Пиян бабаит подлуди бургаски квартал, мята се като звяр при опит да го арестуват

https://www.24chasa.bg/novini/article/6276258

Пиян бабаит подлуди бургаски квартал, мята се като звяр при опит да го арестуват23-годишен криминално проявен от Ямбол сътвори истински цирк в бургаския к-с "Изгрев", оказвайки яростна съпротива при опит на полицаи да го арестуват и отведат в районното. Сигнал за инцидента е получен а 11.06.т.г. около 19.04 ч. в Пето Районно управление – Бургас.  От подадената информация ставало ясно,

Порошенко забрани георгиевската лента в Украйна

http://clubz.bg/55019-poroshenko_zabrani_georgievskata_lenta_v_ukrajna

СВЯТ петро порошенко 1404cr

Президентът на Украйна Петро Порошенко подписа закона, с който се забранява носенето на георгиевски ленти в страната.

Депутатите гласува на 16 май т.г. забраната, като окачествиха окичването с лентите като "руска пропаганда".

Законът ще влезе в сила веднага след обнародването в Държавен вестник.

Публичното използване и пропагандиране на георгиевската лента ще бъде преследвано и наказвано. Глобата е от 50 до 150 пъти необлагаемия минимален доход. При повторно нарушение наказанието става 300 пъти необлагаемия минимум. Съдът може да наложи и 15 дни арест.

Забранява се също и предмети с изображението на лентата.

Носенето на такива ленти ще се забранява и по време на масови мероприятия, плакати, стикери, дрехи, автомобили, произведения на изкуството и медии, обясни през май авторът на законопроекта Антон Герашченко от партия "Народен фронт" (конкурентна на блока на президента Петро Порошенко) от парламентарната трибуна.

"С този закон ще се противодейства на руската пропаганда, която разделя украинската нация, украинския народ", обяви тогава Герашченко.

Георгиевската лента е част от ордени, получавани от военни още от времето на Руската империя. По време на комунистическата диктатура тя не е използвана в СССР. Но употребата й се възражда през 2005 година, като част от тържествата за Деня на победата.

Тази година тя масово се виждаше на гърдите на много хора у нас на 9 май - Деня на Европа и Деня на победата.

В Япония празнуват раждането на ново бебе панда

https://www.actualno.com/asia/v-japonija-praznuvat-rajdaneto-na-novo-bebe-panda-news_616443.html

Токийският зоопарк „Уено“ в Япония отпразнува раждането на първото си бебе панда от пет години насам. По-рано днес 11-годишната Шин Шин е станала майка. Засега не е известен полът на малкото, тъй като бебетата панди се раждат розови, почти без козина и тежащи не повече о

НДК: ДАНС и прокуратурата никога не са нахлували в двореца

https://www.24chasa.bg/novini/article/6276266

НДК: ДАНС и прокуратурата никога не са нахлували в дворецаНДК излезе с позиция относно неверни публикации в медиите. В нея се казва: "Във връзка с тенденциозни и неверни публикации в медиите се налага да заявим категорично, че нищо в изложената фактология не отговаря на истината. ДАНС и прокуратурата никога не са нахлували в НДК. Изразходването на средствата по преустройството на НДК се отчитат прозрачно

„Лидл“ стъпва и на пазара в САЩ

http://clubz.bg/55018-%E2%80%9Elidl%E2%80%9C_stypva_i_na_pazara_v_sasht

ИКОНОМИКА лидл лого

„Уолмарт“ и други американски гиганти в търговията с хранителни стоки съвсем скоро ще трябва да се конкурират с още една германска верига, предлагаща ниски цени. "Лидл" се готви да навлезе тази седмица на пазара в САЩ, следвайки пионера "Алди", който от десетилетия е там, информира ДПА.

„Алди" стъпи на американския пазар през 70-те години на миналия век, докато "Лидл" едва сега предприема действия с отварянето на девет магазина в югоизточните щати Вирджиния, Северна Каролина и Южна Каролина на 15 юни.

Това ще са са първите от 20 магазина, които веригата планира да открие в трите щата до края на септември и това е само началото на амбициозни планове. До няколко години "Лидл" има за цел 100 магазина да отворят врати в няколко щата по Източното крайбрежие.

"Лидл" задава бърз темп на пристигането си в САЩ, въпреки мрачната перспектива за търговците на дребно в страната, до голяма степен дължаща се на натиска от онлайн гиганти като "Амазон".

Германската верига отвори своя централа в САЩ през 2015 г. - в Арлингтън, щата Вирджиния, но първоначално предвиждаше да започне да открива магазини през 2018 г.

"Лидл" е сред най-големите в света вериги за търговия на дребно с над 10 000 клона в 27 държави, включително и България. 
 

Цигарите и енергийните напитки поскъпват двойно в Саудитска Арабия

https://www.24chasa.bg/novini/article/6276263

Цигарите и енергийните напитки поскъпват двойно в Саудитска АрабияЦените на цигарите и на енергийните напитки в Саудитска Арабия скочиха двойно, а на газираните напитки се увеличиха с 50 на сто. За първи път Рияд въвежда данъци за потребителски стоки, за да компенсира спада на приходите от петрол, информира Франс прес, цитирана от БНР. Жителите на страната, която е най-­големият в света износител на петрол,

Uber търси пътя нагоре на фона на скандали

http://www.investor.bg/novini/261/a/uber-tyrsi-pytia-nagore-na-fona-na-skandali-241010/

Все още не е ясно дали компанията е взела някакво решение за бъдещето на изпълнителния си директор Травис Каланик

Land Rover Discovery Sport и Range Rover Evoque получиха нов мотор

https://www.actualno.com/cars/land-rover-discovery-sport-i-range-rover-evoque-poluchiha-nov-motor-news_616435.html

Два от компактните модели на компанията Land Rover - Discovery Sport и Range Rover Evoque, моделна година 2018, ще бъдат оборудвани с изцяло нов 2,0-литров четирицилиндров бензинов двигател Ingenium. Подобен агрегат се поставя за първи път на автомобили от марката Land Rover, като неговата цел е намаляване

Цветана Пиронкова изпадна от топ 100 на световната ранглиста

https://www.24chasa.bg/sport/article/6276264

Цветана Пиронкова изпадна от топ 100 на световната ранглистаПървата ракета на България при жените Цветана Пиронкова изпадна от топ 100 на световната ранглиста на WTA до номер 126, предаде "Фокус". Германката Анджелина Кебер запази първото си място. Втора е Симона Халеп от Румъния. Най-голям прогрес прави латвийката Йелена Остапенко, победите от „Ролан Гарос“, която се изкачи с 35 позиции до номер 12.

Григор Димитрова е 12-ти в света

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/KuCeCHnw1xc/

Григор Димитров се изкачи с една позиция в световната ранглиста при мъжете и вече заема 12-то място в подреждането, съобщава bTV. Българинът добави 23 точки към своя актив и вече има 2980. Той ги спечели след като подобри миналогодишното си класиране на “Ролан Гарос”. Този път Димитров достигна трети кръг, където беше победен от Пабло Кареньо-Буста. През 2016 г. обаче отпадна още на старта.
С прибавените точки българинът изпревари Давид Гофен. Следващият турнир, на който Димитров ще участва, е на трева в Щутгарт. Надпреварата започва днес, а българинът ще излезе на корта във вторник или сряда.

Анди Мъри остава лидер при мъжете. Шампионът от “Ролан Гарос” Рафаел Надал пък се изкачва до втора позиция. Трети е Стан Вавринка. Новак Джокович записва спад с 2 места и вече е 4-ти. Роджър Федерер завършва топ 5 в света.

ЕС се кани да отложи преговорите за Брекзит заради Мей

http://frognews.bg/news_136337/ES-se-kani-da-otloji-pregovorite-za-Brekzit-zaradi-Mei/

Тереза Мей ще бъде предупредена от Европейския съюз, че исканията й за паралелно водене на преговорите за излизането на Великобритания от общността и нови търговски отношения ще доведат до сериозно забавяне на преговорния процес. Британският в. „Гардиън“ съобщава, че Брюксел ще предупреди премиера, че даването на нов мандат на главния европейски преговарящ Мишел Барние ще отнеме още една година, което на практика ще остави само няколко месеца до крайния срок за напускане на общността през 2019 г.

16-годишен застава като убиец пред съда във Враца

https://www.24chasa.bg/novini/article/6276265

16-годишен застава като убиец пред съда във ВрацаВъв врачанския окръжен съд бе внесено обвинението срещу непълнолетен убиец на 57-годишен мъж от врачанското с. Попица, съобщи зам.-окръжният прокурор Камелия Трифонова. Убийството от януари т.г. разтърси  циганската махала на селото заради жестокостта си и проявената крайна агресия от 16-годишният Пламен М.

И румънски изтребител се разби по време на учение с българските ВВС

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/ADbkv3YcQVM/

Изтребител МиГ 21 Лансър на румънските ВВС се разби днес в близост до въздушна база “Михаил Когълничану” край Констанца.

Самолетът е излетял около 10,00 ч. от въздушна база “Михаил Когълничану” за тренировъчен полет в рамките на учението “Тракийски орел 2017”, което се осъществява съвместно с българските ВВС, съобщава Кросс. При приземяване, на около 4,7 км от края на пистата, изтребителят се е разбил. Министерството на отбраната на Румъния съобщи, че пилотът на самолета е съобщил за сериозна повреда на двигателя.

Пилотът е в съзнание и е в стабилно състояние. На място му е оказана първа помощ, след което е бил транспортиран по въздуха до окръжната болница в Констанца.

Обстоятелствата около катастрофата се проучват.

Приходите на хотелиерите растат със 17% през април

http://www.dnevnik.bg/biznes/2017/06/12/2987303_prihodite_na_hotelierite_rastat_sus_17_prez_april/?ref=rss


Приходите на хотелиерите от нощувки през април достигат 44.2 млн. лв., или с 16.9% повече в сравнение с април 2016 година. Регистрирано е увеличение на приходите както от чужди граждани - с 32.9%, така и от български - с 3.1%, показват данните на Националния статистически институт (НСИ)

Общата заетост на леглата през месеца е 23.9%, като се увеличава с 2 процентни пункта в сравнение със същия месец на предходната година. Най-висока е заетостта на леглата в хотелите с 4 и...

Вижте къде няма да има вода утре в София

http://www.dnes.bg/sofia/2017/06/12/vijte-kyde-niama-da-ima-voda-utre-v-sofiia.343986

"Софийска вода" предприема ремонтни дейности в някои части на столицата

112 деца от цялата страна мерят сили като огнеборци в Бургас днес и утре

https://www.24chasa.bg/region/article/6276243

112 деца от цялата страна мерят сили като огнеборци в Бургас днес и утре112 деца от цялата страна ще се включат днес и утре в XV Национално ученическо състезание "Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации". Състезанието ще се проведе пред Експозиционен център Флора в Морската градина. Участниците са разпределени в 28 отбора с по 4 състезатели. Ще има теоретичен изпит и практически игри.

Десетата научно-практическа конференция „Водим бъдещето за ръка” ще се проведе в града

//dariknews.bg/regioni/veliko-tyrnovo/desetata-nauchno-prakticheska-konferenciia-vodim-bydeshteto-za-ryka-shte-se-provede-v-grada-2029900

Във Велико Търново ще се проведе Десетата научно-практическа конференция „Водим бъдещето за ръка”. Това съобщиха от пресцентъра на Община Велико Търново. Организатори на събитието са Министерство на образованието и науката, Регионално управление на образованието – Велико Търново и педагогиче

Народният представител от ГЕРБ-Русе Светлана Ангелова празнува рожден ден

//dariknews.bg/regioni/ruse/narodniiat-predstavitel-ot-gerb-ruse-svetlana-angelova-praznuva-rozhden-den-2029928

„Оценяваме високо законодателната Ви дейност в Народното събрание и контактите извън него, които са насочени към едно - да осигурят най - ценното за всеки русенец и българин – достоен живот и старини. Благодарение на стореното от Вас и екипа на ГЕРБ пенсионерите, гражданите с увреждания, социално с

Маг обеща да вали сняг в Хасково след два дни

//dariknews.bg/regioni/haskovo/mag-obeshta-da-vali-sniag-v-haskovo-sled-dva-dni-2029930

Варненският маг Веселин Долмов – Арсен обеща да вали сняг в Хасково след два дни. В представлението си, което е подготвил ще има още летящи предмети и животни, които се появяват от нищото. Днес на обяд жертва на неговите фокуси стана и зам.-кмета на Хасково Милена Трендафилова.

Арсен щ

Нивите с лавандула драстично са се увеличили, последствията за пазара може да са лоши

//dariknews.bg/regioni/dobrich/nivite-s-lavandula-drastichno-sa-se-uvelichili-posledstviiata-za-pazara-mozhe-da-sa-loshi-2029932

Драстично са се увеличили само за една година нивите с лавандула в региона на Добрич. От 14 хиляди декара през миналата година, сега насажденията с етерично-маслената култура надхвърлят 33 хиляди  декара, коментира пред Дарик Добрин Начев – производител от Генерал Тошево. Семейство

Забравена тенджера със сладко предизвика пожар

//dariknews.bg/regioni/varna/zabravena-tendzhera-sys-sladko-predizvika-pozhar-2029933

Пожар е горял на терасата на апартамент на ул. «Професор Любор Нидерле». Инцидентът е станал вчера следобед. Няма пострадали хора.

Причината е неправилно използване на нагревателен уред – забравена тенджера със сладко на котлон. Унищожено е домашно имущество.  

Командироват санитарни инспектори на морето

//dariknews.bg/regioni/varna/komandirovat-sanitarni-inspektori-na-moreto-2029907

Заради нарастване на обема на работа на Регионалната здравни инспекции край морето, това лято там ще бъдат командировани служители от други региона на страната, за да окажат помощ на колегите си. Това обяви във Варна министърът на здравеопазването проф. Николай Петров.
 
Според него н

Терористите няма да оставят България да бъде "островче на спокойствието", отсече Киров

http://www.moreto.net/novini.php?n=353211

"Ние не можем и няма да останем островче на спокойствието." Това обяви пред журналисти бившият шеф на Националната разознавателна служба (НРС) ген. Кирчо Киров, запитан дали страната ни е мишена на терористите. Ген. Киров е в Съдебната палата, където се провежда заседание по делото срещу него за издаване на държавна тайна.

6-годишно дете е прието в болница след катастрофа в Нова Загора

https://www.24chasa.bg/region/article/6276244

6-годишно дете е прието в болница след катастрофа в Нова ЗагораЧетирима души, пострадали при пътни инциденти през последните 24 часа, са настанени в МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ – Сливен, съобщиха от лечебното заведение, предаде "Фокус". Момиче на 6 години от Нова Загора е в Отделението по реанимация с фрактура на лицев череп след пътен инцидент. Детето е контактно.

Първата дама: Мили прайдващи, уважавам Ви, но не преигравайте!

https://www.24chasa.bg/novini/article/6276225

Първата дама: Мили прайдващи, уважавам Ви, но не преигравайте!Първата дама Десислава Радева е разсъждавала във фейсбук профила си на тема провелия се прайд. Тя моли гейовете да не преиграват, казва че ги уважава много и им напомня, че за загиналия в хеликоптер военен Георги Анастасов. Ето какво пише съпругата на президента Десислава Радева: Заведох 6-годишния ни котарак Чарли на ветеринар – рутинната

12-годишно момче в болница след побой в училище

http://www.cross.bg/ychilishte-suychenik-gabrovo-1545773.html

/КРОСС/ 12-годишно момче е получило наранявания в областта на лицето при сбиване със свой съученик в основно училище в Габрово. В петък следобед се наложило да го откарат в Центъра за спешна медицинска помощ, а след прегледа да го настанят в отделението по хирургия в МБАЛ "Д-р Тота Венкова", предава Дарик. Опасност за живота му няма. Предприети са незабавни действия за изясняване на случая. Според първоначалните данни, момчето е пострадало при спречкване с 13-годишен съученик в коридора на основно училище в Габрово. По случая работи инспектор Детска педагогическа стая, заведена е преписка.  

Реал Мадрид поздрави Надал за Десетата

https://offnews.bg//tenis/real-madrid-pozdravi-nadal-za-desetata-657946.html

Испанският футболен колос Реал Мадрид поздрави официално Рафаел Надал за спечелването на десетата юбилейна титла от турнира "Ролан Гарос" в Париж.

Кралят на клея, както е наричан Рафа, е голям почитател на "белия балет" и симпатията е взаимна.

"Поздравяваме почетния член на нашия клуб с десетата победа в Париж", написаха от Реал в профила си в Туитър след успеха на Надал над Стан Вавринка във финалния мач.

Това беше 15-а титла от турнири от Големия шлем за 31-годишния испанец, който вече е втори в света, а лидер остава Анди Мъри.

След спечелването на трофея в Шампионската лига от Реал Мадрид популярност придоби видео, на което е заснета радостта на Надал. Това беше рекордна 12-а титла за "белия балет" от комерсиалната надпревара.

"Надал е истинска спортна икона в Испания, един от най-великите в нашия спорт. Иосвен всичко друго е фен на Реал", каза от своя страна капитанът на Реал Серхио Рамос след победата над Македония в световните квалификации в Скопие.

Полицаи спряха в Бургас кола-подвижна нарколаборатория

https://www.24chasa.bg/novini/article/6276222

Полицаи спряха в Бургас кола-подвижна нарколабораторияАвтомобил, натъпкан с уреди и химикали за оборудване на нарколаборатория, е спрян при рутинна проверка в Бургас на 11 юни,  до бл. 3 в ж.к. “Славейков“. Зад волана на автомобила Деу Ланос с бургаска регистрация бил 26- годишният Т.С. от Бургас. Проверка със специализиран дрегер показал, че той шофира след употреба на метамфетамин.

Меркел за успеха на Макрон: Силен вот за реформи

http://clubz.bg/55017-merkel_za_uspeha_na_makron_silen_vot_za_reformi

 “Най-сърдечни поздравления за Еманюел Макрон за големия успех на вашата партия на първия тур на парламентарните избори във Франция! Това е силен вот за реформи”, гласи поздравлението на канцлерката Ангела Меркел до френския президент Манюел Макрон. Това съобщи правителственият говорител Щефен Зайберт.

Лидерът на германските социалдемократи и кандидат за канцлер на общите избори през септември Мартин Шулц обяви, че е изключително радостен от рузултата за Еманюел Макрон и допълни:

“За да реформираме Европа и в Германия през септември ни е нужна промяна!”

Парламентарните избори във ФРГ са насрочени за 24 септември т. г.

По повод реакцията на Шулц християндемократът депутат Йенс Шпан му написа в туитър:

“Между впрочем Макрон планира либерализиране на трудовия пазар, а Вие искате в Германия да го закостените. Вие одобрявате реформи единствено другаде?”

Не остана назад в хвалбите и дипломат номер 1 на Германия:

“Поздравления, Емнюел Макрон! Поредният ви успех показва: Макрон убеждава – не само във Франция, а и в Европа, за Европа!”, написа в туитър външният министър, социалдемократът Зигмар Габриел.

По традиция Германската социалдемократическа партия е тесен съюзник на френските социалдемократи, които този път претърпяха изборно поражение.

Заместник-председателят на парламентарната фракция на сестринските партиии – на Меркел – ХДС и на баварския ХСС, Ханс-Петер Фридрих оцени изборния успех на лагера на Макрон като подкрепа за германо-френските планове за реформи в ЕС:

“Сега Франция има не само един решителен, а и с възможност да действа президент. Точно това ни е нужно, за да могат Германия и Франция заедно да дадат тласък на Европа.”

Представители на опозиционните зелени споделят същата позиция, призовавайки реформите в Европа да се извършват при тясно сътрудничество между Берлин и Париж.

Близо 2000 души са минали през Спешното на Пирогов през уикенда

http://frognews.bg/news_136336/Blizo-2000-dushi-sa-minali-prez-Speshnoto-na-Pirogov-prez-uikenda/

Над 1900 души са потърсили помощ в Спешното на „Пирогов” през почивните дни, а близо 280 от тях се наложи да останат за болнично лечение, съобщиха от лечебното заведение.

Наталия Кобилкина се омъжи (Снимки, видео)

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6276217

Наталия Кобилкина се омъжи (Снимки, видео)Наталия Кобилкина се омъжи за Такис Дретакис. Сексоложката сподели снимки от празничното събитие в страницата си във фейсбук. Двамата са сключили брак вчера, а тържеството е било в Гърция.  Такис и Наталия се сгодиха на 23 ноември миналата година, когато празнуваха рождения ден на кобилкина на Малдивите.

След Тръмп, румънският президент ще се срещне с Меркел и Макрон

https://www.24chasa.bg/novini/article/6276228

След Тръмп, румънският президент 
ще се срещне с Меркел и МакронРумънският президент Клаус Йоханис ще се срещне през втората половина на юни с германския канцлер Ангела Меркел и с президента на Франция Еманюел Макрон, съобщава агенция Медиафакс, цитирана от БТА. В периода 19-20 юни румънският президент ще бъде на посещение в Берлин, където ще се срещне с канцлера Ангела Меркел и с президента на Германия

Плаж „Поморие-изток“ удостоен с наградата „Син флаг“

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/bPw_O6TK190/

Плаж „Поморие-изток“, още седем плажа и едно яхтено пристанище в Бургаско са удостоени с наградата ‘Син флаг“ за тази година. Това са  „Поморие-изток”, „Оазис“, „Дюни“, „Харманите“ в Созопол, „Слънчев бряг-юг“, в Свети Влас- източен, централен и нов плаж, „Слънчев ден“, „Албена““Бяла лагуна“ и яхтеното пристанище „Марина Диневи“. Наградата е екоетикет за качество, съобщава Фокус. „За туристите означа, че когато стигнат до такъв плаж, могат да получат качествени услуги, чиста вода за къпане, безопасна среда, без заразни бактерии, надеждно водно спасяване, медицински услуги. Това са критерии, които обобщават качественото управление на един плаж“, каза Станимир Георгиев, председател на УС на Българско движение „Син флаг“.  По думите му на тези плажни ивици се получава разнообразна екологична и образователна информация. Критериите за оценка на програмата „Син флаг“ са четири- качество на морската вода, безопасност и услуги, екологосъобразно упавление и предоставянето на информация.  Плажовете се оценяват от национално и от международно жури.

ЕП ще обсъди намерението на САЩ да напуснат Парижкото споразумение

https://www.24chasa.bg/novini/article/6276223

ЕП ще обсъди намерението на САЩ да напуснат Парижкото споразумениеЕвропейският парламент ще обсъди на пленарната сесия в Страсбург тази седмица обявеното от САЩ намерение да се оттеглят от Парижкото споразумение за опазване на природата, предаде БТА. Разискването е насрочено за сряда, показва програмата на заседанието. ЕП ще гласува законодателство за изпълнението на целите за намаляване на вредните газове до

Управителят на Софийска област е забранил продажбите на държавни имоти

http://econ.bg/Новини/Управителят-на-Софийска-област-е-забранил-продажбите-на-държавни-имоти_l.a_i.743925_at.1.html

Областният управител на Софийска област Илиан Тодоров ("Атака") е издал заповед за забрана на продажбите на имоти – държавна собственост, на...

Времето ще се променя през 2-3 дни

https://www.vesti.bg/bulgaria/vremeto-shte-se-promenia-prez-2-3-dni-6070215

През юни е нормално да вали, да гърми и да има градушки, както и смерч. Въпреки това обаче се чакат градуси до 35

Смъртна присъда заради "богохулство" във Фейсбук? Да, в Пакистан

http://clubz.bg/55016-smyrtna_prisyda_zaradi_bogohulstvo_vyv_fejsbuk_da_v_pakistan

Анти-терористичният съд в Пакистан издаде смъртна присъда на 30-годишен мъж поради обвинения в "богохулство" във Фейсбук тази събота, съобщи Би Би Си. Осъденият, който е шиит, е публикувал обиден коментар в социалната мрежа по адрес на почитания от сунитите пророк Мохамед.

До момента в Пакистан никога не е извършвана екзекуция заради богохулство. Въпреки това прояви на религиозен фанатизъм в страната не липсват. По-рано тази година тълпа преби до смърт студента Машал Кхан именно поради негови постове във Фейсбук, сметнати от мнозина за оскверняване на вярата им. Случката предизвика възмущение в пакистанското общество и мотивира дебати за промяна на закона за богохулството. 

Амнести Интернешънал наскоро публикува критичен доклад по темата:

"Те (законите против богохулство - бел.ред.) позволяват злоупотреби и нарушават международните задължения на страната по отношение на защитата на човешките права, включително свобода на вярата и изповеданието, и свобода на словото."

Изказването на пакистанския министър-председател Наваз Шериф, който нарече богохулството "непростимо престъпление", както и обявената смъртна присъда обаче показват, че международните усилия към опазването на човешките права в страната са неефективни.

Осъдиха пакистанец на смъртна присъда заради "богохулство" във Фейсбук

http://clubz.bg/55016-osydiha_pakistanec_na_smyrtna_prisyda_zaradi_bogohulstvo_vyv_fejsbuk

СВЯТ фейсбук логоcr

Анти-терористичният съд в Пакистан издаде смъртна присъда на 30-годишен мъж поради обвинения в "богохулство" във Фейсбук тази събота, съобщи Би Би Си. Осъденият, който е шиит, е публикувал обиден коментар в социалната мрежа по адрес на почитания от сунитите пророк Мохамед.

До момента в Пакистан никога не е извършвана екзекуция заради богохулство. Въпреки това прояви на религиозен фанатизъм в страната не липсват. По-рано тази година тълпа преби до смърт студента Машал Кхан именно поради негови постове във Фейсбук, сметнати от мнозина за оскверняване на вярата им. Случката предизвика възмущение в пакистанското общество и мотивира дебати за промяна на закона за богохулството. 

Амнести Интернешънал наскоро публикува критичен доклад по темата:

"Те (законите против богохулство - бел.ред.) позволяват злоупотреби и нарушават международните задължения на страната по отношение на защитата на човешките права, включително свобода на вярата и изповеданието, и свобода на словото."

Изказването на пакистанския министър-председател Наваз Шериф, който нарече богохулството "непростимо престъпление", както и обявената смъртна присъда обаче показват, че международните усилия към опазването на човешките права в страната са неефективни.

14 психологически трика, които са изключително полезни

https://offnews.bg//psihologia/14-psihologicheski-trika-koito-sa-izkliuchitelno-polezni-657943.html

Ето няколко основни психологически съвета, които не само имат смисъл, но ако се вслушате в тях, ще видите, че наистина действат.

1. Когато се запознавате с някого, обърнете внимание на цвета на очите му. Получената информация няма да ви бъде особено полезна, но този вид контакт показва увереност и приятелско отношение.

2. Хората винаги имат най-ясни спомени за първото и последното нещо, което им се случва, докато средата остава смътна. Така че, ако отивате на интервю, опитайте се да бъдете първият или последният влязъл в стаята.

3. Положението на краката често показва какво мислим. Например, ако се приближите до двама души, които са седнали и разговарят и те се обърнат към вас, но краката им останат да сочат един към друг, това показва, че искат да ги оставите сами. По същия начин, ако говорите с някого и краката му са насочени директно към вас, то той иска да си тръгне.

4. Когато група хора се смее, всеки инстинктивно поглежда към този, когото чувства най-близък. Това е добър начин да разберете кой с кого е приятел, ако сте на нова работа или при непознати в компания.

5. Както казват терапевтите – силата на мълчанието е изключително голяма. Ако някой даде незадоволителен отговор на ваш въпрос, не говорете, а поддържайте контакт с очи. Повечето хора ще се чувстват притиснати и ще продължат да говорят, докато не ви дадат адекватен отговор.

6. Ако знаете, че някой смята да се държи агресивно с вас по време на оперативка, седнете до него. Това ще го накара да се почувства дискомфортно и ще му бъде по-трудно да се опита да ви обиди или ядоса.

7. Понякога молете околните да ви помогнат с нещо дребно. Така ще „тренирате“ мозъка им и ще ги накарате да ви харесват повече.

8. Колкото и трудно да ви е да запомните името на някого от първият път, се опитайте да се справите. Когато го използвате при следваща среща, ще го накарате да ви смята за симпатични и приятелски настроени.

9. Огледалното копиране на езика на тялото на човека срещу вас е начин за изграждане на доверие помежду ви.

10. Когато срещата ви с някого включва някакъв вид адреналин – филм на ужасите, скачане с парашут и т.н., мозъкът на другия симулира възбуда. Така хората си мислят, че се радват на вашата компания.

11. Сърдечното ръкостискане е в пъти по-атрактивно и полезно за вас, отколкото хладното и отпуснато.

12. Най-добрият начин да научите нещо е като го преподадете. Ако придобиете нови знания, ги споделете с някого, така ще тренирате мозъка си и ще запомните в пъти повече информация.

13. Когато искате да преминете през тълпа от хора, не минавайте през празните пространства, а през тези, които са близко едни до други. Те по-вероятно биха ви пуснали да преминете, иначе рискувате да ви смачкат внезапно.

14. За хората няма нищо по-важно от самооценката им. Разберете какво мислят за себе си и да го използвайте.

Резултатите от вота на Острова засилват несигурността за пазара на имоти

http://www.investor.bg/po-sveta/453/a/rezultatite-ot-vota-na-ostrova-zasilvat-nesigurnostta-za-pazara-na-imoti-241022/

"Твърд Brexit" е значително по-малко вероятен, а това може да се окаже положителен фактор за сектора в дългосрочен план, смятат оптимистите за пазара

Мъж загина с мотоделтапланер след падане в нива

https://offnews.bg//112/mazh-zagina-s-motodeltaplaner-sled-padane-v-niva-657945.html

Мъж загина при падане мотоделтапланер в село Дондуково, област Монтана, съобщиха от Областната дирекция на полицията в Монтана. 

Фаталната злополука се е случила в района на стопански двор, където 45-годишен местен земеделски производител се качил на мотоделтапланер. Машината била пригодена за пръскане на земеделски площи и целта на полета била да се провери дали ще може да се направи пръскането, уточнява БГНЕС.

При опита обаче, на височина около 20 метра, мъжът изгубил контрол над управляваното въздухоплавателното средство и паднал в земеделска нива. Той починал на място.

На мястото веднага пристигнали полицаи, извършен е оглед и е образувано досъдебно производство. 

Учени създадоха биоразграждащи се микрозърна, заменящи пластмасата в козметиката

https://www.24chasa.bg/novini/article/6276206

Учени създадоха биоразграждащи се микрозърна, заменящи пластмасата в козметикатаБритански учени създадоха биоразграждащи се микрозърна, които да заменят пластмасата в козметиката, която замърсява океана и застрашава морския живот, съобщи Прес асосиейшан, цитирана от БТА.  Алтернативните микрозърна са от целулоза. Те са подходящи за пасти за зъби, гел душове, почистващи кремове.

Нещата, които вбесяват различните зодии

https://www.actualno.com/curious/neshtata-koito-vbesjavat-razlichnite-zodii-news_616437.html

Всеки човек има различен характер и всеки се дразни на различни неща. Въпреки това, гневът и зодиите имат тясна връзка, пише data.bg. Убедете се сами...   ОВЕН Хората, които се опитват да им дават тон в живота. Натрапчивостта и нахалството - Овните не обичат да им се натрапвате

От днес комисия от НИНКН ще проверява 42 стари сгради във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=353214

Комисия от Националния институт за недвижимо културно наследство (НИНКН) започна огледи на стари сгради във Варна. В периода 12 до 16 юни за оглед на 42 стари сгради, които подлежат на деклариране като недвижими културни ценности ще бъдат проверени, научи Moreto.

За смисъла от разсекретяването на стенограмата за КТБ

http://www.investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/za-smisyla-ot-razsekretiavaneto-na-stenogramata-za-ktb-241021/

Политологът Румяна Коларова и журналистът Мирослав Иванов в коментар за срещата на политическите лидери при президента през юни 2014 г.

Зрелостниците могат да разгледат изпитните си работи в електронен вариант

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/ZQIAXWrw8-A/

Зрелостниците  могат да видят резултатите си от майската сесия на държавните зрелостни изпити (ДЗИ). Проверката става с входящ номер, ЕГН и идентификационен код на адрес: http://zamaturite.bg/rezultati, информират от Министерството на образоването и науката.

Крайната дата за обявяването на резултатите от ДЗИ беше 9 юни 2017 г. В петък, по-рано от определения срок, бяха обявени и резултатите от националните външни оценявания след VII клас по български език и литература и по математика.

Щангите с последно предупреждение, махат ги от Олимпиадата

https://offnews.bg//drugi/shtangite-s-posledno-preduprezhdenie-mahat-gi-ot-olimpiadata-657939.html

Олимпийските игри в Токио през 2020 г. могат да се окажат последните за щангите. Един от най-успешните ни спортове ще бъдат изхвърлени от програмата, ако не се оправят веднага с допинга, съобщава вестник "Сега".

Международната федерация по вдигане на тежести (IWF) получи ултиматум - да намери решение на големите си проблеми до декември 2017 г. или този спорт ще бъде изваден от олимпийската програма за игрите през 2024 г. Това стана на заседанието на Изпълкома на МОК в Лозана, на което бе обсъдено въвеждането на нови дисциплини и орязването на стари.

Ядрото от 28 спорта за Токио 2020 бе запазено, но квотата на щангистите бе намалена с цели 64 състезатели - до 196 участници общо. Също така, вместо да бъде одобрено предложението на IWF за добавяне на още една, седма категория при жените, бе премахната една от осемте при мъжете, като на IWF все пак бе оставено правото да реши коя.

"IWF трябва да представи до декември задоволителен доклад в МОК за това как ще се справи с огромния си проблем с допинга. В противен случай няма да има вдигане на тежести на игрите през 2024 г. Ние вече отправихме силен сигнал, редуцирайки броя на щангистите за Токио 2020", заяви президентът на МОК Томас Бах.

При повторното тестване на пробите от олимпиадите в Пекин и Лондон общо 49 положителни бяха на щангисти, от тях 30 на медалисти (11 жени и 5-има мъже от 2008 г., плюс 10 жени и 4-ма мъже от 2012 г.).

Девет страни имат по трима или повече уличени с допинг щангисти при повторните анализи и трябва да получат по една година наказание за участие в състезания. Държавите са Казахстан, Беларус, Русия, Азербайджан, Армения, Турция, Украйна, Китай и Молдова.

От IWF обявиха на сайта си, че се борят активно с проблемите, и твърдят, че новата им антидопингова политика е невиждана за световния спорт.

Дейността на местата за настаняване през април 2017 г.

http://www.cross.bg/nastanyavane-april-mestata-1545771.html

/КРОСС/ През април 2017 г. в страната са функционирали 1 965 места за настаняване с над 10 легла - хотели, мотели, къмпинги, хижи и други места за краткосрочно настаняване (табл. 1 от приложението). Броят на стаите в тях е 67.2 хил., а на леглата - 148.7 хиляди. В сравнение с април 2016 г. общият брой на местата за настаняване, функционирали през периода, намалява с 1.0%, а на леглата в тях - с 1.4%. Общият брой на нощувките във всички места за настаняване, регистрирани през април 2017 г., е 908.0 хил., или с 11.5% повече в сравнение със същия месец на предходната година, като най-голямо увеличение на нощувките (с 18.3%) се наблюдава в местата за настаняване с 4 и 5 звезди. През април 2017 г. в хотелите с 4 и 5 звезди са реализирани 73.1% от общия брой нощувки на чужди граждани и 36.1% - на българи. В местата за настаняване с 3 звезди са осъществени 18.9% от нощувките на чужди граждани и 31.0% - на българи, докато в останалите места за настаняване (с 1 и 2 звезди) те са съответно 8.0 и 32.9%. Пренощувалите лица в местата за настаняване през април 2017 г. се увеличават с 5.3% в сравнение със същия месец на 2016 г. и достигат 435.5 хиляди. От всички пренощували лица 64.7% са българи, като по-голямата част от тях (64.2%) са нощували в места за настаняване с 1 и 2 или 3 звезди и са реализирали средно по 1.9 нощувки. Пренощувалите чужденци са 153.5 хил., или със 17.2% повече в сравнение с април 2016 г., като 72

Саморазправа на бургаско кръстовище: Шофьор чупи стъклото на колега

https://www.24chasa.bg/novini/article/6276179

Саморазправа на бургаско кръстовище: Шофьор чупи стъклото на колега22-годишен бургазлия е задържан в полицията след като се опитал да раздава правосъдие на кръстовище. Инцидентът е станал на кръговото до хотел "Мираж". 24-годишен мъж от Дряново и 31-годишнта му сестра се оплакали в полицията, че непосредствено след кръстовището, пътувайки към  центъра на Бургас с Мерцедес С 220 с габровска регистрация,

Разсекретяването на стенограми е световна практика, обяви Румен Гечев

http://www.dnevnik.bg/biznes/2017/06/12/2987291_razsekretiavaneto_na_stenogrami_e_svetovna_praktika/?ref=rss


Депутатът от БСП Румен Гечев обяви в ефира на Би Ти Ви, че е нормална практика по цял свят стенограми от ключови срещи да се разсекретяват след даден период. Коментарът му е по повод продължаващите дебати дали е трябвало да се оповести документа от срещата за КТБ при президента през юни 2014 г.

Той даде пример с разсекретени документи от срещи във федералния резерв в САЩ и такива в централната банка на Великобритания. Той посочи, че ако пък се разсекрети стенограмата от...

Русенски математици сглобяват дронове

//dariknews.bg/regioni/ruse/rusenski-matematici-sglobiavat-dronove-2029923

Да сглобяват дронове се учат младите математици в Русе.

Това се случва в новооткрития център за мултироторни летящи системи в математическата гимназия „Баба Тонка“.

Целта е да се свърже учебния процес с най-новите технологии.

Повече чуйте в репортажа.

Д- р Лилия Чингарска: Хората се заблуждават, не съм била кандидат за председатал на БСП

//dariknews.bg/regioni/kiustendil/d-r-liliia-chingarska-horata-se-zabluzhdavat-ne-sym-bila-kandidat-za-predsedatal-na-bsp-2029920

Един от обявените от БСП кандидати за председател на партията в Кюстендил, д- р Лилия Чингарска заяви пред Дарик, че не е давала съгласие да участва в избора на председател на общинската организация и не иска хората да се въвеждат в заблуждение.

Закъснялото саниране в Плевен беше тема в приемната на депутата Ралица Добрева

//dariknews.bg/regioni/pleven/zakysnialoto-sanirane-v-pleven-beshe-tema-v-priemnata-na-deputata-ralica-dobreva-2029921

Граждани потърсиха съдействието на народния представител Ралица Добрева за сезиране на Комисията за енергийно и водно регулиране във връзка с неправомерно начислени кубици вода на битови водомери. С проблема потърпевшите запознаха госпожа Добрева по време на приемния й ден днес. С цялата документац

Идва ли краят на една дълга звездна вражда?

//dariknews.bg/novini/liubopitno/idva-li-kraiat-na-edna-dylga-zvezdna-vrazhda-2029922

Кейти Пери е готова да зарови томахавката и да прекрати враждата си със съперничката си в поп музиката Тейлър Суифт, като я нарече "фантастичен автор на песни", предаде Ройтерс.

Тя добави, че и двете могат да бъдат примери за силни жени в музикалната

България подкрепя членството на Босна и Херцеговина в ЕС и НАТО

//dariknews.bg/novini/bylgariia/bylgariia-podkrepia-chlenstvoto-na-bosna-i-hercegovina-v-es-i-nato-2029924

В глобален план потвърдихме необходимостта от предоставяне на безусловна перспектива за членството на Босна и Херцеговина в ЕС и НАТО. Това заяви президентът Румен Радев след среща с председателстващия Председателството на Босна и Херцеговина Младен Иванич.
 
Държавният глава посочи,

Има досъдебно производство за ремонта на НДК, призна Румяна Арнаудова

//dariknews.bg/novini/bylgariia/ima-dosydebno-proizvodstvo-za-remonta-na-ndk-prizna-rumiana-arnaudova-2029919

Образувано е досъдебно производство за нецелево разходване на средства във връзка с ремонта на НДК. Това заяви говорителят на главният прокурор Румяна Арнаудова.
 
Ремонтът е НДК е във връзка с предстоящото българското председателство на Съвета на ЕС. Назначена е експертиза.
 <

Атанас Атанасов: Създаване на силна дясна алтернатива е основна цел пред ДСБ

//dariknews.bg/novini/bylgariia/atanas-atanasov-syzdavane-na-silna-diasna-alternativa-e-osnovna-cel-pred-dsb-2029912

Създаване на силна дясна алтернатива на сегашния курс на управление на страната е основната ни цел, ще продължим да развиваме проекта „Нова република”. Това заяви новоизбраният председател на ДСБ Атанас Атанасов на първия си брифинг като лидер в централата на парти

Арестуваха похитители, отвлекли и измъчвали млад мъж в София

//dariknews.bg/novini/bylgariia/arestuvaha-pohititeli-otvlekli-i-izmychvali-mlad-myzh-v-sofiia-2029917

За броени часове полицията откри и задържа двама души, отвлекли и измъчвали 33-годишен мъж от София, съобщават от МВР.
 
Жертвата постъпила в болница на 5 юни с рани от побой и изгаряния по тялото. След оказаната медицинска помощ, пострадалият се обър

Григор Димитров катери ранглистата

https://offnews.bg//tenis/grigor-dimitrov-kateri-ranglistata-657944.html

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров се изкачи с едно място до 12-ото в ранглистата на АТР след достигането до третия кръг на Откритото първенство по тенис на Франция.

Поставеният под номер 11 в схемата българин загуби в оспорвана битка от Пабло Кареньо-Буста (Испания) с 5:7, 3:6, 4:6.

Димитров ще започне участието си на турнира на трева в Щутгарт от сериите ATP 250 от втория кръг.

Българинът е поставен под номер 2 в схемата и ще срещне в първия си мач победителя от двубоя между Андрей Кузнецов (Русия) и Йежи Янович (Полша). Срещата ще бъде в сряда или четвъртък.

Рафаел Надал, който спечели десетата си титла от "Ролан Гарос", пък се изкачи до второ място в класирането.

Зад испанеца остана загубилият финала Стан Вавринка, а Новак Джокович отстъпи с две позиции и вече е четвърти. Лидер продължава да бъде Анди Мъри.

Възпоминания в САЩ за първата годишнина от масовия разстрел в Орландо

https://www.24chasa.bg/novini/article/6275893

Възпоминания в САЩ за първата годишнина от масовия разстрел в ОрландоВ Орландо, Флорида, се състоя възпоменателна церемония за 49-те жертви, убити в нощен клуб в този американски щат точно преди една година, съобщава Ройтерс, цитирана от БТА. Още преди разсъмване, в същия час, в който точно преди година въоръженият с огнестрелно оръжие нападател превърна танцовото парти в смразяващо клане,

„Диви същества...“ по Viasat Nature среща Доминик Монахан с летящ гущер във Филипините, змиорка в Амазонка и водна жаба в езерото Титикака

https://www.actualno.com/cinema/divi-syshtestva-po-viasat-nature-sreshta-dominik-monahan-s-letjasht-gushter-vyv-filipinite-zmiorka-v-amazonka-i-vodna-jaba-v-ezeroto-titikaka-news_616434.html

  Екзотичните среща на актьора Доминик Монахан (Мери в трилогията „Властелина на пръстените“ до Чарли Пейс в сериала „Изгубени“) продължават и през юни по Viasat Nature с премиерно излъчване в понеделник от 20:10 и повторение в петък от 21:00 и неделя в 16:30. В епизодите пр

Кристиян Кирилов и Виктория Данова са големите герои на "Витоша 100"

http://www.dnevnik.bg/sport/2017/06/12/2987299_kristiian_kirilov_i_viktoriia_danova_sa_golemite_geroi/?ref=rss


Кристиян Кирилов и Виктория Данова триумфираха w най-тежкото изпитание в тазгодишната обиколка на Витоша - 200-километровия дуатлон. В рамките на двата състезателни дни те изминаха сто километра с велосипед и сто километра с бягане.

Кирилов спечели дуатлона за втора поредна година, след като завърши надпреварата с общо време 15.32:44 часа. През 2016 г. той преодоля 200-те километра за 14.35:37 часа, но при доста по-добри метеорологични условия.

Тази...

Вижте къде в София ще спира водата

http://frognews.bg/news_136335/Vijte-kade-v-Sofiia-shte-spira-vodata/

На 13 юни 2017 г. (вторник), във връзка с подмяна на сградно водопроводно отклонение на ул. „Кукуш“ жк. „Захарна фабрика“ се налага спиране на водоподаването от 9.00 до 21:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на: бл.33, 35 , 37, бл,59, бл.60, бл. 61, бл. 62, бл. 69 , ул. „Кукуш“ №6.

Icaros - машината, която комбинира виртуално летене и фитнес (ВИДЕО)

http://clubz.bg/55015-icaros_mashinata_koqto_kombinira_virtualno_letene_i_fitnes_video

Мечтали ли сте си да летите? Не със самолет, а самички?

Това е половината магия на специалната машина за виртуална реалност Icaros - игра, в която направлявате виртуална летяща машина с тялото си.

Много специалисти говорят за опасността от виртуалната реалност, която може да направи множество хора още по-неподвижни, да повиши общото ниво на затлъстяване и да намали практикуването на спорт.

Icaros обаче е всъщност фитнес машина. Позицията, в която играете, е специално подбрана, че направляването на виртуалния самолет тренира големи групи мускули. А през това време играта ви разсейва от натоварването. Вижте сами:

 

 

Стенограмата, от която въздухът трепти - а̀ дано, ама надали

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6275226

Стенограмата, от която въздухът трепти - а&#768; дано, ама надалиЗащо беше нужен целият панаир с нея, след като нищо ново не научихме за КТБ Има един брадясал виц за две мутри, яденето на екскременти и размяната на едни пари. И финалът е - цял ден въртим едни пари. Ама те парите едни и същи, само отиват при едната мутра, после се връщат при другата. А полза - никаква.

Томислав Дончев: ​Трябват ни правилните аргументи, за да влезем в еврозоната

http://www.moreto.net/novini.php?n=353209

Трябват ни правилните политически аргументи, за да влезем в еврозоната, каза вицепремиерът Томислав Дончев. Не само с еврозоната и Шенген, но и правилните аргументи, свързани с бъдещия бюджет, добави той. "Горчивият ни опит от Шенген ни учи, че това на първо място е политически процес.

Над 1900 души потърсиха помощ в "Пирогов" през почивните дни

http://www.cross.bg/pomosht-potursiha-momenta-1545770.html

/КРОСС/ Над 1900 потърсиха помощ в Спешното на „Пирогов" през почивните дни, а близо 280 от тях се наложи да останат за болнично лечение. От петък (9 юни) до тази сутрин неосигурените, които са се обърнали за помощ към „Пирогов" са 82, а от тях 15 се лекуват в болницата в момента. Дежурни екипи са оказали помощ на близо 10 пострадали при колоездачната обиколка „Витоша 100". Един от пострадалите остава да лежи в неврохирургията, 2 вече са изписани от травматологията, а останалите са обработени още в събота и освободени. Сред случаите от weekend-а е и мъж който е докаран в Противошокова зала след инцидент с делтапланер, а в момента получава адекватна медицинска помощ в Клиниката по изгаряне.  

Евроспорт: Сезонът на тревна настилка започва от Щутгарт

http://www.cross.bg/grigor-nastilka-shtytgart-1545769.html

/КРОСС/ За професионалните тенисисти време за почивка няма! Преди още да са стихнали коментарите и емоциите след сензационните резултати на „Ролан Гарос", започва сезонът на тревната настилка. Един от най-престижните турнири през този период е ,,Мерцедес къп" в Щутгарт. Столицата на федералната провинция Баден-Вюртемберг е домакин на това събитие още от средата на миналия век, но на трева надпреварата се провежда от 2015 г. Домакините се гордеят с качеството на настилката си, за поставянето на която преди две години бяха поканени специалисти от екипа, грижещ се за тревата на „Уимбълдън". Тази година основната атракция ще бъде завръщането на Федерер в голямата игра. Маестрото мъдро пропусна турнирите на най-неудобната за него настилка, за да увеличи шансовете си на любимата трева. В схемата обаче правят впечатление и някои други експерти в играта на трева, като Колшрайбер, Бердих, Лопес и разбира се нашият Григор Димитров. След парижката авантюра на Гришо, която предизвика смесени чувства и разнопосочни коментари, за първата ни ракета започва може би най-важната част от сезона. Григор е доказал, че притежава нужните качества за игра на тази екзотична настилка. В схемата за 28 тенисисти, като поставен под №2 Димитров се включва директно във втори кръг, където очаква победителя от мача между силния руснак Андрей Кузнецов и винаги непредвидимия Йежи Янович от Полша

Гигантска панда роди в зоологическата градина в Токио (Снимки)

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6276076

Гигантска панда роди в зоологическата градина в Токио (Снимки)Гигантска панда роди в зоологическата градина в Токио, но не е сигурно дали малкото ще оцелее, съобщи Асошиейтед прес, цитирана от БТА. Майката Шин Шин държеше бебето в лапите си, но не е известно дали то се храни. Зоологическата градина разпространи неясна снимка, на която се виждат главичката и крайниците на малкото.

Григор Димитров се изкачи с една позиция в световната ранглиста

https://www.24chasa.bg/sport/article/6276153

Григор Димитров се изкачи с една позиция в световната ранглистаПървата ракета на България Григор Димитров се изкачи с една позиция в световната ранглиста и през новата седмица отново е поставен под номер 12, предаде "Фокус". Британецът Анди Мъри продължава да води в класацията, но на второ място вече е победителят от „Ролан Гарос“ - испанския тенисист Рафаел Надал.

Три района във Варна остават без вода днес

http://www.moreto.net/novini.php?n=353212

Заради аварии на водопроводи в различни части на града, няколко варненски района ще останат без вода, съобщиха от ВиК за Moreto.net. Ето засегнатите места: - абонатите от кв."Възраждане" бл.18 вх.1 и 2 до около 13 ч - абонатите около ул.

Ало измамници взеха от 80-годишна жена от Разград 1 900 лева

https://www.24chasa.bg/novini/article/6276148

Ало измамници взеха от 80-годишна жена от Разград 1 900 лева80-годишна жена от Разград е поредната жертва на телефонните измамници. Това съобщиха от ОДМВР - Разград. Между 10.30 и 12.30 часа на 10 юни жена с инициали Д. С. била въведена в заблуждение от „служител на следствието“, че се извършва акция по залавяне на измамници. Възрастната жена хвърлила през терасата 1 900 лева,

Македония обмисля смяна на името си, за да влезе в НАТО

https://offnews.bg//sviat/makedonia-obmislia-smiana-na-imeto-si-za-da-vleze-v-nato-657941.html

Македония може да смени името си, за да преодолее съпротивата на Гърция и да стане член на НАТО, коментира външният министър на страната Никола Димитров пред в. "Файненшъл таймс".

Членството в Алианса ще допринесе за стабилността в региона след месеци на повишено напрежение, избило на моменти и в кървави инциденти, посочва министърът, който днес ще се срещне в Брюксел в представители на военния съюз.

Рано е да се спрягат каквито и да е предложения за ново име на Македония, допълва Димитров. Той ще има среща със свои гръцки колеги в сряда в опит да възстанови доверието между двете страни. През 2008 г. Гърция блокира молбата за членство на Македония в НАТО заради неуредения въпрос относно името.

"Ще помоля Гърция да премисли какъв съсед иска - не иска ли стабилна, приятелска страна, която носи надежда за демокрация и справедливост. Ако сме добър съсед, има надежда политическите сили в Гърция да осъзнаят това като историческа възможност", казва Никола Димитров.

Официалното име на Македония е "Република Македония". Гърците настояват, че името навява териториални претенции към географската област Македония в северната част на страната.

Македония обмисля смяна на името си, за да влезе в НАТО

https://offnews.bg//politika/makedonia-obmislia-smiana-na-imeto-si-za-da-vleze-v-nato-657941.html

Македония може да смени името си, за да преодолее съпротивата на Гърция и да стане член на НАТО, коментира външният министър на страната Никола Димитров пред в. "Файненшъл таймс".

Членството в Алианса ще допринесе за стабилността в региона след месеци на повишено напрежение, избило на моменти и в кървави инциденти, посочва министърът, който днес ще се срещне в Брюксел в представители на военния съюз.

Рано е да се спрягат каквито и да е предложения за ново име на Македония, допълва Димитров. Той ще има среща със свои гръцки колеги в сряда в опит да възстанови доверието между двете страни. През 2008 г. Гърция блокира молбата за членство на Македония в НАТО заради неуредения въпрос относно името.

"Ще помоля Гърция да премисли какъв съсед иска - не иска ли стабилна, приятелска страна, която носи надежда за демокрация и справедливост. Ако сме добър съсед, има надежда политическите сили в Гърция да осъзнаят това като историческа възможност", казва Никола Димитров.

Официалното име на Македония е "Република Македония". Гърците настояват, че името навява териториални претенции към географската област Македония в северната част на страната.

Русия: добре дошли в Средновековието

https://www.vesti.bg/sviat/rusiia-dobre-doshli-v-srednovekovieto-6070214

Статистиката сочи, че 40% от всички сериозни насилствени престъпления в Русия се извършват в рамките на семейството

Вижте в кои части на София спират водата утре

https://www.24chasa.bg/region/article/6276093

Вижте в кои части на София спират водата утре„Софийска вода” временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на столицата на 13 юни. Това съобщиха от пресцентъра на дружеството. На 13 юни 2017 г. (вторник), във връзка с подмяна на сградно водопроводно отклонение на ул. „Кукуш“ жк. „Захарна фабрика“, се налага спиране на водоподаването от 9:00 до 21:00 часа на клиентите на „Софийска вода”,

Спецпрокурори искат обратно в ареста освободените даяджии

http://frognews.bg/news_136334/Spetsprokurori-iskat-obratno-v-aresta-osvobodenite-daiadjii/

Специализираната прокуратура ще иска задържане под стража на пуснатите под гаранция обвиняеми по делото за корупционни практики, свързани с шофьорски книжки. Това каза ръководителят на Специализираната прокуратура Иван Гешев.

Огромно мнозинство на Макрон ще е опасно за демокрацията, смятат съперници

http://www.dnevnik.bg/sviat/2017/06/12/2987306_ogromno_mnozinstvo_na_makron_shte_e_opasno_za/?ref=rss


Няма да има възможност за дебат в парламента и демокрацията ще бъде потъпкана, ако френският президент Еманюел Макрон спечели огромното мнозинство, прогнозирано от социологическите агенции, заявиха неговите противници след първия тур на парламентарните избори във Франция, предаде "Ройтерс".

В неделя партията на Макрон "Република, напред!" (LREM) получи най-високия резултат, следвана от традиционната десница "Републиканците" и Националния...

Гигантска панда роди в зоологическата градина в Токио

https://www.24chasa.bg/novini/article/6276076

Гигантска панда роди в зоологическата градина в Токио
Гигантска панда роди в зоологическата градина в Токио, но не е сигурно дали малкото ще оцелее, съобщи Асошиейтед прес, цитирана от БТА. Майката Шин Шин държеше бебето в лапите си, но не е известно дали то се храни. Зоологическата градина разпространи неясна снимка, на която се виждат главичката и крайниците на малкото.

Младежи участваха в безплатно обучение на тема „Невербална комуникация” във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=353210

Областният офис във Варна се препълни с младежи, които взеха участие в безплатно обучение. Клуб "Медик" към Национално Сдружение „МЛАДЕЖКИ ГЛАС” и клона на сдружението във Варна организираха събитието на тема "Невербална комуникация.

Григор Димитров- 12-и в света

http://www.cross.bg/dimitrov-rolan-muzhete-1545768.html

/КРОСС/ Григор Димитров се изкачи с една позиция в световната ранглиста при мъжете и вече заема 12-о място в подреждането, съобщава bTV. Българинът добави 23 точки към своя актив и вече има 2980. Той ги спечели след като подобри миналогодишното си класиране на "Ролан Гарос". Този път Димитров достигна трети кръг, където беше победен от Пабло Кареньо-Буста. През 2016 г. обаче отпадна още на старта. С прибавените точки българинът изпревари Давид Гофен. Следващият турнир, на който Димитров ще участва, е на трева в Щутгарт. Надпреварата започва днес, а българинът ще излезе на корта във вторник или сряда. Анди Мъри остава лидер при мъжете. Шампионът от "Ролан Гарос" Рафаел Надал пък се изкачва до втора позиция. Трети е Стан Вавринка. Новак Джокович записва спад с 2 места и вече е 4-и. Роджър Федерер завършва топ 5 в света.

ГЕРБ отрече, че правителството е взело нов заем от 200 млн. евро

http://econ.bg/Новини/ГЕРБ-отрече-че-правителството-е-взело-нов-заем-от-200-млн-евро_l.a_i.743923_at.1.html

Председателят на бюджетната комисия в парламента Менда Стоянова опровергава думите, че правителството е изтеглило нов заем от 200 млн. евро. В...

"Жената чудо" отново оглави бокс-офис класацията на Северна Америка

https://www.24chasa.bg/novini/article/6276032

"Жената чудо" отново оглави бокс-офис класацията на Северна АмерикаБлокбастерът "Жената чудо" оглави бокс-офис класацията на Северна Америка за втора поредна седмица с приходи от 57,2 милиона долара, като не остави никакъв шанс на дебютния "Мумията", съобщиха световните информационни агенции, цитирани от БТА. Приключенията на амазонската принцеса Даяна, изпълнявана от Гал Гадот,

Управителят на Софийска област е забранил продажбите на държавни имоти

http://www.dnevnik.bg/politika/2017/06/12/2987290_upraviteliat_na_sofiiska_oblast_e_zabranil_prodajbite/?ref=rss


Областният управител на Софийска област Илиан Тодоров ("Атака") е издал заповед за забрана на продажбите на имоти – държавна собственост на територията на областта. Това съобщи Тодоров в интервю за "Нова телевизия".

"Ударих ги през ръцете и вече няма да се продават държавни имоти, няма да се продават Царски конюшни и т.н.", похвали се Тодоров. По думите му за 10 дни като областен управител бил постигнал много, на първо място, че отишъл при...

Големите победители на наградите Тони

http://www.cross.bg/toni-myuzikul-nagradi-1545767.html

/КРОСС/ Спектакълът "Скъпи Еван Хенсън", който е вдъхновен от тревогите на аутсайдер гимназист, спечели наградата за най-добър мюзикъл по време на церемонията по връчване на театралните награди Тони в неделя, предаде Ройтерс. Той получи общо 6 награди. Сред тях бяха за най-добър актьор в главна роля в мюзикъл на 23-годишния Бен Плат, най-добро изпълнение на актриса в поддържаща роля в мюзикъл на Рейчъл Бей Джоунс, а също и за най-добро либрето, оригинална музика и оркестрация. Както се очакваше, Бет Мидлър спечели приза за най-добра актриса в мюзикъл с участието си в "Здравей, Доли!" (Hello, Dolly!). Мюзикълът получи общо 4 награди. "Осло" спечели отличието за най-добра театрална пиеса на сезона. Постановката на драматурга Джей Ти Роджърс разказва за срещите през 1993 г. между израелци и палестинци, довели до историческите споразумения от Осло и ръкостискането между израелския премиер Ицхак Рабин и ръководителя на Организацията за освобождение на Палестина Ясер Арафат. Тя беше номинирана за общо седем награди Тони. Приза за най-добро изпълнение на актьор в главна роля в театрална пиеса бе връчен на Кевин Клайн, а за най-добро изпълнение на актриса в главна роля в театрална пиеса - на Лори Меткалф за представянето ѝ в "Къщата на куклите 2". Наградите Тони са учредени през 1947 г. Те носят името на театралната актриса Антоанет Пери, наричана Тони, и се присъждат за най-добрите продукции на Бродуей

Двама загинали и 11 ранени военни при атаки на ПКК в Турция

https://www.24chasa.bg/novini/article/6276030

Двама загинали и 11 ранени военни при атаки на ПКК в ТурцияДвама турски военнослужещи са загинали, а 11 други са пострадали при отделни атаки на членове на „Работническата партия на Кюрдистан“, извършени в неделя, предава Anadolu Agency, цитирана от БТА. Един от войниците е убит при изпълнение на операция в югоизточната провинция Бингьол. Трима охранители са пострадали при тежък обстрел от страна на ПКК в

Управляваните от застрахователните дружества средства растат с 16% за година

http://www.investor.bg/biudjet-i-finansi/333/a/upravliavanite-ot-zastrahovatelnite-drujestva-sredstva-rastat-s-16-za-godina-240945/

В края на първото тримесечие най-голямо е увеличението на акциите в активите на компаниите (19,7%), показва статистиката на БНБ

Първото момче, което ще живее в Белия дом от 1963 г.

https://www.vesti.bg/sviat/pyrvoto-momche-koeto-shte-zhivee-v-beliia-dom-ot-1963-g-6070211

11-годишният Барън ще бъде първото момче, което ще живее в сградата след 3-годишния Джон Кенеди-младши

Управляващи и опозиция се събраха при Областния управител

//dariknews.bg/regioni/gabrovo/upravliavashti-i-opoziciia-se-sybraha-pri-oblastniia-upravitel-2029905

Депутатите Кристина Сидорова, Иглика Събева и Николай Сираков са провели днес среща с кметовете на Габрово - Таня Христова, на Дряново - Мирослав Семов и на Трявна - Дончо Захариев.

Разговорът е бил организиран от Областния управител Невена Петкова. В хода на срещата са дискутирани в

Студенти и преподаватели от МУ-Плевен участваха в обучително събитие по „Еразъм +“

//dariknews.bg/regioni/pleven/studenti-i-prepodavateli-ot-mu-pleven-uchastvaha-v-obuchitelno-sybitie-po-erazym--2029906

Преподаватели и студенти от Медицинския колеж на МУ-Плевен участваха в обучение, организирано от Центъра за развитие на човешките ресурси (ЦРЧР) – гр. Стара Загора, на тема: „Обучение на ресурсни учители по програма „Еразъм+“ и дейност eTwinning“. Събитието се откроява с особеното си значение и акт

Приходите от нощувки на чужденци в България се увеличават през април

//dariknews.bg/novini/biznes/prihodite-ot-noshtuvki-na-chuzhdenci-v-bylgariia-se-uvelichavat-prez-april-2029903

Приходите от нощувки през април 2017 г. достигат 44,2 млн. лв., или с 16,9% повече в сравнение с април 2016 г., съобщи Националният статистически институт. Регистрирано е увеличение на приходите както от чужденци - с 32,9%, така и от българи - с 3,1%.
 
През април в страната са работи

Паметна плоча откриха в село Тракия

//dariknews.bg/regioni/stara-zagora/pametna-plocha-otkriha-v-selo-trakiia-2029904

Областният управител Гергана Микова присъства в с. Тракия на откриването на паметната плоча на Мария Чавдарова. Плочата е изградена изцяло с дарения и доброволен труд, намира се в центъра на селото, в непосредствена близост до Паметника на загиналите във войните за освобождението на България жители

Няма риск от криза за водата в Сливен

//dariknews.bg/regioni/sliven/niama-risk-ot-kriza-za-vodata-v-sliven-2029891

Няма опасност от недостиг на вода в Сливен през лятото. В основния водоизточник на Сливен яз. „Асеновец“ водните количества в момента са 21 200 000 куб. метра при максимален обем от 28 милиона куб. метра. Засега водните запаси в него са достатъчни.

Според управителя на „В и К“ – Слив

Над 1900 души потърсили помощ в „Пирогов” само в почивните дни

//dariknews.bg/novini/bylgariia/nad-1900-dushi-potyrsili-pomosht-v-pirogov-samo-v-pochivnite-dni-2029909

Над 1900 потърсиха помощ в Спешното отделение на "Пирогов" през почивните дни, а близо 280 от тях се наложи да останат за болнично лечение.

От петък - 9 юни, до тази сутрин неосигурените, които са се обърнали за помощ къмПирогов" са 82, а от тях 15 се лекуват в болни

Младежи от Сливен  ще участват на световно първенство по стрийт футбол в Норвегия

//dariknews.bg/regioni/sliven/mladezhi-ot-sliven-shte-uchastvat-na-svetovno-pyrvenstvo-po-strijt-futbol-v-norvegiia-2029908

Четири от момчетата, които бяха избрани да участват в Европейския стрийт футбол фестивал за хора в неравностойно положение, ще бъдат част от националния "Отбор на надеждата", който ще представи България на световно първенство в Осло, Норвегия в края на месец август.

Националният селе

Национално състезание за млади пожарникари в Бургас

http://www.cross.bg/sustezanie-bedstviya-ychenichesko-1545766.html

/КРОСС/ На 12 и 13 юни в Бургас ще се проведе XV Национално ученическо състезание "Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации". В него участие ще вземат 112 деца от цялата страна, разпределени в 28 отбора от по 4 участника. Традиционно състезанието ще премине в две части - теоретичен изпит и практически игри. И тази година теоретичният тест включва въпроси от сферата на природните бедствия, авариите, катастрофите, индивидуалните и колективни средства за защита, правилата за поведение при пожар, оказване на първа медицинска помощ и Единния европейски номер за спешни повиквания 112. Практическите игри ще се проведат на 13 юни от 09.00 часа в Морската година, пред Експозиционен център"Флора". Учениците ще демонстрират своите умения и бързина за действия при земетресение, наводнение и химически аварии. Националното ученическо състезание се организира от ГД "Пожарна безопасност и защита на населението" и Министерството на образованието и науката, в партньорство с Община Бургас. Програма: 12.06.2017 /понеделник/ 17,00-18,00 ч. Провеждане XV Национално ученическо състезание "Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации" - теоретична част, в залите на хотел "Клара" - Сарафово. 13.03.2017 /вторник/ 09,00 - 09,30 ч. Откриване на XV Национално ученическо състезание "Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации" - пред Експозиционен център"Флора" 09,30 - 15,00 ч

Верижна катастрофа стана на ул. "Хан Крум"

https://www.24chasa.bg/novini/article/6275972

Верижна катастрофа стана на ул. "Хан Крум"Верижна катастрофа е станала на столичната улица "Хан Крум", съобщават от МВР, цитирани от БНР. Ударили са се три леки автомобила. Според първоначалната информация няма пострадали при инцидента. На място са изпратени екипи на полицията и

Борислав Цеков: Пламен Узунов трябва да поеме отговорност за действията си

https://www.24chasa.bg/novini/article/6275976

Борислав Цеков: Пламен Узунов трябва да поеме отговорност за действията сиСъветникът на президента Румен Радев - Пламен Узунов трябва да поеме отговорност за снимката, на която се вижда как той отправя хитлеристки поздрав. Мнението изрази в сутрешния блок на телевизия Европа "Европа сутрин" председателят на Института за модерна политика Борислав Цеков. Според него и поведението на председателя на Върховния касационен

Предложението за увеличение на минималната пенсия вече е в парламента

http://www.investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/predlojenieto-za-uvelichenie-na-minimalnata-pensiia-veche-e-v-parlamenta-241019/

За двуетапното увеличение на минималната пенсия за стаж и възраст от юли и октомври са нужни около 100 млн. лв. допълнително над предвидените средства в бюджета

ГЕРБ обещава рязко намаление на дълга

http://clubz.bg/55014-gerb_obeshtava_rqzko_namalenie_na_dylga

Парламент Менда Стоянова и Цветан Цветанов 26022016 1

Гарантирам Ви, че до края на мандата на правителството на Бойко Борисов ние ще имаме рязко намаление на дълга. Това заяви Менда Стоянова, което е шеф на бюджетната комисия на парламента. Тя отрече твърденията на БСП, че държавата е взела нов заем от 200 млн. лв. Стоянова припомни, че в рамките на ЕС ние сме една от трите страни с най-нисък размер на дълг спрямо БВП.

"Дългът само по себе си се ражда тогава, когато се налага да се правят бюджетни разходи повече от възможностите на икономиката и на приходите, които се събират от данъци и социални осигуровки. Когато г-жа Нинова говори за разходите за пенсии, за социални разходи, за сферата на сигурността, за сферата на енергийните помощи, всичко това са бюджетни разходи, които по никакъв начин не кореспондират с другата им теза - България да не взема нов дълг", обясни Стоянова.

Тя допълни, че от изтегленият по времето на предишният кабинет на Бойко Борисов дълг от 16 млрд. са усвоени 10 млрд. Нямало основания да се счита, че в рамктие на 3-тодишната бюджетна прогноза ще се тегли нов дълг.

"2016 г. приключихме на излишък, 2017 г. към момента отчитаме излишък, а до 2020 година сме предвидили нулев дефицит", заяви Стоянова.

Зам.-шефът на ГЕРБ Цветан Цветанов пък припомни, че в управленската програма е записано, че ще бъдат назначени 1000 полицейски служители през 2017 г. Той допълни че от началото на годината до настоящия момент има обявени 600 конкурса за назначаване на полицейски служители. Цветанов каза още, че до края на годината ще бъдат "окомплектовани" 2000 разследващи полицаи, а 6 000 полицейски служители ще бъдат обучени на неотложни процесуално-следствени действия.

"Благодаря на БСП, че четат много внимателно нашата управленска програма", каза Цветанов.

Катастрофа на бул. „Цар Борис III“, водачът е в болница

https://www.24chasa.bg/novini/article/6275965

Катастрофа на бул. „Цар Борис III“, водачът е в болница

Автомобил е катастрофирал на бул. „Цар Борис III“. Това съобщиха от пресцентъра на СДВР, предаде "Фокус". Шофьорът е откаран в болница за преглед. В произшествието не са участвали други превозни

Белгия отхвърля повечето повторни молби за убежище на мигранти

https://www.24chasa.bg/novini/article/6275951

Белгия отхвърля повечето повторни молби за убежище на мигрантиБелгия отхвърля близо 75 на сто от повторните молби за убежище, съобщиха местни медии, цитирани от БТА. За миналата година броят на молбите от мигранти, които вече са получили отказ от закрила в страната и отново са опитали да подадат документи, е достигнал четири хиляди. От службата, която разглежда молбите, отбелязват,

Рамуш Харадинай: Убедителна победа на нашата коалиция

https://www.24chasa.bg/novini/article/6275950

Рамуш Харадинай: Убедителна победа на нашата коалиция
Рамуш Харадинай, кандидат за премиерския пост в Прищина от коалицията, в която освен водената от него партия „Алианс за бъдещето на Косово“ влизат Демократическа партия и „Инициатива за Косово“, изрази готовност да състави новото правителство на най-младата държава на Балканския полуостров, пише вестник Gazeta Express, цитира "Фокус".

Над 93 000 лв. за Мадарския конник събра кампанията "Ние обичаме България" 2017

http://www.dnes.bg/pr/2017/06/12/nad-93-000-lv-za-madarskiia-konnik-sybra-kampaniiata-nie-obichame-bylgariia-2017.343979

Каузата все още може да бъде подпомогната чрез дарения към Историческия музей в Шумен и закупуване на специална брандирана торбичка

Дупка в двигателя приземи китайски самолет

http://www.cross.bg/dvigatelya-korpysa-sidni-1545765.html

/КРОСС/ Китайски пътнически самолет се приземи аварийно в Сидни заради огромна дупка в корпуса на двигателя, предава bTV. Машината „Еърбъс А330" на китайската авиокомпания „Чайна ийстърн еърлайнс" излетяла в неделя вечерта от Сидни за Шанхай, но час по-късно самолетът бил принуден да се върне в австралийския град заради технически проблем. В социалните мрежи се появиха снимки, направени от пътници, които показват огромната дупка в корпуса на двигателя. Някои от пасажерите разказват, че при излитането са чули силен шум от левия двигател и са усетили миризма на изгоряло, малко преди самолетът да се върне. Никой не е пострадал при аварийното кацане. Днес се очаква всички пътници да бъдат извозени с други полети.  

Атанас Атанасов: ДПС отново е коалиционен партньор на правителството на Борисов

http://www.moreto.net/novini.php?n=353204

„ДПС отново е коалиционен партньор на правителството на Бойко Борисов”, смята новият лидер на ДСБ ген. Атанас Атанасов. Той бе избран след балотаж с евродепутата Светослав Малинов на национално събрание на партията. Заместник на Атанасов ще бъде Радан Кънев.

Американски прокурор е уволнен, след като отказва обаждане от Тръмп

http://clubz.bg/55013-amerikanski_prokuror_e_uvolnen_sled_kato_otkazva_obajdane_ot_trymp

Бивш федерален прокурор на Ню Йорк обяви, че е уволнен от американския президент Доналд Тръмп, след като отказва телефонен разговор с него.

Прийт Бхарара е получил две обаждания, а след като отказва трето, е уволнен. Той е е федерален прокурор в Манхатън до март, когато е освободен от поста от американския президент заедно с още 45-ма обвинители.

Назначеният от бившия президент Барак Обама Бхарара казва, че Тръмп изглежда се е опитвал да "изгради връзка" с него, след като двамата се срещат в края на 2016 г. Той обаче смята това за неуместно, особено след като Тръмп става президент.

"За седем години и половина президентът Обама не ми се е обадил нито веднъж. Очаква се да не получавам обаждания от президента на САЩ, защото трябва да има дистанция в отношенията между президента и един прокурор."

Още преди встъпването си в длъжност, Тръмп провежда разговори с федералния прокурор:

"Личен разговор без присъствието на правосъдния министър и без предупреждение между президента и мен или който и да е американски прокурор, който е в позиция да разследва бизнес интереси и сътрудници на президента, е много необичаен."

След като Тръмп встъпва в длъжност, Бхарара отказва да приеме обаждане от президента:

"Обадиха ми се. Получих съобщение. Обсъдихме го, въпреки че беше неуместно да отговарям на обаждането. 22 часа по-късно бях помолен да напусна заедно с други 45 души. И до днес не знам защо бях уволнен."

Бхарара коментира пред Ей Би Си, че обажданията от Тръмп са минали границата и са нарушили разделението на изпълнителната и съдебната власт.

Белият дом до момента не е коментирал твърденията на Бхарара. 

Бхарара заяви също, че има "категорични доказателства за започване на дело" за възпрепятстване на правосъдието срещу Доналд Тръмп.

Интервюто на Бхарара идва дни след показанията на бившия директор на ФБР Джеймс Коми пред Сената, който свидетелства, че Тръмп е искал гаранции за лоялността му.

Президентът категорично отрече твърденията на Коми, приятел и бивш колега на Бхарара.

Питсбърг Пингуинс повтори титлата в НХЛ (видео)

https://offnews.bg//zimni/pitsbarg-pinguins-povtori-titlata-v-nhl-video-657937.html

Купа Стенли остава в Питсбърг. Пингуинс спечелиха шестия плейофен мач срещу Нашвил Предейтърс с 2:0 и за втора поредна година вдигнаха най-големия трофей в света на хокея.

Кросби, Малкин и компания станаха първия отбор от 19 години дублирал титлата си в два последователни сезона. Питсбърг за пети път в своята история станаха шампиони на НХЛ.

Патрик Хорнквист отбеляза ключовия първи гол 95 секунди преди края на срещата. Карл Хагелин довърши Нашвил с гол на празна врата в последните секунди. Канадската звезда на "пингвините" Сидни Кросби получи трофея "Кон Смит" за най-добър играч в плейофите.

"Млад тим сме, тепърва сме жадни за успехи", заяви руската звезда на шампионите Евгени Малкин.

Нашвил направи страхотна плейофна серия, след като едва успя да се добере до елиминациите. Хокеистите от щата Тенеси загубиха само един мач у дома във финалната серия, но това се оказа фатално. Припомняме, в града имаше страхотна еуфория от финала, над 50 000 зрители оставаха без билети за домакинствата и гледаха на екрани по улиците.

Питсбърг бяха фаворити, след като във втория кръг елиминираха най-добрия отбор в редовния сезон Вашингтон Кепиталс. "Пингвините" бяха затруднени от Отава и Нешвил в решителните серии.

Македония обмисля промяна на името си, за да влезе в НАТО

https://www.24chasa.bg/novini/article/6275934

Македония обмисля промяна на името си, за да влезе в НАТОРепублика Македония ще обсъди промяната на името си в усилие да деблокира противопоставяне на членството й в НАТО. Това заяви в интервю за „Файненшъл таймс“ македонският външен министър Никола Димитров, цитиран от БГНЕС. Той ще заяви пред високопоставени служители в Брюксел, че членството в алианса ще помогне за успокояване на по-широкия балкански

Борсовите индекси в Европа приключиха търговията през миналата седмица с ръст

http://econ.bg/Новини/Борсовите-индекси-в-Европа-приключиха-търговията-през-миналата-седмица-с-ръст_l.a_i.743922_at.1.html

Капиталовите пазари в Европа приключиха търговията на зелена територия, докато американските индекси завършиха разнопосочно на 9 юни, пише...

Учени симулираха най-голямата виртуална вселена

https://www.24chasa.bg/novini/article/6275930

Учени симулираха най-голямата виртуална вселенаУчени от Швейцария са симулирали най-голямата виртуална вселена, населена от 25 милиарда галактики, съобщава ЮПИ, цитирана от БТА. Постижението им ще допринесе за разнищването на една от най-големите космически загадки - природата на тъмната материя и тъмната енергия. Новият компютърен модел, плод на тригодишни усилия на астрофизици от

България победи Бразилия на волейбол за първи път от 10 години

http://www.mediapool.bg/bulgaria-pobedi-braziliya-na-voleibol-za-parvi-pat-ot-10-godini-news265119.html

Българските волейболисти победиха олимпийския шампион Бразилия с 3:1 (25:22, 25:19, 23:25, 25:19) и записаха първата си победа от 10 години насам срещу този неудобен съперник. Мачът във Варна бе част от турнира за Световната лига и продължи 1 час и 40 минути. Мачът започна точка за точка, но в края на гейма българите успяха да вземат крехка преднина и да я задържат със стабилна игра на сервис – 25:22. Вторият гейм в началото бе доминиран от бразилците, които поведоха с 5:1. Последва серия на българите, които спечелиха три точки преднина до второто техническо прекъсване – 16:13. Силните изяви на сервис от домакините продължиха и геймът беше затворен с 25:19. Третият гейм бе за Бразилия, които засилиха агресията и рискуваха много повече в атака. Въпреки това България се държа достойно и се получи оспорвана част, която в крайна сметка бе спечелена от гостите с 25:23. България показа израстването си в четвъртия гейм. Ключов отново бе добрият сервис, който донесе победата с 25:19. Волейболните национали се намират на шесто място в класирането в лигата с 3 победи и 3 загуби. Следващият турнир от Световната лига е между 16 и 18 юни в Аржентина.

Народният представител Павел Христов посети Междупоколенчески център за работа с деца и възрастни хора

http://www.barometar.net/88792/

Народният представител от ПП ГЕРБ-Варна Павел Христов посети Междупоколенчески център за работа с деца, ученици, млади и възрастни хора, който ще бъде официално открит идната седмица. Събитието е част от тържествата, посветени на 20-ия юбилей на Асоциация „Да съхраним жената” във Варна, чийто председател е Йорданка Ненчева. По време на визитата му в центъра Ненчева […]

Македония на крачка да си смени името заради Гърция

http://frognews.bg/news_136333/Makedoniia-na-krachka-da-si-smeni-imeto-zaradi-Gartsiia/

„Македония ще обсъди промяна на името си в усилие да деблокира гръцкото противопоставяне на членството в НАТО”, заяви външният министър на страната Никола Димитров.

3 начина да се предпазим от изкривяване заради телефона

https://www.vesti.bg/tehnologii/3-nachina-da-se-predpazim-ot-izkriviavane-zaradi-telefona-6070212

Постоянно наведената, вторачена в смартфона, глава може да доведе до изкривяване на гръбнака

1900 пациенти минали в "Пирогов" през уикенда

https://offnews.bg//obshtestvo/1900-patcienti-minali-v-pirogov-prez-uikenda-657938.html

Над 1900 са потърсиха помощ в Спешното отделение на „Пирогов” през почивните дни, а близо 280 от тях се наложи да останат за болнично лечение, отчетоха от болницата.

От петък, 9 юни, до понеделник сутринта неосигурените, които са се обърнали за помощ към „Пирогов”, са 82, а от тях 15 се лекуват все още в болницата.

Дежурни екипи са оказали помощ на 10 пострадали при колоездачната обиколка „Витоша 100”. Един от пострадалите остава да лежи в неврохирургията, двама вече са изписани от травматологията, а останалите са обработени още в събота и освободени.
Сред случаите от уикенда е и мъж, който е докаран в противошокова зала след инцидент с делтапланер, а в момента е настанен в Клиниката по изгаряне.

Евроспорт представя "Десетата"-филм за пътя на Надал към десетата титла от "Ролан Гарос"

http://www.cross.bg/garos-evrosport-rolan-1545763.html

/КРОСС/ Френската тенис федерация и Евроспорт предоставят на феновете уникално видео съдържание от пътя на Краля на клея към рекордната десета титла на „Ролан Гарос". 12 юни 2017. Евроспорт, в сътрудничество с Френската тенис федерация, представят ексклузивния документален филм „Десетата", който разкрива уникални кадри от пътя на Рафа Надал към историческата десета титла на „Ролан Гарос" - емблематичното тенис събитие в програмата на Евроспорт. Надал предостави на Евроспорт и Френската тенис федерация безпрецедентен достъп до своята подготовка за затвърждаването си като най-добър играч на клей за всички времена и спечелване на 15-ата си титла от Големия шлем. „Десетата", който ще се излъчи на всички платформи на Евроспорт днес (понеделник), в 21:30 ч., включва невиждани досега детайли, разкриващи ключа към успеха на Краля на клея и кадри от неговата подготовка за спечелване на десета корона от „Ролан Гарос" и първа титла от Големия шлем от 2014 г. „Десетата" ще предложи на феновете кадри от първо лице, които показват не само как Надал достига върховете в тениса, но също и как той продължава да поддържа страстта си към играта и мотивацията да печели отново и отново, въпреки неуспехите по пътя. Десетата е синоним на успеха в Испания, а тазгодишната победа на „Ролан Гарос" е може би най-значимата в изпълнената с трофеи кариера на Надал

ВВС на България участват в летателна тренировка С-27J „Balkan Spartan 17”

https://www.24chasa.bg/novini/article/6275922

ВВС на България участват в летателна тренировка С-27J „Balkan Spartan 17”Летателна тренировка С-27J „Balkan Spartan 17” (BS 17) с участието на военновъздушните сили (ВВС) на Република България, ВВС на Италианската Република, ВВС на Република Литва, личен състав от бригада Специални сили и Военномедицинска академия ще провежда у нас в периода 7 - 16 юни. Това съобщиха от Военновъздушните сили на България.

ЕС може да отложи преговорите за Brexit с година

https://www.actualno.com/europe/es-moje-da-otloji-pregovorite-za-brexit-s-godina-news_616422.html

Тереза Мей ще бъде предупредена от Европейския съюз, че исканията й за паралелно водене на преговорите за излизането на Великобритания от общността и нови търговски отношения ще доведат до сериозно забавяне на преговорния процес. Британският в. „Гардиън“ съобщава, ч

Привърженици недоволни от състоянието на стадион "Спартак"

http://www.moreto.net/novini.php?n=353205

Привърженици на "Спартак" от Синдикат 12 изразяват недоволството си от състоянието на стадиона на отбора си в писмо до медиите Публикуваме писмото без редакторска намеса: "За тези, които не са познали дома на любимия ни клуб, да, това е стадион “Спартак” – Коритото.

Огнян Минчев: Хора като Лозан Панов са опознавателни знаци за нормалност и почтеност, които стърчат самотно

http://www.barometar.net/88790/

Политологът Огнян Минчев коментира председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов: „Лозан Панов не може да бъде политик. Той не би могъл и да принадлежи към корпоративна група – роля, в която го изобразяват другите, прикриващите принадлежността си към голямата корпоративна група на посткомунистическата мафия. Ако Лозан Панов искаше да бъде част от корпоративна група, […]

Два пъти повече непълнолетни искат да работят по правилата

//dariknews.bg/novini/bylgariia/dva-pyti-poveche-nepylnoletni-iskat-da-rabotiat-po-pravilata-2029893

Поисканите от работодателите разрешения за наемане на непълнолетни през 2016 г. са 5283, като ръстът им е почти двоен спрямо 2015 г., когато исканията са били 2700. Това съобщиха от Главната инспекция по труда (ГИТ) в Световния ден срещу детския труд.
 

Крадци завързаха дядо от Ново Делчево и му взеха 24 000 лв.

//dariknews.bg/regioni/blagoevgrad/kradci-zavyrzaha-diado-ot-novo-delchevo-i-mu-vzeha-24-000-lv-2029895

Трима крадци нахлуха в дома на 82-годишен човек от санданското село ново Делчево, завързаха го и му взеха 24 000 лева.
.
Грабежът е извършен във време, в което в къщата е бил само възрастният мъж. Останалите обитатели били в Сандански, където празнували сватбата на внука на потърпевши

"Джийвс, защо се е разврещяла така котката на Радеви?  - В момента хваща СПИН, сър"

http://clubz.bg/55011-djijvs_zashto_se_e_razvreshtqla_taka_kotkata_na_radevi%C2%A0_v_momenta_hvashta_spin_syr

Десислава Радева, свободен мислител и съпруга на президента Румен Радев, е голямата звезда във фейсук този понеделник. Съчинението ѝ, посветено на СПИН-а при котките, проблемите на домашния любимец Чарли, неточно цитиране на вицове, сравнения между гейовете и пенсионерите, статистики и укорителен към хомосексуалните финал, се превърна в хит в социалните мрежи. Почти толкова коментиран, колкото откровенията преди дни на кметицата на Каварна, която обяви, че автографи на рок звезди повреждат общинското имущество под формата на лек автомобил, и на "Дон Кихота" на българския туризъм Благой Рагин, според когото не трябва да дразним пияни и дрогирани шведи, когато на тях им се е приискало да ритат камериерки.

[[nid:55002]
 
Бисерът на мисълта на Първата дама беше споделен само за приятели във фейсбук, но, за щастие или не, бързо достигна широка популярност. Ето и някои от реакциите:

Ивайло Дичев, културолог:

Ако г-н Радев иска да стои стабилно на публичната сцена, трябва да намери начин да озаптява две агресивни жени: г-жа Йотова и съпругата си.

Елисавета Белобрадова, блогър, създател на сайта "Майко мила"

Е, те така става, когато всички щастливо обсъждахте преди месец колко добре е облечена президентшата на срещата на НАТО, а не какво прави там. 
Сега ще слушате поучения за Прайда, за котки с предполагаем ХИВ, за това, че трябва да сме българи, а не космополити и не забравяйте, че " жената е кроткото, но осезаемо присъствие в живота на мъжа".
Така е. Когато обществото се държи като леля, която лъска обувките на Патриархата, пардон - Генерала, и се радва, когато една жена Е УСПЯЛА ДА СЕ ОБЛЕЧЕ ПРИЛИЧНО на някаква среща, на която е излишен придатък, си заслужава всичко.
Апропо, нали си спомняте, че тя обиди бившия президент на "жена"? 
Та така. 2017 година. Имаме една президентша, която:
1. Смята, че "жена" е обидна дума.
2. Жената трябва да си трае там някъде до мъжа, ако обича.
3. Сравнява гей хората с ... българските пенсионери
4. Съдбата на нейния котарак я навежда на велики умозаключения

Следващият път като се появи в общественото пространство, гледайте колко е ситна дантелата на подгъва й, щото то това е най-важното на тоя свят. 
И всички, дето обсъждаха роклята й, не ми се хвалете с академичните, спортни и интелектуални постижения на дъщерите си.
КАКВО ЗНАЧЕНИЕ ИМА, СТИГА ДА Е ИЗБРАЛА ПРАВИЛНИТЕ ОБУВКИ, ДОКАТО ПРИДРУЖАВА МЪЖА СИ ДО СПИРКАТА ДА МУ ПАЗИ ЗАВЕТ ОТ ДЪЖДА.

 

Мария Спирова, журналист

Сега прочетох това. Невежото, претенциозно кифленство вероятно може някак да бъде извинено у 20-годишна провинциална кокетка без държавни представителни функции. У Десислава Радева е недопустимо. 
Да омешаш по толкова удивително слабоумен начин смъртта на един пилот с котешки СПИН и движението за граждански права на гей хората е проява на терминална глупост и позорно неуважение и към паметта на пилота, употребена по гнусен начин за патетично, логически несвързано мрънкане срещу прайда, и към ветеринарната наука, и към елементарния здрав разум. Бяхте при папата, бе, гуспужа, не знаете ли, че дори той не си позволява вече такива мисловни запъртъци?
#абсурдистан #спретесебе

Виктор Лилов, продуцент и политик

Из мозъчните протуберанси на една президентша: "Сега е време, мисля, да сме повече българи, отколкото широко скроени космополити." Очевидно да си човек, който подкрепя равните граждански права, ако си хомосексуален или космополит, това автоматично те прави по-малко българин. Разбирам. Българщината юбер алес!

Манол Глишев, поет

- Джийвз, защо се е разврещяла така котката на Радеви? 
- В момента хваща СПИН, сър.

Ето и интерпретацията на Не!Новините!

Котката на генерал Радева избяга, първата дама искала да я праща на лечение в Чечня

 

БЪЛГАРСКИЯТ БЯЛ ДОМ, БОЯНА - Котката на първата дама на България бе обявена за общонационално издирване преди минути, след като според данни на стопанката ѝ тя е избягала.
Според генерал Деси Радева домашният ѝ любимец Чарли е реагирал остро срещу идеята да бъде пратена за лечение на котешки лагер в Чечня и сърдито е напуснала дома им.
Както е известно, съпругата на президента Радев разказа публично, че се е наложило да изследва котката за котешки СПИН, което мигновено тя асоциира с хомосексуалността, като по този начин волно или не разкри сексуалната ориентация на четириногото.
Първата дама обяви, че щом не желае, няма да праща котката в Чечня и я увери публично, че е спряна подготовката на самолета Спартан да бъде боядисан с цветовете на дъгата специално за полета.
"Мац-мац-мац, извинявай, Чарли! Ела си! Изказах се срещу космополитността, защото знаеш, че полудявам понякога, когато се налага да ти чистя космите от пагоните си" - вървеше из махалата г-жа Радева, призовавайки котето ѝ да се върне.
 

 

 

 

 

"Джийвз, защо се е разврещяла така котката на Радеви?  - В момента хваща СПИН, сър"

http://clubz.bg/55011-djijvz_zashto_se_e_razvreshtqla_taka_kotkata_na_radevi%C2%A0_v_momenta_hvashta_spin_syr

Десислава Радева, свободен мислител и съпруга на президента Румен Радев, е голямата звезда във фейсук този понеделник. Съчинението ѝ, посветено на СПИН-а при котките, проблемите на домашния любимец Чарли, неточно цитиране на вицове, сравнения между гейовете и пенсионерите, статистики и укорителен към хомосексуалните финал, се превърна в хит в социалните мрежи. Почти толкова коментиран, колкото откровенията преди дни на кметицата на Каварна, която обяви, че автографи на рок звезди повреждат общинското имущество под формата на лек автомобил, и на "Дон Кихота" на българския туризъм Благой Рагин, според когото не трябва да дразним пияни и дрогирани шведи, когато на тях им се е приискало да ритат камериерки.

[[nid:55002]
 
Бисерът на мисълта на Първата дама беше споделен само за приятели във фейсбук, но, за щастие или не, бързо достигна широка популярност. Ето и някои от реакциите:

Ивайло Дичев, културолог:

Ако г-н Радев иска да стои стабилно на публичната сцена, трябва да намери начин да озаптява две агресивни жени: г-жа Йотова и съпругата си.

Елисавета Белобрадова, блогър, създател на сайта "Майко мила"

Е, те така става, когато всички щастливо обсъждахте преди месец колко добре е облечена президентшата на срещата на НАТО, а не какво прави там. 
Сега ще слушате поучения за Прайда, за котки с предполагаем ХИВ, за това, че трябва да сме българи, а не космополити и не забравяйте, че " жената е кроткото, но осезаемо присъствие в живота на мъжа".
Така е. Когато обществото се държи като леля, която лъска обувките на Патриархата, пардон - Генерала, и се радва, когато една жена Е УСПЯЛА ДА СЕ ОБЛЕЧЕ ПРИЛИЧНО на някаква среща, на която е излишен придатък, си заслужава всичко.
Апропо, нали си спомняте, че тя обиди бившия президент на "жена"? 
Та така. 2017 година. Имаме една президентша, която:
1. Смята, че "жена" е обидна дума.
2. Жената трябва да си трае там някъде до мъжа, ако обича.
3. Сравнява гей хората с ... българските пенсионери
4. Съдбата на нейния котарак я навежда на велики умозаключения

Следващият път като се появи в общественото пространство, гледайте колко е ситна дантелата на подгъва й, щото то това е най-важното на тоя свят. 
И всички, дето обсъждаха роклята й, не ми се хвалете с академичните, спортни и интелектуални постижения на дъщерите си.
КАКВО ЗНАЧЕНИЕ ИМА, СТИГА ДА Е ИЗБРАЛА ПРАВИЛНИТЕ ОБУВКИ, ДОКАТО ПРИДРУЖАВА МЪЖА СИ ДО СПИРКАТА ДА МУ ПАЗИ ЗАВЕТ ОТ ДЪЖДА.

 

Мария Спирова, журналист

Сега прочетох това. Невежото, претенциозно кифленство вероятно може някак да бъде извинено у 20-годишна провинциална кокетка без държавни представителни функции. У Десислава Радева е недопустимо. 
Да омешаш по толкова удивително слабоумен начин смъртта на един пилот с котешки СПИН и движението за граждански права на гей хората е проява на терминална глупост и позорно неуважение и към паметта на пилота, употребена по гнусен начин за патетично, логически несвързано мрънкане срещу прайда, и към ветеринарната наука, и към елементарния здрав разум. Бяхте при папата, бе, гуспужа, не знаете ли, че дори той не си позволява вече такива мисловни запъртъци?
#абсурдистан #спретесебе

Виктор Лилов, продуцент и политик

Из мозъчните протуберанси на една президентша: "Сега е време, мисля, да сме повече българи, отколкото широко скроени космополити." Очевидно да си човек, който подкрепя равните граждански права, ако си хомосексуален или космополит, това автоматично те прави по-малко българин. Разбирам. Българщината юбер алес!

Манол Глишев, поет

- Джийвз, защо се е разврещяла така котката на Радеви? 
- В момента хваща СПИН, сър.

Ето и интерпретацията на Не!Новините!

Котката на генерал Радева избяга, първата дама искала да я праща на лечение в Чечня

 

БЪЛГАРСКИЯТ БЯЛ ДОМ, БОЯНА - Котката на първата дама на България бе обявена за общонационално издирване преди минути, след като според данни на стопанката ѝ тя е избягала.
Според генерал Деси Радева домашният ѝ любимец Чарли е реагирал остро срещу идеята да бъде пратена за лечение на котешки лагер в Чечня и сърдито е напуснала дома им.
Както е известно, съпругата на президента Радев разказа публично, че се е наложило да изследва котката за котешки СПИН, което мигновено тя асоциира с хомосексуалността, като по този начин волно или не разкри сексуалната ориентация на четириногото.
Първата дама обяви, че щом не желае, няма да праща котката в Чечня и я увери публично, че е спряна подготовката на самолета Спартан да бъде боядисан с цветовете на дъгата специално за полета.
"Мац-мац-мац, извинявай, Чарли! Ела си! Изказах се срещу космополитността, защото знаеш, че полудявам понякога, когато се налага да ти чистя космите от пагоните си" - вървеше из махалата г-жа Радева, призовавайки котето ѝ да се върне.
 

 

 

 

 

Детски площадки и треви

//dariknews.bg/regioni/shumen/detski-ploshtadki-i-trevi-2029896

За висока растителност около детски площадки сигнализират родители в Шумен. Заради валежите в последната седмица растителността и тревите бързо избуяха и започнаха да превземат детските площадки.
Десислава Тодорова живее в кв. Тракия. Тя използва една от на

Възрастен шофьор загина край Микре

//dariknews.bg/regioni/pleven/vyzrasten-shofior-zagina-kraj-mikre-2029894

72-годишен шофьор от с. Търнава, община Бяла Слатина, загина в катастрофа на пътя село Микре – Ловеч, съобщават от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

Инцидентът станал в събота около 15:35 ч. Пенсионерът бил зад волана на „Фолксваген Голф” и навлизайки в кръстовище, се ударил

Свищов тържествено ще отбележи 140 години от Освобождението си

//dariknews.bg/regioni/veliko-tyrnovo/svishtov-tyrzhestveno-shte-otbelezhi-140-godini-ot-osvobozhdenieto-si-2029897

Свищов тържествено ще отбележи 140 години от Освобождението си. Това стана ясно по време на пресконференция, в която директорът на Дирекция „Култура и културно наследство” Росен Маринов представи програмата за честванията в крайдунавския град. Той уточни, че през 2018 година се нав

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване