По Черноморието навлиза дрога, подобна на вид наркотик, който ужаси САЩ

https://www.actualno.com/crime/po-chernomorieto-navliza-droga-podobna-na-vid-narkotik-kojto-ujasi-sasht-news_621661.html

През това лято наркотиците по Черноморието ни се оказват стока с много богат избор, а някои видове наподобяват дрога, която предизвика изключително сериозни проблеми в САЩ. Според различни данни на МВР и Агенция "Митници" в момента циркулират 20 нови вида наркотици, като пов

Германия търси помощ в издирването на виновните за погромите в Хамбург

http://www.cross.bg/hambyrg-prizova-germaniya-1548645.html

/КРОСС/ След безредиците в Хамбург по време на срещата на Г-20, германското правителство призова партньорите от Европейския съюз да помогнат за издирването на виновниците за размириците с ускорени темпове, предаде „Дойче веле". Правосъдният министър Хайко Маас се обърна към европейските си колеги с молба за съдействие. "Сега се проверяват много снимки и видеозаписи, за да бъдат разпознати престъпниците. За това ни е необходима подкрепата на нашите партньори." - заяви Маас, цитиран от news.bg. Той апелира съответните служби в страните от ЕС да обработват приоритетно исканията за правна помощ, свързани с безредиците в Хамбург. Той призова и за бърза реакция по заповедите за арест, издадени от Германия. По думите му, координацията трябва да бъде доведена до такова ниво, че при следващи форуми да не пострада от "европейски туристи-погромаджии" който и да е град, в която и да е страна. В Хамбург в предварителния арест са задържани 51 души. Сред тях, наред с германците, има руснаци, италианци, холандци, испанци, французи, швейцарци и австрийци.

Дойде началото на края на превъртения километраж

http://dnes.dir.bg/news/evropeyski-parlament-evrodeputat-kilometrazh-bukvalno-26039405

Европейската комисия одобри предложената от евродепутата от ЕНП Андрей Новаков програма срещу манипулирането на километражите, предаде БНР.

16 души загинаха при самолетна катастрофа в Мисисипи

https://www.24chasa.bg/novini/article/6329007

16 души загинаха при самолетна катастрофа в Мисисипи16 души са загинали при катастрофа на американски военен самолет в южния щат Мисисипи, предаде AFP, цитира "Фокус". „Всичките 16 жертви да били на борда на самолета, собственост на корпуса на морската пехота на САЩ. Няма оцелели“, заяви директорът на местната служба за извънредни ситуации Фред Рандъл.

Американски военен самолет се разби, 16 загинаха

https://offnews.bg//sviat/amerikanski-voenen-samolet-se-razbi-16-zaginaha-660213.html

Американски военен самолет се разби в Мисисипи. Всички 16 души на борда са загинали. 

По първоначални данни инцидентът е причинен от техническа неизправност. Според очевидци самолетът се е въртял неконтролируемо, докато е летял към земята. След като се е ударил в земята е избухнал в пламъци.

Самолетът "Ц 130 - Херкулес" е изпълнявал рутинна мисия.

На стотици метри от мястото са отхвърчали отломки. Инцидентът е станал близо до магистрала, но за щастие няма пострадали на земята хора. 

Предстои разследване на причините на инцидента. 

Американски военен самолет се разби, 18 загинаха

https://offnews.bg//sviat/amerikanski-voenen-samolet-se-razbi-18-zaginaha-660213.html

Американски военен самолет се разби в Мисисипи. Всички 16 души на борда са загинали. 

По първоначални данни инцидентът е причинен от техническа неизправност. Според очевидци самолетът се е въртял неконтролируемо, докато е летял към земята. След като се е ударил в земята е избухнал в пламъци.

Самолетът "Ц 130 - Херкулес" е изпълнявал рутинна мисия.

На стотици метри от мястото са отхвърчали отломки. Инцидентът е станал близо до магистрала, но за щастие няма пострадали на земята хора. 

Предстои разследване на причините на инцидента. 

Слънчево и горещо време ни очаква днес

http://www.cross.bg/vyatur-slunchevo-ymeren-1548644.html

/КРОСС/ Днес, 11 юли, ще бъде слънчево и горещо. Ще духа слаб, в Източна България до умерен вятър от изток-югоизток. Максимални температури между 33° и 38°, в източните райони на страната - от 25° до 31-32°, в София около 34°. Атмосферното налягане е по-високо от средното за юли, през деня ще се задържи почти без промяна. Над Черноморието ще бъде слънчево с до умерен вятър от изток-югоизток. Максимални температури между 25° и 28°. Температурата на морската вода е 22°-26°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала. И над планините ще бъде слънчево. След обяд, главно над масивите в Западна България ще има временни увеличения на облачността, но валежи са малко вероятни. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 28°, на 2000 метра - около 21°.  

Владимир Чуков: Конкуренти ни удрят за изнесеното българско оръжие за терористи

http://frognews.bg/news_138030/Vladimir-CHukov-Konkurenti-ni-udriat-za-iznesenoto-balgarsko-orajie-za-teroristi/

България не е сред големите износители на оръжие в света. Конкуренцията е силна. Конкуренти са Хърватска, Черна гора, Сърбия. Много хора се опитват да чоплят и да ровят. Това каза Владимир Чуков по БТВ по повод информацията, че България изнася оръжие за терористите.

Петър Волгин: Подпалването на крана е съпротива срещу разрухата

https://www.24chasa.bg/novini/article/6329006

Петър Волгин: Подпалването на крана е съпротива срещу разрухатаНямам съжаление или притеснение от статуса. В момента българското общество има избор - или да бъде манипулирано от ултрадесни талибани, или да живее по шериата, където право да говорят имат само десни, или в общество, където всеки има да говори, заяви Петър Волгин по Нова тв. "Разрушаването на този паметник може да бъде прочетено като съпротива

Рухна покривът на хотел в Смолян

http://www.cross.bg/ryhna-godini-smolyan-1548643.html

/КРОСС/ Рухна част от покрива на емблематичния хотел "Соколица" в Смолян след поредните обилни дъждове, предава БТВ. Очевидци разказват, че първо се е чул силен шум, след което са полетели отломки от покрива на хотела. Няма пострадали хора и коли. Сигналът за рухването е получен в местната пожарна малко след 18:30 ч. На място е направен оглед от служители на МВР. Те ще препоръчат хотелът да бъде огледан и от специална комисия. Сградата не се поддържа от години. Покривът е обрасъл с дървета, а част от облицовката му е отлепена. Преди години той бе продаден на местен бизнесмен, но заради непогасени вноски по кредита той бе взет от банка, чиято собственост е в момента.  

САЩ разположиха за пръв път в Балтика система за противовъздушна отбрана

https://www.24chasa.bg/novini/article/6329002

САЩ разположиха за пръв път в Балтика система за противовъздушна отбранаСъединените щати разположиха батарея с далекоохбватни противовъздушни ракети "Пейтриът" в Литва, съобщи Ройтерс. За пръв път тази модерна система за противовъздушна отбрана бива разположена в балтийския регион, където Русия има превъзходство по въздух. Тя ще бъде използвана на започващите днес военни учения на НАТО, които ще продължат до 22 юли,

Временната комисия за НДК започва работа

http://frognews.bg/news_138029/Vremennata-komisiia-za-NDK-zapochva-rabota/

Временна комисия за установяване на факти и обстоятелства при разходването на средства, предоставени целево на НДК за подготовка на българското председателство на Съвета на Европейския съюз ще проведе първото си заседание.

Падна покривът на хотел в Смолян

https://www.vesti.bg/bulgaria/incidenti/padna-pokrivyt-na-hotel-v-smolian-6071336

Отломки са прелетели до близките улици и тротоари. За щастие няма пострадали

Падна покрива на хотел в Смолян

https://www.vesti.bg/bulgaria/incidenti/padna-pokriva-na-hotel-v-smolian-6071336

Отломки са прелетели до близките улици и тротоари. За щастие няма пострадали

Горещо и днес, до 38 градуса

https://offnews.bg//obshtestvo/goreshto-i-dnes-do-38-gradusa-660212.html

Горещото време продължава и днес. Максималните температури ще са между 33° и 38°, в източните райони на страната – от 25° до 31-32°. В столицата градусите ще гонят между 34 и 35.

Атмосферното налягане е по-високо от средното за юли и през деня ще се задържи почти без промяна.

Над Черноморието ще бъде слънчево с до умерен вятър от изток-югоизток. Температурата на морската вода е 22°-26°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

В планините също ще бъде слънчево. След обяд, главно над масивите в Западна България ще има временни увеличения на облачността, но валежи са малко вероятни. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 28°, на 2000 метра температурата ще е около 21°.

Прогнозата е на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при Българската академия на науките (БАН).

Проклятието на фараоните ли опазва една ключалка 3200 г.

https://www.vesti.bg/lyubopitno/istoriata-pomni/prokliatieto-na-faraonite-li-opazva-edna-kliuchalka-3200-g-6071331

„Смъртта ще посече с крилете си всеки, който наруши покоя на фараона“ гласи глинена плоча, открита след входа на гробницата

Мей ще протегне ръка към опозицията и ще призове за единство преди Брекзит

http://www.dnevnik.bg/sviat/2017/07/11/3004436_mei_shte_protegne_ruka_kum_opoziciiata_i_shte_prizove/?ref=rss


Британският премиер Тереза Мей ще обещае във вторник да продължи със смелите вътрешнополитически реформи въпреки щетите, които загубата на мнозинството парламента нанесе на авторитета ѝ.<br /><br />Близо година след като пое министър-председателския пост (на 13 юли 2016 г.) и лидерството на управляващите консерватори, тя ще призове гласоподавателите и и ще протегне ръка към опозицията да ѝ помогнат "да се справи с несправедливостта и значителните интереси, които заплашват да ни...

Студени досиета: 10 г. от стрелбата по Манол Велев (снимки)

http://dnes.dir.bg/news/manol-velev-26010591

Точно преди 10 г. бизнесменът и съпруг на шампионката по стрелба Весела Лечева - Манол Велев, беше прострелян, изпадна в кома и до днес не се е възстановил.

Няколко съвета как да се предпазим от измами и кражби (ВИДЕО)

//dariknews.bg/novini/obshtestvo/niakolko-syveta-kak-da-se-predpazim-ot-izmami-i-krazhbi-video-2036064

Кражбата е едно от най-често срещаните престъпления. Напоследък се появи един нов вид кражби - на лични данни. Фишинг атаките стават все по-сложни и трудни за разпознаване дори и за специалистите. Вижте няколко съвета как да се предпазите от кражби и злоупотреби:

Горещо, с температури до 38° и жълт код в 18 области

https://offnews.bg//obshtestvo/goreshto-s-temperaturi-do-38-i-zhalt-kod-v-18-oblasti-660211.html

Днес ще е слънчево и горещо. Ще духа слаб, в Източна България до умерен вятър от изток-югоизток. Максимални температури между 33° и 38°, в източните райони на страната – от 25° до 31-32°, в София - около 34°, според метеорологичната прогноза на НИМХ-БАН.

Над планините също ще е слънчево. След обяд, главно над масивите в Западна България ще има временни увеличения на облачността, но валежи са малко вероятни. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 28°, на 2000 метра – около 21°.

Над Черноморието ще бъде слънчево с до умерен вятър от изток-югоизток. Максимални температури между 25° и 28°. Температурата на морската вода е 22°-26°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

Жълт код за предупреждение за потенциално опасно време заради високи температури е обявен в 18 области в Западна и Централна България.

Утре също ще е горещо, с максимална средна температура за страната 36 градуса, но от четвъртък започват гръмотевични бури и захлаждане, което ще продължи до неделя, когато максималната ще е с 10 градуса по-ниска - 26.

Слънчево и горещо, с температури до 38° и жълт код в 18 области

https://offnews.bg//obshtestvo/slanchevo-i-goreshto-s-temperaturi-do-38-i-zhalt-kod-v-18-oblasti-660211.html

Днес ще е слънчево и горещо. Ще духа слаб, в Източна България до умерен вятър от изток-югоизток. Максимални температури между 33° и 38°, в източните райони на страната – от 25° до 31-32°, в София - около 34°, според метеорологичната прогноза на НИМХ-БАН.

Над планините също ще е слънчево. След обяд, главно над масивите в Западна България ще има временни увеличения на облачността, но валежи са малко вероятни. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 28°, на 2000 метра – около 21°.

Над Черноморието ще бъде слънчево с до умерен вятър от изток-югоизток. Максимални температури между 25° и 28°. Температурата на морската вода е 22°-26°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

Жълт код за предупреждение за потенциално опасно време заради високи температури е обявен в 18 области в Западна и Централна България.

Утре също ще е горещо, с максимална средна температура за страната 36 градуса, но от четвъртък започват гръмотевични бури и захлаждане, което ще продължи до неделя, когато максималната ще е с 10 градуса по-ниска - 26.

Уорън Бъфет даде 3,17 милиарда за благотворителност

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6328995

Уорън Бъфет даде 3,17 милиарда за благотворителностИнвеститорът милиардер Уорън Бъфет дари акции на холдинга си "Бъркшър Хатауей" с приблизителна стойност 3,17 милиарда долара на благотворителната фондация на Бил Гейтс и на още четири семейни благотворителни дружества, съобщи Ройтерс, цитирана от БТА. Това е 12-ото годишно дарение и най-голямото, направено досега от милиардера.

Земетресение с магнитуд 5,2 разлюля Япония

https://www.24chasa.bg/novini/article/6328993

Земетресение с магнитуд 5,2 разлюля ЯпонияЗеметресение с магнитуд 5,2 по скалата на Рихтер е регистрирано в югозападната японска префектура Кагошима, предаде РИА Новости, цитирана от "Фокус". Епицентърът на земетресението се намира в залива Кагошима на дълбочина от 10 км. То е било усетено в съседните префектури. Няма данни за жертви и разрушения.

Изслушват трима министри в комисията за НДК

http://www.cross.bg/komisiyata-zasedanie-purvoto-1548642.html

/КРОСС/ Вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на българското председателство на Съвета на Европейския съюз Лиляна Павлова и министърът на културата Боил Банов ще бъдат изслушани днес (11 юли) по време на първото заседание на временната парламентарна комисия за Националния дворец на културата. Комисията беше създадена по инициатива на БСП и целта ѝ е да установи фактите и обстоятелства при разходването на средствата, предоставени целево на НДК за подготовка на председателството. Председателят на комисията Диана Йорданова от ГЕРБ обясни, че вицепремиерът Томислав Дончев ще бъде изслушан, защото по негово време е станало първото увеличаване на капитала на НДК. Засега не е предвидено изслушване на бившия изпълнителен директор на двореца Мирослав Боршош. Комисията беше създадена на 29 юни за срок от един месец. Миналата седмица, членовете ѝ приеха вътрешни правила и пътна карта за работата ѝ. Засега е предвидено до края на месеца да се проведат три заседания. След изслушването на представителите на изпълнителната власт, на следващо закрито заседание, комисията ще се запознае с хода на започналите проверки на ДАНС, прокуратурата и всички контролни органи във връзка с ремонта на НДК. На последното заседание трябва да се приеме доклад, който да бъде внесен до 30 юли в пленарната зала.  

Временната парламентарна комисия за НДК изслушва вицепремиер и двама министри

https://www.24chasa.bg/novini/article/6328986

Временната парламентарна комисия за НДК изслушва вицепремиер и двама министриВременна комисия за установяване на факти и обстоятелства при разходването на средства, предоставени целево на НДК за подготовка на българското председателство на Съвета на Европейския съюз ще проведе първото си заседание. Това предвижда програмата за работа на Народното събрание. Заседанието е насрочено за 14.

Акценти в печата

http://www.cross.bg/pryasna-riba-moreto-1548641.html

/КРОСС/ Според одит на Сметната палата за дейността на Центъра за асистирана репродукция, "Инвитро децата-все още са бавна и трудна държавна грижа", съобщава вестник Труд. Успеваемостта на инвитро по показател "родени деца" е 28% от всички извършени опити. Междувременно данни на Евростат показват, че населението в България е намаляло. Страната ни е сред шестте държави в Европейския съюз, отчели най-ниска раждаемост, наред с Италия, Португалия, Гърция, Испания и Хърватия. Същеременно отчитаме и най-висока смъртност - 15,1 на 1000 души население. Превъртането на километража вече е престъпление в Европейския съюз, информира на първа страница вестник "24 часа". Автор на идеята е българския евродепутат Андрей Новаков. Според програмата, пунктовете за технически преглед ще трябва да подават актуална информация за всяка кола. Потребителите ще могат да влязат през телефона си в сайт, да намерят колата, от която се интересуват, и да проследят реалния й километраж година по година. Ако въпреки това някой манипулира, го грози затвор до 2 години. "Монитор" предупреждава: 20 нови дроги зарибяват в морските курорти. Наркотиците са на основата на метамфетамина и водят както да шизофрения, така и до невиждана агресия и дори смъртни случаи. Цената на всички опиати е около 2 лева за доза. Те обаче се продават в курортите Слънчев бряг, Приморско, Китен и Бургас в разфасовки от по 1 грам, който струва около 8-10 лева

Преглед на печата - 11 юли

http://www.moreto.net/novini.php?n=355233

Разговорите, проведени от премиера Борисов на 22-я Световен петролен конгрес в Истанбул, са сред водещите теми на вестниците във вторник. "България и Турция имат общо разбиране, че развитието на газопреносна инфраструктура, която да обхваща повече държави на Балканите и в Европа, ще гарантира по-голяма енергийна сигурност на континента.

Рождениците днес

http://www.cross.bg/rozhdenitzite-dnes-1548640.html

/КРОСС/ Проф. д-р Петър Панчев, дмн, началник отделение по онкоурология в Александровска болница Александър Симов, журналист, депутат в 44-ото НС Кирил Преславски, инвестиционен банкер, син на Симеон Сакскобургготски      

Фалит ще принуди руската Централна банка да печата пари

http://clubz.bg/56056-falit_shte_prinudi_ruskata_centralna_banka_da_pechata_pari

На руската Централна банка вероятно ще й се наложи да пусне машината за печатане на пари, смятат финансови експерти, цитирани от специализирания сайт Finanz.ru.

ЦБ просто няма друг изход, освен да увеличи кредитния лимит на Агенцията за застраховане на вложенията (АЗВ).

Това ще стане факт, след като вчера "Югра" - една от най-големите руски банки, премина под временното външно управление на АЗВ. Администрацията бе въведена от ЦБ за срок от 6 месеца.

"Югра" е една от 30-те най-големи по размер на активите банки. Тя влиза в топ 20 по размер на привлечени средства от населението.

Наложен е мораториум върху удовлетворяване исковете на кредиторите на "Югра" във връзка с нестабилното й финансово положение.

Фалитът на "Югра" може да се окаже най-скъпият в руската история. Към 1 юни в трезорите на банката е имало 181,3 милиарда рубли (близо 2,7 милиарда евро).

Малко по-късно зам.-председателят на централната банка Василий Поздишев обяви, че застрахователната отговорност на ЦБ и фонда за гарантиране на влоговете достига 170 милиарда рубли (2,48 милиарда евро). Изплащането им трябва да започне не по-късно от 24 юли.

Досегашният рекорд са 35 милиарда рубли (503,6 милиона евро), изплатени на вложителите в "Мастер-банк".

"През последните месеци имаше признаци, че отчетите, които ни предоставяше "Югра", са недостоверни", каза още Поздишев.

Имало и сигнали за възможно изнасяне на средства и манипулации с депозити. От април 2016 г. "Югра" е в ограничителен режим за привличане на средства от физически лица. За да заобиколи бариерата обаче, ръководството е правело някои вложители акционери с по една акция.

"Банка "Югра" отчиташе, че създава резерви, а всъщност ги разформироваше. Правеха се и сделки с финансови инструменти, от които се отчитаха сериозни приходи, но се съмняваме, че това са само технически операции“, допълни Поздишев.

"Югра" преживя главоломен възход. Само за три години от 272-ро място по размер на активите попадна в топ 35. Това се случи през 2015 г.

Тогава банката формално бе собственост на 12 физически лица. Запознати с банковия сектор обаче твърдят, че фактически става дума за Юрий и Алексей Хотини. След няколко предупреждения от ЦБ за въвеждане на ред в акционерната структура най-накрая през януари 2016 г. Алексей Хотин се появи като акционер и сега той контролира мажоритарен дял чрез швейцарската Radamant Financial AG. От два месеца насам ЦБ е предупреждавала "Югра", че трябва бързо да попълни капитала си с до 50 милиарда рубли (772 милиона евро), но това не е направено.

Макар при "Югра" да става дума за особено големи размери, АЗВ вече е с пресушени запаси, отбелязва Нюз.Ру. Тя няма нужните 170 милиарда за компенсиране на вложителите в "Югра".

Само в периода от януари до май са настъпили 22 подобни случая. В резултат от фондовете на АЗВ на вложители били изплатени 110 милиарда рубли (1,58 милиарда евро). Предстои оттам да бъдат изплатени още 20 милиарда рубли (288 милиона евро). Същевременно във фондовете на АЗВ постъпили едва 61,3 милиарда рубли (882 милиона евро).

ЦБ е готова да налее допълнителни пари във фонда на АЗВ, заяви Василий Поздишев. Но това явно ще бъде свързано с пемчатането на пари.

Рухна една от големите банки в Русия

http://clubz.bg/56056-ruhna_edna_ot_golemite_banki_v_rusiq

Руската Централна банка въведе за 6 месеца администрация в банка "Югра", предаде АФП.

Тя е една от 30-те най-големи по размер на активите банки. Тя влиза в Топ-20 по размер на привлечени средства от населението.

Наложен е мораториум върху удовлетворяване исковете на кредиторите на "Югра" във връзка с нестабилното й финансово положение.

Това може да стане най-големият случай на гарантиране на институция в историята на руския банков сектор, отбелязва в."Ведомости". Към 1 юни в "Югра" е имало 181,3 милиарда рубли (близо 2,7 милиарда евро).

Малко по-късно зам.-председателят на Централната банка Василий Поздишев обяви, че застрахователната отговорност на ЦБ и фонда за гарантиране на влоговете достига 170 милиарда рубли (2,48 милиарда евро).

"През последните месеци имаше признаци, че отчетите, които ни предоставяше "Югра", са недостоверни", каза още Поздишев.

Имало и сигнали за възможно изнасяне на средства и манипулации с депозити. От април 2016 г. "Югра" е в ограничителен режим за привличане на средства от физически лица. За да заобиколи бариерата обаче, ръководството е правело някои вложители акционери с по една акция.

"Банка "Югра" отчиташе, че създава резерви, а всъщност ги разформироваше. Правеха се и сделки с финансови инструменти, от които се отчитаха сериозни приходи, но се съмняваме, че това са само технически операции, допълни Поздишев.

"Югра" преживя главоломен възход. Само за три години от 272-о място по размер на активите попадна в Топ-35. Това се случи през 2015 г.

Тогава банката формално бе собственост на 12 физически лица. Запознати с банковия сектор обаче твърдят, че фактически става дума за Юрий и Алексей Хотини. След няколко предупреждения от ЦБ за въвеждане на ред в акционерната структура най-накрая през януари 2016 г. Алексей Хотин се появи като акционер и сега той контролира мажоритарен дял чрез швейцарската Radamant Financial AG. От два месеца насам ЦБ е предупреждавала "Югра", че трябва бързо да попълни капитала си с до 50 милиарда рубли (772 милиона евро), но това не е направено.

Тръмп-младши знаел, че Русия иска да помогне на баща му

http://clubz.bg/56055-trymp_mladshi_znael_che_rusiq_iska_da_pomogne_na_bashta_mu

Доналд Тръмп-младши е бил предупреден, че обещаната му компрометираща информация за Хилъри Клинтън е част от плана на руското правителство да помогне на баща му да спечели президентските избори, твърди "Ню Йорк Таймс".

Публицистът Робърт Голдстоун, който е уредил срещата на сина на американския президент с руската юристка Наталия Веселницкая през юни 2016 г., е предупредил Тръмп-младши в имейл, че може да очаква компромати за кандидата на Демократическата партия от руските власти.

Няма доказателства, че обещаната информация е относно хакерската атака, свързвана с руските власти, която доведе до изтичането на хиляди имейли на Националния комитет на Демократическата партия. Срещата се е състояла по-малко от седмица преди да стане ясно, че хакери са нападнали сървърите на Комитета.

Срещата обаче ще бъде важна за разследването относно руската намеса в президентските избори. Правосъдното министерство и комисия от Конгреса разследват дали близки до Доналд Тръмп са си сътрудничели с Русия по време на предизборната кампания.

Три източника на "Ню Йорк Таймс", запознати с кореспонденцията между Тръмп-младши и Голдстоун, твърдят, че имейлът е съдържал информация, че руското правителство има компромати за Хилари Клинтън. Изданието подчертава, че в имейла няма други данни за опити на Русия да се намеси в изборите в САЩ.

В първото си изявление Тръмп-младши отрича да е знаел за компромат на руските власти за Хилари Клинтън, който щял да му бъдат даден на срещата. Адвокатът му описа разследването на "Ню Йорк Таймс" като "много шум за нищо" и заяви, че клиентът му не е направил нищо незаконно.

"По време на този натоварен период, Робърт Голдстоун се свърза с Дон-младши и в имейл намеква, че някой има информация за предполагаемо нарушение на кандидата на Демократическата партия Хилъри Клинтън при сделките й с Русия."

Срещата се е състояла на 9 юни 2016 г., две седмици след като Тръмп е номиниран за кандидат-президент. Това е първата потвърдена среща между руски представител и близки до Тръмп след началото на кандиатпрезиденстката кампания. На срещата присъстват също зетят на президента Джаред Къшнър и тогавашният председател на предизборния щаб Пол Манафорт. 

След като "Ню Йорк Таймс" съобщава за срещата в събота, Тръмп-младши публикува изявление, в което потвърждава, че срещата се е състояла, но не споменава дали е свързана с кандидатпрезидентската кампания.

Следва нова информация на изданието, според която синът на Доналд Тръмп се е съгласил да се срещне с Наталия Веселницкая едва след като разбира за компрометираща информация за Хилъри Клинтън. Тогава Тръмп-младши дава ново изявление, според което му е предложено да се срещне с "човек, за когото ми е казано, че може да има информация, която да помогне за кампанията".

"Не ми казаха името й преди срещата. Помолих Джаред (Къшнър) и Пол (Манафорт) да присъстват, но не им казах нищо за предмета на срещата."

Синът на Доналд Тръмп коментира разкритията в Туитър:

"Очевидно аз съм първият човек, който участва в среща по време на предизборна кампания, за да получи информация за опонента."

В сутрешните блокове

http://www.cross.bg/tema-zhivo-stydioto-1548639.html

/КРОСС/ БНТ, „Денят започва" Тема: Сценарии за бъдещето на Балканите - в студиото на "Денят започва" Петър Стоянов Тема: По оста София-Скопие - журналистът Красимир Узунов Тема: На живо - екшън в село Катунци. Как се краде банкомат от кметство? Тема: Незаконни заведения на плаж „Кабакум-централен" - кой не спазва закона? Тема: Изненадите на месец юли продължават. Кога да очакваме новата гореща вълна и има ли опасност от нови порои и градушки? Най-точната прогноза от климатолога Георги Рачев Тема: Първите коментари след мача на Григор Димитров с Роджър Федерер БТВ, "Тази сутрин" Тема: Идва ли краят на вечните длъжници? И ще бъдат ли ограничени правомощията на частните съдебни изпълнители? Гост омбудсманът Мая Манолова Тема: Може ли ГДБОП да следи социалните мрежи и разговорите ни в мобилните приложения? Проф. Николай Радулов и адвокат Николай Хаджигенов Тема: Плюсове или минуси носи за България договорът за приятелство с Македония? В студиото бившият външен министър Ивайло Калфин Тема: Френски журналисти за оръжието на ИДИЛ - има ли българска следа в разследването? Коментар на арабиста проф. Владимир Чуков Тема: Защо демонтажът на паметника пред НДК беше спрян с палеж? Дискусия в студиото Нова телевизия, „Здравей, България" Тема: Кой измисля фалшивите истории на телефонните измамници? Разкритията на Тина Ивайлова продължават. Тема: В неизвестност

Тръмп-младши е бил известен в имейл, че Кремъл опитва да помогне на баща му

https://www.24chasa.bg/novini/article/6328969

Тръмп-младши е бил известен в имейл, че Кремъл опитва да помогне на баща муМъжът, който е уредил миналата година срещата на Доналд Тръмп-младши с руска адвокатка, разполагаща с предполагаеми компрометиращи материали за Хилари Клинтън, е уведомил най-големия син на сегашния президент Доналд Тръмп, че източник на информацията е руското правителство. Това съобщи в. "Ню Йорк таймс",

Нов протест в защита на паметника пред НДК

http://frognews.bg/news_138028/Nov-protest-v-zashtita-na-pametnika-pred-NDK/

Нов протест в защита на паметника пред НДК организират поддръжниците му тази вечер.

Американски военен самолет се разби, 16 души загинаха

http://www.cross.bg/amerikanski-voenen-samolet-se-razbi--dyshi-zaginaha-1548638.html

/КРОСС/ Самолет за дозареждане във въздуха КС-130 „Херкулес" на американската морска пехота падна в поле близо до делтата на р.Мисисипи, съобщават световните агенции, цитирани от БТВ. Всички 16 души на борда са загинали при катастрофата. По първоначални данни инцидентът е причинен от техническа неизправност. Според очевидци самолетът се е въртял неконтролируемо, докато е летял към земята и след удара в нея е избухнал голям пожар. Гасенето му беше затруднено от серия експлозии. Отломки от машината са намерени на стотици метри от мястото, където се е разбила.  

Най-важното от Варна във вчерашния - 10 юли

http://www.moreto.net/novini.php?n=355184

7 души с обвинения за смъртта на работници при срутването на хотел "Вероника" край Варна Окръжната прокуратура във Варна внесе във Варненския окръжен съд обвинителен акт срещу седем лица, отговорни за смъртта на работниците Борислав Стефанов, Манол Манолов, Тодор Тодоров и Йосиф Стефанов, участвали в събарянето на хотел „Вероника“ в курорта „Слънчев ден“ край Варна, научи Moreto.

Доц. Георги Рачев: От днес започва втората топла вълна

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/6328973

Доц. Георги Рачев: От днес започва втората топла вълна"Ще има гръмотевични бури над Западна Европа и днес ще продължават валежите там", заяви климатологът доц. Георги Рачев пред БНТ. "От днес започва втората топла вълна. 42 и 43 градуса бяха отбелязани при първата вълна. Днес и утре ще е пикът, но е много малка вероятността да достигне този праг. Температурите ще са от порядъка на 35 - 36 градуса",

Само италианците работят по-малко от българите в ЕС

http://dnes.dir.bg/news/vazrast-evrostat-evropeyski-parlament-trudov-26039325

Италианците, българите и гърците са с най-кратка трудова кариера според европейската статистическа служба.

Инвеститорът Уорън Бъфет даде 3,17 милиарда за благотворителност

http://frognews.bg/news_138027/Investitorat-Uoran-Bafet-dade-3-17-miliarda-za-blagotvoritelnost/

Инвеститорът милиардер Уорън Бъфет дари акции на холдинга си ”Бъркшър Хатауей” с приблизителна стойност 3,17 милиарда долара на благотворителната фондация на Бил Гейтс и на още четири семейни благотворителни дружества, съобщи Ройтерс.

Провалът и упадъкът на Великобритания

http://www.klassa.bg/News/Read/article/280800_%D0%9F%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D0%BB%D1%8A%D1%82+%D0%B8+%D1%83%D0%BF%D0%B0%D0%B4%D1%8A%D0%BA%D1%8A%D1%82+%D0%BD%D0%B0+%D0%92%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%B1%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%8F

 Година след референдума за Brexit във Великобритания основното усещане е за нещо счупено. Най-видимата вреда бе нанесена върху местната политика. Докато в Консервативната партия цари смут, твърдо левият лидер на лейбъристите Джереми Корбин говори как ще стане министър-председател след шест месеца. Също толкова сериозен обаче е и ударът върху глобалната позиция на Великобритания, която е по-слаба откогато и да е било от Суецката криза през 1956 г., когато САЩ потуши опита на премиера Антъни Еден да утвърди британската власт в Египет, коментира The Economist.

От десетилетия насам британската външна политика лежи на три стълба: САЩ, Европейския съюз и развиващия се свят. Уинстън Чърчил, син на британски аристократ и американска наследница, създаде фразата „специална връзка“, за да опише кръвните си и езикови отношения, които обвързват Великобритания със САЩ. Като бивша имперска сила Великобритания имаше близки отношения с десетки африкански и азиатски страни. Като една от най-големите икономики в Европа, тя имаше силен глас за определянето на бъдещето на Европа, често действайки като контрабаланс на френско-германската ос.

Британските дипломати могат да гледат наивно идеалистично на това. Суецката криза показа, че САЩ с радост ще захвърлят тази „специална връзка“, когато тя противоречи на националния им интерес. Британците винаги са били второстепенни играчи в Европа. Въпреки това трите стълба не само, че издържат тестовете на времето, но и се подкрепят един друг. Британското членство в ЕС засили влиянието на страната в САЩ, точно както близките ѝ отношения с Америка подкрепи позицията ѝ в ЕС. Съюзът увеличи глобалната сила на Великобритания, носейки с това търговски сделки с 53 други страни.

 

Решението на Великобритания да напусне очевидно ще ѝ отнеме влиянието в Европа. Дори да успее да договори благоприятен достъп до единния пазар, тя вече няма да бъде част от машината за взимане на решения в ЕС. Слабостта ѝ вече бе изложена на показ: главният преговарящ за Brexit на Великобритания Дейвид Дейвис засега е постигнал само отстъпки. Изолацията ѝ също е видима. От Тереза Мей вече редовно бива искано да напусне срещите, когато се обсъждат делата на ЕС.

Великобритания излиза от ЕС в момент, в който отношенията ѝ със САЩ са в риск. Доналд Тръмп е избухлива фигура с мото „Америка на първо място“. Той създава силни разделения, което означава, че колкото повече Великобритания се приближава до Тръмп, толкова повече отблъсква настроените срещу него. Проучване сред 37 страни на Pew Research Centre показа, че само 22% от хората смятат, че Тръмп ще „направи правилното нещо“ в международните отношения. Барак Обама получи 64% през последната година от мандата си.

А третият стълб? Най-силната карта на поддръжниците на Brexit е, че те са глобалисти. Освободена от гниещия труп на Европа Великобритания ще има свободата да гради отношенията си с развиващия се свят, твърдят те. И все пак няма доказателства, че британските компании са имали ограничения да правят това заради членството в ЕС. Съюзът не спря малките и средни предприятия в Германия да се превърнат в глобални източници на власт. Може би важи и точно обратното: развиващите се страни се интересуват най-вече от достъп до пазара на ЕС от 500 млн. души.

Самоутвърждаващата се логика на старата система ще се обърне през следващите няколко години, независимо кой се намира на Даунинг Стрийт. Хенри Кисинджър каза на конференция в Лондон миналата седмица, че Brexit представлява шанс да възобнови трансатлантическите отношения. Той обаче забрави въпроса, който сам зададе, когато пое американската външна политика: „На кой да звънна, когато искам да говоря с Европа?“. САЩ ще говорят повече време по телефона с приятната власт вътре в ЕС, отколкото с тази извън него. Развиващите се пазари ще са по-заинтересовани да работят със силните съюзи, отколкото с малка страна с особени правила и изменчива политика. Това може да се случи по-бързо, ако Великобритания избере Джереми Корбин.

От 80-те Великобритания и САЩ са водещите защитници в света на идеологията в момента – неолиберализма. Британски консултанти пътуват из Европа и бившия Съветски съюз, предлагайки уроци по приватизация. Шведите въведоха вътрешните пазари в своята социална държава. Германците се опитаха да приемат „акционерния капитализъм“.

Неолиберализмът обаче пострада по време на финансовата криза от 2008 г. Оттогава насам Великобритания и САЩ стоят смирено, залети от популстките течения, които предизвикаха Brexit от едната страна на Атлантика и Тръмп от другата. Привържениците на Brexit твърдяха, че вотът за напускане ще доведе до „пролетта на Brexit”, тъй като режимът в ЕС ще се разклати, а еврото ще се срине. Вместо това съюзът е в най-добрата си форма от години, с нов млад реформатор в Елизейския дворец и стабилна френско-германска ос. Из континента медиите говорят за Великобритания като за „болния човек на Европа“.

След Суецката криза Дийн Ачесън (държавен секретар при американския президент Хари Труман – бел. ред.) съжалява за това, че Великобритания е изгубила империята и се е провалила в опита си да намери своята роля. През следващите десетилетия постимперска Великобритания всъщност открива няколко роли: като опора между Европа и САЩ, като стар защитник на глобализацията в реглобализиращия се свят и като водещ поддръжник на неолиберализма. Благодарение на комбинацията от финансовата криза и Brexit тя обаче изгуби всички тези си функции рязко и изведнъж, завършва The Economist.

По статията работиха: Виктория Тошкова, редактор Веселина Василева

Вижте къде ще спира водата в София

http://frognews.bg/news_138026/Vijte-kade-shte-spira-vodata-v-Sofiia/

Водоснабдяването в някои части на столицата ще бъде прекъснато днес, съобщават от ”Софийска вода

Новото нормално за икономиката на Норвегия

http://www.klassa.bg/News/Read/article/280799_%D0%9D%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D1%82%D0%BE+%D0%BD%D0%BE%D1%80%D0%BC%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%BE+%D0%B7%D0%B0+%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D0%BE%D0%BC%D0%B8%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0+%D0%BD%D0%B0+%D0%9D%D0%BE%D1%80%D0%B2%D0%B5

 Имаше времена, не толкова отдавна дори, когато шведите бяха наемни работници в Норвегия, а петролните приходи се изливаха в инвестиционния фонд на страната. Днес, шведите се връщат обратно в родната си страна, а паричният поток е обърнат, за да запушва бюджетните дупки, коментира Bloomberg.

До това доведе катастрофата с цените на петрола.

Треската за черно злато, която помогна на Норвегия да се трансформира в скандинавската земя на изобилието, очевидно е приключила. Добрата новина е, че оцелявайки през най-лошия срив на суровия петрол от поколение насам, скандинавската икономика сега е много по-малко зависима от продажбата на суровини.

Норвежците трябва да свикнат с идеята за „скромен растеж“, тъй като „изключителният двигател“, който бе петролът, вече го няма, казва Керсти Хаугланд, главен икономист в най-голямата търговска банка DNB. Мариус Гонсхолт Хов от Svenska Handelsbanken пък казва: „Норвегия сега прилича повече на другите страни“.

Намаляването на зависимостта на Норвегия от петрола бе част от програмата на няколко норвежки правителства и се потвърждава от министър-председателя Ерна Солберг в битката ѝ за втори мандат на парламентарните избори на 11 септември.

 

Тези усилия сега жънат успехи – петролният сектор в Норвегия допринася за по-малко от 12% от брутния вътрешен продукт тази година, като отслабването му се ускори от петролния срив между 2014 и 2016 г., заради който местната индустрия съкрати 50 хил. души.

Поевтиняването на петрола имаше силно влияние върху икономиката, големите петролни компании намалиха инвестициите си, а безработицата се повиши до най-високите си нива от поне десетилетие. Централната банка отговори с понижаване на лихвените проценти до рекордни ниски нива, а правителството представи огромни фискални стимули, теглейки за пръв път средства от инвестиционния фонд на страната на стойност 960 млрд. долара.

Голяма част от паричните и фискалните стимули се отразиха благоприятно на жилищния сектор в страната, който в началото на миналата година задмина петрола и газа като най-голям получател на инвестиции.

Този двигател на растежа обаче също е напът да пресъхне.

Цените на имотите се сриват в Осло, след като правителството затегна стандартите за кредитиране, за да сложи край на спекулативните покупки. Докато Европа започва да излиза от дългия период на ултраниски лихвени проценти - включително централната банка на Норвегия сигнализира миналия месец, че приключва с понижаването на лихвените проценти - а пазарът на имоти се охлажда, „няма да получим такъв ефект от движението на строителния сектор“, казва Хов.

Така Норвегия ще трябва да разчита на „по-традиционните двигатели на растежа“, като частното потребление и износа, казва Хаугланд. А това от своя страна значи, че норвежците вече не могат да очакват темповете на растеж от 2,5% от „добрите стари дни“.

„Новото нормално ще бъде по-ниско“, достигайки върха си при 1,9%, казва икономист от DNB.

Тази позиция се споделя и от централната банка. През март 2015 г. тя все още очакваше темпове на растеж от 2,5% и 2,7% за тази и следващата година. Последните прогнози сочат за по-умерени темпове от съответно 2,0% и 1,9%.

Промяната се отразява и в разходите за труд в страната, които спадат в съответствие с тези на търговските партньори на Норвегия и може да подкрепят страната в трансформацията ѝ.

 

Забавянето на ръста в заплащането също има своите негативи и е отчасти причина за по-слабия икономически капацитет на страната. Кристин Халворсен, бивш финансов министър, веднъж каза по време на петролния бум, че най-големият ѝ страх е да не си тръгнат всички шведи.

А привлечени обратно от икономическия бум в страната си, шведите вече наистина почти ги няма. Което означава, че норвежците ще трябва сами да се грижат за себе си.

По статията работиха: Виктория Тошкова, редактор Веселина Василева

 

Съдят 73-годишен ревнивец, пребил до смърт парализираната си съпруга

https://www.24chasa.bg/novini/article/6328951

Съдят 73-годишен ревнивец, пребил до смърт парализираната си съпругаСливенската окръжна прокуратура предаде на съд пенсионер, пребил до смърт парализираната си съпруга. Според събраните по случая данни, 73-годишният мъж полудял от ревност, след като жена му споделила за връзките си преди брака им, предаде burgasinfo.com. Сцената се разиграла на 5-и декември м.г. в котелското село Градец,

Св. вмчца Евфимия Всехвална. Св. равноап. княгиня Олга. Преп. Никодим Албански

http://www.cross.bg/olga-vyara-nikodim-1548622.html

КРОСС/ Житие на света великомъченица Евфимия Всехвална Св. Евфимия Всехвална Прехвална. Византийска мозайка от VI в. Byzantine mosaic of St. Euphemia of the 6th century. Porec, Basilica of Euphrasius. Source: vatopaidi.wordpress.comСв. Евфимия се чества на 16 септември, когато пострадала, а на 11 юли се възспоменава чудотворството на нейните свети мощи. То било проявено във време на ІV вселенски събор в Халкидон.Речник Тоя събор бил свикан при император Маркиан и императрица Пулхерия в 451 г. Повод за свикването му дала ереста на александрийския патриарх Диоскор и на цариградския архимандрит Евфихий. Тези еретици лъжливо учели, че Иисус Христос не е имал две природи - божествена и човешка, а само една - божествена. На събора най-много се проявил цариградския патриарх Анатолий и йерусалимския патриарх Ювеналий. Спорове и доказателствата и от двете страни не довеждали до никакъв край. Тогава патриарх Анатолий предложил - и православни, и еретици да напишат поотделно своето вероизповедание и двете да ги поставят в ковчега, в който били мощите на света Евфтимия. На това се съгласили всички. Двете вероизповедания били написани и поставени върху мощите на великомъченицата. Ковчегът бил затворен и с царски печат запечатан, а още и военна стража била поставена. Тогава всички прекарали три дни в пост и молитва. Когато на четвъртия ден отворили ковчега, всички видели, че православното изповедание стои в дясната ръка на светицата, а еретическото - под нейните нозе

Питат трима министри къде са парите в НДК

http://dnes.dir.bg/news/ministri-skandalat-ndk-26039348

Трима министри ще отговарят на въпроси в парламентарната комисия "НДК"

Румен Радев ще посети Черна гора и Италия

https://www.actualno.com/politics/rumen-radev-shte-poseti-cherna-gora-i-italija-news_621621.html

На 11 и 12 юли президентът Румен Радев ще бъде на посещение в Черна гора по покана на президента Филип Вуянович, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. В Подгорица държавният глава Румен Радев ще проведе среща „на четири очи“ със своя черногорски колега Филип

Петър Стоянов: Илинденското въстание е второ Априлско с романтичен ореол

http://clubz.bg/56054-petyr_stoqnov_ilindenskoto_vystanie_e_vtoro_aprilsko_s_romantichen_oreol

Снимка БГНЕС

Президентът на България от 1997 до 2002 г. Петър Стоянов коментира пред БНТ актуалните отношения между България и Македония. Стоянов обясни по-подробно фразата си, че историята на Македония е най-романтичната част от историята на България, казана преди 20 години по време на неговия мандат.

Стоянов заяви, че вярва в подписването на договора за добросъсъседство, което се очаква да стане на 2 август. Той обаче допълни, че дори този договор да бъде подписан, дебатът за Македония, за нейните граждани и нейната история не трябва да се прекратява.

"Попадайки под робство ние, българите, пропускаме много важни неща от историята на Европа - Ренесенса, Просвещението, много важното столетие на рицарството. Лишени сме национална романтика като безпросветна рая. Дори Априлското въстание не отеква както трябва, голяма част от българите разбират за него месеци, след като то е потушено", обясни Стоянов.

Той изтъкна, че след Освобождението ситуацията се променя, а въпросът за Македония става първи въпрос на българската външна политика. Стоянов обясни, че по време на четническото движение българите вече са далеч по просветени, имат вестници, канали за комуникация. Той определи Илинденското въстание като "второ априлско въстание, изживяно с романтичен ореол.

"Няма как да се лишм от тази страница, защото лишим ли се от нея, историята ни става изключително бедна. Ние желаем Македония да се развива по най-добрия възможен анчин. Никой не оспорва независимостта, териториалната цялост, но историята си не даваме. Без нея оставаме съвършено голи", обобщи Стоянов.

Той каза, че пред МВнР в Скопие има паметник на Борис Сарафов. А в центъра на София академията за филмово изкуство се казва Кръстьо Сарафов.

"Те са родени от една майка и от един баща. Кой е българин и кой е македонец? Първата българска жена лекар-гинеколог е Злата Сарафова, тяхна сестра", посочи Стоянов.

И допълни, че през миналата година е била възстановена къщата на д-р Христо Татарчев в Ресен, в която има восъчни фигури на родени в същия град видни българи - Симеон Радев, Андрей Ляпчев, Трайко Китанчев.

Стоянов изтъкна, че за обезббългаряването на Македония ние сме склонни да търсим външни виновници.

"Крайно време е да се обърнем към нашите собствени грешки. Първата голяма грешка е по време и след Илинденското въстание. България не си мръдва пръста. На власт е правителството на Рачо Петров, провеждат се партизански избори", каза Стоянов.

Като втора фатална грешка той посочи принуждаването на българите в Пиринския край да се записват македонци, направено по инициатива на Георги Димитров.

"Грешки продълажваме да допускаме днес. Не мога да разбера тона на някои наши общественици, който се лута между снизходителността и сарказма. По-лош тон от този, по-груба провокация от тази не мога да си представя", каза Стоянов.

Според него договорът може да бъде подписан, но към хората в Македония България трябва да се отнася с разбиране и любов. А политиците, на които се падне честта да подпишат този договор, трябва да го направят със съзнанието и отговорността, че повече от 100 години преди това е имало усилия на българската политика и дипломация в тази посока.

"България не трябва да се поддава на каквито и да е провокации. Ние сме старата държава, голямата държава, ние имаме 1300 години история, ние имаме век и половина история на политика и дипломация. Ние трябва да бъдем по-сдържаните, да прощаваме, когато е необходимо. Тази политика ще даде своите плодове в бъдеще", убеден е Стоянов.

Според него за българския народ не е лесно да намери практичния път между искрената любов към Русия и практичния път на България, който има малко общо със сантиментите.

"Със сигурност Русия има своя игра тук на Балканите, тя има своите традиции. Със сигурност в Европа и САЩ не са запознати в детайли руската дипломация на Балканите. Ние ги познаваме добре. Веднага след Освобождението думата русофоб е непозната. Всички са тотални русофили. Как Стамболов, който е завършил в Русия и единственият чужд език, който знае е руски, се превръща в русофоб? В момента в който осъзнава, че носи отговоронстта за съдбата на новото българско княжество и че българофилията е единственото негово оръжие. Русофили, русофоби са измислени термини. Въпросът е как да се защитава българския интерес", обясни Стоянов.

Той допълни, че Европа е континент от малки и 4-5 по-големи държави, които са обречени да живеят в коалиции. Стоянов изтъкна, че след влизането ни в ЕС и НАТО ние сме се лишили от нашето вечно оплакване, че сме жертва на великите сили, защото този път сме с тях.

"Съдбата на България е европейска съдба. Няма как да имаме за стратегически партньор на огромната, богата на газ и нефт Русия. България е обречена да живее в Европа. Ние българите искаме да сме хора, на които държавата да служи, а не ние да служим на държавата", каза Стоянов.

Според него българската десница трябва да напомня на президента Румен Радев, че е български натовски генерал. Стоянов призна, че от институционална гледна точка десницата в момента е ГЕРБ.

"Няма защо представителите на нашата автентична десница да обвиняват Бойко Борисов или Цветан Цветанов че се етикират като десни политици. Те (автентичните десни - б.р.) направиха всичко възможно това да се случи. В момента, в който се създаде ДСБ беше нанесен смъртоносен удар на СДС. Нито ДСБ, нито СДС станаха големи партии, Теренът в дясното се разчисти. Със създаването на ДСБ беше унищожена българската десница, тя агонизираше десетина години. За съжаление нейният край сякаш вече е предизвестен", смята Стоянов.

Според него фактът, че българите обичат да хулят държавата си, е голяма глупост.

"Простият въпрос е като имате толкова великолепен народ, защо не си направите великолепна държава? По възрожденски трябва да се работи с българския народ. В основата на нашия възход като нация след Освобождението бяха училището, което възпитава възрожденски добродтетели, църквата. Ние днес имаме църкви, но имаме ли вяра", коментира Стоянов.

И обобщи, че вярва в едно ново българско възраждане.

Пътна обстановка в страната - 11 юли

http://www.moreto.net/novini.php?n=355229

Състояние на автомагистралите: АМ „Тракия“: област Бургас: от п.в. „Карнобат“ до п.в. „Ветрен“ от км 325+000 до км 359+000 – почистване и оформяне на земен окоп, както и изрязване и почистване на храсти в двете посоки. Срок до 15.

Днес ще е горещо, температурите стигат до 38°

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/6328959

Днес ще е горещо, температурите стигат до 38°Днес ще е слънчево и горещо. Ще духа слаб, в Източна България до умерен вятър от изток-югоизток. Максимални температури между 33° и 38°, в източните райони на страната – от 25° до 31-32°, в София около 34°. Атмосферното налягане е по-високо от средното за юли, през деня ще се задържи почти без промяна.

Срути се покрива на хотел в Смолян от времето на соца

http://frognews.bg/news_138024/Sruti-se-pokriva-na-hotel-v-Smolian-ot-vremeto-na-sotsa/

Част от покрива на емблематичен хотел в Смолян рухна след поредните дъждове, изсипали се над родопския град. Свидетели разказват, че първо се е чул силен шум, след което полетели отломки от покрива на хотел „Соколица“, който бе едно от „бижутата“ през соца, предаде БТВ.

Предстоящи събития днес

http://www.cross.bg/chasa-sofiyaot-provede-1548621.html

/КРОСС/ ***София.От 11.30 часа заместник министър-председателят по икономическата и демографската политика Валери Симеонов ще присъства на редовното заседание на Националния съвет за закрила на детето, което ще се проведе в Министерския съвет. ***Котел. От 15.00 часа на помпена станция на ВиК в Котел министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков ще направи първа копка на пречиствателна станция за питейни води. ***София.От 14.00 часа в зала „Запад" на Народното събрание, заседание ще проведе временната комисия за установяване на факти и обстоятелства при разходването на средства, предоставени целево на НДК за подготовка на българското председателство на Съвета на Европейския съюз. ***София.От 09.30 часа 8 състав на СГС ще гледа делото срещу Николай Ненчев (чл. 282, ал. 3 НК). ***София.От 10.00 часа 7 състав на СГС ще гледа делото срещу зъболекаря Валентин Павлов (бивш депутат) и др. обвинени за лишаване от живот при професионална непредпазливост. ***София.От 10.00 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Димитринка Ф., Борис Б., Йордан Ч. и др. за образуване и ръководене на организирана престъпна група. ***София.От 10.00 часа в Специализирания наказателен съд ще е гледа делото срещу Александър М., Костадин Д., Станимир М. и др. за образуване и ръководене на организирана престъпна група. ***София.От 11

Отнеха имущество за над 743 000 лв. от шуменски лихвар

https://www.24chasa.bg/novini/article/6328957

Отнеха имущество за над 743 000 лв. от шуменски лихварВърховният касационен съд потвърди отнемането на имущество за 743 154 лв. от Веско Тосков от Шумен по иск на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество (КОНПИ). То включва три недвижими имота, суми от продажбата на собственост, както и средства, които е отпускал в заем на трети лица, съобщиха от пресцентъра на Комисията за отнемане на

Десетки ранени при голям пожар в Москва

https://www.vesti.bg/desetki-raneni-pri-goliam-pozhar-v-moskva-6071334

Пламъците са се разпростирали върху 1000 кв.м. площ, а пушекът върху 70 000 кв.м.

Защо отказах да дебатирам с Петър Волгин

http://clubz.bg/56052-zashto_otkazah_da_debatiram_s_petyr_volgin

Отказах на Нова отново да "дебатирам" с Волгин по темата за паметника.

Първо, не вярвам, че чрез дебат в студиото на водеща телевизия може да се легитимират действия или думи на един анархокомунист - човек, който подкрепя насилствен или терористичен акт. Не случайно в медиите има стандарти, които забраняват проповядването или защитата на терористически или насилствени действия. 

Да, за мен този акт е акт на терор - независимо от безспорно криминалния му характер, и това, че няма жертви е въпрос на случайност.

Няма нищо общо със свободата на словото. Защото и тя има граници - там където думите преминават в насилие, в нарушаване на правата на другия.

Второ, това което Волгин говори е типичен пример за самозабравил се интелигент шумкарин, който смята себе си за прав, а света за виновен. Нова пък и всяка друга телевизия гледат да има сеир, защото това продава. Така си мислят, но не си дават сметка за това, че насърчават насилието и подкрепата за такива актове.

Не мога да споря с човек, чиято всяка втора дума е куха пропаганда. Неговите аргументи са кухи, но затова пък мобилизират лумпените.

По темата казуса "кран - паметник" българското общество не може да има две страни, които да дебатират. От едната страна са престъпниците и терористите, от другата са нормалните хора. Както и подозирах Ани и Виктор нямаха възможност или се въздържаха да модерират и оставиха дискусията да премине в надвикване - това не е моя жанр. Децибелите заглушават аргументите - такива каквито Волгин няма. Затова бяга в идеологически щампи.

Ако искат да чуят мнението ми, съм на разположение, без да ме балансират.

Защото утре ще започнат да "балансират" с терористи, анархисти, всякакви естремисти. 

Това е само началото. Волгин винаги може да си направи една партия на комунистите и да се бори с капитализма. И тогава ще получи под 1 процент от гласовете, но сега получава 50 и повече процента от медийното време.

Не виждам защо обаче трябва да се промотира с парите на данъкоплатците. Включително моите.

Не се залъгвайте, зад него стои кръг, който го подкрепя, хора, които го финансират.

За това исках да говоря, а не да слушам как справедливото, според него, било легимитимно, въпреки че има решения на поредица от съдилища.

И последно, но го запомнете - действията на Волгин и подпалвачите са част от план за дестабилизация, на поемане на курс към "въоръжена" борба и насилие. Друг начин да ни извадят от ЕС и НАТО няма, а заръката от Москва е такава. Не, няма да излизат в гората, ще водят хибридна вътрешна дестабилизационна "въоръжена" гражданска война.

Това, че БСП мълчи, означава, че няма полезен ход и отговор или обмисля следващия ход след подпалването. А това, че ГЕРБ мълчи, значи, че са уплашени. 

Волгин е глезеното дете на българския анархокомунистичекси преход. Нито един друг водещ не е бил смятан за "свещена крава". Махнаха всякакви други водещи от БНР - и десни, и леви, Волгин остава, директорите идват и си отиват.

...

Коментарът е от профила на Илиян Василев във фейсбук. Заглавието е на редакцията

 

 

Без ток днес във Варна и областта ще са...

http://www.moreto.net/novini.php?n=355197

Поради извършване на профилактика на съоръженията за доставка на електроенергия, днес - 11 юли ще бъде прекъснато електрозахранването в няколко района във Варна и областта, научи Moreto.net. Ето и пълният списък: - от 08:30 ч. до 17:00 ч.

Васил Василев: Левски изгради основите на българската държавност

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6328366

Васил Василев: Левски изгради основите на българската държавностТефтерчетата на днешните управници трябва да съдържат сметки за изхарчените от тях народни пари до стотинка - След броени дни ще честваме 180 г. от рождението на Васил Левски. Ваша е инициативата заедно с кметовете на Ловеч и Карлово да обявите 2017-а за годината на Левски. С какво този велик българин превъзхожда всички нас?

11 юли в историята

http://www.cross.bg/momentni-amerikanskata-windows-1548620.html

/КРОСС/ На днешната дата през 1346 г. Карл IV е избран за император на Свещената Римска империя.През 1733 г. е осветена катедралната църква на Санкт Петербург, известна като Петропавловски събор - най-високата сграда в града (122,5 м).През 1829 г. по време на Руско-турска война (1828-1829) руски отряди овладяват Месемврия (днес Несебър) и Анхиало (днес Поморие).През 1884 г. е съставено десетото правителство на България, начело с Петко Каравелов.През 1890 г. в Япония се провеждат за първи път избори.През 1919 г. в Холандия е въведен 8-часов работен ден.През 1921 г. след активната намеса на Червената армия Монголия става независима от Китай, като се създава Народна Република Монголия.През 1950 г. Пакистан се присъединява към Международниян валутен фонд (МВФ) и Световната банка.През 1960 г. публикуван е романът „Да убиеш присмехулник" на американската писателка Харпър Ли, в който става дума за расовата несправедливост.През 1971 г. се е състояла премиерата на рок операта „Исус Христос суперзвезда" от Андрю Лойд Уебър.През 1979 г. космическата станция „Скайлаб" се завръща на Земята.През 1987 г. според ООН населението на Земята преминава границата от 5 млрд. души.През 1995 г. армията на босненските сърби завзема мюсюлманския анклав Сребреница. Падането на Сребреница стана непосредствен повод за военната операция срещу Република Сръбска.През 2001 г

Прогноза за времето - 11 юли (вторник)

https://www.actualno.com/society/prognoza-za-vremeto-11-uli-vtornik-news_621653.html

Днес отново ще бъде слънчево и горещо. Ще духа слаб, в Източна България - до умерен вятър от изток-югоизток. Максимални температури - между 33° и 38°, по-ниски - в източните райони от страната – от 25° до 31-32°, в София - около 34°. Това съобщи за Агенция „Фокус“ Христо

Треньорът на “Левски” лично ходил да разузнава “Хайдук”

https://www.24chasa.bg/sport/article/6328567

Треньорът на “Левски” лично ходил да разузнава “Хайдук”Старши треньорът на “Левски” Николай Митов показа, че иска да е максимално запознат лично с възможностите на съперника в Лига Европа “Хайдук”, вместо да разчита само на анализ на видеозапис и доклади от скаутското звено. Веднага след елиминирането на “Сутиеска” след 0:0 в реванша в Черна гора, Митов и помощникът му Асен Букарев са заминали за

Стотици изоставени камили умират заради спора между Саудитска Арабия и Катар

https://www.24chasa.bg/novini/article/6328949

Стотици изоставени камили умират заради спора между Саудитска Арабия и КатарСтотици камили са загинали от глад и жажда, след като са били изгонени от Саудитска Арабия заради дипломатическия ѝ спор с Катар, пише The Telegraph, цитиран от "Фокус". Животните са загинали, след като са били приклещени на границата между двете държави, където няма достатъчно храна и вода. Някои са изоставени да умират край пътищата,

Главното мюфтийство иска да стане правоприемник на закрити през 1949 г. верски сдружения

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/07/11/3004644_glavnoto_mjuftiistvo_iska_da_stane_pravopriemnik_na/?ref=rss


В Софийския градски съд (СГС) е насрочено за днес първото открито заседание по дело, заведено от Главното мюфтийство за признаване на правоприемство на съществувалите преди 1949 г. мюсюлмански вероизповедни общини и други юридически лица.<br /><br />Според Закона за вероизповеданията след искане на регистрирано вероизповедание директорът на дирекция "Вероизповедания" на Министерския съвет издава удостоверение за правоприемствеността между вероизповеданието и съществували...

България може да загуби най-малко 70 млн. лв. от еврофондовете за наука и образование

http://www.dnevnik.bg/politika/2017/07/11/3004559_bulgariia_moje_da_zagubi_nai-malko_70_mln_lv_ot/?ref=rss


Шест месеца след спирането на междинните плащания по оперативна програма "Наука и образование за интелигентен растеж" България все още се опитва да убеди Европейската комисия (ЕК) средствата да бъдат размразени.<br /><br />Към момента няма решение в какъв размер ще бъдат финансовите корекции по одобрените вече проекти, които Брюксел ще наложи заради констатираните при одит нарушения - т.е. колко ще бъдат загубите на безвъзмездно европейско финансиране, тъй като ЕК ще плати...

11 юли в историята

http://www.moreto.net/novini.php?n=355176

Събития 1346 г. – Карл IV е избран за император на Свещената Римска империя. 1733 г. – Осветена е катедралата в Санкт Петербург, известна като Петропавловски събор – най-високата сграда в града (122,5 м). 1829 г. – Руско-турска война (1828–1829): Руски отряди овладяват Месемврия (днес Несебър) и Анхиало (днес Поморие).

Синът на Доналд Тръмп знаел за руска намеса в изборите?

//dariknews.bg/novini/sviat/sinyt-na-donald-trymp-znael-za-ruska-namesa-v-izborite-2036053

Тръмп-младши е бил известен в имейл, че Кремъл опитва да помогне на баща му с компрометираща информация за Клинтън.
 
Мъжът, който е уредил миналата година срещата на Доналд Тръмп-младши с руска адвок

Багер затисна мъж и 5-годишно дете в благоевградско село

//dariknews.bg/novini/bylgariia/bager-zatisna-myzh-i-5-godishno-dete-v-blagoevgradsko-selo-2036056

53-годишен мъж и 5-годишно дете пострадаха тежко, след като се преобърнаха с багер.

Инцидентът е станал снощи към 20:45 ч. в благоевградското село Брежани.
 
Пострадалият мъж - Мауро, е италианец, но живее от няколко години в селото. То

Пазарът на жилища в София - цените и лихвите спаднаха (графика)

http://www.dnevnik.bg/biznes/2017/07/11/3001590_pazarut_na_jilishta_v_sofiia_-_cenite_i_lihvite/?ref=rss


След няколко години застой на пазара на жилища, последвал кризата от 2008 г., сега брокерите и строителните компании споделят мнението, че е настъпило оживление. Това на практика означава, че потенциалните преди купувачи са станали реални и по-смело пристъпват към покупката на дом.<br /><br />Този засилващ се интерес естествено се отразява на цените на жилищата. Но какво е станало с доходите през цялото това време? Брокери твърдят, че ако се говори за най-големия пазар - София, на...

България е и на ромите, българи-юнаци!

http://frognews.bg/news_138023/Balgariia-e-i-na-romite-balgari-iunatsi!/

Официално: Народното събрание прие Административния мониторингов доклад за изпълнението на Националната стратегия за интегриране на ромите (2012-2020 г.) за 2016 г. 05.07.2017

Моторист загина при катастрофа тази сутрин в Бургас

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/ADoNxTaZPKo/

30-годишен моторист е загинал при катастрофа. Той се е движил по улица „Иван Вазов“ в Бургас, но при десен завой не е успял да овладее превозното средство и е излязъл от пътя. В катастрофата не са участвали други превозни средства. Инцидентът е станал около 7.30 часа тази сутрин, съобщават от ОД на МВР-Бургас.

Рисунки на 14 000 години откриха в испанска пещера

http://dnes.dir.bg/news/tehnika-peshtera-risunki-arheologat-26039211

Скални рисунки на 14 хиляди години бяха открити в една от пещерите на испанската провинция Гипускоа в автономната област Страна на баските, предаде БТА.

Честит рожден ден на Найден Тодоров

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/6328413

Честит рожден ден на Найден Тодоров Днес рожден ден празнува Найден Тодоров от спортния отдел. Ако искате да научите истината къде ще играе Димитър Бербатов през новия сезон, ще разберете от него. Желаем му да е жив и здрав, винаги усмихнат и все така талантлив. Честито и

Рекс Тилърсън замина за Близкия изток, за да помири страните от Персийския залив

https://www.actualno.com/asia/reks-tilyrsyn-zamina-za-blizkija-iztok-za-da-pomiri-stranite-ot-persijskija-zaliv-news_621678.html

Кувейт, САЩ и Великобритания призоваха Катар и арабските му съседи от Персийския залив да се придържат към диалога и да урегулират кризата в региона във възможно най-скоро време. Това се посочва в тристранното изявление, което бе публикувано броени часове преди държавният

Мая Манолова: Сега действащият закон е диктат над гражданите

http://clubz.bg/56051-maq_manolova_sega_dejstvashtiqt_zakon_e_diktat_nad_grajdanite

Омбудсманът Мая Манолова. Снимка БГНЕС

"Действащият закон е диктат над гражданите. В него има много ненормални неща", заяви днес пред бТВ омбудсманът Мая Манолова.

Така тя коментира приетите от депутатите на първо четене промени в Гражданско процесуалния кодекс (ГПК).

"Нека всички са победители. Не само партиите в парламента, но и гражданите и вие, медиите. Аз съм била много критична към народните представители, но сега искам да използвам момента да им благодаря, че с такова мнозинство приеха моите предложения", каза Манолова.

Тя припомни, че се бори за тези промени още от 2013 г. Противниците им обаче са много силни.

"Дотук депутатите се държаха достойно и избраха интересите на своите избиратели, а не частните финансови интереси. Никой не иска длъжниците да не си плащат дълговете. Това, за което настоявам, е да не съдират 100 кожи от него, плащайки дълг от 100 лева. Да не се добавят разноски и той да стане 1100 лева, да не ти запорират всички банкови сметки плюс имоти. Дошло е време тези промени да станат факт", продължи Мая Манолова.

Тя каза също, че премиерът Бойко Борисов поел пред нея ангажимент тези промени да минат.

"Частните съдебни изпълнители също имат шанс да се изчистят от лошите практики. С промените вече няма да можеш да бъдеш съден без да си уведомен. Сега това ставаше фиктивно. Много по-лесно е да съдиш човек, който не знае", обобщи Манолова.

Дим в контролната кула на летището във Вашингтон обърка редица полети

https://www.actualno.com/america/dim-v-kontrolnata-kula-na-letishteto-vyv-vashington-obyrka-redica-poleti-news_621677.html

Кулата за контрол на въздушното движение във Вашингтон беше евакуирана и това причини закъснения и отклонения на множество полети от и до американската столица. По данни на Федералната авиационна администрация (ФАА) причина за евакуацията е станал дим от ремонтна дейност

Прогноза за времето - 11 юли

http://www.moreto.net/novini.php?n=355191

Над Черноморието ще бъде слънчево с до умерен вятър от изток-югоизток. Максимални температури между 25° и 28°. Температурата на морската вода е 22°-25°, северно от нос Калиакра – около 15°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

Продължава делото срещу Николай Ненчев

https://www.actualno.com/crime/prodyljava-deloto-sreshtu-nikolaj-nenchev-news_621676.html

Софийският градски съд (СГС) ще заседава по делото срещу бившия министър на отбраната Николай Ненчев, предаде БГНЕС. Делото в Софийски градски съд започна в края на февруари. По време на целия процес се очаква да бъдат разпитани общо 23-ма свидетели. На последното заседание

Jaguar XE SV Project 8 вдига стотака за 3,3 секунди

http://www.klassa.bg/News/Read/article/280791_Jaguar+XE+SV+Project+8+%D0%B2%D0%B4%D0%B8%D0%B3%D0%B0+%D1%81%D1%82%D0%BE%D1%82%D0%B0%D0%BA%D0%B0+%D0%B7%D0%B0+3%2C3+%D1%81%D0%B5%D0%BA%D1%83%D0%BD%D0%B4%D0%B8

 

Най-мощният и екстремен седан лети с максимална скорост 322 км/ч

По време на Фестивала на скоростта в Гудууд, Великобритания, който се проведе от 29 юни до 2 юли, направи световния си динамичен дебют новият суперспортен седан Jaguar XE SV Project 8. Британските инженери от спортния отдел SVO (Special Vehicle Operations) са направили най-мощния, пъргав и екстремен Jaguar XE, създаван досега. Спортният седан Jaguar XE SV Project 8 е с четири врати и развива чудовищна мощност от 600 конски сили и максимален въртящ момент от 700 Нм. Автомобилът е способен да се ускори от 0 до 100 км/ч за 3,3 секунди, което го прави най-бързо ускоряващия автомобил на Jaguar досега. Новият Jaguar XE SV Project 8 може да се движи с максимална скорост от 322 км/ч. Ексклузивният седан е оборудван с най-мощната версия на 5,0-литровия V8 бензинов двигател с механичен компресор на Jaguar, като по този начин Project 8 ще бъде най-лекият седан с 8-цилиндров мотор в гамата на марката.

 

 

Силовият агрегат е с титаниева променлива активна изпускателна система и се допълва от системата за задвижване на всички колела AWD на Jaguar. Аеродинамиката е заимствана от моторните спортове. Колекционерският седан с четири врати и динамика на суперспортен автомобил е изработен ръчно. Той е създаден да въодушевява ентусиастите с ненадминато съчетание на експлозивна мощност, динамична пъргавина и задвижване на четирите колела. За да бъде наистина ексклузивен, от модела ще бъдат произведени не повече от 300 броя, като всеки ще бъде сглобен в Техническия център на SVO в Ковънтри.

 

 

Спортният седан Jaguar XE SV Project 8 включва редица целенасочени модификации на панелите на олекотената алуминиева каросерия на XE, сред които вентилиран преден капак и броня от карбонови влакна с усъвършенствани отвори за охлаждане, разширена каросерия, покриваща 20-инчовите ковани алуминиеви джанти, регулируем преден сплитер, плоска защита под каросерията, задна броня от карбонови влакна, заден дифузьор и регулируемо задно аеродинамично крило. За да осигури оптимална динамика на пътя или пистата, Jaguar XE SV Project 8 прибавя по-здрави пружини и ръчно регулируеми амортисьори с променлива твърдост към предното окачване с двойни носачи и задното интегрално окачване на XE. Това снижава с 15 мм височината и подобрява пътното поведение на писти. При новия модел за първи път се въвеждат нова карбоново-керамична спирачна система, използват се характерните за Формула 1 керамични лагери на колелата, както и заден електронен активен диференциал с маслен кулер, въведен за първи път при XE.

 

 

В купето на динамичния седан Jaguar XE SV Project 8 прави впечатление деликатна облицовка от лъскави карбонови влакна и алкантара на спортния волан, инструменталният панел и панелите на вратите. Спортната автоматична 8-степенна скоростна кутия Quickshift може да се управлява от алуминиеви пера за смяна на предавките, разположени зад волана или от централен лост, който също е новост при XE. Спортният Project 8 е и първият Jaguar, оборудван със специален режим Track (Писта), който настройва системите за задвижване и контрол на стабилността за употреба на писти и ускорява реакциите на горивния дросел и волана за максимална прецизност и обратна връзка с водача.

 

 

При пускането му в продажба Jaguar XE SV Project 8 ще се предлага в две версии на интериора. Стандартният четириместен модел включва най-новите предни седалки Performance с магнезиеви рамки на Jaguar плюс облегалки на задните седалки с подчертан контур за максимална опора. Като опция се предлага двуместен пакет Track, който включва олекотени предни състезателни седалки от карбонови влакна с четириточкови колани тип хамут, фиксирани към обтегателен механизъм на мястото на задните седалки. Всички автомобили Jaguar XE SV Project 8 ще се произвеждат само в конфигурация с ляв волан.

 

 

Новият модел се предлага в осем цвята за каросерията, сред които три стандартни цвята – бял, черен и червен плюс пет усъвършенствани опции от SVO Design, включващи ярки цветове и покрития, като оранжево, синьо, сребристо и сатенено матово покритие. Собствениците на Jaguar XE SV Project 8 ще могат също да персонализират автомобила си, като поръчат допълнителни опционални цветове и покрития от гамата SVO Premium Palette, която включва 19 цвята с трипластови цветни, прозрачни, перлени, хромирани и сатенено матови покрития. Предлагат се и вдъхновени от състезанията специални стикери, подчертаващи динамичните характеристики на модела.

Любим виц на Део

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6328401

Любим виц на Део Блондинка печели лека кола от лотарията и отива за печалбата: - Искам колата да е червена! - Искате ли черна? Зелена? Жълта? - питат организаторите. - В момента червени нямаме. - Ааа, така значи! Тогава си ми върнете петдесетте

Германия иска помощ за издирване на вандалите от Хамбург

http://dnes.dir.bg/news/izdirvane-evropeyski-parlament-hamburg-zapaleni-26039186

Германия призова партньорите си от ЕС да помогнат в издирването на извършителите на вандалски прояви по време на срещата на Г-20 в Хамбург.

Политиката на затягане на коланите и на ограниченията е старомодна

http://pogled.info/svetoven/pes/politikata-na-zatyagane-na-kolanite-i-na-ogranicheniyata-e-staromodna.87545

/Поглед.инфо/ Политиката на затягане на коланите и на ограниченията е старомодна, заявих днес на конференция за бъдещето на кохезионната политика в Брюксел.

В Канада евакуираха десетки хиляди заради големи горски пожари

https://www.actualno.com/america/v-kanada-evakuiraha-desetki-hiljadi-zaradi-golemi-gorski-pojari-news_621675.html

Повече от 14 хил. души от провинция Британска Колумбия в Канада бяха принудени да напуснат домовете си заради опасните горски пожари, които наложиха и въвеждането на извънредно положение върху цялата територия, предаде БГНЕС. По данни на CBC евакуирани са били всички жители

Трети ден няма следа от младежа, помел с кола туристи в Триград

//dariknews.bg/novini/bylgariia/treti-den-niama-sleda-ot-mladezha-pomel-s-kola-turisti-v-trigrad-2036046

И доброволци вече участват в издирването на 16-годишния младеж, който в събота вечерта помете със семейното Ауди“ разхождащи се туристи в девинското село Триград.

Специалист: Пазете очите през лятото

//dariknews.bg/novini/bylgariia/specialist-pazete-ochite-prez-liatoto-2036042

Очните инфекции през лятото са предимно от вирусен характер, а не от бактериален. Основно са конюнктивитите, коментира за БТА офталмологът д-р Владислава Косталевска.
 
По думите й в морските курорти, не от самата морска вода, а от струпването

На 11 юли рожден ден имат

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/6328405

На 11 юли рожден ден имат Проф. д-р Петър Панчев, дмн, началник отделение по онкоурология в Александровска болница Александър Симов, журналист, депутат в 44-ото НС Княз Кирил Преславски, инвестиционен банкер, син на Симеон

САЩ разположиха за пръв път в Балтика ракети ”Пейтриът”

http://dnes.dir.bg/news/litva-raketi-nato--rusia-obseg-26039163

Съединените щати разположиха батарея с противовъздушни ракети с голям обсег "Пейтриът" в Литва, съобщи Ройтерс, цитирана от БТА.

Беладжо - истинският рай на брега на Комо

https://www.vesti.bg/lyubopitno/puteshestvia/beladzho-istinskiiat-raj-na-brega-na-komo-6071324

Днес ви отвеждаме в Беладжо - разположен на брега на езерото Лаго ди Комо в провинция Комо

Сладкиш с пресни ягоди

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/6328363

Сладкиш с пресни ягоди Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

САЩ разположиха ракети "Пейтриът" в Балтика

http://clubz.bg/56050-sasht_razpolojiha_raketi_pejtriyt_v_baltika

САЩ разположиха в Литва батарея с противовъздушни ракети с голям обсег "Пейтриът", предаде ройтерс.

За първи път тази модерна система за противовъздушна отбрана бе инсталирана в Балтика, където Русия има превъзходство по въздуха. Това стана във военновъздушната база край град Шауляй.

Системата ще бъде изпробвана в започващите днес военни учения на НАТО, които ще продължат до 22 юли, каза говорителка на Министерството на отбраната във Вилнюс.

"Разполагането демонстрира твърдия ангажимент на САЩ към сигурността на Литва и готовността им да изпратят стратегически ресурси в региона", се казва в официално съобщение на ведомството.

Комплексите "Пейтриът" са използвани в 200 случая срещу пилотирани и безпилотни самолети, крилати ракети и тактически балистични ракети. Такива са данните на производителя им, американската компанвия "Рейтиън".

Литва, Латвия и Естония имат само противовъздушни ракети с малък обсег. Това оставя въздушните им пространства до голяма степен незащитени при евентуални военни действия от страна на Русия. Трите балтийски републики са членки на НАТО от 2004 г.

Миналата седмица стана ясно, че и Полша ще купи ракети "Пейтриът". новината бе съобщена при посещението в страната на американския президент Доналд Тръмп.

14 000 души са евакуирани поради горски пожари в Канада

http://dnes.dir.bg/news/uslugi-pozhari-kanada-potopat-26039126

Бързо се разпространяват се горски пожари в Британска Колумбия, западна провинция на Канада, съобщи Ройтерс.

Цитрусовите плодове предпазват мозъка от увреждания

//dariknews.bg/novini/liubopitno/citrusovite-plodove-predpazvat-mozyka-ot-uvrezhdaniia-2035985

Яденето на един портокал дневно е достатъчно, за да бъде намален рискът от деменция почти с 25 процента, съобщи в. "Дейли мейл".

Не само портокалите, всички цитрусови плодове - грейпфрут, лимон, лайм

Бъдещето: Какво ще ядем през следващите 10 години?

//dariknews.bg/novini/obshtestvo/bydeshteto-kakvo-shte-iadem-prez-sledvashtite-10-godini-2036037

Очаква се през следващите десет години в света да се консумират все повече млечни продукти, но ръстът на консумацията на зърнени храни, месо и растителни масла да се забави, отбелязват Организацията за икономическо сътрудничество и

Православен календар за 11 юли, вижте кои са именици днес

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/6328650

Православен календар за 11 юли, вижте кои са именици днесСв. вмчца Евфимия Всехвална. Св. равноап. княгиня Олга. Преп. Никодим Албански Св. Олга била киевска княгиня, съпруга на княз Игор. След убийството на княза от славянското племе древляни Олга му отмъстила с голяма жестокост- страната им била опустошена, а много от тях - изгорени живи. По-късно Олга приела християнството в Константинопол.

Калфин: Езиковият спор с Македония е решен през 90-те

http://clubz.bg/56049-kalfin_ezikoviqt_spor_s_makedoniq_e_reshen_prez_90_te

Отдръпването на властите в Македония от Договора за добросъседство с България ще бъде много лош сигнал и за тях в опита им да излязат от изолацията.

Това заяви днес пред бТВ бившият външен министър (2005-2009) Ивайло Калфин.

"Няма как да стане това, без да започнат да си говорят с България и Гърция”, смята той.

Според него е важно в такъв договор да се говори за добросъседство, за липса на агресивно използване на историята на едната или другата страна. Намерена е и формулировка за езика. Тя е, че документът се подписва на официалните езици на двете страни и на английски, обясни Калфин.

„Ние сме признали държавата под конституционното й име. Няма такова нещо като признаване на езика. Появяват се нови държави – винаги се признава държавата. Ние имаме спор по езика, който е намерил решение още през 90-те години. Трябва да се научим да живеем с общата си история”, смята Калфин.

Той е убеден, че политиката изисква лидерство и смелост:

"Зоран Заев ще си отреже главата, ако не направи нищо и влезе в коловоза на предшественика си Никола Груевски.”

Калфин: Езиковият спор с Македония е решен през 90-те г.

http://clubz.bg/56049-kalfin_ezikoviqt_spor_s_makedoniq_e_reshen_prez_90_te_g

Отдръпването на властите в Македония от Договора за добросъседство с България ще бъде много лош сигнал и за тях в опита им да излязат от изолацията.

Това заяви днес пред бТВ бившият външен министър (2005-2009) Ивайло Калфин.

"Няма как да стане това, без да започнат да си говорят с България и Гърция”, смята той.

Според него е важно в такъв договор да се говори за добросъседство, за липса на агресивно използване на историята на едната или другата страна. Намерена е и формулировка за езика. Тя е, че документът се подписва на официалните езици на двете страни и на английски, обясни Калфин.

„Ние сме признали държавата под конституционното й име. Няма такова нещо като признаване на езика. Появяват се нови държави – винаги се признава държавата. Ние имаме спор по езика, който е намерил решение още през 90-те г. Трябва да се научим да живеем с общата си история”, смята Калфин.

Той е убеден, че политиката изисква лидерство и смелост:

"Зоран Заев ще си отреже главата, ако не направи нищо и влезе в коловоза на предшественика си Никола Груевски.”

Американски войник е арестуван в Хавай за тероризъм

http://dnes.dir.bg/news/voynik-arestuvan-jihad-havi-26039125

Американски войник, служил в Ирак и Афганистан и сега на служба в Хавай, бе арестуван заради опасни връзки с ИДИЛ, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

С палка, слушалка и бухалка

https://bivol.bg/palka-slushalka-buhalka.html

„Сайтове като биволъ вкарват само интриги и така се създава негативно мнение за полицията.трябва да се самосезира прокоратурата и всички журналя от биволъ в панделата.“ Това мнение изрази в социалната мрежа Facebook бившият катаджия Любомир Костов, разследван по операцията „Палките“. Реакцията му е по повод статията ни, в която описваме как полицаи от бургаско заработват като […]

Басейн в небето: Плувате, а все едно летите (ВИДЕО/СНМКИ)

//dariknews.bg/novini/liubopitno/basejn-v-nebeto-pluvate-a-vse-edno-letite-videosnmki-2035984

Мечтаете за нещо ново, различно, за ударна доза адреналин. Тогава ви предлагаме да поплувате, но... сред облаците в небето.

Бихте ли плув

Волгин: Радвайте се, че посегнаха на крана, а не на имения на олигарси и политици

http://clubz.bg/56048-volgin_radvajte_se_che_posegnaha_na_krana_a_ne_na_imeniq_na_oligarsi_i_politici

"В момента българското общество има избор - или да бъде манипулирано от ултрадесни талибани, или да живее по законите на шериата, където имат право да говорят само десни, или в общество, където всеки има право да говори."

Това заяви днес пред Нова тв журналистът от БНР Петър Волгин.

Така той коментира скандалния си постинг във фейсбук, в който обяви за легитимно подпалването на крана, демонтиращ паметника със странното име пред НДК. Там той оправда и уличните погроми в Хамбург. Журналистът нито съжалявал, нито се притеснявал от публикацията.

"Разрушаването на този кран може да бъде разчетено като протест срещу разрухата. Това е съпротива срещу целия български преход", допълни Волгин.

Георги Харизанов от Института за дясна политика бе категоричен, че такива изявления трябва да бъдат наказуеми. Според него това е посегателство срещу частната собственост, която е свещена.

"Не може да се романтизира по този начин този рушащ се и опасен паметник", каза той.

"Българският народ се чувства достатъчно излъган през тези години", отговори Волгин.

Радиожурналистът даде пример с лошата приватизация в България.

"Този капитализъм, който съществува, ще си отиде. Недейте да плачете за крана", призова той. "Дори трябва да се радвате, че е срещу крана... Защото би могло да се палят имения на олигарси, на политици...."

По правилата на Путин

http://pogled.info/svetoven/po-pravilata-na-putin.87542

/Поглед.инфо/ Огромен брой материали бяха посветени на това дали Тръмп и Путин изобщо ще се срещнат в Хамбург. Не по-малко бяха и информациите относно държанието на двамата лидери по време на преговорите – кой как се е ръкувал, гледал и усмихвал. А резултатите от самата среща сякаш не породиха сериозен медиен интерес. Те бяха резюмирани в три точки: Тръмп е поставил въпроса за „руската намеса” в американския изборен процес, договорено е примирие в една малка част от територията на Сирия и Вашингтон е поел ангажимент да номинира специален дипломат по въпросите на украинската криза.

ГДБОП не може да шпионира месинджърите

http://pogled.info/bulgarski/gdbop-ne-mozhe-da-shpionira-mesindzharite.87543

/Поглед.инфо/ Днес медиите пак пламнаха, пак с новина, която е “сензационна”, “шокираща”, направо - бомба. Главната дирекция “Борба с организираната престъпност” (ГДБОП) била закупила “шпионски софтуер”, с който “ще може да събира данни от най-популярните мобилни приложения за комуникация като Viber, Skype, Facebook Messenger, WhatsApp”. Забелязах, че партенката се споделя и от хора, които не би трябвало да я споделят, но явно са жертва на сензацията.

Обвинителният акт за КТБ е 15 000 страници, внасят го до 20 юли

http://pogled.info/bulgarski/obvinitelniyat-akt-za-ktb-e-15-000-stranitsi-vnasyat-go-do-20-yuli.87544

/Поглед.инфо/ "Своеобразен рекорд за българския наказателен процес ще е обвинителният акт за източването на КТБ", коментира в Бургас главният прокурор Сотир Цацаров. "Той ще бъде внесен до 20 юли, обемът му е 15 000 страници, срещу 19 обвиняеми", добави той.

Срути се част от покрива на бивш хотел в Смолян (ВИДЕО)

//dariknews.bg/novini/bylgariia/sruti-se-chast-ot-pokriva-na-bivsh-hotel-v-smolian-video-2036032

Срути се част от покрива на бившия хотел Соколица” в Смолян. Парчета от конструкцията са паднали на земята, съобщава

Американски военен самолет се разби край Мисисипи, всички 16 души на борда загинаха (ВИДЕО)

//dariknews.bg/novini/sviat/amerikanski-voenen-samolet-se-razbi-kraj-misisipi-vsichki-16-dushi-na-borda-zaginaha-video-2036033

Американски военнотранспортен самолет се разби в южния щат Мисисипи. Всички 16 души на борда загинаха, предадоха световните агенции, като се позоваха на местните власти.
 
Военнотранспортният самолет КС-130 (Кей Си -

Блъснат велосипедист на 10 години

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/Bi3mbhab9qs/

На 10.07.т.г. около 10.03 ч. на бургаската улица «Стефан Стамболов» № 122, пред сградата на «Проектанска организация», поради внезапно излизане на пътното платно от тротоара, осъществено от дете – велосипедист,  Л.Б., 10 -годишен от Бургас, същият се удря в извършващия десен завой л.а. «Фиат Мареа», с бургаска регистрация, управляван от английския гражданин С.Т., постоянно живеещ в Каблешково, общ. Поморие. Велосипедистът е прегледан и освободен за домашно лечение с диагноза «контузия на таза».0

Докато пътува, помориец установява,че му липсва чантичката с пари и документи

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/VDRIABjZ5HM/

На 10.07.т.г. в Районно управление – Поморие е получено съобщение от 83 -годишен помориец за това, че на 06.07.т.г., пристигайки с автобус от кв. «Сарафово» слязъл на автогарата в кв. «Св. Георги» в Поморие, където седнал да изчака за градски автобус. Впоследствие си хванал такси и по пътя за дома си установил, че му липсва чантичката, която носил през рамо, съдържаща : сумата от 1 300 евро, лични документи и  две златни коронки с тегло от около 10 грама. Работата по случая продължава от служители на Районно управление – Поморие.

New York Times: Русия се гордее с Путин

http://pogled.info/svetoven/New-York-Times-rusiya-se-gordee-s-putin.87539

/Поглед.инфо/ Флагманът на официозната американска журналистика The New York Times коментира руските реакции на срещата между американския президент Доналд Тръмп и руския президент Владимир Путин в Хамбург, на срещата на върха на страните от Г-20.

Die Welt: Дойде време за отмяна на санкциите

http://pogled.info/svetoven/Die-Welt-doide-vreme-za-otmyana-na-sanktsiite.87540

/Поглед.инфо/ В интервю за германския официоз Die Welt, Алфред Гафал –президент на Обединенията на баварската индустрия, сочи защо Германия трябва да се върне към разумни отношения с Русия.

Forbes: Защо Русия е по-важна от Канада и Мексико?

http://pogled.info/svetoven/Forbes-zashto-rusiya-e-po-vazhna-ot-kanada-i-meksiko.87541

/Поглед.инфо/ В статията се привеждат цифри, които показват, че отношението на нефтените и газовите компании в САЩ спрямо Русия е като към надежден купувач.

Еволюционно решение: Черва пренасят кръвта и кислорода в морски паяк

//dariknews.bg/novini/tehnologii/evoliucionno-reshenie-cherva-prenasiat-kryvta-i-kisloroda-v-morski-paiak-2036027

За разлика от повечето животни, морските паяци не се осланят на биене на сърцето, за да бъдат пренесени кръв и кислород в телата им, а използват за целта черва, които са с функции на помпа, сочат резултатите от изследване, цитирани

Шестте години война стрували на икономиката на Сирия 226 млрд. долара

//dariknews.bg/novini/sviat/shestte-godini-vojna-struvali-na-ikonomikata-na-siriia-226-mlrd.-dolara-2036019

Шестте години на конфликт в Сирия са опустошили инфраструктурите на страната и са довели до загуби за икономиката й от близо 226 милиарда долара. Това сочи оценката на Световната банка, която бе публикувана днес и цитирана от АФП.

Опустошител

Пример от Дъблин: 100 евро за час с надарена секс кукла

//dariknews.bg/novini/liubopitno/primer-ot-dyblin-100-evro-za-chas-s-nadarena-seks-kukla-2036020

Публичен дом в ирландската столица Дъблин реализира големи приходи, като дава под наем за 80 паунда или 100 евро за час секс кукли с огромни гърди /32E/, съобщава "Дейли мирър".

Президентът Радев на посещение в Черна гора

//dariknews.bg/novini/sviat/prezidentyt-radev-na-poseshtenie-v-cherna-gora-2036028

Президентът Румен Радев ще бъде на посещение в Черна гора днес и утре по покана на президента Филип Вуянович.

В Подгорица президентът Румен Радев ще има среща "на четири очи" със своя черногорски колега Филип

Горещо време и днес, жълт код за Западна и Централна България

//dariknews.bg/novini/bylgariia/goreshto-vreme-i-dnes-zhylt-kod-za-zapadna-i-centralna-bylgariia-2036026

 Жълт код за високи температури е обявен за 17 области в страната и столицата за вторник, 11 юли, сочи справка в сайта на НИМХ-БАН. Предупреждението е в сила за областите Видинска, Монтанска, Врачанска, Плевенска, Ловешка, Габровска, Великотърновска, Русенс

Днес ще е слънчево и горещо

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/GSYNWSP3wRE/

Днес ще е слънчево и горещо. Ще духа слаб, в Източна България до умерен вятър от изток-югоизток. Максимални температури в страната между 33° и 38°, а по Черноморието между 25° и 28°, сочи прогнозата на НМХ към БАН.  Температурата на морската вода е 22°-26°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала. Атмосферното налягане е по-високо от средното за юли, през деня ще се задържи почти без промяна.

Конгресмен внесе поправка, забраняваща на Тръмп да се възползва от бюджета на Пентагона

http://pogled.info/svetoven/amerika/kongresmen-vnese-popravka-zabranyavashta-na-tramp-da-se-vazpolzva-ot-byudzheta-na-pentagona.87533

/Поглед.инфо/ Конгресменът от демократическата партия и критик на американската администрация Тед Лиу внесе в Камарата на представителите в Конгреса поправка в бюджета, с която да се забрани на Тръмп да използва финансовите средства на Пентагона за собствените си бизнес цели.

Съдът гледа делото срещу Николай Ненчев

http://pogled.info/bulgarski/sadat-gleda-deloto-sreshtu-nikolai-nenchev.87534

/Поглед.инфо/ Софийският градски съд (СГС) ще заседава по делото срещу бившия министър на отбраната Николай Ненчев, предаде репортер на БГНЕС.

Американски офицер беше задържан заради връзки с "Ислямска държава"

http://pogled.info/svetoven/amerikanski-ofitser-beshe-zadarzhan-zaradi-vrazki-s-islyamska-darzhava.87535

/Поглед.инфо/ Военнослужещ от американската армия беше задържан на територията на Хавай по подозрение, че е оказвал материална помощ на бойци от терористичната групировка "Ислямска държава", съобщава "Ройтерс".

Турската армия откри огън по кюрдски селяни в Сирия

http://pogled.info/svetoven/turskata-armiya-otkri-ogan-po-kyurdski-selyani-v-siriya.87536

/Поглед.инфо/ Артилерията на турската армия е открила огън по кюрдски селяни, обитаващи граничния сектор Шехба в Северна Сирия.

Кувейт, САЩ и Великобритания призоваха за мирен диалог в Персийския залив

http://pogled.info/svetoven/kuveit-sasht-i-velikobritaniya-prizovaha-za-miren-dialog-v-persiiskiya-zaliv.87537

/Поглед.инфо/ Кувейт, САЩ и Великобритания призоваха Катар и настроените срещу него страни от Персийския залив да се придържат към диалога и да урегулират кризата в региона във възможно най-скоро време.

"Лявата" премиерка на Сърбия: Страната и е готова да се откаже от дружбата с Русия

http://pogled.info/svetoven/balkani/lyavata-premierka-na-sarbiya-stranata-i-e-gotova-da-se-otkazhe-ot-druzhbata-s-rusiya.87538

/Поглед.инфо/ Новата сръбска премиерка Ана Бърнабич бе заявила в интервю за американката агенция „Блумбърг“, че страната й е готова да се откаже от дружбата с Русия, ако трябва да избира между сближаването с Москва и интеграцията в ЕС. Тя също не изключи възможността за присъединяването на Сърбия към антируските санкции.

САЩ изпращат в Украйна нов „ястреб”

http://pogled.info/svetoven/sasht-izprashtat-v-ukraina-nov-yastreb.87531

/Поглед.инфо/ Държавният департамент на САЩ назначи специален посланик в Украйна. За такъв беше избран бившият американски постоянен представител в НАТО и бивш анализатор в ЦРУ, Кърт Волкър. Формално длъжността специален посланик за Украйна се създава за първи път, но фактически Волкър става приемник на Нюланд.

Руският газ може да обедини двете Кореи

http://pogled.info/svetoven/ruskiyat-gaz-mozhe-da-obedini-dvete-korei.87532

/Поглед.инфо/ Южна Корея се върна към идеята за строителство на газопровод от Русия през Северна Корея. Въпреки че от икономическа гледна точка проектът е изключително изгоден за всички участници, неговата реализация е замразена от много години. Защо Сеул реши да реанимира тази идея точно сега и има ли шанс за нейната реализация?

През септември се чака решение за “Белене”

https://www.24chasa.bg/novini/article/6326296

През септември се чака решение за “Белене”Търг за продажба на проекта може да има в края на годината През септември на малкото пристанище до площадката на АЕЦ “Белене” ще пристигне още един реактор. Вторият от двата, които държавата плати с 1,176 млрд. лв. през миналата година на “Атомстройекспорт” след решението на арбитража. Септемврийската доставка ще е на трети реактор за атомната

Свинското месо много, но май ще поскъпва

https://www.24chasa.bg/novini/article/6326302

Свинското месо много, но май ще поскъпваФермерите оптимисти, производството ще расте още Очаква се производството на свинско месо в кланиците да възлезе на 70-72 хил. тона, което е най-високото за последните 20 години. Това сочат предварителните оценки на Института за анализи в селското стопанство (САРА). Те се базират на последните официални данни за развитието на животновъдството в

Извършено е клането в Сребреница

https://www.actualno.com/chronicles/izvyrsheno-e-klaneto-v-srebrenica-news_621167.html

На днешната дата се навършват 19 години от едно от най-ужасните военни престъпления, извършвано някога – Клането в Сребреница. То е дело на сръбски военни, водени от генерал Радко Младич и е официално класифицирано от Трибунала в Хага като геноцид. Зверството е извършен

Как последната Медичи направи Флоренция богата завинаги

https://www.24chasa.bg/novini/article/6325050

Как последната Медичи направи Флоренция богата завинагиПреди 3 векаАна Мария Луиза гарантира културния туризъм на Тоскана Ако отидете във Флоренция, няма как да не ви учуди колко много шедьоври на изкуството са струпани на едно място. Неслучайно туризмът във Флоренция е коренно различен от този в който и да е друг италиански град. Столицата на Тоскана буквално пращи от бижута със световно значение,

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване