Борис Бекер поздрави Григор за титлата

https://offnews.bg//tenis/boris-beker-pozdravi-grigor-za-titlata-663300.html

Тенис легендата Борис Бекер не пропусна да поздрави Григор Димитров за титлата на турнира от сериите "Мастърс 1000" на АТР в Синсинати.

Димитров постигна първи успех от такава надпревара. Той победи на финала Ник Кирьос с 6:3, 7:5, като преди това съперникът му беше отстранил Рафаел Надал.

"Силно съм впечатлен от Григор Димитров. От това, което видях, мога да кажа, че вече съм му фен №1. Невероятен е! Да продължава в същия дух. Още не ни е показал най-доброто от себе си на корта", каза Бекер.

Бившият треньор на Гришо - австралиецът Роджър Рашийд, също отдаде заслуженото на най-добрия български тенисист и го поздрави за първата голяма титла в кариерата му.

Интересното е, че на финала Григор срази австралиеца Ник Кирьос, с когото Роджър Рашийд искаше да работи преди време. "Добра работа на Григор Димитров и отбора му. Насладете се!", написа австралийският специалист в Туитър.

Съперникът на хасковлията на финала - австралиецът Ник Кирьос пък не пропусна да похвали първата ракета на България и поздрави 26-годишния талант за големия му триумф.

"Поздравления, Григор! За мен е удоволствие да те видя в топформа, играеш великолепен тенис. Поздравления и за феновете, макар че повечето от вас бяха за Григор.

Имах известни проблеми в последно време, той пък показа голяма свежест, още веднъж поздравления", сподели по време на церемонията по награждаването Кирьос.

16-годишна на мотор блъсна пешеходка край Созопол

https://www.24chasa.bg/region/article/6401291

16-годишна на мотор блъсна пешеходка край Созопол16-годишна рокерка блъсна пешеходка в созополското село Равадиново в неделя, съобщават от Областната дирекция на МВР Бургас. Пътният инцидент е станал около 10 ч. на ул. "Ропотамо", в посока изхода от селото към Созопол. Тийнейджърката А.Н. се качила на мотор "Ямаха Ин 50", с бургаска регистрация, но не успяла да овладее машината и блъснала

Ресторантьор от остров Наксос протестира срещу правителството с надпис на менюто

http://econ.bg/Новини/Ресторантьор-от-остров-Наксос-протестира-срещу-правителството-с-надпис-на-менюто_l.a_i.747874_at.1.html

Собственик на таверни в Наксос намери изобретателен начин да протестира срещу тежките данъци и цялостната строгост, наложена на гръцкия народ през...

Само 25% от българите са готови да се бият за страната си

http://frognews.bg/news_140568/Samo-25procenta-ot-balgarite-sa-gotovi-da-se-biiat-za-stranata-si/

Едва 25% от хората у нас са готови да се бият за страната си, става ясно от глобално проучване на WIN/Gallup International. Този резултат поставя България на 54-то място, почти в дъното на социологическата класация.

Черно Море Елит е вицешампион на държавното отборно за 16-годишни

http://www.moreto.net/novini.php?n=357919

ТК „Черно море-Елит“ стана вицешампион на държавното отборно първенство за юноши и девойки до 16 годишни. Варненци бяха в състав - Пьотр Нестеров, Борис Геренски и Симеон Трендафилов. Капитан на отбора е Ивайло Петров. На финала варненци отстъпиха на „15:40”, София.

Григор Димитров се доближи на крачка от рекорда си, Надал се завърна на върха

http://www.dnevnik.bg/sport/2017/08/21/3027851_grigor_dimitrov_se_dobliji_na_krachka_ot_rekorda_si/?ref=rss


Григор Димитров се завърна в челната десетка на световната ранглиста. Българинът се изкачи на деветото място след триумфа си в турнира от сериите "Мастърс" в Синсинати.<br /><br />Той напредна с две места спрямо миналата седмица, като вече има 3710 точки.<br /><br />Това е най-предното класиране на Димитров от близо три години. Хасковлията се доближи на едно място от рекорда си - през август 2014 г. в продължение на четири седмици той беше осми.<br...

Вулкан в Камчатка изхвърли пепел на 6000 метра височина

http://www.cross.bg/metra-pepel-visochina-1552700.html

/КРОСС/ Вулканът Ключевской на полуостров Камчатка е изхвърлил стълб от пепел на височина шест хиляди метра над морското равнище, предава „РИА Новости", цитирана от „Фокус". „В понеделник сутринта местно време вулканът Ключевской изхвърли пепел на височина шест хиляди метра. Височината на вулкана е 4 750 метра. Облакът прах се е разпространил на 250 км северозападно от вулкана", съобщиха от Института по вулканология и сеизмология към Руската академия на науките. Руските власти отбелязаха, че в населените райони няма регистрирано падане на вулканична пепел. За авиацията е обявен „оранжев" код на опасност.  

Българин почина при изкачване на връх в Доломитите

https://www.24chasa.bg/novini/article/6401334

Българин почина при изкачване на връх в Доломитите43-годишен българин получи инфаркт и почина по време на изкачване на Мармолада в Доломитите, съобщиха италианските медии. Разположената в северната област Алто Адидже Мармолада е най-високата група върхове в Доломитите и заради уникалността си е под закрилата на ЮНЕСКО. Известна е като кралицата на Доломитите.

Русия опитва да помири САЩ и Северна Корея

http://www.cross.bg/phenyan-kndr-dialog-1552699.html

/КРОСС/ Руските дипломати продължават да опитват да убедят Пхенян и Вашингтон да се съгласят да водят преговори. Това се съобщава от вестник "Известия". Изданието се позовава на дипломатически източници. Според тях в КНДР са сигурни, че има нужда от диалог за намаляване на напрежението между страните. От друга страна САЩ отказват да разговарят със севернокорейските власти заради "липсата на демокрация и човешки права в КНДР". "Ние, както и останалата част от "шесторката", се опитваме да организираме преки преговори между американците и севернокорейците. Пхенян настоява за диалог без посредници" - каза високопоставен източник. Междувременно САЩ и Южна Корея започнаха съвместни военни учения. Пхенян вече критикува тези маневри.

Докато стигнаха делата за достъп до информация за т.нар. златни концесии

http://www.eurochicago.com/2017/08/dokato-stignaha-delata/

Мина доста време, откакто приключиха успешно делата за достъп до информация за договорите за т.нар. "златни концесии" и все пак не успяхме да се сдобием с копия от тези договори, което предизвиква, логично, съмнение у доста хора, с които се борихме заедно, за да узнае българската общественост какво съдържат тези договори. Затова смятам, че е крайно време да поясня какво се случи досега. Равносметка за резултатите от делата срещу Министерски съвет и бившото Министерство на икономиката и енергетиката:

Англичанинът Чарли Шарп спечели "Персенк Ултра" за втори път

https://www.actualno.com/asenovgrad/anglichaninyt-charli-sharp-specheli-persenk-ultra-za-vtori-pyt-news_628921.html

Англичанинът Чарли Шарп стана двукратен шампион в ултрамаратона „Персенк Ултра“, който се проведе край Асеновград през уикенда. За втора поредна година състезателят от Англия премина първи лентата на старт/финала на площада в града. Шарп пробяга 160-километровата дис

20 начина да пестим средства и да пазим околната среда

https://www.24chasa.bg/idealendom/article/6401333

20 начина да пестим средства
и да пазим околната средаВ ежедневието сме си изградили навици, които ни помагат да се организираме добре. Но има и такива, които ни вкарват в по-големи разходи и допринасят за замърсяването на околната среда. Ето 20 начина да бъдем с една идея по-пестеливи към себе си и природата. ВОДА * Пускайте пералнята, когато имате достатъчно за пране и ползайте икономичен режим.

Уахабити искат да предизвикат насилие в северно Косово

https://www.24chasa.bg/novini/article/6401323

Уахабити искат да предизвикат насилие
в северно Косово Използвайки вярата като маска, част от членовете на Ислямската общност, сред които има и уахабити, се опитват с добре обмислени сценарии да предизвикат безредици в северно Косово. Засега полицията успява да контролира ситуацията и да предотврати безредици, пише сръбският "Блиц". Въпреки че косовската полиция им забрани да се събират,

Зигмар Габриел не предвижда Берлин да играе посредническа роля за кризата около Северна Корея

https://www.24chasa.bg/novini/article/6401299

Зигмар Габриел не предвижда Берлин да играе посредническа роля за кризата около Северна КореяГерманският вицепремиер и министър на външните работи Зигмар Габриел не предвижда Берлин да играе посредническа роля за уреждане на кризата около севернокорейската ядрена програма, предаде ДПА, цитирано от БТА. "Бих посъветвал да се проявява предпазливост, що се отнася до германската роля", каза Габриел.

Обявиха името на нападателя от Турку

http://www.cross.bg/muzha-ybiiistvo-imeto-1552698.html

/КРОСС/ Абдерахман Мехка е името нва мъжа, който в петък нападна с нож хора в центъра на финландския град Турку и уби две жени и рани други осем души, съобщава „Ройтерс". Както вече е известно той е на 18 години, мароканец и е кандидатствал за убежище. Съдът в града повдигна обвинения на мъжа в убийство и опит за убийство от терористични подбуди. Полицията поиска Мехка, който е в болница, след като беше прострелян от силите на реда, да бъде задържан под стража докато тече предварителното разследване.  

Учени тестваха установка, произвеждаща енергия от океанските течения

http://www.moreto.net/novini.php?n=357921

Японски специалисти за пръв път проведоха успешно пълномащабно тестване на нова установка за производство на електроенергия от океанските течения, съобщава ТАСС Експериментът е продължил пет дни в района на югозападния японски остров Кутиношима в префектура Кагошима.

16-годишно момиче е убито от приятеля в Монтанско

https://www.actualno.com/crime/16-godishno-momiche-e-ubito-ot-prijatelja-v-montansko-news_628919.html

16-годишно момиче е убито от приятеля си при битов скандал в село Габровница, Монтанско, съобщиха Агенция "Фокус". Вчера, около 00.30 часа сутринта, в село Габровница възникнал битов скандал между 16-годишно момиче от същото село и 21-годишен мъж от с. Малорад, област Враца, с когот

Едва 25% от българите са готови да се бият за страната си

http://dnes.dir.bg/news/balgari-stranata-biat-26264589

Едва 25% от хората у нас са готови да се бият за страната си, става ясно от глобално проучване на WIN/Gallup International, цитиран от "Епицентър".

Кметът на Царево: Проверките на къмпингите ще продължат

http://dnes.dir.bg/news/plaj-kamping-koral-26264609

Постоянни полицейски проверки се извършват на почиващите в палатки и каравани на къмпинг „Корал”. За това сигнализираха самите граждани.

Единната валута записа седмична загуба от 0,5% спрямо долара

http://www.investor.bg/analizi/9/a/edinnata-valuta-zapisa-sedmichna-zaguba-ot-05-spriamo-dolara-245199/

Доларовият индекс, който следи стойността на зелените пари спрямо шест основни валути, се повиши с 0.35% на седмична база до 93.47 пункта

Очакват ни силни магнитни бури, за какво да внимавате

https://www.vesti.bg/lyubopitno/ochakvat-ni-silni-magnitni-buri-za-kakvo-da-vnimavate-6072876

Влиянието на магнитните бури се сравнява с ефекта от силно физическо натоварване

Азиатските пазари приключиха търговията разнопосочно

http://econ.bg/Новини/Азиатските-пазари-приключиха-търговията-разнопосочно_l.a_i.747873_at.1.html

Акциите на азиатските пазари се търгуваха смесено в понеделник, съобщава CNBC. Японският бенчмарк индекс Nikkei 225 се понижи с 0,40%, или 77,28...

Изложбата „Алиса и други приключения на Ясен Гюзелев“ показват във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=357918

Арт галерия „Папийон“ представя „Алиса и други приключения на Ясен Гюзелев“ с непоказвани досега графики по известни негови илюстрации и цветни рисунки. Ясен Гюзелев е сред най-изтъкнатите съвременни майстори на илюстрацията, признат по света, издаван и излаган в страни с дълголетни традиции в жанра.

Тадаръков: Ако дойде диктатура, Доган ще се завърне

http://dnes.dir.bg/news/ahmed-dogan-dimitar-tadarakov-diktatura-26264585

Помнете - появи ли се момент на диктатура у нас, Ахмед Доган ще излезе на политическата сцена, заяви бизнесменът и ексшеф на фонд "Земеделие" Димитър Тадаръков.

Още едно жестоко убийство, 16-годишна е пребита и намушкана до смърт в Монтанско

http://www.cross.bg/edno-suobshtavat-skandal-1552697.html

/КРОСС/ Още едно жестоко убийство на непълнолетна в рамките на само едно денонощие. Освен в Бургас, където беше погубен животът на 11-годишно момиче, 16-годишна е убита при битов скандал в село Габровница, съобщават от ОДМВР - Монтана. Убиецът е нейният 21-годишен приятел. Вчера около 00:30 ч.между тях възникнал битов скандал, при който мъжът, с когото момичето живеела на семейни начала, нанесъл побой и удари с нож в областта на шията ѝ. По-късно пострадалата е починала, съобщават от МВР. Извършителят е задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

Никол Шерцингер е "стюардеса" за Григор Димитров (Снимка)

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6401292

Никол Шерцингер е "стюардеса" за Григор Димитров (Снимка)Никол Шерцингер с гордост позира на снимка, в която закачливо сервира лакомства в самолета на Григор Димитров и треньора му Даниел Валверду след най-големия успех - титлата от “Мастърс”-а в Синсинати, пише "Спортал". Веднага след като грабна трофея в Синсинати хасковлията и щаба му се насочиха към Ню Йорк,

Жена е ранена при катастрофа на пътя София-Варна

https://www.24chasa.bg/novini/article/6401255

Жена е ранена при катастрофа
на пътя София-Варна59-годишна столичанка е с фрактура след сблъсък на 3 автомобила на пътя София-Варна, съобщиха от полицията във Велико Търново. Инцидентът станал около 12:55 ч. в неделя. Опел астра със софийска регистрация, управляван от Г.И. на 64 години, който се движел в към гр. София, не спазва дистанция и блъска намаляващия скоростта си л.а.

Шеф на ЦСКА-София написа "горчиво" за два мача на Лудогорец

https://offnews.bg//futbol/shef-na-tcska-sofia-napisa-gorchivo-za-dva-macha-na-ludogoretc-663304.html

Как човек въобще да гледа Първа професионална лига по футбол, като участниците в нея ни занимават с подобни постове. Спортният директор на ЦСКА-София Стойчо Стоилов директно намекна, че последните два мача на Лудогорец са съмнителни.

В тях шампионите разбиха 5:0 Дунав и 3:1 Верея. Стоилов, дясна ръка на Гриша Ганчев, написа следния текст. Или продиктува на някой слуга да го направи: 

"Горчиво за младоженците! Миналата година булката преди Европа беше Верейка, сега е Русенка!".

Съдейки  по стила, по-скоро е възложил писането в профила си на някой паж. Всеки нормален фен ще бъда отвратен, независимо дали постът е основателен или е пълна лъжа.

Стойчо Стоилов прави неприятно впечатление, че оправдава абсолютно всеки неуспех на ЦСКА-София или със съдиите, или със задкулисни машинации. Усъмни се дори в решението на УЕФА, че клубът няма право да играе в Европа, тъй като е променил името и седалището на стария Литекс.

Най-малко 20 туристи са били ранени при пътен инцидент край Анталия

https://www.24chasa.bg/novini/article/6401298

Най-малко 20 туристи са били ранени
при пътен инцидент край АнталияНай-малко 20 туристи, включително чужденци, са били ранени при пътен инцидент в окръг Анталия /Южна Турция/, предаде ТАСС, като се позовава на турската информационна агенция Доган. Микробус, в който са пътували местни и чуждестранни туристи, се е преобърнал на излизане от тунел на пътя Анталия-Кемер.

Силистренец се заби челно в ТИР с 3,28 промила

https://www.24chasa.bg/novini/article/6401269

Силистренец се заби челно в ТИР с 3,28 промила45-годишен мъж бе задържан за 24 часа, след като в нетрезво състояние допуснал пътнотранспортно произшествие. Посред бял ден, той навлязъл с автомобила си „Опел” в лентата за насрещно движение и се ударил челно в ТИР. Няма пострадали при инцидента, нанесени са само материални щети. Пристигналите на мястото полицейски служители установили с дрегер,

Азиатските индекси започват седмицата без единна посока

http://www.investor.bg/aziia/336/a/aziatskite-indeksi-zapochvat-sedmicata-bez-edinna-posoka-245196/

В полезрението на инвеститорите остават политическите рокади в Белия дом и военните учения между САЩ и Южна Корея

Млад мъж загина при катастрофа в Търговищко

https://www.24chasa.bg/novini/article/6401279

Млад мъж загина при катастрофа в ТърговищкоМлад мъж е загинал при катастрофа тази нощ в Търговищко. Пътният инцидент е станал около 1.30 часа на пътя Велики Преслав - Търговище, съобщават от Областната дирекция /ОД / на МВР. Водачът на "Ауди" с немска регистрация - Б.А, /24 г./, от село Буховци, заради управление с несъобразена с пътните условия скорост,

В цяла Европа издирват шофьора убиец в Барселона

http://frognews.bg/news_140565/V-tsiala-Evropa-izdirvat-shofjora-ubiets-v-Barselona/

Шофьорът на вана, врязъл се в пешеходци в Барселона, се издирва в цяла Европа, каза представител на властите в Каталуния, цитиран от Ройтерс.

Кога не е добре да се напуска работа

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/08/21/3026883_koga_ne_e_dobre_da_se_napuska_rabota/?ref=rss


Мечтата на много хора, които не обичат професията си, е да напуснат възможно най-скоро. За жалост обаче има огромна пропаст между мечти и действия и малко са готовите да я прескочат най-вече заради финансовата нестабилност, която може да настъпи. Затова е добре първо да се огледате за алтернатива, с която ще натрупате достатъчно пари, та да плащате сметки, да пестите бели пари за черни дни и да се наслаждавате на живота.<br /><br />A така търсената алтернатива може да ви очаква сред...

Появи се неизвестна песен на Леми от "Моторхед" (ВИДЕО)

http://clubz.bg/57458-poqvi_se_neizvestna_pesen_na_lemi_ot_motorhed_video

Леми Килмистър. Снимка ЕПА/БГНЕС

Появи се неиздавана досега песен с участието на Леми Килмистър, съобщава zrock.bg. Той е записал парчето Trying to Get to You с колегата си от Headcat Дани Б. Харви и Ани Мари Люис - племенница на Джери Лий Люис.

За проекта на Леми Headcat вече сме ви разказвали. А във видеото има и снимки на големия фронтмен на "Моторхед" с легендата Джери Лий Люис.

Песента е от албума Reckless Wild & Crazy на Харви и Люис и можете да я чуете тук:

 

Сърбия изтегли всичките си дипломати от Скопие

http://www.cross.bg/surbiya-suobshtava-ministerstvo-1552696.html

/КРОСС/ Сърбия изтегли всичките си дипломатически представители от македонската столица Скопие, съобщава ТАСС, цитирайки националната телевизия в Сърбия и външното министерство на страната. Съобщава се, че посланик Душанка Димак-Томич и служители от посолството са пристигнли в Белград снощи. Причината за оттеглянето на дипломатите е определено, като спешна консултация. По-рано сръбската дипломатическа мисия поиска македонските власти да засилят мерките за сигурност за защита на мисията. Пресслужбата на сръбското министерство на външните работи съобщава, че във връзка със сегашната ситуация, специално ще бъде направено изявление от външния министър Ивица Дачич. Все още се гадае какво е довело до решението на сръбските власти, но по последна информация възможна причина е намерение на Македония да признае членство на Косово в ЮНЕСКО.  

Сърбия изтегли всичките си дипломати от Скопие

http://www.cross.bg/surbiya-iztegli-suobshtava-1552696.html

/КРОСС/ Сърбия изтегли всичките си дипломатически представители от македонската столица Скопие, съобщава ТАСС, цитирайки националната телевизия в Сърбия и външното министерство на страната. Съобщава се, че посланик Душанка Димак-Томич и служители от посолството са пристигнли в Белград снощи. Причината за оттеглянето на дипломатите е определено, като спешна консултация. По-рано сръбската дипломатическа мисия поиска македонските власти да засилят мерките за сигурност за защита на мисията. Пресслужбата на сръбското министерство на външните работи съобщава, че във връзка със сегашната ситуация, специално ще бъде направено изявление от външния министър Ивица Дачич.  

Хитовият проект на Опера Пловдив „Исус Христос - суперзвезда“ идва и във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=357916

Наско от БТР и победителката от X-factor Християна Лоизу са звездите в проекта на Опера Пловдив - рок операта "Исус Христос суперзвезда" по музика на Андрю Лойд Уебър и текст на Тим Райс.  Хитовата творба, която не слиза от сцените вече 40 години, бе представена през изминалия сезон неколкократно пред препълнени зали в Пловдив, бе гледана от 3000 души на Античен театър, обра овациите на фестивала „Сцена на вековете“ във Велико Търново и зарадва меломаните в Бургас, Стара Загора, Габрово, Хасково, Димитровград, Карлово и други градове.

ЧЕЗ инвестира 3,2 млн. лева в проект за 9 столични района

https://offnews.bg//ikonomika/chez-investira-3-2-mln-leva-v-proekt-za-9-stolichni-rajona-663302.html

ЧЕЗ Разпределение България стартира най-големия си проект през 2017 г. – подмяна на ключов кабел 110 kV в София. Проектът е на стойност 3,2 млн. лева и с реализацията му многократно ще се подобри сигурността на електрозахранването в 9 столични района, съобщиха от компанията.

В неговите рамки ЧЕЗ Разпределение ще подмени 3930 метра кабел, който захранва 39 000 домакинства и стопански клиенти в 45 квартала в районите Триадица, Красно село, Средец, Лозенец, Красна поляна, Възраждане, Илинден, Младост и Искър. Сред тях са държавни институции, болници, производствени и офис сгради, трамвайната и тролейбусна мрежа на градския транспорт. В резултат ще бъде намален рискът от възникване на аварии и ще се съкрати значително срокът за тяхното отстраняване.

Ремонтните дейности ще продължат до края на октомври 2017 г. По време на реконструкцията кабелът ще бъде изключен и две подстанции ще преминат на едностранно захранване. Предвид сложността и мащаба на проекта, по време на ремонтните дейности са възможни временни прекъсвания и смущения на електрозахранването в същите райони.

„Трасето, по което ще се подменя кабелът е изключително сложно, но ние сме взели необходимите мерки нашите подизпълнители да сведат неудобствата за гражданите до минимум. Моментът за извършване на ключовия ремонт е внимателно подбран – работи се в период когато консумацията на електричество е най-ниска. По този начин се избягва претоварване по мрежата, която ще доставя ток в посочените райони“, каза Томаш Пецка, главен директор „Управление на активите“, ЧЕЗ Разпределение България.

Подмяната на стария кабел стартира на 15 август и се очаква да приключи в края на октомври. Ремонтът ще протече на няколко етапа, тъй като трасето е разделено на части, за да се ограничат смущенията за клиентите. Компанията е създала план за реакция при евентуално прекъсване на едностранното електрозахранване вследствие на претоварване или намеса на трета страна и ще поддържа непрестанен контакт със Столична община и органите на МВР по време на ремонтните дейности.

Мъртвото момиче в Бургас е било едва на 11 години, убиецът е задържан (обновена)

http://www.cross.bg/godini-momiche-byrgas-1552695.html

/КРОСС/ Убитото момиче в Бургас е едва на 11 години. Това съобщи говорителят на главния прокурор Сотир Цацаров - Румяна Арнаудова пред „Фокус". "Убиецът вече е установен и задържан", допълни Арнаудова. В късния следобед в петък беше открито тялото на момичето в асансьор в кв. „Меден рудник".  Според БТВ задържаният е 15-годишно момче.  От Апелативната прокуратура в Бургас изнесоха повече и официална информация на пресконференция, която започна в 13 часа. Оказва се, че 11-годишното момиче е намушкано от свой приятел на 15 години и е намерило смъртта си заради нелеп скандал къде двамата да пушат наргиле, разкри шефът на бургаската полиция старши-комисар Калоян Калоянов. Той уточни, че 15-годишният извършител е бил задържан рано тази сутрин, като всеки момент ще му бъде повдигнато обвинение за убийство по член 116. Зам.-апелативният прокурор на Бургас Йовита Григорова, допълни, че за това престъпление законът предвижда от 15 до 20 години затвор, доживотен затвор или такъв без право на замяна. В конкретния случай обаче, тъй като убиецът е непълнолетен, наказанието се редуцира от 3 до 10 години лишаване от свобода. Тийнейджърът и жертвата му се запознали преди няколко седмици в социалните мрежи. Те си разменили телефоните и осъществили контакт на живо. Момчето не е криминално проявено, уточниха от полицията. От там потвърдиха, че 11-годишното момиче е убито с нож, като е нанесен само един удар в областта на шията

Макрон тръгва на тридневна обиколка в Австрия, Румъния и България

https://www.24chasa.bg/novini/article/6401251

Макрон тръгва на тридневна обиколка в Австрия, Румъния и БългарияВаканцията на френския президент Еманюел Макрон приключи и в сряда той заминава на тридневна обиколка в Австрия, Румъния и България в усилията си да втвърди условията за командированите работници във Франция. На тази тема е посветен икономическият коментар на френското радио Европа 1 (Europe 1) тази сутрин, поместен в сайта на радиото.

Мъртвото момиче в Бургас е било едва на 11 години, убиецът е задържан

http://www.cross.bg/byrgas-chasa-zadurzhan-1552695.html

/КРОСС/ Убитото момиче в Бургас е едва на 11 години. Това съобщи говорителят на главния прокурор Сотир Цацаров - Румяна Арнаудова пред „Фокус". "Убиецът вече е установен и задържан", допълни Арнаудова. В късния следобед в петък беше открито тялото на момичето в асансьор в кв. „Меден рудник". По първоначални неофициални данни то е било с прерязано гърло и травми по главата. Според БТВ задържаният е 15-годишно момче. „24 часа" твърди, че най-вероятната версия за убийството е опит за грабеж. От Апелативната прокуратура в Бургас ще изнесат повече и официална информация на пресконференция в 13 часа.

Ван се вряза в спирки в Марсилия, жена загина (СНИМКИ)

//dariknews.bg/novini/sviat/van-se-vriaza-v-spirki-v-marsiliia-zhena-zagina-snimki-2043604

Една жена загина, а един човек бе ранен във френския пристанищен град Марсилия, след като микробус се блъсна в две автобусни спирки, предадоха световните агенции, позовавайки се на полицейски източник.

Издирват нагъл грабител, нападнал жена, докато спи

https://www.24chasa.bg/novini/article/6401241

Издирват нагъл грабител, нападнал жена, докато спиРазследване за опит за грабеж е започнало в РУ Велико Търново, съобщи полицията. Тази нощ, около 00:30 ч. на тел.112 е заявено от 60-годишна жителка на с. Пчелище, че докато спяла в дома си, при нея влязъл непознат мъж, който започнал да я души и удря по лицето. Потърпевшата започнала да се съпротивлява и да вика за помощ,

Димитър & Христо feat. Мартина с радиосингъл ”Миг от спомен”

http://frognews.bg/news_140564/Dimitar-Hristo-feat-Martina-s-radiosingal-Mig-ot-spomen/

„Миг от спомен“ е съвместен проект на мъжкия дует Димитър Атанасов & Христо Младенов с Мартина Иванова.

11-годишно момиче убито в Бургас, арестуваха момче на 15

https://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/11-godishno-momiche-ubito-v-burgas-arestuvaha-momche-na-15-6072878

Задържано е 15-годишно момче. От прокуратурата и от полицията отправиха апел към родителите да налагат по-строг контрол спрямо децата им, когато използват социалните мрежи

11-годишно момиче е убито в асансьор в Бургас

https://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/11-godishno-momiche-e-ubito-v-asansior-v-burgas-6072878

Тийнеджърката е била с прерязано гърло и множество травми по главата, убиецът е задържан

Откриха мъртво момиче с разбита глава в асансьор

http://dnes.dir.bg/news/burgas-momiche-asansyor-26263659

11-годишно момиче е намерено мъртво в асансьор в Бургас, убиецът му е установен и задържан.

Дипломатическа криза на Балканите заради Косово

https://www.vesti.bg/sviat/balkani/diplomaticheska-kriza-na-balkanite-zaradi-kosovo-6072877

Очаква се по-късно днес сръбският външен министър Ивица Дачич да съобщи причините за изтеглянето на дипломатите

Напрежение: Сърбия опразни посолството си в Скопие

https://www.vesti.bg/sviat/balkani/naprezhenie-syrbiia-oprazni-posolstvoto-si-v-skopie-6072877

Очаква се по-късно днес сръбският външен министър Ивица Дачич да съобщи причините за изтеглянето на дипломатите

Откриха мъртво момиче в асансьор в Бургас

http://www.moreto.net/novini.php?n=357915

Загиналата е със сериозни травми по главата и прерязано гърло, сочат неофициалните данни за трагедията. Разпитват се обитателите на цялата сграда. От МВР все още не съобщават официална информация за случая. На място са изпратени всички налични екипи на полицейското управление в комплекса.

Двама в ареста, стреляли по домовете на трима братя в пловдивското село Чоба

https://www.24chasa.bg/novini/article/6401217

Двама в ареста, стреляли по домовете на трима братя в пловдивското село ЧобаДвама братя - Георги и Станчо Тодорови, са задържани, след като в петък през нощта стреляли по къщите на други трима братя, съобщиха от пловдивската полиция. Инцидентът е станал в село Чоба. Тодорови гърмели първо по къща, където живеел Стефан Янков. Изпотрошени са прозорците. След това пострадал домът и на братята му Георги и Бойчо Янкови.

Първият български букмейкър „Еврофутбол“ – 24 години лидерство

http://www.cross.bg/bulgarskiya-purvi-bulgariya-1552694.html

/КРОСС/ Компанията, създадена, за да „побере" всички първи неща - така най-общо може да бъде описана 24-годишната история на „Еврофутбол" ООД. Първият български букмейкър провежда своя първи национален тираж - за първи път в историята на българския бизнес и извън статуквото на съществуващата държавна структура, на 21-ви август 1993 г. Първото поколение талони на букмейкърската къща съдържа програма с 50 футболни срещи и фиксирани коефициенти за четири вида предвиждания, а максималната печалба от един талон - за първи път в историята на спортните залагания в България, е 2 милиона лева! През 2002 г. „Еврофутбол" сключва договор за стратегическо партньорство с един от световните лидери в хазартния бизнес - гръцката компания „Интралот", а предвидените инвестиции за въвеждането на нови технологии са едни от първите и най-големи за времето си в сферата на родната икономика. През следващата година иновациите стават реалност чрез инсталирането на централизирана компютърна система за приемане на залози в реално време - за първи път в историята на спортните залози в България. До края на 2015 г. букмейкърската къща интегрира платформа за залагане от ново поколение и включва още нови, стъпващи за първи път на българския пазар продукти в своето портфолио

Нов мост е решението на проблема с трафика на "Дунав мост" край Русе

http://www.investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/nov-most-e-reshenieto-na-problema-s-trafika-na-dunav-most-krai-ruse-245195/

Четири пъти се е увеличило движението на тежки камиони през митницата през последните години, констатират експерти

Грък с рено блъсна и уби на място пенсионер от Петрич на Е-79

https://www.24chasa.bg/novini/article/6401256

Грък с рено блъсна и уби на място пенсионер от Петрич на Е-79Възрастен мъж почина на място, ударен от лека кола на главен път Е-79, в района на Кресна, съобщиха от полицията. Инцидентът е станал в неделя около 21,15 часа. Лек автомобил "Рено Сценик" с 57-годишен водач от Гърция, движейки се с несъобразена с пътните условия скорост в посока към София, блъска 74-годишен мъж от Петрич.

Шофьор изби стадо овце с колата си край Ракитово и избяга

https://www.24chasa.bg/novini/article/6401233

Шофьор изби стадо овце с колата си край Ракитово
 и избягаШофьор прегази и изби почти цяло стадо с овце на пътя между Ракитово и Костандово и е избягал от местопроизшествието, съобщиха от полицията. Пътният инцидент е станал около 19.30ч. в събота. При движение с висока скорост 24-годишният Ангел К. от местното село Дорково се врязъл в преминаващото край пътя стадо.

Русия ликвидирала 200 бойци на "Даеш" в Сирия

http://clubz.bg/57457-rusiq_likvidirala_200_bojci_na_daesh_v_siriq

Снимка БГНЕС

Руската бойна авиация ликвидира над 200 бойци от "Даеш"  в района на сирийския град Дейр аз Зур, предаде БТА, като цитира руското Министерство на отбраната.

Бомбардировачи и армейска авиация от Въздушно-космическите сили на Русия ликвидирали също над 20 коли с висока проходимост, въоръжени с едрокалибрени оръжия и миномети, както и танкове и друга бронирана техника.

Ударът бил нанесен, докато джихадистите заедно с техниката се местели към Дейр аз Зур. Според Москва там те правят опит да се прегрупират и да оборудват последния си плацдарм в Сирия.

Същевременно сирийски правителствени войски изтласкват бунтовниците от южните райони на провинция Ракка и от западните части на провинция Хомс. Разгромът на "Даеш" край Дейр аз Зур ще стане стратегическо поражение на международната терористична групировка в Сирия, изтъкват от Москва.

Възможни са смущения в снабдяването с газ в столицата

https://www.actualno.com/society/vyzmojni-sa-smushtenija-v-snabdjavaneto-s-gaz-v-stolicata-news_628909.html

От 06.00 часа на 22.08.2017 г. до 14.00 часа на 24.08.2017 г. са възможни временни смущения и прекъсвания в снабдяването с природен газ на битовите и индустриалните потребители на „Овергаз Мрежи“ на територията на Столична община и Община Божурище. Това съобщават от компанията на ба

Теснолинейката ще има музей

http://www.dnevnik.bg/biznes/2017/08/21/3027844_tesnolineikata_shte_ima_muzei/?ref=rss


Почитателите на теснолинейката, която се движи по трасето Септември - Добринище, от следващия месец ще могат да посетят и неин музей. На 3 септември Гражданско сдружение "За теснолинейката" ще открие Дом-музей на теснолинейката. Той ще бъде на гара Цепина.<br /><br />Тя се намира в дефилето на Чепинска река, на 8 км от Варвара - в посока Велинград, на 116 км от София и на 62 км от Пловдив.<br /><br />Сградата е ремонтирана и възстановена изцяло с доброволен...

Меркел: Това, което прави Шрьодер, е ненормално

http://clubz.bg/57456-merkel_tova_koeto_pravi_shroder_e_nenormalno

“Според мен това, което Шрьодер прави, е ненормално”, заяви днес германската канцлерка Ангела Меркел.

По молба на най-тиражния в. “Билд” тя отговаря на живо на въпроси на граждани по телемост от канцлерството.

Меркел нямала никакви намерения да приема каквито и да е постове в областта на икономиката, след като излезе от властта.

“Сега обаче съм се концентрирала върху предизборната борба, с удоволствие бих искала да продължа да съм канцлерка”, заяви Меркел.

Тя се кандидатира за четвърти пореден мандат на общите избори, насрочени за 24 септември т. г.

Наскоро стана известно, че бившият германски канцлер (1998 – 2005 г.) е предложен от правителството на Москва да заеме поста независим директор в нефтения концерн “Роснефт”. Кандидатурата му ще бъде гласувана на общото събрание на акционерите на 29 септември т. г. в Санкт Петербург, резултатът от вота е предизвестен. По този повод в Германия се надигна вълна от недоволство. Шрьодер дори беше наречен “слуга на Путин” и “наемник на Кремъл”. Той обяви, че решението му било лично. Въпреки това при последните социологически проучвания неговата Германска социалдемократическа партия загуби доверие.

Днешният телемост с Меркел е финал на акция на в. “Билд”. Специален автобус с журналисти от изданието обиколи 65 германски градове и записа на видео най-парещите въпроси на гражданите към канцлерката.

"Мути (както германците наричат на галено Меркел б.р.) е върхът", гласи лозунг, издигнат на предизборно събрание на Меркел преди два дни в Щайнхуде.

Днес тя им отговори на живо.

Наред с важни теми имаше и любопитни въпроси. Андреа Лахнер от Берлин попита Меркел дали един политик става по-добър, ако управлява дълго.

“Ясен въпрос, ясен отговор – мисля, че така се трупа повече опит”, отговори Меркел. Тя обаче си задала въпроса дали продълржава да е любопитна за нещо ново. Отговорила си с категорично “да”. Канцлерката живо се интересувала от нови технологии, а в политически аспект съзирала опасност за Европа и света и обобщи: “За мен водещото е, че любопитство и опит могат да бъдат положителна комбинация.”

Елмар Айд от Заарлуис засегна парещата тема – забраната за автомобили с дизелови двигатели, както и манипулациите при двигатели на коли с марката “Фолксваген”.

“Автомобилната промишленост направи големи грешки, които са подсъдни. С представителите на автомобилната индустрия трябва да се говори открито и твърдо, тъй като пострада репутацията ни”, категорична беше Меркел. Тя призна, че не е очаквала толкова неясноти по манипулирането на стойностите на отделяните вредни газове и била гневна.

Що се отнася до настоявания в Германия да се забранят автомобилите с дизелови двигатели, канцлерката успокои притежателите им:

“Работим по посока да няма забрани.”

На критики, че в една богата Германия много училища са в окаяно положение, Меркел обясни, че вече са заделени 3,5 милиарда евро от бюджета за саниране на училищните сгради и обзавеждане на кабинети с нова дигитална техника.

Гражданите изразиха и страх от увеличаване на обирите в домовете им. На въпрос какво прави Меркел за вътрешната сигурност, тя отговори:

“Дълго тази тема беше пренебрегвана. Броят на взломните кражби е прекалено висок. Надявам се да се повиши ефективността при разкриваемостта на тези престъпления. Престъпниците трябва да бъдат издирвани и задържани. Гражданите трябва да са сигурни у дома си. Всеки обир е травма. Длъжни сме да действаме.”

Не беше отмината и темата за бежанската криза.

“Отговорността е на общините, федералните провинции и държавата. За пръв път приехме закон за интеграцията и подпомагаме финансово градовете и общините. Всеки обаче трябва да дава своя принос”, заяви Меркел.

Що се отнася до ислямисткия тероризъм, канцлерката очаквано категорично го осъди:

“Длъжни сме да направим всичко възможно, за да го пресечем!”

Верен на принципите си за независима журналистика и баланс, в. “Билд” ще излъчи подобен телемост и с кандидата за канцлер на социалдемократите Мартин Шулц. Той ще отговаря на живо на въпроси на 1 септември т. г. от 9,30 ч от партийната централа в Берлин – дом “Вили Бранд”. Ще следват интервюта на живо и с лидерите на либералите, зелените, крайната леваца и на евроскептичната Алтернатива за Германия.

Доларът се отдалечава от 4-месечното дъно спрямо йената

http://econ.bg/Новини/Доларът-се-отдалечава-от-4-месечното-дъно-спрямо-йената_l.a_i.747870_at.1.html

Доларът се търгува на стабилни цени, отдалечавайки се от 4-месечния минимум спрямо йената, достигнат в края на сесията миналия петък, тъй като...

Неймар наля масло в огъня с критики към ръководството на "Барселона"

http://www.dnevnik.bg/sport/2017/08/21/3027847_neimar_nalia_maslo_v_ogunia_s_kritiki_kum/?ref=rss


Звездата на световния футбол Неймар увеличи напрежението в бившия си клуб "Барселона" с критики към ръководството му.<br /><br />"Много съм тъжен заради ръководството на "Барселона". Това не са хора, които трябва да са там, "Барселона" заслужава много повече", каза бразилецът пред "Депортес куатро", цитиран от "Марка".<br /><br />Изявлението му идва в момент на увеличаващо се напрежение в каталунския клуб. Преди...

Prisma променя фокуса на бизнеса си

http://www.investor.bg/softuer/458/a/prisma-promenia-fokusa-na-biznesa-si-245185/

Компанията ще се насочи към маркетинг решения с изкуствен интелект

Набират предложения за младежки доброволчески инициативи във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=357910

Днес изтича срокът за кандидатстване с предложения за младежки доброволчески инициативи по програма „Варна – Европейска младежка столица 2017“, научи Moreto.net. Процедурата е стартирана от дирекция „Образование и младежки дейности“ към Община Варна , а документите се подават в деловодството на Община Варна.

Потвърден е шофьорът на буса-убиец от Барселона, цяла Европа го търси

http://www.cross.bg/abyyakyb-momenta-fyrm-1552693.html

/КРОСС/ Потвърдено е кой е бил шофьорът на вана-убиец в Барселона. Това е 22-годишният Юнес Абуякуб, който и до момента беше основен заподозрян терористичната атака в пешеходната зона на каталунската столица, която погуби живота на 13 души. Направените експертизи на видеозаписи с категоричност сочат, че Абуякуб е управлявал превозното средство, а новина обяви вътрешният министър на автономната област Каталуня Хоаким Фурм. Юнес Абуякуб в момента е търсен в цяла Европа, обяви Хоаким Фурм като уточни, че се координират действия със службите на всички страни на континента. Въпреки това няма данни терористът изобщо да е напускал Каталуня, заради което продължава усиленото му търсене. В тази връзка тази сутрин отново бяха правени претърсвания на градчето, в което 22-годишният младеж е живеел - Рипой. Вчера обиски имаше и в Алканар, където се смята, че е била щаб-квартирата на терористичната клетка. Именно Абуякуб се счита за единствения оцелял от клетката. Петима бяха убити при атентата им в Камбрилс. Още няколко са загинали в Алканар в къща, която се е взривила, най-вероятно при подготовката на експлозиви, които да послужат за терористична атака. Сред тях най-вероятно е имамът Абделбаки Ес Сати

22-годишен мароканец е извършил атентата в Барселона

https://offnews.bg//sviat/22-godishen-marokanetc-e-izvarshil-atentata-v-barselona-663298.html

Юнес Абуякуб е мъжът, управлявал вана при терористичното нападение в испанския град Барселона.

Властите обявиха името на 22-годишния мъж от Мароко днес, предаде "Ройтерс".

На 17 август ван се вряза в хора на пешеходна улица, уби 13 и рани повече от 100 души. Първоначалната версия бе, че зад волана е бил 17-годишният Муса Укабир, но по-късно тя бе опровергана. Сега испанската полиция издирва Абуякуб - единственият от 12-те членове на терористичната клетка, който все още не може да бъде открит.

Попитан дали Абуякуб е шофьорът, Йоахим Форн, който ръководи полицията в Каталония отговори: "Това е една от версиите в разследването. Тя е основната. Всичко сочи това. Днес ще представим доказателствата и ще обясним защо направихме това заключение".

Останалите от групата терористи са мъртви или в ареста.

Дете подпали къща и плевня в Златарица

https://www.24chasa.bg/novini/article/6401234

Дете подпали къща и плевня в ЗлатарицаДетска игра едва не изпепели къща и селскостопанска постройка в Златарица, съобщиха от пожарната във Велико Търново. Сигналът за инцидента бил получен около 18.30 ч. в неделя от тел.112. На мястото на пожара на ул."Младост" били изпратени два специализирани автомобила и петима огнеборци от службата в Елена.

Колата от атентата в Камбрилс била засечена за превишена скорост край Париж

//dariknews.bg/novini/sviat/kolata-ot-atentata-v-kambrils-bila-zasechena-za-previshena-skorost-kraj-parizh-2043547

Колата, използвана при нападението срещу пешеходци в испанския курорт Камбрилс, при което загина една жена, е била засечена за превишена скорост от камера седмица преди това в района на Париж, съобщи в. "Паризиен", цитиран от Ройте

Алекс Алексиев: 20 000 европейци отидоха да се бият за ИД

http://frognews.bg/news_140485/Aleks-Aleksiev-20-000-evropeitsi-otidoha-da-se-biiat-za-ID/

Меркел продължава да говори, че Европа може да приеме много повече емигранти. В Германия влязоха над 1 млн. чужденци през 2015 г. Нито един от тях не е проверен. На 60% от тях им бе дадено политическо убежище. Това заяви пред Фрог нюз експертът Алекс Алексиев от Центъра за Балкански и Черноморски изследвания.

Алекс Алексиев за Фрог: 20 000 европейци отидоха да се бият за ИД

http://frognews.bg/news_140485/Aleks-Aleksiev-za-Frog-20-000-evropeitsi-otidoha-da-se-biiat-za-ID/

Меркел продължава да говори, че Европа може да приеме много повече емигранти. В Германия влязоха над 1 млн. чужденци през 2015 г. Нито един от тях не е проверен. На 60% от тях им бе дадено политическо убежище. Това заяви пред Фрог нюз експертът Алекс Алексиев от Центъра за Балкански и Черноморски изследвания.

Атентаторът от Барселона е жив и се издирва в цяла Европа, обявиха каталунските власти

http://www.dnevnik.bg/sviat/2017/08/21/3027827_atentatorut_ot_barselona_e_jiv_i_se_izdirva_v_ciala/?ref=rss


Операцията за издирване на Юнес Абуякуб, сега смятан за физическият извършител на атаката в центъра на Барселона, се провежда в цяла Европа, каза представителят на каталунското външно министерство Жоаким Форн, цитиран от "Ройтерс" и каталунското издание "Вангуардия".<br /><br />В първите дни след атентатите в Барселона и Камбрилс, убили 14 души и ранили около 130, властите допускаха, че е възможно убитият от полицията при нападението в Камбрилс Муса Укабир да е...

Младеж уби 16-годишната си приятелка в Монтанско, скарали се

https://www.24chasa.bg/novini/article/6401221

Младеж уби 16-годишната си приятелка в Монтанско, скарали се

16-годишно момиче е убито от приятеля си при битов скандал в село Габровница, съобщиха от ОДМВР - Монтана. Вчера, около 00.30 часа сутринта, в село Габровница възникнал битов скандал между 16-годишно момиче от същото село и 21-годишен мъж с инициали Ц. Т. от с. Малорад, област Враца, с когото момичето съжителствало на семейни начала.

Ева Лонгория с дебют в модния бранш

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6401218

Ева Лонгория с дебют в модния браншТази година Ева Лонгория ще представи първата си модна линия по време на нюйоркската седмица на модата. 42-годишната актриса ще сбъдне мечтата си да бъде дизайнер и ще направи своят моден дебют на подиума на 13 септември, съобщиха организаторите на Седмицата на модата, цитира БГНЕС. Очаква се модното шоу да се излъчва на живо по "Фейсбук" чрез

Обявиха конкурс за 45 нови гвардейци

http://www.cross.bg/obyaviha-konkyrs-za-novi-gvardeiitzi-1552692.html

/КРОСС/ Националната гвардейска част е обявила 45 свободни позиции за гвардейци. Те са част от гордостта на България по време на всички национални празници и събития от голямо значение за страната ни в пълен синхрон и безкомпромисни в строя, предава БНТ. За да бъдете допуснати за участие в конкурса за гвардеец трябва да сте на възраст до 28 години и да отговарят на специфични физически критерии. Височината трябва да бъде между 175 и 185 см. Трябва да имате минимум средно образование, да нямате видими белези по лицето и татуировки по видимите части на тялото. Не на последно място сред изискванията е любовта към военната професия.

Българските пожарникари гасят по 130 пожара на ден

https://www.actualno.com/society/bylgarskite-pojarnikari-gasjat-po-130-pojara-na-den-news_628891.html

През изминалата седмица пожарникарите са гасили средно по 130 пожара на ден, или общо над 1000, съобщи главен комисар Николай Николов, директор на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“. Към момента няма пожар, който да не е поставен под контрол. Има три по-серио

Tpaфиĸът нa Дyнaв мocт пpи Pyce ce e yвeличил двoйнo зa гoдинa

http://econ.bg/Новини/Tpaфи-ът-нa-Дyнaв-мocт-пpи-Pyce-ce-e-yвeличил-двoйнo-зa-гoдинa_l.a_i.747869_at.1.html

Tpaфиĸът нa Дyнaв мocт пpи Pyce ce e yвeличил двoйнo caмo в paмĸитe нa eднa гoдинa. Toвa cъoбщи пpeд БHT Beнциcлaв Xaлaджoв, диpeĸтop нa митницaтa в...

Един от най-близките приятели на Доган: Той е изключително скромен човек

http://www.moreto.net/novini.php?n=357913

Името на Ахмед Доган се появи през изминалата седмица – че щял да бъде арестуван, припомни се хонорарът му от милион и половина лева за „Цанков камък”. А Доган отговори: „Не се занимавайте с мен!”. ГЕРБ подаде сигнал за източване на пари по хидропроекта.

Кой ще оглави БНТ: визията на Сашо Йовков за националната телевизия

https://offnews.bg//medii/koj-shte-oglavi-bnt-viziata-na-sasho-jovkov-za-natcionalnata-televizi-663297.html

Няма как дългогодишният журналист на националната телевизия Сашо Йовков да не говори с емоция за БНТ след 27 години работа там. Така бе и по време на изслушването му пред Съвета за електронни медии (СЕМ) на финалния етап на конкурса за генерален директор на обществената медия. В малко повече от час Йовков представи своята концепция за управление на телевизията в следващите три години, а след това да отговори на въпросите на членовете на СЕМ.

Йовков започна с това, че решението му да се яви на конкурса не е от вчера. Обмислял го от пет години.

За един от основните си приоритети Йовков счита разбиването на клишетата и стереотипите, че БНТ е неефективна, с раздут щат и стара програма.

В тригодишния си план за развитие на телевизията спортният журналист предвижда БНТ да бъде мултиканална и да излъчва на Full HD. В концепцията си Сашо Йовков залага създаването на нов спортен канал БНТ 3 и на нов канал за култура и образование - БНТ 4.

Кандидатът посочи, че изработването на нов медиен закон това трябва да бъде приоритет не само на генералния директор на БНТ, но и на обществото и властта. Той трябва да обхваща не само обществените медии като БНТ и БНР, а и фалшивите новини и интернет медиите.

Йовков мисли, че и мандатът на генералния директор на БНТ, и финансирането ѝ трябва да се увеличат. Понастоящем годишният бюджет на БНТ е около 65 млн. лева. Тази сума обаче е крайно недостатъчна, ако БНТ трябва да плати 9 милиона за права за олимпиада, каза той.

В концепцията си Йовков е заложил техническо обновление на тв центровете извън София. С техническо обезпечаване на екипите на БНТ 2 ще се вдигне качеството на програмата, категоричен е кандидатът.

Сред идеите на спортния журналист е и обща импресарска агенция между БНТ и БНР за създаване на съвместна качествена продукция за износ в чужбина. За пример той даде успешният сериал "Под прикритие".

Йовков посочи, че моделът на финансиране на националната телевизия трябва да се промени. За пример той даде Би Би Си и германската обществена телевизия, за които гражданите плащат такса.

На финала на своето изложение Йовков се обърна към политици с думите: "Внимавайте с БНТ!" - заради професионалистите, заради хората там, заради силата и доверието, което обществената телевизия има. 

Изтъкнат немски кулинар е новият главен готвач на "Хилтън София"

http://www.cross.bg/sofiya-razlichni-iztuknat-1552691.html

/КРОСС/ Изтъкнат немски кулинар е новият главен готвач на „Хилтън София". Първите му проекти в „Хилтън София" са свързани с бюфета на закуска, с есенното меню на ресторант „Сезони" и възобновяването на неделния брънч от средата на месец септември. Шеф Рабе има над 25-годишен опит в хотелиерството, като неговата страст в готварството започва още в ранна детска възраст. Работил е в различни хотели и ресторанти в зеления крайбрежен район край река Елба до 2000 година, когато тръгва на истинско околосветско пътешествие по света - от САЩ до Ирландия, през Швейцария, Хърватия, Йордания, Бермудските острови и Египет. Изкачвал е стълбицата на кулинарното майсторство в различни хотелиерски вериги - "Кемпински", "Льо Меридиен", "Мариот", "Фор Сийзънс" и "Риц-Карлтън".    

Facebook тества персонализиран списък с новини

http://www.investor.bg/socialni-mreji/454/a/facebook-testva-personaliziran-spisyk-s-novini-245103/

Социалната мрежа ще предлага индивидуален News Feed, за да задържа по-дълго вниманието на потребителите

Седмичен ЛЮБОВЕН хороскоп за 21-27 август

https://www.actualno.com/curious/sedmichen-luboven-horoskop-za-21-27-avgust-news_628903.html

Поставяме началото на седмицата с нови емоции и задачи, които отдавна чакат да бъдат решени. Не позволявайте на променливите ви настроение да вземат грешни решения вместо вас. Ето какво ви очаква в любовта през тази седмица. Овен Новата седмица ви предлага възможност за

Сашо Йовков - първият изслушан в конкурса за шеф на БНТ

https://www.24chasa.bg/novini/article/6401137

Сашо Йовков - първият изслушан в конкурса за шеф на БНТТри години мандат са малко, каза спортният журналист. Спортният журналист на БНТ Сашо Йовков беше първият, с когото съветът за електронни медии събеседва в конкурса за генерален директор на БНТ. Ако бъде избран, Йовков има намерение да създаде още 2 канала на БНТ. Освен основния БНТ1 и БНТ2 - за регионалните центрове,

Барселона засилва борбата с незаконните квартири за туристи

http://www.investor.bg/po-sveta/453/a/barselona-zasilva-borbata-s-nezakonnite-kvartiri-za-turisti-245191/

Каталунската столица планира да наеме десетки нови инспектори, които да водят борба срещу незаконното даване под наем на жилища

ЧЕЗ повишава сигурността на електроснабдяването в София

http://frognews.bg/news_140563/CHEZ-povishava-sigurnostta-na-elektrosnabdiavaneto-v-Sofiia/

ЧЕЗ Разпределение България стартира най-големия си проект през 2017 г. – подмяна на ключов кабел 110 kV в София. Проектът е на стойност 3,2 млн. лева и с реализацията му многократно ще се подобри сигурността на електрозахранването в 9 столични района.

Ограничават движението по пътя Габрово - Шипка - Казанлък заради честването на 140-ата годишнина от Шипченската епопея

http://www.cross.bg/repyblikata-kazanluk-prohod-1552690.html

/КРОСС/ На 26 август (събота), от 9 ч. до 22 ч., за честванията на 140-тата годишнина от Шипченската епопея се ограничава движението на транзитно преминаващите превозни средства по път I-5 (E-85) Габрово - Шипка - Казанлък, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура". Транзитният трафик ще се пренасочва по път II-55 Проход на Републиката, както следва: • за пътуващите от Северна към Южна България - от Русе и Велико Търново през Дебелец - Проход на Републиката - Гурково за Казанлък, Стара Загора и Бургас; • за пътуващите от Южна към Северна България през Гурково - Проход на Републиката - Дебелец за Велико Търново и Русе. Локалният трафик и идващите от запад превозни средства ще бъдат пренасочвани за Габрово през с. Поповци и с. Донино, обходния път на град Трявна - с. Белица - с. Вонеща вода - Проход на Републиката и обратно.В област Стара Загора движението на МПС ще се пренасочва към Прохода на Републиката по следния маршрут: път I-6 Калофер - Казанлък - път II-55 Гурково - Велико Търново и обратно. Пренасочването ще става при пътен възел „Мъглиж" (връзката на път I-5 с I-6). През прохода „Шипка" ще бъдат пропускани само автобуси и автомобили с участници и гости в събитието, както и организираният междуградски автомобилен транспорт. Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от безплатното мобилно приложение LIMA, от интернет страницата на АПИ - www.api

Рекордна заетост за прехода

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6400446

Рекордна заетост за прехода Заслугата е на частния сектор, работещите в обществени предприятия дори намаляват ЗА второто тримесечие на 2017 г. коефициентът на заетост на населението от 15 до 64 години достигна 67,2%. Ръстът спрямо година по-рано е с 3,5 процентни пункта. Това само по себе си е огромна новина, тъй като икономиката поставя рекорд.

Google има план за помиряване с медиите?

http://www.investor.bg/medii/455/a/google-ima-plan-za-pomiriavane-s-mediite-245183/

Търсачката прави опити да помогне на медиите да насърчават потребителите да се абонират за достъп до съдържание

Цената на златото изпрати миналата седмица с понижение

http://www.investor.bg/surovini/365/a/cenata-na-zlatoto-izprati-minalata-sedmica-s-ponijenie-245190/

По-рано през седмицата ценният метал поскъпна над психологическата граница от 1300 долара за тройунция

Как изглежда съвременният джентълмен

https://www.vesti.bg/lyubopitno/sveji/kak-izglezhda-syvremenniiat-dzhentylmen-6072870

Модерният етикет изисква от мъжа да поставя мобилния си телефон на масата за вечеря, да носи спретнат костюм и да ходи на фитнес

Оръжейници от ”Емко” на протест, затварят Хаинбоаз

http://frognews.bg/news_140562/Orajeinitsi-ot-Emko-na-protest-zatvariat-Hainboaz/

Поредна фирма за боеприпаси на протест. След ”Дунарит” служителите на фирма ”Емко” в гр. Трявна и с. Белица също се оказаха притеснени за работата си заради започнала процедура по отнемане на лиценза на предприятието.

Оръжейници от ”Емко” излизат на протест, затварят Хаинбоаз

http://frognews.bg/news_140562/Orajeinitsi-ot-Emko-izlizat-na-protest-zatvariat-Hainboaz/

Поредна фирма за боеприпаси на протест. След ”Дунарит” служителите на фирма ”Емко” в гр. Трявна и с. Белица също се оказаха притеснени за работата си заради започнала процедура по отнемане на лиценза на предприятието.

Управляващи и обвиняващи - бюро за (насрещни) услуги?

http://clubz.bg/57454-upravlqvashti_i_obvinqvashti_byuro_za_nasreshtni_uslugi

Снимка БГНЕС

Някога учени, експерти, неправителствени организации, институти на БАН, български и европейски институции в продължение на месеци са проучвали, обсъждали и накрая приели очертанията на защитените зони около Калиакра и по специално на тъй наречените понто-сарматски степи. Сега обаче на българската прокуратура ѝ бе достатъчна една единствена седмица, за да установи, че всички те са сбъркали и площта на тези зони трябва да е по-малка. Което ѝ дава основание да поиска отмяна на забраната за разораване, залесяване и засяване на въпросните, съхранили се само на миниатюрни късчета земя по бреговете на Черно море, степи. А те и без това са негодни за земеделие. За тежест лично главният прокурор се включи с коментара, че „както съдебната реформа, така и защитата на природата, общо взето се оказва една много доходна хранителна среда за доста неправителствени организации“.

Какво става? Може би прокуратурата разполага с някакви свръхексперти? Или е получила просветление свише? Нищо подобно - просто за пореден път се произнася не толкова от гледна точка на закона, колкото на моментната политическа целесъобразност. (Спомнете си само как навремето главният прокурор препоръча на министъра на енергетиката да свали цените на тока.) Ключът към тази „загадка“ трябва да се търси във взаимоотношенията между прокуратурата и политическата власт и, по специално, между главния прокурор и премиера.

История на взаимоотношенията

Те преминаха през сложни перипетии и внезапни обрати. Началото (зимата на 2012–2013) обещаваше безоблачно бъдеще: за тогавашния (и днешен) премиер и партиен лидер бъдещият главен прокурор бе „най-добрият окръжен съдия“, а за тогавашния вътрешен министър и заместник-лидер – „най-стабилният съдия“. Тогава от премиера дори чухме, че не било лошо следващият главен обвинител да е съдия. Което впоследствие и стана, а след време тогавашният градски прокурор на София му го припомни:

"Не ми се подсмихвай. Ти си го избира".

Само месец-два след избора обаче в разгара на „спонтанно“ организирани протести премиерът подаде оставка. Тогава новоизбраният главен прокурор светкавично хвана „вятъра на промяната“ и обърна посоката. За броени седмици върху главите на премиера, заместника му и някои от най-приближените им се стовари лавина от възобновени и новооткрити проверки, сигнали, разследвания, разпити и обвинения за какво ли не. Два дни преди предсрочните избори (май 2013-а) премиерът (по това време само партиен лидер) възкликна иронично, че не бил виждал толкова бърза прокуратура и в мечтите си, и че всичко, което се случвала, било лично – лично от главния прокурор, лично от Делян Пеевски, разясни тогава заместникът му, набързо превърнал се в подсъдим по три дела.

В деня за размисъл прокуратурата нахлу в печатницата в Костинброд, за да открие купища „фалшиви бюлетини“ и да предотврати „грандиозна фалшификация“ на изборите. С което наклони с малко, но достатъчно везните на властта.

„Не искам да чувам думата прокуратура“, каза (временно) бившият премиер. „Недопустима намеса на държавното обвинение в изборите”, проплака партията му. Но ударите не спираха – появи се прословутото тефтерче на Златанов с компрометиращите инициали ИФ, ЦЦ и ББ (инициалите ДП се оказаха предварително преправени).

Пакт за ненападение

Лека-полека обаче кабинетът „Орешарски“ изпълни предназначението си и „изчерпи потенциала си“, пластовете се разместиха, КТБ бе срината (в началото пак бе прокурорско нахлуване), а активите ѝ – пуснати за разграбване. ДПС оттегли подкрепата си за правителството, на хоризонта се зададоха избори и между главния прокурор и (тогава) бившия премиер настъпи примирие - сключиха нещо като пакт за ненападение. Проверките и разследванията светкавично бяха прекратени, а заместникът бе оправдан по всички дела. Изборите рязко пак „обърнаха палачинката“. След което и прословутото тефтерче на Златанов с компрометиращите инициали внезапно изчезна. Единственият обвиняем около т.н. „фалшиви бюлетини“ бе окончателно оправдан и всичко бе забравено. Интересуващите ни взаимоотношения навлизаха в нов етап.

В тях лека полека се възцари дух на взаимноизгодно сътрудничество. Негов венец по време на второто правителство на премиера бе „опраскването“ на съдебната реформа, така че да не засегне по никакъв начин прокуратурата, която, както вече смяташе премиерът, „си върши прекрасно работата“. В замяна започнаха периодични „опрасквания“ по поръчка. Така една съдийка и „семейна приятелка“ се превърна в обвиняема. Сигнали, проверки и разследвания сполетяха издатели на критични медии, кандидат-кметове, пречкащи се в дясноцентристкото пространство доскорошни коалиционни партньори. Но и това вече бледнее на фона на взаимодействието и взаимопомощта от последния месец.

Под лозунга „да премахнем ненужния формализъм и да ускорим делата“, светкавично приетите промени в НПК развързаха ръцете на прокуратурата за сметка на останалите страни в процеса: тя вече можеше да удължава всяко разследване, колкото си поиска; върнаха се „вечните обвиняеми“; затова пък за съда стана много трудно и дори невъзможно да връща дела заради пропуски и процесуални нарушения при разследването; делата за корупция по високите етажи се прехвърлиха от неподатливия на влияния Градски съд към удобния за прокуратурата Специализиран наказателен съд (който, освен всичко друго, е и крайно безкритичен при даването на разрешения за подслушване).

Паралелно приетите промени в Закона за съдебната власт дадоха възможност на прокуратурата да отстранява неудобни магистрати, като им повдигне обвинение и го остави да „виси“ докогато ѝ е удобно. Така постигнатият по-рано относителен напредък в съдебната реформа бе ликвидиран и върнат назад. Затова пък "борбата с корупцията“ ще си продължи както досега – което се гарантира с прехваления антикорупционен проектозакон, написан също по рецепта на главния прокурор. В замяна на насрещни услуги, като мистериозния втори (7 години по-късно) сигнал (неясно за какво и срещу кого) за „Цанков камък“. От прокуратурата пак се очаква да се произнесе, този път по енергийна целесъобразност – дали проектът е нужен на обществото. И тя сигурно ще отговори. Коя е този път мишената за „опраскване“ засега не е ясно, но ще се разбере скоро.

Така пак стигаме до случая „Калиакра“. Властта има един проблем: как хем да докаже, че се грижи за природата, хем да запази старите и да остави простор за нови строежи в защитената територия. И двама противници: външен - Европейската комисия, която може да наложи санкции за неизпълнение на решението на Съда на ЕС, и вътрешен – гражданското общество, което се пречка и вдига „излишен“ шум. И ето че прокуратурата се притича на помощ. Светкавичната ѝ „проверка“ и съпътстващият я коментар на главния прокурор дават възможност на властта да твърди, че проблемът не е в строежите, а в картите. И че виновни за нарушенията на закона са не други, а неправителствените организации.

Третата сила

Разбира се, за пълнота на картината не бива да пропускаме, че отношенията между политическата власт и прокуратурата през цялото време са под мощното влияние на трета, стояща някъде встрани, отзад или над тях, сила – една партия, която все си е на власт, с един лидер, който „разпределя порциите“, или може би вече само един недосегаем депутат, чиято „порция“ постепенно стана прекалено голяма. Толкова голяма, че се превърна в непреодолимо силово поле. В черна дупка, в която изчезва всичко.

Дойче веле.

Жители на "Изгрев" във Варна протестират заради безводие

http://www.moreto.net/novini.php?n=357911

Мирен протест готвят жители на варненския квартал "Изгрев" заради проблеми с водоподаването, научи Moreto.net. "Вече пети ден около 150 домакинства на ул. "Букет" са на ръба на хуманитарна криза, породена от спиране на водоподаването", жалват се хората от района.

Весна Змиянац и още куп звезди на есенния панаир в Гоце Делчев

https://www.24chasa.bg/region/article/6401177

Весна Змиянац и още куп звезди на есенния панаир в Гоце ДелчевОбщина Гоце Делчев е предвидила много богата музикална програма за Традиционния есенен панаир, който тази година ще се проведе от 11 до 17 септември 2017 г. Всяка вечер от 19,30 ч са предвидени концерти с участието на местни и гост-изпълнители, като тази година освен от България, ще гостуват обичани певци съседните ни страни – Гърция,

Американски дезертьор в КНДР останал верен до смърт на Ким

https://www.vesti.bg/sviat/azia/amerikanski-dezertior-v-kndr-ostanal-veren-do-smyrt-na-kim-6072871

„Баща ни живя в прегръдките на Републиката и получаваше от партията само обич и грижи“, казаха синовете на Джеймс Джоузеф Дреснок

Убитото момиче в Бургас е непълнолетно, най-вероятно жертва на грабеж

https://www.24chasa.bg/novini/article/6401154

Убитото момиче в Бургас е непълнолетно, най-вероятно жертва на грабежУбитото момиче в Бургас, открито в асансьор, е непълнолетно и най-вероятно е станало жертва на грабеж, научи "24 часа". Съседи от блок 108, в който се е случил фаталният инцидент, разказаха, че около 17.00 часа вчера са чули викове, но са помислили, че те идват от детската площадка до блока.  "Тук винаги е оживено, играят много деца,

Работници от "Емко" излязоха на протест

http://www.dnevnik.bg/biznes/2017/08/21/3027824_rabotnici_ot_emko_izliazoha_na_protest/?ref=rss


Работници от оръжейното предприятие "Емко" - Трявна, излязоха на мирно шествие край международния път Русе - Свиленград, в района на село Вонеща вода, съобщи БТА.<br /><br />Поводът за техния протест е отнемането на лиценза на фирмата, което ще доведе до закриване на производството, каза пред БТА управителят на дружеството Славчо Демиев. Той уточни, че близо 400 души са излезли на протест, защото смятат, че работните им места за застрашени.<br /><br />В...

Работници от "Емко" протестират

http://www.dnevnik.bg/biznes/2017/08/21/3027824_rabotnici_ot_emko_protestirat/?ref=rss


Работници от оръжейното предприятие "Емко" - Трявна, излязоха на мирно шествие край международния път Русе - Свиленград, в района на село Вонеща вода, съобщи БТА.<br /><br />Поводът за техния протест е отнемането на лиценза на фирмата, което ще доведе до закриване на производството, каза пред БТА управителят на дружеството Славчо Демиев. Той уточни, че близо 400 души са излезли на протест, защото смятат, че работните им места за застрашени.<br /><br />В...

Зам.-министър Крумова ще открие обновена жилищна сграда в Перник

http://www.cross.bg/krymova-otkrie-pernik-1552689.html

/КРОСС/ Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Малина Крумова ще открие обновена със средства от Националната програма за енергийна ефективност 15-етажна многофамилна жилищна сграда в Перник. Церемонията ще се състои пред входа на реновирания блок 58, намиращ се на ул. „Благой Гебрев" в ж.к. „Изток", от 18.00 часа, днес, 21 август.

Серхио Рамос изравни рекорд за червени картони при победа на "Реал"

http://www.dnevnik.bg/sport/2017/08/21/3027796_serhio_ramos_izravni_rekord_za_cherveni_kartoni_pri/?ref=rss


Капитанът на "Реал" (Мадрид) Серхио Рамос изравни рекорда за най-много получени червени картони в Примера дивисион. Той беше изгонен в добавеното време при победата с 3:0 срещу "Депортиво" на старта на сезона.<br /><br />За бранителя това е 18-и път, в който е изгонен от игра в среща испанското първенство. Със същото "постижение" на върха в класацията са бившите футболисти на "Сарагоса" Хави Агуадо и Пабло Алфаро.<br /><br />Рамос...

Цяла седмица засилени проверки за скорост, обявиха от пътната полиция

http://econ.bg/Новини/Цяла-седмица-засилени-проверки-за-скорост-обявиха-от-пътната-полиция_l.a_i.747866_at.1.html

По инициатива на европейската мрежа на службите на пътна полиция (TISPOL) от днес до 27 август 2017г. на територията на всички държави-членки ще бъде...

Инж. Симеон Славчев пита столичани за автобусите пред “Александър Невски”

http://www.cross.bg/nevski-slavchev-suvetnik-1552688.html

/КРОСС/ Онлайн допитване до софиянци стартира от днес. Инициативата е на общинския съветник и съпредседател на "Политическа група 5" в Столичния общински съвет, инж. Симеон Славчев. Той иска мнението на столичани за това как да изглежда пространството пред храм-паметника "Св.Александър Невски". Допитването ще бъде на личния му сайт http://simeonslavchev.bg/, където всеки ще може да даде своя вот по темата. Гражданите ще могат да дадат мнението си от 21 август до 13 септември 2017 г. -http://simeonslavchev.bg/novini/%D0%B8%D0%BD%D0%B6-%D1%81%D0%B8%D0%BC%D0%B5%D0%BE%D0%BD-%D1%81%D0%BB%D0%B0%D0%B2%D1%87%D0%B5%D0%B2-%D0%BF%D0%B8%D1%82%D0%B0-%D1%81%D1%82%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%87%D0%B0%D0%BD%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-%D0%B0/. Резултатите ще бъдат официално представени на 14 септември от инж.Славчев по време на заседание на Столичния общински съвет. Общинският съветник реши да пусне онлайн анкета и да се допита до съгражданите си, след като десетки хора подадоха сигнали до него. В тях те алармираха, че десетки автобуси с туристи са превърнали площада пред храм-паметника "Св.Александър Невски" в незаконен паркинг. Инж. Славчев входира писмено питане до кмета на Столична община Йорданка Фандъкова. "Бих искал да получа отговор от кмета на София, дали автобусите имат разрешение за паркиране пред „Св

Във всички държави от ЕС започват засилени проверки за превишена скорост

http://www.barometar.net/89374/

Засилени проверки за превишена скорост започват пътните полицаи във всички държави от Европейския съюз, съобщава БНТ. От МВР съобщават, че операцията е по линия на европейската мрежа на службите на пътна полиция и ще продължи до 27 август. Освен за спазване на скоростта, пътните полицаи ще проверяват и за валидна застраховка „Гражданска отговорност“.

Жестоко убийство на 11-годишно момиче в бургаския кв. Меден рудник

https://offnews.bg//112/zhestoko-ubijstvo-na-11-godishno-momiche-v-burgaskia-kv-meden-rudnik-663296.html

Тялото на убито по жесток начин 11-годишно момиче е било намерено вчера в бургаския квартал "Меден рудник".

По непотвърдена информация то е открита от съседи в асансьора на блок 108 в комплекса.

Първоначално информацията бе за убита млада жена. Малко по-късно от прокуратурата обявиха пред агенция "Фокус", че жертвата е дете. Извършителят е задържан.

Очаквайте подробности.

Жестоко убийство на млада жена в бургаския кв. Меден рудник

https://offnews.bg//112/zhestoko-ubijstvo-na-mlada-zhena-v-burgaskia-kv-meden-rudnik-663296.html

Тялото на убита по жесток начин млада жена е било намерено вчера в бургаския квартал "Меден рудник".

По непотвърдена информация жертвата е открита от съседи до асансьора на блок 108 в комплекса.

Засега името й и подробности около престъплението не се съобщават.

Вероятно се по-късно днес прокуратурата ще даде повече данни за случилото се.

Как захарта вреди на тялото?

http://www.dnes.bg/health/2017/08/21/kak-zaharta-vredi-na-tialoto.350820

Честата й консумация крие рискове от развитие на атеросклероза

Уникални снимки на пловдивско тепе, нарязано за павета

http://frognews.bg/news_140561/Unikalni-snimki-na-plovdivsko-tepe-nariazano-za-paveta/

Непоказвани фотографии на едно от седемте тепета в Пловдив, което отдавна е нарязано за павета, бяха събрани на едно място.

Никол Шерцингер глези шампиона Григор Димитров (СНИМКА)

//dariknews.bg/novini/liubopitno/nikol-shercinger-glezi-shampiona-grigor-dimitrov-snimka-2043615

Шампионът от Синсинати Григор Димитров получи интересна почерпка от своята любима Никол Шерцингер за победата си.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ И

Фалшиви слънчеви очила: Как да познаем дали имат истинска защита?

http://www.moreto.net/novini.php?n=357912

Как да познаем истинските очила и как да разберем кога UV-филтърът им е фалшив и доколко това може да ни навреди? При проверка на Държавната агенция по метеорологичен и технически надзор се оказа, че 20% от проверените очила са фалшиви.

Почина американският комик и създател на "Смахнатият професор" Джери Люис

http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2017/08/21/3027822_pochina_amerikanskiiat_komik_i_suzdatel_na_smahnatiiat/?ref=rss


Известният американски актьор, комик и режисьор Джери Люис почина днес от естествени причини на 91 години в дома си в Лас Вегас, заобиколен от близките си, съобщи семейството, цитирано от "Ройтерс".<br /><br />Люис започва кариерата си с хумористични скечове, които изпълнява в клубове, по радиото и телевизията. Става популярен през 40-те благодарение на комедийния дует с Дийн Мартин, с когото се разделя през 1956 г. след десет години съвместна работа.<br /><br...

Юнес Абуякуб е управлявал вана, с който бе извършен атентата в Барселона

https://www.24chasa.bg/novini/article/6401166

Юнес Абуякуб е управлявал вана, с който бе извършен атентата в БарселонаПолицията в испанския автономен регион Каталония съобщи в понеделник, че е идентифицирала водача на микробуса, с който бе извършено нападението в сърцето на Барселона, предава АФП. Името му не бе разкрито, но регионалният вътрешен министър Хоаким Форн заяви пред местно радио, че „всичко подсказва, че шофьорът на вана е бил Юнес Абуякуб“.

Неймар се представи на Париж с гол за 222 милиона евро (видео)

https://offnews.bg//futbol/nejmar-se-predstavi-na-parizh-s-gol-za-222-miliona-evro-video-663295.html

Струва ли Неймар 222 милиона евро? Дебатите продължават, макар че след като някой е платил толкова, значи отговорът е положителен. Бразилецът вкара гол като за 222 милиона евро при дебюта си на парижка земя. И със сигурност сделката си изглежда отлична.

ПСЖ прие Тулуза на "Парк де Пренс", а зрителите се насладиха на истинско шоу. Черешката на тортата дойде в края, когато Неймар изигра истинска ламбада между половината отбор на гостите. След каскадата финтове той мушна топката в мрежата.

Парижани сразиха 6:2 Тулуза, а Неймар вкара общо два гола. Адриен Рабио, Единсон Кавани, Хавиер Пасторе и Лейвин Курзава също бяха точни за домакините, които първи пуснаха гол. ПСЖ запази пълния си актив от точки и след третия кръг в Лига 1, като се изравни с Монако и Сент Етиен, но оглави таблицата заради по-добрата си голова разлика.

Неймар направи още няколко страхотни финта, като дълго ще се коментира този на следващото видео:

Преди началото на двубоя с минута мълчание беше почетена паметта на жертвите на атентата в Барселона. Неймар не можа да сдържи емоциите си и се разплака.

Публиката на ПСЖ се сбогува със своя любимец Блес Матюиди. Френският национал премина в Ювентус и се появи на "Парк де Пренс", за да си вземе довиждане с феновете, които го аплодираха.

Григор Димитров официално се върна в топ 10, Цветана Пиронкова се срина с 12 места

http://www.cross.bg/nomer-tochki-mesta-1552687.html

/КРОСС/ Григор Димитров официално се завърна в топ 10 на световния тенис. Това вече е факт след актуализирането на световната ранглиста. С прибавянето на внушителните 1000 точки след първата му голяма титла - от Синсинати, българският тенисист се изкачи с 2 места и вече е под номер 9 в света. Така първата ни ракета е само на една позиция от най-високото класиране в кариерата си - 8-ото място, което достигне през 2014 г. Димитров изостава с 320 точки от 8-ия Доминик Тийм, но пък предстои Откритото първенство на САЩ, където могат да се получат много точки при нов голям успех. Официално от тази седмица има и нов номер 1. Рафаел Надал се завърна на върха, като измести Анди Мъри. Роджър Федерер е трети. При жените Цветана Пиронкова се срина с 12 места и вече под номер 137 в световната ранглиста. Втората ни ракета Виктория Томова прогресира с 2 позиции до номер 164. Лидерка е Каролина Плишкова, следвана от Симона Халеп, а трета вече е Гарбине Мугуруса, която също се поздрави с титла в Синсинати.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване