Вижте коя зодия как ще реагира, ако влезе крадец в дома им

https://www.actualno.com/curious/vijte-koja-zodija-kak-shte-reagira-ako-vleze-kradec-v-doma-im-news_664677.html

Овен Хваща се за кобура Овенът не бяга от битка. Овенът даже чака да нахлуе бандит в дома му! Както му е накипяло, добре ще му дойде едно пушечно месо. Нощем, докато си лежи и брои овце, той даже си мечтае да му се случи нещо подобно. Характерът се калява в битка, а една-две цицини или прорезни рани са допълнителен бонус към вълнуващото преживяване. Така всеки, който ги види, ще попита какво се е случило, а Овенът вдъхновено ще разкаже как е дал отпор, без да му мигне окото. Телец Като побес

Ал Ди Меола ще представи своя нов албум "Opus" с концерт във Варна през май

http://www.moreto.net/novini.php?n=370753

На 9 май, от 19:00ч. в зала 1 на Фестивален и конгресен център носителят на Грами ще изнесе концерт, в който ще представи своя нов албум "Opus", научи Moreto.net. С биография, богата на вълнуващи музикални събития, колаборации със световноизвестни музиканти и невероятни творби, Ал Ди Меола успява да тласне музиката си към нови граници, но с далеч по-спокоен поглед към нещата.

Еврокомисията не може да се намеси в сделката за ЧЕЗ

http://clubz.bg/65433-evrokomisiqta_ne_moje_da_se_namesi_v_sdelkata_za_chez

Европейската комисия не може да вземе отношение по сделката за активите на ЧЕЗ в България. Това обясни зам.-председателят на Европейската комисия Марош Шефчович след края на конференцията "Ролята на неправителствените организации за подобряване на енергийната политика и нормативната база в областта на енергетиката - предизвикателства пред Югоизточна Европа", състояла се в столичния хотел "Балкан".

"Това е сделка между две частни компании", изтъкна Шефчович.

Той добави, че е информиран за това, че компетентните органи извършват всички необходими оценки и проверки, предаде БТА. 

"Ако българската държава влезе в нея, тогава дирекция "Конкурентоспособност" на Европейската комисия ще прецени доколко се спазват изискванията на Третия енергиен пакет на ЕС (за либерализация на енергийния пазар - бел.р.) и антимонополното законодателство", каза Шефчович.

Зам.-председателят на Европейската комисия повтори, че това е сделка между две частни компании и от ЕК се интересуват само дали се съблюдават абсолютно всички принципи и закони на европейското законодателство.
Марош Шефчович изтъкна, че Европейската комисия подкрепя изграждането на газоразпределен център в България, защото още по време на първата среща на групата за газова свързаност в Централна и Източна Европа е било взето решението всяка една страна от региона да има поне три източника на доставка на природен газ, за да се постигне диверсификация.

По думите му България е най-подходяща да бъде център, тъй като има благоприятно географско положение. Освен това има много добро развитие на интерконекторни връзки в България - както тези, които в момента са изградени, така и тези, които са в процес на изграждане. Предстои да започне строителството на газовата връзка с Гърция, както и със Сърбия, а тази година трябва да бъде въведен в експлоатация разширеният транзитен газопровод за Турция в участъка Лозенец-Недялско. 

"Идеята е да има много силна газова ликвидност в региона. Това е силно подкрепено от ЕК и нашата цел е България да се превърне от една страна, която транзитира газ, в една държава, която търгува с газ", допълни Шефчович.

МВР хвана изнудвачи, осъдиха ги за по-малко от ден

https://offnews.bg//temida/mvr-hvana-iznudvachi-osadiha-gi-za-po-malko-ot-den-676757.html

За по-малко от половин денонощие МВР успя да задържи двама мъже от Тополовград за изнудване, а малко по-късно в Царево са получили и осъдителни присъди.

Осъдените са с инициали Б.С., 22 годишен и С.И., 25 годишен. До задържането на мъжете се стигнало, след като около 17.00 ч. на 12 март 22-годишен мъж от Приморско подава сигнал в местното районно управление, че в дома му, разположен в животновъдната зона, влезли петима мъже.

Те заявили, че той им дължи сумата от 4 000 лева или вещи на подобна равностойност, с които разполага / телевизори, хладилници и др./. В случай, че не получат парите или вещите, мъжете заплашили 22-годишния младеж с побой.

В резултат на бързите полицейски действия, предприети от служителите на Районно управление – Приморско, са задържани петимата мъже, всички от Тополовград, обл. Хасково.

Установено е, че преди година 22-годишният мъж от Приморско, заедно със свои роднини, работил като строител в с. Воден, обл. Ямбол.

Първоначално с работодателя си се договорили да получават определена цена на квадратен метър, като по време на строителството, на работниците са платени общо 12 000 лв. По техни изчисления обаче сумата, която следвало да вземат за свършената работа, възлизала на 20 000 лева.

22-годишният потърпевш заявил на работодателя си , че им дължи още пари, но той претендирал връщане на сумата от 4 000 лева от парите, платени по-рано.

В дома на 22-годишния мъж в Приморско, който си тръгнал след разговора с работодателя, два пъти идвали мъже, искащи въпросната сума от 4 000 лева или вещи.

Мъжът не се поддал на изнудването и алармирал полицейските служители за случилото се, които при третия опит за изнудване задържали петимата извършители. 

Трима от тях са разпитани в качеството на свидетели, а на 22 годишния Б.С. и 25 годишния С.И., са повдигнати обвинения по чл. 143, ал. 1 от НК. Часове по-късно мъжете получили и осъдителни присъди от състав на Царевския районен съд.

Намериха на улицата в Берковица баба с окървавена глава, вероятно нахапана от кучета

https://www.24chasa.bg/region/article/6762655

Намериха на улицата в Берковица баба с окървавена глава, вероятно нахапана от кучетаГраждани на Берковица намерили 90- годишната баба Йордана в безпомощно съсътояние с окървавена глава. На потресаващата гледка се натъкнали на 14 март около 9,25 часа на ул. "Генерал Скобелев". На място е изпратена дежурна оперативна група. Установено е, че пострадалата е местна жителка на 90 г. Транспортирана е с линейка в МБАЛ Берковица.

"Инерком": Решението за ЧЕЗ е в ръцете на чешката страна

https://frognews.bg/novini/inerkom-raboti-vazmojnostta-darjavata-uchastva-sdelkata.html

„Инерком” все още не работят по възможните сценарии за участие на българската държава в сделката за ЧЕЗ. Това стана ясно от обясненията на председателя на борда на директорите на „Инерком” Милена Стоева пред журналисти преди форум с участието на еврокомисаря по енергетиката Марош Шефчович.

Тетевен отпада от списъка на общините с финансови затруднения през 2018 г.

https://www.actualno.com/lovech/teteven-otpada-ot-spisyka-na-obshtinite-s-finansovi-zatrudnenija-prez-2018-g-news_664672.html

Министерството на финансите публикува данните за финансовото състояние на общините през 2017 г. и за общините в процедура по финансово оздравяване през 2018 г. Анализът на данните показва, че в края на 2017 г., спрямо 2016 г., намалява броят на общините, отговарящи на условията за финансово оздравяване. 21 са общините, които през 2018 г. отпадат от списъка за финансово оздравяване, като Община Тетевен е една от тях. През 2017 г. министърът на финансите е съгласувал планове за финансово оздравя

Преиздадоха автобиографичните бележки на ген. Вазов

https://www.actualno.com/books/preizdadoha-avtobiografichnite-belejki-na-gen-vazov-news_664673.html

Автобиографичните бележки на ген. Владимир Вазов бяха преиздадени за втори път. Делото е на Сдружение "Българска история", а оттам споделят, че книгата е абсолютна находка, тъй като е малко известен факт, че българският офицер си е водил животописни бележки. Припомняме, че ген. Владимир Вазов ръководи българските войски при отбранителната акция при Дойран по време на Първата световна война. Блестящият триумф на бойното поле не изчерпва приноса на ген. Вазов към България, тъй като

Глобиха с 50 лв. Мурад от "Столипиново" , който изсипа боклук в краката на посланици

https://www.24chasa.bg/region/article/6762613

Глобиха с 50 лв. Мурад от "Столипиново" , който изсипа боклук в краката на посланициГлоба в размер на 50 лева трябва да заплати жителят на пловдивския квартал „Столипиново“ Ният Мурад, който вчера демонстративно изхвърли боклука си пред детска градина „Лилия“. Тази сутрин в общинско предприятие „Чистота“ му бе съставен и връчен фиш.Нарушителят Ният Мурад призна, че живее в незаконна къща и никога не е плащал данъци и такса смет.

С тези русофили русофоби не ни трябват

http://clubz.bg/65432-s_tezi_rusofili_rusofobi_ne_ni_trqbvat

Снимка БГНЕС

Деленето на българите на русофили и русофоби е традиционно. Започнало е от 80-те години на XIX в., когато една част от българското общество е осъзнало, че Русия не ни е освободила заради славянска и православна любов,, а защото си има свои собствени интереси. Това делене е съществувало винаги, дори между 1944 и 1989 г., макар тогава русофобите да не можеха да се изявяват публично. Както е тръгнало обаче разделянето на русофили и русофоби скоро може да остане в миналото. Просто защото с тези русофили русофоби няма да ни трябват. Нашенските русофили срутват имиджа на Русия у нас много по-качествено дори от най-злобните русофоби.

С какво, например, допринася Волен Сидеров за популярността на Русия у нас?

Ами с нищо. Напротив - неговото поведение постига точно обратния ефект. Нормално и естествено е българинът да има симпатии към Русия. По много причини. Но когато тази страна се опитва да си прокарва имперските интереси по наглия начин, по който това става чрез Сидеров, то тези симпатии определено минават на заден план.

Защото няма разумен човек, който да приеме за нормално поведението на руския патриарх Кирил у нас. Той си позволи да държи тон на президента и да ни поучава на кого за какво да сме благодарни. Дори отявлени русофили се почувстваха неудобно от неговите думи.

Не и Сидеров обаче. Първоначално той бе готов да изтрие цялото българско Възраждане, за да оправдае думите на Кирил.

После все пак разбра, че е прекалил, но така и не осъзна, че няма разумен аргумент, с който Кирил да бъде защитен на българска почва. Затова почна да дебатира в любимия на русофилите стил "а в САЩ що бият негрите"

 

Сидеров реагира много крайно спрямо коалиционния си партньор Валери Симеонов, който нарече Кирил "второрязрядно съветско ченге".

Впоследствие обаче и по тази линия омекна.

 

Но така и не си промени становището, че руския патриарх може да говори каквото си иска у нас.

Докато бранеше Русия, Сидеров си позволи да напада и известен журналист от БНТ. Дори попита с назидателен тон още ли води предаване по националната телевизия.

По този повод развитие във вид поне на извинение от страна на Сидеров все още няма.

Другите номинирани за наградата "най-голям русофил", както е известно, се намират в БСП. Този път от "Позитано" 20 бяха по-сдържани. Дали защото наистина смятат, че патриарх Кирил прекали, дали защото не знаеха какво да предприемат, предвид факта, че Кирил нахока техния президент, голямата им гордост... Все пак обаче някои социалисти също не издържаха. Депутатът Александър Симов нарече Симеонов "озверял фашист".

Какво фашистко има в това да отговориш по адекватен начин на една недопустима чужда намеса така и не стана ясно. Както е известно обаче БСП има доста широко разбиране за фашизма като такъв. Според схващанията на актива на "Позитано" 20 всеки, който си позволява да критикува Тодор Живков и Кремъл, не е нищо друго, освен фашист.

Ето какво представляват нашенските русофили. Ако Русия разчира на тях, за да поддържа добър имидж у нас, то рублите са дадени напразно.

Кремъл имал списък с 21 бегълци, мъртвият Глушков е сред тях

http://dnes.dir.bg/news/kremal-begaltzi-26956901

Руският бизнесмен Николай Глушков, открит мъртъв във Великобритания, е бил цел номер едно на Кремъл заради предполагаемо участие в измама, свързана с "Аерофлот"

Млада жена загина при катастрофа в Ловеч

https://www.24chasa.bg/novini/article/6762652

Млада жена загина при катастрофа в Ловеч28-годишна жена загина при катастрофа на околовръстия път на Ловеч в сряда, съобщиха от полицията. Трагичният инцидент станал около 17.20 часа непосредствено след тунела над града. Младата шофьорка загубила контрол над управлявания от нея "Фолксваген Бийтъл", ударила се в крайпътна мантинела и пропаднала с колата в низходящ около 4-метров скат,

„Инерком“: Решението за ЧЕЗ е в ръцете на чехите

https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-sdelkata-za-cez/inerkom-reshenieto-za-chez-e-v-rycete-na-chehite-6080337

„Инерком“ като дружество нямало право да е участва в арбитражбото дело, което ЧЕЗ Груп води срещу България

Станишев: Социалистите спечелиха важна битка за бюджета на ЕС, но войната не е приключила

https://www.24chasa.bg/novini/article/6762651

Станишев: Социалистите спечелиха важна битка за бюджета на ЕС, но войната не е приключилаКлючови приоритети на социалистите залегнаха в позиция на ЕП по финансовата рамка на ЕС 2021 – 2027 г. – Детска гаранция, запазване на структурните фондове и селскостопанската политика „По бъдещия бюджет ще си проличи най-ясно какво ще бъде бъдещето на ЕС. Дали ще имаме Европа на солидарността или Европа на ограниченията.

Румен Радев поздрави Ангела Меркел с преизбирането й за канцлер на Германия

https://www.24chasa.bg/novini/article/6762649

Румен Радев поздрави Ангела Меркел с преизбирането й за канцлер на ГерманияДържавният глава Румен Радев поздрави Ангела Меркел с преизбирането й за четвърти път за федерален канцлер на Федерална република Германия. „Като страна, председател на Съвета на Европейския съюз България разчита и се надява на Вашата активна и действена подкрепа за успешното реализиране на целите и приоритетите, които сме си поставили“,

Днес е Международен ден срещу полицейската бруталност

http://www.moreto.net/novini.php?n=370780

На 15 март отбелязваме Международния ден срещу полицейската бруталност. За пръв път денят е отбелязан през 1997 г., като инициативата е на хора, пострадали от полицейско насилие в Монреал, Канада и Швейцария. Денят се свързва с предполагаем инцидент, при който две деца – на възраст между 11 и 12 години, са били бити до смърт от швейцарската полиция.

Ердоган заподозря покушение на кюрдите срещу семейството си

https://frognews.bg/svqt/erdogan-zapodozria-pokushenie-kiurdite-sreshtu-semeistvoto.html

Покушение срещу семейството на турския президент Реджеп Тайип Ердоган, готвено от кюрдска групировка, е било осуетено от турските власти, пише турският в. ”Сабах”.

Захариева подкрепи санкциите на Лондон срещу Москва

http://dnes.dir.bg/news/sanktzii-london-ecaterina-zaharieva-rusia-putin-skripal-26956900

Външният министър Екатерина Захариева подкрепи мерките, които Великобритания предприе срещу Русия след отравянето на двойния агент Сергей Скрипал и дъщеря му.

Диви прасета на магистрала "Тракия" предизвикаха катастрофа

https://www.actualno.com/society/divi-praseta-na-magistrala-trakija-predizvikaha-katastrofa-news_664667.html

Диви прасета предизвикаха катастрофа на магистрала „Тракия”. Във вторник около 22 ч. животните пресичали пътното платно, когато върху тях връхлетели четири автомобила. Първата кола, която се ударила в стадото, била управлявана от музиканта Борислав Йоцов. По щастлива случайност той се отървава невредим. На автомобила му обаче са нанесени сериозни щети. „Убих една купчина месо. Но можеше да има и десетки човешки жертви”, коментира Йоцов. Две от общо 13-

Кои са най-скъпите и най-евтините градове в света?

https://www.actualno.com/asia/koi-sa-naj-skypite-i-naj-evtinite-gradove-v-sveta-news_664670.html

Ужасно високата цена, за да си собственик на кола в изпитващия недостиг на място град-държава Сингапур показва, че това е най-скъпото място за живеене в света пета година поред. Постоянно известните с високите си цени Токио и Ню Йорк не попаднаха дори в първата десетка на годишната класация на Economist Intelligence Unit (EIU), победени от Париж, Цюрих (и двата града са на второ място), Хонконг (четвърти) и Осло (на пето място). Сеул и Женева делят шестата позиция, следвани от Копенхаген, Тел А

Задържаха тийнейджър, нападнал горски с камък, хванали го да сече незаконно дърва

https://www.24chasa.bg/novini/article/6762623

Задържаха тийнейджър, нападнал горски с камък, хванали го да сече незаконно дърва19-годишен младеж е задържан за нападение над служител на Държавно горско стопанство - Котел при изпълнение на служебните му задължения. Това съобщиха от ОДМВР - Сливен. Служители на горскостопански участък към село Нейково получават сигнал на 13 март за незаконна сеч в местността Канала в землището на село Градец.

Във Варна започва Пролетен салон на изкуствата

http://www.barometar.net/90600/

13 събития са включени в първото издание на Пролетния салон на изкуствата, предназначен за любители на музиката, литературата, живописта и народния танц. Събитието се провежда под патронажа на кмета на Община Варна Иван Портних и с благословията на Варненския и Великопреславски митрополит Йоан. Инициативата е наследник на досегашния Майски салон на изкуствата, съобщиха организаторите от […]

Задържаха мъж заради блудство с 8-годишно дете

//dariknews.bg/novini/bylgariia/zadyrzhaha-myzh-zaradi-bludstvo-s-8-godishno-dete-2084747

Софийска районна прокуратура задържа мъж за блудство с 8-годишно дете.
 
Посегателството се случило на 13 март вечерта, на етажна площадка на кооперацията, в която живее извършителят.

Искане: Шофьорите да се изследват за сънна апнея

//dariknews.bg/novini/bylgariia/iskane-shofiorite-da-se-izsledvat-za-synna-apneia-2084780

Шофьорите да се изследват задължително за обструктивна сънна апнея, настояват лекари от Българското дружество по сомнология, представители на пациентски и граждански организации, цитирани от БТА.
 
Ако се докаже, че професионален шофьор страда от болестта, да премине

Най-скъпият град в света, в който кола без екстри струва 76 000 долара

//dariknews.bg/novini/sviat/naj-skypiiat-grad-v-sveta-v-kojto-kola-bez-ekstri-struva-76-000-dolara-2084720

Ужасно високата цена, за да си собственик на кола в изпитващия недостиг на място град държава Сингапур показва, че това е най-скъпото място за живеене в света пета година поред.

Прокуратурата поиска условна присъда за младежа, убил друг навръх Нова година

https://www.24chasa.bg/novini/article/6762563

Прокуратурата поиска условна присъда за младежа, убил друг навръх Нова годинаУсловна присъда поиска държавното обвинение за 18-годишния Златомир Велчев от Айтос, който на 31 декември, 2015 г. уби в катастрофа абитуриента Велислав Вълков от Бургас. Днес в Бургаския окръжен съд Златомир призна изцяло вината си и делото премина по реда на съкратеното съдебно следствие. Държавният обвинител Ангел Ангелов отбеляза,

Упражнения за подобряване на паметта

https://www.24chasa.bg/zdrave/article/6762346

Упражнения за подобряване на паметтаЧовешката памет не се свежда до елементарното помнене, заучаване и възпроизвеждане на информация. Тя е връзката между миналото, настоящето и бъдещето. Всеки психически акт е пряко свързан с паметта. Ако нашите усещания изчезваха веднага след възникването си, щяхме да бъдем като новородени и нямаше да можем да планираме бъдещето.

Хората в Сомалия са по-щастливи от нас, сочи доклад на ООН

https://offnews.bg//sviat/horata-v-somalia-sa-po-shtastlivi-ot-nas-sochi-doklad-na-oon-676751.html

България се нарежда на 100-о място сред общо 156 държави в световната класация на ООН за най-щастливите страни за 2018 г. В сравнение с 2017 г. това си е напредък. Преди година сме били на 105-то място, а през 2016 г. на 129-то място.

Според доклада World Happiness Report, изготвен от ООН, държавата с най-щастливо население е Финландия, следвана от Норвегия, Дания, Исландия, Швейцария, Холандия, Канада, Нова Зеландия, Швеция и Австрия. На 18-то място е поставена САЩ, а Русия е на 59-то място в класацията.

Непосредствено преди България в ранглистата са подредени Камерун на 99-то място, Сомалия, Бутан, Индонезия, Виетнам и Монголия.

Определящо за позицията ни в класацията е високото ниво на корупция, както и показателите, свързани с щедростта и свободата да вземаме житейски решения. Факторът, който прави хората най-щастливи в България, е доброто социално подпомагане.

Съседите ни на Балканите отчитат значително по-добри резултати в индекса на щастието. Румъния е класирана на 52-то място, Турия на 74-то, Сърбия на 78-мо, следвана от Гърция на 79-то място. Македония ни изпреварва с 11 места, което я поставя на 89-то място.

Най-нещастната страна в света според доклада е Бурунди на 156-то място. Преди нея са Централна африканска република, Южен Судан, Танзания, Йемен и Сирия.

Котките в Кипър са двойно повече от жителите на острова

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6762605

Котките в Кипър са двойно повече от жителите на островаКипър може да има проблем с ниската раждаемост на хора, но това съвсем на важи за котките, които по данни на организации за защита на животните, в момента наброяват близо милион и половина и са два пъти повече от жителите на острова, съобщава Нюз.ин. Според в."Вима" безконтролната котешка популация се дължи главно на липсата на стерилизация както

Предупреждение: Нови твърди санкции срещу Русия са неизбежни, както и бойкотът на Световната купа

https://frognews.bg/politika/preduprejdenie-novi-tvardi-sanktsii-sreshtu-rusiia-neizbejni-kakto-boikotat-svetovnata-kupa.html

Един бърз моментен анализ на вероятния резултат от срещата на Съвета за национална сигурност на Обединеното кралство, председателстван от британския премиер Тереза Май днес, относно санкциите срещу Русия, води до мрачно заключение и нещо повече от просто военна реторика. Членовете на съвета вероятно за пръв път ще изпитат отслабването на геополитическата позиция на Великобритания след Брекзита.

Румен Радев поздрави Ангела Меркел с преизбирането и за федерален канцлер на Федерална република Германия

http://www.cross.bg/repyblika-germaniya-bulgarskiya-1570149.html

/КРОСС/ Държавният глава Румен Радев поздрави Ангела Меркел с преизбирането и за четвърти път за федерален канцлер на Федерална република Германия. „Като страна, председател на Съвета на Европейския съюз България разчита и се надява на Вашата активна и действена подкрепа за успешното реализиране на целите и приоритетите, които сме си поставили", се казва в писмото на българския президент. „Бих желал да изразя желанието на българския народ за задълбочаване и укрепване на стратегическите отношения между нашите държави, основани на дълбоките исторически връзки и тясното ни партньорство в рамките на ЕС и на НАТО", се подчертава още в писмото на българския държавен глава до федералния канцлер на Федерална република Германия Ангела Меркел.  

Разширяват общински паркинг във Варна, отварят се поне 50 места за нови абонати

https://petel.bg/Razshiryavat-obshhinski-parking-vav-Varna--otvaryat-se-pone-50-mesta-za-novi-abonati-__255472

Общинският паркинг в квартал „Младост“ във Варна ще бъде разширен. Съветниците от постоянната   комисия по собственост и стопанство да...

Спешни мерки срещу задръстванията във Варна: Ако се наложи, спират светофарите и пускат регулировчици

https://petel.bg/Speshni-merki-sreshhu-zadrastvaniyata-vav-Varna--Ako-se-nalozhi--spirat-svetofarite-i-puskat-regulirovchitsi__255473

Община Варна взема спешни мерки за справяне със задръствания в морската столица, предизвикани основно от ремонтите на булевардите. С цел...

Цялото животинско царство по магистралите

https://www.actualno.com/actualno/cjaloto-jivotinsko-carstvo-po-magistralite-news_664665.html

Стадо диви прасета предизвика катастрофа на магистрала "Тракия". 4 коли са връхлетели животните, които, според АПИ, са излезли на платното през близък пътен възел, където нямало как да се поставят ограждения. Тъй като това е поредната новина по въпроса, все повече се налага изводът, че в България живеят изключително интелигентни животни с подчертана склонност към пътешествия. Те никога, според официалната информация, не излизат по магистралите заради липсващи огради и мрежи. Тоест, яв

18 цитати за живота, щастието и успеха от Адела Сент Джоунс

https://www.actualno.com/curious/18-citati-za-jivota-shtastieto-i-uspeha-ot-adela-sent-djouns-news_664666.html

1. Който се надига на пръсти, няма да се задържи дълго прав. Който крачи широко, няма да върви дълго. Който сам показва себе си, не блести. Който сам себе си счита за прав, не изпъква. Който сам напада, няма успех. Който сам себе си хвали, не може да бъде над другите. 2. Онези които владеят истината, не притежават слава. Онези които владеят славата, не притежават истината. 3. Мъдрият човек се слива с природата, затова нищо не може да му навреди. 4. Човек, изпълнен с вяра, е в състояние да въз

Задържаха 33-годишна македонка за продажба на цигари в Кюстендил

https://www.24chasa.bg/region/article/6762610

Задържаха 33-годишна македонка за продажба на цигари в КюстендилКюстендилски полицаи са задържали 33-годишна македонска гражданка, от която са иззели 1860 къса цигари без български акцизен бандерол, съобщиха от полицията. Проверката на чуждата гражданка е извършена в района на кооперативния пазар в Кюстендил. 33-годишната жена е задържана с полицейска заповед за 24 часа.

Решетников - много лошо възпитан, зле образован и откровено злонамерен

http://clubz.bg/65431-reshetnikov_mnogo_losho_vyzpitan_zle_obrazovan_i_otkroveno_zlonameren

Разказват, че когато Радек Шикорски (полски политик и активист на Солидарност от 1980 г.) участвал в дискусията на Oxford Students Union през ноември 1982 г. дали да се изпрати съболезнователна телеграма до Москва за смъртта на Леонид Брежнев, той заявил следното:

"Предлагам да не изпращаме телеграма до Москва по две причини. Първо, починалият г-н Брежнев не беше член на нашия съюз (членството в Oxford Student Union e пожизнено, ако си бил студент). Второ, той не беше джентълмен."

Бог все още не е призовал г-н Решетников, но когато неизбежното един ден се случи - предлагам да не се изпращат съболезнователни телеграми. И фактът, че Решетников съвсем очевидно не е джентълмен е най-малкия проблем. За съжаление, той е и много лошо възпитан, зле образован и откровено злонамерен човек.

Поведението му по отношение на България надминава и най-екстремните граници на нахалство, простащина и агресивност, които са характерни за великодържавния империализъм от последните три столетия. Ние не можем да променим г-н Решетников, още по-малко можем да променим държавно-политическата школа, която го е социализирала. Ние не би трябвало да отвръщаме на Решетников по същия начин и със същия стил, който той самия практикува по отношение на България. Но ние, като държава и общество, сме задължени да заявим спокойно и категорично, че отхвърляме подобна гавра с българското национално достойнство.

За съжаление, разделени сме драматично потози въпрос. В българската политика и в обществния ни живот имат силно присъствие хора, които са готови да получат от Москва всякакво унижение - както лично, така и национално. Какво означава публично да се лъже, че при посещение на чужд гост при президента не се е водил стенографски запис? Това е въпрос на протокол, не може да не се води запис. Държавният глава олицетворява българското национално достойнство - какво означава възможността всеки влязъл-излязъл да го ругае на свободно избрана тема, а той да отказва да сподели какво е отговорил? Примерите могат безкрайно да продължат. В случая с Решетников - предвид на цялата история на неговата арогантна намеса в българския публичен и политически живот - би трябвало поне да чуем официална позиция. А не гузно подминаване на поредната подигравка с България.

*Текстът е публикуван във фейсбук профила на Огнян Минчев. Заглавието и подзаглавието са на редакцията.

Капиталовият пазар предоставя възможност за финансиране на малки и средни предприятия

http://econ.bg/Новини/Капиталовият-пазар-предоставя-възможност-за-финансиране-на-малки-и-средни-предприятия_l.a_i.759106_at.1.html

Възможността малките и средни предприятия да се финансират на Българска фондова борса (БФБ) става още по-достъпна с инициативата Ваучерната схема за...

И Русия ще гони британски дипломати

http://clubz.bg/65430-i_rusiq_shte_goni_britanski_diplomati

Русия ще изгони британски дипломати в отговор на аналогичните действия на Лондон, заяви външният министър Сергей Лавров, цитиран от РИА Новости.

В отговор на въпрос кога ще стане това той отговори:

"Скоро."

По-рано говорителката на дипломатическото ведомство Мария Захарова каза, че Москва се надявала да започне диалог с Лондон по случая "Сергей Скрипал", но на всички молби получила "нищо не значещи отговори". Тя допълни, че ответните мерки на Кремъл са в процес на изработване и ще бъдат одобрени в най-скоро време.

Захарова нарече действията на Великобритания "информационно-политическо шоу", а обвиненията в участие на Русия в отравянето на бившия шпионин - "абсолютно откачени".

Британската премиерка Тереза Мей обяви вчера, че страната й ще изгони 23-ма руски дипломати. Мярката е взета заради отказа на Москва да отговори дали е замесена в отравянето на Скрипал. Нарочените дипломати са "необявени служители на разузнаването" според Лондон.

Задържаха мъж за блудство с 8-годишно дете в София

http://www.cross.bg/deiistviya-blydstveni-chasa-1570146.html

/КРОСС/ Софийска районна прокуратура задържа 64-годишен мъж за блудствени действия с 8-годишно дете. Това съобщиха от пресцентъра на Прокуратура на Република България. Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура е образувано и се води досъдебно производство за това, че Димитър Радославов, на 13 март 2018 г. около 19.00 часа в София, ж.к. „Връбница 2", на етажна площадка на кооперацията, в която живеел, е извършил блудствени действия по отношение на лице, ненавършило 14-годишна възраст - 8 годишната И. Предвид високата обществена опасност на деянието и извършителя, наблюдаващият прокурор е постановил задържането на Радославов за срок до 72 часа, като е разпоредено привеждането му в сградата на СРС на 16 март 2018 г. - за разглеждане на искане за вземане спрямо него на мярка за неотклонение „Задържане под стража".  

Водата с лимон. Наистина ли е толкова полезна?

https://www.actualno.com/health/vodata-s-limon-naistina-li-e-tolkova-polezna-news_664664.html

Някои знаменитости се кълнат в полезните ѝ свойства, убедени, че тя ще направи тялото и кожата ви напълно здрави и красиви, но наистина ли водата с лимон е толкова магическа? Оказва се, че след 8 часа сън, чашата вода с лимон е страхотен, ниско калоричен начин да започнете деня си. Но всъщност всичко се свежда основно до приема на вода. Повечето хора не пият достатъчно вода, така че, когато увеличат приема на вода (с или без парче лимон), те обикновено ще изпитат така наречените ползи от лимоно

Путин спял с пушка-помпа под възглавницата на младини

http://dnes.dir.bg/news/putin-peterburg-pushkapompa-26956899

През деветдесетте години на миналия век бъдещият президент на Русия Владимир Путин понякога си лягал с пушка-"помпа" под възглавницата, потвърди самият той.

Сделката за ЧЕЗ няма особено значение в контекста на либерализацията на пазара

https://www.investor.bg/bloomberg-tv/461/a/sdelkata-za-chez-niama-osobeno-znachenie-v-konteksta-na-liberalizaciiata-na-pazara-257561/

Важни са законовите рамки, които се подготвят, но най-важното е всички да излезем на свободния пазар, каза Румяна Георгиева

Варненски ученици с награда за театър на английски език

http://www.moreto.net/novini.php?n=370741

Награда за „Най-динамично изпълнение“ и „Най-добра мъжка роля“ получи театралното студио на английски език „Летящата класна стая“ от СУ „Гео Милев“, научи Moreto.net. Младите актьори представиха Варненска област в първа възрастова група на националния кръг на Фестивала за авторска драматургия и театър на английски език в гр.

Турция: Неутрализирахме 3524 терористи от началото на операция "Маслинова клонка"

https://www.24chasa.bg/novini/article/6762594

Турция: Неутрализирахме 3524 терористи от началото на операция "Маслинова клонка"Турските въоръжени сили са неутрализирали 3524 терористи от началото на операцията "Маслинова клонка" в района на град Африн, Северна Сирия, съобщи днес генералният щаб на турската армия, цитиран от ТАСС. В рамките на операцията в Африн турските въоръжени сили са убили през изминалото денонощие още 80 терористи от отрядите на Силите за защита на

Тръмп за климата - говори едно, а върши друго

https://www.investor.bg/sasht/337/a/trymp-za-klimata-govori-edno-a-vyrshi-drugo-257557/

Правителството на САЩ продължава да е активно ангажирано с борбата с глобалното затопляне

Цирк ЧЕЗ. Няма отказали се да финансират Гинка Върбакова банки

http://www.transmedia.bg/2018/03/15/%d1%86%d0%b8%d1%80%d0%ba-%d1%87%d0%b5%d0%b7-%d0%bd%d1%8f%d0%bc%d0%b0-%d0%be%d1%82%d0%ba%d0%b0%d0%b7%d0%b0%d0%bb%d0%b8-%d1%81%d0%b5-%d0%b4%d0%b0-%d1%84%d0%b8%d0%bd%d0%b0%d0%bd%d1%81%d0%b8%d1%80%d0%b0/

Сделката около продажбата на българските активи на чешкото енергийно дружество CEZ придобива все по-комични измерения. Ден след като председателят на Надзорния съвет на CEZ Вацлав Пачеш обяви, че сделката може да се разпадне, защото две от финансиращите банки се оттеглят, информацията беше отречена от компанията-купувач „Инерком“ на Гинка Върбакова. „Няма отказ от финансовите институции, които трябва да кредитират закупуването на активите на ЧЕЗ в България“, коментират от „Инерком“ пред БНР.

„Структурирането ще бъде напълно стандартно за международни сделки, т.е. част от него ще бъде собствен капитал, другото ще бъде финансирано от банки. В момента се водят преговори за съотношението собствен капитал към банково финансиране, но преговорите се водят с един нормален тон“, обясни Веселин Захариев, представител на фирма-финансов консултант по сделката.

Само ден по-рано председателят на Надзорния съвет на CEZ Вацлав Пачеш  обяви, че се страхува, че „Инерком“ няма да успее да си осигури средства, за да плати активите на ЧЕЗ България. „Тогава, мисля, че има други компании, които искат да закупят българските активи. Доколкото знам, интерес има от „India Power“ и от „Енерго про“ – това е друга чешка компания. Все още има интерес да закупят целия бизнес в България, особено индийската компания“, добави Пачеш.

Схемата на финансиране на сделката беше публикувана първо от чешките медии, а впоследствие и потвърдена от премира на България Бойко Борисов. Борисов пристигна в Народното събрание с едно листче, за което обяви, че е получил от чешкия премиер Бабиш и което после обяви за секретно.

Според онлайн издание lidovky.cz. разпределението на средствата е следното:

Собствени средства на Инерком: 20 милиона евро
Търговското финансиране от Score
Trade: 67 милиона евро
Търговското финансиране от Global Victory Trust: 100 милиона евро
Банков заем от УниКредит Булбанк: 180 млн. евро
Банков кредит от ПИБ: 80 млн. евро
Рефинансиране на съществуващи заеми от Българската банка за развитие: 65 млн. Евро

Впоследствие Първа инвестиционна банка отрече да участва в кредитирането на сделката. Същото направи и Българската банка за развитие.

Най-вероятно това са и банките, за оттеглянето на които говори председателят на НС на CEZ. В коментара си за БНР Пачеш обясни желанието на CEZ да продаде българските активи със загубата на средства заради неизпълнени от българското правителство ангажименти: „Доколкото знам, някои от законовите ангажименти, поети от българското правителство, не са съвсем изпълнени. Заради това CEZ загуби пари и затова постепенно изгуби интерес да прави бизнес в България. Аз обаче не съм толкова отдавна в компанията. Знаете, че аз се присъединих по-късно към нея. Когато това се случи, заварих тази ситуация. Информираха ни, че ръководството на CEZ смята, че губи пари заради действията на правителството и че просто трябва да си тръгне от страната. Смисълът на всичко беше, че българското правителство и специално премиерът Бойко Борисов не искат CEZ изобщо да бъде в България”.
Пачеш изрази и опасения, че желанието на българската държава да влезе в схемата по придобиването на активите усложнява сделката. „Това е голям проблем заради арбитража с българската държава. Разбира се, ако българската държава придобие активите, които ние продаваме, това ще бъде сериозен правен проблем. Въпреки това правните екипи започнаха работа и резултатът ще бъде ясен след седмица, две или може би повече“, казва Пачеш.

За влизането на българската държава в сделката за ЧЕЗ се разбра след среща между собственика на „Инерком“ Гинка Върбакова и министър-председателя Бойко Борисов, финансовия министър Владислав Горанов и вицепремиера Томислав Дончев.

След нея Върбакова обяви, че няма проблем да приеме държавата за съсобственик и замина за преговори в Прага.

След тях не се разбра какво е становището на CEZ, но пък вчера от „Инерком“ съобщиха, че вече са подали уведомление за покупката на ЧЕЗ в Комисията за защита на конкуренцията, която трябва да одобри сделката.

Вчера пък Народното събрание гласува създаването на анкетна комисия, която да провери сделката за ЧЕЗ, както и приватизационните процедури за електро-разпределителното дружество в България.

Кубрат Пулев вариант за бой с непобедимия Дионтей Уайлдър

https://www.24chasa.bg/sport/article/6762597

Кубрат Пулев вариант за бой с непобедимия Дионтей УайлдърКубрат Пулев е един от вариантите за съперник на световния шампион Дионте Уайлдър за гала в Ню Йорк през лятото, която се организира от промоутъра на Антъни Джошуа Еди Хърн. Другите варианти са Чарлз Мартин и Тони Белю, обяснява boxingnews24.com. На същата гала ще се бие и самият Джошуа срещу Джаръл Милър-Голямото бебе.

Кой провеси бебе от осмия етаж в София ?

http://www.cross.bg/petur-bebeto-zayavi-1570148.html

/КРОСС/ Бебето, което беше провесено от 8-ия етаж на блок в София, както и по-голямата му сестра, са изведени от семейството. За случая стана ясно след сигнал в социалните мрежи където бе качен видеоклип, на който се вижда как момиче е провесило бебе от балкона на апартамент в блок в квартал „Разсадника". Бебето е 1-годишната Ванеса, а каката, която го е провесила през прозореца, е 12-годишната му братовчедка. По това време майката отишла до магазина. „Самосезирахме се след вашия репортаж. Със служителите на 3-то РУ посетихме незабавно адреса и се предприеха мерки по изваждане на децата", заяви Елка Бонева, директор „Социално подпомагане" - район „Възраждане". При посещението социалните заварили в апартамента бащата на бебето Петър и две лели. „На пръв поглед условията бяха добри - имаше креватче за детето, имаше условия за отглеждане на детето", заяви Елка Бонева. Бащата Петър признава, че от телевизията е научил за случая. „Братовчедката си е играла с бебето. Бебето много я обича. По някой път се налага съпругата ми да ходи до магазина, но винаги има някой с бебето. Веднъж се е случило да го остави на братовчедката", категоричен е Петър. „Ще направя всичко възможно поне два дни в седмицата да съм свободен, за да помагам за бебето. Благодаря на хората от „Закрила на детето", на полицаите, инспекторите - те искаха да разберат истината

3 изречения, които ще направят секса още по-горещ

https://www.actualno.com/curious/3-izrechenija-koito-shte-napravjat-seksa-oshte-po-goresht-news_664663.html

На всеки му се иска да става изведнъж, но понякога горещият секс изисква много повече от просто целувка и пускане на романтична музика. За съжаление на онези, които се притесняват да говорят за това, изисква се много повече вербална комуникация. За щастие, не е нужно да се чудите какво точно да кажете или да говорите с часове. Ето 3 изречения, които ще ви помогнат да се разгорещите още повече по време на секс. 1. Имах еротичен сън с теб снощи Да искате нещо ново в секса може да бъде трудно. З

"Инерком": Българска компания не може да е страна в арбитраж срещу България

https://www.investor.bg/energetika/472/a/inerkom-bylgarska-kompaniia-ne-moje-da-e-strana-v-arbitraj-sreshtu-bylgariia-257559/

В момента компанията води преговори в "конструктивен план" с банките за структуриране на финансирането на сделката с CEZ

Кралете на лаунджа THIEVERY CORPORATION с концерт в София

https://www.actualno.com/music/kralete-na-laundja-thievery-corporation-s-koncert-v-sofija-news_664660.html

Българската публика ще е една от първите в света, пред която Thievery Corporation ще представят чисто новия си албум - “Treasures from the Temple”, който излиза на 20 април 2018 и е естествено продължение на прекрасния албум на бандата от 2017 - “The Temple of I & I”. Новият албум излиза на бял свят на 20 април, а най-запалените меломани могат да го поръчат предварително от: https://thieverycorporation.com/treasures Видеото към първия сингъл от а

Ремонтират няколко отсечки на АМ "Тракия"

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/6762578

Ремонтират няколко отсечки на АМ "Тракия"На няколко участъка от автомагистрала "Тракия" се осъществяват ремонти, като поради това движението се осъществява в изпреварващата лента, съобщиха от пресцентъра на агенция "Пътна инфраструктура". Временно движението от км 77 до км 78 на АМ "Тракия" в посока София се осъществява в изпреварващата лента поради извършване на ремонти дейности.

"Инерком": Решението за ЧЕЗ е в ръцете на чешката страна

https://www.24chasa.bg/novini/article/6762577

"Инерком": Решението за ЧЕЗ е в ръцете на чешката страна"Решението за ЧЕЗ в голяма степен е в ръцете на чешката страна", обясни председателят на борда на директорите на "Инерком" Милена Стоева пред NOVA.  След преговорите в Прага от дружеството продължават да работят по финансирането на сделката, за което, по неофициална информация, са необходими 320 милиона евро.

Захарова: Обвиненията на Лондон са налудничави, това е политическо шоу

https://offnews.bg//sviat/zaharova-obvineniata-na-london-sa-naludnichavi-tova-e-politichesko-s-676755.html

Обвиненията на Великобритания срещу Русия са налудничави. Така говорителката на руското външно министерство Мария Захарова коментира решението на Лондон да изгони 23-ма руски дипломати и да отмени всички контакти с Русия на високо ниво след отравянето на бившия руски шпионин Сергей Скрипал и дъщеря му, които са в критично състояние в болница. 

Захарова обяви, че действията на Лондон са "информационно-политическо шоу". 

Русия изпрати на Великобритания четири ноти във връзка с отравянето на Скрипал. По този начин се надявахме да започнем активен диалог с Лондон, каза тя, като посочи, че Москва не е получила адекватен отговор. 

Лондон все още отказва да предостави на Москва информация за отравянето на Скрипал, допълни Захарова, цитирана от ТАСС.

Тя обясни, че до момента Великобритания отказва да съдейства на Русия при изпълнението на отговорностите си като член на Конвенция за забрана на химическото оръжие и член на Организацията за забрана на химическото оръжие.

По думите ѝ Русия вече готви ответни мерки, които ще бъдат прието в най-скоро време. 

"Инерком": Решението за ЧЕЗ е в ръцете на чешката страна

http://www.cross.bg/sdelkata-yasno-inerkom-1570147.html

/КРОСС/ „Инерком" все още не работят по възможните сценарии за участие на българската държава в сделката за ЧЕЗ. Това стана ясно от обясненията на председателя на борда на директорите на „Инерком" Милена Стоева пред журналисти преди форум с участието на еврокомисаря по енергетиката Марош Шефчович. От думите на Стоева стана ясно, че топката е в полето на ЧЕЗ и евентуалното участие на българската държава зависи основно от чешката компания. Финансовият консултант по сделката Веселин Захариев обясни, че в момента се водят преговори по структурирането на финансирането на покупката. Не коментираха детайли, но работят по сроковете, фиксирани по вече подписания договор за продажба. Все още се уточнява в какво съотношение ще е финансирането от собствен капитал и заеми на сделката. От думите им стана ясно, че дружеството им не може да участва в арбитража срещу държавата ни, но не коментираха има ли клауза да съдействат с документи за ЧЕЗ в хода на делото. От „Инерком" обясниха, че процедурата пред КЗК стандартно е 25 работни дни, но може да бъде удължена до 3 месеца.  

Кметът на Хайредин: Хората ще бъдат по-сигурни, ако държавата следи язовирите

https://www.24chasa.bg/novini/article/6762561

Кметът на Хайредин: Хората ще бъдат по-сигурни, ако държавата следи язовиритеЕдинен държавен орган, следящ язовирите, ще бъде по-добра гаранция за сигурността на хората. Това каза за сутрешния блок „Добро утро, България“ на Радио „Фокус“ кметът на община Хайредин Тодор Алексиев във връзка с идеята за създаване на търговско предприятие, което да бъде собственик на язовирите, с които общините не могат да се справят.

Вижте коя е идеалната половинка за вас според зодията

https://www.actualno.com/curious/vijte-koja-e-idealnata-polovinka-za-vas-spored-zodijata-news_664657.html

Има хора, които сякаш наистина са родени един за друг. Често се оказва, че зодиакалните им знаци имат пръст в това и този факт не е никак случаен. Звездите знаят как да свършат работата си и рано или късно ни срещат с човека, подходящ за нас. Независимо дали вече сте с любовта на живота си или все още я търсите, няма да навреди, ако разберете коя зодия е най-съвместима с вашата. Вижте кои са най-съвместимите зодии в любовта: Овен Ако сте Овен, вашата идеална половинка е от зодия Водолей. Меж

Загинали са пилотите на разбилия се във Флорида военноморски изтребител

https://www.24chasa.bg/novini/article/6762562

Загинали са пилотите на разбилия се във Флорида военноморски изтребителВоенноморските сили на САЩ потвърдиха смъртта на двамата пилоти на разбилия се в крайбрежните райони на щата Флорида изтребител F-18, предава американският телевизионен канал CNN. „Със съжаление съобщаваме, че двамата пилоти са обявени за починали“, се казва в съобщението, публикувано на официалната страница на ВМС в социалната мрежа „Туитър“.

3.54 % от българското население страда от глаукома

http://www.moreto.net/novini.php?n=370778

Десетки пациенти се прегледаха при очните специалисти от ВМА в рамките на тридневната кампания за безплатни профилактични прегледи, организирана във връзка със Световната седмица за борба с глаукомата. Според данните, актуализирани в началото на месец март 2018 година, 3.

ВМРО поиска от съда да заличи антибългарската партия ДОСТ

https://offnews.bg//politika/vmro-poiska-ot-sada-da-zalichi-antibalgarskata-partia-dost-676753.html

Не само фондацията, която е подкрепяла антибългарската партия ДОСТ, самата ДОСТ трябва да бъде заличена от съда. Това се казва в позиция на ВМРО, разпространена до медиите.

Скандалната фондация „Бату платформ" беше заличена от съда. Фондацията доби печална известност, след като на практика подпомогна гласуването за ДОСТ на парламентарните избори, раздавайки хранителни продукти. Решението на съда не подлежи на обжалване.

Патриотите от ВМРО приветстват заличаването, но истината е, че самата противоконституционна партия ДОСТ подлежи на заличаване. Воеводите напомнят, че партии на етническа и верска основа са забранени от Конституцията.

"Партия ДОСТ в годините се доказа като оръдие на новите османски амбиции на турското ръководство. Тези амбиции проличаха и в последните изказвания на Ердоган. Преди дни той отново направи намек за протегната ръка към населението от Кърджали и региона и към всички, които по душа се чувстват турци", заявяват от ВМРО.

От партията припомнят, че именно Обединените патриоти, дни преди парламентарните избори миналата година на два пъти са блокирали границата с Турция и са успели да спрат изборните туристи.

"Именно ние в миналия парламент извоювахме да бъде ограничен броят на секциите в Турция, за да спрем бруталната намеса на южната ни съседка в българската вътрешна политика", казват още от Каракачановата партия.

ВМРО подаде сигнала до прокуратурата партия ДОСТ да не бъде регистрирана.

Воеводите прилагат и следната хронология на скандала:

През март 2017 г. по сметките на „Бату платформ" са получени 100 000 евро от турската банка Turkkiye Vakiflar Bankasi без данни за субекта на преведената сума. Сдружението е използвало парите, за да закупи хранителни продукти - захар, брашно, ориз, макарони и др., които са разпределени в пакети с индивидуална стойност по 30 лв.

Държавното обвинение твърдеше, че пакетите са раздавани безплатно на български граждани - мюсюлмани, „за да бъдат мотивирани да гласуват за ДОСТ на парламентарните избори". Партията на Лютви Местан не успя да събере нужните гласове, за да влезе в 44-ото Народно събрание.

Получаването на парични средства от анонимен източник в чужда държава и финансирането с тях на предизборна агитация е в нарушение на Изборния кодекс, както и на текста от Конституцията, който забранява на сдруженията да извършват политическа дейност, присъща само на партиите.

Патриотите от ВМРО напомнят, че предстои сериозна дейност по разчистване на чуждите влияния от мюсюлманското изповедание у нас. Това пряко засяга националната сигурност, както и цивилизационната принадлежност на българските граждани към евроатлантическите структури и ценности.

Цех за пелети изгоря край Сърница

http://www.cross.bg/peleti-mashina-kraii-1570145.html

/КРОСС/ Голям пожар обхванал цех за пелети и цех за елементи в местността Карахасан край град Сърница. Огънят тръгнал посред нощ в постройките, собственост на 37-годишен мъж и 37-годишна жена, съобщи полицията в Смолян. В 3,15 часа в сряда е подаден сигнал за запалването. Два екипа с 10 служители на РСПБЗН в Доспат и един екип от Велинград започнали да потушават пламъците. Унищожени са сгради - 283 м2., фургони и паянтови постройки - 3бр. с площ 108 кв.м., покривна конструкция 400 кв.м., мотокари - 2 бр., 1 бр. пелетна машина, 1бр. ситоохладител., 3бр. банциг, 1бр.пакетираща машина, 2бр. настолни циркуляри, 3бр. вентилатори, 1бр. транспортиращ шнек, пелети, трици, летви и изрезки-неустановено количество. Спасени са сграда и три навеса. Причините за пожара се изясняват.  

Бат' Сали: Аз съм неосъждан, благодаря на българското правосъдие

https://www.24chasa.bg/novini/article/6762556

Бат' Сали: Аз съм неосъждан, благодаря на българското правосъдиеБившият депутат от ДПС Александър Методиев ще плати глоба от 3000 лв. за хулиганство. 6-месечната условна присъда е отменена. Аз съм неосъждан, благодаря на правосъдието, срещу мен бяха скалъпени 2 обвинения от прокуратурата, каза пред bTV Александър Методиев. Той допълни, че съжалява, че си е зпуснал нервите и е повишил тон на полицаите,

Сидеров за Симеонов: Разминаваме се за Крим, но сме против БСП и ДПС

http://clubz.bg/65429-siderov_za_simeonov_razminavame_se_za_krim_no_sme_protiv_bsp_i_dps

Лидерът на "Атака" Валери Симеонов коментира актуалната ситуация в коалицията "Обединени патриоти". Сидеров призна, че той и лидерът на НФСБ Валери Симеонов имат различия по теми като руското нахлуване в Крим, но изтъкна, че са обединени в това правителството да си изкара мандата и да не се дава шанс на БСП и ДПС отново да бъдат във властта.

"Разбирам, че отношенията в коалицията ни са тема в момента. Пак повтарям - различни сме, но в едно сме се разбрали - изборът на българите за първи път е патриотична коалиция да бъде трета сила и ДПС да не е балансьор. Това е един шанс, който не трябва да пропиляваме", заяви Сидеров. 

И допълни:

"Различията ни ще си останат. Разбиранията на Валери Симеонов ще си бъдат пак такива, моите ще бъдат по-различни. Това не пречи да работим заедно за българския интерес. Разваляне на управляващата коалиция означава предсрочни избори и връщане на надеждата БСП и ДПС отново да бъдат във властта. Това не е приемливо за хората и не се приема от българите. Такова разваляне е риск, ние не можем да си го позволим, защото ще бъде игра със съдбата на страната".

Сидеров разказа, че със Симеонов се познават от ученици и отношенията им са минали през "различни фази, различни тоналности".

"Не преекспонирайте влиянието на личностните отношения върху цялостното управление. Управлението може да завърши мандата си и трябва да го направи, защото това е отговорност. Иначе пропиляваме възможности и шансове и няма да се радваме на одобрението на хората", коментира Сидеров.

Той каза, че не приема тезата на Симеонов, който критикува руската намеса в Крим.

"Валери Симеонов има това виждане от доста отдавна, разминавахме се още, когато направихме коалицията. Сложихме специална точка в споразумението ни, че имаме различия по определени геополитически, политическия и идеологически въпроси. По основното-българският национален интерес преди всичко-сме на едно мнение", поясни Сидеров.

Лидерът на "Атака" коментира, че президентът Румен Радев е показал "нелоша физическа форма с това коремно възлизане".

 "Тренирал съм спортна гимнастика, само че то се прави от вис. Малко със замах го направи, но все пак на тези години и с костюм беше много добре - поздравявам го. Ако потренирам няколко дни ще се опитам и аз, още не съм загубил форма", каза Сидеров.

 По повод критиките на зам.-шефа на ГЕРБ Цветан Цветанов, че президентът се държи повече като лидер на политически проект Сидеров изтъкна:

"Ако Цветан Цветанов може да направи коремно възлизане - да пробва и да се изравнят, да стиснат ръце".

Според Сидеров президентът не трябва да воюва с премиера Бойко Борисов, особено по време на председателство и по геополитически въпроси, които засягат дипломация и отношения с други държави.

"Там трябва да изработваме обща политика, дори да не си симпатизираме. Румен Радев е нов политик, който се учи и се старае. Неведнъж съм казвал добри думи за него", заяви Сидеров.

Кой е най-добрият филмов режисьор в света в момента

https://www.vesti.bg/lyubopitno/shoubiznes/koj-e-naj-dobriiat-filmov-rezhisior-v-sveta-v-momenta-6080331

За досегашните филми на новия носител на „Оскар“ за режисура Гийермо Дел Торо и за професионалния му път пише Георги Петров

Феновете на Левски без шествие, беснеят срещу началния час на дербито

https://offnews.bg//futbol/fenovete-na-levski-bez-shestvie-besneiat-sreshtu-nachalnia-chas-na-de-676754.html

От националния клуб на привържениците на Левски решиха да не правят шествие преди дербито с ЦСКА в неделя от 13:00 часа. Причина за това е часът на провеждане на мача.

От органицазията призоваха феновете на "сините" да се съберат около 11:00 часа в района на строителния техникум, а да не чакат последния момент.

Ето какво написаха от НКП:

"Поради поредното безумие с началните часове на мачовете, ШЕСТВИЕ В НЕДЕЛЯ НЯМА ДА ИМА!

Националният клуб на привържениците на ЛЕВСКИ изразява абсолютното си недоумение на кой лоботомиран индивид му е хрумнало да сложи този мач в 13:00 в неделя.

Така или иначе, ние всички трябва да подкрепим с всички сили Отбора на народа, въпреки неадекватния час.

Призоваваме всички да бъдат в 11:00 часа в района на Строителния техникум, както и да не се чака последният момент за влизане на стадиона!

ЛЕВСКИ ИЛИ СМЪРТ!"

Футболист като Меси се ражда веднъж на 50 години, каза Антонио Конте

https://www.dnevnik.bg/sport/2018/03/15/3146818_futbolist_kato_mesi_se_rajda_vednuj_na_50_godini_kaza/?ref=rss


"Челси" загуби тежко от "Барселона" с 0:3 и отпадна от Шампионската лига, въпреки това след края на мача Антонио Конте беше усмихнат. Мениджърът го направи, защото каза, че не се срамува от играта на своя отбор, а освен това дълго разговаряше с Лионел Меси. Аржентинецът вкара два от головете и подаде за третия, дело на Усман Дембеле.<br /><br />"Трябва да поздравя моите футболисти за тяхната отдаденост и да кажа, че съм горд с поведението им. Но Меси направи...

Защо Тръмп смени Тилърсън с Помпео

https://www.vesti.bg/sviat/amerika/zashto-trymp-smeni-tilyrsyn-s-pompeo-6080330

В лицето на Майк Помпео може би ще видим реал-политическият „ястреб”, пише Тончо Краевски в анализ за Vesti.bg

Защо Тръмп смени Тилерсън с Помпео

https://www.vesti.bg/sviat/amerika/zashto-trymp-smeni-tilersyn-s-pompeo-6080330

В лицето на Майк Помпео може би ще видим реал-политическият „ястреб”, пише Тончо Краевски в анализ за Vesti.bg

Вижте къде в столицата спират водата утре

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/6762559

Вижте къде в столицата спират водата утре„Софийска вода” временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на столицата на 16 март. Това съобщиха от пресцентъра на дружеството. Във връзка с реконструкция на уличен водопровод на бул. „Цар Борис III“, кв. „Славия“ , се налага спиране на водоподаването от 09:00 до 19:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на: бул.

Марешки за Патриотите: „Напълниха гащите”

https://www.vesti.bg/bulgaria/politika/mareshki-za-patriotite-napylniha-gashtite-6080336

Лидерът на ВОЛЯ отрече да е паркирал „Бентли”-то си с номер 6666 на тротоара във Варна

Тръмп заложи на реал-политически „ястреб"

https://www.vesti.bg/sviat/amerika/trymp-zalozhi-na-real-politicheski-iastreb-6080330

В лицето на Майк Помпео може би ще видим реал-политическият „ястреб”, пише Тончо Краевски в анализ за Vesti.bg

Unilever мести централата си от Лондон в Ротердам

https://www.investor.bg/novini/346/a/unilever-mesti-centralata-si-ot-london-v-roterdam-257555/

С решението си третата по големина британска компания нанесе удар на правителството на Тереза Мей

Цех за пелети изгоря край Сърница

https://www.24chasa.bg/region/article/6762537

Цех за пелети изгоря край СърницаГолям пожар обхванал цех за пелети и цех за елементи в местността Карахасан край град Сърница. Огънят тръгнал посред нощ в постройките, собственост на 37-годишен мъж и 37-годишна жена, съобщи полицията в Смолян. В 3,15 часа в сряда е подаден сигнал за запалването. Два екипа с 10 служители на РСПБЗН в Доспат и един екип от Велинград започнали да

9 нови идеи за уеб бизнес, които можем да стартираме през 2018 година

https://offnews.bg//tehnologii/9-novi-idei-za-ueb-biznes-koito-mozhem-da-startirame-prez-2018-godina-676760.html

В Интернет непрекъснато се появяват нови и нови възможности за стартиране на бизнес, със или без сериозен първоначален капитал. Отворените платформи за изработка на уебсайтове като WordPress дават възможност на всеки желаещ да си създаде сайт, а платформи за електронна търговия като Shopiko позволяват лесно стартиране и на онлайн магазин. Сайтовете за публикуване на видео, платформите за самиздат, социалните мрежи – това са само част от множеството нови инструменти, позволяващи на всеки предприемчив онлайн потребител да започне да печели по интернет. По-долу ще откриете подборка на най-актуалните нови идеи за стартиране на онлайн бизнес през тази година, събрани от българската хостинг компания СуперХостинг.БГ.

Електронен магазин

Създаването на онлайн магазин не е новост, но продължава да е една от най-добрите опции да започнем онлайн бизнес. Сегментът на електронната търговия продължава да нараства в целия Европейски съюз и България не прави изключение. Вече дори и в нишови сектори като пътната помощ или ремонтът на покриви фирмите продават услугите си онлайн, а множество търговци търсят нови партньори в онлайн пространството и са готови да предоставят изгодни условия, ако решите да препродавате стоките им. Сред най-бързо развиващите се подсегменти при онлайн продажбите са търговията с дрехи, компютри и смартфони, автомобили и стоки за дома.

С дигитални платформи като Shopiko вече всеки желаещ може да се сдобие с онлайн магазин без първоначална инвестиция - заплащайки единствено малка месечна такса. Това обаче не означава, че този бизнес може да се развива без усилия и инвестиции. От ключово значение си остават добрата поддръжка седем дена в седмицата, качественото обслужване на клиентите, логистиката, както и ефективният маркетинг, включително оптимизация за търсачки, присъствие в социалните мрежи и др.

Дропшипинг продажби

Този модел е разновидност на електронната търговия, при която вие само препродавате във вашия сайт стоките на друг доставчик, без да се налага да ги държите на склад и да ги изпращате на клиента. Когато вашият онлайн магазин регистрира поръчка, просто препредавате данните за нея на доставчика, който изпраща стоката на клиента. След това той ви отчислява вашия процент от сделката. Този модел е особено подходящ за начинаещи онлайн предприемачи, които не могат да си позволят да закупят стока, да наемат склад и да изпращат стоките до клиентите.

Самоиздаване на книга

Редица онлайн платформи вече предлагат възможност на начинаещите писатели да си самоиздадат електронна книга (т.нар. self-publishing). Истината е обаче, че за това не ви трябва специална платформа, защото можете да го направите и сами на собствен уебсайт или под формата на мобилно приложение. Всичко, от което имате нужда, е един WordPress сайт и разбира се – да сте написали книгата си. Не е зле също да помислите за другите важни елементи от издателския процес – корекция и редакция на книгата, визуализация и т.н. След това вместо да търсите издателство или сами да печатате някакви бройки от изданието, можете да го пуснете онлайн в собствен сайт или в някоя популярна платформа за самиздат. А може и да инициирате процес по т.нар. „споделено финансиране“ (crowdfunding) на книгата си, за да сте сигурни, че ще съберете купувачи, преди да я издадете.

Станете влогър

Видео блогърите (или влогъри) са новите звезди и напоследък дори в България някои от тях се радват на по-голям брой фенове от артистите, изявяващи се в традиционните медии. Работата на влогъра е да създава интересно, полезно или забавно съдържание под формата на клипове в YouTube или други онлайн видео платформи, както и да общува със своите фенове на различни събития. Ако е достатъчно популярен, той може да привлича спонсори и да печели сериозни суми от реклама.

Фирмен каталог

Онлайн каталози с фирми има много, но и много дружества продължават да си плащат на този тип сайтове за присъствие на техните страници. Предимството на подобни фирмени каталози е, че обикновено са по-добре индексирани в интернет търсачките от собствените сайтове на фирмите и включват разнообразни инструменти за представяне на тяхната дейност. Освен това когато веднъж дадена фирма се регистрира в каталога, през следващата година не е трудно тя да бъде убедена да си поднови абонамента. Което прави онлайн каталозите източник на постоянни приходи.

Виртуален асистент

Дори и да нямате познания в специфична сфера като дизайн или програмиране, вие можете да стартирате малък бизнес, предлагайки на практика всяка неквалифицирана дейност. Винаги можете да откриете заети хора, които търсят някой да им подготви и принтира документи, да преведе текстове, да закупи офис консумативи или да занесе важен договор на клиентите им. Създайте си уебсайт, който ви представя като виртуален асистент, опишете услугите, които предлагате и цените за тях, след това разпространете информация за вас във форумите и социалните мрежи. Можете да добавите също услуги като търсене на информация в интернет, плащане на сметки към ютилити компании и т.н.

Продажба на дигитални продукти

Да имаш интернет бизнес не означава непременно да продаваш физически продукти. Всъщност търговията с дигитални стоки може да се окаже много по-лесна за стартиране и по-достъпна като начална инвестиция. Независимо дали става въпрос за софтуерни програми, видеоигри, електронни и аудио книги, обучения или лекции – продажбата на дигитално съдържание може да ви донесе сериозни приходи, без да се налага да комуникирате с куриери и да поддържате склад.

Сайт за коментари

Всички сме свикнали с коментарите под статиите в онлайн медии, които позволяват на всеки читател да даде мигновена обратна връзка на автора и на практика разширяват, а понякога и обогатяват медийното съдържание. Колко пъти обаче ни се е случвало да искаме да изкоментираме и статия, публикувана в хартиен вестник или списание? Една оригинална бизнес идея е създаването на сайт, в който всеки желаещ би могъл да коментира статия, която е прочел в печатните медии. За целта е достатъчно просто даден читател да сподели заглавие от печатно издание и да напише коментар под него, а останалите – да продължат дискусията със собствени мнения по темата.

Сайт за архивиране на линкове

Интернет е необятно пространство и всички ние ежедневно откриваме всевъзможни статии, страници и други връзки, които нямаме време да прочетем веднага, а искаме да си запазим за по-късно. Този проблем може да бъде решен чрез създаването на уебсайт, който позволява на потребителите да си съхраняват и подреждат хиперлинковете, които ги интересуват. И когато имат свободно време, просто да отворят своя профил в сайта и да получат лесен достъп до всичките си линкове.

Дядо блудства с 8-годишна в София, задържаха го

https://www.24chasa.bg/novini/article/6762549

Дядо блудства с 8-годишна в София, задържаха го64-годишен дядо е бил задържан, след като на 13 март блудствал с момиче на 8 години. Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура е образувано и се води досъдебно производство за това, че Димитър Радославов, на 13.03.2018 г., около 19.00 часа, в гр. София, ж.к. „Връбница-2“, на етажна площадка на кооперацията, в която живеел,

Цветанов: Президентът Радев говори като лидер на политически проект

http://clubz.bg/65428-cvetanov_prezidentyt_radev_govori_kato_lider_na_politicheski_proekt

Румен Радев говори повече като "политически лидер на политически проект", а не президент на България, заяви в кулоарите на парламента лидерът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, като продължи тезите си по адрес на държавния глава от сутрешното си участие в Нова тв.

Какъв е този проект Цветанов не разкри - "то за всички вече е ясно". Но след остри критики към държавния глава, дясната ръка на Борисов не пропусна да поздрави вицепрезидентката Илияна Йотова. И отбеляза, че прави голяма разлика между нейните изказвания и тези на Радев.

"Тя има съответният опит и знае как се прави голямата политика. Тя превъзхожда с класи поведението на президента“, заяви Цветанов.

Той повтори тезата си, че не може да няма стенограма от срещата между руския патриарх Кирил и държавния глава, въпреки твърденията на президента в обратното.

"Винаги, когато се правят международни срещи, и то на такова ниво, винаги се прави стенограма. Дори и на работни срещи. Затова искахме да бъде разсекретена стенограмата, за да видим позицията на българския президент", отбеляза той. "От това, което видяхме в медиите, видяхте, че президентът не говореше."

Така партиите можели да преценят дали държавният глава е реагирал навреме и достойно на обвиненията на патриарха. Според Цветанов обаче БСП и Радев заедно имат една-единствена цел - "постигане на политическа дестабилизация, на политическа криза, която да доведе до предсрочни парламентарни избори и съставяне на служебен кабинет." 

"Не сме чули неговата позиция за Крим или за СЕТА. Подкрепи СЕТА и санкциите, сега темата е табу. Той предпочита да отиде при военните например и да говори политически."

Варненците Фантата и Стрелеца остават в ареста за наркоразпространение

http://www.moreto.net/novini.php?n=370785

За срок до 72 часа Окръжната прокуратура във Варна задържа трима обвиняеми за разпространение на високорискови наркотични вещества в съучастие. Това съобщиха от пресцентъра на съда за Moreto.net. В ареста са 40-годишният Мартин Е.

Всяко пето дете в България на възраст 3-6 години не ходи на детска градина

https://www.24chasa.bg/novini/article/6762533

Всяко пето дете в България на възраст 3-6 години не ходи на детска градина 
В България има редица негативни тенденции в ключови индикатори за детското благосъстояние, които показват, че националните политики и институционалната рамка не са в състояние да отговорят на потребностите на децата и семействата, особено на тези от най-уязвимите обществени слоеве. Това е отразено в материали на фондация "За нашите деца" за

Иван Таков: Затварянето на бул. „Витоша“ в отсечката от ул. „Алабин“ до бул. „Ал. Стамболийски“ създаде транспортен хаос

http://www.cross.bg/takov-haos-parche-1570144.html

/КРОСС/ Мислех си, че след велоалеята на „Г. С. Раковски", по-голямо транспортно безумие не можем да сътворим. Видно, че след две седмици затваряне на отсечката от ул. „Алабин" до бул. „Ал. Стамболийски" на бул. „Витоша", въпреки уверенията от зам.-кмета по транспорт, че са правени симулации, че това няма да се отрази на движението, видно е, че това решение е на парче. Това каза общинският съветник от БСП-София Иван Таков по време на заседанието на Столичния общински съвет , предава Агенция „Фокус". „Освен, че решението не донесе нищо позитивно на този етап, създаде изключителен транспортен хаос. Не можеш да имаш пешеходна улица, по която вървят трамваи. Това решение създаде транспортен проблем. Не сме срещу пешеходните зони, но това не трябва да се прави на парче", заяви Таков. По думите му дори това трасе не се ползва от пешеходците. „Създаде се изключителен хаос. Не го правим на проблем заради „Позитано". Не е срамно да си признаем, че сме допуснали грешка и да помислим за по-цялостна концепция", каза още Таков. Председателят на СОС Елен Герджиков добави, че наистина всяко начало е трудно. Председателят на групата на ГЕРБ в СОС Малина Едрева заяви, че решението не е на парче, защото имат цялостна визия за това как се развива пешеходната зона

Дипломат номер едно на Пхенян отива в Швеция, която представлява интересите на САЩ

https://www.24chasa.bg/novini/article/6762539

Дипломат номер едно на Пхенян отива в Швеция, която представлява интересите на САЩМинистърът на външните работи на Северна Корея И Йон-хо заминава днес на посещение в Швеция, където ще разговаря със шведската външна министърка Маргот Валстрьом, съобщава японската агенция Киодо. Швеция представлява американските дипломатически интереси в Пхенян. САЩ нямат посолство там. Очаква се по време на визитата дипломат номер едно на

Логистичните площи изместват офисите като най-предпочитан сегмент за инвестиции

https://www.investor.bg/po-sveta/453/a/logistichnite-ploshti-izmestvat-ofisite-kato-nai-predpochitan-segment-za-investicii-257551/

За първи път логистичните и индустриални площи изместват офисите като най-предпочитан сектор за инвестиции в недвижими имоти в Европа

Премиерът на Словения подаде оставка заради спорен железопътен проект

https://www.dnevnik.bg/evropa/2018/03/15/3146866_premierut_na_sloveniia_podade_ostavka_zaradi_sporen/?ref=rss


Словенският премиер Миро Церар подаде оставка късно снощи, предаде "Ройтерс". Това се случи няколко часа след като Върховният съд на страната анулира резултатите от произведения през септември референдум, с който беше одобрен железопътен проект на стойност 1 милиард евро.<br /><br />Той беше най-голямата инвестиционна програма на лявоцентристкото правителство. Според съда правителството не е действало безпристрастно, като е харчило публични средства при агитацията в...

Водещите борсови индекси в Европа и САЩ приключиха сесията на червена територия

http://econ.bg/Новини/Водещите-борсови-индекси-в-Европа-и-САЩ-приключиха-сесията-на-червена-територия_l.a_i.759104_at.1.html

По време на търговията в сряда европейските и американските индекси завършиха на червена територия, пише "Блумбърг". Общоевропейският индекст...

Шумахера и бандата му си търсят удобни съдии

https://www.24chasa.bg/novini/article/6762525

Шумахера и бандата му си търсят удобни съдииЗадържаните Иван Яневски - Шумахера и трима други негови хора за втори пореден път отлагат заседание по мярката им за неотклонение с аргумент "смяна на адвокат". Това стана ясно в Софийския апелативен съд, който трябваше да реши днес дали да остави за постоянно зад решетките обвинените за взривения банкомат на втори март т.

Откриха жена с рани в локва кръв на улицата

https://petel.bg/Otkriha-zhena-s-rani-v-lokva-krav-na-ulitsata__255465

Снимка Булфото Полицията разследва мистериозен случай на открита в безсъзнание жена в Берковица, съобщиха от пресцентъра на областнат...

Вдигни 1 тон, избягай 1 км, дари 1 лев за болно дете: Ето какво полезно спортно събитие предстои във Варна

https://petel.bg/Vdigni-1-ton--izbyagay-1-km--dari-1-lev-za-bolno-dete--Eto-kakvo-polezno-sportno-sabitie-predstoi-vav-Varna__255466

Платформата за спортни мероприятия iRun организира за трета поредна година благотворително спортно събитие в полза на децата със спина би...

64-годишен блудства с 8-годишно момиченце

https://petel.bg/64-godishen-bludstva-s-8-godishno-momichentse__255467

64-годишен мъж е задържан за блудствени действия с 8-годишно дете, съобщиха от Прокуратурата. Гнусната гавра била извършена на 13 март, окол...

Ердоган призова турския народ: Гответе се за Трета световна война

https://petel.bg/Erdogan-prizova-turskiya-narod--Gotvete-se-za-Treta-svetovna-voyna__255468

Турският президент Реджеп Ердоган предупреди, че в скоро време може да избухне Трета световна война заради случващото се в Сирия, съобщи ...

Млада жена загина при катастрофа в Ловеч

https://petel.bg/Mlada-zhena-zagina-pri-katastrofa-v-Lovech__255469

Кола излетя от пътя и пропадна в 4-метров скат край Ловеч, а жената, управлявала автомобила, е загинала. Инцидентът стана на 14 март, около 17:3...

100 кила влезе при животните, нахрани Президент с морков: Вижте защо рапърът е в Зоопарка на Варна (видео)

https://petel.bg/100-kila-vleze-pri-zhivotnite--nahrani-Prezident-s-morkov--Vizhte-zashho-raparat-e-v-Zooparka-na-Varna--video-__255470

Рапърът 100 кила публикува кадри от посещението си в Зоопарка във Варна, на която изглежда, че не е от правилната страна на решетките. Вмест...

Главен комисар Николов: Нивото на Скът се вдига

https://frognews.bg/novini/glaven-komisar-nikolov-nivoto-skat-vdiga.html

До 12 – 16 часа р. Скът ще бъде в най-високото си ниво – 20 – 30 см преди разливане, посочи в студиото на „Тази сутрин” директорът на пожарната гл. комисар Николай Николов.

Американски изтребител падна във Флорида

https://offnews.bg//sviat/amerikanski-iztrebitel-padna-vav-florida-676752.html

Изтребител на американските военноморски сили катастрофира край Кий Уест в щата Флорида.

Машината се приближавала, за да кацне в местната военноморска база, когато се разбила във водата източно от пистата.

Пилотът и стрелецът са катапултирали. Според местни медии те са били спасени и откарани в болницата. Не е ясно какво е състоянието им.

Донатела Версаче: Приключих с кожите, не желая да убивам животни, за да правя мода!

http://www.cross.bg/versache-zhivotni-donatela-1570143.html

/КРОСС/Донатела Версаче обяви пред британското издание "Икономист 1843", че се отказва да използва кожи от животни в своите колекции, съобщава агенция ТАСС. "Кожите? Приключих с тях. Аз не желая да убивам животни, за да правя мода! Това не е правилно!", заяви дизайнерката. Както се отбелязва в материала на изданието, по време на подготовката му, на сайта "Версаче" все още е присъствала реклама на изделия от естествена кожа. Което говори за взето съвсем наскоро решение. Донатела Версаче отказваше за известно време да се присъедини към инициативата на други модни брандове, като "Армани", "Калвин Клайн", "Хуго Бос", "Ралф Лорън", "Гучи" и др., да не използват кожи от животни. Модната къща "Версаче" попадна под острата критика на защитниците на животните за рекламирането на визоновите й палта и за колекциите й, изготвени от енотовидно куче. /  

Президентът на Македония пак блокира албанския за втори официален език

http://clubz.bg/65427-prezidentyt_na_makedoniq_pak_blokira_albanskiq_za_vtori_oficialen_ezik

Президентът на Македония Георге Иванов блокира за втори път обнародването на закона, с който албанският език става втори официален в страната наравно с македонския. Веднъж вече го направи през януари. Според македонската конституция Иванов не може да наложи вето на закон, одобрен два пъти от парламента. Този път президентът, който спечели поста като кандидат на ВМРО-ДПМНЕ, се аргументира този път с нарушение на парламентарните процедури.

Законът беше гласуван вчера от македонския парламент, който стигна почти до бой между лидера на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски и председателя на парламента Талат Джафери, етнически албанец.

При повторно приемане с мнозинство, конституцията задължава Иванов да подпише закона. 

Управляващата партия в Скопие - Социалдемократическия съюз на Македония (СДСМ), реагира на решението на македонския президент. 

"С изявленията, че няма да подпише указа за Закона за употреба на езиците, Георге Иванов се опитва да се постави над Конституцията на Македония и действа като остатък от предишния режим. Иванов е длъжен да действа според член 75 от Конституцията на Македония, в който се казва ясно, че ако президентът не подпише указа за приемане на закона, парламента трябва да го разгледа повторно и ако го приеме с мнозинство от гласовете от общия брой депутати, президентът е длъжен да подпише указа".

Какво се променя

Двадесет и пет члена от приетия Закон за употреба на езиците регулират употребата им. Освен македонският, и албанският става официален език на цялата територия на Македония. Двуезичността ще се прилага във всички държавни институции, публични компании, дирекции, институции и организации, комисии и юридически лица, които извършват публични дейности, пише скопският телевизионен канал "Телма".

Албанският език ще се използва в парламента, правителството, Конституционния съд, омбудсмана, в избирателния процес, образованието, здравеопазването, културата, радио предаванията, домашните документи, личните документи, финансите, икономиката. Македонският и Албаният език ще се прилагат в съдебната, изпълнителната, следствените и процедури, наказателните и административните производства, съдебните и извънсъдебните споразумения, както и в други производства пред съдилищата и държавните прокуратури.

Ако органите не спазват разпоредбите на закона ще се сблъскат с глоба в размер от 4000 до 5000 евро, а длъжностното лице ще плати 30% от предвидената глоба.

Книжните и металните пари, както и пощенските марки ще съдържат символи, които представляват културно наследство на гражданите, които говорят македонския и албанския език.Същото важи и за заложните къщи, фискални доклади, издадени от институциите, фактури и бандероли. Униформите на полицията, пожарникарите и служителите в здравеопазването ще бъдат двуезични в Скопие и в общините, където живеят 20% албанци.

Това ще се прилага по същия начин и за имената на улиците, площадите, мостовете, ГКПП, летищата и други инфраструктурни обекти. Двуезично ще се водят и заседанията на Държавната избирателна комисия, както и стенограмите от заседанията на правителството и парламента. Освен на македонски, интернет страниците на институциите трябва да бъдат и на албански език. Законът ще доведе до финансови последици и ще струва на бюджета около 1.8 млн. евро. Създава се Агенция за прилагане на албанския език, която ще трябва да се грижи за насърчаване и защита на езика, а надзорът около прилагането на закона ще се извършва Инспекция за езиците

Законът е ключова част от коалиционното споразумение между управляващите социалдемократи и партньорите, представляващи албанското малцинство и бе приет на фона на протести в страната и пред парламента.

"Заради репресивното му съдържание и след насилствения начин, по който е приет, този закон не е израз на демокрация. Той е израз на тиранията на парламентарното мнозинство за мнозинството граждани на Република Македония. Повечето гражданите никога не са гласували и нямаше да гласуват за политическа програма, която предвижда такъв противоконституционен, антидържавен и принципно несправедлив закон. А несправедливият закон не заслужава да бъде наречен "закон", коментира Георге Иванов.

И "Камелот" на варненския рок фест през август

http://clubz.bg/65426-i_kamelot_na_varnenskiq_rok_fest_prez_avgust

"На 18.08. Kamelot ще ударят здраво във Варна!"

Това написа Хеви Кметъл Цонко Цонев преди минути в профила си във фейсбук.

Пауър метълите от Флорида вече са идвали у нас - на рок феста в Каварна, преди той да отмре при новото общинско ръководство на града, и пожънаха огромен успех.

"Камелот" се истински ветерани, основани от Томас Йънгблъд през 1991 г. През април се очаква 12-ият им студиен албум The Shadow Theory. EЕто нещо от него:

 

 

По-интересно е, че с обявяването и на "Апокалиптика" преди дни, сега вече е изяснен окончателният "фасон" на фестивала на морския бряг във Варна:

На 18.08. KROSSFIRE, KIKIMORA, KAMELOT, BTR и GLENN HUGHES.

На 19.08. BENDIDA, KONKURENT, APOCALYPTICA и NIGHTWISH.

"Какво му трябва на човека!", написа Цонко Цонев

Отбелязваме Световния ден на потребителя

http://www.moreto.net/novini.php?n=370779

Днес е Световният ден на потребителите. На този ден преди 54 години за първи път са формулирани основните права на потребителите - правото на безопасност, на информация, на избор и да бъдеш чут. По-късно са добавени още четири - правото да бъдат задоволени основните ни потребности, правото на обезщетение, на образование, както и правото на здравословна околна среда.

Антон Тодоров извади нов "гейт" на БСП

http://clubz.bg/65425-anton_todorov_izvadi_nov_gejt_na_bsp

Депутати на ГЕРБ представиха пореден скандал с кмет на БСП - Филчо Филев от Провадия, който използвал държавен ресурс без обществена поръчка.

Ставало дума за близо 500 000 лева, платени на частната компания "Провадия Автотранспорт ЕАД" не по правилата, обясниха народните представители. После се разбра, че още 376 хил. лв. били дадени за ученически транспорт в региона, отново без обществена поръчка, а реално били превозвани много по-малко хора.

"Когато човек се запознае с първия доклад от 2016 г по отношение на безобразното упрвление на кмета от БСП единственото, което ви обхваща, е ярост. Тя е заменена от липса на справедливост, която в тези общини, които БСП управляват, е видима. Това е моделът на БСП, който те налагат", обясни скандалът Антон Тодоров

Неговият колега Александър Иванов обяви десетките нарушения на кмета за "стряскащи, фрапиращи" и го определи като "Филчовгейт". Филчо Филев управлявал общината, все едно му е бащиния.

Доклада на агенцията имал стряскащо заключение - в опис сметките с фактурите за плащания имало фалшиви имена, които ги няма в ГРАО, на несъществуващи личности. 

"Следва втори доклад от следващата година, който не само регистрира нарастваща степен на феодално управление, а забелязваме, че този човек буквално демонстративно все едно зашлевява шамар на своите избиратели и на всички жители на Провадия", продължи с цветистия си език Тодоров.

После обаче отново бе повторено, че става дума за вреди в размер на 500 000 лв. Не стана напълно ясно дали втората сума влиза в тази или не. Били регистрирани обаче 39 нарушения, които изпълнявали 7 индикатора за измама в закона.

От ГЕРБ подават днес сигнал до главния прокурор за случая. Тези "гейтове" идвали при тях, обясни Тодоров, и заключи:

"Това не е първата такава пресконференция, няма и да е последната. При 34 кмета от БСП ще излязат 34 "гейта" от кметовете на БСП."

Донатела Версаче: Приключих с кожите, не желая да убивам животни, за да правя мода!

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6762522

Донатела Версаче: Приключих с кожите, не желая да убивам животни, за да правя мода!Донатела Версаче обяви пред британското издание "Икономист 1843", че се отказва да използва кожи от животни в своите колекции, съобщават Франс прес и ТАСС. "Кожите? Приключих с тях. Аз не желая да убивам животни, за да правя мода! Това не е правилно!", заяви дизайнерката. Както се отбелязва в материала на изданието, по време на подготовката му,

Трима от 11-те задържани с дрога във Варна остават в ареста

https://www.24chasa.bg/novini/article/6762521

Трима от 11-те задържани с дрога във Варна остават в арестаТрима от 11-те задържани при масираната полицейска акция против разпространението на наркотици във Варна остават в ареста за 72 часа с постановление на окръжна прокуратура в морската столица. В ареста са 40-годишният Мартин Е., по-известен като Стрелеца, синът му – 21-годишният Мартин Е. и 40-годишният Светослав П., по прякор Фантата.

Кобрата подгрява мач на Джошуа

http://www.cross.bg/dzhoshya-stane-yaiildur-1570142.html

/КРОСС/ Кубрат Пулев може изненадващо да стане следващият съперник на Дионтей Уайлдър. Очаква се американецът да направи една защита на световната си титла във версия „Световен боксов съвет", преди да боксира с Антъни Джошуа в края на годината. Според „Боксинг нюз 24" има голяма вероятност Уайлдър, който е с актив от 40 поредни победи, да мери сили именно с българина. Това може да стане в подгряващ бой на Джошуа с Джарел Милър в Ню Йорк. За целта обаче Джошуа трябва да бие Джоузеф Паркър и да обедини поясите си с този на „Световната боксова организация" на 31 март в Кардиф.  

Пиари за президента на лоста и мускулите на политиците

https://frognews.bg/novini/piari-losta-prezidenta.html

Двама специалисти в областта ва политическия пиар - Арман Бабикян и Нидал Алгафари коментираха в студиото на бтв спортните изяви на висилка на президента Румен Радев в Пловдив преди дни.

Станишев: Социалистите спечелиха важна битка за бюджета на ЕС, но войната не е приключила

http://www.cross.bg/byudzheta-prioriteti-evropa-1570141.html

/КРОСС/ Ключови приоритети на социалистите залегнаха в позиция на ЕП по финансовата рамка на ЕС 2021 - 2027 г. - Детска гаранция, запазване на структурните фондове и селскостопанската политика „По бъдещия бюджет ще си проличи най-ясно какво ще бъде бъдещето на ЕС. Дали ще имаме Европа на солидарността или Европа на ограниченията. Европа на клубовете по интереси или единна и силна Европа. Днес социалистите в ЕП успяхме да наложим основни наши виждания, които са положителни и за България, за това как трябва да изглежда бюджетът на ЕС след 2020 г.", заяви българският евродепутат и лидер на ПЕС Сергей Станишев по повод приетата от Европейския парламент в Страсбург резолюция относно следващата Многогодишна финансова рамка. Евродепутатите призоваха за един по-амбициозен бюджет, който да отговаря на поставените цели и задачи и да запазва политиките с най-осезаеми за хората резултати. „В резултат от натрупаните кризи и проблеми, ЕС е натоварен както с недоволство и разочарования, така и с много очаквания. Очаквания за повече действия на европейско ниво, за политики по нови приоритети, като сигурност, миграция, отбрана и т.н. Досегашните приоритети, които в момента съставляват по-голямата част от бюджета на ЕС - като кохезионната и общата селскостопанска политика, са заплашени от драстични съкращения." „На фона на очакванията за повече общи действия, сред страните-членки няма особен ентусиазъм за увеличаване на вноските в бюджета на ЕС

Напрежение в македонския парламент заради Закона за езиците, президентът няма да го подпише (видео)

https://www.dnevnik.bg/sviat/2018/03/15/3146857_naprejenie_v_makedonskiia_parlament_zaradi_zakona_za/?ref=rss


<br /><br />Напрежение обхвана македонската политика, след като Законът за употреба на езиците мина на поредно четене с гласовете на управляващата коалиция в парламента, преодолявайки ветото на президента Георге Иванов.<br /><br />Държавният глава обаче обяви, че отказва да го подпише, като цитира аргументите на опозицията, че той е гласуван по противоконституционен начин и с процедурни нарушения.<br /><br />В залата се стигна до пререкания между бившия...

Държавният департамент на САЩ: "Крим значи Украйна"

https://www.24chasa.bg/novini/article/6762509

Държавният департамент на САЩ: "Крим значи Украйна"Държавният департамент на САЩ излезе с изявление на официалната си интернет страница, озаглавено „Крим значи Украйна“, по случай четвъртата годишнина от присъединяването на Крим към Русия, подписано от говорителя на американското външно ведомство Хедър Науърт. „Преди четири години Русия проведе незаконен и изфабрикуван „референдум“ в Украйна в

Най-много румънци са нощували във Варна през януари

http://www.moreto.net/novini.php?n=370721

Пренощувалите лица в местата за настаняване в област Варна през януари 2018 г. се увеличават с 18.2% в сравнение със същия месец на 2017 г. и достигат 18.1 хиляди. От всички пренощували лица 68.9% са българи, като по-голяма част от тях (34.

Васил Божков с нова изложба: "Златното руно. Пътят на Аргонавтите" (СНИМКИ)

http://clubz.bg/65424-vasil_bojkov_s_nova_izlojba_zlatnoto_runo_pytqt_na_argonavtite_snimki

Старогръцкия мит за Златното руно и Похода на Аргонавтите преразказва изложба с артефакти от личната колекция на Васил Божков.

Темата на експозицията е развита чрез 62 предмета, 16 от които се представят за първи път пред широката публика. Посетителите ще видят златни и сребърни съдове, ритони, червенофигурни вази, ритуални предмети, погребални дарове, обредни сервизи и др.

Това е поредната изложба на бизнесмена, който в момента преобразува Телефонната палата в центъра на София в свой частен музей. Около това се появиха и противоречия заради желанието да бъде преместен паметникът на Джон Атанасов, който  в момента е пред Телефонната палата пред Техническия университет в София. Авторът на монумента се обяви категорично против.

 

Предишната експозиция на Васил Божков – „Тракия и Древният свят“ – бе през 2011-а година в Националния исторически музей. Тогавашният директор на НИМ Божидар Димитров определи показаната сбирка от ритони като по-голяма и скъпа от държавната.

Куратори на „Златното руно. Пътят на Аргонавтите“ са д-р Любава Конова и Елка Пенкова – специалисти по тракийска и антична история и археология.

Изложбата ще бъде открита на 16 март и ще може да бъде открита до 10 юни в Национална галерия – Двореца.

Ето и част от експонатите, които може да видите, ако посетите изложбата:

"Площад Славейков"

Доларът остава под натиск

http://econ.bg/Новини/Доларът-остава-под-натиск_l.a_i.759103_at.1.html

Доларът достигна едноседмично най-ниско ниво спрямо йената, заради продължаващите притеснения за световната търговия, което намалява апетита за риск...

Албания и Косово подкрепиха новия закон за езиците в Македония

https://www.actualno.com/balkani/albanija-i-kosovo-podkrepiha-novija-zakon-za-ezicite-v-makedonija-news_664650.html

Официалните власти в Албания и Косово подкрепиха новия закон за Употреба на езиците в Република Македония, който бе приет снощи от парламента в Скопие. "Поздравяваме решителността при приемането на Закона за Употреба на езиците от страна на македонския парламент. Става въпрос за голям исторически акт, не само за албанците, но и за европейското бъдеще на Македония.Честито!", се казва в съобщението от кабинета на албанския президент Илир Мета. Косовският президент Хашим Тачи същ

Парламентът уволни без дебати зам.-председателя на бюрото за контрол на подслушванията

https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2018/03/15/3146851_parlamentut_uvolni_zamestnik-predsedatelia_na_bjuroto/?ref=rss


Без дебати парламентът уволни Георги Гатев като заместник-председател на бюрото за контрол на специалните разузнавателни средства. Той дори не беше изслушан от депутатите.<br /><br />Миналата седмица ресорната парламентарната комисия в парламента реши да предложи това на парламента, като мотивът е, че допускът на Гатев до класифицирана информация е отнет.<br /><br />"За" освобождаването на Гатев гласуваха всички 111 депутати. Нямаше нито едно изказване....

Кола и микробус се удариха челно на пътя между две пловдивски села

https://www.24chasa.bg/region/article/6762514

Кола и микробус се удариха челно на пътя между две пловдивски селаЛек автомобил и микробус са се ударили челно на пътя между селата Долнослав и Червен. Това съобщи за Радио „Фокус“ – Пловдив говорителят на Областната дирекция на МВР. Сигналът за инцидента е подаден към 08.20 часа. Според подадената информация, между селата Долнослав и Червен е станала катастрофа между микробус „Форд“ и лек автомобил „Фиат“.

"Не мога да си позволя нищо"

http://clubz.bg/65423-ne_moga_da_si_pozvolq_nishto

До метростанцията в Санкт Петербург 70-годишната Ирина Семьонова продава домашно приготвени консерви от домати и патладжани, за да припечели допълнително към пенсията си, която по нейните думите не й стига.

След като си плати сметките и лекарствата, казва, че й остават само 4000 рубли (70 долара или 57 евро) месечно от пенсията, която е 12 000 рубли.

"Може ли да се живее с 4000 рубли, особено в скъп град като Санкт Петербург?", пита тя.

Спасението й е вилата край някогашната имперска столица, където тя отглежда зеленчуци в градината си.

Ходя там през лятото, имам зеленчукова градина и продавам това, което отглеждам. Това ми помага да оцелея, казва тя.

Владимир Путин, който се готви да спечели четвърти исторически мандат на изборите на 18 март, отчита икономически растеж през първите си два мандата (2000-2008). Икономическият подем повиши личните доходи след финансовата нестабилност през 90-те години, когато много руснаци изгубиха спестяванията си.

През третия си мандат в Кремъл обаче, който започна през 2012 година, след като беше премиер четири години, Путин става свидетел на спад в жизнения стандарт на хората.

Русия отчита непрекъснато понижение на покупателната способност в продължение на четири години, след като икономиката беше ударена от международните санкции, наложени на Москва заради анексирането на Крим през 2014 година. Към това се прибави и последвалият спад на световните цени на петрола през 2016 година.

Равнището на бедност в Русия, което се понижи от 29% през 2000 година до 10,7% през 2012-а, през 2016 година отново нарасна до 13,5% според най-новите официални годишни данни.

През ноември Световната банка публикува доклад, според който броят на руснаците, които са предпазени от бедност, представлява по-малко от половината от населението, 46,3%, или с 10 процентни пункта по-малко, отколкото през 2014 година.

Ситуацията е особено тежка в руската провинция, където обикновените хора преживяват с изключително ниски заплати, а младите семейства, както често се налага, са подпомагани с мизерните пенсии на пенсионерите.

Цените са невероятни, казва Вячеслав, пенсиониран механик, който живее в Малоярославец, Калужка област, югозападно от Москва.

"Не мога да си позволя нищо", допълва той.

Татяна Кузнецова, на 47 години, която живее в съседното село Илинское, казва, че вече знае, че пенсията й ще бъде под 100 евро, когато се пенсионира след няколко години.

Тя разказва с горчивина, че работи в завод за преработка на риба и никога няма да спести достатъчно, за да смени ръждясалата си стара кола.

Според проучване на банка Credit Suisse най-богатите 10% от руснаците контролират 77% от богатството, като така страната има същото равнище на неравенство, каквото и САЩ в класация на развитите страни.

Между 2000 и 2013 година правителството не трябваше да се тревожи толкова много за икономиката, казва Крис Уифър от консултантската компания Macro Advisory.

Нарастването на петролното богатство всяка година, силният растеж на разполагаемия доход и достъпността на кредитирането стимулираха икономиката, без правителството да се намества много, допълни той.

Икономическият модел, при който се разчита на енергиен добив, обаче изглежда приключва, каза той.

Макар руската икономика да възобнови растежа си през миналата година, средносрочните прогнози за темпа му не надхвърлят един или два процента, което е доста далеч от успехите от началото на хилядолетието.

Не е достатъчно да се подобри стандартът на живот на хората или да се осигурят повече средства за образование, здравеопазване и т.н., казва Уифър.

Бъдещи перспективи

Макар да изглежда, че бедността не е засегнала сериозно популярността на Путин, руският президент посвети част от речта си по-рано този месец именно на този проблем.

Той се зарече да намали наполовина "неприемливото" равнище на бедност до шест години и да ускори растежа до 4%.

Макар да обеща инвестиции в инфраструктура, здравеопазване и жилища, той не даде ясно да се разбере откъде ще дойдат парите и не спомена бъдещи реформи, които биха помогнали  за преодоляването на структурни трудности, които има страната, като демографията.

През цялото минало десетилетие чувахме тези топли думи за реформи, а това реално не доведе до нищо, каза Нийл Шиъринг, икономист от Capital Economics.

Наталия Орлова, икономист от Alfa Bank, каза, че миналогодишният растеж може да се обясни с мащабно инвестиране в големи инфраструктурни проекти като тръбопровода "Силата на Сибир" и моста, свързващ Кримския полуостров с Русия - фактори, които вече са се изчерпали.

Най-добрата стратегия е съсредоточаване върху бюджетната стабилност, тъй като санкциите пречат на всичко останало, каза тя пред АФП.

Правителството си определи като цел ниската инфлация през изминалите няколко години, докато централната банка поддържа строга фискална и парична политика, която според някои подкопава перспективите за растеж.

Олег Кузмин, икономист от Renaissance Capital, казва обаче, че този силно ограничаващ подход е помогнал да се избегне най-лошото.

Макар стандартът на живот все още да е по-нисък, отколкото беше, икономиката е изправена пред по-малко рискове, каза той, обръщайки внимание на ниската инфлация, слабото изтичане на капитали и прочистването на банковия сектор.

Това би трябвало да допринесе за още по-устойчиво развитие, заключава Кузмин.

...

Репортаж на АФП. Превод на БТА.

Цените на петрола остават стабилни на фона на умерено търсене*

https://www.investor.bg/surovini/365/a/cenite-na-petrola-ostavat-stabilni-na-fona-na-umereno-tyrsene-257550/

Очакванията за цените на „черното злато“ остават положителни благодарение на умереното търсене

Вижте защо яйцата експлодират в микровълнова печка

https://www.actualno.com/curious/vijte-zashto-jajcata-eksplodirat-v-mikrovylnova-pechka-news_664548.html

Преди много години, един посетител на ресторант влъзъл в кухнята и поставил яйце в микровълновата печка, което избухнало. Експлозията била толкова силна, че гостът претърпял загуба на слуха. За експерт по съдебния процес бил нает специалист по акустика от Сан Франциско. Въпросът бил дали може ли едно експлодиращо яйце да бъде толкова силно, че да доведе до увреждания. След проведени проби се установило, че налягането е много силно и води до 133 децибела, което е достатъчно. Защо яйцата експло

Станишев:Социалистите спечелиха важна битка за бюджета на ЕС

http://dnes.dir.bg/news/es-sergey-stanishev-bujet-26956881

Ключови приоритети на социалистите залегнаха в позиция на ЕП по финансовата рамка на ЕС 2021 – 2027 г.

Кейти Пери си "открадна целувка" от 19-годишно момче

https://www.vesti.bg/lyubopitno/kejti-peri-si-otkradna-celuvka-ot-19-godishno-momche-6080328

Американската поп певица целуна едно момче, а това предизвика множество от реакции

Ердоган за базите на САЩ в Сирия: Това означава Трета световна война

https://www.24chasa.bg/novini/article/6762512

Ердоган за базите на САЩ в Сирия: Това означава Трета световна войнаТурският президент Реджеп Тайип Ердоган говори за възможна Трета световна война и заяви, че турците ще се подготвят за всички възможности, съобщава сайтът Хаберлер. В изказването си Ердоган визира базите на САЩ в Сирия. "Изградиха 20 бази в Сирия. Защо бяха изградени те? Първото, което идва на ум, е Турция и Иран. Вероятно не Русия.

България дели с Хърватия лидерството по ръст на автопазара в ЕС от началото на годината

https://www.dnevnik.bg/skorost/avtomobilna_industriia/2018/03/15/3146853_bulgariia_deli_s_hurvatiia_liderstvoto_po_rust_na/?ref=rss


България и Хърватия са страните в ЕС с най-голям ръст на продажбите на нови леки автомобили за януари и февруари, показва разпространените днес данни от Асоциацията на производителите на автомобили в Европа. В двете страни търсенето е скочило с по 39.5%.<br /><br />Прави впечатление, че в 4.2 милионна Хърватия продажбите са 7573, а у нас 5024. Сериозен ръст за януари и февруари демонстрират още Гърция (34.9%) и Румъния (33.6 на сто).<br /><br />Като цяло в страните от ЕС...

„Софийска вода” временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на столицата

https://frognews.bg/novini/sofiiska-voda-vremenno-shte-prekasne-vodosnabdiavaneto-niakoi-chasti-stolitsata-2018-03-15.html

На 16 март 2018 г.(петък), във връзка с реконструкция на уличен водопровод на бул. „Цар Борис III“, кв. „Славия“ , се налага спиране на водоподаването от 09:00 до 19:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на: бул. „Цар Борис III“ от ул. „Славия“ до ул. „Житница“.

Бъчварова увери, че правителството не иска да крие информация за ЧЕЗ

https://www.actualno.com/politics/bychvarova-uveri-che-pravitelstvoto-ne-iska-da-krie-informacija-za-chez-news_664634.html

"Правителството не иска да скрие никаква информация за ЧЕЗ." Това зави бившия вътрешен министър и началник на политическия кабинет на премиера Бойко Борисов Румяна Бъчварова.  Според нея сформираната анкетна комисия в парламента ще бъде гаранция за това.  "Когато не може да се постигне съгласие или добро решение, се търси политизиране на тази история," коментира Бъчварова. "Надявам се с предоставянето на информацията, която имаме при нас, тази възможн

Големите международни компании плащат по-малко налози

http://econ.bg/Новини/Големите-международни-компании-плащат-по-малко-налози_l.a_i.759102_at.1.html

Големите международни компании плащат значително по-малко данъци, отколкото преди финансовата криза през 2008 г., показва анализ на "Файненшъл...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване