Видинчани излизат на протест, искат магистрала и тунел

http://dnes.dir.bg/news/protest-vidinchani-26813223

На 27 януари видинчани се вдигат на протест с искане за построяване на магистрален път София - Видин и тунел под Петрохан.

Как несъществуващ лондонски ресторант стана номер 1 в Trip Advisor

https://www.dnevnik.bg/na_put/2018/01/27/3119657_kak_nesushtestvuvasht_londonski_restorant_stana_nomer/?ref=rss


За няколко дни през ноември 2017 г. "Бараката в Дълуич" - скромно изглеждащо заведение в Южен Лондон, бе ресторант номер 1 в британската столица според туристическия сайт "Трип адвайзър" (TripAdvisor). Единственият проблем с "Бараката"? Тя не съществува.<br /><br />Експериментът от края на миналата година е на журналиста на "Вайс" (Vice) Уба Бътлър, но доби нова популярност чрез видеоклип на медията от тези дни. Той документира 7-месечния...

Иде затоплянето, температурите ще са от 1° до 8°

https://frognews.bg/novini/ide-zatoplianeto-temperaturite-shte-1-8.html

Слънчево и почти тихо ще е времето днес. Максималните температури ще бъдат между 1 и 4 градуса в Северна и между 3 и 8 градуса в Южна България.

По телевизиите в събота

http://www.cross.bg/tema-subota-bivsh-1566403.html

/КРОСС/ Нова телевизия, „Събуди се" Тема: "Парламентарни игри".Гост: Веселин Марешки, лидер на „Воля" Тема: „София иска да диша": За мерките срещу мръсния въздух.Гост: Йорданка Фандъкова, кмет на София Тема: След обвиненията в измами за стотици хиляди, отговорът на финансовите брокери. Тема: "Ако дядо ми ме познаваше, щеше да ме разстреля". Историята разказва тъмнокожата внучка на бивш комендант на концлагер. Тема: Да обиколиш света, но да създадеш собствен рай в Троянско село. Историята на бивш спортист, заменил ски ориентирането с дърворезба. Тема: Радослава Ненова: Изкуството да покориш покорителя. Съпругата на алпиниста Боян Петров в "Говори с Ива". Тема: Маски и традиции. „Сурва", на живо. Тема: Сензация с име на момиче: Тита. БТВ, „Тази събота и неделя" Тема: Сутринта на Орлин Павлов. Тема: За мисията да правиш добро. Михаела Стойкова и Даниел Делибашев, за които щастието е да помагаш на децата в Африка. Тема: От Могилино до Габрово. Защо в домовете за деца с увреждания у нас продължават „филмите на ужасите"? Тема: Годишнина в епицентъра на политическа буря. Вицепрезидентът Илияна Йотова, за първата си година на „Дондуков" 2. Тема: Антон Радичев и Албена Колеча, едно театрално семейство на ненормирано работно време. Тема: За новия сезон на най-чаканото музикално реалити. Гост: Иван Лечев, музикант  

Приказката на сестрите от двата края на света, които ще участват в Пьонгчанг

https://www.dnevnik.bg/sport/2018/01/27/3119599_prikazkata_na_sestrite_ot_dvata_kraia_na_sveta_koito/?ref=rss


Олимпийските игри винаги са съчетавали в себе си много повече от резултати и постижения. Най-голямото спортно събитие в света традиционно дава поле за изява на хиляди състезатели, а с това преплита и хиляди човешки съдби.<br /><br />Тази година Пьонгчанг ще има своята зимна приказка, в която специална глава е отделена за две сестри от двата края на света. Това е историята на Мариса и Хана Бранд, които са извървели пътя към мечтата си да участват в олимпийските игри.<br...

Германска група пое контрола над издателствата Анубис и Булвест 2000

https://offnews.bg//ikonomika/germanska-grupa-poe-kontrola-nad-izdatelstvata-anubis-i-bulvest-2000-673680.html

След успешно, близо 5-годишно партньорство, германската издателска група „Клет“ придоби мажоритарен дял в издателска къща „Анубис“, издателство „Булвест 2000“ и техния ексклузивен дистрибутор „Анубис-Булвест“ ООД, научи OFFNews.

Досегашните собственици на издателска група „Анубис-Булвест“ – Владимир Топенчаров, Николай Табаков и Явор Стефанов, остават миноритарни съдружници в трите фирми. „Анубис“, „Булвест 2000“ и „Анубис-Булвест“ запазват предмета си на дейност и екипите от служители.

„Вярваме, че като поверяваме управлението на издателствата и техния дистрибутор в ръцете на едно от най-големите издателства в света, им даваме по-големи възможности за развитие и допринасяме за изграждане на образование на бъдещето за българските деца“, съобщиха в общо изявление българските съдружници.

От 26 януари 2018 г. трите фирми имат нов управител. Това е Владимир Колев – досегашен шеф на издателство „Клет България“, специализирано в издаване на учебници и учебни помагала по чужди езици и изключителен представител на България за Cambridge University Press. 

Издателска група „Анубис-Булвест“ е сред водещите в издаването на учебници и учебни помагала за българския пазар. ИК „Анубис“ и издателство „Булвест 2000“ са създадени самостоятелно през 1990 г., а от 2006 г. са с обща собственост. Те са познати на няколко поколения български учители и ученици, за които създават учебници и учебни помагала през последните 27 години.

Днес служителите в трите фирми са общо 142 души. Двете издателства имат представителства във всички областни градове на страната и осигуряват учебни помагала за всички групи на детските градини, както и учебници по всички основни предмети от 1 до 12 клас. През последните години издателствата инвестираха в създаването на електронни образователни продукти, за което получиха отличието „Инвеститор в знанието за 2012 г.” от Българския форум на бизнес лидерите.

Акционерно дружество КЛЕТ е със седалище в Щутгарт, Германия и е издателска група с над 120 годишна история, която обединява 67 компании, с 33 офиса в 15 страни. За групата КЛЕТ работят над 3600 специалисти, които всяка година публикуват над 2000 нови заглавия. Годишният оборот на групата КЛЕТ надхвърля 530 милиона евро, което нарежда дружеството сред 30-те най-големи издатели в света.

Сътрудничеството между „Клет“ и „Анубис-Булвест“ стартира през 2013 г. чрез размяна на миноритарни дялове между двете издателски групи – „Клет” и „Анубис-Булвест”. Тогава собствениците на „Анубис-Булвест“ също придобиха собственост в двете фирми на група „Клет“ в България – издателство „Клет България“ и фирма „РААБЕ“.

„КЛЕТ е семейна компания с над 120 годишен опит в областта на създаването на образователни продукти. Приоритет номер 1 в нашата работа е качеството. Щастливи сме, че можем да разширим присъствието си на българския пазар, като увеличаваме участието си във водещата издателска група за учебници Анубис-Булвест. Бъдещето на образованието е в дигиталните продукти и ние ще работим усилено в тази насока“, каза Филип Хаусман – изпълнителен директор и член на Борда на директорите на издателска група „Клет Германия“.

„Досегашните управители на Анубис-Булвест остават наши съдружници, партньори и съветници“, добави той.

Чудотворната икона на Божията Майка "Одигитрия Байталска" пристига във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=367927

Чудотворната икона на Божията Майка "Одигитрия Байталска" пристига днес във Варна, припомня Moreto.net. Иконата ще бъде тържествено посрещната в Катедралния храм "Свето Успение Богородично" в 12 ч. Чудотворната икона "Одигитрия Байталска" се съхранява в манастира „Рождество на Пресвета Богородица“ в село Байтали, Одеска област, откъдето е и името ѝ „Пътеводителка Байталска“.

Турция се подготвя за хиляди бежанци от Африн

http://dnes.dir.bg/news/turtzia-bezhantzi-siria-afrin-26817432

Турският Червен полумесец се готви за потенциална нова бежанска вълна от района на сирийския град Африн, където Турция започна офанзива срещу кюрдската милиция.

Докато Париж и Берлин диктуват реформи, Централна Европа остава разделена за еврото

https://www.dnevnik.bg/evropa/2018/01/27/3116872_dokato_parij_i_berlin_diktuvat_reformi_centralna/?ref=rss


На източния фланг на еврозоната някои словаци от граничния град Стурово биха искали страната им никога да не се беше присъединявала към еврозоната. Сега те трябва да пресичат Дунава, за да могат да пазаруват по-евтино в Унгария, разказва "Ройтерс".<br /><br />За разлика от Словакия Унгария е извън валутния съюз, но от нейната страна на реката хората в историческия град Естергом чувстват, че може и да са по-добре с еврото, макар на по-късен етап.<br /><br...

Столична община: Въздухът отново е мръсен, слезте от автомобилите

//dariknews.bg/regioni/sofiia/stolichna-obshtina-vyzduhyt-otnovo-e-mrysen-slezte-ot-avtomobilite-2074999

Нивото на фини прахови частици във въздуха на София отново е над нормата. За днешния ден Столична община обяви предупреждение за очаквано повишение на нивата на фини прахови частици във въздуха. Според станцията в ж.к. Дружба предупреждението е за умерено замърсяване, в кв. Павлово

Вижте жената, за която се говори, че е любовница на Тръмп (СНИМКИ)

//dariknews.bg/novini/sviat/vizhte-zhenata-za-koiato-se-govori-che-e-liubovnica-na-trymp-snimki-2074998

Постоянният представител на САЩ в ООН Ники Хейли твърдо отрече слуховете, че има любовна връзка с американския президент Доналд Тръмп, предаде ДПА. "Това е напълно невярно. То е много обидно и отвратително", каза Хейли в интервю за "Политико". img wide]3281707

10 величествени места в САЩ, които задължително трябва да посетите (СНИМКИ)

//dariknews.bg/novini/komentar/10-velichestveni-mesta-v-sasht-koito-zadylzhitelno-triabva-da-posetite-snimki-2074922

С над 300 милиона посетители годишно те са едни от най-прочутите туристически атракции в целия свят - националните паркове на САЩ.

Ето най-величествените:

Най-старият в света

"Йелоустоун" е първата в све

Две минути до края на света

//dariknews.bg/novini/komentar/dve-minuti-do-kraia-na-sveta-2074955

Екип от учени представи във Вашингтон най-новото издание на т.нар. "Часовник на апокалипсиса", който тиктака вече над 70 години

Проф. Валери Стефанов: Конвенцията прави децата трансполови хуманоиди!

http://pogled.info/bulgarski/prof-valeri-stefanov-konventsiyata-pravi-detsata-transpolovi-humanoidi.92144

/Поглед.инфо/ В Конвенцията нямало „трети пол“. Но има „трета“ полова политика! Да заставиш децата да станат полово феерични същества, е като да ги изоставиш пред къщичката на вещицата в приказната гора. Да ги принудиш чрез волята и мощта на институциите да станат родови експериментатори. Джендър проектанти.

Прогноза за времето - 27 януари (събота)

https://www.actualno.com/society/prognoza-za-vremeto-27-januari-sybota-news_656522.html

Днес (27 януари) времето ще се задържи предимно слънчево и почти тихо. Максималните температури ще бъдат между 1° и 4° в Северна и между 3° и 8° в Южна България. Това съобщи Красимир Стоев, дежурен синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН, цитиран от агенция "Фокус". Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца - още малко ще се повиши. По Черноморието на места ще има мъгла или ниска облачност, като временн

Кшищов Краевски: В Полша не е имало и няма дебат за излизане от ЕС

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6684398

Кшищов Краевски: В Полша не е имало и няма дебат за излизане от ЕСТранспортът на български градове бе обновен от полски фирми, имаме оферти и за военната ви индустрия, заяви полският посланик в България - Кшищов Краевски е Магистър по политически науки и дипломат с дългогодишен опит - Бил е съветник в Министерския съвет, посланик на Полша в Баку и директор на Дипломатическия протокол в МВнР - Многократно е

Речта на президента не била критика, а тревога

http://clubz.bg/63436-rechta_na_prezidenta_ne_bila_kritika_a_trevoga

Речта на президента Румен Радев по повод една година от встъпването му в длъжност, не била критика към управлението, а "загриженост" и "тревога". Това коментира в сутрешния блок на бТВ вицепрезидентът Илияна Йотова. 

Отчетът на Радев всъщност се превърна в посочване на недостатъците на властта и критики към начина, по който функционира парламентаризмът и предизвика ответната реакция на председателят на Народното събрание Цвета Караянчева. Най-обиден Радев бе на начина, по който се отхвърля налаганото от него вето по различни закони. Такива Радев имаше по закона "Антикорупция", както и по бюджета за 2018 г. в частта с парите на Здравната каса заради мораториума върху иновативните лекарства.

"Не е обида, това беше загриженост и тревога", коментира днес Йотова в отговор на въпрос.

"Не може да мине една дискусия по ветото на президента формално, дори без да се зачетат основанията му", допълни тя, визирайки начинът, по който президентското вето набързо и без много сериозна аргументация бива преодоклявано в пленарната зала.

Вицепрезидентът припомни, че е прецедент да се налага вето върху държавен бюджет (такова имаше по времето на Георги Първанов) и това е достатъчно основание депутатите да приемат насериозно волята на държавния глава. "Управляващото мнозинство беше взело едно античовешко решение", посочи Йотова, визирайки мораториума.

"Президентът казва на глас това, за което българите говорят. За това как работи парламентът, каква е добавената му стойност", обобщи тя.

По думите й разликата от времето, по която и тя бе парламентарист и сега е, че "нивото на дискусията се промени".

"През ум на времето не ни е минавало, че един такъв важен въпрос може да се подмине формално. Преди една година обещахме на хората, че ще говорим това, което тях ги интересува", посочи вицето на Радев.

По думите й е "проява на лош не решението на БСП да внесе вот на недоверие към правителството по време на председателството на България на Съвета на ЕС, а че "се опитваме да наложим, че животът тук трябва да умре по времето, когато България е председател. Да заметем всичко под килима".

"БСП имаше основание да подложи тази тема, струва ми се по-рано трябваше да стане това, още докато течаха дискусиите за закона. Една партия не е разследващ орган една партия трябва да извади порочния модел, тя не е разследващ орган", допълни Йотова в отговор на критиките, че мотивите за вота са стари случаи за съмнения в корупция.

По повод дебата относно Истанбулската конвенция, Йотова направи намек, че представител на един от най-върлите й противници днес е призовавал за нейното ратифициране. Тя призова да се провери кой от парламентарната делегация към ПАСЕ поиска незабавна ратификация на конвенцията. 

"Дискусията не е завършла, даже бих казала, че не е започнала. Аз ще се включа в нея когато видя пакета от закони към нея. До последно не вярвах на очите си, че Министерство на правосъдието ще влезе в тази дискусия без закони към нея. Може би не са готови", каза още вицепрезидентът и допълни - "Така става, когато един такъв важен документ не се подлага на дискусия. Министерският съвет твърде набързо се опита да я прокара и това не му прави чест. Най-малко в тази дискусия се говореше за насилието над жени".

По повод информацията на Антикорупционен фонд за начина, по който руски олигарски и компрометирани лица са получавали българско гражданство "за заслуги" в мандата на Георги Първанов, Йотова заяви:

"Не, не са ясни критериите и това е един изключително хлабав член от закона. Очевидно трябва да има промяна. Моята политика беше рестриктивна".

Най-важното от Варна във вчерашния - 26 януари

http://www.moreto.net/novini.php?n=367936

Финансовата комисия одобри рекордният бюджет на Варна за 2018 година С рекорден бюджет ще разполага Варна през 2018 година. Макрорамката му възлиза на 393.7 млн. лева. Няма да има грипна ваканция във Варна Грипна ваканция и епидемия във Варна няма да има засега.

Да помогнеш на сирийски деца да учат в България

https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2018/01/27/3090601_da_pomognesh_na_siriiski_deca_da_uchat_v_bulgariia/?ref=rss


Нури и Билал са в България от няколко години заедно с майка си. Те бягат от Сирия заради войната, получават статут тук, но не продължават "на Запад" и остават. Нури е на 16 години, а брат й е по-малък с три години. Живеят на квартира в Харманли, майката работи на две места, а децата посещават българско училище - в село Иваново.<br /><br />Това е и първото училище, чийто директор Андриян Христов и преподаватели се "осмелиха" да приемат деца бежанци. Осмелиха -...

Посланичката на САЩ в ООН отрича връзка с Тръмп

http://clubz.bg/63435-poslanichkata_na_sasht_v_oon_otricha_vryzka_s_trymp

Постоянният представител на САЩ в ООН Ники Хейли твърдо отрече слуховете, че има любовна връзка с американския президент Доналд Тръмп, съобщи ДПА, предаде БТА.

"Това е напълно невярно. То е много обидно и отвратително", каза Хейли в интервю за "Политико". 

Тя заяви, че е била обект на подобни слухове преди, и смята, че те са дело на хора, които не харесват успешните жени.

Слуховете се разпространиха, след като авторът на скандална книга за Белия дом и кандидат-президентската кампания на Тръмп през 2016 г. Майкъл Улф намекна в американско телевизионно предаване, че президентът има любовна връзка.

Улф обаче каза, че нямал достатъчно доказателства, за да включи всички подробности в книгата си "Огън и ярост: в Белия дом на Тръмп", която се превърна в бестселър след излизането си от печат този месец.

"Президентът прекарваше значително количество лично време с Хейли в "Еър форс уан" и се смяташе, че я гласи за национално политическо бъдеще", написа Улф в книгата си.

Той заяви, че информацията е достатъчна за това проницателните читатели да разберат, че именно Хейли е замесена в любовната връзка, за която се твърди.

Хейли каза, че Улф представя фактите погрешно. Тя е била в президентския самолет "Еър форс уан" веднъж и тогава там са присъствали няколко човека. Хейли заяви, че никога не е разговаряла насаме с Тръмп за своето политическо бъдеще, както твърди Улф.

Пътна обстановка в страната - 27 януари

http://www.moreto.net/novini.php?n=367937

Състояние на автомагистралите: АМ „Хемус“: няма ограничения. АМ„Черно море“: няма ограничения. АМ „Тракия“: няма ограничения. АМ „Струма“: няма ограничения. АМ „Марица“: няма ограничения. АМ „Люлин“: няма ограничения.

Спорт по тв днес: контрола на ЦСКА, мач на отбора на Бербатов, още футбол от Англия, Германия, Испания, Италия, Франция и Холандия, тенис, сноуборд, баскетбол, биатлон, хокей на лед, голф, бокс, ски

https://www.24chasa.bg/sport/article/6684327

Спорт по тв днес: контрола на ЦСКА, мач на отбора на Бербатов, още футбол от Англия, Германия, Испания, Италия, Франция и Холандия, тенис, сноуборд, баскетбол, биатлон, хокей на лед, голф, бокс, ски                                                                                                                                                                                                                                                                                                            

Православен календар за 27 януари

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/6653247

Православен календар за 27 януариПренасяне мощите на св. Йоан Златоуст Св. Йоан Златоуст е един от тримата “светители” (вселенски учители), забележителен проповедник и богослов. Бил епископ на Константинопол шест години, а в заточение страдал три години. Канонизиран е за светец през 438 г. На днешния ден се възпоменава тържественото връщане на светите му мощи на 27 януари 438 г.

27 януари в историята

http://www.moreto.net/novini.php?n=367935

Събития 98 г. – След смъртта на император Нерва Траян става император на Римската империя. 1302 г. – Данте Алигиери е лишен от граждански права и е принуден да напусне Флоренция. 1343 г. – Папа Климент VI издава булата Unigenitus.

Ферибот в неизвестност от повече от седмица

http://clubz.bg/63434-feribot_v_neizvestnost_ot_poveche_ot_sedmica

Ферибот с около 50 души на борда е в неизвестност от повече от седмица край бреговете на тихоокеанската държава Кирибати, заявиха днес властите, цитирани от Асошиейтед прес, предаде БТА.

Новозеландският спасителен координационен център каза, че е изпратил военен самолет, който да помогне за претърсване на района. Издирването се ръководи от Фиджи.

Властите заявиха, че фериботът тръгнал на 18 януари от остров Нанути за Южна Тарауа. Очаквало се 240-километровото пътуване да продължи два дни.

Очаквайте подробности.

Дългото излежаване през уикенда е полезно

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/x-Y10eBnOF0/

След тестове с 43 хиляди доброволци, шведски учени стигнали до извода, че дългото излежаване през уикенда е полезно за здравето, пише лондонският вестник “Метро”. Таблоидът цитира проучване на екип от университета в Стокхолм. От него проличало, че хората, които спят по-малко от 5 часа и повече от 8, са с по-голям риск от ранна смърт. Но екипът констатирал също, че по-дългото спане през уикендите може да компенсира недоспиването през останалите дни от седмицата и да подобри здравословния статус, цитира БНР.

Нова порция санкции на САЩ срещу Русия

http://clubz.bg/63433-nova_porciq_sankcii_na_sasht_sreshtu_rusiq

САЩ въведоха нови санкции срещу Русия, предаде Би Би Си. Те са насочени срещу 21 физически лица и 21 руски организации.

Черният списък е публикуван на сайта на Министерството на финансите на Щатите. От него личи, че сред санкционираните е предприятие за производство на машини на милиардера Алексей Мордашов, както и компанията "Технопромекспорт", която бе съдена от Сименс за незаконна доставка на елтурбини за анексирания от Русия полуостров Крим.

Сред санкционираните е и полската компания Doncoaltrade, както и "Внешторгсервис", които оперират с най-големите мини в Донбас. Ограничения са предприети и срещу украинския олигарх Серкей Курченко и неговата фирма "Газ-Алианс". В списъка е и компанията "Евро Порис" на бизнесмена Евгений Пригожиним, както и 12 фирми, свързани със "Сургутнефтгаз".

Сред изброените физически лица са заместик-министърът на енергетиката на Русия Андрей Черезов, директорът на отдела по оперативен контрол и управление на енергетиката Евгений Грабчак и началникът на "Технопромекспорт" Сергей Топор-Глинка.

Единайсет от санкционираните физически лица са украинци - проруски сепаратисти, които заемат висши длъжности в отцепилите се от управлението на Киев и самопровъзгласили се за независими Донецка и Луганска народни републики. В "черния списък" на САЩ са включени и няколко компании, които работят по инфраструктурни проекти на Кримския полуостров, съобщи БТА. 

СУ „Иван Вазов“- Поморие обявява фотоконкурс: „Да погледнем на България с очите на Вазов“

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/InVJsBFq9BA/

И тази година в чест на 3 март  СУ „Иван Вазов“ гр. Поморие обявява фотоконкурс на тема :“Да погледнем на България с очите на Вазов“

СТАТУТ

за провеждане на фотоконкурса

1.Същност и цели

Конкурсът има любителски характер и е посветен на България . Предназначен е за ученици от първи до дванадесети клас . Мероприятието се провежда  в навечерието на  Трети март и възпитава в родолюбие, в нравствена устойчивост и естетика   .Провокира в учениците Вазовата рецепция за Родина и настройва умовете и душите им да възприемат Отечеството като земята „рай“. Последното е част от генералната цел на училището – да формира личностна и национална идентичност и да съгражда духовни устои за народностно самочувствие  и мисъл.

Конкурсът ще се проведе в три възрастови групи :

първа група – 1. – 4. клас ,  втора група – 5. – 7. клас , трета група – 8. – 12. клас

2.Условия за участие

·         участието във фотоконкурса е индивидуално ;

·         всеки участник има право да се включи само с една снимка на хартиен носител

·         размерът на снимката следва да е 10/15 см

·         заедно със снимката да бъдат изпратени данните на участника: трите имена, възраст , училище, град/село , адрес за връзка, телефон

·         авторите предоставят правата върху снимките за използването им с нетърговски цели на СУ“Иван Вазов“ гр.Поморие. В случай на използване на снимките , имената на авторите задължително ще се упоменават.

·         краен срок за изпращането на пликовете /дата от клеймо/ – 16.02.18г.

3.Критерии за оценка:

–          оригиналност на идеята;

–          нестандартна гледна точка;

–          адекватна интерпретация на темата;

–          високо качество в техническо отношение.

4.Жури

Представените за участие в конкурса снимки ще бъдат оценени от компетентно жури. То ще определи победителите, както и снимките, които да бъдат включени в изложба, организирана от СУ“Иван Вазов“ гр.Поморие .Всички участници ще бъдат поканени на тържество ,на което ще се връчат наградите  и сертификати за участие. Наградените снимки ще  бъдат публикувани в  местни интернет сайтове  и медии.

5.Награди

Класиралите се на I, II, III място ще получат  и предметни награди. По преценка на журито ще бъдат дадени и поощрителни награди.

Резултатите от конкурса ще бъдат обявени на 02.03.18 г. от 12.30 ч. в актовата зала на СУ“Иван Вазов“. Адрес за контакт  – гр.Поморие, ул.Солна 19, СУ “Иван Вазов“ гр. Поморие – за фотоконкурса

 

 

 

Прогноза за времето - 27 януари

http://www.moreto.net/novini.php?n=367934

По Черноморието днес на места ще има мъгла или ниска облачност, като временно подобрение на видимостта и разкъсване на облачността ще настъпва в часовете около и след обяд, научи Moreto.net. Почти тихо време. Максимални температури на въздуха: 4-5°.

Кюрди протестират в Германия (СНИМКИ/ВИДЕО)

//dariknews.bg/novini/sviat/kiurdi-protestirat-v-germaniia-snimkivideo-2074996

Около 450 кюрди излязоха по улиците на германския град Хамбург, за да протестират срещу турската военна операция срещу кюрдските сили в Северна Сирия, предаде ДПА. Протестът вчера беше организиран, след като в понеделник в Хамбург

Потвърдено: Канадският милиардер Бари Шърман и съпругата му са били убити (СНИМКИ)

//dariknews.bg/novini/sviat/potvyrdeno-kanadskiiat-miliarder-bari-shyrman-i-syprugata-mu-sa-bili-ubiti-snimki-2074997

Канадската полиция заяви, че според нея милиардерът Бари Шърман и съпругата му Хъни са били убити, предадоха световните агенции. Следователите са стигнали до това заключение след шестседмично разследване.

Спилбърг ще заснеме римейк на филма „Уестсайдска история“ - тайни зад кадър

//dariknews.bg/novini/sviat/spilbyrg-shte-zasneme-rimejk-na-filma-uestsajdska-istoriia-tajni-zad-kadyr-2074978

Американският режисьор Стивън Спилбърг ще заснеме римейк на филма "Уестсайдска история", адаптиран по едноименния мюзикъл на Ленард Бърнстейн, предаде Франс прес.
 
Първата версия на "Уестсайдска история", излязла по екраните

Продават бронирания автобус на Маргарет Тачър (СНИМКИ/ВИДЕО)

//dariknews.bg/novini/sviat/prodavat-broniraniia-avtobus-na-margaret-tachyr-snimkivideo-2074976

Бронираният автобус, с който бившият премиер на Великобритания Маргарет Тачър е осъществявала придвижването си в Северна Ирландия, се продава за 25 хиляди британски лири, съобщава в."Сън".
 
Возилото е оборудвано с непробиваем

Какво време ни чака през уикенда?

//dariknews.bg/novini/bylgariia/kakvo-vreme-ni-chaka-prez-uikenda-2074977

В събота ще се задържи предимно слънчево и почти тихо. Максималните температури ще бъдат между 1 и 4 градуса в Северна и между 3 и 8 градуса в Южна България, сочи прогнозата на НИМХ - БАН.
 
По Черноморието на места щ

Нагли и без жал: „Ало“ мафията атакува дете (ВИДЕО)

//dariknews.bg/novini/bylgariia/nagli-i-bez-zhal-alo-mafiiata-atakuva-dete-video-2074975

8-годишно момиченце от Плевен стана жертва на телефонни измамници. Детето било принудено да даде голяма сума пари и златни накити, мислейки, че спасява живота на майка си, разказва

Полицията: Милиардерът Бари Шърман и съпругата му са били убити

http://clubz.bg/63432-policiqta_miliarderyt_bari_shyrman_i_syprugata_mu_sa_bili_ubiti

Канадската полиция заяви, че според нея милиардерът Бари Шърман и съпругата му Хъни са били убити, съобщиха световните агенции, предаде БТА. Следователите са стигнали до това заключение след шестседмично разследване.

"Имаме достатъчно доказателства, за да определим това като разследване на двойно убийство", каза детектив Сюзан Гомес.

Тя заяви, че Бари и Хъни Шърман са били видени за последно живи вечерта на 13 декември. 

Семейство Шърман бяха открити мъртви в дома им в Торонто на 15 декември миналата година от брокер на недвиоими имоти. От полицията съобщиха тогава, че смъртта е настъпила в следствие на задушаване, но няма следи за влизане с взлом в дома, а и първоначално бе съобщено, че не се издирва извършител. Това наведе на съмнения, че се разследва самоубийство или убийство и самоубийство. Основната версия бе, че 75-годишният Бари е убил 70-годишната си съпруга, след което се е обесил.

Още тогава от полицията казаха, че смъртта им била подозрителна. Гомес каза, че не е имало следи от насилствено проникване в дома на семейство Шърман. Тя отказа да обсъжда доказателствата, възможните мотиви или заподозрени.

Бари Шърман беше основател на фармацевтичната компания "Апотекс". Той беше включен сред най-богатите хора в Канада от сп. "Канейдиън бизнес" през ноември. Шърман е 12-тия най-богат канадец, твърди "Форбс"

Слънчево днес, затопляне от понеделник

https://offnews.bg//obshtestvo/slanchevo-dnes-zatopliane-ot-ponedelnik-673641.html

Слънчево и почти тихо ще е времето днес. От понеделник започва затопляне. 

Максималните температури ще бъдат между 1 и 4 градуса в Северна и между 3 и 8 градуса в Южна България.  

По Черноморието на места ще има мъгла или ниски облаци, разкъсване на облачността ще настъпва около и след обяд. Максималните температури на въздуха ще бъдат 4-5 градуса, а на морската вода 6-7 градуса. Вълнението на морето ще е един 1-2 бала.

Над планините също ще грее слънце, ще духа слаб, по билата до умерен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 4 градуса, на 2000 м - около 0 градуса. 

В неделя ще се появи северозападен вятър, който в понеделник ще е временно ще е силен. Бързо ще се затопли; минималните температури вече ще са близки до 0 градуса, а максималните - близки до 10 градуса.

Като дете Мис България 2017 Тамара Георгиева поръсила тиквеник със сол вместо с пудра захар

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/6684178

Като дете Мис България 2017 Тамара Георгиева поръсила тиквеник със сол вместо с пудра захарМис България 2017 Тамара Георгиева от дете помага на родителите си в кухнята. “Поставяха ми малки задачи”, казва с усмивка тя. Веднъж заръчали да поръси готовия тиквеник с пудра захар. “Бях много доволна, че съм взела участие в приготвянето му”, спомня си красавицата. В един момент обаче усетила, че нещо не е наред.

Как руски олигарси получават българско гражданство "за заслуги"

http://clubz.bg/63431-kak_ruski_oligarsi_poluchavat_bylgarsko_grajdanstvo_za_zaslugi

Руски олигарх, съден за измама в САЩ, бивш директор в "Лукойл България", бивш посланик на Федерацията у нас. Това са само няколко примера на сдобили се с българско гражданство "за заслуги" лица. Указите са издавани по времето, в което начело на президентската институция бяха Георги Първанов и Ангел Марин.

На 25-и неправителствената организция Антикорупционен фронт публикува свой анализ за лицата, възползвали се от чл. 16 на Закона за българското гражданство, който гласи, че такова се дава: "ако Република България има интерес от натурализацията му или ако лицето има особени заслуги към Република България в обществената и икономическата сфера, в областта на науката, технологията, културата или спорта".

Според данните на АКФ, бройката на гражданите на Руската федерация, възползвали се от чл. 16, е по-голям от броя на гражданите на Армения, Сърбия, САЩ и Израел, получили българско гражданство за особени заслуги, взети заедно. 125 срещу 100 общо за останалите 4 държави. Всички останали националности са едноцифрено число в статистиката.

"Тази статистика провокира сериозни въпроси относно приоритета на гражданите на Руската федерация (повече от една трета от всички). На какви критерии се дължи очевидния превес на руските граждани, пред гражданите на съюзни държави, наши партньори в ЕС и НАТО", търсят отговор от правния екип в "Антикорупционен фонд".

Нивото на свободата в Русия. Снимка АКФ

Оттам питат дали ДАНС е проявила "достатъчно бдителност", за да се гарантира, че лицата с руско гражданство не представляват риск за националната сигурност, "при условие че според всички международни стандарти за демокрация и права на човека Русия е завършен авторитарен режим, който се опитва да ерозира демократичните процеси в други страни". "В списъка се открояват примери, които пораждат съмнения за драстични пропуски в това отношение, надхвърлящи формалните административни нарушения, често срещани в процедурата", посочват от АКФ и дават пример:

В САЩ не може, в България може

Става дума за руски олигарх, (род. 1961 г., български гражданин с Указ №56 от 23.05.2008 г.), съден за измама в САЩ. За същия се установява нарушаване на нормативното изискване за нотариална заверка на подписа. В този случай, основанието, посочено от министъра (бившият министър на транспорта - Петър Мутафчиев), е изразено намерение за осъществяване на мащабни инвестиции, но налична информация за реално осъществени инвестиции липсва. "Този начин подсказва за своеобразно заобикаляне на закона", посочват от АКФ.

Лицето е било осъдено в САЩ по обвинение за измама с международен елемент през 1998 г. Престъплението се наказва с максимална присъда лишаване от свобода 5 години, глоба от 250 000 щатски долара, период на условно осъждане три години. На 3 март 1998 г. лицето е сключило споразумение с прокуратурата, признавайки своята вина, с което се съгласява да плати глоба от 60 000 долара на САЩ и връщане на сумата от 1 000 000 долара на правителството на Казахстан (платими на САЩ).

Към настоящия момент същото лице има бизнес интереси в сферата на телекомуникациите, както и в добива на полезни изкопаеми - в Русия – въглища, в Уганда – нефт. Използва в своята дейност офшорни дружества (Telconet Capital Limited Partnership, регистрирано на Каймановите острови), които го превръщат в рисков фактор от гледна точка на превенцията срещу прането на пари и избягване на данъчното облагане. В същото време участва в съдружия с руски компании, контролирани от държавата и част от руския военно-промишлен комплекс (Ростех) и е представител на едрия олигархичен бизнес в Русия.

"От правния екип намират обосновка за основателни съмнения, че настоящата дейност на лицето съставлява риск за извършване на пране на пари, заобикаляне на санкциите на ЕС и САЩ към Руски компании, както и риск за националната сигурност", посочват от Фонда.

За българско или за европейско гражданство

Друг известен случай за предоставено българско гражданство на основание чл. 16 ЗБГ е на бивш заместник генерален директор в "Лукойл България" ЕООД (роден през 1967 г. в Русия, български гражданин с Указ №29 от 23.03.2007 г.), който към момента на подаването на предложението от министъра на икономиката и енергетиката тогава - Румен Овчаров, е първи заместник-генерален директор на "Лукойл България" ЕООД.

"Напълно основателен е въпросът чии интереси са защитени в този случай – на българската държава и Европейския съюз като общо пространство на свобода, сигурност и правосъдие или на представител на руския олигархичен елит", посочват от АКФ.

От 2008 г. същото лице е генерален директор на "Лукойл Хърватия" ООД, т.е. след получаване на българско (европейско) гражданство лицето напуска страната.

Засуга - разузнавач

Повдигащ сериозни въпроси е случаят с бивш посланик на Руската Федерация в България, награждаван с медал "За заслуги" на Службата за външно разузнаване на Руската федерация, с медал на Федералната служба за безопасност, както и с медали на Министерството на вътрешните работи и Министерството на отбраната на РФ, (роден през 1942 г. в Русия, български гражданин с Указ №9 от 23.01.2009 г.).

"Как се мотивира, от гледна точка защита на суверенитета и националния интерес, предоставянето на българско гражданство на лице от висшия политически елит на една авторитарна държава, която заплашва демократичния конституционен ред в страни от региона (особено в контекста на агресивните военни действия на Русия в Грузия през 2008 г.)", настояват за особено внимание в становището си от “Антикорупционен фонд”.

"Значимостта на въпросите, които повдига правният екип на АКФ, се подкрепя и от публична информация от извършена проверка от специална анкетна комисия в Народното събрание, според която в много случаи лица са получили гражданство на това основание без да са доказани особените им заслуги към страната или интерес от натурализацията. Видно от тази информация, като достатъчно основания по чл. 16 от ЗБГ, предлагащите министри са зачели различни дейности: дарения за построяване на паметник, дарения за български църкви, за социални заведения, за културни събития, направени инвестиции или обещание за такива", се посочева в заключение в анализа. От Фонда призовават за усъвършенстване на текстовете от закона за българското гражданство, по-задълбочени проверки на българските служби и изготвяне на оценка на риска за лица, идващи от страни с авторитарни режими.

Кит за малко не погълна лодка с туристи в Канада (видео)

http://dnes.dir.bg/news/kit-lodka-turisti-pogalna-26816615

В Youtube беше публикуван кратък видеоклип, на който е заснет гигантски кит, който преминава под надуваема лодка с туристи, отворил огромната си уста.

Световната женска революция се отменя

http://pogled.info/svetoven/svetovnata-zhenska-revolyutsiya-se-otmenya.92143

/Поглед.инфо/ Трудно може да се предаде с какво напрежение мениджърите очакваха протестната и изобщо политическата активност от двете страни на Атлантическия океан през изминалата седмица. Трябваше да се състои Вторият ежегоден Женски марш. Първият, пренесен по планетата от САЩ в съюзните, съчувстващите или просто имитиращи страни се състоя точно преди година – на 21 януари 2017 година.

Джордж Сорос: Даже Оруел не би могъл да си го представи!

http://pogled.info/svetoven/dzhordzh-soros-dazhe-oruel-ne-bi-mogal-da-si-go-predstavi.92141

/Поглед.инфо/ В предпоследната вечер на годишния Световен икономически форум в Давос, в ритуал се превърна поканата на „звездния” инвеститор Джордж Сорос за вечеря в хотел "Айфелоу", на която той демонстрира своята политическа и икономическа власт.

За гражданите на САЩ антируската истерия става очевиден фарс (Upd)

http://pogled.info/svetoven/za-grazhdanite-na-sasht-antiruskata-isteriya-stava-ocheviden-fars-Upd.92142

/Поглед.инфо/ В социалните мрежи на САЩ се разгръща скандал около хаштага #ReleaseTheMemo, той стана лидер по споменавания след като републиканците в Комитета по разузнаването на Конгреса на САЩ решиха да изискват от Комитета да запознае целия Конгрес с копие от меморандума (доклад от четири страници), в който са изброени всички злоупотреби и нарушения от страна на ФБР и Министерството на правосъдието, при разследване на делото „за сговора с Русия и членовете на предизборната кампания на Тръмп“, което теоретично може да сложи кръст на цялото разследване на специалния прокурор Мюлер.

Кой е най-подходящият интимен подарък, според вибрациите на името?

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6681317

Кой е най-подходящият интимен подарък, според вибрациите на името?Освен зодиите, имената също оказват изключително важно влияние при формирането на характера на човек. В „Пълен интимен хороскоп” авторката Азора Райс разглежда вибрациите на отделните букви и това какви черти притежават хората, в зависимост от тази, с която започва името им. Освен това тя поставя специален акцент върху интимните им отношения и

Демонстрационен полет на стратегическия бомбардировач Tу-160M /ВИДЕО/

http://pogled.info/svetoven/russia/demonstratsionen-polet-na-strategicheskiya-bombardirovach-Tu-160M-video.92139

/Поглед.инфо/ По време на посещението на руския президент Владимир Путин в казанския авиационен завод се проведе демонстрационен полет на наскоро конструирания стратегическия бомбардировач Tу-160M.

Ален Делон: «Да, имаше красота; но ще напусна този свят без съжаление»

http://pogled.info/svetoven/alen-delon-da-imashe-krasota-no-shte-napusna-tozi-svyat-bez-sazhalenie.92140

/Поглед.инфо/ „Видях всичко и познах всичко. Мразя тази ера, отвращава ме. Има хора, които просто не мога да понасям. Всичко наоколо е фалшиво, измамно. Към чуждото мнение вече няма уважение. Значение имат само парите. През целия ден ти говорят само за престъпления. Със сигурност мога да кажа, че ще напусна този свят без съжаление.”

Николае Чаушеску: Последният сталинист в Европа е жертва на нагли лъжи

http://pogled.info/svetoven/balkani/nikolae-chaushesku-posledniyat-stalinist-v-evropa-e-zhertva-na-nagli-lazhi.92137

/Поглед.инфо/ Точно преди 100 години е роден Николае Чаушеску. През живота си е наричан "гений на Карпатите", след смъртта си – кървав диктатор. Но главното е, че през 1989 г. в Румъния е тествана първата "цветна революция", много от социалните, информационни и политически технологии, известни днес на света; и Чаушеску става жертва на лъжи и манипулации; дълго време се изкривява реалният му принос в историята.

Очистването на Русия от "експлоататорите" е историческа загадка

http://pogled.info/svetoven/russia/ochistvaneto-na-rusiya-ot-eksploatatorite-e-istoricheska-zagadka.92138

/Поглед.инфо/ Точно преди 100 години бе приета Декларацията за правата на трудещите се и експлоатирания народ - първият конституционен акт на съветска Русия. Но документът се оказва странен. Вместо за права, говори се за световна революция, за национализиране на заводите и за потискане на експлоататорите, което пряко противоречи на политиката на болшевиките.

Как един гоблен взе олимпийско злато преди 20 години

https://www.24chasa.bg/sport/article/6682750

Как един гоблен взе олимпийско злато преди 20 години“Коне на водопой” са тайната на Катя Дафовска Вилеровият гоблен е толкова трудно да бъде избродиран, колкото България да спечели златен медал на зимните олимпийски игри. Точно тези две неща се съчетаха по уникален начин преди 20 години, когато на 9 февруари Екатерина Дафовска взе първата и единствена до момента титла в Нагано.

В Париж е подписан мирен договор, с който се прекратява Виетнамската война

https://www.actualno.com/chronicles/v-parij-e-podpisan-miren-dogovor-s-kojto-se-prekratjava-vietnamskata-vojna-news_656495.html

Виетнамската война или Втората Индокитайска война и известна във Виетнам като Американска война, се води от 1955 г. до 1975 г. между САЩ и Южен Виетнам (Република Виетнам) от една страна, и Северен Виетнам (Демократична Република Виетнам) и Народния фронт за освобождение на Виетнам (Виет Конг) от друга. През 1969 г. започват преговори с южновиетнамската левица за окончателно споразумение. През 1973 г. в разговорите се включва и Северен Виетнам. В 24.00 ч. на 27 януари 1973 г. в Пар

"Манчестър юнайтед" мина с лекота срещу "Йоувил" за купата в дебюта на Санчес

https://www.dnevnik.bg/sport/2018/01/27/3119687_manchestur_junaited_mina_s_lekota_sreshtu_iouvil_za/?ref=rss


"Манчестър юнайтед" премина с лекота в петия кръг в турнира за Купата на Англия. Воденият от празнуващия 55-ия си рожден ден Жозе Моуриньо отбор нямаше никакви затруднения по пътя към победата с 4:0 срещу "Йоувил" като гост.<br /><br />Мачът беше специален за Алексис Санчес, който дебютира за новия си отбор. Той премина на "Олд Трафорд" в трансфер от "Арсенал".<br /><br />Четвъртодивизионният отбор положи много усилия да се...

Хороскоп за 27 януари – 2 февруари

https://offnews.bg//horoskop/horoskop-za-27-ianuari-2-fevruari-671856.html

{"oven":"За вас на преден план излиза въпросът за партньорствата – поемате задачите на колеги и близки, когато те изостават, гледате и да не ги дразните с добрите си резултати. Овните ще намерят по-подходящи сътрудници, от сряда изчистват куп проблеми, може да стеснят и кръга, с който споделят идеи и задължения. Четвъртък ви окуражава с постигнато, поддържайте това темпо. Ако приятели и познати ви дразнят с постоянния си песимизъм, кажете им го тактично, май в петък сте по-резки. Свободните сърца срещат човек, заслужаващ обичта им.","telec":"Дори и да се натъкнете на някакви пречки в деловата сфера, усилията ви ще бъдат плодотворни, в редица случаи ви откриват и нова служебна перспектива. Телците имат смели идеи, ще се намери кой да им възложи по-отговорни задачи, а и колеги и познати ще ги подкрепят. Във вторник планирайте точно работата си, може да се наложи да поемете по-големия товар в екипа, но вие можете да се справите дори с цената на доста ограничения. Първите дни на февруари са за упорита работа, и в екип, и сами ще преодолявате трудностите.","bliznaci":"За вас периодът е добър, но ако отстоявате правата си в делови и личен план. Близнаците да избягват изяснения през уикенда, в понеделник ще им се иска да избягат даже от по-близки, щом спорят помежду си. От вторник следвате чужди идеи, но пък уравновесявате ритъма и отношенията. В сряда трябва да уреждате стриктно финансови и бизнес проблеми, никакви пречки няма да ви притеснят. В четвъртък търсете повече помощници, за да не се претоварвате, а в петък си организирайте пълноценен отдих, ще дойде време за смели проекти. ","rak":"Това 7-дневие ви настройва на критична вълна, палите се за спорове, но така едва ли ще отвоювате желаното. Раците да овладеят емоциите, не са в силна позиция, не е и уместно да се самоизтъкват в службата, между близките си и познати. Со кротце, со благо ще постигнете по-бързо целите си, затова във вторник и сряда избягвайте да се месите в работите на околните, до четвъртък трябва да стабилизирате лични отношения, за да упорствате по задачите си. Усилията ви са плодотворни, стъпка по стъпка хармонизирате любовна връзка.","luv":"Периодът разгаря амбиции за изява и печалби, но първо трябва да разчистите някои натрупани проблеми в работата си. Лъвовете не харесват второстепенни роли и прекалено упорство, до края на януари следва малко по-педантично да приключват започнатите задачи, а и към пропуски на другите да бъдат строги. Без кавги, разбира се. Някои си затварят очите пред дребните грешки, но дали това няма да им навреди по-нататък. От февруари е редно да мислите за отдих и усвояване на още знания и умения, ако имате творчески идеи - за реализация. ","deva":"Този уикенд мислете за отдих и тонизиране, не за спорове, макар че в службата и вкъщи има проблеми. В понеделник доста Деви поемат и част от задачите на околните, но успехите оправдават жертвата, ще покажат следващите дни. Ала не сте в позиция да налагате директно мнението си, а и даже да го направите – скоро ще разберете, че така сте загубили... Може да се отрази и на личния ви бюджет, но вие ще преживеете болезнено и разклащане на авторитета си, ето защо в началото на февруари подхващайте стари уговорки и идеи, сигурни са.","vezni":"Чудесни дни. Имате си доста делови и лични задачи, но постигате стремежите си. Много Везни си поставят наистина високи цели за напредък в кариерата, за уреждане на домашни проблеми. Още повече ви окриля фактът, че идеите ви привличат сътрудници, партньори, заразявате околните с хъса си за работа. Е, във вторник не се изтъквайте пред влиятелни хора, колкото ви ценят – толкова, а в сряда бъдете по-бдителни на път и при договаряне. Колкото по-сърцато помагате на другите, толкова по ви върви, а и на душата ви става по-радостно.","scorpion":"И да има спешни делови задачи, не бързате, а внушавате и на околните да намалят темпото. Едни Скорпиони да изчистят проблемните си отношения, усещат кои колеги и партньори искат да извлекат полза на техен гръб. Прави сте, но избягвайте спор, в понеделник действате по-припряно. Втори пък са доволни от кариерата, но дали имат нужната подготовка за новия пост? Бъдете тактични и ще спечелите и от ситуациите, които на другите им се виждат губещи. На Зарезан ви чакат пътища, запознанства, внимавайте обаче за щети.","strelec":"И за вас идва време да огледате критично партньорите и компаньоните си, може би искате да се заемете с по-самостоятелен бизнес. От понеделник много Стрелци внимателно да преценят възможностите си, а и подходящото време. Решите ли да правите нещо, уреждайте стриктно финансови и правни детайли, ще имате и нови предложения за сътрудничество. На Зарезан вече ще намалите темпото – къде заради купони, къде за да анализирате направените стъпки, може да си откриете грешка. Поправяйте се бързо, няма защо да се колебаете.","kozirog":"Това 7-дневие не е най-леко за вас, притискат ви трудности и в работата, и в отношенията с близки и познати. Не взимайте прибързани решения, а и не обещавайте неща, които ще се окажат много тежки за вас. Козирозите ще се чувстват най-добре сред домашните, понеделник и сряда са твърде напрегнати, а във вторник следва най-детайлно да планират времето и усилията си. Разчитате ли на подкрепа, в четвъртък наистина ви е нужна, уговаряйте всичко точно, ясно, без големи салтанати. Когато уважавате и обичате, те са излишни.","vodolei":"Дните са динамични, бъдете нащрек за добри делови шансове. Група Водолеи малко прибързват, така и за отделна поръчка може да се разочароват – няма да са уцелили време, вкус или нещо друго. Понеделник носи ненадейни оферти, проучете ги сериозно и в началото на февруари ще се радвате на по-ефективно партньорство в работа. Те може да се окажат и чудесна основа за изява на цял екип или приятелски кръг. Част от знака се съсредоточават само в личните си неща, пътуват, уреждат финанси, искат да подсигурят домашното спокойствие.","ribi":"През тези 7 дни ви чакат изненади, свързани с делови промени и пътуване. Умерените Риби ще преценят сериозно шанса си за изява и печалби, в някои случаи им е нужна по-голяма самоувереност. В понеделник и вторник страните от споровете на колеги, искате сами да си решавате, сами да се заемете с по-амбициозни проекти. Краят на януари обаче ще донесе поводи за спорове и противопоставяне. Зарезан е за купони, но вие ще се задържите повече вкъщи или при любим. Усещате, че дреболия може да провали чудесни отношения..."}

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване