Безработните в България ще се стопят до 179 хил. души през 2019 г.

http://www.moreto.net/novini.php?n=370674

Безработицата в България ще продължи да намалява и безработните ще се стопят до 179 хиляди души през 2019 година. Това е една от прогнозите за страната ни в доклад на Международната организация на труда (МОТ), огласена при откриването на пролетната сесия на управляващия й орган.

До началото на лятото пускат пътните възли по новия бул. „Васил Левски“

http://budnavarna.bg/31427-do-nachaloto-na-lyatoto-puskat-patnite-vazli-po-noviya-bul-vasil-levski/

До началото на активния туристически сезон във Варна трябва да бъдат завършени пътните възли по новостроящия се бул. „Васил Левски“ с другите три основни булеварда в града – „Владислав Варненчик“, „Сливница“ и „Цар Освободител“. Това обеща днес кметът на морската столица Иван Портних, научи BudnaVarna.bg.

Той призна, че в момента се работи изключително активно. Поради сложността на съоръжението, основният градеж ще продължи и през лятото. От от градската управа обаче ще направят всичко възможно да не се възпрепятства автомобилният трафик през активния сезон.

„Обектът е изключително сложен. Аз разбирам прекрасно и неудобствата, които създават пътните неудобства в града, но призовавам всички за търпение, защото в перспектива тези инвестиции в инфраструктурата ще донесат много позитиви за всички нас варненци“, коментира Портних.

По думите му, до средата на април трябва да приключи и ремонтът на бул. „Приморски“.

Кметът на града допълни, че в петък на посещение във Варна се очаква да пристигне министърът на регионалното развитие и благоустройството министър Николай Нанков. Той най-вероятно ще съобщи новини, свързани с ремонта и на Аспаруховия мост.

Освен това, Общината има готовност да започне ремонта на бул. „Народни будители“ в „Аспарухово“, а също и на „Осми Приморски полк“ в посока „Виница“, както и рехабилитацията на старата част на бул. „Васил Левски“. Те обаче ще стартират след лятото, за да се избегне неудобството със засиления трафик през топлите месеци.

Готовност за започване на ремонтни дейности има и за ул. „Георги Бенковски“, както и на бул. „Съборни“. Работата по тях също най-вероятно ще бъде отложена за есента.

Материалът До началото на лятото пускат пътните възли по новия бул. „Васил Левски“ е публикуван за пръв път на Будна Варна.

Във Варна планират да наемат най-много нови служители през второто тримесечие

http://econ.bg/Новини/Във-Варна-планират-да-наемат-най-много-нови-служители-през-второто-тримесечие_l.a_i.759010_at.1.html

Стабилни остават плановете на българските работодатели за наемане на служители през второто тримесечие (април - юни 2018 г.). Коригирана спрямо...

Кирил Добрев: ГЕРБ орязаха 10 млн. лв. за спешни ремонти на "Напоителни системи", сега да ги отпуснат обратно

https://www.24chasa.bg/region/article/6759657

Кирил Добрев: ГЕРБ орязаха 10 млн. лв. за спешни ремонти на "Напоителни системи", сега да ги отпуснат обратно

„Десет години "Напоителни системи" се разпродава и разграбва“. Това заяви зам.-председателят на НС на БСП Кирил Добрев в Брегово. Той добави, че само от този бюджет са орязани 10 млн.лв. за спешни ремонти, затова държавата трябва да отпусне допълнителни средства, съобщават от пресцентъра на БСП. „Имаше един „специалист“, шеф на дружеството,

Тръмп уволни Рекс Тилърсън, назначи жена начело на ЦРУ

https://frognews.bg/svqt/tramp-uvolni-reks-tilarsan-naznachi-jena-nachelo-tsru.html

Директорът на ЦРУ Майк Помпейо ще е новият държавен секретар на САЩ. Това съобщи президентът Доналд Тръмп в Туитър. Помпейо ще замени на поста Рекс Тилърсън.

Тръмп уволни Рекс Тилърсън, назначи жена начело на ЦРУ

https://frognews.bg/novini/tramp-uvolni-reks-tilarsan-naznachi-jena-nachelo-tsru.html

Директорът на ЦРУ Майк Помпейо ще е новият държавен секретар на САЩ. Това съобщи президентът Доналд Тръмп в Туитър. Помпейо ще замени на поста Рекс Тилърсън.

Късната сватба осигурява по-трайно щастие

https://www.vesti.bg/lyubopitno/sveji/kysnata-svatba-osiguriava-po-trajno-shtastie-6080251

Двойките, които отлагат по-дълго време сватбата си, в крайна сметка са по-щастливи от тези, които се женят рано

Тръмп уволни държавния секретар на САЩ Тилърсън

https://www.24chasa.bg/novini/article/6759644

Тръмп уволни държавния секретар на САЩ ТилърсънДържавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън е уволнен от президента Доналд Тръмп и ще бъде заменен от директора на ЦРУ Майк Помпейо, съобщава "Вашингтон пост", цитиран от Ройтерс и БТА. Тръмп номинира Джина Хаспъл за директор на ЦРУ на мястото на Майк Помпейо, който ще заеме поста на уволнения Рекс Тилърсън. предаде Франс прес. Очаквайте подробности.

ОДМВР - Монтана отчете резултатите за дейността си през 2017 г.

https://www.24chasa.bg/region/article/6759628

ОДМВР - Монтана отчете резултатите за дейността си през 2017 г.Гости на отчет-анализа бяха директорът на ГДБОП гл. комисар Ивайло Спиридонов, административният ръководител на Окръжна прокуратура Нина Борисова и директорът на РДПБЗН Монтана комисар Венцислав Райков. Те поздравиха служителите на областната дирекция за постигнатите резултати и високата ефективност на полицейската дейност.

Хубчев повика най-много футболисти на ЦСКА за мачовете с Босна и Казахстан

https://www.dnevnik.bg/sport/2018/03/13/3145682_hubchev_povika_nai-mnogo_futbolisti_na_cska_za/?ref=rss


Националният селекционер Петър Хубчев обяви пълния списък на представителния отбор за контролните срещи с Босна и Херцеговина и Казахстан на 23 и 26 март. Сред 23-ата избраници има най-много футболисти на ЦСКА – четирима. Лидерът в Първа лига "Лудогорец" е само с един представител – новото попълнение Цветомир Панов.<br /><br />Към повиканите 12 футболисти, които се състезават в чужбина, Хубчев изпрати покани на още 11 от Първа лига. За пръв път част от нациoналния отбор е...

Стотици хиляди хора в Хонконг плащат, за да живеят в клетки

https://www.investor.bg/po-sveta/453/a/stotici-hiliadi-hora-v-honkong-plashtat-za-da-jiveiat-v-kletki-257408/

"Наножилищата" съществуват в различни разновидности, но условията за живот в тях далеч не са добри

Тръмп уволни американския държавен секретар

https://www.actualno.com/america/trymp-uvolni-amerikanskija-dyrjaven-sekretar-news_664310.html

Американският държавен секретар Рекс Тилърсън е освободен от поста си от президента на САЩ Доналд Тръмп. Негов заместник е досегашният директор на ЦРУ Майк Помпео. Новината беше съобщена от The Washington Post. Според информацията на вестника, чиято популярност нарастна след номинирания за "Оскар" през тази година филм „Вестник на властта“ (The Post), Тръмп е поискал от Тилърсън да се оттегли още в петък (9 март). Конкретна причина не се посочва, но The Washington

Ръководството на БСП отиде при наводнените в Брегово, за да им обещае помощ и пари

https://www.dnevnik.bg/politika/2018/03/13/3145677_rukovodstvoto_na_bsp_otide_pri_navodnenite_v_bregovo/?ref=rss


Ръководството на БСП заседава днес в Брегово, където от четири дни е обявено бедствено положение.<br /><br />След това партийният лидер Корнелия Нинова се разходи около дигата на река Тимок и обяви, цитирана от пресцентъра на "Позитано" 20: "Тук сме в Брегово, най-напред да помогнем на хората, да знаят, че не са изоставени. Доставихме минерална вода, ще дарим пари на пострадалите семейства. След това заедно с кмета и общинските съветници ще разговаряме как да помогнем...

Задържа мъж, измамил дете в Хасково

https://www.24chasa.bg/novini/article/6759638

Задържа мъж, измамил дете в ХасковоВ рамките на проведени оперативно-издирвателни действия криминалисти от хасковското управление са задържали вчера 66-годишен мъж. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. По първоначални данни, преди седмица, той е въвел в заблуждение непълнолетно момче от града. Детето е било подлъгано по схемата „съдействие на полицията“ на 7-и март и е хвърлило

След летния сезон започват нови ремонти на ключови булеварди във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=370672

Община Варна има готовност да започне ремонта на бул. „Народни будители“ в „Аспарухово“, а също и на „Осми Приморски полк“ в посока „Виница“, както и рехабилитацията на старата част на бул. „Васил Левски“. Те обаче ще стартират след лятото, за да се избегне неудобството със засиления трафик през топлите месеци.

Турция: Отношенията ни със САЩ са близо до точката на кипене

https://www.actualno.com/asia/turcija-otnoshenijata-ni-sys-sasht-sa-blizo-do-tochkata-na-kipene-news_664311.html

Отношенията между Турция и САЩ са близо до точката на кипене и турският народ може да не издържи такова нещо, заяви турският министър на външните работи Мевлют Чавушоглу пред студенти и преподаватели от Международния институт по международни отношения (МГИМО) в Москва. Според Чавушоглу за връщането на двете страни в нормалното русло трябва Вашингтон „да сдържа всяка своя дума и да уважава Турция”. „Всеки неприятелски жест към Турция, по-специално доставката

Кметът на Варна Иван Портних: Ремонтите в града ще приключат до лятото

https://www.24chasa.bg/region/article/6759625

Кметът на Варна Иван Портних: Ремонтите в града ще приключат до лятото"Правим всичко възможно до началото на летния сезон основната работа по бул."Левски" да приключи, но административните дела, свързани с отчуждаването на имотите, забавят процеса. Това е едно много мащабно съоръжение. Ремонтът на първият етап от "Приморски" ще приключи до средата на април". Това каза кметът на Варна Иван Портних при откриването на

Условна присъда за бизнес дама, злоупотребила с евросредства във Велико Търново

https://www.24chasa.bg/novini/article/6759624

Условна присъда за бизнес дама, злоупотребила с евросредства във Велико ТърновоУправител на дружество е осъден на 7 месеца условно с 3 години изпитателен срок за престъпление против паричната и кредитна система след споразумение с Окръжна прокуратура – гр. Велико Търново. Съдът одобри постигнато с прокуратурата споразумение с което Стела А. се признава за виновна за това, че на 29.03.2013 г. в гр.

Детска площадка и спортно игрище откриха в Галата (видео)

http://budnavarna.bg/31421-detska-ploshtadka-i-sportno-igrishte-otkriha-v-galata-video/

снимки: Будна Варна

Нова детска площадка и спортно игрище в Галата откри днес кметът на Варна Иван Портних.

На събитието присъстваха Тодор Балабанов, председател на ОбС, Христо Иванов, зам.-кмет, Калина Белмезова, районен кмет на Аспарухово.

С новата придобивка изпълняваме обещанието си към хората от Галата – да изградим място за спорт и игри за децата, каза кметът. Комплексът е разположен на терен от 2 дка, моделиран на две нива, и включва спортно игрище, трибуни за зрители с 60 места, детска площадка със съоръжения за различна възраст, открит фитнес, пешеходни зони. Всички съоръжения за игра отговарят на изискванията за безопасност и са достъпни за хора с увреждания. Инвестицията е около 250 000 лв.

„Работим по изграждане на още 8 нови детски площадки в обхвата на целия град, в район „Младост“ ще разширим съществуващата спортна база, проектираме голям спортен комплекс във „Владиславово“, с игрища за футбол,  волейбол, баскетбол“, каза кметът.

Материалът Детска площадка и спортно игрище откриха в Галата (видео) е публикуван за пръв път на Будна Варна.

Труп изплува от канал в Бургас (СНИМКИ)

//dariknews.bg/regioni/burgas/trup-izpluva-ot-kanal-v-burgas-snimki-2084305

Труп изплува от канал в парк Езеро“ срещу жилищен блок в бургаския комплекс Зорница“. Тялото било открито в ранния следобед днес.

Лицето на мъжа било обезобразено,

Тръмп уволни държавния секретар, ще го замести шефът на ЦРУ

https://www.dnevnik.bg/sviat/2018/03/13/3145675_trump_uvolni_durjavniia_sekretar_shte_go_zamesti/?ref=rss


Президентът на САЩ Доналд Тръмп уволни държавния секретар Рекс Тилърсън и назначи на негово място шефа на ЦРУ Майк Помпео, съобщи самият той в Туитър. Заместник-директорът на ЦРУ Джина Хаспел ще поеме поста на Помпео.<br /><br />По времето на Тилърсън Държавният департамент съкрати голям брой от дейностите си, а авторитетни медии многократно получаваха информация от източниците си, че Тилърсън е изключително недоволен от президента.<br /><br />Съобщението идва седмица...

Отровените с ”Новичок” може да се считат мъртви

http://dnes.dir.bg/news/skripal-novichok-mirzajanov-26956607

Живеещият в САЩ руски химик Вил Мирзаянов, който се смята за един от създателите на отровното вещество "Новичок" даде интервю за The Telegraph.

Хубчев извика в националния четирима от ЦСКА и по един от Левски и Лудогорец

https://offnews.bg//futbol/hubchev-izvika-v-natcionalnia-chetirima-ot-tcska-i-po-edin-ot-levski-i-676638.html

Националният селекционер Петър Хубчев обяви състава за контролите на тима срещу Босна и Херцеговина и Казахстан, които ще се проведат на 23 и 26 март. Специалистът събра група от 23-ма футболисти, като 11 от тях играят в родния елит.

Най-много представители има ЦСКА: Николай Бодуров, Станислав Манолев, Кирил Десподов и Божидар Чорбаджийски. Божидар Митрев пък ще брани честта на Левски, а шампионът Лудогорец също е с един представител - Цветомир Панов.

Националите се събират на лагер в Разград на 19 март. България посреща Босна и Херцеговина на 23 март 2018 на "Лудогорец Арена", а три дни по-късно - на 26 март, тимът на Хубчев излиза срещу Казахстан на "Панчо Арена" във Фелчут, Унгария. Интересното е, че ден по-рано "трикольорите" ще пътуват за Унгария със самолет от Букурещ.

Съставът на България за контролите с Босна и Херцеговина и Казахстан:

Вратари: Пламен Илиев (Астра, Румъния), Божидар Митрев (Левски)

Защитници: Васил Божиков (Слован Братислава, Словакия), Страхил Попов (Касъмпаша, Турция), Петър Занев (Амкар Перм, Русия), Камен Хаджиев (Берое), Божидар Чорбаджийски (ЦСКА), Николай Бодуров (ЦСКА), Цветомир Панов (Лудогорец)

Полузащитници и нападатели: Симеон Славчев (Лехия Гданск, Полша), Георги Костадинов (Макаби Хайфа, Израел), Ивайло Чочев (Палермо, Италия), Станислав Манолев (ЦСКА), Мартин Райнов (Берое), Михаил Александров (Арсенал Тула, Русия), Тодор Неделев (Ботев Пловдив), Кирил Десподов (ЦСКА), Радослав Кирилов (Пирин Благоевград), Иван Минчев (Славия), Ивелин Попов (Рубин Казан, Русия), Георги Миланов (ЦСКА Москва, Русия), Спас Делев (Погон Сшчечин, Полша), Андрей Гълъбинов (Дженоа, Италия).

Хасково: Дете хвърли златни накити през балкона на ало измамник

http://www.cross.bg/haskovo-dete-hvurli-zlatni-nakiti-prez-balkona-na-alo-izmamnik-1570008.html

/КРОСС/ В рамките на проведени оперативно-издирвателни действия криминалисти от хасковското управление са задържали вчера 66-годишен мъж. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. По първоначални данни, преди седмица, той е въвел в заблуждение непълнолетно момче от града. Детето е било подлъгано по схемата „съдействие на полицията" на 7-и март и е хвърлило през терасата на жилището си на бул. „Раковски" 200 грама златни накити. В хода на предприетото разследване, в полицейския арест е задържан съпричастен към измамната схема. Мъжът е познат на органите на реда, признал е за измамата. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 209 от НК, работата по което продължава под наблюдението на прокуратурата.

Кметът на Поморие иска да развали дарение към държавата с 86 г. давност

https://bivol.bg/%d0%ba%d0%bc%d0%b5%d1%82%d1%8a%d1%82-%d0%bd%d0%b0-%d0%bf%d0%be%d0%bc%d0%be%d1%80%d0%b8%d0%b5-%d0%b8%d1%81%d0%ba%d0%b0-%d0%b4%d0%b0-%d1%80%d0%b0%d0%b7%d0%b2%d0%b0%d0%bb%d0%b8-%d0%b4%d0%b0%d1%80%d0%b5.html

Кметът на община Поморие Иван Алексиев е предявил иск до Районен съд – Поморие. С него цели да обезсили дарение от далечната 1932 година, с което Анхиалски градски общински съвет е предоставил безвъзмездно на държавата златна земя в Поморие за изграждане на почивен дом за инвалидите. Към момента имотът от 11 944 кв. м. е собственост […]

След пожара в ДГ „Слънце“ в Павликени възстановяват занятията най-рано през следващата седмица

https://www.24chasa.bg/region/article/6759580

След пожара в ДГ „Слънце“ в Павликени възстановяват занятията най-рано през следващата седмицаОвладян е пожарът, избухнал тази сутрин в Детска градина "Слънце" в град Павликени. Сигнал е подаден около 09:30 ч. На мястото незабавно са изпратени екипи на РС ПБЗН - Павликени. Няма пострадали деца и членове на персонала на учебното заведение. Всички 124 деца са евакуирани своевременно. Родителите им са ги прибрали по домовете, а за децата,

Германски съд отхвърли иск банка да използва и женски род в официални документи

https://www.dnevnik.bg/evropa/2018/03/13/3145671_germanski_sud_othvurli_isk_banka_da_izpolzva_i_jenski/?ref=rss


Върховният съд на Германия днес отхвърли иск, подаден от жена, която настоява банка да включи в официалните си документи и формите за женски род на думите, предадоха ДПА и "Асошиейтед прес", цитирани от БТА.<br /><br />Според съда ищцата 80-годишната Марлис Кремер не е била дискриминирана от факта, че банката е използвала за думи като "клиент", "вложител" и "платец" само в общоупотребявания мъжки род. Немските езикови правила предвиждат...

Адвокатският съвет: Всеки втори ще може да бъде разследван

http://dnes.dir.bg/news/balgarin-advokati-razsledvan-26956606

Всеки втори българин ще стане обект на наказателно преследване, а всяко неизпълнение на договорно задължение, може да доведе до наказателна отговорност.

Скандално! Таен доклад разкрива далавери в Кюстендилската болница, десетки хора са „ужилени”

https://frognews.bg/obshtestvo/aktualno/skandalno-taen-doklad-razkriva-dalaveri-kiustendilskata-bolnitsa-desetki-hora-ujileni.html

Таен доклад разкрива сериозни далавери в Кюстендилсата болница, заради които десетки хора са били „ужилени”. Документът, с който Фрог разполага, е изготвен от Изпълнителна агенция” Медицински одит” в средата на миналата година. С него са запознати и службите са сигурност. Месеци наред той обикаля по началническите бюра. В крайна сметка излиза във вид, който напълно оневинява уличените в нарушение.

Скандално! Таен доклад разкрива далавери в Кюстендилската болница, десетки хора са „ужилени”

https://frognews.bg/novini/skandalno-taen-doklad-razkriva-dalaveri-kiustendilskata-bolnitsa-desetki-hora-ujileni.html

Таен доклад разкрива сериозни далавери в Кюстендилсата болница, заради които десетки хора са били „ужилени”. Документът, с който Фрог разполага, е изготвен от Изпълнителна агенция” Медицински одит” в средата на миналата година. С него са запознати и службите са сигурност. Месеци наред той обикаля по началническите бюра. В крайна сметка излиза във вид, който напълно оневинява уличените в нарушение.

Кирил Добрев: ГЕРБ орязаха 10 млн. лв. за спешни ремонти на "Напоителни системи", сега да ги отпуснат обратно

http://www.cross.bg/napoitelni-sistemi-dobrev-1570007.html

/КРОСС/ „Десет години "Напоителни системи" се разпродава и разграбва". Това заяви зам.-председателят на НС на БСП Кирил Добрев в Брегово. Той добави, че само от този бюджет са орязани 10 млн.лв. за спешни ремонти, затова държавата трябва да отпусне допълнителни средства. „Имаше един „специалист", шеф на дружеството, който за малко да влезе в затвора и това щеше да стане, ако ГЕРБ не се бяха върнали на власт. Той разпродаде "Напоителни системи" и днес виждаме, че съоръженията не издържат", заяви още Добрев. Той каза още, че сега се дават двойно повече пари, за да се закърпват дупки заради бездействието на правителството.

„Нешънъл джиографик“: Бяхме расисти

https://www.vesti.bg/sviat/neshynyl-dzhiografik-biahme-rasisti-6080254

До 70-те години на миналия век списанието игнорира небелите американци, показвайки ги само като работници или домашни помощници

Полиция и жандармерия блокираха ромския квартал във Видин

http://www.cross.bg/vidin-organizirana-prestupna-1570005.html

/КРОСС/ Няколко коли на полицията и жандармерията блокираха ромския квартал "Нов път" във Видин. Акцията е във връзка с организирана престъпна група, свързана с източване на ДДС и неправомерно усвояване на средства от еврофондове. По непотвърдена информация, при акцията е задържан един общински съветник от Видин. От МВР съобщиха, че в хода на операцията са арестувани общо петима души във Видин, Варна и София. Иззети са компютърни системи, оптични носители на информация, банкови и счетоводни документи, множество дебитни карти, които не са при титулярите, електронни подписи и печати на липсващи търговци, касови апарати и др. Ще бъдат назначени експертизи. Предстои презициране на доказателствата и привличането на задържаните като обвиняеми за участие в организирана престъпна група.  

Китай слива банкови и застрахователни регулатори и създава нови министерства

https://www.dnevnik.bg/sviat/2018/03/13/3145660_kitai_sliva_bankovi_i_zastrahovatelni_regulatori_i/?ref=rss


Китай обединява банковия и застрахователния си регулатор и създава нови министерства в най-голяма реформа на правителствените структури от години, съобщиха световните агенции и БТА.<br /><br />Банковият и застрахователният регулатор се сливат в един орган, като Китай се стреми да реформира администрацията си и да подобри превенцията на финансови рискове. Централната банка обаче ще поеме част от задачите на свръхрегулатора, пише Би Би Си. <br /><br />Местните клонове на...

Иванов: Радев е преценил, че сделката за ЧЕЗ е важна за националната сигурност и затова свиква КСНС

https://www.24chasa.bg/novini/article/6759533

Иванов: Радев е преценил, че сделката за ЧЕЗ е важна за националната сигурност и затова свиква КСНСПрезидентът е преценил, че това е от изключителна важност за националната сигурност и по този повод свиква консултативният съвет. Нормално е. Така председателят на КЕВР Иван Иванов коментира новината, че президентът Румен Радев свиква съвета заради сделката за бизнеса на ЧЕЗ в България. "Това, което Комисията за енергийно и водно регулиране

Възторжени аплодисменти за Герасим Дишлиев на еленска сцена

https://www.24chasa.bg/region/article/6759567

Възторжени аплодисменти за Герасим Дишлиев на еленска сценаРазличен, извънземен и земен. Изключително красиво, смешно и тъжно представление. Щастливи сме, че имахме честа да го гледаме. Благодарим, Герасим Дишлиев. Уникален, световен и забележителен. Който пропусна, ще съжалява. Това са част от отзивите за авторския спектакъл „Не на мястото си“, представен от световно известния мим Герасим Дишлиев-Геро на

Пандите от Единбургския зоопарк излизат в "любовна почивка"

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6759573

Пандите от Единбургския зоопарк излизат в "любовна почивка"Обитателите на Единбургския зоопарк Тян Тян и Ян Гуан - единствените представители на вида Голяма панда във Великобритания, тази година за първи път от 2012 г. ще имат "любовна почивка", пише в. "Дейли експрес". Експертите и учените, които работят по програмата за развъждане на пандите, са взели решение тази година да не бъдат правени опити за

Конституционният съд: При приемането на бюджета за 2018 г. не е погазен основният закон

https://www.24chasa.bg/novini/article/6759564

Конституционният съд: При приемането на бюджета за 2018 г. не е погазен основният законНе е имало нарушение на основния закон при приемането на закона за бюджета за 2018 г. и не е имало текст гласуван три пъти от депутатите, реши Конституционният съд (КС). Делото срещу един от текстовете в закона беше образувано по искане на 66 депутати от БСП. Една от причините червените да дадат бюджета на КС е предложението на Васил Антонов за

Русия отхвърли ултиматума на Лондон за Скрипал, иска проби

http://www.moreto.net/novini.php?n=370671

Москва няма да отговори на британския ултиматум относно предполагаемото тайно съветско химическо оръжие, използвано за отравянето на бивш двоен агент, докато Великобритания не предостави проба от веществото. Това заяви руският външен министър Сергей Лавров, цитиран от руски и западни медии.

Затварят участък от ул. “П.К. Яворов”заради изваждането на кораба “КУК”

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/MlmMSgx8ztY/

petyr-kirilovНа 14.03.2018 г. ще бъде проведена операция по изваждане на потъналия кораб „Кук”. Маршрутът  за придвижване на тежкотоварната техника ще обхване: северен вход на гр. Поморие (КПП – Слънчев бряг) – кв. Свобода бл. 25 – Евангелска църква – ул. „П.К.Яворов” – Пристанище Поморие.

Във връзка с това отсечка по ул. „П.К.Яворов”, в частта от ул. „Търговска” (Районен съд – Поморие) до ПГТ „Алеко Константинов“, ще бъде затворена за движение на МПС от 08.00 часа до 10.00 часа.

Наводненията унищожиха хиляди декари с посеви в Бургаско

http://econ.bg/Новини/Наводненията-унищожиха-хиляди-декари-с-посеви-в-Бургаско_l.a_i.759009_at.1.html

Близо 3 хиляди декара с есенни посеви са унищожени в землището на бургаското село Димчево. Скъсани диги на река Факийска и стичащи се води от...

Петър Хубчев обяви националите за контролите с Босна и Херцеговина и Казахстан

https://www.24chasa.bg/sport/article/6759568

Петър Хубчев обяви националите за контролите с Босна и Херцеговина и КазахстанСелекционерът на националния отбор на България Петър Хубчев обяви група от 23-ма футболисти за приятелските мачове срещу Босна и Херцеговина на 23.03.2018 на стадион "Лудогорец Арена" в Разград и Казахстан на 26.03.2018 на стадион "Панчо Арена" във Фелчут, Унгария. Лагерът на националния отбор започва на 19 март в Разград.

Преди срещата във Варна ЕС ще предложи на Турция още пари за сирийските бежанци

https://www.dnevnik.bg/evropa/2018/03/13/3145658_predi_sreshtata_vuv_varna_es_shte_predloji_na_turciia/?ref=rss


Европейската комисия ще одобри допълнителни 3 милиарда евро финансиране за сирийските бежанци, които живеят в Турция, заявиха официални лица от Европейския съюз преди срещата с президента Реджеп Тайип Ердоган във Варна по-късно този месец, предаде "Ройтерс".<br /><br />Отношенията между ЕС и Ердоган през последните години са трудни, но блокът зависи от Турция за спирането на имиграцията от Близкия изток. Високопоставени служители на ЕС ще се срещнат с Ердоган във Варна на...

Китай - на път да спечели битката с атмосферното замърсяване

https://www.24chasa.bg/novini/article/6759578

Китай - на път да спечели битката с атмосферното замърсяванеКитай - най-големият замърсител с парникови газове, е на път да спечели битката с атмосферното замърсяване, като това ще доведе до увеличаване на продължителността на живота в страната с над две години, сочат резултатите от американско изследване, цитирани от Франс прес. Въз основа на данни, събрани на 200 места в страната,

Борис Джонсън: Тревожно е, че все още се използват химически вещества за нараняване на хора

https://www.24chasa.bg/novini/article/6759570

Борис Джонсън: Тревожно е, че все още се използват химически вещества за нараняване на хораОрганизацията за забрана на химическите оръжия (ОЗХО) заяви, че е силно обезпокоена от отравянето във Великобритания на бившия руски шпионин Сергей Скрипал, който е в болница с опасност за живота след излагането му на смъртоносно химическо вещество, предаде Франс прес, цитирана от БТА.  "Неотдавна постъпилата информация,

Остават два дни за справките за платени доходи на физически лица

https://www.investor.bg/biudjet-i-finansi/333/a/ostavat-dva-dni-za-spravkite-za-plateni-dohodi-na-fizicheski-lica-257406/

Корпоративните декларации се подават само по електронен път, припомнят от приходната администрация

Провали се и вторият опит на ВСС да избере председател на Софийския градски съд

http://www.cross.bg/mihaiilov-georgiev-dvamata-1570004.html

/КРОСС/ Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет направи втори неуспешен опит да избере председател на Софийския градски съд /СГС/, след като първият се провали заради заболяване на един от двамата кандидати. На заседанието 7 от съдебните кадровици гласуваха и срещу двамата кандидати Евгени Георгиев и Светлин Михайлов. Пред съдебните кадровици Евгени Георгиев акцентира върху съдийското самоуправление и декларира, че не би управлявал еднолично СГС. За свой приоритет той посочи справянето с програма "Натовареност" на първо място с повече съдебни зали. Георгиев беше разпитан за специализациите му в чужбина, както и за акциите му във фалиралата КТБ, които са били 58 на брой и той ги е загубил след затварянето на банката. Светлин Михайлов пък е амбициран да направи СГС успешен съд. По неговите представи това е съд, в който се работи спокойно и няма интриги. Той отрече спекулациите около високия му жизнен стандарт. Според подадената от него данъчна декларация той притежава около 1 млн. в пари и имоти. Михайлов обясни, че всички сделки са законни и призова да не се бърка личния с професионалния живот. И двамата кандидати за поста се самономинираха. В навечерието на 20 февруари, за когато беше насрочен изборът, неофициалната нагласа беше, че няма достатъчно мнозинството за нито един от тях. До проверка на тази версия така и не се стигна, заради спешното постъпване в болница на Михайлов

Какви пенсии получават българите?

https://news.bg/savings/kakvi-pensii-poluchavat-balgarite.html

Всеки шести пенсионер у нас взема на месец между 250 и 300 лева

Започва подмяна на съдовете за битови отпадъци на територията на община Поморие

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/WjpqEXpajG8/

Във връзка с подмяната на съдовете за битови отпадъци на територията на Община Поморие за периода от 15.03.2018 г. до 25.04.2018 г., във времето от 06.30 ч. до 13.00 ч. мобилни екипи ще се движат по посочения график за събиране на старите и предоставяне на нови съдове за битови отпадъци, съобщиха от Общината.

За удостоверяване подмяната на съдовете се умоляват гителите да осигурят присъствие.

ПОДМЯНА НА СЪДОВЕ ЗА БИТОВИ ОТПАДЪЦИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОБЩИНА ПОМОРИЕ 

15.03.2018 г. – 25.04.2018 г. от 06.30 ч. до 13.00 ч.

15 и 16.03.2018 г. – събиране на контейнер тип „Бобър” 1100 л. в гр. Поморие.

19 и 20.03.2018 г. – събиране на контейнер тип „Бобър” 1100 л. в гр. Каблешково, община Поморие.

21 и 22.03.2018 г. – събиране на контейнер тип „Бобър” 1100 л. в гр. Ахелой, община Поморие.

23.03.2018 г. – дозареждане на контейнер тип „Бобър” 1100 л. за гр. Поморие, гр. Ахелой и гр. Каблешково.

26.03.2018 г. – събиране на съдове за битови отпадъци – пластмасова кофа 240 л. в гр. Поморие: ул. Княз Борис I, ул. Пазарна, ул. Сливница, ул. Граф Игнатиев, ул. Лозарска, ул. Сан Стефано, ул. Цар Калоян, ул. Гурко, ул. Опълченска, ул. Солна, ул. Патриарх Евтимий, ул. Генерал Скобелев, ул. Буздлуджа, ул. Екзарх Йосиф, ул. Черковна, ул. Цар Самуил, ул. Антим I, ул. Хаджи Димитър, ул. Трети март, ул. Райна Княгиня, ул. Иван Вазов, ул. Васил Левски, ул. Добрич, ул. Тутракан, ул. П.К.Яворов (от хотел „Поморие” до къщата музей „Яворов”).

27.03.2018 г. – събиране на съдове за битови отпадъци – пластмасова кофа 240 л. в гр. Поморие: ул. Булаир, ул. Маледония, ул. Тракия, ул. Лозенградска, ул. Солна, ул. Цар Асен, ул. Братя Миладинови, ул. Раковски, ул. Велико Търново, ул. Бенковски, ул. Ахелой, ул. Паисий Хилендарски, ул. Йордан Йовков, ул. Иван Вазов, ул. Цар Симеон, ул. Княз Борис I, ул. Хан Аспарух, ул. Стефан Караджа, ул. Витоша, ул. Крайбрежна, ул. Хан Крум, ул. Хан Кубрат, ул. Цар Освободител, ул. Стара планина, ул. Преслав, ул. Дунав, ул. Цар Шишман, ул. Рибарска, ул. Черно море, ул. Поп Сава Катрафилов.

28.03.2018 г. – събиране на съдове за битови отпадъци – пластмасова кофа 240 л. в гр. Поморие: ул. П.К.Яворов, ул. Вардар, ул. Люлебургаз, ул. Бунар Хисар, ул. Трапезица, ул. Беласица, ул. Булаир, ул. Одрин, ул. Лозенградска, ул. Алеко Константинов, ул. Отец Паисий, ул. Велико Търново, ул. Съединение, ул. Христо Ботев, ул. Шипка, ул. Хаджи Димитър, ул. Пирин.

29 и 30.03.2018 г. събиране на съдове за битови отпадъци – пластмасови кофи 240 л. в гр. Каблешково, община Поморие.

02.04.2018 г. – събиране на съдове за битови отпадъци – пластмасова кофа 240 л. в гр. Поморие: ул. Железничарска, ул. Петър Берон, ул. Гео Милев, ул. Ал. Стамболийски, ул. Димо Хаджи Димов, ул. Ангел Кънчев, ул. Добри Чинтулов, ул. Плиска, ул. Захари Стоянов, ул. Панайот Волов, ул. Смирна, ул. Мусала, ул. Любен Каравелов, ул. Морска, ул. Драва, ул. Петко Войвода, ул. Георги Кондолов, ул. Струма, ул. Елинден, ул. Княз Борис I, ул. Места, ул. Средна Гора.

03.04.2018 г. – събиране на съдове за битови отпадъци – пластмасова кофа 240 л. в гр. Поморие: ул. Мусала, ул. Марица, ул. П.Р.Славейков, ул. Цветница, ул. Възраждане, ул. Панайот Волов, ул. Манастирска, ул. Смирна, ул. Странджа, ул. Добри Чинтулов.

04.04.2018 г. – събиране на съдове за битови отпадъци – пластмасова кофа 240 л. в гр. Поморие: ул. Републиканска, ул. Гоце Делчев, ул. Столетов, ул. Оборище, ул. Солено езеро, ул. Родопи, ул. Искър, ул. Изгрев, ул. Камчия.

05.04.2018г. – дозареждане на съдове за битови отпадъци – пластмасови кофи 240 л. за гр. Поморие.

10.04.2018 г. – с. Бата, с. Белодол – подмяна на съдове за битови отпадъци.

11.04.2018 г. – с. Горица, с. Порой – подмяна на съдове за битови отпадъци.

12.04.2018 г. – с. Гълъбец, с. Козичино – подмяна на съдове за битови отпадъци.

13.04.2018 г. – с. Александрово, с. Медово – подмяна на съдове за битови отпадъци.

16.04.2018 г. – с. Страцин, с. Косовец – подмяна на съдове за битови отпадъци.

17.04.2018 г. – с. Каменар, с. Лъка – подмяна на съдове за битови отпадъци.

18 и 19.04.2018 г. събиране на съдове за битови отпадъци – пластмасови кофи 240 л. в гр. Ахелой, община Поморие.

20.04.2018 г. – с. Дъбник.

23.04.2018 г. – с. Габерово.

24 и 25.04.2018 г. – дозареждане на съдове за битови отпадъци на територията на община Поморие.

Автобус 31 във Варна с променен маршрут заради ремонт

http://www.moreto.net/novini.php?n=370673

С променен маршрут се движат днес автобусите по линия 31 във Варна, научи Moreto.net. Заради ремонт на път, автобусите няма да ходят до обръщача в квартал "Виница". Колите ще обръщат през центъра и ще минават през курорта "Св.

Свлачище във Великотърновско застрашава 1/3 от населението от откъсване

https://www.24chasa.bg/novini/article/6759546

Свлачище във Великотърновско застрашава  1/3 от населението от откъсванеНово свлачище се е образувало в златаришкото село Калайджии. Това съобщи за Радио „Фокус“ – Велико Търново кметът на Златарица Пенчо Чанев. Земната маса се е свлякла пред няколко дни. Свлачището се намира на кръстовище в селото, между ул. „3-та“ и „4-та“. Ширината му е около 200 метра, а площта, на която се простира вътре в населеното място,

КЕВР: Промени в закона, само ако са работещи

http://dnes.dir.bg/news/ivan-ivanov-zakon-energetikata-kevr-sdelkata-chez-26956603

Промените в Закона за енергетиката, предложени от управляващите, трябва да са работещи.

Удариха източване на ДДС и еврофондове със спецоперация

http://dnes.dir.bg/news/dds-evrofondove-iztochvane-spetzoperatzia-vidin-nov-pat-26956601

Екипи на ГДБОП и Дирекция „Жандармерия“ проведоха операция във Видинския квартал „Нов път“.

Кула за $1 млрд. успешно мина тестове

https://www.24chasa.bg/idealendom/article/6759561

Кула за $1 млрд. успешно мина тестовеDubai Creek, строящата се в момента най-висока сграда в света, премина важни тестове в хода на изграждането си. Автор на проекта е испанският архитект Сантяго Калатрава. Тестовете бяха направени от инженерното бюро BMT и свързани с аеродинамиката. Отнасяха се за изградената структура и за работната техническа документация.

Клип на СДВР с малчугани предупреждава: Бабо, запомни, мними полицаи те приканват със лъжи

https://offnews.bg//112/klip-na-sdvr-s-malchugani-preduprezhdava-babo-zapomni-mnimi-politca-676634.html

Столична полиция разпространи във Фейсбук любопитно видео, в което малчугани предупреждават възрастните хора да се пазят от телефонни измамници. 

Децата рецитират стихотворение, което призовава всички, които имат съмнения, че телефонни измамници се опитват да ги излъжат, незабавно да потърсят помощ на 112. 

От СДВР излизат с призив: "Мили хора, време не губете, клипчето на близките си покажете!"

Ето го и него:

Йорданка Фандъкова: Няма информация за рискови нива на реки и язовири на територията на столицата

http://www.cross.bg/fandukova-kmetut-syhodol-1570003.html

/КРОСС/ Няма информация за рискови нива на реки и язовири на територията на столицата. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова по време на проверката на язовир "Мърчаево", предава Агенция „Фокус". „Непрекъснато трябва да се следи. Имаме организация за 24-часово дежурство за наблюдение както над общинските язовири, така също и на реките и критичните участъци на територията на общината. Към момента обстановката е спокойна", каза кметът на София. Тя посочи,че Столична община продължава с действия и наблюдения. Фандъкова отчете, че през 2012 г. язовир „Мърчаево" е бил основно ремонтиран със средства от Междуведомствената комисия. "Поддържаме и системите от информация. Столичната община беше първата, която създаде специално Звено за аварийно-спасителни дейности. Сега вече е дирекция. Разчитаме на колегите, които са непрекъснато на място", допълни тя. Фандъкова уточни, че язовирите, които са в експлоатация: „Мърчаево", „Мрамор" и „Суходол" 2 се наблюдават непрекъснато. Тя посочи, че в момента на трите язовира се прави контролирано изпускане, така че да има свободен обем, ако има по-силен дъжд и заради снеготопенето. „Отново сме в сезона на дъждовете. Знаете, че за нас кметове е изключително важно да следим внимателно нивата на реките и язовирите в този период. Виждаме какво се случва навсякъде в такива моменти

Може ли парите от хазарт да отиват и за култура

http://clubz.bg/65345-moje_li_parite_ot_hazart_da_otivat_i_za_kultura

Може ли част от отчисленията от печалбите от хазарт да отиват освен за спорт - и за култура? Отговорът е "да", но само ако управляващото мнозинство възприеме предложенията на синдиката на артистите в изменения в Закона за хазарта. 

От Професионалния синдикат на българските артисти (ПСБА) предлагат средствата, с които сега се "облагат" организаторите на хазартни игри да се разпределят не само към спортното министерство, но и към Министерството на културата. По закон сега организаторите на хазартни игри са длъжни да правят годишни вноски за социално отговорно поведение. Организаторите на онлайн залагания внасят 50 000 лв., тези на игри в игрално казино - 10 000 лв., а всички останали - 5000 лв. Тези средства постъпват по бюджета на Държавната комисия по хазарта, а оттам в Министерство на младежта и спорта и би трябвало да се разходват за финансиране на одобрени проекти за младежки дейности.

Средствата от това перо обаче не са никак много - около 3 милиона лева годишно.

Иначе спортът получава финансиране и от "Българския спортен тотализатор". А по сега действащия закон в бюджета на Министерството на културата ежегодно се превежда целева субсидия за Национален фонд "Култура" в размер на 10% от внесената в предходната година държавна такса, която сега организаторите на хазартни игри правят за направени залози и за лицензи.

От ПСБА предлагат размерът на отчисленията да се запази, но към спортното ведомство като бенефициент да се добави и Министерството на културата.

Автор на проекта за изменения е известният актьор и озвучител Емил Емилов, познат и в политиката като кандидат на Българска социалдемократическа партия за депутат и районен кмет в София. 

"Има европейски практики с парите от хазарт да се финансират и културни проекти", коментира Емилов пред Клуб Z.

По думите му идеята е била приветствана от министъра на културата Боил Банов, с когото разговаряли в понеделник. От ПСБА са водили разговори и с депутата от ГЕРБ и техен колега актьор Евгени Будинов. 

"Силно се надявам на политическа подкрепа от всички партии в парламента", посочи Емилов.

Засега идеята среща подкрепата на партия "Воля" на Веселин Марешки. Формацията на бизнесмена и зам.-председател на парламента организира в четвъртък в Народното събрание дискусия по предложенията на професионалната актьорска организация. По думите на Емилов заявка за участие са направили както от Българската асоциация за хазартни и развлекателни игри, така и известни представители на кино и театралните среди като режисьора Теди Москов. 

Синдикатът на артистите е все още млада организация и членската й маса наброява около 200 души. Засега не е обвързан с двата най-големи профсъюза КНСБ и "Подкрепа".

Удължиха срока: Аспарухово без вода до полунощ

http://budnavarna.bg/31419-udalzhiha-sroka-asparuhovo-bez-voda-do-polunosht/

снимка: Будна Варна

Удължиха срока за отстраняване на аварията, поради която квартал Аспарухово е без вода от рано тази сутрин.

По последна информация, аварията ще бъде отстранена късно тази вечер, а водоподаването възстановено до полунощ, съобщиха от ВиК-Варна за BudnaVarna.bg.

Припомняме, водоподаването трябваше да бъде възстановено до 17 часа.

Без вода са още:

– в карето между бул.“8-ми Приморски полк“ , ул.“Капитан Рончевски“ , ул.“Васил Друмев“ и бул.“Чаталджа“ – до около 18 часа.

– в карето между улиците: под бул.“Владислав“ ул.“Княз Черказки“, ул.“Тодор Влайков“, ул. „Д-р Пискюллиев“, ул. „Дрин“ и част от Колхозен пазар – до около 20:00 часа

– кв.“Виница“-север – /местност Розмарин/ – до около 18 часа.

– карето между ул.“Тодор Влайков“, ул.“Кракра“, бул.“Христо Ботев“ и ул.“Девня“, кв.“Батак“ (до хотел Голдън Тюлип) – до около 16 часа.

Материалът Удължиха срока: Аспарухово без вода до полунощ е публикуван за пръв път на Будна Варна.

Румен Радев с костюм на лоста

https://www.vesti.bg/bulgaria/rumen-radev-s-kostium-na-losta-6080252

По време на посещението си в бригадата "Специални сили" в Пловдив държавният глава забрави за момент протокола и се върна към спортните изяви

Как да подберем правилния онлайн букмейкър за България

https://www.actualno.com/moresport/kak-da-podberem-pravilnija-onlajn-bukmejkyr-za-bylgarija-news_664304.html

Вече има избор за тези, които искат да следят срещите на любимите си спортисти и отбори и да залагат на тях. Все повече букмейкъри предлагат версии на сайтовете си на български език. Така се избягва езиковата бариера и залагането става достъпно за всички. Стига да сте на възраст най-малко 18 години, което ви дава право да залагате, вече можете да се гмурнете в света на букмейкърските предложения на срещи и залози и да извлечете не само удоволствието от спорта като запалянковци, но и удоволствиет

Износът ни към ЕС с 10.8% ръст, цигарите и алкохолът са с най-голям спад

https://www.24chasa.bg/novini/article/6759537

Износът ни към ЕС с 10.8% ръст, цигарите и алкохолът са с най-голям спадПрез 2017 г. износът на България за ЕС нараства с 10.8% спрямо 2016 г. и е в размер на 34 518.7 млн. лева. Основни търговски партньори на България са Германия, Италия, Румъния, Гърция, Белгия и Франция, които формират 67.5% от износа за държавите - членки на ЕС. Това съобщиха от пресцентъра на Националния статистически институт.

Средата на април отварят бул. "Приморски" във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=370668

До средата на април трябва да приключи ремонтът на бул. „Приморски“. Това съобщи кметът на морската столица Иван Портних, предаде репортер на Moreto.net. По първоначални планове, обявени при първата копка, ремонтът на бул. "Приморски" трябваше да приключи до края на март.

Замениха условната присъда на Бат Сали с глоба

http://clubz.bg/65344-zameniha_uslovnata_prisyda_na_bat_sali_s_globa

След решение на ВКС дори присъдата на "фамозния" бивш депутат от ДПС Александър Методиев-Бат Сали от 6 месеца условно отпада и става на 3000 лв. глоба.

Иде реч за изцепките от май, 2016 г. в Костенец, когато собственикът на "първо частно енерго" на Самоков се връщал от мач и полицаи опитали да спрат него и предвождания от него ромски футболен отбор.

Тогава депутатът - който според полицаи лъхал на алкохол, първо избягал от проверка след изпреварване през двойна непрекъсната линия, размахвал служебната си карта, търсил им отчет защо са спрели за проверка движещ се отзад микробус с близки нему лица и им казвал, че утре ще се видят като цивилни.

С решение от 12 март тричленен състав на ВКС отменя присъдата му за "пречене на орган на власт" - 6 мес. условно с 3 г. изпитателен срок и го оправдава.

С решението си ВКС изменя и присъдата в частта за хулиганство, като като на основание чл. 78а, ал. 1 от НК го освобождава от наказателна отговорност и му налага административно наказание „глоба“ в размер на 3000 лв. Педпоставките за чл. 78а са: чистото му съдебно минало, това че присъдата е била до 3 г., че са възстановени материалните щети, ако е имало такива и др.

В решението на ВКС пише: „Въззивният съд незаконосъобразно е приел, че с поведението си деецът е попречил противозаконно на орган на властта да изпълни задълженията си..."  А кога има пречене? Не всяко неподчинение на разпореждане на орган на власт съставлява противозаконно пречене на изпълнението на задълженията на органа.

А съдебната практика ясно разграничава престъплението по 270, ал. 1 от аналогичното административно нарушение по чл. 175, ал. 1, т. 4 от Закона за движението по пътищата по съответната степен на обществена опасност на осъществените деяния.

В съдебното решение се подчертава, че отказът на Методиев да преустанови движението си след подаден сигнал със стоп-палка не е бил съпроводен с бягство, преследване, последващо укриване, съпротива или каквито и да е други целенасочени действия, ориентирани към укриване на самоличността му и умишлено препятстване на компетентните органи да му съставят акт за установеното административно нарушение. Което е странно, на базата на показанията на патрула - че той е избягал от проверка, а после се е върнал да им търси сметка защо са спрели буса с роми зад него...

Според съдебния състав:

В случая подсъдимият Методиев се е върнал на временния КПП, когато полицейски служител вече бил приключил със съставянето на акт за установяване на административно нарушение (липса на документ за самоличност) на футболист от футболния отбор на Самоков.

Върховните съдии приемат, че по отношение на престъплението хулиганство решението на САС е законосъобразно и в съгласие със съдебната практика. Конкретиката на инкриминираната проява недвусмислено я характеризира като непристойна:

Посегателството срещу реда и общественото спокойствие е било осъществено от подсъдимия Методиев чрез редица агресивни и демонстративни действия – подсъдимият парадирал с качеството си на народен представител, размахвайки служебната си карта; търсел обяснение от полицаите защо съставят актове на „неговите хора“; искал от тях отчет какво правят и защо спират автомобили; отправял към полицейските служители груби реплики, настоявал да му представят актовете, които били съставени до момента и доказателства за какво били съставени; заплашвал ги с уволнение и пр. Според съдебния състав такова поведение без съмнение представлява грубо незачитане на установения в държавата порядък и демонстрира явно неуважение към личността и нейните охранявани права, както и към длъжностното качество на служителите на полицията, с което се осъществява обективната страна на престъплението по чл. 325, ал. 1 от НК.

„Дори само произнесените реплики (...) красноречиво илюстрират недопустимия в едно цивилизовано общество маниер на отнасяне от страна на самозабравил се, облечен във власт човек, който с чувство на безнаказаност и без задръжки си е позволил да погазва достойнството на други хора, при това в качеството им на органи на властта“ – категорични са съдиите от ВКС.

Те посочват обаче, че предвидените за това престъпление наказания, както и обстоятелствата, че подсъдимият не е бил осъждан за престъпление от общ характер и не е бил освобождаван от наказателна отговорност, а от деянието не са причинени имуществени вреди, обуславят задължителното приложение на чл. 78а, ал. 1 от НК спрямо подсъдимия Методиев – освобождаване от наказателна отговорност с налагане на административно наказание.

Волейболната федерация предупреди българите да побързат с купуването на билетите за световното

https://www.dnevnik.bg/sport/2018/03/13/3145642_voleibolnata_federaciia_predupredi_bulgarite_da/?ref=rss


Българската федерация по волейбол (БФВ) отчита огромен интерес към билетите за световното първенство за мъже, на което страната е домакин съвместно с Италия. Вицепрезидентът на маркетинговите въпроси Любомир Ганев уточни, че има голямо търсене от Полша и Финландия.<br /><br />Отборите на двете страни ще играят с България във Варна в първата фаза. Билетите бяха пуснати в продажба преди месец, като са на цени между 20 и 60 лева.<br /><br />"Стартирахме продажбата на...

Нова платформа за подаване на сигнали на РИОСВ – Бургас

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/UoSKOfdJ2HE/

signalГражданите на Бургас ще могат да подават сигнали за замърсяване и увреждане на околната среда в нова интернет платформата Подай сигнал, която ще улеснява комуникацията с РИОСВ – Бургас за по-бързо решаване на проблемите.

 

Интернет платформата е достъпна на сайта ни – http://riosvbs.com

Стартъп общността на България се събра на Sofia Startup Expo 2018

https://offnews.bg//tehnologii/startap-obshtnostta-na-balgaria-se-sabra-na-sofia-startup-expo-2018-676636.html

35 фирми-изложители, 7 финансиращи институции, 20 лектори, 10 стартъпа, превърнали се вече в успешен бизнес, 12 лидери, предприемачи, бизнес ангели и визионери участват в Sofia Startup Expo 2018. Първото в България изложение за стартиращи иновативни компании се провежда днес и утре в Иновационен форум „Джон Атанасов“, София Тех Парк.

Събитието бе открито от заместник-министъра на икономиката Александър Манолев. „Извървяхме дълъг път за сравнително кратко време и днес категорично можем да кажем, че в България вече има стартъп общност и развиваща се стартъп еко система. Днешното събитие е поредно доказателство за това“, каза зам.-министър Манолев.

В експозицията на Sofia Startup Expo са представени широка гама от нови технологии, модерни услуги и продукти в различни категории, в т.ч. и с допълнително познание за IoT - интернет на нещата и иновации. Посетителите могат да видят устройство, което е лесно се поставя на всеки тип очила и дава възможност на слепите и хората със затруднено виждане да се справят сами с дневните си активности. С него те могат да четат, да разпознават лица, банкноти, продукти и др. Компания, която разработва безпилотни автомобили показва „трето око“, което помага на шофьора да предотврати инциденти.

Системата предупреждава за опасност от катастрофа с автомобил, блъскане на пешеходец и или колоездач. На изложението е представена система за управление и регулирате цялостната екосистема в дома или офиса, медицински софтуер за иновативно управление на медицинските кабинети/апаратура и обслужването на пациенти, както и платформа за образователни игри за деца в начална училищна възраст, която развива техните социални умения в конкурентна среда. Сред прототипите и експонатите са още уеб-базирани или мобилни приложения за експортни компании, за контрол на достъпа, одити и онлайн канали за продажба, система за енергиен мониторинг, която следи енергопотреблението в реално време и позволява намаляване на разхода. Представени са стартъпи за създаване на нова визуална реалност, артистичен и събитиен мениджмънт, креативни пространства, културни стартъпи и др.

Всички компании-изложители и представяните от тях проекти можете да видите на www.sofiastartupexpo.eu. Експозицията продължава и утре, а входът свободен.

Нинова: В Брегово сме, за да помогнем на хората

https://offnews.bg//politika/ninova-v-bregovo-sme-za-da-pomognem-na-horata-676637.html

Тук сме в Брегово, най-напред да помогнем на хората, да знаят, че не са изоставени. Доставихме минерална вода, ще дарим пари на пострадалите семейства. След това, заедно с кмета и общинските съветници, ще разговаряме как да помогнем да се реши проблемът с наводненията дългосрочно, защото това не се случва за първи път.

Ще настояваме и в парламента, и пред правителството държавата да си поеме ролята, а не да прехвърля всичко на кметовете, които нямат средства да поддържат речните корита и язовирите.”, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в Брегово, на дигата на р. Тимок. Тя припомни, че преди три години левицата е предлагала единен държавен орган да поеме управлението и контрола. „Не ни чуха. Тази инфраструктура е стратегическа за националната сигурност и сигурността на населението. Както в енергийната система, така и тук, ролята на държавата е ключова. Изтеглянето на държавата от важни за сигурността сектори, което направиха правителствата на Борисов, е голяма грешка”, категорична бе Нинова. Тя обясни, че последното такова е решението за частната охранителна дейност.

„Колко аргументи им дадохме в парламента да не го правят - пак не чуха. Но най-силният аргумент е животът тук по селата в Северозапада. Почти няма необирана къща. Беднотия е. И ти да караш тези хора да си плащат за частна охрана е тежка абдикация на държавата от основните й функции. Ето затова не изпълниха предизборното си обещание във всяко село да има полицай - за да си плащат хората. Рушат държавността и е време да спрат с тази арогантност и самодостатъчност и да си отворят очите и ушите за разума и за аргументите на опозицията, а и не само на нея”, каза също лидерът на опозицията.

Заедно с председателя на БСП Корнелия Нинова в Брегово бяха и народни представители от левицата, членове на ИБ на партията, областният председател на БСП.

Хармонизиране на техническите правила за превозните средства се обсъжда на световен форум

http://www.cross.bg/sredstva-tehnicheskite-prevozni-1570002.html

/КРОСС/ Изпълнителният директор на ИА „Автомобилна администрация" Красимир Сребров присъства на Световния форум за хармонизация на правилата за превозните средства. Събитието се провежда в периода от 13 до 16 март 2018 г. в Женева, Швейцария. В международната среща участват представители от 87 страни, сред които всички държави членки на ЕС, както и Русия, Украйна, Беларус, Турция, САЩ, Канада, Австралия, Китай, Япония, Южна Корея, Индия и др. По време на заседанията се разглеждат предложения за изменение на различни правила от спогодбата, която регламентира техническите предписания, оборудването и частите, които могат да бъдат монтирани в превозните средства. На срещите се обсъждат идеи за приемане на еднакви предписания за периодичните технически прегледи и за взаимното им признаване, както и промяна на изискванията към оборудването, обучението на техническите специалисти и контрола на пунктовете. Спогодбата се разработва и изменя на международно равнище от Икономическата комисия за Европа на Организацията на обединените нации (ИКЕ на ООН). С нея се координират изискванията и се отстраняват техническите пречки пред търговията с моторни превозни средства между договарящите страни, сред които е и България. Това гарантира осигуряването на висока степен на безопасност и опазване на околната среда

Фандъкова: През 2018 г. сме заложили 100 хил. лв. за почистване на преливници

https://www.24chasa.bg/novini/article/6759540

Фандъкова: През 2018 г. сме заложили 100 хил. лв. за почистване на преливнициПрез 2018 г. сме заложили 100 хил. лв. за почистване на преливници. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова по време на проверката на язовир "Мърчаево", предаде репортер на Агенция „Фокус“. Според нея най-важни са мерките по превенция. „Превенцията за нас по отношение на язовирите е ежегодното чистене на 500-метровите участъци след

Мащабна спецакция във видинския ромски квартал

http://www.mediapool.bg/mashtabna-spetsaktsiya-vav-vidinskiya-romski-kvartal-news276641.html

Мащабна операция на ГДБОП, специализираната прокуратура и жандармерията се провежда във вторник във видинския ромски квартал "Нов път". Проверена бе къща, в която живеят петима братя, един от които е общински съветник. Според местните жители, братята се занимават със строителство. Акцията е във връзка с избягване на плащане на ДДС и неправомерно усвояване на средства от еврофондове не по предназначение, съобщиха от МВР. В хода на операцията са иззети компютърни системи, оптични носители на информация, банкови и счетоводни документи, множество дебитни карти, които не са при титулярите, електронни подписи и печати на липсващи търговци, касови апарати и др. Задържани са общо петима души територията на Видин, Варна и София. По предварителна информация, става въпрос за разкрита схема за финансови престъпления, съобщи сайтът "Видин Вест", според чиято информация е арестуван общински съветник от "Единни за промяна". Органите на реда нито потвърждават, нито отричат към момента. Ако това се потвърди, акцията идва ден след като съветникът Вардан Папикян алармира, че е започнал натиск заради протестите, организирани от гражданското обединение. "Очакваме реваншизъм, знаем, че това го могат управляващите", каза Папикян на пресконференция в понеделник. Според изданието в акцията участват ГДБОП, ДАНС и полицията. Очаквайте  подробности

Задава се Витоша сноукайт фест

https://www.actualno.com/moresport/zadava-se-vitosha-snoukajt-fest-news_664303.html

Задава се един наистина различен фест! Всички любители на зимните спортове могат да пируват, защото тук е Витоша сноукайт фест! Фестът съществува от няколко години като годишно събиране на любителите на спорта "сноукайт". Тази година ще се проведе на 17-18 март 2018, по традиция по високите равни части на Витоша, в близост до местността Алеко. Идеята на събитието е да се съберат практикуващите кайтъри за съвместна проява, които да се представят нови възможности за активен отд

18-годишна пострада при катастрофа в Добрич

https://www.24chasa.bg/novini/article/6759538

18-годишна пострада при катастрофа в Добрич18-годишно момиче е пострадало при катастрофа на ул. „Отец Паисий”. Това съобщиха от ОДМВР - Добрич. Сигналът за инцидента е подаден на 12 март около 09.15 часа. Съобщено е за възникнало пътнотранспортно произшествие по ул. „Отец Паисий” в град Добрич. Установено е, че лице с инициали М. Н. (на 46 г.

Сектор "Б" се застъпи за Делио Роси

https://offnews.bg//futbol/sektor-b-se-zastapi-za-delio-rosi-676635.html

От Сектор "Б" застанаха твърдо зад треньора на Левски Делио Роси. Феновете публикуваха интересен материал в защита на италианския специалист.

Ето какво пишат от Сектор "Б":


"Помните ли този човек от снимката? 2013-та година беше назначен за треньор на Левски, но беше изгонен от същите аграрни и всичко плюещи "разбирачи", които сега сипят обиди и зоват за оставка и на "ментето" Делио Роси (добре, че засега въпросните са главно в интернет, а не на стадиона). Този човек, който беше набеден за менте от "разбирачите", след като си тръгна от Левски вкара Макаби Тел Авив в Шампионската лига, вкара Уотфорд във Висшата лига на Англия, сега е напът да направи същото и с Фулъм и е сред спряганите имена за треньор на Челси. Да, за Славиша Йоканович става дума.

За първи път от доста години има светлина в тунела на Левски. Роси е треньор от 7-8 месеца, но само преди месец взехме 7 нови, а преди това лятото 10-11 нови. Градим изцяло нов отбор. Но явно според "разбирачите" нещата стават с магическа пръчка. Колко от така наречените разбирачи помнят първия сезон на иначе сега боготворения Мъри и колко ли от тях са го хранили и тогава преди да го понесат на ръце в последствие? В Левски този сезон определено има прогрес както на ниво клуб, така и на ниво първи състав. Иска се време и търпение. Дори и да загубим в полуфиналите срещу Литекс няма да е толкова чудно, защото те градят отбора си вече година и половина, но дори и при такова негативно развитие пак трябва да застанем зад Делио Роси.

Имаме ли търпение и не правим ли кардинални промени то следващият сезон ще мачкаме. И в отсрещния лагер много добре го знаят това, как иначе да си обясниме всекидневното сипене на помия по "ментето" Делио от всички Гриша-медии ;) "Ментето", което е водило отбори като Лацио, които ги класира трети въпреки отнети 3 точки и играе Шампионска лига с тях и с които печели Купата на Италия и има положителен баланс в дербито с Рома. Води Палермо, с които стига финал за Купата на Италия и които ги класира пети, само на точка от четвъртото място като постига впечатляващи победи като гост на Милан и Ювентус и прави силна кампания в Лига Европа.

Води още отбори като Фиорентина, Сампдория и Геноа, а Лече и Болоня ги класира за Серия А. Човек, с над 600 мача в италианския футбол, от които над 340 в Серия А. А да споменаваме ли с какви огромни звезди е работил? И тук се появяват хора, според които Роси е "италианско менте", трябвало да си ходи и Ники Митов и Кокала били по-добри треньори от него (при цялото уважение към тези левскари). Сериозно ли? Сериозно ли толкова лесно се манипулира мнението на левскарите от няколко платени медии? Всички искаме Левски да играе по-добре и това да го постигнем по-бързо, но сериозно ли сме толкова първични в реакциите?

Нека не повтаряме грешката със Славиша Йоканович и подкрепяме безрезервно Левски и Делио Роси при всякакво развитие през следващите 2 месеца! Просто ни трябва търпение! Нашата работа е да осигурим СИНЯ ДОМИНАЦИЯ по трибуните, а другото ще си дойде рано или късно! Започваме тази неделя срещу оранжевите новодомци в София! Пълни сектори Б и В! ЛЕВСКАРСКИ РЕЖИМ!"

Mексиканците: Да преминеш стената на Тръмп? Лесна работа

https://www.24chasa.bg/novini/article/6759526

Mексиканците: Да преминеш стената на Тръмп? Лесна работаПреминаването на исканата от Доналд Тръмп бъдеща стена не е проблем, уверяват предизвикателно някои живеещи на границата мексиканци преди пристигането на президента на САЩ от другата страна на границата в Калифорния за оглед на прототипи на стената. Обитателят на Белия дом, който нарече мексиканските мигранти "престъпници" и обеща изграждането на

Уилбър Рос ще разговаря с ЕС за премахване на „големите“ мита за американските стоки

http://econ.bg/Новини/Уилбър-Рос-ще-разговаря-с-ЕС-за-премахване-на-големите-мита-за-американските-стоки_l.a_i.759008_at.1.html

Американският министър на търговията Уилбър Рос ще призове Европейският съюз да намали търговските си бариери, които са несправедливи спрямо...

От Чаталджа до Спортна зала без вода, около Колхозния пазар също

http://www.moreto.net/novini.php?n=370670

Още няколко района ще останат днес без вода поради аварии, съобщиха от ВиК-Варна за Moreto.net - абонатите в карето между бул."8-ми Приморски полк" , ул."Капитан Рончевски" , ул."Васил Друмев" и бул."Чаталджа" - до около 18 часа.

АПИ стартира обществена поръчка за изработването на технически проекти при ремонта на 7 съоръжения

http://www.cross.bg/tehnicheski-remontno-vuzstanovitelni-raboti-1570001.html

/КРОСС/ Агенция „Пътна инфраструкттура" стартира обществена поръчка за изработване на технически проекти за ремонтно-възстановителни работи на 7 пътни съоръжения. Това са виадуктът при 59-ти километър на АМ „Тракия", виадукт „Потоп" при 11-ти км на АМ „Хемус", Дъговият мост над река Русенски Лом в Русе на път I-5, мостът над река Искър на Софийския околовръстен път в участъка между Нови Искър и Гниляне, мостът над река Вит в Гложене на път III-358, надлезът над река Провадийска и над ж. п. линията в Провадия, и надлезът над ж. п. линия София - Бургас, съвпадащ с бул. „Европа" в Ямбол. Индикативната стойност на поръчката е 560 хил. лв. без ДДС и се финансира от бюджета на агенцията. Бъдещите изпълнители ще трябва да извършат проучвателни дейности и да изготвят технически проекти за ремонта на съоръженията. С тях ще се установи видът и количествата на необходимите строителни дейности. Тръжната процедура е в 7 обособени позиции: • Обособена позиция №1: „Изработване на технически проект за извършване на ремонтно-възстановителни работи на мост над река Русенски Лом на път І-5 Русе - Велико Търново при км 2+654 /Дъгов мост/"; • Обособена позиция №2: „Изработване на технически проект за извършване на ремонтно-възстановителни работи на надлез над ж. п

Безработните у нас ще намалеят до 179 хил. души през 2019 г., прогнозира МОТ

https://www.investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/bezrabotnite-u-nas-shte-namaleiat-do-179-hil-dushi-prez-2019-g-prognozira-mot-257414/

Ако прогнозата се сбъдне, това ще бъде най-ниското ниво на хора без работа в съвременната ни икономическа история

Почина Надежда Богоявленска -международен редактор в програма "Хоризонт" на БНР

https://www.24chasa.bg/novini/article/6759534

Почина Надежда Богоявленска -международен редактор в програма "Хоризонт" на БНРНапусна ни журналистът Надежда Богоявленска - дългогодишен международен редактор в програма "Хоризонт" на БНР и предаването "Събота 150". Част от кариерата ѝ премина и през Международната редакция на БТА и като кореспондент на агенцията в Москва. Поклонението ще бъде на 15 март от 12 часа в църквата " Света София". Поклон пред паметта ѝ!

Москва извика британския посланик, Лондон проверява за "руска връзка" в 14 смъртни случая

https://www.dnevnik.bg/sviat/2018/03/13/3145617_moskva_izvika_britanskiia_poslanik_london_proveriava/?ref=rss


Британският посланик в Москва Лори Бристоу е бил извикан в руското Министерство на външните работи за консултации, съобщи агенция "Интерфакс". Според пресслужбата на британското посолство Бристоу ще се срещне с първия заместник-министър на външните работи Владимир Титов.<br /><br />Причината не е официално известна. След няколко часа обаче изтича срокът от 24 ч., който британският премиер Тереза Мей даде на руския посланик в Лондон да обясни участвала ли Русия в отравянето...

Западът обмисля съвместен отговор срещу Русия заради случая "Скрипал"

http://www.moreto.net/novini.php?n=370669

Приближен политик на германския канцлер Ангела Меркел обяви, че ако Русия не сътрудничи при разследването на нападението с нервнопаралитично вещество срещу бившия руски двоен агент във Великобритания, трябва да има съвместен отговор на Запада, съобщава "Ройтерс".

ЕС скочи на данък уикенд

https://frognews.bg/novini/skochi-danak-uikend.html

ЕС оспори въведеният в България през 2016 година данък ”уикенд”.

Футболни хора от аматьорски клубове: Любо Пенев ни засегна

http://clubz.bg/65343-futbolni_hora_ot_amatorski_klubove_lyubo_penev_ni_zasegna

Изречението на Любослав Пенев "сред вас има делегати, които не са истински футболни хора" е засегнало много представители на клубове на конгреса на БФС миналия месец. Те се обидили на Пенев, но не само това е причината да не бъде избран на мястото на Борислав Михайлов и да загуби с огромна разлика - 36:463.

Това стана ясно от пресконференция на управителния съвет на Аматьорската футболна лига (АФЛ), начело с нейния председател Румен Вълков. Присъстваха шефове на нискоразредни отбори от цяла България. Целта на брифинга беше тези хора да обяснят, че не е имало манипулации от страна на Борислав Михайлов и компания преди и по време на форума на 16 февруари в столичния хотел "Маринела".

Най-вече в предаването "Господари на ефира" по Нова телевизия бяха излъчени репортажи с обвинения, че право на глас са имали клубове фантоми (или такива без дейност), че е имало натиск към делегатите, че в крайна сметка конгресът е бил предрешен в полза на Михайлов и т.н.

Хората от АФЛ опровергаха това - по думите им натиск не е имало, манипулации не е имало, всичко е минало нормално, а изборът е бил прозрачен и демократичен. Голямата разлика в полза на Боби доказвала това.

Румен Вълков е член на изпълкома на БФС в качеството си на шеф на АФЛ, а много от застаналите днес пред журналистите клубни шефове са били в различни комисии на конгреса.

Най-словоохотлив беше Вихър Данчев, един от шефовете на столичния "Академик", добре познат функционенер във футболните среди.

"За хора като нас футболът е живот и животът е футбол, с патос започна Данчев. - Такъв е и Боби Михайлов. Ние сме вече достолепни хора, как може някой да ни притиска!? Може би знаете, че Борислав Михайлов членува в една от най-влиятелните комисии на УЕФА. Предполагам, че получава добри пари от УЕФА. Той спокойно можеше да си седи в Женева и да се чуди на кой мач да отиде в Западна Европа. Може и в България да идва. Но той стои тук. Как при това съотношение в гласовете може да се говори за манипулации?"

След това Данчев изтъкна качествата на Пенев като футболист, но напомни и за гафовете му - репликата за супата, в треньорската кариера и т.н.

Дочко Дочев от ОФК "Левски" от град Левски призна, че е присъствал на предизборни срещи с Михайлов и Любослав Пенев. Той е доволен, че конгресът е минал без политически и футболни окраски в синьо или червено.

Пред журналистите застана и Румен Андонов, пернишка футболна звезда и председател на "Кракра 1919", един от клубовете, които според "Господари на ефира" са били незаконно на конгреса.

Андонов обясни, че клубът разполага с два детски отбора, които участват в турнири, а не в първенства на БФС. Така е от 2014 г., тъй като "Кракра" изнемогва финансово, а помощ не идва от никъде. Според Румен Вълков обаче клубът все пак развива дейност и е редовен член на централата.

Иван Нарлев от Силистра, бивш съдия, също се спря на поведението на Пенев. Йордан Михайлов от популярния "Чико Бунара" (село Бяга) на свой ред отхвърли манипулации.

Хората от АФЛ разказаха за някои от проблемите си. Подчертаха, че ги решават не на маси, а в заседания и "апостолска дейност". Според тях, съдийството в аматьорския футбол бележи израстване, а скандалите и побоищата не били толкова много, както в миналото.

Те изтъкнаха, че на 98 процента се издържат от общините.

Междувременно Клуб Z научи, че в четвъртък от 13 часа пресконференция ще даде и Любослав Пенев. Утре пък за първи път след конгреса ще заседава новия изпълком на БФС.

Специализирана операция на ГДБОП във Видин

https://www.actualno.com/vidin/specializirana-operacija-na-gdbop-vyv-vidin-news_664300.html

Екипи на ГДБОП и Дирекция „Жандармерия“ проведоха операция във видинския квартал „Нов път“. Действията са по досъдебно производство на Специализираната прокуратура. Предметът му е избягване на плащане на ДДС и неправомерно усвояване на средства от еврофондове. В хода на операцията са иззети компютърни системи, оптични носители на информация, банкови и счетоводни документи, множество дебитни карти, които не са при титулярите, електронни подписи и чепати н

Никос Кодзиас ще посети Скопие следващата седмица

https://www.24chasa.bg/novini/article/6759527

Никос Кодзиас ще посети Скопие следващата седмицаПървият дипломат на Атина Никос Кодзиас ще посети Скопие следващата седмица, съобщиха от Министерството на външните работи за местната редакция на радио „Свободна Европа“ , цитирана от Фокус. За точната дата на визитата на Кодзиас медиите ще бъдат информирани в петък, 16 март, поясниха от външнополитическото ведомство.

Меркел, Вили Бранд и усмирителят на Балканите Бойко Борисов

http://dnes.dir.bg/news/makedonia-boyko-borisov-evropredsedatelstvoto-2018-26956570

Ангела Меркел похвали усилията на България за нормализиране на отношенията на ЕС със съседните му държави и за намаляване на напрежението между Гърция и Турция.

Актьорът Марк Хамил ще бъде почетен гост на фестивал в Дъблин

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6759486

Актьорът Марк Хамил ще бъде почетен гост на фестивал в ДъблинСилата ще бъде с жителите и гостите на Дъблин, Ирландия, на 17 март, когато Международен почетен гост на фестивала за Деня на Свети Патрик ще бъде актьорът Марк Хамил, прочул се с ролята на Люк Скайуокър в космическата сага "Междузвездни войни", съобщи Контактмюзик. 66-годишният Хамил ще наблюдава традиционния празничен парад от президентската

БСП започна подписка в северозападна България срещу сделката с ЧЕЗ

http://www.cross.bg/sdelkata-podpiskata-podpiska-1570000.html

/КРОСС/ И в община Луковит стартира подписка срещу сделката с ЧЕЗНародният представител от ПГ на "БСП за България" Милко Недялков даде старт на подписката "Национална гражданска инициатива държавата да отмени сделката ЧЕЗ България" на среща с граждани, членове и симпатизанти от община Луковит. Срещата с депутата се проведе в новооткрития клуб на БСП - гр. Луковит. Основните теми бяха свързани с политиката и действията на БСП за защита на гражданите от дейността на монополите, доходите, социалните права и защита на възрастните, хората с намалена работоспособност и хора в неравностойно положение. Гражданите изразиха мнение и недоволство по проблеми, не само с национална, а и с местна значимост, като - липсата на достъпна услуга „Личен асистент" за нуждаещи се семейства, двойното увеличение на такса „Битови отпадъци" в община Луковит, лошата инфраструктура и неасфалтирани улици в града и селата от общината. Врачанлии започнаха подписка срещу сделката с ЧЕЗЗапочва подписката срещу сделката за ЧЕЗ във Враца. Подписи се събират пред офиса на БСП, пред Пълномощничеството в ЖК "Дъбника" и пред "Бялата къща" в ЖК "Младост". "Да спрем рушенето на държавността от управляващите от ГЕРБ", призоваха врачани

Обрат в сделката за ЧЕЗ! Защо?

https://frognews.bg/biznes-turisam/obrat-sdelkata-chez-zashto.html

Милена Стоева, дясна ръка на Гинчето, заяви пред ”Ройтерс”, че ”Инерком” не иска държавата да участва в сделката. Това е изненадващ обрат на 180 градуса, случил се през почивните дни.

Обрат в сделката за ЧЕЗ! Защо?

https://frognews.bg/obshtestvo/aktualno/obrat-sdelkata-chez-zashto.html

Милена Стоева, дясна ръка на Гинчето, заяви пред ”Ройтерс”, че ”Инерком” не иска държавата да участва в сделката. Това е изненадващ обрат на 180 градуса, случил се през почивните дни.

Обрат в сделката за ЧЕЗ! Защо?

https://frognews.bg/novini/obrat-sdelkata-chez-zashto.html

Милена Стоева, дясна ръка на Гинчето, заяви пред ”Ройтерс”, че ”Инерком” не иска държавата да участва в сделката. Това е изненадващ обрат на 180%, случил се през почивните дни.

Съдийската колегия на ВСС не избра председател на СГС

https://www.actualno.com/society/sydijskata-kolegija-na-vss-ne-izbra-predsedatel-na-sgs-news_664299.html

Съдийската колегия на ВСС не успя да избере председател на Софийския градски съд. Кандидатите за поста бяха двама – за Евгени Георгиев гласуваха петима от 14-те членове на съдийската колегия. За Светлин Михайлов гласуваха двама. Така нито един от двамата не успя да събере необходимите 8 гласа в своя подкрепа. През периода 2004 – 2009 г. Михайлов вече е бил председател на СГС. През миналата година шефът на съда Калоян Топалов подаде оставка, а в момента изпълняващ функц

Чавушоглу: Ще ползваме системите С-400 само за защита на Турция, а не в други страни

https://www.24chasa.bg/novini/article/6759510

Чавушоглу: Ще ползваме системите С-400 само за защита на Турция, а не в други страниТурция няма да използва комплексите С-400 в Сирия или други страни, а само за защита на своята територия, заяви днес министърът на външните работи на Турция Мевлют Чавушоглу пред студенти и преподаватели на Московския държавен институт по международни отношения, съобщи ТАСС, цитирана от БТА. Ние не можем за използваме С-4000 по време на операция

ВСС отряза и двамата кандидати за шеф на СГС

https://frognews.bg/novini/vss-odobri-dvamata-kandidati-shef-sgs.html

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет направи втори неуспешен опит да избере председател на Софийския градски съд /СГС/, след като първият се провали заради заболяване на един от двамата кандидати.

Съдийската колегия на ВСС не избра шеф на Софийския градски съд

https://www.24chasa.bg/novini/article/6759489

Съдийската колегия на ВСС не избра шеф на Софийския градски съдСлед повече от 5-часова дискусия съдийската колегия на Висшия съдебен съвет не успя да избере шеф на Софийския градски съд. За поста се състезаваха двама - Евгени Георгиев, който е граждански съдия и е бил за кратко зам.-шеф на съда, и Светлин Михайлов, който оглавяваше СГС от 2004г. до 2009 г. Изслушването на Георгиев продължи час и половина,

Свлачище откъсна от света помпена станция в Русенско (Обновена)

https://www.24chasa.bg/region/article/6759394

Свлачище откъсна от света помпена станция в Русенско (Обновена)Свлачище откъсна от света помпена станция в Русенско, съобщиха от Областна управа в дунавския град. Губернаторът на Русе Галин Григоров и ресорният заместник областен Валентин Колев са се запознали на място със създалата се усложнена обстановка, предизвикана от свличане на земни маси по пътя между село Пиргово и помпена станция Пиргово – 1 на

Фермер зове: Да се махнат от речника обидни изрази с думата "свиня"

https://www.24chasa.bg/novini/article/6759488

Фермер зове: Да се махнат от речника обидни изрази с думата "свиня"Британски фермер настоява обидните изрази, свързани с думата свиня, да бъдат извадени от Оксфордския речник, тъй като споменатото животно е благородно и в много отношения е близко до човека, съобщава в. "Дейли мейл", цитиран от БТА.  Свиневъдът Фъргюс Хауи от графство Есекс настоява съставителите на речника да премахнат изразите "прилича на

Проверяват нов подозрителен пакет в британския парламент

https://www.24chasa.bg/novini/article/6759494

Проверяват нов подозрителен пакет в британския парламентБританската полиция беше извикана днес да провери подозрителен пакет в парламента в Лондон - втори подобен случай за последните два дни, предаде Ройтерс, цитирана от БТА. "Извикани са специалисти от полицията и пакетът ще бъде проверен", заявиха органите на реда, като добавиха, че няма информация за пострадали хора.

Пушачите все по-често страдат от психически разстройства

https://www.24chasa.bg/zdrave/article/6759501

Пушачите все по-често страдат от психически разстройстваФинландски учени установиха пряка зависимост между пушенето и поглъщането на вредни вещества върху нервната система, пише сайтът Лайф, цитиран от БТА. Специалисти от Финландската академия на науките изясниха, че употребата само на 10 цигари на ден може да доведе до развитието на тежки психични разстройства.

До началото на лятото пускат пътните възли по новия бул. „Васил Левски“ във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=370667

До началото на активния туристически сезон във Варна трябва да бъдат завършени пътните възли по новостроящия се бул. „Васил Левски“ с другите три основни булеварда в града - „Владислав Варненчик“, „Сливница“ и „Цар Освободител“. Това обеща днес кметът на морската столица Иван Портних, предаде репортер на Moreto.

Руски генерал: Подготвя се провокация, за да има масиран американски удар срещу Дамаск

https://www.actualno.com/asia/ruski-general-podgotvja-se-provokacija-za-da-ima-masiran-amerikanski-udar-sreshtu-damask-news_664294.html

Терористи подготвят провокация с отровни вещества в Сирия, за да оправдаят масиран удар на САЩ по правителствените квартали в Дамаск. Това заяви началникът на Генералния щаб на Въоръжените сили на Руската федерация Валерий Герасимов, информира руската държавна информационна агенция ТАСС. "В няколко района на Източна Гута е събрана тълпа от жени, деца и стари хора, които трябва да изиграят жертви на химически инцидент. Там вече има активисти на "Белите каски" (бел. ред. - Русия со

ВСС пак не избра председател на Софийски градски съд

http://dnes.dir.bg/news/predsedatel-sofiyski-gradski-sad-26956595

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет отново не успя да избере председател на Софийски градски съд (СГС). Един от двамата кандидати притежава 1 млн. лв.

Повечето главни герои от "Игра на тронове" ще измрат в последния сезон

https://petel.bg/Povecheto-glavni-geroi-ot-Igra-na-tronove-shhe-izmrat-v-posledniya-sezon__255190

Ръководни кадри на HBO разкриха любопитни факти, свързани с хитовия сериал на канала Game of Thrones ("Игра на тронове"), пише actualno.com. На конфере...

Светльо Витков прие атлетичното предизвикателство на президента Радев! Предизвика и още един политик (Видео)

https://petel.bg/Svetlo-Vitkov-prie-atletichnoto-predizvikatelstvo-na-prezidenta-Radev--Predizvika-i-oshhe-edin-politik--Video-__255191

Президентът Румен Радев днес показа на командосите, че не е излязъл от добра физическа форма. Той се хвана на лост и направи коремно превъ...

Пожар в детска градина в Павликени евакуира 124 деца

https://offnews.bg//112/pozhar-v-detska-gradina-v-pavlikeni-evakuira-124-detca-676632.html

124 деца и учителките им бяха евакуирани след възникнал пожар в детска градина в гр. Павликени, съобщи БНР.

По време на ремонтни действия, извършвани от огняра на детска градина „Слънце“ в Павликени, искра възпламенява отпадъци и бои. Сградата на детското заведение, която използва природен газ, е обхваната от задушлива миризма и отровни газове.

От изявление на кмета на Павликени Емануил Манолов става ясно, че децата незабавно са били изведени, огнеборци са потушили пожара, а пострадали няма.

"Няма изтичане на газ. Всички са прибрани. Които са от съседни села, са извозени. Сега ще направим една сборна група в друга детска градина до края на седмицата, за да можем да възстановим щетите", каза още Манолов.

Пожарът е засегнал електрическата инсталация на детската градина. Очаква се детското заведение да възстанови работата си следващата седмица.

Георги Лозанов: Сидеров трябва да последва политическата съдба на Антон Тодоров

https://www.dnevnik.bg/politika/2018/03/13/3145636_georgi_lozanov_zaradi_kritiki_kum_jurnalist_siderov/?ref=rss


Медийният експерт доц. Георги Лозанов обяви, че заради критиките си към журналиста Горан Благоев лидерът на "Атака" Волен Сидеров трябва да последва политическата съдба на вече бившия депутат от ГЕРБ Антон Тодоров. Поводът - в ефира на БНТ Сидеров каза по адрес на Благоев: "Това е един манипулатор, това е един човек, който отдавна манипулира българското общество през БНТ. Според мен този човек е агент на соросоидните общества."<br /><br />Миналата есен след...

Седем предизвикателства пред фондациите в Европа и едно решение

https://www.dnevnik.bg/intervju/2018/03/13/3126275_sedem_predizvikatelstva_pred_fondaciite_v_evropa_i/?ref=rss


Все по-високи очаквания и изисквания срещу все по-малки възможности за автономност и подкрепа. Фондациите и дарителите в Европа са попаднали в един парадокс, от чието разплитане зависят бъдещето им и бъдещето на сектора.<br /><br />Които са общите предизвикателства, пред които са изправени дарителите, и какви са възможните решения изброява Джери Салол в интервю, предоставено от Българския дарителски форум и публикувано след редакция от "Дневник". Салол е изпълнителен...

Да преминеш стената на Тръмп? Лесна работа, казват мексиканците

https://offnews.bg//sviat/da-preminesh-stenata-na-tramp-lesna-rabota-kazvat-meksikantcite-676633.html

Преминаването на исканата от Доналд Тръмп бъдеща стена не е проблем, уверяват предизвикателно някои живеещи на границата мексиканци преди пристигането на президента на САЩ от другата страна на границата в Калифорния за оглед на прототипи на стената.

Обитателят на Белия дом, който нарече мексиканските мигранти "престъпници" и обеща изграждането на гранична стена, за която да плати Мексико, предизвика дипломатическа криза между двамата съседи и засегна гордостта на мексиканците.

Идването на Тръмп на границата се приема от мексиканците като нова провокация.

Президентът на САЩ ще разгледа осемте внушителни прототипа, които са издигнати в Отай Меса, в пустинен район на Сан Диего, срещу северния мексикански град Тихуана.

Тръмп идва да ни каже, че "ще направи каквото е казал за стената", казва Еладио Санчес, който от дете живее в беден прашен квартал на няколко метра от металната бариера.

"Първо сложиха металното ограждение, после мрежеста ограда с шипове, а сега тия нови стени, които мислят да строят. Всеки път добавят нови и все по-високи", оплаква се 30-годишният мексиканец гледайки прототипите от скромния си дом от сиви тухли.

Прототипите с височина 9 метра и напълно гладки стени са построени от шест различни фирми. Всеки от тях струва между 300 000 и 500 000 долара.

Очаква се избраният модел да бъде издигнат върху поне част от дългата 3200 км американско-мексиканска граница, която е една от най-прекосяваните в света.

Според Санчес, който е прекосявал незаконно границата, най-трудната за преминаване от бъдещите стени е тази с метално покритие по върха и шипове.

"И тя може да се премине, просто е малко по-трудно. Винаги се търси начин да се премине. От необходимост, а не защото на човек му се иска", оправдава се той.

За пристигането на Тръмп довечера защитниците на правата на мигрантите подготвят "мирна, но много твърда демонстрация" срещу Тръмп и стената му.

По някои оценки в САЩ живеят около 11 милиона незаконни мигранти, повечето мексиканци.

"Все повече мексиканци ще преминават", предупреждава Сержио Тамаи, основател на НПО "Ангели без граници".
Без значение дали през пустинята, през планините или с помощта на каналджии, "те винаги ще намират начин да преминават", продължава той.

"Тази воля да прекосят границата и да помогнат на семейството си е толкова силна, толкова мощна енергия", обяснява борбеният активист пред приюта "Хотел Мигранте", който е основал в Мексикали на границата със САЩ.

Този град е разделен от Калексико в САЩ с ръждясала метална стена, обсипана с разноцветни графити. Вижда се изображение на Богородицата от Гваделупа или хумористичният призив "Проникни ме".

Повече от година след встъпването в длъжност на Тръмп никой от двамата държавни глави не е направил официално посещение в страната на другия, за пръв път в съвременната история на САЩ и Мексико.

В телефонен разговор на 20 февруари мексиканският президент Енрике Пеня Нието категорично е потвърдил, че "никога няма да платим за стена по границата", разказа миналата седмица мексиканският външен министър Луис Видегарай.

"С Тръмп всичко е по-трудно, той е голям расист, не иска никого, експулсира много хора", казва 56-годишният Кармело Алфаро, който се е примирил да живее далеч от жена си и трите си деца, останали в Сан Франциско в Калифорния, където е работил като градинар повече от 15 години.

Седнал на дюшек на пода в приюта "Хотел Мигранте" Алфаро казва, че ще се върне "сам-самичък" в родното си място в западния щат Халиско. "Сега е толкова трудно да се пресече" границата, казва той.

Край оградата на къщата си Еладио Санчес се оплаква от бъдещата стена, от която няма да може да вижда планините в пустинята.

"Като не иска незаконно пребиваващи, да ни даде работна виза", казва той, визирайки Тръмп.

Превод: БТА

Иван Портних: Ремонтът на бул. „Приморски“ приключва през април

http://www.barometar.net/90591/

Ремонтът на бул. „Приморски“ трябва да приключи през април. До началото на летния сезон ще бъдат завършени дейностите по ул. „Студентска“, бул. „Цар Борис III“ в кв. „Виница“, бул. „Първи май“ и ул. „Мара Тасева“ в „Аспарухово“, каза кметът Иван Портних. Той допълни, че общината има готовност за ремонт на бул. „Осми Приморски полк“ – […]

България е заплашена от глоби, защото не е защитила традиционни хранителни продукти

http://econ.bg/Новини/България-е-заплашена-от-глоби-защото-не-е-защитила-традиционни-хранителни-продукти_l.a_i.759007_at.1.html

"България нарушава европейското законодателство, защото не е защитила традиционни продукти като българското кисело мляко и бялото саламурено сирене в...

Британци преминават към повторно използваема тоалетна хартия

https://www.24chasa.bg/novini/article/6759410

Британци преминават към повторно използваема тоалетна хартияНякои британци заменят тоалетната хартия, като наблягат на повторно използваем неин заместител - семейните кърпички, които се изпират след употреба, пише в. "Метро". По този начин много от привържениците на пестеливото използване на ресурсите във Великобритания ще бъдат доволни. Пускането на хартия в отпадните води не е най- разумното и екологично

Съдийската колегия не избра председател на градския съд

https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2018/03/13/3145596_sudiiskata_kolegiia_ne_izbra_predsedatel_na_gradskiia/?ref=rss


Съдийската колегия не успя да избере председател на Софийския градски съд (СГС).За поста имаше двама кандидати - Светлин Михайлов, който вече е бил председател на съда в периода 2004-2009 година и Евгени Георгиев, който е граждански съдия в СГС.<br /><br />Михайлов получи два гласа, Георгиев - пет, а общо седем души не подкрепиха нито един кандидат. За да имаше избор един от двамата номинирани трябваше да получи мнозинство от осем гласа.<br /><br />Най-големият окръжен...

Нинова: В Брегово сме, за да помогнем на хората

http://dnes.dir.bg/news/horata-kornelia-ninova-bregovo-pomognem-26956591

„Тук сме в Брегово, най-напред да помогнем на хората, да знаят, че не са изоставени. Доставихме минерална вода, ще дарим пари на пострадалите семейства.

Григор Димитров запазва четвъртата си позиция в световната ранглиста

http://www.moreto.net/novini.php?n=370665

Григор Димитров ще запази четвъртата си позиция в световната ранглиста и през следващата седмица, след като Доминик Тийм приключи участието си на турнира от сериите "Мастърс" в Индиън Уелс заради контузия. Австрийският тенисист единствен можеше да измести българина, но само при условие, че спечели титлата в Индиън Уелс.

НСИ: През януари 2018 г. в страната са функционирали 1 894 места за настаняване с над 10 легла

http://www.cross.bg/nastanyavane-yanyari-mestata-1569995.html

/КРОСС/ През януари 2018 г. в страната са функционирали 1 894 места за настаняване с над 10 легла - хотели, мотели, къмпинги, хижи и други места за краткосрочно настаняване (табл. 1 от приложението). Броят на стаите в тях е 56.2 хил., а на леглата - 124.0 хиляди. В сравнение с януари 2017 г. общият брой на местата за настаняване, функционирали през периода, се увеличава с 5.4%, а на леглата в тях - с 13.2%.Общият брой на нощувките във всички места за настаняване, регистрирани през януари2018 г., е 910.0 хил., или с 13.5% повече в сравнение със същия месец на предходната година, като най-голямо увеличение на нощувките (с 15.8%) се наблюдава в местата за настаняване с 3 звезди. През януари 2018 г. в хотелите с 4 и 5 звезди са реализирани 70.7% от общия брой нощувки на чужди граждани и 35.9% - на българи. В местата за настаняване с 3 звезди са осъществени 22.9% от нощувките на чужди граждани и 33.0% - на българи, докато в останалите места за настаняване (с 1 и 2 звезди) те са съответно 6.4 и 31.1%.                                Броят на пренощувалите лица в местата за настаняване през януари 2018 г. се увеличава с 11.5% в сравнение със същия месец на 2017 г. и достига 373.0 хил., като е регистрирано увеличение с 13.6% при чужденците и с 10.1% при българите. Българските граждани, нощували в местата за настаняване през януари 2018 г

Рокади в САЩ: Тръмп уволни държавния секретар Тилърсън и го замени с шефа на ЦРУ

//dariknews.bg/novini/sviat/rokadi-v-sasht-trymp-uvolni-dyrzhavniia-sekretar-tilyrsyn-i-go-zameni-s-shefa-na-cru-2084288

Президентът на САЩ Доналд Тръмп уволни държавния секретар Рекс Тилърсън и ще го замени с досегашния директор на ЦРУ Майк Помпейо, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс. Новият директор на ЦРУ ще е досегашният заместник-директор Джина Хаспъл

Лекари в Русе се борят за живота на жена с 45% изгаряне

//dariknews.bg/regioni/ruse/lekari-v-ruse-se-boriat-za-zhivota-na-zhena-s-45-izgariane-2084262

Лекари в Русе се борят за живота на жена с 45% изгаряне. 77-годишната русенка е приета в болницата на 12 март вечерта. Пострадалата е била в критично състояние и с опасност за живота. Възрастната жена е получила изгаряния по лицето, торса, десния крак и дясната ръка в резултат на б

Тодор Балабанов: Осигуряваме на гражданите бърз и лесен достъп до архива на местния парламент

http://www.barometar.net/90589/

Полагаме усилия да оптимизираме работата на Общинския съвет. Важна стъпка в тази посока бе и новият сайт, където в рамките на няколко месеца успяхме да публикуваме целия архив на ОбС – над 30 000 страници документи от първия демократично избран местен парламент до настоящия мандат. По този начин дигитализирахме историческата памет на местната власт и […]

Президентът извъртя коремно пред командосите в Пловдив

http://dnes.dir.bg/news/plovdiv-spetzialni-sili-prezidentat-radev-26956589

Президентът Румен Радев събра очите на военните парашутисти и техните командири в Пловдив, като скочи на лоста и извъртя коремно като по устав.

Прокуратурата издирва 11 млн.лв. за водния цикъл във Враца

https://frognews.bg/novini/prokuraturata-izdirva-11-mln-vodniia-tsikal-vav-vratsa.html

Врачанската окръжна прокуратура съобщава, че е назначила експертиза, която трябва да установи движението на парични средства, предназначени за водния цикъл на града, пише „Сега”.

Пекин твърди, че срещата с Източна Европа в София не е отложена

http://www.mediapool.bg/pekin-tvardi-che-sreshtata-s-iztochna-evropa-v-sofiya-ne-e-otlozhena-news276640.html

Китай е в процес на интензивни подготвителни разговори за редовната срещата на върха със страните от Източна Европа, насрочена за тази година в България, заяви говорител на китайското министерство на външните работи, цитиран от Ройтерс. Той уточни, че не е чул за някакво отлагане на редовната годишна среща. Ройтерс съобщи вчера, като се позова на трима европейски дипломати, че Китай обмисля разреждане на тези срещи на върха по формата "16+1", които предизвикаха опасения в западните столици, че Пекин се стреми да предизвика разделения на континента.   Според дипломатите има индикации, че Китай може да отложи следващата среща по формата "16+1", насрочена в българската столица София за по-късно тази година, и да провежда тези срещи веднъж на две години, вместо всяка година.   Говорителят на китайското МВнР Лу Кан каза на всекидневния си брифинг, че е запознат с твърдението на Ройтерс, но не е чул, че тези срещи могат да бъдат разредени или отложени.   "Китай придава важно значение на това и ние сме в тясна връзка и комуникация с всички страни относно подготовката на срещата (в София)", добави той без повече коментари.   Освен че дават тласък на сътрудничеството между Китай и Източна Европа, тези срещи на върха играят позитивна роля и за развитието на европейската интеграция и за балансираното развитие в Европа, каза Лу. Бързото развитие на това сътрудничество не би било възможно без импулса и насоките от срещите на лидерите, посочи той и добави, че на срещата на върха миналата година, състояла се в Будапеща, е било решено следващият форум на високо равнище тази година да се състои в България.

Цитат на деня: Англичаните още не могат да простят на Русия, че получи световното по футбол

https://www.dnevnik.bg/citat_na_deniia/2018/03/13/3145614_citat_na_denia_anglichanite_oshte_ne_mogat_da_prostiat/?ref=rss


"Многократно предупреждавахме, че преди началото на световното първенство по футбол западните медии ще вкарат в действие мащабна медийна кампания с цел да дискредитират Русия и да подронят доверието в нея като домакин на това спортно събитие. Както и предполагахме, особено активни са англичаните, които изобщо не мога да простят на Русия, че именно нашата страна спечели с честна борба правото да организира световното първенство."<br /><br />Това каза министерството на...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване