Annihilator с траш метъл експлозия в София

http://www.klassa.bg/News/Read/article/283972_Annihilator+%D1%81+%D1%82%D1%80%D0%B0%D1%88+%D0%BC%D0%B5%D1%82%D1%8A%D0%BB+%D0%B5%D0%BA%D1%81%D0%BF%D0%BB%D0%BE%D0%B7%D0%B8%D1%8F+%D0%B2+%D0%A1%D0%BE%D1%84%D0%B8%D1%8F

 Канадската група Annihilator пристигат за траш метъл експлозия у нас през 2018 г. Датата е 18 ноември, мястото е столичният клуб Joy Station, а поводът е промотиране на 16-ия им албум For The Demented, който изезе на пазара преди дни. София е една от спирките от европейската обиколка на бандата. „В музиката на Annihilator могат да се усетят влияния от моите музикални търсения. За мен е чест, когато банди и музиканти, които харесвам споменат, че аз имам нещо общо с начина им на пеене или свирене“, заяви китаристът и основател на групата Джеф Уотърс. Последния си десант в България изпълнителине на Perfect Angel Eyes направиха в рамките на Loud Festival през 2012 г., когато забиха преди една от любимите банди на Джеф - Slayer.

 

Билети за събитието на цена от 40 лв може да намерите в мрежата на Eventim.

Какво няма да получим за Коледа 2017

http://www.klassa.bg/News/Read/article/283971_%D0%9A%D0%B0%D0%BA%D0%B2%D0%BE+%D0%BD%D1%8F%D0%BC%D0%B0+%D0%B4%D0%B0+%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D1%83%D1%87%D0%B8%D0%BC+%D0%B7%D0%B0+%D0%9A%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%B0+2017

 Ако все още търсите идеалния подарък за Коледа, не разполагате с много време. Дори разполагащите с достатъчно Bitcoin, не биха могли да си позволят всичко.

Това са някои от най-екстравагантните,  ексцентрични и в някои случаи съвсем безсмислени примери за излишен лукс от тазигодина. Ето какво няма да получим за тази Коледа.
 

 

Billionaire

Всеки брокер на недвижими имоти ще каже, че трите най-важни фактора при закупуването на нов дом са: местоположението, местоположението и местоположението. Имота на 924 Bel Air Road със своята безпрепятствена 270-градусова гледка към Лос Анджелис, със сигурност е с добро местоположение. Но и скромното жилище намиращо се в имота разполага с боулинг с четири писти, 4K Dolby Atmos домашно кино с 40 места, пет бара, 21 бани, три гурме кухни, колекция от автомобили и мотоциклети, оценени на над $ 30 милиона и деактивиран хеликоптер Bell 22A, използван в телевизионния сериал Airwolf, като това е само част от

Наречена „Billionaire”, къщата бе обявена за продажба на стойност $ 250 млн. през януари, което я прави най-скъпата къща за продажба в САЩ и все още се продава.
 

 

C Seed 262

За къща с 12 спални трябва и подходящ телевизор като, за които се твърди, че е най-големият 4K широкоекранен телевизор в света. Австрийската фирма C Seed е известна големите си екрани предназначени за открити пространства, но реши да премине към производството на екрани за вътрешна употреба, без да намалява размера им. Компанията направи точно обратното с 262-инчовият (6.65 м) екран на телевизора, оставяйки 201 инчовия (5.11 м) C Seed 201 телевизор за външна употреба в миналото. Тъй като телевизорът би изглеждал, като черен правоъгълник в стаята, когато е изключен, има специално моторизирано покритие, което прави екрана да изглежда като картина.

Цената на този телевизор е едва $ 549.000, без да се включва допълнителната такса от $ 38.500 за монтаж.


 

Octopod

С толкова възможности идват и задължения, а хората изглежда са обсебени освен от парите и от времето. Въпреки че днес, то може да се открие на всяко мобилно устройство има хора копнеещи за изключително сложните механични часовници, които струват не малко.

С осем съчленени крака и вътрешен механизъм, които се помещава в стъклена сфера, Octopod определено е изключително сложен. Също така е непрактичен, изглежда зловещо и до голяма степен ненужен. За щастие е с цена от $ 36 000, като всеки друг часовник ще извършва същото.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Horological Machine No.6 Alien Nation

Подобен е случаят, когато Розуел среща Rolex и се появява този изискан часовник, който е подходящ за извънземен владетел. Horological Machine No.6 (HM6) Alien Nation има корпус съставен от 12 ръчно изрязани части от сапфирен кристал, като шлифоването и полирането на всяка от тях е отнело 510 часа, за да се постигне перфектно пасване.

В корпуса има пет изящни микро скулптури на извънземни, изработени от бяло злато, които наблюдават сложния механизъм на този извънземен часовник. Дори някой, да би се разделил с $ 500.000, няма да може да притежава и един от изработените само четири броя HM6 Alien Nation, защото всичките са били продадени на един колекционер.

 


 

Signature 1200

След къщата, телевизора и часовниците идват задълженията и може да се наложи да тръгнете на път. Ако искате да се питате „Взех ли и своето Porsche 911?”, докато събирате багажа за следващото пътешествие, този огромен дом на колела е точния подарък. Базираният на Mercedes Actros, Signature 1200 е 12 метра лукс задвижвани от 5-цилиндров турбо дизел с мощност от 523 к.с., въздушно окачване и технологии за подпомагане на шофирането.
Не е изненадващо, че сената започва от € 773.500, като интериорът на място може да бъде поръчан с всички удобства на дома.

Паркирането на Signature 1200 може да бъде предизвикателство, за това се предлага 360-градусова система от камери. Signature разполага още с отделение с врата и хидравлична рампа, в което се събира Porsche 911, Mercedes SL или Mini Cooper.
 

 

Pluma Track Bike

Signature 1200 има място и за велосипед, като средство за предвижване, но Pluma Track Bike определено не е на обсега на обикновените хора. Създаден от португалския индустриален дизайнер Nuno Teixeira, Pluma разполага с аеродинамичен капак, покриващ задното колело.

Всъщност, аеродинамиката на този велосипед стига до такава крайност, че задното колелото, под аеродинамичния капак е специално избрано, за да сведе до минимум съпротивлението. Лошата новина е, че е изработена само една бройка за клиент в Женева.
 

 

Benetti Se77antasette

Няма по-добър начин за демонстриране на финансови възможности от притежаването на свръх луксозна дизайнерска концепция на мега яхта, като това великолепно постижение на Benetti със сигурност ще стимулира интереса на всеки, който има достатъчно пари, за да се превърне това в реалност.

Освен всичкия разкош, като басейн със сладка вода и спа център, преливащите се линии на 77 метровата мега яхта Se77antasette предоставят апартамент с площ от 100 кв. м. и още 140 кв. м. лично външно пространство, което не е достъпно от останалата част от лодката. Подходящо допълнение към частното пристанище за яхти на всеки милиардер.

 

Terzo Millennio

Въпреки колекцията от автомобили в гаража, концепцията Terzo Millennio, създадена от Lamborghini в сътрудничество с изследователите на Масачузетския технологичен институт (MIT), не е автомобила, който ще се появи в нечий гаража тази Коледа, а и не може да бъде качен в Signature 1200.

Това е експеримент, предназначен да вдъхнови инженерното развитие на следващото поколение електрически суперавтомобили, като има шанс някои от технологиите в автомобила, като например суперкондензаторите, които да заменят настоящите батерии и самопоправящото се купе, което съхранява и енергия, да се появят в бъдещите модели на Lamborghini, за тези които ще могат да си ги позволят.
  

 

 

Aston Martin Project Neptune

Колкото и да е голяма яхтата, не може да се любувате на подводното разнообразие от живот. Дизайнерите в Aston Martin отдавна създават зашеметяващи суперавтомобили, но подводното превозно средство Project Neptune, отвежда стила на Aston Martin под водата.

В сътрудничеството с подводните специалисти Triton Submarines LLC, триместния Neptune все още е в концептуална фаза, но дори и да излезе от дълбините, вероятно ще остане в подводното царство, посещавано от милиардери притежаващи мега яхати.


 

Рубинен шоколад

След толкова много задължения, емоции и подводни приключения е добре да се подсилите със малко шоколад. Има три вида шоколад, тъмен, млечен и бял. Този привидно неизменим природен закон бе нарушен през септември с представянето на четвърти вид, рубинен шоколад. Разработена от швейцарската компания Barry Callebaut, отличаващия се цвят и аромат на рубинения шоколад са натурално получени от рубиновите какаови зърна. Не цената би попречила да опитате, този нов вид шоколад за Коледа, а това, че рубинения шоколад ще излезе на пазара през 2018 г.

Стимулират фирмите с половин такса за биоразградими отпадъци

http://www.klassa.bg/News/Read/article/283970_%D0%A1%D1%82%D0%B8%D0%BC%D1%83%D0%BB%D0%B8%D1%80%D0%B0%D1%82+%D1%84%D0%B8%D1%80%D0%BC%D0%B8%D1%82%D0%B5+%D1%81+%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD+%D1%82%D0%B0%D0%BA%D1%81%D0%B0+%D0%B7%D0%B0+%D0%B1%D0%B

 Таксата за битови биоразградими отпадъци от кухни и заведения за обществено хранене във Варна, да бъде намалена наполовина, реши Правната комисия към местния парламент. Общинарите решиха размерът й да падне от 12 лева за кофа с вместимост 240 литра на 6 лева. Причината за намалението е, че в определения срок за тази година, в дирекция „Местни данъци“ на Общината са подадени само 2 декларации, които по-късно били оттеглени. С намаляването на размера на таксата, от градската управа се надяват да стимулират фирмите да използват услугата за разделно събиране на битовите биоразградими отпадъци, както и да се подобри събираемостта. Новата цена ще влезе в сила след промяна в Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги, която ще бъде гласувана на предстоящата сесия на Общинския съвет. Срокът, в който фирмите трябва да подават декларации за съдове за битови биоразградими отпадъци е догодина до 1 март. Броят им се задава в зависимост от декларираните към 30 ноември на предходната година съдове. С прилагането на измененията за нов размер на таксата, от кметската администрация очакват да се спазват разпоредбите на Закона за управление на отпадъците и Наредбата за разделно събиране на биоотпадъци и третиране на биоразградимите отпадъци, като ще се намали обемът на депонираните отпадъци в съответствие с европейските изисквания и ще стимулира използването на услугата, която предоставя Общината. Варна извършва предварително третиране и оползотворяване на боклуците в Завода за преработка на твърди битови отпадъци в село Езерово, а друга част от тях се депонират на сметището край село Въглен.

Нощувка с вълци ни предлагат френски хижи

http://www.klassa.bg/News/Read/article/283969_%D0%9D%D0%BE%D1%89%D1%83%D0%B2%D0%BA%D0%B0+%D1%81+%D0%B2%D1%8A%D0%BB%D1%86%D0%B8+%D0%BD%D0%B8+%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%BB%D0%B0%D0%B3%D0%B0%D1%82+%D1%84%D1%80%D0%B5%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8+%D1%85%D0%B8%D0%B

 В източната френска област Елзас туристите имат възможност да поживеят с глутница вълци за няколко дни, като същевременно се ползват от сигурността и уюта на четири горски хижи, информира ДПА. Мястото е резерватът за животни Сент Кроа край град Родес на около 40 километра северозападно от Страсбург.

През периода между декември и март 2018 година посетителите могат да резервират една или две нощувки като част от туристическата програма "Моята нощ с вълци". Обикновено паркът е затворен през зимата, за да не бъдат обезпокоявани животните през зимния им сън, съобщи БТА.

Оферта предвижда нощувка в хижи, включително две нови наречени Йелолстоун и Джек Лондон, и дава възможност на посетителите да наблюдават вълците в естествената им среда. Посетителите не са оставени без удобства - хижите разполагат с открити камини и горещи вани и понеже все пак това е Франция те имат възможност да се насладят на гурме вечеря и закуска заедно с другите гости.

„Български пощи“ пуска на франчайз бизнеса си

http://www.klassa.bg/News/Read/article/283968_%E2%80%9E%D0%91%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B8+%D0%BF%D0%BE%D1%89%D0%B8%E2%80%9C+%D0%BF%D1%83%D1%81%D0%BA%D0%B0+%D0%BD%D0%B0+%D1%84%D1%80%D0%B0%D0%BD%D1%87%D0%B0%D0%B9%D0%B7+%D0%B1%D0%B8%D0%B7

 

Над 100 нови автомобили ще заменят амортизираните

Държавните пощи обмислят вариант да пуснат част от бизнеса си под наем, научи „Монитор“. Ръководството на „Български пощи“ ЕАД планира да разшири клоновата мрежа на Bulpost, звеното за куриерски услуги, чрез франчайз.

Формално и сега офисите на Bulpost работят в мрежата на пощите, която е доволно голяма. В момента услугата има и представителни офиси в определени населени места, а в пощенските станции има отделни гишета, където може да се взимат пратки на място или да се изпращат.

Търговската концесия, която частници правят от години у нас, е част от

 

план за по-сериозна намеса

на пазара за куриерските услуги

 

Както „Монитор“ вече писа, в момента държавното дружество разработва стратегия, с която да се превърне в реален конкурент на частните куриери у нас. В „Български пощи” механизмът е по-сложен, защото е държавно предприятие и попада под по-голяма регулация. Вече има интерес от фирми, но в момента процесът се структурира юридически и технологично, обясни изп. директор на „Български пощи” Деян Дънешки.

Частните оператори действат там, където вече има работещ бизнес и добавят стойност към него, такава вероятно ще бъде и практиката на държавните пощи.


В Германия и Гърция

практиката е широко разпространена

 

и франчайзери стават магазини, където клиентите да ходят да получават и изпращат пратки.

„Залагаме основно на технологично обновление на процесите в дружеството. В момента пощите обработват най-много пратки, въпреки че куриерският пазар има различна специфика от универсалната услуга и конкуренцията е много по-сериозна. Електронната търговия създаде много голямо търсене и съответно повечето частни предприемачи се насочиха към него“, коментира още Дънишки.

В стратегията е заложено да бъде обновен и автомобилния парк на дружеството. За нуждите на пощите ще бъдат закупени над 100 превозни средства. Сред разглежданите варианти са нови електрически автомобили, но по думите на Дънешки това е скъпа инвестиция и ако държавата не помогне за част от разхода за тях, те са икономически неоправдани. Наша проверка установи, че в отделни държави има субсидиране на част закупуването им, най-често с акцент опазване на околната среда.

 

Нова организация на труда, студенти влизат в станциите

От „Български пощи” предвиждат напълно нова организация на процеса на сортировката в главния им център. Сред по-големите инвестиции през следващата година е закупуването на нова машина за сортиране на малки пакети и колети, която ще оптимизира процеса за обработването им. Тя сортира от 5 до 10 000 пратки на час, но това няма да доведе до съкращения, твърди изп. директор на дружеството.

По данни на държавните пощи преди 5 години броят на служителите обработващи пратки е бил около 1000. Сега е наполовина, а служителите са пренасочени към други дейности. В момента мрежата на пощите е от 3000 клона с 10 000 служители.

От дружеството даже са решили да продължат в набирането на стажанти направо от студентската скамейка. Инициатива, в която тази година се включиха за първи път, а сега по Коледа ще наемат над 90 млади кадри, които ще се занимават основно с голямото натрупване на пратки. В края на годината количеството на пратки е огромно, дори е имало случаи, когато колети от чужбина вместо през декември са дошли през януари, забавени от операторите отвън.

Русия получи шанс да повтори сирийския упех в Далечния Изток

http://pogled.info/svetoven/rusiya-poluchi-shans-da-povtori-siriiskiya-upeh-v-dalechniya-iztok.91390

/Поглед.инфо/ Решителната промяна на политическия контекст около Северна Корея и началото на преговорите между Пхенян и Вашингтон помага на Москва. Все по-малко съмнения има в това, че подобни преговори са практически неизбежни и това ще даде на Русия в Далечния Изток не по-малко козове, отколкото онези, които получи съвсем неотдавна в Близкия.

The Atlantic: Путин работи с удвоени усилия

http://pogled.info/svetoven/The-Atlantic-putin-raboti-s-udvoeni-usiliya.91391

/Поглед.инфо/ На 10 април 2017 г., говорителят на украинския парламент (Радата) Андрей Парубий телефонира на Адам Шиф – помощник на високопоставен демократ от Камарата на представителите на американския Конгрес и член на комисията по разузнаване, която разследва възможен сговор на щаба на Доналд Тръмп с Кремъл. Парубий заявил, че има сензационна информация за посещението на Тръмп в Москва през 2013 г., когато се провежда конкурса "Мис Вселена".

Линейният кораб «Полтава» е построен по проект на Петър Велики

http://pogled.info/svetoven/russia/lineiniyat-korab-poltava-e-postroen-po-proekt-na-petar-veliki.91392

/Поглед.инфо/ „По време на благородния си престой тук, Петер Михайлович работи като добър и изкусен дърводелец... Освен това, той усвоява задълбочено корабната архитектура и чертането на планове в такава степен, че може да ги практикува.”

Либерали, въвлечени в нова Студена война

http://pogled.info/svetoven/liberali-vavlecheni-v-nova-studena-voina.91387

/Поглед.инфо/ От ярост към президента Тръмп, мнозина либерали се записаха в бойните редици на новата Студена война срещу Русия, изглежда забравили човешките жертви, които първата причини, и пораженията, която тя нанесе на разума, предупреждава Уилям Блъм.

Египет и ядрената енергетика

http://pogled.info/svetoven/egipet-i-yadrenata-energetika.91388

/Поглед.инфо/ На 10 декември 2017 г. руският президент Владимир Путин направи неочаквана геополитическа обиколка в Близкия изток. Само за ден той посети руския военен контингент в авиобаза Хмеймим, след това пристигна в Египет за разговори с президента Абдел Фатах ал-Сиси, а пътуването завърши със среща в Анкара.

Алтернативната елха и дава свобода за креативност

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6616000

Алтернативната елха и дава свобода за креативностПрежда, книги и снимки са само част от суровините за нетипичните коледни дръвчета Нямате елха? Имате, но тя ви изглежда клише? В дома ви щурее домашен любимец, с който традиционното коледно дръвче няма шанс да оцелее до празниците? А бебето ви има желанието да опита на вкус всичко, което виси на елхата?

Възстановяват строежа на нефтопровода „Бургас-Александруполис“ до 2 години

http://pogled.info/svetoven/vazstanovyavat-stroezha-na-neftoprovoda-burgas-aleksandrupolis-do-2-godini.91386

/Поглед.инфо/ Строежът на нефтопровода „Бургас-Александруполис“ на българска територия ще започне до 2 години, въпреки обявения преди години отказ на страната ни от проекта. Това прогнозира пред БНР бившият изпълнителен директор на българската част на проекта Пламен Русев.

Родители, добре е децата до 8 г. да вярват в дядо Коледа

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6616079

Родители, добре е децата до 8 г. да вярват в дядо КоледаФантастичните истории развиват въображението и иновативното мислене, убедени са психолози Коледа е вълшебно време, специално за децата. Магията обаче най-често зависи от родителите. Много от тях се притесняват дали трябва да внушават на наследниците си вяра във физическото съществуване на Дядо Коледа,

Президентът на ESPN подаде оставка, за да лекува "зависимостта си към вещества"

http://www.dnevnik.bg/sport/2017/12/19/3099887_prezidentut_na_espn_podade_ostavka_za_da_lekuva/?ref=rss


Президентът на ESPN Джон Скипър подаде оставка заради проблем със зависимости. В изявление той обяви, че от много години страда от пристрастеност към вещества, без да уточни какви.<br /><br />"Реших, че най-важното нещо, което мога да направя сега, е да се погрижа за проблема си", заяви Скипър.<br /><br />Джордж Боденхаймер ще ръководи ESPN в следващите 90 дни, посочиха от компанията. Той беше президент на спортния гигант от 1998 до 2011 г., а след това остана...

Започва продажбата на първия персонален компютър - Алтаир 8800

https://www.actualno.com/chronicles/zapochva-prodajbata-na-pyrvija-personalen-komputyr-altair-8800-news_650258.html

Алтаир 8800 е първият персонален компютър. Американецът Хенри Едуард Робъртс създава Алтаир през 1975 година. Машината работи с процесор Intel 8080, разполага с 256 байта памет и панел с превключватели вместо клавиатура. Компютърът се купува чрез поръчка по пощата, а създателите му първоначално се надяват да продадат само няколкостотин комплекта за сглобяване, предназначени за ентусиасти, но са напълно изненадани, след като продават хиляди само през първия месец. Предварително сглоб

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване