Битите жени остават в болницата, травмите им са тежки

https://www.24chasa.bg/novini/article/6354827

Битите жени остават в болницата, травмите им са тежкиДвете жени, които пострадаха при нанасен им побой, ще бъдат хоспитализирани в Клиниката по лицево-челюстна хирургия на УМБАЛ "Св. Анна" - София АД, съобщиха от болницата. 54-годишната нотариуска Валентина Миханджийска е със счупен нос и множество контузни рани по лицето, а 34-годишната й дъщеря е с множество контузни рани по лицето.

За суджуците и хората

http://www.klassa.bg/News/Read/article/280918_%D0%97%D0%B0+%D1%81%D1%83%D0%B4%D0%B6%D1%83%D1%86%D0%B8%D1%82%D0%B5+%D0%B8+%D1%85%D0%BE%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%B0

 Като емблема се лепнаха на ГЕРБ добричкият суджук, 60-те кг кайма и филето "Елена". Лично главният прокурор разкри невероятното битие на депутат от ГЕРБ, рекетиращ околните си бизнесмени под формата на натурален десятък с колбаси.
Разказват, че някога варненци ходели до Добрич заради месото, месните продукти и разни елитни луканки. Явно соцтрадицията продължава, но по друг начин. И ако преди години народонаселението се презапасявало с въпросните безценни наденици, днес суджукът е форма на политика (стр.2). С колко суджука се измерва моралът на въпросния депутатин от Добрич, някой си Живко Мартинов? Въпросният се оказа, че втори мандат радва Народното събрание с присъствие. И не само него. Оказа се, за месния рекет имало сигнали не отскоро в специализираната антикорупционна структура, а и в ДАНС. Представяме ли си всички ние с какви истории се занимават българските спецзвена? Мизерно звучи. Между другото Цацаров оневини априори премиера Бойко Борисов, до когото не стигнал нито един от упоменатите тонажи от колбаси. Може би трябваше да си отдъхнем като общество, че премиерът ни не играе на дребно или че това е под достойнството му. Но така или иначе, съобщението за корупционни схеми не намира своите разумни отговори.
На Мартинов щели да му отнемат имунитета и ще го разкарват по съдилищата. А Мартинов всъщност е политико-социален синдром на българския управник. Същият, както се оказва, рекетира с каквото и както може. Един краде пясък от плажа, друг си поръчва тонове колбаси, трети може би рекетира чрез лютеница за родата до девето коляно. Натам върви логиката с колбасарските щения на местния депутат. Поредният бушон в една сгрешена политическа система, разядена от корупция с липса на каквито и да е елементи за справедливост. 
Разбира се, в този филм главният прокурор и премиерът са от добрите. Първият разкрил и обвинил корумпиран политик, вторият - неподвластен на суджука от Добрич. Същият, заради който варненци ходели в града по времето на соца, за да го "напазаруват". Може би трябва да сме благодарни и на двамата за разкритията и за предприетите мерки. Само дето в България има много казуси, подобни на "Мартинов". Има един полицай от АЕЦ, който трябваше да качи видеоклип с издевателства от местен овластен. Какво ли се случва още? Може би суджуците си имат и опашка някъде из Гоце Делчев, Благоевград или Ловеч? Ще станем ли за първи път свидетели на бързо производство при събрани достатъчно доказателства? И ако премиерът е в бяло, неговите депутати какви са, щом до вчера сред тях е имало подобен? Със сигурност едва ли става дума само за отделен или изолиран случай. И в България има една чудесна поговорка за рибата и за това, че тя се вмирисвала от главата. И човек се пита, ако този е злоупотребявал чрез суджуци. Какво ли става нагоре по стълбата на властта?

Градушка колкото лешник валя в Шумен

https://www.24chasa.bg/region/article/6354824

Градушка колкото лешник валя в Шумен 
Градушка придружена с проливен дъжд валя в продължение на няколко минути в Шумен малко след 18.00 часа. Това съобщиха от местната хидрометеорологична обсерватория, цитирани от БТА.  Ледените късове са достигали размирите на лешник. За около 10 минути над областния град са паднали около 5

В добра финансова ситуация са пет-шест болници, каза здравният министър

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/07/24/3012510_v_dobra_finansova_situaciia_sa_pet-shest_bolnici_kaza/?ref=rss


Само пет-шест болници са в добро финансово състояние. В клатещо положение са основната група лечебни заведения, а седем-осем се нуждаят от ръчно управление, обобщи по БНР министърът на здравеопазването Николай Петров. Той посочи, че навсякъде в болниците се търсят добри резултати, но това не вината се получава.<br /><br />Според Петров мениджмънтът на частните болници е по-ефективен, като има по-добър баланс цена-качество, когато се купува нещо. Здравният министър подчерта, че преди...

ОПЕК очаква балансиране на петролния пазар към първото тримесечие на 2018 г.

http://www.investor.bg/surovini/365/a/opek-ochakva-balansirane-na-petrolniia-pazar-kym-pyrvoto-trimesechie-na-2018-g-243583/

През първата половина на годината споразумението за ограничаване на добивите е изпълнено на 98%, отчита организацията

Британското министерство на финансите призова за плавен Brexit

http://econ.bg/Новини/Британското-министерство-на-финансите-призова-за-плавен-Brexit-_l.a_i.746043_at.1.html

На фона на понижените от страна на Международния валутен фонд прогнози за икономическия ръст на Великобритания за...

Извадиха удавен румънец край Балчик

http://www.cross.bg/balchik-intzidenta-rymunetz-1550041.html

/КРОСС/ Румънски турист се е удавил в Балчик, съобщават от полицията. Сигнал за инцидента е пададен на спешния телефон 112 на 23 юли, малко преди 17.00 часа. Установено е, че в охраняемата зона на „Нов плаж" в Балчик дежурният спасител е извадил от морето в безпомощно състояние мъж, на видима възраст около 45 години. Повиканият на мястото на инцидента дежурен фелдшер от филиала на Спешна помощ в Балчик е установил смъртта на мъжа. Изяснена е неговата самоличност - 46-годишен румънец от Гюргево с постоянен адрес в Букурещ. По трупа на удавника не са открити следи от насилие. Той е изпратен за аутопсия в "Съдебна медицина" при болницата в Добрич. По случая е образувано следствено дело.  

Боршош отказва да се яви на изслушване в парламента

http://www.klassa.bg/News/Read/article/280917_%D0%91%D0%BE%D1%80%D1%88%D0%BE%D1%88+%D0%BE%D1%82%D0%BA%D0%B0%D0%B7%D0%B2%D0%B0+%D0%B4%D0%B0+%D1%81%D0%B5+%D1%8F%D0%B2%D0%B8+%D0%BD%D0%B0+%D0%B8%D0%B7%D1%81%D0%BB%D1%83%D1%88%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5+%D0%B2+%D0

 Бившият изпълнителен директор на НДК Мирослав Боршош отказа да се яви на изслушването си днес пред временната парламентарна комисия, която проверява харченето на пари за европредседателството и ремонта на сградата. Това съобщи самият той в профила си във Facebook.

Бившият директор на НДК предпочита да предостави писмено своите аргументи по разискваните в комисията въпроси.

„Имам основателни съмнения за добросъвестната работа и заключения на комисията, както и относно непредубедеността на някои от нейните членове. Някои от тях си позволиха крайни изказвания много преди аз да бъда изслушан в комисията.

Комисията започна своята работа на 6 юли, проведе само четири заседания в рамките на 21 дни по казус и обстоятелства, изискващи разглеждането на огромен обем документи и запознаването с множество факти и гледни точки. Смятам, че решенията, взети в такива кратки срокове и в условията на медиен натиск, не могат да бъдат безпристрастни и обективни“, написа Боршош в социалната мрежа. 

Той допуска, че явяването му пред депутатите може да се използва и за други цели, а не само за изясняване на истината.

Бившият шеф на НДК е категоричен, че е невъзможно комисията да се справи с такъв огромен обем от информация и очакваният доклад по казуса ще бъде некоректен.

„Заседанието трябваше да се състои утре, но беше преместено за днес, за да може докладът от работата на комисията да бъде готов на следващия ден –  25 юли, вторник, което е невъзможно и несериозно“, написа още Боршош.

 

По статията работиха: Ралица Пейчева, редактор Бойчо Попов

Два пожара с газови бутилки във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=356119

Два пожара с газови бутилки са регистрирани през почивните дни във Варна. Единият от инцидентите е на ул. „Розова долина“, а другият на ул. „Св. Св. Константин и Елена“. И двата случая са се разминали без пострадали, научи Moreto.net.

Горски пожар бушува на остров Корфу

https://www.24chasa.bg/novini/article/6354816

Горски пожар бушува на остров Корфу

Голям горски пожар бушува в планинския регион на остров Корфу, съобщава гръцкият вестник Ekathimerini, цитиран от "Фокус".  Огънят е избухнал в понеделник следобед. На мястото на инцидента са изпратени пожарникари и два противопожарни самолета, които се опитват да овладеят стихията. Все още няма информация за това колко близко е пожарът до

Водата в Дунав завря, край Силистра температурата й достигна 28 градуса

https://www.24chasa.bg/novini/article/6354818

Водата в Дунав завря, край Силистра температурата й достигна 28 градусаТемпературата на водата в Дунав в акваторията на Силистра днес е била 28 градуса, показва справка от силистренското представителство на Агенцията за проучване и поддържане на плавателния път по реката, съобщи БТА. По данни от метеорологичната обсерватория в Силистра температурата на въздуха е достигнала 35.9 градуса.

Ердоган и емирът на Катар обсъдиха в Доха кризата в Персийския залив

https://www.24chasa.bg/novini/article/6354809

Ердоган и емирът на Катар обсъдиха в Доха кризата в Персийския залив
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган и емирът на Катар Тамим бин Хамад Ал Тани обсъдиха днес в Доха дипломатическата криза в Персийския залив, съобщи катарският в. "Ар Рая", цитиран от ТАСС, предава БТА.  Турският лидер и емирът на Катар обсъдиха кризата в отношенията между Катар и съседните арабски държави,

Три руски дивизии дебнат на границата с Украйна

http://frognews.bg/news_138847/Tri-ruski-divizii-debnat-na-granitsata-s-Ukraina/

Три руски мотострелкови дивизии бяха разположени до украинската граница, предаде ТАСС. Информацията за засилването на военното присъствие бе съобщена по-рано в понеделник чрез официално изявление на Генералния щаб на въоръжените сили в Киев.

Менда Стоянова: Пеевски би трябвало да е от ощетените, а не сред обвинените за КТБ

http://www.klassa.bg/News/Read/article/280916_+%D0%9C%D0%B5%D0%BD%D0%B4%D0%B0+%D0%A1%D1%82%D0%BE%D1%8F%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B0%3A+%D0%9F%D0%B5%D0%B5%D0%B2%D1%81%D0%BA%D0%B8+%D0%B1%D0%B8+%D1%82%D1%80%D1%8F%D0%B1%D0%B2%D0%B0%D0%BB%D0%BE+%D0%B4%D0%B0+%D0%B5+

 „Делян Пеевски не е участвал нито в управлението, нито в контрола на КТБ. Ако е бил клиент, би трябвало да е от ощетените, а не сред тези в списъка на обвинените”.
Това каза в предаването „Тази сутрин” по bTV председателят на бюджетната комисия в парламента Менда Стоянова от ГЕРБ. „Парите в КТБ, за съжаление, няма да се върнат. Те са потънали в много проекти, които са неефективни, просто парите са изхарчени”, отбеляза Менда Стоянова.
Според нея, на първо място, трябва да бъдат обвинени собствениците и управляващите банката, които са нарушавали правилата, и на второ място – тези, които е трябвало да ги контролират.
На практика за първи път толкова високопоставен човек в ГЕРБ защитава Пеевски и застава зад него във войната му на всички фронтове с Цветан Василев.


segabg.com

Малинов: Правата на българите ще бъдат защитени при преговорите за Brexit

https://www.actualno.com/society/malinov-pravata-na-bylgarite-shte-bydat-zashtiteni-pri-pregovorite-za-brexit-news_624063.html

Правата на българите при преговорите за брекзит ще бъдат защитени наравно с всички други граждани на Съюза. Това заяви евродепутатът Светослав Малинов. По думите му всички 27 страни членки преговарят за правата на гражданите във Великобритания и няма да има двойни стандар

ЧЕЗ Електро изпраща средно по 22 000 sms на месец за улеснение на своите клиенти

https://www.24chasa.bg/novini/article/6354796

ЧЕЗ Електро изпраща средно по 22 000 sms на месец за улеснение на своите клиентиЗа първото полугодие на тази година броят на изпратените безплатни sms известия е над 130 000 През първите шест месеца на 2017 г. над 17 000 клиенти на ЧЕЗ Електро България се регистрираха за безплатните sms услуги - известие преди предстоящо прекъсване на електрозахранването и проверка на сметката със sms.

Йоханес Хан: Турската икономика е застрашена, ако напрежението ескалира

https://www.24chasa.bg/novini/article/6354799

Йоханес Хан: Турската икономика е застрашена, ако напрежението ескалираЕвропейският съюз предупреди днес Турция, че нейната икономика може да претърпи щети, ако нарастващото напрежение между страната и ЕС излезе извън контрол, съобщава Танюг, цитирана от БТА.  Преди разговори в Брюксел с високопоставени турски представители еврокомисарят по разширяването Йоханес Хан заяви, че Турция,

Николета Лозанова разгневи Стефано Габана. Вижте какво написа той под нейна снимка

//dariknews.bg/novini/liubopitno/nikoleta-lozanova-razgnevi-stefano-gabana.-vizhte-kakvo-napisa-toj-pod-nejna-snimka-2038684

Стефано Габана, съсобственик на модния гигант “Dolce&Gabanna”, написа в профила на Николета Лозанова в инстаграм: “Облякла си копие на моя рокля, срам”. Поводът за възмущението на дизайнера стана снимка, на която плеймейтката рекламира рокля на фир

Две жени са пребити в София

http://www.klassa.bg/News/Read/article/280915_%D0%94%D0%B2%D0%B5+%D0%B6%D0%B5%D0%BD%D0%B8+%D1%81%D0%B0+%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B1%D0%B8%D1%82%D0%B8+%D0%B2+%D0%A1%D0%BE%D1%84%D0%B8%D1%8F

 Две жени са били пребити на столичния бул. "Драган Цанков", потвърдиха от полицията. 

Десислава Николова от "Да, България" публикува следното съобщение:
"Току-що под офиса ни на "Драган Цанков" двама хулигани със синя и черна качулка високи около 1.90 пребиха с шутове, ритници и юмруци две дами, едни от най-добрите нотариуси в страната. Чакаме полиция и линейка." 
Постът е придружен със снимки на две окървавени жени.
От полицията не дадоха подробности. 
Според "Банкеръ" битите са нотариус Валентина Механджийска и дъщеря й. Те са настанени в Окръжна болница, съобщи "Фокус". Офисът на Механджийска се намира в сградата, в която е и централата на "Да, България".
 
segabg.com
 

"Апоел" ще е без основен играч срещу "Лудогорец"

http://www.dnevnik.bg/sport/2017/07/24/3012483_apoel_shte_e_bez_osnoven_igrach_sreshtu_ludogorec/?ref=rss


"Апоел" (Беер Шева) ще бъде без един от основните си футболисти в мача с "Лудогорец". Израелският отбор няма да може да разчита на нападателя си Бен Сахар заради травма в коляното.<br /><br />Отборът има притеснения в нападението си, тъй като под въпрос са и други играчи.<br /><br />Засега не се знае дали новото попълнение от Чехия - Томаш Пекхарт, ще бъде включен в групата за сряда или ще се разчита на него за реванша. Нападателят има 12 гола в 32...

Комисията за НДК приключва на 25 юли, ще възложи одит на Сметната палата

http://www.cross.bg/komisiyata-zasedanie-sredstvata-1550043.html

/КРОСС/ Членовете на Временната парламентарна комисия, която установява как са разходвани средствата в НДК, приеха комисията да приключи работата си след заседание на 25 юли и да излезе с доклад, който да бъде внесен за гласуване в пленарна зала, предаде „Фокус". Заседанието на комисията на 25 юли ще се проведе от 15:00 часа. Единодушно бе прието предложението за възлагане на одит на Сметната палата относно целесъобразното разходване на средствата, с които е увеличен капиталът на НДК. Предложението на Жельо Бойчев от БСП на следващото заседание да бъде изслушан премиерът Бойко Борисов бе отхвърлено от комисията.  

Атентатор уби 16 души в Пакистан

http://www.moreto.net/novini.php?n=356131

Най-малко 16 души, много от които – полицаи, загинаха при нападение на атентатор самоубиец в пакистанския град Лахор, съобщиха пакистанските власти, цитирани от Ройтерс. Други повече от 20 души са ранени, като някои са в тежко състояние.

Полицай простреля рецидивист, нападнал го с нож

http://frognews.bg/news_138846/Politsai-prostrelia-retsidivist-napadnal-go-s-noj/

26-годишен рецидивист от Дупница е прострелян в крака, след като нападнал с нож полицай, съобщиха от пресцентъра на МВР. Около 16.05 ч. служители на Районното управление в Дупница посетили адреса на криминално проявения млад мъж във връзка с разследване на множество кражби.

Временната комисия за НДК приключва работа, ще излезе с доклад

https://www.actualno.com/society/vremennata-komisija-za-ndk-prikluchva-rabota-shte-izleze-s-doklad-news_624062.html

Членовете на Временната парламентарна комисия, която установява как са разходвани средствата в НДК, приеха комисията да приключи работата си след заседание на 25 юли и да излезе с доклад, който да бъде внесен за гласуване в пленарна зала. Заседанието на комисията на 25 юли

Кола се удари челно в цистерна на пътя Костинброд - Петрохан, трима загинаха на място

https://www.24chasa.bg/novini/article/6354774

Кола се удари челно в цистерна на пътя Костинброд - Петрохан, трима загинаха на мястоТрима души са загинали при тежък пътен инцидент на пътя Костинброд - Петрохан. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Сигналът за инцидента е подаден малко след 18 часа. По първоначални данни на разклона за село Дръмша водачът на лек автомобил „Фолксваген голф“ изпуснал контрол над колата и се ударил челно в цистерна.

Трима души загинаха при тежка катастрофа на пътя от София за Петрохан

http://www.cross.bg/putya-petrohan-zaginali-1550042.html

/КРОСС/ Трима души са загинали при тежка катастрофа на пътя от София към прохода Петрохан, обявиха от МВР. Сигналът за пътния инцидент е подаден малко след 18 часа. По първоначални данни на пътя Костинброд - Петрохан, на разклона за село Дръмша, водачът на лек автомобил „Фолксваген Голф" изпуснал контрол над колата и се ударил челно в цистерна. В резултат на удара на място са загинали трима. Полицейски екипи регулират движението на място, временно е ограничено движението в едната лента.  

Домусчиев: Синдикатите пречат на развитието на държавата

https://www.24chasa.bg/novini/article/6354779

Домусчиев: Синдикатите пречат на развитието на държаватаРезюме от изказването на Кирил Домусчиев и отговорите му на журналистически въпроси на пресконференцията на национално представителните работодателски организации, обединени в АОБР (Асоциация на организациите на българските работодатели – КРИБ, АИКБ, БСК и БТПП), проведена на 24 юли т.г.: „Позицията на КРИБ е изтъкната в общите становища на АОБР

Съдят варненец, открадна голямо количество гориво от шефа си за 18 000 лева

http://www.moreto.net/novini.php?n=356120

Районната прокуратура във Варна предаде на съд Стилиян Ст. от Варна, който противозаконно присвоил чужда движима вещ – горива на стойност 18 019 лева на работодателя си, връчени му да ги пази и управлява, научи Moreto.net. Деянието по член 206, ал.

Оставиха Перата в ареста, въпреки "високото кръвно, болната му майка и самотната сестра"

http://www.cross.bg/perata-nizamov-aresta-1550040.html

/КРОСС/ Районният съд в Асеновград не уважи жалбата на Петър Низамов-Перата и потвърди ареста му, съобщава "24 часа". Според съдия Светомир Бабаков задържаният е склонен към извършване на хулигански действия. Той изтъкна, че на 2 юли по време на големия протест в Асеновград Низамов е направил опит за провокация и нагнетяване на напрежение. Тогава Перата нанесъл лека телесна повреда на оператор от БТВ. Съдът изтъкна, че няма нови доказателства, които да налагат промяна на мярката. „Позор", извика Низамов, след като чу решението. Преди това той заяви, че бил готов да се подложи на детектор на лъжата. Според адвоката му Мартин Пеев не клиентът му, а операторът първи нанесъл удар. Той поиска Перата да бъде пуснат под домашен арест или парична гаранция, защото бил с високо кръвно и не се чувствал добре зад решетките. Нямало кой да се грижи за болната му майка, за невръстното му дете и за самотната му сестра. Преди десетина дни пловдивският окръжен съд отказа да уважи жалбата на Низамов и също го остави в ареста.  

Трима загинаха при тежка катастрофа с цистерна на пътя за Костинброд

https://offnews.bg///trima-zaginaha-pri-tezhka-katastrofa-s-tcisterna-na-patia-za-kostinbro-661295.html

Трима загинаха при тежък пътен инцидент на пътя Костинброд-Петрохан, съобщават от пресцентъра на МВР. 

Инцидентът е станал малко след 18 часа днес. На разклона за село Дръмша водачът на лек автомобил „Фолксваген голф“ изпуснал контрол над колата и се ударил челно в цистерна.

В резултат на удара на място са загинали трима. Полицейски екипи регулират движението на място, временно е ограничено движението в едната лента.

Снимка на босия президент Радев взриви “Фейсбук“

http://www.mediapool.bg/snimka-na-bosiya-prezident-radev-vzrivi-feisbuk-news267055.html

Снимка на президента Румен Радев и съпругата му Десислава по домашно облекло в резиденция “Бояна“ с две деца от родопското село Вълчан дол – Лили и Митко, предизвика фурор във “Фейсбук“ и стана обект както на язвителни и подигравателни коментари, така и на одобрение за непринудената визия. Кадърът е направен в двора на резиденция "Бояна", а президентът Радев позира бос, облечен небрежно - с потник и с панталони до коляното. Момиченцето Лили е качило в профила си във “Фейсбук“ снимката с президентската двойка, която разпали ожесточени дискусии. Съдбата на двете деца, които се грижат сами за болните си родители, трогна много хора и в началото на юли съпругата на президента Десислава Радева ги покани да гостуват за няколко дни в резиденция “Бояна“. Първата дама лично ги взела от къщата им във Вълчан дол и двете деца прекарали няколко дни с президентското семейство, съобщи в. “24 часа“. Децата разказали как са ходили в мол и на плуване, а Митко гордо показва очилата си за гмуркане, които му подарила Радева, както и топка. Детето обаче нито имало къде да плува в селото си, нито можело да рита на баира.

Берлин иска санкции за още 4 имена от Русия заради скандала със "Сименс"

http://www.dnevnik.bg/sviat/2017/07/24/3012475_berlin_iska_sankcii_za_oshte_4_imena_ot_rusiia_zaradi/?ref=rss


Правителството в Берлин иска Европейският съюз да добави имената на четирима руски граждани и руски компании в списъка със санкционираните заради анексирането на Крим, съобщи "Ройтерс". Агенцията се позовава на двама официални източника от Брюксел и уточнява, че причината е скандалът с турбините на "Сименс" (Siemens). Въпросът може да бъде обсъждан още тази сряда между представители на 28-те страни членки.<br />В списъка има 150 души и 37 компании, на които са...

Двама тийнейджъри се забиха в железобетонен стълб с АТВ

https://www.24chasa.bg/region/article/6354758

Двама тийнейджъри се забиха в железобетонен стълб с АТВИнцидентът е станал в неделя към 17 часа в берковския квартал "Раковица". 11-годишно момче е решило да повози 14-годишно момиче из махалата с АТВ, модел "fxatv-002a". Превозното средство било без регстрационни табели и собственост на 52-годишния местен жител К.В. Докато правели кръгчета из квартала обаче 11-годишният водач изгубил контрол над

Ангелкова: С промените в Закона за туризма ще се намали административната тежест върху бизнеса

https://www.actualno.com/society/angelkova-s-promenite-v-zakona-za-turizma-shte-se-namali-administrativnata-tejest-vyrhu-biznesa-news_624058.html

С промените в Закона за туризма ще се намали административната тежест върху бизнеса. Това каза в Троян министърът на туризма Николина Ангелкова по време на среща с представители на бизнеса. „Троян е град, известен със своето богато културно-историческо наследство. Няма

Русия провокира Германия като монтира турбини на "Сименс" в Крим

http://www.dnevnik.bg/sviat/2017/07/24/3012496_rusiia_provokira_germaniia_kato_montira_turbini_na/?ref=rss


Скандал с незаконна доставка на четири газови турбини за електроцентрала на анексирания от Русия Кримски полуостров принуди "Сименс" (Siemens) да обяви, че ще напусне енергийния сектор на страната, включително съвместното дружество, от което тръгнаха проблемите. В петък германския гигант обяви, че прекратява доставките на енергийно оборудване за държавни поръчки от Русия, след като разполага с убедителни доказателства, че турбините - доставени преди около година и предназначени за...

Полицай простреля в крака рецидивист в Дупница

http://www.mediapool.bg/politsai-prostrelya-v-kraka-retsidivist-v-dupnitsa-news267054.html

Полицай е прострелял в крака рецидивист в Дупница, след като престъпникът го е нападнал с нож, става ясно от съобщение на пресцентъра на МВР. Инцидентът се е случил около 16 часа в понеделник, когато служителите на МВР посетили адреса на криминално проявения мъж във връзка с разследване на множество кражби.   Рецидивистът нападнал с нож единия от криминалистите, който за да предотврати удара, е произвел изстрел. 26-годишният нападател е бил ранен в глезена и е откаран в Спешния център в Дупница, без да има опасност за живота му.   Нападателят е с многобройни криминални регистрации за кражби и грабежи, повреждане на чужда собственост, нанасяне на телесни повреди. Осъждан е многократно, наскоро е изтърпял ефективна присъда.

Швейцарският нападател живеел в гората, отмъщавал на застраховател

//dariknews.bg/novini/sviat/shvejcarskiiat-napadatel-zhiveel-v-gorata-otmyshtaval-na-zastrahovatel-2038683

Швейцарската полиция установи самоличността на мъжа, нападнал с моторна резачка петима души в северния град Шафхаузен. Това е 51-годишният Франк Вроузис, който през последните седмици живеел в гората в околностите на града, пише в. „Блик”.
<

Доцент Георги Кючуков е новият Областен председател на АБВ Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=356141

На извънредна конференция на Областната организация на АБВ във Варненска област на 22 юли 2017 г., в пръсъствието на Председателя на Политическа партия АБВ Константин Проданов, доцент Георги Кючуков, доскорошен депутат в 43 НС, с тайно гласуване бе избран за Областен председател на АБВ във Варна.

Захариева призова дипломацията ни да помага на бизнеса

http://frognews.bg/news_138845/Zaharieva-prizova-diplomatsiiata-ni-da-pomaga-na-biznesa/

Министърът на външните работи Екатерина Захариева проведе среща с национално представените организации на работодателите в България. „В рамките на посланическата конференция отправих молба към всички представители на дипломатическите ни мисии в чужбина да бъдат активни и да съдействат на българския бизнес.

3,5 милиона лева отишли за други дейности, но не и за председателството, обяви новият шеф на НДК

http://www.cross.bg/anastasov-borshosh-mitev-1550039.html

/КРОСС/ Малко над 3,5 млн. лв. от отпуснатите на НДК 17 милиона от държавата във връзка с европредседателството са отишли за "разплащане на други дейности". Това съобщи новият изпълнителен директор на НДК Ангел Митев пред депутатите от временната парламентарна комисия за разследване на скандала около НДК. Парите не са изчезнали, а са отишли за други разходи, но не и за председателството, уточни Митев. Към момента в сметките на НДК има около 6,7 млн. лв. вместо сумата, която е трябвало да има - 9,3 млн. лв., обобщи Митев. От преведените от МС 17 млн. за председателството, били разплатени около 7,7 млн. лв. Освен Митев депутатите изслушаха и трима от шефовете на Съвета за директорите на НДК преди и сега. Преди тях пред комисията говори и служебният вицепремиер в Деница Златева. На заседанието трябваше да присъства и самия Боршош, но той прати становището си в писмен вид до комисията и отрече всички обвинения. Членът на Съвета на директорите на НДК Марио Анастасов разкри пък, че Мирослав Боршош е управлявал еднолично. Той заяви, че членовете на съвета на директорите не са получавали важна информация за управлението на НДК, дори при поискване. Анастасов разказа, че още с встъпването си в длъжност "се е сблъскал със стена", като в първите 20 дни е разменял информация с Боршош само по електронна поща. Той допълни, че нито един от инструментите в Търговския закон или устава на дружеството не са му помогнали да преодолее изолацията

3,5 милиона лева отишли за други дейности, но не и за председателството, обяви новият шеф на НДК

http://www.cross.bg/mitev-drygi-otishli-1550039.html

/КРОСС/ Малко над 3,5 млн. лв. от отпуснатите на НДК 17 милиона от държавата във връзка с европредседателството са отишли за "разплащане на други дейности". Това съобщи новият изпълнителен директор на НДК Ангел Митев пред депутатите от временната парламентарна комисия за разследване на скандала около НДК. Парите не са изчезнали, а са отишли за други разходи, но не и за председателството, уточни Митев. Към момента в сметките на НДК има около 6,7 млн. лв. вместо сумата, която е трябвало да има - 9,3 млн. лв., обобщи Митев. От преведените от МС 17 млн. за председателството, били разплатени около 7,7 млн. лв. Освен Митев депутатите изслушаха и трима от шефовете на Съвета за директорите на НДК преди и сега. Преди тях пред комисията говори и служебният вицепремиер в Деница Златева. На заседанието трябваше да присъства и самия Боршош, но той прати становището си в писмен вид до комисията и отрече всички обвинения.  

Шойбле: Ердоган излага на опасност вековните отношения с Германия

http://www.moreto.net/novini.php?n=356135

Германският министър на финансите Волфганг Шойбле заяви, че "турският президент Реджеп Тайип Ердоган излага на опасност изключително важните и вековни отношения с Германия, цитиран от Ройтерс. "Той излага на опасност вековно партньорство", каза Шойбле в интервю за германския в.

Тръмп обмисля да смени главния прокурор Сешънс с Джулиани

http://pogled.info/svetoven/amerika/tramp-obmislya-da-smeni-glavniya-prokuror-seshans-s-dzhuliani.87824

/Поглед.инфо/ Президентът на САЩ Доналд Тръмп обмисля смяната на главния прокурор и министър на правосъдието Джеф Сешънс с бившия кмет на Ню Йорк и сегашен съветник на държавния глава по кибер сигурност Рудолф Джулиани, съобщи вашингтонският информационен портал „Аксиос” (Axios) като се позова на източник от Белия дом.

Кустурица попадна в "черния списък" на Украйна

http://pogled.info/svetoven/kusturitsa-popadna-v-cherniya-spisak-na-ukraina.87825

/Поглед.инфо/ Сръбският музикант и режисьор Емир Кустурица попадна в базата на украинския сайт "Миротворец", забраняваща влизане на територията на Украйна, заради посещението си в Крим, съобщи RT в понеделник (24 юли).

Модернизирана версия на Ми-28 влиза на въоръжение през 2018 година

http://pogled.info/svetoven/russia/modernizirana-versiya-na-mi-28-vliza-na-vaorazhenie-prez-2018-godina.87826

/Поглед.инфо/ Серийните доставки на модернизирания вертолет Ми-28 "Нощен ловец" (Ночной охотник) с двойно управление за руските войски започват през 2018 година, съобщи главнокомандващият на Въздушно-космическите сили генерал-полковник Виктор Бондарев, предаде Газета.ru в неделя (23 юли).

Маскирани пребиха жестоко две жени нотариуси в София

http://www.mediapool.bg/maskirani-prebiha-zhestoko-dve-zheni-notariusi-v-sofiya-news267053.html

Двама маскирани пребиха жестоко две жени нотариуси на столичния бул. "Драган Цанков" в понеделник следобяд. Сигнал за случая е подаден около 16.40 часа, съобщиха от СДВР, но без да дават повече подробности. Според активиста на "Да, България" Деси Николова, която работи в района, пострадалите са известни нотариуси. В близост до мястото на инцидента се намира кантората на нотариус Валентина Механджийска. Именно тя и дъщеря й са пребитите, съобщи сайтът "Параграф 22" по-късно в понеделник. По думите на Николова, станала очевидец на нападението, двете жени са бити с удари и шутове в главите. Тя публикува и две снимки в профилса си във Фейсбук, на които се виждат пострадалите, по чиито лица личат сериозни наранявания.

Боршош се обясни с писмо, щял да пристъпи закона, ако изпълнявал нареждания на Павлова

http://www.cross.bg/borshosh-komisiyata-bivshiyat-1550038.html

/КРОСС/ „Щях да пристъпя закона, ако бях изпълнил някои указания на Лиляна Павлова", твърди бившият изпълнителен директор на НДК Мирослав Боршош, който отказа да се яви на изслушване пред временната парламентарна комисия, която разглежда случая за неправомерно разходвани средства подготовката на Двореца за председателството на ЕС. „Искам ясно да заявя - отричам обвиненията. С всички мои аргументи, включително тези, които не касаят пряко темата с изразходването на средствата за председателството, която е предмета на дейност на комисията, ще се запознаете в изложението по-долу, тъй като смятам, че изясняването на повдигнатите в комисията теми са от важен обществен интерес", допълва Боршош. След като не присъства в Народното събрание, изявлението на Боршош идва от официално писмо от негово име до членовете на анкетната комисия, пред които отказа да се яви лично с аргумента, че не вярва в безпристрастността им. По-рано през деня Боршош е депозирал в деловодството на Народното събрание писмо до председателя на комисията, както и доклад, в който отговаря на обвиненията. В изложението си до депутатите бившият директор на НДК припомня, че при предявяването на обвинението му от следствието не са му били предоставени никакви доказателства. Не е получил и доклада на ДАНС, чиято "проверка предизвика бивш служител на НДК, уличен по надлежния ред в престъпление по служба - превишаване на правата с цел набавяне на материална облага за себе си (чл

Linkin Park написаха писмо до Честър Бенингтън

https://offnews.bg//sviat/linkin-park-napisaha-pismo-do-chestar-beningtan-661294.html

Linkin Park написаха писмо до вокалиста си Честър Бенингтън, който се самоуби преди дни. 

Бандата публикува писмото на страницата си във Фейсбук. 

В него групата се обръща към Бенингтън, за да изрази благодарността си към него и да му каже колко много ще липсва след смъртта си.

Това е първото изявление на Linkin Park след смъртта на Бенингтън.  

Ето и цялото писмо:

Скъпи Честър, 

Сърцата ни са разбити. Шокът от мъката и отричането все още преминават през нашето семейство, докато се опитваме да осъзнаем случилото се. 

Ти докосна толкова много животи, може би повече, отколкото осъзнаваш. През последните няколко дни виждаме изблик на любов и подкрепа, както публична, така и лична, от цял свят. Талинда и семейството го оценяват и искат светът да знае, че ти беше най-добрият съпруг, син и баща; семейството никога няма да е цяло без теб. 

Говорейки с теб за годините, които предстоят, твоето вълнение беше заразително. Отсъствието ти оставя празнина, която никога няма да бъде запълнена - веселият, забавен, амбициозен, креативен, добър, щедър глас в стаята липсва. Ние се опитваме да си напомним, че демоните, които те взеха от нас, винаги са били част от уравнението. Все пак начинът, по който пееше за тези демони, беше това, което накара всички да се влюбят в теб. Ти безстрашно ги изложи на показ и по този начин ни събра и ни научи да бъдем повече човеци. Ти имаше най-голямото сърце и успя да го покажеш. 

Любовта ни към правенето и изпълняването на музика е неутолима. Може да не знаем какъв път ни готви бъдещето, но знаем, че животите на всички ни станаха по-добри благодарение на теб.Благодарим ти за този дар. Обичаме те и толкова ни липсваш. 

Докато се видим отново, 

LP

Microsoft планира да „убие” Paint в следващите си версии

https://news.bg/internet-it/microsoft-planira-da-ubie-paint-v-sledvashtite-si-versii.html

Опростената програма за редактиране на изображения повече няма да бъде актуализирана

Започна визитата на Захариева в Сърбия

https://www.24chasa.bg/novini/article/6354701

Започна визитата на Захариева в Сърбия

Заместник министър-председателят по правосъдната реформа и министър на външните работи на Република България Екатерина Захариева кацна на белградското летище „Никола Тесла”. Сръбската столица е първата спирка от планираната визита на българския първи дипломат в Република Сърбия и Република Албания, в периода 24 – 26 юли 2017г.

Съдът в Асеновград "бетонира" ареста на Перата

https://www.24chasa.bg/novini/article/6354702

Съдът в Асеновград "бетонира" ареста на ПератаРайонният съд в Асеновград не уважи жалбата на Петър Низамов-Перата и потвърди ареста му. Според съдия Светомир Бабаков задържаният е склонен към извършване на хулигански действия. Той изтъкна, че на 2 юли по време на големия протест в Асеновград Низамов е направил опит за провокация и нагнетяване на напрежение.

Мъж е прострелян в крака, след като нападна с нож опитали да го арестуват полицаи

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/07/24/3012495_muj_e_prostrelian_v_kraka_sled_kato_napadna_s_noj/?ref=rss


Мъж от Дупница, който е заподозрян като извършител на множество кражби, нападна с нож полицаи, отишли да го задържат в дома му и е бил ранен в крака след изстрел от един от служителите на реда, съобщи пресцентърът на МВР. Инцидентът е станал днес към 16.05 часа.<br /><br />26-годишният мъж е откаран за преглед в Спешния център в Дупница, без опасност за живота. Той е с многобройни криминални регистрации за кражби и грабежи, повреждане на чужда собственост, нанасяне на телесни...

Родителите на бебето Чарли Гард прекратиха съдебната битка за съдбата му

http://www.dnevnik.bg/sviat/2017/07/24/3012485_roditelite_na_bebeto_charli_gard_prekratiha_sudebnata/?ref=rss


Родителите на болното бебе Чарли Гард днес прекратиха съдебната битка за съдбата му.<br /><br />Адвокатът на семейството заяви пред британския Висш съд, който отново разглежда делото, че "за Чарли е твърде късно. Щетите вече са нанесени", предаде "Ройтерс".<br /><br />Адвокатът обясни, че родителите са решили да прекратят съдебната битка, защото нови изследвания са показали, че детето е претърпяло необратии мускулни увреждания. В изявлението му още се...

Избраха победителите в конкурса „Разказ на младежка тема“ във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=356130

Победителите в националният конкурс „Разказ на младежка тема“ бяха избрани от тричленно жури, съобщиха от дирекция „Образование и младежки дейности“ към Община Варна за Moreto.net. Комисията от литератори – Йордан Славейков, Росица Атанасова и Мариан Желев, отличи с първа награда Дамяна Радионова за разказа „Сине“, втора награда - Илияна Вълчева, за разказа „Неспособни да летят“, и трета награда - за Люба Тодорова, за разказа „Прах от умираща на дъното на залива звезда“.

Акционерите на Групама ще преструктурират българската си собственост

http://www.investor.bg/biudjet-i-finansi/333/a/akcionerite-na-grupama-shte-prestrukturirat-bylgarskata-si-sobstvenost-243578/

Grupama SA и "Групама Холдинг Филиал е Партисипасион" планират вътрешногрупово придобиване на 100% от капитала на дружествата за живото- и общо застраховане

Родителите на неизлечимо болното бебе Чарли се отказаха от съдебната битка

https://www.24chasa.bg/novini/article/6354695

Родителите на неизлечимо болното 
бебе Чарли се отказаха от съдебната биткаРодителите на 11-месечното британско момченце Чарли Гард прекратиха съдебната битка за ново лечение на намиращото в терминален стадий на заболяването си дете, съобщи представляващ ги адвокат, цитиран от Ройтерс, предава БТА.  "За Чарли е твърде късно. Времето изтече. Необратимото мускулно увреждане вече е факт и оттук нататък няма лечение,

Колумбийските бунтовници от ФАРК ще правят партия

https://www.actualno.com/america/kolumbijskite-buntovnici-ot-fark-shte-pravjat-partija-news_624057.html

Левите партизани от групировката ФАРК в Колумбия обявиха, че ще създадат политическа партия на 1 септември като част от прехода на организацията към цивилния живот и от историческото мирно споразумение с правителството. „Ще основен публично партията на 1 септември в Бо

Джокович извън корта за месец и половина, пропуска US Open

https://www.24chasa.bg/sport/article/6354697

Джокович извън корта за месец и половина, пропуска US OpenБившият номер 1 в световния тенис Новак Джокович ще бъде извън корта поне през следващия месец и половина. Това съобщи пред сръбски медии лекарят на националния отбор по тенис на Сърбия Здеслав Милинкович. Причината е контузия в десния лакът на Ноле. Именно заради нея той прекрати участието си в мача от четвъртфиналите на "Уимбълдън" срещу Томаш

Над 3,5 милиона от НДК отишли за ”други дейности”

http://dnes.dir.bg/news/ndk-miroslav-borshosh-skandalat-ndk-26115088

Временната парламентарна комисия по случая с НДК ще предложи Сметната палата да извърши одит за разходването на средствата в дружеството.

Русия започна да разполага патрули в безопасните зони в Сирия

http://www.cross.bg/rydskoii-siriya-zoni-1550036.html

/КРОСС/ Русия е започнала да разполага в Сирия военна полиция, която ще патрулира в т.нар. безопасни зони. Това съобщи говорителят на руската армия Сергей Рудской, цитиран от "РИА Новости". Руските сили вече са изградили пропускателни и наблюдателни пунктове в югозападната част на страната, както и близо до столицата Дамаск. Рудской обясни, че в Египет са се провели преговори между представителите на руското Министерство на отбраната и умерената сирийска опозиция и е бил договорен начинът за функционирането на зоните за деескалация в Източна Гута. „Днес в съответствие с това споразумение, руската военна полиция в този район е разположила два контролно-пропускателни пункта и четири наблюдателни поста. По такъв начин благодарение на предприетите от Руската федерация мерки успяхме да прекратим военните действия в два от най-важните райони в Сирия", подчерта Рудской.  

Смесено начало на търговията на Wall Street, инвеститорите очакват много отчети*

http://www.investor.bg/sasht/337/a/smeseno-nachalo-na-tyrgoviiata-na-wall-street-investitorite-ochakvat-mnogo-otcheti-243581/

Тази седмица се очакват отчетите на около 180 компании от индекса S&P 500, сред които технологичните гиганти Facebook, Amazon и Alphabet

Депутати и кметове от Монтанско се обединиха против шоковото поскъпване на водата

https://www.24chasa.bg/region/article/6354688

Депутати и кметове от Монтанско се обединиха против шоковото поскъпване на водата
Против предложеното на В и К - Монтана за поскъпване на водата в региона се обявиха областният управител Росен Белчев и народният представител от ГЕРБ Дилян Димитров, кметовете на Чипровци и Бойчиновци. С писмени становища до КЕВР, те ще настояват за плавно повишение на цената. „ Притеснени сме, че водата ще поскъпне в по-малките населени места с

Светослав Малинов: Много кухо ми звучат „трите К”

http://frognews.bg/news_138844/Svetoslav-Malinov-Mnogo-kuho-mi-zvuchat-trite-K/

Правата на българите във Великобритания ще са защитени наравно с тези на германци, французи и т. н. Ние сме едно. 27-те европейски страни проговарят с Обединеното кралство. Хубавото или лошото ще е това, което е за всеки гражданин. Това каза евродепутатът Светослав Малинов по БТВ.

Само в "24 часа": Пребитата нотариуска е Валентина Механджийска

https://www.24chasa.bg/novini/article/6354689

Само в "24 часа": Пребитата нотариуска е Валентина МеханджийскаВалентина Механджийска е пребитата нотариуска в София, научи ексклузивно "24 часа". Нападателите на Механджийска и дъщеря й са около 20-годишни, били са двама, разказа Деси Николова, която първа съобщи за инцидента в профила си във фейсбук.  Тя пушила цигара на балкона на офиса си, когато видяла побоя.

Депутатите няма да включат в доклада си писмото на Боршош

https://www.24chasa.bg/novini/article/6354685

Депутатите няма да включат в доклада си писмото на БоршошДепутатите от временната комисия за НДК няма да включат в доклада си писмото на бившия изпълнителен директор Мирослав Боршош. Това реши единодушно комисията с 19 гласа "за" и нито един "против" или "въздържали се". Боршош трябваше да бъде изслушан от депутатите, но не дойде на заседанието, а прати писмо,

Как Путин предизвика ренесанс в армиите на Европа и САЩ

http://www.dnevnik.bg/sviat/2017/07/24/3012439_kak_putin_predizvika_renesans_v_armiite_na_evropa_i/?ref=rss


Срещата на Г-20 в Хамбург този месец показа, че западните държави все още се опитват да намерят стратегия срещу предполагаемата руска намеса в политиката и хакерските атаки срещу изборите. Зад кулисите обаче американските и европейските военни са по-ефективни в адаптацията си към действията на президента Владимир Путин и новата агресивна военна доктрина на Москва.<br /><br />Минаха повече от три години, откакто войната на Русия в Източна Украйна промени начина, по който западните...

4 сериозни грешки, които допускаме онлайн

http://econ.bg/Новини/4-сериозни-грешки-които-допускаме-онлайн-_l.a_i.746042_at.1.html

Киберсигурността е сред най-важните теми в днешно време. Всички трябва да знаем, че защитата ни в интернет лежи на първо място на собствените ни...

Анкара се е отказала от обвиненията в тероризъм срещу германски компании

http://www.moreto.net/novini.php?n=356136

Германия съобщи, че Турция е свалила обвиненията в тероризъм срещу някои от най-големите германски компании, които повдигна на фона на продължаващия спор между двете съюзнички в НАТО, информира "Франс прес", цитирана от БГНЕС.

Багерът не бутна рибарския клуб на Васко Паяка… засега

https://offnews.bg//obshtestvo/bagerat-ne-butna-ribarskia-klub-na-vasko-paiaka-zasega-661293.html

Събарянето на рибарския клуб на Васил Георгиев, познат като Васко Паяка, в Резово се отложи, макар и само днес. Дали заради засиления журналистически интерес, защитата от страна на приятели на Васко, багерът, изпратен от Община Царево, се върна обратно.

За днешната акция алармира режисьорът Евгений Михайлов. Съобщението на местната администрация гласеше, че ще бъдат почистен поземлем имот с предазначение „пасища, мери“.

Малкият рибарски клуб, който се намира на метри от турската граница, от години посреща гости. Никога не сме имали проблеми до този момент, посочва Васко и определя случилото се като донос на конкуренти. Посочва за източник близкия ресторант „Панорама“, че бил им отнемал клиенти. Казали му, че оплакването било снесено до вицепремиера Валери Симеонов.

Че им отнемам клиенти, че тука е заведение… Пък тука не е заведение. Тука е просто клуб за приятели и рибари. Продаваме си рибата, посрещаме си гости, приятели. Никой досега не ме е предупредил, че съм тук в общинско място. Аз съм от 93-та година тук“, казва Васко.

Пояснява, че го уведомили, че трябва да напусне преди 5 дни. И въздъхва:

„Човешка злоба“

Христо Тодоров, един от приятелите на Васил, казва, че прокуратурата е сезирана за случая. Той бе дошъл да помогне да се изнесе багажа от клуба, защото определеният за това срок е твърде малък.

Не сме уведомени, че идват да го събарят. Ние ще опитаме да спрем доколкото можем багерите и вече – каквото стане нататък. Парцелът е общинска собственост. През годините не е имало проблем, но сега, в един момент, общината решава, че има проблем“, казва Тодоров.

Имат право да съборят постройката, признава Христо Тодоров, но пояснява, че са дадени кратки срокове да се изнесе всичко от клуба. Искат да отложат малко събарянето, за да може това да се направи спокойно.

Като разчистване на сметки го определят и рибари, които бяха отишли да помогнат на Васко.

На тези маси са яли всички кметове, всички министри, всички шефове на Гранична полиция… Те са били в едно незаконно рибарско заведение, което единствено предлага рибена чорба и рибата, която е уловена през деня“, казва режисьорът Евгений Михайлов.

Относно законността, той определя Васко Паяка като „най-големия нарушител на Южното Черноморие“. Законно чувам шума на багера, който се приближава, за да събори единственият незаконен, вреден обект", казва с ирония и болка в гласа Михайлов:

Ще направя документален филм за законното строителство, узаконеното строителство по Южното Черноморие. Узаконеното бетониране на фиордите, на бреговете, узаконеното затваряне достъпа до плажове с километри от богати собственици… Узаконеното строителство на археологически разкопки на Харманите. Узаконеното бастисване на Созопол, на Каваците, на Арапя. Всичко това е направено законно от хора с, вероятно – законни, много пари. Които могат да си позволят да узаконяват беззаконието си“, казва Михайлов

Според кмета на общината, Георги Лапчев, причината за акцията била десетки сигнали през годините. Според него, не можело на метри от българския флаг да има подобно заведение:

С въпросните хора говорим близо две години като всеки път отговорът е „Да, прави сте, ще го махнем“. Днес, разбирам, че за пореден път е имало „Точно мен ли сега дойдохте да махате“. Когато говорим за това, че ще създаваме туристически продукт, когато говорим за портата на Европа, наистина не може да има една такава, извинявам се за израза, но – кочина“, казва Лапчев.

Мястото било „нелицеприятно“ не само за общината, но и за държавата, добавя той. Твърдението, че някой си е харесал мястото, за да строи, кметът определи като „пълни глупости“. Обмисляли там да направят алея с кът за отдих.

Завърши аварийно укрепване на подпорна стена на пътя Бяла – Попово

http://www.cross.bg/stena-byala-dulzhina-1550035.html

/КРОСС/ Завърши аварийното укрепване на компрометираната подпорна стена на път II-51 Бяла - Попово от км 0+858 до км 0+908 в гр. Бяла, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура". Строителните дейности започнаха в края на май т.г. , финансирани с бюджетни средства по Аварийната програма за 2017 г. на Агенция „Пътна инфраструктура". Изпълнена е силова укрепителна конструкция с дължина 30 м, за укрепване на съществуващата подпорна стена са изпълнени 30 бр. микропилоти с дължина 12 м и 58 бр. анкери с дължина 24 м. Положена е нова пътна настилка в участъка на съоръжението и нова хоризонтална маркировка. Строително-монтажните работи са изпълнени от „Хидроинжект" ЕООД и са на стойност 470 191,35 лв. с ДДС. Строителния надзор е осъществен от „Трафик Холдинг" ЕООД. Стойността на договорът им е 11 880 лв. с ДДС. Интензивните валежи в края на 2014 г. нанесоха значителни щети на подпорната стена на второкласния път, преминаващ през гр. Бяла. Подпорната стена ограничава коритото на Беленска река и е част от конструкцията на тротоара на ул. „Стефан Стамболов" в града. Преди извършването на ремонта на подпорната стена скоростта на движение през участъка беше ограничена до 30 км/ч. и бе забранено преминаването на МПС над 10 т.    

Две жени от нотариална кантора са пребити в София (обновена)

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/07/24/3012469_dve_jeni_ot_notarialna_kantora_sa_prebiti_v_sofiia/?ref=rss


Две жени, работещи като нотариуси, са били пребити на столичния бул. "Драган Цанков". От полицията потвърдиха, че има такъв случай, а Десислава Николова от "Да, България", написа във "Фейсбук", че става дума за нотариуси.<br /><br />"Току-що под офиса ни на Драган Цанков двама хулигани със синя и черна качулка високи около 1.90 пребиха с шутове, ритници и юмруци две дами, едни от най-добрите нотариуси в страната. Чакаме полиция и линейка",...

Две жени са пребити в София

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/07/24/3012469_dve_jeni_sa_prebiti_v_sofiia/?ref=rss


Две жени са били пребити на столичния бул. "Драган Цанков", потвърдиха от полицията.<br /><br />Десислава Николова от "Да, България" публикува следното съобщение в социалната мрежа "Фейсбук":<br /><br />"Току-що под офиса ни на Драган Цанков двама хулигани със синя и черна качулка високи около 1.90 пребиха с шутове, ритници и юмруци две дами, едни от най-добрите нотариуси в страната. Чакаме полиция и линейка." Постът е придружен...

Приключи процедурата по подаване на писма за придобиване на ТБ „Виктория“

http://frognews.bg/news_138843/Prikliuchi-protsedurata-po-podavane-na-pisma-za-pridobivane-na-TB-Viktoriia/

Срокът за подаване на писма за интерес във връзка с продажбата на 100% от капитала на ТБ „Виктория” ЕАД и цялостната експозиция на едноличния собственик на капитала към банката приключи на 21 юли 2017 г. в 14:00 часа местно време (13:00 ч. централноевропейско време). Това съобщиха от КТБ АД (н).

Страховете, свързани с продажбата на земя на чужденци, са прекалени, смята земеделският министър

http://www.dnevnik.bg/biznes/2017/07/24/3012481_strahovete_svurzani_s_prodajbata_na_zemia_na_chujdenci/?ref=rss


Страховете, свързани с продажбата на земя на чужденци, са прекалени, каза днес по Би Ти Ви министърът на земеделието Румен Порожанов. Той припомни, че и към днешна дата има възможност да се избегнат ограниченията и такава сделка да стане факт.<br /><br />Изявлението на Порожанов беше по повод исканата промяна в закона, с която да се отмени искането на доказване на уседналост в продължение на 5 години на чужденците, искащи да купят земя. Порожанов припомни, че това ограничение...

Експертизите и юридическото образование посочени за приоритети на съдебната реформа

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/07/24/3012477_ekspertizite_i_juridicheskoto_obrazovanie_posocheni_za/?ref=rss


Като приоритетни за съдебната реформа са посочени експертизите по делата и въвеждането на единни стандарти за юридическото образование.<br /><br />Това е решено на днешното заседание на Съвета по прилагане на актуализираната стратегия за реформа на съдебната система, съобщи Министерството на правосъдието. Заседанието е председателствано от министър Цецка Цачева.<br /><br />Освен отчета за изпълнение на стратегията за периода януари - юни 2017 г., са приети и две пътни...

Пребитите в Борисовата градина в София жени - майка и дъщеря

https://www.24chasa.bg/novini/article/6354672

Пребитите в Борисовата градина в София жени - майка и дъщеряПребитите от хулигани две жени в София са майка и дъщеря.  Те са на 57 и 34 години и са откарани в Окръжна болница. Те са с травми основно в лицевата част и вече са стабилизирани, съобщиха от медицинското заведение. Те са били нападнати минути преди 17 часа, казаха по-рано от полицията. Според Десислава Николова,

Маскирани като Тръмп ограбиха банкомати в Италия

https://www.actualno.com/europe/maskirani-kato-trymp-ograbiha-bankomati-v-italija-news_624053.html

Двама престъпници с маски на президента на САЩ Доналд Тръмп извършиха серия обири на банкомати в северната италианска област Пиемонт, съобщи в. „Република”. Полицията е задържала двама заподозрени за престъпленията. Зад решетките са братята Лафоре – 26-годишният В

Изправят пред съда във Варна латвиец за пране на пари, придобити чрез компютърна измама

http://www.moreto.net/novini.php?n=356092

На съд по обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна е бил предаден латвийският гражданин Янис Ч. за пране на пари, придобити чрез компютърна измама. 28-годишният подсъдим се намира във варненския затвор, научи Moreto.net. Тежкото умишлено деяние по член 253, ал.

"Манчестър сити" набързо прекрои рекорда си за най-скъп защитник в света

http://www.dnevnik.bg/sport/2017/07/24/3012473_manchestur_siti_naburzo_prekroi_rekorda_si_za_nai-skup/?ref=rss


"Манчестър сити" имаше нужда от десет дни, за да счупи собствения си рекорд за най-скъп трансфер на защитник в света. "Гражданите" привлякоха Бенжамен Менди от "Монако" за 52 млн. паунда.<br /><br />Рекордът беше поставен в средата на месеца, когато в клуба дойде Кайл Уокър от "Тотнъм" срещу 45 млн. паунда с възможност сумата да стигне до 50 млн. паунда при определени условия. Сега вече селекцията на "Сити" надхвърли 200 млн....

Павлова разясни харчовете на милиони за председателството

http://frognews.bg/news_138842/Pavlova-raziasni-harchovete-na-milioni-za-predsedatelstvoto/

По повод публикациите за средствата на Министерството за Българското председателство на ЕС през 2018 г. за рекламни материали, министерството уточнява в свое писмо: ”22 000 делегати се очаква да посетят България по време на шестмесечното Председателство на България през 2018 година.

Двама мъже пребиха жени в столицата (обновена)

http://www.cross.bg/zheni-muzhe-stolitzata-1550034.html

/КРОСС/ Поради неясни причини двама мъже пребиха две жени в столицата. Това съобщиха от пресцентъра на МВР, като в момента се изяснява случая. Към 16:40 часа в полицията е получен сигнал за инцидент на столичния бул. „Драган Цанков". Според първоначалната информация, две жени са били нападнати и бити от двама мъже. Към мястото на случилото незабавно са насочени патрули от Четвърто РУ-СДВР, пострадалите са откарани за преглед в болница "Света Анна". Предстои изясняване на обстоятелствата по случая, уточняват от полицията. В болницата жените са доведени "пострадали сериозно от побой", уточняват от "Св. Анна". Те са на 57 и и 34 години, майка и дъщеря. Травмите им са основно в лицевата част и са стабилизирани са. По-възрастната жена есъс счупен нос и множество контузни рани по лицето, а по-младата е с множество контузни рани по лицето.И двете ще бъдат хоспитализирани в Клиниката по лицево-челюстна хирургия на болницата. Според очевидци двамата нападатели са били високи мъже с качулки. Възрастната жена е известен нотариус в столицата - Валентина Механджийска. Това потвърдиха и от Нотариалната камара, които излязоха с декларация срещу акта на насилие срещу тяхната колега и дъщеря ѝ

Двама мъже биха жени в столицата

http://www.cross.bg/muzhe-zheni-politziyata-1550034.html

/КРОСС/ Поради неясни причини двама мъже биха две жени в столицата. Това съобщиха от пресцентъра на МВР, като в момента се изяснява случая. Към 16:40 часа в полицията е получен сигнал за инцидент на столичния бул. „Драган Цанков". Според първоначалната информация, две жени са били нападнати и бити от двама мъже. Към мястото на случилото незабавно са насочени патрули от Четвърто РУ-СДВР, пострадалите са откарани за преглед в болница "Света Анна". Предстои изясняване на обстоятелствата по случая, уточняват от полицията. В болницата жените са доведени "пострадали сериозно от побой", уточняват от "Св. Анна". Те са на 57 и и 34 години, майка и дъщеря. Травмите им са основно в лицевата част и са стабилизирани са. По-възрастната жена есъс счупен нос и множество контузни рани по лицето, а по-младата е с множество контузни рани по лицето.И двете ще бъдат хоспитализирани в Клиниката по лицево-челюстна хирургия на болницата. По непотвърдени данни двете жени са известни нотариуси. Според очевидци двамата нападатели са били високи мъже с качулки.

Двама мъже биха жени в столицата

http://www.cross.bg/zheni-muzhe-ytochnyavat-1550034.html

/КРОСС/ Поради неясни причини двама мъже биха две жени в столицата. Това съобщиха от пресцентъра на МВР, като в момента се изяснява случая. Към 16:40 часа в полицията е получен сигнал за инцидент на столичния бул. „Драган Цанков". Според първоначалната информация, две жени са били нападнати и бити от двама мъже. Към мястото на случилото незабавно са насочени патрули от Четвърто РУ-СДВР, пострадалите са откарани за преглед в болница "Света Анна". Предстои изясняване на обстоятелствата по случая, уточняват от полицията. В болницата жените са доведени "пострадали сериозно от побой", уточняват от "Св. Анна". Те са на 57 и и 34 години, майка и дъщеря. Травмите им са основно в лицевата част и са стабилизирани са По непотвърдени данни двете жени са известни нотариуси. Според очевидци двамата мъже пък са били с качулки.

Над 3,5 млн. от НДК отишли за "други дейности"

https://www.24chasa.bg/novini/article/6354670

Над 3,5 млн. от НДК отишли за "други дейности" Малко над 3,5 млн. лв. от отпуснатите на НДК 17 милиона от държавата във връзка с европредседателството са отишли за "разплащане на други дейности". Това съобщи новият изпълнителен директор на НДК Ангел Митев пред депутатите от временната парламентарна комисия за разследване на скандала около НДК.

Гардеробът плавно се затваря с нов италиански механизъм

https://www.24chasa.bg/idealendom/article/6353879

Гардеробът 
плавно се затваря
с нов италиански механизъмКачеството е много важен фактор за гардероба като основен елемент на интериора. За разлика от други, по-малки неща от обзавеждането, тази едра и трудна за подмяна мебел трябва да отговаря на определени изисквания. Ако искате да се радвате на удобен и надежден гардероб дълго време, внимателно избирайте при покупка.

Градушка колкото лешник удари Шумен (СНИМКИ/ВИДЕО)

//dariknews.bg/regioni/shumen/gradushka-kolkoto-leshnik-udari-shumen-snimkivideo-2038679

Силен дъжд и градушка минаха през Шумен около 18.00 часа.