СЕМ започва изслушванията на кандидатите за шеф на БНТ

http://econ.bg/Новини/СЕМ-започва-изслушванията-на-кандидатите-за-шеф-на-БНТ_l.a_i.747858_at.1.html

От днес в Съвета за електронни медии (СЕМ) започват публичните изслушвания на кандидатите за генерален директор на БНТ. Документи за конкурса...

Григор на награждаването в Синсинати: Благодаря на всички (ВИДЕО)

https://www.actualno.com/tennis/grigor-na-nagrajdavaneto-v-sinsinati-blagodarja-na-vsichki-video-news_628865.html

Ник, винаги е трудно да играя срещу теб. Така най-добрият български тенисист започна победната си реч, след като получи огромната купа за победител на турнира от серията „1000” в Синсинати. Както е добре известно на феновете на тениса, по традиция победителите в света на

Измамното борсово чудо на Каракас

http://www.investor.bg/analizi/91/a/izmamnoto-borsovo-chudo-na-karakas--245176/

Според Bloomberg общата пазарна капитализация на борсата в Каракас е по-висока от тази на листнатите във Франкфурт концерни, но по официален валутен курс

По 130 пожара на ден са гасени през изминалата седмица

http://www.cross.bg/nikolov-pozhara-komisar-1552670.html

/КРОСС/ През изминалата седмица пожарникарите са гасили средно по 130 пожара на ден. Това съобщи в предаването „Тази сутрин" по bTV главен комисар Николай Николов, директор на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението". „Към момента няма пожар, който да не е поставен под контрол. Има три по-сериозни огнища, който не се разпространяват, но през нощта са били под наблюдение - в Ямбол, Стара Загора и Хасково", отчете комисар Николов. По думите му този август е по-тежък от миналогодишния, тъй като досега са регистрирани с 31 пожара повече.„От началото на годината досега огнеборците са загасили 23 хил. пожара, огънят е унищожил над 20 хил. гори, и повече от 50 хил. други площи. Възстановяването на един декар гора струва около милион", посочи Николов. „Пряко спасени са 1200 човешки живота, но в пожари са загинали 91 души. Всяка година жертвите са 111 - 118 души, като повечето са възрастни хора. За последните пет години са загинали 351 възрастни", каза още Николов. Основните причини за тези инциденти са неправилно ползване на отоплителни уреди - ел. възглавници, неизправни газови котлони и пр. На обвиненията, че в бедствени ситуации пожарни коли са пристигали празни Николов отговори, че няма такъв случай. Той обаче отчете, че средностатистическата пожарна кола носи 2,5 тона вода, които се изразходват за три минути

По 130 пожара избухват всеки ден у нас

https://offnews.bg//112/po-130-pozhara-izbuhvat-vseki-den-u-nas-663287.html

Средно по 130 пожара са избухвали всеки ден през последната седмица, съобщи директорът на ГД "Пожарна безопасност и защита на населението" главен комисар Николай Николов пред bTV тази сутрин.

Общият им брой надхвърля 1000.

В момента няма пожар, който да не е поставен под контрол. Има три по-сериозни огнища, които не се разпространяват, но през нощта са били под наблюдение – в Ямбол, Стара Загора и Хасково.

Този август се оказал по-тежък от миналогодишния. До края на месеца има още 10 дена, а пожарите вече са с 31 повече.

От началото на годината са избухнали 23 хил. пожара, които са унищожили над 20 хил. гори и повече от 50 хил. други площи. Възстановяването на един декар гора струва около 1 милион лева, посочи Николов.

Спасени са 1200 човешки живота, загинали са 91 души.

Основните причини за тези инциденти са неправилно ползване на отоплителни уреди – ел. възглавници, неизправни газови котлони и пр.

Американски военен кораб се сблъска с танкер край Сингапур

https://www.actualno.com/asia/amerikanski-voenen-korab-se-sblyska-s-tanker-kraj-singapur-news_628853.html

Американският военен кораб "Джон Макейн" (John S. McCain) се сблъска в понеделник с танкер в района на Малакския пролив край Сингапур. Това съобщи пресслужбата на Седми американски флот, предаде БГНЕС. "Разрушителят "Джон Макейн" се сблъска на 21 август с търговския съд "Елник Ем Си"

Цитат на деня: Доган е бил в затвора, няма с какво до го изплашите

http://www.dnevnik.bg/citat_na_deniia/2017/08/21/3027783_citat_na_denia_dogan_e_bil_v_zatvora_niama_s_kakvo_do/?ref=rss


Няма с какво да го уплашите Ахмед Доган. Той е бил арестуван и е лежал в затвора, да му мисля тези, които ще бъдат арестувани тепърва. Това каза днес по Нова телевизия Димитър Тадаръков, представен като приятел на почетния председател на ДПС.<br /><br />Изказването му беше по повод информациите, че предстои арест на Ахмед Доган. Тадаръков обяви, че познава почетният председател на ДПС от 25 години и се вижда с него всяка седмица.<br /><br />Тадаръков обяви, че Доган е...

Емил Караниколов: Лицензът за търговия на "Емко" ще бъде възстановен, ако се изчистят нередностите

https://www.24chasa.bg/novini/article/6401039

Емил Караниколов: Лицензът за търговия на "Емко" ще бъде възстановен, ако се изчистят нередноститеРъководството на "Емко" може да направи така, че лицензът да бъде възстановен ако се изчистят  нередностите, каза министърът на икономиката Емил Караниколов пред Нова по повод протестите на работниците от оръжейния завод в Трявна. Лицензът за търговия на предприятието беше отнет от междуведомствена комисия.   "Емилиян Гебрев го познавам лично.

Юнес Абуяакуб е терористът от Барселона

http://clubz.bg/57447-yunes_abuqakub_e_teroristyt_ot_barselona

Джихадистът убиец от булевард "Лас Рамблас" в Барселона е разпознат от полицията, съобщиха каталунските власти. Името му обаче все още не се съобщава официално.

Вътрешният министър на областта Йоаким Форн обаче заяви пред местното радио, че "всичко подсказва, че шофьорът на превозното средство е Юнес Абуяакуб".

Юнес Абуяакуб.

Атентаторът е издирван от няколко дни, но безуспешно. 22-годишният мароканец е на свобода и полицията не е сигурна дали той все още се намира в Испания. Има сведения, че радикалният ислямист може би се укрива във Франция.

На 17 август микробус се вряза в множеството на туристическата улица „Лас Рамблас“ в Барселона и смачка 13 души. Повече от 130 бяха ранени, някои от които и днес в критично състояние. Отговорност за атаката пое терористична групировка "Даеш". След това каталунска полиция успя да предотврати кървав атентат в курортното градче Камбрилс. Петима терористи, които се опитаха да извършат терористичен акт, подобен на този в Барселона, бяха застреляни на място. Четирима от тях бяха ликвидирани от един полицай.

Вестник „Ел Паис“ писа, че имамът от каталонския град Рипол, провинция Жирона, мароканецът Абделбаки ес Сати, е главният организатор на терористичните актове. Твърди се, че имамът е водач на терористична клетка и е отговорен за радикализирането на терористите и насърчаването им да извършат нападенията в Барселона и Камбрилс. Два дни преди атентата той казал на съседа си, че заминава при жена си в Мароко и оттогава е изчезнал.

Полицията откри в къща в Алканар, където очевидно е подготвян атентата, 120 газови бутилки. Смята се, че с тях е трябвало да бъдат взривени десетки мишени, включително и прочутата катедрала в Барселона "Саграда Фамилия".

Ман Сити и Ботев Враца пряко в ефира днес

https://offnews.bg//drugi/man-siti-i-botev-vratca-priako-v-efira-dnes-663286.html

Страхотен мач в Англия, дерби от Враца в "Б" група, Вуелтата и още куп интересен спорт ни предлага ефирът днес.

Футбол

18.00 ч Ботев Вр - Несебър - „Диема спорт“


20.30 ч Септември - Берое - Диема спорт

21,15 ч Леванте - Виляреал - F+

22.00 ч Манчестър С - Евертън - Диема спорт 2 

Спорт

9.45 ч - Универсиада в Тайван, скокове във вода - Eurosport 2

11.00 ч - Универсиада в Тайван, скокове във вода - Eurosport 2

13.45 ч - Колоездене, обиколка на Испания - Eurosport 1

14.30 ч - Снукър, шампионат на Китай - Eurosport 2

17.00 ч - Спидуей в Швеция - Mtel sport

17,55 ч - Тото, теглене на тиража - bTV

Автобус се преобърна в Македония, един човек загина, а над 20 са ранени

http://www.cross.bg/chovek-zdraveopazvaneto-preoburna-1552669.html

/КРОСС/ Един човек е загинал, а 27 души са били ранени в неделя вечерта, след като автобус се преобърна на пътя Скопие-Велес, предава „24 Вести". Пострадалите са приети в различни болници за лечение. „Министерството на здравеопазването изразява своите съболезнования към семейството на загиналия. Същевременно уверяваме семействата на оцелелите, че всяка секунда ще работим за тяхното най-бързо възстановяване", отбеляза министърът на здравеопазването Арбен Таравари, цитиран от "Фокус".

11-годишно момиче е намерено мъртво в асансьор в Бургас

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/ph0jGNYPxOo/

11-годишно момиче е намерено мъртво в асансьор в Бургас, убиецът му е установен и задържан. Говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова потвърди, че тялото на момичето е открито в асансьор в жилищна сграда в кв. „Меден рудник“ в Бургас. „Жертвата е на 11 години. Извършителят е установен и задържан“, каза Арнаудова.

По първоначални данни детето е било с прерязано гърло и травми по главата.По неофициална информация задържаният е 15-годишно момче.Днес, в 13.00 часа, в залата на Апелативна прокуратура – Бургас ще бъде проведен брифинг по повод извършеното убийство.

Кои са новите нацисти?

http://www.investor.bg/analizi/91/a/koi-sa-novite-nacisti-245173/

Какво представлява алт-райт движението обяснява Стефан Кичев от ЕКИП

Жестоко убийство в Бургас, момиче открито мъртво в асансьор

https://www.24chasa.bg/novini/article/6401024

Жестоко убийство в Бургас, момиче открито мъртво в асансьорЖестоко убийство на младо момиче разследва полицията в Бургас. Окървавеното тяло на жертвата е открито в асансьор на бл.108 в най-големия жилищен комплекс "Меден рудник". Все още няма официална информация за самоличността на убитата, няма задържани. Според запознати тялото е открито от съседи, които алармирали полицията късно снощи.

СЕМ започва изслушването на кандидатите за нов шеф на БНТ

http://www.cross.bg/dnes-elektronni-ytre-1552668.html

/КРОСС/ Съветът за електронни медии ще изслуша днес и утре шестимата кандидати за генерален директор на БНТ. Изслушванията са публични и ще се предават пряко по БНТ2, както и на сайта на телевизията news.bnt.bg. Кандидатите ще бъдат изслушани според реда на подаване на документите им съответно от 9, 12 и 15 часа днес и утре, както следва: в понеделник, 21 август пред Съвета за електронни медии ще се представят Сашо Йовков, Валери Тодоров и Тома Иванов, а във вторник - 22 август - Иван Гарелов, Константин Каменаров и Емил Кошлуков.

20 -годишен англичанин почина след падане от трети етаж на хотел

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/C3xrgiyz7Bg/

На 17.08.т.г. е паднал от третия етаж на хотел «Ефир» в Слънчев бряг 20- годишен английски турист. Същият е бил откаран в УМБАЛ – Бургас, с опасност за живота и е починал на 19.08.т.г. Установено е, че англичанинът пристигнал в България на 14.08.т.г. през ГКПП – Летище Бургас и отседнал в Слънчев бряг. Причините за падането са в процес на изясняване, съобщават от ОДМВР-Бургас По случая е образувано досъдебно производство.

 

Проверяваме за неплатени глоби към КАТ вече и онлайн

http://www.moreto.net/novini.php?n=357902

От август тази година плащането на глобите към КАТ може да става по електронен път. С пускането на няколко електронни услуги на МВР вече може дистанционно да се прави и проверка дали водачите имат неплатени глоби по фишове, актове за установяване на административно нарушение и наказателни постановления, информираха от Съюза на българските автомобилисти, предаде БТА.

Продават сгради на кметство и читалище заради дългове

https://www.24chasa.bg/novini/article/6401040

Продават сгради на кметство и читалище заради дълговеСградата на кметството  в село Софрониево се продава на търг заради големи задължения на община Мизия към НАП - над 1 млн. лева за неплатени осигуровки. Най-скандалното е, че никой от селото - нито кметицата, нито общинските съветници, не е знаел, че сградата ще бъде предложена на търг, показа репортаж на Би Ти Ви.

130 пожара дневно гасили огнеборците за последната седмица

http://dnes.dir.bg/news/pozhar-ognebortzi-26263480

През изминалата седмица пожарникарите са гасили средно по 130 пожара на ден, или общо над 1000, съобщи по bTV главен комисар Николай Николов.

Има заподозрян за убийството на момичето, открито в асансьор в Бургас

//dariknews.bg/regioni/burgas/ima-zapodozrian-za-ubijstvoto-na-momicheto-otkrito-v-asansior-v-burgas-2043570

Непълнолетно момче е заподозряно за убийството на момиче в блок 108 на бургаския комплекс „Меден рудник”, което бе открито мъртво в асансьора на блока. Към момента информацията не е официално потвърдена. От МВР нито потвърждават, нито отричат и отказват коментар по

Пожар в землището на с. Гълъбец

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/Hh_-C3e3g1A/

На 18.08.т.г. около 13.00 ч. в Районно управление – Поморие е получено съобщение за пожар, възникнал в местността «Летището» в землището на с. Гълъбец от селскостопански дейности, осъществени от тракториста Ю.Х., 40- годишен от с. Страцин. Огънят обхванал сухи треви, но поради силния вятър се пренесъл на около 4 дка. лозови насаждения, собственост на различни хора. Огънят е потушен от служители на Районна служба «Пожарна безопасност и защита на населението» – Поморие. Точната стойност на нанесените от пожара щети е в процес на изясняване. Работата по случая продължава от служители на Районно управление – Поморие.

Северна Америка в еуфория за първото пълно слънчево затъмнение от 99 години

http://www.cross.bg/slunchevo-zatumnenie-stai-1552667.html

/КРОСС/ Северна и Централна Америка се готвят за първото пълно слънчево затъмнение от 99 години насам. То ще бъде наблюдавано днес. Интересът е толкова голям, че на места в САЩ хотелски стаи са запазени отпреди месец, а цените на все още свободните надхвърлят 2000 долара, съобщава БНТ. Американци планираха сватби и празненства на открито в деня на пълното слънчево затъмнение. Всеобщият ентусиазъм почива на очакването за нещо изключително. На 21 август слънцето ще проектира сянката си от запад на изток в САЩ. Явлението ще бъде уникално, защото последният път, когато това се е случвало над цялата страна, е на 8 юни 1918 г. Затова и интересът е неимоверен. Орегон, Айдахо и Уайоминг ще първите, които ще се насладят на изумителния спектакъл. Опашките са не само за хотелски стаи, но и за бензин и специални очила за наблюдаване на гледката. Хиляди американци и туристи се стекоха в Мадрас, щата Орегон, където се очаква най-добра гладка на затъмнението. Мотелите на шестхилядното градче са препълнени, навън се разпъват палатки. НАСА пък ще прати два модифицирани бомбардировача, чиито телескопи ще изследват слънчевите атмосфера и корона.  

САЩ: Агонията на империята

http://pogled.info/svetoven/amerika/sasht-agoniyata-na-imperiyata.88572

/Поглед.инфо/ От геополитиката е ясно, че натискът върху която и да е страна трябва да се съчетава с опити да бъде изолирана колкото се може по-пълно. Умният политик се стреми да обедини целия свят срещу главния си враг, включително второстепенните си врагове. А този хищник, който преследва два или повече заека, просто казано – не е с всичкия си...

По какъв начин Китай ще отговори на САЩ?

http://pogled.info/svetoven/po-kakav-nachin-kitai-shte-otgovori-na-sasht.88573

/Поглед.инфо/ Президентът на САЩ Доналд Тръмп разпореди да се разследват похищенията на американска интелектуална собственост от Китай, предаде РИА „Новости”. Китай веднага отвърна, че ще предприеме съответстващи мерки, ако САЩ предприемат стъпки, които са в ущърб на двустранните търговски отношения.

Mazda прави мотор с 3 турбини

https://www.vesti.bg/tehnologii/avtomobili/mazda-pravi-motor-s-3-turbini-6072846

Интересното е, че патентната схема на двигателя предполага, че той ще се монтира в автомобил със задно предаване. Дали и в тази посока не се очаква изненада?

Челен удар между кола и микробус край Сандански, трима са ранени

https://www.24chasa.bg/novini/article/6401030

Челен удар между кола и микробус край Сандански, трима са ранени
Катастрофа на Е-79 прати трима души в болница тази сутрин, предаде БГНЕС. Челно са се ударили лек автомобил и пътнически микробус. Катастрофата е станала на главен път Е-79, на изхода на Струмяни в посока Сандански, в 7.30 часа. Пътническият автобус се е движел по линията Сандански – Микрево. Тримата ранени са откарани в МБАЛ Сандански.

Отново кражба от автомобил, паркиран в местността „Буните” край Ахелой

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/WjvbLMcsP9M/

На 20.08.т.г. около 14.00 ч. в Районно управление – Поморие е получено съобщение от 36- годишен мъж от Русе за това, че за времето от 11.10 ч. до 12.40 ч. от автомобила му „Митцубиши Спейстар”, с русенска регистрация, паркиран в местността „Буните” край Ахелой, чрез взломяване на патрона на предната дясна врата, е извършена кражба на сумата от 750 лв. Работата по случая продължава от служители на Районно управление – Поморие.

Задържан да шофира след употреба на алкохол с концентрация – 2.28 промила

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/Zi2xuTGNtoI/

На 19.08.т.г. около 16.25 ч. на пътя Каблешково – Ахелой, служители от Районно управление – Поморие спрели за проверка л.а. „Рено Клио”, с бургаска регистрация, управляван от 56- годишния Г.Г. от Шумен, като констатирали, че същият шофира след употреба на алкохол с концентрация – 2.28 промила. Г.Г. е задържан за срок до 24 часа, съобщават от полицията. По случая е образувано бързо полицейско производство.

6 дни строят, 7 дни събарят мавзолея на Георги Димитров

http://dnes.dir.bg/news/mavzoley-georgi-dimitrov-26235961

На тази дата, 21 август, преди 18 години започва историческото събаряне на мавзолея на Георги Димитров в София.

Алекс Алексиев: За 2 години в Европа имаше 150 атентата или опити, това е всекидневие

https://www.24chasa.bg/novini/article/6401019

Алекс Алексиев: За 2 години в Европа имаше 150 атентата или опити, това е всекидневиеВ последните 2 години в Западна Европа вече има 150 атентати или опита за атентати, някои от тях успешни. Това вече е всекидневие, обяви пред Би Ти Ви Алекс Алексиев. И властите като че ли помагат на тази работата. Какво искам да кажа. Бях преди месец в Мадрид и там имаше надпис: Добре дошли имигранти.

Григор Димитров: Да, целта ми е трофеят от US Open

https://offnews.bg//tenis/grigor-dimitrov-da-tcelta-mi-e-trofeiat-ot-us-open-663284.html

Григор Димитров излиза за титлата на US Open и не говори наизуст, тъй като явно се чувства перфектно на американска земя и играе най-добрия си тенис. След титлата в Синсинати, първа за него от турнир Мастърс 1000, българинът се прицели още по-високо.

"Този успех значи много за мен. Чувствам се уверен преди US Open, но съм здраво стъпил на земята. Щастлив съм, това е най-голямата ми победа. Ще се порадвам ден-два, но след това пак предстои здрава работа", каза Гришо.

Попитан какво за него ще е успех на US Open, дали се цели в трофея, той отговори: "Да, това винаги е целта, но ще гледаме мач за мач. Там се играе в пет сета, което на мен ми харесва".

Българинът се придвижи с две позиции напред до №9 в света с 3,710 точки, а пред него в момента се намира Доминик Тийм с 4,030 т. Хасковлията ще бъде поставен под №7 в схемата на US Open, тъй като травми извадиха от турнира намиращите се пред него в ранглистата Новак Джокович и Стан Вавринка.

Григор увеличи и сериозно шансовете си за участие във финалния Мастърс на ATP в Лондон. Рафаел Надал и Роджър Федерер вече са сигурни за турнира, а българинът в момента е шести с 3,060 т. Следват го Марин Чилич с 2,905 т., Новак Джокович с 2,585 т. и др.

Иначе в Топ 10 има още куп важни промени. Александър Зверев се изкачва до рекордното в кариерата му шесто място с 4,470 т., след като взе два турнира Мастърс 1000!

Има и разместване на върха. Рафаел Надал се завръща като №1 със 7,645 т., докато Анди Мъри отстъпва до №2 със 7,150 т.. Роджър Федерер е трети със 7,145 т.

Руски удар унищожи 200 бойци на ИДИЛ

http://dnes.dir.bg/news/siria-26263420

Руска бойна авиация ликвидира над 200 бойци от групировката "Ислямска държава" по време на предислокация в района на сирийския град Дейр аз Зур.

Засилен контрол по спазване на разрешената максимална скорост за движение

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/LG0WSxoatko/

По инициатива на TISPOL – европейската мрежа на службите на пътна полиция, от 21 до 27 август на територията на всички държави-членки, вкл. и България, ще бъде извършен засилен контрол по спазване на разрешената максимална скорост за движение.

Нарушенията, свързани с превишаване на разрешената скорост за движение, са често срещано явление във всички европейски държави и са признати като най-сериозната причина за причиняването на тежки пътно-транспортни произшествия и смърт по пътищата в Европа, отчитат от европейската мрежа.

Превишената и несъобразена скорост продължава да е с най-голям дял за катастрофите по вина на водачите. По този показател данните за България са над средното ниво в сравнение с държавите-членки на Европейския съюз. Именно затова осъществяването на засилен контрол по спазване на скоростните режими е от изключително значение за подобряването на пътната обстановка и намаляване на жертвите по пътищата.

По време на проверките, освен за превишаване на разрешената скорост за движение, ще се извършват проверки за валидна задължителна застраховка “Гражданска отговорност” на автомобилистите

Почина комедийният актьор Джери Люис

https://offnews.bg//kultura/pochina-komedijniat-aktior-dzheri-liuis-663285.html

Американският комедиен актьор Джери Люис почина на 91 години, предадоха световните агенции, като цитираха изявление на семейството.

В него се казва, че той е починал от естествена смърт в дома си в Лас Вегас в неделя сутринта.

Плод на 10-годишното партньорство на Люис с Дийн Мартин са 16 филма и достигането му до огромен успех. Той стана най-високо платеният актьор в Холивуд.

Роденият на 16 март роден 1926 г. Люис започва кариерата си с хумористични скечове, които изпълнява в клубове. Започва дуета с Дийн през 40-те години, разделят се през 1956 г.

Актьорът участва във филмите "Аризонска мечта" (Arizona Dream, 1993) на Емир Кустурица и "Кралят на комедията" (The King of Comedy, 1982) на Мартин Скорсезе. През 1960 г. прави режисьорския си дебют с "Пиколото" (The Bellboy). Три години по-късно става звезда с най-популярния си филм (на който е също така режисьор и съсценарист) - "Смахнатия професор" (The Nutty Professor).

Носител е на много награди. Има и почетен "Оскар", както и две звезди на холивудската алея на славата.

Рейтингът на университетите тази година ще бъде непълен

https://www.actualno.com/education/rejtingyt-na-universitetite-tazi-godina-shte-byde-nepylen-news_628833.html

На фона на зациклилите конкурси за научни центрове по оперативна програма "Наука и образование" и спрения достъп на страната ни до международни научни бази данни съмнения надвисват и над едно от големите постижения във висшето образование. Тази година рейтинговата систем

"Коматево" излиза на протест, ще блокира околовръстното на Пловдив

http://www.cross.bg/plovdiv-putya-komatevo-1552666.html

/КРОСС/ Жителите на пловдивския квартал „Коматево" се готвят да блокират околовръстното шосе на Пловдив на 3 септември, съобщава БТВ. Причината е, че повече от година продължава ремонта на пътя, който ги свързва с града. Местните твърдят, че се работи изключително бавно и има много дни, в които работници по трасето няма.Задръстванията сутрин и вечер са големи, жителите на „Коматево" пътуват минимум 40 минути до центъра на Пловдив. По думите на главния инженер на община Пловдив Йордан Кралев ремонтът на пътя се е забавил заради открити археологически разкопки. Работи се само ръчно, под наблюдение на археолог, уточни той. От общината обещават шосето да е готово до края на октомври.

Димитров: Този трофей значи много за мен

http://www.cross.bg/dimitrov-tenisist-blagodarya-1552665.html

/КРОСС/ Най-добрият български тенисист Григор Димитров не скри задоволството си от триумфа на турнира в Синсинати, който е от категория „Мастърс 100", в който победи австралиеца Ник Кирьос. „Знаех какво трябва да направя, но никога не знаеш какво да очакваш. Ник е много добър тенисист, познаваме се добре. Доволен съм от играта си, но мисля, че някои неща можех да направя и по-добре. Нервите обаче бяха там. Този успех значи много за мен. Чувствам се уверен преди US Open, но съм здраво стъпил на земята. Щастлив съм, това е най-голямата ми победа. Ще се порадвам ден-два, но след това пак предстои здрава работа", обяви Димитров. Той специално благодари и на българите, които неизменно го подкрепяха във всеки един мач в Синсинати. "Благодаря ви! Благодаря на всички!", обърна се на български към публиката Димитров още на корта. Следващият турнир за Димитров е последният за годината от Големия шлем - US Open, който започва на 28-и август в Ню Йорк.  

Димитров: Този трофей значи много за мен

http://www.cross.bg/dimitrov-open-napravya-1552665.html

/КРОСС/ Най-добрият български тенисист Григор Димитров не скри задоволството си от триумфа на турнира в Синсинати, който е от категория „Мастърс 100", в който победи австралиеца Ник Кирьос. „Знаех какво трябва да направя, но никога не знаеш какво да очакваш. Ник е много добър тенисист, познаваме се добре. Доволен съм от играта си, но мисля, че някои неща можех да направя и по-добре. Нервите обаче бяха там. Този успех значи много за мен. Чувствам се уверен преди US Open, но съм здраво стъпил на земята. Щастлив съм, това е най-голямата ми победа. Ще се порадвам ден-два, но след това пак предстои здрава работа", обяви Димитров. Той специално благодари и на българите, които неизменно го подкрепяха във всеки един мач в Синсинати."Благодаря ви! Благодаря на всички!". Следващият турнир за Димитров е последният за годината от Големия шлем - US Open, който започва на 28-и август в Ню Йорк.  

Силното евро заплашва Русия. Но как?

https://news.bg/finance/silnoto-evro-zaplashva-rusiya-no-kak.html

Експерти предупреждават за отлив на интереса към руски облигации

Меркел за Турция: Подготвят се и други стъпки

https://www.24chasa.bg/novini/article/6401021

Меркел за Турция: Подготвят се и други стъпкиКанцлерът на ФРГ Ангела Меркел не изключва възможността за предприемане на допълнителни мерки за затягане на германската линия срещу Турция, съобщава националният ежедневник Die Frankfurter Allgemeine Zeitung, цитиран от "Фокус". „Трябва винаги да сме подготвени за следващи стъпки“, подчерта германският лидер в изявление за телевизионния канал RTL.

Министърът на спорта награди победителите в Регатата Порт Варна 2017

http://www.moreto.net/novini.php?n=357901

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев награди победителите в 42-ото издание на Регата Порт Варна 2017 за деца и юноши, за класовете Оптимист, Лазер 4.7 и 420. Организатор на събитието е "Яхт клуб Кап. Г. Георгиев - Порт Варна", а тазгодишното издание на регатата, както и всички други състезания, организирани от клуба през 2017 година са посветени на 40-годишнината от обиколката на света на кап.

1 загинал и 27 ранени при автобусна катастрофа на пътя Скопие-Велес

https://www.actualno.com/balkani/1-zaginal-i-27-raneni-pri-avtobusna-katastrofa-na-pytja-skopie-veles-news_628850.html

Един човек е загинал, а 27 души са били ранени в неделя вечерта, след като автобус се преобърна на пътя Скопие-Велес, предава „24 Вести“. Пострадалите са приети в различни болници за лечение, допълва агенция Фокус. „Министерството на здравеопазването изразява своите

Акценти в пресата

http://www.cross.bg/temp-belezhki-tzentrove-1552664.html

/КРОСС/ "Кръвни центрове отказват бележки за чужди градове". Причината - "някои още не са разбрали за разпореждането, други чакали указания", пише вестник "Монитор". Изданието обяснява, че здравният министър Николай Петров е наредил на кръвните центрове в страната да не отказват бележки на кръводарители, които дават кръв за техни близки в градове от друг регион. Заповедта е издадена на 11 август. Проверка на "Монитор" обаче е показала, че въпреки министерското разпореждане редица кръвни центрове продължават да не издават бележки или го правят с уговорки. По-малките центрове, в които кръвта само се събира, обещават да предоставят бележки, само ако нуждаещият се е в лечебно заведение в съответния областен град, в който се намира регионалният център". "Държавата с нова цел - майките на работа", отбелязва вестник "24 часа". Новият приоритет на социалното министерство е жените с малки деца да се връщат на работа, вместо да си седят вкъщи и да губят от квалификацията си. Още от 1 септември ще бъдат осигурени детегледачки на 2000 семейства, чиито деца не са приети в ясли или детски градини. Тази мярка се съчетава с друга, която действа от 1 юни - майка, която се върне на работа преди бебето ѝ да навърши годинка, ще получава половината от обезщетението си от НОИ, уточнява всекидневникът. "Община Хитрино е похарчила едва 1/6 от парите за възстановяване", съобщава вестник "Сега"

Воня дави жителите на Разград

http://frognews.bg/news_140554/Vonia-davi-jitelite-na-Razgrad/

В Разград се готви протест срещу лошите миризми, които давят хората в града. Това стана ясно от репортаж на Нова телевизия.

Крайни националисти атакуваха джамия в Испания

http://www.cross.bg/vreme-natzionalisti-mladezhite-1552663.html

/КРОСС/ Крайни националисти атакуваха вербално най-голямата джамия в испанския град Гранада. Около 21 часа испанско време в неделя около 12 младежи опънаха плакати с антиислямски лозунги и обвинения, че финансират тероризма.Те крещяха терористи, „финансирате „Исламска държава" и „Вън от Европа". При пристигането на полицията младежите се разбягали, а властите уточниха, че няма как да бъдат разпознати. Междувременно испанската полиция продължава да издирва шофьора на буса убиец от терористичната атака в Барселона Юнес Абуякуб.Смята се, че именно той е шофирал микробуса, който се вряза в минувачи на "Ла Рамбла". Разследват се и връзките на имама Абделбаки Ес Сати. Вече почти сигурно се смята, че именно той е радикализирал младежите, атакували Барселона и Камбрилс. Към момента подозрението е, че той е имал връзки с „Ислямска държава", като в последно време е пътувал до Мароко, Белгия и Франция. В двете терористични атаки на 17 август загинаха 14 и бяха ранени 132 души.  

Младеж уби 16-годишната си приятелка

//dariknews.bg/novini/bylgariia/mladezh-ubi-16-godishnata-si-priiatelka-2043575

16-годишно момиче е убито от приятеля си при битов скандал в село Габровница, Монтанско, съобщиха Агенция "Фокус".

Вчера, около 00.30 часа сутринта, в село Габровница възникнал битов скандал между 16-годишно момиче от същото село и 21-годишен

Полицията идентифицира шофьора на буса убиец от Барселона

//dariknews.bg/novini/sviat/policiiata-identificira-shofiora-na-busa-ubiec-ot-barselona-2043572

Испанската полиция идентифицира самоличността на шофьора на вана от Барселона, извършил терористичен акт в града в четвъртък вечер, предаде АФП.

СНИМКИ: ТЕРОР В БАРСЕЛОНА

Националисти нападнаха главна джамия в Испания

https://offnews.bg//sviat/natcionalisti-napadnaha-glavna-dzhamia-v-ispania-663283.html

Дни след терористичните нападения в Барселона и Камбрилс главната джамия в друг испански град - Гранада, беше атакувана вчера от група крайнодесни младежи, които хвърляха димки и скандираха ксенофобски и антиислямски лозунги, съобщиха испански медии, цитирани от БТА.

В този момент в храма имало няколкостотин души.

"Този, който е финансирал тази джамия, е финансирал тероризма. Защо властите мълчат?", пишеше на транспарант, който младежите носеха.

Полицията пристигна 15 минути след началото на акцията и протестиращите се разбягаха. Надписи със заплахи срещу мюсюлмани се появиха на фасадите на джамиите в Логроньо (автономна област Риоха), в каталунския град Монтбланк и в Севиля (автономна област Андалусия).

В същото време испански мюсюлмани организират акции в почит към жертвите от атентатите. Вчера стотици се събраха на площад Пуерта дел Сол в Мадрид. Подобни прояви имаше и в други градове.

Испанската ислямска комисия заклейми насилието веднага след атентатите. Около сто мюсюлмански общини в Каталуния планират голяма акция против терора днес в Барселона.

Може да проверим онлайн дължим ли пари на КАТ

http://dnes.dir.bg/news/globa-onlin-katajia-26263350

Вече може да се проверява онлайн колко и дали шофьорът дължи на КАТ, обявиха от МВР.

Тадаръков: Доган е скромен човек, който живее в хотел с 2 звезди

https://www.24chasa.bg/novini/article/6401017

Тадаръков: Доган е скромен човек, който живее в хотел с 2 звезди В арабския свят има дисклокация на финансови средства. Катар се скара с дргуги 4 страни, защото са мюсюлмански. Сега 4 милиарда търсят къде да бъдат инвестирани. Това са свободни средства от света. За такива неща си говорим с Доган.  Ахмед Доган е скромен човек, който живее в хотел с две звезди. Такива са и Боянския сарай, както го наричате,

Ръстът на активите на инвестиционните фондове у нас се ускорява

http://www.investor.bg/biudjet-i-finansi/333/a/rystyt-na-aktivite-na-investicionnite-fondove-u-nas-se-uskoriava--245109/

Продължава тенденцията инвестиционните фондове да инвестират все повече в акции, за да търсят по-голяма доходност, което показва, че се завръща апетитът за риск

Испански националисти атакуваха с димки джамията в Гранада

http://www.mediapool.bg/ispanski-natsionalisti-atakuvaha-s-dimki-dzhamiyata-v-granada-news268199.html

Испански крайни националисти атакуваха в неделя вечерта джамията в Гранада с димки, антиислямски лозунги и обвинения, че местните мюсюлмани финансират тероризма. Според местната полиция националистите са се събрали пред джамията в 9 часа вечерта местно време. Те са идентифицирани като членове на крайнодясната групировка “Социален дом“. Пред джамията те са крещяли “терористи“, “Вие финансирате “Даеш“ (т.нар. “Ислямска държава“)“, “Махайте се от Европа“. После са пуснали цветни димки по улиците. Няма пострадали при проявата им. Според местните медии националистите са смятали да изгонят мюсюлманите от джамията, пускайки димките вътре с цел да създадат паника. След пристигането на полицията протестиращите са се разбягали. Междувременно испанската полиция продължава да издирва Юнес Абуякуб, заподозрян като шофьор на буса убиец от терористичната атака в Барселона. Полицията изследва тялото на мъж, намерен мъртъв в колата му. Три часа след нападението в четвъртък мъжът избягал от полицейска проверка, като междувременно ранил полицай. Полицаите открили огън по него, но той успял да избяга. Първоначално полицаите решили, че са застреляли собственика на автомобила, но след като открили тялото му, те видяли, че той е бил убит с хладно оръжие. Сега властите се опитват да разберат дали той е бил свързан с атентатите. При двете терористични атаки на 17 август загинаха 14 и бяха ранени 132 души.

Страшилището на Западния военен окръг: МиГ-31БМ поразява въображението на НАТО

http://pogled.info/svetoven/strashilishteto-na-zapadniya-voenen-okrag-mig-31bm-porazyava-vaobrazhenieto-na-nato.88571

/Поглед.инфо/ В планираните за септември големи мащабни военни учения "Запад-2017" ще участва легендарният руски суперсамолет - изтребителят-прехващач MиГ-31БM. В началото на август самолети от този клас спешно бяха прехвърлени от Карелия в Западния военен окръг. Чудото на руската военна авиация показа какви са възможностите му през юли, по време на маневри на Тихоокеанския флот. Изтребителят прехвана в стратосферата, изстреляната от Охотско море свръхзвукова крилата ракета. Ракетата се е движела на височина 12 км със скорост, три пъти скоростта на звука. Изтребителят-прехващач MиГ-31БM, или Foxhound според класификацията на НАТО, е в ранг-листата на 10-те най-добри военни самолети в света.

"Емигрантите", едно от най-значимите произведения на В. Г. Зебалд

https://www.actualno.com/books/emigrantite-edno-ot-naj-znachimite-proizvedenija-na-v-g-zebald-news_628735.html

"Емигрантите" разказва историите на четирима напуснали Германия мъже, които в края на живота си рухват под бремето на носталгията по изгубената културна родина, на травматичните спомени и чувството за непринадлежност към новия свят. Следвайки стъпките им сред руини и разд

Пълно слънчево затъмнение ще се наблюдава над Северна Америка

https://www.actualno.com/cosmos/pylno-slynchevo-zatymnenie-shte-se-nabludava-nad-severna-amerika-news_628857.html

Съединените щати очакват с трепет първото пълно слънчево затъмнение от 99 години. Вече наречено „Великото американско” то ще пресече в понеделник от рано сутринта (местно време) ивица от територията на от запад на изток, пише БГНЕС. Милиони туристи и любители астроном

Генерал Васил Василев: Не сме готови за противодействие на терористи, да не дава Господ

http://frognews.bg/news_140553/General-Vasil-Vasilev-Ne-sme-gotovi-za-protivodeistvie-na-teroristi-da-ne-dava-Gospod/

Европа пропусна своя шанс да противодейства на тероризма и затова плаща тежка цена. Това каза пред ”България он ер” бившият директор на Националната полиция Васил Василев.

Генерал Васил Василев: Не сме добре подготвени за противодействие на терористи, да не дава Господ да се случи нещо у нас

http://frognews.bg/news_140553/General-Vasil-Vasilev-Ne-sme-dobre-podgotveni-za-protivodeistvie-na-teroristi-da-ne-dava-Gospod-da-se-sluchi-neshto-u-nas/

Европа пропусна своя шанс да противодейства на тероризма и затова плаща тежка цена. Това каза пред ”България он ер” бившият директор на Националната полиция Васил Василев.

Откараха 4-ма от ранените от катастрофиралия американски кораб в болница в Сингапур

https://www.24chasa.bg/novini/article/6401006

Откараха 4-ма от ранените от катастрофиралия американски кораб в болница в СингапурЧетирима от петимата американски моряци, ранени, когато ескадреният им миноносец "Джон Ес Маккейн" се сблъска с петролен танкер в протока Малака, бяха отведени с хеликоптер в болница в Сингапур, съобщи флотът на САЩ. И четиримата са с наранявания, които не застрашават живота им, според съобщението, цитирано от ДПА.

Жители на пловдивски квартал на бунт заради разкопан път

https://www.24chasa.bg/region/article/6401014

Жители на пловдивски квартал на бунт заради разкопан пътЖителите на пловдивския квартал Коматево организират протестна 3 септември заради разкопан преди около година път. Те се оплакват, че не могат да стигнат до домовете си, мъкнат тежки багажи на ръка, защото колите им няма как да стигнат до вратите. Магазини затварят врати заради липса на клиенти. За да се излезе от квартала по обходни маршрути,

Жители на пловдивски квартал на бунт заради разкопан път

https://www.24chasa.bg/novini/article/6401014

Жители на пловдивски квартал на бунт заради разкопан пътЖителите на пловдивския квартал Коматево организират протестна 3 септември заради разкопан преди около година път. Те се оплакват, че не могат да стигнат до домовете си, мъкнат тежки багажи на ръка, защото колите им няма как да стигнат до вратите. Магазини затварят врати заради липса на клиенти. За да се излезе от квартала по обходни маршрути,

Пълно слънчево затъмнение над САЩ днес, за първи път от 99 години

https://offnews.bg//nauka/palno-slanchevo-zatamnenie-nad-sasht-dnes-za-parvi-pat-ot-99-godini-663282.html

На 21 август 2017 пълно слънчево затъмнение ще пресече континенталната част на САЩ от бряг до бряг за първи път от 99 години.

Астрономичното явление, понякога наричано Великото американско пълно слънчево затъмнение, за кратко ще хвърли сянка. Здрач ще падне по обед (местно време), звездите ще заблещукат, а птиците ще замлъкнат в зловеща тишина. Преминаващата пред Слънцето сянка на Луната ще го закрие изцяло, оставяйки само ореола на слънчевата корона.

Спътникът и звездата на нашата планета имат такива пропорции (диаметърът на Слънцето е 400 пъти по-голям от този на Луната, но е 400 пъти по-отдалечено от нас от нея), че от повърхността на Земята двете небесни тела са с почти един и същ видим размер. Затова жителите на Земята имат късмета да наблюдават пълни слънчеви затъмнения.

Този завладяващ природен феномен рядко се случва в продължение на един човешки живот на едно и също място. Наистина почти всяка година се стават слънчеви затъмнения, но са предимно над океана, да не говорим за една от най-гъсто населени страни в света в разгара на лятото.

Още за затъмнението в САЩ вижте в сайта ни НаукаOFFNews.

В пожари от началото на годината са загинали 91 души

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/08/21/3027741_v_pojari_ot_nachaloto_na_godinata_sa_zaginali_91_dushi/?ref=rss


При пожари в България от началото на годината са загинали 91 души, съобщи днес пред Би Ти Ви директорът на пожарната главен комисар Николай Николов. Той допълни, че загиват основно възрастни хора. Огнеборците са успели да спасят живота на 1200 души.<br /><br />"Всяка година има между 111 и 118 загинали при пожари", каза Николов. За пет години жертвите-възрастни хора са 351. Основните причини за пожарите в домовете е неправилното използване на отоплителни уреди.<br...

Борбата с пожарите в Португалия взе жертва - хеликоптер се разби

http://www.cross.bg/pozhar-portygaliya-pilotut-1552662.html

/КРОСС/ Хеликоптер, участващ в потушаването на пожар в Северна Португалия, се разби и пилотът загина, съобщи службата за гражданска защита, цитирана от „Франс прес". "Този хеликоптер участваше в потушаването на пожар в района Кабрил. Той се е разбил, след като закачил електрически далекопровод и се запалил, при което е загинал пилотът - единственият човек на борда", съобщи Националната служба за гражданска защита. Загиналият пилот е португалец и е участвал в отряда за гасене на пожари от 2013 г.

Температурите падат днес

http://www.cross.bg/predimno-temperatyri-mesta-1552661.html

/КРОСС/ Днес през страната ще преминава студен атмосферен фронт. Вятърът постепенно ще се ориентира от северозапад, ще е умерен, временно силен и с него ще нахлува хладен въздух. Облачността ще продължи да се увеличава и след обяд над цялата страна вече ще е предимно облачно. На много места ще превали и прегърми, по-интензивни ще са явленията в западните райони. Дневните температури ще се понижат и максималните ще са предимно между 25° и 30°, на места в Западна България по-ниски, в София - около 21°. Атмосферното налягане е малко по-ниско от средното за месеца и през деня ще се задържи почти без промяна. Над Черноморието ще е предимно облачно, след обяд с превалявания. Ще духа слаб северозападен вятър, който привечер ще се усили и с него ще започне захлаждане. Максималните температури ще са 26-28°. Температурата на морската вода е 25°-26°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала. Над планините ще бъде предимно облачно, на много места ще превали и прегърми. Вятърът постепенно ще се ориентира от северозапад, ще е умерен и силен и с него ще нахлува хладен въздух. Дневните температури ще се понижат, максималната на височина 1200 метра ще бъде около 15°, на 2000 метра - около 10°.  

Доналд Тръмп губи подкрепа в "своите" щати

https://www.actualno.com/america/donald-trymp-gubi-podkrepa-v-svoite-shtati-news_628849.html

Равнището на подкрепа за Доналд Тръмп в редица ключови американски щати, които изиграха решаваща роля за избирането му за президент на САЩ, намаля под 40%. Според данните на публикуваното в неделя изследване на общественото мнение, поръчано от Ен Би Си на „Марист” (Marist)

Пинк и Кристина Агилера - вече приятелки

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6400996

Пинк и Кристина Агилера - вече приятелкиВойната между Пинк и Кристина Агилера може и да е една от най-известните в поп музиката, но изглежда, че вече всичко е забравено и двете певици изглежда вече са приятелки. В съобщение в „Туитър“ Пинк разкри, че обича Кристина. Признанието дойде, след като певицата беше удостоена с престижното отличие Video Vanguard Award на музикалните награди на

Американски боен кораб се сблъска с танкер, десет моряци са изчезнали

http://www.mediapool.bg/amerikanski-boen-korab-se-sblaska-s-tanker-deset-moryatsi-sa-izcheznali-news268198.html

Десет моряци се издирват, след като американски боен кораб клас “разрушител“ се сблъска с танкер край Сингапур, съобщава ББС. Ранените са петима. Бойният кораб “ЮЕсЕс Джон Ес МакКейн“ е плавал на изток от Сингапур и се е приготвял да влезе в пристанището, когато се е ударил в петролен танкер, плаващ под либерийски флаг. Това е втори голям инцидент в щатския флот за последните два месеца. Катастрофата е отворила дупка в задната част на бойния кораб. Танкерът “Алник“ също има поражения, но те са над водната линия и няма пострадали от неговия екипаж. Няма и изтичане на нефт в океана. Танкерът е пренасял 12 000 тона петрол от Тайван за Сингапур. Американски, сингапурски и малайзийски хеликоптери издирват изчезналите моряци. Само преди два месеца американският боен кораб “ЮЕсЕс Фитцджералд“ се сблъска с контейнеровоз край бреговете на Япония. При инцидента загинаха седем моряци.

130 пожара на ден гасени през последната седмица, 23 000 за година

https://www.24chasa.bg/novini/article/6401004

130 пожара на ден гасени през последната седмица, 23 000 за година130 пожара на ден са гасени през последната седмица, когато е имало 1000 пожара, но в момента всички са под контрол. В момента има 3 по-сериозни огнища – Ямбол, Стара Загора и Хасково, но те не се разпространяват, увери пред Би Ти Ви главен комисар Николай Николов, директор на пожарна безопасност. Има много сериозни щети в Маточина,

Григор Димитров: Много съм щастлив, но трябва да остана на земята и да продължа да работя

http://www.dnevnik.bg/sport/2017/08/21/3027745_grigor_dimitrov_mnogo_sum_shtastliv_no_triabva_da/?ref=rss


"Просто съм щастлив. Няма друго какво да кажа, честно." Това заяви Григор Димитров след спечелването на най-голямата титла в кариерата си.<br /><br />Българският тенисист победи с 6:3, 7:5 Ник Кириос във финала в турнира от сериите "Мастърс" в Синсинати.<br /><br />"Развълнуван съм, че държа това отличие в ръцете си. Щастлив съм, че печеля първия си мастърс, особено тук. Невероятно е. Винаги съм харесвал този турнир и съм си мислел, че може тук...

Руската авиация ликвидира над 200 ислямисти

http://www.cross.bg/raiiona-ryskata-aviatziya-1552660.html

/КРОСС/ Руската авиация е унищожила над 200 ислямисти в Сирия, съобщава Интерфакс. Това е станало в боевете в района на сирийския град Дейр аз Зор. През последните седмици ислямистите се опитват да концентрират сили в района. Руската авиация е унищожила танкове и тежка военна техника. Руското командване смята, че разгромът на "Ислямска държава" в района на Дейр аз Зор ще е фатален за бъдещето на ислямистите в Сирия.  

В Хитрино няма готова нито една нова къща, усвоени са едва 1/6 от парите за възстановяване

https://www.actualno.com/society/v-hitrino-njama-gotova-nito-edna-nova-kyshta-usvoeni-sa-edva-16-ot-parite-za-vyzstanovjavane-news_628832.html

Повече от осем месеца след трагедията в Хитрино възстановяването на селото все още е мираж. Пострадалите хора живеят във фургони, а от обещаните нови къщи няма готова нито една. Общинската инфраструктура - пътища, водопроводи, сгради, не е ремонтирана. Общината е успяла да у

Американски боен кораб се сблъска с танкер

http://www.cross.bg/korab-makeiin-dzhon-1552659.html

/КРОСС/ Американски военен кораб се сблъска с търговски кораб на изток от Сингапур. Инцидентът е станал във водите на Малайзия, а според разрушителя „Джон Макейн" се е ударил с петролния танкер „Алник". Вследствие на инцидента петима моряци от военния кораб са ранени, а десетима са в неизвестност. Четирима от ранените са евакуирани със сингапурски спасителен хеликоптер. От американския флот обявиха, че на „Джон Макейн" има огромна пробойна, но въпреки това той се придвижва на собствен ход към Сингапур. Танкерът „Алник" плава под либерийски флаг е над три пъти по-голям от „Джон Макейн" с водизместимост от 30000 тона срещу 8300. Търговският плавателен съд е с възможност да пренася 12 000 тона гориво. За радост при сблъсъка е бил празен, което на практика е предотвратило и екологична катастрофа. Това е четвърти подобен инцидент с американски военен кораб от началото на годината. Последният беше само преди два месеца и беше фатален за седем моряци, след като бойния кораб „Фицджералд" се сблъска с японски търговски кораб.

Американски боен кораб се сблъска с танкер

http://www.cross.bg/korab-singapyr-makeiin-1552659.html

/КРОСС/ Американски военен кораб се сблъска с търговски кораб на изток от Сингапур. Инцидентът е станал във водите на Малайзия, а според разрушителя „Джон Макейн" се е ударил с петролния танкер „Алник". Вследствие на инцидента петима моряци от военния кораб са ранени, а десетима са в неизвестност. Четирима от ранените са евакуирани с хеликоптери на САЩ и Сингапур. От американския флот обявиха, че на „Джон Макейн" има огромна пробойна, но въпреки това той се придвижва на собствен ход към Сингапур. Танкерът „Алник" плава под либерийски флаг е над три пъти по-голям от „Джон Макейн" с водизместимост от 30000 тона срещу 8300. Търговският плавателен съд е с възможност да пренася 12 000 тона гориво. За радост при сблъсъка е бил празен, което на практика е предотвратило и екологична катастрофа. Това е четвърти подобен инцидент с американски военен кораб от началото на годината. Последният беше само преди два месеца и беше фатален за седем моряци, след като бойния кораб „Фицджералд" се сблъска с японски търговски кораб.

След три дни БНТ ще има нов директор, май

https://www.24chasa.bg/novini/article/6400485

След три дни БНТ ще има нов директор, майШестима преминаха първите два етапа Предимствата и недостатъците на кандидатите Преди 2 месеца журналистите от новините на БНТ се събраха на прощален купон за Вяра Анкова. Направиха го в деня, в който станаха официално известни кандидатите за нейния пост. Дотогава имената им се носеха от уста на уста като поредния слух за предстоящата смяна -

Григор Димитров спечели най-голямата титла в кариерата си (видео)

http://www.moreto.net/novini.php?n=357900

Григор Димитров спечели най-голямата победа в кариерата си и съответно в историята на българския тенис. Спечели първия си голям турнир. Триумфира с титла от сериите „Мастърс 1000" - турнирите най-висока категория след четирите от Големия шлем.

Самоков празнува с патриарха и президента

https://offnews.bg//obshtestvo/samokov-praznuva-s-patriarha-i-prezidenta-663281.html

Православната църква отбелязва днес паметта на свещеномъченик Симеон Самоковски, който е небесен покровител на Самоков.

В манастирския комплекс Бельова църква „Рождество Богородично“ край града, където е гробът на светеца, ще бъде отслужена архиерейска св. Литургия. Патриарх Неофит ще оглави молебен и празничен водосвет в центъра на Самоково довечера. Програмата на празника включва концерт на площада. 

Президентът Румен Радев ще посети Самоков по повод празника на града, съобщиха от "Дондуков" 2. 

Вижте най-интересното от победата на Григор на финала в Синсинати (ВИДЕО)

https://www.actualno.com/tennis/vijte-naj-interesnoto-ot-pobedata-na-grigor-na-finala-v-sinsinati-video-news_628862.html

Безспорно най-големият успех в кариерата на първата ни ракета при мъжете Григор Димитров дойде на Мастърса в Синсинати. Без да загуби дори един сет по време на целия турнир, Григор успя да покаже най-доброто от себе си и на финала, където преодоля талантливия Ник Кирьос с 6:3,

Джей Зи: Кание Уест прекрачи границата

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6400992

Джей Зи: Кание Уест прекрачи границатаДжей Зи разкри, че обидни думи на Кание Уест по адрес на Бионсе са станали причина за кавгата между двамата рапъри. По думите на Джей Зи Уест е „прекрачил границата“, когато се е изказал негативно за певицата по време на концерт в Сакраменто миналата година, предаде БГНЕС. Конфликтът между двамата се засили, когато Кание обвини Бионсе през ноември,

България харчи най-много за обществен ред и сигурност в целия ЕС

http://www.dnevnik.bg/biznes/2017/08/21/3026923_bulgariia_harchi_nai-mnogo_za_obshtestven_red_i/?ref=rss


България отделя най-много средства за дейности по осигуряване на обществения ред и сигурността като дял от брутния си вътрешен продукт в целия Европейски съюз. Това потвърждават данните на "Евростат" към 2015 г., публикувани тази седмица.<br /><br />В дефиницията на понятието "Евростат" включва разходите за полицейските служби, противопожарната охрана, съдебната система, издръжката на затворите.<br /><br />Данните на Европейската статистическа служба...

Внимание: полицията в Европа и у нас от днес наказва за скорост

http://clubz.bg/57446-vnimanie_policiqta_v_evropa_i_u_nas_ot_dnes_nakazva_za_skorost

Снимка БГНЕС

Стартира полицейска операция по линия на полицейското обединение TISPOL, насочена срещу бързаците на пътя, става ясно от съобщение на МВР. В рамките на седмица ще бъде извършен засилен контрол по спазване на разрешената максимална скорост за движение

По инициатива на  TISPOL - европейската мрежа на службите на пътна полиция, от 21 до 27 август 2017г. на територията на всички държави-членки ще бъде извършен засилен контрол по спазване на разрешената максимална скорост за движение.

Нарушенията, свързани с превишаване на разрешената скорост за движение, са често срещано явление във всички европейски държави и са признати като най-сериозната причина за причиняването на тежки пътно-транспортни произшествия и смърт по пътищата в Европа, отчитат от европейската мрежа.

Превишената и несъобразена скорост продължава да е с най-голям дял за катастрофите по вина на водачите. По този показател данните за България са над средното ниво в сравнение с държавите-членки на Европейския съюз. Именно затова  осъществяването на засилен контрол по спазване на скоростните режими е от изключително значение за подобряването на пътната обстановка и намаляване на жертвите по пътищата, допълват от родното МВР.

По време на проверките, освен за превишаване на разрешената скорост за движение,  ще  се извършват проверки за валидна задължителна застраховка “Гражданска отговорност” на автомобилистите.

Английски турист почина след падане от тераса в Слънчев бряг

//dariknews.bg/novini/bylgariia/anglijski-turist-pochina-sled-padane-ot-terasa-v-slynchev-briag-2043557

20-годишен английски турист почина, след като падна от тераса на хотел в Слънчев бряг. Това съобщиха от МВР-Бургас.

Момчето е паднало от тераса на третия етаж. Откарано е в болница в клинична смърт.

Няколко часа по-късно е починало. Пр

Американски боен кораб се сблъска с танкер: 10 изчезнаха, петима са ранени

https://offnews.bg//sviat/amerikanski-boen-korab-se-sblaska-s-tanker-10-izcheznaha-petima-sa-r-663280.html

Американски боен кораб се сблъска с танкер източно от Сингапур, в Малакския проток. 10 души изчезнаха, петима са ранени, предадоха световните агенции. 

Днес в 05,24 ч. местно време (21,24 ч. по Гринуич в неделя) на 10-20 км от източния бряг на полуостров Пенгеранг, щата Джохор, Малайзия ракетният разрушител (ескадрен миноносец) "Джон С. Маккейн" се е сблъскал с танкера "Алник Ем Си" (Alnic MC) на път за рутинна визита в пристанището на Сингапур. По първоначална информация американският боен кораб е получил повреда на борда, но продължава да плава на собствен ход, съобщиха ВМС на САЩ.

Четирима от ранените са откарани в болница, раните им не са животозастрашаващи. Петият не се нуждае от болнично лечение.

В ход е издирвателно-спасителна операция в координация с местните власти. В нея участват влекачи от Сингапур, бойният кораб от флота на Сингапур "Галант", хеликоптери и полицейският кораб на сингапурската брегова охрана "Баскинг шарк", хеликоптери Ем Ви "Оспри" и Ес Ейч-60 "Си хок" от американския боен кораб "Америка".

"Алник Ем Си" е 183-метров петролен танкер, плаващ под либерийски флаг, с водоизместимост 50 760 тона. Според данните от наблюдението на корабоплаването той е бил с баласт, тоест не е бил пълен с товар.

Американският кораб е кръстен на Джон Сидни Маккейн старши и Джон Сидни Маккейн младши, и двамата адмирали от воения флот на САЩ - дядото и бащата на сенатора републиканец Джон Маккейн. Той изпрати туит, че се моли за американските моряци и високо цени работата на спасителните екипи.

На 10 август същият американски кораб приближи един от изкуствените острови, построени от Пекин в Южнокитайско море. Той се доближи на шест морски мили от рифа Мисчийф, част от спорния архипелаг Спратли.

Това е вторият инцидент с американски ракетни разрушители в азиатски води за по-малко от два месеца.
Миналата седмица ВМС съобщиха, че са отстранени от длъжност трима старши офицери от ескадрения миноносец "Фицджералд", който едва не потъна край бреговете на Япония след като беше блъснат от филипински контейнеровоз. Тогава загинаха седем американски моряци.

Преглед на печата - 21 август

http://www.moreto.net/novini.php?n=357899

"24 часа": Годината на домата Идва "Алено сърце", което е по-сладко от розовото. Година на домата. Така агроспециалисти определят лято 2017. "Много хубава реколта. Високите температури не позволиха да се развият болести като картофената мана - най-големия бич.

Спорт по тв днес: "Манчестър С" - "Евертън" и още 3 мача, обиколка на Испания, скокове във вода, тото, снукър и спидуей

https://www.24chasa.bg/sport/article/6400702

Спорт по тв днес: "Манчестър С" - "Евертън" и още 3 мача, обиколка на Испания, скокове във вода, тото, снукър и спидуей                                                                                                                                                                                                                                                                                                            

В САЩ ще наблюдават пълно слънчево затъмнение

http://frognews.bg/news_140552/V-SASHT-shte-nabliudavat-palno-slanchevo-zatamnenie/

Днес слънцето ще изчезне за кратко и денят ще се превърне в нощ над Северна Америка, съобщи CNN.

Румен Радев ще посети Бургас и Самоков

https://www.actualno.com/politics/rumen-radev-shte-poseti-burgas-i-samokov-news_628835.html

На 21 август президентът и върховен главнокомандващ Въоръжените сили Румен Радев ще посети град Бургас и Флотилия бойни и спомагателни кораби, дислоцирани в Пункт за базиране Бургас, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. В 09:30 часа ще се състои церемонията по по

Испански националисти нападнаха главната джамия в Гранада

http://dnes.dir.bg/news/ispania-evropeyski-parlament-jamia-jihad-26263277

Главната джамия в Гранада беше атакувана вчера от група крайнодесни младежи, които хвърляха димки и скандираха ксенофобски и антиислямски лозунги.

4 км опашка от тирове на "Капитан Андреево", на "Лесово" - 3 км

https://www.24chasa.bg/novini/article/6400988

4 км опашка от тирове на "Капитан Андреево", на "Лесово" - 3 кмНа българо-турската граница трафикът е интензивен. На ГКПП "Капитан Андреево" се е образувала 4 км колона от товарни автомобили на изход, на ГКПП "Лесово" колоната от товарни автомобили е 3 км на изход. Това съобщиха от пресцентъра на ГД „Гранична полиция“. Информацията за трафика на граничните контролно пропускателни пунктове е към 6.00 часа.

Вятър носи захлаждане, дъжд след обяд

https://offnews.bg//obshtestvo/viatar-nosi-zahlazhdane-dazhd-sled-obiad-663279.html

Северозападен вятър носи хладен въздух, облаци покриват небето в цялата страна след обяд.

Максималните температури ще са между 25 и 30 градуса, валежи с гръмотевици ще има в западна България, според прогнозата на НИМХ. В София средната максимална температура няма да надвиши 21 градуса.

Край морето също ще е облачно, превелявания се очакват по-късно през деня. Вълните ще са около два бала, а термометрите на плажа няма да се качат над 28 градуса.

Над планините ще бъде предимно облачно, на много места ще превали и прегърми. Ще духа силен вятър, по високите върхове температурите ще достигнат едва 10 - 15 градуса.

Агресията: защо от нея се нуждаем и ние, и децата ни

https://www.actualno.com/books/agresijata-zashto-ot-neja-se-nujdaem-i-nie-i-decata-ni-news_628733.html

"Родителите обичат Йеспер Юл, защото той разкрива изходите от възпитателните казуси на настоящето." — Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung „Откъде идва силното нежелание да се конфронтираме с агресията, щом за него няма научно обяснение? В книгата, която държите в ръцете си, ще се пом

След сблъсък на американски военен кораб с танкер се издирват десет моряци, има и ранени

http://www.dnevnik.bg/sviat/2017/08/21/3027735_sled_sblusuk_na_amerikanski_voenen_korab_s_tanker_se/?ref=rss


Десет моряци са в неизвестност и петима са ранени, след като днес американският боен кораб "Джон С. Маккейн" се сблъска с танкера "Алник Ем Си", предаде БТА. Инцидентът е станат в Малакския проток, източно от Сингапур.<br /><br />Ескадреният миноносец се е ударил с танкера на път за рутинна визита в пристанището на Сингапур. Според първоначалната информация американският боен кораб е получил повреда на борда, но продължава да плава на собствен ход.<br...

Американски разрушител се сблъска с петролен танкер

https://www.vesti.bg/sviat/amerika/amerikanski-razrushitel-se-sblyska-s-petrolen-tanker-6072860

Според първоначалната информация американският боен кораб е получил повреда на борда, но продължава да плава на собствен ход

Засекли са колата от атентата в Камбрилс край Париж миналата седмица

https://www.24chasa.bg/novini/article/6400984

Засекли са колата от атентата в Камбрилс край Париж миналата седмицаКолата, използвана при нападението срещу пешеходци в испанския курорт Камбрилс, при което загина една жена, е била засечена за превишена скорост от камера седмица преди това в района на Париж, съобщи вчера в. "Паризиен", цитиран от Ройтерс. Часове след атентата в Барселона полицията в Камбрилс застреля петима мъже,

Рождениците днес

http://www.cross.bg/rozhdenitzite-dnes-1552657.html

/КРОСС/ Проф. Асен Николов, началник на родилна клиника в "Майчин дом", ръководител на Университетската катедра по акушерство и гинекология - МФ Аспарух Никодимов (Паро), бивш национал и футболен треньор Весела Люцканова, писателка и издателка Проф. Евгени Танчев, генерален адвокат в Съда на ЕС в Люксембург, бивш председател на КС Проф. Емил Табаков, композитор и диригент Д-р Румен Бостанджиев, сексолог, психотерапевт Проф. Чавдар Добрев, публицист, литературен критик    

Предстоящи събития днес

http://www.cross.bg/chasa-provede-sofiyaot-1552656.html

/КРОСС/ ***Самоков.Президентът Румен Радев ще посети град Самоков по повод празника на града. ***Бургас.Президентът Румен Радев ще посети град Бургас и Флотилия бойни и спомагателни кораби, дислоцирани в Пункт за базиране Бургас. ***София.От 11.00 часа в Национален пресклуб БТА ще се проведе пресконференция във връзка със Случая „Калиакра"; пътя Асеновград - Пловдив; устройствения план на Борисовата градина - парк или площи за застрояване; ремонта на „Орлов мост", и др, организирана от „Граждани за устойчиво развитие" и Инициатива „Граждани за София". ***София.От 14.00 часа 7 състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Пламен. М., Анета Г. и Женя Г., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група. ***София.От 15.00 часа 11 състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Андрей Н., обвинен в образуване и ръководене на организирана престъпна група. ***София.От 13.30 часа 13 състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Милена Т., обвинена в образуване и ръководене на организирана престъпна група. ***Велико Търново./Килифарево. От 10.00 часа в Музейния комплекс ще започне програмата за отбелязване на празника на Килифарево с откриване на седми семестър на Летен пленер "Детска академия за изкуства ". ***Бургас.От 18.00 часа ще се проведе Международен фолклорен фестивал. ***Варна.От 11

Първо от 99 години пълно слънчево затъмнение над всички щати

http://dnes.dir.bg/news/palno-slanchevo-zatamnenie-26263249

В понеделник, 21 август, за първи път от 99 години, пълно слънчево затъмнение ще премине над САЩ изцяло, от западното до източното крайбрежие.

Националисти атакуваха главна джамия в Испания

https://www.24chasa.bg/novini/article/6400969

Националисти атакуваха главна джамия в Испания
Главната джамия в Гранада беше атакувана вчера от група крайнодесни младежи, които хвърляха димки и скандираха ксенофобски и антиислямски лозунги, съобщиха испански медии, цитирани от РИА Новости. В този момент в храма имало няколкостотин души. "Този, който е финансирал тази джамия, е финансирал тероризма. Защо властите мълчат?

Григор Димитров триумфира с първа голяма титла в кариерата си

http://www.cross.bg/dimitrov-tenis-grigor-1552654.html

/КРОСС/ Григор Димитров спечели най-голямата победа в кариерата си и съответно в историята на българския тенис. Спечели първия си голям турнир. Триумфира с титла от сериите „Мастърс 1000" - турнирите най-висока категория след четирите от Големия шлем. Поне засега любимото място на хасковлията ще бъде Синсинати. Той триумфира в американския град, след като на финала победи с 6:3, 7:5 австралиеца Ник Кирьос. По един пробив и в двата сета беше достатъчен за победата на Димитров. Той определено бе по-добрият на корта и спечели втората си успех в два мача срещу този съперник. Така той прибавя внушителните 1000 точки (откъдето идва и „Мастърс 1000") в актива си за световната ранглиста, които го връщат в топ 10 на световния тенис. Не по-малка награда е, че прибира и над 950 хиляди долара от наградния фонд, който възлизаше на над 5 милиона долара.

На 10 места в столицата няма да имат вода

https://offnews.bg//obshtestvo/na-10-mesta-v-stolitcata-niama-da-imat-voda-663278.html

"Софийска вода” временно ще прекъсне водоснабдяването в части на столицата днес, съобщиха от дружеството. 

Във връзка с диагностика на уличен водопровод на ул. „Чавдар войвода” в с. Мировяне, се налага спиране на водоподаването от 9.00 до 18.00 ч. на ул. „Спортист”, ул. „Алеко Константинов”, ул. „Еделвайс”, ул. „Канала”, „Перуника”, ул. „Христо Ботев”, ул. „Мировско шосе”.

Подмяна на водомерен възел на ул. „Неофит Рилски” налага спиране на водоподаването от 9.00 до 15.00 ч. на ул. „Княз Борис I” от ул. „Неофит Рилски” до ул. „Патриарх Евтимий”, ул. „Хан Аспарух” от ул. „Княз Борис I” до ул. „Цар Самуил”.

Заради подмяна на сградно водопроводно отклонение на ул. „Цар Шишман” се налага спиране на водоподаването от 9.00 до 17.00 ч. на ул. „Цар Шишман”, от ул. „Аксаков” до ул. „Славянска”. След възстановяване на водоснабдяването е възможно временно повишаване мътността на водата.

Ремонтни дейности при бл. 276 в жк „Обеля 2”, налагат спиране на водоподаването от 9.00 до 16.00 ч. на бл. 276, бл. 277 - висока зона.

Поради подмяна на сградно водопроводно отклонение на ул. „Любен Каравелов” в с. Мрамор, се налага спиране на водоподаването от 10.00 до 15.00 ч. на ул. „Алеко Константинов”, ул. „Иван Вазов”, ул. „Мичур” и ул. „Хайдутин”.

Без вода заради подмяна на сградно водопроводно отклонение на ул. 15 в с. Долни Богров, ще бъдат от 10.00 до 17.00 ч. живеещите в района между ул. 20, ул. 16, ул. 1, ул. 31.

Във връзка с подмяна на сградно водопроводно отклонение на ул. 7 в с. Мърчаево, се налага спиране на водоподаването от 10.00 до 16.00 ч. на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на ул. „Приморско” от №17 до №27, ул. 7, ул. „Бистра река”.

Прекъсване на сградно водопроводно отклонение на ул. „Захари Зограф” в кв. „Драгалевци” налага спиране на водоподаването от 9.00 до 14.00 ч. на ул. „Захари Зограф”, от ул. „Герена” до ул. „Свети Горазд” и ул. „Герена”.

Диагностика на ул. „Макгахан” в жк „Хаджи Димитър” налага спиране на водоподаването от 9.00 до 19.00 ч. на ул. „Макгахан” от ул. „Панайот Хитов” до ул. „Владимир Вазов”.

Реконструкция на уличен водопровод на ул. „Борис Найденов” в с. Негован налага спиране на водоподаването от 9.30 до 19.30 ч. в района на кариера „Холсим”, градински център, бетонов възел и фирма „Станилов”.

След възстановяване на водоснабдяването е възможно временно повишаване мътността на водата. Ремонтните дейности ще осигурят по-добро управление на водопроводната мрежа като максимално се ограничат зоните на евентуални бъдещи нарушения на водоснабдяването.

Засегнатите от прекъсването на водата, могат да получат повече информация от Телефонния център на „Софийска вода” АД на телефон 0700 12121 или да следят за развитието на всички текущи теренни дейности в реално време чрез Виртуалния информационен център на дружеството - www.sofiyskavoda.bg/water_stops.aspx .

„Софийска вода” АД предварително се извинява на своите клиенти за причинените временни неудобства! Интернет сайтът на дружеството (www.sofiyskavoda.bg) дава възможност на клиентите да се абонират за съобщенията за прекъсване на водоподаването. На електронната си поща те могат лично да получават информация за планираните спирания.

Шофьор с крадена кола се вряза в исландско летище

http://pogled.info/svetoven/shofor-s-kradena-kola-se-vryaza-v-islandsko-letishte.88570

/Поглед.инфо/ Шофьор, управляващ крадена кола, се вряза в сектора за пристигащи на международното летище „Кефлавик”, разположено недалеч от Рейкявик. Това предаде "Island Monitor".

Сърбия изтегли целия персонал на посолството си в Скопие

https://www.actualno.com/balkani/syrbija-iztegli-celija-personal-na-posolstvoto-si-v-skopie-news_628847.html

Сърбия изтегли целия персонал на посолството си в Скопие. В сградата в момента няма нито един служител. От македонското министерство на външните работи съобщиха, че "са получили нота от сръбското посолство, в която се казва, че персоналът е извикан на консултации в Белград"

Най-важното от Варна във вчерашния - 20 август

http://www.moreto.net/novini.php?n=357897

Ангелкова: Проверките по морето не трябва да вредят на туризма Проверките по морето не трябва да вредят на туризма. В това бе категорична министърът на туризма Николина Ангелкова. Водата по Черноморието в пъти по-чиста от миналата година Водата по Българското Черноморие е много по-чиста през този летен сезон заради изградените пречиствателни станции.

След терора: Крайни националисти в Испания атакуваха джамия

http://frognews.bg/news_140550/Sled-terora-Kraini-natsionalisti-v-Ispaniia-atakuvaha-djamiia/

Крайни националисти атакуваха джамията в Гранада в Испания с антиислямски лозунги и обвинения, че финансират тероризма.

В сутрешните блокове

http://www.cross.bg/tema-zhivo-grada-1552655.html

/КРОСС/ БНТ, „Денят започва" Тема: Задръстване. До къде стигна ремонта на Орлов мост. На живо от кръстовището за новата затворена отсечка Тема: След терористичната атака в Барселона. Експертът Йордан Божилов за сигурността в Европа и новия почерк на терористите. И още : Каталуня през погледа на специалния пратеник на БНТ в града Айше Сали Тема: Кога ще изчезнат опашките от камиони при „Дунав мост" и как да се облекчи трафика през граничния пункт? Гости: областният управител на Русе Галин Григоров и директорът на митницата в града Венцислав Халаджов. Ще бъдем на живо и от границата, за да чуем мнението на шофьорите Тема: Недостиг на военнослужещи. Националната гвардейска част търси 45 гвардейци Тема: Комиксите - вчера, днес и утре. И още защо „Пиф" превзема България по времето на комунизма - среща с колекционера Стоян Стоянов - Комитски и Николай Маринов - Марчело Тема: „Пътуване в миналото": Следите от основателите на Созопол и недостъпния остров Свети Кирик. Разказва Мария Чернева БТВ, "Тази сутрин" Тема: На живо: Назрява масов протест в Пловдив

8 интересни факта за "Игра на тронове"

https://www.actualno.com/showbusiness/8-interesni-fakta-za-igra-na-tronove-news_628858.html

"Игра на тронове" в момента е безспортният лидер сред сериалите. Милиони всяка седмица тръпнат да видят какво ще се случи с Джон Сноу, Денерис Таргариен и компания. И докато чакате да гледате следващия епизод от 7-мия сезон на сериала, ви предлагаме да видите тези 8 факта за не

Температурите падат, максималните между 25° и 30°, в София – около 21°

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/6400962

Температурите падат, максималните между 25° и 30°, в София – около 21°Днес през страната ще преминава студен атмосферен фронт. Вятърът постепенно ще се ориентира от северозапад, ще е умерен, временно силен и с него ще нахлува хладен въздух. Облачността ще продължи да се увеличава и след обяд над цялата страна вече ще е предимно облачно. На много места ще превали и прегърми,

Как да гледаме слънчевото затъмнение тази вечер

https://www.vesti.bg/tehnologii/nauka-i-tehnika/kak-da-gledame-slynchevoto-zatymnenie-tazi-vecher-6072859

Днес над САЩ ще има пълно слънчево затъмнение, което можем да гледаме на живо в пълня му блясък

САЩ наблюдават пълно слънчево затъмнение днес

https://www.24chasa.bg/novini/article/6400958

САЩ наблюдават пълно слънчево затъмнение днес
В понеделник, 21 август, за първи път от 99 години, пълно слънчево затъмнение ще премине над САЩ изцяло, от западното до източното крайбрежие. Затова то предизвиква толкова голям интерес, предава АФП. Сегашното пълно слънчево затъмнение е изключително, защото е първото над САЩ през 21-и век и първото там от 1991 г.

Случаите на хулиганство са намалели незначително през последните месеци

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/08/21/3026751_sluchaite_na_huliganstvo_sa_namaleli_neznachitelno/?ref=rss


Незначително са намалели случаите на хулигански прояви през последните четири месеца в страната. Това се разбира от писмен отговор на вътрешния министър Валентин Радев до депутата от ДПС Ахмед Ахмедов. За периода от края на март до средата на юли са регистрирани 549 случаи на хулиганство, което било с 0.4 % по-малко в сравнение със същия период на предишната година.<br /><br />Намалели са и тежките и средни умишлени телесни повреди съответно с 6.3 % и 0.7 %.<br /><br...

Истинското приятелство идва, когато...

http://www.cross.bg/istinskoto-idva-priyatelstvo-1552648.html

/КРОСС/ Истинското приятелство идва, когато мълчанието между двама души е приятно. Дейв Тайсън Джентри  

Меркел защити решението си да отвори вратите за мигранти

http://dnes.dir.bg/news/Germania-granitza-angela-merkel-bezhanskiat-natisk-26263205

Германската канцлерка Ангела Меркел защити днес решението си да отвори границите на Германия за стотици хиляди бежанци преди две години.

Тръмп: Мислите и молитвите ми са с моряците от кораба "Джон С. Маккейн"

https://www.24chasa.bg/novini/article/6400956

Тръмп: Мислите и молитвите ми са с моряците от кораба "Джон С. Маккейн"
Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че мислите и молитвите му са с моряците от американския военен кораб, който се сблъска с петролен танкер. "Мислите и молитвите ми са с моряците от "Джон С. Маккейн", където продължават спасително-издирвателните усилия", написа в Туитър президентът на САЩ Доналд Тръмп, предаде ДПА.

Невиждано в последния век пълно слънчево затъмнение ще се наблюдава в САЩ

http://www.dnevnik.bg/sviat/2017/08/21/3026879_nevijdano_v_posledniia_vek_pulno_slunchevo_zatumnenie/?ref=rss


Слънчево затъмнение ще се наблюдава днес от Северна Америка и северните части на Южна Америка. Пълната му фаза ще се наблюдава само от територията на САЩ, северните части на Тихия океан и южните части на Атлантическия океан.<br /><br />Затъмнението ще започне в 18.46 ч. българско време, като началото на пълното затъмнение ще е в 19.48 ч., по данни на астрономическия институт на БАН. Кулминацията ще бъде в 21.25 ч., когато Слънцето ще бъде напълно закрито от Луната, а краят на...

Американски боен кораб се сблъска с търговски край Сингапур, 5-ма са ранени, 10 в неизвестност

https://www.24chasa.bg/novini/article/6400949

Американски боен кораб се сблъска с търговски край Сингапур, 5-ма са ранени, 10 в неизвестностДесет моряци са в неизвестност и петима са ранени, след като днес американски боен кораб се сблъска с търговски кораб източно от Сингапур, в Малакския проток, съобщиха ВМС на САЩ, цитирани от БТА. Ракетният разрушител (ескадрен миноносец) "Джон С. Маккейн" се е сблъскал с танкера "Алник Ем Си" (Alnic MC) на път за рутинна визита в пристанището на

Пътна обстановка в страната - 21 август

http://www.moreto.net/novini.php?n=357898

Състояние на автомагистралите: АМ „Тракия“: област Бургас: Карнобат-Ветрен от км 325+000 до км 359+000 – движение с повишено внимание, поради почистване на окопи и водостоци. Срок до 31.08.2017 г. АМ „Хемус“: област София: За леки МПС: За виадукти при км 33+600 и тунел Витиня – пълно затваряне на дясното платно /посока Варна/ и прехвърляне на движението двупосочно в лявото платно /посока София/.

Св. ап. Тадей. Св. мчци Васа Хелеспонтска и Васа Солунска. Св. свщмчк Симеон Самоковски

http://www.cross.bg/tadeii-apostol-avgar-1552649.html

/КРОСС/ Свети апостол Тадей произхождал от град Едеса (1). По род бил евреин и в съвършенство знаел Свещеното Писание на Стария Завет. В дните на свети Иоан Кръстител (2), свети Тадей дошъл в Иерусалим. Като чул проповедта на Господния Предтеча и видял ангелския му живот, Тадей твърде много се удивил и приел кръщение от Иоан Предтеча. Скоро след това Тадей видял нашия Господ Иисус Христос, дошъл в плът и живеещ сред хората, чул също така и Неговото учение, видял дивните чудеса, които Той извършил, и тръгнал след Него. Свети Тадей бил приет от Господа и причислен към сонма на седемдесетте апостоли (малките), за които е казано в Евангелието: "След това Господ избра и други седемдесет ученици и ги разпрати пред Себе Си по двама за всеки град и място, където Сам щеше да отиде" (Лук. 10:1). В числото на тези седемдесет били и възпоменаваният днес свети апостол Тадей. Като изпращал тези апостоли да проповядват Евангелието, Господ им казал: "- Жетвата голяма, а работниците малко; затова молете Господаря на жетвата да изпрати работници на жетвата Си. Вървете! Ето, Аз ви пращам като агнета посред вълци. Не носете ни кесия, ни торба, нито обуща, и никого по пътя не поздравявайте. И в която къща влезете, първом казвайте: мир на тая къща! И ако бъде там синът на мира, върху него ще почива вашият мир; ако ли не, ще се върне у вас; и в тая къща оставайте, яжте и пийте, каквото ви дадат; защото работникът заслужава своята заплата. Не прехождайте от къща в къща

Завод "Емко" като част от войната за наследството на Цветан Василев

http://clubz.bg/57445-zavod_emko_kato_chast_ot_vojnata_za_nasledstvoto_na_cvetan_vasilev

Стотици служители  на завода за боеприпаси "Емко" излязоха на протест тази сутрин със закана да блокират прохода Хаинбоаз. Недоволството на оръжейниците е заради замразения от държавата лиценз за търговия на предприятието.

Според работниците компанията умишлено се води към фалит, а те ще останат без препитание.

„Има достатъчно силни интереси, които успяха да впрегнат държавната машина срещу „Емко", прави се опит изцяло да ни закрият”, коментира по Нова телевизия директорът на завода Славчо Димиев.

В края на юли Междуведомственият съвет спря за срок до 6 месеца лиценза за външнотърговската дейност и производство на "Емко". Вносител на предложението бе икономическият министър Емил Караниколов. 

Той се включи в ефир, за да обясни, че рестриктивните мерки срещу предприятието нямат нищо общо с войната за овладяването на другия военен завод, част от наследството на фалиралия банкер Цветан Василев - "Дунарит". 

"Емко" е един от кандидатите за закупуването му, но сделката на няколко пъти бе блокирана, включително и чрез прокуратурата. 

"В дейността на завода са установени редица нарушения - в складовете неправилно се съхраняват вещества, констатирано е и съхраняване на боеприпаси на производствена площадка, което е недопустимо. Има проблеми и с пожарната безопасност”, изреди Караниколов. 

Той бе категоричен, че в момента, в който нередностите бъдат отстранени, лицензът веднага ще бъде възстановен.

Акцията срещу "Емко" идва в момент, когато възможностите на Делян Пеевски да овладее компанията по съдебен път почти се изчерпаха. 

Дали по чисто съвпадение, или не - в последно време собственикът на "Емко" Емилиян Гебрев стана част от героите в периодичните безплатни книжки на медиите около Пеевски, които уж "осветляват" обществеността за това #КОИ са грабителите на държавата

Икономическият министър Караниколов, издигнат от "Атака", но спряган за човек на корпулентния депутат от ДПС, заяви:

"За разлика от другите двама господа - Цветан Василев и Делян Пеевски, познавам Емилиян Гебрев лично. Той е изключителен професионалист в този бранш, но законите трябва да се спазват"

В Париж засекли колата на терористите от Камбрилс

http://dnes.dir.bg/news/terorizam-barselona-jihad-kambrils-26263183

Колата, използвана при нападението срещу пешеходци в испанския курорт Камбрилс, е била засечена за превишена скорост от камера седмица по-рано в района на Париж

Седмицата започва с хладно и дъждовно време

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/08/21/3027546_sedmicata_zapochva_s_hladno_i_dujdovno_vreme/?ref=rss


След високите температури миналата седмица, тази започва с хлад и дъжд. Студен атмосферен фронт навлиза в страната това денонощие, като днес вятърът ще е временно силен и с него ще нахлуват хладен въздух и дъждовни облаци, показва прогнозата на НИМХ-БАН, цитирана от "Фокус".<br /><br />Облачността ще обхване цялата страна в понеделник. На много места ще превали и прегърми, като ще е по-интензивно в Западна България. Над Черноморието също ще е облачно и се очакват...

Великобритания може да запази достъпа си до единния европейски пазар след Брекзит

https://www.24chasa.bg/novini/article/6400945

Великобритания може да запази достъпа си до единния европейски пазар след БрекзитВеликобритания може да запази достъпа си до единния европейски пазар, без да трябва да остава под юрисдикцията на Съда на Европейския съюз, показват плановете, предложени от един от водещите европейски съдии, пише The Times. Компромисът по един от най-сложните спорове, свързани с Брекзит, е представен от Карл Бауденбахер,

Градският транспорт – удобство или изпитание за престрашилите се да го ползват

http://pogled.info/bulgarski/gradskiyat-transport-udobstvo-ili-izpitanie-za-prestrashilite-se-da-go-polzvat.88567

/Поглед.инфо/ Докато на запад се стремят да превърнат градския транспорт в желан начин, по нашите ширини обновяването на автопарка е спорадично, без конкретни технологични изисквания и без критерии за удобство на пътниците.

Фукуяма напразно обяви края на историята

http://pogled.info/svetoven/fukuyama-naprazno-obyavi-kraya-na-istoriyata.88568

/Поглед.инфо/ През лятото на 1989 г. Франсис Фукуяма, американски учен и заместник-директор на службата за планиране в Държавния департамент, публикува статията „Краят на историята“ в списание The National Interest. В нея той провъзгласи „всеобщото разпространяване на западната либерална демокрация като окончателна форма на всяко човешко правителство“.

Опасността от роботи-убийци надвисва над човечеството

http://pogled.info/svetoven/opasnostta-ot-roboti-ubiitsi-nadvisva-nad-chovechestvoto.88569

/Поглед.инфо/ Стотина от управляващите специализирани компании в областта на роботиката или изкуствения интелект, сред които милиардерът Илън Мъск, написаха отворено писмо до ООН. Те искат да предупредят човечеството за опасността от автономни оръжия, наричани "роботи-убийци".

Алекс Алексиев: Западна Европа е по-застрашена, в Източна Европа има местен ислям

http://clubz.bg/57444-aleks_aleksiev_zapadna_evropa_e_po_zastrashena_v_iztochna_evropa_ima_mesten_islqm

Председателят на движение "Независима България" Алекс Алексиев. Снимка БГНЕС

„20 хил. джихадисти отидоха от Европа в Близкия Изток, а не обратното, какво ви говори това? Фактически Европа става мястото, където се радикализират. Това са хора, радикализирани в Европа и вършат това, което вършат, независимо от "Ислямска държава" или „Ал Кайда“. Те са радикализирани да мразят идеята на Европа"

Това заяви специалистът по сигурност Алекс Алексиев - председател на Центъра за балкански и черноморски изследвния в коментар на новите терористични атаки в Европа. По думите на експерта Западна Европа, в която за 2 години има около 150 атентата или опити за терористично нападение, е по-уязвима от Източна Европа. Една от причините - Източна Европа е по-малка и има местен ислям, който не е радикализиран.

"Нашите турци например не се поддават лесно на радикализация. Ако погледнем тези, които са радикализирани у нас до степен, която може би е заплашваща, това са най-вече роми и помаци и то не много. Така че опасността в България е много по-малка от тази, примерно, в Барселона", каза Алексиев.

По думите на специалиста идеята, че атентат като този в Барселона не може да се случи у нас е абсолютно нелепа, но точно толкова нелепа е и идеята, че може да се случи. Той посочи, че не може да отговори дали службите в България са подготвени за евентуален риск от тероризъм, защото не е в тях. И отхвърли вариант България да стане „привлекателна“ за атентат покрай предстоящото председателство на Европейския съвет. Мотивът: "Не знам дали има някакво значение за терористите, даже надали знаят какво е това“.

Алекс Алексиев заяви, че трудно може да се говори за предотвратяване на тероризма. В частност за случая в Испания той заяви, че разследването говори за джихадистка клетка от 12 души и може да се смята, че властите не са реагирали, както трябва – "все пак 12 души е много голяма конспирация, би трябвало да се усети в малко градче". Приемът на мигранти, голяма част от които не са бежанци, а икономически мотивирани бегълци, също е грешка, на фона на това, че местните хора не одобряват тази политика, а новодошлите нямат понятие от европейските норми, обясни още Алексиев. 

"Проблем обаче са както новите мигранти, така и второто, и третото поколение на мигранти, родени в съответната страна. Тези, които живеят в Европа отдавна се радикализират. Защо – това е друг въпрос. Но много от тези атентатори имат криминално минало.", добави експертът.

Алексиев посочи, че няма и опити мигрантите да бъдат интегрирани – факт е, че нито във Франция, нито в Германия имаше сериозни опити да се интегрират гастарбайтерите, които дойдоха преди десетилетия, припомни той.

Православен календар за 21 август

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/6400943

Православен календар за 21 августСв. ап. Тадей. Св. мчци Васа Хелеспонтска и Васа Солунска. Св. свщмчк Симеон Самоковски Св. Тадей бил един от 70-те апостоли и с името на Исус вършел чудеса. Слухът за тях достигнал до едеския княз Авгар, който искал да се излекува от проказа. Князът повикал Тадей и поразен от озаряващото го сияние, му се поклонил доземи,

Един загинал и 27 ранени при автобусна катастрофа край Скопие

https://www.24chasa.bg/novini/article/6400940

Един загинал и 27 ранени при автобусна катастрофа край СкопиеЕдин човек е загинал, а 27 души са били ранени в неделя вечерта, след като автобус се преобърна на пътя Скопие-Велес, предава „24 Вести“, цитира "Фокус". Пострадалите са приети в различни болници за лечение. „Министерството на здравеопазването изразява своите съболезнования към семейството на загиналия.

Прогноза за времето - 21 август (понеделник)

https://www.actualno.com/society/prognoza-za-vremeto-21-avgust-ponedelnik-news_628842.html

На много места ще превали и прегърми, по-интензивни ще са явленията в западните райони. Дневните температури ще се понижат и максималните ще са предимно между 25° и 30°, на места в Западна България по-ниски, в София – около 21°. Това съобщи за Агенция „Фокус“ дежурн

21 август в историята

http://www.cross.bg/bulgariya-obyavyava-libiya-1552647.html

/КРОСС/ 1737 г. - В София е обесен самоковският владика Симеон Самоковски, който е сред организаторите на въстанието в Нишко и Пиротско. 1877 г. - Руско-турска война (1877-1878): Начало на Втората битка при Шипка.1886 г. - Извършен е неуспешен преврат в България срещу правителството на княз Александър I Батенберг, който довежда до съставяне на временно правителство, начело с Климент Търновски.1897 г. - Германският химик Феликс Хофман синтезира хероина.1898 г. - Основан е бразилският футболен клуб Вашко да Гама.1911 г. - Картината на Леонардо да Винчи „Мона Лиза" е открадната от служител на Лувъра; намерена е през 1913 година.1944 г. - Започва Конференцията в Дъмбъртън Оукс, която е прелюдия към създаването на ООН.1959 г. - Президентът Дуайт Айзенхауер подписва изпълнително нареждане, с което обявява Хаваите за 50-ти щат на САЩ.1965 г. - Изстрелян е космическият кораб „Джемини 5" с екипаж Гордън Купър и Чарлс Конрад.1968 г. - Инвазия на войските на Варшавския договор в Чехословакия.1983 г. - Филипинският опозиционен лидер Бенигно Акуино е застрелян на международното летище в Манила при завръщане в родината си.1986 г. - Въглероден диоксид изригва от вулканичното езеро Ниос в Камерун и убива 1 700 души в радиус от 20 километра.1989 г. - Голямата екскурзия: Турция затваря границата си с Народна република България, след като вече са се изселили 344 хиляди български турци.1991 г

Крум Зарков: Ще се опитаме да убедим всички, че нашият проект “Антикорупция” е по-добър

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6400617

Крум Зарков: Ще се опитаме да убедим всички, че нашият проект “Антикорупция” е по-добърНека по тази тема да излезем от партийното, защото залогът е отпадането на мониторинговия механизъм За да се бори с опасно престъпление, каквото е корупцията, новият орган трябва да има оперативни и разследващи функции БСП като опозиция си върши работата - критикуваме, но и посочваме пътя, който според нас е верен Със зам.

СЕМ изслушва кандидатите за БНТ, решава на 23 август

http://clubz.bg/57443-sem_izslushva_kandidatite_za_bnt_reshava_na_23_avgust

Днес и утре Съветът за електронни медии (СЕМ) изслушва шестимата кандидати за нов генерален директор на БНТ. От деветимата, подалите документи за участие в конкурса, СЕМ допусна до последния етап Сашо Йовков, Валерий Тодоров, Тома Иванов, Иван Гарелов, Константин Каменаров и Емил Кошлуков. Първите трима говорят пред регулатора днес, представайки концепциите си, а останалите трима - утре.

Изборът на наследник на Вяра Анкова на поста е на 23 август. Нейният втори пореден и последен според закона мандат изтече още миналия август, но с промени в закона бе направено така, че тя да може да изпълнява функциите до избора на нов директор. Което на практика значи безсрочно, защото няма императивен срок за избор от страна на СЕМ на нов титуляр в Закона за радиото и телевизията.

Един от членовете на СЕМ - Мария Стоянова, вече била заявила, че няма да участва в гласуването, тъй като нито една от кандидатурите за генерален директор на БНТ не е достатъчно добра. Това заяви колегата й Иво Атанасов по време на изслушването на Сашо Йовков днес. Самата Стоянова обаче участва в изслушванията и по време на първото такова - поздрави Йовков за представената концепция за управление. 

За да бъде избран шеф на обществената телевизия са нужни поне 3 гласа "за" от 5-членния състав на медийния регулатор. 

Решението на Съвета за електронни медии за избор на нов генерален директор на БНТ ще бъде обявено на 23 август (сряда) и ще бъде излъчвано пряко по БНТ2. 

10 моряци изчезнаха при сблъсък на US боен кораб

http://dnes.dir.bg/news/katastrofa-korab-26263166

Десет моряци са в неизвестност и петима са ранени, след като днес американски боен кораб се сблъска с търговски кораб източно от Сингапур, в Малакския проток.

Военен кораб на САЩ се сблъска с танкер близо до Сингапур

http://frognews.bg/news_140549/Voenen-korab-na-SASHT-se-sblaska-s-tanker-blizo-do-Singapur/

Есминецът от флотата на САЩ ”Джон Маккейн” се е сбръскал в открито море с танкер, превозващ петрол. Инцидентът е станал близо до бреговете на Сингапур.

Американският разрушител "Джон Маккейн" се сблъска с танкер край Сингапур

http://clubz.bg/57442-amerikanskiqt_razrushitel_djon_makkejn_se_sblyska_s_tanker_kraj_singapur

Американският разрушител "Джон С. Маккейн" се сблъсък с товарен кораб във водите на изток от Сингапур, съобщи Си Ен Ен.

Снимки от Ройтерс показват огромна дупка от лявата страна на бойния кораб. Екипажът се бори с наводняването на няколко секции, съобщиха от американския флот, има проблеми с електричеството, а двигателите работят на намалена мощност.

Десет моряци са в неизвестност, в момента текат операции по издирването им. Петима са ранени. 

Добрата новина е, че няма пострадали в танкера. А още по-добрата за местния морски живот - въпреки че е пренасял нефт, корпусът на кораба не е бил пробит и няма изтичане в океана. Танкерът е около три пъти по-голям от разрушителя. 

Танкерът "Алник МК".

В момента местният търговски кораб, който се казва "Алник МК", се придвижва на собствен ход към Сингапур.

Сблъсъкът е станал в тежко натоварения от морски трафик проток Малака.

Според първоначална информация вероятно е имало проблем с техниката на бойния кораб. Според анализаторите на Си Ен Ен танкерът е 30 000 тона и се движи със скорост не повече от 10 възела, така че е логично да не може да избегне колизия. Разрушителят обаче е далеч по-лек, бърз и пъргав, има десетки радарни системи и би трябвало да няма проблем да забележи огромния търговски съд.

Това е пореден инцидент с американски боен кораб в региона. През юни 7 моряци загинаха, когато разрушителят "Фитцджералд" се сблъска с друг кораб край бреговете на Япония.

21 август в историята

http://www.moreto.net/novini.php?n=357878

Събития 753 г. пр.н.е. – Ромул и Рем основават Рим. 1509 г. – Хенри VIII става крал на Англия след смъртта на баща си Хенри VII. 1526 г. – Бабур, наследникът на Чингиз хан и Тимур, разбива индийската армия и завзема Делхи. 1689 г.

Григор Димитров се завърна триумфално в топ 10

http://clubz.bg/57441-grigor_dimitrov_se_zavyrna_triumfalno_v_top_10

След спечелената титла на турнира от серията "Мастърс 1000" в Синсинати, Григор Димитров се завърна под №9 в световната ранглиста на професионалните тенисисти. Той изпревари Кей Нишикори и Милош Раонич.

В друга класация - за финалния "Мастърс" в Лондон в края на сезона, Димитров вече е под №6, което означава, че към днешна дата ще е сред най-добрите в британската столица. За турнира се зачитат само точките от началото на годината. Българинът изпревари вече бившия №1 в света Анди Мъри.

Той е улеснен и от това, че Новак Джокович, Стан Вавринка и Кей Нишикори се отказаха.

Шотландецът бе свален от върха от Рафаел Надал - голямата новина тази седмица. Испанецът оглави ранглистата за първи път от 2014 г. Мъри остава втори, трети е Роджър Федерер.

Димитров даде пресконференция и поредица интервюта след снощния триумф в Синсинати.

"Бях много нервен, но се опитвах да не го показвам, така Григор започна пред американската спортна телевизия ESPN. - Толкова е хубаво, много съм щастлив... Този успех значи много за мен, спечелих първата си "Мастърс" титла. Чувствам се уверен преди US Open, но съм здраво стъпил на земята. Какво предстои? Ще се порадвам ден-два, но след това се връщам към тренировките. Целта в Ню Йорк? Тя винаги за спечелване на турнира, но ще гледам мач за мач. Там се играе в пет сета, което на мен ми харесва.”

"Първият сет беше много важен, със сигурност, продължи Димитров. - Мисля, че Ник сервираше много добре. Срещу него никога не знаеш какво може да очакваш към теб. Имам предвид, той е такъв тип играч, който може да направи всичко и да извади огромна мощ от почти всяка позиция, така че трябваше да съм готов. Всичко се сведе до няколко точки, които успях да отиграя по-добре от него, просто успях да сдържа нервите си."

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване