Медийният регулатор започва изслушванията на кандидатите да оглавят БНТ

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/08/21/3026957_mediiniiat_regulator_zapochva_izslushvaniiata_na/?ref=rss


От днес в Съвета за електронни медии (СЕМ) започват публичните изслушвания на кандидатите за генерален директор на БНТ.<br /><br />Общо деветима души подадоха документи за участие в конкурса за директор на държавната телевизия, а медийният регулатор допусна до последния му етап шестима. Техните изслушвания ще бъдат излъчвани на живо по БНТ2.<br /><br />Днес своите концепции за управлението на БНТ ще представят Сашо Йовков, Валерий Тодоров и Тома Иванов. Във вторник са...

Катастрофа с трима ранени на главен път Е-79

//dariknews.bg/novini/bylgariia/katastrofa-s-trima-raneni-na-glaven-pyt-e-79-2043537

Трима души са ранени и откарани в болница тази сутрин при катастрофа на главен път Е-79, предаде БГНЕС.

Лек автомобил и пътнически микробус са се ударили челно. Катастрофата е станала на изхода на Струмяни в посока Сандански, в 7.30 часа. Пътническият автобус се е дв

Гришо на български в Синсинати: Благодаря ви! (ВИДЕО)

//dariknews.bg/novini/bylgariia/grisho-na-bylgarski-v-sinsinati-blagodaria-vi-video-2043534

Григор Димитров бе много развълнуван след финала на турнира в Синсинати и спечелена титла, пише Gong.bg


Конгресменка в САЩ се извини, че желаела покушение срещу Тръмп

http://pogled.info/svetoven/amerika/kongresmenka-v-sasht-se-izvini-che-zhelaela-pokushenie-sreshtu-tramp.88566

/Поглед.инфо/ Депутатка в щата Мисури Мария Чепъл-Надал поднесе извиненията задето бе написала във Фейсбук, че се надява на покушение срещу президента Доналд Тръмп.

Прогноза за времето - 21 август

http://www.moreto.net/novini.php?n=357883

Над Черноморието ще е предимно облачно, след обяд с превалявания. Ще духа слаб северозападен вятър, който привечер ще се усили и с него ще започне захлаждане. Максималните температури ще са 26-28°. Температурата на морската вода е 25°-26°.

Григор Димитров спечели титлата в Синсинати

http://www.mediapool.bg/grigor-dimitrov-specheli-titlata-v-sinsinati-news268197.html

Григор Димитров спечели най-големия успех в кариерата си, триумфирайки на турнира от сериите “Мастърс“ в Синсинати.  На финала той победи австралиеца Ник Кирьос с 6:3, 7:5. Българинът показа чудесна игра през целия турнир и го спечели без загубен сет и след само един допуснат пробив. Това е първа “Мастърс“ титла за Димитров, трети спечелен турнир за тази година и общо седми в кариерата. По пътя към трофея той надделя за първи път срещу Хуан Мартин Дел Потро, а след това победи и неудобния за него американецДжон Иснър. Димитров не срещна по пътя си нито един представител на топ 10, тъй като от турнира се отказаха Роджър Федерер, Кей Нишикори и Милош Раонич. Рафаел Надал бе победен от Кирьос на полуфиналите. От понеделник Григор Димитров ще се изкачи до номер 9 в световната ранглиста. През първите пет гейма от финала в Синсинати двамата съперници почти не грешаха на свой сервис. Кратко колебание показа Григор Димитров в петия гейм, когато направи две двойни грешки, но след това стабилизира подаването си и взе частта. В шестия гейм Димитров показа много добра защита при подаването на австралиеца и успя да стигне до брейкпойнт, който спечели бързо, повеждайки с 4:2. След това той затвърди преднината си на свое подаване – 5:2 Кирьос взе бързо подаването си за 5:3, но Димитров бе изключително убедителен в решаващия гейм на свой сервис и на практика не допусна разигравания – 6:3. Вторият сет бе равностоен до 5:5 гейма, когато Ник Кирьос направи две двойни грешки. Григор Димитров се възползва и го проби, за да поведе с 6:5. В последния гейм българинът достигна до два мачбола, пропиля първия, но не изпусна втория шанс за първа “Мастърс“ титла в кариерата си.

Тарта с домати, патладжани и сирене

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/6400357

Тарта с домати, патладжани и сиренеВашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Почина комедийният актьор Джери Люис

//dariknews.bg/novini/sviat/pochina-komedijniiat-aktior-dzheri-liuis-2043522

Известният американски актьор, комик и режисьор Джери Люис почина на 91 години в дома си в Лас Вегас, заобиколен от близките си, съобщи семейството, цитирано от Ройтерс.

Люис започва кариерата си с хумористични скечове, които изпълня

САЩ наблюдават пълно слънчево затъмнение

//dariknews.bg/novini/sviat/sasht-nabliudavat-pylno-slynchevo-zatymnenie-2043529

На 21 август за първи път от 99 години, пълно слънчево затъмнение ще премине над САЩ изцяло, от западното до източното крайбрежие. Затова то предизвиква толкова голям интерес, предава АФП.

Любим виц на Емо Чолаков

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6400420

Любим виц на Емо Чолаков Двама си говорят: - А пък аз ще ходя на море от 21 август! А другият: - Знам, бе... - Че как ще знаеш?! Аз още даже не съм решил къде! - Да, ама видях графикът кога твоя квартал е без топла

10 минути сутрин, за да си красива цял ден

https://www.vesti.bg/lyubopitno/sveji/10-minuti-sutrin-za-da-si-krasiva-cial-den-6072773

Лек и ненатрапчив грим, подходящ за срещи, лекции, работа, който няма да ви предаде

На 21 август рожден ден имат

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/6400415

На 21 август рожден ден иматПроф. Асен Николов, началник на родилна клиника в “Майчин дом”, ръководител на Университетската катедра по акушерство и гинекология - МФ Аспарух Никодимов (Паро), бивш национал и футболен треньор Весела Люцканова, писателка и издателка Проф. Евгени Танчев, генерален адвокат в Съда на ЕС в Люксембург, бивш председател на КС Проф.

Американски боен кораб се сблъска с петролен танкер, има изчезнали и ранени

//dariknews.bg/novini/sviat/amerikanski-boen-korab-se-sblyska-s-petrolen-tanker-ima-izcheznali-i-raneni-2043526

Десет моряци са в неизвестност и петима са ранени, след като днес американски боен кораб се сблъска с търговски кораб източно от Сингапур, в Малакския проток, съобщиха ВМС на САЩ, цитирани от световните агенции. Четирима от петимата моряци, които са ранени са отведени с хеликоптер

Приятелят Тадаръков: Доган ще се върне в политиката, ако замирише на диктатура

http://clubz.bg/57440-priqtelqt_tadarykov_dogan_shte_se_vyrne_v_politikata_ako_zamirishe_na_diktatura

"Сигурно много хора искат у нас да има диктатура. Не мога да ви кажа кои. Но ако се появи момент на диктатура, Доган ще излезе на политическата сцена".

Това заяви пред Нова тв Димитър Тадаръков - бившият шеф на фонд "Земеделие" и политик, който се представя като един от най-близките приятели на почетния председател на ДПС. По думите му Доган "не се страхува" и "никой не може да му мъти водата". Повод за последните думи бе въпрос за версиите, че партията реагира за първи път от много време публично на атака срещу лидера си (за "Цанков камък - б.р. и прословутия хонорар).

"Един човек, който Държавна сигурност го вкара в затвора, в килия на смъртни и е живял в тази килия – такъв човек не можеш да го пречупиш. Вие не го познавате. Аз съм един от малкото българи, който 25 години съм близо до него и знам цялата му мъдрост", декларира Тадаръков.

 

След това нарече Доган "българинът, който обича България, овладя турското общество, не допусна Босна и Херцеговина, Косово, битка и кръв в България".

Тадаръков заяви, че почетният председател на ДПС не е имал никакви отношения с банкера Цветан Василев и случилото се около КТБ, и това се доказвало и от факта, че Доган е загубил лични пари във фалиралата банка. Василев и Доган се били срещали случайно, само 2 пъти, по думите на Догановия приятел.

Той отрече и твърденията, че ДПС и лидерът му защитават руски интереси. После припомни - неясно защо в контекста на въпроса за Русия, че Доган е заявил на Ердоган, че българските турци, които са избягали или прогонени в южната ни съседка, са кемалисти (симпатизанти на партията на Кемал Ататюрк в Турция - б.р.), тези хора обичат либералната демокрация, не искат диктатура, защото са избягали от такава у нас по времето на комунизма. 
Тадаръков и Доган не говорели за политика в последно време, защото предстои Председателството на ЕС от България и трябва да сме лоялни към ЕС. 

"Не искам да виждам вицепремиер като командир на полицейска рота. Не му е мястото там. Той има други правомощия. И защо в едни заведения има проверки, но има още 17 дискотеки на Черноморието, но никой не ги пипа", попита Тадаръков по повод акцията "тишина" на Валери Симеонов в Слънчев бряг.

Кмет: Не ме интересува чия е недовършената сграда, това не е проблемът на Корал

http://clubz.bg/57439-kmet_ne_me_interesuva_chiq_e_nedovyrshenata_sgrada_tova_ne_e_problemyt_na_koral

Законна ли е стоящата недовършена многоетажна сграда в единия край на плажа "Корал"? Чия е? Защо не е довършена или разрушена? Кметът на Царево Георги Лапчев не се интересува от това.

"Не мога да ви кажа чия е, защото не знам и не ме интересува. Проблемът на Корал не е в това", заяви той в ефира на бТВ тази сутрин.

Според него проблемът е другаде - къмпингуващите с няколко каравани и палатки на природосъобразния плаж, които тази нощ са били подложени на поредна полицейска проверка и претърсване. Според общината подобни проверки се правят по цялото Черноморие. В дадения случай 6 палатки са били претърсени за наркотици, полицаите са проверили дали се изпълняват и нарежданията да бъдат изтеглени няколко каравани, получили подобно разпореждане преди 48 часа.

"Кой издаде тези незаконни разрешителни за строежите отзад? В момента, в който ние ги осветлихме, почнаха да ни тормозят. Няма как 2 каравани да са основния проблем на Южното Черноморие", коментира един от къмпингуващите - музикантът Васил Гюров.

Той първи сигнализира за проверките в профила си във Фейсбук:

"Кой нормален човек бяга в полицията? Ако бяха в Щатите, сигурно щяха да стрелят по тях", коментира кмета на Царево.

В САЩ се стреля по човек, който бяга от полицията, само ако е въоръжен.

Според него "тези хора живеят на гърба на държавата" и местните плащали таксите им за смет. Имало десетки жалби, караваните и палатките създавали неудобство за други плажуващи.

Той направи аналогия, като заяви, че това е все едно някакви хора да се разположат с палатки в хола ви и да ви обясняват как най-добре да го подредите.

"Българското Черноморие не е неговия хол, то е на всички нас", отговори Гюров.

Пълно слънчево затъмнение ще наблюдават в Северна Америка

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/LGs_tGhzQJc/

В понеделник слънцето ще изчезне за кратко и денят ще се превърне в нощ над Северна Америка.
Пълното слънчево затъмнения се случва веднъж на 375 г.  По време на този вид затъмнения Луната и Слънцето изглеждат сякаш са с един и същ размер. Учените от НАСА определят явлението като „небесно съвпадение“, тъй като Слънцето е около 400 пъти по-голямо от Луната и е около 400 пъти по-далеч от нея. В крайна сметка става дума за проста геометрия. Когато Земята, Луната и Слънцето се подредят в една линия, Луната закрива цялата повърхност на Слънцето и създава пълно затъмнение

Президентът Радев ще гарантира сигурността на Цветан Василев, ако дойде в България

//dariknews.bg/regioni/burgas/prezidentyt-radev-shte-garantira-sigurnostta-na-cvetan-vasilev-ako-dojde-v-bylgariia-2043501

Ако Цветан Василев реши да дойде в България, да се върне с тази цел, ще направя всичко възможно за гарантиране на неговата сигурност. Но г-н Василев може да допринесе много за разрешаването на този скандал, като даде валидни показания. Надявам се да представи доказателства. Това трябва да стане в п

Откриха мъртво момиче в асансьор в Бургас (СНИМКИ)

//dariknews.bg/regioni/burgas/otkriha-myrtvo-momiche-v-asansior-v-burgas-snimki-2043514

Момиче е било открито мъртво в асансьор в блок 108 в бургаския комплекс „Меден рудник“ около 18.30 часа. Тялото е намерено от живущи в сградата, които са сигнализирали полицията.
  На място са изпратени всички налични екипи на полицейското у

Григор Димитров спечели първия си “Мастърс” турнир

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/dwHGi3V3R1I/

Григор Димитров победи австралиеца Ник Кирьос с 6:3, 7:5 на финала в Синсинати, и спечели първа титла в кариерата си на турнир от сериите „Мастърс“. Турнирът в Синсинати е част от US Open сериите и се явява генерална репетиция преди последния за годината турнир от Големия шлем – Откритото първенство на САЩ, пише Фокус. Българинът стигна до финала в Синсинати, преодолявайки испанеца Фелисиано Лопес, аржентинеца Хуан Мартин дел Потро, побеждавайки го за първи път в шестия мач помежду им на корта, японеца Юичи Сугита и американеца Джон Иснър.

Васил Банов - бащата на министъра на културата, правел баница за децата си с домашни кори

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/6397734

Васил Банов - бащата на министъра на културата, правел баница за децата си
с домашни кори“Готвенето не е театър, нито представление, то е удоволствие”, казва актьорът Васил Банов - баща на министъра на културата Боил Банов. Когато актьорът има свободно време, често може да бъде забелязан около печката в кухнята. Без значение от сезона, като магнит го привлича месото. Съпругата му пък е в другата крайност - тя харесва плодовете и

Александър Дугин: Конфликтът между КНДР и САЩ – причини, анализ, преспективи

http://pogled.info/svetoven/aleksandar-dugin-konfliktat-mezhdu-kndr-i-sasht-prichini-analiz-prespektivi.88563

/Поглед.инфо/ Войната като ядро на парадигмата на американската външна политика. Американската политика и икономика зависят от воденето на война. Войната е необходима на САЩ от гледна точка на идеологията, политиката и икономиката. Именно затова военно-промишленият комплекс (ВПК) на САЩ е една от най-влиятелните сили на държавата.

Провокационната политика на Белия дом: геополитика или неопитност?

http://pogled.info/svetoven/provokatsionnata-politika-na-beliya-dom-geopolitika-ili-neopitnost.88564

/Поглед.инфо/ Журналистът Адам Хари намери твърде своеобразен израз за да характеризира сегашната външна политика на Вашингтон. Според неговото мнение, отразено в статия, публикувана в Asia Times, характеристиката добре е описана с един ред от песен на някога популярния певец Пол Робсън: “Уморих се да живея, но се страхувам да умра”.

Президентът Радев: Победата край Ахелой е била решаваща за бъдещето на българската държавност

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/n5fj0J5IVVk/

Президентът и върховен главнокомандващ Въоръжените сили Румен Радев участва в тържественото отбелязване на 1100 години от битката при Ахелой. Той прие почетния строй на представителните части на Българската армия, построени пред паметника на цар Симеон Велики по случай 1100 години от историческата победа на българските войски, и се включи в празничното шествие до паметника на средновековния български владетел. В своето слово президентът Румен Радев заяви, че Златният век на цар Симеон е станал възможен, защото България е успяла да отстои своето място на Балканите. Той посочи, че 11 века на тази дата почитаме победата на българските воини, нанесли решително поражение на могъщата Византия. Според него победата край река Ахелой е била решаваща за бъдещето на българската държавност и е съхранила и затвърдила онзи невиждан културен възход на България, оставил диря в летописа на европейската цивилизация. Президентът беше категоричен, че без силна армия, историята рядко дава шанс на народите. А  за да има разцвет е нужна свобода. За да се съхрани свободата е нужна сила, воля и единение. По думите му независимо от смяната на епохите, тази историческа максима е непреходна. В изказването си на церемонията държавният глава подчерта, че цар Симеон ще остане завинаги в нашата история с прозвището „Велики“ – но не само като велик пълководец, а и като мъдър владетел и просветен държавник и съзидател.

 

В Ахелой отбелязаха 1100 години от Ахелойската битка

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/GmtIZ9p-61Y/

20953365_10209883564180871_7309304707738458871_n 20882970_10209883546300424_7839228004148571716_n 2

В чест на 1100-годишния юбилей от славната победа на цар Симеон Велики при Ахелой през 917 година, сдружения и клубове за исторически възстановки в страната, пресъздадоха битката между българската и ромейската войска в близост до бойното поле край град Ахелой, като демонстрираха въоръжение и снаряжение и бойни практики на войските от периода. Историческата възстановка на Ахелойската битка се проведе на градския стадион, а след нея имаше тържествено шествие и почетна стража до паметника на Цар Симеон І в Ахелой. По-късно се състоя и официалната церемония с участието на почетен караул от състава на Военноморските сили на Република България, както и поднасяне на венци и цветя и тържествена заря. Панихида за падналите воини в битката при Ахелой отслужи Сливенският митрополит Йоаникий, а държавният глава Румен Радев произнесе слово. Програмата завърши с празничен концерт.

Русия нанесе нов въздушен удар по военна колона на ИД

http://pogled.info/svetoven/rusiya-nanese-nov-vazdushen-udar-po-voenna-kolona-na-id.88558

/Поглед.инфо/ Руската военна авиация е нанесла удар по колона от бойци на групировката „Ислямска държава” (ИД), насочваща се към района на сирийския град Дейр ез Зор. Ликвидирани са над 200 терористи, предаде ТАСС като се позова на военното ведомство на Руската федерация.

Тръмп губи подкрепа в „своите” щати

http://pogled.info/svetoven/amerika/tramp-gubi-podkrepa-v-svoite-shtati.88559

/Поглед.инфо/ Равнището на подкрепа за Доналд Тръмп в редица ключови американски щати, които изиграха решаваща роля за избирането му за президент на САЩ, намаля под 40%.

Сърбия изтегли целия персонал от посолството си в Македония

http://pogled.info/svetoven/balkani/sarbiya-iztegli-tseliya-personal-ot-posolstvoto-si-v-makedoniya.88560

/Поглед.инфо/ Сърбия изтегли целият персонал на посолството си в Скопие. В сградата в момента няма нито един служител.

Еврейските битки около Тръмп

http://pogled.info/svetoven/evreiskite-bitki-okolo-tramp.88561

/Поглед.инфо/ С Америка става нещо непонятно. Вече е реалност предупреждението на видния историк В. Д. Хансон, че: „Страната се разпада и привържениците на радикалния егалитаризъм побеждават“. Войната между Тръмп и медиите, „дълбоката държава“ (обобщено понятие на многочислените специални служби) и прогресистката партия в САЩ, съчетано с изобилието от скандали с обвинения и контраобвинения в корупция и заговори, са само симптоми на фундаментално нарастващо противопоставяне, което достига опасна кулминация.

Удар по „Кимерика“

http://pogled.info/svetoven/udar-po-kimerika.88562

/Поглед.инфо/ Защо сега в центъра на вниманието е Северна Корея? Основният обект на въздействие в битката на Доналд Тръмп за нов икономически ред в света е Китай, най-големият бенефициент в глобалното развитие в края на ХХ – началото на XXI век. Трусът в Източна Азия, който ще бъде предизвикан от военната акция срещу Пхенян, най-вероятно ще разруши „Кимерика“ (термин, измислен от икономическите историци Нил Фъргюсън и Мориц Шуларик), както и икономико-политическата симбиоза между китайския ръст на производство и американското финансово потребление; симбиоза, която в голяма степен съставляваше хребета на предходната фаза на глобализацията. Именно в това е и мисията на Тръмп, както самият той я формулира – да разбие предишната логика и да принуди Пекин да приеме други условия. И отново ексцентричен диктатор, който няма отношение към тези планове, дава повод за масирано нахлуване в „недрата“ на основния опонент.

Сутрешната роса успокоява и лекува

https://www.24chasa.bg/zdrave/article/6395890

Сутрешната роса успокоява и лекуваКак да усетите силата на билките, цветята, въздуха, заобикалящата ни енергия? Как да почерпите сили и здраве от тях? Какво да правите при внезапно обзели ви депресия, настинка, леко неразположение? Защо не трябва да бързате с лекарствата, а е добре да се обърнете към природните лекове? Отговорите на тези и други въпроси ще откриете в „Лечение с

САЩ и Южна Корея започват военни учения

http://pogled.info/svetoven/sasht-i-yuzhna-koreya-zapochvat-voenni-ucheniya.88557

/Поглед.инфо/ САЩ и Южна Корея започват в понеделник съвместни 10-дневни военни учения под кодовото име „Улчи – Фрийдъм гардиън” (UFG), които предизвикват раздразнение в Северна Корея.

Десет моряци липсват след сблъсъка на военен кораб на САЩ с танкер

http://pogled.info/svetoven/deset-moryatsi-lipsvat-sled-sblasaka-na-voenen-korab-na-sasht-s-tanker.88555

/Поглед.инфо/ Десет моряци са в неизвестност след сблъсъка на американския разрушител с танкер под либерийски флаг. Морската катастрофа стана в понеделник, докато разрушителят се готвеше да влезе в пристанището на Сингапур. Петима моряци са ранени.

Антифашисти разпръснаха антиимигрантска демонстрация в Канада

http://pogled.info/svetoven/antifashisti-razprasnaha-antiimigrantska-demonstratsiya-v-kanada.88556

/Поглед.инфо/ Група агресивно настроени представители на антифашистки организации нападна съгласувана с властите демонстрация на крайнодесни в канадския Квебек , съобщи Си Ти Ви в неделя.

“Ханза” на Дочев спечели 3 т. и в 3-ото си гостуване в III лига на Германия

https://www.24chasa.bg/sport/article/6400686

“Ханза” на Дочев спечели 3 т. и в 3-ото си гостуване в III лига на Германия Воденият от българина Павел Дочев “Ханза” спечели и третото си гостуване от сезона в III лига на Германия. Във Вюрцбург срещу местния “Кикерс” тимът на бившия национал поведе в резултата в 14-ата мин, когато точен след центриране от корнер бе защитникът Оливер Хюзинг. 13 мин по-късно халфът на “Вюрцбургер Кикерс” Бьорн Йопек извърши грубо

Григор: Работя точно за такива мачове

https://www.24chasa.bg/sport/article/6400864

Григор: Работя точно за такива мачове

Работя за добро представяне в точно такива мачове. Бях изключително концентриран, защото знаех, че играя срещу опасен съперник. Но трябва да ставам още по-добър. Това каза Григор Димитров, след като победи 6:3, 7:5 Ник Кириос (Авл) на финала турнира от серията "Мастърс 1000" и спечели най-голямата титла в кариерата си.

Реал с шампионско начало в първенството

https://offnews.bg//futbol/real-s-shampionsko-nachalo-v-parvenstvoto-663276.html

Реал Мадрид стартира мощно новия сезон, след като победи Депортиво Ла Коруния с 3:0 в мач от първия кръг на испанската Ла Лига.

Още в началото на двубоя футболистите на Зинедин Зидан демонстрираха, че са в подем що се касае до играта и психиката на тима.

В 20-ата минута Марсело подаде към непокрития на дъгата Лука Модрич, неговият изстрел затрудни вратаря Рубен Мартинес, топката попадна в краката на Карим Бензема, а секунда по-късно Гарет Бейл я насочи в мрежата на празна врата.

Само седем минути по-късно Марсело стреля прострелно в малкото наказателно поле и Каземиро сложи крак, което бе достатъчно за 0:2.

В 62-ата минута "белия балет" стигна до трети гол. Гарет Бейл проби отляво и подаде назад към Тони Кроос, който отбеляза с помощта и на рикошет.

В 88-ата минута съдията Хосе Луис Гонсалес даде дузпа за Депортиво, след като Даниел Карвахал връхлетя глуповато в краката на Бруно Гама. Флорин Андоне пропусна да реализира наказателния удар.

В добавеното време капитанът Серхио Рамос бе изгонен, след като получи втори жълт и съответно червен картон за нарушение срещу Лопес.

“Цанков камък” - 6 пъти по-скъп от АЕЦ “Белене”

https://www.24chasa.bg/novini/article/6400467

“Цанков камък” - 6 пъти по-скъп от АЕЦ “Белене”П Проектът “Цанков камък” е между 2,5 и 6 пъти по- скъп от АЕЦ “Белене”, установи проверка на “168 часа”. Ако за мижавите 80 мегавата от веца държавата е дала близо 1,5 млрд. лв., излиза, че един мегават струва на данъкоплатците 18,7 млн. лв. Инвестицията в “Белене” е доста по-различна. Тук не става дума за някакъв дребен ВЕЦ,

Шампион! Григор Димитров спечели турнира "Мастърс" в Синсинати срещу Ник Кирьос с 6:3, 7:5

https://www.24chasa.bg/sport/article/6400848

Шампион!  Григор Димитров спечели турнира "Мастърс" в Синсинати срещу Ник Кирьос с 6:3, 7:5Българинът Григор Димитров спечели финала на турнира в Синсинати срещу гръкомалаеца с австралийски паспорт Ник Кирьос. Димитров бе очевидно по добър и поведе в първия сет с 6:3. В оспорван втори сет взе 7:5. Това ще е първият турнир "Мастърс", който печели Григор Димитров. Veni, vidi, vici. Дойдох, видях и победих.

Извънземен Григор Димитров! Българинът взе най-голямата победа в кариерата!

https://offnews.bg//tenis/izvanzemen-grigor-dimitrov-balgarinat-vze-naj-goliamata-pobeda-v-kari-663277.html

Григор Димитров написа най-великата страница в историята си на професионален тенисист! Българинът победи Ник Кирьос на финала в Синсинати и така взе първа за него титла от Мастърс 1000!

Турнири от такъв ранг тази година досега бяха печелили само трима - Федерер, Надал и Саша Зверев. Направиха го по два пъти! Е, Гришо вече е в престижната компания!

Григор Димитров започна много стабилно, като бе убедителен в първите си сервис геймове. Българинът стигна първи до пробив и след това без проблеми затвори сета при 6:3.

Нещата се повториха във втората част, като в нея Димитров успя да направи пробив в 11-ия гейм за 6:5, след което го затвърди и след 7:5 спечели първа титла в кариерата си на турнир от сериите "Мастърс".

Двамата са се срещали преди това само веднъж - в Индиън Уелс през 2015-а година. Тогава Димитров спечели трисетов трилър със 7-6(2), 3-6, 7-6(4). 

Президентът: Златният век на цар Симеон стана възможен, защото България успя да отстои своето място на Балканите

http://www.cross.bg/simeon-bulgariya-armiya-1552658.html

/КРОСС/ „Единадесет века на тази дата почитаме победата на българските воини, нанесли решително поражение на могъщата Византия. Триумфът на бойното поле носи заслужено самочувствие, но днес не честваме само надмощието на българското оръжие. Победата край река Ахелой бе решаваща за бъдещето на българската държавност. Тя съхрани и затвърди онзи невиждан културен възход на България, оставил диря в летописа на европейската цивилизация". Това заяви президентът Румен Радев, който участва в националното отбелязване на 1100-годишнината от победата на цар Симеон Велики над византийската армия при река Ахелой. Президентът беше категоричен, че Златният век на цар Симеон става възможен, защото България успява да отстои своето място на Балканите със силата на българския меч и да се превърне в една от първите европейски сили. „Без силна армия Историята рядко дава шанс на народите. За да има разцвет е нужна свобода, за да съхраниш свободата е нужна сила и воля. Нужно е единение", посочи още държавният глава и добави, че независимо от смяната на епохите, тази историческа максима е непреходна. В изказването си на церемонията държавният глава подчерта, че цар Симеон ще остане завинаги в нашата история с прозвището „Велики" - но не само като велик пълководец, а и като мъдър владетел и просветен държавник и съзидател

Неймар си устрои зрелищен първи мач на "Парк де пренс"

http://www.dnevnik.bg/sport/2017/08/21/3027708_neimar_si_ustroi_zrelishten_purvi_mach_na_park_de_prens/?ref=rss


Неймар направи зрелищен дебют за ПСЖ на "Парк де пренс", като изигра много силен мач при победата с 6:2 срещу "Тулуза". Бразилецът вкара два гола, направи две асистенции и спечели много спорна дузпа.<br /><br />Въпреки резултата мачът не беше лесен за парижани, които трябваше да правят обрат след 0:1. По-късно те останаха с човек по-малко заради червен картон на Марко Верати и макар да вкараха за 3:1, секунди след това получиха втори гол. Вдъхновената игра на...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване