Разликата в доходите между областите у нас ще се задълбочава

http://dnes.dir.bg/news/zaplati-izsledvane-dohodi-ipi-26114793

Разликата в доходите между най-богатите и някои от най-бедните области у нас ще се задълбочава. За 15 г. в София те са нараснали 4,4 пъти, следва Ст. Загора.

И Васил Божков се включва в надпреварата за банка "Виктория"

http://clubz.bg/56545-i_vasil_bojkov_se_vklyuchva_v_nadprevarata_za_banka_viktoriq

Васил Божков Снимка БГНЕС


Четирима кандидати са заявили интерес към продажбата на 100% от капитала на ТБ „Виктория”, съобщиха синдиците на КТБ днес.

Това са Инвестбанк, Българо-Американска Кредитна Банка (БАКБ), българското дружество "Вабо Интернал" и група инвеститори, действащи съгласувано -  Kerbler Holding GmbH, Imfarr Beteiligungs и Green Financе.

Това е четвъртият опит за продажба на финансовата институция.

Първите двама кандидати - Инвестбанк и БАКБ, участваха и в предишния търг, който се провали. Тогава офертите им се оказаха по-слаби от тази на "Търговска банка Д". Впоследствие и тя бе отхвърлена като кандидат от БНБ, защото плановете й не предвиждаха да погълне "Виктория", а да я развива като самостоятелна кредитна институция.

Нов участник е австрийската група,  съставена от три инвестиционни дружества, които се занимават с портфейлни инвестиции. 

В надпреварата се включва и "Вабо Интернал". Справка в Търговския регистър показва, че фирмата е създадена преди седмица. Акционери са две еднолични дружества с ограничена отговорност - "Вабо 2012" и "Нове Интернал", които са собственост на бизнесмена Васил Божков. 

"Предстои анализ и оценка на профила на кандидатите, предоставените от тях писма за интерес, включително съпътстваща информация, както и консултация с надзорния орган - Българска народна банка", посочват синдиците.

Към  края на май 2017 г. загубата на "Виктория" е 1.6 млн. лв. Има оперативни приходи за 1.17 млн. лв, 31.4 млн. лв. по сметка в БНБ и 6 млн. лв. привлечени средства от клиенти.
 

Блъснаха двама възрастни пешеходци във Варна за ден

http://www.moreto.net/novini.php?n=356123

Двама възрастни пешеходци на 74 и на 82 години са пострадали, след като са блъснати от коли в неделния ден, научи Moreto.net. При едното произшествие на ул. „Св. Св. Кирил и Методий“ автомобил е отнел предимството на мъж, който пресича пътното платно.

Палеж на кола посред бял ден в столицата

http://www.cross.bg/palezh-na-kola-posred-byal-den-v-stolitzata-1550030.html

/КРОСС/ Посред бял ден беше извършен палеж на автомобил в кв. „Гоце Делчев" в София, предаде репортер на КРОСС. Запаленото возило е БМВ - 5-а серия, като подпалвачът е предизвикал пожара от задната дясна част на колата. Още преди пристигането на екипи на пожарната хора наблизо успяха да потушат пламъците с пожарогасител. Пострадали няма. Очаква се полицията да започне разследване и да разпита очевидците. Версията, по която работят е умишлен палеж .

ЦСКА София загрява с Царско село за Ботев Пловдив

https://offnews.bg//futbol/tcska-sofia-zagriava-s-tcarsko-selo-za-botev-plovdiv-661288.html

Ръководството на ЦСКА София уреди контрола, която ще се проведе преди началото на третия кръг в Първа професионална лига. В сряда "червените" ще се изправят срещу втородивизионния Царско село. Мачът ще се проведе на базата на "червените" в Панчарево и е с начален час 10:00.

В проверката, която ще е открита за феновете, шанс ще бъде даден на френския халф Юнес Каабуни, който кара проби в отбора. Треньорът Стамен Белчев ще пусне в игра и футболисти, които до момента не са играли в официалните мачове, както и тези, които имат по-малко игрови минути.

Следващият официален мач на ЦСКА София е тази неделя, от 18:45 часа, когато тимът гостува на участника ни в Лига Европа Ботев (Пловдив).

Феновете на столичани продължават да стоят твърдо зад отбора въпреки лошия старт на сезона - 1:1 със Славия и 0:1 срещу Лудогорец.

Привържениците се стягат за поредния сблъсъкпв Пловдив. Фен клуб "Сектор Г" призова всички, които имат възможност, да отидат на стадиона и да подкрепят любимците си.

Ето какво написаха в страницата си във Фейсбук от Северната трибуна:

"Време е за поредния мач от Първа лига. В следващия кръг гостуваме на Ботев в Коматево. Срещата е в неделя от 18:45.

Въпреки негативните резултати, ние продължаваме да правим каквото е по силите ни и другата неделя ще подкрепим ЦСКА в Коматево. Направи го и ти!".

Боршош управляваше НДК еднолично, каза бивш член на съвета на директорите

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/07/24/3012452_borshosh_upravliavashe_ndk_ednolichno_kaza_bivsh_chlen/?ref=rss


Доскорошният изпълнителен директор на НДК Мирослав Боршош е управлявал дружеството еднолично, като е контролирал цялата информация, стигаща до съвета на директорите, каза пред временната комисия в Народното събрание, която проучва как са харчени парите, предоставени за ремонта на двореца покрай българското председателство на Съвета на ЕС, бившият член на съвета на директорите Марио Анастасов. Той беше вкаран в управлението на НДК от Деница Златева през февруари и освободен от Лиляна Павлова...

Боршош управлявал НДК еднолично, каза бивш член на съвета на директорите

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/07/24/3012452_borshosh_upravliaval_ndk_ednolichno_kaza_bivsh_chlen/?ref=rss


Доскорошният изпълнителен директор на НДК Мирослав Боршош е управлявал дружеството еднолично, като е контролирал цялата информация, стигаща до съвета на директорите, каза пред временната комисия в Народното събрание, която проучва как са харчени парите, предоставени за ремонта на двореца покрай българското председателство на Съвета на ЕС, бившият член на съвета на директорите Марио Анастасов. Той беше вкаран в управлението на НДК от Деница Златева през февруари и освободен от Лиляна Павлова...

На 1 септември бунтовниците от ФАРК ще създадат политическа партия

https://www.24chasa.bg/novini/article/6354580

На 1 септември бунтовниците от ФАРК ще създадат политическа партия

В понеделник революционните въоръжени сили на Колумбия (ФАРК) обявиха, че на 1 септември ще създадат политическа партия, съобщава AFP, цитирана от "Фокус".  Този ход е част от историчното мирно споразумение, с което групировката преминава към цивилен начин на живот. „На 1 септември ние публично ще създадем партия на площада Боливар“ в Богота,

Маскирани пребиха жени нотариуси в Борисовата градина

https://www.24chasa.bg/novini/article/6354593

Маскирани пребиха жени нотариуси в Борисовата градинаМаскирани мъже пребиха две жени в Борисовата градина, съобщи Би Ти Ви. По първоначални данни жените са нотариуси. Очаквайте

Русия разположи ГКПП и наблюдателни постове в Източна Гута

https://www.actualno.com/asia/rusija-razpoloji-gkpp-i-nabludatelni-postove-v-iztochna-guta-news_624047.html

Русия е разположила два контролно-пропускателни пункта и четири наблюдателни поста в зоната за деескалация в Източна Гута, съобщи началникът на Главното оперативно управление на Генералния щаб на на Русия генерал-полковник Сергей Рудской, предава РИА Новости. Рудской об

Роналдо назова най-големите съперници за Златната топка

https://offnews.bg//futbol/ronaldo-nazova-naj-golemite-sapernitci-za-zlatnata-topka-661285.html

Лионел Меси и Гонсало Игуаин са сред основните конкуренти за Златната топка според суперзездата на Реал Мадрид - Кристиано Роналдо.

Нападателят е наясно, че е изправен пред огромна борба за запазване на короната си, след като във врата му дишат лидерите на Барселона и Ювентус.

Роналдо не пропусна да спомене и нападателят на Байерн Мюнхен Роберт Левандовски, както и съотборникът на Меси в Барса - Неймар.

"Трудно ми е да спомена само едно име. Нивото на което се намирам е като в други спортове - Формула 1, НБА... Най-добрите спортисти винаги следват най-добрите.

Винаги ще има битка между мен и конкурентите ми. Става въпрос за играчи като Меси, Неймар, Левандовски, Игуаин... Битката между нас е здравословна и тя ме мотивира да ставам по-добър с всяка следваща година.

Най-добрият винаги иска да се състезава с най-добрите. Това ме поддържа винаги концентриран. Знам, че никога не бива да губя фокус, защото някой друг ще заеме мястото ми на върха.", сподели Роналдо пред "ESPN".

Суперзвездата на Реал Мадрид прави самостоятелно турне по време на своята лятна ваканция. Португалецът ще си почива до 5 август, а тези дни радва хората в Китай.

Португалецът направи впечатляващ сезон, като спечели най-престижния европейски клубен турнир, както и Ла Лига. Ако Кристиано триумфира отново с най-престижната индивидуална награда, тя ще бъде негова пета и той ще изравни големия си конкурент Лионел Меси. 

Четирима кандидати за ТБ ”Виктория”

http://dnes.dir.bg/news/podkrepa-bankite-tb-viktoria-26114794

Две български банки и две чужди компании поскаха да купят ТБ “Виктория“.

Кайли Миноуг пуска нов албум с кънтри звучене

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6354562

Кайли Миноуг пуска нов албум с кънтри звучене 
Поп певицата Кайли Миноуг се е насочила към повече кънтри звучене в албума, с който възнамерява да се завърне на авансцената, съобщи Контактмюзик, предаде БТА. 49-годишната Кайли работи над новия си диск заедно с композитори и продуценти на кънтри песни в Нашвил. Тя експериментира със съвсем ново звучене за новия си албум.

Пиер Московиси вече вижда светлина в края на тунела за Гърция

http://econ.bg/Новини/Пиер-Московиси-вече-вижда-светлина-в-края-на-тунела-за-Гърция-_l.a_i.746041_at.1.html

Пред Гърция е "светлината в края на ограниченията" в икономиката й, заяви еврокомисарят по икономическите въпроси Пиер Московиси. Той също така...

Най-малко петима бяха ранени при нападение с моторна резачка в Швейцария

http://www.moreto.net/novini.php?n=356132

Мъж с моторна резачка рани най-малко петима души, двама от които – тежко, при атака с моторна резачка в офис сграда в швейцарското градче Шафхаузен, предадоха световните медии. На място са изпратени линейки и хеликоптери, с които са превозени пострадалите.

Близо 200 души са евакуирани заради пожар от круизен кораб по Дунав

//dariknews.bg/novini/sviat/blizo-200-dushi-sa-evakuirani-zaradi-pozhar-ot-kruizen-korab-po-dunav-2038670

Близо 200 души бяха евакуирани от круизен кораб по Дунав, след като на борда възникнал пожар, съобщи австрийската противопожарна служба, цитирана от Ройтерс.

Пътниците, които били на екскурзия с кораб на германската компания за речни круизи А-Роза от

СДВР показа велосипедисти, създаващи изключително рискови ситуации на пътя (ВИДЕО)

//dariknews.bg/regioni/sofiia/sdvr-pokaza-velosipedisti-syzdavashti-izkliuchitelno-riskovi-situacii-na-pytia-video-2038668

СДВР разпространи клип с велосипедисти, които създават изключително рискови ситуации на пътя. Безотговорните хора карат колелетата си на непозволени места, пресичат пътното платно в разрез с всички правила, с което създават опасност не само за собственото си здраве

Без промяна в общата устойчивост на НПО в България

http://www.cross.bg/organizatzii-ystoiichivost-poveche-1550029.html

/КРОСС/ Няма промяна в общата устойчивост на Неправителствените организации у нас през 2016 г. , съобщи директорът на Българския център за нестопанско право Любен Панов пред БНР. Най-лошо е класирането ни спрямо останалите страни в категорията Организационен капацитет на неправителствения сектор. Най-добрият резултат на България е правната среда, а най-слабият - финансовата устойчивост, показва индексът за устойчивост на неправителственият сектор. „Страната ни е на 7-о място в общата класация от 24 държави, заедно с Украйна и Хърватия. Тя се е придвижила напред - от 9-а позиция, заради влошените показатели на други страни", коментира Любен Панов. „Ние сме най-бедната страна в ЕС. Според изследвания езикът на омразата се засилва все повече и повече. Негативните кампании срещу неправителствени организации зачестяват. Освен това има и преднамерена кампания в различни медии твърденията, че неправителствените организации защитават чужди интереси.Броят на доброволците у нас остава един от най-ниските спрямо страните от ЕС. Индивидуалното дарителство към неправителствените организации все още е на доста ниско ниво", каза още Панов. В България са регистрирани повече от 47 хиляди неправителствени организации, в които са заети 27 хиляди души.

Софийска вода раздава вода в центъра на София

http://frognews.bg/news_138838/Sofiiska-voda-razdava-voda-v-tsentara-na-Sofiia/

Традиционно, в едни от най-горещите дни на месец юли, „Софийска вода“ раздава в центъра на столицата чиста питейна вода. Жителите и гостите на София могат да пият вода от специално изработени за целта водни човеци. Това са инсталации от материали, от които е изградена водопроводната мрежа.

Ангелкова: С промени в закона за туризма намаляваме тежестта върху бизнеса

https://www.24chasa.bg/novini/article/6354544

Ангелкова: С промени в закона за туризма намаляваме тежестта върху бизнесаС промените в закона за туризма ще се намали административната тежест върху бизнеса. Това каза в Троян министърът на туризма Николина Ангелкова по време на среща с представители на бизнеса, предаде „Фокус“. „Троян е град, известен със своето богато културно-историческо наследство. Няма как да не напомня,

Мъже с качулки пребиха две жени в центъра на София (обновена)

https://offnews.bg//112/mazhe-s-kachulki-prebiha-dve-zheni-v-tcentara-na-sofia-obnovena-661287.html

Две жени бяха пребити зверски от маскирани нападатели днес в София. Атаката е станала в следобедните часове на бул. Драган Цанков.

Снимки от инцидента публикува в социалните мрежи Деси Николова, активист на "Да, България". Атаката е станала под офиса на партията към 16:30 часа.

Във Фейсбук тя написа: "Току-що под офиса ни на Драган Цанков двама хулигани със синя и черна качулка високи около 1.90 пребиха с шутове, ритници и юмруци две дами, едни от най-добрите нотариуси в страната. Чакаме полиция и линейка."

Жените са майка и дъщеря - на 57 и 34 години. По непотвърдена информация работят като нотариуси във близката офис сграда.

Двете жени са прегледани в Университетска болница "Св. Анна". Те са стабилизирани. Травмите им са основно в лицевата част, съобщиха от болницата. 

От тях не е откраднато нищо, а причината за нападението е неизвестна.

От СДВР все още не дават информация по случая. 

Мъже с качулки пребиха две жени в центъра на София

https://offnews.bg//112/mazhe-s-kachulki-prebiha-dve-zheni-v-tcentara-na-sofia-661287.html

Две жени бяха пребити зверски от маскирани нападатели днес в София. Атаката е станала в следобедните часове на бул. Драган Цанков.

Снимки от инцидента публикува в социалните мрежи Деси Николова, активист на "Да, България". Атаката е станала под офиса на партията към 16:30 часа.

Във Фейсбук тя написа: "Току-що под офиса ни на Драган Цанков двама хулигани със синя и черна качулка високи около 1.90 пребиха с шутове, ритници и юмруци две дами, едни от най-добрите нотариуси в страната. Чакаме полиция и линейка."

По непотвърдена информация жените са майка и дъщеря, работят като нотариуси във близката офис сграда.

От тях не е откраднато нищо, а причината за нападението е неизвестна.

От СДВР все още не дават информация по случая. 

Русия разположи контролно-пропускателни пунктове в Източна Гута

https://www.24chasa.bg/novini/article/6354543

Русия разположи контролно-пропускателни пунктове в Източна Гута

Русия е разположила два контролно-пропускателни пункта и четири наблюдателни поста в зоната за деескалация в Източна Гута, съобщи началникът на Главното оперативно управление на Генералния щаб на на Русия генерал-полковник Сергей Рудской, предава РИА Новости, цитирана от "Фокус".  Рудской обясни, че в Египет са се провели преговори между

Бизнес философия по "Трите прасенца": Синдикатите са вредни, а работниците търтеи

http://www.mediapool.bg/biznes-filosofiya-po-trite-prasentsa-sindikatite-sa-vredni-a-rabotnitsite-tartei-news267048.html

Трите национално представени работодателски организации БСК, КРИБ и АИКБ нападнаха в понеделник синдикатите заради прекратения след техните заплахи за протести дебат за отпадането на добавката за прослужено време. Бизнес организациите използваха в презентацията си приказката за трите прасенца, за да онагледят колко вредни са синдикатите и как водят до изкривяване на пазара и несправедливо заплащане, а работниците бяха заклеймени като “търтеи“, които непрекъснато искат, без да дават. Работодателите обвиниха синдикатите в изкривяване на истината и предоставяне на неверни данни, с които заблуждават управляващите относно социалния ефект на класа за прослужено време и поискаха от правителството диалогът за отпадането на добавката да продължи. “Ставаме все по-необразовани, все по-мързеливи, с все по-малки компетентности, които пъдят инвеститорите. Сривът на инвестициите е следствие на липсата на квалифицирана работна ръка, умения и хора, които спазват технологичната дисциплина. Възпитаваме търтеи, които непрекъснато искат, без да дават“, заяви председателят на Българската стопанска камара (БСК) Божидар Данев. Той посочи и предложението им до министър-председателя - след като реши, че трябва да бъдат запазени добавките, да въведе отново доплащането за прослужено време и за държавните служители, което е отменил 2012 г., "за да няма дискриминация". Председателят на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) Кирил Домусчиев пък обяви синдикатите за вредни за икономиката и държавата. “Синдикатите са вредни за България. Синдикатите пречат за развитието на икономиката, за развитието на държавата и реално, пречейки на развитието на икономиката, те пречат и в социалната сфера, и във всякакви други сфери на социалния живот“, заяви той. Според него в последните години България се е превърнала в синдикална република. Той е убеден, че там, където няма синдикати, предприятията работят и бизнесът върви. Васил Велев от Асоциацията на индустриалния капитал пък илюстрира ситуацията на трудовия пазар с приказката за трите прасенца, в която двете по-мързеливи прасенца потърсили защита в къщичката на работливото прасенце, което положило повече усилия, за да я построи здрава. Във варианта на работодателите трите прасенца си живеели в кочината, докато синдикатите решили, че всяко от прасенцата ще получава по равно, по 1000 лв. заплата. След това обаче работливото прасенце решило да напусне страната и заминало за чужбина. Велев допълни, че синдикатите приличат на "човек застанал на брега на реката, който говори на водата - течи, течи". По думите му, вместо да търсим решение как да ускорим икономическия растеж, как да повишим производителността, уменията и навици на хората, се занимаваме с измисляне на начини как да работим по-малко и да получаваме повече. "Е, няма такива начини. Единственият начин е да се работи повече и по-добре и да се краде по-малко", коментира той.

Волфганг Шойбле: Ердоган излага на опасност вековните отношения с Германия

http://www.investor.bg/evropa/334/a/volfgang-shoible-erdogan-izlaga-na-opasnostvekovnite-otnosheniia-s-germaniia-243574/

В последно време дипломатическите отношения между Берлин и Анкара се влошиха заради задържането на германски граждани в Турция

В Анкара се провежда заседание на новия състав на кабинета

https://www.24chasa.bg/novini/article/6354538

В Анкара се провежда заседание на новия състав на кабинета
В Анкара се състои заседание на новия състав на кабинета, съобщи турската телевизия НТВ, предава БТА.  Това е първото заседание на правителството след обявените миналата седмица промени в кабинета. Планира се да бъдат обсъдени редица важни въпроси, сред които напрежението между Германия и Турция, кризата с Катар, напрежението в Ерусалим.

Нов облик за част от оградата на Дупката във Варна (снимки)

http://www.moreto.net/novini.php?n=356129

Улични художници преобразиха част от оградата на така наречената Дупка в центъра на Варна. Доскоро сиви, надраскани и облепени с различни афиши, днес преградните пана са изрисувани с ярки образи и графити, видя репортер на Moreto.net.

Раздават вода в центъра на София, заради жегите

https://www.24chasa.bg/novini/article/6354521

Раздават вода в центъра на София, заради жегите
Традиционно, в едни от най-горещите дни на юли, "Софийска вода" раздава в центъра на столицата питейна вода, съобщиха от дружеството. Инициативата "Утоли жегата" ще се състои на 25 и 26 юли, в най-горещите часове на деня, в пешеходната зона на булевард "Витоша". Жителите и гостите на София могат да пият вода от специално изработени за целта водни

Радан Кънев: Правителството предпочита конюнктурна повратливост в отношенията с Турция

http://frognews.bg/news_138837/Radan-Kanev-Pravitelstvoto-predpochita-koniunkturna-povratlivost-v-otnosheniiata-s-Turtsiia/

Европейският съюз най-накрая трябва да заеме ясна позиция по отношение на Турция. Не можем да си позволим да сме в зависимост от Анкара. Това коментира зам.-председателят на ДСБ Радан Кънев по повод изявлението на австрийския министър на външните работи Себастиян Курц, че настоява за спиране на преговорите за присъединяване на Турция към ЕС.

Борисов обсъди Балканите и газа с висш US служител

http://dnes.dir.bg/news/kabinet-borisov-3-26114725

Пред високопоставен представител на американската администрация Бойко Борисов изтъкна значението на европейската перспектива на страните от Западните Балкани.

Колко пари дават Apple, Google и Facebook за лобиране?

https://news.bg/companies/kolko-pari-davat-apple-google-i-facebook-za-lobirane.html

Производителят на iPhone е удвоил средствата в сравнение с управлението на Обама

Самоубийствен атентат срещу полицаи уби поне 16 души в Пакистан

http://www.cross.bg/dyshi-politzai-atentat-1550028.html

/КРОСС/ Най-малко 16 души, много от които - полицаи, загинаха при нападение на атентатор самоубиец в пакистанския град Лахор, съобщиха пакистанските власти, цитирани от "Ройтерс". Други повече от 20 души са ранени, като някои са в тежко състояние. Взривът е станал близо до Лахорския технологичен парк, намиращ се в центъра на града. Мишена са били полицаи, изпратени в района, за да го прочистят от амбулантни търговци, заяви полицейски представител. Хайдер Ашраф, заместник-главен инспектор на полицията в провинция Пенджаб, обяви, че нападението е било самоубийствен атентат. Засега нито една групировка не е поела отговорност. Премиерът Наваз Шариф осъди атентата и разпореди на ранените да бъде осигурено възможно най-доброто медицинско лечение.

Цитат на деня: Математиката няма смисъл без джихад

http://www.dnevnik.bg/citat_na_deniia/2017/07/24/3012198_citat_na_denia_matematikata_niama_smisul_bez_djihad/?ref=rss


"Ако молитвите са стълбовете на религията, то джихадът е навесът. Без стълбовете навесът е безполезен. Няма смисъл да се преподава математика на дете, което не познава джихада."<br /><br />Тези думи са на депутата от управляващата в Турция Партия на справедливостта и развитието (ПСР) Ахмет Хамди Чамлъ, който е и член на комисията за образование в парламента. Чамлъ коментира плановете за включване на концепцията за джихад в новия образователен план на страната, от който ще...

Кашъмов пред Фрог: Абсолютно скандално е предложението съдебни дела да се гледат „на тъмно”.

http://frognews.bg/news_138836/Kashamov-pred-Frog-Absoliutno-skandalno-e-predlojenieto-sadebni-dela-da-se-gledat-na-tamno/

Прави ми впечатление, че тази седмица в дневния ред на парламента не е внесен за разглеждане законопроекта на Административнопроцесуалният кодекс. Макар, че може да има и изненада.

Виж санирания блок на Георги Спасов от Пазарджик, изпрати снимки, спечели 13 000 лв

https://www.24chasa.bg/novini/article/6354459

Виж санирания блок на Георги Спасов от Пазарджик, изпрати снимки, спечели 13 000 лвПристигат още снимки на санирани блокове от цялата страна, във връзка с инициативата на "24 часа" - "Покажи санирания блок - ще има щедри награди и за съседите".  Те са ни изпратени от Георги Спасов от Пазарджик. "Приложено изпращам снимки на блока, на който съм домоуправител: гр. Пазарджик, ул. "Дунав" 2", пише г-н Спасов.

Дългото шофиране намалява коефициента на интелигентност

https://www.24chasa.bg/zdrave/article/6354509

Дългото шофиране намалява коефициента 
на интелигентностВсекидневното шофиране на автомобил над два часа и гледането на телевизия повече от три часа намаляват коефициента на интелигентност, съобщи медикът Кишан Бакрания от университета в Лестър, цитиран от Лента. Причината е, че по време на тези дейности главният мозък има много ниска активност,предава БТА.

Какво разбрахме за НДК-гейт?

http://clubz.bg/56544-kakvo_razbrahme_za_ndk_gejt

Повече от 4 часа продължи заседанието на комисията "НДК-гейт", на което този път депутатите изслушаха бившите председатели на Съвета на директорите на дружеството, настоящото му ръководство и вицепремиерката по европредседателството в служебния кабинет Деница Златева. Ето какво се разбра от дългото заседание, извън традиционните заяждания между ГЕРБ и БСП на тема "чий е Боршош":

Около 3,5 милиона лева от 17-те милиона, отпуснати от Министерския съвет целево за ремонт на НДК заради българското председателство на Съвета на ЕС, са били похарчени "за други дейности". Това стана ясно от думите на новия изпълнителен директор на дружеството Атанас Митев. Самият Боршош вече е с повдигнато от прокуратурата обвинение, част от което е именно харчене на целеви средства в разрез със закона.

Бившият изпълнителен директор на НДК Мирослав Боршош отказа да се яви пред комисията малко преди началото на заседанието й. В писмо обаче той отхвърля обвиненията. Депутатите - и управяващи и опозиция, единодушно решиха да не вземат писмото му под внимание.

Сигналът срещу Боршош в ДАНС пък бил пратен от бивш служител на НДК, обвинен в злоупотреба със служебно положение, става ясно от документа с автор - обвинения бивш директор на НДК. В него се твърди още, че е щял да наруши законите, ако е изпълнявал искания на принципала - тогава министерството по европредседателството. Става дума за времето, в което дружеството е под шапката на министър Лиляна Павлова, тъй като преди това такова министерство нямаше.

Вицепремиерът в служебния кабинет Деница Златева, която бе принципал на НДК, е оставила Боршош на поста изпълнителен директор, за да "има приемственост" и да няма сътресения в подготовката на Председателството, чиято подготовка и без това се е забавила. Тя потвърди, че годишният финансов отчет на НДК за 2016 г. е бил одобрен от нея, но припомни, че т.нар. "освобождаване от финансова отговорност" на ръководството на дружеството по никакъв начин не значи освобождаване от наказателна или административна отговорност, ако някой от членовете на това ръководство е извършил закононарушения. 

Съветът на директорите на НДК, в който Боршош (както и всеки друг изпълнителен директор - б.р.) е пръв сред равни, по времето на служебния кабинет не е взимал решение за подписване на Годишния финансов отчет на дружеството "НДК-Конгресен център" АД. Финансовият отчет е бил подписан от Златева и е публикуван в Търговския регистър. Златева вече не бе в комисията, когато председателят на Съвета на директорите по нейно време Марио Атанасов съобщи това. И въпросът истински ли е документът, публикуван в Търговския регистър, остана да виси в пространството.

Двама бивши председатели на Съвета на директорите на НДК - Валентин Кръстев (по време на кабинета "Борисов 2") и Марио Анастасов (при служебното правителство) твърдят, че Съветът е можел по закон, но не е взимал решение за отстраняване на Боршош от поста "изпълнителен директор", защото това би значело или те да бъдат премахнати от постовете им (според първия), или да бъдат обвинени в "саботиране" на председателството (според втория).

Кръстев даде пример как в момента, в който по-предишен принципал - министър Вежди Рашидов, е поискал проверки и действия относно Боршош, управлението на НДК веднага му бе отнето. Анастасов пък заяви, че Боршош е бил "оставил всички с впечатление, че организацията на председателството на ЕС зависи изцяло от него", а когато го махали от Съвета на директорите на НДК "Боршош стоял на спикърфон" и си контактувал директно с правителството. Анастасов заяви в прав текст, че НДК се е управлявало "еднолично".

Той бе сменен от Съвета на директорите с идването на министър Лиляна Павлова.

Така и не се разбра от обясненията на бившите ръководители на НДК защо Боршош не е предоставял документи на принципалите на НДК - различни в различно време. Твърдеше се, че е имало приети бизнес и инвестиционен план на дружеството, въпреки че при изслушването на Томислав Дончев и Лиляна Павлова те твърдяха тъкмо обратното. 

 
В крайна сметка комисията се очаква утре да проведе последното си заседание. Председателката й от ГЕРБ Дияна Йорданова обяви, че вече има и предварителен, "междинен" проект за доклад. Той ще бъде обсъден утре. Не се прие предложението на опозицията срокът за работа на комисията да се удължи, за да се получи и резултата от проверката на Инспектората на Министерския съвет, разпоредена с подпис от премиера Бойко Борисов през юни. ГЕРБ отказаха Борисов да бъде поканен на изслушване, за да го питат защо след среща с Боршош сам съобщи, че директорът на НДК се връща на поста си, въпреки уволнението от Лиляна Павлова.
 
Настоящият председател на Съвета на директорите Борислав Велков отговори уклончиво на въпрос дали Боршош все пак е бил уволнен или възстановен и как точно - с какви актове се е случило това. Въпросът бе от депутата от левицата Жельо Бойчев именно заради странните движения - Лиляна Павлова уволнява Боршош, след среща с Бойко Борисов се обявява, че той е върнат на поста, а ден по-късно излиза новината, че сам се е оттеглил, "докато текат проверките". Отговорът на Велков на това - лаконичното обяснение, че всичко било по правилата.
 
Очаква се в утрешния доклад на комисията да се запише, че Сметната палата трябва да направи одит на дружеството. 

Какво разбрахме за НДК-гейт днес?

http://clubz.bg/56544-kakvo_razbrahme_za_ndk_gejt_dnes

Повече от 4 часа продължи заседанието на комисията "НДК-гейт", на което този път депутатите изслушаха бившите председатели на Съвета на директорите на дружеството, настоящото му ръководство и вицепремиерката по европредседателството в служебния кабинет Деница Златева. Ето какво се разбра от дългото заседание, извън традиционните заяждания между ГЕРБ и БСП на тема "чий е Боршош":

Около 3,5 милиона лева от 17-те милиона, отпуснати от Министерския съвет целево за ремонт на НДК заради българското председателство на Съвета на ЕС, са били похарчени "за други дейности". Това стана ясно от думите на новия изпълнителен директор на дружеството Атанас Митев. Самият Боршош вече е с повдигнато от прокуратурата обвинение, част от което е именно харчене на целеви средства в разрез със закона.

Бившият изпълнителен директор на НДК Мирослав Боршош отказа да се яви пред комисията малко преди началото на заседанието й. В писмо обаче той отхвърля обвиненията. Депутатите - и управяващи и опозиция, единодушно решиха да не вземат писмото му под внимание.

Сигналът срещу Боршош в ДАНС пък бил пратен от бивш служител на НДК, обвинен в злоупотреба със служебно положение, става ясно от документа с автор - обвинения бивш директор на НДК. В него се твърди още, че е щял да наруши законите, ако е изпълнявал искания на принципала - тогава министерството по европредседателството. Става дума за времето, в което дружеството е под шапката на министър Лиляна Павлова, тъй като преди това такова министерство нямаше.

Вицепремиерът в служебния кабинет Деница Златева, която бе принципал на НДК, е оставила Боршош на поста изпълнителен директор, за да "има приемственост" и да няма сътресения в подготовката на Председателството, чиято подготовка и без това се е забавила. Тя потвърди, че годишният финансов отчет на НДК за 2016 г. е бил одобрен от нея, но припомни, че т.нар. "освобождаване от финансова отговорност" на ръководството на дружеството по никакъв начин не значи освобождаване от наказателна или административна отговорност, ако някой от членовете на това ръководство е извършил закононарушения. 

Съветът на директорите на НДК, в който Боршош (както и всеки друг изпълнителен директор - б.р.) е пръв сред равни, по времето на служебния кабинет не е взимал решение за подписване на Годишния финансов отчет на дружеството "НДК-Конгресен център" АД. Финансовият отчет е бил подписан от Златева и е публикуван в Търговския регистър. Златева вече не бе в комисията, когато председателят на Съвета на директорите по нейно време Марио Атанасов съобщи това. И въпросът истински ли е документът, публикуван в Търговския регистър, остана да виси в пространството.

Двама бивши председатели на Съвета на директорите на НДК - Валентин Кръстев (по време на кабинета "Борисов 2") и Марио Анастасов (при служебното правителство) твърдят, че Съветът е можел по закон, но не е взимал решение за отстраняване на Боршош от поста "изпълнителен директор", защото това би значело или те да бъдат премахнати от постовете им (според първия), или да бъдат обвинени в "саботиране" на председателството (според втория).

Кръстев даде пример как в момента, в който по-предишен принципал - министър Вежди Рашидов, е поискал проверки и действия относно Боршош, управлението на НДК веднага му бе отнето. Анастасов пък заяви, че Боршош е бил "оставил всички с впечатление, че организацията на председателството на ЕС зависи изцяло от него", а когато го махали от Съвета на директорите на НДК "Боршош стоял на спикърфон" и си контактувал директно с правителството. Анастасов заяви в прав текст, че НДК се е управлявало "еднолично".

Той бе сменен от Съвета на директорите с идването на министър Лиляна Павлова.

Така и не се разбра от обясненията на бившите ръководители на НДК защо Боршош не е предоставял документи на принципалите на НДК - различни в различно време. Твърдеше се, че е имало приети бизнес и инвестиционен план на дружеството, въпреки че при изслушването на Томислав Дончев и Лиляна Павлова те твърдяха тъкмо обратното. 

 
В крайна сметка комисията се очаква утре да проведе последното си заседание. Председателката й от ГЕРБ Дияна Йорданова обяви, че вече има и предварителен, "междинен" проект за доклад. Той ще бъде обсъден утре. Не се прие предложението на опозицията срокът за работа на комисията да се удължи, за да се получи и резултата от проверката на Инспектората на Министерския съвет, разпоредена с подпис от премиера Бойко Борисов през юни. ГЕРБ отказаха Борисов да бъде поканен на изслушване, за да го питат защо след среща с Боршош сам съобщи, че директорът на НДК се връща на поста си, въпреки уволнението от Лиляна Павлова.
 
Настоящият председател на Съвета на директорите Борислав Велков отговори уклончиво на въпрос дали Боршош все пак е бил уволнен или възстановен и как точно - с какви актове се е случило това. Въпросът бе от депутата от левицата Жельо Бойчев именно заради странните движения - Лиляна Павлова уволнява Боршош, след среща с Бойко Борисов се обявява, че той е върнат на поста, а ден по-късно излиза новината, че сам се е оттеглил, "докато текат проверките". Отговорът на Велков на това - лаконичното обяснение, че всичко било по правилата.
 
Очаква се в утрешния доклад на комисията да се запише, че Сметната палата трябва да направи одит на дружеството. 

И фирма на Васил Божков иска ТБ "Виктория"

http://www.investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/i-firma-na-vasil-bojkov-iska-tb-viktoriia-243575/

Кандидатите за банката този път са четирима, Инвестбанк, БАКБ и Kerbler Holding пак се състезават за кредитора

Десетки турски демонстранти арестувани при протест в Анкара

http://www.moreto.net/novini.php?n=356118

Турската полиция задържа 61 демонстранти, протестирали срещу ареста на двама уволнени преподаватели, обявили гладна стачка, съобщи телевизия CNN Turk. Двамата преподаватели бяха уволнение в рамките на чистката след миналогодишния опит за преврат.

Гатев от Бюрото за контрол на СРС: Не съм нарушил закона

http://dnes.dir.bg/news/srs-georgi-gatev-26114630

Зам.-шефът на Бюрото за контрол на Специалните разузнавателни средства Георги Гатев, за който прокуратурата иска отнемане на достъпа до тайни, отрече нарушения.

Кученце едва скрива голата гръд на Николета Лозанова (Снимки)

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6354487

Кученце едва скрива голата гръд на Николета Лозанова (Снимки)Николета Лозанова публикува във фейсбук снимки от престоя си в спа хотел във Велинград.  На някои от тях прави йога с приятелка, а на една от снимките се е снимала с малко кученце, което едва прикрива голата й

Движението в района на тунел „Витиня” се осъществява в една лента, аварирал е ТИР

https://www.24chasa.bg/novini/article/6354506

Движението в района на тунел „Витиня” се осъществява в една лента, аварирал е ТИР 

Движението по път I-1 София - Ботевград, в района на тунел „Витиня”, се осъществява в една лента поради аварирал тежкотоварен автомобил. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура”. Шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост, като спазват указанията на „Пътна полиция”.

Самоубийствен атентат в пакистанския град Лахор взе 16 жертви, повечето полицаи

http://www.mediapool.bg/samoubiystven-atentat-v-pakistanskiya-grad-lahor-vze-16-zhertvi-povecheto-politsai-news267047.html

Най-малко 16 души, много от които полицаи, загинаха при нападение на атентатор самоубиец в пакистанския град Лахор, съобщиха пакистанските власти, цитирани от Ройтерс. Взривът станал близо до Лахорския технологичен парк, намиращ се в центъра на града. Мишена били полицаи, изпратени в района, за да го прочистят от амбулантни търговци, заяви полицейски представител. По думите на Джам Саджад Хусайн, говорител на местната служба за реакция при спешни ситуации, има и над 20 ранени при експлозията. Хайдер Ашраф, заместник-главен инспектор на полицията в провинция Пенджаб, заяви, че нападението е било самоубийствен атентат. Никоя групировка не е поела отговорност. Пакистанският министър на вътрешните работи Чаудри Хан заяви, че преобладаващата част от загиналите и ранените са полицаи, както и че броят на загиналите може да нарасне. Премиерът Наваз Шариф осъди атентата и разпореди на ранените да се осигури възможно най-доброто медицинско лечение.

Лидерите на „нормандската четворка“ проведоха телефонен разговор

https://www.24chasa.bg/novini/article/6354500

Лидерите на „нормандската четворка“ проведоха телефонен разговор

В понеделник лидерите на „нормандската четворка“ (Русия, Франция, Украйна и Германия) проведоха телефонен разговор, за да обсъдят ситуацията в Украйна, съобщава ТАСС, предава "Фокус".  От пресслужбата на президента на Украйна Петро Порошенко съобщиха, че лидерите са отбелязали важността на пълното прекратяване на огъня в Донбас при денонощно

Джамбазки: Хората като Антонио Милошоски продават паметта на своите предци

https://www.actualno.com/politics/djambazki-horata-kato-antonio-miloshoski-prodavat-pametta-na-svoite-predci-news_624044.html

Хората като Антонио Милошоски в Македония продават паметта на своите предци. Това коментира за „Фокус“ Ангел Джамбазки, евродепутат от Европейски консерватори и реформисти и заместник-председател на ВМРО - Българско национално движение. Според Джамбазки „ужасно

ЕС е загрижен за енергийната си сигурност заради готвените санкции от САЩ срещу Русия

http://www.cross.bg/sanktzii-shinas-nyama-1550027.html

/КРОСС/ Европейският съюз е загрижен за енергийната си сигурност поради готвените санкции срещу Русия от Конгреса на САЩ. Еврокомисията е задействала всички дипломатически канали, за да защити икономическите си интереси пред американските партньори, съобщиха от институцията. „Евросъюзът има интереси и очаква те да бъдат взети под внимание в законодателния процес, заяви говорителят на Еврокомисията Маргаритис Схинас. Той уточни, че евентуални санкции на САЩ в енергетиката няма да навредят само на проекта за газопровод "Северен поток" 2, но и на много други: „Въпросът е свързан с енергийната независимост на ЕС и сигурността на енергийните доставки", посочи говорителят. Досега ЕС и САЩ налагаха целенасочени санкции срещу руски фирми и представители на режима, така че да няма големи загуби за собствените им икономики. Фактът, че Вашингтон не е съгласувал новите антируски мерки с Брюксел, беше ясно подчертан от Схинас. „За нас единството на Г-7 по налагането на санкции е също толкова важно, колкото и спазването на споразумението от Минск". ЕК не потвърди дали вече готви контрамерки срещу САЩ в сферата на търговията. „Няма да спекулирам относно каквито и да било ответни действия. Спомняте си, че преди срещата на Г-20 председателят Юнкер принципно заяви, че ЕС винаги е готов да отвърне адекватно, ако се наложи. Да се надяваме, че този случай няма да е такъв", допълни Схинас, цитиран от БНР.

През август БНБ трябва да плати над 8,6 млн. лева по ДЦК

http://www.investor.bg/biudjet-i-finansi/333/a/prez-avgust-bnb-triabva-da-plati-nad-86-mln-leva-po-dck-243571/

От 7 до 9 август централната банка трябва да направи пенсионни плащания за над 875 млн. лева

Деница Златева: Не съм упражнявала политически чадър върху екипа на европредседателството

https://offnews.bg//politika/denitca-zlateva-ne-sam-uprazhniavala-politicheski-chadar-varhu-ekipa-661284.html

"Върху мен не е упражняван политически натиск и не съм упражнявала „политически чадър“ върху нито един член на екипите по подготовката на Българското председателство на Съвета на ЕС".

Това заяви служебният министър на европредседателството Деница Златева, която е освободила от финансова отговорност Мирослав Боршош и която днес се отчете пред Анкетната парламентарна комисия, създадена след скандала с НДК. Самият Боршош не отиде, като написа във Фейсбук, че се съмнява в работата на тази комисия и не мисли да отиде на изслушването. 

Златева добави, че служебното правителство е имало политика на приемственост по отношение на подготовката на страната ни за председателството. 

"От самото начало на мандата на служебното правителство, това беше обща воля на президента и министрите, заявихме, че ще гарантираме приемственост на екипите на етап, в който сме наблюдавали изключително голямо закъснение в някои от дейностите за подготовка, не можем да си позволим да създаваме допълнителни сътресения в системата и да сменяме хора, които оперативно се занимават с подготовката на Председателството“, обясни тя.

Деница Златева обаче добави, че това е бил единственият аргумент, с който директорът на НДК не е бил сменен.

Къшнър: В деня след изборите не помнех името на руския посланик

http://www.dnevnik.bg/sviat/2017/07/24/3012420_kushnur_v_denia_sled_izborite_ne_pomneh_imeto_na/?ref=rss


"Не съм заговорничил, нито знам за друг човек от кампанията, който да е заговорничил с което и да е чуждо правителство. Не съм имал неподходящи контакти. Не съм разчитал на руски средства да финансирам дейността си в частния сектор".<br /><br />Това заявява зетят на президента Доналд Тръмп и негов съветник Джаред Къшнър в предварителните си показания, изпратени до Сената.<br /><br />Днес Къшнър трябва да се изправи пред една от многобройните комисии, които...

Отклоняват тежкотоварните камиони за пристанището от входа на Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=356128

С цел облекчаване и регулиране на трафика във Варна и осигуряване безопасността на движение по уличната мрежа, тежкотоварните автомобили над 10 тона, извършващи импорт и експорт на товари в зоната на пристанище „Варна-Изток“, ще бъдат отклонявани още на входа на града, сочи заповед на кмета на Община Варна.

Как се е родило плюшено мече Теди – най-популярната детска играчка в света

http://www.mediapool.bg/kak-se-e-rodilo-plyusheno-meche-tedi-nai-populyarnata-detska-igrachka-v-sveta-news267046.html

Гениалната идея да се направи мече от плюш, тоест от мъхеста мека тъкан от лицевата страна, за пръв е хрумнала на германеца Рихард Щайф през 1902 г. Изобретател и художник, той е бил дизайнер в семейната фирма на своята леля Маргарете. Така се е родило мечето "Теди" – неизменен атрибут на детската стая, което в началото носело скучното име 55 РВ (55 см – е "ръстът" на мечето, а РВ – са първите букви на немските думи "плюшен" и "подвижен"). Каква е предисторията? Точно преди 170 години, на 24 юли 1847 г., в обикновеното германско семейство Щайф се ражда Маргарете. Когато тя била на 18 месеца, се разболяла, вдигнала висока температура, краката й се парализирали и трудно използвала дясната си ръка. Три години по-късно лекар в Улм й поставя неутешителната диагноза полиомиелит. Момичето било обречено цял живот да се придвижва в инвалидна количка. Тя обаче била с ведър дух, посещавала училище с помощта на другите деца в семейството и съседите. Тежкото заболяване никога не й попречило да се радва на живота и да се занимава с това, което обича. А тя обичала да шие. Затова и бала записана в шивашко училище, което на 17 години завършила, въпреки непрестанните болки в дясната ръка. През 1877 г. семейство Щайф открива в градчето Гинген собствен магазин, в който се шиели костюми по поръчка и други неща, полезни за домакинството. През 1880 се появява парцалено слонче През 1880 г. се случва наистина историческо събитие. Маргарете Щайф за пръв път е ушила играчка. Това бил неголям парцален слон, който се превърнал в любимец на местните деца, минаващи покрай магазинчето. Семейният съвет решил да се започне шиенето на играчки в по-голямо количество с цел продажба. През 1886 г. били продадени над 5 000 парцалени слончета. През 1890 г. братът на Маргарете – Фриц – е построил къща за сестра си, който била пригодена за инвалиди и на чийто първи етаж имало малък магазин. Първият илюстрован каталог с мотото на Марагарете През 1892 г. се появил първият илюстрован каталог с нейната продукция, която междувременно разширила асортимента. Освен слончета, се шиели маймунки, кончета, магаренца, камили, прасета, кучета, котки, зайци и жирафи. В каталога присъствало и мотото на Маргарете: "Für Kinder ist nur das Beste gut genug!" (За децата само най-доброто е достатъчно добро!"). През март 1893 г. фабриката е вписана в търговския регистър като "Margarete Steiff, Felt Toy Factory Giengen/Brenz". Играчките за пръв път са представени на търговския панаир за играчки в Лайбциг. Маргарете наема 4 шивачки и 10 домашни работници. 1902 – Ражда се мечето Теди и ...покорява света Рихард Щайф, любимият племенник на Маргарете, постъпва в компанията през 1897 г. Той е учил в училище за приложни изкуства в Щутгарт, както и в Англия. Неговите рисунки на животни са в основата на много играчки, създадени от фирмата. В търсене на нови идеи за нови модели, той прекарва дни наред в зоопрака близо до Генген, наблюдавал животните и правил рисунки. През 1902 г. по скица на Рихард Щайф е ушито първото плюшено мече в световната история, чийто лапи се движат, а главата се върти. Теди – в чест на президента Теодор Рузвелт Играчката имала фантастичен успех на международните търговски панаири. По-късно на мечето измисли име – Теди. Защо Теди? В чест на президента на САЩ Теодор Рузвелт, който обожавал да ловува мечки, но веднъж, по разкази на очевидци, видял в гората малко мече, захвърлил оръжието и повече никога не стрелял по животни. Брандът Steiff За да не бъдат бъркани техните висококачествени продукти и за да предотвратят многобройните евтини имитации, семейство Щайф (по-специално Франц Щайф) разработва брандиран знак "Steiff - Button in Ear". На световното изложение в Сейнт Луис през 1906 г. Маргарете получава наградата Grand Prix, а в края на същата година се основава компанията Margarete Steiff GmbH, чието име се използва и до днес. Брандът Steiff постепенно придобива световна известност. Търсенето на плюшени мечета нараства едва ли не всеки месец. В края на първото десетилетие на ХХ век Steiff започва да пуска над милион екземпляра годишно. Появяват се все нови и нови модели мечета: с шапки и каскети, с кърпа на врата, с панталонки и поли, с очила, със скутери, с книжка в ръка и т.н. Днес във фирмата Steiff работят над десет дизайнери, а асортиментът включва близо 700 различни модела. Но както и преди, основният продукт е мечето Теди. Макар и създадена за деца, играчката става любима и на възрастните. Към момента около 60% от произведените от фирмата мечета попадат в ръцете на деца, а 40 процента – в ръцете на колекционери. Сега по света има около 50 хиляди колекционери на плюшени мечета. Преди няколко години един от редките екземпляри бе продаден на колекционер от Корея за близо 215 хил. евро.

Ryanair и easyJet са сред кандидатите за Alitalia

http://www.investor.bg/evropa/334/a/ryanair-i-easyjet-sa-sred-kandidatite-za-alitalia-243564/

Според Il Sole 24 Ore тримата назначени синдици са получили общо 13 оферти за италианския превозвач

107 арестувани при общоевропейска операция срещу трафика на хора

http://www.mediapool.bg/107-arestuvani-pri-obshtoevropeiska-operatsiya-sreshtu-trafika-na-hora-news267045.html

Европол съобщи, че 107 души са били арестувани в рамките на общоевропейско разследване срещу трафика на хора и сексуалната експлоатация, предаде ДПА. Операцията, начело на която е била австрийската полиция и участие в която са взели 22 държави от ЕС, както и трети страни, е била насочена срещу организирани престъпни групи, занимаващи се с трафик на лица в уязвимо положение с цел сексуална експлоатация. С оглед на националностите на жертвите и заподозрените може да се направи изводът, че на територията на ЕС преобладават мрежи за трафик от Нигерия, Южна Африка и Източна Европа, отбелязва Европол. Разследването е било с голям обхват и в хода му са проверени над 125 000 души на над 4000 адреса. Европол заяви, че специално внимание е било отделено на реклами в интернет, които включвали жертви на сексуална експлоатация.

Шойбле: Ердоган излага на опасност вековните отношения с Германия

http://www.mediapool.bg/shoible-erdogan-izlaga-na-opasnost-vekovnite-otnosheniya-s-germaniya-news267044.html

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган излага на опасност изключително важните и вековни отношения с Германия, заяви германският министър на финансите Волфганг Шойбле, цитиран от Ройтерс. Той излага на опасност вековно партньорство, каза Шойбле в интервю за германския в. "Билд", публикувано в понеделник. Това е драматично, тъй като наистина много неща ни свързват. Но ние не може да позволим да ни изнудват, отбеляза той. В последно време дипломатическите отношения между Берлин и Анкара се влошиха заради задържането на германски граждани в Турция и поради отказа на турските власти да разрешат на германски депутати да посетят германски военни в бази в Турция. Междувременно лидерът на парламентарната група на Християндемократическата партия Фолкер Каудер заяви, че поведението на Турция е "неприемливо" и, че дълг на Германия е да пази гражданите си и компаниите си, но също така желае да бъдат запазени отношенията (с Анкара). Безпокои ме фактът, че имаме страна членка на НАТО, която забранява посещения на друга страна членка на алианса, каза Каудер пред държавната телевизия А Ер Де. "Това е нетърпима ситуация и ние ясно трябва да кажем на Турция: не така", заяви Каудер. На въпрос дали може да бъдат продължени преговорите с Турция за членство в ЕС или преговорите за разширяване на митническия съюз (между Турция и ЕС), Каудер отговори: "И двата въпроса, разбира се, са средства за оказване на натиск върху Турция. Знаем, че Турция има значителни икономически проблеми".

Цачева председателства заседанието на Съвета по прилагане на Актуализираната стратегия за реформа в съдебната система

http://www.cross.bg/aktyaliziranata-strategiya-sudebnata-1550026.html

/КРОСС/ Министърът на правосъдието Цецка Цачева председателства днес редовното заседание на Съвета по прилагане на Актуализираната стратегия за реформа в съдебната система. По време на заседанието Съветът обсъди и прие отчет за изпълнение на Актуализираната стратегия за продължаване на реформата в съдебната система януари-юни 2017 г., както и двете пътни карти - за изпълнение на препоръките от независимия анализ на структурния и функционален модел на прокуратурата и анализа на нейната независимост, както и за изпълнението на препоръките от анализа на прокуратурата на Република България на решенията на Европейския съд по правата на човека (ЕСПЧ). Приет бе и годишният отчет за дейността на Съвета по прилагане на Актуализираната стратегия за продължаване на реформата в съдебната система за 2016 година. В хода на дискусиите бяха набелязани основните приоритети за изпълнението на Актуализираната стратегията през втората половина на 2017 година. Участниците в дискусията откроиха като приоритетни за разрешаване проблемите, свързани със съдебните експертизи, както и с Наредбата за единните изисквания за придобиване на висше юридическо образование, която беше приета на 24 април т.г. Членовете на Съвета приеха единодушно, че следва да се промени начинът на отчитане на постигнатите цели, като същия бъде съобразен с приетите пътни карти. Ако има необходимост от актуализация на самата Стратегия, обосновани предложения в тази насока могат да бъдат направени до 25 септември т.г.

Бивш играч на "Локо" (Пд) и ЦСКА стана скаут на "Манчестър Сити"

https://www.24chasa.bg/sport/article/6354449

Бивш играч на "Локо" (Пд) и ЦСКА стана скаут на "Манчестър Сити"Бившият защитник на ЦСКА и "Локо" (Пд) Юнес Бенжeлюн се присъедини към редиците на английския клубен отбор по футбол "Манчестър Сити". Французинът стана част от скаутското звено на отбора, където замени напусналия Роман Поаро. Бенжeлюн, чиято майка, позната у нас като Мадам Ба, е футболна агентка, ще бъде натоварен със задачата да търси таланти за

Audi се раздели с четирима мениджъри

http://www.investor.bg/novini/444/a/audi-se-razdeli-s-chetirima-menidjyri-243573/

Главният изпълнителен директор на компанията Руперт Щадлер засега се измъква само с предупреждение

S&P повиши перспективата пред рейтинга на Гърция

http://www.investor.bg/evropa/334/a/sp-povishi-perspektivata-pred-reitinga-na-gyrciia-243572/

Южната ни съседка се готви да излезе на капиталовите пазари за първи път от 2014 година насам

Анкара се е отказала от обвиненията в тероризъм срещу германски компании

http://pogled.info/svetoven/ankara-se-e-otkazala-ot-obvineniyata-v-terorizam-sreshtu-germanski-kompanii.87821

/Поглед.инфо/ Германия съобщи, че Турция е свалила обвиненията в тероризъм срещу някои от най-големите германски компании, които повдигна на фона на продължаващия спор между двете съюзнички в НАТО.

Боршош няма да се яви пред депутатите в НС

http://pogled.info/bulgarski/borshosh-nyama-da-se-yavi-pred-deputatite-v-ns.87822

/Поглед.инфо/ Бившият директор на НДК Мирослав Боршош няма да се яви днес пред депутатите от Временната комисия за разходването на средства, предоставени на НДК за подготовка на българското председателство на Съвета на Европейския съюз. Това съобщи самият той в профила си в социалните мрежи.

Амбициозна нова военноморска доктрина на Русия

http://pogled.info/svetoven/russia/ambitsiozna-nova-voennomorska-doktrina-na-rusiya.87823

/Поглед.инфо/ На официален сайт беше публикуван указът на президента на Русия Владимир Путин, утвърждаващ „Основите на държавната политика на Руската Федерация в област на военноморската дейност за периода до 2030 г.“.

Четирима искат ТБ"Виктория"

https://www.24chasa.bg/novini/article/6354472

Четирима искат ТБ"Виктория"Четирима са кандидатите, заявили интерес към ТБ "Виктория". Срокът за подаване на писма за интерес изтече на 21 юли. Кандидати са две банки- Инвестбанк АД и Българо-Американска Кредитна Банка АД, група инвеститори действащи съгласувано- Kerbler Holding GmbH, Imfarr Beteiligungs GmbH и Green Finance GmbH и Вабо Интернал АД.

Георги Гатев: Трябва да си много прост като юрист, за да твърдиш, че съм нарушил закона

https://www.24chasa.bg/novini/article/6354434

Георги Гатев: Трябва да си много прост като юрист, за да твърдиш, че съм нарушил законаТрябва да си много прост като юрист, за да не разбереш, че няма нарушение. В бюрото не можем да разберем какъв е проблемът. Изненадани сме. Това коментира за "24 часа" Георги Гатев. Той е зам.-шеф на бюрото за контрол на СРС. По-рано днес се разбра, че юристът, който е един от известните столични адвокати, се срещал с трима обвиняеми магистрати,

Бойко Борисов се срещна със заместник помощник държавния секретар на САЩ за Европа и Евразия Хойт Ий

http://www.moreto.net/novini.php?n=356127

Процесите в държавите от Западните Балкани бяха сред обсъжданите теми по време на срещата на министър-председателя Бойко Борисов със заместник помощник държавния секретар на САЩ за Европа и Евразия Хойт Ий. Премиерът Борисов акцентира върху значението на европейската перспектива за държавите от региона.

Наказват шефа на Спешното и дежурен лекар в Благоевград, след смъртта на военен

https://www.24chasa.bg/novini/article/6354447

Наказват шефа на Спешното и дежурен лекар в Благоевград, след смъртта на воененВътрешна комисия разследвала скандалния случай със смъртта на военния от Благоевград Пламен Пацов приключи проверката си и днес излезе със становище, съобщава "Струма".  Според членовете и лекарите нямат вина за смъртта на Пацов, но са допуснали нарушаване на вътрешния ред в Спешно отделение, допускайки стажанта Станимир Ацев в шокова зала да

Златева: Върху мен не е упражняван политически натиск за оставането на Боршош

https://www.actualno.com/politics/zlateva-vyrhu-men-ne-e-uprajnjavan-politicheski-natisk-za-ostavaneto-na-borshosh-news_624039.html

Върху мен не е упражняван никакъв политически натиск нито за оставането на Боршош, нито за подписване на годишен финансов отчет. Това заяви пред журналисти Деница Златева – бивш заместник министър-председател по подготовка на Българското председателство на Съвета на Е

Събраха се двамата най-големи в бокса

https://offnews.bg//bojni/sabraha-se-dvamata-naj-golemi-v-boksa-661282.html

Двамата най-влиятелни боксьори в момента се събраха заедно. Антъни Джошуа и Флойд Мейуедър се щракнаха, до тях бяха и хора от антуража на британската грамада.

Антъни е на посещение в Лас Вегас, къде по бизнес, къде за забавление. Той и мениджърът му Еди Хърн искаха да огледат внимателно възможностите там да бъде организиран реванш с Владимир Кличко.

Джошуа не пропусна да посети залата на непобедения още Мейуедър. Той се щракна с него и в един от клубовете му.

Британският боксьор също така ще се опита да присъства лично на мача между Флойд и Конър МакГрегър на 26 август. Шоуто е в Лас Вегас, разбира се.

Билетите за територията на Великобритания ще бъдат пуснати в продажба днес от 18,00 ч. местно време.  Интересът е чудовищен, въпреки ме най-евтиното място тръгва от 500 долара, а хубавите удрят 10 000.

Евромагистрати: Съдебният ви закон е абсурден и присъщ на недемократични общества

http://frognews.bg/news_138835/Evromagistrati-Sadebniiat-vi-zakon-e-absurden-i-prisasht-na-nedemokratichni-obshtestva/

Новото изискване за деклариране на членство в съсловни организации, при това пред Висшия съдебен съвет - органа, вземащ решения по всички въпроси, свързани с кадровото развитие на съдиите, има сковаващо действие и възпира упражняването на правото на свободно сдружаване.

Тропически рай в Sofia Ring Mall!

http://www.cross.bg/sofia-ring-mall-1550025.html

/КРОСС/ В истински тропически рай се превръща Sofia Ring Mall от 15 юли до 17 септември! Цели два месеца търговският център в полите на Витоша е домакин на уникалната изложба на ONE Nature „Натуралистика", която стартира при огромен посетителски интерес. Атмосферата на първия етаж в Sofia Ring Mall вече е с аромат на цитруси, влажен въздух, раздвижван само от тежките крила на красиви, едри тропически пеперуди, цветове и форми, които само природата е способна да създаде. Сред екзотичните растения се разхождат и гигантски охлюви и причудливи насекоми. Идеята на изложбата е посетителите да могат да се докоснат до почти всяко животно. Премиерната за София изложба „Натуралистика" можете да разгледате в Sofia Ring Mall до 17 септември. Цена на билетите: деца - 2 лв., възрастни - 4 лв., семеен билет (двамародители с 1,2 и/или 3 деца) - 8 лв. Двумесечната изложба „Натуралистика" затвърждава мисията на Sofia Ring Mall да организира ексклузивни събития и да предоставя неповторими преживявания за своите клиенти. Следвайки концепцията за "one-stop-shop" - с едно идване посетителите да задоволят всичките си нужди за пазаруване, с обогатения избор от ресторанти и първокласни магазини, предлагащи огромно разнообразие от модни предложения на топ брандове, молът в полите на Витоша се налага като предпочитана дестинация за добър начин на живот и за перфектно прекарване на свободното време на цялото семейство.  

Французи издигнаха стена пред хотел, предназначен за прием на мигранти

https://www.24chasa.bg/novini/article/6354438

Французи издигнаха стена пред хотел, предназначен за прием на мигрантиЖители на градче в Югозападна Франция блокираха достъпа до хотел, трансформиран в приемен център за мигранти, протестирайки срещу настаняването им в техния жилищен квартал, съобщава Франс прес, цитирана от БТА.  Според организаторите на акцията няколко десетки граждани построили стена с височина 1,80 м и дължина 18 м върху парцел,

До края на юли набират кандидат за младежко жури към „Любовта е лудост“

http://www.moreto.net/novini.php?n=356125

До 31 юли е срокът за кандидатстване за младежкото жури към „Любовта е лудост“, научи Moreto.net. Участието в конкурса е с пакет от материали, които не изискват специални познания в света на киното. Приоритет са по-скоро демонстриране на интерес, обща култура и комуникативност.

Снимка на Радеви предизвика бурни реакции в мрежата

https://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/snimka-na-radevi-predizvika-burni-reakcii-v-mrezhata-6071825

Кадърът е направен в двора на резиденция "Бояна", а президентът Радев позира бос, облечен небрежно - с потник и с панталони до коляното

Разследват за корупция член на ръководството на компартията в Китай

https://offnews.bg//sviat/razsledvat-za-koruptcia-chlen-na-rakovodstvoto-na-kompartiata-v-kitaj-661281.html

Член на политическото бюро на Китайската комунистическа партия е разследван за корупция, съобщи агенция Синхуа, цитирана от БТА.

Бившият партиен секретар на Чунцин и бивш селскостопански министър Сун Чжънцай е първият действащ член на политбюрото, който попада в центъра на разследване за корупция през последните пет години. 

Сун оглавяваше партийния комитет в Чунцин от ноември 2012 г. На 15 юли той беше отстранен от тази длъжност, а постът му бе зает от 56-годишния Чън Минър, смятан за протеже на председателя на ККП Си Цзинпин и възможен негов приемник.

Чжънцай е заподозрян в "сериозно нарушаване на партийната дисциплина", обяви Централната комисия за дисциплинарен контрол на партията. 

Той бе разглеждан като един от най-перспективните политици от новото поколение в Китай. Според анализатори той е имал всички шансове да стане член на Постоянния комитет на Политбюро на ЦК на партията - седемте представители на висшия партийно-политически елит.

Предшественикът на Сун на поста партиен секретар на Чунцин Бо Силай също беше обект на вътрешно разследване. 

През 2013 г. той беше признат за виновен в получаване на подкупи и присвояване на държавни средства от общо 25,44 милиона юана (4,1 млн. долара). Бо Силай беше осъден на пожизнено лишаване от политически права и конфискуване на личното имущество.

Трима души загинаха при катастрофа

//dariknews.bg/novini/bylgariia/trima-dushi-zaginaha-pri-katastrofa-2038667

Трима души са загинали при тежка катастрофа на пътя Костинброд-Петрохан. Това съобщи пресцентърът на МВР.
 
Сигналът за инцидента е подаден малко след 18.00 часа. По първоначални данни на пътя Костинброд – Петрохан, на разклона за сел

Какво казва в писмото си до депутатите Мирослав Боршош?

//dariknews.bg/novini/bylgariia/kakvo-kazva-v-pismoto-si-do-deputatite-miroslav-borshosh-2038664

Бившият шеф на НДК Мирослав Боршош отказа да се яви във временната парламентарна комисия, която изяснява фактите и обстоятелството около разходването на средства, отпуснати на НДК във връзка с българското председателство на Съвета на ЕС.

Причината според писмото, кое

Шойбле: Ердоган излага на опасност вековните отношения с Германия

https://www.24chasa.bg/novini/article/6354417

Шойбле: Ердоган излага на опасност 
вековните отношения с ГерманияТурският президент Реджеп Тайип Ердоган излага на опасност изключително важните и вековни отношения с Германия, заяви германският министър на финансите Волфганг Шойбле, цитиран от Ройтерс, предаде БТА. Той излага на опасност вековно партньорство, каза Шойбле в интервю за германския в. "Билд", публикувано днес.

Три години затвор за лихвар, дал заеми за 29 000 лева

https://www.24chasa.bg/novini/article/6354413

Три години затвор за лихвар, дал заеми за 29 000 леваСлед протест на Окръжна прокуратура-Габрово, подържан от Апелативна прокуратура- В. Търново, срещу оправдателна присъда на първата съдебна инстанция, въззивният съд осъди 63-годишен мъж за лихварство, съобщиха от прокуратурата. Апелативен съд – В. Търново, след разглеждане на делото прие за основателен протеста на прокуратурата и осъди за

Арестуваната в Ирак германка на 16 г.: „Искам само у дома“

https://www.24chasa.bg/novini/article/6354425

Арестуваната в Ирак германка на 16 г.: „Искам само у дома“Германските власти потвърдиха, че и второто от общо четири задържани от иракската армия в Мосул момичета е германска гражданка. До понеделник вечерта се очаква да потвърдят идентичността и на останалите две, които също са казали, че са германки. При акция на иракските сили в Мосул минаата седмица бяха задържани 20 джихадистки.

Снимка на президента и жена му с двете деца от Вълчан дол трогна социалните мрежи

http://www.cross.bg/detzata-lili-dori-1550024.html

/КРОСС/ Снимка на семейство Радеви стана изключително популярна в социалните мрежи. На нея президентът и първата дама позират с Лили и Митко-децата от Вълчан дол, които са в много трудно социално положение. Братчето и сестричето въртят сами цялото домакинство и се грижат за болните си родители. Десислава Радева лично отиде в селото, за да се срещне с децата и дори ги покани на гости в президентската резиденция „Бояна". Снимката е именно от тяхното гостуване, твърдят запознати, предава „Дарик". Кадърът показва президента Румен Радев в непозната светлина - той не е облечен с обичайния костюм и вратовръзка, а с потник, къси панталони и е бос. Той топло е прегърнал малката Лили, а на лицето му е изписана усмивка. Първата дама Десислава Радева пък е прегърнала Митко. Тежката съдба на двете деца, за които медиите разказаха още преди месеци, трогна хиляди българи. Семейството живее от години при тежки условия, а в къщата им дори нямаше прокарана вода. Баща им Ангел е болен и от година е на легло, със счупена става. Майката има психични проблеми. По-голямата част от домакинството децата въртяха сами. Те нямат интернет, Фейсбук и мобилни телефони, дори не бяха ходили на повече от 50 км от родното си село. Историята на Митко и Лили докосна хиляди добри сърца и много хора помогнаха на семейството, за да може то да живее нормално. Благодарение на дарители, бащата Ангел Хайтов вече е с нова става на крака и вече е на рехабилитация

Крепостта Овеч - когато солта е била по-ценна от златото

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6354418

Крепостта Овеч е малко позната, но много интригуваща. Тя пази спомен за времената, когато солта е била по-ценна от златото и ще ви разкрие много интересни истории. Вижте повече във видеото и на

Осъдиха на 6 месеца сексуален маниак във Велико Търново

https://www.24chasa.bg/novini/article/6354415

Осъдиха на 6 месеца сексуален маниак във Велико ТърновоНа шест месеца лишаване от свобода при общ режим е осъден 28-годишен мъж за извършени непристойни действия, съобщиха от прокуратурата. Съдът одобри постигнато с Районна прокуратура – Велико Търново споразумение, с което осъжданият вече Красимир Г. се призна за виновен и е осъден за това, че на 25 април 2017 г.

Отиде си легендата на Народния театър Ванча Дойчева

http://www.mediapool.bg/otide-si-legendata-na-narodniya-teatar-vancha-doicheva-news267043.html

Една от иконите на българските театър и кино – актрисата Ванча Дойчева, е починала в понеделник на 75-годишна възраст. Това съобщиха от Народния театър "Иван Вазов", където в сряда – 26 юли, от 11 часа ще е поклонението пред тленните й останки. Колегите й от Народния театър я писват като вдъхновяваща актриса и прекрасен човек, отдаден с много любов и вяра на сцената. "Актриса едновременно на финия нюанс и на едрите щрихи, на емоционалната сдържаност и на яркото чувство, на максималната органичност и на ярката характерност", пише в скръбната вест.. Ванча Дойчева се качва на сцената на Народния театър едва деветгодишна, а веднага след като завършва актьорско майсторство във ВИТИЗ "Кръстьо Сарафов" в класа на проф. Кръстьо Мирски със Сарафовска стипендия за отличен успех през 1966 г., дебютира на първата ни сцена. Актрисата остава в историята на българския театър, кино, телевизионния театър и радиотеатъра над 250 роли. Тя е дългогодишен председател е на Съюза на артистите в България. В кариерата си има също така стотици участия в концерти, рецитали, срещи със зрители от цялата страна. Награждавана е многократно. Сред по-известните й роли в театъра са тези Рада Госпожина в "Под игото", и Казаларската царица в едноименната пиеса по Вазов, Грушенка в "Братя Карамазови" по Достоевски, Дездемона в "Отело" и Регана в "Крал Лир" на Шекспир, Лизистрата в едноименната комедия на Аристофан, Елена в "Деца на слънцето" на Горки, Адела в "Домът на Бернарда Алба" на Лорка, Инес в "Почивка в Арко Ирис" на Димитър Димов, Мег в "Бившата мис на малкия град" от Мартин Макдона, Савина в "Елегия" на Павловски, Еленка в "Почивен ден" на Камен Донев и др. Поклонението пред тленните й останки ще е в сряда - 26 юли, от 11.00 часа в Народния театър "Иван Вазов".

Утре по Черноморието ще бъде слънчево и топло

http://www.moreto.net/novini.php?n=356105

През нощта над западната половина от страната ще се развива купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни превалявания от дъжд. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър, след полунощ в крайните северозападни райони ще започне да се ориентира от северозапад.

Европол: 107 души са арестувани при операция срещу трафика на хора

https://www.24chasa.bg/novini/article/6354414

Европол: 107 души са арестувани 
при операция срещу трафика на хораЕвропол съобщи, че 107 души са били арестувани в рамките на общоевропейско разследване срещу трафика на хора и сексуалната експлоатация, съобщава ДПА, цитирана от БТА.  Операцията, начело на която е била австрийската полиция и участие в която са взели 22 държави от ЕС, както и трети страни, е била насочена срещу организирани престъпни групи,

Борисов и зам.-държавният секретар на САЩ обсъдили Западните Балкани

http://www.mediapool.bg/borisov-i-zam-darzhavniyat-sekretar-na-sasht-obsadili-zapadnite-balkani-news267042.html

Процесите в държавите от Западните Балкани са били сред обсъжданите теми по време на срещата на премиера Бойко Борисов със заместник-помощник държавния секретар на САЩ за Европа и Евразия Хойт Ий, съобщиха от пресслужбата на кабинета. Борисов е акцентирал върху значението на европейската перспектива за държавите от региона. Той е подчертал, че въпросът за тяхното приобщаване към ЕС ще е един от приоритетите на страната ни, когато поеме ротационното председателство на Съвета на ЕС през 2018 година. В рамките на разговора в Министерския съвет Борисов е обсъдил с Хойт Ий резултатите от участието си в срещата на лидерите от Берлинския процес в Триест. Премиерът посочил и възможностите за свързаност между страните от Западните Балкани и тези от ЕС с включването на Коридор номер 8 в Берлинския процес. Свързващата инфраструктура е важна, тя ще даде нова перспектива за развитието на Балканите, заявил премиерът. Обсъден е бил също напредъкът на интерконекторната връзка България - Гърция. Министър-председателят е посочил, че този проект е от ключово значение не само за двете страни, а и за региона на Югоизточна Европа и ЕС. С осъществяването му ще се постигне диверсификация на източниците и маршрутите за доставка на природен газ от Южния газов коридор. Двамата обсъдили също развитието на проекта за изграждане на европейски газоразпределителен център "Балкан", посочват от пресслужбата на кабинета. Борисов и Хойт Ий са разговаряли и за засилването на двустранното партньорство между България и САЩ. Премиерът е посочил, че за България е от голямо значение сътрудничеството в областта на сигурността и отбраната и отбелязал провеждането на най-голямото военно учение в Европа на територията на нашата страна. На срещата са присъствали вицепремиерите Томислав Дончев и Екатерина Захариева.

Петима ранени при нападение с бензинов трион в швейцарския град Шафхаузен

http://www.mediapool.bg/petima-raneni-pri-napadenie-s-benzinov-trion-v-shveitsarskiya-grad-shafhauzen-news267041.html

Мъж с моторна резачка рани най-малко петима души, двама от тях тежко, в швейцарското градче Шафхаузен, което беше блокирано от полицията заради издирването на извършителя, предаде Ройтерс.   Полицията уточни, че нападението не е терористичен акт. Тя каза, че самоличността на мъжа е установена, но не съобщи името му, а потърси съдействие от обществеността, давайки негово описание: висок към 1,90 м., плешив и в размъкнати дрехи.   Нападението е било извършено в сграда с офиси на търговската улица в центъра на средновековното градче с 36 000 жители на границата с Германия, посочи полицията.   ДПА цитира говорителка на застрахователна компания, според която мъжът влязъл в офиса им и ранил двама от служителите.   Предполага се, че мъжът е карал бял ван "Фолксваген" с швейцарски номера, отбелязва Асошиейтед прес.   Силите на реда са отцепили района и са наредили на хората да напуснат, посочи швейцарският в. "Блик".   Очевидци видели спасителните служби да оказват помощ на окървавените жертви. На място са изпратени линейки и медицински хеликоптери.

Ryanair засилва ценовата война

http://econ.bg/Новини/Ryanair-засилва-ценовата-война-_l.a_i.746039_at.1.html

Ирландската нискотарифна авиокомпания Ryanair обяви, че може да намали тарифите си с до 9% по някои маршрути в очакване на засилваща се конкуренция...

Десет области в Италия искат извънредно положение заради горещините

http://www.mediapool.bg/deset-oblasti-v-italiya-iskat-izvanredno-polozhenie-zaradi-goreshtinite-news267040.html

Десетте най-пострадали от горещините области в Италия, включително Сицилия и остров Сардиния, поискаха централните власти да обявят извънредно положение, съобщи телевизия РАИ нюз 24. Обявяването на извънредно положение предполага въвеждане на период на облекчен данъчен режим. Заради трайно установилото се горещо време и липсата на валежи равнището на реките и езерата, в това число р. По и езерото Гарда, е спаднало до критично ниски стойности. Властите в столичната област Лацио съобщиха, че временно се преустановява черпенето на вода от езерото Брачано, на което разчитат за водоснабдяването си части от Рим. Ако до 28 юли не се намери алтернативно решение, 1,5 милиона души в столицата може да се окажат без питейна вода. Столичните власти обмислят въвеждането на режим на водата, при който ползването да се ограничи до 8 часа на ден. Според националната асоциация на селскостопанските производители "Колдирети" щетите за аграрният отрасъл това лято (едно от най-горещите през последните 200 години) ще възлизат на 2 милиарда евро. Жегите станаха причина за възникването на голям брой пожари, каквито все още бушуват в южните райони на Апенините. Според прогнозите още днес в Северна Италия се очакват дъжд и гръмотевични бури, но синоптиците не смятат, че това ще промени съществено ситуацията.

Германия иска нови санкции на ЕС срещу Русия заради турбините на "Сименс" в Крим

http://www.mediapool.bg/germaniya-iska-novi-sanktsii-na-es-sreshtu-rusiya-zaradi-turbinite-na-simens-v-krim-news267039.html

Германия иска от ЕС да добави още четири физически и юридически лица в списъка си със санкции заради случая с доставените в Крим газови турбини "Сименс". Това заявиха два източника в Брюксел, цитирани от Ройтерс. По думите на високопоставен дипломат допълнителните санкции е възможно да включат представители на руското министерство на енергетиката, както и руската компания "Технопромекспорт", осъществила доставката на турбините. Според друг източник представителите на 28-те държави от ЕС е възможно да обсъдят въпроса в Брюксел в сряда. За налагане на санкции от ЕС е необходимо единодушие.

Ясен Тодоров: Който плаща - той поръчва музиката

http://clubz.bg/56543-qsen_todorov_kojto_plashta_toj_porychva_muzikata

Ясен Тодоров. Снимка БГНЕС

Членът на Висшия съдебен съвет (ВСС) Ясен Тодоров за пореден път коментира пред БНТ промените в Закона за съдебната власт, които отрязват външното финансиране на магистратските организации. Мярката касае най-вече Съюза на съдиите.

"Финансирането е нещо изключително важно. Който плаща -  той поръчва музиката. На магистратите не трябва да се плаща", заяви Тодоров.

Той даде пример с бившия зам.-министър на правосъдието Петко Петков, който бе в министерството по времето на Христо Иванов. По думите на Тодоров Петков е съдия по дело, по което една от страните е "магнат, издател". Той допълни, че и Петков, и въпросният магнат са се възползвали от финансиране от една и съща фондация.

"Считате ли, че другата страна ще приеме, че съдът е независим? Не считам, че е редно магистратски сдружения да бъдат финансирани от някакви фондации. Създава се зависимост. Не участвам в такива проекти точно по тази причина. Не може магистратско сдружение да получава финансиране, то става зависимо от тези, които дават парите. Моето мнение може да е крайно. Магистратът трябва да е с превръзка на очите. Когато получва финансиране извън държавата, превръзката пада", заяви Тодоров.

Той коментира и делото КТБ. На въпрос дали знае какво се крие зад инициалите "ДП" Тодоров заяви:

"Не съм работил по това дело. Откъде знаете, че има такива инициали? Обвиняемите имат право да лъжат, прокуратурата няма право да лъже. Адвокатите имат право по всякакъв начин да защитават своите клиенти. Дори закоравели убийци се защитават от адвокати, които ги изкарват ангели".

Тодоров коментира и доклада на европейските прокурори по повод реформите в нашата прокуратура. Последните няколко заседания на ВСС се провалиха поради липса на кворум, като на тях трябваше да се обсъжда точно този доклад.

"На последните заседания не присъствах. Имам си уважителни причини. В четвъртък ще бъда. Няма нищо притеснително в този доклад. Има и констатации за съда. Не трябва да се подхожда едностранчиво. Каквито критики се оптравят към прокуратурата същите трябва да се отправят към съда. Ако има пречка за инвестиции, то до голяма степен пречка за това е лоша администрация. Демократизирането на прокуратурата почна още с идването на Борис Велчев. Сега прокуратурата е абсолютно прозрачна, всеки ден говорителят на главния прокурор е пред обществото", каза Тодоров.

Според него ВСС е бил "машина", но е "зациклил" след последните промени в Конституцията, които го разделиха на две колегии - съдийска и прокурорска.Тодоров изтъкна, че това разделяне е направено от идеолозите, които искат изваждането на прокуратурата от съдебната власт.

Меркел може да спечели изборите, но ще загуби своя финансов министър

http://www.mediapool.bg/merkel-mozhe-da-specheli-izborite-no-shte-zagubi-svoya-finansov-ministar-news267038.html

Волфганг Шойбле е печелил 12 пъти депутатско място, оцелял е при опит за убийство и е напътствал Ангела Меркел по време на кризата в еврозоната. Сега обаче на германската канцлерка може да се наложи да го пожертва, за да си осигури коалиционна сделка. Консерваторите на Меркел вероятно ще спечелят парламентарните избори на 24 септември, но липсата на абсолютно мнозинство може да ги принуди да продължат своята коалиция с левоцентристката Германска социалдемократическа партия (ГСДП). Лидерите на ГСДП казват, че цената на ново издание на сегашната "голяма коалиция" ще бъде Шойбле да напусне финансовото министерство и то да премине в техните ръце. Шойбле олицетворява фискалната дисциплина и финансовата стабилност, за която германците жадуват. Шойбле настоява както Германия, така и останалите страни от ЕС да спазват европейските бюджетни правила. Според политическите опоненти на Меркел обаче този подход рискува да върже ръцете на френския президент Еманюел Макрон в усилията му да използва гъвкавост, за да даде импулс на икономиката на своята страна. Германската хазна е препълнена от данъчни постъпления, но френската е в затруднено положение. ГСДП се безпокои, че настояването за френска бюджетна дисциплина ще лиши Макрон от пространство за маневри с цел да насърчи ръста. Ако Макрон се провали, опасяват се в ГСДП, ще се провали и ЕС, и на власт може да дойде крайната десница начело с Марин Льо Пен. Външният министър Зигмар Габриел, който е от ГСДП, каза, че е поискал мнението на Меркел кой сценарий според нея ще се окаже по-скъп за Германия: малко по-висок бюджетен дефицит във Франция или Льо Пен като президент след пет години. "Ние, германците, трябва да променим позицията си", каза Габриел. Смекчаването на подхода на Шойбле към еврозоната няма да се посрещне добре от много германци. В родната си провинция Баден-Вюртемберт, в която упоритият труд и спестовността са начин на живот, той е въздигнат в култ. Според Шойбле правителствата трябва да престанат да трупат дългове, за да могат бъдещите политици да имат някакви пари за харчене. Готов да продължи Шойбле е в инвалидна количка, откакто психично болен го простреля по време на предизборна кампания няколко дни след обединението на Германия през 1990 г. Той живее за своята работа и дава знак, че желае да остане в политиката. "Готов съм да продължа", каза той пред избиратели в Засбахвалден - родния му град, близо до границата с Франция. Шойбле не се оставя неговата инвалидност да го ограничава. През май той прелетя половината свят, за да прекара 12 часа в Дърбан (Южна Африка), където участва в няколко дискусии на Световния икономически форум за Африка и подкрепи усилията за привличане на повече инвестиции, като изнесе и лекции пред студенти, обяснявайки им как функционира ЕС. Тази негова непреклонност му печели уважението както на избирателите, така и на неговите колеги. "Когато отивам на делови закуски и на партийни срещи с него, той винаги е най-настъпателният - готов да се противопостави на социалдемократите", каза високопоставен служител от германското правителство. Анкетите предполагат, че Меркел ще спечели четвърти мандат през септември, но тя може, в крайна сметка, да загуби Шойбле като финансов министър. Деликатни преговори Меркел е изправена пред деликатни коалиционни преговори в следващия парламент за разпределение на министерските постове. Високопоставени членове на двете партии , които най-вероятно ще бъдат нейни младши коалиционни партньори - ГСДП и бизнес ориентираната Свободна демократическа партия, вече дадоха да се разбере, че този път имат апетити към финансовото министерство. "ГСДП няма да повтори грешката, която направи при коалиционните преговори преди 4 години", каза Габриел пред репортери. През 2013 г. ГСДП се съсредоточи главно върху вътрешните проблеми и настоя за въвеждането на средна минимална надница. Тя получи министерството на труда, наред с други министерства, като икономиката и външните работи. Сега нейният кандидат за канцлер Мартин Шулц направи инвестициите и солидарността крайъгълен камък на своята кампания, като даде индикации и за по-компромисна позиция по бюджета. Ако социалдемократите се окажат принудени да влязат в нова "голяма коалиция" начело с Меркел, за ГСДП ще бъде "много важно" да получи финансовото министерство, каза пред Ройтерс високопоставен източник от партията. "Ако има нещо, което социалдемократите научиха, то е следното: Не трябва да влизаме отново в коалиция, без да контролираме финансовото министерство", каза пред Ройтерс депутатът социалдемократ Йоханес Карс, занимаващ се с бюджетната политика. По-малката Свободна демократическа партия има подобни помисли. Високопоставен източник от СвДП каза, че партията се интересува от финансовото министерство, макар че за нея може да се окаже по-трудно да постигне тази цел. Първо реформа, после интеграция Високопоставени членове на консервативния блок ХДС/ХСС на Меркел признават, че тя може да спечели изборите и въпреки това да бъде принудена да се откаже от Шойбле като финансов министър. Екхард Реберг - главен депутат-бюджетар на Меркел в парламента, каза, че за неговата партия ще се окаже трудно да задържи финансовото министерство, ако в резултат на изборите се стигне до нова "голяма коалиция" с ГСДП - опция, която и двете партия твърдят, че не им харесва. "Задържането на финансовото министерство ще бъде най-трудно, ако ГСДП стане младши партньор, защото партията силно набляга на финансите и на Европа, - каза Реберг пред Ройтерс. - Ако в следизборната нощ се окажем в същото положение, както преди 4 години, ГСДП вероятно ще претендира не само за външното министерство, но и за финансовото." Остава неясно дали Меркел ще трябва да жертва Шойбле. Във всеки случай неговото оттегляне ще бъде удар по целта на канцлерката да засили интеграцията в ЕС след оттеглянето на Великобритания, или поне в рамките на еврозоната. За Меркел задълбочаването на интеграцията е въпрос на логична последователност. Именно тук Шойбле може да й помогне: да поддържа скептицизма на германските избиратели и депутати, като настоява Франция и южните страни от еврозоната първо да се реформират, преди Берлин да се съгласи да обвърже икономическата съдба на Германия с тяхната. "Ако Франция стане по-силна, това ще помогне", каза високопоставен служител, близък до Меркел. По БТА

Русия обяви, че разполага военна полиция в сирийските зони за деескалация

http://pogled.info/svetoven/russia/rusiya-obyavi-che-razpolaga-voenna-politsiya-v-siriiskite-zoni-za-deeskalatsiya.87820

/Поглед.инфо/ Сили на руската военна полиция са разположени по протежение на двете зони на деескалация в Сирия в югозападната част на страната и на изток в Гута, за да следят спазването на примирието, съобщи руската армия.

Лейди Гага отдаде почит към Ейми Уайнхаус

https://www.24chasa.bg/novini/article/6354389

Лейди Гага отдаде почит към Ейми Уайнхаус
Американската поп икона Лейди Гага разкри, че Ейми Уайнхаус й липсва и че продължава да се възхищава от музикалния й талант, съобщи Контактмюзик, предаде БТА. Лейди Гага е голяма фенка на родената в Лондон певица и вчера се възползва от Туитър, за да й отдаде почит по повод 6-годишнината от смъртта й.

Член на политбюро на Китайската компартия е разследван за корупция

http://www.mediapool.bg/chlen-na-politbyuro-na-kitaiskata-kompartiya-e-razsledvan-za-koruptsiya-news267037.html

Член на политическото бюро на Китайската комунистическа партия (ККП) - един от 25-те върховни ръководители на страната, е обект на вътрешно разследване за корупция, съобщи Синхуа, цитирана от Франс прес. Сун Чжънцай, който доскоро беше партиен секретар на мегаполиса Чунцин - четвъртия по големина в Китай - е първият действащ член на политбюро, попадащ в центъра на подобно разследване за последните пет години. "Сун Чжънцай е заподозрян в сериозно нарушаване на партийната дисциплина", се казва в съобщение на Централната комисия за дисциплинарен контрол (ЦКДК) на комунистическата партия. Сун, бивш селскостопански министър, оглавяваше партийния комитет в Чунцин от ноември 2012 г. На 15 юли той беше отстранен от тази длъжност, а постът му бе зает от 56-годишния Чън Минър, смятан за протеже на председателя на ККП Си Цзинпин и възможен негов приемник. Както съобщи по-рано хонконгският в. "Саут Чайна морнинг пост", сегашните събития може да окажат значително въздействие върху равновесието на силите след важния 19-и партиен конгрес тази есен. Сун Чжънцай бе разглеждан като един от най-перспективните политици от новото поколение в Китай. Според анализатори той е имал всички шансове да стане член на Постоянния комитет на Политбюро на ЦК на партията - седемте представители на висшия партийно-политически елит. През 2012 г. предшественикът на Сун на поста партиен секретар на Чунцин - Бо Силай - също стана обект на вътрешнопартийно разследване. През 2013 г. той беше признат за виновен в получаване на подкупи и присвояване на държавни средства от общо 25,44 милиона юана (4,1 млн. долара). Бо Силай беше осъден на пожизнено лишаване от политически права и конфискуване на личното имущество.

Надал признателен на Димитров: Страхотна тренировка с Григор

https://www.24chasa.bg/sport/article/6354396

Надал признателен на Димитров: Страхотна тренировка с ГригорНосителят на 15 титли от Големия шлем Рафаел Надал показа признателност към българския тенисист Григор Димитров на профила си във Фейсбук. Двамата съперници на корта обединиха сили, за да зарадват децата в академията на испанеца. "Страхотна тренировка с Григор Димитров", не пропусна след това да изкаже благодарности към Гришо Надал.

Microsoft слага край на популярната програма Paint

https://offnews.bg//tehnologii/microsoft-slaga-kraj-na-populiarnata-programa-paint-661283.html

Известният редактор на снимки и картинки Paint, който всеки потребител на Windows и други Microsoft продукти добре познава, е към своя край. В новия есенен ъпдейт на Windows 10 програмата е в списъка с премахнати приложения, пише "Гардиън".

Paint вижда бял свят през 1985 година заедно с Windows 1.0 и в годините се превръща в първи избор за редакция на изображения. "Революцията" идва с Windows 98, когато Paint вече може да запазва картинки във формат JPEG.

С ъпдейта си от пролетта Microsoft представиха Paint 3D, който е инсталираn заедно с обикнвената му версия, но триизмерният редактор на картинки и снимки няма много общо по държание със своя предшественик.

Заедно с Paint потребителите ще трявба да се сбогуват с Outlook Express, Reader app и Reading list.

Кога Microsoft официално ще "убие" Paint все още не се знае, а точна дата за големия есенен ъпдейт не е уточнена.

Две деца пострадаха след удар с АТВ в стълб

http://dnes.dir.bg/news/detza-atv-berkovitza-26114353

11-годишно момче и 14-годишно момиче пострадаха при катастрофа с АТВ в Берковица, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

8 неща, заради които комарите ви хапят

http://www.moreto.net/novini.php?n=356124

Нашествията на комари през лятото е нещо, което помрачава приятните прохладни нощи. Освен неприятен сърбеж обаче, те могат да пренесат и някои опасни болести като малария, вируса Зика и жълта треска. Ново изследване показва, че комарите всъщност стават жертва на жертвите си заради редица фактори, които зависят от това кои видове живеят близо до нас.

Бос и по потник президентът посреща деца от Родопите в Бояна

http://frognews.bg/news_138834/Bos-i-po-potnik-prezidentat-posreshta-detsa-ot-Rodopite-v-Boiana/

Президентът Румен Радев и съпругата му Десислава посрещнаха в резиденцията си в Бояна малките Митко и Лили. Децата са от родопското село Вълчан дол и сами гледат болните си родители.

Премиерът Борисов се срещна с висш американски дипломат

http://www.cross.bg/borisov-evropa-premierut-1550023.html

/КРОСС/ Процесите в държавите от Западните Балкани бяха сред обсъжданите теми по време на срещата на министър-председателя Бойко Борисов със заместник помощник държавния секретар на САЩ за Европа и Евразия Хойт Ий, съобщават от правителствената пресслужба. Премиерът Борисов акцентира върху значението на европейската перспектива за държавите от региона. Той подчерта, че въпросът за тяхното приобщаване към Европейския съюз ще е един от приоритетите на страната ни, когато поеме ротационното председателство на Съвета на ЕС през 2018 г. В рамките на разговора в Министерския съвет Борисов обсъди с Хойт Ий резултатите от участието си в срещата на лидерите от Берлинския процес в Триест. Министър-председателят акцентира върху възможностите за свързаност между страните от Западните Балкани и тези от ЕС с включването на Коридор №8 в Берлинския процес. Свързващата инфраструктура е важна, тя ще даде нова перспектива на за развитието на Балканите, заяви премиерът. Обсъден беше също напредъкът на интерконекторната връзка България - Гърция. Министър-председателят поясни, че този проект е от ключово значение не само за двете страни, а и за региона на Югоизточна Европа и ЕС. С осъществяването му ще се постигне диверсификация на източниците и маршрутите за доставка на природен газ от Южния газов коридор. Двамата обсъдиха също развитието на проекта за изграждане на европейски газоразпределителен център „Балкан"

Как да оформим малкия балкон

https://www.24chasa.bg/idealendom/article/6354376

Как да оформим малкия балконИ най-малкото открито пространство може да стане уютно за лятото, ако към оформянето му се подходи правилно. Останалото е въпрос на вкус, но е добре да се придържате към идеята за присъствието на три елемента. Първият е място ако не за хранене, то поне за пиене на кафе. Сгъваеми столове и миниатюрна масичка вършат работа.

Черна гора подготвя изключителни мерки за сигурност за посещението на Майк Пенс

https://www.24chasa.bg/novini/article/6354370

Черна гора подготвя изключителни мерки 
за сигурност за посещението на Майк ПенсЧерногорските власти през последните дни подготвят изключителни мерки за сигурност за посещението на американския вицепрезидент Майк Пенс на 2 август, съобщава черногорският в. "Побиеда", предава БТА.  Американски представители вече са извършили инспекция на летището в Подгорица, където ще кацне самолетът с американския вицепрезидент и неговата

Бивш играч на ЦСКА и Локо Пд съветва Гуардиола

https://offnews.bg//futbol/bivsh-igrach-na-tcska-i-loko-pd-savetva-guardiola-661278.html

Бившият защитник на ЦСКА и Локомотив Пловдив Юнес Бенжeлюн изненадващо започна работа английския гранд Манчестър Сити.

Французинът официално стана част от скаутското звено на "гражданите", където заменя напусналия Ромен Поаро. Бенжeлюн ще бъде натоварен със задачата да търси таланти за клуба от Манчестър в родината си и ще ги предлага на мениджъра Джосеп Гуардиола.

Испанският специалист пък ще преценява дали тe имат нужната класа, за да стана част от селекцията на Сити. 34-годишният Бенжелюн е юноша на ПСЖ, като в периода 2001-2004 се подвизава във втория състав на парижани.

В кариерата си е играл още за Ксамакс, Алавес, Истър, Пансерайкос, Олимпиакос (Никозия), Локомотив (Пловдив), ЦСКА, Мюлюз, Гоа и Уайт Стар Брюксел.

В същото време Сити продължава да върти многомилионни покупки. Тимът от Манчестър привлече Бенжамен Менди от Монако за 52 млн. паунда.

Само преди няколко дни Сити беше платил 50 млн. паунда за Кайл Уокър от Тотнъм, което също беше върхово постижение в рекордите за най-скъп защитник.

Днес "гражданите" официално обявиха сделката с Монако, след като левият бранител издържа медицинските тестове в САЩ, където отборът е на турне. Договорът му е за пет сезона.

Патриарх Неофит подкрепи българските училища в чужбина

https://www.24chasa.bg/novini/article/6354332

Патриарх Неофит подкрепи българските училища в чужбинаПатриарх Неофит прие представители на Асоциацията на българските училища в чужбина /АБУЧ/, които имат за цел да пазят националната идентичност и да обединяват българите зад граница, съобщиха от отдел "Връзки с обществеността" на Светия синод на Българската православна църква /БПЦ/. Асоциацията обединява училища за преподаване на български език,

15 са убити, а други 20 ранени при взрив в пакистанския град Лахор

https://www.24chasa.bg/novini/article/6354361

15 са убити, а други 20 ранени при взрив в пакистанския град Лахор15 са убити и още 20 ранени от взрив в пакистанския град Лахор, съобщи Франс прес, цитирана от БТА. Причината за експлозията още не е ясна. Очаквайте

Боршош отказа да говори за НДК в парламента

https://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/borshosh-otkaza-da-govori-za-ndk-v-parlamenta-6071824

Бившият директор на НДК има "основателни съмнения относно добросъвестната работа и заключения на комисията, както и относно непредубедеността на някои от нейните членове".

Оградиха опасната къща на ул. „Цар Асен“ във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=356126

Работници най-накрая оградиха рушащата се къща на кръстовището на улиците „Цар Асен“ и „Братя Миладинови“ във Варна. Днес следобед сградата, чиято фасада доскоро висеше застрашително над пътя на пешеходците, вече беше опасана с предпазни метални огради.

Деница Златева: Не ми е упражняван политически натиск за смяната на борда на НДК

http://frognews.bg/news_138833/Denitsa-Zlateva-Ne-mi-e-uprajniavan-politicheski-natisk-za-smianata-na-borda-na-NDK/

По отношение на смяната на борда на НДК, искам категорично да заявя, че върху мен не е упражняван политически натиск и не съм упражнявала „политически чадър“ върху нито един член на екипите по подготовката на Българското председателство на Съвета на ЕС.

Зетят на Тръмп: Не съм заговорничил с Русия

http://www.mediapool.bg/zetyat-na-tramp-ne-sam-zagovornichil-s-rusiya-news267036.html

Зетят и близък съветник на американския президент Джаред Къшнър заяви, че не е заговорничил с Русия или други чужди правителства по време на кампанията за президентските избори миналата година. "Не съм заговорничил и не знам някой друг да е заговорничил в кампанията с което и да е чуждо правителство", посочи Къшнър в писмено изявление. То беше разпространено преди насрочените за по-късно показания на Къшнър при закрити врата пред сенатската комисия по разузнаването в рамките на разследването за руска намеса в изборния процес в САЩ през 2016 г. "Не съм имал неуместни контакти. Не съм разчитал на руски фондове за финансиране на бизнеса ми в частния сектор", добавя зетят на Тръмп. Той обаче посочи, че е имал четири срещи с руски представители по време на предизборната кампания през 2016 година. Къшнър описва неколкократните си контакти с руския посланик във Вашингтон Сергей Кисляк и други руски представители като част от нормалната си работа на отговарящ за връзките с чуждестранни правителства в предизборния екип на Тръмп. Той трябва да отговаря и на въпроси за участието си в среща в "Тръмп тауър" в Ню Йорк през 2016 г. с руска адвокатка. Сенаторите трябва да установят дали президентът Тръмп е използвал помощ от руски представители по време на предизборната кампания, след като разузнавателните агенции обявиха, че Москва се е намесвала в изборния процес. По-късно тази седмица Сенатът ще изслуша и най-големият син на президента на САЩ Доналд Тръмп Младши и бившият шеф на предизборния щаб на Тръмп Пол Манафорт. Показания вече дадоха бившият шеф на ФБР Джейсмс Коми и министърът на правосъдието и главен прокурор Джеф Сешънс.

Морски снимки от старите ленти (Галерия)

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6351350

Морски снимки от старите ленти (Галерия)Вижте какъв е бил плажът преди почти 100 години В разгара на лятото всеки си мечтае за почивка край морето, докато слънцето нежно гали кожата му. Дали обаче ще завари Българското Черноморие същото, каквото е било преди повече от 50 години? Не са ли били по-хубави онези плажове, които виждаме, разлиствайки старите албуми на бабите и дядовците ни?

Борисов обсъди бъдещето на Балканите със зам. помощник-държавния секретар на САЩ за Европа и Евразия

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/07/24/3012396_borisov_obsudi_budeshteto_na_balkanite_sus_zam/?ref=rss


Бъдещето на държавите от Западните Балкани беше сред обсъжданите теми по време на срещата на министър-председателя Бойко Борисов със заместник помощник-държавния секретар на САЩ за Европа и Евразия Хойт Ий, съобщиха от правителствената пресслужба.<br /><br />Борисов подчерта, че въпросът за приобщаването на страните от региона към Европейския съюз ще е един от приоритетите на България, когато поеме ротационното председателство на Съвета на ЕС през 2018 г. По време на разговора си...

All Channels | PR е обслужващата агенция на Kaufland България

http://www.cross.bg/channels-bulgariya-kaufland-1550022.html

/КРОСС/ All Channels | PR, част от All Channels Communication Group, бе избрана за обслужваща агенция на Kaufland България. Агенцията ще отговаря за изграждането на репутацията в офлайн и онлайн пространството на най-голямата верига хипермаркети в страната. All Channels | PR ще работи за все по-успешното позициониране на Kaufland България на пазара за бързооборотни стоки, като това включва управлението на комуникация в традиционни и социални медии, активна работа с ключови лидери на мнение в офлайн и онлайн среда, реализиране на ефективна employer branding стратегия, управление на политики за корпоративна социална отговорност и спонсорства, както и организация на събития. От агенцията споделиха, че за целия екип на All Channels | PR обслужване на клиент като Kaufland България е истинско професионално предизвикателство. „Радваме се, че в наше лице Kaufland България избраха подходящия партньор, на когото да доверят управлението на своята репутация. Вярваме, че партньорството ще даде възможност и на двете компании да придобият ценен опит, като същевременно демонстрират водещи практики във всички сфери на комуникацията", сподели Красимира Тотева, Управляващ директор на All Channels PR. „Екипът ни ще насочи усилията си към това да затвърди положителното възприятие на потребителите към марката Kaufland в България, като се възползваме от вече утвърдените за веригата хипермаркети характеристики - качество, свежест, разнообразие и изгодни цени

Борисов обсъди бъдещето на Балканите със зам.-помощник държавния секретар на САЩ за Европа и Евразия

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/07/24/3012396_borisov_obsudi_budeshteto_na_balkanite_sus/?ref=rss


Бъдещето на държавите от Западните Балкани беше сред обсъжданите теми по време на срещата на министър-председателя Бойко Борисов със заместник-помощник държавния секретар на САЩ за Европа и Евразия Хойт Ий, съобщиха от правителствената пресслужба.<br /><br />Борисов подчерта, че въпросът за приобщаването на страните от региона към Европейския съюз ще е един от приоритетите на България, когато поеме ротационното председателство на Съвета на ЕС през 2018 г. По време на разговора си...

Mercedes иска да свали BMW от върха у нас

https://www.vesti.bg/tehnologii/avtomobili/mercedes-iska-da-svali-bmw-ot-vyrha-u-nas-6071823

Изцяло новата структура за обслужване на клиентите и сервизиране на автомобилите Mercedes трябва да изведе компанията до лидерството на пазара у нас до 2 години.

Фандъкова праща общински полицаи в помощ на КАТ срещу колите в Борисова

https://offnews.bg//obshtestvo/fandakova-prashta-obshtinski-politcai-v-pomosht-na-kat-sreshtu-kolite-661280.html

Ще изпратя представители на Общинска полиция да помагат на колегите си от КАТ, за да спрат колите в Борисовата градина. 

Това заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова пред OFFNews по повод публикацията ни, която показа как изглеждат алеите в Борисовата градина вечер. Кметът подчерта, че проблемът с автомобилите в парка може да бъде решен от пътна полиция, чието задължение е да следи шофьорите да не нарушават забраната за влизане в алеите. 

Всяка вечер в уж забранения за автомобили парк колите са повече, отколкото по Цариградско шосе. Автомобилите влизат откъм бул. "Драган Цанков", до автокъщата "Капитолия". Там има знак, че влизането е забранено, освен за автомобили със специален режим. 

Докъм 19 часа знакът се спазва и в парка има не повече от десетина коли. След това паркът се превръща в паркинг.

Сдружение призова Зоран Заев да не подписва „срамния“ договор с България

https://www.24chasa.bg/novini/article/6354337

Сдружение призова Зоран Заев да не подписва „срамния“ договор с България

Призоваваме министър-председателя Зоран Заев да не подписва срамния договор с България, в който не се споменават македонският народ и македонският език. Това се казва в изявление на сдружението „Блаже Коневски“, членове на което и днес се събраха на протест пред сградата на Македонската академия на науките и изкуствата (МАНИ) в Скопие,

Деница Златева: Не съм разпъвала политически чадър върху НДК

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/07/24/3012367_denica_zlateva_ne_sum_razpuvala_politicheski_chadur/?ref=rss


Върху мен не е упражняван политически натиск и не съм упражнявала "политически чадър" върху нито един член на екипите по подготовката на Българското председателство на Съвета на ЕС. Това заяви бившият служебен вицепремиер по подготовката на Българското председателство на Съвета на ЕС Деница Златева на заседанието на временната парламентарна комисия, която установява как са разходвани средствата в НДК, предаде Агенция "Фокус". <br /><br />Единственият аргумент...

Умря най-мразеният бразилски вратар, а може би и футболист - Валдир Перес

https://www.24chasa.bg/sport/article/6354334

Умря най-мразеният бразилски вратар, а може би и футболист - Валдир ПересНа 66 години след прекаран инфаркт в предградието на Сао Паулу “Моджи дас Крузис” почина бившият вратар на бразилския национален отбор Валдир Перес. Години наред той несправедливо бе сочен като главен виновник за това, че през 1982 г. воденият от Теле Сантана тим от страната на кафето не стана световен шампион в Испания.

Партия “Възраждане“ дари цялата си субсидия за ин витро процедури

http://www.mediapool.bg/partiya-vazrazhdane-dari-tsyalata-si-subsidiya-za-in-vitro-protseduri-news267035.html

Извънпарламентарната партия “Възраждане“ дари цялата полагаща й се субсидия на държавния Център за асистирана репродукция, за да бъдат финансирани с нея опитите на повече двойки с репродуктивни проблеми. Дарението е на стойност 133 700 лева, и трябва да е достатъчно за финансирането на 67 авансови плащания по ин витро процедури в размер от по 2000 лева, съобщиха от партията. “250 000 двойки. Това са 250 000 желани деца и за да видите колко е голям мащабът, си представете, че в годината се раждат 60 000 деца, а има 250 000 очаквани, но неслучващи се деца“, коментира председателят на партията Костадин Костадинов. “И сега си представете, ако нашето малоумно правителство реши да изтегли един заем, който да не бъде откраднат и разпределен между фирмите на кой, той, свой, мой и така нататък, а да бъде раздаден за точно такива опити“, допълни той. От партия "Възраждане" предлагат да се намали срока за одобряване на заявленията двойките с репродуктивни проблеми, кандидатстващи за финансиране.

Швейцарската полиция: Нападението в Шафхаузен не е терористичен акт

https://www.24chasa.bg/novini/article/6354323

Швейцарската полиция: Нападението в Шафхаузен не е терористичен актДнешното нападение в швейцарския град Шафхаузен, извършено от мъж с бензинов трион, не е терористичен акт, съобщи полицията, цитирана от Ройтерс, предава БТА.  При нападението бяха ранени най-малко петима души, двама от които - сериозно. Полицията уточни, че мъжът, който носел бензинов трион, влязъл в офис сграда сутринта,

До есента на 2018 г. ще е готова визията за развитие на София до 2050 г.

http://www.investor.bg/bylgariia/451/a/do-esenta-na-2018-g-shte-e-gotova-viziiata-za-razvitie-na-sofiia-do-2050-g-243562/

Паралелно ще се подготвя и промяна на общия устройствен план на столицата, който е изменян последно през 2009 г.

Лех Валенса приветства ветото на полския президент на закони за съдебната реформа

https://www.24chasa.bg/novini/article/6354318

Лех Валенса приветства ветото на полския президент на закони за съдебната реформаБившият президент на Полша и съосновател на движението "Солидарност" Лех Валенса днес приветства решението на държавния глава Анджей Дуда да наложи вето върху два спорни закона, ограничаващи независимостта на съдебната власт, съобщи Асошиейтед прес . Двата закона - за Върховния съд и Националния съдебен съвет - са решаващи за извършваната от

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване