Германия се зарече да продължи с натиска върху Русия за Сирия

http://www.moreto.net/novini.php?n=372464

Правителството на Германия обяви, че ще направи всичко по силите си, за да поддържа политическия натиск върху Русия относно предполагаемото използване на химически оръжия в Сирия. Това коментира говорителят на правителството Щефен Зайберт, цитиран от "Ройтерс".

Представители на Германия и Испания обсъдиха казуса с Пучдемон

http://www.mediapool.bg/predstaviteli-na-germaniya-i-ispaniya-obsadiha-kazusa-s-puchdemon-news277939.html

Германски и испански официални лица са се срещнали в Хага, за да обсъдят случая на бившия каталунски лидер Карлес Пучдемон, за чието екстрадиране настоява Испания, предаде ДПА.   Срещата е продължила до късно снощи в сградата на юридическата служба на ЕС - "Евроджъст" и е имала за цел единствено размяна на информация по сложния казус на сепаратисткия лидер.   Пучдемон бе арестуван по искане на испанските власти в северната германска провинция Шлезвиг-Холщайн на връщане от Финландия към Белгия, където бе избягал, за да избегне арест от испанската полиция по обвинения в бунт и злоупотреба с публични средства във връзка с референдума за независимост на Каталуния.   Прокуратурата на Шлезвиг-Холщайн може да оспори решението на съда на провинцията, че обвинението в бунт е недостатъчно основание за екстрадиция на Пучдемон.   Съдът обаче реши, че другото обвинение срещу Пучдемон - в злоупотреба с публични средства, може да бъде достатъчно основание той да бъде върнат в Испания.   В момента Пучдемон се намира в Берлин и трябва да се подписва в местната полиция всяка седмица.

Как са се въоръжили избягалите затворници?... Неясни резултати

http://clubz.bg/66635-kak_sa_se_vyoryjili_izbqgalite_zatvornici_neqsni_rezultati

Πpoвepĸaтa ĸaĸ ce e cтигнaлo дo дpъзĸoтo бягcтвo нa peцидивиcтитe Bлaдимиp Πeлoв и Paдocлaв Koлeв нa 3 aпpил oт Coфийcĸия зaтвop, нe e дaлa яceн oтгoвop нa въпpoca ĸaĸ тe ca ce cнaбдили c opъжиe.

Ho пъĸ тpъгвaт 14 диcциплинapни пpoизвoдcтвa – 12 oт тяx cpeщy нaдзиpaтeли, 2 – cpeщy pъĸoвoдни ĸaдpи, вĸлючитeлнo зaм.-диpeĸтopa нa зaтвopa, oтгoвapящ зa oxpaнитeлнaтa дeйнocт. Oщe пoвeчe, чe нa зaпиcитe oт ĸaмepитe ce виждaлa липca нa peaĸция oт нaдзopния cъcтaв, ĸoйтo нe e бил oбeĸт нa диpeĸтнa зaплaxa.

Peзyлтaтитe бяxa oпoвecтeни oт зaм.-миниcтъpa нa пpaвocъдиeтo Hиĸoлaй Πpoдaнoв и цитирани от правния сайт "Де Факто". Πpoвepĸaтa e извъpшeнa oт ĸoмиcия oт 6 чoвeĸa. A Πpoдaнoв дoпycнa, чe пиcтoлeтът, c ĸoйтo Bлaдимиp Πeлoв e зaплaшвaл нaдзиpaтeли пpи бягcтвoтo, e бил вĸapaн в зaтвopa в xляб. Ho нe билo изĸлючeнo opъжиeтo дa e oтишлo пpи peцидивиcтa и чpeз дpyги вeщи. Hямaлo яcнoтa и дaли нoжът нa дpyгия бeглeц Paдocлaв Koлeв e бил caмoдeлĸa.

Πpoвepĸaтa e ycтaнoвилa зaнижeн ĸoнтpoл, opгaнизaциoнни пpoпycĸи в oxpaнaтa нa зaтвopa, ĸaĸтo и чe нe ca извъpшвaни зaдължитeлнитe лични oбиcĸи нa лишeнитe oт cвoбoдa и пpoвepĸи нa пoлyчaвaнитe oт тяx пpaтĸи oтвън. Πpeпopъчaнo e пpeмecтвaнe нa пoмeщeниeтo, ĸъдeтo ce пpиeмaт пpaтĸитe.

Инaчe e ycтaнoвeнo движeниeтo нa двaмaтa peцидивиcти. Eдин чac пpeди бягcтвoтo тe ca ce cъбpaли, oтишли ca дo лaвĸaтa, ĸъдeтo ca пaзapyвaли, a пocлe ce oтпpaвили ĸъм пoмeщeниeтo зa пoлyчaвaнe нa пpaтĸи. He им e бил нaпpaвeн личeн oбиcĸ, ĸoлeтитe им cъщo нe били пpoвepeни.

Вечерта пък пред "Панорама" по БНТ министър Цецка Цачева даде пример, че много е направено, но дори и в момента съществуват 245 незаети щата, за които няма попълване.

Руският посланик в Лондон изненадан, че Скрипал бил следен

http://dnes.dir.bg/news/skripal-sergey-skripal-alexandar-jakovenko-27046011

Руският посланик в Лондон заяви, че е "силно изненадан" от твърденията на британски експерт, че руските тайни служби са следели семейство Скрипал от 5 години.

Индексите на Wall Street не намират единна посока в началото на сесията*

https://www.investor.bg/sasht/337/a/indeksite-na-wall-street-ne-namirat-edinna-posoka-v-nachaloto-na-sesiiata-259292/

Представителите на банковия сектор Citigroup, Wells Fargo и J.P. Morgan Chase обявиха резултатите си за тримесечието, надминавайки очакванията на анализаторите

ОЗХО: Няма да има бързи резултати от разследването за газови атаки в Сирия

https://www.24chasa.bg/novini/article/6815192

ОЗХО: Няма да има бързи резултати от разследването за газови атаки в СирияНяма да има бързи резултати от разследването за предполагаеми атаки с химически оръжия в Сирия, заявиха днес експерти от Организацията за забрана на химическите оръжия (ОЗХО), предаде ДПА, цитирана от БТА. Проверката на екип от ОЗХО в град Дума, североизточно от Дамаск, вероятно ще продължи няколко дни.

Ердоган видя заговор в спада на турската лира

https://www.actualno.com/asia/erdogan-vidja-zagovor-v-spada-na-turskata-lira-news_669521.html

Президентът Реджеп Тайип Ердоган заяви пред международни инвеститори, че "никой не би могъл да ослаби Турция толкова, колкото като използва обменните курсове". Изявлението му бе по повод скорошното рязко спадане на стойността на турската лира. Той смята, че явлението е заговор на външни сили. "Не се притеснявайте, Турция продължава с по-решителни стъпки. Поскъпването на валутните курсове няма разумно, логично или редовно обяснение", добави той. Неговите коментари идва

Избягалият затворник в Пловдив се е отклонил, не е избягал, смята зам.-министър Проданов

https://frognews.bg/novini/izbiagaliiat-zatvornik-plovdiv-otklonil-izbiagal-smiata-zam-ministar-prodanov.html

По думите му ”отклонил” се е професионалният термин за бягството от Пловдивския затвор на Георги Танчев. Това каза зам.-министърът на правосъдието проф. Николай Проданов, който след бягството на Пелов и Колев заяви, че повече бягства от затворите няма да има. Но не позна.

Руският посланик в Лондон силно изненадан, че Скрипал бил следен от 5 г.

https://www.24chasa.bg/novini/article/6815191

Руският посланик в Лондон силно изненадан,  че Скрипал бил следен от 5 г.Руският посланик във Великобритания каза, че твърдението на британски съветник по сигурността днес, че Русия е следила бившия разузнавач Сергей Скрипал и дъщеря му поне от 5 г. преди атаката срещу тях с нервнопаралитично вещество, е било "голяма изненада", предаде Ройтерс, цитирана от БТА. "Ако някой е шпионирал,

Докога ще се избиваме на магистралите

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6815060

Докога ще се избиваме на магистралитеНе знам кога някой ентусиаст ще тръгне да ръси със захар този участък на магистрала “Тракия”, но е факт, че от 28-ия до 25-ия километър в посока София вдясно от пътя са подредени не една и две надгробни плочи на загинали. И в обратната посока с няколко километра разлика е същото. И пак там, точно на 27-ия километър, в петък, 13 април,

Руски съд блокира достъпа до месинджъра Телеграм

https://www.24chasa.bg/novini/article/6815184

Руски съд блокира достъпа до месинджъра ТелеграмСъд в Москва се произнесе по иска на руския регулатор Роскомнадзор и нареди да бъде блокиран достъпът до приложението за текстови съобщения Телеграм в Русия, след като месинджърът отказа да предостави на Федералната служба за сигурност ключовете за дешифриране на съобщенията на потребителите, предадоха Франс прес и ТАСС, цитирани от БТА.

След Македония и Хърватия прие Истанбулската конвенция

https://offnews.bg//sviat/sled-makedonia-i-harvatia-prie-istanbulskata-konventcia-678636.html

Със 110 гласа "за" и 30 "против" хърватският парламент одобри днес Истанбулската конвенция.

Ратификацията на документа обаче доведе до разцепление в управляващата Хърватска демократична общност - 14 депутати от партията гласуваха "против".

Срещу Истанбулската конвенция се обяви и католическата църква със становището, че документът проправя пътя за легализиране на гей браковете. 

В четвъртък вечерта имаше многолюден протест срещу ратификацията в град Сплит, a в сряда на парламентарното заседание депутатът Желко Гласнович от националистическата формация "Независими за Хърватия" размаха от трибуната женско бельо и обувки на високи токчета, за да обиди колегите си, които подкрепят конвенцията.

Това са моите подаръци за жените в парламента, които са заключени в мъжки тела, иронизира Гласнович.

На 22 декември миналата година и македонският парламент ратифицира Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие.

Ад на столичното Цариградско, кола се обърна по таван

https://petel.bg/Ad-na-stolichnoto-TSarigradsko--kola-se-obarna-po-tavan-__259913

Снимка: Фейсбук  Кола се обърна по таван в София. Инцидентът е станал тази вечер в района между 4-ти километър и Окръжна болница, посока П...

Ето къде токът ще спре през уикенда във Варна и областта

https://petel.bg/Eto-kade-tokat-shhe-spre-prez-uikenda-vav-Varna-i-oblastta__259914

Бюлетин за планови прекъсвания на територията на област Варна Събота, 14.04.2018 г.: В периода 10.04.2018 - 30.04.2018 от 09:00 ч. до 16:00 ч., поради извършва...

Ето как рецидивистите Владимир Пелов и Радослав Колев духнаха от Софийския затвор

https://petel.bg/Eto-kak-retsidivistite-Vladimir-Pelov-i-Radoslav-Kolev-duhnaha-ot-Sofiyskiya-zatvor__259915

Сниика: bTV Бягството на рецидивистите Владимир Пелов и Радослав Колев на 3 април, е запечатано от две охранителни камери. Те са засекли с...

"Св. Анна" с последни данни за състоянието на ранените при касапницата край Вакарел

https://petel.bg/Sv--Anna-s-posledni-danni-za-sastoyanieto-na-ranenite-pri-kasapnitsata-kray-Vakarel__259917

Снимка: Булфото Днес, в УМБАЛ "Св. Анна" - София, са направени операции на 6 от пациентите, три жени и трима мъже, пострадли при катастрофата...

Правителството обяви 14 април за ден на национален траур

https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2018/04/13/3162840_pravitelstvoto_obiavi_14_april_za_den_na_nacionalen/?ref=rss


Правителството реши да обяви 14 април, събота, за ден на национален траур заради жертвите от катастрофата с автобус на автомагистрала "Тракия", съобщиха от Министерския съвет. В памет на загиналите националните флагове на всички държавни институции ще бъдат свалени наполовина.<br /><br />Поне шестима души загинаха и над 20 бяха ранени, след като днес около 11.20 ч. пътнически автобус на фирма "Юнион Ивкони" по линията Бургас - София се обърна на 27-ия километър...

Дачич: Сърбия е готова за компромис с Косово

https://www.actualno.com/balkani/dachich-syrbija-e-gotova-za-kompromis-s-kosovo-news_669527.html

Дипломатическата активност на Сърбия е насочена към намиране на трайно решение за косовския проблем. Сърбия е готова за компромис и ние направихме някои много важни отстъпки. Това заяви външният министър на Сърбия Ивица Дачич. „Всички срещи, които се провеждат и ще се състоят, са много важни като подготовка на почвата за някаква взаимно приемливо решение за Косово. Сърбия е готова за компромис и ние направихме някои много важни отстъпки“, заяви Дачич пред телевизия, к

Пиринско Младо пиво с нова комуникационна кампания и инвестиции за сезон 2018

https://www.actualno.com/business/pirinsko-mlado-pivo-s-nova-komunikacionna-kampanija-i-investicii-za-sezon-2018-news_669528.html

Пиринско откри новия бирен сезон на специално събитие с най-свежото предложение в портфолиото на бранда, Пиринско Младо пиво. При лансирането на Пиринско Младо пиво Карлсберг България прави инвестиции от над 2 млн. лв. за оборудване и технологична подготовка, необходима за производството на непастьоризираното пиво в пивоварната в Благоевград. През настоящата 2018 година компанията инвестира в нови 2 млн. 330-милилитрови оборотни бутилки, поради увеличеното търсене през изминалите 2 години от по

ООН: Повече от един милион души в Либия имат нужда от хуманитарна помощ

https://www.24chasa.bg/novini/article/6815156

ООН: Повече от един милион души в Либия имат нужда от хуманитарна помощПовече от един милион души в Либия имат нужда от хуманитарна помощ, заяви агенцията на ООН за бежанците, цитирана от Франс прес. "Един милион и сто хиляди души, включително бежанци и мигранти, които са много уязвими, имат нужда от хуманитарна помощ", уточни днес в комюнике Върховният комисариат за бежанците на ООН.

Държавни стипендии за победителите в 4 конкурса и 2 олимпиади за ученици във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=372469

Даровити ученици, спечелили първите места в 4 варненски конкурса и 2 олимпиади, ще могат да получават стипендии или еднократни финансови помощи от държавата. Събитията са включени в Програмата на мерките за закрила на деца с изявени дарби от държавни и общински училища през 2018 година, научи Moreto.

Тръмп изпрати в Сирия братски подарък на Путин

https://www.dnevnik.bg/analizi/2018/04/13/3162635_trump_izprati_v_siriia_bratski_podaruk_na_putin/?ref=rss


Президентът Тръмп изпрати братски подарък на президента Путин. Засега малцина го забелязват, но в близките дни това ще стане ясно за всички.<br /><br />С отказа си от незабавен удар по сирийската армия и правителствената инфраструктура в Сирия Тръмп съзнателно лиши своите военни от шанс за тактическа изненада - ключово условие за успех при подобни операции. Няма как да не признаем, че това е неявна стъпка, която цели да помогне на Путин да се справи със сегашната ситуация.<br...

Втората пенсия е на база вноски, не обещания

http://www.mediapool.bg/vtorata-pensiya-e-na-baza-vnoski-ne-obeshtaniya-news277938.html

През последната седмица беше публикувана Концепция за регламентиране на фазата на изплащане от допълнителното пенсионно осигуряване, която предизвика множество коментари. Причината за публикуването на подобна концепция е от една страна недобре разписана фаза на изплащане на вторите пенсии, а от друга приближаването на момента, когато вторите пенсии ще започнат да се изплащат – документът посочва, че първите "редовни" пенсионери от индивидуалното осигуряване се очакват в края на 2021 г., а по-значителни кохорти пенсионери се очакват през 2024 г. На практика, качественото разписване на фазата на изплащане на вторите пенсии можеше да бъде направено още преди 10 години, но въпросът беше продължително неглижиран и оставен за последния момент. Повечето коментари по концепцията не се фокусираха върху различните варианти на изплащане на вторите пенсии, а върху предоставените актюерски разчети (радващо е, че все пак такива се публикуват) и съответно върху очаквания размер на вторите пенсии. В медиите отчетливо се четеше възмущение, че половината от първата кохорта пенсионери ще получат под 30 лв. втора пенсия. Комбинацията от задължително осигуряване и актюерски разчет за 30 лева пенсия нормално предизвиква гневни коментари. Повечето мнения обаче като че ли пропускат няколко основни неща. На първо място е това, че при т. нар. втори стълб (индивидуалните партиди) няма "справедлив" и "несправедлив" размер на пенсията. Втората пенсия по своята същност допълва пенсията от НОИ и зависи от това колко си внасял през годините. Тук го няма (и по-добре) празното обещание на политиците за "адекватен" размер на пенсията. Втората ти пенсия зависи от натрупаните средства по индивидуалната партида – няма как да получиш нещо, което не си внесъл през годините. На второ място е важно да отбележим, че за т. нар. първа кохорта пенсионери от втория стълб имат ограничено осигуряване в него. Това не са работници, които през целия си трудов стаж са внасяли по 5% вноска от заплатата си в личната партида. Ако в момента изискването за стаж за първа пенсия, тоест периодът на внасяне на осигуровки, е над 35 години за жените и над 38 години за мъжете, то първата кохорта пенсионери от втория стълб ще е внасяла вноски в личната си партида около 20 години, тъй като първите вноски са от 2002 г. Тук трябва да отбележим, че продължителността на получаване на първа пенсия у нас вече е над 21 години, което неизбежно се взима под внимание при определянето на пожизнената пенсия. Накратко, 20 години внасяш по 5% от заплата си и после ти смятат пожизнена пенсия със средна продължителност от над 20 години – трудно ще докараш "голяма" пенсия с тази сметка. В горния пример дори сме пренебрегнали това, че в първите години вноската за втора пенсия не е 5%, тъй като се тръгва от 2% вноска през 2002 г. Знаете ли колко например е била брутната вноска за втора пенсия на осигурените на минимална заплата през 2002 г.? Отговорът е 2 лв. на месец. Общо 24 лв. за цялата 2002 г. До 2007 г. месечната вноска на осигурените на минимална заплата не надхвърля 10 лева, а до 2015 г. остава под 20 лв. В случая комбинацията от осигуряване на минимални доходи, ниска вноска и съкратен почти наполовина период на осигуряване на практика гарантира крайния резултат. Актюерският разчет показва, че ако например мъж се осигурява за втора пенсия с 5% вноска на средния осигурителен доход за период от 38 години, то през 2040 г. ще получи пожизнена допълваща пенсия от 305 лв. на месец. Това е 10 пъти повече от цитираните 30 лв. при осигуряване на минимална заплата за период от 20 г. Разбира се, през 2040 г. въпросните 305 лв. също няма да осигуряват адекватен доход сами по себе си, но в случая говорим за допълващ такъв и то на база запазване на вноската на нива от 5% от заплатата. На трето място трябва да отбележим, че концепцията разписва три варианта за получаване на втората пенсия – еднократно изплащане, срочна пенсия с наследяване и пожизнена пенсия без наследяване. Вариантите са напълно логични и следва да се търси максимално либерален режим по отношение на опциите пред пенсионерите, тоест всеки да има право на избор кой вариант е най-добър за него. В това отношение втората пенсия отчетливо се различава спрямо тази от НОИ и дава много повече възможности за гъвкави решения. Тези, които са се осигурявали на минимална заплата например, ще имат натрупани 4 324 лв. през 2021 г. и 6 165 през 2024 г. При тях вариантът еднократно плащане е най-вероятният. Ако си се осигурявал на средния осигурителен доход, сметките показват натрупани средства от 8 229 лв. през 2021 г. и 11 519 през 2024 г. На последно място не трябва да забравяме, че всеки има правото да се откаже от втората си пенсия и да прехвърли всичките си средства в НОИ. Този "избор" е бил многократно критикуван от нас, тъй като е форма на доброволно предаване на спестяванията в полза на държавата, но все пак е наличен. Данните досега показват, че много малко хора са предприели подобна стъпка – общият размер на прехвърлените средства е около 65 млн. лв. за 2015 и 32 млн. лв. за 2016 г., тоест осигуряващите се масово предпочитат личните си партиди, вместо да зависят изцяло от НОИ.

14 април - ден на национален траур за загиналите на Тракия

https://www.vesti.bg/bulgaria/14-april-den-na-nacionalen-traur-za-zaginalite-na-trakiia-6081289

В тяхна памет националните флагове на всички държавни институции ще бъдат свалени наполовина

ЕНЕРГО-ПРО Продажби с нов телефон за обслужване на клиенти

http://www.cross.bg/energo-pro-klientite--1572473.html

/КРОСС/ ЕНЕРГО-ПРО въвежда нова денонощна телефонна линия за въпроси и сигнали 0700 800 61, която ще обслужва клиентите на дружеството ЕНЕРГО-ПРО Продажби. Запазва се досега използваният номер 0700 161 61, който се обособява за клиентите на Електроразпределение Север (предишно име ЕНЕРГО-ПРО Мрежи). Промяната се налага поради правното изискване на европейското законодателство за разделяне на електроснабдителното и електроразпределителното дружество в рамките на компанията. На новосъздадения номер 0700 800 61 клиентите на ЕНЕРГО-ПРО Продажби могат да получат информация за: · Проверка на сметка за електроенергия на регулиран пазар; · Ред и начини за заплащане на електрическата енергия; · Текущи промоции и кампании. На номер 0700 161 61 клиентите на Електроразпределение Север могат да се обръщат към дружеството за: · Сигнал за авария; · Проверка на сметка към Електроразпределение Север АД; · Изисквания и начини за присъединяване към електроразпределителната мрежа; · Запитване относно процедура по излизане на свободен пазар. Операторите на двете телефонни линии са на разположение на клиентите за сигнали и запитвания 24 часа в денонощието. Промяната влезе в сила от 12.04.2018 г.    

Колелото на трамвай 6 не е частна собственост, имало грешка в кадастъра

https://www.actualno.com/sofia/koleloto-na-tramvaj-6-ne-e-chastna-sobstvenost-imalo-greshka-v-kadastyra-news_669518.html

Техническа грешка е причината неправителствената гражданска организация „Спаси София“ и общинският съветник Войслав Тодоров да твърдят, че колелото на трамвай 6 в кв. „Лозенец“ е частна собственост. Това коментира Георги Георгиев от направление Архитектура и градоустройство на Столичната община. Георгиев обясни, че въпросният терен досега не е имал конкретен собственик. „Допусната техническа грешка в кадастъра вече е отстранена и предстои

Путин предупреди Макрон да не предприема опасни действия в Сирия

https://www.24chasa.bg/novini/article/6815146

Путин предупреди Макрон да не предприема опасни действия в СирияПрезидентът на Русия Владимир Путин е предупредил френския си колега Еманюел Макрон в петък да не предприема „опасни действия“ в Сирия, като това се е случило в хода на телефонен разговор между двамата лидери, предава AFP, като се позовава на съобщение от Кремъл. „Най-важно е да се въздържаме от зле обмислени и опасни действия,

Радев със съболезнования към близките на загиналите

https://frognews.bg/novini/radev-sas-saboleznovaniia-kam-blizkite-zaginalite.html

Изказвам искрени съболезнования на семействата и близките на загиналите при трагичната катастрофа на магистрала ”Тракия” днес.

МВР откри кризисни телефони за информация за състоянието на ранените на "Тракия"

https://www.24chasa.bg/novini/article/6815151

МВР откри кризисни телефони за информация за състоянието на ранените на "Тракия"Кризисни телефонни номера: 02/ 982 51 54 и 0889 94 42 60 Министерството на вътрешните работи откри временна телефонна линия. На кризисните телефонни номера 02/ 982 51 54 и 0889 94 42 60 , през цялото денонощие, близки и познати на пътувалите в катастрофиралия автобус на АМ "Тракия" край Вакарел ще могат да се информират за състоянието им.

14 април е обявен за ден на национален траур

http://nakratko.bg/category/58/157782/


С решение на Министерския съвет 14 април, събота, е обявен за ден на национален траур за жертвите от тежката катастрофа на автомагистрала „Тракия“. Правителството изказва своите съболезнования на близките на загиналите.

Дневен хороскоп за 14 април

https://www.actualno.com/curious/dneven-horoskop-za-14-april-news_669495.html

Овен През този ден ще сте късметлиите на Зодиака. Не си давайте зор там, където не е нужно. Точно сега нямате нужда от излишни занимания. Телец Днес ще имате енергия за работен ден. Изборът дали да я прекарате точно по този начин е ваш, но загубеното време за почивка не може да се върне. Близнаци Някой ще ви припомни забравено обещание. Направете така, че да го изпълните без на наблягате на закъснението. Т.е. трябва да сте незабележимо перфектни. Рак През този ден някой ще ви позволи да

Турция иска арест на 140 души заради връзки с Гюлен

https://www.24chasa.bg/novini/article/6815142

Турция иска арест на 140 души заради връзки с ГюленТурски прокурори са издали заповеди за арест на 140 души, включително действащи офицери от армията, заради предполагаеми връзки с живеещия в САЩ ислямски проповедник Фетхуллах Гюлен, обвинен за организиране на опита за преврат от юли 2016 г., предаде Ройтерс, цитирана от БТА. Полицията е предприела едновременно операции в 34 окръга на страната за

Клубовете от Висшата лига отхвърлиха видеоповторенията

https://www.dnevnik.bg/sport/2018/04/13/3162788_klubovete_ot_visshata_liga_othvurliha/?ref=rss


Клубовете от Висшата лига гласуваха против въвеждането на системата за видеоповторения от следващия сезон. Английското първенство ще бъде единственото от големите в Европа, което няма да използва технологията за преглед на съдийските решения.<br /><br />Германската Бундеслига и италианската Серия А използват видеоповторения от началото на настоящия шампионат и ще продължат и през следващия. От есента към тях ще се присъединят испанската Примера дивисион и френската Лига 1....

Проф. Любен Тотев преизбран начело на Съвета на ректорите на висшите училища

https://www.24chasa.bg/novini/article/6815143

Проф. Любен Тотев преизбран начело на Съвета на ректорите на висшите училищаДосегашният председател на Съвета на ректорите на висшите училища в България проф. Любен Тотев беше преизбран за втори двегодишен мандат като председател от състоялото се днес Общо събрание на Съвета на ректорите. Това съобщи на пресконференция самият проф. Любен Тотев, който е и ректор на Минно-геоложкия университет в София. Проф.

14 април е обявен за ден на национален траур

http://www.moreto.net/novini.php?n=372470

С решение на Министерския съвет 14 април, събота, е обявен за ден на национален траур за жертвите от тежката катастрофа на автомагистрала „Тракия“. Това съобщиха от правителствената информационна служба. Правителството изказва своите съболезнования на близките на загиналите.

Още едно обяснение за усмивката на Мона Лиза

http://dnes.dir.bg/news/ucheni-usmivka-mona-liza-27045893

Нови проучвания на учени от Калифорнийския университет хвърлиха светлина върху една от големите загадки на днешния свят - усмивката на Мона Лиза.

Ден на траур за жертвите от тежката катастрофа на АМ "Тракия"

https://www.actualno.com/society/den-na-traur-za-jertvite-ot-tejkata-katastrofa-na-am-trakija-news_669524.html

С решение на Министерския съвет 14 април, събота, е обявен за ден на национален траур за жертвите от тежката катастрофа на автомагистрала "Тракия", съобщиха от правителствената пресслужба. На кризисните телефонни номера 02/ 982 51 54 и 0889 94 42 60 през цялото денонощие, близки и познати на пътувалите в катастрофиралия автобус ще могат да се информират за състоянието им. Правителството изказва своите съболезнования на близките на загиналите. В тяхна памет националните флагове на в

Прокуратурата в Несебър разки пред ученици кой е човекът под тогата

https://www.24chasa.bg/region/article/6815048

Прокуратурата в Несебър разки пред ученици кой е човекът под тогатаУченици от Несебър гостуваха на районната прокуратура днес, в Деня на отворените врати. Събитието е посветено на 30-годишнината от създаването на Районна прокуратура Несебър, а обсъжданите теми бяха "Човекът под тогата", "Непълнолетните лица като жертви и извършители на престъпления". Деца от 8 и 11 клас на СОУ "Любен Каравелов" се запознаха

Правителството обяви събота за ден на траур за жертвите на ”Тракия”

https://frognews.bg/novini/pravitelstvoto-obiavi-sabata-den-traur-jertvite-trakiia.html

Утре е ден на национален траур за жертвите от днешната свирепа катастрофа на магистрала ”Тракия”. Това реши Министерският съвет преди малко.

Борисов, Радев и Караянчева - със съболезнования (ИЗЯВЛЕНИЯ)

http://clubz.bg/66634-borisov_radev_i_karaqncheva_sys_syboleznovaniq_izqvleniq

Снимка БГНЕС

Поднасям искрените си съболезнования на близките на загиналите в днешната тежка катастрофа на АМ „Тракия”. Надявам се всички пострадали бързо да се възстановят. От страна на болниците и институциите са предприети всички мерки за оказване на помощ на нуждаещите се.

Това написа министър-председателят Бойко Борисов във фейсбук профила си след днешната катастрофа.

Президентът Румен Радев също написа във фейсбук:

Изказвам искрени съболезнования на семействата и близките на загиналите при трагичната катастрофа на магистрала „Тракия“ днес. Както аз, така и цялото ни общество, сме съпричастни с болката и скръбта ви.

Желая леко възстановяване на всички пострадали. Благодаря на всички медицински екипи, които помогнаха на ранените и полагат грижи за лечението им.

 

Председателят на Народото събрание Цвета Караянчева заявява в профила си:

С дълбока скръб приех новината за ужасяващата катастрофа на автобус, която отне живота на български граждани! Изразявам дълбоки съболезнования, най-искрена съпричастност и солидарност към семействата и близките на загиналите при тежкия инцидент на автомагистрала „Тракия“. Уверена съм, че отговорните институции ще направят всичко възможно причините за инцидента да бъдат открити и ще предприемат мерки за ограничаване на войната по пътищата!

Пожелавам скорошно възстановяване на ранените граждани.

Както вече бе съобщено, утре е обявен ден на национален траур. 

 

 

Жребият в Шампионска лига - нагласен?

https://www.actualno.com/football/jrebijat-v-shampionska-liga-naglasen-news_669522.html

В петък по обед беше изтеглен жребият за полуфиналите на Шампионска лига. Украинската футболна легенда Андрий Шевченко изтегли изключително интересни двойки, като за 5-и път в историята на най-комерсиалния клубен турнир Реал Мадрид ще се изправи срещу Байерн Мюнхен в тази фаза на надпреварата. "Кралския клуб" спечели последните 2 издания на Шампионска лига и 3 от последните 4, но Байер е големият фаворит през този сезон, най-вече заради отличните треньорски умения на Юп Хайнкес. Най-щ

"Нечистокръвната" Русия навлиза в епоха на 300 години самота

https://www.dnevnik.bg/analizi/2018/04/13/3162649_nechistokruvnata_rusiia_navliza_v_epoha_na_300_godini/?ref=rss


Русия четири века се е движила към Изтока и още четири века - към Запада, без да пусне корени на нито едно от двете места. И двата пътя са изчерпани. Сега ще са нужни идеологии за трети път, трети тип цивилизация, трети свят, трети Рим.<br /><br />Това е основното послание от статия на президентския съветник Владислав Сурков, публикувана в началото на април в списание "Русия в глобалната политика", едно от авторитетните руски издания за международни отношения.<br...

Фиктивните назначения на безработни са вероятно схема за доказване на персонал

http://econ.bg/Новини/Фиктивните-назначения-на-безработни-са-вероятно-схема-за-доказване-на-персонал_l.a_i.760396_at.1.html

Фиктивните назначения на безработни на трудови договори в несъществуващи фирми са вероятно част от схема за доказване на персонал. Хипотезата изрази...

МВР откри кризисни телефони за информация за пострадалите на 'Тракия'

https://offnews.bg//obshtestvo/mvr-otkri-krizisni-telefoni-za-informatcia-za-postradalite-na-trakia-678654.html

Министерството на вътрешните работи откри временна телефонна линия във връзка с тежката катастрофа на магистрала "Тракия", при която загинаха шестима души, а 23-ма бяха ранени.

На кризисните телефонни номера 02/ 982 51 54 и 0889 94 42 60 през цялото денонощие близки и познати на пътувалите в катастрофиралия автобус ще могат да се информират за състоянието им.

Министър Валентин Радев изказа своите искрени съболезнования към близките на загиналите и пострадалите в тежкия пътен инцидент.

Министър Радев поясни, че причината за трагичния инцидент тепърва ще се изяснява в рамките на започналите следствени действия.

Той потвърди, че шестима са загинали при катастрофата.

Започнала е и проверка на фирмата превозвач, в която МВР оказва съдействие на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията. Очаква се до час – час и половина да бъде възстановено движението по автомагистрала „Тракия“.

Американски милиардер иска Калифорния да бъде разделена на три щата

https://www.24chasa.bg/novini/article/6815130

Американски милиардер иска Калифорния да бъде разделена на три щатаАмериканският милиардер Тим Дрейпър заяви, че разполага с достатъчно подкрепа, за да поиска жителите на Калифорния да се произнесат дали техният щат - най-многолюдният в страната, да бъде разделен на три, предаде Асошиейтед прес. Дрейпър планира следващата седмица да представи на държавния секретар на Калифорния петиция с над 600 000 подписа.

Клои Кардашиян е заснела раждането на дъщеря си за семейното риалити шоу

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6815119

Клои Кардашиян е заснела раждането на дъщеря си за семейното риалити шоуПочитателите на риалити семейството Кардашиян ще могат да видят появата на най-новия му член, след като стана ясно, че Клои Кардашиян е заснела раждането на дъщеря си, съобщи Контактмюзик. Според сп. "Пийпъл" 33-годишната риалити звезда е допуснала камерите на семейното шоу "Keeping Up with the Kardashians" в родилна зала,

Най-много номинации Аскеер за "Лисичета" на Бина Харалампиева

http://www.mediapool.bg/nai-mnogo-nominatsii-askeer-za-lisicheta-na-bina-haralampieva-news277937.html

С пет номинации за театралните награди Аскеер 2018,, постановката на Бина Харалампиева "Лисичета" от Лилиан Хелман, играеща се на сцената на Народния театър "Иван Вазов", е тазгодишният лидер сред общо тринадесетте театъра, които със своите 20 заглавия се борят за престижните награди. Кои са победителите ще стане ясно на 24 май, когато традициино се връчват отличията на церемония в Театър "Българска армия". За цялостен принос се предвижда да бъде отличен актьорът Васил Михайлов, който получи същото признание и от Съюза на артистите за наградите ИКАР през февруари, но го отказа. Фондация "Академия Аскеер" обяви в петък пълния списък с номинираните заглавия, режисуари, актьори, композитори и др., които са избирани сред сто представления, повечето от които са дело на столичните театри. "Лисичета" ще се бори в категорията най-добър режисьор, водеща мъжка и поддържаща женска роля, както и за сценография и костюми. С четири номинации представлението на Иван Пантелеев "NеоДачници” по "Дачници“ от Максим Горки, също на Народния театър, е следващият спектакъл в най-големи шансове да си тръгне със статуетката Аскеер, дело на скулптора Георги Чапкънов. Още един спектакъл на Харалампиева от сцената на Малък градски театър "Зад канала” по романа на Джон Стайнбек "Зимата на нашето недоволство" е след лидерите по номинации – за поддържаща мъжка и женска роли и за музика. Следват с по две наминации варненското представление "Хенри ІV" под режисурата на Лилия Абаджиева и "Танцът Делхи" на Галин Стоев, който също се играе на сцената на Народния театър. В битката за най-добро представление влизат "NеоДачници”, "Танцът Делхи“ от Иван Вирипаев и "12-те гневни“ от Реджиналд Роуз, постановка Пламен Марков, Общински културен институт Театър "Възраждане“. Претендентите за отличието за най-добра режисура са Бина Харалампиева за "Лисичета", Галин Стоев за "Танцът Делхи“ и Иван Пантелеев за "NеоДачници”. В категорията за водеща мъжка роля се състезава Деян Донков за ролята на Калигула в едноименния спектакъл на Диана Добрева по Албер Камю на сцената на Народния театър и за превъплъщението си в Хари в "Палачи” от Мартин МакДона, постановка на Стоян Радев в Театър "София”. Другите номинирани са Захари Бахаров за изпълнението на Бай Славе в "Чамкория” по романа на Милен Русков, постановка на Явор Гърдев в Театър 199, и Юлиан Вергов за ролята на Сергей Василиевич Басов, адвокат в "NеоДачници”. Три дами се състезават и за отличието в категорията водеща женска роля. Това са Александра Василева за ролята на Олга Алексеевна в "NеоДачници”, Теодора Духовникова за изиграването на Регина в "Лисичета” и Мария Стефанова за ролята на А в "Три високи жени” от Едуард Олби, постановка Стефан Спасов и Народния теетър. За наградата за изгряваща звезда претендират двама актьори и режисьор. Веселин Петров е номиниран за ролите на Труфалдино и Панталоне в "Кралят Елен” по Карло Гоци, постановка Анастасия Събева в Театър "Азарян“, НДК. Делян Илиев за режисурата на "Три сестри“ от Антон П. Чехов, постановка на Делян Илиев в Родопския драматичен театър "Николай Хайтов“ – Смолян, както и Неда Спасова за превъплъщението й във Варвара Петровна в Програма Достоевски "Изгонването на бесовете“ – "Бесове“ по Фьодор М. Достоевски, постановка Иван Добчев, Театрална работилница "Сфумато“ В категорията поддържаща мъжка роля се надпреварват Александър Хаджиангелов за ролята на М в "Петел” по пиесата „Соск“ от Майк Бартлет, постановка Стайко Мурджев в Младежкия театър; Малин Кръстев за ролята на Дани Тейлър в "Зимата на нашето недоволство” и Явор Бахаров за ролята на сицилианецът Микеле в "Редки тъпанари“ по филма на Марио Моничели, постановка Стефан Москов, Драматичен театър "Сава Огнянов“ – Русе Битката за поддържаща женска роля се води между Ана Пападопулу за ролята на Бърди в "Лисичета”, Василена Атанасова за ролята на Марджи Йънт Хънт в "Зимата на нашето недоволство” и за ролята на Линда в "Пияните” от Иван Вирипаев, постановка Явор Гърдев в Малък градски театър "Зад канала”, както и Стефка Янорова за ролята на Ракел в "След репетицията” от Ингмар Бергман, постановка Валентин Ганев, Театър „Българска армия” За сценография са номинирани Свила Величкова за "Лисичета”, Васил Абаджиев за "Хенри IV“ и за "Ако нямах лоши сънища” по Уилям Шекспир, постановка Лилия Абаджиева, Театър "Азарян”, НДК, и Марина Райчинова за "Франкенщайн” от Ник Диър, постановка Стайко Мурджев, Театър "София”. За костюми са номинирани Васил Абаджиев за "Хенри IV“, Свила Величкова за "Лисичета”, Нина Пашова за "Калигула” и за "Три високи жени”. За отличието в категорията театрална музика се състезават Асен Аврамов за "Зимата на нашето недоволство”, Мишо Шишков за "Moderato cantabile” от Маргьорит Дюрас, постановка Стилиян Петров,Театър "Любомир Кабакчиев” – Казанлък, и Петър Дундаков за "Франкенщайн” от Ник Диър, постановка Стайко Мурджев, Театър "София” Преди десет дни бяха обявени номинациите в категория Съвременна българска драматургия за 2018 г. Това са "Изход" от Йоана Мирчева, "Закачане" от Неда Соколовска и "Цветът на дълбоките води" от Оля Стоянова,

Преговорите между Турция и ЕС за визовия режим се активизират

https://www.actualno.com/asia/pregovorite-mejdu-turcija-i-es-za-vizovija-rejim-se-aktivizirat-news_669509.html

До края на април в Анкара ще пристигне делегация от ЕС, която ще обяви позицията на Брюксел по оставащите 7 критерия от преговорния процес за членството, активизират се контактите с Турция по въпроса за либерализацията на визовия режим, съобщава Анадолската агенция. Преговорите за визите за турските граждани бяха възобновени през февруари т.г., когато Анкара предостави в Брюксел плана си за действията по оставащите критерии от споразумението за облекчаването на визовия режим. Освен това

Трагедията на "Тракия"! Мъж не може да се свърже с близките си

https://petel.bg/Tragediyata-na-Trakiya--Mazh-ne-mozhe-da-se-svarzhe-s-blizkite-si__259909

СЛЕДЕТЕ ВСЯКА МИНУТА В PETEL.BG ОГРОМНАТА ТРАГЕДИЯ НА МАГИСТРАЛА "ТРАКИЯ" Трима от пострадалите са отивали на летището за полет към чужбина,...

Прогноза за времето през почивните дни

https://petel.bg/Prognoza-za-vremeto-prez-pochivnite-dni-__259903

В събота и неделя времето ще остане сравнително топло, макар че дневните температури слабо ще се понижат, на места ще има и краткотрайни в...

Мишки изядоха 540 кг марихуана, осем полицая са уволнени

https://petel.bg/Mishki-izyadoha-540-kg-marihuana--osem-politsaya-sa-uvolneni__259910

Илюстрация Уикипедия Осем аржентински полицейски служители са освободени от длъжност, защото обвиниха мишки, за липсата на наркотици, ...

Възстановиха движението в трагичния участък, където смъртта застигна шестима българи днес

https://petel.bg/Vazstanoviha-dvizhenieto-v-tragichniya-uchastak--kadeto-smartta-zastigna-shestima-balgari-dnes__259911

Възстановено е движението при км 27 от АМ "Тракия", в двете посоки.  Трафикът временно беше ограничен и пренасочен по обходни маршрути пора...

Илиан Илиев: Трудно се играе за задължителна победа

https://petel.bg/Ilian-Iliev--Trudno-se-igrae-za-zadalzhitelna-pobeda__259912

Наставникът на Черно море Илиан Илиев говори след победата на неговия тим с 2:0 над Витоша (Бистрица). "Имахме задачата да постигнем зад...

Китай хвана заподозрян сред тълпа от 60 000 души с технология за разпознаване

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6815103

Китай хвана заподозрян сред тълпа от 60 000 души с технология за разпознаванеКитайската полиция използва технология за лицево разпознавана и арестува мъж, намиращ се сред 60-те хиляди посетители на концерт, предаде Би Би Си. Заподозреният, който бе идентифициран само като г-н Ао, бил на концерт на позвездата Джаки Чун миналия уикенд в град Нанчан, Югоизточен Китай, когато бил заловен.

Ето кой е купувачът! Бившият медиен бос, Георги Илиев, е новият собственик на боулинг център "Корона" в Благоевград

http://www.struma.com/biznes/eto-koi-e-kupuvachut-bivshiyat-medien-bos-georgi-iliev-e_132972/

Бившият собственик на агенция "Блиц", сега частен предприемач и собственик на една от най-модерните клиники за красота и здраве в столицата, Георги Илиев, е новият собственик на боулинг център "Корона", научи Struma.com. На мястото на центъра Жоро Илиев ще прави възстановителен център за здраве по подобие на този в София, съобщават близки до предприемача.

Според запознати, Илиев е изкупил дълга на собствениците на центъра към банката и ако те не успеят да си го...

Продължава

Корнелия Нинова се среща с младежи от цяла Европа

http://www.cross.bg/korneliya-ninova-se-sreshta-s-mladezhi-ot-tzyala-evropa-1572491.html

/КРОСС/ Лидерът на БСП Корнелия Нинова ще се срещне с членовете на бюрото на Младите европейски социалисти /ЙЕС/ в събота, 14 април, в 15.00 ч. в хотел Рила, зала 3 в София. На срещата с председателя на БСП ще присъстват президентът на (ЙЕС) Жоао Албъкърк, заедно с лидерите на ЙЕС от Германия, Франция, Великобритания, Испания, Италия, Австрия, Португалия, Швеция, Швейцария, Ирландия, Белгия, Унгария, Дания, Финландия, Хърватия, Чехия, Гърция, Румъния, Латвия, Литва, Сърбия, Албания.

14 април е обявен за ден на национален траур

http://dnes.dir.bg/news/den-natzionalen-traur-14-april-27045834

С решение на Министерския съвет 14 април, събота, е обявен за ден на национален траур за жертвите от тежката катастрофа на автомагистрала „Тракия“.

14 април бе обявен за ден на национален траур заради катастрофата на "Тракия"

https://www.24chasa.bg/novini/article/6815114

14 април бе обявен за ден на национален траур заради катастрофата на "Тракия"С решение на Министерския съвет 14 април, събота, е обявен за ден на национален траур за жертвите от тежката катастрофа на автомагистрала „Тракия“. Това съобщиха от правителствената пресслужба. Правителството изказва своите съболезнования на близките на загиналите. В тяхна памет националните флагове на всички държавни институции ще бъдат свалени

Ди Велт: По случая ”Скрипал” вече има доказателства

https://frognews.bg/svqt/velt-sluchaiat-skripal-veche-ima-dokazatelstva.html

Експертите от ОЗХО твърдят, че за отравянето на Скрипал е използвано вещество с ”много висока чистота”. А това ни казва, че в атаката са замесени Кремъл и военните, коментира Клаус-Дитер Франкенбергер от ФАЦ.

Ди Велт: По случая ”Скрипал” вече има доказателства

https://frognews.bg/novini/velt-sluchaiat-skripal-veche-ima-dokazatelstva.html

Експертите от ОЗХО твърдят, че за отравянето на Скрипал е използвано вещество с ”много висока чистота”. А това ни казва, че в атаката са замесени Кремъл и военните, коментира Клаус-Дитер Франкенбергер от ФАЦ.

Обявиха 14 април за ден на национален траур

http://www.cross.bg/katastrofa-trayr-natzionalen-1572505.html

/КРОСС/ С решение на Министерския съвет 14 април, събота, е обявен за ден на национален траур за жертвите от тежката катастрофа на автомагистрала „Тракия". Правителството изказва своите съболезнования на близките на загиналите. В тяхна памет националните флагове на всички държавни институции ще бъдат свалени наполовина. Припомняме, че при тежка катастрофа на АМ "Тракия" днес по обед загинаха 6 души, а 22 бяха ранени. По последна информация, вероятно инцидентът е причинен от съприкосновението на лек автомобил с автобуса, при което той е излязъл от платното и се е преобърнал в канавката.    

Ден на национален траур утре за жертвите на катастрофата на Тракия

https://offnews.bg//obshtestvo/den-na-natcionalen-traur-utre-za-zhertvite-na-katastrofata-na-trakia-678650.html

С решение на Министерския съвет 14 април, събота, е обявен за ден на национален траур за жертвите от тежката катастрофа на автомагистрала „Тракия“.

Пътнически автобус се обърна на "Тракия". Загинаха шестима души, а 23-ма бяха ранени. 

В памет на загиналите националните флагове на всички държавни институции ще бъдат свалени наполовина.

Правителството изказва своите съболезнования на близките на загиналите. 

Занчев: Европейските инвестиции до 2030 г. ще имат решаваща роля за жп транспорта

http://www.cross.bg/bulgariya-investitzii-zanchev-1572504.html

/КРОСС/ Решенията, които предстои да се вземат относно следващата Многогодишна финансова рамка на ЕС имат решаваща роля за развитието на жп транспорта в България. Това заяви заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Велик Занчев при откриването на среща на високо равнище на тема „Подкрепа от ЕС за развитието на железопътния транспорт в България и Западни Балкани: настоящи възможности и бъдеща перспектива". Събитието е част от календара на Българското председателство на Съвета на ЕС и се организира от Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, в сътрудничество с Асоциацията на европейската железопътна транспортна индустрия UNIFE. Участие във форума взеха още евродепутатът от ЕНП Андрей Новаков, ръководителят на Представителството на Европейската комисия в България Огнян Златев, генералният директор на UNIFE Филип Ситроен, както и представители на ЕК, бизнеса и др.„Структурните фондове, Кохезионният фонд и Механизмът за свързване на Европа са основни източници на финансиране на инфраструктурата в изоставащите региони на територията на Европейския Съюз и България много разчита на тази подкрепа, за да продължи изграждането на базовата железопътна инфраструктура", акцентира Велик Занчев

Найденов, убил съпругата си, остава в ареста

http://dnes.dir.bg/news/ostava-nidenov-arest-saprugata-27045147

Състав на САС е потвърдил мярка за неотклонение „задържане под стража“ на Н. Найденов (на 63 години), обвинен за извършено от него умишлено убийство.

5 причини да посетите Южна Африка

https://www.actualno.com/travel/5-prichini-da-posetite-ujna-afrika-news_669404.html

Опитвате се да решите къде да бъде следващата ваканция, която да помните дълго време? Спрете с търсенето, защото отговора вече е тук: Южна Африка. Според последните пътешественически тенденции, Южна Африка се превръща в държава, която задължително трябва да посетите поне веднъж в живота си. И докато много дестинации твърдят, че са перфектни по всякакъв начин и имат по нещо за всеки, Южна Африка наистина изпълнява всички тези обещания. Ето защо: 1. Гледките Ако можете, пътувайте до няколко разл

Виртуозният Марио Хосен и Лиляна Хосен за пръв път на сцена във Варна като семеен тандем

http://www.moreto.net/novini.php?n=372446

На 20 април, от 19 часа, в зала 1 на Фестивален и конгресен център ще се състои концертът с диригент Маестро Борислав Иванов и солисти Марио Хосен – цигулка, и Лиляна Кехайова Хосен – виолончело, научи Moreto.net. „Преродения Паганини“, както го възхвалява световната критика, винаги провокира с класна и емоционална интерпретация.

Поне седем от катастрофата с опасност за живота

https://frognews.bg/novini/pone-sedem-katastrofata-opasnost-jivota.html

Поне седем от пострадалите в тежката катастрофа на магистрала „Тракия“ са с опасност за живота. В трагичния инцидент загинаха 6 човека - 5 жени и един мъж, 21 са откарани в 5 болници в София, сред тях и дете, което е спешно оперирано.

Руснаци разпродават имотите си в България

http://econ.bg/Новини/Руснаци-разпродават-имотите-си-в-България_l.a_i.760395_at.1.html

Скок на продажбите на имоти в България от собственици-руски граждани регистрират агенции от бранша в Русия, съобщава dir.bg.  Създадена е...

“Бисери от поморийския бряг” ще се проведе на 15.04.2018г.

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/zBXolZci8dM/

Съпричастни към жертвите от катастрофата и мъката на близките, за невинно загиналите наши сънародници, ХХII песенен конкурс “Бисери от поморийския бряг” ще се проведе на 15.04.2018г. от 10.30ч., съобщиха организаторите.

Русия е изпробвала бойни отровни вещества върху брави, обяви Великобритания

http://nakratko.bg/category/25/157781/


Русия е правила изпитания върху брави като начин за използването на нервнопаралитични вещества, а също е хаквала имейлите на Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия поне от 2013 г. насам.

За голям кораб – голямо торпедо: руски адмирал даде прост отговор за агресията

http://pogled.info/svetoven/za-golyam-korab-golyamo-torpedo-ruski-admiral-dade-prost-otgovor-za-agresiyata.93790

/Поглед.инфо/ Бившият главнокомандващ на ВМФ на Русия назова способа как да се потопи американският ескадрен миноносец.

Sun откри Юлия Скрипал: крият я във военна база

http://pogled.info/svetoven/evropa/Sun-otkri-yuliya-skripal-kriyat-ya-vav-voenna-baza.93791

/Поглед.инфо/ Дъщерята на бившия агент на ГРУ Сергей Скрипал Юлия е била преместена от болницата в една от британските военни бази, пише The Sun. Според изданието, там рускинята се наблюдава под въоръжена охрана и лекарско наблюдение.

NYTimes: САЩ искат да накажат Асад за „химическото нападение“, но не и да се въвличат в конфликт

http://pogled.info/svetoven/NYTimes-sasht-iskat-da-nakazhat-asad-za-himicheskoto-napadenie-no-ne-i-da-se-vavlichat-v-konflikt.93792

/Поглед.инфо/ Президентът на САЩ Доналд Тръмп отложи чуждестранните си посещения, за да обсъди със съветниците си потенциалния отговор за „химическата атака“ в Сирия, съобщава The New York Times. Американските власти разглеждат „всички възможни варианти“ при това мнозина високопоставени лица са уверени, че ударът трябва да бъде по-мощен и мащабен от този от миналата година, но основният въпрос е доколко.

Измамиха баба от Ямбол с 1900 лв

https://www.24chasa.bg/novini/article/6815089

Измамиха баба от Ямбол с 1900 лвПенсионерка от Ямбол е била измамена с 1900 лева от двама непознати, съобщиха от Областната дирекция на МВР. По телефона жената е била въведена в заблуда за някаква промяна в закона, според която, ако пенсионер покаже спестяванията си на социален работник, които ги опише, ще последва увеличение на пенсията.

H&M се сблъсква с нови проблеми - доставките

https://www.investor.bg/stil/348/a/hm-se-sblyskva-s-novi-problemi-dostavkite-259280/

Модната верига не успява да достави стоките, поръчани онлайн, достатъчно бързо

Шест месеца след разпореждането на Борисов мерките за безопасност в автобусите още се пишат

https://www.dnevnik.bg/politika/2018/04/13/3162716_shest_meseca_sled_razporejdaneto_na_borisov_merkite_za/?ref=rss


Шест месеца след тежката катастрофа с автобус край ловешкото село Микре, в която загинаха десет души, мерките за безопасност в обществените превозни средства все още не са приети. Става въпрос за идеята във всички автобуси да има колани за всички пътуващи, които на свой ред да бъдат принудени да ги слагат, както и видеорегистратори, които да записват в реално време пътната обстановка около съответното возило.<br /><br />Мерките бяха начертани на спешно неделно заседание при премиера...

Рекламите в центъра на София - по-малко и по-малки

http://www.mediapool.bg/reklamite-v-tsentara-na-sofiya---po-malko-i-po-malki-news277936.html

По-малки и по-малко реклами и по-строги правила за т. нар. аквариуми към заведенията ще се опита да наложи Столичната община. Билбордовете по улици и тротоари ще се поставят централизирано - от общинско дружество или специално избрана фирма. Рекламите по покривите на сградите на най-централните места в София като площад "Народно събрание", Ларгото или площад "Св. Неделя" ще изчезнат съвсем. Това предвиждат промени в общинската наредба за външната реклама и преместваемите обекти, внесени от главния архитект Здравко Здравков и общински съветници от ГЕРБ, БСП и СДС. Мотивите са, че части от града са пренаситени с външна реклама и преместваеми обекти - павилиони, зимни градини към заведения и други, което е променило облика на града и е понижило "естетическите качества на средата". Според новите правила реклами по тротоари, улици и други обекти, които са общинска собственост, ще могат да се слагат само от централизирано избрано дружество. То ще е или общинско, или частно, избрано с обществена поръчка. Целта е това да подобри контрола над незаконна реклама. Всички билбордове и преместваеми обекти ще се поставят по предварително одобрени схеми. По-малко Ако новите разпоредби бъдат приети, рекламите по покривите на сградите в центъра на града трябва да бъдат свалени. Тази разпоредба ще важи за бул. "Цар Освободител", за площадите "Народно събрание", "Ал. Батенберг", "Св. Неделя", за "Орлов мост" и пространството около паметника на Васил Левски. Свалянето на рекламите от покривите, както и всичики останали правила, свързани с билбордовете, ще се прилагат след изтичането на разрешенията за поставяне, които по сега действащата наредба са за срок от 10 години. Според новите правила те ще са с двойно по-малък срок. Въвеждат се забрани да се поставят билбордове на открито с видео или анимирани реклами, с мигащи или движещи се светлини. Изисква се, ако рекламите на дадено съоръжени се сменят, то интервала между отделните послания да е поне 8 секунди, а всяка смяна да става за не повече от секунда. Дигиталните рекламни елементи трябва да притежават и използват автоматични възможности за затъмняване. Най-големите реклами на открито могат да са с площ от 60 кв. метра от едната страна. Големи билбордове (с площ над 12 кв. метра) може да има само по основните булеварди и големи улици, както и в прилежащите на тези улици имоти. Те ще се поставят по схема, одобрена от главния архитект и приета от Столичния общински съвет. По-малки В по-широкия център рекламите трябва да са двойно по-малки. Вместо разрешената сега площ от 4 кв. метра, в бъдеще билбордовете ще могат да са максимална площ от 2 кв. метра. Тази разпоредба ще засегне бул. "Витоша" и площадите "Руски паметник", "Лъвов мост", "Македония", "Славейков", "Възраждане", както и градината пред Народния театър "Иван Вазов". Освен това ще е позволено пред магазини и заведения на тези места да се изкарват само маси и столове. Забранени ще са щендерите за излагане на стоки, както и хладилните витрини. Изисквания Зимните градини пред заведенията трябва да се поставят само пред лицевата страна на обекта. Пространството, което заемат, не може да е по-широко от широчината на самия търговски обект. Така, ако едно заведение няма да може да разпростира т. нар. аквариум пред съседния магазин например. Забранява се също поставянето на платформи, на които да се слагат масите и столовете, освен ако теренът, на който ще се слагат, не е наклонен и с денивелация над 10%, или ако това не е разрешено със схемата за поставяне. Подобни платформи масово са инсталирали кафенетата и ресторантите по бул. "Витоша". Ще бъдат въведени и технически изисквания към зимните градини, тентите и чадърите на търговските обекти. Те ще бъдат определени допълнително, а идеята е обликът им да бъде унифициран. В изискванията дори ще бъде заложено какъв да е цветът на чадърите или тентите. При разполагането на масите и столовете пред заведенията ще се иска те да не пречат на другите търговски обекти в съседство. Освен това трябва да има поне 2 свободни метра за преминаване по тротоара. Не се допуска поставяне на хладилни витрини върху изградени тротоари. Според вносителите това ще направи публичната среда по-достъпна. При две нарушения на правилата за преместваемите обекти и рекламите, договорите на търговците с общината за поставянето на маси и столове навън ще бъдат прекратявани предсрочно. По-малко "визуален шум" по фасадите Ограничения се предвиждат и за рекламите по витрините на магазини и заведения. Те не може да заемат повече от 20% от площта на витрините и витражите. Така няма как да има магазини, на които целите прозорци са облепени с реклами. Запазва се възможността при ремонт на фасадата на сгради, върху скелето да се поставят рекламни пана. Ако зданията са в центъра, на тях трябва да е изобразена фасадата, а рекламата да е не повече от 30% от площта. Тези реклами могат да стоят за максимум година, а ако става въпрос за реставрация на стара сграда - година и половина. Фирмените надписи по покривите на нежилищни сгради пък вече ще може да са само от букви, съобразени с височината на сградата и не може да съдържат други форми и изображения.

Руските спецслужби следили Сергей Скрипал и дъщеря му поне 5 години преди атаката

https://offnews.bg//sviat/ruskite-spetcsluzhbi-sledili-sergej-skripal-i-dashteria-mu-pone-5-godi-678644.html

Руските спецслужби са следили бившия двоен агент Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия поне 5 години преди отравянето на 4 март, съобщи съветникът на британския премиер по национална сигурност Марк Седуил, цитиран от Ройтерс. 

В писмо до генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг той обяснява, че има данни, че имейл акаунтите на Юлия са станали обект на следене през 2013 г. за руски кибер специалисти към руското военно разузнаване. 

В писмото, публикувано от британското правителство, се казва още, че е "е много вероятно руските спецслужби да са гледали на поне някои от дезертьорите си като потенциални цели за покушение". 

Сергей Лавров и дъщеря му Юлия бяха отровени с нервнопаралитично вещество. Лондон обвини за отравянето Русия. 

Организацията за забрана на химическите оръжия потвърди позицията на Великобритания. 

Руският военен министър Сергей Лавров коментира, че организацията само е потвърдила какво е използваното вещество. 

Руският посланик в Лондон Александър Яковенко пък изрази безпокойство, че британското правителство се опитва да се отърве от доказателствата по случая с отравянето на Скрипал. 

Той допълни, че Русия не може да бъде сигурна в автентичността на разпространеното от името на Юлия Скрипал изявление, в което тя отказва помощ от руското посолство. 

Христо Стоичков: Това беше чиста дузпа за "Реал" (Мадрид)

https://www.dnevnik.bg/sport/2018/04/13/3162807_hristo_stoichkov_tova_beshe_chista_duzpa_za_real_madrid/?ref=rss


Христо Стоичков определи за "чиста" дузпата, с която "Реал" (Мадрид) спечели драматично четвъртфинала с "Байерн". Изказването му бързо привлече вниманието, като мнозина го определиха за изненадващо.<br /><br />"Няма много за обсъждане дали е дузпа. Ясно е, че има контакт, няма значение дали е първата или 93-ата минута", каза Стоичков пред телевизионна камера.<br /><br />"Жалко е, че "Ювентус" греши и допуска в 93-ата...

НАП съкращава 250 служители

http://www.cross.bg/agentziya-stryktyri-miliarda-1572503.html

/КРОСС/ Национална агенция за приходите ще съкрати 250 души от своите структури, потвърдиха за Дарик от приходната агенция. Причината е закриването на отделите „Оперативни проверки" в териториалните структури на агенцията. Съкратените служители ще имат възможност да си явят на конкурс за отдел „Фискален контрол". Новината идва седмици след като стана ясно, че НАП не е успяла да събере 16 милиарда лева от ДДС за 17 години, от които близо 5 и половина милиарда самата агенция определя като несъбираеми.    

Ферибот се блъсна в в пристанището на остров Агистри, има ранени

https://www.24chasa.bg/novini/article/6815053

Ферибот се блъсна в в пристанището на остров Агистри, има ранениГръцки пътнически ферибот със 198 души на борда се блъсна в пристанището на остров Агистри в Сароническия залив днес, като при удара бяха леко ранени петима души, съобщава в. "Катимерини", позовавайки се на бреговата охрана. Инцидентът е станал докато плавателният съд, обслужващ маршрута Егина-Пирея, се опитвал да влезе в пристанището.

Няма списък с имената на хората, пътували в катастрофиралия автобус

http://nakratko.bg/category/58/157780/


В катастрофиралия автобус на фирма "Юнион Ивкони“ са пътували 7 души от Бургас, 8 от Айтос, 2-ма от Карнобат, 5-ма пътници са се качили в Сливен, един в Пазарджик, а останалите 22-ма души пътуват от Стара Загора.

Показват рециклирани дрехи с имена на засегнати от бедствия райони

https://www.actualno.com/goodnews/pokazvat-reciklirani-drehi-s-imena-na-zasegnati-ot-bedstvija-rajoni-news_669511.html

Empty Your Wardrobe заедно с модния дизайнер Мелинда Хубин/Concorzia ще представят под формата на изложба селектирани модели от колекцията ЗОВВ в Арт Галерия Gifted Sofia. Събитието ще се проведе на 17 април от 19.00 ч. Моделите от колекцията са избрани да носят имена на засегнати райони, над които са нанесени огромни щети от различни стихии - урагани, силни ветрове, земетресения и наводнения. Неслучайно, те са кръстени на изстрадали и опустошени места, за да предизвикат интерес и подб

Видео: Другите новини

https://www.dnevnik.bg/video/novinite_na_bnt/2018/04/13/3162813_video_drugite_novini/?ref=rss


"Другите новини" е рубрика за уеб новини на БНТ. Съдържанието на днешната емисия:<br /><br /><br /><br />"Инстаграм" дава възможност за сваляне на всички данни<br /><br />Евродепутатите очакват Марк Зукърбърг на изслушване<br /><br />Номинации за "Аскеер" за водеща мъжка и женска роля<br /><br />Изрисувано градче е хитът на туризма в Италия<br /><br />"Квадратът" тръгва по...

Радев: Причината за катастрофата е съприкосновението между лекия автомобил и автобуса

http://nakratko.bg/category/58/157779/


"Причината за катастрофата е, че има съприкосновение между лекия автомобил, мисля, че "Рено" беше марката, и автобуса, който е карал в нормалното платно. Имало е изпреварване от страна на лекия автомобил и вероятно нещо е станало между тях.

Автобусът на „Юнион Ивкони” се е движел с 93 км/час

http://www.moreto.net/novini.php?n=372463

Автобусът на „Юнион Ивкони” се е движел с 93 км/час. Това каза управителят на „Юнион Ивкони” Георги Атанасов. По думите му шофьорът не е карал с превишена скорост, това показали данните от GPS. „По първоначална информация лекият автомобил се е завъртял и е ударил автобуса странично, поради което автобусът е напуснал пътното платно.

Случаят "Скрипал": вече има доказателства

http://www.mediapool.bg/sluchayat-skripal-veche-ima-dokazatelstva-news277935.html

В случая с отравянето на бившия руски двоен агент Сергей Скрипал и неговата дъщеря беше направена още една крачка: експертите от Организацията за забрана на химическите оръжия (ОЗХО) потвърдиха заключенията на Великобритания относно произхода на токсичната субстанция. Британски специалисти бяха установили, че става дума за нервно-паралитичното вещество Новичок, произвеждано в бившия Съветски съюз. Въз основа на тези изводи британското правителство обвини Москва за атентата, а западните партньори на Лондон го подкрепиха напълно. В отговор те изгониха десетки руски дипломати от своите страни, а Русия отвърна със същото. Критици на реакцията на Запада, включително от самия Запад, настояваха да бъдат представени убедителни доказателства за твърдението, че Москва стои зад покушението срещу Скрипал. Уверенията от типа "най-вероятно е така" не им бяха достатъчни. В частта от доклада на ОЗХО, която беше оповестена сега, не се казва нищо за извършителите, нито за тези, които носят отговорността за нападението. Експертите обаче заключават, че за отравянето е използвано вещество с "много висока чистота". А това говори за държавно-военно участие в атаката: Новичок е бойно-отровно вещество, разработено от съветските военни по времето на СССР. Възниква въпросът дали Русия наистина е декларирала пред ОЗХО всички свои бойни отровни вещества, както твърди Москва? Изводите на експертите потвърждават позицията на правителството на Тереза Мей, за което няма никакви съмнения каква и чия е отровата. От Москва чухме и немалко шеги относно причините за здравословните проблеми на баща и дъщеря Скрипал. Но те категорично не са се натровили с развалена риба. Тук става въпрос за безпрецедентно нападение срещу тях. С Новичок. Руското ръководство, подкрепяно от своите клакьори, ще продължи да отрича, че има нещо общо със случая и ще настоява, че е жертва на британско-американски заговор. Но поне на Запад вече никой не може да се държи така, сякаш няма доказателства. Кръгът се затваря. Западът няма никакъв интерес от влошаване на отношенията с Русия. Но в случая и пожелателното мислене не помага. Докладът на ОЗХО не е съдебна присъда. Но сега той най-малкото трябва да бъде взет под внимание от всички, които се съмняват в британските заключения. За всичко останало дебатът и предположенията могат да продължат - например за възможните руски мотиви или предполагаемите битки за надмощие. *Mediapool препечатва коментара от сайта на българската редакция на Дойче веле.

Поставят дрен на момчето, пострадало край Вакарел, майка му също остава в "Пирогов"

https://www.24chasa.bg/novini/article/6815045

Поставят дрен на момчето, пострадало край Вакарел, майка му също остава в "Пирогов"13-годишно момче е пострадалото дете при катастрофата на АМ "Тракия". Това съобщиха от пресцентъра на "Пирогов", цитирани от "Фокус". В Спешното отделение на болницата са настанени 4-ма от пострадалите при катастрофата край Вакарел. Сред тях са 3 възрастни и 1 дете. 13-годишното момче е преминало през детска противошокова зала на "Пирогов",

Директорът на „Спешна помощ“ за инцидента на „Тракия“: Това, което се случи, ни потресе

http://nakratko.bg/category/58/157778/


Работя 24 години в Бърза помощ, петък винаги е бил най-трудният ден за нас. Това, което се случи, ни потресе.

Наръчник за отразяване на трагедии: Първо сме хора, после журналисти

https://offnews.bg//medii/narachnik-za-otraziavane-na-tragedii-parvo-sme-hora-posle-zhurnalist-678639.html

Днешната катастрофа на магистрала на магистрала "Тракия", при която загинаха 6 души загинаха, а други 20 бяха ранени, за пореден път стана повод за откровено неадекватно медийно отразяване, включително от национални телевизии и всекидневници, претендиращи да са сериозни.

Няма да цитираме абсурдни заглавия и да прилагаме също толкова абсурдни видеа от репортажи не заради криво разбрана колегиалност, а защото във въпросните медии има и достатъчно примери за професионализъм и качествена журналистика.

И все пак е добре да си припомним наръчника за отразяване на трагични събития и инциденти на Асоциацията на европейските журналисти - България, който отпреди година и половина е достъпен за всеки заинтересован от елементарните правила на новинарството на сайта на организацията.

Ето няколко извадки от текста на документа, които са особено важни:

"Журналистите и фоторепортерите са сред първите хора, пристигащи на мястото на трагични събития и инциденти, рамо до рамо с органите на реда, медицинските екипи и хуманитарните организации. Те информират обществото при земетресения, катастрофи, тежки престъпления, терористични атаки. Наличието на огромен обществен интерес не е единствената обща характеристика на този тип събития. Почти винаги те включват работа с пострадали, близки на жертвите и очевидци в състояние на шок, стрес и психологическа травма.

Журналистическото отразяване на трагични събития носи със себе си тежка отговорност, защото има пряко влияние върху съдбите на постра далите и техните близки, обществените реакции и възприятия, а в някои случаи дори върху мерките, предприемани от властите."

..............

Разбирането на понятието травматичен стрес е от ключова важност за репортерите, защото пострадалите от трагични инциденти и техните близки често са в такова психологическо състояние или все още се борят с ефектите от него. Неосъзнаването на този проблем и липсата на емпатия и разбиране към потърпевшите от страна на журналистите може даима тежък и дългосрочен ефект върху живота и здравето на пострадалите – дори и причинен неволно.

................

Очевидците на тежки инциденти, както и хора, съпреживяващи трагедии заедно със свои близки, също са изложени на посттравматичен стрес.

................

Винаги имайте предвид, че интервюирайки потърпевши от трагични инциденти, е вероятно да се сблъскате с хора, изпитващи травматичен стрес или произтичащите от него психологически усложнения. Вашето отношение, въпроси, подбор на думи и дори езикът на тялото Ви може да засили страданието на Вашите събеседници и да влоши психологическото им състояние.

.................

СЪВЕТИ ПРИ ИНТЕРВЮ

• Не предпоставяйте сами дали някой би искал или не да говори с Вас. Хората преживяват травмата по различен начин. Попитайте дискретно потърпевшия, който може да е изгубил близък или да е станал свидетел на ужасна трагедия, дали би искал/а да разговаря с Вас, обяснете защо историята му/й е важна и уважете решението, каквото и да е то.

• Недейте да подлагате търсения от Вас събеседник на натиск, колкото и да Ви е важна историята. На първо място сме хора и после журналисти – никой не е имунизиран от това да преживее нещастие.

• В случай на отказ учтиво оставете контактите си – на човека, с когото искате да разговаряте, или на негов близък. Кажете, че сте насреща, ако някога той или тя се почувства готов/а. Има вероятност човекът да размисли и да Ви потърси по собствена инициатива.

• В случай, че се намирате на място, например пред дома на хора, преживели трагедия, и не сте предупредили за идването си, не влизайте директно с камерата. Позвънете и поговорете със семейството, предупредете, че искате да снимате, и влезте, ако Ви допуснат.

..................

СЪВЕТИ ПРИ ОТРАЗЯВАНЕ НА СЪБИТИЕ

• Никога не забравяйте, че начинът, по който представяте дадено събитие, има директен ефект върху Вашата общност. Изрази като: Ужас, Терор, Трагедия, Кървава драма, Войната по пътищата и др. често са преувеличени, а същевременно засилват чувството на тревога и несигурност в обществото. Бъдете внимателни и обективни и не забравяйте защо сте
в центъра на събитието, а именно, за да съберете и представите най-важните факти.

• Вслушвайте се в себе си. Ако смятате, че публичният интерес не оправдава да гоните окървавен оцелял от трагично събитие с камера и да го засипвате с въпроси, макар и всички Ваши колеги да го правят, недейте.

Журналистическата почтеност и общественото уважение означават повече от моментния рейтинг.

• Внимавайте в подбора на експерти, от които търсите коментар. При кризисни ситуации се появяват всевъзможни кандидат-коментатори, но малко от тях боравят с твърди факти. Разпространяването на сензации и спекулации, макар и изказани от друг, а не от Вас, е вредно за обществото и противоречи на публичния интерес.

• Не се идентифицирайте с властите. Институциите може продължително да повтарят една и съща версия на събитията, но ако имате съмнения и противоречива информация, разследвайте я. Ако властите са отговорни за дадена трагедия, те имат интерес да скрият вината си от обществеността. Вашата мисия е да разберете истината и да я разкажете на Вашата аудитория.

Участник в ужаса на "Тракия": "Пътниците вдясно издъхнаха веднага! Другите после..."

https://petel.bg/-Uchastnik-v-uzhasa-na-Trakiya--Patnitsite-vdyasno-izdahnaha-vednaga--Drugite-posle---__259892

Кадри БТВ Шестима загинаха, 20 са ранените в катастрофата край Вакарел, съобщава БТВ. Инцидентът стана преди обед, когато лека кола блъск...

Обявиха 14 април за ден на национален траур

https://petel.bg/-Obyaviha-14-april-za-den-na-natsionalen-traur__259893

© bTV С решение на Министерския съвет 14 април, събота, е обявен за ден на национален траур за жертвите от тежката катастрофа на автомагистр...

Цветанов поднесе съболезнованията си на близките на загиналите при зверския инцидент на АМ "Тракия"

https://petel.bg/TSvetanov-podnese-saboleznovaniyata-si-na-blizkite-na-zaginalite-pri-zverskiya-intsident-na-AM-Trakiya__259894

СЛЕДЕТЕ ВСЯКА МИНУТА В PETEL.BG ОГРОМНАТА ТРАГЕДИЯ НА МАГИСТРАЛА "ТРАКИЯ" Поднасям съболезнования на близките на загиналите при тежката ка...

На магистрала „Тракия” е страшно, но тарикатите намериха цаката на задръстването и...

https://petel.bg/Na-magistrala----Trakiya----e-strashno--no-tarikatite-nameriha-tsakata-na-zadrastvaneto-i---__259896

Снимка: bTV 7-8 километра за около час – с този темп се придвижват коли, камиони и автобуси по АМ „Тракия” в Бургас заради тежката катастро...

Майка и дете, пострадали при катастрофата, са спасени в "Пирогов"

https://petel.bg/Mayka-i-dete--postradali-pri-katastrofata--sa-spaseni-v-Pirogov__259897

4 от пострадалите при ПТП с автобус край Вакарел бяха докарани в Спешното на "Пирогов". Сред тях са 3 възрастни и 1 дете. 13-годишното момче пр...

Пуснаха пълен списък пострадалите при зверския инцидент, окървавил магистрала "Тракия"

https://petel.bg/Pusnaha-palen-spisak-postradalite-pri-zverskiya-intsident--okarvavil-magistrala-Trakiya__259898

СЛЕДЕТЕ ВСЯКА МИНУТА В PETEL.BG ОГРОМНАТА ТРАГЕДИЯ НА МАГИСТРАЛА "ТРАКИЯ" Снимка: Булфото От здравното министерство разпространиха пълен ...

Малката Ани води най-тежката битка в своя невръстен живот!

https://petel.bg/Malkata-Ani-vodi-nay-tezhkata-bitka-v-svoya-nevrasten-zhivot-__259901

Това е Ани! Толкова крехка, а понесла толкова много болка и толкова много страх в малкото си сърчице! Малката Ани води най-тежката битка в с...

Ексклузивни снимки от зрелищната спецакция срещу шурея на Митьо Очите и други кримки в Поморие

https://petel.bg/Ekskluzivni-snimki-ot-zrelishhnata-spetsaktsiya-sreshhu-shureya-na-Mito-Ochite-i-drugi-krimki-v-Pomorie-__259900

Снимки: bmt-news.com  Бургаската младежка телевизия разпространи кадри от зрелищната акция на спецченгетата в Поморие. Като в истински екшън...

Трагедиите не свършват! Самоуби се дъщерята на известен адвокат

https://petel.bg/Tragediite-ne-svarshvat--Samoubi-se-dashheryata-na-izvesten-advokat-__259902

Дъщерята на известен адвокат от Берковица се е самоубила тази седмица, научи агенция BulNews.bg. В сряда 18-годишното момиче е било открито обес...

НАП посича жестоко 250 свои служители

https://petel.bg/NAP-posicha-zhestoko-250-svoi-sluzhiteli__259904

Национална агенция за приходите ще съкрати 250 души от своите структури, потвърдиха от приходната агенция, съобщава "Дарик". Причината е за...

Извънредно за "Петел"! Жестока катастрофа на пътя Варна-Златни! Колата е нагъната до неузнаваемост

https://petel.bg/Izvanredno-za-Petel--ZHestoka-katastrofa-na-patya-Varna-Zlatni--Kolata-e-naganata-do-neuznavaemost__259906

Катастрофа блокира пътя Варна-Златни пясъци тази вечер. По средата на шосето има намачкана "Алфа ромео 156", съобщават очевидци. Колата е горяла при сблъсъка, който е станал преди час.  На мястото има пътна помощ и полиция. 

Черно море победи Витоша с 2:0. Радослав Василев с два гола

https://petel.bg/CHerno-more-pobedi-Vitosha-s-2-0--Radoslav-Vasilev-s-dva-gola__259907

Отборът на Черно море постигна лесен успех с 2:0 над Витоша (Бистрица) в сблъсък от група “А” на втората осмица в Първа професионална лиг...

Бус катастрофира точно до автобуса-ковчег! Шофьорът се смразил от гледката и изпуснал управлението

https://petel.bg/Bus-katastrofira-tochno-do-avtobusa-kovcheg--SHoforat-se-smrazil-ot-gledkata-i-izpusnal-upravlenieto__259908

СЛЕДЕТЕ ВСЯКА МИНУТА В PETEL.BG ОГРОМНАТА ТРАГЕДИЯ НА МАГИСТРАЛА "ТРАКИЯ" Още една катастрофа е станала точно до автобуса-ковчег край Вакар...

Пострадалите от Вакарел са разпределени в 6 болници

https://www.actualno.com/society/postradalite-ot-vakarel-sa-razpredeleni-v-6-bolnici-news_669508.html

Пострадалите при катастрофата край Вакарел са транспортирани в 6 столични болници. Почти половината от тях са в „Света Анна“, а останалите са настанени в „Пирогов“, ВМА, ИСУЛ, „Токуда“, „Софиямед“. При ранените отиде и здравният министър Кирил Ананиев. Преди повече от час и половина министърът на здравеопазването Кирил Ананиев и шефът на болницата д-р Близнаков пристигнаха, за да видят как се помага на ранените. В

Турция: Русия и САЩ да се въздържат от действия, водещи до хаос в Близкия изток

https://www.24chasa.bg/novini/article/6815046

Турция: Русия и САЩ да се въздържат от действия, водещи до хаос в Близкия изтокТурция призовава Русия и САЩ да се въздържат от действия, които ще доведат до още по-голям хаос в Близкия изток, е заявил днес турският премиер Бинали Йълдъръм, съобщава ТАСС, цитирана от БТА. В социалните медии върви препирня между САЩ и Русия. Районът /на Близкия изток/ е заплатил висока цена за продължаващата дълги години гражданска война и

НАП закрива отделите за оперативен контрол, преназначават хората

https://www.24chasa.bg/novini/article/6815052

НАП закрива отделите за оперативен контрол, преназначават хоратаОтделите „Оперативни проверки“ в териториалните структури на НАП се закриват. Договорите на всички служители от това звено ще бъдат прекратени от 1 май 2018 г. Ежедневният контрол по спазването на данъчното и осигурително законодателство ще бъде обезпечен, съобщиха от приходната агенция. Освен промените в структурата на Агенцията,

Нов инцидент с тежкотоварен автомобил на ”Тракия” при Вакарел

https://frognews.bg/novini/nov-intsident-tejkotovaren-avtomobil-trakiia-pri-vakarel.html

Нов инцидент се случи преди минути на магистрала ”Тракия” само на метри от катастрофата с автобуса на ”Юнион-Ивкони”, при която загинаха поне 6 души, а над 20 са пострадалите.

Гилдията на актьорите в САЩ настоява да се сложи край на прослушванията в хотелски стаи

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6815000

Гилдията на актьорите в САЩ настоява да се сложи край на прослушванията в хотелски стаиВследствие на скандала, свързан с обвиненията срещу продуцента Харви Уайнстийн в сексуален тормоз и сексуално насилие, и кампаниите #Аз също и "Времето изтече", Гилдията на актьорите в САЩ настоя да се сложи край на прослушванията в хотелски стаи, съобщиха Асошиейтед прес и Франс прес, цитирани от БТА.

Том Харди неузнаваем в ролята на Ал Капоне

https://offnews.bg//zvezdi/tom-hardi-neuznavaem-v-roliata-na-al-kapone-678574.html

Том Харди публикува снимки в Instagram на себе си, влязъл в ролята на гангстера Ал Капоне, в последните му години в затвора Алкатраз.

Харди продължава да споделя снимки, като представя по-ясен поглед върху грима и допълнителните материали, които се използват за пресъздаване на скандалния вид на мафиота.

„Мега труден герой“, написа Харди под своя публикация, на която изглежда почти неузнаваем.

Актьорът работи върху филма с режисьора на „Фантастичната четворка“ Джош Транк, а снимките започнаха в началото на годината.

Том Харди неузнаваем в ролята на Ал Пачино

https://offnews.bg//zvezdi/tom-hardi-neuznavaem-v-roliata-na-al-pachino-678574.html

Том Харди публикува снимки в Instagram на себе си, влязъл в ролята на гангстера Ал Капоне, в последните му години в затвора Алкатраз.

Харди продължава да споделя снимки, като представя по-ясен поглед върху грима и допълнителните материали, които се използват за пресъздаване на скандалния вид на мафиота.

„Мега труден герой“, написа Харди под своя публикация, на която изглежда почти неузнаваем.

Актьорът работи върху филма с режисьора на „Фантастичната четворка“ Джош Транк, а снимките започнаха в началото на годината.

Младен Маринов: Има данни за съприкосновение с кола преди инцидента край Вакарел

http://nakratko.bg/category/58/157777/


"Имало е съприкосновение с леката кола непосредствено преди автобусът да напусне пътното платно и да влезе в канавката", заяви главният секретар на МВР Младен Маринов на мястото на тежкия инцидент край Вакарел, при който загинаха шестима души, а над 20 пострадаха.

Износът на Китай за САЩ нараства с 14,8 процента през първото тримесечие

http://econ.bg/Новини/Износът-на-Китай-за-САЩ-нараства-с-14-8-процента-през-първото-тримесечие_l.a_i.760394_at.1.html

Китайският износ неочаквано спадна през март за първи път от февруари 2017 г. насам, което предизвика опасения за един от основните катализатори на...

'Умни' камери уловиха заподозрян, скрит сред 60 хил. души на концерт

https://offnews.bg//sviat/umni-kameri-uloviha-zapodozrian-skrit-sred-60-hil-dushi-na-kontcer-678640.html

Китайската полиция използва технология за разпознаване на лицето, за да открие и арестува мъж, скрит сред тълпа от 60 хил. души по време на концерт.

Миналата седмица заподозреният господин Ао отишъл на концерт на поп звездата Джаки Чунг в Нанчан - град в Югоизточен Китай. Там бил хванат, а полицията по-късно обясни, че 31-годишният мъж, издирван за икономически престъпления, бил шокиран от факта, че са го намерили.

Китай има огромна мрежа за наблюдение, включваща повече от 170 милиона камери.

Господин Ао бил идентифициран чрез камери, разположени на входа, където се проверяват билетите, и бил арестуван от полицията, докато си седял до нищо неподозиращи други почитатели на Джаки Чунг.

Изражението му в този момент изразявало огромно удивление. Не смятал, че полицията ще е в състояние да го хване сред 60 хил. души толкова бързо.

От полицията уточниха, че на входа имало няколко камери, оборудвани с технология за разпознаване на лица.

Ао пропътувал 90 км до Нанчан със съпругата си специално за концерта.

"Ако знаех, нямаше да отида (на концерта)", нарежда непосредствено след ареста мъжът на кадри, излъчени от новинарския сайт Kan Kan.

Това не е първият път, когато китайската полиция използва технология за разпознаване на лица, за да залови заподозрени.

През август миналата година полицията в провинция Шандун арестува 25 заподозрени по подобен начин на бирен фестивал.

Китай е световният лидер в тази технология и често напомня на гражданите си, че подобно оборудване прави почти невъзможно изплъзването от властите.

Парламентарният шеф Караянчева със съболезнования към близките на загиналите на "Тракия"

https://www.24chasa.bg/novini/article/6815018

Парламентарният шеф Караянчева със съболезнования към близките на загиналите на "Тракия"Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева изразява дълбоки съболезнования към семействата и близките на загиналите при тежката катастрофа на автомагистрала „Тракия“. „С дълбока скръб приех новината за ужасяващата катастрофа на автобус, която отне живота на български граждани. В този тежък за вас момент,

МВР обяви телефони за близки на пострадалите от ”Тракия”

http://dnes.dir.bg/news/katastrofa-mvr-valentin-radev-27045738

МВР откри временна телефонна линия, на която през цялото денонощие близки на пътниците в катастрофиралия автобус ще могат да се информират за състоянието им.

Това е един от най-невероятните V12 автомобили

https://www.vesti.bg/tehnologii/avtomobili/tova-e-edin-ot-naj-neveroiatnite-v12-avtomobili-6081277

Mercedes-AMG изважда V12 двигателя в пенсия, което е тъжно, но и повод да се върнем назад във времето, за да си спомним за един от най-невероятните автомобили с V12 двигатели, правени въобще.

Тервел се боксира пред 20 000 в Чикаго за победа №11

https://www.24chasa.bg/sport/article/6815015

Тервел се боксира пред 20 000 в Чикаго за победа №11Бронзовият медалист от олимпийските игри в Лондон през 2012 г. Тервел Пулев ще излезе в Чикаго в най-посетения мач от професионалната си кариера. В американския град на 8 юни българинът ще се боксира в All State Arena пред погледите на 20 000 зрители. Срещата на по-малкия от братя Пулеви в САЩ ще се излъчва по CBS Sports TV,

Лукарски прави опит да ликвидира 7 структури на СДС

http://dnes.dir.bg/news/opit-pravi-lukarski-likvidira-strukturi-27045741

Божидар Лукарски прави опит да ликвидира седем областни структури на СДС, с цел да предотврати очаквания вот на недоверие, който ще му бъде поискан.

Руски спецслужби следили Скрипал от 2013 г.

http://dnes.dir.bg/news/rusia-gardian-skripal-27045739

Великобритания разсекрети част от разузнавателните данни по случая "Скрипал", съобщи британският "Гардиън".

Четирима арестувани при спецакция в Поморие, проверяват роднина на Очите

https://www.24chasa.bg/novini/article/6814998

Четирима арестувани при спецакция в Поморие, проверяват роднина на ОчитеЧетирима мъже са арестувани днес следобед в Поморие при спецакция на полицията, научи "24 часа".  Информацията потвърди пред наш репортер директорът на ОД МВР Бургас старши комисар Калоян Калоянов, като уточни, че акцията не е само на територията на морското градче. Образувано е досъдебно производство, предстоят процесуално-следствени действия,

Готвят задължителното използване на колани

//dariknews.bg/novini/bylgariia/gotviat-zadylzhitelnoto-izpolzvane-na-kolani-2090779

Задължителното използване на колани е залегнало в промените в Закона за движение по пътищата, които ще бъдат публикувани за обществено обсъждане на 23 април, заяви министър Ивайло Московски на брифинг за тежкия пътен инцидент с автобус на АМ „Тракия”.
 
Автобусът е съвсем нов и има ко

АПИ съветва: Шофьорите да използват алтернативни маршрути на магистрала "Тракия"

//dariknews.bg/novini/bylgariia/api-syvetva-shofiorite-da-izpolzvat-alternativni-marshruti-na-magistrala-trakiia-2090786

Поради интензивния трафик по автомагистрала "Тракия" в района на катастрофата на 27-ми км при Вакарел от Агенцията "Пътна инфраструктура" (АПИ) съветват шофьорите да използват следните алтернативни маршрути.

Шофьорът на автобуса се чувства виновен за жертвите в катастрофата (ВИДЕО)

//dariknews.bg/novini/bylgariia/shofioryt-na-avtobusa-se-chuvstva-vinoven-za-zhertvite-v-katastrofata-video-2090792

Шофьорът на катастрофиралия на магистрала "Тракия" автобус много съжалява, че не е успял да спаси хората. 33-годишният мъж призна пред

Пожар в тоалетна във "Възраждане" повреди бойлер

http://www.moreto.net/novini.php?n=372444

Един е регистрираният пожар с преки материални щети във Варна е региона през последното денонощие, съобщиха за Moreto.net от пресцентъра на ОД на МВР - Варна. Сигнал за пожар е получен в санитарен възел на апартамент, намиращ се в ж.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване