Още 10 улици в Пловдив стават платени в синя зона

https://www.24chasa.bg/region/article/6353636

Още 10 улици в Пловдив стават платени в синя зонаГлобата за паркиране в зелени площи скача на 200 лева Още 300 места за автомобили стават платени и влизат в обхвата на синя зона в Пловдив. Част от тях са разположени от двете страни на бул. "България" в участъка от бул. "Цар Борис Трети" до ул. "Победа". Там са изградени джобове за 130 коли и се ползват в момента безплатно.

Бизнес активността в еврозоната губи инерция втори пореден месец

http://www.investor.bg/novini/130/a/biznes-aktivnostta-v-evrozonata-gubi-inerciia-vtori-poreden-mesec-243551/

Единният PMI индекс, който включва и промишлеността, и услугите се понижава до шестмесечно дъно при 55,8 пункта

Цитат на деня: Добрите отношения между България и Русия ще спасят православната цивилизация

http://www.dnevnik.bg/citat_na_deniia/2017/07/24/3012176_citat_na_denia_dobrite_otnosheniia_mejdu_bulgariia_i/?ref=rss


"Русофилите в България имат и стратегическо значение. Ние, Русия и България, сме между чука и наковалнята. На Запад се изгражда тоталитарно общество, което вече не подкрепя християнските ценности. От изток настъпват радикалният ислям и тероризмът. Добрите отношения между нашите две държави - самостоятелни, но единни, са шанс за спасението на православната цивилизация. В противен случай има голяма опасност след 50 години за България да се говори само в учебниците."<br /><br...

Майкъл Фелпс загуби "състезанието" с голяма бяла акула

http://www.dnevnik.bg/sport/2017/07/24/3012175_maikul_felps_zagubi_sustezanieto_s_goliama_biala_akula/?ref=rss


Най-успешният състезател в историята на олимпийските игри Майкъл Фелпс срещу най-опасния хищник на океаните - голямата бяла акула... Кой е по-бърз? Кой ще спечели състезанието?<br /><br />Отговорът трябваше да бъде даден в неделя вечер, когато по "Дискавъри" започна научнопопулярната серия "Седмицата на акулите". Акулата победи Фелпс на 100 метра в открити води, като измина разстоянието за 36,1 сек.<br /><br />Американецът, който прекрати кариерата си...

Полският президент спира два закона за съдебната реформа

http://dnes.dir.bg/news/polsha-evropeyski-parlament-reforma-veto-duda-26112907

Президентът на Полша Анджей Дуда каза, че налага вето върху два закона за реформа на съдебната система, които породиха вълна от протести, предаде БТА.

Полският президент наложи вето върху спорната съдебна реформа

http://www.cross.bg/dyda-zakonoproekta-sistema-1549991.html

/КРОСС/ Президентът на Полша Анджей Дуда обяви, че ще наложи вето върху два спорни законопроекта, които според критици заплашват независимостта на съдебната система, информира АФП. Дуда спира законопроекта за Върховния съд и проектозакона за Националния съвет за магистратурата. Полският лидер уточни, че ще наложи вето върху два от трите законопроекта за реформиране на правосъдната система. "Реших да ги върна в Сейма (долната камара), което означава, че ще наложа вето върху законопроекта за Върховния съд, както и върху законопроекта за Националния съвет за магистратурата", поясни Дуда. През последните дни хиляди поляци организираха ежедневни демонстрации срещу правителството. Европейският съюз и много правни експерти предупредиха, че промените носят със себе си отстъпление от демокрацията и тласкане на държавата към авторитаризъм. Управляващата "Право и справедливост" защитава промените. Според лидера на партията Ярослав Качински реформите в съдебната система са необходими, тъй като никога не са били преследвани бившите комунисти след колапса на социалистическия строй през 1989 г. Промените, отнасящи се до Върховния съд и съдебната система, одобрени от полските депутати, за да се превърнат в закон, президентът Анджей Дуда трябва да се подпише под тях. С единия законопроект управляващите искат да поставят Върховния съд под политически контрол, давайки правомощия на правосъдния министър, който също е и главен прокурор, да назначава съдии

Пуснаха частично бул. "Руски", пешеходци "манифестират" до колите

https://www.24chasa.bg/region/article/6353626

Пуснаха частично бул. "Руски", пешеходци "манифестират" до колитеСамо една телена мрежа дели пешеходци и автомобили от ремонтирания участък на бул. "Руски". Чак на 14-ия ден след уверението на кмета Иван Тотев отсечката от ул. "Гладстон" до "Преслав" беше пусната за движение. възстановен е и маршрутът на градските автобуси по линиите 6, 16, 18 и 116. "Половинчата работа!

Институтът за пазарна икономика: Публичните разходи у нас - все повече и все по-неефективни

https://www.24chasa.bg/novini/article/6353587

Институтът за пазарна икономика: Публичните разходи у нас - все повече и все по-неефективниПубличните разходи у нас – все повече и все по- неефективни, това показва анализ на Института за пазарна икономика. Част от обществените сектори у нас продължават да гълтат пари, без да подобряват услугите, които предоставят, дори ги влошават. Калоян Стайков от Института за пазарна икономика посочи кои са най-проблемните от тях, предава БНР.

Нови пожари бушуват в Португалия (Видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/6353605

Нови пожари бушуват в Португалия (Видео)Нови пожари бушуват в централната част на Португалия. Със стихията се борят над 2300 пожарникари и специализирана техника, предаде БТА. Голям пожар е обхванал района на Кащелу Бранку. В потушаването му участват 800 пожарникари, подпомагани от местното население. Над 600 военни гасят огъня в евкалиптова гора в района на град Коимбра.

Нови пожари бушуват в Португалия

http://www.cross.bg/portygaliya-pozhari-pozharnikari-1549990.html

/КРОСС/ Нови пожари бушуват в централната част на Португалия. Със стихията се борят над 2300 пожарникари и специализирана техника, предаде Франс прес. Голям пожар е обхванал района на Кащелу Бранку. В потушаването му участват 800 пожарникари, подпомагани от местното население. Над 600 военни гасят огъня в евкалиптова гора в района на град Коимбра. През юни в горски пожари в Португалия загинаха 64 души, а над 200 бяха ранени. След тази драма Португалия прие решение за намаляване на огромните масиви от евкалипти, които са силно запалими.  

Страдивариусът на Паганини от 1729 г. взриви Античния театър в Пловдив

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6353609

Страдивариусът на Паганини от 1729 г. взриви Античния театър в ПловдивЦигулката, на която е свирил самият Николо Паганини, звуча на Античния театър в Пловдив, но в ръцете на виртуоза Разван Стойка. Оркестърът "Камерата Страдивариус" от Холандия изнесе зашеметяващ концерт в неделя вечер пред близо 3000 зрители. 12 безценни инструмента - Страдивариус и Гуарнери на близо 4 века, пристигнаха точно в 19,

Боян Петров изкачи девети осемхилядник

http://www.cross.bg/petrov-vurha-boyan-1549989.html

/КРОСС/ Боян Петров изкачисвоя девети осемхилядник - връх Гашербрум II (8035 м) в планината Каракорум. Изкачването по информация на самия алпинист е станало на 22 юли, събота. В момента той се намира в базовия лагер, където след възстановяване на силите си, ще започне да слиза надолу, съобщава „Дневник". Между 8 и 12 юли Петров също направи опит да изкачи върха, но заради влошаване на времето се наложи да слезе отново надолу. При тази експедиция алпинистът беше в компанията на Слави Несторов, който няма в актива си досега осемхилядник. Заради бизнес ангажименти обаче Несторов се наложи да изостави плановете си за качване на върха. Това бе и общо втората експедиция на Петров на Гашербрум II, след като през 2009 г. се наложи да се върне от точка на 40 м под върха. С настоящото си изкачване Боян Петров вече е изкачил 9 от 14-те върха над 8000 метра в света. Той стъпи на Гашербурм II само 11 месеца, след като заедно с еколога Андрей Ковачев пострада тежко в Кресненското дефиле, където двамата бяха пометени от румънски шофьор докато преброяваха животните в района. Недостатъчното възстановяване от катастрофата и последвалата кома бе и причината Петров да промени първоначалните си планове за изкачване на Еверест тази година.  

Полският президент наложи вето на спорния закон за съдебната система

http://www.moreto.net/novini.php?n=356097

Полският президент Анджей Дуда съобщи, че ще наложи вето на спорния закон за съдебната система. „Не смятам, че този закон ще засили чувството за справедливост”, заяви Дуда в обръщение по националната полска телевизия. Новите текстове предизвика гнева на милиони поляци, които протестираха в продължение на няколко дни, и критики от Европейската комисия.

Бизнесът: Борисов да върне класа и за чиновниците

http://dnes.dir.bg/news/rabotodateli-stazh-kabinet-borisov-3-26112906

Бизнесът поиска премиерът Бойко Борисов да върне добавката за стаж и професионален опит в заплатите на държавните служители.

Полският президент налага вето на два от спорните съдебни закони

http://www.mediapool.bg/polskiyat-prezident-nalaga-veto-na-dva-ot-spornite-sadebni-zakoni-news267017.html

След бурни осемдневни протести с обвинението, че управляващите в Полша посягат на самите устои на демокрацията президентът Анджей Дуда обяви в понеделник, че налага вето върху два закона за реформа на съдебната система.   Двата закона са за Върховния съд и за Националния съвет на магистратурата (полския висш съдебен съвет). Критици на законите казват, че те намаляват независимостта на съдебната система.   "Законът за Върховния съд не засилва чувството за справедливост у обществото", каза Дуда, цитиран от Франс прес, и допълни, че този закон, както и законът за Националния съвет на магистратурата трябва да бъдат променени. Той съобщи, че връща законите обратно в Сейма (долната камара на парламента).   Дуда изрази съжаление, че единият от двата закона - този за Върховния съд, не му е бил представен, преди да бъде внесен за обсъждане в Сейма, който го прие миналата седмица.   Изявлението на президента беше излъчвано по държавната телевизия. Дуда каза, че разработва свой собствен законопроект за съдебна реформа. Полски медии съобщават, че по-късно в понеделник Дуда ще има среща с председателя на Върховния съд на Полша. Полският президент съобщи, че през уикенда е провел редица срещи с юристи и потвърди необходимостта от реформа. След изявлението на Анджей Дуда курсът на полската злота се покачи спрямо еврото, тъй като инвеститори казаха, че решението на президента намалява рисковете от политическа криза в Полша, отбелязва Ройтерс. Управляващата полска партия "Право и справедливост" защитава законите за реформи в съдебната система с аргумента, че те ще подобрят работата й и че ще са необходими на борбата с корупцията.   Хиляди поляци протестираха в неделя вечер за осми пореден ден заради новите правила, прокарани в парламента от управляващата партия, които драстично ограничават независимостта на съдебната власт.   Протестиращите виждат в тези действия на управляващата партия "Право и справедливост" посегателство срещу демократичните устои на страната. Те обвиняват партийния лидер Ярослав Качински, че се държи авторитарно, за да се укрепи на власт.   "Конституция, конституция", скандираха няколко хиляди души, събрали се пред Върховния съд във Варшава със запалени свещи в ръка, предаде Франс прес. "Искаме (президентско) вето. Свободни съдилища! Свобода, равенство, демокрация".   Хората развяваха знамена на Европейския съюз и Полша, когато се събраха вечерта пред президентския дворец в столицата. Те призоваха президента Анджей Дуда да наложи вето на спорното законодателство, което ще постави Върховния съд и други сфери на съдебната власт под контрола на партията.   Полски медии съобщиха, че в други градове в страната и в Европа също е имало протести.   Опитите за поставяне под контрол на съдилищата породиха тревога в ЕС. Заместник-председателят на Европейската комисия Франс Тимерманс предупреди преди дни, че Брюксел е на път да отнеме правото на Полша на глас в блока заради нарушаване на върховенството на закона.   Германският министър на правосъдието Хайко Маас изрази вчера подкрепа за евентуални санкции на ЕС срещу Полша и каза пред германския в. "Билд ам зонтаг", че "независимостта на съдебната власт в Полша е в опасност".   "Човек, който до такава степен не уважава върховенството на закона, трябва да приеме, че се самоизолира политически", каза Маас".   Той добави, че "ЕС не може да стои и да гледа безучастно. Върховенството на закона и демокрацията са основата на ЕС".

Полският президент наложи вето на скандалните съдебни поправки

http://www.mediapool.bg/polskiyat-prezident-nalozhi-veto-na-skandalnite-sadebni-popravki-news267017.html

След седмици протести и предупреждения от ЕС полският президент Анджей Дуда наложи вето на скандалните съдебни проверки.    Така той спира законите за Върховния съд и за Националния съвет на магистратурата, които намаляваха независимостта на съдебната система и даваха възможност на управляващата консервативна партия "Право и справедливост“ да назначава висшите магистрати.    "Законът за Върховния съд не засилва чувството за справедливост у обществото", каза Дуда.   Той съобщи, че връща законите обратно в Сейма (долната камара на парламента).    След изявлението на Анджей Дуда курсът на полската злота се покачи спрямо еврото, тъй като инвеститори казаха, че решението на президента намалява рисковете от политическа криза в Полша, отбелязва Ройтерс.   Новите закони предизвикаха критики от страна на ЕС и улични протести в Полша. Европейската комисия прикани полското правителство да спре новите закони и да поднови започналия диалог по тях, като наред с това заплаши с безпрецедентни санкции, в това число отнемане на правото на глас, ако Варшава не сложи край на "очевидните рискове" за правовата държава.   "Право и справедливост", която е на власт от края на 2015 г. казва, че всички промени, които прави, са необходими, за да се подобри работата на съдебната система и да се води борба срещу корупцията.    Опозицията обаче обвинява управляващите в опит да поставят съдебната система под свой пълен контрол и заявява, че реформите им са посегателство срещу принципа за разделение на властите. 

Полският президент наложи вето на спорните закони за съдебната система

http://www.dnevnik.bg/sviat/2017/07/24/3012165_polskiiat_prezident_naloji_veto_na_spornite_zakoni_za/?ref=rss


Президентът на Полша Анджей Дуда изненадващо обяви вето върху два от трите закона за реформа на съдебната система, които породиха вълна от протести.<br /><br />Двата закона са за Върховния съд и за Националния съвет на магистратурата (полския висш съдебен съвет). Критици на законите казват, че те намаляват независимостта на съдебната система.<br /><br />"Законът за Върховния съд не засилва чувството за справедливост у обществото", каза Дуда и допълни, че този...

Задържаха петима биячи от созополско заведение

http://frognews.bg/news_138807/Zadarjaha-petima-biiachi-ot-sozopolsko-zavedenie/

Районна прокуратура Бургас повдигна обвинение на петима и задържа за 72 часа Димитър Х., Георги Д., Пламен Р., Красимир А. и Георги Н. за извършени хулигански действия на 23 юли в бар в Созопол.

Обвиниха петимата биячи от созополския бар

https://www.24chasa.bg/novini/article/6353588

Обвиниха петимата биячи от созополския барПовдигнати са обвинения срещу петима мъже, нанесли побой на персонал в нощен бар в Созопол и изпочупили инвентар в заведението. Това съобщиха от Районна прокуратура-Бургас. Пострадали при побоя в бара са двама мъже. Предвид особената дързост на извършените престъпления, времето, начина, мястото, използваните средства,

Румънец се удави в Балчик

//dariknews.bg/regioni/dobrich/rumynec-se-udavi-v-balchik-2038598

Румънски турист се е удавил в Балчик, съобщават от полицията. Сигнал за инцидента е пададен на спешния телефон 112 на 23 юли, малко преди 17.00 часа.

Установено е, че в охраняемата зона на „Нов плаж” в Балчик дежурният спасител е изв

Картината на доходите в България: София отива много по-напред от всички останали

https://www.actualno.com/business/kartinata-na-dohodite-v-bylgarija-sofija-otiva-mnogo-po-napred-ot-vsichki-ostanali-news_623985.html

3,25 пъти са се увеличили годишните доходи на човек за период от 15 години. Това показват картограми, разработени от Института за пазарна икономика (ИПИ) и Мапекс, в който са посочени данните за периода 2001 - 2016 година. Средно всяка година доходите в България са се увеличавали с

Заради големите енергийни проекти от Русия, ЕС и САЩ вървят към конфликт

http://econ.bg/Новини/Заради-големите-енергийни-проекти-от-Русия-ЕС-и-САЩ-вървят-към-конфликт-_l.a_i.746029_at.1.html

Енергийните проекти с руско участие и особено "Северен поток 2" съвсем скоро може да се окажат сериозна причина за конфликт между Европейския съюз и...

"Дюнкерк" оглави боксофиса отвъд Океана с приходи от 50 млн. долара

http://www.investor.bg/novini/346/a/diunkerk-oglavi-boksofisa-otvyd-okeana-s-prihodi-ot-50-mln-dolara-243553/

Получилата положителни отзиви комедия "Girls Trip" надмина очакванията на критиците и заема втората позиция

Багерът си тръгна от Резово. Далянът на Васко Паяка остана (СНИМКИ)

http://clubz.bg/56531-bageryt_si_trygna_ot_rezovo_dalqnyt_na_vasko_paqka_ostana_snimki

Община Царево удържа на думата си и изпрати механизирана техника тази сутрин в рибарското селище на Резово, за да съборят даляна на прочутия рибар Васко Паяка. Мероприятието бе обявено като „почистване с механизирана техника на поземлен имот с начин на трайно ползване „пасища, мери”.

Моля, всички движими вещи попадащи в имота да бъдат преместени в противен случай, ще бъдат премахнати принудително”, пише на залепеното пред даляна съобщение. (пунктуацията е оригинална – б.р.)

Вчера режисьорът Евгений Михайлов съобщи за готвеното събаряне на рибарския клуб:

Наскоро Резово е посетено и от вицепремиера Валери Симеонов. От скъпите заведения в Резово му се били оплакали, че Паяка с рибената чорба (най-вкусната) и пържената риба (каквато се улови в мрежите) им подбивал цените и им отклонявал клиентите. Странен плач срещу клубче, което не предлага на гостите си нищо друго освен чорба и пържена на тиган риба асорти.

Но Валери Симеонов, нали е бизнесмен, ги разбира тези работи. Та нали в неговия хотел до границата отсядат командированите военни и полицаи. Бизнесът си е бизнес!

И държавнически трябва да се реши проблемът.

А проблемът на Южното Черноморие се оказа паянтовият дървен навес на рибаря Васко Паяка! Не Брендо и бетонираният „Оазис”! Не Жени Живкова, препречила с двуметрова ограда достъпа до плажа и брега край Лозенец! Не Шарлопов и бетонираният Боджак край Созопол. Те са узаконили беззаконието си! Те са ОК!

Клуб Z и няколко други онлайн медии публикуваха историята. В резултат тази сутрин багерът е бил посрещнат от десетки граждани и от екипи на бТВ, Нова тв и БНР.

„На място бяха и работници от общината, които да започнат "почистването". Дойде и багер от Царево. След час някой се обади на багериста и машината потегли обратно за Царево. Явно и в общината са разбрали, че не може без заповед, връчена по законния ред, да "почистят" двайсетгодишния рибарски далян”, пише Михайлов от мястото на събитието.

Граждани от Резово са сезирали омбудсмана Мая Манолова, че планираната акция на община Царево не е била по процедурата за незаконно строителство, а е прикрита зад намерението за почистване на пасища.

 

Багерът си тръгна от Резово. Даляна на Васко Паяка остана (СНИМКИ)

http://clubz.bg/56531-bageryt_si_trygna_ot_rezovo_dalqna_na_vasko_paqka_ostana_snimki

Община Царево удържа на думата си и изпрати механизирана техника тази сутрин в рибарското селище на Резово, за да съборят Даляна на прочутия рибар Васко Паяка. Мероприятето бе обявено като „почистване с механизирана техника на поземлен имот с начин на трайно ползване „пасища, мери”.

Моля, всички движими вещи попадащи в имота да бъдат преместени в противен случай, ще бъдат премахнати принудително”, пише на залепеното пред Даляна съобщение. (пунктуацията е оригинална – б.р.)

Вчера режисьорът Евгений Михайлов съобщи за готвеното събаряне на Рибарския клуб:

Наскоро Резово е посетено и от вицепремиера Валери Симеонов. От скъпите заведения в Резово му се били оплакали, че Паяка с рибената чорба (най-вкусната) и пържената риба (каквато се улови в мрежите) им подбивал цените и им отклонявал клиентите. Странен плач срещу клубче, което не предлага на гостите си нищо друго, освен чорба и пържена на тиган риба-асорти.

Но Валери Симеонов, нали е бизнесмен, ги разбира тези работи. Та нали в неговия хотел до границата отсядат командированите военни и полицаи. Бизнесът си е бизнес!

И държавнически трябва да се реши проблемът.

А проблемът на южното Черноморие се оказа паянтовият дървен навес на рибаря Васко Паяка! Не Брендо и бетонираният „Оазис”! Не Жени Живкова, препречила с двуметрова ограда достъпа до плажа и брега край Лозенец! Не Шарлопов и бетонираният Боджак край Созопол. Те са узаконили беззаконието си! Те са ОК!

Клуб Z и няколко други онлайн медии публикуваха историята. В резултат тази сутрин багерът е бил посрещнат  от десетки граждани и от екипи на бТВ, Нова и БНР.

„На място бяха и работници от общината, които да започнат "почистването". Дойде и багер от Царево. След час някой се обади на багериста и машината потегли обратно за Царево. Явно и в Общината са разбрали, че не може без Заповед, връчена по законния ред, да "почистят" двайсетгодишния рибарски далян”, пише Михайлов от мястото на събитието.

Граждани от Резово са сезирали омбудсмана Мая Манолова, че планираната акция на община Царево не е била по процедурата за незаконно строителство, а е прикрита зад намерението за почистване на пасища.

 

Пиенето на алкохол на младини води до изсъхване на мозъка

https://www.24chasa.bg/zdrave/article/6353491

Пиенето на алкохол на младини води до изсъхване на мозъкаМного млади хора злоупотребяват с чашката, без да подозират, че това може да доведе до изсъхване на отделни зони на мозъка, свързани с паметта, вниманието и езика. Резултатът е повишеният риск от алкохолизъм и редица други проблеми, пише NDTV, предаде БГНЕС. Според учени от университета в американския щат Орегон именно в подрастващата възраст,

Почина актрисата Ванча Дойчева

http://clubz.bg/56530-pochina_aktrisata_vancha_dojcheva

Актрисата Ванча Дойчева, с над 250 роли в театъра и киното, почина на 75 години, съобщават от Народния театър „Иван Вазов“.

Дойчева стъпва на сцената на Народния едва деветгодишна, а веднага след като завършва актьорско майсторство във ВИТИЗ „Кръстьо Сарафов” в класа на проф. Кръстьо Мирски със Сарафовска стипендия за отличен успех през 1966 г., дебютира на първата ни сцена.

„Една вдъхновяваща актриса и прекрасен човек, отдаден с много любов и вяра на театъра – пишат за нея от Народния. – Актриса едновременно на финия нюанс и на едрите щрихи, на емоционалната сдържаност и на яркото чувство, на максималната органичност и на ярката характерност.“

Ванча Дойчева има над 250 роли в театъра, киното, телевизионния театър, радиотеатъра. Дългогодишен председател е на Съюза на артистите в България. Стотици са участията ѝ в концерти, рецитали, срещи със зрители от цялата страна.

Дойчева е и дългогодишен председател на Съюза на артистите в България.

Носителка е на Голямата награда на община Карлово на името на Васил Левски за обществената си дейност.

По-известните ѝ роли в театъра са на Рада Госпожина в „Под игото”, и Казаларската царица в едноименната пиеса по Вазов, Грушенка в „Братя Карамазови” по Достоевски, Дездемона в „Отело” и Регана в „Крал Лир” на Шекспир, Лизистрата в едноименната комедия на Аристофан, Елена в „Деца на слънцето” на Горки, Адела в „Домът на Бернарда Алба” на Лорка, Инес в „Почивка в Арко Ирис” на Димитър Димов, Мег в „Бившата мис на малкия град” от Мартин Макдона, Савина в „Елегия” на Павловски, Еленка в „Почивен ден” на Камен Донев и др.

Поклонението пред актрисата е в сряда, 26 юли от 11:00 часа в Народния театър „Иван Вазов”.

Площад Славейков

Двама в болница след тежка катастрофа на пътя Варна-Казашко

http://www.moreto.net/novini.php?n=356096

33-годишен мъж е с опасност за живота след катастрофа на пътя между Варна и с. Казашко, научи Moreto.net. Той е настанен за оперативно лечение със съчетана травма в МБАЛ „Св. Анна”. При инцидентат, станал тази сутрин около 8:30 часа е пострадала и 32-годишната водачка на втория автомобил.

Сиромашия! Мъж погреба баща си в двора, после се гръмна

http://frognews.bg/news_138806/Siromashiia!-Maj-pogreba-bashta-si-v-dvora-posle-se-gramna/

42-годишният Павлин от село Кошава преди дни зарови трупа на починалия си баща в двора, защото нямал пари за погребение. В събота се самоуби. Мъжът е намерен с огнестрелна рана в главата. Лежал в стаята си с газов пистолет в ръката.

Бизнесът иска да се върне добавката за стаж в заплатите на държавните служители

https://www.24chasa.bg/novini/article/6353560

Бизнесът иска да се върне добавката за стаж в заплатите на държавните служителиБългарските работодатели отправиха две предложения към премиера Бойко Борисов - да върне добавката за стаж и професионален опит в заплатите на държавните служители и да въведе административно нарастване на инвестициите и на брутния вътрешен продукт, пише "Дарик". Заявката на бизнеса дойде след като миналата седмица стана ясно,

Гришо удържа десетото място в ATP

https://offnews.bg//tenis/grisho-udarzha-desetoto-miasto-v-atp-661257.html

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров запази позиции в световната ранглиста на ATP, в която е под номер 10. Талантът от Хасково се завърна в топ 10 след турнира "Уимбълдън" за първи път от 29 месеца насам.

За последно той беше част от призовата десетка 22 февруари 2015 година, когато също бе 10-и. В момента 26-годишният хасковлия има актив от 3160 точки, който може да подобри още тази седмица с участието си на турнира от сериите АТР500 във Вашингтон.

Миналата година Григор отпадна още в първия си мач, което означава, че няма точки за защитаване. Негови конкуренти в американската столица ще бъдат Кей Нишикори (8-ми в света, шампион от 2015 година) и Милош Раонич (9-и в света, шампион от 2014 година). Лидер в основната схема е Доминик Тийм (7-и в класацията на АТР).

№1 в света остана Анди Мъри (Великобритания) със 7750 точки. Втори е Рафаел Надал (Испания) със 7465, а трети - Роджър Федерер (Швейцария) с 6545 точки.

В последните дни Григор тренира в академията на бившия номер 1 в света Рафаел Надал в Манакор (Майорка) преди участието си на турнира от сериите АТР 500 във Вашингтон. 

Челните десетки на световните ранглисти на АТР:
1. (1) Анди Мъри (Великобритания) 7750 точки
2. (2) Рафаел Надал (Испания) 6545 точки
3. (3) Роджър Федерер (Швейцария) 6545 точки
4. (4) Новак Джокович (Сърбия) 6325 точки
5. (5) Стан Вавринка (Швейцария) 6140 точки
6. (6) Марин Чилич (Хърватия) 5075 точки
7. (7) Доминик Тийм (Австрия) 4030 точки
8. (8) Кей Нишикори (Япония) 3740 точки
9. (9) Милош Раонич (Канада) 3310 точки
10. (10) Григор Димитров (България) 3160 точки

1 г. по-късно: Интерпол търси убиеца на семейство мотористи

http://dnes.dir.bg/news/prokuratura-motoristi-faruk-bektash-tanya-boyko-boykovi-26112820

1 г. след катастрофата край Драгоман, при която турчинът Фарук Бекташ блъсна и уби семейство мотористи, той все още е в неизвестност и се издирва от Интерпол.

Задържаха петима след инцидент в заведение в Созопол

https://www.actualno.com/crime/zadyrjaha-petima-sled-incident-v-zavedenie-v-sozopol-news_623993.html

На 23 юли, в Районното управление в Созопол е получено съобщение за инцидент в заведение в курортния град, при който след сбиване са пострадали четирима мъже – на 35, 36 ,18 и 20 години, съответно от Благоевград, от Созопол, от Бургас и от Плевен. Пред полицаите потърпевшите съоб

Цитат на деня: Ако Пеевски е бил клиент на КТБ, той би трябвало да е от ощетените

http://www.dnevnik.bg/citat_na_deniia/2017/07/24/3012161_citat_na_denia_ako_peevski_e_bil_klient_na_ktb_toi_bi/?ref=rss


Ако е бил клиент на КТБ, той (бел. ред. Делян Пеевски) би трябвало да е от ощетените, а не от тези, които са обвинени.<br /><br />Така председателят на бюджетната комисия в парламента Менда Стоянова отговори на въпрос дали ѝ липсва в списъка с обвиняемите за фалита на банката името на депутата от ДПС Делян Пеевски. В интервю за Би Ти Ви тя подчерта, че той не е бил част нито в управлението, нито в контрола на КТБ.<br /><br />По думите ѝ парите от КТБ няма да се върнат....

Министърът на културата Боил Банов е на работно посещение в Германия

https://www.24chasa.bg/novini/article/6353551

Министърът на културата Боил Банов е на работно посещение в ГерманияМинистърът на културата Боил Банов, който е на работно посещение в Германия, се срещна с кмета на гр. Елванген, Федерална провинция Баден-Вюртемберг, Карл Хилзенбек. Двамата обсъдиха състоянието и перспективите за задълбочаване на сътрудничеството между Министерството на културата и град Елванген, насърчаването на културния туризъм,

Сърбин с джет уби българин с водно колело в Будва

http://frognews.bg/news_138805/Sarbin-s-djet-ubi-balgarin-s-vodno-kolelo-v-Budva/

Български гражданин е загинал в черногорския курорт Будва, след като сърбин с джет се блъснал във водно колело, съобщават сръбски вестници, цитирани от bTV.Полицията е арестувала заподозряния сърбин за инцидента.

Светлозар Лазаров: Службите ни са функция на болното общество!

http://www.moreto.net/novini.php?n=356087

Обществото ни е болно. Нашите служби са функция на нашето общество. Нищо не бива да ни учудва, защото става дума за криминален бизнес. Когато има търсене, има и предлагане. Нещата опират до морала на обществото и морала и социалния статус на служителите на МВР, коментира Светлозар Лазаров по повод замесените в трафик на мигранти служители на МВР.

Какво са си казали за последно принцеса Даяна и синовете й

https://www.vesti.bg/lyubopitno/sveji/kakvo-sa-si-kazali-za-posledno-princesa-daiana-i-sinovete-j-6071810

Британските принцове Уилям и Хари разказват в нов документален филм за последния телефонен разговор, който са имали със своята майка - принцеса Даяна, преди смъртта й

"Не можем да позволим да ни изнудват" - германските политици втвърдиха тона към Анкара

http://www.dnevnik.bg/sviat/2017/07/24/3012152_ne_mojem_da_pozvolim_da_ni_iznudvat_-_germanskite/?ref=rss


Турският президент Реджеп Ердоган излага на опасност столетните отношения между Анкара и Берлин, заяви финансовият министър на Германия Волфганг Шойбле в интервю за в. "Билд". "Това е драматично, защото наистина ни свързват много неща. Но не можем да позволим да ни изнудват", казва още Шойбле.<br /><br />Конфликтът между двете държави се изостри в последните дни, като германските политици прибягнаха до необичайно остър език, макар обичайно да се стремят да...

Над 300 свободни места във варненските гимназии след трето класиране

http://www.moreto.net/novini.php?n=356095

Над 300 са местата в гимназии и средни училища във Варна, останали незаети след третото класиране за прием след 7 клас. Това става ясно от справка със сайта на Регионалното управление по образование. Различни са сроковете, които школата дават за попълване на свободните позиции, научи Moreto.

Почина котаракът-кмет от Аляска (Видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/6353403

Котаракът Стъбс, който стана почетен кмет и туристическа атракция на малкия град Талкитна в Аляска, почина на 20-годишна възраст, съобщиха собствениците му, цитирани от Ройтерс и Асошиейтед прес. Стъбс заспал в четвъртък през нощта в дома си на 96 километра от град Анкъридж и не се събудил, пише в изявление на семейство Споун, предаде БТА.

Българин е загинал в Будва при инцидент с джет

https://www.actualno.com/crime/bylgarin-e-zaginal-v-budva-pri-incident-s-djet-news_623984.html

Български гражданин е загинал в черногорския курорт Будва, след като сърбин с джет с блъснал във водното колело, на което се намирал той, предоха сръбските вестници. Полицията е арестувала сърбина, заподозрян за сблъскването с водното колело, информира bTV. Сблъсъкът е станал около 20 ч. местно време вчера. Първоначално българинът бил контактен, но починал на път за болницата. На сръбския гражданин е определен арест до 72 часа.

Един загина, а 16, сред които и бебе, са ранени при буря в Румъния

https://www.24chasa.bg/novini/article/6353530

Един загина, а 16, сред които и бебе, са ранени при буря в РумънияЕдин човек загина тази нощ, а 16 са ранени, след като в селището Булз в северозападния окръг Бихор в Румъния силна буря изненада група туристи, къмпингуващи в района, предаде агенция Медиафакс, цитира БТА. Ранените са откарани в болница, като състоянието на трима от тях е тежко. В болница е настанено и пострадало бебе на 7 месеца.

Петима ранени при атака с резачка в Швейцария

http://clubz.bg/56529-petima_raneni_pri_ataka_s_rezachka_v_shvejcariq

Най-малко петима души бяха ранени при нападение с моторна резачка в Швейцария, предаде Би Би Си.

Двама от пострадалите са в тежко състояние.

Нападателят е избягал и се издирва.

Атаката била извършена в центъра на град Шафхаузен, на границата с Германия. Първо по улиците бил забелязан мъж с моторна резачка. Внезапно той започнал да напада с нея хора напосоки, твърди собственик на магазин, цитиран от в. "Блик".

След това мъжът избягал. Полицията блокирала центъра на Шафхаузен.

Въоръжени нападения в Швейцария по принцип са рядкост.

През март в кафене в град Базел бяха разстреляни двама души. В миналото заведението било често посещавано от хора, свързани с наркотрафика.

През декември 2016 г. трима души бяха ранени след стрелба в ислямски център за молитва в Цюрих.

Предмети, носещи лош късмет на дома

https://www.actualno.com/curious/predmeti-noseshti-losh-kysmet-na-doma-news_623627.html

Домът е проекция на душата на човека. Всичко, което се намира в дома ви, по някакъв начин е свързано с вашето подсъзнание, желанията ви и вашето бъдеще. Не всеки предмет в дома ви може да ви бъде полезен. Добре е да направите инвентаризация на жилището си и без съжаление да се

Григор Димитров остава в топ 10

http://www.cross.bg/ostava-nomer-dimitrov-1549988.html

/КРОСС/ Първата ракета на България Григор Димитров отново стартира новата седмица на десето място в ранглистата на ATР с актив от 3160 точки, а с 150 точки пред него е Милош Раонич под номер 9. Водач при мъжете остава Анди Мъри със 7750 точки, следван от Рафаел Надал със 7465 и Роджър Федерер с 6545 пункта. Челната десетка се допълва от Новак Джокович, Стан Вавринка, Марин Чилич, Доминик Тийм, Кей Нишикори, Милош Раонич и Димитров. При жените лидерка остава чехкинята Каролина Плишкова, следвана от Симона Халеп и доскорошната номер 1 Анжелик Кербер. Шампионката от „Ол Ингланд Клъб" Гарбине Мугуруса се изкачва с една позиция до номер 4, следвана от Елина Свитолина и Каролин Возняцки. С три позиции надолу отстъпва полуфиналистката от „Уимбълдън" Джоана Конта, която заема седмото място. Първата ракета на България при жените Цветана Пиронкова също запазва своята 123-та позиция. Виктория Томова отстъпва с четири места и е 171-ва, а Елица Костова се срива с цели 26 и е 249-а.    

"Лудогорец" замина с надежди за "непредвидимия" мач с "Апоел"

http://www.dnevnik.bg/sport/2017/07/24/3012153_ludogorec_zamina_s_nadejdi_za_nepredvidimiia_mach_s/?ref=rss


"Лудогорец" се насочи с увереност към важния си мач с "Апоел" (Беер Шева) от третия предварителен кръг в Шампионската лига. Разградчани играят в Израел в сряда, но заминаха по-рано, за да се приспособят.<br /><br />"Очакваме един мач, който ще бъде изключително труден. Като казвам "един мач", имам предвид изхода от двата двубоя с "Апоел". Ще направим всичко възможно да се представим по най-добрия начин и да играем плейоф", каза...

Затихва най-голямото огнище на морбили у нас в Столипиново

http://www.mediapool.bg/zatihva-nai-golyamoto-ognishte-na-morbili-u-nas-v-stolipinovo-news267016.html

Най-голямото огнище на морбили в страната в Столипиново вече затихва. В пловдивския ромски квартал през последната седмица няма регистрирани нови случай, съобщи директорът на Националния център по заразни и паразитни болести Тодор Кантарджиев в понеделник пред БНТ. По думите му от морбили са били заразени над 160 души от Пловдив, Пазарджик и Монтана. Първите случаи на заразени с морбили бяха регистрирани през март тази година на фона на епидемия в Румъния. Първите заразени бяха именно от пловдивския квартал Столипиново, сред които десетмесечно бебе, което почина. Заболяването бързо се разпространи и само за няколко седмици заразените вече бяха десетки. Според проф. Кантарджиев в разгара на лятото по морските ни курорти регистрираните случаи на вирусни инфекции са по-малко от тези в София. "Лошото е, че ентеровирусите на 200-330 болни, при един могат да причинят възпаление на нервната система. Именно затова казваме - лятно време много добра хигиена. Миене на ръцете, преди хранене задължително, след ползване на тоалетна, хигиенични тоалетни, антибактериални кърпички на основата на хлорхексидина, а не на основата на спирта, е по-хубаво да се ползват лятото и да се ползват от майките, когато децата са на плажа“, каза Кантарджиев. “На плажа, на всеки нещо му се дояжда - предлагат се сладоледи, предлагат се сандвичи, но винаги трябва с мити ръце", допълни той.

Аржентински съдия спаси живота на футболист, пострадал по време на мач (Видео)

https://www.24chasa.bg/sport/article/6353498

Аржентински съдия спаси живота на футболист, пострадал по време на мач (Видео)Главният съдия на мач от аржентинското футболно първенство спаси живота на футболист, пострадал след сблъсък с противник, съобщи в. "Оле". Футболистът на "Сан Мигел" Исаис Олариага скочил да избие топката с глава, но вместо коженото кълбо ударил главата на Хавиер Веласкес, играч на противниковия "Дефенсорес Унидос", предава Дарик.

Начинът, по който ви гледат хората, разкрива намеренията им

//dariknews.bg/novini/liubopitno/nachinyt-po-kojto-vi-gledat-horata-razkriva-namereniiata-im-2038589

Хора, които се втренчват в стъпалата или краката ви, не търсят интимна връзка - те по-скоро ви преценяват като платонически обект, установиха учени от университета в Канзас, цитирани от в. "Метро".

Ако някой има сериозни намерения към вас, то очите м

Стивън Хокинг предрича кипящи океани на Земята

//dariknews.bg/novini/sviat/stivyn-hoking-predricha-kipiashti-okeani-na-zemiata-2038603

Световноизвестният британски физик-теоретик Стивън Хокинг заяви, че решението на американския президент Доналд Тръмп да извади САЩ от Парижкото споразумение за климата ще доведе до колосални проблеми за нашата планета, съобщава Би

Петима ранени при нападение в швейцарски град

//dariknews.bg/novini/sviat/petima-raneni-pri-napadenie-v-shvejcarski-grad-2038593

Най-малко петима души бяха ранени, двама от които - сериозно, при нападение, извършено от неизвестен мъж в швейцарския град Шафхаузен, съобщи Ройтерс, цитирайки полицията.

Повдигнаха обвинения на петима за мелето в созополския бар "Бикини"

//dariknews.bg/novini/bylgariia/povdignaha-obvineniia-na-petima-za-meleto-v-sozopolskiia-bar-bikini-2038582

Районната прокуратура в Бургас повдигна обвинения на петима души, задържани след мелето в созополския бар "Бикини" вчера, съобщиха от институцията. В ареста за срок от 72 часа остават Димитър Х., Георги Д., Пламен Р., Красимир А. и Георги Н..

Под надзора на бургаскат

Почина голямата актриса Ванча Дойчева

//dariknews.bg/novini/obshtestvo/pochina-goliamata-aktrisa-vancha-dojcheva-2038605

На 75-годишна възраст почина голямата актриса Ванча Дойчева, съобщават от Народния театър "Иван Вазов". Оттам описват Дойчева като вдъхновяваща актриса и прекрасен човек, отдаден с много любов и вяра на театъра.

Ванча Дойчева стъпва на сценат

Ценности, електроника и доста пари изчезнаха, докато сегашният шеф на Летище София отговаряше за охраната

https://offnews.bg//razsledvane/tcennosti-elektronika-i-dosta-pari-izcheznaha-dokato-segashniat-shef-661258.html

Журналистическият интерес към сегашния изпълнителен директор на Летище София Владимир Рапонджиев беше привлечен още преди няколко години, когато беше директор по сигурността на летището. Отначало повод стана подготвения договор в офиса на софийска фирма за закупуване на скенери за летището. После въз основа на документи се появиха основателни съмнения, че Рапонджиев не предприема никакви активни действия за уволнението на служители, уличени в кражби от багажи на пътници.

В началото на месец май тази година в разположение на пишещия тези редове попаднаха два документа от летищната Дирекция Сигурност. В края на април тогавашният директор по сигурността Димитър Асенов назначава комисия начело със своя заместник Георги Сеферинов Георгиев, която да провери каква е съдбата на намерените парични средства и предмети с предполагаема стойност над 100 лв, загубени от пътниците на летището през предходните четири години и предадени на съхранение в Дирекция Сигурност.

В окончателния доклад на комисията се твърди, че поне в 30 случая напълно липсват документи какво е станало с намерените вещи или парични суми. Става дума за 14 595 евро в брой, 18 лаптопа и таблети, 8 скъпи часовника (Касио, Тулекс). Отделно цялата информация за 2013, 2014 и 2015 г. в служебния компютър е изтрита.

Куриозното е, че докладът е предаден на новоназначения директор на Летището Владимир Рапонджиев, който е бил шеф на сигурността през въпросните четири години и липсите са именно в периода на неговото управление. Той го оставил без внимание и възражения.

На 9 юни в деловодството на Летището беше депозирано журналистическото питане към Рапонджиев как са формирани сериозните липси и бе поискан достъп до протоколите по въпросните 30 случая. Копие от питането „за сведение” получи и министър Московски, лично назначил Рапонджиев.

Докато течеше чакането, от журналистическа скука беше потърсена в сайта на Летището биографична справка за новия изпълнителен директор Владимир Рапонджиев с цел проверка какви са му базовите образования. Нито дума по въпроса! Наистина от скука, защото е общоизвестно, че той е завършил единствено НСА, бил бодигард в НСО, преминал краткосрочни професионални курсове. На Летището попаднал съвършено случайно единствено заради предразполагащия доверие външен вид.

В законовия 30-дневен срок не бе получен никакъв отговор от Рапонджиев.

Затова последва заявление до министър Московски с искане за намеса по реда на Закона за достъп до обществена информация. На министъра в прав текст му беше казано, че назначаването на Рапонджиев е изненадващо, защото е абсолютно некомпетентен за тази длъжност, и че министърът знае всичко това отлично. „Очевидно точно такъв човек Ви е нужен, което подтиква към смели предположения, някои от които имат връзка с предстоящата концесия на летището” – пишеше в заявлението.

Министърът би трябвало да има интерес да разсее журналистически съмнения за причастността на Рапонджиев относно изчезналите пари и вещи. Защото ако се стигне до публикация в медиите, няма как тази информация да не заинтересува президента, премиера, главния прокурор, парламентарната комисия по транспорта и включително европейските агенции за гражданска авиация. А защо европейските агенции? – Защото те имат достатъчно голям интерес да знаят дали шефът на Летище София притежава нужните морални и професионални качества, за да гарантира сигурността на преминаващите пътници.

Всъщност дойде време за версии. В Дирекция „Сигурност” на летището открито се говори, че плячката е поделена между Рапонджиев и двамата му подчинени служители Х.Г. и Д.М. Дали е точно така, може да се произнесе прокуратурата, ние няма как да кажем. Но има основание да се направи поне обоснованото предположение, че Владимир Рапонджиев като директор на Дирекция сигурност на Летище София е проявявал престъпно нехайство и фрапиращо безхаберие при неизпълнение на служебни задължения, довели не само до накърняване материални интереси на обслужваните пътници и, което е много по-важно, до уронване престижа на Летище София.

Министър Московски не благоволи да отговори. В такива случаи обикновено се разчита времето да покрие случая или се кроят планове как журналистът да бъде вкаран на „кучето в ауспуха”. Този път няма да се случи нито едното, нито другото.

Изборът на Румен Радев за президент попромени ситуацията в страната, на което министърът високомерно не обърна внимание. Гражданската авиация обаче остана в периметъра на Радев и може би си заслужава Московски да знае следния дребен епизод: През февруари служебният министър на транспорта Христо Алексиев направи невероятни финтове да спаси уволнения шеф на Летище София Христо Щерионов, като накрая се опита да го вреди на водеща длъжност в министерството. Тогава президентът Радев привика Алексиев и, според очевидци, той излязъл треперещ като лист и дълбоко разкаян, че се застъпил за Щерионов. Сега Московски е титуляр и не е подвластен на президента, но ако не е разбрал, че Радев е твърде костелив орех за него, дълбоко греши.

Джамбазки: Циганската интеграция бе открадната от шепа негодници

http://frognews.bg/news_138804/Djambazki-TSiganskata-integratsiia-be-otkradnata-ot-shepa-negodnitsi/

Циганските махали трябва да се разбият, така че да не са на едно място и престъпниците да бъдат наказвани, а не да продължават да вилнеят. Ако продължаваме да се чудим какво ще стане, ако криминално проявени типове се разхождат по улиците - ще загинем. В българската ромска махала има изострена битова престъпност и липса на основни за обществото ни ценности.

Момиче от ЮАР стана 3-тото дете в света, надвило вируса на СПИН

https://www.actualno.com/goodnews/momiche-ot-uar-stana-3-toto-dete-v-sveta-nadvilo-virusa-na-spin-news_623981.html

Деветгодишно момиче от Южноафриканска република стана третото дете в света, успяло да надвие Синдрома на придобитата имунна недостатъчност (СПИН), предава AFP. Днес (24 юли) изследователи съобщиха, че момичето е било на лечение от периода след навършване на първата си година. Детето е преминало десетмесечен курс на лечение, след което е взимало лекарства. В резултат се наблюдава дълготрайна ремисия, уточниха експертите.

Новината за сватба в екипа на Game of Thrones се оказа клюка

http://www.cross.bg/haringtun-royz-igra-1549987.html

/КРОСС/ Британският актьор Кит Харингтън не е предлагал брак на приятелката си, актрисата и негова бивша екранна партньорка в хитовия сериал "Игра на тронове" (Game of Thrones) Роуз Лесли, съобщи ЮПИ. Представител на 30-годишния Харингтън е опровергал за в. "Метро" публикацията на сп. "Лайф енд стайл", че актьорът е организирал романтична вечеря на свещи, по време на която е помолил своята изгора да стане негова съпруга. Имената на Кит Харингтън и Роуз Лесли за първи път бяха свързани през 2012 г., когато актьорите играеха влюбените Джон Сняг и Игрит в сериала "Игра на тронове". Екранното им партньорство продължи във втория, третия и четвъртия сезон на хитовата поредица. Харингтън, който все още е част от актьорския състав на "Игра на тронове", преди е споделял, че Роуз Лесли е най-големият му дар от сериала.  

Мъж се удави край Созопол

https://offnews.bg//112/mazh-se-udavi-kraj-sozopol-661256.html

Мъж се удави край Созопол вчера, съобщи БНР.

Инцидентът е станал в района на нудисткия плаж до Харманите вчера.

Мъжът е на средна възраст.

Не се съобщават подробности за това как е станал инцидентът.

Най-малко 35 са вече жертвите на атентата в Кабул

https://www.24chasa.bg/novini/article/6353495

Най-малко 35 са вече жертвите на атентата в 
КабулНай-малко 35 са вече жертвите на атентата, извършен днес в Кабул, предаде Ройтерс, като се позова на афганистански представител, пожелал да запази анонимност. По-рано се съобщаваше за 24 убити и 42 ранени, цитира БТА. Талибаните поеха отговорност за

Мутрите в Созопол крещели "Лягай на колене", докато раздавали правосъдие

https://offnews.bg//temida/mutrite-v-sozopol-kreshteli-liagaj-na-kolene-dokato-razdavali-pravo-661255.html

С викове: "Чуваш ли какво ти казвам, лягай на колене, лягай на колене“, биячите от созополския чалга бар "Бикини" респектирали охраната на заведението, докато нанасяли удари.

Това става ясно от съобщение на Районната прокуратура в Бургас, която е повдигнала обвинения за извършени хулигански действия и на петимата задържани - Димитър Х., Георги Д., Пламен Р., Красимир А. и Георги Н.

От прокуратурата не потвърждават информацията от свидетели, че наказателната бригада била въоръжена.

На 23 юли 2017 г. под надзора на Районна прокуратура Бургас в РУП Созопол е започнало разследване по досъдебно производство срещу виновните лица, за това, че на същата дата около 01.30ч. в бар „Бикини“ в съучастие извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото – блъскали, нанасяли удари с крака и юмруци по тялото и лицето на охранител и управителя на заведението Христо Бърдуков.  

При проведеното разследване са установени извършителите на деянието – Георги Д. на 38г.; Красимир А. на 32г.; Димитър Х. на 29г., Георги Н. на 29г. и Пламен Р. на 30г. – и петимата от гр.Бургас, уточняват от прокуратурата.

С постановление от 23.07.2017г. е повдигнато и предявено обвинение срещу Димитър Х. за осъществен престъпен състав по чл.325  ал.ІV вр. с ал.ІІ вр. с ал.І  вр. с чл.20 ал.ІІ от НК /хулиганство, извършено в условието на повторност/, срещу Георги Д. за престъпления по чл.325 ал.ІІ вр. с ал.І вр. с чл.20 ал.ІІ от НК /хулиганство, което се отличава с изключителен цинизъм/ и по чл.144 ал.ІІІ вр. с ал.І /закана с убийство/ от НК; срещу Пламен Р. за престъпление по чл.325 ал.ІІ вр. с ал.І вр. с чл.20 ал.ІІ от НК /хулиганство, което се отличава с изключителен цинизъм/; срещу Георги Н. за престъпление по чл.325 ал.ІІ вр. с ал.І вр. с чл.20 ал.ІІ от НК /хулиганство, което се отличава с изключителен цинизъм/ и срещу Красимир А. за престъпление по чл.325 ал.ІІ вр. с ал.І вр. с чл.20 ал.ІІ от НК /хулиганство, което се отличава с изключителен цинизъм/.

За престъплението, в което е обвинен Димитър Х., е предвидено наказание от 1 година до 5 години „лишаване от свобода“. За престъплението по чл. 325 ал.ІІ вр. с ал.І вр. с чл.20 ал.ІІ от НК законодателят е предвидил наказание „лишаване от свобода“ до 5г., а за престъплението по чл.144 ал.ІІІ вр. с ал.І от НК - „лишаване от свобода“ до 6 години.

Предвид особената дързост на извършените престъпления, времето, начина, мястото, използваните средства, броят на съучастниците и възможността обвиняемите да окажат физическо и психическо въздействие върху свидетели по делото, за всички обвиняеми Районна прокуратура Бургас е постановила задържане за срок от 72ч.

Утре, на 25.07.2017г. наблюдаващият прокурор ще внесе искане в РС-Бургас за налагане на постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“ и за петимата обвиняеми.

Деветгодишно момиче стана третото дете в света, надвило вируса на СПИН

http://www.cross.bg/momiche-devetgodishno-lechenie-1549986.html

/КРОСС/ Деветгодишно момиче от Южноафриканска република стана третото дете в света, успяло да надвие Синдрома на придобитата имунна недостатъчност (СПИН), предава AFP. Изследователи съобщиха в понеделник, че момичето е било на лечение от периода след навършване на първата си година. Детето е преминало десетмесечен курс на лечение, след което е взимало лекарства. В резултат се наблюдава дълготрайна ремисия, уточниха експертите.  

240 лв. средно увеличение на дохода на българина от 2001 г.

http://www.moreto.net/novini.php?n=356085

В периода 2001-2016 г. средногодишният доход на лице от домакинството в страната се е увеличил средно с 240 лв. годишно или с 20 лв. месечно, достигайки 5 167 лв. Това става ясно от проект за съвместен геоинформационен анализ на икономически данни на Института за пазарна икономика (ИПИ) и българската геоинформационна компания Мапекс.

Член на бюрото за контрол на СРС помагал на обвиняеми и подсъдими

https://www.24chasa.bg/novini/article/6353482

Член на бюрото за контрол на СРС помагал на обвиняеми и подсъдимиНа 23.05.2017 г. в Софийска градска прокуратура – СЗ „Антикорупция”, е постъпил сигнал от Държавна агенция „Национална сигурност”, с информация за установени нарушения на служебните задължения от страна на член на Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства /НБКСРС/. На 02.06.2017 г.

Събарянето на паметника пред НДК отново спряно

https://www.24chasa.bg/novini/article/6353483

Събарянето на паметника пред НДК отново спряноНова пречка пред събарянето на паметника "1300 години България" пред НДК в София. След като преди седмици изгоря кранът, който трябваше да демонтира съоръжението - сега къртенето на бетонната конструкция е отново временно замразено, пише "Дарик". Причината за това стопиране отново е техническа. Багерът, който участва в демонтажните дейности,

Здравният министър смени борда на ”Пирогов”

http://frognews.bg/news_138803/Zdravniiat-ministar-smeni-borda-na-Pirogov/

Здравният министър Николай Петров е сменил борда на директорите на УМБАЛ ”Пирогов”, съобщи БНР. Уволнени са част от членовете на борда, като бордът ще остане само с трима членове - директорът на спешния институт, представител на министерството и едни лекар от ”Пирогов”.

Здравният министър смени ръководството на ”Пирогов”

http://frognews.bg/news_138803/Zdravniiat-ministar-smeni-rakovodstvoto-na-Pirogov/

Здравният министър Николай Петров е сменил борда на директорите на УМБАЛ ”Пирогов”, съобщи БНР. Уволнени са част от членовете на борда, като бордът ще остане само с трима членове - директорът на спешния институт, представител на министерството и едни лекар от ”Пирогов”.

Из делниците на един луд (17-21 юли)

https://offnews.bg//nashite-avtori/iz-delnitcite-na-edin-lud-17-21-iuli-661253.html

Понеделник, 17 юли

Отмина една знакова седмица. След дълго напъване прокуратурата снесе обвинителен акт за фалита на КТБ. Цялата драма може да бъде обобщена с думите на премиера: „Синджирът си дойде, козата я няма“. Козата, активите на КТБ, са прехвърлени в офшорни зони, от където няма как да бъдат взети и върнати на кредиторите на банката. С една дума, битият си е бит, останалите да се радват, че са минали тънко…

Но за КТБ по-късно. Да следваме хронологията на събитията.

Прокуратурата образувала досъдебно производство за зулумите в НДК. Когато на 12 юни 2017 г. за пръв път съобщиха за това производство, от ръководството на двореца обясниха: „До момента не са изисквани нито документи, нито информация от изпълнителния директор Боршош. Той не е викан като свидетел.“

Тогава, както навярно помните, ги успокоихме, че не е викан „като свидетел“, защото вероятно ще го викат направо като обвиняем. В софийските културни среди е широко известно, че Боршош не е такъв, че да гледа като свидетел как едни милиони, доста милиони, го заобикалят. И, както често става, от нашите уста в Божиите уши. Тия дни самият Боршош публикува във Фейсбук призовка, в която го приканват да се яви в ССлС на 20 юли в качеството на обвиняем.

Като крайно Боршош излезе от обръщение. Както казваше месарят Татко Кюлц, „Всичко си има край, само суджукът има два края!” Оказва се обаче, че суджукът има и трети край, но и за него по-късно.

В кратката си, но особено бурна кариера на директор на НДК Боршош премери сили с трима министри и ги тръшна и тримата.

Веждито призна, как на едно заседание на МС споделил на премиера и колегите си, че има притеснения за НДК. После заминал в отпуск, а като се върнал установил, че вече не е принципал на двореца. НДК е прехвърлено към Томислав Дончев. Той на няколко пъти поискал отчети за дейността, но Боршош не го избръснал. И той к’во, затраял си… Миналия месец и Лилето се опита да премери сили с господин директора, и също претърпя поражение. Което идва да покаже какво? Че в защита на Боршош се е намесил фактор, по-силен от министрите. Иначе няма как да си обясним защо вместо министърът да смени директора на НДК, директорът на НДК си сменя принципала. 

„Не четете история, четете биографии, защото това е животът без теории.” Допирните точки в биографиите на Борисов и Боршош могат да дадат някои важни отговори. Боршош е един от 27-те видни спортисти и интелектуалци, издигнали Борисов за кмет на София. И, според откровенията на банкера-беглец, човекът, който управлявал дяловете на Борисов в „Уикенд“.
Василев твърди, че Борисов имал дялове и в ТВ7: „Присъствал съм на разговори, в които става ясно, че 37% от в. „Уикенд“ са притежание на Бойко Борисов, прехвърлени с банково джиро… 15% от ТВ7 също…“

Вземайки предвид този факт и анализирайки състава на СЕМ можем да стигнем до извода, че дамската терца на ГЕРБ (Бетина, София, Розита) без проблем ще избере за шеф на БНТ на мястото на Анкова точно този кандидат, който бъде посочен от Борисов и Пеевски. Според в. „Сега“ това ще е Емил Кошлуков. Той е бил изпълнителен директор на Тв 7, а после и водещ в Канал 3 на Пеефски. Освен това, както вече напомнихме, Кошлуков е първи по време, който предложи Борисов за кмет на София. Инициативният комитет се появи през 2005 г., а Кошлуков предложи Борисов още през 2002 г. Първи по време – първи по право.

Та Кошлуков е с най-големи шансове, ако, че е от Пазарджик. Всъщност, уважаеми съграждани, в тая кушия участваме с две магарета – Кошлуков и Гарелов. Което вероятно означава, че имаме двойно по-голям шанс от другите градове и села.

На вниманието на г-жа Фандъкова: Данните от ежегодно проучване за качеството на живот нареждат София на 116-о място сред 231 изследвани градове в света. Баш в центъра, в средата, дето се вика. Обаче тази „златна среда“ в световен мащаб ни гарантира последното място сред градовете от ЕС. Казано просто, София е най-лошият за живеене град в ЕС, следвана от Букурещ. Класацията е направена по няколко критерия - политическа стабилност, бизнес и социална среда, здравеопазване, образование, престъпност, транспорт и инфраструктура.

Най-доброто място за живеене е Виена. 

Ех, Виена, Виена… Дето викал оня, който пратил тъща си на екскурзия във Виена и там я блъснала кола, „Друго си е Виена!“

От 2006 г. досега столицата се управлява от ГЕРБ. За тия 11 години можеха да се променят много неща. Ама не можаха… Знаете ли защо? Защото се краде, бе! Как може да сте толкова… недосетливи?!

Вторник, 18 юли

180 г. от рождението на Левски. Много думи казаха политиците, и много хубави. Те на думите никога не са били стиснати. Цветанов написа във Фейсбук: „Уверен съм, че във всеки от нас гори пламъкът на Левски и всеки от нас ще работи в името на България!"

Нинова беше още по-развълнувана: "Липсваш ни, Апостоле! Имаме нужда от твоята чистота, сила и себеотрицание. Поклон!"

„От всички герои на една епоха, казва Захари Стоянов, само тия биват същински герои, които се затрупват под развалините на онова здание, което са се мъчили с години да разрушат”. Ако Стамболов беше заловен и обесен, докато е бягал преоблечен като ханъма след Старозагорското въстание, днес историята щеше да го е турила до дясното коляно на Левски и Ботев. Това си е закон на историческата памет, който и днес действа. Ако например Костов, Господ здраве да му дава, беше умрял през 2000 г., днес щеше да е в историята като най-успешният премиер на прехода. Ако Бойко Борисов… Не, това най-добре да не го казваме. Особено пък сега, когато се говори, че щели да пускат Сретен Йосич предсрочно от затвора… Некои, като моят ФБ-приятел Нелко Начев, само на него разчитат: „Страшен рев за 4 тона суджук! А за едни 4-5 млрд. ни вопъл, ни стон?! Последната ми надежда остана Сретен Йосич!“ Но ние не сме склонен да се бъркаме в Божиите работи. Тя си има списък и знае кой и кога…

Ало, пенсиите, „Монитор“ пише, че "решаването на кръстословици подмладява мозъка". Английски учени анализирали данни за 17 000 души на възраст над 50 години и установили, че тези, които редовно решават кръстословици, судоку и други словесни пъзели, се концентрират по-добре, мислят по-бързо и по-логично, имат по-добра краткосрочна памет. Изобщо мозъкът им се подмладявал баре с 10 години.

И защо ви е този по-млад мозък? Дали ще ви помогне да решите житейската кръстословица? Например водоравно с пет цифри. Сещате ли се? Жокер - 181.50 лв. Водоравно, щото все пак ви държи над водата…

Вижте, братя, Волтер го е казал много отдавна: „Когато на един човек не му върви в един свят, той намира късмета си в друг.“ Просто трябва да се опитва. Ето сега чета за един дедо поп, който умрял, след което се върнал от оня свят и разказал какви хубавини ни чакат там.

79-годишният католическия свещеник от Бостън Джон О‘Нийл получил масиран инфаркт. Лекарите не могли да го спасят. Метнали му белия чаршаф и го подкарали към моргата. Обаче той изведнъж скочил! 48 минути след като бил умрял. И не само, че бил жив, ами вече бил и здрав. Ето какво разказва за извънтелесните си преживявания: „Първото, което почувствах беше абсолютна любов, приемственост и доброта! Около мен струеше ярка светлина, която ме водеше нагоре към небето! Усещах чувството на любов все по-силно, когато най-накрая видях Господ. Голямата ми изненада беше, че Господ беше жена! Тя ме прегърна и тогава усетих абсолютния мир в душата си – чувство, което не може да се опише с думи! Без да промълви нито една дума, Господ ми каза, че имам още работа на земята, и след секунда се събудих!“

Господ е жена?! Това може да обясни много неща, не ли?!

Не искам да ви отчайвам, братя, но не мога да не направя единственият логичен извод от този разказ. Ако Господ търпи сред нас некои хора, като например Боко, Цеко, Тетка, Сидеров и т.н., то е защото те имат още работа. Разбирате ли? Не е свършило!

Сряда, 19 юли

Валери Симеонов се покая публично след срещата на Борисов със синдикатите за идеята да се махат класовете за прослужено време: "Без някой да го е искал от мен, лично изказвам съжаление за отзвука, който предизвикаха думите ми. Преценявам, че беше грешка да казвам личното си мнение, защото то се прие като позиция на правителството и се наложи да се влиза в този неприятен обяснителен режим."

Ало, г-н премиер, аз сам, бе, сам…

Обърнете внимание - „без някой да го е искал“! Дето викахме през социализъма, напълно доброволно и по препоръка на народната милиция.

Дори казионната журналистика в лицето на Малария Велева коментира с възмущение: „Напереният до вчера Валери Симеонов изрече тези думи в МС с израз на ударено между очите куче. Тв камерите показаха уплашения му поглед и въртящите се от напрежение малки очички. Страховитият лидер на НФСБ изглеждаше смазан. И жалък!“

Опитомяването на патриотите се оказа по-лесно дори и от опитомяването на реформаторите. Мислех си, че ще се дърпат, ще се потръшкат малко, ще се съпротивляват поне за адет, а те се дадоха със зле прикрито нетърпение.

Прав е Цецерон да каже, че им е по-приятно да управляват с патриотите: „ГЕРБ се чувстват далеч по-комфортно да управляват заедно с Обединени патриоти, отколкото с бившите си партньори от РБ. В момента мога да кажа, че е по-работоспособна ситуацията…"

Не сме единодушен, ако бяхме на мястото на патриотите, дали щяхме да се гордеем или да се потиснем от хвалбите на Цветанов.

Вестник „Монитор“, флагманът на медийния империалист Пеевски, направил проверка на писоарите в сградата на общината в Шумен и установил, че те създават условия за ръстова дискриминация. В смисъл, че анатомично компактните индивиди не могат да достигнат ръба на цукалото. Щото при стандарт за височина 65 см., единият писоар бил турен на 77 см., а другият на 82 см. „Засегнати от този факт потребители, пише вестникът, сезираха за дискриминация обществения посредник Иван Капралов… На място се проведе експеримент, който показа, че използването на "прибора" е проблемно дори за лица с ръст над 160 см. Посетители с проблеми с простатата пък рискуват изобщо да не прехвърлят ръба.“

Краси, това е подло!

Краси е кореспондентът на вестника в Шумен Красимир Крумов. По посочения ръст съдя, че лично той е бил в ролята на експериментиращото лице. Не знаех, че има проблеми с простатата, но на тая възраст е нормално. И какво излиза? Че в случая се натъкваме на тежка злоупотреба със служебното положение за решаване на лични проблеми. На некой си му бил висок писоарът и прави национален проблем от това. И сега общината, под тоя мощен медиен натиск, ще свали писоарите и хората с нормален ръст ще трябва да приклякват, което е далеч по-трудно от надигането на пръсти. Или ще трябва да се разкрачват широко и да стават уязвими… И после Пеевски виновен за всичко.

Четвъртък, 20 юли

Много странно с тоя обвинителен акт за КТБ. В хилядите страници нито веднъж не се споменавало името на Делян Пеевски. А той е вторият важен герой в тази класическа трагедия в две части. В първата част Василев обича Пеевски, във втората част – Пеевски забива нож в гърба на Василев. Обаче Пеевски го няма и трагедията изглежда куца.

Какво ще кажете, ако от един роман, например „Отнесени от вихъра“ на Маргарет Мичъл изчезне Скарлет О'Хара и Рет Бътлър почне да си говори сам: „Разрешете на мене - каза той, наведе се и откачи роклята й. - Не съм се и надявал, че ще ме познаете, мис О’Хара… Много любезно от ваша страна, че ме помните.“ Обаче нема кой да му отговори, нема кой да го попита: „Какво правите тъй далече от Чарлстън, мистър Бътлър?“

Или пък си представете Тейър в „Красавицата и звярът“ без Гита. И си ги говори той работите, дето ги говори, сам, като лудите:

- Какво чувстваш, скъпа?

- Не трябва да се страхуваш от това.

-Няма да ме разочароваш, скъпа. За Бога, как би могла?

И какво прави Тейър сам? (Тогава още не е имало надуваеми кукли.) Всички знаем какво може да прави сам мъж. Обаче то рядко се възпява в литературата.

Или в „Птиците умират сами“ на Колийн Маккълоу да изчезне Меги и отец Ралф да си говори на калимявката, всъщност, той е с кипа: „Меги, обичам те. Ти си моята роза, най-скъпият човешки образ и най-хубавата мисъл в живота ми…“

Не, не става така. За литературата трябват двама. Да се обичат, да се карат, да се разделят…

Между другото, в „Птиците умират сами“ съм срещал най-гадното описание на жена: „Мис Макейл с поразителното си тяло приличаше в лицето на кон, който гризе ябълка през телена ограда“.

И това жена го е писала. Мъж никога не може да бъде чак пък толкова злобен.

Защо, ма, Господи?!

Гледам карикатурата на Комарницки и направо не вярвам на очите си. Цацаров се подава от задника на Пеевски. Малий, немам думи… Ама те и не трябват. Тоя жанр, който между нас си можем да определим като „Брутал реализъм“, не се нуждае от думи.

Петък, 21 юли

И сега стигаме до третия край на суджука. Депутататът от ГЕРБ и Добрич Живко Мартинов рекетирал местен месен бизнесмен за 4 тона суджук и малко филенце в добавка. Отишъл при бизнесмена и му казал: Трябва да ми дадеш един тон луканка за премиера Борисов. И той му дал. Така де, кой не би повярвал, че премиерът е способен да изяде един тон луканка? Четири пъти ходил господин депутатът в името на премиера и месарят чак на четвъртия път се усъмнил, че премиерът може да изяде чак четири тона луканка… А премиерът дори не бил куснал от нея. Главният прокурор изрично уточни, че нито едно парче от тоя суджук не е стигнало до него.

Помните ли какво ви написах предишния път по повод на Лилето? Че Борисов много мрази хора, които не споделят с него. И, че обичал да казва: „Споделен грях – половин грях.“ А тоя цървул не само, че не споделил, ами не му дал и да се комка баре. Сега ще види кон боб яде ли.

Някои наблюдатели смятат, че историята със суджука е извадена, за да се омъгли допълнително срамната история с обвинението за фалита на КТБ. И не е като да нямат основание. В това отношение се правят и други опити. Като например хвърлянето на Бареков на кучетата. Тоя, оказва се, е бозал юнашки от банката. Като шеф на Тв 7 е получавал по 50 хил. лв. на ръка. Но от октомври 2013 г., когато напуснал телевизията и станал политик, платата му се е удвоила. Отделно е получавал по 600 хилки месечно за партията. И еднократно са му дадени 505 хил. евро (чисти и непроследими!), с които да си купи къщата, дето лъжеше, че не била негова. И отделно 1 млн. лв. премия.

Когато Лазов, тогава дясна ръка на Василев, поискал разяснения за тия нелогични плащания, Василев парафирал: „Засега плащаш!“ А премията – „когато аз преценя“.

Слушах адвокатите на Василев по телевизора. Обединиха се около възгледа, който и на нас многократно е хрумвал: „Очевидно в онова време Василев е имал изключителната способност да се обгражда с боклуци. И сега получава това, което сам си е надробил…"

Не може да се оспори, Василев има такъв усет към боклука, на който Вълкът и Иво Титана могат само да завиждат.

Но, както знаете, не е само Бареков, макар и да е ярък представител на вида. Морфологията на българския политически боклук е доста по-сложна. Хора от всички партии са вземали пари. Бареков, обиден, че едва ли не само той боклук, контрира в сайта си bnews.bg, че в последните дни преди да падне КТБ от там с торби с по над милион са излезли Каракачанов и Румен Петков. Имало ги в тефтерчето на Василев. Добрата новина е, че Василев си е водил бележки за всеки даден грош и рано или късно ще научим имената на всички. И на журналистите също. От прокуратурата съобщиха, че има разследване срещу Соня Кулкутклиева, която била получила 30-40 хил. лв. от КТБ, но забравила да ги декларира.

И като ги научим та какво?

Защо, ма, Господи, защо?! Не можеше ли поне Твоето правосъдие да е малко по-бързо?!

Явно не може…


To be continued

Сладки кученца се разхлаждат в жегата (Видео)

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6353443

Вижте няколко идеи как да се разхладим през лятото. Сладки кученца ни показват добри и забавни идеи как да се разхладим в жегите, предаде Нова

Момиче от ЮАР стана третото дете в света, надвило вируса на СПИН

https://www.24chasa.bg/novini/article/6353464

Момиче от ЮАР стана третото дете в света, надвило вируса на СПИНДеветгодишно момиче от Южноафриканска република стана третото дете в света, успяло да надвие Синдрома на придобитата имунна недостатъчност (СПИН), предава АФП. Изследователи съобщиха в понеделник, че момичето е било на лечение от периода след навършване на първата си година, предава Фокус. Детето е преминало десетмесечен курс на лечение,

LG G6 е вашият перфектен приятел в летните почивни дни

http://www.cross.bg/snimki-kamera-baseiina-1549985.html

/КРОСС/ Независимо дали искате да се отпуснете на брега на морето или да се забавлявате вечер, LG G6 ще е неотлъчно до вас, запечатвайки летните ви спомени благодарение на перфектната си камера Лято е. Най-чаканото време от годината. Почивката е организирана, а багажът приготвен. В търсене на летни преживявания, не бива да оставаме без верен приятел, на който може да разчитаме по всяко време на денонощието. Искате да събирате слънчеви лъчи на брега край морето или на басейна или пък да разпуснете с питие в някой бар, LG G6 е идеалната компания за вас. А се побира в джоба ви. Ето и 6 причини защо флагманът LG G6 с двойна задна камера и широкоъгълен обектив е перфектният приятел в горещите дни: 1. Няма камера с повече възможности от тази на LG G6. Смартфонът е снабден не с една, а с цели четири камери. G6 разполага с две иновативни 13MP камери, едната с ултра-широк ъгъл и 125-градусов обектив, а другата с 71-градусов обектив. Широкоъгълният обектив е идеален за запечатването на пейзажи и живописни снимки, докато телеобективът е по-подходящ за портрети и фотография. Можете да превключвате от едната към другата камера по всяко време само с един клик върху екрана, което прави боравенето с нея до два пъти по-лесно, в сравнение с традиционна смартфон камера. Разбира се, имате и 5MP предна камера и възможност за 4K видео. Наистина, това са четири камери в едно! 2. LG G6 ще ви помогне да направите още по-добри снимки с режим за квадратни изображения

14-годишната дъщеря на Орхан Мурад Сузанита: Получи се много добре (Видео)

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6353455

14-годишната дъщеря на Орхан Мурад Сузанита: Получи се много добре (Видео)"Имах възможност да откажа, но исках да видя щурото и лудото Сузи. И се получи много добре", разказа пред Нова тв 14-годишната дъщеря на орхан Мурад Сузанита за скандалния клип към песента й, в който се снима разголена. "Текстът за песента е мой. Един ден стоях вкъщи сама, беше ми скучно и го написах", разказа ученичката.

1 млн. лв. хвърляме за подаръци за председателството

http://frognews.bg/news_138802/1-mln-lv-hvarliame-za-podaratsi-za-predsedatelstvoto/

1 000 000 лева ще похарчи държавата за подаръци за делегациите по време на председателството ни. 2 065 000 лева са предвидени за клипове и филми, посветени на председателството. За брандиране, външна и вътрешна реклама са заделени 1 500 000 лева. Председателството е отговорност и възможност да представим България.

Кои са областите с най-високи и най-ниски доходи

http://www.dnevnik.bg/biznes/2017/07/24/3012139_koi_sa_oblastite_s_nai-visoki_i_nai-niski_dohodi/?ref=rss


Карта на България, която показва географската "значимост" на отделните региони според нивото на доходите в тях, представи съвместен проект на Института за пазарна икономика и компанията "Мапекс". Чрез този подход се изобразяват относителните нива на доходи спрямо територията на посочените административни области.И от картата, и от статистическите данни, на които тя е базирана, се вижда покачващата се роля на столицата като областта, където се генерират най-голяма част от...

Атанасов: Цацаров и Борисов се пазят гръб в гръб

https://www.vesti.bg/bulgaria/politika/atanasov-cacarov-i-borisov-se-paziat-gryb-v-gryb-6071809

Лидерът на ДСБ смята, че Турция оказва „политически шантаж” на властите в България

13 начина да спестим пари при пътуване

https://www.vesti.bg/lyubopitno/puteshestvia/13-nachina-da-spestim-pari-pri-pytuvane-6071447

Опитайте тези съвети за следващата ваканция и портфейлът ви ще ви бъде благодарен

Българин загина блъснат от джет в Черна гора

http://www.cross.bg/vodnoto-kolelo-grazhdanin-1549984.html

/КРОСС/ Български гражданин е загинал в черногорския курорт Будва, след като сърбин с джет се блъснал във водното колело, на което се намирал той, съобщи bTV Полицията е арестувала сърбина, заподозрян за сблъскването с водното колело. Сблъсъкът е станал около 20 ч. местно време вчера. Първоначално българинът бил контактен, но починал на път за болницата. На сръбския гражданин е определен арест до 72 часа.  

Детските пясъчници във Варна заприличаха на котешки тоалетни

http://www.moreto.net/novini.php?n=356090

Пясъчниците в голяма част от детските площадки във Варна масово са заприличали на котешки тоалетни, жалват се майки и татковци с малки деца, предаде репортер на Moreto.net. Оплаквания има във всички райони на морската столица, а дори и най-новите и модерните не са подминати от миризмата и мръсотията, която пухкавите бездомни четириноги оставят след себе си.

Пекин: Индия трябва да спре провокациите и да изтегли военните си, нарушили границата ни

https://www.24chasa.bg/novini/article/6353436

Пекин: Индия трябва да спре провокациите и да изтегли военните си, нарушили границата ниКитай обяви днес, че засилва военното присъствие на границата си с Индия, където между армиите на двете страни от един месец има напрежение, и обяви, че е готов да се защитава, независимо от цената, предаде БТА. В средата на юни Индия изпрати военни в района на границата между Индия, китайския район Тибет и Бутан, за да блокира изграждането на път,

Член на бюрото за подслушвания помагал на подсъдим да състави оплакване срещу службата му

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/07/24/3012136_chlen_na_bjuroto_za_podslushvaniia_pomagal_na_podsudim/?ref=rss


Държавното обвинение предложи на председателя на Държавната агенция "Национална сигурност" (ДАНС) отнемане на разрешение за достъп до класифицирана информация на член на Националното бюро за специални разузнавателни средства (СРС), съобщи пресцентърът на прокуратурата. В писмото обаче не се споменава за кого става въпрос. С евентуалното отнемане на достъпа до класифицирана информация парламентът ще трябва да прекрати мандата на члена на бюрото.<br /><br />Там се съобщава,...

Начинът, по който ви гледат хората, разрива намеренията им

//dariknews.bg/novini/liubopitno/nachinyt-po-kojto-vi-gledat-horata-razriva-namereniiata-im-2038589

Хора, които се втренчват в стъпалата или краката ви, не търсят интимна връзка - те по-скоро ви преценяват като платонически обект, установиха учени от университета в Канзас, цитирани от в. "Метро".

Ако някой има сериозни намерения към вас, то очите м

Рим е застрашен от режим на водата

https://www.actualno.com/europe/rim-e-zastrashen-ot-rejim-na-vodata-news_623980.html

Оскъдните валежи и проблемите с водоснабдителната мрежа са част от причините, поради които италианската столица Рим може да бъде принудена да въведе режим на водата още тази седмица, пише британският The Guardian. Според метеоролози тази пролет е била една от най-сухите в Итали

17-годишен е с опасност за живота, карал мотор без книжка

https://www.24chasa.bg/region/article/6353391

17-годишен е с опасност за живота, карал мотор без книжка17-годишен младеж е с опасност за живота, след като се преобърна с мотор край маданското село Върбина. Момчето е прието в Смолян, но се наложило да го транспортират в УМБАЛ "Свети Георги" в Пловдив. При тежкото падане в местността "Поление" преди село Върбина той е получил удар в главата и охлузвания по тялото.

Почина един от легендарните треньори на НБА

https://offnews.bg//drugi/pochina-edin-ot-legendarnite-treniori-na-nba-661254.html

Един от легендарните треньори в НБА - Джон Кундла почина на 101-годишна възраст. Лошата новина бе съобщена от неговия син Том.

В последните си години бившият специалист, извел Минеаполис Лейкърс до пет шампионски титли на НБА между 1949 и 1954 година, живееше в старчески дом в Минеаполис.

Кундла беше приет в Залата на славата през 1995 година и е считан за един от десетте най-добри треньори в историята на баскетболната асоциация.


През 1996 година той е избран за един от 10-те най-добри треньори в историята на лигата. След като Лос Анджелис Лейкърс спечели шампионата си през 2002 г., Кундла бе награден с шампионски пръстен.

До смъртта си той беше най-възрастният член на Зала на славата в един от четирите основни спорта в САЩ – американски футбол, баскетбол, бейзбол и хокей на лед.

"Семейството на Лейкърс скърпи за своя легендарен треньор", написаха на официалния си профил в социалната мрежа Туитър от Лос Анджелис Лейкърс, които са наследници на Минеаполис Лейкърс.

Заловиха мъж, докато краде в жилище в присъствието на стопаните

https://www.24chasa.bg/novini/article/6353425

Заловиха мъж, докато краде в жилище в присъствието на стопанитеДупнишки полицаи са задържали 35-годишния А.М. за опит за извършване на домова кражба докато стопаните са в дома, съобщиха от полицията. А.М. проникнал в къщата през незатворен прозорец през нощта, а докато търсил ценности, стопаните на къщата се събудили и се обадили в полицията. Крадецът опитал по обратния път да напусне жилището.

Плаващите кейове и в Бургас

https://www.vesti.bg/lyubopitno/kultura/plavashtite-kejove-i-v-burgas-6071807

Този път обаче те няма да са част от арт инсталация, а ще обслужват треньорските лодки и катери при домакинството ни на Европейското първенство по ветроходство

Разрешиха на милионер от САЩ да произвежда суперколи

https://www.actualno.com/cars/razreshiha-na-milioner-ot-sasht-da-proizvejda-superkoli-news_623975.html

Националната администрация за безопасност на пътното движение на САЩ (NHTSA) официално призна фирмата Scuderia Cameron Glickenhaus (SCG), принадлежаща на милионера Джеймс Гликенхаус за автомобилен производител. Според местното законодателство, SCG ще има право да произвежда до 325 коли годиш

Част от "Плаващите кейове" на Кристо - у нас

https://www.vesti.bg/lyubopitno/kultura/chast-ot-plavashtite-kejove-na-kristo-u-nas-6071807

Този път обаче те няма да са част от арт инсталация, както в италианското езеро Изео през 2016 г.

Най-голямото огнище на морбили в страната затихва

https://www.actualno.com/society/naj-goljamoto-ognishte-na-morbili-v-stranata-zatihva-news_623977.html

Най-голямото огнище на морбили в страната вече затихва. В Столипиново през последната седмица няма регистрирани нови случаи. Това съобщи по БНТ директорът на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев. По думите му от морбили са били заразен

Арестуваха полски турист в Черна гора, подозират го в палеж на гора

https://www.24chasa.bg/novini/article/6353408

Арестуваха полски турист в Черна гора, подозират го в палеж на гораНа плажа Жанице на полуостров Лущица в Черна гора избухна пожар на само 20 метра от плажа и туристите съобщиха в полицията за млад човек, който бяга от запалената гора, съобщават черногорските медии. Полицията скоро след това арестува турист от Полша по подозрение, че е запалил пожара, предава БТА. Огънят бе локализиран бързо с помощта на

Атанасов: "Суджук гейт" отклони общественото внимание от КТБ

http://www.moreto.net/novini.php?n=356082

„Разследването около аферата „КТБ” не е проведено всестранно и обективно, както иска законът. То е проведено едностранно, необективно и твърде много обстоятелства липсват”. Това заяви в „Здравей, България” лидерът на ДСБ и бивш шеф на Национална служба "Сигурност" Атанас Атанасов.

Какво гледа мъжът в една жена, когато я харесва

https://www.vesti.bg/lyubopitno/kakvo-gleda-myzhyt-v-edna-zhena-kogato-ia-haresva-6071808

Американски учени установиха, че мъжете и жените гледат по различен начин на любовниците и на приятелите

Българин загина при инцидент с джет в Черна гора

https://offnews.bg//112/balgarin-zagina-pri-intcident-s-dzhet-v-cherna-gora-661251.html

Българин загина при инцидент с джет в Черна гора. 

Инцидентът е станал около 20 часа вчера местно време в курорта Будва, след като джет се блъснал във водно колело, на което се намирал българинът, съобщи bTV, позовавайки се на сръбски вестници. 

Джетът е бил управляван от сърбин, който е арестуван. 

След инцидента българинът е бил контактен.

На мястото е извикана линейка. На път за болницата обаче българинът починал.

Сръбският гражданин е задържан за 72 часа.

Детската линейка на “Пирогов“ транспортира първото нуждаещо се бебе

http://www.mediapool.bg/detskata-lineika-na-pirogov-transportira-parvoto-nuzhdaeshto-se-bebe-news267015.html

Детската линейка, която институтът за спешна медицинска помощ “Пирогов" получи като дарение на 1 юни от сдружение "Кауза", вече извърши първия специализиран транспорт на пациент през изминалите почивни дни. В неделния следобед, детската линейка превози от "Пироогв" до летище "София" пациентка на 6 месеца. Момиченцето замина на лечение в чужбина, съобщиха от лечебното заведение. По време на транспортирането в специализираната линейка имаше и екип от детски реаниматор и сестра от "Пирогов". Те придружиха детето и родителите и по време на полета и настаняването в клиниката, в която детето ще бъде лекувано. За последните почивни дни - от 21-ви юли до тази сутрин през спешното отделение на "Пирогов" са минали 1736 пациенти, от които 98 са били без здравни осигуровки. На 248 им се е наложило да останат за лечение в болницата. Спешна помощ е докарала 72 лица.  

Градска железница в София за влаковете от Южна България

http://www.mediapool.bg/gradska-zheleznitsa-v-sofiya-za-vlakovete-ot-yuzhna-bulgaria-news267014.html

В София ще бъде изградена градска железница в София, която ще обслужва шест жп гари в столицата, откъдето пътниците ще правят връзка с метрото. Това съобщи главният архитект на София Здравко Здравков при представянето на визията за развитието на София. Градската железница ще бъде изградена по подобие на наземната железница S-bаhn в Берлин. Идеята е влаковете, които идват от южното направление от Пловдив към София да спират на гарите Казичане, Искър, новата при моста Чавдар, Централната жп гара и на гара Обеля, обясни арх. Здравков. От там те ще правят връзка със станциите на метрото. В момента Национална компания "Железопътна инфраструктура" изгражда два международни жп коридора с европейско финансиране. Единият е от турската граница през Пловдив, София, Драгоман към сръбската граница. Другият е от Бургас през Пловдив, София, Перник, Кюстендил към Скопие. За тази линия връзката с метрото ще е с жп гарата в Горна баня. Жп гарата в Обеля се предвижда да стане крайна гара за вътрешните линии от южното направление, а Централната жп гара да бъде крайна гара за международните линии, каза арх. Здравков. След изграждането на строящата се в момента трета линия на метрото – от кв. "Левски", Малък градски театър "Зад канала", през центъра към пазара "Красно село", кв."Овча купел и жп гарата в Горна баня, се планира разширяване на метрото в три направления. Едното е разклонение в жк "Люлин", което да стига от сегашната метростанция "Люлин" под бул. "Царица Йонна" до околовръстното шосе, където има възможност за оформяне на ново сити, обясни арх. Здравков. Неговото лично мнение е, че това е най-належащата за изграждане връзка, защото ще се използва от около 30 000 столичани. Другото направление е отклонение от Военна академия в посока спортната зала "Арена Армеец" и от там по бул."Цариградско шосе". Третото направление е от Бизнес парка към София ринг мол и от там метрото да прави връзка с планина Витоша чрез лифт, каза арх. Здравков.

Румънският премиер: Нито един полицай в Румъния вече няма да патрулира сам

https://www.24chasa.bg/novini/article/6353378

Румънският премиер: Нито един полицай в Румъния вече няма да патрулира самНито един полицай в Румъния вече няма да патрулира сам, заяви румънският премиер Михай Тудосе и допълни, че екипите трябва да бъдат сформирани от четирима души, предаде агенция Аджерпрес, цитирана от БТА. Казаното от премиера идва след като полицай в Румъния беше прободен смъртоносно по време на служба в полиция железопътен транспорт на гара

Политическата несигурност около Тръмп движи доходността на облигациите надолу

http://www.investor.bg/analizi/9/a/politicheskata-nesigurnost-okolo-trymp-dviji-dohodnostta-na-obligaciite-nadolu-243544/

Инвеститорите губят вяра в бързо прокарване на дългоочакваните реформи след провала с приемането на здравната реформа в Конгреса

Когато бай Иван иска да отиде на море

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6352514

Когато бай Иван иска да отиде на мореПътища има, но защо администрацията не си върши работата ефективно БАЙ ИВАН иска да ходи на море, затова правителството му строи магистрала – една до Българското Черноморие и още две до Гърция и Турция. Движението по магистралите включва редица регулации, като максимална скорост от 140 км/ч, забрана за движение в лентата за принудително спиране,

Съдят латвиец, източил 80 000 лв. от бургаско училище

http://dnes.dir.bg/news/sad-uchilishte-latvietz-26112823

Окръжната прокуратура във Варна внесе в съда обвинителен акт срещу латвийски гражданин за пране на пари у нас, придобити чрез компютърна измама.

Предлага се откриването на Технически колеж в Казанлък

http://econ.bg/Новини/Предлага-се-откриването-на-Технически-колеж-в-Казанлък-_l.a_i.746028_at.1.html

Технически колеж към Техническия университет – София ще бъде открит в Казанлък. Това става ясно от проект на постановление на Министерския съвет,...

„Суджукгейт” разкри как е дерибействал депутатът Живко Мартинов в Добрич

http://www.barometar.net/89135/

Скандалът с 4-те тона суджук, в който се забърка депутатът от ГЕРБ, Живко Мартинов, извади на бял свят любопитни подробности от далечната 2010 г. Тогава лидерът на РЗС, Яне Янев и Емил Василев дават пресконференция, на която обявяват, че Мартинов е съдружник в 37 дружества, свързани с дългогодишния шеф на Комисията за защита на потребителите […]

Със специализирана операция полицията ще се бори с трафика на мигранти в автобуси и камиони

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/07/24/3012128_sus_specializirana_operaciia_policiiata_shte_se_bori_s/?ref=rss


От днес до края на седмицата във всички страни от Европейския съюз ще се проведе специализирана полицейска операция, при която ще се проверяват товарните автомобили и автобусите. Тя се осъществява по линия на Европейската организация на службите на Пътна полиция (TISPOL), съобщиха от Министерството на вътрешните работи.<br /><br />Криминалистите ще следят за превоз на нелегални имигранти, трафик на хора, наркотици, оръжие и транспортиране на крадени стоки. По време на акцията ще се...

Със специализирана операция полицията ще бори трафика на мигранти в автобуси и камиони

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/07/24/3012128_sus_specializirana_operaciia_policiiata_shte_bori/?ref=rss


От днес до края на седмицата във всички страни от Европейския съюз ще се проведе специализирана полицейска операция, при която ще се проверяват товарните автомобили и автобусите. Тя се осъществява по линия на Европейската организация на службите на Пътна полиция (TISPOL), съобщиха от Министерството на вътрешните работи.<br /><br />Криминалистите ще следят за превоз на нелегални имигранти, трафик на хора, наркотици, оръжие и транспортиране на крадени стоки. По време на акцията ще се...

Макрон събира край Париж основните либийски играчи

https://www.24chasa.bg/novini/article/6353374

Макрон събира край Париж основните либийски играчиПрезидентът на Франция Еманюел Макрон ще организира във вторник край Париж среща между двамата основни участници в либийската криза - оглавяващия правителството на националното единство (ПНЕ) Файез Сарадж и маршал Халифа Хафтар. Това съобщи днес френската президентска администрация, предаде Франс прес, съобщи БТА.

Украйна изнудва фериботите ни, иска такси със задна дата

http://www.moreto.net/novini.php?n=356076

Украйна води дългогодишна систематична икономическа война срещу българските фериботни кораби "Героите на Одеса" и "Героите на Севастопол". Тя е насочена към пълното им изваждане от транспортния пазар в Черно море.

Защо пък да не отидем в България?

//dariknews.bg/novini/komentar/zashto-pyk-da-ne-otidem-v-bylgariia-2038561

"Защо за разнообразие да не отидем в България, вместо в Испания?" - под това заглавие германският всекидневник "Ди Велт" публикува обширен и много добронамерен пътепис за страната. Ето какво четем в него:

"Поне веднъж в България - защо не? Плажовете на Испания, Итали

4 тона нацистко злато открити край Исландия

http://clubz.bg/56528-4_tona_nacistko_zlato_otkriti_kraj_islandiq

Близо четири тона злато са открити в германски кораб, потънал в началото на Втората световна война, съобщава британското издание "Сън". Ценният метал на стойност близо 112 милиона евро е открит от служители на британската компания Advanced Marine Services в съндък в в пощенското помещение на товарния кораб "Минден". Смята се, че златото е пренасяно от Южна Америка към Германия през 1939 г.

Advanced Marine Services е поискала разрешение от властите в Исландия да извади сандъка от кораба и да го премести във Великобритания, като твърди, че находките принадлежат на откривателя.

Очаква се исландските власти да обявят официално кой притежава откритото на 190 километра от брега на страната злато в близките дни.

Корабът "Минден" е отплавал от Бразилия на 6 септември 1939 г., пет дни след избухването на Втората световна война. Ценният метал на борда му е бил получен със сътрудничеството на Banco Germanico, дъщерно подразделение на германската Dresdner Bank в Южна Америка. 

На 24 септември корабът е забелязан от британските крайцери "Дънидин" и "Калипсо" близо до бреговете на Исландия. По заповед на Адолф Хитлер капитанът на "Минден" го потапя, за да не позволи товарът му да бъде конфискуван. 

Екипажът е спасен от кораба "Дънидин", който го отвежда в британска военна база.

През 2015 г. двама златотърсачи обявиха, че са открили нацистки влак, пълен със злато и скъпоценни камъни, изчезнал пред Втората Световна война в Полша. Оказа се, че са намерени само следи от влака, за който в областта се носят легенди, а търсенето на товара продължава. След слуховете за откриването на нацисткия влак със злато и бързото развитие на туризма в региона местни производители пуснаха на пазара сувенири и дори шоколад в позлатена опаковка. Споровете около собствеността обаче не позволяват да се изясни къде ще се продават позлатени корабчета...

4 тона нацистко злато отрити край Исландия

http://clubz.bg/56528-4_tona_nacistko_zlato_otriti_kraj_islandiq

Близо четири тона злато са открити в германски кораб, потънал в началото на Втората световна война, съобщава британското издание "Сън". Ценният метал на стойност близо 112 милиона евро е открит от служители на британската компания Advanced Marine Services в съндък в в пощенското помещение на товарния кораб "Минден". Смята се, че златото е пренасяно от Южна Америка към Германия през 1939 г.

Advanced Marine Services е поискала разрешение от властите в Исландия да извади сандъка от кораба и да го премести във Великобритания, като твърди, че находките принадлежат на откривателя.

Очаква се исландските власти да обявят официално кой притежава откритото на 190 километра от брега на страната злато в близките дни.

Корабът "Минден" е отплавал от Бразилия на 6 септември 1939 г., пет дни след избухването на Втората световна война. Ценният метал на борда му е бил получен със сътрудничеството на Banco Germanico, дъщерно подразделение на германската Dresdner Bank в Южна Америка. 

На 24 септември корабът е забелязан от британските крайцери "Дънидин" и "Калипсо" близо до бреговете на Исландия. По заповед на Адолф Хитлер капитанът на "Минден" го потапя, за да не позволи товарът му да бъде конфискуван. 

Екипажът е спасен от кораба "Дънидин", който го отвежда в британска военна база.

През 2015 г. двама златотърсачи обявиха, че са открили нацистки влак, пълен със злато и скъпоценни камъни, изчезнал пред Втората Световна война в Полша. Оказа се, че са намерени само следи от влака, за който в областта се носят легенди, а търсенето на товара продължава. След слуховете за откриването на нацисткия влак със злато и бързото развитие на туризма в региона местни производители пуснаха на пазара сувенири и дори шоколад в позлатена опаковка. Споровете около собствеността обаче не позволяват да се изясни къде ще се продават позлатени корабчета...

Пилотният проект по зелено предприемачество на Джуниър Ачийвмънт спечели престижна награда

http://www.cross.bg/predpriemachestvo-zeleno-bulgariya-1549982.html

/КРОСС/ Проектът GREENT получи наградата за сътрудничество на световната организация на JA - за съвместното разработване на иновативния образователния курс Проектът GREENT на JA България, JA Гърция, JA Румъния, JA Латвия и организацията на JA в Норвегия беше удостоен с престижната „Collaboration Award", награда за сътрудничество, по време на Световната лидерска конференция на JA Worldwide, която се проведе в Атланта, САЩ, миналата седмица. По време на събитието изпълнителният директор на JA България, Милена Стойчева, беше номинирана също за престижна награда - за лидери в цялата мрежа на JA на името на Сорая Солти - жената, създала Джуниър Ачийвмънт в региона на Близкия Изток. Наградата отличава всеотдайни визионери, които не признават граници и разкриват нови хоризонти за цялата организация, носейки систематична промяна за своята държава или регион. „Развълнувани сме да продължим напред и да направим програмата ни за зелено предприемачество глобална, вдъхновявайки младите хора да създават бизнеси, които са устойчиви в сърцевината си и показват дълбоко уважение към истинската стойност на природата. Благодарим на екипите на JA Bulgaria, JA Гърция, JA Латвия, JA Норвегия, JA Румъния за упоритата работа, за да бъде този проект успешен!" - сподели Вера Петканин, директор „Оперативни дейности" на JA България, инициатор и главен координатор на проекта GREENT. Проектът GREENT беше иницииран от Джуниър Ачийвмънт България през 2015 г

Зетят на Тръмп: Не съм заговорничил с Москва

http://clubz.bg/56526-zetqt_na_trymp_ne_sym_zagovornichil_s_moskva

Джаред Къшнър - зет и старши съветник на американския президент Доналд Тръмп, заяви, че не е влязъл в сговор с Русия, нито е търсил контакти с Москва през миналата година, предаде Си Ен Ен.

Той разпространи писмено изявление от 11 страници, адресирано до комисиите по разузнаването към Сената и Конгреса. Направи го часове преди да започне да свидетелства при закрити врати в Сената.

"Не съм заговорничил, нито знам някой друг от щаба (на Тръмп - б.р.) да е заговорничил с което и да било чуждо правителство", заявява Къшнър.

"Не съм имал неуместни контакти. Не съм разчитал на руски фондове за финансиране на моите бизнес дейности в частния сектор", пише още той.

Къшнър твърди, че е имал "може би 4 контакта с руски представители" по време на кандидатпрезидентската кампания през 2016 г. и в преходния период между победата на Тръмп и встъпването му в длъжност.

Показанията на Къшнър трябва да хвърлят светлина по въпроса дали Русия наистина е повлияла на президентските избори в САЩ. Днес зетят на Тръмп ще говори пред сенатската Комисия по разузнаването, а утре - пред същата комисия, но на Конгреса.

В сряда и четвъртък ще бъдат разпитани Доналд Тръмп-младши - един от синовете на Тръмп, и Пол Манафорт - шефът на предизборната му кампания.

Към президента постоянно валят обвинения, че хора от щаба му са работили с Русия. Разузнавателните агенции на САЩ твърдят, че има намеса на Кремъл в изборите. Президентът отрича обвиненията.

Джаред Къшнър заявява, че се е срещал два пъти с руския посланик Сергей Кисляк и по веднъж с шефа на руска държавна банка и руска юристка. Той обаче отрича информация на Ройтерс, че на два пъти между април и ноември 2016 г. е говорил по телефона с Кисляк. 

Най-интересната и за следователите, и за комисиите е срещата на 16 юни 2016 г. в кулата "Тръмп" в Ню Йорк с руската адвокатка Наталия Веселницкая. Тя била уредена от Доналд Тръмп-младши, който получил уверенията, че юристката ще му даде компромат срещу Хилъри Клинтън.

Къшнър разкрива някои неизвестни досега подробности за тази среща.

Той твърди, че по време на срещата написал имейл до своя помощник с молба да му звънне на мобилния телефон. Зетят на Тръмп се оправдал, че търсел повод да излезе от срещата.

Джаред Къшнър дава подробности и за неправилно попълнения формуляр, чрез който да получи достъп до класифицирана информация. В първоначалния вариант той не разкрил контакти с чужденци. Къшнър твърди, че грешката станала при обмяна на информация между офиса му в Ню Йорк и помощника му във Вашингтон.

Прокуратурата иска отстраняване на член на Бюрото за контрол на СРС

http://www.mediapool.bg/prokuraturata-iska-otstranyavane-na-chlen-na-byuroto-za-kontrol-na-srs-news267013.html

Прокуратурата иска от ДАНС отнемането на достъпа до класифицирана информация за член на Бюрото за контрол на специалните разузнавателни средства, съобщава в понеделник пресцентърът на държавното обвинение. В съобщението не се посочва за кого става дума. Отнемането на достъпа до секретна информация за членовете на Бюрото за СРС означава и отстраняване от работата в институцията. Причината за действията на прокуратурата са постъпили данни, че обвиняеми и подсъдими лица са били в личен контакт с въпросния член на бюрото. Те искали от него съдействие за подаване на заявление за проверка дали са били подслушван или следениот властите. С някои от тях членът на Бюрото за контрол на СРС се е срещал лично, за да обясни подробно процедурата за подаване на заявление за проверка и следствията от нея. Държавното обвинение разказва за част от тези случаи, без да споменава имената на замесените: “Обвиняем магистрат провел лична среща в заведение с въпросния член на Бюрото, непосредствено след което посетил сградата на Бюрото, където заявлението му за проверка било прието не по установения ред  - по указание на члена на националното бюро то било изготвено от административния секретар, в служебния й кабинет и на служебния й компютър“, се казва в съобщението на прокуратурата. По същия начин е подадено и заявление от подсъдим, с когото членът на Бюрото е в близки отношения. Отделно членът на Бюрото за контрол на СРС провеждал разговори с обвиняем магистрат, за да му обясни процедурата по подаване на заявление за проверка и възможните официални отговори на Бюрото. Накрая прокуратурата информира, че след среща на члена на Националното бюро с лице, спрямо което са били прилагани СРС, то подало заявление за проверка. Проверката била осъществена от същия член на Бюрото за контрол на СРС. Прокуратурата напомня, че разрешение за достъп до класифицирана информация се издава на лице, което е “надеждно” от гледна точка на сигурността. В случая този член на Бюрото за контрол на СРС се явява “ненадежден“.

14-годишната Сузанита е доволна от "разголения" с клип и обещава още

https://offnews.bg//obshtestvo/14-godishnata-suzanita-e-dovolna-ot-razgolenia-s-klip-i-obeshtava-os-661252.html

Дъщерята на певеца Орхан Мурад - 14-годишната Сузанита, която се появи полуразголена в клип, смята да продължи да провокира и не се чувства засегната от негативните коментари. Пред Нова тв тя заяви, че се чувства мотивирана да продължи по същия начин. 

Текстът на песента "Луцифер и Буда" написала сама:

Ако ви кажа, няма да повярвате. Бях сама вкъщи, беше ми скучно и оттам вече викам: "Айде, ся, листчето, химикалчето и започвам текста". Текстът е мой, но на Каската частта си я измисли той. 

Ученичката не била запозната със съдържанието на клипа за песента, тъй като имало режисьори и сценаристи, които го подготвили. "Аз нищо не знаех за клипа, какво, що, къде, кога. Просто правех, каквото ми казаха", обясни момичето.

Сузанита обясни, че е показала среден пръст за "Рогатия":

Аз съм артист. Аз там съм нещо, което не съм тук. Всъщност аз не виждам нищо лошо в това, все пак...

Момичето обясни, че имала възможност да се откаже от клипа, но искала да го преживее. "Исках това щурото Сузи да го видя, лудото Сузи, тази скандалната Сузи и се получи много добре", заяви дъщерята на Орхан Мурад. 

Тя има и мечта - освен с музиката искам да се занимава с фризьорство и гримьорство. "Отдава ми се, имам огромно желание да продължа и към тази среда освен музиката", поясни тя и допълни, че е приета в професионална гимназия за фризьорство. 

"Честно да ви кажа, книги аз не обичам толкова да чета, отколкото да гледам филми", каза още младата певица. "Чела съм, но не чета. Нямам любима книга. От българските автори на Христо Ботев съм чела, не мога да се сетя сега, но съм чела", допълни тя. 

Бащата на младия талант защити дъщеря си, като поясни, че това е единственият начин да се прави шоубизнес в България.

Приемете, че това е шоубизнес. Приемете, че едно малко момиче, което иска да се занимава с шоубизнес. В момента тя е провокативна, за да наложи името си. Бих искал в музикално отношение повече да се осланя на моя капацитет. Може би и това ще стане за в бъдеще. Обвинявам за това положение в България цялата система за това положение на нещата в България. Десетки стойностни неща съм направил, на които обаче медиите не са обърнали внимание.

Той каза, че "песничката" е имала друг текст преди това, но после бил сменен. "Събрали са се едни млади хора, направили са си клип. Може би това е пътят да станеш известен в България, така си мисля", каза той.

"Това е единственото решение, за да пробие някой в тази област. Нали не сте забравили кой текст спечели наградата за текст на годината на БГ радио само преди няколко месеца?", заключи Мурад. 

Земята не е стока, че да се продава свободно

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6352582

Земята не е стока, че да се продава свободноПокупката от чужденци трябва да става при ясни правила и контрол Трябва или не трябва да се продава свободно земя на чужденци. Този въпрос стана пак актуален, след като бе предложено да отпадне изискването за 5 г. уседналост, преди чужденец да може да купи земя в България. Премахването на това изискване идва след наказателна процедура от

Ципрас пред в."Гардиън": Допуснах големи грешки

https://www.24chasa.bg/novini/article/6353356

Ципрас пред в."Гардиън": Допуснах големи 
грешки 
"Допуснах големи грешки, но най-лошото е зад нас", заявява гръцкият премиер Алексис Ципрас в интервю за британския в. "Гардиън", цитирано от изданието "Прото тема". Сега можем със сигурност да кажем, че икономиката на Гърция върви нагоре. Лека-полека това, за което никой не вярваше, че би могло да се случи, ще се случи,

Над 100 убийства годишно се извършват у нас

https://www.actualno.com/society/nad-100-ubijstva-godishno-se-izvyrshvat-u-nas-news_623972.html

Над 100 умишлени убийства се извършват годишно у нас, стана ясно от коментар на бившия главен секретар на МВР Светлозар Лазаров. По думите му повечето такива случаи са вследствие на битови инциденти. Относно нерешените проблеми в сектор "Сигурност", той каза: "Покажете ми еди

Борис Джонсън оприличи новозеландско приветствие на удар с глава в лицето

https://www.24chasa.bg/novini/article/6353347

Борис Джонсън оприличи новозеландско приветствие на удар с глава в лицето 
Британският външен министър Борис Джонсън оприличи днес "хонги" - традиционното приветствие на новозеландските туземци маори, на удар с глава в лицето, предаде Франс прес, съобщи БТА. Джонсън говори на среща с местни племенни вождове. В началото на първото си посещение на архипелага, което ще бъде два дни,

Самоуби се Павлин, който погреба баща си в двора (Видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/6353346

Самоуби се Павлин, който погреба баща си в двора (Видео)42-годишният Павлин от с.Кошава, който погреба баща си в двора, се е самоубил. Мъжът е намерен рано сутринта в неделя с огнестрелна рана в главата. Лежал в стаята си с газов пистолет в ръката. Явно не е могъл да понесе мисълта за сторенето, не е виждал и как ще преживява без пенсията на баща си и затова е решил да сложи край на живота си,

Геолог: Ако у нас има повишена сеизмична активност, тя ще е септември

http://www.moreto.net/novini.php?n=356083

След труса в турския град Бодрум и на гръцкия остров Кос последваха множество вторични трусове. Жителите и туристите на острова продължават да са неспокойни, защото според сеизмолозите те ще продължат до края на месеца. Очаква се и друго силно земетресение до 6-а степен по Рихтер.

Орхан Мурад за Сузи: Това е начинът да успееш в България

https://www.vesti.bg/lyubopitno/shoubiznes/orhan-murad-za-suzi-tova-e-nachinyt-da-uspeesh-v-bylgariia-6071804

Музикантът заяви, че това е шоубизнес и в момента дъщеря му е провокативна, за да наложи името си

Нова документална поредица на БНТ 2 разкрива тайните на операта и балета

http://www.cross.bg/bnt-opera-zritelite-1549981.html

/КРОСС/ От 25 юли (вторник) в 21:45 часа стартира поредица документални филми „На опера с БНТ2". Всеки последен вторник от месеца обществената телевизия ще среща зрителите с интересни и не много познати факти от историята на класическите спектакли и ще разказва за съвременните постижения на оперната сцена. През погледа на съвременни артисти документалната поредица на БНТ2 разкрива художествените канони на оперния спектакъл, които създават величественото внушение на това изкуство. Как класическо, по своите изразни средства изкуство, което съчетава сценични изкуства, танц, музика и вокално майсторство, може да бъде модерно и въздействащо и днес. Как се създава оперен спектакъл в наши дни, кое е първо - либретото или музиката, как са създадени най-обичаните произведения на великите композитори, какво вълнува изпълнителите и инструменталистите, когато влизат в ролите на своите герои и въвличат зрителите в света на силни чувства и драматични преживявания - отговорите на тези въпроси търси зрителите ще открият в поредицата на БНТ2. Филмите от документалната линия „На опера с БНТ2" са продуцирани от БНТ Пловдив в партньорство с Държавна опера-Пловдив. В центъра на разказа са някои от спектаклите от афиша „Opera Open", който се провежда всяка година на сцената на Античния театър

Талибаните поеха отговорност за атентата в Кабул

http://frognews.bg/news_138800/Talibanite-poeha-otgovornost-za-atentata-v-Kabul/

Талибаните поеха отговорност за бомбения атентат, извършен в Кабул, в който по последна информация загинаха 24 души, а 42 души бяха ранени, предадоха световните агенции.

Хората за починалия Кристиян: Момчето беше много отговорно

https://www.vesti.bg/bulgaria/incidenti/horata-za-pochinaliia-kristiian-momcheto-beshe-mnogo-otgovorno-6071805

По пътя към пещерата „Дяволското гърло” няма изградени тротоари за пешеходците и те са принудени да вървят на пътя на колите

Цв. Симеонов: Минималната работна заплата не е обезщетение

http://www.investor.bg/biudjet-i-finansi/333/a/cv-simeonov-minimalnata-rabotna-zaplata-ne-e-obezshtetenie-243539/

Административно определената минимална работна заплата е смъртна присъда за бизнеса, смятат председателят на БТПП

Душманите на пенсионерите!

https://www.actualno.com/viewpoint/dushmanite-na-pensionerite-news_623965.html

Някак незабелязано мина "пропускът" на НОИ и социалното министерство: на пенсионерите с повишените от 1 юли пенсии, тези на които казваме "минимални", не бяха отпуснати редовните (автоматични) годишни индикации по т. нар."швейцарско правило"! Вярно, тези най-бедни български пе

Porsche обмисля отказ от дизела

https://www.vesti.bg/tehnologii/avtomobili/porsche-obmislia-otkaz-ot-dizela-6071707

Това е първата германска компания, която открито заявява, че обмисля да се откаже от дизела.

Двама са в болница след катастрофа на пътя Казашко – Варна

https://www.24chasa.bg/novini/article/6353337

Двама са в болница след катастрофа на пътя Казашко – ВарнаДвама души са откарани в болница след катастрофа на пътя Казашко – Варна. Това съобщиха за Агенция „Фокус“ от ОДМВР - Варна. В 8.30 часа тази сутрин е постъпил сигнал за катастрофа между два автомобила, които са се сблъскали челно на пътя Казашко-Варна. Вследствие на катастрофата двама души са откарани в болница.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване