Службите са знаели, правителството е било ангажирано със сделката за ЧЕЗ

http://www.klassa.bg/News/Read/article/285013_%D0%A1%D0%BB%D1%83%D0%B6%D0%B1%D0%B8%D1%82%D0%B5+%D1%81%D0%B0+%D0%B7%D0%BD%D0%B0%D0%B5%D0%BB%D0%B8%2C+%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE%D1%82%D0%BE+%D0%B5+%D0%B1%D0%B8%D0

 "Правителството е знаело, нещо повече, държавата се е ангажирала по сделката за ЧЕЗ. Службите са информирали навреме какво се случва. Бойко Борисов излъга, че всички институции проверяват сделката за ЧЕЗ". Това заяви по време на изслушването в парламента за скандалната продажба на "ЧЕЗ България" на неизвестната българска фирма "Инерком" лидерът на БСП Корнелия Нинова. Изслушването се проведе от две комисии - по енергетика и контрол на службите. Там присъстваха шефовете на държавните служби, на които Борисов в неделя възложи да проверят всичко за сделката и купувача "Инерком" на Гинка Върбакова. На заседанието докладваха шефовете на ДАНС, Държавната агенция за разузнаване, НАП, Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол, КЕВР, КЗК, Комисията за финансов надзор. От трите банки, чиито имена бяха намесени, присъства само директорът на държавната Българска банка за развитие Стоян Мавродиев. С цял антураж консултанти се появи самата Върбакова. По нейно настояване втората част от заседанието бе закрита за медиите заради конфиденциалност на данните, свързани с договора й с ЧЕЗ и финансиращите банки.

Оказа се, че възложените от Борисов проверки на сделката и купувача въобще не са правени. Причината е, че продажбата на най-голямото ни ЕРП не е финализирана, което щяло да стане възможно, когато акциите се прехвърлят на "Инерком". Това обясниха председателите на КЕВР Иван Иванов, на КЗК Юлия Ненкова и на КФН Бойко Атанасов. По думите им те нямали законови правомощия за надзор, но иначе наблюдавали. Шефката на НАП Галя Димитрова пък каза, че се извършват проверки на данъчни и осигурителни вноски на холдинга на Гинка Воърбакова, но нямала право да разкрие никаква информация.
Шефът на ДАНС подробно докладва цялата история около оттеглянето на чешкия собственик - от първото му намерение през 2010 г. Той разкри, че са водени прокурорски преписки от 2010, 2014, 2015 и 2016 г. срещу управление на лизингово дружество, което е ощетявало с чуждо имущество, където взаимополучатели са от семейство Върбакови. Към момента 4 от преписките били прекратени, но по 2 от тях работата продължавала. До момента няма повдигнати обвинения срещу Върбакови, уточни Димитър Георгиев. Шефът на разузнаването Драгомир Димитров пък докладва, че цената на сделката за "ЧЕЗ България" е била силно завишена. Международен одит е оценил активите на дружеството на 225 млн. евро, докато "Инерком" е предложила първоначално 290 млн. евро, а впоследствие е вдигнала цената на 340 млн. евро.
"Смятаме, че в основата на тази сделка, от началото до края, стои правителството на Бойко Борисов. Той само в последната седмица няколко пъти излъга", коментира тя. Нинова припомни твърденията на Борисов, че правителството няма нищо общо, нищо не знае и едва сега научава. "Шефовете на ДАНС, ДАР и "Военна информация" информираха, че имат пълната информация по движението на продажбата на ЧЕЗ от 2010 г. до днес и е била предадена на компетентните институции - Министерския съвет", обясни тя. По нейните думи Борисов е излъгал, че е възложил проверки и те веднага са започнали от КЕВР, КФН, НАП и др. "Разбрахме от шефовете на тези институции и органи, че не са започнали такива проверки и нямат никакво намерение да ги започват, защото законът не им дава правомощия, докато сделката не се финализира", каза Нинова. Председателят на БСП опроверга думите на Стоян Мавродиев, че е на изслушването само заради уважение към парламента и че не би трябвало да е там. "Чел ли е закона за Българската банка за развитие? Той е тук по задължение, защото в чл. 4 пише, че банката съобразява дейността си с политиката на правителството на България. И не е вярно, че не са длъжни да информират принципала и правителството за дейностите си", категорична е Нинова.
Цветан Цветанов се опита да прехвърли отговорността за скандалната сделка на БСП, обвинявайки партията в скандално бездействие през 2004 г."Умишлено бездействие. Днес искате приватизация, а през 2010 г. от БСП казват, че развалянето на договорите ще създаде напрежение в България. Защо не осъществихте тогава контрол, а сега искате да превърнете в политически проблем сделка, извършена в Чехия по английското законодателство?", попита Цветанов. Той отправи въпрос към шефа на ДАНС: "Има ли дружества кандидати, които биха застрашили националната сигурност?". След което провокира левицата с въпроса: "Дали опозицията днес не обслужва някои от кандидатите?" Това истински разгневи Нинова: "Искаме поименно кого защитаваме, поименно! Когато в българския парламент се раздават присъди, без съд, няма да останем в тази зала! Ще ви осъдим в Страсбург! Няма да търпим вашите присъди", обяви лидерът на БСП Корнелия Нинова и с повечето от депутатите от левицата напусна залата.

Гинка Върбакова пък прочете пред депутатите предварително написано слово, в което обвини "различни партии", че трупат дивиденти на неин гръб. Тя призна, че сериозно е подценила ролята на политическата интрига и че атаките срещу нея били заради политически интереси, без обаче да уточнява какви. Собственичката на "Инерком" заподозря сценарий за политически и икономически шантаж. Върбакова се оплака от груба намеса в инвестиционните намерения на компанията й и сатанизиране. "Те искат да спечелят по служебен ред, задкулисно, изкривявайки медийната среда. Това е сценарий, в който категорично отказваме да участваме. Искаме да опровергаем съмненията, че нямаме биография и опит", каза Върбакова. Тя заплаши, че с адвокатите си ще прегледа всички изявления и обидни квалификации в пресата и ще съди както медии, така и политици на най-високо ниво. Гинка се закани, че няма да допусне да я превръщат в марионетка. За повече внушителност тя изреди дълъг списък с наети чужди и български консултанти за сделката. Върбакова информира и депутатите за решението й след срещата с Борисов по-рано сутринта, че е съгласна държавата да има контрол върху сделката, но все пак напомни, че договорът с продавача ЧЕЗ съдържал дългосрочна забрана за промяна на собствеността. На директен въпрос на БСП тя отговори, че няма офшорни компании. На няколко пъти повтори, че вчера се запознала с Борисов и той с нея.

 

Путин: Ракетите ни пробиват щита на САЩ, хвърлихте си парите на вятъра

http://clubz.bg/64902-putin_raketite_ni_probivat_shtita_na_sasht_hvyrlihte_si_parite_na_vqtyra

Путин за оръжията пред NBC

Всички изпитания на най-новите системи на стратегическото въоръжение, създавани в Русия в отговор на едностранното оттегляне на САЩ от Договора за противоракетна отбрана, преминаха успешно, похвали се руският президент Владимир Путин в интервю за американската телеивизия Ен Би Си.

Путин в студието на NBC.

Вчера бяха излъчени откъси от интервюто. Целият разговор ще бъде показан в следващите дни.

"Всички преминаха успешно", заяви руският лидер в отговор на въпроса за изпитанията на оръжията.

И обясни:

"Всяка система от въоръженията, които се обсъждаха днес, с лекота изпреварва и заобикаля цялата система за противоракетна отбрана".

Въпросите задаваше Мегън Кели.

Той окачестви като "отлично" провеждането на изпитанията.

"Някои от тях (оръжейните системи) все още се нуждаят от фини настройки и доработка. Други вече са доставени на войските и се намират в бойна готовност", съобщи руският президент.

Вчера в посланието си към Федералното събрание на Русия Путин обяви, че се разработват и изпитват най-новите системи на стратегическото въоръжение, създадени в отговор на оттеглянето на Вашингтон от Договора за ПРО и разполагането на тази система както на територията на САЩ, така и отвъд националните им граници. 

Свърхзвуковият "Кинжал" в действие.

Сред тях е новата междуконтинентална балистична ракета "Сармат", свръхзвуковият комплекс "Кинжал", крилата ракета с ядрена енергоустановка, както и безпилотен подводен апарат, който може да бъде оборудван както с обикновени, така и с ядрени боеприпаси. Руският държавен глава подчерта, че растящата военна мощ на Русия е надеждна гаранция за мира на планетата, а всички дейности по укрепването на руските отбранителни способности се провеждат в рамките на действащите ограничения за контрол на въоръженията, отбелязва ТАСС.

Нова лазерна система, с която могат да се свалят и сателити.

В интервюто за Ен Би Си Путин заяви, че средствата, които са били изразходени в САЩ за създаване на системи за ПРО, са били похарчени напразно, защото новото стратегическо въоръжение на Русия може да ги преодолее.

"Били са хвърлени на вятъра", каза той.

Путин заяви, че великите държави трябва да обединят усилия за защита от терористите.

Руският подводен дрон.

Той посочва, че е предлагал на САЩ да работят заедно върху системи за ПРО, но получил отказ.

"Вместо да създават заплахи една за друга, великите държави трябва да обединят усилия за защита от терористите", каза Путин. 

Отговорът на САЩ

Министерството на отбраната на САЩ не е изненадано от твърденията на руския президент Владимир Путин, че Русия има нови ядрени оръжия, заяви говорителката на Пентагона Дейна Уайт, цитирана от Асошиейтед прес. Тя каза, че американските въоръжени сили са готови да отбраняват Съединените щати.

"Не сме изненадани от тези изявления. Американците трябва да са спокойни, че сме в пълна готовност", каза говорителката, цитирана от Ройтерс. Тя добави, че оръжията, за които говори Путин, се разработват отдавна и са взети предвид като фактор от американските военни.

Дейна Уайт каза пред журналисти в Пентагона, че противоракетната отбрана на САЩ не е изграждана заради Русия. САЩ неведнъж са подчертавали, че системите за противоракетна отбрана в Европа не са насочени против Москва, а за да отблъскват заплахи от Иран, Северна Корея и други злонамерени страни, добавя АП.

Белият дом също заяви, че отбранителните способности на САЩ "нямат равни и ще останат така и занапред", предаде Асошиейтед прес.

Руският президент Владимир Путин потвърди това, което правителството на САЩ знаеше през цялото време: че Русия в пряко нарушение на задълженията си по международни договори е разработвала в продължение на повече от десетилетие оръжейни системи, които водят до дестабилизация, заяви говорителката на Белия дом Сара Сандърс.

По думите й президентът Доналд Тръмп осъзнава заплахите, пред които е изправена Америка. Америка ще модернизира ядрения си арсенал и ще направи така, че нашите способности да останат недостижими, заяви Сандърс.

И говорителка на Държавния департамент изрази съжаление, че като фон за речта на Путин е бил използван видеоклип с ядрена атака срещу САЩ.

"Не смятаме, че това е отговорно поведение", каза тя.

По думите й показаният анимиран видеозапис е потвърждение, че Русия в "пряко нарушение" на задълженията си по международни договори повече от десетилетие е създавала оръжейни системи, които водят до дестабилизация. Говорителката заяви, че САЩ от дълго време са знаели за това, но Русия отричала.

САЩ доставят на Украйна противотанкови ракети

Правителството на президента на САЩ Доналд Тръмп даде одобрението си да бъдат продадени на Украйна противотанкови ракетни комплекси "Джевлин", предадоха агенциите, като се позоваха на Пентагона.

Цената на възможната продажба ще възлезе на 47 милиона долара.

"Системата "Джевлин" ще помогне на Украйна при изграждането на нейния дългосрочен отбранителен капацитет да защитава суверенитета и териториалната си цялост и така да задоволи изискванията на своята национална сигурност", заяви Министерството на отбраната на САЩ.

То допълва, че предложената продажба няма да промени военното равновесие в региона.

Американските противоракетни ракети.

Този ход е сериозна ескалация по отношение на така наречената "смъртоносна" военна помощ (както наричат този тип военна помощ в САЩ) за Украйна.

Държавният департамент на САЩ - органът, от който зависи разрешаването на подобни продажби, е уведомил Конгреса, че възнамерява да одобри продажбата. Сега Конгресът разполага със срок от 30 дни да я блокира, но не се очаква да го направи. Конгресмени и от двете партии отдавна лобират пред правителството да осигури тези оръжия.

Решението беше оповестено същия ден, в който руският президент Владимир Путин обяви, че страната му е разработила нови ядрени оръжия, за които твърди, че не могат да бъдат прехванати от никой враг.

В уведомлението си до Конгреса Държавният департамент посочва, че възнамерява да продаде общо 37 комплекса с 210 ракети "Джевлин" американско производство. Ракетите ще дойдат от съществуващите запаси на армията на САЩ. 

Провал на преговорите

Русия и САЩ бяха планирали за следващите дни нов кръг двустранни преговори за стратегическата стабилност, но, съдейки по всичко, той се е провалил. Това заяви добре осведомен източник във Вашингтон, цитиран от ТАСС.

Според информацията на източника "за началото на март във Виена" са били планирани нови междуведомствени срещи на представители на Русия и САЩ, за да бъде обсъден целият спектър от въпроси на стратегическата стабилност, както и на двустранните отношения.

Тези преговори е трябвало да се проведат под председателството на руския заместник-министър на външните работи Сергей Рябков и заместник държавния секретар на САЩ по политическите въпроси Томас Шанън. Но, както заяви източникът, по всичко личи, че тези срещи няма да се състоят. (БТА)

Предупреждават за поледици в по-голямата част от страната

//dariknews.bg/novini/bylgariia/preduprezhdavat-za-poledici-v-po-goliamata-chast-ot-stranata-2082080

Днес ще бъде облачно. С повишението на температурите преваляванията от сняг в Западна и Северна България ще преминат в дъжд. В останалата част от страната също ще превали слаб дъжд. На много места ще се образуват поледици. В Източн

"Звярът от Изтока" или как се дават имената на циклони, урагани...

//dariknews.bg/novini/obshtestvo/zviaryt-ot-iztoka-ili-kak-se-davat-imenata-na-cikloni-uragani-2082083

Западни медии нарекоха "Звяра от Изток“ антициклона, който възникна в Русия и връхлетя Европа, носейки студ тази седмица.
 
Различни метеорологични служби кръщават циклоните или ураганите в зависимост от мястото им на възникване и мяс

Руският патриарх Кирил пристига у нас

//dariknews.bg/novini/bylgariia/ruskiiat-patriarh-kiril-pristiga-u-nas-2082085

По покана на Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит и на Светия синод на Българската православна църква на тридневно посещение в България днес пристига църковна делегация, водена от Московския и на цяла Русия патриарх Кирил.
 

Спират ТИР-овете по най-натоваренитe пътища за четири часа в петък

//dariknews.bg/novini/bylgariia/spirat-tir-ovete-po-naj-natovarenite-pytishta-za-chetiri-chasa-v-petyk-2082082

Днес, 2 март, който е последният работен ден преди националния празник, от 16.00 до 20.00 ч. ще бъде ограничено движението на камионите над 12 т по автомагистралите и най-натоваренитe пътища, съобщават от агенцията "Пътна инфраструктура" (АПИ).

Целта

АПИ с апел към шофьорите: Карайте внимателно!

//dariknews.bg/novini/bylgariia/api-s-apel-kym-shofiorite-karajte-vnimatelno-2082081

Шофьорите да карат внимателно - очаква се рязка промяна в метеорологичните условия, с опасност от поледици, предупреждава Агенцията "Пътна инфраструктура".

САЩ откриха безсилието на своите специални части

http://pogled.info/svetoven/sasht-otkriha-bezsilieto-na-svoite-spetsialni-chasti.92868

/Поглед.инфо/ Обикновената пехота и танкове значително по-добре отговарят на изискванията на съвременната война, отколкото елитните специални части. Да се разчита на „зелените барети“  би било твърде безразсъдно. В крайна сметка, именно до такива парадоксални изводи са достигнали американските военачалници. С какво е свързан подобен извод и до колко е приложим към руските реалности?

САЩ са готови да накажат половината свят, за да изтласкат Русия от оръжейния пазар

http://pogled.info/svetoven/sasht-sa-gotovi-da-nakazhat-polovinata-svyat-za-da-iztlaskat-rusiya-ot-orazheiniya-pazar.92869

/Поглед.инфо/ САЩ призоваха Турция да се откаже от покупката на зенитно-ракетните комплекси С-400 от Русия. Вашингтон иска да открие „най-добрата алтернатива“ за своя партньор по НАТО. Експертите не изключват, че срещу Анкара могат да се въведат санкции, ако тя не се вслуша в съюзника си.

Proletären/Швеция: Какво Западът премълчава за Източна Гута?

http://pogled.info/svetoven/Prolet%C3%A4ren-shvetsiya-kakvo-zapadat-premalchava-za-iztochna-guta.92870

/Поглед.инфо/ Политиците и медиите на западния свят са ужасени от действията на сирийската армия в Източна Гута. Но твърденията, че военните унищожават цивилно население, е просто лъжа.

МВФ и ЕЦБ готвят капан за немците

http://pogled.info/svetoven/mvf-i-etsb-gotvyat-kapan-za-nemtsite.92871

/Поглед.инфо/ Успехите на германската икономика, която през миналата година нарасна с 2,2%, обикновено се аплодира в Брюксел. Икономическият растеж се дължи преди всичко на ръста на вътрешното потребление на германците, т.е. на по-високите заплати, което води до нарастване на приходите в бюджета от подоходния данък, съответно нарастване на постъпленията в социалните фондове. И както пишат икономическите анализатори от Focus Economics, "показателите сочат, че темпът на растеж от 2017 г. продължава през първото тримесечие на 2018 г. Равнището на потребителското доверие нарасва през януари, заедно с индекса на деловата активност."

TrendY: Автобус от доброволци учи деца от домове

https://www.24chasa.bg/novini/article/6739431

TrendY: Автобус от доброволци учи деца от домовеФондация “Подари книга” се грижи за образованието на хлапетата и им подарява време с истински приятели “Целта е всяко едно дете от институция да си има доброволец. Неговата задача е да си намери другарче, да го подкрепя, да общува с него, да учи с него, да му помага с домашните.” Така с едно изречение Лора Андонова описва идеята зад фондация

Срив на Уолстрийт заради нови мита на Тръмп

http://clubz.bg/64901-sriv_na_uolstrijt_zaradi_novi_mita_na_trymp

Промишленият индекс Дау Джоунс рязко тръгна надолу, тъй като пазарите се опасяват, че налагане на високи мита от САЩ върху вноса на стомана и алуминий може да доведе до търговска война с Китай.

Към 19.20 часа по Гринуич водещият индекс на Уолстрийт изгуби 561 пункта (-2,24 процента) до 24 468 пункта, след което обаче леко възстанови загубите.

Насдак спадна с 2,05 на сто или 149 пункта до 7123 пункта. 

По-широкообхватният индекс Стандард енд Пуърс 500 се понижи с 1,94 процента или 52,53 пункта до 2 661,30 пункта.

"Влизането в някаква форма на търговска война не е добра новина за пазара", коментира Патрик О'Хеър от анализаторската компания "Брифинг".

Европейският съюз ще реагира твърдо, ако Съединените щати наложат мита на вноса на стомана и алуминий, заяви председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, цитиран от Франс прес и Ройтерс.

"Силно съжаляваме за този ход, който изглежда представлява въпиеща намеса за защита на американското вътрешно производство и не е основан на какъвто и да било аргумент, свързан с националната сигурност. Няма да стоим безучастно, когато нашата индустрия е ударена с несправедливи мерки, излагащи на опасност хиляди работни места в Европа. ЕС ще реагира твърдо и съразмерно в следващите дни, за да защити интересите си с контрамерки срещу САЩ, съобразени с правилата на Световната търговска организация", гласи декларацията на председателя на ЕК. 

САЩ планират да наложат мита от 25 на сто над целия внос на стомана и от 10 на сто над голяма част от вноса на алуминий, с което ще отворят пътя към нов конфликт с търговските си партньори, отбелязва ДПА

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви снощи пред производители на метали, че ще обяви другата седмица мита от 25 процента за стоманата и 10 процента за алуминия, за да подкрепи американските производители и работните места, предаде БТА.

Пентагона: Не се изненадваме от думите на Путин, подготвени сме

https://petel.bg/Pentagona--Ne-se-iznenadvame-ot-dumite-na-Putin--podgotveni-sme__253524

САЩ не се учудват от изявленията на Путин за въоръжаването на Русия и американският народ трябва да знае, че страната е напълно подготве...

Студеното време в Европа счупи рекорди

https://petel.bg/Studenoto-vreme-v-Evropa-schupi-rekordi__253523

Аномално ниските температури и силните снеговалежи в Европа продължават да създават проблеми на гражданите, а на някои места са регистри...

Какво да правим в градината през пролетта

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6733085

Какво да правим в градината през пролеттаПролетта е времето, в което работата в градината рязко се увеличава, а и посаденото започва да пониква. Ето какво да правите в градината, двора и на балкона през пролетта, за да имате плодороден и красив сезон. Почистете изсъхналите листа и клонки Едно от първите и най-важни неща, които трябва да направите още тези дни,

Пучдемон отказва да е кандидат за регионален премиер на Каталуния

//dariknews.bg/novini/sviat/puchdemon-otkazva-da-e-kandidat-za-regionalen-premier-na-kataluniia-2082077

Бившият премиер на Каталуния Карлес Пучдемон, който беше свален от испанското централно правителство и е в изгнание в Брюксел, обяви, че се отказва да се кандидатира за премиер на каталунското правителство, предаде Франс прес.

Върбакова: Атаките срещу нас са заради икономически интереси на отпаднали кандидати

//dariknews.bg/novini/bylgariia/vyrbakova-atakite-sreshtu-nas-sa-zaradi-ikonomicheski-interesi-na-otpadnali-kandidati-2082052

Нито службите за сигурност, нито финансовите и енергийни агенции проверяват към днешна дата сделката между ЧЕЗ и фирмата на Гинка Върбакова. Това стана ясно по време на съвместното заседание на комисията по енергетика и комисията за контрол над службите за сигурност в Народното съб

"Барселона" се препъна в "Лас Палмас" и върна интригата за титлата в Испания

https://www.dnevnik.bg/sport/2018/03/02/3139030_barselona_se_prepuna_v_las_palmas_i_vurna_intrigata_za/?ref=rss


Лидерът в Примера дивисион "Барселона" записа изненадващо равенство при гостуването на борещия се за оцеляване "Лас Палмас". Двубоят в Канарските острови завърши 1:1 и върна интригата в битката за титлата в испанското първенство.<br /><br />Каталунците събраха 66 точки след 26-ия кръг на шампионата. Те продължават да са единственият отбор без загуба в големите европейски лиги, но авансът им пред втория "Атлетико" (Мадрид) вече е пет точки. Шампионът...

Русия не плати вноската си за Съвета на Европа, може да напусне организацията

https://petel.bg/Rusiya-ne-plati-vnoskata-si-za-Saveta-na-Evropa--mozhe-da-napusne-organizatsiyata__253521

Русия не плати вноската си за Съвета на Европа - срокът за първия транш от сумата за 2018 г. изтече на 28 февруари. Става дума за около 10 милион...

Юнкер: ЕС ще реагира твърдо, ако САЩ наложат вносни мита за стоманата и алуминия

https://petel.bg/YUnker--ES-shhe-reagira-tvardo--ako-SASHH-nalozhat-vnosni-mita-za-stomanata-i-aluminiya__253522

Европейският съюз ще реагира твърдо, ако Съединените щати наложат мита на вноса на стомана и алуминий, заяви председателят на Европейска...

Диетата TLC сваля холестерола, пази сърцето

https://www.24chasa.bg/zdrave/article/6733949

Диетата TLC сваля холестерола, пази сърцетоХранителният режим TLC е сред 40-те най-добри диети за 2018 година, като е поставен на 5-о място заедно с диетата MIND срещу алцхаймер и обемната диета. Храненето по принципа TLC цели да свали нивото на “лошия” холестерол в организма и да намали риска от сърдечносъдови заболявания. Диетата е разработена от американските здравни служби под името

Разчистват стъпалата на Шипка за честванията на Трети март

https://petel.bg/Razchistvat-stapalata-na-SHipka-za-chestvaniyata-na-Treti-mart__253519

20 машини и 100 души изпрати община Казанлък, за да разрине подстъпите към Паметника на Свободата за честването на Трети март. Те трябва да ...

Дъщерята на Кирил Господинов – Баш Майстора, подготвя книга за него

https://petel.bg/Dashheryata-na-Kiril-Gospodinov-----Bash-Maystora--podgotvya-kniga-za-nego__253520

Книга за обичания актьор Кирил Господинов, прочут като Баш Майстора, подготвя неговата дъщеря, предава Бтв. Поредицата "Баш Майсторът" д...

Майка разряза училищната униформа на 7-годишната си дъщеричка и се натъкна на изключително гнусна находка

https://petel.bg/Mayka-razryaza-uchilishhnata-uniforma-na-7-godishnata-si-dashherichka-i-se-natakna-na-izklyuchitelno-gnusna-nahodka-__253517

Британка реши да провери защо от ученическата униформата на дъщеря й се носи неприятна миризма и остана потресена от това, което откри, ко...

Нова порция сняг в петък

https://petel.bg/Nova-portsiya-snyag-v-petak__253518

Нова порция сняг ни очаква в петък, но прогнозите са, че валежите ще бъдат значително по-слаби отколкото преди няколко дни. В сутрешните ...

Всеки ден

https://www.dnevnik.bg/sled5/filmi/2018/03/02/3137710_vseki_den/?ref=rss


Драма, Романтичен, САЩ, 2018<br />Сценарист: Дейвид Левитан, Джеси Андрюс<br />Режисьор: Майкъл Съкси<br />В ролите: Деби Раян, Мария Бело, Лукас Джейд Зуман, Колин Форд, Оуен Тиг, Енгъри Райс, Кейти Дъглас<br />Продуцент: Крисчън Грас, Питър Крон, Пол Трийбиц, Антъни Бъргман<br />16-годишната Райнън се влюбва в А – мистериозен дух, който обитава различно тяло всеки ден. След като между тях се създава изключително силна връзка, Райнън и А се опитват да се намерят...

В Москва е открит първият конгрес на Комунистическия интернационал

https://www.actualno.com/chronicles/v-moskva-e-otkrit-pyrvijat-kongres-na-komunisticheskija-internacional-news_661948.html

Комунистическият интернационал е обединение на комунистически партии от цял свят, припознаващи марксизма-ленинизма за своя водеща идеология. Третият интернационал (известен под съкращението Коминтерн) съществува от 1919 до 1943 година, базиран в Москва. Обявява се за продължител на Първия интернационал и на марксисткото крило във Втория интернационал. Поставя като свои цели мобилизиране на мнозинството от работническата класа за постигане на целите на комунизма, установяване на дикт

Червената лястовица

https://www.dnevnik.bg/sled5/filmi/2018/03/02/3137667_chervenata_liastovica/?ref=rss

Трилър, Мистери, САЩ, 2017<br />Сценарист: Джъстин Хейт, Ерик Уорън Сингър<br />Режисьор: Франсис Лорънс<br />В ролите: Сергей Полунин, Матиас Шонартс, Киъран Хайндс, Мери-Луиз Паркър, Джеръми Айрънс, Шарлот Рамплинг, Джоел Едгертън, Дженифър Лоурънс, Дъглас Ходж, Джоели Ричардсън<br />Носителката на "Оскар" Дженифър Лоурънс се превъплъщава в руската балерина Доминика Егорова, която е вербувана от руските тайни служби да съблазни агента на ЦРУ Натаниел Наш...

Вестник на властта

https://www.dnevnik.bg/sled5/filmi/2018/03/02/3134175_vestnik_na_vlastta/?ref=rss


Драма, Исторически, Трилър, Биографичен<br />САЩ, 2018, 104 минути<br />Сценарист: Джош Сингър, Лиз Хана<br />Режисьор: Стивън Спилбърг<br />В ролите: Брадли Уитфорд, Боб Оденкърк, Сара Полсън, Майкъл Щулбърг, Алисън Бри, Кери Куун, Мерил Стрийп, Том Ханкс, Зак Уудс, Брус Грийнууд<br />Историята ще разказва за скандал от 1971 год., след решението на редактора от Washington Post Бен Брадли (Ханкс) и авторката Катарин Греъм (Стрийп), да публикуват документи от...

Ранната диагностика на всяка една рядка болест определя степента на ефективност на лечението

https://www.24chasa.bg/zdrave/article/6738175

Ранната диагностика на всяка една рядка болест определя степента на ефективност на лечението- Проф. Търнев, в последния ден на февруари се отбелязва Международния ден на редките болести. Какво всъщност означава термина „редки болести“? - Kонсенсус в определението за редки болести все още не е достигнат. В държавите от Европейския съюз (ЕС) редки са тези болести, които засягат по-малко от 5:10 000 души.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване