Клети сираци и величави роби

http://www.cross.bg/zhertva-kniga-zashto-1553838.html

/КРОСС/ Случайно да сте показвали „Козият рог" на чужденец? Е, аз съм го показвала. Даже на двама, датчани. Поискаха да видят български филм. Изобщо не се поколебах, за мен „Козият рог" и тогава, и сега, е най-добрият български филм. Освен това има съвсем малко текст, което е добре, когато трябва да се превежда филм. Нищо подобно. Наложи се да говоря през цялото време. Да обяснявам - това сега турци ли са или българи, ама как ги различавам - те били толкова еднакви, а защо се мразят, и защо искам да ги убедя, че турците са жестоки, не е ли жесток всъщност бащата... По средата на филма го спрях, извадих исторически атлас, разясних накратко българската история от създаването на държавата до Берлинския конгрес и пуснахме отново филма. Ако мислите, че им беше станало по-ясно - не, не беше. Цялото събитие - замислено като родолюбиво и гордо начинание - се оказа недоразумение и мъка. Така ще се почувства вероятно и семейство Макрон, ако прочете подарената им от българското президентско семейство „Време разделно". Но те няма да я прочетат, разбира се. Такива подаръци се правят, за да влязат в някакъв склад, където вече има натрупани подобни сувенири. В този смисъл няма никакво значение какво сме подарили на семейство Макрон - за тях няма. За нас обаче има. Защото тази книга някой я е избрал като символ, а символите имат значения. За романа на Антон Дончев са се казвали колкото добри неща, толкова и лоши

Дне катастрофи на рали "Сливен", зрител е ранен

https://www.24chasa.bg/sport/article/6422858

Дне катастрофи на рали "Сливен", зрител е раненДве катастрофи прекъснаха по различно време  5-ия етап на рали Сливен - "Българка 1". В отсечката с дължина 14.84 км етап "Рено Клие" на отбор "Булсим" с екипаж  Дилян Станков/Станислав Рашев се обърна по таван. Колата бързо бе изправена от зрителите, а двамата състезатели са без сериозни наранявания.

Богомил Николов: В ресторантите може да ни предлагат опасен сладолед

http://frognews.bg/news_141372/Bogomil-Nikolov-V-restorantite-moje-da-ni-predlagat-opasen-sladoled/

Произведен в Румъния дезинфектант за помещения за кокошки-носачки с токсична съставка, която прониква в снесените яйца, се оказа на трапезата на българските потребители.

Издирват 9-годишно момиченце, изчезнало по време на сватба във Франция

https://www.24chasa.bg/novini/article/6422846

Издирват 9-годишно момиченце, изчезнало по време на сватба във ФранцияДвама мъже бяха освободени, без да им бъдат повдигнати обвинения, след като бяха разпитани във връзка с изчезването на 9-годишно момиченце във Франция, предаде Асошиейтед прес, като се позова на представител на властите. Детето е в неизвестност от миналия уикенд. То изчезна в алпийското градче Пон дьо Бовоазен по време на сватба,

Тръмп дарява 1 млн. долара на пострадалите от "Харви", иска от Конгреса още 8 млрд.

http://www.mediapool.bg/tramp-daryava-1-mln-dolara-na-postradalite-ot-harvi-iska-ot-kongresa-oshte-8-mlrd-news268780.html

Президентът Доналд Тръмп обеща да дари 1 милион долара от личните си средства за пострадалите от един от най-зловещите урагани в историята на САЩ - "Харви", който причини смъртта на най-малко 44 души и опустоши четвъртия най-гъсто населен град в САЩ – Хюстън, чиято икономика се равнява на тази на Аржентина, съобщи "Ройтерс". Освен това американският държавен глава поиска от Конгреса да отпусне над 7.85 милиарда долара бюджетни кредити за възстановяване на щетите след бурята. Съветникът по сигурността на Белия дом Том Босърт заяви, че това са само първите мерки за преодоляване на пораженията от водната стихия. Тепърва се очаква отпускането на нови средства, като това ще става на етапи, след като се установят размерите на бедствието.  Губернаторът на Тексас Грег Абът каза, че щатът се нуждае от повече от 125 милиарда долара, за да се възстанови след урагана. Доналд Тръмп е на обиколка в засегнатите райони заедно със съпругата си. По време на посещението си в Хюстън в събота американският президент и Мелания ще се срещнат с пострадали от урагана и доброволци. Това е второто им посещение в районите на бедствието тази седмица. След първото Тръмп беше критикуван от някои медии, че не е имал срещи със засегнатите от урагана. Той обясни това с факта, че не е искал да пречи на спасителните работи. Около 100 000 домове пострадаха от тропическата буря "Харви", която засегна южната част на САЩ, каза президентският съветник по вътрешната сигурност Том Босърт. Харви достигна до сушата в Тексас миналия петък като ураган от четвърта категория и причини тежки наводнения в големи части на Хюстън и други райони в щата. Това е най-мощният ураган в САЩ за последните 12 години - от 2005 г., когато ураганът от максималната (пета) степен "Катрина" удари крайбрежието на щата Луизиана и практически унищожи Ню Орлиънс. Броят на загиналите в резултат на бурята "Харви" в САЩ достигна най-малко 44души, като всички жертви са в южния щат Тексас. В неизвестност все още са 19 души. Заради опостушителната буря над 1 милион души в Тексас, района на Мексиканския залив, напуснаха домовете си. Други около 779 000 бяха евакуирани принудително, а 980 000 сами потърсиха подслон на други места. Междувременно "Харви" отслабна и вече е тропическа депресия, съобщи Националния център на САЩ за наблюдение на ураганите. Към този момент "Харви" се намира на около 130 километра югоизточно от град Мемфис, щата Тенеси. Скоростта на съпътстващите ветрове достига малко повече от 48 км/ч.

Бившият шеф на здравната каса в Румъния остава в 30-дневен предварителен арест

http://www.dnevnik.bg/sviat/2017/09/02/3035178_bivshiiat_shef_na_zdravnata_kasa_v_rumuniia_ostava_v/?ref=rss


Трийсетдневен предварителен арест бе наложен на бившия шеф на румънската Национална здравноосигурителна каса (НЗОК) Мариан Бурча, съобщи БТА, позовавайки се на Аджерпрес Той е разследван от Националнната дирекция за борба с корупцията за отчитане на фиктивни медицински услуги.<br /><br />Вчера стана известно, че директорът на НЗОК са арестувани и други. Според Аджерпрес броят им е 13 души.<br /><br />Задържаните са обвинени във вземане и даване на подкуп, търговия с...

Министерството на правосъдието работи по два изцяло нови законопроекта

http://www.cross.bg/tzacheva-ministur-ministerstvo-1553837.html

/КРОСС/ Правосъдното министерство работи по два изцяло нови законопроекта. Единият е т.нар. антикорупционен закон, който в петък бе дискутиран в много широк формат и е сред основните задачи пред правосъдното министерство. Той ще бъде внесен в Народното събрание в предвидения срок, увери правосъдният министър Цецка Цачева по време на десетото издание на Летния университет на младежката организация на ГЕРБ във Варна. „Амбицията ни е до края на тази парламентарна сесия да довършим и огромната по обем работа, започната от кабинета на Екатерина Захариева като министър на правосъдието по отношение на законопроекта за детското правосъдие", анонсира министър Цачева и поясни, че повече от 20 години се говори за такъв закон, но още не е приет. Тя допълни, че правосъдното министерство е ангажирано и с „ремонт" на законопроекти в отговор на препоръките на Механизма за сътрудничество и оценка, които партньорите от ЕК отправят с последния годишен доклад за 2017 г. „Предстои нова мисия в София", заяви Цачева. Сред приоритетите на министерството тя посочи и подготовката за българското председателство на Съвета на ЕС. „Работим активно и наваксаме изгубеното при служебния кабинет време", отчете още тя. В лекцията си Цачева подчерта, че през октомври трябва да влезе в правомощията си новият Висш съдебен съвет. Изслушването на неговите членове от квотата на Народното събрание ще се състои на 7 септември.  

Нападателите в Самара успели да влязат, преоблечени като служители

https://www.24chasa.bg/novini/article/6422841

Нападателите в Самара успели да влязат, преоблечени като служителиТримата мъже, които нападнаха електроцентрала в иракския град Самара в ранните часове в събота, са проникнали преоблечени като служители, предава New York Daily News , като се позовава на изказване на бригаден генерал Яхиа Расул. Двама от нападателите носели дрехи на работници, докато третият бил преоблечен с униформа на службите за сигурност,

Путин: Преговорите са единствения начин за решаване на кризата около Северна Корея

http://www.moreto.net/novini.php?n=358700

Руският президент Владимир Путин заяви, че преговорите са единствения начин за решаване на кризата около Северна Корея, пише Irish Independent , като цитира изказване, публикувано на официалната интернет страница на Кремъл. „Важно е да разрешим проблемите на региона чрез директен диалог, включващ всички страни, без да има предварителни условия (за такива преговори)“, се казва в съобщението.

Шефът на Кауфланд България никога не би дал на децата си храни, които продава

https://offnews.bg//obshtestvo/shefat-na-kaufland-balgaria-nikoga-ne-bi-dal-na-detcata-si-hrani-koit-664246.html

Шефът на „Кауфланд-България“ Димитър Спасов признава в интервю за Дойче веле, че в поверената му търговска верига се продават храни, които той никога не би дал на децата си.

„Баничките ни, например, не се правят с палмово масло, но съдържат консерванти. Никой още не знае до каква степен това е небезопасно за здравето, особено за здравето на децата“, казва Спасов.

„Миналата седмица прекратихме търговските си отношения с известен български производител на млечни продукти. Направените от нас лабораторни анализи на неговите сирена показаха, че в тях се влага палмово масло. Мога да уверя клиентите на „Кауфланд“, че няма абсолютно никаква разлика между качеството и съставките в собствените ни търговски марки, които продаваме в Германия и в България“, декларира Спасов.

Публикуваме пълния текст на фичъра на Дойче веле, озаглавен "Знаем ли каква все пак е истината за храните?". Автор на материала е Николай Цеков от Българската редакция на медията:

Произведен в Румъния дезинфектант за помещения за кокошки-носачки с токсична съставка, която прониква в снесените яйца, се оказа на трапезата на българските потребители. Замърсеният с опасния химикал половин тон яйчен прах, внесен от Германия, беше блокиран от Агенцията за безопасност на храните (БАБХ), но по традиция чиновниците отказаха да съобщят имената на фирмите, които са го използвали за производството на сладолед и майонеза. „Представете си, че някой ресторант е напълнил фризерите си с небезопасен сладолед. Мълчанието на агенцията означава, че той ще продължи да бъде предлаган на клиентите месеци наред“, коментира ситуацията шефът на асоциацията „Активни потребители“ Богомил Николов. Организацията стана известна с резултатите от лабораторни анализи на популярни сред българите храни като кисело мляко, сирене, масло, кашкавал, лютеница и други. Те показаха, че редица български производители използват евтини заместители на традиционните суровини за производството им, без да упоменават това в етикетите. Това не попречи на някои от тях да обвиняват в същото известни западни производители на храни и напитки.

Както беше и след Чернобил

Богомил Николов вижда в укриването на информация за опасни продукти и техните производители рефлекс, който държавните институции са запазили от времената на комунизма. „Също както по времето на Чернобил, и сега в България смятат, че криенето на информация е полезно за гражданите. В свободните общества е точно обратното – говоренето за проблемите е задължителна част от тяхното решаване“, смята шефът на „Активни потребители“. Той припомня пресния скандал с разликите в съдържанието и в качеството на съставките на хранителни, хигиенни и козметични продукти, които някои мултинационални компании произвеждат за Източна Европа. „В Словакия и други бивши соцдържави местните агенции за контрол върху качеството на потребителските стоки посочиха не само по-евтините заместители и по-ниските проценти на основните компоненти, но и публично назоваха компаниите, които си позволяват да обиждат по този начин източноевропейците, доверили се на продуктите им.

Българската агенция обаче отново предпочете мълчанието. В България производители и търговци, които залагат на ниското качество и ниските цени като средство за трупане на печалби все още имат всички шансове да са задържат на пазара и да преуспяват“, обобщава наблюденията си Богомил Николов.

Шефът на „Кауфланд-България“ Димитър Спасов е съгласен с някои от изводите на „Активни потребители“. „Миналата седмица прекратихме търговските си отношения с известен български производител на млечни продукти. Направените от нас лабораторни анализи на неговите сирена показаха, че в тях се влага палмово масло. Мога да уверя клиентите на „Кауфланд“, че няма абсолютно никаква разлика между качеството и съставките в собствените ни търговски марки, които продаваме в Германия и в България“, декларира Спасов. Мениджърът все пак признава, че в поверената му търговска верига се продават храни, които той никога не би дал на децата си. „Баничките ни, например, не се правят с палмово масло, но съдържат консерванти. Никой още не знае до каква степен това е небезопасно за здравето, особено за здравето на децата“, откровен е шефът на „Кауфланд-България“.

„Поне вече нямаме умрели от хранителни натравяния“

Шефът на Националния съюз на градинарите Слави Трифонов посочва друга заплаха за здравето на българските потребители. Според него, внасяните от Турция, Йордания и Египет плодове и зеленчуци се обработват с опасни пестициди и консерванти, за да могат да издържат дългото им транспортиране до България и Централна Европа. „Тактиката на производителите и износителите на изток е да обработват продукцията си с химикали, чийто карантинен срок изтича около дните, в които те пристигат на външните граници на Евросъюза. Работеща в Пловдив германска фитолаборатория чрез анализ на смлени пресни плодове и зеленчуци отчита, че през този карантинен период използваните силни пестициди и консерванти са успели да замърсят отвътре продуктите с недопустимо високи концентрации. В никакъв случай българите не трябва да правят сладко от кори на портокали или лимони. Най-добре е да купуват продукти, произведени до 200 километра от мястото на пазаруване“, препоръчва Трифонов.

Той е на мнение, че Агенцията по безопасността на храните е ефикасна единствено когато има подадени сигнали за опасен внос, какъвто беше случаят с яйчения прах от Германия. Но все още няма никакви пречки пред вносители на небезопасни пресни храни подозрително лесно да се сдобиват със сертификати за качество на границата и да подбиват с дъмпинг производството на пресни храни в България. Дъмпинг има и от страна на производители от страни като Полша, които внасят в България произвежданите целогодишно само в оранжерии домати като „суровина за преработка“, въпреки, че те се продават като пресни зеленчуци. Така хем избягват да плащат ДДС по правилата на Единния европейски пазар, хем подбиват със съмнителната си цена от 60 стотинки за килограм българското производство на истински „слънчеви“ домати“, изтъква шефът на Националния съюз на градинарите.

Богомил Николов от „Активни потребители“ е на мнение, че като цяло свързаната с безопасността на храните ситуация в България все пак бележи осезаемо подобрение през последните години. „Поне вече нямаме масови хранителни отравяния, които до съвсем неотдавна вземаха и човешки жертви“, смекчава Богомил Николов тревогите на българските консуматори.

Знаем ли каква все пак е истината за храните?

http://www.cross.bg/bulgariya-potrebiteli-hranite-1553836.html

/КРОСС/ Безопасни и качествени ли са храните, които се предлагат на българския пазар? Очевидно не съвсем. Доказва го поредният скандал с вносна суровина за производство на сладолед, замърсена с опасен химикал. Произведен в Румъния дезинфектант за помещения за кокошки-носачки с токсична съставка, която прониква в снесените яйца, се оказа на трапезата на българските потребители. Замърсеният с опасния химикал половин тон яйчен прах, внесен от Германия, беше блокиран от Агенцията за безопасност на храните (БАБХ), но по традиция чиновниците отказаха да съобщят имената на фирмите, които са го използвали за производството на сладолед и майонеза. „Представете си, че някой ресторант е напълнил фризерите си с небезопасен сладолед. Мълчанието на агенцията означава, че той ще продължи да бъде предлаган на клиентите месеци наред", коментира ситуацията шефът на асоциацията „Активни потребители" Богомил Николов. Организацията стана известна с резултатите от лабораторни анализи на популярни сред българите храни като кисело мляко, сирене, масло, кашкавал, лютеница и други. Те показаха, че редица български производители използват евтини заместители на традиционните суровини за производството им, без да упоменават това в етикетите. Това не попречи на някои от тях да обвиняват в същото известни западни производители на храни и напитки

Бразилия и кризата на либералния световен ред

http://www.investor.bg/drugi/338/a/braziliia-i-krizata-na-liberalniia-svetoven-red-245714/

В добрите времена страната стана символ на триумфа на либералната политика и икономика по света, в лошите - в симптом на глобална криза на либералния ред

Москва протестира срещу планираните обиски в руското търговско във Вашингтон

https://www.24chasa.bg/novini/article/6422834

Москва протестира срещу планираните обиски в руското търговско във ВашингтонЗаместник-ръководителят на посолството на САЩ в Русия Антъни Годфри бе повикан днес в руското министерство на външните работи, за да му бъде връчена протестна нота във връзка с намерението на американските власти да извършат обиск в Търговското представителство на Русия във Вашингтон, съобщиха ТАСС и Ройтерс, цитирани от БТА.

Порожанов потвърди: Очаква се още отровен яйчен прах

http://frognews.bg/news_141371/Porojanov-potvardi-Ochakva-se-oshte-otroven-iaichen-prah/

Липсва достатъчно техника и работна ръка за сечите в засегнатите от корояд гори в Родопите. Това каза министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов. Той коментира пред журналисти в Смолян проблема със съхнещите борови насаждения, унищожавани от дървесен корояд.

Псувни и освирквания между румънските фенове и Моци (видео)

https://offnews.bg//futbol/psuvni-i-osvirkvania-mezhdu-rumanskite-fenove-i-motci-video-664241.html

Защитникът на Лудогорец Козмин Моци не се сдържа и изпусна нервите си след трудната домакинска победа на Румъния с 1:0 над Армения в световна квалификация от група "Е".

След последния съдийски сигнал бранителят, който остана резерва през всичките 90 минути, се отправи застрашително към група фенове, дръзнали да псуват и освиркват собствените си футболисти.

Нервите на Моци не издържаха и той поиска обяснение от привържениците. Бързата намеса на негови съотборници обаче предотвратиха по-сериозни инциденти.

Иначе победата на Румъния дойде изключително трудно. Единственият гол в мача падна в 92-ата минута, когато точен бе Максим. Любопитно е, че след попадението голмайсторът също напсува публиката.

"Максим и Моци трябва да се извинят. Това е недопустимо. Ясно е, че националният отбор изживява тежки моменти, но не бива да се стига до тук", каза бившият национал на страната Флорин Прунея.

Крум, Преслава, Цвети Янева, Галин голи и секси на плажа + снимки

http://www.klassa.bg/News/Read/article/281837_%D0%9A%D1%80%D1%83%D0%BC%2C+%D0%9F%D1%80%D0%B5%D1%81%D0%BB%D0%B0%D0%B2%D0%B0%2C+%D0%A6%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B8+%D0%AF%D0%BD%D0%B5%D0%B2%D0%B0%2C+%D0%93%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D0%BD+%D0%B3%D0%BE%D0%BB%D0%B8+%D0%B8+%

 Изпълнителите на “Пайнер” разхождат страхотни тела по българските и световни плажове

 

С настъпване на лятото родните звезди веднага окупираха българските и чуждестранните плажове. Нетърпеливи за първите слънчеви лъчи, те вече се радват на слънчев загар и на незабравими моменти край морето.

Крум успя да реализира няколко пътувания до Гърция, като първо стъпи в Атина. Там използва високите температури, за да реализира първия си плаж за тази година. Малко по-късно се отправи към Халкидики – любима дестинация на много от родните звезди. Крум се усамоти край местен водопад в компанията на най-близките си приятели.

Преслава посети любимата си дестинация Дубай, а в момента е на българското Черноморие. Певицата е и сред най-големите любителки на слънчевите лъчи и всеки ден разпуска с приятели по плажовете.

Цвети Янева се отправи към Marbella Beach, Испания – мястото, където тя реализира снимките на видеоклипа “Още колко нощи” точно преди година.

Галин също се радва на слънцето и на приятна компания по българското Черноморие, като сподели и снимки от своето ежедневие с феновете си във фейсбук.

Малина успя да отдели два дни, за да си даде почивка, а певицата избра любима дестинация на звездите – Златни пясъци. Тя показа страхотно тяло, като успя да събере погледите както на българите, така и на чужденците, които не скриха своето възхищение.

Татяна използва всеки свободен ден, за да се радва на слънцето. Изпълнителката отново е в отлична форма, като освен плажуването, не пропуска и тренировките във фитнес залата.

Райна бе сред първите, отдали се на слънчевите лъчи, като изпълнителката посети Доминикана още преди месеци. Завидна форма и красиви гледки сподели с феновете си певицата.

Андреа успя да се наслади на слънчево време при реализирането на турнето си в САЩ и Канада. Тя се наслади и на красиви плажове и много емоционални преживявания. В Монреал изпълнителката успя да отдели ден, в който се любува на страхотен басейн в един от най-красивите хотелски комплекси.

Инфо: Planeta.TV

9 арестувани и цял евакуиран самолет в Брюксел, след като мъж извика "Аллах Акбар"

http://www.cross.bg/samoleta-polet-belgiiiski-1553835.html

/КРОСС/ Мъж предизвика паника и притеснения за терористичен атентат на полет на Ryanair, след като изкрещя „Аллах Акбар" и заяви, че в самолета има бомба, предава „Индипендънт", цитиран от „Фокус". Мъжът, който е на 51-години и е белгийски гражданин, бе арестуван заедно с осем от приятелите си, пътуващи с него на полет от Брюксел до Мадрид. Пътниците на самолета бяха евакуирани, за да може сапьорски отряд да го претърси за взривно устройство. Нищо съмнително не бе открито. Деветимата мъже, които са белгийски граждани, бяха разпитани от властите. Полицията смята, че всичките са били пияни. Срещу 51-годишния мъж от Валония може да бъде повдигнато дело.  

Кристиан Костов казва гей ли е

http://www.klassa.bg/News/Read/article/281836_%D0%9A%D1%80%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%B0%D0%BD+%D0%9A%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%BE%D0%B2+%D0%BA%D0%B0%D0%B7%D0%B2%D0%B0+%D0%B3%D0%B5%D0%B9+%D0%BB%D0%B8+%D0%B5

 „Не съм гей, кога съм се държал като човек с различна ориентация? Ако беше така, щях да съм го разбрал и да ви кажа за това, защото няма причина да го крия. Винаги съм бил честен с всички и така ще бъде.“

С тези думи се обърна към феновете си звездата на родната сцена – класиралият се на второ място в „Евровизия“ Кристиан Костов. Момчето на 12 август записа свое видеопослание като отговор на последните злостни упреци към него, че е „бездарен и кльощав, хомосексуален тип“. Малкият Кристиан обясни на руски, че отдавна усеща омразата към себе си. Всичко започнало още през 2014 година, когато станал известен в Русия с участието си в музикалното риалити „Гласът на Русия“. Тогава започнали злобните коментари по негов адрес.

„Хората плюеха семейството ми, това, че известно време съм бил разделен от баща си, пишеха глупости и че родителите ми са купували всичките ми добри класирания в конкурси. И ето сега го казвам – никога не съм бил богат и не съм разчитал да печеля по подобен начин“, тъжен споделя Кристиан. Момчето било най-щастливо, когато се решило точно той да представя България на „Евровизия“. „Дори не очаквах толкова позитивна реакция. Но пък най-тъжен бях, когато спечелих второто място. Дори ми се искаше да се самоубия, мислех, че мога повече от това второ място. И затова ми беше трудно да говоря веднага след като съобщиха резултатите, защото не се чувствах щастлив. По-скоро бях разочарован от себе си“, откровен е изпълнителят.

 

Впечатлението, която според него оставя у хората, е, че е доволен и вечно усмихнат младеж. „А не е така, аз също съм избухлив, винаги искам повече от себе си и живея в постоянен стрес. Да, слаб съм, но имах мускулно заболяване, което преодолях, оздравях. Тогава бях в болница, но вече съм добре“, обяснява Костов. Освен това той признава, че имал проблеми със самочувствието и дълго време не се харесвал. „Но това не е ли нормално, аз съм в пубертета и мисля, че пъпките по лицето ми съм получил като всеки тийнейджър, дори разстоянието между зъбите вече не ме притеснява. Да съдиш някого за външния му вид не говори добре за теб“, казва Кристиан.

Инфо: Вестник България днес

Спектакълът “Поморие-Света-Поморие” на ХI Международен театрален фестивал в Белгия

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/idU90YVi7Ks/

ДТС  „Светулка” при НЧ „Светлина 1939″ гр. Поморие  представи  куклено музикалния спектакъл “Поморие-Света-Поморие” на ХI Международен театрален фестивал на любителските театри в  гр.Намур, Белгия.

svet3

svet2

svet4

svet6

Случай на дизентерия е регистриран във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=358681

Броят на болните от чревни и въздушно-капкови инфекции във Варна през изминалата седмица намалява спрямо предходния период. Това показва справка на Регионалната здравна инспекция, научи Moreto.net. Един от пациентите с чревна инфекция всъщност е заболял от дизентерия.

САЩ затварят руски представителства. Искат да ги обискират

http://dnes.dir.bg/news/USA-protest-rusia-sasht-izbori-2016-26332108

Москва протестира срещу планираните обиски в руското търговско представителство във Вашингтон, което предстои да бъде затворено.

Бременна ДесиСлава слиза от сцената, пипат я по дупето

http://www.klassa.bg/News/Read/article/281835_%D0%91%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%BD%D0%B0+%D0%94%D0%B5%D1%81%D0%B8%D0%A1%D0%BB%D0%B0%D0%B2%D0%B0+%D1%81%D0%BB%D0%B8%D0%B7%D0%B0+%D0%BE%D1%82+%D1%81%D1%86%D0%B5%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0%2C+%D0%BF%D0%B8%D0

 Бременната Деси Слава най-после излезе в майчинство. Звездата от Раднево очаква второто си дете, а бащата е боксьорът Благой Найденов. Въпреки огромната възрастова разлика, с която певицата превъзхожда любимия си, това не попречи те да се решат на тази важна и щастлива крачка в съвместния си живот.

Очакваше се Деси много по-рано да слезе от сцената, тъй като фигурата й доста наедря. Певицата на „Пайнер“ е имала намерение да пее до края на осмия месец, ако се чувства добре, но в последните седмици се е почувствала изтощена и изнемощяла.

Самата Деси обяви във „Фейсбук“, че временно се сбогува със своите фенове.

„Скъпи мои, ще се видим следващото лято! А до тогава, ще ме топли любовта, която получих на всичките безброй участия, на които се забавлявахме заедно!!! Ще ми липсвате много !!! ❤️Обичам ви!“, написа певицата в своята страница.

Тя вече има един син-Майки, който стана на 16 години наскоро, но според слуховете сега отново очаква момче.

На неприлична сценка станаха свидетели жителите на град Лъки, пред които глас извиси фолк дивата Деси Слава. Бременната в почти осмия месец блондинка стана жертва на похотлив тийнейджър посред бял ден и пред няколко хиляди свидетели. Това на всичкото отгоре се случва на едно от последните й участия преди раждането.

Миналия уикенд Деси Слава бе ангажирана от местната власт за миньорския празник, който се чества по традиция последната седмица на месец август. Събитието е голям празник, а в града приждат хора от всички околни села.

В „Ютюб“ бе качено 40-минутно видео от участието на звездата, което е в нетипичен за нея час – по обед. На първите редове край импровизирана сцената на площада в града, специално пригодена с дебела сянка, за да не се „пържи“ бременната гостенка, са предимно деца от всякакви възрасти. И тъй като участието на звездата преминава без охрана, достъпът до нея е свободен и периодично я доближават деца за селфита.

На 16-ата минута след началото на концерта на Деси обаче палав момък се засилва към певицата с предварително набелязана цел – нейното пищно дупе, наедряло още повече от бременността. Тийнейджърът пляска певицата по задника, като тя се измъква от конфузната ситуация, намествайки ръката му върху кръста си.

 

Мъж крещи "Аллах Акбар" в самолет на полет до Мадрид, евакуриаха пътниците

https://www.24chasa.bg/novini/article/6422818

Мъж крещи "Аллах Акбар" в самолет на полет до Мадрид, евакуриаха пътницитеМъж предизвика паника и притеснения за терористичен атентат на полет на „Райънеър“, след като изкрещя „Аллаху Акбар“ и заяви, че в самолета има бомба, предава The Independent. Мъжът, който е на 51-години и е белгийски гражданин, бе арестуван заедно с осем от приятелите си, пътуващи с него на полет от Брюксел до Мадрид, предаде "Фокус".

Домът на Димитър Рачков и Мария Игнатова продаден за стотици хиляди

http://www.klassa.bg/News/Read/article/281834_%D0%94%D0%BE%D0%BC%D1%8A%D1%82+%D0%BD%D0%B0+%D0%94%D0%B8%D0%BC%D0%B8%D1%82%D1%8A%D1%80+%D0%A0%D0%B0%D1%87%D0%BA%D0%BE%D0%B2+%D0%B8+%D0%9C%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F+%D0%98%D0%B3%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%B

 Димитър Рачков продаде любовното си гнездо с Мария Игнатова за 264 000 лв., съобщава в. „Телеграф“. Купувачът на апартамента е Кирил Киров-Кико, режисьор на „Господари на ефира“, „Х-Фактор“, сериала „7 часа разлика“ и др.

След раздялата със своята Мария Рачков се е пренесъл от големия апартамент в по-малка по площ, но пък много удобна и функционална къща. И двата имота са в закрит комплекс в Панчарево.

Според запознати тв водещите са имали намерение да се пренесат в къщата още по време на връзката си. Те обаче искали първо да я изплатят. Все пак са направили някакво преместване на мебели и са започнали заедно да подреждат дома. Наскоро Рачков е приключил по бързата процедура с изплащането на ипотеката на къщата, направил го е за 4 години. Той е изплатил ипотека от 616 000 лв., като в тези пари е включил и цената на продадения от него апартамент.

 

Рачков е продал на режисьора апартамент с площ от 866 квадрата. Мазето към него е от 106, а дворното място е 3100 квадратни метра.

Сега комикът живее в къща от 239 квадрата. Гаражът му е двоен и е 38 квадрата.

Преди време Димитър Рачков официално обяви, че е приключил връзката си с Мария. Двамата обаче си оставали в добри отношения.

Инфо: Агенция БЛИЦ

Състезателен автомобил удари зрител по време на рали Сливен

https://www.24chasa.bg/sport/article/6422825

Състезателен автомобил удари зрител по време на рали СливенЗрител е ударен от състезателен автомобил с номер 27 Марио Попов/Даниел Мечикян по време на петия специален етап "Българка" от рали Сливен 2017. Ръководството на състезанието реагира мигновено, етапът бе спрян и пострадалият веднага бе откаран в спешното в МБАЛ Сливен, информира Би Ти Ви. Пострадалият, с инициалите С.С.

50 г. по-късно те отново се събраха и очароваха всички

https://www.vesti.bg/lyubopitno/shoubiznes/50-g.-po-kysno-te-otnovo-se-sybraha-i-ocharovaha-vsichki-6073320

Забавно ми беше да го целувам като близо 80-годишна, след като съм го правила на младини, заяви Джейн Фонда

Huawei начерта бъдещето на мобилния изкуствен интелект на IFA 2017 в Берлин

http://www.cross.bg/intelekt-huawei-kirin-1553831.html

/КРОСС/ Днес на технологичното изложение IFA 2017 в Берлин, Huawei Consumer Business Group постави началото на една нова ера в смартфон иновациите. Изпълнителният директор на потребителското звено Ричард Ю представи визията на Huawei за бъдещето на изкуствения интелект с пускането на новия процесор Kirin 970. Комбинирайки мощта на облачните възможности със скоростта и способностите на изкуствения интелект (AI), Huawei намира приложение на платформата за интелигентно компютърно управление и променя начина, по който боравим с нашите мобилни устройства. „С поглед към бъдещето на смартфоните, виждаме, че се намираме на прага на една нова вълнуваща ера", каза Ричард Ю, Изпълнителен директор на Huawei Consumer Business Group. „Мобилният изкуствен интелект (AI) = изкуствения интелект (АI) на устройството + облачния AI. Huawei се ангажира да развива умните устройства в интелигентни такива, като изгражда завършен цикъл от възможности, които поддържат координираното разработване на чипове, устройства и облачни услуги. Крайната цел е да предоставим значително по-добро потребителско преживяване. Kirin 970 е първото от цяла серия нови подобрения, които ще интегрират мощни функции за изкуствен интелект в нашите устройства и ще им дадат конкурентно предимство

Университет изследва Бионсе като явление

http://clubz.bg/57882-universitet_izsledva_bionse_kato_qvlenie

Бионсе... Но струва ли 100 паунда за час и половина лайв? Снимка БГНЕС/ЕПА

Копенхагенският университет въвежда нов учебен курс, посветен на американската певица Бионсе Ноулс, съобщава местното издание The Local. Предметът се нарича „Бионсе, джендър и раса“ и ще се изучава във факултета по „Изкуството и култура“.

„Ще анализираме песни и клипове. Ще се фокусираме над пола, сексуалността и расата. Една от целите ни е, освен поп музиката и поп културата,  да изучим и не много известното в Скандинавието явление „черен феминизъм“, чийто представител е Бионсе“, обяснява създателят на курса, професор Ерик Стейнског.

„Тя е от значение за разбирането на света, в който живеем. Бионсе е сред най-известните артисти на нашето време, затова е важна за анализирането на съвременността“, подчертава Стейнског в отговор на забележка, че идеята за курса не звучи много академично.

Професорът не отрича, че е голям поклонник на звездата. Той признава, че му е „трудно да остане равнодушен“, защото „тя е великолепна във всичко, което прави“.

Изглежда, че не е единствен в интереса си към американската попзвезда, защото 75 студенти вече са се записали за курса през следващия семесетър, съобщава местната телевиззия TV2.

Площад "Славейков".

Красен Кралев към шахматистите: Изберете си лидери, които да върнат авторитета ви у нас и по света

https://www.24chasa.bg/sport/article/6422819

Красен Кралев към шахматистите: Изберете си лидери, които да върнат авторитета ви у нас и по светаМинистърът на младежта и спорта Красен Кралев присъства кратко на учредителното събрание на нова федерация по шах във Велико Търново, за което получи предварителна покана от учредителите. Спортният министър се обърна към делегатите в самото начало, след като д-р Михаил Илиев откри форума. „Благодаря на двама души,

За Гергов БСП са аут, а не алтернатива

http://www.klassa.bg/News/Read/article/281833_%D0%97%D0%B0+%D0%93%D0%B5%D1%80%D0%B3%D0%BE%D0%B2+%D0%91%D0%A1%D0%9F+%D1%81%D0%B0+%D0%B0%D1%83%D1%82%2C+%D0%B0+%D0%BD%D0%B5+%D0%B0%D0%BB%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B8%D0%B2%D0%B0

 БСП не са алтернатива, а аут, защото са загубили изборите. Това заяви пред журналисти бизнесменът и член на Националния съвет на БСП Георги Гергов.

 
По думите му от партията все още не са посочили защо са загубили парламентарните избори. "Защото ГЕРБ не ги спечели, ние ги загубихме", каза Гергов. Според него на парламентарните избори са направили генерални грешки и били "аут", а не алтернатива.
 
"Алтернатива тепърва ще доказваме със закони, защото ние предлагаме 14 закона, но нито един от тези закони не покрива нашата програма. Това, което ние го демонстрирахме или прокламирахме като програма, тези 14 или 15 законопроекта... всъщност се проявява едно заяждане, а не конкретно по темите и по проблемите, които има обществото и българският народ", каза Гергов.
 
Според него няма как да "обезглавиш" толкова много лидери вътре в партията, да съсредоточиш всичко върху единия лидер и да имаш добри резултати.
 
Гергов заяви, че БСП е лидерска партия, само че от много лидери, а не от един.
 
"Обезглавяването на всички можещи, знаещи и силни хора в партия доведе до това - от 2 мнл. на 1 млн", с тези думи Гергов упрекна Нинова, че са загубили последните избори. Това "обезглавяване" обаче не продължава според него. "Но ще стават интересни неща през есента", допълни още той.
 
Относно вчерашната реч на Нинова в парламента, че Държавната банка за развитие дава единствено на шестима едри бизнесмени пари, Гергов каза, че не се чувства засегнат от тези думи. Той смята, че това е сериозна тема, която трябва да се обсъжда на глас, защото "всички демонстрират и се бият по гърдите, че са за средния и са за малкия бизнес, но всъщност малкият и среден бизнес е на доста сиво".
 
"И когато иде в банката и представи документи, той не може да покрие параметрите, които иска банката", посочи Гергов. По думите му това, че едно от неговите дружества е имало кредит, то е вземало по законен начин, плаща си над 4% лихва. Смятам, че няма никакво нарушение, добави Гергов.
 
"Това е пепел в пространството", каза бизнесменът.
 
Във връзка с намеците на соцлидерката, че Гергов е част от паралелната държава, той каза, че от първия ден на 89-та година е в частния бизнес. Паралелната държава е нещо по-сложно, смята Гергов.
 
"Едно време Тодор Живков я правеше тази паралелна държава, когато партията беше слята с държавата. Другаде трябва да се търси заровеното куче", добави още той.
 
По думите му основната тема на "Позитано 20" е да се определи БСП - каква партия е и какви цели гонят.

Китайските власти обявиха извънредно положение заради тайфуна "Мауар"

https://www.24chasa.bg/novini/article/6422755

Китайските власти обявиха извънредно положение заради тайфуна "Мауар"Китайските власти обявиха извънредно положение в източните, централните, южните и югозападни части на Китай заради приближаването на тайфуна "Мауар". Според китайското министерство на обществената сигурност, състояние на повишена готовност заради бедствието е обявена в провинциите Фуцзян, Цзянси, Хунан, Гуандун, Гуансу, Хайнан, Гуейчжоу и Юнан,

Четири трупа и трима ранени след челен удар край Кортен (Обзор)

https://www.24chasa.bg/novini/article/6422807

Четири трупа и трима ранени след челен удар край Кортен (Обзор)Две жени и момиченце на 12 години с опасност за живота в сливенската болница Четирима души загубиха живота си след жесток челен удар между лек автомоил "Роувър" и лек автомобил "Фиат", катастрофата стана в петък към 21:00ч. на пътя между Нова Загора и село Кортен на около 300 метра преди селото. "На това място има лек ляв завой,

Китай потвърди намерението си да продължи с целенасочените си имотни политики

http://www.investor.bg/aziia/336/a/kitai-potvyrdi-namerenieto-si-da-prodylji-s-celenasochenite-si-imotni-politiki-245973/

Страната се опитва да решение на проблемите с търсенето и предлагането в имотния сектор и да продължи с плановете за предлагане на земя

Корнелия Нинова: Днес правителството е на Бойко Борисов, утре ще е наше

http://www.klassa.bg/News/Read/article/281832_%D0%9A%D0%BE%D1%80%D0%BD%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D1%8F+%D0%9D%D0%B8%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B0%3A+%D0%94%D0%BD%D0%B5%D1%81+%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE%D1%82%D0%BE+%D0%B5+%D0

 Има в историята едно събитие по конкретен повод, но исторически се е насложил един израз, който е ключов за такива моменти. Той е латински и е „Зарът е хвърлен и няма връщане назад“. В такъв момент се намираме другарки и другари. Или започваме истинска борба с корупцията и го разбираме това или за пореден път има имитация. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на заседанието на Националния съвет на партията, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „Управляващите предлагат поредната имитация на борба с корупцията за отчет пред предстоящия мониторингов доклад. Защо имитация? Тяхното предложение е орган, който събира информация, констатира административни нарушения и издава предписания“, заяви Нинова. По думите ѝ предлаганият от ГЕРБ антикорупционен законопроект не предвижда единният орган да се бори с корупционни престъпления, нито да има разследване. Нинова посочи, че през всички години на прехода е имало имитации за борба с корупцията, но резултат – никакъв. По думите ѝ днешното заседание на Националния съвет на БСП е ключово и попита членовете на партията дали тръгват единни като юмрук в битката с паралелната държава. „Опитват се в последните дни по различни начини да ни внушават, че трябва да направим общ законопроект, да вземем от двата най-доброто, да се обединим и в името на България да спрат политическите дразги и веднъж завинаги да решим проблема с корупцията. Ще го направим при три условия. Първото е този орган да се занимава с разследване, а не с констатации, т.е. истинско събиране на доказателства. Този орган да се занимава с корупционни престъпления по високите етажи на властта, а не с констатиране. Този орган да има председател, назначен от президента на Републиката. Ние не правим закон за едно правителство и за един президент. Ние сме сериозна партия и предлагаме трайно законодателство. Днес правителството е на Бойко Борисов, утре ще е наше“, каза Нинова. Според нея трябва да има власт-власт възпира. Освен паралелна държава, живеем и в два паралелни свята – на управляващите и на реалния живот. „Говорили сме си за паралелната държава, която краде по независими експертизи 10 млрд. лв. годишно от джоба на всеки българин. Само да припомня, че преизчислението на всички пенсии годишно струваше около 1 млрд. лв. Помощта за децата с увреждания струва 70 млн. лв. Виждате какво говорим на фона на 10 млрд.“, заяви Нинова. „Освен, че живеем в паралелна държава, като че ли живеем в два паралелни свята - на управляващите и на реалния живот. Бих искала да ви цитирам няколко неща само от вчерашния ден, за да видите двете реалности. Управляващите сутринта в Парламента: „Добрите новини бележат началото на новия политически сезон. Няма да отстъпим, както и досега от политиките за ликвидиране на неграмотността. Укрепването на обществения ред и сигурността продължават да бъдат сред законодателните ни приоритети. Няма да си затваряме очите пред криминогенната обстановка в страната“, цитира откъс от декларацията на Цветан Цветанов лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя посочи, че на фона на картината, която е очертал Цветан Цветанов в парламента, вечерта по новините са съобщили за инцидент в Пазарджишко с 6-годишно дете, застреляло собственик на заведение; за баща, който се е дрогирал пред детето си в заведение; за агресия в метрото на София; за издирване на двама маскирани и други. „Обществото очаква алтернатива на това управление. И нека този политически сезон да бъде сезонът на алтернативата за „БСП за България“. Да започнем с антикорупционното законодателство, защото разбирам, че не можем да направим нищо друго, ако не спрем политико-бизнес-олигархичната мафия, която краде тези 10 млрд. лв., за да ги разпределим към онези социални слоеве, които имат нужда от тези пари. Антикорупционният закон е част от тази битка с паралелната държава“, допълни лидерът на БСП.

 

Отново 5 лева за паркинг на Силистар

http://www.cross.bg/godina-parking-firmata-1553830.html

/КРОСС/ Паркингът на плаж Силистар отново струва по 5 лева на плажуващите. Въпреки проверките и наложените глоби, незаконният платен паркинг, който се намира на плажа, продължава да работи, съобщава „Нова телевизия". Последният констативен протокол на Регионалната инспекция по околната среда и водите в Бургас е бил наложен на наемателя вчера, 1 септември. Въпреки това 24 часа по-късно незаконното събиране на пари за паркиране на автомобили продължава. Паркингът се използва средно от около 200 автомобила. Оказва се, че според закона в рамките на една календарна година всеки нарушител може да бъде глобен само веднъж за дейността си. На фирмата, която събира пари от плажуващите, е била наложена глоба веднъж през миналата 2016 година. Глобата е била в размер на 5 000 лв. Тази година фирмата отново е глобена с 5 000 лв. Изглежда обаче това не притеснява фирмата, понеже тези пари се изкарвали за няколко дни. Според шефа на фирмата дейността му е правомерна, защото екоинспекцията издала разрешение за използването на имота през 2010 година. Припомняме обаче, че през 2010 година наемателят на плажа е бил друг и би трябвало старият договор да няма нищо общо със сегашния наемател. Сегашният собственик на паркинга на плаж Силистар обяснил още, че не вижда защо трябва да се чувства неудобно. Той отдавал парцел за паркиране срещу дневен наем и в това нямало нищо нередно. В края на месец юни туристи отново сигнализираха, че достъпът до плажа е бил ограничен

БРИКС - нито сплотен, нито успешен, нито лидер на развиващия се свят

https://offnews.bg//ikonomika/briks-nito-sploten-nito-uspeshen-nito-lider-na-razvivashtia-se-svi-664245.html

Докато Китай се готви за започващата среща на върха на Бразилия, Русия, Индия, Китай и Република Южна Африка (БРИКС), жизнеспособността на клуба на бързо развиващите се страни е поставяна под въпрос предвид икономическите проблеми и острите съперничества между някои от тях, информира Асошиейтед прес.

Без обединяваща политическа философия, групата никога не е била сплотена като други международни сдружения, например НАТО. При забавянето в световната икономика някои членки на БРИКС бяха по-тежко засегнати от други, а през последните седмици се изостри съперничеството между Китай и Индия предвид силното военно напрежение около спорна граница в Хималаите.

Срещата на върха, която ще се проведе основно в понеделник и вторник (4 и 5 септември) в град Сямън, дава възможност на китайския президент Си Цзинпин да покаже лидерство и да представи страната си като централен стълб в управлението на глобалните въпроси през 21 век. 

БТА изготви кратък справочник за БРИКС, перспективите пред групата и очакванията от срещата.

Какво е БРИКС?

Икономист на американската банка Голдман Сакс (Goldman Sachs) използва акронима БРИК, за да означи Бразилия, Русия, Индия и Китай през 2001 година, определяйки четирите страни като нововъзникващи пазари, които биха могли да отправят предизвикателство към Запада. Те проведоха първата си среща на върха през 2009 година, а Република Южна Африка (РЮА) се присъедини към тях през 2011 година.

Общо тези пет държави са дом на 40 процента от световното население и от 2009 г. са допринесли за 45 процента от увеличението на световния растеж, основно благодарение на Китай и Индия.

Какво се очаква от срещата в Сямън?

Дневният ред за срещата на върха, под мотото "По-силно партньорство за по-светло бъдеще", включва дискусии по съвместната работа в икономиката, сътрудничеството в политиката и сигурността и обмена на хора, както и вероятно по теми, които особено притесняват Китай и Индия като възобновяемата енергетика и борбата с климатичните промени.

Официални лица очакват също да бъде обсъдено създаването на рейтингова агенция на БРИКС като алтернатива на "голямата тройка" западни агенции, които някои страни обвиняват в пристрастие към западните икономики.

Може да бъде обсъдено също включване на нови членове, което според анализатори да се окаже жизненоважно за вливането на нова енергия в групата. Тази година Китай използва подхода "БРИКС плюс", канейки лидери от Египет, Гвинея, Мексико, Таджикистан и Тайланд да присъстват на форума.

Страните от БРИКС вероятно ще се проявят като застъпници на глобализацията, макар в икономиките им да има протекционистични елементи. Това важи особено за Китай, където някои сектори все още са затворени за чуждестранни инвеститори.

Какво е постигнала БРИКС досега?

Според наблюдатели едно от основните постижения на групата е донякъде неуловимо - изместването на световния баланс на силите към развиващия се свят и спечелване на по-голямо влияние в дискусиите за световната икономика в Международния валутен фонд и Световната банка.

Обединението може да се похвали и със създаването на Новата банка за развитие през 2014 година. Тази седмица банката обяви нови кредити на стойност 1,4 млрд. д. по проекти за устойчиво развитие в Китай, Индия и Русия.

Страните от БРИКС имат демографско предимство пред западните нации, отбелязват също така анализатори.

БРИКС насърчава връзките между страни, които по-рано имаха ограничени отношения.

Жизнеспособна ли е все още БРИКС?

Близо десетилетие след първата среща на върха отношенията между Индия и Китай са затруднени от политическото им съперничество по редица въпроси.

Бразилия, Русия и РЮА са в икономическа рецесия или в ранните етапи на възстановяване. Според някои анализатори, между членовете на групата има твърде много разногласия и спорове, за да може тя да поеме ролята на лидер на развиващия се свят.

Русия, Индия и Китай са дълбоко загрижени за проблемите на сигурността в Азия, но имат различни приоритети, а в някои отношения са и стратегически съперници, отбелязва Скот Кенеди от Центъра за стратегически и международни изследвания във Вашингтон.

От гледна точка на управлението Индия, Бразилия и РЮА са демокрации, докато Китай и Русия не са и следователно имат конфликтни възгледи за правата на личността и по въпроси като интернет пиратството, допълва той.

Бионсе и Сиара честитиха на Серина Уилямс за раждането на дъщеричката й (Снимки)

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6422731

Бионсе и Сиара честитиха на Серина Уилямс за раждането на дъщеричката й (Снимки)Суперзвездата Бионсе и певицата Сиара са сред знаменитостите, използвали социалните мрежи, за да поздравят тенисистката Серина Уилямс за раждането на първото й отроче, съобщи Контактмюзик, цитира БТА. 35-годишната Уилямс дари партньора си, 34-годишния съосновател на Редит Алексис Оханян, с дъщеря на 1 септември.

Томислав Дончев: Трябва да гоним 5-6 % ръст

http://www.moreto.net/novini.php?n=358712

Тази година България ще надвиши очаквания растеж и той ще бъде над 4%, но трябва да гоним поне 5-6%. Това заяви пред пред младежите от ГЕРБ вицепремиерът Томислав Дончев, който се включи в Летния университет на партията във Варна.

Четирима загинаха при жестока катастрофа край Нова Загора

http://www.mediapool.bg/chetirima-zaginaha-pri-zhestoka-katastrofa-krai-nova-zagora-news268779.html

Четирима души са загинали, а две жени и момиче са с опасност за живота, след тежка катастрофа в района на село Кортен, което се намира на 6-километра от община Нова Загора. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР в Сливен. Катастрофата е станала около 21 часа на 1 септември на 300 метра преди село Кортен. Лек автомобил "Роувър", управляван от мъж на 32 години от Нова Загора се е ударил челно в движещия се срещу него лек автомобил "Фиат", управляван от 31-годишен шофьор от село Любенова махала. При пътното произшествието на място са загинали водачите на двата автомобила и пътуващите с тях на предна седалка жена на 28 години от роувъра и мъж на 40 години, който се е возел във фиата. С опасност за живота в болницата в Сливен са откарани две жени на 35 и 34 години и момиче на 12 години, които са пътували в лекия автомобил "Фиат". В районното полицейско управление на Нова Загора е образувано досъдебно производствопо случая.

Бившият шеф на румънската НЗОК отива в ареста за 30 дни

http://frognews.bg/news_141370/Bivshiiat-shef-na-rumanskata-NZOK-otiva-v-aresta-za-30-dni/

Трийсетдневен предварителен арест бе наложен на бившия шеф на румънската Национална здравноосигурителна каса Мариан Бурча, съобщи Аджерпрес, цитиран от БТА. Той е разследван от Националнната дирекция за борба с корупцията във връзка с отчитане на фиктивни медицински услуги.

В Истанбул задържаха предполагаем куриер на "Ислямска държава"

http://www.cross.bg/durzhava-istanbyl-islyamska-1553829.html

/КРОСС/ В Истанбул е задържан мъж, за когото се предполага, че е куриер на терористичната групировка "Ислямска държава", съобщава БНР. Иракчанинът Уаад Аяд е пренасял устройство с електронна памет, в което са били отбелязани стратегически обекти като полицейски участъци, търговски центрове, публични институции, джамии. Мъжът е възнамерявал да отлети за Багдад от истанбулското летище "Сабиха Гьокчен". Прокуратурата е поискала иракчанинът да бъде осъден за членство в терористична организация. По това обвинение се предвиждат до 15 години затвор.  

Евакуират над 80 000 германци заради бомби от Втората световна война (СНИМКИ)

//dariknews.bg/novini/sviat/evakuirat-nad-80-000-germanci-zaradi-bombi-ot-vtorata-svetovna-vojna-snimki-2045824

Повече от 80 хиляди души се наложи да бъдат евакуирани този уикенд в два германски града - Кобленц и Франкфурт, за да бъдат обезвредени бомби, останали от Втората световна война, съобщиха ДПА и Асошиейтед прес. Про

Състезателен автомобил удари зрител на рали "Сливен" (ВИДЕО)

//dariknews.bg/regioni/sliven/systezatelen-avtomobil-udari-zritel-na-rali-sliven-video-2045813

36-годишен зрител е блъснат от състезателен автомобил по време на рали "Сливен". Инцидентът е възникнал по време на специален етап 5 "Българка" . Пострадалият  е бил ударен от състезателен автомобил с номер 27 Марио Попов / Даниел Мечикян (Форд Фиеста ST).

Ръ

Москва връчи протестна нота на Вашингтон, заради готвещи се обиски

https://www.actualno.com/america/moskva-vrychi-protestna-nota-na-vashington-zaradi-gotveshti-se-obiski-news_631115.html

Руското Министерство на външните работи (МВнР) връчи протестна нота на съветника в американското посолство в Москва Антъни Годфри, съобщиха руските информационни агенции. „На втори септември в Министерство на външните работи бе извикан съветникът на посолството на СА

Том Джоунс отложи турнето си в САЩ заради влошено здраве

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6422770

Том Джоунс отложи турнето си в САЩ заради влошено здравеУелският певец ветеран сър Том Джоунс е отложил предстоящото си турне в САЩ заради влошено здраве, съобщи Асошиейтед прес. Концертната обиколка на 77-годишния Джоунс трябваше да започне на 6 септември във Витлеем, Пенсилвания, информира БТА. На сайта на певеца се съобщава, че по лекарска препоръка Джоунс отлага турнето си,

Цитат на деня: Днес правителството е на Борисов, утре ще е наше

http://www.dnevnik.bg/citat_na_deniia/2017/09/02/3035177_citat_na_denia_dnes_pravitelstvoto_e_na_borisov_utre/?ref=rss


"Днес правителството е на Бойко Борисов, утре ще е наше". Това обяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на националния съвет на партията днес.<br /><br />Думите ѝ бяха свързани с готвените и от ГЕРБ, и от левицата проекти за антикорупционен закон. "Ние не правим закон за едно правителство и за един президент. Ние сме сериозна партия и предлагаме трайно законодателство.Днес правителството е на Бойко Борисов, утре ще е наше.", обяви Нинова.<br /><br />По...

Руни зад волана на колата на 29-годишна, отивали за секс при нея

https://www.24chasa.bg/sport/article/6422804

Руни зад волана на колата на 29-годишна, отивали за секс при неяУейн Руни е бил арестуван зад волана на колата на 29-годишната Лаура Симсън. Двамата пътували към нейния апартамент, за да се усамотят след бясна вечер в Ливърпул. Двамата се засекли в "Бъбъл Рум", след което с компанията се преместили в "Симпозиум Бар". Според очевидци футболистът танцувал на масите и пял песни на "Оейзис" цяла вечер.

Русия връчи протестна нота на САЩ

http://www.cross.bg/predstavitelstvo-nota-protestna-1553827.html

/КРОСС/ Руското Министерство на външните работи връчи протестна нота на съветника в американското посолство в Москва Антъни Годфри, предава Интерфакс, цитирана от „Фокус". „На него бе връчена протестна нота във връзка с намерението на американските власти да обискират търговското представителство на Руската федерация във Вашингтон, в който от днешна дата сме лишени от достъп, въпреки че сградата се намира в руска държавна собственост и има дипломатически имунитет", се казва в съобщението на МВнР на Русия. В нотата се подчертава, че „считаме планираното претърсване на руски дипломатически помещения без присъствието на руски представители за нелегитимно, както и изказаната заплаха за влизане с взлом като безпрецедентна и агресивна акция, която може да се използва от спецслужбите на САЩ за организирането на антируски провокации". Както вече е известно днес изтече крайния срок, даден преди три дни, руските дипломати да освободят най-старото си консулство в САЩ - това в Сан Франциско, както и сградите на Руското търговско представителство във Вашингтон и Ню Йорк. В Сан Франциско, докато бе организирано изнасянето на инвентара, първо опит да влязат направиха пожарникари заради дим от... комина на консулството

Акцент на антикорупционния закон на БСП е събиране на веществени доказателства

http://frognews.bg/news_141369/Aktsent-na-antikoruptsionniia-zakon-na-BSP-e-sabirane-na-veshtestveni-dokazatelstva/

На първия ни Национален съвет от началото на новия политически сезон ще очертаем новата работа на Националния съвет и тази на парламентарната група. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова след пленума.

Акцент на антикорупционния закон на БСП са събиране на веществени доказателства

http://frognews.bg/news_141369/Aktsent-na-antikoruptsionniia-zakon-na-BSP-sa-sabirane-na-veshtestveni-dokazatelstva/

На първия ни Национален съвет от началото на новия политически сезон ще очертаем новата работа на Националния съвет и тази на парламентарната група. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова след пленума.

Феновете на Левски: Да почетем Съединението и разбием на Агата недоразумението

https://offnews.bg//futbol/fenovete-na-levski-da-pochetem-saedinenieto-i-razbiem-na-agata-nedora-664242.html

Националният клуб на привържениците на Левски излезе с емоционален призив преди дербито срещу Лудогорец.

От организацията приканват всички фенове да подкрепят "сините" в мача на 6-и септември и надъхват запалянковците със Съединението на България. Двубоят е от 20:00 часа на стадион "Георги Аспарухов".

Ето какво пишат от НКП:

Да почетем Съединението и разбием на Агата недоразумението

"6-ти септември 1885 година е един от най-великите дни в славната българска история. Преди 132 години непримиримият български дух надделява над страха, липсата на международна подкрепа, интригите на Русия, както и вътрешната опозиция, за да постигне великия акт на Съединението между Княжество България и Източна Румелия.

Днес може би не оценваме достатъчно значението на това събитие, а още по-малко ролята на безименните за историята герои. А тя е огромна.

132 години по-късно България все още не е изпълнила Националния си идеал. Но за щастие имаме защитник на националния дух, гордост и чест - ФК Левски и неговите велики привърженици. Носейки святото има на Апостола на свободата, никога не можем да изоставим, нито предадем, завещаното от предците ни. В сряда, на годишнината от Съединението на България, ние сме задължени да покажем онези добродетели, които са били и ще бъдат двигателна сила на българщината - непримиримост, вяра, всеотдайност.

Тази сряда се изправяме срещу новото зло, поредното. Изправяме се срещу покварата на безпринципността, олигархията и гнилото на българския футбол, нагло наричано от безродни журналя "национална кауза". Няма как корупцията, задкулисието, далаверите, заплахите и страхът да бъдат национална кауза. За националната кауза нашите предци са умирали с песен на уста, за да ни има нас, за да бъдем свободни, а не роби, за да сме заедно - Съединени и Независими. И тази кауза няма нищо общо с онази, делиорманската, пошлата.

Бидейки наследници на най-будната част от българското общество, ние отново трябва да застанем рамо до рамо, за да защитим честта си срещу всички врагове. Така както Съединението преодолява съпротивата на могъщи сили, така и ние трябва да извървим трънливия път пред нас - заедно, като един, докато победим!

6.09.2017 - Стадион Георги Аспарухов".

Екатерина Захариева: България е лидер при формирането на европейски политики

https://www.24chasa.bg/novini/article/6422793

Екатерина Захариева: България е лидер при формирането на европейски политикиВ интерес на България е да бъде в ядрото на ЕС и да участва активно в европейските политики. Основните ни приоритети са членството в Шенген и до края на годината да сме в чакалнята на Еврозоната. Това коментира вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева, която е сред лекторите на десетия Летен университет на МГЕРБ,

Гергов: БСП е аут, а не е алтернатива. ГЕРБ не спечели изборите, а ние ги загубихме

https://offnews.bg//politika/gergov-bsp-e-aut-a-ne-e-alternativa-gerb-ne-specheli-izborite-a-ni-664243.html

"БСП е аут, а не е алтернатива. Ние още не сме дали отговор защо загубихме изборите, защото ГЕРБ не ги спечели, ние ги загубихме"

Това заяви пред БТА членът на Националния съвет на БСП Георги Гергов. Думите му идват от Позитано 20, където днес Столетницата има заседание на Националния си съвет и обсъжда приоритетите в работата на парламентарната група в новия политически сезон и проекта за антикорупционен закон на левицата.

Алтернативата тепърва ще я доказваме със закони, коментира Гергов.

Според него левицата предлага 14 законопроекта, нито един от които не покрива нейната програма.

Тези законопроекти са проява на едно заяждане, а не конкретно по темите и проблемите, които има българският народ, смята той.

Правен съвет ще работи към Националния съвет на БСП

https://www.24chasa.bg/novini/article/6422790

Правен съвет ще работи към Националния съвет на БСППо предложение на лидера на БСП Корнелия Нинова, на днешното заседание на Националният съвет (НС) на партията се създаде правен съвет, който се оглавява от Янаки Стоилов. Това съобщиха от пресцентъра на НС на БСП. В състава на новата структура влизат 23 членове -

БСП създаде правен съвет

http://www.cross.bg/suvet-praven-suzdade-1553826.html

/КРОСС/ БСП създаде правен съвет към Националния съвет на партията. Това стана по предложение на лидера Корнелия Нинова на днешния пленум на Левицата. Новата структура ще бъде оглавявана от Янаки Стоилов. В съвета влизат 23 членове- юристи.

Зрител е ударен от автомобил по време на рали "Сливен"

http://www.dnevnik.bg/sport/2017/09/02/3035187_zritel_e_udaren_ot_avtomobil_po_vreme_na_rali_sliven/?ref=rss


Зрител край трасето е ударен от един от автомобилите в рали "Сливен", съибщи БТА. Екипажът с №27 Марио Попов/Даниел Мечикян с "Форд Фиеста ST" е изгубил контрол по време на петия специален етап "Българка".<br /><br />Пострадал е мъж на 36 години, който има две счупени ребра, но е в стабилно състяоние. Мъжът с инициали С.С. е транспортиран мигновено в спешната приемна на МБАЛ "Д-р Иван Селемински" в Сливен".<br /><br />Заради...

Част от варненския квартал "Левски" остава без вода

http://www.moreto.net/novini.php?n=358713

Заради авария на водопровод част от квартал "Левски" във Варна е без вода, съобщиха от ВиК за Moreto.net. Водоподаването спря преди близо част, а засегнатите абонати живеят в карето: ул."Ген.Г.Попов", ул."Железни врата", ул.

Построихме център за бежанци от затворен тип в Пъстрогор

http://dnes.dir.bg/news/migranti-pastrogor-bezhanskiat-natisk-26331918

Превръщането на транзитния център в Пъстрогор в затвор струваше близо 2 милиона лева, осигурени от Европа, съобщи bTV.

Предимно слънчево време по Черноморието утре

http://www.moreto.net/novini.php?n=358710

През нощта над страната ще бъде предимно ясно, със слаб югоизточен вятър. Над Черноморието ще е предимно слънчево. След обяд и привечер по северното крайбрежие ще има временни увеличения на облачността, но вероятността за валеж е малка.

Автомобил се вряза в публиката на рали "Сливен", един зрител пострада

http://www.cross.bg/sliven-rali-vreme-1553823.html

/КРОСС/ Инцидент по време на рали „Сливен 2017". Зрител бе ударен от състезателен автомобил по време на петия специален етап „Българка" от състезанието, съобщава БТВ. Автомобилът „Форд Фиеста", управляван от Марио Попов с навигатор Даниел Мечикян излезе от трасето и влетя в публиката. Пострадалият веднага бе откаран в спешната приемна на МБАЛ Д-р Иван Селемински в град Сливен. Той е мъж на 36 години. Има две счупени ребра, но е в стабилно общо състояние. Предстоят още изследвания. Временно етапът бе спрян, като се очаква се официално изявление от Дирекцията на 37-то рали Сливен за изясняване на подробности около инцидента. Това не бе единствената катастрофа в етапа. "Рено Клио" на отбор "Булсим" с екипаж Дилян Станков/Станислав Рашев се обърна по таван. Колата бързо бе изправена от зрителите, а двамата състезатели са без сериозни наранявания.  

Автомобил се вряза в публиката на рали "Сливен", един зрител пострада

http://www.cross.bg/rali-sliven-vreme-1553823.html

/КРОСС/ Инцидент по време на рали „Сливен 2017". Зрител бе ударен от състезателен автомобил по време на петия специален етап „Българка" от състезанието, съобщава БТВ. Автомобилът „Форд Фиеста", управляван от Марио Попов с навигатор Даниел Мечикян излезе от трасето и влетя в публиката. Пострадалият веднага бе откаран в спешната приемна на МБАЛ Д-р Иван Селемински в град Сливен. Той е мъж на 36 години. Има две счупени ребра, но е в стабилно общо състояние. Предстоят още изследвания. Временно етапът бе спрян, като се очаква се официално изявление от Дирекцията на 37-то рали Сливен за изясняване на подробности около инцидента.

Къде ще вали най-обилно утре?

//dariknews.bg/novini/bylgariia/kyde-shte-vali-naj-obilno-utre-2045820

Жълт код за обилни валежи и гръмотевици е обявен за утре в пет области, показва справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология. Предупреждението е в сила за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен и Ловеч. Ут

Трансгранични проекти на Турция и България за насърчаване на туризма

https://www.24chasa.bg/novini/article/6422774

Трансгранични проекти на Турция и България за насърчаване на туризмаПредставители на Турция и България са подписали протокол за проект, целящ насърчаване на туризма в трансграничния регион между турския град Къркларели (Лозенград) и българския Бургас, съобщава турският новинарски сайт Дюня бюлтени. Пред Анадолската агенция директорът на регионалната дирекция за култура и туризъм Неджми Асан заяви,

Автомобил удари зрител на рали в Сливен

http://frognews.bg/news_141368/Avtomobil-udari-zritel-na-rali-v-Sliven/

Зрител е ударен от състезателен автомобил с номер 27 Марио Попов/Даниел Мечикян (Форд Фиеста ST) по време на петия специален етап ”Българка” от рали Сливен 2017.

Рали автомобил удари зрител в Сливен

http://frognews.bg/news_141368/Rali-avtomobil-udari-zritel-v-Sliven/

Зрител е ударен от състезателен автомобил с номер 27 Марио Попов/Даниел Мечикян (Форд Фиеста ST) по време на петия специален етап ”Българка” от рали Сливен 2017.

Има опасност нови партиди заразен яйчен прах да пристигнат в България

http://www.cross.bg/partidi-yaiitza-yaiichen-1553822.html

/КРОСС/ Има риск от това нови партиди от яйчен прах с фипронил да са достигнали страната ни, съобщава „Дарик". Това коментира министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов в Смолян, където бе по повод изложение на редки породи животни в Родопите. Той обясни, че информационната система в момента „бълва", непрекъснато се допълват данни от страни-членки за констатирани партиди с яйчен прах. „Това, което получим като информация, веднага Агенцията по храните отива на място във фирмата доставчик, за да се идентифицира какво е на склад и какво е минало в рамките на производството", посочи министърът. Според него в Европа проблемът е много по-сериозен, „там много яйца са изяли". Продължават проверките в българските ферми, които са производители на яйца и птичи продукти, но засега няма констатирана употреба на фипронил. Проверени са и всички партиди полски яйца, за които е имало съмнения за наличие на веществото, пробите при тях също са отрицателни. Министър Порожанов допълни, че заминава за Талин, където в понеделник ще заседава.  

Нинова получи пълна подкрепа от БСП за антикорупционния закон

https://offnews.bg//politika/ninova-poluchi-palna-podkrepa-ot-bsp-za-antikoruptcionnia-zakon-664240.html

С единодушие, без против и въздържали се, Националният съвет на БСП прие проекта за антикорупционен закон на левицата.

В партийното решение се допълва да бъдат отразени както бележките, направени в дискусията на днешното заседание, така и тези, които са постъпили при проведените срещи с професионалните общности.

Предстои законопроектът да бъде представен в окончателния си вариант - след отразяване на промените, съобщават от пресцентъра на Позитано 20.

На днешното заседание на Националния съвет на БСП в централата на партията Корнелия Нинова постави три условия, за да се направи общ антикорупционен законопроект с ГЕРБ: 1) новият антикорупционен орган да се занимава с разследвания; 2) с борба с корупцията по високите етажи на властта; 3) председателят му да се назначава от президента.

Този орган да се занимава с разследване, а не с констатации, тоест истинско събиране на доказателства. Този орган да се занимава с корупционни престъпления по високите етажи на властта, а не с констатиране на административни нарушения. И този орган да има председател, назначен от президента на републиката. Това е принципен въпрос. Ние не правим закон за едно правителство и за един президент, заяви лидерът на БСП.

По предложение на Нинова на днешното заседание на Националния съвет на партията се създаде правен съвет, който се оглавява от Янаки Стоилов. В съвета влизат 23 членове - юристи.

Един от атентаторите в Самара, Ирак, се е взривил, причинявайки пожар

https://www.24chasa.bg/novini/article/6422747

Един от атентаторите в Самара, Ирак, се е взривил, причинявайки пожарЕдин от нападателите, които атакуваха електроцентрала в иракския град Самара, се е взривил, причинявайки пожар, предава Reuters. Според агенцията, останалите двама нападатели са мъртви, но не е ясно дали са били убити по време на сблъсък с властите или са детонирали коланите си. Агенция „Фокус“ напомня,

Разширението на "Тракия" може да започне след въвеждане на тол системата

http://www.dnevnik.bg/biznes/2017/09/02/3035182_razshirenieto_na_trakiia_moje_da_zapochne_sled/?ref=rss


Разширението на автомагистрала "Тракия" може да започне след въвеждането на тол системата. Това се разбра от изказване на премиера Бойко Борисов във Варна, цитиран от агенция "Фокус". Там той участва в събитие на младежката организация на ГЕРБ.<br /><br />За пръв път за разширение на трасето от София до Пловдив съобщи строителният министър Николай Нанков през юли. Кога ще бъде изпълнена тол системата към момента не е известно заради множеството обжалвания на...

Компанията за обществен транспорт на Рим започва процедура по несъстоятелност

http://www.investor.bg/evropa/334/a/kompaniiata-za-obshtestven-transport-na-rim-zapochva-procedura-po-nesystoiatelnost-245975/

Компанията ще поиска защита от съда от претенциите на кредиторите, докато изготви план как да се издължи поне на някои от тях

БСП излъчи двама кандидат-кметове

http://www.cross.bg/petkova-izbori-vulchi-1553821.html

/КРОСС/ Пленумът на БСП утвърди кандидатурите на Божидар Страхилов и Людмила Петкова за частичните кметски избори в общините Трън и Вълчи дол, област Варна, съобщава "Фокус". Членовете на Пленума са решили кандидат за кмет на Община Трън да бъде Божидар Страхилов. За кандидат-кмет на Община Вълчи дол от БСП, Националният съвет на партията е избрал Людмила Петкова. Кметските избори в тези две общини ще се проведат на 8 октомври тази година.  

Порожанов: Липсва достатъчно техника и хора за сечите в засегнатите от корояд гори

https://www.24chasa.bg/novini/article/6422708

Порожанов: Липсва достатъчно техника и хора за сечите в засегнатите от корояд гориЛипсва достатъчно техника и работна ръка за сечите в засегнатите от корояд гори в Родопите, каза министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов. Той коментира пред журналисти в Смолян проблема със съхнещите борови насаждения в Родопите, унищожавани от дървесен корояд. Създаден е кризисен щаб,

Ердоган: Или ще умрем, или ще успеем и оцелеем

http://www.moreto.net/novini.php?n=358708

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган говори снощи на тържество на управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР) в Истанбул по повод Курбан байрама и откровено очерта главните предизвикателства пред страната, предаде информационната агенция Догу хабер ажансъ (ДХА).

ГЕРБ изключи общинаря от Септември с пистолета

http://frognews.bg/news_141367/GERB-izkliuchi-obshtinaria-ot-Septemvri-s-pistoleta/

Изпълнителната комисия на ГЕРБ прекрати членството в партията на председателя на Общинския съвет в Септември Лазар Николов Влайков, съобщи пресцентърът на политическата партия.

Мачовете на Федерер и Надал - акценти в днешната програма на Евроспорт от US Open

http://www.cross.bg/evrosport-nadal-federer-1553820.html

/КРОСС/ Наситената програма на US Open продължава с нови ключови за титлите при мъжете и жените двубои.В деня, в който метеоролозите прогнозират завръщане на дъжда в Ню Йорк, претендентите за номер 1 при мъжете Рафа Надал и Роджър Федерер ще се възползват от покрития корт на „Артър Аш стейдиъм". В програмата на Евроспорт за днес са предвидени още мачове с участието на фигури на фокус - Доминик Тийм, Хуан Мартин дел Потро, Гаел Монфис, Каролина Плишкова и Агнешка Радванска. Евроспорт 1 (от 19.00 ч.): Каролина Плишкова - Джан ШуейАгнешка Радванска - Коко ВандевегРафаел Надал - Леонардо МайерРоджър Федерер - Фелисиано ЛопесЕлена Веснина - Медисън Кийс Евроспорт 2 (от 18.00 ч.): Адриан Манарино - Доминик ТиймРоберто Баутиста Агут - Хуан Мартин дел ПотроДавид Гофен - Гаел Монфис  

"Ливърпул" поиска 200 млн. евро за Коутиньо, обявиха от "Барселона"

http://www.dnevnik.bg/sport/2017/09/02/3035180_livurpul_poiska_200_mln_evro_za_koutinyo_obiaviha_ot/?ref=rss


Ръководството на "Барселона" даде пресконференция след края на трансферния прозорец, в която основна тема беше Филипе Коутиньо. Халфът на "Ливърпул" цяло лято беше пред трансфер на "Камп ноу", но в крайна сметка до сделка не се стигна.<br /><br />"Знаете, че седмици наред водихме разговори с "Ливърпул" за Коутиньо и след тези преговори, вчера те ни поискаха 200 млн. евро. Това е огромна сума за един футболист и ние няма да поставим нашия...

Учени: Жените могат да живеят до 115,7 г., а мъжете - 114,1 г.

http://frognews.bg/news_141366/Ucheni-Jenite-mogat-da-jiveiat-do-115-7-g-a-majete---114-1-g/

Холандски учени от Тилбургския университет определиха максималната продължителност на човешкия живот.

Започва най-голямата евакуация в Германия от Втората световна война (Снимки, видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/6422695

Започва най-голямата евакуация в Германия от Втората световна война (Снимки, видео)В Германия започва най-голямата евакуация след Втората световна война. Причината е огромна бомба, открита при строителни работи във Франкфурт. Около 70 000 души ще бъдат евакуирани, докато сапьори не обезвредят взривното устройство, предава Нова телевизия. То било хвърлено през Втората световна война, най-вероятно от британски самолет.

Готов е първият бежански център от затворен тип

http://www.cross.bg/tzentur-harmanli-zatvoren-1553819.html

/КРОСС/ Първият център от затворен тип за бежанци към Държавната агенция за бежанците вече е готов, но ще заработи едва след като бъде обзаведен, съобщава БТВ. Превръщането на транзитния център в Пъстрогор на практика в затвор струваше близо 2 милиона лева, осигурени от Европа. Скъпи ремонти започват и в бежанския лагер в Харманли. В същото време, центровете на агенцията са почти празни. В Пъстрогор ще бъдат настанявани само лица, които са извършили нарушение на вътрешния ред.Транзитният център, за който Европа вече втори път харчи пари, след като веднъж го построи, засега е празен. С новите мебели, ще влязат и бежанците. Капацитетът на центъра е малък, почти колкото миграционния натиск. Едва 300 чужденци на месец сега задържа МВР по границата или във вътрешността на страната.Бежанци няма, но държавата ремонтира ударно и слага решетки. В Харманли също започват ремонти. В ход са процедури по строеж на пречиствателна станция, детска площадка, а един от корпусите ще бъде от затворен тип. Строителството едва ли ще попречи на хората вътре, защото 75% от капацитета на лагера е празен. Почти всеки втори чужденец не дочаква статута си в Харманли. Една част от тях са на външни адреси, а други евентуално не са на територията на България. Именно външните адреси са пътят за бягство от България. Фалшивите регистрации вече са бизнес, а рекордьор по мними бежанци новодомци е Поляново, където на хартия живеят 31 чужденци

Президентът Радев удостои Димитровград с Почетен знак

https://www.actualno.com/society/prezidentyt-radev-udostoi-dimitrovgrad-s-pocheten-znak-news_631108.html

Държавният глава Румен Радев удостои Димитровград с Почетен знак на Президента на Република България по случай 70-ата годишнина на града, по повод 70-ата годишнина на градa. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава. “Преди седемдесет години една безкористна м

Италиански тенисист отнесе солена глоба за обида към съдия

https://offnews.bg//tenis/italianski-tenisist-otnese-solena-globa-za-obida-kam-sadia-664239.html

Италианският тенисист Фабио Фонини олекна с 24 хиляди долара заради неспортстменско поведение по време на първия кръг на турнира от Гоелмия шлем "US Open".

Играчът се замеси в три неприятни ситуации, които му донесоха глоби в различен размер, една от които е за обида към съдията на стола.

Интересно е, че Фонини е глобен от организаторите на турнира, а не от Международната тенис федерация, която администрира състезанията от Големия шлем.

Поставеният под номер 22 в схемата Фонини загуби с 1:3 сета от своя сънародник Стефано Травалия в сряда. Все пак Фабио е на плюс, защото за участието си в Ню Йорк получи 50 000 долара

Това не е първото прегрешение на италианеца. През 2014 година Фабио Фонини плати глоба от 27 500 долара заради невъздържано поведение по време на турнира "Уимбълдън".

Двама загинаха по време на авиошоу край Москва

http://frognews.bg/news_141365/Dvama-zaginaha-po-vreme-na-avioshou-krai-Moskva/

Самолет Ан-2 се разби в района на Балашиха, недалеч от Москва, по време на авиошоу, изпълнявайки фигура от висшия пилотаж, съобщи ТАСС, цитирана от БТА. Самолетът е летял на ниска височина и се предполага, че пилотът не се е справил с управлението на машината.

Ердоган вече открито говори за война: Или ще се предадем, или ще умрем

http://www.cross.bg/irak-produlzhim-erdogan-1553817.html

/КРОСС/ Риториката на турския президент Реджеп Ердоган става все по-крайна и той вече открито говори за война с кюрдите, но не на територията на Турция, а в Сирия и Ирак. Турските сили редовно подлагат на удари обявените от тях за терористични групировки на кюрдите, но като че ли в Анкара вече се замислят за постоянна инвазия. „На фона на събитията в нашия регион и особено в Сирия и Ирак, ние сме принудени да заемем място и да пренесем нашата борба на тамошен терен, както и да продължим нашите политически и дипломатически усилия. Всяко нападение или избухнала бомба в който и да е град на нашата страна от която и да е терористична организация, по нищо не се различава от това, което става в Сирия и в Ирак. Всичките те са насочени с една единствена цел", заяви Ердоган, цитиран от „Фокус", по време на тържество на управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР) в Истанбул по повод Курбан байрама. "Или ще продължим с всичката ни сила борбата, или ще се предадем и ще се съгласим с това, което ни се стоварва на главата. Или ще умрем, или ще оживеем и ще пребъдем - това трябва да ни е целта. Нито един от присъстващите тук другари не може да се предаде. Ще продължим борбата с цяла наша политическа, военна, дипломатическа и икономическа сила", заклева и се зарича турският държавен глава.  

Учени: Максималната продължителност на живота е 115,7 години

https://www.24chasa.bg/zdrave/article/6422682

Учени: Максималната продължителност на живота е 115,7 годиниХоландски учени от Тилбургския университет са установили, че мъжете могат да живеят до 114,1 г., а жените – до 115,7 г. Те са стигнали до този извод, анализирайки продължителността на живот на повече от 75 000 жители на Холандия, починали през последните 30 години на възраст над 94 години, предава Би Ти Ви.

Руска комедия на "Любовта е лудост" във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=358693

Руската комедия "Кухня. Последната битка" ще види тази вечер публиката на Международния кинофестивал "Любовта е лудост" във Варна, припомня Moreto.net. Филмът на режисьора Антон Федотов ни запознава с приключенията на готвача Виктор Баринов, който заминава за Сочи, за да участва в Световното първенство на професионалните готвачи.

Откъс от "Емигрантите. Четири дълги разказа" на В. Г. Зебалд

http://www.dnevnik.bg/kultura/2017/09/02/3034662_otkus_ot_emigrantite_chetiri_dulgi_razkaza_na_v_g/?ref=rss


В рубриката "Четиво" "Дневник" публикува откъс от "Емигрантите. Четири дълги разказа" с автор В. Г. Зебалд, предоставен от Издателство "Колибри".<br /><br />"Емигрантите. Четири дълги разказа" на В. Г. Зебалд, един от най-значимите и влиятелни европейски писатели от втората половина на ХХ век.<br /><br />Зебалд посвещава творчеството си на травматизираните хора, на емигрантите, които се опитват да оцелеят и да осъществят...

Главчев откри Международния панаир на традиционните занаяти в "Етъра"

http://www.cross.bg/glavchev-zanayati-dimitur-1553816.html

/КРОСС/ Председателят на Народното събрание Димитър Главчев откри 15-ия Международен панаир на традиционните занаяти в Етнографски музей на открито „Етър" - Габрово. Той отбеляза, че с удоволствие е приел да бъде патрон на инициативата, защото това е стойностно събитие, свързано с българските традиции. "Приветствам ви за това, че не пестите сили, талант, трудолюбие и въображение и превръщате всяка година Етнографския музей в място, изпълнено с красота, настроение и радост", заяви Димитър Главчев. По думите му тази благородна и достойна инициатива е послание и символ, тя създава приятели навсякъде по света. Председателят на парламента подчерта, че тази година в международното изложение-базар се включват 130 майстори и занаятчии, които ще покажат своя талант чрез изделията си. Те са живата връзка с националните и местните художествени традиции. Не се съмнявам, че всеки от вас ще представи себе си и страната си по достоен начин, а постиженията ви ще бъдат вдъхновяващ пример за вашите млади колеги, отбеляза Димитър Главчев. Международният панаир на традиционните занаяти в Етнографски музей на открито „Етър" - Габрово е организиран от Министерството на културата, Община Габрово и Архитектурно-етнографски комплекс „Етър". В тазгодишното издание участват майстори от България, Република Южна Африка, Судан, Хърватия, Сърбия, Русия, Румъния, Мароко, Иран. Тази година международната майсторска надпревара е по иконопис

Френската полиция е на крак заради момиче, изчезнало по време на сватба (СНИМКИ)

//dariknews.bg/novini/sviat/frenskata-policiia-e-na-krak-zaradi-momiche-izcheznalo-po-vreme-na-svatba-snimki-2045817

Двама мъже бяха освободени, без да им бъдат повдигнати обвинения, след като бяха разпитани във връзка с изчезването на 9-годишно момиченце във Франция, предаде Асошиейтед прес, като се позова на представител на властите.

Те свалиха десетки килограми и изглеждат неузнаваеми (СНИМКИ)

//dariknews.bg/novini/liubopitno/te-svaliha-desetki-kilogrami-i-izglezhdat-neuznavaemi-snimki-2045816

След летните месеци и почивката на плажа мнозина от нас безспорно са си задали въпроса "Има ли как да изглеждаме още по-добре по бански?". Със сигурност някои са вдъхновени незабавно да започнат диети и тренировки, за да влязат във форма, и следващата година да са

Италия е проверила почти 30 000 товарни коли след атентата в Барселона

https://www.24chasa.bg/novini/article/6422679

Италия е проверила почти 30 000 товарни коли след атентата в Барселона
В Италия е била извършена антитерористична операция за проверка на 27 000 микробуси и малки камиони, съобщи агенция АНСА, цитирана от БГНЕС. Операцията е проведена от 28 до 30 август в рамките на антитерористични мерки, въведени след терористичния акт в испанския град Барселона. АНСА предаде, че всички проверени превозни средства са били близо до

Нинова: Не правим закон за Борисов и Радев, днес е ГЕРБ, утре сме ние

http://www.mediapool.bg/ninova-ne-pravim-zakon-za-borisov-i-radev-dnes-e-gerb-utre-sme-nie-news268778.html

"Ние не правим закон за едно правителство и за един президент. Ние сме сериозна партия и предлагаме трайно законодателство. Днес правителството е на Бойко Борисов, утре ще е наше". Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на заседанието на Националния съвет на партията, поставяйки три условия срещу които левицата е готова за общ законопроект срещу корупцията с ГЕРБ. Лидерът на левицата призова да се започне с антикорупционното законодателство, защото "не можем да направим нищо друго, ако не спрем политико-бизнес-олигархичната мафия", която краде по 10 млрд. лв.годишно. Целта на Нинова е тези пари да отидат към онези социални слоеве, които имат нужда от тях. Тя нарече "ключово" днешното заседание на Националния съвет на БСП и попита членовете на партията дали тръгват единни като юмрук в битката с паралелната държава. Нинова очерта задачите през новия политически сезон – борба с корупцията и бедността, увеличаване на доходите, предстоящото европредседателство, изготвянето на алтернативен бюджет на страната. Тя се обяви срещу предлаганите от управляващите промени в Закона за публичните финанси, защото това било удар срещу общините. "Обществото очаква алтернатива на това управление. И нека този политически сезон да бъде сезонът на алтернативата за "БСП за България"", каза Нинова. Три условия за общ законопроект срещу корупцията Двете основни политически сили - БСП и ГЕРБ излязоха с отделни законопроекти срещу корупцията, като ГЕРБ предложи да направят един общ. В събота на партийния форум Нинова съобщи трите условия, при които биха се съгласили на общ законопроект. "Опитват се в последните дни по различни начини да ни внушават, че трябва да направим общ законопроект, да вземем от двата най-доброто, да се обединим и в името на България да спрат политическите дрязги и веднъж завинаги да решим проблема с корупцията. Ще го направим при три условия", каза лидерът на БСП. "Първото условие е този орган да се занимава с разследване, а не с констатации, т.е. истинско събиране на доказателства. Този орган да се занимава с корупционни престъпления по високите етажи на властта, а не с констатиране. Този орган да има председател, назначен от президента на Републиката. Ние не правим закон за едно правителство и за един президент. Ние сме сериозна партия и предлагаме трайно законодателство. Днес правителството е на Бойко Борисов, утре ще е наше", изреди условията си Нинова. По същото време на форум на младежите във Варна зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов даде да се разбере, че управляващите не са съгласни и няма да отстъпят президентът да назначава шефа на антикорупционния орган. "Днес ако си направите труда да сравните техния и нашия законопроект, ще видите, че те са направили копи-пейст и са преписали около 70-75% от законопроекта. Останалите проценти са това да дадат правото на президента да назначава председателя на този антикорупционен орган. Ние не искаме президентска република. Ние знаем, че единственото място, където може да се води смислен политически дебат постоянно и да се осъществява необходимия парламентарен контрол върху изпълнителната власт е българският парламент", заяви Цветанов. "Като че ли живеем в два паралелни свята – на управляващите и на реалния живот" Лидерът на БСП повтори тезата си за паралелната държава, която краде по независими експертизи по 10 млрд. лв. годишно от джоба на всеки българин. Тя припомни, че преизчислението на всички пенсии годишно ще струва около 1 млрд. лв. на бюджета, а помощта за децата с увреждания 70 млн. лв. "Виждате какво говорим на фона на 10 млрд.", каза Нинова. "Освен, че живеем в паралелна държава, като че ли живеем в два паралелни свята - на управляващите и на реалния живот. Бих искала да ви цитирам няколко неща само от вчерашния ден, за да видите двете реалности. Управляващите сутринта в парламента - "Добрите новини бележат началото на новия политически сезон. Няма да отстъпим, както и досега от политиките за ликвидиране на неграмотността. Укрепването на обществения ред и сигурността продължават да бъдат сред законодателните ни приоритети. Няма да си затваряме очите пред криминогенната обстановка в страната", цитира Нинова откъс от декларацията на Цветан Цветанов от ГЕРБ. На фона на очертаната от Цветанов картина в парламента, вечерта по новините са съобщили за 6-годишно дете, което застреляло собственик на заведение, но роднините се съмняват, че се прикрива убийство. "Баща се дрогира пред дете в заведение. Агресия в метрото в София- мароканец извади нож и нападна младеж. Столичната полиция издирва двама маскирани, които нападнаха мъж пред ресторант. Колата, с която е отвлечен синът на бизнесмен е била с полицейска лампа. И така нататък до края на всички вечерни новини. Паралелен свят, нали. Единият в представите на управляващите, другият-  в реалния живот", каза Нинова. Нинова: Зарът е хвърлен и няма връщане назад "Има в историята едно събитие по конкретен повод, но исторически се е насложил един израз, който е ключов за такива моменти. Той е латински и е "Зарът е хвърлен и няма връщане назад". В такъв момент се намираме другарки и другари. Или започваме истинска борба с корупцията и го разбираме това или за пореден път има имитация", каза Нинова пред партийния форум. Според нея управляващите предлагат поредната имитация на борба с корупцията за отчет пред предстоящия мониторингов доклад. Аргументите й са, че предложеният от ГЕРБ антикорупционен орган само събира информация,констатира административни нарушения и издава предписания, което не е борба с корупцията. "Разликата при нас е, че бихме искали този орган да се занимава с разследване, да гарантира разделение на властите и взаимен контрол между тях, да завършва целия процес- с внасяне в прокуратурата на доказателства, евентуално обвинителен акт, евентуално присъда. Тоест да се извърви дългия път от превенция, събиране на доказателство, обвинения и присъда – истинската борба с корупцията", каза Нинова. "Ние не сме опозиция на инат, но сме с воля за истинска борба с корупцията. Ако обаче зад каузата в името на България, която да е благородна и ние винаги сме уважавали, ако зад името на България отново стои стремежа на политико – олигархичната мафия да се скрие и да си гарантира и през този сезон съхранение и увеличение на личното богатство за сметка на националното – без нас на тези преговори", завърши речта си Нинова.

"Коматево" излиза на 4-дневен протест

http://www.cross.bg/shose-protest-komatevsko-1553815.html

/КРОСС/ Хората от кв. „Коматево" в Пловдив ще протестират четири последователни дни, заради продължаващ ремонт на ул. „Коматевско шосе". Това съобщиха пред „Фокус" от Сдружение „Коматевци за Коматево", които са основните организатори на предстоящия протест. Жителите на квартала ще излязат на протест още на 3 септември. Предвижда се протестите да се провеждат 4 поредни дни, за времето между 18:00 и 18:30 часа. Сборният пункт на протестиращите ще бъде последна спирка на ул. „Коматевско шосе", при обръщалото на автобусите, след което те ще продължат към Околовръстното шосе на града. Жителите са заявили готовност да блокират движението по възловата пътна артерия, за да изразят своята непримиримост и готовност за ефективни протестни действия. От Сдружение „Коматевци за Коматево" твърдят, че отговорните институции трябва да се ангажират сериозно с ремонта на „Коматевско шосе". Според тях е продължил прекалено дълго време. Протестиращите настояват още фирмата-изпълнител да спази обещанието си, дадено на 21 август тази година, и да покаже, че рехабилитацията на участъка наистина е приоритет. Ремонтът на пътя, свързващ кв. „Коматево" с Пловдив, продължава повече от година. Ремонтните дейности са причина за образуването на всекидневни задръствания, заради което коматевци вече излизаха на протест

Пожар гори на остров Родос, огънят все още не е овладян

https://www.24chasa.bg/novini/article/6422618

Пожар гори на остров Родос, огънят все още не е овладянПожар избухна в петък следобед край гръцкия град Родос, столица на едноименния остров, предава Greek Reporter, цитиран от Фокус Огънят все още не е овладян и представлява опасност за живеещите в покрайнините на града. На мястото са няколко екипа на пожарната, които разполагат с противопожарен хеликоптер и 20 пожарни автомобила.

Нинова: Освен в паралелна държава, живеем и в два паралелни свята - на управляващите и реалния

http://www.dnevnik.bg/politika/2017/09/02/3035150_ninova_osven_v_paralelna_durjava_jiveem_i_v_dva/?ref=rss


Освен че има паралелна държава, живеем и в два паралелни свята - на управляващите и реалния, обяви лидерът на БСП Корнелия Нинова. Коментарът ѝ по време на националния съвет на партията, който единодушно прие проекта за антикорупционен закон на левицата.<br /><br />"Говорили сме си за паралелната държава, която краде по независими експертизи 10 млрд. лв. годишно от джоба на всеки българин. Само да припомня, че преизчислението на всички пенсии годишно струваше около 1 млрд. лв....

Виж санирания блок на Ивайло Колев от Бургас, изпрати снимки, спечели 13 000 лв

https://www.24chasa.bg/novini/article/6422378

Виж санирания блок на Ивайло Колев от Бургас, изпрати снимки, спечели 13 000 лвПристигат още снимки на санирани блокове от цялата страна, във връзка с инициативата на "24 часа" - "Покажи санирания блок - ще има щедри награди и за съседите".  "Във връзка с обявения от Вас конкурс, Ви изпращам снимки на санирания ни блок в гр. Бургас с адрес ж.к. "Изгрев", блок 62. Някои от по-важните строителни работи,

ГЕРБ изключи от редиците си председателя на Общинския съвет в Септември

http://www.cross.bg/vlaiikov-gerb-predsedatelya-1553814.html

/КРОСС/ Очаквано ГЕРБ изключи от редиците си председателя на Общинския съвет в Септември Лазар Влайков. В прессъобщение бе обявено, че „партията оттегля политическата си подкрепа за Влайков" и го призова сам да подаде заявление за прекратяване на правомощията му като общински съветник. Влайков стана главно действащо лице в новините в последните два дни, след като по време на почерпка в заведение в село Виноградец извадил боен пистолет и започнал да стреля във въздуха. В крайна сметка оръжието стигнало до 6-годишния му син (поне по официалната досега версия), който произвел изстрел, с който бе убит собственика на ресторанта. Влайков бе задържан в ареста за 24 часа, но след това бе пуснат, без да му бъдат повдигнати обвинения.

Осъдиха швед за това, че ял нарочно бекон пред мюсюлманки

https://offnews.bg//sviat/osadiha-shved-za-tova-che-ial-narochno-bekon-pred-miusiulmanki-664222.html

53-годишен швед беше признат за виновен от съд в Стокхолм за това, че е ял бекон нарочно срещу три мюсюлманки. 

Присъдата му е за оскърбление на религиозните чувства на три мюсюлманки. Мъжът ял бекон във влака пред мюсюлманките през април 2015 г.

Името на шведа не се уточнява, но свидетели от влака твърдят, че той е започнал да яде нарочно бекона пред трите забрадени жени. Те се преместили, но той отново седнал пред тях и започнал да яде месото.

Пред съда мъжът обяснил, че последвал жените, за да им се извини, но съдът не взе под внимание думите му.

Глобата за шведа е 9 000 крони (близо 1000 евро и 2000 лева.). На всяка от трите жени мъжът трябва да плати по 630 долара.

Тейлър Суифт оглави британската класация за сингли

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6422655

Тейлър Суифт оглави британската класация
за синглиОсем години след дебюта си в чарта и след осем песни в Топ 5, три от които достигнали втората позиция, певицата от САЩ Тейлър Суифт най-сетне покори върха в британската класация за сингли с новото си парче "Look What You Made Me Do", съобщи "Билборд", цитиран от БТА.  Най-високото си класиране досега в чарта - второ място,

Китай публикува проект с нови правила за фондовите борси

http://www.investor.bg/aziia/336/a/kitai-publikuva-proekt-s-novi-pravila-za-fondovite-borsi-245971/

Проектът включва разпоредби за насърчаването на по-добър надзор от страна на борсите върху дейността и търговията на пазарите

Изключиха от ГЕРБ шефа на Общинския съвет в Септември Лазар Влайков

https://www.24chasa.bg/novini/article/6422671

Изключиха от ГЕРБ шефа на Общинския съвет в Септември Лазар ВлайковИзпълнителната комисия на ГЕРБ прекрати членството в партията на председателя на Общинския съвет в гр. Септември Лазар Николов Влайков. Това съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ. Влайков беше арестуван вчера, тъй като с негов пистолет във Виноградец бе застрелян собственикът на заведение Наско Тонкев. Разследването по случая продължава.

Алексис Санчес е напълно отдаден на "Арсенал", сигурен е Венгер

http://www.dnevnik.bg/sport/2017/09/02/3035159_aleksis_sanches_e_napulno_otdaden_na_arsenal_siguren_e/?ref=rss


Мениджърът на "Арсенал" Арсен Венгер не се притеснява от негативна реакция на Алексис Санчес след проваления му трансфер в "Манчестър сити". Очакваше се чилиецът да премине при "гражданите" в последния ден от прозореца, но това не стана.<br /><br />"Арсенал" отхвърли две оферти на "Сити" – първо 50 млн. паунда, а след това 60 млн. паунда. Смяташе се, че "гражданите" ще включат в сделката и Рахийм Стърлинг, което можеше да...

НС на БСП одобри пректа за антикорупционен закон

http://dnes.dir.bg/news/bsp-anticoruptzionen-zacon-26331645

Пленумът на БСП одобри проекта за антикорупционен закон на партията. С явно гласуване членовете на Националния съвет /НС/ са одобрили проектозакона единодушно.

ГЕРБ изключи от партията председателя на Общинския съвет в Септември

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/09/02/3035155_gerb_izkljuchi_ot_partiiata_predsedatelia_na/?ref=rss


Изпълнителната комисия на ГЕРБ прекрати членството в партията на председателя на Общинския съвет в гр. Септември Лазар Николов Влайков, съобщиха от партията.<br /><br />Преди няколко дни с негов пистолет бе убит човек като засега версията на полицията е, че това е станало след като пистолетът попада в ръцете на 6-годишно дете.<br /><br />Партията оттегля политическата си подкрепа от Влайков като общински съветник и председател на Общинския съвет в гр. Септември, както и...

Българските и гръцките пристанища ще се свържат в общ жп коридор

http://www.mediapool.bg/balgarskite-i-gratskite-pristanishta-shte-se-svarzhat-v-obsht-zhp-koridor-news268777.html

Нов железопътен коридор ще свърже българските пристанища в Бургас, Варна и Русе с гръцките в Солун, Кавала и Александруполис. Целта е да има скоростна жп линия, която да свърже Дунав с Егейско и Черно море. Това съобщи гръцкият министър на транспорта Христос Спирцис пред журналисти в Атина. Проектът е важен и за двете страни. България отдавна иска да има бърз достъп до гръцките пристанища. Атина пък се стреми да не бъде изцяло зависима, както е в момента, от достъпа до източните европейски пазари само през Босфора, заради нестабилната обстановка в Турция. Изграждането на скоростната жп магистрала само на гръцка територия ще струва около 4 млрд. евро, каза Спирцис. Българските власти не са представяли разчетите за стойността на проекта през нашата територия. През лятото транспортният министър Ивайло Московски коментира, че ше се търсят варианти за финансиране на коридора чрез оперативните програми, механизма "Свързана Европа" и по плана "Юнкер" в частта за гаранциите. Според Московски проектът е атрактивен и за привличане на частни инвестиции. Той смята, че интерес ще прояви и Европейската инвестиционна банка. Желанието на Атина е реализацията на проекта да стане чрез специално регистрирана за целта българо-гръцка проектна компания. Московски не е коментирал този въпрос, но предшественикът му - служебният министър Христо Алексиев каза, че България подкрепя създаването на проектна компания, но настоява всички услуги по коридора да бъдат обединени на "едно гише", както за товарите превозвани с жп транспорт, така и за тези за пристанищата. "Този модел досега е прилаган само един път в Европа. Имаме пълната подкрепа на Европейската комисия", каза гръцкият транспортен министър. Скоростният жп коридор вече е бил обсъден с еврокомисаря по транспорта Виолета Булц и именно на тази среща се стигнало до заключение, че е хубаво да има максимална интермодалност - да бъдат използвани речен, морски и жп транспорт между двете държави, каза в началото на август Московски. Обсъждането на проекта започна още през лятото на 2016 г. по време на изнесено съвместно заседание между правителствата на България и Гърция в София, като за целта беше създадена и работна група. Сега на междуправителственото заседание през октомври предстои да бъде подписан и меморандума за реализацията на проекта, заявиха двамата транспортни министри.

Те свалиха десетки килограми и станаха неузнаваеми (СНИМКИ)

//dariknews.bg/novini/liubopitno/te-svaliha-desetki-kilogrami-i-stanaha-neuznavaemi-snimki-2045816

След летните месеци и почивката на плажа мнозина от нас безспорно са си задали въпроса "Има ли как да изглеждаме още по-добре по бански?". Със сигурност някои са вдъхновени незабавно да започнат диети и тренировки, за да влязат във форма, и следващата година да са

Състезателен автомобил удари зрител на рали "Сливен"

//dariknews.bg/regioni/sliven/systezatelen-avtomobil-udari-zritel-na-rali-sliven-2045813

36-годишен зрител е блъснат от състезателен автомобил по време на рали "Сливен". Инцидентът е възникнал по време на специален етап 5 "Българка" . Пострадалият  е бил ударен от състезателен автомобил с номер 27 Марио Попов / Даниел Мечикян (Форд Фиеста ST).

Ръ

Пленумът на БСП одобри проекта за антикорупционен закон

http://www.cross.bg/koryptziyata-agentziya-proekta-1553813.html

/КРОСС/ Пленумът на БСП одобри проекта за антикорупционен закон на партията, предава „Фокус". С явно гласуване членовете на Националния съвет са одобрили проектозакона единодушно. Със законопроекта за специална агенция „Антикорупция" се уреждат мерки за противодействие на корупционни прояви на лица, заемащи висши публични длъжности и мерки за превенция на корупцията. Основната цел на законопроекта е създаването на ефективен орган за борба с корупцията. Съгласно проекта на БСП в органа за борба са корупцията трябва да се концентрира анализаторски, оперативен и разследващ потенциал. БСП предлага звеното от Сметната палата, свързано с дейността по Закона за публичност на имуществото на лица, заемащи висши държавни и други длъжности, и специализираната дирекция от Държавна агенция „Национална сигурност", свързана с противодействие на корупционни прояви сред лицата, заемащи висши държавни длъжности да се слеят по качествено нов начин и при пълна хармония, координация и ефективно взаимодействие между тях в една нова Специална агенция „Антикорупция". За да се гарантира независимостта на органа и самостоятелността му с проектозакона се предлага той да се назначава с указ на президента на републиката за срок от пет години, с възможност само за едно последователно подновяване. Предлага се председателят да бъде подпомаган от трима заместници, които да се избират с квалифицирано мнозинство от две трети от Народното събрание

Еврошампионат за корабни модели се провежда в Каварна

https://www.24chasa.bg/region/article/6422615

Еврошампионат за корабни модели се провежда в Каварна
Представители от 11 държави - България, Румъния, Украйна, Беларус, Русия, Казахстан, Полша, Холандия, Германия, Хърватска, Италия, ще представят над 180 корабни модела на XIII Европейски шампионат за корабни модели клас „С“. Той се открива в неделя в 19 ч. на централния площад в град Каварна. Три комисии ще оценяват моделите.

От началото на годината руските олигарси са станали още по-богати

http://www.moreto.net/novini.php?n=358709

Съвкупният капитал на 28 руски компании доларови милиардери се е увеличил със 17,9 млрд. долара за периода от януари до август 2017 г., съобщава агенция „Блумбърг“, позовавайки се на данни на Bloomberg Billionaires Index. Според данните на рейтинговата агенция най-богатият човек в Русия – Алексей Мордашов, който е основен акционер в „Северстал“, за тези осем месеца е увеличил състоянието си с 1,48 млрд.

Тигъра привлече погледите на италиански и турски клубове

https://offnews.bg//futbol/tigara-privleche-pogledite-na-italianski-i-turski-klubove-664238.html

След страхотните спасявания срещу Швеция, вратарят Пламен Илиев стана апетитна хапка за клубове от Турция и Италия.

Емисари на клубове от двете страни са останали впечатлени от играта на талантливия ботевградчанин, който се отчете със спасена дузпа и ключови намеси в редица ситуации, с които отчая нападателите на скандинавците.

Заинтересованите отбори ще гледат Илиев в мача срещу Холандия в неделя, както и в някои срещи на клубния му тим - Астра Гюргево. Евентуален трансфер на 25-годишния страж може да се осъществи през зимата.

Пламен Илиев се намира в страхотна форма от началото на календарната година. До момента вратарят се е отчел с 6 спасени дузпи ( 5 за Астра и 1 за националния отбор).

Тигъра има 7 сухи мрежи в 12 мача за румънския клуб през този сезон във всички турнири.

Борисов започва преговори за нов транспортен коридор, поиска трети "Дунав мост" на концесия

http://www.cross.bg/borisov-magistrala-bulgariya-1553812.html

/КРОСС/ Преговорите за нов транспортен коридор от Гърция през България до Румъния започват на 5 септември. От гръцка страна вече обявиха за подобно намерение, а сега то бе потвърдено и от премиера Бойко Борисов по време на ежегодната му среща с младежката организация на ГЕРБ във Варна. Освен това правителството ще се опита възможно най-скоро да започне строителството на трети мост над Дунав между България и Румъния, като намерението е той да бъде на концесия. „Сега на 5-и сме се разбрали да се видим и да си поговорим вечерта с Ципрас по разни теми. На 6-и подписваме един коридор Солун-Кавала-Александруполис-Бургас-Варна-Русе. На 5-и октомври румънският премиер с целия си кабинет идва тук във Варна, за да прикачим към това Дунавската стратегия. Искам още един мост на концесия, дори до този на Русе, да се направи - който иска по-бързо да минава, да си плаща", заяви Борисов. Премиерът каза още, че политическите елити на страните от Балканите трябва да покажат на страните в Европа, че са важни не само като външни граници на ЕС, но и по отношение на Берлинския процес, Дунавската и Черноморските стратегии. „Да използваме географското си положение, просперитета си и възможностите да направим инфраструктурни проекти", добави той. Борисов сам похвали външната политика на правителството и това колко добър съсед е България и обяви като цел на държавата приемането на страните от Западните Балкани в Европейския съюз

Борисов започва преговори за нов транспортен коридор, поиска трети "Дунав мост" на концесия

http://www.cross.bg/borisov-stranite-bulgariya-1553812.html

/КРОСС/ Преговорите за нов транспортен коридор от Гърция през България до Румъния започват на 5 септември. От гръцка страна вече обявиха за подобно намерение, а сега то бе потвърдено и от премиера Бойко Борисов по време на ежегодната му среща с младежката организация на ГЕРБ във Варна. Освен това правителството ще се опита възможно най-скоро да започне строителството на трети мост над Дунав между България и Румъния, като намерението е той да бъде на концесия. „Сега на 5-и сме се разбрали да се видим и да си поговорим вечерта с Ципрас по разни теми. На 6-и подписваме един коридор Солун-Кавала-Александруполис-Бургас-Варна-Русе. На 5-и октомври румънският премиер с целия си кабинет идва тук във Варна, за да прикачим към това Дунавската стратегия. Искам още един мост на концесия, дори до този на Русе, да се направи - който иска по-бързо да минава, да си плаща", заяви Борисов. Премиерът каза още, че политическите елити на страните от Балканите трябва да покажат на страните в Европа, че са важни не само като външни граници на ЕС, но и по отношение на Берлинския процес, Дунавската и Черноморските стратегии. „Да използваме географското си положение, просперитета си и възможностите да направим инфраструктурни проекти", добави той. Борисов сам похвали външната политика на правителството и това колко добър съсед е България и обяви като цел на държавата приемането на страните от Западните Балкани в Европейския съюз.  

Украйна въвежда по границите си биометричен контрол за чуждестранните граждани

http://www.investor.bg/centralna-i-iztochna-evropa/335/a/ukraina-vyvejda-po-granicite-si-biometrichen-kontrol-za-chujdestrannite-grajdani-245968/

Според говорител на граничната служба при пресичане на украинската граница гражданите на Русия ще преминават през "двустепенен контрол"

Пленумът на БСП одобри проекта за антикорупционен закон на партията

https://www.24chasa.bg/novini/article/6422643

Пленумът на БСП одобри проекта за антикорупционен закон на партиятаПленумът на БСП одобри проекта за антикорупционен закон на партията, предава „Фокус“. С явно гласуване членовете на Националния съвет са одобрили проектозакона единодушно. Със законопроекта за специална агенция „Антикорупция“ се уреждат мерки за противодействие на корупционни прояви на лица, заемащи висши публични длъжности и мерки за превенция на

Русия:Западът ни шпионира от въздуха около Крим

http://dnes.dir.bg/news/rusia-boyna-aviatzia-26331560

Тази година около 120 пъти изтребители "Су-30СМ" са съпровождали чужди разузнавателни самолети край южните граници на Русия.

Борисов: Кое налага бедна държава да купува скъпа военна техника?

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/09/02/3035109_borisov_koe_nalaga_bedna_durjava_da_kupuva_skupa/?ref=rss


Премиерът Бойко Борисов не смята, че държавата трябва да дава харчи пари за скъпа военна техника. Това се разбра от негово изказване във Варна, където участва в десетото юбилейно издание на Летния университет на младежката организация на ГЕРБ.<br /><br />"Кое налага най-бедната държава да купува най-скъпата възможна военна техника", попита риторично той, цитиран от агенция "Фокус".<br /><br />"Чух, че трябва да купим най-скъпото, което се продава...

Борисов: БСП през 2008 г. прие закон, защитаващ корупцията (Снимки, видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/6422639

Борисов: БСП през 2008 г. прие закон, защитаващ корупцията (Снимки, видео)С БСП няма да влизате в спор за антикорупционния закон, каза премиерът Бойко Борисов пред десетата лятна академия на МГЕРБ във Варна. Една партия се оценява, когато е на власт, не когато е опозиция. Когато всички инструменти за управление са в нея. БСП, когато имаха на два пъти, поне откакто аз съм в политиката,

Аня Пенчева е вечен секссимвол като София Лорен

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6421541

Аня Пенчева е вечен секссимвол като София ЛоренПо какво си приличат следните известни актриси: Аня Пенчева, София Лорен, Брижит Бардо, Жаклин Бисе, Ракел Уелч, Фей Дънауей и Ингрид Бергман? Всички на младини са били истински сексбомби и секссимволи. Но от тях само Аня Пенчева продължава да е! На 12 септември тя има юбилеен рожден ден и вместо подарък “24 часа” ѝ поднася този текст.

Румен Радев удостои Димитровград с Почетен знак на Президента

http://www.cross.bg/dimitrovgrad-grada-godini-1553811.html

/КРОСС/ С почетния си знак президентът отличи Димитровград по повод 70-ата годишнина на градa. "Преди седемдесет години една безкористна мечта събира младежи от различни краища на родината. Със съзидателен устрем те полагат основите на града, който се е превърнал в символ на своето време и до днес гордо и достойно защитава своето мото „Аз съм и ще бъда". Вярвам, че онзи плам и стремеж за прогрес и до днес води жителите на Димитровград напред", се казва в поздравлението на държавния глава. „Забележителната архитектура и градоустройство дават перспективи за развитие на алтернативен туризъм, а благоприятното географско разположение предполага утвърждаването на града като търговски и транспортен център с важно значение за Южна България", се казва още в поздравлението на президента по случай 70 години Димитровград.

Румен Радев удостои Димитровград с почетен знак за 70-годишнината на града

https://www.24chasa.bg/region/article/6422611

Румен Радев удостои Димитровград с почетен знак за 70-годишнината на градаС почетния си знак държавният глава Румен Радев отличи Димитровград по повод 70-ата годишнина на градa, съобщават от прессекретариата на президента. “Преди седемдесет години една безкористна мечта събира младежи от различни краища на родината. Със съзидателен устрем те полагат основите на града, който се е превърнал в символ на своето време и до

Борисов пак захапа Нинова: Червената власт оневинявала престъпниците

http://frognews.bg/news_141362/Borisov-pak-zahapa-Ninova-CHervenata-vlast-oneviniavala-prestapnitsite/

Без спорове с БСП за Закона за корупцията, една партия се оценява, когато е на власт, обяви премиерът Бойко Борисов във Варна на Летния университет, който организира ГЕРБ”.

Област Ловеч е между тези с най-малко проблемни язовири

https://www.24chasa.bg/region/article/6422587

Област Ловеч е между тези с най-малко проблемни язовири
Ловеч е една от областите, в която инспекторите на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор са регистрирали най-малко нарушения при проверките през последните две години. Това стана ясно по време на среща на областния управител Георги Терзийски с председателя на ДАМТН Петър Горновски и главния секретар на агенцията Валентин Чиликов,

SanDisk натъпкаха 400 гигабайта в microSD карта

http://clubz.bg/57881-sandisk_natypkaha_400_gigabajta_v_microsd_karta

15х11 милиметра с 400 гигабайта памет? Вече е реалност.

SanDisk обявиха първата microSD карта с впечатляващите 400GB свободна памет в нея. Това означава около 500 филма с ниско качество, или над 40 часа FullHD видео. 

Новата карта с тромавото име Ultra microSDHC UHS-I достига до 100 мегабайта в секунда скорост на трансфер, което означава, че можете да прехвърляте приблизително 1200 снимки в минута. 

Това може да ви звучи излишно впечатляващо. Но все повече телефони снимат в ултрависоката 4K резолюция, или с 360-градусови камери. Това означава тежки видеа, които заемат много място - без компресия 1 минута 4K видео запълва с лекота 32 гигабайта.

Цената е сериозна - 250 долара, но за професионалисти това е напълно допустим разход. 

Очаква се скоро рекордът на SanDisk да бъде надминат - Microdia твърдят, че до края на годината ще пуснат на пазара 512-гигабайтова карта. Тя обаче ще струва 1000 долара, така че SanDisk определено предлагат конкурентен продукт.

Мотоциклетист загина на пътя между Карлово и Калофер

http://www.cross.bg/karlovo-kalofer-putya-1553810.html

/КРОСС/ Мъж на 48-години е загинал при катастрофа с мотоциклет на пътя между Карлово и Калофер, предава „Фокус". Сигналът за инцидента е подаден от очевидци на телефон 112 към 10:45 часа днес. Според подадената информация, мотоциклетът, управляван от 48-годишен мъж, се е подхлъзнал, поднесъл е, след което е паднал в района на местността Стражата, на пътя между Карлово и Калофер. Водачът е загинал на място. Полицейски служители и медицински екип са се отзовали на сигнала, но само са констатирали смъртта на мъжа. Няма данни движението да е било затруднено. Към момента е временно ограничено движението в една от тритe ленти по път I-6 Карлово - Калофер за извършване на огледи. Шофьорите трябва да се движат с повишено внимание и съобразена скорост в свободните две ленти, както и да спазват указанията на служителите на „Пътна полиция". Заб. Снимката е илюстративна

Самолет се разби край Москва, има жертви (видео)

https://www.vesti.bg/sviat/balkani/samolet-se-razbi-kraj-moskva-ima-zhertvi-video-6073318

Машината е паднала по време на авиошоу, изпълнявайки фигура от висшия пилотаж

Любляна и пчелите, които живеят на покрива

http://www.dnevnik.bg/sviat/2017/09/02/3034695_ljubliana_i_pchelite_koito_jiveiat_na_pokriva/?ref=rss


Посетителите на главния конгресен център в словенската столица Любляна могат да си тръгнат с нещо повече от визитки – буркан мед, произведен на покрива. От 2011 г. насам Цанкаревият дом произвежда около 120 кг. мед годишно от собствените си кошери.<br /><br />Всичко е започнало през 2003 г., когато там се е провел световният конгрес на пчеларите. "В близкия парк имаше кошери и си спомнних юношеските си години, когато помагах на чичо ми, който също беше пчелар", казва Франк...

Първият бежански център от затворен тип вече е готов, чака обзавеждане

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/09/02/3035126_purviiat_bejanski_centur_ot_zatvoren_tip_veche_e_gotov/?ref=rss


Първият бежански център от затворен тип вече е готов, но ще заработи едва след като бъде обзаведен, съобщи Би Ти Ви. Превръщането на транзитния център в Пъстрогор в затвор струваше близо 2 милиона лева, осигурени от Европа.<br /><br />Скъпи ремонти започват и в бежанския лагер в Харманли. В същото време, центровете на Държавната агенция за бежанци са почти празни.<br /><br />В затворения център в Пъстрогор ще бъдат настанявани само извършилите нарушение на вътрешния...

6 медала за Черно море - Бриз от държавното по ветроходство в неолимпийските класове

http://www.moreto.net/novini.php?n=358706

6 медала взе Черно море-Бриз на държавното по ветроходство в неолимпийските класове – 420, Кадет и Лазер 4,7, научи Moreto.net. Калина Маринова стана шампионка в клас Лазер 4,7 при девойките старша. Стефан Иванов е четвърти в същия клас при старшата.

БСП постави три условия за общ антикорупционен законопроект с ГЕРБ

http://www.investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/bsp-postavi-tri-usloviia-za-obsht-antikorupcionen-zakonoproekt-s-gerb-245970/

Опитват се да ни внушават, че трябва да направим общ законопроект с ГЕРБ, каза Нинова пред Националния съвет на БСП

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване