Кърлежи, мръсотия и 7 лв. за чадър на плажа в Бургас

http://clubz.bg/54808-kyrleji_mrysotiq_i_7_lv_za_chadyr_na_plaja_v_burgas

На 7 юни градският плаж в Бургас тъне в боклуци, има кърлежи, а планираната от новия наемател цена на чадъра е "скромните" 7 лв. Това показа репортаж на бТВ от морския град, често избиран за най-добър град за живеене.

Плажът е ползват от туристи, но най-вече от жителите на Бургас

През миналата година министърката на туризма Николина Ангелкова многократно обеща, че цените на чадърите и шезлонгите ще паднат значително от "догодина".

 
През бТВ тази сутрин тя прехвърли вината за забавянето на службеното правителство, което се не задвижило навреме някои процедури по отдаване на плажонете под наем.
Именно заради такова забавяне плажът в Бургас все още не е почистен и подготвен за летния сезон. Това щяло да се случи до дни.

Договорът с новия наемател на бургаския плаж бил сключен едва на 29 май. По думите на Ангелкова имало възможност да се предоговорят по-ниски цени на чадърите.

"Не може да се сравняват чушки и домати." Така министърката обясни защо на гръцките плажове не се плаща за чадър, а е достатъчно да си поръчаш и кафе. Това нямало спасители, а и плажната ивица била много по-дълга.

Авгелкова обаче не обясни как въпреки ѝ многократните ѝ обещания за рязък спад на цените на чадъри и шезлонги по родното Черноморие, се случва точно обратното.

До 16 юни спира топлата вода в центъра на София

http://clubz.bg/54807-do_16_yuni_spira_toplata_voda_v_centyra_na_sofiq

От днес до 16 юни без топла вода остава центърът на София, съобщиха от ТЕЦ "София". 

Засегнати ще бъдат районите около:

Ул. „История славянобългарска”, бул. „Данаил Николаев”, ул. „Проф. Милко Бичев”, бул. „Евлоги и Христо Георгиеви”, бул. „Фритьоф Нансен”, бул. „Патриарх Евтимий”, бул. „Прага”, бул. „Пенчо Славейков”, бул. „Ген. Тотлебен”, ул. „Йоаким Кърчовски”, ул. „Дамян Груев”, „Руски паметник”, Зона Б-5, Зона Б-17, Зона Б-18, Зона Б-19, ул. „Опълченска”, бул. „Княгиня Мария Луиза”, Сточна гара, жк „Банишора”, жк „Света Троица” и жк „Фондови жилища”.

Спирането е заради ремонт на тръбопроводи и подмяна на секционираща арматура на три обекта - под Централна гара, на ул. "Димитър Петков", ул. "Пиротска", на бул. "Сливница" при ул. "Странджа" и ул. "Беласица". 

Можете да получите допълнителна информация за графиците на ремонтите и засегнатите квартали на сайта на дружеството, в страницата им във фейсбук и от колцентъра на компанията на тел. 0 700 11 111.

"Топлофикация" припомня, че по време на ремонтите няма да начисляват сметки за топла вода на клиентите.

Меси не покани Луис Енрике на сватбата си

//dariknews.bg/novini/liubopitno/mesi-ne-pokani-luis-enrike-na-svatbata-si-2028750

Нападателят на Барселона Лионел Меси не покани на сватбата си бившия треньор на тима Луис Енрике и президента на клуба Хосеп Мария Бартомеу, съобщава  каталунското издание Sport.
 
Меси и спътницата му в живота Антонела Рокуцо планираха две сватбени церемонии за тази година, като първ

Няма да има съкращаване на работници при преминаването от "БКС" в новото предприятие "Чистота"

//dariknews.bg/regioni/vraca/niama-da-ima-sykrashtavane-na-rabotnici-pri-preminavaneto-ot-bks-v-novoto-predpriiatie-chistota-2028752

На предстоящото заседание на Общинския съвет във Враца, кметът Калин Каменов ще внесе докладна записка за създаването на Общинско предприятие „Чистота“. Новото предприятие ще поеме функциите и дейността на обявеното в ликвидация „БКС - Враца“ ЕООД, в което към момента работят 178 служители.

Внасяме безплатно данъци по интернет

//dariknews.bg/novini/biznes/vnasiame-bezplatno-danyci-po-internet-2028753

Гражданите и бизнесът ще могат безплатно да внасят данъците и осигуровките си по интернет. За целта ще бъде необходима само банкова карта, като за онлайн плащанията към хазната няма да се дължат банкови такси и комисионни. Това гласят промени в Данъчно осигурителния процесуален код

Нова маркировка в Кюстендил с бяла боя, жълтата е история

//dariknews.bg/regioni/kiustendil/nova-markirovka-v-kiustendil-s-biala-boia-zhyltata-e-istoriia-2028755

Започна подновяване на маркировката в централната градска част на Кюстендил с бяла боя, работата трябва да приключи до края на месеца. “След това ще започне подновяване на маркировката пред училища и детски градини, и по кварталите, докато стигнат средствата от бюд

На съд за измама при „продажба“ на автомобил в Благоевград

//dariknews.bg/regioni/blagoevgrad/na-syd-za-izmama-pri-prodazhba-na-avtomobil-v-blagoevgrad-2028756

Районна прокуратура – Благоевград внесе в съда обвинителен акт срещу Кирил Д., извършил престъпление чрез въвеждане в заблуждение с цел имотна облага.

В началото на месец май 2016 г. свидетелят Ж. Д. от Бургас решил да купи лек автомобил, като разглеждал различни интернет сайтове с о

Пивоварната "Гинес" - най-популярната атракция в Ирландия

//dariknews.bg/novini/liubopitno/pivovarnata-gines-naj-populiarnata-atrakciia-v-irlandiia-2028754

Пивоварната "Гинес" е признава за най-популярната туристическа атракция в Ирландия за 2016 г.
 
Това съобщава в традиционния си годишен доклад Националният комитет по туризъм - Failte Ireland (Добре дошли в Ирландия).
 
Световноизвестния

Глобяват фирмата, поддържала пропадналия асансьор в Пловдив (ВИДЕО)

//dariknews.bg/regioni/plovdiv/globiavat-firmata-poddyrzhala-propadnaliia-asansior-v-plovdiv-video-2028751

Надзорната фирма, поддържала пропадналия асансьор със 7-годишно дете в Пловдив, ще бъде санкционирана и дори може да ѝ бъде отнет лиценза. Това заяви пред

ТИР удари мантинелата и падна в канавка на магистрала "Тракия"

//dariknews.bg/regioni/plovdiv/tir-udari-mantinelata-i-padna-v-kanavka-na-magistrala-trakiia-2028741

Временно e ограничено движението при 112-ти км на магистрала "Тракия", съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура". Причината е аварирал тежкотоварен автомобил.

Инцидентът станал около 5.30 тази сутрин. Камионът, с турска регистрация, скъсал

Саудитска Арабия постави условията си за вдигане на изолацията на Катар

https://www.actualno.com/asia/sauditska-arabija-postavi-uslovijata-si-za-vdigane-na-izolacijata-na-katar-news_615523.html

Саудитска Арабия поставя на Катар 10 условия, които емирството трябва да изпълни през следващите 24 часа, за нормализиране на отношенията с Рияд. Както съобщи телевизия Sky News Arabia, позовавайки се на свои дипломатически източници, условията са били предадени на емира на Кувейт

Патриотичната вълна завладя и Григор Димитров

http://clubz.bg/54806-patriotichnata_vylna_zavladq_i_grigor_dimitrov

Българският тенисист Григор Димитров също се оказа на патриотична вълна. В инстаграм спортистът публикува снимка на новия си калъф за телефон. На него грее страшен лъв и надпис "България". В горната част се виждат и инициалите GD, които лесно могат да се сбъркат с Григор Димитров, но по-вероятно са на швейцарската фирма производителка на изделието Golden Dream Swiss.

Избраният от Григор Димитров е доста страшен и нетипичен.

Все още снимка с национална носия липсва. В носии обаче изгряха миналата седмица националите на България по футбол.

Пътни полицаи подпомагат движението в района на пътен възел “Цалапица” на автомагистрала “Тракия”

http://press.mvr.bg/NEWS/news170607_01.htm

Тежкотоварен автомобил е преминал през разделителната мантинела и е попаднал в канавката; Извършва се почистване на платната

Путин пред Оливър Стоун: Не бих се изкъпал с гей

http://clubz.bg/54805-putin_pred_olivyr_stoun_ne_bih_se_izkypal_s_gej

Не бих се изкъпал заедно с гей, заявява Владимир Путин в интервю за американския режисьор Оливър Стоун, предава Нюз.ру.

Документалният филм, в който има четиричасово интервю с руския президент, е в четири части и ще се излъчи по канала Шоутайм на тв компанията Си Би Ес от 12 юни.

"Би ли било проблем за вас да си представите, че взимате душ в подводница с мъж-гей?", пита Стоун руския президент.

"Както знаете аз съм майстор по джудо и самбо. И мога да ви кажа, че в качеството си на държавен глава вярвам, че мое задължение е да защитавам традиционните ценности и семейните ценности. Защо? Защото от еднополовите бракове не се раждат деца. Бог е решил така и ние трябва да отделяме внимание на раждаемостта в нашата страна. Трябва да укрепваме семейството. Но това не значи, че са възможни преследвания на когото и да било", отговаря Путин и добавя, че "не би отишъл с него под душа, за да не провокира". 

Американският режисьор сменя рязко темата и задава въпрос дали САЩ биха имали предимство в ядрена война.

"Мисля, че такава война никой няма да преживее", отвръща Путин. 

А има ли надежда отношенията между САЩ и Русия да се подобрят, интересува се Стоун.

"Надежда винаги има. Докато не ни понесат с краката напред към гробището", отвръща господарят на Кремъл.

След това разговорът преминава на тема блоковото противопоставяне.

За да оправдае съществуването си, НАТО постоянно търси външен враг, заявява Владимир Путин, предава ТАСС.

"Източният блок вече го няма, няма го и Съветския съюз. Тогава защо НАТО все още съществува? У мен се създава впечатление, че с цел да се оправдава съществуването на Атлантическия съюз му е нужен външен враг и постоянно се търси необходимия враг или се правят някакви провокации, за да се посочи някой за враг", изтъква Путин.

От разпространените кадри на филма не става ясно дали Стоун пита господаря на Кремъл защо Североатлантическият пакт трябва да спре да действа след като се разпадна СССР. Както е известно НАТО е организация за сигурност на държави от Северна Америка и Европа и това обединение пази границите на страните членки не само от Изток, а от всякаква потенциална заплаха. Освен това през последните години западни експерти и политици определят Русия като опасна за световния мир, така че съществуването на НАТО е напълно оправдано.

"НАТО е външнополитически инструмент на САЩ, в който няма съюзници, а има само техни васали. Когато една страна стане член на НАТО, на нея вече ѝ е много трудно да се съпротивлява на натиска, оказван от такава огромна държава като САЩ - лидерът на НАТО", обяснява гледната си точка Путин.

Гневът му е особено засилен от най-новото попълнение на Съюза - Черна гора. Кремъл реагира като ужилен на приемането на балканската държава в НАТО и обяви, че ще има ответни мерки.

Арестуваха заподозрян за атентата в Манчестър на "Хийтроу"

http://clubz.bg/54804-arestuvaha_zapodozrqn_za_atentata_v_manchestyr_na_hijtrou

38-годишен мъж е бил арестуван днес на лондонското летище "Хийтроу", съобщи британската полиция в туитър. Той е заподозрян за връзки с атентата в Манчестър по време на концерта на поп певицата Ариана Гранде.

Властите успокоиха пътуващите, че арестът е планират предварително и не е имало никаква директна заплаха за летището.

22 души загинаха, над 100 бяха ранени при самоубийствения атентат на 23 май. 

Междувременно бе извършен и арест на 30-годишен в източен Лондон, свързан с втория атентат на Острова през юни, в който ван се заби в пешеходците на Лондонския мост, после трима терористи излязоха и нападнаха минувачите с ножове. 7 бяха убити, 48 ранени.

За напрежението във Великобритания не помага факта, че утре се провеждат и предсрочните парламентарни избори, които се превърнаха в груба борба между Конвервативната и Лейбъристката партия. Британската премиерка Тереза Мей обяви часове преди началото на вота, че планира да ограничи свободата на движение за граждани, които представляват заплаха за сигурността.

Лейбъристите обаче отговориха, че това е популистки ход заради вота и не е посланието, което трябва да бъде изпратено след серията атентати в страната.

Разликата между двете партии се топи, но все още Консерваторите водят значително в проучванията. Мей предложи по-дълги присъди за тероризъм и по-лесна процедура по депортиране на опасни чужденци.

Трудно е да се повярва, че Никол е на прага на своите 50

https://www.vesti.bg/lyubopitno/shoubiznes/trudno-e-da-se-poviarva-che-nikol-e-na-praga-na-svoite-50-6070005

49-годишната Никол Кидман се появи във впечатляваща черна рокля от кадифе на церемонията за годишните награди на Съвета на модните дизайнери в САЩ

Връщат КАТ в храстите

http://pogled.info/bulgarski/vrashtat-kat-v-hrastite.86543

/Поглед.инфо/ Шумно заявените „сериозни” промени срещу войната по пътищата всъщност представляват два параграфа, явно писани ударно и набързо, смята бившият депутат Петър Славов

Преглед на регионалния печат на 7.06.2017 г.

//dariknews.bg/regioni/razgrad/pregled-na-regionalniia-pechat-na-7.06.2017-g-2028738

„Езиковата и Математиката – първи на матурите“ – водещото заглавие за „Екип 7“. Атанас Груев и Антония Косева имат отличен 6,00 и на двата зрелостни изпита – разказва статията. „Близо 1 700 000 лева е неплатената надлимитна дейност на болниците“ – информира още от първа страница „Екип 7“. От лечебн

Бойко Борисов ще разговаря с Ангела Меркел в Берлин

//dariknews.bg/novini/sviat/bojko-borisov-shte-razgovaria-s-angela-merkel-v-berlin-2028739

Премиерът Бойко Борисов е в Берлин, където днес ще разговаря с германския канцлер Ангела Меркел. По време на срещата се очаква се да бъдат засегнати темите за сигурността, охраната на границите, мигрантския натиск и приемането на България в Шенген и еврозоната.
 
Вчер

Президентът обсъжда с главния прокурор реформата в правосъдието

//dariknews.bg/novini/bylgariia/prezidentyt-obsyzhda-s-glavniia-prokuror-reformata-v-pravosydieto-2028740

Президентът Румен Радев ще се срещне днес с главния прокурор Сотир Цацаров. Разговорът между двамата ще се състои по покана на държавния глава.

Президентът организира поредица от срещи с представители на съдебната и изпълнителната власт, посветени на реформите в правосъдната система.

Депутатите отново ще гласуват промени в Закона за концесиите

//dariknews.bg/novini/bylgariia/deputatite-otnovo-shte-glasuvat-promeni-v-zakona-za-koncesiite-2028742

Депутатите отново ще обсъждат и гласуват промени в Закона за концесиите. Проектозаконът беше приет в предишния мандат на Народното събрание, но президентът Румен Радев му наложи вето.

Тогава аргументите на държавния глава бяха, че законът поставя под въпрос принципите на правовата дъ

Кръводарителска акция "В кръвта ти е да спасяваш животи!“ в Дупница

//dariknews.bg/regioni/kiustendil/kryvodaritelska-akciia-v-kryvta-ti-e-da-spasiavash-zhivoti-v-dupnica-2028743

Кръводарителска акция ще се проведе на 9 юни в Дупница. Това ще бъде поредната акция, в която се насочва вниманието към липсата на достатъчно доброволни кръводарители.
"В кръвта ти е да спасяваш животи!“ е мотото на Кръводарителската кампания, която за втори път Ротаракт клуб Дупница организ

На 7 юни рожден ден имат

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/6265628

На 7 юни рожден ден иматЕлен Герджиков, председател на Столичения общински съвет Александър Праматарски, юрист, председател на Демократическата партия, бивш депутат и министър Димитър Ивановски, икономист, бивш зам.-министър на финансите Златко Янков, бивш национал по футбол от САЩ '94, Доц. д-р Костадин Ангелов, изпълнителен директор на Александровска болница Юлия

Цацаров при президента

http://clubz.bg/54803-cacarov_pri_prezidenta

Главният прокурор Сотир Цацаров се среща днес с президента Румен Радев по покана на държавния глава.

Президентът организира поредица от срещи с представители на съдебната и изпълнителната власт, посветени на реформите в правосъдната система.

Вероятно двамата ще обсъдят и скандала „ЦУМ-гейт”. Вчера при президента беше председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов.

Руски Су-27 прихвана американски бомбардировач B-52 над Балтийско море

http://pogled.info/svetoven/ruski-su-27-prihvana-amerikanski-bombardirovach-B-52-nad-baltiisko-more.86542

/Поглед.инфо/ Руски Су-27 прихвана и съпроводи бомбардировач на САЩ B-52, летящ край руската граница над Балтийско море, съобщи във вторник (6 юни) руското министерство на отбраната, цитирано от ТАСС.

Стотици абонати на ТЕЦ "София" без топла вода заради профилактика

//dariknews.bg/regioni/sofiia/stotici-abonati-na-tec-sofiia-bez-topla-voda-zaradi-profilaktika-2028733

"Топлофикация София" напомня на своите абонати, захранвани от ТЕЦ "София", че от днес до 16 юни централата няма да работи. В този период ще бъде спряна топлата вода на абонатите, снабдявани от централата, съобщават от дружеството.
 
Без топла вода ще са районът на ул. "История Славяно

Почитаме мъченически загиналата Света Валерия

//dariknews.bg/regioni/pleven/pochitame-mychenicheski-zaginalata-sveta-valeriia-2028734

На 7 юни Българската православна църква почита паметта на Света мъченица Валерия. Днес имен ден празнуват всички с името Валери и Валерия.

Света Валерия е родена в град Кесария, Палестина, когато все още се извършвали жертвопринушения. Светицата заедно с приятелките ѝ Мария и Кириаки

Студенти от ЮЗУ гостуват с дипломният си спектакъл в Кюстендил

//dariknews.bg/regioni/kiustendil/studenti-ot-iuzu-gostuvat-s-diplomniiat-si-spektakyl-v-kiustendil-2028590

Дипломния спектакъл на абсолвентите от ЮЗУ "Н.Рилски" гр.Благоевград - "Не като другите" по Алексей Слаповски ще бъде представен в Кюстендил. Това ще стане на 15.06.2017г. от 19:00 часа в Малка зала на Общински драматичен театър - Кюстендил.

Режисьор - Веселин Мезеклиев, участват:Цве

Значително намаление на болните от грип и ОРЗ

//dariknews.bg/regioni/kiustendil/znachitelno-namalenie-na-bolnite-ot-grip-i-orz-2028737

42 са заразните заболявания регистрирани през изминалата седмица от инспекторите на РЗИ- Кюстендил. От тях най- много са случаите на варицела 23 и на ентероколити- 15. Регистрирани  са и 3 случая на скарлатина и един на ротавирусен гастроентерит.

Не са регистрирани епидемични взривов

Арестуваха мъж на летище "Хийтроу" за нападението в Манчестър

//dariknews.bg/novini/sviat/arestuvaha-myzh-na-letishte-hijtrou-za-napadenieto-v-manchestyr-2028736

Британската полиция заяви вчера, че е арестувала мъж на лондонското летище "Хийтроу", в рамките на разследването на самоубийственото нападение от 22 май на концерт в Манчестър, при което бяха убити 22 души, предаде Ройтерс.

Американски самолети отново удариха проправителствена милиция в Сирия

//dariknews.bg/novini/sviat/amerikanski-samoleti-otnovo-udariha-propravitelstvena-miliciia-v-siriia-2028735

Съединените щати вчера отново нанесоха въздушен удар срещу проправителствена милиция, тъй като тя представлявала заплаха за подкрепяни от Вашингтон бунтовници в Южна Сирия, съобщиха световните агенции.

Пенс: Русия, Иран и тероризмът са заплаха за света

http://pogled.info/svetoven/pens-rusiya-iran-i-terorizmat-sa-zaplaha-za-sveta.86539

/Поглед.инфо/ Вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс каза в реч пред Атлантическия съвет, че светът става все по-опасен, а виновни затова са действията на Русия и Иран, както и тероризма, предаде RT във вторник (6 май).

Робърт Фиск: Тереза Мей няма куража да задава въпроси на Саудитска Арабия

http://pogled.info/svetoven/robart-fisk-tereza-mei-nyama-kurazha-da-zadava-vaprosi-na-sauditska-arabiya.86540

/Поглед.инфо/ Това ли наистина беше най-доброто, което можеше да направи Тереза Мей? Същите стари приказки за "ценности", "демокрация" и "лоша идеология", без ни най-малката връзка с нацията, с която тя любезничи - Саудитска Арабия, чиято уахабистка "идеология" е проникнала в кръвта на „Ислямска държава“ (ИД), „Ал Кайда“ и талибаните.

Илияна Йотова ще участва в дискусия „Кохезионна политика в планинските региони“ в Брюксел

http://pogled.info/svetoven/evropa/iliyana-iotova-shte-uchastva-v-diskusiya-kohezionna-politika-v-planinskite-regioni-v-bryuksel.86541

/Поглед.инфо/ На 7 юни, от 10.00 часа, вицепрезидентът Илияна Йотова ще открие дискусията „Кохезионна политика в планинските региони“ с изказване на тема „Ролята на планините в бъдещата кохезионна политика“.

Почина скандалният саудитски търговец на оръжие Аднан Хашоги

http://dnes.dir.bg/news/orazhie-hashogi-25877321

В Лондон на 82 години вчера почина саудитският милиардер и търговец на оръжие Аднан Хашоги.

Мавритания е деветата страна, скъсала с Катар

http://dnes.dir.bg/news/merki-otnoshenia-mavritania-25877320

Ислямска република Мавритания вчера официално обяви, че скъсване дипломатическите отношения с Катар, съобщи телевизия "Скай нюз - Арабия", цитирана от БТА.

И Мавритания скъса дипломатическите отношения с Катар

//dariknews.bg/novini/sviat/i-mavritaniia-skysa-diplomaticheskite-otnosheniia-s-katar-2028731

Ислямска република Мавритания вчера официално обяви скъсването на дипломатическите отношения с Катар, съобщи телевизия "Скай нюз - Арабия", цитирана от ТАСС.
 
В понеделник осем държави - Бахрейн, Обединените арабски емирства, Саудитска Арабия, Египет

Руски хакери стоят зад кризата с Катар, смятат от ФБР

//dariknews.bg/novini/sviat/ruski-hakeri-stoiat-zad-krizata-s-katar-smiatat-ot-fbr-2028730

Следователи от ФБР смятат, че руски хакери стоят зад кибератаката срещу катарската осведомителна агенция в края на май, съобщи снощи Си Ен Ен, цитирана от Франс прес и ТАСС.
 

Си Ен Ен: Руски хакери са създали фалшиви новини и са провокирали катарската криза

http://clubz.bg/54802-si_en_en_ruski_hakeri_sa_syzdali_falshivi_novini_i_sa_provokirali_katarskata_kriza

Снимка БГНЕС

Разследващите в САЩ смятат, че руски хакери са проникнали в катарската държавна агенция и са създали фалшива новина, която е допринесла за кризата между най-близките съюзници на Америка в Персийския залив, съобщава Си Ен Ен като се позавава на източници от американската администрация

ФБР наскоро изпрати екип в Доха, който да помогне на правителството на Катар да разследва хакерския инцидент, обясниха властите в Катар и в САЩ.

Информацията, събрана от разузнавателните служби на САЩ, показва, че руски хакери стоят зад проникването, за което за първи път съобщи правителството на Катар преди две седмици. В държавата се намира една от най-големите военни бази на САЩ в региона.

Вероятната намеса на руските хакери увеличи притесненията на шатските разузнавателни служби, че Русия продължава да се опитва да прилага някои от същите кибер тактики на американските съюзници, които, според службите, е използвала и по време на президентските избори през 2016 г., твърди Си Ен Ен.

Руската цел била да вкара клин между САЩ и съюзниците им. 

Все още не е ясно дали САЩ са проследили хакерите от катарския инцидент до руски криминални организации или до руските тайни служби. Според източник на Си Ен Ен "почти нищо в тази държава не става без благословията на правителството". 
ФБР и ЦРУ са отказали коментари. Говорителка на посолството на Катар във Вашингтон е заявила, че разследването продължава и резултатите му скоро ще бъдат публично оповестени.

Според катарското правителство новини от 23 май, съобщени от Катарската новинарска агенция, приписват фалшиви думи на държавния глава, който се изказва ласкаво за Иран и Израел и поставя под въпрос дали Доналд Тръмп ще се задържи на власт.

Катарският външен министър шейх Мохамед бин Абудлрахман ал Тани казва пред Си Ен Ен, че от ФБР са потвърдили хакването и прокарването на фалшива новина.

Частично и заради тази фалшива новина съседите на Катар, начело със Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства, скъсаха иконимически и дипломатически отношения в понеделник и това доведе до още по-голяма криза, обяснява Си Ен Ен. Това се случи на фона на растящи подозрения, че Катар финансира тероризма. Доха отхвърля тези твърдения.

Във вторник Тръмп в серия от туитове разкритикува Катар, че финансира тероризма, но не спомена фалшивата новина.

Няколко часа след туитовете от Държавния департамент на САЩ съобщиха, че Катар отбелязва напредък в овладяването на финансирането на терористи, но че има още много работа да се свърши. Властите в САЩ и Европа от години се оплакват, че терористите се финансират от Саудитска Арабия и други държави в региона.

В Сливен ваксинираха Дървото на Европа - Стария бряст

http://dnes.dir.bg/news/sliven-brjast-25877291

На Стария бряст в Сливен вчера бе поставена последна ваксина против заболяването "трахеомикоза", предаде БТА.

Шампионски триумф за момичетата на ХК „Бъки“

//dariknews.bg/regioni/gabrovo/shampionski-triumf-za-momichetata-na-hk-byki-2028725

ХК“Бъки“ продължава да изгражда нови спортни таланти. Доказаха го 12 годишните състезателки на клуба, водени от младия треньор Симеон Коев, които заедно извоюваха първата си шампионска титла. След като спечелиха първото място в зона „Мизия“, малките „Бъки“-та триумфираха и на финалите на държавн

Преди обяд - слънце, след обяд - дъждове

//dariknews.bg/regioni/veliko-tyrnovo/predi-obiad-slynce-sled-obiad-dyzhdove-2028677

Преди обяд – предимно слънчево, след обяд и до полунощ над Западна и Централна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи, в отделни райони интензивни, придружени с гръмотевици и временно усилване на вятъра. Възможни са градушки. Предимно слънчево ще

Времето на 7 юни: Преди обед слънчево, следобед валежи и гръмотевици

//dariknews.bg/regioni/gabrovo/vremeto-na-7-iuni-predi-obed-slynchevo-sledobed-valezhi-i-grymotevici-2028727

Със слънчево време започва 7 юни в област Габрово. Според прогнозата на Sinoptik.bg, малко преди обед започва промяна. До 13:00 часа леко ще се заоблачава, а следобед ще вали. Освен дъжд, се очакват и гр

Какво предупреждава МВР чуждестранните летовници 

//dariknews.bg/regioni/varna/kakvo-preduprezhdava-mvr-chuzhdestrannite-letovnici-2028650

Джебчиите се движат по двойки, ползват и деца, се отбелязва в информационна брошура, разпространявана на 10 езика

"Карибски пирати 5" продължава да е най-гледаният у нас

//dariknews.bg/novini/liubopitno/karibski-pirati-5-prodylzhava-da-e-naj-gledaniiat-u-nas-2028728

"Карибски пирати: Отмъщението на Салазар" вече десет дни е най-гледаният филм у нас, сочат обобщените данни от киносалоните. Триизмерното приключение в търсенето на тризъбеца на Посейдон, с който може да се владеят моретата от легендарния пират Джак Спароу, е гледа

Литър светлина в нощта (видео)

http://clubz.bg/54801-lityr_svetlina_v_noshtta_video

В бедняшките квартали на Манила един новаторски проект разпръсква мрака на мизерията. Пластмасови бутилки никнат по прокривите и разнасят светлина в тъмните стаи отдолу, съобщава „Ройтерс“.

Технологията е максимално опростена и много евтина. Употребявани пластмасови бутилки се пълнят с вода и белина. След това всяка бутилка се фиксира към специално пробит в покрива отвор така, че да отразява светлината през деня.

Зад осветителния проект стои екопредприемачът Илак Диас:

„Светлината стига до бутилката, която е един вид прозорец в покрива, и след това отива във водата. За разлика от дупката, през която светлината щеше да се движи по права линия, във водата тя се пречупва, от вертикална стана хоризонтална и получаваме 360 градуса – от 55- до 60-ватова ясна светлина, почти 10 месеца в годината.“

Целта на проекта, известен като „A liter of light“ (Литър светлина), е да осигури устойчива енергия за бедните общности – идея, първоначално разработена от студенти в Масачузетския технологичен институт. Бутилките са в състояние да излъчват ясна светлина около 5 години, като белината предотвратява появата на микроорканизми във водата.

Втората стъпка е изграждането на соларни лампи за през нощта. Соларни микро панели се прикрепват към пластнмасовите бутилки. Всички използвани части са лесно достъпни на местно ниво.

Проектът стартира във Филипините през 2012 г. В момента „Литър светлина“ обхваща 15 държави и осигурява светлина в повече от 850 хиляди домакинства. Идеята е до началото 2018 г. да станат 1 милион.

"Площад Славейков"

49- годишен от Каблешково открадна мобилен телефон

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/K0qJ0fTDyA4/

На 06.06.т.г. в Пето Районно управление – Бургас е получено съобщение от 33 -годишен мъж за това, че в момент на безнадзорност пред магазин, разположен на ул. «Черно море» в кв. «Сарафово», му е извършена кражба на мобилния телефон «Айфон 7» . Установено е, че извършител на кражбата е 49- годишният И.И. от Каблешково, който е задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство, съобщават от полицията.

Кражба на пари от студио, разположено на ул. «Европа» в Поморие

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/mM360T5KgWM/

На 06.06.т.г. около 16.00 ч. в Районно управление – Поморие е получено съобщение от 31- годишна поморийка за това, че по неустановен начин е проникнато в  студиото й, разположено на ул. «Европа», откъдето е извършена кражба на сумата от 1000 лв. и 100 евро. Работата по случая продължава от служители на Районно управление – Поморие.

 

Петокласниците се явяват на външно оценяване по география

//dariknews.bg/novini/bylgariia/petoklasnicite-se-iaviavat-na-vynshno-oceniavane-po-geografiia-2028717

6000 петокласници ще се явят на външно оценяване по география и икономика днес. Измерването ще се проведе в 215 училища от всички региони на страната, избрани на случаен принцип.
 
Изпитът стартира в 10:00 ч. за учени

Най-добрите филми от София Филм Фест ще зарадват габровските киномани

//dariknews.bg/regioni/gabrovo/naj-dobrite-filmi-ot-sofiia-film-fest-shte-zaradvat-gabrovskite-kinomani-2028724

За осма година селекция от най-добрите филми на Международния фестивал София Филм Фест ще зарадва габровските почитатели на седмото изкуство. В рамките на четири дни от 8 до 11 юни, зала „Възраждане” отново ще бъде дом за киноманите, съобщават организаторите.  

От изнесената ин

Храни, които крадат от енергията ни

//dariknews.bg/novini/bylgariia/hrani-koito-kradat-ot-energiiata-ni-2028723

Всички сме били уморени от преяждане. Има обаче храни, които въпреки нормалните си порции и здравословните си качества изстискват жизнените ни сили, посочва "24 часа".
 
Паста
 
По принцип въглехидратите ни дават енергия, но когато консумираме рафинирани

Шведският ритник в главата по-невинен ли е от шута на Стойков в Берлин?

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6266170

Шведският ритник в  главата по-невинен  ли е от шута на  Стойков в Берлин?За разликите в цената на живота у нас и в Германия Шведски турист ритна камериерка с всичка сила в главата, така че тя по чудо не загина на място. След кратък арест е пуснат да си довърши почивката. Кадрите от зловещото нападение обаче станаха публично достояние. Шведът бе повторно арестуван и обвинен в нанасяне на “лека телесна повреда”.

Йон Калман Стефансон в Бургас на 8 юни

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/_8b6OKEdr98/

На  8 юни 2017 (четвъртък), от 18:00 в Дома на писателя в Бургас, ул. Вола 1 ще бъде представена книгата „Тъгата на ангелите” на Йон Калман Стефансон , с превод от Стефан Паунов и оформление- Христо Гочев, издадена от ИК “Жанет 45”. Събитието се осъществява със съдействието на Бургаската писателска общност и Регионална библиотека „П. К.Яворов“

За автора и преводача:

Йон Калман Стефансон е роден през 1963 година в Рейкявик. Поет, романист и преводач, той е един от най-изтъкнатите съвременни исландски писатели. Има четири номинации за Литературната награда на Северния съвет, носител е на Исландската литературна награда (2005) за романа си „Лятна светлина и след нея пада нощ“ и на шведската литературна награда на името на Пер Улов Енквист (2011) за „Между рая и ада“. Неговите произведения са преведени на десетки езици.

Стефан Паунов е роден през 1977 година. От 2001 година живее и работи в Исландия, където завършва исландска филология и международен бизнес. В негов превод на български са издадени исландските автори Сьоун, Ейнар Маур Гвудмундсон, Ирса Сигурдардотир и Ойдур Ава Олавсдотир.

Отзиви за „Тъгата на ангелите“:

„Разтърсващо – истински майстор на езика и стила.”
~ Frankfurter Allgemeine Zeitung
“Завладяващ… Авторът красноречиво овладява всепоглъщащото чувство на огромност и необятност… това е история за живота, любовта и всички онези, които сме оставили зад себе си. Това е приказка, изтъкана от мрачния вътък на човешките слабости, но също така и разказ за сила, за победа и себеотроцание пред лицето на несгодите. Шеметната кулминация ще ви остави без дъх. ” ~ Сюзън Сварбрик, Глазгоу Хералд
“Рядко съм чел толкова вълнуващ и суров разказ за изкуството да улавяш звездите.  Изключителна.” ~ Weekendavisen

“Пленителен роман, написан красиво, в лиричен, поетичен стил.”

~ Жаки Патиенс, член на журито на Shadow Independent Foreign Fiction Prize

 

“Прекрасен, изключителен писател … Разказвач, неподвластен на времето.”

~ Карстен Йенсен, датски писател, автор на „Ние, удавниците“
“Напомня северна версия на някое от пътуванията на Кормак Маккарти… Погълнете тази книга с гореща напитка в затоплена стая.” ~ Бойд Тонкин, Independent

 

“Стефансон е съвършено неповторим писател.” ~ Dagbladet

 

Франк-Валтер Щайнмайер се срещна с Борисов в Берлин

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/v3JXalNTBNY/

v-berlinЕвропа има нужда от Вас и Вашето правителство, Балканите имат нужда от Вас, България има нужда от Вас. С тези думи президентът на Федерална република Германия Франк-Валтер Щайнмайер се обърна към министър-председателя Бойко Борисов по време на срещата им в Берлин. Щайнмайер поздрави премиера Борисов за третия му мандат начело на изпълнителната власт в страната и му пожела успех в отговорната му работа през следващите четири години. Двамата се съгласиха, че от взаимен интерес е да продължат да се развиват и задълбочават взаимоотношенията между България и Германия.

„Високо ценим отличните и приятелски отношения с Германия“, изтъкна премиерът Бойко Борисов. По думите му интензивният двустранен политически диалог е ясен сигнал за волята и на двете страни да укрепват партньорството си по въпросите от взаимен интерес. Българският министър-председател добави, че страната ни ще продължи да разчита на германския опит и ценна подкрепа в приоритетни за България области. Той даде за пример важни теми като подготовката на българското председателство на Съвета на ЕС, сигурността и охраната на границите, инвестициите и дуалното образование.

Премиерът Борисов благодари за разбирането и солидарната подкрепа, която България получава от Германия в рамките на партньорството в ЕС и в НАТО. Той специално акцентира върху усилията на страната ни за влизането в чакалнята на еврозоната и за присъединяването ни към Шенген. „Убеден съм, че добрите отношения между България и Германия, в духа на традиционното приятелство и споделените европейски ценности, допринасят за реализирането на общата цел – изграждане на силна, стабилна, просперираща и обединена Европа, която да отговори на очакванията на гражданите и успешно да се справи с предизвикателствата“, каза още министър-председателят.

Президентът Щайнмайер прие българския премиер в двореца „Белвю“, който е една от най-известните сгради в Германия, а паркът му се причислява към най-красивите градини. Дворецът подслонява и първия музей за съвременно немско изкуство. От 1994 година „Белвю“ е първото седалище на Федералния президент

Изборите във Великобритания: От Уинстън Чърчил до Тереза Мей – IV част

http://pogled.info/svetoven/evropa/izborite-vav-velikobritaniya-ot-uinstan-charchil-do-tereza-mei-IV-chast.86536

/Поглед.инфо/ Още в началото на 60-те години Маргарет Тачър дебютира на правителствено ниво, но получава по-сериозно признание като министър на образованието при Едуард Хийт. Малко известен е фактът, че в това си качество тя посещава нашата страна и произнася знаменитите слова: „Българите имат една религия – учението, и една църква – училището”.

Лавров обвини НАТО в грубо нарушение на основополагащия договор с Русия

http://pogled.info/svetoven/lavrov-obvini-nato-v-grubo-narushenie-na-osnovopolagashtiya-dogovor-s-rusiya.86537

/Поглед.инфо/ Северноатлантическият алианс взема решения, които грубо нарушават точни от Основополагащия акт Русия – НАТО от 1997 година, като например нарастващото военно присъствие край Калининградската област, заяви външният министър на Русия Сергей Лавров във вторник (6 юни) по време на речта си пред студенти от Балтийския федерален университет "Имануел Кант", цитиран от ТАСС.

"Газпром": обсъждаме с България развитието на газотранспортната ѝ система

http://pogled.info/svetoven/russia/gazprom-obsazhdame-s-balgariya-razvitieto-na-gazotransportnata-%D1%9D-sistema.86538

/Поглед.инфо/ "Газпром" обсъжда с България развитието на газотранспортната система (ГТС) на страната. Това заяви на пресконференция във вторник (6 юни) председателят на управителния съвет на руския газов гигант Александър Медведев, цитиран от Рамблер.

Самостоятелна изложба на Георги Коларов на 16 юни в Галерия „Поморие”

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/8Suw2mmb9HA/

Първа самостоятелна  изложба на Георги Коларов  ще бъде открита на 16 юни 1017 г. /петък/, от 18,30 ч. в Галерия „Поморие”.

Художникът е роден на 5 април 1981 г. в град Пловдив. Учи в художественото училище за сценични кадри в родния град, след което завършва Художествената академия. Работи в областта на сценографията, графичния дизайн и 3D медиийната анимация в тв компания. Активно се занимава с живопис, има  афинитет към градските пейзажи. От 2005 до 2007 г. живее и твори в САЩ. Има множество участия в общи изложби и пет съвместни изяви с баща си, художника  Любомир Коларов. Негови картини са притежание на галерии и частни колекции в България, Русия, Англия, Германия,Португалия,САЩ и др.

Георги Коларов  ще се представи самостоятелно в Галерия „Поморие” с 20 живописни платна  в жанра на пейзажа- градски и морски, изпълнени в техника маслени бои върху платно, с типичните за автора ярък колорит, експресивност и романтични сюжети

Слънце и високи температури

//dariknews.bg/regioni/shumen/slynce-i-visoki-temperaturi-2028708

Преди обяд времето ще бъде предимно слънчево. След обяд и до полунощ над Западна и Централна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи, в отделни райони интензивни, придружени с гръмотевици и временно усилване на вятъра. Възможни са градушки. Предимн

Най-модерният туристически информационен център в България отваря врати в Пловдив

//dariknews.bg/regioni/plovdiv/naj-moderniiat-turisticheski-informacionen-centyr-v-bylgariia-otvaria-vrati-v-plovdiv-2028528

Най-новият туристически информационен център на Главната улица в Пловдив, който е най-модерният в България, отваря врати днес. Той е третият в града и е обособен на мястото на емблематичната книжарница „Отец Паисий“ на ул. „Райко Даскалов“, в непосредствена близост до Римския стадион.

Преподаватели и студенти от АМТИИ със съвместна изложба

//dariknews.bg/regioni/plovdiv/prepodavateli-i-studenti-ot-amtii-sys-syvmestna-izlozhba-2028600

Днес от 18 часа в залите на първия етаж на Балабановата къща ще се открие изложбата „Преподаватели и студенти“.
 
Тя включва произведения на преподаватели и студенти от Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство и представя съвременните тенденции в отделните видове изку

Интерактивна маса за виртуални дисекции показват в МУ-Пловдив

//dariknews.bg/regioni/plovdiv/interaktivna-masa-za-virtualni-disekcii-pokazvat-v-mu-plovdiv-2028674

С една от най-съвременните технологии в обучението по медицина - 3D интерактивна маса за виртуални дисекции започва да обучава студентите в Медицински университет-Пловдив. Тя ще бъде представена официално на 8 юни, четвъртък от 11 часа в музея на Катедра „Анатомия, хистология и ембриологи

Financial Times: Какво се крие зад конфликта с Катар?

http://pogled.info/svetoven/Financial-Times-kakvo-se-krie-zad-konflikta-s-katar.86533

/Поглед.инфо/ Безпрецедентната стъпка на Саудитска Арабия, Обединените арабски емирства, Египет и Бахрейн да скъсат дипломатическите си отношения с Катар, както и да прекъснат транспортните си връзки, настройва един срещу друг основни съюзници на САЩ в Близкия изток. На гражданите на Катар е даден двуседмичен срок да напуснат територията на четирите страни, а на гражданите на Египет, ОАЕ, Саудитска арабия и Бахрейн е забранено да влизат в Катар или транзитно да преминават през неговата територия. Мотивите са, че Катар подкрепя тероризма.

Проф. Бузов: Саудитските принцове отстъпиха от подкрепата си за радикалния ислямизъм

http://pogled.info/svetoven/prof-buzov-sauditskite-printsove-otstapiha-ot-podkrepata-si-za-radikalniya-islyamizam.86534

/Поглед.инфо/ Бомбите гърмят в западните градове, а танковете и оръжията на Запада са на руската граница. Това е доста нелепа ситуация. Интервю на Десислава Пътева с проф. Вихрен Бузов, преподавател във Философския факултет на ВТУ „Св. Кирил и Методий”. През 2016 г. той става доктор на науките по национална сигурност, като защитава дисертация на тема „Вземане на решения при кризи на регионалната сигурност”.

С интересен поглед Макрон обеща на Борисов помощ за членството на България в еврозоната

http://pogled.info/svetoven/evropa/s-interesen-pogled-makron-obeshta-na-borisov-pomosht-za-chlenstvoto-na-balgariya-v-evrozonata.86535

/Поглед.инфо/ Президентът на Франция Еманюел Макрон обеща съдействие за членството на България в еврозоната, както и за присъединяването й към Шенгенската зона. Това съобщава агенция „Франс прес“ след днешната среща на френския държавен глава с българския премиер Бойко Борисов в Елисейския дворец. По-рано Борисов заяви, че сега е моментът страната ни да атакува чакалнята за еврозоната. След срещата стана ясно, че френският държавен глава ще посети България през август.

ВАЖНО!!! САЩ: Нова каскада на корпоративни банкрути?

http://pogled.info/svetoven/amerika/vazhno-sasht-nova-kaskada-na-korporativni-bankruti.86531

/Поглед.инфо/ Малко предистория: каскадата от банкрути, които започнаха в САЩ през 2008 г., бяха преустановени от печатницата на пари (Федералния резерв, бел.пр.). Прекрати се достъпът на икономиката до лесни кредити, които направиха възможно да се поддържат нерентабилните предприятия чрез заеми и да нарастват покупките от страна на домакинствата.

Der Spiegel: Битка за бъдещето на Русия

http://pogled.info/svetoven/russia/Der-Spiegel-bitka-za-badeshteto-na-rusiya.86532

/Поглед.инфо/ Алексей Кудрин, най-лоялният революционер на Кремъл, се превърна в звезда на форума в Санкт Петербург: той представи пакет от либерални икономически реформи, озаглавен "Стратегия-2035". Тази задача му беше възложена лично от Путин. Но срещу Кудрин има конкурент - милиардерът Борис Титов, също с добри контакти в Кремъл, който също разработи план за реформи на Путин. Към кого ще се вслуша президента?

Конкуренцията в Кан е канска, Командарев се пребори. Защо?

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6266165

Конкуренцията в Кан е канска, Командарев се пребори. Защо?Много е важно да бъде създаден специален фонд “Кино”. Тогава филмовите ни успехи ще станат по-големи Конкуренцията на филмовия фестивал в Кан е канска. Но ето че режисьорът Стефан Командарев юнашки пребори. Трябва да оценим много високо успеха на Командарев и екипа му с филма “Посоки”. Лентата участва в програмата “Особен поглед”,

Груев-младши излиза в 1/2-финал срещу “Борусия” (Д), сайтът на ГФС взе интервю и с него

https://www.24chasa.bg/sport/article/6266252

Груев-младши излиза  в 1/2-финал срещу “Борусия” (Д), сайтът на ГФС взе интервю и с него Юношеският национал на България Илия Груев-младши ще излезе днес със своя “Вердер” в първи полуфинал за титлата при 17-годишните в Германия срещу “Борусия”. Реваншът е в неделя в Дортмунд. Илия и съотборниците му спечелиха титлата в Бундеслигата за тази възраст на Северна/Североизточна Германия. Противникът им “Борусия” е втори в западната.

САЩ удариха отново режима на Асад

http://offnews.bg/news/n_1/n_657507.html

Водената от САЩ антитерористична коалиция нанесе нов удар по проправителствените сили в Сирия, съобщиха световните медии. Военно-въздушните сили са унищожили военни части на режима на Асад в град Ат Танфе. Загинали са двама сирийски военни, а други 15 са ранени. В официалното съобщение на коалицията се съобщава, че са унищожени „допълнителни сили, подкрепящи сирийския режим в установената зона за избягване на конфликти в Южна Сирия“. „Въпреки предишните предупреждения, поддържащите режима сили навлязоха в установената зона за избягване на конфликти. Става дума за танк, артилерия, средства за ПВО, носещи въоръжение автомобили и повече от 60 войници, които представляваха заплаха за коалицията и партньорските сили, намиращи се в гарнизона“, пише в съобщението. Съюзниците съобщават, че след няколко предупреждения са „унищожени две единици артилерия, една единица ПВО, а танкът е повреден“. Коалицията отбеляза, че военните ѝ се намират в Ат Танфе вече няколко месеца и обучава местните жители за борба срещу „Ислямска държава“. Във връзка с новите удари командването на съюзниците подчерта, че не възнамерява да воюва със сирийските власти, но ще се защитава при необходимост. Президентът на САЩ Доналд Тръмп е информиран за случилото се. Москва веднага реагира. От Кремъл определиха удара като „пряко участие на коалицията във военния конфликт“. Русия щяла да повдигне този въпрос на извънредно свикване на Съвета за сигурност на ООН. 

Испания и Португалия подписват Договора от Тордесиляс, с който си поделят Новия свят

https://www.actualno.com/chronicles/ispanija-i-portugalija-podpisvat-dogovora-ot-tordesiljas-s-kojto-si-podeljat-novija-svjat-news_615187.html

Договорът от Тордесиляс е споразумение между Кралство Испания и Кралство Португалия за разпределението на сферите на влияние в света между двете държави (скоро преди това е сключена и личната уния между Кралство Кастилия и Кралство Арагон, скрепено с династическия брак

Камери и по-добри пътища, а не репресии

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6266160

Камери и по-добри пътища, а не репресииЗаради превишена скорост за 2 г. са загинали 7 човека, а заради калпави шосета - близо 600 Да бъдат премахнати знаците, които предупреждават за камери, засичащи скоростта при шофиране - това е едно от предложенията на ГЕРБ за промяна в закона. Мярката е във връзка с обявената от правителството кампания за намаляване на жертвите по пътищата.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване