"Спортист на годината" през обектива на Румяна Тонева от "24 часа"

https://www.24chasa.bg/sport/article/6621248

"Спортист на годината" през обектива на Румяна Тонева от "24 часа"Григор Димитров бе коронясан за втори път след 2014 г. като спортист на годината в България. Това стана на церемония във вторник вечерта в отсъствието на победителя, който тренира в Маями за началото на сезона, а вместо него наградата получи майка му Мария. Освен него заради професионални ангажименти липсваха заелите шесто и седмо място Александър

Крайната десница, която се превърна в незаобиколим фактор в Европа

https://www.investor.bg/evropa/334/a/krainata-desnica-koiato-se-prevyrna-v-nezaobikolim-faktor-v-evropa--252451/

Успехите на популистки, евроскептични и антиимигрантски партии ускоряват пренареждането на политическия пейзаж

Пресечена ДДС схема с месо за милиони зад стрелбата срещу данъчния шеф

https://www.24chasa.bg/novini/article/6621121

Пресечена ДДС схема с месо за милиони зад стрелбата срещу данъчния шефПоне 2 камери са заснели покушението срещу Иво Стаменов в центъра на София Пресичане на ДДС схеми при внос на месо и месни продукти за стотици милиони левове може да са причина за опита за убийство над Иво Стаменов, научи “24 часа”. В НАП 43-годишният Стаменов отговаря за фискалния контрол над рискови стоки, каквито са месо, месни продукти,

Графика на деня: Пенливото вино на почит в Европа

https://www.investor.bg/novini/346/a/grafika-na-denia-penlivoto-vino-na-pochit-v-evropa-252428/

През 2016 г. 744 млн. литра пенливо вино е било изнесено от страните членки на Европейския съюз

Магистратите сами казват банковите си сметки

https://www.24chasa.bg/novini/article/6621018

Магистратите сами казват банковите си сметкиСъдиите, прокурорите и следователите вече сами ще могат да разкриват банковите си сметки, когато Инспекторатът към ВСС проверява имотните им декларация. Това предвиждат промени в Закона за съдебната власт, обсъдени във вторник от съвета по съдебна реформа. Те са по идея на инспектората и на Съюза на съдиите,

Германия обвини Facebook в злоупотреба с господстващо положение

https://www.investor.bg/socialni-mreji/454/a/germaniia-obvini-facebook-v-zloupotreba-s-gospodstvashto-polojenie-252478/

Властите в Берлин забраниха на социалната мрежа да събира данни за своите потребители от трети сайтове, съдържащи бутона „like”

Слави Трифонов: Със сестра ми изпратихме баща ни да се лекува в Германия

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6621235

Слави Трифонов: Със сестра ми изпратихме баща ни да се лекува в ГерманияВ предаването си тази вечер шоуменът Слави Трифонов разказа за лечението на болния му баща. Повод да разкаже тази история беше гостуващата Ангелина Боева, с която обсъдиха мораториума за нови лекарства. "Баща ми се беше разболял от една болест, за която аз исках да направя всичко възможно, баща ми да се оправи.

“Левски” урежда мач с “Байерн” в Малта

https://www.24chasa.bg/sport/article/6620851

“Левски” урежда мач с “Байерн” в Малта Мач на “Левски” с “Байерн” в Малта трябва да бъде потвърден в близко време, научи “24 часа”. Става дума за контролна среща с втория тим на германския гранд, който също ще бъде на лагер на средиземноморския остров. Планирано е спарингът с дубльорите на “Байерн” да е последен в Малта за “сините”. “Байерн II” е участник в една от четвъртите дивизии

Мирното споразумение за Източна Украйна е нарушено 16 хил. пъти само за последната седмица

http://www.dnevnik.bg/sviat/2017/12/19/3100461_mirnoto_sporazumenie_za_iztochna_ukraina_e_narusheno/?ref=rss


Боевете в Източна Украйна са ескалирали до най-високата си степен от месеци, съобщи днес Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ), след като при артилерийски обстрел срещу погранично село бяха ранени осем цивилни, а десетки къщи бяха разрушени или повредени, съобщава БТА.<br /><br />По данни на ОССЕ, която следи как се прилага постигнатото мирно споразумение, между 11 и 17 декември примирието е било нарушено 16 000 пъти - с 35% повече, отколкото предходната...

Столичани протестираха срещу мръсния въздух

http://dnes.dir.bg/news/sofia-protest-mrasen-vasduh-26707186

Пет квартала в София излязоха на протест срещу мръсния въздух. Сред мерките на общината за справяне с този проблем е отказът от дизела за градския транспорт.

Британци съдят Русия за $ 500 млн. заради рейдърство

http://clubz.bg/62040-britanci_sydqt_rusiq_za_500_mln_zaradi_rejdyrstvo

Британски инвеститор иска от Русия обезщетение в размер на 500 милиона долара и обвини Москва в държавно рейдърство, довело до превземането на каменовъглена мина в Сибир, пише в. "Файненшъл таймс".

Адвокатите на компанията "Лерам кепитъл инвестмънтс", изкупуваща проблемни активи, заявиха, че вината е незаконно превзета с помощта на местни правителствени чиновници, след като представителят й бил арестуван.

Чуждите инвеститори в Русия постоянно се опасяват за опазването на частната собственост като рисков фактор за потенциални вложения в страната. Често се случва държавни руски компании да превземат корпоративни активи, най-вече в енергийния сектор.

От "Лерам" твърдят,  че един от шефовете й бил незаконно арестуван през 2013 г. след намеса на местната администрация. Със заплахи той бил принуден да подпише документ, че мина "Грамотеинская" в Кемеровска област и всичките й активи се предават на местния бизнес. Използвани били незаконно придобити печати.

Според документи, до които "Файненшъл таймс" получил достъп, адвокатите на "Леръм" изпратили до руския правосъден министър миналата седмица писмо, в което искат компенсации от 500 милиона долара. Те заплашили да започнат международен арбитраж, ако до три месеца не бъде постигнато споразумение. Защитата на британската компания смята да се позове на двустранен договор между Лондон и Москва за защита на чуждите инвестиции.

"Вярваме, че Руската федерация ще разреши несправедливостта, извършена срещу компанията", заяви главният акционер в "Лерам" Даниел Родригес.

Той призова Москва да убеди чуждите инвеститори, че такова поведение не е норма и няма да бъде толерирано.

"Лерам" закупила мината в сърцето на Кемеровска област през октомври 2013 г. Два месеца по-късно директорът на компанията Игор Рудик бил арестуван и подложен на натиск да подпише документ, който прехвърля "Грамотеинская" на компания, контролирана от сибирския индустриалец Александър Шчукин. От компанията на руския магнат засега не са отговорили на молбата на "Файненшъл таймс" за коментар.

От "Лерам" твърдят, че Рудик нямал законовото право да прехвърли активите и че печатите на компанията, необходими за удостоверяването на такъв документ, били незаконно получени от властите без нейното знание. В иска се твърди, че кемеровският губернатор и заместникът му са хората, организирали отнемането на активите.

Говорител на администрацията в Кемеровска област не е отговорил на молбата за коментар. Регионалните съдилища отхвърлили искането на "Лерам" за анулиране на транзакциите.

Според документите, изпратени до руското правосъдно министерство, кемеровските чиновници използвали забавянето на някои заплати за работниците в мината в първите седмици след придобиването й от "Лерам" като повод за заключение, че британската компания е некоректен собственик. Първоначалните обвинения срещу Игор Рудик били в нарушение на руските имиграционни закони, тъй като срокът на паспорта му бил изтекъл.

Според Шей Уейд - съдружник в международната юридическа кантора "Стивънсън Харууд", представляваща "Лерам", става дума за един от най-типичните случаи за незаконно отнемане на имущество от страна на държавата.

Българите сред най-големите еврооптимисти

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6621113

Българите сред най-големите  еврооптимисти 48% от европейците са оптимисти за развитието на европейската икономика, а 39% песимисти. Това показват данни от специално проучване на Евробарометър “Бъдещето на Европа”. Осъществено е чрез интервюта по телефона между 23 септември и 2 октомври 2017 г. В държавите - членки на ЕС са анкетирани 27 881 лица.

Утринни жени

http://pogled.info/bulgarski/utrinni-zheni.91408

/Поглед.инфо/ Самотни утринни жени... Застинали студени маски... След вас остава в асансьора дъха на подарен парфюм. Прибирате се уморени от мъжките случайни ласки. Такси!.. Квартирата… Леглото… И сън сред уличния шум.

Германия търси спешно 1 милион чужди работници от 110 професии

https://www.24chasa.bg/novini/article/6621020

Германия търси спешно 1 милион чужди работници от 110 професии1,1 млн. работници не достигат в Германия в последните три месеца и фирмите търсят да наемат от чужбина. Това съобщи германската компания за подбор на персонал “Емплойленд”. В списък на Федералната агенция по труда са включени над 110 професии, при които има недостиг на работна ръка. Най-търсени са инженерите, компютърните специалисти,

Столични квартали на протест заради мръсния въздух

https://www.vesti.bg/bulgaria/stolichni-kvartali-na-protest-zaradi-mrysniia-vyzduh-6077414

В "Красна поляна" мислят, че причината за проблема са "виетнамските общежития", в които хората се топлят със стари гуми

Тереза Мей поиска от Тръмп предложение за мир в Близкия изток след решението му за Ерусалим

http://www.dnevnik.bg/sviat/2017/12/19/3100458_tereza_mei_poiska_ot_trump_predlojenie_za_mir_v/?ref=rss


Британският премиер Тереза Мей призова президента на САЩ Доналд Тръмп да излезе с предложения за постигане на мир в Близкия изток, след като призна Ерусалим за израелска столица. Двамата проведоха телефонен разговор, в който са обсъдили още и Брекзит.<br /><br />Говорителят на Мей уточни, че е важно САЩ да обявят нови предложения за мир и международната общност да подкрепи тези усилия.<br /><br />"Премиерът информира Тръмп и за наскорошния прогрес по преговорите за...

“Демакс Холограми”- световен лидер в защитните технологии

https://www.24chasa.bg/novini/article/6621046

“Демакс Холограми”- световен  лидер в защитните технологииГолямата гордост на групата “Демакс” - “Демакс-Холограми”, изработваща защитни холограмни стикери, и през отминаващата 2017 г. постигна големи успехи. Компанията вече работи с над 70 държави и е сред лидерите в бранша. Доказателство за това са и присъдените престижни световни награди. За втори пореден път тази година на юбилейната годишна

20 години затвор за британец, хвърлил киселина в дискотека през април

https://www.24chasa.bg/novini/article/6621220

20 години затвор за британец, хвърлил киселина в дискотека през априлДвадесет и пет годишен мъж бе осъден на 20 години затвор, защото ранил 22 души при нападение с киселина в лондонска дискотека, предаде Франс прес, цитиран от БТА. Нападението бе извършено през април. В дискотеката Мангъл в Източен Лондон имало около 600 души в момента на атаката. Извършителят Артър Колинс твърдял по време на разпитите,

Григор Димитров си пожела още по-големи успехи за 2018 г.

http://www.dnevnik.bg/sport/2017/12/19/3100457_grigor_dimitrov_si_pojela_oshte_po-golemi_uspehi_za/?ref=rss


Най-добрият спортист за 2017 г. Григор Димитров иска по-успешен сезон за следващата година. Той си пожела "да радва още повече България", включвайки се с видеообръщение в церемонията по връчването на наградите.<br /><br />"Здравей, България. Съжалявам, че не мога да съм вкъщи и да получа наградата, но имам много тежки тренировки в последните седмици, готвя за следващата година, за да ви радвам още повече", каза тенисистът във видеообръщение от Маями, където се...

Австрия иска да дава паспорти на италианци, Рим негодува

https://www.24chasa.bg/novini/article/6621101

Австрия иска  да дава паспорти на италианци, Рим негодува70% от жителите на провинция Южен Тирол са германоезични Новото правителство на Австрия планира да предложи паспорти на немскоговорещото население в северната италианска провинция Южен Тирол. Канцлерът на Австрия Себастиан Курц уточни, че стъпката ще бъде предприета само след консултации с Рим, съобщи Ройтерс.

Пеещи учебници за 5-годишните

https://www.24chasa.bg/novini/article/6621217

Пеещи учебници за 5-годишнитеУчебници, които могат да пеят, говорят и казват "Браво", ако хлапето реши задачата. За първи път образователното министерство изиска познавателните книжки за петгодишните да имат и електронен вариант, пише в. "Телеграф" Срокът за внасянето им за одобряване бе до днес, а забавачките ще ги получат от следващата учебна година.

Григор Димитров е спортист №1 на България

https://frognews.bg/novini/grigor-dimitrov-sportist-1-balgariia.html

Григор Димитров очаквано е спортист №1 на 2017 г. в България. Третият в световната ранглиста на мъжкия тенис спечели 60-ата анкета, в която гласуваха 145 журналисти.

Трихинелоза по прасетата преди празниците

http://dnes.dir.bg/news/karnobat-trihineloza-26707105

14 души в Бургаско са изследвани за опасната болест, след като консумирали месо от домашни животни.

Григор Димитров е "Спортист на годината"

https://www.actualno.com/tennis/grigor-dimitrov-e-sportist-na-godinata-news_650506.html

Григор Димитров бе избран за “Спортист на годината” на България за втори път в кариерата си. Най-добрият ни тенисист е №1 за отминаващата 2017 година, в която спечели финалния турнир на ATP, противопоставящ осемте най-добри през годината и която изпраща като №3 в световната ранглиста. Гришо нямаше никаква конкуренция за приза, след като получи цели 1428 точки в класацията, изпреварвайки носителя на Световната купа по сноуборд Радослав Янков. Вижте кой е треньор номер 1 за 2

Марина Цекова вместо Виктор Николаев за 3 дни в сутрешния блок на Нова тв

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6620920

Марина Цекова вместо Виктор Николаев за 3 дни в сутрешния блок на Нова твВместо с Виктор Николаев зрителите ще се събуждат в трите почивни дни с хубавата водеща на новините Марина Цекова. В понеделник, вторник и сряда тя ще води сутрешния блок на телевизията. Той ще започва вместо в 6,20 ч в 7 ч. Във всеки от дните ще ѝ партнират популярни лица. В четвъртък на екрана се връща титулярят Николаев и блокът ще е от

Конгреса на САЩ прие законопроекта за данъчна реформа

https://www.24chasa.bg/novini/article/6621203

Конгреса на САЩ прие законопроекта за данъчна реформаКонтролираната от републиканците Камара на представителите на американския Конгрес прие проекта за данъчна реформа и за намаляване на данъците, обещани от президента Доналд Тръмп, предадоха световните агенции и БТА. Одобрението стана с 227 гласа "за" срещу 203 "против". Всички демократи и 12 републиканци гласуваха "против".

Новините: Най-важното за деня, 19 октомври

https://www.actualno.com/society/novinite-naj-vajnoto-za-denja-19-oktomvri-news_650446.html

Редакционният екип на Actualno.com Ви представя вечерния информационен бюлетин, посветен на най-важното от днешния 19 декември. ПРАВИТЕЛСТВОТО ДАВА ОЩЕ 15 МЛН. ЛВ. НА БАН, УЧЕНИТЕ СПИРАТ ПРОТЕСТИТЕ Просветният министър Красимир Вълчев обяви на брифинг в Министерския съвет след среща на ръководството на БАН с премиера Бойко Борисов, че за 2018 г. на БАН ще бъдат предоставени допълнителни 15 млн. лв. ГЕРБ КЛЕКНА И СЕ ИЗВЪРТЯ ЗА МОРАТОРИУМА ЗА ЛЕКАРСТВАТАНеочаквано, но факт - управленците от ГЕР

Майката на удушената Дамла с обвинение не за убийство, а за оставяне на дете без надзор (Обзор)

https://www.24chasa.bg/novini/article/6621059

Майката на удушената Дамла с обвинение не за убийство, а за оставяне на дете без надзор (Обзор)Главният прокурор Сотир Цацаров пристигна в Кърджали, за да се запознае с хода на разследването на смъртта на 7-годишното момиче Не става дума за случайно убийство. Версиите стесняват много силно кръга, каза обвинител №1 Изключено е извършителят да е психопат, който броди и е опасен за обществото, заяви шефът на националното следствие Борислав

Диджей Теди Джорджо в болница с комоцио след полицейско насилие

https://www.24chasa.bg/novini/article/6621197

Диджей Теди Джорджо в болница с комоцио  след полицейско насилиеПрокуратурата в Добрич образува досъдебно производство за нанасяне на средна телесна повреда. Разследването тръгна, след като Тодор Василев, известен като диджей Теди Джорджо, се оплака от полицейско насилие. Според медицинските свидетелства, той е с комоцио и множество наранявания по тялото. Теди Джорджо отива в полицията в Добрич в неделя около

От две години столичната полиция е намалила драстично контрола за отнемане на предимство на пешеходци

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/12/19/3100437_ot_dve_godini_stolichnata_policiia_e_namalila/?ref=rss


През последните две години столичната полиция е намалила драстично контрола за това дали шофьорите спазват предимството на пешеходците. Това съобщава "Капитал daily" в днешния си брой, като се позовава на статистика, предоставена от СДВР.<br /><br />След 2016 г. издадените от КАТ наказателни постановления срещу шофьори, отнели предимство на пешеходци, са намалели близо десетократно. През тази и миналата година има с около стотина глобени по-малко, отколкото са били...

Селфичино - капучино с наше селфи (СНИМКИ)

//dariknews.bg/novini/liubopitno/selfichino-kapuchino-s-nashe-selfi-snimki-2068152

Кафене в Лондон издигна майсторството на барманите в изкуство, след като те започнаха да сервират първото "селфичино" - капучино с изображение на селфи на клиента върху пяната му, съобщава Ройтерс.

Мей: Ще имаме собствени правила след Брексит

https://frognews.bg/novini/mei-shte-imame-sobstveni-pravila-sled-breksit.html

Британският премиер Тереза Мей заяви пред министрите си днес, че целта на Лондон трябва да бъде споразумение, което дава възможност на страната да определя собствени правила след излизането от ЕС, съобщи пред журналисти днес говорител на Мей, цитиран от Ройтерс.

Луси и Николас се казват близнаците на Ана Курникова и Енрике Иглесиас

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6620966

Луси и Николас се казват близнаците на Ана Курникова и Енрике ИглесиасТенисистката запази бременността си в тайна Енрике Иглесиас и Анна Курникова станаха родители не на едно, а на две деца. 36-годишната тенисистка запази в тайна бременността си, докато на бял свят не се появиха близнаците. Бебетата поеха първия си дъх на 16 декември в Маями, Флорида. Родителите, без да губят време, избират имената.

5 заразени с трихинелоза в Бургаско,след като яли свинско месо

https://www.24chasa.bg/novini/article/6621194

5 заразени с трихинелоза в Бургаско,след като яли свинско месоПетима души са приети в бургаска болница с трихинелоза след консумация на термично необработено свинско месо. Информацията беше потвърдена от Районната здравна инспекция в града, предаде NOVA. От там информират, че в област Бургас са открити три огнища на заразата - две в Карнобат и едно в Обзор. Изследват се още 14 души,

Григор Димитров е Спортист на годината

https://offnews.bg//tenis/grigor-dimitrov-e-sportist-na-godinata-671522.html

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров спечели 60-ото издание на анкетата "Спортист на годината" на България. Димитров остави зад себе си сноубордиста Радослав Янков и гимнастичката Невяна Владинова. Наградата от името на Григор получи майка му Мария, тъй като тенисистът се готви за новия сезон. Наградата е втора за Григор, който спечели също през 2014 година.

За "Треньор на годината" бе отличена Весела Димитрова, която води националния ансамбъл по художествена гимнастика, а самият ансамбъл взе отличието за "Отбор на годината".
"Спортист на България с увреждания" е Ружди Ружди.

"Здравей, България. Исках да съм си вкъщи, за да си получа наградата, но в момента имам много тежки тренировки и се готвя с всички сили за новата годината. За мен означава много да бъда избран за втори път за "Спортист на годината" и се надявам да нямам контузии, за да мога да продължа да ви радвам.", каза Димитров във видеообръщение.

Топ 10

1. Григор Димитров (тенис) - 1428 точки
2. Радослав Янков (сноуборд) - 1086 точки
3. Невяна Владинова (художествена гимнастика) - 729 точки
4. Антъни Иванов (плуване) - 620 точки
5. Даниел Асенов (бокс) - 598 точки
6. Александър Везенков (баскетбол) - 482 точки
7. Владимир Илиев (биатлон) - 369 точки
8. Боян Петров (алпинизъм) - 332 точки
9. Владимир Далаклиев (таекуондо) - 276 точки
10. Тихомир Иванов (лека атлетика, скок на височина) - 251 точки

Спортист с увреждания на 2017 година:
Ружди Ружди (лека атлетика) - 1340 точки

Отбор на 2017 година:
Национален ансамбъл (художествена гимнастика) - 920 точки

Треньор на 2017 година:
Весела Димитрова (художествена гимнастика)

Млад талант на 2017 година:
Владимир Далаклиев (таекуондо)

Спешна промяна в законодателството искат българите в чужбина

https://frognews.bg/novini/speshna-promiana-zakonodatelstvoto-iskat-balgarite-chujbina.html

Необходима е спешна промяна в законодателството, отнасящо се до българите зад граница. Това стана ясно по време на първото заседание на Обществения съвет за българите в чужбина към вицепрезидента Илияна Йотова, съобщиха от Администрацията на президента.

Светослав Иванов и Антон Хекимян капитани на отбори в игра по Би Ти Ви

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6620931

Светослав Иванов и Антон Хекимян капитани на отбори в игра по Би Ти ВиВсички телевизии са подготвили специални издания за празничните дни. В петък, 22 декември, ще е последното издание на “Лице в лице”, в което специален гост ще е баронеса Любка Биаджони, която ще говори за европейското си турне. Цветанка Ризова ще се върне на екран след Нова година. Празнични издания ще имат другите публицистични издания на Би Ти

Янис Варуфакис съди ЕЦБ за информация защо спря помощта за гръцките банки

https://www.investor.bg/evropa/334/a/ianis-varufakis-sydi-ecb-za-informaciia-zashto-spria-pomoshtta-za-gryckite-banki-252469/

С този ход банката отслаби позициите на правителството на Сириза и го принуди да подпише третата спасителна програма за Гърция

Григор Димитров е най-добрият спортист на България за 2017 г.

http://www.dnevnik.bg/sport/2017/12/19/3100429_grigor_dimitrov_e_nai-dobriiat_sportist_na_bulgariia/?ref=rss


Григор Димитров беше избран за най-добър спортист на България за 2017 г. Тенисистът, който достигна рекордното трето място в световната ранглиста и спечели финалния турнир на АТП в Лондон през ноември, за втори път в кариерата си е №1 в България. Той беше на върха в анкетата и през 2014 г.<br /><br />Димитров, който се готви за началото на сезон 2018, не присъства на церемонията, а наградата получи майка му Мария Димитрова. Той вече беше обявен за носител на "Спортен...

Новият австрийски канцлер пътува за Брюксел в икономична класа

https://offnews.bg//sviat/noviat-avstrijski-kantcler-patuva-za-briuksel-v-ikonomichna-klasa-671521.html

Новият австрийски канцлер Себастиан Курц отпътува за Брюксел за първа задгранична визита и за среща с европейските лидери със самолет на австрийския авиопревозвач "Остриън еърлайнс", в икономична класа, въпреки че вече оглавява австрийското правителство.

"Новото федерално правителство ще води проевропейски курс. Моята първа задгранична визита в качеството ми на канцлер е в Брюксел, където ще се срещна с лидерите на ЕС Туск, Юнкер и Таяни", написа Курц в акаунта си в Туитър и постна снимка, на която се вижда, че е в икономичната класа на самолета, обкръжен от сътрудници. 

Съгласно протокола канцлерът трябва да пътува със специален самолет, но Курц пътуваше в икономична класа още като министър на външните работи.

По време на визитата си в Брюксел Курц ще се срещне с председателя на Европейския съвет Доналд Туск, с председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер и с председателя на Европейския съвет Антонио Таяни.

Курц ще обсъди с европейските лидери и австрийското председателство на ЕС във втората половина на 2018 г.

Новият австрийски канцлер отпътува за Брюксел в икономична класа на самолета

https://www.24chasa.bg/novini/article/6621187

Новият австрийски канцлер отпътува за Брюксел в икономична класа на самолета
Новият австрийски канцлер Себастиан Курц отпътува за Брюксел за първа задгранична визита и за среща с европейските лидери, като спази навика си да пътува в икономична класа. Курц лети за Брюксел със самолет на австрийския авиопревозвач Остриън еърлайнс, въпреки че вече оглавява австрийското правителство, отбелязва ТАСС.

Григор Димитров е спортист №1, майка му получи наградата

https://www.24chasa.bg/sport/article/6621188

Григор Димитров е спортист №1, майка му получи наградатаОчаквано Григор Димитров за втори път бе избран за спортист №1 на България за 2017 г. Преди това той получи наградата за 2014 г. Най-добрият български тенисист нямаше възможност да получи лично наградата, защото вече се готви за новия сезон. В момента Гришо е в Маями по настояване на треньора си Дани Валверду, който смята,

България пета в ЕС по ръст на строителството

https://www.24chasa.bg/novini/article/6620989

България пета в ЕС по ръст на строителствотоПрез октомври България е била на пета позиция в ЕС по ръст на строителството на годишна база. У нас обемът на този сектор е отбелязал през десетия месец от годината ръст от 1,8%. На първо място по ръст е Словения с 8,5%, следвана от Унгария и Словакия, съответно с 5,9 и 5,7%, и Чехия с 2,9% ръст на годишна база.

Бивш здравен министър възхитен от мина Челопеч

http://dnes.dir.bg/news/iroslav-enkov-mina-chelopech-26707039

„Уникален комплекс! Ето това му е майката – да не се правят компромиси“, коментира д-р Мирослав Ненков.

Момиче пострада, след като джип я помете на пешеходна пътека във Велико Търново

https://www.24chasa.bg/novini/article/6621175

Момиче пострада, след като джип я помете на пешеходна пътека във Велико Търново17-годишно момиче е пострадало при пътен инцидент в центъра на Велико Търново. Това съобщи за "Фокус" говорителят на Областна дирекция на МВР - Велико Търново Марияна Христова. Сигнал за инцидента е подаден около 19.00 часа. По първоначална информация момчето е пресичало на пешеходната пътека малко преди сградата на Община Велико Търново,

Фермери проверяват от днес субсидиите си

https://www.24chasa.bg/novini/article/6621126

Фермери проверяват от днес субсидиите сиДо края на годината ще получат общо 750 млн. лв. От 19 декември земеделците могат да проверяват дали заявените от тях площи ще получат субсидии. Справка се прави за пълното или частично съответствие на очертанията. Фермерите могат да проверяват на интернет страницата на фонд “Земеделие” в раздел “Система за индивидуална справка по директни

След 24 години художествената гимнастика отново в топ 3 на Спортист на годината

https://www.24chasa.bg/sport/article/6621174

След 24 години художествената гимнастика отново в топ 3 на Спортист на годинатаКолкото и да е странно, нито веднъж състезателка по художествена гимнастика не е ставала Спортист на годината в България. Нещо повече - за последно в тройката е имало представителка на този спорт преди цели 24 години. През 1993 г. това е Мария Петрова, единствената заедно с Мария Гигова трикратна абсолютна световна шампионка. През 2017 г.

15-километрова колона от тирове по границата със Сърбия

https://www.actualno.com/society/15-kilometrova-kolona-ot-tirove-po-granicata-sys-syrbija-news_650499.html

15-километрова опашка от тирове на сръбско-българската граница. Вече два дни шофьори на камиони не успяват да влязат в България. От МВР обявиха, че проблем с обработката на документирано на граничен пункт „Калотина” няма. От митниците обясниха забавянето с интензивния трафик. За последните 36 часа минали 1000 тира, предаде Нова тв. Преди обед от МВР дойде официално съобщение, че се внедрява нова система на граничните пунктове. Техническата работа обаче била приключила до 1

Путин и Вучич обсъдиха как Сърбия да се включи в 'Турски поток'

https://offnews.bg//sviat/putin-i-vuchich-obsadiha-kak-sarbia-da-se-vkliuchi-v-turski-potok-671520.html

Президентът на Сърбия Александър Вучич и руския му колега Владимир Путин се срещнаха в Москва. 

Двамата обсъдиха възможността Сърбия да се включи в строителството на газопровода "Турски поток". 

Путин обяви, че Сърбия може да стане "важно звено в транзита на газ за Европа".

По време на посещението на сръбския президент в Москва бяха подписани поправки в междуправителственото споразумение, според които се отменя забраната за реекспорт на руски газ. 

Очаква се доставките на руски газ до Сърбия да се увеличат с 15% през новата година. 

Вучич и Путин обсъдиха и редица политически въпроси, в това число и косовския въпрос. 

Путин подчерта, че Москва ще подкрепи всякакво взаимноприемливо решение между Белград и Прищина за Косово, и допълни, че според Русия положението там трябва да се регулира чрез диалог.

Русия е заинтересувана от стабилизирането на обстановката на Балканите и развитието на взаимноизгодни връзки с всички балкански страни.

Освен това Путин е потвърдил пред Вучич, че руската страна ще продължи да оказва подкрепа на Сърбия за осигуряване на суверенитета и териториалната й цялост, съобщи ТАСС. 

В същото време Вучич е уверил руския си колега, че Сърбия никога няма да въведе санкции срещу Русия. 

"Ще направим всичко, за да запазим нашата искрена и традиционна дружба с руския народ", заяви сръбският президент. 

Fibank си избра “Мазарс” за одитор

https://www.24chasa.bg/novini/article/6621043

Fibank си избра “Мазарс” за одиторНа извънредно общо събрание акционерите на Fibank избраха “Мазарс” ООД за одитор. Българска народна банка е дала своето предварително одобрение за посочения одитор съгласно Закона за кредитните институции. “Мазарс” ООД е интегрирано дружество на “Мазарс” - международна, която е независима компания, специализирана в одиторски, консултантски,

Болница без линейка? Разградската!

//dariknews.bg/regioni/razgrad/bolnica-bez-linejka-razgradskata-2068150

Предишното ръководство на МБАЛ“Св. Иван Рилски“-Разград е отдало под наем на таксиметрова фирма единствената линейка, с която лечебното заведение е разполагало. Това обяви на пресконференция изпълнителният директор на болницата д-р Гечо Жеков.

По думите му имало и вт

Обявиха ансамбъла по художествена гимнастика за отбор №1

https://www.24chasa.bg/sport/article/6621161

Обявиха ансамбъла по художествена гимнастика за отбор №1Спортният министър Красен Кралев награди и най-добрият отбор на 2017 г. Това е ансамбълът по художествена гимнастика, който още в дебютната си година в новия състав стана световен вицешампион в многобоя. Новата треньорка Весела Димитрова, която наследи оттеглилата се Ина Ананиева, избра петте титулярки да бъдат Симона Дянкова (капитан),

Съветът по съдебна реформа обсъди новия проектозакон за детско правосъдие

https://www.24chasa.bg/novini/article/6621149

Съветът по съдебна реформа обсъди новия проектозакон за детско правосъдиеСъветът по съдебна реформа отбеляза големия напредък и сближаването на позициите между ведомствата, постигнат от екипа на министър Цачева, в обсъдения днес актуализиран вариант на законопроекта за детско правосъдие, съобщиха от пресцентъра на Министерство на правосъдието. По време на днешното няколкочасово заседание на Съвета в Министерството на

Агенцията по храните започва проверки преди празниците

https://frognews.bg/novini/agentsiiata-hranite-zapochva-proverki-predi-praznitsite.html

Инспекторите първо проверяват дали предлаганите продукти са в срок на годност, дали са пакетирани правилно и дали на опаковките е написано какви алергени съдържат.

Диджей Теди Джорджо с комоцио и рани заради полицейско насилие?

https://frognews.bg/novini/didjei-tedi-djordjo-komotsio-rani-zaradi-politseisko-nasilie.html

Прокуратурата в Добрич образува досъдебно производство за нанасяне на средна телесна повреда.

Обещано! Английски пенсии и помощи за българи ще има и след Брекзит (Обзор)

https://www.24chasa.bg/novini/article/6621012

Обещано! Английски пенсии и  помощи за българи ще  има и след Брекзит (Обзор)Борисов постави червена линия: Лондон пуска свободно хора, стоки и капитали и след напускането на ЕС. Надява се един ден Великобритания да се върне в съюза Българите, които са във Великобритания, ще имат право да ползват всички социални права след Брекзит, каквито имат и в момента. Договорено е и пренасянето на социалните права.

Треньорът на ансамбъла Весела Димитрова е №1 за 2017 г.

https://www.24chasa.bg/sport/article/6621151

Треньорът на ансамбъла Весела Димитрова е №1 за 2017 г.Треньорът на ансамбъла по художествена гимнастика Весела Димитрова е №1, решиха журналистите, участвали в традиционната анкета на в. "Труд". Наставничката на новите "златни момичета", която дефилира в стилна рокля в тюркоазенозелено, бе наградена от спортния министър Красен Кралев в рамките на церемонията по обявяване на спортист №1 на България за

Кога ще се паркира безплатно в центъра по празниците

https://www.vesti.bg/bulgaria/koga-shte-se-parkira-bezplatno-v-centyra-po-praznicite-6077413

Синята и зелената зона няма да работят в дните около Коледа без Бъдни вечер и около Нова година

Руско МВнР : Новата стратегия за сигурност на САЩ има конфронтационен характер

https://www.24chasa.bg/novini/article/6621130

Руско МВнР : Новата стратегия за сигурност на САЩ има конфронтационен характерНовата Стратегия за национална сигурност на САЩ има конфронтационен характер и не задава линия на конструктивно взаимодействие, а на противопоставяне. Това заявиха във вторник от Министерството на външните работи на Русия, предава ТАСС. „Ние възприехме със съжаление конфронтационния характер на новата Стратегия за национална сигурност на САЩ,

6 квартала излязоха на протест срещу мръсния въздух в София

https://www.actualno.com/society/6-kvartala-izljazoha-na-protest-sreshtu-mrysnija-vyzduh-v-sofija-news_650498.html

Десетки жители на столичните квартали „Красна поляна”, „Овча купел”, „Западен парк”, „Оборище”, „Младост” и „Дружба” излязоха на протест срещу замърсяването на въздуха в града. Гражданите често се налага да живеят при нива на фините прахови частици, които превишават в пъти нормите и затова искат мерки от институциите. „Ако не бъдат взети мерки, това няма да бъде

Истинските лидери не си прехвърлят техните проблеми върху партията си

http://pogled.info/bulgarski/istinskite-lideri-ne-si-prehvarlyat-tehnite-problemi-varhu-partiyata-si.91406

/Поглед.инфо/ Румен Гечев, народен представител от ПГ на „БСП за България”, в разговор с Деница Гацинска в предаването „Какво работят за София софийските избраници?“ в ефира на Радио К2, заяви позиции по следните теми:

Защо вече не ме награждават!? (фикция)

http://pogled.info/bulgarski/zashto-veche-ne-menagrazhdavat-fiktsiya.91407

/Поглед.инфо/ "Според мен няма надежда да се отговори какво е литературността" Христов, "Литературността" (стр. 330) "...историята на съвременната литературна теория е част от политическата и идеологическата история на нашето време" Игълтън, "Увод в литературната теория" (224 стр.)

Ружди Ружди за втора поредна година спортист №1 за хора с увреждания

https://www.24chasa.bg/sport/article/6621140

Ружди Ружди за втора поредна година спортист №1 за хора с уврежданияЗа втора поредна година лекоатлетът Ружди Ружди бе избран за най-добър спортист на България с увреждания. Така гюлетласкачът добави към отличието си за 2016-а и това за тази. Паралимпиецът, който преди година спечели олимпийско злато в Рио де Жанейро, сега се окичи в Лондон със световна титла и нов рекорд на планетата в тласкането на гюле - 12,

Андронов: Лихвите по лизинг ще падат още поне година

https://www.24chasa.bg/novini/article/6621035

Андронов: Лихвите  по лизинг ще падат още поне година “Лихвите по лизинг могат да падат поне още година, защото “ОББ Интерлийз” вече разчита на по-евтино финансиране като част от “КВС груп”. След това ще последват общата тенденция на плавно повишение.” Това заяви Петър Андронов - кънтри мениджър на “КВС Груп” за България и главен изпълнителен директор на ОББ.

Никола Филчев предизвиква Иван Костов на боксовия ринг

http://dnes.dir.bg/news/ivan-kostov-nikola-filchev-ivo-prokopiev-26706950

Никола Филчев даде интервю пред Канал 3 за приватизацията, за политическия натиск от Иван Костов, за генезиса на Агнешките главички, за Иво Прокопиев.

Убиецът на Андрей Карлов имал връзки с ислямския проповедник Гюлен

http://www.cross.bg/gyulen-karlov-tyrtziya-1563719.html

/КРОСС/ Убиецът на руския посланик в Турция Андрей Карлов е бил свързан с ислямския проповедник Фетхуллах Гюлен, посочва в."Сабах", като се позовава на изявление на прокуратурата на Турция. Посланик Карлов бе застрелян на 19 декември 2016 г. по време на откриването на фотоизложба в Анкара. Нападателят Мевлют Мерт Алтънташ, 22-годишен полицейски служител, бе ликвидиран от турските сили за сигурност. Прокуратурата посочва, че лидерът на ФЕТО /Фетхуллахистката терористична организация/ Гюлен е познавал убиеца на Карлов. В съобщението се отбелязва още, че разследващите са достигнали до цялата информация в телефона на убиеца. Анкара обвинява живеещия в САЩ ислямски проповедник Фетхуллах Гюлен, че стои зад организирането на опита за преврат в Турция през юли 2016 г.  

Захари Бахаров прави моноспектакъл по романа “Чамкория”

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6620975

Захари Бахаров прави моноспектакъл по романа “Чамкория”Актьорът вече репетира първия си моноспектакъл. Той е по романа на Милен Русков, режисьор е Явор Гърдев. Захари Бахаров влиза в образа на бае Славе - човек от народа, шофьор на омнибус до Боровец, чието старо име е Чамкория. Действието пренася в 20-те години на миналия век. Премиерата на спектакъла ще е в 4 поредни дни - на 26, 27,

Бум на трихинелоза по прасетата, има и заразени хора

https://frognews.bg/novini/bum-trihineloza-prasetata-ima-zarazeni-hora.html

Бум на трихинелоза по прасетата отчитат ветеринарните власти дни преди коледните празници.

Себастиан Курц отпътува за Брюксел в икономичната класа на самолета (СНИМКА)

//dariknews.bg/novini/sviat/sebastian-kurc-otpytuva-za-briuksel-v-ikonomichnata-klasa-na-samoleta-snimka-2068151

Новият австрийски канцлер Себастиан Курц отпътува за Брюксел за първа задгранична визита и за среща с европейските лидери, като спази навика си да пътува в икономична класа. Курц лети за Брюксел със самолет на австрийския авиопревозвач, въпреки че вече оглавява австрийското правите

Френската Лига 1 назначи Дидие Дрогба и Юри Джоркаеф за свои посланици

http://www.dnevnik.bg/sport/2017/12/19/3100415_frenskata_liga_1_naznachi_didie_drogba_i_juri_djorkaef/?ref=rss


Дидие Дрогба и Юри Джоркаеф бяха обявени за световни посланици на френската Лига 1, като ще помагат за популяризирането на шампионата. Това беше обявено на годишната среща на Френската футболна лига (LFP), която си постави за цел да намали разликата с останалите първенства от Топ 5 на Европа. Дрогба и Джоркаеф, които направиха забележителни кариери в редица страни по света са първите, които ще служат в ролята на посланици.<br /><br />Френският нападател беше част от състава на...

27% с добри пожелания към Борисов, 25% - към Радев, за Новата година

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6621106

27% с добри пожелания  към Борисов, 25% - към Радев, за Новата година59% от българите очакват 2018 г. да е по-добра и за тях лично, и за страната Над 60% от българите искат да отправят добри пожелания към политици в навечерието на Новата 2018 г. Сред тях най-желан е премиерът Бойко Борисов с 27% симпатизанти, следван от президента Румен Радев с 25%. Лично биха искали да кажат на Мая Манолова “Честита Нова година”

Отменят мораториума за нови лекарства (Обзор)

https://www.24chasa.bg/novini/article/6621040

Отменят мораториума за нови лекарства (Обзор)Условието обаче е всички групи да подкрепят, каза Цветанов, който търси съгласие за промяната днес. Часове по-рано Нинова говори с Борисов, още снощи БСП внесе проекта Отмяна на мораториума върху новите лекарства. Това ще предложи ГЕРБ на заседанието на председателския съвет на Народното събрание рано сутринта в сряда.

Който иска секс в Швеция, ще трябва изрично да пита партньора, предвижда законопроект

http://www.dnevnik.bg/sviat/2017/12/19/3100406_koito_iska_seks_v_shveciia_shte_triabva_izrichno_da/?ref=rss


Който иска да прави секс в Швеция, ще трябва да попита и да получи съгласие. Това предвижда нов законопроект, който се ползва с подкрепата на премиера Стефан Льофвен и за който мнозина в правителството и парламента вече обявиха подкрепа, предават "Дойче веле" и "Ди велт".<br /><br />При това трябва да се иска изрично разрешение всеки път, предвижда законът.<br /><br />"Посланието е просто," каза Льофвен в предколедно обръщение. "Трябва...

50% от българите са против валутния съюз и еврото

https://www.investor.bg/evropa/334/a/50-ot-bylgarite-sa-protiv-valutniia-syiuz-i-evroto-252483/

Българите са сред най-големите оптимисти за бъдещето на ЕС, показва последното проучване на Евробарометър

Манекенка, обвинена за сводничество, роди дете

https://www.24chasa.bg/novini/article/6621041

Манекенка, обвинена  за  сводничество, роди детеОтсъствието на манекенката Диана Петрова, която е подсъдима за участие в банда, набирала момичета за проститутки, стана причина да се провали поредното заседание по делото в спецсъда. Красавицата наскоро станала майка и нямало на кого да остави пеленачето си. “Това е второ отсъствие на подсъдимата от 11 септември досега.

Отстраниха шефа на ДАИ, вкарал профилактично подчинените си в затвора

https://www.actualno.com/society/otstraniha-shefa-na-dai-vkaral-profilaktichno-podchinenite-si-v-zatvora-news_650496.html

Отстраниха шефа на ДАИ Пазарджик, който заведе подчинените си в затвора. Владимир Добрев използвал посещението като превантивна мярка с антикорупционна цел. Той обяснил на своите служители, че МВР ще разкрие всички корупционни схеми в системата. След като един от служителите му подал жалба срещу Добрев, защото му е прилошало в затвора, шефа на ДАИ бил отстранен. Шефът на ДАИ Пазарджик Владимир Добрев забелязал, че служители на ДАНС се свързват с неговите подчинение. Това го накарало да вземе п

Повдигнаха обвинения на майката на убитото дете в Момчилград

https://frognews.bg/novini/povdignaha-obvineniia-maikata-ubitoto-dete-momchilgrad.html

Арестувана е майката на 7-годишното момиченце, което беше открито мъртво през почивните дни в дома му в Момчилград.

Facebook въвежда нова функция с разпознаване на лица

https://www.investor.bg/socialni-mreji/454/a/facebook-vyvejda-nova-funkciia-s-razpoznavane-na-lica-252490/

Социалната мрежа ще ви уведомява, когато някой качи снимка с вас, дори той да не ви е отбелязал в публикацията си

"Фейсбук" ще съобщава, когато някой публикува снимка с вас

http://www.dnevnik.bg/tehnologii/2017/12/19/3100419_feisbuk_shte_suobshtava_kogato_niakoi_publikuva_snimka/?ref=rss


Социалната мрежа "Фейсбук" (Facebook) съобщи, че ще започне да предлага услуга, която ще уведомява потребителите, че някой е публикувал снимка или видео с тях, дори ако те не са изрично отбелязани на нея. Услугата все още няма да действа за страните от Европейския съюз и Канада, но компанията не разяснява защо точно не я предлага за тези 29 държави.<br /><br />Една от основните цели на новата услуга е да не допуска кражба на самоличност - когато някой пусне вашия образ...

Москва обсъжда включването на Сърбия в "Турски поток"

http://pogled.info/svetoven/russia/moskva-obsazhda-vklyuchvaneto-na-sarbiya-v-turski-potok.91403

/Поглед.инфо/ Москва и Белград обсъждат възможността за включването на Сърбия към строителството на газопровода „Турски поток“. Това заяви руският президент Владимир Путин след преговорите в Москва с гостуващия сръбски държавен глава Александар Вучич, съобщи БГНЕС.

NOZ: Прагматизмът в отношенията с Русия ще спаси Европа от разкол

http://pogled.info/svetoven/evropa/NOZ-pragmatizmat-v-otnosheniyata-s-rusiya-shte-spasi-evropa-ot-razkol.91405

/Поглед.инфо/ Миграционната криза породи разкол в Европа и способства за формиране на нова ос Австрия – Унгария, пише Neue Osnabrücker Zeitung. За да се предоврати по-нататъшното разпадане, Берлин трябва да се откаже от “нравствените ултиматуми” и да започне да провежда “свободна от атлантическо влияние, прагматична политика в оношенията си с Русия”, съветва авторът на статията Буркхард Еверт.

Варненско село подарява училищната си библиотека на български деца в страната или чужбина

http://www.eurochicago.com/2017/12/kiselovo/

След закриването на училището в с. Генерал Киселово, община Вълчи дол, Варненска област, хората там са успели да запазят училищната библиотека. Но повече не могат да се грижат за книгите в нея. Покривът тече, а и вече няма ученици в селото, които да я посещават. Местните хора посещават библиотеката на читалището на селото, дори успяват да си набавят понякога нови книги за нея, но училищната вече не им е нужна. Затова те я подарявят цялата. За тях няма значение на кого. Дали за бесарабските българи или за някоя друга българска библиотека. Но нямат възможност да транспортират книгите.

Юбилейните концерти на дует “Ритон” и “Щурците” по БНТ

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6620929

Юбилейните концерти на дует “Ритон” и “Щурците” по БНТБНТ 1 е подготвила празнична програма по всичките си канали. Концерти на любими певци, хитови филмови заглавия и специални издания за децата са сред акцентите на обществената телевизия през почивните дни. Два юбилейни концерта са включени в програмата на БНТ1 на 24 декември - “40 години музика и любов - дует “Ритон” от 12,

6 квартала излязоха на протест срещу мръсния въздух в София

https://frognews.bg/novini/6-kvartala-izliazoha-protest-sreshtu-mrasniia-vazduh-sofiia.html

Десетки жители на столичните квартали „Красна поляна”, „Овча купел”, „Западен парк”, „Оборище”, „Младост” и „Дружба” излязоха на протест срещу замърсяването на въздуха в града.

Мей и Тръмп говориха по телефона за Близкия изток и Брекзит

https://www.24chasa.bg/novini/article/6621103

Мей и Тръмп говориха по телефона за Близкия изток и БрекзитБританският премиер Тереза Мей призова президента на САЩ Доналд Тръмп да излезе с предложения за постигане на мир в Близкия изток, след като той призна Ерусалим за израелска столица, предаде Ройтерс. Призивът бе отправен в телефонен разговор между двамата лидери. "Те обсъдиха различните позиции, които имат относно признаването на Ерусалим за

Протестиращи срещу мръсния въздух в 6 квартала повикаха Фандъкова и Димов на гости

https://offnews.bg//protesti/protestirashti-sreshtu-mrasnia-vazduh-v-6-kvartala-povikaha-fandakova-671518.html

Протестиращи в шест квартала в София срещу мръсния въздух повикаха кмета на столицата Йорданка Фандъкова и екоминистъра Нено Димов да им дойдат на гости. 

Протести се проведоха в пет квартала - "Красна поляна", "Овча купел", "Дружба", "Младост", "Оборище" и "Западен парк".

Демонстрациите преминаха под надслова "Заедно против лошия въздух!". 

В "Красна поляна" протестиращите блокираха движението на кръстовището на ул. "Добротица" и бул. "Никола Мушанов", като бяха пропускани само автобуси от градския транспорт.

Те поискаха Столичната община да вземе мерки за опасно високите нива на фини прахови частици във въздуха и обявиха, че взетите до момента мерки не са достатъчни. Демонстрантите настояха за засилен денонощен контрол срещу изгарянето на отпадъци и поставянето на постоянни измервателни станции.

Нивата на фини прахови частици подминават с хиляди единици нормите. При норма 50 единици, стойностите на замърсяване на въздуха, стигат над 400-500, до 1200 и даже 1600, обявиха организаторите на протеста.

Протестиращите предупредиха, че ако не бъдат взети мерки, протестите ще продължат. 

Доставките на природен газ за Сърбия се увеличават с 15% през 2018 г.

http://www.cross.bg/kompaniya-protzenta-mlrd-1563721.html

/КРОСС/ През 2018 г. Газпром ще увеличи доставките на природен газ в Сърбия с 15 процента, се посочва в материали на пресслужбата на Кремъл, подготвени за срещата на руския президент Владимир Путин със сръбския му колега Александър Вучич, предаде ТАСС. Доставките на природен газ в Сърбия тази година са се увеличили с 26 процента, надхвърляйки 2 млрд. куб метра /през 2016 г. са били 1,75 млрд. куб метра/. През 2018 г. се прогнозира увеличение с 15 процента, се посочва в материалите. Руската компания Газпром е основен акционер в сръбската петролна компания НИС, като се осъществява програма за реконструкция и модернизация на технологичния комплекс на тази компания. Обемът на натрупаните инвестиции в нея съставлява около 3 млрд. долара, отбелязва ТАСС.    

Българските превозвачи категорични, че няма да допуснат гръцките фермери да затворят границата

https://www.actualno.com/society/bylgarskite-prevozvachi-kategorichni-che-njama-da-dopusnat-gryckite-fermeri-da-zatvorjat-granicata-news_650492.html

Българските транспортни работници са готови на незабавни протестни действия в случай, че гръцките фермери изпълнят заканата си и в средата на следващия месец блокират граничните пунктове със страната ни. Това стана ясно, след оповестеното преди дни решение на земеделците от южната ни съседка да протестират ефективно заради увеличени осигурителни вноски и намален размер на социалните им помощи. Българските транспортни работници са категорични, че няма да допуснат затваряне на ГКПП Кулата-Промахо

В Лондон откриха първото кафене, сервиращо "селфичино"

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6621086

В Лондон откриха първото 
кафене, сервиращо 
"селфичино"Кафене в Лондон издигна майсторството на барманите в изкуство, след като те започнаха да сервират първото "селфичино" - капучино с изображение на селфи на клиента върху пяната му, съобщава Ройтерс. Въпросното заведение носи названието "Чаената тераса" и се намира на "Оксфорд стрийт". Клиентите изпращат своето селфи чрез онлайн апликация,

Типовете семейства според татко Калоян

https://offnews.bg//mama-nindzha/tipovete-semejstva-spored-tatko-kaloian-671519.html

Автор: Калоян Явашев Човекът бил стадно животно. Все гледа да се събере с други хора и да поприказва, пийне и хапне, повика, попсува, поплаче или потанцува. Още като се роди бебето, бива оставено в стая със себеподобни, където съдейки по физиономиите, които правят, всяко едно си има свое мнение за света, в който се е появило. Едни са му ядосани, плачат постоянно и не изглеждат изобщо доволни от въздуха, обзавеждането, лекарите, курса на долара, политиката и майка си. Други проницателно разглеждат всичко и се ослушват като невротичен пръднал заек, мъчейки се да осъзнаят къде се намират и защо са ги…

ООН ще изведе 10 000 незаконни мигранти от Либия през 2018 г.

https://www.24chasa.bg/novini/article/6621094

ООН ще изведе 10 000 незаконни мигранти от Либия през 2018 г. 
ООН планира да премести следващата година от Либия до 10 000 незаконни мигранти, за да се облекчи положението на хилядите хора, които живеят там при влошаващи се условия в центрове за задържане, съобщи представителят в Либия на Върховния комисариат на ООН за бежанците Роберто Миньоне, цитиран от Ройтерс.

"Чилийският Тръмп" получи втори шанс да направи страната си отново велика

http://www.dnevnik.bg/sviat/2017/12/19/3100350_chiliiskiiat_trump_poluchi_vtori_shans_da_napravi/?ref=rss


Богатството на Себастиан Пинера и обещанията му "да направи Чили отново велика страна" накараха някои коментатори да го обявят за един вид Доналд Тръмп на Латинска Америка. Въпреки че 68-годишният бизнесмен милиардер, избран за президент на балотажа в неделя, обеща да намали държавните разходи, не се очаква той да промени изцяло политиката за увеличаване на подкрепата за бедните пенсионери и студентите, започната от досегашната президентка от левицата Мишел Бачелет.<br /><br...

Русия и Сърбия взаимно признават пенсии и социални пособия за гражданите си

https://www.24chasa.bg/novini/article/6621087

Русия и Сърбия взаимно признават пенсии и социални пособия за гражданите сиМинистърът на труда на Русия Максим Топилин и сръбския министър на труда, заетостта, социалната политика и работите на ветераните Зоран Джорджевич подписаха договор за взаимно признаване на правото на гражданите на двете страни на пенсии и социални пособия. Това съобщи във вторник пресслужбата на руското ведомство, предава ТАСС.

Фалшив имейл от НАП изпраща вирус

https://offnews.bg//obshtestvo/falshiv-imejl-ot-nap-izprashta-virus-671517.html

Фалшив имейл от името на Националната агенция за приходите разпространява вирус, предупредиха от НАП. 

В колцентъра на приходната агенция са постъпили много сигнали за получено фалшиво съобщение, в което потребителите са приканвани да отворят прикачен файл с разширение zip, съдържащ вирус. 

Имейлите на подателите на фалшивите електронни писма са различни. Не са засичани имейли с адрес от официалните домейни на НАП - nra.bg и nap.bg.

Заглавието на фалшивото съобщение е: "Уведомление относно промени в регламента за подаване на декларации към НАП".

От НАП подчертаха, че не са изпращали имейли с такова съдържание. Оттам предупредиха да не се отварят прикачените файлове, а ако някой вече е отворил такъв имейл, да стартира антивирусната си програма. 

От приходната агенция работят заедно със специализираните служби за издирването на извършителите.

Туроператор фалира преди празниците

https://www.vesti.bg/bulgaria/turoperator-falira-predi-praznicite-6077412

Компанията „София тур и Холидей” обяви, че е изпаднала в несъстоятелност

Илияна Йотова: Младите българи в чужбина са капацитетът, който можем да използваме

http://www.cross.bg/iliyana-suvet-chyzhbina-1563717.html

/КРОСС/ Първата си среща проведе Общественият съвет за българите в чужбина към вицепрезидента Илияна Йотова. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава. „Целта ни е да работим и да правим политика с нашите сънародници за България", отбеляза вицепрезидентът. В Съвета участват представители на изпълнителната власт, водещи учени, политолози, университетски преподаватели, журналисти и общественици. Разисквана бе голяма група проблеми пред сънародниците ни - от представителството на нашите общности зад граница, изучаването на български език и българските учебни програми, до проблемите с българското гражданство. Амбицията е с общите усилия на институциите да бъде създаден регистър на българските организации в чужбина. Един от изводите на Обществения съвет е спешната необходимост от промяна в законодателството, отнасящо се до българите зад граница. Споделена бе тревогата от закриването на лекторати по български език във водещи европейски университети, за които се оказва, че дори няма задължителна нормативна база. На срещата бе обсъден и въпросът за реализацията на студентите, които завършват висши учебни заведения със средства, отпуснати от държавата ни. „Ние не знаем къде са тези млади хора, по никакъв начин нямаме отношение към тях, а те са капацитет, който държавата може да използва", изтъкна Илияна Йотова. Общественият съвет ще заседава в пълния си състав веднъж месечно и ще поставя публично въпроси, касаещи българските общности

Валери Симеонов се нанася в легендарната къща на СДС

https://www.24chasa.bg/novini/article/6621024

Валери Симеонов се нанася в легендарната къща на СДСПартията на вицепремиера Валери Симеонов Национален фронт за спасение на България (НФСБ) ще получи от правителството нова партийна централа. Днес Министерският съвет ще им даде под наем третия и четвъртия етаж от сградата на “Раковски” 134, която от 1990 г. е централа на СДС. Миналата седмица Симеонов обяви,

Nomura понижи оценката си за акциите на Apple

https://www.investor.bg/novini/261/a/nomura-poniji-ocenkata-si-za-akciite-na-apple-252482/

Книжата на компанията понижиха стойността си с 1% в резултат от новината

Мишел Барние: Има 4 важни стъпки по Brexit в Българското председателство

https://www.actualno.com/politics/mishel-barnie-ima-4-vajni-stypki-po-brexit-v-bylgarskoto-predsedatelstvo-news_650493.html

По време на Българското председателство на Съвета на ЕС трябва да направим 4 важни стъпки по Brexit и затова разчитаме силно на вас да поддържате общата европейска линия в преговорите. Това каза главният преговарящ на Европейската комисия за Brexit Мишел Барние пред заместник министър-председателя по правосъдната реформа и министър на външните работи Екатерина Захариева, съобщиха от пресцентъра на МВнР. Стъпките са подготовка на директиви за преговорите по преходния период, изготвяне на

Годеницата на Джейсън Стейтъм показа първата снимка на сина им

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6621073

Годеницата на Джейсън Стейтъм показа първата снимка на сина имРоузи Хънтингтън-Уайтли представи първата снимка на сина си Джак, който има от годеника си Джейсън Стейтъм, съобщи Контактмюзик. 30-годишната актриса и модел постна в Инстаграм снимка на 5-месечния Джак, който се качва в самолет. Под снимката е написано "Весели празници". На нея се вижда, че Роузи държи в ръце Джак, който е с гръб към камерата,

Георги Дерменджиев води преговори с казахстанския клуб "Иртиш"

http://www.dnevnik.bg/sport/2017/12/19/3100397_georgi_dermendjiev_vodi_pregovori_s_kazahstanskiia/?ref=rss


Бившият треньор на "Лудогорец" Георги Дерменджиев преговаря с казахстанския отбор "Иртиш" (Павлодар), информираха от клуба. Специалистът е пристигнал днес в страната, за да се срещне с директорите и да се запознае с обстановката в Павлодар.<br /><br />Дерменджиев се раздели с българския шампион на 10 август, ден след загубата от "Ботев" (Пловдив) за Купата на България. 62-годишният специалист беше начело на "Лудогорец" в два периода – от 31...

Тереза Мей с призив към Доналд Тръмп в телефонен разговор

//dariknews.bg/novini/sviat/tereza-mej-s-priziv-kym-donald-trymp-v-telefonen-razgovor-2068148

Британският премиер Тереза Мей призова президента на САЩ Доналд Тръмп да излезе с предложения за постигане на мир в Близкия изток, след като той призна Ерусалим за израелска столица, предаде Ройтерс. Призивът бе отправен в телефонен разговор между двамата л

Григор Димитров стана "Спортист на годината"

//dariknews.bg/novini/bylgariia/grigor-dimitrov-stana-sportist-na-godinata-2068149

Григор Димитров е "Спортист на България" за 2017 година, съобщи Gong.bg. Гришо се настани на първото място в 60-о юбилейно издание на

Протестиращи поканиха Фандъкова на гости в кв. "Красна поляна", за да подиша мръсен въздух

http://www.dnevnik.bg/zelen/2017/12/19/3100410_protestirashti_pokaniha_fandukova_na_gosti_v_kv_krasna/?ref=rss


Недоволни от мръсния въздух жители на столичния кв. "Красна поляна" отправиха покана към кмета на града Йорданка Фандъкова, министъра на околната среда и водите Нено Димов и общинските съветници в София да им дойдат на гости, за да подишат от въздуха, който и те дишат. Те излязоха на протест като блокираха за около половин час кръстовището на ул. "Добротица" и бул. "Никола Мушанов".<br /><br />Около 60-70 души поискаха Столичната община да вземе мерки...

Изтеглиха хранителни продукти от магазини в Атина и Солун след заплахи за отравяне

https://www.24chasa.bg/novini/article/6621067

Изтеглиха хранителни продукти от магазини в Атина и Солун след заплахи за отравянеХранителни продукти са изтеглени от супермаркети в Атина и Солун, след като в гръцки анархистки сайт били публикувани заплахи за заразяването им с отровни вещества, съобщиха днес гръцките власти, цитирани от в. "Катимерини". Според съобщение на гръцката полиция службата за борба с тероризма разследва случая и се опитва да открие и арестува

Германия обвини Фейсбук, че събира незаконно данни на потребители

https://offnews.bg//sviat/germania-obvini-fejsbuk-che-sabira-nezakonno-danni-na-potrebiteli-671515.html

Германия обвини Фейсбук, че събира незаконно потребителски данни от трети източници. 

Според германската антимонополна служба Фейсбук събира в Германия неограничен обем потребителски данни от трети източници, като обединява различни интерфейси, отразяващи се с Фейсбук. Чрез свързващите звена информацията отива във Фейсбук, където се събира и проучва, дори ако потребителят е посещавал други сайтове. 

Фейсбук получава данните, дори ако потребителят не натисне бутона "Харесвам", но разглежда сайт, който има такава опция. 

Според антимонополната служба обхватът и профилът на събираните потребителски данни нарушава задължителните правила за поверителност на ЕС. Доклад на службата посочва, че компанията злоупотребява с монополната си доминация. 

Фейсбук коментира, че антимонополната служба е "обрисувала неточна картина", но компанията ще сътрудничи на разследването.

"Макар че сме популярни в Германия, ние не сме доминиращи", коментира в блога си ръководителят във Фейсбук за защита на личните данни Ивон Кънън.

От Фейсбук са категорични, че спазват правилата на ЕС за личните данни. 

Германската антимонополна служба започна разследване срещу Фейсбук през 2016 г. за незаконно събиране на информация. Очаква се решението по казуса да излезе най-рано през пролетта на следващата година. 

Балканите пак започват да горят, предупреди Словакия

http://www.moreto.net/novini.php?n=365776

Премиерът на Словакия Роберт Фицо обяви, че е важно да се предложи европейска перспектива "на някои страни на Балканите". Фицо говори след срещата си с генералния секретар на ООН Антониу Гутериш, съобщават словашки медии.

Опозицията в Албания ще продължи протестите в началото на януари

https://www.24chasa.bg/novini/article/6621028

Опозицията в Албания ще продължи протестите в началото на януариАлбанската опозиция ще продължи протестите срещу начина на избор на временен главен прокурор от страна на управляващата Социалистическа партия на вчерашното заседание на парламента, предаде агенция Макфакс. Лидерът на опозиционната Демократическа партия Лулзим Баша заяви, че е договорено протестите да продължат през първата половина на януари,

Фалира борсата за биткойни в Южна Корея

https://www.24chasa.bg/novini/article/6621063

Фалира борсата за биткойни в Южна КореяЮжнокорейската борса за крипто валута съобщи във вторник, че е затворена и подаде жалба за несъстоятелност, след като беше атакувана от хакери за втори път тази година. Електронната борса "Юбит" беше атакувана веднъж през април, когато в кибератака бяха откраднати почти 4000 биткойна, предаде шпионската агенция на страната,

САЩ: "Ислямска държава" загуби всичките си територии

https://www.actualno.com/asia/sasht-isljamska-dyrjava-zagubi-vsichkite-si-teritorii-news_650494.html

Терористичната групировка „Ислямска държава“ загуби всичките територии, които е контролираше доскоро. Това обяви пред журналисти американският полковник Райън Дилън, говорител на щаба, който провежда международната операция Inherent Resolve ("Непоколебима решимост") в Ирак и Сирия срещу терористите. „Над 7,7 милиона души сега са свободни, но това не е краят на кампанията", отбеляза той, цитиран от БГНЕС. Полковникът окачестви групировката като

Опасност: Заплахи за отравяне на храни в Гърция

http://dnes.dir.bg/news/hrani-gartzia-otravjane-26706803

Хранителни продукти са изтеглени от супермаркети в Гърция след заплахи за отравяне.

Лейди Гага на път да подпише договор за милиони долари от концерти в Лас Вегас

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6621026

Лейди Гага на път да подпише договор за милиони долари от концерти в Лас ВегасАмериканската певица Лейди Гага е на път да подпише договор за 36 концерта догодина в Лас Вегас на стойност 14,4 милиона долара, съобщава Контактмюзик. Тя ще гостува в "Парк тиътър" в казиното "Монте Карло" в Града на греха. Концертите си световноизвестната звезда ще изнесе през четвъртото тримесечие на 2018 година.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване