Еврогрупата поема казуса с осъден в Гърция бивш шеф на статистиката

http://www.investor.bg/centralna-i-iztochna-evropa/335/a/evrogrupata-poema-kazusa-s-osyden-v-gyrciia-bivsh-shef-na-statistikata-244194/

Осъдителното решение на гръцкия съд е напът да предизвика нова ескалация на напрежението между Атина и европейските ѝ партньори

Кличко слага край на кариерата си

http://www.moreto.net/novini.php?n=356786

Бившият световен шампион по бокс в тежка категория Владимир Кличко обяви края на състезателната си кариера. Това означава, че реваншът срещу Антъни Джошуа, който бе предвиден за 11 ноември тази година, няма да се състои. Така най-добрият ни представител в бокса Кубрат Пулев става основен претендент за световната титла на IBF.

Еминем продуцира хип-хоп комедия

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6373097

Еминем продуцира хип-хоп комедияРапърът Еминем за завръща към киното като продуцент на нова хип-хоп комедия, информира сп. "Ню мюзикъл експрес", цитира БТА. Филмът "Bodied" разказва историята на студент от университета, който написва противоречив научен труд за рап батълите - съревнование в импровизация между рапъри. Снимките вече са приключили и продукцията е включена в

Спряха тихомълком безплатното саниране

https://offnews.bg//ikonomika/spriaha-tihomalkom-bezplatnoto-sanirane-661976.html

Правителствената програмата за безплатно саниране на жилищни сгради е спряна без много шум заради изчерпване на финансирането. Това е станало с писмо на министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков до всички кметове в началото на юли, научи OFFNews.

В писмото се посочва, че с предвидените 2 милиарда лева е финансирано санирането на 2022 сгради. Тъй като не е отпуснат нов транш за удължаване на програмата, нови кандидатстващи засега няма да бъдат приемани. Изрично се уточнява, че вече одобрените за саниране сгради, за които има сключени договори, ще бъдат ремонтирани. Част от 2022-те жилищни блока вече са отремонтирани, по други се работи, а трети очакват изпълнението на ремонтните дейности.

От няколко общински центъра, с които се свързахме, потвърдиха, че приемът на нови документи за саниране е спрян.

Засега МРРБ или правителството не са коментирали дали се предвижда по програмата да бъдат отпуснати нови средства. В писмото на регионалния министър до кметовете е отбелязано, че след приключване на ремонтите по всички вече одобрени сгради ще бъде направен анализ на оставащите средства. Ако има такива, приемът на документи може да бъде подновен.

OFFNews потърси за коментар Министерството на регионалното развитие и благоустройството и очаква техния отговор. 

България опитва да привлече китайски компании в "София тех парк"

http://www.dnevnik.bg/biznes/2017/08/03/3018260_bulgariia_opitva_da_privleche_kitaiski_kompanii_v/?ref=rss


Възможност за участие на високотехнологични китайски компании в първия научно-технологичен парк в България – "София тех парк", обсъдиха министърът на икономиката Емил Караниколов и посланикът на Китай В София Джан Хайджоу.<br /><br />"Търсим международни партньори за участие в проекта, той предоставя добри условия за китайски компании и институти, обмислящи разширяване на техните научно-изследователски и развойни центрове в Европа", е казал Караниколов, цитиран...

Триполи - опашки, отвличания и убийства

http://clubz.bg/56893-tripoli_opashki_otvlichaniq_i_ubijstva

Опашката през банката стигаше до втората пряка и Абдул бин Наджи отново се молеше тя да отвори врати. Той отчаяно се нуждаеше от своите 60 долара.

Това е месечният лимит за теглене в разгара на валутната криза, обханала Либия. Но през целия изминал месец банката нямаше налични пари. Това не спира Бин Наджи и стотици други да идват всяка нощ и да заемат добро място на опашката.

Тази сутрин небръснатият служител на авиокомпания бе трети на опашката. В 10 часа банката все още не бе отворила.

"32 дни без пари", въздъхна той.

Мъчително дългите опашки пред банките са поредната беда за либийците, попаднали в капана на войната и икономическите сътресения.

6 години след революцията, която свали диктатора Муамар Кадафи, настроенията в тази оживена столица са безнадеждност и мрак. Дипломатическите и военните усилия на САЩ и съюзниците им не успяха да стабилизират страната. Развръзката на кризата изобщо не е ясна. Повечето либийци смятат, че най-лошото тепърва предстои.

Все повече решенията, които някога бяха рутинни, сега потенциално променят живота.

Безопасно ли е да посетиш родителите си на другия край на града? Коя кола похитителите е най-малко вероятно да забележат? Ще стигнат ли изтеглените 60 долара от банката до следващото възможно вземане?

"Всеки ден бъдещето ни става все по-мрачно и по-мрачно", казва 57-годишният Бин Наджи, подпрян на банкомат, който не работи от години.

При Кадафи страната производител на петрол бе една от най-богатите в света. Въпреки закъсалата през последните години икономика, либийците се радваха на безплатно здравеопазване, образование и други привилегии при социализма на ексцентричния вожд.

Бойци на една от многобройните милиции охраняват шосе край Триполи.

Несигурността, последвала смъртта на Кадафи, разкъса северноафриканската страна. Съперничещи си правителства и редица въоръжени групировки се борят за влияние и територия. Икономиката е на ръба на срива. Престъпни банди грабят беззащитните.

В Триполи парламентът и други сгради са бетонни скелети, повредени от интензивен артилерийски огън, гранати и танкови снаряди. Често внезапно избухват сблъсъци, които хващат хорта в капан в домовете им и създават нови зони, където не трябва да се ходи.

Една обиколка на града показва как либийците се приспособяват към превратностите на гражданската война.

Борба за контрол

В южния квартал Салахедин на Триполи главният път е задръстен през деня, но е празен през нощта.

Обградена от някогашен анклав на средната класа, улицата се превърна във фокуса на съперничеството за контрол над столицата. От едната страна са милиции, съюзени със самообявилото се правителство, клонящо към ислямизма. Другата страна е ръководена от бойци, верни на установеното от ООН правителство на единството.

Към 21 часа много жители са се заключили в домовете си. По това време обикновено започват стрелбите, твърдят обитателите. Тези, които се осмеляват да излязат, внимават да не носят никакви ценности.

"Оставям си айфона и си нося евтината "Нокия", - каза 31-годишният Ибрахим ел Уорфали, собственик на магазин. - Всички те имат оръжия и могат да направят с вас каквото си поискат."

Взривените коли днес са обичайна гледка не само в Триполи, но и в цяла Либия.

На западния вход към града бойците от "Рицарите на Занзур" - милиция, съюзена с правителството на единството, спират и претърсват колите да не би да карат оръжия за съперниците им.

"Очевидно те искат да контролират столицата", заяви 29-годишният Мохамед Базаа - набитият командир на милициите, който е облечен в жълтокафяви камуфлажни дрефи и е застанал до пикап, на който е монтирана тежка картечница.

Един от главните съперници на милицията е група, оглавявана от ген. Халифа Хафтар, чиято армия контролира по-голямата част от Източна Либия. Хафтар, който 20 години живя в изгнание в Северна Вирджиия, е съюзник на трето правителство, базирано на изток.

"Той е още един Кадафи", казва Базаа, който се е сражавал по време на революцията.

Но според него главната заплаха за милициите са бойците от вражеско племе, контролиращи анклав на по-малко от 3 километра от шосето между Триполи и град Завия. Миналата година те са се сражавали яростно. Сега и едните, и другите са съюзници на правителството на единството.

Напрежението и недоверието обаче остават силни.

"Те са мотивирани само от пари", твърди Банзаа за съперниците си.

Недалеч от контролния пункт е бил отвлечен Сюлейман Абу Халала.

Той бил измъкнат от колата си от трима маскирани въоръжени нападатели и откаран във ферма извън столицата. Държан там 19 дни, той бил лишен от лекарствата си срещу диабет, докато най-накрая било договорено за освобождаването му да бъде платен откуп от 11 000 долара.

"Бях толкова уплашен, - спомня си Халала, който е бизнесмен на над 80 г. - Племенникът ми бе отвлечен три месеца по-рано. Той бе убит, след като платихме откупа."

Отвличанията са се превърнали в нещо толкова обичайно в столицата, че жителите постоянно си разменят подробна информация за анклавите и пътищата, където това се е случило. Някога мотивирани предимно от политически или племенни вражди, днес похищенията са се превърнали в престъпен бизнес, захранван от сриващата се икономика.

"Те искат само пари, - споделя бизнесменът Мохамед Грабли. - В страната има недостиг на пари. Няма работа."

Грабли е бил похитен миналата година и държан 63 дни в стая, по-малка от кабина на обществена тоалетна, със стоманена врата и железни решетки на прозорците. Ръцете му били вързани с кабел, а краката му - оковани във вериги, разказва той. Похитителите го хранили с парчета хляб "като куче". Семейството му платило близо 31 000 долара за неговото освобождаване.

Революцията "не е правилното нещо"

Осама Лабиб не е карал кафявото си "Ламборгини" от месеци.

Архитектът чака резервни части, които пристигат за седмици, защото малко кораби искат да акостират в Триполи. Но дори да ремонтира колата, той смята да я пази покрита с брезент зад високите стени на къщата си край Салахедин.

"Ако я карам, тя ще привлече твърде много внимание, - каза той. - Ако вляза в Салахедин с тази кола, никога няма да изляза."

Много либийци пазят скъпите си коли далеч от погледите, разказва Али Кабус - дилър на луксозни автомобили. Той допълва, че други хора са закарали колите си в съседен Тунис, за да "бъдат на безопасно място".

Най-трудно днес се продава "Тойота ленд круизър".

"Това е най-опасната кола за каране, - твърди Кабус. - Командирите на милициите наистина ги харесват."

Някои клиенти си купуват луксозни коли и ги изпращат извън Либия, защото нямат доверие в банките и не си оставят парите в тях.

"Това е начин да си запазиш парите", изтъква той.

Но малко жители на Триполи имат този избор.

Докато стои на виещата се опашка пред банката, Алама ел Мохамед се оплаква от влошеното си здраве и че трябва да похарчи много пари за лекари. Но той заявява, че това, което го отчайва, е задълбочаващото се социално и културно разделение, което забелязва.

"Преди никога не питахме човек откъде е. Винаги смятахме себе си за част от една страна, - разказва 67-годишният служител на авиокомпания, колега и приятел на Бин Наджи. - Сега ако някой те спре, те пита откъде си."

"Понякога той ще те убие, ако си например от Изтока, - продължава той. - Или може би ще те убие, защото си от Запада."

В този момент се намесва Бин Наджи и казва нещо, което смятат мнозина в столицата:

"Революцията не бе правилна. Преди хората бяха щастливи. Преди аз бях цар. Имах работа. Чувствах се като човек. Днес не мога дори да си взема собствените пари."

В 11 часа банката все още бе затворена.

Те решиха да се върнат през нощта.

--------

* Авторът е шеф на бюрото в Кайро на в. "Вашингтон пост", където е публикуван репортажът.

У нас извършиха уникална за Източна Европа операция

//dariknews.bg/novini/bylgariia/u-nas-izvyrshiha-unikalna-za-iztochna-evropa-operaciia-2040601

За първи път в България беше извършена операция за частично протезиране на става. Интервенцията досега не е правена в Източна Европа. Иноватотивната технология помага за пълно възстановяване на ставни дефекти, съобщава БНТ.

Вдигат незаконни гаражи в пловдивския район "Северен"

https://www.24chasa.bg/region/article/6373093

Вдигат незаконни гаражи в пловдивския район "Северен"Поредна акция по вдигане на незаконни гаражи и предприе кметът на пловдивския район "Северен" Ральо Ралев. След извършени проверки се оказа, че 4 гаражни клетки са поставени без разрешения и техните собственици не заплащат таксата за ползването на общински терен. "Общината търпи загуби всеки ден от недобросъвестни платци и срещу тях трябва да се

7 хотела в Барселона са били нападнати от леви организации, обявили се против туристите

https://www.actualno.com/europe/7-hotela-v-barselona-sa-bili-napadnati-ot-levi-organizacii-objavili-se-protiv-turistite-news_625767.html

От началото на годината поне 7 хотела в испанския град Барселона са били обект на атаки на леви организации, които се обявяват срещу нарастването на броя на туристите, съобщи в. „Паис”. По време на две такива акции неизвестни лица с цветни перуки и клоунски носове вле

Пожарът в Македонски Брод се разраства

https://www.24chasa.bg/novini/article/6373076

Пожарът в Македонски Брод се разрастваПожарът, който дълго време е активен в района на Македонски брод вчера в следобедните часове се е разпространил на територията на Община Гостивар, в района на селата Корито и Желязна река. Пожарът е на непристъпен за превозни средства, което затруднява неговото гасене, информира Центърът за управление на кризи,

САЩ забраниха на гражданите си да пътуват до Северна Корея

http://frognews.bg/news_139476/SASHT-zabraniha-na-grajdanite-si-da-patuvat-do-Severna-Koreia/

САЩ забраниха на гражданите си да пътуват до Северна Корея. Решението е продиктувано от смъртта на американски студент, който бе осъден на каторга от комунистическия режим в страната.

EVN България и общественият посредник на Казанлък проведоха срещи с клиенти в гр. Шипка и с. Средногорово

http://www.cross.bg/temi-bulgariya-sreshtite-1550991.html

/КРОСС/ На 2.08.2017 г. представители на EVN България се срещнаха с клиенти в гр. Шипка и с. Средногорово (общ. Казанлък). Срещите бяха организирани от обществения посредник на община Казанлък г-жа Гинка Щерева. Сред обсъжданите теми бяха конкретни потребителски въпроси, теми от сферата на клиентското обслужване, въпроси свързани с поддръжка на мрежата в района, работата на аварийните екипи, нови цени на електроенергията в сила от 01.07.2017 г. и др. В присъствието на кметовете на населените места бяха обсъдени важни за клиентите теми, свързани с обслужването по райони. Съвместните срещи са част от доброто сътрудничество между EVN България и обществения посредник на община Казанлък. Срещите с клиенти са в рамките на инициативата „EVN при Вас", която включва посещения на място от експерти на дружеството по общини и кметства, основно в малки населени места. Посещенията имат за цел провеждане на отворена за всички дискусия по теми от интерес за клиентите. Срещите се организират както по инициатива на EVN България, така и по покана от страна на местни организации или кметства. До момента са проведени изнесени срещи общо в над 60 малки населени места.  

Микробус се обърна на магистрала “Струма“ и изсипа тон шарани на пътя

http://www.mediapool.bg/mikrobus-se-obarna-na-magistrala-struma-i-izsipa-ton-sharani-na-patya-news267480.html

Микробус "Ивеко" с румънска регистрация, превозващ близо един тон шарани, катастрофира в нощта срещу четвъртък на входа на тунела на автомагистрала "Струма" при гара Кочериново. При инцидента няма пострадали, но движението по магистралата е затруднено, съобщи БГНЕС. При удара превозваният в касетки шаран се изсипва от товарния микробус на пътя. Според водача причина за произшествието е спукана гума. Пътното произшествие е станало в лентата в посока Дупница и София. Малко преди навлизане в тръбата на тунела при км 83, водачът губи контрол над микробуса, след рязка маневра надясно, той се преобръща на дясната си страна. След което се завърта в обратна на движението си посока и със задната част се блъска в стената на входа на тунела.

Катар се отваря за чужденците

http://www.investor.bg/po-sveta/453/a/katar-se-otvaria-za-chujdencite-244189/

Емирството ще дава разрешително за постоянно пребиваване на някои категории чужди граждани

Икономическата активност в китайския сектор на услугите се забавя през юли

http://econ.bg/Новини/Икономическата-активност-в-китайския-сектор-на-услугите-се-забавя-през-юли_l.a_i.746630_at.1.html

Икономическата активност в сферата на услугите на Китай се разшири през юли с най-сдържано темпо от май 2016-а година насам, но въпреки това общата...

Възрастен руснак предизвика катастофа на магистрала "Хемус" край Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=356785

72-годишен руснак предизвика вчера катастрофа край Варна, съобщиха от полицията за Moreto.net. Мъжът управлявал опела си, когато решил да изпреварва в района на Девня. Възрастният мъж обаче не видял, че пътят не е свободен и при маневрата блъснал фолксваген.

Млечен шейк пътува из Америка, за да сбъдне последното желание на умираща

https://www.24chasa.bg/novini/article/6373021

Млечен шейк пътува из Америка, за да сбъдне последното желание на умиращаКафене в Охайо изпълни последното желание на умираща жена, като изпрати млечен шейк до другия край на Америка, съобщава Би Би Си. Напитката успяла да достигне до леглото на болната 4 дни преди тя да почине. Емили Померанз е страдала от рак на панкреаса и се лекувала в болница във Вашингтон. Тя се пошегувала с приятели, че много иска да пие шейк,

Тръмп и републиканците искат да закрият програмата за Зелена карта

http://www.mediapool.bg/tramp-i-republikantsite-iskat-da-zakriyat-programata-za-zelena-karta-news267479.html

Президентът на САЩ Доналд Тръмп предложи закон за намаляване наполовина на законната имиграция в страната в следващите 10 години, който закрива програмата за т.нар. Зелена карта и ограничава възможността семействата на американски граждани да пристигат легално в САЩ.   Според Тръмп предложението "ще намали бедността, ще увеличи заплатите и ще спести на данъкоплатците милиарди долари".   Законопроектът включва въвеждане на основаваща се на заслуги система за определяне на това кой да бъде приеман в САЩ и на кого да се предоставя зелена карта за законно пребиваване. При тази система се дава предимство на кандидатите въз основа на умения, образование и език, а не на роднински връзки с хора, които вече са в САЩ.   Планът предвижда да се ограничи до 50 000 броят на бежанците, приемани в САЩ всяка година, и да се премахне визовата лотария, при която се раздават по 50 000 визи годишно на жители на държави, от които в момента не пристигат много мигранти в Америка.    По оценка на инициаторите му законодателството би намалило броя на приеманите в САЩ имигранти с 41 процента през първата година и с 50 процента за 10 години.   Инициативата, разработена по модела на канадската и австралийската имиграционна система, беше представена в момент, когато Сенатът се опитва да се възстанови след като не успя да приеме законопроект за здравеопазването и все още трябва да одобри законодателство за повишаване на тавана на дълга до края на следващия месец.   Републиканците трябва да постигнат съгласие и по бюджета и се надяват да реформират американския данъчен кодекс - цели, които оставят малко време за имиграцията преди кампанията за изборите през 2018 г.   Законопроектът, предложен от републиканските сенатори Том Котън и Дейвид Пардю, предвижда да се намали наполовина законната имиграция в САЩ за 10 години, като рязко се ограничи възможността на американските граждани и законните жители да довеждат свои роднини в страната, посочва в. "Ню Йорк таймс", цитиран от БТА.    Планът би довел до най-големите промени в системата на законната имиграция от десетилетия и представлява поредният опит на Тръмп да намали броя на пристигащите хора в САЩ.   С предложението за ограничаване на законната имиграция Тръмп засилва дебатите за националната идентичност, икономическия растеж, трудовата справедливост и американските ценности, които присъстваха в кампанията му миналата година.    Според критиците му това законодателство би подкопало образа на САЩ като убежище за бедните и угнетени народни маси. А президентът и неговите съюзници настояват, че САЩ прекалено дълго време са приемали твърде много ниско квалифицирани имигранти, ощетявайки американските работници.   Въпреки подкрепата на Тръмп законопроектът е критикуван от политици както от Републиканската, така и от Демократическата партия и едва ли ще бъде приет от Конгреса в сегашния вид.   Републиканците отдавна са обединени по въпроса за незаконната имиграция, но законната имиграция е тема, която предизвиква доста повече разделения.   Мнозина подкрепящи бизнеса републиканци отдавна одобряват законната имиграция, а новото законодателство вероятно ще разпали разногласията между тях и по-популистките им съпартийци.   Що се отнася до демократите, техният лидер в Сената Чък Шумър каза, че предложението за намаляване на законната имиграция "няма много смисъл" и че партията му няма да подкрепи плана, отбелязва изданието.

Прецизен алкомер ще е новата опция за оспорване на пробите на пияните шофьори

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/08/03/3018242_precizen_alkomer_shte_e_novata_opciia_za_osporvane_na/?ref=rss


От 1 юли 2018 г. хванатите от полицията пияни шофьори ще могат да избират между тест с прецизен алкомер или кръвна проба. Това ще става само когато водачите решат да оспорват първичната проба на дрегера. Това е записано в нова наредба на здравното министерство, съобщава "24 часа".<br /><br />Доказателственият анализатор, както е наричан уредът в "Пътна полиция", показва концентрацията на алкохол в кръвта чрез измерването му в издишания въздух. Методът е като...

Караниколов кани китайски гиганти в София Тех Парк

https://offnews.bg//ikonomika/karanikolov-kani-kitajski-giganti-v-sofia-teh-park-661978.html

Възможност за участие на високотехнологични китайски компании в първия научно-технологичен парк в България – „София Тех Парк“, обсъдиха на среща министърът на икономиката Емил Караниколов и Н. Пр. Джан Хайджоу, посланик на Китай в България.

„Търсим международни партньори за участие в проекта, той предоставя добри условия за китайски компании и институти, обмислящи разширяване на техните научно-изследователски и развойни центрове в Европа“, заяви на срещата министър Караниколов.

Той допълни, че възможните области за сътрудничество са в изграждане на собствени или съвместни лаборатории за научни изследвания и иновации, сътрудничество с водещи български научни институции, като и демонстрационни площи за китайски високотехнологични фирми.

Според китайския посланик в “София Тех Парк” има отлични възможности за съвместна работа.

„В момента стимулираме технологичните паркове в Китай да търсят възможност за изпращане на инкубатори в България. Заедно с инкубаторите ще дойде и пазарното търсене, както и средства, които ще помогнат за превръщане на научните резултати в индустрия“, посочи Н. Пр. Джан Хайджоу.

На срещата бяха обсъдени още и вариантите за засилване на икономическото и външнотърговското сътрудничество.

Стартирани са общо 28 процедури за регламентиране вноса в Китай на български земеделски и хранителни продукти, от които са финализирани три, като се очаква скоро да се приключи и процедурата за мляко и млечни продукти.

„Благодарим на посолството на Китай и разчитаме китайските власти да съдействат за ускоряване на процедурите за внос на български земеделски и хранителни продукти“, подчерта министър Караниколов.

Според посланик Хайджоу китайската страна активно изследва начините за засилване на сътрудничеството с България.

„Износа към Китай трябва да се увеличи и трябва да създадем баланс в търговията между двете страни. Според нас земеделието има широка сфера на обхват и в това число влиза търговията, производството на продукти, откриването на нови пазари и нови технологии за преработка на храни. Китайската страна придава огромно значение на българските селскостопански продукти“, поясни Н. Пр. Джан Хайджоу.

Той добави, че ако двете държави искат да повишат стокообмена трябва да работят в посока популяризиране на българките продукти в Китай и разширяване на каналите за търговия.

За периода 2006-2016 г. износът ни за Китай нараства над 6 пъти – от 78 млн. щ.д. през 2006 г. до близо 480 млн. щ.д. през 2016 г. Вносът от Китай също нараства, но с далеч по-умерени темпове (през 2006 г. е в размер на 961 млн. щ.д., а през 2015 г. е приблизително 1 млрд. и 79 млн. щ.д.). Китай заема второ място, след Турция, сред експортните ни дестинации извън ЕС.

Сходна тенденция се наблюдава и през 2016 г., когато стокообменът с Китай възлиза на 1629.1 млн. щ.д. Българският износ за Китай е в размер на 479.7 млн. щ.д. (-19.6%), а вносът от Китай се равнява на 1149.4 (+6.5%).

През първите три месеца на 2017 г. двустранният стокообмен се равнява на 462.1 млн.щ.д. (ръст от 9.22% спрямо същия период на 2016 г.), от които български износ на стойност 175.1 млн. щ.д. (увеличение от 28.2%) и внос на стойност 287 млн. щ.д. (+0.2%).

Кличко се отказа от бокса, Кобрата излиза срещу Джошуа за световната титла

http://www.cross.bg/klichko-dzhoshya-antuni-1550990.html

/КРОСС/ Кубрат Пулев е на крачка от мач за световната титла в професионалния бокс. Това става факт, след като Владимир Кличко слага край на спортната си кариера. Новината за решението на украинеца обяви „Шпорт Билд". Именно Кличко трябваше да е следващия съперник на световния шампион Антъни Джошуа, като се очакваше двамата да изиграят реванш на 11 ноември в Лас Вегас. След като по-малкият от братята Кличко се отказва от мача, то следващият съперник на Джошуа трябва да е именно Пулев. Докато се изчакваше решението на украинеца за реванша от екипа на британеца неведнъж обявиха, че ако Кличко се откаже, то ще има мач с българина. Дори се заговори и за евентуалното място на двубоя, а именно Кардиф. Кобрата е официален претендент на Международната боксова федерация - една от организациите, на които олимпийският шампион от Лондон 2012 държи световните титла в тежка категория и задължително трябва да защитава.  Малко след като излезе новината на "Билд" самият Кличко излезе с изявление и потвърди, че слага край на бляскавата си кариера. "Нарочно си оставих няколко седмици преди да взема решение, защото исках да мине достатъчно време от боя на стадион "Уембли". Като аматьор и професионален боксьор, аз постигнах всичко, за което съм мечтал и сега искам да започна своята втора кариера след спорта. Никога не съм си представял, че ще имам толкова дълга и толкова успешна боксова кариера. Изключително съм благодарен за това

Кличко се отказва от бокса, вратата за мач за световната титла е отворена за Пулев

http://www.cross.bg/klichko-pylev-dzhoshya-1550990.html

/КРОСС/ Кубрат Пулев е на крачка от мач за световната титла в професионалния бокс. Това става факт, след като Владимир Кличко слага край на спортната си кариера. Новината за решението на украинеца обяви „Шпорт Билд".Именно Кличко трябваше да е следващия съперник на световния шампион Антъни Джошуа, като се очакваше двамата да изиграят реванш на 11 ноември в Лас Вегас. След като по-малкият от братята Кличко се отказва от мача, то следващият съперник на Джошуа трябва да е именно Пулев. Докато се изчакваше решението на украинеца за реванша от екипа на британеца неведнъж обявиха, че ако Кличко се откаже, то ще има мач с българина. Дори се заговори и за евентуалното място на двубоя, а именно Кардиф. Кобрата към момента и изглежда единствен кандидат за поясите на Джошуа. Той е обявен за официален претендент на Международната боксова федерация - една от организациите, на които олимпийският шампион от Лондон 2012 държи световните титла в тежка категория и задължително трябва да защитава.

Ограничени са пожарите в Изворище и Поповица

http://dnes.dir.bg/news/pozhari-popovitza-izvorishte-26174145

Двата големи пожара, които пламнаха край бургаското село Изворище и пловдивското - Поповица, са ограничени, но битката с огъня продължава. Щетите са големи.

Оправдаха окончателно Перата за свинските опашки

http://dnes.dir.bg/news/bezhanskiat-natisk-perata-26174146

Петър Низамов с прякор Перата беше окончателно оправдан по обвинението, че незаконно е арестувал мигранти.

Неймар ще получава по 45 млн. евро на година в ПСЖ

http://www.dnevnik.bg/sport/2017/08/03/3018237_neimar_shte_poluchava_po_45_mln_evro_na_godina_v_psj/?ref=rss


Трансферът на Неймар в ПСЖ ще счупи рекорда не само за най-скъпа сделка в историята на футбола, но и ще направи бразилеца най-скъпоплатения играч на планетата. Според Sky Sports News, нападателят ще получава по 865 хил. евро на седмица.<br /><br />Общото възнаграждение на Неймар за година във френската столица ще бъде на стойност 45 млн. евро, без данъците. Това значи, че чистата заплата на бразилеца ще е малко над 30 млн. евро.<br /><br />Според последните информации...

САЩ забраняват пътуванията до Северна Корея

http://www.dnevnik.bg/sviat/2017/08/03/3018236_sasht_zabraniavat_putuvaniiata_do_severna_koreia/?ref=rss


САЩ забраниха пътуванията до Северна Корея, съобщи Държавният департамент, цитиран от агенция "Ройтерс".<br /><br />От 1 септември притежателите на американски паспорти няма да мога да пътуват в Северна Корея. До тази дата всички американци трябва да напуснат азиатската страна.<br /><br />Журналисти и хуманитарни работници, които искат да пътуват в Северна Корея, трябва да получат специална заверка на паспортите си и това ще става при определени условия.<br...

Българи с образование на Запад все по-често търсят реализация у нас

https://www.24chasa.bg/novini/article/6373039

Българи с образование на Запад все по-често търсят реализация у насКвалифицирани българи, получили образование в чужбина, все по често търсят възможности за връщане в България и за професионална реализация тук. Това показва проучване на форум "Кариера в България", съобщи БНР. Връща се и интересът към професиите в образованието, изкуството и културата през последните две години.

"168 часа": Тайно платиха сюнет с лазер на над 200 български мюсюлманчета

https://www.24chasa.bg/novini/article/6372847

"168 часа": Тайно платиха сюнет с лазер на над 200 български мюсюлманчетаРодители: Сюнетчията плаща ли данъци на държавата Специални бели костюми поръчвали за “сватбата” по-богатите, по-бедните вземали назаем от роднини Над 200 момчета от цяла Североизточна България бяха обрязани в шуменската Томбул джамия под ножа на т.нар. майстор сюнетчия от Айтос. Обрязването беше извършено на 25 юли в специална стая в медресето на

Четирима младежи набиха и обраха мъж в Шумен

https://www.24chasa.bg/novini/article/6373045

Четирима младежи набиха и обраха мъж в ШуменСлужители на Районно управление „Полиция” – Шумен задържаха четирима младежи от града, които на 30 юли около 04:15 часа на ул. „Цар Освободител” в Шумен са нанесли побой на 29-годишен мъж от града. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР. В полицията в Шумен за срок до 24 часа са задържани 18-годишният с инициали А.И.

Откриха трупа на изчезналия бивш полицай

http://dnes.dir.bg/news/policai-trup-izcheznal-26174114

Откриха тялото на изчезналия преди седмица бивш пловдивски полицай Димитър Даскалов, съобщи Марица.бг.

Над половин тон хашиш намериха в камион със слама в Турция

https://www.24chasa.bg/novini/article/6373035

Над половин тон хашиш намериха в камион със слама в ТурцияНад половин тон хашиш е бил заловен в камион при проверка в окръг Мерсин, Южна Турция, съобщи електронното издание на в. "Миллиет", цитирано от БТА.  Според изявление на окръжната дирекция на полицията дрогата е била открита в камион, натоварен със слама. Точното тегло на заловения наркотик е 566 килограма. Полицаите са действали по получен сигнал.

Броят на слепите по света може да се увеличи тройно до 2050 година

https://www.24chasa.bg/novini/article/6373033

Броят на слепите по света може да се увеличи тройно до 2050 годинаСпоред статия, публикувана в медицинското издание „Lancet Global Health“ броят на слепите хора по света може да се утрои до 2050 г., предаде РИА Новости, цитирана от "Фокус". Според учените, до 2050 година броят на слепите може да се увеличи от 36 млн. на 115 млн. души. Причина за това е застаряването на населението. „През 2015 г.

Утре - слънце и жега

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/6373044

Утре - слънце и жегаПрез нощта ще е ясно и почти тихо. Утре ще е слънчево и горещо. Ще духа слаб североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 34 и 39 градуса, в София - около 34 градуса. Атмосферното налягане слабо ще се понижи, но ще остане малко по-високо от средното за месец август. В планините ще е слънчево.

Британският принц Филип излезе в пенсия

http://econ.bg/Новини/Британският-принц-Филип-излезе-в-пенсия_l.a_i.746628_at.1.html

Вчера съпругът на кралица Елизабет II, принц Филип участва на последния си официален ангажимент като част от кралското семейство и се оттегли от...

Задържаха българин, проникнал в банковата сметка на Бил Гейтс

http://www.moreto.net/novini.php?n=356780

Български гражданин, заподозрян, че е проникнал в банковата сметка на един от най-богатите хора на света Бил Гейтс през 2011 г. е задържан на филипинското пристанище Замбоанга в сряда следобед, след като не е успял да представи пътни документи.

Горещини и в петък в страната, оранжев код за 6 области

//dariknews.bg/novini/bylgariia/goreshtini-i-v-petyk-v-stranata-oranzhev-kod-za-6-oblasti-2040581

Слънчево и горещо време ни очаква в петък. Максималните температури в страната ще са между 34 и 39 градуса.
 
Очаква ни втора гореща вълна

Мъже разкриват най-отблъскващите навици на жените

https://www.24chasa.bg/zdrave/article/6373026

Мъже разкриват най-отблъскващите навици
на жените Мъже разкриха кои са най-отблъскващите навици на жените в приложението за споделяне на тайни "Уиспър", съобщи в. "Дейли мейл". Резултатите от анонимното допитване показват, че силният пол е фокусиран основно върху физическата красота на жените и не може да прозре отвъд нея. От окосмените подмишници до липсата на лак по ноктите на краката,

Откриха пистолета, с който е застрелян бизнесмена в Пловдив, самоубил се е

http://www.cross.bg/voenen-bozhilov-oruzhieto-1550989.html

/КРОСС/ Намерено е оръжието, с което е бил застрелян бизнесменът Данаил Божилов в парк „Лаута" в Пловдив през миналата седмица. То е било откраднато от 74-годишен мъж - бивш военен. От полицията вече са напълно категорични, че става въпрос за самоубийство, като мистерията досега бе само къде е изчезнало оръжието. Новината обявиха от МВР на пресконференция в Пловдид, в която участва и лично главният секретар Младен Маринов. С категоричност е установено, че оръжието е било откраднато от местопрестъплението от 74-годишния бивш военен Симеон Стоев, който имал склонност към вещомания, разкриха разследващите. Образувано е второ досъдебно производство. Има свидетели, които са видели 74-годишния мъж да се навежда и да взима нещо, докато е установявал дали е жив бизнесменът Данаил Божилов. До претърсването на жилището на 74-годишния Симеон Стоев се стига след свидетелски показания, че той е бил сред хората, които са открили простреляния мъж на алеята в парка. Видян е и да се навежда над тялото. През цялото време е отричал пистолетът да е у него. Полицаите влизат в жилището му едва, след като са налице законовите основания за това и по тази причина това е станало дни по-късно. В апартамента е открит и друг незаконно притежаван пистолет. Оръжията са иззети. Възрастният мъж е арестуван за срок от 72 часа, като му е повдигнато обвинение за незаконно държане на оръжие

Започнаха репетициите за най-големия мюзикъл "Оркестър без име"

https://www.actualno.com/music/zapochnaha-repeticiite-za-naj-golemija-muzikyl-orkestyr-bez-ime-news_625763.html

Едни от най-талантливите пеещи и свирещи артисти у нас вчера се събраха за първа репетиция на най-мащабния мюзикъл, правен някога у нас – ОРКЕСТЪР БЕЗ ИМЕ. Култовите реплики от едноименния емблематичен филм по сценарии на великия Станислав Стратиев ще оживеят на сцената

ЕК пак разследва Visa за такси

http://clubz.bg/56892-ek_pak_razsledva_visa_za_taksi

Европейската комисия съобщи днес, е изпратила писмо с възражения до картовата компания Visa (V.N) свързано с таксите, които търговците трябва да плащат, когато клиенти от страни извън ЕС пазаруват в него. Преди три години Visa се съгласи да сложи тавани на таксите след разследване на Комисията за тяхната структура.

Сега обект на нейната служба за защита на конкуренцията са т.нар. междурегионални такси, които плащат търговците, когато приемат карти на Visa, издадени извън Европейското икономическо пространство.

"Междурегионалните текси представляват важна част от общите такси по схемата на на Visa ", казва Комисията в съобщение. "Тъй като Visa Inc. и Visa International не поеха ангажименти през 2014, делото срещу тези компании продължи". 

Комисията каза, че ще чака отговора на Visa по писмото с възражения, преди да предприеме следващи действия по случая. Тя може да глоби фирма до 10% от световния й оборот, ако я хване в нарушение на европейските антимонополни правила.

Лана дел Рей оглави класацията на "Билборд" за албуми

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6372778

Лана дел Рей оглави класацията на "Билборд" за албумиПевицата Лана дел Рей за втори път в кариерата си зае върха на класацията Топ 200 на "Билборд" за албуми. Същевременно групата "Линкин парк" отбеляза нов подем в продажбите след самоубийството на вокалиста й Честър Бенингтън през юли, предаде Ройтерс, цитиран от БТА.  От тавата "Lust for Life" на Лана дел Рей са продадени 80 000 копия,

Оправдаха окончателно Перата за свинските опашки

https://offnews.bg//temida/opravdaha-okonchatelno-perata-za-svinskite-opashki-661975.html

Няма доказателства, които да сочат, че именно Петър Низамов – Перата е арестувал незаконно афганистански мигранти през миналата година. Това е решението на Окръжния съд в Бургас, който потвърждава тезата на районните магистрати, че Низамов е невинен.

Прокуратурата протестираше твърдението на предходната инстанция, че Перата не е виновен по обвиненията, че на 10 април миналата година в близост до с. Евренозово, община Малко Търново е арестувал незаконно трима афганистанци, като ги е вързал с т. нар. свински опашки.

Окръжният съд е преценил, че разпознаването на Низамов от тях е извършено не на живо, а по снимка. В този момент, той е бил арестуван, така че това е можело да стане в присъствието на негов адвокат. Отделно, в протоколите за разпознаване пък липсват имена и подписи на полицаи. Другите разпитани свидетели също не са посочили Перата като човекът, връзвал афганистанците. Видеото, което бе качено в Интернет пък е неясно и не се разбира участието на Низамов.

Съдът е категоричен, че афганистанците са задържани незаконно, но по никакъв начин не е доказано, че именно Низамов е извършил това.

Решението на Окръжния съд е окончателно.

Това чухме от Борисов

http://www.cross.bg/borisov-izbori-gerb-1550988.html

/КРОСС/ ГЕРБ били загубили президентските избори, защото така искали. Умишлена била изборната загуба на Цачева, увери Бойко Борисов. Какво ни казва с това премиерът? Ако не беше трагично, би било истински комично. Но в България думите до толкова се обезцениха, а позициите на властимащите са толкова изменчиви, че всъщност не е нито тъжно, нито смешно. Просто няма значение. Става дума за поредното откровение на премиера Бойко Борисов, който преди дни обяви, че партията му е загубила президентските избори, защото не искала да ги спечели. "Много е важно за демокрацията да има ясно разграничение на властите. Когато една партия, колкото и да е добра и демократична, е спечелила и президентската, и парламентарната, и изпълнителната и местната власт, това не е добре за демокрацията", каза той. Забележително е къде министър-председателят каза това - на форум на Европейските студенти демократи. Очевидно въпросната политическа стратегия се разбира от Борисов като ноу-хау, което той предава на новите поколения от демократи. Това трябваше да чуе обществото От цялата му хаотична и объркана реч министър-председателят искаше обществото да чуе, че партията му е все така силна и няма как да бъде изместена от първото място. ГЕРБ не загуби президентските избори, подари победата на Румен Радев, ни каза той

Тръмп отрече да е наричал Белия дом "дупка"

http://www.mediapool.bg/tramp-otreche-da-e-narichal-beliya-dom-dupka-news267478.html

Президентът на САЩ Доналд Тръмп отрече да е наричал Белия дом "дупка", съобщи Асошиейтед прес.   Тръмп направи коментара в Туитър в отговор на статия, публикувана на уебсайта golf.com. В нея се разказва за случай, при който президентът си приказвал с клубни членове на своето голф игрище в Бедминстър, щата Ню Джърси, и им казал, че идва толкова често на това място, защото "Белият дом е истинска дупка".   Тръмп отрече да е казвал подобно нещо. "Обичам Белия дом, една от най-красивите сгради (домове), които съм виждал някога", заяви той в Туитър. "Но според Фалшивите Новини съм го нарекъл дупка - НАПЪЛНО НЕВЯРНО."   Тръмп прекарва почти всеки уикенд от своето президентство, като посещава различни имоти, които притежава и дава под наем. Очаква се той да замине утре от Вашингтон на първата по-продължителна почивка от встъпването си длъжност, като отиде за 17 дни в голф клуба в Бедминстър.   Ваканцията му може да е продиктувана от необходимост. Всички, които работят в Западното крило на Белия дом, включително обитателят на Овалния кабинет, ще бъдат принудени да се изнесат до края на седмицата, за да може да бъде подменена 27-годишната отоплителна и охлаждаща система. Очаква се работниците да се трудят денонощно, за да завършат до 21 август това и други подобрения.

Росен Петров: Много кръв сме дали за Македония

https://www.vesti.bg/bulgaria/rosen-petrov-mnogo-kryv-sme-dali-za-makedoniia-6072238

По думите му обаче промяната от хартия към самосъзнание ще се случи много трудно, защото в Македония има много борби

Зодията му издава какви жени мрази

https://www.actualno.com/curious/zodijata-mu-izdava-kakvi-jeni-mrazi-news_625759.html

Всеки мъж мрази определени неща у жените – неща, които го изнервят, фрустрират и които избягва на всяка цена. Тези неща са различни при всеки, но до голяма степен зависят и от зодиакалния знак. Овен Той мрази когато хората не се опитват или се отказват прекалено лесно. Ник

Тръмп иска да уволни командващия войските в Афганистан

http://www.mediapool.bg/tramp-iska-da-uvolni-komandvashtiya-voiskite-v-afganistan-news267477.html

Американският президент Доналд Тръмп, разочарован от развоя на войната в Афганистан, предложи да бъде уволнен командващият на войските на САЩ в региона генерал Джон Никълсън, предаде Ройтерс, като се позова на американски служители.   На заседание на 19 юли в Ситуационната зала на Белия дом Тръмп поискал от висшите сътрудници по националната сигурност повече информация за обстановката в Афганистан, където САЩ от 16 години се бият с талибаните без изгледи за край на войната.   Атмосферата на заседанието се нажежила, когато президентът казал, че министърът на отбраната Джеймс Матис и председателят на Съвета на началник-щабовете на въоръжените сили генерал Джоузеф Дънфорд трябва да обмислят възможността за уволнение на Никълсън, защото САЩ не побеждават във войната.   "Ние не печелим", казал им той според цитираните служители, пожелали анонимност. След заседанието главният президентски стратег Стивън Банън влязъл в разпален спор със съветника по националната сигурност на Белия дом Хърбърт Макмастър за американската политика.   Някои служители напуснали заседанието "смаяни" от бурните оплаквания на Тръмп, че армията допуска САЩ да загубят войната.   Матис, Макмастър и други висши съветници подготвят отговори на въпросите на президента и се опитват да го накарат да одобри новата стратегия на САЩ в Южна Азия, чието завършване се забавя заради съмненията на Тръмп за войната в Афганистан.   По-рано тази година президентът позволи на Матис да изпраща американски войски както намери за добре, но всъщност плановете на министъра на отбраната да добави още около 4000 военнослужещи към разположените в момента в Афганистан 8400 войници на САЩ са блокирани от забавянето на стратегията, казаха цитираните служители.

Българи са сред първите арестувани за незаконен къмпинг в Халкидики

http://econ.bg/Новини/Българи-са-сред-първите-арестувани-за-незаконен-къмпинг-в-Халкидики-_l.a_i.746627_at.1.html

Общо 12 души бяха арестувани за незаконен къмпинг от полицаи в Халкидики. По-специално, 6 гърци, 4 македонци и 2 български граждани са били...

Вход свободен за среща с Тед Кочев

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6373020

Вход свободен за среща с Тед Кочев ИК “Колибри” кани на 11 август на среща с живата легенда Тед Кочев, който се завръща в България за премиерата на автобиографичната книга “Моят живот в киното: Режисьорска версия”. Потомък на български имигранти (баща му е от Пловдив, майка му е живяла във Варна), израсъл в бедните квартали на Торонто в годините на Депресията,

Юнкер: Преговорите на ЕС с Турция не трябва да бъдат прекъсвани

https://www.24chasa.bg/novini/article/6373006

Юнкер: Преговорите на ЕС с Турция не трябва да бъдат прекъсваниПредседателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер заяви, че преговорите за присъединяването на Турция към ЕС не трябва да бъдат прекратявани, „поне не и на хартия“ , предаде Politico. „Турция е наш съсед, не можем да я оставим просто така. Не съм за прекратяването на преговорите за присъединяване на Турция,

Ники Станоев с премиерно стендъп комеди шоу във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=356705

Ники Станоев ще посети морската столица като част от лятното му турне и представлението #НИКИГОВОРИ за Музика, научи Moreto.net. След 13-годишно отсъствие от сцената, харизматичният актьор Ники Станоев избира Studio 5 за първото си Stend UP Comedy Show.

Задържаха овчар, предизвикал пожар в Брезник

https://www.24chasa.bg/novini/article/6373005

Задържаха овчар, предизвикал пожар 
в БрезникЗадържан е 45- годишен мъж за предизвикан пожар в Брезник, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Перник, цитирани от БТА. Инцидентът е станал вчера, около 18, 00 часа, когато 60 дка сухи треви и стърнища в местността "Гребена" били обхванати в пламъци. Два пожарни автомобила са потушили огъня и не са допуснали стихията да се

Гмуркачите от „Подводни войни: Австралия“ се впускат в преследване на богатство по Discovery Channel

http://www.cross.bg/avstraliya-voiini-channel-1550987.html

/КРОСС/ Тъмни облаци и тревоги са надвиснали над всички екипи. Гмуркачите отново ще рискуват живота си в търсене на богатство, ще ловуват скъпоценни абалони в опасните води край брега на Южна Австралия и ще са готови на всичко в името на силните емоции. Третият сезон на „Подводни войни: Австралия" идва по-разтърсващ от всякога, за да преобърне представите ни за безопасно, на 12-и август, събота, от 20:00 ч. по Discovery Channel. Грег Пикъринг - гмуркач и ловец на раци, е бил нападнат от гигантска бяла акула. Едва успял да спаси живота си, Грег се възстановява в продължение на шест месеца. С нетърпение се отправя към Порт Линкълн, за да се присъедини към Нийл Род и да се отдаде отново на работата, която обожава. Колегите му Скин и Джей са се погрижили да увеличат мерките за безопасност с уникален водолазен костюм против акули. За огромно свое съжаление Доминейтър трябва да остане на сушата. Тъй като е принуден да стои далеч от водата в продължение на четири месеца заради сериозен проблем с вътрешното ухо, той неохотно се връща на работа като корабен персонал. А Бъки е на ръба на банкрута и ако не успее да продаде инвестицията си на стойност милион долара, банката ще му отнеме всичко. Томас и Арън сформират нов екип, който трябва да работи в много лоши условия, които водят до сериозно подводно възпаление. Всички са изправени пред ред изпитания, които ще калят волята им и ще ги вкарат в уникални преживявания

Високо напрежение между Китай и Индия високо в Хималаите

http://www.mediapool.bg/visoko-naprezhenie-mezhdu-kitai-i-indiya-visoko-v-himalaite-news267476.html

От месец индийската и китайската армия са настръхнали една срещу друга в оспорван граничен участък от стратегическо хималайско плато. Спорът засилва напрежението между Пекин и Делхи, но също между Китай и малкото кралство Бутан.   Разположеното на запад от Бутан и източно от индийския щат Сиким хималайско плато Доклам (което в Китай наричат Дунлан) е арена на ожесточена конфронтация, откакто в средата на юни китайската армия започна работа по строежа на път.   Китай твърди, че строителството се извършва на негова територия, но Индия и Бутан не са съгласни и открито се безпокоят от засилване на китайското военно присъствие в района.  Индия разположи въоръжени войници, за да се спре строежа, и това бързо покачи напрежението.   "Решението на този проблем е просто: индийските войски трябва да се изтеглят", каза тази седмица китайският външен министър Ван И преди визитата в Пекин на висш представител на индийската национална сигурност.   "По-лесно е да се премести планина, отколкото да бъде накарана Китайската народноосвободителна армия да отстъпи", отбеляза У Цян, говорител на китайското министерство на отбраната. Делхи обаче изобщо не изглежда склонен на отстъпки: "Китай разпростира влиянието си върху Хималаите чак до нас и това при положение, че вече има икономика, пет пъти по-голяма от нашата", каза огорчено миналата седмица Сарат Чанд, заместник-командващ на въоръжените сили. "При сили с такъв мащаб. . . това ще остане заплаха за години", прогнозира той.   Стратегическата зона "Пилешка шийка"   Долината Чумби, където се намира спорното плато Доклам, е стратегически важна зона за Индия.   Тя е само на десетина километра от т.нар. коридор Шилигури - тясна ивица земя, известна като "Пилешката шийка" и единствена териториална връзка за Делхи между равнините на север и североизточните щати.   "Индия възприема строителството на този път като заплаха, тъй като китайците слагат край на статуквото в тази спорна територия", заяви за АФП Шън Динли, вицепрезидент на Института за международни изследвания към университета Фудан в Шанхай.   Според полковника от китайската армия Чжао Сяочжо тези опасения "са смехотворни": "Индия обръща внимание само на военното използване на граничната инфраструктура и слабо се интересува от икономическата й роля", каза той пред англоезичния държавен вестник "Чайна дейли".   Пекин оспорва също суверенитета на Индия над щата Аруначал Прадеш, за който двете страни водиха мълниеносна война през 1962 г.   Колкото до Доклам, "той е част от територията на Китай от древни времена", смята Пекин и обвинява индийските войски, че са прекосили граница, установена със споразумение от 1980 г., което е договорено от . . . Великобритания.   Бутан - съюзник на Индия, който не поддържа дипломатически отношения с Пекин - наблюдава отстрани, но има усещането, че е под прицела на "пропекинско лоби", казва Джаядева Ранад, директор на базирания в Делхи Център за анализ и стратегия за Китай.   "Бутан е ограничен в това, което може да предприеме пряко. Той протестира против Китай, отправи ноти, но какво повече може да направи?", отбелязва Ранад.   Вътрешен натиск   Подложени на силен натиск от "националисти" в държавите си, нито китайският президент Си Цзинпин (с наближаването на решаващ конгрес на комунистическата партия), нито индийският премиер Нарендра Моди могат да отстъпят, смята Хуан Цзин, специалист по китайско-индийските отношения в Националния университет на Сингапур.   "Ситуацията е много напрегната. Не смятам, че Китай ще има избор, ако индийските войски не се изтеглят. Си ще трябва да покаже на китайския народ, че държи на думата си", казва за АФП Хуан. Индия, от своя страна, се опасява, че възходът на китайската търговска и военна мрежа в Индийския океан ще саботира геополитическия й статут и се тревожи от икономическия коридор Китай-Пакистан, който ще даде на Китай достъп до Арабско море. . . през спорната територия Кашмир.   Сегашната конфронтация доказва волята на Индия да се съпротивлява: "Това е послание към другите страни в района" по отношение на Китай, проявил се като сила, която "никой не е предизвиквал", отбелязва Джаядева Ранад.    По БТА.

Студенти от техническия университет създадоха втори болид

https://www.24chasa.bg/novini/article/6372819

Студенти от техническия университет създадоха втори болидБългарски студенти създадоха нов и доста мощен спортен автомобил, тип "болид", предаде БНТ. Между лекциите, работата и личният живот, студентите от Техническия университет се изправят пред предизвикателството да създадът автомобил, достоен за световно признание. Миналата година отборът създаде болид,

Кличко се отказа, Кобрата с шанс за световната титла

https://offnews.bg//bojni/klichko-se-otkaza-kobrata-s-shans-za-svetovnata-titla-661973.html

Звездата ни в професионалния бокс Кубрат Пулев почти сигурно ще е е следващият съперник на световния шампион Антъни Джошуа.

Това стана ясно, след като украинската легенда Владимир Кличко прекратява своята спортна кариера и отказа да излезе за среща реванш срещу Джошуа.

Новината обяви авторитетното германско издание SportBild. Така със сигурност отпада реваншът за световната титла срещу Антони Джошуа, която бе насрочен за 11 ноември в Лас Вегас.

Единствен претендент за пояса на британеца във версията WBA, който победи Кличко в битка за титлата на 29 април на "Уембли" в Лондон, остава българинът Кубрат Пулев.

Ако Джошуа откаже да се бие с Кобрата, губи световната титла автоматично. Кличко изигра 69 двубоя на професионалния ринг, от които спечели 64.

Неговият дебют сред професионалистите бе през 1996 година, а преди това стана олимпийски шампион от Атланта 96 при аматьорите.

Двамата има вероятност да се срещнат на 28 октомври в Кардиф, тъй като датата и мястото на двубоя бяха резервирани още в началото на месец юли.

Намериха списък с терористи, готови да ударят в Европа

http://dnes.dir.bg/news/terorizam-mosul-atentat-jihad-26173974

Списък с имената на 173 членове на "Ислямска държава" (ИД), готови да извършат терористични атаки из Европа, е намерен в Ирак, пише германският вестник "Велт".

Италианският парламент одобри военноморска мисия в подкрепа на либийската брегова охрана

http://www.dnevnik.bg/sviat/2017/08/03/3018228_italianskiiat_parlament_odobri_voennomorska_misiia_v/?ref=rss


Италианският парламент даде разрешение за започване на военноморска мисия в териториалните води на Либия. Целта е Рим да окаже техническа подкрепа на либийската брегова охрана в борбата срещу трафикантите на хора, предаде агенция "Франс прес".<br /><br />Намесата на италиански военноморски съдове в либийските териториални води може да помогне за намаляване на потока на мигранти, тръгващи от либийските брегове.<br /><br />На първо време Италия ще изпрати...

Жена пострада при удар на автобус в сърна край Смолян

https://www.24chasa.bg/region/article/6372976

Жена пострада при удар на автобус в сърна край Смолян73-годишна смолянчанка пострада, след автобуса с който пътувала е блъснал сърна. Автобусът, в който пътувала жената е на смолянска фирма и покривала редовна линия от обществения превоз към село Стойките. Сърната е изскочила внезапно на пътя и 35-годишния шофьор не успял да избегне удара с животинчето. Набил здраво спирачки и пътничката пострадала.

Малък самолет се разби на магистрала в Тексас (Видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/6372974

Малък самолет се разби на магистрала в Тексас (Видео)Малък самолет се разби на магистрала в Тексас, предаде Би Би Си. Автомобилна камера е успяла да заснеме как малък самолет се разбива на магистрала в Тексас. Видеото се разпространява светкавично в интернет. Самолетът пада в крайпътната горичка и не успява да навреди на автомобилите по пътя. Пострадали са само пилотът на самолета и пасажерът му.

Председателят на ДАБЧ: Бесарабските българи имат огромен духовен и творчески потенциал

http://www.cross.bg/bulgariya-bulgari-bulgarite-1550986.html

/КРОСС/ Петър Харалампиев е новият председател на Държавната агенция за българите в чужбина. От декември 2014 г. до май 2017г. Харалампиев е бил зам. областен управител на област София. Бил е изпълнителен директор и член на управителния съвет на фондация "Българе". ИА Кросс потърси новият председател на ДАБЧ да отговори на въпросите на бесарабските българи от Украйна и Молдова. -Вие сте Председател на ДАБЧ от месец и половина. Успяхте ли да се запознаете с проблемите на бесарабските българи? -Мисля, че съм добре запознат с проблематиката, тъй като бесарабските българи са историческа диаспора, която е играла съществена роля в миналото на българския народ, оставила е трайни следи в обществения и културния живот на родината ни. От средите на бесарабските българи произхождат военни, университетски учени, политици с принос в развитието на българската държава след Освобождението. Днес официално българите в Украйна и Молдова са около 300 000. Неофициално са вероятно и два пъти повече. Особено внимание следва да се обръща на съхраняването на българското им съзнание и културната им идентичност. Днес можем да говорим за Българско Възраждане в Бесарабия. Сънародниците ни имат възможност да изучават български език и българска история, създават фолклорни състави. Краеведските изследвания посочват на изследователите пътя на интереса им към корените

Ето ги двете българки, арестувани в Турция за трафик на дрога

http://frognews.bg/news_139475/Eto-gi-dvete-balgarki-arestuvani-v-Turtsiia-za-trafik-na-droga/

Турската полиция разпространи видео и снимки от акцията срещу голяма наркобанда, за която работели и две българки.

“Домина” - по-скандална от “50 нюанса сиво”

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6373001

“Домина” - по-скандална от “50 нюанса сиво” Втора книга от приключенията на една фатална жена Л. С. Хилтън се завръща с втората книга от завладяващата поредица, преведена на 40 езика! (ИК “Хермес”) “Домина” е дългоочакваното, още по-неустоимо и провокативно продължение на “Маестра”! Перфектната комбинация от “50 нюанса сиво” и “Шифърът на Леонардо”!, пише “Индипендънт”.

Жена от Лом даде 6345 лева и златни накити на ало измамници

https://www.24chasa.bg/novini/article/6372997

Жена от Лом даде 6345 лева и златни накити на ало измамнициЖена от крайдунавския град Лом даде всичките си спстявания, че и златните си накити на ало измамници. На 2 август между 13,30 ч. и 14,30 ч. тя е станала жертва на телефонна измама. Жената е заблудена, че оказва съдействие на органите на полицията за залавяне на измамници и оставила до оградата на дома си найлонов плик с 6345 лв и дамски златни

Испанската лига отказа 222 милиона за Неймар, блокира трансфера

http://clubz.bg/56891-ispanskata_liga_otkaza_222_miliona_za_nejmar_blokira_transfera

Пореден обрат в космическия трансфер на Неймар - испанската Ла Лига отказа да приеме записаната в договора на футболиста с "Барселона" неустойка от 222 милиона евро от "Пари Сен Жермен" и засега блокира рекордната сделка.

Босът на организацията Хавиер Тебас се позова на финансовия феърплей на УЕФА и обяви, че вече е сезирал организацията. В същото време ПСЖ отвърна, че ще поиска от ФИФА временно да разреши сделката, за да може Неймар да играе за парижани още в събота при откриването на френското първенство.

Очаквайте подробности.

Кличко се отказа от бокса, няма да има реванш с Джошуа

https://www.actualno.com/moresport/klichko-se-otkaza-ot-boksa-njama-da-ima-revansh-s-djoshua-news_625756.html

Украинската боксова легенда Владимир Кличко прекарятва своята състезателна кариера и отказва да излезе в реванш срещу световния шампион Антъни Джошуа. Новината обиколи всички немски медии, а след това бе официално потвърдена и от самия Кличко. "Постигнах всичко, за което

Скок в приходите на "Тесла" за второто тримесечие не заличава загубите на компанията

http://www.dnevnik.bg/biznes/2017/08/03/3018227_skok_v_prihodite_na_tesla_za_vtoroto_trimesechie_ne/?ref=rss


Производителят на електромобили "Тесла" съобщи, че през второто тримесечие приходите му са се увеличили повече от два пъти и че е на път да изпълни производствените си цели за новия Модел 3, предаде БТА.<br /><br />Приходите са се увеличили от 1.27 млрд. долара от второто тримесечие на 2016 г. до 2.79 милиарда долара през същия период на тази година, което надвишава очакванията на компанията.<br /><br />Загубите ѝ обаче също са се увеличили и са достигнали 336...

Тръмп иска уволнението на шефа на войските на САЩ в Афганистан

https://www.24chasa.bg/novini/article/6372973

Тръмп иска уволнението на шефа на войските на САЩ в АфганистанАмериканският президент Доналд Тръмп, разочарован от развоя на войната в Афганистан, предложи да бъде уволнен командващият на войските на САЩ в региона генерал Джон Никълсън, предаде Ройтерс, като се позова на американски служители. На заседание на 19 юли в Ситуационната зала на Белия дом Тръмп поискал от висшите сътрудници по националната

"Фигаро": Кабаева, предполагаемата любовница на Путин?

http://clubz.bg/56890-figaro_kabaeva_predpolagaemata_lyubovnica_na_putin

Алина Кабаева е бивша гимнастичка, ексдепутатка и шефка на издателство. Съдейки по всичко обаче, тя е жената, завладяла сърцето на Владимир Путин и то преди повече от 10 години, пише френският в. “Фигаро”.

За пикантната история първи съобщават руски медии, когато се заговаря за развода на Владимир Путин. През 2008 г. той оповести:

“Ненавиждам, когато хора си пъхат носа в чужд живот и дават воля на еротичните си фантазии.” Тогава Путин се врече, че ще остане верен на принципа си – да не допуска някой да се меси в личния му живот.

Въпреки това непрестанно се говори за една жена, пише “Фигаро” и уточнява, че това е Алина Кабаева – 34-годишна, бивша агентка на КГБ, бивша гимнастичка, успяла да спечели депутатки мандат и да се издигне до медиен магнат.

Алина е родена на 12 май 1983 година в Ташкент, Узбекистан, тогава държава в състава на СССР.  Отраснала е в семейство на спортисти - баща й е футболист, а майка й баскетболистка. Кабаева започва с гимнастика още на 3-годишна възраст. Кариерата й обаче е пред провал, защото треньорите не виждат в нея никакъв талант, да не говорим, че е доста дебеличка. Точно тогава родителите й се преместват в Москва и въпреки, че Алина е на 12 години, те още имат надежда, че тя ще се развие на най-високо ниво.

Тогава под крилото си я приема Ирина Винер, треньорката на националния отбор. Нейното условие е едно-единствено - Кабаева спешно да отслабне.И резултатите не закъсняват.

Когато е едва 15-годишна, Кабаева печели европейския шампионат по художествена гимнастика. Следват 16 приза като европейска шампионка, 9 световни титли и 3 сребърни медала. На летните Олимпийски игри през 2004 г. в Атина грабва златен медал, припомня “Фигаро”.

Гръмва обаче аферата с допинга. През 2001 г. Алина Кабаева е дисквалифицирана, репутацията й се срива, публиката й обръща гръб.  Преди седем години Кабаева окончателно слага край на спортната си кариера като гимнастичка, посвещава се на политиката, а впоследствие и на бизнеса. Заради политическите си ангажименти и предприемаческата си кариера Алина Кабаева все по-често се появява заедно с Владимир Путин, включително на тържествени обеди. Разликата във възрастта им е 31 години.

През 2009 г. плъзва слух за предстояща сватба. Най-вероятно заради брачна халка на ръката на бившата гимнастичка, която никога не е минавала под венчило. Верен на принципите си, Владимир Путин реагира незабавно, оповестявайки публично, че няма и дума истина в подобно твърдение.

Историята затихва, но не за дълго. През март на 2013 г. Алина Кабаева ражда в Швейцария дъщеричка. Точно в този период без всякакъв повод Владимир Путин потъва в неизвестност за 11 дни. Дали тогава е бил до родилката и бебето в Швейцария? Действително ли той е бащата? Отговор все още няма. Липсва отговор и в акаунта на бившата депутатка Кабаева в инстаграм. Дали някога истината ще излезе на бял свят, не се знае, заключава публикацията във “Фигаро”.

Канада си подбира имигранти с точкова система

http://dnes.dir.bg/news/kanada-imigratzia-26173910

За да подбира квалифицирани работници Канада използва точкова система, с която оценява способностите на имигрантите, желаещи да живеят в страната.

Лаком слон задръсти движението по улица в Индия (Видео)

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6372971

Слон беше заснет да повдига брезента на товарен камион и да краде картофи насред индийски междуградски път, като задръсти движението на автомобилите, предаде ЮПИ. Клипът, сниман в щата Западна Бенгалия, показва как лакомникът похапва картофите и игнорира виковете на водачите да се махне. Дебелокожото остава невъзмутимо дори когато шофьорът на

На 7 август може да се наблюдава частично лунно затъмнение

https://www.actualno.com/cosmos/na-7-avgust-moje-da-se-nabludava-chastichno-lunno-zatymnenie-news_625755.html

В нощта на 7 срещу 8 август 2017 г. от по-голямата част от Европа, Азия, Африка, Австралия и части от Антарктика ще може да се наблюдава частично лунно затъмнение. Това съобщи Пенчо Маркишки, физик в Института по астрономия с Национална астрономическа обсерватория при Българск

Доверието във властта леко пада: 32% за кабинета, 24% за парламента

http://clubz.bg/56889-doverieto_vyv_vlastta_leko_pada_32_za_kabineta_24_za_parlamenta

Видим оптимизъм за икономиката и не толкова видим - за политиката. 

Това отчитат от "Галъп интернешънъл" въз основа на данните от последното си изследване за юли.

Икономическите възприятия на българите като цяло остават по-скоро негативни, но се движат в положителна посока – вероятно заради обективни икономически процеси, но и заради усещането за политическа предвидимост. По-спокойният летен сезон също оказва влияние. Индексът на очакванията за материалното положение на българите е в една от най-високите си точки от няколко години насам, а масовите очаквания за безработица – в най-ниска точка. Опасенията за скок на цените на основните стоки са разсеяни. 

Възходящата тенденция на доверие във властта обаче спира - след като няколко месеца имаше положителна инерция в популярността на правителството и парламента. Парламентът все пак остава със сравнително по-високи нива на доверие на фона на предишни години, макар по традиция недоверието да преобладава решително. 

Това са част от изводите от последното национално представително изследване на "Галъп интернешънъл" - независимо от външно финансиране. Изследването е проведено между 6 и 13 юли сред 765 души в цялата страна чрез пряко интервю.                 

Парламентът - непродуктивен, а доверието му е сравнително високо

Въпреки непрекъснатите скандали, впечатлението, което остава за самоцелни парламентарни дебати и липсата на ползотворна законодателна дейност сегашният парламент е със сравнително високо доверие от 24% за юли. Това отчитат от "Галъп интърнешънъл". Като одобрението на настоящото народно събрание е със стойности каквито за последно са били регистрирани през 2010 г. Месец по-рано беше даже 28 на сто. Недоверието също е в по-ниски от обичайните стойности - в този месец е 67%, а в предишния бе дори 61%, след като в последните няколко години рядко е било под 70%.

"Идните месеци ще покажат дали не става дума единствено за конюнктурно повишаване на доверието. Наличието на ярка опозиция мобилизира и „лагера“ на привържениците на управляващите. Това е и едно от обстоятелствата, които правят възможно парламентът да отбелязва по-благоприятни стойности, дори и при наличието на постоянни скандали" - това е коментарът за данните на социологическата агенция.

Около една трета харесват кабинета "Борисов-3"

Доверието в правителството е 32%, недоверието е 59%. Месец по-рано доверието бе по-високо - 35 на сто. И тук традиционната за всяка власт положителна тенденция около изборите е изместена от нов етап, в който масовото мнение вече няма да оценява просто факта, че се е съставило правителство, а ще оценява как то се справя.

Парламент

Правителство

Негативизмът се разсейва 

Индексът на очакванията за материалното положение е индикатор, който се изчислява на базата на отговорите на въпроса „Какво очаквате да бъде материалното положение на Вашето семейство през следващите 12 месеца?“. Индексът заема стойности от +1 до -1. Негативизмът традиционно преобладава, затова и индексът е с минусови стойности. В последните месеци обаче негативизмът в известна степен се разсейва, твърдят от "Галъп интернешънъл".

В последните години индексът е достигал една от най-високите си точки в зрялата фаза на първия мандат на Борисов (-0.21). Дъното на този индекс за последните години е в края на първия мандат на Борисов (-0.87). След края на първия мандат на Борисов и протестите последва успокояване, което достигна връх в лятото на 2013 г. със стойности на индекса от - 0.09, което е и рекорд в последните години. Това е по времето на мандата „Орешарски“. Нестабилността след падането на кабинета „Орешарски“ води и до по-ниски стойности на индекса, но с началото на втория мандат „Борисов“ идва и постепенно възстановяване, за да се стигне до днешната стойност от -0.12.

В началото на април имаше скок в очакванията за повишаване на цените на основните стоки – тогава се появи анонсът, че цените на комунални услуги ще се повишават. През летния сезон обаче има успокояване в това отношение. През лятото усещането на 62% от българите е, че цените ще нарастват в следващите 2-3 месеца. 23% смятат, че ще останат същите, а 2% - че ще намаляват. Само преди три месеца обаче 78% очакваха ръст в цените, а само 13% смятаха, че те ще се запазят на същите нива, сочат данните на "Галъп интернешънъл".  

Сега негативните очаквания за икономиката на страната остават чувствителни, но като цяло негативизмът спада в последните години – от 47% преди две години до 28% сега очакват влошаване на общото икономическо положение на страната. 39% очакват положението да остане същото, а 15% - да се подобри. Сега сме в една от фазите на най-нисък песимизъм за икономиката в последното десетилетие.   

Спадат и очакванията за безработица

През юли 41% очакват тя да остане същата, 26% - да расте, а 11% да намалява. Тези 26% са най-ниската стойност на очаквания за безработица в последните няколко години. През 2010 г. този дял беше 77%, през 2011 г. – 58%, през 2015 г. – 43% и т. н. 

Безработица

Данните са от независимата от външно финансиране ежемесечната изследователска програма, позната като Политически и икономически индекс на „Галъп интернешънъл“, базирана на национално представителни изследвания с извадка ~800/1000 души на възраст 18+ години. Максималното стандартно отклонение при 50%-ови дялове е между ±3,0-3,5%. Изследването от месец юли е проведено в периода 6-13 юли 2017 г. сред 765 пълнолетни българи. 

Ралито на еврото спрямо долара продължава

http://www.investor.bg/analizi/9/a/ralito-na-evroto-spriamo-dolara-prodyljava-244184/

Изявление на член на Фед бе главната причина за покачването на единната валута

Една легенда си отива: Владимир Кличко се отказва от реванш срещу Джошуа, слиза от ринга

http://frognews.bg/news_139474/Edna-legenda-si-otiva-Vladimir-Klichko-se-otkazva-ot-revansh-sreshtu-Djoshua-sliza-ot-ringa/

Украинската легенда в професионалния бокс- Владимир Кличко- се отказва от реванш срещу Джошуа и обявява слизането си от ринга, съобщи ”Билд”.

България се „стопява“ с половин километър всяка година

http://www.moreto.net/novini.php?n=356779

Всяка година заради свлачищна и абразивна дейности сушата на България се "стопява" до 0.5 метра в участъците с най-активни процеси. Данните са много приблизителни, първо, защото към момента специализираните данни за границите и характеристиките на свлачищата не са интегрирани с кадастралната карта, и второ - защото процесът не е едностранен.

Пенсионер вещоман прибрал пистолета от самоубийството в парк Лаута

https://offnews.bg//112/pensioner-veshtoman-pribral-pistoleta-ot-samoubijstvoto-v-park-lauta-661971.html

Открит е пистолетът на пловдивския бизнесмен Данаил Божилов, който беше открит мъртъв в парк ”Лаута” на 26 юли. Става въпрос за самоубийство.

Това съобщиха от полицията на брифинг в Пловдив, на който бе и главният секретар на МВР Младен Маринов.

Оръжието е открито в дома на 74-годишния бивш военен Симеон Стоев. Той видял трупа и оръжието до него и го взел.

Мъжът имал склонност към вещомания, разкриха разследващите. Има свидетели, които са видели Стоев да се навежда и да взима нещо, докато е установявал дали е жив бизнесменът.

Вече са готови и резултатите от натривките по ръцете на самоубилия се бизнесмен, както и на бившия военен.

Пистолетът е открит в дома на Стоев при обиск 5 дни след самоубийството. Повдигнато му е обвинение за притежание на незаконно оръжие.

Вашингтон променя правилата за Зелена карта

http://econ.bg/Новини/Вашингтон-променя-правилата-за-Зелена-карта_l.a_i.746626_at.1.html

Президентът на САЩ предложи закон за намаляване наполовина на законната имиграция в страната в следващите 10 години, според който се закрива...

Частично лунно затъмнение може да се наблюдава тази вечер

https://www.24chasa.bg/novini/article/6372941

Частично лунно затъмнение може да се наблюдава тази вечерВ нощта на 7 срещу 8 август от по-голямата част от Европа, Азия, Африка, Австралия и части от Антарктика ще може да се наблюдава частично лунно затъмнение, заяви пред "Фокус" Пенчо Маркишки, физик в Института по астрономия с Национална астрономическа обсерватория при Българска академия на науките (БАН).

Скандалджийка счупи стъклото на патрулка

//dariknews.bg/regioni/shumen/skandaldzhijka-schupi-stykloto-na-patrulka-2040512

Мъж и жена, нападнали полицаи, са задържани в Смядово, съобщиха от ОД на МВР-Шумен

Снощи в 21:57 часа е получен сигнал, че на ул. Славянска в град Смядово се бият хора. На място са изпратени служители на участък „Полиция“ – Смядово при РУ Велики Преслав.

Някои от участ

Задържаха рекордно количество прекурсор за производство на хероин

//dariknews.bg/novini/bylgariia/zadyrzhaha-rekordno-kolichestvo-prekursor-za-proizvodstvo-na-heroin-2040580

Пет тона оцетен анхидрид, който се използва като прекурсор за производство на хероин, задържаха митнически служители на пункт Калотина, съобщиха от пресцентъра на Агенция "Митници". Това е най-голямото количество оцетен анхидрид, к

Оправдаха Перата по делото за "свинските опашки"

//dariknews.bg/novini/bylgariia/opravdaha-perata-po-deloto-za-svinskite-opashki-2040588

Петър Низамов - Перата е оправдан по обвинението, че е арестувал мигранти незаконно. Окръжният съд в Бургас потвърди решението на предходната инстанция.
 

Задържаха българи за незаконно къмпингуване в Гърция

//dariknews.bg/novini/sviat/zadyrzhaha-bylgari-za-nezakonno-kympinguvane-v-gyrciia-2040587

Двама българи са били задържани за незаконно къмпингуване в Гърция. Това съобщиха за Агенция „Фокус“ от пресцентъра на Министерство на външните работи.

На 1 август в 6.00 ч. сутринта при рутинна проверка на гръцката полиция в Ситония е задържана група от незаконно къ

Предупреждават за жега и в петък, оранжев код за 6 области

//dariknews.bg/novini/bylgariia/preduprezhdavat-za-zhega-i-v-petyk-oranzhev-kod-za-6-oblasti-2040581

Слънчево и горещо време ни очаква в петък. Максималните температури в страната ще са между 34 и 39 градуса.
 
Очаква ни втора гореща вълна

Около 200 души протестираха пред Министерския съвет срещу каменна кариера

https://www.actualno.com/society/okolo-200-dushi-protestiraha-pred-ministerskija-syvet-sreshtu-kamenna-kariera-news_625754.html

Около 200 души се събраха на протест пред Министерския съвет срещу инвестиционното намерение за откриване на кариера в района на Кремиковци и Локорско край София. Хората настояват мястото да се запази като зелен район. Инж. Марин Грозданов, един от организаторите, посочи ка

Санкциите на САЩ ще дадат обратен ефект върху американския енергиен отрасъл

https://www.24chasa.bg/novini/article/6372933

Санкциите на САЩ ще дадат обратен ефект върху американския енергиен отрасълДиректорът на „Роснефт“ Игор Сечин заяви, че новите санкции на САЩ, наложени срещу Русия, ще имат негативни последствия за САЩ и ще имат лош ефект върху големите американски енергийни компании, предаде "Ройтерс", цитирано от "Фокус". „Санкциите ще започнат да дават обратен ефект върху тези, които ги налагат“, посочи Сечин.

До 100 хил. лв. глоби за нарушения в производството на храни предвижда законопроект

http://www.dnevnik.bg/biznes/2017/08/03/3018224_do_100_hil_lv_globi_za_narusheniia_v_proizvodstvoto_na/?ref=rss


Фирмите от хранителния сектор, които не изпълняват мерки и предписания на контролни органи, са заплашени от високи санкции, достигащи до 100 хил. лв. Това предвижда проект на нов закон за управление на хранителната верига, публикуван от земеделското министерство за обществено обсъждане, информира "Капитал Daily".<br /><br />Проектът цели да разпредели функциите по официалния контрол между всички институции по веригата за доставки на храни - от растениевъдството и...

Арестуваха българи къмпингари на Халкидики

http://dnes.dir.bg/news/kamping-palatki-halkidiki-26173852

Българи са сред първите арестувани за незаконен къмпинг в Халкидики.

Доказано: В България живеят 1 256 485 наивници

http://frognews.bg/news_139473/Dokazano-V-Balgariia-jiveiat-1-256-485-naivnitsi/

Обществената структура в България се избистря. Наред с 2 185 320 пенсионери, 244 000 безработни вече знаем и колко са наивниците- те са 1 256 485 души.

Васил Петров показва "Опус 23" във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=356756

Изложбата живопис "Опус 23" ще представи на варненската публика художникът Васил Петров, научи Moreto.net. Васил Петров обича противопоставянето, онзи почти нереален момент, когато от тъмното загадъчно струи светлина.

Феновете на Легия изумиха света

https://offnews.bg//futbol/fenovete-na-legia-izumiha-sveta-661970.html

Феновете на Легия Варшава отново изумиха света с уникална хореография преди началото на мача от третия предварителен кръг на Шампионската лига срещу казахстанския Астана.

Мачът се изигра ден след отбелязването на 73-ата годишнина от началото на Варшавското въстание и привържениците на Легия издигнаха огромен банер с изобразен нацист, насочил пистолет към слепоочието на дете.

Под банера пък имаше надпис "По време на въстанието във Варшава немците са убили 160 000 души, повечето от които деца".

Въстанието започва на 1 август 1944 година и продължава до 2 октомври същата година. То е жестоко потушено от нацистите.

Надъхващата хореография обаче не помогна на футболистите на терена. Легия спечели с 1:0, но това не стигна да се преодолее пасива от 1:3 в първия мач.

Намерени са телата на две жени, след вчерашните експлозии в Абхазия

https://www.24chasa.bg/novini/article/6372877

Намерени са телата на две жени, след вчерашните експлозии в АбхазияТелата на две жени, загинали при вчерашните експлозии в склад за боеприпаси в Абхазия, са открити тази сутрин недалеч от склада, предаде ТАСС, цитирано от БТА. Намерените тела са на туристки от Санкт Петербург, които са били смъртно ранени от избухналите боеприпаси, докато се връщали от разходка с коне край близкия водопад,

Мишел Темер успя да избегне съдебно преследване

http://www.cross.bg/temer-depytatite-prezident-1550985.html

/КРОСС/ Бразилският президент Мишел Темер събра достатъчно гласове в своя подкрепа в Камарата на депутатите, за да не му бъдат повдигнати обвинения във вземане на подкупи. Така той се спаси от дело във Върховния съд, което щеше да го отстрани от поста, предава БНР. Опозицията не успя да събере необходимите две трети от гласовете, за изпрати президента на съд. Темер нарече решението "ясно и безспорно". В дебатите преди вота депутатите се заплашваха с физическа саморазправа и се блъскаха в залата. Напрежението се покачи още повече, когато застъпник на Темер извади кукла с лика на осъдения за корупция бивш президент Игнасио Лула да Силва в затворническа униформа.  

Русия заклейми санкциите на САЩ като "икономическа война"

https://www.actualno.com/asia/rusija-zaklejmi-sankciite-na-sasht-kato-ikonomicheska-vojna-news_625723.html

Руският премиер Дмитрий Медведев разкритикува новите санкции на САЩ срещу страната му като „истинска икономическа война” срещу Москва. Той каза, че те са унищожили надеждите за възстановяване на връзките и свидетелстват за „пълната слабост” на президента Дон

Разочарованието от едно лятно приключение у нас

http://www.klassa.bg/News/Read/article/281166_%D0%A0%D0%B0%D0%B7%D0%BE%D1%87%D0%B0%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%B5%D1%82%D0%BE+%D0%BE%D1%82+%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D0%BE+%D0%BB%D1%8F%D1%82%D0%BD%D0%BE+%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%BA%D0%BB%D1%8E%D1%87%D0%B5%

 Нашата читателка Габриела Игнатова ни изпрати разочарованието си от нейното лятно приключение по българското черноморие. Вижте комично погледнатата отстрани история на Габриела:

Българско море? Пясъчни плажове, усмихнати хора, весела компания, Страхотни спомени и чиста вода!

Но българина си остава българин ! Къде отиде човечността ? Някъде в пясъка ли я загубихме ? Или вълната я грабна в морето? На далеч - далеч от хората?! Почивката свърши - Страхотна почивка беше и някак като шамар, за да ни припомни, че все пак  България ни сблъсква с нашата си простотия!

На път за Бургас, движейки се по двулентов път с мантинела по средата, в един завой едната кола се счупи и спря в дясна лента! Естествено, трябваше да я дръпнем извън опасния участък и да предотвратим верижна катастрофа! Въже нямахме, хората не спираха, а триъгълникът беше невъзможно да се изкопае ИЗ под многото багаж!

Реагирахме бързо, сложихме червен куфар на 200-300 метра след колата и един от групата махаше на хората, хем за въже и помощ, хем да предупреждава, че има аварирала кола! За наша изненада всички ни псуваха и ни свиреха, за дето сме спряли и никой не спря да ни помогне! Е, спря един руснак с инвалид в колата, усмихнат - даде ни въже и предложи да ни помогне!

Докато закачвахме въжето за колите и местихме децата в предната кола един българин ни грабна куфара бързо от пътя, натовари го в колата си и тръгна! Е спряхме го тичайки и викайки, добре че го видяхме и той направо ни се скара, че си го искаме! Нахокани, че си взимаме багажа обратно, препсувани и освиркани, че избрахме точно това място да аварира колата ни, тръгнахме с помощта на руснака, (вайкайки се и той препсуван няколко пъти ), който спря движението, за да можем да се включим в него, като колите за миг даже не намаляха скоростта!

Човекът кара след нас на аварийки и стигайки до място, където да оправим колата и да заредим и се сбогува с нас усмихвайки се и пое по пътя си! Оправихме проблема и тръгнахме, но се запитах къде изгубихме човечността и разбирателството!? Никой ли никога не е закъсвал, застраховани ли сте хора?! И не, аз обожавам България , морето , планините и цялата страна , но някак вече не обичам хората тук - озлобено, яростни, егоистични , безчовечни, безкруполни ...... Поехме към София със страхотни спомени от лятната почивка и една горчивина от хората ! Хора, наричащи себе си нация !!!

Спасиха семейство туристи с 4 деца, изгубени в Рила

http://dnes.dir.bg/news/semeystvo-rila-planinski-spasiteli-26173415

Планинските спасители от Дупница помогнаха на израелско семейство, коeто се изгубило на път за хижа "Иван Вазов" в Рила.

Как Дунав ще се приближи до Солун

http://www.investor.bg/centralna-i-iztochna-evropa/335/a/kak-dunav-shte-se-pribliji-do-solun-244183/

Гърция, Сърбия и Македония планират грандиозен проект на стойност 17 млрд. долара за плавателен път

Вакуумният влак на Илон Мъск с пореден успешен тест

http://clubz.bg/56888-vakuumniqt_vlak_na_ilon_mysk_s_poreden_uspeshen_test

Проектът Hyperloop на Илон Мъск осъществи първи тест с пътническа кабина, похвалиха се от компанията. 

Специалната кабина, в която сега нямаше хора, измина 500 метра във вакуум през специална тръба, разположена в пустинята в щата Невада, САЩ. Тя е достигнала скорост от 310 км/ч, като се смята, че максималната възможна ще е над 1080 км/ч.

Концепцията е разработка на две от ключовите компании на Мъск - Tesla и SpaceX. Системата Hyperloop използва електрически двигател, за да засили (или забави) кабината, която левитира под въздействието на магнитни сили. Тръбата пък е затворена под ниско налягане и в почти вакуумна среда. Така кабината може да се движи изключително бързо без триене, силен звук или проблеми.

Hyperloop ще заема по-малко място в инфраструктурата и е по дизайн напълно независима. Планира се тръбите да са под и над земята, така че може да се нарече вид метро.

Засега обаче основното са тестовете за безопасност - технологията работи, но дали е сигурна и достатъчно евтина, предстои да видим.

 

 

Татуираните хъшове на Стефан Десподов в изложба

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6372932

Татуираните хъшове на Стефан Десподов в изложбаТатуирани хъшове? Може видите изписано “Свобода или смърть” на демонстрирано показан бицепс (на кого ли?) на плаката на Стефан Десподов (1950-2015) за култовата постановка на Александър Морфов “Хъшове” на сцената на НТ “Иван Вазов”. Майсторът на лаконичния знак умееше да разкаже цяла пиеса с един ироничен щрих и да ни накара да се взрем

3 км колона от камиони се е образувала на ГКПП "Капитан Андреево"

http://econ.bg/Новини/3-км-колона-от-камиони-се-е-образувала-на-ГКПП-Капитан-Андреево-_l.a_i.746623_at.1.html

3 км колона от товарни автомобили се е образувала на българо-турската граница на ГКПП „Капитан Андреево”, предаде агенция "Фокус", като цитира...

Бивш военен прибрал пистолета, МВР: Всичко е ясно

https://www.vesti.bg/bulgaria/incidenti/bivsh-voenen-pribral-pistoleta-mvr-vsichko-e-iasno-6072237

Откритието потвърждава версията, че простреляният в сърцето бизнесмен Данаил Божилов се е самоубил

Болниците от групата на „Булфарма“ със социална инициатива през летните месеци

http://www.cross.bg/voda-grypata-chast-1550984.html

/КРОСС/ Най-голямата верига лечебни заведения у нас- част от групата „Булфарма", инициира социална кампания в разгара на летния сезон. През изминалия месец юли и настоящия август, и септември, всеки пациент приет или изписан от лечебните заведения част от групата, намиращи се в София, Пловдив, Бургас, Пазарджик, Велинград и Пещера получава безплатно бутилка изворна вода от 1.5л. като символ на здравето. Инициативата има за цел да напомни, че редовната консумация на вода е от изключително важно значение за правилното функциониране на организма особено през летните месеци с цел избягване на дехидратация на тялото и последващите от нея здравословни проблеми. Кампанията за раздаване на бутилки с изворна вода се реализира на територията на всички клиники и отделения на болниците „Софиямед"-гр.София, „Пълмед"-гр.Пловдив, „Бургасмед"-гр. Бургас, „Здраве"-гр.Пазарджик, „Здраве"-гр.Велинград и „Проф.д-р Д.Ранев"-гр. Пещера.

Пистолетът на самоубилия се Божилов е намерен в бивш военен

http://dnes.dir.bg/news/pistolet-samoubil-bivsh-voenen-bozhilov-26173760

Пистолетът на самоубилия се миналата сряда бизнесмен Данаил Божилов е бил открит в 74-годишния Симеон Стоев, бивш военен.

Окончателно: Перата невинен за ареста със свинските опашки

https://www.24chasa.bg/novini/article/6372889

Окончателно: Перата невинен за ареста със свинските опашкиБургаският окръжен съд потвърди оправдателната присъда на Петър Низамов - Перата, който бе разследван за граждански арест на трима имигранти, станал популярен като "ареста със свинските опашки". Според съдийския състав с председател Събчо Събев са допуснати редица пропуски в разследването като едни от тях са при извършване на разпознаването във

Българка със сребро от най-голямото ученическо състезание по ИТ в света

https://offnews.bg//tehnologii/balgarka-sas-srebro-ot-naj-goliamoto-uchenichesko-sastezanie-po-it-v-s-661966.html

Ученичка от българския национален отбор по информационни технологии спечели сребро в най-голямото световно състезание по ИТ. Тази година финалите се проведоха в Лос Анджелис, Калифорния от 30 юли до 2 август.

Даниела Павлова от ГПАЕ "Гео Милев" - Бургас завоюва отличието в конкуренцията с повече от 200 финалисти от над 130 държави.

В тима, организиран от СУ "Св. Климент Охридски", са включени още четирима български ученици. Те участваха в състезанието в рамките на проекта „Microsoft YouthSpark - Кариера в ИТ“, реализиран от Сдружението на завършилите Стопанския факултет на СУ (FEBA Alumni) с финансовата подкрепа на Microsoft.

Успехът на Даниела е резултат от петгодишната ни работа по проекта, разказа ръководителят му доц. Николай Нетов, преподавател в Стопанския факултет.

Проектът е насочен към 25 000 ученици в средните училища, включително от региони с голяма младежката безработица. На учениците се предоставят достъп до обучение по ИКТ чрез Microsoft Imagine Academy, обучение по предприемачество, курсове за кариерно развитие и консултации, както и възможността да се възползват от настоящите ресурси и да придобият опит чрез менторство. За учебната 2016/2017 година най-високото ниво на световно призната професионална сертификация Microsoft Office Specialist и Microsoft Technology Associate са постигнали над 2500 ученици.

Откриха оръжието на самоубилия се Даниел Божилов

http://frognews.bg/news_139472/Otkriha-orajieto-na-samoubiliia-se-Daniel-Bojilov/

Оръжието на самоубилия се пловдивски бизнесмен Даниел Божилов е намерено. Това обяви главният секретар на МВР Младен Маринов.

Ще заработи ли новият антикорупционен закон?

http://www.investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/shte-zaraboti-li-noviiat-antikorupcionen-zakon-244177/

Експерти изказват съмнения за независимостта на новия единен орган и контрола върху него

Книга спътник при паническа атака

https://www.24chasa.bg/zdrave/article/6372910

Книга спътник при паническа атака“Моята приятелка Паническата атака” от Ванеса Виденова (ИК “Сиела”) е разказ от първо лице, споделяне на личен опит за усещанията, които връхлитат преди и след сблъсъка с паническата атака, и за пътя към приемането и преодоляването ѝ чрез постигането на вътрешната хармония. Един от най-популярните влогъри в българското онлайн пространство

Еврофутбол: България ще спори за 5-то място на Европейската лятна купа по тенис

http://www.cross.bg/topalova-kaftanova-gergana-1550983.html

/КРОСС/ Спортният талант на „Еврофутбол" Михаела Кафтанова и партньорката й Гергана Топалова загубиха срещу холандките Лекси Стивънс - Изолде де Лонг с 2:6, 2:6 решителния двубой на двойки на Европейската лятна купа по тенис в Арад (Румъния). Националките ни до 18 години стартираха сблъсъка си с Холандия със загубата на Зиновия Ванева от Ева Ведер с 2:6, 1:6. Във втория сингъл Гергана Топалова върна надеждите ни след битка, продължила 2:15 часа и победа над Лекси Стивънс с 4:6, 6:4, 6:4. Срещите се играха при изключително горещо време и температури от 39 градуса. Това предопредели и състоянието на Топалова в срещата на двойки и особено в първия сет, където тя се почувства зле. Днес сутринта българките ще играят с Португалия за 5-то място. По предварителна заявка първа на корта излиза Михаела Кафтанова срещу Рита Пинто, вторият сингъл е Лусия Китерио - Гергана Топалова, а на двойки са Кафтанова - Ванева срещу Франсиска Жорже - Лусия Китерио. България е в група „С" заедно с отборите на Великобритания, Холандия, Полша, Португалия и Румъния.

Безупречна белота на 38 кв.м

https://www.24chasa.bg/idealendom/article/6371449

Безупречна белота на 38 кв.мМалкото жилище се намира в стара сграда в Стокхолм с високи тавани и се отдава под наем. Разположено е на 38 кв. м, и въпреки ограничената площ предлага всички удобства. Интериорът е решен изцяло в бяло, типично по скандинавски. Монотоността обаче се разчупва от цвета на дървения под, тухлите в част от стената на дневната и трапезарията,

Владимир Кличко прекрати кариерата си

http://www.dnevnik.bg/sport/2017/08/03/3018219_vladimir_klichko_prekrati_karierata_si/?ref=rss


Бившият световен шампион по бокс в тежка категория Владимир Кличко прекрати състезателната си кариера. Той се оттегля от спорта на 41 години след 64 победи в 69 мача на професионалния ринг и златен олимпийски медал от игрите в Атланта през 1996 г.<br /><br />Последният двубой в знаменитата кариера на украинеца беше загубата с нокаут в зрелищния сблъсък с Антъни Джошуа. Оттеглянето му от бокса означава, че Кубрат Пулев ще бъде следващият съперник на действащия световен шампион.<br...

Тежко е състоянието на жената, върху която падна дърво в София

https://www.actualno.com/crime/tejko-e-systojanieto-na-jenata-vyrhu-kojato-padna-dyrvo-v-sofija-news_625748.html

Състоянието на жената, върху която на 1 август падна дърво, остава тежко.Тя все още е в реанимация, съобщи bTV. Опитваме се грижим за хилядите дървета, много от тях са потенциално опасни, полагат се усилия за тяхното поддържане, отдавна бяха премахнати няколко дървета в близо

Сръбски министър: Няма да влизаме в НАТО

http://www.moreto.net/novini.php?n=356764

Не може да става и дума за влизане на Сърбия в НАТО и за сръбски санкции срещу Русия, заяви военният министър Александар Вулин. Той произнесе реч на военното летище Байтаница при честването на Деня на авиацията, предаде БГНЕС. „За това че Сърбия ще стане член на НАТО не се обелва и дума.

Около 200 души излязоха на протест срещу изграждането на каменна кариера край София

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/08/03/3018218_okolo_200_dushi_izliazoha_na_protest_sreshtu/?ref=rss


Жители и собственици на недвижими имоти в столичния кв. "Кремиковци" и село Локорско излязоха на протест пред Министерския съвет. Те изразиха недоволството си срещу намеренията на частна фирма да изгради кариера за добив и първична обработка на строителни материали в района, съобщава БНТ.<br /><br />Хората настояват мястото да се запази като зелен район. Според тях изграждането на каменната кариера ще доведе до изсичането на десетки декари вековна борова гора и ще увеличи...

Прекратяват бойните действия около Хомс

https://www.24chasa.bg/novini/article/6372794

Прекратяват бойните действия около ХомсОтрядите на сирийската опозиция и сирийската армия ще прекратят днес от обяд бойните действия в зоната за деескалация „Хомс“. Това бе съобщено от прессекретаря на руското министерство на отбраната генерал-майор Игор Конашенков, цитиран от РИА Новости. „Съгласно договореностите, днес, на 3 август, от 12 часа местно време (съвпада с българското)

7 изненадващи неща, които не знаем за тялото си

//dariknews.bg/novini/liubopitno/7-iznenadvashti-neshta-koito-ne-znaem-za-tialoto-si-2040576

Колкото и да се говори за изкуствения интелект и съвременните технологии човешкото тяло си остава най-невероятната система в целия свят, пише сайтът BrightSide.

Вижте 7 изненадващи неща за човешк

Хората от Кремиковци на протест срещу кариера в столичния квартал

https://offnews.bg//ikonomika/horata-ot-kremikovtci-na-protest-sreshtu-kariera-v-stolichnia-kvartal-661967.html

Жители на квартал "Кремиковци" и село Локорско излязоха на протест срещу изграждането на кариера за добив и обработка на строителни материали в землището на района.

Недоволните се събраха пред сградата на Министерския съвет.

Според кмета на района Ивайло Панев хората се притесняват от замърсяване на въздуха. Бъдещата кариера ще е съвсем близо до домовете на хората.

Договорът за концесията с фирма Камико ООД е подписан още миналата година. Община Нови Искър е обжалвала, но е загубила делата на всички инстанции.

"Единствената институция, която може да спре изграждането на кариерата, е Министерството на околната среда и водите", каза Панев пред Нова телевизия.

Дълги години столичният квартал бе замърсяван от металургичния комбинат "Кремиковци", който спря да работи през 2009 г.

Отново ще търсят помощ за разделянето на сиамските близнаци

http://dnes.dir.bg/news/sliven-bliznatzi-siamski-26173873

Семейството на сиамските близнаци от Сливен отново ще кандидатства за помощ от Фонда за лечение на деца, за да бъдат оперирани в болница в Ню Йорк.

Лекар от Ню Йорк дава шанс за живот на сиамските близнаци от Сливен

https://www.24chasa.bg/novini/article/6372865

Лекар от Ню Йорк дава шанс за живот на сиамските близнаци от СливенРодените миналия август в Сливен сиамски близнаци Богдан и Янко на два пъти получиха отказ за операция в чужбина, защото от Фонда за лечение на деца преценяват, че разделянето им би било опасно за живота им и не може да бъде направено. Сега обаче има нова надежда – семейството е намерило лекар в Ню Йорк, който им дава шансове.

От ДАЕШ към... китайски ДАЕШ

http://www.cross.bg/idil-siriya-daesh-1550982.html

/КРОСС/ Териториалната ерозия на „халифата" с особено активни темпове е пряка причина за разпадането на доскоро добре функциониращите управленчески структури на ИДИЛ. Преди две години въпросният „халифат" контролираше около 300 000 кв. км, докато сега експертите считат, че става въпрос за около 30 000 кв. км. Най-важно е свиването на финансовите приходи. Ако в апогея на „нефтения експорт" на ИДИЛ приходите се изчисляваха между 600 и 800 млн. долара, сега, според опозиционния сайт от Ракка „Ракка юдбах би самат" става въпрос за скромните 18 млн. долара. Много отдавна йерархизираната управленческа структура, в която изпъкваше ролята на Консултативния съвет, Военния съвет, Съвета по сигурността, Шариатския съвет, 32-та вилаета (16 в Сирия и Ирак и 16 из целия свят) не функционира. Според експерти от 10 месеца ИДИЛ се управлява от 12-членен „Делегиран съвет", в който не членува самият „халиф". Прави впечатление, че сред новите първоешалонни кадри форсмажорна роля играят централноазиатците (узбеки и таджики), заменяйки частично иракските туркмени (повечето бивши офицери от армията на Саддам). Сякаш ударите върху ИДИЛ разместиха и оперативните места на утвърдените, с години, етнически пластове (иракски туркмени - полеви командири, саудити - религиозни лидери, а египтяните - идеолози)

„Софийска вода” временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на столицата

http://frognews.bg/news_139471/Sofiiska-voda-vremenno-shte-prekasne-vodosnabdiavaneto-v-niakoi-chasti-na-stolitsata/

На 4 август 2017 г. (петък), във връзка с подмяна на сградно водопроводно отклонение на ул. „Стоян Шонев“ кв. „Челопечене“ се налага спиране на водоподаването от 9:30 до 16:30 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на:

НИМХ: Около 11 август ще се усили вълнението на морето

https://www.24chasa.bg/novini/article/6372863

НИМХ: Около 11 август ще се усили вълнението на моретоОколо 11 август ще има временно усилване на вълнението на морето. Това каза за Агенция „Фокус“ дежурният синоптик към Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките, клон Варна Искрен Куюмджиев. По думите му за периода до 10 август се очаква вълнението да бъде 1-2 бала, а около 11-ти до 3-4.

Младежи ще тренират и играят безплатно снукър в София, Пловдив, Кюстендил и Враца

http://www.dnevnik.bg/sport/2017/08/03/3018205_mladeji_shte_trenirat_i_igraiat_bezplatno_snukur_v/?ref=rss


Четири български града ще бъдат домакини на инициативата "Снукър на открито", която ще даде възможност на деца и младежи да играят и тренират безплатно. Събитието ще се състои от 14 до 19 август в София, Пловдив, Кюстендил и Враца.<br /><br />Инициативата е част от кампанията "Избери снукъра", която се организира от Българската снукър федерация по проект към националната програма за изпълнение на младежки дейности от Закона за хазарта с финансиране от спортното...

Предупреждават за усилване на вълнението на морето

https://www.actualno.com/society/preduprejdavat-za-usilvane-na-vylnenieto-na-moreto-news_625744.html

Около 11 август ще има временно усилване на вълнението на морето. Това каза за Агенция „Фокус“ дежурният синоптик към Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките, клон Варна Искрен Куюмджиев. По думите му за периода до 1

Тръмп отрече да е наричал Белия дом "дупка"

https://www.24chasa.bg/novini/article/6372841

Тръмп отрече да е наричал Белия дом "дупка"Президентът на САЩ Доналд Тръмп отрече да е наричал Белия дом "дупка", предаде Асошиейтед прес. Тръмп направи коментара в Туитър в отговор на статия, публикувана на уебсайта golf.com. В нея се разказва за случай, при който президентът си приказвал с клубни членове на своето голф игрище в Бедминстър, щата Ню Джърси, и им казал,

Тръмп предложи закриване на програмата за Зелена карта

http://pogled.info/svetoven/amerika/tramp-predlozhi-zakrivane-na-programata-za-zelena-karta.88097

/Поглед.инфо/ Президентът на САЩ предложи закон за намаляване наполовина на законната имиграция в страната в следващите 10 години, според който се закрива лотарията за получаване на т.нар. Зелена карта за престой и работа, както и драстично се ограничава възможността американски граждани да изтеглят при себе си членове на семейството, пише dnevnik.bg.

Войната на американските елити срещу Русия: да изгориш селото, за да запалиш плевника на Тръмп

http://pogled.info/svetoven/voinata-na-amerikanskite-eliti-sreshtu-rusiya-da-izgorish-seloto-za-da-zapalish-plevnika-na-tramp.88098

/Поглед.инфо/ Антируската истерия се поддържа вече не толкова заради Русия сама по себе си, колкото за целите на американската вътрешна политика. Но се среща още и глупавата неоконсервативна вяра, че зъбенето на Русия може да събори Путин и да се върнат старите блажени времена на американска хегемония.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване