват решението за геноцид, което сваля от съседна Сърбия обвиненията, че е участвала в геноцида в Сребреница по време на войната между 1992 и 1995 г.
    Сръбският член на президентството Младен Иванич и хърватският му колега Драган Чович блокираха оплакването и обвиниха Изетбегович, че настоява за обжалване преди това да осигури консенсус.
    Чович също така възнегодува срещу Изетбегович, че е попречил на хърватите да получат своя общност в Босна, каквато имат сърбите в Република Сръбска.
    Междуетническите спорове в Босна и Херцеговина също се припокриват с междупартийни сблъсъци, тъй като сръбските партии в Република Сръбска се борят за власт помежду си, както и с босненските партии в национален мащаб.


    segabg.com

    Изненадващият технологичен успех на Европа

    http://www.investor.bg/analizi/262/a/iznenadvashtiiat-tehnologichen-uspeh-na-evropa-237616/

    Технологичният бум в региона изглежда устойчив на фона на пионерските иновации, по които се работи, според анализатор

    Шарапова е недоволна, че международната федерация не я е предупредила за мелдония

    http://www.dnevnik.bg/sport/2017/04/14/2953773_sharapova_e_nedovolna_che_mejdunarodnata_federaciia_ne/?ref=rss


    Носителката на пет титли от Големия шлем в тениса Мария Шарапова се изказа критично за това, че международната федерация (ITF) не е направила достатъчно, за да я предупреди, че мелдоният е влязъл в списъка със забранените вещества.

    Рускинята призна, че дълги години е ползвала медикамента по предписание на семейния си лекар. Тя даде положителна проба за веществото по време на миналогодишния Australian Open - малко след като мелдоният стана забранен.

    Мария Гроздева спечели сребро и бронз на престижен турнир

    https://www.actualno.com/goodnews/marija-grozdeva-specheli-srebro-i-bronz-na-prestijen-turnir-news_605895.html

    Мария Гроздева постигна изключителен успех на силния международен турнир по спортна стрелба в Обединените арабски емирства, съобщи bTV. В конкуренцията на Афаф Елходход от Египет, Хайди Дителм от Швейцария, Мункхзул Тсогбадрак от Монголия и др. тя спечели сребърен медал на

    С колко удължава живота ни тичането?

    //dariknews.bg/novini/liubopitno/s-kolko-udylzhava-zhivota-ni-tichaneto-2017568

    Медици от САЩ доказаха, че редовното тичане увеличава продължителността на живота с няколко години, пише в. "Ню Йорк Таймс", цитиран от Лента.

    Руският посланик с визита в Шипка, Габрово и Севлиево

    http://www.cross.bg/gabrovo-tzvetya-chasa-1540344.html

    /КРОСС/ На 17-18 април посланикът на Русия в България Анатолий Макаров ще посети градове Шипка, Габрово и Севлиево с работна визита, съобщиха от пресслужбата на мисията. Програмата включва разглеждане на Парк-музей „Шипка" и полагане на цветя към паметника на Свобода и монумента на Император Александър II, срещи с кмета на гр.Габрово Т.Христова и областния управител на Област Габрово И.Баева, посещение на предприятия „Мак" АД и «Мехатроника» АД. На 18 април от 15:00 часа ще се започне церемонията на окриване на стаята за обучаване по руски език в СОУ „Васил Левски" (гр.Севлиево, ул."Уилям Гладстон" №22), където се поканени да присъстват и представители на медиите. В 16:00 часа ще бъдат положени цветя към братската могила на съветски войници Н.Болдирев и М.Шчербин на старото градско гробище.  

    Нинова към ГЕРБ:За 30 сребърника или за пост-все е предателство.

    http://www.klassa.bg/News/Read/article/278923_%D0%9D%D0%B8%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B0+%D0%BA%D1%8A%D0%BC+%D0%93%D0%95%D0%A0%D0%91%3A%D0%97%D0%B0+30+%D1%81%D1%80%D0%B5%D0%B1%D1%8A%D1%80%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%B0+%D0%B8%D0%BB%D0%B8+%D0%B7%D0%B0+%D0%BF%D0%BE%D1%8

     Дали за тридесет сребърника или за един пост – председател на НС, предателството си е предателство – и в живота, и в политиката. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в социалните мрежи, пояснявайки, че позицията й е в отговор на изказвания на Цветан Цветанов и Владислав Горанов от ГЕРБ, по повод нейния отказ да приеме предложения й пост.

    „Виждам, че дори и днес, когато е време да замълчим, г-н Горанов и г-н Цветанов от ГЕРБ не спират агресията и личните нападки“, пише Нинова .

    Вижте цялото изказване:

     

    Доходът на Путин е намалял

    http://pogled.info/svetoven/russia/dohodat-na-putin-e-namalyal.84704

    /Поглед.инфо/ Доходът на руския президент Владимир Путин за 2016 година е 8,86 млн рубли (примерно 155 000 долара), гласи декларацията му, публикувана на сайта на Кремъл.

    Северна Коря била готова на „безмилостен“ отговор срещу САЩ

    http://pogled.info/svetoven/severna-korya-bila-gotova-na-bezmilosten-otgovor-sreshtu-sasht.84705

    /Поглед.инфо/ Армията на Северна Корея е готова с „безмилостен“ отговор срещу каквато и да е провокация от страна на САЩ, предупреди държавНата телеграфна агенция.

    CNN: за връзката Тръмп-Русия САЩ са разбрали от британските спецслужби

    http://pogled.info/svetoven/CNN-za-vrazkata-tramp-rusiya-sasht-sa-razbrali-ot-britanskite-spetssluzhbi.84706

    /Поглед.инфо/ Британските разузнавателни служби са прихванали обмен на съобщения между представители на предизборната кампания на Тръмп и руски длъжностни лица, съобщи "Си Ен Ен" (CNN), цитиран от Ино.TV в петък (14 април), като се позова на длъжностните лица от САЩ и западните страни, който са пожелали да останат анонимни.

    Ювентус разплака Мартен Фуркад

    http://offnews.bg/news/n_1/n_652970.html

    Френският доминатор в биатлона Мартен Фуркад се появи на трибуните на "Ювентус Стейдиъм" в Торино, за да подкрепи любимата Барселона в първия 1/4-финален сблъсък от Шампионската лига. Билетът за мача беше специален подарък за французина, който е роден в гранична област с Испания и затова подкрепя каталунския колос. Дарът беше от спонсора на Фуркад, известен германски концерн за спортни стоки, а Фуркад изгледа мача в компанията на италианския си ваксмайстор Кристиан. За негово съжаление Ювентус обезличи напълно Барселона и спечели мача с 3:0 и до голяма степен предреши изхода от сблъсъка. Нищо чудно Фуркад, който беше на трибуните с шалче на Барселона, да преосмисли фенските си пристрастия и да стане привърженик на "Старата госпожа". Публикация, споделена от Martin Fourcade (@martinfourcade) на %месец %-ден %година в %-часа:%минути%сутрин/вечер ST

    Турция обмисля покупката на ракетни системи от Русия

    http://www.moreto.net/novini.php?n=348900

    Анкара не получи подкрепа от НАТО при покупката на противоракетна система на конкурентни цени, затова като алтернатива се обмислят руските зенитно-ракетни системи C-400. Това заяви турският министър на отбраната Фикри Ишик, предава Azeri Press Agency, цитирана от "Фокус".

    Над 100 хиляди автомобила напуснаха София само за половин ден

    http://www.cross.bg/sofiya-avtomobila-stana-1540343.html

    /КРОСС/ Както се и очакваше, за по-малко от ден над 100 хиляди автомобила напуснаха София. Това обяви комисар Тенчо Тенев началник на отдел „Пътна полиция" към Столична дирекция на вътрешните работи (СДВР) пред „Фокус". Той поясни, че в ранния следобед е изключително натоварен трафикът По „Цариградско шосе" и по Южната дъга от кв. „Младост" към разклона за Панчарево и Боровец. В същото време втора верижна катастрофа стана на 60 км на магистрала „Струма" от София към Благоевград, малко преди разклона за Дупница. Един мъж на 89 г. е починал, а други двама са откарани в болница, съобщават от МВР. Катастрофата е станала между три автомобила. На това място движението по магистралата не е ограничено, заразлика от участъка между тунелите „Витиня" и „Ечемишка". Задръстването там е километрично. В аварийните ленти на магистралата има изчакващи тежкотоварни автомобили. По-рано днес след тунел „Витиня" стана друга верижна катастрофа, при която се нанизаха пет коли.  

    Над 100 хиляди автомобила напуснаха София само за половин ден

    http://www.cross.bg/katastrofa-verizhna-avtomobila-1540343.html

    /КРОСС/ Както се и очакваше, за по-малко от ден над 100 хиляди автомобила напуснаха София. Това обяви комисар Тенчо Тенев началник на отдел „Пътна полиция" към Столична дирекция на вътрешните работи (СДВР) пред „Фокус". Той поясни, че в ранния следобед е изключително натоварен трафикът По „Цариградско шосе" и по Южната дъга от кв. „Младост" към разклона за Панчарево и Боровец. В същото време втора верижна катастрофа стана на 60 км на магистрала „Хемус" от София към Варна. Трима души са пострадали при верижна катастрофа на АМ „Хемус" при км 60. Ранените са закарани в болница за медицински преглед. Катастрофата е станала между три автомобила. Пострадалите са водачът на първата катастрофирала кола и двамата му спътници. На това място движението по магистралата не е ограничено, за разлика от участъка между тунелите „Витиня" и „Ечемишка". Задръстването там е километрично. В аварийните ленти на магистралата има изчакващи тежкотоварни автомобили. По-рано днес след тунел „Витиня" стана друга верижна катастрофа, при която се нанизаха пет коли.  

    Първо в "24 часа": Лампа се стовари върху автобус в тунел на "Хемус", няма пострадали (обновена)

    https://www.24chasa.bg/novini/article/6172504

    Първо в "24 часа": Лампа се стовари върху автобус в тунел на "Хемус", няма пострадали (обновена)В последния тунел на магистрала "Хемус" в посока Правец осветително тяло се е с стоварило върху движещ се автобус на "Юнион Ивкони". За щастие пострадали няма. Инцидентът е причина за километрично задръстване, което се е образувало в тази посока. Новината бе потвърдена от изпълнителния директор на "Юнион-Ивкони" Георги Атанасов,

    За тридесет сребърника или за пост - предателството си е предателство.

    https://www.actualno.com/cite/za-trideset-srebyrnika-ili-za-post-predatelstvoto-si-e-predatelstvo-news_605925.html

    Това написа Корнелия Нинова във Facebook във връзка с предложения ѝ от ГЕРБ пост на председател на Народното събрание, който тя отказа да поеме.

    Все по-малко мигранти искат убежище в Австрия

    https://www.actualno.com/europe/vse-po-malko-migranti-iskat-ubejishte-v-avstrija-news_605894.html

    През първото тримесечие на годината 6480 мигранти са подали молби за предоставяне на убежище в Австрия. Това съобщи Министерството на вътрешните работи, цитирано от ТАСС. Това е намаление с 55% в сравнение със същия период на 2016 година, когато убежище бе поискано от 14 400 души.

    Бартра от болницата: Шокът намалява, времето добави още желание да живея

    https://www.24chasa.bg/sport/article/6172479

    Бартра от болницата: Шокът намалява, времето добави още желание да живеяЗащитникът на "Борусия" Дортмунд Марк Бартра, който пострада при атаката срещу автобуса на отбора във вторник вечер и все още е в болница, написа трогателно послание. Бартра публикува думите в профила си в социалната мрежа Инстаграм. Испанецът споделя преживяното и как се чувства след инцидента. "Днес имах посещение в болницата,

    Слънчев старт на ветроходната регата "Великден" /СНИМКИ/

    //dariknews.bg/regioni/burgas/slynchev-start-na-vetrohodnata-regata-velikden-snimki-2017564

    Несебърският залив посрещна силни ветроходци. Най-малкият е на 7, а най-възрастният участник е на близо 70

    Хиподрум откриха в с. Сандрово

    //dariknews.bg/regioni/ruse/hipodrum-otkriha-v-s.-sandrovo-2017565

    Областният управител на област Русе, доц. д-р Стефко Бурджиев беше гост на Петите национални конни надбягвания в село Сандрово. Надпреварата се проведе на конната писта в селото и е кръг от Републиканското първенство. В нея взеха участие над 100 елитни коне. Атрактивното състезание се провеждат

    Репортерът Тина Ивайлова, влязла под прикритие в схема за "ало" измама, разказва

    //dariknews.bg/novini/bylgariia/reporteryt-tina-ivajlova-vliazla-pod-prikritie-v-shema-za-alo-izmama-razkazva-2017566

    Тина Ивайлова има над 10-годишен опит като журналист. През 2009 г. се присъединява към Дарик радио-Пловдив, където работи като криминален и политически репортер. За работата си по отразяване на тежката катастрофа на автомагистрала „Тракия", събитията в Катуница, делата по случая „Белнейски" и о

    ИД: Няма жертви в редиците ни при удара със свръхмощната US бомба в Афганистан

    //dariknews.bg/novini/sviat/id-niama-zhertvi-v-redicite-ni-pri-udara-sys-svryhmoshtnata-us-bomba-v-afganistan-2017567

    Организацията "Ислямска държава" опроверга чрез пропагандната си агенция Амак, че е понесла загуби в американската бомбардировка, извършена вчера в Източен Афганистан, предаде Франс прес.

    "Източник от силите за сигурност на Афганистан опроверга пред агенция Амак, че е имало убити или

    Верижна катастрофа на АМ "Струма" взе жертва

    //dariknews.bg/novini/bylgariia/verizhna-katastrofa-na-am-struma-vze-zhertva-2017563

    Един човек е загинал след верижна катастрофа на автомагистрала „Струма”, съобщи за Дарик началникът на „Пътна полиция” Бойко Рановски. Инцидентът е станал малко преди 13.00 часа на преди разклонението за Дупница в посока Благоевград. 
     
    В следобедните часове трафикът по автомагистрали

    Събитията между отказа и съгласието Пловдив да стане съдружник на Георги Гергов

    http://www.dnevnik.bg/biznes/2017/04/14/2952933_subitiiata_mejdu_otkaza_i_suglasieto_plovdiv_da_stane/?ref=rss


    Осем месеца след като пловдивските общински съветници отказаха да участват в дружеството "Международен панаир Пловдив", вчера взеха противоположното решение. За това време на колебание, прокуратурата повдигна две обвинения на кмета Иван Тотев, а дружеството бе заложено в Българската банка за развитие срещу заем от 31 млн. евро.

    През юли, Министерският съвет предложи на Варна и Пловдив да получат държавния дял в дружеството (49%), като за морската столица бе...

    И тази седмица не хванаха пушачи на закрито във Варна

    http://www.moreto.net/novini.php?n=348856

    Нито един заловен да пуши на закрито обществено място. Това показва седмичната справка на Регионалната здравна инспекция (РЗИ), научи Moreto.net. 210 проверки са извършили служителите на инспекцията през настоящата седмица, но не са констатирали нарушения.

    Столични рокери се пребиха след каскада край врачанско село

    https://www.24chasa.bg/novini/article/6172460

    Столични рокери се пребиха след каскада край врачанско селоДвама рокери от София , пътуващи за Белоградчик, пострадаха тежко след като се преобърнаха с висока скорост на завой във врачанското с.Зверино. Към Видинско пътувала цяла група от 15-тина мотористи и според очевидци повечето карали през селото в Искърското дефиле само на задните колела. Пострадалите от челото на групата карали с много висока

    Нинова: Явно ГЕРБ имат нова опорна точка, не спират с агресията към мен

    http://www.cross.bg/ninova-promyana-zashtoto-1540342.html

    /КРОСС/ Очевидно твърдението, че БСП не е искала промяна, а подмяна е опорната точка, която ще се развива в следващите дни. Това коментира във Фейсбук лидерът на БСП Корнелия Нинова във връзка с тазсутрешни изказвания на зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов и ексминистъра на финансите Владислав Горанов, съобщават от "Позитано 20". "Виждам, че дори и днес, когато е време да замълчим, г-н Горанов и г-н Цветанов от ГЕРБ не спират агресията и личните нападки към мен", завява Нинова. Тя допълва, че те го правят в такъв синхрон, че дори използват едни и същи изречения, а именно, че социалистите не искали промяна, а подмяна. Нинова отбеляза, че ще остави това изказване без коментар, защото било очевидно кой е подменил предизборните си обещания със следизборни "преговори" за постове и власт. „Но няма как да подмина другата опорна точка - че БСП ще бъде деструктивна сила за България, защото, видите ли, г-жа Нинова отказала да стане председател на Народното събрание. И тук имам два въпроса към уважаемите господа и един коментар", обяви лидерът на Левицата. "Първо: За България: колко демократична е държава, в която управляващите, за да нямат опонент, си купуват и отглеждат опозиция, защото в последните две седмици покупко-продажбата върви с пълна сила?", пита Нинова

    Печалбите на американските банки не са достатъчни да поддържат ръста на акциите

    http://www.investor.bg/sasht/337/a/pechalbite-na-amerikanskite-banki-ne-sa-dostatychni-da-poddyrjat-rysta-na-akciite-237615/

    Силните ръстове на банковите книжа са пред своя край, особено след коментара на Тръмп за ниските лихви, според анализатори

    Aston Martin с мотор на Cosworth

    https://www.24chasa.bg/avto/article/6172452

    Aston Martin с мотор на CosworthAston Martin ще оборудва новия си хипер автомобил AM-RB 001 с 6,5-литров бензинов V12 двигател. Разработката на мотора се осъществява съвместно с Cosworth. Моторът ще работи в тандем със седемстепенна трансмисия Ricardo. Със светодиодната оптика на автомобила се занимава фирма Wipac. Мощността на хипер автомобила ще бъде около 1000 конски сили.

    Русия готова да продължи меморандума със САЩ при едно условие

    http://pogled.info/svetoven/rusiya-gotova-da-prodalzhi-memoranduma-sas-sasht-pri-edno-uslovie.84703

    /Поглед.инфо/ Русия готова да възобнови меморандума със САЩ за Сирия, ако е сигурна, че няма да се повтарят непредсказуемите действия на САЩ, заяви президентският говорител Дмитрий Песков.

    Корнелия Нинова смята, че ГЕРБ се опитали да я купят за "трийсет сребърника"

    http://www.dnevnik.bg/politika/2017/04/14/2953765_korneliia_ninova_smiata_che_gerb_se_opitali_da_ia/?ref=rss


    В задочен разговор със заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов и Владислав Горанов влезе лидерът на БСП Корнелия Нинова през фейсбук профила си.

    "Виждам, че дори и днес, когато е време да замълчим, г-н Горанов и г-н Цветанов от ГЕРБ не спират агресията и личните нападки", написа Нинова, като вероятно има предвид интервютата на двата по телевизиите тази сутрин. "При това го правят в такъв синхрон, че дори използват едни и същи изречения: БСП не е...

    На ГКПП Кулата трафикът е интензивен, няма опашки

    https://www.24chasa.bg/novini/article/6172440

    На ГКПП Кулата трафикът е интензивен, няма опашкиОчакванията за огромни опашки от автомобили, които искат да преминат през ГКПП Кулата, засега не се сбъдват. В първия почивен ден на изход от страната ни минават стотици леки коли, но обработката на документите става бързо и не се налага дълго изчакване. Трафикът все пак е интензивен в сравнение с работните дни, но далеч под очакванията.

    Нинова: За тридесет сребърника или за пост - предателството си е предателство

    https://www.actualno.com/politics/ninova-za-trideset-srebyrnika-ili-za-post-predatelstvoto-si-e-predatelstvo-news_605888.html

    "Виждам, че дори и днес, когато е време да замълчим, г-н Горанов и г-н Цветанов от ГЕРБ не спират агресията и личните нападки към мен. При това го правят в такъв синхрон, че дори използват едни и същи изречения: БСП не е искала промяна, а подмяна. Очевидно тази опорна точка ще с

    Проучване: Херцеговците са най-високите хора в света

    https://www.24chasa.bg/novini/article/6172437

    Проучване: Херцеговците са най-високите
хора в светаЖителите на западнобалканската област Херцеговина са най-високите хора в света, според проучване на Американския съвет за наука и здраве (ACSH), предаде агенция Фена. Досегашните проучвания поставяха на първо място холандците, но според изследване, ръководено от Павел Грасгрубер от чешкия Масариков университет, се оказало,

    Два дни до рефернедума в Турция, гражданите и разделени

    http://www.moreto.net/novini.php?n=348894

    Остават само два дни до референдума в Турция, който би дал на президента Реджеп Ердоган огромни правомощия. Той иска да превърне страната от парламентарна в президентска република. Това би била най-голямата промяна в политическата система в Турция в модерната история.

    Слънчев бряг се оказа най-изгодната морска дестинация за британците

    http://www.cross.bg/slunchev-bryag-kyrort-1540341.html

    /КРОСС/ Слънчев бряг e най-изгодната дестинация за британците сред европейските морски курорти, показва проучване, предаде БНР. Българският Слънчев бряг бе определен като най-достъпния курорт в проучване на британските пощенски служби. Провелите проучването са установили, че еднодневна „кошница" продукти в черноморския курорт, включващ 10 неща - от обяд до вечеря и от напитки до слънцезащитен крем - струва 37 паунда, за разлика от Ибиза, най-скъпата дестинация в анкетата, където посетителят може да получи същото срещу 131 паунда. Андрю Браун от пощенските служби изтъква, че Слънчев бряг е изключително изгоден, най-вече благодарение на евтината храна. Проучването показва също, че цените за британските туристи в цяла Европа са се покачили, отчасти поради по-слабия паунд. Най-сериозно е покачването на цените в хърватския курорт Задар с 44 процента. Докато за Слънчев бряг се отчита понижение от 10 процента в сравнение с предишната година.

    Художници ще рисуват Балчик на 16-и пленер

    https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6172382

    Художници ще рисуват Балчик на 16-и пленер
Шестнадесетото издание на пленера „Художници, Балчик, Любов - среща на европейски морета“ ще се проведе в Белия град, съобщиха от културния институт. Участниците в това издание са от различни части на България, млади и утвърдени автори, присъстващи ярко в художествения живот на страната. Сред тях са Антон Антонов /Казанлък/,

    Четири проекта с Никол Кидман и българско заглавие в програмата на Кан

    http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2017/04/14/2953748_chetiri_proekta_s_nikol_kidman_i_bulgarsko_zaglavie_v/?ref=rss


    Никол Кидман ще участва в 4 филма на двуседмичния филмов фестивал в Кан, казаха организаторите, представяйки пълната програма за тази година, съобщи "Ройтерс".

    Австралийската носителка на "Оскар" ще участва в два филма от състезателната част на фестивала заедно с Колин Фаръл: The Beguiled ("Измамени"), разказ за американската гражданска война, режисиран от София Копола и базиран на едноименния роман на Томас Кълинан, както и The Killing of a...

    Британка ранена смъртоносно с нож от палестинец в Ерусалим (снимки)

    https://www.24chasa.bg/novini/article/6172432

    Британка ранена смъртоносно с нож от палестинец в Ерусалим (снимки)Палестинец намушка смъртоносно с нож британска туристка в трамвай близо до Стария град в Ерусалим, съобщи говорителката на израелската полиция Луба Самри, цитирана от Асошиейтед прес. Младата жена, около 20-годишна, почина скоро след като беше настанена в болница в критично състояние, съобщи Медицинският център Хадаса.

    Разбиха нелегален цех за тютюн в пазарджишко село

    https://www.actualno.com/crime/razbiha-nelegalen-ceh-za-tutun-v-pazardjishko-selo-news_605887.html

    При специализирана операция на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВ – Пазарджик, вчера е разбит нелегален цех за преработка на тютюн в село Црънча. Това съобщиха от МВР. В хода на акцията било проверено помещение, намиращо се в бивш ст

    Ердоган: Извънредното положение в Турция може да бъде продължено

    https://www.24chasa.bg/novini/article/6172428

    Ердоган: Извънредното положение в Турция може да бъде продълженоИзвънредното положение в Турция, наложено след извършения през юли м.г. опит за военен преврат, може да бъде продължено още след изтичането му по-късно този месец, заяви турският президент Реджеп Тайип Ердоган, цитиран от Ройтерс. "Щом времето изтече, ще го удължим. Няма пречка за това," каза Ердоган по турската телевизия ТГРТ, предава БТА.

    Съветът на д-р Юлия Григорова по колко яйца да ядем

    https://www.24chasa.bg/zdrave/article/6172356

    Съветът на д-р Юлия Григорова по колко яйца да ядем"За голяма част от света около Великден яйцето е натоварено с религиозна символика и е главен герой в различните празнични ритуали. Днес медицината гледа на яйцето по-прагматично, но със същата добронамереност, защото, освен че е отлична пълноценна храна за всеки човек, то е възможно най-сполучливият избор за захранване с животински храни,

    Румънци - основните чужди туристи край Варна за Великден

    http://www.moreto.net/novini.php?n=348899

    Румънските туристи ще са преобладаващите чуждестранни гости по Северното Черноморие за Великден. Това прогнозира преди дни във Варна министърът на туризма Стела Балтова, предаде репортер на Moreto.net. “По прогнозни данни за седмицата покрай Великден най-много туристи ще пристигнат у нас от съседни държави.

    Окончателно: Бен Афлек и Гарнър се развеждат

    https://vesti.bg/lyubopitno/shoubiznes/okonchatelno-ben-aflek-i-garnyr-se-razvezhdat-6067945

    Холивудските знаменитости са подали документите за разтрогване на брака едновременно

    Нинова: За тридесет сребърника, или за пост - предателството си е предателство

    https://www.24chasa.bg/novini/article/6172401

    Нинова: За тридесет сребърника, или за пост - предателството си е предателствоДори и днес, когато е време да замълчим, г-н Горанов и г-н Цветанов от ГЕРБ не спират агресията и личните нападки към мен. При това го правят в такъв синхрон, че дори използват едни и същи изречения: БСП не е искала промяна, а подмяна. Очевидно тази опорна точка ще се развива в следващите дни, пише във Фейсбук лидерът на БСП Корнелия Нинова,

    Благоевград се сдоби с най-новия си модерен нощен клуб

    http://www.cross.bg/blagoevgrad-with-vecher-1540340.html

    /КРОСС/ Дългоочакваният момент настъпи. Благоевград се сдоби с най-новия си модерен нощен клуб, информират от ПРофайл. Elysium club снощи отвари врати за всеки, който желае да се докосне до следващото ниво на клубния живот в Благоевград. Ако желаеш да бъдеш част от тази нова история, може да го направиш на Grand Opening Party's:Първата вечер официалното откриване постави Birthay Night With Mr.K /NAMURO/ Dimo BG. Тази вечер 14.04 /FRI/ The Lucky Friday With C-FUSION / Vasco C (DJ Vasko C) и последната трета вечер е отредена на 15.04 /SAT/ Glam Saturday With Dimo BG / Mr.K / MC Vera Russo ( Live Vocal) Показваме първи концепцията и интериора на ELYSIUM- PIECE OF PARADISE. ELYSIUM или ОСТРОВЪТ НА БЛАЖЕНИТЕ е паралелна реалност или място за почивка на всички богове, герои, красиви жени и техните приятели в Гръцката митология. ELYSIUM - също така е известен като ЧЕРЕНИЯ ДИАМАНТЕН ПРЪСТЕН. ELYSIUM - ЧЕРНИТЕ ДИАМАНТЕНИ ПРЪСТЕНИ са най-твърдите, най-устойчиви на надраскване бижута на планетата. Тези пръстени се измерват в КАРАТИ не в грамове. Пръстенът е направен от милиони диамантени кристали , трае вечно, а занаятчийският му блясък, никога не избледнява. Elysium club се намира в сградата на Младежки дом, Благоевград и дава заявка за качествен клубен живот, допълват още от ПРофайл.

    Война на нерви между ГЕРБ и Нинова на Разпети петък

    http://offnews.bg/news/n_1/n_652969.html

    БСП и Нинова са изнервени, защото искат помяна, а не промяна - обявиха от ГЕРБ на Разпети петък, а лидерът на Столетницата обвини бъдещите управляващи в предателство, агресия и лични нападки. Г-жа Нинова предлагаше промяна, но явно искаха да направят подмяна. Виждам, че тя е доста изнервена. Отказът й да стане председател на парламента, означава, че БСП ще бъде една доста остра опозиция. За мен е важно да се придържаме към нормалните норми на поведение, коментира тази сутрин пред bTV зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов. Мога да успокоя г-жа Нинова, че ще има повече военни на границата. Това е поет ангажимент и няма никакво противоречие с Обединени патриоти. Назначаването на новите полицейски служители е част от формулировката ни. Мога да кажа, че и семействата с репродуктивни проблеми и нужда от ин витро ще бъдат обезпечени финансово, заяви зам.-председателят на ГЕРБ относно програмата на бъдещия коалиционен кабинет. ГЕРБ ще има първо заседание на 18 април, а на следващия ден ще бъде обявена кандидатурата на партията за председател на парламента, каза още Цветанов и уточни, че председателят на НС ще е от ГЕРБ. В сутрешният блок на Нова телевизия Bлaдиcлaв Гopaнoв пък заяви: "Нинова и БСП не успяват да преживеят резултата от изборите и отново с изключителна жлъч и изнервеност коментират програмата. Колегите от БСП не са искали промяна, а подмяна. И тя не можа да се състои. Видно е от нервността, която се излъчва от техните представители" Горанов призна още, че ако му предложат "да остане в министерството на финансите", би се съгласил, но "не e yдaчнo финaнcoвият миниcтъp дa бъдe и вицeпpeмиep". Нинова: За тридесет сребърника или за пост - предателството си е предателство В петък по обед реагира и лидерът на БСП Корнелия Нинова: "Виждам, че дори и днес, когато е време да замълчим, г-н Горанов и г-н Цветанов от ГЕРБ не спират агресията и личните нападки към мен. При това го правят в такъв синхрон, че дори използват едни и същи изречения: БСП не е искала промяна, а подмяна. Очевидно тази опорна точка ще се развива в следващите дни". В личния си Фейсбук профил Нинова написа още, че ще остави това без коментар, защото е толкова очевидно кой е подменил предизборните си обещания със следизборни "преговори " за постове и власт. "Но няма как да подмина другата опорна точка - че БСП ще бъде деструктивна сила за България, защото, видите ли, г-жа Нинова отказала да стане Председател на Народното събрание. И тук имам два въпроса към уважаемите господа и един коментар: Първо: За България: колко демократична е държава, в която управляващите, за да нямат опонент , си купуват и отглеждат опозиция, защото в последните две седмици покупко-продажбата върви с пълна сила?", пита Нинова. Вторият й въпрос е за партиите: "каква е тази партия, която преди избори е алтернатива и промяна на статуквото, а след тях, става част от него? И накрая и то точно в дните на страстната седмица: Трето: За морала - дали за тридесет сребърника или за един пост председател на НС, предателството си е предателство - и в живота, и в политиката", завършва Нинова.

    Нови 4 случая на морбили в Пловдив, заразените са вече 53 души

    http://www.mediapool.bg/novi-4-sluchaya-na-morbili-v-plovdiv-zarazenite-sa-veche-53-dushi-news262712.html

    Нови 4 случая на морбили са регистрирани в Пловдивска област. Това съобщи дежурният епидемиолог от Регионалната здравна инспекция в петък. Заразени са три деца, сред които 7-месечно бебе, дете на година и половина и 7-годишно дете. Четвъртият случай е на 32-годишна жена от село Белозем. С новите случаи в Пловдивско заразените стават общо 53-ма. До момента лабораторно потвърдените случаи са 26, 2 са отрицателни, а 1 е с променена диагноза. За останалите се очаква резултат. От всички случаи на заразени с морбили в град Пловдив са регистрирани 26, в община Садово – 6, в общините Родопи, Раковски и Стамболийски по 4 случая, на територията на община Кричим – 2, а в общините Марица, Брезово, Калояново и Карлово – само по един. Заразените с морбили до 1-годишна възраст са 18, в групата от 1 до 4 години попадат 20 деца, от 5 до 9-годишна възраст са 2, от 15 до 19 години – отново 2. Заболелите на възраст от 20 до 34 години са 6, а от 45 до 55-годишна възраст – двама души. До 13 април в Пловдив са имунизирани 124 лица срещу морбили по изпълнение на предписанието на Регионалната здравна инспекция.  

    Националният литературен музей - на „турне” с уникална изложба

    https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6172376

    Националният литературен музей - на „турне” с уникална изложба Националният литературен музей представя в Добрич своята изложба „Литература и памет“. Събрала най-ценни експонати от фондовете на музея, тя ще бъде открита на 20 април в дом-паметник „Йордан Йовков“. Посетителите ще видят знакови експонати – сребърната лира от музея на Иван Вазов, пишещата машина на Пенчо Славейков,

    Колко са изпълнените смъртни присъди за 2016 г. в света?

    http://www.clubz.bg/52850-kolko_sa_izpylnenite_smyrtni_prisydi_za_2016_g_v_sveta

    Ден срещу смъртното наказание.

    Спад в изпълнените смъртни присъди - това явно ще е една от "добрите" статистики за 2016-а година, обявена за една от най-мрачните години в последните десетилетия, когато се правеха равносметките в края ѝ. Е, данните на "Амнести интернешънъл", за съжаление, няма как да са съвсем пълни, защото Китай - държавата, в която се смята, че се извършват най-много екзекуции в наши дни, не дава достъп до данните си. Тази информация е "държавна тайна", но според независимите наблюдатели разпространението на най-тежкото наказание в страната расте. От класациите заради "държавна тайна" изпада и режимът в Северна Корея, заедно с Виетнам и Южен Судан. 

    2016-а и смъртното наказание

    Едва в 21 страни от общо 197, които членуват в ООН, все още има смъртно наказание и постановените тежки присъди се изпълняват. Спадът на броя на екзекуциите през миналата година обаче е исторически - 37% по-малко екзекуции след съд и присъда в сравнение с 2015-а година. Спадът е внушителен, но зависи и от сравнителната база - 2015-а е отбелязала рекорд от 1989 г. насам в 1634 екзекуции (отново без данните от изброените три страни), докато през миналата година са изпълнени 1032 смъртни присъди. Това се е случило в 23 страни по света.

    Макар работата на палачите да не е била толкова натоварена, оказва се, че 2016-а съвсем не е била така спокойна за съдиите в страните със смъртно наказание - броят на издадените смъртни присъди бележи внушителен ръст -  3 117 в 55 страни, докато година по-рано е бил едва 1 989, а през 2014 г - 2 446. 

    Къде още екзекутират и колко?

    87% от всички изпълнени присъди за 2016 г., за които се води статистика и страните предоставят данни, са в Иран, Саудитска Арабия, Ирак и Пакистан. Само в персийската страна процентът от общия брой екзекуции е 55 на сто. 

    За първи път от 2006 г. насам САЩ, където все още има щати, в които смъртно наказание се дава и се изпълнява, страната не е сред петте най-големи екзекутори в света. Щатите този път на 7-о място след Египет, като броят на изпълнените смъртни присъди в страната на неограничените възможности е най-нисък от 1991 г. насам - 20. 

    В една осма от всички държави в света има екзекуции. През 2016-а година обаче има страни, които влизат обратно в черната статискита, защото са възобновили практиката. Този път има и държава от Европа и това е бившата съветска република Беларус. Другите страни, върнали се към смърните присъди, са Ботсвана, Нигерия, както и властите в палестинските територии

    След Китай и Иран, смята се, че Виетнам се нарежда след най-големите държави екзекутори, но и там статистиката е тайна. Според някои данни през 2016 г. там са убити над 420 осъдени затворници.

    За Саудитска Арабия  броят на изпълнените смъртни присъци за миналата година е 154, в Ирак - 88, в Египет - 44, в Сомалия - 28. 

    На обратния полюс са държавите Чад, Индия, Йордания, Оман и Обединените арабски емирства - те не са декларирали нито една смърт от законен палач през миналага година. Две страни са премахнали смъртното наказание - Бенин и Науру и така държавите без това наказание в света стават 104. За сравнения броят им през 1997 г е бил едва 64. Към онзи момент в България още е имало смъртно наказание по закон, макар има мораторуим върху изпълненията след падането на комунизма. Смъртното наказание е заличено от Наказателния кодекс у нас през 1998 г.

    Как екзекутират по света

    Поне 18 848 души са очаквали изпълнение на смъртна присъда през 2016 г., въпреки ниския брой на извършените такива. В света в момента се практикуват четири вида изпълнение на най-тежкото наказание - обезглавяване, обесване, смъртоносна инжекция и разстрел. Практиката на публичните екзекуции, според данните на "Амнести интернешънъл" за 2016-а, се случва само в Иран (поне 33 обявени случая) и в Северна Корея, макар да липстват повече данни за затворената държава. В Иран обаче е имало два случая на младежи под 18 години, осъдени на смърт.

    В Америка, Европа и Сингапур се използва инжекция. В повечето страни от Югоизточна Азия методът все още е разстрел, докато в Близкия изток най-често екзекуциите са чрез обесване. Обезглавяване се практикува например в Саудитска Арабия, показват данните. 

    Разбира се, статистиката отчита, че има страни, в които въпреки наличието на смъртно наказание, има и справедлив съдебен процес. Но в повечето страни, в които има изпълнени екзекуции, това не е така. 

    В Югоизточна Азия има ръст на смъртните присъди, казват още от "Амнести интернешънъл", въпреки че броят на изпълнените екзекуции в четвъртата по население страна в света - Индонезия, е едва 4. В страната се изпълняват смъртни присъди най-вече за трафик на наркотици, а под строгия закон попадат и чужденци. 

    Както Китай и Виетнам, и в Малайзия има тенденция за "засекретяване" на смъртните присъди, показва още докладът. Малдивите и Филипините се връщат към смъртното наказание след повече от 60 години без изпълнена присъда, става ясно още от данните. 

    В Африка страните със смъртно наказание са Нигерия и Южен Судан. 

    В Европа и Централна Азия има само 2 държави, изпълняващи смъртни присъди. Беларус възстановява тази практика, а в другата бивша съветска република Казахстан също има смъртно наказание. В Турция обаче дебатите за връщане на смъртното наказание, което е заличено от законите на страната в момента, започнаха след опита за преврат срещу турския президент Реджеп Ердоган. И е твърде вероятно страната наистина да направи крачката назад, твърдят анализатори. 

    Нови проби от водата на Хасково показват завишено съдържанние на "свободен уран"

    https://www.24chasa.bg/region/article/6172388

    Нови проби от водата на Хасково показват завишено съдържанние на "свободен уран" Нови проби от кладенци за питейна вода, от водопроводи и от крайни потребители в Хасково отново сочат завишено, макар и в незначителна спрямо нормата степен, съдържание на показателя "свободен уран". Това съобщи пред БТА областният управител инж. Митко Ангелов. Пробите от 4 кладенеца на помпена станция "Хасково 1" са със стойности 0,04 - 0,

    Задържаха петима в Истанбул, планирали атентат преди 16 април

    https://www.24chasa.bg/novini/article/6172393

    Задържаха петима в Истанбул, планирали атентат преди 16 априлВ рамките на антитерористични операции в Истанбул турската полиция е арестувала петима предполагаеми членове на близкоизточната радикална групировка „Ислямска държава“, планирали атентат преди референдума за конституционни промени – 16 април, съобщава вестник Daily Sabah, цитиран от Фокус. Източник от полицейските кръгове разкрива,

    Арести в Истанбул заради готвен атентат

    http://www.cross.bg/istanbyl-operatzii-zapodozrenite-1540339.html

    /КРОСС/ В рамките на антитерористични операции в Истанбул турската полиция е арестувала петима предполагаеми членове на „Ислямска държава", планирали атентат преди референдума за конституционни промени - 16 април, съобщава вестник Daily Sabah. Източник от полицейските кръгове разкрива, че петте операции са стартирани след получаване на информация, че заподозрените планират „сензационна" атака. Необходимите процедури по отношение на заподозрените продължават да се извършват в полицейския участък в Истанбул, уточняват от изданието.

    Борисов и турският премиер препотвърдили двустранните ангажименти за охрана на границата

    http://www.mediapool.bg/borisov-i-turskiyat-premier-prepotvardili-dvustrannite-angazhimenti-za-ohrana-na-granitsata-news262711.html

    Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов e провел телефонен разговор с министър-председателя на Турция Бинали Йълдъръм. Това съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ. Турският премиер поздравил Борисов по случай настъпващите Великденски празници. Йълдъръм пожелал на лидера на ГЕРБ и на целия български народ здраве и благоденствие. По време на телефонния разговор Бинали Йълдъръм поздравил Бойко Борисов за важната изборна победа и изразил надеждата си, че скоро ще бъде сформирано работещо и стабилно българско правителство. Минстър-председателят на Турция и председателят на ГЕРБ са обсъдили и препотвърдили двустранните ангажименти за справяне с мигрантския поток и охрана на българо-турската граница. 

    НАСА откри условия за живот на спътник на Сатурн

    http://www.moreto.net/novini.php?n=348897

    Учените от мисията "Касини" съобщават, че на спътника на Сатурн Енцелад съществува форма на химическа енергия, която би могла да поддържа живот, а от Хъбъл докладват за допълнителни доказателства за гейзери, изригващи на спътника на Юпитер Европа.

    Учени изчислиха колко удължава живота тичането

    https://www.24chasa.bg/zdrave/article/6172369

    Учени изчислиха колко удължава живота
тичането Медици от САЩ доказаха, че редовното тичане увеличава продължителността на живота с няколко години, пише в. "Ню Йорк Таймс", цитиран от Лента. Ако човек тича два часа седмично в продължение на 40 години, увеличава живота си с 2,8 до 3,2 години в сравнение с тези, които не отделят внимание на подобна физическа активност.

    Поскъпването на тока и парното удря и болниците

    http://www.cross.bg/bolnitzite-vzeme-poskupvaneto-1540338.html

    /КРОСС/ Поскъпването на тока и парното ще удари и болниците. Лечебните заведения ще бъдат в извънреден преразход, съобщава „Нова телевизия". В момента основният им приход е от Здравната каса, но тя плаща за извършената дейност по вече договорени цени. Следователно болниците ще трябва да намерят допълнителни средства, за да компенсират по-високите сметки за ток и парно, както и вероятно по-скъпите консумативи и медицински изделия. „Може да се стигне до намаляване на заплатите, може да се стигне дори до съкращения в дадени клиники или отделения. Всеки директор е длъжен да вземе някакви мерки, ако не вземе, ще бъде уволнен от министъра веднага", коментира д-р Стоян Борисов, главен секретар на Българския лекарски съюз.

    НАП отчита 25% ръст на приходите в бюджета през последните 2 години

    http://www.investor.bg/biudjet-i-finansi/333/a/nap-otchita-25-ryst-na-prihodite-v-biudjeta-prez-poslednite-2-godini-237614/

    Приходната администрация продължава да разширява електронните услуги, ще изгражда регистър на отнетите в полза на държавата имоти

    Бяла градина край двореца Кенсингтън в памет на лейди Даяна (СНИМКИ/ВИДЕО)

    //dariknews.bg/novini/liubopitno/biala-gradina-kraj-dvoreca-kensingtyn-v-pamet-na-lejdi-daiana-snimkivideo-2017562

    Огромна цветна композиция, наречена Бяла градина, беше открита в памет на принцеса Даяна в близост до стените на двореца Кенсингтън в Лондон, предаде ТАСС.

    "Локомотив" (Пловдив) ще подаде жалба срещу съдийството в мача с ЦСКА

    http://www.dnevnik.bg/sport/2017/04/14/2953732_lokomotiv_plovdiv_shte_podade_jalba_sreshtu/?ref=rss


    "Локомотив" (Пловдив) ще подаде жалба срещу съдийството на Станислав Ставров в мача с ЦСКА, който черно-белите загубиха с 1:2.

    Недоволството на домакините в срещата е свързано с директния червен картон на Парвиз Умарбаев веднага след изравнителния гол и с липсата на такъв за полузащитника на ЦСКА Давид Симао.

    В ситуацията с отстраняването на Умарбаев португалецът получи жълт картон. Секунди по-късно играчът на червените заслужаваше да бъде...

    Откриха Бяла градина до двореца Кенсингтън в памет на принцеса Даяна (снимки)

    https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6172346

    Откриха Бяла градина до двореца Кенсингтън в памет на принцеса Даяна (снимки) Огромна цветна композиция, наречена Бяла градина, беше открита в памет на принцеса Даяна в близост до стените на двореца Кенсингтън в Лондон, предаде ТАСС. Церемонията е свързана с двадесетата годишната от трагичната гибел на кралската особа, която почина след катастрофа в Париж на 31 август 1997 година, предава БТА.

    Из мотивите на съда по делото срещу Брендо: Прокуратурата не е използвала точните средства за разследване

    http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/04/14/2953688_iz_motivite_na_suda_po_deloto_sreshtu_brendo/?ref=rss


    Евелин Банев - Брендо е участвал в организирана престъпна група за пране на пари - над 20 млн. лв. от наркотрафик като част от имотната облага били две такси за обучение в Швейцария на дъщеря му. С парите е била заплатена и таксата за обучение на дъщерята на друг участник в престъпното сдружение, финансирало се дружеството му и др. Това става известно от мотивите на Софийския апелативен съд (САС), който се произнесе с решение по казуса в средата на март.

    Тогава...

    Русия, Иран и Сирия с остро предупреждение срещу нови американски атаки в Сирия

    http://www.mediapool.bg/rusiya-iran-i-siriya-s-ostro-preduprezhdenie-sreshtu-novi-amerikanski-ataki-v-siriya-news262710.html

    Русия, Иран и Сирия отправиха в петък остро предупреждение към САЩ да не предприемат нови нападения срещу Сирия, съобщи Асошиейтед прес. Руският външен министър Сергей Лавров, който беше домакин на тристранна среща с иранския и сирийския си колега, отново осъди американската ракетна атака срещу авиобаза в Сирия и предупреди, че други подобни действия ще имат "тежки последици не само за региона, но и за глобалната сигурност". САЩ обстрелваха сирийската авиобаза, откъдето се предполага, че е било извършено химическото нападение срещу селището Хан Шейхун, довело до смъртта на над 80 души, за което Вашингтон обвини сирийския режим. Дамаск отрича. Външните министри на Русия, Иран и Сирия настояха за безпристрастно и обективно разследване под егидата на Организацията за забрана на химическите оръжия (ОЗХО). Сирийският външен министър Уалид Муалем каза, че Сирия е готова да приеме мисия на ОЗХО. Той изрази мнение, към което се присъединиха Лавров и иранският външен министър Джавад Зариф, че ракетният удар на САЩ е имал за цел да подкопае мирния процес в Сирия и да доведе до смяна на властта. Тримата външни министри настояха САЩ да уважават суверенитета на Сирия и изразиха обща позиция, че става дума за акт на агресия и грубо нарушение на устава на ООН. Муалем каза също, че "историята с нападението с отровен газ в сирийския град Хан Шейхун е изфабрикувана акция, тъй като Сирия не притежава химически оръжия". Лавров, Зариф и Муалем обещаха да продължат общата борба с тероризма в Сирия. Руският външен министър добави, че Москва ще продължи да оказва на правителството на Срия необходимата подкрепа за възстановяването на мира в страната.  

    Свлачище затруднява движението по пътя Аксаково - Добрич

    https://www.24chasa.bg/region/article/6172367

    Свлачище затруднява движението по пътя Аксаково - Добрич
Свлачище затруднява движението по пътя Аксаково - Добрич, в района на Аксаковски баир, информира АПИ. Движението се осъществява двупосочно в едната лента. Шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост, спазвайки указанията на служителите на "Пътна

    Русия, Иран и Сирия предупредиха за нови американски атаки в Сирия

    https://www.24chasa.bg/novini/article/6172344

    Русия, Иран и Сирия предупредиха за нови американски атаки в Сирия Русия, Иран и Сирия отправиха днес остро предупреждение към САЩ да не предприемат нови нападения срещу Сирия, предаде Асошиейтед прес. Руският външен министър Сергей Лавров, който беше домакин на тристранна среща с иранския и сирийския си колега, отново осъди американската ракетна атака срещу авиобаза в Сирия и предупреди,

    Стресът ни провокира да сме щедри

    http://clubz.bg/52849-stresyt_ni_provokira_da_sme_shtedri

    Стресът е основен физиологичен механизъм, без чието задействане не бихме могли да оцелеем. Той мобилизира организма и му позволява да се справя, когато е застрашен.

    По-рано се смяташе, че стресът ни провокира преди всичко да се борим или да бягаме при опасност. Скорошни изследвания, базирани на поведенчески проучвания обаче, поставят под въпрос тази теория. Те доказват, че в стресови ситуации у нас всъщност се засилват преди всичко чувствата на съпричастност и щедрост.

    Изследването на Клаус Лам и неговия екип от Университета във Виена хвърля светлина върху процесите, провокиращи това поведение, пише пише Science Daily. На 80-те участници в теста бил направен ядрено-магнитен резонанс, който трябвало да покаже евентуални изменения в „зоната за емпатия“ на мозъка им, докато извършват възложените им задачи. Участниците трябвало да проявят съпричастност към други хора, като едновременно с това били силно стресирани, защото трябвало да решават сложни задачи за кратко време и непрекъснато получавали негативни оценки за решенията, които предлагали.

    По време на експеримента при всички било отчетено повишаване на нивото на кортизола – т.нар. хормон на стреса, произвеждан от надбъбречните жлези.

    На участниците били показани снимки на болезнени медицински процедури, извършвани върху други хора. На някои от тях било казано, че процедурите не са болезнени, защото хората са били под упойка.

    Какви били резултатите? Под стрес абсолютно всички показали висока невронна активност към снимките с болезнени операции, макар част от тях да знаели, че пациентите всъщност са били упоени и не са чувствали нищо.

    При друго изследване участниците в теста трябвало да разделят определена сума пари между себе си и хората, претърпели болезнените манипулации. Колкото по-силно реагирали мозъците им на чуждата болка, толкова повече пари те давали на непознатите.

    Клаус Лам обобщава, че при силна емоционална реакция хората са по-склонни да помагат на другите и стават по-щедри, но в същото време стресът влошава някои техни умения – например преценката им дали непознатите наистина се нуждаят от помощ. Някой например може да плаче от радост, а не защото е наранен, но стресираният човек няма да направи тази разлика. Т.е. в зависимост от контекста и ситуацията, провокирайки емпатията ни, стресът всъщност може да ни навреди.

    Стресът ни провокира да сме щедри

    http://www.clubz.bg/52849-stresyt_ni_provokira_da_sme_shtedri

    Стресът е основен физиологичен механизъм, без чието задействане не бихме могли да оцелеем. Той мобилизира организма и му позволява да се справя, когато е застрашен.

    По-рано се смяташе, че стресът ни провокира преди всичко да се борим или да бягаме при опасност. Скорошни изследвания, базирани на поведенчески проучвания обаче, поставят под въпрос тази теория. Те доказват, че в стресови ситуации у нас всъщност се засилват преди всичко чувствата на съпричастност и щедрост.

    Изследването на Клаус Лам и неговия екип от Университета във Виена хвърля светлина върху процесите, провокиращи това поведение, пише пише Science Daily. На 80-те участници в теста бил направен ядрено-магнитен резонанс, който трябвало да покаже евентуални изменения в „зоната за емпатия“ на мозъка им, докато извършват възложените им задачи. Участниците трябвало да проявят съпричастност към други хора, като едновременно с това били силно стресирани, защото трябвало да решават сложни задачи за кратко време и непрекъснато получавали негативни оценки за решенията, които предлагали.

    По време на експеримента при всички било отчетено повишаване на нивото на кортизола – т.нар. хормон на стреса, произвеждан от надбъбречните жлези.

    На участниците били показани снимки на болезнени медицински процедури, извършвани върху други хора. На някои от тях било казано, че процедурите не са болезнени, защото хората са били под упойка.

    Какви били резултатите? Под стрес абсолютно всички показали висока невронна активност към снимките с болезнени операции, макар част от тях да знаели, че пациентите всъщност са били упоени и не са чувствали нищо.

    При друго изследване участниците в теста трябвало да разделят определена сума пари между себе си и хората, претърпели болезнените манипулации. Колкото по-силно реагирали мозъците им на чуждата болка, толкова повече пари те давали на непознатите.

    Клаус Лам обобщава, че при силна емоционална реакция хората са по-склонни да помагат на другите и стават по-щедри, но в същото време стресът влошава някои техни умения – например преценката им дали непознатите наистина се нуждаят от помощ. Някой например може да плаче от радост, а не защото е наранен, но стресираният човек няма да направи тази разлика. Т.е. в зависимост от контекста и ситуацията, провокирайки емпатията ни, стресът всъщност може да ни навреди.

    И Apple иска парче от пая Toshiba

    http://www.clubz.bg/52848-i_apple_iska_parche_ot_paq_toshiba

    Японският гигант Toshiba изглежда е все по-близо до разпад, а лешоядите вече дебнат - Apple обмисля как да купи част от бизнеса с чипове, съобщи японската телевизия NHK.

    Компанията в Купертино се стреми към 20-30% от акциите на отдела Toshiba Memory. Вероятно е сделката да достигне няколко милиарда долара. 

    Китайците от Foxconn също са проявили интерес към подобна покупка, което всъщност е добре за Apple. Именно от тях идват част от компонентите на iPhone - двата техногиганта са партньори.

    Toshiba обаче все още се опитва да се спаси от пързалката, по която се спуска откакто фалира "Уестингхаус" - дъщерната им компания за ядрена енергетика. Същата трябваше да строи родния АЕЦ "Белене" и сега принуждава японците да продават части от бизнеса си. Ако запазят контролните пакети обаче, ще продължат да държат правата върху технологиите си.

    Изобретение на българи помага на 300 милиона души

    http://www.cross.bg/vidyat-bulgari-sveta-1540337.html

    /КРОСС/ Благодарение на компютърна програма, хора с далтонизъм могат вече да видят истинските цветове. Уникално изобретение, дело на българи. То би помогнало на 300 милиона души с цветна слепота по света, съобщава репортаж на "Нова телевизия". Изобретено от двама българи - Дани и Васко, първото приложение в света, с което далтонистите могат да видят истинските нюанси на цветовете е реалност. Хората, които страдат от цветна слепота, са около 300 милиона души в света. Те имат най-голям проблем с разпознаването на червения, зеления и синия цвят. Не могат да ги видят във всичките им нюанси, а понякога изобщо. Дани и Васко се срещат за първи път на събитие за програмисти. Тогава били в различни екипи, но започнали да обсъждат идеи и така от 4 месеца работят заедно. Дани е създателят на приложението, а Васко е този, който го реализира на пазара. Видовете далтонизъм са няколко и заради това програмата и промяната на цветовете се променя индивидуално на момента за всеки човек. Така от една идея, двамата днес вече имат своя фирма проекти, за които никой досега не се е сетил. Приложението се продава от една седмица, но само в чужбина. За България, създателите имат друга идея.  

    Безплатни автобуси във Великденската нощ във Варна

    http://www.moreto.net/novini.php?n=348898

    Безплатни курсове на автобуси на градския транспорт във Варна ще бъдат осигурени в нощта срещу Великден - на 15-ти срещу 16-ти април, научи Moreto.net. Те са по следните направления: - автобусна линия 148 от сп. "Бл. 407" в посока център - 23:00 часа; от сп.

    Нови придобивки за изселниците с корени от България в Турция

    https://www.24chasa.bg/novini/article/6172335

    Нови придобивки за изселниците
с корени от България в ТурцияТурското правителство предвижда нови придобивки за изселниците с корени от България и балканските държави. Главната е улесняване и ускоряване на процедурата за получаване на турско гражданство на лицата от турски произход. На онези, които живеят в Турция и са с чуждо гражданство, но имат роднини от първа степен, които са турски граждани,

    Арести в хоспис, упоявали възрастни хора, за да им вземат имотите

    http://www.cross.bg/hora-vuzrastni-grizhi-1540336.html

    /КРОСС/ Хоспис за възрастни хора в Елин Пелин е бил затворен, заради съмнения, че някои от пациентите там са били връзвани и упоявани, съобщиха от прокуратурата. След няколкоседмчно разследване на заведението, уж предлагащо специализирани грижи за стари хора, бяха извършени арести. Задържани ca директорката на дoмa д-p Йopдaнĸa Heфepoвa, cъдpyжниĸът й Димитъp Ивaнoв и пoлицaй oт cтoличнoтo 9-o PΠУ, ĸoйтo давал информация дали cтapите хора имaт живи poднини и за имотното им състояние. Документиран е случай, при който възрастен мъж е бил упоен с „Диазапам" и откаран при нотариус в София. Там той бил принуден да прехвърли имотите, които имал в Приморско, на фирмата собственик на т.нар. „хоспис" в Елин Пелин, информира БТВ. Този дом за грижи за възрастни хора всъщност е на ръба на закона, не подлежи на контрол от нито една държавна институция и дори неофициално не е хоспис, което на практика го прави незаконен. Разследването по случая продължава, издирват се още двама души. Oт 2016 година досега тaм ca пoчинaли 9 души.

    1000 лв. глоба за напушен грък шофьор

    https://www.24chasa.bg/region/article/6172333

    1000 лв. глоба за напушен грък шофьор1000 лв. глоба ще плати грък, седнал зад волана на колата си след употреба на марихуана. Това постанови съдът в Благоевград по дело по бързото производство. Освен това чужденецът е лишен и от правото да шофира за срок от 3 месеца. 25-годишният Димитриос В. е бил спрян за проверка на 6 април на ул. "Шар планина" в 15,30 ч,

    Кабели и мазилка паднали върху автобус в тунел „Витиня“, няма пострадали

    //dariknews.bg/novini/bylgariia/kabeli-i-mazilka-padnali-vyrhu-avtobus-v-tunel-vitinia-niama-postradali-2017559

    Кабели и мазилка са паднали върху автобус на "Юнион Ивкони" в тунела "Витиня" на автомагистрала "Хемус" в посока Правец. Няма пострадали пътници, нанесени са само материални щети по превозното средство. Инцидентът е станал около 11.45 часа в петък, съобщават от Агенция "Пътна инфра

    2 години условно за циганка, пребила бебето си

    https://www.24chasa.bg/novini/article/6171176

    2 години условно за циганка, пребила бебето си22-годишната циганка Ангелина Цонева се размина с присъда от 2 години условно с 4 г. изпитателен срок за побой над 2-годишния си син Васил. Тя счупи на 3 места черепа му на 9 февруари в Ихтиман, но се отърва с леката присъда след като се споразумя с прокуратурата.   Цонева гледала сама сина си Васил.

    Добри новини за Григор преди Монте Карло

    http://offnews.bg/news/n_1/n_652968.html

    Най-добрият ни тенисист Григор Димитров ще бъде осми поставен на силния турнир от сериите "Мастърс" в Монте Карло. Това стана ясно, след като още една звезда от топ 10 на световната ранглиста отказва участие. Това е Милош Раонич, който няма да играе в Княжеството поради контузия. Роджър Федерер и Кей Нишикори също не фигурираха в списъка с първоначалните участници, а Гаел Монфис също заради травма няма да присъства в Монте Карло. Така 12-ият в световната ранглиста Григор ще бъде осми поставен в схемата и съответно ще пропусне първия кръг. Във втория кръг Григор ще срещне непоставен състезател, а в третия кръг евентуално ще се изправи срещу някого измежду 9 и 12 в схемата. Новините са чудесни за Григор, който на практика ще защити автоматично точките си от миналата година в Монте Карло, когато отпадна във втория кръг от Жил Симон след загуба с 4:6, 4:6.

    Нинова: Покупко-продажбата на опозиция върви с пълна сила

    http://www.clubz.bg/52847-ninova_pokupko_prodajbata_na_opoziciq_vyrvi_s_pylna_sila

    "Виждам, че дори и днес, когато е време да замълчим, г-н Горанов и г-н Цветанов от ГЕРБ не спират агресията и личните нападки към мен. При това го правят в такъв синхрон, че дори използват едни и същи изречения: БСП не е искала промяна, а подмяна. Очевидно тази опорна точка ще се развива в следващите дни. Разбира се, че ще оставя това без коментар, защото е толкова очевидно кой подмени предизборните си обещания със следизборни "преговори " за постове и власт."

    Това написа във фейсбук лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя реши да коментира изказванията на зам.-шефа на ГЕРБ Цветан Цветанов и Владислав Горанов, че е отказала поста председател на БСП и така показва, че тя и партията ѝ са изнервени и че смятат да бъдат опозиция, "която разделя". Нинова вкара и библейски моменти в реакцията си като обясни, че не можело да се продава за 30 сребреника.

    "Но няма как да подмина другата опорна точка- че БСП ще бъде деструктивна сила за България, защото, видите ли, г-жа Нинова отказала да стане Председател на Народното събрание. И тук имам два въпроса към уважаемите господа и един коментар", пише още Нинова.

    1. За България: колко демократична е държава, в която управляващите, за да нямат опонент, си купуват и отглеждат опозиция, защото в последните две седмици покупко-продажбата върви с пълна сила.

    2. За партиите: каква е тази партия, която преди избори е алтернатива и промяна на статуквото, а след тях, става част от него?

    И накрая и то точно в дните на страстната седмица:

     3. За морала - дали за тридесет сребърника или за един пост председател на НС, предателството си е предателство - и в живота, и в политиката.

    Допълнителни места във влаковете за празничните дни

    http://www.moreto.net/novini.php?n=348896

    За Великденските празници БДЖ увеличава с допълнителни вагони съставите на някои влакове, които пътуват по основните направления в страната, съобщиха от превозвача за Moreto.net. От до 18 април включително, националният железопътен превозвач ще предостави над 13 800 допълнителни места във влаковете по най-натоварените маршрути в страната.

    В незаконен хоспис край София: Упояват възрастни хора, за да им вземат имотите

    http://offnews.bg/news/n_1/n_652966.html

    Възрастни хора са държани под ключ, връзвани и упоявани в незаконен хоспис в Елин Пелин, съобщава bTV. Apecтyвaни ca директорката на хосписа д-p Йopдaнĸa Heфepoвa, cъдpyжниĸът ѝ Димитъp Ивaнoв и пoлицaй oт cтoличнoтo 9-o PΠУ, ĸoйтo давал информация дали cтapите хора имaт живи poднини, съобщава и БНТ. Документиран е случай, при който възрастен мъж е упоен с "Диазепам" и откаран при нотариус в София. Там той бил принуден прехвърли имотите, които имал в Приморско, на фирмата собственик на хосписа в Елин Пелин. Oт 2016 година досега в незаконния хоспис ca пoчинaли 9 души.

    Нови 4 случая на морбили в Пловдив

    http://www.cross.bg/morbili-vuzrast-slychai-1540335.html

    Нови 4 случая на морбили са регистрирани в Пловдивска област, съобщава „Фокус". Заразени са три деца, сред които 7-месечно бебе, дете на година и половина и 7-годишно. Четвъртият случай е на 32-годишна жена от село Белозем. С новите случаи в Пловдивско заразените стават общо 53-ма. До момента лабораторно потвърдените случаи са 26, 2 са отрицателни, а 1 е с променена диагноза. За останалите се очаква резултат. От всички случаи на заразени с морбили в град Пловдив са регистрирани 26, в община Садово - 6, в общините Родопи, Раковски и Стамболийски по 4 случая, на територията на община Кричим - 2, а в общините Марица, Брезово, Калояново и Карлово - само по един. Заразените с морбили до 1-годишна възраст са 18, в групата от 1 до 4 години попадат 20 души, от 5 до 9-годишна възраст - 2-ма, от 15 до 19 години - отново 2-ма. Заболелите на възраст от 20 до 34 години са 6, а от 45 до 55-годишна възраст - двама души. До 13 април в Пловдив са имунизирани 124 лица срещу морбили по изпълнение на предписанието на Регионалната здравна инспекция.    

    Себастиан Коу е разочарован от липсата на напредък в руската антидопингова реформа

    http://www.dnevnik.bg/sport/2017/04/14/2953717_sebastian_kou_e_razocharovan_ot_lipsata_na_napreduk_v/?ref=rss


    Президентът на Международната федерация по лека атлетика (ИААФ) Себастиан Коу каза, че е разочарован от липсата на напредък в изчистването на руската антидопингова система. Той посочи, че наказанието за руските атлети ще остане за неопределено време.

    Наскоро Коу поздрави страната за напредъка. Тогава дори каза, че се виждат плодовете от реформите в Русия, като даде знак, че скоро санкциите ще бъдат вдигнати.

    "Имаше напредък, но все още остават...

    Упоен пенсионер прехвърлил имоти на дома на ужасите в Елин Пелин

    https://www.24chasa.bg/novini/article/6172307

    Упоен пенсионер прехвърлил имоти
на дома на ужасите в Елин ПелинШефката д-р Йорданка Неферова постъпила в болница с диагноза инсулт Упоен с диазепам пенсионер прехвърлил три имота в Поморие на хосписа за стари хора в Елин Пелин, станал известен като дома на ужасите. В понеделник полиция и прокуратура влезе в старческия дом след сигнал, че възрастните хора, повечето от които са с деменция и в изключително

    Съдии поискаха Европейският парламент да свали имунитета на Марин льо Пен

    http://www.dnevnik.bg/sviat/2017/04/14/2953740_sudii_poiskaha_evropeiskiiat_parlament_da_svali/?ref=rss


    Френски съдии, разследващи дали кандидатката за президент от крайнодесния Национален фронт Марин льо Пен е злоупотребила с пари на Европейския съюз, плащайки на свои партийни помощници, са поискали от Европарламента да свали имунитета й, съобщиха информационните агенции, като се позоват на вестник "Фигаро" и радио "Франс енфо".

    Магистратите са внесли на 29 и 30 март искане за сваляне на имунитета на Льо Пен и на депутатката от нейната партия...

    Турция може да спре да възпира мигрантите, ако няма напредък с визите

    https://www.24chasa.bg/novini/article/6172322

    Турция може да спре да възпира мигрантите, ако няма напредък с визите Турция може да преразгледа или да преустанови всички договорки в рамките на по-широко споразумение с ЕС за възпиране на мигрантите, ако блокът не даде положителен отговор за безвизово пътуване на турците, заяви турският министър на външните работи Мевлют Чавушоглу, цитиран от Ройтерс. В интервю за телевизия А Хабер Чавушоглу каза,

    Северна Корея готова за война със САЩ

    http://www.cross.bg/koreya-kndr-trump-1540334.html

    /КРОСС/ Северна Корея няма да стои със „скръстени ръце" и готова за война със САЩ, ако бъде подложена на атака. Това заяви заместник-министърът на външните работи на Северна Корея Хан Сон-ньол, цитиран от „Индипендънт". Изявлението му дойде в отговор на днешните информации, че американската армия се готви за превантивен удар в отговор на ядрените опити на КНДР. Според висшият севернокорейски дипломат Доналд Тръмп всява смут с агресивни туитове и с разширяващите се по мащаби военни учения в региона. Той предупреди Вашингтон да прекрати военните си провокации срещу Пхенян. Дипломатът се спира по-конкретно на написаното от Тръмп в "Туитър", че "Северна Корея си търси белята". "Не ние, а САЩ и Тръмп създават белята", отвърна той и добави, че „КНДР е готова за война, ако те изберат това". "Сега ние сравняваме политиката на Тръмп срещу КНДР с тази на предишните администрации и стигаме до извода, че тя става по-злобна и по-агресивна. Каквото и да казват американските политици, ако техните думи имат за цел свалянето на системата и правителството на КНДР, ние категорично ще ги отхвърлим", каза севернокорейският външен министър. Коментирайки изгледите за война, Хан посочи, че ако САЩ започнат безразсъдни военни маневри, то КНДР ще контрира с превантивен удар. "Какъвто и ход да изберат САЩ, ние ще се справим и сме напълно готови да намерим отговор", заяви той

    Вратарят на Лион разказа за ужаса срещу Бешикташ

    http://offnews.bg/news/n_1/n_652967.html

    Вратарят на Лион Антони Лопеш сподели, че той и съотборниците му са били ужасно уплашени от грозните сцени, които предшестваха първия 1/4-финал за Лига Европа срещу турския Бешикташ. Противно на здравия разум на фона на случващото се в Европа, феновете от южната ни съседка засипаха с петарди привържениците на Лион, които се принудиха да се евакуират на терена. На трибуните избухнаха побоища, французи и турци си разменяха юмруци. Полицията се намеси и успокои страстите. "Това са недопустими неща, особено след случилото се в Дортмунд. Преживяхче тежко тези събития. Та на трибуните бяха нашите деца и семейства, за Бога! Повечето от нас бяха силно притеснени, но се радвам, че това не ни повлия на играта и успяхме да спечелим мача", каза Лопеш. Бешикташ водеше с 1:0 до последните десет минути на мача, когато френският обърна резултата до 2:1, възползвайки се от грешките в отбрана на турците.

    Alitalia пак се размина с фалита

    http://www.investor.bg/evropa/334/a/alitalia-pak-se-razmina-s-falita-237612/

    Ръководството на авиокомпанията и синдикатите се споразумяха за оздравяването й, включително за намаляване на заплатите и съкращения

    Верижна катастрофа предизвика задръстване на "Хемус"

    https://www.actualno.com/society/verijna-katastrofa-predizvika-zadrystvane-na-hemus-news_605875.html

    Верижна катастрофа с пет автомобила е станала след тунел „Витиня“ на автомагистрала „Хемус” в посока Варна, съобщава агенция „Фокус”. Няма пострадали. Заради катастрофата движението в района на моста е затруднено. Отново в тунел „Витиня“ – но в посока София, е закъсал автобус. Снимка: Архив

    Северна Корея обвини САЩ, че подклаждат напрежението в региона

    http://www.moreto.net/novini.php?n=348893

    Северна Корея обвини САЩ, че тласка региона към ръба на война заради изпратените военни кораби и самолетоносачи край Корейския полуостров. Външното министерство на Пхенян твърди, че САЩ донасят „огромни ядрени стратегически активи в региона”.

    Русия: "Евровизия" се оказаха неспособни да изпълнят собствените си правила

    https://www.24chasa.bg/novini/article/6172318

    Русия: "Евровизия" се оказаха неспособни да изпълнят собствените си правила Дмитрий Песков, говорител на президента Владимир Путин заяви, че руската страна съжалява за това, че организаторите на конкурса "Евровизия-2017" се оказаха неспособни да изпълнят собствените си правила в случая с недопускането до участие на руската представителка Юлия Самойлова, предаде ТАСС. Песков изтъкна,

    Още четири случая на морбили са установени в Пловдивско

    http://www.dnevnik.bg/zdrave/2017/04/14/2953737_oshte_chetiri_sluchaia_na_morbili_sa_ustanoveni_v/?ref=rss


    Нови 4 случая на морбили са регистрирани в Пловдивска област. Това съобщават от Регионалната здравна инспекция, цитирани от агенция "Фокус".

    Заразени са три деца, сред които 7-месечно бебе, дете на година и половина и 7-годишно. Четвъртият случай е на 32-годишна жена от село Белозем. С новите случаи в Пловдивско заразените стават общо 53.

    До момента лабораторно потвърдените случаи са 26, 2 са отрицателни, а 1 е с променена диагноза. За...

    Спокоен е трафикът през ГКПП- Златоград

    https://www.24chasa.bg/region/article/6172299

    Спокоен е трафикът през ГКПП- ЗлатоградПрез граничния пункт край Златоград се преминава спокойно за Гърция и няма струпване на автомобили и от двете страни на бариерата в първия почивен ден за Великден. Заради това, че е тесен почиващите в Северна Гърция често го отбягват и по този начин се образуват струпвания на автомобили на "Кулата" и "Маказа", обясняват шофьори.

    "Алиталия" се размина с фалита. Засега

    http://www.dnevnik.bg/biznes/2017/04/14/2953735_alitaliia_se_razmina_s_falita_zasega/?ref=rss


    Италианският национален превозвач "Алиталия" (Alitalia) изглежда се размина на косъм с фалита днес благодарение на споразумение между ръководството и синдикатите, което бе постигнато в последната минута. То трябва да очертае пътя за рекапитализиране на авиокомпанията, след като работниците дадоха одобрението си за сделката, предаде ДПА.

    "Алиталия" не е била на печалба от 2002 година. Сегашният епизод бележи третият случай от 2007 година, при който...

    Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5

    Бързи връзки


    Търсене


    Архив

    RSS Абонамент

    Новини от Грамофон

    "Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

     

    •  

    Ново: Публикуване