Традиционният зимен байк дуел се завръща за осма поредна година

https://frognews.bg/biznes-turisam/traditsionniia-zimen-baik-duel-zavrashta-osma-poredna-godina.html

Десетки колоездачи от цяла България ще мерят сили по снежните писти на Пампорово този уикенд

По всяка вероятност ще има великденски добавки за пенсионерите

https://www.actualno.com/politics/po-vsjaka-verojatnost-shte-ima-velikdenski-dobavki-za-pensionerite-news_666034.html

Държавата и тази година по всяка вероятност ще раздаде великденски добавки към пенсиите. Това стана ясно от думите на министъра на труда и социалната политика Бисер Петков в ефира на БНТ. Великденските надбавки ще се обсъждат на предстоящото заседание на Министерски съвет. Надявам се, че ще бъде взето решение за изплащане на великденски надбавки. Конкретните параметри на това решение ще бъдат обсъждани на заседанието, поясни Петков. Позицията на министерството е да се запази обхвата и размера н

Започнете работа в Германия тази пролет и вземете бонус до 350 Евро

https://www.24chasa.bg/region/article/6752484

Започнете работа в Германия тази пролет и вземете бонус до 350 ЕвроПролетта е време за промяна. А каква по-добра промяна от нова и доходоносна работа в най-развитата страна в Европа? Тази пролет Promedica24 ви дава възможност за работа като болногледач в удобен за вас период (1, 2, 3 или 4 месеца) на територията на Германия. Ако заминете още тази пролет ще имате възможността да получите до 350 € допълнително към

Ема Хопкинс: Ако не защитим сигурността си, Русия ще продължи с модела на опасно поведение

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6776539

Ема Хопкинс: Ако не защитим сигурността си, Русия ще продължи с модела на опасно поведениеПреди седмица четирите от най-големите страни в НАТО - Великобритания, САЩ, Франция и Германия, заедно обявиха Русия за виновна за отравянето на шпионина Сергей Скрипал и заявиха, че тя “заплашва сигурността на всички нас”. Във вторник “24 часа” публикува интервю с Анатолий Макаров, посланик на Руската федерация у нас.

Агенция по вписванията работи по проект за надграждане на Търговския регистър

https://www.24chasa.bg/novini/article/6773044

Агенция по вписванията работи по проект за надграждане на Търговския регистърНа пресконференция Агенция по вписванията представи проект BG05SFOP001-1.002-0003 „Надграждане на Търговския регистър за интеграция с платформата за обмен на данни между Търговските регистри в ЕС, вграждане на регистъра на юридическите лица с нестопанска цел, интеграция с имотния регистър, единна входна точка и прехвърляне на централния регистър

Днес е Световният ден на метеорологията

http://www.moreto.net/novini.php?n=371264

23 март е Световен ден на метеорологията. На този ден през 1950 г. влиза в сила конвенцията, с която се основава Световната метеорологична организация (СМО), в която членуват над 190 държави. Чества се в деня на влизането в сила на Конвенцията за Световната метеорологична организация /1950/ - специализиран орган на ООН.

Откриха морфин в склад във Велико Търново

https://www.24chasa.bg/novini/article/6777082

Откриха морфин в склад във Велико ТърновоКанабис и ампули морфин иззеха служители на сектор «Противодействие на икономическата престъпност» при ОДМВР – В. Търново при проверка на склад в областния град. В четвъртък при извършена проверка на складово помещение на ул. «Магистрална» е намерено пликче, съдържащо листна маса, с тегло около 1 г.

В struma.com! Меката на дрогата в Петричко, с. Тополница под обсада! Разбиха схема за трафик на хероин с таксиметрови автомобили! Костадин Трайков арестуван

http://www.struma.com/krimi/v-struma-com-mekata-na-drogata-v-petrichko-s-topolnica-pod_132012/

Цяла нощ Петрич бе под полицейска обсада. Правят се претърсвания в роднини на участник в схема за трафик на хероин с таксиметрови автомобили. В капана падна таксиджията Костадин Трайков от село Тополница, в чийто дом полицаите намерили хероин приготвен за продажба, разпределен в пакети и складиран в специален тайник, научи struma.com.

Трайков е бил изненадан около 4.00 часа, той е таксиметров шофьор на ГКПП Кулата.. Първото количество, открито в дома му е 150 грама хероин, но акцията...

Продължава

Затварят Ришкия проход заради катастрофа, двама са тежко ранени

http://www.cross.bg/tezhko-raneni-prohod-1570849.html

/КРОСС/Ришкият проход е затворен заради тежка катастрофа, съобщиха току що от Областната дирекция на МВР в Бургас. Двама са тежко ранени при сблъсък на два леки автомобила, в момента към мястото пътува екип на пожарната, уточни пресаташето на полицията Цветелина Рандева. Все още не е ясно на каква възраст са пострадалите.  

Тръмп назначи войнствен "ястреб" за съветник по националната сигурност

https://www.dnevnik.bg/sviat/2018/03/23/3151556_trump_naznachi_voinstven_iastreb_za_suvetnik_po/?ref=rss


Републиканец с войнствени възгледи, който винаги е бил в периферията на управлението на САЩ, е начначен от президента Доналд Тръмп за нов съветник по въпросите на националната сигурност. Джон Болтън ще смени на 9 април генерал Хърбърт Макмастър на пост, за който не се изисква одобрение от Сената.<br /><br />Това е позиция, която трябва да анализира често противоречащи си сигнали, идващи в Белия дом от Пентагона, Държавния департамент и спецслужбите. Обикновено, част от функцията на...

Плеймейтка към Мелания: Извинявай, че спах с Доналд (ВИДЕО)

http://clubz.bg/65755-plejmejtka_kym_melaniq_izvinqvaj_che_spah_s_donald_video

Бившият модел на "Плейбой" Карън Макдугъл се извини на първата дама на САЩ Мелания Тръмп за десетмесечната си връзка, която твърди, че е имала с президента Доналд Тръмп и каза, че след първия път, когато са правили секс, той й е предложил да й плати, предаде Асошиейтед прес. 

В интервю за шоуто на Андерсън Купър по Си Ен Ен, излъчено снощи, Карън Макдугъл заяви, че Тръмп се е опитал да й плати след първата им среща за секс, станала в хотел "Бевърли хилс" през 2006 г. Макдугъл каза, че двамата са имали "интимно" преживяване, после Тръмп се е опитал да й плати, тя не знаела как до приеме това, но отказала, като му обяснила, че "не е такова момиче". Прибирайки се от хотела, плакала, мислела, че вече няма да види Тръмп, но след като той й се обадил, се съгласила да излиза на срещи с него. Говорейки за Тръмп, Макдугъл няколко пъти го описа като "много очарователен" и "мил"

Тя каза, че връзката с Тръмп продължила около десет месеца, до април 2007 г.1, когато тя скъсала, защото изпитвала чувство на вина. Макдугъл каза, че имала чувства към Тръмп, но връзка "я съсипвала".

Засега Мелания стоически издържа и пази гробно мълчание за секс аферите на съпруга си.

Тръмп се жени за съпругата си Мелания през 2005 г., синът им Барън е роден през 2006 г.

Попитана от водещия на шоуто какво би казала на Мелания Тръмп, Макдугъл каза, че би й се извинила и че ни би искала някой да постъпи така с нея.

Белият дом каза, че Тръмп отрича да е имал връзка с Макдугъл. Във вторник тя подаде иск срещу компанията собственик на таблоида "Нешънъл инкуайърър", която по думите й е платила 150 000 долара по време на предизборната кампания на Тръмп, за да има екслузивни права върху историята й, но така й не е публикувала нищо. Сега Макдугъл иска съдът да анулира договора, твърди адвокат на Тръмп, участвал тайно в разговорите между модела и компанията собственик на таблоида "Американ мидиа инк." Компанията каза, че от 2016 г. Макдугъл е имала право да говори за връзката си, а договорът позволява на компанията да прецени дали да публикува историята й. 

 

 

Снегът може да удължи зимния сезон до края на април, смята Ангелкова

https://www.dnevnik.bg/biznes/2018/03/23/3151549_snegut_moje_da_udulji_zimniia_sezon_do_kraia_na_april/?ref=rss


Падналият нов сняг може да удължи зимния сезон на някои места до края на април. Такава прогноза направи в ефира на БиТиВи министърът на туризма Николина Ангелкова.<br /><br />Тя посочиу че към момента се отчита 17% ръст на броя на зимните туристи и почти толкова на приходите от тях. Чужденците в зимните курорти са основно от съседните държави и по малко от Великобритания, Германия и Русия. Най-голям ръст пък имало на зимните туристи от конкурентни ски дестинации като Италия и...

Един на всеки петима в Гърция с неплатени данъци

https://www.investor.bg/evropa/334/a/edin-na-vseki-petima-v-gyrciia-s-neplateni-danyci-258054/

Данъкоплатците - физически и юридически лица, с просрочени задължения през януари са били над четири милиона

Обвиниха търновец за държане на порнографски материали

https://www.24chasa.bg/novini/article/6777074

Обвиниха търновец за държане на порнографски материали29-годишен мъж от Велико Търново е обвинен в държането на порнографски материали. В хода на разследването е установено, че през май миналата година К. Е., известен на полицията и осъждан, в ползван от него имот в старата столица,  е държал за себе си в дисковото пространство на преносим компютър и карта памет на мобилен телефон 260 порнографски

60 ТИР-а престояват 8 часа на ГКПП "Гюешево - Деве баир" на българо-македонската граница

http://www.cross.bg/granitza-bair-bulgaro-makedonskata-1570848.html

/КРОСС/ 60 ТИР-а са задържани и престояват 8 часа на ГКПП "Гюешево - Деве баир" на българо-македонската граница, съобщава Македонската информационна агенция (МИА). Според превозвачите терминалът на границата не е изчистен и те стоят, тъй като се очакват нови валежи. Изпадналите в беда шофьори се обръщат към всички служби за разрешаване на проблема като в публикацията се отбелязва, че на терминала от Македония към България се преминава нормално.

Ужас в Лондон: 21-годишна бавачка бе изтезавана, убита и изгорена от светска дама и любовника #1117;..

http://www.struma.com/lyubopitno/ujas-v-london-21-godishna-bavachka-be-iztezavana-ubita-i-izgorena_132011/

 Изгорелите останки на 21-годишната французойка Софи Люнет бяха открити в градина в югозападната част на Лондон. За убийството на момичето са обвинени 35-годишната Сабрина Куидър и 40-годишния Уисем Медуни, в чиято къща Софи работила като бавачка.

Според Mirror Сабрина Куидър жестоко издевателствала над 21-годишната бавачка на децата си, преди да убие момичето и да изгори тялото й в градината. Жената и нейният любовник държали Софи в продължение на няколко дни в къщата им в...

Продължава

Трудно е да се унищожат хлебарките заради специален комплект гени, който имат

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6777072

Трудно е да се унищожат хлебарките заради специален комплект гени, който имат
Китайски учени обясниха защо хлебарките са толкова издръжливи и трудно се унищожават - това се дължи на невероятната им ДНК, пише в. "Дейли мейл". Специалисти от университета в Шанхай са установили, че тези насекоми имат специален комплект гени, които им помагат да възстановят изгубен крайник, да ядат токсични храни и да оцеляват при невероятно

"Вашингтон пост": САЩ нямат приемлив начин за сваляне на Башар Асад от власт

https://www.24chasa.bg/novini/article/6777075

"Вашингтон пост": САЩ нямат приемлив начин за сваляне на Башар Асад от властМиналата седмица сирийската гражданска война навлезе в осмата си година, водейки до хуманитарен и стратегически кошмар, основни виновници за който са режимът на сирийския президент Башар Асад и поддръжниците му в Москва и Техеран. Правилно е да се гневим на Асад и неговите поддръжници, но проявите на неодобрение, колкото и да е силно,

Седмица на здравето в училището в Долно Осеново

http://www.struma.com/bulgariya/sedmica-na-zdraveto-v-uchilishteto-v-dolno-osenovo_132010/

Седмицата на здравето провокира учениците от четвърти и седми клас на ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ в село Долно Осеново. Те взеха участие в беседи, игри и разговори.

Децата задаваха различни въпроси, разсъждаваха на глас, споделяха какво правят, когато са болни, когато са здрави и т.н. За хлапетата бе особено важно да разберат, че и от тях самите зависи да опазват своето здраве и живот.

Също така разпределиха храните в пирамидата на здравословното хранене. Чрез нея...

Продължава

Вижте в колко часа започва Гришо на Мастърса в Маями

https://www.actualno.com/tennis/vijte-v-kolko-chasa-zapochva-grisho-na-mastyrsa-v-majami-news_666047.html

Григор Димитров ще започне днес участието си във втория за годината турнир от сериите "Мастърс" - в Маями. В двубой от втория кръг българският тенисист ще се изправи срещу германеца Максимилиан Мартерер. Мачът е последен в програмата на втория по големина корт - "Грандстенд". В колко часа ще започне - вижте в Sportlive.bg!

Кардиолог: Студът е повод за инфаркти и инсулти, причините са пушене и обездвижване

http://www.cross.bg/marchev-povod-infarkti-1570847.html

/КРОСС/ "Когато започнат студовете, работата на лекарите се увеличава". Това заяви кардиологът д-р Сотир Марчев за "Здравей, България" по Нова телевизия на фона на тревожната новина за ръст на инфарктите и инсултите заради рязката температурна промяна през последните дни. В същото време той изтъкна, че студът е повод човек да получи инфаркт и инсулт, но не и причина за това. "Инфарктът е исхемична болест на сърцето. Причината за това е обездвижването, тютюнопушенето, нездравословните храни. Не бива да обвиняваме природата", изтъкна д-р Марчев. Младите хора днес получават много по-често инфаркти, защото се движат много по-малко. Ако сега ви престои да излезете навън, направете го на няколко пъти, каза още той.    

Френските политици и съмнителните пари

https://www.actualno.com/features/frenskite-politici-i-symnitelnite-pari-news_666049.html

Французите знаят, че политиците им получават пари от всевъзможни спонсори. За тях моралът на политиците няма голямо значение. В случая "Саркози" това може да се промени. Заради твърденията, че е получил пари от диктатор. Става дума за много пари: до 50 милиона евро. Твърди се, че Никола Саркози е получил тази сума от бившия либийски диктатор Муамар Кадафи за своята предизборна кампания през 2007 година, която се увенча с успех. Сега френското правосъдие разследва срещу

Валери Симеонов погва рекламите с търкане на билетчета

https://www.24chasa.bg/novini/article/6777067

Валери Симеонов погва рекламите с търкане на билетчета"Трябва да се променят законите и да се прилагат в цялата им строгост, защото с тези непрекъснати реклами с търкане на разни там билет чета, незнам си какво, всъщност си извършва реклама на хазарт." Това заяви вицепремиерът Валери Симеонов по време на парламентарния контрол. "В момента в България се излъчват реклами на хазарт по най-безобразен

Над 30 см сняг във Врачанско предизвика хаос по пътищата

https://www.24chasa.bg/novini/article/6777073

Над 30 см сняг във Врачанско предизвика хаос по пътищата Над 30 см достигна снежната покривка във Врачанско, а от Националния институт по метеорология и хидрология предупредиха за нови валежи в региона и опасност от заледявания. Падналият през нощта нов сняг предизвика истински хаос по пътищата. Пътуващ към Оряхово хасковски тир се обърна в дере на обходния път на Враца и за кратко спря движението и в

Кардиолог: Студът е повод за инфаркти и инсулти, причините са пушене и обездвижване (Видео)

https://www.24chasa.bg/zdrave/article/6777061

Кардиолог: Студът е повод за инфаркти и инсулти, причините са пушене и обездвижване (Видео)"Когато започнат студовете, работата на лекарите се увеличава". Това заяви кардиологът д-р Сотир Марчев за "Здравей, България" по Нова телевизия на фона на тревожната новина за ръст на инфарктите и инсултите заради рязката температурна промяна през последните дни. В същото време той изтъкна, че студът е повод човек да получи инфаркт и инсулт,

Македония отговори на Русия по темата за НАТО

http://www.cross.bg/makedoniya-nato-stane-1570846.html

/КРОСС/ Македонският министър-председател Зоран Заев отговори на Москва, че страната му, след независимостта си е твърдо решена да стане член на НАТО и има подкрепата на мнозинството свои граждани, предава македонското електронно издание „Локално". „След обявяването на независимостта Македония иска да стане член на НАТО и има пълната подкрепа на македонските граждани", заяви министър-председателят „Нашият избор и решимост са за евроатлантическа интеграция" допълни той. Това е неговият отговор на посланието на руското Министерство на външните работи, изпратено на 21 март в Македония. Москва предупреди Скопие за отрицателни последици за регионалната сигурност и за двустранните отношения в случай, че Македония се присъедини към НАТО.

КЗЛД няма как да спре сайтовете за генериране на ЕГН

http://www.struma.com/bulgariya/kzld-nyama-kak-da-spre-saitovete-za-generirane-na-egn_132009/

И.д. председателят на комисията е съгласен, че това не е сигурен идентификатор

Онлайн генераторите на валидни единни граждански номера няма начин да бъдат блокирани, защото самият алгоритъм зад изготвянето на ЕГН е публичен. Това обясни и.д. председателят на Комисията за защита на личните данни и професор в УНИБИТ Веселин Целков в студиото на „Тази сутрин”.

Разследване на bTV показа как човек с минимални компютърни познания може бързо и лесно да установи егенето например на премиера Бойко Борисов или на главния прокурор Сотир Цацаров. Последният...

Продължава

Симеонов ще иска промени в законите, свързани с рекламите на хазарт

https://www.actualno.com/business/simeonov-shte-iska-promeni-v-zakonite-svyrzani-s-reklamite-na-hazart-news_666046.html

Вицепремиерът Валери Симеонов планира да предложи промени в законите, свързани с рекламата на хазартни игри. Той съобщи това в рамките на парламентарния контрол днес. Симеонов допълни, че ще събере информация и ще проучи въпроса, преди да обяви в кои закони, какви промени да се направят. Изявлението му беше по повод използването на деца в реклами на хазартни игри. Валери Симеонов каза, че сегашните клипове са безобразни и могат да имат пагубно въздействие, защото създават впечатление,

Станишев: Недопустимо е малкият бизнес да плаща повече данъци от технологичните гиганти!

http://www.cross.bg/oblagane-pravila-dryzhestva-1570845.html

/КРОСС/ Президентът на ПЕС подкрепи предложението на ЕК за по-строги данъчни правила за цифровите дружества. „Данъчните правила трябва да важат за всички. Сега технологични гиганти генерират огромни печалби на европейския пазар, но остават недосегаеми за традиционното данъчно облагане, най-вече заради липсата на производство, персонал и други елементи, типични за реалния сектор. Това е неприемливо. Някои от тях имат годишни приходи в размер над четири пъти повече от брутния вътрешен продукт на България. Крайно време е данъчното законодателство в ЕС да навакса с технологичното развитие, за да избегнем случаи, в които малки и средни предприятия плащат повече данъци, като съотношение, отколкото някои от най-големите световни корпорации". Това заяви лидерът на ПЕС и български евродепутат Сергей Станишев по повод представеното предложение на ЕК​ за нови правила за данъчно облагане на цифровите дружества. Към момента средният ефективен корпоративен данък, с който са обложени компании като Гугъл, Фейсбук, Епъл и Амазон, възлиза на 9% в ЕС - повече от два пъти по-малко от средното за Европа облагане на традиционните стопански дейности - 23%. „Нашето политическо семейство винаги е отстоявало позицията, че данъците трябва да са плащани там, където са генерирани печалбите или в конкретния случай, където са потребителите

Три бебета муфлони се родиха във варненския зоопарк

http://www.moreto.net/novini.php?n=371254

Общо три бебета на Европейския муфлон са се родили за 5 дни във варненския зоопарк, научи Moreto.net. „Ниските температури не пречат на малчуганите, тъй като това е вид, който се среща естествено в България и е привикнал към нашите климатични условия.

Нови павилиони на мястото на старите в центъра на Поморие

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/kn_DLrhaSak/

Поморийските търговци ще посрещнат сезон 2018 в чисто нов летен базар. На мястото на съществуващите стари павилиони в центъра на града предстои да бъдат изградени 20 самостоятелни търговски обекта – метални конструкции с алуминиева дограма и големи витрини.

Преградните стени ще бъдат от двоен гипсокартон и минерална вата за шумо- и топлоизолация. Търговските обекти, както и откритите търговски площи пред тях, ще бъдат покрити с вълнообразен метален навес.

Вече е обявена процедура за избор на изпълнител на проекта и в началото на лято 2018 откритият летен базар ще има обновен модерен облик.

%d0%bf%d0%b0%d0%b2%d0%b8%d0%bb%d0%b8%d0%be%d0%bd%d0%b8-%d1%8f%d0%b2%d0%be%d1%80%d0%be%d0%b2 cam1-1 cam3

Ще има среща Европейски съюз-Турция във Варна

http://www.struma.com/bulgariya/shte-ima-sreshta-evropeiski-suyuz-turciya-vuv-varna_132008/

Европейският съвет не възрази срещу срещата на лидерите от ЕС с турския президент Реджеп Ердоган, която трябва да се състои на 26 март във Варна.

В заключенията от първия ден на заседанието на Европейския съвет няма решение за отлагане на срещата на върха Турция-ЕС в понеделник, което означава, че тя ще се състои, съобщиха от постоянното представителство на страната ни в ЕС, предаде БНР.

Въпреки това Европейският съвет категорично осъжда незаконните действия на Турция в...

Продължава

Агенция АФИС: Благодарение на Гинка БСП се изравни с ГЕРБ

https://offnews.bg//politika/agentcia-afis-blagodarenie-na-ginka-bsp-se-izravni-s-gerb-677289.html

Скандалът с покупката на бизнеса на ЧЕЗ от Гинка от Пазарджик е разместил политически пластове. Отговорите на въпроса „Коя партия изразява позиции, най-близки до Вашите?“, сочат, че силите на двете водещи формации – ГЕРБ и БСП – са напълно изравнени.

Това показват данните от национално представително проучване на Агенция АФИС, осъществено в периода 15-19 март 2018 г. При него са интервюирани пряко „лице в лице“ в домовете им 1010 пълнолетни български граждани.

На трето място се подрежда ДПС, а партиите от коалицията „Обединени патриоти“ сборно са на четвърто място.

"Списъкът продължава с политически субекти, които са в практически неразличими нано-стойности – около 1% и по-малко, а близо една трета от гражданите са трайно отдалечени от всички партии", коментират от социологическата агенция.

Коя партия изразява позиции, най-близки до Вашите?

БСП 24.7%
ГЕРБ 24.6%
ДПС 6.5%
Атака 2.4%
ВМРО 2.0%
Реформаторски блок 2.0%
Воля 1.6%
АБВ 1.0%
СДС 0.8%
НФСБ 0.6%
Да, България 0.6%
Движение 21 0.4%
ДСБ 0.3%
Зелените 0.2%
Друга партия 2.7%
Нито една 29.6%

Изследването на АФИС потвърждава, че пълнолетните българи, които желаят естественият монопол върху електроразпределението да е във владение на частна фирма са само 4%. В този дял не се забелязват статистически значими отклонения според образование, възраст, местоживеене, социална група и доход.

Двама от всеки трима граждани на страната (62%) искат електроразпределението да бъде в ръцете на българската държава. Само 2% предпочитат формулата от последните около 15 години – да принадлежи на чужда държава. Едва 1% са на мнение, че собствеността трябва да е във владение на частно чуждестранно лице. А смесената форма на собственост е най-приемлива за 15%. Други 16% нямат мнение по така поставения въпрос, показват данните на АФИС.

Руският хакер, машината Фейсбук и мастър Зукърбърг

https://www.actualno.com/viewpoint/ruskijat-haker-mashinata-fejsbuk-i-mastyr-zukyrbyrg-news_665963.html

Скандалът с „Кембридж Аналитика“ възпламени параноята на определени групи, които все още гледат на "Брекзит“ и на победата на Тръмп като на нелогични, нереални, фрапантни и завинаги неразбираеми политически загадки. По правило оранжевият перчем на Тръмп и бягството на Великобритания от ЕС съжителстват с конспиративната представа за мощен социален инженеринг, който подривно атакува устоите на демокрацията. В тази антиутопия винаги функционират крайно интересни,

Тръмп назначи нов свиреп ястреб в екипа си

http://www.struma.com/bulgariya/trump-naznachi-nov-svirep-yastreb-v-ekipa-si_132007/

Президентът Тръмп заяви, че бившият посланик на САЩ в ООН Джон Болтън ще замени Хърбърт Макмастър и ще стане третият му съветник по националната сигурност.

С този ход той продължава да изгражда един от най-твърдолинейните екипи по сигурността в Белия дом в съвременната история, пише в. "Ню Йорк таймс".

Назначаването на Болтън, което не изисква утвърждаване от Сената, може да доведе до драматични промени в подхода на правителството към кризите по света. То със...

Продължава

Един на всеки петима в Гърция с неплатени данъци

https://www.24chasa.bg/novini/article/6777062

Един на всеки петима в Гърция с неплатени 
данъциЕдин на всеки петима в Гърция е с неплатени в срок данъци, а спрямо 700 хиляди данъкоплатци в близките дни ще бъдат предприети принудителни мерки, като конфискации, съобщава гръцкото издание "Капитал", цитирано от БТА.  През януари 80 на сто от четирите най-важни данъка в Гърция са били платени в срок,

Пътник се оплака, че бил нападнат от контрольор (ВИДЕО)

//dariknews.bg/novini/bylgariia/pytnik-se-oplaka-che-bil-napadnat-ot-kontrolior-video-2086478

Журналистът Иво Тодоров влязъл в остър конфликт с контрольор в трамвай номер 20. За случилото се той първоначално разказа във Фейсбук, отбелязва NOVA.

Пет от най-мистериозните природни явления на планетата (ВИДЕО)

//dariknews.bg/novini/liubopitno/pet-ot-naj-misterioznite-prirodni-iavleniia-na-planetata-video-2086500

Земята не спира да ни удивлява със своето майсторство да сътворява причудливи форми, чудеса, които ни смайват и очароват. Вижте някои от най-невероятните природни явления на планетата:

Преместването на камъни

Това геоложко явле

Чарът е тяхното наследство: Най-красивите деца на звездите (ВИДЕО/СНИМКИ)

//dariknews.bg/novini/liubopitno/charyt-e-tiahnoto-nasledstvo-naj-krasivite-deca-na-zvezdite-videosnimki-2086503

Тези млади хора доказаха, че чарът и красотата са тяхната запазена марка. Те се превърнаха в модни икони и в интернет сензации. Друго, което ги отличава, е това, че са деца на световни знаменитости. Вижте Топ 5 на най-красивите деца на звезди:

Задава ли се пролетта?

//dariknews.bg/novini/bylgariia/zadava-li-se-proletta-2086462

След като астрономическата пролет настъпи преди дни, следващата седмица тя ще ни зарадва и с подобряване на времето, става ясно от средносрочната прогноза за времето, базирана на компютърни модели и представена в "Дарик кафе".

Следобед и тази нощ отново ще има превалявания от

Балкан без Христо Захариев във Варна

https://petel.bg/Balkan-bez-Hristo-Zahariev-vav-Varna__256728

Балкан ще бъде без един от ключовите си играчи в предстоящия баскетболен мач с Черно море Тича. В двубоя няма да може да вземе участие Хрис...

Лукарски: СДС има сходни позиции с патриотите, опозиция сме на ГЕРБ

https://petel.bg/Lukarski--SDS-ima-shodni-pozitsii-s-patriotite--opozitsiya-sme-na-GERB__256726

Снимка: "Канал 3" Ще предложа да поемем курс към консервативно патриотична линия. Това беше и поводът за искането на оставката ни. Това за...

„Боил“ пуска 20 състезатели на държавното по кикбокс (снимки)

https://petel.bg/---Boil----puska-20-sastezateli-na-darzhavnoto-po-kikboks--snimki-__256729

Двадесет състезатели на „Боил“ ще представят клуба на държавното първенство по кикбокс в стил "лоу кик" в Шумен този укикенд. В прояв...

ГДБОП и ФБР арестуваха сериен педофил във Велико Търново!

https://petel.bg/GDBOP-i-FBR-arestuvaha-serien-pedofil-vav-Veliko-Tarnovo-__256730

Снимка Булфото Уникална съвместна операция между отдел "Киберпрестъпност" в ГДБОП и агенти от ФБР доведе до ареста на сериен педофил, ко...

Тежка катастрофа затвори Ришкия проход

https://petel.bg/Tezhka-katastrofa-zatvori-Rishkiya-prohod__256731

Снимка Булфото Ришкият проход е затворен за движение на автомобили заради катастрофа, станала тази сутрин. Ограничено е движението и в ...

Ученици по математика от Варна ще участват в международен майсторски клас

https://petel.bg/Uchenitsi-po-matematika-ot-Varna-shhe-uchastvat-v-mezhdunaroden-maystorski-klas__256732

Снимка: уикипедия Общо 69 български ученици са поканени да участват в първия международен майсторски клас на ЦЕРН в България. Сред тях са...

Официално: Путин е събрал 76,69% на президентските избори

https://petel.bg/Ofitsialno--Putin-e-sabral-76-69--na-prezidentskite-izbori__256733

Сегашният държавен глава на Русия Владимир Путин печели нов президентски мандат с победа на изборите с резултат от 76,69%. Това се казва в с...

Талантливи деца от Варна със златни медали от престижен фестивал в Словакия (снимки)

https://petel.bg/Talantlivi-detsa-ot-Varna-sas-zlatni-medali-ot-prestizhen-festival-v-Slovakiya--snimki-__256734

Снимки: Live.varna.bg Със златни медали бяха отличени талантливи деца от Варна, които взеха участие в XIV Международния  фестивал-конкурс “Mountai...

Чакат последна експертиза и ще има обвинени за наводнението, отнело пет човешки живота в края на 2017 г.

https://petel.bg/CHakat-posledna-ekspertiza-i-shhe-ima-obvineni-za-navodnenieto--otnelo-pet-choveshki-zhivota-v-kraya-na-2017-g-__256735

Снимка Флагман.бг Досъдебното производство за наводнението в Бургаска област от октомври м.г., отнело пет човешки живота, е към своя фин...

Детски кът "Варна" и читалище "Варненски будители" организират цветен празник с благотворителна цел

https://petel.bg/Detski-kat-Varna-i-chitalishhe-Varnenski-buditeli-organizirat-tsveten-praznik-s-blagotvoritelna-tsel__256736

Детски кът "Варна" и читалище "Варненски будители 1926" организират цветен празник. Той ще се проведе навръх Цветница - 1 април (неделя) от 11 д...

Спипаха млад мъж във Варна с незаконен тютюн за 100 000 лева

https://petel.bg/Spipaha-mlad-mazh-vav-Varna-s-nezakonen-tyutyun-za-100-000-leva--__256737

Снимка: Булфото Служители на отдел Икономическа полиция при ОД на МВР – Варна задържаха 500 кг нарязан тютюн без акцизен бандерол. При оп...

Варненци отрупаха дърво с мартеници на центъра

https://petel.bg/Varnentsi-otrupaha-darvo-s-martenitsi-na-tsentara__256738

Снимки Булфото Въпреки, че зимата не иска да си отива в страната, варненци отрупаха с мартеници млада фиданка  цъфнала магнолия на центъра във Варна.   Няма и следа във Варна от вчерашният неочакван сняг, но пък вали дъжд.

Цветен сняг валя в Разград. Вижте защо

https://www.vesti.bg/bulgaria/cveten-sniag-valia-v-razgrad.-vizhte-zashto-6080605

Прчината е пясъчна буря в Сахара. Оранжево-червена пясъчна буря обхвана и гръцкия остров Крит

ЕС взе на мушка Facebook и gmail: Защитете личните данни

http://www.struma.com/bulgariya/es-vze-na-mushka-facebook-i-gmail-zashtitete-lichnite-danni_132006/

ЕС ще прилага по-строго законодателство за защита на потребителите по отношение на социалните медии и имейл доставчиците като Фейсбук и Джимейл.

Това става в момент, когато се обръща по-голямо внимание на защитата на данните след избухналото недоволство от начина, по който Фейсбук борави с данните.

Съгласно проектопредложението властите биха могли да налагат глоби от най-малко 4 процента от оборота. В момента органите за защита на потребителите в ЕС могат да налагат...

Продължава

Включете се в нощно изкачване и спускане oт Черни връх за Часа на Земята

https://www.actualno.com/society/vkluchete-se-v-noshtno-izkachvane-i-spuskane-ot-cherni-vryh-za-chasa-na-zemjata-news_666044.html

Вече над 10 години знаковото световно събитие на WWF, Часът на Земята, обединява милиони хора по света в търсене на решения и конкретни действия за изграждане на здравословно и устойчиво бъдеще за всички. Тази година Часът на Земята прераства в целодневно събитие, което обединява институции, спортни клубове, фермери и природозащитни организации в действия за опазване на природата. За да покажат колко силна е връзката на хората с планината, която, както цялата планета, е силно застрашена от кли

Експерт: Няма как да се спрат сайтовете за генериране на ЕГН

https://www.24chasa.bg/novini/article/6777045

Експерт: Няма как да се спрат сайтовете за генериране на ЕГН
Онлайн генераторите на валидни единни граждански номера няма начин да бъдат блокирани, защото самият алгоритъм зад изготвянето на ЕГН е публичен. Това обясни и.д. председателят на Комисията за защита на личните данни и професор в УНИБИТ Веселин Целков пред Би Ти Ви. Вчера стана ясно, че с минимални компютърни познания може бързо и лесно да

187 души са нощували в Кризисния център за настаняване на бездомни в столицата

https://www.24chasa.bg/novini/article/6777058

187 души са нощували в Кризисния център за настаняване на бездомни в столицата187 души са нощували в Кризисния център за настаняване на бездомни в София. Това съобщи за Агенция „Фокус“ директорът на Кризисния център за настаняване на бездомни лица в столицата – Пепи Джуренов. Той уточни, че настанените ще останат в центъра и през деня поради ниските температури навън. Състоянието на настанените е добро и не е имало никакви

ЕС изтегли посланика си в Русия, ще гонят руски дипломати

http://www.struma.com/bulgariya/es-iztegli-poslanika-si-v-rusiya-shte-gonyat-ruski-diplomati_132005/

Лидерите от Европейския съюз се съгласиха да отзоват посланика на общността в Русия Маркус Едерер за консултации в знак на солидарност с Великобритания.

Обединеното кралство обвинява Русия за нападението с нервнопаралитично вещество срещу бившия руски двоен агент Сергей Скрипал, предаде Ройтерс, като се позова на дипломати.

"Той е отзован за консултации", каза един от цитираните източници.

Лидерите от Европейския съюз се съгласиха с Великобритания, че е...

Продължава

Валери Симеонов ще иска промени в законите, свързани с рекламите на хазарт

https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2018/03/23/3151553_valeri_simeonov_shte_iska_promeni_v_zakonite_svurzani/?ref=rss


Вицепремиерът Валери Симеонов планира да предложи промени в законите, свързани с рекламите на хазартни игри. В рамките на парламентарния контрол днес, той допълни, че ще събере информация и ще проучи въпроса, преди да обяви в кои закони, какви промени да се направят. Изявлението на вицепремиера беше по повод използването на деца в реклами на хазартни игри.<br /><br />Валери Симеонов каза, че сегашните клипове са безобразни и могат да имат пагубно въздействие, защото създават...

За малко над 5 евро на час работи българинът

http://www.moreto.net/novini.php?n=371225

България продължава да е на последно място в Европейския съюз по ниво на заплащане, сочат последните данни на европейската статистическа служба "Евростат" за час работа през 2017-а година. Средно за общността работниците са получавали малко над 23 евро на час, докато у нас възнаграждението е четири пъти по-ниско - малко над 5 евро.

Започва строежът на още 2 км. от АМ "Струма" от Благоевград до Крупник

http://www.struma.com/obshtestvo/zapochva-stroejut-na-oshte-2-km-ot-am-struma-ot_132004/

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков издаде разрешение за строеж за още близо 2 км от лот 3.1. на магистрала „Струма“ за участъка от км 370+400 до км 372+000, който започва от изхода на бъдещия тунел „Железница“ в посока Симитли. В разрешението на строеж са предвидени и строително-монтажни работи за реконструкция на далекопровод, пресичащ магистрала „Струма“ при км 371+940.

Лот 3.1 от Благоевград до Крупник включва...

Продължава

Гари Каспаров: Путин води световна война срещу демокрацията

http://www.mediapool.bg/gari-kasparov-putin-vodi-svetovna-voina-sreshtu-demokratsiyata-news277119.html

Владимир Путин води световна война срещу демокрацията и част от тази война е гигантска кампания за дестабилизация в цяла Европа. Това заявява бившият световен шампион по шахмат Гари Каспаров в интервю за за австрийския всекидневник "Винер Цайтунг" (Виенски вестник). Той често критикува управлението на руския президент и от години живее в изгнание в САЩ. "Всеки западен държавник, който сега поздравява Путин за изборния му успех, нанася удар срещу ценностите на собственото си общество. За жалост точно германците не предприемат нищо срещу агресията на Путин. Мнозина не съзират проблема", посочва Каспаров. Българският президент Румен Радев и премиерът Бойко Борисов също поздравиха Путин за преизбирането му отново за държавен глава на Русия. Гари Каспаров коментира президентските избори в Русия. Според него не е имало избор. "Това шоу, състояло се в неделя в Русия, е абсурдно да се нарече избор. Това беше фарс. Единственият избирател, чийто глас може действително да се зачита, е на самия Путин. Резултатът от над 70 на сто напомня на хокея на лед, когато той вкара 10 гола срещу професионален отбор. Просто е смешно", казва Каспаров. Според него колко дълго ще остане Путин на власт, зависи от това кога Западът ще започне наистина да му се притивопоставя. "Наложените досегашни санкции са болезнени за Путин, но за него те изобщо не са опасни. Ни най-малко не го впечатлява, че наскоро Великобритания изгони 23-ма руски дипломати", смята Каспаров. Според него критично за Путин би било пресичането на финансирането за него и клана му. "Това е единственият начин да се избегне катастрофа вследствие на водената от Путин агресивна политика – краткосрочна или дългосрочна. И то когато Западът постави супербогатите руснаци пред избора: "Или оставате на страната на Путин, или спасявате цялото си състояние, което е криете при нас." Тогава олигарсите ще се замислят", коментира Каспаров. Той призовава западните страни да престанат с поведението си, че Русия е една нормална държава. "Руската държава при Путин не защитава национални интереси, а единствено интересите на бандити, които са на власт", казва Каспаров. Според него отравянето на руския двоен шпионин Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия е "опит за сплашване". "Кремъл иска да запуши устата на потенциални свидетели – както за намеса в президентските избори в САЩ, така и при акции свързани с отравяне", казва Каспаров. Той смята, че "Русия на Путин е държава на мафията, а мафията не убива просто така". "Винаги е налице мотив. Жертвата Скрипал за Москва е безразлична. Става дума за предупреждение, за послание: "Който проговори, ще му бъде отговорено", смята Каспаров.

Ангелкова: За Оскарите си взех отпуск, платих си самолетните билети и хотела

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6777042

Ангелкова: За Оскарите си взех отпуск, платих си самолетните билети и хотела"Ще имаме удължаване на зимния сезон, което е добре и за нас, и за любителите на зимните спортове. Към момента сезонът върви много успешно. Имаме около 16% ръст на приходите сравнение с миналата година". Това обяви в интервю за Би Ти Ви министърът на туризма Николина Англекова. Тя уточни, че през зимния сезон туристите са били основно от съседните

Саркози: Няма доказателства срещу мен, Кадафи беше луд ексцентрик (Видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/6777044

Саркози: Няма доказателства срещу мен, Кадафи беше луд ексцентрик (Видео)
Бившият френски президент Никола Саркози направи първото си публично изказване, след като беше арестуван. Той твърди, че няма нито един елемент на доказателство за незаконно финансиране от Либия на кандидат- президентската му кампания през 2007 г, предава Нова телевизия. „Либийски свидетели заявиха,

Шефката на зверски убитата в Канада Красимира с покъртителни разкрития от деня на кървавата касапница

http://www.struma.com/sinya-lampa/shefkata-na-zverski-ubitata-v-kanada-krasimira-s-pokurtitelni-razkritiya_132003/

Българската общност и жителите на градчето Ейджакс, на час от Торонто, Канада, все още са в шок от жестокото тройно убийство на Красимира Пейчиновски и двете й деца миналата сряда. Съседи, приятели, съучениците и колегите вече започнаха кампании за набиране на средства, които да помогнат на оцелялата 16-годишна дъщеря Виктория, която сега е при баща си. Не е ясно кога ще бъде опелото за 39-годишната Красимира, нейния 15-годишен син Рой Пейчиновски и 13-годишната Венайлия Пейчиновски....

Продължава

Софийските джипита настояват за отговори от министър Ананиев

https://frognews.bg/novini/ofiiskite-djipita-nastoiavat-otgovori-ananiev.html

Дружеството на софийските общопрактикуващи лекари изпратиха официално писмо до здравния министър Кирил Ананиев. В писмото си софийските джипита обясняват, че след протеста им на 1 март и проведените разговори с двама зам. министри на здравеопазването не са постигнали договореност.

Дело за апартаментна измама продължава 17 години

http://clubz.bg/65752-delo_za_apartamentna_izmama_prodyljava_17_godini

Снимка Архив Клуб Z

Дело за измама с платени, но неполучени няколко апартамента в Ямбол е продължило... 17 години, 7 месеца и 11 дни и е прекратено поради изтичане на абсолютната давност.

Това съобщават от Инспектората към ВСС по повод поредната порция проверки на 188 заявления от граждани за бавно правосъдие. Производството е сред основателните 44 заявления по наказателни дела.

Производството по члена за измама в особено големи размери (211 от НК) срещу физическо лице, което вече е било известно, започва през декември 1999 г. и приключва безславно с абсолютната давност през август 2017 г. За споменатите 17 години, 7 месеца и 11 дни то е докретало през предварително производство до едва две съдебни инстанции.

Фазата на разследването, т.е. досъдебното производство е продължило около 15 години и са допуснати съществени забавяния, причинени от действията на разследващите органи и прокурора, пишато от ИВСС.

През първите три години на разследването са били извършени само част от необходимите действия по разследването, и то разпокъсано през 2001 и 2002 г. Поради това през 2003 г. бил отстранен следователят и заменен с нов. Факт е и двукратното връщане на делото от прокурора на въпросния следовател за извършване на допълнителни действия.

Освен това в досъдебното производство са допуснати 7 периода с обща продължителност над 4 години, през които не са извършвани никакви действия по разследването, заключават от Инспектората.

Всичко това обаче с нищо не е помогнало за по-качествен обвинителен акт...

От 2012 до 2016 г. Районна прокуратурата-Ямбол 4 пъти е внасяла обвинителния акт в съда. Всеки път съдебните производства са били прекратявани, тъй като обвинителният акт не е отговарял на изискванията на НПК и делото е връщано на прокурора.

На този фон, в съдебната фаза са допуснати относително кратки забавяния пред Районния съд, съответно 10 месеца и 11 месеца.

В резултат на всички тези факти приключването на делото е забавено с 11 години, а производството е прекратено поради изтичане на абсолютната давност за наказателно преследване на повдигнатите обвинения, пишат от ведомството, оглавявано от Теодора Точкова.

Ангелкова: Колкото българи посещават Гърция, толкова гърци посещават България

https://www.actualno.com/business/angelkova-kolkoto-bylgari-poseshtavat-gyrcija-tolkova-gyrci-poseshtavat-bylgarija-news_666032.html

"Колкото българи посещават Гърция, толкова гърци посещават България. За цялата година 1 150 000 гръцки туристи са посетили България, а 1 200 000 българи са посетили Гърция. Винаги водим диалога Гърция - България и какво избират българите", каза министърът на туризма Николина Ангелкова относно предстоящия летен сезон.  Тя допълни, че България остава предпочитана дестинация за руските туристи: "Миналата година 547 000 руски туристи са посетили страната, като 80-90

ЛЮБОВЕН хороскоп за този уикенд

https://www.actualno.com/curious/luboven-horoskop-za-tozi-uikend-news_666040.html

Овен Връзката ви има нужда от "презареждане". Помислете за романтична разходка или вечеря в нов ресторант. И вие и партньорът ви имате нужда да се заредите с хубави емоции. Телец Уикендът най-сетне ще имате време за почивка. Ще отделите време да се поглезите, при това без да пренебрегвате партньора. Целият този релакс ще се отрази чудесно на отношенията ви. Близнаци Ще бъдете много нетърпеливи и жадни за любов и емоции. Седмицата ви явно е била тежка и се надявате някой да се

Въведено е ограничение през проходите "Рожен" и "Превала"

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/6777041

Въведено е ограничение през проходите "Рожен" и "Превала"Ограничение за движение на товарни автомобили над 12 тона с ремаркета и полуремаркета е въведено за проходите "Рожен" и "Превала", информират от Областното пътно управление /ОПУ/ в Смолян. Пътищата в областта са проходими при зимни условия. Натрупаната през нощта снежна покривка достига 5 см. От ОПУ предупреждават шофиращите в планинската област

Преглед на икономическите теми в печата, 23 март

http://econ.bg/Новини/Преглед-на-икономическите-теми-в-печата-23-март_l.a_i.759455_at.1.html

"22% от хотелите не обявяват цени на сайтовете си" Проучване показва, че близо една четвърт - 22%, от проверените хотели на сайта си не са имали...

Предлагат нов начин за купуване не винетки

http://www.struma.com/obshtestvo/predlagat-nov-nachin-za-kupuvane-ne-vinetki_132002/

Новата система за плащане ще облекчи най-вече транзитно преминаващите през страната

Възможно е да купуваме винетки и от смартфона си. Това ще стане факт, ако бъдат приети законодателните промени, внесени от депутатите Менда Стоянова и Станислав Иванов, които бяха одобрени от парламентарната комисия по финанси на първо четене.

Над 500 терминални устройства да бъдат инсталирани по магистралите, за да могат автомобилите да купуват маршрутни карти или винетки за движение по пътната мрежа. Това обясни инж. Веселин Давидов от Агенция "Пътна инфраструктура" след...

Продължава

Борисов и неговият приятел Тайпи

http://clubz.bg/65751-borisov_i_negoviqt_priqtel_tajpi

"На Ердоган му казвам Тайпи още от времената, когато бяхме кметове”. Тези думи на българския премиер Бойко Борисов са от 2017 година, когато Реджеп Тайип Ердоган обвиняваше европейските лидери в нацизъм, а отношенията между Турция и Европа бяха крайно влошени.

Двамата са били кметове по различно време и с десет години разлика, но тук важно е обръщението - Борисов не пропуска възможност да нарече турския президент Тайпи и да уточни, че “така му казват близките приятели”. И наистина: Борисов изглежда като най-близкия на Ердоган европейски лидер. “Благодаря на Тайпи”, произнесе той за пореден път в първите дни на 2018 при откриването на реставрираната българска Желязна църква “Свети Стефан” в Истанбул. А Ердоган му върна жеста с думите “Искам да благодаря на моя приятел Бойко Борисов”.

Именно на фона на тези отношения премиерът на България ще бъде домакин на срещата на председателите на Европейската комисия и Европейския съвет Жан-Клод Юнкер и Доналд Туск с президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган, насрочена за 26 март във Варна. Надеждите са Брюксел и Анкара да възстановят прекия диалог, който на практика бе прекъснат заради масовите нарушения на човешки права в Турция след потушаването на опита за преврат през лятото на 2016 година.

Защо Борисов?

Как българският премиер се оказа в средата на всичко това? В момента България е ротационен председател на ЕС, а Европа и Турция започнаха да затоплят отношенията си - и вече им е време за нормализиране на диалога. И мигрантите, и Сирия, и Кипър са теми, които не чакат. Съвпадението във времето обаче не е достатъчен отговор - следващият председател на Съвета на ЕС е Австрия, но никой не може да си представи младия канцлер Себастиан Курц в ролята на посредник и приятел и на двете страни, който призовава към компромиси. Именно това се очаква от Борисов. При него няма опасност да постави остро въпроса за нарушаването на човешки права и да поиска прекратяване на преговорите за еврочленство на Турция, както би направил Курц.

А защо Борисов има такива отношения с Ердоган? Очевидните отговори са два - лични симпатии и респект/страх от силата на съседа. Борисов нееднократно е изразявал влечение към мачисткия стил на управление на Путин и Ердоган - силните момчета са неговите хора. Нееднократно е признавал също така, че се страхува “да не дойдат 200 хиляди бежанци от Турция”. Страхува се и от “най-голямата армия в Европа”. След срещата си с Курц Борисов припомни, че Османската империя може да е стигнала до Виена, но България е била под нейно владение в продължение на пет века. Изрече на глас и страховете от “Трета световна война” по повод действията на Турция: “Вариантите са два - или да се опитаме с дипломация, мир и такт да се измъкнем от кризата, или да докараме армия от НАТО, която да застане срещу друга натовска армия”.

Критики в България

Докато близките отношения на Борисов с Ердоган повишават цената му в рамките на ЕС (защото все някой трябва да говори с Анкара), на вътрешната сцена тази близост му създава проблеми. Българите традиционно възприемат Турция като заплаха, обяснения за което не е трудно да се открият в историята. Самият Ердоган също се старае да създава трудности на своя български приятел - през няколко месеца казва как Кърджали е или “в сърцето му”, или в “душевните граници” на Турция. Последната реплика даде повод на опозиционната БСП да поиска от Борисов да декларира пред Ердоган, че това е “провокация срещу суверенитета и националната цялост на България”.

Критиките срещу Борисов по тази линия идват както от консервативни националистически позиции, така и от либерални проевропейски - Съюзът на съдииите в България го призова “да покаже национално достойнство, самочувствие, смелост и принципност при отстояването на основни демократични принципи” и да се застъпи за задържаните над 3 хиляди съдии и прокурори в Турция. Борисов отнесе критики и през август 2016, когато София набързо екстрадира Абдуллах Бююк по искане на Анкара, без да се произнесе български съд. В този ред идват и въпросите дали обявените от Турция данни за контрабанда на произведени в България цигари не правят българските власти по-сговорчиви.

На всичко това Борисов отговаря с напомняне за потенциалната опасност от мигранти и за неговата отговорност като премиер на България. А целта си обяви още в началото на тази година в Истанбул: “Ние сме длъжни през 2018 да нормализираме и да направим отношенията между ЕС и Турция такива, каквито бяха преди само няколко години”.

Дойче веле.

Най-грозният SUV струва $2 млн.

https://www.vesti.bg/tehnologii/avtomobili/naj-grozniiat-suv-struva-2-mln-6080603

му го наричат „Краля” на SUV-моделите, но изглежда като дете от несподелена любов между F-117 Nighthaw и най-грозният пикап.

Пясъчна буря, дошла от Северна Африка, връхлетя Крит

https://www.24chasa.bg/novini/article/6777039

Пясъчна буря, дошла от Северна Африка, връхлетя КритПясъчна буря от Северна Африка е връхлетяла остров Крит. Високата концентрация на пясък във въздуха му предава оранжево-червеникав оттенък. Лекарите предупреждават, че частиците могат да съдържат опасни елементи като олово,цинк, хром и ванадий, предава ТАСС. Министерството на здравеопазването на Гърция препоръчва на населението да ограничи

Каталунският парламент отново не успя да избере регионален лидер

https://www.dnevnik.bg/evropa/2018/03/23/3151540_katalunskiiat_parlament_otnovo_ne_uspia_da_izbere/?ref=rss


Парламентът на испанската автономна област Каталуния за трети път не успя да избере регионален лидер, след като кандидатът Жорди Турул не можа да събере достатъчно гласове, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.<br /><br />Турул, който е близък съюзник на бившия каталунски лидер Карлес Пучдемон, се нуждаеше от 69 гласа, но спечели само 64 заради разногласия между сепаратистките партии, които имат мнозинство в каталунския парламент.<br /><br />Сега депутатите имат...

Kървава катастрофа с труп на "острова" на пътя Карлово - Сопот

http://www.struma.com/sinya-lampa/kurvava-katastrofa-s-trup-na-ostrova-na-putya-karlovo_132001/

 Мъж от самокатастрофирал автомобил е издъхнал на място при катастрофа в Карлово. От полицията потвърдиха поредната лоша новина.

Катастрофата е станала на така наречения "остров" на пътя между градовете Карлово и Сопот. Автомобилът е бил шофиран от жена, която явно не е успяла да вземе завоя и возилото е поднесло към стената на близкото поделение на 61 Стрямска бригада. На място е издъхнал пътник в колата, не се знае какво е състоянието на водачката. Хора, минали през...

Продължава

Лоши са условията за туризъм в планините

http://www.cross.bg/planinite-loshi-ysloviyata-1570844.html

/КРОСС/ Лоши са условията за туризъм в планините. Това съобщиха от Планинска спасителна служба (ПСС) при БЧК. Температурите варират между 3 и -9 градуса. Във високите части на планините е облачно. Има нова снежна покривка, която е силно навята и варира от 10 до 40 сантиметра. Лифтовите съоръжения в курортите работят. Има няколко регистрирани инцидента на счупени крайници с туристи по пистите, поради което от ПСС съветват да сме внимателни и да се съобразяваме с метеорологичните условия.

Във Враца: С найлон вместо покрив под снега

http://dnes.dir.bg/news/pokriv-potopat-vratza-26983851

Две бедствия се струпаха на жителите на врачанския квартал „Кулата” – след отнеслия покриви вятър със скорост от 164 км/ч, в района падна и много сняг.

Варна се включва в кампания за борба със заболяванията на щитовидната жлеза

http://www.moreto.net/novini.php?n=371239

Варна е един от петте града, които тази година се присъединяват към Националната информационна и скринингова кампания 2018, посветена на заболяванията на щитовидната жлеза. Инициативата дава възможност за извършване на безплатни ехографски скрингови прегледи.

Ретроградният Меркурий – начин на употреба

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/aoqu-VDZTs4/

Всички вече са чували за ретроградния Меркурий. Какво обаче значи „ретроградна“ планета от гледна точка на астрологията? Това означава, че ако наблюдаваме планетата от позицията на Земята в някакъв момент тя спира своето движение и започва да се движи на заден ход. Интересното в случая е, че реално това не се случва, а само изглежда така поради прекалената отдалеченост на планетата от Земята.

Меркурий „върви назад“ 4 пъти през годината за по 21 дни. Първият период на ретроградност през тази година е от 23 март до 15 април 2018 година в знака Овен. А какво значи това? В никакъв случай не е нещо лошо, а период, в който трябва да се поспрем. Да не бъдем така активни навън, в ежедневието си. Да се смълчим и да обърнем поглед навътре в себе си.Да довършим нещо, което сме започнали в миналото. Меркурий отговаря за мисленето, комуникацията, взаимообмена на информация, пътуванията и затова в бита ще имаме затруднения в тези области.

Какво може да се случи в тези дни?:

  • Да се развали компютъра, пералнята, прахосмукачката, телефона-изобщо техниката вкъщи и офиса.
  • Когато тръгнем на път има вероятност да спукаме гума, да претърпим авария, автомобила да се повреди, полета да се отмени, автобуса да закъснее, да си загубим билета.
  • Случва се да пратим важен SMS или e-mail и той да се „загуби“ безследно. Или някой се кълне, че ни е пратил такъв, а ние твърдим, че не сме получили нищо.
  • Сещаме се, че още преди половин година се каним да поправим счупения рафт. Не отлагайте. Домът ви плаче за ремонт-измислете дизайна, цветовете, съберете изгодни оферти…и след 15април го започнете.
  • Обажда ви се стар приятел, който отдавна не сте виждали.
  • Обсъждате наболели и дълго отлагани теми с любимия човек, колега, началник, родител. Сега е моментът да кажете какво ви тежи и да откриете заедно път за решаването на проблем във взаимоотношенията.

 

Следва продължение…

 

Автор: Валентина Радиева-Маренова

За изготвяне на личен хороскоп: тел. 0896 808697 или на ФБ страницата: https://www.facebook.com/astrologyconsulthoroskop/

 

Лоши са условията за туризъм в планините

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/6777032

Лоши са условията за туризъм в планинитеЛоши са условията за туризъм в планините. Това съобщиха за Агенция „Фокус“ от Планинска спасителна служба (ПСС) при БЧК. Температурите варират между 3 и -9 градуса. Във високите части на планините е облачно. Има нова снежна покривка, която е силно навята и варира от 10 до 40 сантиметра. Лифтовите съоръжения в курортите работят.

Петков: Новата концепция за хората с увреждания няма за цел да отнема права

https://www.24chasa.bg/novini/article/6777028

Петков: Новата концепция за хората с увреждания няма за цел да отнема праваНовата концепция на министерстовто на труда и социалната политика предвижда оценка на трудоспособността на хората с увреждания. Тя ще е индивидуална. Това каза в студиото на "Денят започва" министърът на труда и социалната политика Бисер Петков. Той бе категоричен, че концепцията няма за цел да се отнемат придобити права.

Благоевград – първи по проблеми с пешеходните пътеки

https://zaistinata.com/%d0%b1%d0%bb%d0%b0%d0%b3%d0%be%d0%b5%d0%b2%d0%b3%d1%80%d0%b0%d0%b4-%d0%bf%d1%8a%d1%80%d0%b2%d0%b8-%d0%bf%d0%be-%d0%bf%d1%80%d0%be%d0%b1%d0%bb%d0%b5%d0%bc%d0%b8-%d1%81-%d0%bf%d0%b5%d1%88/

Липсващи знаци, неправилно разположение, маркиране и сигнализация са нарушенията, констатирани при мащабна проверка на състоянието на пешеходните пътеки в страната. Проверени са близо 14 000 пътеки, като най- системни са нарушенията в областите – Благоевград, Пазарджик, Стара Загора, Хасково, Варна. Данните от проверката на пешеходните пътеки показват фрапиращи пропуски, заяви главният прокурор Сотир Цацаров, на […]

Докъде ще стигне цената на биткойна?

https://news.bg/finance/dokade-shte-stigne-tsenata-na-bitkoyna.html

Въпреки спада си криптовалутата продължава да привлича интереса на експертите

До 1944 г. много политици са осъдени и влизат в затвора

https://www.24chasa.bg/novini/article/6776470

До 1944 г. много политици са осъдени и влизат в затвораОт 1989 г. до днес няма опандизен нито един Тази седмица “24 часа” извади на светло, че за последните две десетилетия 22-ма министри са били разследвани и подсъдими. Темида бие дузпи, политиците спасяват. Головата разлика е 22:0 за силните на деня. Нито един осъден! Едно време е било инак. Когато политик сгази лука на закона, веднага облича райе.

Дончо Атанасов: Няма хаос по пътищата, но никой не е Господ да ги изсуши

https://www.24chasa.bg/novini/article/6777026

Дончо Атанасов: Няма хаос по пътищата, но никой не е Господ да ги изсушиХаос по пътищата няма, автомагистралите функционират нормално във всички посоки. Това каза председателят на УС на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Дончо Атанасов в предаването „Тази сутрин“ по Би Ти Ви . „Републиканската пътна мрежа функционира нормално при зимни условия. Всеки трябва да се съобразява с това.

Дончо Атанасов, АПИ: Хаос по пътищата няма, автомагистралите функционират нормално във всички посоки

http://www.cross.bg/normalno-putishtata-posoki-1570843.html

/КРОСС/ Хаос по пътищата няма, автомагистралите функционират нормално във всички посоки. Това каза председателят на УС на Агенция „Пътна инфраструктура" инж. Дончо Атанасов в рубриката „Чети етикета" на предаването „Тази сутрин" по бТВ. „Републиканската пътна мрежа функционира нормално при зимни условия. Всеки трябва да се съобразява с това. Няма никакви ограничения по автомагистралите за тежкотоварно движение. Лекото движение си върви нормално. Има ограничения на главен път I-5 в участъка между Бяла и Русе. Това традиционно е много тежък участък с навявания и много интензивен силен валеж, който постепенно започва да намалява", заяви инж. Атанасов. Той изрази надежда в рамките на час и половина да пуснат тежкотоварното движение между Бяла и Русе. „Има ограничение на Хаинбоаз от Стара Загора и също ще бъде вдигнато след около час и половина. Автомагистралите функционират нормално във всички посоки. Продължават многобройните средиземноморски циклони, които донасят огромни валежи. Хаос по пътищата няма. Има затруднения и никой не е Господ да изсуши пътищата. Реагираме на време. На автомагистрала „Люлин" има три много тежки свлачища, които в тези метеорологични условия са опасни да се отстраняват. В момента, в който времето се подобри, ще започнем укрепването им", каза още той.

Пената защити Каранга: Преди години един друг си свали гащите

https://offnews.bg//futbol/penata-zashtiti-karanga-predi-godini-edin-drug-si-svali-gashtite-677284.html

Почетният президент на ЦСКА Димитър Пенев коментира горещата тема с наказанието на нападателя на тима Фернандо Каранга.

"Има си правила и наредби, по които наказват, но има много примери от цял свят и за други радости, подобни на тази на Каранга. В крайна сметка какво толкова е станало? Преди години един роден играч си свали гащите пред публиката, да не казвам име сега, всеки си го спомня този случай.

А един друг се държеше за някои части от тялото, намиращи се точно под кръста, като правеше това пред публиката на съперника...Просто Каранга си изразява радостта по този начин. Това са емоции след гола. По същия начин и защитниците имат реакция - като пуснат гол си затварят очите.

А вратарят си бие главата в гредата. Така че не е само Каранга. Да не говорим, че избликът на радост е голям, когато вкараш на големия си съперник.

Разбирам го Каранга. Не можем да го променим, това му е харизмата. С цялостното си поведение на терена той оказва невероятно влияние на всички в отбора, повежда ги и ги мотивира. Ще липсва срещу Ботев. Сега и с този сняг футболистите ще трябва да се правят на волейболисти и баскетболисти и да тренират в зала", казва Пената пред "Тема Спорт".

Легендата коментира и предстоящата контрола с Босна. Пената изразява недоумение защо мачът е в Разград.

"Успех на Хубчев и отбора. Пешо ги разбира нещата, минал е през всички точки като състезател и треньор", завършва Димитър Пенев.

Десетки деца се отровиха от сметище в Русия

https://www.actualno.com/europe/desetki-deca-se-otroviha-ot-smetishte-v-rusija-news_666028.html

68 деца от Волокамск, Русия, са потърсили медицинска помощ с различни оплаквания, като най-вероятната причина е сметището до града. Някои от децата са с екземи, дерматити и обриви. Има 12-13 случая на остри респираторни заболявания, съобщи meduza.io. Жителите на района вече няколко месеца се опитват да накарат властите да закрият сметището, от което се носи непоносима миризма. Те са протестирали многократно. Властите са обещали, че ще намалят капацитета на сметището.

Турски танц в детска градината. Скандално ли е

https://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/turski-tanc-v-detska-gradinata.-skandalno-li-e-6080600

ВМРО реагира бурно, директорът на детската градина обвини партията, че си прави евтин PR

Затварят Ришкия проход заради катастрофа, двама са тежко ранени

https://www.24chasa.bg/region/article/6777016

Затварят Ришкия проход заради катастрофа, двама са тежко ранениРишкият проход е затворен заради тежка катастрофа, съобщиха току що от Областната дирекция на МВР в Бургас. Двама са тежко ранени при сблъсък на два леки автомобила, в момента към мястото пътува екип на пожарната, уточни пресаташето на полицията Цветелина Рандева. Все още не е ясно на каква възраст са пострадалите. Очаквайте подробности.

Къде ЧЕЗ спира тока?

https://frognews.bg/novini/kade-chez-spira-toka-2018-03-23.html

ЧЕЗ Разпределение осъществява амбициозна инвестиционна програма за подобряване на услугите за своите клиенти. Компанията всекидневно извършва дейности, свързани с изнасяне или рециклиране на електрически табла, подмяна на електромери, ремонт на съоръжения по електрическите мрежи средно и ниско напрежение, присъединяване на клиенти, кастрене, профилактика на трафопостове и други.

Планирани прекъсвания на електрозахранването на територията, обслужвана от ЧЕЗ, за периода 26-30 Март

http://www.cross.bg/mahala-mestnost-hristo-1570842.html

/КРОСС/ ЧЕЗ Разпределение осъществява амбициозна инвестиционна програма за подобряване на услугите за своите клиенти.   Компанията всекидневно извършва дейности, свързани с изнасяне или рециклиране на електрически табла, подмяна на електромери, ремонт на съоръжения по електрическите мрежи средно и ниско напрежение, присъединяване на клиенти, кастрене, профилактика на трафопостове и други.  Успешната реализация на тези мерки налага кратковременни прекъсвания на електрозахранването. Във връзка с осъществяване на посочените по-долу планирани прекъсвания на електрозахранването на територията, обслужвана от ЧЕЗ, за периода 26 - 30 март 2018 г. включително, се налагат кратковременни оперативни превключвания с цел обезопасяване на съоръженията за работа, осигуряване на алтернативно захранване за част или всички засегнати клиенти и последващо включване на съоръженията, върxу които са извършвани планирани дейности. В този текст са посочени датата, периода, времетраенето, населеното място и засегнатия район - улици, квартал, УПИ, ПИ. Подробна информация за засегнатите райони, включително адресен номер, вход или друго уточнение, както и причините за прекъсването можете да намерите на сайта на ЧЕЗ Разпределение в секция „Графици", „График на планирани ремонти" на адрес http://www. cez-rp. bg/bg/grafIcI/grafIk-na-planIranI-remontI/. ОБЛАСТ СОФИЯ-ГРАД   Община Банкя   На 27.03.2018 г. /09:00 - 12:30 ч

Изслушват данъчни шефове в парламента заради несъбрания ДДС

http://econ.bg/Новини/Изслушват-данъчни-шефове-в-парламента-заради-несъбрания-ДДС_l.a_i.759454_at.1.html

Парламентарната комисия за наблюдение на приходните агенции ще извика за изслушване представители на Министерството на финансите и на Националната...

Турският печат разглежда проектодекларация на ЕС в контекста на срещата във Варна

https://www.24chasa.bg/novini/article/6777017

Турският печат разглежда 
проектодекларация на ЕС в контекста на срещата във Варна
"Европейски бензин за кипърския огън" - под това заглавие турският в. "Карар" пише днес за критична към Турция проектодекларация на ЕС, в която се изказва пълна подкрепа за действията на кипърските гърци в Средиземно море, а "търсенето от Турция на законните си права се взима на прицел". Вестникът разглежда подкрепата на ЕС в контекста на

Много делфини бяха изхвърлени на бреговете на Австралия

https://www.actualno.com/asia/mnogo-delfini-bjaha-izhvyrleni-na-bregovete-na-avstralija-news_666030.html

Над 150 делфина от вида обикновена гринда бяха изхвърлени на брега в залива Хамелин на около 10 км от град Огъста в югозападната част на Австралия. Това съобщи телевизия ABC. Телевизията уточни, че "около половината от животните са загинали". Край брега се събират жители на съседните населени места, които очакват прилива, за да се опитат да помогнат на оживелите гринди да стигнат до по-дълбоки води. "Надяваме се, че живите ще запазят силите си, надяваме се, че ветровитото време

Европейският съвет осъди турските действия в Егейско и Средиземно море

https://www.24chasa.bg/novini/article/6777015

Европейският съвет осъди турските действия в Егейско и Средиземно мореЛидерите на страните членки на ЕС осъдиха „продължаващите незаконни действия на Турция в Егейско и в Източно Средиземно море. ЕС изразява загриженост относно двамата задържани в Турция гръцки военнослужещи, пише Protothema. „Европейският съвет силно осъжда продължаващите турски нелегални действия в Източно Средиземно и в Егейско море и подчертава

Остър недостиг на питейна вода ни чака до 7 години

http://www.moreto.net/novini.php?n=371229

До седем години две трети от населението на Земята ще изпитва остър недостиг на питейна вода, сочат данни на Световната банка. Като природен ресурс прясната вода е изчерпаема, но продължаваме да я приемаме като даденост и липсва култура за пестеливото ѝ ползване, заяви Валентин Катранджиев, експерт към Българското геополитическо дружество.

Пуснаха камионите през Предел

http://www.struma.com/bulgariya/pusnaha-kamionite-prez-predel_131999/

Възстановено е движението на тежкотоварни автомобили над 12 тона, който заради обилния снеговалеж бяха спрени през през проход „Предел“; - по път I-4 Ябланица - Севлиево в двете посоки; по пътя I-6 граница с област Перник - Кюстендил - ГКПП "Гюешево".

П. Попов

САЩ засега изключват ЕС от новите вносни мита

https://www.dnevnik.bg/evropa/2018/03/23/3151538_sasht_zasega_izkljuchvat_es_ot_novite_vnosni_mita/?ref=rss


Европейският съюз и редица други страни засега ще бъдат изключени от митата, обявени от президента Доналд Тръмп върху вноса на стомана и алуминий, съобщи постоянният търговски представител Робърт Лайтхайзър, цитиран от "Франс прес".<br /><br />На въпрос при изслушване в Конгреса кои са изключенията Лайтхайзър отговори: "Става дума за две страни от НАФТА и знаем кои са (Канада и Мексико - бел. ред.). Става дума за Европа. Става дума за Австралия, Аржентина и Бразилия и...

Борисов: България няма да отзове дипломати от Русия без доказателства

http://clubz.bg/65749-borisov_bylgariq_nqma_da_otzove_diplomati_ot_rusiq_bez_dokazatelstva

Докато съществува "висока степен на вероятност", но няма твърди доказателства, не можем да обсъждаме отзоваване на български дипломати от Русия.

Това заяви премиерът Бойко Борисов по повод решението на Евпопейския съюз да подкрепи оценката на Верикобритания, че Русия е отговорна за нападението с нервнопаралитично вещество срещу бившия руски шпионин Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия.

"Стъпихме на твърденията на Тереза Мей за "високата степен на вероятност", че зад този атентат стои Руската федерация, коментира Борисов. - Аз и вчера поисках повече доказателства - от "висока степен на вероятност" да стане "пълна вероятност."

Той изтъкна също, че коалиционните партньори (в лицето на Патриотичния фронт) няма да подкрепят изтегляне на български дипломати от Москва.

"Всички вярваме на позицията на Великобритания. Но когато има една вероятност, има и друга вероятност", каза Борисов. 

Премиерът изрази опасения, че отзоваването на посланика на ЕС в Москва за консултации, ще предизвика допълнително влошаване на отношенията между двете страни.

"Очаквам следващите седмици доста бързи ескалации на напрежението, защото много държави ще започнат да отзовават и те своите посланици."

Важно е обаче, че независимо от "Брекзит" ЕС и Великобритания показват единство, изтъкна премиерът.

"В момента сме във време, много по-тежко от Студената война. По време на Студената война имаше много ясни разделителни линии. Сега отношението на всички е толкова рязко, толкова твърдо, че не съм никак оптимист за мирното развитие на света. Времето, в което масово се отзовават дипломати, времето, в което ние като съюз отзоваваме за консултации нашия дипломат надали ще доведе до повече мир, спокойствие и разбирателство."

На срещата на лидерите на европейските страни снощи, Борисов е изтъкнал съображенията си и припомнил на британската премиерка Тереза Мей, че трябва да се действа предпазливо.

"Саддам Хюсеин беше обвинен за химическото оръжие, после Тони Блеър се извини. Последствията до ден днешен са чудовищни", обясни по-късно той съображенията си пред журналисти.

Радост голяма! Ексвратар на "Пирин" ликува, "щъркел" му донесе скъп подарък

http://www.struma.com/hailaif/radost-golyama-eksvratar-na-pirin-likuva-shturkel-mu-donese-skup_131998/

Роденият в Петрич Благой Макенджиев стана баща на първороден син. Половинката на бившия вратар на Пирин Полина го дари с прекрасен син, който ще носи името Кристиан. Майката и бебето са в добро здравословно състояние.

Кристиан Макенджиев тежи 3,5 кг. и е висок 51 сантиметра. Младото семейство изразиха своята благодарност на екипа на д-р Кирякова в Аджъбадем Сити Клиник Болница Токуда, София. Макенджиев обеща да почерпи совите съотборници в Черно море Варна.

Марти...

Продължава

Данъчен си смени пола, за да се пенсионира по-рано

https://offnews.bg//sviat/danachen-si-smeni-pola-za-da-se-pensionira-po-rano-677288.html

Данъчен служител в Аржентина реши да си смени пола по документи, за да се пенсионира по-рано, съобщи Франс прес като се позова на местни медии.

Дамите в южноамериканската държава отиват в заслужен отдих като навършат 60 години, докато представителите на "силния пол" трябва да се трудят до 65.

59-годишният Серхио станал Серхия. Според властите обаче това е типичен случай на злоупотреба с пенсионната система и със закона за половата идентичност.

Американският противоракетен щит в Полша се отлага за 2020 година

https://www.24chasa.bg/novini/article/6777010

Американският противоракетен щит в Полша 
се отлага за 2020 годинаТехнически проблеми ще отложат за 2020 г. приключването на разположената в Полша част от американската система за противоракетна отбрана, предаде Ройтерс, цитирайки министерството на отбраната. Обектът от противоракетната отбрана, разположен близо до брега на Балтийско море, е част от отбраната на НАТО,

"Инса ойл" напуска петролната асоциация

https://www.dnevnik.bg/biznes/2018/03/23/3151517_insa_oil_napuska_petrolnata_asociaciia/?ref=rss


Управителният съвет на Българската петролна и газова асоциация е изключил от организацията по нейно желание компанията "Инса Ойл" ООД, съобщава организацията. Името на компанията е свързано с одобрения за купувач на Общинска банка" - "Новито.<br /><br />Асоциацията изразява категоричното си несъгласие с мотивите на управителя Георги Самуилов за напускането на организацията, се посочва в съобщение до медиите. В него обаче не се уточнява какви са тези мотиви, но се...

НАП: Събираемостта на приходите се увеличава (Видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/6777000

НАП: Събираемостта на приходите се увеличава (Видео)"Икономиката изсветлява и ефективността на събирането на приходите се увеличава". Това заяви за "Здравей, България" по Нова телевизия говорителят на Национална агенция за приходите Росен Бъчваров. Той коментира скорошен данъчен доклад, според който в периода 2000-2017-а година държавата е изгубила 5,8 милиарда лева от несъбрано ДДС.

Кои зодии са късметлии и кои са каръци?

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6776874

Кои зодии са късметлии и кои са каръци?В живота невинаги всичко върви по мед и масло, а често когато нещо ни се изплъзне под носа, си казваме, че нямаме късмет и че каръкът ни следва по петите. Кои са най-големите късметлии в зодиака и кои са най-недолюбвани от съдбата? 1. Дева Поздравления! Вие сте най-големите късметлии на зодиака. Перфекционизмът е вашето мото и никога не правите

Много висшисти, но дипломата да тежи

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6776554

Много висшисти, но дипломата да тежи Тази година държавата субсидира обучението на 38 704 първокурсници в държавните университети. (Виж 4-а стр.) При положение че 56 737 са завършващите средно образование, но част от тях гледат към следване в чужбина или към частен университет, това означава, че на практика всеки среднист има шанс да следва висше. Повече висшисти - не е лошо.

Грешки, които допускаме в пролетните диети

https://www.24chasa.bg/zdrave/article/6776883

Грешки, които допускаме в пролетните диетиПролетта за много жени е време за диета. Независимо да какъв режим ще се спрете, е необходимо да избягвате основните най-разпространени грешки, които допускат отслабващите. Грешка 1: Минимум калории През пролетта обикновено не сме преминали към по-активен начин на живот. Времето често е мрачно и дъждовно,

Как Португалия привлича туристи

https://www.dnevnik.bg/na_put/2018/03/23/3144189_kak_portugaliia_privlicha_turisti/?ref=rss


Португалският град Елваш беше обявен през 2012 г. от ЮНЕСКО за част от световното културно наследства, но не успява да привлече достатъчно туристи, които предпочитат по-познатите Лисабон, Порто и Алгарве. Как може да се промени това?<br /><br />Втората по големина хотелска група в страната - Vila Gale инвестира около 5 млн. евро, за да превърне сградата на бивш манастир от 17 в. в луксозен хотел, разказва "Дойче веле". "Убедени сме, че при наличието на добър хотел...

Ружа Велчева: НАП тормози само дребните риби, големите са защитени от този стрес

http://www.transmedia.bg/2018/03/23/%d1%80%d1%83%d0%b6%d0%b0-%d0%b2%d0%b5%d0%bb%d1%87%d0%b5%d0%b2%d0%b0-%d0%bd%d0%b0%d0%bf-%d1%82%d0%be%d1%80%d0%bc%d0%be%d0%b7%d0%b8-%d1%81%d0%b0%d0%bc%d0%be-%d0%b4%d1%80%d0%b5%d0%b1%d0%bd%d0%b8%d1%82/

Литературните награди трябва да бъдат освободени от данъци

 

Поетесата Ружа Велчева е утвърден български лирик, автор на девет поетични книги и носител на редица престижни литературни награди. „Студия Трансмедия“ я потърси във връзка с последните нейни статуси във Фейсбук, в които тя описва своята одисея с НАП.

 

 

Госпожо Велчева, във Фейсбук обявихте, че имате проблеми с НАП. Но Вие сте просто една поетеса, занимавате се с писане и звучи необичайно да имате такива проблеми. Какъв е случаят?

Моята история с НАП е обикновена, каквато сполетява и много други мои събратя по перо! В далечната 2012 г. участвах и спечелих първа награда за стихотворение в Националния поетичен конкурс „Свищовски лозници“, гр. Свищов. Касиерката на Общината ми изплати наградата в размер от 150 лв., като от тях предварително удържа необходимите данъци. Издаде ми и документ, който следващата година, заедно със съответната данъчна декларация изпратих по пощата в НАП – В. Търново. Пет години НАП с нищо не даде знак, че им дължа още 15 лв. данък до 2 март тази година, когато пристигна писмо от тях – Съобщение за доброволно изпълнение, в което ме известяваха, че в срок от 7 дни трябва да внеса сумата 22, 34 лв. (набъбнала с лихвите за тези 5 години!!!). Следваше също напомнянето, че ако не спазя този срок, ще последва: „…принудително изпълнение като опишем, изземем и продадем Вашите движими и недвижими вещи, да изземем принудително паричните ви средства, намиращи се във вас, трети лица или близки“…
Човек изпада в потрес при такава закана! Сумата не е голяма, но защо 5 години НАП с нищо не показаха, че съм им ДЛЪЖНИК?! А лихвите са почти удвоили сумата!

Как очаквате да се развият нещата?
Преди да изтече 7-дневния срок отидох в НАП – В. Търново при публичния изпълнител, посочен в писмото, като обясних, че изплащайки ми наградата, касиерката ми е обяснила, че ми е удържала всички необходими данъци и само трябва да депозирам нейния документ н НАП. Посъветваха ме да потърся касиерката и да се помъча да открия документа, който някога ми е издала…Съжалих, че през 2013 г. не бях извадила копие от него. Кой ти е предполагал, че ще имам нужда от него. А и недоумявам – нали съм го изпратила на тях. Те не ги ли пазят?…Прецених, че жената може вече да е пенсионерка, а за телефонни разговори или пътни до Свищов ще дам толкова пари, колкото им дължа. Платих парите в клона на Инвестбанк в НАП и приключих историята, но в мен остана една горчилка, че големите бизнес-риби са защитени от този стрес и тормозят само дребните риби като мен!

Какво е Вашето мнение за хонорарите от литература, трябва ли да се облагат наравно със заплащането за всякакви други дейности?

Мисля, че литературните награди трябва да бъдат освободени от данъци, а хонорарите трябва да бъдат облагани с по-нисък данък от порядъка на 5-7 %. Отдавна авторите се борят и за намаляване на ДДС за издаваните книги.

Какво пишете в момента, да очакваме ли Ваша нова книга?

В момента почти завършвам една нова книга с разкази. За разлика от предишната ми книга с къси разкази „Блажени нищите…“, която засягаше изцяло социалната тема и незавидното положение на обикновения българин в съвремието ни, в новата си книга искам да покажа значението на любовта в различни съдби. Едни възвисява, други води към грях и болка, а някои- и към смъртта….Надявам се да е готова през лятото.

Снимка: Личен архив на Ружа Велчева

 

Болници Liv: Избор номер едно за безкомпромисно качество, гарантирани резултати и несравними условия за всеки отделен пациент

https://www.24chasa.bg/zdrave/article/6776407

Болници Liv: Избор номер едно за безкомпромисно качество, гарантирани резултати и несравними условия за всеки отделен пациентБолници Liv постигат високо признание за качество на международно ниво, в грижата за здравето на своите пациенти. Болници Liv залагат на развиването на специализирани отделения, технологии, екип и лоялност и се стараят да бъдат пример в здравния сектор. Името Liv Hospital е вдъхновено от първите букви на принципа за „Leading International Vision“

Отлагат за 2020-а американския противоракетен щит в Полша

http://dnes.dir.bg/news/polsha-protivoraketen-shtit-izbori2013-26983745

Технически проблеми ще отложат за 2020 година приключването на разположената в Полша част от американската система за противоракетна отбрана.

Д-р Заимов: Най-важното е да се възстанови доверието на лекарите в собствената съсловна организация

https://www.24chasa.bg/zdrave/article/6776814

Д-р Заимов: Най-важното е да се възстанови  доверието  на лекарите  в собствената съсловна  организацияД-р Александър Заимов е известен уролог и андролог от Александровска болница, където работи от 1982 г. Зам.-председател е на Столичната колегия на БЛС и кандидат за председател на предстоящото отчетно-изборно събрание на колегията, което ще се проведе на 30-31 март. - Д-р Заимов, на какъв етап е съгласуването на здравната карта на София и как

Зам.-кмет на София: Снегът и този път не изненада Столична община

https://www.24chasa.bg/novini/article/6776996

Зам.-кмет на София: Снегът и този път не изненада Столична община
Снегът и този път не изненада Столична община. Това каза за сутрешния блок „Добро утро, България“ на Радио „Фокус“ Йоана Христова, зам.-кмет на София по направление „Зелена система, екология и земеползване”. Тя допълни, че сигналите за прекъснато електроподаване в различни райони на столицата са отстранени от електроразпределителното дружество,

Проблеми с американския противоракетен щит в Полша

http://dnes.dir.bg/news/polsha-protivoraketen-shtit-26983745

Технически проблеми ще отложат за 2020 година приключването на разположената в Полша част от американската система за противоракетна отбрана.

Медицински университет с "Дни на отворените врати" за кандидат-студенти и родители

http://www.moreto.net/novini.php?n=371261

За шеста поредна година Медицински университет - Варна ще отвори врати за кандидат-студенти, техните родители и гражданите на морската столица. Всички, които се интересуват от обучението и искат предварително да се ориентират за възможностите за висше образование и професионална реализация могат да посетят общоуниверситетските „Дни на отворени врати".

Началото на мотосезона се отлага със седмица

http://budnavarna.bg/31981-nachaloto-na-motosezona-se-otlaga-sas-sedmitsa/

снимка: Будна Варна

Отлагат откриването на мотосезона със седмица заради лошото време. Организираното от клуб GENTLEMEN MC мотошествие на 24 март се отменя във връзка с лошите атмосферни условия.

Шествието ще се проведе на 31 март в София по допълнително уточнен маршрут.

Материалът Началото на мотосезона се отлага със седмица е публикуван за пръв път на Будна Варна.

Тръмп подготви търговски санкции срещу Китай

http://econ.bg/Новини/Тръмп-подготви-търговски-санкции-срещу-Китай_l.a_i.759452_at.1.html

Президентът на САЩ Доналд Тръмп подписа в четвъртък меморандум за налагане на наказателни мита срещу китайски стоки за близо 60 млрд. долара годишно....

Говорителят на НАП призна за 16 млрд. злоупотреби с ДДС

https://frognews.bg/obshtestvo/misterii/govoriteliat-nap-prizna-16-mlrd-zloupotrebi-dds.html

16,2 милиарда е общата сума на ревизионните актове, с които НАП е открила злоупотреби с ДДС. Във всяка държава има дял вземания, които са категоризирани като трудносъбираеми. Нито лев от тази сума не е отписана, въпросът е каква е вероятността те да бъдат събрани. Ако една фирма няма имущество, събирането на дългове е трудно.

Говорителят на НАП призна за 16 млрд. злоупотреби с ДДС

https://frognews.bg/novini/govoriteliat-nap-prizna-16-mlrd-zloupotrebi-dds.html

16,2 милиарда е общата сума на ревизионните актове, с които НАП е открила злоупотреби с ДДС. Във всяка държава има дял вземания, които са категоризирани като трудносъбираеми. Нито лев от тази сума не е отписана, въпросът е каква е вероятността те да бъдат събрани. Ако една фирма няма имущество, събирането на дългове е трудно.

ЕС подкрепи Великобритания, че Русия е отговорна за нападението срещу Скрипал

https://www.dnevnik.bg/evropa/2018/03/23/3151518_es_podkrepi_velikobritaniia_che_rusiia_e_otgovorna_za/?ref=rss


Лидерите от Европейския съюз се съгласиха, че е доста вероятно Русия да е отговорна за нападението с нервнопаралитично вещество срещу бившия руски шпионин Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия и отзоваха посланика на общността в Москва за консултации, предадоха ДПА и "Ройтерс".<br /><br />Лидерите от ЕС, които се събраха на среща в Брюксел, обсъдиха нападението и решиха да подкрепят оценката на Великобритания, че Русия е отговорна за него, въпреки че първоначално някои лидери...

Временно затварят част от бул. „Осми Приморски полк“ заради военен ритуал

http://budnavarna.bg/31979-vremenno-zatvaryat-chast-ot-bul-osmi-primorski-polk-zaradi-voenen-ritual/

снимка: Будна Варна

Днес, 23 март между 12 и 13 часа ще бъде затворен част от бул. „Осми Приморски полк“ във Варна, припомня BudnaVarna.bg. Затворено ще бъде пътното платно в посока сп. „Почивка“, в частта от кръстовището с бул. „Чаталджа“ до кръстовището с ул. „Царевец“.

Причината е честването на 105 години от битката при Одрин. На паметника-арка на Осми Приморски пехотен полк ще се проведе заупокойна молитва, военен ритуал и тържествено поднасяне на венци и цветя.

Градският транспорт ще се отклонява от кръстовището на бул. „Осми Приморски полк“ с бул. „Цар Освободител“. Няма да се обслужват спирките в посока „Почивка“ по бул. „Осми Приморски полк“.

Материалът Временно затварят част от бул. „Осми Приморски полк“ заради военен ритуал е публикуван за пръв път на Будна Варна.

Новая Газета: „Новичок“ вече е убивал и е попаднал в ръцете на криминални структури

https://bivol.bg/novaya-novichok.html

Документи от делото „Кивелиди“ опровергават официалната версия на Кремъл, че бойното отровно вещество „Новичок“ не е разработвано в Русия и не  съществува – пише „Новая Газета“ в броя си от петък, 23 март 2018. Вещество с подобни свойства е използвано през 90-те за убийството на банкера Иван Кивелиди. В следственото дело се съдържат признания на […]

Без ток във Варна – 23 март 2018

http://budnavarna.bg/31977-bez-tok-vav-varna-23-mart-2018/

снимка: Будна Варна

Поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, днес – 23 март – петък, ще бъде прекъснато електрозахранването в следните места във Варна.

– от 09:00 ч. до 12:00 ч., гр. Варна – ул. Антон Неделчев 28, 30, 32, 34, 36; ул. Доспат 23; ул. Ивайло 39, 41, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 51, 52, 56, 61, 63, 66, 68; ул. Кап. Георги Мамарчев 1; ул. Кап. Райчо Николов 39, 41, 43, 51; ул. Патриарх Евтимий 37, 39, 41, 70; ул. Средна гора 18, 20, 22, 26; ул. Стара планина 30 , 32, 34, 41, 43, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 54, 56, 58, 60, 62, 64, 66, 68, 70; ул. Трайко Китанчев 14, 17; ул. Хан Маламир 27, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 46, 50; ул. Цар Иван Срацимир 18, 31, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 43, 44, 45, 46, 47, 49, 51, 53, 55, 59, 62.

Материалът Без ток във Варна – 23 март 2018 е публикуван за пръв път на Будна Варна.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване