Кибератака удари и АЕЦ "Чернобил"

https://www.actualno.com/europe/kiberataka-udari-i-aec-chernobil-news_619313.html

Заради кибератака не работи електронният документооборот на украинската АЕЦ „Чернобил“, пише Украинская правда, цитирана от "Фокус". „По предварителна информация няколко компютъра са заразени с вируса. Компютрите веднага са изключени от мрежата“, съобщи начал

11-годишно момче пострада след падане от паметник в Перник

http://www.cross.bg/memoriala-pokrivnata-bolnitza-1547278.html

/КРОСС/ Момче на 11 години е пострадало сериозно при падане от Мемориала на миньорския труд в центъра на Перник, съобщи за телевизия „Кракра" регионалният говорител на Областната дирекция на МВР Венцислав Алексов. Инцидентът е станал в понеделник, около обяд, когато детето е карало колело върху покривната конструкция на Мемориала. Детето е паднало от височина около 4 метра. Получило е черепна травма и е откарано незабавно в Многопрофилната болница за активно лечение в града, след това е транспортирано до столичната болница „Пирогов". Според PernikToday.net момчето е с тежка черепно-мозъчна и се бори за живота си. По покривната конструкция на Мемориала редовно се качват деца, карат колела, ролери. Особено, когато времето е топло и през летните месеци броят им значително се увеличава.

Марешки: Утре си давам имунитета

https://www.24chasa.bg/novini/article/6304756

Марешки: Утре си давам имунитета"Утре си давам имунитета. Обвиненията на прокуратурата срещу мен са фалшиви, а целта е да ме смачкат". Това обяви в предаването „Лице в лице”  по bTV лидерът на „Воля” Веселин Марешки. В края на миналата седмица главният прокурор Сотир Цацаров поиска сваляне на имунитета на Марешки и на други двама депутати от „Воля” - Кръстина Таскова и Пламен

ЕС иска 30% намаление на разхода за енергия

http://www.moreto.net/novini.php?n=354320

Енергийната ефективност е приоритет за България в дългосрочен план. Целта е намаляване на енергийното потребление и ограничаване зависимостта ни от внос на енергийни ресурси. Това каза енергийният министър Теменужка Петкова по време на редовното заседание на Съвета на Европейския съюз "Транспорт, телекомуникации, енергетика", част "Енергетика", което се проведе в Люксембург.

Герджиков: Съветвахме се с Радев за изтребителите, той каза, че трябва да побързаме

https://www.24chasa.bg/novini/article/6304622

Герджиков: Съветвахме се с Радев за изтребителите, той каза, че трябва да побързаме""Съгласен съм само отчасти с изказванията относно решението за поръчката за изтребителите. Нека да се провери, нямам против такива проверки, комисията е назначена от предишния кабинет. Спазвайки пътната карта се посъветвахме с президента Радев като вещ в тази материя. Дали се налага да се вземе решение - той потвърди,

Лиляна Павлова: С Боршош имаме огромни различия за начина, по който се управлява публичният ресурс

https://www.24chasa.bg/novini/article/6304747

Лиляна Павлова: С Боршош имаме огромни различия за начина, по който се управлява публичният ресурсДнес по инициатива на премиера Бойко Борисов се проведе работна среща по казуса НДК. Министър-председателят даде възможност на всеки да представи своята гледна точка. Моята с решението за освобождаването на Мирослав Боршош като изпълнителен директор на НДК, базирана на документи и констатации от предварителния одитен доклад и други проверки.

Подменят 14 асансьора в хирургиите на пловдивска болница

https://www.24chasa.bg/region/article/6303913

Подменят 14 асансьора в хирургиите на пловдивска болницаПовече от половин час се чака за асансьор в хирургиите на пловдивската университетска болница "Св. Георги", тъй като три от тях не работят, сигнализираха възмутени пациенти. Те твърдят, че ежедневно се стига до скандали пред кабинките. "Подемните съоръжения не са развалени, а в момента се извършва монтажът на по-модерни.

Кибератаката порази компютри на АЕЦ ”Чернобил”

http://dnes.dir.bg/news/ukrina-chernobil-kiberataka-25973352

Заради провежданата кибератака не работи електронният документооборот на украинската АЕЦ "Чернобил", пише Украинская правда, цитирана от Агенция "Фокус".

Кой се страхува от президента Радев?

http://www.cross.bg/koryptziyata-radev-temata-1547277.html

/КРОСС/ Всеки българин знае, че корупцията по високите етажи на властта е най-тежкият проблем на държавата ни от началото на прехода. Знае също, че за решаването му нито сегашното, нито предходните правителства са направили нещо съществено освен пропаганден шум. Президентът Румен Радев преди дни постави остро темата на обществено обсъждане и предложи единен, независим и работещ орган за борба с корупцията. Държавният глава като пряко избран има нужната легитимност да задава политическия дневен ред, има и моралното право да бъде изразител на народния гняв от безпардонните кражби на властимащите. Но отново (както по темата за уседналостта), вместо да проведе дебат за корупцията във висшите си етажи, властта започна нечистоплътни атаки срещу държавния глава, опитвайки се да му запуши устата. Изненадващо, ден след като премиерът Борисов тържествено обяви на шведския си колега, че България има намерение да закупи изтребители „Грипен", Цветан Цветанов инициира парламентарна анкетна комисия за тази сделка, която всъщност бе утвърдена от правителството „Борисов 2"!? Отново тези дни Борисов „наивно" обясни на полицаите, че Грипените им изяли заплатите (сякаш американските изтребители са безплатни), а министър Захариева направо си каза, че всъщност ставало дума не само за военни машини, а... за геополитика!? Въпросът кой е по-компетентен по темата „изтребители" е реторичен

Серина Уилямс - бременна, гола и откровена

https://offnews.bg//izvan-terena/serina-uiliams-bremenna-gola-i-otkrovena-659222.html

Серина Уилямс няма спирачки, американката се появи така, както никога не сте я виждали! Чисто гола и с доста наедряло коремче в очакване на първата си рожба! Така я представя американското издание "Венити Феър" в най-новия си брой, а заглавието е красноречиво - "Любовна история".

Носителката на рекордните 23 титли от Големия шлем разкрива, че детето не е влизало в плановете ѝ за годината, но е категорична, че го очаква с нетърпение. Серина научила, че е бременна дни преди Откритото първенство на Австралия - последният турнир, на който участва и от който спечели трофей.

"О, Господи, не може да бъде! Трябва да играя в турнир! Как ще играя на Откритото първенство на Австралия? Планирах да спечеля "Уимбълдън" тази година", казала си Уилямс.

Уилямс трябва да стане майка за първи път през септември, когато е на 36 години. Тя обаче се зарича, че това няма да бъде краx на успешната ѝ кариера. Тя планира да се върне на корта и да "възобнови приказката си".

Серина разкри и как се е почувствала, когато е получила предложение за брак от своя приятел - основателя на една от социалните мрежи Алексис Охаян. Двамата се срещнали в ресторант в Рим, а той седнал с приятели до нейната маса, въпреки че заведението било празно.

"Знаех, че предстои. Казвах си: "Серина, готова си! Това е, което искаш!", спомня си тенисистката.

Още по-любопитна е случката, когато световната номер 1 съобщила за бременността си на своя любим, а именно - с хартиен плик с цели 6 положителни теста. Всичките направени, след като приятелката ѝ Джесика настояла. Именно тя заподозряла, че слабата ѝ форма на корта се дължи не само на умора.

Серина твърди, че Алексис никога не е гледал тенис мачове преди да я срещне през май 2015 г., а първият им разговор в Рим включвал история за... плъхове.

На въпроса дали именно тя е най-успешният спортист на своето време, Уилямс отговори многозначително: "Ако бях мъж, нямаше да ме питате!".

В откровеното интервю Серина не споменава и дума за бившите си гаджета, сред които нашият Григор Димитров. Американката преживя тежко раздялата и дори нападна публично следващата изгора на българина - Маша Шарапова. 

Драги препъна европейските индекси

http://www.investor.bg/evropa/334/a/dragi-prepyna-evropeiskite-indeksi--242002/

Председателят на ЕЦБ защити паричната политика на институцията и коментира, че предсрочното й прекратяване може да доведе до нова рецесия

Европейските индекси приключиха сесията със спадове

http://www.investor.bg/evropa/334/a/evropeiskite-indeksi-prikliuchiha-sesiiata-sys-spadove-242002/

Председателят на ЕЦБ защити паричната политика на институцията и коментира, че предсрочното й прекратяване може да доведе до нова рецесия

Продуцент от CNN: Фалшивите новини за Тръмп и Русия са заради зрителския интерес

http://pogled.info/svetoven/produtsent-ot-CNN-falshivite-novini-za-tramp-i-rusiya-sa-zaradi-zritelskiya-interes.87160

/Поглед.инфо/ Старшият продуцент на Си Ен Ен Джон Бонфийлд обясни причините за засилването на фалшивите новини и статии за Русия в американските медии.

„Ислямска държава” издава „паспорти за рая”

http://pogled.info/svetoven/islyamska-darzhava-izdava-pasporti-za-raya.87161

/Поглед.инфо/ Терористичната групировка „Ислямска държава” издава на бойците си „паспорти за рая”, пише британският в. „Дейли мейл”.

Борисов връща Боршош начело на НДК - в ГЕРБ нещо става!?

http://pogled.info/bulgarski/borisov-vrashta-borshosh-nachelo-na-ndk-v-gerb-neshto-stava.87162

/Поглед.инфо/ На работна среща при премиера Борисов са изчистени противоречията за начина на управление на НДК. Това съобщава в профила си във фейсбук Севделина Арнаудова, директор на пресслужбата на Министерски съвет.

Радев: Доживяхме Цветанов да обвинява Швеция в корупция

http://frognews.bg/news_137256/Radev-Dojiviahme-TSvetanov-da-obviniava-SHvetsiia-v-koruptsiia/

Доживяхме Цветан Цветанов да обвинява държавата Швеция в корупция. Нали знаете, че за корупцията трябват две страни. Така президентът Румен Радев коментира обвиненията на Цветанов, че Радев е участвал в подобна схема около решението за закупуване на самолети ”Грипен”.

Безплатно санирани сгради се проверяват за противопожарна сигурност

http://www.mediapool.bg/bezplatno-sanirani-sgradi-se-proveryavat-za-protivopozharna-sigurnost-news265894.html

Регионалният министър е наредил на дирекцията за строителен контрол да извърши проверка дали сгради, които са били санирани безплатно по програмата за енергийна ефективност, отговарят на изискванията за противопожарна сигурност. Това съобщи министър Николай Нанков пред журналисти във вторник след кръгла маса за намаляване на административната тежест в строително-инвестиционния процес, организирана от камарите на строителите, на архитектите и инженерите в инвестиционното проектиране. Проверките за качеството на използваните при санирането материали и дали надзорните фирми действително са следили работата на строителните фирми ще обхване веднъж всички сгради, за чието изпълнение на санирането има подадени жалби от граждани, втори път по две произволно избрани обновени сгради във всяка от 28-те области в страната – или общо 56 панелки. Проверката на експертите от Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) започват в сряда. По време на форума Нанков коментира, че за да се облекчи инвестиционният процес е необходимо съкращаване на срокове и процедури където е възможно, но без това да става за сметка на проверката на документи и други процеси. Той също посочи, че е необходимо да се въведе мълчаливото съгласие за някои процедури. Ще продължи работата в посока електронизация на услуги и цифровизация на документи, заяви още Нанков. Макар в тази посока да е свършено много от Агенцията по геодезия, картография и кадастър, възможностите на кадастралната информационна система не се използват пълноценно и всички общини в страната, без София, продължават да използват хартиена вместо електронна скица за издаване на виза за проектиране, даде пример министърът. По думите му с ДНСК се обсъжда възможност за преминаване към уведомителен режим за строежите от пета категория. Работи се и по нормативната възможност да има електронни части на проектите. Той допълни, че работна група от всички заинтересовани страни и браншови организации ще работи през летните месеци за създаването на добра нормативна база с фокус върху Закона за устройство на територията, така че инвестиционният процес и устройственото планиране да придобият европейски вид.

Ияд Хамуд стъпи на митичния "Хилзбъроу" (снимки)

https://www.24chasa.bg/sport/article/6304741

Ияд Хамуд стъпи на митичния "Хилзбъроу" (снимки)Ияд Хамуд вече е на митичния "Хизбъроу". Той подписа двегодишен договор с един от историческите клубове в Англия "Шефилд Уензди". Най-добрият млад футболист на България отива на лагер в Португалия с юношеския тим на

Раздадоха информационни материали за превенция на употребата на наркотици във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=354328

Седем вида информационни материали за вредите от употребата на наркотични вещества бяха разпространени в рамките на кампанията „Първо се вслушай! Да чуем децата и младежите е първата стъпка да им помогнем да пораснат здрави и защитени“, която се организира по повод Международния ден борба със злоупотребата и нелегалния трафик на наркотици, научи Moreto.

Томаш: Бербатов просто тренира с "Берое"

https://www.24chasa.bg/sport/article/6304737

Томаш: Бербатов просто тренира с "Берое"“Дайте да говорим нещо сериозно. Говорим за “Берое”, стил и начин на игра. Няма смисъл да отговарям на въпроса за Бербатов, той тренира с нас.” Това заяви старши треньорът на “Берое” Александър Томаш след питане има ли шанс голямата звезда на българския футбол да подпише договор със старозагорци. Димитър Бербатов започна подготовка с тима,

Обвиненията срещу мен са фалшиви и целят да ме смачкат, заяви Марешки

https://www.actualno.com/politics/obvinenijata-sreshtu-men-sa-falshivi-i-celjat-da-me-smachkat-zajavi-mareshki-news_619310.html

Обвиненията на прокуратурата срещу мен са фалшиви, а целта е да ме смачкат. Това обяви лидерът на „Воля” Веселин Марешки пред bTV. В края на миналата седмица главният прокурор Сотир Цацаров поиска сваляне на имунитета на Марешки и на други двама депутати от „Воля”

След Русия и Украйна глобалната кибератака достигна и US фармацевтична компания

https://www.24chasa.bg/novini/article/6304719

След Русия и Украйна глобалната кибератака  достигна и US фармацевтична компанияАмериканската фармацевтична компания „Мерк“ потвърди, че е първата компания в страната, ударена от глобалната кибератака, започнала в Русия и в Украйна и разпространила се в Европа и през Атлантическия океан, предаде Франс прес, цитиран от "Фокус". „Потвърждаваме, че компютърната мрежа на компанията е пробита днес като част от глобалната хакерска

ЕЦБ ще бъде предпазлива при коригирането на стимулите за европейската икономика

http://www.mediapool.bg/etsb-shte-bade-predpazliva-pri-korigiraneto-na-stimulite-za-evropeiskata-ikonomika-news265893.html

Президентът на Европейската централна банка (ЕЦБ) Марио Драги заяви, че стимулите за насърчаване на икономика, които институцията прилага, трябва да бъдат "устойчиви", въпреки че икономиката се възстановява, а ограничаването на този вид подкрепа трябва да става постепенно, предаде Асошиейтед прес. Драги посочи в реч на конференция в Синтра, Португалия, че има сериозни основания за предпазливост в коригирането на равнището на стимулите и всяко оттегляне от стимулите трябва да става постепенно. Наблюдателите на пазара следят за сигнали кога ЕЦБ ще започне да свива месечната си програма за изкупуване на облигации на стойност 60 милиарда евро - мярка, чиято цел е повишаване на инфлацията и растежа. Драги отбеляза, че "все още са необходими" стимули и допълни че банковата политика "трябва да бъде последователна, а ние - предпазливи при коригирането й. Курсът на еврото спрямо долара се повиши до най-високото си ниво от над една седмица днес, след словото на Марио Драги. Еврото поскъпна с 0,5 процента в днешната търговия до 1,1255 долара - най-високият курс от 14 юни, след като в по-ранната сесия единната валута се котираше за около 1,1187 долара.

МВР проверява полицията в Несебър заради битите слепи туристи

http://frognews.bg/news_137255/MVR-proveriava-politsiiata-v-Nesebar-zaradi-bitite-slepi-turisti/

МВР ще провери реакцията на полицията в Несебър по случая с битите незрящи туристи в курорта.

Стив Ханке съветва да не сменяме валутния борд с еврозоната

http://www.klassa.bg/News/Read/article/280508_%D0%A1%D1%82%D0%B8%D0%B2+%D0%A5%D0%B0%D0%BD%D0%BA%D0%B5+%D1%81%D1%8A%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B2%D0%B0+%D0%B4%D0%B0+%D0%BD%D0%B5+%D1%81%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D1%8F%D0%BC%D0%B5+%D0%B2%D0%B0%D0%BB%D1%83%D1%82%D0%BD%D0%B

 В интервю за Дарик радио известният икономист Стив Ханке определи като голяма грешка намерението на българското правителство да кандидатства за Еврозоната. Ханке, който навремето съветваше България да върже лева с долара вместо с дойче марката, днес смята, че 
валутният борд работи отлично в страната и няма нужда от приемане на еврото. Известният икономист изтъква, че еврофондовете имат добър ефект краткосрочно, но всъщност те не са полезни. 

"Валутният борд в България функционира добре, не са нужни други промени. Вероятно политиците смятат, че ако България трябва се присъедини към Еврозоната, Европейската комисия би разрешила по-голямо финансиране за България. Въвеждането на еврото няма да е добре за България, но вероятно ще е от полза за политиците. Разбирам какво мислят политиците, те искат финансиране от Европа", посочва проф. Ханке в интервюто. 

Според него "европейските фондове са проблем, защото европейските пари са краткосрочни стимули за развитие на инфраструктурни проекти, но всъщност те убиват икономиката". "Погледнете Гърция. Много европейски пари бяха налети в Гърция и въпреки това ситуацията там е бедствие. Ползата от европейските средства за България е с краткосрочна перспектива, предвид инфраструктурните проекти. Това финансиране предизвиква много корупция, ниска ефективност . Европейските фондове означават бюрокрация за частния бизнес и намаляват потенциала за икономическо развитие", коментира Ханке.


segabg.com

Бургаската полиция моли за помощ в издирването на мъж

http://www.cross.bg/hristo-dimitrov-byrgas-1547276.html

/КРОСС/ ОДМВР - Бургас издирва Христо Димитров от с. Росен, Община Созопол. 45-годишният мъж, напуснал жилището си след 18.00 ч. на 19.юни. и до момента е в неизвестност. Димитров не е носил документи за самоличност и телефон По описание на близките Христо е висок 180 см, слаб с прошарена коса и кафяви очи. Христо Димитров е обявен за общодържавно издирване. ОДМВР І Бургас призовава всички, разполагащи с някаква информация относно местонахождението на Христо, да съобщят незабавно в Районно управление - Созопол, на тел. 112 или в най-близкото РПУ.

САЩ: България не покрива минималните стандарти в борбата с трафика на хора

//dariknews.bg/novini/sviat/sasht-bylgariia-ne-pokriva-minimalnite-standarti-v-borbata-s-trafika-na-hora-2033309

Българското правителство не покрива изцяло минималните стандарти за елиминиране на трафика на хора, но прави значителни усилия в тази насока, се казва в тазгодишния доклад на Държавния департамент на САЩ, посветен на този проблем.

Зрее напрежение и сред лекарите, нито една линейка не отговаря на стандарта

//dariknews.bg/novini/bylgariia/zree-naprezhenie-i-sred-lekarite-nito-edna-linejka-ne-otgovaria-na-standarta-2033311

Системата за спешна медицинска помощ в страната разполага с 663 автомобила, от които 159 са нови. Нито един от тях обаче не отговаря на изискванията на Българския държавен стандарт, както и на европейските такива за безопасност, оборудване и бързина при обслужванет

Община Челопеч ви кани на хоротека

https://www.actualno.com/sofia/obshtina-chelopech-vi-kani-na-horoteka-news_619308.html

Обичате ли народните танци? Тогава в петък село Челопеч ще бъде вашето място. Общината организира хоротека и кани всички желаещи да се включат. Събитието ще се проведе на 30 юни (петък) в парк "Корминеш". Заповядайте да се забавляваме и да потанцуваме заедно, призовават от Общината.    

Боршош: Културата победи

https://offnews.bg//politika/borshosh-kulturata-pobedi-659221.html

След изключително важна среща, която проведохме днес с премиера Бойко Борисов, съм спокоен и удовлетворен, че българската култура победи и му благодаря, че доказа на всички ни, че това може да се случи. Това написа във фейсбук новият стар директор на НДК Мирослав Боршош.

Преди ден той бе освободен с тежки обвинения от страна на министъра по европредседателството Лиляна Павлова, а днес премиерът Борисов се намеси и го възстанови на поста.

Освен това още утре правителството ще извади НДК от ресора на Павлова и дворецът ще се върне към културното министерство. 

"Вярвам, че държава, която се вслушва в гласа на своята интелигенция, има достойно бъдеще. НДК е символ на волята за промяна, на видимите резултати, доказателство за принадлежността ни към споделените европейски ценности. Благодаря на всички за подкрепата! Тя удвоява силите, с които ще продължа да работя в посоката, която познавате", написа още Боршош в социалната мрежа.

Хакери атакуваха и компютърната система на АЕЦ „Чернобил“

https://www.24chasa.bg/novini/article/6304714

Хакери атакуваха и компютърната система на АЕЦ „Чернобил“"Заради провежданата кибератака не работи електронният документооборот на украинската АЕЦ „Чернобил“, пише в. "Украинская правда", цитиран от "Фокус. „По предварителна информация няколко компютъра са заразени с вируса. Компютрите веднага са изключени от мрежата“, съобщи началник-смяната на обекта Владимир Илчук.

Търговци искат директна връзка с производителите

http://www.moreto.net/novini.php?n=354346

Така ще се избегне посредничеството на много прекупвачи, което оскъпява цената на продуктите Държавата да помага на производителите да имат директен достъп до търговските вериги. Това беше обсъдено на среща с търговци. Това е начинът да се избегне посредничеството на много прекупвачи, което обикновено оскъпява цената на продуктите.

Марешки: Не искам да свърша като Мишо Бирата и Ваньо Танов

http://www.klassa.bg/News/Read/article/280507_%D0%9C%D0%B0%D1%80%D0%B5%D1%88%D0%BA%D0%B8%3A+%D0%9D%D0%B5+%D0%B8%D1%81%D0%BA%D0%B0%D0%BC+%D0%B4%D0%B0+%D1%81%D0%B2%D1%8A%D1%80%D1%88%D0%B0+%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%BE+%D0%9C%D0%B8%D1%88%D0%BE+%D0%91%D0%B8%D1%80%

 Лидерът на ВОЛЯ Веселин Марешки съзря дирижирана атака срещу бизнеса си в действията на прокуратурата, която преди дни го обвини в изнудване на собственици на аптеки заедно с още двама депутатит от партията.

Марешки обяви, че всекидневно получава заплахи и че е бил предупреден "да приключва с бизнеса с горива, за да си няма проблеми". "България днес се владее от мутрите. Сега сме като Румъния по времето на Чаушеску. Затова се страхувам да не свърша като Мишо Бирата и ген. Танов", каза депутатът в предаването "На 4 очи" по бТВ.

"Предлагаха ми квота във властта като на патриотите. Както дадоха на тях екоминистерството, а Нено Димов е десен човек. И както дадоха на Пеевски икономическото министерство. След като не приех моркова, дойде тоягата. Искат да ме смачкат и да стана послушно пуделче. Няма как да стане с мен", 

"Не искам да ми се случи това, което се случи с в един хотел край Правец. Отиде си здрав, прав човек, в силите си", каза зам.-председателят на Народното събрание, визирайки внезапната смърт на бизнесмена Мишо Михов.

segabg.com

Марешки: Предлагаха ми министерства, ако се откажа от бизнеса с горива

http://www.cross.bg/mareshki-obyavi-chovek-1547275.html

/КРОСС/ Скандални предложения е получил Веселин Марешки или поне така той твърди. А именно неговата партия „Воля" до получи министерски кресла в настоящото правителство, ако закрие своята верига бензиностанции. Той обаче не иска да каже откъде са дошли предложенията, тъй като се страхува за бизнеса си и дори за живота си, ако проговори. Както е известно в края на миналата седмица главният прокурор Сотир Цацаров поиска сваляне на имунитета на Веселин Марешки и на други двама депутати от „Воля" - Кръстина Таскова и Пламен Христов, заради разследване срещу тях за изнудване на собственици на аптеки в страната от 2012 г. „Обвиненията на прокуратурата срещу мен са фалшиви, а целта е да ме смачкат", категоричен беше зам.-председателят на парламента в предаването „Лице в лице" по БТВ. По думите му управляващите действат на принципа на моркова и тоягата и именно така държат хората от Патриотичния фронт.  „Аз също имах офертата да вляза в управлението като нашите квоти се използват подобно на квотите на т.нар. патриоти. Т.е. от тяхната квота да влязат хора, които нямат нищо общо с националнизма. Както Нено Димов, който не е лош човек, но е десен. Както и Караниколов е човек на Пеевски. Аз също имах тази оферта", обяви Марешки, при което последва въпрос от кого е била офертата, от Бойко Борисов ли? „От този, който прави правителствата. Ще ви кажа защо няма да кажа имена. Това е морковът

Марешки: Предлагаха ми министерства, ако се откажа от бизнеса с горива

http://www.cross.bg/mareshki-chovek-obyavi-1547275.html

/КРОСС/ Скандални предложения е получил Веселин Марешки или поне така той твърди. А именно неговата партия „Воля" до получи министерски кресла в настоящото правителство, ако закрие своята верига бензиностанции. Той обаче не иска да каже откъде са дошли предложенията, тъй като се страхува за бизнеса си и дори за живота си, ако проговори. Както е известно в края на миналата седмица главният прокурор Сотир Цацаров поиска сваляне на имунитета на Веселин Марешки и на други двама депутати от „Воля" - Кръстина Таскова и Пламен Христов, заради разследване срещу тях за изнудване на собственици на аптеки в страната от 2012 г. „Обвиненията на прокуратурата срещу мен са фалшиви, а целта е да ме смачкат", категоричен беше зам.-председателят на парламента в предаването „Лице в лице" по БТВ. По думите му управляващите действат на принципа на моркова и тоягата и именно така държат хората от Патриотичния фронт. „Аз също имах офертата да вляза в управлението като нашите квоти се използват подобно на квотите на т.нар. патриоти. Т.е. от тяхната квота да влязат хора, които нямат нищо общо с националнизма. Както Нено Димов, който не е лош човек, но е десен. Както и Караниколов е човек на Пеевски. Аз също имах тази оферта", обяви Марешки, при което последва въпрос от кого е била офертата, от Бойко Борисов ли? „От този, който прави правителствата. Ще ви кажа защо няма да кажа имена. Това е морковът

Бачковският манастир иска бивш пионерски лагер

https://www.24chasa.bg/novini/article/6303874

Бачковският манастир иска бивш пионерски лагерБачковският манастир ще поиска от кабинета да му бъде предоставен за безвъзмездно ползване бившия пионерски лагер "Пеньо Пенев". Базата се намира близо до обителта и не функционира от 1996 г. "Имотът е разделен на две - 7 дка са манастирски, а останалите са на "Ученически отдих и спорт" ЕАД към министерството на образованието.

Марешки се страхувал да не свърши като Мишо Бирата и Ваньо Танов

http://www.mediapool.bg/mareshki-se-strahuval-da-ne-svarshi-kato-misho-birata-i-vanyo-tanov-news265892.html

"България днес се владее от мутрите. Сега сме като Румъния по времето на Чаушеску. Затова се страхувам да не свърша като Мишо Бирата и ген. Ваньо Танов". Това каза в ефира на бТВ лидерът на "Воля" Веселин Марешки. Той съзря дирижирана атака срещу бизнеса му в действията на прокуратурата, която преди дни го обвини в изнудване на собственици на аптеки заедно с още двама депутати от партията. Марешки обяви, че всекидневно получава заплахи и че е бил предупреден "да приключва с бизнеса с горива, за да си няма проблеми" "Предлагаха ми квота във властта като на патриотите. Както дадоха на тях екоминистерството, а Нено Димов е десен човек. И както дадоха на Пеевски икономическото министерство. След като не приех моркова, дойде тоягата. Искат да ме смачкат и да стана послушно пуделче. Няма как да стане с мен", каза той. "Не искам да ми се случи това, което се случи с в един хотел край Правец. Отиде си здрав, прав човек, в силите си", каза зам.-председателят на Народното събрание, визирайки внезапната смърт на бизнесмена Мишо Михов.

Откриха нов вид папагали в Мексико

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6304707

Откриха нов вид папагали в МексикоУчени откриха неизвестен вид папагали на полуостров Юкатан в Мексико, съобщи ДПА, предава БТА. Синокрилият амазонски папагал (Amazona gomezgarzai) се отличава със силното си кряскане, което е от "къси, повтарящи се и монотонни" звуци. Папагалите са и с характерни сини основни пера. Те живеят в ята до 12 птици и двойките често образуват отделна

Президентът Радев: Доживяхме Цветанов да обвини Швеция в корупция

http://www.klassa.bg/News/Read/article/280506_%D0%9F%D1%80%D0%B5%D0%B7%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D1%82%D1%8A%D1%82+%D0%A0%D0%B0%D0%B4%D0%B5%D0%B2%3A+%D0%94%D0%BE%D0%B6%D0%B8%D0%B2%D1%8F%D1%85%D0%BC%D0%B5+%D0%A6%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%B2+%D0%

 Надявам се министър-председателят Бойко Борисов ясно да заяви подкрепя ли декларациите на своя заместник. Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти днес в град Горна Оряховица, запитан за отправените обвинения в корупция към държавния глава от заместник-председателя на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов.
Политическата сцена не е място за разиграване на скечове от типа на „доброто и лошото ченге“, категоричен беше президентът Радев, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.
„Да проверят собствените си решения, подписи, графици, които второто правителство на Бойко Борисов утвърди и разписа. Нека всичко бъде проверено, аз нямам нищо против“, каза Румен Радев по повод предложението на Цветанов за създаване на парламентарна комисия, която да проучи обстоятелствата около придобиването на нов боен самолет за ВВС. „Вие на това диалог ли му казвате?! Аз чух други неща. Доживяхме Цветанов да обвинява държавата Швеция в корупция. Защото за корупцията трябват две страни“, добави още президентът.
В отговор на въпрос за възникналото напрежение в системата на МВР, държавният глава заяви, че полицаите имат съвсем основателни искания. „От дълги години техните проблеми са пренебрегвани, а от тяхната социална сигурност, оборудване и условия за подготовка зависи сигурността на всеки един от нас“, заяви Румен Радев. Държавният глава добави, че очаква ефективни решения в тази сфера.
Президентът припомни също така, че на Консултативния съвет за национална сигурност е било взето решение до 20 юни т.г. да бъде извършен детайлен анализ и доклад, който да покаже възможностите за разпределение на ресурсите, така че да се гарантират средствата за всички видове Въоръжени сили и за останалите сектори. „Очаквам този доклад и имам уверението, че правителството работи усилено“, заяви президентът и добави, че на негова основа трябва да бъде приет подробен график какво ще бъде свършено и с какви средства.


segabg.com

Доживяхме Цветанов да обвинява Швеция в корупция, обяви Румен Радев

http://www.dnevnik.bg/politika/2017/06/27/2996808_dojiviahme_cvetanov_da_obviniava_shveciia_v_korupciia/?ref=rss


Президентът Румен Радев призова премиера Бойко Борисов да заяви ясно дали подкрепя декларациите на Цветан Цветанов, зам.-председател на ГЕРБ.<br /><br />Преди два дни Цветанов посочи на пресконференция: "Вече има достатъчно съмнения, от изводите, които сме направили от открити източници, че президентът Радев е защитил решението за купуване на шведски изтребители".<br /><br />Политическата сцена не е място за разиграване на скечове от типа на "доброто и...

Тръмп и Макрон ще дадат „съвместен отговор” на следваща сирийска химическа атака

http://pogled.info/svetoven/tramp-i-makron-shte-dadat-savmesten-otgovor-na-sledvashta-siriiska-himicheska-ataka.87156

/Поглед.инфо/ Президентът на САЩ Доналд Тръмп и френският му колега Еманюел Макрон се договориха в телефонен разговор да дадат „съвместен отговор”, в случай на нова химическа атака в Сирия, съобщи френското президентство.

Затвориха военна база в САЩ заради съобщение за стрелба

http://pogled.info/svetoven/zatvoriha-voenna-baza-v-sasht-zaradi-saobshtenie-za-strelba.87157

/Поглед.инфо/ Командването на американската военна база „Редстоун арсенал” Redstone Arsenal, близо до град Хънтсвил, щата Алабама, обяви тревога и обектът беше затворен, тъй като има вероятност в него да има лице, което е открило стрелба, съобщи телевизионният канал „Дабъл ю Еф Ти Ви” (WFTV).

Радев: Политическата сцена не е място за разиграване на скечове

http://pogled.info/bulgarski/radev-politicheskata-stsena-ne-e-myasto-za-razigravane-na-skechove.87158

/Поглед.инфо/ Надявам се министър-председателят Бойко Борисов ясно да заяви подкрепя ли декларациите на своя заместник. Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти днес в град Горна Оряховица, запитан за отправените обвинения в корупция към държавния глава от заместник-председателя на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов.

Сирийският президент посети руската военна база Хмеймим

http://pogled.info/svetoven/iztok/siriiskiyat-prezident-poseti-ruskata-voenna-baza-hmeimim.87159

/Поглед.инфо/ Сирийският държавен глава Башар Асад посети за пръв път руската военно-въздушна база Хмеймим в Западна Сирия, съобщи президентството в Telegram и Twitter.

Радев за обвиненията на Цветанов: Политиката не е място за скечове

https://www.actualno.com/politics/radev-za-obvinenijata-na-cvetanov-politikata-ne-e-mjasto-za-skechove-news_619307.html

Надявам се министър-председателят Бойко Борисов ясно да заяви подкрепя ли декларациите на своя заместник. Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти днес в град Горна Оряховица, запитан за отправените обвинения в корупция към държавния глава от заместник-предс

Китай влезе в доклад на Държавния департамент на САЩ за трафика на хора

https://www.24chasa.bg/novini/article/6304703

Китай влезе в доклад на Държавния департамент на САЩ за трафика на хораДържавният департамент на САЩ постави Китай в дъното на списъка, редом със Северна Корея, Зимбабве и Сирия, в годишния си доклад за трафика на хора, съобщава Асошиейтед прес, цитирана от БТА. Оценката на департамента се базира основно на третирането на уйгурското малцинство, което е подложено на принудителен труд,

Търново – център на проекти в Северна България

http://dnes.dir.bg/news/tzvetan-tzvetanov-proekti-veliko-tarnovo-kabinet-borisov-3-25973222

Велико Търново става център на най-големите инфраструктурни проекти в Северна България - съединяването на АМ "Хемус" и високоскоростния път от Русе до града.

Местен референдум ще правят във варненско село

http://www.moreto.net/novini.php?n=354349

Местен референдум ще се проведе в село Чернево, община Суворово, Варненска област. Поводът е намерението на "Солвей соди" да изгради депо за неопасни отпадъци на територия от над 300 декара в района на селото. Референдумът ще се проведе на 13 август, жителите трябва да отговорят на въпроса дали местните власти трябва да разрешат изграждането на депото.

Трима журналисти от Си Ен Ен напуснаха заради публикацията на грешна информация за Тръмп

http://www.dnevnik.bg/sviat/2017/06/27/2996803_trima_jurnalisti_ot_si_en_en_napusnaha_zaradi/?ref=rss


Трима журналисти от новинарския екип на Си Ен Ен подадоха оставки, след скандал около публикация за среща между човек от екипа на Доналд Тръмп и шеф на руски инвестиционен фонд, състояла се 4 дни преди встъпването в длъжност на Тръмп за президент на САЩ през януари т.г., предадоха агенциите "Асошиейтед прес" и "Ройтерс".<br /><br />Материалът на автора Томас Франк бе пуснат само на сайта на Си Ен Ен в миналата седмица и няколко часа по-късно бе изтеглен, без да...

Не искам да свърша като Мишо Бирата, обяви Веселин Марешки

http://www.dnevnik.bg/politika/2017/06/27/2996783_ne_iskam_da_svursha_kato_misho_birata_obiavi_veselin/?ref=rss


Лидерът на "Воля" Веселин Марешки обяви в ефира на БиТиВи, че откакто е влязъл в парламента е подложен на заплахи. Това се случило след като не приел офертата да получи квота в управлението като тази на Патриотите. Марешки обяви и че в сряда ще се откаже от имунитета си, който му бе поискан от главния прокурор Сотир Цацаров миналата седмица.<br /><br />Аз също имах оферта да вляза в управлението като нашите квоти се използват като тези на Патриотите, разказа той. Обясни,...

Жегите продължават и утре - слънчево с температури между 32° и 37°

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/6304659

Жегите продължават и утре - слънчево с температури между 32° и 37°Преди полунощ над източните райони облачността все още ще е значителна, купесто-дъждовна и ще има превалявания и гръмотевици, но след полунощ явленията ще стихнат и над страната ще бъде предимно ясно и почти тихо, съобщава “Фокус“. Утре отново ще е слънчево. В следобедните часове ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност,

Любопитни панди изследват новия си дом в Берлин (ВИДЕО)

//dariknews.bg/novini/liubopitno/liubopitni-pandi-izsledvat-noviia-si-dom-v-berlin-video-2033306

Двете гигантски панди, които пристигнаха в Берлинската зоологическа градина от Китай, изследват новото си жилище и се наслаждават на любимата си храна, съобщи Ройтерс. Видеозапис, разпространен от зоологическата градина, показва как Мън Мън и Цзяо Цин се разхождат

Герджиков няма притеснения за изтребителите

//dariknews.bg/novini/bylgariia/gerdzhikov-niama-pritesneniia-za-iztrebitelite-2033307

"Нашето решение не задължава правителството да се съгласи с класациятa на експертната комисия. Не възразявам да се провери. Ние нямаме никакво отношение към междуведомствената комисия. Нямам притеснения. Вероятно премиерът Бойко Борисов търси баланси във външната п

Павлова тълкува решението на премиера за НДК като шанс да се фокусира върху работата

//dariknews.bg/novini/bylgariia/pavlova-tylkuva-reshenieto-na-premiera-za-ndk-kato-shans-da-se-fokusira-vyrhu-rabotata-2033304

Министърът на председателството на България на Съвета на Европейския съюз Лиляна Павлова коментира във фейсбук решението на премиера Бойко Борисов да върне на поста директорът на НДК Мирослав Боршош.

Людмил Стайков с почетен приз от BG филмовата академия

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6304657

Людмил Стайков с почетен приз от BG филмовата академияРежисьорът Иван Павлов си тръгна със 7 награди за филма си “Спомен за страха”. “Наградата отива в “Ла-ла ленд” - така се пошегува продуцентът Асен Владимиров при обявяването на “Спомен за страха” за най-добър пълнометражен филм. Продукцията получи най-много награди на церемонията на Българската филмова академия за 2017 г.

Предлагат полицаите, които не са получили униформи, да получат парите за тях

http://www.moreto.net/novini.php?n=354351

Полицаите, които е следвало да получават униформено облекло, но такова не им е било осигурено, ще получат левовата му равностойност. Това предвиждат промени в Закона за МВР, които внесоха в Народното събрание председателят на ПГ на ГЕРБ и председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Цветан Цветанов и група народни представители от ГЕРБ.

Боршош: Срещата с Борисов бе много важна, българската култура победи

https://www.24chasa.bg/novini/article/6304650

Боршош: Срещата с Борисов бе много важна, българската култура победи"След изключително важна среща, която проведохме днес с премиера Бойко Борисов, съм спокоен и удовлетворен, че българската култура победи и му благодаря, че доказа на всички ни, че това може да се случи. Вярвам, че държава, която се вслушва в гласа на своята интелигенция, има достойно бъдеще. НДК е символ на волята за промяна,

Песков: Кремъл не следи работата на руските компании в чужбина

http://www.investor.bg/evropa/334/a/peskov-kremyl-ne-sledi-rabotata-na-ruskite-kompanii-v-chujbina-241995/

Коментарът на говорителя на Путин е по повод медийни публикации, според които руска компания ще отвоюва и охранява петролни и газови находища в Сирия

Меркел промени позицията си за еднополовите бракове

http://www.cross.bg/ednopolovite-brakove-merkel-1547274.html

/КРОСС/ Канцлерът на Германия Ангела Меркел оттегли принципното несъгласие за еднополовите бракове, предава „Фокус". Тя дори заговори за „морално решение" - ход, който в очите на мнозина изглежда като тактическа маневра в навечерието на изборите за федерален парламент, коментира „Шпигел". В интервю, дадено за женското списание "Бригите", Меркел за пръв път заяви, че се отнася положително към възможността депутатите да гласуват по съвест за еднополовите бракове. Би могло да се каже, че по този въпрос канцлерът на Германия най-накрая влезе в социално-политическата реалност, коментират от редакцията. По-рано във вторник германските социалдемократи увериха, че ще направят всичко възможно гласуването за еднополовите бракове в Бундестага да бъде проведено още тази седмица.  

Президентът: Доживяхме Цветанов да обвини Швеция в корупция

http://www.mediapool.bg/prezidentat-dozhivyahme-tsvetanov-da-obvini-shvetsiya-v-koruptsiya-news265891.html

Очевидно засегнат от намеците на зам.-шефа на ГЕРБ Цветан Цветанов, че лобира в полза на шведските изтребители, президентът Румен Радев коментира: "Доживяхме Цветанов да обвинява държавата Швеция в корупция, защото нали знаете, че за корупцията трябват две страни, но да оставим настрани този европейски виц". "Политическата сцена не е място за разиграване на скечове от типа "доброто и лошото ченге", каза Радев във вторник и добави, че очаква премиерът Бойко Борисов ясно да каже подкрепя ли декларациите на заместника си. В неделя Цветан Цветанов поиска да бъде формирана парламентарна анкетна комисия, която да разследва всичко около проекта за новите изтребители, а във вторник депутати от ГЕРБ и "Обединените патриоти" официално внесоха предложението си в Народното събрание. Според Цветанов проверката се налага заради "достатъчно съмнения", че президентът Румен Радев, който е бивш командир на Военновъздушните сили, "е защитил решението за купуването на шведските изтребители и това е станало в период, когато още нямаше окончателно решение на служебното правителство". Освен това според него трябва да се види и дали има "постъпила информация, която е дисквалифицирала един от участниците служебно". Само два дни по-рано – в петък, премиерът Бойко Борисов и военният министър Красимир Каракачанов съобщиха, че правителството ще преговаря за закупуването на нови изтребители "Грипен" и се съгласиха с класирането на офертите от служебната власт, според което предложението на САЩ и Португалия за изтребители втора ръка Ф -16 не отговаряло на българските изисквания. Радев коментира в отговор, че "комисията, ако иска, може да провери решенията, подписите и графиците, които правителството "Борисов-2" е разработило, утвърдило и разписало, а предишното 43-то Народно събрание е приело, и за които има много ясен график". "Борисов да каже за папката на Герджиков" "Когато говорим за корупция, очаквам да разбера дали г-н Борисов е прочел папката, завещана му от премиера Герджиков", добави Радев, след като в събота бившият служебен премиер Огнян Герджиков съобщи, че е оставил на Борисов папка с информация за бившия главен секретар на МВР Георги Костов, който бе назначен от Борисов за шеф на агенция "Митници". Радев каза още, че очаква детайлен анализ и доклад за средствата за всички видове въоръжени сили и е получил уверение, че правителството работи усилено по подготовката на документите, които е трябвало да бъдат подготвени до 20 юни, съгласно решенията на КСНС. Проектът за избора на нов изтребител започна по времето на второто правителство на Борисов, като основна роля в подготовката му изигра сегашният президент Румен Радев, който тогава командваше военната авиация. Назначеното от Радев служебно правителство пък в последните си дни одобри "на тъмно" класирането на подадените оферти, като така се опита да предопредели проекта. Въпреки че Борисов има достатъчно лостове да го преразгледа, обяви в петък, че вече е "предопределен" и правителството му започва преговори по двете одобрени оферти – за шведските "Грипен" и изтребителите втора ръка "Юрофайтър" от Италия. Комисията ще разследва два месеца избора на нови изтребители Във вторник депутати от ГЕРБ и "Обединените патриоти" официално внесоха в парламента искането си за формирането на анкетна парламентарна комисия, която да разследва избора на нов тип боен самолет. Те предлагат комисията да работи два месеца и в нея да влязат 8 депутати от ГЕРБ, 6 от БСП, 2 от "Обединените патриоти”, 2 от ДПС и 1 от "Воля". Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов обясни, че анкетната комисия ще събере всички факти и обстоятелства за взимането на политическото решение от служебния кабинет. "Искаме да проверим дали има прикриване на някои факти относно кореспонденцията, която е водена с всички потенциални страни за осъществяването на подобни договори. Искаме с шума, който се вдигна от страна на БСП, от страна на президентската институция, да дадем отговор на обществото с прозрачен подход", отбеляза Цветанов. "Комисията не е удар срещу президента" Депутатът от ГЕРБ Емил Христов увери, че създаването на комисията не е удар по президентската институция. "Не зная изобщо кой казва, че това е персонална атака срещу президента. Едва ли някой от нас го схваща по този начин. Ние просто изразихме безпокойство", каза Христов пред БНР. По думите му една анкетна комисия няма за "задача да сваля или да приземява когото и да било". "Безпокойството ни беше продиктувано от установяването на различни факти, свързани с предопределения, според нас, избор. Служебното правителство без никакво обоснование фаворизира проекта за ВВС като забрави този за ВМС. Това вече предизвиква особено внимание. 15 милиарда не са малко пари за България и хората имат право да знаят какво се случва", каза Христов. Според него тази комисия не би трябвало и няма да влияе по никакъв начин на работата на правителството. "Това, което се случва, е много лош сигнал, както към отсрещната страна, с която ние ще водим разговори за изтребителите, така и към обществото. И това е много болезнен удар и отеква, действително, върху сърцата на хората с пагони. Точно затова много искам тази комисия да свърши работата си добре. Да покаже - има ли нещо, няма ли нищо. Ако нещо се е случило, добре - слагаме всичко на масата", обясни той.

Пирински към Еврокомисията - решителни действия за кохезията „пост-2020“ сега!

http://pogled.info/european-parliament/pirinski-kam-evrokomisiyata-reshitelni-deistviya-za-koheziyata-post-2020-sega.87155

/Поглед.инфо/ На 26 юни следобед Комисията по бюджетен контрол (КБК) в Европейския парламент проведе дискусия по специалния доклад на Европейската сметна палата, анализиращ опита от подготовката и договарянето на Споразуменията за партньорство и Оперативните програми за кохезионната политика през 2014-2020 г.

Организира се гражданско бдение в подкрепа на Лозан Панов

http://frognews.bg/news_137253/Organizira-se-grajdansko-bdenie-v-podkrepa-na-Lozan-Panov/

Четвърък – 29 юни – пред сградата на Висшия съдебен съвет на ул. „Екзарх Йосиф“ 12, София, ще се проведе гражданско бдение в подкрепа на председателя на ВКС Лозан Панов, след като стана ясно, че ВСС ще разглежда сигнал на „Блиц“, който може да доведе до неговото отстраняване, тъй като Панов е участвал на протест срещу изгонването на отец Паоло Кортези от Белене, който бе приютил бягащо от военния конфликт в Сирия семейство.

Софийската математическа гимназия пак с най-висок бал за прием след 7-и клас

https://www.24chasa.bg/novini/article/6304646

Софийската математическа гимназия пак с най-висок бал за прием след 7-и клас8137 ученици са класирани в първото класиране за прием в гимназиите след седми клас в София, сочи обявеното днес от Министерството на образованието и науката класиране.  Резултатът от подреждането на техните желания вече е факт. От всички подадени заявления, класираните са 8137, некласираните са 513.

Ангелкова не откри нарушения в Слънчев бряг

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/EzJQbDeVeT4/

Няма нарушения в Слънчев бряг. Това сочат първите резултати от започналите проверки на Министерство на туризма, огласени от министър Ангелкова.

„Стартирахме редовните проверки по морските плажове, отдадени за стопанисване на концесия и под наем. Мобилните екипи на Министерството на туризма са по цялото Черноморие”. Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова, цитирана от “Труд”. Тя посочи, че това е първата цялостна и комплексна проверка между МТ, МВР, Главна дирекция „Пожарна безопасност” и РИОСВ. В мобилната група са включени и представители на РЗИ, Изпълнителна агенция „Морска администрация” и Община Несебър.

„На морски плаж „Слънчев бряг-юг”, отдаден на концесия, експертите извършиха геодезическо заснемане на всички преместваеми обекти, за да се установи дали отговарят на квадратурата на одобрената схема от министъра на туризма”, каза Ангелкова и уточни, че квадратурата им отговоря до милиметър и съответно заемат 2% обща търговска площ и 2% допълнителна търговска площ.

Николина Ангелкова посочи, че в рамките на комплексната проверка, РИОСВ инспектира дали всички преместваеми обекти и най-вече заведенията за хранене са свързани с канализационната мрежа. Тя каза още, че от своя страна РЗИ са проверили оборудването на медицинските пунктове и са извършили замервания за шум. Заключението на контролния орган по отношение нивата на шум е, че са спазени изискванията на Наредба № 6 и контролираните параметри за вечер и нощ са в граничните стойности. Министър Ангелкова обаче предупреди, че непрекъснато ще се правят проверки при подадени сигнали.

Министърът на туризма бе категорична, че до този момент не са установени неизпълнения по договорите за концесия и наем на морски плажове, свързани с надвишаване на квадратурата на преместваемите обекти. Освен това, броят на спасителите надвишава изискванията, т.е. има повече спасители, съгласно вече одобрената схема.

Ангелкова акцентира, че това няма да е последната проверка. „Целта е да установим от една страна, че се спазва закона, а от друга – да осигурим комфорта на всички туристите”, бе категорична тя. На място днес бяха и представители на строителния контрол и надзор на Община Несебър.

По отношение на преместваемите обекти Николина Ангелкова информира, че има издадено разрешение за поставянето им от главния архитект на Община Несебър, като направи уточнението, че Наредба № 10 на Общината не важи за територията на морския плаж, който е изключително държавна собственост и се прилагат разпоредбите на Закона за устройството на територията.

Радев: Доживяхме Цветанов да обвинява Швеция в корупция

https://offnews.bg//politika/radev-dozhiviahme-tcvetanov-da-obviniava-shvetcia-v-koruptcia-659219.html

"Доживяхме Цветанов да обвинява държавата Швеция в корупция, защото нали знаете, че за корупцията трябват две страни, но да оставим настрани този европейски виц"

Това заяви в Горна Оряховица президентът Румен Радев по повод отправените обвинения в корупция към него от заместник-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Надявам се министър-председателят Бойко Борисов ясно да заяви подкрепя ли декларациите на своя заместник. Политическата сцена не е място за разиграване на скечове от типа на „доброто и лошото ченге“, каза Радев.

Да проверят собствените си решения, подписи, графици, които второто правителство на Бойко Борисов утвърди и разписа. Нека всичко бъде проверено, аз нямам нищо против, заяви президентът в коментар на предложението на Цветанов за създаване на парламентарна комисия, която да проучи обстоятелствата около придобиването на нов боен самолет за ВВС.

Държавният глава каза още, че полицаите имат съвсем основателни искания:

„От дълги години техните проблеми са пренебрегвани, а от тяхната социална сигурност, оборудване и условия за подготовка зависи сигурността на всеки един от нас“

Радев заяви, че на Консултативния съвет за национална сигурност е взето решение до 20 юни т.г. да бъде извършен детайлен анализ и доклад, който да покаже възможностите за разпределение на ресурсите, така че да се гарантират средствата за всички видове Въоръжени сили и за останалите сектори.

„Очаквам този доклад и имам уверението, че правителството работи усилено“, заяви президентът и добави, че на негова основа трябва да бъде приет подробен график какво ще бъде свършено и с какви средства.

Тийнейджъри откраднаха автомобил от гараж във Варненско

http://www.moreto.net/novini.php?n=354327

Двама тийнейджъри бяха арестувани за кражба на кола, съобщиха от МВР-Варна за Moreto.net. В неделя е получен сигнал, че някой е проникнал в гараж в Девня и е отмъкнал мерцедес. След издирване полицаите стигнали до двамата извършители - 18-годишни момчета, местни жители, известни на органите на реда.

Нинова за НДК: ГЕРБ се скараха за обществените поръчки

https://offnews.bg//politika/ninova-za-ndk-gerb-se-skaraha-za-obshtestvenite-porachki-659220.html

Своя разшифровка на скандала около уволнението на шефа на НДК и последвалото му връщане на поста от премиера Бойко Борисов даде лидерът на БСП Корнелия Нинова  във фейсбук.

Според нея ГЕРБ са се скарали за обществените поръчки, а управляващите са на път да провалят председателството на Съвета на ЕС.

Ето и целият коментар на Нинова в социалната мрежа:

"Какво става в държавата? На път ли е правителството на Борисов да провали Председателството на България на Съвета на Европейския съюз? Това председателство е огромна възможност за страната ни - не само да бъде водеща в разговора за бъдещето на Европа, но и да постави категорично въпроси от значение за българския народ и да настоява за тяхното решаване. Досега не сме чули правителството на Борисов да има каквато и да е представа за политиките, които ще отстоява. Всичко по председателството беше сведено до ремонта на плочките пред НДК. Днес и заради едните плочки, пардон - заради едните обществени поръчки, в ГЕРБ се скараха.

Министър уволнява, министър-председател връща ръководството на НДК. А над този скандал тежи едно изречение на главно действащо лице в него, че обществените поръчки се подписват под натиск и в условия, които не отговарят на закона, че цари хаос, който заплашва да провали председателството. Ето това е Борисов 3.

Вътрешнопартийните битки за пари и обществени поръчки в ГЕРБ ще костват много на българските граждани и са срам за България пред Европа. Ние дадохме своята подкрепа за председателството, но не за това то да бъде използвано като параван за злоупотреби и кражби."

Банки, правителствени системи и енергийни компании в Украйна жертва на нов вирус

https://www.24chasa.bg/novini/article/6304637

Банки, правителствени системи и енергийни компании в Украйна жертва на нов вирусКомпютърен вирус, наречен Петя.А (Petya.A), масово атакува сайтове и компютърни системи на украински компании, банки, държавни и други учреждения, предаде ТАСС. Атакуващият код блокира компютъра и иска да се плати откуп от 300 долара в бинкойни. Способът му за разпространение е аналогичен с този на вируса WannaCry,

Лили, удави ”бацила Боршош” в секс и пиячка, учи Ленин

http://frognews.bg/news_137254/Lili-udavi-batsila-Borshosh-v-seks-i-piiachka-uchi-Lenin/

Една от любимките на Борисов – Лилито Павлова – изпадна в цайтнот. Уволни директора на НДК Мирослав Боршош, назначи свой човек на негово място и дори даде интервю за пеевски вестник, както си му е редът. Оказа се обаче, че изпъденият е по-голяма хапка, отколкото тя може да преглътне.

Наказанието на "Гугъл" - рекорд, прецедент и... трудно за прилагане

http://www.dnevnik.bg/sviat/2017/06/27/2996798_nakazanieto_na_gugul_-_rekord_precedent_i_trudno_za/?ref=rss


Еврокомисарят по конкуренцията Маргрете Вестагер обяви днес, че ще глоби Google с рекордните 2.42 млрд. евро, защото търсачката се е възползвала от господстващото си положение, за да промотира други свои продукти.<br /><br />Нещо повече – решението на Еврокомисията ще предопредели какво ще виждат в Google милиони европейски потребители и ще създаде важен прецендент за други компании като Facebook, Amazon и Apple, които също използват доминиращото си положение в дадени сектори.<br...

Боршош: Българската култура победи

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/06/27/2996791_borshosh_bulgarskata_kultura_pobedi/?ref=rss


Мирослав Боршош, който вчера бе уволнен от поста директор на НДК, а днес премиерът Бойко Борисов го върна на поста, обяви през профила си във "Фейсбук", че българската култура е победила.<br /><br />След изключително важна среща, която проведохме днес с премиера Бойко Борисов, съм спокоен и удовлетворен, че българската култура победи и му благодаря, че доказа на всички ни, че това може да се случи, пише Боршош.<br /><br />Той загуби поста си преди ден със...

Започва актуализиране на картата с пясъчните дюни

http://www.mediapool.bg/zapochva-aktualizirane-na-kartata-s-pyasachnite-dyuni-news265890.html

Специализираната карта с пясъчните дюни у нас ще бъде актуализирана, съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова във вторник пред журналисти след участието си в международен семинар в София "По Западния път на коприната". Тя и регионалният министър Николай Нанков са изпратили преди две седмици искане до Агенцията по геодезия, картография и кадастър да обнови въпросната карта на дюните. Защитените територии са били заснети в периода 2011-2012 година, но все още една част от специализираната карта не е влязла в сила предвид обжалванията, допълни Ангелкова. По думите й поради природните процеси вече има промени. Голямото наводнение от 2013 - 2014 година по Южното Черноморие например е разрушило голяма част от дюните, в същото време по плажовете започват да се образуват нови дюни в резултат на различни природни процеси. Новата карта се очаква да е готова за следващия летен сезон. Коментарът на Ангелкова идва ден след като концесионерът на южния плаж в Несебър съобщи, че е сложил видео камери, които да следят дали посетителите на плажа нарушават забраната от поставени табели за разполагане на плажни принадлежности на намиращите се там дюни. Както поставянето на палатки, така и на хавлии, и изобщо човешка намеса върху дюните ги нарушава, заяви та по повод забранителните табели. По думите й концесионерът на този плаж е един от малкото, спазващи изискването за указателни табели за наличието на дюни и нуждата от опазването им.

Нинова: Битките за пари и обществени поръчки в ГЕРБ ще костват много на гражданите и са срам за България пред Европа

http://www.cross.bg/poruchki-borisov-bulgariya-1547273.html

/КРОСС/ Казусът с уволнението на Мирослав Боршош като шеф на НДК от Лиляна Павлова и връщането му от страна на Бойко Борисов привлече вниманието и на лидера на БСП Корнелия Нинова. Тя излезе с интересен коментар във Фейсбук. Ето какво гласи той: "Какво става в държавата? На път ли е правителството на Борисов да провали Председателството на България на Съвета на Европейския съюз? Това председателство е огромна възможност за страната ни - не само да бъде водеща в разговора за бъдещето на Европа, но и да постави категорично въпроси от значение за българския народ и да настоява за тяхното решаване. Досега не сме чули правителството на Борисов да има каквато и да е представа за политиките, които ще отстоява. Всичко по председателството беше сведено до ремонта на плочките пред НДК. Днес и заради едните плочки, пардон - заради едните обществени поръчки, в ГЕРБ се скараха. Министър уволнява, министър-председател връща ръководството на НДК. А над този скандал тежи едно изречение на главно действащо лице в него, че обществените поръчки се подписват под натиск и в условия, които не отговарят на закона, че цари хаос, който заплашва да провали председателството. Ето това е Борисов 3. Вътрешнопартийните битки за пари и обществени поръчки в ГЕРБ ще костват много на българските граждани и са срам за България пред Европа. Ние дадохме своята подкрепа за председателството, но не за това то да бъде използвано като параван за злоупотреби и кражби.

Близо милион платиха за диамантeн пръстен, купен за 10 лири

http://frognews.bg/news_137252/Blizo-milion-platiha-za-diamanten-prasten-kupen-za-10-liri/

Пръстен с диамант, който преди 30 години е бил купен от базар в Лондон за 10 британски лири, беше продаден за 656 750 лири (847 667 долара) на търг, организиран в Лондон от аукционна къща ”Сотбис”, съобщава телевизия Си Ен Ен (CNN).

Близо милион платиха за диаманетн пръстен, купен за 10 лири

http://frognews.bg/news_137252/Blizo-milion-platiha-za-diamanetn-prasten-kupen-za-10-liri/

Пръстен с диамант, който преди 30 години е бил купен от базар в Лондон за 10 британски лири, беше продаден за 656 750 лири (847 667 долара) на търг, организиран в Лондон от аукционна къща ”Сотбис”, съобщава телевизия Си Ен Ен (CNN).

Турски интелектуалци призовават с петиция към освобождаване на двама преподаватели

https://www.24chasa.bg/novini/article/6304630

Турски интелектуалци призовават с петиция
към освобождаване на двама преподавателиТурски творци и интелектуалци призоваха днес в петиция правителството да освободи двама преподаватели, които са в гладна стачка от 111 дни, съобщава ДПА, цитирана от БТА. Двамата преподаватели обявиха гладна стачка през март в Анкара в знак на протест срещу уволнението им, след като турските власти предприеха масови чистки в държавния сектор след

Кибератаки с ГолдънАй и Петя.А вилнеят в Европа

http://dnes.dir.bg/news/ukrina-kiberataki-25973093

След масовата хакерска атака на вируса Петя.А, втора – наречена ГолдънАй засегна Украйна. По-рано за подобни беше съобщено от Русия и Великобритания.

Лиляна Павлова благодари на Борисов, че й е отнел НДК

http://clubz.bg/55608-lilqna_pavlova_blagodari_na_borisov_che_j_e_otnel_ndk

ПОЛИТИКА Лиляна Павлова 03062016 1

Министърът за българското председателство на Съвета на ЕС 2018 Лиляна Павлова благодари на премиера Бойко Борисов, че с решението си да върне НДК отново към Министерството на културата, "даде възможност на екипа, с който работя да се фокусираме върху същинската работа по политическите приоритети и по подготовката и провеждането на председателството на България на Съвета на ЕС".

Вчера Павлова освободи директора на НДК Мирослав Боршош, но днес Бойко Борисов извика Павлова и Боршош при себе си и отмени нейното решение. На срещата е присъствал и министърът на културата Боил Банов, който ще поеме контрола върху НДК.

В профила си във фейсбук  Лиляна Павлова казва, че "с г-н Боршош имаме огромни различия за начина, по който се управлява публичният ресурс в частта за ремонта на НДК като сграда за българското председателство. Винаги съм държала и настоявала за максимално прозрачно и в ускорени темпове продължаване на ремонта на НДК".

На срещата обаче не успели да сближат позииции "относно правилата и процедурите за разходването на публичните средства. Решението НДК да се върне там, където му е мястото – в Министерството на културата беше прието от всички участници в срещата".

Ето цялата позиция на вицепремиера Лиляна Павлова:

Днес по инициатива на премиера Бойко Борисов се проведе работна среща по казуса НДК. Министър-председателят даде възможност на всеки да представи своята гледна точка. Моята с решението за освобождаването на Мирослав Боршош като изпълнителен директор на НДК, базирана на документи и констатации от предварителния одитен доклад и други проверки.

По време на срещата стана ясно, че с г-н Боршош имаме огромни различия за начина, по който се управлява публичният ресурс в частта за ремонта на НДК като сграда за българското председателство. Винаги съм държала и настоявала за максимално прозрачно и в ускорени темпове продължаване на ремонта на НДК.

Подчертах, че не оспорвам неговите качества да привлича и превръща НДК в културен център, каквото е предназначението му. На срещата не успяхме да сближим позициите си относно правилата и процедурите за разходването на публичните средства. Решението НДК да се върне там, където му е мястото – в Министерството на културата беше прието от всички участници в срещата.

Благодаря на премиера Борисов, че с това решение даде възможност на екипа, с който работя да се фокусираме върху същинската работа по политическите приоритети и по подготовката и провеждането на председателството на България на Съвета на ЕС.

 

 

В ГЕРБ се скараха заради едните плочки, обяви Нинова

http://www.dnevnik.bg/politika/2017/06/27/2996785_v_gerb_se_skaraha_zaradi_ednite_plochki_obiavi_ninova/?ref=rss


"Какво става в държавата? На път ли е правителството на Борисов да провали Председателството на България на Съвета на Европейския съюз?". Така започва свой статус във фейсбук лидерът на БСП Корнелия Нинова за освобождаването на Мирослав Боршош и връщането му на поста директор на НДК само за ден.<br /><br />"Това председателство е огромна възможност за страната ни - не само да бъде водеща в разговора за бъдещето на Европа, но и да постави категорично въпроси от...

Нинова: В ГЕРБ се скараха заради едните плочки

http://www.dnevnik.bg/politika/2017/06/27/2996785_ninova_v_gerb_se_skaraha_zaradi_ednite_plochki/?ref=rss


"Какво става в държавата? На път ли е правителството на Борисов да провали Председателството на България на Съвета на Европейския съюз?". Така започва свой статус във фейсбук лидерът на БСП Корнелия Нинова за освобождаването на Мирослав Боршош и връщането му на поста директор на НДК само за ден.<br /><br />"Това председателство е огромна възможност за страната ни - не само да бъде водеща в разговора за бъдещето на Европа, но и да постави категорично въпроси от...

Фейсбук пуска сериали "собствено производство"

https://offnews.bg//sviat/fejsbuk-puska-seriali-sobstveno-proizvodstvo-659217.html

В момента "Фейсбук" провежда преговори с холивудски студиа за създаването на сценарии за телевизионни предавания, тъй като от компанията възнамеряват да продуцират оригинални собствени тв програми, съобщават световните агенции.

Гигантът на социалните мрежи посочи, че е готов да се ангажира с бюджети за продукция, които възлизат на 3 милиона долара на епизод. 

От компанията таргетират аудиторията на възраст между 13 и 34 години, като се фокусира най-вече върху хората на възраст между 17 и 30 години. 

От компанията се интересуват от формата на 8-9 минутните видео клипове, които ще излизат в лентата с новини в сайта. Очаква се до края на лятото да излязат и първите епизоди от сериалите "собствено производство", с които "Фейсбук" ще конкурира платформите "Амазон Прайм" и "Нетфликс". 

Софийската математическа гимназия приема седмокласници с най-висок бал

http://www.mediapool.bg/sofiyskata-matematicheska-gimnaziya-priema-sedmoklasnitsi-s-nai-visok-bal-news265889.html

Софийската математическа гимназия (СМГ) за трета поредна година е училището в София с най-висок минимален бал за прием на първото класиране в гимназиите след седми клас, което излезе във вторник. През тази година максималният бал за прием след седми клас е 500 точки, като в СМГ ученикът с най-нисък бал в математическия профил с английски език, приет на първо класиране, е с бал 472.5 точки. Кандидат-гимназистът с най-висок бал в София - 497,5 точки, също е избрал СМГ, в профила "Математически", но с немски език, като той е и досегашен възпитаник на гимназията. На второ място по минимален бал след СМГ, е 91-ва Немска езикова гимназия с последен приет ученик с 450 точки, а на трето място е 73-то Средно училище "Владислав Граматик" с минимален бал 434, 5 точки. На четвърто място е 164-та Испанска езикова гимназия с минимален приемен бал 412.5 точки, след нея е Технологичното училище за електронни системи към Техническия университет, в което последният приет ученик е с бал 410. 5 точки. То се появява за първи път в класацията на десетте най-добри гимназии в София, тъй като до миналата година имаше собствен прием, съобщи началникът на Регионалното управление на образованието в столицата Ваня Кастрева. На шесто място е Първа английска езикова гимназия в София с минимален бал на последния приет ученик 399 точки, след нея е Втора английска езикова гимназия "Томас Джеферсън" - с минимален бал 397, 5 точки. На осмо място е 9-та Френска езикова гимназия с минимален бал за училището 375 точки, на девето място е 22-ро Средно училище "Георги Раковски" с минимален бал 361.5 точки. На десето място е 35-то Средно училище "Добри Войников" с минимален бал на последния приет ученик 355 точки. С най-нисък минимален бал - 30 точки, в София е 172-ро обединено училище "Христо Ботев", преди него са Професионалната гимназия по селско стопанство "Бузема" и 59-то обединено училище. Това са трите училища с най-нисък минимален бал в столицата. Обединените училища са нов вид училища и ще обучават ученици до десети клас. В София най-желана от седмокласниците е паралелката с профила "Чужди езици" - испански и английски език, в 164-та Испанска езикова гимназия, за която 2405 ученици са заявили желание да учат в нея. По брой на желанията следва паралелката с профила "Чужди езици" - английски и испански език, в 22-ро Средно училище "Георги Раковски", която е посочена от 2239 ученици. На трето място е паралелката с профила "Чужди езици" на Втора английска гимназия, предпочетена от 2049 ученици. Сред професионалните гимназии най-желана от седмокласниците е специалността "Банково дело" с английски език в Националната търговско-банкова гимназия, посочена от 1585 ученици. В София от първото класиране за прием в гимназиите след седми клас са класирани 8137 ученици, некласираните ученици са 513, а свободните места след първия етап на класирането са 611. Кастрева посочи, че за всичките 513 некласирани ученици има свободни места в гимназиите. Класираните ученици трябва или да се запишат в училището, в което са класирани, или на място в него трябва да подадат заявление за участие във второто класиране, но без да подреждат желания за прием. "Сега събираме справка за броя на седмокласниците, които имат слаби оценки за завършването на учебната година, като за тях предстоят две поправителни сесии. Едната е сега, а другата - през септември", обяви Кастрева. Тя допълни, че учениците, които сега вземат успешно поправителните си изпити, могат да се включат в третото класиране след седми клас, но ако не са успели, могат да попълнят свободните места в училищата до 14 септември.

Синдикатите загрижени за здравето на работниците в горещините

http://www.moreto.net/novini.php?n=354340

КНСБ апелира към работодателите да пазят служителите си от летните горещини. Според синдикатите летните жеги налагат допълнителни изисквания към работодателите. Това е предвидено в Наредба № РД-07-3 от 18 юли 2014 г., касаеща минималните изисквания за микроклимата на работните места.

Бюджетната комисия одобри и на второ четене увеличението на пенсиите

http://www.cross.bg/pensii-minimalnata-pensiya-1547272.html

/КРОСС/ Увеличението на минималната пенсия мина и на второ четене през бюджетната комисия в Народното събрание. От 1 юли минималната пенсия ще се увеличи до 180 лева, а от 1 октомври - до 200 лева. В сряда текстовете ще бъдат обсъдени и в пленарната зала, за да може промените в Закона за държавното обществено осигуряване да влязат в сила от началото на следващия месец. Общо 802 хиляди пенсии ще бъдат увеличени, защото са обвързани с минималната пенсия, обясни пред "Хоризонт" социалният министър Бисер Петков. „Свързано с това се увеличават и минималните размери на другите трудови пенсии, това са пенсиите за инвалидност и наследствените пенсии. Размерът на увеличението на тези пенсии ще бъде различен, каза Петков.  

Марешки: Казаха ми: ”Даден си на КЗК да те сготвят”

http://frognews.bg/news_137251/Mareshki-Kazaha-mi-Daden-si-na-KZK-da-te-sgotviat/

Днес ми казаха: ”Даден си на КЗК да те сготвят”. Това обяви лидерът на ”Воля” Веселин Марешки. Той обяви, че няма да се поддаде на натиска и да става ”удобен”.

Министърът Валентин Радев е на работно посещение в Германия

https://www.24chasa.bg/novini/article/6304602

Министърът Валентин Радев е на работно посещение в Германия
Открит и конструктивен диалог проведоха министър Валентин Радев и вътрешният министър на Федерална Република Германия Томас де Мезиер по време на първото работно посещение на българския министър на вътрешните работи в Германия, съобщиха от МВР. В рамките на двустранната работна среща в Берлин двамата министри се обединиха около голямото значение

Петър Воденски: Гафове и препъникамъни при посещението на Зоран Заев в България?

http://pogled.info/tv/alternativen-pogled/petar-vodenski-imashe-li-gafove-i-prepanikamani-pri-poseshtenieto-na-zoran-zaev-v-balgariya.87153

/ПогледТВ/ Разговор на Александър Симов /в предаването "Алтернативен поглед"/ с дипломата Петър Воденски за визитата на македонския премиер Зоран Заев в България, гаф ли бяха думите на Екатерина Захариева, че сме признали македонския език, какви бяха трудностите в отношенията между двете страни през годините, кои бяха препъникамъните и можем ли най-накрая вече да говорим за „обща история“. /ВИДЕО/

Александър Симов: Никой вече не иска от госпожа Бетина извинение. Всички чакат ОСТАВКА!

http://pogled.info/tv/alternativen-pogled/aleksandar-simov-nikoi-veche-ne-iska-ot-gospozha-betina-izvinenie-vsichki-chakat-ostavka.87154

/ПогледТВ/ Коментар на Аександър Симов /в предаването "Алтернативен поглед"/ за отказа на Бетина Жотева да подаде оставка, за опитите й да се измъкне чрез скалъпено извинение, за маневрите й да се скрие от обществения шум и за това, че отдавна е време да се маха от СЕМ. /ВИДЕО/

Почти половината служители от ЕС на Острова смятат да си тръгнат до 5 години

http://www.investor.bg/evropa/334/a/pochti-polovinata-slujiteli-ot-es-na-ostrova-smiatat-da-si-trygnat-do-5-godini-241973/

Deloitte предупреждава за сериозни последици за работодателите заради влиянието на Brexit върху пазара на труда във Великобритания

МЗХГ обсъди мерки за опазване на горите с лесовъди и учени

https://www.24chasa.bg/novini/article/6304591

МЗХГ обсъди мерки за опазване на горите с лесовъди и учени
.„Поемам ангажимент за задълбочаване на сътрудничеството с представителите на научните и академични среди при предстоящото обсъждане на доклад за състоянието на горския сектор и набелязване на конкретни мерки в плана за действие за развитието му.” Това заяви министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов на среща с изтъкнати

Блок на Соколов обявен за №1 в Световната лига (ВИДЕО)

https://www.24chasa.bg/sport/article/6304590

Блок на Соколов обявен за №1 в Световната лига (ВИДЕО) След уморителния сезон в Италия с “Чивитанова”, с който стана шампион и носител на купата на страната, Цветан Соколов бе поуморен в някои от мачовете на националния отбор в Световната лига. Най-добрият волейболист на България обаче заслужи още едно признание след завършване на трите турнира от комерсиалната надпревара.

Бетина Жотева се извини за тона си към журналист, но ще си търси правата в съда

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/06/27/2996701_betina_joteva_se_izvini_za_tona_si_kum_jurnalist_no/?ref=rss


Членът на СЕМ Бетина Жотева изрази съжаление за тона си към журналиста Къдринка Къдринова, но заяви, че ще търси правата си в съда. Заради това тя отказа да коментира в детайли размяната на реплики от заседанието на парламентарната комисия по култура и медии от 15 юни, заради което Къдринова я обвини в заплахи.<br /><br />Няма да коментирам случая - това е тежко организирано активно мероприятие да се махна, за да се подмени квотата в СЕМ, каза пред "Дневник" Жотева. Тя...

"Ливърпул" няма да бъде наказван за интереса към капитана на "Саутхямптън"

http://www.dnevnik.bg/sport/2017/06/27/2996708_livurpul_niama_da_bude_nakazvan_za_interesa_kum/?ref=rss


"Ливърпул" няма да бъде наказан от дисциплинарната комисия на Висшата лига заради случая с капитана на "Саутхемптън" Върджил ван Дайк, съобщи "Ройтерс".<br /><br />"Светците" пуснаха официално оплакване за нерегламентирани преговори между червените и холандския защитник. Представителите на лигата са провели разследване и се установили, че няма достатъчно доказателства за дисциплинарни мерки срещу "мърсисайдци".<br /><br...

Още книги с промо код на страхотна цена!

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6303671

Още книги с промо код на страхотна цена!И тази седмица сме подготвили три книги в красив футляр на промоционална цена. В комплекта влизат „Алиса”, „Хайди” и „Тайната градина”. И трите книжки са част от списъците за лятно четене. Освен това са прекрасни, вдъхновяващ и незабравими романи, които всяка млада дама е добре да прочете. Алиса, Хайди и Мери са три малки момичетата с различни

ВСС ще опита да отстрани Лозан Панов по сигнал на "Блиц"

https://www.actualno.com/society/vss-shte-opita-da-otstrani-lozan-panov-po-signal-na-blic-news_619273.html

В четвъртък, 29 юни, пленумът на Висшия съдебен съвет (ВСС) ще разгледа сигнал срещу председателя на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов. Това става ясно от дневния ред на Пленума, публикуван на сайта на ВСС. Сигналът е внесен от Ивайло Крачунов от сайта "Блиц" и е свърза

Марешки: Не искам да свърша като Мишо Бирата и ген. Танов

https://offnews.bg//politika/mareshki-ne-iskam-da-svarsha-kato-misho-birata-i-gen-tanov-659218.html

Лидерът на ВОЛЯ Веселин Марешки съзря дирижирана атака срещу бизнеса си в действията на прокуратурата, която преди дни го обвини в изнудване на собственици на аптеки заедно с още двама депутатит от партията.

"Предлагаха ми квота във властта като на патриотите. Както дадоха на тях екоминистерството, а Нено Димов е десен човек. И както дадоха на Пеевски икономическото министерство. След като не приех моркова, дойде тоягата. Искат да ме смачкат и да стана послушно пуделче. Няма как да стане с мен", каза Марешки в предаването "На 4 очи" по бТВ.

Той заяви и че в прав текст му е било казано "да приключва с бизнеса с горива, за да си няма проблеми".

"Не искам да ми се случи това, което се случи с в един хотел край Правец. Отиде си здрав, прав човек, в силите си", каза зам.-председателят на Народното събрание.

Марешки обяви и че всекидневно получава заплахи.

"България днес се владее от мутрите. Сега сме като Румъния по времето на Чаушеску. Затова се страхувам да не свърша като Мишо Бирата и ген. Танов", добави той.

Хванаха подпийнал младеж кара кола на централен варненски булевард

http://www.moreto.net/novini.php?n=354329

26-годишен варненец бе арестуван, защото управлява автомобила си под въздействие на алкохол, съобщиха от полицията за Moreto.net. Около 1 часа вчера органите на реда спрели на булевард "Сливница" фолкваген. Когато тествали шофьора се оказало, че той е с 1.

Трима журналисти от Си Ен Ен са уволнени заради статия, свързана с Русия

http://econ.bg/Новини/Трима-журналисти-от-Си-Ен-Ен-са-уволнени-заради-статия-свързана-с-Русия_l.a_i.744706_at.1.html

Трима репортери от американския телевизионен канал Си Ен Ен бяха уволнени заради скандала, който се разрази във връзка с материал, публикуван на 22...

Цецка Цачева се срещна с представители на Синдиката на служителите в затворите

http://www.cross.bg/slyzhitelite-svoboda-ysloviya-1547270.html

/КРОСС/ Министерството на правосъдието се ангажира да води последователна политика, за унифициране на статута на работещите в системата на местата за лишаване от свобода с този на служителите на МВР. В тази връзка до края на седмицата ще бъде подготвено писмо до Министерство на финансите, с оглед възможностите на бюджета. Това стана ясно днес на среща на министъра на правосъдието Цецка Цачева с представители на Управителния съвет на Синдиката на служителите в затворите в България /ССЗБ/. Двете страни се обединиха около становището, че ще работят в условия на пълна приемственост по отношение на добрите практики и ще полагат общи усилия за решаване на въпроси, които стоят на дневен ред пред синдикалната организацията. Възможности за увеличаване на щата на надзорно-охранителния състав, изработване на методология с обективни критерии, обвързани с числеността на лишените от свобода и създаване на по-добри условия на труд на служителите в системата, са сред първите стъпки, по които ще работят в краткосрочен план политическото ръководство на МП и синдикалната организация. „Изпитвам огромен респект и уважение към Вас и Вашия труд. В наше лице имате хора, които ще отстояват Вашите интереси", заяви на срещата правосъдният министър. От своя страна Христо Илков, председател на УС на синдиката заяви, че ССЗБ ще остане коректен партньор на министерството и решенията ще бъдат взимани съвместно.    

Подаряват Локо София, никой не го иска

https://offnews.bg//futbol/podariavat-loko-sofia-nikoj-ne-go-iska-659213.html

Легендарният Локомотив София отново е заплашен от изчезване! Спасителят преди 2 години се оказа Иван Василев - Бозата, но и той е на път да хвърли кърпата.

Наш източник потвърди, че бизнесменът се е заел да търси нов собственик на клуба. Василев, истински локомотивец, не успява да смогне сам на издръжката в "Б" група.

Припомняме, след фалита на Локо при Николай Гигов славният някога отбор тръгна от селските групи. При новия формат на първенството прескочи директно в "Б" група. Василев се реши на този ходи, след като получи уверенията, че ще му бъде помогнато и от други места.

Уви, засега това не се случва. Болният локомотивец получава по някой лев само от приятели. Затова и е обявил пред столичния едър бизнес, че подарява клуба от Надежда, разбра OFFNews. Всеки обаче бяга като дявол от тамян, като чуе за футбол.

"Правя го в името на Локомотив. Когато в началото на тази авантюра започвахме, бях оптимист, но лека-полека се отчайвам, ще видим до кога ще издържа. След като няма интерес към нас, след като никой не иска да ни помага, пътят е един...

Инвестициите ми само за 2016 година са в размер на 600 000 лева, отделно от това платих и данъци 60 000 лева за това, което съм направил на държавата. И какво имам аз в "Надежда", на стадиона? Две косачки и един валяк - това е всичко...", коментира Василев пред vitoshanews преди време.

Първият банкомат в света навърши 50 години

http://www.mediapool.bg/parviyat-bankomat-v-sveta-navarshi-50-godini-news265888.html

Преди пет десетилетия той промени коренно тегленето и използването на пари в брой - днес първият банкомат в света чества 50-ия си рожден ден, информира Ройтерс. Рожба на шотландския изобретател Шепърд Барън, първият банкомат е открит на 27 юни 1967 година в клон на банка Барклис (Barclays) в Енфийлд, Северен Лондон. Той е бил първата такава машина от общо шест, поръчани от институцията. Английският актьор Рег Варни от комедийния телевизионен сериал "В автобусите" е първият човек, който теглил пари от новата машина. Сега в света има около 3 милиона банкомата. Общо във Великобритания са около 70 000, като от тях миналата година са изтеглени 175 милиарда британски лири. Банкоматът, монтиран в най-северните части на планетата, се намира в Норвегия, а най-южно разположеният банкомат е в антарктическата станция "МакМърдо". За да отбележи годишнината, Барклис преобрази първия банкомат в "златен", постави възпоменателна табела и червен килим пред клиентите.

Нова глобална кибератака набира сила, първо в Украйна и Русия, после и в други страни

http://www.mediapool.bg/nova-globalna-kiberataka-nabira-sila-parvo-v-ukraina-i-rusiya-posle-i-v-drugi-strani-news265887.html

Огромна вълна от кибератаки, напомнящи начина на действие на вируса изнудвач "Уонакрай", удари във вторник едновременно Украйна, Русия и още няколко страни, изваждайки от строя десетки компании. Засега няма установена връзка между извършените този следобед атаки, но няколко компании съобщиха, че са били засегнати от вирус, който блокира съдържанието на информационните им системи и на екраните на компютрите излиза обява с искане за откуп в размер на 300 долара в биткойни, за да бъде възстановена информацията. Заради тази атака пътниците в метрото в Киев не можеха да платят с банкови карти, електронните табла с информация за полетите на летището в Киев не работеха, а украинските банки не можеха да извършват някои услуги. Съветник в министерството на вътрешните работи в Киев съобщи, че днешната кибератака е най-голямата в историята на Украйна, предаде Ройтерс. По думите му тя е била извършена с видоизменена версия на вируса "Уонакрай" от територията на Русия. Най-вероятно моментът за атаката е бил избран сега, за да съвпадне с утрешния Ден на конституцията, каза той и допълни, че компютърните мрежи вероятно ще бъдат напълно възстановени до няколко дни. "Целта на кибератаката е била да дестабилизира", написа съветникът Антон Герашченко във "Фейсбук". Украинското правителство съобщи, че министерството на инфраструктурата, държавната поща, най-голямата телефонна компания и няколко банки са били ударени. Националната банка на Украйна (НБУ) първа съобщи за проблема, предупреждавайки банки и други организации за опасната програма. Затруднения имат и предприятия от енергийния сектор, сред които е операторът на електроразпределителната мрежа Укренерго. Руският гигант "Роснефт", най-големият производител на петрол в света, каза, че е станал жертва на мощна атака, но увери, че производството не е спряло, благодарение на помощен сървър. Нападения са били извършени срещу друга руска петролна компания, "Башнефт", руското металургично предприятие "Евраз", фирмите за шоколадови изделия "Марс" и "Монделийз" и козметичната "Нивеа". Според компанията "Груп Ай Би", занимаваща се с предотвратяване и разследване на киберпрестъпления, около 80 компании в Русия и Украйна са станали обект на кибератаки. Вирусът изнудвач, известен с името Петя, е засегнал също така компютри в Англия и Индия, съобщи швейцарска правителствена технологична агенция. Той е започнал да се разпространява в Западна Европа. Датският корабен превозвач "Мерск" и френското промишлено предприятие "Сен-Гобен" съобщиха, че са били засегнати, но уточниха, че информационните им системи са защитени от изгубване на данни. Британската компания Дабълю Пи Пи (WPP), най-голямата рекламна агенция в света, съобщи, че е засегната от кибератака, предаде Ройтерс. Говорител потвърди хакерското нападение, без да посочи повече подробности. Сайтът на компанията е недостъпен. "Вирусът се разпространява по целия свят, голям брой страни са засегнати", предупреди в "Туитър" експерт от руската компания за антивирусни софтуери "Лаборатория Касперски". Последната голяма атака срещу компютърни системи на руски компании и държавни учреждения бе на 12 май, когато неизвестни хакери, с помощта на вируса "Уонакрай" удариха компютри с операционни системи "Уиндоус" в 74 страни.

Вълна от кибератаки срещу Украйна и Русия, разпространява се и в други страни

http://www.mediapool.bg/valna-ot-kiberataki-sreshtu-ukraina-i-rusiya-razprostranyava-se-i-v-drugi-strani-news265887.html

Огромна вълна от кибератаки, напомнящи начина на действие на вируса изнудвач "Уонакрай", удари във вторник едновременно Украйна, Русия и още няколко страни, изваждайки от строя десетки компании. Засега няма установена връзка между извършените този следобед атаки, но няколко компании съобщиха, че са били засегнати от вирус, който блокира съдържанието на информационните им системи и на екраните на компютрите излиза обява с искане за откуп в размер на 300 долара в биткойни, за да бъде възстановена информацията. Заради тази атака пътниците в метрото в Киев не можеха да платят с банкови карти, електронните табла с информация за полетите на летището в Киев не работеха, а украинските банки не можеха да извършват някои услуги. Съветник в министерството на вътрешните работи в Киев съобщи, че днешната кибератака е най-голямата в историята на Украйна, предаде Ройтерс. По думите му тя е била извършена с видоизменена версия на вируса "Уонакрай" от територията на Русия. Най-вероятно моментът за атаката е бил избран сега, за да съвпадне с утрешния Ден на конституцията, каза той и допълни, че компютърните мрежи вероятно ще бъдат напълно възстановени до няколко дни. "Целта на кибератаката е била да дестабилизира", написа съветникът Антон Герашченко във "Фейсбук". Украинското правителство съобщи, че министерството на инфраструктурата, държавната поща, най-голямата телефонна компания и няколко банки са били ударени. Националната банка на Украйна (НБУ) първа съобщи за проблема, предупреждавайки банки и други организации за опасната програма. Затруднения имат и предприятия от енергийния сектор, сред които е операторът на електроразпределителната мрежа Укренерго. Руският гигант "Роснефт", най-големият производител на петрол в света, каза, че е станал жертва на мощна атака, но увери, че производството не е спряло, благодарение на помощен сървър. Нападения са били извършени срещу друга руска петролна компания, "Башнефт", руското металургично предприятие "Евраз", фирмите за шоколадови изделия "Марс" и "Монделийз" и козметичната "Нивеа". Според компанията "Груп Ай Би", занимаваща се с предотвратяване и разследване на киберпрестъпления, около 80 компании в Русия и Украйна са станали обект на кибератаки. Вирусът изнудвач, известен с името Петя, е засегнал също така компютри в Англия и Индия, съобщи швейцарска правителствена технологична агенция. Той е започнал да се разпространява в Западна Европа. Датският корабен превозвач "Мерск" и френското промишлено предприятие "Сен-Гобен" съобщиха, че са били засегнати, но уточниха, че информационните им системи са защитени от изгубване на данни. "Вирусът се разпространява по целия свят, голям брой страни са засегнати", предупреди в "Туитър" експерт от руската компания за антивирусни софтуери "Лаборатория Касперски". Последната голяма атака срещу компютърни системи на руски компании и държавни учреждения бе на 12 май, когато неизвестни хакери, с помощта на вируса "Уонакрай" удариха компютри с операционни системи "Уиндоус" в 74 страни.

Украйна бе подложена на най-голямата в историята си кибератака

http://www.mediapool.bg/ukraina-be-podlozhena-na-nai-golyamata-v-istoriyata-si-kiberataka-news265887.html

Компютърен вирус, наречен Петя.А (Petya.A), масово атакува сайтове и компютърни системи на украински компании, банки, държавни и други учреждения, предадоха осведомителните агенции във вторник. Съветник в министерството на вътрешните работи в Киев съобщи, че днешната кибератака е най-голямата в историята на Украйна, предаде Ройтерс. По думите му тя е била извършена с видоизменена версия на вируса "Уонакрай" от територията на Русия. Най-вероятно моментът за атаката е бил избран сега, за да съвпадне с утрешния Ден на конституцията, каза той и допълни, че компютърните мрежи вероятно ще бъдат напълно възстановени до няколко дни. "Целта на кибератаката е била да дестабилизира", написа съветникът Антон Герашченко във "Фейсбук". Украинското правителство съобщи, че министерството на инфраструктурата, държавната поща, най-голямата телефонна компания и няколко банки са били ударени. Националната банка на Украйна (НБУ) първа съобщи за проблема, предупреждавайки банки и други организации за опасната програма. Междувременно по данни на медии десетки големи банки са ограничили работата с клиенти, включително държавните Ощадбанк и Приватбанк. Затруднения имат и предприятия от енергийния сектор, сред които е операторът на електроразпределителната мрежа Укренерго. Временно спиране на работа заради компютърния вирус обяви най-голямата частна компания за експресни доставки "Новая почта". Хакерски атаки срещу компютърните им системи потвърдиха също самолетостроителят Антонов, Киевското метро, столичното летище "Бориспол". Заради проблемите, причинени от кибератаката има забавяне на полети, посочи ръководството на летището. В момента няма достъп до сайта на правителството и на министерството на енергетиката и минната промишленост. Атаката е засегнала и вътрешната система на украинската правителствена администрация. Редица украински медии обявиха, че има смущения в дейността им. Няколко руски и международни компании също се оплакаха, че са били нападнати с вируса Петя. Атака е била извършена срещу петролните компании "Роснефт" и "Башнефт", срещу фирмите за шоколадови изделия "Марс" и "Монделийз" и срещу козметичната "Нивеа". Това съобщи компанията "Груп Ай Би", занимаваща се с предотвратяване и разследване на киберпрестъпления, предаде ТАСС. Обект на нападение е бил и руският производител на стомана "Евраз", съобщи неин представител. Вирусът Петя блокира компютрите и изнудва за откуп в размер на 300 долара в биткойни, за да бъде възстановена информацията на тях. Специалисти от "Груп Ай Би" казаха, че този вирус неотдавна е бил използван от хакерска групировка на име "Кобалт", за да си прикрие следите след целенасочени атаки срещу финансови учреждения. Последната голяма атака срещу компютърни системи на руски компании и държавни учреждения бе на 12 май, когато неизвестни хакери, с помощта на вируса "Уонакрай" удариха компютри с операционни системи "Уиндоус" в 74 страни.

Самолетът за Амстердам излетя от летище София с 9 часа закъснение

https://www.24chasa.bg/novini/article/6304581

Самолетът за Амстердам излетя от летище София с 9 часа закъснениеСамолетът по линията  София - Амстердам е излетял от софийското летище с 9 часа закъснение, съобщиха от пресцентъра на компанията, изпълняваща курса - „България Ер“, за "Фокус". Той е трябвало да излети в 7.10 часа от летище „София“, но това е станало в 16.21 часа. Полетът Амстердам-София се очаква да излети по план в 18.30 часа местно време.

Зейн Малик отмени свои концерти в Япония

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6304580

Зейн Малик отмени свои концерти в ЯпонияЗейн Малик отмени планираните си концерти в Япония, като феновете ще получат обратно парите за купените билети, съобщава Контактмюзик, предава БТА. Изпълнителят на хита "Still Got Time" трябваше да изнесе няколко концерта в Япония миналата седмица, които бяха отменени през януари поради негови ангажименти със звукозаписи.

Шотландия се отказа временно от втори референдум за независимост

http://www.mediapool.bg/shotlandiya-se-otkaza-vremenno-ot-vtori-referendum-za-nezavisimost-news265886.html

Шотландската министър-председателка Никола Стърджън отложи законопроекта, който би позволил организирането на втори референдум за независимостта на Шотландия, предаде Асошиейтед прес. "Няма да внесем сега законопроект за нов референдум", каза шотландската лидерка пред парламента в Единбург и обясни, че иска да изчака резултата от преговорите за Брекзит, посочва Франс прес. Стърджън заяви, че след задълбочено обмисляне е отложила плановете за нов референдум за независимост и вместо това ще се съсредоточи върху усилията да се повлияе върху изхода от преговорите за Брекзит, така че той да бъде благоприятен за шотландците. През март шотландският парламент подкрепи инициативата на Стърджън за свикване на втори референдум в края на 2018 г. или началото на 2019 г., но британският премиер Тереза Мей отказа да обсъжда предложението, отбелязва Ройтерс. През юни миналата година Великобритания като цяло гласува за напускане на Европейския съюз, но в Шотландия 62 процента от хората гласуваха за оставане в ЕС, припомня АП. На референдума през 2014 г. 55 процента от шотландците гласуваха против отцепването, но според Стърджън гласуването за Брекзит е променило обстоятелствата, тъй като сънародниците й подкрепиха оставането в Евросъюза и те не бива да бъдат принуждавани да го напуснат против волята си. За свикването на втори референдум Стърджън трябва да получи съгласието на британското правителство и парламента в Уестминстър.

Граждани излязоха на протест заради паметника "1300 години България" (СНИМКИ)

//dariknews.bg/regioni/sofiia/grazhdani-izliazoha-na-protest-zaradi-pametnika-1300-godini-bylgariia-snimki-2033299

Граждани и художници излязоха на протест за запазване и възстановяване на паметника "1300 години България" в градинката пред НДК. На някои от плакатите на протестиращите пишеше „Няма как да изградиш бъдещето, което жадуваш, като опитваш да разрушиш миналото, което имаш“, „Върви, на

Радеви рекламират гръцкия имотен пазар в сп. „Форбс”

http://frognews.bg/news_137250/Radevi-reklamirat-gratskiia-imoten-pazar-v-sp-Forbs/

Снимка на президента и жена му неволно се появи на гръцки имотен пазар. Материал на списание „Форбс” на тази тема е илюстриран с техен портрет пред Акропола по време на визитата на президента ни в Гърция.

Нападнаха жени, защото носели забрадки в София

https://www.vesti.bg/bulgaria/incidenti/napadnaha-zheni-zashtoto-noseli-zabradki-v-sofiia-6070841

Двете момичета излизали от магазина, когато били нападнати и удряни от младежи, за щастие не са пострадали сериозно

Нападнаха и биха дъщерите на заместник на главния мюфтия

https://www.vesti.bg/bulgaria/incidenti/napadnaha-i-biha-dyshterite-na-zamestnik-na-glavniia-miuftiia-6070841

Двете момичета излизали от магазина, когато били нападнати и удряни от младежи, за щастие не са пострадали сериозно

И Румъния е засегната от днешната кибератака, която срина системи в Украйна

https://www.24chasa.bg/novini/article/6304566

И Румъния е засегната от днешната 
кибератака, която срина системи в УкрайнаКомпании и институции в Румъния бяха засегнати днес от нова кибератака, наречена ГолдънАй (GoldenEye), която криптира данните на потребителите и след това иска откуп, съобщава румънският информационен сайт Зиаре, цитирана от БТА. Новината за кибератаката бе съобщена от румънския производител на инструменти за киберсигурност Битдифендър

Криско записва три нови парчета

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6304522

Криско записва три нови парчетаМузикантът, който наскоро обяви, че вече не е хип-хоп, а е поп изпълнител, работи над три нови песни. Те ще бъдат завъртени в ефира през есента. В началото на юни Криско пусна най-новия си проект Bazooka. А видеото, което е снимано в Тайланд, вече се радва на голяма популярност в мрежата. Тепърва ще стане ясно дали и за клиповете към новите си

Засега няма да има втори референдум за независимостта на Шотландия

https://www.actualno.com/europe/zasega-njama-da-ima-vtori-referendum-za-nezavisimostta-na-shotlandija-news_619297.html

Първият министър на Шотландия Никола Стърджън отложи подготовката за референдума за независимостта, след като нейната партия понесе поражения на парламентарните избори във Великобритания. Това предаде AFP. „Няма да представяме веднага закон за референдума за независи

Зам.-министър Василева връчи първите 14 договора по Програмата за морско дело и рибарство

http://www.moreto.net/novini.php?n=354350

Заместник-министърът на земеделието, храните и горите д-р Лозана Василева връчи първите договори, сключени по Програмата за морско дело и рибарство 2014 – 2020 г. „Общо 14 кандидат-бенефициенти успяха да преминат първия етап и днес договорите по Мярка 4.

Президентът: Доживяхме Цветанов да обвинява държавата Швеция в корупция

http://www.cross.bg/tzvetanov-prezidentut-prezidentut-1547271.html

/КРОСС/ Президентът Румен Радев взе отношение по повод изказванията на зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов, който на пресконференция в неделя обяви, че държавният глава се е застъпил за закупуването на шведските изтребители „Грипен" и на практика го обвини в лобиране и корупция. "Доживяхме да видим как Цветанов обвинява държавата Швеция в корупция! За такова деяние все пак трябва да има и две страни", обяви Радев, цитиран от „24 часа". Това той направи от Горна Оряховица, където е на посещение. "Ho дa ocтaвим нacтpaни тoзи eвpoпeйcĸи виц и мoгa дa ĸaжa cлeднoтo: Πoлитичecĸaтa cцeнa нe e мяcтo зa paзигpaвaнe нa cĸeчoвe oт типa дoбpoтo и лoшoтo чeнгe", намекна той по повод различните позиции между Борисов и Цветанов по темата за изтребителите. "Haдявaм ce г-н Бopиcoв яcнo дa зaяви - пoдĸpeпя ли дeĸлapaциитe нa cвoя зaмecтниĸ и ĸoгaтo гoвopим зa ĸopyпция, cъщo тaĸa дaли г-н Бopиcoв пpoчeтe пaпĸaтa, зaвeщaнa мy oт пpeмиepa Гepджиĸoв", пoпитa пpeзидeнтът. Пo пoвoд анкетната комисия в парламента, която лансира ГЕРБ, президентът беше категоричен, че няма притеснения. "Дa cи пpoвepявaт coбcтвeнитe peшeния и coбcтвенитe пoдпиcи и гpaфици, кoитo пpaвитeлcтвoтo „Бopиcoв 2" ĸaтeгopичнo paзpaбoти, yтвъpди и paзпиca. Koитo пpeдишнoтo 43-тo HC пpиe и зa ĸoитo имa мнoгo яceн гpaфиĸ. Cлeдвaн e aбcoлютнo тoзи гpaфиĸ

Президентът: Доживяхме Цветанов да обвинява държавата Швеция в корупция

http://www.cross.bg/tzvetanov-pesheniya-gpafi-1547271.html

/КРОСС/ Президентът Румен Радев взе отношение по повод изказванията на зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов, който на пресконференция в неделя обяви, че държавният глава се е застъпил за закупуването на шведските изтребители „Грипен" и на практика го обвини в лобиране и корупция. "Доживяхме да видим как Цветанов обвинява държавата Швеция в корупция! За такова деяние все пак трябва да има и две страни", обяви Радев, цитиран от „24 часа". Това той направи от Горна Оряховица, където е на посещение. "Ho дa ocтaвим нacтpaни тoзи eвpoпeйcĸи виц и мoгa дa ĸaжa cлeднoтo: Πoлитичecĸaтa cцeнa нe e мяcтo зa paзигpaвaнe нa cĸeчoвe oт типa дoбpoтo и лoшoтo чeнгe", намекна той по повод различните позиции между Борисов и Цветанов по темата за изтребителите. "Haдявaм ce г-н Бopиcoв яcнo дa зaяви - пoдĸpeпя ли дeĸлapaциитe нa cвoя зaмecтниĸ и ĸoгaтo гoвopим зa ĸopyпция, cъщo тaĸa дaли г-н Бopиcoв пpoчeтe пaпĸaтa, зaвeщaнa мy oт пpeмиepa Гepджиĸoв", пoпитa пpeзидeнтът. Пo пoвoд анкетната комисия в парламента, която лансира ГЕРБ, президентът беше категоричен, че няма притеснения. "Дa cи пpoвepявaт coбcтвeнитe peшeния и coбcтвенитe пoдпиcи и гpaфици, кoитo пpaвитeлcтвoтo „Бopиcoв 2" ĸaтeгopичнo paзpaбoти, yтвъpди и paзпиca. Koитo пpeдишнoтo 43-тo HC пpиe и зa ĸoитo имa мнoгo яceн гpaфиĸ. Cлeдвaн e aбcoлютнo тoзи гpaфиĸ

Радев: Доживяхме Цветанов да обвинява Швеция в корупция

http://dnes.dir.bg/news/koruptzia-boyko-borisov-tzvetan-tzvetanov-gripen-prezidentat-radev-25972960

Президентът Радев Радев отговори остро на обвиненията на Цветан Цветанов, че е предопределил избора на изтребители "Грипен" за българската армия.

Откриха огнище на птичи грип в Белгия

https://www.24chasa.bg/novini/article/6304560

Откриха огнище на птичи грип в Белгия

Белгийските власти са открили смъртоносния щам H5N8 на птичия грип във ферма в южната част на страната и са установили трикилометрова зона около нея, в която е забранено да се транспортират птици и яйца, съобщава NewEurope, цитирана от “Фокус“. Властите са наложили забрана за отглеждането на птици във външни условия около село Вангени,

Валери Симеонов изтри от профила си заканата към заведенията в Слънчев бряг

http://frognews.bg/news_137249/Valeri-Simeonov-iztri-ot-profila-si-zakanata-kam-zavedeniiata-v-Slanchev-briag/

Валери Симеонов изтри от профила си в „Туитър” заканата към заведенията в Слънчев бряг. Той се закани, че ако не бъдат достатъчно тихи, ще видят „кон боб яде ли”. Междувременно съобщението му вече е изтрито.

Петър Воденски: Скептичен съм, че България може да бъде посредник между Турция и ЕС

http://pogled.info/tv/alternativen-pogled/petar-vodenski-skeptichen-sam-che-balgariya-mozhe-da-bade-posrednik-mezhdu-turtsiya-i-es.87152

/ПогледТВ/ Разговор на Александър Симов /в предаването "Алтернативен поглед"/ с дипломата Петър Воденски за посещението на Бойко Борисов в Турция и за ползите от него – полезно ли беше то, защо Борисов се нагърбва с ролята на посредник, какви интереси трябва да поставя България пред своята съседка и кога ще спре безкрайната ни поредица от извинения. /ВИДЕО/

Украйна е подложена на голяма хакерска атака

http://econ.bg/Новини/Украйна-е-подложена-на-голяма-хакерска-атака_l.a_i.744705_at.1.html

Държавното електроразпределително дружество "Укренерго" и столичното "Киевенерго" са сред пострадалите. Украински банки, големи компании -...

Унифицират статута на работещите в затворите с този на полицаите

https://www.24chasa.bg/novini/article/6304549

Унифицират статута на работещите в затворите с този на полицаитеМинистерството на правосъдието се ангажира да води последователна политика, за унифициране на статута на работещите в системата на местата за лишаване от свобода с този на служителите на МВР. В тази връзка до края на седмицата ще бъде подготвено писмо до Министерство на финансите, с оглед възможностите на бюджета.

Куп звезди на Барса идват за мача на Стоичков в Стара Загора

http://www.cross.bg/stara-zagora-george-1547269.html

/КРОСС/ Куп футболни величия ще пристигнат в Стара Загора за сблъсъка между Дрийм-тима на „Барселона" и отбора на Христо Стоичков, който ще се проведе на 20 септември на стадион "Берое". Това стана ясно, след като официално бе обявен съставът, с който ще се представят ветераните на Барселона. А сред тях са румънските мегазвезди Георге Хаджи и Георге Попеску, португалците Фернандо Коуто и Витор Баия, холандците Роналд де Бур и Едгар Давидс, световният шампион с Италия Джанлука Дзамброта, както и някои от най-запомнящите се съотборници на Камата от неговото време в Барса като Хулио Салинас, Гийермо Амор и Андони Гойкойчеа. Ето и пълният списък с футболистите, които на 20 септември ще облекат фланелката на Барса: Хесус Ангой, Витор Баия, Мигел Анхел Надал, Патрик Андерсон, Фредерик Деху, Джанлука Дзамброта, Ерик Абидал, Фернандо Коуто, Луис Карерас, Георге Попеску, Хуан Карлос Родригес, Андони Гойкоечеа, Гийермо Амор, Людовик Жули, Гайска Мендиета, Едгар Давидс, Симао Саброса, Роналд де Бур, Георге Хаджи, Луис Гарсия, Хулио Салинас. Освен обявените вече легенди, се очакват още много изненади и звездни участници, които ще се включат във футболния спектакъл на 20 септември в Стара Загора. Поради огромния интерес към събитието, което е част от "Стара Загора - Европейски град на спорта 2017", пред Общината в "града на липите" в петък - 30 юни, ще бъде открита и нова билетна каса с работно време: 09:00 - 19:00 часа

Баба хвърли монета в самолетен двигател за късмет

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6304547

Баба хвърли монета в самолетен двигател за късмет
Суеверна пътничка забави с няколко часа полет от Шанхай, като хвърли монета в самолетния двигател за късмет, съобщи АФП, цитирана от БТА. Пътничката, която е на 80 години, е задържана от полицията на международното летище Пудун в Шанхай. Заради нея са евакуирани около 150 пътници от самолета за Кантон.

Компютърен вирус „Петя.А” атакува сайтове и компютърни

http://frognews.bg/news_137248/Kompiutaren-virus-Petia-A-atakuva-saitove-i-kompiutarni/

Множество украински международни компании станаха жертва на голяма кибератака. Компютърен вирус, наречен (Petya.A), масово атакува сайтове и компютърни системи на фирми и държавни учреждения, съобщи БТА.

България - кръстопът между западната и източната част на Пътя на коприната

http://www.investor.bg/bloomberg-tv/461/a/bylgariia-krystopyt-mejdu-zapadnata-i-iztochnata-chast-na-pytia-na-koprinata-241994/

България трябва да се възползва максимално от възможностите, предлагани от програмата "По пътя на коприната", каза доц. Мариана Тиен

Стив Ханке: Въвеждането на еврото няма да е добре за България

http://www.moreto.net/novini.php?n=354347

В интервю за Дарик радио известният финансист Стив Ханке определи като голяма грешка намерението на българското правителство да кандидатства за Еврозоната. Ханке, познат още като бащата на валутния борд у нас, е на мнение, че намаляването на регулаторните режими в България ще доведе до значителен ръст на икономиката на страната.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване